Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
nov 17
23:28

Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb kommunikációs bénázásról nem szeretnék most írni – földön fekvő embert nem illik bántani. Sokkal érdekesebbnek, előremutatóbbnak tartom átgondolni, hogy milyen „megoldási” lehetőségek jöhetnek most szóba.

Matolcsy György pontos politikai elemzőnek bizonyult, amikor pár hete kijelentette, hogy „az IMF-hez való visszatérés egyértelműen a gyengeség jele volna”. Nehezen vitatható, hogy ez a kényszerlépés komoly politikai károkat okoz a kormánynak: miközben kétségtelenül segíthet a gazdaságpolitikának, a politikai kormányzás számára hatalmas terhet jelent. Ilyen esetekben a nyomás alá került, defenzívába szorult politikai szereplők általában lépnek valamit: pótcselekszenek, átszerveznek, cserélnek vagy előremenekülnek. Nem meglepő, hogy a politikai berkekben egyre több „vad” elképzelés lát napvilágot a jövőről: minisztercseréről, a kormányfő távozásáról és előrehozott választásokról is egyre többször hallani. Van ezeknek bármi realitása?

Egészen a mai napig azt válaszoltam volna, hogy nincs. Még a leginkább elképzelhetőnek gondolt eset, Matolcsy György elmozdítása sem tűnt igazán valószínűnek; a miniszterelnök ugyanis eddig nagyon adott arra, hogy egyetlen lépése se látszódjon „kikövetelt” döntésnek. A gazdasági miniszter ezért okkal számíthatott arra, hogy a támadások nem fűrészelik, hanem inkább erősítik a székét; ha a kormányfő felállította volna, attól vérszemet kaphattak volna a kritikusok.

A ma bejelentett döntés – és különösen annak hosszabb távú hatása – azonban alapvetően új helyzetet teremt. Pontosabban nem is maga a bejelentés érdekes itt, hanem az a megfontolás, ami elvezethetett ehhez a közleményhez. Elég világos, hogy egy kormány, amely az elmúlt másfél évben politikájának központi kérdésévé tette az IMF elleni „szabadságharcot”, csak a legeslegutolsó pillanatban, amikor már nem lát más megoldást, vállalhat fel egy ilyen lépést. A mai nap üzenete tehát szerintem ez: a kormány és a kormányfő úgy látja, hogy nagyon nagy (lehet) a baj. Márpedig egy olyan helyzetben, amikor bukik a gazdasági unortodoxia, a politikában előjöhetnek az ilyen esetekben nem is annyira unortodox lépések.

Innen nézve egyáltalán nem látszik már elképzelhetetlennek sem az, hogy előbb-utóbb a kormányfő feláll, és átadja a helyét mondjuk az eddig talonban tartott aranytartaléknak, a "nem víziós" Varga Mihálynak, sem az, hogy a parlamenti többség a sarkalatos törvények elfogadása után, és még az ellenzék érdemi erősödése előtt, előrehozott választásokról dönt. Nincs persze meghatározott, előre megírt pálya, arról nem is beszélve, hogy a politikában a legtöbb esélyt szinte mindig a tehetetlenségi erő által irányított verziónak érdemes adni, de az egyre jobban látszik, hogy szólnak érvek mindkét megoldás mellett. S bár a jövő, mint mindig, most is beláthatatlan, az IMF-politika megváltozása azt azért elég világosan megmutatja, hogy a kormány - miközben a kommunikációban sok minden mást is mond - valójában miként gondolkodik róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr723391152

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A háború vége 2011.11.21. 00:26:50

Csapataink harcban álltak. A kormány a helyén van.Új szakasz kezdődött.Egyes szabotőr csoportok és külföldi diverzáns zavarkeltők megpróbálják hazánkat megalázni. Talán még az úgynevezett szabad választások kezdeményezését is megkísérlik.Az IMF elleni ...

Trackback: +18 Telefon egy régi baráttól 2011.11.18. 22:56:42

- Halló, Viktor! Silvio vagyok!- Ciao! Mi a helyzet? Kéne a Milánba egy gólerős csatár? - Majd azután legyen ekkora arcod, ha a Videoton hétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját! Képzeld, láttam Brüsszelben egy listát.- És mi közöm hozzá?- Csak annyi, hogy...

Trackback: Egyelőre még nem a csóva farkalja kutyát 2011.11.18. 18:38:33

Csak bámulom eztet a nagy nemzeti agyzsibbasztást és türemkedik belőlem kifele egy erőteljes hangú mijafaszvan  formájában a szódáskocsishoz  méltó pikareszk profanitás.Azt hittem, hogy nagy nemzeti agyi bukdácsolás talán ott véget fog érni, ...

Trackback: SZAKÉRTŐI KORMÁNY 2011.11.18. 14:46:20

  Görögországban, Olaszországban szakértői kormány alakult. Mario Monti - az új Olasz miniszterelnök - így kommentálta kormánya névsorát: "politikusok nélkül könnyebb lesz a munkánk". Görögországban az új kormánynak - Lukasz Papademosz v...

Trackback: Az elbukott szabadságharc 2011.11.18. 13:33:36

Na eddig tartott, az ország kénytelen volt letenni a fegyvereit, és megadni magát a nagyobb erőknek. Sorolhatnám Matolcsy, Szijjártó és Orbán nyilatkozatait, hogy soha többet IMF, de nem teszem. Ugyanis egyetértek a mostani lépéssel, és a kormány hossz...

Trackback: A forradalom után? 2011.11.18. 12:33:53

A forradalom sem más, mint minden ezen a földön, vagy sikerül, vagy nem. Nálunk, magyaroknál a forradalom nemzeti intézmény, szeretjük szabadságharccal ötvözni, nemzeti sajátság. Úgy tűnik innovatívak is lettünk a témában, legalábbis szóban, mert az el...

Trackback: Térdre kényszerítettük az IMF-et! 2011.11.18. 11:48:24

Tegnap óta jószerint a teljes magyar sajtó, illetve annak – még – Pártunk és Kormányunk által be nem nyelt része Orbán Viktor és tettestársai közeli lemondását vizionálja. Az ok ismert: megtörtént, amit a Kedves Vezető és Matolcsy "Mek...

Trackback: Orbán lemond? 2011.11.18. 11:33:05

Orbán Viktor nem fog lemondani. A miniszterelnök leköszönését ugyanis semmi sem indokolja. Hamisak az Európából vett analógiák, még hamisabb Gyurcsány Ferenc 2009-es lemondásának idecitálása. Tetszik, vagy sem, Orbán Viktor miniszterelnök erős, kétharm...

Trackback: Ki legyen az új miniszterelnök? 2011.11.18. 10:24:29

Orbán Viktor már korábban célzott arra: „ha az IMF visszajön, én el...” - írta alig két napja a Népszabóság FIDESZ-es forrásokra hivatkozva, hisz... ...az IMF visszatérése esetén manifesztálódna, hogy a sajátosan magyar szabadságharcos ...

Trackback: Alááll, vagy megvárja, míg alálökik? 2011.11.18. 10:07:52

Jó ez a kép, kifejezi, hogy vannak, akik még aláállni se képesek férfimódon, büszkén, fedetlen fővel és arccal, csak esőkabátban és fintorogva. És akkor még örülhetnek, ha ennyivel megússzák, és a nem is olyan régen még az országból büszkén kizavart I...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.18. 10:07:05

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.18. 10:05:59

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: Nem világos? 2011.11.18. 09:53:01

A mai nap üzenete tehát: a kormány és a kormányfő úgy látja, hogy nagyon nagy (lehet) a baj.

Trackback: Nem világos? 2011.11.18. 09:53:01

A mai nap üzenete tehát: a kormány és a kormányfő úgy látja, hogy nagyon nagy (lehet) a baj.

Trackback: IMF - seggetaszájból 2011.11.18. 09:00:01

Na, akkor most akinek sok ideje és még több üres papírja van, elkezdheti összeírni, hogy a következő napokban hányan és milyen módon csinálnak segget a szájukból.   Update - 2011. november 18. 8 óra 26 perc Akkor kezdjük is el. (Kiemelés minden es...

Trackback: Az IMF újra felfedezi Magyarországot 2011.11.18. 08:15:48

Ma az Antarktiszról fogok írni. Az Antarktiszról, meg a lábtörlőről. Meg néha az IMF-ről....

Trackback: Kormány vs. IMF -- Zsarolni nem kell félnetek jó lesz 2011.11.18. 08:06:04

Mátyás király megirigyelhetné, amit a kormány tegnap csinálnt. Hívta az IMF-et tárgyalni, meg nem is. Ők meg jönnek is, meg nem is. Mindez akár egy kommunikációs osztályvezető bakijának is látszódhat. Azonban szerintünk koránt sem erről van szó. Mindez...

Trackback: Szómágiával ért véget a szabadságharc 2011.11.18. 06:35:10

Tanár úr, én ezt már nem értem! Tessék mondani, most akkor az IMF bácsi mégsem olyan rossz bácsi? Nem könnyű most trollnak, pártdroidnak vagy pártfanatikusnak lenni. Eddig azt hallották, és azt is kellett mantrázniuk, hogy soha többé IMF, mi az IMF ...

Trackback: Lemondott Orbán Viktor! 2011.11.18. 06:28:37

A hír abban értelemben igaz, amennyiben a népszabadságos források hitelesek. Állítólag azt ígérte, ha az IMF jön, ő megy.Egyrészt örülök, hogy végre értelmes döntést hozott kormányunk, és végre visszatalált a kályhához. Hozzáteszem, nem is volt más vál...

Trackback: Breaking: újra jön az IMF! 2011.11.18. 00:13:35

Úgy látszik, eddig tartott ki a kormány gazdaságpolitikája, és Szijjártó Péter három nappal ezelőtti nyilatkozata. Az NGM ma bejelentette, hogy újra tárgyalásokba kezd az IMF-fel. Nagy valószínűséggel egy készenléti hitelkeretről kötnek megállapod...

Trackback: A nukleáris fenyegetés sem segített az IMF ellen 2011.11.18. 00:03:45

A gazdasági tárca másfél évi csatározás után elásni készül a csatabárdot a Nemzetközi Valutalappal. Persze ilyenkor november tájékán elég fagyos már a talaj, úgyhogy Orbán és Matolcsy azért le fog izzadni, mire kiássa azt a gödröt, amelybe majd az IMF-...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2011.11.21. 12:42:11

@messi-asz: :) Nyugdíjadig - ami nem lesz... - így fogsz élni. :))

Balt 2011.11.21. 13:06:15

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "azaz van.
fogom magam es lelepek"

:)) Végre egy értelmes gondolat!

Balt 2011.11.21. 13:38:32

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "egyelore meg itt elek es nem is kivanok a te ertekrended szerint magyar lenni."

Nyugodtan kikérheted magadnak, de senki nem is tart annak... :)

lüke 2011.11.21. 13:47:03

@Unionista:
Wartburg váránál, ahol Luther kiöntötte a téntát
azután húzhatod Gotha, Erfurt ,Weimar>

lüke 2011.11.21. 13:56:32

@Balt:
eszongya má´ mijóta
engedjétek hozzám a kisdedeket:)

Unionista 2011.11.21. 14:11:51

@lüke:
angéla brandenburgban - németország legkeletibb tartományában - nőtt fel. többek között ezért szót a lengyelekkel. oktatásban, kultúrában, bíráskodásban középeurópai bundesrepublik kellene. egy középeurópai supreme court, amibe a régiók delegálnak tagot. középeurópai szövetségi médiatanács.

középeurópai felsőoktatás. magyarországot ugyanúgy tartományokra kellene osztani, ahogy ausztriát. minden tartománynak lehetne egy, vagy néhány automóm egyeteme. amit a bundesrepublik pénzelne.

az uniónak igazgatást, rendészetet kellene fenntartani. megyei alapon. az egy másik sztori. separation of powers. persze ehhez meg kellene találni, hogy mi az, ami az európai civilizációt összetartja. vagyis meg kell választolni azt, hogy mi a commonwealth alapja.

nem könnyű kérdések.

radala 2011.11.21. 14:12:48

@Unionista: Adja az isten, hogy ne legyen igazad, de most ha fogadnom kellene arra fogadnék, hogy neked van igazad.
@nyünyüge: Mong Attila szerintem egy pöcs volt, de ez a Csűrös Csilla ez meg teljesen kritikán aluli, láttam a honlapját csak nem akartam belinkelni, hogy nehogy más is hasonlóan cikinek érezze magát, mint én:-)
heti válasz cikket köszönöm, már sokkal jobban érzem magamat, "erkölcsileg". Ilyesmi ugyanis soha nem volt a baloldal sajátja, hogy elismerje vannak iszonyat ciki emberek a saját oldalon.
No persze ettől még CsCs-t nem menti semmi. Már iszonyatosan régóta összeszorult gyomorral hallgatom, hogy úr isten ezt más is hallja nem csak én és mit fogok majd mondani, ha valaki megjegyzi, hogy én erre szavaztam...
Erre nincs bocsánat igazából. Szerintem inkább a gazdasági összeomlás, mint CsCs:-)

messi-asz 2011.11.21. 14:16:02

@Balt: @lüke: mi 60? ha rólam van szó akkor óriásit tévedtek:)

néha érzem is hogy furi ez a nyugger klub ;)
de ne higgyük hogy aki nem jár má dizsibe és botra támaszkodik, csak az "politizál"

lüke 2011.11.21. 14:19:13

@Unionista:
nem, de a CDU már 1945 óta elödolgozott Endzsinek
(söt Brandt& Schmidt is,meg az amerikiak)
pap leány és fizikus, erös kezü

de.wikipedia.org/wiki/Christlich_Demokratische_Union_Deutschlands

lüke 2011.11.21. 14:20:20

@messi-asz:
nekem nyóc
a lapodon 1951 van

messi-asz 2011.11.21. 14:22:37

@lüke: :) mijen lapomon? Te kartotékot vezecc? ;) ha én 56 ban 5 éves lettem volna akkor most a zorbán nem lenne, mert minden páttitkárt lekaszaboltam volna...

lüke 2011.11.21. 14:25:40

@lüke:
tudom itt mindenki vállakozó ifjú, bölcs és nem apolitikus
a munka meg nem fontos:) döl a lé

lüke 2011.11.21. 14:32:05

@Unionista: ach so

@lüke: na meg az APEH
láttam a DDR-ben szidták a rendszert, másnap kiszállt az adóhivatal, elvitték az összes betétkönyvet

messi-asz 2011.11.21. 14:35:30

@lüke: igaz... akkor ezentúl majd virág nyelven fogok...

éljen rák... upssz éljen viktor! éljen a fides! éljen a pár! hajrá mogyorók!

Balt 2011.11.21. 14:36:12

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "mert amatorok. a gazdasag nem azoknak valo, aki szeretlek-utallak alapon hoznak donteseket. es kik is utaljak az imf-et? jellemzoen a naplopok."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/katasztrofahoz_vezetett_az_imf-recept.502440.html

Balt 2011.11.21. 14:41:00

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "en fogok kapni, mert en bennmaradtam, nem engedtem a zsarolasnak."

Nyihihi! Én tényleg megfontolnám a helyedben az elmenetelt...

nyünyüge 2011.11.21. 14:52:47

@radala:
"Mong Attila szerintem egy pöcs volt"

Miért is? Mert elszakadt nála a cérna? Hallgattad annakidején az Infon? Olvastad a cikkeit a Manager Magazinban? Vagy a könyveit?

Hogy a ballib oldalon nem olvastál kritikus hangot a "sajátjaival" szemben? Talán kevés ballib sajtót olvasol. Mert akár Gyurcsányról is olvashattál volna szépeket 2006 -tól kezdve, nemhogy egy újságíróról.

graycivil 2011.11.21. 14:55:29

"Elviszik a balhét Orbán Viktor helyett?

Talán a kettő közül nem is a dogmatikus politizálás csődje a csütörtöki bejelentés nagyobb tanulsága, hanem az, hogy Fidesz-szimpatizánsok jó része által tévedhetetlennek tartott Orbán Viktor bizony látványosan rosszul mérte fel a politikai és gazdasági valóságot. Ezt pedig nem lehet már kommunikációs ügyeskedéssel sem leplezni."

velemenyvezer.blog.hu/2011/11/21/fidesz_elviszik_a_balhet_orban_helyett#more3399791

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 14:59:57

@radala: mi a baj ezzel a Csillával, elszavalta élőben, hogy "istenóvjasemjénzsótitakinekénvagyokafényesszavúkisrigója"?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 15:22:17

@nyünyüge: a szoponcok-lihencek azért tették a dolgukat a végsőkig (Gyurcsótány lemondása), igen kevés kivétellel.
Én pl. olvasok elég ballib sajtószart...

ssi 2011.11.21. 15:33:16

@graycivil:
"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter támogatottsága százszázalékos a Fidesz képviselőcsoportján belül"
hvg.hu/itthon/20111121_lazar_matolcsy_tamogatas

@messi-asz: :)) sose gondoltam volna, hogy mikre vagyok képes 00.00 ügyekben

"Helyesen tette a kormány, hogy az IMF-hez fordult, ezzel új korszakához érkezett a magyar gazdaságpolitika - írja Széles Gábor a Magyar Hírlapban" miért az újságban, kormányhoz nincs bejárása?
www.portfolio.hu/gazdasag/szeles_gabor_at_kell_irni_a_nem_ortodox_gazdasagpolitikat.158704.html

@Balt: nagyon sajátos a mai magyar politikai viszony .. egyedi, magyaros meglepi vége is lehet .. ki tudja ezt ma?

@lüke:
"kapitalizmus elfogadása nem jelenti, hogy elfogadhatónak tartjuk azt, ahogy Magyarországon megvalósul" .. és még el sem fogadjuk .. és minden másban is találunk hibát, s jó sokat
nol.hu/lap/forum/20111121-tezisek_egy_korszeru_szocialdemokrata_programhoz

lényegére, vagy a vitájára utalsz?
"szoc. piacgazdaságot sokan vitatják
pont ez az egyik pont,szerintem!
ami a válsághoz vezetett"

tartalmat megérteni, vagy szavakkal bármit eladni .. ideológia mentén? az egyre nagyobb pénzszűke bárkinek a vesztét okozhatja

"Az egész országra kivetett különadókkal fizettetnék meg a kormánypártok a matolcsyzmus nem szokványos gazdaságpolitikai lépéseinek az árát, amennyiben az Európai Bíróság úgy dönt, hogy az Orbán-kormány jogellenes döntéseket hozott és kártérítést kell fizetnie. Számításaink szerint ez akár 900-1000 milliárdos adóvonatkozást is jelenthet. A vonatkozó passzust az Alkotmányba csempésznék bele, egy olyan törvényjavaslat keretében, amely a kommunizmus idején elkövetett bűnök jogkövetkezményeiről szól."
hvg.hu/gazdasag

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 15:49:23

@manyike: megalakul az "Egymillióan adunk egymilliót" faszbuk csoport...

radala 2011.11.21. 15:51:14

@nyünyüge: Nekem is szoktak problémáim lenni a főnökömmel, az egész tudományos világgal, bármivel. De soha eszembe nem jutna mondjuk a főnököm előadásán megkérdezni, hogy mondjuk miért hazudik, vagy nem bontja ki az igazságot teljes egészében. Mong Attilának akár igaza is lehetett a médiatörvénnyel kapcsolatban, bár szerintem még csak igaza sem volt, de amit csinált az egy ostoba hiszti volt. nem tudom mibe kerül 1 perc reklám főműsoridőben a Kossuthon, de nyugodtan kifizetetthették volna vele az önreklámját.

Valóban nem sok balib médiát olvasok, de szerintem tudnék róla, ha az életben megfogalmaztak volna egyetlen egyszer is olyan kritikát, ami mentes a mentegetéstől. Ebben a HV irományban az az üdítő, hogy még csak azt sem mondja a szerző, hogy olyan CsCs, mintha a Klubrádión dolgozna...

@Hepci: hallgasd meg a 180 percnek azt a részét, ahol az ellenzéki véleményeket kérdezi (nem tudok jó szót arra, amit csinált, mert kérdezni épp tuti nem kérdezett). De bárhol tetszőlegesen belehallgathatsz bármibe, amit bármikor mondott, komolyan mondom Bayer + Csermely vagy kik is voltak vagy Csermely meg az a másik fasz, aki most tén a 180 perc főnöke, egész színvonalasan elfogulatlanok hozzá képest. Mondjuk a jobbos újságírók eléggé a világ szégyenei azt hiszem, de ellenzékben ezt még én elnéztem, mondván, hogy szegények el vannak nyomva:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 16:03:33

@radala: a Csermely - írásban - nem rossz csávó, van humora.
Mindenesetre a Huth Gergely meg hasonló jobbszoponcokhoz képest üdítő jelenség, szegény rettenetes beszédű Csontos Jánosról nem is beszélve.
Múltkor láttam valami műsorban a Mandiner főszerkesztőt (Balogh Ákos Gergely), na, az is nagy csalódás volt.

ssi 2011.11.21. 16:04:10

minden eladható
- a saját sikerüknek
- és bármi mások kudarcaként
és mindig nagyvonalúan váltogatható, mikor épp melyik szükséges

"Magyarországnak azért van szüksége a biztonsági háló típusú IMF-megállapodásra, hogy a 2012-es gazdasági növekedést 1% környékén tartsa - mondta hétfőn Lázár .. új IMF-megállapodás ellenére a cél a piaci alapú finanszírozás biztosítása .. s ez sikertörténetnek számít, mint az elmúlt 1.5 év is"
www.portfolio.hu/gazdasag/kiall_matolcsy_mellett_a_fidesz_az_1_szazalekos_novekedeshez_kell_az_imf.158718.html

- mostanáig IMF-nélküli 1.5%-os növekedésről beszéltek ..
- kommunikációban nem lesz gond, ha mégis IMF-hitellel 1% alatti a növekedés ..
- lelkesítő kormány .. addig, míg az emberek érzékelnek/remélnek javulást

@Hepci: "megalakul az "Egymillióan adunk egymilliót" faszbuk csoport... " lehet :)) csak a nullák nem stimmelnek

radala 2011.11.21. 16:09:57

@Hepci: Csermely valóban írásban nem rossz, ahogy ez Bayer esetében is igaz. Szóban viszont rém bosszantók, bár valószínűleg ez általános, igazából azt nem is várnám el, hogy valaki szóban is és írásban is egyformán jó legyen, elég, ha nem ciki. De CsCs rém ciki...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 16:10:11

@manyike: miért, nem elég?
Kétmillión adunk 3 milliót?
Utána nem is gyorsnaszád lesz már, hanem atomhajtású búvárfregatt.

ssi 2011.11.21. 16:14:48

igaz-e, nem-e? ki tudja?
"Kövér László, a párt választmányi elnöke, aki előző nap a Magyar Hírlapban tett hitet az IMF-típusú diktátumok elutasítása mellett, úgy tudjuk, csak annyit kérdezett: „És Matolcsy még miniszter?” A kormányfő erre kurtán csak annyit válaszolt: "Miért lenne másként? Nincs akkora változásról szó. Az IMF miatt legfeljebb csak enyhe módosítás jöhet a gazdaságpolitikában .. "
hvg.hu/itthon/20111121_Matolcsy_Orban_IMF

@Hepci: cikkből:
"egész országra kivetett különadókkal fizettetnék meg .. Számításaink szerint ez akár 900-1000 milliárdos adóvonatkozást is jelenthet"

na, megyek mesekönyveket venni ...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.21. 16:16:37

index.hu/belfold/2011/11/21/lazar_nincs_miert_magyarazkodni/

Az embereket az euró árfolyama érdekli :) Bezzeg hogy ment a dumálás ellenzékben, hogy mekkora egy rohadék a Bajnai-kormány hogy jön az IMF. Most bezzeg nem számít.
Nincs illúzióm, ezt is meg lehet csinálni a szavazóikkal. Azokkal bármit meg lehet etetni.

nyünyüge 2011.11.21. 16:17:47

@radala:
Nem állítottam, hogy az adott helyzetben jogtalanul rúgták ki a közrádióból, de ettől még egyáltalán nem pöcs. Sőt. Szerintem inkább akkor pöcs valaki, ha a lojalitása bármilyen helyzetben erősebb, mint az igazságérzete vagy a szakmai becsülete.
Úgyhogy én megválogatnám, hogy kit pöcsözök le (magamhoz képest akár).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 16:19:06

@manyike: szerintem számolgass utána 1 picit fejben... meg fogsz lepődni...

ssi 2011.11.21. 16:21:03

@Hepci: oké .. megint nyertél :)))

radala 2011.11.21. 16:23:58

@nyünyüge: OK lehet, hogy nem pöcs, de pöcsség volt, hallgatással tiltakozni. Arról nem is beszélve, hogy ö is tehet arról, hogy ma CsCs-t kellett hallgatnom:-)
Úgy emlékszem, hogy bár soha nem tudatosodott bennem, hogy ki is beszél a 180 percben, amikor Mong Attila beszélt, de ettől még soha semmi bajom nem volt vele sőt. Mindenesetre vannak dolgok, amik nem megengedhetöek tiltakozásként, ilyen volt az 1 perc szünet. Sokkal effektívebben is fölemelhette volna ennél a szavát és még az is lehet, hogy ma is lehetne hallgatni a 180 percet...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 16:33:09

@manyike: így szoktam... mindig nyerek... eccer egy nő azt mondta, túl okos vagyok ahhoz, hogy vitázzon velem... aztán kimegyek a vízpartra... az arcom a hidegtől összemegy... 10 alkalomból se fogok 1 süllőt... és visszatérek a földre...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 16:35:41

@radala: közölhette volna a főnökével, hogy 1 f*szkalap, és nem szolgálja a fidesznyikeket. Ez is 1 megoldás lett volna, őt kidobják, a műsor meg nem marad el. :)

radala 2011.11.21. 16:46:13

gondola.hu/cikkek/78778-Egy_sajtokozlemeny_margojara_%26%238211%3B_avagy_ki_veszit_haborut_.html

Gondolom ez Nyíri, korábban Reichert. Mondjuk kicsit patetikus, mint rendesen, de sajna ennek a faszinak általában igaza van, ha az ember újraolvassa pár év múlva.

radala 2011.11.21. 16:49:08

@Hepci: Igazából én leszarom. Tulajdonképpen én a világ összes újságíróját utálom, mint a kukorica-gölödint. Milyen embernek kell ahhoz lenni, hogy valaki azt képzelje egy ország kíváncsi a véleményére napi rendszerességgel. Ez alapból teljesen perverz, és természetesen nem is sikerülhet eleve senkinek.

messi-asz 2011.11.21. 17:06:51

kötél et. követeli matócsni fejét... mit mond a zorbán?

a jó a rossz és a csuff

hvg.hu/itthon/20111121_Matolcsy_Orban_IMF

messi-asz 2011.11.21. 17:09:29

orbántakaroggy upssz... mégcsak matócsni takaroggy...

hvg.hu/w/20111121_matolcsy_takarodj

messi-asz 2011.11.21. 17:10:41

„Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék lemondani. Mi mindig is úgy gondolkoztunk Matolcsy miniszter úrral, hogy a munkamegosztás közöttünk, az úgy fest, mint Németország újjáépítésekor. Tehát, hogy a miniszterelnök az kvázi Adenauer és a gazdasági miniszter meg kvázi Erhard. Ez szerénytelenül hangzik, de a struktúra így fest. Sosem vált meg egyik a másiktól."

messi-asz 2011.11.21. 17:15:32

TG! kívánság... légyszi... ne legyen poszt a választásról. az uncsi...

legyen viszont poszt "Élet jobbkéz nélkül... gyönyörű műkezeket tudunk ajánlani"

Unionista 2011.11.21. 17:18:28

@radala:
a neokonzervatív (mégcsak nem is liberális, hanem a neokon) gondolkodás arról szól, hogy alulról is lehet egyet nem érteni. a felvilágosult abszolutizmusban nem lehetett. felségsértésnek, és egyben hazaárulásnak számított.

kezdem érteni, hogy ti mit szeretnétek. ezt. ha jól értem nagyjából azt gondolod, hogy heller ágnes ne mondja azt bécsben: orbán olyan, mint iii napóleon. legyen annyira hazafi, hogy azt mondja: kérem szépen, magyarként, zsidóként bécsben nem mondhatok semmi rosszat a magyar kormányról. legfeljebb zárt körben, pesten. vagy ha nagyon akarja, akkor itt is, de ez esetben kérem kapcsolja ki a rögzítőt. nagyjából ez volna egy tisztességes konzervatív álláspont. függetlenül attól, hogy éppen ki a miniszterelnök. és ez akceptálható volna.

nekem az a bajom a konzikkal, hogy nem láttam még köztük tisztességest. majdnem lehetetlen a közéletről tisztességes konzervatív módjára gondolkodni. azért, mert a közélet a pártélettel - és nem a kulturális élettel - azonos. tehát a tisztességes konzervatív gondolkodásnak a feltételei sem adottak. ezért nem lesz magyarországon konzi az, aki a közéleti szerepet vállal, és egy kicsit is értelmes. ezért lesz előbb-utóbb mindenkiből liberó.

de ezek jelentős része - mong is ide tartozik - nem liberó, hanem neokon. ez a fazon egyszerűen a közjót akarja szolgálni. és úgy képzelte, hogy ezt úgy teheti meg, ha adott ponton egy percig meg sem szólal. te meg itt jössz a reklámozással. ez a neokon gondolkodás. amit mong magáénak vall. nem a mindenkori főnököt kell szolgálni, hanem a közjót.

és aki a hagyományokat tisztelve teszi az konzi, ellenzékbe kerülve neokon. aki leszarja a tradíciókat abból lesz a liberó. havas henrik azt mondja, hogy szerinte kelemen annát mutogatni kellene. mert igaz, hogy egy drogos kurva, de úgy egyébként értelmes. tóta wé árpád erre azt feleli, hogy inkább az volna a jó, ha a gyerekek kelemen annát látnák meghalni. mert megtanulnák, hogy drogos kurvának lenni nem pálya. különösen akkor, ha értelmes vagy. ez egy liberális vita. de elvben a konzi, és a liberó is független a pártoktól.

amikor heller ágnes azt mondja, hogy orbán egy iii napóleon, akkor ő neokon. mert mondhatná azt is a der standardnak. amit jjulie nick mond. mégis mit várhatnánk egy ilyen kádárvakaréktól. akinek az apja kubikos cigány volt. és aztán nem tetszett neki a meló. és egy népfrontos párttitkár lett belőle. általában igaz a fideszre, hogy ezek néprfontos parasztgyerekek. akik szembe fordultak a kádár rendszerrel. mert a totális hatalmat ők akarták megszerezni. és mivel végtelen műveletlenek, és ostobák, mint minden kádárvakarék, ezért túl sokat nem lehet tőlük várni. ezt is mondhatná heller. ez esetben liberális volna. így meg hogy bonapartézik: konzervatív. persze a múltja miatt le lehet kommunistázni. és talán le is kell. bár nem tudom, hogy én hová álltam volna, ha gyerekként a dunába akarnak lőni a nácik.

messi-asz 2011.11.21. 17:24:54

ÖVEKET KÉREM BEKAPCSOLNI... polgárháború - vagy forradalom következik...

„ A forradalmi helyzet akkor következik be, amikor az uralkodó osztályok már nem tudnak a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig már nem akarnak a régi módon élni." (Lenin)

hetivalasz.hu/jegyzet/sale-ellen-43303/

hoplita 2011.11.21. 17:25:21

@aszekelyek:

Nesze....mosmán mingyán más, amióta a ragyásgeci szemétláda pintéretek a góré, igaz droid????

kuruc.info/r/2/88357/

hoplita 2011.11.21. 17:26:58

@Balt:
Én azé' a biztonság kedvéért egy-két skúlót utána kűdenek, nehogy meggondolja magát a faszfej.

bariga 2011.11.21. 17:27:40

Végre elhangzik az első értelmes mondat, megyünk vissza az IMF-hez, meg EU-ba. Egy percig tart a nyugalom, aztán megint össze meg vissza beszélnek. Ezek még a jót is szarul csinálják, pedig már nincs több idő!!!!!

Unionista 2011.11.21. 17:34:30

@lüke:
aki a törikönyvbe akarja beírni magát annak a bundesrepublik ötletét kell közéletbe bedobni. középeurópai szövetségi köztársaságot. azon belül magyarország legyen úgy freistaat, mint bajorország. nem nyerné meg a választást, de beírná magát a törikönyvbe.

messi-asz 2011.11.21. 17:34:36

ez a 2hír index címlapon egymás mellett :)))) egyik szemünk sír másik nevet...

"Tarlós sürgős segítséget kér Orbántól
A főpolgármester szerint nagyon kevés idő maradt a BKV teljes összeomlásának elkerülésére."

"Matolcsy: Ez a siker!
Az ellenzék szerint Matolcsynak mennie kell.
A kormány büszke az eredményekre."

hoplita 2011.11.21. 17:34:49

@radala:
Nyíri a gondola egyik faszfeje....egy túllihegő, kompenzáló zsidó.
Kártékony egy jószág, annyi szent.

Unionista 2011.11.21. 17:42:26

@hoplita:
szerintem ez egy nagyon is józan, és felelős gondolat.

nyünyüge 2011.11.21. 17:58:50

Az OSA Archivum honlapjáról on-line követhető a Kónya-Pető vita !!!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.21. 17:59:45

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111121-a-kormany-es-a-kulfoldi-befektetok-kommunikacioja.html

Ilyenkor felmerül az emberben, hogy miről lehet szó:
Ennyire ostobák és nem értik hogyan működik a pénzügyi világ
Vagy ismerik de olyan önteltek hogy úgy gondolják rájuk nem vonatkoznak a felállított szabályok

Bármelyik is a helyes válasz, a károkat a lakosság fizeti meg, kamatfelárat előteremtő megszorításban, gyenge forintban.
A mérleg a másik serpenyőjében van, a hamis tudat, hogy itt mi most valakinek valamit megmutattunk, móresre tanítjuk a világot.
Az a baj, hogy kontinuitás van. Ha meg még nem is kerül pénzbe az állampolgároknak a végtörlesztés, ha még fizet is a telekommunikációs multi, holnapután is eljön még.

nyünyüge 2011.11.21. 18:02:09

off
sikeres katasztrófavédelmi gyakorlat: működik a sziréna a házunk tetején.

messi-asz 2011.11.21. 18:05:26

@nyünyüge: jó régi házban lax6cc... elftárs vagy? hogy szirénás házban lax?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.21. 18:06:42

@Balt: Az IMF-et semmi sem kötelezi bármilyen hitelnyújtásra. Tudtommal nem kötelezettsége bármit is folyósítani, egy SDR-t sem. Ettől kezd majd hoznak egy döntést hogy folyósítanak-e, a körülményeket mérlegelve. Akinek itt nem nagyon van választása, az Magyarország. Persze az IMF-nek is biznisz akár a 0,5 %-os haszon is, hiszen azért nem kell úgymond csinálnia semmit.
Kb. 10 forintot erősödött az árfolyam, a puszta hírre. Ha nincs megegyezés, nem kell orákulumnak lenni, hogy lássuk előre a forint gyengülését és az ismételten megerősödő állampapíri zavarokat.
Magyarországnak nincs más választása mint a megegyezés. Ha lett volna, lenne más választása, feltehetően a FIdesz nem él ezzel a lehetőséggel. De megtette.
Mindezekkel együtt én úgy gondolom, hogy akár az is benne van hogy végül megrekednek a tárgyalások.
A Fidesznek nem volt felhatalmazása arra, hogy felrúgjon a végtörlesztéssel magánjogi szerződéseket. Mivel nincs erre felhatalmazása, az ország kártérítést fog majd fizetni. A felhatalmazás hiánya azonban nem gátolta meg a Fideszt.
Vagyis teljesen bebizonyították hogy képesek a totálisan irracionális döntésekre. Én bármit el tudok képzelni. Akármilyen kamikaze akciót.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.21. 18:08:38

@nyünyüge: Itt is megszólalt. Vajon miért van ilyen katasztrófa-gyakorlat? Érdekes.

szoja122 2011.11.21. 18:09:03

Most már tudom megnyertük a szabadságharcot!

Mondta Matolcsy:((((((((((((((((((

Felháborító, hogy ilyen primitív bunkó -nincs jobb szó- módon lehet csak békeidőben kommunikálni, akkor amikor még párnappal ezelőtt is a sátánnal azonosították az IMF-t, akkor amikor 1,5évig a teljes jobb oldal bizonygatta mindenféle statisztikai adatokkal, hogy nem volt még egy ország aki IMF-el együttműködve ne romlott volna lényegesen a gazdasága.

Persze mi annyira fontosak vagyunk, hogy Orbán kedvéért a gazdasági ámokfutásához fognak pénzt adni. Olyan kölcsönt kapunk amit még senki. Röhej.

Legjobban azt nem értem hogy ekkora és ilyen mértékű pálfordulás után a Fidesz hívők még miért hisznek nekik??????????????

Vallásos áhítattal csüngnek a nagyvezír és minden szolgája szaván.

Azt felejtik el, hogy hinni a templomban kell......

nyünyüge 2011.11.21. 18:09:07

@radala:
Bakker!
Talán a tiédhez hasonló elvtelen - BÁRMIT csinál a jelen kormány, az igazolható, igazolandó, elsimítandó - hozzáállás oka inkább a CSCS színvonal jelenlétének a közrádióban! Ezért MA kamikáze akcióját felelőssé tenni, ez az igazi p.csség :((((!

nyünyüge 2011.11.21. 18:19:29

@ciceró:
"Hogy legyen mit kérdeznünk" :(.

Unionista 2011.11.21. 18:24:16

@szoja122:
mert ezek az emberek majd két évtizede spannolják magukat úgy, hogy amit orbán csinál az jó. tehát meg fogják magyarázni, hogy az imf szerdáig volt az ellenség. csütörtöktől szövetséges. ha orbán viktor ezt mondja, akkor az úgy is van.

messi-asz 2011.11.21. 18:24:21

@nyünyüge: "p.csség" pőreség? de akkor minek c és +s?

hm ha meg "po:csség" az nekem teccik... a po:cs -t szoktam, de ez jobb... ;)

a kis előrelépéseknek kis sikereknek is örülni kell. szűkös időket élünk...

szoja122 2011.11.21. 18:28:01

@Zébácsi:

1. Az a 220 ezer az kb 280-300 ezer.

2. 300 - 600 között valóban nő a fizetés amint azt írtam is, de az infláció, egyéb adók, benzinár miatt nem fog a nettó jövedelmük nőni.

Az amit a fizetéscímén átveszünk önmagában semmit sem mond. Csak a kiadások figyelembevételével lehet és kell is számolni.

Életszínvonal változásról csak így mindent figyelembe vétellel beszélhetünk.

Nőttek pl. a bank költségek, telefon, tv utóbbi kettőről épp most kaptam számlát 2012-től mintegy 1000 forinttal fog nőni havonta a telefon és tv költségem.

Úgyhogy 600 ezer forintig biztos nem lesz érezhető életszínvonal növekedés. Az fölött csak a lakosság kevesebb mint 5% van.

Milyen középosztály erősödéséről is van szó???????????????

nyünyüge 2011.11.21. 18:35:15

@messi-asz:
(Jó régi bérház, 1913-as pecsét van a tervein.
Frekventált helyen van, azért van rajta sziréna (gondolom)., én gyüttment vagyok itt, nem elftárs :)

messi-asz 2011.11.21. 18:37:41

@nyünyüge: csak mer én még nem láttam szírénás házat... de nem is hallottam
(ma se) akkor én itt pusztultam meg a meteor alatt?

aszekelyek 2011.11.21. 18:46:40

@szoja122: Az IMF már nem olyan módon és nem csupán olyan lehetőségeket kínál , mint amiről azok az elmarasztaló nyilatkozatok szóltak. Snassz kán is a múlté. Minden igaz abból, hogy a múltbeli tevékenységük pontosan azt az eredményt hozta, amiről szó volt . Ma már más szelek fújnak az IMF háza táján is. Legyél kedves ezt valahogyan felfogni. Nem csak azonnali lehívott hitel létezik, ma már. A mi számunkra sem. MA sokkal előnyösebb helyzetből tudunk tárgyalni. Tavaly ez még nem volt elmondható. Ezt is próbáld meg felfogni. A régi gyakorlata az IMF-nek sehol nem aratott osztatlan sikert. Minden kinek változik az idők során a tárgyalási pozíciója. Az IMF-éis, Magyarországé is. Nekem nagyon teccett,, Amikor ma Matolcsy azt mondta a parlamentben , a szociknak, akik habzó szájjal vicsorítottak rá , hogy ők valóban kinevették el elzavarták az IMF-et 2008 márciusában. Amikor azok szóltak, hogy baj lesz, most kéne lépni de gyorsan. Szeptemberben meg már nemzeti csúcson volt az államcsőd kockázata és expeditíve köllött a durva feltételekkel kapható kölcsön. Bele szépen a képükbe.

aszekelyek 2011.11.21. 18:49:21

@nyünyüge: Ezt még a határon messze túl élő magyarok is értik. Sztem gyúrjál rá kicsit , menni fog neked is. Ilyenkor jön a stílusba belekötés , amikor ténybe nincs nagyon lehetőség. Megszoktam. Lepattan.

aszekelyek 2011.11.21. 18:51:31

@nyünyüge: Kormányváltás után, gyurcsányi és bajnai érában, gondolom ő. A vietnami "kölcsön"-ről pld, konkrétan beszélik, hogy azért adta bajnai, mert sorosnak kellett.... , amibe tette.

tölgyes 2011.11.21. 18:54:08

@teevee: Most már csak a a kérdés, hogy mi az ami nem igaz:) Ugyanis én annak az ellenkezőjét nem állítottam, sőt arról egy szót sem írtam, amit Ön ír.:, aminek az ellenkezőjét állítja..)..ezért nem is tudom, hogy a cáfolat mire vonatkozik

tölgyes 2011.11.21. 18:58:08

@aszekelyek: Ezért ha kell mindent bevetnek.. pszichológust, grafológust.. de még asztrológust is:).. ilyenkor nem számít, hogy az egy feudális áltudomány:)

aszekelyek 2011.11.21. 19:06:30

@bariga: ugye, mennyivel jobb volt eltolni a háztól a cukorgyártást, gyáraaaakkal és kvótával együtt? Arról is zorbánpatás tehet, ... hogyne. Hány munkahely és állami bevétel is szűnt meg az által? Érdeke volt-e az Magyarországnak? Az ilyesmit, ha már lehet, x év, újra lehet indítani, állami kézben. Munkahelyeket lehet teremteni és költségvetési bevételt. Ennyit arról, hogy jó és termelő dolgokat nem tud... Ha vissza nem másznak az elődeik, akkor tud.

nyünyüge 2011.11.21. 19:08:04

@messi-asz:
(nézz körül a közlekedési csomópontokon, találsz előbb utóbb)

amúgy van új poszt.

aszekelyek 2011.11.21. 19:10:28

@Unionista: ezt bővebben , ha kérhetném. Köszönöm

aszekelyek 2011.11.21. 19:13:09

@nyünyüge: ps az előzőhöz. A királycsinálás feltételei, ha " nem világos " teljesen. Mindenképp ő kapja, de az nem mindegy, kitől. Királyt ő tud csinálni.

szoja122 2011.11.21. 19:21:37

@aszekelyek:

Párnap alatt mennyit változott........

Ha ezt néhány nappal ezelőtt írod akkor talán még hiteles lenne........

"MA sokkal előnyösebb helyzetből tudunk tárgyalni. "
?????????????????????????????????????????????????

aszekelyek 2011.11.21. 19:29:03

@manyike: vonagyerek is ezt kornyikálta ma parlamentben, hogy őszerinte a kormánypárti képviselők nem értenek egyet azzal, hogy Biztonsági háló tárgyalást kezdeményeztek az IMF-fel. Sem azt, hogy ezt mire alapozza, sem azt, hogy mi a francért akarná még jobban felnyomni a forintot, ezzel a hülyeséggel, hogy azonnal kezdjenek újratárgyalni,. Muszáj neki bizonyítania a hozzá nem értését?

szoja122 2011.11.21. 19:30:13

@Unionista: "mert ezek az emberek majd két évtizede spannolják magukat úgy, hogy amit orbán csinál az jó"

Igen, úgy rajonganak Orbánért mintha egy pop sztár lenne.

Utoljára én a Beatlesért rajongtam ennyire kritikátlanul. De az már sajnos régen volt, és azok legalább maradandót alkottak.

hoplita 2011.11.21. 19:31:45

@szoja122:
Neked van olyan izéd, kettős spirálod?
Kizárt dolog.:DDD

aszekelyek 2011.11.21. 19:40:22

@Unionista: Mitől is ne lehetne tartható?
@szoja122: előtte, mielőtt kiderült, mekkora is az EU-ban a fekáliatenger, az előtt ok sem volt rá:) . Az a legelőnyösebb helyzet , ha egyáltalán nem is kell még tárgyalni sem. Valóban. Jönnek, ellenőriznek, hazamennek. Oszt jónapot. Vélelmezem, hogy már az előzőnél javasolták, hogy készüljünk fel és ez meg is történt. A III. ellenőrzésre gondolok. Nem röhögték ki őket, tanácsot kértek, és kaptak is. Akkor már elkezdte az ellenzék és a sajtójuk a baromságait mantrázni. Az első csúcsról hazajött Orbán, és elmondta, csak magunkra számíthatunk. Pont.

hoplita 2011.11.21. 19:45:22

@aszekelyek:
Mit kekeckecc te szójaszósszal, bazmeg?
Épp olyan értetlen, vonalas barom vagy, mint ő, csak ellentétes előjellel.
Össze kéne kötni benneteket, oszt belebaszni a Dunába...mindannyian jól járnánk.

aszekelyek 2011.11.21. 19:50:08

@Balt: A sokszor átöltözötteket nem fogják választani. Akárhogy táncol is nekik már feri.... ennek a posztnak a címe és annak mondandója, valahogy nem is volt tárgyalva nagyon. M:Nemzetes újságíró azt mondta Úgy éli meg, mintha a világosi fegyverletétel lenne.... és a cím ezt tagadja. Nem világos. -és tényleg nem az:) Gábor ügyes, meg kell hagyni. Nem találod? :)

szoja122 2011.11.21. 20:10:32

@hoplita: nincs én a kéz vagyok:)))))))))))))))

szoja122 2011.11.21. 20:11:41

@aszekelyek: Könyörgöm mi változott 2 nap alatt?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

2 nappal előtte az IMF még a sátán volt.

aszekelyek 2011.11.21. 20:18:30

@szoja122: Hol és mikor volt a sátán? 2 napja. ez így nem korrekt.

@hoplita: Aranyom, hát miért bánt az téged? Két illető vitatkozik. Azt már mindjárt a Dunába bele őket? nemáááá ..Inkább magyarázd el nekem, hogyan gondolja vonagyerek az újratárgyaltatást. HA nem hajlandóak, akkor bele kell őket is a Dunába? No és aztán? HA már az utolsó két jobbikos is ott úszik? Nem olvastam, hogy mostantól te diktálod, kivel, mit csinálhatok, bocs.

szoja122 2011.11.21. 20:22:25

@aszekelyek: "Hol és mikor volt a sátán? 2 napja. ez így nem korrekt. "
Te most szórakozol velem? A bejelentés előtt 2 napja még Fidesz mereven elutasította a lehetőséget finoman szólva.
Nem emlékszel?

graycivil 2011.11.21. 20:32:27

"Az unortodoxia ára

...ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani."

vastagbor.blog.hu/2011/11/21/az_unortodoxia_ara?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_21&utm_campaign=index

"Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni."

2012: Halálközeli élmény! F.Y!DESZ

szoja122 2011.11.21. 20:34:21

@aszekelyek: Ne vitatkozz hoplitával, ő úgy hülye ahogy van.

JumboJet 2011.11.21. 20:56:01

@radala: "A sok dolog közül, amihez nem értek az egyik a történelem. De lett volna-e kiegyezés szabadságharc nélkül, illetve lett volna-e Trianon kiegyezés nélkül? Roppant bonyolult megállapítani valaminek a helyességét az adott pillanatban és igazából hasonlóan bonyolult 20-50-100 év múltán is, mert ugye arról fogalmunk sincs mi lett volna, ha nincs 48/49, azt sem tudjuk, hogy lett-e volna Trianon, ha 67-töl okosabbak vagyunk, vagy akármi." Kimondtad a lényeget. Nehogy azt hidd, hogy az itt megnyilatkozó mélymagyarok Nálad sokkal jobban értenek atörténelemhez. Ráadásul, annyiféle történelem, ahányféle érdek- és ideológiai csoport. A magyar (és bármely más nép) hősies idői, aranykora, dicsősége, sosem más, mint mítoszok gyűjteménye. A valóság ugyanis mindig sokkal árnyaltabb, bonyolultabb. (Hogy más ne említsek, Szent (érted, SZENT?) István hogy terjesztette el a kereszténységet? Német kardlapok (-élek) segítségével, és miért? Mert a vallás akkoriban egyenlő volt a hatalomgyakorlással ma politikával, és ő kormányozni akart, egyfajta rendben, meg jóban akart lenni Nyugattal. Vagy ott van a franciáknak Napóleon. Az oroszok valószínűleg nem annyira vannak oda ért, érthető okokból.) Szóval, ezért gondolom, hogy a történelem az egyik legveszélyesebb identitásképző erő. Vissza 48-hoz. Persze, igazad van, nehéz megítélni. De őszintén, mit reméltek? Hogy majd legyőzik a szövetségesekkel körülvett osztrákokat? Nem lehetett volna még kicsit kibírni, és helyből valami kiegyezésfélére törekedni? Mert ugye, ahogy mi függetlenséget akartunk az osztrákoktól, a területünkön élő összes nép rájött, hogy ők meg tőlünk akarnak függetlenedni. Amit az osztrákok szépen ki is használtak. Szóval, mi sem voltunk szentek, biztos minket se imádtak annyira a mi alattunk élők.
Más. Írsz a hazugságokról. Valóban undorítóak, pláne, hogy napi szninten mennek, De ugyanezen hazug, cinikus viselkedés része az IMF-ügy is.

JumboJet 2011.11.21. 21:06:10

@Balt: Kedves Balt! Nesze Neked dialektika! :)
az itt megnyilatkozó mélymagyarok se értenek sokkal jobban értenek atörténelemhez. Ráadásul, annyiféle történelem, ahányféle érdek- és ideológiai csoport. A magyar (és bármely más nép) hősies idői, aranykora, dicsősége, sosem más, mint mítoszok gyűjteménye. A valóság ugyanis mindig sokkal árnyaltabb, bonyolultabb. (Hogy más ne említsek, Szent (érted, SZENT?) István hogy terjesztette el a kereszténységet? Német kardlapok (-élek) segítségével, és miért? Mert a vallás akkoriban egyenlő volt a hatalomgyakorlással, a politikával, és ő kormányozni akart, egyfajta rendben, meg jóban akart lenni Nyugattal. Vagy ott van a franciáknak Napóleon. Az oroszok valószínűleg nem annyira vannak oda érte, érthető okokból.) Szóval, ezért gondolom, hogy a történelem az egyik legveszélyesebb identitásképző erő. Vissza 48-hoz. Persze, igazad lehet, kellhetett 67-hez 48, de nehéz megítélni. Mert, őszintén, mit reméltek akkor az urak? Hogy majd legyőzik a szövetségesekkel körülvett osztrákokat? Nem lehetett volna még kicsit kibírni, és helyből valami kiegyezésfélére törekedni? Mert ugye, ahogy mi függetlenséget akartunk az osztrákoktól, egyszeriben, a területünkön élő összes nép rájött, hogy ők meg tőlünk akarnak függetlenedni. Amit az osztrákok szépen ki is használtak. Szóval, mi sem voltunk szentek, biztos minket se imádtak annyira a mi alattunk élők. A monarchiáról azonban az általad írottakkal eegyetértek.
Üdv!

aszekelyek 2011.11.21. 21:37:40

@szoja122: Bizony én arra emlékszem, hogy Matolcsy azt mondta, ha szükséges lesz, majd felveszik a kapcsolatot az IMF-fel. Arra is emlékszem, hogy már akkor elterjesztették, itt is, hogy hitelt kérnek Az IMF-től, mosmárbiztos és hurrááá. Akkor azt mondták, kormány, hogy tanácsot kértek, az önkorik adósságának kezeléséhez. IMF megerősítette. Azt nem, hogy hitelért folyamodtak volna. ekkor még teljesen jól állt a forint. Ahhoz képest, ahogy azután hirtelen fenyomták. A pénzpiacon kufárkodók, saját elképzeléseik szerint. Annak a világon semmiféle egzakt alapja nincs, ugyanis, ami ott történik. Befenyegettek a hitelminősítők, nem pedig más történt. Sátánról csak te írtál. Elmondták viszont kormány oldalon, hogy ha tavaly kérnek, akkor más állás volt, mutatóink alapján és sokkal rosszabb tárgyalási pozícióból tudtak volna tárgyalni . 98 IQ-val ezt már mindenki felfogja. Ha valamim jó, az a memóriám. Az is tény, sokkal nagyobb megszorításokat jelentett volna, ha tavaly fordulnak az IMF-hez , amikor a szegény nyúzást nem bánók követelték. Ugyanis nem volt igaz, hogy mindenkinek fájni fog, fájt volna. Bár ferikének gyűjteni kellett, mert kevesebb volt az osztaléka, szegénynek...., jajaj és ez hír bírt lenni....a "szabad" médiájukban.

ssi 2011.11.21. 23:09:36

@Hepci:
- mi nők néha okosan csak ráhagyjuk a férfira, hogy ő az okosabb, nekünk nem gond, nekik lehet, hogy az lenne
- túl okos Hepci elől nemcsak egyes nők, hanem a süllők is menekülnek, vagy csak a nőkhöz képest vagy még túl okos?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.21. 23:53:36

@manyike: valószínűleg az említett hölgy és a süllők között helyezkedem el, okosságilag. :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.22. 00:07:08

@szoja122:

Ha nettó növedelem nő (márpedig lesz, akinek nőni fog), de az elkölthető összeg nem ér annyit, mint korábban, akkor a reáljövedelem csökken - vélelmezem, hogy erre gondoltál.

A fidesz csak annyira szereti a középosztályt, amennyire hatalma megtartásához szüksége van rá. Ez a mostani fidesz kormány elitista politikát visz - érdekből.

Szakmaiságot légy szíves ne keress náluk, mert bár ismerik, tudják, mi lenne az országnak jó, nekik csak egyetelen céljuk van: a megszerzett hatalmat mindenáron megtartani.

Még a manyup pénz felélése sem számít, sőt, semmi sem számít, csakis egyedül a hatalom.

Ők erre készültek 8 évig, nem kormányzásra. Látszik is.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.24. 02:39:34

@cellimega:
Nekik szólt a hozzászólás.

@Balt:
Tudom, hogy a te egybites agyaddal nehéz elképzelni, de attól, hogy Viktorékat utálom, mint a szart, az még nem jelenti azt, hogy Gyurcsányékat vagy Mesterházyékat (vagy akár az LMP-t vagy a Jobbikot) szeretem.
süti beállítások módosítása