Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:46

“Kizárt, hogy az MSZP és a Fidesz informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – állította közelmúltban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök-pártelnöktől – aki esetében kizárt, hogy közvetlen információkkal ne rendelkezett volna (rendelkezne?) ebben az ügyben – ez a megfogalmazás felettébb szokatlan ugyan, de ezúttal csak dobbantónak használom ahhoz, hogy ismét feltegyem az engem leginkább foglalkoztató kérdést a magyar politikával kapcsolatban: kié a tágan értelmezett hatalom – és mennyire az övé?

(Fotó: Hírszerző)

Szűk egy évvel ezelőtt már írtam a témáról, az ott megfogalmazott kételyeket, metaforákat és egyebeket most nem ismétlem meg. Sokkal okosabb ebben az ügyben nem lett a magyar közvélemény, bár az mindenképpen figyelemre méltó, hogy egyre több izgalmas cikk jelenik meg a gazdasági-félpolitikai háttérvilágban zajló mozgásokról. A politika és a gazdaság kapcsolatában – minden ellenkező híreszteléssel szemben – alig akad hungaricum. Általában kevés olyasmi történik idehaza, amire ne találnánk ilyen-olyan előzményt a rendre pozitív példaként hivatkozott fejlett demokráciákban. Az állammal kapcsolatba kerülő gazdasági döntéshozó mindenhol keresi a politika, a politikus támogatását, és bizony olyan is előfordult már nemegyszer, hogy a hatalom világából, az ottani kapcsolatait működtetve kezdte meg valaki sikeres építkezését a pénz világában.

A jelenlegi magyar helyzet legfeljebb a méret és az erő tekintetében nevezhető némileg egyedinek: kevés olyan példát tudunk, amikor ilyen szűk érdekkör ilyen jelentős, szinte ellenerő nélküli hatalommal bír gazdasági céljainak érvényesítése érdekében. Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – a sajtóban és a háttérbeszélgetésekben is legtöbbet emlegetett két emblematikus szereplő - uralkodása ebben a világban azonban nem valamilyen véletlen, de nem is egy eleve elrendelt folyamat eredményeképpen jött létre, hanem elválaszthatatlanul három lényegi politikai tényezőtől: (1) Orbán Viktor vezető szerepétől, (2) a Fidesz belső működésétől és (3) az elsöprő fideszes győzelmet hozó - és az ellenzék vétójogát kiiktató - 2010-es választásoktól. S nem volt ez máshogy korábban sem: amíg a politikai nagyvilágban alapvetően kétpárti váltógazdálkodás működött, a volt miniszterelnök által leírt együttműködés – és vele együtt egy többszereplős erőtér – látszott működőképesnek; azaz akkor is a politikai realitás rendezte el az állam döntéseitől függő gazdaság hatalmi viszonyait.

Mindezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, hogy eloszlassak egy tévhitet, amivel egyre több helyen találkozom. Valahogy így hangzik: most évtizedekre eldőlnek a dolgok. Sok mindennek kétségtelenül messzire nyúlhat az árnyéka, értelemszerűen ebben érdekeltek (és ennek érdekében ténykednek is) maguk a döntéshozók, de minden tapasztalat a változatlannak látszó rendszerek gyors változásaira figyelmeztet. Nincs az a szikla, amelyet a politikai széljárás megváltozása ne tudna viszonylag hamar porrá zúzni: ha nem így lenne, egyrészt soha nem kellene új neveket megtanulnunk, másrészt pedig nem tudnánk annyi izgalmas – akár a nyomozó hatóságok figyelmét is felkeltő – részletet korábbi, magukat mindenhatónak képzelő urakról. Lehet, hogy gyakran a farok csóválja a kutyát, de – elnézést a szörnyű példáért – kutya nélkül farok sincs. Hogy mit akarok ezzel mondani? Azt, hogy miközben gyakran valóban a nyilvánosságtól elzárt tereken és szereplők által születnek meg fontos döntések, ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket. Változó politikai szerkezetek változó hatalmi viszonyokat eredményeznek: ebben a tekintetben pedig mindig a politika, mindig a politikus járhat az élen – ha akarja.

Most – és feltehetőleg még egy jó darabig - befelé megyünk ebbe az erdőbe, de biztos vagyok abban, hogy a fentebb említett három feltétel akár csak egyikének megváltozása esetén is, gyorsan jön majd az „újratervezés”.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr663056327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.07.11. 03:02:18

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Trackback: Feudális alkotmány 2011.07.11. 02:51:44

Werbőczy Istvánnak az ő Tripartituma volt a legutóbbi efféle, az adott közállapotokat közjogilag is konzerváló, hosszú távú normaszöveg, amit most ránk eresztett a kétharmad. Akkor a Dózsa-féle „parasztháború” tanulságainak figyelmen kívül ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ventura Blvd 2011.07.11. 02:18:27

Sajnos, hosszú távon, mondjuk a Kiegyezéstől napjainkig, a magyarországi nagy vagyonok többsége az állam kirablásából keletkezett. (Ne felejtsük, "Az állam én..." öööö...mi vagyunk.)

Csodálok minden kivételt, és hálám nekik, hogy felmutatják a tehetség és rátermettség lehetőségeit.

De, a vagyonos többség csak egyszerű rabló. A másfélszázados gengszter-történetben csak annyi a biztató, hogy ebül szerzett jószág ebül vész el...

Nehéz olyan családokat találni, akiknek képesek voltak generációkon és különböző rendszereken át folyamatosan megdézsmálni a közös vagyont.

De, a rossz példa ragadósnak bizonyult, és kiirthatatlan a meggyőződés, hogy kifizetődőbb az állammal üzérkedés, mint egy független hivatás és/vagy vállalkozás.

Ez a hit (vagy egyszerű tapasztalat?) nem porlik.

Molnár Sanyi 2011.07.11. 02:30:55

Első? Nekem is van egy kérdésem: Most figyelmeztetni akarta a fideszhez közel állókat illetve a fideszes képviselőket, hogy kapcsoljanak még rá (értsd: lopjanak gyorsabban), vagy ez egyszerűen egy tanmese és a nem fideszeseknek akarja meggyújtani a remény pislákoló lángját?

Egyik se baj, de szerintem ez az írás olaj a tűzre! A fent említett másik hatalmi centrumnál, azért van némi különbség: a szocik külön bankadó tervezeténél (14mrd Ft) Csányi úr nem állt ki mosolyogva mint a FIDESZ 200mrd Ft csomagjánál. Az a Csányi úr (Elnök úr), aki egyébként a Fidesz magán titkosszolgálatát pénzelte (pénzeli?)- UD Zrt.-és ennek fényében, azok az 50-es évekre hajazó megfélemlítésekre tett kísérletek, amivel feszegetik a demokrácia végét jelentő húrokat, már nem annyira megnyugtató...

Treuga Mei 2011.07.11. 03:05:42

@Molnár Sanyi:
A különbség mennyiségi, a minőség ugyanaz.

Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár 2011.07.11. 04:46:24

TG-nek!

Amit ír véleményem szerint teljesen triviális. Mindenütt van korrupció, mindenütt a politika összenőtt a gazdasággal, semmilyen rendszer sem tart örökké. Csak a mérték, a nagysága és ideje más. Ezt szerintem senki sem gondolja másként. Ön félreérti a helyzetet, bagatellizálja a súlyát, fontosságát próbálja csökkenteni. Akik az Ön véleménye szerint mást állítanak túl hangsúlyozzák a kialakuló viszonyokat évtizedekre vetítik ki őket, azok aggódnak a jövőért, és nem hiszik hogy ez örökké értsd nagyon hosszú ideig tartana tartana -legalábbis történelmi időben nem.
.
Azt látni hogy amit a hatalom most csinál legalább két választást meg fog élni. A Fidesz újra választása a legvalószínűbb forgatókönyv a mából kiindulva. -amennyire a jövőbe lehet látni- Ez tűnik a minimum időnek. Ez is rendkívül sok mert ez sokkal hosszabb időre fogja Magyarország jövőjét meghatározni. Ha csak 8 évig tart a Fidesz regnálása hatása legalább 20 évig elhúzódik. Az 50 fölüliknek ez már nagyon hosszú idő. Önnek még van esélye ezt megélni, sokunknak viszont nincs.

Az ilyen írások elterelik a figyelmet lényegről:

A Fidesz hosszú távon -ha önnek tetszik nem örökre- meghatározza az ország sorsát és ez nagyon rossz, mert a legjobb indulattal sem nevezhető jó iránynak. Még akkor sem ha nem abszolút módon nézzük, hanem a szocik-hoz hasonlítjuk őket. Mindent másként csinálnak -habár néhány gazdasági lépésük nagyon hasonlít az SZDSZ szándékaihoz lásd egykulcsos adó-. De ez a másság semmivel sem jobb inkább rosszabb mint előtte volt.

Ezért nem szabad így írni a mai helyzetről mert eltereli a figyelmet a lényegről: Hogyan lehet a Fidesz ámokfutását megakadályozni, hatását csökkenteni, az országban bekövetkező rendkívüli károkat a jövőben minimalizálni 2/3 nélkül? Szerintem most ezek a legfontosabb kérdések.

Link Elek 2011.07.11. 05:43:12

egy normalis es jelentos gazdasagi szereplo tavol tartja magat a politikatol. barmelyik komolyabb politikai szereplo (lmp, jobbik is) kepes egyes ugyekben mediahisztit generalni.
csak meg kell nezni gyongyospatat.
ha ez a mediahiszti egy gazdasagi szereplorol szol, az keptelen barmit is tenni ellene.
pl: a milliardos Koch testverek amerikaban. az elmult evekben evi 100mill$-al tamogattak a libertarianus eszmeket vallo csoportokat, most meg a balos mediaban mint kozellensegek tunnek fel.
ok azok: en.wikipedia.org/wiki/Koch_Industries

Diocles 2011.07.11. 07:20:55

A poszt megint nagyon elmegy a "fideszezés" irányába, ami nem azért "baj", mert a Fideszt "bántja", hanem azért, mert így homályban marad Gyurcsány lényegi mondandója, célzása a szerinte (!) ma is (!) élő, működő Simicska-Puch paktumról.

Ez azért érdekes, mert ha ez igaz, akkor az MSZP jelenlegi vezetése gyakorlatilag kitartott csoportnak tekinthető, nem pedig ellenzéki pártnak, vagyis háttéralkuk sora sejthető Mesterházyék és a Fidesz között.

Az mindenesetre tény,

- h a Magyar Nemzet aktívan beavatkozott többször is az MSZP belharcaiba, és eléggé érthetetlenül mindig Puch Lászlóék (!) oldalán, pl. a Demokrata Párt bejegyzesének nyilvánosságra hozatala soha jobbkor nem jöhetett volna a Puch-Mesterházy vonalnak, ugyanígy a Gyurcsány-platform tagnyilvántartásának nyilvánosságra hozatala, stb.

- maga Gyurcsány azzal vádolta a kongresszuson Puch Lászlót, h vadászik rá...

- Simicska és Puch nyaralója a sajtóhírek szerint egymás mellett van, magyarán szomszédok, ami felettébb érdekes, stb.

fatia-negra 2011.07.11. 07:30:15

nagyon lényeglátó poszt. gratulálok. igaz, hogy már 16 hónapja követelem...

pénztárnokok... oligarchák... betonozás... a nagy "árvíz" 5 perc alatt elsodorja...

a 2/3 előnye... ki a felelős? CSAK-A-FIDES....

isapi 2011.07.11. 07:34:15

Mindenkit felmentesz Gábor!

nyünyüge 2011.07.11. 07:39:40

'...ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket. Változó politikai szerkezetek változó hatalmi viszonyokat eredményeznek: ebben a tekintetben pedig mindig a politika, mindig a politikus járhat az élen – ha akarja."

Itt van az eb elhantolva (farokkal vagy anélkül) ! Attól félek, nem ilyen egyszerű a helyzet, mert "ezek a strukturák" szervesen össze vannak nőve a politikával és egyáltalán nem triviális, hogy a politikának kell-e eltűrni őket vagy éppen ők tűrik el, az aktuális politikát. Bonyolult érdekviszony ez, ez a struktura a politikából és és a politika meg belőlük.

Ráadásul ez az összefonódás a mostani hatalmi koncentrációval, az állami befolyás erősítésével sok területen intézményesül is.

Úgyhogy mindent összevetve én úgy látom, hogy adott alapadatokkal és ezzel a navigátor-verzióval igencsak odébb lesz az a bizonyos "újratervezés".
Hi

László56 2011.07.11. 08:00:28

Szép jó reggelt Mindenkinek

Majdnem provokációnak lehetne értelmezni az elemzőnk „Porlik mint a szikla írását” írását, mert olyan dolgokról ír, amihez talán Ő maga ért a legkevesebbet az országunkban élő és politikával, valamint gazdasággal, foglalkozó személyek között. Nagyon kihajolt az ablakon, -mondaná a német- és evvel nyilvánvalóvá válik egy még jobb mondás érvényessége.
Ki mint él, úgy ítél.

Mert a probléma közös, úgy Európa nyugati, mint keleti felében. A pénzvilág, gazdaság és politika egymásra való támaszkodása sok esetben olyan méreteket ölt, amik a végeredményükben egymást bénítják és ezért egész népeket és gazdasági egységeket döntenek romlásba. Nincs erre jobb példa mint a legutolsó pénzügyi és gazdasági válság a világban és Európában. Így néz ki, ha politikusok a pénzvilágot liberalizálják és annak piaci önkontrollját bevezetik. Az önkontrollból semmi nem lett, de a pénzvilág átvette a vezetést a politikusainktól. A globalizáció gúzsba köti, az őt létrehozó politikusok kezét. Hazánkra nézve ez még rosszabb hatással van, mint bármelyik más európai országra nézve. De miért is ?

Mert hazánkban a mai napig is a kommunista gondolkodás játszik vezető szerepet. Ez viszont a globalizálással, olyan veszélyes keveréket jelent, ami a szabad rablásnak nyit utat és nincs tekintettel, sem az ország természetes reszortjaira, sem az ország polgáraira. A kommunista erkölcstelenség korrupciója és a kapitalista haszonszerzés értékei felerősítik egymást a szabad rablásban. Amíg a nyugati országok, -már csak erős gazdaságuknál fogva is-, megpróbálnak a politikának újra érvényt szerezni, addig hazánkban ez eddig, éppen a kommunistáink pénzéhsége miatt, lehetetlen volt. Ennek vetett véget a második Orbán kormány.

Csoda, ha úgy a kommunistáink, mint az országromboló nemzetközi kapitál, mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy a rablószövetség szemével nézve, -unortodox-, Orbán kormányt lejárassák és eltegyék az útból ? Unortodox azért, mert hozzá vannak szokva, hogy Magyarország, a kommunista törvényei által, könnyen kirabolható, de a jelenlegi kormányunk nemet mond erre. Az utolsó fél évben ezért annak a felerősödött folyamatnak lehettünk a tanúi, amely a kormányunk lejáratását és hazánk gyengítését szolgálta.. Ez a folyamat azonban még nem fejeződött be és még erősebb támadásokra számíthat a kormányunk és népünk. Itt lép szerepbe az elemzőnk és hozzá hasonlók írásai is.

Kihasználva, polgáraink abszolút gyenge képzését, úgy gazdasági mint politikai témákban, megpróbálják félrevezetni a polgárokat az érveikkel. Mint sokan mások, az elemzőnk sem rosszindulatból teszi ezt, hanem a gazdasági és politikai tudományok roppant gyenge ismeretéből származik az írása. Ezt használják ki a felvilágosultabb Európai politikai és gazdasági szereplők ahhoz a kapuhoz, ami megint az ország kifosztásához vezet. Mert, érthető módon, nem tudnak bele nyugodni abba, hogy a második Orbán kormány milliárdos haszontól fosztja meg őket, és ezt a pénzt, az ország gazdasági és politikai felemelkedésére használja fel.

Mert unortodox módon az országot és a magyar népet védi. Unortodox megint csak azért, mert ennek a kormánynak az intézkedései már magukba foglalják a nyugati országok hibáinak kijavítását is. Ezáltal még jobban védik az országunkat, mint a nyugati kormányok a sajátjukét. Erre még soha nem volt példa a magyar történelemben. Hogy a magyar kormány a magyar népet és nemzetet védi ? Erre sem volt példa még a történelmünkben. Sok köszönni valónk van a második Orbán kormánynak. Ehhez az ismerethez azonban több tudás szükséges, mint amennyit a kommunistáink abszolút primitív taníttatása, eddig lehetővé tett. Éppen ezért kell szorgalmazni az oktatásunk reformját is. Mert képzetlen tanároktól, nem várhatunk minőségi képzést. Ami azonban szükséges lenne, a gazdasági és politikai folyamatok megértéséhez.

WiZe 2011.07.11. 08:11:03

Minden választás úgy fog eltelni, hogy az utána következő mézeshetek leteltével ismét a következő választást fogjuk várni?

Gábor, ebből a mókuskerékből hogyan lehet kiszállni?

fatia-negra 2011.07.11. 08:13:57

@WiZe: pl úgy hogy NEMCSAK VÁROD:..

hanem pl rábeszélsz a körynezetedben valakit hogy vállalja a közösségért az áldozatot, jelöld képviselőnek, adjál neki kétmillió ajánlószelvényt...

ilyen qva egyszerű, ne csak rinyálj.. és TG től várjad...
TG nek ez nagyon jövedelmező statuszquo, nem elvárható...

Doberdo 2011.07.11. 08:16:33

@László56: Nem tetszett utalni arra, hogy a Zorbán kormány miért is nem kommunista, hogyan is védi meg a "zország" érdekeit, amikor a dohányadó emelését sem szavazta meg, ezzel
ismét elütve a költségvetést jó néhány milkától !!

graycivil 2011.07.11. 08:28:52

"Törvény által védett dolgozókat is ki akarnak rúgni a közmédiából

Négy szakszervezet elnökét, vezető tisztviselőket, volt üzemi tanácsi tagokat is ki akarnak rúgni a köztévéből és rádióból, a Munka törvénykönyve szerint valamennyiüknek védettség járna ez ellen. A Hírszerző úgy tudja, a Gondolat-jel szerkesztőjének, Szénási Sándornak már három hete szóltak, hogy vasárnap nem kerül adásba a műsor - aztán Szénásit is kirúgták."

hirszerzo.hu/belfold/20110710_mtva_kirugas_szakszervezet

F.Y.DESZ!

fatia-negra 2011.07.11. 08:39:10

@WiZe: vaze nagyon felhuztál... jo reg! csipkerózsikák!

21 év ment el... jellemzi a helyzetet hogy 21 éve bízol újra és ujra 1 tehetségtelen gerinctelen jogászban akinek a legfontosabb a foci és kapar a családjáért...

21 évig átbasztak téged... javaslom ne várj csodákat és ne higgy a mesékben...
segícs magadon, Isten is megsegít...

ahhoz hogy a nagy vihar "elfújja" őket... sok kis szél kell. kezd el fújni!
már lehet most is késő... lehet már csak véresen fog menni...
ülj ki 3 millió társaddal a parlament elé...

de ha nem hiszel magadban akkor lásd Írország az éhezéskor (krumpliválság)...
pontosabban ha csak magadban hiszel és a magyar társadalomban nem...
kitántorgott több millió ír... ez is megoldás... nagyon jól sikerült nekik...

graycivil 2011.07.11. 08:41:42

"A Fidesz választása - Ezt jól kimatekozták

A Fidesz 2010-ben a területi listákon a voksok 52 százalékát kapta, s ezzel megszerezte a mandátumok csaknem 68 százalékát, míg az MSZP-nek a 19,3 százalék szavazatra a képviselői helyek 15 százaléka jutott.""

nol.hu/lap/allaspont/20110711-a_fidesz_valasztasa

"Az új rendszer szerint a kormányoldal ugyanenynyi szavazattal már háromnegyeden állna, míg a szocialisták – a kompenzációs mandátumok megszüntetése miatt – a tíz százalékot sem érnék el. Az amúgy is a győzteshez húzó választási szisztémát a jelenleginél is aránytalanabbá tennék."

Ha nem fog össze az ellenzék, akkor valóban mindenki elpártol tőlük. Itt az ideje, hogy színt valljanak a pártok, vagy keresni kell azt az új összefogó erőt, amely képes leváltani ezt a "neohorthyzmut".

fatia-negra 2011.07.11. 08:47:16

@László56: lacikám! arany lacikám.... érdekesen fogalmazott kritika :)

"provokáció... az írása..."
"a gazdasági és politikai tudományok roppant gyenge ismeretéből"

csak az oktatásról annyit, hogy azt még rákosi-kádár sem tette tönkre,
na persze nem is ők alkották... így igazságos jobb oldal csinálta, jobb végzi be

a többi démonoddal meg küzdjél meg nyugodtan.
bár nem hiszem hogy ebben a csatában lehetsz nyertes...

ssi 2011.07.11. 09:05:18

én csak kívülálló laikus érdeklődő .. innen képzelve el az összefüggések részleteit .. milyen távol lehetek a valóságtól?

gazdaságilag erős szereplők szükséges potenciális tényezők, de a kormány összefogó, irányító tevékenységének milyensége se mellékes

fenntarthatóság szempontjából nem mindegy, hogy a Fidesz-kormány
- általában támogat egy bizonyos gazdasági csoportot
- vagy a kormányt támogatóknak igyekszik előnyöket biztosítani?

graycivil 2011.07.11. 09:06:11

"A szakértő szerint "elfogult és önérdekű" a Fidesz választási javaslata

Ebben a szisztémában a Fidesz háromnegyedet érhet el, mivel a választás egyfordulós, a legtöbb szavazatot kapott párt elviszi a mandátumok többségét, az egyéb pártokra leadott töredék szavazatok pedig elvesznek - részletezte a szakértő."

hvg.hu/itthon/20110711_fidesz_valasztasi_javaslat_toth_zoltan#utm_source=20110711_foldenges_budapest&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hvg.hu

"Szerinte emellett csak Fidesz-KDNP típusú pártkapcsolat indulhat a választáson, két egyenjogú párt nem. "Ez megnehezíti a demokratikus ellenzéki erők indulását a választáson. Így ugyanis csak a gyakorlati összeolvadás határán álló pártok tudnak élni a szavazat maximalizálással" - mondta a választási szakértő."

ssi 2011.07.11. 09:07:15

gazdasági csoportok csak gazdasági haszonban tudnak gondolkodni, s hosszú távon is:

- ha a kormány intézkedései a távlati kilátásaikat gyengíti,
* elpártolnak a háttérből, új érdekcsoportok erősödnek?
* vagy erősebb nyomást gyakorolnak a kormányra?

- ha a kormány tapasztalja az előbbi mozgást, új előnyökkel próbálja az átrendeződést gátolni, vagy védekeznie kell?

- ha a fenti játszma beindul, óhatatlanul gyengül az egész rendszer, szisztéma, ami kihat a teljes működésre, eredményekre, erőviszonyokra?

WiZe 2011.07.11. 09:20:01

@fatia-negra: Úgylátom, mindketten ugyanazt akarjuk, de te mégis indulataidat énrám zúdítod.

Inkább megint tőle kérdezném, hátha tud szakmai választ adni.

tarackos 2011.07.11. 09:20:06

Egyetértek Gáborral, valóban ez a helyzet. A mondás ismert, kis ország kis csőcselék. Ez a "kis" megtanulta az évszázadok során hogyan kell kiszolgálni az éppen aktuális hatalmat, nem lesz gond ha váltás lesz. Teljes gőzzel fordul majd az új far felé. Ahogy azzal sem lesz gond, ha pl. a következő kormány népszavazáson kér felhatalmazást a tákolmány és az OV birodalom egyéb kellékeinek lebontásához. Mert a jogállam mint láthatjuk, a legkevésbé sem érdekli a 300Ft-os zembereket...

ssi 2011.07.11. 09:20:15

elgondolkodtató T.G. 3 pontja is:

- nagyobb gazdasági gondok esetén is egyelőre stabilnak gondolom O.V. pozícióját és a sajátos pártstruktúrát
- jogállami sérülések esetén valószínűsíthetőbb talán pl. a Fidesz szakadása
- amíg a parlamenti+egyéb ellenzék nem tud vmi új, önálló, hatásossal elődrukkolni, addig az akár gyengülő Fidesz mindig erősebb lesz

MACISAJT 2011.07.11. 09:26:15

"Nincs az a szikla, amelyet a politikai széljárás megváltozása ne tudna viszonylag hamar porrá zúzni: ha nem így lenne, egyrészt soha nem kellene új neveket megtanulnunk,"

Meséljen Török, milyen új neveket kellett megtanulnuk, viszonylag hamar...:)

Hacsak nem Zarriveczét és Szakasits Árpád unokájának nevét(azokat is , minek), ugyan miféle új nevek bukkantak fel?

fatia-negra 2011.07.11. 09:29:55

@WiZe: ??? viccelsz ugye? miért nem azorbánt kérded egyenesen...

mondhatná... nyugi nertársak, nyugi... hajrá magyarok!
van egy dakota mondás: a kánaaán felé félúton ne foorgo-ló-d-j-unk...

szeretnéd ha nem tehetségtelen-gerinctelen emberek basáskodnának feletted?
szeretnéd ha polgári demokratikus országban élhetnél nyugisan?

javaslom akkor tisztességes-egyenes-hozzáértő embereket keressed a szavazatoddal...

enyni... ja hogy qva nehéz a kopogtatót összeszedni? esélytelen a tisztesség?
hát akkor mégsincs választói akarat? mégsincs demokrácia?
akkor bocsika... ezt elqrtad... elég későn jöttél rá... majd a zunokáid... talán(y)

ssi 2011.07.11. 09:31:52

jövő:
- politika-gazdaság összefonódása bár szükségszerű, gyakran tisztességtelen ..
* új környezetben, új kihívások közt szükségszerűen módosulhat a szükségszerűség
* de a múlt tapasztalati (kiábrándulás, elítélés) miatt a legközelebbi kormány akar/tud-e tisztességesebb lenni?

- mai szabályozásba be lehet-e építeni pl. a kormánygyengülést, vagy a kevésbé, de mégis erősebb Fidesz folyamatosan szabálymódosításra kényszerül majd, s ezt elbírja-e a rendszer

is 2011.07.11. 09:33:10

@Molnár Sanyi: itt a kutya elásva. melyik is az oligarcha-kormány? az előző? vagy netán mégis a mostani? Orbán itt is Tuskó Hopkinsot játszott?

@poszt: Európában talán van ilyen váltógazdálkodás. Amerikában csak a Rockefellerek, Bushok, Kennedyk és társaik a meghatározók, és ez már enm egyértelmű, hogy ez a befolyás csökkenne váltás esetén. Ha azonban Dél-Amerika, vagy Afrika irányába nézünk, ott bizony a politika közel sem irányítja ezeket a folyamatokat, ott ez megfordul. a CBA-ügy (harácsadókból kihagyás, TV-Híradó megjelenések, cukorosztás) csak egy olyan tipikus mozzanat az elmúlt évből, amely bőven arra utal, hogy átléptük a határt, és a FIDESZ politikája kiszolgálója és nem irányítója a gazdasági eseményeknek. Gábor, egyrészt tiszteletreméltó, hogy le merted írni Simicska nevét, a legnagyobb gazemberét közel s távol (hosszú bájtok éjszakája), másrészt továbbra is idealista álmodozó vagy, évekkel lemaradva a felismeréseiddel. Simicska 20 éve itt van köztünk, és te most jössz elő ezzel? most, amikor megvan már a 2014-es választási törvény, hogy a FIDESZ még egy ciklust rabolhasson? és hogy láthatóan arra az egy ciklusra csinálták a választási törvényt, és nekik aztán mindegy, hogy 2018-ra mi lesz, ők addig terveznek?

ssi 2011.07.11. 09:37:14

@graycivil:

jó bonyolult a világ, nehéz benne tisztán látni és eligazodni ..

Gy.F. ME-sége idején még hívei is türelmetlenkedtek: miért nem tervezik már, vagy ha megtervezték, miért nem valósítják meg? s ezért az állapotért nem csak a hangos, minden ellen tiltakozó ellenzéket okolták

kormánynak vannak:
- konkrét elképzelései (ha pl. nem is jó előre megfontoltak, megszervezettek, kidolgozottak is)
- és határozott intézkedései
- némi gátlástalansága is: intézményi elvárható kritika törlése

mindenféle ellenzéknek vannak-e?
- rugalmasság, leleményesség stb.
- gúzsbakötő körülmények
- váratlan helyzet: fideszi új rendszere és építési módja
- tanácstalanság, gyenge pozíciók

ha vmi nem jó, célszerű először mindenkinek magában keresni az okot, majd léphet tovább

további szép napot mindenkinek :-))

nu pagagyí 2011.07.11. 09:41:14

A következő kormány, remélem a vagyonhoz társadalmi felelősséget is kapcsol. A legjobb eszköz erre egy méretes vagyonadó és a gazdasági esélyegyenlőség helyreállítása. Ha a simicskák így is helyt tudnak majd állni, akkor rajta.

graycivil 2011.07.11. 09:43:05

@manyike: "Gy.F. ME-sége idején még hívei is türelmetlenkedtek: miért nem tervezik már, vagy ha megtervezték, miért nem valósítják meg?"

Bocs, de a választási rendszer reformjára gondolsz? Az kétharmados, tehát esálytelen volt. A FYDESZ pontosan tudta, hogy neki magának kell új választási törvényt írnia, ha saját képére akarja azt formálni.

Ha nem erre gondoltál, akkor mea culpa.

Goompah 2011.07.11. 09:47:03

"ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket."

Avagy a politika mindenkori hatalmasai csak addig maradnak hatalomban, amíg a hatalom valódi birtokosai hagyják őket.

ssi 2011.07.11. 09:47:14

@graycivil:
nem, a kormányzási mérlegre, az összképre ..céloztam

amúgy a választói hiányérzet és a valóság igazságának/illúzióinak kapcsolata .. talányos

aszekelyek 2011.07.11. 09:54:07

Kedves Gábor! Szted hányan tudják itt, hogy a cím honnan is?Az ellenzék vétójogát kiiktató 2010.es választás? Nem is kétharmad, csak izé százalék:) Komolyra fordítva, nem osztom a véleményed, állításod, erről. Az ellenzéknek azelőtt 8 évig sem volt vétójoga. emlékeztetlek, hogy a drága mdf tevékenységéről Tölgyessy milyen elemzést írt. maximum papíron, mint most , volt vétőjoga a FIDESZ-nek. HA ez nem így lett volna, nem kellett volna a népszavazás eszközéhez nyúlnia. Ha bármiféle vétót gyakorolhatott volna a parlamentben. Nagyon lényeges dolgokban. Az is bizonyítja ezt, hogy a neokon mdf-et is az mszp-be vinné . Ha van ellenérved, érdemi, elolvasnám. Más. Ha a háttérben lévő gazdasági erőcsoportok irányítanak, akkor logikailag nem igaz, hogy minden hatalom a népé. :) Mondtam én ezt már a médiatörvény kapcsán is. A gazdasági szereplők tolják a médiát is, vagy nem tolják. :) A népszavazás intézménye és használata azt is megmutatta, hogy lehet a nép hatalmával gátat vetni azoknak a gazdasági köröknek a szándékai elé. Az én észrevételem az, hogy míg a nép az, ki az ő képviseletére a parlamentbe küldi a képviselőit és megválasztja,fel is esküsznek a nép érdekeire, előfordul sajnos sokszor, hogy nem az ő, hanem a gazdasági erőcsoportok érdekei szerint cselekszik egy kurzus. ez alapozta meg Orbán mai felhatalmazását.HA a politikusok kiszolhálják azokat a gazdasági érdekköröket, melyek nem munkahelyet hoznak, hanem sokat visznek az országból, annak ez lehet a vége. Lett is. Nem vagyunk olyan zombik, mint másutt:) Mondják a barátaim, ott a fogyasztóvá nevelt társadalommal ezt sokkal jobban le bírták játszani. A 10 eurós díjat a háziorvosnak négyszer egy évben,. ami gyakorlatilag a vizotdíj.. és mésd sok mást is. otszörös jövedelem mellett. tenném hozzá. Itt az is keresztbe tett nekik, hogy végletesen ki vannak zsákmányolva a dolgozók. Kevés kivétellel. erről a rókáról már nem lehet bőrt lenyúzni, mert harap.- esetleg meg is vész.
Nagyon furcsa lenne, ha a neoliberális gazdaságpolitika teljes bukása után nálunk az erőviszonyok változatlanok maradnának. Nem is ezt akarták a szavazók. Hol máshol lenne lehetőség a gazdaságban, hisz nálunk a pénz egy helyen, szűk helyen van koncentrálva. Lejjebb semmire nincs lehetőség sem. ennek a rétegnek a szélesítése is nagy óbégatást eredményez. Az adóváltozásokra gondolok. Pedig mindenki tudja, hogy a tőkeszegénység volt, ami minket romlásba vitt. Zajgó tenger megest van.

aszekelyek 2011.07.11. 10:01:19

@graycivil: előbb megkínálta vele a koalícióból kilépett szadeszt. Elutasították. Pedig lett volna alkalmuk a részvételre. Nekik is jobban megfelelt ez a rendszer. Az tehát nem baj, ha 89-ben saját képükre alkották meg a rendszert csak az, ha valakik, jogukkal élve megváltoztatják. :DDD

aszekelyek 2011.07.11. 10:04:48

@manyike: eddig is elbírta a folyamatos változtatást a rendszer. Nem a jövőben volt tisztességtelen az az összefonódás és szükséges rossznak sem mondva. ez amolyan igazságbeszéd féle....Abban a kurzusban pozitívra kozmetikázták. Akik ma legélesebben támadják.

graycivil 2011.07.11. 10:08:28

@aszekelyek: "Az tehát nem baj, ha 89-ben saját képükre alkották meg a rendszert csak az, ha valakik, jogukkal élve megváltoztatják"

Csakhogy annak a "maguk képére" rendszernek "sok arca" volt. Most csak egy lesz, de az irtózatosan csúnya.

Squid 2011.07.11. 10:09:02

A helyzet az, hogy a Kubatov féle beszéd után tudni lehetett, hogy itt most valami más fog következni mint amit sokan vártak.

A magyar politika annyira kicsi és kevés szereplős, hogy mindenki tud mindent a másik és a saját oldal viselt dolgairól.

Eddig mindkét oldal pontosan emiatt nagyon vigyázott, hogy a közös mutyik, a bizottságozás és az intézményesített lopás ne "bukjon" ki. Mindenki tudta ha valaki bukik valami nagy dologgal, megy mindenki a levesbe jobb és baloldalról egyaránt.

Nnna ez most megváltozott! A Fidesz valamiért úgy hiszi, hogy ez a magyar politikán belül létező érdekszövetség, és a közös mocsok súlya már nem számít. Nekimentek a baloldalnak, és felrúgták azt a hallgatólagos (?) megegyezést ami a nagyközönség számára rejtve tartotta a kényes titkokat.

Nem félnek többet attól, hogy mi lesz ha a baloldal nagyobb nevei elkezdik kiteregetni a szennyest. Ez lehet azért mert úgy érzik a 2/3 súlya elég erő, hogy ezzel ne kelljen foglalkozni, vagy azért mert le akarnak számolni a politikai ellenfelekkel.

Az egész célja a Fidesz kormány bebiztosítása minél több ciklusra, és úgy tűnik semmi sem drága azért, hogy ezt megtegyék.

A kérdés az, hogy a NÉP ehhez partner lesz e vagy nem, hogy meddig lehet a politikába belefáradt milliókat piszkálni büntetlenül, és tüzelni azt a dühöt ami jelenleg sarjadni látszik a magyar politika egésze ellen.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 10:22:03

TG túlontól finomkodó stílusa, sajnos teljesen értékelhetetlenné teszi a függetlenségét.

Egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan közismert újságíró, blogger, elemző publikál, aki nem elkötelezettje valamelyik oldalnak.

TG ilyen, és pont az ilyen íroknak kellene közérthetően, és világosan megfogalmazni, néven nevezni a dolgokat, történéseket, embereket.

Ez persze veszélyes üzem, de ha ekkora léptekkel tartunk a Rákosi érába, minden nappal még veszélyesebb, aztán lehetetlen lesz.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 10:26:24

@Squid:
Nem rúgtak fel semmit! Éppen ez az!

HA valóban elszámoltatni akarnának, már rég rács mögött kéne lennie a legtöbb volt MSZP, SZDSZ vezetőnek!

Pontosan arról van szó, hogy csinálják a nagy csinnadrattát, parasztvakítást, de csak fedezik a régi bűnöket.

bioLarzen 2011.07.11. 10:28:54

@graycivil:
""Az új rendszer szerint a kormányoldal ugyanenynyi szavazattal már háromnegyeden állna, míg a szocialisták – a kompenzációs mandátumok megszüntetése miatt – a tíz százalékot sem érnék el. Az amúgy is a győzteshez húzó választási szisztémát a jelenleginél is aránytalanabbá tennék."

Ha nem fog össze az ellenzék, akkor valóban mindenki elpártol tőlük. Itt az ideje, hogy színt valljanak a pártok, vagy keresni kell azt az új összefogó erőt, amely képes leváltani ezt a "neohorthyzmut". "

Azia,
ez - mint annyi minden más dolog - kétélű fegyver. Egy ledolgozható hátrányban lévő, de jól, okosan kommunikáló ellenzék kezében ez remek érv lehet: sulykolni kell, hogy minél többen szavazzatok ránk, mert, látjátok, az új, "igazságtalan-torz-fidesznekkedvező-stb" választási matek miatt több kell, mint eddig. Illetve, megszólíthatják a bizonytalan, de szavazni kívánó polgtársakat is, hogy látjátok, ha a fejdíszre szavaztok, akkor sokkal nagyobb hatalmat adhattok nekik, mint gondolnátok - akarjátok ezt?

Persze, a nagy kérdés az, hogy 2014-ben lesz-e ilyen ellenzéki párt... A jelenlegi állpotokat figyelembe véve nem fogadnék rá (már a ledolgozható hátrány sem tűnik reálisnak, az okos, ésszerű kommunikáció ezzel alkotott elegye meg még kevésbé...)

bio

bioLarzen 2011.07.11. 10:30:23

@éberség elvtársak: "A 80-as években sokan úgy tartották,kell kb. 30 év,mire utolérjük pl. Ausztriát,most 30 év elteltével ugyanezt mondhatjuk...."

Igen, 30 év alatt utolértük azt, ahol Ausztria akkor tartott :D

bio

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 10:31:27

@anti_troll: szívesebben olvasnád tőle, hogy Simicska 1 tróger?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 10:33:38

@anti_troll: sajna, az itt létrejött "jogállam" erre alkalmatlan.
Itt lakik pl. tőlünk nem messze ez a Juhász Ferenc nevű türhő. Valami 100 milla "kölcsönből" építette a házát.
Hol is lenne a helye?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 10:36:39

@Hepci:

Nem egészen, és ilyen stílusban, de olyan szövegösszefüggésben, hogy mindenki levonhassa a megfelelő konzekvenciát.

radala 2011.07.11. 10:45:04

kezdetben azt gondoltam nem szólok ehhez hozzá, inkább intenzíven dolgozom és délután lemegyek a strandra. Még arra is gondoltam, hogy ha esetleg hozzászólnék, akkor csak annyit mondanék, hogy hajrá Fidesz, lopjatok sokat, jól fog még az jönni a nehezebb időkben, meg pláne talán késlelteti a nehezebb idők elérkezését.
Vagy én vagyok teljesen sötét vagy mások, de én pont a húszezredik legfontosabb problémának látom, hogy min keresztül finanszírozódik a demokrácia. A Világ szerintem ilyen Amerikától Japánig és ez még csak nem is baj...
Kell pénz. Nincs ingyen ebéd. Ebből szerintem egyenesen következik, hogy a világ ilyen. kell ezt jobbá tenni, az elhajlásokat nyesegetni, szerintem ez meg is történik Mo-n is. De úgy csinálni, mintha az az ördögtől való lenne, hogy ha valaki hatalmon van akkor számára megbízhatónak vélt cégeket juttat helyzetbe ez iszonyatos hipokritaság.

Nos, azt elmondani, hogy valami engem nem érdekel nem lenne fontos, el sem mondtam volna. De elolvastam ezt az index-en
index.hu/velemeny/jegyzet/2011/07/11/nepesseg_es_nepessegpolitika/

Érdemes elolvasni, bár rohadt hosszú.
Most komolyan, számít, hogy a pártok miből finanszírozzák a demokráciát?

bigapples 2011.07.11. 10:51:19

Megyünk befelé az erdőbe?
Kac-kac... 20 éve az erdőben vagyunk!

Az előző 8 évben nem a Puch-féle gazdasági kör és a Gyurcsány-Bajnai-Wallis féle mozgatta a szálakat a "gazdasági-félpolitikai háttérvilágban"? Az MSZP mai konfliktusa is elég jól leképezhető erre. Nagyon álságos, ahogyan Gyurcsány támadja Puch-t a pártpénzek kapcsán, amikor ő is keményen nyomul(t) ebben a háttérvilágban.

Amúgy a képválasztás rossz. Lehet, hogy a Fidesz közeli vállalkozások alkotta gazdasági körben Simicskáék nehézsúlyú versenyzők, de nem uralkodnak a Demján, Csányi stb kategóriájú nagyvállalkozókon. Ahogy nem uralkodnak a magyar gazdaságon. Ahogy bármilyen magyar vállalkozás sikere (amely nem politikai kapcsolatok révén megszerezhető állami megrendelésekre rendezkedik be) nem Simicskáéktól függ, hanem a saját rátermettségén kívül a Fidesz kormány által kialakított gazdasági környezettől.

Most tényleg 10-15 évre eldőlnek kérdések a politikában. Lehet, hogy a "gazdasági-félpolitikai háttérvilágban" is, de naivitás azt gondolni, hogy a teljes magyar gazdaság tekintetében ez a háttérvilág meghatározó lenne.

panelburzsuj 2011.07.11. 10:58:14

@radala:

"Most komolyan, számít, hogy a pártok miből finanszírozzák a demokráciát?"

Rosszul döntöttél.

Milliószor bemutattad már, hogy milyen "sajátos egyéni szemlélettel" viszonyulsz a közélet bármely szegmenséhez és kérdéséhez: nem tudsz újat mondani.

Dolgozz intenzíven, utána meg irány a strand! :))

Squid 2011.07.11. 11:00:12

@bigapples: "Amúgy a képválasztás rossz. Lehet, hogy a Fidesz közeli vállalkozások alkotta gazdasági körben Simicskáék nehézsúlyú versenyzők, de nem uralkodnak a Demján, Csányi stb kategóriájú nagyvállalkozókon. Ahogy nem uralkodnak a magyar gazdaságon. Ahogy bármilyen magyar vállalkozás sikere (amely nem politikai kapcsolatok révén megszerezhető állami megrendelésekre rendezkedik be) nem Simicskáéktól függ, hanem a saját rátermettségén kívül a Fidesz kormány által kialakított gazdasági környezettől.

Most tényleg 10-15 évre eldőlnek kérdések a politikában. Lehet, hogy a "gazdasági-félpolitikai háttérvilágban" is, de naivitás azt gondolni, hogy a teljes magyar gazdaság tekintetében ez a háttérvilág meghatározó lenne"

Naív vagy, de nagyon ebben a kérdésben! A helyzet az, hogy ezek a nagyvállalkozók azok akik irányítják az országot a pártok és az azoknak nyújtott finanszírozáson keresztül. Ez ha máskor nem akkor a legutóbbi választások után leeshetett az OTP & CBA stb irányába mutatott finoman szólva is érdekes kivételezésről..

fvipera 2011.07.11. 11:02:32

simicska és merterházi ernő nyaralója szomszádos Szigligeten. Tényleg, az szdsz pénztárnokáról semmi hír (elég hamar kiengedték). pedig a puch - simicska tandemet remekül kiegészítette ernő.

annyiban jól látja TG (bár ez a poszt is evidenciákat fogalmaz meg), hogy a korlátlan hatalmú simicska - nyerges páros a vesztébe rohan. egyre kevesebb gátlással működnek, és a vesztüket 3 körülmény jelentheti: a) népharag (ami nem ellenük, hanem a focista ellen irányul), b) olyan büntetési tételű ügyet követnek el, ami nem évül el polt peti most még korlátlannak tűnő regnálása alatt, mert ugye minimum 9 évre, de jó eséllyel 70 éves koráig űzheti az ipart az új legfőbb ügyész 2/3 választási aránya miatt; c) polt védelme megszűnik valamilyen okból

összefoglalva: a fidesz gengsztereihez képest a zuslag, hagyó, kóka vonal egyszerű tyúktolvaj tempó.

radala 2011.07.11. 11:04:59

@bigapples: pontosan...
Vagy baszott naiv vagy te is én is vagy a rettegők a hülyék.
OK, egy választásra el lehet hivatalosan költeni 396 millát, de ehelyett 2-3 milliárdot költenek, költsenek 20 mrd-t nem bánom. Ezt mind egy szálig lopják el. Most komolyan mit árt ez egy működő demokráciának, költségvetésnek. Ezek a pénzek a költségvetés ezrelékei. Nem fogom ide írni, hogy milyen helyzetbe került 02-10-ig az ország, de a baj nem abból adódott, hogy loptak a pártnak. Lopjanak, semmi baj nincs azzal, amíg a szekér halad.
OK, mondjuk azt, hogy mondjuk szuper jól jönne az ellopott 20 mrd az akadémiai intézeteknek, akik roppant hasznosan és gyorsan megtérülően költenék el.
Lehetett-e volna az országban hasznosabban elkölteni 20 milliárd forintot annál, mint hogy azzal megfinanszíroztuk volna 2002-ben a Fidesz kampányát és nem nyer Medgyessy?
Tuti, hogy a világtörténelem legnagyobb biznisze lett volna és nem pedig lopás.
Áhh....

rajaram 2011.07.11. 11:06:14

Sikerült megint egy semmitmondó történetet leírni. Ezeket mindenki tudja. Miért nincs egyetlen újságíró/politológus/riporter Magyarországon, aki feltárná ezeket az ügyeket, pártállástól függetlenül. Ez lenne a feladatuk. Ilyen gyenge média mellett, a politikusoknak és az "üzletembereknek" nincs félnivalójuk, nálunk nem lesz Watergate ügy.

dimitrij 2011.07.11. 11:06:52

"...ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket. Változó politikai szerkezetek változó hatalmi viszonyokat eredményeznek: ebben a tekintetben pedig mindig a politika, mindig a politikus járhat az élen – ha akarja..."

szerintem fordítva ül a kedves posztíró-elemző a lovon.

sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy azok a gazdasági érdekcsoportok, akik igazán meghatározóak minden nagyobb politikai csoporttal ápolnak kapcsolatokat (eltekintve a szélsőségektől), azt segítik a hatalomba, aki a leginkább kedvez az ő céljaiknak, illetve aki megfelelő módon jár el a neki fontos kérdésekben.

nem az érdekcsoportnak lesz vége, ha a vezető politikus nekik nem tetsző módn viselkedik, hanem az illető vezető politikusnak, és pár hónapon-éven belül segítenek egy másik jelöltet felépíteni, fizetik vagy hozzásegítik ahhoz, hogy médiafelületet kapjon, országos hálózatot építsen fel, vagy vegyen át mástól, kap jópofa és kreatív tanácsadókat stb., adnak pár tippet, hogy melyik pozívióba kit ültessen, míg az elődjéről, aki lehet, hogy egy más idológiával rendelkező párt vezetője, kiderül néhány csúf dolog, kiszivárog egy anyag, vagy egy hangfelvétel, vagy más olyan, ami politikai értelemben ellehetetleníti.

a tőke állandó, erről talán Csányi úr tudna igazán sokat mesélni, van is egy történet, ami szerint 1998-ban két pártot is segített 800-800 millióval, így rossz lóra nem is tudott tenni.

a valós hatalom természete ilyen, nincs ideológiához és pártokhoz kötve. persze nem a CBA tesókról beszélek, ha nem a náluk és erősebb egyedekről. :)

radala 2011.07.11. 11:07:37

@panelburzsuj: Megyek is, csak még tovább illusztráltam (direkt a te kedvedért) a sajátos látásmódomat (elvakultság, butaság nem is tudom miket szoktál rá mondani) ;-)
Amúgy a linket szerintem olvasd el, nem állítom, hogy olyan nagy truváj, de akkor is megdöbbentő.

nu pagagyí 2011.07.11. 11:07:56

@bigapples: A duma ellenére az eddiginél még inkább államfüggő lesz a nagyvállalkozói réteg: pofára szabott, diszkriminatív gazdasági törvények, ellenőrizhetetlen közbeszerzési rendszer, állami pénzosztó monopóliumok kialakítása (MOL, MVM) rontják meg az arra hajlamosokat. Ezek mellé felsorokaztatják a hűség ösztönzőit is a brutális, kézivezérelt büntetőjogi rendszer kialakításával.
Az eredmény nem az lesz amit vársz. Az igazi versenyben soha meg nem mért nagyvállalkozók csak az ország lerablásához tudnak majd hozzájárulni, gazdagításához nem nagyon.

nyünyüge 2011.07.11. 11:08:13

@Squid:
A kép és a szöveg kiegészíti egymást: a képen - a nyilvánosság előtt - Demján, a szövegben meg háttéremberek.

radala 2011.07.11. 11:11:25

@radala: Lehet, hogy csak 176 millát lehet költeni tök mindegy...

Lehet jönni majd most azzal, hogy a szegény kis LMP-t lenyomja a nagy erős Fidesz...

Elmennek a fenébe, a Fidesz egy sokkal nagyobb és brutálisabb erőt is legyőzött sokkal kevesebb pénzből, sokkal kisebben, nem rinyálni kell, hanem dolgozni:-)

Gnózis 2011.07.11. 11:12:36

Újratervezés?
No az az, amire nem lesz lehetőség. Ha a Fidesz csak néhány olyan megoldásra lel rá a választási "reform" kapcsán, mint amit Szigetvári Viktor a haza és haladás blogon elemezgetett, akkor itt a következő 20 évben nem lesz semmiféle újratervezés. Márpedig az elsőként szóba került ajánlócédulaküszöb felemelése a duplájára máris felveti a hatalmi manipuláció lehetőségét, ahogy az az önkori választásokon is megtörtént.
Szóval én nem ringatnám magamat illúzióba azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben nagy változások lehetségesek lesznek kis hazánkban, ahol a legnagyobb ellenzéki tömörülés az Európai Unió. Akinek a véleményét a regnáló hatalom ugyancsak magas ívben leszarja.

Ami László56 kis esszéjét illeti, jól látható, hogy vannak kis hazánkban szép számmal olyanok, akik a folyamatban lévő demokrácia-likvidálást örömmel konstatálják hiszen ennek révén is az általuk gyűlölt bolsi-libsi eszmerendszer felszámolásának lehetőségét látják, miközben nem veszik észre, hogy egy a Kádár-rendszerhez hasonló, bizonyos mértékig engedékeny, de az alapvető szabadságjogokat kordába szorító államrezon van kialakulóban, amely felszámolja mindazokat az érdekérvényesítő mechanizmusokat, amelyek a hatalommal szemben esetleg érdemben felléphetnének.

bariga 2011.07.11. 11:24:47

@László56: Ha Te köszönöd, akkor Te is kapsz részesedést.
Úgy könnyű hinni, ha csurran is meg cseppen is, bár most itt zubog.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 11:34:32

@panelburzsuj: elvennéd szegény Radala kedvét a közéleti aktivitástól?
Pedig annyira bírom, ahogy mindig elmondja, OV tán egy rém, de amíg van szoci főember szabadlábon, nem igazán érzi relevánsnak a kétségek megfogalmazását. :)

fatia-negra 2011.07.11. 11:35:08

@dimitrij: +1 @fvipera: +1

megjegyzésem... a 2/3-ot könnyű elsöpörni. ebül szerzett jogszabályok ebül vesznek el...

nem beszélve a visszamenőleges lehetőségekről... pl KÖZ pénz elleniek = halál...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 11:35:13

Simicska, Puch, Mesterházy, Orbán, Gyurcsány, Kóka, Kubatov és még mennyi név felmerül.... Csodálom, hogy sok embernek nem tűnik fel, hogy ezek az emberek egy hajóban eveznek, egy irányba, egy konkrét cél megvalósítása érdekében...

Diocles 2011.07.11. 11:40:07

OFF

Szigetvári Viktorék nagyon korrekt elemzést készítettek a választási rendszerről, nulla hisztizés és diktátorozás, elfogadhatónak tartják mind az egyfordulós rendszert, mind a kompenzációs listák megszüntetését, had reklámozzam őket:

"A most megismert kormányoldali koncepcióról elmondható, hogy legitim szándék vezeti akkor, amikor a kormányzóképes többség kialakításának érdekében még többségibbé torzítja a magyar választási rendszer karakterisztikáját, ezzel hosszútávon pedig egy még dominánsabb kétpártrendszer kialakulása felé nyit utat. Egy demokratikus választási rendszer nem attól az, hogy arányos. A kompenzációs elem eltörlése elfogadható, így az annak aritmetikájára vonatkozó korábbi tilalomfánk érdektelenné vált."

hazaeshaladas.blog.hu/2011/07/10/ellentmondasos_valasztasi_rendszer_reform#comments

hazaeshaladas.blog.hu/2011/07/08/tilalomfak_az_orszaggyulesi_valasztasi_rendszer_reformjaban#c13953275

sárkányfő 2011.07.11. 11:42:01

@radala:

"hajrá Fidesz, lopjatok sokat"

és még csodálkoznak a drága jobberek, hogy felfordul tőlük a tisztességes ember gyomra?

8 éve megy a hisztérikus tolvajozás, ferizés, libajnaizás (amiről bíróság mondta ki, hogy hazugság) hagyózás, cusizás, stb., stb., stb., egész végletekig, meg tovább is felújt és szapult őrjöngés (sőt, csak ez ment, a szakpolitika megszűnt, minek az), aztán kiderül semmi gond sincs a lopással. már ha a jobb oldal csinálja...
és ez nem csak a hülye radala álláspontja, ő csak buta balek módjára kimondja a nyilvánvalót. hogy jobbos körökben, akik 8 évig rekedtre üvöltözték magukat, most kurva nagy kuss van a fidesz lopásairól oligarchiáiról, nem csak Simicskáról és Nyergesről, de a kormánytag Fellegiről és Pintérről is, hogy a kisebb halakat ne is említsem.

komolyan, ha ugyanolyan "leszarom" módon viszonyulnának minden irányban, még el is nézném ezt a morális cinizmust és nihilizmust (konzervatív-polgári-keresztény értékek, oh!), de érdekes, amikor a hülye cusi lopott nevetséges 50 milliót (haha... lopott volna milliárdokat a balek, akkor megússza... tényleg mikor is kapcsolták le? őt is meg hunvaldot is? csak nem a szocik alatt?), akkor az vagy másfél évig címlapos meg valóságértelmezésben meghatározó nagy jobbos legenda lett, maga Orbán is azonnal sajtótájékoztatót hívott össze.

ugyanaz a totális, gátlástalan képmutatás van itt is mint pl. Kína ügyében is, tele lehetne plakátolni a falat az emberi jogokért kiálló, tibeti zászlót veszettül lengető fideszesekkel, még magával Orbán nyilatkozataival is, aztán amikor ők vannak kormányon hirtelen kiderül, hogy a Nagy Hazaffyas tett gyomorszájig benyalni a sima protokoll-látogatásra érkező, semmit sem hozó kis sárgának, és lekapcsolni az ország érdekeire nyilván végzetes csapát mérni készülő három darab tibeti pedagógust...
aki meg csodálkozik, hogy, hé, mi van, az tök hülye nem mert nem érti az idők szavát. amit még ők se értettek 1-2 éve, de még hónapja sem.

ugyanaz a hazug, totális képmutatás, amikor két tűzcsap kinyitása "dezertálás" Orbán "kordonbontó" Viktor szerint.

Köszönöm istenem, hogy nem vagyok fideszes...

ssi 2011.07.11. 11:42:46

ezt kiokoskodtam .. bocsánat a szerénytelenségért
kormány
- kezében a politikai hatalom - fontos megszerezni és megtartani
- hogy bizonyos gazdasági körök gazdasági előnyhöz juttatása révén
- saját gazdasági gyarapodásukat is biztosítsák

ez tisztán látszik ..
bár a világ országai összességében bővülő forgalmú gazdaságok, vagy szeretnének lenni ..
a mostani Fidesz-kormány pénzhez való viszonya lényegesen markánsabb, mint elődeiké
- soha nem látott összegek a költségvetésben, szankciók forintosítása, meglévő pénzbüntetések megemelése .. s jól illik ebbe a képbe a hírhedt Lázár mondat: mindenki annyit ér, amennyije van s kb. se tudásra gondolt, hanem kapcsolatokra, hatalomra, vagyonra ...

ennek meg/fel/elismeréséhez én túl kicsi vagyok ..
viszont az előbbiek továbbgondolkodásra serkentenek, plusz a mostani poszt, ill. 1 korábbi:
- kormány
=> gazdasági vállalkozásként működő
=> minél nagyobb személyes anyagi haszonra törekvő
=> oligarchiája is és talán nem véletlen, hogy kikből áll (van akinek tapasztalata, van, akinek álma van)
- ez az idő szava, korunk sajátossága, kihívása?
- vagy reváns, azoké, akik a korábbi privatizációkból kimaradtak ?
(pár éve többen írtak arról, hogy újraelosztás lesz .. pl. azért kell visszaállamosítani vagyonokat, hogy másokat juttassanak most gazdasági előnyökhöz)

panelburzsuj 2011.07.11. 11:44:22

@Hepci:

Fordítva: sajnálnám, ha értelmesebb tevékenységek helyett órákra ideragadna .. :)

NA YA! 2011.07.11. 11:49:28

Igen, kell ez a fütyisz 4 év (bár már csak a 2/3-a maradt), hogy a polgárok többsége végleg kiábránduljon ezekből is, mint a maszopból! A kár, hogy csak "ezeket", és "ilyeneket" tudunk kitermelni magunkból, akiknek a lényeg, hogy a ciklus alatt annyit raboljanak, ami száz évre előre elegendő! Szóval lesz itt még "kutyauszítás macskakövön"!

nyünyüge 2011.07.11. 11:49:44

@radala:
Nagyon egyszerűen látod ezeket a dolgokat - és akkor még igen finoman fogalmaztam:).

Egy párt győzelmének megfinanszírozása nem úgy működik, hogy "adjál már 100 millát" a győzelemhez, légyszíves, aztán felejtsük el egymást.

Nem is a cég adja a pénzt, hanem szerződésekben, megbízásokban bújtatnak el adománynak szánt pénzeket.
Az ilyen bizniszeknek viszont ára van. És nemcsak az egyszeri 100 milla. Hanem az, hogy ezentúl bármikor felüliródhat a józan ész, a gazdasági érdek, a pályázati kiértékelés a viszonzás ill. a lekötelezettség miatt.

És ha ez nagyban megy, úniós pályázati pénzekkel meg stratégia vállalalok részvételével, évtizedekig, akkor várhatod, hogy menjen a szekér! Nem fog menni. Mert az állandó és intézményesült mutyi tönkreteszi a versenyt, megakadályozza az egészséges szelekciót a gazdaságban, stb.

radala 2011.07.11. 11:51:16

@sárkányfő: Soha (szerintem) nem volt bajom a szocik lopásaival, pláne nem a cusi féle apróságokkal, meg a Hagyó félével. A bajom az, hogy szarul kormányoztak. Ennyi.
Lopni nagyon nem szép dolog, de a világ sajna ilyen, ebben nem látok különbséget.
Engem sokkal jobban riaszt a hatalmi arroganciája a Fidesznek, mint az, hogy mondjuk Simicska kiváló helyzetbe került. Az, hogy most nem pont azok vannak kiváló helyzetben, mint korábban és majd később megint mások lesznek kiváló helyzetben az nem okoz különösebb problémát, ha egyébként a dolgok működnek. Ha a dolgok egyébként sem működnek, onnantól persze a lopás is egészen új megvilágításba kerül.
Mert, hogy a 2002-es példámnál maradjak, lopott pénzből segíteni egy jól működő kormány fennmaradását nagyon nem ugyanaz a kategória, mint lopott pénzből hatalomra segíteni egy balfasz társaságot...

ssi 2011.07.11. 11:53:51

látszólag OFF .. tágabban .. nem

nagyon érdekelnek az emberek .. csak úgy önmagukban ..

politikailag nagyon elfogult emberek a magánéletében is hasonlóan egy irányból nézik a világot? önmagukat, vagy az övéiket a végletekig védik, a vélt/valós riválisokat meg a végsőkig elítélik?

minden kapott kritikáért, minden kevésbé sikerült tervért vki mást hibáztatnak?

pl. ha a gyermek nem úgy teljesített a suliban, vagy mások nyertek meg egy versenyt stb., stb. - annak pl. a tanár, iskola lehetett csak az oka?

radala 2011.07.11. 11:53:52

@Hepci: No azt hiszem én már csak egy kv-t kérek, olyan szépen összefoglaltad a világnézetemet:-)
Végre nyugodtan dolgozhatok:-)

panelburzsuj 2011.07.11. 11:57:14

@radala:

Átfutottam. (Bár népesedés témában eléggé régóta eléggé alaposan ugyekszem tájékozódni, így sok újat nem mondott.)

Mi a kérdésed? Hogy milyen eszközzel tudna több magyart tenyészteni a magyar állam? Vagy hogy tulajdonképpen minek szaporodjanak a magyarok egy olyan világba, amit az idézett cikk is felvázol? Vagy épp egy olyanba, ami miatt te is inkább Bécsben evickélsz?

Hogy is mondta Dobó (Gárdonyi sugallatára ... )? Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl?

(Biológusként tudhatsz k-stratégiákról és r-startégiákról. Olvashattál a római jelentésektől K. Lorenzig ezt-azt. Érdeklődő emberként hallhattál Európa-erődről. Szóval?)

ssi 2011.07.11. 12:02:00

@nyünyüge:

ma: gazdaságilag 1 nagy reváns .. politikailag 1 nagy bosszú

20 éve: gazdaságilag "jókor jó helyen" .. politikailag túlélés kellő információk birtokában .. viszont nem láthatták a leendő versenytársakat és azok érzelmi-gondolatvilágát

ha valóban volt vmi háttéralku:
- vagy kedvezőtlen helyzetben volt benne a Fidesz és most kompenzál
- vagy valóban vmi egészen új rendszer épül egészen új és egyoldalú szabályokkal

ssi 2011.07.11. 12:04:15

zenés-posztos ebédidőmnek vége .. páááááááá :-)

s ma újra ezen szórakoztam
www.youtube.com/watch?v=IpSYwvzKukI&feature=related

subtotal 2011.07.11. 12:12:45

@radala: nekem meg beugrik az ugatás a választások előttről, hogy ha nem lenne korrupció, nem kellene megszorítani sem.

Hát látjuk, megszorítani sem kellett, korrupció sincs már.

Más értelmezésben feltehető a kérdés, ha a Fidesz lop és ez számára nem gond, akkor mi baja a szlovák rendszámmal optimalizálókkal és a 20eFt alatti tolvajlásokkal? Hiszen ezeken a területeken szigorította a jogszabályokat.

A jó kormányzás meg nem csak attól lesz jó, hogy valamelyik társadalmi csoportnak nagyobb lehetőségeket ad, hanem attól is, hogy nem lehetetleníti el a többit sem.

@post: "kevés olyan példát tudunk, amikor ilyen szűk érdekkör ilyen jelentős, szinte ellenerő nélküli hatalommal bír gazdasági céljainak érvényesítése érdekében"
Mivel maga a Párt a gazdasági érdekkör, ezért persze, hogy minden gazdasági érdekét érvényesíteni tudja, sokszor még az egyértelmű politikai érdekeivel szemben is.

nyünyüge 2011.07.11. 12:22:34

@nyünyüge:

és ami talán még fontosabb, és ami miatt a poszt konklúziójával is vitám van: a gazdasági elit és a politikai elit nem két diszjunkt halmaz. Ráadásul egyre kevésbé nem az.

Úgyhogy nincs olyan, hogy a jobbak most kezükbe veszik a dolgokat és onnantól a politikai cél meg a közérdek és a tisztán gazdasági érdek szétszálazható.

radala 2011.07.11. 12:31:09

@nyünyüge: Csöppet sem látom ilyen egyszerűen a helyzetet. csak leírom, hogy ezt lehet így látni. Arra akartam célozni, hogy a probléma huszadrangú, nem a lopott pénzek azok, amik a különbséget adják, ráadásul, mint láttuk 98-ban például, nem is elegendő a lopott pénz mindenre. A lopott pénz szükséges feltétele a hatalmon maradásnak, de messze nem elégséges feltétele. Arról nem is beszélve, hogy a tg által belinkelt fantasztikusan figyelemre méltó cikkekből, annyit lehet megtudni, hogy Simicska Lajos meg Nyerges Zsolt gazdasági tevékenységet folytat sőt Fellegi is folytatott ilyet életében:-)
Szerintem a probléma mondvacsinált...
Korrupció rossz, ez nem kétséges. De nincs demokrácia gazdasági háttér nélkül. Pl. a CBA helyzetbe hozása lehet korrupció is meg lehet "természetes szövetség is", eszembe nem jut azt föltételezni, hogy tg "célzatosan" dobja be a témát, de szerintem ez akkor is egy irreleváns téma.
Vagy azt is lehet mondani, hogy túlontúl releváns, akkor meg az a baj vele, hogy úgysem tudunk meg soha semmit semmiről, teljesen fölösleges vitázni róla...

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 12:33:18

@subtotal: a Fidesz számára - is - igen fontosak a látszatok.
A belvárost elözönlő rokikártyás szlovák terepjárók például az állam szétesésének érzetét keltették a derék honpolgárokban, ami nyilván nem zavarta a szocikat, meg is kapták érte a magukét.
Most Fájdeszék tenni igyekeznek ellene. Ez speciel helyes, tehát a pártérdek és a közérdek azonos.

tölgyes 2011.07.11. 12:33:28

Kedves Török Gábor!

A kié a hatalom kérdésére József Attila megadta már az egyszerű, egymondatos választ.
"A jogállamban a pénz a fegyver."

Ezt aztán lehet ragozni így, lehet forgatni úgy - szép elemzői feladat - de a lényeg mégis csak ez...:)

Emlékezzen arra, amikor a média szabadságáról beszéltünk... A média szabadsága a médiatulajdonos szabadságát jelenti... vagyis azok akik a médiaszabadság szószólói azok nem kívánnak mást, mint, hogy a tulajdonos felett ne gyakoroljon senki kontrollt.:(

radala 2011.07.11. 12:35:58

@panelburzsuj: Nem ilyesmit kérdeztem, mint mondtam annyiban nem érdekes, hogy újdonság lenne, ezt mindenki tudja, de mégsem gondol bele senki.
Ez is pont olyan, mint a korrupció kérdése jelentéktelen vagy túl jelentős, ahhoz hogy foglalkozni kelljen vele. Szóval igazad van, egyik téma sem érdekesebb a másiknál, belátom, vagy mind a kettő túl érdekes...
Amúgy K. Lorenz nagy kedvencem, ha lenne még az én koromban olyan, hogy A kedvencem, akkor tuti ö lenne az...

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2011.07.11. 12:36:59

Mikor lesznek vegre olyan politikusok az orszagban, akik kepesek az egyeni erdekeik ele helyezni a valasztoik es az orszag erdeket?

bigapples 2011.07.11. 12:38:29

@Diocles: A Bajnai alapítvány elég sok olyan elemzést közöl, amit érdemes elolvasni. Nyilván jobboldaliként alapvető kérdésekben nem értek egyet velük, de legalább vitaképesek a szocik gazdasági demagógiájához és az LMP piacgazdaság ellenes nézeteihez képest. Ha minden valószínűség ellenére netán hatalomra kerülne Bajnai valami zavaros baloldali egységfront hátán, akkor a szokott tehetetlenség lenne a kormányzásuk. A neoliberalizmus (igaz tán kevésbé hungarofób) csatázna az osztogató, inaktívokat támogató és az antikapitalista (LMP) politikával, s közben béna kacsaként ugyanúgy gallyra tennék az országot, mint tették 2002 után.

nyünyüge 2011.07.11. 12:40:20

@radala:

"...Arról nem is beszélve, hogy a tg által belinkelt fantasztikusan figyelemre méltó cikkekből, annyit lehet megtudni, hogy Simicska Lajos meg Nyerges Zsolt gazdasági tevékenységet folytat sőt Fellegi is folytatott ilyet életében:-)"

akkor olvasgass még:

www.origo.hu/itthon/20110703-a-kozgep-es-az-eos-energetikai-terjeszkedese-simicska-lajos-es.html

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110601-nyerges-zsolt-a-kozgep-uj-elnoke.html

subtotal 2011.07.11. 12:43:30

@Hapcedli: tehát a pofátlan állami lenyúlásokra adott il/fél/legális válaszok az állampolgárok részéről tulajdonképpen mivel egybeesik az irigykedő tömegek érzéseivel ezért kriminalizálandók?
Tehát az állampolgárokat az zavarja, hogy más ki tud bújni az állami lenyúlások alól és egyetért azzal, hogy nyomja csak az állam az ő fejücskéjüket is vissza a víz alá?

Hogy ne legyek félreérthető: én azon az állásponton vagyok, hogy lopni bűn még bűnözőtől is.

subtotal 2011.07.11. 12:48:54

@bigapples: "Ha minden valószínűség ellenére netán hatalomra kerülne Bajnai valami zavaros baloldali egységfront hátán"
Úgy is elemezd le légyszíves, hogy kihagyod belőle a valami utáni részt. :) Szerintem kiderült, hogy Bajnai nem akar ezzel a szoci gárdával a továbbiakban együttműködni.
Az LMP-t és az MSzP-t (talán őket kevésbé) jelenleg a további, értelmesebb alternatíva hiánya tartja a víz felett, hozzáteszem szerintem.

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 12:51:46

@subtotal: a rokikártya meg a szlovák rendszám miért a "pofátlan állami lenyúlásokra adott válasz"?
Kényszeríti valaki az érintett urakat, hogy böhöm terepjárókban közlekedjenek és Debreczeni Zitákat sz*ptassanak?
Szerintem a különböző lépéseket mindig önmagukban kell értékelni, ha ez lehetséges.
Ez a lépés pl. helyes.
Pont.

subtotal 2011.07.11. 13:06:31

@Hapcedli: örülök, hogy szerinted a parkolási díj arányban van a kapott szolgáltatással (ez nem azt jelenti, hogy visszaélni a rokkantkártyával nem bűn) és nem kellene vagy a parkolási helyzetet javítani vagy a díjakat arányossá tenni. Le kell nyúlni a bevételt, így van ez jól, igazad van.

A böhöm SUV nem bűn, valamint ha optimalizált pénzügyi konstrukcióban és a jogi követelményeket kielégítően olcsóbban beszerezhető, akkor senkinek semmi joga ugatni. Pontosan azért, mert az állam túl mohó (ezt 1,5 éve még a Fidesz is látta). Ebben az ügyben láthatóan a hülyéknek szól "kivezethetkülföldirendszámost" szigorítás, az érintetteket pedig a regadó csökkentésével akarják Mo-n tartani.

DZ-t pedig utoljára huszonéve sz*ptatták... :)

bigapples 2011.07.11. 13:08:06

@nyünyüge: 20 ezer milliárd Ft fölött van a magyar GDP. Ebből mennyit irányít szerinted a politikai-gazdasági háttérvilág? Persze, nem vitatom, hogy a gazdaság és a politika összefonódása nem jó, de nehéz lenne azt állítani, hogy ez olyan kiterjedt lenne, ami "tönkreteszi a versenyt, megakadályozza az egészséges szelekciót a gazdaságban".

@sárkányfő: Ha majd ilyenek lesznek most is , akkor komolyan vehető a kitörésed:
vastagbor.blog.hu/2008/08/01/hegyen_volgyon_zakatol_az_m6_os

vastagbor.blog.hu/2011/01/27/egy_korszak_latlelete_dudoglo_pavel

vastagbor.blog.hu/2010/03/06/tudta_on_hany_forint_fer_egy_nokia_dobozba

A politika és a gazdaság minden fejlett demokráciában összefonódik, hozhatnám a példákat az USA-ból, a német, francia, angol területről. A mérték a kérdés. Ami az elmúlt 8 évben ment a vállalhatatlan, a minden mérték feletti szabadrablás, ahol nem 5-10%-kal nyomják meg árat az összefonódás miatt, hanem a többszörösére. Ahol nem lenyúlnak a privatizációból, hanem azért privatizálnak az ország alapvető érdekeivel szemben, hogy lenyúlhassanak. Tudom nehéz vitatkozni azzal az állásponttal, hogy bűn és bűn között nincs különbség. Szerintem igenis nem mindegy, hogy valaki téliszalámit lop, vagy hatszoros anyagyilkos. És az előző 8 év kormányzata az utóbbi volt

radala 2011.07.11. 13:09:20

@nyünyüge: Megnéztem, erre mondtam, hogy annyi látszik belőle, hogy vannak emberek, akiknek vannak cégei meg ismerősei is....:-)

subtotal 2011.07.11. 13:16:02

@bigapples: "Ha majd ilyenek lesznek most is , akkor komolyan vehető a kitörésed"
Magas a labda:
mandiner.hu/cikk/20110522_dragabban_epithet_a_kozgep

De itt van az általad linket forrástól is:
vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz

subtotal 2011.07.11. 13:18:42

@subtotal: jaj, innen a végéről kihagytam a Fidesz-t továbbra is legkisebb rosszként választókat a képletből.

panelburzsuj 2011.07.11. 13:19:41

@radala:

Van pár szerző, akit többször is laposan végigrágtam. Lorenz is köztük van. (Jellemző módon a magyarul 1985-ben kiadott Összehasonlító magatartás-kutatás volt az első, amit meg is vettem ... De pont passzolt a marketing-leckéimhez! ... :)

Nem mássunk bele, de: vajon hány politológus ismeri pl. azokat a gondolatait, amiket az infraspecifikus szelekció zsákutcáiról fejteget? Hogy "a faj" (= egy adott kollektívum) megmaradása szempontjából jelentéktelen jegyek "belső szelekciója" milyen erőforráspusztító célszerűtlenségekhez vezethet? Mondjuk hogyan futhat all-in-one "néppártok" korlátlan versengése idült (és gyógyíthatalan?) politikai parazitizmusba?

Hogy egy ontopikoljunk is ... :))

laci_52 2011.07.11. 13:22:19

@meditatív: "Mikor lesznek végre olyan politikusok az országban, akik képesek az egyéni érdekeik elé helyezni a választóik és az ország érdekét?" Azt még nálam jóval fiatalabbak sem érik meg...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 13:23:04

@subtotal: nem érzem vészesnek a parkolási díjakat (a szűk belvárost, 8-20h) leszámítva (az más kérdés, hogy ezen pénzek hasznosulása Csipak Péter szolgálati Ferrarija formájában nem üdvözlendő).
A rokikártyák vásárlását, a mennyiségüket és az adekvát autókban terpeszkedő faszikat viszont olyannak érzem, ami mindenképp vérforraló az átlag, viszonylag becsületes honpolgárra nézve. Pár hónapja kétszer sétafikáltam hosszabban a belvárosban (Andrássy út és Baross utca) és komolyan megdöbbentem a látványon: a helyi matricával nem rendelkező autók kb. 30-40%-a rokikártyás volt. Nyilvánvaló, ez ellen célszerű valamit tenni, már csak azért is, mert nincs kitől beszedni a parkolódíjakat, vagyis ó jajj, majd nyilván emelni kellene őket.
Mindenki olyan autóban ül és azt sz*ptat, akit akar. A költségeket viszont viselni illene, nehogy már én fizessem pl. a te Zitád...

sisifux 2011.07.11. 13:27:16

@radala:
"Most komolyan, számít, hogy a pártok miből finanszírozzák a demokráciát?"
A népesedési és bármilyen egyéb problémák ellenére természetesen számít. Egy becsületes ember számára a becsületesség, stb már önmagában is érték.

panelburzsuj 2011.07.11. 13:29:52

@bigapples:

Nem az pár "tűzközeli" cég/tulaj teszi tönkre közvetlenül, hanem az, hogy az összeséget terelő szabályozás túlságosan a kivetzők szájaízéhez vannak szabva.

A "Lex kedvencem"-sorozat sokadik évadja az, ami már komoly versenyhátránnyá halmozódhat egy olyan világban, ahol 1-2 százalékokon múlik a siker vagy bukás.

subtotal 2011.07.11. 13:42:55

@Hepci: hát nem akarsz egy rokkantnak egy kis örömet az életben? Milyen ember az ilyen? :))))

Akkor komolyra fordítva: ki adja ki a rokikártyát? ki emelte ilyen magasra a parkolási díjakat? ki tette versenyképtelenné a magyar forgalomba helyezést?
Szerintem egyértelmű, hogy ki tehet ezek következményei ellen.
Csak nem úgy tűnik, hogy kommunikáción túl tesz is.
De elkanyarodtunk a témától.

Én azt gondolom, hogy az nagyon nehezen kérheti számon más lopását az, akiről köztudott, hogy a tolvajlás a normál üzletmenetének része.
Ennyit akartam a szlovák rendszámmal jelezni. A törvény betűjét mindkét fél betartja, ráadásul azt elég nehéz megkárosításnak nevezni, hogy valaki a cége számára (mert min 90%-ban ezek céges autók) a kedvezőbb beszerzés mellett dönt, még akkor sem, ha ezzel Magyarország adóbevételektől esik el.

2011.07.11. 13:47:06

@Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár: kérlek mondj egy olyan korszakot az elmúlt 100 év történetéből amikor JÓ irányba mentek a dolgok, fenntarthatóan, a jövőt figyelembevevően, a jelennek az optimálisat adóan ?
Csak egyet mondj kérlek, mielőtt azt mondod, hogy a fidesz nem jó irányba viszi az országot (ez persze ettől még tény marad). Ki az aki jó irányba vitte és mennyi ideig tartott ez ?

is 2011.07.11. 13:52:26

@radala: "kell ezt jobbá tenni, az elhajlásokat nyesegetni, szerintem ez meg is történik Mo-n is."

Egy ujabb naiv ember, csatlakozhatsz TG melle. Simicskanak sok ilyen naiv barom kell. Te talan meg azt is elhiszed, hogy a szocik loptak szet az orszagot, es nem most tortenik ez Simicskaval, a mindent joval aron folul nyero Pinter CIVIL Biztonsagi Rt-jevel, a Margit-hidi 38 milliarddal.

radala 2011.07.11. 13:53:31

@panelburzsuj: Nem tudom tudják-e, de szerintem, ha nem is tudatosodik sokakban, mára szerintem az elégé elfogadott, hogy a szelekció teljesen vak.
Nyilván pont így van ez a lopással is, ha nem látszik, akkor szelekciós előny, ha látszik hátrány, ha viszont más lop te meg nem, akkor az addig, amíg másnál nem látszik akkor is hátrány. Tény, hogy a magyar korrupció hasonlatos a páva farkához és tény, hogy azért mert az egész világ jár násztáncot még nem biztos, hogy a mi pávafarkunk épp előnyös is. De szerintem (persze nem tudom) nincs extrém nagy pávafarkunk.
KL-ben számomra az volt a megdöbbentő, hogy már a a Nobel díja előtt sokkal, sőt már egészen fiatalon is (Orosz kézirat) a valóságban egy filozófus volt nem egy természettudós.
@sisifux: Természetesen igazad van, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ahhoz, hogy kialakulhasson egyáltalán a "Működő" demokrácia nálunk, ahhoz lopni kellett.
Roppant csúnyán hangzik, de sajnos Simicska tett annyit a demokráciáért, mint Orbán. (simicska itt egy szimbólum, nem a személy maga). Ha nem lenne jobboldali "burzsoázia", akkor nem lehetne demó sem.
Ettöl még meg kell büntetni a tolvajokat és tenni kell ez ellen, csak nem kell úgy csinálni, mintha ez az egész nem lenne része a játszmának.
Szóval igazad van, de nem kell azt hinni, hogy mondjuk GyF-nek is igaza lehet, amikor pártpénztárnokozik...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 13:54:31

@subtotal: nézd, a tolvajlás minden párt normál üzletmenete. Most akkor mondjuk azt, hogy mindenki lopjon, amit tud?
A kormány nyilván azért van, hogy valami közszolgálati funkciója is legyen, az elengedhetetlen lopáson és a haverok helyzetbe hozásán kívül. Azt szerintem helyesen teszik, ha bármi módon, de csökkentik a kamurokkant autósok számát. Már szerencsétlen rokkantaknak ciki régóta, egyrészt minden helyüket elfoglalják a 30millásterepjárós büdös csuprok, másrészt közmegvetés tárgya egy rokkantkártya a szélvédő mögött.
A közmegvetés ugyebár a csuprokat nem érinti mélyen...

subtotal 2011.07.11. 13:57:56

@Hepci: értem amit mondasz, viszont azzal nem tudok azonosulni, hogy egyik oldalon büdös csuprokként elítéled, a másikon pedig törvényszerűnek és szükségszerűnek titulálod ugyanazt: a tolvajlást.

sárkányfő 2011.07.11. 13:59:02

@bigapples:
te most tréfálsz velem, ugye? :) mennyi homkot kell naponta a szemedbe tömködni, hogy ne lásd mi folyik? :) hol élsz te? vagy pont azt az extrém képmutatást gyakorlod, amit annyira megvetek? most külön miattad beidézzem a fideszesek Kínával kapcsolatos korábbi szövegeit? ugye nem kell? és szerinted a kordonbontás dezertálás vagy sem? hány lex fidesz törvényt idézzek neked? vagy itt a friss dohánylobbis ügy, gyakorlatilag elismerték felvásárolták őket... hihetetlen... ébresztő cimbora... radala legalább nem maszatol, nem képmutató, ő legalább nyíltan megmondja, hogy "hajrá Fidesz, lopjatok sokat"...

sárkányfő 2011.07.11. 14:01:22

@radala: aha. szóval neked személy szerint sose volt semmi bajod a szocik lopásaival, ellenben a morális kérdéseket a hatékonyság függvényében relativizálod. ez egyre viccesebb. és mond, mindezek tetejébe még hívő is vagy? van egy fogadásom: igen, az vagy.

is 2011.07.11. 14:01:36

@radala: talan az iteled kialakitasanal nem figyeltel elgge a tenyekre:
1. a legalis partfinanszirozas megteremtheto. a torvenyben fel kell emelni a mai keretet a tizszeresere, es egy valoban fuggetlen ugyeszi szervezetet letrehozni az olasz tiszta kezek mozgalom mintajara.
2. gyurcsany 2007-ben erre tett is javaslatot (tobbek kozott a kepviseloi fizeteseket is rendbe tette volna). Orban valasza: "nem urizalunk", azaz lesoporte az asztalrol
3. a FIDESZ nemhogy novelte volna, de direkt a felelre csokkentette a legalis parttamogatast.

ezek utan, ha van ara a demokracianak, akkor azt miert is nem legalaisan fizetjuk, es melyik szereplo dolgozik azon, hogy meg inkabb a sotetben tortenjen ez? mondjuk az elozo komment alapjan az erkolcsi erzeked szintjet belove nem varok gyermeki (oszinte) valaszt.

panelburzsuj 2011.07.11. 14:12:21

@radala:

Tanult szakmája a filozófia (is).

De nem lenne meglepő, ha éppen - (az itt is teljes pompájukban megcsodálható...) - ideista légyláb-viták elől hurcolkodott volna mégis inkább a természettudományok számlálhatóbb területére! :)

radala 2011.07.11. 14:17:10

@sárkányfő: Szerintem te lüke vagy.
Azt mondtam (illetve azt akartam mondani), hogy nem AZZAL volt bajom, hogy lopnak. Mert elloptak mondjuk pár milliárdot, de visszavetették az országot minimum 8 évvel, ami mondjuk egyrészt megfizethetetlen, meg mondjuk minimum 1000 milliárd, de inkább sokkal több, nem veszem a fáradtságot, hogy kiszámoljam, de ha csak évi 1 %-GDP növekedés marad el az is 1000 milliárd kiesés a 8. évre, amit ugye be kell hozni, meg a 7. évben is hiányzott már majd 1000 mrd meg a 6-dikban is stb, tehát nem tudok akkora számot mondani, ami ne lehetne akár igaz is.
Csak azt próbáltam ecsetelni, hogy a lopások által okozott közvetlen kár bagatell ahhoz képest, amit a hülyeség okozni tud.
Ha genya akarok lenni, jobban járt volna az ország, ha a 19 000 Ft-ket a nyugdíjasok nem megkapják, hanem lenyúlja az mszp, mert akkor nyertünk volna talán 4 évet...
Szóval lopni rossz, de a szocik bűnei közül a lopás okozta a legkisebb közvetlen károkat.

panelburzsuj 2011.07.11. 14:22:35

@Hepci:

Pénteken nem jelentkeztem, mert családi Corsás költöztetést vállaltam a hetedik és kilencedik kerület között ingázva.

Dögmeleg volt, übertöntudatos biciklisek hemzsegtek (valamiért a Nagykörút a kedvenc útvonaluk ... ) - de parkolóhelyet mindig találtam az az illetékes lépcsőházajtóktól pár lépésre. (Oké: mellékutcából mellékutcába hurcolkodtunk. De attól azért sűrűből sűrűbe ...:)

Rokikártyást nemigen láttam. A kocsiszaglász emberek viszont 15-20 percenként végigjárták a az útvonalukat, és legkésőbb félóránként újra meg újra felbukkantak. Szimat, fotó, piros mikuláscsomag csak úgy röpködött körülöttem ...

radala 2011.07.11. 14:25:12

@is: Egyetértenék veled, ha most jöttem volna le a falvédőről.
OV nem azért mondott nemet, mert ellene van a párttámogatás tisztulásának, hanem mert épp ki akarta nyírni az mszp-t. Most nem azért növeli a korrupciót, mert szereti a korrupciót, hanem mert nem fogja a nyerő állását hülyeségekkel kockára tenni.
Ez gusztustalan. Ebben egyetértünk tökéletesen.
Amiben nem értünk egyet (de nagyon) az az, hogy nincs olyan helyzet, ahol bármiféle tekintetben is tekintettel kéne lenni bármire, amit GyF mond. A helyzet az, hogy ha a szocik, különösen GyF azt mondja szép idő van és kánikula és le kéne mennem a strandra, akkor már csak azért sem fogok lemenni a strandra:-)

bariga 2011.07.11. 14:27:09

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20110711-tudositas-az-orszaggyules-uleserol-2011-julius-11en.html#4

Ez nagyon tanulságos, így kivonatosan, csak azt lehet megállapítani, hogy mindenre az a válasz, hogy a szocik hülyék és szemetek. De megbeszélni, elmagyarázni, meggyőzni a embereket a több, mint egyéves kormányzás baromságairól, az nem megy. Fel kellene nőni végre a feladathoz és nem visszafelé mutogatni még mindig, még akkor is a ha jogos. Kompentens ember nem ad ilyen válaszokat!! Ez dilettáns.

panelburzsuj 2011.07.11. 14:33:25

@radala:

Minden párt alapvetően az elkötelezett hülyéiből él.

Amíg el nem használja őket végleg.

radala 2011.07.11. 14:45:03

@panelburzsuj: :-)
Szerintem a hozzám és is-hez hasonló hülyék nincsenek többen 1-1 milliónál ránk nem érdemes taktikát alapozni...
De tévedsz abban, hogy én ilyen hülye vagyok, inkább csak ez a szerepem...
Mondjuk kétségtelenül fölbosszant, ha valaki azzal jön, hogy miképp jött a fekete lovag azzal, hogy hogy is legyen döntetlen az állás...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 14:48:21

@subtotal: a kormányon levőknél a normál üzletmenet része, hogy lopnak. A kérdés csak a mennyiség. Persze, dughatjuk a fejünket homokba.
Az viszont nem a normál üzletmenet része, hogy a belvárosban sétálok és minden harmadik autó rokikártyás. Mindenkinél máshol van a határ, mit mennyire érez gáznak, én ezt például eléggé. Az még okés, hogy nem fizetnek (más is csal adót, na bumm), viszont ott már komoly gondolt látok, hogy szerencsétlen embertársaikat lejáratják és feltehetőleg a részükre biztosított lehetőségektől is megfosztják (akinek rokikártyája van, tuti beáll rokihelyekre is).
Vagyis legyenek csak velük szigorúak, azt se bánnám, ha a Fájdesz elrendelné a megcsonkításukat. Mondjuk lehetne az egyik végtag (férfiaknál a farok a preferált, mert dolgozni még tud utána).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 14:49:55

@panelburzsuj: most ne találnál helyet? Kiürült a város hétvégén.

subtotal 2011.07.11. 14:54:23

@Hepci: ezek szerint a létező világok legjobbikában élünk, ahol a politikusok CSAK a struktúra fenntartása miatt lopnak, saját zsebeikbe egy kumma fillér plusz nem jut és ezek az úriemberek meghallva azt, hogy gonosz emberek lejáratják a rokikártya nimbuszát gyors cselekvésbe fogtak.
Megnyugodtam, ez egy nagyszerű világ.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 14:58:04

@subtotal: ezeket hol írtam?

Vagy súlyos szövegértési nehézségekkel küzdesz (A verzió), vagy közelebbről meg nevezendő tulajdonságokkal bírsz (B verzió).

Egyik esetben se javallanám, hogy ebben a melegben további karaktereket szánjunk egymásra...

panelburzsuj 2011.07.11. 14:59:27

@radala:

Szó sincs milliókról.

Aki nemcsak szavaz, hanem még ki is áll önként lármázni egy-egy párt (de még inkább: politikai színezetű világkép/világnézet) mellett, az ritka madár. És különösen ritka az "egygazdás" variáns. ("Nemzeti érzelmű" polgártásaimnak hányféle "domináns helyzetű" pártot is kellett keblükre ölelniük alig egy szűk emberöltő alatt, ha újra meg újra ki akarták menteni népüket a folyton fenekedő komcsik markából?)

Az elsöprő többség (kétharmad? négyötöd? kilenctized?) már irtózik, undorodik, és többé-kevésbé tart is a pártoktól. Minegyiktől.

És minél többet akarnak "magukra vállalni", annál határozottabb a vonakodás.

Lesz itt még pofáraesés. Összpártilag is.

sárkányfő 2011.07.11. 14:59:55

@radala: a relativizálás már nagyon uncsi, kár folyton ismételgetni, mindenki tudja hogy a lopások nem vethetők össze a nemzetgazdaság egészével, ezt senki nem is állította, a posztban sincs erről szó.
(persze csak akkor, ha a manyup-kasszák lenyúlását és hosszútávú romboló hatásait nem vesszük ide.)

és bár senki nem jött azzal, hogy a fideszes lopások bedöntenék az országot, mégis, mit tesz isten, egy fideszesnek pont a fideszes stiklik emlegetésekor jut eszébe, hogy nahát, azok nem is nagy összegek az országhoz képest. ja, nyilván.

bár nekem úgy tűnik még ennél is többről van szó:
"csak annyit mondanék, hogy hajrá Fidesz, lopjatok sokat, jól fog még az jönni a nehezebb időkben, meg pláne talán késlelteti a nehezebb idők elérkezését."

én emlékszem már egy korábbi kommentedre is, ahol egy fideszes nyúlást védtél azzal, hogy ez szerinted okés, mert a jobb oldalnak meg kell magát erősítenie anyagilag (mert ugyebár a sötét oldallal szemben minden megengedett...). na ez is ugyanerre a logikára emlékezet erősen, persze ki lehet magyarázni mindent.

és végezetül bármennyire is immunis voltál te, személy szerint a szocik folyamatos botrányaira 8 éven át, valahogy az átlag jobbos, meg maga a fidesz mintha érzékenyen reagált volna (megjegyzem: teljes joggal, igazuk volt, bár persze ők is hazug módon használták fel, egy hazug valóság felépítésére), és ez a gátlástalan képmutatás nem csak a lopásokra vonatkozik, hanem a már részben megemlített más természetű ügyekre is. lehet erőlködni, de sorozatban reagálnak homlokegyenest ellenkezően a fideszesek dolgokra most, mint ellenzékből, ezt nem lehet elhazudni, és ez az, amit minden tisztességes ember megvet...

panelburzsuj 2011.07.11. 15:02:54

@Hepci:

Péntek napközben furikáztam.

subtotal 2011.07.11. 15:05:08

@Hepci: én annyit kívántam jelezni, ezzel, hogy számomra hihetetlen, hogy valaki képes az állam megkárosítását kisebb problémának titulálni, mint a rokikártyával történő visszaélést.
A B verziód azért érdekelne, de vedd figyelembe, hogy se DZ, se SUV, se szlovák rendszám, se rokikártya nem játszik nálam.

Még interjút se adok folyamatosan rokihelyre parkoló SUV parasztnak. :P

high up! 2011.07.11. 15:07:20

Törökgáborelemez újra szálítja a gagyit. A múlt héten azt vizionálta, hogy Szilvásyékat a politikai leszámolás érte utol és ebböl "vagy az egyik fél húz majd hasznot vagy a másik" (ja, a szokásos TGE konkretizálások). Aztán kiderült, hogy az elmélet taknyolt, mert semmi pártpolitika nem volt benne, ráadásul az ügy 2009-es, azóta próbálták a szönyeg alá söpörni egyesek. Én magam is írtam, hogy maga a közismert Szilvásy által megszervezett hacker támadás kimeríti a nemzetbiztonság veszélyeztetése kategóriát, nem kell ide MOL meg mifene összeesküés elmélet. És így is volt, ez volt az ügyészi vizsgálat oka.
De ez idáig nem jutott el Törökgáborelemez, pedig egész nap a közéletet bámulja, de mégsem ugrottak be neki még az alapinfprmációk se Szilvásyval kapcsolatban.

Most meg itt van a nagy felfedezés: a politkára a business világ hat és retúr. Jaj de rossz, hogy ez így van, de majd jönnek a becsületes emberek, akik alatt nem így lesz - sugallja Törökágáborelemez.
Ja, majd mutasson egy országot, amelyikben nincs kölcsönhatás, mondjuk Merkel aztán nem nyalta ki Wen fenekét az üzletért.

És hát alig feltünö, hogy Simicska került elö, akiröl amúgy 15 éve semmiféle hír nincs, de legalábbis közelébe se jutna egy Altus, Hajdúbét, Nokiásdoboz, Dataplex, Zuschlag stb ügyletnek. De Törökgáborelemeznek nem ez utóbbiak a gondja, nem ezek, amik miatt közvetlenül ilyen rekord mélyre süllyedt az ország, hanem Simicska.
És a sok Blikk színvonalú már ugrik és kommentel mint a vakegér. Kommenteli a nem hírt. Mert nincs hír. Csak egy irányított fantáziálás egy irányba.
Szánalmas!

radala 2011.07.11. 15:10:14

@sárkányfő: Szerintem épp azt ecseteltem, hogy engem soha nem zavart különösebben a SZOCIK lopkodása.
A Fideszé már inkább zavar, mert szeretném, ha jobbak lennének ebben is, de sajna nem jobbak. Ez baj, csak azt állítom, hogy ez kevéssé jelentős, de ha a demoralizáló hatását nézzük, akkor aláírom, hogy ez rettenet. Csak kár álszentnek lenni.
A manyup az nagyon jó példa, az nem egy közvetlen lopás, de ha szarul sül el, akkor tán jobb lett volna, ha inkább csak lopnak és nem ötletelnek is. Meglátjuk, szerintem per pillanat, sem jónak sem rossznak nem néz ki a helyzet, lehet akár biztatónak is látni, ha valakinek épp ahhoz van kedve. Persze aggasztónak is, ha valaki azt látja szívesebben.
Mindenesetre az önmagában, hogy a baráti cégek nyomulnak nem bűn, ha a baráti cégek csak azért csinálnak dolgokat, hogy legyen mit lenyúlni az már más eset...
Elhiheted nekem, hogy képes leszek belátni, ha a Fidesz valóban disznóságot fog csinálni, már csak azért is, mert a kiderült disznóság az valóban árt mindenkinek...

tölgyes 2011.07.11. 15:14:08

@high up!:
Ilyenkor szoktam leírni, hogy nehéz szabadulni a kötelmek hálójából. Arra nem számíthat - kicsi a valószinűsége - hogy megbízást fog kapni ettől a Meh-től is.

nyünyüge 2011.07.11. 15:17:17

Ettől, a Jobbik témáit átvevő, múltba révedő szimbolikus politizálástól is fog porlani az a bizonyos szikla - egyébként sem értem, hogy egy párt miért foglalkozik egy tér "képzőművészeti arculatával" (és hogy jön Tarlós ahhoz, hogy zászlókat minősítsen (pl. Budapestét csiricsárénak ).

"....A Fidesz-KDNP javaslata szerint 2014. május 31-ig át kellene alakítani a budapesti Kossuth Lajos teret, amely így visszakapná 1944 előtti képzőművészeti arculatát,..."

hirszerzo.hu/belfold/20110711_fidesz_frakcio_lelkiismereti_szavazas

ulrike (törölt) 2011.07.11. 15:20:49

"de – elnézést a szörnyű példáért – kutya nélkül farok sincs"
Ellent kell mondanom Török Gábornak, van. Sőt, vannak. De még mekkorák!

Mi segíthet?
www.opensecrets.org/

Kétfajta üzlet van:
-amelyiket mi éltetünk,
-amelyik minket éltet.
Ha ez utóbbi komoly, első kategóriába le nem süllyed soha. De lehetne azért érdekeseket írni róluk, nagyon érdekeseket. Idő nem probléma, nem porlanak, mint szikla.

graycivil 2011.07.11. 15:25:14

"Kicsinálják a többpártrendszert

Ebben a cikkben egyszer se fogjuk leírni a diktatúra szót, és nem azért mert nem kéne, mi rátok bízzuk azt, hogy kimondjátok! A Fidesz új választási rendszer javaslata, egyértelműen a párt hatalmának bebetonozására szolgál, és hatása egyértelműen a demokrácia az ellenőrzési kontrolok gyengülése lesz. A javaslat egyfordulós rendszert irányoz elő, amiben elvesznének, a töredékszavaztok."

magyarinfo.blog.hu/2011/07/10/kicsinaljak_a_tobbpartrendszert

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:25:40

@high up!: döfd le a nyuszifejűt!
Biztos békésen szunyókál a paradicsompalántái mellett, azzal a jóleső érzéssel, hogy már megint ártott a Fidesznek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:28:27

@graycivil: ezt szó szerint így írta, nahát...
Többször mondtam ennek a Hubának (vö. arisztokrata gőg), hogy mi a f*sznak ír, aki nem tud írni...
Annyi más jó hobbi van a vitorlázástól a maszturbálásig... nem értem...

ulrike (törölt) 2011.07.11. 15:31:34

@high up!: 'Törökgáborelemez újra szálítja a gagyit.' Az még hagyján, de kimoderálni sem hajlandó.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:32:20

@ulrike: mondom, szunyókál a paradicsomfa alatt...

ulrike (törölt) 2011.07.11. 15:36:22

@Hepci: Kár, hogy nem mindenki más teheti ezt mindig.:)

egy maréknyi dollár 2011.07.11. 15:37:38

A Tisza a cián-szennyezést követően - a pesszimista jóslatokkal ellentétben - meglepően hamar regenerálódott.

fatia-negra 2011.07.11. 15:38:20

@NA YA!: szégyenletes ország... parasztok... alkalmatlan gerinctelen senkik...

sárkányfő 2011.07.11. 15:38:24

@radala:
aha.
kár hogy egy felvetett gondolatomra se bírtál reagálni.
összefoglalom neked tömören, hátha... három fő állítást írtam körbe az előző kommentben:

1. nem hiszek a véletlenekben, nem hiszem, hogy véletlenül kezdené bármelyik fideszes, akár te, akár más, akkor elővenni a "hasonlítsuk a lopásokat a nemzetgazdasághoz, ugye máris milyen kicsinek látszik?"-kártyát, amikor épp fideszes botrányok kerülnek szóba. ne vicceljünk már...

de persze vegyük úgy, hogy téged tényleg isten bizony sose zavarta a szoci lopások, és már akkor is kapásból azt emlegetted, hogy ezek semmiségek az ország nagy problémáihoz képest. persze nem hiszem, de már nem akarom látni ahogy ötödjére ugyanazt magyarázod...

2. azt is próbáltam leírni, amire szintén nem reagáltál, hogy nem csupán a relativizálást látom nálad, hanem azt is, szerinted lopjanak csak, mert a küzdelemben ez jogos, stb. persze ezt is nyilván rosszul látom...

3. az utolsó bekezdésem pedig márvégképp nem is rólad szólt, hanem a fidesz végtelenül álszent, átlátszó és hazug viselkedéséről.

ha bővebben is érdekelnek az állításaim, olvasd vissza a kommentjeimet, nem fogom újra hosszan kifejteni, így is túl sokat vacakoltam veled... amúgy gratula, ügyesen terelsz, meg beszéled szét a dolgokat...

fatia-negra 2011.07.11. 15:41:11

@manyike: igen... a kliens-zombi-antipolgár-paraszt... ez a tipikus fides szavazó

tehát, igen... a magánéletben is kiszolgáltatott lúzerek...

gondolj laci56-ra. ha a rencer vmi miatt kidobja... (bármi lehet, személyes vagy szakmai nüansz...) akkor a magánszférában minek mehetne el? ezzel a dumával és világlátással? csak hitgyülisnek... vagy vmi ilyesmi... de alkotásra, érdemi tevékenységre alkalmatlan lehet...

fatia-negra 2011.07.11. 15:43:13

@subtotal: "szlovák rendszámmal optimalizálókkal és a 20eFt alatti tolvajlásokkal? Hiszen ezeken a területeken szigorította a jogszabályokat"

a lóf@szt szigorított... a rendszám mind az övék... kamu... bevetted:))) hihiihi

fatia-negra 2011.07.11. 15:44:17

@meditatív: :))) hihihi melyik bolygóról írsz? nagyon naív vagy...

fatia-negra 2011.07.11. 15:46:15

@laci_52: te a lászló56 fia vagy? kisz-komcsi vagy? ;)

nyünyüge 2011.07.11. 15:46:31

@fatia-negra:
Laci56-tal kapcsolatban hajlok arra amit korábban talán éppen Te vetettél fel - mármint hogy kitalált alak.

subtotal 2011.07.11. 15:46:47

@fatia-negra: dehogynem szigorított. de csak annyira, hogy az egybitesek elhiggyék hogy ez a kormány tuggya dógát.

Aki meg gondolkodik, 2 pillanat alatt kivédte: @subtotal:
Itt le is írtam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:46:52

@fatia-negra: Széchenyi kerestetik...
Emelt díjas sms-ben lehet jelentkezni...

fatia-negra 2011.07.11. 15:48:22

@Hepci: pedig Csipaknak is meg van a saját baja... kell a lé... sőt lehet hogy a saját telkén kell építkeznie... nagyon durva... kegyvesztetség utánra is kell gyűjteni... nem parkolódíj, hanem NYUGDÍJ... a dugódíjból, meg a Debreceni Zita ügyet folytatja... a parkoló csak előjáték volt...

index.hu/belfold/2011/07/11/bontasra_koteleztek_csipak_petert/

fatia-negra 2011.07.11. 15:49:39

@nyünyüge: :) ja... bár laci_52 kisfia is megjelent:)

hátja... ennyire hüje nincs... nem létezik... szerintem egy Mogács vicc lesz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:50:29

@sárkányfő: jobban jöttök ki a szócséplésből, ha ezentúl kölcsönösen hülyének tekintitek egymást... :)

fatia-negra 2011.07.11. 15:50:45

@Kulics: 1011 év de nem akarok kekeckedni... feudalizmus... töményen...

fatia-negra 2011.07.11. 15:53:15

@Hepci: :))))))

"csökkentik a kamurokkant autósok számát... szerencsétlen rokkantaknak ciki"

a lóf@szt!!!! a politikusok nem találtak már helyet a ROKIKÁRTYÁS-lézerblokkolós-szlovákrendszámos telepjáróiknak... ez volt ciki!!!! most akkor a buszsávban is lehet majd nekik parkolni... vagy a JÁRDÁN... ez jön most...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 15:53:28

@fatia-negra: amit a DZitára gyűjt az emberfia, az a dugódíj?

fatia-negra 2011.07.11. 15:55:00

@panelburzsuj: ez csak vidékinek furcsa... gyűjtik a méhecskék a csipak villára... a heréknek...

fatia-negra 2011.07.11. 15:55:46

@Hepci: igen ezt mondtam... valahogy sejtettem, hogy neked fog tecceni... ;)

fatia-negra 2011.07.11. 15:57:03

@panelburzsuj: lényeges meglátás... végső soron a rendes demokrácia legnagyobb akadálya a tudatlan paraszt aki ész nélkül csápol és vakon hisz a vik torkának...

panelburzsuj 2011.07.11. 15:58:15

@nyünyüge:

Porlik, mint szikla ...

www.szoborlap.hu/9681_kossuth_emlekmu_budapest_horvay_janos_1927.html

www.bonyhadinapilap.hu/cikk/Romlik_a_Kossuth-szoborcsoport_allapota_Dombovaron/75761

(Vajon mit érne meg a kormányzatnak, hogy valóban az eredeti képzőművészeti állapotot állíthassa helyre? És mi esne ebből le Dombóvárnak, ha "visszaadná" az eredetit?)

fvipera 2011.07.11. 16:00:03

"Nem gyanúsítgatom semmivel, de a rivális üzletcsoportok nevében szólal fel, ez méltatlan" - így reagált Orbán Viktor az MSZP-s politikus azonnali kérdésére. Harangozó Tamás azt vetette fel, hogy miért kell közbeszerzést kiírni az állami vagyon felügyeletére, ráadásul a többmilliárdos állami megbízást a Civil Biztonsági Szolgálat cég nyerte, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:00:53

@fatia-negra: mi történt szegénnyel, nem bírt kifizetni egy fellebbencset?
Cirbolya Mansion - ez jó. Anyósoméknak van egy Cirbolya nevű macskájuk. Türelmesen utál (sok éve párszor meghúztam a farkát).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:03:02

@fvipera: miért, miért...
Nyilván azért, hogy a CBSZ megnyerje. Minden az, aminek látszik. :)
Pintér pl. Pintérnek látszik, de ezzel a Harangozóval se sokkal jobb a helyzet (ő f*szkalapnak látszik).

donlouis 2011.07.11. 16:03:03

Elképesztő, hogy ebben a témában is lehet ennyire semmitmondó közhelygyűjteményt felvonultatni, gratulálunk! Egy újabb poszt, ami nélkül hülyébb lenne a magyar.

radala 2011.07.11. 16:03:24

@sárkányfő:
1. Nem a nemzetgazdasághoz hasonlítottam, hanem a kiesett bevételhez. Azt mondtam, hogy nem számít, hogy loptak, mert sokkal jobban elbaszták azért mert ostobák, mint ami az erkölcstelenségük miatt tűnt el.
2. Jól látod, a lopás csúnya, de része a pólusok küzdelmének, ez van. Nyilván nagyon fasza lenne, ha a Fidesz soha nem lopott volna, mert akkor még mindig mszp/szdsz kormányunk lenne...
3. A Fidesz egy nagy szar, ebben megegyezhetünk...

sárkányfő 2011.07.11. 16:04:53

@radala: én megpróbáltam. nem sikerült. feladom. csá.

fatia-negra 2011.07.11. 16:05:17

@Hepci: hm... lehet sok volt... ez a mentalitás valakinek... aszitte most 2/3 van mindent lehet... kiment a dombódalra... innen jó a kilátás, ide épícsetek...

azt hitte ilyen nagy menő... mint a Fenyő volt. aki szintén így épített. városi legenda, hogy bement a kerületbe. kiterítette a nagy rajzokat ezt akarja építeni a természetvédelmi (telkén!) neki legalább az sajátja volt, ha má ugyse építési telek, óccón vette...
és kérdezte a hebegő habogó hatóságot hogy tudnak e együtt működni, azok nem hogy azt nem tudtak... köpni nyelni se...
így kénytelen volt megépíteni hatósági közreműködés nélkül...
nem volt semmi gond...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:05:43

@radala: a 3. pontot tuti lájkolni fogja Dragonhead...
Még írhatnál neki valami mesterákososat...

fvipera 2011.07.11. 16:06:05

@Hepci: ebben a relációban felesleges harangozó kollégát minősíteni. helyetted és helyettem kérdezte a focistát pintérrel kapcsolatban, mert ugye világos, hogy továbbra is pintér az őrző védő cégének a végső kedvezményezettje. és ugyebár saját cége nyeri sorra az állami megbízásokat. viktor pedig engedi. vagy ezért vagy azért.

fatia-negra 2011.07.11. 16:06:27

@donlouis: diktatúrában virágnyelven megy... lehet nem álltál még át...

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:10:03

@Hepci: Tessék mondani, Kossuthok is jelentkezhetnek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:10:39

@fatia-negra: rebesgetik, fizetésképtelen az ember... előre menekül... épít egy ceppelint egy parlagisas-fészek helyére Királyréten... a stílus az ember... jó lesz a kilátás... Horváth Éva utóda kicsit szédülni fog...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:11:47

@ulrike: kiszámíthatatlan rebellió nem köll ide...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.11. 16:12:55

@fvipera: úgy szokták, hogy lemondanak a cégről. Majd váratlanul visszaveszik.
Mindig meglepődünk...

megszűnt 2011.07.11. 16:15:27

"elválaszthatatlanul három lényegi politikai tényezőtől: (1) Orbán Viktor vezető szerepétől, (2) a Fidesz belső működésétől "

Ezt nem értem. Miért került kettő pontba?

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:15:29

@Hepci: Pedig én leborulnék a nemzet nagysága előtt. És szépeket tudok mondani. Még borulás után is.

fvipera 2011.07.11. 16:16:14

@Hepci: valóban így szokták. elég átlátszóan. nem tudom, hogy pofátlanságuk vagy butaságuk határait tolják a végtelen felé. kellene nekik valaki, aki stukturálja az ügyleteiket. ez így elég szánalmas.

Szimba 2011.07.11. 16:17:41

Olvasom Konrad Lorenz Embervoltunk hanyatlása c. könyvét, és már századrangúnak tűnik az általa festett jövő mellett ez a kis purparlé itthon a mi Vikinkkel.:-(

megszűnt 2011.07.11. 16:20:29

@ulrike:
Ha politikai pályára készülsz, úgy nem kell vacillálni, jelentkezz @Hepci: blogtársnál emelt díjas sms-ben.:)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:22:42

@knausz: Aszonta, Kossuthokra nincs szükség.

graycivil 2011.07.11. 16:26:32

"Kötelező hit- vagy erkölcsoktatást vezet be a Fidesz?

Az új egyháztörvényben azonban - noha a passzus többi részét szó szerint vették át - kimaradt a "fakultatív, nem kötelező" jelző, így azoknak a diákoknak is kötelező lehet a hittanoktatás, akiknek a szülei ezt nem igényelnék, de a többi szülő ragaszkodik ehhez."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=448805

""A Fidesz és a KDNP képviselői azt is mondták, hogy nem akarják útját állni a később elfogadásra kerülő oktatási törvénynek, amelyben esetleg megteremtenék a kötelező hit- és erkölcsoktatást is" - emlékezett vissza Lendvai Ildikó."

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:26:48

@knausz: Végül is, ha egyből Majlandban kezdhetném, tán megérne egy sms-t.

megszűnt 2011.07.11. 16:28:09

@ulrike:
Ma néztem a Parlamentet. Orbán ma többször viszontválaszolt. Nem lennék a helyében annak, aki kérdezte.

Kossuth talán visszafelelt volna valami nagyobbat.

megszűnt 2011.07.11. 16:30:28

@ulrike:
Sehogyan sem érné meg a politikusi pálya, de látom benned a hajlandóságot.
(Gondoljuk Dante poklának előkelő helyére.)

panelburzsuj 2011.07.11. 16:31:04

@fatia-negra:

"egy elszánt zuglói srác, aki eltökélte, hogy viszi valamire"

gentleman.hu/magazine/2010/12/28/csipak-peter-g

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:33:32

@graycivil: Fiatal vagy, nem emlékezhetsz, volt már ilyen. Nem ezen a blogon olvastam először Lenint. Nem használt neki. Ott se.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:36:06

@knausz: Hát mer az olyan szép, mikor a zember a hazáért. Meg a népért. Meg a pártért. Meg egy kis költségtérítésért.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:39:22

@Hepci: Ha ez diszkrimináció, akkor rendben van. De ha nem, akkor megyek az alkotmánybíróságra.

subtotal 2011.07.11. 16:39:24

@ulrike: a lista jó, a sorrend nem.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:41:16

@subtotal: Jó az a sorrend. Képzett előadó tudja, mindig az marad a fejekben, mit utoljára mondott.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.07.11. 16:43:49

"ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket."

Magyarországon tehát mindörökkön örökké, ámen.

panelburzsuj 2011.07.11. 16:46:46

@Szimba:

261. old:

"A hazugságot hamis információk tudatos kibocsátásaként definiálhatjuk, mely révén a kibocsátó a befogadóval szemben előnyöket szerez."

Török Gábor elszánt tipródásai is ritkulhatnának, ha többször ki merné dugni a fejét saját "szakmája" ketrecéből ...

subtotal 2011.07.11. 16:47:53

@ulrike: ha a haza pedig egy pártot jelent, akkor pedig mindegy is.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:49:18

@subtotal: Nem kell azért ezt ilyen mereven egyre leszűkíteni. Van, hogy az ember elvi okokból átlépésre kényszerül.

megszűnt 2011.07.11. 16:54:26

@ulrike:
"az ember elvi okokból "

Olyan régen hallottam már, hogy egy ember, elvi okokból csinált valamit! Eleve: mi az, hogy elv?
(elavult szó)

subtotal 2011.07.11. 16:58:57

@ulrike: hát igen, az elveikkel még ők sem mehetnek szembe, hogy is nézne ki.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 16:59:00

@knausz: Elvi szempont. Elviszem, pont=Elviszem.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 17:00:33

@subtotal: Pontosan. Nem győznének köszönni az ismerősöknek.

megszűnt 2011.07.11. 17:04:13

@ulrike:
Értem. Nagyon jó levezetés.
Látom, ma elemedben vagy, mint máskor @hoplita blogtársam.:)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 17:05:57

@knausz: Hát, hogy mit szól majd ehhez hoplita? Tán még basz is lesz benne.

megszűnt 2011.07.11. 17:09:27

@ulrike:
A lényegi mondandója @hoplita blogtársamnak a szöveg alatt van, amit leír. Külön értelmezem és látom a meleg szívű apát, van előttem róla egy kép.. egy férfi képe van a szívem közepében.. nincs menekülés, úgy érzem.

www.youtube.com/watch?v=F-dzyGQDn3U

ulrike (törölt) 2011.07.11. 17:14:53

@knausz: Hűha! Aztán később sztentet tesznek a helyükre. Ez lüke mestersége.

maskep 2011.07.11. 17:18:13

Kedves Török Gábor!

Biztos tudod, hogy az a bizonyos "kétpárti politikai váltógazdaság ugyanúgy nem öröktől fogva létezik. Akkortájt alakult ki, mikor elkezdted elemzői tevékenységedet, az első Orbán kormány idején.

Azaz nem alakult, hanem alakította - megint csak Orbán Viktor, amikor és amiként magát az átjárhatatlan jobb- és baloldali gyűlöletet is. Addig a politikai játszma a konszenzuális, minél szélesebb megegyezést elváró szabályok szerint folyt. Orbán Viktor Több, mint rendszerváltásának a része volt az angolszász-típusú kétkapura-focizás, ahol is egy szavazat többség mindent visz, nincs szükség a nem hatékony egyezkedésekre.

Mindezt csak egy bazinagy ugródeszkának hoztam most ide én is. Hogy emlékeztesselek rá: Orbán Viktor tudatosan és erőteljesen alakítja a politikai viszonyokat. Nagy hatású, és egyben szerintem nagyon veszélyes hatású személyiség. Amit eddig alakított személyesen az elmúlt bő évtizedben, azt mint megváltoztathatatlan, örökkön-örökké létező szabálynak és/vagy természeti csapásnak éljük meg és fogadjuk el.

Ha valaki felemlíti, hogy ezek a változásokat Orbán Viktor kezdeményezte és vitte keresztül a saját érdekében, orbánfóbiásnak minősítik. Talán te is viszolyogsz az ilyentől... Pedig szeretném, ha most, ezt olvasva, mélyen belevésnéd az emlékeidbe: Orbán Viktor alakítja, szándékosan, és egy ben rossz szándékkal, a saját hatalma érdekében a politikai viszonyokat olyanná, amilyennek tíz év múlva fogod látni.

És ha nem fog tetszeni esetleg, jusson eszedbe az is, hogy sokan úgy tartották: Nem lehet változtathatatlan rendszereket bebetonozni. Törvényekbe talán nem, de emberekbe, agymosással, vagyis értelmük megkerülésével, így lehet bizony.

Vésd jól az emlékezetedbe ezt a posztodat!

Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár 2011.07.11. 17:26:57

@Kulics: Nem tudok mondani, de azért emlegetem a Fideszt, mert most Ő van hatalmon 2/3-al. Olyan lehetőség ez ami még nem volt az ország életében, és ezt szúrja el, de nagyon...

hoplita 2011.07.11. 17:45:05

@MACISAJT:
Takaroggy a gondolára te köcsög...ott okoskoggyál.
Vagy inkább vissza anyádba!!

hoplita 2011.07.11. 17:48:22

@aszekelyek:
"....! Szted hányan tudják itt, hogy a cím honnan is..."

Biztos csak te egyedül, jaffamajom....mindenki más hülye ám...!
Micsoda egy hólyag vagy, bazmeg.:(

Én már akkor énekeltem zárórakor a kocsmákban, tele torokból, amikor te még a "lent hol a tölgyek"-et dünnyögted....
Pedig akkoriban még könnyen benntölthetted az éjszakát egy ilyenért.:)....És még kellemetlenebbek tudtak lenni a kádárhuszárok, mint a sintérkutyák.:)

hoplita 2011.07.11. 17:53:55

@aszekelyek:
Ne aggóggyál....!
Mire te elpatkolsz én 3 új kisnácit léptetek a választási rendszerbe....szelaví.:)))

ssi 2011.07.11. 17:54:52

választók .. többféle csoportja létezik .. pl. 2 szélső:

- pl. mélyen hiszi, hogy 2014-ben ismétel a kormány, s drukkol, hogy sikerüljön nekik még több ciklus .. s el sem tudja képzelni, hogy valaha másként fog érezni, gondolkodni .. s úgy látja, hogy a kormány ezen dolgozik

- pl. lelke mélyén reméli, hogy 2014-ben lesz sikeres váltópárt .., hogy ki is .. meglévő, vagy új formáció? .. ebben is sokféle választó van .. de sokan úgy gondolják, hogy a kormány sokféle választási bebiztosítása (új választási tv, határon túliak, gyerekek utáni) már nem a hosszú távú saját gazdasági-társadalmi céljaik eléréséről szól, hanem a félsz, mert a sikertelenség kockázata nő

- pl. stb.

- pl. stb.

hoplita 2011.07.11. 17:56:04

@Hepci:
5 kiló téentén....hogy a Hold túlsó oldalán eszméljen.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.11. 17:56:37

@maskep:

érdekes szempontok.

egy Viktoriánus/fityiszes azt mondja rá, h ballibes paranoia
egy ballibes aszonnya rá, h hihető.
én azt mondom, h szerintem konkrétan a Vezír műve h jobboldalon ledarálódott
a kisgazdapárt, a MIÉP, a független KDNP
az egymásnak uszítás működésmechanizmusát nem látom át,
de szerintem V-nek volt ilyen szándéka.
bár a ballibek árokbetemetési (szín)játéka is színjáték volt
ill enyhén szólva számomra visszás volt nekem (ahogy ők erre rájátszottak).

mindenesetre:
@maskep: riszpekt !

megjegyzendő komment.

hoplita 2011.07.11. 17:57:08

Na jó, egyelőre ennyi, mert megyek kishalazni.
Holnap meg akarok vallatni egy helyet süllőileg.

ssi 2011.07.11. 18:03:31

vizionált szituációk, mint röpködő bumerángok ..

Fidesz-kormány -> nagy lendület -> nagy változások -> sok feszültség bevállalása -> sok feszültség a megvetés ideológiájának része -> mókuskerék -> elvárás/teher lesz -> megállni nehéz lesz .. s tartalmilag

mi történne, ha több, különböző státuszú információtudó egyszerre kiállna és felfedné a titkot, a vádat a kémkedési ügyről .. s a hallottak alapján nem lenne egyértelmű a helyzet ?

maskep 2011.07.11. 18:08:27

@szorokin: Köszi! :-) A ballibes paranoiáról pedig az utóbbi egy évben kiderült, hogy gyógyítható. Méghozzá Orbánnal. Így ugyanis már nagyon nem paranoia ez, még ha úgy egy-két éve az is volt... :)))

Igyekszem tudatosítani magamban az érzelmeimet, és emiatt többször felülbírálom a véleményemet. De úgy vagyok ezzel az Orbán-jelenséggel, mint Iván a traktor-alkatrészekkel, amiket a gyárból hazalopott, oszt akárhogy rakta össze, mindig tank lett belőle...:)

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2011.07.11. 18:19:15

@fatia-negra:

szerintem ebben semmi naivitás sincs.
a Föld bolygón voltak , vannak olyan országok ahol a politikusok az ország érdekeit nézik..pl. nem adósítják el az országukat olyan mértékben, hogy azt ne lehessen visszafizetni , garanciákat építenek be a rendszerbe, hogy megakadályozzák a túlzott eladósodottságot pl.

Svájc

ssi 2011.07.11. 18:20:54

@high up!: "T.G. újra szállítja a gagyit .."
idecsöppentél .. még nem tudod: a poszt sose mondja meg neked, hogy mit gondolj .. legfeljebb, hogy épp melyik aktualitásról gondolkodj .. kapsz egy gombolyagot, sok kiálló szállal, melyek közül bármelyikkel le- és újragombolyíthatsz :-)

@fatia-negra: minden párt mögött vannak elfogultak !!! .. én nem bántani, hanem megérteni szeretném őket - elsősorban .., de az sem lenne rossz, ha ők maguk is értenék, .. természetesen nem engem :-)

@bariga:
pl. O.V.is pl. ma is az ogy-en "mindenre az a válasz, hogy a szocik hülyék és szemetek"

szocik is kialakíthatnának szövegpaneleket, melyeket bárhol, mindig ismételnének - és legalább annyira igazuk is volna, mint a Fidesznek ? .. van, amit átvettek a Fidesztől, van, amit nem .. tanulni, fejlődni, a minél jobb megoldásokat keresni .. teszik/vagy nem ..

fatia-negra 2011.07.11. 18:28:19

@meditatív: bruhhahahhahhaa:)))) vagy auzstria vagy németország....

ja... de ehhez népesség csere kellene... parasztot cserélni polgárra...

nemcsak a politikusok miatt van 600 év minuszunk...

bár jó lenne ha csak őket elég lenne lecserélni... de sajna nem...
mindenki itt kesereg ahelyett hogy tenne valamit...
majd jön a Messiás... hát várjuk együtt,
vagy majd a viki a pánk megvilágosodik... (elég sötét, de hátha...)

sokan vannak akik 1500 ajánlószelvény (tudod kubatovlistázás+postaládák)/21nap szabályra is mondják/ megmagyarázzák maguknak, hogy jojo nehézzz, de azért még demokrácia van :))))

vicces ország... nem baj. csak várjuk majd magától megjavul...

unionist 2011.07.11. 18:30:12

@török
amiről beszélsz az egy hűbéri rendszer, aminek vannak ismert (politikai), és kevéssé ismert (üzleti) szereplői (nevezzük őket így). mindig a hűbérúr mondja meg, hogy kik lesznek a hűbéresei. eddig nyilván egyetértünk. de a hűbérúr nem mind politikus. tehát az nem úgy van, hogy cserpalkovics mondja meg, hogy mi lesz székesfehérváron. hanem neki mondják meg. lehet, hogy középen politikus van, de ezt sem tudjuk biztosan.

szerintem amúgy nincs senki középen. tehát nem orbán viktor mozgatja az összes szálat, ahogyan azt sokan képzelik. de nem is a simicska. hanem van egy kívülről látszólag nagyon egységes párt, de ez csak látszólagos, valójában az egy gazdasági értelemben nagyon megosztott üzleti elit, és kulturálisan megosztott pártelit.

fatia-negra 2011.07.11. 18:33:07

@unionist: rákérdezhetek? feudalizmus?

(off küldtél üzit, nem tudom megnézni, nem vagyok technikailag elég képzett:)

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2011.07.11. 18:37:22

@fatia-negra:

sajnos rossz a példád

Szándékosan nem említettem Ausztriát vagy Németországot, mivel a GDP arányos eladósodottság nem sokkal jobb a minénknél, sőt a német kifejezetten rossz példa ebben az összefüggésben mivel mi 77%-on vagyunk, Ausztria 73%-on, a németek 83%-on vannak

en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt

Legalább a tényeken nem kellene vitatkozni...:)))

fatia-negra 2011.07.11. 18:46:24

@meditatív: :))))))))))))))))))))))))) ahha...

akkor qva jo... nekünk nem is olyan magas....
hagyjuk nem olyan fontos az egész. értem már merről fúj a "Széll"

fatia-negra 2011.07.11. 18:48:32

@meditatív: kár volt ragoznod... az első kommented félre vezetett..
ez alapján még teljesen normálisnak láccottál:

" Mikor lesznek vegre olyan politikusok az orszagban, akik kepesek az egyeni erdekeik ele helyezni a valasztoik es az orszag erdeket? "

bocs ne haragudj, tévedtem...

bariga 2011.07.11. 18:52:01

@manyike: OK, igazad van. De azért minden beszédnek és információnak lókellene valami tartás, vagy én túl régimódi vagyok?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.11. 18:59:00

@maskep:

"ballibes paranoiáról pedig az utóbbi egy évben kiderült, hogy gyógyítható. Méghozzá Orbánnal. Így ugyanis már nagyon nem paranoia ez, még ha úgy egy-két éve az is volt.."

amúgy épp ezért maradtam tótán, ill tartok ki, mert
komolynak látom a dolgot.

ha az érezném h csupán ballibes-népszavás (bér vagy nem bér)rettegés lenne, már rég elhúztam volna a sunyiba tótárú...
/ merthogy én nem voltam/vagyok ilyen rettegő nép, stb
maszop sem feküdt nekem, megyó sztem egy gyenge balfasz volt, gyurcsányt sem szerettem, stb,... szadesz már régóta szerintem elárulta a régi értékeit, nem sírtam utána, dávid ibiékért dettó, ... /

te viszont be kukkanthatnál oda, kicsit meghalt ott minden,
csak a kitartás maradt a végeken :)))

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2011.07.11. 19:01:32

@fatia-negra:

szerintem félreértesz vagy félre akarsz érteni valamit, valakit.

Érvekkel, állításokkal szívesen vitázom, érzelmekkel
nem tudok és nem is szeretnék.

Semmi értelmét nem látom, hogy érzelmi síkra tereljük a kérdést, amiben esetleg más véleményen vagyunk...:(

Üres keretbe hiába csapsz nem lesz csörömpölés...:)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 19:09:17

Csak címek Financial Times-ból
"Eurozone contagion worries batter stocks"
(Eurozona járványaggodalmak leverik az értékpapírokat)

"Fears over Italy ramp up crisis in currency club"
(Olaszország miatti aggodalmak fokozzák a valuta klub válságát)

Semmi baj, ezért nyitottunk keletre, hol
'Trade data show China economy slowing"
(Kereskedelmi adatok a kínai gazdaság lassulását mutatják)

Ez lehet Fidesz legnagyobb problémája, nem fog a gazdaság megmozdulni. 2012-t már így is inkább úgy könyvelik a nagyok mindenütt, mint olyat, mi 2011-nél rosszabbnak látszik.
-Ezen aztán semmiféle alkotmányosdi, megy egyéb hókuszpókusz nem segít.
- A legnagyobb kockázat 2013-14-ben tehát: rosszabbul élünk, mint 4 évvel azelőtt lehet.

unionist 2011.07.11. 19:16:18

@fatia-negra:
a privát üzenet nem érdekes. feudalizmus, csak nem annyira stabil. mert ezek az emberek nem tudják, hogy pontosan ki kivel van.

az mszmp idején volt egy trükk. ki kellett találni egy fiktív személyt. mondjuk gonda elvtársat. vagy akárkit. arra kellett ügyelni, hogy ne legyen ilyen. mert akkor megkérdezték tőle, gonda elvtárs mi van ezzel, és ezzel. de ha nem létezett. akkor nem tudták tőle megkérdezni. viszont lehetett rá hivatkozni.

nem úgy van a fideszben sem, hogy mindenki ismer mindenkit. hanem a közismert alakok is tudják, hogy vannak számukra ismeretlen emberek, akikről nem tudják, hogy pontosan kicsodák. és egymásról sem pontosan tudják, hogy ki kinek az embere. felteszem van jó néhány "gonda elvtárs" is.

graycivil 2011.07.11. 19:30:21

Érdekes feladat lehet az ellenzéknek, hogy a választási rendszer változásával új logika alapján szervezzék meg a "politikai-ideológiai különbségek" koalícióját.

Mert bár több párt deklarálja, hogy nem fog senkivel együttműködni. Azért az Orbán-éra demokráciai deficitjének helyreállítása mégis lehet az, amiért még ez az elv is felrúgható - ideiglenesen.

Ugyanis, ha az ellenzék meg tud állapodni abban, hogy közös jelöltekkel kihasználják a FYDESZ-képezte választási torzót, akkor ezzel olyan többséget szerezhetnek, amellyel visszaállíthatják az összes torzszüleményt.

Majd a visszaállytott szabályok szerint feloszlatják magukat, és új választást írnak az új szabályok szerint.

hoplita 2011.07.11. 19:31:34

@ulrike:
Igen, ott a pont nálad.
A fidesz nem is a faszságaiba, hanem a szar gazdaságba fog eltaknyolni....az az ironikus benne, hogy a külgazdasági oldaláról nem is tehet.:)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 19:35:50

@hoplita: Sajna, úgy néz ki, ez lehet az egyik karó. Csak azért mondom, hogy sajna, mert a mi zsebünk.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 19:42:03

@hoplita:" az az ironikus benne, hogy a külgazdasági oldaláról nem is tehet."
Így szokott ez lenni, az ember készül sok mindenre, aztán a pofon meg mégis mint derült égből helikopter. Erre van a klasszikus megállapítás, miszerint nem lehet minden pofon mellé egy közlekedési rendőrt állítani. (Rejtő)

unionist 2011.07.11. 19:42:16

@maskep:
a rendszerváltás úgy zajlott, hogy a iii/iii (belső elhárítás) támogatta az mdf-et. ide a népfront mentette át magát. pozsgayval az élen. a iii/iii (kémelhárítás) az mszp-t. ide a politikai bizottság környékéről mentek az emberek. az szdsz mögött pedig leginkább a iii/i (hírszerzés) állt. ebből elvben létrejöhetett volna egy háromosztatú politikai rendszer. de az szdsz belement 94-ben a koalícióba. szóval a kétpártrendszer neki köszönhető. oké, egy kicsit orbánnak is. mert ha jól emlékszem a 93-as kongresszuson kirúgták fodorékat az szdsz-be, amit nem értett senki.

szerintem orbán akkor - 93-ban - még nem akart miniszterelnök lenni. 98-ban persze már nagyon is akart, de szerintem 93-ban az egész egy műbalhé volt fodorral. nem véletlen maradtak barátok azon túl, hogy persze nagyon el is távolodtak egymástól. a kétpártrendszerbe talán ez is belejátszott. de leginkább az szdsz koalíciókötése.

fatia-negra 2011.07.11. 19:48:00

még csipak... volt egy szakma úgy hívták: építészet. nyugodjék békében...

epiteszforum.hu/node/19088

nyünyüge 2011.07.11. 19:51:01

Az ész megáll és ácsorog.

Ellenakadémia, ellenművészet. Szegény Makovecz, már rég nem értheti, mi mindenre fogják felhasználni naivitását.

"...Hétfő délutántól törvényünk van rá, hogy a magyar művészet immár nem a Magyar Tudományos Akadémiához, hanem a kormánynak évente és az Országgyűlésnek kétévente beszámoló Magyar Művészeti Akadémiához tartozik."

www.fn.hu/belfold/20110711/orban_ma_kirantotta_akademia/

jjulie 2011.07.11. 19:54:23

namost azt látom, hogy megírta a gábor, miért nem járok szavazni

nekem mindegy ugyanis, hogy melyik harmincezer ember nyúl bele a kasszába, anélkül is megtörténik, hogy én a szavazatommal feljogosítanák rá bárkit is

soha nem értettem, hogy aki elmegy szavazni, miért teszi (najó, ha az adott 30 000 közé tartozik, akkor megértem)

jjulie 2011.07.11. 19:57:25

@nyünyüge:

szerencsére az orbán nagyon erősnek hiszi magát, nagy szerencse, csak ne hogy elbizonytalanodjon

subtotal 2011.07.11. 20:05:33

@ulrike: hát küszködjenek csak ők is egy kicsit ezzel, ha már 2008/09-ben nem értették a hatásait Magyarországra, minden rosszban csak Feri meg Gordont látták.
Még ha fáj is nekünk állampolgároknak, ez azért kicsit mutatja, hogy mindenki megkapja a magáét.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 20:10:31

@subtotal: Igen, megkapja. Főleg mi. Isten nem bottal ver.

unionist 2011.07.11. 20:11:25

@ulrike:
a katonai elhárítást hagyjuk.

subtotal 2011.07.11. 20:12:50

@ulrike: ők is megkapják az elveiknek megfelelőt, épp ma délután beszéltük meg.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 20:14:21

@unionist: Miért, ők hová álltak?
De egyébként te tudod, ha mondod.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 20:26:13

@subtotal: Talán, nem biztos. Idő kell hozzá, mert a civil szféra gyenge. A másik póluson lévő politikai meg alkalmatlan mindenre. Így ezért a gyenge is szabadon tesz erőszakot a bénán.

unionist 2011.07.11. 20:38:48

@ulrike:
ami a legkézenfekvőbb. a saját pártjukra.

unionist 2011.07.11. 20:46:27

@ulrike:
itt az lenne a durva, ha az eurót és a frankot egy az egyben váltanák. két éve 141 forint volt 1 frank.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 20:46:33

@nyünyüge: Ezek az emberek elfelejtik, hogy minden, mihez jelzőt kell fűzni, könnyen az ellenkezőjébe fordul: szocialista demokrácia, elkötelezett művészet, stb.

aszekelyek 2011.07.11. 20:49:09

@hoplita: Kisfiam, akkor tájékoztatlak, hogy a csíkszeredai keresztapámtól ezt én már a hatvanas években megtanultam. Meg azt is, hogy ezt csak zárt ablakoknál, halkan lehet énekelni. Sztem nem ketten vagyunk itt. Néhányan egészen biztosan nem tudják, mit csinálnak a nótában a székelyek...

6.Lenin 2011.07.11. 20:50:56

"Nincs az a szikla, amelyet a politikai széljárás megváltozása ne tudna viszonylag hamar porrá zúzni:"

Ez igaz, ha megvannak ennek a feltételei. Amúgy üres okoskodás.
Ehhez meg kell vizsgálni 1 másik kérdést.

"kié a tágan értelmezett hatalom – és mennyire az övé?"
Mi is kell a hatalom megszerzéséhez, megtartásához.

Kell 1 érdekcsoport (akik valamilyen oknál fogva ácsingóznak a hatalomért). Kell pénz, erős szándék.

Kell 1 helyzet, amit ki lehet használni a hatalom megkaparintásért

Kell 1 vezér, aki megeteti a tömegeket, kihasználva a helyzetből adódó várakozásokat. Tömegek döntik el a választásokat.

Kell tömeg, a aki hisz a vezér szándékában. Minél nagyobb a tömeg, annál simábban megy a buli.

2010- ben adott volt minden. Bejött.

"most évtizedekre eldőlnek a dolgok."

Jelenlegi állás szerint, valószínű. A Fidesz őrült tempót diktálva igyexik kihasználni az adott helyzetet. Nincs komoly ellenzék. Mire eszmélnének, több ok is hiányozni fog (talán) a sikeres váltáshoz.
Vészesen közeledik 2014, a lehetőségek fogyatkoznak.

Majd, talán 1x, ha megérti az ellenzék, rajtuk múlik, kívülről kevés a támogatás. Pedig most még elég erős a külső támogatás. Itthon hiányzik minden más feltétel. Még érdekcsoportok is lennének.

Hiányzik az "arc" és a támogató tömegek. Néhány tucat bohóc, egyelőre kevésnek mutatkozik.

A szikla áll, magasan és keményen.
Meg kell szokni kedves ballib honfitársaim.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 20:57:26

@unionist: Svájci frank - menedék valuta. Egy darabig még lesz is.
Euro: Sorosnak van egy jó írása a mai Financial Times-ban, meg egy Wolfgang Münchautól. Mindkettőt érdemes elolvasni. Előfizetős, de ha csak regisztrálsz, néhány cikket - havi limitált mennyiség - ingyen is el lehet olvasni.

nyünyüge 2011.07.11. 21:06:48

@ulrike:
nem felejtik el - azt hiszik, hogy övék lesz a jelző nélküli változat :((!

hoplita 2011.07.11. 21:08:31

@aszekelyek:
Hány éves vagy te, bazmeg....?
Valami nem kóser.....furcsa infókat csepegtettél az évek során.
Ha terhesen álltál sorba az első mekinyitásnál, ami 87-88 ban volt(?) és a nagyobbik lányod 32, akkor eddig okés...de hány évesen szülted?
Elmúltál 30 és most már 60 fölötti kriptaszökevény vagy...?:)
Mer' akkor lehet a 60-as években tanult himnusznak valami alapja...

Na, mindegy.
Aki nem ismeri, az szopjon lovat, sokat.

megszűnt 2011.07.11. 21:09:08

@aszekelyek:
"ezt csak zárt ablakoknál, halkan lehet énekelni."

Jól emlékszem, hogy a Parlamentben, a Székely himnusz is elhangzott egy éve?

aszekelyek 2011.07.11. 21:12:23

@fatia-negra: Kérdésem lenne :D Hol vannak ezen a világon olyan politikusok? Komolyan.Tudsz mondani olyat?
@nyünyüge: Remény van rá tehát, hogy helyet kapnak olyan művészek is , akiket kirekesztettek az eddigi kurzusok.Nekik nyilván ez felháborító. Itt is teljhatalom vesztés lesz. Más is beleszólhat? diktatúraaa! futás az EP-be!

ulrike (törölt) 2011.07.11. 21:15:09

@nyünyüge: Jut eszembe régi vicc, polgárháború vége, hadsereget csökkentik, Csapajevvel közlik, hogy a párt úgy döntött, orvos lesz belőle. Ezek szerint ez már megint nem is vicc?

2011.07.11. 21:15:58

@Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár: Az elszúrásban egyetértek. De ennyi telik tőlük... ezek mindegyike személyiség zavaros, ostoba, kulturálatlan, a magyar kelkáposztaszagú mocsárban felnőtt bugris. Ez az ország ilyen politikus réteget képes kitermelni. Nézzünk jól magunkba és mélyen szégyelljük magunkat ezért.

megszűnt 2011.07.11. 21:16:08

@aszekelyek:
Múltkor volt egy kérdésed, melyben firtattad, kire szavazott PKI. Megírta. A Fideszre adta le a voksát.

megszűnt 2011.07.11. 21:18:26

@hoplita:
Már @aszekelyek: jó szokása, hogy bármit kérdezek, ha olyan jellegű, akkor elmegy az ura hátát masszírozni.

Megmondom őszintén: roppant módon idegesít!

De ez is mindig egy felelet, amikor nincs felelet. Ne feledjük!

jjulie 2011.07.11. 21:19:52

@aszekelyek:

magyarkodó, kereszténykedő, nemzeti tolvajokra szavaztál, és magyarkodó, kereszténykedő, nemzeti tolvajokat istenítesz teli pofával, banyesz

ugass valami tolvajverset

nyünyüge 2011.07.11. 21:19:56

@aszekelyek:
Mesélj, kiit rekesztett ki kicsoda az az mta művészeti akadémiájából?
Milyen kurzusokról van szó? Az akadémia testülete 1992-ben alakult!

mta.hu/cikkek/szechenyi-irodalmi-es-muveszeti-akademia-104911

aszekelyek 2011.07.11. 21:26:33

@Szimba: Gondolod , véletlenül nem tanítják üzleti iskolákban? Politikai képzésben? Tényleg kedves Gábor, politológián tanítanak ilyet? Hasonlót? Vagy csak kitüntetik a neves (humán ) etológust , oszt jónapot?

hoplita 2011.07.11. 21:27:21

@Kulics:
Kelkáposztaszagú?
Bazmeg, még ha kolbászszagút írnál, az rendjén van, de kelkáposzta????

6.Lenin 2011.07.11. 21:29:16

Talán még a politikusokat/politikát irányító érdekcsoportokról néhány szó.

lehetnek ezek olyanok, akiknél nem esik egybe a saját és a nemzetük érdeke. Ezek, ezt a fajta érdekeket kiszolgálni képes arcot/arcokat keresnek. Biztos bukás. Nem képesek a hatalom hosszútávú birtoklására.

Hosszabb távon működik a nemzet érdekeit (tömegek) érdekeit is figyelembe vevő érdekcsoportok hatalom megtartási képessége. Általában csak külső erőszak képes megbuktatni.

Létezhetnek olyan érdekcsoportok is, akiknél szintén dominál a nemzetük érdekeit is figyelembe vevő szándék, csak esetleg a mértékekben van eltérés. Ilyen esetekben simán megy az "arcok" cseréje.

Természetesen, átmenetek, rövid távú kisiklások előfordulhatnak, mindenhol.
Mindez, szerintem.

hoplita 2011.07.11. 21:30:46

@knausz:
Mert minek azt mindig masszírozni?
Mi a férje...szeneslegény, vagy rakodó a tápgyárban, oszt egész nap zsákol?
Nem hinném, olyan zsidót még nem láttam, amelyik kemény fizikai munkát képes végezni...az nem az ő műfajuk.:)))

ulrike (törölt) 2011.07.11. 21:33:32

@nyünyüge: Ne tégy, mintha tényeket (érveket) is remélhetsz. Az úgy túl földhözragadt lenne.

Diocles 2011.07.11. 21:33:58

off

a Hit Gyülekezetével ezek szerint tényleg születhetett valamiféle megnemtámadási szerződés, lásd index-címlap.

a hétvégén hosszú idő után olvastam a Hetek c. hitgyülis kiadványt, nos, ahhoz képest, hogy korábban ütötték a Fideszt, szinte ATV-s feeling volt, most egész simogatóak, interjúk kormánypárti politikusokkal, nyitás a katolikus egyház irányába, pl. egész cikksorozat arról, h a francia forradalom alatt mennyit szenvedtek, elismerő cikkek a kínai megállapodásokról... persze gondolom az MSZP-vel is megvan a kapcsolat, maga Mészáros Tamás osztja az észt a Hetekben...

Kíváncsi leszek, h ez meddig tart, ki mellé állnak, netán belépnek-e egy párttal az országos politikába is, stb.

aszekelyek 2011.07.11. 21:35:42

@graycivil: ezt nyilván a szilvásy jósda jelenti.Képzeld el, sokaknak nem tetszett az a sok arc 89 óta. Nagyon csúnyának találták. Tudod, demokráciában a többség választása a mérvadó. Lehet dícsérni az előzőeket az égbe, attól az még nem lesz igaz és előre elmondani utálatos képnek ezt a rendszert. Az is csak egyszerű prejudikáció. Neked az szolgálta az érdekeidet jobban, másoknak meg egy másik fogja. Nincs újabb negyven év változtathatatlanság. Sok volt ez a huszonkettő is. Nehezen megy megszokni, hogy nem csak egy kurzus parancsol. Látom, nem is akaródzik.

unionist 2011.07.11. 21:36:14

@ulrike:
véleményem szerint városi pénz kellene. tehát mondjuk budapest bevezethetné az eurót. feltéve, hogy minden kritériumot teljesít, és szándékozik bevezetni. budapesten ma is hivatalos pénz lehetne. mindeki euróban kapná a fizetését, és a boltokban is euróval lehetne fizetni. persze forinttal is. de mondjuk a hivatalos pénz az euró lenne.

na most az elmaradott vidékeken meg teljesen jó most is a forint. meg amúgy is sok helyen még pálinkával fizetnek. szóval azt kellene csinálni, hogy a nagyobb görög városokban megmaradna az euró, ahol teljesülnek az európai központi bank által szabott feltételek, illetve maastricht, ahol meg nem, ott meg legyen drachma. ugyanez a portugáloknál. a kis falvakban legyen megint peso. az olaszoknál líra. de a nagyvárosokban továbbra is maradna az euro.

aszekelyek 2011.07.11. 21:36:47

@Hepci: Csaló ügyvéd is van ölég...

6.Lenin 2011.07.11. 21:39:26

@Diocles:

Kereslet van/lenne.
Majd 2013 tájékán elkezdődik a tülekedés. Szokás szerint.

aszekelyek 2011.07.11. 21:41:30

@graycivil: csupa feltételes mód. Majd akkor szóljon a Népszava, ha valóban kötelező lesz. Addig ezt csak ők terjesztik. Kimaradt ez a fakultatív, attól még lehet benne más szó. A néni emlékezete ugye nem a végleges törvény szöveg. "Kell még valamit mondanom, Ildikó? "

ulrike (törölt) 2011.07.11. 21:42:57

@unionist: Hát, érdekes, mit mondasz. Nagyon érdekes. De azért tán olvasd el két cikket, mit ajánlottam FT-ből. Azok a megközelítések sem elfogadhatatlanok.

megszűnt 2011.07.11. 21:45:06

@hoplita:
"Mert minek azt mindig masszírozni?"

Látod. @aszekelyek: érdemben semmire nem felel, csak mondja a betanult szövegét, amiből azért látszik, miért tart itt az újságírás, ahol, ha ő valóban újságíró volt.

aszekelyek 2011.07.11. 21:48:05

@knausz: A hatvanas évekről volt szó. Nagyon tavalyig nem forszírozták ezt az irredenta tempót...:DDDD , pedig befizettem volna rá, mikor feriék éneklik... az Internacionálé helyett... Valami szövegértési gond támadhatott. Világosan leírtam, mikor volt az, amiről írtam a kisgyereknek. Aki akkor sztem meg sem született. Úgy próbáld meg értelmezni a leírtakat. Sok sikert! HA azzal végeztél, próbáld az okát is kitalálni, miért is énekelték pont akkor a parlamentben.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 21:49:42

@knausz: @hoplita: Nem olyan rossz az, ha néha jól megmasszák az embert. Vagy hátát.

jjulie 2011.07.11. 21:51:21

@aszekelyek:

nyomjad, nyomjad, abba ne hagyd, hátha van még akinek nem fordult még ki a bele a hülye fideszpicsa dumádtól

bóra77 2011.07.11. 21:51:36

@Diocles: Mészáros Tamáshoz: az imént jegyezte meg, hogy a legjobb és legfelkészültebb politikai elemzőnek tartja Lakner Zoltánt. (azt hiszem azt nem tette elé, hogy az egyik). Nocsak-nocsak.

aszekelyek 2011.07.11. 21:54:21

@knausz: Az imént írtam neked , aki kissé már túlmegy a türelmem határain. Morr. MAjd igyekszem felnőni a szintedre. Nem érted, miért kettő az, Hogy Orbán vezető szerepe és a FIDESZ belső struktúrája.ezt még le is írod. Újságírónak mondod magad.. Igen, a színvonal valóban ilyen alacsony. Tizenéve minden kóbor kutyát gyorstalpalón kineveztek újságírónak, hogy legyen kivel íratni a szennyet. Nem csak az oktatást higiották fel, az újságíró szakmát is. Botrányosan. A régiek csak képzettebbek voltak de morálisan már ők sem kifogástalanok. Nem cseréltünk lakosságot. Mindenki az , ami volt. HA többször át is öltözött közben. Jóccakát és jó szövegértelmezést ! Mindenkinek.

aszekelyek 2011.07.11. 21:57:22

@knausz: Nem azt firtattam. Olvad el még egyszer. Azt kérdeztem, tudja-e, hogy a jobbikra szavaztál.

bóra77 2011.07.11. 21:57:35

látom Morvai nem bír magával (mióta elvált Balótól). Választások óta nem hallatott nagyon magáról, ma meg a politikusok között 90%.os a sajtója.

Re poszt/fotó: Viktorunk hogy kigömbölyödött. Teljesen kisgömböc formája lett. Hát végülis mindent és mindenkit aki az útjában áll, hamm, bekapja.

aszekelyek 2011.07.11. 21:59:06

@hoplita: A fiam az, aki 30 volt januárban A kisebb, lány, 23 augusztusban, mindjárt. /1 ben láttam meg a napot. Az én generációm érettségi után dolgozni kezdett, férjhez ment, és szült.

jjulie 2011.07.11. 22:01:17

@aszekelyek:

tényleg elmész végre a picsába, vagy csak lejárt a munkaidőd?

megszűnt 2011.07.11. 22:02:53

@ulrike:
"Nem olyan rossz az, ha néha jól megmasszák az embert. Vagy hátát. "

Hallod-é @hoplita: blogtársam? Mi le vagyunk maradva a témát illetően.

jjulie 2011.07.11. 22:04:21

@aszekelyek:

csak az igazi kádárvakarék cseléd és prolipicsák mint te

panelburzsuj 2011.07.11. 22:04:21

@hoplita:

Te hol kocsmáztál?

A miskolci egyetemen délelőtt Kapolyi miniszterhelyettes elvtárs látogatására kellett telt előadót biztosítani, este meg "balekoktatás" címén a "ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk"-et fújta 60-80 besörözött bányász-kohász a Bociban ... (1978-80)

(Boci: az összegyetemi menza alatti tömegbüfé, a legnagyobb létszámú kolesz földszintjén. Hazafias konspirálásra mérsékelten alkalmas helyiség ... )

unionist 2011.07.11. 22:04:28

@ulrike:
az adósság megint egy másik dolog. egy új adósságrendező mechanizmus kellene. ami azt mondaná, hogy a kincstár legfeljebb az utolsó éves gpd növekedést áldozza be adósságszolgálatra.

tegyük fel, hogy a magyar gdp 30,000 mrd huf. van mondjuk 2% növekedés. ami azt jelenti, hogy 600 mrd huf a növekmény. akkor ennyi az adósságszolgálat. ezt automatikusan fizeti a kincstár. gdp esetén értelemszerűen a kincstár hitelhez jut. de ha növekedés van, akkor az állam törleszt. de ez a gazdasági növekedés függvénye. tehát ha 5% a növekedés, akkor esetünkben 1500 mrd huf az adósságrendezés. ha még ennél több, mondjuk 8%, akkor akár 2400 mrd huf is lehet.

na most a piac által diktál tempó az ennél hol kisebb, hol nagyobb. amikor kisebb, akkor a kincstár értelemszerűen befizet az európai valutalapba, amikor meg nagyobb, akkor értelemszerűen kölcsönhöz jut.

ez két dolgot jelentene. az egyik, hogy recesszióban nem kellene mindenáron megszorítani. a másik, hogy konjukturális időszakban viszont nem lehetne osztogatni. mert az adósságszolgálat egyszerűen a gazdasági növekedésnek lenne a függvénye.

megszűnt 2011.07.11. 22:09:21

@bóra77:
"Nem olyan rossz az, ha néha jól megmasszák az embert. Vagy hátát. "

Valaki jómúltkor egy balatoni, fürdőgatyás képet tett be róla. Bizony-bizony. Egy kis hasizomerősítő gyakorlat nem ártana neki. Személyi tréner. Még nincs 50 éves. Ahhoz képest ez a kondi.. Másik: Nem farmer van rajta?

(reméljük még tűréshatáron belül vagyunk a kritikus véleményünkkel)

megszűnt 2011.07.11. 22:11:20

@knausz:@bóra77:
Bocs! Rossz idézetet vettem, ment be hozzá, engem is meglepett.........:):):)

megszűnt 2011.07.11. 22:11:54

@bóra77:
Margitsziget? Még mindig?:)

bóra77 2011.07.11. 22:12:22

@knausz: de farmer. ebből az következik, hogy a foci nem fogyaszt, ellenben a futás (GYF) igen.;)

panelburzsuj 2011.07.11. 22:14:03

@panelburzsuj:

Érdekes, az én kis vidéki osztályomból 30 lányból talán öten-hatan döntötek úgy, hogy nem is futnak neki a továbbtanulásnak ...

Pestre csak később ért el a híre a főiskoláknak, egyetemeknek? Az egy ilyen hagyományőrző hely? Kinder, Küche, Kirche?

bóra77 2011.07.11. 22:14:56

@bóra77: mármint nem a fociból, hanem a gömböcből.
milyen brutális törvényeket fogadnak el ma. csak győzzem követni. már így is vagy 15 közlöny sorakozik az asztalomon, esélyem sincs, hogy belelapozzak.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:16:11

@bóra77: A vesszőfutás kiváltképp.

bóra77 2011.07.11. 22:16:27

@knausz: gondolom. bár lehet, hogy nem mer kockáztatni. Mondjuk érdekes a pszichológiája a két sportnak. A foci olyan megúszos, ha nem akarok, nem futok, ha nem akarok elbújok a passz elől, ha meg akarok lehetek önző, viszont mindenekfelett csapatjátékosnak kell lenni. A futás az másról szó, önmagad legyőzéséről újra és újra, (focinál ellenfél van ugye, amit már OV minden bokorban lát) a monotónia-tűrésről, a korlátaid felismeréséről, és a magányosságról stb.

megszűnt 2011.07.11. 22:17:44

@panelburzsuj:
Ma is az a helyes, amikor a nő 20 éves kora körül szüli az első gyerekét. A szakemberek még mindig ezt mondják, hiszen a biológia nem változott.

Aztán grátisz szül egyet 40 fölött. De ha akkor kezdi, nem sok az esélye.

panelburzsuj 2011.07.11. 22:17:56

@aszekelyek:

Véletlenül magamnak címeztem, de remélhetőleg a "te generációd" is vette az adást:

Érdekes, az én kis vidéki osztályomból 30 lányból talán öten-hatan döntötek úgy, hogy nem is futnak neki a továbbtanulásnak ... (1977)

Pestre csak később ért el a híre a főiskoláknak, egyetemeknek? Az egy ilyen hagyományőrző hely? Kinder, Küche, Kirche?

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:18:16

@panelburzsuj: Igen, Kinder Küche, Kirche und Kurutzen von Rákóczi Platz.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:19:28

@panelburzsuj: "Kinder, Küche, Kirche?" und Kurutzen.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:20:55

@panelburzsuj: Hát, ez kétszer ment. Blogmotor, vagy sok a kuruc, nem fér egybe.

megszűnt 2011.07.11. 22:22:03

@bóra77:
"A futás az másról szó, önmagad legyőzéséről újra és újra, a monotónia-tűrésről, a korlátaid felismeréséről, és a magányosságról"

Nagyon szép gondolat és mellette igaz. Kedvet kaptam egy kis kocogáshoz tőle.:)

panelburzsuj 2011.07.11. 22:22:51

@knausz:

Ezért optimális a magyar társadalom összetétele. Három-négy piédszdízőre jut egy sorozatszülő tini cigánycsaj.

Átlagban pont kijön a 20 év ...

subtotal 2011.07.11. 22:23:23

@ulrike: ááá, az már nem mer álmodni. teóriákat állít csak fel, hátha tévedésből valaki ráharap. ha más nem, a németek. azok ilyen álmodozók. remélhetőleg lesznek olyan erősek, hogy brüsszel egy mocskos nemzetvesztő szocikormánynak ezt diktálják.

bóra77 2011.07.11. 22:24:24

@knausz: még friss az élmény:)

panelburzsuj 2011.07.11. 22:25:04

@ulrike:

A mondandó sok! :)

Feszeng-tolong-furakszik, mindenképp kikívánkozik! ...

subtotal 2011.07.11. 22:26:46

@knausz: hát ha mindegy lenne, hogy hova, kinek és mire biztosan nem lenne ezzel gond. akkor a felsőoktatási férőhelyekre sem lenne ennyi jelentkező.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:27:52

@panelburzsuj: Lehet, hogy nem is sok, csak reflux?

subtotal 2011.07.11. 22:28:57

@ulrike: hát ha pár koki az ára, szerintem bevállalják értünk tőlünk.

megszűnt 2011.07.11. 22:30:18

@bóra77:
Ne is mondd! Mostanában egy csodadiétán vagyok és alig mozogtam, viszont ezt tartom.

El kéne kezdeni az ellipszis tréneren, de az én hajam, amikor az aláizzad, nem bírom. Ez a kifogásom és nyafogásom.

subtotal 2011.07.11. 22:32:25

@ulrike: hát ha ez az ára, remélem bevállalják értünk tőlünk.

megszűnt 2011.07.11. 22:34:49

@subtotal:
"hát ha mindegy lenne, hogy hova, kinek és mire.."

Azt tudom, hogy én vágytam a gyerekre és nem izgatott hova, kinek, mire. Ma már meggondolom.

Amikor él a vágy egy nőben, nem gondolkodik, hanem szül. Karriert lehet bármikor csinálni, de azt én passzolom a férfiaknak.

subtotal 2011.07.11. 22:40:48

@ulrike: Egyébként igaza volt Viktornak, tényleg egy kokit kaptak fél évre az európaiak, csak rosszul fordították: cock, magyar kicsinyítővel.

subtotal 2011.07.11. 22:42:37

@knausz: még jó, hogy olyan idős korukban az anyáknak még van befolyásuk lányaikra. nem össztársadalmilag értve.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:45:25

@subtotal: Az a baj, hogy távolról sem ez az ára. De jelenleg nincsen olyan szóvivő, akinek jól állna a realizmus.

unionist 2011.07.11. 22:45:31

@ulrike:
tulajdonképpen amit leírtam olyasmi, mint a euro kötvénykibocsátás. szóval nyilván kellene valami európai valutaalap. ebből a stabilitási paktumból például. ebbe az alapba a tagországok az utolsó éves gpd növekményt bepakolnák kvázi adósságszolgálatként. na most ha az összeurópai befizetés kevesebb, mint amennyit kifizetni kell, akkor nyilván valakinek finanszíroznia kell különbözetet. erre ott lehetne ázsia vagy svájc. szóval ez egy eurázsiai együttműködés alapja lehetne. illetve a helvéteket is be lehetne vonni az euroövezetbe. persze azért azt is várjuk, hogy ez az alap valamikor többletet produkál. szóval a hitelezők pénze biztonságban lenne.

és az euró stabil lenne. akár 0 hiányt is elő lehetne írni az euró övezetben. csak ehhez kell ez az adósságrendező mechanizmus. és ha valahol a 0 hiányt nem lehet teljesíteni, akkor bontsuk le ezt városokra. nézzük meg, hogy hol teljesül ez az új maastricht, és ott nyilván maradjon meg az euró, ahol meg nem ott legyen helyi pénz. ha most egy görög faluban drachmával lehet csak fizetni, akkor semmi nagy dolog nem történik. ettől nem omlana össze az euroövezet. legfeljebb a görög faluban élők nem nagyon tudnának az euróövezetben nyaralni, mert nem érne túl sokat a pénzük. de oda már érdemes lenne az euró övezetből utazni. és akkor nyilván nekik ebből bevételük lenne. lecserélhetnék a drachmát, ha úgy gondolják. az adott város, és az agglomerációja. de a drachmával is jól meglennének a pásztorok. miközben athénnak nyilván eurója lenne. meg az összes európai fővárosnak. szóval innentől kezdve európa nem függne a hitelminősítőktől.

unionist 2011.07.11. 22:47:57

és akkor ez a kétsebességes európa, amiről soros folyton beszél. csak ezt nem államokra kell lebontani, hanem városokra.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:48:58

@subtotal: Igen, ráadásul nagyon sok jelentésű szóvá válik kiegészítve.

subtotal 2011.07.11. 22:54:43

@ulrike: a szabad értelmezés mint tudjuk egy komoly fegyver.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:55:04

@unionist: Te tovább darabolnád, ami úgyis darabos már eléggé. Jusson eszedbe Észak-Itália városállamaival, méghozzá nagyon gazdag városállamaival. Akiken aztán a kevésbé gazdag franciák, meg németek, majd osztrákok, kik németek akkor és úgy mentek végig, ahogy akartak. A gazdag Velence utolsó kormányzóját Pállfynak hívták.

graycivil 2011.07.11. 22:55:18

@panelburzsuj: Pfuj, ez színtiszta kirekesztés a gépészekkel szemben! Már akkor is az a csúnya megosztottság...(Biztos azért kerültünk külön a 7-esbe) (78-83) :-)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:57:10

@subtotal: Minél csak a következetlen a még hasznosabb.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:59:57

@graycivil: Gépész? Ez nem ugyanolyan következetlensége a magyar nyelvnek, mint zongorál, hegedül, menyasszonnyal, vőlegénnyel?

megszűnt 2011.07.11. 23:03:59

@ulrike:
"az anyáknak még van befolyásuk lányaikra."

Én az egyéni indíttatásban hiszek. Vagy igénye valakinek a gyermek és szeretne, akkor lesz neki vagy egyáltalán nem óhajt pl. a kényelemszeretete miatt, vagy mert nem érzi az indíttatást, akkor nem is érdemes /db-ban gondolkodni.

Azért nem említettem, 'az akiknek nem lehet', mert sok az állami gondozott, akiknek nem lehet, ez egy mód, hogy legyen gyermeke. Az örökbefogadás. Szorgalmaznám.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:07:05

@knausz: Nem subtotalnak akartad ezt eredetileg? Az egyéni indíttatásban hiszek én is. Ma még mindig ez a legelfogadottabb gyereknemzési kategória.

subtotal 2011.07.11. 23:08:33

@ulrike: :)))

Egy élmény volt ma. Jóccakát!

megszűnt 2011.07.11. 23:08:51

@ulrike:
De. Neki írtam. Elnézést! Nem vettem észre.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:09:46

@knausz: Semmi baj, örülök, ha nekem is írsz.

unionist 2011.07.11. 23:10:41

@ulrike:
a gazdag városoknak erős eurójuk lenne. a szegény olaszoknak meg gyenge lírájuk. de a gyenge líra segíteni az eladást, igaz, hogy viszonylag drágán vásárolhatnának az euró övezetből. de egyrészt helyi szinten teljesen jól el lennének. másrészt beléphetnének az euró övezetbe. a gyenge líra őket segítené.

mondok egy példát. debrecennek mondjuk eurója lenne. és mondjuk hajdúszoboszlónak is, mert mondjuk azt mondanák, hogy a turista forgalomnak jót tesz ha nem kell pénzt váltani. európai viszonylatban még így olcsók tudnak maradni. hajdúböszörményben viszont forint lenne. és akkor mi lenne. semmi se. minden kapható lenne hajdúböszörményben. legfeljebb nem érné meg nekik hajdúszoboszlón vásárolni. hanem a turisták azt mondanák. álljunk meg. vásároljuk már itt hajdúböszörményben. mert ha átváltjuk az eurónkat átváltjuk forintra, akkor sokkal jobb megéri vásárolni. tehát így működne a kétsebességes európa. a gazdag városokban lenne euró, a mezővárosokban lenne valószínűleg inkább helyi pénz. de az agrárgazdaságnak például a termésátlaghoz is tudják igazítani. a magyar parasztnak kifejezetten jó lenne a gyenge forint. és a mezővárosoknak. a megyei jogú városokban, és a fővárosban meg lehetne erős euró. szerintem ez nem tartható összes másképp.

panelburzsuj 2011.07.11. 23:10:42

@graycivil:

Nem megmondtam, hogy ott még a plafonnak is füle volt?! :)

És kell-e náladnál szavahihetőbb tanú arra, hogy nem volt ott se mindenki ájult kriptonépnemzetitista?

(És már csak az hiányzik, hogy Marcalival is előgyere. Abból kiderül, hogy gyárilag is fiúból vagy-e...)

megszűnt 2011.07.11. 23:10:43

@subtotal:
"az anyáknak még van befolyásuk lányaikra."

Én az egyéni indíttatásban hiszek. Vagy igénye valakinek a gyermek és szeretne, akkor lesz neki vagy egyáltalán nem óhajt pl. a kényelemszeretete miatt, vagy mert nem érzi az indíttatást, akkor nem is érdemes /db-ban gondolkodni.

Azért nem említettem, 'az akiknek nem lehet', mert sok az állami gondozott, akiknek nem lehet, ez egy mód, hogy legyen gyermeke. Az örökbefogadás. Szorgalmaznám.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:12:08

@subtotal: Számomra is:)))
Hasonló jókat kívánok.

megszűnt 2011.07.11. 23:13:33

@ulrike:
Szívesen írok neked is, de egyelőre csak olvasom, amiket írsz, mert elég komoly fejtegetésekbe bocsátkozol.

Szívesen tanulok is. Igazából szívesebben, ha választanom kellene. Ma komolyra fordult az este, de nem bánom.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:14:01

@unionist: Ez is egy megközelítés. Én nem ezt favorizálnám.

megszűnt 2011.07.11. 23:20:34

@ulrike:
A pénzügyeket nem látom át egyáltalán. Aztán a történelmi utalásoknak, párhuzamoknak is örülök.

unionist 2011.07.11. 23:21:08

@ulrike:
hanem? a regionális pénzt?

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:23:19

@knausz: Tim Parks: A Mediciek aranya (Pénz, lélek és művészet a 15. századi Firenzében), Partvonal Kiadó 2006. Olvasmányos is.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:25:54

@unionist: Az európait, az egységes eurót. De ennek vannak politikai feltételei. A mai Soros cikk tényleg nem rossz. Ő sokkal jobban magyaráz, mint én, mert sokkal jobban ért hozzá.

graycivil 2011.07.11. 23:35:48

@panelburzsuj: Nem Marcali, hanem Kiskunhalas (páncéltörő, rigó) :-)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:39:27

Mindjárt éjfél, jó éjt mindenkinek.

megszűnt 2011.07.11. 23:41:46

@ulrike:
Elmentettem a címét. Azon gondolkodtam, milyen könyvet ajánlanék cserébe, mert nekem, úgy látom, meglesz az olvasnivalóm az elkövetkezendő 120 évre. Bőven.:)

TARTS NYUGATNAK! A világirodalom legszebb novellái magyar írók ajánlásával és Kaján Tibor karikatúráival
Arión Kiadó 2004.

Ebben van Hemingway A fehér elefántformájú hegyek, az egyik legszebb novella életről, halálról..:
- Bárhová elmehetünk a világon
- Nem, nem mehetünk, már nem a miénk.
- De a miénk.
- Nem a miénk. Ha egyszer elvették az embertől, nem kapja vissza soha többé..

Egyúttal jó éjt kívánok a blogtársaknak!

ssi 2011.07.11. 23:50:28

@bariga: hétköznapi normákhoz melyik párt viselkedése van legközelebb? LMP? hétköznapokban is nehéz bárki felé azonos elvárásokkal viszonyulni .. sokan vagyunk így :-)

@knausz: @bóra77: falu/város/természet .. én futva is nézelődöm :-)

@graycivil: "több párt deklarálja, hogy nem fog senkivel együttműködni. Azért az Orbán-éra demokráciai deficitjének helyreállítása mégis lehet az, amiért még ez az elv is felrúgható - ideiglenesen." - szükség nagy úr .. meglepetés lesz .. :-)

Akitlosz 2011.07.11. 21:45:37 379. Síró játék - szándékosan túltaktikázott kémügy esetén kikotyoghatják a titkot .. akkor már mindegy

az új választási rendszerről
"379. Síró játék török gábor 2011.07.10. 22:08:38
@Diocles: csalódást fogok okozni: én egyáltalán nem tartom botrányosnak... " - és milyennek igen?? előre borítékolhatóak voltak a módosítások ?

unionist 2011.07.12. 00:11:58

@ulrike:
oké, de egy görög pásztornak nem biztos, hogy jó az euró. róna - aki a regionális pénz híve. azt mondja, hogy az euró egész agrárszektornak szívás.

oké, akkor az európai mezővárosok piacain ne legyen erős euró. hanem legyen gyengébb pénz. legyen erős euró, és gyenge forint például. legfeljebb az emberek azt fogják mondani debrecenben, akik ipari parkban euróban kapják a munkabért, hogy megveszik a krumplit a böszörményből forintért, mert így olcsóbb. de ettől még gondolhatja azt az ipari befektető, hogy tök jó itt az euro. össze tudja mérni, hogy most a török munkással dolgoztat németországban, vagy a magyarral. nem kell filóznia az árfolyamon. mert nem krumpliban gondolkodik. hajdúszoboszlón a turista is gondolhatja: tök jó, hogy a fürdővárosban az euró a hivatalos pénz. de nem sokkal odébb hajdúsámsonban, vagy hajdúhadházon meg lenne forint. így ott valójában olcsóbb lehetne a termelés. oké, hogy a derék sámsoniak a debreceni plázában még kevésbé tudnának euróért shoppingolni, de lenne munkájuk, és a helyi kisárucseréhez teljesen jó lenne a forint, és az euroövezetbe a kivitel is olcsó lenne.

szóval ez egy liberó gazdaságpolitika. mert a piac helyi szereplőinek (a városnak) van egy alternatívája. helyi pénz, vagy közös. valószínűleg a mezővárosoknak jobb lenne a helyi pénz. ahol a landwirtschaft dominál. elég véletlen az időjárás. nem kell neki az, hogy még az euró árfolyammal a pénzpiacok is spekulálnának. a forint valamilyen kötött árfolyamú helyi agrárpénz lenne, az euró pedig az európai ipari befektetések záloga.

tehát egységes belső piac lenne is, meg nem is. az iparban lenne. az agrárszektor töredezett lenne, de ez egyrészt a mezővárosok piacainak védelmét jelentené, másrészt olcsóvá lehetne tenni a kivitelt a többi kontinens felé, igaz hogy ezáltal az mezővárosok importja drágulna. de az agrárvárosok szövetsége mégis filózhatna, hogy mi lenne a jó árfolyam. klasszikus liberalizmus. a piac mondja meg a szabályokat. a piac (a város) szabja meg az árfolyamot.

nyünyüge 2011.07.12. 06:06:44

Adatvédelmi ombudsman helyett "Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság".

Már a neve sem áll jól :)!

www.origo.hu/itthon/20110711-elfogadta-a-parlament-a-szemelyes-adatokkal-valo-visszaeles-buntethetosegerol-szolo.html

nyünyüge 2011.07.12. 06:57:28

Ez vicc.

Az aktuális költségvetés I. féléven belüli x-edik módosítása napján 35 ! évre előre ad inflációs előrejelzést a Nemzetgazdasági Minisztérium. Fő az önbizalom.

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/ado-es-penzugyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/35-evre-keszitett-inflacios-elorejelzes-2011-julius

Diocles 2011.07.12. 07:58:22

OFF

egy nagyon érdekes javaslat Karácsony Gergelytől az MSZP-LMP-Jobbik-koalícióra, amelyet immár a Népszabadság (!) is támogat:

"Kívánhat viszont olyan összefogást, amely törvényes úton lehet képes nemcsak kormányt, hanem Orbán-rendszert is váltani. Parlamentáris alapon felszámolni egy demokráciaellenes berendezkedést. Az LMP nevében Karácsony Gergely ilyen javaslatot tett közzé lapunknak adott interjújában.

Bármennyire hideglelős illúziónak tűnik is egy átmeneti MSZP–LMP–Jobbik koalíció, az egyenlő választási esélyek, a jogállamhoz való visszatérés kedvéért a baloldali–liberális–zöld politikának talán még az ördöggel is szövetkeznie kell, ha az ördög nem tagadja meg a parlamentáris demokrácia alapelveit. (A szerk.)"

nol.hu/lap/allaspont/20110712-lehet_mas

1. tehát a Népszabadságnak immár kívánatos partner a kuruc.info főszerkesztője, stb. a "demokrácia védelmében", mekkora LOL

2. ha lenne is a javaslatból valami, a szavazatok persze nem lesznek összeadhatóak, különösen a Jobbiknál bázisában és holdudvarában verné ki a biztosítékot.
a kormány ráadásul többet is tud kínálni a Jobbiknak, mint a baloldali ellenzék, gondolok itt a szimbolikus gumicsontokra.

3. a legnehezebb helyzetben az LMP van, a szavazóit az SZDSZ-árvák adják, ha nem áll össze az MSZP-vel, akkor ők lelépnek, ha meg összeáll, az is ciki.

hoplita 2011.07.12. 08:14:59

@aszekelyek:
Na, akkor nem tévedtem, amikor nagyjából belőttem anno a korodat....ötvenesnek saccoltalak.
Baszki, kis túlzással az én korosztályom vagy, 4 év...az semmi, vótak nálad anno öregebb csajaim.:)
De a gondolkodásod, a felfogásod egy fiatalos nyolcvanast idéz..:DDDD

hoplita 2011.07.12. 08:20:08

@panelburzsuj:
Én???
Mindenhol...:)
A nyócvanas évek nagyobbik felét egy nagy túrdöszeszként éltem át...
Most, hogy mondod asszem 84-ben eltöltöttem egy hosszú hétvégét Miskolcon is, az egyetemi koleszben....kár, hogy nem sok maradt meg belőle a vinyóban.:)
Ifjú voltam és bohó..:)

graycivil 2011.07.12. 08:27:31

"Előre kurvák, gengszterek

Az egyébként hihető, hogy a fideszes képviselők többségének munkáját egy betanított törpenyúl is el tudná végezni, köztársasági elnök lehet akár debilből is. Amit elétesznek, az aláírja, leokézza. Dobzse. Ezt például simán el lehetne végeztetni közmunkásokkal!"

w.blog.hu/2011/07/12/elore_kurvak_gengszterek_8#more3059483

Ja, hogy az egyéni képviselőkre azért van szükség, mert ők "saját közösségük autonóm képviselői"? :-))))

hoplita 2011.07.12. 08:33:40

@graycivil:
100-as löveg?

Akkor te ismered Pirtót, meg Bárkányi őrnagy úrral is volt szerencséd....ha őrnagy vót mán akkor...szerintem csak szds.

Vót dógom rigókkal.
Valami elvetemült szisztéma szerint úgy válogatták őket, hogy nyüzsögtek köztük a katonai antitálentumok.

aszekelyek 2011.07.12. 08:47:37

@nyünyüge: most ugye nem kell elmagyaráznom, hogy miért pont Makovecz? Kik döntötték el, ki lesz menő, nem menő? A kirekesztettek sora ide túl hosszú.

maskep 2011.07.12. 08:49:58

@aszekelyek: Írod: "Az ellenzéknek azelőtt 8 évig sem volt vétójoga. emlékeztetlek, hogy a drága mdf tevékenységéről Tölgyessy milyen elemzést írt. maximum papíron, mint most , volt vétőjoga a FIDESZ-nek."

Az elmúlt nyolc évben a Fidesznek vétójoga volt minden 2/3-os törvényben. Ez eddig rendben, hiszen ezért 2/3-os törvény aa 2/3-os. Csakhogy az állításod már első ránézésre is bénább, mint a sánta kutya.

Azonban a helyzet még ennél is durvább. Ugyanis az MSZP, pontosabban inkább Gyurcsány, mikor végre rászánta magát a kormányzásra, igyekezett megegyezni 2/3-os törvényekben a Fidesszel. De a Fidesszel nem hogy megegyezni, de tárgyalni sem lehetett. Nyilvánosan, de erre még visszatérnék.

Először nézzük meg, mit jelent a "hatalom". A fiúk nyolc éven át infantilisen rombolták az országot. (Nem a zemeszpét dícsérem, mielőtt rácuppannál erre.) Nyolc éven át, ahol tudtak, betartottak a kormánynak, majd széttárták a karjukat, mint a felelőtlen gyerekek, hogy nem a zövék a hatalom. Pedig az ellenzéki hatalom, vagyis hogy a kormányzat akaratának végrehajtását hatékonyan megakadályozzák, náluk volt, erősebb volt egy idő után, mint a kormányzati hatalom, és ezt a fiúk tudták, és (vissza-)éltek vele. Visszaéltek, vagyis a saját hatalmukat az ország tovább-rombolása árán erősítették.

Persze, azért volt egyeztetés, egyetértés bizonyos ügyekben a két párt között. Simicska és Puch egyezkedése közhelyszerű. Ebbe benne van az is, hogy a milliárdos balhékat, kéz-kezet-mos alapon békén hagyják. A néhány milkás nokiásdobozok, azok bukhatnak, de a 300 millió ajrós csalás, azt fedezik egymásnak. Hisz a másiknak is van ilyene.

A további szép példái a két nagy (meg a korábbi három kicsi) párt együttműködésének azon kevés ügyek, melyekben ötpárti(!) egyetértéssel vétózták meg a kormány, pontosabban Gyurcsány kezdeményezését: A képviselők javadalmazásáról, a képviselők összeférhetetlenségéről, meg a pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatok.

Az első kettő ugye érthető: Minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még ezeknek a gombnyomogató férgeknek! (Hopp, a féregnek nincs is keze...:)) De a harmadik, a pártfinanszírozás rendbetételének megakadályozása semmi mással nem magyarázható, mint hogy a pénzt a pártok, a pártvezetők csak úgy tudják kényük-kedvük szerint osztani-megvonni, ha senki sem ellenőrzi, semmilyen módon sem.

Ecce, a Fidesz vétójogának hiánya, és ellenzéki jóhiszeműségének túltengése...

(Tölgyessyt említetted, hát biztos emlékszel, hogy 2006.-ban elmondta: A zországot 1998. után Orbán Viktor tudatosan szakította kétfelé, és gyűlölet segítségével árkot ásott a két oldal között, hogy megnehezítse az átjárást...)

graycivil 2011.07.12. 08:50:03

@hoplita: Lövészet stimmel. Bárkányi neve ismerős, de maximum az alakuló téren láttam távolról. (1984). :-)

aszekelyek 2011.07.12. 08:53:22

@hoplita: Pedig vannak. Nem csak belvárosiak vannak. Loloknak hívják maguk között a kétkezi munkából élőket. Az olyan, mint a goj, alsóbbrendű. egyébként reb Tevje a tejesember, mond valamit neked? Nem csak Rotschildok vannak . A politikában igen, mert amelyik dolgozik, mert a keze és esze után él, az nem ér rá politikus lenni. Hetedik, nyolcadik kerületet ajánlom figyelmedbe. A szoba konyhákat. A viccet ismered ugye? Haldoklik a Kohn. Kérdezi, a feleségem itt van, igen, a fiam, igen, a lányom, igen,...a menyem, a vejem,... igen,... az anyátok Istenit, hát ki van az üzletben?....

graycivil 2011.07.12. 08:53:59

"Mutyiparadicsom marad Magyarország

A közbeszerzések háromnegyedét meg se kell hirdetni, házon belül is lehet szerződni, nem lesz nyilvános ajánlattevői adatbázis, de legalább nem a kormány, csak a kormánytöbbség ellenőrzi majd a hatóságot. "

stop.hu/articles/article.php?id=904629

Tűz ellen ellentűz, korrupció ellen ellenkorrupció! >:-O

graycivil 2011.07.12. 08:59:01

Breaking news!

"Már az LMP is ellenzéki összefogást sürget"

hvg.hu/itthon/20110712_lmp_ellenzeki_osszefogas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_7_12

"Az ellenzék alkotmánykorrekciós szövetsége létrehozásának elképzeléséről nyilatkozik a Népszabadság keddi számában Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese."

bóra77 2011.07.12. 08:59:04

@Diocles: egyébként nem rossz ötlet. Karácsony Gergely most ezzel haknizik a sajtóban. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
lehet, hogy a következő poszt ezzel fog foglalkozni, vagy a választási törvénnyel? hm. nem is tudom.

radala 2011.07.12. 09:01:33

@Hepci: Ebben a pontban mindenki egyetért.
A valóságban rém nagy probléma ez nekem, hogy kinek is lehet igaza és miben, mert kb. ezer éve rájöttem, hogy abszolút nem lenne kizárva, hogy mondjuk Hitler dumájának fölültem volna, vagy a kommunistáknak vagy bárkinek. De azt viszont nem vagyok hajlandó elhinni, hogy bárki is lehet "elméletileg" okosabb, mint én. Bonyolultan hangzik ez persze, de nem az. Szóval az lehet, hogy nekem nincs igazam és OV az ördög, de azt nem hiszem el, hogy a helyzet az az, hogy van, aki ezt látja és vagyok én aki ezt nem látja. A helyzet az az, hogy ezt most nem lehet eldönteni. Ez nem büszkeség/nem büszkeség kérdése, ez szigorúan arról szólna esetemben, hogy megismerhető-e a világ objektíven. Vagy legalább jelentősen objektívebben, mint ahogy én látom.
A válasz erre az, hogy nálam szubjektívebb/elfogultabb alak kevés van, de kevésbé elfogult meg nincs:-)
Mondjuk az is igaz, hogy vannak objektív határok, amiket senki nem léphet át büntetlenül, mondjuk a gázkamrák építése vagy Schmitt Pál megválasztása ilyen objektív korlátok kellenének, hogy legyen:-)

aszekelyek 2011.07.12. 09:03:22

@maskep: Beszéljünk inkább az mdf-ről. Ugyanis ők voltak mindig a mérleg nyelve. Véletlenül hozzájuk fójta be a szél az UD. zrt illegálisan megtartott , lehallgatott beszélgetéseit. Tölgyessy nyugodtan lehet azon a véleményen 98 utánról, az nem befolyásolja azt, amiről én írtam. A vétójogról. Mondom, ha érdemben lehetett volna valamit is kezdeni a vétójoggal, nem lett volna szükség népszavazásra. Megjegyzem az eü törvényt a közt elnök úr is elutasította. Nem értett vele egyet és nem hirdette ki. Ha emlékszel. A közvélemény, tehát a választók ellenkezése, a közt elnök úr ellenkezése ellenére sem mondott nemet az mdf. példátlanul keresztülvert törvény volt. A búzaégetőről sem kell megfeledkezni. Még neki sem volt vétójoga!

hoplita 2011.07.12. 09:03:31

@graycivil:
Akkor már őrnagy volt és osztályparancsnok.
Féltek tőle, mint a tűztől, egy két lábon járó általános 220-as volt, már jóval túl az ötvenen.:))
Én csíptem az öreget...az még katona volt és nem szaros megélhetési nyikhaj. Lassan haladt a ranglétrán...nem vót jó a pedigréje...legbelül meg gyűlölte a komcsikat, meg a ruszkikat....ez aztán nem vót legjobb ajánlólevél a kádár-féle seregben.
Tőlem megkérdezte, hogy szerintem kivonulnak-e az oroszok...ez 88-ban volt, tőlem a kopasz bakától..:))
Igaz, az osztálynál egy hónap alatt tettem szert némi hírnévre...:))
Amúgy 4 hónapot voltam ott, vpct. báziskiképzésen..aztán mentem vissza a deszanthoz.

aszekelyek 2011.07.12. 09:04:34

@hoplita: Az a belvárosiak szokták mondani a proletárokra. Az ócsó népkaja volt, tudod?

ssi 2011.07.12. 09:10:44

@bóra77: @graycivil: @Diocles:

"Kövér László (Fidesz) az Info Rádiónak adott interjújában közölte: az Országgyűlés az elmúlt egy éves tevékenysége során 266 törvényt és 170 határozatot fogadott el. Ez 224 százaléka a 2002-2006 ciklus teljesítményének, és 139 százaléka az azt követőnek – tette hozzá. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „nem csupán a számok nyelvén volt ez egy nagyon intenzív és jelentős törvényhozási időszak, hanem a törvényjavaslatok súlyát, az ország működésére, életére gyakorolt befolyását illetően is egy rendkívülinek mondható esztendő van mögöttünk”. Mint mondta, az utóbbi fél évben még inkább „hajszolt”, „rángatózó” volt a törvényhozás. Ez nem folytatható tovább, és jogos az ellenzéki képviselők aggodalma – még akkor is, ha nem mindig őszinte –, hogy szeretnének több időt fordítani a felkészülésre, a törvényjavaslatok megvitatására.
Arra a kérdésre, hogy mi védi a kormányt, a Fideszt a tévedéstől, azt válaszolta: „valójában a saját önmérsékletünk; és ez tudom, hogy egy demokráciában nagyon kevés; tehát, akik őszintén beszélnek, és őszintén aggódnak a demokrácia állapotáért, azoknak a fejében valószínűleg ez lehet”. Csak kevés megszólalónak fáj őszintén a feje emiatt, a többség az személyében, csoportjában, politikai táborában sértett vagy frusztrált közéleti szereplő – mondta Kövér, majd hozzátette:

ezeknek az embereknek valójában az fáj, hogy a demokrácia szabályai szerint nem tudnak beleszólni érdemben a dolgok irányításába, mert a választók nem ruháztak fel akkora hatalommal az országgyűlésben, hogy ezt megtehetnék."

> Kövér őszinte szavai a 2/3 bátorságával jött .. jogilag lehet, de etikus-e kategória? szavazás az irányítóról, vagy a demokratikus játékszabályokról szól-e? gondolatai sértenek-e vkit?
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=387297

"Lázár János ismételt felszólalásában azt mondta, a kormánytöbbség megteremti annak törvényes feltételeit, hogy "egyszer és mindenkorra" véget vessen a jobbikos képviselők zsidózásának és cigányozásának." - Novák őszinte szavai .. mélyről jön, stabil .. szólásszabadság jogai, etikussága .. kit sértenek?
hvg.hu/itthon/20110712_parlament_lazar_jobbik_zsidozas#rss

Karácsonyi G. (LMP) "pártjának alkalmi koalíciót kellene kötni az MSZP-vel és a Jobbikkal is." - Milla/szakszervezet/stb.
parlamenten kívüli ellenzék mikor engedik maguk közé a politikusokat?
www.fn.hu//belfold/20110712/lmp_terv_orban_levaltasara/

ssi 2011.07.12. 09:14:32

hosszú, forró nyár ...

Manhattan-Várj, te hosszú forró nyár (HQ)
www.youtube.com/watch?v=5nj_ZVNWmAk
Zalatnay Sarolta Hosszú, forró nyár
www.youtube.com/watch?v=EWj07Gb8vak

"Több ponton változtatott a médiatörvényen hétfőn az Országgyűlés .." - kormányszínű 2/3 bármikor bármit ..
inforadio.hu/hir/belfold/hir-445252

"következő választásnak a most megismerteken túl is lesznek olyan döntő részletei, amelyek még jócskán manipulálhatók" - ettől tart az ellenzék, vagy önmaga nagyobb teljesítményének hiányától?
www.fn.hu//belfold/20110711/nyomna_fideszt_uj/

"Ellenzéki képviselők a záróvitában azt kifogásolták, hogy így nincs törvényes mód az esetlegesen közösségellenes egyházak megszüntetésére, feltéve, hogy egyszer már elismerték őket. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint azonban ez a vallási közösségek működésének garanciája." - aki érti ezt, segítsen, köszi
www.origo.hu/itthon/20110712-tizennegy-egyhazat-es-vallasfelekezetet-ismer-el-az-uj-egyhazugyi-torveny.html

hoplita 2011.07.12. 09:15:56

@aszekelyek:
Tudom, hogy vannak, én is ismerek olyat...de nem általános, illetve kábé annyira, mint a gyári munkás cigány.
Ebben a náci, antiszemita, nyilasbakancsos országban annyira üldözik őket, hogy elég jól megélhet valaki abból, hogy zsidrák.:)

aszekelyek 2011.07.12. 09:18:10

@maskep: Olyan olcsó mindent rátolni a FIDESZ-re. Nincs valami jobb? Tovább rombolása??? Ők nem rombolták az országot. Kormányon. Átadták egy fürdönaciban is jól mutató D 209-es fedőnevűnek, aki lelépett a rombolás végén. Egy szót nem mondott, miért.2004 nyarán. Csak közölte, hogy gondolkozott rajta, elmondja-e de nem mondja. Így lett utazó nagykövet. A szadesz meg ragaszkodott ferihez, a koalíció fenntartásához. :) ezt követően ferink majd beledöglött, hogy úgy kellett tenni, mintha kormányoznának és közben nem csináltak semmit. No hol van a FIDESZ vétójoga és hol van a jól kormányzás? Aztán ugráltatták a pannon pumát és kártyatrükkökkel szórakoztatta ferink a közönségét. Igazságbeszéd volt közben, hogyne. : A kezemet figyeljék, mert csalok!. A tv vitában letagadta, sőt sértegette Orbánt a vizitdíjjal , dobozdíjjal. Ő ne akarjon hazugsággal nyerni. Nem is akart. Orbán igazat mondott. Lehet, hogy a pártpénztárnokok jól tudnak infot cserélni. :) Egészen pontosan nem úriemberhez méltón vitatkozott, nem válaszolt, hanem visszakérdezett, Ki akar itt vizitdíjat, dobozdíjat... bevezetni? Ez nem válasz. Orbánnak azt mondta, ön úriember. Az is volt akkor. Mindent rátolt Orbánra akkor is feri. Mond ez a feri igazat, csak kódfejtő kell hozzá. Nagyon kell tudni értelmezni. A demagógiát meg nagyon kajolták a szavazói. Akik csak a pénzt látták, mint Dagobert bácsi...Értem én, hogy feri a pénztárnok úrral kissé elégedetlen. Nem adta át neki a pénztárat és a rendelkezést is felette. Meg azoknak, akiket újra be akar tuszkolni a baloldali parlamentbe. Mszp-be.

hoplita 2011.07.12. 09:19:40

@aszekelyek:
Nem tudhatom, én nem vagyok se beles, se proli.
Én nem kelkáposztán nőttem fel...de a család se.:)
Húst hússal...
Csak annyi rémlik, hogy felénk van egy mondás, miszerint küszködik, mint a káposzta hús nélkül.:)

Diocles 2011.07.12. 09:19:43

@bóra77:

"Karácsony Gergely most ezzel haknizik a sajtóban. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
lehet, hogy a következő poszt ezzel fog foglalkozni"

remélem ezzel.

TG elmagyarázná Karácsony kollégának, hogy - nagy betűvel írom - AZ ELLENZÉKI SZAVAZATOK NEM ÖSSZEADHATÓAK!

aszekelyek 2011.07.12. 09:22:47

@jjulie: Az a két mai adófizető az ilyenek bűne, bizony. Mondjad kedves, hány embert vettek fel a felsőoktatásba 1979-ben? A számot és a generáció létszámát is kérem. egyénként olyan mocsok keresztény országokban, mint Németország, ma is kinder, küche, kirche van:) Puszi. Továbbra is ignorállak. A nyugdíjadat majd köszönd meg nekem és a gyerekeimnek. Meg a generációmnak.

graycivil 2011.07.12. 09:24:37

@hoplita: A vpct báziskiképzés (6 hónap) végeztével én "Orbán után" szolgáltam Zalaegerszegen a páncéltörőknél, majd tartalékosként a tüzérségnél Gvozgyikáztam. :-)

hoplita 2011.07.12. 09:25:44

@maskep:
Elfeledkezel egy kétharmados törvényről, amit ritka nagy egyetértésben született meg, szinte az utolsó pillanatban.
A titoktörvény módosítása....2009 decembere, 334 igen szavazat, nagy összeborulással megegyeztek, hogy a csontvázakat kiveszik a szekrényből és lebetonozzák.:)

radala 2011.07.12. 09:27:44

www.magyarhirlap.hu/velemeny/uttoro_dilemmak.html

Egy igen erős kritika, igen jobbról. Ami többek közt azért érdekes, mert Bogár László szenvedélyesen szereti/te OV-t

graycivil 2011.07.12. 09:32:23

@Diocles: Itt az egyéni jelöltekről beszél! Nem a pártokat, hanem azok szavazati potenciálját adhatják össze közös jelölt számára.

És persze a kopogtatócédulák gyűjtésében is érvényesülhet az "kisegítő összefogás".

Ennek a koalíciónak csak a "demokrácia helyreállításáig" (2/3-os rendrakás) kell fennállnia. Magyarán egy "ideiglenes egypártrendszerrel" visszaállítható a többpártrendszer.

hoplita 2011.07.12. 09:35:18

@graycivil:
Nocsak....akkor eszpégé, fagot....
Majdnem kolléga...de nem deszant.:)

Diocles 2011.07.12. 09:35:34

"Zsidózás az egyházügyi törvény tárgyalásán

Az egyházügyi törvényről folytatódó vita ezután átcsapott zsidózásba. A jobbikos Novák Előd "egy görög katolikus pap unokájaként" azt kifogásolta (hibásan), hogy a görög katolikus egyházat annak ellenére sem nevezték meg az egyházi törvényben, hogy háromszázezer tagja van, míg "például izraelita hívő" összesen 12 ezren. Ehhez képest három zsidó hitközséget is egyházként ismerne el az egyházi törvény, háborgott. Megkérdezte azt is, vajon miért adott be Fónagy János államtitkár olyan módosító indítványt, amellyel a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközséget is szerette volna felvetetni az elismert egyházak közé. Azt is kifogásolta, hogy a Hit Gyülekezete is egyházi státust kap és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az egyházi törvény nem vesz tudomást az iszlám egyházról."

index.hu/belfold/2011/07/12/egyhazugyi_torveny/

Szerintetek a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete mit fog szólni az LMP-MSZP-Jobbik koalícióhoz/választási szövetséghez? :)

sárkányfő 2011.07.12. 09:35:41

Tegnap itt szóba került a drágalátos fidesz lopási rendszere és egyéb jellembéli hiányosságai, és ha jól emlékszem nagyalmás próbált védelmére kelni, aztán amikor megkérdetem hogy mit szól ehhez-ahhoz, pl. a dohánylobbi gyakorlatilag beismert korrupciójához, akkor a kérdés csak úgy ott maradt a levegőben válasz nélkül...

Na új nap, újabb fideszes húzások, csak idézem:

"az új közbeszerzési törvénynek köszönhetően például a közbeszerzési eljárások átláthatatlanabbá válnak, és számos új kiskapu nyílik meg az esetleg mutyizni vágyóknak. Ha ez nem lenne elég, az információs önrendelkezési és információszabadság-törvény jelentősen szűkíti a közérdekűnek minősülő adatok körét, és igencsak megkönnyíti bizonyos állami pénzek felhasználásával kapcsolatos információk visszatartását.

Nyilvánvaló, hogy ellenzékben a Fidesz kézzel-lábbal tiltakozna az ilyen javaslatok ellen – és igaza is lenne."

velemenyvezer.blog.hu/2011/07/12/fidesz_tovabb_duborog_a_torvenygyar

Csak annyit tennék hozzá, hogy közismerten sok-sok éve a közbeszerzés ebben a szerencsétlen országban a korrupció melegágya, a legoptimistább/naivabb becslés szerint is évi sok tízmilliárdról van szó, de sokkal valószínűbb az évi több száz milliárd.
Szerintem a korrupció volumene a drog és prostimaffiák forgalmával vethető össze, meggyőződésem hogy a rózsadomb fele ilyen pénzekből épült.

A Fidesz emlékeim szerint 1-2 éve még 200-400 milliárd közé saccolta a korrupció mértékét. Persze még ellenzékből, mondván, ha ők lesznek kormányon ez a pénz máris megmarad :) hát, ja látjuk, a kiskapukból nagykapukat csinálnak, had ömöljön ki a pénz sugárban, és ne zavarjon senki a kérdésekkel.

Tovább szép napot a kedves törzskommentelő gárdának :)

graycivil 2011.07.12. 09:46:33

@hoplita: Szintén zenész? :-)

Azok is. De mi Maljutka üteg voltunk.

graycivil 2011.07.12. 09:47:47

@graycivil: "Szintén zenész?"

A FAGOT(t)-ra gondoltam... :-)

aszekelyek 2011.07.12. 09:50:15

@bóra77: Alkati dolog, nem választható, hogy valaki jól bírja-e a magányt. Vagy nem. Az is, hogy csapatjátékos vagy magányos farkas. Az is, hogy 40 felett is nyüzüge valaki vagy nem. :) Plusz a stressz.Van aki hízik tőle.

bigapples 2011.07.12. 10:01:34

@sárkányfő: Bocs de nem voltam eddig a neten :). Dohánylobbi? Van egy csomó dohánytermelő gazdálkodó és van a feldolgozó, forgalmazó ipart képviselő lobbi. A politika természete, hogy ha súlytalan az ellenzék, akkor a kormánypárton keresztül folyik minden lobbizás. Ennek egy része megfontolható érveket is hoz a halasztásra, pl. a kistermelők ellehetetlenítése vagy a kieső adóbevételek, amik 2011-ben sokkal jobban hiányoznának, mint később, amikor jobban helyrerázódik a költségvetés. Ezzel együtt én bevezettem volna már most a tervezett lépéseket és nyilván a dohányipar csak átmenetileg tudta halasztani a számára kedvezőtlen intézkedéseket.

ssi 2011.07.12. 10:04:24

@radala: köszi :-)))) MH-cikk
www.youtube.com/watch?v=G0PnPVdmiS4&feature=related

@aszekelyek:
az élet és benne a szereplők, meg a körülmények sokkal összetettebbek .. de nem mindig érdemes boncolgatni

sok minden tanulható, de a szükség is nagy úr :-)

amúgy gondolok 1-et, s már rajtam is cipő .. s futok .. ezt csapatjátéknál nem lehet így, de sok csapatjátékos is szokott magányosan edzeni .. mint ahogy én is, versenyeken már másokkal vagyok ..

környékünkön - nagy örömömre - sok a magányos kocogó .. még látszik a pocakjuk .. gondolom, ezért a felbuzdulás :-)

fatia-negra 2011.07.12. 10:05:47

232 FORINT !!!!

ahogy dőlnek sorban, ír+görög+portugál+olasz+spanyol stb...
úgy dől be a zejró... a németek egyedül nem bírják ezt a sok szemetet cipelni

itthon az elsők a zönkormányzatok lesznek... aztán... hát aztán... hm

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/12/mar_229_forintnal_a_frankrekord/

aszekelyek 2011.07.12. 10:06:49

@nyünyüge: Megköti a következő kormányok kezét, így azok nem is tudnak baromi nagy inflációval, lásd bokrosék valami baromságot megint behajtani a lakosságon. Tíz kormány az 40 év. Nem is sok a 35 év. Vagy kegyed inflációpárti? Esetleg eladósítás párti?

aszekelyek 2011.07.12. 10:09:47

@manyike: Hogyne, szatír elől futnék én is...:) a szivem miatt gyerek koromban sem futhattam:) Minden más sport igen, úszás, szertorna,... , tenisz,.. Bizonyos szakmákban a munkaadók, sokban, vizsgálják a jejölt csapatjátékos vagy individualista. Van, ahol egyik, előny, másik hátrány és fordítva. Mondjuk szóló zongoraművész vagy nagyzenekari zenész:) Vannak erre tesztek:) CPI pld. Annyira meghatározza az illető tevékenységét, hogy milyen alkat.

sárkányfő 2011.07.12. 10:11:17

@fatia-negra: le vagy maradva, már 233,38.
ez a svájci frank, ami az euró gyengülését mutatja inkább, a ft gyengülését meg az (amúgy eleve gyengülő...) euró mutatja, az most 269,90...

@bigapples: ugye ezt nem mondod komolyan...

hoplita 2011.07.12. 10:12:21

@graycivil: Fonetikusan írják oroszról és így csak egy t....míg a magyarban természetesen kettő.
De a maffia meg csak a magyarban két f, mindenhol máshol egy.

Maljutkával,Brömivel nem volt dolgom, azt nem nagyon deszantolják.

fatia-negra 2011.07.12. 10:14:59

@sárkányfő:

234 Ft

10 percenként megy... minden forint pár száz hontalant és nincstelent jelent?

így nő lézerjani-kósalaja-meggyestomi városnak adóssági is percről-percre...

aszekelyek 2011.07.12. 10:18:05

@graycivil: Hogy került volna parlamentbe másként lendvai, veres, gyurcsány, vadai, ..... Édes egy ecsém?

sárkányfő 2011.07.12. 10:19:33

@fatia-negra:
nem semmi, remélek csak átmeneti pánikroham, és estére visszamegy. ha viszont folytatódik, akkor dől az EU :) mondjuk nem vicces, mi is kurva nagyot fogunk szívni.

most olavsom amit linkeltél:
"Silvio Berlusconi kormányfő ellenzi, felpuhítaná a csaknem 50 milliárd eurós megszorítócsomagot, ami a gazdasági minisztere szerint az országot és így az eurót is maga alá temetheti. Ráadásul egyes hírek szerint van olyan olasz nagybank, amely megbukott a legutóbbi stresszteszten, és a Portfolio.hu cikke szerint hat spanyol bankról is ilyen hírek láttak napvilágot."

Gyakorlatilag rádől Európára a déli, kemény munkamorálú becsületes országok sokéves mutyizása. És én még azt hittem Magyarország milyen szar ország :) Hát kérlek a mediterrán napfényországokhoz képest a mi kis koszfészkünk maga Európa :)

bigapples 2011.07.12. 10:21:45

@Diocles: Szerintem teljesen várható volt, hogy Karácsony előjön a Molotov-Ribbentrop paktum ötletével. Lehet más a politika? Számára nem nagyon. Még akkor is Gyurcsányék tanácsadója volt, amikor már Horn G. is azt mondta, hogy "azt üzenték menj a p.-ba".

Karácsony valószínűleg az a figura, aki ha át tudja vinni a terveit, akkor tönkre fogja tenni az LMP-t, lásd Magyar B., Somogyi Z. hasonló ámokfutását az adott pártjában. Karácsony javaslata a legelvtelenebb, legtisztábban opportunista javaslat, ahogy az általuk fasisztaként aposztrofált Jobbikkal és az általuk minden baj okozójának tartott Gyurcsánnyal akar összefogni. Ráadásul ha meg is valósulna és sikeres lenne, akkor borítékolható a működésképtelensége a felálló LMP-MSZP kormánynak, annyira inkompatibilis a Bajnai és köre - az MSZP nyugdíjsastagozata és az LMP zöldvörös gazdasági irracionalizmusa.

Különben szerintem KG MSZP-LMP közös egyéni jelöltekben és kormányban gondolkodik, a Jobbik támogatására csak ideglenesen a 2/3-os törvényeknél. Én nem hiszem, hogy az LMP csak SZDSZ szavazókból állna, nagyon sok fiatal szavazójuk van, egy részük nagyon nem SZDSZ-es értékvilággal. Sok sikert KG-nek annak megmagyarázáshoz, hogy a legelvtelenebb pártot akarja csinálni abból a csoportosulásból, amely a politikai megújítását és megtisztítását tűzte napirendre. Akkor céltáblát csinál ezzel a pártjából, mint a Gellérthegy.

radala 2011.07.12. 10:23:36

@manyike: Mondjuk érdekes ez a BL iromány, mert az utóbbi időben nekem gyakran volt az az érzésem, hogy már teljesen elment szegénynek az esze annyira gyűlöli a fönnálló világrendet, de ez most egy nagyon egyszerű és tán ezért okos iromány.
Mondjuk az jutott az eszembe, hogy mit is gondol a valóságban BL a megvitatásról, mert általában az embernek az az érzése vele kapcsolatban, hogy szívesen elvitatkozgatna bárkivel, de meggyőzni úgysem lehetne semmiről...

aszekelyek 2011.07.12. 10:28:51

@panelburzsuj: Mennyit vettek fel? Nem írtam olyat, hogy neki se futottam. Osztálytársnőmet felvételi nélkül vették volna fel, országos verseny, második, hely. Ő is a családot választotta. Jó állást kapott az IBUSZ-nál...Honnan a gőg, hogy másod osztályúvá minősíted azt, aki nem mindjárt tanult tovább? Gyerek mellett, kettő mellett sokkal nehezebb volt:D Ma is az. Nagyszülők, segítség nélkül nem is lehetséges. Demográfiai szempontból szted az a jó, hogy negyven körül egy, ha sikerül? Addig meg csak karrier? Értem én, hogy a munkaadó igényt tart a legjobb éveire a női munkaerőnek, amikor a legtöbbet lehet kihajtani belőle....Ott csak zavar a gyerek. Sőt akadály. Lehet, hogy tévedett a kedves édesanyjuk azoknak, akik a ne szüljenek időben nézetet vallják , amikor világra hozta őket . Inkább tanulnia és dolgoznia kellett volna. Nem találod?

graycivil 2011.07.12. 10:29:03

@aszekelyek: Lehet, hogy én vagyok hülye, de ezek nem egyéni mandátummal kerültek be. Akkor most szerinted mit cáfol ez azon állításomból, hogy az "egyéni képviselő" fogalma már régen értelmét vesztette, hiszen ezek az "autonóm politikusok" mind az országos pártérdekek képviseletét viszik.

A FYDESZ-nek az "egyéni képviselők" csak arra kellenek, hogy az ellenzék megosztottságát és saját "ráutaló rohamcsapataikat" kihasználva durván torzítsák a valóságos pártpreferencia viszonyokat. A kompenzációs lista eltörlésével ez még nyilvánvalóbbá vált.

graycivil 2011.07.12. 10:37:47

@bigapples: Látszik, hogy a FYDESZ-nek nagyon "szerelemgyereke" az LMP. Számára ez a párt jelenti az ellenzéki megosztottság garanciáját. megható látni, ahogy a fydeszesek "óriási szeretettel óvják" az LMP-t az ellenzéktől. :-)))

Természetesen várható, hogy most a FYDESZ gőzerővel fogja nyomatni a "komcsiknak lefekvő LMP" imázst. Ha az LMP-nek és az MSZP-nek sikerül tudatosítania, hogy nem "összeborulásról", hanem "ideiglenes alapjogállami szövetségről" van szó, akkor sikeres lesz az ellenzéki összefogás. Nem könnyű, de megvalósítható.

(Hacsak addig a FYDESZ nem jön rá, hogy ezzel a megoldással pont maga biztosíthatja az ellenzéki 3/4-et, amivel eddigi "vívmányaikat" el lehet söpörni, és változtat a tervezeten. :-) )

bigapples 2011.07.12. 10:38:26

@bigapples:

Karácsonyra jó jellemző, hogy ezzel a képpel reklámozta magát hónapokon át:
www.origo.hu/i/1011/20101116parlament5.jpg

Mert felháborító dolog szerinte, hogy Orbán megváltoztatta a nézeteit 3 év elmúltával. Csak valahogy az esett ki az emlékei közül, hogy 2008-ban még a népszavazás után is Gyurcsány tanácsadója volt, akkor, amikor már csak a Gréczy szintű alakok maradtak meg GYF mellett. Most meg egy olyan pártot képvisel, ami elvileg "2008-2009-ben Gyurcsány Ferenc ellenzékeként jött létre" (Schiffer). Hát ennyit a következetességről....

aszekelyek 2011.07.12. 10:39:57

@ulrike: Nein. RTL, a vége nálunk. Németeknél is. Belőlük élnek. Az egész bulvár. Nagyon kevesen kapnak a fiatalok közül ausbildungot. Kevés a szakképzett fiatal... Most vették fel a 28 éves lányát a barátnőmnek unira. Ahhoz ennyit kellett dolgozni és tanulni végig, hogy felvegyék. Szakmai tapasztalat az ausbildung terén, inkluzíve. A magyar nyelv neki most segít, mert harmadik nyelvet is kell tudni, társalgási szinten....Nagyon magasan vannak a felvételi kritériumok. Már azon az unin, ami nem ér egy kalap...t. Van bafög, diákhitel is. Meg kolesz. Ott van elfogadható négyórás munka is. Nálunk nemigen. Két hétig szórványosan leszek, azt is alig. MA este jön a barátnőm Németországból.

aszekelyek 2011.07.12. 10:46:58

@graycivil: Lassan mondom. Azért vannak a parlamentben, mert el sem indultak egyéniként. Lista eleje, az a tutit. Saját közösségük képviselői. Sztem pedig ez így is megtörtént.Az egyéni képviselők közül szanyikapitány a fövárosban. Ahol az ő közösségük van. Mi a problémád ezzel? eddig is ott indítottak egyéni jelöltet, mindenki, ahol vélhetően nyertek is. Nem mostantól lesz ez így.

aszekelyek 2011.07.12. 10:50:43

@hoplita: A gyári munkás cigány általános volt, meg az építőipari is, míg el nem adták a gyárakat alóluk, be nem zárták a bányákat, konzervgyárakat,... az is csak azóta jellemző, hogy roki vagy munkanélküli. Jobbára a keleti országrészben.

aszekelyek 2011.07.12. 10:52:50

@graycivil: Sehol egy törött üvegzseb a pannon puma jelmezén? Nahát!?

bigapples 2011.07.12. 10:54:40

@graycivil: Én azt vártam az LMP-től, hogy átveszi a baloldali térfelet a széteső szociktól. Karácsony most az MSZP mai formájában való megmentésére tesz javaslatot azon az áron is, hogy ezzel beáldozza a pártjának minden fejlődési esélyét és megmaradnak a kis zöld vazallus párt szerepében. Persze az LMP valószínűleg nem érett a nagypárti szerepre, mert szervezeti, szakértői, szakpolitikusi téren borzasztó hiányokkal küzd és ez megmutatkozik a politikájukon, a javaslataiban.

Karácsony elég egyértelműen közös MSZP-LMP egyéni jelöltekről, MSZP-LMP kormányról és MSZP-LMP-Jobbik szövetségről beszél. Könnyű célpont lesz ez az összefogás jobboldalon. Elég lesz csak Zagyvát, Gyurcsányt és Schiffert összemontírozni egy képen, mint a Karácsony féle demokratikus erők arcait.

Különben az angolul szinte egyöntetűen FU-val rövidítik a bammegelést, az fy leginkább a FYI rövidítésben szerepel. Ahányszor leírod a FYDESZT, automatikusan "for your Desz"-nek olvasom ki és megakadok, hogy mire is gondolsz :)

teevee 2011.07.12. 10:56:44

@aszekelyek: "olyan mocsok keresztény országokban, mint Németország, ma is kinder, küche, kirche van"

Igen, és a szaporodási ráta ott mégis alacsony (kábé, mint nálunk).
Észre kellene venni, hogy ha a nők tömeges munkába állása megtörtént, (pl. Európában) akkor ott magas a szaporodási ráta, ahol a nők foglalkoztatása is magas.
NEM a "kinder, küche, kirche" stratégia vezet a gyermekvállaláshoz!

aszekelyek 2011.07.12. 10:59:55

@manyike: Egyrészt adják az alibit a nácizóknak, másrészt pedig semmi mással nem tudják magukat megkülönböztetni, mint a rasszizmussal. Öncélúan. PR ikonjuk ez. Megnézem, enélkül milyenek lesznek. elég radikális középpártnak a FIDESZ. Megy az rasszizmus nélkül is.

aszekelyek 2011.07.12. 11:05:47

@graycivil: Mi az a ráutaló rohamcsapat pontosan?

@teevee: hihihi... hahahha,,, a háború előtt, amikor nem zavartak hathetes csecsemők mellől anyákat dolgozni, sokkal több gyerek született. Sztem más oka van annak, hogy nem születik ott sem elég gyerek. Az pedig a fogyasztói társadalommal, a családanyaság leminősítésével, az önzés sztárolásával és az elidegenedéssel függ össze. A küche másképp néz ki a németeknél...

ssi 2011.07.12. 11:06:07

@radala:
a túl sok érzelem, indulat, mint az alkohol .. nem ura magának ->
MH-cikk racionális .. józanság a kíméletes humánusság nem kíméletes, de szükségszerű gondolatai

ssi 2011.07.12. 11:07:17

2010: többségi vélemény, hogy a Fidesz nem önmaga miatt nyert

2011: előbbi alaphelyzet lehetősége -> tudatos új választási tv
- gyenge parlamenti ellenzék ténye
- parlamenten kívüli ellenzék nem pártos, s nem is jelentős
+ kis pártok ne kapjanak esélyt a bennmaradásra
+ az új pártok a bekerülésre
+ lejáratódott szocikép fenntartása
=> nincs versenytárs

2011 után: ? lesz-e bármiben változás?

graycivil 2011.07.12. 11:08:52

@bigapples: Megint nem olvasod el tisztességesen tisztességesen, amit írtam. Ha az LMP köti magát a "senkivel" elvhez, akkor együtt bukik az MSZP-vel, a FYDESZ rendszerének "hála".

Azonban ha képes a józan kompromisszumra, akkor a "rendszervisszaállítás" után lesz "jogi mozgástere" újból "markánsan pozicionálni" önmagát.

Nekem marad csak FYDESZ. Így "értelmesebb". :-)

ssi 2011.07.12. 11:10:10

@aszekelyek:

jogos, igazad van :-) igen-igen meghatározó az alkat, a velünk született markáns jegy ... és tanulságos a ME-ök sportolási szokásaiból egyéb következtetések levonása is .. kb. 1 éve mi is megtettük itt a blogon, csak úgy önállóan, amatőr módon

viszont nehéz elhinni, hogy nem érted a kommenttársaidat ..
- nem attól lesz a jó gondolat, hogy milyen párti ..
- nagyon sok az általános tanulság is ..
- ha nem is akarod, kioktatónak tűnsz,
- ha a jelent önmagában tudnád szemlélni .. többen akarnának igazán megérteni téged is :-)
- mostani kormány az 1 év alatt hibázott bármiben is, vagy van, amit másként kellett volna tennie - szerinted? s most csak róluk, másokat le se írva - menne?

Fidesz utáni másik, új kormány is alapból lehet legalább olyan okos, mint az előde volt .. ez mindig benne van az élet paklijában ..

de az ország sorsát keményen megnehezítené a más, korábbi körülmények között bebetonozott szabályok ahelyett, hogy rugalmasan alkalmazkodva hoznák ki a lehető legjobbat egy új helyzetből ..

s egy ilyen kudarc után a választók biztosan újra a régi kormányt szeretnék visszakapni ?

mára búcsúznom kell, további szép napot !

Squid 2011.07.12. 11:11:38

@teevee: "Igen, és a szaporodási ráta ott mégis alacsony (kábé, mint nálunk).
Észre kellene venni, hogy ha a nők tömeges munkába állása megtörtént, (pl. Európában) akkor ott magas a szaporodási ráta, ahol a nők foglalkoztatása is magas.
NEM a "kinder, küche, kirche" stratégia vezet a gyermekvállaláshoz!"

Az egyetlen "stratégia" ami a gyerekvállaláshoz vezet az a kiszámíthatóság és a tervezhetőség. Addig amíg a világgazdaság úgy áll ahogy, nem reális bármilyen illúzióba kergetnie magát senkinek efelől.

Háborúban hallgatnak a múzsák.. Ennyire egyszerű, csupán annyi történt, hogy a fegyverek helyett a gazdaságban áll a bál.

nyünyüge 2011.07.12. 11:28:33

@aszekelyek:

Ja ez ilyen egyszerű? Csak elő kell írni 35 évre a számokat?
Akkor a kormány a saját költségvetési tervének tartásához miért nem alkalmazza ezt a kiváló módszert?

Amúgy meg:
torokgaborelemez.blog.hu/2011/07/12/381_helyretolni_azt

graycivil 2011.07.12. 11:33:24

@aszekelyek: "Mi az a ráutaló rohamcsapat pontosan?"

Bocs, a Kubatov-kommandókra gondoltam. :-)

graycivil 2011.07.12. 11:36:06

@aszekelyek: "hihihi... hahahha,,, a háború előtt, amikor nem zavartak hathetes csecsemők mellől anyákat dolgozni, sokkal több gyerek született."

Szerinted a háború előtti és mostani időszak különbsége csak a nők munkába állása?

Esetleg "összehasonlító paraméterként" nem vehetnénk figyelembe most már a fogamzásgátlókat is? :-)

bóra77 2011.07.12. 11:42:36

@Diocles: így legyen ötösöm a lottón!:)

teevee 2011.07.12. 11:44:08

@aszekelyek: :) Örülök, hogy jól szórakozol.

Elkerülte a figyelmedet, hogy azt írtam, "...ahol a nők tömeges munkábaállása megtörtént..." Ez nem volt igaz a háború előtti európai országokra, azóta már igaz.

Egyébként nézd meg a számokat, egyértelműek. Magas szaporodási ráta ott van, ahol magas a nők fogkalkoztatottsága. Számok, tények, nem vélemények.

bigapples 2011.07.12. 12:05:50

@graycivil: a "rendszervisszaállítás" után mi lenne? Ki kormányozna és kivel? Egy párt nem állhat elő azzal, hogy "visszaállítja a rendszert" és aztán lesz ami lesz...Olyan nincs, hogy lesz mozgástere az LMP-nek, az országnak meg nem, szerintem a politika nem így működik.

De fura ez a rendszervisszaállítás. KG nem egyszerűen vissza akarja állítani a Fidesz által megváltoztatni tervezett választási törvényt, hanem a 2/3-os hatalommal a saját képére akarja formálni felhasználva a szoci-LMP-Jobbik 2/3-ot az ellenzéki akarat (akkori Fidesz) figyelmen kívül hagyásával. Pont azt akarja, ami miatt most bírálja a Fideszt. Ennyit a következetességről, Karácsony virtigli SZDSZ-esként érvel...

hoplita 2011.07.12. 12:53:27

@aszekelyek:
Na, most kiderült, hogy erről se tucc, lófaszt se.
Nem megyek bele....ne kezdd.
Nem forogtál abban a miliőben, ez láccik....ami nem baj, csak ne oszd az eszet.

hoplita 2011.07.12. 13:01:17

@aszekelyek:
Kussojjál, narancsliba.
Szopd le lézerjanit....úgy is erről ábrándozol, miközben az urad hátát masszírozod.

Radikális középpárt a fityisz?
Hátbazmeg....ezen mindenki röhög.

hoplita 2011.07.12. 13:17:16

@aszekelyek:
Egyébként meg nézd már meg az ügy visszhangját a narancsos mandin.
A fityiszesek okádnak mán janidtól....meg a hitgyülitekről.

uid4936.mandiner.hu/cikk/20110712_lazar_veget_vetne_a_parlamenti_zsidozasnak

radala 2011.07.12. 14:55:01

index.hu/gazdasag/vilag/2011/07/12/a_harom_evvel_ezelotti_osszeomlas_fenyeget/

Bár látom a kommancsok ettől roppant boldogak, pedig jobban tennék, ha nem lennének azok...

Nos, mi lesz akkor, ha összeomlik a világ és egy ilyen helyzetben OV valóban egy kis diktátorrá válik, mert mondjuk azt gondolja, hogy ö még mindig jobb, mint Vona vagy Gyurcsány.
De most ez mindegy is, hogy miért tesz majd így.
Szerintem akkor sem lesz a mostani huhogóknak igaza, akkor sem az lesz, hogy a Fidesz egy csúnya ronda antidemokratikus vezérelvű akármi, amit ők szuperül láttak szemben velem és sokakkal, akik tartanak ugyan az erejüktől, mint minden normális ember, de nem rettegnek.
Nos, ha ez történik, akkor sem az lesz a helyes konklúzió, hogy ti rettegők megmondtátok, hanem az, hogy valóban pechünk volt, hogy minden így alakult és nagy kár, hogy nem vettük előbb észre, hogy ez lesz. Mindenesetre ti majd akkor sem mondhatjátok, hogy bezzeg ti szóltatok, mert ti már akkor szóltatok, amikor még semmi a világon nem ment rossz irányba, szóval az, hogy véletlenül előre is szóltatok az nem jelent a világon semmit...

Én most szólok, hogy egyszer majd nagy baj lesz, sőt ha ezt kicsit korábban is mondtam volna, akkor még az is lehet, hogy mondjuk Fukusimát is megjósoltam volna...

teevee 2011.07.12. 17:12:37

@radala: :) Ha ezt paródiának szántad, akkor király!

Kopernikusz sokáig egyedül látta úgy, hogy a Föld kering a Nap körül, mégsem mondjuk azt, hogy bakker pechünk volt, lehetett volna fordítva. :)

És különben is mi a francot számít ha baj van, hogy ki mondta meg előre?
süti beállítások módosítása