Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
okt 07
01:23

Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be. Ma legfeljebb annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége ennek.

(Fotó: Facebook)

Ingoványos talajon jár az ember, ha ilyesmiről beszél: mindenki láthatja, hogy a jövőbeli várakozásokat és a jelenlegi helyzetet is sokféleképpen meg lehet közelíteni. A szokásos politikai csűrcsavar helyett ezért most csak egyetlen tapasztalati tényt emelek ki: ha összehasonlítjuk a jövőre vonatkozó vélekedéseket az egy évvel ezelőttivel, elképesztő a különbség. Nem csupán a választók, de maguk a kormánypárti politikusok is egészen másként gondolkodnak már a következő évekről – legfeljebb az idevezető okokban és nem a szituációt leíró véleményekben érhető tetten a különbség.

Egy ilyen helyzetre – ami messze nem egyedi a magyar politikában - a hatalomban lévők sokféleképpen reagálhatnak. A leggyakoribb válasz a reménykedés, az elszánt hit egy győzelmi stratégiában, hogy ugyan most rossz, de majd később jobb lesz. Minden bizonnyal még a 2006 őszén kilátástalan helyzetben lévő Gyurcsány Ferenc is őszintén bízott abban, hogy a ciklus végére „beérnek a reformok”, hogy az emberek érezni fogják a megszorítások, az áldozatvállalás értelmet. Ilyenkor leszűkül a cselekvési tér: vagy sikerül fordítani az irányon, vagy hatalmas lesz a csattanás.

Ha nagy a baj és ha okos a politikus (mindkét feltétel egyaránt lényeges), előfordulhat, hogy a vezető belátja: nem lesz, nem lehet jobb. Ilyen helyzetekben kerülhetnek elő az alternatív forgatókönyvek, a kármentést, a tervezett menekülést lehetővé tevő opciók. Igazán ebből sincs sok: ha tudjuk, hogy az idő csak ront a helyzeten, az esélyeken, előre lehet esetleg hozni a választásokat, vagy valamilyen komponált helycserével lehet megelőzni a nagyobb bukást. Előbbivel már foglalkoztam korábban, utóbbi pedig még ennél is spekulatívabb. S bár tudom, hogy sokan fantáziálással, reménykedéssel és egyebekkel fognak majd vádolni, én tényleg csak leíró jelleggel, egy logikai úton kikövetkeztethető, megfontolható opcióként jelzem: ilyen helyzetben az sincs kizárva, hogy az a politikus, aki tudja, hogy a következő évek végzetesen amortizálnák, feljebb vagy hátrább lép. Renoméjának megőrzése érdekében átadhatja a helyét egy párttársának, s ha esetleg pártját is óvni kívánja valamelyest, akár egy külsős „szakértőt” is felkérhet a válságkabinet irányítására.

Semmit sem jósolok, semmit sem óhajtok, csak annyit mondok: attól, hogy Gyurcsány ezt nem ismerte fel időben, Orbán - akinek a helyzete nem teljesen analóg a korábbi kormányfő helyzetével - még akár meg is teheti. S talán még annyit teszek hozzá, jelezve valamelyest a dolog valószínűségét is: engem kétségtelenül meglepne, ha megtenné.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr853284161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:52:47

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:52:43

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása 2011.10.09. 07:51:47

 TISZTELT DR. SZABÓ MÁTÉ, ÁLLAMPOLGÁRI JOGOK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA! Azzal az észrevétellel és kifogással fordulunk Önhöz, hogy a 2011-es Népszámlálás során Vallásszabadságot és véleményünk szerint Alapvető Emberi Jogokat sért a KSH magatartása azz...

Trackback: Nyílt levél az Alaptörvényről kispajtásoknak 2011.10.07. 17:49:17

Kérjétek meg a tanítótokat vagy tanárotokat, hogy segítsenek nektek értelmezni mindazt, ami a nektek készült kiadványban szerepel. Hozzatok létre csoportokat, ahol értelmezhetitek a szöveget, és ahol megvitathatjátok az Alaptörvény szellemiségét, és je...

Trackback: Fitch Szerint a Világ 2011.10.07. 17:48:32

Az aggodalom nem alaptalan, a leminősítés réme lebeg az ország felett ami jelenlegi helyzetben katasztrofális mélységekbe taszíthatja a forintot.Végtörlesztés: morog a FitchNapi GazdaságPofont kaphat Magyarország - szakadékba zuhanhat a forintNapi Ga...

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (lenne) nélküled 2011.10.07. 12:21:13

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (lenne) nélküled 2011.10.07. 12:21:12

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: Korlátaink 2011.10.07. 02:06:00

A lélektan nagy erőkkel keresi a választ arra a kérdésre, milyen tulajdonságok (szaknyelven: vonások) határozzák meg érzelmi-lelki egészségünket, az életben való hatékonyságunkat. Az egyik ilyen szóba jövő tulajdonság a belső kontrollhitnek nevezett va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.07. 01:41:03

Hogy valami érdemit is írjak...

Gyurcsótány már akkor reménytelen helyzetben volt, amikor miniszterelnök lett. Ugyanis se a saját, se a pártja szellemi-erkölcsi állapota nem tette lehetővé, hogy esélye legyen a sikerre.

Akkor és abban a helyzetben és akkori saját állapotában Orbán még valószínűleg boldogult volna. Mostanra megfáradt, hogy finoman fogalmazzak...

Molnár Sanyi 2011.10.07. 01:53:38

Erről a forgatókönyvről már egy évvel ezelőtt is lehetett hallani. A különbség csak a motivációjában volt. Ha Orbán személyének mentése valódi cél a fidesz prominensei között, akkor belátták, hogy Viktor személyét élete végéig védeniük kell, különben a fidesz összeomlik. Ennek első és legfontosabb állomása a ,,rendhagyó" kormányzati struktúra, amiben látható, hogy a min.elnököt kivonták a napi csatározások tűzvonalából. A valódi kérdés az, hogy az ország kiebrudalja a két ,,nagy" pártot a Parlament színház terméből és egy széles összefogáson és konszenzuson alakuló formációt segít hatalomra, vagy a szélsőjobb felé fordul inkább a lakosság?!

civil polip 2011.10.07. 02:17:26

Ez viszonylag elegáns, ésszerű, józan lépés lenne.
Éppen ezért elképzelhetetlen.

bariga 2011.10.07. 02:33:22

A remény hal meg utoljára, de ez a hajó hamarabb kerül a víz alá, mint gondolták. Lehet, hogy nagyon rosszindulatú vagyok, de az egyetlen felismerésük eddig csak az, hogy gyorsabban kell megtömni a saját zsebüket, mert jön valami holló előbb vagy utóbb és kiénekeli a sajtot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.10.07. 04:18:59

"A leggyakoribb válasz a reménykedés, az elszánt hit egy győzelmi stratégiában, hogy ugyan most rossz, de majd később jobb lesz."

Ez annyira gyakori, hogy teljesen általánosnak mondható a politikában.
Minden politikus szebb jövőt ígér, miközben a hatalomban csúnyább jelent valósít meg.

Hogy közben mégis fejlődik a világ és jobb lesz az élet?
Az a tudományos, technikai fejlődésnek köszönhető, nem a politikusoknak.

Az már most látható, számolható, hogy egyre nehezebb évek jönnek. Az államadósságra fizetendő terhek évről évre biztosan nőni fognak. Most kell visszafizetni a sikeres válságkezelésre fordított IMF hiteleket.

Az infláció üteme is biztosan nő jövőre gazdasági fellendülés pedig nem várható.

Az egyre újabb és újabb adók, meg adóemelések pedig tovább fojtogatják a gazdaságot és a lakosságot.

Miközben a kormány pont az ellenkezőjéről, adócsökkentésről és államadósság csökkentésről beszél, valójában nem megalapozottan.

Ami miatt mégsem kell a Fidesznek nagy népszerűség csökkenéstől tartania az az, hogy a többi politikai erőbe se látja bele senki, ennél sokkal jobban tudnának kormányozni, legalábbis a gazdasági részt tekintve.

Ettől még persze majd 2014-ben is le lehet váltani a kormányt, csak azután sem lesz jobb a jelen.

Sőt, ez évtizedes távlatokban sem igen várható, lásd az elmúlt már több mint két évtized tapasztalatait. Pedig annak nagyobb részén világválság sem volt, ma meg bármikor bekövetkezhet jelentős romlás.

puszt 2011.10.07. 05:29:00

Végünk van, hosszú, hosszú évekre. Már csak a kármentést lehet javasolni: mindenki addig "pofozza" fiát, lányát, míg el nem menekül ebből az országból...Viktor: tiéd az ország, érezd otthon magad "nagymagyarjaid" közt. Bár lehetnénk mi is itthon, veled, de NÉLKÜLED!!!

ssi 2011.10.07. 05:58:32

*sajnálom a hazámat, mert
- bár az újabb nemzetközi válság nem volt biztos,
- a belső gondok, feladatok viszont adottak voltak,
*az új kormány mégis fölöslegesen terhelte az embereket megdöbbentő háborús hangulattal, célokkal, célpontokkal.
*mikor tudni, hogy nehéz lesz, minek még nehezebbé tenni?
*s 1 ME-nek úgy kell éreznie, hogy nem minden magyar állampolgár az övé, akiért felelősséggel tartozik, hanem valakikért jobban, valakiket meg neki nagyon büntetnie kell?

bevallom, felnőtt emberként nem tudom értelmezni, hogy ebben a helyzetben O.V. pár napja 1 külföldi kormánynak miért beszél még mindig legekben hazánkról? nem értem!!
- ennyire rabja még az álmainak?
- annyira taktikázik, hogy semmi nem számít?

nem tudom meddig lehet, hogy még nehezebb az országnak .. úgy gondolom, hogy részben a kormány hibájából most szinte mindenkinek rosszabb, nehezebb lesz .. szerintem O.V. még kitart, reménykedik - bár kinézem belőle, hogy hosszabb távra is gondolhat már, de hogy mit, most nem is sejtem

@Hepci:
- nem tartottam jó vezetőnek Gy.F.-et, mennie kellett, szerintem is
- nem kaptam elég bizonyítékot Bajnai libaügyére, nem tudom elítélni érte, viszont az én szemléletem, mentalitásom az 1 éves szakértői kormányt jónak ítéli
- reményemet a Fideszben az gátolta, ahogy a 8 évnyi ellenzékben nagyon sok racionális kormánylépést is megtorpedóztak (önös érdekből és nem a hazáért), viszont amit kommunikációban produkálnak, arról valóban könyvet lenne érdemes írni

anonymand 2011.10.07. 06:15:54

Tisztelt Török Gábor!

"Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be. Ma legfeljebb annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége ennek." - megnőtt? Kétségtelenül? Érzékelhető pozitív változások?
Melyik országban élsz, melyik országról írsz, és melyik kormányzás "eredményei" alapján állítod mindezeket?

Csak tallóztam a Fidesz "választási program"-jának soraiból:

"Tíz év alatt egymillió új munkahely
A magyar építőipar beindítása
A felsőoktatás és a szakképzés célszerűsítése
Növekvő hazai piacot
Több rendőr, több fizetéssel és több eszközzel
Állandó, erős rendőri jelenlét minden magyar településen
El kell érni, hogy külföldre távozó orvosaink és szakdolgozóink
hazatérjenek, a külföldre készülők pedig hazánkban maradjanak.
A nyomort enyhíteni
Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-
pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek.
Hiteles, őszinte, a választópolgárok bizalmára épülő kormányzás"
..."annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége"... -mondható. De írható-e? Mert a szó elszáll...
..."egyértelműen érzékelhető pozitív változások"... - egyértelműen pozitív? Ugyan, hol élsz Te?

Egy kis habot a tortára:

"Mindennek kiindulópontja,
hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól
elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is
alapvető követelmény. A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti
többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával
bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét." - (sic!)
A forrás ugyanaz.

Ha lesz időm, ígérem továbbolvasom.
Ígérem.

Tisztelettel:
anonymand

nyünyüge 2011.10.07. 06:58:29

Már elszállt.
Mármint OV. Elszállt annyira (messziről nézve évek óta), hogy önként nemigen fog háttérbe vonulni. Csapatának megválasztása is ezt mutatja. Józan belátással semmiképpen.
Hogy a Fidesz mögötti gazdasági erők képesek-e erre, az kérdés.
De nekik az az érdekük jelenleg, hogy előbb az állam minél szélesebb körben szerezzen befolyást, hogy legyen mit reprivatizálni a "gazdasági rendszerváltás" jegyében.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.10.07. 07:03:00

A kormány hitelvesztése csak a saját hibája. A választások után nagyszerű lehetőség lett volna azt mondani, hogy az ország helyzete sokkal rosszabb, mint gondolták, ezért el kell halasztani néhány ígéretüket. Ehelyett ragaszkodtak a nincs megszorítás meséhez, ami a valósággal szembesülve egyre tarthatatlanabb.

Belenavigálták magukat egy olyan zsákutcába, hogy a hitelességük látszatát minden áron tartani kell, és innen nagyon nehéz kifarolni arcvesztés nélkül.

nyünyüge 2011.10.07. 07:19:25

@spontan:
pedig dolgoznak rendesen a hitelesség aláásásán. A Kerényi féle széles spektrumu alkotmánypropaganda a jobboldalon sem talált egyértelműen jó fogadtatásra.

Hát még másutt:

nol.hu/belfold/wittinghoff_megelegelte

jjulie 2011.10.07. 07:27:36

nagy szerencsénk, hogy a mindenhatónak is tele a töke az orbánnal, és közbelépett, hogy megakadályozza orbánia teljes kiépítését

a magyarkodás, kereszténykedés, polgárkodás, konzervatívkodás együttesét jelentő orbánkodás megakadályozása miatt inkább az egész világot megrázza, hogy helyrehozza amit az orbánimádó birka elhibázott

jjulie 2011.10.07. 07:38:57

az orbánia egy hatalombajutási technológia, semmi több,

a táborépítéshez csupa, az emberi gyengeségek kategóriájába tartozó elem aktiválását használta az orbán

annak, hogy választási és kormányprogram valamit kampány nélkül lett a kétharmad, méltó kerete az ellenfél nélküli bukás

yoda-jedi 2011.10.07. 07:42:14

"Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be. "

mi van Gábor???? az államcsőd pc leírása ez remélem....

vagy komoly a remény hogy bármit is teljesítene a zorbán? lexarja...
de képtelen is

kamunikálnak... csak most már nem ezen fog mulni... kevés lesz...

de a kép jó... ugyanigy a hátát fogjuk látni nem sokára... az elejét soha...
az "elszáll" az meg gondolom átvitt értelemben. a teljes elmecsökkent ormány...

yoda-jedi 2011.10.07. 07:46:15

imádom ahogyan ragozod a "képletemet"...

az uccsó bekezdésben az állandó remény, hogy a zorbán belátja...
rájön még időben. fordít, levált. bocsánatot kér stb....
de Te magad is hozzáteszed esély: ZÉRÓ...

vettél elég konzervet? fegyvereket? ablakot bepalánkolni stb...
családot külföldre vinni rokonokhoz

jjulie 2011.10.07. 07:50:12

@yoda-jedi:

orbánis a nagy blöffre épített finghegy

el fog illanni

yoda-jedi 2011.10.07. 07:58:12

@jjulie: még az intézményei a gerinctelen senkikkel hosszú küzdelmet igérnek...
pl polt, smit, stb
elmeháborodottak... harcolni fognak mint meggyes...

a lényeg a lényeg: nyilatkozat: amíg ők (debilek és gerinctelenek) ülnek (az üres (KÖZ)kasszán) addig nem fizetek bele egy garast se... üdv az adózó...

nem kellett volna annyit LOPNI, mert a vége az OPNI...
mindenki a maszop megújulást emlegeti, pedig az már rég 1 döglött párt...
inkább fides megújulásán kellett volna izgulni... aminek persze esélye: ZÉRÓ

hogy fogjuk sajnálni ezeket is, amikor MIND kihullanak a közéletből... KUKA

tanulság: agyatlan gerinctelen focista szobatársakra ne bízd a legnagyobb kincsed...

László56 2011.10.07. 08:01:43

Szép jó reggelt Mindenkinek

Ha elszáll.... írja az elemzőnk és többszörösen megfogalmazott kívánságát szeretné vele ismét kifejezni. Érthető, hiszen ki nem szeretne jobbat és szebbet. Ki nem szeretné ha olyan politikus állna az ország élén, ki a csodatevő pálcikájával, mint egy bűvész, hipp hopp rendbe teszi az országot. Ezt nevezi ő szakértőnek. Kár ugyan, hogy ilyen nem létezik és az Ő általa kigondolt szakértő sem lenne bűvész. Gyerekes, komolytalan elgondolások ezek.

Ennyi szakértelem még soha nem volt az országunkban mint most. Ki a politikában csak egy kicsit kiismeri magát, az csak ámuldozik, hogy a kommunistáink hatvan éves országbutítása után, honnan van ennyi szakértelem. A proletárjaink olyannyira kirabolták az országot, hogy arról koldultunk. Jobban mondva koldulnunk kellene, ha nem jött volna a mostani kormányunk és helyettünk koldul. Pénzt, -ebben a világgazdasági helyzetben- , ők sem tudnak, -csoda módjára- . előteremteni, mert azért először meg kell dolgozni. Eddig meg hiába dolgoztál, ha kommunistáink ellopták az orrod elöl.

A második Orbán kormány azt teszi amit tennie kell és egyáltalán megtehet. Többre nem telik. Sem a kormánynak, sem a polgároknak. Tehát a maximumon élünk és a maximumon teljesítünk. Úgy a kormány, mint a polgárok. Ki eddig nem hitte el, hogy primitíveink, a fináncvilággal összefogva, mennyire kirabolták az országunkat, az most láthatja és érezheti. A pénzvilág azonban visszavág ha megbántják. Az ő számukra nagyobb bántás viszont nem létezik, minthogy kifizettetik velük az okozott károkat. Ezt még egy európai kormány sem merte megtenni velük. Mi igen. Szükségből ugyan, de az nem érdekli a pénzvilágot. A pénz szakértői szerint ez igazságtalan, mert a póri népnek kellene viselni a kommunista és saját rablásuk rablás összes költségeit. Ez szerintük így van rendjén, mert mindenhol a világban, minden rablóhadjárat után, a póri nép fizet. Ez oly természetes lett a pénzvilág számára, hogy mást már el sem tudnak képzelni. Csak rá kell nézni Németországra.

Hogy más is létezik, megmutatta a kormányunk. Hogy védekezni tud megmutatta és most mutatja a pénzvilág. Ennek isszuk meg a levét ? Ennek is. De nem csak. Nagyobb probléma azonban Európa politikusai, kik a piacok öntisztító erejében hittek és a pénzvilágot csak minimális szabályozással, a liberalizmus jelszavával, „- globalizmus mindenek előtt -”, engedték rá a világra. Most meg nem merik belátni hogy tévedtek. Hiszen ők voltak azok, kik a pénzintézeteket megtámadhatatlan arany tehénként kezelték. Most is mentik a bankjaikat, mint szisztéma releváns intézményeket és ezért könyökig nyúlnak a polgáraik zsebébe. Nem a görögöket, portugálokat, spanyolokat mentik, hanem a bankjaikat. Ezt felismerni kell szakértelem, ami hiányzik az elemzőnknél.
Pedig ahhoz is szakértelem kellene, hogy valaki szakértők után kiabáljon.

Link Elek 2011.10.07. 08:04:20

max. ugy lep hatra, mint Haider. orban szamaar elkepzelhetetlen, hogy ne o legyen a valodi dontesek hozoja.
azt is elkepzelhetetlennak tartja, hogy hibazzon.
ugyanolyan kolosszalis politikai ongyilkossagot fog elkovetni, mint gyf.

szerintem a jelenlegi problemak fo oka, hogy orban keptelen megkulonboztetni a nagydumas hozzaertot, a nagydumas hozza nem ertotol. aki meg nem nagydumas az meg orban kozelebe sem kerulhet, csak pojacak, bohocok es egyeb latvanyos/erdekes figurak

jjulie 2011.10.07. 08:04:42

@yoda-jedi:

orbánia egy selejtes mesterséges képződmény, egyszerűen kilökődik minden egészséges szervezetből, a folyamat zajlik és feltartóztathatatlan

de ciki lesz hamarosan egykori fideszistának lenne

yoda-jedi 2011.10.07. 08:05:47

kimaradt a "kamujogász" szó. bocs viktor pa(j)tás

további emlékeztető. "ezer éve áll jólétben, békében... atlantis nem fog elsüllyedni"

2:00 nál melyik vagy te aszékelyek? szása?
jól néztek ki. remélem a végsőkig ki fogtok tartani...

lüke 2011.10.07. 08:07:36

Csak von Weizsäcker idézném:
" ma hosszú távra nem lehet tervezni, inkább csak egy évre, vagy annál rövidebb idöre"
meg lehet szívlelni

jjulie 2011.10.07. 08:07:51

orbánia kötőanyaga elenyészett

yoda-jedi 2011.10.07. 08:08:05

@László56: "csodatevő pálcikájával, mint egy bűvész, hipp hopp rendbe teszi az országot"

igenám de a zorbány-rákosi-kádárod ezt ígérte...
akkor most hazudott? vagy csak félreértettük?
gondolom az összes szavazó buta és nem tudta felfogni mit akart mondani

jjulie 2011.10.07. 08:12:44

most még jobban rühellem az orbánbant, mivel még a buktáján sem lehet egy egészségeset kárörvendeni

ugyanis a buktája nem kár, hanem törvényszerű és haszon

Diocles 2011.10.07. 08:17:25

A legtöbb ember szerintem el sem tudja képzelni, h mekkora kakiban vagyunk.
Ellendrukkereknek: nem, nem a Fidesz, hanem Magyarország.

A demográfiai folyamatok miatt a nyugdíjrendszer összeomlása csupán idő kérdése (akár már jövőre is sor kerülhet drasztikus lefaragásokra), az oktatási rendszer ontja a munkanélkülieket, akiknek meg piacképes szakmát ad (orvosok, mérnökök), azok előtt nyitva áll a nagyvilág.

Erről persze szó sincs a közbeszédben, jellemző módon Kónya Péter és negyvenéves nyugdíjasai a sztárok a médiában...

Én Orbán helyében előrehozott választásokat írnék ki jövőre, jó eséllyel nyerne, de ha mégsem, akkor jöjjön az MSZP-Gyurcsány-LMP, lássuk mire jutnak, a Fidesznek pedig meglenne a bő egyharmada.

érdekes, h most nem vetik fel ezt az elemzők, pedig soha nem volt még racionálisabb az előrehozott választások kiírása, mint most.

A lemondás, a szakértői kormány felállítása (TG "jó tanácsai"...) viszont a bukás nyílt beismerése, annál még egy vesztes előrehozottból is jobban jönne ki a jobboldal.

jjulie 2011.10.07. 08:17:40

@László56:

hiába mosdatod, nincs kegyelem, egy fikarcnyi sem

kaparj kurtalábú rövidnyakú parasztorbán

Diocles 2011.10.07. 08:19:58

@Diocles:
pardon, megkövetem TG-t, írja az előrehozott választásokat is.

jjulie 2011.10.07. 08:20:29

@Diocles:

te se próbáld mosdatni az orbánt, egy fikarcnyi megértésre, szánalomra sem számíthat, nincs kegyelem, vagy lesznek eredmények, vagy dögöljön meg a kurtalábú rövidnyakú paraszt

isten nem ver bottal

yoda-jedi 2011.10.07. 08:21:21

@Diocles: "demográfiai folyamatok miatt a nyugdíjrendszer összeomlása...
az oktatási rendszer ontja a munkanélkülieket..."

te po:cs ezért a zorbán hibája...
egyéve is ez volt, csak kicsit rontott a hejzeten a zorbán pa(j)tásod...
erről kellett volna érdemi vita a kampányban és a programokban....

ja hogy akkor a debil agyhalott-gerinctelen handzsa bandzsa banda nem nyer?

jjulie 2011.10.07. 08:21:58

@Diocles:

az orbánblöff magától rohad szét, nem kell hozzá ellenfél hogy legyőzze

Nomad_ 2011.10.07. 08:24:42

@anonymand: Istenem mennyien hiszik, hogy ha ismerik a betűket akkor tudnak olvasni....
lerövidítem neked az általad idézett mondatot hátha mennni fog a megértése:

nem lehet kijelenteni, hogy:
- a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait,
- nem lesz esélye arra, hogy pozitív változásokról számoljon be.

Ma legfeljebb annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége ennek."

tovább rövidítsem?

jjulie 2011.10.07. 08:30:47

orbánia egy újrahasznosításra alkalmatlan veszélyes hulladék

isteni segítséggel megsemmisül, szerencsére

jjulie 2011.10.07. 08:36:06

láttam a tv-ben, hogy madarak gyülekeznek esténként az orbánparlament fölé és ott röpködnek

nem tudja valaki, vajon eközben ők is leszarják a fideszparlamentet?

menőmano 2011.10.07. 08:38:45

Török Gábor!

Totálisan jó a poszt mint mindig.
akár egy külsős „szakértőt” is felkérhet a válságkabinet irányítására."

Ja. Van egy ötletem: Fel lehetne kérni a Bajnait, ha van egy kis ideje, és mikor éppen nincs Amerikában segitsen már pályára tenni (ismét) az országot. Mutassa meg az utat "merre van az előre......

”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa.

Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag.
A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét."

Gondolom most sem akarná a hatalmat, csak a szakértelmét, a rátermettségét adná.

:)

yoda-jedi 2011.10.07. 08:46:05

@menőmano: ezt a qva bajnait hagyjuk mááá... csak köz ás állami könnyű pénz körül SÜNDÖRGÖTT...

nem lehet vmi tisztességes embert, aki már csinált is valamit? pl a Grafiszoft tulaja, vagy az Andi Vajna is ilyen... ezek nem debilek. ezek saját céget is tudtak építeni vezetni és szervezni...

nekem több nem jut eszembe. talán az Igo...

graycivil 2011.10.07. 08:50:39

"Drasztikus banki reakciók a végtörlesztésre

A bankok többsége megemelte a forinthitelek terheit és csökkentette a kedvezményeket a végtörlesztés bejelentését követően. Mások viszont új konstrukciókat dolgoztak ki."

www.vg.hu/penzugy/hitel/drasztikus-banki-reakciok-a-vegtorlesztesre-359550

menőmano 2011.10.07. 08:51:01

Ezt is megmondta, csak biztosan nem figyelték, talán azt hitték, hogy viccel. :))

"a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt. Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért."

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

*******

a válság kezelésére csak az képes, aki véget tud vetni az önámításnak.

A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon.
Hozzátette: Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

Sok mindent nem is kell ehhez hozzáfűzni.

A többségi kormánynak is világos, egyenes beszéddel kellett volna a nagybetűs nép felé "kommunikálni", hogy megszoritás nélkül nem megy.

Be kellett volna vállalniuk azt a "bizonyos gazdasági éles kanyart"...

oszt.kész.kalapkabát.jónapot!

:))))

graycivil 2011.10.07. 08:54:36

@Hepci: A rohadt életbe! Ezzel nem tudok vitatkozni. :-(

menőmano 2011.10.07. 08:55:32

@yoda-jedi:
Mi a problémád??? Talán tudsz jobbat??
Ird már ide akkor a posztra. Ne csak biráljál mindig.
Nevezzél már meg egy politikust.

Egyébként én azt is ideirnám - ha bekövetkezne- , hogy hatalmas fordulatott vett a kormány politikája, és végre beindul a gazdasági növekedés....... jó irányba mennek a dolgok.

oszt.akkor most mi?van!

yoda-jedi 2011.10.07. 09:00:36

@menőmano: tudok jobbat... politikusban és oligarháiban ne bízz...

"a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt"

ez a bizonyíték, amit idéztél... ez is DEBIL... a válság előtt nem volt válság...

persze hogy a "fellendülés" (Mao. csak moderátó ércsed) időszakánál csak rosszabb lehet

menőmano 2011.10.07. 09:02:35

@yoda-jedi:
Figyelj csak!

Vége van már annak az időnek, hogy Te és a társaid uraljátok itt a blogot, a posztokat. Osszátok itt az észt. nekem/nekünk!
Azt irok amit akarok. Nekem nem szólhat érte csak a Török Gábor , egyedül csak ő.
Reagálhatsz az irásomra, csak éppen a stilust kérem megválasztani.
Gondolom érted, hogy mit akarok ezzel tudatni veled.

ennyi.

Robinzon Kurzor 2011.10.07. 09:02:51

"ha összehasonlítjuk a jövőre vonatkozó vélekedéseket az egy évvel ezelőttivel, elképesztő a különbség"

Kedves Gábor, aki nem próbált a tárgyilagos elemző jelmezében úgy tenni, mintha nem látná, mit történik ... nos, annak bizonyára elképesztő a különbség.

A valóságban viszont már tavaly nyáron kiderült, hogy a Nagy Terv annyiból áll, hogy csinálunk egy baromi nagy hiányt (a Manyup-lenyúlásos változat is jelenti), aztán majd Gyurka csodát tesz.

Csak olvasd el, hogy mit írtál tavaly és erre milyen kommentek születtek.
Ez nem jövőbelátás volt, a kormány sokszor túl is tett a legvadabb elképzeléseken, hanem elfogulatlan szemlélő számára nyilvánvaló dolgok kimondása akkor, amikor te még úgy láttad, hogy van remény.

V.ö.: "Talán majd leszokik az uram az ivásról, ha megszületik a gyerek."
Nem, nem szokik le.

anonymand 2011.10.07. 09:03:49

Tisztelt Török Gábor!

Elolvastam.

"Orbán - akinek a helyzete nem teljesen analóg a korábbi kormányfő helyzetével - még akár meg is teheti. S talán még annyit teszek hozzá, jelezve valamelyest a dolog valószínűségét is: engem kétségtelenül meglepne, ha megtenné." - nem vagy egyedül.
Még akár, de nem.
Meglepne, de nem fog, mert nem teszi.

A miértről.
Bonsai Duce nem az a fajta. A világon 2, azaz két dolog érdekli.
1. Önmaga, túlburjánzó egojával
2. A hatalom
Tesz nagy ívben: demokráciára, elvekre, igazmondásra, a zemberekre, az Alkotmányra, az Alaptörvényre, s úgy általában az egész világra (benne veled, és velem)
Hogy bizonyítsam elég ha felidézed hol volt , és mit csinált az Alaptörvény aláírásakor. Oszt jónapot.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: az nyilvánvaló, hogy anno karcos ledorongolásom okán válaszolni nem fogsz.
Sebaj.
A tények attól még tények maradnak és szavaidat ezentúl is figyelni fogom, ha ez jelent valamit számodra.
Ha netán azt gondolnád, hogy az életben más is érdekli az általam felsoroltakon kívül, hát tévedsz. A foci az csak egy időtöltés. Nézni is, űzni, mint sportot is.
Az idő múlatása.
Régi kínai bölcsességgel: mennél jobban telik az idő, annál inkább múlik.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.10.07. 09:04:59

@menőmano: De nagyobb esélye lenne Matolcsynak, mint Bajnainak :-) pontosabban :-(

Az előrehozott választásról már tavaly ilyenkor is szó volt, nem új gondolat, mint ahogy az sem, hogy Orbán esetleg a felfelé buktatja önmagát, és egy védett pozícióban (országi elnök) folytatja az nemzetrontást.
Hogy ki jön helyette? Kézen fekvő lenne Navracsics, mint mondtam, polgárpukkasztásként Matolcsy, de szerintem nem más mint: önmaga!
Az hogy kiadja a hatalmat a kezéből, elképzelhetetlen (amikor az utolsó falu fideszes jelöltjéről is személyesen dönt?)
Ezért lehetetlen az is, hogy csöndben háttérbe vonuljon (hahaha)

menőmano 2011.10.07. 09:05:33

@yoda-jedi:

Ki bizik a politikusokban? Hol irtam? Én csak a véleményem irom, szabadon!!!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.10.07. 09:14:17

@Robinzon Kurzor: Ez igaz. Nyárra elszálltak a remények. De másfél évvel ezelőtt még sokan (olyanok is akik nem szavaztak volna rá) is nagy reménnyel indultak a szavazófülkékbe, hogy talán most majd jobb lesz. 2/3, tanultak a zelmútnyócévből, kedvező külső gazdasági környezet, és még a külföldi is bizalommal nyilatkozott az új kormányról.
Nyárra kiderült, hogy semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek (Bourbonok), és Kósa-Szíjjártó is bizalmatlanul nyilatkozott.

anonymand 2011.10.07. 09:16:41

@Nomad_:

Tisztelt Nomad!

"Istenem mennyien hiszik, hogy ha ismerik a betűket akkor tudnak olvasni...." - ebben tökéletesen egyetértünk.

..."lerövidítem neked az általad idézett mondatot hátha mennni fog a megértése:" - nem lerövidíted, mondatrész kiragadásával ferdíted. Nem igazán korrekt.
A mondat így szól: "Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be." - ha az összetett mondat első felét elhagyod, hát elég súlyosan változik az értelme.
Nem csak én, de nálam állítólag okosabbak, képzettebbek állítják, hogy ki lehet jelenteni. Hogy nem lesz egymillió új munkahely, hogy megszűntek a demokrácia fék és ellensúly szerepét betöltő intézmények, hogy a gazdaság nem felpörög, hanem horgonyt vetett, stb.

"Ma legfeljebb annyi mondható: az utóbbi időben kétségtelenül megnőtt a valószínűsége ennek." - a túlzott félelem a kritikus hangtól megköti a blog írójának kezét. Gúzsba.

"tovább rövidítsem?" - ne!

Tisztelettel:
anonymand

bigapples 2011.10.07. 09:22:20

Az előrehozott választás 2012 nyarán (nyár = alacsonyabb választói részvétel) jó lépés lehetne a kormánypárt részéről, hivatkozva arra, hogy lezárult egy szakasz, mert lezajlott a "forradalom", megreformálták a magyar közjogi rendszert és "megmentették az országot a görög úttól". Addig le lehet zavarnia 2/3-os átalakítások java részét.

Elméletileg menne a dolog, de borzasztóan nehéz lemondani a 2/3 nyújtotta előnyökről egy elhúzódó európai/transzatlanti gazdasági válság közepette és nehéz lenne átverni a 250 fő feletti Fidesz-frakción egy előrehozott választást, mert nagyon sokan közülük nem kerülnének be, vagy már most dönteniük kellene az önkormányzati és az országos politizálás között.

A kormányfőcsere előnytelen lenne a Fidesznek. Ha a kormány meg akarja törni a mostani trendet, akkor kormányzati személycserékkel próbálkozhat. Orbán a "jobbkezét" felfele buktathatja egy gazdaságstratégiai testület élére és egy hagyományosabb szerepfelfogású pénzügyminisztert választhat. Az oktatási/kulturális vonalon biztosnak tűnnek a személycserék. A hírek Lázár csúcsminiszterségéről és Szijjártó frakcióvezetői kinevezéséről szólnak, én személy szerint Rétvárit jobb választásnak tartanám az országgyűlési vitákra, ha Lázár feljebb lép.

Mindenesetre Orbán helyzete nagyon más, mint Gyurcsányé volt 2007-ben. Gyurcsány 2006 őszére elvesztette a 2010-es választásokat a Fidesszel szemben, ma Orbán egy erős támogatottságú párt élén egy szétaprózott, diszfunkcionális ellenzékkel néz szembe.

menőmano 2011.10.07. 09:26:04

@vadász2:

Úgy bizony! Én egy szóval sem irtam, hogy jön a Bajnai.
Én csak azt irtam, hogy ha - nincs más út- esetleg szólni kellene neki, hogy segitsen már be.:)))

torokgaborelemez.blog.hu/2011/03/18/339_valasztas_2012_ben

Török Gábor már ezt is rég megirta! Nem emlékszel.????

Na.Igen. ott a köztársaság elnöki bársonyszék. (is) és újabb négy év?
:)

yoda-jedi 2011.10.07. 09:26:26

@bigapples: nagyalma! ezek mind bulsitek nem opciók...

egyetértésben zsülivel... világraszóló 6alom a 2/3... de a bukás is világszám lesz... ellenzék nélkül, saját magukba buknak bele... debil, ovis kormány

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.10.07. 09:31:14

@menőmano:
"Török Gábor már ezt is rég megirta!"
Azért mondom, hogy nem ujj.

"ott a köztársaság elnöki bársonyszék."
Hol? Bárhol is, jövőre már biztos nem lesz. (mint ahogy köztársaság sem)

menőmano 2011.10.07. 09:32:40

Egyébként meg!
Tetszettek volna másként szavazni!!!
A csodaváró hangulatban némelyek azt hitték, hogy a kormányfő varázspálcával járja az országot és elhozza a nagy jólétet?? :))

Oly annyira nem figyelték a napi politikát sem, hogy még a kolbász keritést" is a kormányfőn követelték??
:)))
ennyi.

menőmano 2011.10.07. 09:34:53

@yoda-jedi:

egyetértésben zsülivel."
Nem mondod????

:))))))))))

GaZe 2011.10.07. 09:35:04

Ilyen Putyin-Medvegyeves tandem (mondjuk Kósával) ? Hmm?
Viszont ahogy előzőleg itt nagyon pontosan meg lett állapítva, a fidesz 'termékelőnyének' a hitelességük lett kommunikálva. na most, minden korrekció, iránymódosítás az előzőekhez képest ezt a 'hitelességet' erodálja (hiszen ha most módosítani kell, akkor miért mondták előzőleg, hogy BIZTOSAN az az EGYETLEN helyes út, stb).
És akkor még nem is beszéltünk az előzetesen gátlástalanul elaknásított tilalomcölöpökről, amikbe folyamatosan futnak bele most, lásd Navracics és a 300-as euró.
Valamint: hova lépne feljebb Orbán Viktor? Mégiscsak cserélnék Schmit urat?
Bármi is változna Orbán (és szerintem Matolcsy) személyével és "beosztásával" kapcsolatban, az mindenféleképpen erodálni fogja a kétharmados szavazógép működését, szakadások, platformok, stb. És akkor már kisebb rengések is sokkal nagyobbnak fognak érződni, mint most. Csak az első látható repedésnek kell megjelennie a nagyközönség előtt (pl Matolcsy távozik. Félkarú óriás meg ugye...)

Din Serpahis 2011.10.07. 09:39:16

A fő probléma Orbánnal az, hogy egy mesevilágban él. Egy olyan mesevilágban, ahol a közgáz törvényei nem érvényesek, és csak az "emberek" akaratától függ, hogy mi történik.

Ezen logika alapján cselekszenek, kár, hogy a valóságot elfelejtették minderről tájékoztatni... Ebből az adódik, hogy itt már nem az a kérdés, hogy milyen állapotban lesz az ország 2014-re, hanem az, hogy lesz-e jövőre államcsőd és forintválság vagy sem. Az esélyei elég nagyok, de a matolcsysta bagázs túl hülye még ennek a felismeréséhez is - úgyhogy pont emiatt nem fognak visszavonulni, hátralépni.

Egy az egyben végig fognak menni azon az úton mint a gyurcsány, azzal a különbséggel, hogy Orbán sokkal erősebb pozícióval bír mint a Feri ráadásképp sokkal hülyébb is nála, úgyhogy ő nem fog az utolsó pillanatban félreállni, teret engedni a korrekciónak, inkább magával rántja az országot a mélybe.

Ez elég elborzasztó forgatókönyvnek tűnhet elsőre, de én mégis látom benne azt a lehetőséget, hogy ezt a dilletáns bandát Orbánostól Fleótstól végre elhajtsa az ország a kénköves francba.

guba72 2011.10.07. 09:39:25

Kedves Gábor!

Mi értelme lenne, hogy Orbán feljebb, vagy hátrább lépjen, ha nincsen aki a helyére álljon? Úgy kellene ezt előadnia, hogy a "politikusi hitelem megtartása érdekében, azt gondoltam, Kedves Párttársam, hogy a te nyakadba szeretném varrni a buktát"? Irreálisnak tartom a felvetésedet. Mellesleg egy kormányfőtől eleve azt várja el az állampolgár, hogy kivezesse az országot a nehéz helyzetekből, nem pedig azt, hogy a saját politikusi túlélése érdekében lépkedjen ide-oda, mint valami sakkfigura. A hátralépés csak akkor lehet indokolt, ha már maga sem hisz abban, hogy tud fordítani, és van akiről tudja viszont hogy tudná ezt. Ma Magyarországon nincs ilyen helyzet szerintem.

Üdv: GL

menőmano 2011.10.07. 09:39:47

@vadász2:
Akkor most Te is totálisan megirtad a tutit.

Egyébként világos, hogy minden intézkedésre, a kormány minden lépésére a kormányfő teszi fel azt a bizonyos pontot.
ennyi.?

yoda-jedi 2011.10.07. 09:40:33

@GaZe: nem biztos...
ha meakulpázna vagy visszalépne (aminek zéró az esélye) már azzal se mentene semmit... ezért is jáccik dupla vagy semmit... szerintem menni fog mint a faltörő kos...

yoda-jedi 2011.10.07. 09:42:58

@Din Serpahis: +1 pontosan minden szavad igaz

"mesevilágban él" ezt pontosítanám: azt hitte rátelepednek a kasszára, szépen elterpeszkednek, a parasztok meg szorgosan horgyák AUTOMATIKUSAN a málnácskát...

sajnos nem ilyen vezetőre van a zországnak szüksége, hanem aki tudna egy hatékony intézmény rendszert szervezni...

na ez biztosan nem orbán, de nem is bajnai (manócskának)

menőmano 2011.10.07. 09:44:03

@jjulie:

Elrohantál? Nem kell félni. Nem maradok sokáig.
Jöhetsz majd kommentelni, a csapatoddal, a kiséreteddel együtt.
hm?
:))))))))))))

yoda-jedi 2011.10.07. 09:44:12

@guba72: "kivezesse az országot a nehéz helyzetekből"

egyelőre BEFELÉ VISZ AZ ERDŐBE... nem kifelé...

GaZe 2011.10.07. 09:45:11

Orbánnak akkor tehát lényegében nem létezik a visszavonulás opció. Ahhoz túl messzire ment.
Akkor az a kérdés jön, hogy egy ember aki nem hátrálhat, az merre mehet tovább előre.
Itt lényegében most egy "gyáva nyúl" játékelméleti szitu fog következni, hogy ki rántja félre hamarabb a kormányt a szakadék felé száguldó autókban.
Viszont, egyelőre nem látni, hogy ki lenne a másik sofőr, akivel versenyezne.
(ez esetben viszont a szituáció úgy nézne ki, hogy az ország lakossága ül a teherautó platóján ami robog a szakadék felé, OV a volánnál, és hogy megmutassa mennyire rettenthetetlen, nagy ívben kihajítja a kormánykereket az autóból. Csak épp nem látni, hogy kivel szemben is versenyzünk, vagy egyáltalán mit nyerhetünk ezzel az egész szakadék felé száguldással. Mintha valami olyasmiben versenyeznénk amiben nincs nyeremény és az egész pusztán arról szólna, hogy megmutassuk ki ül a volánnál...)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 09:49:26

Az Orbán-kabinet erodálása még csak most kezdődik meg. Épp most fogyasztjuk az előételt. A jövő évi költségvetés igen durva megszorításokat fog hozni, vele párhuzamosan óriási társadalmi elégedetlenséget és népszerűségcsökkenést.
Pár címszó : Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, helyett rokkantsági táppénz lesz, alacsonyabb összeggel, kevesebb jogosultsággal. Megszűnik az előrehozott nyugdíj, ez a férfiaknál +2 év, a nőknél + 3 évet jelent, nem is beszélve az egyéb megszűnő kedvezményről ( igaz azok még csak pár tízezer embert érintenek , az előrehozott százezreket ).
A munkanélküli segély lecsökkent, időtartamban és összegben. A helyébe lépő közmunkából nem fizetnek nyugdíjjárulékot így hát ez az idő az életpályából kiesik majd.
A táppénz összege csökkent, a passzív táppénz megszűnt.
A mérleg serpenyőjében + 1 eü járulék növelés és +0,5 nyugdíjjárulék csökkenés áll.
Vagyis a kormány több járulékét cserébe jelentősen kevesebb szolgálatást fog nyújtani.

A közszférában 800 ezren dolgoznak. A létszám a tervek szerint csökkeni fog minimálisan miközben a szférában a bérek 3. éve befagyasztottak. Az elvándorlás egyes területek már a működést veszélyezteti.

A devizahitelesek 90%-át a kormány eddigi intézkedései nem érték el. A lakásmoratórium véget ért. Aki marad a hitelében, fekete jövő elé nézhet. Ők kb. 800 ezren lesznek.

Szóval a folyamatok további erodálódást vetítenek előre. A gazdaság motorja lefulladt, a gazdaságpolitikai ordító hibák kinyírják a csekély növekedést is. A munkanélküliség bevallottan magas szinten ragad.

A kormány abba a helyzetbe kerül mint 1990-1994 között az MDF. A csodavárást egy gazdasági kényszerhelyzet és dilletantizmus egyvelege váltja fel. Ez összeroppantja majd a kormányt és vele együtt a kormányzati politikai elitet. A felívő karrierek a porba hullanak.
A Fidesznek minden esélye megvan hogy az MDF, az SZDSZ és az MSZP sorsára jusson. Feléli politikai tőkéjét ( adócsökkentés, nem kellenek megszorítások, sikeres válságkezelők vagyunk ezek voltak a fő üzenetek 2010-ben )
és a gazdasági, társadalmi problémák erodálják őket.
Most még középpárti szerep néz ki a Fidesznek de ha a negatív forgatókönyvek maradnak a gazdaságban, kispárttá is válhatnak.
A megoldás, amit tudnak jelenleg az arrogancia, az eszement intézkedések és a megfélemlítések politikája. Ez azonban nem vezet sikerre, messze még 2014. Addig teljesen kinyírhatják magukat.

yoda-jedi 2011.10.07. 09:50:30

@GaZe: ki a lóf@sz rántaná félre? a 2/3 erősen tarcsa a kormányt...

szakadék van mindenképp. hagyni kell falnak menni.
ez a debil másképp nem hiszi el hogy alkalmatlan...
még a pszihiátrián is hajtogatni fogja hogy a körülmények és a komcsi ármánykodás...

Din Serpahis 2011.10.07. 09:51:31

@GaZe:

Ez a kormányfélrerántós példa jó analógia, az alábbi kiegészítéssel:

Az alábbi beszélgetést jegyezték fel az amerikai haditengerészet egyik rádiózási naplójában:
- Azonnal térjen ki észak felé 15 fokkal!
- Javaslom, hogy ön térjen ki dél felé 15 fokkal...
- Megismétlem, térjen ki észak felé 15 fokkal, máskülönben összeütközünk!
- Én nem tudok kitérni, térjen ki ön 15 fokkal....
- Én az amerikai haditengerészet tisztje, az amerikai flotta egyik hajójának kapitánya vagyok. Utoljára mondom térjen ki!
- Én pedig, szolgálatos a világítótoronyban...

Kapitány - Orbán, világítótorony - gazdaság

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 09:51:39

Kádár népe a jóléti állam lebontóit ( a jóléti rendszerek szétveréséért a lakosság 80-90% cserébe semmit sem kap ) büntetni fogja. Ha kell megválaszt egy kecskét is.
A tét szerintem elsődlegesen az hogy kihúzzák-e 2014-ig.

Din Serpahis 2011.10.07. 09:54:40

@ciceró:

Sajnos az MDF-fel szemben a fidesznek van egy nagyon stabli droid bázisa, akik még akkor is Orbánra szavaznának, ha az a fejükre szarna. (Nem kell, félni ilyen a maszopnak is van, a sok nyuggerklubos személyében)

Sajnos eme drodihadsereg léte eleve kizárja, hogy akár a fidesz akár a maszop kiessen a parlamentből, szerintem a max amit elérhetnek ez a 10%-os tartomány, de én már annak is örülnék.

xorfrion 2011.10.07. 09:57:49

@jjulie:
"annak, hogy választási és kormányprogram valamit kampány nélkül lett a kétharmad, méltó kerete az ellenfél nélküli bukás"
Tökéletes meglátás. Amilyen a kezdet, olyan a vég. Régi igazság.

menőmano 2011.10.07. 09:57:51

@László56:

Az a nagy probléma Kedves László!, hogy Ön még most sem látja az "erdőtől a fát......
Ön totálisan elfogult, valamilyen oknál fogva......
De nincs ebben semmi különös és semmi probléma.
Csak várja a csodát , nyugodtan Ön is.
:)

Din Serpahis 2011.10.07. 09:58:35

@ciceró:

Orbánék egyáltalán nem bontják a jóléti államot, pont az a baj. A jóléti állam lebontásához ennél sokkal keményebb intézkedések kellenének, drasztikus nyugdíjcsöki, családi pótlék eltörlése, máv megregulázása.

A csapda ott van, hogy ma már eljutottunk abba az állapotba, hogy mindezek nélkül szinte biztosan csődközeli helyzet alakul ki (lásd a Gyurcsány-Bajnai váltás pillanatát) szóval ez ugyanúgy bukta a kormánynak keményen.

A különbség csak az, hogy egy drasztikus reform esetén a gazdasági fellendülés hullámán vissza lehet evickélni valamennyit a ciklus végéig, és megúszni egy tisztes vereséggel. A fiúk ehhez túl hülyék voltak, úgyhogy most helyette marad nekik a közelgő csőd és a bukta orbital.

xorfrion 2011.10.07. 09:59:48

@yoda-jedi:
"ezer éve áll jólétben, békében... atlantis nem fog elsüllyedni"
Ez is tetszik.

menőmano 2011.10.07. 10:00:10

Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, "

Úgy bizony. A társadalom egy nagy csoportja érzi. Életminőségének romlásában, lassan, de biztosan halad az elszegényedés felé.
Életek dőlnek romba, és ez a baj.

yoda-jedi 2011.10.07. 10:01:08

a második kerület nagy fides (jobber) ősi fellegvár... léhűtő csinovnyik szavazókkal... akik most jelezhetnek finoman: hogy ok "viki a pánk" veled vagyunk, hiszünk benned, megmentesz minket, de a kocsidból kiszállnák biztos ami biztos...

szerintem az lesz az első antifides nyertes jelölt (püspökladány, vagy II.ker) aki hamarabb ráérez a fides dialektikára:

"szavazzon rám aki jelezni akar a kormánynak hogy takaroggyon" ezzel 50%feletti részvétel is elérhető...

commando 2011.10.07. 10:01:17

@anonymand: A felsorolás korrekt, mert valóban jól foglalta össze a FIDESZ, hogy melyek a legégetőbb problémák. Ha itt valóban csak a megoldandó feladatok felsorolása történt a részükről, akkor egy igazi szakértő kormány állt össze. Viszont, ha ez egy kormányprogram, akkor bele kellene kezdeni a megvalósításba. Pereg a homok, fogy a bizalom! Hirtelen nem találtam közöttük egyet sem, amely a legcsekélyebb mértékben a megvalósulás útjára lépett volna, de ez betudható sekélyes ismereteimnek is.

menőmano 2011.10.07. 10:03:53

@yoda-jedi:
Egyébként tuti az avatarod, no és a kis fülecskéd.?
Tetszik.
:))

No megyek szétnézek a neten, megnézem mik a hirek.

szép napot!

:)))))

xorfrion 2011.10.07. 10:03:53

@Robinzon Kurzor:
"Talán majd leszokik az uram az ivásról, ha megszületik a gyerek."
Ez is talált.

yoda-jedi 2011.10.07. 10:04:27

@Din Serpahis: nyugi... a droidok tudnak mást is imádni... a fides azért nem anynira "gyökeresedett meg"... egyébként szavazhatnak... a zorbán bukik = fides ELTŰNIK... ez egy debil semmirekellő párt... megy a többi után. elkisgazdásodik... retkesük meg majd civakodik a vagyonon utólag.

yoda-jedi 2011.10.07. 10:05:40

@menőmano: emlékeztesselek????

1011 év feudalizmus +fides = államcsőd + polgárháború

mivel a fides (legaláábbis a zorbán) a végsőkig fog harcolni... sajnos ez van

yoda-jedi 2011.10.07. 10:07:59

@vadász2: de a reálisok már választás előtt jelezték... program nélkül?
biankó iksz felhatalmazás a maffia szervezettségű RABLÁSRA ???
mi más lehetett volna? ovis+simicska+matócsi+pintér????

debilek szavazták meg őket... debil kormányt csak debilek akarhattak...

csak a szavazódebil az bármikor megvilágosodhat, az orbány meg soha...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.07. 10:08:15

@wowerman: köszi!
Remélem, nem bánod, ha kitüntetlek a f*szkalap ranggal. :)

xorfrion 2011.10.07. 10:09:48

És akkor ismét visszakanyarodnék kedvenc vesszőparipámhoz.
A kedves magyar nép pedig mikor fog megváltozni, felébredni, gondolkodni?
Meddig fogjuk még az éppen aktuálisan magunk fölé emelt gólemet szidni, ahelyett, hogy emberként viselkednénk?

aszekelyek 2011.10.07. 10:11:54

@Hepci: Az részletkérdés, hogy Orbán boldogult volna, egyénként legalább dupla valószínűséggel de az ország boldogult volna általa sokkal jobban. Erre a mérget lehet bevenni.Akkor még vissza lehetett volna fél kézzel húzni az országot a kormányváltás előtti szintre. Tudod, mit mondok? Ha megyót hagyják a helyén, még ő is jobban csinálta volna. Már ha az szdsz nem zsarolja ki a székéből, gyurcsány odaültetése miatt. Akkor azért nem szakadt a koalíció. Pedig az országnak az lett volna jó. A szociknak főleg. Akkor szakítani és nagykoalát csinálni legalább . Az országnak minden jobb lett volna, mint ferink és az szdsz -mdf törés-zúzás. Azután más már nem történt.

menőmano 2011.10.07. 10:12:18

@yoda-jedi:

Nem kell emlékeztetni. Emlékszem mindenre, kristálytisztán, pontosan.
Érted??? Mindenre.

yoda-jedi 2011.10.07. 10:12:56

"csalódtam a jobboldalban"
"-megmondom őszintén, csalódtam a fidesnek a politikájában.
- miért? nem elég a kétharmad? hány harmad kéne?"

xnews.blog.hu/2011/10/07/atverte_a_kormany_az_orszagot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_07&utm_campaign=index

magyar ember teli szájjal 2011.10.07. 10:13:28

"Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus végén egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról számoljon be."

:) Ez vicces.

1. Már most kijelenthető, hogy az Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni a vállalásait.

2. És egész biztosan "egyértelműen érzékelhető pozitív változásokról" fog beszámolni a ciklus végén.

s 2011.10.07. 10:15:53

Kedves politológusok. Ne elmélkedjünk a politikusokról annyit. Nekünk, egyszerű halandóknak most ennél fontosabb dolgunk is akad. Az a kérdés, hogy mi lesz velünk, arra mi már szarunk, hogy a politikusokkal mi lesz. Kérlek benneteket ezért, kedves politológusok, ebben segítsetek nekünk.

menőmano 2011.10.07. 10:21:38

"Kard által vész mind, ki kardot ragad. Aki ma okosan kigondolja, mi lesz az érdeke négy, nyolc vagy akármennyi év múlva, az meglehet, pont a saját kardjába fog beledőlni. Hatványozottan igaz ez 1989-90-re és a későbbi alkotmánymódosításokra is.
Én nem aggódnék a leendő győztesek helyében: ilyen körülmények között is lehet kormányozni.
Nevetséges önfelmentés lenne már most a kétharmados törvényekre fogni az esetleges kudarcot. Egyébként nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ellenzékbe kerülve számos kormányzati döntését meg fogja bánni a Fidesz."

Ismerős ugye? és totálisan igaz.
:)

aszekelyek 2011.10.07. 10:23:25

Kedves Gábor! Nekem hiányzik a felsorolásból, hogy a mérvadók a növekedéseket is egészen másként prognosztizálják az egész európai térfélen és ez mindenképpen befolyásolja, elvitathatatlanul , bárhogy el akarják ezt vitatni és bagatellizálni , sőt elhallgatni, sok helyen. Kénytelenül mondanak egészen mást, mint amit egy éve. persze a szívási jósda mindent tud előre... az egy fejű, két lábúak nem. Alighanem a válsággenerátorékhoz vannak bedrótozva. Ami rájuk nézve elég terhelő, ugyanis semminek nem mentek elébe, bár mindent tudtak eszerint előre.... Már amikor ők kormányoztak. Brrrr

Azon én is nagyon meglepődnék, ha megtenné, amit lejjebb, mint lehetőséget vázoltál. A kormányátalakítás sokkal valószínűbb. Új műsorhoz új férfi kell és ő ezt nem felejti el... Azt a gyáván elkullogást, a komoly erőpróba bevállalását és a lébecolásra várást nem tartom Orbán stílusának. Példát nem láttunk rá. Tőle. Nagyon szépen írtad le ezt egyébként....., már , hogy aki ezt megtette, mire is tartalékol. Nyilván neked vigyázni kell , sokkal jobban, mint nekem.

menőmano 2011.10.07. 10:24:49

@yoda-jedi:
Még egy rövidke emlékeztető. Neked is.

"Kard által vész mind, ki kardot ragad."

Majd eszedbe fog jutni Neked is. Hidd el.

No most már tényleg megyek. Egy rövidke időre.

:))

menőmano 2011.10.07. 10:27:57

Jesszusom. Megérkezett a" blognagyasszonya " is.
:((

aszekelyek 2011.10.07. 10:29:21

@Molnár Sanyi: Szles összefogáson... ahaaa, Megint összefog az sudsu meg a szocik és bukott mdf-ék.... azt csomagolják be széles összefogás feliratú papírba. Az egyszer már megbukott itt. Az ultrajobb szdsz mitől jobb, széles összefogásban, meg a neokonok, a semmirevaló , hányódó szocikkal, mint a jobbik? Semmivel. Az a széles összefogás a másik oldalról dobta a sáros bakancsát a az ország levesébe.

aszekelyek 2011.10.07. 10:33:27

@Hepci: Mert hogy azt is vállalta, hogy végig hazudozza a kampányig hátralévő másfél-két évet, meg a kampányt. Véraljas módon. Ez hogy lehetne sikeres? inkluzíve, hogy utána keresztülveri az szdsz akaratát a baloldalon, az igazin, meg a jobbközépen is. Ez eleve kudarcra ítélt. Lebecsülték az ellenfelet, mert önteltek , önveszélyesen. Mindig lenéztek mindenkit. A szürkeállomány csak náluk lelhető fel, mondták....

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.10.07. 10:35:27

Igen, eddig fejjel rohantak a falnak és minden cselekedetük katasztrófa volt, szóval valóban, reális reménykedni hogy most hirtelen ez megfordul. Naív-e vagy?

Laikus Érdeklődő 2011.10.07. 10:37:57

Az őszinteség hiányzik minden oldalról.
Kellene egy Szocdem párt, amely nyíltan felvállalja, hogy az euroatlanti közösségben látja Magyarország jövőjét; illetve egy mérsékelt jobbközép párt (Fidesz light) amely EU párti ugyan, de a lehetőségeinkhez mérten megpróbálja fenntartani az ország függetlenségének látszatát.
A franciákat pedig már régen le kellett volna cserélni a németekre az ENSZ BT-ben!

Jenyei 2011.10.07. 10:39:36

Sokszor eszembe jut a régi Neoprimitív zseniális szövege:

"ha már nekimész a falnak,
ne menj fejjel, mert felfalnak..."

nyünyüge 2011.10.07. 10:40:43

Marabu karikaturája 2008 őszén:

static.nol.hu/media/picture/81/64/56/000566481-1692-625.jpg

A vízió csak annyiban módosul, hogy a paripa már nem jár ennyire peckesen. És jó eséllyel bukik.

aszekelyek 2011.10.07. 10:42:32

@ciceró: Néztem tegnap Heim Pétert a hírt-ben. Azt mondja, ú is. A szociális ellátórendszerekben, főleg a kedvezményes nyugdíj és rokkant nyugdíj témákban véli első körben szükségesnek meglépni . Az eddig nem megszolgált nyugdíjat élvezők-ezt már én teszem hozzá, példát mutathatnak szolidaritásból és a valóban öregségi és valóban tokkant embereknek hagyhatják hátra a terepet. Az szolidaritás lenne. Meg kell csinálni. Mert muszáj és mert tervben is volt. A legkevésbé ők a rászorultak, arra, hogy az állam finanszírozza a mindennapi megélhetésüket. Ez tiszta sor. Bevezetném a gyermektelenségit is. Már adót. Ugyanis az olyan párok a leginkább tehetősek, akik nem kívánnak semmit vállalni , ami gyermekneveléssel jár. Bizonyos jövedelemhatár felett. Meg kor felett. Ott a 16%-os adó eléggé túl gavallérság. A luxus fogyasztás legnagyobb része persze ott zajlik..., aminek az áfája épp nőtt. Aki dolgozik és gyerekeket is vállal, ott nem gavallérság.

ápoló Grazból (törölt) 2011.10.07. 10:44:31

Már elszállt. A hívei ünneplik a lebegését.
Nincs, aki visszarángassa. Ott fenn csak szétpukkadni lehet.

kissiú 2011.10.07. 10:48:01

@László56: ˇ"A második Orbán kormány azt teszi amit tennie kell és egyáltalán megtehet."

Kedves Lásszló, melyik intézkedésre gondolsz? Az AB jogköreinek szűkítésére, a visszamenőleges törvénykzésre, a Költségvetési Tanács feloszlatására, az egypárti médiahatóságra, a saját állampolgárok zsarolására és diszkriminációjára, a Földrajzinév Bizottság megfélemlítésére, a forint többrendbeli bedöntésére, az előre tudottan törvénytelen intézkedések meghozatalára? Igazad van, mindezt megteheti. Gyurcsány is sokmindent megtehetett. Egykor.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.10.07. 10:49:43

@ciceró: De ha mindenki közép- és kispárt lesz (A Fideszen kívül már mindenki az) akkor "nagy" párt nem is lesz? ÉS ki alakít kormányt 2014-ben? Leghalványabb elképzelésem sincs.

nu pagagyí 2011.10.07. 10:50:27

Nem jött még el az ideje az emberarcú orbánizmusnak. Egyelőre a diktatúra fokozása az aktuális teendő. Orbán csak akkor lép vissza, amikor már minden poszton saját magát látja, különben még hátba támadnák.

Ja, a gazdaság nem érdekli. A gazdasági katasztrófák generálása tudatos politika, így könyebb megmagyarázni a megszorításokat és elleplezni a sutyiban történő osztogatást, vagyonátrendezést. A cél, hogy ne legyen olyan tőke az országban, amit nem kontrollál.

BlogMeister 2011.10.07. 10:50:59

A kormány eddig balfaszságokat csinált, értelmes dolgot nem. Orbán válasza hozzá: 50%-át a balfaszságunknak fogjuk a gazdasági válságra, 50%-át a Gyurcsány/Bajnai kormányra. Majd a Szíjjártó elintézi, ő az álmait is letagadja.

baba jaga 2011.10.07. 10:51:16

Te melyik országban élsz??!
"egyértelmű pozitív változások..."
Avagy a hülye girosz barátod "siker"-eit irigyelted el?
Csak nem te is csatlakozni akarsz a csapathoz?
Itt egy diktatúra épül, demokrácia már sehol, hülyébbnél hülyébbek neveznek ki még hülyébbeket minden vezető posztra.
Ez a pozitívum??!
"Ős patkány terjeszt kórt miköztünk..."
Eddig viszonlyag normális embernek gondoltalak, de úgy látszik, nem igazán vagy az.
Orbán meg nem fog soha lemondani, inkább dinasztiát épít.
/ Ld még: néhány afrikai állam /

aszekelyek 2011.10.07. 10:51:34

@guba72: Nem is arról szólt igazán szerintem ez a poszt. De nagyon ügyesen:)

bigapples 2011.10.07. 10:53:43

@yoda-jedi: A következő egy év döntő lesz. Ha 2012 végére megáll a Fidesz támogatásának csökkenése és a külső gazdasági környezet enyhül, akkor elindulhatnak lassan felfelé az elbizonytalanodó szavazóik visszaszerzésérével. Ha csúsznak tovább, akkor csúszik vele az egész ország. Polgárháború nem lesz, de el lehet kezdeni a Magyarország táblákat Balkán-Felsőre cserélni.

Zsüli előre örül, mert a Fidesz szerinte biztosan bukik, csak az nem esik le neki, hogy mi és kik jönnének a Fidesz után...

aszekelyek 2011.10.07. 10:53:51

@vadász2: Kövér kéne nektek, a fal meg adná a másikat. HA már Orbán majd elmegy nyugdíjba.

unionist 2011.10.07. 10:56:35

@török
hatalomszerzéshez elég az eq. hatalomgyakorláshoz iq is kellene. és a fideszben szinte kizárólag eq van. iq nincs. ez általában érvényes a politikai pártelitre. általában érvényes a bölcsészkarra.

aszekelyek 2011.10.07. 10:57:20

@bigapples: Dehogynem esik le neki. Ő éppen abban a zavarosban halászásban érdekelt.A jobbik és emellett kitartok már pár éve, pontosan ugyanolyan lesz, ha nem ellenzékben lesz, mint a szocik, akik találtak rá okokat, hogy összefeküdjenek az szdsz-szel. Meggyőződésem, hogy a Hálózat ott is be van épülve. Miért pont arra ne ültek volna rá? Nem olyan kis buták ők....

seagull 2011.10.07. 11:00:31

A mai napig nem értem, hogy Gyurcsány miért nem a 300 Ft-os népszavazás után állt föl, hogy akkor tessék, előtehozott választás és meg lehet mutatni, mit tud csinálni a Fidesz. Azzal a népszavazással gyakorlatilag eljutott a zsákutca végére, a "bársonyos reformokkal" csak gyorsított ütemben morzsolta fel a saját és az MSZP maradék erejét/hitelességét(ha volt még vmi). Elmentek a falig, lenullázva magukat, miközben ha akkor feláll, a Fidesz kapja a nyakába a válságot, ami kapásból rengeteget erodált volna rajta, miközben lehetett volna mondani, hogy a szükséges reformok a Fidesz és az ő hülye népszavazása miatt nem jöttek létre(és még a 2/3 sem biztos, hogy meg lett volna). Hangsúlyozom, politikai szempontból nem értem, miért nem ezt lépték, gyakorlati szempontból nagyon örülök neki, mert:
-az MSZP-s bagázsnak semmi keresnivalója az elmúlt 8 év után a kormányzás közelében(ráadásul a fiatalabbak még ilyesztőbbek: Horváth Csaba, Molnár Csaba...az Isten mentsen meg tőlük!),
-ha a Fidesz a válság beköszöntekor kezdi ezt az ámokfutást, nem biztos, hogy megállunk a szakadék szélén, Bajnaiék vészfékezésére igencsak szükség volt.

aszekelyek 2011.10.07. 11:01:06

@unionist: BAn ezzel egy kis gond. Az eq mentes övezet, a technokraták, akiknek csak iq van, minuszosak eq tekintetében, nem élhető világot teremtettek. Az arany középút , náluk hiányzik. Mind a kettő kell. Azt vitatom, hogy ne lenne egyáltalán iq a FIDESz--nél. Az eq minuszosok közt is elég sok a bölcsész...., pardon....

is 2011.10.07. 11:02:47

@Diocles: "ha mégsem, akkor jöjjön az MSZP-Gyurcsány-LMP, lássuk mire jutnak, a Fidesznek pedig meglenne a bő egyharmada. "

bármit, csak ezt ne. ezt már láttuk 2006-2010 között, a FIDESZ mindent szétrombolt, amit a másik oldal építeni akart. ezt épeszű ember még egyszer nem kívánhatja. ha bukjon a FIDESZ, akkor az egyharmad alá. egyébkétn ez a legvalószínűbb, hiszen a választási rendszert is ezirányba nyomják: aki nyer, az nagyon nyerjen (bár jönnek keményen vissza belőle).

seagull 2011.10.07. 11:02:49

bocsánat, helyesen: ijesztőbb(a pofámról lesül a bőr).

nyünyüge 2011.10.07. 11:08:28

@seagull:
Azért, ő még úgyabbul nem érzékeli hogy hol a határ, mint a jelen miniszterelnök.
Nem fogja fel egyikük sem, hogy nekik személyesen és a vágyaiknak, elképzeléseinek vannak korlátai. Hogy vannak dolgok, melyeknél a sikerhez nem elég nagyon akarni meg nagyon csinálni.

aszekelyek 2011.10.07. 11:09:23

@seagull: No akkor lassan, hogy nem csak te, odaát is értsék. Pontosan tudták, hol tartanak. CSak nem olyannal állunk szembe , aki hagy egy fél kis deszkát, hogy az ellenfele átjusson, ha már ő nem is, a túlpartra, hanem utolsó erejével még belevágja a fejszéjét abba a deszkába, amin az még átjuthatna. Képzelje el két függőhidat, egymástól karnyújtásnyira. Mindjárt megérted. Azonnal elrohantak az IMF-hez gigakölcsönért, hogy előre megakadályozzák, hogy Orbán bármelyik irányba is átjuthasson a túlpartra. HA lett volna mozgástere, ma messze nem itt tartana az ország. HA nem most kell ebben a három évben a gigahitelt törleszteni, a hiánycélt tartani és még a bankok is hozzátették a magukét. Akik sztem egy érdekcsoport. Magyarország ellen érdekcsoport. Nem Orbán ellen, szimplán. Nem őt tették taccsra csupán. Senkinek nem kívánok ilyen sportszerűtlen, unfair ellenfelet. , mint az az érdekcsoport. , aki, veres, simor azt is aláírta, ha nem fizetünk időre, azt vihet a kölcsönadó , ami neki tetszik , el a magyar tulajdont. Jobb helyeken ezért sokat mérnek,....

unionist 2011.10.07. 11:16:39

@aszekelyek:
mondj egy olyan kormányzati intézkedést, ami utólag helyesnek bizonyult. amire azt lehet mondani: ez igen! ez tényleg jó húzás volt!

aszekelyek 2011.10.07. 11:18:59

@anonymand: Az a te önkémyes következetetésed, amit a végére írtál. Az elejéből , értelmes és korrekt ember ki tudja olvasni, hogy nem akar jósolni de lát esélyt, mivel ez kötéltánc. Sokan lökdösik is, miközben próbál fenn maradni a kötélen... Ne tudjad már jobban, mit miért ír, jó? Olyan kritikus lehet, amilyen akar és szokott is kritikát megfogalmazni. illetve kétségeit.

aszekelyek 2011.10.07. 11:22:10

@menőmano: :) A legszebb mosolyát küldi a hogy is írtad? " blog nagyasszonya" .:DDD Azon nagyon nevettem...

misztikus alfahím 2011.10.07. 11:22:15

Kedves Török Gábor!

Gyurcsány nem ismerte fel időben? Az utolsó előtti bekezdés számomra egy az egyben Gyurcsányékről szól.
2002-ben hatalmas ígérgetéssel megnyert választás (eddig a szokásos). Mikor 2004-re kiderül, hogy gondok lesznek, nem megvárják a 2006-ot ahol garantált a bukás, hanem lejátszanak egy kis palotaforradalmat és elhitetik az emberekkel, hogy ez a 2004-es Medgyesi-Gyurcsány csere egy kvázi újra választás, innentől indul az óra, reset, eddig nem történt semmi.
2004-2006 közötti két évet Gyurcsány egy permanens választási kampányra használja el, sőt a 2006-os választáson sikerül szinte ellenzékiként feltüntetnie magát. Én egészen biztos vagyok benne, hogy volt jó pár honfitársunk, aki 2006-ban nem újraválasztotta Gyurcsányt, hanem mint egy "új" erőre szavazott.
Aztán persze 2006 után nincs tovább, lehull a lepel. Ha úgy tetszik, 2 ciklus alatt 2x annyi támogatót buknak mint egy kormányon/ellenzékben 4 éves hinta ciklusban. Viszont 8 évig övék és a holdudvaré volt az ország. 2010- utánam az özönvíz.

Ez a recept tehát szerintem Gyurcsányéké, ha Orbánék élnek vele az csak másolás. Persze ha az özönvizes hasonlattal és így a napkirállyal és utódaival jövök, akkor (feltéve ha 2 éven belül egy világgazdasági konjunktúra nem ránt ki magával bennünket is a gödörből) rájuk már csak a guillotine vár.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.07. 11:25:03

@aszekelyek: Kövér önértékelése realistább, mint Orbáné.
Pl. biztos nem nevezte volna ki Matolcsyt, s még emlékezhetünk rá, a lehetőségei határáig tiltakozott a magyar nyelv nagy apostolának közt. elnöki kinevezése ellen is...

aszekelyek 2011.10.07. 11:26:15

@menőmano: Az a viszonyrendszer, igen. Azon belül minden lehetőséget ki kell verekedni viszont. Nem beülni egy sarokba félni és lejátszani az IMF kottát.

Mária 2011.10.07. 11:27:04

@yoda-jedi:

"mivel a fides (legaláábbis a zorbán) a végsőkig fog harcolni"

És mégis ki ellen harcolnak? Az állampolgárok ellen aligha, épeszű állampolgár már rég kiállt mögülük, kitér előlük, nem vesz tudomást róluk.

Polgárháborút meg nem kell vizionálni. A magyar nem olyan, hogy egymásnak ugorjon valami retekpárt miatt.

Lomstein 2011.10.07. 11:32:36

"HA nem most kell ebben a három évben a gigahitelt törleszteni, a hiánycélt tartani és még a bankok is hozzátették a magukét. "
Semmiféle gigahitel-törlesztés nem létezik. Ez csak politikai szemfényvesztés. Az IMF-hitel arról szólt, hogy az állam a lejáró hiteleit nem a piacon újítja meg. A "gigahitel" egy rövidtávú hitel volt, amelyek megújítását a következő években piaci hitelek felvételével fogják megoldani a kormány szándékai szerint. Vagyis minden visszakerül a helyére. Miközben az IMF-hitel kedvezőbb kamatfeltételei révén még egy rakás pénzt is megtakarított az állam.
Az IMF-hitel semmiféle többletterhet nem jelentett és nem jelent az országnak. Ha nem így lenne, Orbán nem nyilatkozott volna úgy a hitelmegállapodás után, hogy az IMF által biztosított hitelkerettel élni kell. Jelenleg politikai érdekei mást diktálnak, hát másképp is beszél.

Bruhahahahihihi 2011.10.07. 11:33:21

eljött a végjátszma:

Ilyen Nemzeti Sz..r..mint az Orbán csal a WC ben van , aki ilyet mond annak el kell " veszni":

Orbán úgy vélekedett, hogy inkább holtan látná Gyurcsányt, mintsem csak sebesülten („Orban would rather see Gyurcsany dead than merely wounded”). „Megtanultam” – mondta a távirat szerint a Fidesz elnöke a nagyköveteknek június 26-án, „hogy ha az embernek lehetősége van végezni a riválisával, akkor azt gondolkodás nélkül megteszi”. ("I've learned, that when you have the chance to kill your rival you don't think about it - you just go ahead and do it.")

atv.hu/belfold/20110912_wl_orban_gondolkodas_nelkul_vegzett_volna_gyurcsannyal

NA EZÉRT IS FELELNI FOG, DE NAGYON DURVA oRBÁN ELSZÁMOLTATÁS LESZ!!!!--ÉS MELLETTE KB.15 MÁSIK CSICSKÁSÉ. jOBB HA MÁR MA KEZDENEK MENEKÜLNI Szibériába!

nu pagagyí 2011.10.07. 11:33:30

@aszekelyek: Teli trezort hagytak Orbánnak. 35 milliárd euró devizatartalékot és a Manyup pénzeket, növekvő GDP-t. Orbán most ezt éli fel, minden eredmény nélkül. Ebben az évben mintegy 1500 milliárdos költségvetési hiányt hozott össze. Leállt a GDP növekedése. A bóvli kategória közelébe lökött államkötvényeink hozamát, újabbnál újabb megszorításokból fedezi. Sikerült elkúrni a forintárfolyamot, az ország szavahihetőségét. Távoli diktatúráknál kilincsel segélyért.
De legalább már demokrácia sincs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.07. 11:34:53

@misztikus alfahím: itt az ún. elitben mindenki már legalább 10 éve a világgazdasági konjunktúrát várja értelmes cselekvés helyett.
10 éve azt hitték, belépünk az EU-ba és jön a pénzeső, csak alá köll állni a 2002-ben hatalomra kerülő csapatnak. No, láttuk, mi lett belőle.
Most meg asziszi a Matolcsy, csak ki kell bírni, amíg beindulnak a németek.
Meglátjuk, mint a vak cserszegtomaji váltóőr is mondta...

Balt 2011.10.07. 11:36:41

"csak egyetlen tapasztalati tényt emelek ki: ha összehasonlítjuk a jövőre vonatkozó vélekedéseket az egy évvel ezelőttivel"

Igaz, ami igaz: a 2010 tavaszi (meg korábbi) remények - mely szerint Orbánék sem tehetnek mást, csak megszorítást, így az önk.-i választásokon akkorát hasalnak, mint egy ház - pont egy éve látványosan semmivé váltak. Új év, új remények. :)

Ppix 2011.10.07. 11:37:29

Orbán már megbukott, nagyobb gond, hogy az országot még nagyobb szarba kormányozta.

Nem azon kéne rágódni, hogy mi lesz szegény Viktorral hanem az ország felemelkedésének útját megtalálni.

Az már a legnagyobb idióták számára is egyértelművé vált hogy a fidesz ugyanúgy szarik az országra mint gyurcsány tette anno.
Sajnos most valószínűleg ugyanaz a műsor jön, mint 2006-ban, a hatalmon lévő tolvajbanda összehazudozik még egy választási győzelmet és még 4 évig rombolja az országot koncepció és értelem nélkül.

Balt 2011.10.07. 11:37:47

@Balt: Úgy is lehetne mondani, hogy WFT. :)

seagull 2011.10.07. 11:39:47

Ha ez lett volna, Ha meg az lett volna...hagyjuk ezt! Nem vitatva, hogy minimális a kormány mozgástere, tegyük azt is hozzá. hogy az elmúlt 4 évben és azóta is azon a minimálison mozgásterén is jelentősen szűkített Orbán. Nem mindig máshol kell keresni a hibát, tudom, hogy könnyű mindig másra fogni a kudarcot, de Orbánék tömény demagógiájából már korábban lehetett sejteni, hogy nagyon jóra nem lehet számítani, ennek ellenére az ember bízott, mégis csak az ő bőrére megy a vásár. Ők a lehető legnagyobb felhatalmazással a lehető legrosszabbul éltek/élnek, és ennek most már nagyon hosszú időre lesznek súyos következményei. Mondom ezt úgy, hogy a Nagy Csodafegyver, az egykulcsos(ami most kettő lesz) adó kedvezményezettje vagyok, elég jól érezhetően, de ennek már tavaly sem tudtam tiszta szívből örülni, mert nem kellett jóstehetség ahhoz, hogy sejtse az ember: ennek igen konoly böjtje lesz. Szóval értem én az ő egyszeű világképüket, csak ki szoktam nyitni a szemem, gondolkodni is képes vagyok, és törekszem is rá, ezért a propaganda szövegek, összeesküvéselméletek nem annyira érdekelnek, és azt sem szeretem, ha nyilvánvalóan hülyének néznek. Verest egyébként én is nagyon szívesen látnám csíkos ruhában.

Bruhahahahihihi 2011.10.07. 11:41:24

A nemzeti együttműködÉs nem valósult meg..még a Fideszen belül sem...( sok a seggnyaló , de az mind gerinctelen)
Ill. most talán megvalósul a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS A FIDESZ ELLEN hihihihi:)
Okt.23 án meglesz a fülke nélküli Forradalom!!!!!
A Fidesz Banda kiprovokálta,...... de elfelejtették, hogy a 2/3 ad a másik oldalon áll már.....eldől a harc..és a diktatúra meg lesz döntve.
EZ KELLETT NEMZETI BANDITÁK? Megkapjátok...!!!!

hegyilány 2011.10.07. 11:42:22

"Ha elszáll..." Nagyon jó- és találó a cim.

Nagy baj az ha elszáll" a költségvetés, de az is ha a választók bizalma száll el.

Amint látszik, tudható csökken a kormány támogatottsága, nem kicsit, nagyon.
Sok-sok hibát követett el a kormány a gazdaságpolitikájával.
Nagy hiba volt az egykulcsos adó, mellyel hatalmas lyukat ütött a költségvetésen.
A társadalmi rétegek között pedig csak egyre nyilik az a bizonyos olló. Eddig is megosztott volt a társadalom, minden szinten.
A különféle adók (melynek már lassan se szeri- se száma) bevezetésével a legérzékenyebb társadalmi csoportot sújtja, illetve már a középréteget is az elszegényedés felé taszitja.
A különadók kivetése) a fejekre hullott vissza, áremelkedés formájában.

az a politikus, aki tudja, hogy a következő évek végzetesen amortizálnák, feljebb vagy hátrább lép."

Na. Igen. Az Orbán V. soha sem fog hátrább lépni.
:)

Második Szóló 2011.10.07. 11:46:03

@Török Gábor:

Tisztelettel felhívom figyelmét az Ön által vázolt lehetőség visszásságaira:

1. a jelenlegi miniszterelnök eddig egyszer lépett hátrább egy sorral: egy elvesztett választási küzdelem közben. A lépés a vereség beismerése volt, mégha a kommunikáció 2006-ban a győzelem egyetlen lehetséges eszközének próbálta is beállítani. Az analógia miatt annak tűnne most is, és ezen tovább ront az egy éve meghonosított és azóta is folyamatosan szajkózott háborús-forradalmas retorika.

2. a választási felhatalmazás mértékét tekintve Orbán Viktor bármit megtehet és bármit meg is tett: szétfeszítette a Magyar Köztársaság alkotmányos kereteit. Ha most előrángat maga helyett valakit, az a cselekvőképtelenség benyomását keltené.

3. ebben az országban nem egyszerűen eltelt másfél év a ciklusból. Ezer milliárdok mentek el egy nagyszabású kísérletre az egykucsos adórendszerrel, államosították a magánnyugdíj vagyon 90%-át. Közpénzből, ráadaásul hitelből vásárolták meg az orosz befektető kezében levő MOL részvénycsomagot. Szétzavarták a korábbi vezetői garnitúrát. Nem lenne egy kicsit furcsa, ha ezután a min. elnök venné a kalapját, hogy köszi srácok, ennyi volt?

Az Ön által felvázolt lépés jelent-e garanciát a sikeresebb kormányzásra nézve?
Lehetséges lenne újraépíteni a politikus imázsát egy ilyen lépés után, valamint nem csökkenne-e az esélye a hatalomba történő visszatérésének?
Nem adna ez további muníciót az ellenzéknek?
Nem gyorsítaná ez fel az amortizációs folyamatot?
Visszaterelné ez az elbizonytalanodottakat a Fidesz táborba?

unionist 2011.10.07. 11:46:49

@aszekelyek:
mondj egyet a jelenlegitől.

Balt 2011.10.07. 11:47:08

@manyike: Bajnai libaügye indiferens, viszont az elkúrásban könyékig benne volt gazdaságért felelős különböző kormányzati pozíciókban. (Ja, hogy nem értettek hozzá...?)

Bruhahahahihihi 2011.10.07. 11:48:37

a sok madár a Parlament felett azt jelenti, hogy sok hullajelölt van a Parlamentben....akik hamarosan befejezik földi pályafutásukat...
...a Fülke elporladt...a nemzeti Együttműködés megalakult a Fidesz ellen... és jön ok.23... amire a fidesz Banda már pökhendien provokál....))))))

hegyilány 2011.10.07. 11:49:05

A magyar gazdaság helyzete ma rosszabb, mint a kormányváltáskor volt, nem jók az irányok, zsákutcába kerülhet az ország"

Vértes szerint ugyan a világgazdasági és európai helyzet is romlott, de a magyar gazdaság sokkal inkább a kiszámíthatatlan, a jogbiztonságot csökkentő, populista, alapvető jogokat sértő gazdaságpolitika miatt került ilyen helyzetbe, és ez elriasztja a befektetőket.

Amennyiben a devizahitelesek kedvezményes végtörlesztése rendkívül kiterjedté válik, a bankok hatalmas vesztségei miatt radikálisan szűkíthetik tevékenységüket, az ország kockázati megítélése pedig drámaian romolhat és ekkor az előre jelzettnél is kedvezőtlenebb gazdasági pályára sodródhat."

ateceged.hu/cegmukodtetes/gki-zsakutcaba-kerulhet-az-orszag

Én már úgy gondolom, hogy ott van az ország, a kormány politikája minden szinten a zsákutcában.
A kormány még mindig halad az általa kijelölt úton, és valóban nem veszi észre, hogy "az már talán nincs is a térképen.

Balt 2011.10.07. 11:50:20

@anonymand: ehh:
"Ma még felelősséggel NEM lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait"

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 11:52:11

@Yooha: Ma még nem látszik az az erő aki leváltja a Fideszt. De emlékszem amikor egy LMP előadáson volt a Corvinuson, Tölgyessy volt a vendég. Ez 2008 őszén volt. Ott nem gondoltam volna hogy az LMP Parlamenti párt lesz. Semmi nem utalt rá. Mégis befutott. Ez máskor is megismételhető lesz szerintem.
Ma Orbánra a szóba jöhető emberek közül szerintem Bajnai a legesélyesebb kihívó. Sokan ismerik, bár óriási erőfeszítések történtek a karakterének meggyilkolására, mára mindenki inkább a sikeres ( főként a mai ámokfutáshoz képest ) stabilizációra emlékszik.
De még mások is felbukkanhatnak. Nagy kérdés mekkora lesz a csődtömeg amit termel a kormány. MInél többen fordulnak el a kormánytól, annál tobb kezdeményezés fog elindulni a szabad szavazatokért.

A kormány csak akkor fordulhatna vissza, ha be tudja indítani a gazdaságot. Egyelőre ennek semmi jele nincs. Sőt.

puffatag 2011.10.07. 11:54:15

@yoda-jedi: érdekes, hogy bajnait gyalázod, andy vajnát isteníted... valószinűleg azért, mert olyan vagy, mint kenyéradó gazdáid, a gonosz törpe és kft-je... bajnai 1 fillért sem vett föl fizetésként, vajnáé hollywood legnagyobb adócsalási ügye

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 11:55:43

A Fideszre egy másik nagy veszedelem is leselkedik. Jelesül az hogy ellenségkép nélkül maradt. Az Alkotmánybíróság a Fidesz kalapján a darutoll, a bíróságokat most gyalázzák be, a köziget elfoglalták, az önkormányzatok többsége az övéké, az ÁSZ-tól kezdve minden fontos hivatalt FIdesz-mamelukok vezetik.
Pont ez az ami mindent megbénít. A közigazgatás nem ellenőrizhet Fidesz-érdekeltséget, mert nem teheti meg. De mivel minden Fidesz-érdekeltség, ezért nincs is semmiféle kontroll. Ha nincs kontroll, akkor mindent lehet. Ha mindent lehet, akkor ki is használják.
Akárhová is lépnek, saját embereikbe ütköznek. Saját maguk fogjaik lettek.

GGG77 2011.10.07. 11:59:08

Az elmúlt 20 év legnehezebb időszakában, az elmúlt 20 év legpocsékabb kormánya van hatalmon. Minden összejött.

Balt 2011.10.07. 12:00:06

@Diocles: Dehogynem, Fletó elemezte az előrehozott választás kérdését egy rajongói kérdésre.
( index.hu/video/2011/10/06/a_fidesz_az_apple_az_mszp_a_dunai_vasmu )

Simán megnyerné a Fidesz minimum abszolút többséggel szerinte (is).

Lomstein 2011.10.07. 12:00:39

@ciceró: Bajnainak nem ismerjük a politikai képességeit. Egy választás megnyeréséhez nem elég jó válságkezelőnek lenni. Sokan pedig még annak sem tatják, csak az IMF-megállapodás végrehajtójának.

puffatag 2011.10.07. 12:01:17

tudom, hogy elenyésző kisebbségben vagyok a véleményemmel, de leírom: szerintem gyurcsányt a pártja (és a háromszázforintosok) akadályozta meg a reformokban, orbán viszont diktátorként ül nemcsak az ország, hanem a pártja élén is, tehát most az történik, amit ő akar, az ellenerőket elsöpri... a másik dolog, hgy 2006 után azért kellettek a megszorítások, mert az alullevő 4 millió embernek (nyugdíjasok, állami alkalmazottak) adtak túl sok pénzt, most pedig a felső 1 milliónak

graycivil 2011.10.07. 12:02:14

"Ismét csúnyán büntetik a forintot

A forint délelőtt 11 óra előtt intenzív gyengülésbe kezdett az euróval szemben, miközben a régió többi devizája viszonylagos stabilitást mutatott a közös európai deviza ellenében."

www.vg.hu/penzugy/devizapiac/ismet-csunyan-buntetik-a-forintot-359630

nyünyüge 2011.10.07. 12:04:35

@ciceró:
Helyesírásgyilkos! Fogják meg :)!

puffatag 2011.10.07. 12:05:09

@bigapples: bárki jobb a fidesznél, persze jobbikra kultúrember nem gondol (sajnos a gonosz törpe simán összeállhat a jobbikkal 2014 után, hiszen összenő, ami összetartozik)

Balt 2011.10.07. 12:05:52

@yoda-jedi: "egyéve is ez volt, csak kicsit rontott a hejzeten a zorbán pa(j)tásod..."

Amennyiben...? Ha valamit a zászlóra írtak, az a demográfiai folyamatok lehetőség szerinti fékezése, megfordítása, és ebből láthatóan jottányit sem engednek. Lehet, hogy a nyugdíja(so)kat be kell áldozni (lásd Heim Péter) - pláne a 38 éves nyugdíjas rendőröket... -, de hiába a legnagyobb szavazóbázis, muszáj a (demográfiailag is) aktívak felé teret nyitni. Persze lehetőleg úgy, hogy ne a "megélhetési gyermekvállalást" forszírozzuk. Ez történik, csak ez lehet a kiút. Nyilván nem megy egyik napról a másikra.

Balt 2011.10.07. 12:10:35

@menőmano: "Hozzátette: Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."

Csak a miheztartás végett: ebből a 10 évből mennyi ideig is volt ő maga felelős döntéshozó?...

hegyilány 2011.10.07. 12:13:17

"Ha elszáll..... a kormányfő Szaúd-Arábiába.)

Az ország teljes újjászervezése eredményeként egy-másfél év múlva "nagyon versenyképes lesz Magyarország" - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő kedden Rijádban, a szaúdi tanácskozó gyűlés (súra) elnökével, Abdalláh as-Sejkkel folytatott megbeszélésen. "

www.miniszterelnok.hu/cikk/egy-masfel_ev_mulva_nagyon_versenykepes_orszag_leszunk

Most akkor én már nem értek semmit.:) Csodák mégis csak lennének????

Nem látom (az egybként nagyon jó, éles fotón) a kormányfő arcán a tőle megszokott?? "furcsa mosolyt".
Talán az lehet az oka?, hogy nem biztos teljes egészében abban amit mondott??

:)

puffatag 2011.10.07. 12:13:22

a jobbos Nemzeti Kör most adott ki közleményt, amiben az egykulcsos adó visszavonását kérik... na hol jelenhet ez meg vajon? hát a népszabóban!!! ennyit a talpnyaló hiteles jobber médiáról

Balt 2011.10.07. 12:17:35

Mielőtt még nagyon elharapózna az általános örömködés: felhívnám a figyelmet a politikusi népszerűségindexre. :) Lehet, hogy (régóta) 50% alatt van az általános maximuma, de kéretik vetni rá egy pillantást. Nagyjából benne van az összes aktív politikus, persze a faszbukk meg a bohóctűzoltó (még) nincsen. De csak reménykedjetek, hátha!... :))

is 2011.10.07. 12:17:42

@guba72: "Mi értelme lenne, hogy Orbán feljebb, vagy hátrább lépjen, ha nincsen aki a helyére álljon? Úgy kellene ezt előadnia, hogy a "politikusi hitelem megtartása érdekében, azt gondoltam, Kedves Párttársam, hogy a te nyakadba szeretném varrni a buktát"?"

Itt a két pont, és én is leírtam már pár hete: ahhoz, hogy Orbán leléphessen, kell valaki, aki belép a helyére. Az a valaki Boross Péter II. lesz Antall József II. után. Ki is vállalná el a karrierjét végleg kettétörő pozíciót? Senki, így maradna egy, az élete végén járó 70 év körüli valaki. Ilyen emberre viszont a FIDESZben még annyira sem hallgatnak, ugyanaz lenne, mint Tarlós ellen, a pártkáderek simán rángatnák ide-oda. Az ország pedig olyan mélyre repülne, hogy az megint csak visszaszállna Orbánra.

Balt 2011.10.07. 12:18:29

@Balt: Ja, meg Pityinger miniszter úr sincsen. :) Pedig de szívesen beborítanám egy péklapáttal - és ez még nem is a "politikusi" mivoltának szól! :)))

is 2011.10.07. 12:19:56

@Balt: áltasd magad kérlek még jó ideig. bőven nincs benne mindenki. nemcsak Bajnait, de Botkát is simán felépítik, ha kell. csak nem fogják előre ellőni a puskaport Orbán "örömmel gyilkolok" Viktor ellen.

hegyilány 2011.10.07. 12:23:47

"Szép jövő előtt áll a szaúdi-magyar pénzügyi együttműködés"

"Bárcsak minden egyes viszonyrendszerben ilyen nagy lépésekkel és gyorsan haladnánk előre, mint ahogy itt tesszük ezt, az arab világban" - összegezte Orbán Viktor."

www.miniszterelnok.hu/cikk/szep_jovo_elott_all_a_szaudi-magyar_penzugyi_egyuttmukodes

Nem tudom mi a gond, a probléma??? Haladunk (az ország) csak nem előre, hanem inkább hátra? Nagy lépésekkel haladunk a szakadék felé.?
Na.Ja. Bárcsak eljönne egy szebb jövő. De azt hiszem az még nagyon sokáig várat magára.
Ez a baj. Pedig én már nagyon várom.
:)

2011.10.07. 12:24:01

tipikus "neszesemmifogdmegjól" poszt.

Anselmo 2011.10.07. 12:24:34

Not so fast. Nemrég még 2/3-ot szereztek, most pedig a TG is Viktor lemondásáról ír. Nem vonnék ler ilyes súlyos következtetéseket a pillanatnyi közhangulatból.

Annyi történt, hogy megbukott a gazdaságpolitikájuk. Ami nem zárja ki, hogy előálljanak egy újabbal.

Ami biztos, hogy a megszorítások hatására tovább fog erősödni a Jobbik. De hog a Fidesznek ezzel vége, azt nem látom.

hegyilány 2011.10.07. 12:27:54

Ezen a másik fotón kimondottan megtört a kormányfő, nekem legalább is ez "jön le", vagy csak nagyon fáradt???

Na mindegy. azért én őszintén remélem, hogy szerencsésen megérkezik, Sz-Arábiából.
És valóra válik, amiket ott mondott?????
igen.
:)

Mert hát ugye - Álmok,- vágyak népe a magyar - azt mondják.
:)
Igaz az álmok valóra válhatnak, ha teszünk is érte valamit.
:))

Balt 2011.10.07. 12:29:28

@GaZe: Az a nagy helyzet, hogy az elődök már kidobták a kormányt az autóból, vagy legalábbis leadták a nemzetközi portára... Orbánék próbáltak egy darabig broadside-olni erős gázadással, de ahhoz túl erős a lejtő. Most egy kicsi fékezni is kell.

is 2011.10.07. 12:29:43

@yoda-jedi: "szerintem az lesz az első antifides nyertes jelölt (püspökladány, vagy II.ker) aki hamarabb ráérez a fides dialektikára:"

Püspökladányt ugye 49%-ra hozta most a FIDESZ, a Jobbikos 26%-ot kapott. Ez még bőven messze van, de tavalyhoz képest 10-12% erózió, egy olyan helyzetben, ahol az ellenzéki mozgósítás várhatóan kisebb, mint a FIDESZ KUbatov-listás mozgósítási képessége. Országosan ez könnyen elérheti a 15%-os esést is (most a II. kerület újabb indikátor lesz), de az még mindig 38%. Mondjuk ez már elég ahhoz, hogy az ország egyes részein egyéni jelölteket veszítsem a FIDESZ (MSZP-LMP oldalon). de ha még további 5%-ot sikerül rombolnia magán a FIDESZnek, akkor már a Jobbik is meg fog csípni egyéni kerületeket, és akkor kitör a pánik a FIDESZnél.

2011.10.07. 12:29:46

@László56: ez olyan aranyos volt hogy a dumaszinházban fel kéne ezzel lépni mint standup-os. De komolyan. Nagy siker lenne.

Jaffar 2011.10.07. 12:32:04

Erröl az egészröl csak ez jut az eszembe :

"Mindenhol jó, de a legjobb ott, ahol nincs Orbán!"

/pfej

Sir Galahad 2011.10.07. 12:32:53

Szerintem nincs ember, aki azt mondaná, hogy ezen a cikluson belül, de akár az elkövetkező 10 évben fordulat állna be a világgazdasági helyzetben - és ez határoz meg mindent. Orbánék azzal a reménykedéssel vették át a kormányrudat, hogy a világ kifelé tart a válságból. Most már látni, hogy ez egy elhúzódó válság egyre mélyebb hullámokkal. A választópolgárok jobban szeretnének élni, és az alapján szavaznak, ez sikerült-e. Ez most lehetetlennek látszik, így azt gondolom, a kormány különböző hatalomtechnikai és kommunikációs trükkökkel próbálja a veszteségeket minimalizálni. Mást nem is nagyon tehet. A baj az, hogy ennél többet az ellenzék erői közül se tudna tenni kormányra kerülés esetén senki. Lehetne másként kormányozni, szebben, elegánsabban, kevésbé erőből, lehetne a terheket egy picit másként elosztani, de a lényeg az, hogy egy elhúzódó válságban vagyunk, és hosszú évekig még csak rosszabbul és rosszabbul fognak élni az emberek, s ez ellen nincs mit tenni.

VT Man 2011.10.07. 12:33:32

De mi lesz akkor, ha jönne az MSZP 2014-ben? (Szerencsére nem fog)

1. Lenne ingatlanadó. Jajj de jó lesz a hiteleseknek!
2. Lenne új SZJA kulcs, mondjuk havi bruttó 110 ezertől 50% SZJA kulcs, mert a bruttó 110 ezret keresők már g.ci gazdagok!
3. Segélyek emelése, családi pótlék helyett pluszadó a gyerekeseknek, akik bruttó 110 ezer felett keresnek.
stb.

Hát, nem kérem...

hegyilány 2011.10.07. 12:34:53

Szaud-Arábia óvatos a magyar papírokkal"

".......a szaúd-arábiai befektetők konzervatívak, óvatosak, először kisebb projekteket, sikertörténeteket szeretnének látni, és utána térnének át a finanszírozás nagyobb jelentőségű kérdéseire."

nol.hu/gazdasag/szaud-arabia_ovatosan_kezeli_a_magyar_papirokat__teljesitheto_a_2012-es_devizakotveny-kibocsatasi_program

Na igen. Sikertörténet már van. A magánnyugdíj-pénztárak téeszesítése, világraszóló siker, a nyugdíjpénzek államadósság törlesztésére történő felhasználása.
???

anonymand 2011.10.07. 12:39:19

@Balt:

Tisztel Balt!

Tévedsz!
Lehet.
Nem fogja.
Büntetőjogi felelősségem tudatában.

Szevasz!

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.10.07. 12:42:12

oppá" Nekem meg az jutott hirtelen eszembe.

Hogy most már ) "Dolgozom, nem kommentelek"

üdvözlettel:J

:))))))))))

is 2011.10.07. 12:43:18

@vadász2: "De másfél évvel ezelőtt még sokan (olyanok is akik nem szavaztak volna rá) is nagy reménnyel indultak a szavazófülkékbe, hogy talán most majd jobb lesz. 2/3, tanultak a zelmútnyócévből, kedvező külső gazdasági környezet, és még a külföldi is bizalommal nyilatkozott az új kormányról."

Talán annyit kellett volna észrevenni, hogy ez egy vetített kép volt, kezdve leginkább a nyolcévezéssel. Semmiféle nyolcév nem volt közgazdaságilag. Sőt politikailag, a lényeget tekintve sem. Formálisan, a felszínen a két választással volt egyedül, de aki ennél tovább nem lát, az nagyon naív, és könnyen megvezethető. Orbán meg is vezetett mindenkit, legelsőbben is a hülyenépszavazással. 85%-ot, ennyi a bemért hülyeségfaktor Magyarországon. Túlságosan magas, és túlságosan sokan estek bele. Hányan lesznek képesek kimondani nem azt, hogy utálnak minden politikust, hanem hogy bocsi gyerekek, én voltam hülye, hogy 2008-ban odaszavaztam, és kérem a vizitdíjat, meg a tandíjat, és meg is fogom szavazni? És igen, kérem a vagyonadót is. Hány ember tud önmagával leszámolni? Én nem nagyon reménykedem.

hegyilány 2011.10.07. 12:46:45

Tetszettek volna másként szavazni és nem várni a csodát!!!

:)

is 2011.10.07. 12:47:10

@Balt: Amennyiben nem alakít át, akkor ki lehet jelenteni. TG folyamatosan eufemizál, meg egyébként nem is ért a közgazdaságtanhoz. 2012 elveszett, 2013-tól választási felkészülés. Nem lesz itt már semmi. Ha viszont jelentősen átalakít, onnantól az már a 3. Orbán-kormány lesz.

Winston Smith 2011.10.07. 12:50:00

Viktor nem választhat szakértő kormányfőt.

A kezében a várva várt kétharmad: nem szaladhat el a feladat elől, hogy az esetleges kudarcot másra kenje; az a kudarc teljesen nyilvánvaló beismerése lenne.

2014-ig mindenképpen maradni fog és a kampányban majd (meg)magyarázza a bizonyítványt.

Várúr 2011.10.07. 12:52:07

@kissiú:
"A forint többrendbeli bedöntése..." Unalmas, buta mantra. Az euro-t is Orbán, Kósa, Szíjártó döntötte be? Ők okozták az izlandi, ír, görög válságot? Amerikai óriásbankok bukását? Ők vezénylik a világ spekuláns hordáit? Ők hoztak össze 21.000 milliárd államadósságot és annak iszonyatos kamatát? Értem én a komcsi indulót: Aaaa múúúl-tat végképp eltö-rölni! - na de a közelmúltat is?

hegyilány 2011.10.07. 12:54:10

@Winston Smith:

Nagyon igazad van. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy megfutamodik.
Majd megmagyarázza. Hölgyeim és Uraim.)

:)

Balt 2011.10.07. 12:54:58

@yoda-jedi: "a második kerület nagy fides (jobber) ősi fellegvár..."

Kivéve a szolihuszár Horváth Csabát nemdebár. Ő onnan futott be karriert.

Egyébként Karácsony és Lendvay(?) néni összefogása szerintem inkább visz nekik, de legalábbis nem lesz automatikus MSZP+LMP szavazatösszeg belőle. Meg lennék lepve, ha hoznának 30%-ot, akár Karácsony, akár Lendvay indul (a 2. fordulóban).

Lacdelo 2011.10.07. 12:55:26

Orban Viktor mar sikeresen
1. elherdalta egy ev alatt a MNYP-i vagyonokat,
2. felszamolta a demokraciat, AB-t, birosagokat legyurte, mediat.
3. a gazdasagot tonkre vagta Matolcsy-val kez a kezben.
4. Bankrendszert tonkre vagta. Nincs penz a bankoknak hitelezni.
5. Bevezetett egy kisember ellenes igazsagtalan, aranytalan SZJA rendszert, ami a gazdasagi valsagban a gazdagoknak kedvez.
6. Nemzetkozileg teljesen elhiteltelnitette Magyarorszagot.
7. Kiszolgalta a szelsojobbot es teret engedett nekik.
8. Visszamenolegesen torvenyeket hoz, bizalmatlansag a befektetokben.
9. Szetverte a munkatorvenykonyvet, a munkavallalokat kiszolgaltatott szolgakka teve.
10. Hazudnak ejjel, nappal az ember pofajan eg a bor, hogy a sok szerencsetlen idiota, amilyen te is vagy meg beveszi ezt a szemetet.

"A zemberek" meg GyF 300 Ft-os vizitdija miatt akadtak ki, meg hogy bemerte vallani, hogy a szocik hazudtak a kampanyban.

Lehet, hogy Kertesz Akosnak igaza van meg is csak, hogy a magyar az "genetikusan alattvalo" es "mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

sisifux 2011.10.07. 12:55:41

@aszekelyek:
Hogyan tekintheti magát magyarnak az, aki gyűlöli a magyarokat?

tölgyes 2011.10.07. 12:56:37

Kedves Török Gábor!

Sajnos a hibás kiindulás miatt nem sok értelmét látom annak amit írt. Illetve mégis. Mert igaz, hogy semmit sem jósol, semmit sem óhajt.. csak sugall:), ami felér egy óhajjal:::)
Először is -immár sokadszorra lerva - mi a döntő különbség?
1./ 2006-ban az ország úgy került válságba, hogy a körülötte levő világ prosperált...majd 2008-ban a válságban lévő ország kapott a nyakába egy válságot, ami azóta sem szűnt meg, legfeljebb vannak benne hullámzások.Most pl. ismét mélyül és ez nem tesz jót nekünk sem.. nem beszélve arról, hogy még nem sikerült érdemi eredményeket elérni a külső adósság csökkentése terén.
2.Más a politikai helyzet is. Ma ha csökken is a kormány népszerűsége, és nem kizárt a 2014-es vereség sem - mellesleg én ezt akkor sem tartottam kizártk, amikor a népszerűség töretlen volt - a kormány mogött mégis egy stabil többség áll.Nem úgy mint 2006-2007-ben. Mint ahogy ma nem áll érdemi többség a még mindig demoralizált ellenzék mögött.. Vagyis úgy néz ki, hogy egy egyfordulós szisztémában az abszolut többség megszerzése ma reális esélye lenne a kormánypártoknak..Így nincs politikai kényszer a 2/3-adról való lemondás miatt..
3. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Jobbik konszolidálása - épp Karácsony felvetése mutatja -édeke egyes ellenzéki erőknek a fidesszel szembeni egységfront miatt. Ennek azonban többféle következménye lehet 2014-re.
a. Ahogy Ön írta reális esélye lenne a Jobbiknak mint váltópártnak. (Én ennek szinte semmi esélyét sem látom..:)
b. de annak igen, hogy egy némileg konszolidált Jobbik biztos potenciális koalíciós partnere legyen:) a fidesznek.
c. Ez viszont már nem lenne érdeke a törpe kisebbségbe szoruló mai ellenzéknek, ami megint csak a jobboldal táborát erősítené.. vagyis egyes átpártolt szavazókat visszatolna a fideszhez.
d. Persze megvan az esélye egy internet+ szakszervezeti együttműködésre, ami egészen addig tud teret nyerni, amig a választókban tudatosul, hogy a mai szakszervezeti mozgalom koorporációs elvek mellett szerveződik.. és közvetlen a kötődése - a tradíciók miatt - a demoralizált MSZP-hez és Gyurcsányhoz.

Vagyis egy a két ciklus között természetesen fogyatkozó, de még döntő fölénnyel rendelkező kormánypárt áll szemben egy céljait és szervezeteit kereső ellenzékkel, mindez egy válság közepén, amikor nem célszerű fél évet választási kűzdelemmel bíbelődni.

Azon pedig ne csodálkozzon senki, hogy a kormány, Orbán és az ország nem rántotta ki a nyulat a kalapból.. Ha jól megnézzük ma még senki sem tudja, hogy miként lehet kezelni a válságot.. ami minket a Gyurcsány-Bajnai MSZP-SZDSZ által az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd miatt még élénkebben érint!

Bambano 2011.10.07. 12:57:49

"Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait": nem hát, saját maguk mondták meg már régen. lásd egykulcsos szja és bérkommandó.

sisifux 2011.10.07. 12:59:52

@hegyilány:
"A kormány még mindig halad az általa kijelölt úton, és valóban nem veszi észre, hogy "az már talán nincs is a térképen."

A kormány előtt 2 út áll, az egyik járhatatlan, a másik az alkoholizmus. Nyilván ezért is engedélyezték a pálinka főzést.:-)

jjulie 2011.10.07. 13:00:29

nincs mentő körülmény, sem kegyelem, egy fikarcnyi sem

ha legközelebb látod üzenem neki kaparj kurtalábú paraszt

anonymand 2011.10.07. 13:03:10

@commando:

Tisztelt commando!

"A felsorolás korrekt, mert valóban jól foglalta össze a FIDESZ, hogy melyek a legégetőbb problémák." - nem értünk egyet.
A legégetőbb problémáról, tabuként, a Fidesz-KDNP említést sem tesz.

"És ez a cigánykérdés-szegénykérdés. Így együtt, nem elválasztható módon.

A hazai cigányság, amely létszámát tekintve egyrészt nagy, másrészt arányát tekintve az összlétszámhoz növekvő, megoldatlan, (megoldhatatlan) problémája társadalmunknak.

A képzetlenség, a munkaerőpiacon nem hasznosítható nagy tömeg, az egyre gyarapodó létszám, a nem cigány, de hasonló mélyszegénységben élők hasonló "életpálya modellje" nem sok jót ígér a jövőre.
8 év felkészülés talán elegendő lehetett volna ahhoz, hogy egy olyan stratégia kerüljön kidolgozásra, ami alternatívát nyújt az újratermelődés ellen. Járóka Lívia 60 pontos javaslata számtalan megfontolandó és egy időben végrehajtandó intézkedésre tesz javaslatot, ám szinte csak és kizárólag a társadalommal szembeni elvárásokra alapul. Végrehajtható és végrehajtandó intézkedési terv nem született és nincs a láthatáron sem. A mélyszegénységben élőkre ugyanaz a sors vár, ha nem történik valami, mint a cigányságra. A kirekesztettség fokozódik, eltartottjai és nem hasznos tagjai lesznek a közösségnek.
Ez a legnagyobb gond.
És ezt a problémát csak békében, békés körülmények között lehet megoldani."

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: a hoszú és untató idézet tőlem, valahonnan....

hegyilány 2011.10.07. 13:04:45

@sisifux:

Ez jó. Na.Ja. az egyik úton szembe jönnek a kormány politikájával, s talán még most sem veszik észre.
Szabad pálinkafőzés! A szeszadóval is ütött a kormány egy lyukat a költségvetésen.
Ezt a politikai folyamatos, az elszegényedést egyébként józanul már nem is lehet birni.
Még isteni szerencse, hogy nem iszom alkoholt, mert talán mindig részeg lennék!?!

:)))))))))))))

CSENDES 2011.10.07. 13:08:58

@hegyilány: Pedig valahol olvastam, hogy a házi serfőzést is engedélyezik.:-))

Balt 2011.10.07. 13:09:11

@baba jaga: Na, még egy diszlexiás...

Várúr 2011.10.07. 13:09:42

@tölgyes:
Ez a lényeg felebarátom... Ballibek miniszterelnökének Rodolfó lenne alkalmas. Ő elővarázsolná a nyuszit a kalapból. Ezzel szemben Furcsány saját magát varázsolja elő percről-percre. Politikus száz éve akkorát nem taknyolt, mint ő, ennek ellenére állandóan ismétli a bukott előadást.

hegyilány 2011.10.07. 13:12:30

@CSENDES:

Akkor főzzél, és igyál belőle jó sokat.

:)))))))))

jjulie 2011.10.07. 13:12:38

@Várúr:

inkább sírjatok egyet egymás vállán, ez az orbán típusú múló rosszullét hamarosan elillan

de ciki lesz egykori fideszistának lenni, ha magyarország újra a magyaroké lesz, és nem orbánia

sisifux 2011.10.07. 13:12:42

@Várúr:
"Ők hoztak össze 21.000 milliárd államadósságot és annak iszonyatos kamatát?"

Amikor átadták a kormányzást 2002-ben, 9 500 md Ft volt az államadósság, ebből Áder szerint is ők tettek hozzá 3 500 Md-ot. Amikor átvették 2010-ben, 18 000 md Ft volt, amihez még tettek egy keveset, úgy 3 000 md-ot.

anonymand 2011.10.07. 13:18:08

@aszekelyek:

Tisztelt aszekelyek!

Következtetésem nem önkényes, csak szubjektív.

"Az elejéből , értelmes és korrekt ember ki tudja olvasni," - hogy ki mit olvas ki, azt nehogy mán Te határozd meg, ráadásul úgy, hogy aki nem azt olvassa ki, mint Te, az nem értelmes és nem korrekt. Mert az inkorrekt.

"Ne tudjad már jobban, mit miért ír, jó?" - véleményeztem. Nem jobban tudom, hanem az olvasottak alapján következtetést vontam le. Jó?

"Olyan kritikus lehet, amilyen akar és szokott is kritikát megfogalmazni. illetve kétségeit." - és lehet olyan kritikátlan, amilyen. És a kritikáit is minősíthetem, mert azért (is) teszi közzé, hogy mások arról véleményt formálhassanak.
Erről nincsenek kétségeim.

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.10.07. 13:19:25

Az a nagy probléma, illetve én nagyon hiányolom, hogy a fideszisták nem igazán nyilvánitják ki véleményüket. Vajon miért nem.??? Tudja valaki???
:)

Balt 2011.10.07. 13:19:44

@seagull: Ezek jogos kérdések, lényegében egyet tudok érteni - Bajnai feldicsőítését leszámítva -, legfeljebb más szemszögből nézem.

Gomezke 2011.10.07. 13:20:44

Lehet már én kerültem tudathasadásos állapotba, de a probléma szerintem mélyebben van mint hogy obrbángyurcsány-fideszmszp.
A baj az hogy masszívan elhülyítették a társadalmat. A média, a politológusok mind-mind mozgásterekről játékszabályokról beszél és sulykolja a fejünkbe azt az illúziót amit láttatni akarnak velünk. Pedig ez az egész már teljesen elfajzott, elkorcsosult. De tekintve hogy nap mint nap jön az új dózis, elhisszük hogy ez a valóság. Lépjünk hátra egyet, és próbáljunk meg onnan egy pillantást vetni a rendszer működésére.
Van itt ez a kis ország a hegyek lábánál. Lakói 22 éve kikerültek a csúf orosz mostoha gyámsága alól. Saját vezetőket választottak, demokráciát építettek. Ám ahogy a medve (медведь) elhagyta a barlangot, hiénák költöztek be oda. Sőt patkányok! Akik árnyékban maradva túlélnek mindent. Ikonokat állítottak az emberek elé, hogy tessék válasszátok ki amelyik csak tetszik. A bőség zavarában, és az új helyzetben a népnek fel sem tűnt hogy ezek nem is az ő vezetőik. Ezek nem a legjobbak, legbölcsebbek, legbecsületesebbek. Néhányaknak, talán pont azoknak akik ezen tulajdonságokkal bírtak feltűnhetett ez. Ezek vagy kaptak egy zsíros koncot a szájukba, vagy lejáratták őket, vagy nem kaptak érdemi lehetőséget hogy tömegekhez szóljanak. És közben dübörög az illúziógyár, olyan hatékonysággal hogy Joseph Göbbels tehetségtelen kreténnek tűnik a fényében.
Hiszen mára jól tudja minden szavazatra jogosult: demokráciában, szabadon élünk, a saját vezetőink pedig felelősséggel, a mi érdekünkben munkálkodnak.

Bryan élete 2011.10.07. 13:20:55

Nagy tragédiája az országnak, hogy Orbán ott rossz éppen ahol van! Mindegy hova lép.

sisifux 2011.10.07. 13:21:03

@hegyilány:
"Ez jó. Na.Ja. az egyik úton szembe jönnek a kormány politikájával, s talán még most sem veszik észre."

Pedig már jó páran integetnek nekik, páran már be is intettek, de nyilván azt hiszik, csak üdvözlés.:-)
Anélkül, hogy alkoholizmusra biztatnálak, jelzem, más tudatmódosító szerek károsabb hatásúak.:-)))

2011.10.07. 13:21:55

Most már az elrugaszkodás éve van?

Lomstein 2011.10.07. 13:23:58

@anonymand:
Nem a cigány/szegénykérdés a legégetőbb probléma. Az csak következménye a torz, elitista közfoglalkoztatásnak. A világ sokkal gazdagabb országaiban is arányaiban nagyobb az alacsony képzettségűek közfoglakoztatása. Például a közoktatásban vagy az egészségügyben. Milyen szolidaritási rendszer az, amely a diplomások létbiztonságát védi az alacsony képzettségűek kárára?

tölgyes 2011.10.07. 13:24:49

@Várúr: Furcsa helyzet van. Ők mármint leegyszerűsítve a ballib most is azt csinálná ami az országot a csődbe vitte:( Volt rá 12+40 évük, hogy ne azt csinálják és sikeresek elgyenek:) azt isszajkózzák és amiatt támadnak, hogy ettől a csődpolitikától távolodik a jelenlegi kormány.. ráadásul az amit ők 40+ 12 év alatt elkúrtak, nem hozzák rendbe egy világválság közepén ripsz-ropsz.. csiribi-csiribá:)

Mindez persze nem jelenti, hogy a jelenlegi kormány hibátlan, és hogy nem vét egy csomó dologban.. de hát sajnos kitaposatlan úton jár mindenki egy nagy átrendeződés közepette, amelyben az atlanti térség -véleményem szerint jó időre - elveszíti hegemoniáját... Többek mközött azért mert elitjének önzése miatt nem képes szakítani szűk látokorú, múltba merevedett dogmáival.

tölgyes 2011.10.07. 13:26:43

@jjulie: A re mény hal meg utoljára::)) Látom az Ön esetében van esély arra, hogy a reménye túléli Önt::))

CSENDES 2011.10.07. 13:27:49

@Puckman Éliás: Az a következő év, de egyesek már elrugaszkodtak (a valóságtól).

Várúr 2011.10.07. 13:29:37

@sisifux:
A teljes gazdasági sajtó 21 ezer milliárdot ír. (IMF gigahitelt Bajnai vette fel). De a 18 ezer is épp kétszerese a 2002 évinek. Arról nem beszélve, hogy közben brutálisan változtak a kamatkondíciók és a görög csőd nyomán változott az egyes gazdaságok bizalmi indexe. Ezt szívjuk most és még éveken át.

megszűnt 2011.10.07. 13:30:45

@tölgyes:

"A re mény hal meg utoljára::)) Látom az Ön esetében van esély arra, hogy a reménye túléli Önt::)) "

:) jó humora van, bár belegondolva, kicsit morbid, ha @jjulie: blogtársunk reményeire gondolunk.:)

yoda-jedi 2011.10.07. 13:30:54

@bigapples: tökéletesen egyértelmű ki lesz...

a fides után a fides2(lemp) vagy fides3 (dzsobbik) jön... ettől való félelmükben a zemberek gondolkodására is van esély. akár 1% is hogy keresnek "más" megoldást

avanivi 2011.10.07. 13:32:26

2008-ban volt egy nagy gazdasági világválság, amiből a Bajnai kormány elkezdte kihozni az országot.
Az "elmultnyolcévtönkretették" emlegetésekok ezt valahogy mindíg kifelejtik.

tölgyes 2011.10.07. 13:33:00

@knausz: Ó de jó, hogy látom. Már azt hittem elrepült:)

yoda-jedi 2011.10.07. 13:33:41

@seagull: a fleto is azt gondolta mint a zorbán hogy majd magától felemelkedik a zország... és ő tud sokáig kapaszkodni a székébe... ha hosszutávú racinális döntéseket hozna... akkor a gazdag ország az érdeke mert akkor nagyon nagyon sokat tud HARÁCSOLNI... de ha gazdaországot akarna csinálni akkor arra ő nem alkalmas... bezárult a kör...

megszűnt 2011.10.07. 13:34:37

"Ha nagy a baj és ha okos a politikus (mindkét feltétel egyaránt lényeges), előfordulhat, hogy a vezető belátja: nem lesz, nem lehet jobb."- írja Török Gábor

Siralmas a helyzet. Ha csak az egészségügyet és oktatást tekintem, mondhatom. És egyre rosszabb. Talán elérünk egy pontot, mely után felfelé kezdünk araszolni, de egyelőre lefelé tartunk. És ez nem az Orbán kormány miatt van így.

Bryan élete 2011.10.07. 13:36:09

@hegyilány: Ne nagyon legyél kiváncsi a véleményükre addig amig ilyeneket irkálnak a blogokon: a Bayer Zsolti műsorában a szakértők nekem világosan megmagyarázták, hogy.....
Szóval amíg a fideszisták ebből a két csatornából és két újságból veszik a "tuti" információkat, addig úgysem győzhetők meg, állandóan ezeket a tudatosan beléjük sulykolt mantrákat fogják ismételgetni. Merthogy ez olyan "nemzeti érzületes". Más vélemény nem vélemény. Punktum. Meggyőzhetetlenek, inkább elviselnek minden nemmegszorítást, minthogy beismerjék, MESZTELEN A KIRÁLY!
Vagy írnak neked olyan durvát, hogy dobsz egy hátast. Hát hiányzik ez neked?
Nemzeti érzülete persze minden magyarnak van, aki itt született, mi is ugyan úgy szeretjük a hazánkat, csak belül, szívből. Nem döngetjük ezzel naponta hangosan a mellünket.

Balt 2011.10.07. 13:36:20

@Lomstein: Arról nem is beszélve, hogy a Gyurcsány-kormány tagja volt, tehát 3+1 évét kell értékelni...

megszűnt 2011.10.07. 13:36:50

@tölgyes:

November elején repülök.:) nincs egy hónap már odáig, ha minden rendben lesz. A saját betegségemből lassan, de kikecmeregtem - remélem.

yoda-jedi 2011.10.07. 13:37:11

@Mária: és mégis polgárháború nélkül hogyan gondolod....

lásd esztergom... BUKÁS UTÁN eltakaríthatatlanok... ezek lesznek még a rendőrség ügyészség bíróság minden intézmény vezetői...

ha nem csapod agyon őket visszajönnek az ablakon...
tudod a a bukott eszme utána a farkasok a koncot védik...

Egy Közülünk 2011.10.07. 13:38:20

Nagy "harc" lesz ez, és ha továbbra is bebújunk a - mit tehetnék én egyedül - szlogen mögé, akkor a fejünk felett(?) ülők felélik az egész jövőnket!
Ne hagyjuk, mert mindannyian személyes felelősséggel bírunk: igen, TE is, aki most ezt olvasod!

Nem hiszem, hogy nincs ebben az országban annyi tenni akaró, jó szándékú ember, akik ha összefognának, ne tudnának egy reális kivezető utat mutatni, létrehozni, kitalálni és azt hitelesen képviselni! Tartok tőle, hogy már nagyon kevés az Idő, hogy ezt megtehessük!

Ugyanakkor tudom, hogy minden kezdet nehéz, és valójában belső falainkat kell először lebontanunk.
Ez egy naiv, de őszinte kezdeményezés (tudom lehet ilyen sok):
kialtvany.blog.hu/2011/04/02/title_1613875
de ha csak egy embert elindít a tenni akarás útján, akkor már megérte!

Fogjunk már végre össze a jövőnkért! (és ne valaki(k) ellen!)

Tisztelettel:
Egy Béke-szerető közülünk

Várúr 2011.10.07. 13:38:26

@jjulie:
Juliska, még ezt a megjegyzést is Furcsány után szajkózod: "Egykor ciki lesz fideszesnek lenni" (ő fecsegte hatvan fiatalnak egy sörös-csocsós találkozón tegnap). Mittomén, mi lesz ciki "egykor" - de ami biztos: gyurcsányistának lenni vérciki évek óta, még az mszp-ben is. Azzal se tudnak mit kezdeni, hogy Schiffer jelentette fel Sukoró miatt Gyurcsányt, hogy a beruházást Bajnai állítatta le (feltűnő értékaránytalanság miatt), hogy ő indított pert az eredeti állapot visszaállításáért, stb. Na de miafenének vitatkozom veled... Csókolj kezet Furcsánynak és nézd a folytatásos szappanoperát. Szórakoztató.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.10.07. 13:42:55

@jjulie: És kinek a vezetésével ? A hős megmentő és persze hiteles MSZP-vel vagy a kormányzásra felkészült Jobbikkal? Esetleg a hatalmas tömegbázissal rendelkező LMP alakít kormányt?

Ahogy nézem jelenleg 2 választás van...

1. Csinálják ahogy eddig és reménykedünk hogy valami jól sül kis belőle. De ekkor se 4 hanem alsó hangon is 14 év folyamatos kormányzás kell hogy itt bárki valamit gyökeresen megváltoztathasson...

2. Az államcsőd. Ebben az esetben ahogy egy másik fórumon írták majd "pezsgővel behűtve és vigyorogva nézik a patásorbán bukását" aztán másnap még mindig vigyorogva fogadják hogy nincs egy ideig fizetés valamint hogy bank szól mint anno Ukrajnában hogy akkor megtakarított pénzük mostantól nincs. De nem baj mert megbukott az Orbán. :)

A fő baj az hogy mindenki jól szeretne élni de sajna olyan idők jönnek hogy még a nyugat is hullámvölgybe kerül. DE legalább nekik volt pár szép évtizedük míg mi a KGST tagjaként bő 40 évet b*sztunk el egy elcsseszett társadalmi kísérletre aztán jött a vadkapitalizmusami 8 év majd 4 év Fidesz majd 8 év MSZP aztán/közben bejött a válság.
Engem ez zavar de rohadtul nem pedig mostani helyzet. Európa legszebb éveiből nem vehetük ki a részünket de mire meg csatlakoztunk már sajna éppen az alkonya van.

yoda-jedi 2011.10.07. 13:42:58

@puffatag: :)))) fidesiszta vagyok??? :))) pont amenynire komcsi... mondjuk gyanus nekem hogy katolikus vagyok... majd megkérdem a papot hogy akkor automatice fidesnyikk vagyok e?

a bajnai közpénzek és korrupció nélkül egy senki lenne... nem a saját etehetségével boldogult...

a Vajna véle adócsalás pletyka az érdekel, ezt még nem hallottam...
bennem az a kép él, hogy sok siekres magyar közül az egyik jól vállalkozó hólivúdi...

baba jaga 2011.10.07. 13:43:28

@Balt:

Háát.., ilyen komoly érvek előtt csak meghajolni lehet. / vagy meggörnyedni? /
Bár, ha én dislexiás, te meg elmebeteg.
/ ilyeneket én is tudok mondani /

yoda-jedi 2011.10.07. 13:45:14

@ciceró: a fides veszedelme az EU... ez az egyetlen akadály a "zorbán páján"

megszűnt 2011.10.07. 13:45:22

@Egy Közülünk:

Néztem az ATV-n a TÉT-et, amelyikben Kumin Ferenc is volt, majd @aszekelyek: blogtársam segítsen ki, mi az egyetemi tanár neve, aki mondta a civil szerveződésekkel kapcsolatban:

Pontos célokat kell megfogalmazni. Nem általánosságban szólni mindenkihez és senkihez. Világos alternatívák.

Nem látok ilyesmit a szövegben, melyet írtál, csak azt, hogy az értelmiségit szólítod meg, de amit mondasz, az nem világos..

Balt 2011.10.07. 13:47:22

@Sir Galahad: Így van, sajnos. Bár a kínai, szaúdi kapcsolatok élénkítésével (amire persze bőszen fújnak a korábban keleti kapcsolatokat szorgalmazók) talán sikerülhet valamit enyhíteni a nyugatról begyűrűző válságon. De hát Kínában, az araboknál se lesz fenékig tejfel, főleg, ha túljutunk az "olajmaximumon"...

Balt 2011.10.07. 13:50:25

@STX Joe: Jogos. Bár Oszkóék - ugye biankóban, 2011-re - hozták volna már a kvázi egykulcsos adót (17% 15 m Ft-ig), de az őselkúrás, az adójóváírás (lánykori nevén: minimálbér adómentessége) benne maradt a rendszerben. Nem csodálkoztak, hogy a munkavállalók bő fele minimálbéren bejelentett...?

Egy Közülünk 2011.10.07. 13:53:18

@knausz:
Jogos! De pontos célokat (ami a MI céljaink, és nem valakinek a víziója), csak együtt tudunk megfogalmazni!
Tehát meg kell fordítani ezt a beidegződést is:
Ne azt várjuk, hogy valaki megmondja a "tutit" mi meg követjük, vagy sem, hanem előbb le kell ülnünk beszélni egymással, meg kell tanulnunk érteni egymást..
utána már jönni fognak a világos célok maguktól is!
Szemléletet kell váltani, nyitottnak kell lennünk!

megszűnt 2011.10.07. 13:55:45

@Egy Közülünk:

"De pontos célokat (ami a MI céljaink, és nem valakinek a víziója), csak együtt tudunk megfogalmazni!"

Az is lényeges, ha nem a leglényegesebb, meghatározni a MI fogalmát. Ezt pontosítani.

Balt 2011.10.07. 13:56:36

@Lacdelo: "5. Bevezetett egy kisember ellenes igazsagtalan, aranytalan SZJA rendszert, ami a gazdasagi valsagban a gazdagoknak kedvez."

Az 1 kulcsnál arányosabbat nehéz kitalálni, ugyanis li-ne-á-ris. De valaki írta (talán itt?), hogy pár évig degresszívet is el tudna képzelni, hogy vissza lehessen táncolni az adómentes minimálbér okozta jövedelem-eltitkolásból... Mondjuk induljon 32%-ról a minimálbéreseknek, átlagbér felett meg legyen 16%-os. Szerintem megérné. :)

Balt 2011.10.07. 13:59:30

@Lacdelo: Nos, ha már a leszúni való disznókról van szó: Kertész Ákos nyugdíját (és általában a kiemelt nyugdíjakat) javasolnám limitálni. Max. 100e Ft - ma sokan ennél kevesebből élnek munkával - és a viszontlátásra a kóser étteremben!

Balt 2011.10.07. 14:00:37

@Balt: Ezt pedig nem zsidózásból, csak hogy a disznóhússal meg a moslékkal harmonizáljon. :)))

Egy Közülünk 2011.10.07. 14:02:56

@knausz:
Valóban: a MI meghatározása egy olyan alapértékre (paradigmára) utal, amin tényleg nem lehet vitatkozni!
Én a MI alatt a következőt értem:
Jó akaratú, jövőért tenni akaró, értelmes Ember, aki
- érez magában erőt a cselekvéshez
- érez magában erőt, hogy felülemelkedjen önmaga kicsinyes dolgain
- és talán a legfontosabb: képes hinni, hogy együtt képesek lennénk megváltoztatni a "világot" (amihez első lépés, hogy az országot:)

Lomstein 2011.10.07. 14:03:00

@Balt: Az adórendszer a jelenlegi közteher-nértéknél már hatástalan a gazdasági folyamatokra. Ezért bukott meg az egykulcsos adó is. A közteher-mértéket kellene drasztikusan csökkenteni, nem az adó- és járulék-kulcsokat variálni. Egy nyitott gazdaságban a versenyképesség a döntő, nem a közteher szétterítésének módja.

megszűnt 2011.10.07. 14:03:37

@tölgyes:

"Ó de jó, hogy látom. Már azt hittem elrepült:) "

Ha elszáll.. ez a cím bennem félelmet kelt, de akkor ránézek itt a gépre és Orbán Viktorra, hogy milyen bátran száll föl a gépre.

Példát kell vennem, erőt kell merítenem, majd erre gondolok, amikor én is elszállok.:) Remélem, visszajövök.

Kivancsi 2011.10.07. 14:04:04

kb ezt kene csinalni... da amig maszatolas van es kulonbozo erdekek mellett egyezkedes addig nem lesz Magyarorszag elheto hely..
szo en ezeket csinalnam:

1. Allami alkalmazottak kozul a felesleget kirugni azonnal
2. Az allamnak nem feladata munkahelyeket teremteni
3. Korai nyugdijak elvonasa, azonnal vissza dolgozni minden csalonak es minden korai nyugdijazottnak, korhatar egysegesen 65 evre
4. BKVt, MAVot es hasonlo nagy penznyeloket a piacra de azonnal, majd az uj tulajok nyeresegesse teszik
5. Minimalber fogalmat eltorolni, mindenki annyit kap, amennyit a munkaja er, a piac majd eldonti
6. Egeszsegugy atalakitas azonnal. Vizitdij 10e HUF, gyogyszerek artamogatasanak megszuntetese. A vizitdijakat vagy egy reszet vissza lehet igenyelni akkor, ha a visit nem volt felesleges es tenyleg beteg volt. Folyamatos ellenorzes, ha a doki csal, engedelye ugrott. Orvosok szamlaznak az OEP-nek, noverek is. A biztositasnal megszabni ellatasi hatorakat, mint az utasbiztositasnal. X befizetes, csak Y ertekig jogosit a szolgaltatasok igenybevetelere, stb.
7. Folyamatos minosegellenorzes az aruknal. Kidolgozni az elvart minoseg fogalmat az arucikkeknel. Amelyik nem eri el az also hatart, arra buntetoadot kivetni. Eltunne a szemet, maradna a minoseg (magyar) aru.

yoda-jedi 2011.10.07. 14:04:37

@Anselmo: "Annyi történt, hogy megbukott a gazdaságpolitikájuk."

hihi... fidesznyik! ezt nehéz lehetett leírni...

és hogy lesz nekik másik:))) jaaaa el is hiszi a nép...
gondolom a szíjártó lesz pénzügy mini szter... vagy maga a zorbán...
vagy csányi??? hihihihi...van pótgazdaságpolitika (terv nem? volt A és B terv:))))

Lomstein 2011.10.07. 14:06:13

@Egy Közülünk:
A fenti paraméterek szerintem igazak a fideszesek önmeghatározására is. Ők kormányon vannak már, akkor pedig minek szervezkedni ugyanazért?
Előbb tudni kellene, hova is indulunk, csak utána kellene felhívást tenni a nagyutazásra.

yoda-jedi 2011.10.07. 14:06:44

@Kulics: én is ezt mondom egy éve... sztem ő Mogács... a végén fogja benyögni

rajaram 2011.10.07. 14:06:53

mi másképp gondolkozunk, mint egy politikus. van 2 párt és kb. 50-50 megmondóember, akik 20 éve a parlamentben vannak, soha nem dolgoztak, ebből élnek. nekik teljesen mindegy, hogy kormányon vannak, vagy ellenzékben, kb. ugyanannyit keresnek. céljuk tehát, hogy pártjuk rendelkezzen annyi pénzzel, hogy túléljék a követ kező 4 vagy 8 évet, mert előbb utóbb hatalomra kerülnek és akkor újra feltölthetik a kasszát. erre akkor jöttem rá, amikor 2006-ban gyurcsány látványosan megbukott és egy előrehozott választással még viszonylag olcsón megúszhatta volna. nem, ő végigcsinálta a 4 éves vesszőfutást, a kisebbségi kormányt, a balhékat, mert kellet a 4 év a kassza feltöltésére. ugyanezt csinálja most a fidesz is. az a kb. 50-50 ember minden körülmények közt ott lesz a parlamentben a következő évtizedekben is és számukra ez a lényeg. nekünk az marad, hogy néha-néha jobb időket élünk, ha véletlenül normális ember kerül a kormányba, mint bokros vagy bajnai.

yoda-jedi 2011.10.07. 14:08:29

@Jaffar: :)))

Mindenütt jó, de legjobb ott hol nincs a zorbán... megjegyzem:)

Rosszabbul élünk mint 4 hónapja. Rosszabbul élünk mint 4 napja...

anonymand 2011.10.07. 14:09:34

@Lomstein:

Tisztelt Lomstein!

"Nem a cigány/szegénykérdés a legégetőbb probléma. Az csak következménye a torz, elitista közfoglalkoztatásnak. A világ sokkal gazdagabb országaiban is arányaiban nagyobb az alacsony képzettségűek közfoglakoztatása. Például a közoktatásban vagy az egészségügyben." - más országok hasonló adatairól nincs tudomásom. Az itthoni foglalkoztatási-munkanélküliségi probléma legalapvetőbb gondja az alulképzettség (képzetlenség). Ez a jövőben, ahogy jeleztem volt, még inkább az lesz. Lehet ugyan képzetlen munkaerőt foglalkoztatni, de egyre szűkül a kereslet, viszont növekvőben a kínálati létszám. Mellékesen arról sem kell megfeledkezni, hogy ezek a tömegek nem jelentenek adóbevételben és fogyasztásban számottevő erőt. És hangsúlyozom, az arány erősen romlik.

"Milyen szolidaritási rendszer az, amely a diplomások létbiztonságát védi az alacsony képzettségűek kárára?" - nem szembeállítani kéne a diplomásokat és a képzetleneket. A diplomások létbiztonsága (én inkább jólétet mondanék) fontossága nem kérdéses. És azt nem a képzetlenek "kárára", hanem azok tisztes megélhetése mellett tartom fontosnak.

Tisztelettel:
anonymand

megszűnt 2011.10.07. 14:10:46

@yoda-jedi:

"Rosszabbul élünk mint 4 hónapja. Rosszabbul élünk mint 4 napja... "

És lesz ez még rosszabb is. Kár keseregni rajta! Azt kell megnézni, mit lehet tenni, hogy jobb legyen.

Balt 2011.10.07. 14:13:22

@avanivi: Ugyammá', hagyjuk ezt! Bajnai tevékeny részese volt az ún. elkúrásnak:

"Kormányzati pozíciót először 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hívására a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig[6] tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.

Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-étől[7] a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-ával[7] szűnt meg." (wiki)

tölgyes 2011.10.07. 14:13:42

@anonymand: Európának ebbe kell beletörődnie! Ha nem dolgozik sokkal jobban és sokkal többet mint most, akkor rosszabbul fog élni:( Nem kicsit. Nagyon. Afrika, Ázsia, Dél-Amerika már nem hajlandó, vagy egyre kevésbé hajlandó dolgozni Európa helyett és támogatni a jólétét.

yoda-jedi 2011.10.07. 14:18:07

@Sir Galahad: "elhúzódó válságban vagyunk, és hosszú évekig még csak rosszabbul és rosszabbul fognak élni az emberek, s ez ellen nincs mit tenni"

nincs nincs mit tenni... ülj otthon és várd a csodát... vagy amíg elmúlik a válság...

tölgyes 2011.10.07. 14:18:43

@knausz: Az időpontról nem volt még szó, emiatt azt gondoltam, hogy máris repült.. Ettől félnie se kell hiszen nagyobb a valószínűsége, hogy Önre dől egy fa, mint hogy a géppel valami történik:)

Egy Közülünk 2011.10.07. 14:20:37

@Lomstein:
igen, lehet hogy igazad van! A "fideszesek"nek van egy köre, akik feltétlenül hisznek a ... de kiben és miben is? (De inkább kiben...)

És mint a mellékelt ábra mutatja, pont ez az ami nem megy, így nem megy.

Különben aki ismeri egy kicsit is a belső köreit a fidesznek, ő sajnos(!) nem hiszem, hogy úgy gondolja, hogy igazak a fenti állítások... Akkor nem is kellett volna ilyen felhívás!

Különben: a nagy utazásra először lélekben kell felkészülnünk!
Első lépés: nem annak felismerése, hogy nem jó irányba haladunk
2. lépés: azoknak az összekapcsolódása, akik ezt megtehetik
3. Új irány kijelölése!
4. ...

Balt 2011.10.07. 14:21:02

@Prof. William: Ez sajnos nagyon igaz. A csatlakozásról meg: Ha a (görögök) románok, bolgárok csatlakozása olyan sürgős volt nekik, akkor talán felmerül a kérdés: kinek az érdeke is valójában a csatlakozásunk...? Csak nem merő piacszerzés/-lerablás volt az egész? Jó, jó, persze én is európai polgárnak tartom magam, és nem szeretném, ha a világgazdaság gócpontjai közül még a dobogóról is lemaradna Európa, de máshogy néz ki ez a főfedélzetről meg a víz alól...

Balt 2011.10.07. 14:22:57

@yoda-jedi: ***** - bár nem tudom, ez kisz-értékelés szerint mit jelent. :) De még Metaxában sem. :))

Gomezke 2011.10.07. 14:24:43

Sci-fit fogok készíteni. Elkapott az ihlet. Már meg is van az alapgondolat:
Egy jókedélyű kis társaság (a legvidámabb barakk leszármazottai) elindulnak zarándokútra Demokrácia városába egy gyönyörű, a pécsi buszparkból visszabérelt Ikarusszal. Két sofőrrel vágnak neki az útnak, mivel távoli a cél. Az első távot az ifjú titán vezeti kettőjük közül. Mindenki láthatja narancsillatú Wunderbaumjáról hogy ez az ember haladni tud a korral. De jaj! A Bifinger-Swietelsky pályán sok a bukkanó, és az első benzinkútnál az utazóközösség másik vezető után kiált. Meg is indul a verseny kettőjük között. Tizenharmadik, sőt tizennegyedik szendvicset ígérnek a hűtőtáskából. Néhány idősebb matróna némi nosztalgiával tekint az új sofőr gomblyukából kikandikáló szegfű felé, látták ők az Isonzóhoz induló talpig úriember huszároknál hogy ilyen egy igazi vezető. Különben is, aki a virágot szereti gaz-ember nem lehet. Summa-summarum a következő szakasznál a másik kormányoz. Újabb szakasz következik, és az utasoknak gyanúsan ismerős a táj. Mint ha már jártunk volna itt. Lehet hogy eltévedtünk? Következő megálló, újabb csörte. Az aktuális sofőr megnyugtat: van elég gázolaj, minden rendben megy. De alig indulnak tovább, kiderül hogy fogytán az üzemanyag az út is rázós, sőt lehet hogy zsákutcába torkollik. Gyorsan zaciba adják az utasok bőröndjeit, és továbbzötyögnek a következő kútig. Az utasok hőzöngenek, gyorsan egy szakértői gárdát vet be a távozó vezető. A leamortizált társaság már csak egy dologban biztos: ez a vezető nem ülhet a volánhoz. Így aztán elsöprő többséggel visszahívják a másikat, hibáit gyorsan feledve. Ő már tanul kollégája hibáiból: nem ígér semmit, nincs ütemterv, csak általánosságok. Gyorsan magára zárja a sofőrfülkét, addig amíg tart a belé vetett bizalom. Majd nem ismerve sem embert sem istent nekilendül... folyt.köv.

megszűnt 2011.10.07. 14:25:08

@tölgyes:

"Az időpontról nem volt még szó, emiatt azt gondoltam, hogy máris repült.. "

November első hete. Már az egész világ tudja, itt kikürtölöm a világhálón.:) Rengeteg katasztrófa-filmet láttam..

lanyi 2011.10.07. 14:25:40

Na most akkor elmondom Orbán miért, egy buta, egoista, beteg ember.

Az ország sokkal kritikusabb helyzetben van,mint a Bajnai kormány idejében.

Orbán az országot egyensúlyi helyzetben vette át.
Államosította a MANYUP több ezer milliárd forintját.Amit nem (akárcsak minimális) fejlesztésre (gazdasági növekedés)költött, hanem arra, hogy a téves gazdaságpolitikája következtében felborult költségvetést egyensúlyba hozza.

Vett MOL részvényt drágán, amivel százmilliárdokat vesztett a választók pénzéből.

Saját seggnyalóval, elnézést híveivel tölti fel a gazdaság, a kultúra, a közigazgatás (sorolhatnám) vezető pozícióit.Ezeknek a fidesz komisszároknak köszönhetően ezek a szrvezetek tönkre fognak menni.

A devizahitelesek töredékének " megmentése" érdekében(inkább propaganda céllal) a devizahitelesek döntő részét kritikus helyzetbe hozza az egébként fideszes önkormányzatokkal egyetmben.

Szóval ennyi röviden.

Egyébként hosszan sorolhatnám ennek a beteg embernek a hibás döntéseit.

Ha hagyjuk, hogy az országot egy mentálisan beteg ember tönkretegye, akkor meg is érdemeljük a sorsunkat.

Elnézést ha hosszú voltam.

Balt 2011.10.07. 14:25:58

@baba jaga: Olvasd el még egyszer a cikket. Vigyázz, többszöri tagadás (negálás) van benne, ezért tényleg kicsit csavaros a szöveg. Ezennel megkövetlek: visszavonom a diszlexiást. (Már csak azért is, mert ismerek diszlexiás programozó-mérnököt, neki flottul megy a negálás... :))

sisifux 2011.10.07. 14:27:26

@Várúr:
"A teljes gazdasági sajtó 21 ezer milliárdot ír. (IMF gigahitelt Bajnai vette fel). De a 18 ezer is épp kétszerese a 2002 évinek. Arról nem beszélve, hogy közben brutálisan változtak a kamatkondíciók és a görög csőd nyomán változott az egyes gazdaságok bizalmi indexe. Ezt szívjuk most és még éveken át."

Sajnos a nagy többség már szív, és szívni fog. De, ebben a jelenlegi kormány is benne van vastagon. Egyébként, a képességeit igazán most mutathatná meg, nem amikor minden sinen van.:)

Balt 2011.10.07. 14:30:47

@Lomstein: Ehhez pedig valóban drasztikusan csökkenteni kell a szoci. transzfereket. Ami - attól tartok - most fog következni...

tölgyes 2011.10.07. 14:33:19

@sisifux: Mivel van benne vastagon???

Balt 2011.10.07. 14:33:26

@yoda-jedi: Jól látod: ez most a C variáns. :)

andzsin 2011.10.07. 14:36:52

Azért kísérteties ez a poszt, mert tegnap este a Karácsony Gergő, mint kutató beszélt a rádióban és azt mondta "a robbanást nem lehet megúszni", ő úgy látja, a kormány elmegy a falig és felakad rajta, egyre nagyobb tömegek fordulnak vele szembe és minél nagyobb lesz az elégedetlen tömeg, annál nagyobb az esélye annak, hogy valahol elszáll az első pofon.

Balt 2011.10.07. 14:38:12

@tölgyes: Ebben csak az a dühítő, hogy az amcsik is Európa vállán másztak a csúcsra (többszörösen is), de hát onnan lehet nagyot zuhanni... Igaz, rántanak minket is.

anonymand 2011.10.07. 14:38:34

@lanyi:

Tisztelt lanyi!

Nem az a baj, hogy hosszú, hanem az, hogy igaz....

Tisztelettel:
anonymand

Balt 2011.10.07. 14:39:22

@tölgyes: És ha a gépre dől a fa? Vagy a gép egy fára? :))

tölgyes 2011.10.07. 14:40:11

@Kivancsi: No ez az a szemlélet, amelyik a bajok fotrrása: a piac majd megoldja. Mint látjuk - és ez a 2008 óta húzódó válság fő tanulsága - a PIAC SEMMIT NEM OLD MEG ÖNMAGÁTÓL.. LEGFELJEBB ÚJABB ÉS ÚJABB VÁLSÁGOKAT HOZ LÉTRE...

mert mit csinált a piac?? Amikor ment a szekér bezsebelte a pénzt és azt mondta: coki nektek.. Majd amikor bajba került lenyúlta a közös pénzt..amiből rögtön nagy jutalmakat osztott saját vezéreinek..meg egy kis luxusutat..

Persze van több olyan dolog amivel egyetértek mint követendő elvvel, de az se olyan rgyszerű. Pl. ha elküldik az "állam dolgozóit" akkor Ön lesz az első aki ricsajozva az utcára megy!:::))és fujjol:(

Lomstein 2011.10.07. 14:40:41

@anonymand:
Én csak azt tudom, hogy például Németország nem olyan gazdag, hogy közpénzből garantálja diplomásai jólétét. Magyarország jelenleg gazdagabb a németeknél, mert ezt teszi. Ha pedig mégsem gazdagabb, akkor ostobák a politikusai.
A tényekkel kár vitatkozni. Meg kell nézni az egyes európai országok közfoglalkoztatási statisztikáit képzettség szerint.
A közfoglalkoztatás nem ideológiai, hanem szociális kérdés. Az elitista közfoglalkoztatást még a leggazdagabb országok sem képesek finanszírozni, csak abban az esetben, ha felvállalják a szegénység-válságot.
Magyarországon nem a világgazdasági válság miatt növekszik a szegénység-válság, nem az euróválság miatt csökken a gazdaság teljesítménye (a régiós országokban rendületlen a gazdasági növekedés), hanem a torz és igazságtalan szolidaritási rendszer két évtizedes ámokfutása következtében.

tölgyes 2011.10.07. 14:41:28

@Balt: Én ma még nagyobb bajt látok Európában mint az USA-ban:(.. ezért is vagyunk érzékenyek az bajaikra:(

NA YA! 2011.10.07. 14:41:54

@Balt: úgy látom, ma éppen te vagy az ügyeletes fütyiszéknél! Egyébként reagálva az 50% körüli tetszési indexre ovit illetően, megjegyezném, hogy abszolút értékben azért még rákosi pajtás vezet! Úgyhogy kitartás, ez a (h)arc lesz a végső!;)

Balt 2011.10.07. 14:42:30

@Gomezke: :) Eddig egész jó. Sőt, mondhatni korrekt! :))

yoda-jedi 2011.10.07. 14:43:07

államcsőd... albánia előz...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/07/a_leminositesunkrol_pletykal_a_vilag/

@Lomstein: mégis lesz tandíj? azt ígérték nem lesz vizitdíj se... meg gázár se

Balt 2011.10.07. 14:43:15

@knausz: Biztosan olvassa az alkaloida is...! :))

Fiskális 2011.10.07. 14:43:46

@Sir Galahad: Igen, de ezt mintha senki nem érezné át. Úgy tűnik sokan, amikor az ország gazdasági helyzetét a kormány relációjában elemzik, eltekintenek a világgazdasági válság vagy inkább európai gazdasági válság kiteljesedésétől.
Valóban arról van csak szó, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott. Azt mondom, de jó volna, kormányt cserélünk, s jön a jólét, meg a harmónia.
Ezért kell olyan kontextusba tenni, hogy a kármentésben hány százalékos hatékonysággal működtek, összehasonlítva egyéb kármentésre szoruló országokkal?
Ám azt is figyelembe kell venni, ha valaki elhiszi vagy feltételezi, hogy a Orbán-kormány gazdasági válság elhárító filozófiája hosszabb távra tervezett és az ortodox válságkezelő gyors-intézkedések helyett mást csinált. Mind ebből elvileg az is következhet, hogy hosszabb távon a válságkezelés sikeresebb is lehet, mint most éppen látszik.
Én azt nem tudom, hogy így van-e, de azért még az európaim gazdasági sajtó elitélős cikkei végén is ott van a kis farok, hogy furcsa, ésszerűtlen stb. de mi van, ha ezt kellene csinálni? (Ez persze nem mindenre igaz, s most nem a nyilvánvaló hibákról beszélek, hanem a rutin válságkezelés és a struktúraváltásos típusú manőverek közti különbségről.)
Nyilván ez halálos is lehet, hiszen ha 2 év múlva kiderül, hogy hosszabb távon semmi hatás, viszont rövid távon a fájdalomcsillapítót sem hagyták bevenni, a betegség pusztító áttétekkel tombol, akkor gáz van, akkor nincs hova visszavonulni. Akkor jön valaki, s összefog valakivel és megverik a kormánypártot a választásokon. Nem nyernek, hanem a nép büntet. Mint eddig majdnem minden szavazáson. A magyar nem megszavaz, hanem leszavaz. S utánuk a vízözön, s bukdácsolhatunk tovább... .-(((

yoda-jedi 2011.10.07. 14:44:06

@NA YA!: mijen 50%??? a legnmagasabb népszerűség a zorbán 35% a (augusztusi)

Balt 2011.10.07. 14:45:49

@andzsin: "minél nagyobb lesz az elégedetlen tömeg, annál nagyobb az esélye annak, hogy valahol elszáll az első pofon."

Húha, akkor lehet, hogy leverik a szemüvegét!... Mondjuk ey elvetemült gyurcsányista. :)))

avanivi 2011.10.07. 14:49:54

@Balt: Annyit írtam, hogy az " elmúltnyolcévelkurták "mellett volt egy nagy gazdasági válság amely a mi kis hazánkai is érintette , ezt is meg kellene említeni.Így igazságos.

Balt 2011.10.07. 14:52:51

@Fiskális: Jogos észrevételek. Persze ilyen viharos időkben nehéz távlatosan gondolkodni, még azoknak is, akik képesek erre... (Mert ugye a 2002 és 10 közötti dolgokat aligha lehet valamiféle országérdek szerinti koncepciózus politikának láttatni...)

Balt 2011.10.07. 14:54:44

@avanivi: Stimmt, akkor épp nemzeti (muhaha) fejlesztési (hihihi) és gazdasági miniszter volt.

NA YA! 2011.10.07. 15:03:53

@yoda-jedi: ebből merészeltem erre következtetni:

@balt: "Mielőtt még nagyon elharapózna az általános örömködés: felhívnám a figyelmet a politikusi népszerűségindexre. :) Lehet, hogy (régóta) 50% alatt van az általános maximuma, de kéretik vetni rá egy pillantást."

igenember 2011.10.07. 15:08:41

Gyurcsány hátrébb tudott állni (szerencsére). Orbán soha nem fog.

Következő választás után remélem Bajnai képes lesz kipucolni a szart, immár Orbán után is.

piros pipacs 2011.10.07. 15:12:41

@avanivi: Éveken keresztül azt szajkózta orbán, szijártó stb ., hogy csak Ők kellenek ide, és jön a kolbászból kerités, száguld az állam, lehagyunk mindenkit, mert orbánnak a kezében van a varázspálca és minden gyönyörü lesz. Hát én megmondom, hogy mi van a kezében. Amiről azt gondolta, hogy varázspálca, az nem más mint az, amivel egyidős, na ez az ő tudománya semmi más. Legyen előrehozott választás és ismét jöjjön Bajnai, Oszkó tegye rendbe, ha még lehet ezt az országot. Hazudtak ezek reggel, nappal, éjjel, még ha kérdeztek is hazudtak ezek a kordon bontók. Oszt jónapot.

anonymand 2011.10.07. 15:19:52

@Lomstein:

Tisztelt Lomstein!

Hidd el, hogy megértelek és már eddig is értettelek!
Nem l' art pour l'art vitatkozom veled, mert igazából egyetértek.
De.
A logikád ott bicsaklik, hogy amíg Németországban az orvosok többsége(?) nem közalkalmazott, itthon vagy önkormányzati, vagy mint azt tervezik, állami alkalmazottak lesznek.
És ki az, kik azok, aki és akik a legnagyobb hangon ellenezték az egészségügy privatizációját? Aki és akik most államosítást nyomatják ezerrel.

Még egyszer: nem vitatkozom Veled.
Értelek.

Tisztelettel:
anonymand

dzsugasvili 2011.10.07. 15:30:05

Kedves Török Mester,

egészen a legutóbbi időkig nagyon nagy elismeréssel gondoltam a stílusára, mi szerint véletlenül sem tesz direktbe megjegyzést egyértelműen senkire, se pro, se kontra (főleg nem kontra), és ezzel a furcsa kívülálló, szemlélői nézőponttal operál. De most, az őszi megszorító politika és a - szerintem egyértelműen - kaotikus állapotok közepette ez a "se hús, se hal" hozzáállás kimerült, valamit ezen a szinten már a legnormálisabb, legmértéktartóbb embernek, politológusnak is mondania kell. Ezt nevezte Fábry egyszer a tévében talán az "írástudók" vagy a "megszólalni tudók" felelősségének.

nu pagagyí 2011.10.07. 15:34:02

@Lomstein: Magyarország nem a szociális rendszer ámokfutása miatt került válságba, hanem a vállalkozási képességek hiánya miatt. Bár a rendszerváltás lehetővé tette a polgárosodást, de erre nálunk nem támadt igény. Amiben mi jók vagyunk, az a szomszéd tehenének szemmel tartása és alkalomadtán megdöglesztése. A Fidesz hatalma e felismerésnek köszönhető. Ebben az országban nem nehéz valami ellen tömegmozgalmat csinálni, annál nehezebb valamiért.

tölgyes 2011.10.07. 15:36:17

@Lomstein: No de vehgye el az értelmiségi elittől a pénzt!! Majd kap a szeme alá..:( Rögtön diktátor lesz, meg fasiszta.. Láttuk Heller és környéke erősen vitatható pénzt markoltak fel.. lett belőle ricsaj.. de hasonló a helyzet ha aköztévében azt mondják a dolgtalanoknak, hogy sajnos nincs rátok szükség:(.. Máris jön a nagy szakszervezeti megmozdulás.. jönnek a 40 éves nyugdíjas rendőrök és követelik, hogy nekik az igen is jár..:(A mi Gáb orunk pedig máris vizionálja a formálódó új egységet:(.. a dzugasvilik pedig még ezt is se hús, se halnak tartja:)

Dig, Lazarus! 2011.10.07. 15:39:47

Igen súlyos a helyzet, ha már a szerző ennyire sodró lendületű, határozott, konkrétumoktól hemzsegő kiáltványt szegez a posztra. Mindezt úgy, hogy kétségtelenül nő a valószínűsége valaminek, ami esetleg meg is történhet, ha netán a cselekvési tér tovább szűkül. (Jujujj, nehogy bárki jóslatnak vegye!). Mindeközben annyira árnyaltan, szétterített cizelláltsággal hülyézte le Orbánt, amennyire az utókor ezt vélhetően megkívánja, vagy persze mégsem.
"Ha nagy a baj és ha okos a politikus (mindkét feltétel egyaránt lényeges), előfordulhat, hogy a vezető belátja" ... "engem kétségtelenül meglepne, ha megtenné".
Talán csak egyvalamit nem mutat ki a cikkben bravúros óvatoskodással megalkotott, többdimenziós pszeudofuturatív koefficiens. Az elemzés tárgyául választott államférfiúi stratégia nincsen tekintettel sem a csábítóan tálalt politológusi paradigmákra, sem a romló (vagy akár javuló) gazdasági környezetre, de még a Föld forgására sem. Az idő múlására meg csak azért sem! Hiszen azt már meg is állította, de ha újra indul a makacs jószág, még visszább tekeri!
Amíg a mértékadó posztok, és az ő nemkülönben mértékadó közönségük a számtalan virtuális kompozíciót tapogatja (közben dühödten csapkodva a másik kezére), ő csak egyszerűen dolgozik, és bizony a mű szinte már el is készült.
2014, 2018, pártok, erővonalak, gazdaság? Ezen még ő is elmosolyodik, pedig most is nagyon mérges. Időpontok, fogalmak, csupa hasznavehetetlen találmány. Itt ő fog uralkodni a végtelenségig. Még egyszer olyat nem hibázik! Bizony, akkor inkább a háború! No, nem olyan polgárháború, vagy mi, amitől néhányan tartanak, de nem is ilyen modern kiszorítósdi. Rendes, tökös hadviselés, ahogyan még a régiek csinálták - aknázással, lövészárkokkal, nyomorult százezrek előrehajtásával.

Hacsak addig meg nem tanul még valaki hanyattvetődve ollózni - betonon!

avanivi 2011.10.07. 15:41:41

@Balt: Akkor mi van ? Minden országot érintette a világválság bárki volt is a gazdasági miniszter!!!
Mégegyszer leírom : elmultnyóócévelkurták +világválság, ennyi.
@piros pipacs: teljes mértékben nekem is ez a véleményem mint neked.Szakértői kormány kell.
Első lépésként a Fidesz leválthatná a Viktokt, a Gyurit.Az MSZP kétszer cserélt me.öt, mitől vannak besz@rva?

tölgyes 2011.10.07. 15:42:42

@Dig, Lazarus!: Ezt a bejegyzést 2006 őszén kellett volna megeresztenie.. Őszöd után az őszödi finek..:) Akkor azonban úgy látta, hogy nincsen baj.. pedig nagyobb volt mint most:(

béla a görög (törölt) 2011.10.07. 15:42:46

Ugyan, ugyan...
Nem tudom, hogy a szerző ennyire naiv vagy magának próbál reményt adni.
1) Magyarországon bukni csak felfele szokás. Aki megbukott és pláne annyiszor mint Orbán (választásokon) miért raknák vissza újra ha már kormányon is megbukik?
Máshogy kérdezem: hányszor kéne Orbánnak ahhoz megbukni, hogy azt mondják a fideszben, hogy akkor akár kereshetnék valaki más is - megbukni vele is meg lehet, de akár jó is lehet.
Orbán nem egy Steve Jobs hogy visszatérjen - csak egy szerencsétlen jogász.
2) Senki sem pótolhatatlan Orbán sem. Ahogy Gyurcsányt pótolták úgy Orbánt is lehet. Csak épp most a fidesz szívja a fogát...
3) utolsó bekezdéshez: felelsleges az összehasonítgatás - bukott politikus és kész.

nem mellesleg az idő múlásával a közelebb lesz a nyugdíjhoz az a korosztály is akinek most leállamosították a magánnyugdíját - biztos "örömmel" szavaznának Orbánra - mondom Orbán nem egy Steve Jobs - ő viszi a pénzt nem hozza...

tölgyes 2011.10.07. 15:45:11

@avanivi: 2006-ban nem volt semmilyen válság.. 2007-ben sem.. sőt 2008 őszén Bajnai és Gyurcsány még azt vizionálta, hogy látszik az alagút vége.. pedig akkor már kezdődött a válság.. Kettejük mérhetetlen szakértelmét mutatta, hogy még azt is képesek voltak leírni, hogy a válság megáll a határainkon::(( Ekkora baromságot a kádáristák mondtak utoljára az első olajválság idejénn:::(((

baba jaga 2011.10.07. 15:45:43

@Balt:
Rendben, nekifutok még egyszer, de úgy gondolom, egy blogban nem kéne ennyire " csavarozni ", ha már így is van.
Más: láttam egy korábbi megjegyzésedet, ahol Bajnai-t ekézed.
Azt gondolom, Oszkó olyan magasan van / ráadásul még fizikailag is / Matolcsy-hoz képest, ami igazán ki sem fejezhető egyszerű mértékegységekkel.

tölgyes 2011.10.07. 15:48:17

@avanivi: 2006-ban és 2007-ben nem volt világválság mégis elkúrták:( 2008-ban, pedig a zseniális Bajnai-Gyurcsány kettős azt jövendölte, hogy a válság megáll a határainkon és már látszik az alagút vége.. Ekkora batromságot csak a kádáristák mondtak a 70-es években az első olajválság idején.. Ők mondták: nem fog begyűrüzni!! Aztán mégis:(

yoda-jedi 2011.10.07. 15:50:28

azt sajnálom már csak hogy Makovecz nem érhette meg a teljhatalmú kormányzója mennybemenetelét és virágzását... pedig az öreg sokat tett érte, megérdemelte volna...

@NA YA!: ja az más az autentikus...

kutya vacsorája 2011.10.07. 15:52:25

hátrébb lépni? változtatni? mindek? új választójogi törvényt kell hozni. azon vannak.

graycivil 2011.10.07. 15:53:20

"Az MSZP és az LMP jelöltje is visszalép Budán, ha kell

Az LMP jelöltje, Karácsony Gergely, valamint a civilek és az MSZP által támogatott Lévai Katalin is hajlandó a második fordulóban visszalépni, ha ez kell ahhoz, hogy a legyőzzék a Fideszt a II. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson – derült ki a Népszabadságban a két jelölttel megjelent közös interjúból."

index.hu/belfold/2011/10/07/idokozi/

tölgyes 2011.10.07. 15:53:56

@yoda-jedi: Na mivan ??Már megint próbálja piszkáni a nagy mester lábkörmét, aminek feléréséhez létrára volna szüksége??:::)))

tölgyes 2011.10.07. 15:54:59

@graycivil: Lévai Katalin mint civil jelölt:::)))Csak nem Ön is felkerült a párnájára???:::)))

yoda-jedi 2011.10.07. 15:55:14

@kutya vacsorája: és a választási tv nyel elkerüljük a gazdasági összeomlást?

szterintem azzal csak a "normális" választásos opciót torlaszolják el, ezért lesz polgárháború...

a választói akarattal ellentétes kormáyn... ezért államcső> polgárháború

yoda-jedi 2011.10.07. 15:56:57

@tölgyes: minek személyeskecc... 1közéleti szereplő munkájának gyümölcsét nem érhette meg ennyit mondtam...

de Te gyalázkocc és személyeskecc paraszt! ezt már unom... jó lenne a szűrés

Kivancsi 2011.10.07. 16:00:05

@tölgyes: vegul is nem kell csinalnunk semmit...
van a piacon hitel, az IMF vagy az EU majd megsegit sec perc alatt be-elozzuk a gorogoket :):)

munkaugyi dolgokat, munkahelyteremtes, fizetesek,
igen ezt a piac megoldaja ugy mint megoldotta az elmult evszazadokban..

a problema akkor kezdodik mikor
- nagy teret kap kapzsisag, a fentarthato fejlodes feletti bovules.
- az allam ado es elvonasok, a hulyesegek tulszabalyozasa

ha a real gazdasag bovulese Y% a "spekulative" gazdasag meg 2x3xY %... nos ilyenkor lesz bukta...
tul lesz futve amit a real nem kovet...
valakik megszivjak 40-50 evenkent..

ha az allam egeszsegtelenul tuladoztat, tulszabalyoz, indokolatlanul beavatkozik mint manapsag Mo....

tölgyes 2011.10.07. 16:01:56

@yoda-jedi: Maga személyeskedne egy nagy emberrel, aki sajnos már halott.. és ez bizony nagyon bunkó viselkedés. Nem paraszt, mert az értéket hozott létre:( és csak a fennhéjázó városi mucsa nem látta ezt:(, amelyik belőle élt.. és élne még ma is, ha szét nem rombolja!

avanivi 2011.10.07. 16:03:42

@tölgyes: Tehát ,elkúrták ÉS a világválság együttes hatása...,ezt a kettöt EGYÜTT kell emlegetni az elmúltnyólcévről ez az én véleményem.

Hogy ki,mikok mekkora baromságot beszélt, az más téma ,könyvet lehetne róla írni,belefoglalni az összes politikust.

Jelenleg az jobban érdekel, hogy a mostani beképzelt banda hogyan kúrja el.

tölgyes 2011.10.07. 16:04:48

@Kivancsi: "vegul is nem kell csinalnunk semmit...
van a piacon hitel, az IMF vagy az EU majd megsegit sec perc alatt be-elozzuk a gorogoket :):" Ezt Magán kívül ki írta?? A piac pedig nem oldja meg.. még az usa-ban sem.., pedig az piacabb a piacnál:)!.. de egy szót sem írt arról, amit kérdeztem.. ami nem kötelező, csak mutatja: ennyi a mondanivaló:)

jjulie 2011.10.07. 16:06:32

@tölgyes:

nincs mentség az orbán elkúrására, nincs enyhítő körülmény, sem kegyelem, megmondtad neki hogy kaparjon a kurta lábaival a paraszt amíg teheti?

tölgyes 2011.10.07. 16:07:53

@avanivi: MOst azt látjuk, hogy senki se tudja a jó utat.. Obama se, Sárközy se.. más se:( Folyik az útkeresés. Ebben benne van az elkúrás lehetősége.. mert sajnos a kitaposatlan úton m indig könnyebb tévedni:(.. Az igaz baj, azonban az atlanti térség válsága, amihez mi hozzá vagyunk kötve a 8 év alatt elkúrt 18.000 milliárddal nehezítve:(.. és akkor még itt van a 140% körüli külsö adósság. külső adósság:(

radala 2011.10.07. 16:12:51

Drága Török Gábor!

Hát ez meg most akkor hogy? Vagy hogy is van a klasszikus mondás.
Az világos, hogy a kitűzött célok elérhetetlenek és csak a Jóisten a megmondhatója, hogy nem volt-e ez már a kezdet kezdetén is így vagy, hogy nem már az első pillanattól rossz irányban indultak el, bla-bla-bla...
De hát már hogy a fenébe ismerhetné be OV, hogy ö ehhez kevés? Ha ö kevés, akkor ki elég? (mármint saját maga meg a pártja szerint) A probléma nem az, hogy nem kemények, mint a vídia, ki lenne a szakértő, mit értene szak?
A baj az, az, hogy amit csinálnak az szar, de ami ennél is nagyobb baj, hogy senki nem látja mi nem lenne szar.
Jobbikot hagyjuk, engem nem érdekel, de az LMP az nagyobb szar, mint a Fidesz. az egykulcsos adó roppant szar, csak egy szarabb van nála a progresszív adózás.
Egyszerűen az van, hogy ahol vagyunk, onnan nincs kiút 4 éves ciklusokban soha-soha-soha. Még az is lehet, hogy be kell látnunk, hogy 21 évet mentünk a teljesen rossz irányba...
Szerintem adjuk föl, tegnap elolvastam Dopeman (vagy hogy hívják) interjút az indexen. Egyszerűen nincs remény. Kövessünk el tömeges öngyilkosságot:-) Hülyék gyülekezete ez az ország.
Már mondtam párszor, hogy a Fidesz toronymagasan az ilyen ökrök fölött állt 20 éve oszt mi lett belőle, mi lesz egy LMP-böl? Ha tudjuk, hogy az egyszem Schiffert kivéve mindenkit lenyom IQ-ban Dajcs Tompika?
Föl kell adni, oszt kész...
(Vagy elfogadni, hogy a Fidesz a tuti, nem tudom melyik az egyszerűbb)

tölgyes 2011.10.07. 16:13:05

@jjulie: Zsülikém! A maga reményei túl fogják Önt élni.. ::))de érteleme akkor sem lesz:::))Csináljon inkább piacképes hőtakarékos faházat:)

lüke 2011.10.07. 16:20:08

@tölgyes:
hi, az munka, nem hablaty:)
naiv maga, az is marad:)

tölgyes 2011.10.07. 16:25:15

@lüke: Drága lük! Már megint egy húron pendülünk:) Valóban munkára szeretném rávenni őt is meg az országot is meg Európát is, de ők még mindig azt hiszik, hogy a niggerek, arabok, meg a sárgák megoldják helyettük:( Nem fognak helyettük dolgozni:(.. ha meg igen, akkor kiseprüzik őket a tengerbe:(

ugatok 2011.10.07. 16:27:25

Szegély Pali bácsi...visszamegy alelnöknek? Vagy minek?
Ki lesz a bohócügyi miniszterelnök?

avanivi 2011.10.07. 16:30:44

@tölgyes: Ha most válságról beszélünk, akkor miért nem akarják a fideszék elismerni a 2008-9 évi válságot. Úgy állitják be, hogy ha akkor a "nagyszerű orbán-matolcsy"fidesz kormányoz észre sem vesszük ?Vagy a gyurcsány-bajnai-oszkó idején nem volt válság, csak elkúrás , most pedig csak válság van elkúrás nincs ?
A fidesznek lépni kell valamit, mert rámegy az ország a makacs pancser banda hülyeségeire. Orbánnak, Matolcsinak le kell mondani.Ez lehetne az első lépés.

fülesboci 2011.10.07. 16:32:23

@avanivi: nem kezdte kihozni, stabilizálta egy évre.

Balt 2011.10.07. 16:34:14

@nu pagagyí: "Ebben az országban nem nehéz valami ellen tömegmozgalmat csinálni, annál nehezebb valamiért."

Stimmel, ebben hozott változást 2010. Ill. ha most visszasírná a sok proli a maszopot, akkor kevésbé... Bár szerintem többé nem jönnek vissza, se külön, se kombinációban...

tölgyes 2011.10.07. 16:43:22

@avanivi: Soha senki sem vitatta. A baj az volt, hogy minket A VÁLSÁG, MÁR VÁLSÁGBAN ÉRT!!! Gyurcsányék már 2008-ra elkúrtak az adóinkon felül úgy 14-15.000 milliárdot és jeleskedtek a külső eladósításban is .. Ez utóbbit a válságra való tekintettel meg kellett és lehetett volna állítani:( Akkor most egy kicsivel nagyobb a mozgástér:(

A fidesz és Orbán pedig lép, de az nem tetszik se a külföldi, se a komprádor tőkének se a haza politikai képviselőiknek. Ezt látjuk nap mint nap...:( A bankadó nem tetszett, a végtörlesztés nem tetszik stb...

De nem tetszik az a terv sem amivel Obama állt elő.. hogy náluk 4 trillió dolláros csomagra volna szükség:(..nekik az tetszene, ha kapnának egy halom közösségi pénzt, amin mehetnének nyaralni és fizethetnék az elit jutalmát.. beleértve ebbe a médiaelitet és tudóselitet is:(.. Önt pedig jól megfingatnák..ami ellen szintén szítanának, de csak addig, amíg nem lesz övé a korlátlan hatalom:) Gondoljon arra, hogy a 2010-es költségvetésben elvették a nyugdíjak 8, 3%-át és még helyeselt is hozzá az elit:)

Balt 2011.10.07. 16:44:56

@baba jaga: Rendben, Oszkót elismerem. Bár azért abban van valami visszás, hogy beáll "szakértőnek" egy Kiss Péter, Molnár Csaba, Draskovits, Szekeres fémjelezte kormányba. Normális körökben ezzel alighanem leírta magát szakmailag is...

graycivil 2011.10.07. 16:47:44

@fülesboci: De, elkezdte kihozni. Ugyanis a befektetői bizalomra építő javuló elbírálásból adódó várakozások megindíthatták volna a növekedést is.

Konkrétan pedig a recesszióból stagnálás közeli állapotig jutott, amit most már növekedésre lehetett volna váltani. A FYDESZ gazdaságpolitikája mindennek alátesz.

radala 2011.10.07. 16:52:06

@avanivi: No ebben épp egyet tudunk teljesen érteni. Én például azt gondoltam, hogy amit Bajnaiék csinálnak az egy hülyeség, és lehet jobban is csinálni, mostanra be kell látnom, hogy ha lehetett is volna jobban csinálni, azt nem tudom, hogy ki is lett volna az, aki jobban csinálta volna.
De egyébként a probléma nem az (legalábbis szerintem nem azt szokták GyF szemére vetni), hogy mi volt a válság alatt, hanem, hogy mi volt előtte...
Ahogy most sem az talán a gond, hogy most mit csinál a kormány, hanem, hogy eddig talán szarul csinálta. Most kb egyszerű a helyzet, csak simán túl kell élni valahogy. A kapaszkodáshoz nem kell különösebb kreativitás, inkább ahhoz, kell majd, hogy merre is van az előre...

hattyú 2011.10.07. 16:52:44

@radala: teljesen igazad van, azt a helyzetet ami ma Magyarországon van nem lehet így megoldani, kéne egy nagy pontot tenni és kicsit hátrálva, sokaknak a tükörbe nézve tervezni, csakhogy ehhez kellene egy jó adag tudás, szerénység és tolerancia, hogy megtalálják az emberek egymásban az összekötő pontokat és elfogadják a másikban azt ami különböző, nem szentek kellenek, nem utópiák, hanem gondolkodó lények, legalább az értelmiségi körökben. Csakhogy Magyarországon ez hiányzik, nincs meg hozzá a kultúra, nincs meg hozzá a tudásbázis és az emberanyag. Petty. És erről ennyi. Ésély sincs ár, hogy belátható időn belül ez megváltozzon, mert aki teheti elmenekül/elmenekült/menekülni fog. Ez tényleg olyan helyzet ami csak a hazugoknak és a hazugságra áhítozóknak kedvez, ők egymásra találnak és boldogan tapicskolnak a nagy egyetértésben. Ezt ne a Fidesz kormányra értsd, természetesen, és még csak ne is a rendszerváltás óta eltelt időre, sokkal-sokkal régebbi betegség ez.
Persze hazudozni lehet. Az megy. Politikától független ez is, elég ha elképzelsz egy hétköznapi helyzetet Magyarországon, egy hivatalban, egy közWC-ben, vagy akár egy rendőrségen - bárhol.

graycivil 2011.10.07. 16:53:15

@Balt: Szeretnéd. :-)

Szakembereket szakemberek nem attól írnak le, hogy hol csinálja, hanem mit csinál.

Matolcsy pechje, hogy a teljesen hiteltelen Orbán-kormányban nyújt ilyen pocsék teljesítményt, és ezzel kétszeresen írja le magát.

radala 2011.10.07. 16:53:22

@Balt: Köszönöm:-)
Szóval akkor, és ez így hogy?

Balt 2011.10.07. 16:56:24

@radala: Én is olvastam az interjút Pityinger úrral. Péklapát. Újra csak megfogalmazódik. Láttad azt a karakán választ, amit a nyalonc 2006-os kérdésére bírt válaszolni? Háppersze, most van "előremutatás" 2006-hoz képest, amikor csak "ellenkezés" volt. Szem-szom eláll...

radala 2011.10.07. 17:00:21

@hattyú: Igazából szerintem egyszer csak jobb lesz. Már GYF-böl is sokat tanultunk, most tán OV-ból is sokat tanulunk.
Én mondjuk el AKAROM hinni, hogy nem lehetnek ilyen hülyék, de ha a végén be kell látnom, hogy hülyék hát be fogom látni. Egy biztos, roppant nehéz lesz ebből az egészből kijönni.
Jut eszembe, ha valaki filmet keres megnézhetné " A homok hangjai"-t. port.hu/a_homok_hangjai_si_le_vent_souleve_les_sables/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=13031075&i_topic_id=1

nem azt mondom, hogy valami nagy extra, de talán valamivel jobban meg lehet érteni, hogy mi is az, ami már valóban nehéz élet...
Nyilván én tök megértem, hogy mindenkinek mindenből elege van, szerintem is igazságtalanság, hogy ilyen szar nekünk másoknak meg nem ennyire szar, de azért valahogy még is azt gondolom, hogy sokkal búvalbaszottabbak vagyunk még annál is, mint amennyire jogos lenne ez...

radala 2011.10.07. 17:02:23

@Balt: ne beszéljünk róla engem az M0 baszott föl a legjobban.
Komolyan mondom, akkor már inkább a Szíjjártó. Tragédia ez az ország, no.
Áhh, nincs itt remény az tuti

radala 2011.10.07. 17:03:47

@Balt: Tényleg nincsen erre szó...
Azt hiszem én mindenkit utálok:-)

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2011.10.07. 17:05:28

"Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait"

Lehetetlen vállalásokat? És akkor ez most felelősségteljes kijelentés?

fülesboci 2011.10.07. 17:13:31

@graycivil: a fideszt illetőleg egyetértek.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 17:14:55

@avanivi: Matolcsyt a hatalmas fogadkozások ellenére hamarosan meneszteni fogják. Bár a jobberek tagadják váltig, György alkalmatlan arra hogy ő legyen az ország első számú gazdaságpolitikusa. Terveit a kormány megvalósította, a számok nem jöttek ki, a program megbukott. Ami mostanában indult, annak menedzselése Matolcsy egyrészt alkalmatlan, másrészt hitetleten. A nagy fogadkozások ( a jobbkezem harsongta Orbán ) is pont azért vannak mert ordító hogy ez az ember alkalmatlan.
Nem hiszem hogy Matolcsyban még bárki hinne a frakcióban.
A költségvetést még vele adják el, aztán lemond.
Ha György marad, ez az ország biztosan tönkremegy.
Egyébként a kormányzat gyengeségét mutatja, hogy bár 2/3-al bármit megtehet, saját maga korrekciójára képtelen.

nu pagagyí 2011.10.07. 17:18:19

@tölgyes: Te miből élsz? Nyugtass meg, hogy nem az adófizetők pénzéből.

Nekem az a meglátásom, hogy minden olyanra van pénz, ahol a teljesítmény mellékes és semmi olyasmire nincs, ahol az számon kérhető. Vajon miért?

A Fidesz kormány majd onnantól verheti majd a mellét, ha visszaállt a válság előtti 75%-ra az eladósodási ráta, és visszatette a 3000 milliárdot is a kasszába. És persze mindezt úgy, hogy az MNB devizatartalékai se legyenek kevesebbek annál, ahogy átvette a stafétát.

A legnagyobb gond a Fidesszel - amellett persze, hogy nem szereti a demokráciát - az, hogy a gazdaságpolitikájában sem észlelhető semmilyen kitörési pont. A teljes reménytelenség költségvetéseit állítja elő kéthavonta. A fogyasztást már nem akarja felpörgetni, ez világos. A kiművelt emberfőkben nem hisz. Az vállalkozó embert sem tekinti eszménynek. A kultúra meg álljon meg a maga lábán. Már rég elfelejtette miket hordott össze választási igéretként. Véleménye flexibilisen változik, követői is alig bírják interpretálni a legújabb écákat.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 17:18:50

@tölgyes: Magyarország a fejlődési pályáról 2001 után tért le. Matolcsy első minisztersége alatt kezdtek el romlani a számok, amely folyamatot a későbbi kormányok sem tudtak korrigálni.
Az Orbán kormány ott rontotta el, hogy lecserélte Chikánt a gazdaságpolitika éléről. A következő ember, aki érthetett a gazdaságpolitikához Oszkó volt. Közte a nagy semmi.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 17:23:42

@Balt: A gazdasági kérdésekben nem döntött Bajnai. A gazdaságpolitikát Veress János vezette. Egy közepesen fontos minisztere volt a kormánynak. Nagyobb botrányok nélkül vezette az NFÜ-t és a fejlesztési tárcát.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 17:25:13

@nu pagagyí: "A teljes reménytelenség költségvetéseit állítja elő kéthavonta."

Tökéletes összefoglalása a kormányzat eddigi teljesítményének.

komment1 2011.10.07. 17:27:50

Hát ez egy haláli poszt. Most egyértelműen kimondva, amire korábban csak célzott TG. Hát szerintem sem lép hátra OV. De milyen remek is lenne helyette Lázár? :F Persze lenne egy tippem, aki pont olyan pozícióban van, ahol majdnem nélkülözhetetlen, és ahonnan lehetne legfelülre lépni, ill. nagyjából ő az egyetlen fideszes esély, Navracsics. Csak sajnos nagyon meg lennék lepve, ha így történne.

baba jaga 2011.10.07. 17:35:43

@Balt:
Ő oda, - ha úgy tetszik - országot menteni ment, 1 évre vállalva az dolgot.
Nem hiszem, hogy szakmai körökben ettől ő kevesebb lett.
Viszont szeretett váteszünk/ M.GY./-ről kezdettől fogva minden komolyabb szakember elmondta, hogy egy hasznavehetetlen hamiskártyás, s láss csodát, ma vezérünk jobbkeze.
Hát ezért tartunk ott, ahol tartunk. / Többek között. /
Mindenesetre örülök, hogy tudtam olyat mondani, ami számodra is elfogadható.

avanivi 2011.10.07. 17:36:01

@tölgyes: @radala: Igen, szerintem is előre kellene menni,de a kokmány mintha nem tudná ,hogy az merre van.Valahogy nem sikerül semmi,és egy csomó baromsággal foglakoznak a fontos, értelmes dolgok helyett. Ezért kell lemondania Orbánnak,lehet van a fideszben valaki, aki jobban csinálná.
Biztos vagyok benne, hogy sokan látják ezt igy, és nem mernek megszólalni.Rámegy az ország, ( a fidesznek vége )és fülelnek, mint sz@r a gazban.Az utolsókat rúgja az ország ,nemsokára,ők pedig dugják a fejüket a homokba.
Egy ember miatt ?Leírtam már, az MSZP már kétszer váltott me.-köt,tessék lemásolni. Nem rólatok szól már ez, hanem az országról.

márta)) 2011.10.07. 17:37:31

nem lesz, nem lehet jobb. Ilyen helyzetekben kerülhetnek elő az alternatív forgatókönyvek, a kármentést, a tervezett menekülést lehetővé tevő opciók. "

Hát. Igen. De szó nincs erről. A kormány , a kormányfő egészen más forgatókönyv alapján " dolgozik.
............
Orbán: senki nem lökheti az országot a "görög útra"

A miniszterelnök azt mondta: a kormány a sikeres magyar nemzet megteremtésének útján indult el, amely rendet és biztonságot jelent, amely mindenki számára tud munkát adni, amely gondoskodik az idős emberekről, valódi lehetőséget nyújt a felnövekvő nemzedékeknek, és ahol munkából lehet saját otthont teremteni, amelyet azután senki nem vehet el."

www.hir24.hu/belfold/2011/10/07/orban-senki-nem-lokheti-az-orszagot-a-gorog-utra/

Csak az a nagy probléma, hogy ebből valójában semmi pozitivum nem tapasztalható - amit a kormányfő mondott - legalább is sokak nem érzékelik ebben az országban.
De a lejtmenetet, az igen.
Nagyon szeretném azt mondani, hogy valóban igy van, csak hát a kormányfő által elmondottaknak én a fordítottját látom.

dr kíváncsivagyok 2011.10.07. 17:39:49

@nu pagagyí: "A kultúra meg álljon meg a maga lábán."....ez azért nem igaz, támogatják a (szélsőjobb) színházi életet ! Majd a 64 vármegye és a Jobbik lesz a közönség...szép új világ !

dr kíváncsivagyok 2011.10.07. 17:42:10

És a pofánkba ordított " egymillió új munkahely" ??? Hogy fog összejönni 7 év alatt ( mert jövőre a kormány szerint stagnálni fog ) ?? Akkor ki is hazudozik éjjel-nappal ??? Ez volt az egyik oka a 2/3 - nak !!

dr kíváncsivagyok 2011.10.07. 17:43:32

@kíváncsivagyok: Most , hogy szerveződik egy komolyabb ellenállás (Szolidaritás),...megint egy koncot dobtak a szélsőjobbnak !! Naggyyon félnek tőlük...van is miért !

márta)) 2011.10.07. 17:44:39

oppá"
Egyébként senki sem akarja az országot a görög útra lökni.
Ha valami arra az útra tereli, az nem lehet más, mint a többségi kormány- a Matolcsy - féle csodaváró gazdaságpolitika.
Ja.Igen. Meg új típusu, új szellemiségű költségvetés.
:)

avanivi 2011.10.07. 17:45:51

@ciceró: Igazad van, de szerintem Orbánnak is mennie kell, pontosan a Gyuri miatt.

tölgyes 2011.10.07. 17:46:17

@avanivi: Ön szerint mi a baromság és mi az ami nem előre mutat.. Ha már állítja...:)

kvasztics47 2011.10.07. 17:47:03

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A Zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

tölgyes 2011.10.07. 17:51:32

@nu pagagyí: Az Ön elvárásának van egy jogos feltétele.. Az eu és a világ válságának megszűnése.. Ugyanis gyurcsányék úgy hozták 75% fölé a GDP arányos hiányt, hogy közben nem volt válság:(

Na és mi a demokrácia édes úr??? Talán bizony az, hogy az országot gondnélkül lehet eladfóítani, vagyonát privatizálás címe alatt lenyúlni.. és annak nincs következménye??? Mert, hogy a gyurcsányi demokráciának ez volt a lényege:(

Most persze, hogy háborognak azok akiknek ott billeg a kard a feje felett:(

Egyébként azért veszélyes a femokráciának és a gyurcsányizmusnak az összekötése, mert annak a következménye a jogállamiságból való kiábrándulás..:(

márta)) 2011.10.07. 17:52:28

Nem kell, illetve kár előrehozott választáson vizionálni.
Az Orbán V. nem fog hátra lépni, a választásokat pedig biztosan nem nyernék meg.
Az új választási törvény szerint szerintem nem.....

:))

márta)) 2011.10.07. 17:54:57

Na.Igen. Szakértői kormány) Bajnai.

:))))

tölgyes 2011.10.07. 17:55:06

@ciceró: Mikor 2001 után?? mert hogy 2001 dec. 31-én a GDP arányos hiány52%-os volt.. és már akkor is a Gyuri volt.... egy éve.:( és 2002 májusától kezdődött a haddelhadd.

kvasztics47 2011.10.07. 17:55:36

Ha arra számítasz, hogy majd mások jóllétet biztosítanak neked vagy mindenkinek, akkor tényleg jó ez a hatalom. Ha szeretnél jobban élni és szeretnéd, hogy több lehetőséged, választásod legyen az életed jobbítására és hajlandó vagy tenni magadért, akkor más a helyzet.
A demokrácia csak lehetőséget ad, a jobb élet elérésére, és védelmet az éhenhalás ellen.
Ez a lényeg, ilyen lehetősége, még soha nem volt a Magyar népnek, hogy a saját hazájában a munkája, a tehetsége, alapján boldoguljon. Ne mások határozzák meg a sorsunkat.
Ezt a lehetőséget veszi el tőlünk a Zorbán!

kvasztics47 2011.10.07. 17:56:45

Ha arra számítasz, hogy majd mások jóllétet biztosítanak neked vagy mindenkinek, akkor tényleg jó ez a hatalom. Ha szeretnél jobban élni és szeretnéd, hogy több lehetőséged, választásod legyen az életed jobbítására és hajlandó vagy tenni magadért, akkor más a helyzet.
A demokrácia csak lehetőséget ad, a jobb élet elérésére, és védelmet az éhenhalás ellen.
Ez a lényeg, ilyen lehetősége, még soha nem volt a Magyar népnek, hogy a saját hazájában a munkája, a tehetsége, alapján boldoguljon. Ne mások határozzák meg a sorsunkat.
Ezt a lehetőséget veszi el tőlünk a Zorbán!

tölgyes 2011.10.07. 18:14:35

@kvasztics47: Ezen akkor kellett volna méláznia, amikor 2002 után 5,7%-ról 11,5% ra ment fel a munkanélküliség.. de valahogy akkor ez nem bírt az Ön szébe jutni: Most, amikor ha lassan is, de csökken.. akkor hirtelen feltámadt a munakvágya..No de nosza.. dolgozzon vállakozzon, alkosson..

tölgyes 2011.10.07. 18:16:29

@márta)): Aki az egyik fő elkúró volt 2006 után:(Korábban csak azért nem mert még kisfiú volt:( Akkor még csak offshorozott,és cégek felszámolásában jeleskedett gondosan ügyelve arra, hogy a termelő az aztán ne jusson pénzhez:(

tass-tass 2011.10.07. 18:22:00

A probléma az adómorálban keresendő. Az alábbi cikk szerint megvan az a pénz, ami hiányzik a büdzséből.

hvg.hu/gazdasag/20110919_rejtettgazdasag

Hogyan lehet javítani a tömegek adómorálján? Pofon egyszerű. A közügyektől való eltiltás fogalmához hasonlóan, létre kellene hozni az állami jóléti kiadásoktól való eltiltás büntetési kategóriát. Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy ha valaki bármilyen formában elősegíti az adó, járulék, áfa, stb. elkerülését, az ne néhány tíz-, százezer Ft büntetéstől rettegjen, hanem attól, hogy nem élhet az állami jóléti kiadásokból finanszírozott szolgáltatásokkal. Tehát nincs ingyen iskola, ovi, doki, segély, nyugdíj, támogatás, stb. amit ugye az állam ingyen nyújt most számunkra. A büntetési tétel legyen itt is 1-10 évig terjedő eltiltás.

Ne feledjük, hogy azok az emberek, akik minimálbéren vannak bejelentve, de azért többet keresnek, vagy a számlát nem kérők, stb. azok a társadalom jelenlegi felfogása szerint nem bűnözők, hanem csak élnek azzal a lehetőséggel, hogy valószínűleg nem fognak lebukni az ellenőrzés elégtelen volta miatt. Az internetet használók naponta követnek el olyan bűncselekményeket, amit valójában a társadalom nem tart annak. Ezért ne is kezeljük őket bűnözőként, ne zárassuk börtönbe őket.

Elég lenne csak meglebegtetni a tömegeknek, hogy ha részt veszel az adóelkerülés elősegítésében, akkor nagyon sok mindentől el fogsz esni.

Csak egy valós példa a hatékonyságra.

www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/csokkent-az-iskolakerulesek-szama-az-iskolaztatasi-tamogatas-megvonasanak-koszonhetoen

Meglehetne kérdezni azoktól, akik nem járatták a csemetéjüket iskolába és elvesztették a családi pótlékot, megérte-e?

yoda-jedi 2011.10.07. 18:22:10

@radala: hogyan agyuk fel? kollektív öngyilkosság? dunába... mind felsorakozik oszt háromra ugrás? sztem a dzsobbikosok nem ugranának...

márta)) 2011.10.07. 18:24:00

@kvasztics47:

Bocsánat! Kétszer is leirtad ugyanazt, nem tudom megállni, hogy ne reagáljak rá (valamit.)

Most van az az időszak amikor biztositja a kormány, hogy tessék, lehet éhenhalni. Rezsit fizetni, vagy enni. lassan, de biztosan a társadalom egy csoportja szépen halad az elszegényedés felé. Kivéve azokat, aki már ott vannak.

Megosztott a társadalom (már most is) Ezután még jobban érzékelhető lesz.- gazdag és szegény.

Vannak emberek fiatalok és idősebbek (is), akiknek minden jó szándékuk, akaratuk ellenére nincs kitörései pont.
Talán akkor lehetnek beszélni arról, hogy tehetsz magadért, ha beindulna már végre valamiféle növekedési folyamat ebben az országban.

yoda-jedi 2011.10.07. 18:24:49

@tass-tass: ez qva jo mnegoldás... nekem jöhet...nem adózok de cserébe békén is hagynak... nem mentenek meg havonta.. ok áll a díl...

gondolom vicceltél... nyilván a probléma gyökeres hogy az adóba fizetett összes pénzt sokszorosn ellopják (+hitelek)... ha ez nem lenne így mindenki vígan adózna... ha pl cserébe működő államot kapnánk...

avanivi 2011.10.07. 18:27:36

@tölgyes: Röviden.Minden ami a gazgaság fellendítésével, munkahelyek teremtésével kapcsolatos az fontos ,előremutató, és értelmes.
A baromság a pálinkafőzéstől az aszalka elhelyezéséig terjed.
Mindketten tudjuk miről beszélek.

yoda-jedi 2011.10.07. 18:27:42

@ciceró: matolcsiné férje nélkül mi lesz? ez volt a fides választási programja...

márta)) 2011.10.07. 18:27:59

@tölgyes:
Meg aki a világválság idején pályára tette (Önnek is) az országot.
Meg akinek az egyéves kormányzásáról, külföldi politikusok is elismerően nyilatkoztak, olyanok, akiknek neve is van a nemzetközi- esetleg világpolitikában.
ott a pont. tölgyes úr.

márta)) 2011.10.07. 18:29:43

@tölgyes:
oppá"

Az ön vitapartnere nem én vagyok. Eltévedt. Vagy talán összetévesztett valakivel??

márta)) 2011.10.07. 18:33:02

@tölgyes:
Már bocsánat!!!
Még annyit, amit elfelejtettem írni) Az ön vitapartnerei azok a blognagyasszonyok) akik alkalmanként irnak emeletes baromságokat önnek, és kikkel ön úgy viháncol itt esténként a posztokon, mint egy füdős****).
Érti??? Na ugye.
Sajnálom, de nagyon.

tölgyes 2011.10.07. 18:35:51

Kedves Török Gábor!

Sajnos a hibás kiindulás miatt nem sok értelmét látom annak amit írt. Illetve mégis. Mert igaz, hogy semmit sem jósol, semmit sem óhajt.. csak sugall:), ami felér egy óhajjal:::)
Először is -immár sokadszorra leírva - mi a döntő különbség?
1./ 2006-ban az ország úgy került válságba, hogy a körülötte levő világ prosperált...majd 2008-ban a válságban lévő ország kapott a nyakába egy válságot, ami azóta sem szűnt meg, legfeljebb vannak benne hullámzások. Most pl. ismét mélyül és ez nem tesz jót nekünk sem.. nem beszélve arról, hogy még nem sikerült érdemi eredményeket elérni a külső adósság csökkentése terén.
2.Más a politikai helyzet is. Ma ha csökken is a kormány népszerűsége, és nem kizárt a 2014-es vereség sem - mellesleg én ezt akkor sem tartottam kizártnak, amikor a népszerűség töretlen volt - a kormány mögött mégis egy stabil többség áll. Nem úgy mint 2006-2007-ben Gyurcsány mögött. Mint ahogy ma nem áll érdemi többség a még mindig demoralizált ellenzék mögött.. Vagyis úgy néz ki, hogy egy egyfordulós szisztémában az abszolút többség megszerzése ma reális esélye lenne a kormánypártoknak..Így nincs politikai kényszere a 2/3-adról való lemondásnak..
3. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Jobbik konszolidálása - épp Karácsony felvetése mutatja - érdeke egyes ellenzéki erőknek a fidesszel szembeni egységfront miatt, akkor látszik, hogy nincs "baloldali" térnyerés... ami erősödik az a jobboldali radikalizmus:(. A "baloldal" már a koráébban fasisztának titulált jobbikra is ráfanyalodna:(Ennek azonban többféle következménye lehet 2014-re.
a. Ahogy Ön írta reális esélye lenne a Jobbiknak mint váltópártnak. (Én ennek szinte semmi esélyét sem látom..:)
b. de annak igen, hogy egy némileg konszolidált Jobbik biztos potenciális koalíciós partnere legyen:) a fidesznek. (Nehéz volna a karácsonyi koalíciós javaslat után belecsapni ismét a fasiztázásba:(
c. Ez viszont már nem lenne érdeke a törpe kisebbségbe szoruló mai ellenzéknek, ami megint csak a jobboldal táborát erősítené.. vagyis egyes átpártolt szavazókat visszatolna a fideszhez.
d. Persze megvan az esélye egy internet+ szakszervezeti együttműködésre, ami egészen addig tud teret nyerni, amíg a választókban tudatosul, hogy a mai szakszervezeti mozgalom korporációs elvek mellett szerveződik.. és közvetlen a kötődése - a tradíciók miatt - a demoralizált MSZP-hez és Gyurcsányhoz.Ráadásul ezek a szavazói konglomerátumok nélkülöznek mindenféle ideológiai önazonosságot:(

Vagyis egy a két ciklus között természetesen fogyatkozó, de még döntő fölénnyel rendelkező kormánypárt áll szemben egy céljait és szervezeteit kereső ellenzékkel, mindez egy válság közepén, amikor nem célszerű fél évet választási küzdelemmel bíbelődni.

Azon pedig ne csodálkozzon senki, hogy a kormány, Orbán és az ország nem rántotta ki a nyulat a kalapból.. Ha jól megnézzük ma még senki sem tudja, hogy miként lehet kezelni a válságot.. ami minket a Gyurcsány-Bajnai MSZP-SZDSZ által az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd miatt még élénkebben érint!

márta)) 2011.10.07. 18:36:57

@tölgyes:

Hogy azt irta (tavaly) a Török Gábor, hogy Ön a kedvence, az engem a legkevésbé érdekel. Ami nem tetszik az én meg fogom írni Önnek.
Ezzel azt hiszem be is fejeztem.
ott a pont. tölgyes úr.
ennyi

hoplita 2011.10.07. 18:37:42

@Hepci:
Mondd ki nyugodtan, egy megöregedett, kiégett vén fasz....aki már csak abból él, hogy van még egymilla aszekelyek, aki rágondolva recskázik éjszakánként, miközben az ura fájlalja a hátát.:DDD

tölgyes 2011.10.07. 18:39:18

@márta)):
Kedves anazon termélszetű Márta!
Valóban a nyugdíjaklat csökkentette 8,3%-kal:(.. de a multik tőkekiáramoltatását, ami a gyurcsányi ciklusban elérte a 8-9.000 milliárdot nem tett semmit.. mint ahogy az állam koprszerűsítésért sem tett semmit:( Csak hogy a bajnai féle kártevés társadalmi célja világos legyen Ön előtt.:)

tölgyes 2011.10.07. 18:40:13

@márta)): Ne izguljon TG azt viccnek szánta:)

tölgyes 2011.10.07. 18:42:28

@avanivi: Most nem írogatok a pálinkáról, aminek közvetlen gazdasági hatása nincsen, de van üzenete: ne engedj semmit elpusztulni, amit megteremtettél.. Ez nem kevés, de nem érthető mindenki számára:(

graycivil 2011.10.07. 18:48:18

@kvasztics47: "Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl."

És erre jön még az ordító ellentét, miszerint Orbán nem csak hogy felveszi a fizetését, de ráadásul a SAJÁT maga által kreált adótörvénnyel havi 500 ezer Ft-tal megemelte SAJÁT nettó fizetését is.

márta)) 2011.10.07. 18:49:02

@tölgyes:
Világos , ne pazarolja az idejét.

márta)) 2011.10.07. 18:53:10

@tölgyes:
Annyira nem érintett meg a "dolog", hogy különösebben izgulnom kellene.
Nem szoktam irigy lenni, ha másokat dicsérgetnek. azért mert jó??? kommentet ir valaki.
Mert csak erre gondoltam, semmi másra.
ennyi.

graycivil 2011.10.07. 18:54:02

@tölgyes: Nem érzed a zavarba ejtő önégetést a folytonos elqrózásodban?

Szerinted van még egyetlen mértékadó nyugati politikus, aki a (jó esetben) kötelezőn kívül szóba állna Orbánnal, illetve gazdasági szakember, aki nem úgy járna "a Gyuri" előadásaira, mint egy Fábry-showra?

graycivil 2011.10.07. 19:00:17

@tölgyes: Inkább az agysejtek pusztuljanak, mint a cefre! :-)

márta)) 2011.10.07. 19:00:46

@tölgyes:

Ön még most sem látja az "erdőtől a fát.......
Keresse meg tölgyes úr! Irja már le legyen szíves, mit csinál most annyira jól a kormány.
Ne a Gyurcsánnyal foglalkozzon.... már végre.

Ha nyitva tartja a fülecskéjét, már egy boltban, utcán, akárhol, ha két-három ember megáll beszélgetni, szóba kerül egyből,) mennyire rosszul él a társadalom egy hatalmas csoportja.
És az " egyszerü" ember véleménye is az, hogy már nem lehet visszafelé mutogatni.

avanivi 2011.10.07. 19:03:59

@tölgyes: Kedves tölgyes.
Most én sem írogatok, mert nem érek rá, de máskor nagyon szívesen beszélgetek tovább. Örülök, hogy megnevetetett a pálinkafőzés üzenetével,nem merem leírni mi volt az első reakcióm,de engedjen meg annyit, hogy a TÖ.m tele van az Orbán üzeneteivel ,leveleivel,és minden kinyilatkoztatásával.
Arra,hogy semmit ne engedjünk elpusztulni, remélem a vezérünk is így emlékszik, és lemond,mert alkalmatlan ,és az ország megrohad, mint a gyümölcs, amiből nem főz pálinkát.

Lomstein 2011.10.07. 19:04:15

@tass-tass:
Bármi, ami növeli a gazdasági szereplők adóterhelését, csökkenti az ország versenyképességét. Emiatt az adófegyelem sikeres növelése is a versenyképesség csökkenésével járna. Van ugyanis elég befoltozni való lyuk ahhoz, hogy az ebből befolyó bevételt ne a közterhek csökkentésére használja fel a kormány. Az adófegyelmet egyetlen esetben lehet csökkenteni a gazdaság bedőlésének kockázata nélkül: Ha előzetesen jelentősen csökkentik a közteher-mértéket.

márta)) 2011.10.07. 19:04:21

@tölgyes:
Számolgassa drága tölgyes úr! az elkurt milliárdokat!!!!!
Vigyázzon, nehogy tévedjen.

:)))))))))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.07. 19:09:05

@tölgyes: Na, a Fidesz mit tett az állam korszerűsítéséért. Ez tényleg érdekelne. Kicsit ismerem az állami működést. Talán jobban mint Ön. Amit eddig láttam, az minden volt csak nem korszerűsítés.
De ne aggódjon, az eddigi információk szerint több új hivatalt is létrehoznak, jön a Tervhivatal. És ez nem vicc.

nyünyüge 2011.10.07. 19:09:09

@tölgyes:
Pedig azt is olvastuk erről, hogy azért is fontos az otthoni pálinkafőzés lehetősége, mert a pálinkafőzdék zöme mszp-s kézben van, akik kizsákmányolják a rendes magyar embert a cefrekifőzés kapcsán.
Ehhez képest nemrég hallottam és tapasztaltam, hogy a kifőzdék forgalma erőteljesen nőtt :).

sashimi 2011.10.07. 19:14:02

Nyitott kapukat dönget TG, amikor azt kérdezi, hogy csodavárás helyett vajon mikor is lép Orbán. Miniszterelnökünk bizony 2010 tavasza óta megállás nélkül cselekszik, építi ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (melynek falában TG sem rés, hanem erős bástya). Hisz mi másnak lehet nevezni a fidesz hatalmának bebetonozását elmozdithatatlan pártkatonákkal az állami-igaszágügy kulcspoziciókban, a média totális megszállását, az ellenzéket ellehetetlenítő választási törvényt, az értelmiség megfélemlítését jólirányzott elbocsátásokkal és olyan kinevezésekkel, ahol egyedül a bornirt párthűség számit. Mint legutóbb a néhai Nemzeti (Új szinház) élén. De Budai leszámolásügyi kormánybiztos tevékenysége is azt mutatja, hogy OV bizony nagyon is tudja: cselekedni kell. Idejében kell a lehető legabszurdabb büntetőeljárásokkal elvenni minden új szereplő kedvét a politikai porondtól. Minél képtelenebb a vád, annál egyértelműbb az üzenet.

tölgyes 2011.10.07. 19:15:23

@graycivil:
KEDVES GECIVIL!
A telejes főzési tilalom idején is módot kerített rá a penészleki pártitkár, hogy egy üveg denaturált szeszért cserébe kettéharapjon egy élő egeret:(.. Tehát nem ezen múlik... mint ahogy nem is következett be a tömeges pálinkafőzés..:(, de attól még az üzenet mégis az: AMI MEGTERMETT, MEGTERMELTÉL AZT BECSÜLD MEG ÉS HASZNOSÍTSD:)

nyünyüge 2011.10.07. 19:17:23

@yoda-jedi:
off
olvastad az építészfórum nekrológjait?

tass-tass 2011.10.07. 19:18:37

@Lomstein: Amiről írtam, az csak arról szól, hogy ha a bevételi oldal csökken, akkor csökkenjen a kiadási oldal is. Az adó, tb járulék, áfa összességében a bevételek több mint 3/4-ét adják.

A társadalom tagjai ebből lopnak. Az emberek. Ki többet, ki kevesebbet. És senki sem érzi magát bűnözőnek. Ez a baj.

A gyógyír az, amit írtam. Az állami jóléti kiadásoktól való eltiltás. 1-10 évig.

márta)) 2011.10.07. 19:18:38

Ujjal mutogat Magyarországra az IMF"

Magyarország újra a veszélyzónában
Több mint 30 százalék az esélye annak, hogy Magyarország belátható időn belül fizetésképtelenné válik külföldi hitelezői felé, így hazánk újra felkerült a CMA DataVision által összeállított, a tíz legkockázatosabb szuverén adóst felsoroló listába, Olaszország és Dubai közé. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujjal_mutogat_magyarorszagra_az_imf.497747.html

Akkor most nem tudom? :) hogy kifelé- megyünk e , vagy befelé, ) lefelé a lejtőn....
:)

yoda-jedi 2011.10.07. 19:20:24

@tass-tass: én is mondtam, hüje vagy és akkor konstruktív voltam...

nyünyüge 2011.10.07. 19:21:08

@tölgyes:
tölgyes úr már megint aszékelyek indulatvezérelt stílusában ír egész délután - nagyon nem illik ez egy decens úríemberhez :).

tölgyes 2011.10.07. 19:22:17

@avanivi: Az az Ön dolga, hogy mitől, mije van tele..de el kéne gondolkodnia a következőn: Nagyapám a tisztára sepert üdvaron lehajolt egy darab galyért és a többi közé dobta. A kemencét, melyben a kenyeret sütötték olyan kukoricaszárral kezdte fűteni sütés idején, amelyekről a tehenek leették a levelet..aztán került a tűzre a száraz ág és a rőzse.. ami ma ott rohad az erdőn:( És 40 év szocializmusa ezt a mentalitást ölte ki az emberekből..Ha innen közelít, akkor már nem is olyan nevetséges ez a mai szóval élve ökogazdálkodás, ami eleink természetes létformája volt:(.. Ennek pedig része volt a hulló gyümölcs is... Én pedig nyugodt lélekkel mondtom se apámat, se nagyapámat ittasan sohase láttam, de a pálinkát a maga gyümölcséből megfőzte.

tölgyes 2011.10.07. 19:23:40

@ciceró: Kezdjem a képviselők megfelezésével és most jön a folytatás..:( amiatt sivalkodni fog mert Ön és egy csomó haver ingyenélő állása fog megszűnni:(

tass-tass 2011.10.07. 19:25:08

@yoda-jedi:

Azért nem támogatod a javaslatomat, mert bevezetése esetén Te egyből 10 évig ellenél tiltva az állami jóléti kiadásoktól, mert kiderülne, hogy adócsaló vagy. :)

tölgyes 2011.10.07. 19:25:21

@márta)):
Kedves Amazon...!
Az elkúrt milliárdok száma magas: 18.000 milliárd az adóinkon felül, amit Ön persze nem ért, ezért aztán fesztelenül írja a csacsiságait!

tölgyes 2011.10.07. 19:26:50

@márta)): Olvassa meg hogy mennyivel csökkentette a nyugdíját a Bajnai!:)

yoda-jedi 2011.10.07. 19:27:05

@tass-tass: magyarban MINDENKI ADÓCSALÓ... jobb ha tudod... betarthatatlan sz@r jogszabályok vannak... enm tűnt fel? és nem véletlen...

graycivil 2011.10.07. 19:27:56

@tölgyes: Jaj, kedves Tuskó! Már megint elfelejtettem a megszólítást. :-)

yoda-jedi 2011.10.07. 19:28:11

@nyünyüge: engem is meglep a stílusa... a sarokba szorított patkány effektus

a Makovecz ügy lezárva...

márta)) 2011.10.07. 19:28:29

@tölgyes:
Ön érti? tölgyes úr??
Igen?

tass-tass 2011.10.07. 19:29:00

@yoda-jedi: Ha mindenki adócsaló, akkor azt gondolom, hogy javaslatom eléggé jellemformáló lenne...

hoplita 2011.10.07. 19:29:10

@László56:
"....A második Orbán kormány azt teszi amit tennie kell és egyáltalán megtehet. Többre nem telik...."

Így, belegondolva kevesebb is megtenné, baszki.:)

Mondom, hogy valami kemény cuccot tolsz....nem pálinkát, pedig ha ezt megtuggya ovi, akkor neked lűttek, baszod.

graycivil 2011.10.07. 19:32:39

"Bolond lyukból fényes szelek

Magyarországon eddig egyetlen kis társulat, a Baltazár Színház tűzte ki céljául, hogy az értelmi sérültekhez is elvigye a színjátszás örömét."

hvg.hu/w/20111007_dorner

"Az Új Színház újjászervezése végre a rendezés, a gazdasági menedzsment, a kultúrpolitika területén is esélyt ad a rászorulóknak."

:-)

márta)) 2011.10.07. 19:32:57

@tölgyes:
Téved! Egyelőre még nem érdekel a nyugdijam.
Nem unja még tölgyes úr!!!???
Ön változatlanul összetéveszt valakivel!!!