Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
dec 16
13:34

„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról. Tulajdonképpen nincs is mit hozzátenni.

Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott. Aki rendszeresen követi ezt az oldalt, az tudja, hogy az elmúlt időszakban megpróbáltam megértő és elemző módon közelíteni ehhez a kormányhoz, még akkor is, ha a korábban kimondott szavakat rendre megcáfoló és a valóságot gyakran zárójelbe tevő hatalmi kormányzást folytatott. Ez a feladatom, ezt teszem majd a jövőben is.

Most azonban nem fogok arról írni, hogy miért jó a Fidesznek – pár nappal azután, hogy a kormányfő hitet tett a fontossága mellett - a parlamenti vita esetenkénti felszámolása, hogy miért érdeke megalázni a magánnyugdíjpénztári tagokat (lásd „tagok döntöttek” és „örömmel fogadjuk”), vagy hogy miért ügyes megoldás az utolsó pillanatban taktikai okokból, suba alatt, bizottságok mögé bújva módosítgatni az alkotmányt. Leginkább azért, mert ha jó is, ha érdeke is, ha ügyes is, végső soron ezt az országot és annak politikai kultúráját kezdi ki, a közbizalmat rombolja, és minden közélettel kapcsolatos értéket veszélyeztet. Nincs az a cél, ami miatt ez megérné.

Lehet persze módosítani a szabályokon, mint ahogy a magánnyugdíjpénztári rendszer teljes felszámolása sem ördögtől való. Mértéktartás, egyenesség, tisztelet - nem a politikai célok kijelölése, hanem sokkal inkább ezek hiánya teszi az egészet ártalmassá és károssá. Ha a kormánypárti szereplőknek esetleg nem lenne világos mindez, arra kérem őket, hogy ne csak tapsolják, hanem értsék is meg Orbán Viktor fent idézett mondatait.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr323468477

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár megérti, ha valaki hazautazik várni a Jézuskát 2011.12.17. 10:35:26

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap pénteken beszüntette Magyarországgal a pénzügyi támogatási csomagról folytatott előkészítő tárgyalásokat, mert attól tart, hogy a kormány aláássa a központi bank függetlenségét. Összefoglaló....

Trackback: Újraindítjuk működésünket 2011.12.16. 20:38:54

A "nem lesz hadkötelezettség" nyilatkozatok egyszerűen félrevezetőek és nem valósak, amelyeket a "... a hadköteles nyilvántartás vezetése..." 2011. december 05-én elfogadott törvénnyel kapcsolatos magyarázatok próbálnak sulykolni...

Trackback: Orbán, pakolj! 2011.12.16. 18:03:26

Összebalhéztunk az IMF-fel és az EU-val, megszakadtak a tárgyalások. A jogászgyerek célja egyértelmű: kivezetni az országot az EU-ból, mert a modern díszlet nem felel meg a múltba forduló népnemzeti színjáték előadásához.

Trackback: Kétharmaddal törölnék el a négyötödöt 2011.12.16. 17:32:01

Módosítaná a házszabályt Lázár János és hét párttársa. Új tárgyalási módot vezetnének be, a korábbi kivételes eljáráshoz pedig a jelenlegi négyötöd helyett már elég lehet a képviselők kétharmadának támogatása. Az ellenzék háborog.

Trackback: A kormánynak mennie kell 2011.12.16. 16:58:35

Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell.Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet épít...

Trackback: Magánnyugdíj - második felvonás 2011.12.16. 16:36:46

Csupán a blog történeti folytonossága miatt írok arról, hogy a Fidesz kormány teljeskörűen államosítja a magánnyugdíjrendszert, nem lévén a történetben meglepetésre vagy további elkeseredettségre okot adó tartalom. Akinek a bejelentés meghökk...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.16. 16:01:44

Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztőségeket alapít, meg kitüntetéseket kap ne...

Trackback: A folyamatban lévő hazaárulásA Magyar Köztársaság emlékezete 2011.12.16. 15:41:00

Hazaárulás vagyon folyamatban feleim. Ez egy nagyon kemény szó, de vannak pillanatok, amikor kemény szavakkal lehet csak leírni az igazságot. A hazaáruló szó, amúgy megkopott, elvesztette jelentőségét, hisz annyi március tizenötödikén és október huszon...

Trackback: Berlusconi legalább elkurvázná 2011.12.16. 15:36:38

Amint arra altoid törzsolvasónk is rámutatott: hoppá.Teljessé vált az einstand, megy a maradék nyugdíjpénz is a levesbe, és a már elvitt se jön vissza. Az oroszok ettől annyival jobbak, hogy ott a legteljesebb összeomlás pillanatában is volt vas, és ab...

Trackback: ÁRULÓK 2011.12.16. 14:45:39

 A Magyar nép és a Demokrácia árulói,   Vádollak benneteket azzal, hogy felszámoltátok a Magyar Köztársaságot!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok tiszteletben az alapvető emberi jogokat!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok ...

Trackback: ÁRULÓK 2011.12.16. 14:45:20

 A Magyar nép és a Demokrácia árulói,   Vádollak benneteket azzal, hogy felszámoltátok a Magyar Köztársaságot!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok tiszteletben az alapvető emberi jogokat!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok ...

Trackback: END-GAME - avagy hogyan lesz vége az Orbán-rendszernek 2011.12.16. 14:30:30

A Gyurcsány-rendszer idején 2006-tól 2010-ig azon agyaltunk, hogy melyik napon és hogyan lesz vége a Gyurcsány-rendszernek. Hiába? Nem feltétlenül, hisz rengeteg hasznosat tanultunk .. aminek a korabeli baloldallal akkoriban toleráns barátaink még ninc...

Trackback: Rablóbanda kormányoz 2011.12.16. 14:11:44

Mások vagyonát erőszakkal elvenni rablás. Akkor is, ha nem furkósbottal, hanem törvénymódosítással teszik....

Trackback: Matolcsy György 2011.12.16. 13:54:03

    KURVAANYÁD!   ujabb_nyugdijallamositasra_keszulhet_a_kormany 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.18. 12:34:13

@jjulie: hátha csak beszélgetni akar veled... kiugróan szimpatikus versenyzőnek talál... vigyél parittyát... egyszer már bejött hasonló szituban...

LMP_ZALA 2011.12.18. 13:01:13

Az IMF-re a válasz nagyon egyszerű, gazdaságunk nem húzza felfelé Európát, lassan önálló gazdaságunk nincs is, európa összeszerelői vagyunk a multikban, megesszük európa szemét élelmiszerét, nincs ásványkincsünk, és nem euróval fizetünk, így pénzügyileg se vagyunk érdekesek, ráadásul kicsik is vagyunk, szóval ökörség azt gondolni, hogy majd mi megmondjuk az EKB-nak és az IMF-nek, hogy milyen konstrukciókat nyújtson nekünk! Európa elbírja, ha egy országot hagynak csődbe menni, sőt ez lehet az intő példa a többieknek, így én semmi jóra nem számítok! Kedves emberek, "mi" választottuk meg a kormányunk, és leváltani is csak mi tudjuk őket!

zarahusztra 2011.12.18. 13:20:09

@LMP_ZALA:

Az ország tényleg csődközelben van és T.G.-nek teljesen igaza van abban, hogy a FIDESZ egy felvállalhatatlan kormányzati stílust hozott be...
Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a helyzet ilyetén alakulásában 95 %-ban az előzőek a felelősek. Ezt a választók is tudják és biztosan nem fogják az (előző) tolvajokat újra hatalomra juttatni. A FIDESZ úgy viselkedik, mint a kurva, aki miután megnézet, mennyi pénzt kapott felkiált: "..úristen, engem megerőszakoltak!"
Tavaly meglepetésként érte őket, hogy dec-ben nem folyt be annyi TÁNYA, mint 2009-ben. Az idén képesek újra meglepődni. Majd azon is, ha dec.végén és jan-ban 100000-rel csökken a foglalkoztatottak száma.

A krízis a jobbikot fogja felhozni és kierőszakolhatja az előrehozott választásokat, ahol mindenki összefogva a jobbik ellen fog kampányolni. lesznek itt még érdekes szövetségek.

Eddig azt hittem, hogy a Jobbik nem való kormányerőnek, mert külpolitikai elszigeteltséget és a demokratikus intézményrendszer felszámolását hozhatja (részben nem is lenne akkora baj...)
Már látszik, hogy e két dolgot elvégzi a Fidesz, úgyhogy a Jobbiknak csak bele kell ülnie a "kész"-be és el kell kezdenie megvalósítania azokat a FIDESZ ígéreteket, amik megmaradtak a szavak szintjén...vagyis mindet.

jjulie 2011.12.18. 13:34:32

@zarahusztra:

atyafi, itt éltem már tíz éve is, kik azok az előzőek?

jjulie 2011.12.18. 13:36:26

@Hepci:

kit érdekel hogy mit akar? beszélgessen vele élőben a harapós ló

ssi 2011.12.18. 13:39:52

@zarahusztra: "helyzet ilyetén alakulásában 95 %-ban az előzőek a felelősek. Ezt a választók is tudják"

nem, a választók jelentős része úgy tudja, hogy a felelősség jobban és szélesebb körben oszlik meg a
- nemzetközi helyzet
- jelenlegi kormány
- elmúlt8év
- elmúlt 20 év
- elmúlt 60év

között

látunk egy párt/politikai erőkínálatot, de nem tudhatjuk, hogy a láthatatlanok épp hol tartanak és miért .. igazad van: lehetnek még érdekes szövetségek :)

kérdések: épp lejtőn vagyunk-e most? ha a Jobbik vezet majd, másik lejtőre kerülünk át, mely még mélyebbre visz, vagy mi lesz? s ki lát a jövőbe?

ökörpöröly 2011.12.18. 13:45:18

Aki teheti, megtakarításait helyezze külföldi bankban biztonságba. Ez vonatkozik a befektetési és magánszámlára is. Ausztria, Szlovákia közel van, minden EU-s állampolgárnak (egyelőre még azok vagyunk) joga van külföldön magánszámlát és befektetési számlát nyitni, külföldi befektetési alapokba fektetni a pénzét -akár anoniman is, bár ekkor magasabb az adó mértéke-. Eddig 3500 milliárdnyi magánvagyont loptak el, a következő az adófizetők pénzéből álló MNB-tartalék államosítása jön. A következő lépés a lakástakarék pénztárak állami részének elrablása lesz, majd jöhet a magán- és befektetési számlák államosítása -azaz Orshós-Olsthein&Simicska Maffia feltőkésítése-. Jelenleg 3000 milliárd forintnyi magyar befektetés van külföldre mentve. Ha a magyar józanul gondolkozik, akkor ez a szám jóval nőni fog.
Nyomassátok a Facebookon is, hogy kevesebb magyar állampolgárt tudjanak kifosztani!

ökörpöröly 2011.12.18. 13:47:54

@ökörpöröly: A legnagyobb veszélyben a magyar székhelyű és alapítású bankok vannak. OTP, Takarékszövetkezetek, Gránit Bank, Kinizsi Bank. Az OBA (Országos Betétbiztosításai Alap) nem vállal garanciát az állam által elkobzott vagyonra!
Megtörtént ez már történelmünk során, de világszerte ismert jelenség! Mindenki mentse, ami menthető!

messi-asz 2011.12.18. 13:51:24

@manyike: és az elmúlt 1011 év????? István a hibás!!!! monyon le!!!!

újak nincsenek, ezért láthatatlanok... aki most pártot alapít az öngyilkos...
illetve szokásos coclista/náci módon zsarolással, fenyegetéssel stb maffia részévé válik

értelmes emberek mind kussolnak... ennek forradalom lesz a vége, lövetéssel stb
(tudod: polgárháború)
aztán lesz szükség olyanokra akik 10-12 egyszerű mondattal PROGRAMOT adnak...

ökörpöröly 2011.12.18. 13:51:54

47 után hol volt a magyar virtus? A MANYUP-ok államosításakor hol volt a magyar virtus? Most, amikor az MNB tartalékára akarja rátenni a kezét a kormány, hol a magyar virtus?
Sehol! A történelmünk során már volt példa erre a lépésre, de megtették ezt jó pár országban is -volt kommunista országok, jelenlegi kommunista országok, dél-amerikai országok-.
Mit fogsz csinálni, ha Orshós-Olsthein ávéhásai, a TEK-csekisták tarkón lőnek, ha lázadozol? Nagy valószínűséggel lapítasz, hogy életben maradhass!
A forint le fog értékelődni, a külföldi megtakarítás az egyetlen biztos lehetőség. Orshós-Olstheinnek nincs arra hadserege, hogy lerohanja Európát, de arra van ereje, hogy terror alatt tarthassa a magyar lakosságot.

messi-asz 2011.12.18. 13:52:57

@ökörpöröly: államcsődben ez törvényszerű...

és a fijjug már feladták már "tervezetten" (amennyire a tehetségtelenségük mellett ez értelmezhető) "menedzselik" le a saját érdekeik szerint...

jjulie 2011.12.18. 13:53:59

@manyike:

a törökgábor lát a jövőbe, és jó távoliban látja a megtört és leváltott orbán viktort

három hónap múlva, az a távoli jövő?

messi-asz 2011.12.18. 13:56:33

@manyike: nem kell jövőbe látni... a történések és a jellem morzsákból aki akarja KI TUDJA RAKNI a mozaikot... a történelem az logikus események láncolata...

természetesen nem tekintve az Isteni beavatkozásokat... demi deux mahina:)
ilyen a cunami és a nagyerejű földrengés, de nem ilyen az árvíz...

a mozaikokat így kell kirakni:
1011 év feudalizmus + fides = államcsőd + polgárháború

jjulie 2011.12.18. 13:57:00

@ökörpöröly:

az állam nem fogja elkobozni

a magánszámlák zárolva lesznek, csak az állam kölcsönveszi, és majd egyszer visszaadja, és még kamatot is igér

ez nem elkobzás, csak a felajánlott javak elfogadása

messi-asz 2011.12.18. 13:57:49

@jjulie: a francokat... az évszámot rosszul olvasod... 2013 tavasz a zorbán eltűnik

2012 tavaszán még 1 újabb nagyarányú fülkeforradalmi győzelemben lesz része...

messi-asz 2011.12.18. 13:59:19

@jjulie: ad választást is... ideadod vagy kiírod magad a NER bőll...

elveszi állampolgárságod és szabadságod... (böri, vagy forradalmi statárium halál)

hoplita 2011.12.18. 14:25:13

@Hepci:
Hozhat, de én valszeg jobban csúzlizok.:)
Hatszoros dombóvári gumikesztyű ragasztva, 10-es csapágygörgővel töltve....jó néhány fácán és nyúl tisztelgett már előtte, de a gagyizsidó is megsüvegelné, azt borítékolom.:D

Maraggyunk csak a puszta kéznél, úgyis komoly kárt tennék benne szempillantás alatt.

hoplita 2011.12.18. 14:26:56

@jjulie:
Imádom a netcigányokat.....még a gép előtt is gyávák vagytok bazmeg, hát még irl.

Szimba 2011.12.18. 15:04:13

Hónapok óta oly ártatlan vagyok a politikát illetően, mint a ma született... Ezért csak annyit mondok, hogy IMF-el szemben nem lehet...

1. Európában általában romlott a pénzügyi, gazdasági helyzet, megszorítás, megszorítás hátán. Ezek főként a legszegényebbek széles rétegeit érintik érzékenyen.

2. Mo. hasonló a helyzet. Tömeg utálja az éppen regnáló kormányt. Szerintem hasonló helyzet lenne az MSZP-vel, vagy bármelyik párttal.

3. Az államadósság csökkentése megoldás lenne? Mert akkor ezt kellene kommunikálni, és minden szinten végrehajtani a megszorításokat, végiggondolni, hogy az önellátó mezőgazdaság, ipar stb. visszaállítható-e, és a határok lezárása mennyire vág minket haza.

4. Ha az előbbi változat már nem járható út, akkor nem kell eljátszani a kemény diót, meg a kicsi a bors típusú politikát, hanem sokkal ügyesebben, simulékonyabban tárgyalásokat folytatni. Lehet, ugyanazokat a megszorító intézkedéseket kellene végrehajtani, ám nem haragítanánk magunkra bizonyos pénzügyi nagyhatalmakat. "Nem a saját bankunk, Viktor!"

5. Miből lesz a ...Szolidaritás? Civilnek nevezik magukat, de a politikában ilyen nincs. Lehet, ők lesznek a nyerők a következő választások idején.

Magánvélemény: le kellene építeni az államot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.18. 15:39:46

@hoplita: valószínűleg én is jelentőset tudnék rúgni Ökörpöröly sheggébe a 48-as lábammal. :D

jjulie 2011.12.18. 15:57:02

@aszekelyek:

"zseniális ahogy megtartották magyar kézben az ingatlanvagyont"

nameg a fideszannyapicsája

" A balatoni ingatlanfejlesztéseiről ismert SCD Group-é lehet – másik két V. kerületi épülettel együtt – a pesti belváros egyik éke, a déli Klotild-palota. Hamarosan lejár ugyanis a bérlők elővásárlási jogának határideje, ami után hatályos lesz a Belváros önkormányzatával kötött az adásvételi szerződés."

index.hu/belfold/2010/12/08/az_scd-e_lehet_a_deli_klotild-palota/

namost az a zseniális, hogy kitudja kik vannak emögött a vásárlás mögött

valszeg a fideszkurvaannya, a zseniális

www.helikonportal.net/blog/gyalazatos-szerzodesekrol

ahogy az északi klotild eladása mögött is a fideszkurvaannya volt, még az első próbálkozáskor

www.origo.hu/itthon/20020517magyar.html

a zseniális fidesz zseniális kurvaannya

ebben pedig tudod e hogy melyik zseniális fideszháttérembernek van 300 nm-re és hogyan létt az övé?

fortemap.intermap.hu/Locations/Default/Modules/RendTerv/RendTerv.aspx?lat0=47.5047812097245&lon0=19.0492789433977&zl=17&prID=294485&mapCode=otker

zseniális fideszkurvaannya, meg a te picsaszád

ökörpöröly 2011.12.18. 15:58:22

@jjulie: Orshós-Olsthein rémuralma alatt még azt is megmagyarázzák, hogy csak az emberek válláról vették le a terhet, amikor elrabolták a pénzüket. Sőt, ha Orshós-Olsthein Vezírrabbi jó kedvében lesz, akkor visszaadja kb. 1%-nyi vásárlóértéken! :)

ökörpöröly 2011.12.18. 16:01:47

@Hepci: Ne álmodozz, csak maradj meg a napi hokizásodnál! :) !8-as láb, mi ellett téged, egy tajgai beszartorusz? :)

ökörpöröly 2011.12.18. 16:04:19

Nem értem, hogy mit foglalkoztok olyan külföldről bevándorolt, metélt faszt szopó kiöregedett váladékkal, mint szekelyek, vagy olyan idegenből 20 kilós csomaggal becókmókolt idegen ivadékokkal, mint Lenin?:)

jjulie 2011.12.18. 16:05:22

@Hepci:

bátor a cigány, lova akarom mondani a @hoplita: lova

jjulie 2011.12.18. 16:11:28

@hoplita:

a közmukára jelentkezéskor legyél bátor, hogy ne az asszony tartson el, cigányszagértő

ménrót 2011.12.18. 16:12:39

Kedden adott Varga Mihály egy hosszabb interjút az Origo-nak:
"A magyar kormánynak tehát a következő hetekben-hónapokban három szereplővel kell valamilyen kiegyezést kötnie. Az egyik az IMF, hogy egy biztonsági háló legyen körülöttünk. Meg kell állapodni a Bankszövetséggel is, hogy a bankszektor meg tudja tartani a finanszírozó képességét és a gazdasági növekedéshez, a beruházásokhoz legyenek vállalati hitelek, valamint kalkulálható legyen a végtörlesztés hatása. Harmadikként pedig kompromisszumra kell jutni a Magyar Nemzeti Bankkal is, mert a monetáris politika nem szakadhat el tartósan a fiskális politikától. Ha a két rendszer disszonánsan működik, akkor abból előbb vagy utóbb baj szokott származni. A jegybanknak, és kisebb mértékben a kormánynak is gesztusokat kell tenni, olyan kompromisszumra kell törekedni, ami a monetáris politikát is érdekeltté teszi abban, hogy segítse a kormány növekedési terveit."

Szerda este azonban az Alkotmányügyi Bizottság benyújtott az új alkotmány átmenetei rendelkezéseit tartalmazó törvényjavaslathoz egy módosító javaslatot, ami alapján összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feladat- és hatásköreit, ezek ellátására pedig egy új szervezet jöhet létre. Az új intézmény elnökét Schmitt Pál köztársasági elnök nevezné ki hat évre, a miniszterelnök javaslatára. A módosító alapján a két szervezet jelenlegi elnöke, Simor András és Szász Károly mandátumuk végéig az új szervezet alelnökei lennének.

A törvényjavaslatot az ügy súlyának megfelelően nyújtották be:
"A bizottság ülését csütörtökön sms-ben hívta össze a titkárság délután négy órára, de a napirendi pontokról nem tudták a képviselőket tájékoztatni. A módosító javaslatot ugyan Salamon László a bizottság elnöke jegyzi, de ő nem is volt jelen az ülésen, azt Cser-Palkovics András alelnök vezette le. A javaslatot másfél órás személyeskedésektől sem mentes vitában tárgyalták meg, majd a Fidesz és a KDNP képviselői megszavazták, a Jobbik tartózkodott, az MSZP nemmel szavazott, az LMP képviselője pedig nem volt jelen." - mesélte el Bárándy a hvg.hu-nak.

Másféle éve próbálják Simort kipaterolni az MNB éléről, és úgy néz ki, nincs más megoldás: ki kell szervezni alóla az MNB-t.

Igaz, az IMF előzetesen mintha valami olyasmit kért volna a kormánytól, hogy tartózkodjanak az unortodox lépésektől, így ezzel a lépéssel két fejet (Simor+IMF) is sikerül belenyomni a vödör kakikba, sajnos egy apró probléma van, hogy mindkettőjüktől segítséget és pénzt kér a kormány.
Múlt héten éppen Matolcsy jelentette be, hogy az MNB "eszközöket és forrásokat tud biztosítani ahhoz, hogy a növekedési terv megvalósuljon", sajnos erre az MNB rossz (=nemleges) választ adott. Nem kellett volna ...

Sajnos ez még így magában nem elég pofátlan, a Fidesznek még ezt is sikerült átugrania, mikor megindokolták:
"Az előző kormányzati ciklus során rossz irányba változó pénzügyi felügyeleti rendszert – amely egyrészt hagyta eladósítani az országot, másrészt hagyta, hogy a magyar családok százezrei adósságcsapdába kerüljenek – újra átláthatóvá kell tenni, és ez a javaslat ennek az elvi alapjait teremti meg. Az elmúlt években a pénzügyi felügyeleti rendszer hiányosságaira és e hiányosságok korrigálásának fontosságára többször, többen hívták fel az akkor regnáló kormány figyelmét. Ennek ellenére semmilyen lépés nem történt.
Ezzel a javaslattal létrejön annak a lehetősége, hogy a jövőben egy, a jelenleginél erősebb és jobban működő pénzügyi felügyeleti rendszer működhessen Magyarországon. A jegybank függetlenségének megőrzése mellett - amely a rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya - nagyon fontos, hogy ez az esetlegesen létrehozandó új szervezet rendelkezzen mindazon beavatkozási lehetőségekkel/eszközökkel, amelyek alapján megakadályozhatók azok a sajnálatos események (pl. a családok és az ország eladósodása), amelyek az elmúlt évek során bekövetkeztek."

Mellesleg az MNB és a PSZÁF azért nem tudott hatékonyan közbelépni, mert erre nem volt jogköre, de persze nyugodtan rájuk lehet kenni, és tökéletes indok az "átszervezésre". Hatékonyság + Zemberek védelme, ezzel mindent el lehet adni.

Most már tényleg csak az utolsó simítások zajlanak a Nagy Művön:
Közmédia: megvan
Médiahatóság: megvan
Médiatörvény: pipa
Alkotmánybíróság: megvan
Állami Számvevőszék: megvan
Legfőbb Ügyész+ügyészség: megvan
Bírók nyugdíjazása, Baka eltávolítása: megvan
Szájerné Handó Tünde az OBH élére: megvan
Ombudsmanok kipicsázása: megvan
Új választási törvény: pipa
Iskolák, kórházak államosítása: megvan
Új alkotmány: megvan

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy az új alkotmány nem azért kellett nekik, mert zavarta őket a "kommunista" alkotmány (miért is zavarta volna őket?), hanem hogy erre hivatkozva egy sor sarkalatos törvényt legyenek "kénytelenek" meghozni, hiszen az új alkotmány "kötelezi" őket erre.

Gyönyörűen ki van ez találva ... ne zavarjon meg senkit, hogy a Fidesz már "csak" 38%-on áll, nem hiába a legaprólékosabban kidolgozott törvényük az új választójogi törvény. Minden ki van számolva, nem lesz semmi gond, minden emberük be van betonozva 6-9 évre....A középkori agyműtét után feldughatunk egy közép-európia banánt a seggünkbe, oszt' csókolom.

És úgy néz ki, ha az örvény magával ragad, akkor onnan már nincs kiszállás: a mai friss hírek szerint a kétharmadban saját emberiekből álló már eleve kiherélt Költségvetési Tanácsot még tovább herélnék ... csak így tovább, egyenesen előre a lenini úton.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.18. 16:34:03

@Szimba: ki akarja magát leépíteni?

Én inkább a hülyeséget csodálom, eljutottak a hosszadalmas kényelmes alkotmányozgatástól és NER-kiszögezéstől a 2 perc alatt elfogadott, majd visszavont, módosított, stb. törvényekig.
Bár az se lenne sokkal jobb, ha komolyan megvitatnák a dolgokat az ellenérdekelt, szegfűs agyhalottakkal...

ökörpöröly 2011.12.18. 16:39:04

@Hepci: Előbújt a szög zsákból! :) Hepci, érd be apádéval vagy plébánoséval! :)

ökörpöröly 2011.12.18. 16:47:02

@ménrót: FIDESZ-re a közvélemény-kutatások szerint a választójoggal rendelkező lakosság 17-20%-a szavazna. Azonban, ebből le kell vonni a megfélemlített közalkalmazottak számát, akik a kérdezőbiztosnak se mernek igazat mondani, illetve azok számát, akik szintén félnek a FIDESZ-től, ezért azt hazudják, hogy rájuk szavaznának. A bizonytalanok közt minimális lehet a FIDESZ-párti szavazók száma. 2002-ben, amikor közel se volt ekkora bolsevista terror, megfélemlítés, a már akkor is ordenáré demagógia enyhébb volt, simán elbukták a választást minden közvélemény-kutatás ellenére. Ráadásul akkor a bizonytalanok száma is jóval alacsonyabb volt.
Az igazi fideszbirkák száma nem haladhatja meg szerintem a szavazati joggal rendelkező állampolgárok 13-15%-át, de ez az arány is fokozatosan csökken.
Orshós-Olsthein Viktor ezért fog itt diktatúrát kiépíteni, ha nem végez vele a népfelkelés, illetve a nemzetközi intervenció.

nyünyüge 2011.12.18. 16:54:14

@Hepci:
szeKfű, te agyhalott :)!

ökörpöröly 2011.12.18. 16:55:13

@Hepci: Tudom Hepci, de nem kell irigykedned! :) Nem lehet mindenkinek normális szerszáma, elég neked az is, ami van, úgyse tudod használni semmire! :) Esetleg kössél rá egy virslit, így a bézsszínű téli nadrágodban majd úgy tűnik, mintha lógna valamid! :)

ökörpöröly 2011.12.18. 16:57:17

@nyünyüge: A kis szerszámából eredő frusztrációja miatt most fel van hergelve!:) Egyébként biztos le tudja írni, szerintem az általános iskola első 4 osztályát is kijárta! :)

nyünyüge 2011.12.18. 17:02:56

"Tervet dolgoz ki a brit kormány, hogy hogyan tudja hazavinni állampolgárait Spanyolországból és Portugáliából, ha összeomlik az ottani bankrendszer" (origo)

gáz-géza.

ubul2000 2011.12.18. 17:15:41

@nyünyüge: Szekfű az Gyula :)))

Mind a kettő helyes a virágra is, meg a fűszerre is.

messi-asz 2011.12.18. 17:25:14

aki sírni akar, nézze meg, hogy a "jogász"ok hoygan hasznosítják adóforintjainkat

napizeje.blog.hu/2011/12/18/gyilkos_csapda_eu_penzbol

ökörpöröly 2011.12.18. 17:25:45

@panelburzsuj: Ha marhára is, akkor elnevezhetnénk Hepcit is annak. Milyen szürreális, Hepci-Szekfű marha 48-as lábbal egy bézsszínű téli nadrágban...... Ha ezt Dalí megélhette volna! :)

nyünyüge 2011.12.18. 17:27:42

@nyünyüge:
ajjajaj - én vagyok agyhalott/f@szkalap.
nem kívánt törlendő/megfelelő aláhúzandó :)

nyünyüge 2011.12.18. 17:36:32

@messi-asz:
A jó tagállomok politikai elitje érdekeinek megfelelően felhízlalt EU apparátus már régen Parkinson x-edik törvénye szerint működik. Az EU által létrehozott, akár jószándékú elképzelések + a ráépülő szabályozás, bürokrácia és ezek tehetetlensége a közben jócskán megváltozott politikai és gazdasági helyzte miatt eszetlen pocsékolást és hülyeséget generál.

panelburzsuj 2011.12.18. 17:49:42

@lüke:

Örökké csak ilyen tinglitangli tándalokkal jössz ...

www.youtube.com/watch?v=1gGo4HKgugY

(Amúgy meg TG szélsőliberális "virágozzék száz bolondgomba" moderálási filozófiája beindította a társadalmi önvédelem megszerveződését. Collective filtering, folksonomy, Lucaszéke - ahogy óhajtod ... :)

lüke 2011.12.18. 18:01:17

@panelburzsuj:
szekfü:) má `mondtam tegnap a nárciszkákra:)

lüke 2011.12.18. 18:03:22

@nyünyüge:
azért erre az imperlizmusba kiküldött cigány
véleményét mondanám:
de szép halál/os pocsékolás az

lüke 2011.12.18. 18:10:33

@lüke:
kieg.ezen alapon minden szupranacionális intézmény pocsékol?
UNO, FAO, WHO,Atom ügyn. etc

nyünyüge 2011.12.18. 18:13:58

@panelburzsuj:
nem 1 hanem több:)?

amúgy ez belefér, van amit nehezebb bevállalni.

panelburzsuj 2011.12.18. 18:27:51

@nyünyüge:

Én nem vagyok az a típus, aki most kapva kapna a lehetőségen, és taglalni kezdené, hogy TECHNOLÓGIAILAG miért nem lehetsz, illetve másképpen ("bevállalósan") meg mégis hogyan lehetsz ... khmm ... AZ ...

Szóval én inkább most itt kiszállok ebből a témából ...

panelburzsuj 2011.12.18. 18:39:09

@messi-asz:

Csinos lajtstrom.

Nem láttam eddig hozzátoldva, hogy ha már így esett, akkor vajon meddig fognak ezek a szegény jószágok rusnya döggé boldogult állapotukban a csatorna fenekén oszladozni?

Amúgy meg itt is be lehet dobni Dajcstomi ugróiskoláját: ki rajzolt, mért, tervezett, és pisztolyt tartottak-e mindeközben a homlokához?

(Dajcstomi aszonta, hogy ha a kitakarás konkrét műveletét senki se hajlandó megcsinálni, akkor nincs kitakarás. Ha meg parancsra tették, akkor tessék szépen fölfele név szerint megmutogatni a parancsolókat, végig az ugróiskolán. Másik kérdés, hogy mindez mennyire cseng szépen egy Belsőpártos O'Brian elvtárs szájából. Vagy mennyire hangzik - goldsteinül ... )

nyünyüge 2011.12.18. 18:46:29

@lüke:
többször említettem már a környékünkön (Széll Kálmán, lánykori nevén Moszkva tér környékén) 10 éven belül harmadjára meg/újjáépített bicikli-út hálózatot.
Vagy az ország bármely pontján EU pénzen felújított közintézményt.
Mert ugye EU támogatásból nem újítható fel közintézmény anélkül, hogy mozgássérültek számára megfelelő rámpát, liftet, mellékhelységet, akármit ne biztosítana.
Ugyanakkor a jó ..... sem foglalkozik azzal, hogy azon szegény mozgássérült számára egyáltalán van-e megfelelő közlekedési eszköz, hogy megközelítse az adott intézményt, azzal meg mégkevéssé, hogy a környező akárhány településen van-e a bárkinek (sérültnek vagy nem sérültnek) elérhető ellátás. Bármiből.

Egy ideális világra próbáltak szabályokat kialakítani. A világ, meg Kelet-közép Európa meg sosem volt ideális, a válságos évek óta meg aztán igazán messze került attól...

ubul2000 2011.12.18. 20:21:09

@panelburzsuj: a legjobb résznél futamodsz meg? :)))))

lüke 2011.12.18. 20:24:01

@nyünyüge: ez igaz
az Eu támogatásból a mindenkori állam-ha hatszor uazt-
teszik- 25 %-t kap
Ausztriában - 20 %Mwst-pl Heurigereket - kocsma-építenek
ilyen az ideális világ, lobby, újkori nevén

ubul2000 2011.12.18. 20:24:01

@nyünyüge: gyerekek minek írnak ide :))))
Az igazi leánykori neve Széll Kálmán tár, alias kalef...

dzsaszper 2011.12.18. 21:03:05

Megfordult a fejemben egy lehetséges magyarázat arra a jelenségre, amiről a poszt is szól.

A magyarázat arról szól, hogy semmi sem szent, kivéve a közvéleménykutatási adatok... A gazdaság is rosszul megy ("orkán erejű szél fúj"), a népszerűség is zuhan. Megpróbálhattak egy kis IMF-tárgyalást, hátha visszaszerezzük a népszerűségünket, és esetleg a piacok is megnyugszanak...

Aztán amikor a népszerűség tovább zuhant, akkor megállapíthatták, hogy a kívánt célt nem érték el... És folytatják még következetlenebbül és még hiteltelenebbül...

Ha ez a magyarázat igaz lenne, akkor ez a kormány "hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket felkorbácsol és ide-oda vet a szél" -- ezt az idézetet különösen is a kdnp-szinpatizánsoknak küldöm szeretettel.

jjulie 2011.12.18. 21:12:19

@lüke:

ebbe az aszékelyek macskája is beletehette az ujjlenyomatait

concret 2011.12.18. 21:26:09

Nekem ez a kormány egyre feljebb emeli az ingerküszöbömet.

Hajlamos vagyok azt hinni, ez a tipikus taktikájuk: kezdeményeznek valami iszonyú blőd dolgot, aztán már az eredeti ötlet 85%-ának is örülünk, mert hát az mennyivel kisebb ökörség, mint az első blöff volt.

Hogy ezt a pókerezős stílust mennyire veszi be az Európai Bizottság, hát, vannak fenntartásaim.

Az azért itt is látszik, milyen hamar rátelepszik az unalom a posztra, ha - éppen hétvége lévén - ma semmi bombasztikus sem történt, nem államosították a Siemens-t és még csak hadat sem üzentünk senkinek sem.

jjulie 2011.12.18. 21:31:03

@concret:

majd órákig lesz csak hír orbán találkozása a szívlapáttal

panelburzsuj 2011.12.18. 21:31:41

@dzsaszper:

Van ott még tovább is ...

"Mert minden természet, vadállatoké, madaraké, csúszómászóké és vízieké megszelídíthető és meg is szelidíttetett az emberi természet által: De a nyelvet az emberek közül senki sem szelidítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes."

concret 2011.12.18. 21:35:21

@jjulie:

ez a szívlapát eredendően jóduma

csak az a kérdés: ki fog(ja) (fog)ni a túlsó végét (mondhatni a nyelét)??

jjulie 2011.12.18. 21:45:02

@concret:

az orbán annak a gondolatnak a mentén épített csapatot és birodalmat, hogy a komcsik ellen minden eszköz megengedett

azt gondolom, hogy már megszületett az a gondolat is, hogy az orbán ellen minden eszköz megengedett

sziven szerint azt nézném végig, hogy amikor már elgyengül és nem tud védelezni és ráengedik a sakálokat és a keselyűket és azok kerülgetik, kerülgetik, és néha belecsípnek, hogy van e benne élet......

ezt érdemli

messi-asz 2011.12.18. 21:47:54

@jjulie: neked... ... semmi se szent ???

jjulie 2011.12.18. 21:50:38

@messi-asz:

de a szívlapát, a szent szívlapát, a szent fideszféregírtó szívlapát

concret 2011.12.18. 22:00:23

nekik volt (és van is) formális jogi alapjuk: demokratikus úton rombolják a jogot

két alternatíva létezhet: hasonló felhatalmazás alapján egy demokrata politikai erő önkorlátozva bontja le a centralizált struktúrát (nem látszik reálisnak)

egy sima többség stabil hatalmi helyzetben túllép a formális jogon (alkotmányos puccs).

ehhez viszont addig olyan szörnyű dolgoknak kell történniük, hogy az Unió és a NATO ezt tartsa a kevésbé rossz precedensnek. és még ennek sem látni sok realitását.

mellesleg: a Fidesz megcsinált egy csomó dolgot (pl választójogi reform), amit anno a szocik is szívesen összehoztak volna a saját örömükre, csak túl szégyenlősek voltak hozzá. ők sem demokraták, csak gyáva antidemokraták. gyávaságukból csinálnak erényt.

ubul2000 2011.12.18. 23:06:19

"Magyar zászló lesz a bukaresti diadalíven" (Nastase)
"Kiborultak a románok, mert a válogatottjuk magyarjai (22 magyar, 1 román, 1 honosított ukrán) a magyarokkal együtt énekelték a (magyar) Himnuszt." Na meg ezután a Székely Himnuszt

concret 2011.12.18. 23:30:30

@ubul2000:

ha ez szépen is fest, sajnos, mit sem változtat a valóságon.

ssi 2011.12.18. 23:32:04

@lüke:
felmondásgyűjtési akción aki nem ír alá, az nem mehet nyugodtan külföldre dolgozni s bármikor?

de aki aláír, egyben lehet, hogy véleményt is mond éppen vmiről?

s lehet, hogy Réthelyi fia mást vár a kormánytól, s lehet, hogy talán bajtársi érzések is lehetnek benne, s nemcsak magára gondol?

@ménrót:
"Most már tényleg csak az utolsó simítások zajlanak a Nagy Művön:
Közmédia: megvan
Médiahatóság: megvan
Médiatörvény: pipa
Alkotmánybíróság: megvan
Állami Számvevőszék: megvan
Legfőbb Ügyész+ügyészség: megvan
Bírók nyugdíjazása, Baka eltávolítása: megvan
Szájerné Handó Tünde az OBH élére: megvan
Ombudsmanok kipicsázása: megvan
Új választási törvény: pipa
Iskolák, kórházak államosítása: megvan
Új alkotmány: megvan

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy az új alkotmány nem azért kellett nekik, mert zavarta őket a "kommunista" alkotmány (miért is zavarta volna őket?), hanem hogy erre hivatkozva egy sor sarkalatos törvényt legyenek "kénytelenek" meghozni, hiszen az új alkotmány "kötelezi" őket erre.

Gyönyörűen ki van ez találva"

12 tétel meg a sarkalatos tv-ek .. benne a Munkatk is

- folytatás: pl. MNB? és utána?
- lükétől kérdeztem: mikor gondolná O.V., hogy kész a mű, többet nem változtat alapvető elemeken, működhet, legyen nyugodt, "unalmas" ország (amire Csaba László is vágyik már)
- új elem lenne: az engedelmes emberek, vagy minden ezért van? szüljenek, ha kérik, legyenek vallásosak, meg bocskais ruházat, meg .. bármi és nagyon sok minden ... csak pl. munkahelyet nem tud akárki teremteni .. hová tartunk?
- tegnap @panelburzsuj: írta: nincs távlat

ssi 2011.12.18. 23:35:30

"komoly probléma az erős frank, hisz az osztrák háztartások devizahitel-állománya közel kétszerese a magyarnak. Csak súlyosbítja nehézségeiket, hogy sokkal magasabb náluk a befektetéssel kombinált hitelek aránya, a befektetések ugyanis hozamukkal együtt sem képesek fedezni a frankerősödés miatt megemelkedett tőketartozást. A ma már több mint 5 milliárd eurós "lyuk"

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ordogi_kettos_csapdaban_az_osztrak_frankhitelesek.160150.html

ssi 2011.12.18. 23:46:11

@messi-asz: hol lehetne még ilyen házat építeni, fenntartani? nálunk biztosan nem

olyan földbevájt féle ház .. "fűtés fával történik, az áramot a háztetőn elhelyezett napelemek biztosítják, a víz pedig egy közeli forrásból származik .. sem építészi, sem ács tapasztalata nincsen. Szerinte csak akarni kell és az álmok megvalósulnak"

ecoline.hu/ki_hitte_volna/2011/12/18/Hobbit_haz_egymillio_forintbol_5MICWF#rss

ssi 2011.12.18. 23:54:29

érdekes fordulat .. lesznek-e követői? s a nem eurózónások lehetőségei mik lesznek?

Feltételekhez köti Írország, hogy csatlakozik-e az eurózóna megmentésére kitalált uniós kormányközi egyezményhez .. államadósságuk elnapolását kérik a csatlakozásért cserébe .. eurózóna első tagállama, amely a paktum aláírását ellentételezéshez köti .. törleszteni fogja az adósságaikat .. de hosszabb lejáratokat szeretnének a hiteleiknek, hogy be tudják indítani a gazdaságot

messi-asz 2011.12.18. 23:55:32

@manyike: semmi gond nincs vele menne itthon is... CSAK...

- a helyi építési szabályzatok miatt piros cseréptetőt (35-45fok) kellene rátenni
- a kivitelezéshez szakképesítéseket 8apapírokat kellene beszereznie)
- ha a tartószerkezet elázik (változik) akkor "fennmaradási engedélyt" kell kérned, mert az építtető (az eső mosta esetben a zisten) nem elérhető ezért a tulajdonost kötelezik...
- a bírságokat befizeted...
- az elvégzett munkákról és az anyagokról a számlát be kell mutatnod, adózol...
- majd a használatbavételnél lennél meglőve mert semmiről nem tucc megfelelőségi bizonylatot mutatni...
- ekkor jön a bontási kötelezés...

és ez még csak a kivonata...

ssi 2011.12.19. 00:00:18

@messi-asz: :))) gondoltam ... , hogy már a kivonata is bonyolultabb, hát még a többi

ssi 2011.12.19. 00:02:00

@manyike: a fr@ncba .. 18 másodpercet eltotojáztam :(

ubul2000 2011.12.19. 00:15:04

@manyike: "Feltételekhez köti Írország, hogy csatlakozik-e az eurózóna megmentésére kitalált uniós kormányközi egyezményhez .. államadósságuk elnapolását (újratárgyalását) kérik a csatlakozásért cserébe ."

Fújjjj, rohadt náci, fasiszta írek. Biztosan figyeltek, hogy mit akar a Jobbik. FELHÁBORÍTÓ!

Hamarosan nyilatkozik Soros György, hogy Írországot át kell helyezni Szibériába. Pusztuljon a férgese, nahát...

messi-asz 2011.12.19. 00:20:52

@manyike: de vannak gyorsító megoldások...

1. az építési előadóval "okosban"

2. bejelentesz egy kamu építtetőt (tudod josziftot meg kajaibrahim...) velük ellevelezget a hatóság... ha nem lenne építtető akkor a tulajt csesztetnék... de ha van (még ha kamu is... akkor azzal kell levelezgetni

3. de ha a szomszéd is hobbit akkor nem jelent fel talán... az űrből meg nem láccik...

és még pár ilyen van...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.19. 00:34:04

@nyünyüge: párszor emlegettem, hogy korrektúrázni szoktam, szóval nyelvi kérdésekben felesleges fáradoznod.
Szekfű pl. volt egy Gyula, olvasgass kicsit, okosodhatsz...

ssi 2011.12.19. 00:34:19

@ubul2000: ha vannak ötletek, legalább történik vmi ..

"Biztosan figyeltek, hogy mit akar a Jobbik. "
ha több irányból jönnek az ötletek, az még jobb(ik) is .. :)

Sorostól, meg mástól sose hallottam pl., hogy "Pusztuljon a férgese", miért kell ez az indulat/szöveg?

cseh államfő ellenzi, hogy Csehország 90 milliárd koronát kölcsönözzön az IMF-nek az euróövezet eladósodott országainak megsegítésére .. a bankok csak éltek a lehetőséggel, s ügyeskedtek, mert az EU nem hagyta csődbe menni a növekvő hiánnyal gazdálkodó országait - viseljék ők a felelősséget .. viszont Mo-nak nem kellene befizetnie

atv.hu/cikk/20111217_a_cseh_allamfo_nem_akar_penzt_adni_az_imf_nek_a_valsagot_szerinte_a_bankok_okoztak

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.19. 00:36:46

@nyünyüge: csak most látom... bölcs belátásra vall. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.19. 00:46:10

@manyike: hihihi, ezek a zírek is úgy gondolják, majd kinövik az adósságot, jobb időkben, mint egy jégeralsót.
Ezt hallották valahol... ha lesz 2-3% növekedésük, mingyá' f*szán tudják fizetgetni a 6-7%-os kamatot...

ubul2000 2011.12.19. 01:02:42

@manyike: keveset olvasol sorostól, persze az írásomban volt némi gúny (indulat semmi), szó szerint ezt biztosan nem mondta, csak olvasni kell a sorok között....

messi-asz 2011.12.19. 01:04:43

semmi sem szent??? TG! akkor most jogálam vagy pártálam??? szerinted?

hvg.hu/itthon/20111216_scheppele_partallam_fidesz

panelburzsuj 2011.12.19. 01:35:36

@Hepci:

Ha megondolod, "mi" szuverén módon léptünk egy szép nagyot az adósságkérdés végső megoldásában: nálunk beindult az adósságelengedés.

A bankok és az állam megállapodta, hogy a devizahitelesek adósságát csökkentik, és közösen állják a költségeket.

Lehet, hogy én vagyok rosszul kiképezve gazdaságtanból, de az én olvasatomban ez a buli nagyjából mégiscsak arról szól, hogy mégiscsak tízmillió banki ügyfél és tízmillió adózó fizeti ki az adósok helyett, ami nekik már sok lenne.

Kéne valami jelet tenni az ilyen módon "megmentett" otthonokra. Tudnám, hogy a városban jártomban-keltemben hova csöngethetek be bátran, a résztulajdonos öntudatával egy pisilésre, talán még egy kávéra is ...

szbi 2011.12.19. 01:40:34

T. T. G.!

A baj máshol van. Két helyen is.
1: A Fidesz csapata két tucat ember kivételével igen harmatos. Érzésem szerint ezt Orbán is tudja, s a politikai elit helyek megnyirbálása a saját csapatban való rendvágást is szolgálja. Így följöhetnek jobb figurák. Üdvös. Orbán politikai képessége a káderek jó kiválasztására nem vonatkozik.
2: A másik nem tudom hol van. Valahol mélyen vagy igen magasan, de biztosan az országon kívül. Valami rossz csörtet ránk meg talán a világra is. Nem vagyok szorongó alkat, de most igen nagy rossz eljövetelét érzem - az egész eddigi "válság" alatt nem volt hasonló belső berregés bennem. S érzésem szerint ő és ők ennek kivédésére készülnek, (el)sietve, rossz szaggal, rossz kézzel belenyúlva abba is, amibe nem kéne. Egy biztos: ez az időszak nem a nyugodt építés ideje. Vasúti katasztrófa esetén fel lehet rúgni az illemet
addenda: az egész ellenzék, úgy ahogyan van, egy hajítófát sem ér. Talán öt-hat embert tudnék megnevezni, akiben valami államférfi-csira mocorog. Egy biztos: együttműködni velük nem lehet. Orbán szépen előadott múlt hétfői kitörése teljesen jogos volt. Akció-reakció ugye.

ubul2000 2011.12.19. 01:47:30

A sri-lanka-i gyapottermés tönkremenetele miatt, jelentős áremelkedés várható a gyapottőzsdén, amelyet követhet, a guar-gumi, kiwi és chili tőzsde összeomlása is.

messi-asz 2011.12.19. 02:15:50

mindenki hibás... kivéve? csak-a-fides t

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.19. 02:30:41

@panelburzsuj: tán csak nem kiveszett belőled a szolidarnoszty maximum 30 millát bevállalt honfitársaink iránt?
Engem minap kértek mentésre maszekban is. Valószínűleg elég empatikus (= naiv) f*szkalapnak látszom.
Az az igazság, egyre fáradtabb vagyok az ilyenekhez, az elmúlt 10 évben egyetlen félbarátom se adott meg időben soha semmit... illetve a többségük nem időben se...

panelburzsuj 2011.12.19. 03:29:24

@Hepci:

Gyakran emlegett, de ritkábban komolyan vett fogalom a "moral hazard", az "erkölcsi kockázat". Amit tömören és vulgárisan úgy foglalhatnék össze: hogyan neveljünk rablót a fiunkból, kurvát a lányunkból?

Egy szóval: kényeztetéssel. Két szóval: elvtelen kivételezéssel.

Ha egy egész ország már eleve arra van "beállítódva", hogy bátran lehet normát szegni, túlnyújtózni, nemgondolkodva "dönteni", mert sanszos, hogy a végén vagy nem lesz igazi számonkérés, vagy úgyis más viszi el a balhé vastagját, akkor nagyjából azt kapjuk, ami ma Magyarország.

Legalább három éve tudjuk, hogy róbertbácsi lehúzta a rolót. És mivel telt el ez a három év? Mindenki igyekezett még "na még egy utolsót" a kimért porción fölül belekanalazni a másikéba, vagy épp a maradék közösbe.

Hadd ne kínozzam magam ilyen embertelen időben a "kifejtéssel".

panelburzsuj 2011.12.19. 03:34:52

@panelburzsuj:

Azért a zárókép még kell: a Fidesz szétcsapott a tülekedők közt, hogy innentől én osztok - nagykanállal a jógyerekenek, fakanállal a rosszaknak.

Rögtön kiderült, mennyivel több a rosszgyerek, mint a jó ...

panelburzsuj 2011.12.19. 03:55:34

@panelburzsuj:

* Jógyerek: aki helyesen tippeli meg "A világ Orbán szerint ma éppen ilyen" című játék szabályait. Az eddig megírtakat is, meg ami még jönni fog ...

Így hát ha másban nem is, de lutriban fölöttébb bővelkedő nemzet lettünk.

Aluggyunk ...

dzsaszper 2011.12.19. 09:50:09

@panelburzsuj: erről is van szó. De szerintem elég egy rövid utalás :)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.19. 20:14:30

Kedves Török Gábor!
Eddigi írásaiban éppen az érzelmi távolságtartást szerettem, a hűvös technokrata megközelítést. Remélem, hamarosan visszatér a bevált módszerhez. Ez a poszt általánosabb kifejtésre ösztönzött:
kozugyek.blog.hu/2011/12/18/reg_elvesztett_origonk_ujra_felfedezese

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2011.12.20. 09:14:21

@Az évek meg a rutin: "A Fidesz azért tudta most felszámolni a parlamenti működés demokráciáját, mert pl. ÖN túl sokáig volt megértő velük szemben.

Vétkesek közt cinkos, aki (túl sokáig) néma."

Ez a lényeg, egyetértek.
süti beállítások módosítása