Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:49

Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem hívja fel rá ötpercenként a figyelmet. A miniszterelnöki szóvivő azonban ma sem pihent: kilátásba helyezte a volt kormányfők bíróság elé állítását az államadósság elszaladása miatt. Ha nincs lehetőség a jogi felelősségre vonásra, akkor kérni fogják – mondta -, hogy a két testület gondoskodjon arról, hogy "a jövőben ez így legyen".

(Fotó: Origo)

Először arra gondoltam, hogy írok egy rövid és unalmas bejegyzést, amelyben két dolgot fogok hangsúlyozni: 1. Az államadósság növekedésében valóban komoly felelősségük van az előző kormányoknak, és szerencsés lenne, ha a választók és a jövendő kabinetek egyaránt tanulnának ebből, 2. A politikai felelősség azonban nem keverendő össze a jogival, és nem "csupán" alkotmányellenes lenne, ha visszamenőleg teremtené meg a büntethetőség lehetőségét a Fidesz, de ezzel – nem először - olyan útra lépne, amely az ország és a Fidesz számára is életveszélyes lehet.

Vagy csak játék az egész, mármint játék a szavakkal? – próbáltam értelmezni, megérteni a szóvivő beszédét. Aztán hirtelen eszembe jutott valami, ami minden politikai okoskodásnál, elemzésnél jobban kifejezi azt, amit a magyar politikáról mostanában egyre többször gondolok. Egy dal, 1994-ből, a Republictól. Nem, nem megy át a blog esztrádműsorba, ígérem, de kivételesen ennél jobbat tényleg nem tudok:

"Játsszatok gyerekek, játsszatok
Csak az útra ne menjetek ki
Figyeljétek a vonalakat
Hogy meddig lehet elmenni

Lehet, hogy nem hiszed el
De hazudnak az emberek
Ha megtudod az igazságot
Fájni fog neked

Játsszatok gyerekek, játsszatok
Csak ne menjetek a jégre
Játsszatok gyerekek, játszatok
Csak nehogy sírás legyen a vége

Lehet, hogy nem hiszed...

Nem igaz semmi csak úgy kell tenni
Mintha a bolha elefánt volna
Mintha a bolha elefánt volna
Nem igaz semmi csak úgy kell tenni
Nem igaz semmi de mégis szép
Az ami egyszer megtörtént
Az ami egyszer megtörtént
Nem igaz semmi de mégis szép

Játsszatok gyerekek, játsszatok
Csak maradjatok a földön
Játszatok gyerekek, játsszatok
Csak a fejetek nehogy betörjön

Lehet, hogy nem hiszed...
Nem igaz semmi csak úgy...

Én túl vagyok már mindenen
És most már mindent ismerek
Meghallom a hangodat
És hallom már a lényeget

Lehet, hogy nem hiszed...
Nem igaz semmi csak úgy...
Nem igaz semmi csak úgy..."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr563108149

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarázzuk a Fideszt, pedig egyszerű 2011.08.02. 23:22:17

 A kormányoldal által és Szíjjártó száján keresztül felvetett javaslat, miszerint az államadósság növekedéséért politikusokat büntetőjogi felelősség terhel, kiverte a biztosítékot.  Török Gábor még dalt is idézett, ami intő jel, talán nem kel...

Trackback: Huszárvágás 2011.07.29. 17:14:55

- Miniszterelnök úr, megérkezett a frakcióvezető úr és Szijjártó úr. Hozhatom a pezsgőt?- Igen, utána csukja be az ajtót és kérem, ne zavarjanak! Gyertek be, foglaljatok helyet!- Sikerült, miniszterelnök úr! - Sikerült bizony, Péter! Erre igyunk! János...

Trackback: Tealevél és költségvetés 2011.07.29. 12:54:54

Kormányaink időnként egy kis, eldugott dokumentumban titkos nyelven kommunikálják (21. oldal), hogy mik a középtávú (3 éves) költségvetési terveik. Az adatok közreadása törvényes előírás. Azok rejtjelbe történő becsomagolása annak érdekében, hogy ...

Trackback: A Twitter és a magyar virtus 2011.07.29. 12:48:30

Európai parlamenti képviselőnk, Deutsch Tamás halad a korral, és twittel. Egyben azt is megmutatja nekünk, mi mindenre jó ez: egyetlen kattintás, és világszerte mindenki látja személyes gondolatainkat, betekintést engedhetünk gazdag érzelemvilágunkba, ...

Trackback: A király visszatér 2011.07.29. 10:32:30

- Miniszterelnök úr, megérkezett Balla úr, az államadósságot vizsgáló parlamenti albizottság elnöke.- Köszönöm, kérem küldje be!- Miniszterelnök úr, hívattál.- Gyurikám, foglalj helyet, tájékoztass kérlek, hogyan haladtok az albizottságban.- Csupa jó h...

Trackback: A norvég tömeggyilkosok köztünk vannak 2011.07.29. 10:15:30

„Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!” (Angela Merkel) „Under the doctrine of state multiculturalism, we have encouraged different cultures to live separate lives, apart from each other and apart from the mainstream. We’ve fa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:10:09

@aszekelyek: Oszt fél óra alatt fölzabálják az egészet.

megszűnt 2011.07.30. 23:10:50

@aszekelyek:
Nagy munka a vadassal. De én most már tudom, hol lehet enni a legfinomabbat 2200 Ft-ért és élek vele.

Valamiért, ami nekem bejön, nem luxusból, de akár 300 kilométert is megteszek. Egyszer élünk.:)

2011.07.30. 23:10:57

@ulrike: :)))) Én így is cukin nézek ki...:)))

700-as klub arról szól, ki mikor és miért tért meg az Úrhoz műsor...:) Érdekes egyébként. Amerikából sugározzák. Napi híreket is bemondanak, ők hogy látják.

aszekelyek 2011.07.30. 23:11:47

@Letícia: The naked chef, a kis édes angol, egyik adásban kirántott tökvirágot... Csak ámultam:) Olasz mestere volt. Zseniális a srác.

@knausz: Nem mindenhol készítik úgy. Azért csak hidd el, az az igazi.Még egy edény, macera, ott kell vele állni, vigyázni rá :) A napejban tuti nem volt benne karamell...de nekem a mamám főzött.

2011.07.30. 23:11:48

@ulrike: jajajajaj...nyami, nyami...:)))

megszűnt 2011.07.30. 23:11:53

@ulrike:
Azt biztosan saját magának főzte, nem nekem az a pacák.

6.Lenin 2011.07.30. 23:14:13

Izé, várják a hozamok visszafizetését?
Csaknem visszaléptek?
Hagyták magukat kirabolni?

Akkor ki a tosz harcolt itt olyan vehemensen?
Fotelforradalmárok?

Na, pá!

Jó éjt!
Mindenkinek.

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:15:18

@Letícia: Effelől semmi kétségem, kesztyű mindazonáltal eleganciát is növeli. Öltöztet.
700-at köszönöm, majd gondolkodom rajta, de azt hiszem engem 800-asnak kereszteltek.

aszekelyek 2011.07.30. 23:16:03

@ulrike: Addig azért nem nyammogtak. 15 perc, ha volt:) Zsemlegombóccal. Mint a sáskák, komolyan:)

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:16:36

@Letícia: @knausz: Nem magának, két nőnek. Ez ám a legény! Két nőt egy bablevessel.

aszekelyek 2011.07.30. 23:17:15

@ulrike: Akárkinek nem is készítem el....VIP kaja. Pedig szeretek főzni.

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:17:41

@aszekelyek: :))) Hát ezért izzadjon az ember 3 órát.

aszekelyek 2011.07.30. 23:19:04

@6.Lenin: Most mondja meg! Akarnak valamit látni a pénzükből...:)

megszűnt 2011.07.30. 23:20:19

@aszekelyek:
Naná, hogy VIP kaja, az én kedvencem. Van nekem gusztusom. Férfiakban, kajákban.:)

2011.07.30. 23:20:31

@6.Lenin: Most mit csináltam volna?? Igazából senki sem megy szembe orkánnal!:(

Jóccak!

@ulrike: aha, én szeretem a kesztyűket, még cérnakesztyűm is van és néha a trolin, buszon eszembe is jut, miért is használtál annak idején eleink...(tiszta csuszpájsz néha, s ragadnak a szutyoktól, más izzadságától)

Aha. Keresztelték. Hát akkor idetartozik, mert én még nem vettem ki, melyik egyház a szponzor. Csak Jézust vettem ki belőle... :)

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:20:36

@aszekelyek: Elhiszem, sok vele a macera, meg sok, minőségi alapanyag kell hozzá. De biztos megéri. Most majd éjjel itt vadas szószokról álmodom. Vagy vadas szószokat főző nőkről.

2011.07.30. 23:21:52

@ulrike: :D és mangalica kolbásszal...:)))

2011.07.30. 23:22:35

@ulrike: utóbbiakat kívánom őszintén neked..:D

2011.07.30. 23:23:41

@ulrike: Köszi, de Leninnek köszöntem!:)))

aszekelyek 2011.07.30. 23:24:58

@ulrike: sikerélmény is van.. meg egy halom mosatlan.. plusz a messze földön híres konyhám... Nyilván a hiúságom visz rá az ilyesmire:) Az tuti nem a lustaságom:D A desszertet álmodja hozzá , mert én más álmos vagyok. Jó éjszakát, mindenkinek!

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:26:26

@Letícia: Ezek szerint köszönőviszonyban vagytok.

2011.07.30. 23:27:31

@ulrike: persze,mert?:))Mivel nem vagyok én itt köszönő viszonyban?

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:28:48

@Letícia: Aszonta, hogy azt csak az íze miatt.:)))
Most jut eszembe, miket művelhettek ezek ott.

aszekelyek 2011.07.30. 23:29:25

@ulrike: Szoktam belenézni. Hááát, őőőő,.. nem az én világom. Amikor elkezdi a vén ájtatos, hogy obamajom, akkor komolyan megorrolok rá és átkapcsolok...Ez komoly.... ennyit az üzleti keresztényekről.

megszűnt 2011.07.30. 23:29:32

@ulrike:
"kesztyű mindazonáltal eleganciát is növeli. Öltöztet."

Egyetértek. Visszahoznám divatba és a kis napernyőt.

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:30:19

@Letícia: úgy értettem, hogy én nem mindig vagyok vele köszönő viszonyban. de te nem szoktál összeveszni senkivel, kivéve, ha poros a levegő.

aszekelyek 2011.07.30. 23:31:00

@ulrike: Kesztyűt én hordok... tömegközlekedéshez. A cukkinit tapizom:)

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:33:09

@aszekelyek: Ööööö.....segíthet. De no more comment.

2011.07.30. 23:33:10

@ulrike: az biztos, én kiosztok mindenkit, ha nem tetszik valami és az, ahogy mondja. De egyébként csak akkor, ha orbitális baromságot mond.

Ebben a műsorban döbbenetes életeket lehet látni...és hogy másznak ki belőle. Tanulságos.

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:35:23

@Letícia: Amik pozitivak. Majd belenézek.

2011.07.30. 23:37:57

@ulrike: persze. Nyilván propaganda, de inkább ezt nézem, mint valami piffpuffhülyeséget egykét dilis amcsi fogatókönyvírótól...

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:40:25

@Letícia: Piffpuffhülyeség is lehet művészi. Mondjuk Arnold a Terminátorral.

megszűnt 2011.07.30. 23:43:12

@Letícia: @ulrike:
"Piffpuffhülyeség is lehet művészi."

Maguk csak hadakozzank tovább virtuálisan, a legnagyobb nyugalommal, én pedig búcsúzom!

Jó éjt!

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:44:37

Én is búcsúzom, jó éjt kívánok mindenkinek, kellemes este volt.

2011.07.30. 23:47:59

@ulrike: :D Én nem csípom az ilyesmit...sajnálom.

Szép álmokat Neked!:)

@knausz: Jóccak!:)

ulrike (törölt) 2011.07.30. 23:48:58

@Letícia: Én utálom, tényleg jóccak.

ssi 2011.07.31. 11:23:15

fejlődés:
- ha a jelenlegi saját eredményeinket még jobban túlszárnyaljuk
- ha a külvilág új kihívásaihoz még közelebb tudunk kerülni

@poszt
már az elért falat feszegetik, vagy még nincsenek "a csak eddig, ne tovább" falnál ?

ssi 2011.07.31. 12:20:43

@ulrike:

jó sokoldalú vagy :-) .. én most nem szakácskodnék .. amúgy is csak roham tempóban szoktam, meg humorosan se :-) mint máskor se nagyon - így megint kissé savanyún, keserűn, édeskésen

társadalmi összefogáshoz felül kellene emelkedni sok mindenen több mindenkinek - szerintem tudják .., de szerepet is játszanak .. talán amíg külön is működik, nem osztozkodnak

- cél lett K, s annak csupán néhány kiválasztott eleme -> különböző rendszerek elemeit nehéz cserélgetni
- mumus lett Ny, összemosva értékeket s gondokat -> nem tisztázza a valóságot, s így jól érteni se lehet

nekem logikus lenne a ki/feljavított jóléti társadalom megcélzása: olyan fogyasztói társadalom, amely pl.
- nem a gyenge minőség, ill. divatváltozások miatt költ sokat,
- hanem új minőségi kategóriájú társadalmi életpályára: egészséges életvitel, élethosszig tanulás stb.
- rendkívül jól szervezett humánus munkahelyek,
- bérért/társadalmi munkában mindenkinek hasznos tevékenysége lehetne
- államszerepének és az egyének önmérsékletének aránya hol is lenne? ...

koherencia ... kormány részéről elvárt fegyelem és a magának engedélyezett fegyelmezetlenség közt

asszociációk, perverziók .. talán logikátlan, hogy pont ezek, de logikus, hogy vmi már megtörtént beugrik az ismeretlen új elképzeléséhez: - ha nincs kéznél az egyértelműség, akaratlanul is jönnek a viszonyításokat ..

- " társadalom számára hasznos állampolgárok nevelése .. kiemelte a munka szerepét .. amely egyszerre teremti meg a jövő egyre gazdagabb szükségleteinek létrejöttét és kielégítésének feltételeit és a belülről jövő fegyelmet, valamint radikálisan átértelmezte a fegyelmezés és a büntetés koncepcióját"
hu.wikipedia.org/wiki/Anton_Szemjonovics_Makarenko
- "nem beszélhetünk mai értelemben vett forradalomról .. elnök szavai, véleménye határozta meg, hogy mi számítható elfogadható, normális magatartásnak .. Legtöbb ellenfelét és kritikusát a forradalom keretében sikerült eltávolítania hivatalaikból"
hu.wikipedia.org/wiki/Kultur%C3%A1lis_forradalom

porfelhő 2011.07.31. 12:32:27

Jog/állam/adósság"

"Pedig ha egy pillanatra is komolyan volna gondolva, hogy az államadósság felhízlalásának főbenjáró bűnéért járó felelősséget igazságosan porcióznák ki, jutna abból bőven az első Fidesz-kormány fejének is"

......Szóval ha büntetni akarnánk a rossz politizálást, lehetne erről is törvényt alkotni – de csak a jövőre vonatkozóan. Hogy aki himpellérnek áll, ennek tudatában tegye."

. Görögország például a csőd szélén áll, az államadósság a GDP 160 százaléka, de nem hallani, hogy emiatt politikusokkal akarnák feltölteni a börtönöket."

www.168ora.hu/velemeny/jogallamadossag-matyas-gyozo-jegyzete-abcug-79949.html

Ámde hatalmi érdekek szolgálatába állítani, a politikai leszámolás eszközévé alacsonyítani a jogrendet, az nagyobb bűn, mint akár 200 százalékra növelni az államadósságot."
........................................................................................
Demokrácia határait (véletlenül, vagy akarva?) ledönteni? Sokkal nagyobb lenne a veszteség, mint a nyereség.
Most mikor egyébként is "helyzet" van, nam csak nálunk, a világban. Nem kellene az (esetleg) alvó elméket életre kelteni.

ssi 2011.07.31. 12:41:24

@knausz: újra az egyik témánk :-)

lényeg: szerintem
- mai magyar viszonyokhoz és lehetőségekhez sehogy sem igazodik számos terv ..
- ráadásul a múlt szokásait az emberek hirtelen nem tudják levetkőzni,
- s még ezen felül az elvárható új feltételeket is maguknak megteremteni ..
- sajnos számos terület van, ahonnan az állam csak fokozatosan vonulhat ki,
- de számos terület van, ahol a fejlettebb országok is pont az erős állami jelenlét miatt lettek sikeresek

- cél: focit széles körben bevezetni
- nem cél: széles körű tudás, kíváncsiság, tanulási lehetőségek megvalósítása

- jó cél: tehetős középosztály legyen erős, széles bázisú
- nem jó eszköz: ma még szűk felső középosztály állami támogatása azok rovására, akiket felzárkóztatni akarnak

- rossz a koncepció, ha maga a szándék kikezdhető
- nem csak a forrásoktól, hanem a lehetőségektől is elzárják egyelőre a többséget
- kerülni kell azt a helyzetet, hogy az erősödő kisebbségnek legyen hálás/kiszolgáltatott a többség

- írtad: nem kell dolgoznod, audit béreltek, nagy adományokat adtok, 3 gyerek után se kéred az ingyen tankönyvet, 50%-os étkezést, sok mindenre telik, most körülnéztek külföldön, hogy ott jobban lehetne-e boldogulni - mi hiányzik itthon? miből van kevés?
- többeket ismerek .. nyári, téli külföldi apartman, hétvége hatalmas nyaralókban, akkor takarítják a még nagyobb hétköznapit, gyerekek nyáron angliai nyelvi táborban , 1 év USA tanulmányi év, külföldi egyetem ...
- ismert: csökkentik az egyetemi létszámot, emelik a bekerülési szintet, pl. kötelező nyelvvizsga, kormány szándéka, hogy csak az elit kerüljön ki a felsőoktatásból ... a tehetség, szorgalom elitje?

jó cél: munkások, szakmunkások, a munka megbecsülésének erősítése
nem jó eszköz: ha az állam csak azt az anyagi kényszert erősíti, h minél többen ténylegesen dolgozzanak .. bármit, bármennyiért, bárhogy

lehet, hogy túlbonyolítom, jelzem majd, ha rosszul gondoltam :-)

@panelburzsuj:
már 56-ot ugrom .. amúgy is írta: naponta több idegen nyelven ír(ja) .. bele se gondolok ..

megszűnt 2011.07.31. 13:06:25

@manyike:
"- mi hiányzik itthon? miből van kevés?"

Tapasztalatból. Szeretném, ha a gyerekek világot látnának. Jó volna, ha a nagyobbik lányom német egyetem mellett döntene.

Nekem annyi pénzem van, amiből a gyerekeket lehet támogatni, a tanulásukat, különben végtelenül szerényen élek.
Muszáj itthon lennem, mert a pozíció, melyet a férjem betölt, nem egy emberes. Támogatnom kell.

".. nyári, téli külföldi apartman, hétvége hatalmas nyaralókban,"

Saját nincs. Szállodákba megyünk és mindig más helyekre. Kutya most luxus lesz megint, akkora árat számoltak fel rá a németek, hogy ihajj, de a lányom akarja hozni. Én pedig engedek.

gyerekek nyáron angliai nyelvi táborban ,"

Lányom idén már dolgozni akart a cégnél 1 hónapot, de majd jövőre, így beszéltük meg. Idén folytatta a felsőfokú nyelvvizsgával.

Nagyon jó cél: munkások, szakmunkások, a munka megbecsülésének erősítése.

megszűnt 2011.07.31. 13:21:40

@ulrike:
"Milyen volna egy film a férfi szagáról, és ki lenne az ideális női főszereplő?"

A férfi a tisztasága és a saját bőre, földszagúan. Sima szappannal mosakszik. Egyszerű szeszt használ.

Az ideális női szereplőt illetően mindig a férfi dönt, mert egy igazi férfi tudja, ki az, aki az ő életében ezt a szerepet hitelesen el tudja játszani úgy, hogy közben nem játszik.

2011.07.31. 13:40:35

@knausz: ez szép...:))) De hozzáteszem, a nő tuja, hogy mit hozhat ki egy pasiból...illetve az azt hiszi, hogy kihozzák belőle. Nekem nagyon sok tapasztalatom van ebben, elég pasit vigasztaltam/lok már, mert olyanok, mint a lepkék. Nem látnak a szemüktől, bármit elhisznek, ha jó a csomagolás.:)))) És persze persze, vannak kivételek...(csak olyannal én még nem találkoztam!D)

ulrike (törölt) 2011.07.31. 14:59:42

@manyike: Nem vagy savanyú, inkább alapos.
- nem osztozkodnak, ameddig nem muszáj;
- jóléti társadalomhoz jólét kellene;
- 'koherencia ... kormány részéről elvárt fegyelem és a magának engedélyezett fegyelmezetlenség közt'= a környezet alakítása,míg lehet. Utána már alkalmazkodni kell. Elfelejtik, környezet alakításának súlyos ára van, ha nem is rögtön jön a fizetési felszólítás.
- igen, láttuk ezt a dézsát mi már.

megszűnt 2011.07.31. 17:11:45

@Letícia:
"De hozzáteszem, a nő tuja, hogy mit hozhat ki egy pasiból..."

Nem a pasikról beszéltem, hanem a férfiakról.

Íme egy nő és egy férfi:
www.youtube.com/watch?v=wKeYCKG8Tdk&feature=related

2011.07.31. 17:54:35

@knausz: ühüm. Mi a különbség egy jó pasi és egy jó férfi között?:))

Nekem egyébként ideálom ez, ha lehet ilyet mondani:

www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=67004 (Clive Owen)

:)

megszűnt 2011.07.31. 18:10:22

@Letícia:
"Mi a különbség egy jó pasi és egy jó férfi között?:))"

Minőségi különbség van. Egy férfi udvarol. Bemutatkozik, telefonál és fölkeres.
De kérem, kérem én nem forszírom.:)

Nekem rengeteget pasim volt, mondhatni sokan futottak utánam, de férfi, az közülük 1. Kifogástalan öltözet és kifogástalan modor és nem én mondtam meg neki, hogy mit gondoljon, tegyen, érezzen, hanem volt alternatívája.

Hát maga komolyan azt hiszi, hogy a konyak miatt jöttem?:)
www.youtube.com/watch?v=87Iov1lpov0&NR=1

2011.07.31. 18:25:48

@knausz: Aha és ehhez mentél hozzá...szerencsés vagy!:)

megszűnt 2011.07.31. 18:35:07

@Letícia:
"és ehhez mentél hozzá..."

Akihez legutóbb hozzámentem sem kispályás, de tudni kell, 3 érezte úgy, hogy el is jegyez, karikagyűrű, ünnepi ebéd. Különböző kettő pedig valódi szerenádot adott az ablakom alatt.

De kérem, kérem én nem forszírozom.:)
www.youtube.com/watch?v=NezKrMPy8YI

graycivil 2011.07.31. 20:54:34

"Megszavazták az államadósságot vizsgáló albizottság jelentését

...a politikai felelősség mellett az akkori szocialista-szdsz-es kormányok jogi felelősségrevonási lehetőségét is megvizsgálja a két parlamenti bizottság."

hirszerzo.hu/belfold/20110731_allamadossag_albizottsag_jelentes

"Az albizottság munkájában nem vesznek részt sem szocialista, sem LMP-és képviselők."

Úgy látom, a 2012-es költségvetés "szörnyűségeit" egyre nagyobb "harci zajjal" kell elnyomni. Egyre mélyebbre süllyednek a "gombnyomogató gép-viselők".

ssi 2011.07.31. 21:46:13

@knausz: köszi :-)

akkor nagy-nagy kíváncsisággal várjuk a "máshol hogyan élnénk/élünk" beszámolóidat :-)

gondolom, itt a többségnek főleg utazási/üdülési élményei vannak külföldről

márta)) 2011.07.31. 23:20:33

@tölgyes

Itt az államadósság-bizottság jelentése: jogi felelősségre vonnák Gyurcsányékat"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_allamadossag-bizottsag_jelentese_jogi_felelossegre_vo

Drága Tölgyes Úr!

Az idő Önnek dolgozik.
Látja, látja ? ilyen ez.
:(

porfelhő 2011.08.01. 08:57:31

Megszületett a megállapodás az adósságplafon emeléséről"

"Még nem végeztünk" - hangsúlyozta Obama, rámutatva, hogy a megállapodást még mind a képviselőházban, mind a szenátusban szavazással kell megerősíteni.

Az elnök felszólította a két párt vezetőit, hogy támogassák a megállapodást, amely, mint mondta, nem olyan, amilyet szeretett volna, de végeredményben megakadályozza a fizetésképtelenné válást és csökkenteni fogja a hiányt.
A megállapodás nem tartalmaz adóemelést, amelyet a demokraták szerettek volna elérni, de a republikánusok elleneztek"

kitekinto.hu/amerika/2011/08/01/obama_megszuletett_a_megallapodas_az_adossagplafon_emeleserl

republikánus kisebbség vezetője arról biztosította az amerikaiakat, hogy kormányuk nem válik fizetésképtelenné, "

*****

Obama erősítette a forintot"

atv.hu/cikk/20110801_obama_erositette_a_forintot
******
Senki sem gondolhatta komolyan, hogy a "nagy" Amerika fizetésképtelenségét fogja bejelenteni.

tarackos 2011.08.01. 10:53:38

@tölgyes: Na ezt a "45% menne szavazni"-t nem szoktam találni, most is kerestem de nem találtam. Egyébként persze, elég egyszerű ebből kiszámolni.

xsasha 2011.08.01. 12:00:45

"Az RTL Group alelnöke, Andreas Rudas az [origo]-nak adott interjújában azt mondta az objektívitást a magyar médiatörvény értékelésekor is meg kell tartani, és "ha valaki nagyon kritizálja Magyarországot, változtasson a saját berendezkedésén is"."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110729-interju-andreas-rudassal-az-rtl-klubot-tulajdonlo-rtlgroup-alelnokevel.html

"- De ezek szerint nem látják úgy, hogy a szigorú szabályozás ellehetetleníti a kereskedelmi tévézést Magyarországon.
- Nem hiszem. Önök csak a magyar büntetéseket látják, de én azt is tudom, hogy ugyanezekkel a gondokkal küzdünk Horvátországban és Németországban is. Most épp egy kis, szász-anhalti tartományi rádió büntetése miatt van gondunk. Nagyon fontos, hogy objektívek maradjunk a médiatörvény ügyében is, mindig ezt mondom, ha külföldön erről kérdeznek. Ugyanaz történik Nyugat-Európában, mint Magyarországon, de az utóbbit óriási felháborodás övezi. Nem lenne szabad különbséget tenni az országok között.

- Az európai kritikák nem a magas büntetések, hanem például amiatt érkeznek, hogy csak a Fidesz által delegált tagok ülnek a Médiatanácsban, és kilenc évre szól az elnök mandátuma.
- A politikával nem foglalkozom, számomra nem az a kérdés, hogy ki korlátozza az üzletmenetet, hanem az, hogy mennyire. De ne gondolja, hogy Dél-Németországban egy protestáns baloldali lesz a médiahatóság elnöke. [A délnémet tartományok hagyományosan katolikusok és jobboldaliak - a szerk.] Németországot pedig a demokrácia egyik fellegvárának tartják. Ha valaki nagyon kritizálja Magyarországot, változtasson a saját berendezkedésén is. "

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 14:39:02

@tölgyes:

1970 óta 2 azaz kettő olyan év volt, amikor a költségvetés nem volt hiányos. Egyszer nullszaldós volt, egyszer többletes.

Én adatokból vonok le következtetéseket, ön meg beszél a levegőbe alap nélkül.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 14:53:12

@xsasha:

"@Akitlosz:
Nem biztos, hogy szerencsés erre fogni a problémákat. :-) A pénzteremtés elmélete jó. Szerintem téged is idegesítene, ha szenet kellene lapátolnod, nem használhatnál mikrót és nem internetezhetnél."

???

Mert mi az összefüggés?

Nem azért van ma mikrosütő, meg internet, mert nem aranyból van a pénz, hanem a semmiből teremtik, és nem azért nem volt internet az ó- meg a középkorban, mert a pénznek volt fedezete.

Ez a technikai fejlődés következménye. Akkor is lenne ma internet, ha még mindig lenne nemesfém (arany, ezüst, platina, palládium, ródium), vagy egyéb fedezete a pénznek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 15:04:28

@6.Lenin:

"74-81-ig voltam távol. Kint sokat vitáztunk a szocializmusnak nevezett valamiről. Nekem 75 környékén, az volt a véleményem, az ezredfordulót nem fogja megérni.

Volt rá 1 egyszerű magyarázatom:
hosszútávon nem lehet büntetlenül többet lopni, mint amennyit az adott ország megtermel.
Akkor még azt hittem, ez csak arra a rendszerre érvényes."

A "szociális piacgazdaság" államok gazdálkodása hasonlóan rossz, mint a kommunista országoké volt.

Amivel előbbre vannak az az, hogy a gazdaság viszont hatékonyabb, mert magántulajdonban van, ezért több az állami bevétel, aminek elhasználása ugyanúgy korrupt és pazarló, és a "szociális piacgazdaság" féle állam is túlzott mértékben rátelepszik a gazdaságra, vonja el a forrásokat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 15:07:33

@graycivil:

Kelleni kellene, ha tudnál, csak nem tudsz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 15:11:46

@menőmano:

"Te tévedésben vagy, a demokrácia az amikor a "demokráciában élők ..... mentesek az állam önkényuralmától."

Te vagy tévedésben.

A demokrácia lényege, hogy a közösség minden választójoggal rendelkező tagja részt vehet a közügyek közvetlen eldöntésében.

xsasha 2011.08.01. 15:17:19

@Akitlosz:
Ez nem így van, mert a pénzteremtés elmélete nélkül tized ekkora sebességgel fejlődött volna a gazdaság, és az innovációk és paradigmaváltások ma nagyon messze lennének az aktuálistól.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 15:25:01

@xsasha:

Ezt mire alapozod?

A fejlődés nem a pénzteremtés miatt gyorsult fel, hanem az ipari forradalom miatt. Az emberiség elért egy olyan szintre, ami ugrásszerű fejlődést tett lehetővé.

Mi köze a pénzteremtés elméletének a gőzgéphez, vagy az elektromossághoz, meg a mikrohullámokhoz?

graycivil 2011.08.01. 15:26:59

@Akitlosz: Akkor miért nincs minden nap népszavazás?

Te vagy tévedésben. A gyakorlati demokrácia az, amikor a demokratikus felhatalmazást csakis demokratikus jogok létrehozására használják.

Nálunk csak elméleti (formális) demokrácia van. De nem mondom el más ezredszer, hogy akármekkora felhatalmazását senki nem használhatja az utána jövő felhatalmazások érvényesítésének ellehetetlenítésére.

xsasha 2011.08.01. 15:53:13

@Akitlosz:
A gőzgép nem tudom, hogy jön ide, de a kereslet-kínálati összefüggések elég jelentősen meghatározzák a tudományos felfedezések felhasználói szintű alkalmazásának mezei polgárokhoz való eljutásának sebességét.

A pénzteremtés hitelnyújtást tett lehetővé, amely a gazdaság felpörgéséhez vezetett, ami azt eredményezte, hogy nem csak a társadalom egy szűk része, de a teljes társadalom számára elérhetővé váltak termékek, amikről korábban csak álmodtak. A hitelt kapó cégek emberek millióit dolgoztatták, akik a keresleti oldalon jelentek meg, és fokozták a pull-hatást a K+F területén, és megteremtették a kritikus piaci méretet, ami mellett már megérte kutatásokat folytatni tudományos eredmények hétköznapi alkalmazásán is.

Nagyon lebutítva a gondolatot, ha hárman akarnak mikrohullámút venni, akkor soha senki nem dolgozta volna ki a technológiát, de mivel tömeges keresletet feltételeztek a gazdasági fejlődés nyomán, ezért a korábban szerzett tudományos tapasztalatokat konvertálták hétköznapi eszközökké.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.01. 16:03:01

@graycivil:

Nem nincs demokrácia. Amúgy nem feltétlenül a napi népszavazás a kritériuma.

"Formális demokrácia" úgy demokrácia, ahogyan a hóember ember. Formára kétségkívül hasonlít, de azért aki nem akarja nem keveri össze.

2011.08.01. 19:43:27

@graycivil: ez nagyon durva! Mi jön még?

6.Lenin 2011.08.01. 20:03:31

@Akitlosz:

Igen, ma éppen annak vagyunk a tanúi, mennyire vannak előbbre.

Az a rendszer, nevezzük bárminek, ahol a megtermelt javak nagy részét ellopják (kevesek kezébe összpontosul) változtatásra van ítélve.
Az elnevezés megváltoztatása = lópisztoly. Ismét eljutunk oda, ahonnan indultunk. Nem oldja meg az alapproblémát.
Szerintem.

graycivil 2011.08.01. 23:40:47

"@graycivil: : Nálunk csak elméleti (formális) demokrácia van.

@Akitlosz: : "Formális demokrácia" úgy demokrácia, ahogyan a hóember ember. Formára kétségkívül hasonlít, de azért aki nem akarja nem keveri össze."

Nafene! Tökéletesen egyetértünk! :-)

Jo8!

graycivil 2011.08.01. 23:42:52

@6.Lenin: "Az a rendszer, nevezzük bárminek, ahol a megtermelt javak nagy részét ellopják (kevesek kezébe összpontosul) változtatásra van ítélve."

Teljesen igaz! Ezért a FYDESZ törekvése, hogy ez még kevesebbek kezébe kerüljön.

ssi 2011.08.02. 00:07:44

@ulrike: köszi .. nekem megint vmi új megközelítést adtál .. amúgy ügyesen veszed mások lapjait :-)

ssi 2011.08.02. 00:23:29

@graycivil:
"2002 .. Fidesz kormány egy jelentős adósságállományt mulasztott el egyszerűen lekönyvelni, ehelyett azt az MFB alatt rejtette el. Ráadásul már a választások előtt meghozott olyan adósságnövelő intézkedéseket, mint például a lakáshitelek kamattámogatása ..

ebben az időszakban a józan szakértőkkel szemben a Fidesz nem, hogy fékezte volna az ígéretversengést és bármely erőfeszítést tett volna az eladósodás megfékezéséért, hanem épp ellenkezőleg, minden azt eredményező javaslatot megszavazott, sőt ellenzékből lényegében még igyekezett is rálicitálni az akkori kormányok őrült költekezésére.

.. kormánynak mára nem csak jogi, de szakmai és erkölcsi alapja sem maradt"
oszkopeter.blog.vg.hu/

xsasha 2011.08.02. 15:23:19

@graycivil:
A gyakorlati demokrácia az, amelyik megfelelő felhatalmazás alapján megakadályozza az addig tapasztalt demokráciával és annak gyengeségeivel való visszaéléseket.

xsasha 2011.08.02. 15:33:03

@manyike:
Oszkó Péter eszméletlen cinikus.
Azok után, ahogy a média, a "civilek", az oszkópéterek kiszolgálták a "jóléti rendszerváltás" kabarékampányát, elképesztő arcátlanság ez a megnyilvánulás.

tölgyes 2011.08.02. 19:44:49

@manyike: Erre is rosszul tetszik emlékezni. Az akkori európai gyakorlat szerint azokat a kiadásokat nem lehetett oda lekonyvelni.. A számviteli gyakorlatban bekövetkezett változást követően lehetett csak könyvelni.

ssi 2011.08.03. 00:32:27

@xsasha: köszi, eltaláltad, tetszett a vonalas eset, s én is eltaláltam volna, hogy neked pedig majd nem teszik az O.P. - :-) néha nem is olyan bonyolult az élet :-)

@tölgyes: csak idéztem, ".." így - nekem utána kellene néznem, hogy milyen számviteli-könyvviteli szabályok voltak akkor .. így nem foglalok állást

teevee 2011.08.03. 08:48:37

@manyike: tölgyes nem a számviteli szabályokban, hanem a "számviteli gyakorlatban" történő változásra hivatkozott.
Hogy az mi lehet, annak nem tudsz utánanézni, gyanítom olyasmi, mint a "trükkök ezrei".

dzsaszper 2011.08.03. 15:33:42

A másik játék amit az NGM játszik a Munka törvénykönyvével.
ha átmegy, akkor a saját szavazói bázisát fordíthatja a jelenlegi kormánypártok ellen.

Pl. a 2-3 nap alapszabadság + esetleg 5 apanap hiányát épp az a réteg fogja érezni igazán, akiket helyzetbe akarnak hozni pl. az adókedvezményekkel.

Petya1977 2011.08.03. 19:42:50

Erről 1 dolog jutott az eszembe, kicsit morbid de találó:

1941 november, a németek már mélyen benyomulnak az orosz területre és már Moszkva alatt járnak, mindenfelé mosolygós német katonák az utakon. Egy szakasz német keménymagos SS tüzérszázad az út melett tábortűz mellett sütöget. Egy tábla áll mellettük, melyen ez áll:

"A kommunistáknak el kell pusztulni, hogy mi élhessünk"

Kb. ezzel a 70 évvel vagyunk mi is lemaradva, ugyanaz a nóta csak pepitába. Össze kéne már tényleg fogni végre valahára, nem visszafelé mutogatni. Ennyi erővel akkor a Fidesz a Horn Gyulát legalább kitüntethetné mert az ő időszaka alatt esett jelentősen ezalatt az a bizonyos adósság. Érdekes módon épp 1998.-ban vesztett jelentősen az MSZP (igaz listán jó 4%-ot vert a Fideszre). Szóval eszerint a választók nem követik azt a logikát, hogy az a jó ha csökken az államadósság. Kérdés hogy érdemes-e ebben logikát keresni. Valószínűleg ez is egy csont amit le kell rágni.

És hogy visszakanyarodjak az első gondolthoz, 70 év óta ez volt az első és utolsó tél, hogy a Németek Moszkva alatt álljanak. Megérte ez nekik ?!?!

lanyi 2011.08.05. 18:53:13

Szíjgyártópeti szereti a focit.

És ahogy elnézem melege van:)

tölgyes 2011.08.05. 19:23:13

@Petya1977: Helyes! Fogjunk össze! Támogassa a kormányt és a kormány gazdaságpolitikáját.

tölgyes 2011.08.05. 19:24:15

@manyike: Nosza! Nézze meg. Az akkor érvényben lévő számviteli törvény szerint oda kellett könyvelni ahol volt.

tölgyes 2011.08.05. 19:27:31

@Akitlosz: Az 1990 utáni helyzetre vonatkozó megállapítása azonban sommás.. és nincs össhangban az adatokkal.. mert volt amikor jobban és volt amikor kisebb mértékben vettünk fel hiteleket. Volt olyan időszak is, amikor az ország gazdasága gyorsabban nőtt mint az adósság..Ezt az általam ajánlott zárszámadásokból nyomon követheti.

tölgyes 2011.08.05. 19:30:53

@tarackos: Ha figyelmesen elolvassa azt amit írtam, akkor látja, hogy én a 45%-ot ógy említem, mint egy feltételezést... Írhattam volna 80%-ot is.. ezeknek az adatoknak majd a választást megelőző időszakban lesz jelentőségük.

ssi 2011.08.06. 00:50:14

@tölgyes:

1.
2005. 05.01. EU + normái, előírásai, melyeket már be kell tartani
- változó elszámolási szabályok
pl.
- be kellett könyvelni az autópálya-építések teljes összegét a deficitbe
- Magyar Fejlesztési Bankban nem lehetett már "rejtegetni" hiányt

2.
1 ország összes hiányának összege elvileg/gazdálkodási szempontból eltér-e, ha szabályosan 1 összegben kell szerepeltetni, vagy szabályosan csak 1 részét, a többi különböző tételekben elaprózva?

3.
a téma felmerülésének lényege a pártok kommunikációjának lényege: ahonnan nézik, onnan mindenkinek igaza van .. csak egyféleképpen nem akarják .. csak csűrve-csavarva körítve

szabadságom alatt:-) csak ennyire voltam képes :-(

1 pillanatra azért elképzeltem, hogy teljesen mindegy, hogy az 1 db háztartási perselyem üres már a hó vége előtt, vagy különböző dobozokban tárolom a kosztra, vagy rezsire, vagy ruházkodásra stb. a pénzt, s azok külön-külön mind üresek

menőmano 2011.08.06. 17:40:02

Bocsánat!
A Török Gábor szabadságon van??
Totálisan hiányzik már, hogy írjon új posztot!
Már annyira szeretném!!!
:)))))))))

menőmano 2011.08.06. 17:44:26

@Akitlosz:

Figyelj ! Régen jártam már itt. De ha megengeded, most válaszolok.) nagyon röviden.

választójoggal rendelkező tagja részt vehet a közügyek közvetlen eldöntésében. "

Igen? Te részt veszel? Neked van lehetőséged?
Netán, fülkeforradalmárként a szavazófülkében vettél részt.?
Mert azon kívül nem hiszem, hogy a nagybetűs népnek lenne lehetősége bármibe is beleszólni.!!
:(

menőmano 2011.08.06. 17:46:57

@Akitlosz:
Nem sértelek meg ugye, ) ha azt irom, hogy olyan ez a komment mint a lecsó? Minden van benne, csak a lényeg hiányzik.

:(

tölgyes 2011.08.06. 20:22:13

@manyike: A fidesz azonban csak 2002 előtt volt kormányon. Ők akkor könyveltek és nem 2005-ben... akkor már az MSZP kormányozott.

ssi 2011.08.07. 00:03:31

@tölgyes:

így van :-)
s én sem állítottam az ellenkezőjét :-))

számszaki lényeg nem az évszámokban van :-)
s ez - szerintem - egyértelmű, még ha más szempont is felmerül :-((

nekem teljesen mindegy hogy hogyan gondolja :-( s nemcsak azért, mert éppen utazási élményekkel töltődöm fel :-)

1 pillanatra azért elképzeltem: pl.
- 2002-ben elegendő volt, hogy a "ruházkodás" doboz hiányról ne számoljak be az uramnak - vagyis kisebb hiány látszata a valóságosnál
- 2005-től már ezt is kérte .. vagyis közelebb kerültünk a valóságos adathoz, s mikor a múlt anyagi helyzetét felidéztük, azt is hozzátettük már, hogy a kisebb hiány a részleges adatközlés miatt (is) volt

menőmano 2011.08.07. 00:47:02

@tölgyes:
Tölgyes Úr! Vigyázzon már magára!
Még nagy szükség lesz az Ön eszecskéjére! A "nagytudására!
Komolyan.

Látom ! Csak a szocikat ostorozza!!!
:)

menőmano 2011.08.07. 00:49:51

@tölgyes:
Nehogy megtévessze a jelenlétem!
Csak arra voltam kiváncsi, van e új poszt.
Ha megzavartam volna. Elnézést.!!!

Jóccakát!

:))))))))))

tölgyes 2011.08.17. 20:01:18

@manyike: Az országojkat azonban mindig az akkor érvényben lévő könyviteli szabályok alapján értékelik így, vagy úgy.. sőt mindig szerepet játszanak egyéb szempontok is.
süti beállítások módosítása