Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
júl 12
11:13

Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal élve hajtsanak végre egy alkotmánykorrekciót, majd oszlassák fel a parlamentet, és immáron egymással is versengve induljanak el az új választáson. Őrült beszéd? Az. Van benne rendszer? Valami van.

(Fotó: Népszabadság)

Az ötlet természetesen ezer sebből vérzik. Nem kell hozzá komoly kommunikációs teljesítmény, hogy az ellenérdekeltek Molotov-Ribbentrop paktumnak becézzék, s az is elég valószínű, hogy még ebben az embrionális formájában is alkalmas arra, hogy - nem ok nélkül! -  elindítsa az LMP-n belül az opportunizmusról és az elvtelenségről szóló önpusztító vitát. Ha a pártok vezetői rávehetőek is lennének egy ilyen eseti megállapodásra (ma ez elképzelhetetlen), semmi garancia nincs arra, hogy a három ellenzéki erő szavazói hajlandóak lennének egymás jelöltjeit támogatni: ez az MSZP-LMP relációban is kétséges, a Jobbik kapcsán pedig szinte kizárható. Mégis: miközben a felvetés realitása jelenleg a nullához közelít, s mint ilyen nem több egy szimpla gumicsontnál, valójában az első olyan ellenzéki kezdeményezésnek tekinthető, amelyben több van, mint amit ezen a térfélen az elmúlt egy évben megszoktunk.

Az ötletgazda ugyanis egy dologra ráérzett, egy másikra pedig alapvetően helyesen hívja fel a figyelmet. Ráérzett arra, hogy az erő csak erővel győzhető le, s ez az a tanulság, amit a Fidesz politikájából egyelőre képtelen megérteni a jelenlegi ellenzék. Furcsán hangzik talán, de Karácsony Gergely javaslata meglehetősen „fideszes”: a hatalomról, a politikai célokról, az odavezető útról szól, mércéje pedig az eredményesség és nem a szépség. Ráadásul benne van az az elem, amitől a vakrandira készülő kormányoldal leginkább tart, és amire az ellenzék az utóbbi években képtelennek bizonyult: a meglepetés ereje. Nem akarom ragozni, mert egy hamvába halt kezdeményezésről beszélünk, ami azonban arra alkalmas, hogy egyrészt megmutassa, mi kellene az ellenzéki sikerhez, másrészt pedig, hogy ez mennyire nehezen kivitelezhető.

S még valami: amit az elmúlt napokban megtudtunk az új választási rendszerről, abból politikailag az egyik legfontosabb tanulság éppen az, hogy a Fidesz – korábbi feltételezésemmel szemben – nem fél a többségi elem erősítésétől. Ha valóban az Áder János által említett szempontok mentén születik meg az új törvény, a mostaninál sokkal egyszerűbben lehet majd abszolút többséget szerezni, s akár kétharmadot is elérni: persze csak azoknak, akik az egyéni választókerületekben már a jelöltállításnál a lehető legszélesebb összefogást hozzák létre. Innentől az ellenzék számára az együttműködés már nem lehetőségként, hanem sajátos választási kényszerként merülne fel, amit azonban a széttagoltság és egyéb más tényezők egyelőre megakadályoznak. Feltehetően a Fidesz azzal számol (és azért dolgozik), hogy ilyen „antifideszes” összefogás a következő választásig nem születik meg (ne szülessen meg), Karácsony Gergely javaslata pedig minden bizonnyal azt akarja demonstrálni, hogy lehet ez akár másként is.

Számomra éppen ezért a felvetés kapcsán nem is az a fontos, amiről most mindenki beszél: hogy beilleszthető-e a Jobbik ebbe a konstrukcióba. Természetesen nem, de az elemző számára nem is ez az igazán érdekes. Sokkal inkább az, amit elrejt, eltakar ez a gondolatkísérlet, s ami az eredeti felvetésnél sokkal reálisabb, kézzel foghatóbb. Hogy bár eddig az LMP rendre megkerülte, elutasította, valójában mára elfogadta: a következő választáson a baloldal pártjai valamilyen formában együttműködve indulhatnak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr923060032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP+LMP+Jobbik=? 2011.07.14. 21:18:11

A választási, illetve parlamenti döntéshozatali matematika kényszerei sokféle meglepő konstellációt pörgettek ki az elmúlt huszonegy évben: az MDF-SZDSZ-paktumtól az 1994-es koalíción át az 1998-ban a Fidesz javára tömeges visszalépő kisgazdákig, s...

Trackback: let there be xmas! :-) 2011.07.13. 12:25:49

Emlékszem, még kábé tíz éve, a szakkoli összes szabályát felrúgva (majd ezáltal egy későbbi kirúgást eredményezve) egy többnapos rendezvényt szervezve csináltam egy olyan buli, ahol Gergő és Csigó az asztalon táncoltak... Asszem megérte! :D Így tová...

Trackback: Ínségmunka 2.0 - havi 38.500 ft 2011.07.12. 15:29:24

A Magyar Munka Terv új rendszere a munkaerőpiactól elidegenítő, alacsony bérezésű, sok ponton a két világháború közötti ínségmunka intézményére hasonlító rendszert alakít ki.A biztosítási elvű álláskeresési támogatás leépítésével növeli ...

Trackback: Radikális változások a Munka Törvényvében 2011.07.12. 14:22:56

Az Országgyűlés a hét elején elfogadta azt a törvénycsomagot, amely gyökeresen megváltoztatja a Munka Törvénykönyvét. Ezek a módosítások azonban senkinek sem kedveznek. Vagy mégis?...

Trackback: A Fidesz akkor is hatalmon marad, ha leszavazzák 2011.07.12. 14:19:45

A Kedves Vezető állampárti babérokra törekvő csapata megtalálta a megoldást arra, hogy akkor is hatalmon maradjon, ha a választók jelentős többsége inkább el szeretné őket hajtani a sunyiba 2014-ben. Egyfordulós, vegyes választási rendszert fognak beve...

Trackback: Uborkaszezoni aprókák 2011.07.12. 14:04:29

Nos, történtek dolgok, de egyik se ütötte át annyira a kánikula által emelt punnyasztó hőfalat, hogy hosszabban megemlékezzem róla. A nagy forrósághoz képest gyakorlatilag hidegen hagytak. Azonban, hogy igazoljam, nem

Trackback: Semleges választási törvény? 2011.07.12. 13:36:07

A magyar kormány néhány nappal ezelőtt közzétette második féléves munkatervét. Ennek tanulsága szerint decemberben az Országgyűlés már szavazhat az új választási törvényről, melynek ezidáig nyilvános tervezete azonnal nagy visszhangot váltott ki. Az el...

Trackback: anti-fideszista koalíció: LMP+MSZP+JOBBIK 2011.07.12. 13:11:58

Karácsony Gergely felvetése a népszabadságban valódi vírus-kampány. A legjobb. Egy darab egy mondatban elmesélhető ötlet, amit egyből mindenki el tud képzelni, sőt ... képzelődés hullámok tucatjait szabadítja rá. Egyetlen perc alatt egy egész országnak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:04:56

@fatia-negra: az orvosképzés drága... a norvégok meg nyilván racionális lények...
Sok magyar pszichiáter dolgozik pl. északon, hol kevés a fény s gyakran lankad a kedély.

aszekelyek 2011.07.17. 12:05:01

@menőmano: ez de cuki, már a jobbik is Hitlerhez tudja csak hasonlítani, --mondom, hogy az szdsz -esek pénzelik... Fickó hallgatósága és rajongói kedvéért legalább itt megjegyzem, nevezett a németeknek hazaküldte a hadizsákmányt, tőlünk is. Vona elvesztette a háborút az adósság ellen, az újratárgyalási csodafegyverével nagyon sok embernek ártott volna.... :) Szent céjla érdekében persze feláldozta vona őket...Ki az az ostoba , aki elhiszi neki, hogy mód és lehetőség lenne az, és jobb végeredményt hozna? Lehet, , elfelejtette, hogy nincs mozgástér. Vagy nem érti:)

porfelhő 2011.07.17. 12:05:20

@manyike:
Már három napja ez a téma, jó hogy fel tetszett ébredni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:08:32

@fatia-negra: sajnos? (közreműködtem néhány arab végzésében, jajj - bár azok fizettek)

porfelhő 2011.07.17. 12:08:42

@jjulie:

Azt nem gondolom, hogy az vagy. De egy szélhámos kalandor igen , az vagy. mindegy. nem is kellett volna irnom semmit.

ssi 2011.07.17. 12:11:01

@Hepci:
a magyar orvosok szerinted áldozat, vagy bűnös?

rendelőben/kórházban kötött munkaidő, ügyelet, kötelező továbbképzés (pl. saját költségen) .. stb. kezdőorvos nettó 85eFt, s ez utána se nő rohamosan -> már jelentős előnyben vannak pl. az egyszerű banki ügyintézők

s a felelősség? - ennek külön tételnek kellene lennie a jövedelmükben

sajátos helyzet .. az tény, de kinek a felelőssége ezt megoldani? az áldozat/érintett alany csak védekezik, túlélni akar, s ha az illetékesek nem segítenek, önállóan próbálja a saját/családja életét stabilizálni

külföldi munka: van ahol szintén nagy az orvos hiány, ott még autót, lakást is adnak, ha oda megy dolgozni, de van ahol csak a magasabb bér a garantált, de sok országban eleve a megélhetés is sokkal drágább

sajna most mennem kell ...

teevee 2011.07.17. 12:11:04

@Hepci:
1) honnan fog tudni a magyar állam ha a kisdoktor bantusztánban munkát vállal?
2) ugyanolyan kidobott pénz a magyar államnak, ha a kisdoktor külföldre megy dolgozni vagy itthon orvoslátogatónak, vagy háztartásbelinek. Feltéve, hogy a költséghatékonyság a mozgatórugója a javaslatnak, nem a szimpla irígység.
3) az én szakmámban sokan vannak külföldön képződöttek, pl. a román adófizetők pénzéből. Szerintem az orvosok között is.

porfelhő 2011.07.17. 12:11:15

@jjulie:

Mit képzelsz te magadról? ki vagy te?

aszekelyek 2011.07.17. 12:11:31

@Hepci: Ott se üldözheti őket a sciento egyház? :D@teevee: Sztem inkasszóval, mint egy bankhitelnél, simán. 100 ezer egyik számláról a külhoni másikra ezernégyszáz a bankomnál. Így. Alkalmazunk persze külhoniakat. Akik ott nem írtak alá ilyet, vagy vállalják az ódiumát. LÁttad-e a Miért éppen Alaszka című filmet? eléggé ismert nálunk.... A fiatal orvos kötelezte magát, hogy ott fog dolgozni, ahol a város fizette a taníttatását....:) jó régi film. HA elment volna, fizetett volna, mint a katonatiszt.

porfelhő 2011.07.17. 12:12:58

@manyike:

sajna most mennem kell ..."

hm. Azt nagyon jól teszed.

panelburzsuj 2011.07.17. 12:13:09

@Hepci:

(A mostani rezidensekkel milyen szerződést kötött a magyar állam? Vagy ezt is majd visszafelé, öt-tíz évre? A "jog" még nagyobb dicsőgére? :)

ssi 2011.07.17. 12:13:27

@Hepci: kiegészítés: tény, hogy nem mai probléma az eü .. s tény, hogy más problémák is vannak, s azok is régóta

komment1 2011.07.17. 12:15:27

@panelburzsuj:

Az a szörnyű az egészben, hogy az embernek amúgy nem feltétlen lenne kedve kitelepülni. Legalábbis én igazán jól meglennék itthon. Annak idején, mikor exférjemnek Ausztriában ajánlottak nagyon jó állást a saját szakmájában, közösen úgy döntöttünk, hogy visszautasítja, mert volt egy magyar ajánlat is és itt szerettünk volna maradni, ha csak egy mód van rá. Az volt a groteszk csavar, hogy a magyar állást végül is nem kapta meg, átejtették, abszolút kicsinyes tudománypolitikai alapon, amúgy magyarosan. Egészen más állás után kellett néznie, és végül is nagyon is jól boldogul, de totál az eredeti szakmáján kívül (amiben mellesleg világszínvonalon produkált, de itthon ez kevés, vagyis általában túl sok).
Ma már egy ilyen helyzetben azt mondhatom, egy pillanatig sem haboznék, hogy mit válasszak. Ugyanis per pillanat még sokkal inkább beszűkültek a hazai lehetőségek, mint tizenpár vagy akár csak néhány éve, és a jelenlegi kormányzat határozottan tovább szűkítette ezeket a lehetőségeket úgy, hogy ma Magyarországon gyakorlatilag csak managernek és hasonlónak érdemes már lenni. Egy manager amúgy is bármikor veheti az irányt nyugatra, de itthon is remekül megvan a milliós fizetésével, és eddig is remekül megvolt - mi a fenéért őket kell támogatni, fel nem foghatom. Közben az innovatív réteg jó része, főleg a kutatók, tudósok, orvosok, stb., éppen hogy a Magyarországon éhbérért dolgozók kategóriájában vannak, és a mostani intézkedésekkel a kormány csak azt éri el, hogy ez a réteg, aki nem kis fagyiernyők és kevéssé értelmes mobiltelefonkütyük napi megtermelésébe fekteti az energiáit, hanem esetleg valami tényleg újat alkotna, ez a hivatása, szóval éppen őket üldözik el, de végleg (ráadásul az ember tényleg tarthat attól, hogy hol mit mond, stb., mert tényleg az állása múlik rajta). Márpedig a gazdaság valódi innováció nélkül egy nagy... ezt már sokan megmondták. A környezetemben több fiatal tehetséges pl. fizikus kutató vagy eleve kint (pl. Ausztriában) dolgozik, vagy már volt kint vagy most készül. Az orvosokról ne is beszéljünk. De még bölcsészetben is, sőt ott aztán főleg, összehasonlíthatatlanul kedvezőbbek a németországi, angliai, kanadai feltételek - sőt lassan csak ez marad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:15:30

@panelburzsuj: amikor azt hallom a rádióban, hogy az exAPEH illetékese ismerteti, nem tudtak semmit tenni ilyen-olyan ügyekben, a zsé eltűnt végleg, akkor el lehet merengeni a fekete-fehér gondolkodás mozgatórugóiról. Magyar jogállam...
Egyébként most is vannak különböző mértékű/jellegű támogatások - az eredmény függvényében - a nulla fizetéstől (megveszi a jegyzetet és slussz) a teljesen fizetős helyekig, nem? A legnagyobb baj így is mintha az utóbbiakkal lenne.

aszekelyek 2011.07.17. 12:18:27

@nyünyüge: Köszönöm, ez nem az én műfajom. Meghagyom neked. Ferit autóban hazafelé szoktam látni. Valami cirkusz volt, tűz, asszem,... de jajdejó eloltottuk, mer apa egy hős. ilyen bulvárhírre eMLÉKSZEM.. aZ ELCSALT ÁFÁS MEDENCÉNÉL HA JÓL TÉVEDEK, A Z ÚJGAZDAG SZOCIALISTÁK CSEMETÉI MÚLATTÁK AZ IDŐT. aHOGY MINDEN SZOCI SZAVAZÓNÁL IS MINIG... NA EZ BERAGADT.... nem ordítok:D Majdnem olyan hírértéke volt, mint amikor sz utcán talált egy kislányt....A szavazóinak meg nem tűnik fel, hogy egyik újgazdag olyan, mint a másik... ha szocinak is mondja magát. Az sem, hogy a feri neje is sokkal kevesebb adót fizet...., feri vagyontalan és az a kis osztalék elmegy a családra...., mer nagy... Nem kell ehhez már orgia , nem bizony...

panelburzsuj 2011.07.17. 12:18:49

@Hepci:

Kitérsz az ötévi időbefektetés finanszírozásának gubanca elől.

Így uncsi is, méltatlan is két ilyen okos emberhez, nem? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:20:07

@manyike: áldozat (1) vagy bűnös (2)? Így talán Dzserzsinszkij elvtárs tudna dönteni, en bloc. Aztán legolyószórózás (2) helikopterről.

Szóval egyede válogatja, nyilván a többség áldozat, de ismerek ellenpéldát is bőven.

menőmano 2011.07.17. 12:23:11

@aszekelyek:

Már, már az ostobaságba átforduló kommentjeid egyáltalán nem érdekelnek. El sem szoktam olvasni, csak egyszerűen átugrani.
Ne fáradj, nem éri meg.
Te jól érzed magad teljesen mikor ilyeneket firkálsz???!!!
Van egy ötletem. Szórakozzál mással.

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:25:15

@teevee: 1) Ha abból indulsz ki, hogy a szerződés 1 funkciótlan papír, akkor sehogy. Pl. kérsz valakitől kölcsön, osztán aszondod, törölje ki véle a sheggét, vagy megvéd téged a jogállam (ha szét akarja rúgni tenshegged). Ezt kéne meghaladni, ugyebár.
2) Azért országon belül te is nehezen tudod elképzelni, hogy az orvosok jelentős része pályaelhagyó lesz, nem?
3) Az ugyebár nekünk jó, ellentétben az inverz verzióval.

panelburzsuj 2011.07.17. 12:30:30

@komment1:

Csoportosan vagy egyénileg országos dobogós helyet csinált színjátszásban, éneklésben, fotózásban. Szervezett formában tanult zenélni, festeni. "Civilként" klímanagykövet. Angolul erős, németül közepes. (És "reáliákból" se lehet azért csak úgy ukmukfukk eladni: négyes alá nem csúszott.)

Álljon be kütyümanagernek - vagy szedje a sátorfáját minél előbb?

ssi 2011.07.17. 12:30:38

@porfelhő:

ne fáradj a válasszal .. hogy téged idézzelek .. úgy sem értesz az egészből semmit .. csak fújod a magadét .. te is ezeket szoktad másoknak írni .. ja, meg cifrábbakat is, néhány kivétellel

"Már három napja ez a téma, jó hogy fel tetszett ébredni.
..
sajna most mennem kell ..."
hm. Azt nagyon jól teszed. "

én már simán el tudnám képzelni, hogy T.G. megkérne téged arra, hogy most már moderáld magad .. na, nem miattam

az itteni kommentelők népes táborában szinte egyetlenként kilógsz a minősíthetetlen stílusoddal, amit a nagyon hasznos linkjeid és nagyon érdekes gondolataid sem kompenzálnak

én könnyen kibírom, hogy többet nem írok neked, ahogy látom, rajtam kívül a többség is ..büszke lehetsz rá .. talán már nem is olvasnak, mert olyannak látnak, amilyennek bemutatkoztál: undok, rosszindulatú, kötekedő .. ha irigykedsz a többiekre? - akkor hasonlíts inkább a többségre .. mindenkinek jobb lenne, s mindig nyitva lesz ez az ajtó a számodra

- ilyen vagy, s ezért jársz blogokra, hogy kiéld magad? - oké, rendben, magányosságot akarsz, megkapod
- nem ilyen vagy, de vmiért mégis? - te tudod .. hogy miért

@Hepci: oké, csak tömör akartam lenni .. a többiben is igazad van :-))

komment1 2011.07.17. 12:31:17

@manyike:

Az a kérdésfeltevés nem jó a VV-ben, hogy kire szavaztál, azért is jöhet ki nagyon nagy számra az LMP. Ti. én például nem tudtam, mit jelöljek be, mert a Fideszre és az LMP-re is szavaztam (tudom, hogy rengetegen voltak így), és nyilván most szívesebben emlékszem az LMP-re leadott voksomra. Végül nem jelöltem be semmit, de ha muszáj lett volna, én is inkább LMP-t jelölök.

teevee 2011.07.17. 12:31:41

@Hepci:
1) az a szerződés amelyet nem lehet betartatni, az funkciótlan papír. Ezt nem lehet meghaladni.
2) tudni kellene, nem elképzelni. Az ismeretségi körömben van ilyen, nem egy.
3)

menőmano 2011.07.17. 12:33:50

Kósának igen tetszik a mai Magyarország

Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, amikor köszöntötte a Fidelitas kongresszusát vasárnap"

nol.hu/belfold/kosanak_tetszik_a_mai_magyarorszag

A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. "

Izgalmas ország az biztos, ha más nem is.
Na milyen jó, hogy van optimista ember is ebben az országban.

:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:34:39

@panelburzsuj: no de tényleg, létezik diákhitel, meg ösztöndíj, meg nemtudommi. Mi a konkrét hiányérzeted (a pár elmaradt ponton kívül)?
Ha annak idején egyetem helyett kubikoltunk volna, sokkal több pénzünk lett volna az 5 év végére.

panelburzsuj 2011.07.17. 12:35:52

@Hepci:

Konkrét számokat is tudod?

panelburzsuj 2011.07.17. 12:37:47

@Hepci:

A konkrét hiányérzetem az, hogy nem mondasz egy számot: egy tízmilliós diplomába mennyit tett az állam, mennyit a família?

panelburzsuj 2011.07.17. 12:38:32

@panelburzsuj:

(Közepes képességű vidéki családi ház ára.)

teevee 2011.07.17. 12:38:52

3)-as lemaradt :(
Szerintem meg a nekünk jó, nekik rossz, hurrá... megközelítéssel kellene szakítani. Mert nagyon gyorsan fordul a kocka mindannyiunknak rosszra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:41:05

@teevee: 1) Miért gondolod, hogy lehetetlen betartatni? Nem emigrálnak...
2) Én egyet se ismerek, még olyat se, aki orvoslátogatónak állt. Az utóbbi egyébként szvsz nem pályaelhagyás, ez a gyakran undorító munka feltehetőleg mindenhol az orvosok terepe.
3) ?

komment1 2011.07.17. 12:42:07

@porfelhő:

Szerintem (ezt itt már párszor leírtam) a lényeg mindig a konkrét a ügy, nem a párt általános leírása. Per pillanat hiába nem szélsőséges a Fidesz, mégis a jogállam kereteit feszegetik. Per pillanat hiába mond szerintem is szélsőséges és nekem is elfogadhatatlan dolgokat is a Jobbik, ha egyszer a jogállami elemek fenntartása/visszaállítása mellett állnak ők is. Szerintem EBBEN együtt lehet velük működni, amúgy meg ők is emberek, (és pl. szadeszra éppúgy magamtól nem szavaznék, mint Jobbikra). Ezt Esztergomban is bizonyították, konkrét ügyekben nagyon is együtt lehet velük működni. (Egyébként tudod hány mszp-s antiszemita van? Meg fideszes meg stb? Meg hány cigányozó?) Ha holnap lenne rá egyedül hatalmuk és ők is nekiállnának jogállam elleni lépések véghezvitelének, akkor már nem lehetne velük egy platformon politizálni. Mindig konkrét helyzetről és konkrét emberekről, konkrét döntésekről van szó. Szerintem nagyon nem gyümölcsöző és akár veszélyes is lehet embereket, csoportokat ideológiai alapon kirekeszteni - a Jobbikot is (amíg ők nem akarnak kirekesztődni, elzárkózni, sokkal jobban radikalizálódni).

panelburzsuj 2011.07.17. 12:42:55

@Hepci:

Egyébként meg tisztázzuk már, hogy pontosan mikor végeztél! :)

(Én 86-ban. Te eggyel később, nem?)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 12:45:50

@panelburzsuj: hogy mondanék? Egyrészt - pontos - fogalmam nincs, másrészt minden eset más, nem?
Pl. az egyik barátom párja elvégzett egy fizetős kamuszakot Gyöngyösön, egy másiké meg Pécsen. No, ezeket az utolsó lyukas kanyiig ők finanszírozták. A harmadik barátom lánya meg egyszerű adminisztrációs - saját - figyelmetlenség miatt elesett egy havi 40 rugós támogatástól, ami nekik igen-igen jelentős összeg.

panelburzsuj 2011.07.17. 12:46:22

@Hepci:

Egyébként mondott durvábbat is a gyermek:

Ha már ennyit ráköltünk - azt miért egy kétes értékű magyar papírra költsük?

porfelhő 2011.07.17. 12:47:08

@manyike:

undok, rosszindulatú, kötekedő .. ha irigykedsz " Ez mind többségében rád jellemző, velem szemben.

Közöd nincs ahhoz, hogy hova irogatok, milyen blogokra. Ezt nagyon jól jegyezd meg.
Moderáld magad nyugodtan, én nem tartalak vissza.
A többség? ugyan már! Azok tudom, ti vagytok. De én ettől nem fogok visszariadni, meghátrálni.

A Török Gábor engem nem fog letiltani, Ő attól sokkal kulturáltabb, vagy ha mégis, gondolom elegánsabb megoldást választana, mint hogy ide kiirtja a posztra.

Ha esetleg "élesebben" fogalmazok, ti provokáltátok ki tőlem.

Egyébként egyáltalán nem érdekel, mit firkálsz rólam.
Az ajtó neked is nyitva van. éppúgy mint nekem.

Kit érdekel, hogy olvasnak e vagy sem. Engem ez zavar a legkevésbé.

Mi közöd van ahhoz milyen blogokra irogatok????

Várom a választ!!!!!

porfelhő 2011.07.17. 12:51:25

@manyike:
Most rohanj oda a Török Gáborhoz, és panaszold el neki a bánatod.
Tudod egy főnöknek sok mindennel szembe kell nézni, néha ilyen "ügyekkel" is foglalkozni.

Majd Ő eldönti, mi legyen az ügy megoldása.
Te meg addig irjad a megszokott mantrádat.

teevee 2011.07.17. 12:54:10

@Hepci: azzal kezdtem, hogyha szankcionálják a külföldi munkáját annak, akinek megvan a képzettsége és a kinti álláslehetősége, azzal az emigrálók számát fogják növelni. Szerintem.

Ami meg a pályaelhagyókat illeti, ugyanúgy kellene kezelni őket, akkor is ha kicsi a számuk, akkor is ha nagy. Márha komolyan vesszük az indítékot. Mert ugye nem az a probléma, hogy MÁSUTT hajtanak hasznot, hanem hogy ITT NEM.

megszűnt 2011.07.17. 12:55:58

@porfelhő:
"Moderáld magad nyugodtan, én nem tartalak vissza."

Mindenki megpróbált beszélni Veled, a legkülönfélébb stílusban és egyszerűen nem akarsz érteni egyikből sem.

Megkérlek én is: moderáld magad. Nem kötelező a másikat sértegeni.

komment1 2011.07.17. 12:56:35

@panelburzsuj:

Nyilván ez az ő döntése kell legyen. Mindenki maga tudja, maga érzi, hogy mikor "adja el a lelkét" és mikor van a helyén. Hiszen akár családi, akár egyéb okokból meglehet, hogy valakinek sokkal inkább az válik javára még így is, hogy itthon marad. Lehet, hogy másnak meg óriási vétek és a tehetsége, talentuma elvesztegetése lenne, ha Magyarországon a "kütyüipart" gyarapítaná bármiféle beosztásban, vagy nem is tudná a hivatását rendesen gyakorolni, mert a megélhetésért magánórát, másik állást, stb. kell adjon állandóan. Mindenesetre ez tényleg nagyon komoly döntés, és ha valaki rosszul dönt, akár így, akár úgy (pl. gyakran a Mammon csábítására), akkor az állandóan bánthatja, az egész életét megkeserítheti. Pl. tanulságos eset volt, mikor az egyik kollégám édesapja még az átkos rendszerben azért ment ki Németországba, hogy fizikusi pályája kiteljesedhessen. A családját itt hagyta. Aztán Németországban szépen beállt a "kütyüiparba", igen jól megszedte magát és másik családot alapított - na erre mondom én, hogy gratulálok, ember, jól megcsináltad.

panelburzsuj 2011.07.17. 12:58:35

@Hepci:

Tarts ki óraadásban!

Unokaöcs szeptembertől másodéves, lassan jönnek a szaktárgyak ... :))

porfelhő 2011.07.17. 13:01:51

@knausz:

Ki kérdezett. Te engem ne kérjél meg semmire.
Milyen stilusról beszélsz????

Egyébként nyugodtan moderálhatod magad, legalább is velem szemben.
Fejezd be ha kérhetlek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 13:05:44

@teevee: tudod a mennyiség és a minőség dialektikus viszonyban áll egymással...
Százból egy orvosügynök nem probléma, 100 rezidensből (vagy hogy hívják) 50 lelépő viszont probléma.
Én egyébként nem azt gondoltam (és írtam), hogy ami nekünk jó és másnak rossz az hurrá, hanem azt, hogy mindenkinek a saját problémáját kell megoldani. A románoknak a Bergengóciába elszegődő miskolci kardiológus éppúgy nem probléma, mint nekünk a Budapestre költöző erdélyi pszichiáter.

panelburzsuj 2011.07.17. 13:06:10

@komment1:

Köszönöm.

21 éves, és most lesz egy éve körülnézni a nagyvilágban - persze önfenntartó alapon.

(A harmadiként jelölt kommunikáció szakra megvannak a pontjai: de épp ez lenne a kütyüirány ... )

porfelhő 2011.07.17. 13:06:55

@komment1:

Vannak a Jobbiknak jó ötletei is, azt hiszem már irtam.
Számomra elfogadhatatlan ahogyan a cigányság helyzetét kezeli, a cigányozás a zsidózás, hogy mást ne említsek.
Ezért számomra teljesen elfogadhatatlan az eszméjük, az a politikai út amin ők haladnak.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 13:07:37

@panelburzsuj: hihi, karitatív tevékenységet (oktatás) már alig végzek, kizárólag a lézengésre (önmarketing) szoktam azon az évi pár órán koncentrálni.

megszűnt 2011.07.17. 13:08:28

@manyike:
Rengeteget kérdeztél tőlem! Szét kell választani a politikai és az emberi részét a dolgoknak.

A politikai részéről ma egy újságíró leírta a lényeget. A kiemelt résszel egyetértek. Vagyis én magam nem balról tértem át és ez biztos. (A cikk többi része egészen tévúton jár. Vitára sem alkalmas.)

"A Jobbik Orbán Viktor politikai gyermeke, jelenlegi elnöke éppen a Fidesz-vezér polgári körében kezdte politikai pályafutását. A két párt üzenetei összefonódnak, 2006 ősze óta az együttműködés folyamatos és szerves. Ha valaki mégis abban bízna, hogy Vona Gábor majd jól együttműködik - egy mai felállás szerint - Mesterházy Attilával és Schiffer Andrással -, akkor csak jelezném, hogy a Jobbik elnöke máris visszaüzent, hogy Orbán képes kivezetni az országot a válságból. "

greczy.blog.hu/2011/07/17/orban_ellen_sarkanyfu?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_17&utm_campaign=index

6.Lenin 2011.07.17. 13:09:03

@porfelhő:

Nagyon jókatrtál. Idézhetném az egészet is. Elég a lényeget.

"Tudod drágám nem gyalogturázni választanak meg egy polgármestert, valami egészen másért. "

"Hogyan támogathat valaki szélsőjobbot és demokratikus baloldalt egyszerre?????"

Szerintem ezt az összefogás célja dönti el. Itt a cél, 1 demokratikusan megválasztott kormány, és annak minden intézkedésének az elsöprése a cél, 1 bizonytalan jövőképet előrevetítve.

Ez a cél, még a legjobb jóindulattal sem nevezhető demokratikusnak, hiszen ez a fajta megoldás semmiképpen nem lehet az.
Célja a választók félrevezetése 1 bizonytalan megoldást ígérve.

Talán elég azt írni, amennyiben a jelenlegi ellenzék véleménye szerint a Fidesz tevékenysége antidemokratikus, akkor a Karácsony által felvetett megoldás, szintén az.

Nem is értem, hogyan is gondolhatja ezt valaki elfogadható megoldásnak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 13:09:29

@porfelhő: @knausz: @manyike: ma front van?
Mi lenne, ha megmérkőznétek vizespólós MMA-ban?

porfelhő 2011.07.17. 13:10:27

@jjulie:

Várjad a menyecskéidet. Biztosan hozzád is mennek panaszkodni.

*****

Nagyon remélem! kielégitő volt nekik a válaszom.

megszűnt 2011.07.17. 13:10:35

@porfelhő:
"Fejezd be ha kérhetlek."

Engem a továbbiakban, szűrő nélkül is megkérlek, hogy kerülj el nagy ívben.

És legyen ez érthető most már!
Köszönöm.

porfelhő 2011.07.17. 13:13:51

@Hepci:

Nem riadnék vissza, mert nem fogom magam hagyni.
Annak az időnek már régen vége.

megszűnt 2011.07.17. 13:13:59

@Hepci:
Nem tudom. Én még mindig süket vagyok. Ne is kérdezz.:)

Tegnap, ha eljöttél volna a koncertre, na láttad volna, azt az 1 db audit és kiszállni belőle - engem. Jó, tudom, nem nagy szám, de van annak is egy módja, ahogyan én kiszállok és amikor én kiszálltam, Te pont beszállhattál volna.:)

2011.07.17. 13:18:06

@porfelhő: mi van, márta)) elment otthonról? És juditka sem tart vissza? Álomszép is cserbenhagyott? Vagy mi van?

Léci, vedd be a gyógyszered...

unionist 2011.07.17. 13:19:04

@menőmano:
végtelen unalmas például norvégia, vagy svájc.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 13:19:50

@knausz: amikor becsukódik egy audiajtó, mindig kinyílik egy másik audiajtó (ősi vízigót aforizma).

porfelhő 2011.07.17. 13:20:39

@knausz:

Nagyon jól teszed te is ha elkerülsz nagy ivben. A legnagyobban, ha kérhetlek.

@Hepci:

Nem fogom feladni ennyit megigérhetek.

6.Lenin 2011.07.17. 13:20:50

Mindenki, aki ide, vagy más blogokra, leírja a véleményét, megadja a lehetőséget másoknak a válaszadásra is.

Kinek, milyen a stílusa, válaszának a tartalma, az más kérdés.

Megvan a lehetőség, a leírt vélemény nem olvasására, nem szükséges választ sem írni.

Másokat felszólítani arra, nem élhetnek a demokrácia által biztosított jogaikkal, közben a demokráciáról tudományos szintű marhaságokat írni,
1 jó nagy faszság.
szerintem.

panelburzsuj 2011.07.17. 13:22:41

@Hepci:

(A legnagyobb igyekezettel se tudtam eléggé elrémisztő példa lenni. Eddigi legnagyobb pedagógiai kudarcom ... :)

porfelhő 2011.07.17. 13:23:07

@Letícia:

Szedsz gyógyszert?? Nagyon rossz lehet neked.
Szánalmas vagy. ennyi.

teevee 2011.07.17. 13:23:58

@Hepci: nnnnna ez a dialektikus cucc nem tudom hogyan jött ide...

Ha arra gondolsz, hogy a problémákat nem érdemben kell megoldani, hanem tünetileg, akkor értem, de szerintem, rossz választás.

unionist 2011.07.17. 13:24:17

@panelburzsuj:
szerintem a tanítókat és a bírókat leszámítva hülyeség a tanulmányi szerződés. meg még néhány szakmát, amit nehéz piacosítani.

komment1 2011.07.17. 13:24:23

@porfelhő:

Spec az nekem is. Mint írtam, sose szavaznék rájuk, ha egyedül indulnak. Csakhogy, más okokból, ugyanez igaz az MSZP-re is. Rájuk sem szavaznék, ha egyedül indulnak. Egy ilyen koalíció esetében egyáltalán nem arról van szó, hogy aki esetleg rájuk szavazna, az egyetért minden résztvevő párt politikájával úgy általában. Csak konkrét, meghirdetett ügyekről van szó, amiben összefoghatnak olyanok is, akik egymással más dolgokban nagyon nem értenek egyet. Gondolj arra, hogy mindezt a felvetést az LMP pl. Gyöngyöspata után tette meg, ahol homlokegyenest ellenkező oldalon álltak ők meg a Jobbik. Akkor, abban az esetben igen. Viszont tényleg van jó pár olyan dolog, amiben jelenleg az összes ellenzéki párt lényegében egyetért, elsősorban azok az ügyek, amiben a Fidesz elkezdte gyengíteni, lebontani a jogállamot. Pl. a sajtószabadság szűkítése a Jobbiknak is nagyon nincs ínyére - pl. ebben is együtt tudna működni az ellenzék. Meg a választási törvény átalakítása, stb.

ssi 2011.07.17. 13:26:40

@Hepci: sajnos a paramétereim nem érik el az ingerküszöbödet, s kisebb lenne az élvezeted .. nagyon sajnálnám @panelburzsuj: @komment1: több ismerősöm gyerekei pl. Svédországban mesterszakoznak, mert ott nincs tandíj .. s a szülőknek meg így is úgy is mélyen zsebbe kell nyúlni .. meg kint más a diákmunka is

@knausz:
köszi, oké, bocsi, majd később szakmázunk ...
érdekesek az élet (és a blog) íratlan szabályai - ha sok gond .. az mindig jelez vmit .. s az arányok is .. sokan vagytok, akikkel jókat lehet eszmecserézni, nekem ez több, mint elégséges :-)

@6.Lenin: érdekes megközelítés :-)) tetszett .. amúgy a többség halva született ötletnek véli .. mint az élet: vmit már nagyon akarnak tenni, de nincs mit .. akkor jönnek a képtelen ötletek .. de megvitatásával sok egyéb kiderül

további békés, szép napot mindenkinek :-)))

panelburzsuj 2011.07.17. 13:28:06

@unionist:

Mások szerint azért csak-csak összevethetőek Debrecen és Norvégia intellektuális kihívásai:

missparaszt.blogspot.com/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 13:30:17

@teevee: pillanatnyilag aligha lehet érdemben megoldani, legfeljebb Megyó-módra, az meg minek. Szerintem a tüneti kezelés is valami, ha már a gyógyítás nem lehetséges.
Ha persze valaki azt gondolja, "ezek" egyszerűen semmit se csinálhatnak helyesen, akkor tényleg jobb evakuálni a Kárpát-medencét... most nyilván a Gréczyk nem fognak adót fizetni, mert "ezeknek" nem és kész...

6.Lenin 2011.07.17. 13:33:32

@manyike:

Igen, érdekes megközelítés...

pontosan, mint amikor 1 hazug ember, magát az erkölcsiség legmagasabb fokára emelve, hazugoz le másokat.

panelburzsuj 2011.07.17. 13:33:34

@panelburzsuj:

(A Debrecen vs Bergen amúgy is érdekes maccs lenne: darabra nagyjából egy súlycsoport, mindkettő esszenciája valahol az adott nációnak. Saját megfigyelés, hogy az idézett blogban a "polgármester" kifejezés egyszer se fordult eddig elő ... :)

megszűnt 2011.07.17. 13:34:46

@Hepci:
"amikor becsukódik egy audiajtó, mindig kinyílik egy másik audiajtó "

És akkor én átülök egy magasabb verzióba, Te pedig egy alacsonyabba, de úgy kell Neked.:)

ssi 2011.07.17. 13:36:10

még egy pillanatra, mert
@6.Lenin: 2011.07.17. 13:20:50 ez is érdekes :-)

az élet demokráciája itt a blogon .. jó és hasznos téma

olvasok 1 kommentet
tetszik, érdekes
megdicsérem
és aki írta .. elküld melegebb éghajlatra
s azt tapasztalom, hogy nem vagyok ebben egyedül
később újra próbálkozva,
talán csak rossz kedve volt
de nem
viszont egy népes táborban egyedi eset

s tudod,
van, akinek az a demokrácia, hogy szóvá teszi,
mert sajnálja a helyzetet és nem pusztán elítéli az illetőt

unionist 2011.07.17. 13:36:31

@panelburzsuj:
debrecen ennél kicsit laposabb. nincsenek ezek az ormótlan nagy hegyek. :-)

panelburzsuj 2011.07.17. 13:36:57

@manyike:

A blogbélili ügynökök vendéglátója épp phD-zik.

Az itthoni ösztöndíja dupláját tudja félretenni - az ottani ösztöndíjából ...

ssi 2011.07.17. 13:37:44

@6.Lenin:
"Igen, érdekes megközelítés...

pontosan, mint amikor 1 hazug ember, magát az erkölcsiség legmagasabb fokára emelve, hazugoz le másokat. "

ugyan ezt másként is leírnád? így nem pontosan értem, köszi

2011.07.17. 13:40:04

@knausz: na én az el tudom képzelni....pasik meg csöpögő nyállal néztek, mi?:)

Szerintem egyébként érik a dolog...;) Paranoid szociopaták minek tanulnak meg írni?

megszűnt 2011.07.17. 13:40:30

@manyike:
"ez a Jobbik nem csak egy párt. Több annál."

A különbség annyi, mint amikor valakit az ember Testvérnek vagy Blogtársnak hív. Meg lehet fogalmazni, mi a különbség?

"ismeretségi körödben nem látsz példákat arra, hogy a családok tagjai nem ugyanazon pártot támogatják?"

A férjem a Fideszt támogatja és rengeteg aktivista munkát végzett nekik. Az, hogy végez-e a továbbiakban arról alapvetően én döntök. A házasságom futott rá majdnem erre a vitára, hogy akkor én megint a Jobbikra.

"írtad, hogy most augusztusban körbe nézel Németországban, s lehet hogy ott maradsz"

Körülnézünk. Több ország is szóba jöhet. Anyagilag nem szorulok rá, de váltani szeretnék, úgy, hogy ide fogunk adózni – Magyarországra. Mindenképpen.

Természetesen visszajönnék szavazni, mint sokan, az ismeretségi körömből, akik külföldön élnek.

"jövőbe nehéz látni .. hogy az MSZP-nek van-e jövője? hogy az LMP erősödik-e?"

Az MSZP-nek nincsenek tartalékai, az LMP-nek pedig nincs vidéki bázisa, nincs arculata, mely igazi párttá alakítaná.

panelburzsuj 2011.07.17. 13:41:00

@unionist:

Nem mindegy?

Bürgék itt is - ott is! :)

6.Lenin 2011.07.17. 13:42:39

@manyike:

Kedves manyike, a demokrácia nagyon macerás dolog.

1) el kell viselni, hogy másoknak is van véleménye

2)nem én írtam le az egyedüli üdvözítőt

Természetesen van több megközelítése is a dolgoknak, de szerintem a mindennapokban ez találom a 2 leggyakrabban előforduló és szinte megoldhatatlan problémának, sok embertársunknál.

megszűnt 2011.07.17. 13:45:31

@Letícia:
"na én az el tudom képzelni....pasik meg .."

Csinos voltam, viszont a táskámat nem cseréltem át és ez rontotta az összképet (a fölsőmmel nem harmonizált annyira). Az autóban vettem észre, félúton.

Volt az a dal, amit ott tanultunk, papírról kellett énekelni, ott, körülöttem a pasiknak nem osztottak papírt (?), mert mindenki az enyémet olvasta, és megkértek, énekeljem elő, mert ők nem látják és akkor én mondtam és mutattam.:)

2011.07.17. 13:47:33

@porfelhő: énnekem nem kell, de neked kellene. Az ápolóid engednek ilyen állapotba a nethez?

6.Lenin 2011.07.17. 13:48:38

@manyike:

szerintem érted, de a másikra gondolsz

én meg csak úgy , mindenkire értve, aki ilyen módszerekkel operál.
Ki nem elfogult kisebb-nagyobb mértékben, önmagával szemben?
A hibákra másoknak kell felhívni a figyelmet, de nekünk kell(ene) figyelembe venni. Ez a nehezebbik része.

megszűnt 2011.07.17. 13:50:21

@Letícia:
Mint tapasztalt koncertre járótól kérdezem:

- Ez a süketség, ami van, meddig tart el még, ha valaki 2 órát tölt el a hangfalnál üvöltve?

ssi 2011.07.17. 13:51:17

@6.Lenin:
semmi gondom mások másmilyen véleményével, sőt! - imádok másoktól tanulni, ha mást nem, egy másik világot megérteni

" Talán elég azt írni, amennyiben a jelenlegi ellenzék véleménye szerint a Fidesz tevékenysége antidemokratikus, akkor a Karácsony által felvetett megoldás, szintén az."

innen közelítve még nem olvastam véleményeket - ezért találtam érdekesnek .. s valóban el is gondolkodom

(képzeld el azt a helyzetet, de kérlek szépen, csak képzeld, ne tedd meg, köszi :-)))) leírtam neked, hogy érdekes, te meg erre azt válaszolnád, hogy ki kérdezett, mit írogatok neked, megkérsz, hogy ne olvassalak stb. - igen, ez is demokrácia, meg a másik vélemény, de még sem az igazi .. értesz? pedig én jót akartam, ezt is elhiszed?

amúgy az is érdekes itt a blogon, mint az élet is, hogy a különböző stílusú emberek hogyan tudják elfogadni, elviselni, kezelni a másikat .. van, aki nagyon tud az adott témára koncentrálni, s kevésbé zavarják a személyiségi jegyek, van aki nem - lehet, hogy tudományoskodó - kivülről, de nem nem másokat lenéző- belülről

"Másokat felszólítani arra, nem élhetnek a demokrácia által biztosított jogaikkal, közben a demokráciáról tudományos szintű marhaságokat írni,
1 jó nagy faszság.
szerintem. "

ssi 2011.07.17. 13:52:20

@6.Lenin: oké :-))

további szép napot :-))))

panelburzsuj 2011.07.17. 13:54:05

@knausz:

Te ennyire későnérő típus vagy?

Teccettél volna a füleidet időben beleszocilalizálni!!!

2011.07.17. 13:55:51

@knausz: no, akkor nagy sikered volt...mint mindig!:)

Én az orvosok munkáját közelről nem nagyon ismertem (és úgy alakult, most már nem is fogom), de amit láttam 4 hónap alatt, az minden, de nem embernek való. Iszonyú sokat tanulnak, míg eljut valaki az érsebész szakmához, 8 órát műt egy műtét alatt!, és ezt ha ügyeletben van, akkor 24 órán keresztül műt! Aztán papírmunka, állandó telefonügyelet, ha benn van, ha nincs, mint ezt közalkalmazotti bérért. Jó, a hálapénz is van, de egyre kevesebb. Szóval ezek z emberek az életünkre vigyáznak akut esetben, és döbbenetes, hogy a tisztességesebbje - ami a többség - milyen körülmények között élnek...

2011.07.17. 13:57:37

@knausz: kb. holnap elmúlik...igyál sok vizet, folyadékot. S aludj délután, már jobb lesz.

2011.07.17. 13:58:11

Figyuzzatok, látom a FB-n, vagy új poszt!:)

megszűnt 2011.07.17. 14:02:12

@panelburzsuj:
"Te ennyire későnérő típus vagy?"

De nehezet kérdeztél! Én kimaradtam mindenből, mert tragikusan alakult az életem és abból másztam egy jó ideig és ez pont a kora fiatalság éveit vette el tőlem.

Aztán amikorra kimásztam, elkeztem a férjem karrierjét építeni + a gyerekeket igazgatni és most jött el az idő a magaméra. A saját karrieremre.:) ez tegnap, a hangfalnál kezdődött, "süketen és vakon" indulok tehát..

megszűnt 2011.07.17. 14:04:30

@Letícia:
Köszönöm. Most elmegyek szaunázni, hátha a meleg jót tesz és iszom a vizet.

További szép délután kívánok Nektek!:)

porfelhő 2011.07.17. 14:11:38

További szép napot a menyecskéknek, és az uraknak!

@Letícia:

Szoktál olyan állapotban lenni, hogy nem szabad a nethez közelednek.??? Nagyon nagy baj. Én ilyet szerencsére nem ismerek.

porfelhő 2011.07.17. 14:14:15

@6.Lenin:

Röhejes vagy mint mindig. De a világért sem bántanálak meg.

porfelhő 2011.07.17. 14:16:54

oppá" Örülök, hogy itt voltam.

:))))))

panelburzsuj 2011.07.17. 14:25:36

@knausz:

No, így a nagytömegű tesvérkedés iránti igényed is jobban érthető ...

Nem élhetted ki a bandázást az arra rendelt időben.

2011.07.17. 14:37:55

@porfelhő: nem ismered, mert akkor mindig más nicknéven jelentkezel be...menőmanó a legjobb nickneved, de a tegnapi márta)) sem volt rossz.

unionist 2011.07.17. 15:44:59

@panelburzsuj:
ahhoz, hogy bergen legyen kell, hogy legyen saját ipara.

-- elvben lehente egy városi élelmiszeripari konszern. a húsiparból, konzervgyárból, tejiparból, és sütödékből. szóval kis, közép, nagyvállalatok, és a város. ez ugye az alapmintázat, amiről szoktam beszélni. egy ágazatot összefogó városi vállalat. klasszikus liberális gondolkodás. amikor a város és a piac szinonimák. róna péter gondolkodik így. hagyományos ágazatokban működik ez.
-- elvben lehetne debrecennek saját gépgyártása. debrecenben volt európa egyik legnagyobb gördülő csapágygyára. amit megvett a fag. de ehhez kapcsolódott mezőgazdasági gépgyártás. illetve vasúti kocsik gyártása. szóval egy induló járműipar kellene, megint csak városi (piaci) tulajdonban.
-- ami a rendszerváltás óta megjelent. az a távközlési ipar. deutsche telekom, british telecom. illetve a kapcsolódó mikroelektronika: national instruments. csak a mérési eszközök gyártásához nem sikerült hozzákapcsolni a városnak a meglévő orvosi műszergyártást. tehát nem kapcsolódott össze az ni és a medicor.
-- ami megmaradt a biogal. ami most teva. épül a richternek gyára. ehhez gyógyszerkutatás lehetne. elvben ott van az universitas. a tudományegyetem kémia épülete. az orvosegyetem elméleti tömbje. a városnak kellene a kutatás élére állni, és beszállni a vegyiparba.
-- könnyűipar. az alföldi nyomdából egy városi nyomdát kellett volna csinálni a rendszerváltáskor. van egy új amerikai üzem. egyik havarom ott dolgozik. egyik nap még úgy van, hogy új gépsort állítanak fel. a másik nap kirúgnak egy műszakra való embert. azért, mert a gyártás projektszerű. ha van megrendelés, akkor arra az egy megrendelésre épül a gyártósor. de ha úgy találják, hogy egy centtel is olcsóbb lenne a gyártás máshol, akkor odébb viszik az egészet. főleg romániába. ezért kellene, hogy a város a hagyományos ágazatokban tulajdonosként illetve beszálljon.

a bútorgyár helyén raktárak vannak. kellene egy városi üzem. nem állami. hanem városi. és abba beszállhatna a helyi kereskedő. kicsi, nagy, közepes. akár a baumax, praktiker, kika. ugye világos. hogy a helyben gyártott bútort ezekbe bepakolják. az lmp azt mondja, hogy 20m x 20m-nél nagyobb bútorbolt ne épüljön. a schiffereket megint akasztani kellene. persze csak képletesen. nem kellene alóluk kirúgni a hokedlit. de el kellene őket zavarni a fenébe. ezek már nem azok a zsidók, akik gyártottak, és kereskedtek. hanem ezek a komcsi családok, ahol nem tanulták meg, hogy mi szolgálja a közjót, hanem csak kijárták a pártiskolát. persze a nem-zsidókra ugyanez vonatkozik. elvtelen pragmatikusok. törökgábor, kuminferi, karácsonygergő, hadd ne soroljam. ők sem értik, hogy amikor a piacot nem az állammal kell össze kapcsolni, hanem a várossal.

debrecen a legnagyobb mezőváros a környéken. kellene bele egy agrártőzsde. először is kellene a városban egy kereskedelmi negyed. egy funkcionálisan tagolt belváros. az úgy néz ki, hogy van egy kulturális negyed persze. ahol van a legnagyobb templom. debrecenben ezt ugye nehéz eltéveszteni, mert ez a reformált nagytemplom. mögötte a refomált humán kollégium. és mellette a város egyetlen nagyobb múzeuma, a déri, és egyetlen nagyobb művelődési háza a kölcsey. ebből kulturális negyedet kell csinálni.

azután kell egy szórakozó negyed. ha nincs szórakozó negyed, akkor nincs hangulatos belváros. na most debrecenhosszan elnyúló főutcája erre tökéletesen alkalmas. aki olvasott régi debrecenről az tudja, hogy a civis előszeretettel vitázott azon, hogy a piac utca nyugati, vagy a keleti oldalába kellene a vendéglátóhelyeket rakni. na most azért kell a helyhatóság, hogy ezt eldöntse. egyébként világos, hogy inkább a nyugati oldalból lehet a szórakozó negyed. de ez mindegy. ehhez helyismeret kell. mert nagyon sok kis utca nyílik belőle. szóval ez, és a széles főutca vendéglátóhelyek hosszú sorra nyíljon teraszokkal. a kis utcában pedig kisebb pub-ok, vagy bárok. a kereskedőket meg át kell dobni a keleti oldalra. északon a kulturális negyed, és délen kell a kormányzati negyed. ott van a régi városháza, és a megyeháza. ott kellene kialakítani a kormányzati negyedet. egy pénzügyi központtal. a városnak bankot kellene alapítania. de megint úgy, hogy az osztrák-német-svájci bankházak abban tulajdonrészt vásárolhatnak.

hadd ne soroljam. órákig tudnék írni ezekről.

panelburzsuj 2011.07.17. 16:17:07

@unionist:

Akkor írjuk kevés szóval: a pénz oda gyűlik, ahol gazdaságosan kitermelhető koncentrációjú értékeket sejt.

Hogy ezek az értékek metánmolekulák, forgalmas útvonalak vagy kreatív elmék - tökmindegy.

Balt 2011.07.17. 19:22:30

A 2309 komment egyéni csúcs itt a blogon, jól sejtem? :)

2011.07.17. 20:37:59

Legyen akkor 2310...a prím szám sem rossz, de valahogy így kerek!:)

2011.07.17. 20:45:04

@Letícia: jáj...prímszám lett...egybe kell írni...:( De így is rekord: 20311!:D
süti beállítások módosítása