Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
nov 27
22:08

Nem szoktam az időközi választások eredményeivel foglalkozni, ezeket az adatokat, függetlenül valós jelentőségüktől, ugyanis rendre tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, felértékelik. A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve a Fidesz és az MSZP megdicsőülése várható – ami politikai értelmezésnek elmegy, de szakértőinek alapos kontárság.

Gyakran hallani az aktuális győztesek részéről, hogy az időközi választás sokkal pontosabb képet ad a politikai erőviszonyokról, mint bármely közvélemény-kutatás. Sajnos ez a kijelentés nettó hülyeség: míg utóbbiak az egész országra reprezentatívak (ha jól végzik a munkájukat a kutatók), előbbiek egy adott körzet, település lakosainak véleményét tükrözik csupán. A nagy következtetésekkel tehát érdemes óvatosan bánni: közismert, hogy a Fidesz közel tíz éve nem veszített időközin, holott közben két alkalommal is alulmaradt országos választáson. S hogy egy régebbi példát is hozzak: 1991-ben három helyen tartottak időközi voksolást, Budapesten az MSZP nyert, Szerencsen az MDF által támogatott független jelölt, Kisbéren pedig sorra érvénytelen lett a szavazás. Akkor melyik volt az országos tendencia? Pár hete Püspökladányban a Jobbik alázta az MSZP-t, a második kerületben fordítva történt. Akkor melyik most az országos tendencia?

Szakmailag tehát csak egyetlen eljárás korrekt: ha az adott település eredményeit hasonlítjuk össze az ugyanott született korábbi eredményekkel, s a következtetéseinknél nem terjeszkedünk a kerület határain kívülre. Az egyéni választókerületi adatokból tehát nem olvasunk ki országos tendenciákat, de az országos trendek érvényesülését értelemszerűen vizsgálhatjuk a kerületi adatokban. Ha így járunk el, a meglepő egyből várhatónak, az eltérő rögtön érthetőnek látszik majd.

Hiszen mi is történt? Két, jobboldalinak számító körzetben, Püspökladányban és a második kerületben (előbbiben nyert már mandátumot az MSZP, utóbbiban csak polgármester-választáson) – természetesen a tavalyi választásnál lényegesen alacsonyabb részvétel mellett – a kormánypárt meg tudta őrizni jelentős fölényét. Ez azonban nem jelenti azt – bár minden bizonnyal és politikailag érthető módon a Fidesz erről beszél majd -, hogy tévednek azok a kutatások, amelyek szerint a párt országosan minden második szavazóját elvesztette már. Ez a komoly visszaesés utáni támogatottság - amely az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló adataival párosul - ugyanis bőven elég ma a Fidesznek arra, hogy alacsony részvétel mellett (a biztos pártválasztók döntésével) relatív többséggel szinte mindenhol nyerjen. Kormánypárti jelöltet ma legfeljebb a korábbi baloldali fellegvárak valamelyikében tudna az ellenzék megszorítani, s még ott is csak úgy, ha politikusai és szavazói is képesek és fogékonyak lennének az együttműködésre.

Az az ellenzék, amelynek az állapotáról, versenyhelyzetéről sem tudtunk meg sok újat vasárnap. A kapott eredmények – bár minden bizonnyal és politikailag érthető módon az MSZP erről beszél majd - itt sem mondanak ellen a közvélemény-kutatási adatoknak: az országosan fej-fej mellett álló MSZP és Jobbik küzdelmében semmi meglepő nincs abban, hogy Budapesten a szocialisták jutnak 30 százalékig, Püspökladányban pedig a Jobbik. Minden bizonnyal találhatnánk olyan választókerületet is, ahol ez egyiküknek sem sikerülne, s olyat is, ahol a negyven százalék sem lenne lehetetlen valamelyiküknek (itt szoríthatnák meg a Fideszt). Mint ahogy abban sincs semmi meglepő, ahogy az LMP szerepelt: az a párt, amelynek a közvélemény-kutatási adatok szerint országosan közel feleakkora támogatottsága van (illetve még annyi sincs), mint az MSZP-nek és a Jobbiknak, komolyan ma nem reménykedhet abban, hogy az ország bármely részén legnagyobb ellenzéki erőnek látszódjon. Ehhez kétségtelenül Budapesten állhat a legközelebb, de azért jelenleg - hiába indít országosan ismert politikust - itt is fényévekre van ettől.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lehetne elemezni az egyes pártok kampánystratégiáit, jelöltállítását. Voltak, akik jó döntéseket hoztak, mások hibáztak, a két forduló közötti szavazat-változások például szépen mutatják, hogy kik politizáltak, taktikáztak, kampányoltak ügyesebben. Amíg azonban az országos tendenciákban – bármilyen irányban - nem következik be az eddigieknél is jelentősebb fordulat, bárhol is szavaznak, az időközi választásokon – ahol, szemben az országos voksolással, a bizonytalanok többsége rendre otthon marad - ez a papírforma.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr883416813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.28. 09:44:30

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Trackback: Az ország a kormány mellett áll 2011.11.28. 03:46:52

Csak egy rövid bejegyzés, hogy az elmúlt hetek egyik legfontosabb eseményének alapvető tanulságai ne sikkadjanak el a héten is nyilván tovább folytatódó, sőt az őrületig fokozódó magyarellenes, liberálbolsevik hisztériában. A tegnap tartott időközi vá...

Trackback: Láng és a szocik nyertek a II. kerületben 2011.11.28. 01:11:27

Magabiztos fölénnyel szerezte meg a parlamenti mandátumot valakinek a fideszes Láng Zsolt a II. kerületi időközi országgyűlési választás 2. fordulójában. Bár képviselői szék neki ugye nem jutott, de magához képest egész jól teljesített az MSZP-s civil ...

Trackback: A rendszer kritikája 2011.11.28. 00:12:27

Ha a képviseleti rendszer kiürül, értelmét veszti, mert a képviselet letéteményeseinek és érdekközösségének érdekein kívül senkit nem képvisel, az alternatív rendszer megszületése fájdalmas, sok szenvedéssel teli vajúdássá válhat. Főként ha a hatalmi e...

Trackback: Papírforma 2011.11.27. 22:48:01

A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve a Fidesz és az MSZP megdicsőülése várható – ami politikai értelmezésnek elmegy, de szakértőinek alapos kontárság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2011.11.28. 22:27:22

@szoja122: Izé, a nagytőkések jellemzően nem munkabérből élnek... (Lásd: Gyurcsány és Bajnai "nagylelkű" "ingyen"kormányzása...)

márta)) 2011.11.28. 22:29:54

Kedves tölgyes!

Ne rohanjon az USA-ig. Maradjon csak itt Európában. Ezt a helyzetet elemezgesse. S ha normális hangnemben ir, én nagyon szivesen elolvasom. De ha nem ír, az sem probléma.
Érti ugye.??

Ja ! észrevette, hogy már nem csak a gyurcsányahibás????
Vagy talán nem? Akkor kutakodjon egy kicsit, és azt is irja meg.

:)))))

ubul2000 2011.11.28. 22:31:05

Kicsit eltértünk a témától. A II. kerületben előre boritékolható papírforma született. De két polgármesterválasztáson a fidesz jelöltje nagy verést kapott. Van erről valakinek véleménye?

lüke 2011.11.28. 22:31:11

@manyike: igen?
ne dicsérj:)
irjak sormintát?
nagy a baj, s itt is leképezödik, sajna

Balt 2011.11.28. 22:33:01

@ubul2000: Van: Az egyik ogy, a másik önkori.

tölgyes 2011.11.28. 22:34:52

@márta)): Látom kedves Márta, hogy megint csak a disznóknak furujáltam..:) Még nekik is nagyobb a zenei érzézük..:)

Tudja drága a válságot az jellemzi, hogy akkor nehéz eladni..:( Válság közben, eladósodva, 11%-os munkanélküliség mellett pedig nagyon nehéz strukturaváltást csinálni.. Ezt abból a 18.000 milliárból kellett volna megcsinálni, amit a Ferkó elkúrt és amit itthagyott kifizetetlenül..és ami miatt most vergődik az ország..

De mint látja zsugorodik a jó gazdaságpolitikát folytató német, francia, angol USA gazdaság is..Mindegyik teret veszít.. és amit elveszít Ázsiában.. azt itt a mi térségünkben szeretné kipótolni...:(
Ma az egyi eus korifeus azt mondta az Info rádióban.. A magyarok nem szoktak jóléthez, ezért itt könnyebb szigorítani, mint a fejlett Nyugaton:(.. ha képes felfogni a szó értelmét:) Vagyis magácskáról még a bugyit is le lehet húzni..csósónak mindegy mi van a szoknya alatt... de bezzeg a nyugati jóléthez szokott csak igazi sejemben járhat..és ezért magát kell még tovább szuttyogtatni.. No drága ez az igazi gazdaságpolitika!

ubul2000 2011.11.28. 22:36:12

@Balt: Az igaz, de a II. ker. választás alig különbözött a polgármester választástól.

tölgyes 2011.11.28. 22:38:02

@márta)): Nem lehet megállni.. mert sajnos mint látja összefüggnek a dolgok.. Az USA EURÓPÁT AKARJA LENYÚLNI.. nY-eu. MINKET AKAR LENYÚLNI, MERT NEM BÍRJA A VERSENYT AZ ÚJ FARKASOKKAL!

jjulie 2011.11.28. 22:39:39

@tölgyes:

igen a világ két dologból áll: taktikai játékból, és bukott fideszféregpicsaszájból

jjulie 2011.11.28. 22:41:41

@tölgyes:

és nem a sátaorbánkutya baszik

csak nálatok, mucsaröcsögén

tölgyes 2011.11.28. 22:43:50

@jjulie: Zsülikém.. Hiszen Ön épp azért viselkedig ilyen kerge módra, mert nem történt meg az amit szeretne. Legyen türelmes mert még gutaütést kap..:) Majd csak eljön a fidesz bukásának az ideje.. Legyen olyan mint a hóvirág.. a hó alatt:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:44:14

@manyike:

Köszi, de amúgy régóta olvasom a blogot, egyszer-kétszer kommenteltem is. Itt a személyes érintettségem folytán írtam olyan sokat, mivel SZSZB elnök voltam mindkét fordulóban.

lüke 2011.11.28. 22:44:26

@tölgyes:
tölgyeském, nem értik ezt, majd jönnek a repudlikánusok , s rendet tesznek(gondolom én,
2012 nincs messze ,addig hisztiznek itt is,meg a pénzvilág is

márta)) 2011.11.28. 22:44:49

@tölgyes:
Nem gondoltam tölgyes úr, hogy ön is ekkora bunkó, még most is.
Komolyan. Ebben a válaszban minden benne van.
Tudja, ott " akik most közmunkát végeznek, azok között sokkal nagyobb tisztelettudásu emberek vannak.
Az, hogy ön összeválogatja a kommentjeinek szövegét, engem egyáltalán nem érdekel.
Na tudja) a valódi életben, az ilyenektől szokott a gyomrom forogni. Akik a másik nem iránt ennyi tisztelettel vannak. A pökhendi képüktől pedig az embernek még az élettől is elmegy a kedve. ?? Ezért az ilyenekre még protokoll alkalmával sem igen szoktam ránézni sem. Még az a nagy szerencse, hogy kevés van belőlük. Mert hát a többség azért nem ilyen mint maga.
????
Ezért jól teszi, ha most utoljára cimezte nekem a komentjét.
Jól jegyezze meg.
??????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:49:52

@Balt:

Lehetséges, főleg, hogy a libás ügyben tisztázta egy bírósági döntés, illetve csak egy Internacionálé-énekléssel tudják közvetlenül a személyét támadni, ami afféle "szürke eminenciás", "független szakértő" színben tűnik fel a tömegeknek. (Azt már nehezebb dolog kommunikálni, hogy a második Gyurcsány-kormány gazdasági minisztereként ő is masszívan felelős a helyzetért.)

ubul2000 2011.11.28. 22:49:59

A terroristák megtámadták Iránt!

lüke 2011.11.28. 22:51:23

@Mj:
Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ: @jjmano:, @JMárta:
@írokneked:,@hegyilány:@ menömanó @márta

mig jegyeztem,ne izgasd magad

márta)) 2011.11.28. 22:52:14

@tölgyes:

Nem lehet megállni." Ne is tegye. Vannak itt menyecskék akik szivesen kommentelnek magával. Azokkal szórakozzon.
Tudja) kik kiéhezve várják az efféléket, illetve irományait.
És azt hiszik "azok" is , hogy hatalmas a siker.
No. Azokkal müködjön nemzetileg együtt. Vannak itt elegen.
????????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:52:29

@szoja122:

Amúgy egy nem nagytőkés és nem bankár családtagom elég jól járt a családi adózással, pedig nem is fideszes.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 22:55:52

@tölgyes: az vót a baj, hogy eltévesztette a felállást: jobb, ha a disznók furulyálnak önnek.

Balt 2011.11.28. 22:57:16

@ubul2000: Független nem indult 1 db se, de esélye nem is lenne egy bármilyen ogy választáson... (Mármint Lévai Katalint leszámítva... :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 23:00:56

@jjulie: pirtyogi, mitől vagy így beindulva, reggel az asszony botmixerrel simogatta a farkincádat?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:01:23

@ubul2000:

Na, végre valami lényegi dolog.:) A fideszes Bencze B. György azért kapott ki, mert rettenetes polgármester volt, és nem azért, mert az MSZP-s Horváth Csaba indult ellene. Póta Gyula pedig azért nyert kétszer is, mert annak ellenére, hogy SZDSZ-es volt, ugyanolyan népszerű volt az ellentábor körében, mint most Láng Zsolt.

ubul2000 2011.11.28. 23:01:41

@Mj: A bíróság nem tisztázta, csak azt mondta, hogy jogi értelemben nem felelős a halálesetekért. Nem ő akasztotta fel őket - de ezt nem is mondta senki. Az viszont kétségtelen, hogy az ő gazdasági intézkedései következtében lett földönfútó és veszítette el egy élet munkáját sok száz ember. Erkölcsi életben mindenképpen felelős lenne - ha tudná mi az hogy erkölcs, meg lelkiismeret.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:03:16

@ubul2000:

Hupszi, másodszori olvasásra ez inkább a többi vasárnapi választásra vonatkozó kérdés volt. Az meg nyilván ugyanúgy személy- és elégedettség-függő, mint a II. kerületi polgármester-választások esetében.

lüke 2011.11.28. 23:03:37

@Hepci:
te is sírásnak hallod? jó a füled!
örülök, hogy nem kutyaugatás, az nem hallatszik az égig:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:04:28

@ubul2000:

Csakhogy ezt elég nehéz kommunikálni a választók felé. (A személyes véleményemet egyébként le sem írtam.:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 23:07:24

@lüke: a zasszony a kutter fejet tette fel rá, aztán hívni köllett az ügyeletet. :)
Azóta kb. 250-et vinnyogott itt unalmasan egyhangú trágárságokból.

zarahusztra 2011.11.28. 23:10:40

@is: /roma iskolások/ sajnos bizonyos demográfiai adatokat Magyarországon szabályosan titkosan kezelnek.
Ha erről valaki publikál (pl. Pokol Béla, Solt Ágnes), akkor agyonhallgatják. KSH-tól ilyen számokat hiába vársz. Ha a google-n rákeresel, előbb tudod meg a szomszéd országok adatait (kisebbségekét is), mint a mienket.

DE: elismert adat: évek óta 60-70 ezer körül van az elsősök száma.
Ugyan a 92/94-es tanév óta állítólag nincs az iskolákban etnikai alapú nyilvántartás, de a halmozottan hátrányos helyzetű státuszok és a felzárkóztató programok jó becslési alapot adnak.
(részben)ezek alapján 2000-ben a roma elsősök száma majd 10 % volt.
Demográfusok szerint a 2000-es évektől növekvő mértékben évi több, mint tízezerrel nő a magyar romák száma, míg a nem roma magyaroké kb. 30.000-rel csökken.
Ha ehhez hozzáteszed, hogy a romák átlagéletkora több, mint 10 évvel kevesebb, akkor az jó eséllyel alátámasztja azt, hogy a 10 év alatti korosztályoknál már megfordult az arány a romák javára.

Ugyanakkor kétségeidet alátámasztandó elismerem, hogy a roma etnikum "bevállalásának" és a kimutatások körüli adatvédelmi és egyéb aggályok miatt nagyon nehéz pontos számokat mondani, de ha elkapsz egy demográfiában és a statisztikákban járatos szakembert egy őszinte pillanatában, akkor sokkoló számokat fogsz hallani.
Egy kis adalék:

www.commmunity.hu/rsk/2011/01/04/187/

www.ofi.hu/tudastar/kesoi-kezdes

www.euroastra.info/node/35020

ubul2000 2011.11.28. 23:12:09

@Mj: Szegény Gyula ki is rítt a többi szdsz-es közül, bár azért szdsz-es volt. Bencze Gyuri tényleg szörnyű volt, de szörnyű emberekkel is vette magát körül, akik azért maradtak. Horváth Csabáról inkább semmit. Ahogy hírlik egy autókban utazó maffiozó. De mostanában mintha háttérbe szorulna

ubul2000 2011.11.28. 23:16:15

@Mj: elég megkeresni néhány kárvallottat, és szóra bírni őket

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:24:40

@ubul2000:

Nyugodjon békében. Benczének még Meggyeshez hasonló tulajdonságai is voltak, és ahogy nálunk, az abszolút narancsos Esztergomban is előbb-utóbb besokalltak ettől az emberek. Amúgy Horváth Csaba tényleg az, de üzletekben és nyerőgépekben is volt érdekeltsége. Amikor az ingyenes/díjmentes BKV-s poént elsütötte, egyúttal a saját politikai sírját is megásta szerintem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:26:23

@ubul2000:

Ezt tette Pesty László, de bele is bukott a bíróságon, tehát ez elvileg nem elég.

ssi 2011.11.28. 23:51:56

"„Ez Orbán Viktor számára az egyik legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznie.” A kormányfő nem engedheti meg magának, hogy meghúzza a határvonalat a közép- és a szélsőjobb között, ugyanakkor, ha nagyon nehezen kezelhetőek a gazdasági problémák, az a Jobbik malmára hajtja a vizet – összegezte a Medián ügyvezető igazgatója."
hvg.hu/itthon/20111128_median_partokhoz_nem_kotodok_nagy_aranya
... s ahol jól kezelhetőek a gazdasági viszonyok - mint pl. a II. kerület - ott gyenge a Jobbik

@lüke: "ne dicsérj:) " .. muszáj volt :))) 2011.11.28. 21:34:08

@márta)):
egy legutolsó nekem is jár: önmagad rekeszted ki. kár. önmagadnak is

szoja122 2011.11.29. 04:47:10

@Mj: Igen, ha 300 ezer forinttal több fizetése.

De a lényeg amiért azt írtam tölgyesnek az, hogy a Fideszes retorikában a bankár és nagytőkések szitokszók, ezért csak azt hangsúlyoztam.

Viszont a 300 ezer alattiak, vagyis az emberek döntő többsége rosszul járt, a nemzeti átvágás politikája miatt.
Ez magyargyűlölő is.

Nem szeretem ezeket a szavakat, mert a Fidesz lejárata, de ők így jobban értik.

szoja122 2011.11.29. 04:49:39

@Balt: Így van.

Tehát nekik nem kedvezett a 16%-os és családi jövedelem adó???

Nem kell a szükségesnél naivabbak tetetned magad!

szoja122 2011.11.29. 04:52:15

@tölgyes: No igen, viszont a fű zöld és az ég kék. Azt hiszem nekem van igazam.

Az érvelése kb. ilyen volt.

Izé, tévedtem ez legalább érthető.

szoja122 2011.11.29. 05:00:40

@manyike: Igazad van.

De nem tűnt fel neked, hogy,
@menőmano: = @márta)): nagy valószínűséggel egy s ugyanaz a személy?

A stílusuk, szóhasználatuk, mondatszerkesztésük, tördelésük ugyanaz!!!

szoja122 2011.11.29. 05:07:52

@manyike

Porfelhőnek is a stílusa, szóhasználata, mondatszerkesztése, tördelése ugyanaz mint Mártának és menőmanónak!!!

Ők egy és ugyanaz a személy.

ssi 2011.11.29. 05:09:06

@szoja122: ó, én már régi vagyok itt ... segítek :)) lüke nyilvántartásából:

Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ: @jjmano:, @JMárta:
@írokneked:,@hegyilány:@ menömanó @márta

és őszintén sajnálom a helyzetet .. néha olyan kevés kell (ene), hogy jobb legyen ..

szoja122 2011.11.29. 05:41:05

@manyike: Ez nagyon jó, megjegyzem....

szoja122 2011.11.29. 05:47:01

@manyike: "és őszintén sajnálom a helyzetet .. néha olyan kevés kell (ene), hogy jobb legyen"

Sajnos a magyarokra jellemző a veszekedés, még az egyforma gondolkodást valók közül is.

A Himnuszuk is tartalmazza...

"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!"

Él még a turáni átok...

Ez pedig nagyon megnehezíti a kilábalást bajainkból.

ssi 2011.11.29. 07:39:32

@szoja122:
1.
nem olyan jó :( .. csak egymással vannak jóban :)
2.
nemcsak a magyarokra jellemző, az iránytévesztés inkább .. mit kereshetünk a múltban?

((más népek is veszekednek - ez olyan emberi .. fejlett európai kultúra nem lenne rossz cél .. még egy kis Kína is beleférne .. de az 1000 évünkből pl. nem a tárgyi szimbólumokat kellene átemelni))
3.
szóltak az érintetteknek, vagy ez most sem fontos, mint az IMF-nél se .. ha nem engedik kormányunkat ténylegesen irányítani, csakazértis úgy tesznek, mintha kiérdemelték/kivívták volna? érdem ez a Fidesznek?

"Nemzetközi porondon akarja megvívni következő csatáját a magyar kormány, az "alaptalan" leminősítések ellen szövetkezne más államokkal. Martonyi János hétfői szavai legalábbis erre utalnak, a külügyminiszter az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy közös fellépésére van szükség a válságban, mert az "alaptalan leminősítések sorozata ma már tucatnyi országot érint"
www.portfolio.hu/gazdasag/meghirdette_kovetkezo_haborujat_a_kormany.159100.html

lüke 2011.11.29. 08:13:18

@manyike:
nekem is igy tünt fel,ahogy másnak
meg is írtam neki priviben- orvosilag nem elemeztem,mert az nem lett volna fair- el is ismerte ,söt azt hitte vmi titkos hódolója vagyok álnickkel, avagy itt páran összeszövetkeztünk ellene
no comment!
ennyi nickkel mindenkivel veszekedni, az már túlzás !

Balt 2011.11.29. 08:16:55

@szoja122: Ha bért (is) kap, ill. az összevont szja alapot képez és így az átlagbér fölött van, akkor nyilván jól járt. :) (Ettől még nem valószínű, hogy fideszes törzsszavazó, nézd meg a munkásőr múltjára büszke Felcsúti Pétert pl...)

ssi 2011.11.29. 08:40:25

@lüke: :))
igen, sajna, a szép szó, segítség is lepereg, nem is, inkább az is visszafelé sül el ..
emlékszem .. közösen gyűjtöttük a listát :) ez még így jópofa is lehetne ..
viszont ő az összeférhetetlen kolléga, viszont ez nem egy munkahely ..

további szép napot :)

radala 2011.11.29. 08:55:25

@is: Nem ugyanarról a dologról beszélünk. Én nem a kormányról beszélek az egy nagy szar én arról beszélek, hogy a Fidesz, mint párt bámulatosan vált azzá, ami. ezt hasonlítom össze az LMP-vel meg Karácsony felelősségét ecsetelem. Szerintem sokkal beljebb lennénk minden vitában, ha úgy állnánk hozzá egymáshoz, hogy a másik nem hülye, hanem esetleg másról beszél. Faszom sem védi a kibaszott kormányt. Azt ecsetelgetem, hogy miben reménykedhetünk, ha a taktikailag stratégiailag legütőképesebb párt is ennyit tud kormányon.
A Fideszről tudjuk, hogy a hatalom megszerzése érdekében képes előre gondolkozni, stratégiát végigvinni stb. (csak, hogy világos legye 93-98-ról beszéltem nem másról!)
Az LMP meg semmit nem tud, lusta, tehetségtelen, buta, szar. Ennyit mondtam semmi többet.

radala 2011.11.29. 09:04:14

@zarahusztra: @szoja122: @2llkedő:
Jogos, nyilván ez is a trükkök százai, én is nehezen hiszek el bármi pozitívat...

@iii:Karácsony teszi tönkre az LMP-t. Karácsony vagy buta, vagy ügynök más lehetőség nincs. Az egyetlen kérdés, hogy kinek az ügynöke, mert az nem világos, hogy ki profitál többet a hülyeségéből. Bár igazából világos, hogy az MSZP a közvetlen nyertes a Fidesz csak azon nyer, hogy az MSZP a Fidesz legfőbb támogatója.

radala 2011.11.29. 09:07:25

@hoplita: Igazából komoly kétségeim vannak afelől, hogy tényleg a kormány csesz szét mindent, mert olyan érzése van az embernek, mintha az egyedül szimpatikus lépései vezetnének leginkább a szakadékba...
Mindenesetre kétségtelen, hogy az irány egyértelműnek látszik...

hoplita 2011.11.29. 09:09:48

@Mj:
Gondolom az annalesek megfelelnek.:)

Emlékezz csak mi történt Árpád nagyhatalmú foglaló törzsfőinek leszármazottaival mongyuk Károly Róbert idejében....

2llkedő 2011.11.29. 09:22:06

@radala: "A Fideszről tudjuk, hogy a hatalom megszerzése érdekében képes előre gondolkozni, stratégiát végigvinni stb. (csak, hogy világos legye 93-98-ról beszéltem nem másról!)"

Ez olyan, mint a magyar fici. Volt egy aranycsapatunk, oszt még mindig hisszük, hogy élen vagyunk a fociban.

szoja122 2011.11.29. 09:22:22

@Balt:

Bárhogy csűröd csavarod csak és kizárólag a Fidesszel anyagilag csak Magyarország nem több mint 10%-a vagy tán annyian sem jártak jól. Az adózások miatt. Ez tény.

Érzelmiek picivel többen mert rendkívül sok ember van -sajnos- aki gyűlölködik, de a fentiek miatt ezek egy része is kezd kijózanodni.

Hogy jönnek ide a munkásőrök?

A komcsi-libsi-bankát-offshorelovagok-IMF-gyurcsány viszont hiányzik:))))

Hol vannak már a volt munkásőrök, vagy meghaltak, vagy nagyon öregek....

A jelenről kell beszélni, nem pedig elcsépelt mantrákat hajtogatni.

Ha Felcsúti Péter a munkásőr múltjára büszke ez az ő hülyesége, a másik oldal baromságai sem visznek minket előre. Ezeket egyszer és mindenkorra el kell felejteni.@manyike:

2llkedő 2011.11.29. 09:24:00

@2llkedő: magyar focira gondoltam, nem ficire.

No és azok a fránya körülmények, meg azok az ellenséges ellenfelek ne lennének, akkor még gólokat is tudnánk rúgni.

hoplita 2011.11.29. 09:24:14

@radala:
Jaj, ne kelljen már emlékeztetni arra a meglehetősen patinás mondásra, miszerint a pokolba vezető út is jószándékkal=szimpatikus lépésekkel van kikövezve..:)))
Tudsz te erre példákat is találni szerintem..:)

szoja122 2011.11.29. 09:24:28

@manyike: Az előbbi nem neked szólt! Csak Baltnak!

"nemcsak a magyarokra jellemző, az iránytévesztés inkább .. mit kereshetünk a múltban?"
Így van de bennünket sajnos ez most különösen fájdalmasan érint.

hoplita 2011.11.29. 09:26:23

@szoja122:
".....Hol vannak már a volt munkásőrök, vagy meghaltak, vagy nagyon öregek...."

Sajnos még köztünk....elég sokat ismerek személyesen, faszfej.
Igaz tisztulnak az utamból, mint a nyugger zsaruk..:DD

szoja122 2011.11.29. 09:43:03

@hoplita: Milyen idősek? És mennyi beleszólásuk van a napi életünkbe?

radala 2011.11.29. 09:59:14

@2llkedő: Pont az ellenkezője. Ez azt jelenti, hogy volt egy csapat, amelyik edzésre eljárt, sőt teljesített, de láthatóan egy szar a meccsen. A kérdés most az, hogy kire cseréljük le, ha a többi csapat csak a kocsmában vedeli a kisfröccsöket.
@hoplita: Sőt a pokolba vezető út akarattal van jól kikövezve. (mármint, hogy szándékosan).
Azt ecsetelgetném csak, hogy pont azok a lépések okozzák (legalábbis látszólag) a bajt, amikor nem a "zemberektöl" vesznek el.
Érdekelne amúgy, hogy erről mit gondolsz. Mert ugye lehet azt gondolni, hogy simán szar ötlet nem a közalkalmazottak bérét csökkenteni meg a nyugdíjakat, azaz nem csak azokat, hanem egy kicsit másokat is baszogatni. Vagy lehetne azt mondani, hogy szar ötlet a multikat kicsit megadóztatni, mert ők azok, akik legalább még valamit csinálnak. De gondolom te ezt nem gondolod. Hanem azt gondolod, hogy az a szar ötlet, hogy nem csinálják elég keményen és határozottan...
De a fene tudja, kb. úgy áll a helyzet (szerintem), hogy nincs semmi adu a kezünkben. Az adósságunk csak számunkra hatalmas, ha bedőlnénk semmi igazi gáz nem lenne, mégis mi a franccal revolverezhetnénk bárkit is?

2llkedő 2011.11.29. 10:13:40

@radala: "Ez azt jelenti, hogy volt egy csapat, amelyik edzésre eljárt, sőt teljesített, de láthatóan egy szar a meccsen."

Én inkább úgy mondanám, hogy olyanok, mint az elkényeztetett huszonévesek, akik életükben nem tettek semmit, de ők tudják, hogy kinek mit kell csinálni, de amikor teljesíteni kellene, akkor bizony csődöt mondanak, mert nem ismerik az összefüggéseket. Apuka, anyuka, nagymama korábban mindent a fenekük alá tolt, még a nyári szellőtől is védték, nem erősödött meg az immunrendszerük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.29. 11:02:53

@szoja122:

Speciel én sem jártam rosszul, pedig nem 300 ezer fölötti a fizetésem, és nem is vagyok jelenleg közalkalmazott. Úgyhogy, bár természetesen tömegek lehetnek elégedetlenek a kormányon is múló anyagi helyzetükkel és az adózással, azért minden esetben árnyalt a kép.

radala 2011.11.29. 11:09:06

@2llkedő: Szerintem mi nem ugyanarról beszélünk. Tisztázzuk
1. OV hülye, beteg, kormány szar, fidesz korrupt, buta, arrogáns minden rossz.
Ez nem vita köztünk.
A vita onnan indul, hogy a Fidesz 90-2002-ig leírt egy pályát sokkal rosszabb helyzetből indult, mint az LMP, kevesebb egyéni körzetben indult, nem volt célzott vákuum (mint az LMP számára az egész baloldal) és bekerült a parlamentbe.
Ezek után lerázta magáról a kisszdsz státust, majd kitalálta, hogy a jobboldalon van számukra hely, ezért a váltásért föláldozott 50-100 potenciális képviselői helyet, nem fosott be, mikor az FKGP tűnt váltópártnak, nagyon taktikusan a szervezettel bíró MDF-et választotta a szimpatikusabb MDNP helyett, majd koalázott az FKGP-vel és elfoglalta az egész jobb oldalt.
Ez egy sikertörténet, no nem biztos, hogy az országnak, de a Fidesznek feltétlenül. Ehhez képest az LMP lúzerek gyülekezete és mit remélhetünk valakitől, aki még az "edzésen" sem teszi magát oda.

2llkedő 2011.11.29. 11:20:47

@radala: "a Fidesz 90-2002-ig leírt egy pályát sokkal rosszabb helyzetből indult, mint az LMP"

Szerintem sokkal jobb helyzetből indult. Akkor az MSZMP ellenében kellett akármi mást tenni. A maszopon kívül a többiek keresték a lehetőséget. Úgy, mint a kofák a piacon, amikor kinyitják a kapukat. Most már telített a piac, az LMP kénytelen valamelyik másik kofa mellé bekéredzkedni. Lehet, hogy teljesen más a portékája, de ha Julcsi néni maga mellé engedte, akkor ott már biztos van valami.

radala 2011.11.29. 11:51:18

@2llkedő: Ja csak volt 20 másik párt az MSZMP ellenében. Most meg az LMP-t csak úgy szívta magába a parlamenti űr a baloldalon.
Egy biztos a Fidesznél ezt nem lehetett volna jobban csinálni, ami nekem azt mondja, hogy nagyon óvatosan érdemes csak reménykedni az újban, mert bár hatalmat szerezni, meg hatalmat jól használni, az nagyon távol áll egymástól, de azért a kellékek közt van átfedés. Ilyen a stratégiai gondolkozás, a kitartás, a szorgalom. Ezek valaha megvoltak a Fideszben, az LMP-ben meg nem látszik kicsit sem

2llkedő 2011.11.29. 11:54:41

@radala: Nagyon újat nem lehet csinálni. Legfeljebb hitelesebben.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.29. 12:04:22

@hoplita:

Az annales (igazából már eleve többesszám) szűkszavú évkönyvek, tehát maximum adatközlésre jók, a hogyanra viszont elégtelenek. Másrészt I. Károly sosem hívta magát Károly Róbertnek, de ez részletkérdés. A lényeg az, hogy hiába tartották számon - ami akár a címereken is tükröződött -, hogy ki foglaló, ki advena nemzetség sarja, attól még az a helyzet, hogy nem mindig kapták meg azt a büntetést, ami járt. Bánk bántól kezdve Gutkeled Joachimig, aki elfenekelte az általa túszul ejtett kisgyerek Kun Lászlót.

radala 2011.11.29. 12:26:07

@2llkedő: De ki az aki hitelesebb? Egyik hiteltelenebb, mint a másik. Nyilván lehet, hogy majd egyszer kirajzolódik az LMP íve, de most nekem Karácsony egy leheletnyivel sem tűnik hitelesebbnek, mint Szíjjártó:-)
Ez ugye a baj.

2llkedő 2011.11.29. 12:28:22

@radala: Még keresik a helyüket.

ubul2000 2011.11.29. 12:39:41

@2llkedő: már megtaláltam nekik :))))

radala 2011.11.29. 14:09:34

@2llkedő: Na ja valóban, a Fidesz sem volt semmivel masszívabb ideológiailag 91-ben. Mondjuk azért az valószínű, hogy a népszerűségük 20% körül volt nem pedig 5 körül, persze tudjuk, hogy ebből a 20-ból lett a végén majdnem át nem ugrása a küszöbnek...
Nyilván a Fidesz is tele volt Karácsony féle hülye gyerekekkel, OV is egy ilyen lehetett, szóval igazságtalan vagyok kétségtelenül.

2llkedő 2011.11.29. 14:42:12

@radala: 89-ben nekem is szimpatikus volt a fidesz, csak akkor még magambül kiindulva nem tartottam eléggé érettnek őket egy ország vezetésére. Bíztam benne, hogy majd felnőnek hozzá, de sajnos fokozatosan előjött Viktor egoja, és 98-as választások előtt már a szórólapra oda rajzoltam azt a bizonyos kicsi bajuszkát.
Az az ego pedig most teljesedett ki.
Hogy Karácsonyból mi lesz, az kérdéses. Majd az idő megmutatja. Egyelőre nekik valamit mutatni kell.

Az, hogy sokszor a maszoppal egy véleményen vannak, nem jelenti, hogy mindenben egyet is értenek. Ha mondjuk a jobbik ötletével értenek esetleg egyet, akkor nem kell hozzájuk csapni. Van saját véleményük, és ez lehet hogy az egyikével egyezik, lehet, hogy a másikéval. Még az is lehet, hogy van, ami a fidesz elgondolásával. Ettől még nem kell azt mondani, hogy egyik oldali, vagy másik oldali.

ubul2000 2011.11.29. 14:55:15

@2llkedő: Ebben egyetértek. Attól, mert adott esetben két rivális párt egyetért egy bizonyos részletkérdésben, nem lehet rájuk fogni, hogy "lepaktáltak egymással", bár a pártok (mindegyik) megpróbálja ezt használni.
Ha pld. (nem tudom így volt-e) a Jobbik egyetért az LMP-vel mondjuk az ebadó kérdésében, röhejes azzal vádolni a Jobbikot, hogy lepaktált az szdsz-el, vagy fordítva röhejes lenne az LMP-t azzal vádolni, hogy lepaktált a nemzeti oldallal (libsi szóhasználattal: szélsőjobbal)

2llkedő 2011.11.29. 15:05:10

@ubul2000: "Ebben egyetértek. Attól, mert adott esetben két rivális párt egyetért egy bizonyos részletkérdésben, nem lehet rájuk fogni, hogy "lepaktáltak egymással"

És ez lenne az értelme a 2/3-os törvénykezésnek, nem az, hogy egy pártnak van 2/3-a.

tölgyes 2011.11.29. 16:22:14

@lüke:
Drága lüke!
Az a baj, hogy én a republikánusokban sem bízok..:( Azok is csak a maguk érdekeit nézik. Ebben azon a fertájon nincsen különbség.

tölgyes 2011.11.29. 16:32:49

@márta)): Ön valóban NŐ lenne??? Ki hitte volna éppen úgy hisztizik mint zsüli, aki pedig fiúnak mondja magát...

Ezzel együtt a válságokat az jellemzi, hogy benne nehéz eladni, mert szűkül a piac. Ma Magyarországnak abból van a legtöbb baja, hogy ezen a szűlülő piacon kéne növekedést produkálnia, miközben birkózik azzal az adósságtömeggel (Külső adósság 140%.. belső 82 volt gyurcsányék jóvoltából).

A fejlett Nyugat pedig úgy gondolja a szegény magyar jobban megszokta hogy szegény, ezért az kevesebb bajjal jár ha tőle szednek még el kis pénzt.. mintha a jóléthez szokott gazdag nyugatit kurtitják meg..:(Már csak azért is jobb, ha a magyart nyomorgatják, mert az nem okoz nekik politikai fejtörést..:(

tölgyes 2011.11.29. 16:38:32

@márta)):
Kedves amazon természetű Márta!
Ön teljes tévedésben van. A netezés már csak ilyen..Ha nem akarja, hogy az Önnek nem tetsző emberek megjegyzéseket írjanak Önről, akkor ne jelentkezzen a neten.. és ne írogasson. Félreértés ne essék: ezt én nem várom Öntől, erre nem is buzdítom, csak felhívom a figyelmét arra, hogy ez egy ilyen világ...Még örülhet, hogy nem titulálták "pics@szájúnak", ahogy ezt zsüli szokta tenni másokkal:::))!

balambher 2011.11.29. 20:36:38

@Ralph Cifaretto: Tulajdonképpen még ennél is inkább. Nagyobb közönyösséget vártam az ellenzéki szavazóktól.

balambher 2011.11.29. 20:50:48

@Akitlosz: Engem már kérdeztek, az utolsó 5 évben kb. háromszor.

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.29. 21:25:44

@messi-asz: "maradni fox a TG klubban? korábban nem jártál erre ugye???
csak mer ha ennyire 100% ban egy nótát fújunk, akkor én el is mehetek.."

Isten ments, el ne menj! :)
Nem, szólaltam még meg itt TG-nél, most először. TótaW-nél szoktam írni, de elég ritkán. Inkább régebben, még a blogjában.)
És nem is fogok sűrűn szólni, inkább csak olyankor, ha van olyan szempont, ismeret, amit másnál nem olvastam... és egyben éppen van is időm.

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.29. 21:29:34

@Mj: "Én abszolút nem így látom, de tiszteletben tartom a véleményedet. (Az érveimet meg már leírtam.)"

:)

Köszönöm. Én is így vagyok igen sok mindenkivel. Veled pl nagyonis.
(De nem mindenkivel. A megalapozatlan vagdalkozást, meg a nettó ökörséget, továbbá a nyilvánvaló hazugságokat nem vagyok hajlandó tolerálni.)

graycivil 2011.11.29. 22:12:04

"110% Matolcsy

Ami eddig kétséges volt a kormány megítélését illetően, az a hét első napján bizonyossággá válik: a normalizálódás helyett úgy viselkednek, mint egy unortodox vallási szekta, ami két futóbolondot imád. Kusza Szem népszerűsége százról száz tíz százalékra emelkedett a kormányban, ezek szerint minél borzalmasabban kúrja el valaki, annál jobb."

varanus.blog.hu/2011/11/28/110_matolcsy

Kíváncsi vagyok, hova tud még eljutni Szeretett Vezetőnk, a nagy El Curo ilyen "béna jobbkézzel"? :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.30. 01:14:42

@HariSeldon:

Nincs mit, ez az alapvető tisztelet jele.:) Amúgy a trollkodáson kívül én is így vagyok ezekkel, az előbbit meg azért hagyom sokszor figyelmen kívül, mert semmi értelme foglalkozni vele.:)

2llkedő 2011.11.30. 06:07:57

@graycivil: "Kíváncsi vagyok, hova tud még eljutni Szeretett Vezetőnk, a nagy El Curo ilyen "béna jobbkézzel"?"

Szeretett Vezetőnk lehet, hogy balkezes, csak titkolja.

radala 2011.11.30. 11:55:48

@2llkedő: Ég és Föld lenne a különbség, ha a Jobbikkal értenének egyet. Akkor az ember (mondjuk konkrétan én) azt gondolnám, hogy no lám ez egy olyan kritika, ami nyilván igaz, mert még az LMP és a Jobbik is egyetért. Az LMP-nek nem kell elhatárolódnia a Jobbiktól azért, hogy el legyen határolódva.
Az MSZP-vel viszont roppant óvatosan kellene bánni. Aminek több oka is van, a legfontosabb, hogy akárhogy is nézzük az LMP leginkább az szdsz által elhagyott területen nőtt ki. Másrészt az mszp nem egy szokványos párt az mszp tökéletesen azonos erkölcsileg egy képzeletbeli NSDAP utódpárttal.

2llkedő 2011.11.30. 12:07:25

@radala: "Az MSZP-vel viszont roppant óvatosan kellene bánni."

Ezt hogy gondolod? Ha mundjuk a véleményük valamivel kapcsolatban azonos a maszopéval, akkor alakítsák át a véleményüket, nehogy azonos állásponton legyenek?

"Másrészt az mszp nem egy szokványos párt"

Látod, megint az előítéletek.

radala 2011.11.30. 12:28:28

@2llkedő: Utóítéletek:-)
Nem kell a véleményüket átalakítani. Egyszer kell deklarálni, hogy soha, sehol semmiféle kapcsolatba nem kerülnek senki szocival DK-sal oszt kész is van.
A visszalépés (mint ez látszik is) csak a Fidesznek jó, aki a szocikkal összefog az a Fidesz szekerét tolja...

2llkedő 2011.11.30. 12:31:15

@radala: "Egyszer kell deklarálni, hogy soha, sehol semmiféle kapcsolatba nem kerülnek senki szocival DK-sal oszt kész is van. "

Ez megint csak előítélet és nem vezet semmire.

2llkedő 2011.11.30. 13:52:04

@radala: Előítélet alapján utólag igazolni vélsz dolgokat, amiből újabb előítélet következik.

No de mindegy.

radala 2011.12.01. 09:49:55

@2llkedő: Valóban tök mindegy, a világon semmi más nincs csak előítéletek, csak van aki tagadja, van aki nem. Teljesen irreleváns, hogy az, amit gondolok az mszp-röl az a valóság-e vagy csak én gondolom, hogy rászolgáltak-e vagy sem. Nagyon nem vagyok egyedül ezzel az előítélettel/tapasztalattal. Erről beszéltem. Mo-n az emberek legalább 70 % azt gondolja, hogy az mszp-nél nem lehet elképzelni semmi rosszabbat (lehetséges, hogy ennek a 70 %-nak a 70 % meg azt is gondolja, hogy sem az mszp-nél sem a Fidesznél nem lehet elképzelni rosszabbat).
Nos, ezt figyelmen kívül hagyni, ahogy teszi ezt Karácsony és az LMP az ökörség, illetve szerintem nem ökörség, hanem ügynökség:-) Ilyet épeszű/jó-szándékú ember nem tesz az új pártjával.
Ha én LMP lennék, akkor én azt mondanám, ezek mind köcsögök, ha a választók azt szeretnék, hogy a köcsögökkel kormányozzunk, akkor a választók kapják be, jobb kiesni a parlamentből, mint az egyik vagy másik korrupt, buta bandát hatalomra juttatni. De nem, Karácsony már most azért remeg, hogy nehogy ne lehessen miniszteri audija 2014 után. Ö egy féreg.

2llkedő 2011.12.01. 12:32:23

@radala: "Nagyon nem vagyok egyedül ezzel az előítélettel/tapasztalattal."

Ez olyan, mint amikor a nő/férfi azt mondja, hogy minden férfi/nő hazudik,hűtlenkedik, stb., mert csalódott egyben.
Ha így áll a következő jelentkezőhöz is, akkor soha nem fogja megtalálni az igazit.

Én is mondhatnám, hogy a fidesznél nincsen rosszabb, de nem mondom, mert nem általánosítok. Az meg tudom mondani, hogy egyik-másikról mi a véleményem, de az nem jelenti azt, hogy az mindegyikre vonatkozik.

Már többször leírtam, hogy a négy kijöhet úgy, hogy 2+2, 2*2, 1+3, 5-1, -1+5 és még sorolhatnám. Nem lehet azt mondani, hogy csak, és kizérólag a 2+2 a jó, (mert én csak összeadni tudok), az összes többi hazugság. Mindig meg kell találni azt, hogy mikor melyiket kell, lehet alkalmazni. Ehhez viszont szükségeltetik a szeretet. Nem egymást kell szeretni, hanem magunkban kell szeretetnek lenni. És ha az megvan, akkor nincsenek előítéletek.

Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel. (Malcolm Hein)

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet. A gyűlölettel szemben a racionális érvelés általában hatástalan. (Popper Péter)

radala 2011.12.01. 13:56:10

@2llkedő: Ez a szeretet dolog ez zseniális, valóban sokat segít a másik megértésében. Amúgy viszont az mszp, a fidesz az általam fönt használt értelmezésben nem személyek összessége, hanem egy fogalom, amivel kapcsolatban nem nagyon van értelme a szeretetnek, szóval szerintem, amit te mondasz meg amit én, azok kicsit sem zárják ki egymást, csak másról beszélünk.
Természetesen nekem nincs bajom Karácsonnyal, mint emberrel, nekem Karácsony Gergellyel, mint egy fogalommal van bajom, de igazából ez az egész tök mindegy...

2llkedő 2011.12.01. 14:13:19

@radala:

"A kezdő sakkozó csakis a bábukat látja. Mondhatnánk úgy is hogy
materialista. Azt képzeli, hogy "csak az van, amit a szememmel
látok, s a kezemmel megfogok!" Ez az elképzelés alakítja ki
elveit, gondolkodását és harci stratégiáját. Maróczy nagymester
már két szinten lát: látja a fényes bábukat, de látja a bábukat
mozgató erővonalakat is. Vagyis látja azt is, ami a másik számára
nemcsak láthatatlan, de elképzelhetetlen is. Ha majd a gyakorlati
meditáció során lefordítod magadnak ezt a példát, két dolgot még
tudnod kell: Az egyik az, hogy a nagymester az erőket akkor is
látja, ha lehunyja a szemét. A másik pedig az, hogy ha viszont
ránéz a táblára: a "valódi" bástya és a "valódi" futó mindig
pontosan ott lesz, ahol azt a képzeletében látta! Ha odanyúl,
éppúgy meg tudja fogni a figurát, mint az ellenfele. Vagyis a
materiális világ mindig pontos megfelelésben lesz mindazzal, amit
ő képzelt vagy látott, s állandóan módja van arra, hogy
elképzelésének hitelességét igazolja!
Ha a figura nem ott lesz, ahová ő képzelte, akkor rosszul
képzelte el! Vagyis nem a valóságos helyzetet látta lelki szemei
előtt, hanem valami mást, képzelete becsapta őt - egyszóval:
képzelgett csupán. A sakkban ezt úgy hívják, hogy elnézte a
partit.
Ez akkor szokott előfordulni, ha a játékos nála erősebb
versenyzővel kerül össze. Ez a harmadik versenyző - aki még
mélyebb, meditatív szintről látja a küzdelmet - annyival tud
többet, hogy nemcsak a figurákat és az erővonalakat látja, de azt
is, ami Maróczy nagymester fejében lejátszódik, s egy villanásnyi
idő alatt felismeri, milyen stratégiával akarja megfogni őt.
………..
Leírtam a kezdő sakkozó helyzetét, de még adósod vagyok valamivel. Nem beszéltem
még arról a katarzisról, amelyet a második sakkozó, Maróczy
nagymester él át. Ő is képzeletének a rabja!
Az erővonalakat ugyan lehunyt szemmel is látja, s a karma ok-
okozati összefüggéseit is tévedhetetlenül felismeri. Valamit
azonban ő sem lát: az ellenfele lelkét! És ezért azt képzeli,
hogy a parti úgy alakul, ahogy azt eltervelte. És mégsem úgy
alakul, mert a válaszlépések keresztülhúzzák a számításait.
Ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedjen, el kell oszlatnia azt
az elképzelését, amelyet a másikra rávetít, s fől kell ismernie,
hogy a sakk nem pusztán "erővonalak", de két bonyolult lélek
csatája is. Bele kell hatolnia, meg kell ismernie ellenfelének
titkos gondolatvilágát: ez pedig nem megy másképp, csak úgy, ha
eggyé válik vele - vagyis, ha megszereti! Hiába az ellenfele!
Ahhoz, hogy valakit valójában megismerjek, nem elég elképzelni,
hogy én mit tennék az ő helyében, mert ő egy másik ember, egy
másik erőrendszer: mást lát, mást gondol, mást képzel, mint én.
Át kell élnem őt, s énem minden rögeszméit levetve "ővé kell
válnom, bele kell bújnom, mint a szerelmes: csakis ekkor tudom
megnézni a partit az ő szemével is! Ehhez föl kell adnom az
énemet.
Amíg ez a nagy misztérium nem történik meg, mindenfélét képzelek
róla, ami valójában nem úgy van! Azt képzelem, hogy ő ezt meg azt
gondolja, ezt meg azt tervezi, rávetítem saját föltevéseimet,
előítéleteimet, vágyaimat, még gyengeségeimet is - s kiderül,
hogy ő egyáltalán nem olyan, amilyennek képzeltem.
Nem valóságos emberrel küzdöttem, hanem főként saját képzeletem
teremtményével. Vagyis, ha magasabb szintre akarok lépni: el kell
oszlatnom az elképzeléseimet. A cél: a tisztánlátás.
Ez pedig nem más, mint az abszolút szeretet."

Müller Péter: Isten bohócai

radala 2011.12.01. 15:51:42

@2llkedő: Szép. Jól teszi, Orbán, ha így tekint Karácsonyra vagy bárkire, de ez nekem szerintem nem dolgom. Mert, azzal, hogy jobban elmélyedek a politikusaink lelkében semmivel sem kerülök közelebb a megoldáshoz. Maximum arra a következtetésre jutok, hogy mind hülye, vagy mind nagyszerű, hogy mind igazat mond vagy mind hazudik. Ráadásul nekem az a tévképzetem, hogy tök mindegy milyen úton módon csapod be magadat a vége úgysem más, mint előítéletesség.

Amúgy tartok tőle, hogy Orbán meg Matolcsy pont azok, akik igyekeznek a Müller-féle magasabb rendű gondolkozást megvalósítani, vagy legalábbis feltehetőleg mind a ketten fogékonyak az ilyesmire. Amikor ez működik, akkor az jó, de amikor nem, akkor röhejes is meg ijesztő is.
A fene tudja, hogy mi a jó világlátás én is olvastam egyszer majdnem végig valami Müllert, igazából érdekelt is, vonzódom is minden hülyeséghez az egyik oldalról, másrészt viszont reménytelenül materialista vagyok...

radala 2011.12.01. 15:53:12

@radala: Ja, valószínűleg dolgom így tekinteni emberekre (hogy megértsem a feleségemet, gyerekeimet, közvetlen kollégáimat stb.), de nem a politikusokra, ezt akartam mondani.

2llkedő 2011.12.01. 17:04:41

@radala: "Jól teszi, Orbán, ha így tekint Karácsonyra vagy bárkire"

Viktornak először is saját magába kellene elmélyedni. A sakkozók közül ő a kezdő sakkozókhoz tartozik, aki csak a bábukat látja. Feri egy szinttel feljebb van, ő mér nyitott szemmel lát erővonalakat is.

Ami viszont a lényeg, az az utolsó rész, amiben benne van az, amit az előítéletekkel kapcsolatban írtam.

"azzal, hogy jobban elmélyedek a politikusaink lelkében semmivel sem kerülök közelebb a megoldáshoz."

Nem xy lelkében kell elmélyedni, hanem a gondolkodásukban. Ha félre teszed az xy-nal kapcsolatos előítéleteiset, akkor nem fogsz olyat bele magyarázni a dolgokba, ami nem is úgy van.

"Amúgy tartok tőle, hogy Orbán meg Matolcsy pont azok, akik igyekeznek a Müller-féle magasabb rendű gondolkozást megvalósítani"

No ez az, ami nem igaz. Ugyanis ők igencsak egoisták. És az ego nem tud szeretni.

Ajánlom, olvasd el a szeretet tiz parancsolatát. Ne egyszer, hanem többször. (persze az egyes olvasások között haggy szünetet, hogy érlelődjön benned. És próbélj bele mályedni, meglátod, egyre több összeefüggésre fogsz rájönni.

Alapjában véve én is materialista vagyok. Viszont a Buddhista gondolkodás közel áll hozzám.

"Ja, valószínűleg dolgom így tekinteni emberekre (hogy megértsem a feleségemet, gyerekeimet, közvetlen kollégáimat stb.), de nem a politikusokra, ezt akartam mondani."

Pedig hidd el, hogy azoknál is ugyan azok a törvényszerűségek igazak.

2llkedő 2011.12.01. 17:46:03

@radala:

Hogyan telepítsük a szeretetet!

Ügyfélszolgálat : Igen, miben segíthetek?

Felhasználó : Hát, hosszas megfontolás után úgy döntöttem, installálni fogom a Szeretetet. Végig vezetne kérem a folyamaton?

Ügyfélszolgálat: Rendben, szívesen segítek. Készen áll az indulásra?

Felhasználó: Hát, nem vagyok egy műszaki zseni, de azt hiszem készenállok.
Mit kell először tennem?

Ügyfélszolgálat: Első lépésként nyissa meg a Szívét. Megtalálta a Szívét?

Felhasználó: Igen, de egy csomó más program is fut jelenleg. Lehet telepíteni a Szeretetet, miközben ezek futnak?

Ügyfélszolgálat: Milyen más programok futnak?

Felhasználó: Lássuk csak, van Múltbéli Megbántódás, Alacsony Önértékelés, Harag és Neheztelés. Ezek futnak éppen.

Ügyfélszolgálat: Nem gond, a Szeretet fokozatosan törölni fogja a Múltbéli Megbántódást a jelenleg működő rendszeréből. A hosszú távú memóriában esetleg megmaradhat, de már nem fog megzavarni más programokat. Végül a Szeretet felül fogja írni az Alacsony Önértékelést a saját moduljával, amit Egészséges Önértékelésnek hívnak. Viszont a Haragot és a Neheztelést teljesen ki kell kapcsolnia. Ezek a programok megakadályozzák a Szeretet megfelelő installálását. Ki tudja kapcsolni ezeket?

Felhasználó: Nem tudom, hogyan kell kikapcsolni őket. Meg tudja mondani?

Ügyfélszolgálat: Örömmel. Menjen a startmenübe és indítsa el a Megbocsátást. Ezt addig kell ismételnie, amíg a Harag és a Neheztelés teljesen ki nem törlődnek.

Felhasználó: Rendben, kész! A Szeretet automatikusan elkezdte telepíteni magát. Ez normális?

Ügyfélszolgálat: Igen, de ne feledje, önnek csak az alap program van meg.
El kell kezdenie kapcsolódni más Szívekhez, hogy hozzáférjen a
frissítésekhez.

Felhasználó: Hoppá! Máris kaptam egy hibaüzenetet. Azt mondja: "Hiba - A program nem fut külső egységeken." Most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat : Ne aggódjon. Ez azt jelenti, hogy a Szeretet program Belső Szíveken való futásra lett tervezve, de az ön Szívén még nem futott. Kevésbé technikai nyelven ez csak annyit jelent, hogy önnek először saját magát kell
Szeretnie, mielőtt másokat Szerethetne.

Felhasználó: Tehát most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat: Gördítse le az Önelfogadás menüt; majd kattintson az alábbi fájlokra: Megbocsátok Magamnak 2.0, Felfedezem az Értékeimet 1.5, Tudomásul Veszem a Korlátaimat 3.0.

Felhasználó: Rendben, kész.

Ügyfélszolgálat: Most másolja őket az "Én Szívem" könyvtárba. A rendszer felül fog írni minden zavaró programot és kijavítja a hibás programozást.
Ezen kívül törölnie kell a Terjengős Önkritikát az összes könyvtárból és
kiürítenie a Kukát, hogy biztosan eltávolítsa teljesen, és soha ne jöhessen újra elő.

Felhasználó: Megcsináltam. Hé! A Szívem új fájlokkal telik meg. Mosoly jelent meg a képernyőmön és a Béke meg az Elégedettség bemásolja magát minden felé a Szívembe. Valamint az egész rendszerem melegedni kezdett. Ez normális?

Ügyfélszolgálat: Sok esetben. Másoknak eltart egy ideig, de végül minden helyreáll a megfelelő időben. A rendszer melegedése normális, és javítja a Szív működését, ne aggódjon. Egyébként jó érzés nem?

Felhasználó: De, csak szokatlan.

Ügyfélszolgálat: Szóval, a Szeretet telepítve és rendesen fut. Még egy dolog mielőtt letennénk. A Szeretet Ingyenes Program. Figyeljen rá, hogy továbbítsa azt és a különféle változatait mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül. Ők is megosztják majd másokkal és visszajuttatnak viszonzásul önhöz is új és izgalmas változatokat.

Felhasználó: Köszönöm...

radala 2011.12.02. 15:15:32

@2llkedő: No szerintem a GyF/OV összehasonlítás után maradhatunk annyiban, hogy két eshetőség van.
Vagy Müller Péter irománya egy ökörség, vagy te egy nagyon kezdő sakkozó vagy:-)
Gyurcsány egy beteg fasz és ezt nem az előítéleteim mondatják velem ez simán egy deskripció...
De szerintem igazából hagyjuk ezt, mert talán még föl is idegesedem. Mindenesetre ha már ajánlgatunk egymásnak ezt-azt, én azt tanácsolom olvasd a Citadellát Exupéry-töl, nem hiszem, hogy Müllerre fanyalodsz azután:-)

2llkedő 2011.12.02. 15:19:13

@radala: Kössz, majd elolvasom.

2llkedő 2011.12.02. 17:00:27

@radala: Ha az lenne igaz, ahogy Te gondolod, akkor Feri már régen a hűvösön csücsülne.

Még annyit, hogy a párom 20 éves lányánál ugyan azokat stílusjegyeket látom, mint ami Viktornál van. Egy burokban felnevelkedett kamasz, akinek az élet működéséről halvény fogalma sincs. Ismerős az a szöveg, hogy "ne szólj bele az életembe"? Én is így voltam abban a korban. Sajnos Viktor még mindig azon a szinten van, nem nőtt még fel.
süti beállítások módosítása