Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:55

Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait, most csak egy – és nem is a legfontosabb – kérdésre koncentrálok: biztos, hogy Barroso nem örül ennek a válasznak?

Ha igaz az, amit a miniszterelnök az interjúban állított, nevezetesen, hogy az IMF-tárgyalásoknak nem kell nagy feneket keríteni, mert tulajdonképpen „nincs szükségünk a pénzre” és valójában „nem akarunk felvenni hitelt”, akkor a magyar kormányfő okkal lépte meg azt, amit politikai ösztönei diktáltak. Ha nem létszükséglet a megállapodás, ha a megállapodás hiánya nem jár katasztrofális következményekkel, akkor Orbán azt tette, amit ebben a helyzetben a politikai racionalitás alapján tennie kellett. Egy politikus, aki politikáját a nemzeti szuverenitás fogalma köré építette, s aki számos alkalommal eljátszott már a Moszkva-Brüsszel összehasonlítással, komoly politikai sérülések nélkül nem hódolhatott volna be Barroso „erősen ajánlott” kérése előtt.

Egészen más a helyzet, ha más a helyzet. Ha az a hitel igenis kell az országnak, ha a megállapodás nélkül jövő évben csődközeli állapotba kerülhet az állam, akkor mindjárt más megvilágításba helyezhetjük Orbán döntését. Ebben az esetben a ma még talán ünnepelt karakánság holnapra könnyen önfejűségnek, ostobaságnak tűnhet – olyannak, amely a döntés meghozójának is több fejfájást okozhat, mint amit egy mostani hátraarc eredményezett volna. Sőt – és ez az a gondolat, ami most itt foglalkoztat – nem is csak a magyar kormányfő döntése látszik másképp, Barroso kiinduló feltételeire is érdemes lehet másképp tekinteni.

Hangsúlyozottan gondolatkísérlet következik. Tételezzük fel egy pillanatra, hogy az európai politika irányítóinak valóban elegük lett Orbán Viktorból, miként ezt jobbról és balról is - más kontextusban - gyakran mondják. De vajon hogyan tudják elérni, hogy a miniszterelnök megbukjon? A kétharmados többség stabilnak látszik, Brüsszel pedig tényleg nem Moszkva, hogy parancsára vezetőt cseréljen egy ország. Mit kell hát tenniük? Olyan helyzetet előállítani, amelynek a végén nem marad más választása a kormányfőnek, mint a távozás. Egy okosan kigondolt csapda kell tehát, amibe Orbán Viktor szépen belesétál.

Barroso feltehetően tisztában volt azzal, hogy a magyar kormányfő el fogja utasítani az ultimátumát. Régóta ismeri ahhoz Orbánt – ne feledjük, egy pártszövetség tagjai -, hogy ne tudja: a magyar politikusnak nem erőssége a reálpolitika akkor, ha döntési önállóságának kétségbevonásáról van szó.  Ha az európai politika irányítói úgy hiszik, hogy Magyarország a hitel nélkül előbb-utóbb finanszírozhatatlanná válik, akkor nem kell mást tenniük, mint a megállapodás felé vezető úton egy olyan feltételt megfogalmazni, amit ugyan egy reálpolitikus talán teljesítene, de amiről okkal gondolhatják, hogy Orbán gyomra nem vesz be akkor sem, ha esetleg még fel is ismeri a helyzetben rejlő veszélyeket.

Innen már csak jó rendezés és ügyes szereposztás kell. A levél kiszivárog, a válasz pedig hatalmas nyilvánosságot kap. Mindenki számára manifesztálódik, hogy a kormányfő nem enged. Elszánt hívei nagyon elégedettek lesznek, a gazdasági zuhanástól félők hatalommániás őrültnek látják. A tárgyalások – éppen Orbán ellenállása és az unió mozdíthatatlansága miatt - nem haladnak, az ország viszont a fizetésképtelenség felé sodródik. S eljön egy pont, amikor már csak két választási lehetőség marad: ország-világ előtt látványos önfeladással könyörögni, az eredeti feltételeket eminens tanuló módjára teljesíteni, vagy a falnak vezetni az országot. S bár Magyarországnak egyáltalán nem mindegy, melyiket választja, a politikusnak tulajdonképpen mindkét esetben vége.

Ismétlem: ha valóban „nincs szükségünk a pénzre”, az egész gondolatkísérlet értelmetlen, a kormányfői döntés pedig érthető. Ellenkező esetben viszont még az is benne van a kalapban – erről szólt a gondolatkísérlet -, hogy Orbán a válaszlevéllel együtt - butaságból vagy tudatosan - saját "halálos ítéletét" is aláírta. Hamarosan kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr233489517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vonyít a falka 2011.12.23. 20:56:56

Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztesség...

Trackback: Kis ember, hát itt a vége! 2011.12.23. 11:48:18

Igen, fiúk, ti lettetek a diktatúra :( Kis ember, hát itt a vége, látod, kár volt sírni érte, milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen. Kis ember, hát itt a vége, miért nem most ereszkedsz térdre, miért nem sírsz, miért nem ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.23. 11:47:51

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodáss...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.23. 11:46:17

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Trackback: Minősíthetetlen 2011.12.23. 11:15:27

A legújabb leminősítés tényére, és a várható következményeire most nem szeretnék túl sok karaktert pazarolni, elsősorban azért mert számos kitűnő bejegyzés született, és fog születni ezzel kapcsolatban, valamint azért sem mert az új jegybanktörvény bej...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső?" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.12.23. 11:08:24

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső?" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.12.23. 11:08:07

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Trackback: Az ország újjáépítésétől az ország újjáépítéséig 2011.12.23. 08:44:24

A Standard & Poor’s (S&P) hitelminősítő magyar idő szerint szerdán este a befektetésre nem ajánlott, pénzügyi zsargonban bóvlinak nevezett kategóriába sorolta Magyarországot....

Trackback: Biztonság és összeomlás 2011.12.23. 00:52:45

Eredetileg teljesen más irányba indult volna ez az írás, de az eredetiben feszegett témakör most abban a megvilágításban érdekesebb, hogy miben olyan fene biztos Orbán Viktor, hogy bármit meg mer tenni. Török Gábor mai... izé tegnapi, elmúlt éjfél....

Trackback: Demokratikus bábszínház 2011.12.23. 00:17:52

Magyarország az Európai Unió GDP-jének mintegy 0,6%-át termeli meg. Ha teljesen összeomolnánk, akkor sem ütnénk különösebben nagy lyukat az egyesült Európa testén. Gyakorlatilag olyan állam vagyunk, amelynek

Trackback: VIKTOR! TUDOD MÁR, HOGY VÉGE? 2011.12.22. 23:17:19

 "Nyolc évig romboltatok. Szembe mentetek mindennel, amit javasoltunk. Elutáltátok az egészségügyi reformot, nemzethalált kiáltottatok a felsőoktatási tandíj hallatán, önfeladással vádoltatok bennünket, amikor megállapodtunk a Déli Áraml...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2011.12.23. 23:29:16

@manyike: " úgy tesznek, mintha elásnák, de még véletlenül se sikerül nekik, csak nekem belelépni "

B...szál ki velük,...Te is csak imitáld , hogy belelépsz.... :-)

subtotal 2011.12.23. 23:29:37

@Balt: tudod, a ti nézetetekből furcsa is lenne, ha holmi gyújtogatásokkal és üzletportálok tönkretételével rontanák az üzletet, így Karácsony előtt közvetlenül.
Olyan igényesen a gazdaságba csak a jobboldali érzelműek tudnak belenyúlni, mint látjuk azóta is :P

Balt 2011.12.23. 23:30:24

Ez a Kukirelly mekkora 1 f@szk@l@p! Phíjj! Emlékszem még 2007-8-ban kemény gyurcsányista volt az ilyen sznobvacsorás beszélgetéseken. (Á la carte pl.)

Úgy látszik, Karácsony meghibbant a novemberi zakótól. Na jól van, LMP 5% alá!

dr kíváncsivagyok 2011.12.23. 23:30:32

@Knausz Timea: Köszönöm, de csak pofázok.....

megszűnt 2011.12.23. 23:30:39

@manyike:

"mindig kedveltem a cicusokat"

Pedig de jól indult, hogy ezt a macskát én odaadnám Neked, de jól indult..

Ó, ha nekem volna annyi energiám, még a süteményhez is!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.23. 23:31:10

@manyike: vannak gondosabb és kevésbé gondos szőrösök...

jjulie 2011.12.23. 23:31:44

@Balt:

mivan fideszgyík, ennyi van orbánfényesítés helyett?

hahahahahahaha

megszűnt 2011.12.23. 23:32:41

@kíváncsivagyok:

Szívesen. Vannak jó észrevételeid, szó se róla!

(Semmi gond. Béke.)

tass-tass 2011.12.23. 23:33:00

@concret: "a majdan demokratikusan megválasztott jobbik-kormány :DDDDDDDDDDDDDDD
Meg tudod, a régi mondás aktualizálva, hogyha az unokám áramszedővel születne, pici-pici trolibusz lenne, ugye?"

Lemaradtam valamiről? A Jobbik nem indulhat a jövőben választásokon? Vagy nem lesz többé választás?

Egyébként tök vicces volt az alábbi videóban ahogyan GyF arról beszél, hogy a napokban elfog indulni a demokratikus nemzeti ellenállás (1:36).

Az ellenállók:
LMP-sek (Vágó Gábor) nem fogtak kezet a megjelent MSZP-sekkel, majd azt magyarázták, hogy GyF húzzon már el a politikából.

Demokraták: DK, MSZP az LMP-vel igen, a Jobbikal nem, nem, soha nem...

Nemzeti: Jobbik, nos őket senki sem kérdezte.

Hogy hogyan lesz ebből demokratikus nemzeti ellenállás, hát ez jó kérdés.

index.hu/video/2011/12/23/igy_vonulunk_be_a_tortenelembe/

Balt 2011.12.23. 23:33:43

>>A CNN „Veszélyben a törékeny magyar demokrácia" címmel videóriportban foglalta össze az elmúlt hónapok eseményeit. A videóban megszólal Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő,<<

Nyihihi, ezt nem kellett volna Matyi, mert ezzel máris megfelezted a Karácsony-i forradalom támogatottságát... :)))

jjulie 2011.12.23. 23:34:06

@Balt:

szemkilövetés a csőcseléknek jár, te már csak tudod

Balt 2011.12.23. 23:35:51

>>Váratlan fordulat

Közben újabb fordulat történt: megjelent a téren Gyurcsány Ferenc. A résztvevők attól tartottak, hogy ő is odaláncolja magát, de megkönnyebbülésükre nem tett ilyet.<<

Pedig akkor kellett volna a kulcsot a Dunába követni (khmm). :)))

jjulie 2011.12.23. 23:36:04

@Balt:

mi ez a pótcselekvés fideszgyík

semmi orbánfényesítés, csak pótcselekvés

fényezt a parasztod amíg le nem ütik

ssi 2011.12.23. 23:36:09

@Knausz Timea: ne szerénykedj, milyen ügyesen tartod a frontot a fiúcsapattal :))

voltak macsekok, kertben volt a lakóingatlanjuk, de idővel egész hadsereg gondolta úgy, hogy nálunk ingyen konyha nyílt .. s volt, hogy mienk maradt éhes

Balt 2011.12.23. 23:38:22

@jjulie: Nem hörög a paraszt! Készülj szépen a fenyőünnepre, bén munkásőr mosógépszerelő! Sajnos a rubinvörös ötágút csak otthon tudod kitűzni csúcsdísznek, a parlamentre nem... :)))

jjulie 2011.12.23. 23:38:47

@Balt:

még mindig munkanélküli vagy gyíkfing? még pár hónap és beszíppantanok a nyilasutánzatok

megszűnt 2011.12.23. 23:41:19

@manyike:

"ne szerénykedj, milyen ügyesen tartod a frontot a fiúcsapattal :)) "

Iparkodtam, de közel sem megy olyan jól, mint Neked, ez a koordináció. Megpróbáltam. Új taggokkal is bővültünk talán.:)

jjulie 2011.12.23. 23:41:36

@Balt:

fényezd az orbányost, nem ragyog

vagy nincs hozzá gondolatmankód sántaagyú gyíkfing?

pedig úgy körberöhögnélek, fényesíts gyíkfing, fényesíts, rajta gyíkfing, ne szégyeld

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.23. 23:42:56

@kvasztics47:

Ha magyar ember lennél tudhatnál róla, hogy Széchenyi nem olyan hitelt reklámozott, amit az állam vesz fel és feléli.

Attól aztán ugyan nem fejlődik az ország gazdasága.

Lehet belőle egy ideig megalapozatlanul életszínvonalkodni, de aztán sokszorosan meglesz annak a böjtje.

Az állam a hiteleket döntő többségben a lejáró korábbi hitelek visszafizetésére veszi fel. Ez ugyan nem okoz a világon semmiféle fejlődést, csupán ablakon kidobott pénz.

Évente egybillió+++ forint a semmire.

dr kíváncsivagyok 2011.12.23. 23:44:36

@Knausz Timea:
Szerinted a viselkedésével ki sérti inkább a Parlament méltóságát, tekintélyét?
Az Index tudósítói, újságírói. 3% (208)
A Fidesz. 95% (6229)
Nem tudom megítélni. 2% (115)
Szavazatok: 6559

Ez azért mond valamit........ 95 %......

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.23. 23:46:04

@dbeata:

Az én vacsorám ugyan mennyiben befolyásolja?

dr kíváncsivagyok 2011.12.23. 23:49:10

@tass-tass: " Nemzeti: Jobbik, nos őket senki sem kérdezte.

Hogy hogyan lesz ebből demokratikus nemzeti ellenállás, hát ez jó kérdés. "

Az a szó hogy : Demokrata......hogy fér össze azzal a Kifejezéssel : Jobbik ?!
A Jobbik a Demokráciának azt a válfaját képviseli ,...amiben elpusztítják az ellenérdekelt felet. Ugye-ugye , hogy az már nem Demokrácia.....

megszűnt 2011.12.23. 23:50:41

@Hepci:

"eccer majd eszegetünk együtt keszeget. Pl. az Ubulnál. :) "

Köszönöm a meghívást. Benne vagyok. Ha nem az Ubulnál, akkor majd az Aranyhalban.:)

graycivil 2011.12.23. 23:54:14

"Gyurcsány elvezetésére figyeltek fel a külföldi lapok

Magyarország leminősítését, a nyugtalan piacokat, az Európai Bizottság kritikáját és az őszödi beszédet is felidézték a pénteki budapesti tüntetésekről beszámoló külföldi lapok. Az LMP akciója világszerte Gyurcsány Ferenc előállításaként került fel az újságok címlapjára."

www.origo.hu/itthon/20111223-kulfoldi-lapok-az-lmp-blokadjarol-gyurcsany-elvezeteserol-es-a-budapesti.html

graycivil 2011.12.23. 23:58:50

@aszekelyek: El Curo paranoiás idióta. Ezek szerint minek érvelgetünk itt egymásnak? Teljesen igaz: El Curo pocsék teljesítménye alapján szerethetetlen. A többi már amúgy is csak érzelmi kérdés.

Ha El Curo csődbe viszi az országot, akkor El Curo számára "halálosan komoly" lesz az "érzelmi alapú száműzetése".

concret 2011.12.24. 00:00:03

@tass-tass:

"az elfog indulni" az egy értelmezhetetlen szókapcsolat.

Így jó: el fog indulni (tudod, az igekötő és az ige között más szó áll)

Csak azért írom le, mert unos-untalan elkövetik, gyakran fenenagy magyarok is (kicsit kisebb magyar helyesírás tudással).

Amúgy a lényegről: a Jobbik természetesen indulhat a választásokon, feltéve, ha önmagát nem zárja ki valami vehemens ötlettel - de ebben csak a kormánnyal rivalizálhat, lassan meg a Fidesz előzi őket radioldalról. Szóval indulni indulhat, csak nem nyeri meg. Odáig sosem fogunk lecsúszni.

A "nemzeti" jelzőt pedig bármennyire szeretné is, nem sajátíthatja ki a szélsőjobb. Nyugodtan nevezheti magát nemzetinek a gyagyás Gyurcsányi is, joga van hozzá. A Jobbik is hirdetheti magáról, hogy demokrata, nem tiltja el tőle a bíróság.

tass-tass 2011.12.24. 00:08:29

@kíváncsivagyok: "Demokrata......hogy fér össze azzal a Kifejezéssel : Jobbik ?!"

Nem is a demokraták közé soroltam őket. Csak vicces GyF szájából hallani, hogy a nemzeti érzelmű emberekkel is szívesen összefogna. Annak idején nem volt ennyire elkötelezett a (tágabb értelembe vett) nemzet iránt.

graycivil 2011.12.24. 00:09:12

"Fordulat 89 utáni történetünkben: lecsukták az ellenzéket

Egy nappal karácsony előtt gyakorlatilag a teljes demokratikus ellenzék a Gyorskocsi utcai fogdában volt megtalálható, mert meg akarták akadályozni a Parlament előtt demonstráló aktivisták szerintük jogszerűtlen bebörtönzését."

www.stop.hu/foto-video/fordulat-89-utani-tortenetunkben-lecsuktak-az-ellenzeket/979229/

graycivil 2011.12.24. 00:12:46

@tass-tass: "Annak idején nem volt ennyire elkötelezett a (tágabb értelembe vett) nemzet iránt."

Az érzelmi közösséget ne keverjük az adóközösséggel. Mert a választások elsősorban az adókról szólnak.

jjulie 2011.12.24. 00:12:51

@Balt:

mi hiányzik az orbányosfényező készletedből gyíkfing?

merthogy mindent csinálsz csak az orbányost nem fényezed

csak nem bizonytalanodott el a szived gyíkfing, vagy már a jobbikért dobog?

graycivil 2011.12.24. 00:16:44

"Egy ponttal maradt le a Klubrádió „látványosan gyenge” pályázata

Mindössze egy ponttal nyert a frekvenciapályázaton a Klubrádióval szemben az az ismeretlen Kft., amelyről senki nem tud semmit, miközben a médiatanács látványosan gyengének nevezte a Klubrádió pályázatát."

www.168ora.hu/buxa/klubradio-sajttaj-88135.html

Rendes ez az NMHH. FYDESZ-től nyert döntési monopóliumát nagyon szerény mértékben érvényesítette csak. Mindig csak egy ponttal buktatja az ellenzéket. Mi ebben a nem európai, köcsögök? >:-O

Mister Gumpy 2011.12.24. 00:28:16

@6.Lenin: Mindenki magából indul ki, pajtikám. Lehet, hogy szerinted te lophatsz, mert más igen, bunkó lehetsz, mert más igen, és így tovább, de a ballib ellenzék motivációinak megértéséhez újságot is kellene olvasnod, meg gondolkodnod, nem csak kommenteket írnod.

Amúgy meg nincs is nagyon olyan, hogy ballib ellenzék. Az MSZP és SZDSZ, utódpártokkal egyetemben, kihalóban, remélhetőleg minél előbb (az LMP-nek sok köze ezekhez nincs). De minden hibájukkal együtt legalább tízszer jobbak voltak a jelenlegi korrupt rohadt antidemokrata idiótáknál.

Inkább már a demokraták vannak az antidemokraták ellen, és mint a világon mindenütt, a demokraták nagyobb része ballib gondolkodású. De ők rohadtul nem loptak semmit és nem lőttek senkit.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 00:36:09

@Mister Gumpy: a demokrata többnyire ballib, nem lop és nem lő?
Ez megér némi további elemzést... :D

tass-tass 2011.12.24. 00:57:56

@graycivil: "Mert a választások elsősorban az adókról szólnak."

Itt egy MNB számaira alapozott cikk:

Gazdagokat hizlal az egykulcs

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/21/adozas/

"Alacsonyabb jövedelemkategóriákban már több a vesztes, mint a nyertes, a teljes lakosságot tekintve pedig alig több, mint 3 millió ember járt volna jól a rendszerrel, 4,5 millió rosszul, 2 milliót semlegesen érintettek volna a változások."

Ha hozzá vesszük az alábbi cikket is, akkor már kicsit árnyaltabb a kép erről a 4,5 millió rosszul jártról.

Vámosi-Nagy Szabolcs: félmillióan dolgozhatnak feketén

adozona.hu/szja_ekho_kulonado/20110919_minimalber

"Vámos-Nagy Szabolcs adószakértő szerint az adóbevallások szerint 1,2 millió embert jelentettek be minimálbérre vagy annál is kisebb összegre. Az adóhivatal volt elnökhelyettese irreálisnak nevezte az adatot. Szerinte mintegy félmillióan dolgozhatnak teljesen feketén."

Ha a teljes lakosság mellett maradunk, akkor a 4,5 milliót nyugodtan kerekíthetjük kb. 3 millióra, mivel ha valaki rendelkezik adózatlan jövedelemmel is az ne hápogjon, hogy rosszul járt.

Tehát legalább annyian jártak jól ezzel az új rendszerrel, mint amennyien rosszul.

Itt van a devizahitelesek ügye is. Másfél évvel ezelőtt ha azt mondják a bankoknak, hogy örömmel fogtok fizetni öt év alatt 900 Mrd Ft-ot és még hiteleznetek is kell a kkv-kat, biztosan jót derültek volna.

Nos, ha a következő választási kampányban valaki azzal fog érvelni, hogy mentsük meg a bankokat, töröljük el a bankokat sújtó intézkedéseket mert csődbe mennek, a devizahitelesek meg értsék meg, hogy "nincs ingyen ebéd", a szegényeknek adjunk több pénzt és mindezt a gazdagok zsebéből fizessük, hát nem lesz egyoldalú a küzdelem.

tass-tass 2011.12.24. 01:00:48

@graycivil: ""Egy ponttal maradt le a Klubrádió „látványosan gyenge” pályázata"

Az eredmény megítéléshez azért tegyük hozzá, hogy a pályázat az objektív részeken volt gyenge, a szubjektív részeknél megkapta a maximális pontot...

Arno1d1 2011.12.24. 01:06:46

Egyszerűbb a képlet, kisebb képességű sakkozóról van itt szó, még a szekundánsok sem nagyobb formátumok egy bélyegnél, max két lépés előre a látókörük.

A Vezér úgy gondolja, hogy ő állít csapdát. Megnyitja a fenyegetést az MNB irányába. Majd januárban közli: ha nem adtok hitelígérvényt, akkor kényszerűségből (!) hozzá kell nyúljak a valutatartalékokhoz, tehát összevonom a PSZÁF-ot és Nemzeti Bankot, Járait a két elnök fölé ültetem és belenyúlok az utolsó tartalékba is. "Brüsszel kényszerített rá".

A Stratéga úgy gondolja, hogy ezt a megalázást, mármint hogy így semmibe veszik a "nyomatékos tanácsát", Baroso nem kockáztatja meg, így megkapja az IMF credit limitet.

A harmadik lépést már nem látja előre: Ha Baroso csak késleltet pár hetet, a tartalék csökkenésével robbanásszerűen megnő az árfolyamfelár, ami pozitív visszacsatolással lemeríti a tartalékokat - csupán pár hónapot vásárol 10 évnyi kínszenvedést okozva.

graycivil 2011.12.24. 01:22:00

@tass-tass: Ha jól gondolom, az "objektív" részeket az NMHH állította össze. Így könnyű lepontozni.

Kár bárkinek is tagadni, hogy ezt a pályázatot a Klubrádió ELLEN írták ki.

De most már megyek, mert lányom örökbe tudta fogadni a Cicaneveldén a "különleges macskáját", amit csak éjjel 1 óra körül lehet megtenni.

Jo84all!

tass-tass 2011.12.24. 01:33:44

@Arno1d1:

Ma voltam az IKEA-ban. Gyakorlatilag a vásárló közönség negyede-ötöde mindenféle nyelveken karattyolt (német (osztrák?), szlovák, angol, talán román is). Ja és vásároltak is.

Gondolom kivitték az országból amit vettek, ne de akkor is a belső fogyasztást erősítették, nem de? Jönnek ezek még tejért, zöldségért, gyümölcsért, húsért, gabonáért, meg miegymásért csak legyen még gyengébb a forint. Igaz nekünk ettől még nem lesz új autónk, új tv-nk, meg hasonló import áru.

tass-tass 2011.12.24. 01:41:57

@graycivil: "Kár bárkinek is tagadni, hogy ezt a pályázatot a Klubrádió ELLEN írták ki."

Tavaly nyáron részt vettem többed magammal egy közbeszerzési pályazat összeállításban.

Annyit nyugodtan állíthatok, hogy ha valaki ellen állítanak össze egy pályázatot, akkor az el sem tud indulni, mert nem felel meg a feltételeknek. Ha el tud indulni, akkor pedig bármit beleírhat a pályázatba, mint mindenki más. Ha rosszul kalkulált, megszívta.

kela-bá 2011.12.24. 01:48:26

@Knausz Timea: @Arno1d1: @Akitlosz: @graycivil: @tass-tass:

A bajokra itt találsz magyarázatot: vntv.hu 2013-ra bedől az Euro ?
Gyógyirt meg itt: www.avatara-a magyarság szerepe 2012 ben.avi -n
Boldog MAGYAR Karácsonyt !

ssi 2011.12.24. 01:57:23

@Knausz Timea: tökéletesen koordinálsz :) önmagad szerint

receptet kerestem. közben a fotóidat néztem - volna. lefagyott a gép. gondoltam, ez a Timi mindig hozza a formáját :)

gondoltál már arra: ha úgy látjuk megváltozott körülütünk a világ, vagy benne egyesek, de mégis mi változtunk főleg nagyot, s emiatt mások közeledése hozzánk

ayatollah 2011.12.24. 02:06:35

Ez az ember nem képes összetett gondolkodásra, csak ösztönösre. Csak a hülye nem látja.

Gitanas 2011.12.24. 02:11:37

..Szerintem,megeszik reggelire.
Mármint a "kakasunkat" az EU politikusok.

Majdnem összejött neki.
Kicsit erőltetett hasonlat talán:
Érzésem szerint,megpróbálta megjátszani a szuezi lapot.
Nem tudom,hogy anno mennyi múlott rajta /56/
Most viszont,ahelyett hogy a saját problémájába mélyedt volna az EU,
a nagyobb gondjai közepette sem hagy régóta feslő,apró elvarratlan szálat,
sőt,még koncentráltabb "koki osztás" várható.
Akik eddig udvariasságból tartózkodtak,beszállhatnak a gyorsabb eredmény érdekében.

Vezérünknek vannak bizonyos képességei,de ez már nem az ő pályája.
Nem tud lejteni,/legalábbis neki biztos nem/
Nem veheti/fenyegetheti meg sikerrel a bírót,
nem deszkázhatja be a saját,kisebb méretű kapuját
/nem,nem a miénk,ő nem az Országunkat védi,csak a hatalmát/
nem tudja,kirúgatni,megzsarolni az ellenfél játékosait stb..
Ebben a helyzetben az összes nyelvi leleménye sem fog segíteni.

Itthon oly változatos.Folyton találgathatunk,ezt most vajon miért..?
Vannak helyek, /és koponyák/ ahol az elgondolás,nyilatkozat,cselekvés
a lehetséges korrekciókkal együtt is valamiféle előremutató,kiszámítható
irányba tart. /hosszabb ideig,mint 1-2 óra /

Kicsit még kitarthatna.
Ha nagyobbat sikerül zakózni,talán lennmarad egy ideig.
Attól tartok,ha valamiféle vegyes tandemmel halad tovább,/ez egyébként sem neki való/
nem fog változni semmi.
A "poén" pedig az,hogy ami van bűzlik és undorító,
a várva várt fenntartható helyes irány pedig nagyon fog fájni mindenkinek anyagilag.
Vagyis,valakinek/valakiknek ismét türelmet kell majd kérni.Abból pedig már nemigen..

Ha végighaladok ezen a gondolatsoron,az jön ki,hogy esetlegesen alkalmas jelöltek
birtokában továbbra is a nép kezében marad a kulcs,/jobb esetben/
hogy ezúttal bölcsebb szempontok
szerint válasszon./egyáltalán válasszon! /
Tartok tőle, több idő /vagy pénzsöprés az utcán / szükséges még az éréshez.
Kétlem,hogy a választók tömege a megfelelő tanulságot fogja levonni..

Doktor Kotász 2011.12.24. 03:05:12

@Gitanas: "Majdnem összejött neki.
Kicsit erőltetett hasonlat talán:
Érzésem szerint,megpróbálta megjátszani a szuezi lapot."

Ott számolta el magát, hogy az EU jelenlegi problémája, amit megakarnak oldani az, amit jelenleg Orbán is művelni akar gazdaságpolitika címén.

Korábban az EU azt csinálta, hogy megnyitotta a pénzeszsákot, kitolta a problémát, és jövőre majd lesz valami. Pont ezt szeretnék befejezni, mert a görög skarabeusz túl nagy galacsint görgetett maga előtt, és az a nyakukba borult.

Ebben az esetben, ha hagynának minketr is szarozni, akkor a saját jelenlegi akciótervük válna nevetségessé, hiszen a szargörgetés ellen ügyködnek.

klacus 2011.12.24. 05:16:17

A kérdés mindig az, hogy mekkora a zsarolási potenciálunk. Egy magyar államcsőd, hozza magával az osztrák kitettséget. Azt pedig kerülnék. A globalizáció miatt csak a kishitűek gondolják azt, hogy ez lényegtelen folyamat, és az ország súlytalan.

A Görögök is kicsik, és súlytalanok, mégis mindenki tudja már merre fekszik. A rendszer inog, egy kis ország is be tudja dönteni. A gond az, hogy az országunk önellátó képessége elveszett, ezért nem sokáig húznánk egy külhoni nyomást, vagy gazdasági blokádot.

klacus 2011.12.24. 05:23:03

@Arno1d1: Szerintem a teljes adósságmegtagadás mint opció is felmerül. Ha már szakad jöjjön tokostul elv alapján, ennek a belengetése is szar ügy lenne az Eu-nak is, meg nekünk is. Ha nem mentesz meg, akkor téged is berántalak elv papíron működhet. Úgyis régen láttunk már német tankot Budapesten.

kormányzó 2011.12.24. 06:42:43

@klacus:
A németek,már a válság elején úgy gondolták,hagyni kell Mo.-t bedőlni.Már csak példának.

Komolyan azt gondolod hogy most,amikor a takarítónőjük zsebkendője is fontosabb,majd "megrázza" európát a mi porbafingásunk?
Egy gonddal kevesebb,ezt fogják mondani.

hoplita 2011.12.24. 07:05:26

@Knausz Timea:
Laza ujjgyakorlat. Sok-sok év bevett rutinja.:DDD

hoplita 2011.12.24. 07:06:49

@6.Lenin:
Szépen csillog az ezüst, de elárulom, szart se ér.
Tudhatnád, eftás.

hoplita 2011.12.24. 07:13:32

@Megfigyelo:
Tehozzád meg kijafasz szólt?
Mondd meg a libernyák tutit, aztán már húzhatsz is anyuba.

szoja122 2011.12.24. 07:18:23

TG-nek!
"Ha igaz az, amit a miniszterelnök az interjúban állított, nevezetesen, hogy az IMF-tárgyalásoknak nem kell nagy feneket keríteni, mert tulajdonképpen „nincs szükségünk a pénzre” és valójában „nem akarunk felvenni hitelt”, akkor a magyar kormányfő okkal lépte meg azt, amit politikai ösztönei diktáltak"

Teljesen felesleges ilyen állításokkal felhígítani a mondanivalója lényegét, mert MINDEN mérvadó bal-jobb-semleges oldali közgazdász szerint Orbán gazdaságpolitikája a falnak vezeti az országot, és az Unió és IMF nélkül nem fogunk kimászni a bajból.

Az ilyen mondatok súlytalanná teszik a mondanivalóját, és csak arra jók, hogy egy kicsit elkenjék a lényeget, azt hogy az ország rettenetes idők elé néz.

Javaslom ha bizonytalan a gazdasági kérdésekben -lévén nem közgazdász- konzultáljon a Corvinus egyetem közgazdászaival, mert ha jól tudom az ö véleményük is hasonló mint fentebb írtam Orbán gazdaságpolitikájáról.

igényes 2011.12.24. 07:21:03

Orbán bekattant!

Nemmel szavazott Orbán a családvédelmi törvényre
MTI
2011. december 23., péntek 16:12 | Email
Véletlenül nyomot nem gombot Orbán Viktor kormányfő a családvédelmi törvény [1] egyszerű többséget igénylő pontjainak szavazásakor – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A sarkalatos törvényt pénteken fogadta

stargate 2011.12.24. 08:02:59

@Megfigyelo: Szó szerint így van, szerintem is...

stargate 2011.12.24. 08:06:07

@Megfigyelo: Azért javaslom, hogy olvass vissza, hogy ezt most kinek írtad...:))

Olvass ne csak nézz!

dbeata 2011.12.24. 08:14:25

@igényes: Bocs, hogy neked, úgy általában is mindenkihez. Gyerekek, nem megy ki a fejemből ez a mondat, erős ország a miénk, csak az EU húzza. Orbán Diktor apánk mire gondolhatott... Aztán rájöttem. Fidesz Zrt. a mindenhez értő, mindenható ment meg minket. A Fidesz Zrt tevékenységi köre szerteágazó, tehetségük sokféle:
- médiatevékenység (Hír TV, MNO, Heti Válasz, stb.)
- dohánytermékek forgalmazása (ügyes lenyúlás, nem mondom)
- mobillal való fizetés ügyintézése, háttér biztosítása monopóliumként (üggyes)
- mobiltelefon hálózatos cég (ld. postával amit terveznek elindítani)
- reklámok elhelyezésével is foglalkozunk (ld. Mahír)
- egyházi tevékenység (összefonódtunk szépen egymással)
- oktatási tevékenységet is folytatunk (összes iskola, óvoda, stb.)

Gyerekek, ez nálam már megkongatja a vészharangot. Ez normális, szerintetek? Hogy az állam mindenbe beleártja magát és mindenhez ért, és ennyire beleszóljon mindenbe. Ez nekem nagyon bűzlik. Ébredjetek a kómából, emberek, mert az államosítás úthengere nem fog megállni a kerítésetek előtt!

tass-tass 2011.12.24. 08:45:11

@dbeata: "Hogy az állam mindenbe beleártja magát és mindenhez ért"

Inkább örüljünk neki, legalább 20 év múlva lesz mit eladni megint :)

dbeata 2011.12.24. 09:19:09

@tass-tass: Már ami marad ugye belőle, az urambátyámos lenyúlások, meg a miénk a gyár szó szerint értése után... :-) Déja vu-m támadt. Csak egy picinyke szépséghiba van, a KGST felvevőpiac megszűnt.

dbeata 2011.12.24. 09:45:05

@klacus: Szerintem nem ezzel kéne a címlapokra kerülni. Hanem valami pozitív dologgal.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2011.12.24. 10:17:11

Mondok egy másik lehetséges forgatókönyvet: Orbán tudta, hogy mit ír alá. Szép lassan megteremti a feltételeit annak, hogy valóban csak az ő személye legyen a megállapodás kerékkötője, majd "az ország érdekében" lemond, beül a köztársasági elnöki székbe (Skiccpali majd egészségi állapotára való tekintettel visszavonul), és előrehozott választás lesz, az új választási törvénnyel, ami most még TALÁN nyerhető a Fidesznek (jövő ilyenkor már nem ahogy most kinéz a 2012es év). Nyernek vele két évet.

dbeata 2011.12.24. 10:32:19

@Hooshee: Szerintem ez naivitásra vall, azt gondolni, hogy lemond. 8 évet várt görcsbe meredve erre a pillanatra. Nem fog lemondani, szerintem.

igényes 2011.12.24. 12:15:08

@Hooshee:

Eléggé ciki, hogy a grazi Schmitt helyet cserél a grazi Orbánnal!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2011.12.24. 12:46:47

@dbeata: Már megvan amit akart. Az összes kétharmados törvényt átnyomták, minden intézmény élén az ő embere ül. Innentől már nincs miért maradni, nyugodtan odaültethet egy strómant (Navracsics?), és elmehet köztelnöknek, esetleg kicsit fajsúlyosabbá teszik még gyorsan a köztelnököt előtte.

Minorkavidor 2011.12.24. 15:31:40

@szabóZ:

Hmm, irónia, szövegértés, hmm, hmm. Csak egy kérdés: KI VÉDI MEG A BANKBA TETT PÉNZEMET? Mivel rátok nem számíthatokDDD, ezért magam teszem meg. Márcsak az a kérdés, hogy Ausztriába, vagy Szlovákiába vigyem a megtakarításaimat? Hozzám Szlovákia közelebb van, Ausztria stabilabb gazdaságú ország. Keddig eldöntöm, miután biztonságban lesznek a megtakarításaim, majd értékelem az íróniát.

Minorkavidor 2011.12.24. 15:39:26

@szabóZ:

Hmm, irónia, szövegértés, hmm, hmm. Csak egy kérdés: KI VÉDI MEG A BANKBA TETT PÉNZEMET? Mivel rátok nem számíthatokDDD, ezért magam teszem meg. Márcsak az a kérdés, hogy Ausztriába, vagy Szlovákiába vigyem a megtakarításaimat? Hozzám Szlovákia közelebb van, Ausztria stabilabb gazdaságú ország. Keddig eldöntöm, miután biztonságban lesznek a megtakarításaim, majd értékelem az íróniát.

megszűnt 2011.12.24. 16:06:47

@hoplita:

Ma este 9,35- kor a Micsoda nő! az RTL-en. Én idén is megnézem és mondom odaszólok.

Szép karácsonyt!:)

megszűnt 2011.12.24. 16:32:14

@manyike: @nyünyüge: @ulrike: @Hepci: @Letícia @jjulie: @Tölgyes úr..

"ha úgy látjuk megváltozott körülöttünk a világ, vagy benne egyesek, de mégis mi változtunk főleg nagyot, s emiatt mások közeledése hozzánk"

A nyitottság. Bennem mindig megvolt a nyitottság, hogy jobb ember legyek és a tanulásra való hajlam is. Nem lehet tudni: ki barát, ki ellenség, ezért nyitva kell állni, aztán zárni tudni.

Ki gondolta volna tavaly ilyenkor, hogy ennyire közel állsz majd hozzám és aki annyira közel állt, ma olyan távol? Az ember nem tudhatja.

Alapvetően az ember nem változik, de ez az év azt hozta, hogy sürgetően kellett éspedig gyökeresen változni. Rengeteg segítséget kaptam hozzá pl. Tőled. Végig mellettem állt Tölgyes úr és sokan mások – innen, a Török blogról.

Fényes, szép karácsonyt kívánok Mindenkinek, a blog összes lakójának!:)

www.youtube.com/watch?gl=IT&hl=it&v=qLMBHuzR5nY

ssi 2011.12.24. 17:08:41

@Knausz Timea: Köszönöm és Neked is viszont szép, meghitt ünnepet :)

Magadnak már adtál egy nagyon szép ajándékot és egyúttal nekünk is :) az életben többször is megismétlődhet, de maradj továbbra is nyitott, figyeld a jeleket, egyre jobban fogod érteni és kezelni.

ssi 2011.12.25. 02:37:48

@Knausz Timea: még rágódom "rajtad" :))
1.
"nyitottság, hogy jobb ember legyek és a tanulásra való hajlam" így leszünk bölcsebbek, érettebbek, kis-nagy lépésekben
2.
"aki annyira közel állt, ma olyan távol" mint a kert, amit mindig gondozni kell, s megújítani, hol ennek, hol annak
3.
"Alapvetően az ember nem változik" önmagadnak mondasz ellent, s az 1.pontnak
4.
"ez az év azt hozta, hogy sürgetően kellett éspedig gyökeresen változni" ?? itt feltűnő a kevesebb "én" s hogy hirtelen :))

messi-asz 2011.12.25. 12:15:49

@Tourist From An Other Space: ja ja...

ez van ha a zországot rábízzátok 1 dakotára... CIGÁNYKODIK... pontos magyar szó

messi-asz 2011.12.25. 12:19:56

@civil polip: "Hosszan haldokolni kellemetlen, fájdalmas és kilátástalan dolog."

erre találták ki az EU-tanáziát...

messi-asz 2011.12.25. 14:00:40

@bigapples: nem a "né" miatt támagyák... hanem mert TOTÁLISAN ALKALMATLAN

megszűnt 2011.12.25. 22:50:38

@manyike: @ulrike: @Hepci:

Köszönöm nektek! Nyugodt karácsony volt. Ez is valami.

@manyike:

"ez az év azt hozta, hogy sürgetően kellett éspedig gyökeresen változni" ?? itt feltűnő a kevesebb "én" s hogy hirtelen :)) "

Sok volt a történés: komoly betegség és csalódások. Kevesebb lett az "én". Gyakran érzem úgy, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok.

Szóval sürgetően és gyökeresen kell változni és változtatni - mondtam, továbbá: mindenki terhét nem vihetem.

ssi 2011.12.26. 00:27:09

@Knausz Timea: "Nyugodt karácsony volt. Ez is valami."

sokszor van hiányérzeted? és újra a kedvenc szólásom: minél mélyebbre ásol a gondodban, annál közelebb kerülsz önmagadhoz, hogy azok a gondok neked miért azok .. nagyon hasznos .. tudod: nincs tökéletes, de csak ez nem lehet gond :))

milyen új évre vágysz, hogyan írjam majd a jó kívánságomat?

nekem a hó hiányzott a legkevésbé .. sarok telek, 50m és széles járda .. takarítása. pár hónapja terveztem egy szekrényt, az OBI-ban kiszabattam a faanyagot, egy kis segítséggel összeraktuk, holnap fogantyút rakok rá. s holnap megyek nagyit is fürdetni, mert az élet ünnepkor se áll meg. kis játék: 4 pasi közül melyiknek az orra és a szeme emlékeztet Hugh Grantéra? szeretek portrékat rajzolni, azért "látok" így
www.youtube.com/watch?v=IycjXdYurL0&feature=related

messi-asz 2011.12.26. 10:22:05

@panelburzsuj: "Ahol az (ál)messiási öntudat gyalul, ott mindig több forgács hullik"

megjöttem... az igazi messiás... ámen

messi-asz 2011.12.26. 10:34:03

@sárkányfő: már benne vagyunk... jócskán... ovi= álamcsődör...

messi-asz 2011.12.26. 11:26:55

@Leveskocka: lényeges észrevétel... az elmúlt 1,5 év legnagyobb üzenete, és bizonyíték arra hogy NEM VOLT RENDSZERVÁLTÁS...

ez nyilvánvalóan egy LUSZTRÁCIÓ val lesz lehetséges megtisztulni...

eddig ez elmaradt...

messi-asz 2011.12.26. 12:03:40

@Ordnassac: :))))

nagyon aranyos önéletrajz

1999-2002 ÁLLAMI MFB (szabályváltoztatás hogy diploma nélküli senki is lehet vezetőpoziban)
2002-2010 parkolás OTP nél...
2010 ogy után MFB újra....

qva szép önéletrajz... fides komcsi SENEKIHÁZI vkinek a vkije...

messi-asz 2011.12.26. 12:07:50

@panelburzsuj: így van... ez a lényeg... kézben tartható... gerinctelen senkiházi...

messi-asz 2011.12.26. 12:10:58

@Ordnassac: erről ne dumáljunk... BÉRLISTÁN volt osztjónapot....
életben nem csinált még semmi hasznosat.... fogadok főzni se tud csak zsíroskenyeret

messi-asz 2011.12.26. 12:21:08

@manyike: "hogyan tovább? O.V. biztos, hogy hosszú távra gondolt ki vmit
1. 2011. hajrában elfogadnak minden tv-t, amit elterveztek
2. 2012. valóban államcsőd lesz
3. Új kormány új választások nélkül, de mit kezd a meglévő törvényekkel? a 2/3 majd EU utasításra mindet megsemmisíti?"

írtam már...
államcsőd már van (2011 karácsony) csak a technikai részletek kérdésesek
2012 tavasz fides akar előrehozott választást.... és nyer is...
ez a nagy TERV...
2011 midnen 2/3-os törvény sürgős...
2012 január a képvi sellők mind járulnak a nagyvezír felcsúti jurtájába...
osztoszkodás a polgármesteri és az ogy képvi sellői helyeken...

a KONC az a cél...

messi-asz 2011.12.26. 12:23:43

@manyike: "O.V. előre menekül pl. - államcsőd nem lenne annak kommunikálva"

???? amikor a börtön kinyit, kórház bezár + 10dikén se postás se nyugdíj !!!!

ezt hogyan kommunikálja? hogy belső ellenség ellopta a pénzt???? vagy ki?

megszűnt 2011.12.26. 12:37:05

@manyike:

"sokszor van hiányérzeted?"

Mostanában egyre kevesebb. Próbálom megtalálni magamban, amit sok más emberben sem találtam meg, pedig olyan nagy erőkkel kerestem, nincs kifejezés rá!

"milyen új évre vágysz, hogyan írjam majd a jó kívánságomat?"

A legkönnyebben talán Te tudnád megfogalmazni, amire én vágyom. A gyerekeim lassan felnőnek ez pár év, én nem öregszem. Hasonló társra vágyom, mint a Te férjed. Olyan a típusom. Korban sem bánnám, ha volna bölcsessége. Nincs más kívánságom - csak ez.

Szívesen teljesítem, vagy továbbítom a Jóisten felé a kívánságodat. Te mit szeretnél 2012-re?

ssi 2011.12.26. 15:08:04

akkor kedves Timi! egy rendhagyó újévi üdvözlet ... :))

boldog, sikeres új évet: a kevesebb néha több. sok értékes benned is megvan, értékeld önmagadban önmagadnak, szeresd, féltsd, építs rá és mindig kanyarodj vissza hozzá, örülj neki, adjon reményt s legyen biztos pont az életedben, a tied és ettől vagy te, te

engem az élet megtanított arra, hogy felszíni tünetek alapján ne vágyjak a máséba, a személyiségem meg arra, hogy értsem meg jobban a másét is, s higgyem el, ha hirtelen a máséban kellene folytatnom az életem, nem biztos, hogy jobb lenne, sőt talán rosszabb

én mindig jó ötleteket szeretnék, amikor épp arra van szükségem és sok erőt, hogy végig tudjam vinni. nincsenek napi filléres gondjaink, de irreális nagy álmaink se. legnagyobb szabadságom a BKV-bérletem és a rugalmas időbeosztásom. évekig napi 4 órát aludtam, de sajna már nem bírom, ezt sajnálom a legjobban

nagyon érdekel, hogy pl. itt a blogon ki mit gondol, s próbálom találgatni, hogy miért. érdekesen alakulnak a kifejezési módok is, s sokaknak el kellene hinniük, hogy tudatosan és sokat kellene gyakorolniuk, s meglepődnének önmaguk változásain.

az én csendes, zárt uram folyamatosan napi 12-14 órában bűvöli a tudományát, 70%-ában a munkahelyén. évek óta nem veszi ki ténylegesen az összes szabadságát. havonta néhányszor megyünk futós rendezvényekre, az edzéseket meg külön oldjuk meg, meg néha koncertre, kiállításra, kutatók éjszakájára stb. imádom öltöztetni (kb. én is vásárolok neki:), ő meg hagyja, mert a kolléganők meg szokták dicsérni :) egyszerűség, de színharmónia, s már jól indul a reggel. olyan vicces a kettős győzelem: pl. én kikészítek 2 db nekem tetsző inget, de az utolsó szó az övé :) érzékeled, hogy én vagyok a "férfi" és a mindenes is itthon? kemény lecke volt, de meg kellett tanulnom kezelni a helyzetet. 10 éve 2 háztartást vezetek a beteg nagyi miatt, dupla takarítás, bevásárlás stb. úgy a többi mellé. viszont pl. amíg neked öröm a kozmetikus, fodrász, addig nekem pl. pont az, hogy nem járok ilyen a helyekre, viszont ahogy lótok, futok, ügyintézek nézelődök, informálódom, összefutok ismerősökkel, ezek feltöltenek, s imádok különböző ingyenes rendezvényekre is csak úgy, bekukkantani

élni és élni hagyni .. nálunk ez működik, mert keveset vagyunk együtt. megélni szeretjük és a változatos életet, nem pl. mindenkinek elmesélni. egyik leghasznosabb önterápiám volt az időutazás: visszamentem az életemben és rá kellett jönnöm, hogy az események a saját korlátaim miatt is alakultak így, nemcsak mások miatt, hogy minden a szemem előtt volt már régen is, de az én egyéniségem és fejlettségi szintem miatt nem voltam képes még észrevenni sem, nemhogy érteni. Tudatosan keresni kezdtem a párom erényeit velem szemben és kihívásnak, mintának tekinteni. Viszont mind a kettőnknek szüksége volt/van arra, hogy én a család tekintetében egyrészt stabil hagyományokat alakítsak ki, másrészt gyakran újítsak, változatosabbá tegyek és felkínáljam, de ha nem megy, nem kudarc, csak tanulság, majd legközelebb .. de meghagyva mindenkinek a saját szférát is, amiben magabiztosabb lesz. Érdemes megfigyelni, hogy ki mitől lesz ideges, stresszes, jól elárulja az illető gyenge pontjait, amivel soha nem szabad kíméletlenül szembesíteni, ha ő maga nem képes az öniróniára .. és soha nincs olyan, hogy vki minden téren bölcs, érett. ha egy férfi sokat dolgozik, ne várd, hogy a gyerekeire is annyi energiája, megfontoltság jusson. Polyák Lilla mesélte, hogy ő a gyerekkori emlékek kapcsán olyan férfit akart, aki nagyon jó apja lesz a gyerekeiknek, s meg is találta Homonnay Zsoltban. Te mit szerettél meg anno az uradban?

lehet, hogy priviben kellett volna .. bocsánat a blogtól ..

megszűnt 2011.12.26. 18:31:22

@manyike:

Nem mondtál kívánságot. Tíz éve akartam először elválni, akkor az Imre segítségével megmentettem a házasságomat és folytattam az írást is + kiléptem a Fidesz imádatból, mely azért minket összekötött, programokban. Gyávának érzem magam, amiért nem léptem ki a házasságból, másfelől még tartogatott az élet örömöket, a gyerekek révén, és nem teltek haszontalanul az évek.

Annyira szeretem Rebekát, hogy képtelen lennék cserben hagyni. Beváltható, ölelési bónt kaptam tőle Karácsonyra. Egy kamasztól, aki alapvetően utálja, ha ölelgetik!:)

2011- es év érdekes eseménye, hogy megismertem valakit, aki csodálatosan fordít és olyan dolgoknak örül, mint én. Befeléforduló. Hajlok afelé, hogy néha lehetnék bátrabb. A hűség, melyet erénynek tartok, senki szemében nem az. Erről mit gondoljak?

Manyike! Nem lehet mindig csak adni. Betegesen megfelelni mások igényeinek.

Ami fontos és lényeges: nem ez az ember voltam, amikor hozzámentem feleségül. Saját árnyéka vagyok önmagamnak.

Örömömet lelem a mosásban, vasalásban, mosogatásban, főzésben.. szépnek lenni alapvető igényem. Örömömet lelem ugyanakkor a szellemi kalandokban: fordításban és írásban.

Magam is meg tudom élni az életet, de érzem, közeledik az idő, amikor Rilke Párduca széttöri a rácsait és újra önmaga lesz.

Többre vágyni és megélni az életet, igazán. Ezt kívánom Neked, ha a többi különben megvan.

A hullámvasút klasszikus: az életen lehet átsuhanni, de nézelődni, miközben utazunk, ennél nem tudok szebbet.

ssi 2011.12.26. 19:49:41

@knausz:
Jól értem a fő gondod, hogy hiába telt el a 10 év, a fő gondod maradt, talán nőtt is?

Kívánságom: mindig legyen egy jó ötletem, amikor épp arra van szükségem, és sok erő hozzá, hogy végig tudjam vinni.

Mindenki változik, s az új, pl. lehiggadt, megfontoltabb énünket akár még jobban is szerethetjük.

"Nem lehet mindig csak adni. Betegesen megfelelni mások igényeinek" 1. Magadnak is tudsz adni, egyértelmű 2. nyomasztanak terhek/szituációk/személyek pl. "lázadó" személyiséged miatt is?

A szépség szubjektív s van akinek a belső kisugárzása erős. Egyszerű igényesség az igényem, amiért teszek is.

Te hódítani, tetszeni, feltűnni akarsz - külsőddel és bensőddel is - és ez tetszik a férjednek is, de lehet, hogy az új ismerősödnek nem.

De egy másik alapos megismerése alap lenne, ha kölcsönös, álomvilágba ne bonyolódj bele.

megszűnt 2011.12.26. 20:07:15

@manyike:

"Jól értem a fő gondod, hogy hiába telt el a 10 év, a fő gondod maradt, talán nőtt is?"

Nem nőtt. Az ember mindig fejlődik, főleg, ha autodidakta, mint én. Képtelen arra, hogy konstans maradjon.

A kívánságod, hogy mindig maradjon jó ötleted, az könnyen teljesíthető! Kivitelezheted is, hiszen van forrásod: mind a fejedben, mind anyagi. Fölterjesztem 2012-re!

"Te hódítani, tetszeni, feltűnni akarsz - külsőddel és bensőddel is - és ez tetszik a férjednek is, de lehet, hogy az új ismerősödnek nem."

Az új ismerősömet nem érdekli a külső, ő az ész embere, de talán több van bennem, mint a külső.

Micsoda nő! Ott is több van a főhősben, mint a loboncos haja. Ugye?:)

ssi 2011.12.26. 22:13:48

@knausz:
"maradjon jó ötleted, az könnyen teljesíthető" nem, nem: sikerüljön megalkotnom a szükséges ötletet mikor kell és sikerüljön, bármilyen nehezen is megbirkóznom vele .. :)) erre vagyok alapból hangolódva :))

"hódítani, tetszeni" .. külsővel, és/vagy ésszel - nem pejoratív értelemben írtam, ez személyiségi jegy, amit nyugodtan lehet (föl)vállalni, s sokaknak kimondottan imponál .. szerelmi kémiához amúgy is fontos a külső, nem a szépség - a vonzalom miatt ..

öröm az ürömben, ha nem lett rosszabb :)

búcsúzóul egy kis emlékeztető:

"manyike 2011.12.26. 15:08:04
akkor kedves Timi! egy rendhagyó újévi üdvözlet ... :))

boldog, sikeres új évet: a kevesebb néha több. sok értékes benned is megvan, értékeld önmagadban önmagadnak, szeresd, féltsd, építs rá és mindig kanyarodj vissza hozzá, örülj neki, adjon reményt s legyen biztos pont az életedben, a tied és ettől vagy te, te"

sosperi 2011.12.26. 22:34:21

én nem vagyok politológus meg semmi, és a kommenteket sem olvasom végig. egy dolgot szeretnék: hogy az én halálos ítéletemet ne írja alá ez az ember. ne kelljen rőzsét gyűjtenem a szomszédos erdőben, parkettával tüzelnem a panellakásban, feketepiacról vennem a tejet meg a tojást a gyerekeimnek. nem lenne rá pénzem.
én félek, mert ha csak pár százalék esély van rá, h ez az ember meg a másik szemüveges rosszul gondolják, az nekem már soknak tűnik. láttunk már ebben az országban gazdaságpolitikai kísérleteket. nekem az egész családom szinte mindegyik tagja ebbe roppant bele. és most lelkesen tapsolnak ennek az embernek. semmi más nincs. csak félek. érdemes lenne szerintem biztosra menni. vagy kitalálni legalább a vészforgatókönyvet arra az esetre, ha az ő tervük kudarcba fulladna.

megszűnt 2011.12.26. 23:02:52

@manyike:

Nagyon köszönöm a soraidat! Ezeket kívánom én is Neked és örülök a változásaidnak és mindennek, ami Te vagy: hagytad, hogy megismerhesselek!

Szép álmokat kívánok!

@sosperi:

Majd készítünk egy forgatókönyvet vész esetére. Ne félj! Ha félsz se lesz jobb a helyzet, ellenben ha nem félsz, még bármi megeshet Veled, ami jó.

Nyugodalmas éjszakát kívánok!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.27. 00:49:15

@knausz: ismerek 1 ilyen párducot, távolból imádtam sokáig.
Végül széttörte ketrece rácsait s egy válni nem tudó/akaró férfi heti kétszeri, kitartó társa lett.
A világ bonyolult, kitörő párducnak lenni se könnyű.

Swan2 2012.01.06. 17:09:33

E videokbol lathaot hogy az angol Eu keviselo hogy mutatja be a kommunista hatteru Borossot Orbannak! www.youtube.com/watch?v=RoBG5DdIca4
Az europai diktatorok leleplezese!!
www.youtube.com/watch?v=pypd5kYTh24&feature=related
Erdemes felfigyelni , hogy 250.000 Euro evi kereset es 2 millio Euro kiadasi koltsegek ellenere nem kepesek az EU kepviselok megjenenni mikor az orszagokban beallo csodot vitatjak az EU Parlamentben!!
www.youtube.com/watch?v=Us1ZprAm5Ek&feature=related
süti beállítások módosítása