Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:18

Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba terelése már önmagában mentőövnek számít. Ám még a legártalmasabb, legértelmetlenebb homokozói vitáknak is lehet nyertese, s nekem úgy tűnik, hogy ez most nem a volt kormányfő.

Az általános értelmezésekkel szemben azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc nem szakítani akart, amikor előállt nagy meglepetést okozó javaslatával. Az íróasztal mellől persze nehéz kitalálni a politikusi szándékokat, de úgy láttam, hogy a volt miniszterelnök az MSZP-n belül hónapok óta ugyanazt a játékot játssza: keresi és feszegeti a határokat. Gyurcsány minden törekvése arra irányult, hogy olyan helyzetet állítson elő, amelyben a párt tagjai számára nyilvánvalóvá válik a vezetés alkalmatlansága, ennek demonstrálása érdekében egyre messzebb és messzebb merészkedett. Ha végső célja a szakítás lett volna (és nem a párt átvétele), a szépen megkomponált szétválás érdekében szerintem nem áldozott volna ennyi energiát az amúgy minden érintettet amortizáló belső harcra.

Gyurcsány és Mesterházy konfliktusai eddig rendre a következő forgatókönyv alapján zajlottak: a volt kormányfő előállt egy béke- és formabontó javaslattal, mire a pártelnök egy puha és elkenő politikai választ adott, azaz a párt egységére hivatkozva nem vette fel az eléje dobott kesztyűt. Gyurcsány egyértelműen a harcra várt, mert igazán csak ez vihette volna közelebb céljához, valójában azonban a pártelnöki kitérés sem volt neki annyira rossz: folyamatosan bizonyíthatta, hogy Mesterházy nem elég harcedzett, nincs meg benne a szükséges keménység és elszántság. Ha velem sem képes elbánni, hogyan győzhetné le Orbán Viktort – üzente a helyzettel.

Gyurcsány azonban elszámította magát, talán azért, mert Mesterházy viselkedése megtévesztette. A pártelnök ugyanis – ez a mostani reakciójából világos – nem elfutni akart, csak kivárt. Várta a kedvező alkalmat, hogy akkor vegye fel a harcot, amikor a csatát türelmetlenül kívánó Gyurcsány túlzásba viszi a kihívást. Márpedig ez az alkalom most láthatóan eljött: a volt kormányfő olyan lépésre szánta el magát, amely egyrészt saját, párton belüli támogatóit is megosztotta, másrészt ahonnan a visszavonulás szinte lehetetlenné vált, azaz vagy-vagy kérdéssé vált a csata kimenetele. Gyurcsány feltehetően nem hitte, hogy Mesterházy ebbe az ügybe váratlanul beleáll, a volt kormányfő minden bizonnyal azzal számolt, hogy a várható ismételt elmismásolós válasz egy újabb szögnek jó lesz a pártelnöki koporsóban.

Nem így történt, s ezzel Mesterházy Attila kétségtelenül meglepetést okozott. Tudatosabbnak és taktikusabbnak bizonyult Gyurcsánynál, és ma úgy tűnik, hogy ebben a küzdelemben ő éri el a célját: megvédi elnöki pozícióját, és komoly esélye nyílik arra, hogy egy számára kedvezőbb ügy kapcsán érje el Gyurcsányék távozását. Mindezzel nem azt állítom, hogy a későbbiekben ne alakulhatna másképp kettejük sorsa, azt pedig különösen nem, hogy az egész ügy amúgy ne ártana az MSZP-nek. Könnyen lehet, hogy Gyurcsány és csapata a jövőben sikeresebb lesz majd Mesterházyéknél, s az sem elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon a pártelnök pozícióját közvetve megingatja majd a mostani hatalomtechnikai siker. Ha azonban igazam van abban, hogy ebben a csatában mi volt a felek szándéka, akkor ma úgy tűnik, hogy a szocialista homokozóban ezúttal a pártelnök stratégiája érvényesült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr433247337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 14:01:03

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.24. 19:13:40

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Trackback: Az MSZP első éve ellenzékben: a testképzavaros mamut 2011.09.23. 16:53:42

Eddigi ellenzéki teljesítményéből az látszik, hogy bár az MSZP valamilyen szinten tudatában van annak, hogy mekkora pofont kapott a választóktól, még mindig nagypártként, a Fidesz természetes vetélytársaként tekint magára. Teszi ezt annak ellenére, ho...

Trackback: Hol Rontottuk El? - Elmúlt20 2011.09.23. 11:03:12

Eljött a rendszerváltás ideje....."A történelem nem ad több haladékot, mondja a miniszterelnök, ezért most tartós válságkörnyezetben kell átalakítani az országot."Orbán Viktor: Megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült   In...

Trackback: A tudatlanság: erő – Tandíj 2.0 2011.09.23. 09:22:54

2006: a Fidesz és KDNP a tandíj ellen tiltakozik A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a tandíj bevezetésének részleteit és ha emelési szándéka lenne a tandíj összegével kapcsolatban, arról azonnal tegyen le. A KDNP levélben kéri az MSZP-s ...

Trackback: A tudatlanság: erő – Tandíj 2.0 2011.09.23. 09:22:54

2006: a Fidesz és KDNP a tandíj ellen tiltakozik A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a tandíj bevezetésének részleteit és ha emelési szándéka lenne a tandíj összegével kapcsolatban, arról azonnal tegyen le. A KDNP levélben kéri az MSZP-s ...

Trackback: Hiba a homokozóban 2011.09.23. 08:44:01

Mesterházy Attila kétségtelenül meglepetést okozott. Tudatosabbnak és taktikusabbnak bizonyult Gyurcsánynál.

Trackback: Gyurcsány nem nyugszik 2011.09.22. 23:51:52

Július 2-án ezt írtam: "Mesterházy és a pártvezetés képtelen kezelni ezt a Gyurcsány Ferenc nevű problémát. Aki viszont addig úgysem nyugszik, amíg minden a szája íze szerint nem alakul. Ezt folyamatosan bizonyítja. Ha oda nyújtanak neki egy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=nessuno= 2011.09.22. 23:40:22

Logikusnak tűnik. Gyurcsány 19-re lapot húzott...

wowerman 2011.09.22. 23:44:42

abban igaza van Gyurcsánynak hogy megújulni, megváltozni nem kormányzás közben kell hanem ellenzékben. van még 2 év a szavazatgyűjtésre.

unionist 2011.09.23. 00:57:31

szerintem teljesen érdektelen, és indifferens ez a poszt. gyurcsány ferenc össze tud gründolni mondjuk 10% szavazót. feltéve, hogy van mögötte infrastruktúra. a maradék mszp megint csak nagyjából 10% támogatottságra számíthat. külön-külön is ezt tudják. és együtt is. de ezzel választást nyerni sehogy sem tudnak.

tehát vagy az lesz, hogy gyurcsány kiad egy új manifesztót. amivel a párton belül zászlót bont az új labour. és akkor lejátszák az mszmp -> mszp -> mp (munkáspárt) átmenetet. vagy várják, hogy orbán viktor elvegyen a nyugdíjakból, és megint az ölükbe hulljon a hatalom.

szóval nem hiszek abban, hogy a taktikázáson dől itt el bármi. ha gyurcsány tud szerkeszteni egy posztmodern kiáltványt, amit a klasszikus szocdemek is vállalnak, akkor ebből lesz egy neoszoci párt. amit akar. ha nem, akkor meg nem lesz. akkor az idők végezetéig el tudják játszani ezt a se veled, se nélküled játékot.

unionist 2011.09.23. 01:02:15

a másik - majdnem triviális - megoldás az lett volna, hogy parlamentárisan szétülnek. persze közösen használják a párt infrastruktúráját, de úgy tesznek, mintha külön pártok lennének. a nyilvánosságban akár még hevesen vitatkozhatnak is egymással. ez ott amúgy is szokás. és a kampányban meg választási koalíciót kötnek. amibe adott esetben bevonják az lmp-t, vagy a 4k!-t.

Ting Fu doktor 2011.09.23. 01:16:31

Kedves Gábor!

Jól értem? A kocka ezennel el van vetve? A szakítás mostmár biztos?

Ting Fu doktor 2011.09.23. 01:18:18

Amúgy én nem látom azt a nagyon nagy beleállást Mesterházy Attila részéről. Ezt a véleményed mire alapozod?

Én azt látom, hogy Mesterházy most is oldalaz.

Itt kő kemény patt helyzet van. Döntetlen, amikor -1:-1-re mindkét oldal kikap.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.23. 01:38:21

Belső hatalmi harcok, amelyek napvilágra kerülnek sohasem tesznek jót egy pártnak. Főleg nem, ha az alul maradt fél nem képes elviselni a vereséget és ezért pártbontásba kezd.

Egy jó párt összetart, a vitáikat belül folytatják és rendezik le. A belső ellenzék a pártválasztáson méreti meg magát, és ha veszít tudomásul veszi és dolgozik együtt tovább a vezetéssel. Legközelebb próbálkozhat újra, de a durcás hozzáállás, hogy ha nem választanak meg pártelnöknek, akkor inkább szétverem a pártot, újat alapítok nem vezet jóra.

Szerintem hiba az mszp-nek osztódni, de örvendetes, mert így osztódva már tényleg elszáll az esélye, hogy újra választást nyerjenek.

Ha valóban lett volna valódi rendszerváltás, akkor a régi rendszer bázisát nyújtó volt mszmp tagokat és a besúgókat eltiltották volna a közügyektől 20 évre és nyilvánosságra hozták volna a nevüket.

De mint tudjuk az egész rendszerváltást az mszmp szervezte, vezényelte, a hatalom egy részéért cserében az új pártoknak is kellett valamit adniuk az mszp-nek.

Talán akkor kezdődhet valamilyen új korszak az országban, ha már egyetlen olyan párt sem lesz a parlamentben, amelyik már 1990-ben is ott volt.

Ting Fu doktor 2011.09.23. 01:38:24

Idő közben megnéztem a ma esti ATV-s interjút és lehet, hogy tévedek, de számomra elég egyértelmű volt, hogy Mesterházy Attila ismét arra játszik,hogy Gyurcsány Ferenc lépjen. KO 3X feltette ugyan azt a kérdés, hogy Gyurcsány Ferencnek mennie kell-e? Mire harmadszorra nagy nehezen azt válaszolta, hogy ezt ŐK már eldöntötték.

Egész egyszerűen "faszkolódnak" és egyik oldal sem mer lépni, mert ahhoz mindkét oldal gyenge szerintem. Mesterházy Attila és csapate nem tudja Gyurcsány Ferencet kitessékelni, mert noha a felső és közép vezetőségben többségben van, az aktív tagság Gyurcsányt isteníti mai napig.

Gyurcsány FErenc meg nagyon fél kiszállni az MSZP-ből és a nullárol kezdeni és jól láthatóan nem teszi meg azt a szivességet Mesterházy Attilának, hogy kilépjen. És a kör bezárult.

Címre visszatérve. A fiuk ott vannak a homokozóban és mindegyik arra vár, hogy a másik menjen már át egy másikba játszani.

Orbán VIktor meg somolyog az egészen.

bigapples 2011.09.23. 04:56:35

Az lenne Mesterházy célja, hogy két 7-10% közötti, egymást utáló baloldali pártra essen szét a gerontológiai problémákkal küszködő MSZP? Igaz, hogy megszabadul Gyurcsánytól, de GYF viszi a párt felét. A szétválással mindkét oldal veszít.

Nem valami nagy stratégia húzás, hogy Mesterházyék megvárták a visszacsapásra azt a pillanatot, amikor Gyurcsány már nem távolról lövöldöz, hanem világosan kimutatja a párt megszerzésének szándékát, és így Mesterházyék, mint a párt védelmezői léphetnek fel a "bajkeverőkkel" szemben.

Mesterházyban kétségtelenül megvan a vezetői képesség, ami mondjuk egy vecsési CBA egység üzletvezetői székéhez kell, de sokkal több nincs benne. Most olyan csatát nyer meg, amit nem lehet elveszteni és ami stratégiai kudarc mind a győztesnek, mind a vesztesnek

Gyurcsány cirkuszolása mögött ott a másodszándék: hivatkozhatnak arra, hogy javasolták az egész frakció lecserélését, de Mesterházyék a "megújulás" ellen vannak. Így aztán nekik erkölcsi kötelességük kilépni, új pártot alapítani és nem visszaadni a képviselői mandátumukat az MSZP-nek.

Az az érdekük, hogy minél hangosabb legyen az elválás, ha már nem tudják a pártot átvenni. Most heten vannak a jelenlegi frakcióból, 3 további képviselőt nem lesz nehéz megvásárolni/meggyőzni, de anno az MDF-ből kivált MDNP sem ment semmire a parlamenti jelenléttel.

tarackos 2011.09.23. 05:20:05

Persze. hogy Ferenc nem akarna szakítani, hanem a pártot szeretné lenyúlni. Az oka is egyszerű, a fideszen kívül egyedül a vörösöknek van viszonylag jól szervezett, országos párt infrastruktúrája. Enélkül a fideszt nemigen lehet majd legyőzni. Ezt mutatja az LMP és a jobbik szórványos, szigetszerű népszerűség topológiája.

Az mszp a lökött kriptobolsikkal esélytelen. Láthatóan képtelenek kitenni a kádárcsökevényeket.

ssi 2011.09.23. 06:48:53

egyetértek T.G.-vel :-))

Gy.F. csak felpörgetni akarja a neki oly kedves pártját a jövőjükért

de! a sikeres energikusságnak min. 2 színtere van: aktivitás és a tartalom

Mesterházy mintha csak megtűrné Gy.F.-et, de amiben valóban jó, azt nem ismerné fel, ill. nem akarná jobban hasznosítani ...

Gy.F. ugyanúgy tele ötletekkel, tenni akarással, bátorsággal, elszántsággal, mint O.V., csak másban ... pl. nyitottabb a kor újdonságaira
dkp.hu/

s hogyan miben jó Mesterházy? stílusban lehet, hogy közelebb áll Bajnaihoz .. az egyebeket lehet, hogy most fogjuk megismerni

jjulie 2011.09.23. 07:20:40

ezért a "SIKER" -ért hány ezer év börtönjár?

"Már 240 milliárd forint a bukás az állami Mol-paketten"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_240_milliard_forint_a_bukas_az_allami_mol-paketten.496549.html

jjulie 2011.09.23. 07:41:42

2014-ig az orbán és az ö láthatatlan miniszterekből álló ötletkormányzása olyan mértékben kell hogy szembenézzen és valamilyen formában kezeljen súlyos és megoldhatatlan gazdasági-társadalmi problémákat, hogy esélytelen lesz választási győzelemre

a gyurcsány az egyetlen politikus, aki bizonyitottan évekkel ezelőtt szakítani akart egy máig élő politikai gyakorlattal, a saját pártjának egy része, a fidesz és csatolr részei, úgymint a jobbik és a fűbehugyos különítménye nem kívánta az ilyen irányú politikai változást magyarországon

az eredményt látjuk, a helyzet nem lett jobb, de rosszabb

ha szerencsénk lesz, felgyorsul a világ és az európai események, és már csak korlátozott hatáskörű kormány váltja 2014-ben az orbán ötletkormányát

xsasha 2011.09.23. 07:43:20

Végre valamivel teljesen egyetértünk.
De úgy látom, a hozzászólók megint nem értik, miről van szó.
index.hu/belfold/2011/09/22/gyurcsany-mesterhazy/

Az ilyen blogpostokat azért érdemes lenne tovább értelmezni, linkelve azokat az előzményeket, amik miatt kialakult a gondolat.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.23. 07:53:39

Vajon hány kriptofideszes lehet az MSZP-ben (mert hogy van az biztos, lásd az előző ciklust, amikor a sajtó előbb tudott minden titkos beszédről, dokumentumról, mint hogy a miniszter elgondolkodott volna rajta, mit is beszéljen, írjon)? Az biztos, hogy nagyon jól végzik a dolgukat...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.23. 07:55:25

Homokszem került Gyurcsány homokozójába? :-D

xsasha 2011.09.23. 08:01:14

@tarackos:
Valóban arról van szó, és valamiért ez nem túl soxor hangzik el, hogy az MSZP megszerzése a tét a baloldalon, mert a választások egyik kulcskérdés az infrastruktúra, a szervezet, a káderek - és annak a felépítése eszméletlen pénz és idő - ez az egyetlen oka, hogy Gyurcsány még mindig az MSZP-n belül akar hatalomhoz jutni.
A másik része a történetnek, hogyha Gyurcsány úgy tud kilépni, hogy viszi a szavazók 80%-át - ha kommunikálni tudja, hogy ő az új, reform MSZP - akkor tud új párttal elindulni az építkezés felé. Ezért kínál minden esetben olyan párbajt Mesterházynak, ahol már előre véres a kard - ahol szembeállítja a pártot a vezetőivel, az embereket a korrupt és székbe kapaszkodó képviselőkkel.

És azt sem kell elfelejteni, hogy az MSZP többszintű tagozódással rendelkezik. A platformokból rengetegen ácsingóznak a képviselői székek felé, és bőven elképzelhető, hogy Gyurcsány ezek körében kampányol és szervezkedik - őket akarja hatalomváltásra rávenni.

Mindenesetre Mesterházy jól tematizál azzal a felvetéssel, hogy a menni-maradni dimenziót tárja Gyurcsányék elé, és a párt rombolásával tudja támadni Gyurcsányt.

Mindenesetre, kedves Gábor, érdemes lenne látni, hogy Orbán tudta, hogy baromi kemény lépéseket kell megtenni az ország átalakítása érdekében, amiket nem lehet kommunikálni normálisan, és amik anyagilag is húsba vágóak lesznek.
Ezért nem végezte ki az MSZP-t. Mert ugyanazok a háttéremberek, ugyanaz a pénztömeg egy új, múlttól kevésbé terhelt baloldali párttal sokkal nagyobb veszélyt jelentettek volna ebben az átmeneti időszakban, amíg az új rendszer beáll az egyensúlyba.

Mindig is elítélted, hogy Orbán miért nem terelte új dimenzióba a politikát... Hát azért, mert a politikát meghatározó pénz és kapcsolati rendszer ugyanazok kezében maradt volna, és ők álltak volna az új politika mögé is.
Az új politikának egy új szerveződési, kommunikációs és finanszírozási koncepcióra kell épülnie, és ki kell állnia a tűzkeresztséget, önállóan kell legyőzze a jelenlegi politikát, mert különben a hatalmi elvek nem fognak változni.

xsasha 2011.09.23. 08:03:33

Az eszem megáll!
Ez a szerencsétlen párt még létezik? Csapja már le őket valaki.

mandiner.hu/cikk/20110922_az_szdsz_kiall_kertesz_akos_mellett

"Megdöbbent az SZDSZ Kertész Ákos díszpolgárságának visszavonása miatt. Szerintük innen már csak egy lépés, hogy a hatalomnak nem tetsző művek máglyára kerüljenek. A párt visszaadná a díszpolgári címet az írónak."

xsasha 2011.09.23. 08:08:32

Csak hogy teljesen tiszta legyen a kép: Gyurcsány két eredményt tud elfogadni a mai helyzetből.
1) Gyurcsány lesz az MSZP vezére.
2) Megszűnik az MSZP, és a helyére kerül a "Gyurcsány-párt".

megszűnt 2011.09.23. 08:17:05

Kedves Török Gábor!

Szeretnénk hinni, hogy Mesterházy Attilában több van, mint amit eddig mutatott?

Őszintén mondom: meglepődnék!

Még mindig nem látja át, hogy kevesebb van ebben az ÉN vagyok-e a kakasudvarban a fő kakas című fejezetben.

Csapatmunka. Erre miért nem gondol senki, de senki az MSZP-ben? Aztán majd kialakul. Régi beidegződések ezek, hogy vezető a párt élén és aztán a munka.

Sokan, de sokan jelentkeztek vezetőnek ennek a pártnak az élére Szilitől kezdve még jópáran (a többi jelentkezőről Kumin Ferenc ír a blogjában részletesen), de ez énszerintem a legkevésbé fontos, mert a párt építése mindeközben elmaradt.

jjulie 2011.09.23. 08:18:38

@xsasha:

neked ennél sokkal jobban kéne féltened az orbánt a gyurcsánytól

jjulie 2011.09.23. 08:23:41

@jjulie:

folyt.

bár az orbánnak már mindegy, elitézik a gazdasági mutatók

tarackos 2011.09.23. 08:26:17

@xsasha: Ez pont így van. Ezért sem lesz semmiféle megújulás sem OV-val sem a fidesszel. Ők a régi idők pártja és emberei. És ezt nem zsigerből mondom, hanem azért mert sztem ez van és ezt igazolják a történések. Ha képesek lettek volna változni, már tavaly megtették volna. De tk. ott folytatták ahol ellenzékben abbahagyták, mindenki aki nincs velünk az ellenség, azonnal savazni. Minél hamarabb eltűnnek annál hamarabb jobb lesz nekünk.

Uez az mszp. A jobbik eleve vállalhatatlan az lmp meg szimplán béna. Ha nem sikerül megakadályozni, hogy a baromságaikat 2/3os törvényekbe öntsék, akkor itt tényleg az lesz amit OV deklaráltan felvállalt, megköti a következő 10 kormány kezét. Amúgy ez utóbbiról sem beszélnek, pedig láthatóan ezt pl. el lehet hinni neki, mert más sem csinálnak mint magukat és a gazdasági érdekkörüket betonozzák be...

De Isten ments, egy másik uszító, lázító párttól várni a csodát! Jobbik...

Diocles 2011.09.23. 08:36:26

Nem látom, h miért is lépett volna jót Mesterházy.

1. Csupán kiélezte a konfliktust, ráadásul épp a számára legrosszabb pillanatban, akkor, amikor Gyurcsány - legalábbis a baloldali közönség szemében - Orbán legfőbb politikai üldözöttjének, mártírnak látszik.

2. Gyurcsányék akár hetekig, hónapokig is elhúzhatják még a konfliktust, akár zsarolási célból is, lásd pártvagyon, frakció kérdésköre.

3. ráadásul Mesterházy egy olyan ügyben lépett, amely - szerintem - kevéssé védhető, racionálisan lehet, h igaza van, de ez sokak számára úgy jöhet le, h Mesterházy védelmezi Szekeres, Lamperth, Puch és társaik örökös mandátumát.

ez a frakcióban lehet, h népszerű, de már a tagságban sem biztos, pláne nem azon szocialista politikusok körében, akik lemaradtak Szekeresék hitbizományai miatt a bejutásról.

Az esetleges Gyurcsány-párt szerintem meg fog tudni kapaszkodni, Gyurcsánnyal és szocijaival az MSZP-s bázisból, Bauerrel, Vágóval, akár Kunczével az SZDSZ-árvákból, Debreczeniékkel a dávidistákból szakíthat.

Ui.: az egészen vicces, ahogyan a hű pártsajtóban az isteni és mártír Gyurcsányból nagy hirtelen Tito láncos kutyája..., azaz Orbán ügynöke lesz :)

nol.hu/lap/allaspont/20110923-gyurcsany

de kétlem, h ennek lesz érdemi hatása a Fletó-hívő magra (amely 5%-ot simán kitesz)
az MSZP és pártsajtója Fletóval törököt fogott, évekig istenítették, de most baromi nehéz lesz ellene érvelniük, h miért ne Fletó és emberei, akiket ők maguk is évekig kiszolgáltak...

Balt 2011.09.23. 09:11:51

@xsasha: Az azért érdekes, hogy Fletónak - mint azt sajátszájúlag elmondta - deklaráltan nincsenek miniszterelnöki ambíciói. Pártelnökiek viszont vannak, noha az is látszik (ő maga is mondta), lassan a pártlista dobogóról is leszorulnak... (Kérdés, sejti-e, ebben mekkora a saját felelőssége.)

Akárhogy is, itt - a gyanúsításon túlmenően - más mozgatórugónak is kell lennie, bár talán nem kizárólag egzisztenciális kérdés egy pártelnöki státusz. Talán még egyszerű lélektani tényezők sem magyarázzák (exhibicionista, extrovertált habitus). Küldetéstudat, megbízatás...?

xsasha 2011.09.23. 09:12:47

@knausz:
Elképzelhető, hogy nem látod a helyzet jellegét?
Itt hatalmi harc folyik, nem két személyről van szó. Mesterházy egy hatalmi kör képviselőjeként próbálja megtartani az MSZP-t, Gyurcsány pedig egy másik kör szervezőjeként akar befolyást.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.09.23. 09:16:54

Ennek a belső harcnak TG is az egyik nagy nyertese, hisz így megmenekült attól, h a kormány e heti gazdasági (és kommunikációs) ámokfutásáról legyen kénytelen írni.

Balt 2011.09.23. 09:20:58

@Diocles: 1. Az is érdekes ellentmondás, hogy egyfelől kénytelenek(...?) pártegységben kiállni Gyurcsány ügyészségi gyanúsításával szemben, kvázi összezárni a legnagyobb bomlasztó mögött. :) Gyurcsány alighanem számolt ezzel.

2. Novemberig mindenképpen, de ha ott nem jut dűlőre a dolog, a jövőre esedékes tisztújításig.

3. Érdekes: a Népszabóság (publicistája) láthatóan Mesterházyék mögé áll, a cikkükben név szerint hozva a listán éppen nem bejutó, Gyurcsány-kívánta "új arcokat": Keller Suchmann, Török Zsolt stb. :)))

Ebből kifolyólag: bizonyára nem reménytelen az 5%-ot megugrania egy Gyurcsány pártnak (sajnos...), de hogy ez + a maradék MSZP alig megy az aktuális 15-20% fölé, az tutifix.

Egy kérdés még felmerül: Bajnai - ha készül valaha is visszatérni a politikába - melyikük mellé áll, avagy (optimális forgatókönyv) csinál egy 3. ex-MSZMP-t. :)))

xsasha 2011.09.23. 09:27:27

@Balt:
Persze, Gyurcsányban a családi körülményei miatt rengeteg küldetéstudat van. A megbukott Demisz miatt is keresi az önigazolást. És persze benne is megvan az a motiváció, ami Orbánban, hogy le akarja váltani a kádáriakat a közvetlen irányításból.
Sajnos Gyurcsánynak azért nincs esélye, mert nem volt gyerekszobája, alapvető motívumok hiányoznak a gondolkozásából. Ezért lesz ő mindig a sportszeletes csávó.

naugye! 2011.09.23. 09:33:00

A Gyurcsány-Mesterházy csatában csak egy harmadik győzhet, aki semlegesíteni tudja a párt dohos, korrupt, hiteltelen öregjeit és Gyurcsányt is, akivel még legalább tíz évig nem lehet választást nyerni ebben az országban. De a szoci Messiás csak nem akar megszületni.

xsasha 2011.09.23. 09:33:17

@tarackos:
Talán meglepő, de alapvetően egyetértek. A Fidesznek túl sok mindent át kellett vennie a szociktól, hogy legyőzhesse őket. A jövőt egy olyan új pártban látom, amely majd a Fidesz indulásához hasonlóan az elvekből, a demokrácia megújításából, a társadalmi érdek rendszerré alakításából indul ki, és lesz jövőképe és reálisan tud gondolkodni a politikáról.
A jövő struktúrája a Fidesz által kialakított hatalmi réteg gazdasági dominanciáján és az új politikai réteg társadalmi vezetési dominanciáján tud alapulni.

De ez még a távoli jövő, sok víz lefolyik addig a Dunán, és sokan megpróbálnak belépni a politikába ostobán és felkészületlenül. Illetve eltart még egy ideig a kádári elit és Orbánék hatalomharca.

ugatok 2011.09.23. 09:36:47

Kedves Török Gábor!
Ennek az elemzésnek a legkomolyabb hibája, hogy Mesterházyról azt feltételezi -volt valamiféle stratégiája erre a helyzetre. Szerintem nem volt, nem csak erre, de úgy általában a baloldal újbóli felépítésére sincs. Gyurcsány viszont tudja, mit akar, tudja, most jött el az idő, hogy belecsapjon a levesbe. Persze dupla vagy semmit játszik, s ebben fontos tényező a bűnösségét igazoló vagy cáfoló eljárás. Amit most csinál, abból az tűnik ki, biztos a dolgában. Ő nem az egész MSZP-t akarta, ugyan már miért akarna egy,. a régi káderek temetőjévé vált pártot. Nem, ő azokat akarja, akiknek elegük van a mostani langyos pocsojában dagonyázásból. Ez a párt már repedni fog, ezt valószínűleg nem sokan vitatják. A kérdés az, hogy kinek jut a nagyobb szelet.
Gyurcsány a 2002-2006 közötti ciklus közepén úgy lett miniszterelnök, hogy 2002-ben még azt sem tudtuk, hogy létezik. Miniszterelnök már valószínűleg nem akarna (tudna) lenne, de királycsináló még igen. Nem érdemes őt lebecsülni, esze és szerintem pénze is van hozzá elég, hogy felszínen maradjon.

bóra77 2011.09.23. 09:40:48

hm. nem értek egyet. szerintem Mesterházy most nem tehette meg, hogy nem reagál valami élesebbet. nem hiszem, hogy ennyire taktikus lenne. bár ki tudja. azt viszont el tudom képzelni, hogy a nyáron coachingoltatta magát, és próbálkozik egy kicsit erőteljesebb vezetői szereppel.
"vargabetűket látszik tenni" helyett szívesebben olvasnék "tesz"-t.

bóra77 2011.09.23. 09:42:45

és szerintem Gyurcsány provokál - neki minden mindegy alapon. Gondolom, hogy megtorolja, hogy az MSZP kihátrált mögüle anno, illetve nem állt mögé akkor, amikor kellett volna.

Doberdo 2011.09.23. 09:52:32

Gyurcsánynak már régen meg kellett volna alakítania a saját pártját, de a magánvagyonában nincs 2 milliárd felesleges
forint.

graycivil 2011.09.23. 09:55:33

Azt hiszem, a poszt is hűen kifejezi, hogy nem tudni, hogy akkor most mi van? Magam sem tudom megítélni ennek eredményét. Ám az látszik, hogy Gyurcsány döntésre akarja vinni a dolgot nagyon gyorsan, és itt a gyorsaság a fontos.

Mesterházyék előszeretettel érvelnek azzal ennek a "versenynek" (remélem, nem "harc") az elodázása mellett, hogy az Orbán-kormány ámokfutása idején az "egységes ellenzéki kritizálásra" kell fordítani az energiát, nem belső vitákra.

Ám szerintem Gyurcsány abból indul ki, hogy mikor lenne alkalmasabb a helyzet egy átmenetileg pártgyengítő lépésre, ha nem a mostani. Ugyanis a szakszervezetek, az LMP és a civilek várható nagyarányú demonstrációsorozata egy ideig "tehermentesíti" az MSZP-t a kötelező "állandó tüzelés" alól. Másrészt Gyurcsány - szerintem - szeretné, ha a következő kongresszus már egy kialakított belső dominancia arányokkal rendelkező pártot találna, amely már valóban a "hogyanra", és nem a "kivel" kérdéseire koncentrál.

Hogy egyben, vagy külön, az nagy kérdés lesz. Sok "adminisztrációs" gondot (pénzelosztás, frakcióelosztás) jelentene a szétválás, ami hátrány. De előny lehet, hogy egyik csoportnak sem kell stílusában és aktivitásában állandóan nehezen vállalható kompromisszumot kötni egymással. Elveik és céljaik alapján pedig nincs nagy eltérés a két csoport között, tehát az együttműködésük biztosítható. Az biztos, hogy most a tagságnak és a szimpatizánsoknak kell hangot adniuk annak, hogyan képzelik az MSZP jövőjét.

Aztán lehet, hogy ebből a huzavonából az LMP és egy esetleges új hátterű, újonnan feltűnő demokratikus párt profitál. Számomra ez is megfelelő. Csak az nem, ha ez a Jobbikot erősíti.

radala 2011.09.23. 09:56:09

Miért mi történt?
Én nem látok semmi rendkívülit.
Számított-e az mdf/mdnp harc? Számított-e a KDNP belviszály? FKGP, szdsz?
Egyetlen esetet tudunk, ahol nem mind a két csapat ment a kukába azonnal ez pedig a Fidesz, de ugye ott nem is volt szakadás igazából csak szdsz-be igazolásm szóval azt is mondhatnánk, hogy SOHA, SEMMIT nem számított, hogy egy bukóspirálba keveredett párt tagjai hogy ölik egymást.
A kérdés szerintem nem az, hogy ki kerekedik fölül az mszp-ben, mert úgy tűnik a Fidesz nem tud annyira rossz lenni, hogy az mszp-t megszépítse...
A kérdés az az, hogy mi lesz az LMP-vel képesek-e élni a kínálkozó lehetőséggel. Vagy akár az is lehet, hogy a Jobbik lesz képes erre. Ki gondolta volna, hogy az FKGP vagy pláne MDF szavazók 90 %-os hatásfokkal átcsatornázhatók a Fideszbe?
Az LMP roppant érdekes, mert egyrészt ott van Schiffer, aki okos szimpatikus, ergo nem alkalmas arra, hogy a magyarok megszeressék, és ott van Karácsony Gergely, aki populistább, mint GYF meg Orbán együttvéve. Ö képes lehetne arra szerintem, hogy a baloldaliakat magához édesgesse.
Más szempontból szerintem Vona sem esélytelen, mert már eddig is ö szakított ki a legnagyobbat az MSZP-böl, másrészt meg a megmaradt mszp szavazók feltehetőleg szignifikánsan gyűlölködőbbek és unintelligensebbek, mint az átlag...
Roppant kíváncsi vagyok mi lesz.
Tud-e valaki történelmi példát arra, hogy olyankor mi szokott történni, ha gyalázatos kormányzásokat nem kevésbé gyalázatos kormányzás követ? Mert Hitler nem jó példa, mert ö simán csalt, mi történik/ne, ha betartanák a szabályokat?
Egyrészt szinte kizárt, hogy az LMP legyen a megoldás, az emberek kipróbálják a bal közepet, szar, kipróbálják a jobb közepet az is szar, nem tűnik logikusnak az, hogy erre azt mondják az igazság középen van (azaz az LMP-nél). Mondjuk számomra az is fölfoghatatlan, hogy valaki ezután a jobb szélen keresse a tutit, de azért ez csak én vagyok, mert be kell látnom, hogy nem lennének érveim arra, hogy miért is nem ők vannak most soron...

xsasha 2011.09.23. 10:00:07

Azért az vicces, hogy sokan ezt Mesterházy - Gyurcsány csatának látják. Pedig Medgyessyben is több önállóság volt, mint Mesterházyban van.

graycivil 2011.09.23. 10:00:57

@radala: "a Fidesz nem tud annyira rossz lenni, hogy az mszp-t megszépítse..."

De tud...:-)

tarackos 2011.09.23. 10:09:17

@xsasha: Sztem nem meglepő. Ha vki veszi a fáradtságot és gondolkodik, nemigen juthat nagyon más következtetésre :)

A jövő struktúrája NEM alapulhat a múlt struktúrájára hiszen az már bizonyítottan rossz. A 3. köztársaság intézményrendszere nem volt képes megakadályozni, hogy kialakuljon a mai helyzet vagyis oda nem szabad visszatérni. Persze nem kellene mindent megtagadni, de változtatás nélkül visszatérni sem szabad. (ezért is káros OV mert ő viszont mindent tagad, pedig ez neki is köszönhető)

Ezt amúgy sztem látja a társadalom, valszínű azért nem szól most egy szót sem mikor rombolják a demokráciát, hiszen a tömeg nem tapasztalta meg az előnyeit, tk. a kádári örökséget mentettük át demokratikus köntösbe öltöztetve. De megmaradt a kijárás, a nepotizmus, kéz kezet mos, a szabályokhoz való rugalmas viszony, az ellenfél kiszorítása -bár Kádár már nem akarta megsemmisíteni mint OV.- etc.

xsasha 2011.09.23. 10:10:24

@graycivil:
Azért óvatosan ezzel. Egyik eddigi párt sem ült akkora szervezeti erőforrásokon, mint az MSZP.
Az MSZP tipikusan az a párt volt, amelyiknek akárhány fejét levágtad, tovább élt, mert sosem a feje volt a lényeg, hanem ami mögötte van. Ezért sem tudott a Fidesz az eredeti politikájával eredményesnek lenni, és ezért kellett a saját homokozóján legyőzze a kádáriakat.
Ebben a maffiában nincs keresztapa, csak Gyurcsány hitte azt, hogy majd ő az lesz. Tisztára egy olasz gengszterfilm, amit most látunk.

xsasha 2011.09.23. 10:19:08

@tarackos:
Ezzel már nem értek egyet. Orbán azért evezte oda a Fideszt, ahova, mert csak ez a csatahajó volt képes szembeszállni a kádáriakkal.
Hogy OV káros, azzal messzemenőkig nem tudok egyetérteni. A jelen helyzetben, ahol adottak az ellenfelek, adott a média, adott a társadalmi szerkezet és adott a gazdasági környezet, Orbán nem tehet mást, mint amit tesz. Nincs más megoldás, én nem látok, és eddig nem is találkoztam senkivel, aki reálisan gondolkodott volna a dolgokról, és alternatívát tudott volna mondani.

Kicsit olyan a felvetésed, mint amikor megkérdezi az egyszeri ember, hogy miért nem főzött az asszony neki borban sült kacsamellet. És hogy nem jó ez az asszony, mert csak levest tud főzni. Pedig az a helyzet, hogy nincs serpenyő a kohynában, csak fazék, csupán csirkehát volt a hűtőben és a bort is megitta az ember az este.
A realitások - azokkal is érdemes lenne foglalkozni.

xsasha 2011.09.23. 10:20:08

@radala:
Ezt neked szántam, valamiért elcsúszott...

Azért óvatosan ezzel. Egyik eddigi párt sem ült akkora szervezeti erőforrásokon, mint az MSZP.
Az MSZP tipikusan az a párt volt, amelyiknek akárhány fejét levágtad, tovább élt, mert sosem a feje volt a lényeg, hanem ami mögötte van. Ezért sem tudott a Fidesz az eredeti politikájával eredményesnek lenni, és ezért kellett a saját homokozóján legyőzze a kádáriakat.
Ebben a maffiában nincs keresztapa, csak Gyurcsány hitte azt, hogy majd ő az lesz. Tisztára egy olasz gengszterfilm, amit most látunk.

Geo_ 2011.09.23. 10:28:48

Kedves Gábor!

Van néhány tisztázandó pont:

1. Miért született ez a levél
2. Ki hozta nyilvánosságra
3. Ki, miért csinált ebből ügyet
4. S mindenek előtt: kinek ártott volna egy ilyen megerősítő szavazás?

xsasha 2011.09.23. 10:40:19

A magyar média idiotizmusa...
Ez az idióta szoci mentalitás amíg nem hal ki, elég kemény sikereket elérni.

nol.hu/sport/magyar__rekord___feltuno_felemelkedes_a_fifa_vilagranglistajan

xsasha 2011.09.23. 10:44:02

@xsasha:

"- Nem, csak vannak olyan fejlesztések, amelyeket négy alatt nem lehet keresztülvinni.

- Amit lehet, elkezdünk, ha nem én fejezem be, az se baj. Ezt a kormányt erőteljesen támogatom, ha nem leszek 2014-ben főpolgármester, akkor is erre a politikai formációra fogok szavazni, mert nincs jobb. Azt sajnálom, hogy a fejlesztési minisztériumban fél éve állnak projektjeink, de az, hogy 2014-ben hogyan akarnak főpolgármestert választani, az legyen az ő problémájuk."

www.origo.hu/itthon/20110921-tarlos-istvan-fopolgarmester-a-keruletekkel-valo-konfliktusairol.html

tarackos 2011.09.23. 10:47:55

@xsasha, OV választhatott volna más utat, de ő harcolni akart. -wikileaks, ő megsemmisíti az ellenfelet, vagyis egyszerűen nem hajlandó együttműködni!!!- Horn pl. nem akart harcolni. Vagyis hogy ez a helyzet az OVnak IS köszönhető. '98 óta a második legnagyobb párt elnöke, nehogy már ne legyen neki ebben semmi szerepe...

tarackos 2011.09.23. 10:48:23

@tarackos: tudod, mint a verekedés, az úgy kezdődött hogy visszaütött...

bigapples 2011.09.23. 10:49:34

@radala: ha a meglévő régi politikai pártokban csalódnak az emberek, akkor az új, radikális pártok felé fordulhatnak. Nekem úgy tűnik, hogy 2014-re ez a folyamat nem hoz áttörő változást, inkább egy metastabil állapotba áll be a rendszer. Nem tudom elképzelni, még ha tovább bukdácsol is lefele a Fidesz, hogy 40%-nál kisebb mandátumarányt érjen el. Az új választási rendszert ezt biztosítani fogja.

A Jobbik sem fog 15% alatt végezni, sok csalódott, leszakadó vagy a leszakadástól rettegő szavazót megnyerhet, de nem tud áttörni jobb oldalon. Az LMP szervezetileg, politikusgárdában, tapasztalatban, szakmai háttérben túl gyenge ahhoz, hogy 2014-ben áttörjön és a régi baloldal lengyel módra szedi szét magát.

Ha nem tud a Fidesz egymaga 50% fölé kerülni, undok koalíciók lehetnek majd 2014 után, nyíltan felvállalt kormánytöbbségekkel vagy háttérből támogatott kisebbségi kormányokkal. Ha ez lesz, visszasírod majd a fideszes 2/3-ot :)

radala 2011.09.23. 10:58:28

@graycivil: Na ja neked, aki soha nem szavaztál a Fideszre, gondolom annál inkább az szdsz-re még 2008-ban is...
@xsasha: Szerintem nem becsülöm alá az mszp-t. Ennek ellenére (már sokszor leírtam szép adatsorokkal a valasztas.hu-ról) hogy nincs visszaút egy megcsúszott pártnak. (MDF, SZDSZ, FKGP mind 0-ig ment a 20-30 %-ról). Lehet, hogy az mszp lesz a kivétel, de én ebben a pillanatban ezt természeti törvény erejűnek látom.
@bigapples: Semmi bajom nem lenne egy Jobbik-Fidesz koalával, Ov bizonyítottan képes kinyírni egy nála gyengébb koalíciós partnert, amúgy ugyanezt megtette Schüssel is az FPÖ-vel... Nem tünik lehetetlen vállalkozásnak.
Mindenesetre a baj ma már nem az, hogy mi lesz, hanem, hogy mi van. Szerintem roppant sokat árt egy országnak, ha mindenkit utál mindenki...
Nem lehet úgy kormányozni, hogy senki nem ért veled egyet...

megszűnt 2011.09.23. 11:03:52

@xsasha:

"Elképzelhető, hogy nem látod a helyzet jellegét?

Itt hatalmi harc folyik, nem két személyről van szó. Mesterházy egy hatalmi kör képviselőjeként próbálja megtartani az MSZP-t, Gyurcsány pedig egy másik kör szervezőjeként akar befolyást. "

Igen. Elképzelhető. Én csak azt látom, ami a homokozóban történik és azt nem látom, ami a paravánok mögött. Sőt! Arra nem is vagyok kíváncsi.

Balt 2011.09.23. 11:03:52

@bigapples: Lehet pártosnak minősíteni a Nézőpont Intézetet, de a minapi kk. eredmények alapján (a jelen választási szisztéma szerint is!) 2/3-esélyes a Fidesz momentán:
nezopontintezet.hu/aktualis/nincs-alternativa

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:07:33

Kedves Török Gábor! Az baj, hogy Gyurcsány elszámolta magát. A nagyobb baj az , hogy Matolcsi folyamatosan elszámolja magát.

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:09:15

@Balt: A Nézőpont nem pártos, hanem párt intézmény, osztjónapot.

xsasha 2011.09.23. 11:16:42

@tarackos:
Persze, Horn nem akart verekedni, hiszen ők alkották a hatalmi elitet. Persze, hogy Orbán is benne van, sőt, kezdeményező, hiszen le akarták váltani a kádári elitet. Hogy ezt nem hagyták európai módon a kádáriak, ennek a látványelemeit tapasztaljuk most. A kádári elitet pedig le kell váltani, nincs más út. Ha ehhez meg kell semmisíteni az MSZP-t, akkor úgy. Ha a kádáriak képtelenek demokráciában gondolkozni, akkor az ő terepükön kell legyőzni őket: szervezeti hatékonysággal, finanszírozással, médiával és rugalmas technikákkal. Szét kell szabdalni a pókhálót, amit szőttek - enélkül nem lesz demokrácia.
A Fideszt ehhez képest sokkal könnyebb lesz elküldeni - nincs ott senki, aki Orbán összefogó szerepét be tudja tölteni. A hatalmi elit a háttérbe fog vonulni, és elindul valami demokratizálódás.
Ha addig nem szaladunk bele valami hülye háborúba.

különvélemény 2011.09.23. 11:17:12

Tökéletesen látszik, hogy az mszpseknél még mindig nincs semmilyen irány.
A nemcsináltunksemmitazelmúltnégyévben már lassan 10 év lesz.

Vagy egymást basztatják, vagy a fideszt.
Valóvillába kellene zárni őket.

Wagem 2011.09.23. 11:18:36

@unionist: Jó-jó,de azért ne felejtsük el azt a tényt,hogy Gyurcsány inkább liberális,mint szocialista.És a volt szdsz-es látens bázis és a feltételezett 10% az már nem elhanyagolható.

xsasha 2011.09.23. 11:19:49

@tarackos:
Tudod, az a helyzet, hogy nem lehet elvitatni, hogy a kádári hatalmi elit volt előbb a helyén. Semmilyen módon nem lehet elvitatni, hogy a rendszerváltás megoldható a kádári elit hatalomtechnikáinak kiirtása nélkül. Az pedig kifejezetten szerencsés, hogy ezt a beágyazott maffiát egy nagysándori képződmény roppantja össze. Mert a nagysándori képződmények sorsát már ismerjük.

xsasha 2011.09.23. 11:24:10

@knausz:
Pedig ez a blog kicsit arról is szól, hogy értsünk is, ne csak nézzünk. Ha zörög a haraszt, akkor valaki vagy mászik benne, vagy a szél fújja. Ezt a jó magyar paraszt is tudja. Miért felejtenénk el mi? És miért ne akarnánk megkülönböztetni, hogy akkor most a szél fúj vagy a paraszt araszol a harasztban?

xsasha 2011.09.23. 11:27:55

@radala:
Ezek közül melyik tudott megállni 16%-nál, és újra emelkedni?
Melyik párt akarja átvenni a szociálisan rászorulók, eltartottak és szegénytudatúak képviseletét?

B-rocker (törölt) 2011.09.23. 11:30:47

Fletonak azzal kéne foglakoznia, hogy megint tarhonya lesz.

radala 2011.09.23. 11:30:58

@xsasha: Kétségtelen. Akkor is a mai tudásunk szerint még 1 milla szavazó elvesztéséböl nem tért meg utazó...

NYJetsTD 2011.09.23. 11:33:13

Tg baszki, elkeserítő mennyire csúszol te is lefelé. Tegnap az a szerencsétlen kumin is megpróbált valami szösszenetet összehozni erről, láthatóan fogalmatok sincs semmiről..

Zsencike 2011.09.23. 11:35:30

Nagyon szeretném, ha lenne egy valódi baloldali párt, amelyre szavazni lehetne. De az nem lesz se a Gyurcsány féle, se a Mesterházy féle társaság.Senki a Maszopból.Kár az erőlködésért és a közélet tematizálásáért. Hallgassatok és keressetek más foglalkozást. Béna kacsának lenni a Városligeti tóban pont megfelelne nektek.

popocatepetl 2011.09.23. 11:37:31

@jjulie: jujj, báncsák a csúnya nagyok szegín feri bácit?

Pékszakállú Henceg 2011.09.23. 11:37:33

Én ezt a kérdést úgy látom, hogy van egy béna kacsa pártvezetés, amely képtelen megújulni, és képtelen a pártot helyzetbe hozni, és van egy népszerűtlen ex-miniszterelnök, akinek viszont lennének ötletei, és nagy a tenni akarása, csak nem hagyják kibontakozni.

Mit is ígértek szeptemberre? Provokatív lesz az MSZP, és lerohanja a kormányt. Érzékel ebből bárki valamit is? Pedig ilyen bűngyenge kormánya még nem volt az országnak. Csak ugye ha Lendvai Ildi, Kovács Laci, Szanyi kiáll az már -2% pont, Botka, Oláh és a többi fiatal nem adja az arcát ehhez a bagázshoz, így Mesterházyra marad minden.

Mi lehet megoldás? Bajnai vezetésével egy progresszív baloldali párt létrehozása, egy-két értékes politikus (Botka, Oláh) átmentése az MSZP-ből, a többiek pedig mehetne vissza autószerelőnek, tanárnak, vagy utcaseprőnek.

A Fidesz 8 éve garantált, ha nem akar az ország egy félfasiszta szervezet uralma alá kerül 2018-ban, akkor ezt a pártot mielőbb létre kell hozni.

popocatepetl 2011.09.23. 11:38:58

@MolnarErik: előkerültél, ilyen későn kezdődik a műszak?

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:39:15

@knausz: Na és milyen a csapatmunka a fideszben? Egy megmondja a tutit, a csapat pedig végrehajtja.

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:41:29

@Pékszakállú Henceg: Botka nem fog Gyurcsánnyal egy pártba menni. Pedig Mesterházi nem jobb, csak a fidesz őt még nem tette szalonképtelenné.

xsasha 2011.09.23. 11:41:41

@radala: Mert senkinek nem volt még egy. :-) És mert senki nem állt olyan légüres térben, mint az MSZP. És még senki sem gondolta, hogy egy nyugdíjas átnevelő tábor működhet...

magyar ember teli szájjal 2011.09.23. 11:45:19

Csak ne Demokrata Párt néven alakítson formációt Fletó, mert azt az MSZP-törzsszavazók nem bírják kimondani rendesen, mert kiesik a műfogsoruk.

Tragedy 2011.09.23. 11:47:24

Ez a poszt hűen tükrözi Török Gábor elkuminosodását.
A napokban ennél nagyobb bajunk nem is volt.
TG-nek is mindenről az jut eszébe....
Silány. Lánczi tanár Úr már megbékélt a fiacskája fiaskójával?
Üdvözlöm a tanszéket.
(a SzárazVég mit fizet ezekért a hülyeségekért?)

xsasha 2011.09.23. 11:49:14

@különvélemény:
Ne haragudj, de mikor volt az MSZP-nél irány? Volt valaha is elképzelés azon kívül, hogy minden maradjon úgy, ahogy van, és adunk még kicsit többet az embereknek?
Ami irány volt a baloldalon, azt az SZDSZ csinálta, és tönkre is vágta vele az országot évtizedekre. Szerintem.

teevee 2011.09.23. 11:49:22

@xsasha: "A hatalmi elit a háttérbe fog vonulni, és elindul valami demokratizálódás."
Lehetséges, hogy ennyire naiv vagy?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 11:58:40

A Fiatal Demokraták Szövetsége bezáratta Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyét. Ez megint egy jó döntés volt. A semmiért cserébe elveszítenek több tízezer első szavazót.
Csak így tovább.

Pontos 2011.09.23. 12:06:00

Szerintem a képlet egyszerű: Gyurcsány az MSZP-ét akarja megszerezni vagyonnal, infrastruktúrával, és bármi áron. Mesterházy sajnos nem elég tökös. Az egész Gyurcsány-törtetés csak Orbánnak jó senki másnak. Ki kellene vágni végre a Pártból, mert teljesen leamortizálja. Szerintem messze nincs akkora támogatottsága, mint ő és még néhányan hiszik. Senkit ne tévesszen meg, hogy amikor meghívja saját magát (Demokratikus Charta) előadni, zömmel ugyanazok az emberek követik. Tessék megnézni a fényképeket. A helyzete pedig reménytelen, mert a választók olyan gyorsan nem felejtik az elmúlt éveket. S egy hiteltelen emberre gyéren fognak szavazni.

belekotty 2011.09.23. 12:06:40

Nagyon unom már ezt a Mesterházy - Gyurcsány duót. Fizet ezeknek a Fidesz hogy fenntartsák ezt a kutyakomédiát?

xsasha 2011.09.23. 12:12:23

@teevee:
Sok mindent mondtak már rám, de azt, hogy naiv, azt már elég régen.
Ismered az európai országok hatalmi elitjének a koncepcióját?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.23. 12:18:37

mesterhazy puch kesztyubabja. csukloig a seggeben a keze es ugy birja beszedre es bologatasra.

amit mond, azt puch mondja. amit mond, azt azert mondja, hogy a simicska-puch paktum a hatterben tovabb mukodhessen.

egy sulytalan, jelleg- es jellemtelen szocsove a fidesz es az mszp kozos szervezett bunozoi csoportjanak, a "partfinanszirozoknak"

xsasha 2011.09.23. 12:19:03

@ciceró:
Lehetséges, hogy valójában a Budapest ÚjBuda, XI. kerület önkormányzata záratta be a ZP-t?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.23. 12:24:33

@xsasha: "A hatalmi elit a háttérbe fog vonulni, és elindul valami demokratizálódás."

ez csakis orban halala eseten tortenhet meg.

amig orban el es arra koncentral, hogy megolje ellensegeit - marpedig neki mindenki ellensege. a liberalisok, a baloldaliak, a fiatalok, a nyugdijasok, a kiskeresetuek, a hajlektalanok, a nemzetkozi toke, a bankok, budapest, a szocik, az szdsz, david ibolya, vona gabor, gyurcsany ferenc, bajnai gordon, az allamadossag, a nem videoton szurkolok* - addig nem lesz valtozas.

*folyatasd kedved szerint barmelyik tarsadalmi csoporttal, amelyik nem orban viktor:-)

tölgyes 2011.09.23. 12:28:22

Kedves Török Gábor! Majdnem mindennel egyetértek Önnel, de talán még abban is amiben látszólag fenntartásaim vannak azzal szemben amit ír. Gyurcsány most elmérte a farkát és nagy hibát követett el...Ezzel együtt én azt hiszem, hogy szombaton megint születik majd egy "kompromisszum":)Mesterházy talán már kész volna a leszámolásra is, de szerintem a pártja és elitje még mindig nem akarja követni. Ezért csodálkoznék, ha Mesterházy ennél keményebb lépésre szánná magát, bár a politikában tilos "soha" erre a véleményre is érvényes..Tehát születik egy kompromisszum, amit Gyurcsány megint fel fog rúgni, Mesterházy pedig a helyzettől függően majd hol maszatol, hol keményebb hanggal lepi meg Önt és másokat. Túlmozgásos és hiperaktív Fletónk még nem teljesítette küldetését. Még nem verte szét a soha nem volt baloldali MSZP-t. Még nem tetézték be az 1994-es MSZP-SZDSZ paktum végső küldetését:(.

Nekem Gyurcsányról mindig gyermekkorom egyik meséje jut az eszembe. Megérkezik a TÉLKIRÁLY.. erdő, mező az emberek és állatok rettegik a hatalmát.. Egyetlen hideg leheletétől fák törnek ketté, emberek-állatok százai pusztulnak el. Ez volt az 50-60-as évek.. Aztán ahogy múlt a tél, enyhült szigora, keménysége és ereje.. Mire eljött a február vége a tél király már láztól izzó szemmel járta az erdőt.. a szélfiak még kavartak körülötte egy kis hófergeteget, de azt már csak azért, hogy a hó alatt védelmet találjon az új élet és a hajtásait kidugó hóvirág..

No engem Gyurcsány a hatalomra lépése pillanatától erre a lázas, hisztis, túlmozgásos izzó szemű, de gyenge, erejét veszített télkirályra emlékeztet... 2006 őszén még vitézkedett egyet, de ideje már akkor lejárt... Jó lenne, ha az agóniája minél rövidebb volna, mert távozása és az MSZP teljes bukása nélkül nem tud megszületni egy új egészséges baloldal.:)

Balt 2011.09.23. 12:28:47

@Táskás Tóni: Ez a lényegen mit sem változtat: alternatíva nincs, a Fidesz 2/3-dal nyerne most is. De a koalíciómentes 50% simán megvan bármikor, az biztos.

Pékszakállú Henceg 2011.09.23. 12:30:41

@Táskás Tóni: Ebben a pártban már nem lenne benne Gyurcsány, mert az a párt totális hiteltelenségét jelentené. Az a kérdés, hogy egy Bajnai-Oszkó páros vezette párt mennyire lenne szimpatikus, persze most nem az eszetlenül libásozó nagyhangú kisebbségre gondolok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.23. 12:31:31

@xsasha: persze
atiranyitjak egy olyan helyre, ahol a berleti dij nem fog megjelenni az onkormanyzat kasszajaban, hanem rogton offshore az ajanlott teruletet tulajdonlo offshore cegeknek megy majd a love.

egy kenyelmetlenseggel kevesebb, hiszen az onkormanyzat kasszajabol nehezebb becsatornazni a penzt a partkasszaba, mint a lagymanyosi hid kornyeki teruletet birtoklo offshore kasszajabol.

Balt 2011.09.23. 12:32:51

@wagem: A maradék egy részét felszívta az LMP, a másik rész mindenki számára vállalhatatlan...

tarackos 2011.09.23. 12:35:27

@xsasha: Igen, nem lehet elvitatni. Csak azt aki sem nem vörös sem nem narancs azt k-ra nem vigasztalja, hogy egy vörös hegemónia helyett egy narancs lesz. Mert sem így sem úgy nem fér hozzá a javakhoz. Vagyis ami most megy az vállalhatatlan, aki anno joggal a vörös hegemóniára hivatkoztak, saját korábbi önmagukat köpik szembe ha most asszisztálnak ehhez.

Ezt a '90-es évek elején úgy fogalmazták meg, hogy sokaknak csak annyi bajuk volt az átkossal, hogy nem ők dirigáltak...

megszűnt 2011.09.23. 12:41:57

@tölgyes:

"Aztán ahogy múlt a tél, enyhült szigora, keménysége és ereje.. Mire eljött a február vége a tél király már láztól izzó szemmel járta az erdőt.. a szélfiak még kavartak körülötte egy kis hófergeteget, de azt már csak azért, hogy a hó alatt védelmet találjon az új élet és a hajtásait kidugó hóvirág.."

:) szép gondolat.

Balt 2011.09.23. 12:42:03

@ciceró: Marhaság. Ott voltam vasárnap, nem egy fellépő - és különösen a szpíker Novák - megszólalásai után azt mondtam, most azonnal aláírom: zárják be a ZP-t. Mellesleg: a kerület felajánlotta: közreműködik az új helyszín kiválasztásában.

(Néha járok estefelé a belső Lágymányosban, néha egy Fradi-Dózsa örökrangadó csendesebb, mint a ZP aktuális közönsége...)

Diocles 2011.09.23. 12:42:21

a hvg cikke árnyalja, megmagyarázza a dolgokat:

"arról, hogy kinek állt érdekében a konfliktus kirobbantása, már megoszlanak a vélemények. A hvg.hu által megkeresett, a két tábortól egyenlő távolságot tartó szocialista politikusok szerint az „öregeknek” nem, mert bár – ahogy egy forrás fogalmazott – „a szivárogtatásban és az intrikákban ők is profik”, a szétválást most csendben akarták intézni. Az MSZP egyik idősebb parlamenti képviselője szerint azt mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy Gyurcsány azt a látszatot keltse, azért távozik, mert az MSZP-t elfásult, változni nem képes politikusok irányítják, mellyel szemben ő a progressziót képviseli. A forrás szerint inkább az ideológiai különbségekre kéne hivatkozni, amelyek később egy szövetségi politikában még áthidalhatók.

Éppen ezért a hvg.hu által megkeresett szocialisták többsége úgy véli, a jelenlegi pártvezetés érdekeit szolgálja a Gyurcsánnyal való vita, mert ezzel el lehet terelni a figyelmet a belső hatalmi átrendeződésről, és le lehet vezetni a felgyülemlett feszültségeket. Akadt olyan forrás is, aki azt sem zárta ki, hogy a volt miniszterelnök-pártelnök is érdekelt a konfliktus kiélezésében, mert így van mire hivatkozni azon párttagok előtt, akik vele szimpatizálnak, de továbbra is kötődnek érzelmileg az MSZP-hez.

„Akárhogy is van, a november 12-13-ra tervezett kongresszusig ismét a Gyurcsány és Mesterházy közti vita lesz a meghatározó, miközben az érdemi kérdések, a párt újrapozicionálása csúszni fog” – összegzett egy idősebb MSZP-s politikus, aki szerint ez csak a Fidesznek és a két másik ellenzéki pártnak lesz jó."

hvg.hu/itthon/20110923_MSZP_Gyurcsany_Mesterhazy

Diocles 2011.09.23. 12:46:46

@Diocles:

tehát a hvg szerint a nagy öregek egész nyáron tárgyaltak Gyurcsánnyal a békés szétválásról, és kihátráltak Mesterházy mögül, valamint az új felmérések is sokkolták a pártot...

erre Mesterházynak kapóra jött a Gyurcsány-levél, kiszivárogtatta a sajtónak, majd éles konfrontációba kezdett, h ne az ő "elnöki teljesítménye" legyen téma... legalábbis a hvg mindkét oldali forrásai szerint.

vagyis az MSZP számára legkedvezőtlenebb forgatókönyvet választotta. Ügyes fiú :)

tölgyes 2011.09.23. 12:47:27

@Diocles: Nem lesz még szétválás..:( A párt többsége ragaszkodik a régi ideához: a"párt egységére jobban kell vigyázni, mint a szemünk fényére".. és Ők még azt hiszik, hogy ez a Ferit érdekli.. de Mesterházy a többsége megőrzése érdekében nem tekinthet el.

tölgyes 2011.09.23. 12:48:28

@knausz: Örülök, hogy tetszik:)

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 12:49:57

Én Mesterházyn inkább sértettséget, és rémületet láttam, mint okos taktikus replikát...

heggab 2011.09.23. 12:54:04

Szerintem határozottan fejlődőképes Mesterházy. Karizmájában soha nem lesz Orbán vagy Gyurcsány-szint, de egy Medgyessy-t, Kovács László-kalibert már elért vagy meghaladott. Mikor pártelnök lett, szerintem nem sokan gondolták, hogy idáig húzza, mit húzza, magabiztosan őrzi a pártelnökségét. Önmagában ez még nem túl nagy teljesítmény, de ha idáig fejlődött, tovább is fejlődhet.

radala 2011.09.23. 12:55:03

@xsasha: OK, de arra akkor is fogadni mernék, hogy az MSZP névvel ez már soha nem fog menni és ez igaz GyF névre is.
Simán kinézek egy Bajnais/akárkis exmszp-s váltópártot magunkból ez kétségtelen.

xsasha 2011.09.23. 12:58:42

@knausz:

A Tótának a kurva anyja... Remélem tudod, miért neked írom, és miért ezt.

"„Az a közönség, amely a Fidesz képtelen magyarázkodásait eddig elfogadta, akik nem taposták meg a zászlót átkozódva, azok most már megesznek mindent. Ezek a moslékzabálók felállva tapsolnának akkor is, ha a két- vagy százkulcsos adó előnyeiről tartanának nekik előadást, és a legkevésbé sem zavarná őket, mi volt a vonal egy éve vagy akár tegnap. Ezek felállva tapsoltak akkor is, amikor Tito láncos kutya volt, és ugyanúgy, amikor a Jugoszláv Köztársaság Elnöke hazánkba látogatott. A törzsközönségnek már mindegy, Viktor. El lehet nekik énekelni bármit, az állapotuk stabil. Akik még hisznek benned, azok reménytelenek. Genetikailag, pszichésen, mechanikusan – mindegy, hogyan, de valahogy: alattvalók. Egyben az egészségügyi kassza súlyos tehertételei."

radala 2011.09.23. 13:02:58

@radala: Ja most látom Balt már belinkelte. Jobb kétszer, mint egyszer. Nagyon jó ez a DeDi:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.23. 13:04:09

@tarackos:

"Ha nem sikerül megakadályozni, hogy a baromságaikat 2/3os törvényekbe öntsék, akkor itt tényleg az lesz amit OV deklaráltan felvállalt, megköti a következő 10 kormány kezét."

Ha nem "baromságokat2, hanem hasznos, értelmes célokat öntenének alaptörvényekbe, akkor ez nem biztos, hogy baj lenne. A politika túl felelőtlen, hiánya van önkontrollból ezért például hasznosak lehetnének a költségvetési fegyelemre, államadósságra, inflációra vonatkozó új, szigorú szabályok.

Más kérdés, hogy minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle, és ezeket nem fognák. Az Egyesült Államokban sem ér a világon semmit az adósságplafon, mert ha elérik azt, akkor egyszerűen megemelik, mert minden politikusnak érdeke, hogy amíg ő van hatalmon, addig tékozolhassa a pénzt.

Magyarországon viszont a 9 évre kinevezett pártemberek egyértelműen azt a célt szolgálják, hogy kormányváltás esetén is jelentős hatalma legyen a mai vezetésnek, és rá tudja kényszeríteni az akaratát ellenzékből is a kormányra, de legalábbis meg tudja akadályozni, hogy egy nem Fidesz kormány azt tudja tenni, amit akar.

Az erős hatalom mindig lehet hasznos is, meg ártalmas is, attól függően, hogy mire használják.

Ellentétben a gyenge hatalommal, amelyik döntésképtelen, úgy meg az ország csak tehetetlenül sodródik.

xsasha 2011.09.23. 13:04:23

@tarackos:
Hatalmi elit minden országban van, volt és lesz.
Nyilván a te tarsolyodban mindig is ott volt a recept, hogy lehet a vörös hegemóniát eltakarítani, csak eddig mélyen titkoltad. Pedig ha nem titkoltad volna, akkor nem lett volna szükség narancs hegemóniára.

bigapples 2011.09.23. 13:05:38

@Diocles:
1, Gyurcsány nem érdekelt a békés szétválásban
2, öregek nem érdekeltek Gyurcsány pártelnökségében
3, Gyurcsány nem fogja feladni, hogy visszatérjen a politikai élet első vonalába
4, csak kedvezőtlen és még kedvezőtlenebb forgatókönyvek között
válogathatnak a szoci vezetők.

@tölgyes: Nem biztos. Ha Gyurcsány fél-3/4 éven belül nem tudja átvenni az MSZP irányítását, akkor lépnie kell, különben az oldalvonalon kívül marad a ciklus végéig.

tarackos 2011.09.23. 13:10:26

@xsasha: nem a vörös hegemónia a lényeg hanem a hegemónia általában. Ami káros. Ezért nem lehet kicserélni narancsra. Mert az is pont olyan káros mint a vörös. Annyi a recept, hogy egyiket sem tűröm és szólok. Szóltak már sokan, csak hát aki benne van annak eltakarják a szemét az ezresek. Ezek elvi kérdések. Nincs olyan, hogy Feri nem hazudhat, de Viktornak nem kell elhinni a szavát...

Diocles 2011.09.23. 13:12:02

@radala:

jó ez a DeDi, főleg a "ma éppen miért utáljuk a Fideszt?" véleményvezéres fikamatyikkal összevetve.

az ellendrukker sajtómunkások azt nem veszik észre, h attól még nekik sem lesz jobb, ha a Fidesz-kormány is látványosan kudarcot vall, sőt.

Balt 2011.09.23. 13:19:54

@Diocles: "tehát a hvg szerint a nagy öregek egész nyáron tárgyaltak Gyurcsánnyal a békés szétválásról"

Ez érdekes, mert a júniusi kongresszus előtt kvázi felajánlották neki: vigye a "fele királyságot". (És a 20% pártvagyont - ha jól rémlik.) Fegyenc ebbe nem ment bele, úgy látszik, azt hitte, alkupozícióban van...

Balt 2011.09.23. 13:21:06

@tölgyes: "Nem lesz még szétválás..:("

Annál jobb, minél később. :) De már nagyon várom a megmérettetésüket. :))

Publius Decius Mus 2011.09.23. 13:22:23

Godzilla vs King-kong.

Ebben az undorító szarkavarásban egyelőre Magyarország a nyertes!

Balt 2011.09.23. 13:23:09

@radala: "Simán kinézek egy Bajnais/akárkis exmszp-s váltópártot magunkból ez kétségtelen."

Sajnos én is, de egyelőre a kb. 15%-on kell megosztozniuk. Optimális esetben 3x <5%. :))

bigapples 2011.09.23. 13:25:07

@xsasha: Ez magas labda Szalai Annamáriáéknak. A balfék HVG-sek nyilván provokálni akarnak azzal, hogy leközölték ezt a vállalhatatlan szöveget. Ha ezért keményen elmeszeli őket médiahatóság, akkor nem tudják magukat a cenzúra áldozatának beállítani nyugaton, mert elég csak pár mondatot lefordítani a cikkből és a szerző cikkhez írt hozzászólásából és oda a nyugati szimpátia.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.23. 13:25:36

@xsasha:

"Hatalmi elit minden országban van, volt és lesz."

Mert ugye "demokrácia" van, ahol minden hatalom a (nem) dolgozó népé.

bucbuc 2011.09.23. 13:26:57

@jjulie: Te valami rém egyszerű képződmény vagy. Akkor lenne bukás ha ma eladnák.

Segíts inkább Gréczy elvtársadnak, már teljesen kétségbe van esve.

bóra77 2011.09.23. 13:30:25

kérdezek valamit: lehetséges, hogy GYF nem látja a határait? hogy felesleges most már a politikában bármit is csinálnia - bármennyire is szeretné - mert egész egyszerűen kivégezték? és hiába fitogtatja az erejét (?) a pártja felé, egész egyszerűen neki akkor is vége van, bármit csinál az MSZP-ben, -vel? miért nem bírja ezt megérteni? erre valaki tudja a magyarázatot? vagy azt hiszi, ha Orbán felállt a vereségekből, ő is feltud? tényleg nem értem.
és igazán az MSZP-t sem értem. azt hiszik, hogy Gyurcsány az esetleges távozásával majd lemos róluk egymaga minden szennyet? hogy az ő kezükhöz így majd nem tapad vér? ezt komolyan elhiszi náluk/róluk bárki is? és azt, hogy még egyszer visszatapsolja bárki ezt a bagázst?

Balt 2011.09.23. 13:31:11

@xsasha: Egyszerű kis senkiházi provokátor. Remélem, egyszer tényleg kihúzza a gyufát.

bóra77 2011.09.23. 13:31:27

@tölgyes: hát ez a "rettegik a hatalamát" fordulat inkább OV-ra áll.

xsasha 2011.09.23. 13:32:49

@tarackos:
Hidd el, hogy az áttételes ráknál még az oldaladba fúródó dárda is jobb.
Persze nyilván szar a kemoterápiás kezelés, mert kihullik az ember haja, de ha tudsz jobb módszert, akkor figyellek, tuti benne leszel a vasárnapi hírekben.
Egy reformkori ihletettségű szerveződésnek már esélye lesz legyőzni a narancsosokat, míg a vörös szegfűt csak egy ilyen narancsos rendszer tudta legyűrni. Az evolúció már csak így működik.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.09.23. 13:35:11

Tudom, hogy nem szeretik a magyar népdalokat, és általában semmit, ami magyar, de épp ezért küldöm ezt a dalt („Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen!”) sok szeretettel gyurcsánypistáéknak:
www.youtube.com/watch?v=dmI2rGkRuxI

Balt 2011.09.23. 13:39:45

@Diocles: "az ellendrukker sajtómunkások azt nem veszik észre, h attól még nekik sem lesz jobb, ha a Fidesz-kormány is látványosan kudarcot vall, sőt."

Pedig hogy örömködtek előre, még a választások előtt, hogy ezzel a sz@rkupaccal a Fidesz sem fog tudni mást tenni, mint Bajnaiék. Hogy őszre megfordul a trend stb. Most talán fordulni látszik, legalábbis a gazdpol. - talán meglepően: ez az ellenzéknek nem hoz semmit -, mégsem örülnek. Mit lehet erre mondani? Merő orbánfóbia, vagy valódi nemzetellenesség?

xsasha 2011.09.23. 13:43:33

@Akitlosz:
Demokráciában ezeket mindenféle listákon lehet megtalálni, mint top100 leggazdagabb, top100 legbefolyásosabb, stb... A jelenkori demokrácia parasztvakítás. A társadalom nem tudott lépést tartani a korszerű ismeretekkel. Egy új világképre van szükség, amelyik általánossá teszi legalább a folyamatszemléletet.
Az átlagnép ma már összeadni sem tud fejben, a legprimitívebb ösztöneit szolgálják ki a médiában, és a legcsúnyább manipulációkkal mozgatják bábként az újkori társadalommérnökök(pénz,pénz,pénz)
Jelenleg ez a valóság.

is 2011.09.23. 13:43:58

@radala: "Mert Hitler nem jó példa, mert ö simán csalt"

Ez erdekelne, mert eddig semmi ilyet nem olvastam, pedig alaposan atneztem. Mi volt az a csalas, mikor volt, hogy volt?

graycivil 2011.09.23. 13:45:13

@tölgyes: Hú de aggódsz az "egészséges baloldalért"! :-)

Szerintem most sok minden megválaszolódhat az MSZP-n belül. És kérdés, hogy ezt hogyan tudják rendezni.

Közben Orbánt sakkban tartják az elégedetlen tömegek és saját gazdasági bénázásának kommunikálási kényszere. Lehet, hogy nyer egy kis időt az MSZP szempontjából, de főhet a feje, hogy esetleg az MSZP akár még "zöldágra" is vergődhet, (sőt megújulhat) vagy megjelenik a "titokzatos új ellenzék" . (Bajnai, megerősödő LMP, stb...?)

2014-ig túl sok az idő egy ilyen teljesítmény túlélésére. Egy 2012-es előrehozott választás pedig programja totális kudarcának beismerése lenne. Tehát én nem innék előre a medve bőrére, mert a FYDESZ is jöhet ki rosszabbul ebből a jelenlegi helyzetnél.

Tehát

bioLarzen 2011.09.23. 13:46:59

Aki pókerezik, az ismeri azt a jelenséget, amikor az egyik ellenfele sorban mondja be az all-ineket. Tudom, hogy nem mindig van olyan lapja, vagyis (minimum) néha blöfföl - de egy bizonyos laperősség alatt nem adom meg, még akkor sem, ha többem van, mint neki - mert mi van, ha épp akkor nem blöfföl... aztán egyszer csak kapok egy ász párt a kezembe, és jön az ellenfél szokásos all-inje.

Lehet, hogy Mesterházy most kapott egy ász párt?

bio

xsasha 2011.09.23. 13:50:00

@bóra77:
Nem tudom, miért kételkedsz abban, hogy Gyurcsány komolyan gondolja. Életét milliárdok, rajongók és hatalmaskodók között éli. Ha képes volt elmondani az őszödi beszédnek a székbe kapaszkodóknak szánt motivációs részét, akkor miért ne lenne képes ebben bízni?

teevee 2011.09.23. 13:52:09

@xsasha: És Te ismered az európai országok hatalmi elitjének a koncepcióját? Mert tájékoztatott az eutópai országok hatalmi elitje róla, vagy mert belelátsz az események egy szűk halmazába bizonyos koncepciót, ami kedvenc elméleteidhez illeszkedik?

És ami ezeket zavarja, arról nem veszel tudomást. Mikor, milyen hatalmi elit mondott le a befolyásáról _önként_?
A hatalmi elitek nem önmagukat korlátozzák (sehol sem), hanem egymást tartják sakkban.
(És a gyalogkakukk mezei halandók csak ebben bízhatnak, mert a korlátaikat vesztett elitek, a nagy trappolásban magától értetődően taposnak a nyakukra.)

bóra77 2011.09.23. 13:53:16

@xsasha: nem az a kérdés, hogy komolyan gondolja-e, hanem az, hogy hogy gondolhatja komolyan?

is 2011.09.23. 13:54:40

@Diocles: "az ellendrukker sajtómunkások azt nem veszik észre, h attól még nekik sem lesz jobb, ha a Fidesz-kormány is látványosan kudarcot vall, sőt. "

en nem vagyok sajtomunkas, de azok utan, hogy de facto haboruban allunk Ausztriaval, szerintem minden egyes nap lefele viszi Magyarorszagot, es bizony jobb lenne Magyarorszagnak, ha nem a FIDESZ (pontositsunk: az orbani FIDESZ) lenne.

tarackos 2011.09.23. 13:55:25

@xsasha: Ok ha így látod. Nekem Joszif helyett nem kéne Adolf. Megjegyzem nem egymást nyírták ki, ahhoz mindkettő kevés volt...

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 13:56:07

@xsasha: Nyugodj meg. A kádári elit már réges régen beállt Kádár valódi utódja (Orbán Viktor) mögé, azok elég jól helyezkednek. Akiket az MSZP-ben jelenleg (mint poszt-Kádáristák) ki akarnak/tok nyírni, többségük még javában egyetemre, vagy gimnáziumba járt a rendszerváltás idején.

A hozzászólásodból egyébként azt veszem észre, te se tudod, ki az a Pozsgay Imre, és ez szomorú!

xsasha 2011.09.23. 13:58:47

@Balt:
Mindent elmond a hvg-ről is (amit mondjuk már eddig is tudtunk), hogy ez a szarozó odaigazolt.

is 2011.09.23. 13:59:51

@Balt: olvasgasd a Bibliat, hogy minek oruljon az ember, es minek nem. meg persze ne magadbol induljal ki. letezik az, hogy elore megmondjak, hogy rossz lesz, es amikor rossz lesz, akkor ennek nem orulnek. szemben azzal, hogy folyamatosan dolgozom azon, hogy a masik megdogoljon, es a vegen kurvara verem a mellem, ha sikerult valamit lerombolni (a la Orban).

xsasha 2011.09.23. 14:02:36

@teevee:
"A hatalmi elitek nem önmagukat korlátozzák (sehol sem), hanem egymást tartják sakkban. "
Éppen erre gondolok. A Fidesz Orbán után szét fog hullani, és a kialakult hatalmi elit egymást fogja egyfajta egyensúlyban sakkban tartani - és lobbierőként jelennek meg, mint Európában.
Persze ehhez szükség van egy olyan szerveződésre, mint amilyen a Fidesz volt a rendszerváltáskor - akik majd képesek politikát csinálni.

Balt 2011.09.23. 14:03:14

@bóra77: Azt hiszik, külön-külön és együtt is. :)

Meglepően reális vagy. Cserébe: én meg hazug. :) Véletlenül elkaptam 23 kommentnél a topikot én nem tudtam ellenállni. :)

xsasha 2011.09.23. 14:03:28

@bóra77:
Nézz végig az életútján. Simán.

bigapples 2011.09.23. 14:05:37

@nemecsek ernő áruló: Javaslom, olvasgass a Dialógus-csoport ügyéről és a Kommunista Ifjúsági Szövetség 80-as évek végi vezetőiről.

unionist 2011.09.23. 14:05:55

@különvélemény:
csupa szerencse, hogy a fideszre mindez nem érvényes. :-)

xsasha 2011.09.23. 14:08:43

@tarackos:
Megjegyzem, még mindig nem írtad le, hogy mi tudta volna legyőzni a vörös szegfűt, de mind1. Nem joszifról meg adolfról van szó, nem is összehasonlítható a helyzet. Megjegyzem, ha tudsz prezentálni egy olyan csoportot, amelyik le tudta volna győzni a szegfűt, akkor annak a naranccsal sem lesz gondja.

Balt 2011.09.23. 14:09:13

@bioLarzen: "Lehet, hogy Mesterházy most kapott egy ász párt?"

A sukorói (vagy más) eljárásra gondolsz? Lehet, miért ne...? Az azért érdekes, hogy nem rohant a teljes Gyurcsány-adminisztráció a zászló alá, a pártba jobban beágyazott káderek (Veres, Szekeres stb.) akár tanúskodhatnak is ellene, ha oda jut a dolog...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.23. 14:13:57

@xsasha:

"Az átlagnép ma már összeadni sem tud fejben,"

Régen a királyok sem minden tudtak, sőt írni olvasni sem. Legalábbis a sötét középkorban.

Amúgy nem tudom az átlagnép mennyire tud fejben számolni ezt tesztelte, kutatta-e mostanában valaki.

Manapság kevés munkakörben van szükség a fejszámolási képességre.

teevee 2011.09.23. 14:16:31

@xsasha: Értem.
Ezek szerint, amíg Orbán megvan, addig a Fidesz nem fog, (nem kell, nem szabad) demokráciában gondolkodnia. Függetlenül a az MSZP vagy bármi más meglététől, (ami egyébként minderre az indokot szolgáltatja).

Szóval, Magyarországon a demokratizálódás akadálya Orbán?

tarackos 2011.09.23. 14:22:16

@xsasha: nem érdekel a szegfű így legyőzni sem akarom. A folyamatokon, kultúrán kell változtatni, nem bárkit is legyőzni. Ha ez viszont nem megy -ma pedig úgy néz ki- , akkor pont semmi értelme nem volt legyőzni a szegfűt...

tölgyes 2011.09.23. 14:22:33

@graycivil:
Kedves gecivil! Én valóban fontosnak tartaom, hogy legyen egy valódi baloldali párt. Egy egészséges politikai szerkezet ezt megköveteli. EAz mégsem járja, hogy a társadalomban nehéz helyzetben lvő 30-40%-nyi tömegnek nincs politikai képviselte, de nincs érdekképviselete sem...A magyar szakszervezetek ugyanis a régi koorporációs szakszervezetek elvei alaján dolgoznak és egy kis poltikai, közigazgatási hatalom reményében azonnal fütyülnek a tagjaikra... és már azt is eredménynek kell tekinteni, hogy mondjuk Borsik a tárgyalások idejére leveszi magáról a rolex óráját és a testékszereit:)

tölgyes 2011.09.23. 14:25:37

@bigapples: Én most is biztatom Önt és másokat, hogy adják neki a párton belüli hatalmat..:) ami egyszer már az övé volt.. és látjuk mire ment vele:( Ha még marad, akkor az MSZP már a bejutást kockáztatja:(

Ezért is mondom: válasszák meg a Ferit:)

tölgyes 2011.09.23. 14:26:42

@bóra77: Olvassa el újból amit írtam. Talán akkor megérti, ha nem sikerülne, elmagyarázom:)

tölgyes 2011.09.23. 14:29:39

@Balt: Az ország érdekeit és egy majdani baloldali párt megszületését nézve tényleg úgy van:) Minél később, annál jobb.. Úgy látszik Gyurcsányéknak az önfelszámoláshoz a JÁRT UTAT IS LE KELL JÁRATNIuk:)

graycivil 2011.09.23. 14:31:19

@tölgyes: Kedves Tuskó! Én nem fogok haragudni akkor sem, ha csak reagálsz a hsz-imra külön megszólítás nélkül. :-)

bioLarzen 2011.09.23. 14:32:33

@Balt: Nem, nem arra gondoltam, semmi konkrét dologra csak arra, hogy most érezte úgy, hogy van mire visszatámadnia. A Sukoró-ügy inkább Gyurcsánynak kártya sztem náluk - ráhajthat a Dimitrov-rutinra, amire sztem már elég régóta készül.

A többit majd meglátjuk.

bio

graycivil 2011.09.23. 14:33:02

@tölgyes: Orbán nagyon jó pártépítő...Orbán-ellenzéki pártépítő. :-)

bioLarzen 2011.09.23. 14:34:21

@Balt: "Lehet pártosnak minősíteni a Nézőpont Intézetet, de a minapi kk. eredmények alapján (a jelen választási szisztéma szerint is!) 2/3-esélyes a Fidesz momentán: "

Öööö... ha pártosnak minősítjük, akkor viszont az adatait nem érdemes komolyan venni, ugyebár...

Kb, mintha azt mondanád, hogy "Lehet, hogy az apám fradista, de szerinte az Újpest szar csapat" :)

bio

bóra77 2011.09.23. 14:37:09

@tölgyes: nem fárasztom magam, magyarázza el legyen oly' kedves:)

Balt 2011.09.23. 14:39:10

@bioLarzen: Az lehet, hogy Dimitrov perre készül, de szerintem esélye sincs ebből profitálni. Még akkor sem, ha esetleg valami bűnbánatot mutatna. A túlnyomó többség bizony elégtételnek fogja látni az eljárást - személy szerint csak azt sajnálom, hogy ilyen pimf ügy miatt, de hátha lesz még egyéb is...

tölgyes 2011.09.23. 14:39:46

@bóra77: A tél királya egy hasonlat volt.. ami közelebbről az 50-60-as évekre vonatkozott:(.. és lövetni is akkoriban volt szokás:(

Balt 2011.09.23. 14:41:09

@bioLarzen: Ez elég egybecsengő mérés mindnél: a Fidesz bő dupláját hozza a biztos pártválasztók között, mint az aktuális második párt. Magyarul: garantált a 2/3. :)

tölgyes 2011.09.23. 14:41:32

@graycivil:
Kedves gecivil!

Na látja! Örvendezzen hát. OV a maga szekerét tolja.. gyorsan kapaszkodjon fel rá, mert majd még nem bírja a tempót:)

bóra77 2011.09.23. 14:44:55

@tölgyes: ühüm, így értem, köszönöm. itt elég felszínesen olvasok, gyak. csak átfutok dolgokat.
@Balt: "meglepően"?:)

graycivil 2011.09.23. 14:49:16

@tölgyes: Kedves Tuskó! Örülök, hogy örülsz! Nem fog hiányozni, ha nem reagálok az egyébként (tartalmilag) nem reagálásra érdemes hozzászólásaidra. További jó tuskóskodást...magadban! :-)

Matróz Kommandó 2011.09.23. 14:49:20

@bioLarzen: A Medián szerint is a FIDESZ nyerne!

kvasztics47 2011.09.23. 15:00:13

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

xsasha 2011.09.23. 15:15:57

@Akitlosz:
A fejszámolás annak a készségnek a kialakítása, hogy a rövidtávú memóriában tárolni tudsz egységeket, azokkal műveleteket tudsz végezni, és fent tudod tartani a koncentrációt, hogy ez a művelet egzakt legyen, ne befolyásolt, torzított.
Persze messze van ez attól, hogy az ember folyamatokkal tudjon műveletet végezni, vagy rendszerek egymásra hatását tudja kezelni, de azért sokat dob az emberek korlátozott racionalitásának a racionalitáshoz való mozdításában.

graycivil 2011.09.23. 15:29:13

"Nagy a kockázata, hogy a Gyurcsány-kormány sorsára jutnak Orbánék

Mintha egy másik országról szólna a legfrissebb MNB-prognózis, mint a három hónappal korábbi. A növekedés nem tudott beindulni, a külső feltételek drasztikusan romlottak, a belsők pedig eddig sem voltak biztatóak. A világgazdaság újabb recessziót élhet át, ha nem is olyan mélyet, mint 2009-ben, ami mindenképpen szűkíti Magyarország lehetőségeit is."

www.vg.hu/velemeny/jegyzet/nagy-a-kockazata-hogy-a-gyurcsany-kormany-sorsara-jutnak-orbanek-358542

radala 2011.09.23. 15:33:20

@is: Nem nyert.
"1930-ban a Nemzetiszocialista Párt a viszonylagos ismeretlenségből hirtelen 18,3%-ot szerzett és 107 képviselői helyet a Reichstagban, amellyel a második legnagyobb párttá vált."
"1932-es elnöki választáson, másodikként futva be mindkét fordulóban."
"1932 júliusában a Náci Párt 230 képviselői helyet nyert,"
"1932. szeptember 12-én feloszlatták a Reichstagot... ...NSDAP kétmillió szavazatot veszített (az előző 37,3% helyett 33,1%-ot ért el)."
Bátran kijelenthetö, hogy Hitler csalással erövel akármivel került hatalomra...

radala 2011.09.23. 15:36:40

@Balt: ne légy telhetetlen 4 +4 + 7 is OK lenne:-)

xsasha 2011.09.23. 15:37:05

@teevee:
Nyilván még sok-sok következtetést le tudsz írni, amiket én nem mondtam és nem gondolok. Ez amolyan liberális trendi, hogy kiforgatod a másik szavait, értem én, divatos. De engem nem érdekel. Vagy értetted, amit írtam, vagy nem.
Nyilván tudnék itt szóhuszárkodni veled, de minek? Ha érdemben akarsz beszélni a témáról, akkor szívesen.

xsasha 2011.09.23. 15:40:29

@tarackos:
Két különböző dologról beszélünk.
Ha a társadalmat akarod megváltoztatni, akkor hajrá, én figyelek, várom az ötleteidet.
Ami a politikát illeti, az azért nem változhatott, mert a kádári hatalmi elit elkaszált minden próbálkozást. Ezért kellett eltakarítani a szegfűt az útról.

komissarlajos 2011.09.23. 15:51:00

@xsasha: Igazad van. Sajnos. (SZDSZ)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.23. 15:52:55

Gyurcsány Ovihoz hasonló hadvezér szeretne lenni, csak a csapaok helyetti szedett-vedett bagázst tudhat maga mögött. Persze még Ovi mögül is kiállhatnak, de ehhez pár év kell még.

komissarlajos 2011.09.23. 16:03:06

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Kérlek használj normális szövegszerkesztőt vagy alpból tanuld meg a MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAIT!!!!!!

jabba74 2011.09.23. 16:24:23

Tetszik ez a poszt is!
Gyurcsány for predator!... vagy mi...

jabba74 2011.09.23. 16:29:36

@komissarlajos:
Khm, az ékezetek nem szövegszekesztőfüggők de ez a poszt amúgy sem erről szól.
Az a jó ebben a blogban, hogy mind két oldal ultrái ugranak, ha az ő csapatukat kritizálják.

KKKKKKKKK 2011.09.23. 16:30:19

Kedves Gábor!

Nyilván a blogodon azt írsz, amit akarsz, de úgy vélem marginális kérdések ezek a fidesz elmúlt napokban mutatott kaotikus megnyilvánulásaihoz képest. Szívesebben olvasnám erről elemző soraid.

nu pagagyí 2011.09.23. 16:38:40

Elnézve az MSZP-t, szerintem borítékolva van a szakadás, ami szerintem jót is tenne a magyar politikai közegnek. Ha a Fideszt le lehet győzni egyáltalán, akkor ahhoz az kell hogy az MSZP markánsabb baloldali arculatot vegyen fel és ehhez tényleg nem passzol Gyurcsány. Amit ő, de méginkább Bajnai képvisel, annak a helye a Fidesz és az LMP között lenne. Hogy vele vagy nélküle, de kellene egy párt, ami a korrupció mentes szabad piac, az egyéni jogok, az átlátható állam, az esélyenlőség és az öngondoskodás értékeit karolja fel és célul tűzi ki a demokratikus működés és az autonómiák visszaállítását. Az MSZP-n belüli harc tétje szerintem az, hogy mennyi aktív embert tud elvinni.

A "baloldalibb" MSZP jöbban meg tudna küzdeni a Jobbikkal, míg az új polgári párt a Fidesz, hazugságokból kiábrándult liberálisabb szavazóit nyerhetné meg.

JAS39 2011.09.23. 16:39:26

Meglehetősen hasonlóan látom én is a Gyurcsány kérdéskört.

Azt állítom, h Gyurcsány remek szónok és jól kommunikál, legalábbis napi szinten.

Azt álltom, hogy Gyurcsány csapnivalóan rossz taktikus, rossz stratéga, így kifejezetten rossz vezető politikusnak, max. propagandistának jó.(a múltja miatt viszont ez sem biztos, h jó neki)

Ne feledjük, azok akik ma hőzöngenek a fidesz 2/3-a ellen és trollként napi szinten szapulják Orbánékat, és nagyokosként hozsannáznak minden kormányzati hibán, minimum egy köszönőkártyát kellene küldeniük Ferinek, mert abban mindenki egyetért, h ha anno 2008-ban ő jó taktikus, jó stratéga, ergo jó politikus lett volna, akkor ma a fidesznek nem lenne alkotmányozó többsége. Ő lemond, jön pl. Bajnai és most lenne egy stabil fidesz többség, oszt'jó napot!

Nem így történt, Feri a böszmeségeivel taccsra vágja/vágta az álbalodlali mszp-t, (nem képesek növelni előnyüket most is 11-14 % között vannak az össznépességen belül, a hiteltelenséggel nem küzdő Jobbik a fejükre nő/nőtt) ami nem lenne baj, de az már annál inkább baj, h Feri bebizonyította azt is, h az országot is taccsra tudja vágni, a 2008 októberi kvázi-államcsődöt se jobbról, se balról nem lehet megmagyarázni, még trükkök ezreivel sem, főként, úgy, h 2008 szeptenberében még repült a hattyú és szállt az íj az mszp-s plakátokon, h "márpedig ide nem gyün a válság", majd 2 hét múlva IMF-EU lélegeztetőgép a magyar államcsőd elkerülése ellen....Köszönjük Feri, annyi jó van a dologban, h most saját fészkébe piszkít, és nem középiskolás fokon....

Megyó és Feri mérlege még:

- taccsra vágott, eladósított Magyarország
- az esztelen segélyezési politika révén uzsorahordák létrehozása, ezáltal városok, megyék gettósodásának előidézése
- megélhetési gyermekvállalás ösztönzése, ezáltal az értékteremtő gyermekvállalás romba döntése
- támogatott forinthitel kinyírása, ezáltal brutális devizaadósság létrehozása az önkormányzati és lakossági szektorban

graycivil 2011.09.23. 16:47:47

"Erste-vezér: Nem hagyjuk, hogy elűzzön Orbán ellenséges politikája

Markáns véleményt fogalmazott meg a magyar kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban lapunknak adott nyilatkozatában Andreas Treichl. Az Erste Bank vezére azt mondta: nem hagyják, hogy elűzze őket az országnak károkat okozó gazdaságpolitika, kitartanak ügyfeleik mellett."

www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/erste-vezer-nem-hagyjuk-hogy-eluzzon-orban-ellenseges-politikaja-358540

tarackos 2011.09.23. 16:56:42

@xsasha: Az a bajom, hogy ha valóban el akarnák takarítani akkor nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat. Akár már hétfőn is megszavazhatnák. Nem számolták volna fel a Kenedi bizottságot. Tudod őszöd is csak azért szivároghatott ki mert hangfelvételt kellett készíteni az elsők között törölték el ezt a szabályt. Uarról beszélünk, csak szerinted takarítanak sztem meg csak helyet cserélnek és cirkusz csinálnak a népnek.

aszekelyek 2011.09.23. 17:10:11

:DDD Látom, hogy nem egyedül engem érdekel ez a mi ferink, meg a mutatványai....DDD

Sokadik nekifutásra sem sikerült einstandolni a z ingyen pártot. A kapatos horngé 2008 márciusi mondása jutott eszembe. " ..nem azt mondták feri, hanem , hogy menj te a .... BAjkeverőségben sikeres. Ezt Török Gábornak szánom. Abban még lehet is. Mindig tesz egy kis darab xart mások palacsintájába. Ferikém, nem csak ingyen ebéd nincs de ingyen párt sincs.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.23. 17:10:16

@komissarlajos: jo lenne, ha megtanulnad mit is jelent a helyesiras kifejezes, mielott beszolsz:-)

mindenesetre latszik, hogy hulye vagy ahhoz, hogy egyetlen szavam is megcadfold. latod, pont ezert jo, hogy nincs ekezetem. hamar kiszurom, ki a barom:-DDD

tölgyes 2011.09.23. 17:11:32

@graycivil: Kedves gecivil!

Hogy őszinte legyek eddig se szorgalmaztam, hogy reagáljon. Ha ír valamit az is jó. Ha nem ír az is jó...:::)) Én mindig mindenkit arra bíztatók, hogy azt tegye, amit jónak lát:) Mindig, mindenki maga tudja, vagy nem tudja mit csinál:)

antalburjan 2011.09.23. 17:18:59

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ekkora adag orbánofóbiát ritkán látni együtt ekkora adag butasággal, amióta szadeszes politikusaink krémje a hallgatás homályába burkolózik, és Fletó is ritká(bba)n szólal meg. Ez külön-külön is impozáns teljesítmény, továbbá jár a kalaplengetés és gratula a metsző élű kristálytiszta logikájának is. Egyébként (szíves tájékoztatásul) a cikk gyurcsányról és Mesterházyról szólt. (A kisbetű nem elírás, és nem a helyesírási ismeretek hiányát tükrözi.) De csak nem lehet az emberfiának egy kis orbánozás nélkül kommentelni, ugye? Üres és sivár lesz az élet, ha egyszer - soha nem kívántam senkinek - Orbán tényleg meghal. (Különdíj a vallásosságának és emberségének.) Kétségbeesetten keresem, hogy vajon kit lehetne még ennyire gyűlölni, ha Viktor már nincs közöttünk... Kérem, segítsen!

nu pagagyí 2011.09.23. 17:19:13

@aszekelyek: Elfelejtetted, hogy GYF tagként, hat évig volt az MSZP miniszterelnöke. Az más kérdés, hogy az MSZP-nek most populista baloldali párttá kéne válnia, hogy a hülyeségkoncertben komoly résztvevő lehessen. Ebbe Gyurcsány tényleg nem való.
A GYF mentes MSZP végre előjöhetne olyan követelésekkel, hogy a föld azé, aki megműveli vagy például, a profit a nép kifosztása.

aszekelyek 2011.09.23. 17:25:49

@graycivil: Talán a nyereségük mellett. Az ügyfélre ők tesznek. BAnkárok embereket nem vesznek számításba, csak az elvárt hasznot. Amit az ügyfélből tudnak realizálni.

aszekelyek 2011.09.23. 17:37:40

@nu pagagyí: Nagyon jópofa dolgokat írsz:) jereváni rádióm szerint nem volt hat évig tag miniszterelnökként. :) Populistább a retorikájában kevés magyar volt. Asszem, amikor tanácsadója volt megyónak, még tagja sem volt az mszp-nek és sport miniszter korában sem. 2004 augusztus vége és 2009 tavasza között nincs meg a hat év szerintem. Először nem is volt tagja az mszpnek, miniszterelnök korában sem hanem később, pártelnökké választása közelében lett tagja. Lusta vagyok kikeresni a pontos dátumokat. Dehogy felejtettem el én... :D Feri feledhetetlen.:DMint általában a nagyon rossz élmények.

2011.09.23. 17:43:30

De jó kis poszt ez. És a címe se semmi!:D

Ma hallgattam MAtillát a Kossuth Rádióban, ügyes volt. De pattogós a stílusa, szóval hajaz OVra, csak értelmesen és nem lózungokban beszél.

Fletó meg most azt gondolja, hogy kihúzták alóla a szőnyeget, ő kihúzza mások alól is? Jelzem, sok megélhetési bü...pardon, politikus van ott, akinek semmi dolga nincs, max. annyival többen vannak melegedni ott.

aszekelyek 2011.09.23. 17:52:25

@nu pagagyí: burkoltan komcsizod a ferink nélküli mszp-t, csak szólok.Egy baloldali párt lehet elitellenes. az nem zárja ki egymást. Az elit , MILLIÁRDOSOK , VISZONT NEM LEHETNEK BALOLDALIAK. aHOGY NEM IS VOLT AZ, A FERINK VEZETTE MSZP POLITIKÁJA.

aszekelyek 2011.09.23. 17:53:50

@xsasha: CSATLAKOZOM TÓTAWÉ MÉLTATÁSÁHOZ. BERAGADT. BOCS

2011.09.23. 18:06:11

Olyan érdekes, ki miben látja a démont! Fletót sokáig csíptem, de az arab terroristáknál elszállt az agyam tőle...

Jó, Vitya sosem tetszett, de sokat finomított a megítélésén, hogy végül is, mint Dzsingisz kán, de a birodalmát felépítette. Az más kérdés, hogy nemszívesen veszek ezt a klerikalizmust, meg ezt a szervilizmust,ami körül veszi, mert az állam és az apparátus, mint egy Patyomkin falu, szép látszat, de tartalma semmi, és már ijesztően elhiszik egymásnak ezeket a nagy semmiket, miközben lassan a szájunkig érő vízben kiabáljuk ki nekik, hogy help! Ja, lehet az a baj, hogy nem azt kiabáljuk, hogy nemzeti megmentés kormány őméltósága, mentsen ki Isten segedelmével, de akkor teli megy a szánk vízzel és tuti megfuladunk!

Szóval nekem csak ez a bajom a Vityával, nem lényeglátó, max. mi legyen a zsebébe lóvé, ami miatt Szása 99 kérdést feltesz majd, hogy honna veszem, honnan tudom, miért bántom és szegény Szeretett Vezérünket (jó nekem nem szeretet és nem vezérem). Én nem a Királyok útján lakom, hiába dolgozom, míg a PártVezér egy napot se életében, és ott lakik már mióta, és Tolcsvára jár borozgatni oda se egy 15 nm2 pincébe és sorolhatnám. Ja, azt jól tudom, hogy valszeg csak én vagyok az országban egyes egyedül így, hogy dolgozom, és nem a Királyok útján lakom a régi Czinege villában, de hát úgy kell nekem, minek mentem el dolgozni...

aszekelyek 2011.09.23. 18:07:11

@xsasha: szerinted azért használja a moslékzabáló kitételt, mert a disznó nem kóser? Vagy csak az nem kóser, hogy a FIDESZ kormányoz nagy legitimációval? A híresen jó magyar konyhát ezeken kívül még senki nem moslékozta le. Tolulnak ide moslékot zabálni, szabadidejükben a többiek:)))

2011.09.23. 18:15:13

@xsasha: Pedig van igazsága...a nyáj mindig is vezérért kolompolt...Most megkapták. Ájultan nézik vityavezért....

aszekelyek 2011.09.23. 18:19:24

@nemecsek ernő áruló: Mindannyian tudjuk, ki ő. Sőt, akkor, amikor elkaszálták őt az államminiszterségtől, a legesélyesebb és legelfogadottabb helyzetéből, állítólag rendszerváltáskor, róluk is tudjuk, hogy ők kicsodák. Urbánuséknak más a démosz tette ki a szűrét. Nem szűrös Mátyás.

Lova 2011.09.23. 18:21:17

TG pont ugyanabba a hibába esik mint Kuminferi és lesz ettől hiteltelen: a homokozóban játszó kicsiken köszörüli a nyelvét miközben a (törvény)gyárban a többi óvodás éppen a jövőnket (és jelenünket) veri szét a piros homokozólapátjával.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 18:23:33

Magyarország nem fogja teljesíteni a hiánycélt 2012-ben. Ez elég világos. A valódi kérdés nem az, hogy teljesül-e, hanem hogy mennyivel fogja a kormány elvéteni azt. További kérdés, hogy ennek mi lesz a következménye, a következmény pedig milyen hatásokkal jár a magyar belpolitikában.

2011.09.23. 18:26:32

@xsasha: neked tótaw a fixációd!:D

aszekelyek 2011.09.23. 18:28:55

@jjulie: zsülikém, kereskednek vele? @Letícia: Ájultan éppen nem. józanul hallgatjuk és részemről együttérzésemet is tudom tolmácsolni. Kutya kemény munkát vett magára. Ami ugye kilátásait tekintve az únió válságának, hamarosan nem lesz könnyebb. Nem is várok el tőle sokkal többet, mert annak nincs realitása. Pojácák meg hadd kornyikáljanak. Tótawé nem volt se Kossuth díjas, se Díszpolgár. Egy firkász. Még annyit sem tud, hogy egy demokrata nem minősíti a más pártokkal szimpatizáló állampolgárait egy demokráciának. Ez azoknak a tempója, akik láncos kutyának nevezték TITO-t. VAgyis a mi kedves 47-ben csalással hatalomra jutott mkp-tagjainknak volt a rendes szokása. Némi börtönnel és akasztásokkal. Aminek helyességét máig is védi biszku elvtársuk.

aszekelyek 2011.09.23. 18:31:08

@radala: már csak azt kell kitalálni, hogy adják el őket baloldalinak, szocialistának... Oszkót , bajnait..... röhej..

gabesz: 2011.09.23. 18:32:17

MIÉP. Kisgazdák. MDF. SZDSZ. MSZP? - Ez lesz a sor? ORbán jól csinálja nem ? Haladunk az egypárt rendszer felé. Persze mindig azt hisszük, hogy belső viták miatt hullanak szét. OV.-nek esze ágában nem lesz hagyni, hogy nyugodt körülmények között meg újuljanak. Fenntartja a koncepciós ügyeket. A meg újulást az MSZP meg a nyilvánosság elé viszi. ? Ki kíváncsi erre? Mint egy rossz szappanopera.
Valóban O V -nek kedveznek. Nagyon sokat kockáztatnak. De igaz már másfél éve nem tudtak rendeződni és ezért nincs megfelelő ellenzéke az országnak.
Nincs karizmatikus figurája a bal oldalnak csak Gyurcsány? Sokkal érdekesebb kérdés, hogy a jobb oldalnak van e? Mert ha az MSZP csak Gyurcsányt tudja adni, akkor nagyobb a baj mint gondolják.

aszekelyek 2011.09.23. 18:33:23

@tarackos: Az ügynökaktákból lenne csak a cirkusz a népnek.... @namitirok: Nagyon kedves, kellett hozzá a körömreszelőm is. :)

2011.09.23. 18:34:19

@aszekelyek: nem akarok szellemeskedni, de aki vityát meghallgatja és érti, az józan nem lehet...jó, nekem erős a logikám, én kérek elnézést!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 18:35:30

A Fidesz dömper tegnap szépen letiporta a ZP-t. Érdekes, hogy minden politikai óvatosság kiveszett a Fidesz vezetésből. Az első szavazók körében minden bizonnyal nagyon népszerűek lesznek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:38:44

@Letícia: Kegyednek van akvárijumja-e?
Én is tudom szellen.., na, szellemeskedni ám!:-)
Bár itt és most az MSZP maradéka van terítéken.
Nem beszólásként..

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 18:39:00

@gabesz: A jakobinusok sorsa jut eszembe. Ők is elég hatékonyan számolták fel az ellenzéküket. Végül a forradalom felfalta saját gyermekeit. A fülkeforradalom XXI századi verziója is ilyen véget fog érni.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:39:50

@ciceró: Az első szavazók java része járt a ZP-be, így nem biztos ez ám!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:42:31

"Kumin Ferenc például blogjában azt írta, hogy Gyurcsány a „józan ész határait” súrolja és racionálisan nehezen megmagyarázható a képviselők visszahívására tett kísérlet. A másik ismert politológus Török Gábor szintén a blogjában, azt állította, hogy Gyurcsány nem a kilépést készíti elő, amennyiben pedig mégis, akkor csöndben kellene távozniuk.

Nos szerintem Gyurcsány Ferenc és platformja viselkedése a kilépést készíti elő, mindezt racionálisan teszik és szükségük van rá, hogy a szétválást botrányosan tegyék."

tisztapolitika.blog.hu/2011/09/23/gyurcsany_es_a_vegjatek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_23&utm_campaign=index

Van itt összeesküvés-elmélet bőviben, csak tessék-tessék!

2011.09.23. 18:44:14

@namitirok: miért érdekes, hogy van-e akváriumom?:) Hogy jön ez ide?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:45:01

Ugyanonnan:
"Mit tett tehát szerdán Gyurcsány Ferenc? Vállalhatatlan ajánlatot tett a belső ellenzéke felé és ezzel kiprovokálta, hogy „elüldözzék” a pártból. Ennek következtében Mesterházy lehet majd a „rossz fiú” (a többiekkel együtt, akik nem a DKP megújulási javaslatai mellett vannak) akit nem érdekel sem az MSZP sem az ország jövője és aki csak a pozícióját védi és semmiféle megújulásra nem hajlandó."

Kicsinyt hajaz ez a miniszterelnök esetére Tóth Marival, ja nem, az EU-val, nem!?

2011.09.23. 18:46:34

@namitirok: én pl. szerettem ott ebédelni, jól is, sokat is főztek...:)

aszekelyek 2011.09.23. 18:47:43

@Lova: Azt a fényeset. Amit hátrahagytak. Hogyne.

2011.09.23. 18:47:44

@namitirok: tudom! Ösmerös vagy Te nekem nagyon! Honnan is?;)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:51:38

@Letícia: Na, ez itten a kérdéses!:-)
A stylém ösmerős, kedves Letícia, vagy a pofázmányom?

aszekelyek 2011.09.23. 18:52:03

@is: Még sokan nem akarták, hogy az szdsz-nek, értsd ferink , sikerüljön. Naggyonsokan. Mentek szépen a levesbe. Ezért vagyunk moslékzabálónak is titulálva.

tölgyes 2011.09.23. 18:54:03

@namitirok: Ennek - mármint hogy kilépnek -nagyon kicsi a valószínűsége..Én elképzelhetetlennek tartom:) Marad, illetve folytatódik ez a húzd meg ereszd meg.:) Bár Gyurcsány hívei között vannak rutinos szétverők: Ott van Vitányi, aki Horthy rokonaként előbb a Nékosz szétverésben vállalt szerepet.. aztán az MSZMP-MSZP-be tröténő átmentésébe...:)Most meg Gyurcsány híve:) Szórakoztató jelenség volna, ha nem az ország bőre volna a tét.

tölgyes 2011.09.23. 18:56:00

@Letícia: Az ellenszenv itt mit sem segít.. Még Gyurcsány is a hjűvös észt javasolja:)

2011.09.23. 18:56:45

@namitirok: a "pofázmányod" ismeretlen, de a kicsengés...no, az valahonnan ismerős...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 18:58:50

@tölgyes: Szerintem jelenleg az MSZP "belvitája" nem érinti az ország jövőjét, az a kormányzópárt(ok) kezébe lett letéve.
Hosszabb távon érdekes ez, jelenleg indifferens, szerintem.

aszekelyek 2011.09.23. 19:00:47

@Letícia: letikém, józan paraszti ész. Abban meg szok lenni némi reggeli ital is. A svung kedvéért. Hülyére venni viszont nehéz őket. Csak fegyverrel lehet őket kifosztani. meg hasonlók. Az urbánus entellekttüellek meg sose állhatták a népieket. Talán éppen ezért:) nekem is erős a logikám..:) Belvárosi úrifiúk, úrilányok,... a cselédeket.... Hogy is mondta bauer elvtárs ? A fiúk a pusztából....., meg az úri huncutság....

megszűnt 2011.09.23. 19:13:40

@xsasha:

Megértem a felháborodásodat. Nem tudom, mi lesz azzal az emberrel, ha ilyen stílusban ír tovább, de amit idéztél, már nem egy újságíró publicisztikája, hanem több, mérhetően több, az biztos.

aszekelyek 2011.09.23. 19:15:03

@Letícia: Most én kérek elnézést. Annyira jól kipiszkáltam, hogy most nem írta le a nagy L_T. Pedig mostmár nem is beszél túl gyorsan Orbán. Annyira lassan mondja, hogy odaaát is értsék, hogy az már művészet. Logikát én a hvg cikkében nem leltem. :) Szerintem a változó és kimondottan ellenséges külső környezetre reagálás, plusz a magyar vállalkozók fizetni nem hajlandósága elég indok lenne, hogy azt mondja, nagy a baj. Tegnapról mára, mint ferink 2006-ban, rögvest a pumaugráltatós nagyajólét kampány másnapján. Aki év elején meg tudja mondani manapság, hogy lesz az év közbeni , az csal. Nem is tudják , de a spekulánsoknál van elég pénz-ünk ahhoz, hogy állandóan csak újabb nehézségeket okozzanak és lehessen emiatt károgni Orbánra. Tartani fogja a hiányt , nem ereszti el azt is, plusz újabb államadósságok, mint az előzőekben.Visszafizet, mint a katonatiszt. Osztogatás nuku. Szerintem így kell sáfárkodni egy ország pénzével.

megszűnt 2011.09.23. 19:15:08

@Letícia:

Tanácsként mondom. @namitirok: blogtársnál van úgy, hogy nem gondol semmire konkrétan, csak az idegeken játszik.:)

aszekelyek 2011.09.23. 19:16:34

@Balt: Az meg nem kétséges, ha ő mondja. Biztos benne is van a keze. Pardon, a cége alkalmazottaié....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:17:54

@knausz: Ezt kikérem magamnak, én midig konkrét dologra gondolok, csak néha körülírom, mert nem illene direkte..:-)

tölgyes 2011.09.23. 19:18:54

@namitirok: Ha Önnek igaza lenne, akkor nem volt szükség a demokratikus pártokra..:)

megszűnt 2011.09.23. 19:20:56

@namitirok:

"Ezt kikérem magamnak, én midig konkrét dologra gondolok, csak néha körülírom, mert nem illene direkte..:-) "

Engemet érdekelne az a "pofázmány", de nagyon.:) Ha átnézhetnék a monitoron...........................:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:22:10

@tölgyes: Úgy tűnik vala, jelenleg ippeg az egypártrencer felé tartunk, megfűszerezve némi Hazafijas Jobbikkal!:-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:23:22

@knausz: Küldjek fürdőruhás fényképet netán?
Nem kell megijedni, nem fogok!:-)

megszűnt 2011.09.23. 19:25:31

@namitirok:

"Küldjek fürdőruhás fényképet netán?"

Miért kérdezel, ha megfeleled? Küldjél! Persze, hogy megnézném.:)

aszekelyek 2011.09.23. 19:27:17

@Letícia: Az is érdekes, hogy soha nem olvastam pld feriről, megyóról, bajnairól. hornról, kádárról, németh miklósról, grósz károlyról, hogy nem dolgozott életében egy napot, csak Orbánról. Meglep, az a felfogás, hogy a miniszterelnök nem dolgozik. Ab ovo. Ha csak Orbánra van ez rávarrva, akkor még súlyosabb. Először tisztázni kéne, mi a munka. Mszp-ben, jobbikban, lmp-ben képviselőnek lenni? orvosnak? nővérnek? tűzoltónak? Beszélgessünk erről kissé- Uzsorázni, bank minőségben? Pénzügyi szolgáltatóként? Nem létező pénzt forgatni? ezek is érdekes témák....

2011.09.23. 19:29:02

@namitirok: aki negatív, azt leosztom...szóval ha nem negatív?

@aszekelyek: mi? Kisüstivel lehet hallgatni a Zorbánt?:D:D Ez jó, ha hívei csak piásan viselik el...:D:D Ott is tartunk, hogy mindenki koki! Ezért lett a pálinkafőzés lehetősége otthon! Mindent értek! Hiába na, én nem jártam polgári körökben, ahol ezeket megbeszéltétek!:D

@knausz: aha. Értem. Engem sokáig nem fog, mert rámordulok, oszt annyi!:)

nyünyüge 2011.09.23. 19:30:13

@ciceró:
nem ennyire egyszerű a dolog, mert a kerületi lakosok, a nem diákok valószínűleg üdvözlik a dolgot.
Ráadásul a hívőknek mindig lehet azt mondani, hogy a kerület döntött, nem A fidesz.
Ettől persze jelzésértékű mindenki számára az elintézés módja.

aszekelyek 2011.09.23. 19:30:45

@xsasha: csak nehogy sóbálvánnyá váljon....@namitirok: nekem átjön a szarkazmusa azért .

megszűnt 2011.09.23. 19:32:12

@Letícia:

"aha. Értem. Engem sokáig nem fog, mert rámordulok, oszt annyi!:) "

Csak hiszed. Ma délelőtt már jól behúzott engem is a csőbe, pedig nem most kezdtem a válaszadást.:)

@namitirok: blogtárs valaki, aki régi tag, viszont én nem ismerhettem, mert senki stílusára nem emlékeztet.., de rajta van, hogy kihúzza a gyufát.:):)

megszűnt 2011.09.23. 19:33:26

(technikai próbabeírás a gép miatt )

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:34:23

Várjatok, perpill. ippeg a készülő 3. világháború eseményeit figyelem..:-(
Addig is, Hölgyeim, tekintsék meg idei ajánlónkat a jövő évi fürdőruhák tekintetében:
www.youtube.com/watch?v=PFEIccna_Mk

Igaz, lehet, 2012, világvége..end of the civilisation..

aszekelyek 2011.09.23. 19:35:32

@Letícia: Letikém, a mi gyulánk magát se tudta hallgatni vodka nélkül. A ballik paraszt is iszik. Kis mértékben gyógyszer. No és a nyugati bayernek se absztinensek. A whiskysekről nem is szólva. No sports, but whiskey... rémlik? Na pá, most dolgom akadt.

tölgyes 2011.09.23. 19:35:58

@namitirok: Az Ön tévhitei az Ön tévhitei:) Azokat Öntől senki el nem veheti..:) de mint látjuk az MSZP hívei futnak fűhjöz-fához.. Bendithez, az amerikai követhez.. tehát igaz ugyan, hogy kevés a képviselőjük, de a képviselői létszámmal biztosított politikai erővel elégedetlenek és ennek hangot is adnak.. Ez nem az amiről Ön beszél:) Próbált volna meg Kádári egy párt alatt másik pártot szervezni:::))Kapott volna a szeme alá.. és végén annál volt még rosszabb is:)

bóra77 2011.09.23. 19:39:34

@Lova: attól miért lesz hiteltelen mert foglalkozik az ellenzékkel is? nyugi nyilván posztol majd az elcseszett gazdpolról is. remélem.

megszűnt 2011.09.23. 19:40:08

@namitirok:

:):) fodros fürdőruhát szerezzetek be idén, mert az nagyon-nagyon megy.:) Én kettőt vettem idén, ez a nő 20-at.
(egy törtfehéret, rajta csillogó apró gyöngyökkel és egy méregzöldet)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:40:10

@bóra77: Azt sikeresen lemondtam holmi családi porblémák míán!:-(
De a nemzetközi feszültség az komoly, úgy vélem, most!
Komolyabb tán, mint szept. 11 után:-(igaz, most is ippeg elmúlt.._)

2011.09.23. 19:45:11

@aszekelyek: Bajnai dolgozott! A többi léhűtő nem érdekel. Jobban is álltunk alatta.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:50:32

@Letícia: Bajnai tűzoltóként tevékenykedett emlékeim szerint. Állítólag nem is rosszul.
A többiről ilyent nem hallottam, csak a nagybajuszú Bokrosról, azt is 10 év után..

JAS39 2011.09.23. 19:51:03

@Letícia: Bajnai dolgozott! Ki is volt a Magyar Köztársaság gazdasági minisztere amikor kvázi államcsődbe jutott az ország?
Ja igen, valamilyen Gordon...:)

nyünyüge 2011.09.23. 19:51:45

Azt mondja a Hiradó, hogy nagyon kicsi, 1:3200 -hoz az esély, hogy lakott területre esik a műhold.
Hát ez az 1:3200 nem tűnik annyira kicsinek, bár a pontos definíciója kellene.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 19:52:12

@nyünyüge: Az a háromszáz kerületi szavazó aki ennek örül valamivel kevesebb annál a pár tízezernél aki oda járt.

JAS39 2011.09.23. 19:53:58

Lássunk tiusztán kedves fórumozók:

Azt a csődtömeget, amit Megyó és Gyurcsány összehordott, Bajnai kezdte el velünk megfizetettni, a fideszkék pedig részben folytatják. Lehet itt egymás hajába kapszkodva kakaskodni, de végül úgyis mi szívunk, így is, úgy is.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.23. 19:55:51

@JAS39: hu.wikipedia.org/wiki/Gordon_Ramsay
Mit főzött már ki nekünk ez a kis huncut?:-P

P.S: Az utóbbi beírással akár még egyet is értek kiindulási alapnak, csak a tervszerűséget hiányolom, nem kicsit!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 20:01:50

Ami a kerületet nem a Fidesz polémiát illeti. Azért a fővárost sem az SZDSZ vezette, hanem Demszky és a fővárosi közgyűlés. Mégis a fővárosi korrupció az SZDSZ-t mint pártot kezdte ki.
Vagyis a választók fejében az efféle elhatárolódás nem annyira megy át. Mert hát lehet azt mondani hogy a Fidesz sikervárosa a Debrecen ( nem a Debreceni közgyűlés sikervárosa, hanem a Fideszé ) de a vitatott döntés a kerületé nem a Fideszé. Ez nem így működik. Sajnálom.

2011.09.23. 20:07:50

@knausz: te nagyon odafigyelsz minden részletre...:) Én ha morci vagyok, csak magamra!;)

JAS39 2011.09.23. 20:08:57

@namitirok: A gyorsan változó világgazdasági helyzetben nem könnyű, de tény, h ennél amit látunk lehetne több következetesség. Nagyon fontos, h 2014-ben meg kell néznünk, h hol állunk majd a lengyel, cseh, szlovák, szlovén, román csoportban. Ne feledjük 2002-ben vhol a második, 3. helyen voltunk a szlovénok és a csehek mögött, innen csúsztunk le a románok közelébe...

Visszatérve az íráshoz:
Tegyük fel, kiválik a Demko és 2012-ben párttá alakul.
Ennek esélye, most olyan 60-70%

2014 tavaszán a következő lesz a felállás:
mszp, demko, lmp, jobbik és a fidesz-kdnp

Akárhogy is nézem -a jelenlegi ellenzék szemszögéből- ebből max az jöhet ki, h így 4-en sovány többségben lesznek a fidesszel szemben (persze ez sem biztos). Ezen 4 párt koalíciója teljességgel kizárható, akkor mi lesz? Kisebbségi fidesz kormány egyszer jobbik, egyszer lmp átszavazással?

Az is sokat mondó, h ma egy tisztességes baloldali (nem beszűkült álbaloldali mszp-szavazó) annyit tud mondani, h Bajnai jól csinálta a tűzoltást. Lássuk be, ez elég kevéske...

nyünyüge 2011.09.23. 20:12:32

@ciceró:
hát azért a ZP ügyét nem hasonlítanám egy BKV ügyhöz. Azt nem vitatom, hogy erodál.

megszűnt 2011.09.23. 20:20:00

@Letícia:

"Én ha morci vagyok.."

Egy ideje látom, hogy gyakran vagy az. A higgadt Letícia nincs.
Nekem mostanában jobb. Kiegyensúlyozott és nyugodt vagyok, köszönhető ez a bloglégkörnek, @tölgyes: úrnak és annak a blogtársunknak, akivel levelezek, de nem tudom, kicsoda, mégis, rendkívül jó ötleteket ad nekem és lelkesítő.:)

megszűnt 2011.09.23. 20:21:38

@Letícia:

Fő a pozitivitás! Ma befizettem az angliai útra, még van 5 hely annak, aki jönne.:)

6.Lenin 2011.09.23. 20:25:49

@JAS39:

"Lehet itt egymás hajába kapszkodva kakaskodni, de végül úgyis mi szívunk, így is, úgy is. "

Ez eddig is így volt és jelen esetben bárki is jönne a Fidesz után, akkor is ez lenne.

A lényeg szerintem az, miért is szívunk és meddig.

Eddig is volt többkulcsos adórendszer, soxor változtatva...
Voltak szociálisan érzékeny kormányok is
Voltunk kelet-, nyugat barátok
Minden kormány tisztán hallotta a nép hangját
Rengeteget harcoltunk, mindenért, vasútért, járdáért, minden marhaságért

Miközben nem változott semmi, aminek kellett volna...
A régit foltozgatni semmi értelme nem lenne, sőt annak sem, amit jelenleg Görögországban csinálnak. Mindenki arról beszél, nem lesz belőle semmi.

Más kell(ene), de a mikéntjére még nincs meg a válasz. Keressük, keresik az egész világon.

Igaz, itt nagyon sokan kritizálnak úgy, ha netán hatalomra kerülnének még annyit sem tennének, mint a jelenlegi kormány.
Összehasonlítják a dinnyét a villanykörtével, hogy lám, mekkora az eltérés. Nem kell hozzá éleslátás.

A tisztánlátáshoz meg pláne kevés az ilyen hozzáállás.
Szerintem.

megszűnt 2011.09.23. 20:31:30

@6.Lenin:

"Más kell(ene), de a mikéntjére még nincs meg a válasz. Keressük, keresik az egész világon. "

Másképpen kell(ene) élni. Szerényebben. Ez megoldás lenne sokmindenre: Föld nem szennyeződne tovább, csökkene a fogyasztás, kevesebb élőlény pusztulna ki.. mert a Föld sajnos nem túl sokáig bírja már.

Ritkán hallunk erről, de van vagy 50(?) éve a Földnek és mi pártokban gondolkodunk.. erre a kis időre.:)

Hunor Levente 2011.09.23. 20:36:36

Homokozó? Színvonaltalan írás.
(Még jó, hogy végig sem olvasom.)

6.Lenin 2011.09.23. 20:39:48

1-re inkább biztos vagyok abban, hogy a szocik buknak, GyF-el karöltve, rövidesen.

Nagyon 1xű a magyarázat.

Ezen a blogon a kelleténél többször is kitárgyaltuk, mekkora szükség lenne a liberálisokra (SZDSZ), milyen hatalmas az MDF, mekkora koponya Bokros és csak rá lenne szükség, meg hasonló pengeelméjűekre.

Aztán emlékszik még valaki, kik is voltak?

Mekkora nagy harc folyik jelenleg az óriások között.

Amennyiben beválik az eddigi gyakorlat, tavaszra már csak 1 rossz emlék lesz ez a tábor.
Talán néhány sírdogáló nyugger emlékeztet majd minket arra, valami történhetett a balszélen.

6.Lenin 2011.09.23. 20:49:32

@knausz:

Lehetséges, hogy a Föld szenvedett valamitől, mondjuk csikarta a sok olaj, nyomta sok gáz, nem volt hol kiengedni.

Megteremtődött az ember, hogy megszabadítsa ezektől, aztán már nem lesz ránk szükség, 1 vírus és bevégeztetett.

Vagy valami hasonló. Biztos, hogy szükség van ránk? Vagy csak 1 kisiklás az jelenlétünk?

www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus

jjulie 2011.09.23. 20:51:56

na látom, orbániában komoly riadalmat kavar egy írás

kiröl is, tudja valaki ki az a gyurcsány?

JAS39 2011.09.23. 20:52:38

@6.Lenin: Nagyjából én is így látom, talán még Geszti mondta egyszer, h "fikázni könnyű, alkotni nehéz" és ez mindenre igaz, a kormányzásra is.

Épp ezért írtam az előbb, amit írtam. Ha mi tisztábban akarunk látni, akkor legalább a fő mutatószámok(GDP növekedés, hiányok, infláció, egy főre jutó jöv, éltszínvonal vált) alapján érdemes időnként összehasonlítani magunkat a velünk hasonló helyzetből idnuló és hasonló adottságokkal rendelkező országokkal. Ez alapján amit eddig láttam: 1996-2002 között közeledtünk a csehekhez, szlovénekhez, a lengyelek, szlovákok előtt voltunk, majd 2002-2010 között drasztikusan leszakadtunk és 2008 környékén majdnem Románia is lehagyott minket (akkor a Tiszántúlról többen kimentek dolgozni Erdélybe, ha vki ezt mondja pl. a 90-es évekbe, h ez majd vmikor megtörténik hát biztos körbe röhögik!!!)
Ehhez képest, most úgy látom, h az elmúlt másfél évben a leszakadásunk még nem állt meg, de kissé talán mérséklődött az igen ügyes csehek, lengyelek, szlovákok és szlovénekhez képest, Romániát viszont ismét lehagytuk, bár ez inkább az ottani gondoknak köszönhető mintsem a mi zsenialitásunknak.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.09.23. 20:55:16

Orbán majmai takarodjatok, ilyen hülye, sunyi és simlis kormányunk soha sem volt!

Lázár kik a csaló képviselő társaid? Te magad főleg!

Készülj a tüntetésekre, itt az idő!

Újabb kínos malőr - aláírhatatlan a végtörlesztéses törvény!
Hibás a végtörlesztéses törvény. Erre a Napi Gazdaság hívta föl a figyelmet. Az Index úgy tudja, hétfőn az országgyűlés elé kerülhet az a módosító javaslat, amely a malőrt korrigálná. Ez lehet az első törvény, amelyet nem ír alá a köztársasági elnök. Ha ugyanis Schmitt Pál ezt megtenné, még kínosabb helyzetbe kerülne az Orbán-kormány.

megszűnt 2011.09.23. 20:55:37

@6.Lenin:

"A Bolygóval minden rendben. Az emberek vannak elcseszve."

:) ebben is van igazság.

Akkor tegyünk egymásért - valamit.:)

jjulie 2011.09.23. 20:55:40

@6.Lenin:

"1-re inkább biztos vagyok abban, hogy a szocik buknak, GyF-el karöltve, rövidesen."

ezt most írtad, vagy már évekkel ezelőtt és azóta szalicilben állt?

Diocles 2011.09.23. 21:07:31

„Ha lehet, akkor az MSZP-ből hozzuk ezt létre. Korábban azt mondtam, 2012-ig tehetjük ezt meg, de lehet, hogy a novemberi kongresszus környékére eldől, mit gondolunk, ez egy lehetséges alternatíva-e, vagy másban kell gondolkodni” – mondta. Hozzáfűzte, nyugalomra van szükség, ebben az ügyben „nem szabad kapkodni”.

www.mno.hu/portal/811820

Gyurcsányék terve ebből tisztán látható, ördögien zseniális :)

- novemberig még egy utolsó rohamot indítanak párt elfoglalására, gondolom ezerrel fogják járni a vidéki tagszervezeteket, győzködni a küldötteket, most, vagy soha

- ha mégis szakítás lesz a vége, akkor pedig bőven lesz címlistájuk, aktivistájuk, erre jó volt ez az egy év építkezés
(állítólag 5000 tagja van a DKP-nek, összehasonlításul, az LMP-nek mindössze hétszáz)

- ha az MSZP vezetői nem kötnek velük kompromisszumot, akár a békés elválásról, osztozkodásról, akkor a legnagyobb balhé közepette szakítanak, akár magán a kongresszuson, megélhetési mutyistának beállítva a maradékot

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.23. 21:08:59

@nyünyüge: Ez már a sokadik lépés. Bezárták a Tűzrakteret, a Kultipexet, hoztak egy sor csendrendeletet. Korábban ezek a helyek működtek. Az összefüggéseket nem túl nehéz megtalálni.

6.Lenin 2011.09.23. 21:10:08

@knausz:

"Akkor tegyünk egymásért - valamit.:) "

Szerintem ez minden baj okozója. Mindig van olyan, aki ezt komolyan veszi.
Tenni akar másokért, ha nehezen megy, hát beleveri a mocskos disznóba, miért nem érti, csak tenni szeretne valamit.

Mondjuk, kiirtjuk az indiánokat, inkákat, meg ........at.
Olyan elmaradottak, tenni kell valamit, hogy olyan boldogok legyenek, mint mi.

jjulie 2011.09.23. 21:11:06

@Diocles:

ki az a gyurcsány?

és miért foglalkoztat ennyi embert az hogy mit mond, vagy csinál?

preston 2011.09.23. 21:13:02

@JAS39: szerintem nagyon nincs igazad. 2008 ban nem jöhetett volna a Bajnai kormány, mert sok mszp troll csak később volt hajlandó a Bajnai politikát megszavazni. Egy ilyen egységesitett szavazógéppel Gyyurcsánynak is talán könnyebb lett volna.
Listád értelmetlen. Miért kellett volna kedvezménnyel támogatni a hiteleket? ezeket az épitési kölcsönöket, amelyekkel sokan második házat is épitettek , bizony töbszáz milliárdunk bánja évente, már igy is.

JAS39 2011.09.23. 21:25:50

@preston: Szabályozni kellett volna, nem teljesen megszűntetni.
Mellesleg, ha választanod kellene, h az adófizetők pénzéből államilag támogatott forinthitelű házak épüljenek munkát adva az építőiparnak ezáltal sok embernek avagy nyomjuk ki orrba szájba megélhetési gyerekvállalási segélyekre, ezáltal uzsorahordákat hízlalva akkor melyiket választanád?
Emlékezz: 2002 kományátadás: volt pénz a kasszában (vmit csak tudtak ezek Torgyánnal a nyakukon is 4 év alatt)

Emlékezz: 2010 kormányátadás: a magyar gazdaság segélyhitelből tengődött az államcsőd szélén 8 év(! hú nem ám 4!) szoclib szerencsétlenkedés után

Ezek tények, a többi maszlag.

6.Lenin 2011.09.23. 21:29:31

@jjulie:

Látom nem érted a lényeget. A hülyéket kivéve a kérdésedre általában mindenki tudja a helyes választ. Ki is valójában.

Azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül megszabaduljunk tőle , el kell vele hitetni és a híveivel, fontos ember.
Amint látjuk, el is hitte eddig és 6 év alatt hazavágta a 1 nagy és valamikor erős pártot. Miközben a hívei ájuldoznak.
Minél jobban hisz saját nagyságában annál hamarább bevégzi a küldetését. Közben meg lehet rajta kacarászni is. 2 légy.
Soxor kell vele foglalkozni, eddig bevette.

Nekem hiányozni fog. A parlamenti, vagy nyilvános szerepléseit levett hangerővel néztem a tv-ben, csupán a mozgáskultúrájára koncentráltam. Zseniális.

jjulie 2011.09.23. 21:29:56

@preston:

hát igen, az ingatlanbuborékot az orbánkezdte el fújni, és kedveltette meg a fújását a néppel

mintahogy az államadósságot is állította át csökkenőről emelkedőre, igaz nem jött be neki, így is kiszavazásra került

tudja valaki ki az az orbán?

jjulie 2011.09.23. 21:34:59

@6.Lenin:

a gyurcsány az a tehetségtelen lúzer aki visszaültette a cserepadra a nyerésre álló orbánt 2006-ban?

vagy egy másik gyurcsányról írsz?

ivrilider 2011.09.23. 21:40:10

kevés a török gábor elemzése ehhez a kérdéshez, a szoci hívek érzékelhetően a gyurcsányt támogatják, egyszerűen olyan a közhangulat náluk, tehát ezek után a mesterházynak mindegy...

JAS39 2011.09.23. 21:40:30

Gyurcsány az, aki miatt ma a fidesznek 2/3-a van a Parlamentben, és ezt ő is tudja, ezért hisztizik folyton:)

Na majd a Demko élén megmutathatja, hogyan kell elcsippenteni 4.9 %-ot az mszp-től:)

jjulie 2011.09.23. 21:42:38

@ivrilider:

az orbánhívek pedig nagyon félnek tőle, de miért is?

jjulie 2011.09.23. 21:47:55

@JAS39:

az orbánpártnak azért van kétharmada, mert a kádári kisember biztonságvágyának kielégítéséhez az orbán látszott jó választásnak, és ő nemhogy nem tiltakozott ez ellen, hanem ......

és mivel képtelen beváltani ezért nem lesz kétharmada, és alaposan át kell alakítani a választási rendszert is ahhoz, hogy egyáltalán valamicska nyerési esélye maradjon a következő beszavazásnál

6.Lenin 2011.09.23. 21:53:56

@jjulie:

Tényleg nem értetted miről írtam.

Szerintem Orbán 2002-ben rájött, neki ebben az országban csak 2/3-al érdemes kormányzásba kezdeni. Említette is többször.
Túl sok volt még abban az időben a szellemileg alultáplált honfitársunk. Még most is elég nehéz elmagyarázni nekik, hogyan is tudnánk kikecmeregni erről a trágyadombról, amit ballib honfitársaink sok éves töketlenkedéssel ránk hagytak örökségként. Figyelembe véve azt is, nem éppen mi vagyunk Europa kedvencei, vagy 1000 éve.

Megcsinálta, nehezen megy, nem vitás, de ez várható is volt.
Nagy munka ez, de neked ez felfoghatatlan.

Miért is rúgták ki a ferkó gyereket?
Netán csak a szájacskája jár?
Nem lát tovább az orránál, ha eddig nem vetted volna észre.
Bátor ember, csupasz fejjel megy a falnak.

jjulie 2011.09.23. 22:02:50

@6.Lenin:

a ferkót azért rúgták ki, mert nem akarta a kádári kisember vágyaiti kielégíteni, miver tudta, hogy nincs rá úgysem esély,és ehhez a sajátjait szembesítette, ami valahogy kiszivárgott, és az orbán ráugrott a karaktergyilkolási lehetőségre, mivél más esélye nem lévén, véghezvitte

viszont ezek részeredmények, és valamiért nem meri kicsinálni az orbán, pedig van hozzá hatalma

a szijjártó jól beleverte a hülye fejedbe a lózungjait, igazán büszkék lehetnek az unokáid rád - vagy szégyellni fognak ezért egy napon?

JAS39 2011.09.23. 22:13:54

@jjulie: Nem. Azért van, mert gyurcsány elQrta, és nem csak a pártját, hanem az országot is. Akinek egy csöp szeme és esze volt az jól látta, h a fidesz szavazatainak jó része (20-30%) proteszt szavazat volt a gyurcsányi mszp ellen! Ha ezt sem látod, akkor nincs miről beszélni. A választást a magyar emberek szavazatianak megszerzésével kell megnyerni, a kormáyzás már egy másik dolog.
Szájmenéses gyurcsánykának egyik sem sikerült, rosszul takitikázott, rosszul helyezkedett...ez az eredménye: Orbánnak 2/3-a van. Köszönöd meg szépen Ferkókádnak és utána trollkodj tovább, ezt is gyakorolnod kell még hisz sokáig szükség lesz még rá, legalább 2014-ig de az is lehet, h 2018-ig! Jó éjt!:)

tölgyes 2011.09.23. 22:13:59

@6.Lenin: Szép az amikor egy kádári kisember amiatt lázong, hogy báncsák azt, aki nem akarta kielégíteni az igényeit:)

6.Lenin 2011.09.23. 22:18:20

@jjulie:

Drága jjulie, mi a toszért kéne kicsinálni?
Kicsinálta saját magát.

1x már megmentette az ügyészség, megvárták, míg elévülnek a jótettei. Ezektől most is megmenthetik.
Szerinted tényleg hiteles, amit beszél?

Ha tisztában volt 2006-ban, nincs még meg az esélye annak amiről beszélt, miért választotta a lehető legrosszabb megoldást?

Orbán kivárta a kedvező pillanatot és megcsinálta/kikényszerítette az igényt a változtatásra.

A Ferko láthatóan görcsösen próbálja utánozni Orbán módszereit, amit ő csinált ellenzékben. Már akkor sem vette észre, nem értette a lényegét.
Most mitől értené? Vagy miért csinál úgy, mintha nem értené?
Ő már kiherélte saját magát, csak még nem jött rá.
Szerintem.

fontana_X 2011.09.23. 22:19:17

Jelentéktelen súlya van annak, hogy a homokozóban Gyurcsány vagy Mesterházy szerepelt-e jobban. Ennél sokkal fontosabb, hogy Mesterházy minden tekintetben alkalmatlan. Gyurcsánynak az a felvetése pedig vitathatalan, hogy miközben a fidesz kb. 1 millió szavazót veszített, abból a Mesterházy-vezette langyos pocsolyához hasonlítható mszp képtelen volt profitálni.

jjulie 2011.09.23. 22:22:41

@JAS39:

szijjártóból ötös vagy

jjulie 2011.09.23. 22:24:49

@6.Lenin:

te pedig orbániai orbáni értelmetlen beszédírásból vagy ötös

6.Lenin 2011.09.23. 22:32:32

@tölgyes:

Jjulie-vel nagyon nehéz vitázni, sok (legtöbb) esetben a saját mondanivalóját sem érti. Néha ugyan bemásol mások írásaiból is, de azt meg végképpen nem tudja feldolgozni.

Nem mindig van hangulatom válaszolgatni a trágár megjegyzéseire. talán most, hogy érzem a kétségbeesését, elvesztheti végleg a neki szerény szellemi táplálékot nyújtó kedvencét, némi szánalommal fordulok felé, reménykedve, hátha elcsípek nála 1 tiszta pillanatot.

Ma talán kicsit túlteng nálam az emberbaráti, biztos a vacsorától van, nem tudom, mindegy is. Belefér.

JAS39 2011.09.23. 22:32:33

@jjulie: Nem baj jjulie, téged így szeretünk, ahogy vagy, ne hagyd abba! Te vagy az egyik legjobb antiorbán-troll!:) Olyan okosakat és értelmeseket szoktál írni és mindenkit olyan frappánsan kiosztassz az éles logikáddal! Go jjulie Go!:D

jjulie 2011.09.23. 22:38:11

@JAS39:

nem szeretném ha szeretnél egy szijjártóverselő ne szeressen, még büntetést kapnék érte a túlvilágon

tölgyes 2011.09.23. 22:43:39

@6.Lenin: Az emberbaráti érzések táplálása fontos.. azzal én is egyetértek, ha Önnek ehhez kedve van..:) Nekem már vele kapcsolatban nincs.:(

Zsüli baja az, hogy szövegértési nehézségei vannak.Ön ezt finomabban fogalmazza meg.. de a "mások írását nem tudja feldolgozzni" - fordulat erre utal... Az olyan ember aki nem érti azt a világot ami körülveszi gyakran válik durvává és agresszívvé... Nála ez a trágárságban és fenyegetőzésben nyilvánl meg. Én egyzserűen szánalomra méltónak tartom, akin épp az említett okok miatt nem lehet segíteni:(
Nyilván megnőttek a nehézségei is. Nincsenek építkezések se itt se a világban.. és ebben nem is lesz egyhamar változás:( váltani pedig nem tud:(Azt meg nem érti, hogy ez bizony 2002-2010 között dőlt el.:(

tölgyes 2011.09.23. 22:46:10

@knausz: DRága! Ön túl jó hozzám. Én ennyit nem érdemlek.:),de tényleg!

JAS39 2011.09.23. 22:50:12

@jjulie: Én már csak ilyen vagyok, hiába no, sohasem kötődtem pártokhoz, ezért viccesnek találom a sok orbánozót és gyurcsányozót. Rádnézek majd időnként, tudom, h errefelé mindig megtalállak, hisz sok-sok dolgod lesz még 2014-ig, ne feledd egy igazi troll soha sem lankad! :)

6.Lenin 2011.09.23. 22:50:49

@jjulie:

Házalókám!

Kellene 1 kisebb méretű morzsaszívó, zöld, lila pöttyökkel.
E-mailben is el tudnád küldeni?

A drága kis Morzsikám néha bemegy az ágy alá és nem akar kijönni, hiába hivatkozom a fletóra, hogy ő valójában nem rossz ember csak kicsit szokatlan a viselkedése. Nem hiszi el, és nem hajlandó kimászni.
Nem lennék hálátlan.

Jo8!
Mindenkinek.
Hajrá bárca, vagy mi a tosz.

jjulie 2011.09.23. 22:53:43

@tölgyes:

hallhatnánk valamit az orbán 204 millárdos veszteséget jelentő részvényvásárlási elkúró kalandjáról, és hányszor nevezte ezt SIKER-nek?

hányszor rohad rá emiatt a műanyagbilincs?

jjulie 2011.09.23. 22:54:50

@jjulie:

jav.

240 milliárdos orbán elkúrás,

tölgyes 2011.09.23. 23:05:08

@jjulie: Zsüli! Maga még egy egyszerű mondatot sem ért.. akkor ugyan hogyan is értené egy stratégiai cég visszavásárlásának elkerülhetetlenségét és jelentőségét. Ha ezt leírom Önnek akkor sem segíthetek, hiszen nem érti a szavakat!.. ezért már lemondtam arról, hogy felvilágosítsam. Én elhiszem, hogy ügyesen tud szegelni, meg deszkát csiszolni.. de akkor csinálja azt Az értelmet adhat az életének..Elégedjen meg annyival...a látni vágyó Napba nem tekint:(

ssi 2011.09.23. 23:15:21

@poszt: szinte semmi nem egyértelmű: pl. pontosan mit akar Gy.F., mire képes M.A., mi lesz az MSZP-vel, mi lesz ennek a hatása

s érdekesek a témáról megjelent írások
"Gyurcsány biztosan kivárja az utolsó utáni pillanatot is, mert neki tökéletes a jelenlegi felállás, magától nem fog idő előtt elhúzni"
kismoszkva.blog.hu/2011/09/22/gyurcsany_nem_nyugszik

"szapulásán kívül nincs lényeges jelentősége az ellenzéki tevékenységnek. Jelenleg azonban nem úgy tűnik, hogy elegendő lesz ennyi 2014-ben,"
tenytar.blog.hu/2011/09/23/az_mszp_elso_eve_ellenzekben_a_testkepzavaros_mamut

"Nem kötelező a szocialista pártban politizálni vagy a frakció tagjának lenni, van lehetőség a távozásra, üzente az MSZP rendkívüli frakcióülése után Gyurcsány Ferencnek Mesterházy Attila,"
index.hu/belfold/2011/09/22/gyurcsany-mesterhazy/

"Mesterházy Attila gyorsan lezárná az ügyet, míg Gyurcsány hozzáállását pontosan jellemzi, hogy el se ment az általuk felvetett javaslat miatt összehívott frakcióülésre"
mandiner.hu/cikk/20110923_szereto_szabolcs_szakitas

"amíg Gyurcsány játékban van, addig megpróbál igazságot szolgáltatni magának, mert mind a mai napig abban a hitben él, hogy igenis, neki volt igaza "
mandiner.hu/cikk/20110923_toth_akos_gyurcsany

ssi 2011.09.23. 23:15:58

folytatás ...

"viselkedése a kilépést készíti elő, mindezt racionálisan teszik és szükségük van rá, hogy a szétválást botrányosan tegyék .. kiprovokálta, hogy „elüldözzék” a pártból. Ennek következtében Mesterházy lehet majd a „rossz fiú”."
tisztapolitika.blog.hu/2011/09/23/gyurcsany_es_a_vegjatek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_23&utm_campaign=index

"volt miniszterelnöknek október 3-án kell megjelenni az ügyészségen, erre az időpontra jelentett be tüntetést a rendőrségen a DK a Központi Nyomozó Főügyészség épülete elé."
mandiner.hu/cikk/20110923_gyurcsanyert_demonstralnak

"arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett - várhatóan a jövő héten - honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi. "
richpoi.com/cikkek/hazai/oktober-3-an-hallgatja-ki-az-ugyeszseg-gyurcsany-ferencet.html

"célja a centrumtól balra álló demokratikus közösséget szervezni annak érdekében, hogy Orbán ellenzéke politikai otthonra találjon. Ha lehet, akkor az MSZP-ből hozzuk ezt létre. Korábban azt mondtam, 2012-ig tehetjük ezt meg, de lehet, hogy a novemberi kongresszus környékére eldől, mit gondolunk, ez egy lehetséges alternatíva-e, vagy másban kell gondolkodni .. nyugalomra van szükség, ebben az ügyben "nem szabad kapkodni".
dkp.hu/

bariga 2011.09.23. 23:28:43

@tölgyes: sajnos ezen nincs mit szépítgetni, nagy hülyeség volt megvenni, még akkor is az lett voplna, ha nem esik az árfolyam. Putyin meg jót röhög a markába. A mi forradalmárunk meg nem veszi észre, hogy döglődik alatta a ló , a dakota. Még ma is szórta a demagóg baromságokat a béna híveknek. Hihetetlen.

bariga 2011.09.23. 23:30:53

@manyike: Gyurcsány persze most azért nyüzsög, és elég sok hülyeséget beszél közben, mert fenn akarja tartani maga iránt az érdeklődést, amíg ki nem derül mit tud vele kezdeni a Polt Petya kommandó.

bariga 2011.09.23. 23:33:51

Az MSZP belharctól nem látja az erdőt és nem képes ezeket a hihetetlenül magas labdákat leütni, amiket az Orbán és jobbkeze felad. Ennyi hülyeséget naponta ezerszer lehetne körberöhögni, a másik béna banda meg nem veszi észre,hogy itt az idő.

graycivil 2011.09.23. 23:38:31

"Simor: Így nem teljesül a hiánycél

"Az eddig megismert intézkedések alapján a 2012-es költségvetés hiánycélja nem teljesül" - közölte Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Költségvetési Tanács ülése után, ahol Domokos László és Járai Zsigmond igen szavazatával elfogadták a költségvetés tervezetét."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/23/simor_igy_nem_teljesul_a_hianycel/

Schmitt legalább csak egy ember bérköltségét éli fel arra, hogy automatikusan elfogadjon mindent Orbántól. Minek ugyanezt a munkát több embernek, a KT tagjainak is kifizetni? Ennyivel is csökkenhetne a 2012-es költségvetés hiánytúllépése.

tölgyes 2011.09.23. 23:38:46

@bariga: Sokkal azt mondom: nem lehetett nem megvenni:(.. vagy lehetett volna naponta magyarázni az oroszoknak, hogy iért nem kapnak osztalékot és miért nem ülhetnek az IT-ben.. Ha meg beülnek, akkor az Eu-nak magyarázni, hogy miért engedi meg MO. hogy egy ellenérdekelt fél bent üljön az európai energiastratégia központjába..Ennek a gazdasági kára felmérhetetlen.. nincs értelme közvetlen gazdasági kárról beszélni:(.. mert hogy épp hol van a részvény ára, annak akkor volna jelentősége, ha holnap eladnák.. no de senki nem akar eladni MOL részvényt.

graycivil 2011.09.23. 23:45:41

@Lova: Nem hiszem, hogy feltétlenül szükséges lenne TG-nek nap mint nap csak a kormányt elemeznie. Jobb összevárni a sz.rt. Úgy könnyebb prezentálni a bűzt. :-(

Erről a témáról pedig írni kellett, mert már mindenki más írt róla. A következő poszt erről a témáról talán akkor lesz, amikor végleg eldől, hogy lesz-e szakadás. :-)

Táskás Tóni 2011.09.23. 23:51:30

@graycivil: A 2011-es sem fog teljesülni, mivel az apró betüs részben még fel van sorolva az a pár száz milliárd , amit a mávra a bkvra és az egyebekre költenek még egyszeri tételként.

bariga 2011.09.23. 23:53:29

@tölgyes: e is engedhették volna akár, a max. 10 % miatt. A vewszteség meg veszteség ez tény.

2011.09.24. 00:19:56

@tölgyes: "no de senki nem akar eladni MOL részvényt. "

Neeem? Hát nem azt nyilatkozta valamelyik Orbánszáj?

Nem olvasol híreket? Ha kell, megválunk a MOL részvények egy részétől, de tartjuk a hiánycélt!

2011.09.24. 00:21:35

@graycivil:" Erről a témáról pedig írni kellett, mert már mindenki más írt róla."

Ebben igazad lehet, mert egy roppant gyengus kis elemzés lett. Olyan igazi muszáj Írás.

2011.09.24. 00:26:59

@tölgyes: "Sokkal azt mondom: nem lehetett nem megvenni:(.. vagy lehetett volna naponta magyarázni az oroszoknak, hogy iért nem kapnak osztalékot és miért nem ülhetnek az IT-ben.. Ha meg beülnek, akkor az Eu-nak magyarázni, hogy miért engedi meg MO. hogy egy ellenérdekelt fél bent üljön az európai energiastratégia központjába..Ennek a gazdasági kára felmérhetetlen.."

Én meg azt mondom, túl sokat képzelsz a dolog mögé. Az orosz nem adta volna el, ha ez stratégiailag fontos számára.
Kár összeesküvéselméletet gyártani egy hibás döntés mögé. Ez semmi más, mint szimplán orbáni virtus.

Mindenki tudta, hogy bukó lesz, és hidd el, az is marad!
Miért?: Mert állami! A tőzsdén a legrosszabb kicsengése az állami tulajdonnak van. Mert a döntések mögött politika lesz, és nem gazdasági megfontolás.

2011.09.24. 00:28:35

@aszekelyek: HÚÚÚÚ vazze!
Rossz a nick választásod! A székelyek ugyanis ritkán szólnak. De az velős!
Te meg sokat beszélsz, de se füle se farka.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.24. 02:27:47

@fontana_X:
"Gyurcsánynak az a felvetése pedig vitathatalan, hogy miközben a fidesz kb. 1 millió szavazót veszített, abból a Mesterházy-vezette langyos pocsolyához hasonlítható mszp képtelen volt profitálni. "

Tökéletes meglátás, kár is másról beszélni.

Gyurcsányról annnyi mindent írtak és elmondtak már, de egy biztos: még mindig tömegek szavaznának rá.
Mesterházy vajon hány szavazatot hoz a szociknak, s mire lesz az elég? Netán pártelnöki pozíciója elbukásához?

ON:
örömmel látom, hogy TG végre elemez, s konkrét következtetéseket von le felvetéseiből.

hattyú 2011.09.24. 06:38:03

Érdekes volt végigolvasni a kommenteket... Nagyrészt világossá válik általuk, hogy Magyarország miért Gyurcsányt vagy Orbánt érdemli, ennek a társadalomnak a többsége ennyit tud, és kész. Szerintem ennél többre még sokáig nem lesz képes, akinek persze sok ideje van az várhat a változásra... vagy a csodára. Mindenki annyira okos, annyira tudja a saját marhaságait erőszakosan védeni, közben meg minden elrohad, lepukkan, tönkremegy, a seggük kilátszik a gatyából, de csak nyomják, nyomják orrba-szájba a nagy igazságokat... Asszem ezen csak röhögni lehet :D

sisszi 2011.09.24. 07:50:32

végre egy szuper elemzés. csak nem a témával függ össze, hogy éleslátóbb és szókimondóbb?

jjulie 2011.09.24. 07:55:51

@tölgyes:

jav. kettő

a 240 milliárd az nem a teljes összege az elkúrásnak amir a pártfinanszírozás biztosítása érdekében a molrészvény vásárláson elkúrt az orbán

ez elkúráshoz használt pénz , a még fel nem használt imf hitelből volt a spájzban, és mivel azt nem visszadta közvetlenül a hitelezőnek, hanem egy jóval drágább hitelből törlesztette, így ennek a manővernek a költsége hozzászámítandó a fennti elkúrt 240 milliárdhoz

amúgy a pártfinanszírozási célból elkúrt összegből nagyjából az összes devizahiteles kimenekíthető lett volna, dehát kérem a pártfinanszírozás tuti ellenőrizhetetlen, igaz kicsit illegális biztosítása mint az isteni terv része, sokkal fontosabb, kerül amibe kerül

ria-ria- orbánia-ria-ria-orbánia

jjulie 2011.09.24. 08:15:04

@nyünyüge:

egyszer volt budán sántakutya vásár

jjulie 2011.09.24. 08:42:36

@nyünyüge:

namost ha végiggondoljuk mit is épít sz orbán, és mivel tudjuk, hogy minden ötletnek van életpályagörbélye, kiszámítható az is, hogy mi lehet az orbánistani terv vége

az orbán a vidéket látja kézbentarthatónak, és ezzel felülkerekedni pesten

vidéken még a 60-100 ezres lakosú városokban is minden fontos ember minden fintos embert ismer, egy 20 000 lakosú településen a helyi döntési hatalmat párosítva a helyi gazdasági hatalommal központi politikai segédlettel nem nagy ügy kiépíteni, kubatov listát készíteni, kopogtatócédula gyüjtésről feljegyzéseket készíteni, stb

mekkora létszám lehet az amire ehhez szüksége van az orbánnak? 100-200 ezer-nél nem lehet több, a janicsárig beleszámítva

és ha egyszer mégis fordul a kerék, a felülkerekedő megteheti e azt, hogy az utólsó porcikájáig nem roncsolja szét azt amit most az orbán újra felépít?

Concha Győző (1927): Van-e magyar társadalom? Nincs.

és ha az orbánon múlik nem is lesz

nyünyüge 2011.09.24. 08:54:01

@graycivil:
na kiszámítanám azt az "egy embernyi bérköltséget" lélegeztetőgépben ... elég nagy szám volna :(!

jjulie 2011.09.24. 09:08:08

@tölgyes:

hát igen

"nem lehetett nem megvenni:(.. vagy lehetett volna naponta magyarázni az oroszoknak, hogy iért nem kapnak osztalékot és miért nem ülhetnek az IT-ben.. Ha meg beülnek, akkor az Eu-nak magyarázni, hogy miért engedi meg MO. hogy egy ellenérdekelt fél bent üljön az európai energiastratégia központjába."

valóban, a láthatóan orbán MAGYARÁZAT-gyengeségben szenved amióta csak ismerjük, nem képes, mi több nem mer bármikor bármit üléspontja szerinti álláspontja alapján magyarázni, igen erről híres, hogy a magyarázatgyártás kényelmetlen neki

és a jókurvanyád hogy fogadta amikor ezt be akartad adni neki?

yoda-jedi 2011.09.24. 09:49:26

jól figyeljétek fidessiszták! az maszop agonizálására vessétek szemetek!

1-2 év múlva a fides ugyanígy fog szakadni és döglődni a vikivel...

jjulie 2011.09.24. 10:07:08

@yoda-jedi:

nem várható a párhuzam, az orbán megbélyegezte őket, a radalának is mire áthaladt a fején a gondolat, hogy nem tetszik neki amit lát, rájött, hogy tetszik neki

aki valamilyen okból áldását adta erre a orbán-áder-navracsics-szijjártó-lázár vérvonalra, hogy a rákban mondhatná egyszer is, hogy nem kellett volna, hogy látnom kellett volna, hogy hiba volt

nem lehet, nem nem soha

preston 2011.09.24. 10:50:18

a buta magyaar választó lassan megérti, hogy öszöddel az volt a gond mindössze, hogy hazudni szabad, csak beszélni róla nem, és természetes módon csökken a fidesz keltette Gyurcsány fóbia.
Orban hazudozása ezt csak naponta erősiti.

én nem tudom elképzelni, hogy a mai mszp kozép és felső vezetőkkel választást lehet nyerni.hát nem ma kell rendet termteni, hogy legyen mire épiteni? ma kell kiszórni azokat, akiknek az öszödi beszéd szólt .az lenne a tragédia, ha a mostani reformálatlan mszp-t választók tábora növekedne, mert a fideszt
legyőzni biztos nem tudnák.

graycivil 2011.09.24. 10:54:35

Érdekes "mellékhatása" lehet ennek az MSZP-s vitának, hogy Mesterházy is kezd sokkal határozottabb lenni. Ha ez a trend folytatódik, és ez a Gyurcsány-ellenesekkel szembeni határozottságot is tartalmaz, akkor még lehet is belőle valami.

Ahogy látom, MA a novemberi kongresszusra tett javaslatai sok mindenben egybecsengenek Gyurcsány céljaival. Tulajdonképpen Gyurcsánynak is látnia kell, hogy bár céljaival a párt jelentős része egyetért, sok (nyílt és hallgatólagos) támogatója is van a pártban és a szimpatizánsok körében, de ezek a támogatók sem bocsátanák meg neki, ha ezzel a "harccal" a demokratikus ellenzék két szék között a padlóra kerülne. Ez persze érvényes Mesterházyra és a jelenlegi vezetésre is.

És mindenképpen szeretném, ha akár az LMP, akár egy (civil szférából kialakuló) új párt minél több bizonytalant tudna a demokratikus ellenzék soraiba bevonni. És minden ilyen pártnak el kell jutnia az ellenzéki összefogás készségi szintjére.

2011.09.24. 11:59:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: hiába beszélsz neki...a törzsgárda, azaz mi már megszoktuk, hogy nem a székelyek ő, hanem a az fosztóképző, azaz a(nti)székelyek!!:D És akkor stimmel is!:)

hoplita 2011.09.24. 12:03:08

@jjulie:
Nem vagy te olyan hülye, hogy ne tudd, ez csak akkor igaz, ha hétfőn a parkettre basszák azt a részvénycsomagot.
Ha nem, akkor ez csak virtuális veszteség.
Mondom ezt, miközben én is elhamarkodottnak tartottam ezt a vásárlást.....és értelmetlennek, főleg jelenleg, amikor a regionális multik is döglődnek.

De ha most újat mondtam volna, akkor még nagyobb fasz vagy, mint amilyennek hittelek.

jjulie 2011.09.24. 12:21:08

@hoplita:

és az hogy nem most veszi meg, 14 000-ért, hanem pár hónapja vette 25 000-ért az mekkora veszteség?

mondjuk neked mindegy, ígyisúgyis, törvényenkívülinek

megszűnt 2011.09.24. 12:26:12

@tölgyes:

"DRága! Ön túl jó hozzám. Én ennyit nem érdemlek.:),de tényleg! "

Ezt hogyan kell(ene) értelmeznem? Maguk megbolondítanak ám!
Ön küldött nekem 2 db macskát a születésnapomra, amikor tudja, hogy van egy és nem vagyunk éppen jó viszonyban???!

tölgyes 2011.09.24. 12:32:58

@bariga: Ez a veszteség akkor lesz veszteség, ha holnap a jelenlegi áron eladják.. A tőzsdézésnek ugyanis ez a "lényege" Jókor eladni.. Ma fontosabb a cég stabilitásának biztosítása mint az a pénz, amelyik vagy több lesz, vagy kevesebb:)

tölgyes 2011.09.24. 12:34:08

@knausz: Én macskát??? Még az udvaromba se szeretem őket látni. Rigatják a madaraimat:)

Scagnetti 2011.09.24. 12:35:21

@preston:

Azt kellene megérteni, hogy az őszödi beszéddel alapvetően két nagy probléma volt. Az egyik az, hogy kiderült belőle, a választás előtt direkt hülyeségeket csináltak, hogy nyerjenek. A másik meg az, hogy attól senki sem lesz hiteles, ha hazudozással megnyer egy választást, aztán fennhangon tiltakozni kezd a hazugságok ellen. Mert azért a győzelemhez jó volt a hazudozás, csak utána lett csúnya dolog?

A gyurcsányfóbia kialakulására rájátszott a Fidesz is. Ahogy az orbánfóbiára meg a szocik. De önmagában ez nem okozta volna Gyurcsány népszerűségvesztését. Azt leginkább magának köszönheti. Ahogy az őszödi beszédre sem lehet visszavezetni a szocik mélyrepülését, mert az már három hónappal azelőtt elkezdődött.

Ma Gyurcsányra építeni bármilyen kampányt öngyilkos vállalkozás. A legelutasítottabb politikus az összes közül, és nem csak a fideszesek körében, hanem a szocikon kívül mindenki másnál is. Az Mszp mélyrepüléséért legalább akkora felelősség terheli őt, mint a párt többi tagját.

Ha szakadnak, akkor elvihet egy jelentős részt a szoci szavazótáborból (de messze nem az egészet, mert még ott is megosztó személyiség), mellé még begyűjthet néhány volt szdsz-est, de nagyjából ennyinél meg fog állni, mert máshol nem kíváncsi rá senki.

Továbbá esetleges újabb szerepvállalása remek kampánytéma lenne az összes ellenfelének, és alkalmas lenne azok szavazóinak mozgósítására.

megszűnt 2011.09.24. 12:35:54

@tölgyes:

""DRága! Ön túl jó hozzám. Én ennyit nem érdemlek.:),de tényleg! "

Akkor ez mit jelent?

hoplita 2011.09.24. 12:37:11

@jjulie:
Te el is olvasod gagyizsidó, amit írni szoktak, vagy csak vered a nyálad?
Szerintem az utóbbi, mert az előbbihez kéne némi agy, aminek híján vagy.

tölgyes 2011.09.24. 12:38:52

Kedves Török Gábor! Most meg mintha Mesterházy mérte volna el a farkát a túl kemény nyilatkozatal (..a pártelnök ugyanis a továbbiakban nem számít azokra a képviselőkre, akik szerinte a párt szétzilálásában érdekeltek.:) Én azt gondolom, hogy az elit ebben nem fogja támogatni.. és megoint egy kompromisszum fog létrejönni.

jjulie 2011.09.24. 12:39:45

@tölgyes:

az oebánvallás újabb tmegnyilvánulása

és a kurvaanyád tanácsolta hogy ezt a faszságot ahelyett hogy neki magyarázod, inkább a tötökgáborelemezen tedd közzé?

a jókor venni kérdés persze fel sem merül egy orbánidiótánál, minek is, ha az orbánvallás orbánistene tett valamit az úgy jó

magyarország, 2011 szeptemberi hétvége

tölgyes 2011.09.24. 12:40:46

@jjulie: Zsülikém ! Maga szegelje a léceket, meg csiszolja a deszkát. Arra is szükség. Lehet, hogy egyszer majd még meg is veszik Öntől:)

megszűnt 2011.09.24. 12:41:35

@jjulie:

"magyarország, 2011 szeptemberi hétvége "

Ne is emlékeztess! Úgy elment ez a hónap, hogy pik-pak.

tölgyes 2011.09.24. 12:42:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Túl sokat?? Nem téved Ön ebben. Mióta lebonyolódott az üzlet nem hallani sértett orsz nyilatkozatokat.. mintha nem is lennének:)

nyünyüge 2011.09.24. 12:42:56

Napok óta birizgált a poszt címe, a homokozót értettem, de a hiba szót furcsálltam erre a Gyurcsány-Mesterházi féle kötélhúzásra.

Hogy miért pont bozotírtás-égetés közben világosodott meg az elmém, azt nem tudom. Talán a kétkezi munka okosít, mint az almamag :)?

jjulie 2011.09.24. 12:46:20

@hoplita:

jaj te törvényenkívüli, azt sem tudod mi a különbség a kukuricaszár és a kukoricacsuta között, és véleményed van a tőzsdeguru orbán tőzsdés spekulásnak indult elkúrásáról?

maradj inkább a fandlinál, besároztad már a tyúkólat? meg ne fázzanak a télen szegények

megszűnt 2011.09.24. 12:47:12

@nyünyüge:

"Napok óta birizgált a poszt címe, a homokozót értettem, de a hiba szót furcsálltam "

Nekem az lenne furcsa, ha nem volna mögöttes tartalma.

Mire jöttél rá?

jjulie 2011.09.24. 12:50:51

@tölgyes:

a kurvaanyád tanította neked, hogy nem számít , hogy milyen áron veszel a tőzsdén, vagy az orbán kurvaanyjától hallottad ezt?

megszűnt 2011.09.24. 12:54:33

@jjulie:

".. hallottad ezt? '

Ezt a stílust muszáj?

jjulie 2011.09.24. 12:57:49

@knausz:

mi a gond a tölgyes írásával?

tölgyes 2011.09.24. 13:01:11

@jjulie: Mint már említettem, Ön az én anyámat nem ismeri, ezért előbb a saját anyjával beszélje meg, hogy Önt honnan szedte össze.
A tőzsdének meg az a természete, hogy időnként lemegy és időnként felmegy.. csak hogy itt a részvények 25%-áról van szó.. ami a cég befolyásolását teszi lehetővé.. és ami orosz kézben már nem maradhatott.

Önnek akkor kellett volna szidnia az édesanyját, amikor eladták a MOL-t.. vagy mondjuk 2002 után a Gáz-üzletágat:)

tölgyes 2011.09.24. 13:02:16

@knausz:
Knauszka! ne várjon mást zsülitől, mint ami tőle telik:) Ha ez TG-nek tetszik, akkor engem nem zavar.:)

jjulie 2011.09.24. 13:05:33

@tölgyes:

azt is a saját kurvaanyadtól tanultad, ne arra válaszol amit kérdeztek, ha a válasz neked kényelmetlen, vagy ezt is az orbán kurvaannyától lested el?

6.Lenin 2011.09.24. 13:07:53

Érdekes ez a vita.

Mindkét párt már volt kormányon, tehát valamit már megmutattak a képességeikből.

Az egyik 1 előző ciklus után, 2/3-al nyer választást, az EU egyik legerősebb szövetségét építette fel. Megpróbál új válaszokat találni a jelenlegi kérdésekre. Nyilván nem megy hiba nélkül. másoknak sem megy.

A másik, 1 nagy, sok évtizedeken keresztül hatalmon lévő pártot nulláz le szép lassan, komoly(?) külső támogatottság mellett. Minden különösebb külső kényszer nélkül.

A sok évtizedes kormányzás után is csak erős túlzással lehetne legalább 1 fél évet találni, ami sikeresnek lenne nevezhető. Kudarc- kudarc hátán, rossz válaszok tömkelege.

Egyenes út a totális összeomlás felé, hiszen eddig sikertelenség jellemezte őket. Amennyiben valami szörnyű félreértés folyamán ismét hatalom közelébe kerülnének, az Mo teljes kudarcát jelentené, talán véglegesen.

Ebben reménykedik néhány tucat honfitársunk. Azért ez már a teljes politikai impotencia határán billeg.

Új, meg sem közelről, sem távolról nem látszik.

Már megint a semmin folyik a vita.

Valami értelmes alternatívát kellene már felmutatni, ha a jelenlegit nem tudják elfogadni, de régi, penészes szar újramelegítése már teljesen értelmetlen.
Ennyire nem szabadna ragaszkodni hozzá, még ha eddig izlett is sokaknak.
Szerintem.

jjulie 2011.09.24. 13:12:45

@tölgyes:

miután az egész nyomorék orbánseggnyalásba torkolló élet folyamán ezt kaptad,volt bőven időd hozzászokni, persze hogy könnyebb azt mondani, hogy nem zavar, mint az átlag orosz asztalon sétáló csótányokra, hogy a barátjuk

2011.09.24. 13:14:40

Kabaré a Kossuthon!:D

megszűnt 2011.09.24. 13:17:04

@jjulie:

"mi a gond a tölgyes írásával? "

1. Állandóan rébuszokban beszél.

2. Nem bírom, amikor knauszkának szólít.

@tölgyes: úr! Másnak nevezzen engem a merengés alkonyában, ha kérhetem. Köszönöm.

jjulie 2011.09.24. 13:20:09

@6.Lenin:

kivel szövetkezett ki, a fülkeforradalmi orbánparaszt, a zászlószökevényekkel és a fűbehugyosakkal?

ird le inkább, hogy az mszp és a gyurcsány meg fog bukni, nem baj ha ezen a szemináriumon voltál utoljára ébren

aztán menj vissza a négycsöcsübe szunyókálni a sarokba

megszűnt 2011.09.24. 13:25:41

@jjulie:

Téged is kell zárni @Török Gábornak. Ez, így nem mehet.

6.Lenin 2011.09.24. 13:29:13

@jjulie:

Olvasd el még 1x, amit írtam.

Nekem nem okoztál meglepetést, hogy nem érted.

jjulie 2011.09.24. 13:29:54

@knausz:

elárulom a tölgyesrébusz megfejtését:

súlyos szocializációs hátrányba került, mert a kiállhatatlan természete miatt kicsi korától kezdve kilökte magából mindenfélafajta közösség, így maradt a szoba és a könyvek, újabban az internet

egy szerencsétlen csúnya banya szült neki egy néhány gyereket, de azok is olyan gyorsan otthagyták amilyen gyorsan csak lehetett, így aztán emberek nélkül emberi kapcsolat kialakítási technikát magáévá tennie szegénynek nem sikerült

emiatt persze egy adag düh felgyülemlett benne, és egy másik sérült és dühös de hatalomba került ember hátán most valamicskét egalizál a tölgyestuskótaplógyökér

jjulie 2011.09.24. 13:33:31

@6.Lenin:

azt értem hogy nem érted

kezdjük előről: az mszp és a gyurcsány meg fog bukni

már tegnap is megjósultad, ma is jósuld meg, vagy ma már nem vagy biztos benne?

megszűnt 2011.09.24. 13:35:45

@jjulie:

Az igaz, hogy a fidesz szavazók fanatikusak. Én is ilyen voltam, de ahhoz, hogy én most tisztán látok, kellett egy ember és őt úgy hívják Özv. Szabó Imréné - Jolánka.

Szabónénak: Bármely poszton vagy fórumon vagyok, maga hiányzik nekem!
Ön az egyedüli ebben az országban, aki alkalmas volna elvezetni egy ellenzéki pártot is akár, mint ahogyan engem is kihozott a bűvöletből.

Jönne és megszólítana, ahogyan mindig szokott: Timejácska. Merre jár a Jolánka? Mert mi a régi Magyar Hírlapon eleve ott voltunk, de megtalált engem a 168 Órán is.

Mi újság a Bélával és a Pali gyerekkel meg az Arankával?:)

tölgyes 2011.09.24. 13:35:53

@jjulie: Mág menint nem érti a szöveget.. nem tud értelmesen olvasni:)..A múltkor az arany árváltozására oktattam, azt sem értette.. Látja ott pl. az volt a súlyos hiba, amikor az ország meglévő aranykészletét a Surányi eladta..Most is az volt a hiba, amikor 2002 után a gázüzletágat Medgyessy eladta..:) Aztán meg az volt a hiba, hogy Szilvássy-Laborc nem figyelte, hogy az oroszok fel akarják az OMV-től vásárolni a részvényeket..:).. ezért most meg kellett venni, mert hármas konfliktus forrása volt és még a MOL-nak sem tett jót:).. deén már nem remélem, hogy ezt valaha is megérti, hiszen még azt sem érti, hogy a pocsék munkája miért nem kell senkinek:(

jjulie 2011.09.24. 13:38:48

@knausz:

hiányolod, hogy a szövetségból kihagytam a kereszténykedő elemett?

Terniak 2011.09.24. 13:39:48

@6.Lenin: "Valami értelmes alternatívát kellene már felmutatni, ha a jelenlegit nem tudják elfogadni, de régi, penészes szar újramelegítése már teljesen értelmetlen."

Hát a probléma éppen az, hogy amit most látunk, az ugyanaz a régi penészes szar, amit eddig is láttunk.

2010-ben azt gondoltam, hogy ezeket lehet majd más mércével mérni, és komolyan gondolják a magyar politikából olyannyira hiányzó szerénységet, alázatot, nagyvonalúságot, úriemberséget, következetességet.

Ehhez képest kaptunk a nyakunkba egy pökhendi, arrogáns és sajnos még balfaszabb társaságot, mint a régiek.

Ha a szakmai színvonalt akarod látni, ajánlom az Országgyűlés honlapját és a Magyar Közlönyt, menj be egy közigazgatási hivatalba, vagy egyszerűen beszélgess Matolcsyval...

Tegnap hallottam, hogy a miniszterelnök a támogatásunkat kéri a nagy változtatásokhoz. Csak szabadna tudni már végre, hogy pontosan mihez is???????? Mit akarnak a felsőoktatással, mit akarnak a közoktatással, mit akarnak az önkormányzatokkal, mit akarnak a fővárossal, mit akarnak a tömegközlekedéssel, mit akarnak a közszolgáltatásokkal??????????

Hol vannak a normaszövegek, jogszabályok? Hogy lehet úgy támogatni valamit, hogy azt sem tudjuk, hogy mit akarnak a szép szavakon kívül, mert az mindig kurvára jól ment Orbánnak. (illetve mostmár azt is tudjuk, hogy Járainak és Domokosnak is, mert nekik adótörvények nélkül is sikerült "megalapozott" döntést hozniuk...)

Most komolyan, ez az a más?

6.Lenin 2011.09.24. 13:40:13

@knausz:

Nem kell kizárni.

Jjulie csak Orbánt és az orbánistákkal durva. Az eddig kizártak is addig vígan voltak, amíg másokat nem kezdtek hasonló stílusban támadni.
Szerintem őket sem kellett volna.

Túlságosan is szép lenne az élet, nélkülük.
Vannak ilyenek is, jogukban áll véleményüket leírni.

figyelembe venni viszont nem kötelező.
Szerintem.

Terniak 2011.09.24. 13:42:26

@Szíjj ártó, te hazug disznó!: "Ez lehet az első törvény, amelyet nem ír alá a köztársasági elnök. Ha ugyanis Schmitt Pál ezt megtenné, még kínosabb helyzetbe kerülne az Orbán-kormány."

Hát ja. Gratulálok a szakmai színvonalhoz.

tölgyes 2011.09.24. 13:44:44

@knausz: Látom én ma már nem szólhatok semmit sem jól.. :(a (ka) kicsinyítő képzőt általában kedveskedésként szokták használni: Az okfejtéséből tanulva eztán ha molnárkákat látok azokat csak molnár-nak fogom hívni:) a gyévocskát, pedig gyévocs-nak:)
Legyen kívánsága szerint:)

jjulie 2011.09.24. 13:46:24

@tölgyes:

ok, ez volt az amit a szijjártó kurvaannya belevert a fejedbe, de a saját kurvaanyád már annyira únja, hogy azt tanácsolta neked, hogy a törökgábor blogján nyomulj vele, de őt hagy végra békén

szóval miért nem számít hogy 25000-en vette az orbántőzsdespekuláns a mol részvényt 14000 helyett, a imf pénzéből, amit aztán egy drága konstrukcióbam szerzett adósságból fizet vissza, és bejelentse minderről hogy SIKER?

hányszor rohad rá ezért az orbánra a múanyagbilincs?

megszűnt 2011.09.24. 13:54:29

Szabónénak:

Jolánka! Mióta nem talált meg engem? Maga+én csodákat tennénk, ezen a blogon is, mert minket azért nem moderáltak, pedig megmondtuk a tutit.:)

Mindent magának köszönhetek.

És amit még mondanék: Jobban írok, mint Megyesi Gusztáv! Hiába a Megyesi Gusztáv az ideálja, akkor is mondom, amit mondok.:)

Az én stílusom átüti a képernyőt, szóval M.G. nem olyan jó, mint azt a Jolánka hiszi, de amit bennem látott az igaz: Én vagyok olyan jó.

jjulie 2011.09.24. 13:56:10

@Teremszolga:

a leninnek ílyet írtál?

most két hétig olvasni fog, értelmezni, és elveszíti az aranykoszorús négycsöcsű kedvezményes bérletét, mert nem ér rá oda sem elmenni megújítani

nagyon kibabráltál vele

6.Lenin 2011.09.24. 13:56:36

@Teremszolga:

Csodálkozom, hogy te sem értetted.

Amennyiben egyik félnek sem felel meg a másik, keresni kell 1 értelmes alternatívát.
Ezt is leírtam. Ezt hiányolom az itt zajló vitából.

A egymást szapuló, minden tényt kizáró vitát tartom értelmetlennek.

Az MSZP útja, az elmúlt 20 évet figyelembe véve egyenes, a megsemmisülés felé. Nem észrevenni, nagy politikai vakságot jelent.
Kívülről erre senki nem kényszeríti őket!
Saját erőből képesek ezt megvalósítani.

A másikat nem tudják elfogadni. Rendben, 1 demokráciában ez jogos igény.

Könyörgöm, amennyiben mindkettő elfogadhatatlan, keressünk akkor már náluk jobbat!

Arról vitázzunk, kik lehetnének ők, hol vannak?
Szerintem.

tölgyes 2011.09.24. 13:59:40

@jjulie: Akkor az volt az ára, azon lehetett megvenni:).. mint ahogy most 12.000 forintért is vesznek aranyat, mert ez az ára....Annak majd akkor lesz realizált vesztesége, ha az aranyat mondjuk 7000-ért eladja:) MOL-ból isl reealizált veszteség csak akkor lesz, ha valaki 14.000-ért eladja a részvényt.. de mert az állam nem azért vette meg, hogy kereskedjen vele.. tőzsdézzen vele.. ezt az árkülönbözetet nem fogja realizálni:).. mint ahogy azt a többletet sem, ha a részvény ára ismét 25.000 felett lesz:)

Olyan ez mint amikor maga pocsékul dolgozik és sok görbe szeget csinál:) A sok görbe szög csak gyűlik a ládában.. és Ön elhatározza, hogy elviszi a MÉH-be.. de amikor felrakta a teherautóra arról értesül, hogy lenet a hulladékvas ára:(.. Ekkor dönthet: elviszi és eladja veszteséggel, vagy megvárja míg felmegy az ára:).. de a MOL azért ennél mégis csak jobb, mert közben értékesíti az olajat és a gázt:)..miközben mindenütt le-fel szánkázik az olajcégek ára:)

Vagy, hogy még jobban értse. Induljunk ki abból, hogy az a kóceráj, ahol Ön dolgozik 2000-ben ért mondjuk 20.000 milliót, de most, hogy senki sem akarja megvenni a termékeit.. csak 5 milliót ér..:)Ön mégse adja el, mert úgy gondolja, hogy a reális ár 20 körül van és inkább vár az eladással.:) Ez az egész világban így működik:) Amíg öné a kóceráj még arra is van esélye, hogy 25-ért adja el.

jjulie 2011.09.24. 14:00:54

@knausz:

"Egy IGAZI NŐ:

szőkeluca 2011.08.23. 22:29:30 mióta kiderült, hogy a férjem szeretője nem nyeli, azóta én igen."

malackaraj.blog.hu/2011/09/24/2011_08_23_legjobb_kommentjei?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_24&utm_campaign=index

mit gondolsz a jolán is?

jjulie 2011.09.24. 14:05:02

@tölgyes:

szóval nem érte volna meg 240 millárdal olcsóbban megvenni, értem

amúgy meg nem

ez a pártfinanszírozás érdekében történt vásárlás volt, ami az illegális fideszpártfinanszírozáshoz kell, ezért még az orbán unokájára is rá fog rohadni a műanyagbilincs

megszűnt 2011.09.24. 14:07:03

Szabónénak:

Jolánka! Egy olyan szőttest szeretnék, amelyre Orbán Viktor képe van kivarrva, mert a macska alatt ami volt, azt a kutya széttrancsírozta!

Amit Torgyán doktor képével készített, az már nem illik a szobabútorhoz és Dávid Ibolyásat sem szeretnék! Kuncze Gáborról, ami ha van, maradjon- egyelőre.

Legyen egy Orbán Viktorról, hatalmas nagy, és akkor legyen még Semjén Zsoltról. Az utóbbit keretbe foglalnám és akkor azt falra tenném a kereszt mellé, ahol imádkozni szoktam Bélája lelki üdvéért.

Ezeket a rendeléseket a Török blogból, én, most leadom.

Köszönöm.

6.Lenin 2011.09.24. 14:08:45

@jjulie:

Drágám, képtelen vagy felfogni, hogy az nem érv, neked nem tetszik valami, vagy valaki.
Az csak 1 vélemény a sok milliárd közül. Amennyiben még a szavazati jogoddal sem élsz, nem kihasználva ezt a jogodat, akkor a véleményed értéke 1 nagy nulla.

Ilyen alapon mások véleményének a kritizálása, minősíthetetlen stílusban, minden emberi mértéket nélkülöz.

Önmagad zárod ki.
Te beteg vagy.
Szerintem.

jjulie 2011.09.24. 14:10:45

@tölgyes:

amúgy pedig nem az a kérdés, hogy van e esély, hanem hogy mennyi

dehát majdnem elkezdtelek emberszámba venni szijjártóápolt, mi van velem?

tölgyes 2011.09.24. 14:10:56

@jjulie:" Az egész Európai Unióban szabad devizaváltást és büntetés nélküli végtörlesztést javasol(nak) a lakáshiteleseknek.."

Zsülikém, ha ebbe belegondol akkor ez kész őrület::::)))

2011.09.24. 14:11:11

@jjulie: na, elég rossz az emberismereted! Könnyen visszakérdezhetnek, hogy tán magadból indultál ki?:) Tölgyes kicsit kekec, de elmegy. Te meg iszonyú ordenáré vagy, ami meg régóta nem megy el! Szóval az a kérdés, mi vitt rá Téged, hogy itt legyél ordenáré és ennyire? Mi az a mély fusztráció - a OV győzelmén kívül, ami engem is iszonyúan bosszant, de hát ez van, ezt kell elfogadni és fúj- ami miatt kivetkőzz a jól neveltség adta formákból lassan 1 éve? Neked ez a passzív ellenállás? Rontasz vele a baloldalnak, már annyiszor megírtam....És sajnálom.

tölgyes 2011.09.24. 14:12:07

@jjulie: A tőzsdén mindenre van esély:).. ha nem így lenne, akkor a kutya se tőzsdézne:)

jjulie 2011.09.24. 14:12:25

@6.Lenin:

irány a négycsöcsű, ott add el magad, itt nincs rád kereslet

megszűnt 2011.09.24. 14:14:15

Szabónénak:

Jolánka! Ha bírja a tempót, én a saját számlámra, @6.Lenin: blogtársamnak is rendelnék egy képet Orbán Viktorról, de ez legyen olyan nagy, hogy borítsa a falat!

És alighanem neki fontosabb, mint nekem, ez legyen meg előbb - a macska alátétje ráér.

jjulie 2011.09.24. 14:20:50

@tölgyes:

most megint a fideszkurvaanyától tanult fordulattal jössz

igen én is azt írtam hogy mindenre van esély, mint ahogy bármelyik kocsmában közismert, deaz is, hogy nem az összes várható esemény bekötvetkeztének azonos a valószínűsége

a szíjjártónak ígéretet tettél, hogy bármi legyen is a kérdés, a válaszod ugyanaz lesz, vagy kiveri a farkad bültetésből?

tölgyes 2011.09.24. 14:22:29

@jjulie: Már hogyne érte volna meg zsülikém:).. Ámde ki tudja, hogy holnap hová megy a tőzsde..:) Ha ezt tudni lehetne nem volnának válságok é s nem volnának csődök, vesztesek.. nem lett volna világválság.

Már hetek óta magyarázom itt Önnek - tök feleslegesen - hogy az USA nagy bajban van, pedig van Nobel-díjas közgazdászuk vagy két tucat.. akik viszont nem milliárdosok.. pedig azok lennének, ha tudnák hogy holnap miként alakulnak a tőzsdei árfolyamok..:), de nem tudják szegények, így élnek az egyetemi fizetésükből, ami több mint az Öné, de a korlátlan költéshez nem elég:)

Szóval ezek a remek közgazdászok ott csücsülnek az USA-ban és azon elmélkednek, hogy az államok megmentésére elég-e az a 3 trillió dollár, amivel Obama számol, vagy inkább 4 trillióra volna szükség..:)

Ha innen nézi a dolgot, akkor már inkább legyen 3 olajkutam, 100 hektár földem, 10 kiló aranyam mint készépnzem a nemzeti bank trezotrjában..ha érti miről van szó!:)

tölgyes 2011.09.24. 14:23:38

@jjulie: Ha ennyire okos, ennyire tudja, akkor miért szegény mint a templom egere???

tölgyes 2011.09.24. 14:26:23

@Letícia: "Az egész Európai Unióban szabad devizaváltást és büntetés nélküli végtörlesztést javasol(nak) a lakáshiteleseknek.." .. Vagyis a helyzet kezd hasonló lenni mint a bankadó esetében.. Először visongás, aztán kezdik ők is átvenni, ahogy azt kb. egy hete már valószínűsítettem:(

6.Lenin 2011.09.24. 14:26:50

@jjulie:

Soha nem volt szándékomban, neked megfelelni, másoknak sem.
Csak kihasználtam azt , hogy lehetőségen van itt és máshol is leírni a véleményem, azzal is számolva, nem mindenki fog vele egyetérteni.
Szerencsére nekem nincsen sem lelki, sem szellemi igényem mások gyalázására, hogy netán a saját lelki egyensúlyom kibillent állapotát helyre hozzam.
Elfogadom, hogy neked lehetnek ilyen gondjaid, de ismételten felhívom szíves figyelmedet, ez a te problémád.

Azt is ismétlem, remek teákat tudnék ajánlani. Ma már szinte minden orvosolható.

jjulie 2011.09.24. 14:28:22

@Letícia:

amikor az orbán kiáll és azt mondja a veresége után, hogy a "haza nem lehet ellenzékben", az szászorosan nagyobb parasztság, mitha a kurvaannyát emlegetni az orbánlúzung terjesztőknek

megszűnt 2011.09.24. 14:33:56

@6.Lenin:

Szabóné Jolánka barátnőm munkái eredeti, kézzel varrott szőttesek. Abba kifogás nem lehet.

Falra akaszthatod, több dimenziós és szerintem megéri az árát, viszont Neked - én fizetem.

Politikusokról készít, az a profilja. Gondoltam, Neked rendelek egyet Orbán Viktorról és naponta jelen lesz életedben Ő, és @László56- nak úgyszintén gondoltam, ha jön. Jó ötletnek tűnik.

megszűnt 2011.09.24. 14:35:27

(technikai beírás a blogmotor miatt)

tölgyes 2011.09.24. 14:44:24

@knausz: Drága itt valami baj ban.. Mert lehet ugyan szőttesre varrni (pl. varottas) is, hímezni is.. de a szőttest azt szövik:)..

megszűnt 2011.09.24. 14:49:17

@tölgyes:

"Mert lehet ugyan szőttesre varrni (pl. varottas) is, hímezni is.. de a szőttest azt szövik:).. "

Nem tudom, a Jolánka barátnőm hogyan csinálta, de addig, addig varrta nekem ezeket a képeket, hogy a végén én kiszerettem az összes politikus imádatából és elindultam egy igaz úton.:)

@aszékelyek blogtársamnak is rendelnék a Jolánkától egy Orbán Viktorosat. Szerintem örülne.

jjulie 2011.09.24. 14:50:24

@tölgyes:

na jó, hatodszorra majdnem válaszoltál, de aztán megint elbizonytalanítottál, ezt a terelés technikát a saját kurvaanyád, vagy a fideszkurvaannya tanította neked?

tölgyes 2011.09.24. 14:53:53

@Letícia: Nagyon kedves!, de nehogy megvédjen a zsülitől:::)))Én már régóta látom, hogy ha valakit el akarnak üldözni valahonnan, akkor elkezdik anyázni:::))) és írnak róla tücsköt és bogarat, hogy ezzel megbántsák.. Én ezt sokszor láttam az indexen, origon nol-on és más ilyen fórumokon:::)) Így voltam én már zsidó, cigány, munkanélküli ingyenélő, fasiszta, kommunista.. és amit akar.. most éppen olyan vagyok amilyennek zsüli elképzel:::)) Gondoljon inkább arra, hogy milyen sz@r lehet neki. Ahányszor meglát a blogon, akkor mind az a rossz feltódul az agyába, amiket itt időnként leírogat::)) Ilyen tudatállapotban, ilyen indulatokkal együtt élni pedig nagyon rossz lehet:::((( Ezért szerintem inkább vigasztalja, hogy el tudja viselni azt a poklot, amit megteremtett magának:)

tölgyes 2011.09.24. 14:55:07

@jjulie: No de, akkor miért olyan zsegény zsülikém mint a templom egere, hogy amiatt keéé rettegnie, hogy mi lesz magával holnap::((?

tölgyes 2011.09.24. 14:58:03

@knausz: Szerintem az történt, hogy vett egy szőttest, vagy valamilyen vászon anyagot - erre nehezebb hímezni - aztán ráhímezte..:: Én ifjú koromban azzal keltettem megbotránkoztatást, hogy felültem a vonatra és pestig hímeztem:::))

jjulie 2011.09.24. 14:59:21

@tölgyes:

nocsak, csak nem azt akarod bizonygatni, hogy mindenféle közösségből kiutáltak már a szocializációs deficited eredményeként?

innen is nyugodtan mehetsz a picsába, ha lehet a lenint vidd magaddal, jól meglesztek mint két orbániai szijjártószökevény

tölgyes 2011.09.24. 15:07:46

@jjulie: zsülikém.. kövesse Goethe tanácsát: "először magadról ítélj, hogy mag vagy-e vagy héj".. Egyébként látja ettől szép a világ.. addig-addig utálkoztak az Önhöz hasonlók, mire elfogytak:::))) ízy lettek 2/3-ból 16%:)

megszűnt 2011.09.24. 15:08:24

@tölgyes:

"Én ifjú koromban azzal keltettem megbotránkoztatást, hogy felültem a vonatra és pestig hímeztem:::)) "

Nekem nem olyan ügyes a kezem, de ha Ön ekkora hímző, akkor nagy gond nem lehet. Még a végén szólíthat Timejácskának, ha már kihímezte magából az összes politikus képét, mert ez szükséges hozzá!

Jolánkának csak 1 gyengéje volt, a Megyesi Gusztáv, viszont én hagytam a hitében (nem egészen, de majdnem).

jjulie 2011.09.24. 15:12:56

@tölgyes:

na újabb orbániai fals szöveg, a templom egere nem retteg, mivel pontosan tudja, mi lesz vele holnap, az retteg akinek veszíteni valója van, és nem tudja mi vár rá holnap

a te nyugodt orbánlózung ismételgetésedből az sugárzik, hogy nincs vesztenivalód, felhagytál minden reménnyel, hogy valaha sikerrel elvegyülhess emberek között, anélkül hogy pillanatok alatt bottal ki nem piszkálnénak az idiótaségod miatt a csoportból

jjulie 2011.09.24. 15:16:30

@tölgyes:

a hímzéseden megbotránkoztak, de az, hogy a férfiak fenekét simogattad az működött?

tölgyes 2011.09.24. 15:18:51

@knausz: Az én kezem se ügyes, de a székely varottasok voltaképpen keresztszemes minták.. azt még én is meg tudtam csinálni.. csak türelem kellett hozzá. A vonat minden bakterháznál megállt..így az idő gyorsabban múlott..ráadásul hatásosabb volt mint a hosszú haj, vagy a szakáll:)

2011.09.24. 15:19:16

@tölgyes: nem magát védtem, mert nem is hiszem, hogy rászorulna csak az a stílus, amit pl. magával szemben ír, az nem tetszik. Nem is óvoda, nem is tudom mi...:(

@jjulie: és ezzel azonosulsz orbánnal...Azért mert más hülye és paraszt, megpróbálod utánozni? És utsó kérdésem, mert békén hagylak ígérem, nem fogok többet ezért szólni: mit értél ezzel a stílussal el?

megszűnt 2011.09.24. 15:19:27

@jjulie:

Ragyog a Nap. Biztos, hogy @tölgyes: seggén kell gondolkodnod?:)

Irányítsunk a szabad ég alá és tegyünk valami merészet!:)

tölgyes 2011.09.24. 15:21:18

@jjulie: Látja zsülikém.. mindenben megtalálja a maga szintjét...:::))Még a hímzésben is:::)) Rögön lemegy a béka fenekének szinvonalára:)

jjulie 2011.09.24. 15:22:56

@tölgyes:

na tessék itt vannak a klónjaid

index.hu/belfold/2011/09/24/megint_kemenyen_biralta_gyurcsanyt_az_mszp/

a marketingértéked kb a hillerével, a simon gáboréval lehet egyenértékű, vagyis, zéró, pedig mindannyian azt hiszitek hogy nem

megszűnt 2011.09.24. 15:23:06

@tölgyes:

"csak türelem kellett hozzá"

Nagy nőcsábász és lesipuskás a Tölgyes úr, de nekem nincs türelmem ehhez. Máshoz annál több.:)

Kellene ma éjjel..
www.youtube.com/watch?v=wFs7QrS_2Ok

2011.09.24. 15:26:55

@tölgyes: :D Nekem a fivérem pl. kötött magának a vonaton mellény és pulcsikat!:D S igazi pasi lett előle, szóval az összes híres divatház vezetője egyik se nő...

jjulie 2011.09.24. 15:29:14

@tölgyes:

csak tudni akartam, mert ha buzik között éltél, az rendben

gondolhattam volna egyébként, hogy honnan ez a távolságtartó hangnem, amúgy nekünk is volt gondulnk ebből a cégnél, ugyanis ezt a jelentős ügyfélkört csak úgy tudtuk elérni, hogy nagy nehezen felvettünk két meleg értékesítőt, az egyiket majd elküldöm hozzád

amúgy a fiuk azzal nyúznak, hogy vegyek fel nekik egy leszbi párt is

tölgyes 2011.09.24. 16:06:44

@Letícia: Látja az is buzi volt:)..zsülik ezen a szinten vannak:::)) Aki nem kalapáccsal, vagy baltával hadonászik az mind buzi:::)).. És minden úgy történt, ahogy várható volt.:) Kicsit hangoskodnak erősködnek, de lépni nem mernek:::)) Azt viszont kimondták:a régi elvekhez hűek maradnak:::)) "fÖLDET VISSZA NEM ADUNK".. VAGYIS AZ INFRASTRUKTÚRA MARAD A RÉGIEKÉ:)

tölgyes 2011.09.24. 16:12:26

@Letícia: Azt hiszem, hohy értettem amit írt.. csak arra akartam felhívni a figyelmét, hogy a zsülinek a legrosszabb ..:) El kell viselnie saját magát..:) Mi megtehetjük, hogy kimegyünk a kertbe és nem létjuk, érezzük őt.. de neki együtt kell lennie saját magával..:) Képzelheti, hogy az milyen pocsék lehet: brrr

tölgyes 2011.09.24. 16:20:58

@knausz: Én mint nőcsavaró.. de szép is ez:::)) Tetszik nagyon:).. Magácska meg haccacacárézna:).. ez is szép terv:).. Majd felhajtják a szőnyeget:)

is 2011.09.24. 17:06:11

@radala: "Bátran kijelenthetö, hogy Hitler csalással erövel akármivel került hatalomra... "

Érdekes volt belenézni a gondolkodásmódodba egy ilyen semleges témában. Az idézett 4 mondatból (ha jól látom, te is a Wikipédiát olvasgatod) sehogysem jön ki a csalás, úgyhogy a végére még odabiggyesztetted az erőt is., és mivel még ezzel sem kerek, az akármivelt is.

Ja, akármivel kerül hatalomra mindenki.

6.Lenin 2011.09.24. 17:15:30

@knausz:

Bocs, de közben 1 temetésere mentem, nagyon jó ismerős és tőlem fiatalabb, volt, sajnos. Mármint az, hogy elment.

Ellenben még mindig nem értem, miért is teszel bármit is az én nevemben?

Azt még megérteném, hogy nem érted, miről írtam, de miért látsz bele olyasmit, ami nincs benne?

Érdekes (lehet)?
Ez csak olyan költői volt tőlem.

yoda-jedi 2011.09.24. 17:26:15

@Zsencike: ez a lényeg.... a maszop is döglött, pont annyira mint az szadesz...

csak akkora tetem bűzlik itt a zország közepén, hogy nehéz nem beszélni róla...

yoda-jedi 2011.09.24. 17:28:03

@ciceró: jól tették hogy bezárták ezt a két FEKETE szórakozóhelyet...

na persze ezzel nem nyertek... fides gyűlölő vok> ettől nem szavazok rájuk... SOHA

yoda-jedi 2011.09.24. 17:34:14

@belekotty: pontosan... értelmes ember nem foglalkozok ezekkel a átlag 10, de fletó csúcsfej kb 20% os "népszerűeségű" barmokkal... le kell őket írni... ez már nem téma... már a hírtv se dumál róla...

sőt kifejezetten kritikus a hírtv csak a kormány kritika volt 2 műsort néztem. pl csermely péter, meg egy másik műsor a rájátszásban a nő:
-kerényit szidták, hogy lejáratja a nagy okos nemzeti oldalt... az ovis 5lettel
-meg a kormány gazdaságpolitika összevissza ötletelését, napi fordulatait

yoda-jedi 2011.09.24. 17:41:25

@KKKKKKKKK: a fides "gazdaságpolitikáról" sincs mit írni... borítják be... a kérdés a mikor... vagy meddig...

kicsit jobb lenne az országnak ha nem lennének, de a sorsot SIETTETIK...

6.Lenin 2011.09.24. 17:42:02

@yoda-jedi:

TÉ a jövő (bukottja) ?
Karácsonyra, Karácson?
Novák Elődök?

Elég az álmodozásból, elő a titkos nevekkel.
Idő van!

yoda-jedi 2011.09.24. 17:42:41

@jjulie: a fides szavazók semmivel sem "másabbak" mint a maszoposok...

mindkettő egyforma birka, sőt már közös halmaz is van tavaj óta... az "átálltak"...

yoda-jedi 2011.09.24. 17:44:31

@ciceró: államcsőd > polgárháború... a kérdés "csak" a "pontosan" mikor

a fides szorgos párt... nagyon dolgozik... tehát a közeljövőről lehet szó...

graycivil 2011.09.24. 17:48:15

"Megalapozott

Ez a két rosszéletű pártribi (Járai és Domokos sic!) úgy alkotott véleményt a költségvetési javaslatról, hogy nyilvánvalóan egy darab adatot nem számoltak ki."

orulunkvincent.blog.hu/2011/09/23/megalapozott?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_24&utm_campaign=index

Nagyszerű elemzés arról, hogy Járaiék milyen lelkesen alkalmazzák az "Amit szabad Jupiternek..." elvet.

(Ja. Gyerekkoromban egy ökröt neveztek Jupiternek. :-) )

bóra77 2011.09.24. 18:30:25

@yoda-jedi: eszem a kis cuki füleidet:)

Diocles 2011.09.24. 19:04:25

"A választmányi tanácskozáson egyébként téma volt még a párt megreformálására vonatkozó munkacsoporti beszámolókat is, így elsőként Molnár Zsolt, a szervezetfejlesztési bizottság javaslatairól adott számot. Munkaanyagukban – amelyről korábban már beszámoltunk - többek között az szerepel, hogy a mindenkori országos elnökségben nem lehet egyharmadnál magasabb a kormánytagok aránya, és az elnök, illetve elnökhelyettes nem lehet egyidejűleg a kabinet tagja. Ezzel együtt egyfajta "mértéktartó összeférhetetlenség" bevezetését is szorgalmazzák, ami összesen két párttisztség betöltését engedélyezi a vezetők számára, de a szélesebb közönség számára is kinyitnák a pártot és lépcsőzetes párttagságot vezetnének be."

nol.hu/belfold/megadtak_a_zold_utat_gyurcsanyek_elszakadasahoz

vicces ez a Mesterházy-féle "megújulás", tipikus "nesze semmi, fogd meg jól" - javaslatok, szinte semmiben nem érintenék a status quo-t.

pl.: "a mindenkori országos elnökségben nem lehet egyharmadnál magasabb a kormánytagok aránya, és az elnök, illetve elnökhelyettes nem lehet egyidejűleg a kabinet tagja" - mintha ez valami égető kérdés volna :)

Gyurcsányék meg persze nyilván a másik végletre játszanak, és be fogják dobni a tagság körében felmerülő összes "elitellenes" indítványt.

ssi 2011.09.24. 19:26:05

@Diocles:
párton belül tudnak őszintén fontos pártos ügyekről beszélgetni egymással Gy.F. és M.A. ?

lehet, hogy M.A.-nak is van pártépítő stratégiája, csak lightos s 3 évre szóló

mint az egyre híresebb magánorvos, aki az állami munkahelye erőforrásait használja a privát érvényesüléséhez, a kórház meg nem tud vele mit kezdeni

dkp.hu/ -n Molnár Csaba rovata:
1. tartalom (aktivizálódó DK)
2. ki csinálja (Gy.F.-ék)
3. milyen környezetben? (MSZP-n belül is meg kívül is)

2011-09-22 00:29:20 DK hír
A Köztársaság Kiáltványa

2011-09-23 23:38:04 DK hír
Kisokos – Mi történik az MSZP-ben?
Avagy mindaz, amit szívesen megkérdeznél és igaz választ várnál rá.

bemásolom, bocsánat, ha hosszú lesz .. nagyon hosszú, de jó a poszthoz

@Letícia: Te se :-) vigyázz magadra, visszavárunk :-)

ssi 2011.09.24. 19:27:59

Mit akarnak Gy.F.-ék:

1. Nyugatos polgári demokráciát kívánunk, jogállammal, parlamentarizmussal, szociális piacgazdasággal és a szabadságjogok érvényesülésével

2. Elutasítjuk a Fidesz keleties, önkényre épülő, féljogállami, a piacgazdaság eszméjét megkérdőjelező politikai rendszerét. Úgy látjuk, hogy a rendszerváltás ’89-es programját ma egyik politikai párt sem képviseli következetesen a Magyar Országgyűlésben

3.Elkötelezzük magunkat a nyugati világ szellemi hagyományának érvényessége mellett; a zsidó-keresztény tradíciót, a görög-római antikvitás örökségét és a felvilágosodás szellemiségét tekintjük az európai kultúra közös alapjának. A hatalom által elfojtott szabadság-, függetlenség- és szeretetvágy kifejezésének nagy közösségi megnyilvánulásaként tekintünk 1848-ra, 1918-ra, 1945-re, 1956-ra, 1968-ra és 1989-re.

4. Értékeink, céljaink Európához kötnek bennünket; hisszük hogy a XXI. századi Magyarország csak az Európai Unió és a transzatlanti biztonsági együttműködés megbecsült tagjaként lehet sikeres. Tudjuk, hogy az európai integráció elmélyítése, a tagállamok szorosabb gazdasági együttműködése hazánknak is érdeke.
5. Azt valljuk, hogy a jog uralma, a jogbiztonság, az alkotmányos garanciákkal védett egyéni és közösségi szabadság, az egymásért viselt felelősség és szolidaritás, az igazságosságra törekvés, a kisebbségek jogainak tisztelete, valamint a köztársasági eszme képezik alkotmányos rendünk alapjait

6.Az európai hagyományok szellemében elismerjük és védjük az egyének és közösségek polgári és politikai, valamint gazdasági, szociális és kulturális jogait. Hirdetjük, hogy a politikai szabadság elsősorban a szabad identitásválasztásban, a szabad gyülekezés, egyesülés, szólás és véleménynyilvánítás jogában, a szabad vallásgyakorlásban, végeredményben a szabad választáson és versengő többpártrendszeren alapuló parlamentarizmusban nyilvánul meg. A gazdasági életben a szabadság teremti meg a garanciákkal védett tulajdont, a szabadság szüli a versenyt és a piacot.

7. Hisszük, hogy a polgári, politikai, gazdasági szabadság bátorítja az egyéni kezdeményezést, ami pedig forrása a gyarapodásnak, az innovációnak, a fejlődésnek, az emberi életminőség jobbra fordításának.

8. Tudjuk, hogy a magántulajdon, a piac és a verseny hatékonyan méri össze az egyéni erőfeszítéseket, osztja el az erőforrásokat, azaz szolgálja a magánérdek érvényesítését. De azt is látjuk, hogy a piac és a verseny önmagában nem képes harmonizálni sem az eltérő magánérdekeket, sem a magánérdeket a közérdekkel.

9. Megtanultuk, hogy a piac és a verseny szükséges a gazdaság hatékony működtetéséhez, de nem tudja kordában tartani a társadalmi egyenlőtlenségeket, létrehozni és fenntartani a társadalmi szolidaritás intézményeit és szabályait.

10. Valljuk, hogy modern balközép politika minden társadalmi konfliktus során következetesen a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő fél mellé áll, védi a gyengébbek jogait és jogos érdekeit. Társadalompolitikánk a társadalmi szolidaritást megvalósító „Több felelősséget fent, több lehetőséget lent!” elvén nyugszik.

11. Elismerjük, hogy a munkavállalói akarat kifejezésének legitim módja a kollektív érdekképviseletek, szakszervezetek működése. A társadalmi párbeszéd részeként szükségesnek tartjuk a demokratikus érdekegyeztetési mechanizmus működtetését.

12. Hisszük, hogy a közérdek megfelelő képviseletéhez, érvényesítéséhez hatékony államra, jó kormányzásra van szükség. Az állam célkitűzése a közjó megvalósítása. A piac magánérdeket követő szabad működésének és a közjó érvényesítését célzó állami szabályozásnak olyan összekapcsolása szükséges, amely a társadalmi méltányosság, igazságosság és a környezeti szempontok érvényesítése mellett teret enged a gyors gazdasági fejlődésnek.

13. Valljuk, hogy a társadalmi igazságosság megvalósításához méltányos közteherviselés, mindenki számára elérhető modern köz- és felsőoktatás, kiváltságoktól mentes, magas színvonalú egészségügyi rendszer, valamint a hátrányos helyzetű polgárok és térségek számára egyenlő esélyeket teremtő politika szükséges.

14. Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon ma az államhatalom lezüllött és erőszakos. Bár a Fidesz törvényes úton került hatalomra, az önkényuralmi rendszer kiépítése illegitim: a demokratikus rendszer felszámolására demokratikus úton sem szerezhető felhatalmazás, az államhatalom korlátozottsága parlamenti választásokra, népakaratra hivatkozva sem oldható fel. Hisszük, hogy a jog a hatalom korlátját és nem az uralom eszközét jelenti. Az állam korlátlan szabadsága megöli a Köztársaságot.

15. Valljuk, hogy a szabad, demokratikus politikai közösség a Köztársaságban formálja meg önmagát. A Köztársaság a szabadságra, a jog uralmára, a polgárok egyenlőségére és egymás iránt érzett felelősségére, az emberi méltóság megóvására, a többség felhatalmazásával működő kormányzásra, a kisebbség védelmére épül. A köztársasági hatalom alkotmányosan korlátozott, a kormányzás a hatalommegosztáson, valamint a fékek és ellensúlyok rendszerén alapul. A Köztársaságban egyedül a nép szuverén.

16. Kimondjuk: Magyarországon a regnáló hatalom megbecstelenítette a Köztársaság ügyét. Korlátozza a polgárok szabadságát, a felelősség helyett az önzésre, a bűnbakképzésre épít, hamis nacionalizmust keltve elzárkózik Európától, abszolutizálja a pillanatnyi többség jogát és felhatalmazását. A mai hatalom fő politikai célja – illegitim alaptörvényébe foglalt – rendszerének hosszú távú fenntartása.

17. Óvjuk a Köztársaság polgárait, hogy a XX. századi magyar történelem tragédiáiért remélt kárpótlásban, a „történelmi idő helyrebillentésében”, az erős kéz politikájában, a piacgazdaság jelentős korlátozásában, az állam széleskörű gondoskodásában lássák az ország felemelkedésének zálogát. A fennálló hatalom a múlt század magyar történelméből jól ismert hazug „kompromisszumot” ajánlja polgárainak: az állam a polgári és politikai jogokról való lemondásért cserébe megvéd a piactól, a versenytől, a „külföld ármányától”. Történelmünk világosan üzen: ha a pillanatnyi boldogulásért lemondunk a szabadságról, előbb-utóbb a boldogulásunk is veszélybe kerül.

18. Tudjuk, hogy hazánk ma már nem demokrácia és még nem diktatúra. Magyarországon az állam korlátlan szabadságát építő, a polgárok szabadságát korlátozó „féljogállam” működik. A hatalom fenntartásának alapját nem a polgárok többségének demokratikus akarata, hanem a mindennapi életet átszövő félelem és félelemkeltés jelenti.

19. Valljuk, hogy a széles körű jog- és létbizonytalanság ellen a jog uralmának, a törvény előtti egyenlőségnek, a méltányos jog kiszámíthatóságának és betarthatóságának biztosításával, a saját teljesítményre és öngondoskodásra ösztönzéssel, a változásokhoz való alkalmazkodás képességének elsajátításával, a szolidáris közösség által fenntartott széleskörű szociális rendszerrel, a kiszolgáltatottak védelmével, új munkahelyek teremtésével kell és lehet küzdeni.

20. Tapasztaljuk, hogy mind a hétköznapok világa, mind a politikai élet mélyen átitatott a törvénytelen „szívességek” félig rejtett, félig nyílt normaszegő hálózatával, korrupcióval. Küzdünk az egészségügy működését aláásó, mindenkit megszégyenítő hálapénz, a közös költségvetést szétziláló sokféle adóelkerülés és a politikai intézmények legitimitását megkérdőjelező fekete pártfinanszírozás ellen.

21. A XX. század tragédiáiból okulva nem hiszünk a nemzet és az állam hamis összemosásában. Egyetértünk a határon túli magyarság legjelentősebb politikai erőinek vezetőivel abban, hogy az általuk képviselt magyarok érdekeit jobban szolgálja a szülőföldön való boldogulás, valamint a kulturális és területi autonómia anyaországi támogatása, mint a magyar állampolgárság kiterjesztése.

22. Célunk az 1918-ban, 1946-ban és 1989-ben megalapított Köztársaság negyedik újraalapítása, a józan, mérsékelt politizálás hitelének és becsületének helyreállítása. Mindehhez Orbán rendszerének – a demokraták széleskörű összefogásán alapuló és az országot sújtó hideg polgárháborúnak véget vető – leváltásán keresztül vezet az út.

A Demokratikus Koalíció Elnöksége

ssi 2011.09.24. 19:29:27

Gyakori kérdések és Gy.F.-ék válaszai: szeptember 23.

1. Ketté válik az MSZP?- Lehetséges, a folyamatok efelé is vezethetnek. Politikai és személyes ellentétek is feszülnek különböző politikusok között. Például nagyon nem elegáns, ha a párt jelenlegi elnöke közli egy korábbi elnökről, hogy jobb, ha minél hamarabb távozik… A Demokratikus Koalíció sok mindenben mást gondol a világról, Magyarország jövőjéről, mint a Magyar Szocialista Párt vezető garnitúrája. Nem kizárt, hogy a békés elválás segíti a mostani problémák rendezését. Ha nem sikerül a pártot a DK normái szerint átalakítani, mi akkor is arra fogunk törekedni, hogy az MSZP-vel együttműködjünk. Szövetségre, partnerségre, nyugodt párbeszédre van szükség. A harag, az odamondogatás most nem segít. Nem vagyunk egymás ellenfelei, mi a Fideszt akarjuk legyőzni. Ma minden erőnkkel a párt megerősítésén fáradozunk. Felelősséget érzünk a szocialista pártért, annak minden tagjáért, támogatójáért, valamennyi szavazójáért.

2. Mikor következik be a szakadás? - Az MSZP átalakítása a cél, hogy versenyképes legyen. Elvileg jövő tavasszal lenne tisztújítás, de a felgyorsult belpolitikai folyamatok azt sugallhatják, hogy a novemberi kongresszuson eldőlhet: a Gyurcsány Ferenc által javasolt „még egy esély” akkor lejár-e.

3. Miért kezdeményezte a DK a mandátum visszaadást? - Mert nincs ma olyan rendezvénye az MSZP-nek, ahol nem kerül elő a téma: a tagság elégedetlen a képviselőcsoport munkájával, annak összetételével. Hiányolják az elvi politikát, a harcos kiállást a nyolc éves kormányzás eredményei mellett, nem érzékelik, hogy a frakció kellő erőt mutat fel a diktatúrát építő Fidesszel szemben. Gyengeséget, vezetetlenséget tapasztalnak. Egy ilyen sorsdöntő, drámai pillanatban, amikor a Jobbik utolérte az MSZP-t, szükség lehet arra az önfeláldozó gesztusra, hogy minden listás képviselő a párttagok kezébe adja személyes politikusi sorsát. A DK hét tagja (Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Varju László, Vitányi Iván, Ficsor Ádám, Vadai Ágnes, Baracskai József) ezt a gesztust már önként megtette. Úgy tűnik, a többiek erre nem hajlandóak, és ki akarják szorítani a párt utolsó országgyűlési választási győzelmének kovácsát, Gyurcsány Ferencet, és a DK-t az MSZP-ből.

4. Miért nem az emberek problémáival foglalkozik az MSZP? - 2009 tavaszán, amikor a világválság szorításában Gyurcsány Ferenc lemondott a kormányfői, majd a pártelnöki posztról, még 1,5 millió szavazója volt az MSZP-nek. Ha azt sikerült volna megőrizni az utódoknak, a Fidesznek most nem lenne kétharmada. A 2010-es választásig további félmillió ember fordított hátat a pártnak, és a támogatói bázis az elmúlt másfél évben sem növekedett, pedig Orbán Viktor minden társadalmi csoportot megalázott és tönkre teszi Magyarországot. A DK már az egy évvel ezelőtti megalakulásával jelezni kívánta, hogy baj van, és immár végképp Itt a cselekvés ideje. Egy pártot ellenzékben, főleg a ciklus első felében lehet átalakítani, hogy megerősödve, megújulva készülhessen a választási kampányra. A belső munka mellett bőven van lehetőség a kormány bírálatára. Az MSZP nem lehet „egy ügyű” párt, amelyik csak üti a Fideszt, és eközben úgy tesz, mintha házon belül minden rendben lenne. Akkor kaphatunk újra bizalmat a választóktól, ha látják: a hibákból tanultunk, eredményeinkre büszkék vagyunk, és képesek vagyunk az igényeik szerint, de elvi alapon megújulni.

5. O.V. forgatókönyve a szoci belső vita? - Ez valótlanság. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Gyurcsány, és az ő halálát akaró Orbán összeül és megvitatják: „Viktor, neked mi lenne a legjobb megoldás?” Az MSZP jelenlegi állapota ellenben Orbán érdekeit szolgálja. A szervezet gyenge, a tagság létszáma csökken, az aktivitás gyengül, morális problémák feszítik szét a pártot. Orbánnak az a jó, ha a mostani MSZP, LMP és Jobbik marad az ellenzéke, nem nő ki új erő. Orbán fél Gyurcsánytól, ő maga közölte, hogy tart tőle – 1989 óta. Gyurcsány Ferenc ma az ellenzék vezére. Ha át tudja alakítani az MSZP-t, vagy pártot alapít, amelyben baloldaliak, liberálisok és mérsékelt konzervatívok is helyet kaphatnak, komoly kihívást jelenthet a folyamatosan gyengülő Fidesznek a következő választáson.

6. Gy.F. liberális pártot faragna az MSZP-ből? - Ez tévedés. Gyurcsány Ferenc már kormányon is baloldali politikát folytatott. Ingyen étkezést és tankönyvet biztosított a rászoruló gyerekeknek, amíg lehetett, fenntartotta a megemelt nyugdíjat és családi pótlékot. Deszegregációs törvényt fogadtatott el, úgy alakította át a gázártámogatást, hogy az fizetett többet, aki többet is használ. Panelfelújítási programot indított, a szegény gyerekek egyetemi ösztöndíjára alapot hozott létre. A DK annyiban azonban bizonyosan szabadelvű, hogy a szolidaritáson alapuló piacgazdaság és verseny, az emberi jogok, a szólásszabadság, a parlamenti demokrácia, a szekularizált állam híve, elkötelezett a sokszínű polgári kultúra iránt. Abban pedig biztosan konzervatív, hogy tiszteli nemzetünk hagyományait, osztozik Trianon fájdalmában, támogatja a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit – érvényesülni hagyva szervezeteik önállóságát. Ha új párt születik, az baloldali, szociáldemokrata alapon szerveződik majd. A Köztársaság Kiáltványa összefoglalja ezeket az alapértékeket.

7. Hatalmi ambíciók vezetik Gy.F.-et? - Gyurcsány Ferenc már korábban bejelentette: nem kíván az MSZP elnöke lenni, semmiféle, az MSZP-n belüli hatalmi ambíciója nincs. A DK azért jött létre – a hét platform egyikeként -, hogy javaslatokat tegyen a párt elengedhetetlen megújulására. A DK sikere, hogy meggyőzte az MSZP-t: bojkottálja az alkotmányozást. A győztes pártszavazás is azt mutatta meg, hogy MSZP aktív tagságának túlnyomó többsége gyökeres változást akar. Parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását tartalmazó javaslataink megvitatatlanul hevernek a frakció asztalán. A DK ma az MSZP megmozdításának egyik záloga, célja az Orbán-rendszer leváltása, a demokrácia helyreállítása.

8. Nem lett volna jobb, ha Gy.F. vár a visszatéréssel, míg O.V. jobban elkopik? - Hogy maradhatna csendben egy demokrata, ha szétverik a demokráciát? Ez nem a sunnyogás, az elvonulás, alámerülve kibekkelés ideje. Akit az a megtiszteltetés ért, hogy Magyarország miniszterelnöke és az MSZP elnöke lehetett, a nehéz időkben sem hallgathat. Ki kell állnia az általa képviselt elvek és értékek mellett. Gyurcsány Ferencnek kötelessége a baloldal és a magyar demokrácia védelme.

9. DK elnöke elleni koncepciós per lehet hatással egy új pártra?- Természetesen lehet. Azt azonban mindenki tudja – az is, aki teret adna a vizsgálatra az igazságszolgáltatásnak -, hogy ez az eljárás megalapozatlan, és egyetlen célja: Orbán legfőbb politikai ellenfelének megsemmisítése. A demokraták széles közössége meg fogja védeni Gyurcsány Ferencet, aki vádlottból az Orbán-rendszer és kiszolgálóinak vádlója lesz. Bárhogy is alakul, Gyurcsány, és követői nélkül nem lehet leváltani ezt a kártékony rezsimet.

10. Ha az MSZP megújulása kudarcot vall, a DK-ból lehet tömegpárt? - Az MSZP számos ismert, és a közvélemény előtt ismeretlen tagja áll a DK mögött. A platform Országos Tanácsában többek között tekintélyes, egykori szocialista képviselők dolgoznak. Büszkék vagyunk a támogatásukra. Rendezvényeinken a baloldal reprezentánsai mellett fellépnek liberális és konzervatív politikai szereplők, szakszervezeti vezetők is. A dkp.hu honlapon szerepelnek Bajnai Gordon, Bokros Lajos és Majtényi László alapítványai, illetve intézete. Tudjuk, hogy hosszú lesz az út, mire a demokraták összegezni tudják akaratukat és céljaikat. Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy mindenkinek a DK-hoz kell csatlakozni. Mi minden, az Orbán-kormány leváltásáért küzdő pártot, szervezetet, civil mozgalmat, szakszervezetet támogatunk. Természetesen az a célunk, hogy a Demokratikus Koalíció a demokraták széles táborának otthona legyen. Ezért fogunk dolgozni – akár az MSZP-n belül, akár azon kívül is. Az Orbán-rendszer után itt maradó politikai, jogi, morális, gazdasági és kulturális romhalmaz eltakarítása emberes feladat lesz. Ki fogjuk venni a részünket a helyreállításból!

yoda-jedi 2011.09.24. 19:33:24

@Hunor Levente: okos... (én se olvasok minden hüjeséget... így ezzel sem tettem)

Diocles 2011.09.24. 19:43:50

@manyike:

úgy látom, h most már Mesterházyék inkább akarják a szakadást, elhitték, h "Gyurcsány a hibás", és a távozása minden gondjukat megoldja, elég nagyokat ígérgetni, aztán özönlenek a szavazók Szekeres és Kiss karjaiba :)

- kiváncsi leszek, h ez bekövetkezik-e

- milyen viszonyt alakít majd ki az MSZP a múltjához, beszállnak-e a Gyurcsány-korszakot ekézők közé, ami elég vicces lenne

- Gyurcsány új pártja ugyanakkor megkerülhetetlen tényező lesz, hiszen szükségük lesz rá, ha valóban kormányváltást akarnak... kábé az SZDSZ szerepét tölthetik be, nélkülük nincs baloldali kormány.

- Mit fog lépni, mihez fog kezdeni a jobboldal és a jobboldali sajtó, amelyik mindent Gyurcsány ekézésére épített fel?

megszűnt 2011.09.24. 19:43:59

@tölgyes:

"Magácska meg haccacacárézna:).. ez is szép terv:).. "

:) én meg a haccacáré. Elképzeltem. Jól bele kéne lazulni hozzá, az biztos!:)

tölgyes 2011.09.24. 19:47:11

@knausz: Lazuljon bele:) Időnként az is kell:) Én biztos vagyok, hogy képes rá!:::)))

yoda-jedi 2011.09.24. 19:49:19

@hattyú: "nyomják, nyomják orrba-szájba a nagy igazságokat"

ja ja... ezek mind ilyenek. szerencse hogy mi nem nyomjuk... mi tesszük... ugye?

megszűnt 2011.09.24. 19:49:47

@tölgyes:

Itt élek ebben a városban 16 éve és pár napja tanultam meg élvezni, ez is érdekes, szóval nem mondom most már soha, hogy soha. Talán, Uram, talán.:)

Egyébként Önnek köszönhetem és aztán magamnak.

tölgyes 2011.09.24. 19:53:26

@yoda-jedi: Bizony a szavazó, már csak szavazó.. aztán vannak a nem szavazók.. azok még olyanabbak, vannak az örök fanyalgók, azok meg még náluknál is olyanabbak, mert csak fanyalognak::))

jjulie 2011.09.24. 19:55:13

@tölgyes:

meg te akit az orbán fingja megcsapott

tölgyes 2011.09.24. 19:55:25

@knausz: Ha egy úri nő azt mondja ne,m akkor az azt jelenti, hogy talán.. Ha azt mondja talán akkor az igen::)) És ez jó:)

megszűnt 2011.09.24. 19:57:00

@tölgyes:

Régi szabály ez, de nálam a nem az nem volt, határozott nem - eddig és most egy bizonytalan talán. És ez jó.:)

megszűnt 2011.09.24. 19:59:11

@jjulie:

Angyalom! Téged még nem zárt ki senki!:) Azt hittem.:):)

jjulie 2011.09.24. 20:03:24

a real 15. másodpercben gól kapott otthon

jjulie 2011.09.24. 20:04:41

@knausz:

de, volt már olyan, hogy nem vittem magammal kulcsot....

tölgyes 2011.09.24. 20:10:32

@knausz: Úgy látszik TG erre a hangra vágyik:) Ne mondhassa senki, hogy ő kizárja a népet:)

yoda-jedi 2011.09.24. 20:17:03

most hogy a 2/3 nagy nemzeti forradalmi ormánya sarkalatosan az

ÁFA kulcsot (%) a FIFA ranglistához kötötte (27)

már csak azon kell szurkolnunk, hogy a fiuk jól rúgják a bőrt

jjulie 2011.09.24. 20:18:08

@tölgyes:

ne viszont ki vagy zárva ha nem vennéd észre, a knauszon kívül egy fikarcit emberi hangot sem kapsz, azt sem érdemled meg

azt amit az áder és a lázár arca sugároz, azt hogy nem kapsz kegyelmet

jjulie 2011.09.24. 20:20:33

ez a real szét van zuhanva

megszűnt 2011.09.24. 20:22:36

@jjulie:

"a knauszon kívül egy fikarcit emberi hangot sem kapsz, azt sem érdemled meg"

De megérdemli! És a másik: még én sem kaptam senkitől ennyi emberi hangot a harmadik pedig:

Mindketten: @tölgyes: úr és én is rengeteget változtunk.

jjulie 2011.09.24. 20:29:08

@knausz:

te rendben vagy, de a tölgyes azt érdemli, hogy egyel töbször legyen elküldve a náthásba, mint ahányzor előre megfontolt szándékkal ide ír egy tahóságot a szijjártótól

tölgyes 2011.09.24. 20:32:44

@knausz: Hogy Ön milyen klippeket tud nekem mutatni:).. Ha jól láttam Vegas?:)

megszűnt 2011.09.24. 20:32:45

@jjulie:

"te rendben vagy, de a tölgyes azt érdemli,"

@tölgyes: úr azt érdemli, hogy tisztelettel beszélj vele, mert feltétele ez annak, hogy én megmaradjak itt.

Köszönöm.

megszűnt 2011.09.24. 20:33:43

@tölgyes:

"Ha jól láttam Vegas?:) "

Nem tudom. Még nem voltam arrafelé.:)

tölgyes 2011.09.24. 20:36:04

@jjulie: zsülikém! Ön borzasztó nagy tévedésben van:) Ön azt hiszi, hogy akár a legkisebb mértékben is éredekel az amiket rólam írkál:) Tényleg nagyon sz@r lenne nekem, ha az Önhöz hasonlók megnmyilatkozásai eljutnának hozzám:).. Ön írja csak a butaságait, tárgárkodjon böfögjön.. én azt meggátolni nem tudom és nem is akarom:::)) Az már időnként bánt, hogy ettől mást sem tudok megvédeni..:( de hát ez egy ilyen világ:(

jjulie 2011.09.24. 20:36:59

@knausz:

a @tölgyes: nem úr, hanem egy tahó, és azt kapja ami érdemel, kamatostul

megszűnt 2011.09.24. 20:38:44

@jjulie:

:):):) még ez hiányzott, hogy rajtam keresztül üzengess neki!

jjulie 2011.09.24. 20:42:01

@tölgyes:

szívódj fel orbániában, és máris megvédtél magadtól mindenkit, az orbánidióta fals szövegeidet is ott próbáld meg eladni

graycivil 2011.09.24. 20:45:17

"Orbán: vége a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának"

hirszerzo.hu/belfold/20110924_orban_stikli_kifosztas

Lemaradtam valamiről? Orbán tényleg lemond? (:-O

graycivil 2011.09.24. 20:47:38

@yoda-jedi: Tényleg, iagzad van! Erre nem is gondoltam. Most már értem Matolcsy lépését... :-)))

jjulie 2011.09.24. 20:48:30

@graycivil:

már nem kell lemondania sem, senki sem veszi komolyan, az orbán már hulla

tölgyes 2011.09.24. 20:49:21

@jjulie: Ne reménykedjen:) Önből hamarabb lesz végbélkúp semhogy én ne ott legyek ahol épp kedvem tartja.

tölgyes 2011.09.24. 20:50:01

@knausz: Na én is csak krimikben láttam:)

jjulie 2011.09.24. 20:54:21

@tölgyes:

jaj, mekkora karaj vagy orbániaia, ajaj, inkább számold mennyit kúrt el az elkúró orbán

graycivil 2011.09.24. 20:56:01

@Hunor Levente:

Szerintem így akartad írni:

"Homokozó? Színvonaltalan írás.
(Még jó, hogy NEM IS OLVASTAM.)" :-)

tölgyes 2011.09.24. 20:59:37

@jjulie: Sajnos Önre még hosszú szenvedés vár:)

jjulie 2011.09.24. 21:15:08

@tölgyes:

még fél óra, és aztán kezdődik az előadás barcelónában

graycivil 2011.09.24. 21:17:47

Érdekes "ijesztgetés", amikor az MSZP belvitáival kapcsolatban arról "elemeznek", hogy a lengyel helyzet állhat elő, hogy a baloldal vészesen meggyengül, és máig sem tudott talpra állni.

Ha jól tudom, ott egy "Tusk nevű jobboldali" vezeti a kormányt, aki nem autokrata, nem rendel koncepciós pereket, gazdasága vezetését nem csak egy "extrém sportnak" tekinti, nem ír "feudális előjogtörvényeket", vagyis élhető országot irányít.

És a jobbos Merkel sem kergetne öngyilkosságba a maga kimért, korrekt országvezetésével.

Tehát önmagában azzal nem lehet engem riogatni, hogy nem valamely baloldali vezető vagy párt szerzi meg a hatalmat. Ahogy Bajnait olyannak látom, aki nekem kormányfőnek már bizonyított, és nagyon megfelelne, de nem esnék kétségbe, ha egy Bod Péter Ákos mentalitású vezetésű jobboldali kormány jönne.

Ugyanis mi különbség van aközött, ha egy jobboldali kormány prioritásba a polgárokat veszi, de közben a kötelező szolidaritással is rendelkezik, jó a külvilággal és a belső társadalommal a viszonya, vagy ha egy baloldali kormány prioritása a "kisember", de realitásnak tekinti a polgárság értékteremtő erejét, és jó a külvilággal és a belső társadalommal a viszonya? Egy magamfajta szürke polgárnak-kisembernek ez tök mindegy.

Csak egy lehet számomra fenyegetés: Ha Orbán, vagy az orbáni hatalomszemlélettel rendelkező vezére lenne közép vagy hosszútávon az országnak. De látom, Orbán kezdi okafogyottá tenni ezt a félelmemet. :-)

tölgyes 2011.09.24. 21:20:59

@jjulie: Ennyi elég is az örömhöz??? Miért nem nézi inkább a Nagyítást.:)

tölgyes 2011.09.24. 21:21:54

@graycivil: Ma M?agyarországon nincsen baloldali párt...az MSZP soha nem volt baloldali:(

jjulie 2011.09.24. 21:24:03

@tölgyes:

az mi? a valóvilág orbániai verziója?

subtotal 2011.09.24. 21:35:02

@tölgyes: attól függ. Önmagában tényleg vizsgálva nem baloldali, de szociális érzékenységben egy univerzummal van balra a mostani hatalomtól. Azaz mégis baloldalinak fog érződni.
Ezt kár vitatni, ezt az emberek jövőre kőkeményen érezni fogják, ahogy felgyorsul a Fidesz féle "modernizáció".

tölgyes 2011.09.24. 21:36:30

@jjulie: Ebből is látszik, hogy Ön egy bunkó!:( Antonioni filmje, egyike a filmművészet legizgalmasabb alkotásainak:)Most a Duna TV-én megnézhetné.. bár...:)

tölgyes 2011.09.24. 21:39:13

@subtotal: Balodalibb mint a jelenlegiek?? Én ennek semmi alapját sem látom:) Nem azt állítom, hogy a mostaniak baloldaliak.. de ők nem is állítják magukról, hogy azok:) Ezért szoktam írni: kéne egy baloldali párt.

jjulie 2011.09.24. 21:40:29

@subtotal:

tudod, ez az orbán valszeg egy eszes gyerek, csak egy akkora paraszt, hogy engem meglehetősen nagy örömmel tölt el ahogy látom, hogy az örsszes parasztságával együtt kíméletlenül maguk alá temetik a körülmények, és képtelen megbírkózni velük, remélem sérvet is kap az erülködéstől

isten nem ver bottal

jjulie 2011.09.24. 21:44:20

@tölgyes:

a duna tv ott rohadjon meg ahol van, a filmet meg ezerszer láttam már, de ha te összegenyáztad azzal, hogy a szádra vetted, soha többé nem nézam meg

tölgyes 2011.09.24. 21:44:48

@subtotal: zsüli most azt mondta magának, hogy ő azt reméli, hogy önnek a "KÖRÜLMÉNYEK" kitapossák a belit és ettől Orbán nem fogja tudni megvédeni Önt hiába is erőlködik:( Vagyis zsüli igazából nem is Orbánnak kíván rosszat, hanem magának:).. mindez azért mert a sok piától már szegelni se tud rendesen:)

tölgyes 2011.09.24. 21:45:39

@jjulie: Láttuk, hogy látta..:) kis hazudós:)

subtotal 2011.09.24. 21:48:45

@tölgyes: a mai (és főleg a holnapi) magyar valóságban az, ahogy az MSzP kormányzott, baloldalinak fog tűnni.
Lehet, hogy a Fidesz nem baloldali, de kőkeményen belelépett a választások előtt a populista szociálisan érzékeny szerepbe. Szóval kérem a félrebeszélést mellőzni, szmájli ide-oda.
Mostanában a tettei alapján leesik az embereknek, hogy tényleg nem kell OV-nak elhinni semmit. Aztán magyarázhat amit akar 2014 után, a kutya sem lesz rá kiváncsi, pont ahogy az MSzP-t utasítják el az emberek.

subtotal 2011.09.24. 21:51:43

@tölgyes: engem nem kell OV-nak megvédeni, önjáró vagyok.
Egyszer már próbált év elején, már akkor sem hagytam magam.

2011.09.24. 21:58:07

Na, szép jó estét!:)

Mi történt?:)

subtotal 2011.09.24. 21:59:26

@jjulie: Orbán céljaival semmi bajom nincs, a megvalósítással és a kommunikációjával annál több.
Sajnos Orbán bukása nagyon sok olyan modernizációs kezdeményezés elnapolását fogja jelenteni, ami nélkül az ország stagnálásra van ítélve.
Ha nem akasztanak neki keresztbe, akkor pedig a szarul megvalósított jó célok fogják az országot vissza fogni.

A megoldás valahol ott lenne, hogy az ellenzék ne megakasztani akarja a REFORM-okat, hanem jó irányba terelni, valamint tegye tisztába a közvélemény előtt, hogy nincs menekvés a tandíj, szociális ellátó rendszerek átalakítása elől.

Én például üdvözölném Orbán megtérését a felsőoktatási tandíj irányába, amellett hogy a hiányos keretrendszert, az elmaradt egyeztetéseket kőkeményen kritizálnám.

subtotal 2011.09.24. 22:01:56

@Letícia: elkezdtem beszélgetni Tölgyes-sel erre elment inkább sportolni :S

2011.09.24. 22:03:56

@subtotal: azta!:( De megvigasztal, ha elmondom, minden nap ilyenkor sportolni megy?:D

subtotal 2011.09.24. 22:04:52

@graycivil: 4 év rövid vagy közép táv?
Valamint van-e esély arra, hogy Viktor a konszolidáció évévé nyilvánítsa 2012-t? Mondjuk Peti papagáj nyugdíjazásával és Gyuri mágus porondról eltüntetésével nagy lépéseket tehetne!

yoda-jedi 2011.09.24. 22:05:23

@subtotal: te subTOTÁL el vagy tévedve...

1. a z orbánc élja: hatalomba kerülni és maradni, fides célja: a kassza mexerzése és megőrzése...

2. "Orbán bukása nagyon sok olyan modernizációs kezdeményezés elnapolását fogja jelenteni, ami nélkül az ország stagnálásra van ítélve."

szerintem fordítva. már csak Ő az akadája a dolognak... bár... szándéka ellenére erősíti az eséjét a REFORMOKnak... ha eltették lábalól akkór majd indulhat a tisztulás... sok dologra fényt derít orbán setétsége... az erő sötét oldala...

subtotal 2011.09.24. 22:06:24

@Letícia: hova megy este 10-kor sportolni?

2011.09.24. 22:07:57

@subtotal: :D Így van egyetértek!:)

@yoda-jedi: ezzel is !:)

No, sokat dolgoztam ma, szép álmokat kívánok!:)

2011.09.24. 22:09:13

@subtotal: hát majd elmeséli ha megkérdezed...(jóga, tajcsí?:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:09:41

@Letícia: Francokat sportol, hacsak nem sportolás az udvarlás a másik topikban!:-P
Mondjuk így én is sportolok ippeg, Hofit hallgatok (közművelődöm), közben a Barca meccset nézem (sporttagozat), miközben Somlói Iluskát fogyasztok (élvezkedés).
Utóbbit duplán végzem, mert írogatok itten bele neki..

tölgyes 2011.09.24. 22:09:59

@subtotal:
Ez a szöveg az MSZP hivatalos álláspontja. Sokszor olvastam:) Lehet, hogy a fidesz megbukik 2014-ben, de lehet, hogy nem. Az azonban nem valószínű, hogy az MSZP talpra tud állni.. és ennek az a 18.000 milliárd az oka, amit elkúrtak az adóinkon felül.. így ma a választó nagyobbik része nehéz helyzetét még mindig az MSZP-hez és nem a fideszhez köti. Ezzel a realitással azonban az MSZP

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:11:25

@Letícia: A jól végzett munka örömire szebb éjeket kívánok magam is!

jjulie 2011.09.24. 22:11:58

david villa, 1:0, 9. perc

subtotal 2011.09.24. 22:12:52

@yoda-jedi: én azt gondolom, hogy az összes ellenzéki erő a legkönnyebb utat fogja választani és a zsebbe vágó témákon keresztül akarja majd magához édesgetni a választókat, mert a jogrendszer ...khmm... forradalmi átalakítása láthatóan nem váltott ki megütközést.
Ezzel bukni fog egy, a bejelentett jövedelmeket nem büntető adórendszer és egy a felsőoktatásban részt vevőket bejutás után is teljesítményre ösztönző oktatási rendszer lehetősége.

Viszont amint a nickemből is kiolvasható, én nem vagyok az abszolút és egyetlen helyes út tudásának birtokában, esetleg egy részösszege :) van meg.

jjulie 2011.09.24. 22:13:23

@tölgyes:

blabla, a fidesz már megbukott

tölgyes 2011.09.24. 22:13:37

folyt: MSZP nem tud szembenézni..Ezért kellene csinálniuk egy új pártot, mert ha így marad, akkor lesz egy kicsit erősebb Jobbik, meg a fidesz

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:16:32

2011. szeptember 24., szombat - Gellért, Mercédesz

Árulja el mán valaki, milyen név az, hogy Mercédesz?:-(

yoda-jedi 2011.09.24. 22:17:10

@subtotal: értem... semmi gond. nem vagy a tudás birtokában akkor elmondom

az erő velem van... a sötét oldal bukik: államcsőd > polgárháború...

tiszta magyarország lesz... láthatod Én... optimista vagyok...

yoda-jedi 2011.09.24. 22:18:12

@namitirok: női... vagy nem?

épp most írtam a HCS re hogy jó lenne
ha a dakotáknak gyártanának vadi új 30 éves merciket

tölgyes 2011.09.24. 22:18:49

@knausz: Önnek is.. most aztán jön a nagy darálás:)

tölgyes 2011.09.24. 22:20:00

@namitirok: A Mercédesz spanyol eredetű női név, a María de las Mercedes (Fogolykiváltó Szűz Mária) kifejezésből származik. Maga a szó a latin merces (bér) szóból ered, és arra a váltságdíjra utal, ami a 13. századi Spanyolországban a mórok fogságába esett keresztények kiváltására gyűjtött a "mercedarius" szerzetesrend.

subtotal 2011.09.24. 22:22:42

@tölgyes: kiadták, hogy el kell olvasni, esetleg mazo az Úr?

"Lehet, hogy a fidesz megbukik 2014-ben, de lehet, hogy nem."
Szóval jós vagy. :)

"Az azonban nem valószínű, hogy az MSZP talpra tud állni.. és ennek az a 18.000 milliárd az oka, amit elkúrtak az adóinkon felül.. így ma a választó nagyobbik része nehéz helyzetét még mindig az MSZP-hez és nem a fideszhez köti."

Sorrendben:
Nem érdekel, hogy talpra tudnak-e állni, soha nem voltak még szimpatikusak sem.
Nem ez az oka a bukásuknak, hanem az, hogy hagyták magukat a Fidesz által basztatni 2006-tól és folyamatosan csak próbálták a sikertelenségüket másra kenni.
A választók jövő év közepén azt fogják mondani, hogy az MSzP alatt jobb volt. Azaz igazad van, egyre inkább hozzájuk fogják kötni magukat, a nehézségeiket pedig a Fideszhez. Teszem hozzá, sajnos vissza fognak találni a semmiben nem változott "szocikhoz".

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:25:51

@tölgyes:
"Ma leginkább az idegen nevek helyesírása adhat okot vitára - mondja Raátz Judit. Sokan szeretnék a külföldi neveket eredeti alakjukban anyakönyveztetni, erre azonban csak akkor van lehetőség, ha a szülőknek legalább egyike nemzetiséginek vallja magát, egyébként a kiválasztott nevet a magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni a hivatalos iratokba. A névkutató úgy véli, a megkötések nem titkolt célja, hogy némiképp gátat vessenek az idegen nevek túlburjánzásának"

Hát kérem, aki Dzsesszikának, Dzsenifernek vagy Krisztofórónak nevezi el gyermekét, az az igaz magyar, nem?
Hócipőm tele ilyenekkel...és akkor még a nemzetiségi Ronaldókról meg a ma oly annyira divatos Csenge és Kincső borzadályokról nem is emlékeztem meg...de ez az bajom, úgy tűnik!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:27:52

@namitirok: Mindez a Ferenc keresztnév kormányzat általi teljes megsemmisítéséről jutott eszembe, ha minden igaz..

Példa: Ferenc körút (most Corvin körút tán?), Rákóczi Második, stb.

subtotal 2011.09.24. 22:33:05

@yoda-jedi: "a sötét oldal bukik"
a kérdés, hogy mikor? Mikor kétszer olyan idős leszel, mint most vagy? :D

graycivil 2011.09.24. 22:34:55

@subtotal: Szerinted attól mi változna, ha ez eddig (sub)totálisan függő Szíjártó és Matolcsy helyébe szintén tőle (sub)totálisan függő friss húsokat állítana? :-)

yoda-jedi 2011.09.24. 22:38:38

@subtotal: igen ez a kérdés.... mivel az államcsőd esélye a fides uralkodásának minden percével egyre nő...

ezért gyors kifejletet kívánok... Hajrá fides! hajrá magyarok!

graycivil 2011.09.24. 22:42:49

"A magyar kormány ellen lobbiznak Európában az osztrákok

Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke szerint a frankfurti székhelyű Európai Központi Banknál (EKB) "abszolút negatívan" ítélik meg a magyar kormánynak a devizahitelek egyösszegű, kedvezményes árfolyamon történő törlesztésére vonatkozó javaslatát."

index.hu/gazdasag/2011/09/23/a_magyar_kormany_ellen_lobbiznak_europaban_az_osztrakok/

"A jegybankelnök elmondta: munkacsoportot hoztak létre, amelynek feladata világossá tenni, hogy a magyar kormány által javasolt eljárásmód európai szinten nem elfogadható."

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.24. 22:58:49

@bóra77: Az, meg kitromos limonádé, mi?:-)
Korvin, oszt jónapot, hamán keresztnév-változás történt..
hu.wikipedia.org/wiki/Korvin

subtotal 2011.09.24. 22:59:52

@graycivil: ha a sub nem lenne zárójelezve, már sokminden megváltozna :)

subtotal 2011.09.24. 23:03:18

@yoda-jedi: az a 2,5 év gyorsan eltelik ott a párás mocsárban. Annyi idő alatt egy új, csillagokat járót pont ki lehet képezni a gonosz erő elleni harc vezetésére. :)

yoda-jedi 2011.09.24. 23:16:07

@subtotal: már nincs 2,5 év... de erről van szó!

nyünyüge 2011.09.25. 06:46:04

@subtotal:
OV-től mindenre és mindennek az ellenkezőjére lehet számítani - amint a mellékelt ábra mutatja - de hogy 2012-ben konszolidálni akarna, arra azért nem számítok.
Egyrészt ilyen halálra kifeszített költségvetés mellett muszáj lesz tovább "harcolnia" az államadósság, a ........... ellen, sőt ki is kell majd találnia új legyőzendő ellenfeleket.
Úgyhogy marad a háborús retorika.
Tartalmilag meg 2012-ben sokkal nehezebb lesz mondjuk komolyabb konszolidációba fogni, mint 2010-11-ben lett volna, mert erőforrás nincs több, a lelkesedés meg kevesebb.

ssi 2011.09.25. 07:45:09

@Diocles:

arcvesztés lenne, ha Gy.F.-ék visszakoznának. viszont ha novemberig így marad, sokat kockáztatnak a pártnak

jelenleg a párt többsége nem mögöttük áll, a jelek szerint. M.A. erősebb, vagy a tagság nagyon óvatos?

ha szakadnak, külön-külön is erősnek és főleg együttműködőnek kellene lenniük (legalább látszani)

megújulás sürgős lett, mert zárkóznak az ellenfelek, és mert a kormány helyzetet teremtett az ellenzék erősödésére

mi a szocimegújulás? 1. szervezeti fegyelem erősítése (M.A. most megmutatta?) 2. új tartalom felmutatása, sőt az ellenfelektől markánsan eltérő elfogadható (Gy.F.-ék ezt teszik látványosan?)

ami fura: párt és Gy.F. viszonya, a kölcsönös elfogadottság.
- Gy.F. az örök álmodozó túl sok ehhez a párthoz?
- ki a hibás a múltért? ezen mintha nem lennének még túl, s egymást hibáztatják kimondatlanul?

ssi 2011.09.25. 07:54:10

@nyünyüge: "sőt ki is kell majd találnia új legyőzendő ellenfeleket."

és változott is kicsit a helyzet: önállóan megjelentek a jelentős ellenfelek, melyeket már nem kormány talált ki

"korábban a magas államadósság ellen indított háborút a kormány, a közelmúltban a bankok ellen, közben pedig kiderült, hogy harcol a számokkal és olykor a tényekkel is"
www.portfolio.hu/gazdasag/tobbfrontos_haboruban_az_orban-kormany.155845.html

+ az őszi tüntetés sorozatok hatása mindenkinek nagyon kemény lehet majd

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.25. 08:06:49

@manyike: Nem hiszem, hogy komoly tüntetések lesznek. A fidesz segítségével nagyon megemelkedett az ingerküszöb. Másrészt a fidesz irányította bm nem fogja engedni a tüntetéseket. A rendőrség pedig sokkal felkészültebb.

ssi 2011.09.25. 08:16:56

@TrueY: "Nem hiszem, hogy komoly tüntetések lesznek"

általam írt "kemény hatás"-ban benne van: érdektelenség/korlátozás?

október 2-án, vasárnap este térjünk vissza rá, oké? :-) majd okt. 23-án is :-)

lüke 2011.09.25. 09:47:14

@subtotal:
ahol lehet
ebben az órában még a fiziológia se ajánlja

@mindenki:megjöttem arany Prahából, Demszky diznilendnek nevezte,
s mivel ez nem tetszett-neki-: nálunk kinai és használtruha üzletek
vannak a belvárosban

de mi van itt.............
@manyike: látom felcsaptál GYF elemzönek

lüke 2011.09.25. 09:52:47

@lüke:
a homokozó koszos, nem takaritják, nem frissítik a homokot, sok a kóbor macska,egér,patkány, meg rovar

ssi 2011.09.25. 10:06:47

@lüke: :-) helló .. nem elemző, csak belinkelő .. s van miből .. - nekem meg 1 kis időm most erre - s zajlik is, szép sorban .. lesz is sok tanulság, általános .. ez a blog meg főleg mélyen a politikába merülő

ssi 2011.09.25. 10:07:42

1 külső szem: polblog.postr.hu/egy-szakitas-morfologiaja-i

"másfél éve minden MSZP-körüli fejlemény a szakadást volt hivatva előkészíteni .. volt miniszterelnök szisztematikusan próbálta meg előkészíteni .. jól felépített politikai stratégia része ..

egyik legnehezebb feladat volt a szétválást előkészítő politikai és gazdasági háttéralkuk megkötése, s mindeközben az egység és a pártba vetett rendíthetetlen hit demonstrálása a külvilág számára ..

MSZP nem tudta megakadályozni, mert önmaguk is bizonytalanok a pártot illetően és úgy érezhették, hogy demonstrálni kell az egységet. Vagy nem akarták, mert maguk is tisztában vannak azzal, hogy a szakításból adott esetben maga az MSZP is kijöhet rosszul"

reakciók:
1.
MSZP 09.24. választmányi ülés - színjáték? őszinte düh, v. félelem?
" többen élesen bírálták a párt szétverésének szándékával vádolták Gyurcsány Ferencet, aki egyébként nem vett részt az ülésen.

több, a harmincas generációhoz tartozó politikus is azt vetette a volt kormányfő szemére, hogy miközben az MSZP megújításáról beszél, nem ad lehetőséget arra, hogy a pártelnökség - ahová több fiatal bekerült - megvalósítsa terveit, helyette a széthúzásra játszik .. " - ha így van, ki a hibásabb: a lázadó, vagy a vezetés?

határozattal szigorították a pártfegyelmet és kimondták a vagyon oszthatatlanságát
2.
érintettek:
DK képviseletében Varju László: "következő hetekben további indítványokat fognak tenni az MSZP átalakítására" - ez olaj a tűzre lesz már?

Gy.F.
"Drága barátaim, ki a frászt érdekel .. Kit izgat a pártvagyon? Engem nem, bennünket nem .. politika nem a párthelyiségekben lakik, hanem az emberek agyában, szívében, lelkében .. Olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba. Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk .. ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat. Sőt, vigyázni kell egymásra"
www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/a-p%C3%A1rt-%C3%A9s-vagyona/265729833459486

subtotal 2011.09.25. 10:12:38

@lüke: "a homokozó koszos, nem takaritják, nem frissítik a homokot, sok a kóbor macska,egér,patkány, meg rovar "

Ez vajon a másik óvoda homokozójára nem áll? Annyira ez a homokozó is ki lesz takarítva, amennyire a másik ki lett 2002 után (semennyire). Kérdés, hogy a felnőttek elveszik-e a kölyköktől a homokozójukat teljesen (a homok nagy részét már átvitték a csak húszon éve nem takarítottba), mert nem hajlandóak másokat játszani hagyni benne? Pedig lehet, csak arról van szó, hogy egy túlmozgásos kisgyereken kívül senki nem akar benne új várat építeni.

ssi 2011.09.25. 10:27:36

@subtotal: "egy túlmozgásos kisgyereken kívül senki nem akar benne új várat építeni." :-))

de ő úgy akarja a sajátját mégis, hogy a vele szimpatikus, akivel szövetkezik is majd, szintén álljon neki a sajátjának már végre?

mint T.G. is írja: Gy.F. csak provokál, hogy ébresztő! szocik, most van helyzet ..

vagyis, bár biztos a válás, határozott társtól akar elszakadni, mert a választási győzelemhez a bal/demokratikus-oldali együttműködés kötelező lesz ??

a felek kockázata rendesen benne van .. de a/z (politikai) élet már csak ilyen

dunaparti 2011.09.25. 11:04:44

Orbán az államadósság csökkentését egyszerűen megoldotta: megsemmisítette az ellopott magánnyugdíjpénztári kötvényekből, állampapírokból stb. az állampapírokat. Ezeket nem fogja magának visszafizetni.
A következő évben már nem tud ilyent csinálni.

nyünyüge 2011.09.25. 12:02:52

@manyike:
a "TÉNYEK" igen jó,változatos és kifogyhatatlan ellenfél-tartalékot biztosítanak :).
Kár, hogy a bőrünkre és a lelkünkre megy ez a folytonos háborúság.

ssi 2011.09.25. 12:11:53

@poszthoz .. még mindig .. látszat: mind a két fél vmit elrontott
más lenne a helyzet, ha pl. az elején Gy.F. Szilihez hasonlóan kilép és építi a sajátját .. hogy jobb, vagy rosszabb lenne és kinek melyik? - azt én nem tudhatom :-)

1.
MSZP-n belül Gy.F.-é volt a 7. platform (DK), amit bejegyezni is alig akartak
2.
Gy.F. aktivizálódott: "ügy, a magyar demokrácia jövője, a baloldal megújítása .. Gyurcsány - aki nem akar az MSZP elnöke lenni - fel meri vetni, hogy neki lehet-e menni ezzel az összetétellel a ciklus második felének"
3.
pártvezetés nem ült le tárgyalni a DK-val, sőt Molnár Csaba belső levele után a 09.26-i soron kívüli választmányi határozat azt jelzi, hogy nem értik egymást: "DK: pénz, néhány képviselő egzisztenciaféltése verte szét az MSZP-t .. Hogy ne kelljen odaállni a tagok elé és megkérdezni tőlük: szerinted én jól dolgozom?"
4.
mi lesz a folytatás? "választási együttműködést is megnehezítette. Ha valami, hát ez Orbán forgatókönyve"
greczy.blog.hu/2011/09/25/a_szakado_mszp_es_az_elgurult_gyogyszer?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_25&utm_campaign=index

@dunaparti: O.V. legnagyobb ellenzéke az ő korábbi énje .. mondatai, tettei, hitelesség határai

@lüke: :-) na, jó van, na .. megadom magam .. már tényleg elemzésnek nézek ki .. LMP-nél, Jobbiknál nincs semmi, kormányt a gazdasági témák fogják jellemezni, abból meg lesz még bőven

ssi 2011.09.25. 12:13:28

@nyünyüge: "a bőrünkre és a lelkünkre megy " .. s lehet, hogy még csak előjátéknál tartunk

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.25. 12:25:11

Javasolnám Török Gábornak a következő, ironikus tálalásban felvetett téma boncolgatását is. Sokakat érdekelne az én valláskritikus állásfoglalástól eltérő politikai elemzés is. index.hu főoldalas ajánlott blogbejegyzés. vilagnezet.blog.hu/2011/09/24/nepszamlalas_2011_magyarorszag

yoda-jedi 2011.09.25. 13:55:17

erről a posztról... nem olvasom el, mert én a maszopot a fides alatt tartom számon...

hvg.hu/tipp/20110924_gyurcsany_ferenc_mesterhazy_attila

yoda-jedi 2011.09.25. 13:58:24

"A Jedi lovag sosem személyes hatalma vagy gazdagodása érdekében cselekszik. A Jedi lovag tudást és megvilágosodást, békét és harmóniát keres. Ugyanakkor le akarja győzni azokat, akik ezzel ellentétesen cselekednek: halált, zsarnokságot és tudatlanságot terjesztenek."

ssi 2011.09.25. 14:49:46

most Mesterházy mutogat a másikra .. úriemberesen:

"Mind több ember érti meg, hogy összefogásra van szükség. Egyre többen veszik észre, hogy a távolságok áthidalhatók a demokratikus oldalon.
Az MSZP a hídépítésben érdekelt, ezen dolgozik. Orbán Viktornak tesz szívességet az, aki a hidat rongálja, s nem építi!”
mandiner.hu/cikk/20110925_mesterhazy_attila_nincs_tobb_turelem

Gy.F. személyisége túlmozgásos, türelmetlen, vagy többször próbálkozott a pártvezetésnél, de hiába, s kétségbeesésében lett ilyen?

egyetlen kompromisszum látszik: barátságosan és gyorsan kiválik a DK és még barátságosabban szövetséget köt az MSZP-vel? utána akár egymásra is jó hatással lehetnek a másiktól ellesett megoldások révén? minden más folytatás csak kudarcosabb lehet?

@yoda-jedi:
"erről a posztról... nem olvasom el, mert én a maszopot a fides alatt tartom számon..."

ez elég konkrét érzés :-)
pedig a fent nevezettek egyértelműen belepiszkítanak a haza sorsába, ha akarjuk, ha nem

viszont nevek nélkül 1 politikai játszma .. akit érdekel

Szimba 2011.09.25. 14:58:56

A HVG-nek mindig nagyon szellemes címlapjai vannak. Most egy pásztor nem a birkának, hanem a pulinak a "gyapját" nyírja, a szöveg meg a következő:

"Antiszociális olló"

Sokat röhögtem rajta:-)

Szimba 2011.09.25. 15:00:55

@namitirok:

Nem hallottál még Kolompár Mercédeszről, meg Kolompár Alehandróról?:-)

Szimba 2011.09.25. 15:03:04

@yoda-jedi:

Ezt fogod beírni a népszámláláskor a vallásodhoz?

Nagyon mulattam a cikken.
Mostanában minden újságíró, elemző sziporkázik, mint egy csillagszóró. (Olyan kínai gyártmányúról beszélek, hogy ne kapassam el nagyon őket!)

Szimba 2011.09.25. 15:06:58

@namitirok:

A Csenge, meg a Kincső régi nevek. Csak előszedték ismét őket a nagymagyarok:-)

Van egy ismerős, akinek viszont Arisztid a kisfia.
Nem mertem javasolni, hogy ha második is születik, az meg legyen Tasziló.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.25. 15:25:14

@manyike: A maszopnak és az elempének nincsenek gyorsan bevethető paramilitáris csoportjai. Szerencsére. Így a Kossuth téri piknik, vagy a tv székház ostroma nem fog megismétlődni. Szerintem.

Az emberek a legújabb közbélemény kutatások alapján még hisznek a fidesznek. A költségeket pedig a bankokra és áruházakra vetik ki. Azok fogják tovább hárítani, amiért megint csak nem a fideszre fognak a zemberek haragudni.

Az előtörlesztéssel megint csak a nem szeretett bankokat sarcolják. Igaz, hogy ettől leáll a hitelezés, de akkor megint lesz valami, ami miatt a bankokat fogjuk utálni!

A magug szempontjából jól csinálják a fijjug.

Szimba 2011.09.25. 15:46:14

@manyike:

Gyurcsány egyszerűen magát is túltaktikázta.
Úgy kell neki!

Bár már az egész MSZP eltűnne! Azzal a szlogennel, hogy "szakértői kormányt akarnak" már csupán bágyadt vigyort váltanak ki a választókból. 8 évig szakértettek...

A Fidesz meg arra fog ráfaragni, hogy a 8 év alatt csak támadott, meg hőbörgött (akkor is, ha nem volt igazuk, akkor is ha igazuk volt), és megfeledkezett a tervek, konkrét változtatások kidolgozásáról. Nagyot álmodni én is tudok, csak aztán a bilibe lóg...

Szimba 2011.09.25. 15:47:47

@IGe:

Te is piréz? Vallásod meg Jedi lovagok köre?:-)))

xsasha 2011.09.25. 15:57:58

@Letícia:
Az ember nem képes megfigyelni a természet néhány bogarát, ezért kiválaszt néhányat, és azokat tüzetesebben megfigyeli, hogy értse a működésüket.
Nyilván sok hasonló bogár van, de Tóta esetében pontosan tudom, miről beszélek, mert elég sokáig figyeltem oda, hogyan is gondolkozik.

xsasha 2011.09.25. 16:05:11

@Letícia:
Nem teljesen értem, mi van az ájulással meg a kolomppal, de bizonyára igazad van.
A 110 IQ-s "felvilágosult"-akban csupán az a vicces, hogy kurvára idegesíti őket, ha valaki értelmesebb, tájékozottabb és döntésképesebb náluk. Ez az alapja a liberális médiahülyítésnek - mondjuk szakmailag kifejezetten zseniálisnak tartom, amilyen technikával szívatnak egész nagyobbacska tömegeket.

Ha te erre a genetikai hivatkozásra, illetve Kertész Ákos gerinctelen, magyargyűlölő beszólásának a mosdatására vevő vagy, akkor most egy egész nagyot távolodtunk. Ami nem baj, csak megjegyeztem a tényszerűség kedvéért.

xsasha 2011.09.25. 16:12:14

@tarackos:
Ügynöklisták? Jószántukból váltak a listára került emberek ügynökké? Azért lettek ügynökök, mert azt olyan remek dolognak találták? Miért akarsz meghurcolni egy olyan kört, akiknek a nagyobbik fele már azzal is meg lett alázva, hogy valamilyen úton-módon beírták ügynöknek?

Értem. Te úgy akarsz rendszerváltást, hogy az előző rendszert ne váltsa semmi? A hatalmi elit szünjön meg? Van ország hatalmi elit nélkül?

xsasha 2011.09.25. 16:31:38

@manyike:
Gondolom, az MSZP pártalapítványát, a Táncsicsot is biztos úgy erőszakolták rá Gyurcsányra. Ez miért is kérdés?

jjulie 2011.09.25. 16:45:25

@TrueY:

az a korábbi fidesz szavazó, aki tényleg bajban van a frankhitele miatt, és képtelen előtörleszteni, viszont látva azt hogy a környezetében bizony kik tudtak előtörleszteni, a bankokra fog haragudni, mégpedig csakis, és az összes?

az alacsonykeresetű összes fideszszavazó fideszhite változatlan marad?

a közmunkára othonától 100 kmre berendelt fidesz szavazó fideszhite változatlan fog maradni?

a munkanélkülivé váló fideszszavazó fideszhite változatlan fog maradni?

a rokkantnyugdíját elvesztő fideszszavazó fideszhite változatlan fog maradni?

a játékgépből élő fideszhitű kocsmáros fideszhite változatlan fog maradni?

orbán viktor eszes gyerek, és ügyesen kever, de.....hála isten, a körülmények ellehetetlenítik a bűvészmutatványainak jelentős részét

az a kétszázezer janicsár amibő lmegvásárolt magyarkodó kereszténykedő középosztályt akar csinálni, hova fog menekülni azután, ha valaki az orbán tökére lép és hanyattlöki?

xsasha 2011.09.25. 16:49:51

@nyünyüge:
Ki ez az idióta? Kurucz Árpád... Honnan szedték ezt elő?

" A közmunkának nincs is hozzáadott-értéke, nem növeli a GDP-t. Vagyis a legjobb esetben is nulla a hatásfoka, de szerintem ennél rosszabb a helyzet, mert annyi járulékos költség rakódik rá."

Ennek a suttyónak még nem szólt senki, hogy azt ma már minden szakavatott ember pontosan tudja, hogy a GDP rossz mérőszám, csak éppen nem tudnak még egy használhatóval előrukkolni?
A közmunkának már akkor is volt hozzáadott értéke, amikor piramist építettek belőle, és mos az Egyiptomiak arra építik GDP-jük jelentős részét.

" Hát erről van szó: azt gondolni, hogy az értéktermelő munkát kiválthatja a közmunka, ami nem termel semmilyen értéket, gazdaságpolitikai és foglalkoztatáspolitikai csalás."
Vazze, ezt a parasztot szociológusnak nevezi a népszabi? LOL.
Érték-e az, hogy ha a cigány gyerek azt látja, hogy nem fog ingyen pénzhez jutni abból, ha megdugja párszor valamelyik leánykát és beiratkozik munkanélküli segélyre? Érték-e az, ha a falu nem úgy néz ki, mint egy román guggolós budi, ahova mindenki csak xarni jár? Érték-e az, ha a pocakos munkanélküli inkább elkezd kapirgálni a kertben, mert közben kertészeti továbbképzésre járt a közmunak mellett? Szociológus, vazze.

yoda-jedi 2011.09.25. 16:55:13

@jjulie: nagyon szószátyár lettél... ez röviden enyni... történelem+jövő:

1011 év feudalizmus + fides = államcsőd + polgárháború

a mikor a kérdés és a két utóbbi "milyensége", pl a polgárháború szerencsés esetben kb annyi hogy a fijjug csomagolnak és futnak...

nyünyüge 2011.09.25. 17:03:48

@xsasha:
Kurucz Árpád nyilván nem olyan zseniális, mint xsasha, ettől még igaza lehet abban, hogy az volna az igazi kiút, ha a termelő munkahelyeken szaporodnának az álláshelyek.
A munkára szoktatás jó, a falu rendbentartása is jó, de az már kevésbé lesz előremutató, ha a vállalkozók a közmunkások közül válogatnak majd olcsó munkaerőt, ahelyett, hogy a szabad munkaerőpiacon "vásárolnák" meg azt.
(egyébként meggyőződésem, hogy bizonyos területeken a vállalkozók igen jól kihasználták/ják az óriási munkanélküliséget, a mátrai, egri borvidékeken buszokkal szállítják évtizedek óta szőlőmunkára az ózdi, miskolci, ... munkanélkülieket - természetesen feketén foglalkoztatva őket.

jjulie 2011.09.25. 17:04:41

@xsasha:

szása, baszhatod, az orbán nem egy szűzföldön, és nem előzmány nélküli népnek lett a vezére, ez a nép elgurult valahogy 2010 áprilisáig, és attól hogy valami orbánnevű megváltó tejhatalmú kormányt alapíthatott tavaly tavasszal, nem törlődött el 1000 évnyi idevezető út

pedig az orbán úgy csinál mintha ez nem így lenne

a komcsiknak voltak itt ilyen világmegváltó kényszerképzetük valaha

ébresztő szása, az orbánfingot szellőztest ki az orrodból, és vegyél mély lélegzeteket, hogy amit letüdőztél belőle, és a vérárammal már az agyadban is eljutott és ott fészketrakott, valahogy kiürüljön belőled

az orbán fingja addíktív, függő lettél, nem véletlen, de díler ne legyél, mert ezért egyszer még kiverik a farkad, és nem úgy ahogy szereted

jjulie 2011.09.25. 17:10:31

@yoda-jedi:

gondoltam hogy egy kis figyelemerterelés gyanánt úgy csinálok mintha emberszámba venném az orbániai állatot, és amikor ráharapott, meglepetésszerűen hasbarúgom

yoda-jedi 2011.09.25. 17:17:16

@jjulie: :))) így harcolnak az oligarchák ezt nézd. a bank fenyegeti fegyelmivel

meggyesahibas.blog.hu/2011/09/22/megfenyegette_a_bank_tetenyi_evat

xsasha 2011.09.25. 17:34:35

@nyünyüge:
Nem értem, hogy miért rosszabb, ha a közmunkások közül válogatnak, mintha a "szabad" munkanélküliek közül válogatnának? Mi a különbség?
Nem tudom, miért örülsz annak, hogy sokan, akiknek keresete volt, be nem jelentett, fekete, azok munkanélküli segélyt loptak az államtól?

jjulie 2011.09.25. 17:47:55

@xsasha:

igen szása, orbániából nézve az orbánfingmérgezte agyadal, csak egy az egy nézőpont létezik, valóban

yoda-jedi 2011.09.25. 17:54:01

lassan az egymillió munkahelyhez már 1,5-et kell "teremteni"

vagy lehet a zorbán úgy gondolta, hogy a 2,7 millióból fognak 1-et csinálni...

apropó, akkor pont a fides 2 706 292 eltartóié lesz az egymilla munkahely?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_pofon_a_hazai_munkahelyteremtesnek.496558.html

jjulie 2011.09.25. 18:01:18

@xsasha:

csak a teljesség kedvéért kérdezem szása, ismerted azt a szisztémát amely elzárással büntette ha valaki nem járt be egy munkahelyre, és pénz kapott az államtól ezért, sztán hogy a kapun belül mit is csinált, illetve amit előállított mit ért, az már sokadlagos volt, segély meg nem létezett

hallottál arról, hogy ezt márt kitalálták, sőt mindennapi gyakorlat volt hosszú ideig

mit gondolsz valami újat talált fel ott orbániában valaki?

apropó, az átcímkézés is régi trükk, de az újszülötteknek újnak tűnhet

végül, de nem utoljára: orbán egy szélhámos, aki politikást játszik

nyünyüge 2011.09.25. 18:11:02

@xsasha:
Tényleg nem érted a különbséget a közvetlen foglalkoztatás és a közmunkások közötti válogatás között? Első esetben a munkáltató fektet be a munkaerőbe, "kockáztat", második esetben az állam.
Egy kisebb településen, ahol a polgármester vagy egyetlen vállalkozó kezében van lényegében minden, szerinted ez hová vezet?
Nem az állam lenyúlásához? A használható munkaerőt használja majd a vállalkozó, a többivel kínlódik az állam meg az önkormányzat, de mindet a állam szponzorálja.

Klassz. Ez munkaalapú társadalom vagy inkább államilag szervezett rabszolgatartás?

jjulie 2011.09.25. 18:27:48

@nyünyüge:

ha nem is rabszolgatartás, de a kubatov listáival kombinálva hatékony orbániai vívmánynak gondoltható vidéki viszonylatban, valamit a vidéki keresztény polgári középosztály állami támogatásának is megfelelne

nem hülye gyerek ez az orbán nevű, két legyet ütne egy csapásra

xsasha 2011.09.25. 18:29:35

@nyünyüge:
Nem értelek. Jelenleg nem úgy van, hogy a használható munkaerőt használják a vállalkozók, és a többivel az állam foglalkozik, pénz oszt nekik, csak éppen nem vár el semmit.
Mondanál egy példát arra, amit itt ki akartál fejezni, hogy értsem, mi a problémád?

Nem értem, hogy miért rabszolgatartás az, ha az állam pénzéért kell megdolgozni, és miért nem rabszolgatartás az, ha a multi pénzéért kell megdolgozni.

xsasha 2011.09.25. 18:37:46

@jjulie:
Neked a hülyeséged, az elvakultságod vagy a zsebagresszivitásod a nagyobb? A fijjugozót rugdalod hasba, mert te orbániainak láttad? Szegény családod, azért szomorú ez.

nyünyüge 2011.09.25. 18:45:55

@xsasha:
azt a részét neveztem rabszolgatartásnak, amikor az állam kikölcsönzi a közmunkást a vállalkozónak. A közmunkás ilyenkor egyszerre függ az őt közmunkára felvevő szervezettől (annak kegyétől) és a vállalkozótól, ahová kiközvetítették.

Hovatovácz (törölt) 2011.09.25. 19:04:14

Kedves Török Gábor!

Okfejtésed merő ostobaság. Gyurcsány tökéletes pillanatot választott magának, olyat, ami számára politikailag a legtöbbet hozhatja.

Ha ugyanis tovább folytatja a belső harcot, most pillanatokon belül diszkreditálódott volna, a saját független politikusi imázsát erősen lerongálta volna. Ezért döntött egy olyan kezdeményezés mellett, amibe Mesterházynak egyszerűen muszáj volt már beleállnia.

Különösen alkalmas volt a pillanat a várhatóan ellene folytatandó büntető eljárások miatt, melyek említett szempontból szintén igen nagy hozammal fognak járni.

Gyurcsány rég eldöntötte: az MSZP döglött ló. Amit a sajátja mellett szintén Orbán végzett ki, hatalmas szívességet téve ezzel Gyurcsánynak, egyben megszabadítva Gyurcsányt a maga által kreált csapdától. Orbán ugyanis, amint sok év eseményei mutatják, valójában egy közönséges hülye, fogalma sincs sem a taktikáról, sem a stratégiáról.

Gyurcsány tehát az egyetlen lehetséges helyes irányba lépett: kifelé. Lehet, hogy talán nem fog vele nyerni semmit, viszont tökéletes pontossággal látja, hogy más reális esélye tényleg nincsen.

Vagyis szerintem tehát jól és helyesen döntött. Orbánnak és az MSZP-nek kampec, és Gyurcsánynak esze ágában sincs velük bukni.

xsasha 2011.09.25. 19:17:11

@nyünyüge:
Ezt a "vállalkozónak kiközvetítették" részt nem értem. Elmondanád, miről van szó, valami konkrét példával?

Steakholder 2011.09.25. 19:22:54

Gödöllőn, majd a 168 órának kifejtettek szerint a Demokratikus Koalíció Platform azzal a szellemes (irónia) ötlettel állt elő, hogy a szoci frakció listás képviselői adják vissza a mandátumukat, hogy a tagság, az istenadta grassroot, amely valaha pajzsra emelte GyF-et, új, frissebb, hitelesebb, erkölcsösebb (!) jelöltekkel töltse fel helyeiket.

Az csak esztétikai jellegű oldaljegyzet, hogy ezek a szépreményű fiatalok nincsenek, alapvetően sehol, de az MSZP környékén pláne.

Ennél jóval nagyobb baj van a felvetéssel. A velejéig antidemokratikus.

A demokrácia, a többségi elv, a legitimáció kifejezések mögötti jelentést éppúgy pillanatnyi politikai érdekek és taktikai megfontolások szerint csavargatja, mint teszi ugyanezt „nem középiskolás fokon”, azaz állami szinten a jobboldali pandant, Orbán Viktor.

A lista antedatálós átírása, visszamenőleges hatályú módosítása demokratikus normákkal megy szembe.

Mert rémcirkusz, történelmi panoptikum, horror show volt a szoci lista 2010-ben? Igen, persze, ne is kérdezd.

De vajon ennek tudatában kapott annyira szavazatot a párt, amennyit? Igen. Akkor end of conversation.

Azért az mégse egy kikezdhetetlen érvelés, hogy a listás képviselőket azért kell lecserélni, mert GyF-nek nem tetszenek. Ez nem egy demokrata magatartása. Ez egy hatalomtaktikus észjárása.

Legyinthetnénk persze az egészre, komcsi belügy, pörögjön rajta a Népszava-olvasók melegfrontról-hidegfrontra fogyatkozó tábora. De ennél többről van szó.

GyF a jogállam, a demokrata gondolkodás- és viselkedésmód utolsó mohikánjaként kéri a választók újbóli bizalmát. Ez az ötlet azonban mélyen antidemokratikus, mindegy, hogy csak kicsiben, egy ellenzéki párton belül: a jogállam egy párton belül is jogállam, egy politikuson belül is az.

Így nem lehet kijavítani, ami elromlott. Sőt

ld. tovább: steakholder.blog.hu

ssi 2011.09.25. 19:23:22

@TrueY: szerintem is igaz, amit írtál - a jelenségekről .. csak a jelenségek mögött nem az az igazság .. szerinted változik, hogy az emberek melyik igazságot fogják hinni? a tüntetések után folytatjuk ? :-)

@Szimba: szerintem is :-)) Gy.F. és MSZP a múltban veszítette el a hitelességét, s nem könnyű rajta változtatni .. főleg úgy, hogy O.V. most küzd a látszat hitelességének kikezdhetetlenségével .. a választók általános csalódása a politikai elitben is zavaros (szerintem): nem az a fő gond, ha ellenzékben mást ígérnek egy másik környezetben, hanem ha kormányon a változáshoz nem kezelik partnerként az embereket. de elég érettek-e az emberek ehhez az új feladathoz?? fejlődni nemcsak a pártoknak kell

@xsasha: sok a furcsaság/sportszerűtlenség manapság a politikában .. az LMP-nél mondjuk nem ez a fő gond, a többinél viszont jócskán van

mutattak 1 üzemet, ahol betanított munkások dolgoztak minbérért. a szakember azt mondta, hogy ezeket elküldhetik és fele annyiért betanítják a közmunkásokat .. gondold tovább: akit elküldtek, lesz belőle közmunkás fele annyiért, de kérdés hová kerül dolgozni stb.

na, legyetek jók :-) pá mára

jjulie 2011.09.25. 19:29:20

@Hovatovácz:

na igen, a gyurcsánytalan mszp, mesterházi, simongábor, a dagadt nem tudom hogyhívják, és társai vicces jelenség, az orbán kevésbé tudja riogatni vele a birkáit, és a gyurcsány is megszabadul egy koloctól

és egy ember van aki egyéni kvalitásait tekintve hanyatt tudja lökni az orbánt, valamint ehhez kedve is lenne, és ez a gyurcsány, de támogatottsága csekélyke, és valszeg akkor veti tömlocbe az orbán, ha közelegnek a választások, és veszélyesnek érzi szabadlábon a gyurcsányt

márpedig

ssi 2011.09.25. 19:36:26

@Hovatovácz: na, most láttam csak meg a kommentedet .. kicsit túlórázom

ennyire egy értelmű lenne a helyzet? sokaknak nem, s szerintem érthető ez is (én nem tartom őket ostobáknak ezért)

nekem ott van egy kis gubanc a valóságban, hogy a 09.26-i választmány kimondta, hogy nyugiba legyen a DK, különben fel is oszlathatják

Varju azt nyilatkozta utána, hogy pedig ők továbbra is benyújtanak újító javaslatokat - s gondolom, a médiából mindenki fogja tudni, nemcsak a pártvezetés

Gy.F. a novemberi 12-i kongresszus (vagy micsoda) alkalmával látja eldöntöttnek, hogy maradnak, vagy kilépnek

szerinted milyen lesz ez a közel 2 hónap?
- a mostani folytatása már lehetetlen
- ráadásul a kormány elleni harcot a szocikkal is képzeli Gy.F., mint szövetségessel, de erre jó lenne a "döglött ló" is (ahogy írtad)?

köszi, üdv

xsasha 2011.09.25. 19:37:22

@manyike:
És gondolod, hogy ez nincs leszabályozva?

ssi 2011.09.25. 19:43:06

@xsasha: "És gondolod, hogy ez nincs leszabályozva? "

mire gondolsz? lehet hosszan is, nagyon hosszan is :-)

csak nem esettanulmányok, háttérszámítások készültek arról, hogyha vkik elveszítik a minbéres betanított munkás állásukat a feleannyi bért kapó közmunkások miatt, akkor ne kerüljenek az utcára, vagy ne legyen még kevesebb a bérük?

yoda-jedi 2011.09.25. 19:45:17

szerencsétlen (azt hitte hogy a villamos kikerüli)... szerencsétlen. sajnálom...

velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/09/25/huszar_zsolt_szembe_ment_a_villamossal/

jjulie 2011.09.25. 19:45:39

@xsasha:

mert levan? muti, de konkrétan ám

jjulie 2011.09.25. 19:49:36

@yoda-jedi:

az veszélyes szitu ha csak két jármű mozog hajnalban, néhány éve a róbert károlyon egy kukásautó találta el az egyetlen környéken mozgó járművet, az egyes villamost

nyünyüge 2011.09.25. 20:09:50

@xsasha:
most szórakozol, vagy nem ismered az új közmunkatörvényt, de vitatkozol róla?

xsasha 2011.09.25. 20:14:49

@manyike:
Mondjuk csak annak jár a munkanélküli foglalkoztatásából származó jutalék, aki abban az évben nem épített le munkaerőt.

yoda-jedi 2011.09.25. 20:23:43

@jjulie: apropó tényszerűen elmesélek egy friss sztorit

rendőrségtől 80 méterre Y. elhagyja pénztárcáját minden irat+pénz... 4-5 óra mulva jön rá Y. rögtön bemegy a rendőrségre is hátha leadták... tölcsön ki egy bejelentőt, mert nem adták le. a bejelentőn mobilszáma Y.-nak. 4-5 nap mulva telefon: leadták a tárcát. Y bemegy átveszi, de a másik jegyzőkönyvön látja, hogy az elhagyás után AZONNAL leadták pénzzel együtt egy szomszédos falubeli orvos (?. dr.). tehát az érdeklődéskor már ott volt a tárca a rendőrségen... a dr. pénzzel együtt adta le. a rendőrség a pénz 10%-át adta tovább...

semmi meglepő nincs. csak tényszerűen... a mihez tartás végett

Hovatovácz (törölt) 2011.09.25. 20:23:59

@manyike: Az MSZP természetesen nem abszolút értelemben döglött ló, csakhogy Gyurcsány szempontjából ennek sincs már különösebb jelentősége.

Ha ugyanis valóban olyan helyes érzékű taktikus, mint amilyennek tűnik, és valóban független karakter kialakítása a célja, akkor igencsak óvakodni fog attól, hogy ezt az MSZP-vel bármilyen mértékben is rongálja már.

Ez nagyon súlyos hiba lenne tőle. A legsúlyosabb, amit csak egyáltalán elkövethet.

xsasha 2011.09.25. 20:25:05

@nyünyüge:
A főbb pontjait ismerem, de nem olvastam a teljes szövegét. Miért, te?
Mintha te valami visszaélésről beszéltél volna az elején, azért kérdeztem...

xsasha 2011.09.25. 20:27:15

@Hovatovácz:
Mindketten Magyarországról beszélünk? A 3 millió nyugdíjas országáról? Ahol a tömegek egy jelentős része reflexszavazó, és emlékezetből szavaz?

6.Lenin 2011.09.25. 20:37:58

@Hovatovácz:

A legjobb rész:

"Gyurcsány tehát az egyetlen lehetséges helyes irányba lépett: kifelé. Lehet, hogy talán nem fog vele nyerni semmit, viszont tökéletes pontossággal látja, hogy más reális esélye tényleg nincsen.

Vagyis szerintem tehát jól és helyesen döntött. Orbánnak és az MSZP-nek kampec, és Gyurcsánynak esze ágában sincs velük bukni. "

Valóban helyes irányba lépett: kifelé. Nagyon jól látod, semmi esélye, csak néhány száz szenilis nyugger.

esze ágában sincs velük bukni...eddig is csak ő bukott, egyedül. Képes rá most is. A párt maradványa még létezik, igaz, az sem sokáig. Eddig tuti lejtmenet, már csak 12 %.

Mi a toszt fog csinálni 2014-ben a 0.8%-al?
Ne adj Isten, 2012 tavaszán?

2018-ban?

nyünyüge 2011.09.25. 20:39:47

@xsasha:
"...A pályázóknak a támogatás időszakára a közfoglalkoztatási program indulását >>>>megelőző hónap <<<<<átlagos statisztikai létszámához képest legalább 10 fő,
statisztikai állományi létszámú álláskereső többletfoglalkoztatását kell
vállalniuk.
5. A pályázónak vállalnia kell, hogy:
- a támogatás időtartama alatt a támogatással érintett azonos és/vagy
hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyát
működési okból rendes felmondással nem szünteti meg...

Magyarul a pályázat előtt 2 hónappal kell felmondani a "fölösleges" dolgozónak - kis szerencsével ugyanazt az embert felveheti feleannyi bérköltségre

- magánerdőt telepíteni, takarítani, ...

www.ddrmk.hu/documents/kozfoglalkoztatas/orszagos/bamkhmk-felhivas-20110228.pdf

fillérbaszó vadász 2011.09.25. 20:43:12

Most akkor lesz egy MSZP és lesz egy Demokratikus Koalíció Pártja, és mindkettő programja és mondanivalója annyiból fog állni hogy: "kurva anyád Orbán"!

Már várom.

6.Lenin 2011.09.25. 20:46:10

@6.Lenin:

Bocs, az elébb lemaradt...

Nincsenek ME-i ambícióim, nyilatkozta nagyon helyesen. Erre valóban semmi esélye, nem is ez a lényeg.

Csak írjanak róla, talán már az is elég. A szereplés tökéletesen kielégíti.
Írnak is, sok vicceset.

6.Lenin 2011.09.25. 20:50:32

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

Valaki kiszivárogtatta?

Szerintem sem lesznek többre képesek, az eddigieket is figyelembe véve.

xsasha 2011.09.25. 20:57:25

@nyünyüge:
Erdőtelepítés, takarítás :-))
Tényleg tudsz mondani egy olyan vállalatot, aki határozatlan idejű munkaszerződést köt erdő telepítésére? Vagy takarításra? És majd két hónapig ő takarít? :-)

Nézd, abszolút biztos vagyok benne, hogy lehetetlen abszolút kijátszhatatlan szabályokat és törvényeket alkotni társadalmi kérdésekben, és olyat sem lehet, amelyik tökéletesen mindenki számára azonos előnyökkel jár. Én azt tudom, hogy a tervezett szabályozások egy olyan irányba hatnak, amilyen országban én élni szeretnék.
Tudom, hogy évtizedeken keresztül nem mert hozzányúlni az uzsorásokhoz, a csaló rokkantkártyásokhoz, a trükköző munkanélküliekhez, a gyerekcsinálásból és lopásból élő romákhoz, a 40 évesen nyugdíjbamenő menő rendőrökhöz, a bankokhoz, a piacot learató energiaipari és egyéb monopol jellegű multikhoz - és örülök annak, hogy a külső és belső körülmények lehetővé tették, hogy ez változzon.
Biztos vagyok benne, hogy lesz egy rakás olyan szabály, ami engem hátrányosan érint, vagy amivel nem fogok egyetérteni, de ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok az iránnyal, amit felvett az ország, és senkitől semmilyen társadalmi alternatívát és problémamegoldásra vonatkozó értelmes javaslatot nem hallottam.

graycivil 2011.09.25. 20:58:18

"Kövér kezében a Balsai-jelentés

Orbán Viktor azt szeretné, ha a Parlament megtárgyalná a 2006. októberi rendőri fellépésről készült Balsai-jelentést, mert a történtek nem maradhatnak következmények nélkül."

www.fn.hu/belfold/20110925/kover_kezeben_balsai_jelentes/

2006 óta semmit sem tudtak kezdeni ezzel az üggyel. Mert "ilyen értelemben" 2006-os ügy nincsen. De Orbán most ismét elővette ezt az eszközt, hogy akadályozza a DK párttá alakulását. Eltekintve az eszköz ritka otrombaságától, ezzel nem fog neki sikerülni elérni, hogy valamilyen formában belátható időn belül ne alakuljon egy ütőképes ellenzék. Akár a DK-ból.

A pillanatnyi helyzetben Orbán egy kicsit fellélegezhet. Odázni tudja politikai bukását. De 2014 számára az a bizonyos fal lesz.

graycivil 2011.09.25. 21:00:33

Békesi: "A legrémesebb lázálmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyi ostobaságot fognak elkövetni." (Matolcsyék...sic!)

atv.hu/videotar/20110921_eb_bekesi_laszlo

xsasha 2011.09.25. 21:02:42

@6.Lenin:
Gyurcsány a legjobb, ami az országgal történhetett volna.
8 évet és rengeteg lehetőséget elbuktunk ugyan, gatyában csöngetett ránk a válság, de olyan gyökeres változásokat tett lehetővé, amikre a jobboldal képtelen lett volna önállóan. Megroggyantotta véglegesen a kádári hatalmi elit felépítményét, és garantálja a Fidesz hatalmát még pár ciklusig.

xsasha 2011.09.25. 21:04:24

@graycivil:
"Odázni tudja politikai bukását. De 2014 számára az a bizonyos fal lesz."

Ebbe fogadni is mernél?

6.Lenin 2011.09.25. 21:07:13

@graycivil:

Úgy látszik elfelejtette, ő mekkorákat csinált.

Gorenje!

Istenem!
Nagyon szeretem, amikor bukott manusok kritizálnak.
Vili!
Ilyen silány a választék?

xsasha 2011.09.25. 21:08:26

@graycivil:
Erről a Békesiről van szó?

" „Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani” - fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2009 febuárjában bejelentett kiigazító intézkedéseiről nyilatkozva az SZDSZ-hez kötődő Liberális Gazdasági Fórum egy ülésén.[2]"

yoda-jedi 2011.09.25. 21:08:29

a VIII. kerületben óriási siker a népszavazás... 16% elment... az 50% hez közel volt...

xsasha 2011.09.25. 21:09:29

@graycivil:
Ugyanaz a Békesi, aki Bokros-csomagba vezette az országot?

graycivil 2011.09.25. 21:09:42

@xsasha: Nem szoktam szerencsejátékokba belemenni. Főleg, ha nem tudom, hogy a "nyerési szabályokat" mikor írja át Orbán. :-(

De jelenlegi ámokfutása alapján egy pörgetést a "félkarú rablón" meg mernék kockáztatni a "sánta kutyával" szemben. :-)

jjulie 2011.09.25. 21:12:23

@6.Lenin:

az látszik, azért imádod a bukott orbán seggét is

graycivil 2011.09.25. 21:14:15

@xsasha: Ja, igazad lehet, bocs!

Azzal, hogy valakinél Matolcsy százszor "lineárisabb gazdasági agytekervényekkel" rendelkezik, még valóban nem jelenti, hogy ő mondhatja meg a tutit. :-)

xsasha 2011.09.25. 21:16:27

@graycivil:
Megértem, hogy a biztos vesztést nem mered felvállalni.

Egyenlőre semmi nem veszélyezteti az Orbán-kormányt, kivéve TG jogos felvetését, hogy ilyen helyzetekben történhetnek rendkívüli dolgok, mint a semmiből kitört afrikai forradalmak. Ha valahogy sikerül felpörgetni a hangulatot, akkor azt a Jobbik meglovagolhatja, és ha jól időzít, akkor valamit elérhet, de ehhez nagyon tudni kell időzíteni.

6.Lenin 2011.09.25. 21:16:50

@xsasha:

Talán még sem volt olyan vicces 2004-ben, mikor lotto 5-öst emlegettek a fideszesek. Ismerték.

Tény, hogy sokat tett az események felgyorsításában.
Talán Orbán sem hitt benne, ilyen gyorsan jut 2/3-al hatalomra.

Minden rosszban, van valami jó is. Bejött.

Szerintem a Jobbik is hálás lehet.

jjulie 2011.09.25. 21:18:08

@xsasha:

szása, még ez az első négy év is erősen kérdéses, és hogy az országban mer e maradni a fidesz vezérkar.......

xsasha 2011.09.25. 21:18:28

@graycivil:
Igazam lehet? ööö Most vagy arról a Békesiről van szó, vagy nem, aki a Bokros-csomagba kormányozta az országot. Vagy nem is tudod, kit idéztél?

jjulie 2011.09.25. 21:22:24

@xsasha:

neked törtek ki a semmiből az afrikai forradalmak

szása, kurvanagy átalakulás közben vagyunk, és az orbán csak sodródik, a birkaetetésen kívül semmit sem befolyásol

xsasha 2011.09.25. 21:23:21

@jjulie:
LOL, vazze, mekkora pofád van a monitor mögött. Össze fosnád magad, ha ki kellene menni szembenézni rendőrséggel, katonasággal, terrorelhárítókkal. Nem csak az impotenciád, de az inkontinenciád is cipelhetnéd magaddal. Ne játszd a nagyfarkút, picipöcs, mert nem áll jól neked. Bújj a párnád alá, amíg megjön hoplita, aztán a háta mögött esetleg nagyszájúskodhatsz.

jjulie 2011.09.25. 21:23:45

@xsasha:

békesi az elkúró antall minisztere volt?

jjulie 2011.09.25. 21:26:00

@xsasha:

nem biztos az első négy év sem, szása

graycivil 2011.09.25. 21:26:43

@xsasha: Békesi pontosan tudta, hogy az országnak Bokros csomagra van szüksége. Csak ő benne volt annyi lelkiismeret, hogy nem kívánt egy 180-fokos fordulatba vezetőként beszállni.

Amúgy most aktuálisan őt idéztem, és tökéletesen igaza van. Rajta kívül már csak az egész (bal- és jobb) közgazdász szakma és a külföldi gazdasági megfigyelők vélekednek így. Bár el kell ismernem, lehet, hogy Matolcsy elsöprő gazdaságpolitikai zsenije taccsvonalra teszi az egész közgazdász szakmát. :-)

graycivil 2011.09.25. 21:29:14

@xsasha: " Össze fosnád magad, ha ki kellene menni szembenézni rendőrséggel, katonasággal, terrorelhárítókkal."

Igazat kell adnom neked megint. Így már érthető, hogy miért vittek magukkal az "alkotmányvédők" baseball-ütőket, utcaköveket és Molotov-koktélt.

graycivil 2011.09.25. 21:31:42

Tudjátok mit? Mára Gyurcsány és Orbán olyan "sokkadagot" adagolt nekünk, amit érdemes kipihenni.

Jo8!

6.Lenin 2011.09.25. 21:35:28

@graycivil:

Bizony nem mindegy, érvek, vagy sérvek.

Jo8!

xsasha 2011.09.25. 21:37:38

@graycivil:
Nézd, a közgazdász szakma mit mond, mit kellene kezdeni az 1,2 millió CHF adóssal? Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal? Mit kellene kezdeni a lassan egy milliós roma lakossággal, a feketegazdasággal, a nyugdíjsokkal, a csökkenő belső fogyasztással, a körbetartozásokkal és csődbe menő vállalkozásokkal? Mondott bárki is értékelhető ötletet, azon kívül, hogy 2%-ot toljunk jobbra, 3 %-ot meg balra?

xsasha 2011.09.25. 21:40:09

@jjulie:
Egy mélyen, lélekben is beszari ember válasza ez, akit még a felesége is rongynak használ. Bújj a paplan alá, valahogy csak túléled ezt a húsz évet.

jjulie 2011.09.25. 21:43:55

@xsasha:

mit kellet volna csinálnia a járainak az alapkamattal a frankhitelezés beindulásakor, és miért kellett az orbánnak elkezdenie az ingatlanlufit fújni 2000 körül

az orbán hányszor küldte az utcára a választóit, a zászlószökevényeit, és a fűbehugyosait a járai és a frankhitel ellen, és ő hányszor demostrált ezügyben?

és miért jelenti a frankhitel probléma megoldását, ha visszafizeti kedvezményesen az akinek valójában nem volt szüksége felvenni?

a kurvaanyád jól van szása?

bóra77 2011.09.25. 21:46:39

na megnéztem az esti mesét. Hát Betlen János erősen elmarad Bánó Andrástól, helyenként elég gyenge volt.
Gábor szokás szerint hozta a formáját, egyértelműen lemosta Kumint, bár nyilván ez nem volt cél. Fogalmazhatnék úgy is, hogy dominálta az adást. Ha nem lenne ez a blog, akkor valószínűleg más szemmel néztem volna az adást, illetve TG-t. hogy van, az annyiban befolyásoló tényező, hogy már nem tudom uazzal a szemmel nézni, és ez helyenként zavar. TG-nek változatlanul erőssége ahogyan és amit kommunikál. Nem lehet nem odafigyelni rá, ezért (is) tényező.
donau tévé: a világításokat, képbevágásokat meg ilyesmiket egy fokkal lehetne jobban is csinálni, mert ez kicsit így 80-as évek volt.

jjulie 2011.09.25. 21:49:03

@xsasha:

húha szása, a letüdőzött orbánfingok visszaböfögésében jobb vagy,de ne fogadj nagy tétekben az orbánra még rövid távon se

török gábor 2011.09.25. 21:50:05

@bóra77: :) és akkor a melegről még nem is beszéltünk. bár ma megtudtam, hogy nem a légkondival van a gond, hanem az érdekellentéttel. a pólós operatőrök fáznak, az öltönyös beszélő fejeknek melegük van...

jjulie 2011.09.25. 21:51:21

@jjulie:

folyt.

nemhogy 2,5 évre

bóra77 2011.09.25. 21:55:25

@török gábor: mondjuk egyszerűbb lenne az operatőröknek felöltözni...
(sosem gondoltam volna, hogy egy képen látlak Cicciolinával, durva:)

megszűnt 2011.09.25. 21:55:47

@bóra77:

"na megnéztem az esti mesét."

Nekem ma nívókkal jobb programom volt.:) és nem is bánom, hogy kicsit más, mint a politika, bár úgy indult.

Mindig, minden a politikával indul, aztán abból bármi lehet.

bóra77 2011.09.25. 21:58:34

@knausz: megmondom őszintén én is erőltettem magamat, mert vasárnap este kevéssé kívánok politikával foglalkozni..

megszűnt 2011.09.25. 22:00:05

@bóra77:

Meg olyan nagyon nincs is értelme. ezer más dolog van, mely érdekesebb tud lenni a politikánál.:)

graycivil 2011.09.25. 22:04:51

@bóra77: Melyik műsorról van szó?

subtotal 2011.09.25. 22:05:11

@török gábor: vezetőség meg nincs, hogy döntsön? :S

bóra77 2011.09.25. 22:12:06

@graycivil: Klubszoba, Duna Tv, vasárnap este 20.30.

subtotal 2011.09.25. 22:20:52

@xsasha: nézzük mit kezd a kormányod velük:
mit kellene kezdeni az 1,2 millió CHF adóssal?
gyakorlatilag állami átvállalás történik a legjobb helyzetűek esetén (Orbán által megerősítve)

Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal?
gazdaság lelassítása és sebezhetőségének növelése a kormány által válságosnak tekinthető időkben...okos

Mit kellene kezdeni a lassan egy milliós roma lakossággal,
Itt támogatható döntések születnek

a feketegazdasággal,
Erősíti minimálbér emeléssel, ÁFA emeléssel és sokkszerű szja teher emeléssel

a nyugdíjsokkal,
Jövőbeli állami tehervállalást növeli (MNyP), pár látványintézkedés (rendőrök és egyebek), egyébként Bajnai féle politika továbbvitele

a csökkenő belső fogyasztással,
Tovább csökkenti

a körbetartozásokkal
Nem tudom (tényleg), történt ezen a területen bármi?

és csődbe menő vállalkozásokkal?
Segít nekik megtenni a végső döntést (eutanázia) a kiszámíthatatlan környezet és adóemelésekkel

pucros 2011.09.25. 22:22:21

Nem ezt hívja a nemzetközi szakirodalom kisgazdásodásnak?

megszűnt 2011.09.25. 22:32:15

@török gábor:

Ma találkoztam egy fideszes képviselővel és hovatovább még a Jobbiknak sem ad esélyt 2014-re!

Egyszerűen kinevetett engem.

xsasha 2011.09.25. 22:32:59

@subtotal:
Tegyük fel, hogy nem mosolygok az államadósság esetében a gazdaságlassításos érveden.
Most akkor ha már így tudjuk, hogy mit csinál a jelenlegi kormány, mellé írnád az alternatívákat, amit a közgazdászok és csatolt részeik serege javasol?

subtotal 2011.09.25. 22:50:21

@xsasha: tegyük fel, hogy egyet sem cáfolsz az általam leírt dolgokból, csak kínodban mosolyogsz. Ez azért érdekes.

Az ÁLTALAM komolyan vehető gazdasági emberektől arra irányuló jelzések jöttek, hogy a társadalom jövedelmi status quo-jának megőrzésével (ami nem volt igazságos), de legalábbis kisebb borogatásával sokkal nyugodtabban lehetett volna nagy társadalmi ellátó rendszerek átalakítását véghez vinni, nem mellesleg nagyobb pénzügyi mozgástérrel. Így most sikerül mindennel szemben elutasítást generálni.
Nice job.
Mondom ezt úgy, hogy az szja intézkedések kedveznek nekem, durván.

2011.09.25. 23:08:21

@xsasha: Kertész Ákos nálam lenullázta magát és azok is, akik érte óbégatnak. Jó, addig se tudtam kicsoda, de most már meg sem akarom ismerni. Én alapvetően joviális vagyok, és szeretem a rendet. Az ostoba, és hangos zsidókat viszont nem szeretem...:( Én is ugathatnék,lenne okom rá, de minek? Magyar vagyok és pont. Én örülök neki. Ja, max. a népszavazásánál, mint BUNYEVÁC fogom bejelölni magam!:D Hadd örüljön Navra!:D

2011.09.25. 23:11:28

@bóra77: :D Ez tetszik...régi szép idők!;D

:D:D:D:D

2011.09.25. 23:15:50

Szép álmokat!:)))))

yoda-jedi 2011.09.25. 23:30:54

@Letícia: ???? és én? én se kaphatok szakmai LOVAGKERESZTET, csak mer szerintem is alávaló szolgalelkű "paraszt" nép a magyar???

nem értem a szakmai munkát miért keverjük a személyes véleménnyel...

megjegyzem akkor az irodalmunk 90% a (Petőfi, József A, Márai, Ady stb) nevét letörölhetnénk az utcanév táblákról... és még számos közéleti szereplőét, vezető értelmiségét...

erről szólt az elmúlt 150 évünk hogy a magyarok a feudalizmus mocsarából sose fognak kikecmeregni... sose lesz polgárosodás... és PONT a zorbán féle leszakadt dzsentri fajankók miatt

nyünyüge 2011.09.26. 06:47:15

@xsasha:
na én föladtam a vitát. Az adott erdészeti pályázati lap csak egy minta volt, ami az új közfoglalkoztatási törvényre épül. Maga a törvény nem az erdészetre szűkül le.
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy bármilyen témáról fél mondaton belül az uzsorásoknál meg a táppénz- vagy járadékcsalóknál, meg az ellenük való fellépésnél vagy. Mintha az utóbbiak megregulázására készült volna ez a törvény, és nem érintené "rendes" emberek százezreit is.

nyünyüge 2011.09.26. 07:00:56

@knausz:
Jelenleg ez a realitás.
De ha belegondolunk, milyen, nemcsak a laikusoknak váratlan dolgok történtek a társadalomban, gazdaságban, külpolitikában, ... az életünkben, amelyek tökéletesen megváltoztatták a szituációt, meg abba, hogy egész Európa "instabil", akkor a fideszes képviselő helyében azért 2014-re óvatosabban terveznék.

bóra77 2011.09.26. 08:13:57

@Letícia: most ezt lehet, hogy nem fogom:)

xsasha 2011.09.26. 08:55:55

@nyünyüge:
Nézd, én szívesen követem a te gondolatmenetedet. Adott egy erdészeti pályázati lap, ami az új közfoglalkoztatási törvényre épül. Mi a probléma vele?

xsasha 2011.09.26. 09:04:41

@Letícia:
Ok, ezt a hozzáállást tisztelem. Sajnálom viszont azt, hogy nem veszed észre, Tóta milyen sunyi módon mosdatja Kertészt, miközben az SZDSZ már könyvégetésekről beszélt. Kertész faji alapú, magyarságellenes kirohanása elfogadhatatlan - nem elszólás volt, kiáll mellette és nem hajlandó bocsánatot kérni érte. Emellett a liberális médiaköcsögök szokásos relativizálása azért dühít rendkívüli módon, mert évek óta figyelem ezeket a módszertanokat és hatásukat a közgondolkodásra, és nagyon fáj ennek a működése. Ez a manipuláció csúcsa, szinte észlelhetetlen és gyökeresen hat, éppen az értelmiségi szinten és a fiataloknál, akik elvileg lehetőséget jelentenének ebből a rendszerből való kitörésre.

xsasha 2011.09.26. 09:16:56

@subtotal:

Akkor egyet cáfolok, jó? :-))

"nézzük mit kezd a kormányod velük:"
"Mit kellene kezdeni a 83% államadóssággal?
gazdaság lelassítása és sebezhetőségének növelése a kormány által válságosnak tekinthető időkben...okos"
Az államadósság két lépésben történő csökkentése.
A gazdasági növekedést nem lassította a kormány, amellett, hogy felültervezte a növekedést, és nem is növelte a sebezhetőségét.

Status quo... értelek. Az a baj, hogy ezt már láttuk. Az egy helyben állással nagyon remek dolgokat el lehet érni, csak épp a trendeket nem lehet megváltoztatni. Egy rossz struktúrában el lehet érni látszólagos növekedést, aminek az eredménye külföldi bankoknál és anyavállalatoknál landol. De egy 2/3-os kormány nem tűzheti ki célul a status quo-t. És egyben nagyon szánalmasnak találom, hogy a mélyen tisztelt közgazdász társadalom képtelen előállni változási tervekkel. Mert az nem meglepő, hogy társadalmi kérdésekkel nem tudnak mit kezdeni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:25:45

@jjulie: "az a korábbi fidesz szavazó, aki tényleg bajban van a frankhitele miatt, és képtelen előtörleszteni, viszont látva azt hogy a környezetében bizony kik tudtak előtörleszteni, a bankokra fog haragudni, mégpedig csakis, és az összes?"

Igen, szerintem ők lesznek a hibásak! És az is, akinek azért emelkedik meg a hitelkamata, mert kiszivattyúznak egy csomó pénzt a bankrendszerből! Ezek hitek, nem lehet racionális oldalról megközelíteni. Ha a nagy ember megmondja, hogy kik a rosszak, akkor azokra fog haragudni. A többség.

Kevés olyan ember van, aki belátja, ha tévedett. Én ezért szeretem Ferót. Ő képes volt erre.

"az alacsonykeresetű összes fideszszavazó fideszhite változatlan marad?"

Nem az összesé! Dehogy! Látszik, hogy csökken a népszerűségük. Egy jó részük átment jobbikosba, mert ők ugyanazt a felelőtlen, populista vonalat követik, mint a fidesz korábban. Csak még keményebben.

"a közmunkára othonától 100 kmre berendelt fidesz szavazó fideszhite változatlan fog maradni?"

Érdekelne, hogy a munkanélküliek hány százaléka szavazó! Szerintem elenyésző kisebbség.

"a munkanélkülivé váló fideszszavazó fideszhite változatlan fog maradni?"

Nem mondtam, hogy nem lesznek, akik kiábrándulnak. De a többség még mindig tartja magát.

"orbán viktor eszes gyerek, és ügyesen kever, de.....hála isten, a körülmények ellehetetlenítik a bűvészmutatványainak jelentős részét"

A szómágia mindig megmarad, mint eszköz! Egy kulcsos adó marad! Csak a kisebb keresetűek (és akik eltitkolják a valós jövedelmüket), azok kompenzációt kapnak, a "gazdagok" pedig majd "hozzájárulást" fognak fizetni. Érted? Nem adót, hanem hozzájárulást! Mindjárt más! ;)

"az a kétszázezer janicsár amibő lmegvásárolt magyarkodó kereszténykedő középosztályt akar csinálni, hova fog menekülni azután, ha valaki az orbán tökére lép és hanyattlöki?"

Ők isszák Orbán szavát! Nem véletlen az egyre keményebb háborús retorika... Valamit adni kell nekik is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:29:08

@manyike: "szerintem is igaz, amit írtál - a jelenségekről .. csak a jelenségek mögött nem az az igazság .."

Szerinted mi van a "jelenségek" mögött?

"szerinted változik, hogy az emberek melyik igazságot fogják hinni?"

Ezek hitek! Ovi is meghalt és 8 év múlva feltámadott. Hitekkel nem lehet vitatkozni!

"a tüntetések után folytatjuk ? :-)"

Ezek (szerintem) nagyon kulturált tüntetések lesznek. Nem lesz székház gyújtogatás, barikád építés. Plusz a rendőrség is keményebb lesz, mert egyrészt tanultak, másrészt a vezetés is diktatórikusabb (l. Pintér szaktárs).

ssi 2011.09.26. 09:41:56

@TrueY:
leírtad mind a 2 igazságot .. :-)

aki tüntet, vagy azt támogatja, nem a kormányit fogadja el .. s nem (csak) a bankokra haragszik

azt mondta a szakszervezet, hogy mivel nincs parlamenti ellenzék, többet kell vállalniuk .. de békésen, csak a tömegek méretével kifejezni az elégedetlenek arányát

szerinted, ha a Jobbikot támogató elkeseredettek tüntetnének, Vona kérése ellenére is harciasok lennének? ha a közvélemény-kutatások még terősebb Jobbikot hoz ki, kimennek az utcára?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.26. 09:47:16

@manyike: "aki tüntet, vagy azt támogatja, nem a kormányit fogadja el .. s nem (csak) a bankokra haragszik"

Vagy a kormánytól várja a megoldást. Ez is egy lehetőség...

"azt mondta a szakszervezet, hogy mivel nincs parlamenti ellenzék, többet kell vállalniuk .. "

Bruhaha! :) Mit vársz egy olyan szakszervezeti vezetőtől, aki a fizetését a kormánytól kapja?

"Vona kérése ellenére is harciasok lennének?"

Szerintem igen. Vonát sokan bírálják, mert néha értelmes érveket hoz fel és ez nem illik bele a "hű-de-nagyon-radikálisok-vagyunk-az-annya-szemit" stílusba.

subtotal 2011.09.26. 16:56:00

@xsasha: "Az államadósság két lépésben történő csökkentése."
Csak sajnos nem ér semmit, mert a spájz kifosztása a jövőbeni kötelezettségeket emelte, a tartalékokból megvalósult második kör pedig az ország sebezhetőségét növelte egy új hullám esetén. Az IMF-fel történő mindenféle gazdasági logikát nélkülöző virtusoskodás pedig hab a tortán.
A sebezhetőség növelése és a többi kapkodás pedig olyan mértékben löki a refinanszírozási költségeket, mintha az adósság ugyanannyi lenne, mint volt.

A status quo felrugásával pedig nem az a baj, hogy megtörtént, hanem az, hogy nem kis lépésekben akart a mostani kormány eljutni egy másik pontra, hanem a legkevésbé reagálni képes réteg jövedelmi viszonyainak sokkszerű rontásával.
Ergo az irány (szerintem) jó, a tempó halálos.

xsasha 2011.09.26. 17:55:57

@subtotal:
Mivel a baj most állt elő, ezért nem mondhatod azt, hogy a jövő miatt nem ért semmit.
A második körrel kapcsolatban sincsen igazad, hiszen az állam hosszú távú államkötvényeket adott el, amiket nem kell jövőre megújítani, 5-15 éves államkötvények kiadásával elhárult a veszély.
Az IMF két okból volt szükséges. Mert az állam nem kapott a piacról hitelt. A magyar kötvényeket veszik, mint a cukrot, a kritikus tétel esetében hosszútávú kötvénykibocsátással lett áthidalva a probléma. A másik ok a bankok devizahiteleinek mértéke. Ezeket az állam kőkeményen visszavágatja, és egy részét forinthitellel váltja ki, kedvezve és új piacot teremtve a magyar bankoknak.
Nincs semmilyen sebezhetőség növelése, ez egy blöff részedről. Sőt! A kormány hosszútávú problémákat cserél le rövidtávú problémákra, ami kifejezetten jót tesz a gazdaság jövőbeli kilátásainak.

"legkevésbé reagálni képes réteg jövedelmi viszonyainak sokkszerű rontásával."
Ez megint hazugság. Miféle sokkszerű rontásról beszélsz? Kinek a jövedelmi viszonyai romlottak sokkszerűen 2011-ben? És mit tudsz 2012-ről, amit még csak elő sem terjesztettek?
Mondj százalékokat kérlek, ehhez a sokkszerűhöz.

subtotal 2011.09.27. 17:52:33

@xsasha:
"Mivel a baj most állt elő, ezért nem mondhatod azt, hogy a jövő miatt nem ért semmit. "
Jól mondod, a probléma most kezd előállni teljes valójában.

"A második körrel kapcsolatban sincsen igazad, hiszen az állam hosszú távú államkötvényeket adott el, amiket nem kell jövőre megújítani, 5-15 éves államkötvények kiadásával elhárult a veszély."
"A magyar kötvényeket veszik, mint a cukrot"
:DDD
Hmmm: gazdasagiradio.hu/cikk/68733/
Idézet a cikkből: A 10 éves államkötvényre 8,14 százalékos átlaghozam alakult ki az aukción, 1,21 százalékponttal magasabb az előző, 6,93 százalékos aukciós hozamnál
121 bázispontos hozamemelkedés???????????????
Egyébként mennyit is kért az IMF, 4% felett egy kicsivel?

"Ez megint hazugság. Miféle sokkszerű rontásról beszélsz? Kinek a jövedelmi viszonyai romlottak sokkszerűen 2011-ben? És mit tudsz 2012-ről, amit még csak elő sem terjesztettek?"
Azért a főnök magyarhangja és jobbja már ha jól tudom, bejelentett, ha előterjesztett jogszabály nincs is.
Itt nézheted a hatást 2011-re:
berkalkulator.com/berkalkulator/2010-netto-ber-2011-netto-ber-osszehasonlitas-tablazat.html

Itt pedig, hogy mi jön 2012-re a jelenlegi ismeretek alapján:
berkalkulator.com/berkalkulator-2012/berkalkulator-2012-netto-ber-kalkulator-2012.html

A 100eFt-os bruttónál 2010/12 eredménye:
76510Ft-ról 65000Ft-ra
A 150eFt-os bruttónál 2010/12 eredménye:
107215Ft-ról 98250Ft-ra

Szerintem ez jövedelmi sokk.

Szavics 2011.10.04. 12:48:08

Kérdések és válaszok a retorika dzsungeléből:

1. K: Hány szó kellett GYF-nek ahhoz, hogy a minap az ügyészségen előadott vád-/védőbeszédében magát áldozati szerepben láttassa?

V: 2 ("30 ezüstpénz")

2. K: Hány mondat kellett GYF-nek, hogy közben a bűnösségét beismerje?

V: 1 ("Mindenkinek megvan a maga 30 ezüstje.")
süti beállítások módosítása