Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
dec 09
22:40

Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a kormányfő véleménye mögé – bármi is legyen az. De mi legyen az?

(Fotó: Facebook)

Igen, nem, talán, majd – aki követte a fejleményeket, tapasztalhatta, hogy magyar álláspontként ezek mindegyike elhangzott valamilyen formában az elmúlt órákban Brüsszelben. Nincs mit szépíteni: a magyar küldöttség valamit nagyon elrontott. Innen, az aszófői íróasztalom mellől biztosan nem venném a bátorságot, hogy kitaláljam, mi lehetett az oka ennek a bizonytalankodásnak. Felkészületlenség, figyelmetlenség, átgondolatlanság vagy csak egyszerűen valamilyen taktikázás – a sajtó ezek mindegyikéről írt már. A lényeg azonban most nem ez, hanem az egyértelműen káros percepció: a magyar kormány álláspontja érthetetlennek és zavarosnak látszott – ez a világlapok kommentárjaira tekintve nehezen cáfolható.

Mondhatjuk persze, hogy a kommunikáció önmagában jelentéktelen, vagy az is lehet, hogy mindez egy jól felépített stratégia része, és majd utólag kiderül, hogy milyen zseniálisan tévesztettük meg a világot. Lehet – s ha így lesz, én biztosan könnyen belátom a tévedésem. Most azonban mást gondolok: azt, hogy a kommunikáció tünet, amely megmutatja, hogy éppen milyen állapotban van az adott szervezet vagy politikus. Ha a beszéd zavaros, érthetetlen és logikátlan, ha a beszélő órákon belül kerül ellentmondásba, cáfolja saját magát, akkor az sajnos nem más, mint egy erős válságtünet. Amire van, lehet magyarázat – többek között a külső és belső nyomás, a hihetetlen leterheltség, az egymással ütköző szempontokra figyelés -, de ettől még a probléma nem megkerülhető.

Most, amikor a kormány láthatóan eljutott addig a pontig, hogy hajlandóságot mutat a voluntarista politikai kormányzás és a „valóság” összebékítésére, azaz megteremtődni látszanak a politikai korrekció feltételei, kiemelt jelentősége van annak, hogy ezt a szándékot demonstrálja is a kabinet. A maihoz hasonló botladozások azonban azt mutatják, hogy nem lesz egyszerű az átmenet, a váltás: ha nem vagyunk tisztában a saját érdekeinkkel, ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit akarunk, ha félünk a váltás politikai következményeitől, ha csak fél szívvel támogatjuk a korrekciót, de jobban szeretnénk a korábbi politikát folytatni, akkor a végeredmény nem lehet más, mint a most előadott furcsa tojástánc. Ebben azonban soha nem voltunk jók: inkább cövekeljünk le egy álláspont mellett és érveljünk elkötelezetten annak érdekében, mert az egyre érthetetlenebb, ugyanakkor mégis egyre átlátszóbb kettős beszédből semmi hasznunk nem származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr73452342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs kibúvó többé 2011.12.13. 12:13:53

Az Európai Uniót lehet utálni - mindenkinek szíve joga. Annál is inkább, mivel számos racionális érvet fel lehet hozni amellett, hogy "miért rossz az EU". Azonban ha már érvelünk, akkor próbáljuk meg azt következetesen tenni. Lehet például az...

Trackback: Európai Unió: klubcsapat vagy válogatott? 2011.12.12. 14:27:26

Ez a cikk még napokkal ezelőtt került volna fel, de minden napnak egy új híre szorította átdolgozásra, csak önmagában Orbán Viktorból háromféle bukkant fel.   Szóval hétfőn, az EU-csúcs előtt Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter megbeszélés...

Trackback: Jogos 2011.12.12. 08:00:29

Nem szívesen hivatkozok a Kedves Vezetőre, de ha már ilyen szépen megmondta, hadd állítsunk emléket neki. 

Trackback: Az ízlésrendőrség razziája a szerkesztőségben 2011.12.10. 14:29:25

Bár eddig azt hittük, hogy az ízlésrendőrség rémálma csupán az ATV, drága jó Bolgár úr és a balliberális média hecckampánya, ma bebizonyosodott számunkra, hogy a rémalom valódi, mint ahogyan a félelem és reszketés is, de nem Las Vegasban, hanem az Elva...

Trackback: Mi adtak nekünk a németek? 2011.12.10. 14:12:00

A helyzet az, hogy a görögök ugyan elszórakozhatnak az SS-ruhába öltöztetett Merkellel, meg mi is az unortodox, cikkcakban kóválygó cirkálónkkal, de most a németeknek van igazuk. El is mondom, hogy miért....

Trackback: Vanek úr Londonban 2011.12.10. 12:52:18

Sok évvel ezelőtt jártam egy spetziálkolllégiumra (fonetikus átírás) amely a Szent Korona tanról szólt. Azt hiszem volt 8-10 alkalom a félévben, ebből kettő-három szólt valamennyire a tényszerű dolgokról, aztán indult a hardcore misztiko-fantasztiko hi...

Trackback: Szemben Európával 2011.12.10. 11:00:14

Már megint forgalommal szemben haladunk az autópályán. Így aztán az egész világ láthatja: nemcsak a gazdaságpolitikánk “nem ortodox”....

Trackback: Hinye-hunya 2011.12.10. 10:56:01

A lényeg az egyértelműen káros percepció: a magyar kormány álláspontja Brüsszelben érthetetlennek és zavarosnak látszott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 22:44:13

Kedves Gábor!

Arra nem gondoltál, hogy a magyar kormányfő véleményének hamis, illetve csúsztatott interpretációja a nyomásgyakorlás része lehet?

AMúgy délután rákérdeztek erre Orbánnál és elég egyenes és érthető választ adott.

xorfrion 2011.12.09. 22:45:17

De azt gondolom, hogy ebből képtelen tanulni Orbán.

xorfrion 2011.12.09. 22:46:20

@Ting Fu doktor: Honnan veszed, hogy hamisan interpretálták?

Ting Fu doktor 2011.12.09. 22:46:52

@xorfrion: Onnan, hogy figyeltem a híreket és meghallgattam Orbán válaszát a kérdésre.

xorfrion 2011.12.09. 22:48:01

Abból nem lehet kideríteni a hamis interpretáció tényét. Nem ültél bent a miniszterelnökök között.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 22:50:37

@xorfrion: Ez teljesne igaz. Viszont Orbánról sokminden rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy amúgy ennél sokkal súlytalanabb kérdésekben is ne fontolná meg nagyon, hogy mit és hogyan mond. Pont ez az legnagyobb erőssége. A hihetetlen önfegyelem és önkontrol.

Meghallgattam a kérdést és a rá adott választ a délután. Az teljesen egyenes és érthető, de természetesen szándék kérdése, hogy ki-ki kénye kedve szerint csavarja ki az értelmét. A média és egyébb politika formálók ebben nagyon ügyesek.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 22:52:54

@Ting Fu doktor: Amúgy valóban, Orbán nem-et mondott az aláírásra. Csak nem úgy és nem abban az értelemben. DE persze lehet azt játszani, hogy a mondat első felét kiragadják és azt interpretálják.

török gábor 2011.12.09. 22:57:31

@Ting Fu doktor: lehet, hogy ez volt az egyik hiba:

"Orbán Viktor az informális tanácskozást követően a többi uniós vezetővel ellentétben nem tartotta hajnalban szükségesnek tájékoztatni a sajtót arról, ami az ülésen történt, és azon ő milyen álláspontot képviselt. Ezt ezért mások tették meg helyette: minden jelen lévő politikus és kint várakozó újságíró számára egyértelműnek tűnt, hogy Orbán Viktor a britek oldalán nemet mondott."

Kriszti25 2011.12.09. 22:59:15

@Ting Fu doktor: Ha jól figyeltem, akkor legelőször talán Sárközy mondta, hogy UK és mi mondtunk nemet, és két állam talán. Ezt nehéz félremagyarázni. Amit Orbán mondott délután az annyit jelent, hogy lehet igen, lehet nem, hiszen a parlamenten múlik (azaz én mosom kezeimet)
Eközben az angolok nemje elég egyértelmű nem maradt.

xorfrion 2011.12.09. 23:01:40

@Ting Fu doktor: Én azt gondolom, hogy itt Európának és a világnak a legkisebb dolga is nagyobb volt annál, semmint hogy Orbán álláspontjának torzításával foglalkozzon. Az össze többi ország álláspontja érthető volt, csak a miénk zavarodott össze.
Ez egy szimpla tény szerintem, mindenféle pártosság nélkül.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:02:43

@török gábor: Nah igen! Ez nagyon komoly hiba volt kétségtelen. ÉS őszintén mondom, hogy erre az sem mentség, ha összeesett a fáradtságtól. Szerintem is legalább 5 kerek mondat erejéig ki kellett volna állni az újságírók elé.

Robinzon Kurzor 2011.12.09. 23:05:17

"Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes."

Örülök, hogy ilyen bátran kiállsz a kormány álláspontja mellett -- bármi is legyen az.

ubul2000 2011.12.09. 23:05:37

@török gábor: Viszont előzetesen (eszerint a tájékoztató szerint) úgy tűnt, hogy Dánia igent mondott, holott mégsem. És az információk szerint ők nem utólag gondolták meg magukat.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:06:22

@xorfrion: Azt írják, hogy a tanácskozás vége káoszos volt. Orbán pedig valóban nemet mondott, igaz nem arra és nem úgy. De mindegy.

Inkább a következmények érdekesek. Ahogy Gábor írta, ez szerintem is egy remek alkalom a kormánynak arra, hogy újrapozicionálja a gazdaságpolitikáját és bizonyos kérdések mögül úgy hátráljon ki, hogy a lehető legkevesebb arcot veszítse.

Kriszti25 2011.12.09. 23:08:00

Egyébként a lényegre térve, elég érdekes játékot űz a sors OV-vel, hiszen másfél éve mondja, hogy keletre kell nézni, meg a nyugat haldoklik. Ha konzekvens, akkor most nem írja alá a papírt. Persze az EU elnökség alatt "Strong Europe" volt a módi, szóval akár alá is írhatja...

Én egyébként nem tartom jónak az unió rendszerének mélyítését, mert egy jó monetáris unió megteremtéséhez "béke" időnek kéne lennie. Most rengeteg minden rosszul lesz lefektetve kapkodás és a kényszer miatt.
Másrészről mérlegelni kell, hogy ha ebből kimaradunk akkor mit veszthetünk... nem egyszerű kérdés.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:08:44

@ubul2000: Jah! Dánok és a Finnek. És kiderült, hogy azóta több ország is változtatott az álláspontján. De persze itthon Orbánt rugdosság.

Ez a kérdés most szimpla belpolitika.

Látszik abból is, hogy Gyurcsány is megszólalt és természetesen Ő azonnal, minden megfontolás és felhatalmazás nélkül, elsőként aláírta volna. Ha más nem, a fontos különbségek megint előjöttek.

Kelma 2011.12.09. 23:09:14

Két hír az Infórádió egyik esti hírblokkjából:
1. Fellegi Tamás kijelentette, biztos benne, hogy lemondása nem rontja a tárgyalási pozícióját az IMF tárgyalásokon.
2. Orbán Viktor ma azt nyilatkozta, hogy nem tud a fejlesztési miniszter lemondásáról.
Ennyit az átgondolt kommunikációról meg a félremagyarázásról. Csak ültem és nem értettem a világot. Valaki esetleg elmagyarázza?

Kriszti25 2011.12.09. 23:11:22

@Ting Fu doktor: Miért érdekel téged ennyire GyF? Nehéz lesz így elrugaszkodni ha mindig a múltba révedünk...

bariga 2011.12.09. 23:13:03

Orbán nemet akart mondani és mondott is, ez a természetéből fakad, az ország érdeke, vagy nem érdeke nála nem játszik. Viszont volt vele végre egy józan ember, aki szólt, hogy főnök, már a visszaútra sincs pénzünk, mondjuk inkább azt, hogy talán, mert különben nem kapjuk meg azt a pár milliárdot, ami kell gyorsan, hogy "talpon maradjunk". Már nyílik a csapóajtó, tudja, mint a TéVénkben.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:14:01

@Kriszti25:

IGazad van. Nem csak Gyurcsány szólalt meg. Megszólalt Mesterházy is, aki természetesen szintén szó nélkül aláírt volna mindent.

És hogy ez miért érdekes? Az alternatíva miatt.

MErt Orbán messze nem tökéletes, de legalább mindent megtesz azért, hogy az ország érdekeit érvényesítse és védje. Ezért folyamatosan kész minden konfrontációt vállalni.

Vele szemben meg ott van a "baloldal", akik soha semmiben nem konfrontálódtak, mindenben engedtek, mindent feladtak és közben arra büszkék, hogy a multi körök és a többi ország szeretik őket. Persze, hogy szeretik. Én is szeretem azokat a partnereimet, akik kizárólag az én érdekeimmel törődnek és az én érdekeimet védik. Ők a kedvenceim...

Kelma 2011.12.09. 23:14:05

@Ting Fu doktor: "és bizonyos kérdések mögül úgy hátráljon ki, hogy a lehető legkevesebb arcot veszítse." Annál több arcot nehéz lenne veszteni, mint amennyit eddig már vesztett...

Robinzon Kurzor 2011.12.09. 23:15:04

És nem arról van szó, hogy ne az OGY "mondja ki a végső szót", hanem arról, hogy akinek van vér a pucájában az rábólint arra, ami szerinte vállalható, aztán otthon "eladja" a OGY-nek, hogy ez volt a legtöbb, amit ki lehetett hozni az adott helyzetben.

Orbán csak a 2. boríték további alkalmazásához (Fogj minden a körülményekre!) csinál magának kis politikai-kommunikációs mozgásteret, itthoni használatra.

Bár hetek óta nyilvánvaló, hogy tarthatatlan a 2012-es költségvetés, pont most lett bejelentve, hogy jelentősen át kell dolgozni: természetesen nem a saját elkúrt gazdaságpolitikájuk miatt, á nem, dehogy!
Az euróválság miatt!

Európavédelmi Költségvetés, ez lesz 2012-ben, mert persze megint nekünk, magyaroknak kell megmenteni Európát.

Kriszti25 2011.12.09. 23:16:53

@Ting Fu doktor: És csak az MSZP az egyetlen párt aki létezik a Fideszen kívül. Komolyan lépjünk már túl ezen, hogy van a posztkommunista, meg a nemzeti oldal.
Mondhatod, hogy a másik 2-(3) párt sem tetszik, de miért zárod ki, hogy a jövőben lesz még más. Sokféle vélemény van, és ez próbál utat törni magának politikailag is. Az nagyon nem normális ha csak 2 pártban tudunk gondolkodni.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:17:41

@Robinzon Kurzor: Tökéletesen leírtad a szocialista viselkedést.

Ők bármilyen helyzetben képesek azonnal lemondani az ország bármilyen szuverenitásáról, mindenféle felhatalmazás és megfontolás nélkül. Egy szoci miniszterelnök azonnal aláírt volna és otthon eladta volna.

Istenem, de jó hogy Ők ellenzékben vannak és lesznek is még egy jó darabig!

Ordnassac 2011.12.09. 23:17:56

@Kelma: a királyi tévé teletextjében már azt olvastam, hogy Orbán kvázi elfogadta Fellegi lemondását (megérti, ha Fellegi egy feladatra akar koncentrálni).

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:19:45

@Kriszti25: Egyetértek. Nem csak a Fidesz létezik. De azt nem szabad elfeledni, hogy a történelemben kik voltak azok, akik szó nélkül feladták az ország szuverenitását, akik sosem tudták az ország érdekeit képviselni. Még minimális szinten sem. Egyszerűen csak érdemes ezt tudatosítani.

Ting Fu doktor 2011.12.09. 23:22:34

@Ting Fu doktor: És természetesen nem csak az MSZP létezik. Főleg azért sem, mert jelen állás szerint az ellenzék legerősebb pártja a JOBBIK, amelyik az elutasítást támogatja.

Kelma 2011.12.09. 23:23:13

@Ordnassac: igen ezt már én is hallottam, de, ha a Fellegi, már tegnap hosszasan magyarázta a médiában, hogy miért is mond le, és ezek után OV ma(!) azt nyilatkozza, hogy nem tud semmilyen lemondásról, akkor A. OV nincs tisztában a napi politikával. B. nem mond igazat, és ezt olyan nyilvánvalóan teszi, hogy úgy érzem, teljesen hülyének néznek. (Tippem a B. válasz)

2011.12.09. 23:23:37

"A maihoz hasonló botladozások"

Persze, nevezhetnénk a trianoni tárgyalóbizottság performanszát is "botladozásnak".

A bakelitpolitológia is válságban van: véleményem szerint ennél sokkal-sokkal súlyosabb már régen a helyzet. És mit mond erre a bakelitpolitológus? Csak annyit: ejnye-bejnye.

Puha vagy (Jenő) Gábor! :)

lüke 2011.12.09. 23:23:44

repetitio :
mater studiorum est
peconia et EU non olet

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.12.09. 23:24:56

"Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a kormányfő véleménye mögé – bármi is legyen az."

hát akkor csak Szalacsi Sándort tudom idézni: "Mirű' beszé'?"

Ordnassac 2011.12.09. 23:26:00

@ubul2000: szia ubul!

Elnézést, hogy már most offolok, de tényleg igaz az a hír, hogy Csóti György lesz Láng Zsolt "utódja" a listás mandátumnál?

Ordnassac 2011.12.09. 23:28:17

@Kelma: kérdés, hogy ma mikor mondta ezt. Amennyiben reggel, akkor lehet az A válasz. Amennyiben napközben, akkor a B az esélyes.

Engem viszont most az kezdett el érdekelni, hogy vajon lesz-e szerkezeti átalakítás a kormányban, hogy Matolcsy kapjon valami kisebb, "álmodozó" minisztériumot (eddig úgy tippeltem, hogy ha valamiért mégis ejtik, akkor OGY-alelnököt vagy különleges kormánybiztost csinálnak belőle).

ubul2000 2011.12.09. 23:28:23

@Ordnassac: Én is csak olvastam, már régen nem vagyok kapcsolatban a kerülettel.

Ordnassac 2011.12.09. 23:30:54

@Ting Fu doktor: nem leszek népszerű, de Orbán ugyanannyira nem szuverenitásvédő, mint Gyurcsány. A nemzeti máz csak álca. Nehogy azt hidd, hogy az "államosítandó" megyei vagyont nem fogják privatizálni és szinte biztos, hogy nem csak hazai vevők lesznek.

Amúgy szerintem ez a két ember az, akinek a lehető legsürgősebben kellene politikai nyugdíjba vonulnia és szépen csendben maradni a következő egy-másfél évtizedben...

bariga 2011.12.09. 23:36:37

@Ting Fu doktor: Kicsit időzzünk el annál a gondolatnál, hogy most mi az ország érdeke. A lózungok további gyártása biztosan nem, mert azért nem adnak már kenyeret a bolban, szárazat sem most éppen.

Bulat Okudzsava 2011.12.09. 23:36:38

Igen, nem, talán, azért akárhogy is van ez, elég gáz egy nap alatt egy felelős politikustól. Felnőtt embernek legyen egy barátja, vagy ha az nincs, akkor legalább egy helyettese vagy tanácsadója, aki tud szólni neki, ha nagy baj van. Hajnalban is szólhatott volna, amikor az Egyesült Királyság miniszterelnöke mellé kiállt a másik gazdag ország, a gazdasági függetlenségi harcban újabb és újabb nagyszerű sikereket elért Magyarország miniszterelnöke, hűséges jobb kezében egy szál fakarddal és nekirontott a nagy nehezen létrehozott európai konszenzusnak pár nappal azelőtt, hogy segélyért folyamodott volna az Európai Unióhoz. Meg délelőtt is szólhatott volna, amikor körülbelül azt bírta mondani, hogy "nem is azt mondtam, amit mondtam". Meg délután is szólhatott volna, amikor végül egy gyenge talán lett a hivatalos magyar álláspont. Mi meg csak állunk itt döbbenten, csodálkozunk, és találgatjuk, hogy mit is jelent ez a talán, hogy mint a viccben vajon az úrinő mondta-e vagy a diplomata. Hol vannak a barátok, helyettesek, tanácsadók, akik tudnak és mernek szólni?

Kelma 2011.12.09. 23:37:41

@Ordnassac: Tehát szerinted, függetlenül attól, hogy az Infórádióban tegnap a Fellegi hosszasan elmagyarázta, hogy miért kéri a felmentését lehetséges az, hogy a Miniszterelnök ma reggel még nem tudott erről? Szerintem ez kicsit furcsa lenne. Végül is azért nem pl. a Szalai Annamáriáról van szó, hanem egy elég fajsúlyos miniszterről.

hegyilány 2011.12.09. 23:39:53

"„Alapvetően belpolitikai szándékok húzódnak Orbán Viktor eljárása mögött. Nyilvánvalóan kudarcos politikájából már nem is rejtetten, hanem nyíltan fölvállalva következne, hogy ki kell szakadnunk az Európai Unióból.
A történtek nem értelmezhetők másként, mint ennek afféle itthoni deklarálásaként, ami Orbán szerint megszilárdítja a hatalmát. Számára ugyanis a hatalom valójában nem eszköz, hanem végcél.
Ugyanakkor az eljárás épp ebből következően taktikai elemekkel van tele.

Orbán előtt két forgatókönyv áll ugyanis: vagy szentesítteti a Parlamenttel a nemet – hiszen úgyis az történik, amit ő mond – vagy épp a Parlament mögé bújva hagyja jóvá a csatlakozásunkat.
Nem véletlenül mondja a miniszterelnök, hogy március végéig van idő dönteni. Szerintem minden attól függ, hogy mi lesz az EU-val és az IMF-fel folytatott tárgyalásokon.
Ha nem sikerül megállapodni, akkor végül a Parlament dönthet a szigorúbb EU-rezsim mellett, hiszen mindenképpen kell valamiféle védernyő, de akkor lehet mindenféle, rajtunk kívülálló kényszerekre hivatkozni.
Ha azonban addig tető alá hozható a megállapodás, akkor Orbán akár el is utasíttathatja ezt az Országgyűléssel, és folytathatja eddigi politikáját mindaddig, amíg egyértelművé nem válik: számunkra mindenféle különállás rettenetesen káros.” "

**
Hát! Ja! Ez már megint egy taktikázás. Itt Európa közepén. Olyan mint a másfél évvel ezelőtt meghirdetett :) különutas, csodaváró gazdaságpolitika. Ami tudható, hogy hová vezetett. Lassan, de biztosan haladt az ország a bóvli besorolás felé.
Az ilyen- és hasonló össze-vissza nyilatkozatokkal nem lehet politikai tőkét kovácsolni. Arra jó, hogy (már megint) a világlapoknak van mit írni a magyar kormányról.?
:)

bariga 2011.12.09. 23:39:54

@Ordnassac: Szia Ordi! Hát ez tömör és velős, mint mindig. Kár , hogy eltűntél a blogról!!

Kelma 2011.12.09. 23:41:28

@Ordnassac: Amúgy szerintem ez a két ember az, akinek a lehető legsürgősebben kellene politikai nyugdíjba vonulnia és szépen csendben maradni a következő egy-másfél évtizedben...

Big lájk!!!

hegyilány 2011.12.09. 23:42:55

oppá" Elnézést ! lefelejtettem )

Nekem) Olyan "görög íze" van ennek az egész ügynek.
Csak, hát tudható, hogy mi lett "ott" a taktikázás végkimenetele.
:)

Ordnassac 2011.12.09. 23:43:31

@ubul2000: ja értem, mindenesetre érdekes visszatérés lenne.

hegyilány 2011.12.09. 23:44:53

Hát! ez röhej, hogy nevezett eltűnt a blogról!
Persze álruhában!!
:(

Ordnassac 2011.12.09. 23:49:59

@Kelma: igen, elképzelhetőnek tartom, hogy OV-t nem tájékoztatták az EU-s ülés ideje alatt minisztere lemondási szándékáról. Elég hosszú ülés volt. Persze a B válasz ettől még ugyanúgy lehetséges.

@bariga: most vagyok visszatérőben. :-)

Ordnassac 2011.12.09. 23:51:34

@hegyilány: nahát, porfelhő, most épp hegyilány néven? ;-)

tepes 2011.12.09. 23:51:40

Ez az "Igen, nem, talán,.." - holnap meg teljesen más, a tragédia tragédiája jelen helyzetünkben.
A "Nem" teljesen jogos volt, mert ezzel az ortodox, megszorító gazdaságpolitikával nem lehet kijönni a válságból. Kicsit időt nyert az EU, de az EUR övezetet nem lesz képes megmenteni, a 2008-ashoz képest is sokkal nagyobb válság küszöbén vagyunk, ami világméretűvé fog nőni a kipukkadó globális pénzügyi buborék miatt. Mi meg itt állunk egy tétova, hektikus, ugyanakkor csaknem teljhatalmú vezetéssel az élen, aki valamilyen szinten érzi a lényeget és a karakán kiállás helyét, idejét, de ehhez a kiálláshoz elengedhetetlenül szükséges erős racionális bázist, koncepciót teljesen nélkülözi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.09. 23:52:17

@Ordnassac: pl. lehetne NKKM-miniszter [Nemzetgazdasági Ködoszlatás és Köderegetés Mi(ni)sztériuma]

ubul2000 2011.12.09. 23:52:57

@Ordnassac: nem most jár le a nagyköveti megbízatása?

Ordnassac 2011.12.09. 23:54:42

@ubul2000: nem 1999 és 2003 között volt ő zágrábi nagykövet?

ubul2000 2011.12.09. 23:55:49

@Ordnassac: megjegyzem ez Fellegi alkalmatlanságát mutatja, hogy ilyenkor jelenti be a lemondását - feltéve, ha nem volt előre egyezetve

hegyilány 2011.12.09. 23:55:52

@Ordnassac:
És??? Van valami problémád???
Nem tetszik valami??? Sajnálom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.09. 23:57:40

@hegyilány: lemaradt szegény Ordi pár tucat nevedről... :)

ubul2000 2011.12.09. 23:57:46

@Ordnassac: mintha hosszabbított volna, nem?

tepes 2011.12.09. 23:59:34

@Ordnassac: Pontosan! Minden maradék állami vagyont el kell adnunk, mielőtt államcsődöt jelenthetünk, ld görögök. És nekem is gyanús, hogy Orbán ebben partner lesz. Még talán egy olyan utolsó kétségbeesett akciót sem lehet majd várni tőle a nép érdekében, mint Papandreu tett a népszavazási bejelentésével.

Ordnassac 2011.12.10. 00:01:58

@hegyilány: problémám? Az ég adta egy világon semmi. Miért is lenne? :-)

@Hepci: van az úgy. :-)

@ubul2000: utánanézek, bár a kormány honlapja szerint a mostani zágrábi nagykövet Iván Gábor.

hegyilány 2011.12.10. 00:03:27

@Hepci:
Micsoda??? Miről firkálsz itt???
Szegény?? Jaj! Nekem egyáltalán nem hiányzott. Pontosan) annyira nem, mint ahogyan én sem hiányzom itt senkinek.
Annak viszont örülök, hogy mindig sikerül felkavarni az "állóvizet" itt.
Örülök neki, hogy tetszenek utálkozni "irányomba " . Ami már szánalmas, és nevetséges.
Egy műsornak viszont nem rossz??? Csak én nem értékelem pozitivan.
Esetleg, van valami, probléma, neked sem tetszik valami ???
:(

bariga 2011.12.10. 00:07:56

@hegyilány: Nyugi, az élet ennyire azért nem komplikált!

Ordnassac 2011.12.10. 00:30:58

Amúgy off, de végre sikerült egy személyi döntésben tényleg jó embert kiválasztania Schmitt Pálnak (illetve azoknak, akik a valódi döntést meghozták) Darák Péter leendő Kúria-elnök személyében. Tanított az egyetemen (pénzügyi jog), zseniális figura. LB-bíró már több éve. Érdekesség, hogy ő lesz a legfiatalabb főbíró Mo. történetében.

Kár, hogy Handó Tünde egyidejű jelölésével sikerült az egészet elrontani. Nem amiatt, hogy kinek névleg a felesége (bár az is kicsit kérdéses), hanem azért, mert munkaügyi bírósági elnökként nincs meg az az igazgatási tapasztalata, mint mondjuk egy megyei bírósági vagy egy ítélőtáblai elnöknek. Márpedig a bírói hivatal vezetőjének kell, hogy legyen...

hegyilány 2011.12.10. 00:31:20

Hol írtam, hogy komplikált? Csak a kommentelésre gondoltam.
Most. Semmi másra.
:(

jjulie 2011.12.10. 00:38:11

azok a vezetők akik egyértelmű álláspontot tudtak képviselni hogy a picsába voltak erre képesek, és miért nem kell nekik a parlamenti felhatalmazósdi himihumi mint a fideszpicsaszájú orbánparasztféregnek?

jjulie 2011.12.10. 00:41:37

nem fog összejönni az orbánféregnek ez a "mi meg a haverok húzzunk csak hasznot ebből a tízmillió baromból" orbánpárti és kormányprogram

bár ha csak a tízmillió barmon múlna, összejönne neki

Ordnassac 2011.12.10. 01:21:09

@jjulie: tehát a svédek és a csehek is himihumik, akik szintúgy a legfőbb népképviseleti szervükhöz fordulnak? Sőt, akik addig eddig igent mondtak, ott is szó lesz parlamentáris szinten az egészről.

Tudod mit? Így is van jól.

Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy Orbán továbbra sem ért a külpolitikához...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.10. 01:40:56

@jjulie: kifelejtetted a szívlapátot meg a szájbab*szást.
Ejnye-ejnye, elfáradtál már szellemileg estére...

szbi 2011.12.10. 03:53:58

Sajnos T. G. a lényegben most hibázott. Összekeverte a sajtóvisszhangot a tényekkel.
A Fidesz kommunikáción azonban lehetne javítani. Giro-Száz remek szereplése sokat lendít a dolgokon - főként az értelmiség körében. A plebsnek játszó Szíjjártót azonban ki kellene vonni a frontból és - főként és elsődlegesen - alaposan lecsökkenteni befolyását a kormány/Fidesz kommunikációra. Ez viszont akadozik: a pártkommunikátorként elővett, de naftalinszag öreglányú - nem jut eszembe a neve, valami Gabi - Sz. pozícióját erősíti: azt mutatja, nincs alternatíva.
Orbán azonnali megszólalása valóban hiányzott. De ettől még ugyanúgy folytathatták volna az ellenérdekeltek emberei a támadást, mint így, s nem is kevesebb súllyal: de azt ne feledjük el, Mo. bár hogy is van, csak mellékhadszíntér.
Orbán az egészet jól csinálta: a gyurscsányista/szoci görénykurzus meg nem. Ezt vártam. Utóbbiak kiírták magukat a tisztességes politikusok közül, végleg. A ballib (?) kommunikáció engem az 1938/39-as szocialista (akkori név: nyilas) hőbörgésekre emlékeztet: akkor arcot Berlin felé, ma Brüsszel felé. Aki nem így tesz: ganaj áruló. A végét ismerjük. Most is az lenne:füstölgő romok. Orbán sokban Kállayaira hajaz, kicsit meg a 20-as évekbeli Bethlenre. Pl. a gazdaságpolitikában. Utóbb esetben a sajtó pont úgy viselkedett, mint ma. Még a szavak is azonosak sokszor!

bigapples 2011.12.10. 06:54:23

Igazságtalan az egészet a magyar delegáció kommunikációs vagy akár külpolitikai hibájának beállítani. Láthatóan nagy káosz volt a tárgyaláson és eléggé összevisszaságban ért véget az ülés. Az első híradások például arról is szóltak, hogy bár Svédország időt kért a svéd parlamenti jóváhagyás megszerzésére, szinte biztosan kimarad. Az angol lapok is elsőként hol angol/magyar, hol csak angol, hol angol/svéd ellenkezésről szóltak és csak péntek délre vált tisztává a kép (hogy aztán délután újabb ellenkező országokról halljunk)

A magyar kimaradás Sárközy tájékoztatója alapján lett tényként kezelve, lehet, hogy nem (csak) a magyar fél követett el kommunikációs hibát. Igaz azonban, ha a magyar stábból kiáll valaki hajnalban a sajtó elé és elmondja a magyar álláspontot, akkor nincs a félnapos cirkusz.

Ráadásul az angol lapok felpanaszolják, hogy Merkelék tudatosan megosztották a nem-eurózóna tag országokat, mert egy külön tárgyalást rendeztek csütörtökön, ahová a tavasszal az Euro Plusz paktumból kimaradó 4 országot (UK,SWE,HUN,CZK) nem hívták meg. Lehet, hogy Sárközy hajnali közlése is egy újabb megosztási kísérlet volt a nyomásgyakorlásra, ahol a gyenge nemet mondó Svédországról, Csehországról leválasztották a jobban fanyalgó Magyarországról, hogy aztán péntek délelőtt külön-külön be lehessen őket darálni.

László56 2011.12.10. 07:50:09

Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek

Hinye-hunya írja az elemzőnk. Utána meg kijelenti hogy a kialakított magyar álláspont az Uniós csúcson helyes. Egy pár sorral odébb azonban kifejti hogy a magyar álláspont zavaros és nem tudja mi is az álláspontja Orbán Viktornak. Röviden, kijelenti hogy helyes az álláspont, de nem tudja hogy mi is az a álláspont. Megint csak jelentkezik, elemzőnk taníttattatásának hiányosságai.

Szerencsénk van hogy a magyar miniszterelnök és nem az elemzőnk képviselte az országunkat ezen a csúcsértekezleten. Hogy akkor milyen zavarok lettek volna, ha még utólag sem tud tisztán és egyértelműen gondolkodni. Pedig, ha a dolog nem is egyszerű, de nagyon is érthető.

Abból kiindulva hogy a Merkel – Sarközi tengely szava hitetlen lett, hiszen a 3%, saját kritériumuk betartását, az ő országaik szegték meg a legtöbbször. Mi biztosítja akkor azt, hogy az újabb ígéretüket ugyanúgy nem veszik figyelembe, mint az előzőt. Eddig is volt büntetés és eddig is, - mint európai nagyhatalmak-, büntetlenül kihúzták magukat a büntetés alól. Most azonban próbálják magukkal rántani a többi uniós tagokat is. Európa érdekében ? Inkább a saját hibás európai politikájukat szeretnék evvel kasírozni. A többi tagok és országaik nemzeti szuverenitásának rovására.

Európára nézve veszélyes az álláspontjuk, mert bizonyos nemzeti szuverenitások feladása csak ennek a két nagyhatalomnak a vészhelyzetéből van megállapítva. A többi ország csak ezek zsarolására csatlakozik a Merkel – Sárközi tengely elképzeléseihez. Európa azonban több mint ez a két európai nagyhatalom. Kik, gondolkozási időt kértek, megértették ezt a problémát és látják hogy időnyeréssel sok minden tisztázódhat. Idejük meg egyenlőre még van, hiszen nem azonnal kellett igent mondani a tengely javaslataira.

Orbán Viktor helyesen cselekedett amikor az azonnali döntésre nemet mondott. Evvel tisztázta azt is hogy egy demokratikus ország szuverenitásának kérdése a parlament és az ország népének a feladata és nem a kormányé. Másodszor időt nyert a magyar politikai erők számára ennek a kérdésnek a megvitatásához. Evvel megint megbontotta a kommunistáink mindenre igent mondó szokásait, - ellentétben ezekkel -,védve a magyar népet. Azok az országok melyek rögtön igen mondtak csak a saját kormányuk diktatórikus gondolkodásáról tettek bizonyítékot, nem gondolva a parlamentjük és népük szuverenitására.

Röviden tisztázva a helyzetet. Orbán Viktor az azonnali döntést nem helyeselte és arra mondott határozott nemet. Jogosan, a demokrácia szabályait és a magyar nép és nemzet érdekét figyelembe véve. Ugyanakkor tisztázta, hogy magára a javaslatra csak az ország parlamenti képviselői mondhatnak nemet vagy éppen igent.

Ilyen egyszerű lenne, ha a politikához nem értő, vagy tudatosan elferdítő és ellenségeskedő személyek feleslegesen nem komplikálnák.

stargate 2011.12.10. 07:50:50

@török gábor: Akkor a posztot is át kell értékelni...
Az, hogy az újságok (főleg azok a külföldiek,melyek összekeverik szlovákiát magyarországgal térképeken)amit írnak, szerintem nem magyar kommunikácós hibának számít.
Direkt figyelemmel kísértem az eseményeket. Még az index.hu is a végén saját magát próbálta "visszahúzni" amikor arra hivatkozva, hogy a biztosan aláírók között mi nem szereplünk akkor biztosan nemet mondtunk, aztán meg jött a hír, hogy a világ nem gondolta, hogy ilyen puhák vagyunk, hogy mégis inkább talánt mondtunk. Persze ezt már a Magyar sajtótájékoztató után...Amikor meg kiderűlt, hogy a valóságban több a talán,már lassabban is frissültek a cikkek...
A Magyar álláspont (melyet csak onnan tudok egyáltalán álláspontnak tekinteni, amikor nyilatkozik valaki tőlünk) elég egyértelmű, hogy a parlament elött lesz a döntés. Ilyen alapon nem kell soha senkit meghallgatni, elég ha az újságírok fikcióit vesszük kész tényeknek...
Nem a Magyar kommunikáció védelmében írom, mert volt hogy ez valóban kívánni valót hagyott maga után, de ez a mostani médiapumpa azért elég szemetszúró volt, nem csak itthon.

jjulie 2011.12.10. 08:12:24

@Hepci:

pajtás, tiszteld a szívlapátot, és ok nélkül ne vedd a szádra

tarackos 2011.12.10. 08:15:37

Szerintem elfelejtették a hülyék, hogy ne arra figyeljenek amit mond! Hiszen Győző megaszonta ezt jóelőre. Kérdés, ki venne tőle ezek használtautót? Szavai gyorsabban romlanak már mint a tej, az legalább 1 napig eláll...

Sajna csak magunkat égetjük és a partnereket alázzuk meg azzal, hogy egy ilyen emberrel ültetjük le tárgyalni. Ezek után nem meglepő ha nem lejtenek örömtáncot és ott tartanak be ahol tudnak!

@Gábor: az IMF sztori óta védekezik a fidesz, ha megnézed minden napra jut vmi amit cáfolniuk kell egyébből sem állnak ki. Győző már feltételes módban fogalmaz, ha sikerül. Igaz, láthatatlan sikereket -by Jobbkéz- nehéz kommunikálni...;)

jjulie 2011.12.10. 08:20:56

@Ordnassac:

nekünk van népképviseleti szervünk?

hahahahaha

nálunk a PÁRT-nak vannak képviselői,és nem a választókerületi szavazóknak, akik a lázárnak felelősek és nem a szavazóinak, a lázár akaratát képviselik a szavazásokkor és nem a választókerületi szavazóikét, és kormánya az orbánnak van, de az is láthatatlan, és hallani sem hallható, orbánképviseleti kormány van magyarországon, nem pedig népképviseleti

értelmetlenbeszédű orbánnak alibi kormánya van, értelmetlenbeszédű szóvivőkkel

magyar legfőbb népképviseleti szerv

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.12.10. 08:27:46

@török gábor: Ne arra figyeljenek, ami mondok, hanem arra, amit teszek - Orbán Viktor.
De közben-előtte történt más is: mint utólag kiderült, Fellegi az NVA tárgyalás vezetésével megkapta a selyemzsinórt.
Lehet, hogy Orbán ezt az egész nem-nemigen-talán-majd ködösítést csak azért csinálta, hogy elterelje a belpolitikai eseményekről a figyelmet? Aligha. (Vagy Felleginek akart "Nem"-et üzenni, csak félreértették...?:-)
Szeretném hinni, hogy Fellegi azért mondott le, mert nem ért egyet ezzel a politikával, de nyilván a csak valami belső hatalmi harcról van szól.
A másik jobb kezedre gondoltunk, Viktor!

ubul2000 2011.12.10. 08:37:10

@László56: "Utána meg kijelenti hogy a kialakított magyar álláspont az Uniós csúcson helyes. Egy pár sorral odébb azonban kifejti hogy a magyar álláspont zavaros és nem tudja mi is az álláspontja Orbán Viktornak."

Ha te megtanultál volna magyarul és helyesen olvasni, valamint értelmezni is azt amit olvasol, akkor érthetted volna, hogy az első mondat arra vonatkozott, hogy a döntés - bármi is legyen az - a parlament feladata.

jjulie 2011.12.10. 08:37:35

@László56:

elmész te a büdös picsába lacus

írj egy példát az elmúlt másfél évből amikor az orbán képviselői a parlamentbenegy fikarcnyit is mást csináltak minthogy megszavaztak az orbán akaratának megfelelően mindent az ég világon

az orbánnak megfélemlített szavazórobotjai vannak a parlamentben, egy kanászivadék kommisszár felügyelete alatt

mondj egy kibaszott példát az orbán véleményétől eltérő parlamenti szavazási végeredményre lacus

hazug fideszpicsaszájú orbániai magasságos mennyország, ezért szövegeidért a fidesz kurvaannya fog puszit adni a fideszpicsaszádra meglásd, és büszkén meg fogja simogatni a buksidat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.10. 08:40:46

" Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a kormányfő véleménye mögé – bármi is legyen az.

De mi legyen az? "

Hát, amire kapták a felhatalmazást.

Debrecenben stadion.

jjulie 2011.12.10. 08:42:42

@ubul2000:

ubi, akik ott a helyszínen döntésképesek voltak hogy a náthás kurvaannyukban voltak döntésképesek, és a sárközi meg a csúcsot összehívók hogy a kurvaannyukban képzelték azt, hogy ott a találkozón döntés születhessen?

ubul, szászlószökevény létedre orbánbirka vagy te a javából, ne vitatkozz a lászlóbirkával

szoja122 2011.12.10. 08:57:26

@Ting Fu doktor: A függetlenség és az ész nélküli nemzetieskedés -különösen akkor amikor az ország rettenetes válságban van és még sokkal nagyobb előtt áll- az nem vétek az bűn.

Ezek szerint az Európa többi országai Brüsszel vazallusai, talpnyalói, akik országuk érdekei ellen cselekszenek. Nagy Britannia egészen más alapokon döntött, de egyértelműen cselekedett, ellentétben velünk.

Ráadásul Orbánnál nem a NEM volt a legnagyobb baj, hanem az hogy összevissza beszélt.

jjulie 2011.12.10. 08:58:11

@bigapples:

bigi, te mint mucsaröcsögei orbánvallási hittéteményes magyarázd el a picsaszájú girószászandriska helyett, hogy is ért el sikert az orbán tegnap-tegnapelőtt, és mi is az orbán álláspontja

de segítek bigi, mert még mindig te vagy a kedvenc orbániai fideszfényezőm

orbán célja a magyarseggbe kizárólag magyarlófasz nemzeti ügy sikerre vitele, érthetőbben: ő és a haverok húzzanek csak hasznot abból hogy él itt tízmillió ember

nemes cél bigi, nagyon nemes cél, olyan nemes, hogy kimondani sem lehet, hanem cikkcakkban értelmetlenbeszédekkel beleveszni a bozótosba,

mire szavaztál bigi, amikor az orbánra szavaztál, meslj bigi, mesélj

jön még veszettsántakutyaorbánra lézerblokkolós szívlapát by imf és angela merkel

szoja122 2011.12.10. 09:09:36

@Kriszti25: 2011.12.09. 23:16:53

Nagyon igazad van! Aki kommunistázik, mantrákat hajtogat, azok nem tudják felfogni, hogy az ország mekkora bajban van.

A lényeg szempontjából mindegy, hogy az MSZP-SZDSZ-nek mekkora szerepe volt ebben -amúgy nagyon nagy- most a Fidesz van hatalmon és nem akármilyen felhatalmazást kapott -2/3-ot- és ezt szinte csak szimbolikus törvények megalkotására használja.

A gazdaságban rendkívül rossz döntéseket, rendkívül kapkodva hozott meg, miközben jogrendszerűnket szétverte. Lsd. visszamenőleges törvények, a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítése. Gazdasági törvények 2/3-os bebetonozása, ami a kormányok alkalmazkodó képességét lehetetleníti el.

Külpolitikájukban nem a nemzet érdekeit szolgálják, hanem csökönyösen mindennek és mindenkinek nekimennek rossz hírünket keltve a világban.

teevee 2011.12.10. 09:12:17

@bigapples: Nem. "A magyar kimaradás Sárközy tájékoztatója alapján lett tényként kezelve, lehet, hogy nem (csak) a magyar fél követett el kommunikációs hibát."
A magyar fél kimaradását az Európai Tanács az európai állam- és kormányfők csütörtök éjszakai tanácskozásának eredményéről kiadott hivatalos közleménye alapján kezelték tényként azok, akik az Európai Tanács hivatalos közleményét olvassák. Ennek utólagos módosítását kérte (és meg is kapta) a brüsszeli magyar Állandó Képviselet.

Nyilván megvan egy ilyen hivatalos közlemény kiadásának protokollja és a megfelelő személyzet, akik ezeket a folyamatokat működtetik.
Ha olyan szöveg jelent meg, ami nem fedi a magyar kormány (jelenlegi) álláspontját, akkor vagy a magyar diplomácia hibázott súlyosan, vagy a magyar álláspont változott meg időközben.
Hivatalosan sem a diplomácia felelősségét nem vetette fel senki, sem az álláspont megváltozását nem tagadta.

szoja122 2011.12.10. 09:13:06

@Ordnassac: "nem leszek népszerű, de Orbán ugyanannyira nem szuverenitásvédő, mint Gyurcsány. A nemzeti máz csak álca."

Nagyon igazad van.

jjulie 2011.12.10. 09:13:12

ebben a vasfüggöny utáni európában és a a postvasfüggönyvilágméretű játékban már régen kikristályosodott, hogy a hatékonysági világháború zajlik, a forgács meg hullik

harcolni azért, hogy himihumi nemzeti keretek között alacsonyhatékonyságú gazdasági szervezetek életben maradjanak, és ne kelljen a bajnokok ligájában mérkőzniük és a selejtezőkön elvérezniük csúfosan, az a hátránygyűjtés legbiztosabb módszere

éljen a "magyarseggbe nemzetimagyarlófaszt" orbánpárti orbánkormányprogram

de ne soká

nyünyüge 2011.12.10. 09:16:02

@simonmondja.:

Színjáték az egész. Orbán úgy érezte, hogy a hazai lelkes közönsége azt várja tőle, hogy kéresse magát egy kicsit.

Nem bír olyan döntést hozni, amiről azt hiszi, hogy visszavonulás, vagy a gyengeség jele.

Nem jött még rá (már nem is igen fog), hogy bizonyos helyzetekben egy beismerés, egy visszavonulás, egy kompromisszumos döntés is lehet hiteles és erős.

teevee 2011.12.10. 09:16:13

@Ordnassac: Igen, úgy tűnik, hogy Orbán a gazdaságpolitikán kívül, a külpolitikához sem ért.

jjulie 2011.12.10. 09:18:46

lassan de biztosan csődbe mennek a fideszfényező magánvállalkozások?

HAHÓ FIDESISZTÁK!!!!!!!!!!

gyerünk gyerünk, fideszfényezési szükséghelyzet van, fideszfényezést kezdd meg , most!!!!!

orbánfényezők is beszállhatnak, gyerünk, gyerünk, gyerünk

szoja122 2011.12.10. 09:22:02

@ubul2000: @jjulie: Nem érdemes László56 -al vitatkozni, ha a tükörbe néz akkor is csak egy embert lát: Orbán Viktort.

jjulie 2011.12.10. 09:26:47

@teevee:

orbán a támadásvezetéshez ért

meg a mucsaröcsögéig hatótávolságú értelmetlen beszédgyártáshoz

szélben fogják szétszórni a hamvait hogy ne lehessen ellopni a csontjait mint a jótevőjének és mintaképének, a kádárnak, és belszarni a koponyájába

jjulie 2011.12.10. 09:28:57

@szoja122:

vitatkozzon vele a harapós ló, vita nélkül pusztán irányba állítottam

teevee 2011.12.10. 09:31:09

@jjulie: Úgy gondolom, hogy a stílusod ordenáré és kártékony. Szerintem mindenkinek jó lenne, a visszavennél belőle.

szoja122 2011.12.10. 09:31:14

@jjulie: Bármilyen irányba állítod ő csak Orbán Viktor látja....

jjulie 2011.12.10. 09:33:12

a legjobbkor jött ez a gazdasági turbulancia

menthetetlenül belebukik a lázerblokkolós orbánmagyari politikaiközéposztály a kitalálójával együtt

jjulie 2011.12.10. 09:36:17

@teevee:

nemnem, a stílusom ellenőrzötten mérethelyes az orbánféregirtáshoz, pecizen mérethelyes, ellenőrízd a számításaidat, téves eredményt kaptál

na__most__akkor 2011.12.10. 09:38:32

@Ting Fu doktor:
"Orbán ... legnagyobb erőssége. A hihetetlen önfegyelem és önkontrol."

Mi van?
Mondjuk a hihetetlen az stimmel. A többi szót hol olvastad? A ma reggeli irányelvekben? (óra, perc, ha szabad kérnem, mert elég gyakran változik...)

szoja122 2011.12.10. 09:41:41

"Fideszes javaslat: este 8 után csak felügyelettel lehet utcán a gyerek"

atv.hu/cikk/20111209_fideszes_javaslat_este_8_utan_csak_felugyelettel_lehet_utcan_a_gyerek?source=hirkereso

Újabb elmebeteg javaslat, pillanatnyilag ez a legfontosabb nekik.

A gyerekeket nem az utca, hanem a Fidesz fenyegeti legjobban.

Martian (törölt) 2011.12.10. 09:42:40

Orbán egy ingadozó puhapöcs. Néha keménykedik, de soha nem merte felvállalni (ahogy '89-ben a ruszkikkal kapcsolatban), hogy az EU a történelem latrinájába való képződmény... hogy Európa nem érett még meg a konföderatív rendszeren túli integrációra.

bgp 2011.12.10. 09:42:49

@jjulie: nincsenek azok megfélemlítve. Ha másképp szavaznak, akkor nem kapják a nagy lóvét. Amíg a pénzünk kitart, működik a szavazógép.

szoja122 2011.12.10. 09:49:06

"Orbán úgy emlékszik, nem beszélt Fellegivel"

hvg.hu/itthon/20111209_FellegiTamas_OrbanViktor_talalkozo#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_9

Ha ez igaz akkor ki kell rúgni Gíró-Száz Andrást.

atv.hu/cikk/video-20111208_giro_szasz_andras

vagy Orbánnak le kellene mondania, mert amnéziásan nem lehet egy országot vezetni!

P.mester 2011.12.10. 09:49:07

Úgy látszik, TG elkezdte művelni azt a műfajt, amit eddig csak ímmel-ámmal kóstolgatott. az elemzését. Ez különösen tetszett:

"hajlandóságot mutat a voluntarista politikai kormányzás és a „valóság” összebékítésére"

De azért mindig megáll egy ponton, nem helyezi állításait szélesebb kontextusba. Pedig ott kezdődne a poszt, ahol abbahagyja.

jjulie 2011.12.10. 09:52:08

@Martian:

nanananana, miféle EU-ról beszélsz pajtás és mire is nem érett meg?

az eu egy folyamt, mint az életed pajtás, a nemzeteállami európa nemzetállamai mire is alkalmasak a vasfüggöny utáni globalizált világban, meslj pajti, és milyen eu mire való?

fakopács 2011.12.10. 09:52:55

@Ting Fu doktor: Az eszedbe sem jut, hogy Orbán a tárgyaláson mást mondott és amikor majd megverték a többiek, utána igyekezett tompítani az élét a dolognak a sajtó előtt? Ne kommentelgess, inkább így borús szombat délelőtt porolgasd le az Orbán szentélyedben a relikviákat!

ssi 2011.12.10. 09:53:02

nem könnyű politikai vezetőnek lenni ..

már az sem könnyed feladat, hogy feszegetni kell a kereteit, helyezkedik

az meg pláne nem, hogy időben felismeri-e, ha épp zsákutcába tart

az meg végképp nem, hogy minél kisebb veszteséggel ki tud-e farolni belőle

aki nem bírja O.V.-t, nő a bűnlistája, aki drukkol neki, védi, félti tovább

1. menet: parlamenti megerősítésre a német-francia duett is gondolhatott volna
2. menet: Jobbik ellene. O.V.-nek van-e választási lehetősége - ebben az ügyben?

és abban, hogy összességében változtasson? .. folytatás: kommentem elejétől

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 09:56:07

Ez egy széteső operettkormány végső vergődése, amely miniszterelnöke már annyira zavarban van és annyira folynak ki az ügyek a kezéből, hogy már a hazugságaik egyeztetésére sem futja.
Lásd Fellegi lemondás, amelyről Orbán nem tud, pedig Szíjjártó pár órával előtte azt mondja, hogy megérti.

Ez a kormány megbukott.

fakopács 2011.12.10. 09:58:04

@Putyilov gyári melós: Meg hogy Orbán nyilatkozza hogy a valutatartalékból felpörgetik a gazdaságot, majd még aznap Eltolcsy elmondja hogy ez tilos az Eu-s jogszabályok szerint.

jjulie 2011.12.10. 09:59:48

@P.mester:

az orbán voluntarizmusa mucsaröcsögére méretezett, és ott osztatlan sikert arat

hattyú 2011.12.10. 10:00:14

Török úr...

"ezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. "

Ez valami vicc? Ide is, oda is kell adni egy kis puszikát? Anélkül nem lehet kritizálni a jelenlegi kormányt, hogy előtte ne nyalizzunk egy ici-picit... Nem írtam volna ezt akkor, ha a jelenlegi parlament tényleg hozhatna döntéseket, valódi döntéseket, nem pedig Orbán Viktor távirányítójára mozognának a kezecskék, szájacskák - tehát az Ön első mondata szerintem nem más mint: nyali-nyali... De az Ön írásaiban mindig ott van ez fajta félelem(?), de gondolom ezt sokan "objektivitásnak", vagy valódi "politilogiának" hiszik, vagy távolságtartásnak...pedig nem az. Node mindegy, hagyjuk, végülis nem az én dolgom. Kereshetne OV csapatában kommunikációs tanácsadói állást, ez az írás jó referencia lenne :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.10. 10:00:29

@szoja122:Ez jó.

Este 8 után Orbán Viktor csak felügyelettel kószáljon el otthonról.

Kurvára nem tudja reggel, hogy mit beszél este.

Nem lehetne fölvenni egy éjszakás Orbán Viktort ?

Pár kocsmát átfésülve, tuti találnának egy félrevert orrú alkeszt a célra.

bóra77 2011.12.10. 10:01:15

őszintén szólva én már meg sem lepődök. a szereplésünk több mint kínos. egyébként sokatmondó volt a tegnapi atv-s híradónak az a bevágása, amikor Orbán utoljára csatlakozott az eu-s közös fotóhoz, illetve mutatja, hogy ténylegesen miújság van Orbán/házunk táján. És ha még hozzácsapjuk a Fellegi-féle lemondással kapcsolatos gubancokat, akkor nem lehet mást mondani erre az egészre, csak azt, hogy zavaros. Mondjuk arra is kíváncsi vagyok, hogyan lesz majd rohammunkával másik 2012-es költségvetés, úgy, hogy az adótörvényeket már egyébként elfogadtuk. vagy majd a költségvetés végrehajtásáról szóló jogszabályoknál módosítjuk azokat is? (legfrissebb élményem: a szakképzési hj-ról szóló törvényt kihirdették, majd rögtön a következő közlönyben már módosították is az egyes szakaszokat. ez azért vicc).
szóval nem értem, mi zajlik itt. Mondjuk a Lomnici-ügyet sem értem, hogy arra miért volt szükség,hogy kitakarják. (kíváncsi vagyok Tompi tényleg rajzol-e ugróiskolát).
Tavaly valaki vagy valamelyik blog elkezdett írni egy listát a kormány cselekedeteiről (a rosszakról), és akkor még fejben tudtam tartani, viszont mostanra már annyi összegyűlt, hogy nagyjából képtelenség.

szoja122 2011.12.10. 10:02:54

Ismét bírál Bod Péter Ákos.

www.piacesprofit.hu/gazdasag/bod_peter_akos_nemzeti_erdek_hogy_uj_fejezet_nyiljon.html

"Illúzió az is, hogy a nemzetállam létezik, csak azért nem érvényesült korábban, mert nem ismerték föl a jelentőségét. Nemzetállam már régóta nincs, a westfáliai nemzetállam-fogalomhoz fűződő jellemzők már régóta nem igazak Európa nyitott gazdaságaira. A németekre, a franciákra sem: léteznek elemei, mint az önálló haderő, de vannak hiányzó elemei, például az önálló pénz."

Ezt még a magyar nemzetieskedő jobb oldal nem ismerte fel!

szoja122 2011.12.10. 10:04:38

"A jelenlegi gazdasági kilátások mellett 100-200 milliárd forint további megszorításra lenne szükség. A bevételi oldal már most súlyosan terhelt, a kiadási viszont rendkívül érzékeny terület."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/szazmilliardos_megszoritas_jon_magyarorszagon.504482.html

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 10:04:44

@Ting Fu doktor:
Hehe, azt mondod Merkel nyanya, a piperkőc Sárközy(aki Orbán álláspontjáról tájékoztatott bennünket) állóképesebbek mint a sportmen Viktor?

Ők is ott voltak Marseileben a Néppárti előbulin.

Találj ki hihetőbb indokot, talán mond azt, hogy Orbán különgépe fapados volt és végig állnia kellett.

Itt volt a héten Schauble, elmagyarázta a helyzetet, aztán még egyszer elmagyarázták neki Marseilleban.
Ezek után hebeg-habog: nem-igen-talán ?

Ez az ember elvesztette a talajt a lába alól, sodródik az eseményekkel és valszeg fingja nincs arról, hogy mi is zajlik körülötte.

lariflari 2011.12.10. 10:04:52

Szerintem csatlakozni kéne meg nem is.Valami köztes megoldás kellene,mert ez az egész eu dolog,valahogy nem túl egészséges.

lariflari 2011.12.10. 10:05:59

@szoja122: Én be tudnám tömni a likat.
Van elég politikus a parlamentben,akik elég dagadtak ahhoz,hogy ezt a lyukat eltömítsék.

jjulie 2011.12.10. 10:06:40

@fakopács:

eltolcshy felleghy, orbánfhy

zenés tánchos komédia másfél évben

írta: simicskha lászló

zenéjét szerezthe: szhijjárthóy peter

előadja: az orbániai lázárkanászkórus lézerblokkolós audin

lariflari 2011.12.10. 10:07:13

A SZu-nál mi voltunk a legvidámabb barakk.Ha az EU-nál is bizton így lenne,akkor azt mondanám,CSATLAKOZUNK!

P.mester 2011.12.10. 10:08:15

@jjulie:

egyetértek, de itt most én nem a mondat tartalmára akartam utalni, hanem arra, hogy Török Gáborhoz képest ez egy szokatlanul szép megfogalmazás, és van benne egy addig irónia is.

bóra77 2011.12.10. 10:08:17

@Ordnassac: nem gondoltam volna, hogy valaki még a txt-ből tájékozódik:)

bóra77 2011.12.10. 10:11:40

@Ordnassac: tényleg Matolcsy mitől szent tehén?
(a cím az Belga? umlaut e-vel)

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 10:11:58

@fakopács:

Meg az alapjaiban újratervezendő, eddig atombiztosnak reklámozott költségvetés.

Ez a kormány szétesett.

lariflari 2011.12.10. 10:14:44

Majd pár év múlva rájöttök,hogy milyen igaza volt Oinak és hogy Matolcsy nem is volt olyan ostoba mint ahogy most tűnik.Én is most jöttem rá arra,hogy Gyurcsány igazat mondott, mikor azt állította,hogy SZÁGULD A PANNON PUMA!A mostani állapotokhoz képest totálisan igaza volt.Az öszödi beszéddel kapcsolatban is igaza volt maximálisan.Szerencsétlen Gyurcsányt most így utólag már kicsit sajnálom.Jól látta ő a dolgokat,csak túl nagy volt a gépezet és egyedül nem tudott megbirkózni vele.

lariflari 2011.12.10. 10:16:55

Vidám barakk,Pannon Puma,Gyorsnaszád,...birom ezeket az elnevezéseket és kíváncsian várom,vajh mi lesz a következő név?:)

bóra77 2011.12.10. 10:17:01

@Ordnassac: Handó T. csak nem Szájer J. felesége?:) attól még lehet jó, ha nincs igazgatási tapasztalata.

Robinzon Kurzor 2011.12.10. 10:19:08

@Ting Fu doktor:

A többi ország kormányfője, amelyik igent mondott, ezek szerint mind MSZP-s, hiszen képesek voltak "azonnal lemondani az ország bármilyen szuverenitásáról, mindenféle felhatalmazás és megfontolás nélkül."

Csiszold még ezt egy kicsit, szerintem.

"Magyar égre magyar ufót!"

Figyel Castro 2011.12.10. 10:23:04

Orbán annyira szarul beszél angolul, hogy az mar fáj, azon se csodálkoznék, ha nem értik...

lariflari 2011.12.10. 10:23:33

Az egész kormányzati munkával kapcsolatban és egy kirívóan súlyos problémát vélek felfedezni.Mégpedig azt,hogy a kormány hol a ló egyik,hol a másik oldalán van.Például az EU-hoz való viszony,másik példa a 18 éven aluliakkal kapcsolatos törvény amit épp most hoztak,mármint hogy este 8 után nem mehetnek utcára.Szóval itt is az a probléma,hogy a törvény alapjában véve jó lenne,csak 14 éves korhatártól.Az euval való kapcsolat is eléggé viharos,és ami a kapcsolatokat illeti.Gyurcsány ebben profibb volt,ügyesen kavart az eu és az oroszok közt,szépen ellavírozott,ide is nyált egy kicsit oda is és mindenki elégedett volt.Namármost a jelenlegi kormány mindig túl határozott döntéseket hoz és ez nem mindig jó.Meg határozottan kijelent,ami szintén nem jó.

szoja122 2011.12.10. 10:23:43

"Matolcsy tárcája kiakadt az Erste Bank döntésén"

"A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben reagált az Erste Bank magyarországi aktivitásának csökkentésére, amelyet a pénzintézet a gazdasági válság következményeivel, a végtörlesztéssel és a bankadóval indokolt. A tárca szerint az Erstének is hozzá kell járulnia devizahitelezéssel kapcsolatos problémák megoldásához."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/matolcsy_kiakadt_az_erste_bank_dontesen.504440.html

Ezt érte el a kormány a bankokkal szembeni populista politikájával. Ha a végtörlesztést a bankok és az érintettek komolyan veszik akkor összeomlik a bankrendszer. Másrészt a cégeknek is lehetővőé tették adókedvezmény formájában a törlesztésbe besegíteni, ami rendkívüli visszaélésekre ad lehetőséget.

www.penzcentrum.hu/hitel/a_kormany_legujabb_ajandeka_a_menedzsereknek.1030630.html

Az Erste Bank egy független bank, jogukban áll így dönteni

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 10:24:28

@lariflari:

Ezt csinálták éveken keresztül,most már tovább nem megy.

concret 2011.12.10. 10:25:44

"... a kormány láthatóan eljutott addig a pontig, hogy hajlandóságot mutat a voluntarista politikai kormányzás és a „valóság” összebékítésére..." (T.G.)

Teljesen felesleges kormányról beszélni, amikor egyvalamiben szerintem mindenki egyet ért: ma Magyarországon Orbán Viktor dönt, lényegében egyszemélyben kormányoz.

Másrészről pedig OV láthatóan nem jutott el semmilyen pontig sem, főként nem a valóság felismeréséig. Mert ha így lenne, akkor nem tárgyalt volna pár napja olyan sarkalatos törvénytervezetet a magyar országgyűlés, ami pont szembement a várható európai folyamattal.

Martian (törölt) 2011.12.10. 10:27:03

@jjulie: ...mit is akar a vasfüggöny utáni globalizált világban a néhai SZU voluntarizmusára emlékeztető eurokrata vízfej... harcolni a globális piacokért, miközben a saját agyaglábaiban is elbotlik??

lariflari 2011.12.10. 10:30:33

@concret: Biztos hogy nem dönt egyedül.Ekkora terhet hogy egymaga döntsön milliók sorsáról,senki nem vállana magára.Ne képzelődj szerintem...

concret 2011.12.10. 10:30:52

@jjulie:

ma már megírták: Orbán szerint a nálunk ezerrel folyó strukturális átalakításokat veszélyeztetné, ha rabigába hajtanánk a fejünket.

így meg már érthető is.

bóra77 2011.12.10. 10:35:08

"De azért mindig megáll egy ponton, nem helyezi állításait szélesebb kontextusba. Pedig ott kezdődne a poszt, ahol abbahagyja."
hasonlót én is írtam már.. nem a poszt kezdődik onnan, hanem a TE gondolatmeneted:) és úgy fejezed be, ahogy neked tetszik.

bóra77 2011.12.10. 10:39:33

@szoja122: újabban milyen akítv lett Bod Péter Ákos. és milyen pocsékul néz ki (ugye nem beteg vagy ilyesmi?)

ati27 2011.12.10. 10:46:09

@bigapples:

Akár igazat is adhatnék neked! Szép kis összeesküvés elméletet gyártottál! De ismerve a Fidesz jelenlegi kommunikációját, sajnos nem állja meg a helyét! Utalhatnék itt sok-sok dologra: "játék" az EVA-val, "kommunistázás" majd ezután kinyalják Kína seggét, és rendőri felügyelet alá helyezik az itt élő tibeti szimpatizánsokat. (mindezt úgy, hogy egy-két éve teljes melldöngetéssel Tibet pártiak voltak) Aztán egy hétre rá koszorúzás a Reagan szobornál. Utalhatok az ÁFA "játékra" is. De jó példa az IMF ügy is. Szóval "hánynom" kell tőlük! Mindezt mondom úgy, hogy anno naivan örültem a 2/3-nak! Mivel lehetőséget láttam benne. Sajnos pont ellenkezője látszik beigazolódni! Ebből nem lesz semmi jó! Az országnak meg kéne találnia végre az arany középutat! Jelenleg az "inga" egyre durvábban leng ide-oda! Lassan már csak egy lehetőséget látok: "reeboot-format c-új oprendszer"

Dig, Lazarus! 2011.12.10. 10:48:02

A kettôs beszéd logikus következménye a több fejjel gondolkodásnak. Ez a politikai elemzésben is így van, ezért csöppet disszonánsnak hat a borzongás ...

is 2011.12.10. 10:51:28

@tepes: "A "Nem" teljesen jogos volt, mert ezzel az ortodox, megszorító gazdaságpolitikával nem lehet kijönni a válságból. "

Ha a gravitáció nem tűnik a barátodnak, mint ortodox jelenség, akkor majd arról is vehemensen fogod állítani, hogy ne alkalmazzuk? Mert itt ortodox alatt pontosan sokszor bevált közgazdasági törvényeket értenek. És kb. pont annyira baromság is ellenük érvelni, mint a gravitáció ellen.

És a többi állításod is a kommentedból ugyanilyen zavaros.

szoja122 2011.12.10. 10:55:41

@bóra77: Lehet, hogy akart valami jól fizető állást a Fidesztől, de nem kapta meg, ez megviselte és aktivá tette.

lariflari 2011.12.10. 10:57:53

Szerintem ne hisztizzünk.Elég nehéz döntés előtt áll az ország.Épp azt kell eldönteniük,hogy gyarmat leszünk vagy egy szabad csődtömeg?

is 2011.12.10. 10:58:35

@szbi: "Összekeverte a sajtóvisszhangot a tényekkel."

Ja, hát végülis neked ez semmibe kerül leírni, hogy az egész világsajtó direkt félre akarta vezetni a világot a magyar álláspontról, benne Sárközyvel meg Rumpoyjal Biztos így van, ez a világösszueesküvés, ez lesz a helyes magyarázat. Minket úgyis folyton csak bántanak, ugye? Van még további hasonló elképzelésed a világról?

béla a görög (törölt) 2011.12.10. 11:02:47

Szerintem a magyar politika és a magyar foci kb. pariban, egy szinten van. Orbánnal / a kormánnyal foglalkozni kb. min 1-1 NB I-es meccset megnézni.
Lehet, de minek.
Felcsút SE:ReálMadrid = Orbán:Merkel(EU)
kb. az arányok stimmelnek.
Inkább tudósíts Angela Merkelről (azt a nőt tartom valamire), az EU-ról.
Fociban is a BL-t nézi az ember meg német/angol/spanyol meccseket.
Bár ettől még nem változik semmi, mindenkinek jobban járna. Te is, mi is.

szoja122 2011.12.10. 11:03:51

@lariflari: "elég dagadtak "

Apropó, a Fidesz egyik elmebeteg ötlete, hogy többet fizessenek azok, akik nem tartják be az orvos utasításait, és életvitelükkel elősegítik megbetegedésüket.

Nagyon szépen hangzik! Nagyon populista, de amilyen szép olyan idióta is. :(((((((((((

Nincs rá jobb szó.

Nincs olyan betegség amit egyértelműen belehetne bizonyítani, hogy a beteg rossz életvitelének a következménye okozta.

Másrészt a próbálkozások rendkívül drága metodikákat igényelnének, de nem lehet kizárni a genetikai eredetet, illetve más gyógyszerek mellékhatását, amikben a beteg ártatlan...

Egy módon mégiscsak lehetséges, ha minden beteg mellé titkosrendőrt állítanának...:((((((((((

kamerasmobil 2011.12.10. 11:06:14

A szuverenitas mar regen tulhaladott es mulo illuzio mint ahogy a nemzetallamok is. Ugyanugy ahogy mar 150-200 eve tulhaladott volt a sok kis olasz varosallam meg nemet fejedelemseg. Egy nagy egyesult Europara van szukseg ebben az evszazadban es szerencsere ezt a megfelelo donteshozok is belattak es aktivan dolgoznak rajta.

Orban megprobalhat ennek a tortenelmi lepteku folyamatnak az utjaba allni de ugy fogja kettetorni mint valami gyufaszalat. Meg labjegyzet se marad belole ha tovabb erolkodik.

A nemzetek persze nem fognak eltunni de ez rajtunk is mulik hogy megorizzuk a kulturalis identitasunkat a hagyomanyainkat. Ugyanugy ahogy Sienaban meg Firenzeben meg Velenceben is megvannak a sajat muzeumaik meg minden evben megrendezett fesztivaljaik de elsosorban megis a nagy Olaszorszag reszei mar regota.
Fel kell ismerni a kulonbseget a ketto kozott. A hazai "nemzeti ontudatuaknak" ez lathatoan borzaszto nehez lesz de vegig fogja rangatni oket rajta a tortenelem akarhogyan is rugkapalnak...

lariflari 2011.12.10. 11:07:24

@szoja122: Nyilvánvalóan sok ostoba és fölösleges törvényt is hoztak.Volnának azonban jók is,ha nem csúsznának át a ló másik oldalára folyton.
De most sokkal nagyobb probléma mindennél az,hogy Mo egy szabad csődtömeg legyen,vagy az eunió gyarmata.Szerintem az utóbbinál kisebb a valkószínűsége az éhhalálnak,mert a rabszolgát nem szokták éhenhalatni a gazdák.

kamerasmobil 2011.12.10. 11:09:11

Ami meg a nem-talan-igen temat illeti szamomra eleg nyilvanvalo hogy valamikor reggel 5 es del kozott Orbant helyre tettek hogy gondolja mar at meg egyszer a helyzetet. Hogy ez finom diplomaciai eszkozokkel tortent vagy leorditottak a fejet az igazabol csak az egojara tartozik.

Kabe olyan volt mint amikor tavaly kiment Brusszelbe megmagyarazni hogy nalunk akkor 7% hiany lesz mert ezt talalta ki Matolcsy. Aztan meg ott kint tartott egy sajtotajekoztatot arrol hogy a 3%-ot minden korulmenyek kozott tartani akarja a kormany...

Ordnassac 2011.12.10. 11:09:26

@bóra77: nem hiszem, hogy a legfelső bírói igazgatási tisztségben kellene beletanulnia a dologba.

Amúgy egy időben nagy txt-rajongó voltam, de most már lényegesen kevesebbet olvasom.

Martian (törölt) 2011.12.10. 11:12:46

@kamerasmobil: "Egy nagy egyesult Europara van szukseg ebben az evszazadban"

Lenin elvtárs is hasonló víziókat valósított meg, csődtömeg lett belőle.

Nyilvánvaló, hogy az integráció a jövő útja... de nem mindegy, hogy milyen léptékben és mennyire öncélú erőltetés mellett.

2llkedő 2011.12.10. 11:12:49

@bóra77: "attól még lehet jó, ha nincs igazgatási tapasztalata."

Lehet jó, csak kérdés, miben? Lehet jó az ágyban, a konyhában, a könyvespolc igazgatásban.....

Ordnassac 2011.12.10. 11:12:57

@bóra77: rossz nyelvek szerint Matolcsy az egyetlen, aki képes akár egy kicsit is elmagyarázni bizonyos gazdasági folyamatokat Orbánnak. Aztán hogy ez mennyire igaz, nem tudom.

maroz 2011.12.10. 11:14:25

Occam beretvája: Orbán ennyire fáradtan, ilyen rövid idő alatt nem bírta átgondolni azt, hogy ez az ő hatalompolitikai céljainak mennyire felel meg, ezért inkább sunnyogott, amíg lehetett.

Persze lehet hinni a wunderwaffében is, a vágyvezérelte gondolkodás, ha valahogyan kinyerhető lenne az energiája tíz Paksot is kiváltana. ;)

kamerasmobil 2011.12.10. 11:15:07

@Martian: A gazdasagi helyzet meg a valsag meg Kina India es az USA nem lesznek szivesek ragyujtani par cigire amig mi itt Europaban szepen nyugodtan elvitatkozgatunk a temarol. Lepni kell mert az alternativa csak rosszabb lehet.

kicsi11 2011.12.10. 11:16:07

@bóra77: Sőt, attól jó igazán, hogy nem ért hozzá. Mint Matolcsy!

Martian (törölt) 2011.12.10. 11:18:38

@szoja122: "Apropó, a Fidesz egyik elmebeteg ötlete, hogy többet fizessenek azok, akik nem tartják be az orvos utasításait, és életvitelükkel elősegítik megbetegedésüket."

Pedig ezt már régen be kellett volna vezetni...

"Nincs olyan betegség amit egyértelműen belehetne bizonyítani, hogy a beteg rossz életvitelének a következménye okozta."

Na vazze, azért ha egy tüdőrákost nem hagyja abba láncdohányzást, nem szórnám bele a kezelésébe a TB pénzét.

Ha a beteg tojik az önmérsékletet előíró orvosi tanácsra és nem hajlandó felelősen állni a saját betegségéhez, akkor miért vállaljon érte felelősséget, agyagi kockázatot az egészségügy?

balfék 2011.12.10. 11:22:28

Szerintem a reggeli nem-re megkapta a kolbászt Merkeltől és a maga szokásos módján próbált kihátrálni belőle. Miért is kéne hinni neki, mikor a következő mondatában azt hazudta, hogy nem tud Fellegi lemondásáról. Az is hülye aki ennek a kórosan hazudozónak még a kötőszavát is elhiszi.

Martian (törölt) 2011.12.10. 11:22:31

@kamerasmobil: így is van, mielőbb áramvonalasítani kell az európai kézivezérlést, lebontani a túlburjánzott intézményrendszert, alaposan visszafogni a két kézzel kiszórt támogatásokat... és elkerülhetetlen a "kétsebességes" integráció.

balfék 2011.12.10. 11:23:37

@Martian: És rendőrt küldnél annak ellenőrzésére , hogy dohányzik-e otthon?

Buczella Sándor 2011.12.10. 11:25:26

@Ting Fu doktor:

"MErt Orbán messze nem tökéletes, de legalább mindent megtesz azért, hogy az ország érdekeit érvényesítse és védje."

Ezen hangosan felröhögtem.
Doktor úr, kezeltesse magát, de keressen fel inkább egy kollégát, ne a saját házi praktikáit alkalmazza! :-)

bóra77 2011.12.10. 11:28:23

@Ordnassac: sok olyan ember kerül vezetői vagy másfajta vezetői pozícióba, aki előtte hasonlót még sosem csinált. aztán vagy megtanulja vagy nem. nem H.T. lesz az első a világtörténelemben. és ettől még lehet jó.

bóra77 2011.12.10. 11:30:59

@Ordnassac: ettől még nem kellene miniszternek lennie, elég, ha tanácsadó, vagy bármi más.

visszatérve H.T-re: a kiválasztási folyamatokhoz mondjuk nem ártana egy hr-es, vagy egy AC, vagy egy pszicho-teszt, mert ezeken keresztül lehetne igazán látni, hogy valaki alkalmas-e ilyen pozik betöltésére. De ugye ezen a szinten ezek a folyamatok nem működnek.

2llkedő 2011.12.10. 11:31:56

@Martian: "Na vazze, azért ha egy tüdőrákost nem hagyja abba láncdohányzást, nem szórnám bele a kezelésébe a TB pénzét."

Ezért lett volna jó az egyéb biztosítási rendszer.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.10. 11:32:56

@Martian:
Az a láncdohányos viszont, aki 30 év láncdohányzás után még él, az legyen adómentes.

Mert cigiben is befizette az elvárhatót.

2011.12.10. 11:33:25

@xorfrion:
Hát nem? :)

Óriási pofára esés lesz majd, amikor a bakelitpolitológusokat szembesítjük, hogy hogyan értékelték a helyzetet korábban! A bakelitpolitológia kvintesszenciája a rendszerhez való dörgölődzés, az egyetemes időtálló elvek elvetése.

A bakelitpolitológia a többség politológiája! A populista politológia. "Úgy értékelek, amit és ahogy a nép hallani akar!" - ez a bakelitpolitológia jelmondata.

"Zéró időtállóság, csak folytonos alkalmazkodás" - ez a másik.

Sirrah 2011.12.10. 11:33:41

Mint általában mindig arról esik a legkevesebb szó, hogy mihez is kéne csatlakozni, mi a megállapodás lényege. Ez pedig egy gyakorlatilag nullszaldós költségvetés, amit jelenleg szinte egyetlen európai ország nem tudna betartani (főleg nem mi) csak a nem EU tag Svájc és Norvégia, éppen ez a válság lényege.
Ezt a megállapodást a félelem és a kényszer szülte, egyáltalán nem látaszik a válság megoldása, teljesen jogos az hogy kicsit jobban végig kéne gondolni. Le merem fogadni, hogy vagy féltucat ország fog visszakozni és rágodni rajta nem csak mi.
A zorbán szidásán túl is van élet. Te hogyan csinálnád jobban ?
Azt írd meg.

2llkedő 2011.12.10. 11:33:51

@simonmondja.: No meg az alkoholistákról ne is beszéljünk.

balfék 2011.12.10. 11:35:33

@bóra77: Szerintem vele nem a vezetői tapasztalatlanság hiánya a legnagyobb gond. Nem elég függetlennek lenni , annak is kell látszani. Ezek tényleg annyira hiszik, hogy a bebetonozás annyira sikerül, hogy mindent megtehetnek. Csak nehogy olyan kemény legyen az a beton , mint a Balaton Császárának.

balfék 2011.12.10. 11:38:01

@Sirrah: Majd, ha miniszterelnök leszek megmondom!

szoja122 2011.12.10. 11:38:30

@Martian: "Na vazze, azért ha egy tüdőrákost nem hagyja abba láncdohányzást, nem szórnám bele a kezelésébe a TB pénzét."

Hatalmas tévedésben vagy!!!!!!!!!!!!!

Bevetted a Fidesz etetését!!!!!!

A cigaretta nyomai ha keveset szívott is el ott vannak a tüdőben, amit pl. röntgennel kimutathatók, de ki az aki bebizonyítja hogy az a kevés okozta a tüdőrákot.?

Okozhatja más helytelen életvitel, autók kipufogó gázainak belélegzése, környezetszennyezés, mások által elszívott cigaretta belélegzése, azbesztes hajszárító, hajlam öröklődése, stb. stb.

Mindezek LEHETETLENNÉ teszik a bizonyítást!!!

Olyan törvényt hozni ami végrehajthatatlan -sőt a korrupciót növelheti az orvos lefizetésével- nem lehet!!!!!!!!!!!! És rendkívül igazságtalan.

A hülyített emberek etetésére valók!!!!!!!!!!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.10. 11:39:17

@2llkedő: Hátukon viszik a költségvetést.

Nem becsüljük eléggé a láncdohányos alkesz sofőröket sem.
Az üzemanyag is extra adózás.

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 11:41:50

"Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a kormányfő véleménye mögé – bármi is legyen az. De mi legyen az? "

Kedves T G ,...kérem szégyellje magát ! Helyes O V álláspontja ,...holott Ön is tudja hogy a zombi képviselők minden szart megszavaznak ?! ( Pl,: Úgy ment át egy törvény , hogy Moszkva tér szerepelt rajta,...holott azt Ők változtatták meg - ergo : el sem olvasták !!!!!)
Ismétlem : SZÉGYELLJE MAGÁT !

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 11:45:05

@szoja122:

Azért ha valaki, aki 40 évig láncdohányzott tüdőrákos lesz, akkor khm... hát, szóval eléggé erősen valószínű, hogy nem a kipufogógázoktól lett az.

szoja122 2011.12.10. 11:45:09

@Ordnassac: Matolcsy ötletelésben jó, sok jó ötlete van, még több katasztrofális, de a kidolgozásához nem ért. Nincsen megfelelő munkatársa aki ezt megtenné....

Másrészt nincs unortodox gazdaságpolitika. Ha lenne is akkor se rajtunk kísérletezzék ki!

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 11:47:22

@hattyú: Így igaz,...lehet hogy T G váltja G Sz A - t ....

szoja122 2011.12.10. 11:49:21

@Lófasz Hadnagy: "eléggé erősen valószínű"

Milyen jog az amely ez alapján dönt??????????????????

Másrészt hogy bizonyítják azt, hogy követi az orvos utasításai, azt hogy abbahagyta a dohányzást??????????????

Úgyhogy szerintem ez az erősen populista érvelés, ami tudományosan biztos és jogilag valószínűleg tarthatatlan!

@Ordnassac: mint jogásznak a véleményedre lennék kíváncsi.

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 11:50:47

@Lófasz Hadnagy: " Azért ha valaki, aki 40 évig láncdohányzott tüdőrákos lesz, akkor khm... hát, szóval eléggé erősen valószínű, hogy nem a kipufogógázoktól lett az. "
Apám negyven évig dohányzott.....és negyven évig dolgozott erősen szilikát-poros helyen (védőfelszerelés nélkül)...na,...mitől kapott tüdőrákot ????

Martian (törölt) 2011.12.10. 11:57:03

@balfék: méterekről szaglik, ha dohányzik...

szoja122 2011.12.10. 11:57:55

@Martian: Ráadásul nem csak a dohányzásra, hanem, minden betegségre vonatkozna amit helytelen életmód okozhat.

magas vérnyomás

érelmeszesedés

agyvérzés

agy és szívinfarktus

rák

Ezek a halálozási okok döntő többségét kiteszik.
Amit legtöbbször helytelen életmód + hajlam, azaz öröklődés okozhatja.

De az eredendő okot tudományosan egyértelműen bizonyítani -joghoz ez kellene- nem lehet!!!

Martian (törölt) 2011.12.10. 11:59:57

@szoja122: "Bevetted a Fidesz etetését!!!!!!"

Még nem is létezett fidesz, amikor emellett érveltem.

"A cigaretta nyomai ha keveset szívott is el ott vannak a tüdőben, amit pl. röntgennel kimutathatók, de ki az aki bebizonyítja hogy az a kevés okozta a tüdőrákot.?"

Nem az a lényeg, hogy a kezelés ELŐTT dohányzott-e, hanem hogy betegen, kezelés ALATT rágyújt-e.

szoja122 2011.12.10. 12:00:25

@szoja122: Munkahelyi stressz is okozhat agyvérzést, infarktust.

Akkor most mi van??????????????????

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:00:35

@szoja122:

Figyi, kezdjük ott, hogy ha rátenyerelsz a kérdőjel billentyűre, attól nem lesz igazad, ellentétben nem túl rokonszenves szokás.

Folytassuk ott, hogy szerintem sem okés a jogszabály, mint általában a fityisz féle agyszülemények, összecsapott, kapkodó, inkonzisztens.

De bizony, abban van ráció, hogyha a doki azt mondja valakinek, hogy "kis barátom, neked nagyon szar a tüdőd, úgyhogy leszel oly' kedves letenni a cigit", akkor tényleg tegye is le a delikvens. Mondom ezt - erre varrj gombot! - erős dohányosként.

szoja122 2011.12.10. 12:02:10

@Martian: "Nem az a lényeg, hogy a kezelés ELŐTT dohányzott-e, hanem hogy betegen, kezelés ALATT rágyújt-e. "

Most mondtad ki a lényeget!!!!!!!!!!!!

Ez hogyan bizonyítható??????????????

A röntgen felvételekkel nem, mert a változás még tíz év után sem látszik!!!!!!!!!!!!

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:02:24

@kíváncsivagyok:

Ez egy szélsőséges példa, nem ez jellemző a nagy átlag dohányosra. Rám sem.

Martian (törölt) 2011.12.10. 12:02:59

@szoja122: "Másrészt hogy bizonyítják azt, hogy követi az orvos utasításai, azt hogy abbahagyta a dohányzást??"

Durva lenne rendőri eszközökkel utánajárni... de amikor a kórház folyosójára kimegy dohányozni a tüdőbeteg?? nem egy ilyet láttam már.

szoja122 2011.12.10. 12:04:19

@Lófasz Hadnagy: "Figyi, kezdjük ott, hogy ha rátenyerelsz a kérdőjel billentyűre, attól nem lesz igazad, ellentétben nem túl rokonszenves szokás."

Igazad van,Igazad van, csak dühít az emberi butaság, az hogy mi mindent képesek elhinni.

ati27 2011.12.10. 12:05:49

@szoja122:

És akkor azt nem is fejtetted ki, hogy mi a helyzet a passzív dohányzással! Ami ugye károsabb a nemdohányzóra, mint a dohányzóra! Lenne is vinnyogás, ha ezen a "területen" is bevezetnék a "svéd" modellt! Persze akkor én lennék az első aki snus-t importálnék/gyártatnék! :D

szoja122 2011.12.10. 12:06:33

@Martian: Igen szélsőséges példákat lehet mondani, de akkor nagyon precízen mindenre kiterjedően kell meghozni a törvényt, nem szabad általánosítani, mint ahogy a törvénytervezet szól.

JAS39 2011.12.10. 12:07:22

Rendkívüli helyzetben van az EU, nem csoda a kapkodás...

Furcsa, de már közelebb van az euro-válság vége mint azt sokan gondolnák, egyszer csak azt vesszük majd észre, h már nincs:)

Amit a kormány csinál, az trükkök százai, amiről most éppen tudunk mert látjuk, tudunk mert most nincs sem idő, sem lehetőség eltitkolni, anno a Gyurcsány-bagázsnak még volt 1-2 napja, hete a dolgok megrágására, most órák alatt kell dönteni...változott a világ és most nem a világgazdaság pénzbősége van, hanem válság, mégis az EU átlaggal vagy fölöte növekedünk...

Kíváncsian várom a decemberi közv.kutatásokat, hol áll majd a fidesz, jobbik, mszp, lmp és a demko...cirka 2.5 évvel a választások előtt.

Sztem jövőre már javul az eu-i gazd-i helyzet legalábbis tavasz végétől, nyár elejétől, ezzel együtt mi is jobb helyzetbe kerülünk...akár felfelé módosított gdp növekedési előrejelzések is jöhetnek.

szoja122 2011.12.10. 12:07:40

@ati27: Én "szívjak" mások dohányzása miatt?

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:08:57

@ati27:

"én lennék az első aki snus-t importálnék/gyártatnék!"

Na igen, sosem értettem, hogy abban mi a jó. Bár a nemdohányzók meg azt nem értik, hogy a cigizésben mi a jó, szóval nem vagyunk egyformák :-)

sárkányfő 2011.12.10. 12:09:37

Határozott kijelentések, értékelések, MINŐSÍTÉSEK.... egész biztosan Török Gábor blogjában vagyok? :) Vagy elrabolta valaki és a nevében posztolgat? :) Én nem bánom, mert ez az új hangvétel jó...

Igen, a vergődő, káoszba tartó kormány kommunikációja is káoszos, igen, voluntarista a kormány, és igen, másfél év és falnak-rohanások és pofonok sorozata után végre kezdi nekik derengeni (bár nem szívesen fogadják el és még küzdenek ellene), hogy a valóság erősebb az álmaiknál, hogy nem elég nagyokat mondani, hogy a vágyak maguktól nem válnak valósággá, hogy nem elég, ha Matolcsy kiáll a nagy magyar pusztába, és azt mondja: "Gazdaság: múkodj!"

komplikato 2011.12.10. 12:10:35

@bóra77:
- Mondja csak kedves nővérke, tapasztalt ez a doki, aki a vakbélműtétemet csinálja majd?
- Persze, ez már a hetvenedik ilyen műtétje!
- Akkor megnyugodtam.
- Legyen is nyugodt, egyszer csak sikerül is neki ...

komplikato 2011.12.10. 12:13:50

@JAS39: "Kíváncsian várom a decemberi közv.kutatásokat, ..."

Lol. Én a február utániakat, amikor az új fizetéseket megkapják az emberek, adókedvezmény nélkül, csökkentett vagy zéró caffeteriával. Ja és közben a "kissé" megnőtt árak mellé, amire elkölthetik.
Aztán a következő negyedévben, amikor "picit" több munkanélküli lesz azon bedőlt cégek miatt, akik nem tudtak kompenzálni bért és nem volt lehetőségük a T. hatóságok megkenésére sem.

szoja122 2011.12.10. 12:16:25

@Lófasz Hadnagy: "De bizony, abban van ráció, hogyha a doki azt mondja valakinek, hogy "kis barátom, neked nagyon szar a tüdőd, úgyhogy leszel oly' kedves letenni a cigit", akkor tényleg tegye is le a delikvens. Mondom ezt - erre varrj gombot! - erős dohányosként. "

Igen az orvosnak igaza van, de mivel bizonyítja -tudományosan egyértelműen-, hogy ezt a beteg megtette e? A röntgenfelvételeken ez nem látszik....

Az egészséget szolgálja e a CHIPS ADÓ?

Ami az üdítőitalok, energiaitalok, előrecsomagolt cukrozott sütemények, a sós snack és az ételízesítőket adóztatja meg.

Ez is úgy marhaság ahogy van.

A legtöbb édességben mint pl a csokoládé vagy a sütemények torták nem a cukor, hanem a zsír a legkárosabb, mert több min 2x -es energiatartalommal rendelkeznek. A zsíros ételekre pedig nem vonatkozik.

Laarson 2011.12.10. 12:18:03

Most az arc vesztés nemzetközi szinten is bekövetkezhet. Viszont a mai labilis helyzetben az egyenlő lenne az állam csőddel.

Netuddki. 2011.12.10. 12:18:29

Setét, felkészületlen, paraszt színvonal. Biztos a miatt nem tudott felkészülni a csúcsra mert megint valami földügyletet kellett bonyolítania...

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.12.10. 12:20:29

nem értem, a NER 'főnöke' miért tiltakozna egy EER ellen...
tetszik vagy nem az együttműködés?

gigacherry 2011.12.10. 12:21:33

Szerintem egy hezitálva moghozott jó döntés is jobb egy rossz döntésnél, amelyhez foggal-körömmel ragaszkodunk, még ha beledöglünk is.

szoja122 2011.12.10. 12:22:37

A tanga bugyi a nőknél gyakran okozhat hólyaggyulladást, mert nem véd, felfázást okozhat.

A csípőnadrágok derékfájást.

Akkor az orvos ellenőrizni fogja a ruházatot is?

Amúgy bugyi ellenőrnek jeleneteznétek? :))))))

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:23:01

Egyébként újabb remek példa arra, hogy van egy valóban létező probléma, amire ezek az idióták a lehető legrosszabb megoldási kísérletet bírják megszülni:

index.hu/belfold/2011/12/09/8_utan_csak_szulovel_lehessen_utcan_a_gyerek/?rnd=122

Természetesen, az senki szerint sem okés dolog, hogy esténként pl. a Nyugati környéke hullarészeg 14 évesekkel van tele, ez érthető. De b+, hogy 18 éven aluliak (de akár a 14 évean aluliak is, az is röhej) szülő nélkül ne mehessenek ki az utcára? Ezek nem komplettek! Két egyszerű példa: elfogy otthon a kenyér, anyu nem küldheti le a 16 éves gyerekét este 8 után a boltba? Azok a 18 év alattiak, akik suli után járnak edzésre, este 8 után ne mehessenek egyedül haza? Mert, kedves fitysiz-kádéenpés erkölcscsősz balfaszok, nem ám feltétlenül féktelen bulizás okán lehet ám csak este 8 után nem otthon lenni!

Kész, erre nincs szó, aki ezt kitalálta elmeorvoshoz kéne küldeni...

Ringlósztár 2011.12.10. 12:24:13

@Figyel Castro:
Bakker, ez az egyetlen reményünk!

sárkányfő 2011.12.10. 12:26:47

@Ordnassac: "Orbán ugyanannyira nem szuverenitásvédő, mint Gyurcsány. A nemzeti máz csak álca."

Mint régóta köztudott... :)

@jjulie: "ebben a vasfüggöny utáni európában és a a postvasfüggönyvilágméretű játékban már régen kikristályosodott, hogy a hatékonysági világháború zajlik, a forgács meg hullik
harcolni azért, hogy himihumi nemzeti keretek között alacsonyhatékonyságú gazdasági szervezetek életben maradjanak, és ne kelljen a bajnokok ligájában mérkőzniük és a selejtezőkön elvérezniük csúfosan, az a hátránygyűjtés legbiztosabb módszere"

+1

@kamerasmobil:
Amiről írsz az fontos, és erről kéne nagyon sokat csevegni ebben az országban. Mert ennek a meg-nem-értése az, ami miatt rengetegen járnak tévúton.
Én egyébként amit írtál azzal abban a formában nem értek egyet, bár jó helyen kapirgálsz. Szerintem igenis voltak vannak és lesznek is nemzetállamok, csak egészen MÁST jelent a nemzetállam a középkorban, kétszáz éve és mást jelent most.

Gazdasági értelemben vett függetlenség már régóta nincs, mióta elkezdték az ősemberek a cserekereskedelmet. Aki kerekedik, és valamiféle árút igényel, az attól kezdve bizonyos értelemben függővé válik attól, akinek a kívánt árú a rendelkezésére áll, és akitől azt meg kell vennie. Az a baj, hogy a függőséget nálunk automatikusan sokat negatív szónak veszik, pedig az élő sűrű kereskedelmi kapcsolatoktól egy nemzet erősebb, gazdagabb lesz. Persze lehet önkéntes elszigetelődést is választani, lásd Észak-Korea, szerintem nem éri meg.
Magyarország rengeteg árútól, energiától, stb. függ, ami itt vagy nem terem, vagy nem tudjuk előállítani. De ez a világ minden országára igaz, ez teljesen normális, természetes.
Ha önként csatlakozunk egy szövetséghez, mint a NATO vagy az EU, az nem autonómiánk csökkenését jelenti, ellenkezőleg, saját akaratunkból éltünk egy lehetőséggel, mert úgy ítéltük meg, hogy jól járunk vele.
A totálisan független nemzetállam egyik jellemzője lenne a saját pénz is, amiről sok európai ország lemondott, de attól még nemzetállamok, csak gazdaságilag jobban jártak.
A nemzetállam szerintem attól kezdve nem lenne nemzetállam, ha egy ország nem dönthetne szabadon, hogy be- ill. kilép egy olyan klubba/klubból, ahol amúgy megvannak a saját belső játékszabályok.
"A nemzetek persze nem fognak eltunni de ez rajtunk is mulik hogy megorizzuk a kulturalis identitasunkat a hagyomanyainkat."
Ez is igaz, az "is" szó nélkül: csakis rajtunk múlik, hogy megőrizzük kultúránkat. Bár szerintem szelektíven kéne megőrizni, ami jó azt őrizni és fejleszteni, ami rossz azt kigyomlálni.

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:27:17

@szoja122:

A kajákra vonatkozó csipszadó úgy, ahogy van egy tökkelütött baromság, jobban mondva ócska kamu érvelés, valójában pénzbehajtás.

Cigi: nem tudom, hogy lehet ezt törvénybe foglalni, hogy működőképes legyen, mindössze azt próbáltam mondani, hogy ha valakinek tüdőbetegsége van, akkor akár kényszerítsék is rá (valahogyan), hogy tényleg abbahagyja a cigizést. A hogyant én sem tudom.

NA YA! 2011.12.10. 12:29:31

Kormány ülés: "-Mi ebből a tanulság? -Az, hogy többet ilyet nem csinálunk! -Igen, bár a fasz tudja, hogy tulajdonképpen mit is csináltunk!"

Hát valahogy így születik nap mint nap egy új irányvonal! A kormány ülés valszeg úgy kezdődhet, hogy kiosszák a tagoknak a tükröt, amit leköpnek, majd vidáman folytatják!:x

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.12.10. 12:29:48

@hattyú: "De az Ön írásaiban mindig ott van ez fajta félelem(?), de gondolom ezt sokan "objektivitásna"

kiváló megfogalmazás!

balfék 2011.12.10. 12:30:14

@szoja122: Ha ilyen egyértelmű lenne az összefüggés, nem lenne beteg ember.

Netuddki. 2011.12.10. 12:30:45

@Lófasz Hadnagy: "Kész, erre nincs szó, aki ezt kitalálta elmeorvoshoz kéne küldeni..."

Ha elmeroggyant, akkor az az ő baja. Ha képviselő is az meg a miénk. Nem elmeorvoshoz kéne küldeni az ilyet hanem kib.ni a parlamentből mint a macskát...

szoja122 2011.12.10. 12:33:54

@Lófasz Hadnagy: "Nem tudom, hogy lehet ezt törvénybe foglalni"

Közvetlenül nem lehet, de pl az árakba be lehet építeni, de akkor az egészségügyre kellene a különbözetet fordítani. Amit most nem tesznek be, az áremelések által befolyt összegek mennek a közösbe.

balfék 2011.12.10. 12:34:02

@Lófasz Hadnagy: Én Abody Bélától hallottam , mikor az orvosa a cigiről való leszokást javasolta a terápiának, Abody csak annyit mondott "Minek, hogy egy pár évvel kevesebb ideig legyek halott?"

sárkányfő 2011.12.10. 12:34:51

@Lófasz Hadnagy: a dohányzás, a piálás egy bizonyos szint felett függőség. Betegség. Biológiai és pszichés is. Épp úgy mint a drog. Amíg ezt nem ismerjük fel, nem tudjuk mivel állunk szemben, addig nem is tudunk ellene tenni semmit. Olyan nincs, hogy egy függő csak úgy leteszi a cigit vagy az alkoholt. Ezt így törvénnyel nem lehet kikényszeríteni. Ezt épp úgy nem lehet elvárni, mint ahogy egy eltört lábú embertől nem várjuk el, hogy a begipszelés után egy nappal fusson.

Netuddki. 2011.12.10. 12:34:54

@Lófasz Hadnagy: Az a probléma, hogy sokan kényszerítenék itt a másikat. Mindenki saját magáért tartozik felelősséggel. Ha olyan, hogy miután az orvos ráijesztett nem hagyja abba az elsősorban az ő és sajnos saját szűk családi körének a baja. Ezt a döntési jogot senkitől nem lehet elvenni. Fel kéne már végre nőni...

MACISAJT 2011.12.10. 12:35:11

Idézném azt, hogy a Szabad Nép Szabadság mit volt kénytelen ma a sorok között egy cikkben eldugva leírni:

"Mindeközben tizedik órájába lépett az állam- és kormányfők alkudozása, akik segítők nélkül gyűlnek össze a tárgyalóteremben, többen – Orbán Viktorral együtt – egy hosszú, Marseille-ben töltött nap után voltak. Hogy a végére a kommunikáció nem volt zökkenőmentes, az is mutatja, hogy a péntek hajnali nyilatkozatot tegnap a nap folyamán újra kiadták: eszerint már csak Nagy-Britannia marad ki az új paktumból, viszont a kilenc nem eurózóna tagország mind gondolkodási időt kér, s konzultál a parlamenttel. Egy dán diplomata arra panaszkodott, az első dokumentumban országát helytelenül a kormányközi szerződést támogatók közé sorolták. Igaz, a dán miniszterelnök-asszony erről még hajnalban tájékoztatta a dán újságírókat."

No szóval, két tény.
Az egyik hogy a Fidesz(kormányzati) kommunikációja hagyományosan gyalázatos.És az is marad.
A másik viszont az hogy Magyarországnak láthatóan még nemzetárulóból is a legalja jutott, a bosszúszomjas, revansra vágyó ballibák mindent megtesznek hogy saját országuk politikáját/miniszterelnökét tüntessék fel khmmm..szóval előnytelen színben.

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:35:44

@szoja122:

Az árak mindenkire vonatkoznak, azokra is, akiknek kutya baja tőle. Ez a kérdés szempontjából felejtő.

Netuddki. 2011.12.10. 12:39:06

@szoja122: Hát ha belegondolsz szerintem töredékét fordítják itt az ilyenek gyógyítására mint amennyit később a ki nem fizetett nyugdíjjal megspórolnak. Elég álságos ez a jövedéki adó a dohányon és az alkoholon.
Mellesleg szerintem a megelőzésbe kellene többet fektetni. De mint előrébb is írtam a magyar államnak nem érdeke, hogy kevesebb fogyjon...

sárkányfő 2011.12.10. 12:39:23

:D

"az MTV Maradj talpon! nevű tévés vetélkedőjének december 9-i adásában egy Szabó Kristóf nevű játékos nyert több mint hárommillió forintot. ő "Totya", az Unicredit bank reklámarca. Azé a banké, amelyik a játék főszponzora, s amelynek benkkártyáján kapják meg nyereményüket a szerencsés nyertesek."

hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/10/mtv_unicredit_vetelkedo_JZRWF0

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:40:58

@balfék:

Ez jó! :-)

@sárkányfő:

Nem mondtam, hogy az abbahagyáshoz ne kapjon segítséget. Hanem azt, hogy ha már ehhez kapcsolódó baja van, akkor tényleg hagyja abba. És egyébként meg rengetegen hagyták már abba a dohányzást pl. saját elhatározásukból, nem mert bajuk van tőle. Szóval de, abba lehet hagyni. Én is tartottam már két hét szünetet, de én, barom, újra elkezdtem. Csak rajtam múlott. Ahogy nagyapám, apám is ugyanígy lerakták a cigit, de ők sosem kezdték el újra. Az meg rajtuk múlott.

@kovi1970:

Elvenni a jogot valóban nem lehet senkitől, csak ha él a tovább dohányzás jogával, akkor fizesse meg az árát.

sárkányfő 2011.12.10. 12:42:28

@MACISAJT:
"Magyarországnak láthatóan még nemzetárulóból is a legalja jutott, a bosszúszomjas, revansra vágyó ballibák "

És kicsi, gonosz szemeik vannak, cúnyán beszének, gyereket esznek reggelire, és nem soha nem mosnak fogat! fúúúúj!

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:44:08

@sárkányfő:

Egy normális országban ebből világraszóló balhé lenne és hullanának a fejek, mint az őszi légy. Itt? Egy kishír, következmény 0.

balfék 2011.12.10. 12:45:05

@MACISAJT: És te hiszel a SzNSz-nak???? Ez valami új. Vagy csak annak , ami a te verziódat erősíti. Egyébként itt mit jelent a sorok között ? Én pont a sorokban látom leírva.

Netuddki. 2011.12.10. 12:45:08

@MACISAJT: "MACISAJT 0 bejegyzést írt és 471 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Az orbánod a komcsi nemzetáruló kicsihuszár. Az meg már feltűnhetett volna, hogy aki utálja a bölcs vezéreiteket az nem feltétlenül ballib. Azt meg, hogy utáljuk őket csakis saját maguknak köszönhetik. Annak amit tettek ezzel az országgal.
Persze az utálat nem jó szó rá. A szemetet sem utáljuk csak bántja a szemünket és összeszedjük 'oszt kidobjuk oda ahová való, a kukába...

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:45:14

@sárkányfő:

Hagyd macikát, minden trollok ősatyja.

reccs 2011.12.10. 12:45:21

@MACISAJT: Nyugi, nekünk belőletek, fasisztákból is a legalja jutott. (Mert ugye a nemzetáruló nyilas kifejezés.)

Netuddki. 2011.12.10. 12:47:07

@Lófasz Hadnagy: "Elvenni a jogot valóban nem lehet senkitől, csak ha él a tovább dohányzás jogával, akkor fizesse meg az árát."

Hát szerintem busásan megfizetik...

balfék 2011.12.10. 12:47:09

@Lófasz Hadnagy: És még azt is hozzátette a riportban , hogy nem sokáig akar élni, hanem jól.

sárkányfő 2011.12.10. 12:48:11

@Lófasz Hadnagy:
" ha már ehhez kapcsolódó baja van, akkor tényleg hagyja abba"
épp ezt magyaráztam, hogy az abbahagyás nem attól függ, van-e épp nyomós ok rá. annak megvan a saját természete, módja, logikája, ideje. megjegyzem aki emiatt tüdőrákos, az rendszerint több évtizedes dohányzást tud maga mögött, amiről egyrészt pláne nehéz (lehetetlen) leszokni, másrészt aki a halálra készül, az már nem fog leszokni... bármiféle leszokásnál a legelső kötelező kör a belső, igazi belülről jövő motiváció, akarat, szándék.
tudom miről beszélek. kísértem már műtétre tüdőrákost (azóta el is temettük szegényt) a lábadozóban fél- meg negyed tüdővel dohányoztak a betegek. majd megfulladtak, feldarabolták a cigit több felé, hogy el bírják szívni, fuldokoltak, de azért szívták. szörnyű látvány volt, de ez van.

"de, abba lehet hagyni"
egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet. a piálást is abba lehet, de még a drogot is. van akinek sikerül, van akinek nem, sokan meg se próbálják.

szoja122 2011.12.10. 12:50:07

@szoja122: Apropó ruházat ellenőrzés. Nem is olyan életszérűtlen. Régebben olvastam valahol, hogy valamelyik önkormányzati rendeletben benne volt a segélyek feltétele között a tiszta ruházat....

sárkányfő 2011.12.10. 12:51:55

@balfék: @kovi1970: @Lófasz Hadnagy: @reccs:
Macisajot Szabó Márknak hívják, a Nézőpont Intézet munkatársa (de időközben lehet már egy minisztériumba is bevették), azaz a cégen keresztül közpénzen fizetett fidesztroll.

Az meg vicces, hogy Sarkozyt és Barossot, meg a többit cúnya gonosz magyar ballib hazaárulónak tartja, akik direkt kiforgatták Orbán szavait...

balfék 2011.12.10. 12:52:07

@sárkányfő: Én kb. húsz éve szoktam le a cigiről, de úgy, hogy az előző másodpercben még nem tudtam, hogy le akarok szokni. Elég egy kattanás és jön az elhatározás. (1 1/2-2) doboz volt naponta.

szoja122 2011.12.10. 12:52:44

@kovi1970: Így van, sőt az sem érdeke, hogy tovább éljünk, mert akkor több nyugdíjat kellene fizetniük...

balfék 2011.12.10. 12:53:23

@sárkányfő: Az ATV-ben is ő szokott szerepelni?

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 12:54:43

@sárkányfő:

Ez tuti? Mondjuk akkor megszolgálta a pénzét (már hogy nem a köz, hanem a gazdái felé), mert az index fórumokon is vagy 6-8 éve trollkodik folyamatosan.

igényes 2011.12.10. 12:58:34

Orbán Viktornak csak annyit kellett volna mondania, hogy kormánya támogatja az elképzelést, és az országgyűlés elé terjeszti jóváhagyást javasolva.

Na, de nem én vagyok a miniszterelnök.

Amit Orbán tett az egy beteges, felelőtlen embert mutat.

az EU tagállamai tíz napon belül 200 milliárd eurót adnak kölcsön az IMF-nek, hogy azt a válság kezelésére fordíthassa. Az EU azt reméli, hogy Európán kívüli országok további felajánlásokat tesznek.

sárkányfő 2011.12.10. 13:02:49

@balfék: igen, ez az évi több százmilliós közpénz arra kell, hogy fenntartsák a troll-sereget, meg kifizessék a seggnyalóikat. A médiafigyelés amúgy nulla költségű fingreszelés, otthonról bárki képes rá akinek van neten meg tévéje. Kb. a "tanácsadás" médiás megfelelője, ezzel a címszóval számlázzák le a cuccost.

Hogy szerepel-e a tévében, nem tudom, nem nagyon nézek tévét, párttévéket meg pláne nem.

@Lófasz Hadnagy: egy ideje irkálják a neten, keress rá, én is innen tudom. meg se próbált védekezni, ellenben hallottam pár mandinerest háborogni, hogy leleplezik őket, meg vadásznak rájuk, stb... úgy látszik nekik normális, hogy civilnek hazudva magukat pártpropagandát folytatnak.

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 13:04:12

@sárkányfő:

Persze, nem csodálkoznék rajta én sem.

bigapples 2011.12.10. 13:19:04

@kamerasmobil: Kevés dolog hat annyira az egyesek álmában szereplő Európai Egyesült Államok megalakulása ellen, mint a mostani paktum áterőltetése.

Az egyezmény a maga undok valóságában mutatta meg, hogy a brüsszeli irányítás nem létezik. A német francia kettős már a látszatra sem adott, hogy az EU-s vezetés díszletét használja az akaratának átnyomásához. Világos mindenki számára, hogy az 500 millió ember sorsát ez a két ország akarja eldönteni. Maga az egyezmény látszólag föderális szervezeti irányba mozdítja el az EU-t, de egyszerre túl sok és túl kevés, amit elér az egyezmény.

Egyrészt túl kevés, mert bár a válság okán drákói költségvetési szabályokat erőltetnek át, az EU alapvető szerkezeti, gazdasági problémáira nem adnak választ.

Másrészt túl sok, mert elveszi a tagállamok szuverenitásának egy jelentős részét és a döntési köröket gyakorlatilag a német-francia kettős kezébe teszi. Ez nem egy jól működő unióhoz vezet, hanem egy 2 hatalmi központtal rendelkező birodalomhoz. Nem hiszem, hogy ez működőképes lenne és nem hiszem, hogy sok tagállam akarná végigkövetni a francia-német kettőst ezen az úton.

Európában nem csak arra vannak példák, hogy kis hercegségekből, városállamokból egységes ország lett, hanem birodalmak szétesésre is, legyen az a római, orosz, Habsburg, német-római vagy más. Sorolhatnánk tucatszámra európai országokat, amelyek az elmúlt jó száz évben szakadtak ki egy nagyobb államból. Számarányukat tekintve ma valószínűleg többségben vannak az ilyen államok Európában.

ssi 2011.12.10. 13:25:35

"képviselők fizetése havonta 745 ezer forint körül alakulna. Kormánypárti képviselők azonban még ezt is keveslik, további bizottsági pótlékokat, több benzinpénzt követelnek."
penzcentrum.hu/karrier/ennyit_keresne_jovore_lazar_janos.1030797.html

@JAS39: olvasd naponta a www.portfolio.hu szakmai honlapot :)) pl.

"Újabb leminősítéseket, 320-as történelmi mélypontra zuhanó forintot, költségvetési elcsúszást, finanszírozási kockázatokat és recessziót vetít előre a Nomura londoni elemzője Magyarország számára 2012-re"
www.portfolio.hu/gazdasag/borzaszto_nehez_evet_josolnak_magyarorszagnak_londonbol.159562.html

bigapples 2011.12.10. 13:31:30

@sárkányfő: Hagyni kéne az összeesküvés-elméleteket a fizetett trollseregről. Még szegény szocik is csak addig mentek el, hogy piros bögrét osztogattak az interneten hozzászóló ifjúsági tagjaiknak.

Múltkor valami észlény egyenesen azt írta, hogy Xsasha = Talós. Az a nagy helyzet, hogy az ide írogatok hétköznapi emberek, akik nem pénzért posztolnak, hanem csak szeretnek az interneten kocsmapolitizálni és ennyi.

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 13:33:58

@bigapples:

Mint Böszörményi-Nagy Gergely?

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 13:38:15

@bigapples:

Vagy Yossarian, alias Bayer Zsóti?

ssi 2011.12.10. 13:43:15

@Ordnassac: "rossz nyelvek szerint Matolcsy az egyetlen, aki képes akár egy kicsit is elmagyarázni bizonyos gazdasági folyamatokat Orbánnak" felnevettem, hogy idézzek 1 klasszikust :)

elképzeltem: Matolcsy a saját álmait meggyőzően tudja el(ő)adni a jogász ME-nek

reméljük, a ME kitartóan próbálkozik racionálisabb közgazdászok tankönyvi tudásának megértésével is

ulrike (törölt) 2011.12.10. 13:49:33

Látható fejetlenség és kapkodás:
- a bejelentés az IMF-el való tárgyalások újrafelvételéről (közvetlen előtte OV Londonban még a régi szöveget nyomja);
- MGY eszeveszett, és a FIDESZ számára is kártékony kommunikációs hadjárata a fenti bejelentés után, ideértve
újdonatúj csili-vili fejlesztési tervét;
- Fellegi az IMF-el tárgyaló delegáció vezetője;
- Bencsik, majd Fellegi lemondása;
- a brüsszeli kommunikációs fiaskó (pedig van: párt szóvivő, kormány szóvivő, kormányfő szóvivő);
- a mai hirtelen megbeszélés a ktgv. újraírásáról.
Valami nagy pofonba beleszaladhattak, s e miatti:
- prompt cselekvési kényszer van;
- időzavar;
- orientációs zavar (a régi célok, követelmények nem jók, új meg nincs);
- az új gazdasági politika kimunkálatlansága miatti funkcionális koordináció hiánya párosul az adminisztratív koordináció nyilvánvaló hiányával.

P.S. Jó dolog egy megbízható, kellően erős ellenfél. Orientálja, fókuszálja a gondolkodást és cselekvést, a veszély ébren tart és állandó felülvizsgálatra késztet. Ennek hiányát tetézte az alkotmányos fékek és ellensúlyok kikapcsolása. A fékeveszett száguldásban későn vették észre, 'valahol utat tévesztettünk'. A 2/3 többet ártott, mint használt a Fidesznek és az országnak is. Már nem urai környezetüknek, s nem is lesznek már egyhamar. Ebben a ciklusban semmiképp, defenzívába szorultak. A homokozót kivéve, de kit érdekel a magyar homokozó!

Ordnassac 2011.12.10. 13:50:28

@bóra77: ez igaz, de nem hiszem, hogy egy ilyen környezetben, mint a bírói ez jól sül ki... Baka sem járt jól vele.

Abban meg egyetértünk, hogy Matolcsynak nem kell miniszternek lennie. Ezt már akkor mondtam, amikor újra miniszterré nevezték ki.

igényes 2011.12.10. 13:53:56

Török Gábor figyelmébe ajánlom a fotót!

Jelentése: Te tetves szarházi Orbán (elnézést, de a szeme ezt mondja!)

Orbán lesüti a szemét, reszket félelmében, és tudja, hogy egy nagy bunkó!

nol.hu/belfold/lengyel_laszlo__a_jovo_befejezodott

JAS39 2011.12.10. 14:14:07

@manyike: Olvasom, és olvastam ám 2006-2007-ben is, és bezony-bezony ott akkor még nem nagyon volt nyoma a 2008-as buktának. Persze néhány szemfüles már sejtette, h az amcsi ingatlanlufi többszintű pénz/tőkepicai derivátumai (kötvények, befektetési papírok, részvényék stb) semmit sem érnek majd, de ugye nálunk még 2008 szeptemberében is arról szólt a kormányzati kommunikáció, h szárnyal a hattyú, röpül a nyíl(MSZP-s plakátok) tör fel a magyar gazdaság, majd októberben segélykölcsön az IMF-től a bedőlés megakadályozására.
A kérdésre 2012 júniusában visszatérünk, ha nem jön közbe semmi én itt leszek remélem te is.:)

Nem vagyok fideszes 2011.12.10. 14:17:51

@igényes:

Sarko: - Cseszd meg Viktor, te púztál ide ekkorát?
Orbán: - Bocsika...

ssi 2011.12.10. 14:29:24

@JAS39: oké :)) sőt, előtte is lehetne :)

hosszú szünet után volt a 2008-as pü-i válság .. mérete, dinamikája sokakat meglepett, de sokat tanultak belőle

sokan mondták, hogy nincs még vége, a lett folytatása, gazdasági, "W"

többen azt mondják, hogy számunkra már kevés lenne csak a 2012. évi GDP-növekedés .. nekem mindegy mi a kormány neve, csak az országnak egyértelműen (ne csak kommunikációs szinten) jobb legyen

sokan mondják, hogy az egyik következő lufi Kína lesz ..

így mindig lenne miről dumcsizni :))

szoja122 2011.12.10. 14:32:56

"Sírjunk, vagy röhögjünk: 5-ször változott a magyar álláspont fél nap alatt"

ecoline.hu/makro/2011/12/9/Igy_valtozott_a_magyar_allaspont_EUugyben_ZFBZYK#rss

ssi 2011.12.10. 14:35:20

@ulrike:

már az az 1 momentum is épp eléggé felkavaró, hogy közeledik az IMF-tárgyalás .. de a mostani konkrét állapotunk nem csak ettől van

a gyorsan elfogadott és halasztani célszerű sarkalatos tv-ek, S.O.S. új költségvetés kell, nem miniszter lenne a tárgyalásvezető, már pénz kell, nemcsak háló .. a határidőnél még úgy tűnik ráér, de ki tudja

jjulie 2011.12.10. 14:36:03

@bigapples:

mit akartál mondani bigi? merthogy ez fideszfényezésnek is gyenge volt, hát még orbánfényezésnek

szed össze magad bigi, prgesd föl a fideszfényező műhelyt, mert a fijjuknak elkelne a fényezőtámogatás, valami kopásállóbb fényezéssal próbálkozhatnál

dunaparti 2011.12.10. 14:43:17

Előfordulhat, hogy Orbán kap 10milliárd eurót, de inkább ő pályázik a semmire. Igy folyamatosan forradalmárkodik és szabadságharcoskodik. Az ország ugyan csődbe megy, ő viszont m.elnök lesz - unió nélkül.

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2011.12.10. 14:44:27

Gyakran hallom hogy az emberek félreértik Orbán Viktort.
És ez nem jó!

Mindenkinek többet kellene az MTV-t néznie, mert ott világosan, napi háromszor, az aktualitásokhoz igazítva kaphatjátok meg hogy Orbán Viktor épp hogy érti azt amit mondott, nem pediglen úgy elferdítve az emeszpé meg ezdéesz által mint a külföldi sajtóban.

concret 2011.12.10. 14:44:38

@bigapples:

Igazad van, az utóbbi száz év az európai államok szétaprózódásának a kora. És a kíméletlen európai háborúk kora. Békét kizárólag a vasfüggöny két oldalán felsorakozó hadseregek tudtak biztosítani. A hidegháború békéjét.

Kíváncsi lennék, a mostani megállapodás mely pontja képvisel német-francia érdeket. Mert ez megint csak egy lózung, ha nem tudsz írni konkrét példát, ócska blöffölő vagy.

Persze, biztosan tudsz írni. Kíváncsian várom.

igényes 2011.12.10. 15:08:31

@SchindIer Pistája: Nyugodtan megállapíthatjuk, Orbán a rendszerváltás legkártékonyabb figurája.

Megállapíthatjuk szerintem nem helyes, ha nem bánod?

Megnézzük a világot, mindenkinek szar ez az ember, de van, akiket elér, hát ezek furcsa módon magyar testvéreink megtévesztett része, illetve a kapzsi, haszonélvezők.

Nagyon furcsa, hogy ennek az orbánnak van két testvére, de vasálarcot viselnek.

Lehet egy alomból vannak, de nem tudom van-e szeretet a családban. Nem tudom elhinni!

jjulie 2011.12.10. 15:09:50

láthatóan az orbánsunnyogás most szintén vezérelvnek számít, hiányolom a szijjártóápoltakat, balt, aszékelyek, tölgyes és társai: NEM SUNNYOGNI, előbújni, és védeni a védhetetlen, rajta, rajta

vagy már megtalált benneteket aszent küldetésű gyógyító szívlapát?

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 15:11:05

@dunaparti:
Ez a kormány nem fog hitelt kapni, se az IMFtől, se az EKBtől se egyetelen komolyabb helyről. Legfeljebb a Mark Möbiushoz hasonló szélhámos spekulánshiénák löknek még egy kis alamizsnát a kalapjukba uzsorakamatra, de ők is csak azért, mert futnak a pénzük után.

Ugyan ki adna pénzt egy narkós, alkoholista, betegesen hazudozó, pszichopata módon ámokot futó csavargónak, Orbánnak?

Hisz annyira nincsenek képben semmiről, annyira szét vannak esve, hogy még azt se tudják mennyi pénzt akarnak és mire.
Brüsszelből azt motyogja Orbán, hogy 4-5 milliárd Euro kéne, ma meg már 10-15 milliárdról fantáziálnak.

Pont olyanok, mint a narkós szakadt hobók, akiket csak az aznapi adag megszerzése érdekel.
Elég ránézni Orbán szétesett arcára...

igényes 2011.12.10. 15:17:04

Orbán Viktor édesanyja, mindent megtett Viktorért, de Graz havonta szükséges!

"A mama hátat fordított a könyvelésnek, a bérszámfejtésnek, és majdcsak negyed fizetésért képesítés nélküli pedagógusnak áll. Oroszt tanít, meg napközis, később hamar elvégzi a gyógypedagógiai főiskolát. A férje pedig befejezi a mezőtúri főiskolát."

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zmH4vbMVjeQJ:jobban.uw.hu/index.php%3Fid%3D21+orb%C3%A1n+viktor,+sipos+margit,+gy%C3%B3gypedag%C3%B3gus&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

igényes 2011.12.10. 15:18:17

@SchindIer Pistája:

Orbán Viktor édesanyja, mindent megtett Viktorért, de Graz havonta szükséges!

"A mama hátat fordított a könyvelésnek, a bérszámfejtésnek, és majdcsak negyed fizetésért képesítés nélküli pedagógusnak áll. Oroszt tanít, meg napközis, később hamar elvégzi a gyógypedagógiai főiskolát. A férje pedig befejezi a mezőtúri főiskolát."

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zmH4vbMVjeQJ:jobban.uw.hu/index.php%3Fid%3D21+orb%C3%A1n+viktor,+sipos+margit,+gy%C3%B3gypedag%C3%B3gus&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

igényes 2011.12.10. 15:19:19

@jjulie: Lehet Grazba mentek látogatni!

Putyilov gyári melós 2011.12.10. 15:20:33

@igényes:
A kedves mama gyógypedagógiája megbukott, a papájára kellet volna hagyni a nevelést, ő párszor elrendezte Viktorkát a moslékkeverő fakanállal.
Azóta is csak abból ért, ha jól pofánverik.

igényes 2011.12.10. 15:22:24

@Putyilov gyári melós:

De hol van Viktor két testvére? Áron is fideszes volt? Ki semmisítette meg Orbán Áront?

nyünyüge 2011.12.10. 15:25:17

Falkaforradalom

"...Most éppen Európa összes kormányfője unta meg, hogy Orbán Viktor leckézteti őket demokráciából.
Elegük lett. Ők adják a pénzt és rajtuk kéri számon a magyar kormányfő, hogy garanciákat követelnek, mert egyébként nem segítenek. Már megint valaki feltételeket szab Orbán Viktornak.

Én már előre aggódom, mert ennek mindig mi isszuk meg a levét..."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=1&cid=136393
Vicsek Ferenc

(egyébként elég vicces, hogy Orbán szerint Európa van válságban és taszít minket is oda. Magyarország nem Európa része? Együtt vagyunk válságban, ráadásul Magyarország - a dolog természeténél fogva! - jobban függ Európától, mint Európa tőle. )

igényes 2011.12.10. 15:31:09

@nyünyüge:

Ez a Vicsek Ferenc bizony nem eléggé felkészült. Néha, mond akkora baromságot az ATV fórumon, hogy az bizony szégyen, és a segítőkészeket sem érti meg. Elkötelezett a srác, de buta!

Magyarországot orbán tette az EU leggyengébb láncszemévé, és ezt tudjuk mit is jelent!

Orbán 8 + 1,5 év alatt tönkretette az országot. Most azt kell eldönteni, mit csinált ez a bitang 8 év alatt (tudjuk a szarházi semmi jót nem tett!), látjuk mit csinál most!

kicsijuti 2011.12.10. 15:35:03

@igényes: Nem tudom ezt hogy mosták bele az agyadba, de abban a 8 évben nem orbán kormányzott mikor sereghajtók lettünk...

Doberdo 2011.12.10. 15:37:13

Kedves Török Gábor! Most tényleg csak kettő lehetőség között
választhat a kormány. Megszavaztatja a parlamenttel az új európai egységszerződést és azután leváltják O.V-t, vagy nem szavazzák meg az egységszerződést és ezt követően végleg
bedől a forint, majd a nép elzavarja O.V-t. Én sokat megélt
nyugdíjas vagyok. Szerintem harmadik lehetőség jelenleg nem
látszik fennforogni.

Martian (törölt) 2011.12.10. 15:39:28

@bigapples: hát igen, remélhetőleg O.V. vonakodása mögött a Lisszaboni Szerződés revíziójának kívánsága van... mert az nem megy, hogy "egyes európai állatok egyenlőbbek" és a maguk szempontjai szerint akarják értelmezni az együttműködést.

nyünyüge 2011.12.10. 15:43:36

@igényes:
nem értek egyet.
szerintem is nagyon elkötelezett a srác, de okos.
(de véleményem nem az ATV betelefonálós műsorán alapszik, mert azt nem nézem).

JAS39 2011.12.10. 15:54:06

@manyike: Oksi, csak én nem érek rá olyan sokszor, mint pl. jjulie:)

Kína sztem is keményen érhet majd földet, de sztem az még odébb van talán 2015 után jöhet és közel sem olyan biztos, mint amennyire sokan "várják". Mivel finoman szólva nem egészen demokratikus ország, így több lehetősége van a nagy bukás elkerülésére, óriási mennyiségű devizatartaléka van (főként finom kis USA dollár) ami részben a jüan mesterséges alulértékeltségéből jön. Kína súlya(illetve a kínai kötődés) a piacokon mostmár összemérhető(!) a legnagyobb bef alapokéval, arról nem beszélve, h hány szállal/százalékkal kapcsolódik kínai pénz már a "legnyugatibb cégekbe"(ki gondolta volna ezt pl. csak 10-15 éve), kérdés, h ki tudná bedönetni majd Kínát, ha esetleg oda jutunk?:)

Csak, h ne a levegőbe beszéljek, miután elküldtem az előző hsz-t jött ki ez: www.portfolio.hu/vallalatok/jovore_erore_kaphatnak_az_amerikai_tozsdek_s_p.159770.html normál esetben az amcsi indexek ma, a mi (EU) indexeink holnap. Na és itt van még az is, h előbb-utóbb minden véget ér:)

Ringlósztár 2011.12.10. 16:04:04

"Mégis enged a kormány az IMF-nek
A szigorúbb hitelmegállapodást is aláírjuk, ha nem kínálnak mást. A kormány 10-15 milliárd eurót vár."
Akkor mi értelme volt elkúrni 3.000.000 ember (polgár) nyugdíjmegtakarítását?

bigapples 2011.12.10. 16:08:00

@concret: Német és francia érdek, hogy a 27 ország 27 féle álláspontja helyett minél több témakörben az EU-hoz kerüljön át a döntési vagy irányítási jogkör, mert egy erősebben föderalizált rendszerben könnyebben érvényesíthetőek az gazdasági érdekeik.

Ma az EU úgy működik, hogy minden fontosabb kérdést német-francia különalku dönt el és ez kerül a többi tagállam elé, ahol már csak minimális a lehetőség érdemi változtatásra. Minél több jogkör kerül az EU-hoz, annál több kérdésben tud érvényesülni a német-francia álláspont egy 500 millió emberes piacon.

A mostani megállapodás leginkább a német érdekeket jeleníti meg. Drákói szigorúságú költségvetési szabályok, amelyek a felzárkózó és a fejletlenebb országokkal vitetik el terhek jó részét, pedig a mostani euróövezeti válság nem írható le egyszerűen úgy, hogy a PIGS országok többet költöttek, mint amit megtermeltek (persze ez a fő ok). Szó sincs az egyezményben eurókötvényekről, az EKB szerepének növeléséről, ami teljesen ésszerű felvetés lehetne, mert ez német érdeket sértene. Nincsen szó alapvető reformokról, ami csökkentené a versenyképességi, gazdaságfejlettségi, az eurózóna létéből következő külkereskedelmi különbségeket az eurózóna országai között.

Tekintsük együtt a márciusi Euro Plus paktummal a mostanit. Nagyon erős a szándék, hogy keresztülmenjen az adóharmonizáció, aminek a végén a németek és a franciák szándéka szerint ott az adókulcsok összehangolása. Ez számunkra és a legtöbb nem euróövezeti, felzárkózó ország számára kimondottan rossz lenne.

Elég csak megnézni az eddigi adóharmonizációs lépéseket. Ezek eredményeként 2006-2009 között közel 1000 milliárd forintot veszített az ország adóbevétel kiesés miatt. És hogy hova került ez az összeg? Európában Németországba, Ausztriába, a Benelux országokba és Ciprusra.

Ez valahol egy zéró összegű játék, amit a felzárkózó, a periférián lévő Eu-s országok elveszítenek adóbevételben, versenyképességben, működőtőkében, munkahelyekben, azt valakik megnyerik.

igényes 2011.12.10. 16:15:32

@kicsijuti: Orbán egy SZAR ember, hidd el nagyon sokat ártott az országnak. Gondolj bele mit síbolt össze, az összes korrupt ügyét ismered nagyon jól. Tudnád mekkora a vagyona? Nálam a Puskás család átverése és Kispest, majd a foci rajongók átverése, államköltségen tette be a kaput.

Hiszed, hogy Puskás felcsúti volt. Maga a Puskás Akadémia név ér meg milliárdot, és a bitang megvette pénzünkből a családot. Tudod-e, hogy Felcsút retteg Orbántól, tudod-e, hogy mennyi pénzért (semmi) dolgoztat rabszolgákat? Ellenőrizni tudod, ha megnézed a Kft-k beszámolóit. Látod, hogy kik a szponzorok, látnod kell, hogy a jéghegy csúcsának csak a párája az 50 milliárdos Felcsút. (MOL, CBA, stb). Semmi hír a milliárdos ÁFA (CBA) csalásról, mert a pénz Felcsúton landolni látszott.

Na, de itt a friss hír részedre:

hvg.hu/itthon/20111210_deutsch

A Fideszben tudják ám, hogy még a miniszterelnök sem etetheti libamájjal a kutyáját. Deutsch megelégelte számüzetését, nincs itthon kaszálni nem tud!

Tudod, hogy hány embernek forog a gyomra Orbántól?

Nézzél körül a neten! Andy Vajna milliárdokat kaszál és csak az az erénye, hogy az off-shore lovagja, meg Arnoldot bemutatta a kicsinek.

Sorolhatnám még. Mielőtt durván reagálnál, használd kérlek a kereső programot.

Martian (törölt) 2011.12.10. 16:17:09

Amerikai katonákra is szükség lehet?
Az amerikai haderő egyesített vezérkarának parancsnoka, korábbi vezérkari főnök szerint az Európai Unió válsága biztonsági kockázatokat is okoz. Gen Martin Dempsey szerint, ha az európai pénzügyi válság rosszabbra fordul, nem kizárt a civil zavargások kirobbanása sem. "Nem világos, hogy az elmúlt napok lépései elegendőek-e az eurózóna egybentartásához, a lényeg, hogy a valutaövezet esetleges felbomlása a Pentagonnak is feladatokat adna, főként az Európában állomásozó katonáinknak" - fogalmazott.

Egy kicsit hátborzongató, hogy a világ legnagyobb hadseregének vezetője beleavatkozik véleményével
az európai ügyekbe.
Azt mondja, zavargásokhoz vezethet az Euro megbukása.
Hmmm....
Olyan ez , mint egy önbeteljesítő jóslat.
Tehát arra számít , hogy zavargások lesznek Európában , és
majd az amerikaiak beavatkoznak a NATO szerződések alapján.
Ki ellen ?
Európa népe elleni katonai fenyegetés hangzott el burkolt formában, ma a rádióban, olyankor, amikor éppen az államfők tanácskoznak. Nyilván azért , hogy az amerikai érdekeket ne hagyják szemelőtt.

Ez azt jelenti számomra, hogy Európa be van fogva Amerika szekere elé, és az amerikai pénzügyi körök most aggódnak, hogy leveti a járomot.

igényes 2011.12.10. 16:19:12

@nyünyüge: Néha nem érti meg ismeret hiányában a kérdezőket.

A kérdezők jobban felkészültek, mert valamilyen információ birtokába kerültek, és ezt vetik fel, a Vicsek szerintem nem képzett több témában (Orbánnál képzettebb). Nem tudom érted-e?

igényes 2011.12.10. 16:21:59

@kicsijuti: JUTI! Ön hölgy és Judit? Köszöntöm!

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 16:30:49

@Lófasz Hadnagy: " Ez egy szélsőséges példa, nem ez jellemző a nagy átlag dohányosra. Rám sem. "

Jó , akkor egy másik példa : Egy rokonom 42 év dohányzás és 45 év faipari munka ( Egész nap nyeli , szívja a faport - nem fűrészport , faport ) után lett tüdőrákos..... és sorolhatnám

lüke 2011.12.10. 16:31:05

@igényes:
Vicsek az Ablakban-ha még emlékeztek-
kezdte,majd a francia kulturos volt :),kohómérnökböl lett újságíró, klub rádiótó az atv-be került

jjulie 2011.12.10. 16:31:45

@bigapples:

lassan de lassan bigi, rá egyszer csak kilyukadsz az erősebb kutya baszik végkövetkeztetéshez

kitartás bigi

de valahogy nem látom, hogy bekapcsoltad volna a fidesz- és orbánfényező képességeidet, mijafaszvan veled bigi, oda a fideszhited?

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 16:33:07

@szoja122: " A tanga bugyi a nőknél gyakran okozhat hólyaggyulladást, mert nem véd, felfázást okozhat.

A csípőnadrágok derékfájást.

Akkor az orvos ellenőrizni fogja a ruházatot is?

Amúgy bugyi ellenőrnek jeleneteznétek? :)))))) "

...és a mai felsőruha divat , - 10 fokban kint van a fiatalok dereka - öreg korában nem fog táppénzt kapni , mert magának okozta a reumát ?!

lüke 2011.12.10. 16:35:00

@bigapples: német francia paktum, amiben a németek húzzák a
gazdaságot és a franciák féltik a parasztjaikat

( a legnagyobb betét állománnyal a német lakosság rendelkezik, ennek érték megörzése is egy részfeladat!)

jjulie 2011.12.10. 16:35:23

@lüke:

azok az emigrációban töltött évek.....

valami retró vicc, sztorieset, mondjuk a leuramozott rendőrökről?

Prof. Dr. Lencsés István 2011.12.10. 16:37:28

@Martian:

Szerintem ahogy felvezetted butaság, olvasta ezt én is.

1. Magyarországon a katonák, akik még vannak, azok, nem tesznek a nép ellen!
2. A rendőrök szintén nem!
3. Tűzoltók szintén nem!
4. Fegyőrők szintén nem!
5. Polgárőrség szintén nem!
6. A volt kiképzett emberek, de ma már nem aktívak (ez a jelentős erő) szintén nem!

Tehát a fegyvert ismerők a nép ellen semmit nem fognak tenni! Nagyon pontosan a polgári engedetlenség részesei lesznek maximálisan a civilekkel!

Ma, aki nem szereti a jelenlegi rendszert azok a rendőrök, katonák, egyszóval a rendvédelmisek, de sem az orvosok, sem a tanárok, és a legfontosabb a fiatalok sem szeretik a "Fiatal Demokrata szarfaszú "eszt" (egy szar társaság)

dr kíváncsivagyok 2011.12.10. 16:38:25

@Ringlósztár: " "Mégis enged a kormány az IMF-nek
A szigorúbb hitelmegállapodást is aláírjuk, ha nem kínálnak mást. A kormány 10-15 milliárd eurót vár."
Akkor mi értelme volt elkúrni 3.000.000 ember (polgár) nyugdíjmegtakarítását? "

Mi értelme volt ? Így mulat egy magyar úr,...a más pénzéből !
próbálkoztak , próbálkoztak,....Istenem,...nem jött be.....Anyjukat b...ák szájba....

nyünyüge 2011.12.10. 16:43:47

@lüke:
Jelenleg is a Klubrádió főszerkesztője, és kezdettől fogva, azaz évtizedek óta újságíróskodik. Úgyhogy a kohómérnökséget felejthetjük (negatívumként és pozitívumként egyaránt).

www.internethungary.com/eloadok/Vicsek-Ferenc/154/

concret 2011.12.10. 16:45:12

@bigapples:

A hatékonyságnak ugye az volt a gátja, hogy 12-17-27 ország (mikor mennyi volt) annyiféle ötlettel állt elő, ahányan voltak, és évekig vitáztak, aztán eredménytelen kompromisszumokat szültek. Mindenki ezt kritizálta, most kétségkívül centralizálva lett a javaslattétel, relatíve rövid időn belül lehet dönteni.

Most sem a megállapodás tartalmából citáltál, hanem a folyamatot kritizálod. Ha tartalmi problémák lennének, nem csak Cameron és Orbán keménykedtek volna (elefánt és egér a hídon). Tartalmi kritikát senki sem hangoztat, kizárólag a fennkölt "szuverenitás védelme" amit hallani.

Nos, a szuverenitásunkat ott veszítettük el, ahogy elfogadtuk Nyugat-Európa gazdasági terjeszkedését hazánkban. Ha a végletekig kiéleznénk a konfliktust, és kivonulna a nyugat-európai termelő-szolgáltató-banki tőke, az ugyan veszteség lenne a számukra (ezért nem adják fel simán a magyarországi pozícióikat), de a magyar gazdaság hirtelen kiürülne. Nem csak olyan mértékben, amennyi a külföldi tulajdon, hanem a hozzá ezer szálon kapcsolódó, és hozzá jellemzően alárendelten kapcsolódó hazai cégek ellehetetlenülésével is.

Építőipari céget vezetek (olyan kis-közepeset), minden projekt, amin dolgozunk, külföldi pénzből finanszírozott, kivéve a ferihegyi bővítést-rekonstrukciót, amiben csekély részben hazai ktgvetési pénz is van. Mondhatod, a véleményem az egzisztenciám határozza meg. Ám ha Te a piacról élsz meg, Te sem élnél túl egy Nagy Nyugati Kivonulást, ha meg közalkalmazott vagy, a bedőlő központi költségvetés temetne maga alá.

Persze, biztos van harmadik út is (copyright by Csurka István), ami se nem jobb, se nem bal, hanem keresztény és magyar :). Az orbáni harmadik út a kitartó kamuzás, a félszívvel tagság, hátha ránk hagyják, sőt, még pénzelik is a szakadárságunkat, meg hát belülről is bomlaszthatunk, aztán hátha beledöglik az Unió, láttuk már ezt a KGST esetében is... Hát nem megy. És a sok rossz forgatókönyv közül még ez a jobbik. Ha olyan rövidlátóak lennének, mint a magyar miniszterelnök, és simán lepöccintenének minket magukról, az nekünk fájna igazán. Így most okoskodhatsz kedvedre, szerencsére nem lesz próbája, hogy hová jutottunk volna Orbán Viktor érdemei alapján.

Martian (törölt) 2011.12.10. 16:47:16

@Prof. Dr. Lencsés István: jenki katonákról van szó, a szokásos módon a "szabadság védelmében".

messi-asz 2011.12.10. 16:48:38

bocs most már a kommenteket sem olvasom el... elvonón vagyok ;)

az EU nulla deficit szabálya és az egyéb szigorítások baromi jók lennének hosszútávon...

rövidtávon + mind1 hiszen MÁR (gazdaságilag) HITELES KORMÁNYUNK van újra (imf)

nyünyüge 2011.12.10. 16:49:27

@lüke:
a francia kultúros a Stúdióban (nem az Ablakban!) meg a Vinkó József volt. szerintem.

concret 2011.12.10. 16:50:54

@Martian:

Azért jelenti ezt a számodra, mert így szereted látni.

Erről meg nem amerika tehet, te magad gerjeszted magadban (meg a nálad öregebb üldözési mániások)

concret 2011.12.10. 16:52:56

@jjulie: én csak fosom a szót, pedig tényleg ennyi a lényeg :)

messi-asz 2011.12.10. 16:53:07

@Bulat Okudzsava: gerinctelen, alkalmatlan gané maffiacsürhe falkaforradalma...

concret 2011.12.10. 16:56:56

@lüke:

vannak ám a kohómérnökihez képest messze alul képzettebb újságíróink is (ez még sem nem védi, sem nem erősíti Vicseket)

Prof. Dr. Lencsés István 2011.12.10. 16:57:03

@Martian: Soha ne tarts tőlük! Nincs olaj! Köszönöm, hogy nem sértegettél! Egyébként a magyar nemzet most tényleg összefogásra kész, de hidd el nem Orbánnal! Szakemberek kellenek, és vannak is. Gondolj bele, milyen utat járt be Orbán, és most nem a gyerekre gondolok, hanem a jelenségre. Orbán egy jelenség! Én csak az unokáimra gondolok, meg a dédunokákra! Orbán buta, te körülbelül 40IQ-val előzöd, és ez igaz!

lüke 2011.12.10. 16:59:25

@jjulie: @nyünyüge:
hát az lehet:)
Szabó Stein meg a pofozkodó:)
jót tett az emigráció( ott uram a rendör, s a föorvosnö frau doktor)nagy a különbség

lüke 2011.12.10. 17:02:40

@concret:
nem
de a mérnökség ad egy pici logikus gondolkodást,
(Egy pillanat s kész az idõ egésze)
Miszkolc meg mást

Unionista 2011.12.10. 17:04:12

@bigapples:
a megoldás európa szuperrégiókra való felosztása lenne.

-- alakulna egy nyugati (atlanti) régió. és azon belül is különállhatnának a britek. ha olyan nagyon akarnak. de azért a franciákkal elég sok minden összeköti őket. a szoros amerikai szövetség például. hja, és ide tartozik még benelux.
-- létrejöhetne egy középeurópai régió német vezetéssel. ehhez csatlakozhatna lengyelország, ausztria, szlovákia, magyarország, szlovénia. és középeuróp tarthatna akár egészen a balkánig. szóval ez meg egy új mittelmächte. persze valószűnleg az unión kívül maradó törökök nélkül. de innen jön a török-német kapcsolat.
-- lehetne egy északi skandináv régió. ehhez csatlakozhatna az unión kívül levő izland, és norvégia. a monetárius unión kívül levő svédország, és dánia. valamint az orosz befolyástól rettegő finnország, és a baltikum.
-- lehetne egy déli mediterrán régió. az ibéria, itália, és hellász. valamint málta és ciprus.
-- és lehetne egy keleti régió. ami a keleti partnerség. ebbe be lehetne vonni oroszországot. ide tartozhatna belorusszia, ukrajna, és a kaukázus.

persze a legjobb lenne összetartani az uniót. de mindenképpen kell egy b-terv. és ez nem a nemzetállamosdi, hanem a szuperrégiósdi.

Prof. Dr. Lencsés István 2011.12.10. 17:05:34

Volt itt egy névbitorló "Lencsés István" nem tudjátok hol van?

Unionista 2011.12.10. 17:07:51

@concret:
politikai unió -> vámunió -> fiskális unió -> monetáris unió

ezt a lépéssort kellene bejárni. csakhogy ebből a gyakorlatban a monetáris unió, és a vámunió létezik. vagy megteremtik a maradék kettőt, vagy az egész konglomerátum szétesik.

Unionista 2011.12.10. 17:16:03

@concret:
orbán amúgy az uniós források befagyásától tart. a pártok az uniós pénzek ellopására szakosodtak. lengyelország, és szlovákia 30% feletti növekedést produkált az uniós csatlakozást követő 5 év alatt. magyarország ugyanezen időszak alatt összesen 3% alattit.

orbán azért akar költségvetési egyensúlyt, hogy magyarország kikerüljön a túlzott deficit eljárás alól. a strukturális egyensúlyt is bevállalná, de nem akar semmiféle eu, és imf költségvetési felügyeletet. csak forrásokat akar. ellenőrzést nem akar hozzá.

concret 2011.12.10. 17:18:18

@Unionista:

Én is próbálom, de hiába.
Akinek megakadt a tű a nemzetállamnál, azt legfeljebb olyasmi izgathatja fel, hogy szakadhatna Spanyolország, leválhatna Bretagne és Korzika, forza Padánia, esetleg a kasubok is saját államot csinálnának Gdansk körül...

Ez lenne a szép új világ, a törpeállamok virágzása, a határőrségek és a vámosok mind felszívnák a munkanélkülieket, és a jóságos Kína örök mosolya lebegne a népek felett.

Átverés! 2011.12.10. 17:21:10

Én megérteni próbálom OV-t. Ha valakinek nincs gazdasági, közgazdasági vénája - mivel nem tanulta, nem dolgozott olyan helyen ahol erre szükség volt - nem is csoda, hogy nem tud hirtelen dönteni ilyen súlyos kérdésekben.

Eddigi életében mindig a karrierjét építette, mindig arra kellett figyelnie, hogy hogyan tud olyan beszédekkel feltűnni ami a célt szolgája. Bomlasztás, karakter rombolások, és még sok minden.

Nem igen volt ideje közgazdasági elméletekkel foglalkozni, a hatalom megszerzésének elmélete sokkal inkább érdekelte.

A hozzá eljuttatott információk biztosan erősen szűrve, manipulálva vannak a körülötte lévő lakájok segitségével.

Ez a tragikus, hogy néha meg kell jelenni ilyen fontos tanácskozásokon is ahol a hatalomszerzési technika nem elég és nem is arra kíváncsiak.

A hozzá hasonló ambícióval megáldott elődei sem voltak kimondottan pénzügyi és gazdasági szakemberek, de akkoriban más volt még a világ.

flippant 2011.12.10. 17:21:58

@Martian: Örülök, hogy rájöttél erre.

bigapples 2011.12.10. 17:23:35

@concret: "Most sem a megállapodás tartalmából citáltál, hanem a folyamatot kritizálod. Ha tartalmi problémák lennének, nem csak Cameron és Orbán keménykedtek volna (elefánt és egér a hídon). Tartalmi kritikát senki sem hangoztat, kizárólag a fennkölt "szuverenitás védelme" amit hallani."

Tartalmi kérdésnek, hogy a mostani megállapodás részleges, egyszerűen a költségvetési szigorral akar megoldani problémákat, úgy hogy a németeknek ne kelljen komoly terheket vállalniuk az euróövezet megmentésért, pedig ők volt a legnagyobb haszonélvezői a közös valutának.

A szuverenitás pedig nagyon fontos, ha precedens lesz az, ahogy péntek hajnalban végül eldőltek a kérdések, akkor az út végén ott vannak az egységes adókulcsok és akkor a nyugat-európai cégek tényleg elkezdenek kivonulni Magyarországról, mert komolyan vesztünk a versenyképességünkből.

Én nem vagyok EU ellenes, nem vagyok nyugat ellenes, nem vagyok a nyugati tőke magyarországi jelenlétének ellensége.
Szerintem is minden módon el kell kerülni, hogy bedőljön az euróövezet. Nem lehet célunk megakadályozni, hogy az EU megvédhesse magát egyes tagországainak adósságcsődjétől és nem lehet célunk az EU elhagyása vagy bénítása.

Hidd el, pontosan tudom, hogy milyen fontos az országnak, hogy itt van, ahogy írod, a "nyugat-európai termelő-szolgáltató-banki tőke". De emellett egy olyan EU kell, amely segíti, hogy gazdaságilag felzárkózhassunk, hogy ne állandósuljanak a mostani, az EU centrumában lévő országoknak kedvező állapotok.

Önmagunkban kicsi ország vagyunk, gyenge gazdasággal. Nem sokat ugrálhatunk. Ezért lenne kulcsfontosságú a szövetségépítés. Akár a visegrádi országokkal, akár a többi keleti EU taggal, akár közös gazdasági érdekek mentén az írekkel, dánokkal, svédekkel, hogy ne lehessen áterőltetni a kis országok torkán az eurózóna mentés jelszavával olyan lépéseket, amelyek nem az EU megmentéséről, hanem csak a német-francia érdekekről szól.

messi-asz 2011.12.10. 17:24:15

@Ordnassac: "Orbán továbbra sem ért a külpolitikához... "

sorolnád mihez ért? foci? áhhh... jogász? áhhh... akkor?

tud hüjíteni egy rakás (akár 2 706 292 dbot) zombirkát ahhoz hogy a diktatórikus/feudális fides nevű maffia bandával lerabolhassa a zországot??? igeeen!!! ehhez ért...

flippant 2011.12.10. 17:25:40

@messi-asz: Ahhoz se nagyon ért. Nem ő csinálta a populista néphülyítést hanem azok a tagok akik őt is bábként mozgatják.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.10. 17:26:38

@MACISAJT:
Egyértelműen alá fogja írni a kis görény (O.V.) és csatlakozunk, de most az övéinek eljátszotta a hőst, az országot óvó, majd mi megmutatjuk szarjankót.
Soha senki nem hallgat meg, ez is csak sunyi, rizsa.
Sárközy a világba mondta a magyarok nem, min pár óra múlva azt hazudjuk, talán.
Majd lehet ha még nagyobb bajban vagyunk Európa azt mondja először igen, később talán segít.
A sajtósok átverése, a sajttáj lemondása is tipikus fideszes szarháziság. Az MTI-nek persze ment a hazug púder.

Jobboskák, javaslom megnézni:

www.noltv.hu/video/4045.html

messi-asz 2011.12.10. 17:26:45

azt gondolom, ha azt mondanám a magyar politikáról-politikusokról, azaz a "közéletről", hogy rossz véleménnyel vagyok, akkor hazudnék, mert azzal indirekt elismerném, hogy

létezik ilyen és, hogy az minősíthető...

flippant 2011.12.10. 17:29:26

@Orbán a jellemtelen!: Szerintem már alá is írta! Odatettek elé egy üres lapot irányítói és ő meghajolva alá is írta az üres lap alját. Azonban a lelkiismerete megszólalt a mosdóban. Gondolkodott miközben törülte a kezét a csap mellett. És akkor jutott eszébe, hogy ha balhé akkor legyen közös balhé és a parlamenttel is megosztja azt (MSZP/LMP- testvérpártjával).

messi-asz 2011.12.10. 17:30:05

@igényes: @lüke: @jjulie: 1-1 avatarral újícsatok má beee... könnyebb lenne kiszűrni a kommenteket (pozitív szűrés, mert olvasnám...) amig nincsen "tahótlanító"

igényes 2011.12.10. 17:30:10

Állítólag Kövér beszólt orbánnak, Deutsch és a bajszos brüsszeli is elzavarná! Deutsch hazajött, hogy Orbánt elküldje a picsába.

Nem az én szókincsem, de ezt mondták!

igényes 2011.12.10. 17:31:39

@messi-asz: Mit tegyek ennek érdekében! Azt sem tudom, mi az avatar!

bigapples 2011.12.10. 17:38:41

@Unionista: ugye azt nem varrod Orbán nyakába, hogy a szocik úgy használták fel az EU-s forrásokat, aminek az eredményeként messze lemaradtunk a lengyelek és szlovákok gazdasági fejlődése mögött? Az EU-s pénzeket is Bajnai és nem Matolcsy vagy Fellegi osztogatta 40 cm-es kilátóra, főterek térkövezésére, szökőkutakra, kutyafitneszprogramra és a többi szép,tetszetős, de a gazdaság tartós növekedését nem segítő, csak az építőipari túlélését és az EU-s források lenyúlását biztosító beruházásra.

messi-asz 2011.12.10. 17:39:12

@László56: "szép hétvégét kívánunk Mindenkinek"

üdv Neked is kedves laci! 56-an vagytok? vagy kiráji többes? hogy van elnö kúr? jaa é mindenkinek? én nem értek egyet a fid esszel... bármit mond... én komcsi vagyok és ellenfülkeforradalmár...

nekem is? vagy ez természetes, hogy "ellenségekre" nem érted?

concret 2011.12.10. 17:40:02

@bigapples:

Tudod, a hídon majd akkor, ha odaértünk...

Az egységes adókulcsok ügye nem tény, hanem feltételezés. Valami olyasmi ez, hogy már el sem indulok, mert nyuszika úgysem adja ide a fűnyíróját. Amúgy meg a TA kulcs egy fütyi, azt a multik simán megkerülik, a kis cégeket sem izgatja fel igazán. A nagy tétel a forgalmi adó és a bérterhek, abban meg nem is vagyunk annyira eminensek. A nyugatiak döntően most is a szummázott bérelőny miatt vannak itt, lehet ezt szeretni vagy nem, nyilván nem ebből kell hosszútávon megélnünk, de most ez van, enélkül meg a fű harapdálása.

Egy jó üzletember és egy jó politikus ott harcol, ahol esélye van, és úgy alkalmazkodik, ahogy számára a legjobb (vagy a legkevésbé rossz). Orbán Viktor mániákusan belpolitikus, ő Brüsszelben is a hazai közönségnek játszik, és ha 3 (dehogyis, 2) lépésre előre látna, kikerülné a falat, aminek épp nekimegy. Őszintén meg tud lepni, ahogyan újra és újra tudtok triumfálni a szánalmas kudarcain.

pereszke 2011.12.10. 17:40:26

az is hülye aki az elmúlt bő húsz évnyi tevékenykedése után még mindíg odafigyel ovira, aki meg még el is hiszi amit mond az meg egyenesen klinikai eset, és a legsúlyosabb fajta meg még érvel is mellette :DDDDDD, na hát arra egyenlőre még nincs is szó a magyar nyelvben

bigapples 2011.12.10. 17:42:41

@Unionista: A mi szuperrégiónkkal az lenne a baj, hogy minden a német-osztrák érdekek szerint menne, mert ketten együtt akkora lakosságszám és GDP fölényben lennének a többi országhoz képest.

Maradjon inkább egyben az EU, akár az angolok nélkül, csak változzon meg a mostani döntéshozatali rendszer, mert ez a semmibe visz.

concret 2011.12.10. 17:42:44

@lüke:

azok meg simán kipusztulnának Brüsszel szőnyegbombázása során a törvényszerű célzási pontatlanságok következtében

ubul2000 2011.12.10. 17:44:39

@bóvli Magyarország, én nem így szeretlek!:
teljesen felizgattál, hogy noltv-t ajánlottál. kitárul a világ :)))))

messi-asz 2011.12.10. 17:49:25

@jjulie: azok egyáltalán NEM DEMOKRÁCIÁK... még láccatra se... ;)

bóra77 2011.12.10. 17:49:25

@Átverés!: Gábor két "megérteni Orbánt" posztot írt már. ezek alapján sem sikerül? lehet, hogy aktuális lesz lassan a 3. fejezet:)

bigapples 2011.12.10. 17:53:13

@concret: nem egyszerűen Orbán-probléma, a csehek ugyanazok az okok miatt maradtak ki tavasszal és most is ugyanazért húzzák a szájukat, mint mi.

Az adóharmonizáció szándék sajnos nem fűnyírós nyuszika:

Népszabadság, 2011. aug.:

"A közös társasági adózás ötletét Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök jelentette be amúlt héten, az eurózóna válságamiatt tartott megbeszélésüket követően. Bővebben nem merültek el a részletek ismertetésében, nem tudni, melyik adórendszert igazítják a másikhoz, a kettőt miképpen forrasztanák egybe. Ami ismert, hogy 2013-ra időzítik az „adóházasságot”, ami „nyitott kapcsolat” lenne, más európai országok csatlakozását is várják.

A korábbi nyilatkozatokból kiderül, hogy a téma Franciaország számára fontosabb, ott aggódva figyelik az adózás optimalizására létrejött különböző cégstruktúrákat. Beszédes adat, hogy miközben a francia társasági adó kulcsa alapesetben 30 százalék feletti (a kisebb társaságok adója 15 százalék), addig az adóból befolyó bevétel a bruttó hazai össztermékhez (GDP) viszonyítva alig 1,3 százalék (2009-es adatok szerint). Magyarországon a GDP 2,1 százalékának megfelelő bevétel keletkezett ebből az adóból, 20 százalék alatti adókulcsok mellett. Ez alapján vagy a kedvezmények rendszere szerteágazó Franciaországban, vagy a cégek profitabilitásával van gond, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az országon kívül számolják el a profitot, ahol ezt alacsonyabb adóval terhelik.

A szakértők kétségesnek tartják, hogy a németek és a franciák sok uniós országot meg tudnak nyerni a közös társasági adórendszernek. Emlékeztetnek arra, hogy a magyar EU-elnökség alatt kialakított, de a német–francia tandem akaratát tükröző, a korábbinál szigorúbb költségvetési, gazdálkodási elvárásokat megfogalmazó uniós csomaghoz sem csatlakozott minden ország – köztük Magyarország –, mert abban a társasági adóalap harmonizációja is szerepelt. El lehet képzelni, milyen fogadtatása lenne akkor magának az adóharmonizációnak. Ezt szakemberek szerint még olyan tagországok sem fogják támogatni, amelyek egyébként az adóalap kapcsán nem voltak elutasítóak.

Mindez nem jelenti azonban azt, hogy soha nem is fog megvalósulni. A német–francia törekvéseket nem lehet figyelmen kívül hagyni, elvégre mégis Európa magországairól van szó. Nem kizárt, hogy ha másként nem megy, pénzügyi kényszerrel érik majd el, hogy a többiek is belépjenek a közös adórendszerbe: ezt támaszthatják majd feltételül a finanszírozási gondokkal küzdő tagállamok uniós szintű megsegítésének, ami egyébként nem oldható meg a magországok aktív részvétele nélkül."

ökörpöröly 2011.12.10. 17:55:18

@igényes: A megélhetési politikusok ahhoz hűségesek, akik lopási lehetőséget és hatalmat ad nekik. Orbánt meg fogják buktatni, a kérdés az, hogy mikor. A jellemtelen Roma Néró most saját bőrén fogja tapasztalni, hogy milyen az árulás.
Szétverte az MDF-et, a KDNP-t, a Kisgazdapártot, legyilkolta belső politikai ellenfeleit, de rövidesen őt fogják megfojtani. Van ambíció, van pénz ellene. Nagyon meglepődnék, ha a következő választásokon még Orbán vezetné a FIDESZ-t.

lüke 2011.12.10. 17:58:10

@concret
nana,
lassan a hadvezérséggel, meg a nyelvvel:ök:) azok

Martian (törölt) 2011.12.10. 17:58:13

@Prof. Dr. Lencsés István: "Soha ne tarts tőlük! Nincs olaj!"

De gáz van!
:))

ökörpöröly 2011.12.10. 17:58:38

index.hu/kultur/media/2011/12/10/nem_adjak_a_nevuket_a_hiradohoz/

Nofene, mi történt? :) Eddig nem mertek tiltakozni a tisztességtelen leépítések, a fideszkáderek tömeges kinevezése miatt. :) Valaki(k) áll(nak) mögöttük, mert anélkül nem merték volna meglépni.

ökörpöröly 2011.12.10. 18:01:58

@SchindIer Pistája: Érdekes "kombó" a Roma Néró. Szociopata, egoista, nárcisztikus, küldetéstudatos és kleptomán.

igenember 2011.12.10. 18:02:32

Nekem a tutyi-mutyi szó jutott eszembe amikor Orbánt hallgattam. Kik vagyunk mi magyarok, hogy beleharapunk az etető német mellbimbóba.

Mindig is ez volt Európában, ahogy a németek fütyülnek úgy táncolunk mi. Deal with it.

ökörpöröly 2011.12.10. 18:08:47

@igenember: A tragikomédia az, hogy nincsenek koncepciók, hosszútávú tervek. Az egész kormányzásuk egy nagy bóvli. A gyors reagálás nem azt jelenti, hogy felelőtlen kapkodás.
Az ország tragédiája, hogy nem csak a kapitány bolond, hanem a kormányos és a tisztek is. Így nehezen fogunk felállni a padlóról.

concret 2011.12.10. 18:15:37

@bigapples:

Bocs, de ezt eddig is tudtam.

Továbbra is úgy gondolom: elvileg mindegy hol mondunk nemet, de az adóalap-harmonizációnál nem volt indokolt - mellesleg a legtipikusabb kormányzati hazugsággal kommunikálták, hiszen adókulcsról és nem adóalapról beszéltek. Amúgy meg a lakosság nagy részét úgy sem érinti, nyugodtan lehet etetni a szokásos cukrozott takonnyal.

Sajnos a kormányzati kommunikáció eszközhasználata roppant ragadós. Tőled is azt kértem számon: az ismertté vált megállapodási pontok közül melyik szolgál konkrétan német-francia érdekeket? Azóta meg semmi mást sem írsz, minthogy nyilvánvaló: a szándék gonosz, a döntés előkészítés meg diktatórikus, és a távolban már látszik a szörnyű végkifejlet.

Mert azt nyilván nem írhatnád, hogy a fegyelmezett gazdálkodásra törekvés az egy szemét német diktátum. pedig így van: ha mi, meg még jó néhány ország magától képtelen erre, akkor kívülről kell rápofozni (belépésünk óta folyik a túlzott deficit eljárás, semmi erkölcsi alapunk sem maradt).

Ha a saját kormányfőnk másfél év alatt képes 3 szögesen ellentétes irányt teljes mellszélességgel képviselni (tavaly nyáron a 7%-os hiányért koldulás, aztán szigorú adóssággát beírása az alkotmányba, de még életbe sem lép, felmenteni önmagát alóla), akkor én (arra méltó ellenzék híján) inkább választanám a protekturátust, mint a hülyék vezette ország fényes szuverenitását.

concret 2011.12.10. 18:19:44

@lüke: ó én csak beleképzeltem magam egy mélymagyar lelkébe

messi-asz 2011.12.10. 18:22:46

@simonmondja.: :)))) nálunk nincsenek cigányok!!! ... csak dakoták... +dakota törzsfő...

" HINYE-HUNYA " ... inkább innen lehet...

www.youtube.com/watch?v=LSYU-9OW358&feature=player_detailpage#t=76s

messi-asz 2011.12.10. 18:26:03

@teevee: "@jjulie: Úgy gondolom, hogy a stílusod ordenáré és kártékony. Szerintem mindenkinek jó lenne, a visszavennél belőle. "

ezen véleményeddel nem értek 1et... fides féregirtás szívlapáttal... menő

elég cizellált stilisztikai válasz. arra a "szellemi" tevékenységre amit végeznek...

messi-asz 2011.12.10. 18:34:40

@jjulie: az ijen buta seggek... csak dumálnak hogy rothadó eu stb... orbánmantra...

de hogy mi lenne helyette? hova tarcsunk akkor?
- ázsiai unió?
- vagy egy független "állam" bezárt Internettel és határokkal?

ezt most kellene tisztázni... ha kécségük van...
mert akkor én kiírnám magam a NER ből... amíg nyitva vannak a "kérdések"...

1cerűek ezek... gumicsont... hisz ez nem kérdés... vagy ha komoyl akkor...

messi-asz 2011.12.10. 18:37:11

@manyike: "nem könnyű politikai vezetőnek lenni .."

főleg ha totál alkalmatlan és gerinctelen...
így a "zember" könnyen összecsuklik/omlik...

ökörpöröly 2011.12.10. 18:39:14

@messi-asz: Ezt a szerbek is eljátszották, most meg lerongyolódva, megalázva mennek könyörögni az EU-nak, hogy gyarmatosítsák már őket. Nincs más alternatíva. Okosnak ott kell lenni, hogy miként tudunk minél többet kiharcolni magunknak.

Tanácsos úr 2011.12.10. 18:40:15

Most már sohasem tudjuk meg, hogy hogyan is volt pénteken hajnalban, de talán nem is érdekes, mára túlléptek rajta az események.

Engem sokkal jobban érdekelne, hogy vajon mit hallott ott, azon a hosszú éjszakán a miniszterelnök úr, hogy aztán reggel az első szava az volt, át kell dolgozni a költségvetést. Meg, hogy az aktuális hírek szerint már akármilyen kölcsön is megfelene sz IMF/EU-tól, nincs az a feltétel, amit el ne fogadnánk. Mivel ijesztegette őt a fehér asztalnál a Merkel-Sarkozy kettős?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.10. 18:41:13

Thewrewk már megint nem látja a lényeget: minden idők legnagyobb formátumú magyar áLamférfije, Ormány Piktor szokatlan módszerekkel azért vágta tönkre az ország pénzügyeit, hogy könnyebben tudja magára könyörögni az IMF nyakörvét - így végre meglesz a focistadionokhoz szükséges pénz, ha a fránya szolganép nem volt képes kigazdálkodni a forradalmi kasszát. Pedig világosan meg lett mondva nekik, hogy múúúkodjetek.

Na így néz ki egy brilliáns nem-ortodox huszárvágás.

Ma este mindannyian szégyenkezzünk egy kicsit, hogy ennek a Nagy Embernek ilyen szomorúságot okoztunk, hogy miattunk kell térden csúszva a haldokló nyugattól éltető tallérost kunyerálni. Remélem jövőre mindenki kétszer olyan keményen dolgozik és adózik a Kedves Vezérért, nem hagyhatjuk cserben ezt a szent embert (hüpp-szipog).

messi-asz 2011.12.10. 18:44:54

@Tanácsos úr: nehéz kitalálni... ?? !!

udvariasan elmondták neki, hogy ollan tehetséges szép és fiatal és még nem is volt anyni ungabunga azori partin, mint a Berlusconi, íyg kár lenne őt a politikai süllyesztőben látni... ezzel az unortodox dologgal ami ugye "zseniális", csak túlságosan megelőzte a korát... egyelő sajnos az EU lassan tugya csak követni a gyorsnaszádot, legyen szíves lassítani... egyelőre az EU csak ortodox mérőszámokat tud értelmezni... a matolcsicskára meg térjünk vissza pár száz év mulva...

concret 2011.12.10. 18:48:41

@jjulie:

Az odáig rendben, hogy belebukik. Várjuk.
Csak még mindig nem látszik a frankó konkurencia.

Mert hát én az áfacsaló veresjános főfő-adó-halljakendségét sem nagyon élveztem (ez nem vádaskodás volt).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.12.10. 18:51:14

@Tanácsos úr:

"Mivel ijesztegette őt a fehér asztalnál a Merkel-Sarkozy kettős?"

Semmivel, inkább csak jót röhögtek azon, amikor Vekker próbálta őket zsarolni. Van elég rozzant gazdaság az EU-ban, kiválóan megvannak a mi gondjaink nélkül is. A remélt keleti szélből meg egy halvány fing se érkezett meg. Ekkor el kezdett derengeni Vekkernek, hogy ha zseton nélkül marad, nem lesz mivel etetni a sleppet és a nép háláját a szedett-vedett TEKkelütöttjei se tudnák kivédeni. Ennyi. Vége. Torgyáni útra lépett, apránként elveszti nézőit a bohózata.

ob.szerver 2011.12.10. 18:55:07

Mivel a magyar nép képtelen felelősségteljes, hiteles és hozzáértő embereket választani az ország irányítására -a Bajnai-Oszkó párost nem választották (egybitesek kezdhetnek gágogni) - ezért a legjobb dolog ami velünk történhet az az, ha elveszítjük gazdasági szuverenitásunkat.

igényes 2011.12.10. 18:55:49

@ökörpöröly: Igen ez nekem is furcsa, hogy a politikai gyilkosságok, maffia gyilkosságok mikor történtek.....
Jozef Rohac a gyilkosról, Polt nem ad ki információt. Él még vagy kinyírták a Rogan Józsefet?

lüke 2011.12.10. 18:56:48

@concret:
van itt ölég,nem kell képzelödni:)

ökörpöröly 2011.12.10. 18:58:24

@Tanácsos úr: Hogy visszaadják neki a kokikat. :)

messi-asz 2011.12.10. 18:59:14

@bóra77: "valamelyik blog elkezdett írni egy listát a kormány cselekedeteiről (a rosszakról), és akkor még fejben tudtam tartani, viszont mostanra már annyi összegyűlt, hogy nagyjából képtelenség"

javaslom sorol lyuk, és gyűlycsűk a a lyó cselekedeteket:

1.. hm...

kész vagyok... egyelőre

jjulie 2011.12.10. 18:59:41

@ob.szerver:

igen, igen, igen

a független magyar kormányzásaz orbánnal megbukott, immáron végleg

ökörpöröly 2011.12.10. 19:01:20

@igényes: A videói is mindig megnevettetnek. :)

messi-asz 2011.12.10. 19:05:10

@lariflari: "...pár év múlva rájöttök,hogy milyen igaza volt Ovinak és hogy Matolcsy nem is volt olyan ostoba mint ahogy most tűnik..."

:))))) pár száz év múlva... ja ja... addig azér kretén balf@szoknak mongyuk...

utána meg má nem is fog lyuk szidni őkket...

messi-asz 2011.12.10. 19:09:57

@concret: "Teljesen felesleges kormányról beszélni, amikor egyvalamiben szerintem mindenki egyet ért: ma Magyarországon Orbán Viktor dönt, lényegében egyszemélyben kormányoz."

ebből a mindenkiből is kimaradtam...
szerintem a simicska dönt és a zoligarchák szenyá tusa...
a zovi csak egy arc, bocs... egy s*gg(juk)...

ob.szerver 2011.12.10. 19:24:52

@messi-asz:

"szerintem a simicska dönt és a zoligarchák szenyá tusa... "

Ez azért nem biztos, hogy így van, mert az Örökös Mimniszterelnök ámokfutása még az oligarchákat is sújtja. Csányit nyilvánvalóan, és állítólag Demján sem ruház be Mo-on jövőre, pedig versenyhátránnyal aligha kellene megkűzdenie a jó zsíros állami megrendeléseknél. Csakhogy itt már semmi sem épül.

messi-asz 2011.12.10. 19:25:54

@lariflari: "Szerintem ne hisztizzünk.Elég nehéz döntés előtt áll az ország.Épp azt kell eldönteniük,hogy gyarmat leszünk vagy egy szabad csődtömeg? "

EZ A LÉNYEG... a zorbánnal ez a kettő út létezik...

zavard el és majd segítek mi a harmadik...

ökörpöröly 2011.12.10. 19:26:14

@messi-asz: Vannak még ostoba hívők, belőlük él a FIDESZ. :)

messi-asz 2011.12.10. 19:28:41

@ob.szerver: ÓRIÁSI TÉVEDÉSBEN vagy...

bár a demlány és csányy azok is oligarhák... de "csak" adó optimalizlás okán...

a simicska szennyá tusa... az más... azok kasszafosztogatók... kizárólag állami pénzt hordtak HŰVÖS halomba... másnéven: pártpénztárnokok hálózata... ennek lehet tagja kár politikus is... néhány helyen egybe esik... sok helyen pedig egy külön "zember"

messi-asz 2011.12.10. 19:30:31

@ob.szerver: rencer elnevezéssel: 1pártpénztárnok hálózat... élén simli bá...

igényes 2011.12.10. 19:33:03

@ökörpöröly: @messi-asz:

Index
2011. december 10., szombat 19:09 | Email
Szombat este 13 perc után megszakadt a TV2 hírműsorának, a Tényeknek az adása, és az Aktív indult el.

A televízió egyik munkatársa az Indexnek azt mondta, műszaki hiba történt, a hanggal voltak problémák, ezért indult el az Aktív tartalék adása.

A TV2-nél ez volt az első eset, hogy műszaki hiba miatt megszakadt a híradó.

messi-asz 2011.12.10. 19:35:13

@igényes: mer a MŰ-szakik mexakították... igazi szakikat kell hozni...

ezek szabotálják... a híreket... kormány ellenes szabotázs... de tényleg:)

ubul2000 2011.12.10. 19:36:25

@ob.szerver: meg ráadásul ők nem is hitelesek, nem hozzáértők
Mellesleg horn-t se választottuk meg

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.10. 19:38:51

@ubul2000:
Ennyit keresne jövőre Lázár János, amikor az országot tönkre tették!

Havonta bruttó 1,3 millió forintot keresnének jövő szeptembertől a frakcióvezetők az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat szerint, amelyet Lázár János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője terjesztett be a parlament elé. További 10 fideszes frakcióvezető-helyettes kaphatna biztosan több mint 990 ezer forintot, míg a többi képviselőcsoportból összesen 8 helyettes vezető keresne ennyit. A képviselők fizetése havonta 745 ezer forint körül alakulna. Kormánypárti képviselők azonban még ezt is keveslik, további bizottsági pótlékokat, több benzinpénzt követelnek.
Az alkotmányügyi bizottság kevesli a Lázár János által javasolt összesen bruttó 745 ezer forint körüli képviselői illetményt. A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványban azt kezdeményezi a fideszes többségű grémium, hogy a bizottsági tagságokért további javadalmazásban részeüljenek a képviselők. A javaslat szerint az Országgyűlés állandó bizottsági elnöke 30, alelnöke pedig 20 százalékos pótdíjat kapna. Az állandó bizottsági tagságért a tiszteletdíj 20 százaléka, a második bizottsági tagságért további 10 százaléka, a vizsgáló- és eseti bizottságban betöltött tagságért 5 százaléka járna pluszban. A kötelezően felállítandó bizottságokban pedig 30 százalékos pótdíjat kapnának a képviselők.

Összehasonlításképpen: felmérések szerint a magyarországi szakorvosok bruttó fizetése havonta megközelítően 240 ezer forint körül alakul. Vagyis a parlamenti frakcióvezetők 5 szakorvos fizetését tennék zsebre úgy, hogy semmiféle kötelezettségük nem lenne arra nézve, mennyi időt kell az Országgyűlésben végzett munkával tölteniük.

sárkányfő 2011.12.10. 19:39:24

@bigapples: Álmodj királylány...

Szerinted véletlen, hogy lebukott a Böszörményi? Amire azóta is hallgatás a válasz, mint a Kubatov-listára? Mert náluk ez oké? Szerinted véletlen, hogy kiderült, a Mandiner vezetője az orbanviktor.hu fenntartója? Véletlen, hogy a macika sem tiltakozik? Véletlen, hogy megírták az egyik mandineres szerzőről, hogy egy fideszes önkormányzat sajtófönöke? És ezek, meg még pár eset, csak ami kiderült... Szerinted mi kerül NAPONTA egymillióba a sajtófigyelésen a Nézőpontnál? Ez nem szervezett lopás? Ne röhögtess barátom. Talán ha havonta lenne 1-2 millió, akkor elhinném. Meg is mondták, hogy erre majd felvesznek pár tucat embert... :)
Szerinted a Szerencsejáték Zrt miért utalt át 250 milliót a Hír Tv igazgatójának alapítványába? Nem mondom, hogy az összes pénz bértrollokra kell, nyilván kell etetni a fidesz médiaszárnyát több úton is, de jut arra is, ne félj.

Szóval jó lenne felébredni. Amit már bizonyított tény, azt nem kéne tagadni, mert csak magadat vágod át. Ezek a fiatal fiúk (közös bennük: mind a Fidelatisból indult, a legbőnyálúbbak már minisztériumi főosztályvezetők (frissdiplomásan, mint a Vitézy)) mind egy rugóra járnak, típusfigurák, és annyira, de annyira átlátszó az egész.

Azt, hogy szása tarlós lenne, azt meg ne kérd rajtam számon, mert nem én mondtam, Tarlós hülye, de nem annyira mint szása, és annyi ideje sincs kommentelni. Azt se írtam, hogy mindenki pénzért írna, de még azt se, hogy a többség. De hogy vannak páran, efelől nyugodt lehetsz. Mirrmurr fiú be is vallotta, hogy fideszes, meg hogy minisztériumban melózik a kapcsolatainak hála... A béna szocikkal meg nem kéne jönni (ők mióta is példa a fidesznek?), azok még erre se képesek, ehhez is bénák (noha szándékuk lenne rá).

Összességében rajtad tisztán érezni, ahogy mentegeted magadban a fideszt, pár dologban biztos már látod hogy elkúrták, de valami nagyon mély, lelki kötődésed van, és hogy ne érjen nagy trauma, ezt igyekszed jól karban is tartani. Amit lehet bagatellizálsz, vagy el se olvasod, vagy simán nem ismered el, vagy relativizálsz, vagy valahogyan máshogyan hárítasz, megvannak erre az ősi módszerek. Óvod magad a csalódástól. Tudod van egy régi (talán kínai?) mondás: minden ember annyira erős, amennyi igazságot elbír.
Az erő legyen veled :)

ubul2000 2011.12.10. 19:39:34

@messi-asz:
jó 1. magán-nyugdíj részbeni visszavezetése az állami költségvetése

hogy rosszat is írjak

rossz 1. "részbeni"

igényes 2011.12.10. 19:40:28

@ökörpöröly: Magyar tanú vagyok, mint te!

sárkányfő 2011.12.10. 19:41:04

@ob.szerver:
"a legjobb dolog ami velünk történhet az az, ha elveszítjük gazdasági szuverenitásunkat."
már hány éve hajtogatom ezt...

messi-asz 2011.12.10. 19:43:08

@béla a görög: van egy nagy különbség...

a magyar fociból kitucc maradni... míg a politika-közélet az maga a társad-alom...

concret 2011.12.10. 19:43:14

@Tanácsos úr:

Nyilván hónapok óta tudja, hogy a ktgvetés egy humbug, csak ez a szitu volt a legjobb, hogy beismerje (a helyzetre kenje, a szokásos csúsztatással).

Eljátszotta a megvilágosodás pillanatát. Te meg benyelted.

ökörpöröly 2011.12.10. 19:47:11

@igényes: Nono, csak ne hasonlíts magadhoz! :) Molnár F. Árpádot és társait sokan kedvelik az országban, ugyanis a legnagyobb nevettetők. :)

concret 2011.12.10. 19:49:53

@messi-asz:

végülis tökmindegy, mondhatjuk az általad körülírt háttércsoport manifesztációjának is. azért a személyisége varázsa el nem vitatható :)))

ob.szerver 2011.12.10. 19:50:45

@messi-asz:

Nincs köztünk nagy vita. Csak én őket nem oligarcháknak hívom, hanem a fideszmaffiának.

jjulie 2011.12.10. 19:51:27

@Tanácsos úr:

semmi különös nem történt, csak megkérdezték tőle, tudja e hogy hol van, és a díszlet körülötte hasonlít e mucsaröcsögére

ennyi történt

ökörpöröly 2011.12.10. 19:51:45

@Lázár az igazi szarjankó!: Nem az a nagy pénz, hanem a hivatali korrupció. Évente becslések szerint 500-600 milliárdnyi kárt okoznak ezzel, az Ernst&Young szerint tovább romlik a helyzet.

www.ey.com/HU/hu/Newsroom/News-releases/Korrupcios_Kockazatok_2011

messi-asz 2011.12.10. 19:55:14

@Ordnassac: nyilvánvaló... a szellemi szintyük egyenlő... (vö: békafeneke)

concret 2011.12.10. 19:55:36

@lariflari: gyarmatgyarmatgyarmatgyarmat

ökörpöröly 2011.12.10. 20:01:27

@concret: Az lett volna a legjobb, ha a Monarchia nem szűnik meg. Be kellene vallani, nem megy nekünk a szabadság. A magyar harcolni tud a szabadságért, de élni vele nem.

nyünyüge 2011.12.10. 20:07:09

index.hu/belfold/2011/12/10/navracsics_a_keresztenydemokracia_kivezet_a_valsagbol/

"....Navracsics elmondta, az elmúlt 20 évben nem ismer olyan politikai pártot, közösséget Magyarországon, amelynek többször kellett volna elszenvednie mások gúnyát, megvetését, kirekesztését, mint a kereszténydemokratáknak. Amikor kereszténydemokrata politikai nézeteket szidnak, mucsaiznak, vagy a kereszténydemokráciát írják le, gúnyolják, akkor valójában a szabadságot tiporják lábbal - fogalmazott Navracsics Tibor. Leszögezte: "nem mások szabadságát akarjuk, mi a saját szabadságunkat szeretnénk elismertetni".

A kereszténydemokrata politikusokat ért gúnyt, megvetést nem kellene összekeverni a kereszténydemokrácia, mint eszme gúnyolásával.
Talán a magyar kereszténydemokrácia hitelességével van egy kis gond, nem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.10. 20:07:58

@concret: veresjános nem szimpla áfacsaló, hanem geng-stair.

messi-asz 2011.12.10. 20:09:02

@Sirrah: ZÉRÓ hiány ez egy alapvetés... miért nem volt eddig is... ez a kérdés

szoja122 2011.12.10. 20:09:04

@Átverés!: "A hozzá eljuttatott információk biztosan erősen szűrve, manipulálva vannak a körülötte lévő lakájok segitségével."

Nem hiszem, ő céltudatosan válogatja meg az embereit saját céljainak elérése érdekében.

Egy vezetőnek kormányfőnek v. államelnöknek nem is kell ismernie a gazdaságot, mert ilyen alapon szinte mindennel tisztában kellene lennie.

Jól kell tudnia megválasztani a munkatársait.

Pl. Ronald Reagan szintem semmihez sem értett, még a színészethez sem nagyon. Egyedül retorikai képességei voltak kimagaslóak. Ennek ellenére szerintem jó elnök volt, mert kulcsszerepe volt a Szovjetunió megdöntésében, így a mi rendszerváltozásunkba is.

Persze nem hátrány ha ért a gazdasághoz, joghoz.

Orbán egyikhez sem annak ellenére, hogy jogász.
Retorikai képessége nagyon jó volt kb 2002-ig.

Ellenzékben szinte csak az övéihez szólt.

Számomra teljesen zavarosan beszél elvarázsolt metaforákat mond, vagy csak szimpla hülyeségeket.

szoja122 2011.12.10. 20:10:41

@szoja122: A legfontosabb lemaradt:

Munkatársait nyelvcsapásszám alapján válogatja ki.....

messi-asz 2011.12.10. 20:10:58

@balfék: pont annyira betonozták be magukat, hogy elfutni sem tudnak... hál'isten

ökörpöröly 2011.12.10. 20:12:34

@nyünyüge: Azt is elfelejtette ez a tetűvári, hogy egykor a FIDESZ volt a KDNP legnagyobb gyalázója és kinevetője.
Teljesen igazad van, ezek az ócska KDNP-s bohócoknak semmi közük a normális, európai kereszténydemokráciához.

concret 2011.12.10. 20:14:31

@Hepci:

azt én nem tudom, de lehet, nem vitatom. az áfacsalás az tuti.

szerintem az áfacsalás pont elég ahhoz, hogy valaki ne legyen főfinánc. nem mondok durvábbat, mert ez nálunk népi sport. de főfinánc, az biztosan nem lehetne.

aztán meg megsértődött, hogy az oszkó lett helyette. kapitális.

ökörpöröly 2011.12.10. 20:14:48

@szoja122: Kezd hasonlítani a küldetéstudatos Szálasira, de abban különböznek, hogy elődje puritán, erkölcsös ember volt, vele ellentétben.

concret 2011.12.10. 20:20:01

@ökörpöröly:

aztán meg képzeld, a Századvég a legutóbbi közvélemény kutatásból kihagyta a KDNP-t. biztos lenézik őket.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.10. 20:20:05

"a magyar kormány álláspontja érthetetlennek és zavarosnak látszott"
Csak most! Másfél éve ezt csinálják! Miért kell ezen meglepődni?

ökörpöröly 2011.12.10. 20:20:22

@szoja122: Roma Néró egyik végzete az lesz, hogy huszadrangú jellemű és képességű emberekkel veteti magát körbe, akik nem veszélyeztetik a pozícióját, akiket irányítani tud.
Ilyen sötét slepp utoljára a Rákosi-rendszerben volt hatalmon. Csak az a különbség, hogy Rákosi káderei kevesebbet loptak.
A demagógia is ugyanaz. Semmi közük az európai jobboldalhoz. Kíváncsi vagyok arra, hogy mikor lesz már az európai néppártoknak annyira kellemetlen Roma Néró, hogy kizárják maguk közül.

ökörpöröly 2011.12.10. 20:24:27

@concret: Elég ciki módon szoktak szerepelni, úgyhogy inkább kihagyták őket. A népszerűségük a Thürmer-féle pártalakulat környékén van. :)

messi-asz 2011.12.10. 20:27:39

@Lófasz Hadnagy: simán esélyes...

eljut külföldre ez a dakota paraszt és az "ingyen" svédasztalt a szállodában felzabálja...

még össze is szarhatya magát bármikor...

messi-asz 2011.12.10. 20:30:58

@SchindIer Pistája: sőt... a dualizmus óta csak a v.háborúba taszítókkal vetexik...

ökörpöröly 2011.12.10. 20:37:37

@messi-asz: Az a szerencsénk Roma Néróval, hogy viszonylag nyugodt időszakban jutott hatalomra. Ha 45 környékén jutott volna hatalomra, kiirtotta volna a fél országot. Legalább ennek örüljünk! :)

szoja122 2011.12.10. 20:45:15

@ökörpöröly: "Kezd hasonlítani a küldetéstudatos Szálasira, de abban különböznek, hogy elődje puritán, erkölcsös ember volt, vele ellentétben. "

Szálasi egy elmebeteg volt, aki a fasiszta Németországot kiszolgálta és aki népirtásért felelős, nem puritán és erkölcsös ember, hanem egy undorító féreg Magyarország történetében.

hoplita 2011.12.10. 20:50:06

@szoja122:
Mán megint történészkecc, baszki.:))
Hagyd ezt azokra, akik értenek is hozzá...
Fasiszta Németország? Ja....meg nemzetiszocialista olaszok.
Tán Sztálin eftás okított históriára?
:DDD

2011.12.10. 20:53:26

Hali Blogtársak!:)

Gábor megint intelligensen anyázott..köszönöm! Nagyon fáj, ami itt megy. Dili dokija már eltilthatná a közszerepléstől azt, aki nem oda való, hanem máshova.

messi-asz 2011.12.10. 20:55:27

@Doberdo: "...csak kettő lehetőség között választhat a kormány. Megszavaztatja a parlamenttel az új európai egységszerződést és azután leváltják O.V-t, vagy nem szavazzák meg az egységszerződést és ezt követően végleg bedől a forint, majd a nép elzavarja O.V-t... jelenleg nem látszik fennforogni."

pedig a mexavazás nem biztosítja önmagában sem a zorbán elzavarását

sem a zállamcsőd elkerülését...

a harmadik úron pedig izgulj és dolgozz...
csak az oldja meg az ovi és a zállamcsőd problémát egyszerre

Martian (törölt) 2011.12.10. 21:00:04

@ökörpöröly: a Monarchia a kiegyezés után elég sok szabadságot biztosított a magyar nemzetnek, most sem vagyunk kevésbé "bedrótozva"... pl. ha nem jön közbe a világháború, 1920-ban Budapest megrendezhette volna az Olimpiát.

ökörpöröly 2011.12.10. 21:04:00

@szoja122: Túl sok kommunista és cionista rémregényt olvastál. :)

Szálasi egy intelligens idealista volt, aki nem vette észre, hogy álomvilágban él. Ahelyett, hogy beállt volna a kormánypártba pénzért és pozícióért, inkább kidolgozta a maga "nemzeti kommunizmusát".
Szálasi hitt a győzelemben, azért maradt a németek oldalán, mert úgy vélte, úgy lesz jó Magyarországnak. Népirtások ügyében is felül kell vizsgálni az eddigi hazugságokat. Szálasi nevezte ki Szalait a rendőrség és a párt összekötőjének, aki ezrével küldte védett házakba a zsidókat. Szálasi megtiltotta a zsidók III. Birodalomba való kivitelét, leállította a deportálásokat. Hozzá kell tenni, Szálasi filoszemita volt, nem antiszemita. Egyébként érdekesség képpen megemlíthető, hogy külön SS rendőralakulat védte Budapest ostroma alatt a gettót. Amikro az oroszok elérték a határát, a német alakulatok harc nélkül engedték át, hogy ne