Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
aug 22
01:01

Az előző bejegyzés meglepően komoly visszhangra talált. Egészen váratlan helyekről kaptam reakciókat, a kommentárok szokatlanul széles skálán mozogtak. A legtöbbet mégis egy újraolvasott könyv, egy politikai regény segített: a Primary Colors (magyarul: A piszkos kampány), amely önmagáról a fülszövegében így fogalmaz: „it paints a picture of the political state of America so vivid and authentic that one finds in it the deepest kind of truth – the kind of truth that only fiction can tell”.

Tulajdonképpen egyszerű dolgokat kell leírnom, ezek el- és kimondása nélkül azonban nem sok értelmét látom a blog folytatásának. Két dologgal tisztában kell lennie mindenkinek, aki a politikával foglalkozik. Egyrészt azzal, hogy számos lényeges szereplő, esemény és cselekmény természete alapján láthatatlan, s mint ilyen, a politikai elemzés számára hozzáférhetetlen, értelmezhetetlen. Másrészt azzal, hogy a háttérben, a paraván mögött mozgó erők alapvető döntési-irányítási primátusa nem jelenti a politikai színpad tétnélküliségét, jelentéktelenségét: a kitalált forgatókönyvet, a megírt szerepet el is kell játszani - s mindaddig, amíg a háttérvilág helyzete a politikai sikertől függ, messze nem érdektelen annak vizsgálata, hogy a nyilvános politikai versenyben ki milyen stratégiát alkalmaz, milyen eszközökkel él, mennyire eredményesen politizál. 

A politikai elemző nem dörzsölt oknyomozó újságíró, de természetesen nem is információk nélküli idealista. Tudja, tudnia kell, hogy ebben a műfajban nem minden és mindenki az, aminek és akinek mutatja magát. Létezik a politikának egy olyan világa, amelyben szinte semmit sem érnek a hagyományos elemzői kategóriák. Itt nincs bal- és jobboldal, csak ilyen-olyan hatalmi játszmák vannak, amelyeket – többek között - a politikai kommunikáció nagy szárnya próbál meg eltakarni. Ha sikeres, a politikai közösség soha nem tudja meg, hogy kit mi mozgatott. Gyakran azonban sikertelen: ha nem is azonnal, de a titkok időnként kitudódnak – visszaemlékezésekben, kutatásokban, leleplezésekben. Mielőtt szobrokat emelünk, ezeket a könyveket jó lenne a mostani időkről is egyszer még elolvasni.

Sokszor szembesülök azzal a váddal, hogy túlságosan technokrata vagyok, nem érdekel a politika erkölcsi dimenziója. Pedig választóként, politikai cselekvőként semmi sem foglalkoztat ennél jobban. Az amúgy nem lényegtelen politikai teljesítménynél is fontosabbnak tartom, és mindennél jobban szeretném, ha az álszent és hazug szereplők megérnék saját emlékművük széthullását. Biztos vagyok abban is, hogy a közéleti tisztesség és a tisztességtelenség nem pártfüggő (bár rendszerfüggő lehet): mindenhonnan lehetne mondani olyanokat, akikből összeállítható a nemzet színe-java... Lehetne, sőt kellene is, az igazi őrkutyákra jellemző alapossággal, odafigyeléssel, feltárással. A politikai elemzőnek azonban nem ez a feladata. Ha nem bír megmaradni hivatása keretein belül, vegye fel a zászlót és menjen politikusnak, vagy írja meg egy regényben az igazságot (nem elítélően mondom ezeket: mindkét lehetőség foglalkoztatott már engem is) – csak ne elemzésnek nevezze azt, ami már nem az.

Szóval mit is akarok mindezzel mondani? Egyrészt azt, hogy nem tehetek és nem is teszek úgy, mintha a politika csak az volna, amit megmutat magából. Másrészt pedig azt, hogy a látható világ önmagában is fontos és érdekes, annál is inkább, mert hatással van arra is, ami igazán lényeges. Innen és ezért folytatom – itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr623169909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ugyanaz az út, ugyanazok a buktatók 2011.08.23. 13:42:35

Egy héttel ezelőtt Bodoky Tamás újságírót legújabb kezdeményezéséről kérdezte a Kettős Mérce, az interjú alapvetően az újságírás és a politika kapcsolatáról szól, ill. mindkettő magyar változatának elmúlt másfél évtizedéről. Elsőként az jutott eszemb...

Trackback: Kozmetikázzák Államunk korát 2011.08.22. 11:41:46

Sokaknak feltűnt, hogy az 1896-os Magyar Állam 1000 éves  fennállásának milleniumi ünnepétől valahogyan nem stimmel a számolás. Az eltelt 115 évet évet egyesek csak 11 évnek számolják.  A kormány szerint az Államunk olyan jó állapotban van, ...

Trackback: Éljen és virágozzék! 2011.08.22. 11:03:38

Az agráriumnak fontos szerepe lesz a gazdasági válság és a szociális gondok kezelésében – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, amikor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel értékelte a tárca elmúlt egy évét.  A megbeszélés el...

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.22. 10:06:32

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Trackback: Kiegészítés 2011.08.22. 04:23:43

Egy kiemelt komment az eddigi posztok alá.Putyin Oroszországában sincs semmi akadálya annak, hogy a választásokon négyévente voksoljunk, csak az alternatívákat gazdaságilag, mediálisan, kommunikációsan ellehetetlenítik. A neten mindent lehet írni, csak...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.08.22. 04:20:33

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2011.08.25. 13:00:07

@nyünyüge: Bizosan megártott a Nap:)

megszűnt 2011.08.25. 13:01:39

@Hepci:
"khmmm... kielégíti... "

@hoplita blogtársam igényeibe is jól előreszaladtam, aztán gyorsan kihátráltam onnan.:)

tölgyes 2011.08.25. 13:03:18

@knausz: Igen, igen de erre sincs szabály:) A szelíd Arany pl. nagyon megfontoltan bánt a pénzzel.. és Petőfi is nagyfokú életrevalóságot mutatott.. Goethe-ről már ne is beszéljünk..:) Az örömmel végzett munka azonban kétségtelenül nagy szenvedély tud lenni és nincsen sok szerepe az anyagi ösztönzésnek.:)

tölgyes 2011.08.25. 13:04:15

@Hepci: Látja!! knausz is Önt teszi felelősséé:):)

megszűnt 2011.08.25. 13:05:44

@manyike:
"- és nem mindegy, hogy hogyan és miért .. sokan leírták s ilyen egyszerűen, hogy a poszttémák, T.G. stílusa mellett a linkelt és egyéb információk, mások véleményeinek, stílusának megismerhetősége ill. a virtuális klubhangulat miatt érzik itt jól magukat - ezek a közös, egyszerű blogjellemzők rád is illenek?"

Részben. Amikor leírok ide valamit vagy elolvasok valamit, akkor nekem azzal sok dolgom van még, azon dolgozik az agyam. Amit ide leírok, csak része, és inkább a csekélyebb része annak, amennyit a témával foglalkozom.

"- s akik csak olvasnak téged, azokra is hatsz, s akiket te olvasol, azok is rád .. tanulás-e, ami tudat alatt beépül? Van-e ragsor a különböző témákban, s akit pont érdekel különb-e másoknál?"

Minden lehet tanulás. De az emberek zöme közönyös és felületes. Ha érdekel egy téma, akkor abba belefúródom és akkor az engem visz. A tanáromtól, aki az angolt tanítja nekem, kellene megkérdezni, milyen vagyok egy témában, amikor az érdekel. :)

"- Végül: Popper Péter és Török Gábor számodra mit mondanak?"

Popper Péter megtanított arra, hogy mindenből van kiút. Mindig van mit mondani az embereknek, és mindenért hajoljunk le, bátran, a legkisebbnek tűnő dolgokért is, mert azok visznek minket előre. Az élet folytonos tanulás és nem merev hozzáállás a dolgokhoz.

Török Gábor elsősorban azt mondja: Légy szerény! Amit tudsz, nem olyan biztos, hogy jól tudod, vagy te tudod a legjobban. Merd megköszönni, amit kapsz, mert az is fontos, hogy be tudtad fogadni.

Köszönöm a kérdéseidet.:) Ennyi fért bele.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 13:05:54

@tölgyes: pont erre céloztam, de nagyon nem szeretném, ha Ön az én vállamra tolná át a felelősséget. :)
Egyszer már volt rotátorköpeny-gyulladásom...

megszűnt 2011.08.25. 13:10:15

@Hepci:

Nem akarta, csak valaki javasolta neki az orális szexet (más szóval). Na erre mondtam: azt otthon majd megbeszéli @hoplita azzal, akivel gondolja. Mire @hoplita, hogy őt ez a blogban kielégíti.:)

megszűnt 2011.08.25. 13:11:45

@tölgyes:

"Az örömmel végzett munka azonban kétségtelenül nagy szenvedély tud lenni és nincsen sok szerepe az anyagi ösztönzésnek.:) "

Egyetértünk. Tudja, milyen jó ezt leírni végre?:)

tölgyes 2011.08.25. 13:16:42

@Hepci: Húúúúúú, de keni vágja ezt a köpenyt:)

Márpedig itten kielégítésről csakis Ön beszélt. Én erre még csak nem is céloztam:)

tölgyes 2011.08.25. 13:17:37

@knausz: Most másba nem tudok belekötni.. csak abba, hogy jó az egyetértés.:) Nem is jó:)

megszűnt 2011.08.25. 13:21:07

@tölgyes:

De jó. Tudja, régi mániám, de szeretek azonosulni, legfőképpen azonosulni, még akkor is, amikor kritizálok.:)

Egy kezemen meg tudom számolni, hány emberrel azonosultam közel 43 év alatt és aztán távolodtam el..

megszűnt 2011.08.25. 13:24:50

@tölgyes:

Minden tiszteletem az Öné, hogy tegnap éjjel 10 órakor, ebben a rekkenő hőségben, még sportolni indult!

Elgondolkodtam, mennyire másképpen működünk, mi emberek..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 13:24:51

@tölgyes: tudja, milyen az a gyulladás?
Éjjel beszarik alvás helyett... de nem tudja kitörölni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 13:26:53

@knausz: valaha rég rendszeresen teniszeztünk este 10 és 12 között.
Baromi hangulatos, különösen szabadban, de annyira felnyomja az embert, hogy utána egy darabig nehéz aludni.

megszűnt 2011.08.25. 13:33:16

@Hepci:

"de annyira felnyomja az embert, hogy utána egy darabig nehéz aludni. "

Szó szerint ezt mondtam @tölgyes: úrnak, hogy az adrenalin a plafonon és akkor ő mit csinál? Azt felelte: a legjobban alszik sport után. Ki így, ki úgy működik.

Én, ebben a nagy melegben nem játszom az idegeimmel, elmentem a fodrászhoz, kivasalok, mosogatok, és még egy kicsit fordítok. Holnap reggel angolom lesz és ezt a könyvet szeretném befejezni, már vettem egy új füzetet az új regénynek.:)

tölgyes 2011.08.25. 13:44:34

@knausz: Lefekvés előtt mindig sportolok egy kicsit. Ha ilyen meleg van akkor napközben nincs hozzá sok kedvem.. de este már hűvösebb van.. Aztán jöhet az alvás: Mozgás után nekem kicsit lejjebb jön a vérnyomásom, egy kis víz a nyakamba jól ellazulók és már alszom is.:)

tölgyes 2011.08.25. 13:46:04

@knausz: No én nem nagyon szeretek azonosulni:(, akkor odavész a kritikai hajlamom:)

tölgyes 2011.08.25. 13:47:10

@Hepci: Szerencsére nem vagyok rá hajlamos, mint ahogy fejfájásra se, de fájdalmaim már voltak:)

megszűnt 2011.08.25. 13:51:23

@tölgyes:

Próbálom beiktatni az életembe a sportot, hellyel-közzel rendszeresen, mert akkor és azzal együtt érzem igazán jól magam, de nem mindig sikerül. Ebben a melegben pl. végigjárom a boltokat (közért, 100 Ft-os, gyógynövény..), annyi nekem elég, bár ezt azzal együtt kell érteni, hogy jól elbeszélgetek mindenkivel, mindenütt..

Elképzeltem a szituációt, szemléletesen írta le, tényleg nagyon-nagyon jó érzés - sport után. De a szauna pl. kánikulában is megnyugtat.

tölgyes 2011.08.25. 13:55:29

@knausz: Ha aközelben van valami zöldes park, akkor estefelé már megteszi egy fél órás intenzív séta is. :A szöges nyakörvet rá kell tenni a fiú nyakára, aztán vinni kell sétálni. Póráz a jobb kézben, a fiú szorosan a bal comb mellett. Ha félrenéz, kemény rántás:), hogy tudja ki kezében a hatalom:) Ettől aztán teste lelke megújul.:)

megszűnt 2011.08.25. 13:57:38

@tölgyes:

Azonosulni a világ legjobb dolga! Az ember csupán kiegészíti a másik mondandóját vagy bólogat.:)

Szeretnék végre megnyugodni. pl. olvasok valamit és mintha magam is úgy írtam volna. Erre ritkán van precedens, de jó kezdet.

Török Gábortól azt várom, személy szerint, amit az angol tanáromtól: sok-sok megoldandó feladatot, de nem föltétlenül úgy, hogy közben az alapállításokkal sem értek egyet.

megszűnt 2011.08.25. 14:03:09

@tölgyes:

A sportolás receptje tehát a következő:

1. Valami zöldes park, úgy estefelé
2. Megteszi fél órás intenzív séta
3. Férfi a bal oldalon, másutt nem is lehetne
4. Férfi nem tekintget másfelé
5. A szabadság hatalom

tölgyes 2011.08.25. 14:05:10

@knausz: ÁÁÁÁ! Nem úgy van az! Kötekedni a világ legjobb dolga:).. Mint a krimiben: megkeresni az ellentmondást, azt feltárni, bizonyítani..mert ugye egyetlen gondolkodás se lehet tökéletes zárt rendszer.. ha meg mégis az, akkor biztos baj van a kiindulóponttal:)
A nyelvtanulásnál meg az volt hatékony módszer, hogy eredeti szöveget fordít az ember...Ráadásul az angoloknak remek összeállításaik vannak az ilyen egyszerűsített és egyre bonyolultabb szövegekből.. Több könyvhöz még hanganyag is van. Aztán jöhet az eredeti szöveg..elsősorban irodalmi..aztán majd más is. 2-3 könyv elolvasása után már mennek a dolgok.

tölgyes 2011.08.25. 14:06:53

@knausz: Szépen rendszerezte!..)) Fontos, hogy szöges nyakörv legyen, szöggel befelé. A férfiak szeretik ha érzik a határokat:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 14:12:17

@knausz: ha másik szoknya alá is betekint, egy szöges ostorral ráversz a seggére és/vagy megkurtíttatod a farkát.

megszűnt 2011.08.25. 14:15:14

@tölgyes:

Jók az Oxford könyvei, a legjobbak. Meghatározza, hány szóval dolgozunk, megmondja, mely nyelvtani kérdésekre hegyez és közben nagyon lehet élvezni.:)

Nem pontosítottam, hány könyv után fogok én tudni valamit, csak élvezem és kész. Belemerülök és megszűnik a világ.

Krimiről jut eszembe: ma 9 órakor Rtl-en Hölgyválasz. Láttam már a filmet, de megnézném újra.

Azzal, hogy "egyetlen gondolkodás se lehet tökéletes zárt rendszer.." megint egyet kell értenem. De. Első ránézésre ez ne derüljön ki és akkor tényleg Poirot.:)

tölgyes 2011.08.25. 14:16:25

@Hepci: Ez durva..Ilyet nem szabad!! Képes volna megrövidíteni saját magát..!??::)) Az ésszerűség keretein belül kell maradni!:) Ezért a tekintést kell meggátolni, Ha nem tekint, nem lát, ha nem lát Ön az egyetlen..:::)) Ez elegendő is!

tölgyes 2011.08.25. 14:18:23

@knausz: No de ha nem zárt, akkor máris lehet kötekedni:).. és milyen kéjes élvezet:) Hahhh!

megszűnt 2011.08.25. 14:18:46

@tölgyes: @Hepci:

Uraim!

Fontosabb, hogy legyen hozzá egy partner, akivel az ember akár intenzíven, akár andalogva, de átbarangolná akár az egész estét.:)

www.youtube.com/watch?v=y9Zczm7wSzI

tölgyes 2011.08.25. 14:19:02

No most dologra fel..:)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 14:20:01

Áááá, nincs itt szálinizmus, nincs itt személyi kultusz, nincs itt szervilizmus, nincs itt Rákosi kort idéző turbófokozatra kapcsolt pártállami kontraszelekció!

"A Nyár Legnagyobb Seggnyalója

2010. december 2-án a Pannon Filharmonikus karmestere, Peskó Zoltán bejelentette, hogy a fél év múlva lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, és távozni kíván.
...
Horváth Zsolt adminisztratív igazgatótól kaptam egy emailt, amelyben azt írta, ő már döntött, ezeket nem én dirigálom, hanem a zenekar asszisztens karmestere. A programról azt írta, hogy annak könnyűnek kell lennie, és hogy nem az általam javasolt Kodály-műveket foglalja majd magában. A Felszállott a páva című népdalra írott variációk előadását egyenesen megtiltotta, mondván, hogy a Páva-variációkat a közönség Páva Zsolt polgármester úr kigúnyolásának venné. A városban azután azt terjesztette, hogy spórolni kívánt csak, és az asszisztens olcsóbb volt. "
vastagbor.blog.hu/2011/08/25/nyar_legnagyobb_seggnyaloja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 14:20:05

@tölgyes: honnan gondolja, hogy a farok oly kiemelt jelentőséggel bír a jelen kontextusban?
Különben is marad még másik 4 végtagja, a szájáról (na jó, ha nagyon nyáladzik, mint egy boxer, az necces) nem is beszélve. :)

megszűnt 2011.08.25. 14:20:22

@tölgyes:

Értettem! Mosogatás, vasalás indul.

További szép délutánt, kellemes pihenést a blogtásaknak!:)

tölgyes 2011.08.25. 14:20:22

@knausz: Remek módszerek vannak a partner beszerzésére..majd e gy másik alkalommal megosztok Önnel néhány bevált fogást.

tölgyes 2011.08.25. 14:21:55

@Hepci: Akkor már inkább a farkát csóválja a kutya mint a farát.. Az olyan természetellenes.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.25. 14:27:23

@Csolt nemzettségbeli: minden rendszer kitermeli a maga lihenceit. Gyakran elébb kinyalnak egy segget, mint a gazdájában felmerül rá az igény. :)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 14:54:03

@Hepci:

Ezek Pavlovi reflexek, a totális kontraszelekció redménye.

Egy idióta seggnyalonc dönt művészeti kérdésekben, mi mehet műsorba és cenzúrázza Kodályt.

Mi lesz amikor majd a paksi atomerőművet bővítik vagy építeni kell valamit?

Tölgyes sportárs!
Ugye milyen tehetséges, sikeres Horváth elvtárs?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 15:26:15

@radala:

Énszerintem értjük egymást és hasonlóan gondolkodunk ebben a kérdésben.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 15:31:18

@aszekelyek:

Szoci trükk csupán.

A Fidesz kormány ténykedéseit egy a szocialisták által kitalált Fidesz választási ígéretekhez hasonlítgatják, amelyek természetesen nem léteztek, nem léteznek. A Fidesz semmi konkrétumot nem ígért meg, biankó módon nyert, mert annyira rossz volt az előző szocialista kormányzat, hogy nekik tavaly ennyi is elég volt.

Mivel a szocialisták nem nagyon találnak valós fogást a kormányon, így hát kitalálnak, illetve minden bolhát elefántnak igyekeznek láttatni. Eddig kevés sikerrel.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 15:34:15

@xsasha:

Ajnározzák Bajnait, holott 25,1 milliárd dolláros hitelkeretből, amiből felvett hiteleket nem neki kell visszafizetni bármelyik csimpánz tudna "válságot kezelni" a törlesztést az utódokra hagyva.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 15:47:34

@aszekelyek:

És azt az egyet sem úgy vettem. Egyszer volt egy lehetőségem igen kedvezményes áron jegyet venni, olyan kedvezményes áron, hogy még annak is megéri, akit nem érdekel a labdarúgás. Ahhoz a jegyhez adták a stadionban a mezt. Maga a mez jóval többet ér, mint amennyibe a belépőjegy került. Hát csak ezért van, de tényleg kitűnő fazon, sohasem láttam üzletben hasonlót, igaz nem is kerestem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 15:54:05

@Csolt nemzettségbeli:

Ha a költségvetés hiányos, akkor az államadósság (és/vagy az infláció) nő, ez törvényszerű.

Ha valaki folyamatosan többet költ a bevételeinél, akkor nem tudja tartósan csökkenteni az adósságát.

A nyugdíjkassza egyszeri hatás, tartós eredménye nem lehet, ha amúgy a gazdálkodás nem változik.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 16:04:44

@Akitlosz:

Bizony így van ez, Csaba László is egy híresen nagy szoci csak károg, mert irígyli a Fidesz hatalmas gazdaságpolitikai sikereit :O)))

"Csaba László: Muszáj adót emelni

Arra a kérdésre, hogy a gazdasági lassulás okozta keletkező költségvetési elcsúszás áldozata lesz-e az egykulcsos adórendszer, Csaba László úgy válaszolt, hogy az adórendszer a politikusok számára egy üveggyöngyjáték, amivel szívesen eljátszadoznak.

Csaba szerint többé-kevésbé elkerülhetetlen az adóemelés, egy olyan környezetben, ahol az adóbevételek közül szinte mindegyikben elmaradás van. A pénzügyi egyensúlyra a nemzetközi válság közepette nagyon figyelni kell.

Szerinte borzasztó borulékony a helyzet, nem lehet azt mondani, hogy a számok nem számítanak, majd kinőjük a problémákat, és öt év múlva minket fog a világ csodálni. A következő hónapokban és a jövő évben is rendkívül fegyelmezett politikát kell folytatni, ebben pedig valószínűleg egy sor népszerűtlen dolog benne lesz: kiadáscsökkentés és adóemelés is – hangsúlyozta a közgazdász."
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/25/csaba_laszlo_elkerulhetetlen_az_adoemeles/

"Milyen megszorításokra számíthatunk jövőre?

Azaz az idei évhez képest akár 1300 milliárd forinttal is csökkenteni kellhet majd a költségvetés egyenlegét."
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/milyen-megszoritasokra-szamithatunk-jovore-356424

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 16:05:18

@aszekelyek:

"Az a benyomásom, hogy a többi ország teljesen figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy MAgyarország ugyanolyan iga alatt volt a habsburgok által és valamiért a magyarokon óhajtották levermni az egészet. Mintha mi sülve főve lettünk volna a habsburgokkal."

A magyarok egy része, - a labancok - nem tekinti igának a habsburg uralmat, hanem legitim magyar uralkodóknak ismerik el őket, s a hős magyarokat Thököly, Rákóczi, Kossuth szapulják. Pedig a habsburgok négyszer lettek trónfosztcva, szabad és független Magyarország sohasem kért belőlük, urszágunka erővel hódították meg, minden habsburgokat támogató jogszabály habsburg uralom alatt és nyomásra született, tehát a magyar történeti alkotmány értelmében nem legitim.

Trianon egyik fő oka, hogy a Monarchia népei a végén már nem voltak egyenrangúak, mivel a kollaboráns Deákék kiegyeztek a habsburgokkal, így a magyar az első számú szolganemzetté vált a habsburg birodalomban, s az ilyet természetesen senki sem tartja sokat és mindenki megveti. Ez látszik Trianonban. Magyarország nem is volt független ország az Első Világháború idején, nem volt rá befolyása, mégis a legnagyobb büntetést kapta.

"
Ilyenkor mond le Magyarország legbecsesebb állami jogairól és lemond oly módon, lemond, magát oly politikának eszközeül szegődtetve, mely szomszédainkat ugy nyugat mint kelet felé ellenségeinkké teszi; a nemzetiségi belkérdés kielégitő megoldását, a Horvátországgali kiegyezkedést lehetetleniti, s szemlátomást közelgő európai bonyodalmaknál hazánkat a vetélkedő ambitióknak czéltáblául tüzi ki.
"

Kossuth Lajos 1867. május 22.

Teljes mértékben igaza volt, akkor is, Trianon a bizonyosság.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 16:14:17

@Csolt nemzettségbeli:
"
Számok?
Adatok?
Tények?
"

www.google.hu

"Berakjam sokadjára a költségvetés bevételi adatait?"

Nekem nem kell. Ha neked sem, akkor érted miről írok, ha meg nem akarod érteni, akkor minek írjam ide azokat az adatokat, amelyeket te is megtalálhatsz, ismerhetsz.

Lehet az a gondod, hogy téged megtéveszt a központi költségvetés. Éppen ezért írtam a hozzászólásomban, hogy ahhoz még hozzájön a TB. a nyugdíj és az összes önkormányzat költségvetése is. Ezek mind az államhoz tartoznak, nem csupán a központi költségvetés.

De most írom másodszor, ha az elvet nem érted, akkor adatokkal sem érted. Nem csupán a központi költségvetés jelenti az állami elvonást és újraelosztást.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 16:23:25

@Akitlosz:

Valamicske adatokat, számokat, mert csak úgy van értelme!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 16:23:41

@tölgyes:

Így van. Ezért elfogadhatatlan az a folyamatosan alkalmazott politikusi trükk, hogy a távol maradókat folyton a saját véleményük alátámasztására használják fel.

Pl. ha 60% ment el szavazni és 60% vs 40% döntés született a szavazáson, akkor mindig azt szajkózzák, hogy 64% nem támogatta a döntést a teljes népességből.

De itt Török Gábor is csak a teljes népességet nézi a támogatottságnál, holott a teljes népesség véleménye egyrészt nem ismert és nem megismerhető, másrészt meg jelentősége sincs, mert sohasem a teljes népesség dönt, hanem csak a szavazók.

Joga van mindenkinek szavazni, de nem kötelező és ez így helyes.

bariga 2011.08.25. 16:25:34

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/25/uj_adoval_sarcolhatjak_a_gazdagokat/

Ki a fene ez a Pálffy, aki ilyen hülyeségeket nyilatkozik, remélem megkapja érte a büntetést.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 16:37:29

@inreallife:

Arról, hogy ma itt tart az ország persze nem csak az aktuális kormány tehet, hanem 1990. óta az összes.

Sem politikailag, sem gazdaságilag nem tart ott az ország, ahol tarthatna.

Ha még olyan területeken sem képes sikert elérni az ország, amelyben pedig jók az adottságai jelen esetben mezőgazdaság és élelmiszer ipar, akkor ugyan miben?

A külföldi cégtulajdonosok, meg az EU ugyan nem fogják Magyarország érdekeit nézni, ezek képviselete a mindenkori magyar kormány feladata lenne és ebben azért bőven vannak hiányosságok.

Azzal a szocialista gazdaságpolitikával, hogy "fizessenek a gazdagok" így esély se legyen erős magyar gazdaság kialakulására közben meg fizessük le a külföldieket, hogy méltóztassanak már ide beruházni, úgyis olcsó a munkaerő, és adót sem kell igazán fizetni, ha másnem gyárbezárás általi piacszerzés céljából, soha az életben nem lesz erős magyar gazdaság, sem elég mozgástere az országnak.

Cukor ügyben nem tehet sokat az ország, ha nincs is magyar tulajdonú magyar cukorgyár.

S ugyan melyik magyarnak lenne erre pénze? Pedig nyereséges üzlet lenne, lehetne jelen állás szerint.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 16:47:56

@tölgyes:

"Az USA (bár nagy a mozgástere) minimális szociális ellátás mellett is nagyon eladósodott:("

Mert ők nem szociális hálózgatásra szórják a pénzt, mint Európa, hanem háborúzásra, erős hadsereg fenntartására, világuralomra. Tele van az egész Föld bolygó amerikai katonai bázisokkal.

Egészen nyilvánvalóan nem honvédelmi célból.

Ezek fenntartása nem olcsó mulatság.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 16:51:12

@bariga:

Úgy látszik Pállfy elvtársra van kiosztva a csukamájolaj csepegtetése.
Valamelyik nap az egészségügy kivéreztetésének hírét bízták rá, most meg az adó emelését.

hoplita 2011.08.25. 16:56:31

@knausz:
Nem, nem....:(
Az ilyesféle, virtuális orális buli egy dolog....:))
A valódi meg egy másik....a kettőt ne keverjük, élvezeti értéke sem ugyanaz.:D

hoplita 2011.08.25. 16:58:44

@Hepci:
Mindegy hol kap étvágyat, csak otthon lakjon jól.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 17:01:32

@radala:

"Egyértelműen lehetne a világ sokkal szebb annál, amilyen, csak sajnos talán nem a gyakorlatban:-)"

Azért akadt némi változás a civilizáció folyamán. Ezután is lesz. Akkor lesz több ember számára megfelelőbb, ha ezt kikényszerítik a hatalomtól, mert a hatalom önként természetesen soha nem érdekelt abban, hogy jobbá tegye a világát.

Úgyhogy talán érdemes lenen kipróbálni a közvetlen demokráciát. Akkor is születhetnének persze előnytelen döntések, de mégiscsak olyan lenne az ország, amilyennek a többség szeretné, ha rosszul döntötték viselik a saját döntéseik következményeit.

Parlamentarista oligarchikus rendszerben, mint amilyen a "képviseletei demokrácia" erre esély sincs.

Nem járt még le a forradalmak kora.

Elvileg persze bármilyen rendszer működhetne úgy is, hogy jobbá tegye a világot, csak roppant kevés az olyan idealista politikus, akit nem részegít meg a hatalom. Másrészt meg, ha még ez sem veszélyezteti, akkor is ott az ellenzék és a sok ellenérdekelt, akik szintén hatalmat szeretnének, szóval még akkor sem biztos, hogy jobbá tudja tenni a világot, ha ezért valóban mindent megtesz, mert nem csak rajta múlik.

Úgyhogy talán ezért lenne jobb egy olyan rendszer, ahol a politikusok hatalma kevesebb és valóban csak a többségi közakarat végrehajtói.

Tökéletesnek az sem lenne tökéletes, csupán talán kevésbé tökéletlen, mint a mai.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 17:12:13

@Csolt nemzettségbeli:

"Mondjuk az MSZMP ugyanúgy a demokratikus centralizmus elvére épült, mint a Fidesz.
A párt feje ugyanúgy megkérdőjelezhetetlen."

A demokratikus centralizmus ugyan nem azt jelenti, hogy a párt feje megkérdőjelezhetetlen.

Hanem azt, hogy a döntéseket demokratikusan hozzák, de a döntés után azt mindenki képviseli, az is, aki nem értett vele egyet.

Úgy nehezen lesz sikeres egy párt, ha bármiféle döntés, tisztségviselő választás után a vesztesek bírósághoz fordulnak, új pártot alapítanak, nem nyugodnak bele a döntésbe, hanem bomlasztják a pártot.

Egy párton belül nyugodtan lehet vitatkozni, de kifelé egységet kell mutatni.

Már ha sikeresek akarnak lenni.

Lásd pl. Zagyva esete a Jobbikkal. Nem szerencsés, ha egy párt még a saját képviselőjére sem képes hatni, mert az a képviselő még csak nem is tagja a pártnak.

Egy párt a tagjait képviselje, s csak nekik engedjen beleszólást a párt ügyeibe.

Egy párt iránti lojalitás legminimálisabb kifejeződése a pártba belépés és a tagdíj fizetése.

Akik ennyit nem tesznek meg állítólag kedvenc pártjukért, értük a pártnak sem célszerű elköteleződnie, mert az könnyen többet árthat, mint használ.

Minden frakcióban ülő képviselő azt a pártot képviseli, akkor is ha nem párttag, messze sokkal inkább, mint egy mezei párttag, aki ugyan nem szónokolhat a parlamentben.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 17:25:21

@unionist:

"@radala:
te tudod, hogy mi a szocializmus és a kommunizmus a különbség?"

Az, hogy ki mondja. Kommunizmusnak a kapitalisták nevezik azt, amit a kommunisták szocializmusnak, miután a kommunista szót némileg lejáratták.

Amúgy ezért nevezik fasizmusnak a nemzeti szocializmust is, nehogy valamelyik ideológiailag nem eléggé képzett elvtárs összekeverje a szocializmussal.

Magyar Kommunista Párt
Magyar Dolgozók Pártja
Magyar Szocialista Munkáspárt
Magyar Szocialista Párt

Ez ugyanaz az egy párt.
Mi a különbség köztük? Az időpont.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 18:03:46

@Akitlosz:
Azért csak tanulmányozd, bár pontosan, hogy kik is alkalmazták csúcsrajáratva.

"A demokratikus centralizmus a deklarált működési alapelve a kommunista pártoknak, illetve a kommunista országok egész politikai intézményrendszerének. A kommunista diktatúrák gyakorlatában azonban szinte kizárólag a döntéshozatal hierarchikus jellege és azok egységes végrehajtása érvényesült, így az elv valójában a diktatórikus hatalomgyakorlás egyik eszköze."

Képviseleti demokráciában képviselőkre és pártlistákra szavazunk.
A képviselő elvileg a választóit kellene, hogy képviselje és pártról szó nincs a képviselői esküben:
""Én,…….. a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.""

ssi 2011.08.25. 18:19:12

@knausz: köszönöm. értem. elég sok belefért. minden jót :-)
ha kívülről látnánk magunkat, más szavakkal szólnánk, hogy értsük magunkat?
www.youtube.com/watch?v=VJ9GwZMI6oI&feature=related

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 18:23:12

@unionist:

"és van a nyugati típusú latinkereszténység. amelyik azt mondja, hogy a népnemzet fölött áll a nemzetközösség."

Pont ettől internacionalista. Egyik nemzetnek sem érdeke, hogy a felette állónak ismerje el a Vatikánt, hogy ne egyenrangúnak tekintse az államfőket, hogy beleszólást engedjen egy nemzetközi egyháznak országok belügyeibe.

Így aztán elég sokan szakítottak is ezzel az általad "latinkereszténíségnek" említett szervezettel. Temérdek új keresztény egyház jött létre.

Lehet jobban jártak és járnak azok a nemzetek amelyek igyekeznek megőrizni a kultúrájukat és nem hagyják magukat beolvasztani semmilyen nemzetközi katyvaszba.

megszűnt 2011.08.25. 18:41:43

@manyike:

"ha kívülről látnánk magunkat, más szavakkal szólnánk, hogy értsük magunkat?"

Mester és Tanítványa. Mindig így.:):

www.youtube.com/watch?v=5a0juQ0aeGI

hoplita 2011.08.25. 18:55:45

@hoplita:
Ja....és bosnyák-szakértő..:)))))

megszűnt 2011.08.25. 18:59:58

@hoplita:
NaNa. Miért az?

Már az estére inspirálódunk?:)

hoplita 2011.08.25. 19:15:44

@knausz:
Mert fingja nincs, amiről osztya a zészt.:)

megszűnt 2011.08.25. 19:24:27

@hoplita:

Elolvastam minap egy tudományos cikket. Ebben pont azt írták, amit @Akitlosz: blogtársam itt fejtegetett múltkor a nyelvekről.

A németet kell először tanulni, mert az angol túl könnyű. Ez a cikk lényege. Vagy franciát, mert állítólag az a legnehezebb. Nem a franciázás.:) Borzasztó!:):):)

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 19:25:08

Lázár a sajtón keresztül üzent a gonosz lejárató kormánynak, aki amúgy a házastársa, hogy tartsa be az ígéretét és fizesse ki a babaruhát :O)))
Miért nem nyújt be Lázár egy módosítót, visszamenőleges hatállyal?
Persze csak miután felhívta magát telefonon.

""Lejáratás" helyett ígérete betartását kéri Hoffmann Rózsától Hódmezővásárhely
[origo]|2011. 08. 25., 18:05|Utolsó módosítás: 2011. 08. 25., 18:24|

A hódmezővásárhelyi önkormányzat felszólította Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt, hogy a tankönyvek ügyében az érintett önkormányzatok lejáratása helyett inkább gondoskodjon arról, hogy az állami támogatások valóban megérkezzenek az önkormányzatokhoz."
www.origo.hu/itthon/20110825-hoffmann-rozsanak-uzent-a-hodmezovasarhelyi-onkormanyzat.html

unionist 2011.08.25. 19:56:12

@Akitlosz:
itt nem a politikai katolicizmusról van szó, hanem a felvilágosult latikereszténységről. a felvilágosodásnak egyik alapvető tétele, hogy a középkori vallásra úgy kell tekinteni, mint a népszokásokra. jó dolgok, de nem kötelező követni őket, és pláne nem kötelező hinni bennük. mert a hagyományőrzés mellett legalább ennyire fontos a hagyományteremtés. és ami összetartja az embereket az nem a népnemzeti a vallása, hanem az, hogy egy civilizáció együttesen jobb döntéseket tud hozni, mint egy nemzetiség. ez a hit európa történelméből, földrajzból fakad. itt a bolygó körülbelül 1/30-án nagyjából 30 nemzetiség osztozik. magyarország európában középhatalomnak számít, de a világban a magyarság alig valamiben meghatározó.

ezzel együtt magyarországon van egy népnemzeti tábor. az ortodox kommunisták (orbán viktor baráti köre), az ortodox liberálisok (fidesz), az ortodox keresztények (kdnp) és ortodox nacionalistákkal (jobbik).

a kormány gazdasági elképzelései ortodox liberálisak. nincs szükség segélyezésre, mert a közmunkaprogramokkal elérhető a teljes foglalkoztatás. jelentős megtakarítások érhetők el. ez egy ortodox liberális elképzelés. nem az angolszász iskola, hanem a szovjetorosz. ázsia felemelkedését aaz ortodox liberális gazdaságpolitika hozta meg. gazdasági felemelkedést eddig mindig csak liberális gazdaságpolitika eredményezett. a kérdés az, hogy ez az ortodox liberalizmus működik-e magyarországon. működik-e az orbán-matolcsy terv.

működik-e navracsics ortodox közigazgatási elképzelése. az, hogy minden közhivatal élén egy a párt által kinevezett politikai vezető áll. van fővárosi, megyei, járási, városi, falusi párttitkár. pártirányítás alá kell vonni a közigazgatást. ez az orbán-navracsics terv.

vagy mondjuk az ortodox iskolarendszer. az iskolák többségét a történelmi egyházak kezébe kell adni. a népnemzeti katolikus egyházat kell preferálni. ez az orbán-hoffmann terv. semjén ennek a népnemzeti katolikus felfogásnak a vezéralakja.

na most a kérdés az, hogy a többség ezekre szavazott, vagy egyszerűen a korábbi szocialista kormányok ellen. de amúgy a magyarok európaiak akarnak lenni.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 19:57:43

@Csolt nemzettségbeli:

"Mire van pénz, s mire nincs, Tankönyvre?!

Az utóbbi napokban többször felkaptam a fejem a híradásokban arra, hogy már nincs meg a pénz a rászoruló gyerekek tankönyvére cirka 100 millió forint. Igaz kiutalták az önkormányzatoknak, de mivel nem volt címzett az összeg az amúgy is bajban lévők ezt folyó kiadásokra költötték (láttunk ilyet a kormánynál is).
100 millió forint ? ha úgy vesszük nagy pénz, ha másfelől nézzük elenyésző, de mivel a kormány átveszi a közoktatást hamarosan többet is áldoznia kell, mert a jövő az befektetés.
S ekkor jönnek a hírek: 600 milliót költ gépkocsira, megéri?
Három hónap alatt 52,04 milliárd forintot költött el a kormány az általános tartalékra „előre nem látható” költségvetési kiadásokra. Ilyenekre:
Az egyértelműen politikai célú kiadások között első helyen van az az egymilliárd forint, ami a kormány a fogászati turizmus fejlesztésre különített el. A cél fontos is lehet - ám a döntés megbicsaklott azon, hogy a pénzt az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-nek címezték, hiszen e cég társalapítója a miniszterelnök fogorvosa. De a politikai célú kiadások közé sorolandó a szociális konzultációra elköltött 789 millió forint, illetve a Nemzeti Konzultáció 810 millió forintos számlája.
Az első nyolc hónapban a kormány összesen 54,2 milliárdot költött, ebből az utóbbi három hónapra jutó 52 milliárdos összeg is meghaladja a korábbi évek egész éves kiadását. Érdekes??
De van ettől egy érdekesebb adat is a tavalyi:
Egyetlen kivétel a tavalyi év volt: a 2010-es tartalékba a Bajnai-adminisztráció 57,2 milliárd forintot rakott, amit utóda két lépésben a rendkívüli bevételekből 153 milliárd forintra emelt.
Ebben az az érdekes nem tudni mire költötték!!!
Nem lehetne azt a 100 milliót mégiscsak valahonnan kifizetni,ne menjenek tönkre az önkormányzatok a tankönyvkiadók, esetleg a gyerekek örülhessenek egy új tankönyvnek egy hét múlva????"
dawmar.blog.hu/2011/08/25/mire_van_penz_s_mire_nincs_tankonyvre

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 20:37:32

@nyünyüge:

Műbalhé lehet, Lázár most épp ellenzéki szerepet játszik a vásárhelyi valóságshowban, valszeg nagy lehet a felzúdulás és valamit mondania kell.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mennyire nincsenek felkészülve semmire, nulla előre gondolkodás.
Pedig a tanév nem váratlanul jön.
Az is lehet, hogy tényleg ennyire üres az államkassza, hogy rongyos 100 milka sincs benne, vagy épp most akarják a tankönyvbizniszt átjátszani valami havernak, csak macerás törvényesíteni.

nyünyüge 2011.08.25. 20:55:03

@Csolt nemzettségbeli:

És ezt a színházat beveszi az ellenzék, a sajtó? A szereplők meg mind készek résztvenni ebben az színielőadásban? Hogy segítsenek tartani a paravánt????

Közben többezer lelkiismeretes tanár, önkormányzati tisztviselő, többszázezer szülő gyomra szorul össze, hogy nem tudja majd rendesen elvégezni a munkáját, hogy a gyereknek nem lesz miből tanulnia, hogy veszélyben a jövője, ...

Jesszusom emberek, hol élünk ???? :(((.

bariga 2011.08.25. 21:22:32

@Csolt nemzettségbeli: lassan az összes nagy ígéret bedől, de ez engem nagyon rosszul érint, mert bármennyire is közgazdasági nonszensz , én nagyon jól jártam vele.
Úgy hogy ha megfúrják én csak azt tudom mondani, hogy aki ilyen hazudós, az monnyon le, vagy takarodjon? vagy hogy is szokták üvölteni?

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 21:23:22

Kiadtak az MTInek egy közleményt, az meg lehozta.
"Szeged, 2011. augusztus 25., csütörtök (MTI) - Az ingyenes tankönyvekkel kapcsolatos állami normatíva még nem érkezett meg a hódmezővásárhelyi önkormányzathoz - közölte Göbl Vilmos sajtóreferens csütörtökön az MTI-vel."
www.mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=121314&lang=hun#121314

Valszeg bőszen hirdetik a helyi médiában is, hogy Lázár és a többi Fideszes polgármester képes szembeszállni a kormánnyal is az ő szeretett választóiért.

Ellenzéknek a helyi médiában nulla közeli megszólalási lehetősége lehet.
A polgármesterek majdnem mindenhol személyesen cenzúráznak.

Nincs pénz az államkasszában és ezért a műbalhé:
"A Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatása szerint a normatíva nem is érkezik meg az iskolakezdésig, csak valamikor szeptember elején."

Pedig ez nem szabadna hogy tétel legyen.
Ha ekkora összeg nincs benne, akkor nagy szarban van a haza!

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 21:26:01

Ja, ide szántam:
nyünyüge 2011.08.25. 20:55:03

bariga 2011.08.25. 21:31:17

www.168ora.hu/buxa/nemetorszag-gazdasag-magyarorszag-adozas-81245.html

Na remélem ezek meg kapnak egy jó nagy kokit. Csak nem hagyjuk, hogy dirigáljanak nekünk és kritizálják a 16 %-os csodafegyverünket!

aszekelyek 2011.08.25. 21:39:41

@márta)): Tényleg nem elgurult a humorérzéked, hanem nincs. Lassan mondom. Ahhoz szólok hozzá, amihez akarok. Ez itt nem az ÁVÓ aranyom. Szólásszabadság van. Persze nem megyek le az ordenáré szintedre. Agresszió kezelési problémádat pedig orvosoltatnod kéne. Tanácsolom.

@Akitlosz: A mi egyik miniszterelnökünk is azt találta mondani, pár éve, hofy nem is volt itt semmi márc 15-én és lári, fári , Pesten , Pozsonyból ment a leirat, ... azok a rebellisek csak a bajt keverték. :) Habsburgokkal plakátoltak az MDF esek.... , az se volt rossz..., szlogen, új kiegyezést... sztem ez a mi emberünk itt, unionista, aki olyan szívesen és gyakran hülyéz mindenkit, odavalósi lehet. :) Kossuth közelről látta. Sajnos. Ja és lári-fári elnökünknek Deák volt ugye egyedül az etalon.... :)

graycivil 2011.08.25. 21:44:42

"Szalai Annamária: "ész nélkül" kritizálták a médiatörvényt

Szalai Annamária szerint a médiatörvényt bírálók valójában nem magát a jogszabályt, hanem a médiaszabályozás tényét próbálták kritizálni, és az is jól látható tendencia volt, hogy összehangolt politikai támadásról van szó."

hirszerzo.hu/belfold/20110825_szalai_annamaria_mediatorveny

Média-Teréziánknak kívánom, hogy minél több kéjes örömöt nyújtson saját házi médiatörvényének. Rövidítve...Füttyü fütty! :-)

aszekelyek 2011.08.25. 22:02:07

@Csolt nemzettségbeli: Kodályt az oktatásból kivették, szdsz , maga meg egy marha miatt háborog? Ne legyen már ilyen kisszerű ! Rossz fényt vet magára. A pénzről pedig annyit, hogy sok helyen egyszerűen elköltötték másra. Szép, nem? Hallom, hogy a Nemzeti tankönyvkiadó, nem csinálja a cirkuszt. Csak jobb lenne egységesen csinálni ezt. Ha mondjuk elmagyarázná, hogy miért jó, ha sokféle tankönyvből nem tanulnak meg olvasni a gyerekek, tömegesen.... az miért is jó?

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 22:10:37

@aszekelyek:
Akkor már csak azt mond meg, hogy a Magyarországot végzetes háborúba vivő Tisza István kinek az etalonja?

Ja, és nézd meg a dátumot Kossuth levelének az alján.
Kb. annyi jelentősége volt akkoriban Kossuthnak, mint most Gyurcsánynak.
Messze volt és addigra nagyjából elfeledték.
A nemzetiségekkel való kiegyezés fontosságát későn ismerte fel ő is, 1849 nyarára, addigra az osztrákok már ellenünk fordították őket, különféle kedvezményeket ígérve.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 22:18:13

@aszekelyek:
Nem értem, hogy a szadesz magyarellenes baromsága mivel mentesíti egy seggnyalonc túllihegő szervilizmusát?

A pénzről meg itt az ÁKK közleménye, nincs pénz az államkasszában és ezért a műbalhé:
"A Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatása szerint a normatíva nem is érkezik meg az iskolakezdésig, csak valamikor szeptember elején."

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 22:23:03

@bariga:

Itt egy szaki nagyjából elmagyarázza a kormány lehetőségeit.
Valakinek nem lesz megtartva az igéret.

"Valaki rosszul fog járni - Így emelheti az adókat a kormány

A bevételi oldalon a jövedéki adóknál, a különadóknál, a társasági adózásban, valamint a személyi jövedelemadózásban van a kormánynak keresnivalója."
www.vg.hu/velemeny/publicisztika/valaki-rosszul-fog-jarni-igy-emelheti-az-adokat-a-kormany-356368

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 22:30:37

@aszekelyek:

Nesze neked egy kis nevetnivaló, a felnőttek írni nem tudnak!
"Tele helyesírási hibával az önkormányzat felhívása - fotó"
www.sonline.hu/somogy/kozelet/tele-helyesirasi-hibaval-az-onkormanyzat-felhivasa-foto-396572

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 22:56:00

@unionist:

Hagyományőrzés vs. hagyományteremtés.

A hagyományok változnak is, módosul a jelentésük, tartalmuk. A keresztény ünnepek, hagyományok is a korábbi vallásokra, ünnepekre épülnek, húsvét, karácsony, mindegyik.

Másrészt nem mindegy, hogy az új hagyományok milyenek.

Még csak nem is európaiak, ahogy te állítod, hanem amerikaiak. Valentin nap, halloween. Ezeket a hagyományokat nem biztos, hogy jó átvenni. a magyar hagyományokat sem veszik át más népek, pláne nálunk nagyobbak.

Őrizhetjük mi is az amerikaiak hagyományait, de ki fogja megőrizni a magyar hagyományokat?

Ha nem a magyarok, akkor ki fogja megőrizni a turul madarat a fehérlófiát, a csodaszarvast az égig érő fát a magyar rovásírást?

"de a világban a magyarság alig valamiben meghatározó."

Éppen ezért nem várható, hogy majd a civilizáció meg más nemzetek megőrzik a magyarok örökségét, hagyományait.

Ha megkérdeznénk az utca emberét, hogy minek az évfordulója van július negyedikén mit válaszolnának?

Te mit válaszolnál?

Rengeteg nép, civilizáció élt már a Földön, de a többségük már eltűnt és sok ma is eltűnőben van.

A ma élő magyarságnak (majdnem) biztosan lesznek leszármazottaik ezer év múlva is, de vajon ők magyarok lesznek-e még?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 23:05:52

@unionist:

"de amúgy a magyarok európaiak akarnak lenni."

Az európaiak viszont nem akarnak magyarok lenni.

Elég kevés dolog köti össze az európai embereket. Azonos földrészen laknak aztán annyi. Még beszélni sem tudnak egymással és az egymástól távolabbi, nem szomszédos népeket még a közös történelem sem.

Ez az EU ötlet akár jó is lehetne, akár be is válhatna de jelenleg nem úgy tűnik, sem gazdaságilag, sem politikailag.
Meg önállónak sem tűnik, eléggé az amerikai irányvonal a meghatározó.

A magyarok azért akartak rendszerváltást, meg EU tagságot, mert azt hitték, hogy ezekkel majd jólét is jár, viszi valamire az ország. Nos, sem a rendszerváltással, sem az EU tagsággal nem indult meg semmilyen fejlődés, nem lett jólét.

Szerintem több igennel szavazó csalódott és bánta meg szavazatát, mint nemmel szavazó.

Azért akarnak a magyarok "európaiak" lenni, mert azt a jólét szinonimájának tartották. Ha Európa nem szedi össze magát és nem változtat a politikáján, akkor ez egyre kevésbé lesz így.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 23:10:15

@Csolt nemzettségbeli:

Ez nem 100 millió kérdése, hanem elvi kérdés. Hasonló, mint amikor a kajára adott segélyt alkoholra meg cigarettára költik.

Ha újra, duplán is megkapnák az önkormányzatok a pénzt, akkor ugyan mégis mi venné rá őket, hogy arra menjen a pénz, amire szánták?

Majd a második 100 milliót is elköltik folyó kiadásokra.

Te meg majd megint írsz újra, hogy nincs 100 millió tankönyvekre. De van, már rég ki is fizették. Ja hogy az a pénz már nincs meg!

Akkor talán tessék tisztességesebb polgármestereket meg képviselőket választani legközelebb!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 23:12:32

@aszekelyek:

Egyetértek minden téren.

Fene se akar új kiegyezést a habsburgokkal, de mártával sem. :-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.25. 23:19:33

@Csolt nemzettségbeli:

"Akkor már csak azt mond meg, hogy a Magyarországot végzetes háborúba vivő Tisza István kinek az etalonja?"

1. Magyarország nem volt önálló ország akkoriban, nem volt döntési helyzetben.

2. A központi hatalmak jelentős vezetői közül a magyar miniszterelnök Tisza István volt az egyetlen, aki ellenezte a háborút és az ellen foglalt állást. Bár ennek jelentősége nem sok miután a külügy és a hadügy nem volt magyar hatáskörben.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 23:22:38

@Akitlosz:

Lószart elvi kérdés, gyakorlatilag csődben van az állam:
"A Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatása szerint a normatíva nem is érkezik meg az iskolakezdésig, csak valamikor szeptember elején."
www.origo.hu/itthon/20110825-hoffmann-rozsanak-uzent-a-hodmezovasarhelyi-onkormanyzat.html

Mindazonáltal az igaz, hogy az önkormik is a feje búbjukig el vannak adósodva és ők is csődben vannak!
"Inkasszót jegyeztek be Hódmezővásárhely önkormányzatának számlájára, mivel a Lázár János fideszes frakcióvezető által irányított város is azon önkormányzatok között van, amelyek milliókkal tartoznak a tankönyvterjesztőknek. A könyvkereskedő kivár, Hódmezővásárhely önkormányzata pedig állítja: zökkenőmentes lesz a tanévkezdés, és még szeptemberben rendezik az összes tartozásukat."
hvg.hu/itthon/20110825_hodmezovasarhely_inkasszo

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 23:41:56

@Akitlosz:

Egyedül Tiszára hallgatott volna Ferenc József, sokáig valóban ellenezte is, de német nyomásra belement, aztán végig háborúpárti volt.
De készült is rá, lásd Véderőtörvény.
Tisza egy xarházi Habsburgbérenc volt, aki a belső problémákat háborúval akarta megoldani, magyarul exportálni akarta ezeket.
A korabeli Monarchia és főleg a Magyar Királyság belefulladt a korrupcióba, hatalmas szociális feszültségek voltak, milliós kivándorlási hullám, az állam,a Monarchia pedig nyakig eladósodva.Ezt gondolták háborúval megoldani.
Nagyjából hasonló volt a helyzet, mint most.

Ja, és Teleki Pál Vörös térképét komolyan kellett volna venni.
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Teleki_P%C3%A1l_1910-es_etnikai_t%C3%A9rk%C3%A9pe.gif

Csolt nemzettségbeli 2011.08.25. 23:51:59

@Csolt nemzettségbeli:

A csőd miatt megy Orbán Szaud-Arábiába, kalapozni egy kis hitelt:
"Szaúdi pénzért megy Orbán
A Világbanknál és az IMF-nél sokkal kedvezőbb feltétellel kínál hitelt magyarországi beruházásokhoz is a Szaúdi Alap, amely az arab ország által kihelyezendő, közel 800 milliárd dollárnyi pénz nagy részét kezeli. A hitelfelvétel ügyében érdemi előrelépés várható Orbán Viktor szeptember végi szaúdi útjától."
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/szaudi-penzert-megy-orban-355663

bariga 2011.08.26. 00:07:42

@Csolt nemzettségbeli: na szóval megbukott az Orbán féle újmechanizmus?

Csolt nemzettségbeli 2011.08.26. 00:24:44

@bariga:

Ősszel átveri Viktor a sarkalatos törvényeket, és szerintem jövőre új választások lesznek, addig akarják valahogy kihúzni.
Nem mintha az új választás megoldana valamit.

Előbb vagy utóbb úgy is csőd lesz, világszerte.

Hacsak meg nem jelenek az UFÓk és nem szanálják a világgazdaságot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.26. 00:31:48

@Csolt nemzettségbeli:

Ha csődben lenne az állam, akkor azt a tőzsde, a forintárfolyam és az IMF már tudná.

Még a Nemzeti Bank elnöke sem nyilatkozott, hogy nem fenyeget államcsőd.

Amikor fog, akkor kezdhetsz aggódni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.08.26. 00:37:18

@Csolt nemzettségbeli:

Az első világháborúért a magyar politikát felelőssé tenni és büntetni erős túlzás és megalapozatlan.

Inkább a Kiegyezés felelős Trianonért és ugyan nem az 1914-es magyar politika.

Magyarországnak senki nem osztott lapot világháború dolgában, akármikor akármi is volt Tisza véleménye. Nem számíthatott.

Csolt nemzettségbeli 2011.08.26. 00:52:51

Tudod az olyan egyszerű, hogy ha Tisza nem értett volna egyet a háborúval, AKKOR EGYSZERŰEN LEMOND, és akkor én nem őt tartanám a magyarság egyik legnagyobb címeres gazemberének, a magyarság egyik legnagyobb XX. századi népírtó mészárosának, hanem egy másik öntelt faszt.
Teleki tisztességesebb volt 25 évvel később.

"Alig néhány hónappal az első világháborút kirobbantó szarajevói merénylet előtt is a Szerbiával szembeni kemény fellépés híve volt, a merénylet után viszont – egyedüliként a Monarchia vezetői közül – sokáig ellenezte a háborúba való beugrást , ismerve a birodalom hadseregének színvonalát, félve attól, hogy a délszláv területekkel megnövekedve felborul a Monarchia dualista egyensúlya, és a konfliktus világháborúvá szélesedik, de állásfoglalásában központi szerepe volt egy erdélyi betöréstől való félelemnek is.[5]
Ugyanakkor Németország szövetségének elvesztése a monarchia nagyhatalmi státuszának összeomlását, Magyarország védtelenné válását és saját presztízsének megrendülését jelentette volna a szemében, ezért az erőteljes német nyomásra végül beleegyezett a támadás megindításába, és „a Monarchia erős embereként”[6] mindvégig kitartó támogatója volt a világháborúban való részvételnek, melyet a kormányzó pártok és kezdetben a közvélemény többsége is támogatott.[7]
Tisza a Román Királyság haderejét kezdettől az ellenség közé sorolta, s a háborúpártiakat azzal is ijesztgette – noha maga nem hitte –, hogy egy román támadás esetén az erdélyi románok között felkelés törhet ki. Úgy ítélte, hogy nem lehet háborút kezdeni, „mikor Romániát már körülbelül elvesztettük, anélkül, hogy helyette pótlást kaptunk volna”.[8] Július közepén azonban Tisza ellenállása is megtört a német kormány nyomása alatt, miután az garantálta Románia semlegességét, méghozzá minden rekompenzáció nélkül, a vezérkar pedig ígéretet tett Erdély határának erődítésére s némi haderő (40 ezer fő) odairányítására.
A háború előrehaladtával egyre erőteljesebbé vált reformtörekvésekkel – a választójog kiszélesítésével és a szociális reformokkal – mereven szemben állt. Mivel ellenezte a Ferenc József halála után 1916. december 30-án trónra lépett IV. Károly király mérsékelt reformokkal kísérletező politikáját, 1917. május 23-án az uralkodó felszólítására benyújtotta lemondását. "

unionist 2011.08.26. 01:17:52

@Akitlosz:
amikről te beszélsz azok népszokások, eredetlegendák. a felvilágosodás éppen azt mondta, hogy ezek a rítusok egyenrangúak az egyházban bevett szakrális, és liturgikus elemekkel. nem több, de nem is kevesebb ezeknél. a turulmadár, a fehérlófia, a csabakirályfi népmesék. ugyanolyan, mint a vuk, vagy a süsü. ezeket a felvilágosultak nem akarják sehonnan sem kiradírozni. a népzene sem vész el csak azért, mert van műzene. kétségtelenül háttérbe szorul, de nem vész el teljesen. a népdal olyan, mint a sláger. a szállj el kismadár, vagy a most múlik pontosan. a népi kultúrát leginkább az ünnepnapokon kellene elővenni. anélkül, hogy ott lenne bármilyen pártlogó. olyankor játsszon a muzsikás együttes. persze bármikor máskor is játszhat. de ha valaki folyton a hey jude-ot énekli, akkor azt énekli. attól még ő is lehet magyar. az ortodoxok meg azt mondják, hogy nem nagyon lehet. mert nem azt a slágert választja, amit egy önjelölt nemzetvezető.

graycivil 2011.08.26. 09:36:29

"Virág elvtárs rulez!

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk."

napizeje.blog.hu/2011/08/25/seggnyalok_reneszansza?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_26&utm_campaign=index

Halálra röhögöm magam! :-(((

A NER átment a "kollektív (együttműködő) rettegés" szakaszába. :-)
süti beállítások módosítása