Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:05

Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve személyes és érzékeny számomra: Kiss Viktort az egyetem óta ismerem, Dúró Dórának pedig témavezetője vagyok a doktori képzésben. A blog most mégis jó műfaj ahhoz, hogy ne kerüljem meg ezt a kérdést, és egyben belássam egy tévedésem.

(Fotó: fn.hu)

Röviden az alaphelyzet: a beszélgetésünk során - amelyet a kuruc.info a kedvesnek nem nevezhető "5 hülye a Jobbikról beszélget" cím alatt szemléz -  Kiss Viktor azt vetette fel, hogy reméli, „egyszer előáll a helyzet, amikor egy jobbikos nem tölthet be fontos közfunkciót, nem kaphat állami kitüntetést, vagy bizonyos esetekben nagydoktori címet”. Dúró Dóra szerint ez a kijelentés „nyíltan kirekesztő a jobbikos magyar emberekre nézve”.

A rendre kirekesztőnek minősített Jobbik kirekesztése régi vita számos körben. Az egyetemen is részt vettem már olyan hivatalos körben zajló beszélgetésben, ahol komoly emberek fogalmaztak meg súlyos érveket a párt és politikusai diszkriminációja mellett. Amikor lehetőségem volt, ezekben az ügyekben nagyjából azt képviseltem, mint amit most Giró-Szász András válaszolt Kiss Viktor felvetésére: „ha valami a jogállam és a demokratikus közeg felrúgásának minősülne, akkor ez az lenne”. Lehet a Jobbikot nem szeretni, lehet a pártot ellenszenvesnek tartani, nézeteit elfogadhatatlannak minősíteni, de amíg a hatályos törvények betartása mellett politizál, amíg képviselői demokratikus választásokon nyernek mandátumot és hivatásukat alkotmányosan gyakorolják, pontosan ugyanolyan jogok illessék meg őket, mint bármely más párt politikusait és szimpatizánsait. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne érteném azoknak az aggodalmát, akiket félelemmel tölt el a Jobbik fellépése. Minden tiszteletem ellenére azonban nem értek velük egyet: egyrészt jelentősen eltúlzottnak gondolom ezt a reakciót, másrészt pedig elfogadhatatlannak tartom egy demokratikusan megválasztott és alkotmányosan működő párttal szembeni bármilyen adminisztratív korlát bevezetését.

S hogy mi volt a tévedésem? Az, hogy – bár akadt már számos figyelmeztető jel – túlságosan elhittem a saját „propagandámat” az elemzői kívülállásról. A megközelítésemen a jövőben sem kívánok változtatni ott, ahol csak magam vagyok: itt a blogon és más közéleti tereken továbbra sem politizálni, megmondani, vágyakat megfogalmazni szeretnék. Amíg elemző leszek, a célom nem változik: bármit is gondolok a helyesről és a helytelenről, egy politikai esemény vagy jelenség vizsgálatakor az elsődleges szempont nem ez lesz, hanem a megértés és a magyarázat marad. Azt azonban be kell látnom, hogy azokban az esetekben, amikor elkerülhetetlenül betüremkedik a politika, amikor értelmezés helyett a kívánatos cselekvésekről beszélünk, véleményre csak véleménnyel lehet felelni. A hallgatás, hiába nem gyávaságból, hanem egy szerep éles elutasításából fakad, félreérthető. Eddig azt gondoltam, hogy ilyen helyzetekben a tiltakozás módja az, ha az ember nem változtat hozzáállásán. Tévedtem: a "politizáló elemzés" elleni tiltakozás csak akkor hatásos, ha az ember elkerüli ezeket a helyeket. Ha azonban már belépett a térbe, minden mondata - a ki nem mondott is - politikai jelentést kap - s akkor már jobb, ha szándékosan, semmint szándéka ellenére történik mindez.

Ha tehát már itt tartunk, nem elemzőként, de homo politicusként ki kell állnom a véleményszabadság mellett. Kiss Viktor és a Jobbik is mondhassa el nyugodtan, amit egymásról gondolnak, de egyiküknek se legyen joga – kizárólag elfogadhatatlannak tartott véleményükre hivatkozva - megakadályozni a másikat abban, hogy például szabadon „doktorálhassanak”. Ezt kellett volna, pontosabban ezt el kellett volna mondanom.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr183100719

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nem akarásnak vége 2011.08.11. 14:34:18

„Nem akarásból, úgy látszik, lelkileg élni nem lehet; valamit nem akarni megtenni, tartósan nem jelenthet élettartalmat: valamit nem akarni, és egyáltalán semmit sem akarni, tehát a parancsoltat mégis megtenni, talán túl közel van egymáshoz, semhogy...

Trackback: A közös munka varázsa 2011.07.28. 04:39:27

p { margin-bottom: 0.21cm; }A varázslat neve: munka. Megrekedtünk. A zsákutcás köztes-európai folyamatok visszatértek önmagukba. Talán csak a globális változások miénkhez idomulása a meglepő. A kiinduló mezőn találjuk magunkat ismét. Mint évszázad...

Trackback: Mi van a kagylóban? 2011.07.27. 12:53:41

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. Gyó...

Trackback: toboroz a jobbik - jelentsd a jobbikosokat! 2011.07.26. 19:08:12

 Magyarország az Európai demokrácia veszélyzónája, ahol a kormányváltás nyomán egy fenyegető helyzet jött létre. A Fidesz és a KDNP ugyanis nemcsak átvették a hatalmat, de hatalomra kerülésüket dobbantódeszkaként tekintik, hogy hátat fordítsanak a...

Trackback: Bartus László: Kérünk egy országot 2011.07.26. 19:03:20

Nem kell elnyomni bennünket, hadd költözzünk el....

Trackback: Bartus László: Kérünk egy országot 2011.07.26. 19:03:20

Nem kell elnyomni bennünket, hadd költözzünk el....

Trackback: Petíció Palesztina függetlenségéért – határidő: ma 2011.07.26. 18:15:30

Négy napon belül összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa, a világnak pedig lehetősége lesz támogatni egy új kezdeményezést, amely végre ismét reményt adhat emberek százezreinek az évtizedek óta kudarcba fulladó izraeli-palesztin béketárgyalások után: az ENS...

Trackback: Rekeszd ki őket, mielőtt ők rekesztenek ki téged! 2011.07.26. 15:02:06

Valahogyan így szóltak Hegedűs Lóránt szavai egy kis, senki által sem ismert kerületi újságban. Óriási botrány lett belőle.Kiss Viktorról ránézésre meg lehet állapítani, hogy zsidó, és ez nagyban meghatározza, hogy mit mond. Ne beszéljünk mellé: ha egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul2000 2011.07.28. 00:07:17

@knausz: Igen, lemaradtál! A topicról :))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.28. 00:11:14

Ez mekkora...
Hat nagyon komoly névtelen feljelentés érkezett a balatonfüredi alpolgimesti ellen, aki Budapestre menekül:

index.hu/belfold/2011/07/27/balatonfured/

megszűnt 2011.07.28. 00:15:15

@vgab:
Gondoltam, hogy kártyázni is tudsz, és biztosan amőbában is megvernél, de előtte elhitetnéd, hogy még gyakorolsz.

Ez a Lola T egy aranyos autó, de hogyan jön ehhez az egyetemi tanár? Biztosan badar kérés.

Jó éjt!:)

mezga-aladar 2011.07.28. 00:15:43

@Hepci: 1ik nertárs nyírja másik nertársat... ellenségnek zállamadósság túl elvont...

megszűnt 2011.07.28. 00:17:10

@ubul2000:
Több is veszett Mohácsnál! Mert ott az egész magyar hadsereg. Szóval, ha lemaradtam a topicról, az nem föltétlenül rossz, mert 1 hozzászólás érkezett és az a Tiéd!:)

megszűnt 2011.07.28. 00:19:34

@knausz:
jav. kérés=kérdés Így.

megszűnt 2011.07.28. 00:20:31

@vgab:
Nem kérés, hanem kérdés, de beszorult a d.

vgab 2011.07.28. 00:21:24

@knausz: A Lola T volt a "mindentvivő" (legalábbis ahogy mi játszottuk). Azt próbáltam megkérdezni, hogy az egyetemi tanár legyőzhetetlen-e vajon.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.28. 00:22:32

@knausz: egyetemi tanár/Lola T: érv, ami mindent üt.
Olyan, mint nálam a f*szkalap. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.28. 00:24:02

@mezga-aladar: ez a Bóka 1 ismerősöm szerint rendes csávó.
Hümmm.

megszűnt 2011.07.28. 00:26:00

@vgab:
Igen. Nekem mostanában többször sikerült. Húgom diplomázott kommunikációból és mindig megkérdeztem, ki az egyetemi tanár, milyen a pártállása és őhozzá igazítottam az írásomat.

A saját eszközeivel minden bizonnyal az egyetemi tanár is legyőzhető. Mással legyőzhető-e, azt nem tudom. Érzéssel igen, vagy csak értelemmel? Szépséggel?

megszűnt 2011.07.28. 00:28:04

@Hepci:
Gáboros érv. Valamilyen többletjelentése van és akkor abból még utána is kihozható majd valami. Neked magyarázzam?:)

megszűnt 2011.07.28. 00:31:35

@vgab:
Legyőzhetetlent elolvastam, legyőzhetőnek.

Erre feleltem az Igen-t és utána már meglehet, hogy értelmes a mondandó és kérdésfölvetés, de nem biztos.

megszűnt 2011.07.28. 00:48:22

@vgab:
Érdekeseket írsz, csak amikor az egyetemi tanárokat (Komment1) is le akarod győzni és nem inkább megérteni, az számomra mondhatni furcsa, de nem, csak gáboros.

- ezt írtam Neked és aztán megmagyaráztam kérdésedre, hogy én miképpen győztem le az egyetemi tanárokat. Paradox gondolatmenet. Brr.. folyton győzni, ezt a hülye szokásomat levetkőzhetném.

Nem volt ez egyenlő verseny, alighanem a Lola T végig ott volt Nálad, habár ezt én nem tudtam. Ma mindent vittél.

Jó éjszakát kívánok a Blogtársaknak!

bigapples 2011.07.28. 01:01:17

@panelburzsuj: Először is, Orbán saját közönségnek beszélt, nyilván ez megszabja, hogy milyen retorikai túlzásokat, milyen retorikai képeket mond. Ha csak egy-egy sor ragadsz ki, félrevisz. Orbán arról beszél, hogy:

korszakváltáshoz értünk el és a korlátlanul növő fogyasztói társadalomnak és a jóléti társadalomnak a modellje bukott meg. Eddig Széchenyi óta mindig a nyugatot másoltuk, ha fejlődni akartunk, de most a korszakváltás miatt nincs meg nekik sem a kész recept. Éppen ezért nem lehet őket szolgaian másolni, hiszen láthattuk, később több dologban éppen Magyarország válságintézkedéseihez hasonló lépéseket léptek meg.

Teljesen világos, hogy Orbán az EU perifériáján lévő országok hanyatlásáról(nem a teljes Nyugatéról) beszél és a központ megerősödésről. Németországról éppen úgy szól, mint exportbajnokról, aki éppen erősíteni fogja a korszakváltás után a visegrádi országokat, mert ide helyezi a termelési kapacitásait, miközben az exporttöbbletével gyengíti az EU perifériáját.

Orbán hangsúlyozza, hogy meg tudjuk menteni azt, ami a régi rendszerben érték volt, majd előadja a vízióját a nemzetállamok szerepének erősödésről, az állam gazdaságban betöltött szerepének erősítéséről, a szükséges átalakítások nehézségeiről, Közép-Kelet Európáról, mint a változás utáni eu.-i gazdasági fejlődés motorjáról és egy nemzeti, patrióta reneszánszról.

Lehet ezzel egyet nem érteni, de nincs itt szó a Nyugat haláláról, vagy hogy elfordulnánk a Nyugattól, amikor Németországban a térségünk gazdasági fejlődésének egyik legfontosabb segítő erejét látja. Vagy elfordulásról a nyugatias értékektől (már ha nyugati értékvilágon nem kizárólag a fogyasztói társadalom jóléti berendezkedésének vívmányait érted).

Különben téged is definiált Orbán, mint "régi elitet", amely folyamatosan harcol a régi szabályok megtartásáért, mert abból profitált :P

panelburzsuj 2011.07.28. 04:17:28

@bigapples:

Köszönöm.

Orbán analizálásat egy kicsit még jegelem. (nyasgem-theme for szása under construction ... )

Viszont roppantul felcsigáztál az utolsó két sorral! Orbán fenséges szemeinek fénye rám is vetült? Olyannyira, hogy innen a blogról is szabad szemmel látható, hogy én a régi szabályokon csügök, azokért küzdök, mert hisz abból profitáltam?

Vissza nem térő lehetőség: lehet tippelni, hogyan csináltam a profitot! Melyek azok a régi szabályok, amelyek nekem olyan exkluzív előnyöketv nyújtottak, amikhez érthetően ragszkodom foggal-körömmel?

Gusztustalan gyáva féregnek lennék kénytelen téged tartani, ha elsunnyognád, vagy ócska heherészésel elütnéd a korrekt, kimerítő választ.

Egyszer van TÉGÉN kutyavásár:

ez itt a leleplezés helye, hát élj vele! :)

Diocles 2011.07.28. 08:34:47

Vona nyílt levelet írt az LMP-nek és Karácsonynak:

"A Karácsony-féle ellenzéki összefogás szándéka és az arra adott megengedő szocialista válasz a kishitűségből sarjad. Természetes ez persze a két balliberális párt helyzetét vizsgálva. Az LMP mind a mai napig nem döntötte el, hogy micsoda. Budapesten antiglobalista aranyifjak, ahogy Kéri László nevezte őket: a „rendszerváltozás nyerteseinek gyermekei”, míg vidéken vagy nem léteznek, vagy megélhetési SZDSZ-maradványoknak jelentik a túlélés lehetőségét. A pártnak nincs érthető és világos jövőképe, mert programjában vezérfonal nélkül, diffúz módon keverednek a zöld, az ultraliberális, a centrista, a baloldali, a modernista, a regionalista és egyéb eszmék. Azt viszonylag jól artikulálja, hogy mást akar, de hogy mi mást, annak ügyében már csendben marad. Így nem véletlen, hogy a pártban komoly megosztottságot okoz az MSZP-hez való viszony is. Egyesek balliberális – általuk demokratikusnak mondott – szövetségben gondolkodnak velük, míg mások járnák tovább azt a saját utat, amelyről egyébként nem tudják, hogy pontosan micsoda. Az MSZP megosztottságáról pedig bőven cikkezett az elmúlt időben a sajtó, így annak elemzésétől eltekintek, egyúttal őszinte reményemet fejezem ki, hogy az a párt, amelyiknek annyi szenvedést, szégyent és hazugságot köszönhet ez a nemzet, belerokkan belső válságába és cinkostársa, az SZDSZ mellé kerül a hazai politika latrinájában. Az LMP-t és az MSZP-t tehát a mindkettejükben közös kishitűségük, céltalanságuk gravitálja le- és egymás felé. A Jobbik ebben is más. A Jobbik hisz céljaiban, magában és a magyar társadalomban."

barikad.hu/vona_g%C3%A1bor_v%C3%A1lasza_kar%C3%A1csony_gergely_terv%C3%A9re-20110727

Ebben egyébként igaza van, a Karácsony-LMP-féle kezdeményezés leginkább az LMP kishitűségéről, bizonytalanságáról árulkodik.

nyünyüge 2011.07.28. 09:11:49

Jézuska csalódást okozott, most ki kell találni, miként ajándékozzuk meg magunkat valahogy másképp :((!

"Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a TV2 Mokka című adásában elmondta, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökök és szakminisztereik „nem tudtak kielégítő magyarázatot adni” az adósságráta 53-ról 82 százalékra való emelkedésére.

Szijjártó elmondta, javasolni fogja az államadósság emelkedésének okát vizsgáló parlamenti albizottságnak, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lépéseket lehet tenni a politikai felelősség jogi felelősséggé alakítására. Amennyiben erre nincs mód, akkor annak kell utánanézni, milyen változtatások szükségesek a felelősségre vonáshoz - mondta a szóvivő."

torokgaborelemez.blog.hu/2010/11/08/278_elszamolas_vagy_leszamolas

xsasha 2011.07.28. 10:49:02

@vgab:
Kezdjük a végével, kedves Gábor!
Tudod, mi az a netikett? Ha véletlenül itt most azt akarnád mondani, hogy persze - nem, nem tudod. Leszarom az udvariassági szabályaidat, amíg itt floodolod a posztot.

A szarrágó kifejezés egy szleng, és a szlengszótár az illetékes az esetében, amelyik egyértelműen kimondja, hogy a szarrágó a szőrszálhasogató szinonimája. És amit ismételten produkálsz, az a szarrágás szarrágása. Ha jól sejtem, alkatilag vagy berendezkedve erre, mert azt hitted, hogy a tanárkodáshoz erre van szükség. És senki nem vágott idejében pofán, hogy vedd már észre magad, öreg, nem otthon vagy.

Semmilyen érvet nem hoztál fel arra, hogy miért lett volna Orbán centrista és kissé jobboldali a pártalapításuk idején. Ehhez hozzáteszed, hogy másképp látjuk, majd lesöpröd az asztalt, hogy akik hozzád képest, az érvek nélküli arcoskodásodhoz képest máshogy látjuk, azok tévednek. Hát ki a halálnak képzeled magad, mondd? Ezzel a bunkó modorral kérsz számon udvariasságot? Nevetséges. Köszi, nem vagyok kíváncsi a kinyilatkoztatásaidra.

És ami még sokkal szánalmasabb, hogy szerinted a radikális definíciója az, hogy te hogy látod. Ilyen arrogáns bunkót is ritkán lát az ember.
A radikális jobboldal fogalmáról itt olvashatsz. Bár ezzel az öntelt bunkósággal valszeg ezt is letudod, hogy te másképp gondolod, és mindenki más téved.
www.rodosz.ro/files/Szabo%20Mark.pdf
Az a nagy különbség közted és TG között, hogy ő megpróbál tudományos szempontok alapján értékelni és elemezni, függetlenül a politikai habzástól, a ki a hangosabb effektustól, és attól is függetlenül, hogy éppen ki hogy látja.
Bár kétség kívül inkább azokról a dolgokról szoktam itt írni, amivel nem értek vele egyet, de TG az összes médiamegmondótól abban különbözik, hogy nem a zsigeri megérzéseit nyilatkoztatja ki és nem a hallgatóságától elvárt baromságokat szajkózza, mint a médiában résztvevők 90%-a, hanem azokra a kérdésekre igyekszik reflektálni, amikre objektív elemzés húzható, amik tudományos szemszögből is megközelíthetőek, és nem az egyén beállítottságától, hitétől és elkötelezettségétől vagy épp aktuális problémáitól függnek.

Szerintem értékelhetnéd az őszinteségemet, hogy nem hagylak tévképzetekben ringani holmi udvariaskodásból. Ténykérdés, hogy közlési formáidnak semmi köze a tudományos megközelítéshez, csak egy szarrágó piperkőc vagy, akinek semmilyen alapja nincs ehhez a stílushoz. ígérem, hogy minden ezutáni válaszom feléd udvarias lesz, csak gondoltam, adok egy esélyt, hogy orientálódj a valóság felé. Szép napot.

László56 2011.07.28. 11:09:44

Jó ebédet és nagyon szép délutánt kívánok Mindenkinek

Vona nyílt levelet írt az LMP -nek és Karácsonynak

Ha meggondoljuk hogy a politikában a gyorsaság komoly tényező, akkor látnunk kell hogy Vona reakciója nagyon sokára született meg. Ha valakinek erős meggyőződése van, akkor egy ilyen nyilatkozatot legkésőbb is, egy órán belül meg lehet fogalmazni. Ha meggondolom, nekem egy egy itt megjelenő írásom sem tart tovább mint 15 -20 perc, akkor még jobban kitűnik hogy Vona sokáig gondolkodhatott a levelén. De mi lehetett ennek az oka ?

Talán az, hogy akarva akaratlanul, a jelenből kiindulva, a jövőt fogalmazta meg benne. Ugyan az LMP kishitűségéről beszél és jogosan, de nem említi az ellentétes példát példát, ami viszont a Jobbikra vonatkozik. A túlzott önbizalom is le tud amortizálni egy pártot. Helyesen látjuk, ha azt mondjuk, hogy a Jobbik a nulláról indulva, le akarta váltani a kormányt és így is vezette a választási kampányát. Így nézve csúfos vereséget szenvedett. Különösen ha még az MSZP -t sem tudta legyőzni.

A másik nézőpont, szintén a nulláról indulással van kapcsolatban. A nulláról indulva a parlament harmadik erejének lenni, csodálatos siker. Most akkor siker vagy vereség ?

Egyik sem, mert egyik eredmény sem volt várható. Mi sem mutatja jobban hogy mennyire túlzott a Jobbik elvárása a jövőre vonatkoztatva. Addig amíg az MSZP -t ki nem szorítja a parlamentünkből, szó sem lehet a Jobbik kormányzati terveinek a megvalósításáról. Még a választási opció keretében is csak kampányfogásról lehet szó. Nem többről. Ez automatikusan megszabja a Jobbik legfontosabb, első feladatát. A kommunistáinkat kiszorítani a közéletből. Minden más csak utópia. De akkor hogy mutatja mégiscsak a jövőt Vona Gábor nyílt levele ?

Ha figyelmesen olvassuk, akkor a párjaink jövőjét is megtaláljuk benne. Legalábbis azt a jövőt ami a Jobbik nézőpontjából adódik és egyáltalán nem unrealisztikusan hangzik. A jövő jobb oldala a Jobbik, amíg a konzervatív bal oldal szerepét a FIDESZ veszi át. A kommunistáink eltűnnek a közéletből és az LMP ből egy erős zöld párt lehet, ha megszabadul a rá telepedett liberálisaitól. Tulajdonképpen egy tipikus európai pártrendeződés lenne, ami azáltal, hogy ez Európa sok országában már működik egyáltalán nem tűnik lehetetlen jövőképnek.

Hogy így lesz e vagy sem, azt senki nem tudja előre megmondani. Egy azonban biztos. A Jobbikkal jobban kell számolni ebben a jövőképben, mint a kommunistáinkkal, vagy az ál liberálisokkal. De a számunkra az is biztos hogy 2014 -ben csak a váltópárt tiszteletreméltó megnevezéséért, mehet a harc a Jobbik és MSZP között. Többről egyiknél sem lehet szó.

xsasha 2011.07.28. 11:18:05

@bigapples:
Ebben szerintem is igazad van, de ahogy az első hozzászólásban megfogalmaztad, az számomra kicsit általánosabbnak hangzott.
A tudományos elemzés persze alkalmanként nem tudja prezentálni a valóságot, mert a valóságban olyan mechanizmusok is működnek, amelyekkel a tudomány nem foglalkozik, mert megfoghatatlanok. És néha ezek a mechanizmusok egyáltalán nem marginálisak, hanem nagyon is meghatározóak. A magyar politikai helyzet kifejezetten ilyen egyedi jellemzőket mutat, de ettől szerintem nem lehet felszínesnek nevezni egy elemzést, ha csak egy konkrét politikai elemmel foglalkozik. A politikai elemzés segít megkülönböztetni a hitbeli kérdéseket, a szubjektív kérdéseket és azokat az elemeket, amiket objektíven is vizsgálni lehet. A modellalkotás segít a gondolkodásunkat a földön tartani, hogy a látásmódunk ne szálljon el nagyon.

Hogy konkrét példát mondjak, én is kritizáltam az előző posztot, hiszen nem lehet szlavofilnek mondani a Fideszt addig, amíg minden csatornán igyekszik csökkenteni az orosz gáztól való függőséget. Kínát pedig elég nehéz szlávnak nevezni...
De ettől még nem nevezném felszínesnek ezeket az elemzéseket.

ubul2000 2011.07.28. 11:18:42

@László56: " Addig amíg az MSZP -t ki nem szorítja a parlamentünkből, szó sem lehet a Jobbik kormányzati terveinek a megvalósításáról."

Ez így igaz. Hiába nyerné meg a választást a Jobbik (kevesebb, mint 50%-al), a fidesz, mszp, lmp azonnal összezárna. Példa erre KV nyilatkozata.

(amúgy az unrealisztikus helyett célszerűbb lenne az irreálist használni)

László56 2011.07.28. 11:52:55

Köszönöm a figyelmeztetés a szóválasztásomról kedves @ubul2000: . Ez a problémám talán abból a nemzetköziségből adódik, ami több európai nyelv napi használatával kapcsolatos. Mi, akik napi szinten több nyelven írunk, olvasunk, tárgyalunk és előadásokat tartunk, hozzá vagyunk szokva, hogy még az előadásainknál is becsúszik egy olyan szó használata, amilyen nyelven, nem éppen akkor pillanatnyilag beszélünk vagy tárgyalunk.

Hallgatóinknak ez azért nem tűnik fel olyan nagyon, mert ők maguk is többnyelvűek és ismerik a problémát. Tehát velük ugyanaz történik mint velünk.

Annak ellenére próbálom én magam is kiszűrni ezt a problémát. Mint a gyakorlat mutatja, nem sok sikerrel. Ennek ellenére köszönet a figyelmeztetésért.

ubul2000 2011.07.28. 12:21:52

@László56: Köszönöm a választ hozzászólásom nem lényegi részéhez. Ez mindössze jóindulatu megjegyzés volt, hazudnék, ha azt mondanám, hogy magam nem követek el ilyet. De igyekeznünk kel kiküszöbölni ezeket.

Sajnálatos, hogy az érdemi hozzászólásra nem reagáltál.

márta)) 2011.07.28. 12:35:40

@László56:

De a számunkra az is biztos hogy 2014 -ben csak a váltópárt tiszteletreméltó megnevezéséért, mehet a harc a Jobbik és MSZP között"

Én csak nagyon röviden szeretnék reagálni az Ön kommentjére.
Nagyon remélem, illetve csak remélni tudom, hogy a Jobbik nem lesz váltópárt, kormánypárt.

xsasha 2011.07.28. 13:15:31

Haldoklik a blogmotor, vagy csak nekem tűnik úgy?

ssi 2011.07.28. 13:31:26

sok új fogalom, dimenzió, érteni és tisztázni való ... ?

"cseh szélsőségesek megköszönték tettét a norvég merénylőnek"
kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/103849/1/kulfold/A_cseh_szelsosegesek_megkoszontek_tettet_a_norveg_merenylonek?place=srss

"Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is eljuttatott levél kapcsán Toroczkai László, az egyesület elnöke azt mondta a Blikknek, hogy vannak dolgok, amelyekben egyezik mozgalmuk és Breivik ideológiája, de a norvég tömeggyilkos tettétől elhatárolódnak, és messzemenően elítélik azt .. magyar szélsőséges közösséget összezavarta az eset. A legelítélőbb nyilatkozatok bűncselekménynek nevezték Breivik tettét. A szélsőséges fórumok és portálok igazi felháborodását azonban az okozta, hogy a magyar radikálisok nem tudják a norvég mészárost elhelyezni a magyar nácizmus eszmerendszerében. Többek szerint Breivik nem is lehetett igazi jobboldali, hiszen Izrael-párti, miközben a Jobbik és a magyar szélsőjobb kifejezetten az arab és perzsa világ támogatójának számít. Ez is remekül megmutatja, hogy a szélsőjobb - és a neonácizmus - milyen változatos és néhol zavaros fogalmi rendszerben működik Európa különböző részein."
www.stop.hu/articles/article.php?id=911918

Vona .."emberiség ellenes bűncselekmény volt, és reméljük ez a folyamat európai összefogással megállítható .. politikus ugyanakkor felháborítónak nevezte, hogy "néhány magyar sajtótermék a Jobbikot is közvetett módon kapcsolatba hozta az elkövetővel .. az említett felsorolásban minden egyes olyan európai párt szerepel, amely a bevándorlással kapcsolatban felemelte a szavát.”
marcali.jobbik.hu/content/vona-emberis%C3%A9g-elleni-b%C5%B1ncselekm%C3%A9ny-norv%C3%A9giai-m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

"Breivik 1500 oldalas írása .. magyar politikai szervezetek között felsorol hármat: A MIÉP-et, a Hatvannégy Vármegye mozgalmat és a Jobbikot .. saját országot kellene létrehozni az európai cigányok számára, hiszen ők azoknak az indiai hindu rabszolgáknak a leszármazottai, „akiket a mai Pakisztán területéről kiinduló muszlim hadjárat során hurcoltak át a Hindukus hegységen, és alkalmaztak tömegesen az Oszmán Kalifátusban"
hetivalasz.hu/vilag/gyermekeink-nem-tanulnak-rola-39772

megszűnt 2011.07.28. 13:56:44

@nyünyüge:
Minap egy kérdést tettél fel nekem, amit elegánsan megkerültem azzal, hogy most nem Orbán Viktor miniszterelnökről van szó. Ez mégiscsak egy politika blog, és most van egy tiszta rész benne. A kérdésed nem pontosan, de úgy szólt:
- Vajon Orbán Viktor képes lenne-e vezetni egy multinacionális vállalatot?

A válaszom egyértelmű: - Igen. Stratégiai feladatokat lát el most is menedzsel, tárgyal, kapcsolatokat épít és tulajdonképpen egy felsővezető sem csinál egyebet, mert ez a dolga, csak éppen egy nagyvállalat élén. Nagyon mobil, pörög, kidolgoz és kidolgoztat.

Ha még kétségeink volnának, emlékezzünk Gerhard Schröder német kancellárra, akit miután posztja végetért, számtalan multinacionális cég kereste meg. Rengeteg ajánlatot kapott.

megszűnt 2011.07.28. 13:58:10

@xsasha:
"Haldoklik a blogmotor, vagy csak nekem tűnik úgy? "

Harmodszorra sikerült bevinnem a mondandómat és kétszer vágott ki innen. Valószínűleg.

megszűnt 2011.07.28. 14:04:19

@xsasha:
"Haldoklik a blogmotor, vagy csak nekem tűnik úgy? "

Igen. Még a bevitt kommentemet is kivette.

ubul2000 2011.07.28. 14:08:16

@knausz: Tulajdonképpen te minek írsz ide, ha - mint a Kiss Viktorra tett megjegyzésedből megállapítható - fogalmad sincs miről szól ez a blog?

ulrike (törölt) 2011.07.28. 15:46:29

'Europe's Far-Right Parties Go on Defensive'
(Európa szélső jobb pártjai védelembe mennek át)
online.wsj.com/article/SB10001424053111903635604576472291682259436.html?mod=WSJEurope_hpp_MIDDLETopStories

ulrike (törölt) 2011.07.28. 15:48:24

Bocs, de a blogmotor megtréfált. Egy pld.-ban is elég lett volna. Úgy látszik ismétlés a blog anyja.

graycivil 2011.07.28. 16:05:15

"Fideszes polgármestereket küldene börtönbe Orbán szóvivője?

"Szijjártó Péter ma egy tévéműsorban lényegében börtönnel fenyegetett meg korábbi kormányfőket, mert miniszterelnökségük alatt növekedett az államadósság. Az LMP szerint ez politikai és jogi nonszensz. A szóvivő ennyi erővel kezdeményezhetné fideszes önkormányzati vezetők és saját főnöke felelősségre vonását is" - olvasható az LMP közleményében. "

nol.hu/belfold/fideszes_polgarmestereket_kuldene_bortonbe_orban_szovivoje_

Nagyon nagy lehet a baj a jövő évi költségvetéssel és "ott fenn" FYDESZ-éknél, ha már a látszatra se adnak épelméjűség tekintetében.

aszekelyek 2011.07.28. 17:02:49

@graycivil: Ez nagyon rossz hasonlat. Blődli. Amit a mindig furkálódó nagyon szabad demokraták írkáltak, az egy rosszindulatú, összeférhetetlen és megrögzött hazudozó klikk koholmánya. Javaslom, hogy vagy wirtschaft -ot írjál, vagy vircsaftot, mert az egyik nyelven sem oké, amit sikerült. Van abban valami elementárisan okádékság, ahogy a szadisták megint eljátsszák az áldozat szerepét.

aszekelyek 2011.07.28. 17:16:28

@graycivil: ííííííííazt árulde el nekem, hogyan jön ki az a kérdés feltevésére, ami a kormányfők bűneit illeti? Akik egyre kevesebb pénzt és egyre több terhet raktak a bármilyen de főleg FIDESZ-es önkormányzatokra. Ami első ránézésre sem volt hatalmas hitelek nélkül finanszírozható. Azt is a drágalátos kormányfőitek művelték az önkorikkal, méghozzá azért, mert a népfelség a 2006-os önkorm . választáson, -annak ellenére, hogy ellehetetlenítette feri és szívási hamis fenyegetéssel, hogy megtartsa a FIDESz a törvényes választási naggyűlését-teljesen a FIDESz kezébe tette az önkormányzatok vezetését. Amit lamperth felülírt egy képviselői indítvánnyal, ami a regionális tanácsokat az önkorik fejére ültette és a pénzt ők osztották. Választást totál negligálva. Sztem lamperth-et és a többieket kell ezért bíróság elé állítani. Nem pedig a kényszerhelyzetbe taszított FIDESZ-es polgármestereket. Minden sarát átkenné persze a szoci klikk, naná... mindenről más tehet. A rossz tanuló felel...A bukott diák mutogat mindenkire, hogy nem ő, hanem azok ...ennek a kérdésnek a feltevése is aljasság. Ugyanolyan, mint a történet eleje. A pénz totális visszatartása az önkoriktól. Különösen a FIDESZ-esektől. Mesélj, ki a felelős? Naa? Aki nem adott pénzt de mindent megkövetelt tőlük , esetleg? Akinél a kassza kulcsa volt..... Aki így határozott. Akinek a rendőrsége ki merte jelenteni, hogy nem tudja megvédeni a FIDESZ önkori választási nagygyűlését? A kötelességét előre bojkottálta. Azzal is nagyon elégedettek lehettek, a védenceid/kedvenceid, a mindenben ártatlanok.

aszekelyek 2011.07.28. 17:24:10

@graycivil: A hasonlatodról én csak elzavart brutális nevelőőszülőt látok, aki folyvást sározza és hamisan vádolja azt, aki őt többet nem óhajtja látni. Ne Aki kiszavazta házból a brutális nevelőapát. LAssan egy távoltartási végzés is érik nekik nálam. HA már a brutális családfő hasonlatot választottad. Ki is lövetett fejmagasságban és volt azzal nagyon elégedett, azonosító nélküliekkel, akiknek kilétét előre lezsírozva lehetetlen megállapítani. A nagy jogvédők , hogy az ég nem szakad rájuk.. és arra a fickótra ott aki annyira aggódik . Most. Itt egy cifra és hosszú van ezekről a képmutató , szemforgató ajvékolókról. T. G. miatt nem bontom ki teljesen. Mint feri az igazságot. Tudod, ha rajtam múlna, ki is utasítanám ezeket a Magyarországnak mindenhol rossz hírét keltőket.

mezga-aladar 2011.07.28. 17:28:11

na mizujs? a fidesiszták itt is nyomják ezerrel? hogy a maszop lopott tehát ők is...

aszekelyek 2011.07.28. 17:37:45

@knausz: Tegnap az enyémet is. A blog.hu-n kéne érdeklődnöd. :) VAlami olyat írhattam.... :) ami torkán akadt. HA orbánnak az lenne a dolga, hogy multicég érdekét képviselje... de nem az a dolga. Az a dolga, hogy MAgyaország érdekeit képviselje. Emlékszel, amikor jani és feri azon poénkodtak, hogy MAgyarországot úgy kell vezetni , mint egy részvénytársaságot? NYilván az osztalékot meg egymás között osztották el. Ők, a részvényesek. ... Ne sétálj bele minden ilyen csapdába. Egyébként egyetértek. HA azt vállalná el Orbán, hogy vezesse majd a MOL-t mondjuk:) akkor ott állná meg a helyét a cég érdekeinek képviseletében. MA arról beszélgettem egy ismerősömmel, milyen hajánál fogva előrángatott MAgyarország érdekét lehet felhozni az arra, annak képcviseletére felesküdött miniszterelnököknek, akik eladták például a teljes cukoriparát Magyarországnak , kvótástul. Meg a széndioxid kvótát és hol van az ára. Egy RT-ben is el kell számolni, hová tették a cég vagyonát. GFelelős miniszterelnök tud ezekre elfogadható választ adni és nem annyit nyög, hogy nem értettünk hozzá és a gazdasági miniszter sem. Persze lehet, hogy ez nekünk marha jó, csak buták vagyunk a bő gatyánkban és a fütyülős barackunkkal ésezért nem értjük..... miért jobb nekünk, ha nincs cukorgyári munkahely de van méregdrága külföldi cukor.

aszekelyek 2011.07.28. 17:42:21

@vgab: Ezt én is így tudom. Ő tehát, RIP. sajnos csak kis ideig tudott tényező lenni. Halála óta indifferens , hogy mennyire volt ő még radikálisabb volt-e.
@mezga-aladar: Fény post küld egy dokumentumot akkoriból a 32.századi rokon. Betöri az ablakot, nyisd ki! Abban lesz a válasz. Kapcs. ford.

mezga-aladar 2011.07.28. 17:58:39

csipakka ciki cikk...

index.hu/belfold/budapest/2011/07/28/a_csipak-villa_tervezojet_is_eliteltek/

1. „A kérdéses lakóingatlannal kapcsolatos, a II. kerületi Polgármesteri Hivatalt érintő engedélyezési eljárást a kerület jegyzője kivizsgálta. Ennek eredményeképpen fegyelmi felelősségre vonásra is sor került. Személyiségi jogi okokból, sem az eljárás alá vont személyről, sem pedig a szankcióról nem áll módunkban nyilatkozni. "

azaz a jegyszedő anyjának a szeretője kulák volt...

2. ajánlom figyelmetekbe a légi fotókat!
mottó: ne vágj ki minden fát... így fogy az erdő...

aszekelyek 2011.07.28. 18:11:01

@vgab: Kevesen járunk ide összeveszni:) @László56: Épp tegnap állapodtunk meg itt , hogy feriék , p és bajnai is jobboldali politikát folytattak. Akkor nem lesz akadálya a jobbikkal való választási szövetségnek a demokratikus koalíció pártjának. Ami a fél mszp. Balon marad a másik fele csonknak. Az lmp-? és a mszmp-ék. Csurka nem, az tuti de feriékkel sem áll össze. A FIDESZ nem megy balra ekkor sem. Marad jobbközép , liberális. Realitása is van, hisz karácsonygé , lmp, már felvetete ezt. Mint régi jó szdsz-es. Ez az az én jövőképem. Változás az lesz a jobbikban, márt most rebes getik. Annak baloldali elemei, amivel ők elérték aaaaaaaaaaaa legutóbbi választási eredményüket , lassan mítosszá foszlik, mint feriélknél, egy kormányzásssban teljesen padlásra tett dolog lesz. :) Önnek is minden jót!

P.s. Amíg elhitették, hogy alulról szervezett a jobbik, addig kellett csak az. Érdekes lesz majd, ha jobboldali pártként követelik az adósság újratárgyalását, esetleg kormányzati koalícióban, esetleg kormányon. Ugye ön sem hisz ebben?

ulrike (törölt) 2011.07.28. 18:18:50

Nem mindenütt eszik meg a jogtalan de zemberek kérték, mi teljesítjük dumát.
Elítélte Magyarországot az Európai Bíróság az áfaszabályozás miatt
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110728-elitelte-magyarorszagot-az-europai-birosag-az-afaszabalyozasa-miatt.html

nyünyüge 2011.07.28. 18:26:58

@ulrike:
ez éppen egy régi történet, fülkeforradalom előtti - persze az ezer törvénymódosítás közé belefért volna a korrigálása.

6.Lenin 2011.07.28. 18:32:03

@ulrike:

Amikor ez volt, akkor még nem volt divat, önök kérték, mi teljesítjük.
Akkor még az ment, megcsináljuk. Közötök?

Tegnap ki győzött, nincs kedvem visszanézni.
TG-t életben hagyták?

ulrike (törölt) 2011.07.28. 18:32:58

@nyünyüge: Ez má' megin' a nemzetközi judeo-karvaly-libsi-demoplutokrata kockázati tőke támadása jogrendünk ellen. De mi nem hagyhatjuk figyelmen kívül a zembereket. Ez a bíróság nem bíróság, majd így módosítunk, legalább is addig nem, míg a zadósságunk le nem megy 0, 25%-ra.

ulrike (törölt) 2011.07.28. 18:35:17

@6.Lenin: A zsebed bánja, te b...bolsevista. Nehéz felfogni?

menőmano 2011.07.28. 18:52:32

@László56:

"Addig amíg az MSZP -t ki nem szorítja a parlamentünkből,"

Csak azt szeretném megjegyezni, nagyon remélem, hogy a Jobbiknak ez nem fog sikerülni.

De mindent összevetve, nekem változatlanul nagyon tetszik amit Ön ír!

:)))

6.Lenin 2011.07.28. 19:01:30

@ulrike:

Én már akkor szóltam ,de nem hallgatott rám senki.

b.....bolsevista az jobb, mint a fideszbirka?
Lehet mást is választani?

Mégis muszáj lesz visszanéznem, hátha tegnaptól más a módi.

ulrike (törölt) 2011.07.28. 19:11:42

@6.Lenin: Lehet, maradjunk Iljicsnél.
Bocs.
Egy csomó pénz ktgv.-bül ki, már így is lyukas, ki állja a számlát. Egyet találhatsz.

aszekelyek 2011.07.28. 19:18:02

@mezga-aladar: Ez a CSipak ügy nagyon rájos.... Ha elkövette, marasztalják el a tervező urat. Szomszédos kerületben lakom, ősparkos telken, aminél minden fa védett és megőrzendő. Szigorúan kijelölték, hova, mekkora házakat lehet. Egy centivel sem nagyobbat. A pénzügymini, OSzkó jut eszembe. eltértünk a tervtől de majd kifizetem a büntetést.... Ez kb a hasonló kaliberűek hozzáállása. Bocsásd meg nekem de egyikről se tudom elképzelni, ahogy a madáretetőt megtölti és lesi, hogy a mogyorófa elég termést hoz-e a mókusoknak, nálunk ezek vannak és dió és hatalmas fenyők, ami szintén táplálékuk..... Nem vágunk kis semmit. Vannak nyestek is újabban, mert sok élőhelyet szétdúltak a Budakeszi úti építkezések során....

6.Lenin 2011.07.28. 19:22:02

Úgy látom, előtte be kell nézni az utolsó 20-ba.

Nekem tetszik a b.....bolsevista, csak nem értem, miért nem mered kiírni boldog bolsevista
Sajna az örökség elég ramaty, lesz még itt lik bőven, szerintem.
Ki állja a cekket? Ez soha nem volt kétség, most sem lesz más, aki zsebbe nyúl.

vgab 2011.07.28. 19:26:43

@xsasha: Te a végével kezdtem, én sorban haladnék. A leveledből egyébként világosan kiderül, hogy mennyire jó ötlet volt (megpróbálni) lezárni a vitát.

"Leszarom az udvariassági szabályaidat, amíg itt floodolod a posztot."

Egy, a posztban szereplő információra reagáltam egy darab kommentben. Attól kezdve kérdésekre válaszoltam vagy a sárdobálásra reagáltam.

"A szarrágó kifejezés egy szleng, és a szlengszótár az illetékes az esetében, amelyik egyértelműen kimondja, hogy a szarrágó a szőrszálhasogató szinonimája. "

Nem érzed úgy, hogy a szarrágó vs. szőrszálhasogató meccset kicsit túlreagálod? Amúgy a wikipedia szerint - mint írtam is - tekinthetők szinonimáknak meg nem szinonimáknak is, de ha ez segít lejjebb vinni a vérnyomásodat, akkor legyenek szinonimák.

"És amit ismételten produkálsz, az a szarrágás szarrágása. Ha jól sejtem, alkatilag vagy berendezkedve erre, mert azt hitted, hogy a tanárkodáshoz erre van szükség."

Mindhárom állításod téves.

"És senki nem vágott idejében pofán, hogy vedd már észre magad, öreg, nem otthon vagy."

Innen már csak egy lépés, hogy felajánld, hogy esetleg Te magad pótolnád ezt, jobb későn, mint soha alapon.

"Semmilyen érvet nem hoztál fel arra, hogy miért lett volna Orbán centrista és kissé jobboldali a pártalapításuk idején. Ehhez hozzáteszed, hogy másképp látjuk, majd lesöpröd az asztalt, hogy akik hozzád képest, az érvek nélküli arcoskodásodhoz képest máshogy látjuk, azok tévednek."

Nem pont ezt mondtam, lapozz vissza. Az asztalt nem söpörtem le, bár érvet valóban nem hoztam: nem vagyok szakértő a témában, sok idő lett volna utánajárni. Azt írtam, hogy másképp látjuk a dolgot - ez esetben tényleg arról van szó, hogy én így látom, számomra nyilvánvaló, számodra meg
a Te állításod nyilvánvaló.

"Hát ki a halálnak képzeled magad, mondd? Ezzel a bunkó modorral kérsz számon udvariasságot? Nevetséges. Köszi, nem vagyok kíváncsi a kinyilatkoztatásaidra."

Talán kérdezz meg másokat (pl. akik követték a vitát és ezért nem kellene sokat visszaolvasniuk), hogy kettőnk közül ki viselkedett bunkón. Ha kinyilatkoztatásnak nevezel mindent, amit nem támaszt alá valaki érvekkel, akkor valóban, számos állításom közt volt egy-két ilyen is. Veled még nyilván sosem fordult elő. Ha nem vagy rá kíváncsi, annak meg roppant egyszerű a megoldása, feltételezem, hogy már ki is találtad.

"És ami még sokkal szánalmasabb, hogy szerinted a radikális definíciója az, hogy te hogy látod. Ilyen arrogáns bunkót is ritkán lát az ember."

A radikális szót TG ma a Jobbikra használja, ez tehát nem az én definícióm. A vita kezdetekor a rendszerváltó Fideszt nem tartottam radikálisnak, de később utánanéztem és még jóval a Te kommented előtt el is ismertem, hogy az akkori szóhasználattal radikálisok voltak. Olvass vissza. Ez talán nem kifejezetten az arrogáns bunkó definíciója, de kettőnk vitájában kétségkívül jelen van valaki, aki arrogáns.

"A radikális jobboldal fogalmáról itt olvashatsz. Bár ezzel az öntelt bunkósággal valszeg ezt is letudod, hogy te másképp gondolod, és mindenki más téved.
http://www.rodosz.ro/files/Szabo%20Mark.pdf"

A radikális jobboldalról egyáltalán nem beszéltem, a radikális szó a rendszerváltó Fidesszel kapcsolatban merült fel, talán a Fidesz határozottan jobboldali (vs. mérsékelten jobboldali) meghatározása kapcsán zavarodtál össze.

"Szerintem értékelhetnéd az őszinteségemet, hogy nem hagylak tévképzetekben ringani holmi udvariaskodásból. "

Nagyra értékelem az őszinteséged, bár ha alapossággal és a vitapartner iránti tisztelettel párosulna, az még jobb lenne.

"Ténykérdés, hogy közlési formáidnak semmi köze a tudományos megközelítéshez, csak egy szarrágó piperkőc vagy, akinek semmilyen alapja nincs ehhez a stílushoz. "

Ez eléggé kinyilatkoztatásnak tűnik. A kommentjeim természetesen nem tudományos igényűek, ha azok lennének, akkor viszont alighanem rekordot döntenél a "szarrágó" kifejezés minél többszöri használatában.

Nem világos, hogy milyen stílushoz nincs alapom és miért is ne lehetne. A szarrágást már megindokoltad (bár hibásan), de hogy miért lennék piperkőc, az megint csak rejtély.

"ígérem, hogy minden ezutáni válaszom feléd udvarias lesz, csak gondoltam, adok egy esélyt, hogy orientálódj a valóság felé. Szép napot. "

Ezt nagy örömmel hallom, bár ez azzal a veszéllyel jár, hogy erre a kommentre már nem fogsz válaszolni.

Egyébként nem állt szándékomban felbosszantani Téged és sajnálom, ha kellemetlen perceket szereztem.

aszekelyek 2011.07.28. 19:30:10

@panelburzsuj: Azt is írják., etológusok, hogy a rajongás az, ami nincs egyedül az állatoknál, míg az embernél igen. Persze nekik nincsenek politikusaik, akikért lehet rajongani...Se rock sztárjaik, se filmsztárjaik...A farkasoknál hierarchia van és ott nincs csalás , hogy ki legyen az alfahím...A bolygót se teszik tönkre..., elfogadják a létet, oszt jónapot.

nyünyüge 2011.07.28. 19:34:25

off
úgy néz ki, egyszerre több adatbázison fut tesztelés vagy hiba okán a radar, így ahányszor frissít a jámbor olvasó, annyiszor más eredményt mutat.

megszűnt 2011.07.28. 19:55:59

@aszekelyek:
"Emlékszel, amikor jani és feri azon poénkodtak, hogy MAgyarországot úgy kell vezetni , mint egy részvénytársaságot?"

Emlékszem. És mostanában, tudod, van nálam az a hatalmas iratrendezés, könyvszórás és micsoda régi politikai szövegeket találtam! Agyon nevettem és sírtam magam.:)

Aláírás gyűjtő ívekkel rohangáltunk.. tiltakoztunk a sajtó miatt, ez teljes szöveggel, ha gondoljátok, behozom, a vége:
Felkérjük a Köztársasági Elnök Urat, hogy vesse latba befolyását a törvényesség és a sajtószabadság helyreállítás érdekében.

Az eltett újságokon nincs dátum, keresem, de MSZP-FIDESZ 60:30 Az MSZP szárnyal, Medgyessy a legnépszerűbb. Meg a sok szlogen.. őrület! És egy cikk Torgyánról meg a KDNP-ről és a MIÉP-ről.. Nem semmi!:):)

ulrike (törölt) 2011.07.28. 19:59:33

@nyünyüge: Van valahol egy linkebb feljebb. Állnak át. Ezért van a kupi. Mondjuk, az meglepett, hogy egy blog.hu oldal, nem tudja ezt megoldani a futó rendszer zavarása nélkül. Komolyabb cégnek hittem.

megszűnt 2011.07.28. 20:02:14

@vgab:
"Talán kérdezz meg másokat (pl. akik követték a vitát és ezért nem kellene sokat visszaolvasniuk), hogy kettőnk közül ki viselkedett bunkón."

Talán inkább kezdjétek elölről, tiszta lappal. Én ma és holnap még leszek, addig ezt tudom követni és utána elmegyek Németországba. Igazoltan leszek távol és visszafelé azért nem tudok haladni, mert ez egy vacak gép.

Van másik is, egy teljesen új, csak az enyém, de ezt szoktam meg. Azt viszem magammal, az újat, de valószínűleg sokat kirándulunk, keveset leszek gépközelben. (Szolgálati és figyelemelterelő felhívás volt - keringőre.)

mezga-aladar 2011.07.28. 20:06:42

@aszekelyek: azt hinné a zember, hogy a zoszkó rossz, az csipak jó lenni vala...

a rosszak rosszul csaltak, a mi kutyánk kölke meg rendesen tud lopni-csalni-hazudni is...

komolyra ha érdekel, 2 tanulság van...

1. a kitűzésért egy konkrét ember a felelős senki más...
a többiek az ő "szakértői" nyilatkozata alapján dolgoznak (főleg a hatóság)
az előadót kirúgták mint a széll, de nem túl messze...

2. csipakot vki "fúrja" (hátulról), vszínű 1 másik oligarcha... nem tudni miért. kézenfekvően vmi ingatlana, vagy egyéb pozíciója mexerzése a czél...
ennek érdekében a "tényfeltáró" újságírás ekéje lassan, de mélyen szánt...
főleg csipak csipája felett a homlokán nagy és mély barázdákat...

mezga-aladar 2011.07.28. 20:08:16

@nyünyüge: zavar van a mátrixban... 2szer macska? dézsavű? üdv neo

megszűnt 2011.07.28. 20:18:05

Vannak ilyen cikkeim, hogy:
A hatszázadik utolsó figyelmeztetés

".. Giczy György irányításával a KDNP, amely a MIÉP-el kötendő koalíciós óhajtástól eljutott addig, hogy az MSZP-ben lássa megvalósulni az igazi keresztény értékeket."

"Ezen az úton mozgott Torgyán József, aki mohóságával szétverte az FKGP-t, majd a koalícióból történő kiszorulása után a "Fidesz áldozata vagyok!" című műsorával elérte a kisgazda szavazók jelentős részének távolmaradását a választások első fordulójától."

És akkor ebben boncolgatva van, hogy miért kell a második fordulóban a Fideszre szavazni és nem a MIÉP-re.

Írnak a kétharmados többségről is. Elképzelhetetlennek tartották, hogy valaha, bárkinek lehet.

xsasha 2011.07.28. 20:20:21

@vgab:
Kedves Gábor!
Nyilván ha valami gond lenne a vérnyomásommal, akkor ez a megjegyzés csak rontana a helyzeten. :-) Ergo vagy nem is vagy annyira udvarias, vagy az emocionális kvóciensed még fejlődésben van.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a hozzászólásommal, de legalább megpróbáltam. Minden embernek magának kell megmásznia a hegyeket.

Ha összefoglalom a vitánkat, első lépésben kétségbe vontad TG tudományos felkészültségét, majd egy szakmai alapon nyilvánított véleményről alkottál markáns, negligáló véleményt, majd leírtad, hogy nem értesz a szakmához, és hogy egy ilyen blogon leírhatod te is, hogy hogy látod.
Ez az utolsó tétel már sokkal világosabbá tette a helyzetet, és egyben nevetségesen feleslegessé is a vehemenciámat. :-) Persze a határozottan jobboldaliból már világossá vált a helyzet.

Sok sikert a wikipedia alapú ismerethalmozáshoz. :-)

graycivil 2011.07.28. 20:30:36

@aszekelyek: Kösz a kioktatást. Örülök, hogy ilyen okos vagy nyelvekből. Csak tudod, eddigi írásaid alapján nem néztem ki belőled, hogy megértenéd, ha nem teljesen fonetikusan írok. :-)

A Tákolmányról, a médiafenyegetésről és egyebekről pedig nem kell semmit írni. Elég ha a maga valójában lefordítják. Szerintem kettéáll a külföldiek füle ilyen "kodifikációs egzotikumoktól".

megszűnt 2011.07.28. 20:37:46

@graycivil:
"A Tákolmányról, a médiafenyegetésről és egyebekről pedig nem kell semmit írni. Elég ha a maga valójában lefordítják. Szerintem kettéáll a külföldiek füle ilyen "kodifikációs egzotikumoktól". "

Kérdezem: Akkor nem állt ketté, amikor 2002 után az aláírás gyűjtő ívekkel rohangáltam, hogy legyen média ügyében lépés!
Akkor nem szólt a külföld semmit se? Mert erre viszont nem emlékszem at all.

graycivil 2011.07.28. 20:43:50

@knausz: Lehet, hogy egyszerűen csak nem volt rá okuk.

Azt hiszem, a "közszolgálati" média állapotát jól mutatta a 2002-es választás előtti pénteken leadott "Híradó-förmedvény", majd este 10-ig a "műsornak csúfolt" tömény FYDESZ-propaganda.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.28. 20:45:17

@xsasha: ha megegyeztek az időpontban és a fegyvernemben (a helyszín megvan: Vérmező), egy jobb ebédre való meghívásért szívesen jövök levezetni. :)

megszűnt 2011.07.28. 20:52:01

@graycivil:
"Lehet, hogy egyszerűen csak nem volt rá okuk."

Hát ilyen Kiss Viktor nevű politológusok egyáltalán nem voltak, ez egy új jelenség a magyar politika egén!

Nem szabad, hogy elburjánozzék. Elgondolkodtam mélyebben a dolgon, még annál is: a többi politológusnak egyszerűen fel kellett volna állni az asztaltól. Az újságírónak pedig lekattintani a diktafonját. Kész. De hol vagyunk még mi ettől a demokratikus hozzáállástól?

Ágh Attila poltológus jutott most eszembe, hogy milyen finoman fogalmazott, pedig tudtuk a pártállását.

A MIÉP-re nem mondtak ilyeneket akkoriban, pedig megtiszteltem néha az ő gyűléseiket is és volt ott aztán mindenféle .. idegengyűlölet. Sokáig nem lehetett jóérzéssel hallgatni, de az ember levonta a konzekvenciát.

aszekelyek 2011.07.28. 20:56:50

@knausz: Ezt én is említettem neki de nem reagált rá. Az rendben volt, hogy Orbán , ha médiát akar, vegyen magának..... Náluk ilyen a demokrácia felfogás..... :( @graycivil: Szerintem sem kellett volna írkálni azoknak, akik ezt mégis megtették. VAn elég magyarul jól tudó illető az államokban, nem egyoldalú pártoskodó, ajvékoló, aki rendesen le tudja fordítani, mi is van nálunk a belügyeinkbe tartozó alaptörvénybe foglalva, minimum olyan legitim módon, mint az e pillanatban még érvényben lévő. Aszongya lassabban kéne a tempót... most nevessek vagy sírjak? Huszonévig semmi nem történt és most még lassítsunk? Az alap kérdés , ami miatt kétlem, hogy a t. helyettes államtitkárnak sztem semmi köze ehhez,.. az az, hogy ez belügy. :) NAgy hirtelen született , mondják az amerikaiak támogatásával és akarata szerint a rendszerváltás és az a 89-es is. CSak nem gondolták, hogy majd mindig ők mondják meg nekünk, hogy mit tehetünk a belügyeinkben és milyen tempóban? No és eddig miért nem aggódtak semmin? Például a kisebbségek helyzetén? Ahol az a módi, hogy lopjál magadnak 20 ezerig büntetlenül, az az említetteknek, jogvédőknek!, tekljesen rendben van? A vallásszabadság és a pénzek furmányos visszatartása? A keresztény egyházaktól... Ezzel a kedves jogvédő úrral el tudnék beszélgetni magyarországi eseményekről , amik adhattak volna neki okot ennél sokkal komolyabbat, aggodalomra. No igen. Azt a nyelvet is bírom annyira. A te előítéleted, hogy mit nem néztél ki belőlem. Nem veszem magamra és rád se neheztelek. Ha ennyi telik tőled, hát ennyi telik. ezt deklaráltad, nincs ok mást gondolni felőled.

aszekelyek 2011.07.28. 21:01:55

@panelburzsuj: Jaj, hát ezt kellett nyomni, ez volt a direktíva a felsoroltaknak... Ők is unták de ezt várták el tőlük. minap láttam Hírtv-n egy újságíró fazon, nevéről lemaradtam, a jobbikos GY.patai ügyben beszélt úgy, hogy mintha egy bizonyított tény lenne a Régionális tanács tag és képviselő bűnössége és elítélése. Monnyonle. És a többi.... Holott az egyáltalán nincs tisztázva, mivel támadta meg az a kis rossz arcú, aki ott most polgármester. Amire válaszul azt mondta , amit.

aszekelyek 2011.07.28. 21:03:25

@knausz: Kivágtad a cikkeket? Mert az újságon mindig van dátum:)

graycivil 2011.07.28. 21:04:45

@knausz: Azzal teljesen egyetértek, hogy amely párt demokratikus választáson bejut a parlamentbe, azt nem szabad gátolni demokratikus jogai gyakorlásában.

Amit kell tenni, az a politikai elhatárolódás, vagy szükség esetén a jogi felelősségre vonás, amennyiben nem demokratikus jogokat, hanem uszítást, fenyegetést gyakorol.

A Jobbikot nem tartom demokratikus eszmeiségű pártnak, de megtiltani csak azokat az eseteket lehet, amikor ezek a gondolatok tettekben is megjelennek.

megszűnt 2011.07.28. 21:05:54

@aszekelyek:
"Az rendben volt, hogy Orbán , ha médiát akar, vegyen magának....."

Én, ezekre mind emlékszem, mert jelen voltam és akkor is, amikor Bayer Zsolt azt mondta: Lesz tévénk! Ekkor lett a HírTv.
Személyesen voltam jelen és valami leírhatatlan öröm volt! Vettünk magunknak tévét.:)

Nézegetem a régi fotókat Orbán Viktorról, hogy ő is de fiatal volt, meg én is, de fiatal voltam és mennyire nagyszerű volt a 2002-es Népgyűlésen!
Ott is vettem egy piros-fehér-zöld karpercet és még mindig megvan. Az is, meg amit az Ismerős Arcok koncertjén vettem - az is.:)

Emberek jönnek felém és mind jóbarátok:
www.youtube.com/watch?v=olDbRg3vqGA&feature=related

xsasha 2011.07.28. 21:07:06

@Hepci:
Te minden szükséges pillanatban segítőkész vagy. :-) De egyszer majd szavadon foglak. :-)

aszekelyek 2011.07.28. 21:09:30

@graycivil: NYilván, hogy akkor azonnal ki is kell zárni őket a médiából, mert az úgy demokratikus. eszem megáll... és erre bírod azt mondani, hogy nem volt rá okuk.... embeeeeeer! Ez a színtiszta kommunista diktatúra erkölcse!

megszűnt 2011.07.28. 21:14:56

@aszekelyek:
"Kivágtad a cikkeket? Mert az újságon mindig van dátum:) "

Kampánylapok. Nincs rajtuk dátum. Bayer Zsolt cikkét vágtam ki. Dániel az oroszlánok között. Ebből idézek:

"Ha baloldali (a politikus), s ha ráadásul kommunista diktatúra fenntartója, szereplője és kiszolgálója volt, akkor változik a helyzet. Ebben az esetben a politikus egyáltalán nem köteles mindent elviselni, ebben az esetben a politikust meg kell védeni a nemtelen támadásokkal szemben."

A HírTv-nek amikor nem nyilatkoztak, ugye arra is emlékszünk, mert nem tekintették tévének. A Fidesz bemegy az ATV-be? Be ám! Akkor kérdem: ki az antidemokratikus?

aszekelyek 2011.07.28. 21:15:23

@vgab: Nekem még adósom egy válasszal tegnapról. :D A lusztráció elmaradása és Kiss Viktor felvetése tárgyában. Konvergál-e vagy divergál, ? Vélemény?

aszekelyek 2011.07.28. 21:16:29

Mentem Echot nézni. Jóccakát!

megszűnt 2011.07.28. 21:20:39

Az RTL pedig megvette az RTL klubot. Mindenkinek van tévéje.

index.hu/kultur/media/2011/07/28/az_rtl_megvette_az_rtl_klubot/

vgab 2011.07.28. 21:55:54

@xsasha: Kedves xsasha!

"Nyilván ha valami gond lenne a vérnyomásommal, akkor ez a megjegyzés csak rontana a helyzeten. :-) Ergo vagy nem is vagy annyira udvarias, vagy az emocionális kvóciensed még fejlődésben van."

Ennyi csipkelődés talán még belefér, pláne azok után, amiket rólam írtál. Mivel a két komment közt elég sok idő eltelt, a vérnyomásod nyilván helyre is állt közben.

"Ha összefoglalom a vitánkat, első lépésben kétségbe vontad TG tudományos felkészültségét"

Nem, egyáltalán nem ezt tettem. Olvass vissza, ismét.
(Egészen más a felkészültség és a független bírálók által elfogadott cikkek írása. Az utóbbihoz kell az előbbi, de nem elég hozzá.) Mellesleg Török számos egyéb kvalitását elismertem.

"majd egy szakmai alapon nyilvánított véleményről alkottál markáns, negligáló véleményt"

A posztban linkelt beszélgetés egy mondatáról alkottam véleményt, nem negligálóan, hanem tárgyszerűen. Ilyesmire valók a kommentek.

"majd leírtad, hogy nem értesz a szakmához, és hogy egy ilyen blogon leírhatod te is, hogy hogy látod."

Ez utóbbit éppenséggel nem írtam.

"Persze a határozottan jobboldaliból már világossá vált a helyzet."

Érdekes világképed lehet, ha ettől lett világos a helyzet. Megkérdezhetném, hogy mire is gondolsz pontosan, de azt hiszem, nem vagyok kíváncsi rá.

"Sok sikert a wikipedia alapú ismerethalmozáshoz. :-) "

Ez jól hangzik, de értelme nem sok van. Nyilván illett volna tudnom, hogy mondjuk mikor halt meg Krassó, de csak arra emlékeztem, hogy elég rég. Ezért utánanéztem, mint még pár dolognak.

Mivel a blog törzsközönségéhez tartozol, én pedig ehhez a poszthoz szólok hozzá először, a bunkósággal kapcsolatos kérdésre érkezett semleges reakciók (kezdjük elölről, játsszuk le a Vérmezőn) esetleg elgondolkodtathatnak, hogy nem Neked volt igazad. Persze lehet, hogy tévedek.

A vitát részemről lezártam.

vgab 2011.07.28. 21:58:49

@aszekelyek: Nem válaszolhatok azért mindenre...:) Maradjunk annyiban, hogy Kiss Viktor felvetése egy baromság.

tarackos 2011.07.29. 10:47:26

@unionist: Pontosan, ezért írtam, egyetértek azzal, hogy ne kapjanak pozíciót, de ezt ne adminisztratív eszközökkel érjük el -mivel pont annyira legitim az igényük mind bárki másnak- hanem erkölcsi, morális alapon. Igen, indulhatsz de ilyen múlttal nem választunk meg és pont.

xsasha 2011.07.29. 12:52:30

@vgab:
Szóval nem vagy mégsem annyira merev ezzel az udvariasság dologgal. Jól is van ez így.

Felvilágosíthatnál, hogy mik azok az összetevők, amik kellenek a független bírálók által elfogadott cikkek írásához. Kíváncsivá tettél.

A véleményedről kiderült, hogy alaptalan és csak a látásmódodat közvetíti, úgyhogy tárgytalan ez a kérdés.

""majd leírtad, hogy nem értesz a szakmához, és hogy egy ilyen blogon leírhatod te is, hogy hogy látod."

Ez utóbbit éppenséggel nem írtam. "

" bár érvet valóban nem hoztam: nem vagyok szakértő a témában, sok idő lett volna utánajárni. Azt írtam, hogy másképp látjuk a dolgot - ez esetben tényleg arról van szó, hogy én így látom, számomra nyilvánvaló, számodra meg
a Te állításod nyilvánvaló. "
Nyilván nyithatsz erről is egy szinonima-vitát. Valaki mással.

"Érdekes világképed lehet, ha ettől lett világos a helyzet. Megkérdezhetném, hogy mire is gondolsz pontosan, de azt hiszem, nem vagyok kíváncsi rá."
Azért én megpróbálok előzékeny és konstruktív lenni. A politikatudományban a jobboldal egyik felosztása a mérsékelt-radikális felosztás. Ebben a felosztásban nincs semmiféle határozott, meg nem határozott tényező. Csak a szakmai fogalmakkal tisztában nem levő érvelhet ilyen módon, ami megmagyarázza az egész mondatról alkotott véleményt, és amit alátámaszt a te szakmai ismeretedről szóló állításod.

Ja, hogy lezártad a vitát. Az más.

aszekelyek 2011.07.29. 13:35:21

@knausz: ez nem kérdés... ki öklelte fel CSászárt és a kameraállványt? Ki aakarta betiltatni a táskájában maradt töltény miatt megvádolni, aminek hozzá kerülését ország világ élőben láthatta? NA ők. Azt atv úgy hallgatott erről, mindenről, ami érdemleges, pontosabban, mint a hal a szatyorban.

aszekelyek 2011.07.29. 13:41:09

@vgab: Óvatos válasz:) Ez sztem több, mint baromság....

vgab 2011.07.30. 11:30:39

@xsasha: "Felvilágosíthatnál, hogy mik azok az összetevők, amik kellenek a független bírálók által elfogadott cikkek írásához. Kíváncsivá tettél."

Nem teljesen értem a kérdést, de azért megpróbálok válaszolni. Az kell hozzá, hogy az ember olyan kutatásokat végezzen, amik 1. eredetiek (azaz más pont ugyanezt még nem csinálta meg), 2. tudományos szempontból érdekesek, 3. igazolható (és lehetőleg igazolt) állításokat tartalmaznak. Aztán jöhet a cikk megírása, elküldése, a bírálatok átgondolása, a hiányosságok pótlása, az esetleges hibák javítása.

"Azért én megpróbálok előzékeny és konstruktív lenni. A politikatudományban a jobboldal egyik felosztása a mérsékelt-radikális felosztás. Ebben a felosztásban nincs semmiféle határozott, meg nem határozott tényező. "

Ez tényleg az, köszönöm (bár előbb is kezdhetted volna). Más felosztások is vannak, ugyanakkor igazad van abban, hogy ebben a felosztásban a "mérsékelt" jelző korrekt, hiszen csak annyit jelent, hogy "nem radikális". Más felosztás esetén viszont mást jelent, sőt ezek a fogalmak a pártok egyes témákhoz való viszonyaiban külön-külön is értelmezhetők: a Fidesz pl. mérsékelt volt a hatalom megragadásának kérdésében, hiszen kivárta a demokratikus választásokat a hatalom átvételére. Ugyanakkor radikális a hatalom megtartásának kérdésében, mivel a demokratikus normák kijátszásával betonozza be a hatalmár és a politikai ellenfelek (politikai) megsemmisítésére tör. A "határozottan" azt jelentette, hogy "nem egyszerűen csak mérsékelten", azaz tulajdonképp jelző nélkül, simán jobboldalinak hívni a Fideszt pontosabb lenne. Ez egyébként az eredeti gondolatmenetben semmilyen hátránnyal nem járt volna, hiszen a balról jobbra mozgás mértéke ettől nem csökken (sőt).

"Csak a szakmai fogalmakkal tisztában nem levő érvelhet ilyen módon, ami megmagyarázza az egész mondatról alkotott véleményt, és amit alátámaszt a te szakmai ismeretedről szóló állításod."

Igen, már említettem, hogy nem vagyok szakmabeli, talán most már el is hiszed (korábban talán valami rosszindulatú, sikertelen politikusra gyanakodtál? vagy akár magára Kiss Viktorra?). Ugyanakkor a blog és a linkelt beszélgetés laikusoknak készül(t), ezért nem érzem akkora problémának, ha megpróbálom értelmezni és megvitatni a leírtakat.

"Ja, hogy lezártad a vitát. Az más."

Azt írtam, hogy a részemről és részben egy mondatod félreértésén alapult (amiért elnézést kérek, a "most már világos a helyzet"-ről van szó).

Most viszont tényleg lezárhatnánk, ha egyetértesz vele.

xsasha 2011.07.30. 14:00:18

@vgab:
Kedves Gábor!
Megpróbálok nagyon érthetően fogalmazni. Ha megkérdem, hogy mi kell a férfi részéről a szeretkezéshez, akkor nem a mozdulatok felsorolása iránt érdeklődöm, nem a technikai lépések a válasz, hanem az égbe meredő farok, a képesség és felkészültség a válasz. A tapasztalatot mindenkinek magának kell megszereznie, azt nem lehet átadni, csak a szakmai és módszertani elemeket.
(Persze a kérdés továbbra is fennáll, ha nem értesz egyet érvelésemmel, hogy mire van szüksége egy témavezetőnek a szakmai, módszertani felkészültségen kívül?)

Maradjunk annyiban, hogy TG citált mondata szakmailag pontos volt. Ezen túl, amit most leírsz ellentmond annak, amit korábban leírtál. Hiszen akkor azt mondtad, hogy így nézve már nem is olyan nagy teljesítmény.

Ebben viszont igazad van. Ha nem kezded olyan magasról a történetet, hogy tudományos alkalmasságról kezdesz el beszélni, valószínűleg másképp viszonyultunk volna hozzád.

Volt egyszer egy okos ember, aki azt mondta, hogy politikai vitát csak abbahagyni lehet, lezárni nem. :-) Mindenesetre én úgy érzem, hogy számomra világossá váltak a vitás kérdéseink.

xsasha 2011.07.30. 14:13:13

@ubul2000:
Ma valahogy a nagyon világos fogalmazás napja van nálam. Szörnyű, hogy ennyit átvettem TWA stílusából. Na mind1, ez van.

A lényegre térve: nem az a baj, hogy piros-fehér-zöld, hanem hogy egy faszra van rátekerve.

A Jobbikkal nem az a baj, hogy nemzeti öntudattal rendelkezik, és felveti a nagyon lényeges és nagyon súlyos problémákat, hanem az, ahogy a problémamegoldásnak nekiszalad. Az elvakultsággal , a rövidlátással és a pillanatnyi sikerre elegendő problémamegoldással van a baj.
Én kifejezetten örülök a Jobbiknak, mert évtizedeken keresztül szőnyeg alá söpört problémákat emel a közgondolkodásba. De Isten óvjon minket attól, hogy a Jobbiknak kormányzati szerepe legyen. Ez az én személyes véleményem.

xsasha 2011.07.30. 14:17:25

@knausz:
Na igen. :-)) Balról nagy előszeretettel mantrázzák a HírTV-t, hogy ilyen meg olyan, meg hogy a Fidesz csinálta... És megnyugodva ülnek le az ATV elé nézni az őslényeket, ahogy Kádár apánk logikáját csiszolgatják fényesre minden este.

vgab 2011.07.30. 15:19:27

@xsasha: Kedves xsasha!

A példádnál maradva: ha mondjuk Casanova virágkorában oktatja a technikára az ifjú követőjét, akkor talán kevésbé hiteles, ha hat éve nem volt nővel. De ezt a témát egyszer már ejtettük a bloggazda kérésére.

"Maradjunk annyiban, hogy TG citált mondata szakmailag pontos volt."

Ezt továbbra is vitatom: az, hogy a rendszerváltó Fidesz baloldali lett volna, nonszensz.

"Ezen túl, amit most leírsz ellentmond annak, amit korábban leírtál."

Nem mond ellent, csak árnyalja: a jelenlegi Fidesz pozicionálására nem volt igazán szükség az állítás vizsgálatához, csak azért tettem szóvá, mert furcsállottam.

"Hiszen akkor azt mondtad, hogy így nézve már nem is olyan nagy teljesítmény. Ebben viszont igazad van. "

Hogy nem is olyan nagy teljesítmény, az inkább a kapott mondatnak szólt, valójában azért jelentős teljesítményről van szó (attól függ, persze, mit tartunk annak), bár a táborát Orbán nem megtartotta, hanem lecserélte.

"Ha nem kezded olyan magasról a történetet, hogy tudományos alkalmasságról kezdesz el beszélni, valószínűleg másképp viszonyultunk volna hozzád."

Nem kezdtem "magasról" a történetet (bár az elvárásaim egy maximalistának tűnő szerzővel szemben valóban magasak) és nem tudományos alkalmasságról beszéltem (TG valószínűleg képes lenne érdemi cikkeket írni, de nem nagyon ír - nem is célja).

"Volt egyszer egy okos ember, aki azt mondta, hogy politikai vitát csak abbahagyni lehet, lezárni nem. :-)"

Alighanem igaza volt, bár a mi vitánk nem annyira volt politikai.

"Mindenesetre én úgy érzem, hogy számomra világossá váltak a vitás kérdéseink. "

Remek, én is kezdlek érteni, úgyhogy...

xsasha 2011.07.30. 22:31:30

@vgab:
Példámnál maradva, ha Casanovák elitje, akik naponta vannak nővel, azt mondják, hogy ez az ifjú jedi nem beszél hülyeségeket, akkor tökmind1, hogy mikor volt utoljára nővel. A tapasztalatot nem lehet átadni, azt csak megszerezni lehet.
Szóval akkor nem árulod el, hogy mi kell még a témavezetéshez a szakmai felkészültségen túl?

Az első parlament összeállítása alapján a Fidesz baloldali párt volt. A magyar jobb-bal felosztásban ez ténykérdés. Ha nem tudod megérvelni, elég vékonyka az, hogy te úgy látod. 1990-ben az MDF, KDNP, FKGP voltak a jobboldali pártok, és az MSZP, FIDESZ, SZDSZ voltak a baloldali pártok.

Hát, hát... Akkor azt mondtad, hogy nem is igaz, hogy nagy teljesítmény lenne. Ráadásul az imént azt írtad, hogy a balról jobbra mozgás nem csökken (sőt)! Most meg vitatod, hogy baloldali lett volna ismét. Jó lenne, ha valami konzisztenciát teremtenél a mondataid között. Így nehéz veled vitatkozni.

"Hogy nem is olyan nagy teljesítmény, az inkább a kapott mondatnak szólt,"
Ez a mondatod konkrétan nem igaz. Gondolj csak bele, hogy egy politikus szavait évtizedekre visszamenőleg hasonlítgatják, te meg arra sem emlékszel, amit a minap írtál. :-) Ezzel a mondatonként válaszolgató stílussal minden egyes szavadra érdemes pontosan emlékezni. :-)

És hogy Orbán lecserélte...? Engem nem cserélt le. :-) Akkor most mi van? Szerintem ebben is valahol középen van az igazság.

laji 2011.08.04. 01:08:04

Mindig csodálkozom, hogy az a népcsoport (tudjukkik...), akiknek Kiss Viktor egy jeles képviselője, milyen flegmasággal és magabiztossággal tud kirekesztésre biztatni.
Kiss Viktor és sorstársai vajon feltették-e már maguknak a kérdést, hogy "honnan ered a világban a népcsoportjuk iránti negatív attitűd, ill. miért pont ők?"

M. Bertalan 2011.08.08. 12:25:38

Gábor, ezek szerint már többször is előfordult, hogy három méternél közelebb került Dúró Dórához??? HMMMMM!

Sportlövő 2011.08.08. 22:18:31

"Mert kinek adta Lucifer ezt az egész világot? Azoknak akik megfeszítették Jézust. Azóta övék a világ összes pénze, békesség meg sehol... "
Balczó András -Szenvedésbe ágyazott gyönyörűség-

Kiss Viktor is abban a biztos tudatban nyilatkozik ilyeneket, mert tudja, hogy Lucifer a szövetségese, aki nekik adott mindent ezen a világon. Kvázi mindenki másnak semmi, csak a gyarmati rabszolga sors. Aki ez ellen szót emel az rasszista, antiszemita ... De mondok most egy furcsát! Engem nem is zavarna a hatalmuk ilyetén nagysága, ha ebből a világból nem ezt az Istentelen mocskot alakították volna, hanem egy élhető világot...
süti beállítások módosítása