Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
okt 21
15:28

Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány jelentősebb kiválás (MIÉP, MDNP, MKDSZ), azok egyikét sem volt miniszterelnökök menedzselték. Most ez jön, pillanatokon belül színre lép Gyurcsány Ferenc új pártja. Megkerülhetetlen a kérdés: milyen esélyekkel?

(Fotó: Facebook)

Abban bizonyára nincs vita, hogy az MSZP számára az eddiginél rosszabb helyzetet nem könnyű elképzelni. Az állandósult belső konfliktus ellehetetlenítette, béklyóba zárta a 2010 tavaszán megsemmisítő vereséget szenvedett pártot. A szocialisták váltópárti státusza megkérdőjeleződött, támogatottságuk alapvetően stagnált -  s ez akkor is igaz, ha a Medián éppen most, meglehetősen váratlanul egy jelentős előretörésről számolt be.

Talán abban is egyet lehet érteni, hogy a mostani kiválás sorsdöntő jelentőségű lehet a magyar baloldal életében. Ami most történik, az nem rokonítható a rossz ütemérzékkel a senki földjére igazolt Szili Katalin távozásával. Gyurcsány Ferenc nem csupán a parlamenti mandátumát viszi el, de esélye van arra is, hogy jelentős szeletet hasítson ki pártjának a baloldal támogatóiból. Az amerikai politikai nyelvben momentumnak hívják azt, ami most történik: olyan eseménynek, amely új pályára állíthat politikai szereplőket, katalizátora lehet folyamatoknak.

Okosak azonban – fájdalom - csak eddig lehetünk, mert amiről innentől kellene írni, az megítélésem szerint ma még nem dőlt el, s mint ilyen, nem is tudható. Alapvetően három forgatókönyv létezik, meg persze számos köztes állapot.

1. „A semmi kapuin dörömbölve”: Az első szerint Gyurcsány távozása az utolsó szög a magyar baloldal koporsójában, amellyel a posztkommunista oldal végleg rálép a lengyel útra, azaz elveszíti esélyét arra, hogy belátható időn belül visszatérjen a hatalomba. Gyurcsány pártja lendületből elragad 5-10 százalékot az MSZP-től, aminek hatására Mesterházyék a kákápé (kis- és középpárti) léttel barátkozhatnak. Hiába a tiszta helyzet, a volt kormányfő ennél több embert már nem lelkesít, a meggyengült MSZP pedig „gyurcsánytalanítva” sem lesz érdekesebb és vonzóbb senkinek.

2. „Óriás tér”: A második szerint Gyurcsány új pártja repülőrajtot vesz, egy idő után pedig magához vonzza az elvitt szocialistákon kívül a potens kormányváltó erőre vágyó antifideszesek jelentős részét is. Új arcok tűnnek fel, a volt kormányfő pedig sikerrel rajzolja át megkopott portréját a baloldali-liberális térfélén. Megszületik egy olyan megkerülhetetlen bázis, amely a következő választásokon vezető erő lehet, s amely választási szövetségben egyesíti majd a Fidesztől balra álló szereplőket, köztük a meggyengült, de azért talpon maradó szocialista pártot is.

3. „Az Éden visszahódítása”: A harmadik szerint Gyurcsány új pártja legfeljebb szatellit-méretű lehet, ám a volt kormányfő politikai terhétől megszabadított MSZP lassan magára talál, s a kezdeti veszteséget hamar kompenzálják a párt felé forduló, Gyurcsány jelenléte miatt korábban bizonytalankodó szavazók. A szocialisták váltópárti helyzete a választásokhoz közeledve megkérdőjelezhetetlenné válik, s Gyurcsány pártja sem tehet mást, mint – felmérve a realitásokat – az együttműködés lehetőségét keresi, miközben a kisebbik koalíciós partner nem is annyira hálátlan szerepére hajt.

Feltételezem, hogy sokan már most tudják, és alább bizonyára meg is írják majd, melyik verzió a legbiztosabb. Én is gondolok persze valamit erről, vannak érveim és ellenérveim az egyes esetek kapcsán, de leginkább azt hiszem és azt is szeretném hangsúlyozni, amit a forgatókönyvek előtt is mondtam: ez a kérdés ma még nem dőlt el. A biztos válaszhoz ugyanis a mainál több ismeret kellene a jövőről: nem elég tudni, hogy "mi" történik majd, azt is látnunk kell, "hogyan".

Nincs megírva a csillagokban sem a posztkommunista baloldal bukása, sem felemelkedése, sőt, a Gyurcsány-MSZP küzdelem végeredménye sem látható előre. Holnap mindhárom forgatókönyv kap egy esélyt, és valóban a főszereplőkön múlik, hogy mit kezdenek ezzel. Nem állítom, hogy nincsenek erős fundamentumok az ügyben (Gyurcsány népszerűtlensége, az újpárti lét szervezeti és financiális kihívásai, az MSZP vezetési és hitelességi válsága, az MSZP szervezeti ereje, a baloldali-liberális térfélen tapasztalható vákuum stb.), de azt igen, hogy a példátlan választói elfordulás és a pártrendszerben bekövetkezett változások okán olyan speciális helyzetben van a magyar politika, amikor ezek egyike sem látszik elegendő magyarázatnak - előre. Talán majd utólag...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr1003320157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zsebcipolla kabaréhónapja 2011.10.24. 21:10:41

p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónap.  p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónapHajléktalanügyi népbiztossá vált Józsefváros hajléktalanüldözője, Hoffmann Rózsa államtitkár asszony esmég kapott néh...

Trackback: Alternatívák 2011.10.24. 10:51:32

Nagyon eseménydús hétvégénk volt, már közéleti szempontból. Orbán megfutamodott pár ezer tüntető elől, az MSZP huszonegynehány év után kettészakadt, pedig mindig ezt akarták elkerülni. És alternatív köztársasági elnököt akarnak választani március 15.-é...

Trackback: Nem vénnek való vidék 2011.10.23. 11:06:31

 A héten Orbán és Gyurcsány újra reflektorfénybe került, e két sors megint összeérni látszik. Előbbiről kiderült, hogy pártjában nincs párja, és elképzelhető, hogy most lépett arra a bizonyos lejtőre, utóbbi meg meg szerzett csapatot, nyilván azza...

Trackback: Hát elváltak... 2011.10.22. 19:29:17

Hosszú civakodás után végül megtörtént a szakítás: Gyurcsány Ferenc az általa vezetett Demokratikus Koalíció (DK) 1 éves születésnapi ünnepségén bejelentette, hogy ott hagyják az MSZP-t és új pártot alapítanak. Egészen pontosan a papíron már létező Dem...

Trackback: Lassan, lassan, de szakad az MSZP 2011.10.22. 08:57:03

Csalódtak ma azok, akik Gyurcsány és Mesterházy találkozójától várták a szakítás bejelentését. A jelek szerint még kettőt kell aludni addig, amíg szétválik, ami nem tartozik össze. A nagy kérdés persze, hogy mi lesz ezután....

Trackback: Az MSZP első éve ellenzékben: a testképzavaros mamut 2011.10.21. 20:54:19

Eddigi ellenzéki teljesítményéből az látszik, hogy bár az MSZP valamilyen szinten tudatában van annak, hogy mekkora pofont kapott a választóktól, még mindig nagypártként, a Fidesz természetes vetélytársaként tekint magára. Teszi ezt annak ellenére, ho...

Trackback: Karácsony előtt kerül a boltokba dr Kocsis Máté életvezetési kalauza 2011.10.21. 20:19:43

 A Tíz lépés, hogy szerethető hajléktalan légy című könyv azokat az embereket szólítja meg elsődlegesen, akik valami érthetetlen oknál fogva, ahelyett, hogy fűtött, vezetékes vízzel, árammal, gázzal ellátott, összkomfortos ingatlanokban néznék az ...

Trackback: Kiderült, miért kell eltávolítani József Attila szobrát a Kossuth térről! A többi fekvő vagy üldögélő szobornak is mennie kell! 2011.10.21. 20:18:53

Hatalmas felháborodással fogadta a közvélemény a Kossuth tér rehabilitációjával kapcsolatos terveket. Bár eleinte kevesebb figyelmet kapott, mára a fókusz áthelyeződött a téren lévő József Attila szobor további sorsával kapcsolatos talányokra, a műalko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2011.10.23. 19:56:44

@Balt: KArácsony aki sokat volt szdsz-es körökben, csak tudja, hogyan lopakodik egy diktatúra...Közelről láthatta anno.

xsasha 2011.10.23. 20:01:20

@Letícia: Hmmm...

www.youtube.com/watch?v=nIp2aMetTLs

Sajnos nem találtam meg a keresett paródiát, de a lényege: Kata nem kap pepsit...

jjulie 2011.10.23. 20:03:13

@aszekelyek:

na megtaláltad, kell erősítenetek egymást, bár ellenfelek vagytok

versemnyben vagytok a @6.Lenin: él és a @xsasha: az "utolsó fideszbirka" modellversenyben

6.Lenin 2011.10.23. 20:03:37

@jjulie:

Kedves 6ökör!

Izé, ilyenkor jó az 1-es szám?
Részemről kész vagyok a kompromisszumra.

Mondjuk:

1 drb 6ükör, akinek Grétczy a barátja= detto, vagyis 1 a zászló, 1 a tábor.
Ok-s az egyes szám.

Így jó lesz?
Kicsit macerás, de meg tudom oldani, + érted mindent.
Bólints, ha mehet.

graycivil 2011.10.23. 20:04:04

@Balt: Mármint az, hogy még csak most lehet nyíltan demonstrálni, hogy a csürhe rátört a rendőrökre? Akkor igazad van.

2011.10.23. 20:05:10

@xsasha: kata csak annak örüljön, amerikai édes foszforsav nem égeti a beleit!:)

aszekelyek 2011.10.23. 20:05:27

@manyike: A legnagyobb nyugalommal tegyék meg, hogy megfogalmazzák, mi nem tetszik. Ellenzékben , mikor ők voltak hatalomban, mi is megtettük, több szervezet által és nem történt semmi, azon kívül, hogy jól elverték az ellenzéki nagygyűlést, az állítólag demokraták. Gondolom, attól félnek, vannak még olyan áldemokraták, mint ők, akik esetleg szintúgy bánnának az ellenzékkel. De nem. Gyakorolják csak a jogaikat. Háborítatlanul. eredménytelensége is olyan lesz, mint akkor, amikor nekik még nagyon is teccett az elmúlt rendszer, mivel ők annak haszonélvezői valának. Itt demokrácia van, beszéljenek amit akarnak. Nyugodtan. :) Gyűljenek, szónokoljanak. Oszt jónapot. :DDD

jjulie 2011.10.23. 20:09:21

"mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az 56-os forradalom emléknapján, vasárnap a Pest megyei Erdőkertesen."

negyvenhárman hallgatták őt

pesten nem mert megszólalni ő sem, talán megdobálták volna, vagy hallgatnia kellett volna a takaroggyot, vagy a nem tetszik a rendszer-t?

aszekelyek 2011.10.23. 20:14:35

@graycivil: Meg azt , hogy a vezetőiket azért sem vonták felelősségre, hogy hagyták. @jjulie: belegondoltam. Nagyon rossz lehet neked abban az állapotban :) Keresztényi cselekedet, hogy tanácsolok neked kis kezelést. Csak nem maradhatsz így? Árt neked , biztosan. Szegény zsüli, szegény zsüli, te vén fütty...

jjulie 2011.10.23. 20:15:54

@aszekelyek:

zagyvasággal vegyes értelmetlenség fideszpicsa módra, szart sem ér

kit-mit ünnepeltél ma, vagy az orbánt sirattad, mit gondolsz haza jön még?

nem szükséges hazajönnie meghallgatni a nem tetszik a rendszer-t, ott is van net, küld el neki

www.youtube.com/watch?v=wjvKZry6yvI

ssi 2011.10.23. 20:16:17

@aszekelyek:
sokan vannak már, akik most megfogalmazzák, hogy mi nem tetszik, pedig 2010-ben a Fideszre szavaztak

s minél többen és minél többször és minél hangosabban teszik, annál nehezebb lesz a kormánynak .. pl. hitelesnek látszani, támogatottságot fenntartani, újabb választást megnyerni

s annál nagyobb lesz a nyomás az ellenzékre, hogy fogalmazzanak meg másik utat

a jövő kérdése a demokráciában, hogy e folyamatot mennyire engedi majd a kormány a maga természetességében alakulni

yoda-jedi 2011.10.23. 20:23:40

@jjulie: azt gondolom nagyon érdekes történet tanúi lehettünk

be kell vallanom tévedtem, azt hittem megpróbálkoznak egy kis káosz provokálással...

1998 óta óriási fides ünnep 56. a forradalom. azóta mondhatjuk kisajátították..

de most megérezték hogy a retro-, ellenforradalmi rendszerük + az új gazdasági mechanizmusuk... amiről a linkelt beszédben is beszél (munkanélküliség, pusztulás stb) nem túl népszerű...

folyamatosan 1,5 éve mondom hogy épeszű értelmiségi nem vállal semmiféle közösséget a fides szel... ezek is úgy fognak tolvaj-rabló lenézett bandaként elkullogni... hacsak nem lesz erőszak... a zértelmiség kevéssé asszisztál... ezen még én is csodálkozom... talán most érezhetőbb közelségben van a bukás...

mi a garanciája a bukásnak?
1. lopnak csalnak rabolnak, azaz az erkölcsi romlás nyilvánvaló
2. kormányozni nem képesek. gazdasági válság, diktatúra
3. a net és a nyitott határok korában VAN VÁLASZTÁS...

és ez utóbbira azt mondom sajnos... sajnos az elmúlt 20év nem a lehetőségekről szólt itthon...

a zorbán a rencerváltás hőse lehetett volna... de a nagy paradoxon... hogy kormányra kerüljön az ördögnek el kellett adnia a lelkét...

így hogy a zorbán bukik a fides komcsikkal együtt, egyre nyilvánvalóbb, hogy a rencerváltás ellenzéki kerekasztalostul is bukik... marad a gazdasági hatalom és ezek szerint a poilitikai is arcjátéka...

kikben fognak az emberek bízni? hát... önmagukban. közvetítők nélkül. és erre is alkalmas az Internet. a közügyek gyakorlására. de ez hosszútávon csak... rövidtávon halálhörgés, siralom... középtávon viszály és hatalmi harc...

yoda-jedi 2011.10.23. 20:26:02

kérjük TG t írjon a zorbán idei beszédéről (annak hiányáról)... hol tartunk...

forradalom? 56os intézet? fülkeforradalom? egypártrendszer?
minket véd a külföld? a belső (most nem külső) elnyomókkal szemben?

2011.10.23. 20:26:11

@jjulie: no, az pedig bőszen fideszes falu.

@manyike: így van, ez a veszélyes tömeg a fidesznek, nem a kommancsok!

jjulie 2011.10.23. 20:28:34

@yoda-jedi:

a viktor felett átlépett a világ az alatt a nyolc év alatt amíg a kispadon dühöngött, és lődörgött

vége van a mutatványnak, már csak a menekülést kell megszervezni, nem lesz méltóságteljes

jjulie 2011.10.23. 20:29:50

@Letícia:

azért halgatták meg több mint 23-an

aszekelyek 2011.10.23. 20:30:31

@jjulie: Azt írd ide , hol hallgatták hányan a mi ferinket, a " demokratát" , aki nagyon elégedett volt azzal, hogy súlyos és sok törvénytelenséget követtek el a gergényi vérebei, akikről nem is tudhatjuk meg, kik voltak. Egy demokrata, tehát erről ismerszik meg. Meg arról , hogy védi a vérebét. Szép teljesítmény. Hazugsággal nyert választás után.

6.Lenin 2011.10.23. 20:35:26

Kedves Nézőink!

Szomorú hírrel kell kezdenünk az ünnepi tudósításunkat.

Sajnos a mocskos antiszemita, náci, minden aljasságra képes fideszesek, karöltve a pintér pribékekkel, senkit nem püföltek + a mai napon.
1-etlen incidens történt csupán, a kb 60 drb LMP-s hallgatóság majdnem az őrület határára került KG beszéde alatt. Kis híjján a fidesz rendszert is majdnem megdöntötték

A több ezer rendszer ellenes felvonuló ismét kielégületlenül tér haza CHFal terhelt otthonába. A Fidesz adós maradt nem csak az IMF-nek, de a demokratáknak is. Nagyon reméltek 1 kiadós agya-bugyát, de ez megint nem jött össze.

1 hangúlag felkérték a Mestert (yoda-jedi) az új időpont kitűzésére.

Az Astoriánál ingyen biliket osztogattak, hogy álmodozás közben legyen hová lógatni.

1-ben felhívjuk azon nézőink figyelmét, akik szeretik a mókát, ki ne hagyják a holnapi parlamenti közvetítést. Bejelentik az MSP megalakulását.

Jó szórakozást a továbbiakban.
2014 még messze, kb mint 1 fehér vitorla.

jjulie 2011.10.23. 20:36:41

@aszekelyek:

az orbán nem relatíve szar, hanem abszolúte

fölöslegesen erölködsz, banya, megbukott az orbány

aszekelyek 2011.10.23. 20:39:24

@manyike: Csak nyugodtan. :) Milla és mások. Csak nyugodtan. ez a szép a demokráciában. Csak aztán legyen is van egy sokkal jobb út, azoknak, akiknek ezelőtt se volt jó és most sem. eddig csak a mostani fikázása ment jól. Nem tudom, éppen a sajtószabadság -e a tömegek problémája. Meg az-e a tömegek problémája, amit ascherék nyomnak. Mert most az van. Azt írkálnak, amit akarnak. Hazugságot meg eddig se volt szabad, csak beleröhögtek a képünkbe, mert nem volt rá büntetés, mely kedveket szegett. Olyan gyenge eddig a muzsika . Már elnézést.

ssi 2011.10.23. 20:40:04

Okt. 23. vasárnap

- milyenek a bankok: ott a pénz, a sok pénz, becsapnak, kihasználnak, tisztességtelenek, egyoldalúan módosítanak .. stb.
- mi is igazi gazdasági szerepük: pl. 1 gazdasági új célt addig meghiteleznek, amíg az nem termel annyit, hogy önmagát finanszírozni tudja
- hogy sok a hitel a világban már a kormányoknál is, az a bankok hibája, vagy adott kabineté is.. a bajokon is osztozkodniuk kell
- O.V. számára újabb főellenség, az új közbeszéd, vagy magyar bankokat akar helyzetbe hozni? kívülről ne szóljanak bele a magyar kockázatos kísérletekbe, és belülről? a mai nap erről is szólt
"bár szükség van közös döntésekre .. minden országnak lehetőséget kell adni arra, hogy a saját útját járja .. olyan döntések nem születhetnek, amelyek rosszak lennének Magyarországnak .. megvétózná, mert Magyarország "versenyképessége éppen az egyszerű, rugalmas, gyors és alacsony adókulccsal operáló adórendszerében van".. egyetlen európai méretű, komoly magyar bank, az OTP nem szenved ilyen problémától. .. A leghelyesebb elvnek azt nevezte, ha "mindenki futja a saját kockázatát". Felidézte, Magyarország is kikerült a "függő viszonyból" az Európai Unióhoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) képest. "Saját lábunkon állunk, futjuk a saját kockázatunkat, nem további nemzetközi hitelekből, hanem a nemzetközi pénzpiacon felvett hitelekből finanszírozzuk Magyarországot"
atv.hu/belfold/20111023_orban_a_bankok_oldjak_meg_a_problemajukat_maguk

kormány részéről múlt és a ma kapcsolata:
"1956 kapcsán megtanulhattuk azt is, mit jelent hazában, nemzetben gondolkodni az internacionalizmussal szemben, és azzal is szembesültünk, hogy korra, nemre, felekezetre, származásra és lakhelyre tekintet nélkül létezik magyar összefogás - mondta Varga Mihály. "
hvg.hu/itthon/20111023_varga_oktober_56

ellenzék részéről: pártok, ill. a pártos múlt előnyben vannak? ... a mozgalmakkal szemben? rutin, szervezettség, már meglévő program mire elegendő manapság? milyen háttér beszélgetések, ill. stratégiák lehetnek, alakulgatnak?

1 parlamenti ellenzéki párt:
Vona: "előbb vagy utóbb az egész országban meg fogja nyerni a választásokat "vagy mi, vagy senki". Szerinte ugyanis a Fidesz visszafordíthatatlanul megindult a saját bukása felé, "rosszabbul élünk, mint másfél éve", a Fidesz a saját szavazóit is becsapta és a mostani kormánynak sikerült még "Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon alá is mennie." Hozzátette: Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szorosan összetartoznak, függnek egymástól és egymást tartják életben.

1 félig parlamenti ellenzéki párt:
Gy.F-ék: "Nincs ma a parlamentben nyugatos, balközép, a konzervatív, a liberális és a szociáldemokrata értékekre egyaránt nyitott szervezet. Nincs ma olyan közösség az országgyűlésben, amely ki meri mondani, hogy tiszteli a verseny szabadságát, a szociális piacgazdaságot, amely vállalja, hogy a leszakadókra is ügyelő kapitalizmust akar."
greczy.blog.hu/2011/10/23/a_demokratikus_koalicio_szuletesnapjara?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201110

1 parlamenten kívüli ellenzéki párt:
4K! "„Orbán elárulta '56-ot” – mondta. Szerinte a rendszerváltás igazi bukását az Orbán-rendszer jelenti, amely megfélemlíti a sajtót is. Szerinte három feladata van a civileknek: megszervezni azokat az erőket, amikből most hiány van, emellett ellenzéki összefogást, és a negyedik köztársaság megszervezését sürgette"
mandiner.hu/cikk/20111023_istvanffy_andras_az_orban_rendszer_elarulta_56ot

TASZ. "Dénes Balázs, a TASZ elnök szerint a félelem, fenyegetettség, izomból politizálás rendszere a mostani. „Nem tetszik a gőg, és az önkényes, törvénybe foglalt marhaság” - mondta. Szerinte kilátástalanság és félelem van, amit az is bizonyít, hogy 20 évvel a rendszerváltás után a szavazók 60 százaléka nem tud pártot választani. Emiatt bírálta az ellenzéki pártokat is."

EMS: "szervezők a rendezvény lezárásaként bejelentették, hogy alternatív köztársagái elnököt választást rendeznek, és hogy legközelebb március 15-én tüntetnek újra"

"Toroczkai óva intette a „magyar nemzeti” tábort, hogy tétlenül megvárja, amíg Magyarországon is az antifasiszták kezdik el azokat a célokat megfogalmazni és azokért kiállni, melyekért eddig a „nemzeti oldal” harcolt. Persze – tette hozzá Toroczkai – az sem megoldás, hogy minden héten bevitetik magukat a rendőrséggel és azt is tudja, hogy „két utcai harc között gyermeket kell nemzenünk”"
atv.hu/nyito_kiemelesek/20111023_torockai_ket_utcai_harc_kozott_gyermeket_kell_nemzenunk

jjulie 2011.10.23. 20:40:41

@6.Lenin:

oké, ezt se áruld el az ápolóknak, és én is tudok titkot tartani, ha máskor is elmeséled nekem hogy a hangok mit mondanak, beajánlak az orbánnak, ők is hall hangokat, megértitek egymást

Balt 2011.10.23. 20:42:41

@nyünyüge: voks.tjp.hu/galeria/2006/0402/img_1816.html

jjulie 2011.10.23. 20:43:39

"1956 kapcsán megtanulhattuk azt is, mit jelent hazában, nemzetben gondolkodni az internacionalizmussal szemben, és azzal is szembesültünk, hogy korra, nemre, felekezetre, származásra és lakhelyre tekintet nélkül létezik magyar összefogás - mondta Varga Mihály. "

na így lesz vége az orbánblöffjének is, addíg mindenképpen lesz összefogás amíg el lesz kergetve

ssi 2011.10.23. 20:45:19

@aszekelyek:
hová van leírva, hogy mindenkinek azonosan kell gondolkodnia?

ki hazudik, akinek a lila szín tetszik, vagy akinek nem?

szegények gyerekek, akiknek a szüleik mondják meg, hogy miről mit gondoljanak, vagy tegyenek

sok olyan család van .. és békességben! .. ahol mindenki más párttal szimpatizál és nem esnek egymásnak .. politikai intelligencia, ez van nekik az önálló saját véleményükön kívül

Balt 2011.10.23. 20:46:50

@adamskij: Ehhez már csak ilyen hiteles emberek kellenek, mint Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Szűcs Erika stb...

(Grandpierre Attila azt hiszem kikérné magának...)

Balt 2011.10.23. 20:48:43

@jjulie: Beszartál? Jogos. Remélem nemcsak az időskori demencia okozza...

6.Lenin 2011.10.23. 20:52:18

@jjulie:

Kedves 1 drb 6ükör, akinek Grétczy a barátja= detto, vagyis 1 a zászló, 1 a tábor!

"ők is hall hangokat"

Ügyesen lavírozol az 1-es + a többes szám között.
Megmondom őszintén, ekkorát nem néztem ki belőled.

Biztos a helyed az MSP-ben.
Gratulálok.

(csak, mint magas labda)

Balt 2011.10.23. 20:53:07

@manyike: Én?!? Ez hogy jött le, pláne a hivatkozott kommentből?

Nem utálok én senkit, bár az előző (el)kurzus jogos jussát szívesen kimérném, akár személyesen is... mindnyájunk érdekében... Nyilván nem vagyok ezzel egyedül, ez hovatovább népakarat.

aszekelyek 2011.10.23. 20:56:38

@porfelhő: Aranyom a bajnai nem fizetett tőkét, csak kamatot. Miről beszélsz te? Ha ő marad a m.e. Akkor itt hatalmas szociális katasztrófa lenne. Fél pillanatig se gondold, hogy nem a szegényektől szedte volna el a tőke kifizetésének összegét. Minthogy bajnai egyáltalán nem baloldali. Szemrebbenés nélkül tette volna, pedig mindig lefelé pislog.

Balt 2011.10.23. 20:57:54

@manyike: Le lehet kattanni erről. Nem neked szólt. Tekintsük szolgálati közleménynek a munkásőr mosógépszerelő felé, de még rászolgálhatsz te is.

jjulie 2011.10.23. 21:02:33

@Balt:

lazíts, te aki úgy munkásőrözöl, hogy közben kádárvakarékra szavazol

gyanús vagy fideszgyík, téged is a kádár vakarhatott ki a proli sorból, ne szégyeld, mesélj csak hol volt suszter a nagyapád?

2011.10.23. 21:03:35

@jjulie: :) Pedig az iskolai is ki volt vezényelve...:)))

@manyike: nálad a pont!:)

Balt 2011.10.23. 21:03:37

@6.Lenin: "Kint vannak az utcán, beszélnek minden marhaságot, senki nem bántja őket,de

félnek"

Mint fentebb írtam: mindjá' megvan a FÉLmilla... (Pláne, ha mindegyik 12 nicken van regisztrálva.) :)))

yoda-jedi 2011.10.23. 21:04:48

azért arról számoljon be vki hogy ellenzékről szabadsajtóúti tüntiről volt e hír

vagy a rádió/tv ugyanúgy közvetít mint az UTV.hu ???? hihihii, szabad sajtó:)

aszekelyek 2011.10.23. 21:05:00

@jjulie: A kérdés, lassan. HOL Hallgatták ma hányan ferit? erre kellene a válasz. Van egy hosszú listád és az elején nincs a feri? De a végén sem? Neki nem is cikk ez az egész? Mindenhová odatolakszik, ahová nem hívták, oda is de most még hűlt helye sincs?

jjulie 2011.10.23. 21:07:02

@Balt:

te hány voltál a kétmillióból annak idején, fideszszuszter?

6.Lenin 2011.10.23. 21:10:28

@yoda-jedi:

Csaknem érdekelt valakit, rajtad kívül?

jjulie 2011.10.23. 21:10:51

@aszekelyek:

hatástalan fideszfing, küld el a @Balt: -nak, ő hálásan letüdőzi

megkezdődött az a korszak amikor ciki, szégyen, és szégyellnivaló fideszfűbehugyosgyíknak lenni

vége, kész, elmúlt

jjulie 2011.10.23. 21:16:53

@aszekelyek:

56-ban a nagyimréék egy javított szocializmust akartak, a mindszenty meg mást, a nyilasok meg akik kijutottak a börtönből zömében elhagyták rögtön az országot

ezért nem ünnepelt ma a viktor, az egész 56 csak hülyítésre alkalmas eszköz az arcán viselt segge számára

Balt 2011.10.23. 21:17:30

@aszekelyek: Ilyen vicces fiúk ezrek. Ha a hozzájuk illő igazán morbid humort jobban értik, a Dob utcában rajzolgatnak, a kilőtt szemű, eltört ujjú, véresre vert áldozatok "emlékére"...

aszekelyek 2011.10.23. 21:17:58

@manyike: Nem tudom, mire írod ezt.. Hasonlót sem írtam. Nálunk is teljes családi béka van, pedig vannak olyan családtagok, akik csak az atv-n lógnak örökké, másról tudni se akarnak. Még meginogna a határozott, tv-ből vett meggyőződésük. Azt írtam, csak nyugodtan. Mi is úgy csináljuk. A más véleményünkkel. Atv politikai teleshopból véleményét beszerző rokon persze nagyon agresszív.:) Nem baj. Neki is megmondjuk, hogy nem kell nekünk úgy gondolkodnunk, ahogyan neki. Pont. Szegénykém, ugye a négy ötödét úgy élte le az életének, hogy mindenkinek egyet kellett gondolnia. ha jót akart magának. :) nehezen alakul át ez a berögzült elvárása neki. Plurálissá és demokratává. Mindjárt odavan, ha valaki mást mond, mint a kedvenc csatornája. Kicsúszik alóla a talaja.

Balt 2011.10.23. 21:19:11

@6.Lenin: :) Ez jó. Azért azt megnézném, közülük hányan szavaztak tavaly a Fideszre... :))

jjulie 2011.10.23. 21:20:11

@Balt:

jaj suszter, szánlak a következő 5,3 másodpercben

ssi 2011.10.23. 21:20:59

@Balt: pedig teljesen ártatlan kíváncsiság volt .. :-))

- utólag sem egyértelmű a hibákat az előzőekre bizonyítani - pl. érvekkel, a jelen hibázóinál meg végképpen nem .. még a múlt tanulságai birtokában sem
- múltról kb. véleményt nyilvánítasz, de a jelenről is érdekelt volna .. csak ennyi .. akkor bocsi :-)

@aszekelyek:
- ha csak! érvelnél a kormány mellett .. pl. új szempontokat vetnél fel .. hidd el, többen akarnának érteni, ha elfogadni nem is feltétlenül .. de mégis sok új infót tudnál a közösbe tenni
- ha kioktatsz, mindig meggyőzni akarsz, mint ha 1 kis buta állna mindig veled szemben, azok az infók, melyeket tudsz már nem olyan érdekesek
- mai bíráló ellenzék 1 része kimondottan a kormány ideológiáját bírálja, de sok gazdasági célkitűzéssel egyetért, s nem akar előrehozott választást .. de a sokakat sértő hogyan, a stílus idővel felülírhatja a jó célokat is és már az egész rendszer ellen lesz

aszekelyek 2011.10.23. 21:23:43

@Balt: Igen, beléjük ennyi szorult. Semmi több. Megérdemelt helyükön vannak.

jjulie 2011.10.23. 21:25:16

@manyike:

az átlagos fideszgyík érzi, hogy az orbán abszolút értéke elenyésző, ezért elemi szükséglet hogy letapossanak bármit amihez hozzáférnek, mert a szerencsétlen orbén csak akkor lehet nyertes, ha nincs ellenfél a láthatáron

pedig van, de még mennyi

aszekelyek 2011.10.23. 21:27:25

@manyike: N o és ha engem meg a bírálók stílusa sért? :) Az nem lehet? Nem bizonyos az sem, hogy nekik van igazuk. :) Senki nem oktat ki. Szót próbálok érteni:) Nehezen megy. Nem baj, türelmem van hozzá de holnap. Most jó éjt mindenkinek !

jjulie 2011.10.23. 21:28:19

@aszekelyek:

ezaz banya támogassátok egymást fűbehugyosok

a fideszféregírtók ellen biztonságos menedékhelyre

Balt 2011.10.23. 21:28:26

@nyünyüge: Miért, talán nem így van?

6.Lenin 2011.10.23. 21:31:13

Most érkezett!!

1 kedves, megható esemény, csak erős idegzetűeknek.

Orbán V. 1 dalocskát küldött a rendszert kifogásoló aranyos lányoknak/fiúknak

www.youtube.com/watch?v=V6u5ETrs03E

jjulie 2011.10.23. 21:32:21

@Balt:

de nem baj, mert írtosokan vannak, és rühellik a kádárvakarékodat rengetegen, és még a szar időben is hajlandók emiatt kimenni az utcára, sőt még dalt is írtak

Balt 2011.10.23. 21:34:04

@graycivil: Na, akkor újra:

police.freeblog.hu/archives/2006/11/14/Tuntetes

Ezt írta a rendőr a mellékutcából:

"Borzasztó dolog a tehetetlenség. Biztosan tapasztaltátok már ti is. A huligánoknak esélyük sem lett volna a háttérben sorakozó 2-300 rendőrrel szemben. Hiába a kövek és a padok, az égő autók. A túlerő lesöpörte volna a sok idiótát. És itt most nem a demonstrálókra gondolok. Később felvételen én is láttam, amint a békés tüntetők megmenekítik a vízágyús kollégát a lincselőktől. Szóval ott álltunk rengetegen és nem tehettünk semmit. Néha pillanatokon múlt, hogy meg indulunk magunktól, de legyőztük a szívünket. Még most sem tudom biztosan, hogy ez volt-e a helyes megoldás. Lehet, hogy menni kellett volna. És ilyenkor nem érdekes, hogy megsérülsz, bajod esik, jönnek a kövek. A társaidért izgulsz és a segítségükre akarsz lenni. A vezetésben vagy talán még magasabb helyeken azonban lestoppolták a nagy roham lehetőségét. Nem tudni miért. Az eredmény: több száz sérült, minkét oldalon. Volt értelme?"

jjulie 2011.10.23. 21:36:33

@6.Lenin:

jaj pajtás, mit az oviban, nemár

hol vannak az ápolók? már takarodó volt, az orbán is alszik már

Balt 2011.10.23. 21:37:03

@manyike: "sokan vannak már, akik most megfogalmazzák, hogy mi nem tetszik, pedig 2010-ben a Fideszre szavaztak"

Egész biztosan van ilyen. Sorolnád őket?

ssi 2011.10.23. 21:38:36

@aszekelyek:

átgondoltam :-)

az életben nem mindig, de itt a blogon szabad választani .. hogy kivel eszmecserézünk, kit olvasunk

nekem nem okoz élvezetet itt a blogon - személyiségem miatt, ezt vállalom - ha a kommentpartner
- elfogult
- és gúnyos

van, aki jól bírja ezeket a kihívásokat is .. én azt az időt, amit erre a blogra szánok, élvezni akarom és informálódni, meg tanulni

természetesen te is olyan lehetsz, amilyennek te akarod .. és mindenki más is .. egy határig, mert a többség itt is beszól :-) és ezekre érdemes figyelni

bevallom, nehezen olvaslak és nehezen értelek .. de a hiba bennem is lehet .. minden jel azonban arra mutat, hogy ez kölcsönös .. legalábbis jelenleg

jjulie 2011.10.23. 21:38:42

@Balt:

hatástalan fideszfing, berakhatod ide két percenként is, akkor is csak egy hatástalan fideszfing

6.Lenin 2011.10.23. 21:43:35

@jjulie:

Szórakozz a @manyike: , @nyünyüge:, @Letícia: blogtársakkal, ők a barátaid.
Veled mondatják ki, amit ők csak szeretnének.
Ja,+ a G. Zsoltikával.

Unlak.

jjulie 2011.10.23. 21:43:52

@Balt:

egy milliónál többen vannak már és nap mint nap nő a számuk

operáltasd le a narancshályogot suszter

lehetetlent akart az orbán, de minek is, de minek

yoda-jedi 2011.10.23. 21:46:30

@6.Lenin: és én? Bástya et. at már meggyilkolni sem akarják?

ssi 2011.10.23. 21:47:59

@Balt:
"sokan vannak már, akik most megfogalmazzák, hogy mi nem tetszik, pedig 2010-ben a Fideszre szavaztak"

Egész biztosan van ilyen. Sorolnád őket? "

itt blogon többen bevallották már, hogy csalódtak a Fideszben ..pl.
- gazdaságpolitikájuk ..
- társadalompolitikájuk ..
- visszamenőleges jogalkotásuk
- fékek korlátozása .. KT, AB
- ideológiájuk
- stb.
miatt

talán lesznek érintett kommentelők, akik vállalják most .. ha nem, jól kiolvashatóak a hszk-ből

jjulie 2011.10.23. 21:48:45

@6.Lenin:

szart sem ér a fideszgyíkvartyogásod, hiába tanított meg az orbán ikszelni bambabéla

hazudott az orbán, elhitted neki a "ki ha én nem"-t, majd meglátjuk, ki ha ő nem

szokj hozzá

6.Lenin 2011.10.23. 21:51:14

@yoda-jedi:

Hoppá, tényleg.

Lehet, hogy többre tartalak, mint jjulie-t?
Hmm!

Hunyok rá 1-et.

Jo8!
Mindenkinek.

Balt 2011.10.23. 21:52:46

@manyike: Akkor félreértettem, pardon! Nem jó hivatkozást linkeltél. A mai beszédeket nem követtem: vendégségben voltunk. De nem hinném, hogy egy ünnepi beszédből messzemenő következtetést lehetne levonni - egy ünnepi lovasrohamról már inkább...

jjulie 2011.10.23. 21:53:04

@6.Lenin:

mielőtt elaludnál hallgasd meg a nem tetszik a rendszer újra

és ha felébredsz akkor is

hogy szokd

jjulie 2011.10.23. 21:54:35

@Balt:

és egy csőcselékből is

Balt 2011.10.23. 21:59:02

@manyike: Lehet, hogy csalódtak, de korántsem biztos, hogy nem a Fideszre szavaznak legközelebb. Van felelős pozícióban dolgozó ismerősöm, aki azt mondja: sajnos nagyon gyengék a Fideszesek, mikor minden sarkon ott volt a lámpavas...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.23. 21:59:04

@Letícia: már hogyne. Csinál két guggolva rugózást és újra kell éleszteni. :)

ssi 2011.10.23. 22:02:52

@6.Lenin: "Veled mondatják ki, amit ők csak szeretnének."

1. mi is unjuk zsülinek ezt a stílusát .. már szóltunk is neki többször

2. amit ki szeretnénk mondani arra van merszünk és képességünk, de elegendő, ha mi tudjuk :-)

3. nagyon tudom becsülni azokat, akik ma is a Fideszre szavaznának, de mégis van bátorságuk és szemük, hogy a kormány gyenge pontjait és hibáit is szóvá tegyék

@Balt:
- a Jobbik ünnepi beszéde elég konkrét és súlyos volt
- ma estig nem tudtam, hogy melyik jobboldali párthoz húzol inkább :-)
- sajátos helyzet alakul .. hiányérzetek és üres helyek .. ill. a nyomás .. ha egyre több a gazdasági probléma, jó-e ha sok mással is foglalkozni kell .. csak ezért

Jó pihenést mindenkinek :-)

ssi 2011.10.23. 22:05:17

@Balt: "sajnos nagyon gyengék a Fideszesek, mikor minden sarkon ott volt a lámpavas... "

s közel áll hozzád ez a fajta megoldás? s kik számára milyen vétkekért?

már kezdtem hinni, hogy mégsem ilyen vagy .. de tévedni emberi dolog .. nekem is és másnak is

6.Lenin 2011.10.23. 22:18:21

@manyike:

Tulajdonképpen csak tesztnek szántam, de megleptél.

1. mi is unjuk zsülinek ezt a stílusát .. már szóltunk is neki többször

Engem a stílusa egyáltalán nem érdekel, hanem a mondandója. A kirekesztés. Tulajdonképpen nem csalódtam. Visszagondolva, jól tippeltem.

xsasha 2011.10.23. 22:24:36

@Letícia:
Ezzel párhuzamosan Gésa-mama annak örüljön, hogy... ? :-)))

xsasha 2011.10.23. 22:27:29

Az index szokott néha Error 404 típusú üzeneteket kidobni. Hmm.

Balt 2011.10.23. 22:28:54

@manyike: Világéletemben Fidesz szavazó voltam pártlistán - mert röstellkedve bevallom, emellett a '94-es első fordulóig az SZDSZ egyéni jelöltjére szavaztam párhuzamosan. Azután ha akartam, se tudtam volna, mert folyton visszalépkedett a maszopos javára... Innen tehát elég egyértelmű a dolog. De még lehetek Jobbikos, ha begurulok és minden kötél szakad. :)))

jjulie 2011.10.23. 22:30:22

@Balt:

te is lehetsz még nyilascsőcselék, ha továbbtanulsz, nem csak a felelős barátod....

jjulie 2011.10.23. 22:31:37

@Balt:

hogy ráéreztem, suszterlegény

Balt 2011.10.23. 22:32:43

@manyike: Fentebb a válasz: ha a Fidesz is ellehetetlenül (egyszerűbben: elkúrja), akkor kb. a ma tüntetők attitűdjével a Jobbikra fogok szavazni. Azt hiszem, nem lennénk ilyenek kevesen, tehát jobb lenne ezt nem kiprovokálni a "szabadságharcosoknak"...

Balt 2011.10.23. 22:33:59

@Balt: Ja, az ötlet egyébként Vágóé, nála lehet reklamálni. :)) Szerencsére ő már nem érheti meg, míg azután letisztul a helyzet, de hát hadd örömködjön! :)))

Balt 2011.10.23. 22:35:11

@jjulie: Az biztos, hogy te lennél az első, akit elkapna a (mosó)gépszíj... :)))

2011.10.23. 22:36:31

@xsasha: ő örül anélkül is, hogy Te vagy én tippeket adnánk neki!:)

Balt 2011.10.23. 22:37:30

@jjulie: Csaxólok: Ma ünnep volt. Becsüld meg, hogy szóba álltam veled, innentől kezdve másképp lesz, vén munkásőr. :)

jjulie 2011.10.23. 22:38:00

@Balt:

a nagypapa nagy nyilas volt, te meg a kisnyilas?

Balt 2011.10.23. 22:39:44

Ezek tényleg senkiházi provokatőrök:

"A Magyar Szolidaritás tényleg elindult a Szabadság térre
okt. 23. 16:54 Spirk József

A Magyar Szolidaritás egy ezerfős csoportja tényleg levált az időközben véget ért egymilliós tüntetésről és a Duna-parton elindult a Szabadság tér felé. Céljuk az, hogy mécsest gyújtsanak a 2006-os tévéostrom rendőr sérültjeinek tiszteletére.

A Magyar Szolidaritás idén ősszel alakult, alapítói között van Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke."

jjulie 2011.10.23. 22:40:03

@Balt:

megfenyegetsz, hogy nem küldesz nekem több fideszpukit kisnyilastanoc suszterlegény? nagyon fogsz hiányozni

jjulie 2011.10.23. 22:42:29

@Balt:

senkiházi az nem nyilas szókincs véletlenül suszterlegény?

közel vagy te már a partvonalomkívüliséghez

bajban az élettered?

jjulie 2011.10.23. 22:48:20

@Balt:

te meg a valakiházi vagy suszterlegény, vagy esetleg beszkártos kalauz volt a nagypapa?

hogy örököltél ekkora frusztrációt szegénykém, vagy magad szedted össze?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.23. 22:54:00

@jjulie: no mi van, pirtyogi, próbálkozol?
Ott a Hoplita is, még mindig szívesen látna élőben... :)

ssi 2011.10.23. 23:35:43

@6.Lenin:
"mondandója. A kirekesztés. Tulajdonképpen nem csalódtam. Visszagondolva, jól tippeltem. "

csak fehérben, vagy csak feketében gondolkodótól ezentúl se várok többet

ssi 2011.10.23. 23:38:04

folyt

@6.Lenin:
csak fehérben, vagy csak feketében gondolkodótól ezentúl se várok többet .. így tőled sem

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.23. 23:38:20

@manyike: ne használjunk túlzó szavakat (gondolkodás). :)
Az anonim kurvaanyázás elviselhetetlen könnyűsége.

ssi 2011.10.23. 23:50:33

@Hepci: jó, ezentúl nem használok :-) magamban kuncogok majd ezentúl

ssi 2011.10.24. 00:10:47

- az egyik ellenzéki párt meglovagolja a helyzetet? hogy a kormány és a többi ellenzéki párt gyengülnek, a mozgalmak meg az utuk elején csak ..
- aki mer, aki gyors, az nyer majd? a sok bizonytalan szavazó ki, mire vár?

"az embereknek mi vesztenivalója van még ebben az államban. A Jobbik azért dolgozik, hogy ez az állapot előrehozott választások révén megszűnjön, és végre nemzeti kormánya legyen hazánknak – mondta zárszóként Szegedi Csanád."
hvg.hu/itthon/20111023_jobbik_ozd_oktober

CSÉ 2011.10.24. 15:21:24

Gyurcsány Ferenc a Fidesz fékezett habzású lottóötöse.

Kandabula 2011.10.24. 23:35:26

@CSÉ: GY F. a Fidesz habzása.

Kandabula 2011.10.25. 01:03:51

Hát én elsírtam magam. Azt lehet?

ssi 2011.10.30. 23:52:30

@Letícia: febr. 10. az a csoda kategória lenne :-)

manyupra a válasza:
2011.10.27. 18:44:26
... Annál jobbat , mint ami van, ők ugyan nem tudnának, az összes magyar ma nyugdíjas számára. A nyugdíjkasszánk számára. Az egész büdzsénk számára. Aki meg nem szolidáris, az nem szolidáris, oszt jónapot. Azzal mi se leszünk.

ígérte, hogy ír legalább 1 db olyan kormányintézkedést, amiről ő is azt mondja, hogy ezt azért nem kellett volna .. sportszerűtlen volt
2011.10.29. 10:24:12
Ha lesz, mindjárt megírom neked:) Valami apróság volt, a múltkor. Viszont én fenntartom a lehetőséget, hogy mindent nem érthetek úgy, ahogy a kormány és nincs annyi infom sem, tehát lehet , hogy mégiscsak nekik van igazuk. :) Úgy látom, ezt a szerénységet még el lehetne tőlem tanulni.

szórakoztató ahogy ír ..meg fárasztó, amit

hihetetlen 1 ekkora érdeklődés, s hogy a sok információt teljesen felülírja az ideológia, s nincs is más: a csaló, hazug komcsik által elszúrt országot a Fidesz nagy erőfeszítéssel helyrehozza, ami sok áldozatot kíván

pl. lehetne tesztelni a reakciót, ha kamuból megjelenne O.V. neve alatt vmi badarság ...
süti beállítások módosítása