Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:26

A választási rendszert megváltoztatni nem ördögtől való, akinek erre lehetősége van, gyakran meg is teszi. A választási rendszer módosítása során a vélt vagy valós politikai önérdek alapján eljárni egyáltalán nem szokatlan, megtörtént már a nagyvilágban Franciaországtól Japánig, meg persze itthon is. Az érdekek – a politikai helyzet módosulása miatt – időnként változnak, így aztán abban sincs semmi meglepő, ha a politikusok az ezzel kapcsolatos „elveiket” is cserélgetik. A furcsa csak az lenne, ha a politikát figyelők is elhinnék, hogy itt többről, másról van szó.

A parlamenti választási rendszer módosítása kapcsán a Fidesz első, tavaly benyújtott javaslata volt a kakukktojás. A Kósa-Navracsics-Répássy-Rétvári jegyezte indítvány nem a kormánypárt aktuális érdekei alapján változtatott volna, olyannyira önmérséklő volt, hogy ezzel kapcsolatban akár még az „elegancia igénye” is felvethető lett volna. Nem meglepő, hogy kukába került: a napokban bejelentett és már több helyen okosan tárgyalt Áder-javaslat mögött világosan azonosítható a politikai kalkuláció: ha ebben a formában fogadja el a parlament, az már nem a „régi” vegyes rendszer lesz, hanem – elsősorban a kompenzációs elem kiiktatása és nem az egyfordulóssá tett szavazás miatt! – egy alapvetően többségi, a győztes mindent visz irányba elmozduló eljárás.

Két dologtól óvnék ezzel kapcsolatban: a pánikkeltéstől és a habveréstől. Ha a választási rendszerben nem sérülnek az alapvető elvek (mint az általános, egyenlő, titkos választójog), lehet ugyan kedvezőbb vagy kedvezőtlenebb, szimpatikusabb vagy ellenszenvesebb megoldásról beszélni, de egyik sem hozza el a demokrácia végét. Ebben a keretben egyetlen kormánypárt sem tud olyan eljárást kitalálni, amely akkor is hatalmon tartja, ha a választók elsöprő többsége változást akar. Léteznek persze technikák, amelyek nehezíthetik vagy könnyíthetik a dolgát, ezek azonban minden rendszerben benne vannak, hiszen minden eljárás, minden szabály politikai – abban az értelemben, hogy valakinek (éppen) kedvezőbb, másnak pedig (éppen) kedvezőtlenebb. Bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában nem jön el a Fidesz örökké tartó országlása, ebben kár reménykedni, ettől kár pánikba esni.

Abban sincs semmi meglepő, hogy a politikusok – és apologétáik - a választási rendszerrel kapcsolatos aktuális érdekeiket megdönthetetlen elveknek szeretik láttatni. Nem fogom hosszan magyarázni, miért nem kell lelkesedni az ilyen habverésért, inkább csak felidézek egy másfél évtizeddel ezelőtti parlamenti vitát. 1994-ben a kétharmados többséggel rendelkező MSZP-SZDSZ kormány az önkormányzati választási rendszer módosítását vitte keresztül a parlamenten. Az egyik lényeges változtatás az addigi kétfordulós rendszer egyfordulóssá alakítása volt. Olvasgassuk csak kicsit az akkori érveket:

Kuncze Gábor (SZDSZ, belügyminiszter): A törvényjavaslat egyfordulós választási rendszert dolgozott ki. A képviselőket a relatív többség elve alapján egy fordulóban választják, részvételi és eredményességi küszöb nincs. Az egyfordulós rendszer a választók számára érthetőbb. További előnye, hogy költségkímélő.

Salamon László (MDF): Az elmondottakra figyelemmel, tisztelt képviselőtársaim, joggal és okkal állapítható meg az, hogy a kétfordulós választási rendszer megszüntetésével a törvényjavaslat az önkormányzati választási rendszer demokratizmusát csökkenti és korlátozza. A törvényjavaslatnak ez az iránya szemben áll azzal az iránnyal, mely mellett az ország demokratikus politikai erői hitet tettek és melyet ma is vallanak. Jól tudjuk, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kétfordulós választási rendszerrel szemben különböző érvek fognak a vitában elhangzani. Bizonyos érveket már eddig is hallhattunk. Így meg fogják említeni, a belügyminiszter úr már tegnap meg is említette, és ma is hallhattuk a szocialista párt vezérszónokától, hogy az egyfordulós választás olcsóbb, mint a kétfordulós. Ezt az érvelést nagyon veszélyesnek tartjuk. Szomorú vége lehet annak a demokráciának, melyet az olcsóság okán elkezdünk kurtítani. Ezzel a gondolatmenettel akár odáig is el lehet jutni, hogy az egyfordulós választás pedig többe kerül annál, mint ha nem tartunk választásokat.

Magyar Bálint (SZDSZ): Az első ilyen szokásos ellenvetés az, hogy előzetes koalícióra kényszerít és a legnagyobb pártnak kedvez az egyfordulós választási rendszer. A tapasztalatok mégis azt igazolják, hogy a két forduló között általában a győzteshez húzás tendenciája érvényesül még akkor is, amikor kicsi a különbség két párt között. (...) Ráadásul, amikor kicsi a különbség a vezető pártok eredménye között egy fordulóban, akkor két fordulóban szokott a kampány jelentősen eldurvulni, ami szintén nem egy kedvező eleme a kétfordulós rendszernek. (...) A másik ellenvetés, amit fel szoktak hozni, hogy kisebb a legitimitása a megválasztott képviselőknek, ha egy fordulóban választják meg őket. Valóban, arányosan kevesebb szavazatot kapnak; de csak arányaiban, ezt szeretném hangsúlyozni, mert a második fordulóban rendszerint kevesebben mennek el, mint az első fordulóban. (…) Az egyfordulós, relatív többséges választási rendszernek ugyanakkor már többször hangoztatott előnyei is vannak: rövidebb, a választók türelmét kevésbé igénybe vevő választási kampányt tesz lehetővé és olcsóbb. Olcsóbb több értelemben is: nemcsak a központi költségvetés kiadásait mérsékli, hanem a pártok kiadásait is, amik egy hosszú választási kampányban szükségszerűen növekednek, és ezáltal kedvez a kisebb, kevésbé tőkeerõs pártoknak vagy éppen a független jelölteknek. (Dr. Balsai István: Köszönjük!)

Áder János (Fidesz): Mi lesz ennek a módosításnak a következménye? A módosítás következménye az lesz, hogy egy egyfordulós, relatív többséges rendszer végén a választók kisebbségének és nemcsak a választók kisebbségének - és ez egy lényeges különbség az előbb elhangzottakhoz képest -, hanem a választáson részt vevők kisebbségének akár 20-30 százaléka támogatásával is abszolút többséget, akár a mandátumok 60 százalékát is meg lehet szerezni. (…) Az egyik, hogy reményeink szerint ez a törvénymódosítás és ezek a szándékok, amik mögötte tetten érhetők, ezek nem jelentenek precedenst - természetesen ebben csak egyelőre bizakodhatunk - a parlamenti választásokról szóló törvény módosításához. És mi semmiképpen nem tekintjük egyébként ezt a törvénymódosítást precedens értékűnek. A másik pedig egy figyelemfelhívás: érdemes vigyázni arra, amikor aktuálpolitikai megfontolásból vagy a pillanatnyi hatalmi erőviszonyok alapján módosítanak egy választási törvényt, hogy ez milyen eredményre vezet.

Csabai Lászlóné (MSZP): Érdeklődve hallgattam Szilágyiné Császár Terézia KDNP-s képviselőtársam hozzászólását, amikor azt bizonygatta, hogy a választók akaratát a kétfordulós rendszer biztosítaná. Lehet, hogy mi ketten nem ugyanabból a megyéből jöttünk? Én ahol jártam a hét végén - és higgyék el, nagyon sok emberrel találkoztam -, sehol nem érzékeltem, hogy a választók észrevételezték volna az esetleges második forduló elmaradását. Azt viszont tudom, hogy a választási bizottságoknál korábban hányan tették szóvá a második forduló szükségességét. És befejezéshez közeledve: nem jelentős indok, hogy a második forduló több időbe és több pénzbe kerül. KDNP-s képviselőtársam szerint a második forduló többletköltsége körülbelül 400 millió forint, és ez nem sok pénz. Valóban nem sok, ha a nyugdíjasok jogos igényeinek kielégítéséhez szükséges 27 milliárdot nézzük, de ha azt is tudjuk, hogy 400 millió elég lenne Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közalkalmazotti törvény 1993. decemberi visszamenőleges módosítása miatt elmaradt pedagógusbér rendezésére, akkor bizony ez az összeg sok. Én szívesen fordítanám ezt az összeget a tanárok fizetésemelésére, hogy ne kelljen munkaügyi bíróságra járniuk, hanem ez idő alatt inkább gyermekeinket tanítsák, neveljék.

Mádi László (Fidesz): Azt gondolom, hogy a másodlagos pártpreferenciák kinyilvánítására - ami egyfajta árnyaltabb képet tesz lehetővé az emberek véleményének integrálásában, az emberek véleményének megtudakolásában - ezt a lehetőséget nem szabad elzárni. Ugyanígy nem szabad elzárni azt a lehetőséget sem, hogy az emberek az első forduló után - észlelve azt, hogy valamely párt abszolút többségbe vagy kormányzásra kerülne - egyfajta tiltakozó szavazattal a második fordulóban már a harmadik jelöltre szavazzanak, megakadályozva az első két helyen szereplő jelölt esetleges együttműködését. Tehát ilyen lehetőségektől megfosztani a választópolgárokat, az szerintem a véleménynyilvánítás jelentős csorbulásával jár. Ezt mindenképpen helytelennek tartom olyan körülmények közepette, amikor a választói vélemények még nem annyira kikristályosodottak, és a másodlagos pártpreferenciák jelentősen befolyásolhatják a választás eredményét.

Balsai István (MDF): A politikai feltételek tekintetében pedig azt kell kijelentenünk, hogy demokratikus jogállami körülmények között fennálló, illetőleg felmerülő politikai feltételekről beszélhetünk csak akkor, ha választójogi reformot kívánunk bevezetni. Nézetünk szerint ilyen feltétel lenne például, ha a közvélemény kitapintható és változást igénylő, sürgető módon követelné a választójogi szabályok megváltoztatását. Nem tudok ilyenekről, mivel nincsenek erre irányuló kezdeményezések, petíciók, mozgalmak, civil szerveződések, netán demonstrációk, aláírásgyűjtések, népszavazási törekvések, fórumok. Tisztelt Képviselőtársaim! Tudnak önök ilyenekről? Kérem, tájékoztassanak minket, mert mi ilyenekről nem tudunk. Alapvető politikai feltétel ugyanakkor az, hogy a változtatásokhoz a parlamenti feltételek adottak legyenek. Ez nemcsak azt jelenti egyfelől természetesen, hogy a kormányzat megfelelő többséget birtokoljon, jelentené másfelől az ellenzék konstruktivitását. Sok minden elhangzott az előttem szóló Füzessy képviselő úr beszédében ezzel kapcsolatban. Azt jelenti, ez akkor lenne teljesíthető, ha aktuális pártpolitikai érdekek érvényesítésére irányuló szándék vagy akár csak ennek a gyanúja is kizárható lenne. Magyarán: a kormánynak olyan helyzetben kellene előhozakodnia a parlamenti többség birtoklása esetén is egy ilyen kezdeményezéssel, amikor a legteljesebb mértékben kizárt annak még csak feltételezése is, hogy a szavazógépezet segítségével, az ellenzéki érvek lesöprésével, illetve mellőzésével, pusztán az erőpolitika alkalmazásával kívánja a törekvéseit sikerre vinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr913074196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási barkácsolás - alternatív javaslat a Fidesznek 2011.07.23. 02:27:31

 A hazai politikai kultúra romlása, az antipolitika erősödése kiváltja a pártok és a képviseleti rendszer elleni támadásokat, s helyettük a közvetlen demokráciát, a népszavazásokat, a képviselők visszahívhatóságát igénylő és hasonló ötleteket gerj...

Trackback: Főpróba 2011.07.18. 02:10:43

Gyöngyöspatán polgármester-választás volt. Olyan rendszerben, amely egyfordulós, a relatív többség döntött, és ahol komoly médianyomás is megjelent nemrég – méghozzá oly módon, hogy a közszolgálati adókban gyakorta fölvetült a két kis parlamenti ...

Trackback: Súúúhanterz: Rogán fogyasztás kommandója 2011.07.18. 00:23:02

A hétvégét a Balaton partján töltöttük, hogy levezessük a hétköznapok feszültségét, és az egyre nagyobb nyomást, amely az Elvarázsolt Kastélyra nehezedik népszerűségének fokozatos emelkedésével. Mivel már untuk a naptejet, meg a pancsolást, úgy gondolt...

Trackback: A gyűrű szövetsége 2011.07.17. 20:32:14

- Uraim, jöjjenek be! Gyorsan! Vona úr, Mesterházy úr, örülök, hogy itt vannak.- Schiffer úr, mi is örülünk, hogy összejött a találkozó! De szerintem tegeződjünk!- Rendben, nos, nem követtek benneteket? Gábor, tényleg, miért vagy női ruhában? Ha nem va...

Trackback: Állás, ülés, pont 2011.07.17. 19:42:01

Bármilyen választási rendszert fogad el a parlament, attól önmagában nem jön el a Fidesz örökké tartó országlása.

Trackback: Mi a baj a Fidesz új választási rendszerével? 2011.07.17. 16:28:09

Ez a rendszer ott működik jól, ahol a politikán kívüli hatalmi tényezők is erősek. Magyarországon azonban a civil szféra gyenge, a pártpolitika mindenhová elér, és a kormányzat felett már intézményes korlát sincs. (Fotó: MTI) A Fidesz elképze...

Trackback: Hiteltelenedés, Carpe diem a neved 2011.07.17. 14:08:48

Mellette Erzsi néni ül, ki holnap kórházba kerül, s ha tudná, nem utazna el. (KFT együttes: A vonat, 1981) Már az amnézia sem a régi Természetesen tudom, nehéz ellenállni egy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komment1 2011.07.17. 13:50:29

:P

Hát ez jó.
Mondjuk abban a legtöbb elemző mintha tényleg egyetértene, hogy ez a most kigondolt rendszer akár a Fidesz számára válhat kellemetlenné, hiába a saját bebetonozásuk a nyilvánvaló cél.
És persze nincsenek örökös rossz fiúk meg jó fiúk, de mintha az országnak lennének bizonyos érdekei egy adott szituációban. Szerintem nagyon nem az ország érdeke, hogy a Fidesz még pár ciklust vigyen ebben a stílusban és én biztos arra szavazok, aki valódi alternatívát tud nyújtani, aki a jelenlegi, sőt jó húsz éves kicsinyes politikai huzakodáson felül túl emelkedni.
Egyébként meg nem kell ahhoz totál vége lennie a demokráciának, hogy olyan szintű trutymóba kerüljünk, amiből már nem tudjuk előrángatni magunkat.

virtualparticle 2011.07.17. 13:58:21

Vajon Áder Úr emlékszik e szavaira?: "A másik pedig egy figyelemfelhívás: érdemes vigyázni arra, amikor aktuálpolitikai megfontolásból vagy a pillanatnyi hatalmi erőviszonyok alapján módosítanak egy választási törvényt, hogy ez milyen eredményre vezet."

2011.07.17. 14:02:00

Ez szép tuche! Grat!

2011.07.17. 14:03:35

@virtualparticle: nem, szerintem nem emlékszik, és legalább annyira kínos most neki az akkori nyilatkozata, amennyire Balsainak az övé.

Szimba 2011.07.17. 14:10:06

Ez mind igaz. Viszont a politikától, politikustól "eleganciát" kívánni nagyon ritkán lehet. Látni még kevésbé.

Az élet és ezen belül a politika különösen "vérben és mocsokban" születik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 14:12:08

Nyilván a körültekintő Fideszben nem véletlenül lett a javaslat arca pont Áder. :)

graycivil 2011.07.17. 14:20:05

TG: A legnagyobb problémája e "nincs vége a demokráciának" érvelésnek, hogy itt nem csak a választójogi törvény változik meg, hanem vele együtt a sarkalatos törvényekkel sok más, ezzel együtt ható tényező is. (Pl.: Politikai zsarolásra alkalmas adótörvény-bebetonozás, teljesen egyoldalú ellenőrző intézményrendszer).

Ez így együtt már csak látszatdemokrácia. Tehát a fenti idézetekkel magyarázni egy azoknál sokkal súlyosabb változást, ráadásul amelyet "egy párt teljesen kisajátított hatalomkapcsolati környezetében" kell megvizsgálni, már nehezen menthető "álobjektivitás".

Emlékeztetnék csak a "nem kell félni a kétharmadtól" tragikus következményeire.

EZ MÁR NEM A VÁLASZTÓI AKARAT ÉRVÉNYESÜLÉSE!

Itt már csak a "választói akarat" esetleges tompító hatásáról beszélhetünk, ha a FYDESZ ellen szavaz. De erre a látszatdemokráciára az ország is rámehet!

Azért sokat elárul a Jobbik "hűségesküje" Orbán felé. Nem irigylem a jobbikosokat, amikor Orbánt bírálni szeretnék...a pártvezetés ellenére.

Link Elek 2011.07.17. 14:22:14

a "gyoztes mindent visz" tipusu valasztasi rendszereknek megvan az az elonye, hogy a kampany soran a partok kenytelenek koncentralni az erofesziteseiket azokra a korzetekre, ahol maradt eselyuk a gyozelemre.
viszont nehany kor utan nagyon eltavolodnak egymastol politikailag a kulonbozo teruletek.

panelburzsuj 2011.07.17. 14:33:21

"minden szabály politikai – abban az értelemben, hogy valakinek (éppen) kedvezőbb, másnak pedig (éppen) kedvezőtlenebb"

Egyszóval a politika az elfogultság, a részrehajlás, a kivételezés - végső soron az önzés intézményesítésének mestersége?

xsasha 2011.07.17. 14:37:49

@Szimba:
Abszolút igazságtalannak tartom a politika szapulását ebben a témában is.
Hol van az a médium vagy civil szervezet, amelyik odaállt volna az első fideszes javaslat mögé, hogy "Igen elvtársak, ez egy jó rendszer, ha már vágni kell, akkor vágjunk így!"
Nincs független, értékorientált média, nincs médiaképes civil szféra. Miért a politikát mocskoljuk?

inreallife 2011.07.17. 14:39:33

teljes mindegy milyen a választórendszer, amíg az mindenkire ugyanúgy vonatkozik. bár lehet, hogy a pártok nem bírják felfogni, hogy itt most koncentrálni kell az erejüket, szart sem ér az országos hálózat, itt bizony fel kell építeni az embereket.

húzónevek kellenek, a listás pártelit helyett. egy népszerű polgármester aranyat ér egy lendvai vagy hasonló pribék képviselőnél. én szívem szerint a listás helyeket el is törölném, akit a nép nem akar, az ne legyen a parlamentben.... fontos folyamat lenne, ha kitakarítanák az emberek ezeket a levitézlet pártkatonákat. gyanítom lézerjanit sem látnánk már többet...

mondom ezt akkor is, ha mégegy fidesz ciklus jön, amíg az emberek nagy többsége bennük hisz, addig az összes választási rendszerben ők győznek, itt csak az arányokról folyik a vita...

ubetterwatchout 2011.07.17. 14:46:35

@post a "Két dologtól óvnék ezzel kapcsolatban:" kezdetu bekezdesed alapjan eszak koreaban is demokracia van.

Neha elgondolkodom, hgoy csak a "sitting on the fence" srac vagy, vagy szelektvien nem latsz tovabb az orrodnal neha...

ssi 2011.07.17. 14:48:42

én olyan választási rendszert jobban el tudnék képzelni, hogy

- 1 fordulós
- csak pártra lehet (egyéni képviselőt utána a pártja intézi)
- minden párt annyi %-kal a parlamentben, amennyit ténylegesen kapott

BejgliFolt 2011.07.17. 14:49:27

a fenti fideszes nyilatkozatokból látszik, hogy a hatalom utáni vágy milyen erős csontritkulást eredményez, főleg a hát tájékán...

bigapples 2011.07.17. 14:51:28

Lol, Gábor ír egy bejegyzést, hogy korai és némiképpen felesleges a habzás és pánikolás a választási rendszer módosítása miatt, erre rögtön megindul a habzás a hozzászólásokban.

@gaycivil: A szocik némi látszatellenkezés ellenére elég egyértelműen az egyfordulós választás mellett teszik le a voksukat és nem akarnak arányos választási rendszert. Szigetváriék sem temetik a demokráciát. Úgy tűnik az MSZP legalább annyira érdekel a kis és új pártokat kiszorító rendszerben, mint a Fidesz.

Ma minden megszólaló politikai erő a saját párt, vagy a párton belüli erőcsoportjának az érdekei szerint változtatna a mai rendszeren és ez soha sem volt másképpen a TG által beidézett hozzászólások alapján. Ilyen a boksz...

menőmano 2011.07.17. 14:58:27

"a pánikkeltéstől és a habveréstől"
**
Ez nagyon jó. Pedig ez jellemző a magyarra úgy általánosságban.
Ha a demokrácia végéről kell majd esetleg beszélni, azt nem a választási törvény módositása fogja elhozni.
**
"Bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában nem jön el a Fidesz örökké tartó országlása, ebben kár reménykedni, ettől kár pánikba esni. "

Nem pánikolni kell a választásokig hátra lévő időszakban.
Figyelni, hallani a politikát, mérlegelni a politikusok tevékenységét, és ki a saját belátása, tapasztalata alapján szavazzon a következő választáson.
Nem viziókat, álmokat kergetve, és aztán ismét hatalmasat csalódni.
:)

török gábor 2011.07.17. 15:00:14

@ubetterwatchout: nana, van ott egyenlő, titkos és általános választójog? a választáson szabadon indulhatnak a rivális politikai erők? szerintem azért ebbe az irányba kár lenne elindulni addig, amíg van szabad versengés és részvétel a választásokon...

ssi 2011.07.17. 15:01:03

89/90' óta - ahogy múlik az idő - egyre több politikus szembesül önmaga másik arcával

ezt a szineváltozást szinte már logikusnak, törvényszerűnek is gondolhatjuk

s a jövő? talán lehet, hogy olyan ellenzéki párt, mely kormányon is ugyanazt mondja, de ha nem, megmagyarázza, talán még társadalmi engedélyt is kér a módosításra

xsasha 2011.07.17. 15:05:10

@manyike:
Tényleg jó lenne egy olyan rendszer, ahol a képviselők a nép helyett a párt helyosztók fenekét nyaldossák?

BejgliFolt 2011.07.17. 15:07:09

@xsasha: sőt, minek kellenek egy ilyen rendszerbe egyáltalán képviselők? van egy-egy képviselő/"frakcióvezető" minden bejutott pártnak (így, max. 4-5 ember ott üldögél), és arányos igen/nem/tartozkodás szavazatot ad le

sokban nem különbözne a mostanitól mondjuk

panelburzsuj 2011.07.17. 15:07:52

@xsasha:

Kurva egyszerű: miért is nincs "független, értékorientált média, nincs médiaképes civil szféra"?

Mert a politika kinyírta.

komment1 2011.07.17. 15:08:34

@graycivil:

Hát igen. És az azért már mulatságos vagyis inkább szánalmas, hogy azért kellene most OV-nek hálásnak lennünk, hogy egyenesen nem vezette be az egypártrendszert. Eltekintve attól, hogy ezt miért nem teheti meg, világos, hogy egy csöppet is a demokratikus formákat fenntartó rendszerben nem tud olyan konstrukciót létrehozni, ami ne lenne extrém esetben pontosan ellenük fordítható. Ugyanakkor viszont még ha le is váltanák ezt a kormányt, Schiffer és sokan mások, köztük éppen Orbán nagyon jól mondják, hogy a Fidesz olyan törvényeket alkotott, alkot, amivel megkötik az esetleges következő kormányok kezét, gúzsban kötve kellene táncolniuk, sőt akár bizonyos eszközök révén (pl. költségvetés elleni vétó) mindent tudna obstruálni a Fidesz. Ezt remekül demonstrálják Esztergomban (tudom, hogy ezerszer hivatkozom rá, de ha egyszer tényleg ez vár az országra). És azt is demonstrálják, hogy ennek mi lehet a vége, a teljes tönkremenetel. Én is azt gondolom, hogy nem szabad elbagatellizálni a jelenlegi helyzetet.
Mellesleg a mostanában íródott posztok, nem is tudom, de egy kissé már olyan riadt vagy valami hasonló hangulatúak voltak, legalábbis ezt véltem kiolvasni belőlük. Persze abszolút korrektek voltak, sőt nagyon is, viszont elég meredek az egész szitu.

ssi 2011.07.17. 15:11:52

@xsasha: "képviselők a nép helyett a párt helyosztók fenekét nyaldossák? " - talán más is történne :-)

Szimba 2011.07.17. 15:13:21

@xsasha:

A politika csupán egy szeglete a földi életnek. Az ember alkotta társadalmak pedig bőven alulmaradnak az elvárható normálistól (nem ideálistól!). Ezért nyugodtan mondható a politika is meglehetősen kegyetlennek.

Ami a médiát vagy a civil szférát illeti nem lehet más, mint amelyen a társadalom színvonala. Amennyiben valaki elit újságot, tévécsatornát stb. próbál készíteni, azonnal lecsökken az érdeklődők száma, és támogatásra szorul, nem kifizetődő.

Majd , ha az emberek, a társadalom fejlettebb, műveltebb, kultúráltabb, erkölcsösebb (az éppen akkor érvényben levő normákhoz viszonyítva) lesz, akkor nyilván a politikától, és azok szereplőitől is meg fogják követelni ezeket a jó és hasznos (mármint a társadalom számára hasznos) tulajdonságokat.

xsasha 2011.07.17. 15:14:29

@manyike:
Én nem biztos, hogy kíváncsi vagyok arra a másra.
Szóval mi értelme lenne ennek?

bigapples 2011.07.17. 15:15:31

@manyike:
@xsasha: Tényleg jó lenne az a rendszer, amely Fidesz-MSZP nagykoalíciót vagy Fidesz-Jobbik koalíciót hozna és a mostani gazdasági válsághelyzetben béna kacsává tenné Magyarországot?
Tényleg jó lenne a gyenge, veszekedő kormány és a rendszerbe kódolt folyamatosan fellépő koalíciós válságok? Nézzünk át északra a tót atyafiak felé... Szerintem az ottani választási rendszerhez képest a magyar sokkal jobban szolgálja a választók és a demokrácia érdekeit.

komment1 2011.07.17. 15:15:35

@komment1:

Nekem éppen azért is tetszett Schifferék indítványa, mert ezt a gúzsbakötést és teljes obstruálási lehetőséget akarják feloldani egy (átmeneti) ellenzéki koalícióval. Ezek az elemek ugyanis nem demokratikus, nem jogállami elemek, még ha formálisan a demokrácia legalapvetőbb keretei meg is maradnak és lesznek szabad választások (mondjuk tudtommal egy csomó helyen vannak, ahol effektíve nem működik a demokrácia meg a jogállam, csupán formálisan létezik).

Szimba 2011.07.17. 15:15:41

@Szimba:

Vagy bekebelezik az erősebb, ám barbárabb "birodalmak".

bigapples 2011.07.17. 15:18:38

@Szimba: Szabad a vasárnapi ebéd után is komoly igazságokat leírni? :)

2011.07.17. 15:18:51

@xsasha: mert azok találják ki ezeket...ne légy már ennyire bigott! Ki merne itt a fidesszel szembemenni, amikor sorba rúgják ki a médiában az embereket? Ébresztő!

@panelburzsuj: nagyon egyetértek!

@manyike: ja, mert csak azt csinálják a nagyobb haszonszerzés miatt...

menőmano 2011.07.17. 15:19:25

"A pálya szabad, sőt a pályák szabadok, tere, helye van itt mindenkinek, bármi legyen a célja a szerepe és a szerepfelfogása.

Érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb.
Vigyázzon, kételkedjen és - miután meghallgatott másokat - leginkább merjen önállóan gondolkozni, mert a politika tul fontos dolog ahhoz, hogy róla alkotott véleményünket kölcsönözzük."

************

Ennyi csillag!!:) Ismerős ugye? :)
Ezt a legjobb politikai elemzőtől tanultam.
bezony. oszt.kész.

:)))))))))))))

Szimba 2011.07.17. 15:24:32

@bigapples:

Neked igen!:-)) Én nem ebédeltem:-(

ssi 2011.07.17. 15:25:34

@xsasha:
én már régóta gondolok arra, hogy mindegyik párt annyi %-kal legyen a parlamentben, amennyit ténylegesen kapott

részleteket még csiszolgatom, később visszatérek rá

@bigapples: szerintem 1 az 1-ben is bekerülnének kispártok - szerinted nem? - az valóban nem lenne szerencsés

xsasha 2011.07.17. 15:25:50

@Szimba:
Akkor lényegében a társadalom fejletlenségét, kulturálatlanságát kenjük el a politikán?

BejgliFolt 2011.07.17. 15:26:37

egyébként furcsa logika a demokrácia igazolására az, hogy a fidesz megalkot jópár szabályt, ami korlátozza a következő kormány(okat), úgy hogy 1., felhatalmazást nem kaptak rá, 2., egy következő választáson a választók többsége esetleg nemet mond minderre, ennek ellenére a következő kormány nem tud ezek ellen fellépni, hiába kaptak erre felhatalmazást

nem is a demokrácia sérül, hanem a választói akarat érvényesülése - mert innentől kezdve nem a választók, hanem orbán viktor akarata fog érvényesülni a demokrácia ellenében

Szimba 2011.07.17. 15:32:55

@xsasha:

Szerintem, igen. Az, hogy kit tartunk "sztárnak", melyik könyvet olvassuk, mit eszünk, kit választunk meg képviselőnek, az mind, és még ezen kívül sok egyéb is csupán a társadalom általános fejlettségét, színvonalát tükrözi.

Ha politikust szidunk, akkor egyúttal az egész országot is bíráljuk. Ha már ott tartanánk, hogy egy korrupt, vagy hozzá nem értő politikust menesztene a választókörzete, a pártja, akkor jóval előrébb lennénk. Ha pedig meg sem választanánk, mert lenne helyette Másik:-)), akkor ..., no, azt már el sem tudom képzelni:-)

komment1 2011.07.17. 15:34:17

@BejgliFolt:

Pontosan. És szerintem nagyon helyes, ha ez ellen tenni próbál - nyilván ki, csakis az ellenzék, mert a politika természetéből következően ők érdekeltek ebben. Végül is így működik a demokrácia, valahogy kiegyenlítődnek az egyes csoportok érdekei. Nyilván az nagy anomáliát okoz, ha egy csoportnak túlságosan nagy hatalma lesz - hát az ellenhatás meg, hogy tenni kell ez ellen, a kiegyenlítődés érdekében.

menőmano 2011.07.17. 15:37:19

"A magyar ember megvetése tükröződik abban, amikor egyesek azt állitják, hogy néhány db konzervvel meg lehet vásárolni a választási győzelmeket.

A politika ugyanakkor egy színház, ahol a színészek előadják a szerepüket, a nézők pedig megtekintik és négyévenként értékelik azt.

A torzulásmentesség érdekében használják az egyenes, világos tőmondatokat. Ez mindenhol így van a világon, az Egyesült Államokban szinte "idiótabiztos" módon egyszerűsítik le a politika üzenetét."
(Kövér L. mondta anno)azt hiszem jól emlékszem?)

Tehát, az én olvasatomban:) teljesen mindegy egy- vagy kétfordulós a szavazás. A lényeg, ki hogyan értékeli a pártok munkáját, tevékenységét, és annak alapján adja le szavazatát.

:))

Szimba 2011.07.17. 15:39:48

TG pedig jó tanár módjára a politológia tételei, meghatározásai alapján tesz mindent mérlegre, és aszerint igaza is van.

Viszont a politológia tudománya is fejlődő, változó ág, így bizonyos tendenciákat is érdemes számbavenni.

Igen, demokrácia van Mo.-n, ám még 1-2-3-...lépés, és esetleg ez korlátozódik. Vagy sorravenni, hogy merre lehetne egy vargabetűvel visszakozni, mivel lehetne az ellenzéknek korlátozni a fennálló kormányt.

Mondjuk nagyon meleg van, és TG helyében én elmennék a családdal nyaralni, és kitenném a ZÁRVA táblát:-) Mifenének itt kiszolgálni a t. és ugyanakkor igencsak szemtelen publikum veszekedhetnékjét?!

menőmano 2011.07.17. 15:50:52

"Azok a lángoló szavak", nem hiszem, hogy hatnak majd a népre a következő választásokon. A tettek inkább kell, hogy érvényesüljenek.

Megyen szétnézek a neten:) majd este még visszajövök.

:)))))))))

@jjulie:
? :))

2011.07.17. 15:58:09

@xsasha: igen, mert sokat tesz érte, hogy az emberek úgy lássák a világot, ahogy ők akarják...Itt vagy például Te is. Értelmes ember vagy egyébként, mégis az agyad sikerült jól átmosni.

anonymand 2011.07.17. 16:01:08

Tisztelt Török Gábor!

"Bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában nem jön el a Fidesz örökké tartó országlása, ebben kár reménykedni, ettől kár pánikba esni.", ..."de egyik sem hozza el a demokrácia végét. " - Megnyugtató szavaid igen jól esnek. Csak qrvául hamisan csengenek, sokak számára altató gyanánt hangzanak, figyelemfelkeltés helyett.

Hogyan főzött Mátyás igen ízes, finom levest kőből? Raffinériával, szelíd meggyőzéssel csak minden levesbe valót összeügyeskedett, és pompásra sikeredett egy darab kőből készült levese.
Fordítsd meg a dolgot!
Adva van minden alapanyagod egy jó leveshez (demokrácia), de a nagy kavarásban hol ez, hol az kerül ki a fazékból. Apránként. Még mindig levesnek (demokrácia) hívod, pedig lassan már csak a kő marad a fazékban.
De Téged ez nem zavar. Téged az zavar, hogy mások szóvá teszik.
"Pánikkeltés".
Érdekes!
Érdekelne: Te, személy szerint, mikor tartanád a jelenlegi kurzust a demokráciára végzetesnek? Eljönne az a pillanat? Vagy akkor már nem lenne kinek szóljál?

Tisztelettel:
anonymand

márta)) 2011.07.17. 16:02:18

" Az első ilyen szokásos ellenvetés az, hogy előzetes koalícióra kényszerít és a legnagyobb pártnak kedvez az egyfordulós választási rendszer."

Igen! Így legalább tudja majd a "polgár" ki- kivel akar esetleges koalíciós egyezséget kötni. Nem fognak legalább a pártok "zsákbamacskát" árulgatni. :) Volt már ilyen.

A választáson induló képviselő jelöltek sem "álruhában, civilként" indulnak majd, világos lesz milyen eszméket vallanak, melyik párt- esetlegesen pártok színeiben indulnak.

:)

xsasha 2011.07.17. 16:05:09

@Letícia:
És én vagyok a bigott? :-))) A médiatörvényről szólt a kormány előző évi kormányzása Európában, és te ilyen zöldségeket kérdezel? Ne haragudj, de nem lehetséges, hogy neked kellene felébredned?

panelburzsuj 2011.07.17. 16:08:51

@anonymand:

@ubetterwatchout gyönyörűen leírta: TG a kerítésen ücsörgő és láblógázó kibic, felületes médiákok és fonnyadó háziasszonyok cuki kedvence.

Ne várj tőle bibói mélyszántást.

2011.07.17. 16:11:16

@xsasha: én fenn vagyok...sajnos!:P

márta)) 2011.07.17. 16:14:37

Bocsánat! De azt csak hiszi a @panel, hogy "fonnyadó"....:)
Inkább szépek.

:))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 16:16:17

@xsasha: "Miért a politikát mocskoljuk?"
Hát pont ezért!:
"Nincs független, értékorientált média, nincs médiaképes civil szféra."
(gykv. a -hivatásos- politika tette ezt)

panelburzsuj 2011.07.17. 16:20:12

@márta)):

Ha olyan szépek, akkor miért itt ácsingóznak naphosszat?

panelburzsuj 2011.07.17. 16:24:10

@2. e-képviselő:

Tudod, Száska a megvédjük-doktrína lelkes híve ... :)

(És a mindenkori hivatásos magyar megvédőkre tekintve nehéz nem gondolni "az ellenségeimmel elbánok magam is" végződésű fohászra ... )

xsasha 2011.07.17. 16:28:31

@manyike:
Ok, de mik az okaid? Miért gondolod, hogy egy ilyen hasznosabb lenne, mint egy másmilyen?

nyünyüge 2011.07.17. 16:34:58

@panelburzsuj:

Meg mert nincs erőt felmutatni képes civil társadalom, mert hagyjuk magunkat, hogy ne legyen.
Mert várjuk a jószerencsét. Hogy mások megoldják helyettünk, hogy legyen.

(mély tisztelet a kivételnek).

bigapples 2011.07.17. 16:35:11

OFF, mert kiéheztetett blogtársunk már elég jól összefoglalta a dolgokat. Szóval a szlovákiai liberálisok törvény fogadtattak el, amit a teljes ellenzék is támogatott:

www.bumm.sk/57764/ket-ev-borton-a-kihagasokat-elkoveto-gyerekek-szuleinek.html

Ha a Fidesz hozna ilyen törvény, nem is tudom mit írna a die Zeit és a Le Monde. Valószínűleg Magyarország szőnyegbombázását követelnék...

márta)) 2011.07.17. 16:39:20

@panelburzsuj:

Te miért ácsingózol itt naphosszat?
Lesz idő mikor egy órát sem lesznek itt.
Nem tudom kielégitő e a válaszom?

xsasha 2011.07.17. 16:41:07

@Szimba:
Nem tudunk szembenézni társadalmunk strukturális problémáival, ezért a politikának kell megoldásokat kitalálnia ezek kezelésére. Pedig a média és a web remek alkalmat nyújtana a civil szerveződés és valós országkép kialakítására, de ehelyett csak fogyasztói csoportokat, önigazolókat és futballszurkolókat produkált az új információs korszak.

A roma családok több mint felében nincs kereső/dolgozó személy, a családok többsége a gyermekek utáni járadékok, egyéb járadékok és törvénytelenségek által tartja el magát.
Lehetne még sorolni a nyugdíjasok számát, a tanultsági arányokat, az olvasási és értelmezési készségeket - és sorolhatnám. A valóság az, hogy a problémák nincsenek kimondva, a társadalom nagyjából semmilyen szempontból nem nagykorú, és a fiatalságtól hiába várjuk a rendszerváltást, abszolút nem érdekli őket a tágabb közösség. És van egy szakismeretek terén buta, etika és erkölcs terén alkalmatlan értékképviseletre képtelen médiaelit, amelyik vagy képtelen megfelelni a sikerkritériumoknak, vagy felszínes és értéktelen.

A véleményalkotó, gondolkodó értelmiség pedig gumicsontokon pörög, semmilyen szinten nem ura saját sorsának, és nem is érti mi miért történik körülötte.

Kérlek, javíts ki, amelyik részt rosszul látom.

xsasha 2011.07.17. 16:42:26

@Letícia:
Ennyire nem tudod elfogadni, ha valaki másképp látja a világot, mint te?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 16:43:48

@inreallife: "akit a nép nem akar, az ne legyen a parlamentben"

Ha valakire a választók 40%-a szavaz, 2 riválisára pedig 30-30%-uk,
akkor bizony pont AZ fog bejutni, akit a nép 60%-a nem akart... :-(((

márta)) 2011.07.17. 16:44:12

@panelburzsuj:

Bocs. Tudom, hogy zavar titeket, de még birnotok kell egy kicsit.
Addig, gondolom, elférsz tőlük itt a poszton, vagy talán nem?
Nem muszáj válaszolni, válasz nélkül is tudjuk, hogy hatalmas az utálat.
Csak az nem érhető, hogy miért.
Egyébként, majd ha mennek, kérik vissza a "szabadságukat". gondolom ezt is érted.

panelburzsuj 2011.07.17. 16:44:31

@nyünyüge:

Idézem egy - roppant közeli ... :) - ismerősömet:

" ... baromira tartok attól, hogy nincs meg az elszántság a bőven többséget jelentő tisztességesen kulizó népekben ahhoz, hogy kellő eréllyel kitessékelje vagy következetesen levegőnek nézze az örökös szívóskodókat és gáncsoskodókat. Egy "lakossági fórum" ugrik be, ahol heves és hosszadalmas, ám csak szerény érdeklődést kiváltó szópárbajba keveredett egy izgágább polgár az elölülőkkel a szemétszállítás mikéntjéről. Beletelt vagy félórába, mire a hátam mögött két sorral egy mámi megelégelte a meddő szócséplést, és félig fölemelkedve, sírós hangon kinyögte: "Szóljon már rá valaki..." És a nyolcvan-száz jelenlevőből egyedül NN kérte a szót azért, hogy az öncélú kekecbe végre belefojthassa... "

xsasha 2011.07.17. 16:46:57

@Letícia:
Én ezt nem így látom. A valóságtól teljesen elrugaszkodott, amit állítasz. A média és a ballib kapcsolatain keresztül gyakorlatilag teljesen megfúrták Magyarország EU-elnökségét, és csak a kiemelkedő szakmai munka miatt nem fulladt az botrányba. A média olyan erővel szállt szembe a kormánnyal, amit álmomban sem képzeltem, és te azt állítod, hogy senki nem mer velük szembemenni? Tényleg nem zavarnak a tények?

panelburzsuj 2011.07.17. 16:47:21

@márta)):

Ne kívánd magadnak, hogy én magyarázzam el a magam keresetlenségével, hogy miért övezi közutálat a regimentnyi nickedet.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 16:48:04

@panelburzsuj:
Akkor meg miért keresi a "független, értékorientált médiát" és a "médiaképes civil szférát"?!
(-csak nem elfelejtette, hogy hová dugták?:)

márta)) 2011.07.17. 16:50:07

Nahát, nahát, nem csoda, hogy megjegyzik egyesek, többet vannak néha a poszton mások.
Hiszen ilyen a magyar. Előbb semmi nem jó változást akar. Aztán ha nem jön be sirnak, zokognak.
No. és az irigység, a hatalmas irigység. az sem elhanyagolható.
(tisztelet a kivételnek, ha van egyáltalán)

:))

unionist 2011.07.17. 16:53:24

@török gábor:
oké, de látod, hogy azok az elvek, amit vallasz - legalábbis is a - konszenzushoz kevesek. nem elég azt mondani, hogy amíg nincsenek betiltva a pártok addig a rendszer demokratikus. akkor ugyanis azt mondod: van a demokrácia (amikor van bla, bla, bla), és van a katonai diktatúra (amikor nincs bla, bla, bla). tehát éppen abból a primitív 0-1 gondolkodásból indulsz ki, amit előzetesen el akarsz kerülni.

jjulie 2011.07.17. 16:54:23

@xsasha:

vasárnapi leütésekért dupla pénz kapsz jóskapista?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 16:55:39

@panelburzsuj: "Ne várj tőle bibói mélyszántást."
off
Az én kedvencem az, aki úgy "méllyenszántó", hogy egyben "magasröptű" is.
(kb. mint ha traktor helyett minimum helikopterrel húzná az ekét:)

márta)) 2011.07.17. 16:57:28

@panelburzsuj:

Ird le nyugodtan. Sok mindent irtatok már.
Még isteni szerencse, hogy csak itt van közutálat.
Elolvastad ugye? hogy a "szabadságomat" kérem vissza.

2011.07.17. 16:57:32

@xsasha: hát, én elfogadom, Te nem az enyémet...

panelburzsuj 2011.07.17. 16:58:48

@2. e-képviselő:

Talán valami elvetélt skribler, aki "saját alkotói önértékén" a kutyának se kell. Csak bércsahosként.

márta)) 2011.07.17. 16:59:45

@panelburzsuj:
Figyelj drágaságom. Ha én utálok valakit nem követem mindenhova a neten!
És most itt fejezd be ha kérhetlek.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:01:35

@márta)):

Követ a radai rossebb téged.

márta)) 2011.07.17. 17:02:26

@panelburzsuj:
Figyelj. keresetlen szavakat a legnagyobb vadparaszt is talál.

márta)) 2011.07.17. 17:05:19

@panelburzsuj:
Ezt meg hol tanultad.? Az nem követ szerencsére.
Most itt fejezd be. Irtam már.

márta)) 2011.07.17. 17:07:29

@panelburzsuj:
Figyelj drágaságom, már ezért megérte itt lennem. Irsz még ilyeneket, és egyre csak szebb leszek.
Ne légy ideges. Ha elmegyek meg sirsz. tudom.
:))))

2011.07.17. 17:09:25

@panelburzsuj: porfelhő x-dik mutánsa, ne törődj vele!:)

unionist 2011.07.17. 17:09:41

@xsasha:
pistám, igazad van ebben. csak kormányzáshoz ez a világmagyarázat is kevés.

xsasha 2011.07.17. 17:10:03

@Letícia:
Tudod, ezzel az a probléma, hogy épp az imént bigottoztál le. Így nem túl hiteles az, ahová pozicionálod magad.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:12:01

@márta)):

Talán pont ez a baj veled: bárkiből képes vagy kihozni a vadparasztot a szívóskodásoddal. Addig nyafogsz, illegsz, tolakodsz, míg valaki le nem kever egy derakas maflást.

Akkor tíz percig boldog vagy. Aztán megint kezdődik minden előlről.

Egy idő után minden türelmet, együttérzést, szánalmat kiirtasz.

De ha te a belégrúgásra játszol, nincs okod panaszra: ezen az úton igazán sikeres vagy.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:13:12

@Letícia:

Tényleg? Ki gondolta volna?

márta)) 2011.07.17. 17:13:19

@Letícia:

mutánsa," Te az vagy?

:)))))

2011.07.17. 17:15:54

@xsasha: neked akkor lennék hiteles, ha azt mondanám ennél a fidesznél nincs jobb és Orbán az igazi király!:P

xsasha 2011.07.17. 17:16:16

@jjulie:
Te ijjen ócsó vagy?
Nekem háromszoros gázsit adnak.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:21:44

@Letícia:

(Egyébként ha kötelezően választanom kéne, még mindig mindig inkább a fellegekkel enyelegnék nyolcórában, mint a szásaféle "szofisztikált politikaértőkkel". Mert az afféle betegesen görcsös önigazolási kényszerben már tényleg nincs egy szikra emberi sem.)

márta)) 2011.07.17. 17:23:46

@panelburzsuj:
Te magadnál vagy? Jól vagy?
Feljövök a posztra, mindegy mit irok. valamelyikőtök biztosan "belémköt". Nem vetted észre?
Nem is tudok a posztra figyelni, mert az első komment után már kapom is a sarazást!!!
Nem csak most. már egy éve.
Vedd már észre magad!!!!
Miből gondolod, mi jogosit fel arra, hogy a kurvától, kezdve mindennek elmondtatok már.
Menj a fenébe és másokkal szórakozzál.
Van itt menyecske a poszton elég. " Vasalt csirke is akad közöttük. "
Fejezd be, de nagyon gyorsan.!!!!
Mit képzelsz, ki vagy te. Tudod nick név mögül (kicsit is kulturált ember) olyanokat irogat, amit a másik szemébe is mondana.
Nézz a tükörbe és kérdezd magadtól, hogy valóban ez vagy e.
És ha igen, hát, akkor nincs is mit irnom.

Nem szeretném, ha ezután akármelyikőtök, követne más blogokon, úgy mint eddig, ahogy nálatok trendi volt.

Szégyeld magad, hogy addig szórakozol, mig a Török Gábornak ilyeneket nem kell olvasni a saját blogján.
De nem fogom hagyni magam, az már a multé.
Ezzel be is fejeztem a veletek való kommunikációt.
Érted?!!!!

Ralph Cifaretto 2011.07.17. 17:24:00

Erre mondják, csak az ÖKÖR következetes.

xsasha 2011.07.17. 17:26:55

@Letícia:
Ne nekem akarj hitelesnek lenni, hanem önmagadnak. Tőlem függetlenül hiteltelen az, amit írsz az elfogadásról.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:28:21

@márta)):

Értem.

De hinni csak akkor fogom, ha látom is a befejezést.

márta)) 2011.07.17. 17:31:38

@panelburzsuj:
El ne képzeld, hogy megfutamodom.

panelburzsuj 2011.07.17. 17:33:39

@márta)):

Helyesen látod: ahhoz az én fantáziám gyönge ... :)

márta)) 2011.07.17. 17:34:17

@panelburzsuj:
Mit értesz te. Semmit. Még azt sem érted, amit kérdezel.
Mit ártottam én neked? hm?!

unionist 2011.07.17. 17:34:31

@márta)):
oké, de gondold azt, hogy ez egy kellemes dagonyázás.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 17:37:51

@xsasha: Oldalfüggetlenül, kéz a kézben!

(NCA, CÖF)

Apropó, ma dél körül láttam két médiaképes civilt!
Az egyiket Dörner György, a másikat Trokán Péter alakította ;)
- bár az igaz, hogy nem "független, értékorientált médiában" ;(

2011.07.17. 17:40:58

@xsasha: jaaajjjjjjjjjjjj, de fáj ez nekem! Ne bölcselkedj, nem áll jól neked...a fene akar másnak megfelelni!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 17:45:16

@panelburzsuj: - Hááát, egy ilyen "márta" szerelmétől én is tartanék:
"DB SM
Férfi, 71
Magyarország"
- bár amíg még csak plátói, egye fene... 8Đ

2011.07.17. 17:51:31

@2. e-képviselő: főleg ha van belőle vagy 8 variáns más nicknéven. :)

panelburzsuj 2011.07.17. 17:54:03

@2. e-képviselő:

Az adat csak adat.

Te csak átfutóbolond vagy itt, ezért nem ismerheted mélységeikben a legtutibb jeleket: ahogy itt néhány nick időről időre elkezd utálkozni, fújni, áskálódni egymásra - azok csak valódi nők lehetnek ...

xsasha 2011.07.17. 17:55:32

@Letícia:
Nem tudom, mire mégy a minősítgetésekkel. Nem kell nagy bölcsesség ahhoz, hogy lássa az ember, némileg ellentmondásos a szöveged és a viselkedésed.
Ráadásul amikor konkrétumokat írok le neked, mint pl. a médiatörvényes médiahiszti, akkor afelett szépen átlibbensz, és a személyemmel kezdesz foglalkozni.

2011.07.17. 18:06:27

@xsasha: miután megfojtották a médiát a médiatörvénnyel, a médiától kirúgják az embereket- én ezzel sajnos napról napra szembesülök - , az emberek félnek, és akkor Te itt azt kérdezed komolyan és felelősségteljesen, hogy miért a politikát okoljuk? Azokat, akik ezt a seggnyalást elvárják sőt az a természetes nekik? Te ezt nem látod? Neked nem beszédes a poszt címe, hogy "Állás, ülés, pont"? Semmi asszociáció?

És igen személyeskedem, kapj magadhoz, mert tényleg olyan vagy, mint egy gép. Egyetértek panelburzsujjal ebben.

2011.07.17. 18:09:42

@Hepci: a "körültekintő fidesz" 10 pontos, köszönjük!:)))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 18:16:58

@panelburzsuj: - jogos a bőgés, már futok is tova...
(Én túllépek e mai kocsmán:
- az étteremig és tovább... ;)

ssi 2011.07.17. 18:32:01

@xsasha:

tehát: én évek óta el tudnám fogadni, hogy minden párt annyi %-os legyen a parlamentben, amennyit ténylegesen kapott a választáson, mert ..
- reálisan tükrözné a választói akaratot
- talán jobban ösztönözné a választókat a szavazásra
- s a győztes párt(ok) lehetnek elbizakodtak .. de csak valóságosan

részletnek pl.
"Szimba 2011.07.17. 15:32:55
@xsasha:
..
Ha politikust szidunk, akkor egyúttal az egész országot is bíráljuk. Ha már ott tartanánk, hogy egy korrupt, vagy hozzá nem értő politikust menesztene a választókörzete, a pártja, akkor jóval előrébb lennénk. Ha pedig meg sem választanánk, mert lenne helyette Másik:-)), akkor ..., no, azt már el sem tudom képzelni:-) " - pedig el lehet :-)

@Letícia: @panelburzsuj: részemről nem öncélú, s még érte is, s nem ellene

unionist 2011.07.17. 18:41:56

@panelburzsuj:
török elvtelen pragmatikus. ha jól értem azt mondja: mindegy mik a szabályok az államot illetően. ez nem volna baj, ha török politikus lenne. ha én képviselő akarnék lenni, akkor biztos azt mondanám, amit törökgábor. aki nyerni akar annak mindegy, hogy egyfordulós, többfordulós, arányos, vagy többségi választás van. szerintem itt kezdődik a politikus. elsősorban nyerni akar. a politológus meg ott, hogy azt mondja: egyáltalán nem mindegy, hogy ezek a rendszerek milyenek.

a tippem az, hogy ez a kombó szolgálja közjót:
-- állam: listás (arányos), egyfordulós
-- régió: egyéni (többségi), többfordulós (előválasztások vannak)
-- város: listás (arányos), többfordulós (előválasztások vannak)
-- unió: egyéni (többségi), egyfordulós
képes volnék persze valami magyarázatot fűzni ezekhez.

ha beiratkoznék a corvinusra, akkor valószínűleg én lennék az első hallgató, akit onnan kirúgnak. nem tudnék olyan magyar politológust mondani, akinél eséllyel mennék át egy szigorlaton. és azt hiszem ez igaz az emberiség felére. aki nálam okosabb, vagy tisztességesebb. politikatudósnak is eleve csak a hülyék mennek, és a szélhámosok.

Terniak 2011.07.17. 18:43:53

@xsasha: hihi, kiemelkedő szakmai munka az EU-s elnökségben. Ez jó :-D....

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.07.17. 18:55:44

Korábban már én is írtam a választási rendszer tervezetéről. Nagyrészt hasonló gondolatokat fogalmaztam meg én is. Csak a visszaemlékezés helyett én a két alaptípus előnyeit és hátrányait mutattam be. Mondom ezt azoknak, akik most pl. az arányos rendszer mellett kardoskodnak :)
leviathan.blog.hu/2011/07/12/semleges_valasztasi_torveny

xsasha 2011.07.17. 19:20:43

@manyike:
Aztán a választókörzet mi alapján döntene a politikusok között? Ki mondja meg, hogy hozzáértő-e?

maskep 2011.07.17. 19:22:26

1990.-ben a mostani választási rendszer aránytalanságára az volt az indok, hogy ha arányos lenne a választási rendszer (vagyis:. nagyjából a szavazati aránynak megfelelő lenne a mandátum-arány), ez egy fiatal demokráciát esetleg kormányozhatatlanná tehet. Ezért alakult ki ez a súlyozott szisztéma, ami kb. 30%-os szavazat esetében többséget, kb. 50% esetén kétharmados többséget eredményez. Továbbá, limitálni kellett valahogy a kis pártok frakcióinak a számát, nehogy a kormányzati többséghez szükséges koalíciós tagságukkal zsarolni tudják az egész kormányt. E célból vezették be előbb a 4%-os, majd az 5%-os küszöböt (ez utóbbit már inkább pártpolitikai célzattal), mint ahogy a frakció-alakításhoz szükséges képviselők száma is emiatt lett meghatározva.

(Mellékesen megemlíteném: A választási rendszer megváltoztatására több kezdeményezés is történt. Török Gábor az egyiket említette. De az első Orbán-kormány, a Több, mint kormányváltás idején merült fel az is, hogy immár a Fidesz-Magyar Polgári Párt befejezte a rendszerváltást, az átmeneti időszaknak vége, és ideje volna az immár érett demokráciának arányos választási rendszerre áttérni.)

Érdekes, hogy kizárólag a rendszerváltás idején megalkotott választási szisztéma volt mentes direkt pártpolitikai lenyomatoktól, és azt a célt érte el, amit megfogalmazott. Ezt követően minden hozzányúlás a bármikori rendszerhez közvetlen pártpolitikai érdekből történt, és mindig a visszájára, a megalkotója ellen fordult. Horn Gyula idején. pl. pusztán presztízs-okokból szűnt meg a népszavazás részvételi érvényességi küszöbe, azaz összecsúszott az eredményességi küszöbbel. Mindezt azért, hogy a NATO-csatlakozást megerősítő díszlet-szavazás érvényes lehessen. Ez egyenesen vezetett a 300 Ft-os vizitdíj-népszavazáshoz...

A második Orbán-kormány a közjogi rendszert teljesen egyértelműen úgy igyekszik alakítani, hogy az általa a korábbi nyolc évben alkalmazott szabadság- és politikai-jogi visszaélések immár lehetetlenné váljanak. Ők csak tudják, hogy hogyan nyírták ki az előző kormányt...

Egyetértek Török Gáborral: Semmilyen választási rendszer nem garantálja senkinek sem a győzelmét vagy vereségét. Ha autóversenyzős hasonlattal élhetek, csak magát a pályát, valamint a nevezési feltételeket. Hogy ki, hol, milyen feltételekkel indulhat, és végső soron ki, kik alkotják majd - a "Nagyok" mellett - és milyen arányban a következő országgyűléseket.

Emellett pedig a rendszer nem csak a formális szabályaiból áll, hanem a rendszert működtető személyektől, azok által gyakorlatilag követett szabályokból. És ez különösen olyankor értékelődik fel, mikor Szent Célok érdekében a szabályok kikerülése vagy megváltoztatása, vagyis önkényes alkalmazása egyre inkább elterjedt és a hatalom által jutalmazott gyakorlat.

De általánosságban mondhatom, hogy a csalókat, királyokat és diktátorokat általában elkergették vagy lefejezték (a diktátorokat inkább "falhoz állították") hosszú távon. Annak mértékében büntették, hogy mennyire büntette a vezető a népét: Kádárt például leváltották, Ceausescut felkoncolták.

Csakhogy, elég hosszú távon mindenki halott, én is...

6.Lenin 2011.07.17. 19:23:50

@inreallife:

"amíg az emberek nagy többsége bennük hisz, addig az összes választási rendszerben ők győznek,"

1 demokratikus választásnak, ez a lényege. a többségnek kell dönteni.

Minden pártnak megvan (?) a lehetősége, hogy meggyőzze a többséget.
Miért is kellene kivételezni 1 olyan pártot, aki elvárná, hogy a leendő szavazói tegyenek meg mindent, hogy ők pozíciókat nyerjenek?
Azonos elvek mentén politizáló pártok köthetnének a választás előtt tech, szövetséget. Adottak a lehetőségek, most is.

Vagy törvénnyel kellene biztosítani, hogy az esetleges 2/3-al rendelkező kormányon lévő pártok kötelesek létrehozni versenyképes ellenzéket, ha azok töketlenek ehhez?

Mókás lenne.

szerintem a megoldás nagyon egyszerű.

Kormányon, jól kell kormányozni, ellenzékben jobbat kell kitalálni, ígérni, ezt meggyőzően bizonyítani, a többi megy magától.

A hülyeség ellen pedig az eddig legjobban bevált módszer, a tanulás, ha lehetséges mások által elkövetett hibákból.

xsasha 2011.07.17. 19:25:53

@Teremszolga:
Bocs, de mintha a legkeményebb kritikák is ezt mondták volna. Conh-Bendit is erről fecserészet, ha jól emléxem, a skizofrén magyar elnökség.

panelburzsuj 2011.07.17. 19:29:05

@xsasha:

Oké, menjünk le elemibe: a képviselőség mióta van hozzáértéshez kötve egy magát képviseleti demokráciának tartó rendszerben?

Vagy már az aki választ, az választható alapelvet is fölülírta valami közelebbről meg nem nevezhető "élcsapat"?

Persze "pragmatikus" élcsapat. Aki megsúgja, hogy elvekért nem adnak a boltban kenyeret, ugye elvtársak? ...

(Ne várj tőlem korrekt hozzáállást. Szeméthez szemét dukál. Úgy fair.)

Terniak 2011.07.17. 19:33:56

@xsasha: őszintén? Le*rom, hogy mit mondanak, hogy mit mond a sajtó, vagy egy politikus...A legkevésbé Cohn-Benditet tartom irányadónak (most akkor ő hivatkozási alap vagy sem? Kicsit olyan ez mint a jobboldali sajtó meg a nagy nyugati lapok viszonya: ha dicsérnek, tele van velük az egész jobboldali cselédsajtó, ha meg szapulnak, egyiket sem idézik, vagy a hitelességüket megkérdőjelezik)

Csodálkoztam is, hogy milyen nagy egyetértés alakult ki itt a szakmai sikeresség körében - én azért óvakodnék a nagy szavaktól...

@6.Lenin: "ellenzékben jobbat kell kitalálni, ígérni, ezt meggyőzően bizonyítani" - az elméletedet nem igazán igazolja a 2010-es választási eredmény. Kicsit erős túlzás az eddigiek alapján azt állítani, hogy a FIDESZ valami jobbat talált ki...Más kérdés, hogy a semmit nagyon jól tudták bizonygatni...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.07.17. 19:35:43

Vicces látni, hogy már akkor is micsoda levegőlapátolás ment a T. házban. Ráadásul az egyes politikai táborok szinte pont ugyanazokkal az érvekkel álltak elő akkor, mint ma, csak a szereposztás fordított.

A stílus viszont változott 17 év alatt. A derék képviselők még kifejezetten úriemberek voltak mostaniakhoz képest.

unionist 2011.07.17. 19:37:55

@manyike:
ez a rendszer a szocialista pártoknak kedvezne. arányaiban a legtöbb szavazatot szociális ígéretekkel lehet szerezni. ha nincs egyéni képviselet, akkor nem kell a választók szemébe nézni. ez a rendszer kedvez a mindenkori pártvezetésnek. a pártelnök kiválasztja néhány bizalmasát. őket igyekszik a lista elejére tenni. ha ez nem tetszik a többieknek, akkor alakítsanak új pártot. szervezzenek új listát.

egy ilyen rendszer középtávon azt eredményezné, hogy csak szocialista pártok vannak a parlamentben. beleértve a nemzeti szocialistákat is. akiknek a felvetéseit a szocik mindig meghallgatnák. de elmondanák, hogy a módszereik elfogadhatatlanok. mivel te szociálisan nem vagy érzéketlen, ezért ez a rendszer számodra elfogadható. mert a társadalom döntő többségének érdekét ez szolgálja.

de tedd fel a kérdést: egy ilyen rendszer szolgálja-e a kulturális célokat. ha valamiféle kulturális önkormányzatot akarunk, akkor ennek az ellenkezőjét kell csinálni. kulturális önkormányzathoz nem jó a lista. egyének kellenek, egyéniségek, személyiségek, akik egy választókörzetet hajlandóak képviselni pártoktól függetlenül. ez majdnem az ellenkezője annak, amiről az előbb megegyeztünk, hogy milyen jó listás rendszer.

de ugye pont az lenne jó, ha a szociális kérdéseket tárgyaló országgyűlés elválna a kulturális önkormányzattól. nyilván ez utóbbi már nem kedvezne a szocialistáknak. viszont kedvezne a konzervatívoknak. alighanem az iskolateremtő választanák meg mindenhol. ami a régiót kulturálisan felemelné.

tehát a helyzet az, hogy a különféle rendszerek különféle célokat szolgálnak. ezt nem látják be se a politikusok, se a politológusok. egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a rendszer. a különféle célokhoz különféle eszközök kellenek.

ezért találták ki európában legutoljára felvilágosodás korában, hogy a közhatalmat korlátozni kell. a hatalmi ágakat szétválasztani. csak még eddig senkinek sem sikerült nagyon pontosan leírni, hogy mindezt mégis pontosan hogyan kellene.

6.Lenin 2011.07.17. 19:46:00

@Teremszolga:

Nem tudod, hogy ki nyert 2010-ben?

Segítek, akik mást, a saját felfogásuk szerint jobbat ígértek.
Ezzel meggyőzték a szavazók többségét. Ezek tények.

az eredményét pedig meglátjuk 2014-ben (vagy 2012 tavaszán, nyarán)

Az ellenzéknek nem tetszik, ez természetes, hiszen elvesztették a választást.

adott a lehetőség, most nekik kell jobbat ígérni, kitalálni és erről meggyőzni a választókat. Sikeres munka esetén ők nyerik majd a következő választást.
Az, hogy egyes személyek, csoportok hogyan is értékelik az eddigi, vagy az előttünk lévő eredményeket, jelenleg nyazsgem.
Majd a többség a következő választáson eldönti.

Ötletelni lehet, lásd Karácsony, legalább vidámabban telik a hátralévő idő.

jjulie 2011.07.17. 19:48:12

@xsasha:

te mint orbániai szagértő: igaz lehet a rokonságról szóló pletyka a kancsal matolcsy és a nyilas képviselő testvérpár, matolcsy mátyás és tamás között, mégpedig úgy hogy a mátyás unokája?

Terniak 2011.07.17. 19:57:35

@6.Lenin: mi is pontosan az a jobb, amit a FIDESZ kitalált? a lózungoktól kímélj, azt már eleget hallottuk...

unionist 2011.07.17. 20:07:13

@Teremszolga:
üres deklarációk vannak. a roma stratégia az, hogy majd kidolgozzák a roma stratégiát. amúgy a széll-terv is üres deklarációkból áll. pontosan senki sem tudja, hogy miből lesznek a megtakarítások. így ötletelés folyik, hogy honnan kellene pénzt elvenni. és nagyjából ott tartanak, mint amikor a szocik be akarták vezetni a kravátli adót. ami giccses adóztassuk meg. ki dönti el. majd felállítanak egy bizottságot. kiderült, hogy ezek sehogy se lesznek jók.

rockjano 2011.07.17. 20:20:49

Azért csönben megjegyezném hogy az önkormányzati választás nem ugyan az mint az országos. Más szint, más fontosság más érdekek.

Az önkormányzatinál tényleg okkal sok a két forduló.

Az országosnál ez alapvető különbség az eddigiekhez képest

Ez a kispártokat belekényszeríti koalíciókba ezzel sajnos megöli őket (mert a kormányzás során az érdekérvényesítő képességük nagyon szűkös lesz) ez viszont a rétegérdekek érvényesítését teszi szinte lehetetlenné.

Én a listás választás híve vagyok úgyis senki nem ismeri a helyi képviselőjét és soha nem is látta a többség, úgyis pártszimpátia alapján dőlnek el az egyéni helyek is. Sőt mostmár az önkormányzati helyek is mert kihaltak a pártállami helyi potentátok.

Ennél őszintébb lenne egy listás választás 5%-os küszöbbel, nem lenne több párt mint ma úgysem.

6.Lenin 2011.07.17. 20:22:49

@Teremszolga:

Nem hinném, hogy nekem most meg kellene védeni a Fidesz választási programját. Nem is erről írtam eddig.

1) 2010-ben volt 1 adott helyzet, talán ezt nem kell részleteznem. Az előtte regnáló kormányoknak hála.

2) az előtte történt kormányzati kudarcokat követően kialakult 1 elég jelentős kormányváltó hangulat.

3) az első kettőből adódó helyzetre egyedül a Fidesz adott olyan válaszokat, amikkel meggyőzte a választani szándékozók többségét. Megnyerte a választásokat.

4) amiket a választások előtt hangoztatott, azokat az eddigiek szerint végre is hajtja. Látszólag mindent a saját terveik szerint végeznek.

5) voltak/vannak eltérések, igen, hiszen szinte naponta változik a világgazdaság is. Ebben, bárki lenne kormányon követnie kellene a változásokat.

6) hosszútávú terveket ígért a Fidesz amiknek az eredményei/eredménytelensége szintén csak hosszabb távon lesz értékelhető.

7) az ellenzék eddigi tevékenysége, mindent másként ítél, érthető, talán elfogadható is lenne, ha mutatkoznának ennek eredményei.

8) az ellenzék eddigi tevékenysége, eredményesnek semmiképpen nem értékelhető, hiszen nem tudtak meggyőző kormányváltó közhangulatot előidézni. Csak ezen keresztül lehetne mérni az ő tevékenységüket.

9) az, hogy közben alig érezhető zajjal jár az eddigi ellenzék
tevékenysége, azt nekik kellene talán most már komolyabban elemezni.

10) a hatalmon lévő kormány, komoly érdeksérelmeket okozott eddig, különböző csoportoknak, hát ez a szakma ezzel jár. Az ellene indított ellenakciók eddig elég gyatrának látszanak.

Az igazi értékelést majd meglátjuk a következő választásokon.

Bocs, ha mást vártál.

panelburzsuj 2011.07.17. 20:29:33

@6.Lenin:

2,7 millió légy nem tévedhet.

Originál lenini (bolsevik) érvelés.

jjulie 2011.07.17. 20:30:57

@6.Lenin:

attól hogy pontokba szedted, még mindig csak elektronikus szemét

te mint másik orbániai: igaz a matolcsy féle nyilas rokonság?

panelburzsuj 2011.07.17. 20:33:49

"A forradalmi demokrácia gondolata egy, a terror által fenntartott totalitárius államé, ahol külső bírája nem lehet a cselekedeteknek, hiszen a hatalom forrása csakis a nemzetállamban magában található, a szekuláris vallás pedig ugyanezen alapokból táplálkozik. A transzcendens mércékkel leszámoló politikai teokrácia tehát a szekuláris Leviatán-
állam, ahol az egyének a kollektív létező egyszerű alkotórészeivé válnak, és nem formálhatnak jogot az ellenállásra, bármit tegyen is a hatalom – hiszen a hatalom ők
maguk. A hatalom természetesen jogosult a teljes körű kontrollra, az egész társadalom egy hatalmas gyárrá kell hogy alakuljon, egyenlő munkával és egyenlő fizetéssel, ahogyan
Bentham (Panopticon) és Lenin (Állam és forradalom) remélték. E látomásban az egyénnek két választása van, vagy „behódol, vagy öngyilkos lesz”."

matroid 2011.07.17. 20:34:33

azt hiszem, tobbet ide nem jovok. meg mit kell csinalnia a fidesznek, hogy egy "fuggetlen" politologus azt mondja, hogy ez mar nem fer bele a demokracia kereteibe.
en olyan cinizmust erzek a szerzo irasaiban, mint a fidesz kommunikaciojaban. mintha a demokracia arrol szolna, hogy a gyoztesnek szinte mindent szabad!
jo lenne, ha a torok gabor felek is vegre kimondanak, hogy barmekkora is legyen egy part tobbsege, vannak dolgok amiket nem lephetnek meg konszenzus nelkul. kulonben csak papiron marad a demokracia demokracia. ha ezt a szerzo nem erzekeli, akkor helyeben uj allast keresnek magamnak! mondjuk fidesz szovivoit. figyelmebe ajanlom az eheti ÉS-t. ott nagyon intelligensen le van irva, hogy miert nem is demokratikus part a fidesz.

6.Lenin 2011.07.17. 20:35:46

@panelburzsuj:

Ez, így elsőre kicsit bárgyú érvelésnek tűnik. Próbálkozzál még 1 kicsit. Én mindig bíztam benned. Talán többre is képes lennél.

Nem ismerem a legyek érvelési technikáit. Elfogadom, ha ebben nagyobb ismeretséggel bírsz.

jjulie 2011.07.17. 20:41:02

@6.Lenin:

igaz hogy az orbán kancsal kétszeres minisztere nyilas unoka, olyan nyilasé akit símán kiadtak az amik?

6.Lenin 2011.07.17. 20:44:41

@jjulie:

Kedvesem, amennyiben a Fidesz helyében beleesnék abba a hibába, hogy rajtad keresztű ítélném meg a ballib oldal szellemi képességeit, én sem lennék beszarva attól a gondolattól, hogy választást veszíthetnék a következő 50 évben.

remélem tévedek, talán figyelmesebbek. Engem meg nem zavar az írói tevékenységed.

lüke 2011.07.17. 20:44:51

te jó ég ! mi van itt
hüljetek:)

megszűnt 2011.07.17. 20:49:40

@török gábor:
Ha átvesszük az angol modellt, akkor nem lesz töredékszavazat. A győztes mindent visz! Maximum két-három párt jut be, bebetonozott rendszer, kialakul egy politikai elit.

Németországban van töredék/ listás szavazat és szintén egyfordulós. Itt a választók százalékos szavazata tükröződik vissza arányosan a kiosztott mandátumok számával.

Tehát a németeknél 6-7 párt is bejuthat a Parlamentbe és van egy jól működő demokráciájuk. Koalíció általában négy évente változik. Bebetonozásra nincs lehetőség.

Én erre helyezném a hangsúlyt és nem is az egy- vagy kétfordulós választásra. Lesz-e töredékszavazat? Ha igen, milyen mértékű?

Eddig fele-fele arányban oszlott meg a mandátumok száma a töredék- és listás szavazatok miatt.

jjulie 2011.07.17. 20:50:23

@6.Lenin:

tényleg ne ess abba a hibába, hogy engem az orbániai nyelvben használatos ballib kategóriába sorolj

viszont amíg te, az aszékelyek vagy a szása véditek az orbányt, addíg nyugodt vagyok, nem tévedtem, szar az egész

panelburzsuj 2011.07.17. 20:53:55

@lüke:

Hideg vérrel gyilkolok! ... :)

6.Lenin 2011.07.17. 20:57:52

@panelburzsuj:

"állam, ahol az egyének a kollektív létező egyszerű alkotórészeivé válnak, és nem formálhatnak jogot az ellenállásra, bármit tegyen is a hatalom "

Létezik ellenzéki média, volt 1 bohocforradalom, tüntetések.
Nem sikerült ezekkel kormányváltó hangulatot előidézni?
Megvolt a lehetőség, most is megvan.

Talán én kísérjelek el 1 kuplerájba, hogy legyen némi örömöd.
Egyedül nem megy?

A tehetetlenség akkor is az marad, ha bárkitől idézel, bármilyen szinten.

tudni kell felmérni a valós körülményeket és nem másokra kenni a saját tehetetlenséget.
Minden lehetőség megvan ennek a kormánynak a leváltására is, csak a hogyant kellene tudni, és nem töketlenkedni.

De ez legyen a te ügyed. Üres fröcsögés, meg szart ér.

inreallife 2011.07.17. 20:58:57

index.hu/belfold/2011/07/17/gyongyospata/

megvolt a választás, nem a cigányok nyertek....

jjulie 2011.07.17. 20:59:58

@6.Lenin:

neked is nyilas rokonságod van?

lüke 2011.07.17. 21:00:18

@panelburzsuj: :)
csak nem iszol annyit ,mint TC

inreallife 2011.07.17. 21:02:12

@2. e-képviselő: kamu duma, nem valaki ellen, hanem valaki mellett tesszük le a voksunkat. tehát a 40%-os jelölt nyer, a másik kettőt nem tudott annyi szavazót maga mellé állítani.

2011.07.17. 21:02:39

@Teremszolga: hiába na, a hívők szemében a gerenda is semmi, míg a másokéba a szálka is erdő..:S Erre vannak kondicionálva na, Pavlov vagy Cipolla sehol sincs a fideszhez képest...:(((

megszűnt 2011.07.17. 21:05:51

@6.Lenin:
Egyáltalán nem lesz lehetősége.

2014-től 185 képviselőnek nem lesz munkája a Parlamenten belül, ezért a Fidesz érdeke, hogy a törvényeket úgy változtassa meg, hogy minimalizálja a veszteségeit.

Nem?

dzsaszper 2011.07.17. 21:06:39

Szerény véleményem szerint a fidesz őrültséget készül művelni a választási szabályokkal.

Nem azért, mert a demokráciát szüntetné meg. Hanem azért, mert elfelejtik a népi bölcsességet arról, aki vermet ás...
Csak idő kérdése, hogy mikor verik a fejüket a falba hogy hogy lehettek képesek ilyen szabályokat bevezetni... És amiket művelnek, lehet hogy ez elég hamar lesz...

Pl. a legtöbb református akivel beszéltem az elmúlt napokban, osztozik azon érzésemen, hogy ég a pofámról a bőr a pünkösdi, adventista, metodista stb. testvérek előtt...

2011.07.17. 21:08:06

@knausz: és ezzel milyen versenyhelyzetet teremet...látjuk lassan a törésvonalakat...juj de izgi lesz!

6.Lenin 2011.07.17. 21:09:06

@jjulie:

Úristen, honnan a toszból veszed, hogy Orbánt védem?

Kit védjek? az LMP-t, a technikai koalíciójával?

A széteső félben lévő MSZP-t?
1 rasszista Jobbikot?

A gyalogkakukk TÉ-át?

Mondjál már valami értelmeset is jjulie.

Ez az egész fidesz, orbán fikázás minden elfogadható alternatíva felkínálűása nélkül 1 üres szarlapátolás.

Ez lenne a követendő cél? Vagy az, ami elmúlt? amiért itt tartunk most?

Mutasd a fényt nekünk vakoknak, áruld már el a titkot végre!

Így semmit nem ér,amiket irkálsz! Érted egyáltalán, mi is történik Mo-on?

Csináljon már valaki valami értelmeset, ha ez nem jó, ne csak fröcsögjön, mert így ez csak üres duma.

Próbáld már felfogni, miről is írok itt néha.

2011.07.17. 21:09:13

@Letícia: teremtett...elnézést...

dzsaszper 2011.07.17. 21:10:52

Ami pedig az állandó "üléspont határozza meg az álláspontot" helyzetet illeti -- a cím elég egyértelműen erre utal -- az a szomorú, hogy a pártok kb. az orrukig látnak. Ássák is a vermeket egymásnak, amibe aztán saját maguk esnek bele...

Matematikára ezt úgy fordítanám le, hogy a mohó-algortimus (greedy algorithm) a problémák nagyon szűk körén optimális vagy közel optimális. Kicsit is bonyolultabb problmák esetében a pillanatnyi haszonért könnyen olyan pozícióba navigál, ahonnan csak nagy veszteségek árán van kiút...

1994 óta mifelénk szinte minden párt előszeretettel a mohó algoritmust alkalmazza. Meg is látszik az országon.

panelburzsuj 2011.07.17. 21:11:04

@6.Lenin:

A légylélektani tudatlanságodat kívántam enyhíteni. Saját kérésedre.

Az akut hatalomrajongásoddal nem tudok mit kezdeni. Az idézet nem Fideszkormányról meg azokkal szemben hepciáskodókról szólt.

megszűnt 2011.07.17. 21:16:26

Szerintem a Fidesz úgy eltünteti a töredékszavazat-rendszert, mint a pinty.

Másik: A választási régiókat át kell rajzolni a Fidesznek.

A XIII. kerületet szétdarabolja, és nem adja meg a lehetőséget az MSZP-nek, hogy az utolsó fellegvárát megtartsa.

Mekkora lehetősége lesz bejutni az MSZP-nek úgy, hogy a Parlament létszáma csökken és ilyen feltételek mellett?

jjulie 2011.07.17. 21:16:56

@6.Lenin:

a fideszfikatermelődés az egészséges immunrendszer egészséges reakciója, te meg az ikszelőtanfolyami végzettségeddel ne szemetelj ide, ballagj vissza a négycsöcsübe, szemetelj ott

2011.07.17. 21:17:50

@knausz: Jaj ne!!! Én jól érzem magam itten így..:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 21:19:57

@jjulie: gondolom, neked is jólesik ilyeneket verbálfingani estefelé, egy ily meleg napon.

6.Lenin 2011.07.17. 21:22:41

@knausz:

Drága Knausz!

Tök mindegy, mire készül a Fidesz, ha 2014-re olyan hangulatot idéznek elő a jelenlegi és az esetlegesen addig megalakuló ellenzéki pártok, civil szervezetek, hogy orbánostól, szijjártóstól kezdve, elsöprik őket.

Nem érted a lényeget?

A 8 millió választópolgár fog dönteni és az fog nyerni, akik ebből a legtöbbet KÉPESEK meggyőzni.

Mindenkinek, a jelenlegi és a megalakulandó pártoknak is megvannak ezek a lehetőségek.

Amennyiben igaz, hogy a Fidesz jelenlegi tábora kicsi, óriási lehetősége van az ellenzéknek a győzelemre.

Könyörgöm, valami értelmeset már, ne egymás gyalázása, megalázása legyen az egyetlen eszköz.
Ez nulla.

panelburzsuj 2011.07.17. 21:23:06

@dzsaszper:

Nem csak a reformátusok bujkálhatnak most egy darabig a szégyen elől ...

Szuhánszky Gábor nevére kerestem ("kisegyháziként" őt ismerem legjobban), és mibe botlok tavalyelőttről?

www.evangelikus.hu/teologia/a-vallasi-antidiszkriminacio-teologiai-forrasairol-vallottak-a-konferencia-resztvevoi-i.i

teevee 2011.07.17. 21:23:29

@xsasha: "A média és a ballib kapcsolatain keresztül gyakorlatilag teljesen megfúrták Magyarország EU-elnökségét, és csak a kiemelkedő szakmai munka miatt nem fulladt az botrányba. A média olyan erővel szállt szembe a kormánnyal, amit álmomban sem képzeltem, és te azt állítod, hogy senki nem mer velük szembemenni?"
Jól veszem ki a szavaidból, hogy a mai magyarországi médiaszabadság bizonyítéka a _külföldi_ sajtóban mutatkozik? :D

És azt mondták Rád, hogy bigott ... Ez nem volt szép! Személyeskedni, minősíteni, nahát. Pláne, olyan valakivel, aki ilyet sohasohasoha nem tesz...

megszűnt 2011.07.17. 21:24:36

@Letícia:
2014-től kevesebb a Parlament létszáma (elfogadták!), tehát kötelesek csökkenteni az egyéni körzetek számát.

Mivel Pest lakossága csökken, ezért a csökkentés nagyobb mértékben érinti majd a budapesti képviselők számát.

Figyelj! A vidékre helyeződik a hangsúly. Milyen szavazóbázisa van az MSZP-nek és az LMP-nek vidéken?

LMP meg sem közelíti a parlamenti bejutás küszöbét vidéken.

jjulie 2011.07.17. 21:24:55

@Hepci:

hol muzsikáltál eddig tücsköm, tudod azt a nótát, hogy sárga a csikó?

örökölsz audit?

bebe tv 2011.07.17. 21:24:59

@manyike: Van benne logika de az Áder úgy gondolta, hogyha indul mondjuk 4 párt egy körzetben és a fidesz kap pl.38,5 %-t a többi 3 meg osztozik a maradék???? 62,5 %-on, akkor az ő emberük bekerül a többi meg mehet Pécs B-ből a Pécs Á-ba.
Gondolj bele, hogy 62,5 % hallani sem akart a fideszről és mégis az balekjuk a nyerő.
Engem személy szerint megdöbbent ez az ortodox kommunista logika. Mintha Joszip Viszárojevics Sztálin támadt volna fel . Még hogy jobboldaliak? Egy nagy szart.
Fog ez a bamba ország még nagyot nézni, de akkor már késő lesz. Mi a Pécs Á-nak kell nekünk minduntalan egy buzi elmebeteg diktátor ez egy kicsit nekem magas, vagy ennyire rengeteg hülye él ebben az országban?

2011.07.17. 21:27:46

@knausz: így van...vidéken semmi esélye sincs LMPnek. Nem is ismerik.

jjulie 2011.07.17. 21:29:09

@bebe tv:

ebben az országban mindig más a hibás

megszűnt 2011.07.17. 21:29:42

@6.Lenin:
"Amennyiben igaz, hogy a Fidesz jelenlegi tábora kicsi, óriási lehetősége van az ellenzéknek a győzelemre."

Ma a Parlamentben a Fidesz és a Jobbik 75% fölött vannak együtt. Ez a 75% most is ugyanígy szavazna.

A Jobbik nem fog átmenni baloldali koalícióba, így a maradék 25% (MDF, SZDSZ, civilek..) nem befolyásoló tényező, akár koalíciót kötnek egymással, akár nem.

panelburzsuj 2011.07.17. 21:31:32

@knausz:

Te mire tippeltél 1987-ben? Fidesz? MDF? SZDSZ?

:))

megszűnt 2011.07.17. 21:32:50

@Letícia:
Az MSZP-nek pedig vidéken olyan 15% a népszerűsége, ami ugyancsak csekély.

Nos? Ki marad a Parlamentben egy töredékszavat és átrajzolt térképű választás esetén?

tölgyes 2011.07.17. 21:34:03

Kedves Török Gábor!

Én csak felületesen futottam át az írását, de mintha hiányozna belőle egy fontos mozzanat: a választási rendszer kormánypárti (MSZP-SZDSZ)változtatási szándéka közvetlenül a választás előtt merült fel..:(

Ettől persze ez a mostani kezdeményezés lehet jó is rossz is.. Azt pedig nem tudni, hogy kinek lesz jó és kinek lesz rossz.. Lehet ez még nagyon rossza akár a fidesznek is, akár már 2014-ben is.

intimpista 2011.07.17. 21:34:55

@jjulie: ezzel mit is awkarsz mondani, te paraszt?

megszűnt 2011.07.17. 21:35:48

@panelburzsuj:
:):) csak az MDF volt meg, de nem pártszervezetként, hanem civil fórumként működött.

jjulie 2011.07.17. 21:39:59

@tölgyes:

nem "lehet" még nagyon rossz amit a fidesz csinál, hanem az mindig is az volt

az pedig hogy nekik mi jó ki a szart izgat az ikszelőtanfolyamotvégzetteken kívül? neked is megvan?

megszűnt 2011.07.17. 21:40:34

@tölgyes:
"Lehet ez még nagyon rossza akár a fidesznek is, akár már 2014-ben is. "

Tisztelt Tölgyes úr!

Az aktuális közvéleménykutatási eredmények alapján az új rendszer egyértelműen jó lesz a Fidesznek, mert a győztes mindent visz elvét fogja támogatni, mint az angol választási rendszer. Efelől ne legyen kétsége.

Üdvözlettel és szép estét kívánok!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 21:40:56

@jjulie: mi a helyzet H. Verával, büdösbogárka? Egész felhőraj várja kiábrándulásod.

intimpista 2011.07.17. 21:41:08

@bebe tv: sajnos, igazad van. évszázadok óta önállótlan, "idegen" hatalmak által pátyolgatott "nemzet" voltunk. Habsburg, török, stb. után eljött az indiai kisebbség ideje. De megérdemeljük. mert azt az ostoba magyart tényleg addig kell ütni, még lélegzik!!!!!!

panelburzsuj 2011.07.17. 21:41:59

@knausz:

És hol volt akkor Az MDF a kormányzás lehetőségéhez képest?

Sőt: hol volt saját első kormányfőjéhez képest? Meg az hozzá? :)

6.Lenin 2011.07.17. 21:42:08

@knausz:

Most igazat adok panelburzsujnak, ki a tosz tudja, mi lesz 2014-ben? Ki tudott és mit, 87-ben?

Sok mindenre lehet következtetni, de maradjunk mindig a valóság talaján.
Bármikor bekövetkezhet, sajnos 1 olyan válság, amelyik nem csak minket, de az egész unionak nevezett kócerájt is elsöpri.

Mi csak 1-et tehetőnk, hogy valóban teszünk is azért valamit, amit mi, az elveinknek, hitünknek megfelelően
jónak, vállalhatónak ítélünk.

Eredményt, csak kemény munkával lehet elérni, még ha az 1 ország tönkretétele is legyen, vagy 1 bank kirablása.

török gábor 2011.07.17. 21:43:38

@tölgyes: bizony, pár hónappal a választás előtt, pont mint tavaly a mostani kormánytöbbség: torokgaborelemez.blog.hu/2010/08/01/221_minden_a_fidesze_lesz

jjulie 2011.07.17. 21:43:54

@Hepci:

légyszi, a receptet: hogyan örököljünk hegedűt?

lüke 2011.07.17. 21:45:07

@panelburzsuj:
tizenöt évesen?
szerintem, a perecre:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 21:47:19

@jjulie: te gyökér nélkül bújtál ki a földből, mint a pingvinfingon megtelepedő penészgomba?
S mi tart még e bús hazában, ahelyett hogy elmennél a búsba?

jjulie 2011.07.17. 21:48:38

@intimpista:

akkor cigányozz egy egészségeset

panelburzsuj 2011.07.17. 21:51:59

@lüke:

Kinézek belőle annyit, hogy egy volna szócskát beillesszen a kérdésbe.

Sőt: még belőled is kinézem az absztraháló képesség ezen virtuóz fokát! :)

megszűnt 2011.07.17. 21:52:18

@panelburzsuj: @6.Lenin:

Csak az a párt tud nyerni 2014-ben, melynek hosszú távú stratégiája van.

2002-ben Fidesz létrehozta a Polgári Körök Mozgalmat és ennek a koordinátora Hende Csaba volt MDF-es képviselő, s munkája elismeréséül 2010-ben megkapta a honvédelmi tárcát.

Tehát nem véletlenül nyert, hanem építkezett és hosszú távra tervezett! Ez a stabil szavazótábor megvan és kb. 40 év az átlagéletkora és a biztos tábora így 20 évig meglesz.

Igazi vetélytársa a Fidesznek valójában csak Jobbik, mert az első szavazók (fiatalok) körében sikeresebb, mint a Fidesz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 21:53:07

@jjulie: no látod. Ezt megbeszéltük, büdösbogárka.

tölgyes 2011.07.17. 21:53:14

@knausz: Mint ahogy Angliában a rendszer működik..

teevee 2011.07.17. 21:55:04

@jjulie: Matolcsy tevékenységének megítélésében tök mindegy, hogy ki volt a nagyapja.

jjulie 2011.07.17. 21:58:13

@teevee:

a kérdés az volt, hogy az a nyilas volt e a nagyapja, a mátyás?

2011.07.17. 21:59:27

@knausz: nem tudom...őszintén. Gábor majd bejósolja..:D

xsasha 2011.07.17. 22:02:24

@teevee:
Nézd, nem csapom le a magas labdát, de inkább ne adj fel ilyeneket...
A "nem mernek szembeszállni" nevetségességére világítottam rá a nemzetközi színtérre is kiterjedő ellentámadással.
A sajtószabadságra valszeg az egyes újságok címlapjai is válasz:
nepszava.com/2011/01/magyarorszag/hasonlit-e-a-mediatorveny-angol-forditasa-a-magyar-szovegre.html

megszűnt 2011.07.17. 22:03:11

@Letícia:
Ezek a tények. Alapvetően nem változnak.

A véletleneknek gyakorlatilag semmi szerepe nincs a politikában, csak a hosszú távú stratégiának, úgy, mint privát életünkben.:)

panelburzsuj 2011.07.17. 22:03:48

@knausz:

A Polgári körökbe jó, ha ugyanannyi ember eljárt rendszeresen, mint amennyi a párt tagsága.

Továbba ne hagyd ki a képletből, hogy ellenzékként, tét nélkül mindig sokkal könnyebb vonzó légvárakat vetíteni az aktuális kományzatra morgolódók elé, mint fordítva.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.07.17. 22:05:13

@inreallife: "kamu duma, nem valaki ellen, hanem valaki mellett tesszük le a voksunkat. tehát a 40%-os jelölt nyer, a másik kettőt nem tudott annyi szavazót maga mellé állítani.
Bocs, de pont te fogalmaztál fordítva:
"akit a nép nem akar, az ne legyen a parlamentben"
- erre írtam azt, hogy de bizony MÉGIS az jut be, akit 60% "nem akar",
hiszen MÁST választott (volna:) helyette, másra szavazott, nem őrá.

Tehát igazad van: - nem valaki ellen tesszük le a voksunkat
ám épp ezért nem teljesülhet a kívánságod: - akit a nép nem akar, az ne legyen a parlamentben. :)

panelburzsuj 2011.07.17. 22:07:03

@knausz:

Anyám halálát talán egy-egy két napra, apámét egy órára se láttuk előre.

Persze stratégia rulez.

tölgyes 2011.07.17. 22:08:03

@török gábor:
Kedves Gábor!
Akkor elmondok Önnek egy másik történetet.. kicsi ügy, ezért még én is átlátom.

2006-ban az egyik kerületben az MSZP a jegyzővel összefogva módosította a választókerületi határokat. Ezt úgy csinálták, hogy azoknak a lakótelepeknek a szavazóit, ahol korábban mindig fölényes MSZP győzelem született átirányították olyan családi házas övezetbe, ahol korábban szoros volt a harc, de jobbára jobbos győzelem született..

A hír nem keltette fel érdemben a jogvédők figyelmét... Időközben azonban történt egy-két dolog, amit előre nem tudhattak:
1. Elhangzott az őszödi beszéd
2. A korábban már kétszer megválasztott MSZP polgármestertől Gyurcsányék meg akartak szabadulni, ezért beléptettek a pártba egy csomó X. kerületi tagot, akik leszavazták a polgármestert..így lett egy kisebb balhé..A polgármester és helyettese kilépett stb.

Következmény: épp a módosítások eredményeként minden egyéni kerületet a fidesz nyert meg...Pedig a MÓDOSÍTÁS OLYAN REMEK ÖTLETNEK LÁTSZOTT..:( Szerintem ezt csak ezzel a fenntartással lehet-érdemes szemlélni... Ha a választás demokratikus elveit nem sértik meg, akkor nincs igazán miről beszélni. győzni csak úgy lehet, ha valaki több szavazót tud megnyerni..
Én azt látom, hogy az ellenzék ezen agyal a legkevesebbet.

tölgyes 2011.07.17. 22:10:58

@knausz: Való igaz! A fidesz fő ereje a polgári körökben rejlet(ik) a kérdés az, hogy sikerül-e ezeket megőrizni a jövő érdekében. Nem egyszerű a dolog.

megszűnt 2011.07.17. 22:11:16

@panelburzsuj:
A Polgári Köröknek többszörös tagsága van, mint magának a Fidesznek, mert bárki lehet polgári körös, de Fidesz-tag csak ajánlattal lehet valaki.

Akciókat lehet csinálni közös ügyben, de ez pillanatnyi állapot, pillanatnyi érdek, hosszú távon egyetlen akció nem marad meg benned.

pl. akciós paradicsomból azonnal veszel 20 kilót, de aztán elfelejted, hiszen nem volt esemény az életedben, csak akkor.:)

2011.07.17. 22:14:47

@knausz: nincs szerepe a véletleneknek? De, szerintem van...:) Erre alapozni azonban tényleg annyira nem érdemes...:)

megszűnt 2011.07.17. 22:15:33

@tölgyes:
"sikerül-e ezeket megőrizni a jövő érdekében"

A polgári körök alapértékei: család, munka, vallásosság, kulturális igény és mivel ezek alappillérek egy ember életében, hosszú távon sem változnak.

Nyugodjék tehát meg!:)

tölgyes 2011.07.17. 22:17:40

@török gábor: Átfutottam az írását..Hangsúlyozva hozzá nem értésemet, most csak annyit tudok, hogy ez már összefüggött a választási rendszer egyszerűsítésével a politikai állások csökkentésével, ami nagy társadalmi támogatottságot élvezett.. Még talán a 2/3-ot megkapta volna.. de lehet, hogy a 4/5-döt is..:)

6.Lenin 2011.07.17. 22:18:18

@knausz:

A hosszútávú építkezésben 1-et értünk.

A Jobbikot, mint egyedüli nagy kormányozni is képes pártot, nehezen tudom elképzelni. Amennyiben azt is figyelembe vesszük, a Fideszre nehezedő külső nyomás mekkora, csak hasonló körülményeket is jósolva a Jobbiknak, az ő kormányzásukat szinte az elképzelhetetlen kategóriába tudom csak sorolni.
Mondjuk 1 világméretű iszlám előretörés sokat lökne rajtuk, de még azt is 1 kicsit későbbre tologatom.

Mondjuk végső esetben, 1 Fidesz-Jobbik szövetség, nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után, akár mint 1 könnyű álom, talán még elképzelhető is lenne.

Kétlem, hogy 2014-re olyan gazdasági önállóságot sikerülne megvalósítani, hogy a koki osztogatás örömét meg tudná a Fidesz osztani a Jobbikkal.
Persze mindez csak fantázia kérdése, jelenleg.

Én azt szeretném, ha 2014-ben nem visszavonni kellene mindent, hanem a hibákat kijavítva, gazdaságilag kissé megerősödve, sikerülne az országnak továbblépnie.
Tök mindegy, hogy ezt ki vezényli le.

tölgyes 2011.07.17. 22:18:53

@knausz: A család mint intézmény több ezer éves.. polgári körök azonban csak 2002 után alakulétak:)

panelburzsuj 2011.07.17. 22:19:03

@knausz:

A lehet(ne) meg a van nem ugyanaz az ág.

megszűnt 2011.07.17. 22:20:01

@panelburzsuj:
"Persze stratégia rulez. "

A szüleid megadtak minden dolgot, amire szükséged lehet (iskolába járattak, gondoskodtak rólad), tehát hosszú távú stratégiát dolgoztak ki.

Nemigaz?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 22:21:54

@jjulie: veled tömör kommunikációra törekszem.
Bevált.

graycivil 2011.07.17. 22:23:01

@Link Elek: Ebben a kontextusban a "győztes mindent visz", kivéve a tényleges hatalmi intézményrendszert.

A FYDESZ bukása után lesz egy "abszolút társadalmi többség a politikában", és egy "abszolút FYDESZ-uralom a hatalmi intézményrendszerben". Ez nem demokrácia, hanem a "néphatalom" harca az "intézményi hatalommal" szemben!

A demokratikus ellenzéken és a nemzetközi közvéleményen kívül ezt mindenki demokratikusnak látja! F.Y.DESZ!

tölgyes 2011.07.17. 22:23:25

@knausz:
Ebben az esetben a változtatás 5 hónappal a választás előtt történt..:::(((oszt mégse úgy lett..!
Kedves Gábor!
Akkor elmondok Önnek egy másik történetet.. kicsi ügy, ezért még én is átlátom.

2006-ban az egyik kerületben az MSZP a jegyzővel összefogva módosította a választókerületi határokat. Ezt úgy csinálták, hogy azoknak a lakótelepeknek a szavazóit, ahol korábban mindig fölényes MSZP győzelem született átirányították olyan családi házas övezetbe, ahol korábban szoros volt a harc, de jobbára jobbos győzelem született..

A hír nem keltette fel érdemben a jogvédők figyelmét... Időközben azonban történt egy-két dolog, amit előre nem tudhattak:
1. Elhangzott az őszödi beszéd
2. A korábban már kétszer megválasztott MSZP polgármestertől Gyurcsányék meg akartak szabadulni, ezért beléptettek a pártba egy csomó X. kerületi tagot, akik leszavazták a polgármestert..így lett egy kisebb balhé..A polgármester és helyettese kilépett stb.

Következmény: épp a módosítások eredményeként minden egyéni kerületet a fidesz nyert meg...Pedig a MÓDOSÍTÁS OLYAN REMEK ÖTLETNEK LÁTSZOTT..:( Szerintem ezt csak ezzel a fenntartással lehet-érdemes szemlélni... Ha a választás demokratikus elveit nem sértik meg, akkor nincs igazán miről beszélni. győzni csak úgy lehet, ha valaki több szavazót tud megnyerni..
Én azt látom, hogy az ellenzék ezen agyal a legkevesebbet.

KVélemény 2011.07.17. 22:24:29

Nyilván nem tudja bebetonozni magát ezzel a rendszerrel a fidesz, de azt nem tudja elérni, hogy egy két pártból álló parlament egyik váltópártja legyen? Hosszútávon tudná biztosítani az "50%os esélyét" a kormányzásra.

tölgyes 2011.07.17. 22:25:00

@graycivil: Mindent át fog írni a hatalommal rendelkező többség..Így volt ez mindig.

megszűnt 2011.07.17. 22:25:09

@6.Lenin:
"hogy a koki osztogatás örömét meg tudná a Fidesz osztani a Jobbikkal."

A Fidesz és a Jobbik gondolkodásmódja csaknem 90%-ig megegyezik: Isten, haza, család, munka.

Ezen érdemes elgondolkodnunk.

A Fidesz előnye, hogy szalonképesebb és rutinosabb nyilván (15 előnnyel kezdte a politizálást).

tölgyes 2011.07.17. 22:26:08

@KVélemény: Ön a jövőbe lát???:::)) Csak azt nem értem, hogy miért nem alkalmazzák időjosnak:::)))?

jjulie 2011.07.17. 22:31:48

@tölgyes:

akinek egy csöpp esze van, kutatja a jövőt

panelburzsuj 2011.07.17. 22:32:27

@knausz:

Nem igaz.

Amit itt előadsz, az nem stratégia, hanem meglehetősen laposka süketelés.

(Az "életre felkészítés" nem végiggondolt tervezés, hanem elemi biológia késztetés a "fiókanevelésre" berendezkedett fajoknál. Más kérdés, hogy nem minden egyednél ugyanolyan minőségű ... )

Konkrétan: betervezte a Fidesz az öszödölést? Betervezte a 2008-as válságot? Betervezte a nokiás dobozokat? (Jó, legutóbbi nem kizárt ... :)

graycivil 2011.07.17. 22:33:09

@tölgyes: "Mindent át fog írni a hatalommal rendelkező többség..Így volt ez mindig."

Ez ettől fogva NEM IGAZ! Ugyanis az új sarkalatos törvényekkel, ellenőrző rendszerrel és választási törvénnyel a TÖBBSÉG az Orbán-KISEBBSÉG rabjává válik! Új korszak kezdődött!

Ha be tudod bizonyítani, hogy egy új kormány képes lesz Orbán beleegyezése nélkül bármi lényegeset megcsinálni, akkor "politika-elemzői diplomát" adok neked.

(Bár igaz. Orbán esze, közgazdasági talentuma és "jobbkeze" nélkül elpusztulunk. :-))) )

jjulie 2011.07.17. 22:34:19

@Hepci:

jaj baszki, talán lenne valami új abban ha bő lére eresztenéd?

6.Lenin 2011.07.17. 22:35:47

@knausz:

Ezek közül több mindennel 1-et értek.

Kormányzásnál nem lehet figyelmen kívül hagyni a nemzetközi környezetet. Mindkét párt számára itt vannak a legnagyobb akadályok. Ketten együtt, talán mindkét párt számára a véget jelentené.

Szerintem az ország még nincs olyan szinten (gazdaságilag), a Jobbik még nagyon -nagyon messze van a ránk nézve nagy befolyással rendelkező országok elismertségétől/politikai elfogadásától. Sajnos (?) még most sem látják át ennek a következményit, sőt nem is sokat tesznek, ennek megváltoztatására. Talán nem is akarnak, elég nekik az otthoni kakaskodás.

tölgyes 2011.07.17. 22:43:54

@jjulie: Kutassa:) Csak ne feledje mit mondott Woland...:Natasa már megvette az olajat, sőt ki is öntöntötte:)

megszűnt 2011.07.17. 22:45:12

@panelburzsuj:
"Konkrétan: betervezte a Fidesz az öszödölést? Betervezte a 2008-as válságot? "

A stratégia a Fideszről szól. Ezek a történések, amiket soroltál vagy segítenek vagy hátráltatják a célok elérését, de nem akadályozzák meg. Valójában indiferensek.

tölgyes 2011.07.17. 22:45:43

@graycivil: No de épp az imént fejtegette, hogy így, ezzel a rendszerrel könnyen lehet megszerezni akár az alkotmányozó többséget is:) már ha kiiktatják az arányos elemet!

megszűnt 2011.07.17. 22:49:54

@6.Lenin:
Egyetértek és kiegészítem:

Amíg egy párt nem ismeri fel, hogy csak akkor tud első lenni, ha minden fronton meg tud felelni, külső és belső elvárásoknak.

A Jobbik politikája még nem ilyen.

panelburzsuj 2011.07.17. 22:53:11

@knausz:

Persze.

"Az akarat diadala."

graycivil 2011.07.17. 22:55:23

@tölgyes: Úgy látom, a FYDESZ-nek egyetlen "szellemi érve" maradt a "politikai erőszakon" kívül saját ámokfutása "védelmére": A "jópofa cinizmus".

2011.07.17. 22:58:09

@jjulie: hát ez így van...van aki képes rá szerinted?:)) Meséljél!:))

6.Lenin 2011.07.17. 23:02:12

@knausz:

OK!

Szerintem próbáld meg valahogy kitúrni Vonát. Novák E-től sem ártana minél hamarább megszabadulni. Belső használatra talán, de a T. Házban nagyon szem, főleg fül előtt van.

Azért ez még csak mindig a vágy, fantázia határát súrolja. Sok villamos energiát lehetne termelni azzal a vízmennyiséggel, ami a Dunán addig átszvárog, míg a Jobbik kormányzóképes párttá válik itt Európa közepén.

Ehhez vegyük azt is figyelembe, nincs is erőmű a Dunán, amivel villanyt lehetne termelni.

graycivil 2011.07.17. 23:04:55

"Először azt hittük, viccelnek - mondták a sokat látott köztévések és közrádiósok

A Cohn-Bendit-ügy is intő jel volt. Megérkezett a rádióba a kormánykommunikációtól az anyag, és a szerkesztők azzal szembesültek, hogy a régiek közül ezt senki sem fogja beolvasni. Egy gyakornokra parancsolt rá a Krónika főszerkesztője, aki nem mert neki ellentmondani. Így egyszer adásba kerülhetett az a gyalázatos anyag."

stop.hu/articles/article.php?id=908052

"Válságstáb alakult, a szerkesztők nagy része megértette felháborodásunkat. Nem is ment le az anyag egész nap. Ám, amikor 10-kor lejárt a munkaidőnk és hazamentünk, újra betették. A hírműsorok szerkesztője ekkor felállt és beadta a lemondását. Ekkor vált világossá, hogy ránk már nincs szükség."

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.17. 23:07:50

Fidesz - magyar értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.

Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.

Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.

Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.

Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.

Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.

Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.

Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.

Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.

Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.

Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek és kuss magyar polgár!

tölgyes 2011.07.17. 23:10:06

@graycivil:
Már megbocsásson!.. de ha afidesz fenntartja a jelenlegi rendszert, akkor valóban nehezen jön létre a 2/3-ad.. ha megváltoztatja, akkor könnyebben jön létre, de az ellenzék - és Ön is- attól retteg, hogy megint 2/3-uk lesz a fideszeeseknek..:( Mi ebben a jópofa cinizmus.

A választást csak úgy lehet megnyerni, hogy több szavazó támogatja Önt, mint mást.. Más megoldás nincsen... Azt ne várja, hogy a kisebbség szerzi meg a parlamenti helyek többségét..:( Ha ez lenne, akkor szól csak - joggal - a duda!:)

menőmano 2011.07.17. 23:13:03

Magasságos egek ura! Mennyi sok komment íródott délután óta.
Csak egy félpillanatra nézek be a posztra.

:)))))))

megszűnt 2011.07.17. 23:13:35

@6.Lenin:
"míg a Jobbik kormányzóképes párttá válik itt Európa közepén."

1994-ben a Fidesz éppen elérte az 5%-ot és így jutott be a Parlamentbe. 4 év múlva ebből lett vezető kormánypárt.

Ezt ki látta előre? Ha valaki 1994-ben ezt mondja, sültbolondnak nézik.

tölgyes 2011.07.17. 23:14:22

@Orbán takarodj!!: Én képes vagyok felfogni azt amit ír.. kérem Ön is értse meg: szerezzenek többséget a legközelebbi választásokon.. ha ez nem sikerül, akkor marad a fidesz.. ön akkor ismét bármi ideírhat.. annak következménye kevés lesz.

graycivil 2011.07.17. 23:15:35

@tölgyes: "...ha afidesz fenntartja a jelenlegi rendszert, akkor valóban nehezen jön létre a 2/3-ad...Mi ebben a jópofa cinizmus."

Ennél nagyobb cinizmust még csak Szíjártótól hallottam...És nem is jópofa.

Jo8!

tölgyes 2011.07.17. 23:16:02

@knausz: Önnek igaza van..Győzhet még a Jobbik is.. az sincs kizárva.. és azután mi lesz?

tölgyes 2011.07.17. 23:16:59

@graycivil: Mi ebben a cinizmus?? Amit írtam az tény!

Nero Bianco 2011.07.17. 23:17:55

Értem én Török Gábort, szeretem is az elemzéseit általában, meg ezzel sincs igazán bajom, mert nagyjából én is azt látom amit ír.

Nekem egyetlen igazi kérdésem van, hogy ha ugyan télleg elfogadjuk, hogy egyes döntések önállóan valóban nem korlátozzák a demokrácia fejlődését, hogy a fenébe kellene értelmeznünk a lépések összességének eredményét.

Nem akarom most az ezerszer lejáratott békamegfőzési eljárást előhozni, de egyszer érdemes lenne összességében vizsgálni az elmúlt egy év döntéseit.
Hogy mindösszesen mi lesz a végeredmény.

panelburzsuj 2011.07.17. 23:19:25

@knausz:

A logikát, következetességet, rendszerezett gondolkodást magad sem sorolod a legfőbb erősségeid közé, ugye? :)

tölgyes 2011.07.17. 23:21:53

@Nero Bianco: Úgy tűnik ma még, hogy a választani hajlandók ma is úgy látják, hogy a leves ami most fődögél jó ízű lesz..Ön aggódik. Ez jogos.. azt mindig kell bár érdemes elgondolkodni a z égi madarakról szóló példabeszédről is.

Nero Bianco 2011.07.17. 23:27:34

@tölgyes: Nem az a bajom, hogy a választók mit gondolnak.

Engem az érdekel, hogy a befolyásosak vagy a véleményformálásra képesek mit gondolnak.

menőmano 2011.07.17. 23:28:37

"Az egyfordulós rendszer lényege, hogy ha van érvényességi küszöb, tehát 50 százalék plusz egy szavazó részt vett a választáson, akkor az nyeri a mandátumot, aki a legtöbb szavazatot kapta."

A pártokra vonatkozó ötszázalékos parlamenti bekerülési küszöb megmaradna, az induláshoz - a jelenlegi 750 helyett - 1500 ajánlószelvényre lenne szükség az egyéni választókerületben, s ezek összegyűjtésére 21 nap állna rendelkezésre - ismertette Áder János"

www.fn.hu/belfold/20110709/fidesz_egyfordulos_vegyes_valasztasi/

"Nem ördögtől való" az új választási törvény. Arra fogja ösztönözni a pártokat, hogy dolgozzanak keményen.
Valós programokkal meg tudják szólitani a választóikat. Olyan képviselő jelölteket inditsanak, aki tudnak tenni azért, hogy sikeresek legyenek.
A szocialistáknak is el kellene dönteni végre, hogy a Gyurcsánnyal, vagy nélküle. Kialakitani az országos hálózatot, a mühelyeiket".
Ha hitelesek lesznek az ellenzéki pártok ennyi szavazócédulát össze lehet gyűjteni.

Nem tudom irtam e már? :)
Igy majd tudhatja a polgár ki- kivel akar esetleges koaliciót kötni. Annak alapján adhatja szavazatát a neki szimpatikus jelöltre.
Legalább megszűnik a zsákbamacska árulás.

:)))))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.17. 23:28:47

@panelburzsuj: ma csak az élő fába nem kötsz bele? Még a porfelhő ltd.-vel is összerúgtad a port...

megszűnt 2011.07.17. 23:30:12

@tölgyes:
"Győzhet még a Jobbik is.. az sincs kizárva.. és azután mi lesz? "

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, az jelzés értékű lesz, ugyanis azt jelenti, hogy európailag elfogadott párt lett belőle.

De ez nem az a Jobbik lesz már, amelyiket Ön jelenleg ismer, hiszen a Fidesz sem ugyanaz már, mint korábban volt.

menőmano 2011.07.17. 23:34:52

"A Magyarországon élő kisebbségek voksolásáról szólva elmondta: az elnökség azt javasolja, hogy az etnikai kisebbségek számára biztosított legyen a parlamenti részvétel lehetősége.

A tervek szerint - mivel nem ugyanaz a politikai súlyuk az adott kisebbségeknek - abban az esetben, ha valamelyik etnikai kisebbségnek a képviselői nem szereznek mandátumot, egy új jogintézményt hoznának létre, törvényi szinten biztosítva ezzel a "kisebbségi szószóló" intézményét.

Ez egyfajta tanácskozási, véleménynyilvánítási, javaslattételi jogot jelentene az Országgyűlésben - szavazati jog nélkül"
(Áder J.)

Nahát! Nahát! Az etnikai kisebbség meg lesz szólitva.:)
Ha nem szereznek mandátumot akkor is hallathatják hangjukat, a tervezet szerint.
Olvasva a sorok között ez nekem annyira nagyon érdekes?!

:))))))

is 2011.07.17. 23:35:14

@inreallife: "nem valaki ellen, hanem valaki mellett tesszük le a voksunkat."

kamu duma. nagyon sok kutatás kimutatta, hogy az emberej jó része azért megy el, hogy valaki ellen szavazzon. a FIDESZ kiemelkedően protestpártként funkcionált az elmúlt 15 évben, beleértve a kormányzási időszakait is (tipikus: 1998-ban úgy kezdte a kormányzását, hogy egy kamu megfigyelési üggyel bőszítette a polgárságot). jelenleg is az az egyetlen érv, hogy de más kormányképtelen. olyan érvelés, hogy és mi jók lennénk, olyan nincs is. nem is volt, a 2008-as hülyenépszavazás se szólt másról, minthogy bőszítsük az embereket, keltsünk hangulatot. kétségetelenül működik. az ország szétverése árán.

6.Lenin 2011.07.17. 23:37:09

@knausz:

Igen, látszólag valóban ellentmondásba keveredtem, hiszen néhány hozzászólással fentebb, pontosan erről írtam, hogy sok mindent előre nem lehet látni. Illetve @panelburzsuj írt erről.

akkor nyíltabban, az a párt, akinek tagjai nyíltan zsidóznak, rájuk fogható a rasszizmus, sőt nácizzák őket, óriási akadályt gördítenek saját maguk elé.
Nyilván hősködni lehet, de míg az unio tagja leszünk, ezt nem fogják pozitívan értékelni. Ez rengeteg akadályt jelentene a kormányzásban. Ezt nem látni előre 1 jelenleg is létező párt esetében, nagy politikai vakságra utalna.
A nemzetközi környezet drasztikus megváltozása kellene ahhoz, hogy ezt a kérdést más szemszögből is vizsgálhatnánk.

azért vannak a politikában bizonyos kérdések, amelyeknek az előre, akár 4-5 évre, vagy többre, is kellő biztonsággal megjósolható, de valóban, ennek ellenkezője sem zárható ki 100%-os bizonyossággal.

Összehasonlításnál azért igyekezzünk, azonosan csoportba tartozó dolgokat összemérni.

Szerintem azért ezt még gondoljuk át mélyebben.
Megyek is

Jó éjt!
Mindenkinek.

menőmano 2011.07.17. 23:39:47

Csak nehogy az legyen majd a nagy meglepetés, hogy a választások előtt a Jobbik a Fidesszel, fog összefogni.
Végül is semmi sem lehetetlen.:)
Igaz, ezt nem kell nagyon komolyan venni ez csak egy kósza gondolat.
Én sem gondoltam teljesen komolyan.:)

:)))))))))

is 2011.07.17. 23:42:37

@6.Lenin: ejnye, ejnye, a FIDESZnek sosem volt semmi programja, csak uszított a többiek ellen (mindegyik ellen, az MDF-et is beleértve, ugye). számonkérted valaha is más helyzetben, hogy ugyan már a FIDeSZ micsoda? mert én most is számonkérem. nem a létszámon múlik. van értelme a FIDESZ kezébe adni az országot? szerintem nincs, mert Simicska Lajos és Semjén Zsolt kezében végezzük, egyházi iskolában és munkatáborokban. ez már hol viszi előre az országot? ennél még egy vizitdíj is jobb, nem?

légy szíves ügyek mentén szólj hozzá, semmi értelme a levegőbe vagdalkozni. mondok másik példát: Zuschlag 70 milliót lopott, 50-et visszatett belőle, tehát 20 milliÓért ül 7 évet. az Eclipse ügyben 12 milliÁRD forintról van szó. és egyértelműen a FIDESZhez kötődik. te meg azzal jössz, hogy Zuschlag szarabb? hát nem, ezek szarabbak, ezeknél még Zuschlag is jobb. és van 50%, akinél még ennél is több esze van. 50% már azt akarja, hogy mind a ketten (MSZP-FIDESZ) menjenek a francba. második rendszerváltás kell. ha kell, LMP-vel. szerintem még a Jobbikkal is inkább. és persze Bokrossal, Bajnaival, Pokornival.

menőmano 2011.07.17. 23:46:28

így aztán abban sincs semmi meglepő, ha a politikusok az ezzel kapcsolatos „elveiket” is cserélgetik"

Igaz! A TG. is irta : elveiket cserélgetik.
Igy hát semmi sem lehetetlen. lehet még "új a nap alatt....

Újra éled" az SZDSZ. esetleg alakul új párt.

:))

6.Lenin 2011.07.17. 23:46:29

@tölgyes:

"kérem Ön is értse meg: szerezzenek többséget a legközelebbi választásokon.. "

én is próbálkoztam ma ezt megértetni többekkel, nem megy.

Nem értem, mi lehet ebben olyan bonyolult a jelenlegi ellenzék számára. ekkora önbizalomhiány létezhet a valóságban ?

megszűnt 2011.07.17. 23:51:24

@6.Lenin:
"Nem értem, mi lehet ebben olyan bonyolult a jelenlegi ellenzék számára. ekkora önbizalomhiány létezhet a valóságban ? "

Ha visszaolvasod, amiket ma mondtam, ott vannak a válaszok. Mintha Te sem értenéd egészen..

márta)) 2011.07.17. 23:55:34

Na. Ja. a választások előtt konkrét célokat kell megfogalmazni. nem kell majd össze-vissza mesélgetni.:)

:)

panelburzsuj 2011.07.17. 23:56:34

@Hepci:

Néha kell egy sunnyogásmentes nap.

Olyasmi, mint a méregtelenítés. Vagy a böjt.

megszűnt 2011.07.17. 23:57:41

Több mint 60%-os részvétel mellett Jobbikos polgármester lett Gyöngyöspatán.
Neve: Juhász Oszkár és 33,8%-ot szerzett.

index.hu/belfold/2011/07/17/gyongyospata/

6.Lenin 2011.07.17. 23:58:52

@knausz:
Értelek, de van, amiben elbeszélünk egymás mellett, de nem érdekes.

@is:

Válaszoltam, de eltűnt.

Szóval, a lényege ez volt :

a Fidesznek soha nem volt programja, de nyert
másoknak sem volt, pedig mondták, hogy van, ők meg nem nyertek

Mi a tosz lehet a tanulság?
Reggelig átgondolom, ha nem haragszol.

márta)) 2011.07.18. 00:03:39

"A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon. Hozzátette:

Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."
****

Szerintem emlitettem ezt a cikket már legalább tizszer:)
De nem győzöm elégszer:) Nagyon, nagyon igaz, amit a Bajnai G. mondott.

Úgy gondolom a "hamis világ vetitésből is elég volt már.

Változatlanul az a véleményem, hogy el tudnám képzelni a Bajnait egy új párt élén.
Feltételezve, hogy egyáltalán akarna "élesben" politizálni.
Igen. bezony.

:))))

is 2011.07.18. 00:06:21

@knausz: vidékből is kettő van: város és falu. na, falun tényleg nincs se MSZP, se LMP. de szerintem inkább urbanizáljunk, jobban járunk mindannyian.

márta)) 2011.07.18. 00:07:27

oppá" pardon:) elfelejtettem a linket.:)
Mert még azt hiszik, hogy CSAK úgy kitaláltam mit mondott a Bajnai.

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

:))

márta)) 2011.07.18. 00:09:10

@jjulie:

Látom! Megfogadtad a szót.:)
Vigyázol a menyecskékre!!!!
Úgy bizony, vigyázz rájuk nagyon de nagyon.

:)))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.18. 00:11:57

@panelburzsuj: a magam részéről támogatom a rusztikus megnyilvánulásokat (lásd Zsüli kezelése), de tőled kissé furcsának tűnik.

inreallife 2011.07.18. 00:12:03

@2. e-képviselő: bocsánat, aki a legtöbb szavazatot kapja az nyer. ha a mögötte lévő másik kettő ezt politikailag nem tudja felfogni, akkor megérdemlik a bukást. de lényegében mindegy hányan indulnak, az választók határozzák meg, kit akarnak a székben látni. (és másodsorban a szavazás után kiderül, hogy kit nem.) nem muszáj a másik 30%-osra szavazni, ha váltani akarsz. ha már a pártok olyan hülyék, hogy nem tudnak megegyezni, akkor a választóknak kell okosabbnak lenniük és meg is van 60%. dehát a választók sem okosabbak, legalábbis te ezt feltételezed róluk. majd kiderül 2014-ben. én azért csak bíznék bennük. ha lesz kihívó valszeg le fogja győzni a fideszt.

@is: nemnem. ugyanannyi szavazója van a fidesznek jóideje. nem valaki ellen mentek szavazni, hanem a baloldali csalódott szavazók hagyták megdögleni a pártjukat. az emberek majd döntenek. ha el akarják hinni a fidesz varázslatait, akkor el fogják, változtatni semmilyen szabályozással nem fogsz tudni róla. én jobban örülnék, ha az igazat mondanák, de hülyének néznek minket az összes oldalról...

6.Lenin 2011.07.18. 00:15:32

@márta)):

Az már soxor volt Mo-on , hogy sokan dolgoztak, sokat.
Pl. 56-90-is , csak értelme nem volt.

Néha talán jobb lenne, ha kevesebben ,de értelmesen /gazdaságosabban dolgoznának.

Mond meg Bajnainak is, ha találkozol vele. Ő is jobban tette volna, ha a Gyurcsány kormányában kevesebbet dolgozott volna. Talán még hitele is lenne, nálam. Azt is mond meg neki, azért nagyon nem haragszom rá mostanában, mióta kevesebbszer látom a TV-ben.

Nekem valahogy nem hiányzik, talán, mint táncosnő, megkedvelném.

márta)) 2011.07.18. 00:18:13

Ezt sem tudom elégszer irni.:)

"Ne gondolja senki, hogy kolbászból lesz a kerités".
Ezt is a Bajnai mondta.

Csak az a probléma, hogy a csodaváró hangulatban lévő fülkeforradalmárok nem hitték el.

:))))

márta)) 2011.07.18. 00:23:34

Még akartam valamit irni, csak az a baj, hogy elfelejtettem.:)
Jaj. Nem is értem?! Annyira rövid az idő mindig, és annyira fáradt is vagyok.
Ezért holnaptól a többség nagy örömére:) talán nem is fogok kommentelni.
Úgyis nem is értek már semmit.

:))))))

márta)) 2011.07.18. 00:26:51

@6.Lenin:
Olyan butaságot irtál most, hogy válaszra sem érdemes.
Neked is azt tudom ajánlani, mint már egyszer valakinek.
Nyomtasd ki ezt a kommentet és tedd el a fiókba.
Hidd el ott nagyon jó helyen lesz.
Le sem kellett volna irni.
Érted ugye?
:))

márta)) 2011.07.18. 00:29:41

@6.Lenin:

Figyelj! Esetleg kérd meg a @hoplitát, hogy az Ő fiókjába beteheted e.
Hallottál már róla?????????
Ha nem akkor kérdezd meg !!!!!!!!!!

:))))

fatia-negra 2011.07.18. 00:30:30

@Kételk Edő: "levegőlapátolás"

ezt megjegyzem. a közmunka programokban is hasznos fogalom lehet

csak a mérésre nem tudok jobbat... mint színezni a levegőt... ugye?

fatia-negra 2011.07.18. 00:32:08

@panelburzsuj: pont: 2 706 292, de nem érdekes... nehogy pont lenint hagyd ki

márta)) 2011.07.18. 00:34:28

@6.Lenin:

Figyelj CSAK drágaságom. olvasd el és elemezd.!!!!!

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány.

Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.

Az adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

Ezt csinálta a Bajnai. Ez CSAK egy kis szeletecske, abból amit tett az ország érdekében.

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

Köszönöm.
Nagytudásodat gyarapithatod vele.

:)))))))

fatia-negra 2011.07.18. 00:36:08

@panelburzsuj: vagy elmegy... amig eu van... addig ez opció. hál'isten

@matroid: óvatos, gyerekei vannak stb... ne vesd rá a köveket...
a diktatúra nem a politológusok paradicsoma... inkább egy jó informátor a zorbán orális szobájából, lenne üzletileg jó vállalkozás

fatia-negra 2011.07.18. 00:38:32

@dzsaszper: mér? ott is belerúgtak vkikbe? azt hittem az 1házak mind üdvözültek...

márta)) 2011.07.18. 00:41:02

Bevonná a MÁV-ot is a közmunkaprogramba a kereszténydemokrata Spaller Endre, aki erről szóló módosító indítványát már be is nyújtotta az Országgyűlésnek."

Hangsúlyozta: a közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, amely tisztes egzisztencia megteremtéséhez vezethet.
Azt szeretnék, ha a közfoglalkoztatáson keresztül minél több embert tudnának az elsődleges munkaerőpiacra visszavezetni. "

magyarvidek.blog.hu/2011/06/30/a_mav_ot_is_bevonna_a_kozmunkaprogramba_a_kdnp

hm. nem semmi ez sem.

:)

panelburzsuj 2011.07.18. 00:41:09

@Hepci:

"Das deutsche Volk ist glücklich in dem Bewußtsein, daß die ewige Flucht der Erscheinungen nunmehr endgültig abgelöst wurde von einem ruhenden Pol."

Ideje van a megértésnek - ideje van a cselekvésnek.

fatia-negra 2011.07.18. 00:41:46

@bebe tv: nem hülyék, hanem parasztok, nem diiktátor hanem király...

vagy tengernagy? vagy kancellár?

szóval FEUDALiZMUS... a környék legszerencsétlenebb országa...

márta)) 2011.07.18. 00:43:34

mint színezni a levegőt"

Nahát, nahát, ezért már megérte itt maradni.

:)))))))))))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.18. 00:43:38

@panelburzsuj: próbálom fordítani (1 lézengő átirata): "eljött a f*szkalapozás ideje"

fatia-negra 2011.07.18. 00:45:35

@graycivil: :((((( nagyon döbbenetes... még egy szakmának lőttek...

menőmano 2011.07.18. 00:51:02

a közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, "

Magasságos egek ura!! karrier" .
Hát én ezt nem is hiszem el.?!?

:))))))))))))

menőmano 2011.07.18. 00:55:50

@6.Lenin:

Van egy ötletem. Keress egy táncosnőt. majd ird ide ki a posztra......

:)))))))))))

jóccccakát!!!

:))))))

menőmano 2011.07.18. 00:59:12

@6.Lenin:

Bocsánat. Még egy félpillanat:)

Hogy te milyen buta vagy.

én ezt nem is hiszem el?!?

:))))))))))))))

klacus 2011.07.18. 04:39:55

@márta)): A Bajnaival is az volt a baj, hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és a nyúzása között.

Nem nevezném nagy tettnek a fűnyíróelven alapuló tűzoltást. Erre bármelyik hülye képes. Ő csak azért tudta megtenni, mert nem akarta megválasztatni magát. Legalábbis nem utána egyből. Az összes fekália eleve feri nyakába landolt.

A Fidesz a nyugdíjpénztár lenyúlásával, és a szolgáltatások árának emelésével kompenzálja ezt. Ő is füvet nyír, csak más a virtus és kommunikáció. Azért mégiscsak jobb a telefonszámlán, meg a társadalom által úgy is rühhelt bankokon keresztül beszedni a pénzt. Ha ezt különadó formájában tette volna, akkor direktben köpte volna magát szembe.

A GDP növekedése miatt is szerencsésebb a helyzet. Most még leépítik szépen az átlagnyugdíjat, az államilag támogatott főiskolai képzés 25-30%-t és nagyjából be is áll a rendszer.

Ha lesz egy csepp eszük, akkor fele annyi korrupciós botránnyal kibekkelik 2013 -ig. Akkor jön pár gesztus,a megszokott rétegek felé (kisebbség, nyugdíjasok, első szavazók) eljött a Kánaán felkiáltással, és már meg is nyerték a következő választást.

Tetszik nem tetszik ez lesz. Legalább van irányvonal meg koncepció. Ez a nagy különbség.

Az ismeretségi körömben ott ahol két gyermek van, és nem segélyből tengődnek, lassan mindenhol meg fog születni a harmadik is. Legalább nem a nyomor szaporítását fizetjük. Ezt pedig nem lehet elvitatni. Azt sem, hogy ahol az adópolitika segíti meghozni a gyermekvállalást, nos az a szavazó soha az életben nem fog még egyszer balra szavazni.

ssi 2011.07.18. 05:37:49

2014

természetesen a Fidesz se tudja, mi lesz akkor
- biztos, ami biztos, sőt, túlbiztosítani kell .. legalább megpróbálni
- 2/3 már rutinos a saját akaratérvényesítésben .. környezete se változott

de ki/mi lehet majd számukra akkor a nagy gond?
1. gazdasági helyzet?-> ha így is látják, végsőkig leplezni kell
2. Jobbik - önállóan? -> ha számolnak vele, elébe kell menni: gesztusokkal is
3. új ellenzéki tömörülés? -> ha feltételezik, elébe kell menni: szigorításokkal

márta)) 2011.07.18. 08:35:38

@klacus:

Igen. Bajnai a gazdasági (vagy ha úgy tetszik a pénzügyi) világválság idején - ami érdekes módon nem kerülte el hazánkat sem - stabilizálta az ország gazdasági helyzetét, hogy ne zuhanjunk a görögök szintjére. és ne a kutba essünk, hanem megkapaszkodjunk a káván.:)
Egy éves kormányzásáról külföldi politikusok is elismerően nyilatkoztak, olyanok akiknek "nevük is van".

"Miniszterelnök-jelölti bemutatkozó beszédében március 30-án fájdalmas megszorításokat ígért annak érdekében, hogy a gazdasági válság káros hatásai a magyar gazdaságra ne mélyüljenek tovább: „Nyíltságra, egyenességre van szükség. Fájni fog, minden családtól áldozatot és lemondást kíván a válságkezelés. Minden magyar családot, minden embert érinteni fog, de lesz eredménye”

Világos, egyenes beszéd. A megszoritások nem döntöttek családokat romba, mert volt mellette egy aránylag igazságos adózási rendszer.

Legalább nem a nyomor szaporítását fizetjük."
Az az igazság, hogy én senki gyerekvállalását nem óhajtanám fizetni.
Ne azért vállaljon valaki gyereket, hogy az állambácsi félig-meddig eltartja. Nem volt ez a multban sem igy.

Igen az adópolitikáról meg annyit, hogy akik évtizedeken keresztül becsületesen dolgoztak, dolgoznak, fizetik az adót és járulákokat, ezzel az adórendszerrel, ami a gazdagoknak kedvez, csak veszitenek.

"A második Orbán-kormány egy 2010. őszi törvényjavaslat indoklásában már pozitívnak minősítette Bajnaiék munkáját,[41] főként Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott elismerősen a 2009-2010-es költségvetésről."

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny

Igen! A kormány abból a "hitelkeretből" vette a MOL. csomagot (abból a két részletből) amit a Bajnai kormány bátorkodott :) nem lehivni, ill. elkölteni.

röviden ennyit szerettem volna irni.

bájgúnár 2011.07.18. 08:57:37

Úgylátom még lebénúltatok a Jobbik Gyöngyöspatai győzelmétől.Olyannyira hogy szinte mindenhol elhalgatjátok a hírekben.Azért a neten sokáig nemlehet halgatni.Várom az országtemető zsideszesek,vöröskomcsiunokák ajvékolását,jajveszékelését.
Oda a demokrácia!
Oda az emberi jogok!
Nácik hatalmon!
st,stb.
Jólesz ha felébredtek mert 2014 ben nagy lészen a pofáraesés.

unionist 2011.07.18. 09:06:04

@panelburzsuj:
a játékelmélet felosztása.
-- teljes/részleges információjú játékok
-- determinisztikus/véletlen játékok

Teljes Részleges
Determ Sakk Torpedó
Véletlen Társas Póker

a magyar közélet torpedónak és a pókernek sajátos keveréke. a nyugati világban sokkal inkább szeretnénk ha a politika a társasra, vagy a a sakkra hasonlítana.

az amerikában lényeges szerepet tulajdonítanak a kommunikációnak vagyis a véletlennek. mr és mrs obama egymást átölelve táncolnak a színpadon. na most ha megbotlanak, akkor nem lesz elnök. a gyerekeket használják a kampányban. ez mind a társas interakció irányába tereli a közéletet.

az európai ember nem ilyen. a legtöbben prekoncepcióval nézik a politikusok vitáit. ezért tudott nyerni például medgyessy. három mondatot nem tudott elmondani úgy, hogy az alanyt és az állítmányt egyeztette. minden második mondata ez volt: ööö. igen, bocsánat, nem tudom jól kifejezni magam. európában külön jól jön ha egy politikus beszédhibás. az ad neki karaktert. mást ne mondjak, ott vannak az ejrópai alisztoklaták. európa mindig is akkor volt erős, ha a politikusok sakkoztak.

ázsia: torpedó. tehát ott a politika sokkal agresszívebb, mint európában. lőnek egymásra. de ha valaki talál, akkor azt beismerik. mint a torpedó játékban. ez egy részleges információjú, determinisztikus játék. nem derminált, hanem determinisztikus. véletlen lövünk, de a hajók előre le vannak pakolva. míg mondjuk a pókerben teljesen véletlen jönnek a lapok.

a póker az afrikai közélet. a törzsi vezetők azt mondják: unga-bunga. mire a másik azt: mabunga. és felmutat az égre. ha ott repül egy nagy sas, akkor nyert. mert a mabunga azt jelenti: madár. és ha pont repül ott a nagy sas, akkor ez egy isteni jel. ha meg nincs semmi az égen, legfeljebb egy kis veréb, akkor vesztett. a törzsi társadalmakban simán kivetik kártyával, hogy indítanak-e háborút. mint az ezo tévében. aminek a lényege, hogy bármi lehet igaz, és annak az ellenkezője is. török remekül ábrázolja, hogy a kommunikáció itt valami ezoterikus póker.

csak erre azt mondja: ez a demokrácia. ez volna itt a népakarat. csakhogy majdnem az ellenkezője ennek.

menőmano 2011.07.18. 09:06:33

A gyarekvállaláshoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a fiatalok nem tudják a lakás problémáikat megoldani, azok akiknél nincs családi hátszél:) egyáltalán nem is álmodhatnak saját lakásról.
Már pedig aki egy kicsit is normális körülmények között akarja nevelni a gyerekét, nem fog gyerekestül albérletről, albérletre vándorolni.
Ilyen hitelfeltételek mellett, - és fizetéssel, ami a többségnek van, legyen az diplomás, avagy nem - képtelenség a törlesztő részleteket fizetni.

Komoly ember azért nem vállal gyereket, hogy az állam majd valamilyen formában kisegiti, ha éppen már enni is alig tud adni a gyereknek, nincs esetleg ruhácska, és cipőcske sem.

:)

Nazagson 2011.07.18. 09:10:36

A magyar választási rendszer szerintem rém idegesítő. Az egyéni képviselők miatt aránytalan támogatottságot ad a győztesnek (mszp-szdsz koal.-nál is ez volt, most meg kb 54% támogatottsággal 67% a Fidesznek). Az, hogy ez 1 vagy 2 forulós az csak részletkérdés. Szerintem csak a pártlistás szavazás kéne. Legtöbb helyen amúgy sem személyre hanem pártra szavaznak egyéni képviselőknél is. Ha pl valaki Fideszes akkor az egy fidesz pólóba öltöztetett zsúrmajomra aki a turmixgéppel meg egy franciakrémessl a kezében a kredencen ugrál ,is inkább szavaz mint egy mszp-s gyermekorvosra és fordítva (egy mszp fanatikus vagy szimplán orbán gyűlölő sosem szavaz Fideszesre), AKKOR MEG MINEK?
Amúgy meg annyiban fair a Fidesz, hogy 3 évvel a választás elött változtat ergo azért ez nem annyira egy biztos győztes húzás nekik. Butaság lenne ha bárki a mai erőviszonyok alapján jósolná meg kinek lesz hasznosabb ez a változtatás. Fidesz egy év elatt is képes volt elveszteni a támogatottsága felét és még csak most jön egy rakás intézkedésüknek a pénztárcára meg létbizonságra nézve fekete levese . Most telnek le az első 15 napok a táppénzből és veszik észre majd, hogy 50% táppénzt kapnak cxsak, a munkanélküli segély mondhatni megszüntetése (90 nap? na ne már" illetve kényszermunkához kötése , stb. Szerintem bátor húzás tőlük is ez, mert baromira nem biztos hogy 2014ben annyire mellette lesz a plepsz mint tavaly. A magukat konzervatív elittnek tartó polgári körös babonakörök meg ugyanakkorát tévednek ha azt a tavaly 54%-ot az értékrendjük elkötelezett hívének számolják(komoly ilyenekt leírni, hogy a vallásosság meg hagyománytisztelet és család az összekötőkapocs a tavaly a fideszre szavazóknál egy olyan országban ahol csak turisták vannak a templomban, ahol Erkelre azt hiszik, hogy egy hűtőgép márka és ahol minden második házasság 4 éven belül szétmegy), mintazok a hiper szabadszellemű szdsz-mszp-s "nyugatiasan baloldaliak) akik meg azt hitték a győzelmük után, hogy az emberek nagytöbbsége szabadságjog párti.

Diocles 2011.07.18. 09:12:47

T. TG!

Engedelmével árnyalnám picit az elemzését, szerintem pont az egyetlen forduló bevezetése a leglátványosabb változás, mind az átlagpolgárok szemében, mind pedig politikai kihatásaiban.

Miért?

1. nagyon könnyű lesz eladni az egyetlen fordulót, hiszen tényleg sokkal több érv szól mellette, mint ellene, pl. minek menjünk el kétszer szavazni, kampányidő és költségek csökkentése, stb.

ez egyértelműen pozitívuma lesz a rendszernek a nagy többség szemében, leszámítva persze a mindenkori ellenérdekelteket, azokat, akik nem kívánják teríteni az első forduló előtt a lapjaikat... ez 1994-ban a már jobbra forduló, de oda még nem megérkező Fidesz volt, 2011-ben pedig az MSZP-vel való szövetséget lélekben már elfogadó, de még nyíltan fel nem vállaló LMP...

Szerintem azonban mindkét esztendőben az egyfordulós rendszer híveinek volt/van igazuk, és mint látjuk, az egyfordulós rendszer egyáltalán nem tette versenyképtelenné az 1994-es ellenzéket.
Persze az akkori ellenzéknek volt egy Orbán Viktora.

2. A baloldali ellenzéki pártokat (MSZP, LMP, Gyurcsány-párt (?), Milla (?), stb.) már az első forduló előtt szövetségbe/kényszerpályára kényszeríti (sokkalta inkább, mint a kompenzációs lista eltörlése), ezáltal lehetetlenné teszi az első forduló előtti szavazatmaximalizálásukat azzal, h a lejáratódott MSZP-hez nyomja őket.

3. A kompenzációs lista eltörlése után is hihetetlenül messze leszünk azoktól a csúnya és antidemokrata angolszász rendszerektől, ahol a győztes mindent visz, tekintve, h a mandátumok felét az országos listára adott voksok alapján osztják ki.

unionist 2011.07.18. 09:14:08

@bájgúnár:
a zsindex címlapon hozza a hírt.

menőmano 2011.07.18. 09:15:09

Az Orbán-kormány és a Bajnai-kormány egy évének összehasonlítása
Válságkezelés, megszorítások, a pénzügyi egyensúly megteremtésének ígérete. Mit mutatnak a valós adatok?"

www.femina.hu/hirhatter/az_orban_kormany_es_a_bajnai_kormany_egy_evenek_osszehasonlitasa

:))

kicsijuti 2011.07.18. 09:15:44

@márta)): Az már lehívott hitel volt és nem hiszem hogy meg volt címkézve a pénz hogy ez IMF hitel ez meg adó bevétel... Nyilván könnyű ráfogni, hogy IMF hitelből vették és sokan el is hiszik de itt azért nem kéne hülyeséget írogatni még ha ennyire "szerelmes" is vagy a bajnai kormányba. A wikipédia idézett már már nevetséges.
Bajnai volt az aki gyakorlatilag semmit sem csinált: IMF hitelt vett fel és így el tudta kerülni a szükséges strukturális reformokat (felsőoktatás, egészségügy...). Ez az mszpn kívül senkinek sem volt jó. Nekik is csupán azért mert ha egy évvel korábban lettek volna a választások még azt a 14%ot sem érik el, így viszont elő tudták adni hogy ők húzták ki az országot az általuk kreált bajból.

graycivil 2011.07.18. 09:21:36

@Nazagson: "Amúgy meg annyiban fair a Fidesz, hogy 3 évvel a választás elött változtat ergo azért ez nem annyira egy biztos győztes húzás nekik. "

Kétharmaddal bármikor módosíthatják. A Nemzet Tolla a "nemzet érdekében" mindent azonnalra aláír, akár 2014 márciusában is...ha már ismertek lesznek a kvk-eredmények.

unionist 2011.07.18. 09:21:45

@kicsijuti:
van egy hitelkártyád. bedugod az automatába. kiveszed a pénzt. lehívod. majd, amikor elköltöd azt mondod: most nem hitelből vásárolok, hanem készpénzzel. oké, készpénzzel, de mégis csak hitelből.

márta)) 2011.07.18. 09:25:29

@kicsijuti:

szerelmes" is vagy a bajnai kormányba"

:))))))

Jaj! Ne légy már nevetséges. Én csak a tényeket irtam le.
Nincs azzal semmi probléma, hogy neked más a véleményed.

Bezony! A Bajnai húzta ki az országot, vagy inkább úgy irnám:) stabilizálta az ország gazdasági helyzetét.

:)

Diocles 2011.07.18. 09:26:57

Egyébként nagyon figyelemreméltó, h ez Áder János javaslata, nem egy "héjáé", hanem azé az Áderé, aki a Fidesz "liberális" jogállami belső ellenzékének szimboluma.
Az ő javaslatát aligha fogják kikezdeni a Fideszen belüli "liberálisok".

Ha pedig belépnek a körbe Lázárék, vagy az egyéni képviselők (akiknek értelemszerűen az az érdeke, h minél több egyéni körzet maradjon!), akkor alighanem egy még ennél is jóval aránytalanabb rendszer születne.

Tehát szerintem illúzió az ellenzék (elsősorban az LMP) azon elvárása, h ők majd megpuhítják, netán "megfenyegetik" a Fideszt, ennél ugyanis csak egy aránytalanabb tervezetet kaphatnak józan számítás szerint.

Az MSZP-nek viszont hatalmas ajándék ez a tervezet, felemeli őket a sárból, gyakorlatilag bebetonozza őket, az ő főszerepük nélkül esélytelen bármiféle kormányváltás, persze pont ez volt a Fidesz szándéka, maradjon csak egyedüli potenciális váltópárt a már lejáratódott MSZP.

kicsijuti 2011.07.18. 09:29:46

@unionist: de még volt abban a pénztárcában pénz és nem tudsz különbséget tenni a kettő között. Nyilván az mszp kampányban jól hangzik hogy abból vették meg a Molt de ez azért butaság.

kicsijuti 2011.07.18. 09:31:54

@márta)): egy wikipédia idézet nem tény az ország meg még ma sem "stabil" és 2009ben sem volt az.

Nazagson 2011.07.18. 09:32:18

Bajnai kormánytól nem is lett volna etikus belevágni szerkezeti reormokba( amúgy tettek párat ami épp elkerülhetettlen volt), nem volt semmi társadalmi támogatottsága és egy év volt a következő választásig. Nem lett volna fair belekényszeríteni az utánnuk jövőket.
Amúgy Bajnai kormányt folyton vagy túlértékelik vagy nagyon demonizálják. EGy elég egszerű szerkezet volt. Hatalmas eredményei nem voltak, amik voltak azokat kb az IMF utasításba adta, a Bajnai kormány párszor megpróbálta a szokásos magyar stiklikkel becsapni őket azok meg rácsaptak az orrunkra miatta és ment minden tovább. Ennek ellenére nem működött rosszúl, de ez csak egy ilyen átmeneti kormányzásra elég, mert komolyabb víziói vagy ötletei nem voltak, csak annyi, hogy na akkor most befagyasszuk a kiadásokat meg szépen lekönyvelünk mindent, azt 1 év múlva majd csinálnak valamit. Egyébbként a fidesz 2002-es mindenféle szerződéseket kötök a két forduló között amivel kényszerpályára arkom a következő kormányt és ami morzsa az asztalon van azt még gyorsan besöpröm mutyizása után ez sem volt semmi.
Vagy a mostani 9 éves kinevezések ami meg vicc kategória. T.G. meg megint beleesik a szokásos okos kisdiák okoskodik a nagyok között hibájába.
EZ a buta megközelítés folyton, hogy ha a demokrácia legszigorubban vett kritériumai nem sérülnek , akkor a demokrácia nem sérül, az ugyanakkora hülyeség mint azt mondani, hogy amíg ver a delikvens szíve addig az lényegtelen az állapota szempontjából, hogy kinyomom-e a szemét és levágom a kezét vagy megágyazom és főzök egy kávét neki. Jó Jó tudja mindenki hogy nem lesz itt diktatúra és igen, nagyon okos vagy, hogy fejből tudod mi a demokrácia klinikai halálának a kritériuma. Okos vagy, kapsz egy ötöst, meg egy baglyos pecsétet, de vegyük már észre , hogy a demokrácia az nem egy binális fogalom, hogy vagy van vagy nincs hanem van annak egy skálája, és lehet valami épphogy demokrácia meg egy nagyon virágzó demokrácia(nem anyagi szempontból most).
De hpogy ez egy képzett tanult embernek nem esik le, hanem csak szajkózza ezt a "de amíg ez meg az megvan addig ez lexikálisan még demokrácia" tételt az egy kicsit hervasztó a magyar felsőoktatásra nézve.

márta)) 2011.07.18. 09:32:28

@kicsijuti:

strukturális reformokat (felsőoktatás, egészségügy..."

Tévedsz. Ez kettő - felsőoktatás, egészségügy - nem csak a mostani- és nem is a szocialista kormány porblémája.

Ez a rendszerváltás óta megoldatlan ügy, mint a cigányság helyzete is. kormányokon átivelő probléma.

Most majd elkészül a nem is tudom hányadik:) oktatási terv, és meg lesz oldva az ügy? :)

Nem kell mindent összekeverni és különösebb habverés:) sem szükséges.
:))

unionist 2011.07.18. 09:32:38

@kicsijuti:
és akkor mit fizetnek az imf hitelből. a nyugdíjakat?

Tedat 2011.07.18. 09:33:57

@márta)):
"Bezony! A Bajnai húzta ki az országot, vagy inkább úgy irnám:) stabilizálta az ország gazdasági helyzetét."

Hagyjuk már ezt a Bajnai kultuszt a francba!

Mi volt Bajnai megoldása a sok nehezen törlesztő, hitelben úszó adósok számára?
Na mi?
Egy újabb adó: az ingatlanadó!

Milyen jó is az, amikor a törlesztőrészletek amúgy is az egekben vannak, és Bajnai még havi 10-20 ezer ingatlanadót bevasalt volna a hiteleseken (is). Igaz, első évben talán "csak" havi 5-10 ezer lett volna az új adó, utána pedig lehet emelni.

Ez aztán a nagy teljesítmény!

Tedat 2011.07.18. 09:35:36

@Nazagson:
"Bajnai kormánytól nem is lett volna etikus belevágni szerkezeti reormokba( amúgy tettek párat ami épp elkerülhetettlen volt), nem volt semmi társadalmi támogatottsága és egy év volt a következő választásig. Nem lett volna fair belekényszeríteni az utánnuk jövőket."

Az elmúlt 20 évben mi volt fair a politikában?
Talán a lopások, korrupció? Ilyen érvet én nem hiszek el, hogy "nem lett volna fair".

Bajnai azért nem csinált semmi igazán komolyat, mert akkor a nép fellázad, elzavarja őket, és a szocik nem tudnak lopni 1 évig.

Bajnai egy alkuval került oda: Bajnai csinálhat ezt-azt (kisebb dolgokat), cserébe hadd lophassanak még 1 évet.

kicsijuti 2011.07.18. 09:37:14

@unionist: miért próbálsz meg rá erőltetni egy címkét valamire mikor nem lehet? A ktgvetés része az a hitel ennyi. Ráfogni rá lehet bármire hogy abból vették vagy arra költik csak demagóg butaság.

Kalmár 2011.07.18. 09:40:27

@bájgúnár: Szóval :
1. Attól még, hogy az "úgy látom" külön írandó, még lehetne igazad. Szerencsére nincs.
2. Annak ellenére, hogy a "lebénultatok" rövid u, még minden címlapon ott az eredmény.
3. Bár a gyöngyöspatai nem nagybetűvel írandó, gratulálok a győztesnek.
4. Igaz, hogy "hallgatni" arany, de mindenképpen két l. (Úgy tudod megjegyezni, hogy 2 füled van...legalább is remélmem, mert ha az apád lennék, már letéptem volna az egyiket a tanulmányi eredményeid miatt)
5. Ahol sok a baj a cigányokkal, ott természetesen a radikálisabb pártok szerepelnek jobban. Ezzel "nem lehet" mit kezdeni. (természetesen külön írva)
6. 2014-ben is csak az ilyen problémás területeken lesz Jobbik győzelem. Nincs ezzel semmi baj. "Jó lesz", (így külön írva) ha nem fenyegetsz itt senkit, mert leégeted Jobbikot a szégyenletesen primitív kommenteiddel.

A Jobbik sosem lesz váltópárt, mert az erőszakot és nem a rendet képviseli. Az átlag választásztót riasztja az ilyesmi. Ennek ellenére, nem baj, hogy ott lesznek a parlamentben.
Jók lesznek vészcsengőnek.

bariga 2011.07.18. 09:42:10

@Tedat: Bajnai nem arra szerződött, hogy a zembereket húzza ki abból, azt a Fidesz ígérgette szegényeknek éveken keresztül. Most tegye meg!!
Bajnai a költségvetést próbálta stabilizálni, és ez nagyrészt sikerült is neki, míg Matolcsy a fejetetejére nem állította az egészet. És itt lehetne idézni Moldovát: " azt gondoltam, hogy bep..., azt is gondoltam, hogy besz..., de azt aztán már nem gondoltam volna, hogy mindez a nyakamba is folyik"

fatia-negra 2011.07.18. 09:43:21

@Nazagson: nem 54, hanem 52,3%, 2 706 292 iksz,

ami a 33%-a szavazati jogúaknak, és 27%-a a lakosságnak...

"BABONAKÖRÖK". ez jo. ugyanazok az ufok lehettek, akik Pataky Attilát...

levegőlapátolás, babonakörök... gyűlnek a hasznos fogalmak:)

márta)) 2011.07.18. 09:46:05

@kicsijuti:

Ne viccelj már! Én egy szóval sem irtam, hogy stabil az ország gazdasági helyzete.
Azt irtam, a gazdasági világválság idején stabilizálta az ország helyzetét."
Nagyon nem mindegy.

kicsijuti 2011.07.18. 09:49:43

@márta)): Mi van? Tehát stabilizálunk valamit attól az még nem lesz stabil? Most akkor kíváncsi lennék hogy szerinted akkor mit jelent az a szó hogy "stabilizál"?

veny 2011.07.18. 09:49:47

A választásokkal kapcsolatban azért a pillanatnyi politikai érdekeken és a hozzájuk meglepően hasonlító "abszolút elveken" túl van még legalább egy fontos szempont, nevesül a praktikum. Az, hogy az adott rendszer mennyire bonyolult, időhúzó és drága, és mindezzel mi többletet tud nyújtani.

Azt gondolom, a korábbi, szinte automatikusan többfordulós, elbonyolított rendszer ebből a szempontból határozottan rémes volt, tehát a megváltozása üdvözlendő.

Más kérdés az egyéni rendszer preferálása, ez már a politikai része a dolognak. Ezzel kapcsolatban az a fura, önellentmondó az új törvényben, hogy sokkal logikusabb volna a listás szavazás elhagyásával (kompenzációs listával vagy anélkül) az egyszerűbb voksolás irányába elnyomni a dolgokat. Enélkül ugyanis az az ábra, hogy az egyszeri polgár pont ugyanazt a meccset játssza, mint eddig is, csak a pontozás változott....

Magam egyébként a lehető legegyszerűbb rendszert, a tisztán listás (nyilván egyfordulós) választást támogatnám. Ez mondjuk alaposan átdefiniálná a pártok lehetőségeit és feladatait a választások alatt és után, szóval nagy bátorság kellene hozzá, nem az a szimpla hatalomtechnikai tilitoli, mint a mostani "nagy" reform.

unionist 2011.07.18. 09:51:09

@kicsijuti:
indirekt bizonyítás. tegyük fel, hogy nincs az a hitel. meg tudják venni? nem tudják. tehát miből vették? a hitelből. ha nincs az a hitel, akkor ki tudják fizetni a nyugdíjat? igen. tehát akkor nem a nyugdíjat fizették a hitelből, hanem a mol-t. ez ilyen egyszerű.

Nazagson 2011.07.18. 09:52:23

@Tedat: ugyan már ez a nép fellázad dolog:)
megdobáltak egy székházat aztán huszárnak öltözve 2 hónapig bográcsoztak a Parlament elött meg néha zsidóztak egy kicsit. Ahogy kicsit hidegebb lett, mentek haza. Bajnai nem egy szent (kifejezetten nem kedvelem a Wallisos stikliei miatt , meg amilyen lazán veszi a miattuk öngyilkos libásokat), de azért ez a mszpsek csak mutyiznak míg a fidesz meg a nemzet érdekét nézve 24/24 önzetlenül dolgozik ez annyira retardált hozzáállás mint amikor mszpsek jönnek azzal, hogy Fecó öszödi beszéde egy bátor igazság beszéd volt, meg hogy Orbán maga az ördög.
Csodálkoznék ha nem lettek volna lopások abban az egy évben is. Próbáltak költeni, csak az IMF párszor rájuk szólt mikor zsonglörködtek a számokkal és így nem volt annyi plusz a költségvetésben. A Strabag akkor is milliárdokért épített szar utakat (Hír TV-n is hirdet, szóval a magyar nemzeti keresztény családközpontú "polgárok-Magyarországon érdekes mód ez a szó ab ovo kizárja a városban lakást, mert ott csak nagyképű pesti prolik laknak" sem szólhatnak egy szót sem. Az elmúlt 1 évben is kb a mindenféle pereputtyomat (Vitézi Dávid, meg nővére meg Schmitt unokaöccs ect ect ) meg hívememt 9 évekre bebetonozom fontos pénzelosztó és döntéshozó szervekben, cégekben meg ha valaki olcsóbb árat ad egy közbeszerzésre akkor csak úgy kizárom, hogy a haverom kaphassa(nem ritkán a belügyminiszter ugye), de tanulva a botrányból megváltoztatom és felhigítom a közbeszerzési eljárások szabályozását, mert kellemetlen hogy ezek e prolik itt számon mernek kérni egy ilyen magyar (új)nemest. Az ilyen piti dolgok, mint annyit érsz amennyid van meg veszek egy audit 50 milláért állami pénzből, mert -idézem-"én megérdemlem" meg rekord számlanélküli költségtérítéssel nekem van képem képviselni a végkielégíteseken felháborodott embereket gesztusok is jelzik mennyire fair a mostani rezsim hozzáállása. Nem mint ha a Bajnai féle, kanadai strómanokon keresztül vegyük meg a TV székházat majd adjuk vissza drágábban bérbe a TVnek hozzáállás jobban bejönne. Csak ne nyomja nekem senki ezt a Fidesz a tisztítótűz a bűnös istentelen pogány komcsik után(ja a köztársasági elnök miniszterhelyettes volt annak a Kádárnak a kormányában , aki behívta az oroszokat de most okt-23-án könnyes szemekkel szaval a hősökről, míg az új Istennek és Árpádnak is tetsző nemzeti alkotmányt Pozsgay is írta , persze ő jó komcsi volt) mantrát,

graycivil 2011.07.18. 09:54:06

"Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. "

penzcentrum.hu/hitel/alomhitelt_kap_a_magyar_rendor_a_kormany_ajandeka_a_zsaruknak.1029000.html#hk

"Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg."

Ez már tényleg a színtiszta paródia! Orbán ígérni még mindig tud! Mást nem... >:-O

fatia-negra 2011.07.18. 09:58:56

bocsánat, ez "régi" adat volt... félórája... már 238 Ft...

www.napi.hu/tozsdek-piacok/elszakadt_a_cerna_robban_a_svajci_frank_frissitett_.489845.html

Hódmezővásárhely, Debrecen, Esztergom stb... mennyi vette fel? kb 150-16 Ft-on?
kicsit számolgassunk együtt. a lézerdzsoni, meggyetomi, kósa milyen üzletember...

Nazagson 2011.07.18. 10:02:54

Vagy Rogán alatt az V. kerület teljesen eladósodott mert Csipak Péternek kellett olcsón átjátszani az ingatlanokat, ott ahol késöbb hitelből fejlesztettek infrastruktúrát. Persze Hunvald a szomszéd kerületben megmutatja, hogy ez nem párt kérdés itthon hanem küldetéstudat:)

kicsijuti 2011.07.18. 10:03:53

@fatia-negra:
1. az önkormányzati meg a lakossági deviza hitelek között óriási a különbség.
2. az államtól nem kaptak pénzt, a Lampert beszédre már nem is emlékszel?
3. a 2. ellenére az mszp-s önkormányzatok ugyanúgy el vannak adósodva pedig ők több pénzt kaptak, akkor ki is a rossz üzletember?

tarackos 2011.07.18. 10:05:29

Részemről az arányos rendszert támogatom. Szerintem a közéleti válság akkor kezdődött amikor kialakult a két nagy politikai tömb. (jobb-bal). Azóta tk. semmiféle érdemi társadalmi vita nem folyt semmiről. (Korábban sem igen, de legalább lehetett látni egymással vitázni próbáló politikusokat) A többségi választási rendszer ezt a helyzetet véglegesítené.

fatia-negra 2011.07.18. 10:06:06

@graycivil: ez itt a lényeg... választási rendszer lexarva...
ez nem fülkeforradalom lesz... ez a zutcán fog "eldőlni"

szegénység, siralom... nemcsak a zadósság nő, hanem a gazdaság is szűkült...
adóbevételek rohamos csökkenése, kiadások, hitelek rohamos növekedése...
ennyi adóbevétel válságadókkal és gyorshajtási/parkoló bírsággal nem pótol6ó

államcsőd + polgárháború...
egyszerűen nem értem minek beszélgetni a választási rendszerről...
majd később a fiatalok (az igaziak) csinálnak új alkotmányt stb...

graycivil 2011.07.18. 10:08:09

@graycivil: Amúgy ismét előkerült a fydeszes "csodafegyver": Ugrasszuk össze a generációkat.

Nyugdíjas rendőröket (jobbára nem fydeszes szavazók) visszahajtani a munkába, pályakezdő rendőröket (potenciálisan fydeszes szavazók) behülyíteni ígéretekkel. Csak gyomor kell hozzá...

fatia-negra 2011.07.18. 10:08:39

@kicsijuti: öcsi ezen már túl vagyunk hogy ki a hibás...
a következményeket nemsokára nem tudjuk újabb hitelekkel...
akik MÉG mindig hazudnak, és akik tehetnének. most azok a hibásak...

ki a felelős? CSAK-A-FIDES... 2/3, az kétharmad...

fatia-negra 2011.07.18. 10:10:49

@tarackos: én függetlenként egyformán UTÁLOM mindkét oldalt, de azt megjegyezném

hogy orbán nem vállalt vitát párbeszédet stb. kommunikációs okokból... ő a hibásabb:)

Nazagson 2011.07.18. 10:11:00

A CHF árfolyamát azért igazságtalan lenne OV nyakába rakni (Kósa, szíjártó féle puccs mondjuk gáz volt), de a forint az eurónak a szatellit valutája, és ahoz képest nem olyan rossz, sőt. Az hogy az eu válsága miatt az euró gyengül a dollárral meg a CHF-fel szemben az nem a fidesz bűne, ahoz azért elég marginális ország vagyunk (bár jobban belegondolva Görögország meg Portugália is az mégis az ő bűnük:))
SZal azt, hogy valaki felvett hitelt CHF ben x éve és azóta a világgazdasági változások miatt neki nezhezebb az élete azt nem igazságos a mindenkori kormány nyakába vágni (persze van olyan eset amiben van hatással rá, és akkor lehet kritizálni érte, de ez most nem olyan szitu szerintem). Persze az is igaz, hogy a Fidesz mit igérgette ezt a majd segítünk a valutahiteleseknek dolgot, amikor ez természetesen nem lehetséges. Amit most nagy csibndradattával kiötlöttek az kb annyi, hogy realizálos a hiteledet egy nagyon kedvezőtlen árfolyamon, majd azt átütemezed kisebb törlesztőre de hosszabb futamidőre. ennyi

tarackos 2011.07.18. 10:13:33

Egyébként, ha már a témában megszólalt Gábor, örültem volna, ha összeszedi milyen érvek szólnak a jelenlegi rendszer mellett, mik a problémái és milyen alternatívák lehetnek. Mert erről semmit sem tudni, megint belekényszerítenek minket abba, hogy vmiről megalapozatlanul mondjunk véleményt. Uez volt a helyzet a médiatörvény, a manyup, az alkotmány kapcsán is.

tarackos 2011.07.18. 10:14:52

@fatia-negra: ha abból indulunk ki, hogy olyan kormányunk van amilyet megérdemlünk, akkor viszont más a hibás...;)

porfelhő 2011.07.18. 10:15:21

Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak"

A tervezetben foglalt elképzelések:

1. Az adható munkáltatói kölcsön összegének növelése, feltételeinek rugalmasabbá tétele, nagyobb visszafizetési kedvezmények biztosítása.
2. Az állami támogatású lakáshitelek törlesztéshez a letöltött szolgálati idő arányában növekvő munkáltatói támogatás bevezetése.
3. Önrész nélküli lakásvásárlási hitel biztosítása állami kezességvállalás mellett, kedvezményes kamatozással.
4. A gyermekvállalással összefüggő kedvezmények növelése a lakáscélú hiteleknél,
5. A lakáscélú deviza alapú hitelek törlesztéshez, illetve a hitel kiváltásához állami/munkáltatói támogatás biztosítása.
6. Lakásbérléshez, albérlethez rugalmasabb és nagyobb összegű támogatás.
7. Lakáshoz jutás lízing konstrukcióban történő biztosítása munkáltatói közreműködéssel.

A nem pénzbeli lakhatási támogatások:

a. Az egyes önkormányzatokkal megállapodunk önkormányzati bérlakások szolgálati lakás céljára átengedése (bérlőkijelölési jog biztosítása) a bérlő kötelező lakáscélú előtakarékosság vállalása mellett,
b. A rendészeti szervek kezelésében levő garzonházak, albérlőházak kapacitásainak növelése,
c. Idős, rászoruló szolgálati nyugdíjasok elhelyezése kedvező térítési díjú nyugdíjas otthonokban.
d. Megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a belügyi bérlőkijelölésű önkormányzati bérlakást az abban lakó hivatásos állományú megvehesse,
e. A 15 évnél hosszabb idejű kmb-s szolgálatból kikerülő részére a munkaköri lakás helyett másik bérlakás biztosítását meg kell oldani.

A lakáscélú hitelek támogatásánál alapvető cél és követelmény, hogy a törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát ne haladja meg."
....................................
Hatalmas igazságtalanság. Ha ez igy lesz. Hol van a társadalom többi tagja.
Hol vannak azok a fiatalok akik más területen, dolgoznak, hasznos tagjai ennek a társadalomnak.
Nem kell csodálkozni, hogy tömegével mennek külfüldre, fiatalok és még a nem tul fiatalok is. és esetleg eszük ágában sincs soha többet visszajönni.
Az orvosok, mérnökök, és még sorolhatnám, az élet minden területéről, akinek egy csöpp kis kilátása van, hogy ott vállaljon munkát.
Komolyan, én ezt már nem is hiszem el.!!

bájgúnár 2011.07.18. 10:15:48

@Kalmár:
Te olyan vagy mint az az ember kit megcsal a felesége a szódással!
Látja hogy erősebb a szódás ezért amikor nemlátja alovát rugja segbe.Nos úgylátszik nálatok ilyenkor helyesírási kényszer egyből előjön.Vaze majd ha nyelvtani bloghoz szólók hozzá akkor odafigyelek.Amúgy nagyívben szarok a tudálékos fejedre annál is inkább mert nem te vagy ilyen művelt hanem a helyesirás ellenőrző programod.!Mások eszével ne hencegj!

fatia-negra 2011.07.18. 10:19:20

@Nazagson: CHF

"A Citigroup frissen publikált jelentése szerint a forint, a zloty,a dél-afrikai rand és a brazil reál van leginkább kitéve a gyengülés veszélyének, ha beütne egy a Lehman csődhöz hasonló válság a piacokon."

"A forint közel 5 százalékot veszített értékéből ebben a hónapban a dollárral szemben és több mint 2 százalékot az euróban mérve, ezzel a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a vizsgált 20 feltörekvő devizából a görögök újabb segélykérelmének bejelentése óta."

"A Citigroup a sérülékenység méréséhez vette az adott ország devizatartalékait, s elosztotta azt a folyó fizetési mérleghiány és az éven belül lejáró államadósságok összegével. Figyelembe vette eközben a piac által havi szinten felvett nettó long pozíciókat az adott devizában."

(www.tozsdeforum.hu/i/c-a_forint_bukhat_a_legnagyobbat_vesz_eseten-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-431037-red-hs.html)

FIDES FELELŐS, mint kormány, mert
-1200 milliárddal NÖVELTE a zállamadósságot
-a gazdasági jogi környezetet hazavágta...
-kiszámíthatatlan viselkedése a leggázabb
-sajnos rajta kívül még a zegész VILÁG hagyományos mutatókat néz...

FIDES FELELŐS, mint önkormányzatok (+most kormányként), mert
-2002, de főleg 2006 óta rakásra vette fel a CHF hiteleket
-a késleltetett 5-6-8 stb éves türelmi idők most járnak le halomra...
-NEM ÉRTELMESEN költötték el a hitelt... működésre+lopásra ment

nem lesz ennek jó vége... olvasgassátok a zargentín mintát...
és menjetek támogatott cukrot venni... és költözzetek erdőbe a városokból...

porfelhő 2011.07.18. 10:22:25

Orbán: térdig állunk a munkában"

Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, a kormány számít a munkájukra, üzente videofelvételről Orbán Viktor a Fidelitas debreceni kongresszusának.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: térdig állunk a munkában, mert az országot - ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére - jelentősen át kell szerveznünk.

A Fidelitas tisztújító kongresszusán a Fidesz vezető politikusai is felszólaltak. Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, és egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni.
A szervezet elnökének ismét Ágh Pétert választották."

atv.hu/cikk/20110717_orban_terdig_allunk_a_munkaban_video

Ez jó. "izgalmas ország". Erről szólt a mai kommentek nagy része, mennyire izgalmas.:)

:)

porfelhő 2011.07.18. 10:24:54

Fiatalok nélkül nem tud megujulni az ország!
Na. ja. azok nélkül a fiatalok nélkül akik becsületesek, és esélyük sincs arra, hogy belátható időn belül lakást vegyenek, vagy minőségi" életet éljenek.

Megáll az eszem.

:)

álomszép 2011.07.18. 10:28:53

Drágám!!! Az már nem áll meg, mert rég elment a keleti széllel.
Rég irtam, már, ez csak egy kevéske emlékeztető.
Az ésszel semmi baj.

:)))))))))))

fatia-negra 2011.07.18. 10:33:33

úgy látom csak pár kommentelő van a TG klubban aki sose vitatkozik... ;)

menőmano 2011.07.18. 10:35:12

Nahát! Igaza van a kormányfőnek.
Csupa izgalom ez az egész ország!

Állás, vagy ülés".... Még isteni szerencse, hogy ülök........

:))))))))))))))

ssi 2011.07.18. 10:36:03

@tarackos:
kaptunk segítséget itt a blogon .. :-)
Golovics József 2011.07.17. 18:55:44
Korábban már én is írtam a választási rendszer tervezetéről. Nagyrészt hasonló gondolatokat fogalmaztam meg én is. Csak a visszaemlékezés helyett én a két alaptípus előnyeit és hátrányait mutattam be. Mondom ezt azoknak, akik most pl. az arányos rendszer mellett kardoskodnak :)
leviathan.blog.hu/2011/07/12/semleges_valasztasi_torveny

rögtön a poszt után .. pl.
Trackback: Mi a baj a Fidesz új választási rendszerével? 2011.07.17. 16:28:09
Ez a rendszer ott működik jól, ahol a politikán kívüli hatalmi tényezők is erősek. Magyarországon azonban a civil szféra gyenge, a pártpolitika mindenhová elér, és a kormányzat felett már intézményes korlát sincs. (Fotó: MTI) A Fidesz elképze...

nu pagagyí 2011.07.18. 10:38:29

Ezzel a kormánnyal nem az a baj, hogy él (hazugság-offenzívával elért) felhatalmazásával, hanem az ahogyan és amit csinál. Csöpög a hatalmi dölyftől, kegyúri rendszert alakít ki, szétrombolja a társadalmi szolidaritást és helyére gyanakvást és gyűlöletet ültet.
Egyenként veri pofán a társadalom csoportjait primitív séma szerint: lejáratás-kriminalizálás-meghurcolás. A módszer előnye, hogy a tiltakozók azonosíthatóvá válnak így elég őket kiradírozni, majd a kiherélt csoportot szembe lehet fordítani a leszámolásra kijelölt következő társadalmi csoporttal.
A szisztéma eddigi állomásai: köztisztviselők, rend- és katasztrófavédelem, segélyezettek, cigány kisebbség, köz- és magánmédia, művészek, a tudomány képviselői, tanárok, szakszervezetek, egészségügyi dolgozók, a sor folytatható.
A munkálatokkal párhuzamosan folyik az állami forrásokból folyó oligarchia-építés, a munka legpiszkosabb része: pofára szabott gazdasági törvények, részrehajló állami megrendelések.
Az oligarcha-jelölteknek átirányított pénzek forrása valójában a járulékfizetőktől származik, hiszen változatlan, illetve a nyugdíjjárulék esetében megemelt, járulékukért gyakorlatilag már semmit sem jár. Az állam az így megspórolt forrásokból költekezik. A magánpénztárakban maradóktól elvették a TB-ben foglalt 24%-ot, a többiektől a tisztes nyugdíj esélyét. Az egészségügyi járulékért kevesebb táppénz és rohamosan lepukkanó ellátás, a munkaerőpiaci járulékért megbélyegzés és fenyegető kényszermunka jár.
Főleg az újonnan kinevezett köztisztviselők, állami cégek menedzsmentjét és persze az önkormányzati, politikai vezetők érdekét szolgálja az SZJA egykulcsossá tétele, ami elegánsan elrejthető költségtöbblettel jár az állami igazgatásban (hiszen a bruttó nem változik). A gazdaság totális ellenörzése mellett, az sem igaz amit állítanak az egykulcsos adóról, hogy bárkinek lehet akkora jövedelme, hogy jól járjon. Utóbbi csak a szabadpiac (és egyáltalán szabadság) körülményei között igaz.

menőmano 2011.07.18. 10:38:46

Magasságos egek ura!!! Ennyi támogatás rendőröknek!!!
Ezek után nem kell csodálkozni semmin?!?

oszt.kész.ennyi.

:))))))))))))))

v. jókormányzósember 2011.07.18. 10:47:53

"Nem ördögtől való- akinek lehetősége van,gyakran meg is teszi!"

Kedves nézőink! Ismét ülésezik a budapesti nagycirkusz! A bohócügyi államtitkárok mellett, az ők munkáját is igazán segítő bohócügyi elemző is igen aktív!

De- még távolról sincs vége a munkájának, hiszen-

"nem ördögtől való" projekt keretében- meg kéne még védeni:
- a kádár- és rákosi rendszert-
- a jó lovaskatonát (szárazföldi tengerészt)
- csurkát
- vonát
- s más szép ilyen legénykéket!

(S, lassan még adolf bácsi, a szobafestő is felkészülhet. Hiszen- ő is csak megkapta a hatalmat, s élt vele! "Adjatok nekem 10 évet- s nem fogtok ráismerni Németországra!" Annyira igaza lett, hogy az üszkös romok egynémelyike- még ma is látszik! Ez volt az igazi (jobb)szél(l) kálmán terv!

Adjon az Isten- több józan észt!

VJK

(UI: Gábor, ha nem hámozta volna ki a lényeget- mindenkit azért nem kell megvédeni- legalábbis, ha demokrata akar maradni! ; )) ).

fatia-negra 2011.07.18. 10:50:45

@v. jókormányzósember: poszt lényege: MEGVÉDIK a választási rendszert (is)

fatia-negra 2011.07.18. 10:53:26

svájciak üzenete: viktor-inox...

240 is lesz ma... bár ha 20 percenként ugrik, akkor lehet 250 is???

"a hangulatot pedig nem javítja az aurózóna vezetőinek látványos kapkodása"

aurózóna... az... szerencsére a cikk író nem kapkodott...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/18/237_felett_a_svajci_frank/

Diocles 2011.07.18. 10:56:52

OFF

ez felettébb érdekes:

hirszerzo.hu/belfold/20110718_hirszerzo_valtas

tehát a hírszerző gyakorlatilag megszűnik, az addigi csapata meg átmegy a hvg.hu-t szerkeszteni.

a hvg pedig kirakja a kirakatba azt a hírszerző.hu-s szubkultúrát, amelyik már az SZDSZ-nek is túl ciki, militáns, radikális volt?

fatia-negra 2011.07.18. 10:56:53

inkább svájciak ajándéka... a viktor-inox

= Kárpát-medence géniusza + csillagszemű minisztere... de: S.intér felkészül...

bigapples 2011.07.18. 11:00:10

@fatia-negra: Tudom gyűlölöd a Fideszt, de ha az ország eladósításáért őket hibáztatod, az nehezen vehető komolyan..

A Fidesz csökkentette az államadósságot, azon az áron, hogy közép-hosszútávon a nyugdíjrendszerben növeli a feszültségeket.

Az önkormányzatok meg pártállástól függetlenül eladósodtak, Nyilván a jobboldaliak jobban, mert kevesebb pénzt kaptak az államtól, de általános elvként a szoci kormányzat kényszerítette az önkormányzatokat a kölcsönök felvételére, mert áttolt feléjük feladatokat, miközben csökkentette az állami támogatásokat. Az arányok megértéséhez: a teljes önkormányzati szektor adóssága kb 1500 milliárd, az államadósságot meg rendesen 20 ezer milliárd fölé tolta 2002-2010 között a baloldal.

fatia-negra 2011.07.18. 11:04:04

@bigapples: po:cs

a fides van minden városi önkoriban 2006-tól,
ekkorát egy év alatt még sose nőtt a zállamadósság...
gondolom neked rabolták a nyuggerkasszát...
biztos hasonélvezője vagy a fides szja nak... gratula...
anyádtól (meg magadtól) rabolt pénzből dőzsölsz...

TG! kérek szűrőt! légyszi...

bigapples 2011.07.18. 11:07:55

@Diocles:Nincs már meg a folyamatos állami apanázs, amely a ballib médiát eddig eltartotta. Lesz még sok ilyen történet. Ezért is volt fölösleges a túlszabályzott médiatörvény, elég elzárni az állami pénzcsapokat a ballib agitátorok elöl. Éljenek meg a piacról, ha tudnak...

graycivil 2011.07.18. 11:16:40

"Tovább szigorította Rogán a médiatörvényt

A Népszabadság információi szerint az egyik legfontosabb változtatás, hogy a sajtóbírságokat ezentúl köztartozás módjára hajtják be; ha lejárt a fizetési határidő, a médiahatóság közvetlenül az adóhatósághoz fordulhat, függetlenül attól, hogy a megbüntetett tartalomszolgáltató jogorvoslattal élt-e vagy sem. Az adóhatóság pedig akár soron kívül is eljárhat, és nem engedélyezhet fizetési könnyítést, nem csökkentheti a tartozást sem."

hirszerzo.hu/belfold/20110718_rogan_mediatorveny_szigoritas

Fegyver élesítve. Már csak az a kérdés, mikor sütik el... F.Y.DESZ!

bigapples 2011.07.18. 11:18:05

@fatia-negra: MSZP-s irányítás 2006: Szeged, Miskolc, budapesti kerületek jelentős része, Budapest, Dunaújváros, Nyíregyháza, Pécs, Fehérvár, Szombathely, csak hogy a nagyobbakat nézzük.

Rabolt pénzből dőzsölök? lol, tényleg kell a szűrő, ha csak a veled egyező véleményeket szeretnéd látni. Köszönöm, hogy TG-t legalább arra nem kéred meg, hogy cenzúrázza a jobboldali véleményeket a demokrácia védelmében :)

Nazagson 2011.07.18. 11:19:42

bigapples: az önkormányzatokban szinte mindenhol Fidesz vezetés volt .
Fidesz első terve egyébbként az ország további eladósítása volt, azért ment ki Viktor gazsulálni Merkelhez meg fél Európába a magasabb hiánycél engedése miatt. Csak utánna lett nekik baromi fontos a csökkentés, mikor már nem volt más út. De amúgy szerinted ha Kína vesz x milliárd állampapírt ahogy az le volt kommunikálva mint nagy siker, az nem eladósítás????
Az "befektetés" vagy mi?
persze: Kína befektet a magyar adóságba.
EZ most nem ellenzése vagy pártolása a dolognak, csak legyünk már tényszerűek
Lázás meg Rogán jön itt az adóságok démonizálásával? Nézzed már meg Hódmezővásárhely meg a Belváros adóságállományát elöttük meg most.
Amúgy az ország külfölsi gazdasági megítélése most nem annyira rossz mint a társadalmi politikai megítélése (ez nem menti fel őket az önkényes kormányzás miatt, mert pl Kína gazdasági megítélése is szuper, még sem mondhatja senki komolyan Kínára -vagyis dehogy nem:), Viktor mondta- hogy jól működő demokrácia)

Nazagson 2011.07.18. 11:25:50

big apples: Budapesti kerületek nagy része Fideszes volt és az most is 2006 óta.
A te véleményed nem jobboldali amúgy. Az a te véleményed. Semmi köze a jobboldali konzervatív eszmékhez.
Ez a ballib aggitátor duma, az meg óvódás számháború izgalom színvonal. EZ a retardált reducatio ad absurdum, hogy a ballibek(akárkik is azok mert ez inkább ilyen fantom szó mint a mumus) nem szeretik a fideszt, ergo aki nem szereti vagy kritizálja a fideszt az ballib aggitátor ez olyan szellemi színvonal amivel nehéz megkülönböztetni a vajat a margarintól.

török gábor 2011.07.18. 11:31:41

@tarackos: a jelenlegi rendszerhez lásd: 71, 72, 74, 75-ös bejegyzések.

ssi 2011.07.18. 11:37:03

Ha elkezdődik a harc / Alvin és a mókusok

Most kérlek csak szépre gondoljál!
Csukd be a szemed lassan
Na nem bánom, csináld,
Ha jól esik mosolyogjál.

Gondold azt, hogy minden rendben,
Állunk a mesében
egymással szemben és vársz,
De a film nem megy tovább.

Amit otthonnak hívtál
Már nem a hely,
csak gyárkémény füstöl,
hol nemrég még gyermekkén játszottál
és minden így múlik el.
Megfojt a hitel, de nincs vész,
Segít nekem ez az apró betűs rész: perel.
és az életre nevel!

Irigylem, mert
Túl hülye, hogy felfogjon mindent,
A naivnak mennyország, jó volna hinnem!
Én most lennék boldog,
ha nem baj, még éltemben,
Boldognak lássalak,
Ennyi, mit kértem de ...

Indulni kéne,
Csak reszketsz itt dadogva.
Rég kész a bomba,
Csak nincs közénk ledobva.
A zöldszámot hívd,
Hogy miért hitted el?!
És majd egy rögzítő felel
Hogy folytatni kell!

Soha nem adhatjuk fel!

Szép lassan
Elfogy a gyermek,
Az öreg meg hallgat,
Korosztály torzul,
Az "Internet-alkat".
A hátamra ugrassz te is
Hibáról hibára
És most az egyszer kérlek
Ne fogd a piára!

Az élet egy ponyva,
Egy gyenge kis szatíra
Majd becsomagoljuk
az illatos papírba!
Aminek látszol,
Én is annyit érek,
És rám figyelj b*zd meg,
Ha hozzád beszélek!Te szent!

Némelyik tudhatná mit is jelent!

Ez fájt,
De ne szólj semmit,
Mert ismered a szabályt!
Folytatni kell,
A dagadt még éhes,
A munka meg büdös,
De viseld el a szagát!
Mert folytatni kell!
Mert kinek célja van, hidd el,
Csak az nem bukhat el!
Soha nem adhatjuk fel!

Mert készül a harc,
mindegy mit akarsz,
Döntsd el, hogy ki mellett állsz,
És ki mellett halsz!

Ha elkezdődik a harc!

www.youtube.com/watch?v=R2A2HAsI_3g

ssi 2011.07.18. 11:38:01

terveket szövöget az ellenzék, de még nincs hozzá hang, kommunikáció .. pedig a kormánytól sok, hatásos eszköz megtanulható .. igaz, ez a tetteket nem helyettesíti, az erőt, lendületet, elszántságot pedig főleg nem .. ki milyen ügyes lesz a saját feladatában?

- pl. O.V. harc az államadósság ellen, s ennek mindent alárendelve ..
- egyik ellenzéki kiútkereső véleménye: harc a kormány ellen, s ennek mindent alárendelve ...??

"mai hatalom kreálta választási rendszer ugyan inkorrekt módon előnyben részesíti szövegezőit, mégis marad ellenfeleinek egy „királyi út”, amely elvezethet a Fidesz-kurzus leváltásához .. parlament két demokratikus ellenzéki pártja meg a magukat ma még csupán civilekként deklaráló protest csoportok kénytelenek lesznek felfogni, hogy cselekvési lehetőségeiket immár egyértelműen a választási törvény szabja meg, és ezentúl minden lépésüket aszerint kell tervezniük, hogy közelebb viszi-e őket az egyetlen szabadon maradt átjáróhoz. Vagyis ezentúl mindent alá kell rendelniük az összefogás parancsának. A különféle indíttatású ellenállók mielőbb kénytelenek lesznek pártosodni ..."
www.168ora.hu/velemeny/nincs-mas-ut-78928.html

tény: lendületes kormány sokakat meggyőz .. sok szükségszerű intézkedés, de a gazdaságban mindig kell a mi lesz a hatása vizsgálat is
"Lázár János azt állítja, hogy a görög út elkerülése miatt volt szükség a feszített törvénydömpingre ..
elmúlt fél év 226 elfogadott törvény .. annak csak igen kis része volt gazdasági jellegű ..
forradalmi törvénydömping, ami teljesen kiiktatja a szakmai, társadalmi és politikai konzultációt, és a színfalak mögött, a külső szemlélőnek teljesen átláthatatlan szempontok alapján alkotja meg a jogszabályokat, pont hogy nem segít, hanem árt a gazdaságnak. Hiszen teljesen kiszámíthatatlan helyzetet eredményez, melyben a külföldi és a hazai vállalkozás is kétszer meggondolja, hogy befektessen-e"
velemenyvezer.blog.hu/2011/07/18/fidesz_tempo_megment_az_allamcsodtol_vagy_bajba_sodor#more3076001

panelburzsuj 2011.07.18. 11:48:59

@Nazagson:

A "válasz erre" feliratra koppintva pontosan meg tudos mutani, hogy melyik bigapples-kommentet kommentálod. Érdemes használni, mert itt szószátyár népek billenytűznek, és hamar bele lehet gabalyodni a "most melyik anyámat szidtad?" problémakörbe.

Ha kicsit megtapadsz ezen a blogon, akkor én most elmennék egy kis szabira. Egy hátradőlős kávét már így is megreszkíroztam ma délelőtti írói munkásságodon végigtekintve.

Kell ez a földreszállító hang a sok-sok repkedő fellegharcos közé ... :)

IntelCorei5 2011.07.18. 12:02:03

A magam részéről a politikai kultúra teljes hiányának tartom TG következtetéseit és eszmefuttatását. Amennyiben jól értem mindaddig nincs probléma amíg az alapfeltételek nem sérűlnek a választási rendszerben. Szerinte a politikus elidegeníthetetlen joga a törvények bármikor bármely szempontból neki kedvező módosítása illetve hülye ha ezzel nem él (akkor nem politikus) a hatalom megszerzése és megtartása érdekében, hiszen ettől politikus.
Az én elveim szerint a társadolom egésze szempontjából ez a legkárosabb megközelítés ami garantáltan vezet elnyomó rendszer kialakulásához és nem teszi lehetővé azt h a politikai/gazdasági rendszer egy közösen létrehozott stabil működéshez konvergáljon - így ezzel a logikával nem alakulhat ki stabil demokrácia a maga demokratikus kúltúrájával.
A Fidesz nem egyszerüen nyerni akar a következő választáson is, hanem totális győzelemre törekszik ennek pedig csak egyetlen ellenszere: van a másik fél totális győzelemre való törekvése. Ez nem vezet együttműködéshez az ugyanis ez esetben árulás. A másik fél előbb utóbb biztosan bekövetkező győzelmével kezdődik a ciklus újra, mert lesznek/vannak vesztesek akik revansra vágynak.
A nem fideszes szavazókban legalább akkora revansvágy ég mint annak idején a vesztes fidesz szavazóiban, ugyan még nem gyújtogatnak csak bujtogatnak. Ha tüzet szítod az hamarosan lángra lobban.

A jelenlegi ellenzék szemére hanyják h nem jelentős tényező és nem alternatíva. Nem más ez mint a fusztrált politólógusok és értelmiségiek kesergése, ráadásul az alternatíva kérdésében nem is igaz. Keverik az alternatívát a megvalósulással.

menőmano 2011.07.18. 12:09:20

A fellegekben nem harcolnak, ott béke van.
és kész.

:))))))))))))

bigapples 2011.07.18. 12:22:20

@Nazagson: valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html

Nézd meg, a budapesti adatokat, ha nekem nem hiszel. Az emlékezet csalóka. A cunamiszerű 2002-es önkorm.-i választáshoz képest a Fidesz lényegesen jobban szerepelt 2006-ban, de Budapest és a kerületek többsége "vörös" maradt.

Ne haragudj, de számomra a Klubrádió, Hírszerző, az MSZP (rész) tulajdonában lévő médiumok :Népszava, Népszabadság, STOP; a 168óra, ATV stb. ballib médium. Lehet, hogy az agitátor szó használata túlzás volt a részemről. Ha gondolod, tekintsd nyugodtan továbbra is független médiumoknak ezeket.

márta)) 2011.07.18. 12:25:02

Tényleg megérdemeljük az orbánizmust
Nincs más út"

"A mai hatalom kreálta választási rendszer ugyan inkorrekt módon előnyben részesíti szövegezőit, mégis marad ellenfeleinek egy „királyi út”, amely elvezethet a Fidesz-kurzus leváltásához. Most még ez inkább keskeny és alig járható ösvénynek látszik, és még térkép sincs hozzá.

Sőt, attól függően, hogy kerül-e az élére a feladatot megbíró személyiség, akár az integráló szerepet is vállalja – mert csak egy széles választási szövetségnek lesz esélye 2014-ben a Fidesz ellen. Kis pártok az új rendben még a parlamenti küszöböt sem léphetik át."

www.168ora.hu/velemeny/nincs-mas-ut-78928.html

Az elkövetkező időkben tehát a Fidesz-önkény valamennyi potenciális ellenfelének ajánlatos észnél lennie.

Előttük egy történelmi lehetőség, amely egyben történelmi kötelezettség is.
Minden más szempontot félretéve, feltétlen akcióegységet kell teremteniük még jóval a választások előtt, és ezzel világossá tenni az ország immár nagyobbik fele számára, hogy ez a velejéig antidemokratikus vircsaft igenis leváltható.

Ha erre nem lesznek képesek, tényleg megérdemeljük az orbánizmust"

Hm. térkép " az ellenzéki pártoknak kell majd megrajzolni.
mindenféle "pánikkeltés és habverés nélkül" keményen dolgozva:)

A Fidesz is "halad az általa kijelölt úton, igaz már azt sem veszik észre, hogy talán nincs is a térképen."

bocs. az idézet lehet, hogy most nem sikerült szóról-szóra.
de valahogy igy tanultam.:))
:))))

bigapples 2011.07.18. 12:30:03

@Nazagson: Igen, a Fidesz első terve ugyanaz volt, mint pl. Merkelé Németországban. És igen, a 2009 végi terveket brutálisan felülírta a görög/portugál/ír válság indukálta belső és külső kényszerek. Ez nem változtatja meg a tényt, hogy a GDP arányosan 80% fölé csúszó államadósság döntően a 2002-2010 közötti szoci-SZDSZ kormányzás sara.

Igen egyes jobboldali többségű önkormányzatok adóssága jelentősen megnőtt, de egyes baloldaliaké is, lehetne sorolni...

Biztosan voltak városok, amelyek rosszul gazdálkodtak, de a teljes önkormányzati rendszert a kormányzati politika kényszerítette adósságspirálba. Szerintem nehéz ezért az akkori ellenzéket hibáztatni.

klacus 2011.07.18. 12:52:05

@márta)): Egyet is értek részben azzal amit mondasz.

Pár dologban nem teljesen.

- a gyermeknevelés támogatása minden értelmes és egészséges társadalom fontos dolga
- a magas munkakerülés miatt az alanyi jogon járó rendszerek nem fen tarthatóak
- ne nevezzünk már gazdagnak egy bruttó 350.000 körüli keresetet, főleg hogy bruttó, azaz lejelentett.
- nem értem miért nem fontos az a külföld a mostani, mnyp-s pénzből bevont adósságcsökkentésnek is tapsol. ez szerintem ez esetben akkor kettős mérce.

fatia-negra 2011.07.18. 12:58:31

@fukar_kufár: ****

igen. ezt visszabontva okosan fűzöd...
nagyon sok lesz a gond, az elégedetlen, tehát kit érdekel a HOGYAN...
egy tuti... a fides akárhogyan is, de megy... javasolt eszköz: vasvilla+kötél...

márta)) 2011.07.18. 13:30:45

Vona Gábor: a Jobbik Gyöngyöspatán legyőzte a Fideszt"

A Jobbik Gyöngyöspatán legyőzte a Fideszt, ennek pedig országos folyamatokat kell elindítania - értékelte a párt elnöke hétfőn azt, hogy a vasárnapi időközi polgármester-választást jelöltjük, Juhász Oszkár nyerte.
Juhász Oszkár a sajtótájékoztatón azt mondta: a közbiztonság helyreállítása érdekében az érpataki, valamint a tiszavasvári modellt tartja követendőnek Gyöngyöspatán.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint Gyöngyöspatán a magyar emberek és az igazság győzött "a pintéri arrogancia, az orbáni nemtörődömség, a véderős primitívség és az amerikai gyomorforgató részvétellel szemben.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=451454

.....................................................................................

Taktikáztak a cigányok, de kezdődik a rémálom Gyöngyöspatán"

Hatalmas kampányt vitt a jobbik Gyöngyöspatán, amelynek vasárnap meg is lett az eredménye: a pataiak Juhász Oszkár jobbikos politikust választották meg polgármesternek.

Az eredmény már most érezhető a faluban: lejjebb ment a telkek értéke, fogynak a borvásárlók, folyamatosan mondják le a vadásztársaságok a rendezvényeiket, az esküvőket a panziókban. A cigányok elkeseredtek.

Farkas János az Indexnek elmondta, visszalépésével egyértelműen azt akarta elérni, hogy a cigányság egységesen Matalik Ferencné alpolgármester mellé álljon.

Ez a taktika azonban nem vált be. A visszalépéssel ugyanis jó eséllyel el is vettek szavazatokat Matalik Ferencnétől, akit sokan ezáltal a cigányok jelöltjének könyveltek el, és inkább nem szavaztak rá."

www.168ora.hu/itthon/kezdodik-a-remalom-gyongyospatan-79277.html

Bocsánat ez egy kissé hosszúra sikerült. Amolyan "hátradőlős olvasmány, de tartalmas.:)
"Térdig áll a kormány a munkában", már igy is. Azt gondolom, hogy a gyöngyöspatai sajnálatos események újraélednek és folytatódni fognak.
Kemény szavak. "országos folyamatnak kell elindulnia". Ezt szerintem érdemes komolyan venni.
A taktika válhat rémálommá is. A Karácsony G. féle összefogásra buzdítás jutott most ismét eszembe:)
Ha a két cikket összeolvasom. nagyon sok tartalom van benne.
Nem csitulnak a kedélyek Vona G. és a Gárda ..........

lüke 2011.07.18. 13:32:18

@panelburzsuj: na sag schon:)
csak nem szabira mégy?
a pofonért kiáltókkal milesz?

fatia-negra 2011.07.18. 13:47:22

@bigapples: a fidesznyikkek meg duplacsaapon lógnak majd...

márta)) 2011.07.18. 13:47:51

@klacus:
Nem irtam, hogy a gyermeknevelést egyáltalán nem kell támogatni. Nem árulok el titkot, hogy a multban is létezett családi pótlék, és egyéb szoc. juttatások. De nem kell átesni a ló tuloldalára. nem azért kell gyereket vállalni, mert a kormány esetleg majd ontja a pénzt.

Ha nem tévedek, a fő problémát nem ebben láttam, hanem a fiatalok lakásproblémáinak megoldásában. Amig ez nem lesz megoldva, nem kell várni, hogy a fiatalok többsége gyereket vállaljon. Azok akik normális életkörülményeket szeretnének biztositani annak a gyereknek.

bruttó 350.000 körüli keresetet"Gondolom, ezt az egykulcsos adóval kapcsolatban írod.
Tessék számolni, az említett összeggel, és mondjuk százezer bruttóval.
Az utolsó mondatot nem is értem? de nincs is kedvem elemezni. :)
Az egykulcsos adót viszont - azon tul, hogy igazságtalan - nem értem??? ! mert a kormány "lyukat" ütött vele a költségvetésen...........

menőmano 2011.07.18. 13:59:06

Egyébként valljuk már be, hogy tegnap a @panel is kapott vissza a pofonból:)
Azért mert az írtam valamelyik nap, hogy "nagyon tuti", ne képzelje már, hogy neki mindent lehet itt irogatni. Átugrani:) minden határt???:)

oszt.kész.jónapot!

:)))))))))))

lüke 2011.07.18. 14:03:32

Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ: @jjmano:, @JMárta:
@írokneked:,@hegyilány:,@Könnyen elkaptuk, uram
@menömanó,@márta))

dicséret neki:)energiabomba
a sárga irigység a határon túlra is átterjed:)

Kalmár 2011.07.18. 14:04:03

@bájgúnár: Kedves liba. A fenti soraidat mély megrendüléssel olvastam.
Pl: "amikor nemlátja alovát rugja segbe."
Nem semmi. Megnyugtatlak, hogy ide nem kell szoftver.
A nyolcadikos fiam is nyerítve röhög ezen.

A lényeget persze nem értetted, de látva a válaszodat nem lepődök meg.
Lassan írom, hogy megértsd : A Jobbik nem lesz kormányzó párt soha. Többek között az ilyen támogatók miatt, mint te. Ciki egy platformon lenni veletek. Ez még akkor is így van, ha esetleg 5-6 hegyi faluban lesz polgármesteretek. Vonától, pedig egyenesen ostobaság azoknak neki rontani, akik végre tényleg jól nyúltak a cigány kérdéshez. Különösen hallgatnia kellene azután, hogy Esztergomban összbútoroztak azokkal a komcsikkal akik ellen totális harcot hirdetve bejutottak a parlamentbe.

ögyé igyá 2011.07.18. 14:05:56

gyöngyöspatáról lesz cikk?

Kamee 2011.07.18. 14:18:49

TG vajon meg fog lepni minket még ma a gyöngyöspatai eredmény elemzésével?

megszűnt 2011.07.18. 14:33:54

@Kamee:
"TG vajon meg fog lepni minket még ma a gyöngyöspatai eredmény elemzésével? "

Lenne az elemzésben kihívás! 8 jelölt indult, volt aki visszalépett, másnak a javára, csupa titok és rejtély.
Csak @török gábor: tudná kibogozni!

Csatlakozom, hogy kérjük, mert igazán érdekes eset! Ha nem is még ma, de ezen a héten.:)

2011.07.18. 14:39:47

@panelburzsuj: :)))

@lüke: :)) Ja, meg jó sok az ideje, biztos helyen van, hogy nem zavarja senki sem..:))

dzsaszper 2011.07.18. 14:43:08

@fatia-negra: szégyellem, hogy egy állam által elsimert egyház tagja vagyok, amikor a nyilvánvalóan hosszú múlttal rendelkező nem szektához tartozó testvéreim felekezetét az állam nem ismeri el. Ennyi.

dzsaszper 2011.07.18. 14:44:37

@panelburzsuj: ezzel mit akartál mondani? nem igazán látom az összefüggést.

dzsaszper 2011.07.18. 14:45:48

amúgy meg furcsállom, hogy a mohó algoritmusra nem reagált senki -- az volt a lényegi mondanivalóm.

xsasha 2011.07.18. 14:46:16

"Az eredmény már most érezhető a faluban: lejjebb ment a telkek értéke, fogynak a borvásárlók, folyamatosan mondják le a vadásztársaságok a rendezvényeiket, az esküvőket a panziókban."

Mi lenne velünk, ha nem létezne a 168 óra c. médiaélmény? Soha nem jönnénk rá magunktól az összefüggésekre. Hiszen milyen baromság lenne a korábbi gyöngyöspatai eseményekre fogni a történéseket, ha egyszer pár órája jobbikos a polgármester?

2011.07.18. 14:47:53

@Kamee: @knausz: @ögyé igyá: szerintem nem. Nem országos jelentőségű, helyi birkózás, csak a média csámcsogja teli...van ilyen az országban sok hasonló, csak nem ezekkel a színekkel...Én nekem a gyöngyöspata pl. a Jessze- oltáráról fog eszembe jutni mindig,

www.gothic.hu/gothic.html?http://www.gothic.hu/templomok_gyongyospata.html

nem a balhékról, mert az van a Lujza utcában is, csak ott jobban tartanak az újságírók meg a gárdatagok a veréstől és fordítva. Szóval sajnálatos, hogy ez a szép és híres kis település így lett hírhedtté téve...És nem akarok olyanon rugózni, ki kezdte, mert a lényegen sajnos nem változtat. Sok a hülye ott is, ez a megállapításom sommásan.

graycivil 2011.07.18. 14:49:32

"Magyarország Fehéroroszország és Kazahsztán társaságában

A Freedom House elnöke mostani előadásában hosszasan vázolta, hogy milyen megfontolások alapján rangsorolták Lukasenko rendszerét "nem szabadnak" mind az internet-használat, mind a sajtó esetében. Azerbajdzsán, Oroszország és Kazahsztán egyaránt "részben szabad" osztályzatot kapott a net, míg "nem szabadot' a sajtó szempontjából. Törökországnak megítélése egy fokkal kedvezőbb: mindkét szempontból "részben szabadnak" nyilvánította a két jelentés."

nol.hu/kulfold/magyarorszag_feheroroszorszag_es_kazahsztan_tarsasagaban

megszűnt 2011.07.18. 14:50:48

@bájgúnár:
"Olyannyira hogy szinte mindenhol elhalgatjátok a hírekben."

Az Indexet kell olvasni. Elsőként tudósított róla - azonnal.

xsasha 2011.07.18. 14:59:57

@unionist:
Kíváncsi vagyok, ebben az összefüggésben a devizatartalékot hova sorolod...

2011.07.18. 15:12:51

Az előbbi poszton mi is ezt feszegettük! Köszönjük Harrach Péter! En garde!:)

index.hu/belfold/2011/07/18/harrach_szerint_lazarnak_pihennie_kell/

:)

xsasha 2011.07.18. 15:13:21

@Nazagson:
Talán akkor izgalmas kérdés ez, ha összeveted a Fidesz intézkedéseit a nyugati demokráciákkal, az azokban működő rendszerekkel.
Ahogy én most ezt látom, semennyire nem jöttünk ki a válságból, és a következő évtizedek az aknamezőn való zsákban futáshoz fognak leginkább hasonlítani. Kötelékben. A kritikus kérdés a cselekvőképesség lesz, bárki is legyen majd kormányon. Gyors és irányított döntésekre lesz szükség, amely valamilyen konkrét koncepció és stratégia mentén valósul meg.
Lehet bírálni a fékek csökkentését, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy azért került ebbe a helyzete a kormány és az ország, mert a demokrácia, a média, az AB és lehetne sorolni az elemeket, nem tudták megvédni az előző 8 év teljesítményétől. A bevallott felelősség nélküli hatalomszerzéssel a demokrácia nem tudott semmit sem kezdeni, és semmilyen társadalmi nyomás nem tudta megdönteni a hatalmat kétes eszközökkel megszerzők uralkodását. Vagy rosszul látom?

megszűnt 2011.07.18. 15:13:34

@Letícia:
Gyönyörű képek! Köszönöm.

Jó lenne elmenni oda. Fura ez a nyár. A legfurább nyaram. Neki kéne fogni a tornának, de még a kutyát is le kell kísérnem a dolgára..

Rázós súlyzót nézegettem a neten, a karok formálására, bár én tévézés közben mindig emelgetem a hagyományost, azt mondják, ez hatékonyabb.

xsasha 2011.07.18. 15:21:02

@bariga:
Nyilván akkor véletlen, hogy januárban az előző évi "befagyasztott" kiadások dobták meg a hiányt a tervezett fölé? Azt persze lehet egyensúlynak nevezni, hogy akkor most nem veszek levegőt, amíg ki nem érek az ajtón, vagy épp visszatartom a vizeletemet, csak éppen elég lokális az az egyensúly. Rendszerek átszervezése nélkül leginkább olyan egyensúlyt lehet elérni, amitől heresérvünk lesz és visszeres a lábunk és az aranyeret használhatjuk karkötőnek...

2011.07.18. 15:34:44

@knausz: Csinálhatnánk egy blogkirándulást és visszafelé meg hopitát is meglátogatnánk, vagy elvisszük és ott csinál nekünk finom birkapörit!:)) Megmutatnánk, akárhány színben is gondolkodunk, nem az a lényeg, hanem, hogy egy jó dolog miatt/során együtt tudunk működni!:) Mint ahogy a blogtalikon is..:)))

dzsaszper 2011.07.18. 15:39:27

érdekes, hogy most kezdik válogatni a képviselők közül, ki lesz jelölt a következő ciklusra.

gyanús, hogy előrehozott választásokra készülnek a közeljövőben?

annyi mindenesetre emellett szól, hogy most nem éles szituációban Gyurcsány és Kovács elhatárolódott az mszp-lmp-jobbik technikai koalíciótól, 2014-ig könnyebb meggondolniuk magukat, mint pár hónapon belül.

megszűnt 2011.07.18. 15:48:41

@Letícia:
Gyöngyöspatán lakik @hoplita blogtárs? Így érthetőbb az eredmény akkor!

Aki itt bejelentkezett @gábrielangyal vagy hasonló, hogy ott lesz Csepregen, hát nem volt ott! Vagy legalábbis nem mert odajönni hozzám vagy nem mondta, hogy ő az, csak nézett valahonnan. Hát ez is érdekes!

Nem tudom. @hepcivel is gondoltam találkozni, gondoltam, amikor álomsúlyomnál leszek, meghívom szaunázni, jöhet a trabantjával.:)

2011.07.18. 15:49:52

@dzsaszper: ez nem érdekes, hanem teljesen életszerű. A versenyhelyzet nagy, és ha pl. most akarják kiejteni a szocikat és az összes többit, beleértve a KDNP-t is, akkor van erre a költségvetési törvény elfogadása utánig 1 max. 2 hónapjuk, utána lőttek a fidesz hegemóniának...2014-ig ez a kormány nem fogja kihúzni így. Most meghajtják a bebiztosítást jelentő sarkalatos törvényeket, és aztán beülnek a készbe, jóval kevesebben.

Amivel nem számolnak, az egymás ellenségeivé válásának emberi folyamata, szóval kel majd kapaszkodnunk erősen, mert az ember alapvetően állat. És az életben maradás ösztöne meglepő reakciókat vált ki egyikből-másikból., a képviselő meg nem az a fajta, aki erősen kondicionálva van a elvekhez, pl. jól neveltség, illem vagy ilyesmi csacskaságok.

Szóval szerintem a III. felvonás lassan indul, s nemsokára első csengetés.

2011.07.18. 15:55:46

@knausz: nem, ő nem ott lakik...:))) Nem mondhatom itt meg merre...

dzsaszper 2011.07.18. 15:55:55

@Letícia: én is erre a következtetésre jutottam. Még az új alaptörvény hatálybalépését sem akarják megvárni? Logikus lenne... Vagy annyira esik a népszerűségük? vagy mi van?

xsasha 2011.07.18. 15:58:48

@unionist:
Gratulálok! Ön nyert egy diplomát a Corvinus Egyetem Közgazdász szakán. Kérjük, vegye át az Ecseri Áruforgalmi Egység 6-os pultján 20e Ft illeték megfizetése fejében.

megszűnt 2011.07.18. 16:00:34

@Letícia:
Nem baj. Majd megtudom, ha úgy van. Hanem @hepciről van egy elképzelésem, hogy olyan jóképű, mint Nyerges Attila az Ismerős Arcokból. Hát ezért is gondoltam, hogy nem butaság az az álomalak.. Megyek az ellipszis trénerre, az 1 óra.

(Emezt a hozzászólást a @hepci majd hagyja olvasatlanul. Köszönjük.)

bariga 2011.07.18. 16:09:49

@xsasha: na azért azt nem szeretném, ha behu....nál, nem vagyok rosszindulatú. A költségvetés pedig nem vélemény kérdése, pontosan lehet tudni , hogy mi miért volt kevesebb és miért rossz a terv. Sok elemzés van erről, nem kell találgatni.

2011.07.18. 16:12:53

@knausz: húha, @hepci e sorok olvasásakor már az új audija színét is tudni fogja örömélben!:D Nem, szerintem sem fogja szó nélkül hagyni..:D

unionist 2011.07.18. 16:13:22

@xsasha:
ennek semmi köze a közgazdaságtanhoz. a politikában így működik a reductio ad absurdum.

xsasha 2011.07.18. 16:15:59

@bariga:
Egy két linket becsatolhatnál, csak hogy ne találgassak. :-)

unionist 2011.07.18. 16:16:07

@xsasha:
a devizatartalék olyan, mint a látra szóló betét. az a faramuci, amikor az is hitelből van.

2011.07.18. 16:19:18

@Letícia: itt az előzmény lézerjanitól:

index.hu/belfold/2011/07/18/lazar_beszolt_a_kdnp-nek/

Tegnap pont erről írtam, olyan arrogáns, hogy mindenkivel összevész, s Kövért megint bekóstolta! Úúúgy tuuutttam, hogy ez lösz! Na, pá egyelőre, megyek, s építem a jósdámat!:D

xsasha 2011.07.18. 16:27:18

@unionist:
A magyarliberális politikában valóban. Akinek bármilyen területen van mélyebb szakismerete, az meg is tudja ítélni az értékét ennek.

fatia-negra 2011.07.18. 16:31:56

@dzsaszper: én + katolikus vagyok és HÍVŐ ember...

én + azt szégyellem, hogy az 1házam ilyen szinten erősíti a feudalizmust:
- király+egyház összefonódás
- a híveit agymosott zombi szavazógépnek tekinti
+ elveszi tőlük a polgárosodás esélyét...

szégyen és gyalázat

xsasha 2011.07.18. 16:39:54

@unionist:
Akkor vajon mi lehet a véleményed a banki műveletekről?

unionist 2011.07.18. 16:41:20

@xsasha:
akinek bármilyen területen mélyebb van szakismerete az lenézi a politikát. fyi.

menőmano 2011.07.18. 17:00:04

@panelburzsuj:

Figyelj panel! Tudod hogy kit küldött az ördög?!?
Tudod ki üldöz téged?
Nem bírsz magaddal, vagy mi?van??

xsasha 2011.07.18. 17:00:33

@unionist:
LOL
Aki lenézi a politikát, az nem nagyon érti a világot. Ez mondjuk normális a rendszerváltás után, de vajon mikor zárjuk le ezt a korszakot?

xsasha 2011.07.18. 17:01:50

@dzsaszper:
Ennek 1%-nál kisebb a valószínűsége véleményem szerint.

xsasha 2011.07.18. 17:06:05

@unionist:
Akkor már ha ilyen redukciós vagy, megkérdezném, hogy melyik jobb: ha a hitelből származó pénz devizatartalékként csücsül a pénztárban, vagy MOL-részvényként gazdagítja az államot?

graycivil 2011.07.18. 17:09:43

@xsasha: Mi a jobb neked? Ha pénzügyi vész (enni kell) esetére van azonnal kivehető pénzed, vagy van egy autód, amit lehet, hogy csak féláron tudsz eladni, hogy a "normális ár" eléréséig éhen ne halj?

menőmano 2011.07.18. 17:22:10

Lép az EU - Orbán már nem élvez védettséget

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz több intézkedése is szembemegy az uniós szabályokkal, amiért még vizsgálat is indulhat Magyarország ellen. Kovács László elmondta, hogy egy vizsgálat már meg is kezdődött a távközlési különadó miatt."

www.stop.hu/articles/article.php?id=908303

A különadóról szólva egyébként is elmondta, hogy most már tisztán látszik, elméletben ugyan jól hangzottak, a gyakorlatban azonban teljes egészében áthárulnak a fogyasztókra."

Eddig is tudtuk, hogy a különadó, a bankadó a fejekre hullik vissza:) a szegényebb rétegeket sújtja ez is, mint az egykulcsos adó,

unionist 2011.07.18. 17:42:54

@xsasha:
én ellenzem az állami gazdasági szerepvállalását. helyette a városi köztulajdont preferálom. az energetikában érdekelt városoknak kellett volna tulajdonrészt szerezni a mol-ban. semmi esetre sem az államnak.

xsasha 2011.07.18. 17:56:31

@graycivil:
Ez egy fontos kérdés, amit fel kell tenni.
1.) Hogy tudsz védekezni a pénzügyi vész ellen?
a.) Előre lefedezed a költségeidet
b.) Felveszed a kapcsolatot a kínai nagybácsikáddal, akinek zsebpénz a te fájdalmad

2.) Mire használod az autót?
a.) Luxustárgy-e, amit divatból és szórakozásból vettél, vagy munkaeszköz?
b.) Szabad-e a búzát zsákban tartani minden eshetőségre, vagy nem árt azért elvetni egy részét, hogy jövőre is lehessen aratni?

xsasha 2011.07.18. 17:57:44

@unionist:
Érdekes gondolat. És mit kezdjenek a városok a MOL-lal? Mire jó a városoknak a MOL?

unionist 2011.07.18. 18:07:37

@xsasha:
az energetikában érdekelt városoknak jó. építhetnek olajfinomítót, kúthálózatot. elvben a város bármit megtehetne, amit a piac. feltéve, hogy a szociális feladatokat az állam átvállalja.

klacus 2011.07.18. 18:17:34

@márta)): Az utolsó mondat nem sikerált, a sietség.... szóval nekiugrom még egyszer.

A baloldali vagy csak szimpla Orbán és Fidesz fóbiások akkor szeretnek csak külföldre hivatkozni, amikor az segít a kritika megfogalmazásában.

lásd mai napot. www.mfor.hu/cikkek/CMA_DataVision__Gorogorszag_a_vilag_legkockazatosabb_adosa.html

ellenben.
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/kimeletlenul_elbantak_a_forinttal.152549.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

A gazdasági hírek manipulációja is fájdalmas. Ha a forint gyengül az euróval szemben akkor azt azonnal Nagybetűvel boltban hozzák. Ha az euró gyengül a CHF-el szemben akkor is a forintot mutogatják, és nagyban kussol a másodlagos hatásokról. Ha valaki elővesz egy számológépet, és veszi a fáradtságot, akkor tök egyszerűen levezethető, hogy mi a pálya.

Vagyis a kettős mérce azért él, mert a mostani gazdasági eredmények megítélését csak a negatív felhangok esetén emeli ki a nagyérdemű baloldali publikum.

A fizetésről.

Ha jól értem, akkor egy privát szférában, vagyis a piacról élő szakmunkás már gazdag ember. Ezek fizetése eléri és meg is haladja 350.000 ft-ot. Ezek az emberek, szvsz, most nagyobb kedvel vállalnak túlmunkát mert több marad. Főleg ha gyereket is nevel.

Nem neveznék gazdagnak egy esztergályost, CNC programozót. Jó lenne végre ha azt is megnézné végre valaki, hogy a szakmunkás réteg mennyivel keres kezessebet mint a környező országok. Ebből a fizuból még nem fog Honolulun nyaralni...

Van olyan kollégám aki Romániában Aradon, legálisan lejelentett viszonyok között keresi a hazai fizetésének a dupláját. Ne abból induljunk már mindig ki, hogy egy betanított munkás mennyit keres.
Mennyit tanult, dolgozott érte, akar -e egyáltalán fejlődni, beszél nyelvet urambocsáss meg nyelveket, képzi önmagát, meg tud önállóan oldani egy a területén felmerülő problémát?

Általában nem, mert nem is érdekli. Dolgozni is sokszor csak akkor fog teljes erőbedobással ha valaki a háta mögött áll, és felügyeli.

Ne hasonlítsuk ezt, egy állami szférában lebzselő pl MÁV-os "szakemberhez" sem. Ott az elvárás jó ha a tizede, mint felkészültség, mint készségek terén. Tudom mert a családban van pár díszpinty. Voltam ott látom mit csinálnak munka helyett, de ők vinnyognak a leghangosabban a jogaikért, és sírnak a 170.000 bruttó miatt. Pedig még így is túl vannak fizetve.... Ha a 12 órás műszakból 2 órát dolgozni kell, akkor azt hetekig emlegetik... Az arcuk az 16:9 de a tehetség, ha volt is már eltűnt...

xsasha 2011.07.18. 18:21:17

@unionist:
Sajnos semennyire nem értelek. A MOL egy részvénytársaság. Miféle olajfinomítót építhetnek a részvények egy kis hányadát birtokolva a városok? És az miért lenne jó nekik? És miért jobb, mintha az állam építené?

fatia-negra 2011.07.18. 18:55:00

optimista pesszimista vagyok... remélem nem teljesül amit reálisnak látok...

fides = államcsőd + polgárháború...

1 CHF = 238 HUF...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/18/237_felett_a_svajci_frank/

bariga 2011.07.18. 18:55:13

@xsasha: ha tényleg érdekel a téma,. majd megkeresed magad, nem nehéz. csak ne a TV-t nézzed, mert az nem segít

bariga 2011.07.18. 18:55:13

@xsasha: ha tényleg érdekel a téma,. majd megkeresed magad, nem nehéz. csak ne a TV-t nézzed, mert az nem segít

unionist 2011.07.18. 19:01:43

@xsasha:
a városok szabadabban gazdálkodhatnak, mint az állam. a várostól senki nem vár nyugdíjemelést például.

unionist 2011.07.18. 19:02:43

@xsasha:
a városok szabadabban gazdálkodhatnak, mint az állam. a várostól senki nem vár nyugdíjemelést például.

unionist 2011.07.18. 19:05:18

@xsasha:
a városok szabadabban gazdálkodhatnak, mint az állam. a várostól senki nem vár nyugdíjemelést például.

xsasha 2011.07.18. 19:24:06

@unionist:
Ezt nem értem. A városok ugyanúgy adókból gazdálkodnak, és ugyanúgy megvannak a különböző közösségi kiadásaik. Pont nem nyugdíjemelést osztogatnak, hanem mondjuk utakat javítanak, vagy kórházat finanszíroznak.
Azt sem értem, hogy milyen kapcsolatban van a nyugdíjemeléssel a devizatartalék felhasználása.
És azt sem értem, hogy honnan finanszírozzon az állam nyugdíjemelést, ha nem termeli ki az erre szükséges összeget?

xsasha 2011.07.18. 19:25:27

@bariga:
Ez is egy válasz, de nem túl meggyőző.
Én érveket mondtam, te hivatkoztál valamire, amit majd én keressek meg magam... Érdekes érvelés.

fatia-negra 2011.07.18. 19:28:56

ez a fides... a TITKOS párt... mi lehet a titok? vajh' mi? na mi... ugye ugye...

index.hu/belfold/2011/07/18/gyanusitott_az_nemzeti_nyomozo_iroda_pecsi_vezetoje/

tölgyes 2011.07.18. 19:51:09

@knausz:
Ha többséget tud szerezni a Jobbik, akkor győzni tud. Ha nem akkor nem... Az pedig, hogy mivé alakul majd megtudjuk ha alakult.

komment1 2011.07.18. 19:51:10

Hát ez érdekes: nol.hu/belfold/schiffer__orban_bukni_fog
Schiffer kb. ugyanazt mondja, csak pepitában, mint TG a fenti posztban.
Haláli ez a szómágia dolog. Elég gyakran előfordul, hogy voltaképpen nagyjából többen ugyanarról értekeznek, csak éppen mindenki a szerinte fontos szempontot hangsúlyozva fogalmazza meg a mondandóját. Mint az elefánt füle, farka, oszloplába - végül is mindegyik az elefánt része.

jjulie 2011.07.18. 19:51:20

@xsasha:

az érvek hiánya miatt fellebbezz a "haza nem lehet ellenzékben" orbániai duma divatbahozójánál, a válaszig pedig állj féllábon

fatia-negra 2011.07.18. 19:51:23

off : élet (?) a falon túl... (a gyöngyöspatás poszthoz előjáték)

kuruc.info/r/6/82206/

bariga 2011.07.18. 19:52:28

@xsasha: figyelj kincsem, én egyáltalán nem akarlak téged sem meggyőzni, sem megtanítani. Mindenki a saját véleményének a kovácsa. Lényeg az, hogy mindig érezd jól magad!! Ne foglalkozz a hülye politikával, az élet túl szép és túl rövid.

jjulie 2011.07.18. 19:52:52

@komment1:

az orbán már megbukott - csak még nincs kihirdetve

megszűnt 2011.07.18. 19:54:52

@Letícia: @lüke:
Megtörtént a nagy könyvszelektálás, illetve részben, mert a konténer ma pont tele van.

A dobozomból persze kerültek vissza és nagyon le voltam korlátozva, de mégis és ennek ellenére Thomas Mann A varázshegy, amiből duplán is raktam félre (nehezebb időkre), érdekes megmozdulás részemről! Tolsztoj és Hemingway és Márquez arattak, belőlük több kötet került vissza.

Maradék verseskötetekből József Attila, Radnóti Miklós és Csoóri Sándor nőtt végleg a szívemhez.

Ezoterikus mesterek: Popper Péter, Osho és Proto meg Coué.

Egykötetes kedvencek: Boris Vian, Sylvia Plath, Márai, Alma Mahler, Zabhegyező(m), Fehér Klára: Bezzeg az én időmben, Száll a kakukk fészkére, Füst Milán feleségének története.

Amik kikerülnek, ezres nagyságrend, de amik megmaradnak, ők valószínűleg már mind én vagyok.:)

fatia-negra 2011.07.18. 19:55:34

@jjulie: van single tiketjük az "orangeways" re? az is vmi fradista vagy mi...

hoplita 2011.07.18. 19:56:39

@Kalmár:
Hólyag...:))

Vészcsengő, nektek...?
Hisz olyan süketek vagytok, mint disznó a búzában, baszki.

Ez egy igaza, klasszikus jaffamajom háesz vót.
Gratulálok.:))

tölgyes 2011.07.18. 19:59:45

@6.Lenin:

Kedves Leninem!

Én is felteszem ezt a kérdést..Az egyik nyilván az önbizalom hiánya, a tanácstalanság, a szellemi tunyaság a felkészületlenség.. Gondolja meg: a politológus elittől is csak ennyi telik mint Karácsonytól..Ilyen szellemi, politikai szintű emberekre bízni az országot??? És ő még nyilván a jobbak közül való.

Én azért nem értem a siránkozást, mert a feltételek mindenki számára azonosak lesznek.. csak dolgozni kéne.. és kéne egy kis ész is.. no meg valamennyi hitelesség..de miután ez mind hiányzik inkább megy a sivalkodás és a demokrácia hiányának emlegetése.

6.Lenin 2011.07.18. 19:59:53

@komment1:

Jó a cikk.
A kommentek közül 1

"Na, ha ettől a Sciffertől se guggolja össze magát Orbán, akkor már senkitől.....;)))))))"

Ilyenkor mindig arra gondolok, mennyi mindent jósolt az SZDSZ, másnak.

jjulie 2011.07.18. 20:02:10

@6.Lenin:

az orbán már megbukott

ulrike (törölt) 2011.07.18. 20:03:36

Poszthoz
'Ma nekem, holnap neked.'
1. Kell-e nekünk féltucat párttal s pártocskákkal teleszavazott arányos parlament, vagy inkább olyan, mely tökéletes kompromisszumképtelenség esetén - honnan vizionálok ilyeneket? - is lehetővé teszi egy kormánynak, hogy kormányozzon.
2. Kell-e nekünk féltucat párttal s pártocskákkal teleszavazott arányos parlament, amely koalíció szükségességét állandósíthatja. Ebben aztán törpe pártok törpe ötleteiket képesek a többségre oktrojálni.
Adalék: Nagy Britanniában a többség visz mindent, most mégis hosszú idő után először koalíciós kormány van. Canterbury érseke kikelt ez ellen, mondván, ilyen programra senki nem szavazott. Ettől függetlenül igen hamar elvetették a britek jelenlegi rendszerük felforgatását.

fatia-negra 2011.07.18. 20:04:23

@jjulie: tudod? vagy hiszed? van vmi új info? én is mondom 1,5 éve, de nem tudom...

nem viktor-inox? hanem viki-bux?

tölgyes 2011.07.18. 20:05:46

@Szimba:
Setét Lajos még ma sem tudja, hogy hogy került az olaj az átjáróhoz:) Legyen ez a mi titkunk:)

hoplita 2011.07.18. 20:06:31

@Kalmár:
Fejezd már be, te faszfej.
Idegesítően hülye vagy...tudsz róla?

tölgyes 2011.07.18. 20:09:22

@komment1: Összeszokott csapat ez. Schiffert is, Törököt is az SZDSZ-től(-ből) fújta közénk a szél.. Ők pedig szómágiában, hasbeszédben felhőkakukkvárépítésben mindig nagyok voltak.:::)))

komment1 2011.07.18. 20:12:28

@6.Lenin:

Azt az egyet azért hozzátenném, hogy az elég egyértelmű véleményegyezés oka az is lehet, hogy már hatott TG fenti posztja. Bár tény, hogy ilyesmit rögtön a koalíciós ötlet felvetésekor is mondott már Schiffer, viszont hogy ennyire markánsan, a demokrácia témára kihegyezve fogalmazza meg a véleményét, abban benne lehet a poszt hatása is.

hoplita 2011.07.18. 20:14:34

@Kalmár:

Egyébként meg nesze, faszfej, erre vagytok képesek narancskomcsi gecik....ilyen mélyen gyökerezik bennetek a demokrácia és a tisztesség.
Húzd a faszodra bandádat.

"Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt" - ígérte Juhász szerint a fideszes képviselő

kuruc.info/r/2/82199/

fatia-negra 2011.07.18. 20:15:50

CHF = 238 Ft

biztos indult elfoglalni Svájcot... ez a 1947-es MIG... lehet üzemanyag nélkül?

lhsn.hu/lezuhant-a-felujitott-mig-15-uti/

hoplita 2011.07.18. 20:17:25

@knausz:
Dehogy lakok Patán..:)
Kevi vagyok...kun.:))

nyünyüge 2011.07.18. 20:18:23

@tölgyes:
Skatulyázás, minősítgetés, személyeskedés helyett elegánsabb volna érdemi ellenérveket hozni, ha van.

6.Lenin 2011.07.18. 20:21:12

@tölgyes:

Néhány kérdésen nem tudok átevickélni.

Olvasván a ballibb és most éppen aktuális független polgártársaink kommnetjeit...

Volt itt ugyebár 1 hatalmas szellemi kapacitással rendelkező, tök demokratikusan gondolkodó tömeg
3x kaptak lehetőséget a bizonyításra.

Őrült iramban rohangáltak az europai polgári gondolkodáshoz vezető úton.

Mindig mindent jobban láttak, tudtak, főleg a mucsaiaknál.

aztán, mi a toszért nem látni ebből semmit? Semmi láccatja.

A nagy bukta után, már megint ezzel kezdik macerálni a népeket. Ezek soha nem tanulnak?

Az csak a mesében van, hogy a legkisebb fogja a hamubasültet, aztán csak úgy, félkézzel legyőzi a hétfejűt.

Mi +, sötétben botorkálók, vegyük ezt komolyan?

tölgyes 2011.07.18. 20:24:23

@nyünyüge:
Drága nyünyüge!
1. Nem minősítgetek, nincs személyeskedés legfeljebb Ön tájékozatlan! Mindenki magán hordja az út porát.:)
2. Érdemi észrevételeimet fenntebb elolvashatja és ha nem érti, akkor feltehet kérdéseket is. Én türelmes vagyok és elmagyarázom Önnek.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 20:29:55

Gyöngyöspatán kívül is történnek néha dolgok. Ilyen a hangulat, GYP-től függetlenül
Mai Financial Times
'Plan D stands for default and death of euro'
(D terv az euro csődjét és halálát jelenti) - angolban mindkettő d kezdőbetűs szó
www.ft.com/intl/cms/s/0/500fddce-b0a7-11e0-a5a7-00144feab49a.html#axzz1STlovvkT
'Merkel’s calm looks like a missed opportunity'
(Merkel nyugodtsága úgy fest, mint egy elszalasztott lehetőség)
www.ft.com/intl/cms/s/0/e5ae0634-b157-11e0-9444-00144feab49a.html#axzz1STlovvkT

tölgyes 2011.07.18. 20:33:36

@6.Lenin:

Kedves Leninem! Ők mindig a feledékenységre és az ország jóhiszemű naivitására próbálnak építeni.. Gondolja meg milyen heroikus erőfeszítéssel pusztították a magyar oktatási és kulturális életet...Ebben szép eredményeket értek el...Most azt gondolják, hogy learatják a siker gyümölcsét...Csak törelmetlenek.. előbb hagyniuk kéne, hogy elfelejtsük őket..! De ők mint afféle tökmag Jankók "..nyelvelnek, zsibongnak: ûznek/S neki hajtanak önvesztükre/Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."

márta)) 2011.07.18. 20:35:49

@klacus:

Tisztázzunk valamit, ha lehet. Nem kell mindent összemosni. Nem a baloldalról van most szó.
De leirom akkor mi volt. volt egy aránylag igazságos adózási rendszer.
Ki irta, hogy egy szakmunkás gazdag? igaz lehet is.

"háta mögött áll, és felügyeli. " hm. Az ilyen munkaerő nem sokat ér, annak tényleg csak a "tyúklopás" való. :)
A cégére valamit is adó munkáltató a telephelyére be sem engedi.

állami szférában lebzselő"
Hm. nagyon sokak szemét szúrja ebben az országban a közszféra.
Van egy ötletem.:) Meg kell tenni a javaslatot illetékes helyen, hogy számolják fel az egész közalkalmazotti állományt.
És majd Önök megoldanak mindent.
:)

6.Lenin 2011.07.18. 20:36:18

@komment1:

azért az komolyan érdekelne, a karácsony féle megoldásnak, mi köze a demokráciához?

Belevinni a választókat 1 bizonytalan kimenetelű jövőbe, csak azért, hogy megtarthassák a pozícióikat, kiváltságaikat bizonyos egyének, csoportok.

Mi lenne olyankor, ha a mindent visszaállító ámokfutást követő, választást, a Fidesz nyerné?
Vagy 1 totális politikai, gazdasági káosz követné, ha utána külön szeretnék megméretni magukat.

Egymást gyaláznák, mint jelenleg is ?
Ez hozná meg az áhított fellendülést Mo számára?

Nagyon el kellene már ezt felejteni, a kitalálókkal egyetemben.

komment1 2011.07.18. 20:36:19

@tölgyes:

Hát ez nagyon öngól, kedves Tölgyes. Épp nemrégiben olvastam egy cikket (csak egyszerűen nem találom már, hogy a sok honlap közt hol) arról, hogy éppen a Fidesz ragadt bele ilyen szómágia problémákba. Erről jutott eszembe az egész fogalom. Konkrétan az említett cikk éppen főként az egymillió munkahely ígéretet elemezte, ami valószínűleg csak kommunikációs lelemény lehetett, de aztán muszáj most már valamit csinálni vele, ha egyszer annyit emlegették. A szó valóságot teremt - és íme a közmunkaprogram fideszes verziója, kényszerképződmény, hogy mondhassák, lettek munkahelyek, méghozzá nagy számban. Stb. a Fidesz különösen nagy a szómágiában: fülkeforradalom, nenyi, (anyámkínja).

Viszont én a fentebbiekben TG és Schiffer vonatkozásában egyáltalán nem negatív értelemben hoztam fel a szómágiát. "A szó (tényleg) veszélyes fegyver", és önálló életre kel, önálló élete van, tényleg valóságot teremt maga körül, de természetesen pozitív célokra is alkalmazható avagy pozitív hatású "szómágia" is létezik. Egyszerűen bármi, amit kimondunk az egyrészt tükrözi a gondolatainkat, másrészt hatással van másokra. Sőt egy hiperintelligens jezsuita haverom úgy fogalmazott, hogy még amit gondolunk, annak is hasonló, akár igen komoly hatása van. Szerintem igaza van.

márta)) 2011.07.18. 20:40:39

@klacus:
Jaj! Ne haragudj! Elfelejtettem, hogy tegeződünk.
:)

nyünyüge 2011.07.18. 20:41:42

@tölgyes:

Köszönöm megértő jóindulatát, Tölgyes úr.
És csak csöndben jelzem, hogy az út pora a tölgyeseket sem kíméli.

tölgyes 2011.07.18. 20:46:37

@komment1:
Kedves komment!
Ha hiszi, ha nem észrevettem hogy Ön milyen értelemben beszél a mágiáról..és én elismertem, hogy ebben az SZDSZ-MSZP mindig nagyon jó volt.. csakhogy nekik volt lehetőségük arra, hogy bizonyítsanak. 40+ 12 éven át kormányozhatták az országot és közben NAGYON ELKÚRTÁK! Sajnos..mert én egyébként mindig jól szoktam szórakozni a szónoki csűrcsavarjaikon. - Ide is azért járok, mert van abban valami bájos, ahogy TG habosra veri a semmit... vagy inkább saját álmait.. - Sajnos azonban nagyon elkúrták.. az adóinkon felül elszórtak a szélbe 18.000 milliárdot és ezt nem tudom feledni..:::)

komment1 2011.07.18. 20:49:58

@tölgyes:

Milyen igaza van kedves Tölgyes! Miről vitatkozunk?

tölgyes 2011.07.18. 20:51:14

@6.Lenin:
Kedves Leninem!
Másképpen fogalmazva: ugyan mihez van köze a karácsonyi politizálásnak?? Én csak egy párhuzamot tudok hozni - ha elfogadom a korábban többször hangoztatott ítéleteiket - a HITLER-SZTALIN PAKTUMHOZ!.. Mert ha a Jobbik fasisztoid párt.. akkor ők ugyan kivel akarnak szövetségre lépni?? és ők ugyan kicsodák...???
Jó, jó.. túlzás az amit írtam.. a hivatkozott urak nagyobb gazemberek voltak és sokkal több vlt az eszük.. és még az is kevés volt.:(

márta)) 2011.07.18. 20:52:15

Gyöngyöspatán meglepődtek, hogy kit is választottak meg"

- Meg vagyunk döbbenve. Mindenki azt hitte, hogy Matalikné Piroska, a mostani alpolgármester lesz a befutó:"

nol.hu/belfold/gyongyospatan_meglepodtek__hogy_kit_is_valasztottak_meg

hm. Délután már a gyöngyöspatai események hoztam ide cikket:) igy nem ir irok hozzá véleményt. Csak annyit, hogy Ők meg már azt sem tudják mit csinálnak? Szavaznak össze-vissza, aztán meg vannak döbbenve.

Szomoru, mert úgy gondolom újra élednek- folytatódnak a gyöngyöspatai események.

tölgyes 2011.07.18. 20:52:52

@nyünyüge:
Látom! Ön előtt nyílt titok az életem..Nosza vesse a szememre az összes ismert bűnömet..:)!

tölgyes 2011.07.18. 20:54:03

@komment1: Ezek szerint nem tudja, hogy mit beszél???Ó szegény ember:::)))!

márta)) 2011.07.18. 20:55:13

Bocsánat "eseményekről" akartam irni.
:)

megszűnt 2011.07.18. 20:56:50

@hoplita:
Jutott eszembe: Kiskunmajsán van egy érdekes emlékház, Pongrátz Ödön kalauzolt bennünket. Ő mesél 1956-ról egy dedikált könyvben (Pongrátz Gergely testvére). Már Ödön bácsi is meghalt.., nem tudom mi lehet azzal az Emlékházzal?

Nagyon érdekes az a picike ház és nagyon értékes! És 56-ról azért személyes élményeket hallottam és ez mindenképpen hasznos.

komment1 2011.07.18. 20:56:55

@6.Lenin:

Nem, kedves Lényin. Én egy még botrányosabb dologra gondoltam, mint amit most bedobott Schiffer: szerintem együtt is kormányozhatnának. Ráadásul, mint Techet Péter elemezte, erre is van európai példa. Az is igaz viszont, hogy mint TP és Schiffer is hangsúlyozta, ezek az összefogások a dolog természetéből adódóan általában nem hosszú életűek, azonban átmenetileg szükségesek lehetnek, ha pl. egy a demokrácia kagylóbőrét különösen irritáló kormányt kell leváltani, hogy ilyen szép képben fogalmazzak.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 20:57:51

@tölgyes: Tisztelt Tölgyes Úr!
Iljicsünk még elcsúszik a tölgyesben, ahová - úgy látom - jutott bőven az olcsó olajból.

komment1 2011.07.18. 20:58:04

@komment1:

Egy kis piszok, amiből gyöngy születhet. :F

tölgyes 2011.07.18. 21:01:24

@ulrike:
Maga csak ne féltse Vlagyimir Iljicset..már csak azért se, mert Ő tudja miféle olajról beszélünk és ki volt Natasa... de Önnek lehet, hogy vigyáznia kéne a fejére mert még elveszti! Jön a komszomolista lány és nyissszzz.. már nem is lesz feje!!!:::)))

komment1 2011.07.18. 21:05:42

@tölgyes:

Nem, kedves Tölgyes, maga ravasz szócsavaró. Nem tudom, hogy mi a fenéről vitatkozik, mikor elég régen írok ide ahhoz, hogy nagyon is jól tudhassa, nagyon nem rajongok a szocikért, már vagy százszor leírtam, hogy a Fideszre (+LMP-re) szavaztam legutóbb. Szóval miről vitatkozunk akkor, ha egyszer ebben egyetértünk, hm? Nehéz a zavaró elemekkel szembesülni, a világképében mutatkozó diszkrepanciák, hogy esetleg nem minden egyik tábor, másik tábor, ilyen komoly gondot jelent Önnek?

megszűnt 2011.07.18. 21:06:30

@tölgyes:
Tölgyes úr!

Mostanában nagyon megváltozott a stílusa és nem előnyére.

Ezt szeretném, ha tudná.

tölgyes 2011.07.18. 21:07:37

@komment1:

Én őszintén és komolyan örülnék annak, ha ezek hárman összeállnak!!!Ennél józanítóbb leckét nem kaphatna magyar ember, mintha ez létrejön!!! Ez aztán végképp rádöbbenteni mindenkit, akinek egy kis tyúkra való esze van, hogy a hatalom egyetlen célja az elvek nélküli hatalom::::)))!!!

Én már azt is régen követelem, hogy Gyurcsány legyen az MSZP pártelnöke.. ne rejtegessenek egy ilyen nagy értéket.. és ha ehhez még ez a szövetség is párosul.. MICSODA PERSPEKTÍVA!!! Könyörgök!! Csinálják meg.. Tg-t pedig kérjék fel főtanácsadónak!!!::::)))

unionist 2011.07.18. 21:08:41

@xsasha:
szerintem a városnak nem kellene sem kórházat, sem iskolát fenntartania. a közkórház legyen az államé. az iskola pedig régióé.

közelítsünk a gráfelmélet felől.

a város gráfelméleti szempontból hálózatos szerveződés alapvetően. a közúthálózat, a tömegközlekedés, a közművek, de az olaj, és a gázvezetékek is hálózatosak. általában igaz, hogy a gazdaság, a piac hálózatosan működik. topologikusan erre leginkább a város hasonlít.

a régió hierarchia. ami egy irányított, körmentes gráf. a várost egyirányú utakkal, és körutak nélkül nem tudna létezni. a hiearchia ezzel szemben irányított, körmentes. ettől persze nem olyan szabad. a kulturális szerveződések mind hierarchikusak. tipikusan ilyen az iskola. maga az iskola, és az iskolarendszer is hierarchikus alapvetően. alsó, közép, felsőoktatás. ezt a kis, közép, nagytérségnek kellene szerveznie. területi hiearchiában. a fehérgyarmati kistérség nem akarhat saját felsőoktatást. egy budapesti kiskerület sem akarhat. de kisiskolái ezeknek lehetnének. itt a szövetségi régió a hiányzó közjogi elem. aminek a kultúrát kellene szerveznie. magyarországnak nincs meg a föderális jellege, mint ami ausztriának meg van. vagy svájcnak. vagy németországnak. szerintem a régió: kulturális önkormányzat. azért, mert topologikusan a kulturális szerveződésekkel izomorf.

na most a politikai pártok még a hierarchiánál is rendezettebbek. listás szerkezetűek. egy jól működő pártban van egy uptodate országos lista. a lista lényege, hogy van egy fej. a lista abszolút prioritást élvező eleme. és van egy farok. ami teljesen elrendezett. a lista: a totális rend. az egészségügy passzol ehhez. tehát mondjuk egy szakrendelő elemi sorbanállás. gráfelméleti szempontból lista. a közkórházban a vizit: lista. jön a főorvos. ő a lista feje. és jön utána a farok rész. az intelligens listák képesek visszacsatolódni. vagyis köröket alakítani. amilyen a konzílium. ahol a lista utolsó embere is elmondhatja, amit gondol. de ettől függetlenül pontosan lehet tudni, hogy hol van a lista eleje. így szerveződik a modern egészségügy. és ez a leghatékonyabb pártszerveződés: a láncolt lista. és az abból alakuló gyűrű.

az állam, a régió, és a város rendre a szociális, a kulturális, és a gazdasági szerveződések izomorf leképeződései.

egy nagy feladatkör maradt ki. az igazgatásrendészet. az alapvetően relációs formáció. minden adminisztráció egy mátrix-szerű táblázat. rács. ennek a rácsszerkezetnek a megye feleltethető meg. az igazgatásrendészet az usában a legerősebb. nem véletlen, mert a megyerendszer leginkább ott hasonlít egy rácsra.

kepfeltoltes.hu/110718/USA_Counties_www.kepfeltoltes.hu_.png

a hatékony hadsereg is nem hiearchikus. hanem team (rács) jellege. a külső elemeket leszámítva négy oldalról védenek mindenkit.

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Flickr_-_The_U.S._Army_-_Wisconsin_Army_National_Guard.jpg

ez nem hiearchia, hanem rács. így néznek ki a barakkok.

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Fort_Bragg_1st_Brigade_barracks.jpg

a közékori erőd is rács. a strong europe alapja, hogy van egy egységes megyerendszer. istván dolga is ez volt. amikor megszervezete a dinasztikus perszonáluniót. ami egy többnemzetiségű formáció volt. egy unió, és nem állam.

most cca. 750 fős az európai parlament. ez 750 megye képviselőjét jelenti. 22 magyar hely van. 19 megye, és 3 metropolitan county. buda, pest, és mondjuk a szent istván kerület. ami olyan, mint washingtonban a columbia kerület. és minden megye, vagy nagykerület képviselője ott ül az unió parlamentjében. minden megyének saját igazgatásrendészete van. persze a megye a nemzetiségek nyelvén lehet déparment, kreis, provincia, etc. ombudsman, és megyei sheriff. ettől persze messze vagyunk. de lényeg. topologikusan ez rács. éppen úgy, mint a statisztikus számolótáblák. az igazgatás, a hadsereg, a megye gráfelméleti szempontból: egyek.

de a gazdasági szerveződések hálózatosak alapvetően. a piac a város izomorf leképeződése. amikor európa a kontinensek versenyében az első volt, akkor nem volt semmiféle állami szerepvállalás. etatizmus (államiság) nem is létezett. hanem a városok szervezték a kereskedelmi útvonalakat, a városi polgárság maga szervezete piacot. a kommunisták és a fasiszták találták ki, hogy totális államhatalomra van szükség. amelyik szociális, kulturális, gazdasági, és védelmi feladatokat egyaránt ellát.

kína azért fejlődik, mert a nagyvárosaik ma már viszonylagos önállóságot élveznek. a kínai nagyvárosok nagyjából hasonló gazdasági önállósággal rendelkeznek, mint a különleges státuszú területek: hongkong, és tajvan. és hasonlóan megy végbe a gazdasági fejlődés, és a polgárosodás. ezek kvázi szabad császári (királyi) városok. oké nincs kínában császár. pártfőtitkár van helyette. így fejlődött az usa gazdasága is. azt nem az államok szervezték, hanem a városok.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:10:21

@tölgyes: Nem járom én sötét a tölgyesek világát, hol tudós Leninek és komszomolkák nyissz-nyasszolják a HITLER-SZTALIN PAKTUM Molotov-Ribbentrop paktum néven elhíresült akármilyét meg egyebeket.

tölgyes 2011.07.18. 21:10:46

@knausz:
Drága knausz!
Elárulom Önnek, hogy ezt, vagy ilyet akkor is írtak nekem, amikor még Önnek tetszett a stílusom..:) Pedig sem akkor, sem most nem akartam megfelelni senkinek.. Se a stílusommal se a mondandómmal.:)

komment1 2011.07.18. 21:11:21

@tölgyes:

Na látja, még ebben is egyetértünk.

megszűnt 2011.07.18. 21:12:47

@tölgyes:
"Én már azt is régen követelem, hogy Gyurcsány legyen az MSZP pártelnöke.. ne rejtegessenek egy ilyen nagy értéket.. és ha ehhez még ez a szövetség is párosul.. MICSODA PERSPEKTÍVA!!! Könyörgök!! Csinálják meg.. Tg-t pedig kérjék fel főtanácsadónak!!!::::))) "

Ez a cinizmus nem volt és inkább a tisztelet nyelvén szokott beszélni. Az ember változik, de idősebb korában, már megbocsásson, nem megy vissza serdülőbe.

tölgyes 2011.07.18. 21:13:56

@ulrike:
Kedves Ulrike!
Hisz épp ez az...A komszomolista lány nem a tölgyesben vágta le azt a bizonyos fejet, amelyik ott pattogott a sínek között mielőtt a járda szegélyének ütközött:(.. Akkoriban amikor ez történt épp agyaltak már a femt említett urak a fent említett pakutmon..!:(

komment1 2011.07.18. 21:14:08

@ulrike:

Ahol "bröftyent a mamsi plény"?

megszűnt 2011.07.18. 21:15:39

@tölgyes:
"Pedig sem akkor, sem most nem akartam megfelelni senkinek.. Se a stílusommal se a mondandómmal.:) "

Én sem akarok megfelelni, de Önből egy kamasz szól ki. Lehet, hogy a futás teszi vagy a szerelmi mámor, esetleg a hatalmi mámor, ezt csak Ön tudja, de komolyan mondom: nem értem.

tölgyes 2011.07.18. 21:22:17

@knausz:
Tisztelet annak jár aki azt megérdemli..Micsoda hazugság volna olyanokat tisztelni, akik tiszteletet nem érdemelnek - már az én értékrendem szerint..

De egyébként is: mondja meg őszintén nem kaffkai ez a hármas koalíció???Innen már csak Gyurcsány és Ionesco Kopasz énekesnője hiányzik..éés ha ez bekövetkezne, akkor felgördülhetne a függöny és véginézhetnénk Beckett: Játszma vége remekét.:)"Szem szemre hull, aztán ott egy halom. egy kicsi halom, egy szerencsétlen halom...Engem már nem büntethetnek meg. Megyek a konyhába. Háromszor három méter és várom amíg ne fütyül..":)- Valahogy Így!:::))

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:23:21

@komment1: Meg 'négerek masszálnak pántlimasszát', pedig ott nem is az antipasszát fúj, hanem valami másfajta irtózatos szelek.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:24:18

@tölgyes: Nem árt azért azt sem elkerülni.

porfelhő 2011.07.18. 21:25:24

Elemző: a Jobbik szavazatokat szerezhet a Fidesztől"

„A térség országgyűlési fideszes képviselője, Balázs József megfenyegetett telefonon, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket kapni” – állította. A fideszes azonban képviselő cáfolta a vádat."

A Jobbik elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte jelöltjük győzelmét. „Az emberek Gyöngyöspatán legyőzték a Fideszt. Ennek pedig országos szintű és országos jelentőségű folyamatai kell, hogy elinduljanak” – jelentette ki Vona Gábor.

............................

„Az a politika, aminek a célja az, hogy konfliktusokat produkáljon településeken a roma-nem roma törésvonalra vagy konfliktusra építve, és utána ebből politikailag hasznot húzzon, ez sikeres lehet” – mondta." (az elemző)

Az elemző szerint a Fidesz a következő országgyűlési választásokon jelentős mennyiségű szavazatot veszíthet, amennyiben a jövőben nem lesz képes hatékonyan fellépni a hasonló esetekkel szemben. "

atv.hu/cikk/20110718_elemzo_a_jobbik_szavazatokat_szerezhet_a_fidesztol_video

Hm. Gyöngyöspata újratöltve.
A Jobbiknak nagyobb a támogatottsága mint amit a közvélemény kutatások kimutatnak. azt hiszem.
Kinek jó, kinek nem??

tölgyes 2011.07.18. 21:25:39

@knausz:
Futás, szerelem, hatalom.. milyen remek perspektíva!:::))) Az egyik jobb mint a másik!

tölgyes 2011.07.18. 21:26:52

@ulrike: Már mit akar elkerülni??

ssi 2011.07.18. 21:28:11

@knausz:

OFF

csápolni voltál .. előtte jó ráhangolódtál, s nem is csalatkoztál :-))
megérintette a vallásos lelkedet .. a magyarságodat -> s tulajdonképpen politizáltál is

HIT gyülekezet - nem politizál, nem templomos, tömegeknek, sok zenével mindenről, amit Isten házában is mások megkapnak, igaz hagyományosabban, s néha ez utóbbiból némelyik politizál

mi jut eszünkbe? mióta? miért?
- Fidesz -> vallás, templom, polgári körök - közismert
- Jobbik -> keresztállítás, Nagy-Magyarország, gárda, "zászló" s már az Ismerős Arcok is :-) ... - minek kellene még? mennyire köztudott ?
- MSZP - majális ... ?
- LMP - ?

ha megjelenik majd egy új párt/tömörülés legyen-e rögtön az elejétől már vmi, ami hozzá köthető - de generációkhoz, pl. foglalkozásokhoz nem, társadalmat lefedő - amit utána építgethet tovább?

ma a déli pihenőmben könnyűzenei dalszövegeket olvasgattam .. aktuális hétköznapi problémák hogyan jelennek meg bennük (1-et be is másoltam 11:37-kor) - érdekes korrajz lenne .. a régebbiek
www.youtube.com/watch?v=R2A2HAsI_3g

tölgyes 2011.07.18. 21:28:34

@porfelhő: Drága! Én emlékszem arra, hogy már 2010-ben is ebben reménykedtek.. sőt Gyurcsány ezért támogatta a Jobbikot anyagilag, hogy majd elszívja a fidesz szavazóinak egy részét.. aztán mi lett belőle?? Az MSZP szavazókból legalaább annyi elszívott.. Ez most se lesz másképpen:::))

komment1 2011.07.18. 21:28:51

@ulrike:

Igen. És "őrző dunnaorzó, bőrző dunakorzó", "ó görög romantik".
"Nincsen benne semmi, ámde az legalább érthető."

Néha úgy vélem, hogy alapjában véve röhögni járok ide. Időnként roppant szórakoztató.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:29:00

@tölgyes: Még úgy járok, mint Bárczi Benő.

6.Lenin 2011.07.18. 21:31:40

@komment1:

Elfelejtetted, hogyan is kormányzott együtt az MSZP. SZDSZ?
Állandóan marakodtak a koncon, Gyurcsány kilóra vette a képviselőket, hogy meglegyen a többség.
Nehogy már 1 állandóan marakodó, kettő, vagy több pártból álló koalíciók jelentsél az ideális megoldást.

Miért nem kormányozhatna 1 párt, vagy pártszövetség?
egyedül vállalnák a felelősséget is. Nem fordulhatna elő, hogy sikertelen kormányzás esetén, a másikra hárítva minden rosszat, elmismásolják a felelősséget.

Szerintem sokkal tisztességesebb lenne beismerni, hamvába holt elképzelés volt ez az egész.
szerintem maguknak ártanak, de ezért 1 cseppet sem bosszankodom. Erre képesek, ez már régen világos. Önmaguk képtelenek megoldani a saját problémáikat, várja őket az MDF, SZDSZ. Hozzájuk nyugodtan csatlakozhatnak.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:32:34

@komment1: Igen, pontosan így vagyok én is. Nem gondoltam, hogy egy politikai blog, ha jó, szocializál is. De ez jó, más intézmény úgysem nagyon tesz ezt már. Jó kis chat, az átlagosnál kevesebb káposztalével.

tölgyes 2011.07.18. 21:33:58

@ulrike: Az ő Szívében tőr volt!..A feje a nyakán maradt.. ráadásul azt a kést is maga szúrta a szívébe..:(

komment1 2011.07.18. 21:34:50

@tölgyes:

Kedves Tölgyes!

Maga tényleg mostanra elment Fidesz radikális irányba (na nem úgy gondolom, hogy gyökeret eszik). Határozottan emlékszem, hogy pár hónapja még sokkal lágyabb húrokat pengetett, és még felfedezett némi szépséghibát a Fideszben is. Mi történt, fokozódik a nemzetközi helyzet?

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:37:53

@tölgyes: Hát ez az! De miért? Mert
'Volt egyszer egy kommentelő,
Ki úgy játszott a legénnyel,
Mint macska szokott az egérrel.'
Nem biztos, hogy jól idéztem, régen jártam már gimnáziumba.

tölgyes 2011.07.18. 21:38:40

@komment1:
Látom, hogy Ön a lelkembe vél látni:::)) Oszt miből vonta le ezt a bölcs következtetést???::))

tölgyes 2011.07.18. 21:40:54

@ulrike: Ne izgassa magát! A Hiller-Magyar reform generációja már véletlenül se tanulta, így bármit beírhat nekik!:).. mint ahogy mások meg a tölgyesben keresik az olajat:)

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:42:16

@tölgyes: Ott kell keresni, ahová öntötték.

panelburzsuj 2011.07.18. 21:45:33

@komment1:

Megin a hajbókoló nyugat ópiuma ...

Amikor van minékünk saját termésünk is!

"kiszera méra bávatag"

mek.niif.hu/00700/00720/00720.htm#74

(Kis szépséghiba, hogy a becses magyar temék konkrét előállítója nem átallott a "Nyugat" márkanévnek bedolgozni. És nem is keveset ... )

komment1 2011.07.18. 21:48:34

@6.Lenin:

Hát most aztán egy párt, egy pártszövetség műveli azt, amit, el vagyok ragadtatva, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

Persze, viccet félretéve, bármit el lehet...Viszont ahogy többen leírták, a magyar politikának valószínűleg nem az a baja, hogy esetleg kompromisszumra kényszerülnének a kormányzó pártok egymással, sőt akár adott esetben az ellenzékkel meg a civilekkel, hanem az, hogy mindenki eredendően a másikat akarja földbe tiporni. Ezen a mentalitáson kellene túllépni, erre lenne lehetőség egy ilyen koalíció.
Egyébként többet mondok, akár olyan nagykoalíció is alakulhatna, amiben helye lehetne a Fidesznek. Léteznek nagykoalíciók másutt is. A lényeg, hogy ezt a politikai paranoiát, egymás kinyírásának olthatatlan kényszerét ki kellene nőnie a magyar közéletnek, különben egyre nagyobb baj lesz. Ez tényleg olyasmi tinédzserkór, mint amiről Knausz kollegina ír.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 21:49:32

@panelburzsuj: Az ellenség keze betette a lábát.

2011.07.18. 21:50:37

Na szép jó estét! Folyik már vér?:D

komment1 2011.07.18. 21:53:04

@tölgyes:

Hát abból, amiket itt ír. Nem tudom, milyen fogpasztát használ, meg egyéb vonatkozásban sem vélem ismerni a lelke fenekét. Csupán azt látom, hogy az itteni politikai megnyilvánulásaiban más húrokat penget, illetve keményebben csap a húrok közibe, mint korábban. Csak amiket az én kommentjeimre írt mostanság, már abból is ez jött le számomra.

komment1 2011.07.18. 21:54:16

@komment1:

Ja és persze láthatóan nemcsak én figyeltem fel erre, csak mindenki másképp fogalmazza meg a benyomását. Tudja, szómágia :)

2011.07.18. 21:57:23

@tölgyes: utálom Magyart...Hiller Piftit meg semmire se tartom, amit az oktatásban tett...nagy nulla áthúzva.

megszűnt 2011.07.18. 21:57:27

@Letícia:
Szép estét Neked is.:)

Valamilyen jó, szabadtéri programot, ha tudsz szombat este-éjjelbe, annak örülnék.
pl. koncert vagy bármi

Előre is köszönöm. (esetleg őssszel kéne összejönni szabadtéri piknikre a blogtársakkal, arra leadom a 4 kg-ot, gondoltam ezt ma végig, csak javaslat)

2011.07.18. 21:58:53

@ulrike: és? Kicsúszott hanyatt rajta?:D

tölgyes 2011.07.18. 21:59:58

@komment1: Még egyet is értenék Önnel, ha ezt az elmebetegséget nem épp az MSZP-SZDSZ ültette volna el az országban.. Itt 2010-ben a Jopbbik-Fidesz pártszövetséggel riogattak.. (ez volt a fő, sőt egyetlen üzenet:::((()majd még a gyásszcipő se kopott le a lábukról, amikor felvetik az MSZP-SZDSZ(LMP)-Jobbik koalíciót... de írhatok Önnek korábbi riogatós példát is:)
Elhiheti: én se egy éve, se most nem esek kétségbe a Jobbiktól.. se így se mint az LMP fő partnere..:) Sőt kívánnám ezt a szövetséget a már fentebb leírt okok miatt:).. Namost ezt bármilyen pártiságnak gondolni ugyancsak a paranoia egyik megjelenési módja..:)

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:00:23

@Letícia: Úgy nézem, Tölgyes úr szeret a hátán szánkózni.

tölgyes 2011.07.18. 22:01:01

@Letícia:
Drága Letícia! Bár csak 0-át tett volna..de annál sokkal többet ártott!

tölgyes 2011.07.18. 22:02:34

@Letícia: A főszerkesztő.. csak ulrike még nem tudja:)

komment1 2011.07.18. 22:02:37

@panelburzsuj:

Hát végül is ő fordította a Micimackót is (bár egyesek szerint nem is). És szerintem a Gruffacsór egyszerűen zseniális fordítás, (mint sok magyarra ültetett klasszikus, néha pont olyan jó, mint az eredeti vagy még jobb is). Egyszer őrült sikert arattam vele a középiskolában, mikor beledolgoztuk egy diákszíndarabba. Erre mondaná Karinthy: "őrült sikereim a tébolydában".

2011.07.18. 22:03:41

@knausz: :))) Nézem, majd szólok..:))

4kiló az semmi, ezen ne aggódj, egyikőnk se formamuki...ugye???..:)))

megszűnt 2011.07.18. 22:04:27

@tölgyes:
"Tisztelet annak jár aki azt megérdemli..Micsoda hazugság volna olyanokat tisztelni, akik tiszteletet nem érdemelnek - már az én értékrendem szerint.."

Szerintem mindenkinek megjár a tisztelet. Még az ellenségeinkenk is, nemhogy az ellenfeleinknek.

Ne feledje! A gúnyoros hang mindig visszaüt és ez rossz szájízt eredményez.

tölgyes 2011.07.18. 22:05:55

@komment1: Ha erre vágyik akkor Sade márkit kell olvasnia..:)

megszűnt 2011.07.18. 22:07:38

@ulrike: @Letícia:

Már csak 4 kg, de ez remélem nem látszik és attól még jól nézek ki a koncertfelvételeken. Ez lényeges.

Már komolyan mondom idegesít, hogy a táskát a cipőhöz vettem és nem a felsőmhöz. Az lett volna a tökéletes harmónia!

Letícia! Én nem vagyok okos, lehessek szép. Jó?:)

tölgyes 2011.07.18. 22:08:38

@knausz: Ha olyan az ellenség akkor igen.. de nem jó a nemtelent a nemessel házasítani.. más szóval: a jó és rossz között különbséget kell tenni..mert különben mivé lesz az ember..??? Ebnek is eb az ideálja, s örvend, ha barátjául fogad..:)

Amit Ön leírt azt a szemléletet már túlzottan átitatta a fogyasztói társadalom.

2011.07.18. 22:08:48

@tölgyes:
Drága tölgyes!
Sajnos, igaza van...a tökkelütött képviselőtársainak...hah..de nem mondok semmit.

megszűnt 2011.07.18. 22:09:07

@tölgyes:
Megkérem, hogy @komment1: blogtársat ne hergelje, ne fikszírozza, mert többet nem jön, és nekem hiányozna.

Köszönöm.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:11:38

@knausz: Kétségem sem volt affelől, hogy jól nézel ki. Ha a felsőd leveszed, a harmónia helyreáll, most ezért ne végy új táskát, cipőt meg egyebeket megint.

megszűnt 2011.07.18. 22:12:29

@tölgyes:
"Ebnek is eb az ideálja, s örvend, ha barátjául fogad..:)"

+ ne udvaroljon nekem is, mert nem bírom a dolgot, ha érti, végül aztán baj lesz. Még szerencse, hogy itt a net, a gép túloldalán pedig Ön, amilyen lelkesedéssel van mostanába..

tölgyes 2011.07.18. 22:12:37

@knausz: Ne reménykedjen:::)) Én már eddig is csak akkor jöttem, ha időm és kedvem volt.. és máskor se lesz ez másképpen.. Sajnos ebben az itt írogatók nem tudnak befolyásolni.

2011.07.18. 22:12:55

@tölgyes: :D:D:D Hát ha maga mondja....én mindent elhiszek!;)

@knausz: Tessék? Már hogy nem lennél okos? S ráadásul szép is! :) Divat a diszharmónia, eklektikus voltál, nyugi..Különben is: nem a kiegészítő teszi az ember(lányá)t, henm a kisugárzása, ami Neked töb kilóméterre kihat..:))) A pasik meg egyébként sem a kiegészítőket lesik, észre se veszik! Főleg ha van egy audi, ami a tied!:D

2011.07.18. 22:13:33

@Letícia: több kilométerre...:S

megszűnt 2011.07.18. 22:13:43

@ulrike:
"Ha a felsőd leveszed.."

Nem szrtiptízben, hanem piknikben gondolkodunk.:)

tölgyes 2011.07.18. 22:14:11

@knausz:
Drága! Már az is baj, ha a klasszikusokat idézem???:) Érettégi anyag volt:). Ezt még Magyar se merte kihúzni!

6.Lenin 2011.07.18. 22:14:20

@komment1:

Van 1 olyan érzésem, nem érted, miről is írok.

"Hát most aztán egy párt, egy pártszövetség műveli azt, amit, el vagyok ragadtatva, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve."

Sehol nem írtam, hogy ez lenne a tökéletesen jó megoldás.
Azt viszont fenntartom, mindazért, ami most csinálnak, egyedül kell vállalniuk a felelősséget 2014-ben (2012-ben)
Nincs lehetőségük másra kenni, sem a kudarcot, sem a sikert.

Vannak olyan helyzetek, amikor nem a kompromisszumkészségre van szükség a kormányzáshoz, hanem határozott cselekedetekre.

Minden helyzet, más eszközöket kíván. Értem én a szándékot, de ennek nincsenek meg a reális feltételei. Kimondottan nem is az a cél.
Kimondott célja ennek a szövetségnek, visszaállítani mindent a 2010 előtti állapotra. Akkor voltunk a mélyponton.

Természetesen nem azt állítom, mindenkinek el kell fogadni a jelenlegi kormányt. Megvan a lehetősége minden ellenzéki pártnak, hogy más célokkal meggyőzze a többséget és 2014-ben megnyerje a választást és végrehajtsa a saját elképzeléseit. Nem ez a demokratikus megoldás?

Az elképzelésből világosan meghatározott cél, a választók félrevezetése. az még elfogadható is lenne, megdönteni ezt a kormányt, de az utána kiírandó új választás, külön-külön megmérettetés már olyasmit vetít előre, amire ennek az országnak semmi szüksége már. Marakodásra, sárdobálásra, bizonytalanságra. Még le sem ültek, már elhatárolódnak egymástól.

Mi lenne benne az előremutató?
Igen létezik nagyon sok féle megoldás, másutt, de maradjunk a magyar realitásnál, mert ez van, ebből lehet főzni.

A minősítést hagyjuk meg ulrikének meg másoknak, szerintem.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:15:25

@knausz: Kiment a fejemből, úgy látszik.

komment1 2011.07.18. 22:15:54

@tölgyes:

Hát teljesen egyértelmű a megnyilatkozásaiból, hogy Ön alapjában véve Fidesz párti, de egy szóval nem mondtam, hogy személyesen lenne paranoiás. Én a társadalmi szintű paranoiás ellenségképzésről beszéltem, amit mindkét oldalon sokan igyekeznek fenntartani. Abba, hogy az egészet ki kezdte, szerintem nincs értelme belemenni, ez kicsit olyan, mint az oviban, hogy ki ütött először. A lényeg, hogy mára tökéletesen kialakult és mindent áthat a "két tábor életre-halálra" képzet, ugyanakkor egyre több embernek terhes ez, és kezdenek új utak felé tapogatózni, keresni a kivezető utat ebből az áldatlan állapotból.

tölgyes 2011.07.18. 22:16:37

@Letícia: A múltkoriban - tegnap - arról elmélkedtünk itten, hogy a jövő mennyire kiszámítható.. erre említettem nekik a főszerkesztő esetét az olajjal és a komszomolista lánnyal..:)

megszűnt 2011.07.18. 22:17:29

@tölgyes:
"Én már eddig is csak akkor jöttem, ha időm és kedvem volt.. és máskor se lesz ez másképpen.. "

Jól van. Nem akartam lehangolni, csak @komment1: blogtársammal értsen szót, ha már kollégák és párttársak.

Adja meg a tiszteletet mindenkinek és akkor Ön is megkapja, mint korábban, mindig. Ha valamiben, hát ebben reménykedek és köszönöm.:)

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:20:13

@6.Lenin: 1értek, Iljics, aki nem tud, ne minősítsen.

komment1 2011.07.18. 22:23:19

@knausz:

Kösz, Knausz blogtárs :)
Ez majdnem olyan, mint a francia ellenállásban, "Halló, halló". De "jól figyeljetek, mert csak egyszer mondtam el".

tölgyes 2011.07.18. 22:23:56

@komment1:
Én soha nem szoktam azt vitani, hogyha valaki valamilyen cimkét reám ragaszt..Voltam én már netezés kozben cigány zsidó, állampárti.. még fideszes is. Én azonban konkrétan írtam valami és nem mutogattam a nmégy égtáj felé. Ezt írtam:
"Még egyet is értenék Önnel, ha ezt az elmebetegséget (Jobbik = fasizmus, aki a Jobbikkal szóba áll az fasiszta) nem épp az MSZP-SZDSZ ültette volna el az országban.. Itt 2010-ben a Jobbik-Fidesz pártszövetséggel riogattak.. (ez volt a fő, sőt egyetlen üzenet:::((()majd még a gyászcipő se kopott le a lábukról, amikor felvetik az MSZP-SZDSZ(LMP)-Jobbik koalíciót... de írhatok Önnek korábbi riogatós példát is:)
Elhiheti: én se egy éve, se most nem esek kétségbe a Jobbiktól.. se így se mint az LMP fő partnere..:) Sőt kívánnám ezt a szövetséget a már fentebb leírt okok miatt:).. Na most ezt bármilyen pártiságnak gondolni ugyancsak a paranoia egyik megjelenési módja..:)--Megismétlem: ebben hol van a pártiság.. és mi az ami nem felel meg az igaz tényeknek??????????????????:::)))

megszűnt 2011.07.18. 22:26:45

@Letícia:
"Különben is: nem a kiegészítő teszi az ember(lányá)t, henm a kisugárzása, ami Neked töb kilóméterre kihat..:)))"

Vettem egy Orsay fekete-fehér és vékony, csipke-jellegű felsőt, virágos rátéttel. Új kollekció.

Nekem van egy ugyanilyen táskám. Együtt a kettő és a hajam színe a koncert fényeiben, mint mézre a darazsak jöttek volna a pasik.:) DE! Nem ez számít, hanem, hogy énnekem legyen meg az érzetem, a harmónia kívül megvan.

Saját audi nincs. Ezt én már a @hepcinek is megmondtam. Fogadjon el így, más választása nincsen!

2011.07.18. 22:27:11

@tölgyes: aha, emlékszem...ezek a Natasák, már csak ilyenek...!:) A jövő meg tényleg kiszámítható....ha ésszel él az ember, ami egyébként nagyon nehéz. Mert ebben a szíve lehúzza-/letéríti/megvadítja stb. tetszés szerinti ige - az embert..:)

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:27:58

@komment1: Tölgyes egyre hosszabb, egyre többet központoz. Ez biztos jele a magyarázkodásnak.

panelburzsuj 2011.07.18. 22:30:14

@komment1:

Gruffacsór=Szajkóhukky ...

szorpepe.blog.hu/2008/10/27/gruffacsor_vagy_szajkohukky

(Úgy tűnik, a középiskolában arat: valami rádiós vetélkedő volt. (A "nagy" rádió, talán a Petőfi csinálta építőtáborozóknak). És lőn gubanc, mert a kérdezőnek a Tótfalusi-féle volt felírva (a Gruffacsór), én meg nagyon kötöttem az ebet a karóhoz, hogy nem gruffacsór, viszont Weöres. Sőt: fel is mondtam az első négy sort weöresül! Azt sejtették, hogy egy gimis kölyök ilyet azért úgy a mikrofon előtt nemigen rögtönöz, de a forráshoz ragaszkodtak. Nosza haza (a "tábor" a házunktól egy jó kilométernyire volt), kapu zárva, (szülők valahol a kert végében), átmászás a bökős vasakon ... Azért csak megtaláltam a könyvet, időben vissza is értem vele, és máig hirdetem, hogy rólam már tizenévesen bemondta rádió: vére árán is felkutatja az igazság bizonyítékát ... :)

graycivil 2011.07.18. 22:33:07

Megkezdődött a 2012-es év költségvetésének tervezése!

Bár cikk nincs még erről, de a "jelek" alapján biztosan tudom, hogy Orbán rádöbbent, hogy lesz 2012-es év is, amihez költségvetést kell rendelni.

Ezek a jelek pedig azok, hogy Szíjjártó már megint elkezdte, hogy az "elmútnyócéveladósítása"...Ez pedig azt jelenti, hogy halvány lila fingjuk sincs, hogy az idei lenyúlt manyup-pénzeket hogyan helyettesítsék jövőre is, esetleg valódi tervezéssel.

Mert e nélkül már tényleg a szükségszerű megszorítások kellenek majd...Szalacsi Béla stílusában előadva (Vegyünk el attól, aki általában nem ránk szavaz.)

6.Lenin 2011.07.18. 22:34:07

@ulrike:

Na, tessék.
Nem az egymás minősítése ellen szóltam, kértem, ha lehetséges, mellőzzük. Műveljék azok, akiknél elfogadott .
Amennyiben nem megy a vita nélküle, én is tudok, ha megerőltetem a fantáziám.

megszűnt 2011.07.18. 22:34:09

@komment1:
Nem tesz semmit!:) Egy tanár, pláne a kolléganője felé legyen tisztelettudó. Ez evidens és akkor példa lehet nekem és a többieknek, akik nem vagyunk ekkora tudás birtokában, mert mi meg mást tudunk - szóval a lényeg, hogy ezt kéne megérteni @tölgyes: úrnak.

"Ember lenni mindig s minden körülményben'- idézem pontatlanul, ezzel Tóta W.-t jól kiakasztottam, Tölgyes úrnak, hátha bejön akkor.

tölgyes 2011.07.18. 22:34:55

@Letícia:
Drágám!
A kiszámíthatóságot illetően vitám van Önnel.. A főszerkesztő is azt hitte, amit Ön..és azt gondolta, hogy ő bizony elnökölni fog a tömegír ülésén..:( Erre mondta neke fekete szemét reá villantva a nagy mágus:nana.. az a gyűlés el fog maradni, mert Natasa már megvette az olajat és ki is öntötte..:(.. és a gyűlés tényleg elmaradt. Tehát a jövő kiszámíthatatlan:::)) Mert az ember nem csak halandó, hanem VÁRATLANUL HALANDÓ!.:(

No de még sportolok egy kicsit aztán alvás, mert a lenyugvó csillagok álomra intenek.. bár talán még helyesebb volna felkelő csillagokról beszélni.

tölgyes 2011.07.18. 22:36:59

@knausz: No de az EMBERNEK lenni parancs épp azt jelenti, hogy értékek között képesek vagyünk különbséget tenni. Az ember, az nem azt jelenti, hogy minden jó:(.. Már szegény Mózes is hiába élt???

panelburzsuj 2011.07.18. 22:37:06

@tölgyes:

"Voltam én már netezés kozben cigány zsidó, állampárti.. még fideszes is."

Elmondjam hepcinyelven, hogy igazából mi vagy?

6.Lenin 2011.07.18. 22:37:46

@graycivil:

"Bár cikk nincs még erről..."

Én bízom benned, biztosan találsz valami jó szaftosat. Szerintem itt, te profi vagy ebben.
Várom.

megszűnt 2011.07.18. 22:37:50

@tölgyes:
"No de még sportolok egy kicsit aztán alvás, mert a lenyugvó csillagok álomra intenek.. "

Ez a "Drágám!" például teljesen új motívum. Nem nekem mondta, az igaz, de lekezelő.

Másik: ne ilyenkor sportoljon, mert felszökik az adrenalin és nem tud aludni, aztán a neje se lesz biztonságban!

2011.07.18. 22:38:18

@knausz: az a pasi,aki a kiegészítést lesi és értékeli, akkor az egész gáz...az nem pasi!:))

Hepcinek s e az audi számit...illetve az audi tulajdonjoga..:))

tölgyes 2011.07.18. 22:39:39

@ulrike: A kipontozás nálam azt jelenti, hogy nem akarok mindent a szájába rágni....mert képesnek tartom arra, hogy saját gondolataival, ismereteivel kiegészíti. Ha ez Önnek gondot okoz, akkor Önnek a jövőben elmagyarázom:), csak figyelmeztessen rá ha elfejteném az ígéretemet.

tölgyes 2011.07.18. 22:42:40

@knausz: Látja különbözőek vagyunk. Én emelt adrenalin mellett is kiválóan tudok aludni. Ez azt jelenti, hogy a fejem párnára érkezése után 20 másodperccel már álom karjaiban pihenek..:)

komment1 2011.07.18. 22:43:08

@6.Lenin:

Milyen minősítést? Nem tom. Senkit személyében nem minősítettem, csupán egyfajta viselkedésről beszéltem. Egy viselkedést nagyon is helyes lehet elítélni, a személyt nem ildomos.

Választók félrevezetése: was? Éppen ez volt szerintem az utóbbi húsz év egyik legegyértelműbb, legvilágosabban, pontosabban megfogalmazott javaslata (bármilyen meredek is egyébként sokaknak), amely éppen azt hangsúlyozza, hogy egészen világosan meg kell mondani az embereknek, hogy pontosan mire áll össze ez a koalíció. Ellentétben pl. a Fidesz 2010-11-es politikájával, amikor semmit meg nem mondtak a választások előtt, hogy mire készülnek, mert különben egy csomóan (én sem) szavaztam volna soha rájuk, és most "pofátlanul" (by Szijjártó) arra a felhatalmazásra hivatkoznak, amit a céljaikról mit sem tudó választóktól szereztek.

"Kimondott célja ennek a szövetségnek, visszaállítani mindent a 2010 előtti állapotra." - Ez maximum közjogi értelemben igaz, úgy mint a választási rendszer visszaállítása pl. Ugyanakkor már maga az ötlet, egy ilyen széles koalíció ötlete, is egyértelműen hatalmas újítás, amit én pl. úgy fogalmaztam meg, hogy politikai paradigmaváltás. Hiszen éppen ezért írják itt annyian, amit írnak, berzenkednek és azt mondják lehetetlen, mert olyannyira új, sose volt képződmény lenne Magyarországon.
Egyébként azért megjegyzem, hogy mi magyarok csak tipikusan piszok nagy bajban szoktunk összefogni, de akkor nagyon. Olyan forradalmi helyzetekben (nem fülkére gondoltam, bár voltaképp az is nagy összeállás - meg nagy "kész átverés" show volt).

tölgyes 2011.07.18. 22:44:19

@panelburzsuj: Északfok, titok idegenség,Lidérces messze fény.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:44:22

@tölgyes: Hát, némely kommetjét tényleg nem ártana elmagyarázni, de úgy már senki sem olvasná, mert túl hosszú lenne. Ezért aztán mégis csak igazat adok önnek, jobb ha nem magyarázza, központozzon inkább, ha önnek ez segít. Szép is az, ha szép.

megszűnt 2011.07.18. 22:45:59

@Letícia:
"Hepcinek s e az audi számit...illetve az audi tulajdonjoga..:)) "

A @hepcin gondolkodtam, ma edzés közben, hogy nagyon is kritikus, már az ételekkel szemben is, hát még a nőkkel!

Na őt pont nem volt jó példa felhozni, viszont keményen lehet edzeni, ha erre gondolok, hogy a @hepci..
Egyébként ha itt volna sem mondana mást, mint egy nő minimum nézzen ki jól! Alapvető.

tölgyes 2011.07.18. 22:47:24

@ulrike: "tényleg nem ártana elmagyarázni".. Ezen az ismeretek bővítése, a sok olvasás segít. Csak egyre vigyázzon: nem mindegy, hjogy mit olvas:).

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:50:58

@tölgyes: 1értek. Ma este ezt szépen sikerült szemléltetnie, hogy valóban nem mindegy. Gratulálok.

2011.07.18. 22:51:03

@tölgyes:
Kedves "Mesterem"!
Ha az ember önismerete jó és a jelleme stabil, akkor akkor a jövő - többé-kevésbé - kiszámítható, hisz csak RAJTUNK múlik...:)) És a váratlan lehetőségekre így az ember rámosolyog, és halad velük gazdagabban tovább...én így értettem a kiszámíthatóságot. Jó-e ez így?:) Kérem őszinte válaszát, hisz tudja, sokat adok a véleményére...:)

A felkelő csillagok legyenek Önnel és az álmaival...;)

A viszontlátásig a kívánsága szerinti legjobbakat!:)

tölgyes 2011.07.18. 22:51:11

@komment1: Csinálják meg ezt a koalíciót..! Öntsenek a tűzre vizet:)!.. De vegyék meg Kertész Imréneka jegyet, hogy azzal se kelljen elutazás előtt bajlódnia!

megszűnt 2011.07.18. 22:51:18

@tölgyes:
"Látja különbözőek vagyunk."

Igen. Látom. De ez nem probléma és tudunk attól még normális hangot megütni.

Én olyan 4 óra körül, kicsit utána edzettem és levezettem a könyvpakolásban az energiákat. Ezt az időpontot fogom tartani, meg a diétámat, és pénteken mindig elmegyek fodrászhoz, hét végén pedig bulizni, pótolom, ami kimaradt az életemből.

Disztingvált állófogadásokra nem megyek többet! Még politikusokkal sem. Ezt megmondom - itt is.

panelburzsuj 2011.07.18. 22:52:30

@tölgyes:

Persze ...

Még hepciül se tudsz.

tölgyes 2011.07.18. 22:54:00

@Letícia:
Drágám!
Vgye elő újra.. hiszen a dolog úgy kezdődik, hogy csak az vághatja el aki felfüggesztette..! Eért éljünk úgy, ahogy rajtunk múlik de a jövő nincs a kezünkben..

Én is kívánok Önnek pillangós álmokat:)

komment1 2011.07.18. 22:54:02

@tölgyes:

Nahát, kedves Tölgyes, tényleg későre jár már.

tölgyes 2011.07.18. 22:54:47

@panelburzsuj: Azt meghagyom Önnek:)Önnek jobban áll:)!

2011.07.18. 22:56:19

@knausz: hepci jófej, és nem hiszem, hogy mérleggel járna randizni..:D Ínyencnek ínyenc, de pont azért, mert nem csak a rántott csirke a jó a neki, kipróbál minden jót!:D

komment1 2011.07.18. 22:56:33

@panelburzsuj:

Hát ezt nagyon köszönöm, Nem is ismertem a Weöres fordítást.
(Mondjuk őszintén szólva a Tótfalusi ez esetben nekem jobban tetszik, de ízlések és pofonok.)

tölgyes 2011.07.18. 22:56:45

@knausz: Miért gondolja, hogy a normálisnak Ön a fokmérője??? és az a normális amit Ön ír..:) Én az Ön helyébenilyen kijelentéseet nem mernék tenni:), a magam nevében pedig nem teszek.

tölgyes 2011.07.18. 22:58:10

@ulrike: Lehet, hogy Önnek fáj, de az olvasás a jó könyvek sokat segítenek. Igaz fárasztó és időigényes.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:58:14

@panelburzsuj: Azért abban a lidércességben lehet valami nyomeleme a realizmusnak.

tölgyes 2011.07.18. 22:59:29

@komment1: Mi baja van a drága jó márkival???

ulrike (törölt) 2011.07.18. 22:59:32

@tölgyes: Sajnos időt nem tudok küldeni önnek.

2011.07.18. 22:59:49

@tölgyes: Köszönöm, úgy lesz, átveszem újra s így...:))

Ó, de kedves, azok az aranyos pillangók..:))

komment1 2011.07.18. 23:00:26

@tölgyes:

Ugyan már Tölgyes úr, hiszen maga nemcsak ezt írta le, hanem napi több órában fejtegeti itt a véleményét. Abból derült ki világosan, hogy Ön Fidesz párti. De ez nekem nem baj, félreértés ne essék. Szíve joga.

tölgyes 2011.07.18. 23:00:49

@ulrike: Nekem??? No de nem én emlegetem, hogy nem tudom kipótolni a pontokat.

megszűnt 2011.07.18. 23:01:37

@Letícia:
"hepci jófej, és nem hiszem, hogy mérleggel járna randizni..:D "

Most nem is a randijáról van szó. Nem jött elő a randi, csak a blogtalálkozó. Méghogy randi..

Figyelj! Eleve a neve ami, már abból tudom, milyen kritikus és akkor itt többször szólt nekem pl. Osho miatt, aztán a versek végett is.. Valami kifogása mindig akadt!

Ővele találkozni egy stressz, de engem pozitívan motivál, hogy gépre fel! És akkor törekedj, Timi, ha már okos nem vagy, csak szép legyél! Érted?:)

tölgyes 2011.07.18. 23:02:18

@Letícia: Élvezni fogja! Szép álmokat!

komment1 2011.07.18. 23:03:07

@knausz:

Valszeg inkább kiakad - de az miért lenne baj :F

megszűnt 2011.07.18. 23:03:54

@tölgyes:
"Miért gondolja, hogy a normálisnak Ön a fokmérője??? és az a normális amit Ön ír..:)"

Ha még nem ment el sportolni, mondom: szerintem teljesen normális ember nincs, mindenkinek van valami beütése.

De ez csupán a szuverén véleményem. Nem más.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 23:04:10

@tölgyes: Az igaz, de időhiányban szenved.

tölgyes 2011.07.18. 23:04:16

@komment1: Én még mindig nem tudok jobbat... de az, hogy ön melyik dobozba tesz bele egy cseppet sem izgat.

tölgyes 2011.07.18. 23:06:01

@knausz: Az rendben is volna.. de a fokmérő mégsem az, hogy ki szereti jobban a pohár fülét:)

komment1 2011.07.18. 23:06:08

@tölgyes:

Hát az a baj, hogy ez még magának kérdés. Szegény márki se értette, mi vele a baj. Tovább nem gondolom, mert épp előbb írtam le, hogy nem magára értettem a paranoiát. Kivételesen jó kislány leszek, és én legalábbis nem húzom magát tovább.

ulrike (törölt) 2011.07.18. 23:06:21

@knausz: Spec sportok: két fejenállás közt egy komment.

2011.07.18. 23:06:32

@knausz: Jaj már! Hepci jólnevelt és nem formamuki...és tudhatnád, aki nagyon szurka-piszka, azt a legkönnyebb levenni a lábáról pl. egy jó melltartóval vagy egy csábos mosollyal!:) De ha van egy audid, és mindegy kijé, akkor akár csapzott és csúnya is lehetsz!:D

És szerintem Te szép vagy, ha belülről ezt érzed, mert a kisugárzás a lényeg, nem a bájos vonások...:)))

megszűnt 2011.07.18. 23:06:58

@tölgyes:
ui. Ha nem izgatná, már rég sportolna. Gondolom én.

6.Lenin 2011.07.18. 23:08:12

@komment1:

Szerintem valójában nem ér ennyit ez az ötlet, de van benne valami magyaros, érdemes talán még 1 kicsit boncolgatni.

"amely éppen azt hangsúlyozza, hogy egészen világosan meg kell mondani az embereknek, hogy pontosan mire áll össze ez a koalíció."

Ez a része világos, 3 drb ellentétes elkötelezettséggel rendelkező pártok közül az egyik kitalálja, össze kéne fogni a gonosz legyőzéséhez, mert azzal tisztában van, egyedül együk sem lesz /lenne képes erre. Aztán egymásnak esnek, szinte az elhangzás pillanatában, a másik kettővel soha.

Valóban ez azt jelenti, minden választó polgárnak elmagyarázták ennek a valódi következményeit?

1) valóban kézzel fogható kormányváltó hangulat van jelenleg Mo-on?

2) biztosan az lesz 2014-ben?
3) ezt a Fidesz kétségbeesetten fogja figyelni, a körmét rágva?
4) amennyiben lenne 2014-re, némi osztogatással , nem lenne képes megfordítani?
5)mekkora a realitása annak, hogy a jelenleg, a bejutási küszöb környékén lévő pártok, 2/3-addal nyerjenek 2014-ben?

A 2010-es állapotok visszaállítása után kiírandó választások milyen következménnyel járhatnak? Milyen pozitív hozadéka lenne mindezeknek? Eltüntetni a Fideszt?
A választók hány %-a fogja ezt 2014-ben óhajtani?

Ez minden választópolgár számára , érthetően el lett magyarázva?

megszűnt 2011.07.18. 23:08:32

@ulrike:
Állítólag fut a @tölgyes: úr, én laptoppal a kezében képzelem. Leáll, ír és fut tovább...:)

komment1 2011.07.18. 23:09:16

@tölgyes:

Dehogy teszem én dobozba. Az olyan szűkös hely és még kitörési vágya lenne benne. Tényleg úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van azt hinni, amit csak akar.

2011.07.18. 23:11:33

@knausz: :) De nem is..:) Sportolni sokféleképp lehet...Pl szellemi sport?:)

megszűnt 2011.07.18. 23:12:18

@Letícia:
"És szerintem Te szép vagy, ha belülről ezt érzed, mert a kisugárzás a lényeg, nem a bájos vonások...:))) "

Jössz mindig ezzel a kisugárzással, de ugye ott van a melltartó is, hogy azzal vegyük el a figyelmét @hepcinek.

Döntsük el hát, mi akkor a lényeges! Ja és akkor csapzottan, csúnyán ki lehet szállni az audiból meg ez is..

ulrike (törölt) 2011.07.18. 23:13:40

@Letícia: És aztat it ki üzi, mongyad má?

panelburzsuj 2011.07.18. 23:14:14

@tölgyes:

Nofene. Micsoda nemvárt feltárulkozás ...

Hiába a sok sportolás, mégis problémás a tolás?

megszűnt 2011.07.18. 23:15:57

@Letícia:
Szellemi sportot kizárom, hacsak az itteni vigédzkedést nem tekintjük annak, ugyanis Tölgyes úr már elég okos és punktum. Nem tanulni, hanem tanítani jár ide:

Én egész népemet fogom
A Török-blogon
tanítani
- ezzel jön ide. De mi átlátunk a szitáján.:)

komment1 2011.07.18. 23:16:37

@6.Lenin:

Hát ez már olyan sok kérdés, hogy én ehhez kevés vagyok este 11-kor.
Annyit viszont totál biztosan tudok, hogy a Fidesz nagyon is komolyan vesz minden ellenzéki próbálkozást és a csírájában igyekszik minden ilyesmit elfojtani, ez különösen bebizonyosodott: na hol? - E s z t e r g o m b a n és T É kapcsán - ma még úgyis csak egyszer írtam le asszem :F

Egyébként mindenkinek szép jó éjszakát, szerintem ez nagyon jó dumaparti volt. Köszönet mindenkinek!

2011.07.18. 23:17:12

@knausz: MI a fontos? SzerinteM. a kisugárzás egy jó melltartóval (vagy anélkül, úgy tán még izgibb) és +1 mind ezt egy audiban!:D

megszűnt 2011.07.18. 23:18:10

@komment1:
Mi örülünk, hogy jól érezted magad!

Szép álmokat!:)

ulrike (törölt) 2011.07.18. 23:18:35

@knausz: Hát most nem azért, de én eddig úgy hittem, hogy nem az fontos, hogy száll ki, hanem, hogy száll be. Egyikben sincs zuhanyozó:

panelburzsuj 2011.07.18. 23:19:02

@knausz:

Hepci szerint az Audi nem is rossz aurapótlék ...

Talán még némi csapzottságot is képes elfedni.

2011.07.18. 23:19:58

@ulrike: hát pl. ...Te is, nem?:))

@knausz: :)) Okosnak okos, az biztos..:))

ulrike (törölt) 2011.07.18. 23:22:11

@Letícia: Jaj, jaj, köszönöm.
Mindenkinek jó éjt, késő van. Ma jót dumáltunk.

megszűnt 2011.07.18. 23:22:23

@panelburzsuj: @Letícia: @ulrike:
Gyerekek!

Nem azért, de most, kivételesen, nincs itt a @hepci és akkor mi ennyire megvitatjuk az ő vélt vagy valós reakcióit és hozzáállását.

Rendjén van így?

2011.07.18. 23:23:03

@panelburzsuj: :DD

Na mindenkinek jó éjt, szép álmokat!:))

megszűnt 2011.07.18. 23:23:31

@ulrike:
Szép éjt! Örülünk, hogy jól érezted magad!:)

megszűnt 2011.07.18. 23:24:41

@Letícia:
Te maradhatnál, mert egyedül leszek a @hepcivel, aztán akkor csak ketten és nem tudom, mi legyen melltartó-ügyben.:)

6.Lenin 2011.07.18. 23:25:49

@komment1:

Jó az összehasonlítás, érdemes lenne kivesézni, de ahhoz tényleg késő van már.

Jó éjt!
Mindenkinek.

panelburzsuj 2011.07.18. 23:27:06

@knausz:

A Mittomén téren szerzett konfliktuskezelési gyakorlatának ismeretében boncolgassuk, nem?

Legfeljebb szétcsap köztünk. Harci bézst öltve ...

megszűnt 2011.07.18. 23:29:29

@panelburzsuj:
Azt mondod, boncolgassuk ketten, ha már így mindenki elment, a saját felelősségünkre?

2011.07.18. 23:29:41

@knausz: köszi a bizalmadat! Hogy mi legyen? Én ebben nem számítok, hisz ez már nem rám fog tartozni...:D De ahogy hepcit ismerem, egy konzervatív pasi, szóval a jó bevált fogásokat tuti értékeli. (Szép áttetsző melltartó és hátul varrott combfix tuti bejön neki...:))

Na szép álmokat!:))

(PS: esik az eső, ami jót tesz ebben a felhevült időben...:D)

megszűnt 2011.07.18. 23:37:35

@Letícia:
A bizalmam irántad mindig töretlen volt, ezt tudod.

Combfix, hátul varrott, ez nem a stílusom, de látom nagyon tudod, mi a @hepcié.:)

Konzervatív nő voltam, itt változtam egy óriásit, de combfixig nem jutottam - még.

Nagyon szeretem az esőt. Nyári záporokat, amikor kopog az ereszen.
www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ&feature=related

Aludj jól!:)

panelburzsuj 2011.07.18. 23:51:22

@knausz:

Nem felszólítottam, hanem süksüköltem.

megszűnt 2011.07.19. 00:02:58

@panelburzsuj:
Még vagyok, mert engem a sport inkább feldob, mint andalít.

megszűnt 2011.07.19. 00:10:13

@panelburzsuj:
"Nem felszólítottam, hanem süksüköltem. "

Ez a jelenség meglehetősen elterjedt a mai magyarban. A suksükölés közismertségénél fogva valamivel ritkább (legalábbis többes szám első személyben, ahol konkrétan ez a rag szerepel), a szukszükölés és a csukcsükölés azonban továbbra is közkeletű.

hu.wikipedia.org/wiki/Suks%C3%BCk%C3%B6l%C3%A9s,_szuksz%C3%BCk%C3%B6l%C3%A9s_%C3%A9s_csukcs%C3%BCk%C3%B6l%C3%A9s

Az ember itt még éjfél után is csak tanul.:) Hanem holnap majd jön @menőmano, aztán jól megjegyzi, hogy mennyit süksüköltünk mi itt, megint milyen okos kommentek születtek a tárgykörben.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:25:45

@knausz: nők? Ma egy teljesen kiakasztott.
Egész délután aludtam, hogy kipihenjem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:28:59

@knausz: ez jó, ha ketten találkozunk, legalább az egyik szép lesz. :P

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:32:11

@knausz: az ideális az, aki melltartó nélkül száll ki az Audiból.
Akár csapzott is lehet...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:33:48

@panelburzsuj: szívemből szóltál, durnyogonc. Majd ha találkozunk, felolvasunk egymásnak Oshót...

megszűnt 2011.07.19. 00:34:36

@Hepci:
Nem vagyunk már az a mai fiatalság. És konzervatívak vagyunk, ezt Letícia is mondta.

Még bikiniben is meggondolnám, hátha igen kritikus vagy.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:35:48

@knausz: imádnám a combfixet, de most nem bírom felvenni, mert begyulladt a vénám. :)

megszűnt 2011.07.19. 00:36:50

@Hepci:
Osho. Ma a pakolásnál (is) Rád gondoltam, mert 4 db könyve volt nálam és mindegyiket megtartottam.

Viszont nem járok olyan gyülekezeti helyekre, ahol a nők mellét kell fogni. Nem járok. Inkább sportolok, mint @tölgyes: úr.

megszűnt 2011.07.19. 00:39:51

@Hepci:
Majd fölveszi a @Letícia: őneki ugyanis van és megszokta már.

Én mehetnék esetleg kiskosztümben vagy majd kinézek valami szépet, amit nem vetek le, mert @ulrike: blogtársamnak is megmondtam, nem sztriptíz lesz, hanem piknik és ez két más jellegű dolog. Gondolom én.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:41:20

@knausz: most éppen kötényhasam van, ilyenkor ne finnyáskodjon az ember. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:43:08

@knausz: én se voltam ilyen helyen. Vagy azt mondtam?
Egy szép mellű lánynak fogtam... a kezét...

megszűnt 2011.07.19. 00:46:13

@Hepci:
Nekem a nem túl sovány férfiak jönnek be és most nem kifejezetten Rád, általában mondom.

Ezek a férfiak mindig megvédik a nőt és az elég. Pont elég.

Nem ennyit gondolkodtam a válaszon, az imént elszállt a szöveg..

megszűnt 2011.07.19. 00:49:40

@Hepci:
Nem mondtad. Hasonlót mondtál.

Szóval nem vagyok egy fanatikus a témában, inkább erőt merítek ezekből a könyvekből. Csak ennyi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:51:17

@knausz: akkor tuti bejönnék neked. Nem vagyok túl sovány...
Jelenleg 34 körül van a BMI-indexen. Kevés nő van, kire ráfekszem és kilátszik alólam (és persze, többnyire meg is fulladnak). :)

megszűnt 2011.07.19. 00:53:16

@Hepci:
Inkább ha arról beszélnél néhány szót: Milyen a Te ideálod?

(Török Gábornak: átfordultunk magánba a politika irányából!)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:53:29

@knausz: ühüm. Az exem igazi fanatikus volt, de azóta kiábrándult. vele jártam ilyen reinkarnációs meditációkra vagy mire. Nem volt egyébként rossz, csak én víziók helyett mindig elaludtam, és hangos horkolásommal megtörtem a többiekben épülő varázst...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 00:56:05

@knausz: késsel-villával eszik, ki lehet menni vele utcára, fenntartás nélkül rajong értem, van humora.
A többi a bónusz - ha van. :)

megszűnt 2011.07.19. 00:58:13

@Hepci:
Relatíve nem nagy kritériumok. És ha nézik, ahogyan eszel? Az nem elég?

Bónusz az nagyon sok van. Külsőleg föltétlenül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:06:30

@knausz: az is elég, ha néz, sőt, főznie se köll, rugalmas vagyok...
Olyat nem találtam még, aki a harmadik pontot teljesíti, de ez magamat ismerve nem is csoda.
A fő bónusz meg természetesen az Audi.
De tényleg, eltarthatna már egy nő. Úgy lehet engem tartani, mint egy háziállatot, csak a kajára vagyok picit igényesebb. Viszont hálás kutyaszemekkel nézek. :)

panelburzsuj 2011.07.19. 01:07:27

@Hepci:

Azt ugye sejted, hogy forintosítható ára van a hallgatásomnak, amíg a kölcsönös értékleltár-felvételről turbékoltok?

megszűnt 2011.07.19. 01:08:43

@Hepci:
A jóég tudja! Egyszercsak azt vettem észre, hogy elvesztem ebben a nagy komolyságban, és merevségben, meg a konzervatív kosztümjeimben.

Először ledobtam a kosztümöt és most vetkőzöm a komolyságot.

A koncert után azt mondta a férjem:- Tudod mit? Élj!
Hanem arra nem gondolt, hogy ez 16 év után már nem könnyű. Újra élni.

Szép álmokat kívánok és javulás, gyógyulást! Örülök, hogy jöttél.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:13:46

@panelburzsuj: attól függ, miről akarsz hallgatni... ?

megszűnt 2011.07.19. 01:15:37

@Hepci:
3. fenntartás nélkül rajong értem,

Mindenkiben van valami, amiért lehet őt tisztelni, becsülni és ez nem pont az autója, hanem pl. az egyénisége.

A rajongás az nagyon távolságtartó.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:16:02

@knausz: (benyomott a férjed a komolykodásba?)
Jójcakát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:17:26

@knausz: még komoly vagy... lazulásra fel...

megszűnt 2011.07.19. 01:23:57

@Hepci:
Már nem vagyok annyira komoly, mint voltam pár hónapja. És ez köszönhető a blogtársaknak, meg magamnak, hogy merek nem komoly lenni.

Rilke írta (tudom, nem bírod, ha versekkel jövök): Másképpen kell élned. Vagy egy másik fordításban: Változtasd meg élted!

Én törekszem. Ez is előrelépés, de már úgy vagyok vele, hogy visszafelé is szívesebben lépek. Szeretem az esőt és akkor például nem viszek ernyőt, hanem bőrig ázom. Szeretem az éjszakát és akkor gondolok egyet és leviszem a kutyát.

Érted? Mert ki kell törni valahogyan. Nem lehet az ember tulajdon és értéktárgy. Szuverén személy.

panelburzsuj 2011.07.19. 01:25:34

@Hepci:

Hallgatni. Semmit se mondani. Az tuti, nem?

(Tudod: bármi felhasználható ellened .... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:27:25

@panelburzsuj: hihi, jó kicsit lazulni néha. ma pl. egy nagyon komoly nővel találkoztam (az exem). Rettenetes volt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:30:05

@knausz: ismerek egy nőt, aki pont így volt vele. Ő volt a gimnáziumi - plátói - szerelmem. Akit imádott, feleségül vette és kalodába zárta és eltartotta. A soppingoláson kívül nem csinálhatott engedély nélkül semmit.
Majdnem 20 évig bírta...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:31:36

@Hepci: ...majd a szeretője lett valakinek, aki meg nem válik el miatta.
Ennél pl. még velem is jobban járt volna... :)

megszűnt 2011.07.19. 01:38:23

@Hepci:
Engedélyem az van. Ezt akartam írni. Azonnal védekezébe fordulni át.

Töröltem a többit, azért voltam ilyen lassú, holnap vagyis ma résen kell lenni, mert jön a @menőmano, aztán elolvassa és véleménye lesz, inkább erről, mint az egy- illetve kétfordulós választásokról.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:41:11

@knausz: töröltél? Mit?
Ja, értem, a többit... megírhatod maszekben... majd forwardolom manónak... :)

megszűnt 2011.07.19. 01:42:34

@Hepci:
Nekem ez a szerető téma, pláne nős ember az illető, ez egyáltalán szóba se jöhet. De inkább magam miatt. Szeretek tükörbe nézni.

Persze. Veled jól járt volna! Ráülne a fele térdedre és azon ringatózna csöndesen-csendesen (Babits).

Az ember a legritkább esetben választ valóban jól, főleg amikor nagy a választék és sok a kritérium.

megszűnt 2011.07.19. 01:46:14

@Hepci:
Majd elmondom személyesen, ha úgy alakul. A hosszú levelezgetésekben sem hiszek. Az ember ránéz valakire és egyből látja, van-e bizodalma, vagy nincs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 01:56:03

@knausz: ha túl nagy a kombinációs lehetőség, exponenciálisan nő a tévedés sansza. Csökkenteni kell a kritériumokat. Kés, villa, tudja, hogy Kundera nem egy söröző - kezdetnek kb. elég.
Van egy másik ismerős, neki volt egy csodanője, aztán az lelépett és végre talált egy barátságos fagurigát. Most boldog(ok).

megszűnt 2011.07.19. 01:59:41

@Hepci:
Na ez a Kundera. Azt sem dobtam ki. Megtartottam a Lassúságot és még kettőt tőle. A lét elviselhetetlen.. és a Búcsúkeringőt.

Kritériumnak elég annyi, hogy az ember önmaga tudjon maradni egy kapcsoaltban és folyamatosan fejlődni.

A röhögés most már kritérium. Akivel nem tudsz nevetni, az nem pálya!

megszűnt 2011.07.19. 02:02:09

@Hepci:
Megvárjuk személyesen a @menőmano blogtársunkat, vagy elmegyünk aludni? - kérdezem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:07:58

@knausz: én még nem vagyok álmos (rengeteget aludtam délután), de most éppen párhuzamosan egy barátommal szkájpolok, elnézést!

megszűnt 2011.07.19. 02:11:16

@Hepci:
Nyugodtan. Én sose csinálom, csak msn-t régebben. Ma azt sem. Viszont én sem vagyok álmos és fölnézek a könyvek közé, mert 1 eszembe jutott, hogy az vajon hol van..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:14:23

@knausz: lehet, TG se álmos és csak figyeli csendesen, mi folyik a blogján...

megszűnt 2011.07.19. 02:19:06

@Hepci:
Csak nem! Egész nap és éjjel is nem lehet itt.

Mi folyik?

Hanem nem bánnám, ha holnapra tenne fel új posztot.
Nem lett meg a könyv. Búcsúkeringőt kidobtam, valahol az alján lehet.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:20:16

@knausz: A lét... eléggé megviselt... bár depressziósan olvastam...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:22:18

@knausz: nappal figyelt? Ritkán elegyedik szóba a néppel.
Bár nem csodálom, ha mindenkivel lelkesen beszélgetne, a mániásokat nem tudná levakarni magáról, páran meg bő nyállal leköpdösnék. :)

megszűnt 2011.07.19. 02:22:26

@Hepci:
Valódi depresszió volt? Vagy valami csalódás-féle?

megszűnt 2011.07.19. 02:25:38

@Hepci:
Mostanában föl-fölbukkant, mint Ady írja "földedre hullva", elvégre ez, itt az ő blogja.

Nem tudom. Annyira nem sztárolják, hiszen sokkal közvetlenebbb, mint általában a közéleti személyiségek.

megszűnt 2011.07.19. 02:38:00

@Hepci:
Még visszavettem egy-két könyvet a többiből és elpakoltam, ami itt volt.

Lefekszem aludni. Jó éjt!

Török Gábornak: Csak ma volt ilyen chat, máskor nem lesz, viszont szerettem volna néhány személyes dolgot megtudni @hepcitől és ezeket megtudtam.

Köszönöm, hogy erre lehetőséget adott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:39:27

@knausz: valódi. Csalódásféléjük a celebeknek szokott lenni (vö.: ma se kerestem másfél millát s nem ***p*** le egy lúkofdöjír = annyira depis vagyok, jajj).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.19. 02:40:36

@knausz: megtudtál valamit? Nahát...
Jójcakát, megyek a rajongómhoz (a macskánk). :)

megszűnt 2011.07.19. 02:56:02

@Hepci:
Nem akartalak megbántani ezzel a csalódásfélével.
Nekem ez konkrétan nem volt, de volt helyette súlyosabb, van annál súlyosabb, és még az sem vígasztaló, amikor az ember végül kikecmereg belőle.

megszűnt 2011.07.19. 02:59:50

@Hepci:
Macska itt is van. Ez egy utálatos valaki. Sose gondoltam, hogy egy macska ennyire ugrálós és vad. Pláne ez ingyen volt, csak azóta van egy vagyonba.

Igazi macskát kellett volna venni, nem ingyen, de ezt már kidobni sem lehet, mert van aki szereti.

Szép álmokat!:)

fatia-negra 2011.07.19. 07:55:14

@nyünyüge: sőt a gyökeret is károsítja a gázolaj...

tarackos 2011.07.19. 09:25:25

@manyike: Nem olvastam végig a kommenteket, de megtaláltam amire hivatkoztál, al is olvastam a cikket és egyetértek a két rendszer kapcsán kiemelt főbb jellemzővel. Más publikációban hasonlót olvastam. ld. www.matarka.hu/koz/ISSN_0866-6032/tomus_28_2010/ISSN_0866-6032_tomus_28_2010_209-228.pdf

tarackos 2011.07.19. 09:30:59

@török gábor: Kedves Gábor, köszönöm, megtaláltam! Azért jegyeztem meg, mert nekem a levegőben lógott a cikk, hiányzott a jelenlegi állapot leírása, ennek előnyei és hátrányai, a lehetséges új állapotok leírása az előnyökkel és hátrányokkal. Hivatkozás sem volt rá a cikkben.

Már k...ra unom, hogy úgy piszkálnak bele rendszerekbe vagy dobják ki azokat, hogy a változáskezelés alapvető szabályait sem tartják be. Véleményem szerint ezért sem született és születhet fenntartható eredmény.

tölgyes 2011.07.19. 11:31:59

@6.Lenin:
Drága Leninem!

Ön ne tudná, hogy a Karácsony félék tollát nem a józan mérlegelés, hanem lázálom, saját fantazmagóriájuk vezeti. Ehhez mindig találnak maguknak lelkes támogatókat..:) Ezért írtam Önnek: Ha ön ilyen hülyeségeket írt volna az Áprilisi tézisek idején, akkor elmarad a nagy októberi szocialista forradalom és a világ megmenekül a szocializmus néven nevezett kísérlettől..:)Ebből is látszik időbként jó az, ha a politikusok egyik-másik csoportja pancserok sorából áll. Ők legalább a járt utat is lejáratják:)!

2011.07.19. 13:06:35

@knausz: Ó, köszönöm, kedves vagy!:))

@Hepci: it' okay!:)
süti beállítások módosítása