Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
nov 02
01:22

Mindig gondban van az elemző, ha a jövőről kell valami biztosat mondania, de akadnak különösen bizonytalan pillanatok. Négy, nyolc vagy tizenkét évvel ezelőtt nem tűnt nagy kunsztnak megjósolni, hogy a következő választás első két helyezettjét Fidesznek és MSZP-nek fogják hívni. Most az.

A magyar pártrendszer a kilencvenes évek végétől a legutóbbi parlamenti választásig az egyik legstabilabbnak látszott Európában. A régiónkban pedig kiemelkedően intaktnak számított: miközben szinte mindenhol új formációk születtek és kerültek hatalmi pozícióba, nálunk közel másfél évtizedre elég volt két párt nevét megtanulni. Bár a választók egyre nagyobb tömege beszélt csalódottságról, kiábrándultságról, a Fidesz és az MSZP jól megismert párosa választásról választásra egyre nagyobb szeletet hasított ki magának (1998: 62, 2002: 83, 2006: 85 százalék) a szavazni hajlandók táborából.  

A 2010-es választás látszólag megtörte ezt a trendet, hiszen padlóra küldte és válságba taszította az MSZP-t, ráadásul két új parlamenti erőt is eredményezett. Az MSZP meggyengülése, illetve a Jobbik és az LMP megjelenése valóban megteremtette a pártrendszer átalakulásának lehetőségét. Az a pártosodási láz, ami a baloldali-liberális térfélen most már új formációk megjelenéséhez is vezetett, és feltehetően még messze nem ért véget, szintén azt erősíti, hogy vége a korábbi világnak, nálunk is átalakul, változik, mozgásban van a pártrendszer.

Az „is” ezekben az időkben különösen indokolt: Szlovéniában egy idén októberben alakított párt (Gregor Virant vezetésével) a felmérések szerint akár a választásokat is megnyerhetné, Lengyelországban egy új erő (Janusz Palikot pártja) az utódpárt túlélési esélyeit veszélyezteti, s akkor még nem is beszéltünk a volt lett elnök (Valdis Zatlers) által most nyáron alapított párt villámgyors karrierjéről, egy két éve létrehozott új szlovák párt (Richard Sulík pártja) középpontba kerüléséről, vagy arról, hogy egy cseh konzervatív politikus (Miroslav Kalousek) a kilépését követően új formációjával legyőzte elhagyott pártját.

Ehhez képest, lássuk be, nálunk egyelőre még az sem tűnik elképzelhetetlennek, hogy minden kísérlet ellenére 2014-ben is ugyanazok a pártok végezzenek az első két helyen, amelyek 1998 óta mindig. A magyar pártrendszer azonban fontos határhoz érkezett: a következő időszakban dől el az, hogy lesz-e esélyük az újaknak átrendezni az erőteret, vagy a szervezeti és politikai értelemben is mélyen beágyazott „régi” pártok erősebbnek bizonyulnak. Manapság ezt a változást, a változás lehetőségét mindenki a baloldalon keresi. Való igaz, itt egyértelműen látszik az űr, a hiány, és persze az esély. Mégis úgy gondolom, hogy ezek az évek nem csupán a baloldal számára kritikusak: egyáltalán nincs kizárva, hogy a jobboldalon is megjelenhetnek új szereplők, s akár már ennek a ciklusnak a végére megkérdőjeleződhet a Fidesz „egyzászlós” modellje. S nem is csak a Jobbik jelentette – amúgy nem jelentéktelen – kihívásról lehet szó, hanem akár valamilyen konzervatív-liberális, a kormányzó párt radikalizmusához képest konzervatívabb, voluntarizmusánál normatisztelőbb és szabadságszeretőbb jobboldali politikai alakulat zászlóbontása sem elképzelhetetlen.

Ez persze már a fantázia világa, és némileg – ezt el kell ismernem – az én személyes reményem is egy tagoltabb és kollektíve bölcsebb, azonosulásra alkalmasabb és megújulásra képesebb jobboldal iránt. Bárhogy is lesz, a külföldi példákban van egy közös, ami idehaza is tanulságos lehet: a politika átformálását szinte mindenhol politikusok végzik, az újak nem a Holdról érkeznek, hanem általában már egy ideje itt politizálnak valahol. Sejtem, hogy sokaknak lehangoló lesz, amit most mondok: aki évtizedesnél gyorsabb változásokban reménykedik, annak elsősorban a már jól ismert politikai szereplők mozgására érdemes figyelni. A politika túl fontos ahhoz, hogy annak megújulását a politikusok másra bíznák...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr323346527

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Proli Sodrót! Most! 2011.11.04. 11:11:37

Meghalt Mátyás, oda az igazság!...

Trackback: Gyűrűzik megint befele, mi...? 2011.11.02. 19:16:34

Az euró-forint árfolyamot az euróövezet problémái, az euróválság újabb fejleményei, vagyis a görög népszavazási bejelentés, és az abból fakadó heves európai reakciók alakítják – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdai tájékozta...

Trackback: A görög miniszterelnökben biztosan megvan az a bizonyos (magyar) X 2011.11.02. 18:33:16

Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök az egész világot meglepő akciójával kapcsolatban kerestük meg Matolcsy Györgyöt, aki éppen Szijjártó Péterrel és Kósa Lajossal tökmagozott a Magyar Nemzeti Bank bejáratánál. Matolcsy kérdésünkre, ...

Trackback: A görög miniszterelnökben biztosan megvan az a bizonyos (magyar) X 2011.11.02. 18:32:38

Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök az egész világot meglepő akciójával kapcsolatban kerestük meg Matolcsy Györgyöt, aki éppen Szijjártó Péterrel és Kósa Lajossal tökmagozott a Magyar Nemzeti Bank bejáratánál. Matolcsy kérdésünkre, ...

Trackback: Blog és a pénz 2011.11.02. 16:11:03

Követhető látogatók, hírlevezhető olvasótábor. Bevételek. E-book gyorsan és egyszerűen, termékeladás, könyvkiadás ...  

Trackback: Készületlenül 2011.11.02. 12:23:38

Bizonyára mindenki emlékszik még a közelmúlt angliai zavargásaira. Úgy tünt, hogy a rendőrséget, és a politikusokat is felkészületlenül érték a váratlan események.A brit védelmi minisztérium stratégái azonban már 2007-ben lejegyezték a hasonló jelenség...

Trackback: Deficitesek udvarlása 2011.11.02. 06:11:17

p { margin-bottom: 0.21cm; }Költségvetési deficit, államháztartási hiány és mindennek ellenére komoly recesszió. A szokásos válasz: megszorítások.   A helyzet nyilván tényleg komoly – komor hírek a régió vezető pénzügyi rendszeréből, államcs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoja122 2011.11.05. 21:17:54

@hoplita: Nem vagy véletlenül beteg úgy aggódok, nem is anyáztál... Így nem lesz pártépítés:)

Balt 2011.11.05. 21:19:24

@tölgyes: Ez így van sajnos. Most nagyon úgy néz ki, hogy a három világgazdasági gócból az EU jó, ha a dobogót megcsípi...

messi-asz 2011.11.05. 21:21:45

Kedves TG!

a három kö+vér mondat megérne egy elemzést...

1. Eu: fogalmatlan idióták
2. "rendes komcsi" vagyok a rossz komcsi fleto adott erről igazolást...
3. a fides a zország utolsó esélye, azaz fides=ország...

ez menynit hoz ilyen szmogos őszi napon a fides nek a konyhára?
többet hoz mint visz?

miután gazdasági csőd már 1értelmű, épp nyilvánosságra nem hozták még...

reggel korán jövök posztot olvasni:) jó8

Balt 2011.11.05. 21:21:53

@szoja122: Bajnairól volt szó, elvégre ő élte fel az IMF-hitel javát... Őszintén sajnálom, hogy nem sértődtél meg - pedig nem is annak szántam. :) De kár.

szoja122 2011.11.05. 21:22:13

@aszekelyek: szocializmust írtam, nemzetit. Olvasd el még egyszer. Azt talán mégsem kell szeretni.
Nemzeti szót bármihez hozzátesszük akkor már oké?
Már a csapból is az folyik. Bocsánat a nemzeti csapból.

messi-asz 2011.11.05. 21:23:22

@hoplita: szerinted ? ... kö vér, vagy nem kő vér ?

szoja122 2011.11.05. 21:29:42

@aszekelyek:"Nem képes felfogni, hogy önkéntes volt" Mármint a nyugdíjpénztárak vagyonának ellopása??? Furcsa gondolataid vannak, nagyon furcsa. Hol hallottad ezt?
De tényleg igazad van Önkéntes volt. Vagy az aláírásod vagy a fejed. Ez tényleg önkéntesség.
Hogy lehet ilyeneket írni????

szoja122 2011.11.05. 21:34:23

@márta)): "Azt nem irtam, hogy bunkó vagy." én sem csak azt hogy agresszívan fellépni bunkóság. Honnét kellene tudnom hogy a több száz vagy több ezer lapon ki mit írt. Ezzel ezt a vitát lezártnak tekintem.

bóra77 2011.11.05. 21:51:18

@messi-asz: ki találta ki azt a rettenetes szót, hogy fogalmatlan????

márta)) 2011.11.05. 22:35:24

@szoja122:

azt hogy agresszívan fellépni bunkóság"

Bezony. Ezért hát modorizáld magad. !!!
Ha kérhetem. Ezzel be is fejeztem.

menőmano 2011.11.05. 22:45:44

@szoja122:

Figyelj! Csak! Főleg ha új gyerek" vagy itt a poszton, blogon, ne kössél itt bele a @mártába!
Ird meg a kommentedet, másokét meg olvasd el ha akarod, ha nem akkor, meg át kell ugrani.
Nem kell itt feleslegesen szaporitanó a szólt. Érted??
oszt.kész.kalapkabát.jónapot.
:))))))))

menőmano 2011.11.05. 22:53:17

Azért már ez egy totálisan őrület, hogy itt mindenki úgy köt bele a másikba ahogyan akar.
Némelyek meg azt hiszik, hogy uralkodhatnak itt.
Itt csak egy valaki szólhat ) Ő pedig nem más mint a (főnök) a Török Gábor.
Nem is értem?! mit nem lehet ezen megérteni.
oszt.ennyi.
:)))))

@jjulie) " Jó a neved." irták már Neked. Te meg mit rohangálsz itt ki-be a posztról. Mit képzelsz Te , hogy Neked mindent lehet.??
Áruld már el.??
:))))))))

menőmano 2011.11.05. 23:08:41

Magasságos egek ura! Most azon gondolkodom, (komolyan).
"nem érdekel". ezt hallotta, lizingelte, vagy csak úgy irja!
Mindjárt leesek a székről) ....... fáradt vagyok.
:)

Jóccakát.

messi-asz 2011.11.06. 07:38:45

@bóra77: azt nem én... de erőszeretettel használom fides vezírek jellemzésére

bár utóbbi időben inkább: alkalmatlan gerinctelen maffia gané csürhe a kifejezőbb

messi-asz 2011.11.06. 07:39:40

@szoja122: akkor ha önkéntes, akkor a zorbán is önként fog takarodni...

szoja122 2011.11.06. 07:49:34

@menőmano:
Kedves menőmanó!

Nekem NEM stílusom alapból csak a hecc kedvéért kötözködni mint ahogy sokan teszik itt a blogban.

Ha nem vetted volna észre éppen, hogy ő kötött belém. Persze ha úgy vesszük, hogy azzal kezdődőt, hogy vissza szóltam akkor igaz.

Ő azzal kezdett, hogy lehordott a sárgaföldig, hogy miiért írok olyan dolgokról, amit réges-rég már többször kitárgyaltak.

Arzért írtam, mert többen is felszólítottak a jobbnak nevezet oldalról minősíttethetetlen szavakkal, hogy írjam már le, hogy nekem miért nem tetszik a rendszer.
.
Ezután belinkeltem egy felsorolást:
rocknpol.blog.hu/2011/10/23/nekem_miert_nem_tetszik_a_rendszer#comment-form
Akkor pedig sokan azt írták, hogy ez mind marhaság, ugyancsak minősíthetetlen szavak kíséretében. Ezért próbáltam kicsi részletesen leírni. Ez volt az én bűnöm.

De természetesen elsősorban nem ők a hibásak már az elején is írtam TG! az. Kicsit foglalkoznia kellene a blogjával, úgy is, hogy moderálhatná a beszélgetéseket. Némelyek, mint hoplita elképesztő szavakat használ.

Kedves TG!
A DEMOKRÁCIA NEM JELENT ANARCHIÁT, NEM JELENT 100% -100%-OS ÉS TELJES SZÓLÁSSZABADSÁGOT.

Szerintem bárki elmondhatja a másikról a leglesújtóbb véleményét egy kicsit finomabban káromkodások nélkül.

A teljességgel minősíthetetlen hozzászólósásokat, amelyek egymás, vagy más népcsoportok ellen szólnak TG-nek át kellene szerkesztenie vagy kihúznia. A blog üzemeltetése felelősséggel is jár.

Ha én is tettem valakire olyan megjegyzéseket ami általam is nem megfelelő akkor BOCSÁNATOT KÉREK azoktól.

Nem mentség miatt de elmondom a vita hevében tettem és amilyen a fogadj isten olyan az adjon isten is.

Még egyszer bocsánat.

messi-asz 2011.11.06. 08:14:07

a fides droid heroikus küzdelme a világhírű berlini karmesterrel, akit nem ért el a kardjával, így itthon vagdalkozik...

www.origo.hu/itthon/20111105-ujsagcikke-miatt-rugtak-ki-az-operabol-a-gyorivanyi-rath-gyorgy.html

szoja122 2011.11.06. 08:25:37

@aszekelyek: Hiányoltad hogy nincs bizonyíték az IMF fidesz általi sértegetésének. messi-asz most linkelt be egyet.

hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/5/Napi_nonszensz_Kover_Laszlo_vagy_az_IMF_a_n_0RANLS

aszekelyek 2011.11.06. 08:44:52

@jjulie: Te még élsz vén fütty, hol voltál, házaltál? @szoja122: Kedves gyerekek, ez sem bizonyíték. Ez mese. Lehet, hogy nem tudod megkülönböztetni az adott szerző véleményét a tényektől de az nem az én bajom. Itt semmi nincs, még egy hazug cáfolata sem annak, amit Kövér mondott. Nem vitatom, hogy vannak akik ilyesmiket készpénznek vesznek de ezt kizárólag nekik írják. Szóval nem nekem. Több véleményezését nem kérem a dolognak. Tényt kérek. Azt látom , hiába.

aszekelyek 2011.11.06. 08:49:20

@jjulie: Ami a kormányzásokat illeti, mind balfékek is voltak. Némelyikük meg eglszen pufajkás vagy hozzájuk benősült vagy általuk meggazdagodott.. Az ország az bezzeg nem.Édes pofa volt tegnap Czakó Gábor, azt mondta, nem is tudja:) melyik kultúrában de szokásban volt az, hogy ha valaki túlságosan okos, intelligens, művelt volt, azt azok, akik nem simán kinyírták......

menőmano 2011.11.06. 08:53:01

@szoja122:
Nem kell mentegetni magad. Semmi szükség nincs rá. Én leirtam a véleményem és a továbbiakban totálisan már nem is érdekel.
Semmi sem érdekel. Mos meg nem is érek rá itt bajolni veled.
oszt.kész.ennyi.
:)))

ubul2000 2011.11.06. 08:54:13

@szoja122: Érdekes módon csak hoplita szúrja a szemed (aki néha valóban használ erős szavakat), akivel nem értesz egyet. Akivel elviekben egyetértesz, mint Jjulie, az folyamatosan használhat alpári szavakat, az nem zavar. Tipikus...

szoja122 2011.11.06. 08:55:00

@aszekelyek: Látom nem győzzük meg egymást, de nem baj.Ez van.
Az idő úgy is eldönti kinek volt igaza...

aszekelyek 2011.11.06. 08:56:05

@jjulie: A pápai az a nagyravágyó paraszt, akinek a démosz szerint nincs ott keresnivalója. Hülyítése miatt, többek között. A közgondolkodás az nem változott. 89 előtt is rühellték, hogy az elvtársak mindent szétlopnak és megfélemlítik a népet és az után is ugyanezt rühellték, mivel ugyanazok is követték el, nem is változott sem a rendszer sem a közgondolkodás. A démosz azt sem osztja, hogy parasztnak nincs keresnivalója. Gyula fiam, te aztán tényleg ne parasztozzál, mert egy kocsis nem olyan trágár, mint te. A szódás a lovával sem. Írd ide szépen , császári, királyi, főnemesi vagy proletár származásnak lehet keresnivalója a vén fütty gondolkodás szerint.

menőmano 2011.11.06. 08:58:52

@szoja122:
Még annyit, nincs bocsánat. Sem neked, sem másoknak.!!!!

aszekelyek 2011.11.06. 09:00:12

@szoja122: Nem , az idő a kétséges dolgokat dönti el. Az útelágazódásosokat:) ez meg egy szimpla suttogóban és indexen terjesztett hazugság. Ez valóban nem győz meg engem semmiről.

szoja122 2011.11.06. 09:04:00

@ubul2000: Amit írtam MINDENKIRE ÍRTAM -még @jjulie -ra is-. Valóban sokszor Ő is használ meg nem engedhető minősíthetetlen szavakat.

Senki nem gyalázhat senkit, mert az nem liberalizmus az anarchia. A nemtetsző véleményt kulturáltabb formában is el lehet mondani.

Ne tegyük ezt mert sehova sem vezet. Tudom hogy ezzel mi nem válthatunk meg semmit -vagy csak kis mértékben- de el kell kezdeni.

Gondolom MINDENKI AZT AKARJA - ÉS REMÉLEM EBBEN EGYETÉRTÜNK- HOGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN VÉGRE JÓL MENJENEK A DOLGOK. EGY KICSIT JOBBAN ÉLJÜNK MINT EDDIG.

A káromkodás, egymás és egyes népcsoportok gyalázása ezt nem segíti.

aszekelyek 2011.11.06. 09:05:59

@márta)): Sokan mondjuk régóta, hogy szélsőjobb és a liberálisok rokonlelkek.

márta)) 2011.11.06. 09:06:45

@szoja122:
Látom felébredtél. Mit sopánkodsz itt a Török Gábornak??! Milyen vita hevéről beszélsz???
Némelyek irják itt a tutit reggeltől, estig. Sarazzák a másikat!!! Ebbe Te is beletartozol.
Egyébként elárulok egy titkot!!! Nekem nem kell engedélyt kérnem, én azt irok amit akarok, és akkor mikor nekem tetszik.
ennyi.

szoja122 2011.11.06. 09:09:03

@menőmano: Akkor jöjjön a polgárháború????????????????????
Gondolkozz gondolkozz gondolkozz...

Ezzel csak azt segíted ami ellen írtál. Változatlanul essünk egymásnak??

Ez volt a történelmünk egyik nagy tanítása. Lásd a Himnuszt:

"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!"

Ezt akarod? Akkor ne mérj kettős mércével, és amúgy minek írtad azt amit írtál?

szoja122 2011.11.06. 09:11:01

@márta)): Tévedsz, egy anarchiában megteheted de egy demokráciában törvények is vannak.

jjulie 2011.11.06. 09:11:31

@aszekelyek:

tényt kérsz banya, mit nem képzelsz magadról a fideszpicsaszájú létedre

elmagyarázom neked a helyzetet:

a fideszszóvirágok nem mások, mint gyomnövények virágai és gyommagvakkat teremnek, mint a diszóparély, bürök és társai, van közöttük szebb és ártalmatlannak tűnő, mint pl a pipacs, de attól még gyom

namost a fidesz néven azonosított gyomok családja is csak olyan mint a többi gyom, valamilyent haszonnövény árnyékában virulni képes, de monokultúrában termeszthetetlen, elsilányul, hézagossá válik, elsatnyul

a fidesz nevű gyomok családjának egyok virágzatát fideszpicsajájnak neven írták le

fideszgyomból soha sem lesz szalonna

messi-asz 2011.11.06. 09:12:12

@szoja122: "gyalázása ezt nem segíti" - segíteni, nem segít, de jólesik...

legyünk gentle(/wo)manok... tisztességes embereket ne báncsunk érdemtelenül
marad a dakota tehetségtelen gerinctelen maffiacsürhe fides gyalázása...
azok a nemzetvesztéssel rászolgáltak...
de káromkodni akkor se... mert az minket minősíteni...

szoja122 2011.11.06. 09:12:29

@aszekelyek: Kedvesem a liberalizmus egész mást jelent.

messi-asz 2011.11.06. 09:13:18

@márta)): ácsi, dakota mondás:

a te öklöd szabadsága az én orrom hegyéig ér...

ubul2000 2011.11.06. 09:13:43

@aszekelyek: Ezt kikérem magamnak az általatok szélsőjobbnak nevezett nemzeti érzelműek nevében, hogy bármilyen formában összehasonlíts minket az ország rombadöntéséért, kiárúsításáért felelős libbolsi bandával.

márta)) 2011.11.06. 09:15:53

@aszekelyek:
És? Ezzel mi a probléma?
Ha netán vetted a fáradságot, és elolvastad a belinkelt anyagot, akkor rájöhettél, hogy az esetlegesen alakuló új politikai erő itt Európában, sokkal kifinomultabb elemeket tartalmaz, mint a radikális szélsőjobb.
Az, hogy Te mit mondasz, meg mit nem engem a legkevésbé érdekel.
"szélsőjobb és a liberálisok rokonlelkek" Mi a gond, ha elfogadható politikai irányzatot hirdetnek. Ja. és főleg ha tudják mit miért akarnak, nem a semmibe kiabálnak, netán hazudoznak??

szoja122 2011.11.06. 09:17:11

@messi-asz: "a te öklöd szabadsága az én orrom hegyéig ér... " :)

aszekelyek 2011.11.06. 09:17:37

@nyünyüge: Az idézőjel milyensége az érdekes. Az szó szerinti idézet-e vagy azért van idézőjelben, mert azt akarták leírni. Kéne a hanganyag ennek eldöntésére. Egyébként ő ezt az első Orbán kormány idején sem tagadta. Akkor a megszabadultunk az IMF-től, érzed ebben a szabadságért vívott harc ízét? Az oroszokat is kipateroltuk :) Etimológiailag pedig nem azt jelenti az, hogy idézőjelesen kipaterolták őket, hogy velük durván bántak vagy beszéltek volna. Azt jelenti, hogy nem kellett semmit a jóváhagyásuk függvényeként kezelni és alkalmazni a kormányzásban. Tehát szabad kezet élvezhettek a kormányzásban. Az viszont jelen körülmények között nagyon nem tetszik sokaknak. :) ez jatározottan bosszant sokakat. Kovács lacát, pl, aki követelte nemrég, hagyják abba a szabadon kormányzást , -mert ők nem azt szánték nekik:) utóbbit én tettem hozzá. Tessék azt csinálni, amit mi parancsolunk... persze laci bácsi, hogyne... egyébként rgyrtlen olyan országot kéne csak mutatni, ahol az IMF segítsége valami mást jelentett, mint azt, hogy óriási szociáális romlás következik be , tömegek számára és az nem a namkvilág, hanem a legszegényebbek nagyobb nyomora. :) Mielőtt nagyon megsiratnánk a banktolajokat, hogy szegénykéknak híja lesz az elvárt örült nagy pénzüknek... Nézzünk és ez egy baloldalinak főleg kötelessége, a valóban szegények felé. Márpedig az IMF a bankadóba nem ment volna bele, mint szándéklevél tartalom... az szegényektől valamit elvenni, munkanélkülit termelni, abba igen. ÉS hasonlókba. Mondta Orbán, pár hónapja, a baloldal helyett is nekik kell képviselni a szegények érdekeit. Az IMF a mainaál sokkal kedvezőtlenebb szegénységpolitikába egyezett volna bele. Kovácslaca bácsinak talán ez hiányzik? Mondom, hogy akkor voltak baloldaliak, mikor a MIlka tehén.

márta)) 2011.11.06. 09:18:28

@szoja122:
A Te törvényed a legkevésbé érdekel.

messi-asz 2011.11.06. 09:22:07

ezek a semmirekellő gerinctelen munkakerülő rablók... itt a kép a bizonyíték...

életükben nem dolgoztak ezek a komcsi dakoták. semmit nem becsülnek meg...
nem hoztak létre soha értéket, íyg azt meg sem tudják becsülni...

faberakásba, a polírozott intarziába belb@szva nagyszöggel a "fidel itass"

www.168ora.hu/itthon/katasztrofa-a-fideszes-nagyagyu-megint-slagergyanusat-mondott-85387.html

szoja122 2011.11.06. 09:31:33

@ubul2000: A történelmet, ha olvasnád, akkor láthatnád nem a liberalizmus, hanem a jobb oldal döntötte nagyon sokszor romba az országot.

Itt 900 évig csak azok voltak. Ti is elismeritek a múltba való merengésetekkel.
A szélsőbal "csak" kétszer a huszadik században.

MÉG EGYSZER LEÍROM LIBERALIZMUS NÉLKÜL NINCS DEMOKRÁCIA.

Ti összetévesztitek a liberalizmust azzal a liberalizmussal amit az SZDSZ csinált 1994-óta.

A Fidesz és az SZDSZ már jól megközelítette.
A Fidesz 1992 előtt
Az SZDSZ 1994 előtt.
Ők kvázi liberális pártok voltak.

Liberalizmus teljes hiányát csak a diktatúrák mutatták. Ott is a legkeményebb formái. pl.: nácizmus, fasizmus, sztálinizmus, rákosizmus.

jjulie 2011.11.06. 09:36:15

@ubul2000:

"nemzeti érzelműek" ??? hahaha, ez nem véletlenül a szerényadottságú, tehetségtelen, öröklúzer pc szinoímája, azok gyűjtőneve akik a magyarkodó vigaszágmellékverseny fődíjára hajtanak?

a magyarkodó vigaszágbajnokság győztese milyen nemzetközi kupában való részvételre jogosult ubul?

amióta a magyarkodó versenyszellem felütötte a fejét, miféle maradandót produkáltak a versengők ubul és szépen sorold ubul, a nemzetimagyarkodó csapatok milyen nemzetközi kupasikerekkel büszkélkedhetnek?

egy kis segítség a gondolkodáshoz

auto.indavideo.hu/video/Kicsi_kis_bluzocska_esete_a_driftautoval

aszekelyek 2011.11.06. 09:41:39

@márta)): A németek nem annyira elégedettek, mint te ezzel... Aztán meg volt olyan, amit a németek elfogadhatónak véltek de európa nagyon nagy kárát látta és sajnos az eléggé szélsőséges lelkületűek pártja volt. Háborút se véletlen emlegetett merkel. Azok , akik a XX században új pártot csináltak és az elégedetlenek akarták megnyerni, ma is itt vannak, köztünk és új nincs a nap alatt. NEm, köszönjök, ebből elég volt, hogy csinálnak egy hatalmas gazdasági válságot és aztán ők majd a háborúval elrendezik. Maguknak. Ennyit meg kellett tanulni már a XX. századból.

messi-asz 2011.11.06. 09:48:57

kukázásra "uszítás" / hatóság elleni IZGATÁS...
végre előkerült és büszkék lehetünk a zorbánra...

elhallgattatás... gratulálok a diktatúrának...

index.hu/video/2011/11/04/kukaper/

nyünyüge 2011.11.06. 09:49:45

@aszekelyek:
Most már hanganyag kellene? Feleségül ne vegyelek :(?

Fordulj a Széchenyi klubhoz, ők bizonyára megőrizték az utókornak.

Gondolod, a fidesz portálján megjelent és megmaradt volna ez a szó, ha nem is hangzott el?

Egyébként meg ha szerinted jogos ez a szóhasználat, akkor mit rugóztáll azon annyit, hogy kimondta-e Matolcsy, vagy nem?

Vagy netán csak arra kellett a téma, hogy diszkreditáljad a vitapartnereket?

aszekelyek 2011.11.06. 09:54:57

@szoja122: Deák és Széchenyi is üdvözölnek. A te liberalizmusodból meg ők nem kérnének. Viseljünk vörös csillagot mert mindenről a jobboldal tehet ? Az szdsz mindvégig álliberális volt. Pont.

nyünyüge 2011.11.06. 10:00:17

@aszekelyek:

Ez Kövér véleménye:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=174558

Mit írt másképp a Hírszerző?

jjulie 2011.11.06. 10:04:55

@ubul2000:

a "nemzeti érzelműek" akik kikérik maguknak az összekeverüket az ország rombadöntöivel, hahahahaha

baszki ubul,

- melyik kibaszott nemzeti érzelmű volt képes megtervezni a láchidat?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű volt képes levezetni a kivitelezését?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű volt képes megszervezni a finanszírozását?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű állt a malomipar, a cukoripar, a gépgyártás, vasútépítés, banszektor megszervezése élén?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű politikus ágált az első világháburú megindítása ellen és tartott ki ezen véleménye mellett?
- melyik kibaszott nemzeti érzelműtevékenysége eredményeként nem szorult melyik kibaszott nemzeti érzelmű horty a rotschild pénzből alapított és azt is forgató magyar általános hitelbank pénzére a melyik kibaszott nemzeti érzelmű úri középosztályának neobarokk tragédiába vezető világának felépítéséhez?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű csapat üzent hadat 41-ben az usának és angliának?
- melyik kibaszott nemzeti érzelmű antall kezében illant el a rendszerváttáshoz fűződő illúzióhegy?

10-15% nemzeti érzelmű csökkentértékű jelenléte a gauss féle normáleloszlás függvényből kiolvasható, ennyi az egész ubul, itt egy kis vigasz

www.youtube.com/watch?v=Nr8Amu49A-4

aszekelyek 2011.11.06. 10:04:59

@szoja122: Ó , nagyon ügyes. Szóval a mi szocializmusunk minden jó dologgal együtt is azért bűdös és kukába való, utolsó morzsáig mert a németek szegénység okán egy ócska ripacsnak, aki fasiszta volt ugyan, -komcsi, aki lepaktált a nagytőkével,- nemzeti szocialistának neveztette magát és a pártját és az ökörséget, amit bedumált a híveinek. Azt mondja, a még élők, 80 felett, minden kisvárosban tudják, ki volt igazi fasiszta és kinek van abból a vagyona. Szóval ezért nem lehet nálunk 80 évvel később a nemzeti érzelem elfogadott. VAlami nagyon durvár írtam ide, erre a dimára, csak nem látszik. :D Kinek a kifacsart eszmefuttatása is ez...., arról.

aszekelyek 2011.11.06. 10:10:40

@jjulie: Ez az őrkorszak. Most médiát képesek teremteni, hogy ne csak a te és hozzád hasonlók propagandája legyen mindenhol és mindenütt. Ma olyanok a liberálisok. NA mutasd meg nekem azt a mai liberálist aki egy huncut vasat is tett , nem is olyan nagyságrendűt, a magánvagyonából, amit a köztől lopott, a KÖZ JAVÁRA? Épített e valamelyik bármit, adományozott, gyűjtött ? Szerintem inkább ellopták a megyeri híd árát. Költse mind arra, amire Isten majd jónak látja , a lopott pénzét. Mihez van neked pofád vén fütty? NA ki a Megyeri Híd ember? Aki lenyelte a pénzt? Miért ekkora titok ez?

aszekelyek 2011.11.06. 10:13:44

@nyünyüge: Kövérnek lehet bármi a véleménye. Nem olvasok szennylapot, Hírszerzőt. Megnéztem Kövért élőben. Ezer aljas móccerük van. Újságíróval társalogsz, aki tudja, hogy csinálják, látatléanban is. Elárulom neked, mivel ez véleménye Kövérnek, hozzá sem nyúlhat senki. :) Mert demokrácia van. HA neked más, kedves egészségedre. Plurális a demokrácia. Mi nem átkozódunk, mert van más vélemény:) Lehet ezt megtanulni.

aszekelyek 2011.11.06. 10:15:29

@márta)): Ilyen helyzetben alakulók nem bizalomgerjesztőek nekem, ha megengeded. Főleg nem németeknél. Politikusok, tehát eleve komoly fenntartásaim vannak szándékaik felől. A finom elemeikkel együtt.

szoja122 2011.11.06. 10:16:19

@aszekelyek: "Az szdsz mindvégig álliberális volt."
Inplicite ez azt jelenti hogy a Fidesz valódi liberális párt volt hisz a felsorolásodból ez hiányzik, :):):):):):):).
Mit szólnak ehhez a fidesz hívők? Ez istenkáromlás nem gondolod:):):):)

Különben kvázit írtam. Mert sajnos az előtt eltelt 50 éve nagyon megviselte az országot és az emberek gondolkodásmódját.

aszekelyek 2011.11.06. 10:16:45

@hoplita: VAnnak, akik azt sem értik, miért fontos, hogy ne legyünk ebben az időben senki fennhatósága alatt... észt nem lehet kölcsönadni.

szoja122 2011.11.06. 10:18:52

@aszekelyek: "Ó , nagyon ügyes. Szóval a mi szocializmusunk minden jó dologgal együtt is azért bűdös és kukába való, utolsó morzsáig mert a németek szegénység okán egy ócska ripacsnak, aki fasiszta volt ugyan, -komcsi, aki lepaktált a nagytőkével,- nemzeti szocialistának neveztette magát és a pártját és az ökörséget, amit bedumált a híveinek. Azt mondja, a még élők, 80 felett, minden kisvárosban tudják, ki volt igazi fasiszta és kinek van abból a vagyona. Szóval ezért nem lehet nálunk 80 évvel később a nemzeti érzelem elfogadott. VAlami nagyon durvár írtam ide, erre a dimára, csak nem látszik. :D Kinek a kifacsart eszmefuttatása is ez...., arról. "
Nagyon kérlek írásaidhoz rendel fordítógépet, hogy meglehessen érteni.

jjulie 2011.11.06. 10:18:59

@aszekelyek:

te is látens nemzeti érzelmű vagy banya? a fideszpicsaszád más gyomnövénycsaládból való származásodra uta

a fideszfingeregető fideszpicsaszájúak családjára

szoja122 2011.11.06. 10:20:38

@aszekelyek: "Deák és Széchenyi is üdvözölnek. A te liberalizmusodból meg ők nem kérnének. Viseljünk vörös csillagot mert mindenről a jobboldal tehet ? Az szdsz mindvégig álliberális volt. Pont. "

Miért milyen az én liberalizmusom, és a tied milyen?
Milyen az igazi liberalizmus?

márta)) 2011.11.06. 10:20:41

@aszekelyek:
Ne rohanjunk annyira előre.
Egyelőre nem igazán ez a téma, illetve én egyáltalán nem erről "irtam".
A görög események" is bebizonyitották és rámutattak arra, hogy ez a trend nem sokáig folytatható és nem lesz nyerő. Az, hogy mindent a hatalom érdekében, odadobjuk a nagybetűs nép egy hatalmas csoportját koncnak.
Ezért lenne nagy szükség egy politikai irányváltásra. Most szinte teljesen mindegy, hogy merről jönne az az új politikai erő, mely képes lenne ezt képviselni megoldani.
Olyan "emberek" irják ezt meg, akik nem egyszerű szájtépők mint Te. Hanem valamiféle tudományos alapokon közelitik ezt meg.
Ha olvasnál ilyen anyagokat, talán ragadna rád (is) valami ebből. )
Te biztosan kevés munkával nagyon jól élsz, azért irod mindig ugyanazt a mantrát. Sőt még a magánéleted is teregeted itt, röhencsélsz rajta naphosszat, mint aki nem tudja mit beszél.)
De ez a Te ügyed.
A közös ügy pedig az lenne, hogy jó irányba menjenek a dolgok, és akik a legérzékenyebben érintettek) lássanak valamiféle kiutat).
Nem árulok el titkot, a cél egy kellene, hogy legyen, hogy más- jobb irányba menjenek a dolgok.
Tetszik, nem tetszik, ha a "baloldal" olyan marad , amilyen, nem képesek megújulni, megszólitani a népet, az új erő, ha egyáltalán jönni fog) az jobbról fog jönni.
Az egyáltalán nem biztos, hogy a Jobbik "testesiti" meg, de semmi sem lehetetlen.
Röhencsélhetsz tovább itt a "klánoddal", sok-sok mindenben egyáltalán nincs igazad. Sőt kommentelhetsz naphosszat a kíséreteddel, a legkevésbé érdekel.
Csatár nyerhetsz te is, de háborút nem, azzal meg mit érsz??
Elárulom semmit.
ennyi.

ubul2000 2011.11.06. 10:21:37

@szoja122: Mo-n 1900 óta csak a most szdsz által fémjelzett liberalizmus van jelen, másra nem lehet gondolmi.

Az az állításod, hogy liberalizmus nélkül nincs demokrácia - tévedés. Számtalan olyan demokrácia van Európában, ahol nincs liberális párt, vagy csak marginálisan van jelen.

A römbadöntéssel sem értek egyet. A baloldali (szocdem, kommunista, liberális, szocialista) pártok fizikálisan is hatalmas károkat okoztak, de talán még ennél is súlyosabb a fejekben okozott kár.

jjulie 2011.11.06. 10:23:33

@aszekelyek:

a nemzeti érzelem szülinapja mikor van banya?

az ubul féle nemzeti érzelműeknek ki a vallásalapítója, csak nem a csodásagyú bajcsy zsilinszki gyerek, aki már a harmincas években közel ötven évesenrájött, hogy nem oké a nagybirtokrendszer?

aszekelyek 2011.11.06. 10:24:45

@jjulie: @szoja122: A FIDESZ nyeretlen kétévesek tapasztalatlan és a liberalizmus eszméjéhez közel álló kis pártja volt. Tehetséges fiatal emberek gyülekezete. Aztán szépen kialakult, ki mire váltotta a tehetségét. TAlán nem olvastad, én magamat liberális jobb középnek mondom. És keresztény is vagyok. HAlmozottan hátrányos helyzet, nemde? :)) A FIDESz gyüjtőpárt és elférnek benne ezek a dolgok. Például nem követelem meg minden FIDESZ-estől, hogy ugyanazt gondolja mindentől, amit én. :) De nem is vicsorítok a kdnp-re. Ők sem rám. Ha azt nézem,, a legjobban a FIDESz áll közel az eredeti liberalizmushoz. Mindig is ők álltak. A jobbik nem megengedő és nagylelkű. Azért szélsőség. Kárhoztatja is a FIDESZT, mert bizonyos dolgokban nekik túl liberális:) Túl közép.

aszekelyek 2011.11.06. 10:26:01

@Balt: A bírósáok is kimérhetnének néhány talicskával, a visszatalicskázósból.

márta)) 2011.11.06. 10:28:07

@szoja122:

Akkor jöjjön a polgárháború????????????????????
Gondolkozz gondolkozz gondolkozz..."

Mit bajod van neked te szerencsétlen idita??? Majd én megmagyarázom neked ezután kivel szórakozzál.
A legkevésbé érdekel, hogy kisérettel kommentelsz.
Nem kell itt firkálnok, hogy kit kellene moderálni) majd megmodorizállak én, csak irjál olyanokat ezután is ami nem tetszik.

jjulie 2011.11.06. 10:29:28

@ubul2000:

ne hagyd magad ubul, és basztasd a liberalizmust úgy ahogy van egészben, aminek pl a választójogadat és a törvény előtti egyenlőségedet köszönheted, és a szabad vállalkozás lehetőségét a céhes keretek ellenében

nem tudod mit beszélsz, de neked mint "nemzeti érzelműnek" ez alapjárati üzemmódod

márta)) 2011.11.06. 10:29:32

@szoja122:
Bocsánat! "idióta" igy akartam irni.

szoja122 2011.11.06. 10:33:05

@aszekelyek: Szegény gyerekek alig két év alatt 180 fokos fordulatot vettek. Ennyire egy ember nem változhat meg, szimplán csak azért tették, mert űrt éreztek a jobb oldalon és mindenáron -még elvei feladása mellett is- hatalomra akartak kerüli.
Szimplán csak ennyi. Persze nem mindegyik ős fideszes volt megalkuvó, tisztelet a kivételnek.

aszekelyek 2011.11.06. 10:33:08

@szoja122: A fejemről nem volt szó. A közösségi nyugdíj vagy az individuális. HA nem teszed a közösbe, ne is akard kivenni. A fejed azt csinál amit akar. HA neked az a kedvezőbb, akkor nem kell visszalépnie. Pont. A jövőre nézve hoztál döntést. Magadról te. A jelen terheinek viselése pedig más és arról szó sem volt. A mabyup pénz ugyanis a jövőre nézve volt elrendelve. Nem a napi folyó nyugdíjak finanszírozására beszedett járulék volt. Próbál meg megérteni, miért van külön kezelve. HA eddig nem is sikerült. Az előző években a jogosultságodat fizetted be a magánnyugdíjpénztárba , a majdanit. Nem pedig a folyót. Azt az APEH-hez küldted a arra, hogy a folyó kiadásokat adózóként fizesd. HA betetted a folyóban a magánpénzedet, akkor onnan csak a z állammal van jogviszonyod. Senkit nem mentesít a folyó fizetés alól, ha maradnak a pénztárak, akkor sem. Egy máshol vezetett számládról kellett döntened.

szoja122 2011.11.06. 10:34:59

@márta)): Ha majd írsz is valamit akkor érdemben reagálni is fogok.
Amúgy kellemes fröcskölődést.

aszekelyek 2011.11.06. 10:36:58

@szoja122: Nálad, kedvesem. Meg a szadistáknál. Elszörnyedtek attól a baloldaltól. Joggal. Sosem volt az baloldal egyébként. Csak a cégtáblán. @jjulie: Szt Istvántól számolom. :) Azóta van egységes magyar nemzet. A koronázás napja. Szt Istvánkor ünnepeljük. Mifelénk. Tik meg csak köpködtök ránk. :) Azt is lehet. Sokan teszik ezt. Lepereg.

márta)) 2011.11.06. 10:40:38

@szoja122:
Nem kell reagálni. Elmehetsz a fenébe. Nagyon remélem világos amit irtam.
Ha valaki fröcskölődik, az te vagy meg a klánod". Nem vetted még észre??? Szerencsétlen ,.
Semmibe nem néztem volna a kommented, ha nem nekem címzed. Egyszer és mindenkorra jól jegyezd meg.
ennyi

jjulie 2011.11.06. 10:41:43

@aszekelyek:

a fidesz nevű orbánpárt végbizonyítványát még ne állítsd ki, banya

a kádári langymeleg biztonság megteremtésének, fenntartásának illúzíóját már csak a fideszbe tudta beleképzelni 2,7 millió szavazó tavaly, és a fidesz egyetlen magyar hangja sem mondott ennek cáfolatára semmit a választások előtti években, sőt

erre az illúzióra még ráerősítettek a fideszhangok, és hála isten a saját balfaszságuk és a külső körülmények semmissé teszik ezt a várakozást, és beledöglik politikailag és emberileg is az orbán, és a főmamelukjai

az orbán azt gondolta, hogyha a kádár lehet itt a törvény, akkor ő miért ne lehetne, hát nem lehet

aszekelyek 2011.11.06. 10:42:24

@márta)): A sémákról írtam. nem szaladtam előre. @ubul2000: A németekről volt szó. :) Te nem is vagy érintett. Ám a párt vezetői már ne ccesebbek. Ők nem szavazók, politikusok. A xart pedig mindig ők kavarják. :) @szoja122: Most mennem kell , a wikipédia megmondja neked. Nem olyan, amiről a szadesz nálunk gondoskodott, meg az utódpártjai. Inkább egy macis olvasókönyvet küldök. Érdekes, eddig értetted. Szóval lelepleztem és nincs semmid erre. Így gondoltam, hogy ez lesz a válasz. Most pá, majd este jövök.

márta)) 2011.11.06. 10:43:12

@jjulie:
Te is te, nagyképű, olyan vagy mint a napraforgó.

jjulie 2011.11.06. 10:47:28

@aszekelyek:

lófaszt van egységes magyar nemzet banya, nemhogy 1000 éve

lófaszt banya, a nemzeti érzelmű vezérek akarnak itt a seggbekúrók lenni, semmi több banya, megszületnek frusztráltnak, élnek frusztráltan, és meghalnak maradék nélkül

mégcsak egy kibaszott nemzeti ünnepben sem tudntak megegyezni az egységes magyar nemzetiek banya

nyünyüge 2011.11.06. 10:51:45

@szoja122:
"Újságíróval társalogsz, aki tudja, hogy csinálják, látatléanban is."

Csak érthetően leírni nem akarja, nem tudja, vagy nincs hozzá türelme (az esetek jelentős százalékában:).

márta)) 2011.11.06. 10:57:13

@aszekelyek:

Az irigység drágám. Egyébként te már régen előre szaladtál, ha nem vetted volna észre. De mindegy.

márta)) 2011.11.06. 11:00:55

@aszekelyek:

Még annyit. Amikor majd beleütközöl te is abba bizonyos politikai nagyfalba, akkor jön a meghátrálás.
Tudod??!! Az mindig úgy szokott lenni, ) Majd meglátjuk ki nevet a végén. Mert a jövő eseménye" nincs olyan távol, mint ahogyan némelyek gondolják. Közöttük te is.
hm?

márta)) 2011.11.06. 11:06:26

Schmitt Pál köztársasági elnök vasárnap ötnapos közép-ázsiai körútra utazik, amelynek során Üzbegisztánba, Türkmenisztánba és Azerbajdzsánba látogat el; az államfőt népes üzleti küldöttség kíséri. "

www.168ora.hu/itthon/schmitt-pal-kozep-azsiai-korutra-indul-85398.html

hm. Akkor most, jön majd a fellendülés??? az elmozdulás időszaka??
jó lesz.
:))

márta)) 2011.11.06. 11:14:13

Katasztrófa – a fideszes nagyágyú megint slágergyanúsat mondott
Kövér: mindig gazdasági katasztrófa lett abból, ha az IMF diktált"

A Fidesz választmányi elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte: a következő húsz év után nem lehet ugyanaz a mérleg, mint a demokrácia első húsz esztendeje után.
Zárásul az Országgyűlés elnöke a fidelitasoktól azt kérte, ne riválist lássanak a Fidesz – reményei szerint megújuló - ifjúsági tagozatában, hanem partnert."

www.168ora.hu/itthon/katasztrofa-a-fideszes-nagyagyu-megint-slagergyanusat-mondott-8538

hm. a házelnök jól előre rohant/szaladt. :) Következő húsz év. ?
hm. Én nem rohannék ennyire előre???
:)))

jjulie 2011.11.06. 11:15:04

"az ország pénzügyi stabilitási kockázatai szempontjából nagy jelentőségű, igaz a kormány érthető módon nem hangsúlyozta túl: visszalép az egyoldalú, devizahiteleseknek szánt "mentőcsomagok" bejelentésének tervétől és a bankokkal igyekszik megtalálni a közös hangot. Erre szükség is van, mert az eurózóna adósságválsága mellett a magyar gazdaságot és pénzügyi rendszert nem gyengítő, hanem erősítő lépések szükségesek, így tudna az euró ismét tartósan 300 alá süllyedni. "

fideszpicsaszájúság és a belőle kinövű unortodoxia királyság 10 évnyi nadrágszíjhúzásra felkészülni, kezd meg most

szoja122 2011.11.06. 11:20:23

@aszekelyek: Még csak annyit a Fidesz kétszínűségéről -amit Te sokszínűségnek gondolsz- hogy 2002 -től politikáját a populizmus, 2010-től pedig a dogmatizmus jellemezte.

Ellenzékben fűt-fűt ígért, már linkeltem be www.orbanviktor.hu/ -ról atv-n Kálmán Olgával folytatott beszélgetését, csupa populista duma, vagy a népszavazás -annak hatását most is nyögik.

Persze egyúttal az is igaz hogy alig ígért valamit. El kell olvasni a választási programjukat. Sok üres szólamok gyűjtőhelye.
Habár ott azt is írták amit a köztársasági elnök külön is megígért hogy megvédik a magánnyugdíj pénztárakat. Meg is védték:(

Most pedig demagóg módon ragaszkodik a jobb kezéhez, -gazdaságpolitikájuk megbukott- amit rég le kellet volna vágnia, még időben amikor még a test nem fertőződik meg.
Ehhez sajnos már késő, 2012-ben február-márciustól újabb rendkívüli zuhanása lesz a "népszerűségében" mert mindenki a saját zsebén fogja érezni a megszorításokat.

márta)) 2011.11.06. 11:20:45

Elhibázott törvénymódosítás növelheti Magyarország lemaradását"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elhibazott_torvenymodositas_novelheti_magyarorszag_lemar

Elhibázott gazdaságpolitika (után). ez már csak hab a tortán.
? :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.06. 11:46:36

@márta)): Zsüli nem napraforgó, hanem naprafingó.

márta)) 2011.11.06. 12:40:50

@Hepci:
Á'dehogy! Egyébként meg mindegy.

:)

messi-asz 2011.11.06. 12:45:18

@jjulie: 2 706 292 -1 (makovec) = 2 706 291...

messi-asz 2011.11.06. 12:48:26

@jjulie: érdekes miután a főfid eszeseket megmentették.. mostmá a többit bankokra bízzák, kizárólag a stabilitás számít....

hihihihi

így jut pár fid eszes a paradicsomba/kánaánba... a többiek még várjanak, de csak szigorúan az ország stabilitása miatt...

jjulie 2011.11.06. 13:21:56

@messi-asz:

nem hiszem, a főfideszesek menthetetlenek

tölgyes 2011.11.06. 15:48:40

@márta)): A szabadság nem ment meg a hülyeségtől..:)

aszekelyek 2011.11.07. 10:48:20

@márta)): Még egy jósnő,. klassz. De én nem szaladjak előre:) vicces ,-inkább röhejes...@szoja122: Most akkor fűt-fár igért vagy nemigen ? Egyébként pedig így nyertek a szocik kétszer. Fűt-fát ígértek, megyó és semmi konkrétumot, vagy alig valamit és tagadta feri az eü prívát izélését , vizitdíjat, kórházi ápolásit, ezt hazugságnak titulálta. Bolond lett volna bárki is az ellenzék , ezt nem ellene fordítani. Ráadósul ezt a FIDESZ elvetett !!!!! , -hatástanulmány alapján! -nagy rendszer átalakítási programjából lopták, -már az eü átalakításának tervét. Nekik eszük ágában nem volt elvetni, hazásai miatt..... Amivel egyébként Orbán ellen kampányoltak de rettenetesen a kampányban. Emlékeztetnék.... Nagyon populista módon, mindvégig.... Dogmatizmus sem hiányzott feriékből. Mindvégig , szintén. Már olyan unalmas, hogy mindez Orbánra átkenve...... Mintha csak ő lett volna mindig kormányon és feriék rémtetteit is ő követett volna el. Ez elég aljas módja a felelősség alóli kibuőásnak.

aszekelyek 2011.11.07. 10:51:51

@Balt: Két dolog szól ma ez ellen. Nincs rá pénz sem és veszélyes is. Minden aljasságot feltételezhetünk bizonyos érdekkörökről okkal, 2006 ősze óta. Azokra gondolok, akik okt 23-át meggyalázták és karhatalommal támadtak ártatlanokra, fegyvertelenekre.

aszekelyek 2011.11.07. 10:56:09

@jjulie: bla, bla házalókám, te meg a bla , bla családból vagy egy mákvirág fajta. Az is sok van. Papa- verinék kölke.

aszekelyek 2011.11.07. 10:57:24

@szoja122: Kétszinűség? Ahaaa... hhehe, hahaha,... mikor a bolha köhög.

aszekelyek 2011.11.07. 11:00:05

@szoja122: én sem vagyok meggyőződve, hogy nem fognak egy húron pendülni Állítólag jobboldali konzervatívnak magukat újabban titulálók, választási helyzetben, bárkivel . A hatalomért ők bármire képesek is voltak és lesznek is. Azokkal fognak összeállni, akik szintén. Lehet, hogy most tagadod, mint feri a vizitdíjat de erre nagy tétben lehet fogadni.

aszekelyek 2011.11.07. 11:04:24

@szoja122: CSak a nem ésszel, hanem zsebbel szavazóknál lehet wez következmény. Akik mindig tartották a zsebüket a szavazatért. Akik megint belesétálnak, ész nélkül abba, hogy ígéret lesz,m, pénz rá fele sem és megkapják helyette az IMF-et. Aki nem Orbánra szavaz, bárkite is teszi, ezt fogja kapni. Ahogy már kétszer is. MAjd Orbánra mutogatnak, ahogy mindig, bármit is qrtak ők el. Mindig ráfogták Orbánra. Kormányozni ugyanúgy nem fognak csak talicskázni, ahogyanaz ő nyolc évükben mindvégig.
süti beállítások módosítása