Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:50

Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári engedetlenség útjára lépve tiltakoznak. Ehhez képest eddig egyetlen olyan megszólalót sem hallottam, aki legalább közel hasonlóan ítélné meg a két eseményt. Ami 2007-ben majomparádé volt, most paródia lett. Aki 2007-ben a rendet féltette, most a rendbontók mellé állt. Aki 2007-ben a rendőri felszólítás ellenére kordonokat pakolt, most a parlament tekintélyéről papolt. Jó, politikusoktól még csak-csak elmegy ez a szerepcsere, de akinek nem ez a hivatása, az azért lehetne egy kicsit következetesebb.

(Fotó: hvg.hu)

Ami a politikai tanulságokat illeti: szerintem három érdemel különösen figyelmet. Az első az ellenzékről, a második a Fideszről, a harmadik pedig a szavazókról szól.

1. A mai nap meggyőzően demonstrálta, hogy mire lehet számítani az egyes ellenzéki pártoktól. Az LMP vállalta a nyílt konfrontációt, és vele együtt azt is, hogy olyan eszközöket alkalmaz, amelyek számára is kockázatosak. Hogy jól döntöttek-e a stratégiaváltással, az nem ma fog kiderülni, de az kétségtelen, hogy ezzel az akcióval - legalább egy napra - a legkeményebb ellenfél szerepébe kerültek. Gyurcsány Ferenc azonnal felismerte a helyzetben rejlő politikai lehetőséget, hamar az őt egyébként barátságtalanul fogadó tüntetők között termett, s láncok és befektetett munka nélkül is a hírek élére került. Az MSZP eközben a tudósítókat már alig érdeklő parlamentben sípolt és piros lapokat mutatott, majd képviselőik egy részének az utolsó pillanatban még sikerült helyet szerezniük egy rendőrautón. A Jobbik az Országházban töltötte az egész napot. Nagyon eltérő stratégiák, a különböző képességű és szándékú ellenzéki erők között azonban egyre nyilvánvalóbb az együttműködés. A Jobbik kivételével a másik három politikai erő közötti – amúgy nem csekély – különbségek a politikai helyzet radikalizálódásával láthatóan kezdenek eltűnni (pontosabban egyre inkább jelentőségüket vesztik). A „Gyorskocsi utcai koalíció” ma már valóban nem irreális lehetőség; a kormány politikája és az arra adott ellenzéki reakció napról napra teszi valószínűbbé azt, amit fél éve még kevesen hittek: hogy ezek az erők valamilyen formában közösen lépjenek fel.

2. A mai nap azt is megmutatta, hogy az ehhez hasonló megmozdulások – szemben a „hagyományos” ellenzéki megjelenésekkel - a Fidesz számára kifejezetten ártalmasak. Két okból is. Egyrészt, mert folyamatosan felhívják a figyelmet a hitelességi problémára, emlékeztetik a szavazókat a még nem is olyan régi időkre. Kósa Lajos nehézkesen viccelődő sajtótájékoztatóján látható volt, hogy még rutinos politikusoknak sem könnyű ilyen gyorsan átvenni ugyanazokat a kifejezéseket, amelyeket pár éve még politikai ellenfeleitől hallott. A kormánypárti képviselőknek nem lehet egyszerű elviselni, hogy ünnepelt politikusokból mára szinte ugyanolyan helyzetbe kerültek, mint az egykor utált szocialisták. Amikor a fideszes képviselők rendőrsorfal védelmében tudják csak elhagyni a Házat, miközben a tömeg válogatott szidalmakat vág a fejükhöz, bizonyára sokakban felsejlenek az előző ciklus hasonló eseményei, illetve lehetséges következő lépései. Másrészt azért is kellemetlen ez az egész a Fidesznek, mert láthatólag döntéshozói váratlan akciók esetén nincsenek felkészülve a jó válaszokra. A mai eseményeknek negyedannyi hírértéke sem lett volna, ha a rendőrök nem nyúlnak a leláncolt képviselőkhöz, majd Lázár János teát visz a fagyoskodó politikusoknak, végül pedig az LMP-sek maguk kérik meg a rendőröket, hogy most már vágják le őket a sorompóról. Mi kellett volna ehhez? A bürokratikus, hatalmi gondolkozás felülírása – ez azonban a jelek szerint ilyen szituációkban nem erőssége a kormányoldalnak.

3. A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani. Lehet, hogy a közösségi oldalakon vagy a fűtött szobákban már győzött a „fenyőfás forradalom”, de a mai tüntetés ezt nem tükrözte vissza. Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr743492264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbánt leváltani nem kell félnetek 2011.12.25. 21:19:55

Egyszer csak kigyúlt a fény, hiszen karácsony van, az agyamban az index cikkét olvasva. Orbán arról nyilatkozott, hogy szánalmas lenne azt gondolni, hogy egy EU-s kis csetepaté után majd föntről jövő ukász hatására egyszer csak majd "menny-bő-la-zan-gy...

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:13:45

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:13:26

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Magával kötve mint a kéve: a lehetmásizmus bukásáról 2011.12.25. 00:38:24

Van valami a levegőben. Biztos Karácsony van. Ilyenkor szeretni szoktunk mindenkit és meg szokás bocsátani a bűnösöknek is bizonyos babonakörökben. Lássuk tehát, mi van ezzel a gyurcsánnyal megbocsátásilag!...

Trackback: Miféle schifferizmus és miféle bukás? 2011.12.25. 00:37:20

Gyurcsány és az MSZP megint lop, csal és hazudik....

Trackback: Vonyít a falka 2011.12.24. 18:39:05

Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztesség...

Trackback: A Lázár, a Rogán, a Navracsics 2011.12.24. 14:16:14

Ezért a klipért tiltotta ki Kövér a Parlamentből az Index stábját, pedig szó sincs benne arról, hogy a képviselők mennek lopni. Igen, a párhuzam Dopeman mester munkásságával nem véletlen, őt a Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt kezdetű dala miatt tet...

Trackback: Kis ember, hát itt a vége! 2011.12.24. 14:15:15

Igen, fiúk, ti lettetek a diktatúra :( Kis ember, hát itt a vége, látod, kár volt sírni érte, milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen. Kis ember, hát itt a vége, miért nem most ereszkedsz térdre, miért nem sírsz, miért nem ...

Trackback: Blokád 2011.12.24. 13:21:52

A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont Index A hír nem mai, 2007 februárjából származik amikor a Fidesz képviselőcsoportja ideiglenesen elbontotta a Kossuth teret lezáró kordont, amit Gyurcsány Ferenc kormánya állíttatott fel. Azóta f...

Trackback: Ünnepi helyett forradalmi hangulat – ezrek vonultak a Parlamenthez 2011.12.24. 10:31:20

Be kell, hogy valljam: voltak fenntartásaim. Kicsit furcsálltam, mit keres egy parlamenti párt a Parlament előtt – ha már bejutottak, lesznek olyan kedvesek ott képviselni minket, kívül majd én kiabálok… de maga az ügy persze fontos, és az emberb...

Trackback: Ünnepi helyett forradalmi hangulat – ezrek vonultak a Parlamenthez 2011.12.24. 10:31:20

Be kell, hogy valljam: voltak fenntartásaim. Kicsit furcsálltam, mit keres egy parlamenti párt a Parlament előtt – ha már bejutottak, lesznek olyan kedvesek ott képviselni minket, kívül majd én kiabálok… de maga az ügy persze fontos, és az emberb...

Trackback: A Schifferizmus bukása és a gyorskocsi utcai koalíció 2011.12.24. 10:27:41

Ez most az az éles történelmi helyzet, amikor nem lehet nem összefogni, nem lehet középen állni, nem lehet semlegesnek maradni. Itt állni kell valahova, és sokat mond, hogy ki hova áll. Tegnap az a helyzet volt, hogy a demokrata pártok politikusainak a...

Trackback: A rejtett remény 2011.12.24. 02:05:18

Miközben számos tömegtüntetés után a Parlament előtt egy nap alatt kezdett kibontakozni egy aktív ellenállás – amire persze megpróbált rátelepedni a hiteltelen régi politikai elit is, ám elhitelteleníteni eleddig talán nem tudta –, estére m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.12.23. 23:54:52

egy nagy különbség van:
az értelmiség hözöng
s ott nem a lánc vesztés és a világot nyerés cseréjéröl van szó

bóra77 2011.12.23. 23:58:29

2007: elvtelen, pofátlan, vérlázító
2011: támogatandó
ez a különbség.

algi 2011.12.24. 00:04:23

Ha a rendőrség most sem lép közbe, akkor a mostani is megmarad a majomparádé szintjén.

Földi Bence 2011.12.24. 00:05:16

2006-tal is tessék párhuzamot vonni azért...

bóra77 2011.12.24. 00:06:59

na, hát egyébként nagyon érdekelt erről a mai hacacáréról TG elemzése, és lám, lett is (hallod "nincshírértéke" ubul?:)). sőt, megtudtam a Jobbik mit csinált ez idő alatt. (semmit. vajon miért?)
1. egyetértek, hogy 3-an összeállhatnak akár. Viszont GYF-fel kapcsolatban nem. engem meggyőzött arról, amit ma K. Olgánál nyilatkozott: dönteni kellett, hogy kint vagy bent. sztem jól döntött.
2. Gábor, lécci ne adj tippeket Lázáréknak!;)
3. nem vagyok egy tüntetgetős alkat, de már érik a gondolat, hogy a következőre megyek. ha LMP kezdeményezi, az övére.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 00:08:38

@bóra77: a 2007-es kordon valóban vérlázító volt. :)

Most meg mindenkinek kellene magával hozni minimum 10 embert, hogy valami elinduljon...

megszűnt 2011.12.24. 00:08:54

"A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani."

Egyetértek. Ezzel is és az egész helyzetértékeléssel. Ugyanígy és ugyanilyennek láttam a mai napot.

Kósa zavart nyilatkozatát, Gyurcsány feleslesnek tűnő megjelenését és az LMP-t, aki végre tett valamit.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.12.24. 00:09:56

@bóra77: Látom, megértette a kettős mérce fogalmát, és már példát is tudott hozni rá. Leülhet, ötös.

Gábor: eddig az LMP max. 100-as nagyságrendű embertömeget bírt megszólítani, az MSZP meg csak nyugdíjasokat. Az Index videóját elnézve ezek nem nyugdíjasok voltak, és az ezer körüli szám nem látszik túlzásnak, ami szenteste előtti nap jól mutat a hírekben. Ez az este lehet az előszele egy kormányváltó hangulatú megmozdulássorozatnak. És a videón a képviselők megdöbbent arca, ahogy beülnek az autójukba - látszik, ahogy felfogják: röpke másfél év után már nekik szól az elqrtad.

Ami viszont roppant szomorú, hogy egyre inkább úgy tűnik, kis hazánkban csak utcai politizálással lehet bármit is elérni. A Fidesz ezzel lett kétharmados, az ellenzék most ezzel lehet képes valamennyire erőt gyűjteni. Balkán vagyunk, az is maradunk.

West Virginia 2011.12.24. 00:10:39

Kellemetlen lehet a fideszes honatyak szamara az a tudat szinten, hogy nekik fizetnuk kellett a 2006-2007-ben az utcan bekesen randalirozok tobbsegenek, mig ezeket az embereket a felhaborodas vitte az utcara.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2011.12.24. 00:11:29

Tipp januári közvéleménykutatások adataira: LMP 10% fölött, bizonytalanok csökkenni kezdtek.

reservatio mentalis 2011.12.24. 00:11:39

Sárkány ellen sárkányfű? :)

bóra77 2011.12.24. 00:12:12

@bóra77: ezek az én hangulati elemeim, hogy a kordonbontásnál mit gondoltam, és hogy most a mairól mit.
egyébként az atv híradójából értesültem az eseményekről, ami csöppet sem azt az oldalát festette a dolgoknak - vagy legalábbis számomra sokkal erősebbnek hatott annál, mint ahogy itt a posztban (és azóta máshol is olvasva) írva vagyon. mert nekem nem arról szólt kis túlzással, hogy GYF meglovagolta ezt a szitut. de ez lehet az én hibám is, hogy túl komolyan vettem a mai eseményeket, sőt az is, hogy eszembe sem jutott a kordonbontáshoz hasonlítani.

nevergone 2011.12.24. 00:14:54

Nagyon szeretném, ha végre fejben és tettekben is felnőne az ellenzék, maguk mellé tudnák állítani az embereket és elzavarnák ezeket a francba. Csak tartok attól, hogy addigra a jelenlegi vezetés minden lehetséges törvényt átírva megakadályozza ezt.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2011.12.24. 00:20:24

A kettős mércéhez: szerintem a kordonbontás és a mai blokád egyaránt pozitív, sőt szükséges lépés volt. És ezt nem befolyásolja, hogy az akkori kordonbontók ma már a másik oldalon vannak.

reservatio mentalis 2011.12.24. 00:20:52

A vidéki képviselők többsége érezte már ezt, hiszen nem cseléd, hanem a feleség jár a piacra, ő maga is többször találkozik olyan emberekkel, akik nem a táborból valók, mint a felsővezetők. De talán most először szembesültek direktben a szerepcserével. A gyors törvényhozásos iramban nem is volt idő gondolkodni, most viszont lesz.

2011.12.24. 00:22:11

Off topic:
Arra kérem Török Gábor, hogy az előző bejegyzésben tett kommentemre adott válaszára adott válaszomra reagáljon.
Köszönöm
torokgaborelemez.blog.hu/2011/12/22/423_mit_irt_ala_orban_viktor/fullcommentlist/1#c15295690

Jelen bejegyzésről azt gondolom, TG teljesen tévúton van sok más bakelitpolitológussal egyetemben.

1. A lényeg, hogy a választóvonal nem az ellenzék és kormányoldal, hanem a demokratikus és antidemokratikus erők között húzódik. sajnos ezt a paradigmaváltást még pl. az LMP sem lépte meg.

2. A másik fontos kérdés szerintem a hitelesség. A jelen próbálkozásoknak igazán erőt a kormányoldal valamilyen megbomlása adhatna, ha valakik onnan kiszólogatnának a demokratikus oldalt támogatva. Gyurcsány idején rengeteg volt a Gyurcsányt belülről kritizáló hang. A kormányoldal valamilyen töredezésének a hiánya esetén életbe lép az 1. pont. Maradnak a "komcsik & kezdők vs. nemzeti hazafiak" percepció. Pedig éppen 1. pont alapján nem ez a helyzet.

bóra77 2011.12.24. 00:23:21

@Hepci: mindenki értse úgy, ahogy jólesik. sajnálom, de engem már akkor is kivert a víz Orbán gúnyos és hamiskás mosolyától. már akkor kódolva volt benne, hogy neki mindent szabad. itt így megint nem a jogszerűségről van szó, hanem a stílusról.

egyiptomi ugróegér 2011.12.24. 00:26:27

Azért az elég vicces volt, amikor a nyomorult szocialisták már-már térden csúszva könyörögtek a rendőröknek, hogy legyenek szívesek őket is letartóztatni, a rendőrök viszont erre nem voltak hajlandók, ezért a szocialista képviselők elfoglalták a rendőrség egyik kisbuszát...

LOL

Szánalmas.

Diocles 2011.12.24. 00:30:45

"Nagyon eltérő stratégiák, a különböző képességű és szándékú ellenzéki erők között azonban egyre nyilvánvalóbb az együttműködés. A Jobbik kivételével a másik három politikai erő közötti – amúgy nem csekély – különbségek a politikai helyzet radikalizálódásával láthatóan kezdenek eltűnni (pontosabban egyre inkább jelentőségüket vesztik)."

Kedves TG, ez szerintem csak a legnaívabbaknak okozott/okozhat meglepetetést.

1. Természetesen, h a klasszikus idézzem: összenő, ami összetartozik, az egyforduló választási rendszer pedig még inkább felgyorsítja ezt.

Persze nem lesz egyszerű egyesíteni a baloldali ellenzéki bázist, rászoktatni az LMP-híveket arra, h immáron Gyurcsány és Lendvai is egy közülük való demokrata, aki a diktatúra ellen küzd :)

2. Ennél távolibb, ám az ország szempontjából lényegesen fontosabb kérdés, hogyha netán valami csoda révén hatalomra kerülne is az MSZP-DK-LMP-rendőrnyugdíjas koalíció, ugyan hogyan tudnák megoldani a gazdasági gondokat?

-ling 2011.12.24. 00:35:51

@lane:

az ellenzék és a kormányoldal is úgy véli, demokratikus térben mozog (úgy véli = ezt kommunikálja). ez nem paradigmák közti különbségek mutatója, csak jogszabály-értelmezési nyavalya.
ti. ki jogosult meghatározni, melyikőjük a demokratább?

(más kérdés, hogy magunkban ezt a választ megadjuk...)

-ling 2011.12.24. 00:38:11

@Diocles:
annyira optimista vagy, hogy már efféle esélyeket taglalsz? (2.pont) :)
(szvsz pl. lendvait igazán bent tarthatnák még egy darabig)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 00:39:37

@bóra77: aki akkor a hatalomban mosolygott ("majd megunják és hazamennek"), az szimpatikusabb volt?

2011.12.24. 00:40:38

@-ling:
"ki jogosult meghatározni, melyikőjük a demokratább?"

A tetteik: ma 19 törvényt vertek át vita nélkül, köztük pl. az adózásról szólót, amit nem szoktak demokratikus helyeken az alaptörvényben rögzíteni. A sort a végtelenségig folytathatnám...

-ling 2011.12.24. 00:44:53

@lane:
teljesen egyetértek.
elnézést, inkább csak filozofikus volt a kérdés, hiszen akik hivatalosan meghatározhatják ma, hogy mi demokratikus, mindannyian a fidesz által hatalomba ültetett, nyilván elkötelezett személyek...
igazán morbid, amúgy

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 00:45:07

@egyiptomi ugróegér: Miért, az jobb volt amikor két demokratikus felháborodás közben, a rendőrökkel "dulakodva" Molnár Csaba elmosolyodik és rákacsint Gyurcsányra? (Ezt megcsíptük Oszi, de meg ám Dezső)
tv2.hu/tenyek/video/a-parlamenthez-lancolva-tuntettek
1:54-nél

Kicsit más a feeling mint amikor Révész Máriuszt ájultra verték. Ha a politikusok nem is, a rendőrség fejlődött :)

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 00:50:28

@lane: a szabadság és a demokrácia nem szokásjog. Csak olyankor amikor nincs mibe kapaszkodni.
Igazolványát felmutató parlamenti képviselőt sem szokás véresre verni. Ujjakat sem szokás törni demokráciában (tán). Mondjuk szántóföld alá autópálya alagutat, esetleg két domb közé viaduktot építeni az szokás. Komoly demokratikus hagyományai vannak nálunk a köz elherdálásának. pedig azt konkrétan tiltja a törvény. Akkor hogy is van ez?

Ordnassac 2011.12.24. 00:52:00

Kis helyzetkép: kint voltam ma a Kossuth téren, de csak a tüntetés utáni spontán demonstrációra értem oda (ez van, ha az ember dolgozik), érdekes élmény volt a "bóóóóvli, bóóóóvli, bóóóóvli" és más beszólásokat hallgatni. A lehajtott fejjel a kocsijukhoz siető (főleg vidéki) kormánypárti képviselőket látni.

Valami elkezdődött. Hogy aztán miként folytatódik, kiderül. Lehet, hogy elhal, lehet, hogy lesz valami nagyobb belőle.

noviktornoparty 2011.12.24. 00:53:19

@Diocles: bármennyire is kiver a víz a második opciótól, én azért megnézném, hogy menne nekik, mert láthatóan ez a jelenlegi kormánynak megoldhatatlan feladat. (és közben csendben szurkolok, hogy a Haza és Haladás "ébredjen öntudatra" és térjen vissza bajnai)

bóra77 2011.12.24. 00:53:27

@Hepci: gyakorlatilag kimondta a lényeget. egyébként abban a szituban a helyében én is pontosan így gondoltam volna, csak nem hoztam volna nyilvánosságra.:) (mert nem így van?)
egyébként persze, le lehet csupaszítani a dolgokat arra is, hogy mi jogellenes stb. meg kettős mércézni, de azért azt látni kell, hogy teljesen más a politikai klíma.
az őszödi beszédet követőn fél éven belül volt ez a kordonos esemény, ha jól emlékszem, amikor is már untig elég volt (és most ne essenek nekem hopliták), a "felgyújtjuk a várost" típusú "tüntetésekből", és őszintén szólva engem ezek után cseppet sem zavart a kordonok felállítása, dacára annak, hogy egyébként mit mond erről a jog. az, hogy akkor OV meglépte ezt a kordonbontást (függetlenül attól, hogy mit mond erről a jog), az számomra a további hergelést jelentette, az amúgy is felajzott választópolgárokét. és azt se felejtsük el, hogy abban az időben gyakorlatilag az utcán politizált a Fidesz kizárólagosan (lásd kivonulgatások a parlamenti ülésteremből).
a mostani helyzet/politikai klíma kicsit más (nincsenek pl. zavargások), és ezért (függetlenül attól, hogy mit mond erről a jog) ezt a tüntetést csak támogatni tudom. és nem érdekel, hogy kik csapódtak hozzá, és mik voltak a további események.
remélem így érthető. ha ez kettős mérce, akkor vállalom, és lehet, hogy egyedül leszek ezzel a fenti véleménnyel.

2011.12.24. 00:53:46

@Nash vs. Keynes: Nem értem, hogy mit szeretnél mondani. Érezésem szerint mi egyetértünk, de nem vagyok benne biztos, ezért kérlek írd le máshogy.

bóra77 2011.12.24. 00:54:29

@Ordnassac: "ez van, ha az ember dolgozik":) ez aranyos. egyébként remélem lesz folytatás.

bóra77 2011.12.24. 00:58:23

kettős mérce:
Viktorhoz hozzányúltak a rendőrök akkor?

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 01:02:38

@lane: nem kontra mondtam amit. Inkább mellétettem megerősítésül.

Kíváncsi vagyok lesznek e mai napnak mélyenszántóibb elemzései a külföldi sajtóban. Arra mindenképpen jó volt gyurcsány mai showlopása, hogy az imf tárgylások előtt verjen még egy szöget a tárgyalási pozíciónk koporshowjába. Jó helyzetfelismeréssel meglátta, hogy ha egy mód van rá neki ma rendőrök közt kell elvonulnia. Bár ez a zsebre tett kézzel elsétál egy rendőrautóig performasz elég vicces, ahogy az mszp képviselők igyekezete, hogy (akár a saját autójukon is) eljussanak a sittre. :)

Mindegy, bármi lesz is belőle, sok ember legszebb ajándéka volt ma Gyurcsányt két rendőr közt sétálni látni..

is 2011.12.24. 01:04:02

@Diocles: "rászoktatni az LMP-híveket arra, h immáron "

amióta Pozsgay polgártárs jó FIDESZes, és Semjén Zsolt is a FIDESZ embere, azóta tudja mindenki, hogy a magyar választónál idomíthatóbb egysejtű a világon nincs. köszönjük FIDESZ-szavazók, hogy hagytatok magatokon kísérletezni.

sirwalter 2011.12.24. 01:04:05

"A kormánypárti képviselőknek nem lehet egyszerű elviselni, hogy ünnepelt politikusokból mára szinte ugyanolyan helyzetbe kerültek, mint az egykor utált szocialisták."

Azért én látok egy fontos különbséget: akkor a kormány "támogatottsága" 10 % volt, míg az ellenzéké 50-60, most meg ez kb. fordítva van. Bár a törpe minoritás igen hangos..., az kétségtelen...

noviktornoparty 2011.12.24. 01:05:33

@Nash vs. Keynes: de a legnagyobb ajándék magának Gyurcsánynak volt :)

"A mai eseményeknek negyedannyi hírértéke sem lett volna, ha a rendőrök nem nyúlnak a leláncolt képviselőkhöz, majd Lázár János teát visz a fagyoskodó politikusoknak, végül pedig az LMP-sek maguk kérik meg a rendőröket, hogy most már vágják le őket a sorompóról. Mi kellett volna ehhez? A bürokratikus, hatalmi gondolkozás felülírása – ez azonban a jelek szerint ilyen szituációkban nem erőssége a kormányoldalnak." - ez a lényeg, amit sajna a kormányoldalon képtelenek belátni/észrevenni és azokat a szögeket saját maguk verik abba a bizonyos koporsóba, amiben sajnos mi is fekszünk.

panelburzsuj 2011.12.24. 01:06:03

@Nash vs. Keynes:

"más a feeling mint amikor Révész Máriuszt ájultra verték"

Mer az LMP lekvár.

Nem távoltartani kellett volna a fideszes autókat, hanem ottmarasztani - mondjuk fölgyújtással. Tévészékház-módra.

Mingyá más lett volna a fogadjisten is.

(Amúgy aki tudja, mondja: utoljára mikor állítottak elő ennyi magyar országyűlési képviselőt a rendőrök?)

2011.12.24. 01:06:35

@Nash vs. Keynes:

Sajnos nem értünk egyet (ami persze nem baj) :)
Szerintem az a lényeg, ami közben a parlamentben folyt. Ami elleni tiltakozás a demonstráció célja volt. Az, hogy ki demonstrál fontos, de másodlagos.

noviktornoparty 2011.12.24. 01:09:21

@sirwalter: a kormánymegrendelésre dolgozó Nézőpont Intézetet leszámítva minden közvéleménykutató valahol 20 és 30 % közé teszi a Fideszt és folyamatosan csökken. szóval csínyján bánnék azzal a törpe minoritással, mert nagyon gyorsan 2/3-os többség lehet belőle :)

is 2011.12.24. 01:10:48

@poszt: a kordonbontásra 2006. szeptember 17-ét követően került sor, felgyújtott TV-székház mentén (permanens események voltak, nem volt cezura a FIDESZ szándéka és tettei okán). mivel az nem egy önálló esemény volt, nem lehet (nem fair, nem valós) önállóan elemezni. és főleg nem egyszerű "képviselői polgári engedetlenségnek" leírni. súlyos szakmai hiba.

Ordnassac 2011.12.24. 01:12:00

@sirwalter: azért amikor az egész még 2006-ban elkezdődött, messze volt még az MSZP azért a 10%-os támogatottságtól. Nem kellene túlzásokba esni. A Fidesz népszerűsége pedig hosszú ideje folyamatosan esik.

is 2011.12.24. 01:12:29

@sirwalter: "...most meg ez kb. fordítva van"

aha. szép álmokat, nehogy felébredj! olvasgass továbbra is Nézőpontot, neked csinálják, téged butítanak vele.

panelburzsuj 2011.12.24. 01:16:10

@Ordnassac:

Nem fogadtál korrektséget.

Úgyhogy ugrott a csomag.

A "bóvli-bóvli" eredetéről amúgy értesültél? :)

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 01:16:23

@lane: Igen, összekevertem két hozzásólást, de tényleg nem baj. :)

Az LMP számára előnytelen az új választási törvény, ezért tiltakoztak. Másrészt semmi sem garantálja, hogy pár év múlva a fidesz számára még mindig előnyös lesz. Én nem bánom, ha az elmúlt 20 egy helyben járásaiért és politikai zsarolásaiért felelős béna kacsa kormányzás (kisgazdák szdsz blokkolják a többséget) visszaszorul.

Van a sztorinak egy szimpla biztonsági vetülete is, ami megmagyarázza miért kellett szabaddá tenni az utat a parlamentbe. Ha a képviselők a tömegben gyalog akarnak bejutni könnyen megdobálhatta volna őket a tömeg üvegekkel például és akkor "igazi" balhé lett volna. Még a szavazás is elmaradhatott volna. Nem tudhatjuk milyen forgatókönyvek voltak, ki mire készült és mit tudott eről a rendőrség.

sirwalter 2011.12.24. 01:17:17

ajánlom figyelmedbe ezt (ha már itt vagyunk):
torokgaborelemez.blog.hu/2011/12/14/kozvelemeny_kutatas_19

és akkor maradjunk az arányoknál (átlagok):
Fidesz: 23,25%
MSZP: 12,25 %
DKP: 2,25 %
LMP: 4%

"Kormányváltó erők" összesen: 18,5 %

A "nagyon gyorsan 2/3-s többség lehet belőle" azért még messze van, szerintem... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 01:20:28

@panelburzsuj: remélem, mihamarabb ismétlése lesz. :D
De az se lenne rossz, ha az egész parlamentet hozzábilincselnék a nem tudom mihez ott kint, éjszakára.

panelburzsuj 2011.12.24. 01:22:51

@is:

(Érdekes lenne tudni, hogy a kordonbontást észlelő/értékelő hivatásos elemzők szerte a nagyvilágban - (vannak ilyenek is, csak nem szokták magukra kitáblázni) - közül vajon hányan csóválják mostanában a fejüket: nahát, ki hitte volna arról a Viktorról, hogy ilyen Viktor lesz belőle? ... És hányan mondanák: nyílegyenes pálya onnan ide ... )

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 01:25:14

@panelburzsuj: azt is jó lenne tudni, hányan csóválják közülük a farkukat...
[a lézengő]

noviktornoparty 2011.12.24. 01:27:47

@sirwalter: egyrészt te ellenzékről beszéltél, amibe sajnos a Jobbik is beletartozik maga 10-12 %-ával, másrészt pedig van ott 50-55 %-nyi bizonytalan, akiknek jelentős része (kb 1millió ember) pont a Fidesztől pártolt el és még egyszer az életben (legalábbis 10 éven belül biztosan) nem fogja őket választani: vagy el sem megy szavazni vagy választ majd a jelenlegi és a később megjelenő ellenzéki erők közül.

és figyelembe véve hogy a kormánynak sikerült olyan választási törvényt elfogadnia, ami szerint 50 %-nyi szavazattal a mandátumok 80 %-át is meg lehet szerezni, én elkezdenék fészkelődni a helyükben :)

Ordnassac 2011.12.24. 01:29:03

@panelburzsuj: a korrektséget nem megfogadni kell, hanem úgy viselkedni. Igyekszem a lehető legkorrektebben hozzászólni a dolgokhoz, persze az én értékítéleteimmel együtt.

Ígérem, tudok majd a csomagod nélkül is élni. ;-)

@sirwalter: a 2014-es választás is messze van még. Nem tudni, hogy az új választási miként fog a gyakorlatban muzsikálni. Szóval semmi sincs kizárva, az sem, hogy lesz megint 2/3, az sem, hogy nem lesz.

panelburzsuj 2011.12.24. 01:29:26

@Hepci:

Nem a belföldi állományra gondoltam.

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 01:32:31

@noviktornoparty: az az 1 milla eleve az mszp-től csapódott a fideszhez és semmi garancia nincs rá, hogy egy tömbben fognak pártot választani a köv. választásnál.

panelburzsuj 2011.12.24. 01:32:38

@Hepci:

Csini kis ketrecekben fölaggathatnák a közkarácsonyfára ...

Persze kellő szotyi- és tökmagadaggal ellátva. Humánusan.

Ordnassac 2011.12.24. 01:32:53

@noviktornoparty: "(és közben csendben szurkolok, hogy a Haza és Haladás "ébredjen öntudatra" és térjen vissza bajnai)"

Azért Bajnait egy kicsit túlértékelik. Fletó és OV mellett nem nehéz jól kinézni, de azért igen erős kétségeim vannak, hogy kibírna egy olyan parlamenti ciklust, ahol neki és a mögötte lévő képviselőknek figyelemmel kell lennie a választói hangulatra, a belső (nem feltétlenül gazdasági) lobbikra, a szimbolikus politizálásra stb.

Nem lehet egy kormányzati ciklust pusztán technokrata válságmenedzserként lefuttatni.

sirwalter 2011.12.24. 01:37:09

@Ordnassac: megpróbáltam néhány közvélemény-kutatónál megnézni, mi volt a helyzet 2006-ban (átlag): Fidesz: 32%, MSZP: 23 % (azaz kormány/kormányváltó= 0,7), most pedig kormány/kormányváltók: 1,26... (a Jobbikot nem számolom bele, mert nem tartom valószínűnek, hogy a másik hárommal együtt akarna kormányt váltani...). Azaz mégegyszer: a "kormányváltó" 3 erő támogatottsága összesen sem éri el jelenleg a Fideszének a 80%-át... Nyilván nem fog ez így maradni, de most - úgy tűnik -kb. ez a helyzet... (a bizonytalanok egy másik téma; a két összevetés egyikében sem szerepel, éppen azért, mert az egyik másik összehasonlítás alapját képezhetnék)

panelburzsuj 2011.12.24. 01:39:04

@Ordnassac:

Most az ellenpróba zajlik: lehet-e egy ciklust Giroszíjártó mintájú valósággenerátorokra alapozva lefuttatni.

noviktornoparty 2011.12.24. 01:41:05

@Nash vs. Keynes: ez így van, sőt nagyon valószínű, hogy nem fognak tömbben szavazni. Sztem nincs is reális esélye annak, hogy egy párt váltsa le a Fideszt, sokkal valószínűbb egy koalíció, és így az az egymillió (vagy egy része) már osztódhat.

@Ordnassac: nem gondolom hogy Bajnai lenne a messiás. azt azonban igen, hogy egy bizalmi és hitelességi tőkével még rendelkező, inkább technokrata, a politikában még nem leharcolt vezetőre van szükség először a választásokon (Orbán alternatívájaként), majd az ország élén is. ezeknek a kritériumoknak Bajnai megfelel. Az viszont tényleg érdekes kérdés, hogy mit kezdene egy teljes cikluson keresztül. ha komolyabban belegondolok, pont most lenne szükségünk egy ilyen válságmenedszerre és nem '14-ben, amikor jó eséllyel a válságnak csak az utószelét fogjuk érezni.

Ordnassac 2011.12.24. 01:41:49

@panelburzsuj: Na igen, annak a bizonyos lónak a két oldala...

sirwalter 2011.12.24. 01:41:50

@Ordnassac: "kizárni" természetesen nem lehet a 2/3-ot (amint hogy elég sok mindent nem lehet kizárni, mint lehetőséget), én nem is ezt mondtam, hanem azt vitattam, hogy "nagyon gyorsan lehet 2/3"-a jelenlegi ellenzéki erőknek... azért ez nagyon nem ugyanaz a valószínűség, nem de? ;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 01:42:41

@panelburzsuj: erre gondolsz (enyhe hiátus):
"az igazat mondd, ne csak a valódit"

Ordnassac 2011.12.24. 01:45:01

@noviktornoparty: na látod, ebben van filozófiai különbség köztünk. Jómagam nem akarok négy évig egy túlzottan technokrata alkatot kormányfőnek. Nem hiszem, hogy egy Orbán-antitézis lenne a legcélravezetőbb megoldás.

@sirwalter: fene tudja, azért 2012 hozhat igen érdekes dolgokat.

sirwalter 2011.12.24. 01:46:09

@Ordnassac: "fene tudja, azért 2012 hozhat igen érdekes dolgokat." Ezzel nem tudok vitatkozni... :)

De - mindannyiunk érdekében - remélem, hogy nem fog... ;)

panelburzsuj 2011.12.24. 01:50:46

@Hepci:

Fantaszta vagyok, de annyira azért nem, hogy a Fidesztől ilyet várjak.

De ha már ráveszel a viccmagyarázásra: azért az tényleg világrekord-kísérletté kezd összeállni, hogy "a tudomány és technika mai állása mellett" milyen színvonalú népámítással mekkora hatást lesve lavíroznak a fijúk.

sirwalter 2011.12.24. 01:53:04

Mindenkinek áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok! És nyugodalmas jó éjszakát... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 01:55:47

@panelburzsuj: nem gondoltam volna, de krokodil-effektusban (ezt kenje ha pőre dőre) Zsiró100 felnőni látszik a nyurga győri falloszhoz. :)

panelburzsuj 2011.12.24. 01:56:27

A nagy csóválás közbe azér el ne maradjon a kultúrmisszió:

bóvli-bóvli '83

www.youtube.com/watch?v=RaK0K4oVCAI

panelburzsuj 2011.12.24. 01:58:52

@Hepci:

Úgyláccik ez afrikai eredetű műnem: én a "vastagabb bűrt hord a képin, mind a rinocérosz a valagán" variánst gyűjtöttem be.

panelburzsuj 2011.12.24. 02:00:29

(mikrofonpróba ... )

valag

valaga

valagba rúg

valagbarúg

panelburzsuj 2011.12.24. 02:04:47

@panelburzsuj:

A Blogméltóságvédelmi Bizottság hanyag ...

daito 2011.12.24. 02:09:28

A két dolog között van pár különbség - markáns különbségek.
De nem mennék bele abba, hogy mikor ki mennyire volt jogkövető, és kettős mérce és hasonlók - mert ez mindenki a saját ízlése szerint úgyis megítéli.

Szigorúan szerintem:
a 2007-es dolog olyan értelemben egy szimbolikus dolog volt a Fidesz részéről, hogy nem kockáztattak túl sokat. A viharos időszak kifutó végén kimentek, és gyk. a rendőrség asszisztálása mellett lebontották a kordont. Az is jó kis PR szagú dolog volt, nem sült el rosszul - alapvetően mindenki jól kezelte. A Fidesz vezetőség megmutatta, hogy ők mekkora demokraták, rendőrség megmutatta, hogy nem orkok, a kormány azt, hogy mennyire nem kézivezérli a rendőröket, pedig. Igazából, ha alaposabban megvakarjuk, senkire semmilyen következménnyel nem járt, senki sem jött ki abból a sztoriból nagyon vesztesen, és különösebb folytatása sem volt.

A mai jó eséllyel más; és TG remekül leírja, hogy miért. Nagyon frappánsan kapcsolódik a korábbi írások lényegéhez, a 2/3 emberei nem igazán képesek visszafogni magukat - jelen szituációban kevesebb sokkal többet ért volna.

Ha alaposan megvakargatjuk a dolgot, egész napos hiszti volt azért, mert pár tucat fideszes képviselő nem tudott az autójával bejutni egy számukra fenntartott helyre, és ezt PR szempontból rosszul kezelte le a brigád. Nagyon rosszul.

Hülyék.

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 02:10:28

@noviktornoparty: Nekem van egy olyan érzésem, hogy Bajnai (bár szimpatikus) de nem feddhetetlen, ergo támadható. Legfeljebb most nem lövik el rá a puskaport.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 02:12:20

@panelburzsuj: hümmm, régi méltóságunk hová lett már...: Ökörpöröly 1 f*szkalap.
Szundira fel!

Jack Torrance 2011.12.24. 02:29:57

Lesz itt még nagyobb tömeg is. Csak pont karácsony előestéjén nem volt egyszerű ott is lenni meg a gyerekekkel is készülődni.

ssi 2011.12.24. 02:55:42

még nincs a választói tömeges tömeg ..
de !
már kellemetlenebb a kormánynak:
- nemzetközi médiaérdeklődés/kritika
- hazai választóknak 1 minta az ellenzék felől
- egy blogtárs írta ma: rendőrség ma a tüntetők mellett állt (2006!)
- Jobbik és a jobboldalból történő kiábrándulás
mandiner.hu/cikk/20111223_gaudi_nagy_is_ott_volt_nemcsak_gyurcsany
- ellenzéki összefogás alakulása

ubul2000 2011.12.24. 03:52:45

@bóra77:
A hírértékkel kapcsolatban fenntartom a véleményemet. A tüntetésnek semmiféle hírértéke nem volt - kizárólag a rendőri előállításoknak, annak is csak gyurcsányi miatt

Legmélyebb tiszteletem mellett is vitatkoznék TG-al a két esemény megítélésében. A korábbi kordon esetében a hatalom követte el a törvénytelenséget, itt most a tüntetők. Érdekes módon senki nem foglalkozik azzal, hogy mire kapott területfoglalási engedélyt az lmp, vajon a blokádra? Vajon ez miért nem téma, holott az egész esemény megítélését befolyásolhatja.

1. kérdésedre válaszom: dolgozott
2. TG második pontjával tökéletesen egyetértek. Bőven elég lett volna biztosítani a parkolókba való szabad bejárást, az előállításokra semmi szükség nem volt. Különösen nem gyurcsányi, lendvai, mesterházy stb előállítására, akik valójában csak a médiacirkusz miatt voltak ott.
3. Ebben is egyetértek TG elemzésével. Hiába érzik az emberek a fokozatosan romló körülményeket az mszp, szdsz olyan mértékben vált hiteltelenné, hogy - jelenleg - hívó szavuk semmit sem ér. A most feltűnő "civil" szervezetek tagjairól meg jól látható, hogy nagyjából azok alkotják, akik annakidején az mszp, szdsz lelkes támogatói voltak.

ubul2000 2011.12.24. 04:00:34

@Nash vs. Keynes: védték őt a tüntetőktől :)))

Nash vs. Keynes 2011.12.24. 04:04:45

@manyike: Gyurcsány amint összeköti az LMP-t a jobbikkal? Ha másképp nem, hát úgy, hogy a jobbikosok az LMP-nek köszönhetően a fa alá tehetik gyurcsány fotóját két rendőr közt..

ubul2000 2011.12.24. 04:10:41

Áldott, békés, boldog Karácsony Kívánok a bloggazdának és minden hozzászóló blogtársamnak is!

alapítói manifesztum 2011.12.24. 05:19:51

Tegnap az LMP rendezvénye után spontán tüntetés alakult ki! Erről a videó: www.youtube.com/watch?v=YYa2rhkZ3RE

ubul2000 2011.12.24. 05:25:57

@alapítói manifesztum: Az különösen tetszett a végén, a "hol a lóvé" rigmus, dehát se gyurcsányi, se bajnai nem volt jelen így nem tudtak válaszolni...

alapítói manifesztum 2011.12.24. 05:35:20

@ubul2000: Lehet, hogy a MANYUP pénzt kérdezték, hogy hova lett? Erre valóban nehezen tudna válaszolni Gyurcsány vagy bajnai! Nyílván az "elmultnyolcév" a hibás mindenért! :-)

Link Elek 2011.12.24. 06:30:28

bóvli fidesz
bóvli kormány

bóvli fidesz
bóvli orbán

---
egy orszagban akkor mennek jol a dolgok, ha az embereket nem erdekli a politika es kis reszuk foglalkozik azzal ki kormanyoz.
nem azert, mert nem tehetnek meg, hanem azert mert nem erdekli oket. alapvetoen jol mennek a dolgok.
svajc, luxemburg es nemileg UK jo pelda erre.
az, hogy mind 2006-ban, mind most tomegek mennek utcara azt jelzi, hogy a kozigazgatas/politika nem a valodi problemakat oldja meg/nem kepes megoldani.

ennek nagyon rossz vege lesz. foleg az az aggaszto (ez erzodott ki pl. a krugman blogjan megjelent irasokbol), hogy radikalizalodik Mo, es egyiptomhoz/sziriahoz hasonlo alapotok alakulnak ki.

senkinek se legyenek iluzioi, ha valamelyik oldal az eroszakhzo fordul, akkor a masik oldal radikalisai is azt fogjak tenni.

--
orban legnagyobb hibaja, hogy keptelen olyan esemenyeket kontrolálni, amiket nem olyan emberek iranyitanak, akikkel o szemelyesen beszelt.
ugy iranyitja az orszagot, mintha kozepvezeto lenne egy nem tul nagy cegben.

pl: az allami cegek rendberakasa sehol sem tart. se a BKV, se a MÁV, se semelyik masikban sem tortenik semmi.
es erre a szarkupacra pakolnak meg a RÁBA allamositassal. ott is csak ido kerdese, hogy ugy nezzen ki es ugy is gazdalkodjon, mint a MÁV

szoja122 2011.12.24. 06:53:02

@Ordnassac: "Nem lehet egy kormányzati ciklust pusztán technokrata válságmenedzserként lefuttatni. "

Igaz, viszont Bajnainak komoly esélye lehetne 2014-ben-vagy esetleg előbb- , amikor az ország romokban lesz -mert azt tisztán látni, hogy Orbán a falnak fogja vezetni az országot-, azért mert pont olyan politikusra vár a nép aki látszatra ellenkezője Orbánnak és Gyurcsánynak.
Bajnai pedig épp ilyen megfontol, nyugodt, nem agresszív fellépésű, külsőleg mindenben ellentéte a fent említett politikusoknak.

Hiába próbálnák Gyurcsánnyal összemosni, a többséget ez nem fogja érdekelni, mert nyugodt higgadt, nem erőszakos politikát szeretne. Bajnai rövid ciklusában formailag pont ilyen politikát csinált.

Az más kérdés, hogy a leendő politikája kérdéses, viszont a pénzügyi körökkel jól megérteti magát.

szoja122 2011.12.24. 07:04:26

@ubul2000: "Hiába érzik az emberek a fokozatosan romló körülményeket az mszp, szdsz olyan mértékben vált hiteltelenné, hogy - jelenleg - hívó szavuk semmit sem ér. A most feltűnő "civil" szervezetek tagjairól meg jól látható, hogy nagyjából azok alkotják, akik annakidején az mszp, szdsz lelkes támogatói voltak"

Igaz, de ne feledd az idő nekik is dolgozik, az emberek gyorsan feledik a múltat, és a Fidesz ámokfutása ezt fel is gyorsítja.

Mint ahogy a Fidesz nem saját magának köszönheti a 2/3-ot hanem Gyurcsány katasztrofális politikájának, úgy akár az is bekövetkezhet -ha nem lesz igazi alternatíva- hogy az MSZP és a DK befut. Itt sötét ló az LMP és a Jobbik, mert akár ők is nyerhetnek...

kormányzó 2011.12.24. 07:13:13

Akárhonnan nézem,a Vezír nem nagyon tud jól kijönni a pottyanóból.

Bárki küldte a rendőröket,nagyon kibaszott a Felcsúti Tolvajjal!
Ekkora reklámot pénzért nem lehet venni.
A fidesz -filip,tegnap óta nem jött elő a budoárjából.Azon kesereg,ez a húzás a Nagy-Kordonbontásnál,mér nem sikerült nekik?
A Vezír sem alhatott túl jól.Üres hombár fejében, faltól-falig pattogva visszhangzott a keserű felismerés:Elkúrtuk!Elkúrtuk!...

Egyedül a Nagy Pályázatnyerő lehet elégedett.A becsődölt ország romjait,fillérekért tudja megszerezni.És még a "pályázással" sem kell vesződnie.

László56 2011.12.24. 07:16:55

Szép jó reggelt és békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk Mindenkinek

Csak a láncaikat ? Kérdezi az elemzőnk, de saját kérdését nem válaszolja meg. Talán nem tudja, vagy nem is akarja. De az is lehet hogy költői kérdés volt. Az az érzésem hogy soha nem is fogjuk megismerni válaszát a saját kérdésére. Pedig ez a demonstráció látványos jellemezte országunk politikai problémáját. Az ellenzék egy része megkötötte saját magát és ezért cselekvőképtelen lett.

Saját maga tette magát azzá. A parlamentben folyik a munka, a parlament előtt meg akiknek odabenn dolgozni kellene, inkább saját magukat kötözik meg, nehogy már valaki bevihesse őket dolgozni. Valahogy jellemző a kommunista társadalomra. Ti dolgozzatok, mi meg majd a pénzetekből elüldögélünk és kritizálunk benneteket. Ehhez már csak egy lépés az a Simor -féle felfogás hogy a saját pénzemet kiviszem az országból, a tietekét viszont majd elosztogatom. Hiszen van elég szegény bank a világban, akiknek szükségük van rá. És az ellenzék egy része ? Inkább lekötözi önmagát, minthogy a népét segítő törvényt megszavazza.

Schiffer András, mint fő organizátor, meg halálos komolysággal ecsetelte a világ proletárjainak, hogy lekötözött népe nem tud dolgozni. Csúnya a kormány. Nem akarja felszabadítani a rabságukból. Nézzék csak micsoda láncokkal vannak lekötve. Meg hogy az ellenzék szeretné a világnak megmutatni hogy mennyire demokratikus. Szerinte tűrhetetlen ez az elnyomás.

Pedig csak a választásoknál kellett volna jobb alternatívát mutatni, akkor most , -ha nem is nyernek -, de többen és szavahihetőbbek lennének. Hiszen egy demokratikus országban, többséget és erőt, a választásoknál kell hozni. Nem pedig a munka alól való kimagyarázkodással. Alternatíva most sincs az ellenzék ennek a részének kezében és sajnálatos módon nem is lesz. Hiányzik a tudás hozzá. Azt viszont nem demonstrációs agresszivitással lehet megszerezni, hanem sok sok munkával és tanulással. Talán erkölcs is kellene hozzá, de azt ennél az ellenzéki résznél, már remélni sem lehet.

A mutatvány viszont jól sikerült. A kommunistáink úgy tülekedtek a rendőrautóba, mint disznók a vályúhoz. Még botox ildi sem kímélte a szilikonmellét, hátha neki is jut valami a rumliból. Igaz, azt már nem lehetett látni, hogy sikerült volna elvitetni magát. Talán Gyurcsány foglalta el a helyét. Viszont elsőnek mutatták a világnak, hogy a volt miniszterelnök le lett tartóztatva. Igaz, azt is mutatták, amikor kiengedték és boldog mosollyal tudatta a világgal hogy mutatványa sikerült és jövőre legalább olyan vicces évünk lesz, mint ez a karácsonyi demó. Már előre örülünk neki.

A távirányított proletár vezérünk meg a hazaárulást magyarázta egy riporternek. Szavahihetően hangzott, hiszen mestere a témának. Lehetett látni, hogy nagy gyakorlata van benne. A kommunista fővezért viszont sehol nem lehetett látni. Laci bácsi talán odahaza a mesterházit mozgató távirányítóját nyomogatta. Vagy a valamikori EU biztos kollégáinak magyarázta hogy hova kell figyelniük. Hiszen, már előre tudta mi fog történni.

Elemzőnk, rá nézve tipikus módon, meggyőzőnek találta ezt a szép karácsony előtti napot. Lehet hogy Vágó Gábor győzte meg. Nem csodálnám, hiszem engem is meggyőzött, hogy milyen elszántsággal kerülte a munkát. A rendőröknek viszont szerencséjük volt, hogy Vágó ilyen könnyű súlyú politikus. Nem kaptak sérvet a cipelésénél.

Én a magam részéről viszont annak örülnék, ha Január elseje még itthon találna engem és együtt örülhetnénk Magyarország újjászületése első napjának. Annak az első igazi lépés napjának, ami hazánk megújulásához és kommunista butítás megszüntetéséhez vezet. Új alaptörvénnyel és olyan törvényekkel ami a kommunistáink további rablását, lehetetlenné teszi. Egy erős demokratikus ellenzéket viszont támogat. Senki nem érezheti ezt jobban, mint a Jobbik. Még ha nem is tudnak róla, hogy tulajdonképpen ők is fideszesek és csak ideiglenesen vannak ellenzékben.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk még egyszer Mindenkinek és köszönet mindazoknak, kik nekünk is ugyanezt kívánták.

nyünyüge 2011.12.24. 07:19:04

"Former Hungarian PM detained at demo"

Most szegény Vágó Gábor kénytelen lesz helyreigazítást kérni a CNN-től :)?

i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/111223020947-hungary-protest-arrest-story-top.jpg

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.12.24. 07:25:16

@ubul2000: pontosan ezt akartam írni én is. A kordonbontás előzménye az volt, hogy miután a kordon hónapokon át ott állt, a Fidesz megkérdezte, miért nem bontják le. A minisztérium a rendőrségre hárította a felelősséget, a rendőrség meg a minisztériumra. Erre a furcsa, törvényen kívüli állapotra mutatott rá a képviselők bontási akciója.
Ugyanakkor a tegnapi akció nyilvánvaló törvénysértés volt, így különösen vicces volt látni a videóban az egyik demonstrálót, aki "rendőrállamot" kiáltott, amikor elvitték.

bigapples 2011.12.24. 07:27:25

Az az igazság, hogy én jót szórakoztam a demonstrációt instant-mártírként meglovagoló Gyurcsányon és a kétségbeesetten kapálózó szocikon, akik megijedtek, hogy kimaradnak a tudósításokból, ha nem sikerül valahogy a rendőri intézkedés hatálya alá kerülniük.

Ezzel együtt igaz, amit TG ír, hogy felesleges volt a protestálók rendőrségi előállítása és az egész esemény negatív hatású a kormány számára. Akkora erővel vonultak ki a rendőrök, hogy nyugodtan nyithattak volna 3-4 ideglenes bejárót a gépkocsik számára, amit biztosíthattak volna és amit a 20-30 LMP-s aktivista és képviselő már nem tudott volna lezárni passzív ellenállással.

Most az LMP-seknek felháborodásukban nem problémáztak, hogy a szövetségesként kevéssé szalonképes Gyurcsánnyal
lettek társszereplői a híreknek, de lesz még a számukra kellemetlen a közvélemény előtt partnerként mutatkozni a volt miniszterelnökkel. A mai szervezettségű, támogatottságú LMP számára könnyen halálos végű lehet a régi baloldallal folytatott liaison.

Az olajfa lehetősége megint képbe került, de nagyon nehéz lesz azon a tegnapi hőfokon fenntartani az ellenzéki hangulatot, ami egy napra most segítette elfelejteni a baloldali pártok között feszülő ellentéteket és súlyos ellenérdekeket.

Tegnap a pártjukat reprezentáló baloldali politikusok diktatúráról, a demokrácia végéről, elmebeteg miniszterelnökről, hazaáruló kormányról beszéltek. Ez a végletes háborús retorika szerintem kontraproduktív és már nem lehet tovább fokozni. Ha már 2011 végén ilyen szélsőségesen túlzó jelszavakat használnak, akkor ezek a retorikai fordulatok 2013-ra, 2014-re elkopnak, kiüresednek, hatásukat vesztik.

MACISAJT 2011.12.24. 07:44:19

Török, már megint félrevitt az irányzék..:)

A kordonbontással való párhuzam igencsak erőltetett, már csak azért is mert a jobboldaliak tekintélyes része azt sem tartotta feltétlenül szükségesnek és célszerűnek..ellenben az ellenoldaltól regényeket lehetne idézni hogy miket mondtak rá...
ez a mai karácsonygergelyi-apró-klános performasz annyira szánalmas provokáció hogy max. csak röhögésre késztetett..:)
(lendvai ildikó amint önként rabomobilon vonul be a Gyorskocsi utcába, ahol akciós botox-kezelést hajtanak végre rajta:D)

De mielőtt még egyesek a NATO csapatok beavatkozását sürgetnék,idézném az USA-ból, a bezzegdemokrácia(muhaha) hazájából a következő esetet, ahol bizony öt demokrata kongresszusi képviselőt -köztük egy közismert hazai idolt-úgy vittek el a rendőrök bilincsben(!), mert felszólításra nem voltak
hajlandóan eltakarodni egy lépcsőről, hogy csak úgy füstölt:

Letartóztatták Tom Lantost
A szudáni helyzet miatt tiltakozott
RTL Klub Híradó
2006-04-29 10:29:54
Öt demokrata képviselőt, köztük a magyar származású Tom Lantost is őrizetbe vették a rendőrök Washingtonban a szudáni nagykövetség előtt tartott pénteki tüntetésen. A honatyák az afrikai országban zajló népirtás ellen tüntettek, végül rendzavarás és engedély nélküli tüntetésen való részvétel miatt rövid időre bevitték őket a rendőrségre.

A rendőrök indoklása szerint a képviselők megsértették a külképviseletek területét védő törvényt, amikor a követség épülete előtti lépcsőre léptek.

A mintegy 100 demonstráló a Szudán nyugati részén, Darfúr tartományban zajló népirtás ellen emelte fel a szavát. Azzal vádolták az afrikai ország katonai vezetését, hogy támogatja az országban három éve kirobbant polgárháborút, amelyet az északi muszlim törzsek indítottak a déli nem arab lakosság ellen. A vérengzésben óvatos becslések szerint is legalább 200 ezer ember halt meg, csaknem 2 millióan pedig otthonaik elhagyására kényszerültek.

A demonstrálók 'Legyen vége a mészárlásnak!', illetve a 'Erőszaktól szenvednek a darfúri nők' feliratokkal vonultak a szudáni nagykövetség elé. A külképviseletnél -többek között - beszédet mondott a 78 éves Tom Lantos is, aki a többi szónokkal együtt azt követelte a szudáni vezetéstől, hogy engedje be a területre az ENSZ békefenntartókat és a humanitárius segélyszállítmányokat.

A tiltakozók az amerikai kormányt is felszólították, hogy tegyen lépéseket a helyzet normalizálására. A rendőrök előbb felszólították az engedély nélkül szervezett tüntetés résztvevőit, hogy fejezzék be a tiltakozást, majd több mint 10 demonstrálót - köztük Lantost - megbilincseltek, és bevittek a rendőrségre.

Forrás: AFP, Független Hírügynökség

bigapples 2011.12.24. 07:48:43

@Ordnassac: bizony, bizony. Ráadásul a Bajnai által képviselt alapvetően neolib gazdaságpolitikai irány elképesztően messze van attól, amit az LMP képvisel és attól is, amit az MSZP ígér, sugall a választóinak.

Oszkó, Bajnai szándékaiban sok tekintetben nem Orbán, hanem a mai baloldal gazdasági antitézise lenne. Oszkó, a Bajnai alapítvány gazdasági szakértője például a lelke mélyén az egyik leghatározottabb pártolója az egykulcsos adórendszernek és a kemény kiadáscsökkentéssel járó reformoknak. Az MSZP és az LMP ennek pont az ellenkezőjét akarja.

stargate 2011.12.24. 08:14:37

Kedes Gábor, azért a 2. pontban kifejtettek kicsit túlzóak...Hogy ez ártalmas lett volna a Fidesznek?...Hát...
Picit talán megint átlendülsz a ló túloldalára, ahogy anno -saját bevallásod szerint is- a 2/3 megítélésével is tetted (abban is túl optimista voltál, ebben is)...
Mindenben van csepp igazság, de valszeg itt sem/most sem ez a teljes realitás...

jjulie 2011.12.24. 08:14:38

@bigapples:

gyanús vagy bigi, tegnap te is lehajtott fejjel mentél az autódhoz?

stargate 2011.12.24. 08:17:42

Ja és Neked is Gábor, valamint mindenkinek Kellemes Áldott Ünnepeket!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.24. 08:18:45

"3. A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani."

Így van. Az, hogy miről álmodoznak az ellenzékiek, és miket írogatnak az interneten és a valóság nagyon különböző dolgok.

A mostani kormány esetleges gyenge teljesítménye 2014-ig remélhetőleg nem lesz elég a vörösök visszatéréséhez.

Az idő úgyis ellenük dolgozik a választóik átlagéletkora miatt. Úgyhogy a mostani parlamenti ciklus fő történelmi kérdése, hogy sikerül(t-)-e posztbolsevik párt háttérbe szorítása annyira, hogy többé ne lehessen hatalmi tényező.

Ha az LMP velük fog össze, akkor azonnal a hitelét veszti a választók egy csoportja előtt, s rájuk ragad az szdsz 2.0 bélyeg. Egy olyan párt pedig tudjuk mit tud, mit mer, és mit tesz.

jjulie 2011.12.24. 08:18:55

@ubul2000:

na látod ubul, így nem lesz a fából erdő, csak vasparipa

és nyilván hiába tartod magad pusztán jobbik szimpatikusnak, bizony saját szövegírói jogon páholytag vagy a kificamodott lúzerek között

hajrá

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.24. 08:22:44

@Diocles:

"2. Ennél távolibb, ám az ország szempontjából lényegesen fontosabb kérdés, hogyha netán valami csoda révén hatalomra kerülne is az MSZP-DK-LMP-rendőrnyugdíjas koalíció, ugyan hogyan tudnák megoldani a gazdasági gondokat? "

2002-2010 között hogyan tudták megoldani a gazdasági gondokat?
Hát ugyanúgy.

Ezt nem árt, ha mindenki észben tartja, aki őket akarja visszavárni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.24. 08:30:24

@noviktornoparty:

Pártok támogatottsága a szavazók között:
2011. december Medián

1, Fidesz 43%
2. Mszp 23%
3. Jobbik 20%
4. Lmp 8%
5. Dk 5%
6. Egyéb párt 1%

Ez még mindig bőven nagy Fidesz fölény, egy Mszp+Lmp+Dk koalíció is kevés lenne ellenük jelenleg.

A Fidesz a választás óta csupán 9%pontot vesztett, az pedig bőven nem az a szint, ami megalapozná a vörös vélekedéseket. De álmodozni lehet, és különben is messze van még 2014.

jjulie 2011.12.24. 08:38:58

@Akitlosz:

igen alekosz

akinek nem kell orbánia azok a vörösök, csak és kizárólag

mint pl az imf és az eu, és a hitelminősítők

hahahaha

ha nem vetted volna észre, most éppen a vérkapitalisták vadásznak az orbánra

de te azért gyere elő a mucsa összessel, a magasságos mucsai mennyország, igen alekosz, akinek nem tetszik az orbánrendszer azok a vörösök, igen csak és kizárólag, te gyönyörűszép mucsavirága

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahav

Link Elek 2011.12.24. 08:42:33

@török gábor

kivancsi lennek a velemenyedre a kovetkezo allitassal kapcsolatban:
a fidesznek ugy sikerult lefeleznie a tamogatottsagat, hogy a megszoritasok meg el sem kezdodtek. matolcsy mindenfele trukkokkel az allami kiadasok szintjet tartja. ez csak akkor lenne fenntarthato, ha novekedne a gazdasag. nem fog. nagyon nem.
vagyis elobb utobb ujra eljon a 2006 nyara.

a legujabb tegnap megszavazott trukk, hogy matolcsy ezentul a TB kasszat is hazipenztarkent kezelheti

Link Elek 2011.12.24. 08:44:17

@Akitlosz:
vicces olvasni, hogy a náci diktator pribekjei mennyire biztasak magukban.

jjulie 2011.12.24. 08:45:45

hát szükségét érzem a felvilágosításnak

itt nem a nemzeti keresztény magyar hazafi áll szemben a hazaáruló kommunistákkal

aki ezt látja, vagy előremegfontolt szándékkal csal, vagy menjen sürgősen szemorvoshoz

komment1 2011.12.24. 08:48:43

Nem vagyok politikus, hanem egyszerű mezei szavazó, de a kordonbontáshoz és a mostani akcióhoz abszolút hasonlóan viszonyulok. Akkor is voltam tüntetni, és most is menni fogok, amikor a Karácsony Gergő által beharangozott nagy tüntetés lesz. Tegnap technikai okokból nem tudtam ott lenni, de kormányváltó hangulatom nekem is van, úgyhogy szerintem igaza van a szerzőnek és Karácsony Gergőnek is, hogy valami most határozottan elindult. Egyébként amit Schiffer nyilatkozott, az világosan azt mutatja, hogy maga az LMP az a párt, amely a 2006-os és a mostani eseményeket hasonlóan értékeli - Schiffer hivatkozott 2006-ra, a rendőrök vonatkozásában is, mert az egyik demonstrálóval nem éppen finoman bántak. Az LMP "karrier"-je úgy tudom éppen a 2006-os események hatására indult be, a rendőrök és a regnáló szocik akkori viselkedése volt, ami nagy lökést adott a párt megalakulásához.

A tegnapi legmulatságosabb jelenet számomra az volt, ahogy Gyurcsány elvitette magát a rendőrökkel - akkor őszintén szólva felröhögtem. Hiszen nemrégiben még őellene kellett tüntetni, róla és neki skandáltuk, hogy "mondjon le", most meg ő is beáll Orbán ellen tüntetni :F Karácsony Gergő még tett is egy olyan megjegyzést, hogy a "fideszesek reakciója nyilván az, hogy, a klasszikust idézve, majd megunják és hazamennek", egyértelműen utalva arra, hogy nemrégiben még Gyurcsány volt a tüntetések célpontja, most meg ott pózol a tüntetőkkel. Ennek ellenére magam is érzékeltem, hogy lassan már ez is lényegtelenné válik. Persze semmiképpen sem veheti kezébe vezetőként a zászlót GyF (apage :), de ennek nincs is esélye, bárhogy is szeretné. Viszont már akkora a baj, olyan helyzetben van az ország, amikor tényleg lényegtelenné válik még az ilyesmi is, a lényeg az, hogy ki kell húzni az országot ebből a marha veszélyes helyzetből, meg kell állítani a Fidesz jelenlegi ámokfutását. Orbánnak mennie kell, ahogy Gyurcsánynak kellett, és normalizálni kell a viszonyokat, mert a most kialakított rendszer már nem tekinthető nyugati értelemben vett demokráciának.

jjulie 2011.12.24. 08:51:23

@Link Elek:

erre várhatsz, a politológia be van oltva gazdasági ismeretek ellen, politológus csak az lehet, aki leteszi a nagyesküt, hogy soha sem szed föl gazdasági ismereteket

a politológia tárgya az események hatása a szavazatszámokra, de az is csak utólag

mint a sportriportereknél

márta)) 2011.12.24. 08:53:30

Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. "

Ott, most, lehet hogy sokan voltak, de mégis kevesen. De tessenek országosan felmérni, milyen a közhangulat.
Elege van a nagybetűs nép egy hatalmas csoportjának. Főleg mérhető ez most, az ünnepek körüli időkben. Üresek a boltok, (is) áru van, csak a vevőkör hiányzik.
Miért is??? Nem kell , ugye??? hosszan részletezni, csak azért mert fokozódik a szegénység. )
Azt hiszem, ez sok mindent megmagyaráz.
Olyan társadalmi réteg is kénytelen - szinte mindennapi dolgokat nélkülözni életvitelében, amiről eddig soha sem gondolt, hogy bekövetkezik.

Sokkal többen vannak - a demostrálók mellett - mint az tetszenek gondolni.
hm???

márta)) 2011.12.24. 09:06:06

Nem gondolhatta senki komolyan, hogy a Gyurcsány "nem fogja felmérni a helyzet súlyát.
Azt olvastam - valahol -, hogy megjelent a Bajnai is. :) Nem tudom igaz e. Csak remélni tudom, merem, hogy valóban igy volt.
A kialakult helyzet magáért beszél. A külföldi tudósitók, is, hirtelen felmérték a helyzetet, már délután, esete a magyar eseményekről szóltak a hirek."

Közben )"Brüsszelbe ért Orbán levele, csúszhatnak a hiteltárgyalások
Parlament - Átment a stabilitási törvény, sínen az új jegybanktörvény terve"

nol.hu/gazdasag/20111224-csuszhatnak_a_hiteltargyalasok

Sűrű" hetek, hónapok következnek, ami politikai történéseket illeti. ) Helyzet van, az biztos, nem jó, rossz.

winettou 2011.12.24. 09:18:46

@márta)): A csendes többség :) Volt már ilyen, ha jól emlékszem...

Szerintem azért a 2007-es és a jelenlegi szituációban azért annyi különbség van, hogy 2007-ben egy, valóban társadalmi elégedetlenségre "ült" rá a Fidesz, és annak a végén - mikor már megvolt a társadalmi háttér - jutottak el a kordonbontásig. Most pedig egy párt indított el egy valóban ötletes akciót, amire szánalmas módon vetődött rá GyF és Mesterházy, és csak ezek után jelentek meg az emberek nagyobb számban délután.
Szerintem azért nem mindegy, hogy mi volt előbb...

bóra77 2011.12.24. 09:20:01

@is: oh, végre valaki!:)

politikai 2011.12.24. 09:27:28

A fenti hozzászólások között már-már úgy éreztem, hogy tapsolnak a tegnap meghozott törvényekhez. Na ha majd a saját bőrükön érzik, mert képtelenek előre gondolkodni... Akkor késő lesz és kizárt, hogy ezek az emberek itt anyit leírjanak: "elnézést, tévedtem." Mert egyből ösződ jutna eszükbe és lenyelik.
Gratulálok azoknak, akik bólogatnak a tegnapi törvényekhez és szebb országot vízionálnak. Talán egy év múlva már keményen megkapják érte azt, amit most a szemellenzőjük miatt nem látnak.

Paco 2011.12.24. 09:29:07

@Akitlosz: "A Fidesz a választás óta csupán 9%pontot vesztett,"

Segíts nekem, légy szíves! Találtam olyan grafikont, ahol visszaköszönnek ezek a számok, de az a grafikon a biztos szavazókat mutatja. Itt a Fidesz nem 9, hanem 29 százalékpontot esett.

A teljes népesség körében pedig 50-ről esett vissza 26-ra.

Mire gondoltál?

bóra77 2011.12.24. 09:29:41

@ubul2000: én meg fenntartom,hogy a jobboldali médiumokban nem volt hírértéke.

kamerasmobil 2011.12.24. 09:32:00

Ami a tomeget illeti hat megis mit varhat az ember Karacsony eloestejen? Az egesz varos tele volt a dolgat intezni probalo emberekkel akik nem ertek ra tuntetni. Tovabba meg nem csokkent a fizetesuk es nem dragultak a szamlaik es nem jott meg az ajandekvasarlasra felvett aruhitelek elso torlesztoreszleterol sem a level.

Az IMF/EU megallapodas varhato elhuzodasa es az azzal jaro penzpiaci viharok hatasat pedig meg felbecsulni se igazan lehet. Nem zarhato ki teljesen a magyar allam atmeneti fizeteskeptelenne valasa sem!

Szoval szerintem nem keveset jelent az hogy most egy baromi hideg decemberi napon egy elegge az utolso pillanatban ugy-ahogy meghirdetett tuntetesen egyaltalan megjelent ennyi ember. Tavaszra a jo idoben es a varhatoan romlo eletszinvonal miatt ebbol latvanyosan nagy tomeg lehet.

Gyurcsany rabositasa meg a leheto legnagyobb marhasag volt az adott helyzetben. Ha mar osszeeskuves-elmeletekkel is foglalkozik Torok Gabor akkor feldobhatna itt is a kerdest - csak nem belulrol furja ezzel valaki Orban Viktort? :)

jjulie 2011.12.24. 09:32:54

nahát akkor elmondom, mi zajlik a magyar keresztény nemzeti hazafi kontra hazátlan kommunisták kizárólagos párosmérkőzés helyett (persze ha el tudná hitetni az orbán ezt, akkor még a dédunikája is kormányzó lenne)

orbán a nemzeti nagykapitalitákat növesztene a szuverinitás és a mozgástér az időnyerést jelent, hogy felhizlalhassa a nagymagyar kapitalistáit az alkualap nélküli magyar nyomorultakon

namost az eu pedig azt mondja, hogy erről vagy 100 évet lekésett az orbán, európának megvannak a maga nagyhalai amiket szembe lehet állítani az európán kívüli nagyhalakkal, és a valódi meccs és magyarország sorsa is az európai nagyhalakon múlik

fantáziálni lehet, de az idő kerekét sem visszaforgatni, sem megállítani nem lehet, lehet európai méretekben nagymagyar halat növeszteni, de ahhoz találni kell le nem foglalt piaci szegmenst

namost a nagymagyar hal csak akkor lehet nagy, ha ugyan olyan kemény az alkalmazottaival, a beszállítóival, a vevőivel, mint a nem nagy magyar hal, szóval mi is a különbség?

magyarországnak magyarország számára kell stratégiát választania, nem a sohasemvolt álmokhoz, míg orbán a saját álmaihot választja a szavait és a tetteit

orbánia a selejt tejhatalma a szerencsétlenek fölött

nekem egy orbán soha semmiben sem fog parancsolni, elkúrta

jjulie 2011.12.24. 09:38:18

@bóra77:

de vol hírértéke a jobbszélen is, kicsit zsidózta az lmp-t a kuruc

hoplita 2011.12.24. 09:45:15

"......A mai eseményeknek negyedannyi hírértéke sem lett volna, ha a rendőrök nem nyúlnak a leláncolt képviselőkhöz, majd Lázár János teát visz a fagyoskodó politikusoknak, végül pedig az LMP-sek maguk kérik meg a rendőröket, hogy most már vágják le őket a sorompóról. Mi kellett volna ehhez? A bürokratikus, hatalmi gondolkozás felülírása – ez azonban a jelek szerint ilyen szituációkban nem erőssége a kormányoldalnak....."

Gábor, ennek az előfeltétele az lenne, ha olyanok lennének döntéshozói pozícióban a fityisznél, akik nem lendvarnyú és társaik kifutófiújaként kezdték volna a politikai szocializációjukat.
DE te is, én is tudom, hogy kik honnan jöttek és mennyire csak máz, vékony, repedező bevonat ezeken a seggfej köpönyegforgató geciken az, amit demokratikus, jogállami elkötelezettségként szoktak nagyhangon és néha látványosan elő - és eladni.
Lézerjani, vagy a pápaitahó, mint ironikusan szemlélődő, hatalmi önmegtartóztatást gyakorló figura...?????
Viccelsz?
Pedig most ágyúval lőttek verébre és még azok is röhögnek, akik egyébként nem sokkal többért anno lényegesen méltatlanabb eljárásoknak voltak szenvedő alanyai.

Az egyetlen következetes szereplői a sztorinak a zsernyákok.
Dicső ávósaink zokszó nélkül vitték el azt is, aki alig 4 éve még szemkilövésre, meg tonfázásra utasította őket.
Így szép és kerek ez a röhejes sztori.

bóra77 2011.12.24. 09:47:55

egyébként az látványosan hiányzik a posztból, és a kommentekből is, hogy mi zajlott tegnap a parlamentben, és miért volt szükség erre a tegnapi tüntetésre.
aki most röhög azon, hogy GYF és az MSZP meglovagolta ezt a helyzetet (LMP-s megmozdulás), az inkább gondolkodjon el a miérteken, és azon, hogy vajon örül-e a tegnapi tv-hozásnak.
egyébként a vicces az, hogy az utóbbi időben mennyit savazták a kommentelők is a Fideszt, illetve a politikáját. most, hogy végre történik valami ellenzéki oldalon, azon meg jót röhögnek, és közben a fotelban melegednek. több, mint vicces...csak kérdezem: ezek az örök elégedetlen emberek vajon mit tesznek, hogy másként menjenek a dolgok? ja tudom, mennek és behúzzák az x-et a fideszre vagy a jobbikra. Gratula!

hoplita 2011.12.24. 09:48:22

@bóra77:
"..... nem vagyok egy tüntetgetős alkat, de már érik a gondolat, hogy a következőre megyek. ha LMP kezdeményezi, az övére...."

Majd én elviszlek egy igazi tüntetésre, cicám.:)
Az olyan adrenalin pumpálós, igazi buli lesz, sose felejted el, életre szóló élményt szerezhetsz.:DDD
Csak szójjál...:)

hoplita 2011.12.24. 09:49:53

@West Virginia:
"...nekik fizetnuk kellett a 2006-2007-ben az utcan bekesen randalirozok tobbsegenek..."

Az apád faszának fizettek, hogy legyártson egy ilyen génhulladékot.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.12.24. 09:49:57

@Link Elek: "egy orszagban akkor mennek jol a dolgok, ha az embereket nem erdekli a politika es kis reszuk foglalkozik azzal ki kormanyoz.
nem azert, mert nem tehetnek meg, hanem azert mert nem erdekli oket. alapvetoen jol mennek a dolgok.
svajc, luxemburg es nemileg UK jo pelda erre."

Most leírtad azt, amit én is gondolok már jó ideje. Fel kellene már fogniuk a politikusainknak, hogy nem az a jó politikus, aki nagy hírverést kelt maga és minden kis semmiség körül, hanem aki csendesebben de jól teszi a dolgát. Nem ködösít, nem köntörfalaz, hanem azt csinálja amivel megbízták (és NEM, nem azzal, hogy minél több pénzt és hatalmat harácsoljon magának!)
Mélységesen elszomorít, hogy ha ide jön egy külföldi rokon, vagy olvasom, hogy mások külföldön dolgoznak, és ott nem az ottani helyi politikával foglalkoznak (mert az úgy-ahogy rendben van), hanem a Magyar Köztársaság helyzetével, hogy itt mi történik már megint.

Tisztelettel kérnék egy kis alázatot a választók/nép/nemzet iránt azoktól a képviselőktől, akiket mi tartunk el busásan.

jjulie 2011.12.24. 09:51:59

@hoplita:

röhejes te vagy, meg a gaudi itt megnézheted

www.ustream.tv/channel/sodi-live

a csürhe amiben besörözve forradalmár voltál az meg szánalmas

zarahusztra 2011.12.24. 09:52:20

T.G. megállapításaiból talán a legfontosabb: a Fidesz látványosan nem tud mit kezdeni az ellene kezdődő utcai politizálással. /Ezért nem tud mit kezdeni a Jobbikkal sem, ha az kijön a Parlamentből. Márpedig ki fog jönni, csak még nem érezte, hogy itt az ideje.../
De ez nem most derült ki. Ez csak egy gyenge kezdet volt. Ráadásul ahol Gyurcsány, ott megosztottság.

Ha a Fidesz nem akar tömegmegmozdulásokat maga ellen, akkor küldje be Gyurcsányt...

Tény, hogy most még a Fidesz mögött a legnagyobb választói támogatás, de a csőd miatt és a Fidesz utcán is majd megnyilvánuló hatalmi arroganciája miatt ez EGY HÉT ALATT tizedelődni fog a támogatottság!

Tulajdonképpen mindenki ezt a katarzist várja külföldön és az a vélemény, hogy az inkább előbb következzen be, mint később.

Orbánt és környezetét ez baromira váratlanul fogja érni, akárcsak a 2002-es vereség: nekik soha nem is volt fogalmuk arról, hogy mi folyik az országban. Ha pedig valaki megpróbálja nekik megsúgni, akkor azt azonnal eltávolítják a nagyvezér közeléből.

jjulie 2011.12.24. 09:54:35

@hoplita:

a te életre szóló élmény lúzer...

hahahahaha

hoplita 2011.12.24. 09:54:49

@bóra77:
"..., amikor is már untig elég volt (és most ne essenek nekem hopliták), a "felgyújtjuk a várost" típusú "tüntetésekből", és őszintén szólva engem ezek után cseppet sem zavart a kordonok felállítása, dacára annak, hogy egyébként mit mond erről a jog. az, hogy akkor OV meglépte ezt a kordonbontást (függetlenül attól, hogy mit mond erről a jog)..."

Nem, mégse viszlek el.
Reménytelen eset vagy...akárkivel nem megyek.:)

nyünyüge 2011.12.24. 09:55:25

Nem először érzem a fidesz kommunikációjában, hogy kellemetlen helyzetekben saját tettét a másik félre vetiti:

"Arról, hogy a delegáció elutazott, a miniszterelnök azt mondta: egy tárgyalássorozat számos regényes taktikai elemet is tartalmaz, ne hagyjuk, hogy ezek elvonják a figyelmünket."

www.origo.hu/itthon/20111224-orban-jo-esely-van-a-megallapodasra-az-imffel.html

politikai 2011.12.24. 09:58:41

Látom a fideszesek még mindig showműsornak gondolják a tegnapit. Ezzel leplezve, milyen gyalázatos törvényeket szavaztak meg.
Másrészt showműsorról szó sem volt, meg hogy "Gyurcsány vitte el". Marhaság, mivel Gy. felismerte, hogy ha ő nem lép, ebből sem lesz semmi egyszerű gyűlésnél. Magyarul: besegített, és elég volt ennyi, hogy a kinti sajtó is felfigyeljen. Mert a többi "Kovács Bélát" nem ismerik, de ha már Gyurcsány... Igen, eszköz, de így komolyabban veszik már a dolgokat máshol is.
Ajánlom ezt az eszmefuttatást, mert valójában erről van szó, nem showműsorról:
piroslapok.blog.hu/2011/12/24/a_schifferizmus_bukasa_es_a_gyorskocsi_utcai_koalicio

A showműsor majd jövőre jön, amikor a sok törvény életbe lép. Na csak figyeljétek, hogyan savanyodnak meg az eddig lelkesen tapsoló arcok.

jjulie 2011.12.24. 09:59:01

hohó kispajtások

a gyorskocsi utcában kiengedés után várakozó lmp-és képviselők rezignáltan vették tudomásul hogy a média számára még mindig a gyurcsány az orbánellenesség arca (vagy valami ilyenek)

meg hogy bent ott fotóztatták magukat

itt megnézhető, hogy hol nézhető meg

www.ustream.tv/channel/sodi-live

MLaszlo 2011.12.24. 09:59:13

Szép, reménykedő írás, azonban ne feledjük. Több embert rúgtak ki a tévéből, mint amennyien tegnap tüntettek. Fenyőfás forradalom? :) Inkább nyugger parádé a képek alapján. Vidéken semmi visszhang. Ugyanazok tüntetnek, akik 2010 óta mindig. Ebbe beleképzelni valami előremutatót?! Na ehhez fantázia kell. Sokkal érdekesebb, hogy kikért is harcol az ellenzék? Ellátottakért. Azokért, akiket a jelenlegi, éppen lebontásra kerülő rendszer kitermelt, és eltart. Ha győznének, ami kizárt, (Százezrek sem tudták megbuktatni a kisebbségi szoci kormányt.) akkor megint egy év osztogatás, majd vinnyogó megszorítás jönne a forgatókönyv szerint. Aztán persze megérkezne néhány aktív képviselő, meg pár tüntető, és kezdődik minden elölről. Már hallom, hogy népszavazás is lenne... :) Legalább tudnának valamit eredetit kitalálni. De láthatóan járt utat akarnak ismét bejárni. Kétszer ugyanabba a folyóba?

bóra77 2011.12.24. 10:02:07

@hoplita: ettől még elvihetsz:)

jjulie 2011.12.24. 10:03:51

@hoplita:

szerepet tévesztettél

soha sem volt és nem lesz neked lehetőséged visszautasítani egy ilyen okos nőt, lúzer

menj ki és ganyézz ki a disznók alól paraszt, ne fantáziálj

Calwer 2011.12.24. 10:06:29

"Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös"
Dehogy közös. Hagyjuk ezt az "egyet ide, egyet oda"-politológiát, mintha bizony ezzel össze lehetne mosni a különböző oldalak felelősségét, illetve tetteinek súlyát. Van ugyan hasonlóság, de épp csak a felszínen.

Amit a Fidesz csinált 2007-ben, az lényegében önbíráskodás volt. Úgy döntöttek, hogy szerintük jogszerűtlen a rendőrségi kordon, és ahelyett, hogy mint az egy jogállamban szokás, jogi úton szereztek volna érvényt a jognak, odamentek és önhatalmúlag elbontották azt, holott erre semmifajta joguk nem volt. Nyilvánvalóan arra játszottak, hogy mivel ők képviselők, ezért a rendőrség majd nem mer fellépni ellenük (holott az lett volna a dolga, még akkor is, ha esetleg később bebizonyosodik, hogy a kordon valóban jogszerűtlen). Jól megmutatkozott már ebben a történetben, hogy a Fidesz mennyire nem érti a jogállamot. Ők úgy gondolkodnak, hogy ha valami szerintük helyes, akkor azt akár erővel is meg lehet tenni, nem számítanak ezek az ügyes-bajos jogi dolgok, rendes magyar ember nem is ad sokat ezekre a liberális hülyeségekre. Ezt képviselték akkor, és most ennek a szellemében kormányoznak, és verik szét, üresítik ki a nyugati világ parlamentáris demokráciáira egyébként jellemző (a forradalmi akaratnak feleslegesen gátat vető) intézményrendszert. Ezért volt felháborító az, amit ők 2007-ben tettek.

Ami tegnap történt, az egy sima, a zöldekre egyébként jellemző "odaláncolós" akció volt, csak most nem a Tubes fáihoz láncolták magukat, hanem az Országgyűlés bejáratához. Lehet persze mondani, hogy egy képviselő az ne odakinn bohóckodjon, hanem menjen be az Országgyűlésbe, és mondja el ott a véleményét. Csak hát épp erről szólt ez a kis performansz: hogy ez az, aminek a lehetőségét szűkíteni fogja most a többség, lényegében üres formalitássá változtatva a parlamenti működést. Kb. ez az, amit egy amúgy is gyenge, a jogaiban egyre inkább korlátozott ellenzék tenni tud: patáriát csap, és reméli, hogy annak a hangja minél messzebbre elér.

jjulie 2011.12.24. 10:07:42

@MLaszlo:

hmmm

igazad is lehetne, ha kiindulási alapod nem lenne téves

de mivel az, amit eleresztettél az nem más mint egy áporodott szijjártófing

jjulie 2011.12.24. 10:12:04

@hoplita:

átbasztak a beszervezőid, lúzer?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.24. 10:14:57

@sirwalter: Az 51 %-ról, akik nem nyilvánítottak véleményt, elfelejtkeztél.

bóra77 2011.12.24. 10:16:40

na elolvastam a piroslapot, és érdekes volt a Schiffer vs. Karácsony közötti különbségek hangsúlya.

komment1 2011.12.24. 10:20:01

@bóra77: Nem tudom, nekem is szól-e a kommented, mindenesetre csak azért, mert a Fidesz most égbekiáltó dolgokat művel, emiatt magam részéről nem fogok hálás szívvel gondolni a rengeteg elfogadhatatlan dologra, amit az MSZP művelt. 2010-ben amiatt is szavaztam a Fideszre, mert abszolút elégedetlen voltam az addig megnyilvánuló szoci politikával. Ez a véleményem továbbra sem változott, Bajnai valóban felüdülés volt, de nem feledtethette Gyurcsány ügyeit. Viszont nagyon örülök, hogy mivel több szavazati lehetőség is volt 2010-ben tavasszal (eleve ott az egyéni és a listás), és bár a Fidesszel akkor még nem volt bajom, előző kormányzásuk nem államcsődbe vezetett, mint Gyurcsányé, ha el nem távolítják, ugyanakkor Orbánért nem rajongtam, Meggyesért meg pláne nem, így egyik szavazatomat 2010-ben az LMP-re adtam. És az ő politizálásukban azóta sem csalódtam, most meg különösen tudok azonosulni az gondolkodásukkal, a nyilatkozataikkal és a tetteikkel, a Fideszben viszont maximálisan csalódtam. De erről szól a demokrácia, a szabad választás, hogy nem örök érvényűen adjuk oda a voksunkat valakiknek, hanem ha elégedetlenek vagyunk a munkájukkal, akkor le lehet őket váltani. Le lehetett a szocikat is, és le lehet a Fideszt is, akár teljes ellenzéki összefogással. Nagyon hiszek a politikai aktivitásban, 2006 óta különösen.

bóra77 2011.12.24. 10:21:32

@Calwer: az első kommentem pont erről szólt 4-5 szóban, jó, hogy kifejtetted:)

jjulie 2011.12.24. 10:22:39

@MLaszlo:

a beteg lelkednek nyújtott gyógymasszázson túl anyagi haszonszerzője, esetleges szekértolója is avagy a felcsuti-alcsuti kormányzásnak?

csak hogy kivilágoljon a motiváció, sima szerencsétlen vagy e, esetleg hideg-rideg számításból ámító?

jjulie 2011.12.24. 10:24:42

@Schindler Pistája:

és a csodafegyver előkerült lúzeréktól

de minek kellett erre ennyit várni pajtás, berúgtál tegnap és csak most van reggel nálad?

Gatinho 2011.12.24. 10:25:17

10-20 ember bohóckodása nem tudom mióta forradalom?

Robinzon Kurzor 2011.12.24. 10:25:24

TG elemében, bravó!

Az utolsó ponthoz azért annyit hozzátennék, hogy a zemberek ezekben a napokban inkább menekülnének minden elöl, ami politika.

Ha csak nem a karácsonyfa alatt lepi meg őket a kormány, hogy elvegye a gyerek ajándékát, nem fognak tüntetni dec. 23-én.

Ehhez képest kifejezetten sokan voltak.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.12.24. 10:26:30

gábor,

először is, boldog karácsonyt!

másodszor:
az egész egy szánalmas cirkusz. az lmp előadta a német ultrazöldek örökzöld odaláncozós-leülős performanszát, amit gyurcsány lenyúlt és az mszp továbblopott. szép egy koalíció. és sikerült ennek a koalíciónak megmozgatnia 1000 szimpatizánst... röhej a köbön.

bóra77 2011.12.24. 10:27:00

@komment1: "bár a Fidesszel akkor még nem volt bajom, előző kormányzásuk nem államcsődbe vezetett, mint Gyurcsányé,"

egy dologban tévedsz, ugyanis a Bokros-csomag által rendbetett ország gyümölcseit aratta le először Orbán, majd egy sor intézkedésükkel indították lefelé az országot a lejtőn, amit a szocik tovább gurítottak a Fidesz "jótékony" együttműködésével. Ha megfigyeled 1998-2002 között OV-n már látszódtak a megosztó politizálás jegyei, a pökhendi stílus. Az akkori kormány idején államigazgatásban dolgoztam, ahol szintén érzékelhető volt ez a kivagyi, mi bármit megtehetünk stílus, és sokan fellélegeztek, amikor eltakarodott végre az a kormány. érezhetően jobb lett a hangulat.

jjulie 2011.12.24. 10:27:44

@Schindler Pistája:

hűha, becsületes magyar ember, hűha

mondhatnám: azta

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.12.24. 10:29:00

@MLaszlo: Az a baj, hogy a jelenlegi kormányoldal a gazdagokért harcol. Azokért, akiket a jelenlegi, éppen kiépítésre kerülő (de már 20 éve elkezdődött) rendszer kitermelt, és eltart. Ha maradnak, akkor megint egy év osztogatás, amit ismét a kisembertől vesznek el, vagy továbbra is a mi jövőnket élik fel.
És ha - ahogy te feltételezed - a másik oldal (a most ellenzékben lévő) az ellátottakért harcol (a kettő közül még mindig ez a szimpatikusabb, az elesettek támogatása), akkor ki az, aki a NÉP, a dolgozók, a becsületes emberek oldalán áll, és őket képviseli, az ő boldogulásukért harcol?
Jelenleg ilyen nincs :-(

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 10:30:25

"Ehhez képest eddig egyetlen olyan megszólalót sem hallottam, aki legalább közel hasonlóan ítélné meg a két eseményt."

Ez csak annyiban igaz, h ha a megszólalók táborát leszűkíted a politikai elitre. Én magam azonnal így reagáltam!

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=306669816039795&id=173965402643571

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.24. 10:31:07

Ejnye Gábor.

Már ingyen is adsz tanácsot a fidesznek - szívből,szerelemből -, vagy ez benne van a havi átalányban ?

jjulie 2011.12.24. 10:32:09

@triumphator:

hahahahaha öcskös

keresd elő az virtuális térben a kósa gyöngyöző homlokát meg a nagyot nyelt röhej a köbönt

hahahahaha öcskös

komment1 2011.12.24. 10:33:03

@bóra77: Utána aztán különösen szuper jó lett az általános hangulat, főleg 2006-tól kezdődően. Na, hagyjuk. A több objektivitás nem hátrány a politikai elemzésben, akkor sem, ha valaki szavazó és nem politológus.

Most viszont sajnos nem tudok vitatkozni, mert mennem kell. Úgyhogy még egyszer mindenkinek boldog karácsonyt, természetesen TG-nek mint bloggazdának is!

nu pagagyí 2011.12.24. 10:33:59

Csak megjegyzem, a Fidesznek volt tényleges cselekvési lehetősége a parlamentben 2007-ben, alig ötvenszázalékos kormány volt, az is koalícióban. Az önkormányzatok nagyobb része a kezében volt. A demokratikus ellensúlyt megjelenítő intézmények nem voltak a kormány hatalmában. Megvolt és terebélyesedett a sajtója, a közmédiumokban nem retusálták ki Orbán fejét a képről. Ezért is volt idióta a masszív diktatúrázás, az emberek hergelése.

Utólag megállapíthatjuk, hogy a meghülyített népnek egy diktatúrát sikerült kivívnia. A Fidesz tüneményes idő alatt lerakta egy élhetetlen ország alapjait. Meg kell mutatni nekik, hogy nem lehet évtizedekre berendezkedni úgy, hogy semmibe veszik és lenézik a polgárokat. Szembesíteni kell hazug szavaikat az általuk teremtett valósággal. Ezeket a képviselőket nem lehet és nem is kell tisztelni, szavazógépek ők, annyi tisztelet jár nekik, mint egy mp3 lejátszónak. Aki úgy gondolta 2006-ban, hogy nagyobb demokrácia kell, az nézzen szét mi van most és vegye észre, hogy akkori követelései megalapozottá váltak.

politikai 2011.12.24. 10:34:29

@bóra77: erről van szó. Csak azt nem értem az itt mosolygó emberekben, hogy nekik gyújtogatás a "valami"? Hány tüntetés volt eddig is, és legyintettek. Lőni kell ahhoz, hogy beszarjanak és komolyan vegyék?
Az más kérdés, hogy a normális ember meg tudja, mi aza köztulajdon és nem rongálja...

jjulie 2011.12.24. 10:35:16

@Schindler Pistája:

te meg "a becsületes magyar embe"r vizsgálóbizottség elnöke lennél ugyebár

hahahahahahaha

és

hahahahahahaa

és ha már itt tartunk, mi a magyar, vizsgáló úr?

2011.12.24. 10:35:28

@triumphator:

Ezek nem ultrazöldek, hanem görögdinnye zöldek.
Kívül zöld, belül vörös...

kamerasmobil 2011.12.24. 10:37:12

Ja igen a ket esemeny osszehasonlitasahoz azert hozza kene tenni hogy 2007-ben a Parlamentben nem eppen arrol szolt a munka hogy hogyan gyengitsek tovabb a demokratikus rendszert.

Plusz itt ez a gyongyszem a tegnapi naprol:

"Most mégis, tegyem le az autót a belvárosban és fizessek a parkolásért este hatig?"

Szalay Péter (Fidesz) képviselő kérdése a tüntetőkhöz

Ja es mindez azon a napon amikor allamositottak a (parkolasra is hasznalhato) mobilos fizetesi rendszert.

Cuu Zeipi 2011.12.24. 10:37:45

"Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak."

... nyugodjon meg akinek meg kell nyugodni, és kezdjen el (de nagyon) aggódni akinek az kell, de meglesz az elsöprő kormányváltó tömeg, ha lassan is, ha nehezen is, de igenis egyre többen leszünk és ki fogjuk pucolni az Ország Házát a fideszcsürhétől!!!!!

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 10:39:31

Felhívnám a figyelmet a szavazásra....(avagy . csak szoclibek járnak ide ?)

Szerinted a viselkedésével ki sérti inkább a Parlament méltóságát, tekintélyét?
Az Index tudósítói, újságírói. 3% (229)
A Fidesz. 95% (6812)
Nem tudom megítélni. 2% (130)
Szavazatok: 7171

derabitz 2011.12.24. 10:40:53

Lehet, hogy Gyugyó "lenyúlta" a showt az LMP elől, de Gyugyó nélkül, csak egy szalagcím lett volna a tegnapi LMP-s megmozdulás.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.12.24. 10:41:38

A poszt címéhez:

Az ország tovább robog az előre lefektetett kényszerpályán...

hw.c4.hu/img2/image/kincskereso/mv_cegtukor/23.jpg

ILLED 2011.12.24. 10:42:21

Csak nekem tűnt fel, h Gyurcsány nem tud szabadulni a régi kifejezésektől? :)
www.youtube.com/watch?v=2PpWpAOEpUc

Netuddki. 2011.12.24. 10:42:22

ÉRDEK a kulcsszó. Akkor az állt érdekükben, hogy kordont bontsanak és kivigyék az utcára az embereket a gyurcsány ellen. Most meg miután beleültek a jóba az áll érdekükben, hogy ne tüntessenek ellenük. Ez van, ilyenek a fijjugg. Most nem akarom a férgeket megsérteni a minősítésükkel.
Tömegeket meg majd választáskor kell megmozgatni. Ami nem feltétlenül 2 év múlva lesz...

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 10:42:51

Kedves T G ! Rég olvastam ennyire korrekt írást Öntől. Azzal azonban vitatkoznék , hogy kevesen voltak a tiltakozók .
Ne felejtsük el , Karácsony előtt vagyunk egy nappal a történésekkor,....és egy előre nem reklámozott , szinte spontán tüntetés volt . Nem kicsinyellném le......és már körvonalazódnak a várt együttműködések .....

Netuddki. 2011.12.24. 10:44:00

@kíváncsivagyok: A 2% mega 3% csak mellényúlt, mint tegnap orbán...

nimonic 2011.12.24. 10:44:07

@Schindler Pistája:
Rám sem. Amióta a nyomorult Jobbik megjelent, azóta folyton arra keresek önigazolást, hogy nem vagyok magyar. Merugye "ha ők azok, akkor remélem én nem vagyok az"
A cimkék nem érdekelnek.Főleg az övéik nem. Lényeg, hogy erősen különbözzek.Tőlük.Tőletek.
Istenem, add, hogy sikerüljön...

jjulie 2011.12.24. 10:44:12

@imperial:

orbániára a vörösök jelentik a nagyobb veszélyt vagy a kapitalisták?

megsúgom: a kapitalisták, nagyságrendekkel

ha orbániai vagy, hagyd a vörösözést másra, nem való az másra, csak onanizálásra

a kapitalistáktól féltsd orbániát, állítsd át a szótáradat, eltévedtél fideszgyík

bóra77 2011.12.24. 10:44:26

@komment1: utána sem lett jobb, nincsen vita köztünk, nagyvonalakban egyetértünk.;) (nem elemzek, véleményem van.)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 10:44:29

@manyike:
" ellenzéki összefogás alakulása "

Ez a legfontosabb !

hattyú 2011.12.24. 10:44:44

Szerintem Magyarországon pont jó ami jelenleg van és lesz, ennyi, felesleges erről rinyálni nonstop. A szocialistáknak volt 8 évük, bebizonyították, hogy nem demokraták, ez a mostani alakulat másfél év alatt bizonyította, hogy seggfejek gyülekezete. Ennyi. Nincs elegendő emberanyag ahhoz, hogy Magyarországon demokrácia legyen, egy ilyen elnyomásban, ellenségképekben gondolkodó, kirekesztésben és erős kezű uralomban aszott kultúra honnan a jó büdös fenéből tudna demokratikus politikusokat kitermelni? :D

jjulie 2011.12.24. 10:46:41

@Schindler Pistája:

ne terelj csodafegyver kezelő magyarkijelölő, zsidózz egy egészségeset

különben még elveszíted az egyensúlyod és fejreállsz

bierkamp 2011.12.24. 10:46:52

T. G. te "ide oda lavirozó" megélhetési íródeák:D MEGINT HAZUDSZ MINT MINDÍG....Gyurcsányt nem ellenszenvvel fogadták a tüntetők... OTT VOLTAM !!!!!!!
A "Gyorskocsi utcai koalició is" hozta azt a ötletet hogy ELLENZÉKI KEREKASZTAL ÉS NÉPSZAVAZÁS (akár akarják akár nem)....Szóval vedd komolyabban. ez MÁR A FÜLKE NÉLKÜLI FORRADALOM ELSŐ NAPJA VOLT ( Bár már a fidesz banditák elszámoltatásánál tartanánk , ami olyan kemény lesz, hogy Orbán vagy elmenekül vagy öngyilkos lesz!!!!!

bóra77 2011.12.24. 10:47:26

@simonmondja.: ha tanácsot is ad, úgysem fogadják meg, úgyhogy ilyen szempontból majdnem mindegy mit ír:)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 10:50:02

@kovi1970: Szerinted a viselkedésével ki sérti inkább a Parlament méltóságát, tekintélyét?
Az Index tudósítói, újságírói. 3% (229)
A Fidesz. 95% (6812)
Nem tudom megítélni. 2% (130)
Szavazatok: 7171

Figyelem régóta a szavazásokat , mert elárulnak bizonyos közhangulatot . Pár száz embernél még nem mértékadó az eredmény,... de majd1 7000 - nél már elgondolkodtató ilyen hatalmas különbség.....

jjulie 2011.12.24. 10:51:10

@hattyú:

bérelni kell kicsinyem, mint a fociedzőket, ha nincs saját termésű, venni kell

mennyire sajnálják a burgenlandba kerültek unokái és dédunokái, hogy nem orbániai próbálja most éppen seggbekúrni őket

bérelni kell országmanagert, bérelni

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.24. 10:53:57

@bóra77: Meg más szempontból is.

Giro haverjával kézenfogva előadhatnának valami pompomlány számot.

bierkamp 2011.12.24. 10:56:19

@Nash vs. Keynes: csak ki lesz még nyuvasztva a Máriusz...:) Rajta leszünk:)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 10:57:29

@hattyú: " A szocialistáknak volt 8 évük, bebizonyították, hogy nem demokraták, "

Kifejtenéd ?
Milyen demokratikus jogokat korlátoztak ?
Azokat biztosan nem , amelyeket másfél év alatt Orbán !

figyeloe 2011.12.24. 10:58:46

A Fidesznek egyetlen szerencséje volt, mégpedig az, hogy mindez december 23-án történt. Februárban már lehet, hogy többen csatlakoznak a kormányellenes tüntetésekhez.

Egyébként pedig nagy demonstrációkra, a 2006/2007-eshez hasonló, kukaborogatós-tévészékház-gyújtogatós happeninghez nem csodálom, hogy senkinek nincs kedve. Ha ugyanis a szocik alatt gumilövedékeket használt a rendőrség, a Fidesz simán éles lőszerrel lövetne a népekre.

"Csupán" ennyi a különbség. Ehhez képest számítsatok nagyobb tömegre a kormányellenes tüntetéseken 2012-ben.

vénkujon 2011.12.24. 10:58:51

@jjulie: tudod, mentűl nagyobb a kokárdád, meg a tapétádon elhelyezkedő kalotaszegi textúra te annál nagyobb magyarember vagy. schindler pistának sztem a paradicsomlevesében is csak rovásbetűtészta úszik, és ő így valósággal átitatódik a nagyszerű magyarságélménnyel, amit mi sohsenem fogunk tudni megtapasztalni.
kérlek pistája schindlernek sugározz még ránk egy kis magyarmennyország-sugarat mert különben menten lemegyünk guggolóba te fasz.

dbeata 2011.12.24. 10:59:47

@László56: Milyen igazad van! Éjjen az újkommunizmus! Éjjen a párt!

bierkamp 2011.12.24. 11:00:52

@triumphator: hazug buta segg vagy. Én ott voltam...Ezer ember? Te barom..!!!!!!
Tegyél még hozzá egy nulláét..én a szinpad sarán álltam és elkezdetem szórakozásból számolni...utána már egységbe tudtam csak mert ezer felett volt az első 18 sor...:)

Olyan hazug vagy mint a Szakupac Felcsúti!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 11:01:00

@kamerasmobil: Gyurcsótány valószínűleg lefizette a rendőröket, hogy vigyék el. :)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:02:52

@Schindler Pistája: " Nyugi sikerülni fog. A hozzád hasonlók messziről bűzlenek az antimagyarizmustól. Mint például a kertész ákos nevű paprikajancsi, meg a többi bolsevik. "

Nagyon primitív vagy....(ez nem dícséret)

bierkamp 2011.12.24. 11:03:27

Legközelebb gumibugyit visznek a fidesz banditák...azokat a 2 beszart2 arcokat ahogy bámultak s a kocsi felé tántorogtak...azt kellett volna látni.....Német Szilárd csepeli polgármester a malacképű...olyan ijedt volt mintha kivégezni vinnék...a KÓSA meg menekült...félt hogy utána megy a tömeg és belöki a Dunába....Megérezték MI VÁR RÁJUK MAJD AZ ELSZÁMOLTATÁSKOR !!!!

2011.12.24. 11:03:44

@kíváncsivagyok:

Drazsé elvtársad a szólásszabadság jegyében üldözte a kuruc.infot, miközben ti lelkesen tapsikoltatok és követeltétek a Jobbik betiltását. A holotörvény megszavazásáról nem is beszélve. Ennyit a nem létező demokratikus értékeitekről.

sárkányfő 2011.12.24. 11:03:49

Gábornak nyilván nem szándéka erős érzelmeket kiváltani posztjaival, de most egyik fél sorával akaratlanul is sikerült görcsbe rándítania a gyomrom.
Ha én a demokáciáért tüntetnék, és a parlamentben a demokráciát éppen tarkón lövő Lázár a szavazás után kijönne hozzám egy meleg teával, az elmaradhatatlan, letörölhetetlen cinikus, öntelt, aljas, lenéző vigyorával a fején, akkor én olyat tennék, ami halk hangon húsz év szigorított. Az ország felállva ünnepelne engem... Pedig eskü, a légynek se ártottam soha, és nem is tervezem... Ne provokálj Gábor :)

kvp 2011.12.24. 11:06:06

Egyetertek azokkal akik emlitettek, hogy a rendorok most a tuntetok partjan allnak, hiszen segitettek oket, viszont ez megint szembehelyezi oket a lakossaggal. El kell fogadni, hogy ha a mostani kormany elszurja, akkor csak egy jobbik kormany johet. Ok viszont megigertek, hogy mind a demokraciabol, mind a piacgazdasagbol, mint az eu-bol kivezetik az orszagot es ebben a lakossag kb. 4/5-e egyetert veluk, mert mindenki kezdi unni amit itt demokracianak hivnak. Jelenleg ott tartunk, hogy sokan sokkal radikalisabb megoldast kovetelnek es ez a tegnap a parlament elott tunteto emberek szamara is rossz hirt jelent, mivel varhatoan joreszt hazaarulas lenne ellenuk a nepbirosagi vad.

A liberalis koalicio (lmp, dk, mszp) pedig jelenleg mindenben a nagytokesek erdekeit kepviseli. Lehet, hogy ez jobb lenne az orszagnak, csak ezt az emberek nem tudjak elfogadni, ugyanis eddig pont a forditottja jott be. Bajnainak pedig mint az mszp csodbuntett szakertojenek, sikerult pont ugy idozitenie a hitelek lejaratat, hogy az orszag pont azutan menjen csodbe miutan o mar kiszallt. Pontoasn ezt tette a vallalkozasaival is, csak itt az orszagrol van szo, tehat nem biztos, hogy jo ha ujra a politika kozelebe kerul. Az, hogy ez meg nem jott ossze csak a mostani kormanynak koszonheto. Mondjuk nem csinaljak tul jo, tehat lehet, hogy nemsokara valamikor tenyleg jon utannuk a masodik legerosebb ero es nem a liberalis oldalrol. Ennek fenyeben biztos, hogy jo otlet megbuktatni a mostani kormanyt?

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:06:28

@vénkujon: " schindler pistának sztem a paradicsomlevesében is csak rovásbetűtészta úszik,"

Ez ütős......csak az a baj,...hogy nem tudják elolvasni ! Mert hőzöngeni lehet vele , de annyi fáradságot nem vesznek , hogy értsék is....

MLaszlo 2011.12.24. 11:09:10

@vadász2: A felvetés jogos. Valószínűleg megint a középosztály szívja meg. Kérdés, mikor szív jobban. Ha a Fidesz elképzelései érvényesülnek, vagy ha jönnek megint Ferkóék. Mert ugye az LMP aranyos, de vezetője nincs, így valójában nevelgetik az olajfát Ferinek... :) Mesterházy és Schiffer kb. annyira karizmatikus, mint a húsvéti nyuszi. Pedig enélkül itthon nem lehet pártot építeni. OV-nak max még egy ciklusa lehet, aztán ő is leépül, vele együtt meg megy az ellenzéke is a levesbe. Az a párt, aki leváltja majd az egész struktúrát, még meg sem alakult. Orbánt lehet szidni, de ha úgy nézed, hogy ezt az áporodott rendszert felborította, nagy szolgálatot tett mindenkinek. Persze az övé sem lesz maradandó, de a következő már működőképes lehet.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:09:19

@imperial: " Drazsé elvtársad a szólásszabadság jegyében üldözte a kuruc.infot, miközben ti lelkesen tapsikoltatok és követeltétek a Jobbik betiltását. A holotörvény megszavazásáról nem is beszélve. Ennyit a nem létező demokratikus értékeitekről. "

Minden demokratikus kormánynak küzdeni kell a náci megnyilvánulások ellen...mint a világon mindenütt !!!!
Ti vagytok a fekély a világ testén.....

bierkamp 2011.12.24. 11:09:49

@Schindler Pistája: Velem meggyűlöltette a Fidesz -Kdnp a határon túliak seggnyalása a Székelykáposztát is...mindent amiben a székely szó szerepel, na meg a Nemzeti szót is....Gazdasági Minisztérium elé miért kell odatenni hogy Nemzeti????? anélkül nem tudjuk hogy Magyar Nemzeti?
Nemzeti minden, még a WC is.... és a Szar Kormány is Nemzeti..és Nemzti akasztófára valók...:)
A magyarkodás olyna gyűlöletes mint amikor valaki veri a mellét hogy " hívő"....

abrakadabra40 2011.12.24. 11:10:40

Bocsi Gábor, de most nincs igazad. A Fidesz-nek, a kormányzatnak és Orbánnak csak használ, ha Gyurcsány demokratát játszik. Az emberek undorodnak tőle. Szegény LMP-t is a Gyurcsány fogja kicsinálni. A tegnapi hírek is összemosták a volt miniszterelnököt az LMP-vel. Ergo ebből a Gyorskocsi utcai kavalkádból csak Orbán profitál, mind rövid és hosszú távon.
+ másik fontos tényező, hogy ezekkel a Gyurcsánnyal közösködő akciókkal a Jobbikot is eltaszítják mindenféle közös megoldástól, ergo a Fideszhez kezdik tolni őket, akarva akaratlanul. Ami szintén csak Orbánnak jó.

2011.12.24. 11:11:38

@kíváncsivagyok:

Ja, csak ti nem demokraták vagytok, hanem hatalomért kaparó bukott kommunisták és ezért minden hasonló érved nevetséges :)

bierkamp 2011.12.24. 11:12:45

Minden Fidesz seggnyaló is el lesz számoltatva...!!!!!!! Hiába kussolnak most már:) Tudjuk ki kicsoda...Készül a Kubatovhoz hasonló " civil" lista:)

hoplita 2011.12.24. 11:13:10

@jjulie:
Karácsony van.
Így csak annyit mondok, baszd ki anyádból a hajszálrugót, te szánalomkupac.
Még ilyenkor is állandóan itt esz a fene, gagyigeci.....ez ám a lúzerség, te buzi.:DDDDD

nimonic 2011.12.24. 11:13:16

@Schindler Pistája:
Nagyon megnyugtattál.
Persze nem az én magyarságom a tét. Vagy épp bárkié.Inkább arról van szó, hogy te meg a csürhéd nem valami ötletgazdag, így az jutott eszetekbe, hogy magyarnak nevezitek magatokat, amolyan megkülönböztető jelzés gyanánt.Nem túl eredeti, de azzal a szellemi háttérrel ,amellyel bírtok,elfogadhatónak mondanám. Komolyan persze senki nem vesz benneteket, legfeljebb azt a reflexet váltjátok ki a társadalom értelmesebb tagjaiból, hogy igyekeznek magukat markánsan megkülönböztetni tőletek. Ezért nem áldozat az sem, hogy ha kell, felveszem az etióp állampolgárságot. Az kisebb csapás, mint arra gondolni, hogy veletek voltam egy platformon.Akár egy percig is.
Arra nem számítok , hogy ebből sokat felfogsz, mert ahhoz ész kéne. Nem sok, csak egy kicsi. Ha meg lenne, akkor nem oda csapódtál volna, ahova.

vénkujon 2011.12.24. 11:15:03

@Schindler Pistája: de remélhető azt is a nemzeti zsinórmérték szerint teszed(balról-jobbra, rogyasztott térd,) gondolom a faszod is már csak a nemzetiszínű alsógatya jobbszegletében érzi jól magát.:) :)

jjulie 2011.12.24. 11:16:32

mégegyszer felhavom a figyelmét a szijjártóápotaknak, és a zászlószökevényeknek is egy aprócska tényre

mire való is a bolsizás, vörösözés, és komcsizás, amikor a kapitalisták szorítják a sarokba úgy az orbánt, hogy semmit sem tud tenni ellene?

kapitalisták, úgymint: imf, eu, hitelminősítők, tőzsdeindexek, stb

a libsizés, vörösösés, komcsizás csak onanizálás, rajta ononizálni fideszgyíkok és zászlószökevények, rajta rajta

sárkányfő 2011.12.24. 11:16:47

@kvp:
A kommentedet áthatja a kurucinfós mesevilág, nem is térnék ki, csak egy dologra:
"Bajnainak pedig mint az mszp csodbuntett szakertojenek, sikerult pont ugy idozitenie a hitelek lejaratat, hogy az orszag pont azutan menjen csodbe miutan o mar kiszallt"

Ez a mondat nem nemigaz, hanem értelmetlen. Minden kormány folyamatosan vesz fel hiteleket. Hetente. Ez része a működésének.
Amit nem tudsz sem te, sem sokan mások, hogy a lejáró hiteleket az ország már 22 éve folyamatosan új hitelekből fedezni. Ez egy állandó folyamatos menedzselés. Erre az állam tart is egy külön intézményt (a neve: AKK). Annak tehát, hogy éppen lejár egy nagy vagy sok kicsi hitel, az égvilágon semmi, de semmi jelentősége ebből a szempontból. Így nem lehet csődbe vinni az országot, ha lehetne, már sok éve csődben lennének újra és újra. Az idén és jövőre lejáró hitelek helyébe is Orbán simán felvesz új hiteleket.

Egy országnak mozgástere nem a hitel felvétel vagy nem felvételben van, hanem a hitelek kamataiban. A Fidesz kifejezetten kérkedett azzal, hogy már csak azért is jó lesz az országnak, ha ők nyernek, mert ők annyira kurvajók, és annyira nőni fog a nemzetközi bizalom velők szemben, hogy ők majd olcsóbban, jobb kondíciókkal kapnak új hitelt, így összességében olcsóbbá váli az ország finanszírozása. A valóság ezzel szemben a káosz, agónia, és bóvli, és a piac teljes bizalomvesztése, ami miatt már csak az IMF állna velünk szóba, de őket és épp elűzi az ostoba, fejjel falnak rohanó kormány.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:17:12

" Orbán Viktor jó esélyt lát az IMF-fel való megállapodásra, mely garantálja hazánk biztonságát. A Magyar Nemzetnek adott interjújából az is kiderül, hogy a kormányfő a jövő évben is kikéri az emberek véleményét több konzultáció keretében. "

Ez miről beszél ??? Mit kér ki a kormányfő jövőre is ????

bierkamp 2011.12.24. 11:17:36

@Schindler Pistája: Sittlesz Pista:))) te szardarab

sirwalter 2011.12.24. 11:18:03

@bóra77: én találok, nagyjából egyet értek vele, főleg ezzel: "Lehangoló számomra, hogy a hazai ellenzék szembefordul az emberek érdekével, és a külföldi pénzügyi erők magyar hangjaként működik."

(engem az Index Húsvétos címlapja hökkent meg... hát már itt tartunk, itt tartanak?)

bierkamp 2011.12.24. 11:18:38

@kíváncsivagyok: kegyelmet kér az akasztás előtt....

nimonic 2011.12.24. 11:19:23

@Schindler Pistája:
Egy élmény veled:)
Anyám szerint gyógypedagógus lehettem előző életemben, így még mindig nem untalak meg. Arra viszont egyre kiváncsibb vagyok, hogy mikor kerülsz képbe. Szerintem ugyan soha, de épp ráérek:)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:20:23

@bierkamp: " Velem meggyűlöltette a Fidesz -Kdnp a határon túliak seggnyalása a Székelykáposztát is...mindent amiben a székely szó szerepel, na meg a Nemzeti szót is....Gazdasági Minisztérium elé miért kell odatenni hogy Nemzeti????? anélkül nem tudjuk hogy Magyar Nemzeti?
Nemzeti minden, még a WC is.... és a Szar Kormány is Nemzeti..és Nemzti akasztófára valók...:)
A magyarkodás olyna gyűlöletes mint amikor valaki veri a mellét hogy " hívő"."

Egyetértek ! Miért hiszik azt egyesek , hogy csak akkor Magyarok,...ha ordítva mondják ?!

bierkamp 2011.12.24. 11:20:35

@Schindler Pistája: na neked könnyen megy, hiszen anyád szarni készült és te estél ki belőle...:D

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 11:21:08

Az LMP - az én számomra - nagyon fontos lépést tett. Vállalható, választható alternatívává vált.

Ha így folytatják, akkor szép lassan elkezd majd nőni a tömegbázisuk, és ezzel együtt a kádereik száma / "minősége" is. Ez nyilván magával von(hat)ja a mozgósító erejüket, és erősít(het)i a következő akció(k) súlyát.

Ha ügyesen taktikáznak, könnyen váltópárttá erősödhetnek a következő választásig.

Csak két dologra kell nagyon vigyázniuk (szerintem):
1. Ez nem fog menni gyurcsánnyal!
2. Kellenek a _hiteles_ emberek!!! Helyi, és országos szinten is.

Mindemellett a jobbik megmutatta, mennyit ér: 0. Sőt, inkább 00.

hoplita 2011.12.24. 11:21:31

@jjulie:
Azt te csinálhattad kényszerből még koszlepi korodban, gagyizsidó...azért gondolod dehonesztálónak.
Én spec. néha-néha, de nem jellemzően. Aztán volt időszak, amikor 100 disznóm is volt, akkor kicsit többet, de önként és dalolva...mert én akkor is a magam ura voltam és nem mások lábtörlője, mint te, te gecihuszár.:DDDD
Asszem egy pszihomókus egész komoly tanulmányt rittyenthetne rólad...elfojtásokról, túlkompenzálásokról egyebekről...hisz egy beteg állat vagy és itt éled ki az elbaszott életed minden piti frusztrációját.:DD

nimonic 2011.12.24. 11:21:45

@Schindler Pistája:
Egyébként nem sok időt fecsérelsz a gondolkodásra.
Ha az általad megtaláltak mind elmennének Etiópiába vagy bárhová, akkor aztán tényleg nem lenne, akin élősködjetek. Így számotokra létkérdés, hogy míg ti magyarkodtok, addig valaki dolgozzon is helytettetek. Vágod?

sárkányfő 2011.12.24. 11:22:37

Legalább ma délután felejtsük el pár órára a politikát, meg hogy mivé lett ez az ország.
Boldog karácsonyt, szép estét jobbosoknak, balosoknak, függetleneknek, mindenkinek.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:22:51

@imperial: "Ja, csak ti nem demokraták vagytok, hanem hatalomért kaparó bukott kommunisták és ezért minden hasonló érved nevetséges :) "

Te aljadék......Én még éltem és dolgoztam a 70' - es években, de nem voltam sem KISZ , sem párttag....nem úgy mint a Kedves Vezetőd...... és AZ EGÉSZ FIDESZES PEREPUTTYA

Netuddki. 2011.12.24. 11:22:59

Gábor! Nem lehetne ide is berakni egy szűrés gombot? Csak hogy az ilyen sindlerpistákat, hoplitákat el lehessen tüntetni. De ajánlatos lenne az egész Index blogon ezt meglépni. Aztán akinek nem tetszik valamilyen nick, akkor kiszűri és nem nem jelenik meg neki többet...

sirwalter 2011.12.24. 11:24:04

és hát ez is találó, szerintem: OV szerint; "életerős ellenzék nem abban reménykedik, hogy valahogy majd belülről szétesik az ellenfele, vagy egy nagyhatalmi központ kiüti riválisát, hanem hogy meg tudja győzni a választók többségét. A kormányfő szerint <abban reménykedni szánalmas, hogy majd valakik leváltják nekik a miniszterelnököt>."

Már megint a régi (szdsz-es nóta); a 4-5 %-os LMP akarja megmondani a többségnek, hogy mi is a demokrácia... Az rendeben van, képviseljék a saját véleményünk hangoztassák, hogy szerintük az a demokrácia, de a véleményüket, felfogásaikat többségi véleménynek, vagy csak szimplán a helyes felfogásnak minősíteni (vö.: Kukorelly: "Ébredj fel, kisköcsög"), minimum visszás...

vénkujon 2011.12.24. 11:24:30

@Schindler Pistája: hogy fér ez bele a smittpaliájtatossággal átitatott nemzeti együttműködés rendszerébe?:) milyen munkásőrruha te barom? attól, mert a viktori logika két részre szakajtja a lelkivilágodat, az még nem igaz. :) de egyébként égesd magad tovább baszod, mert a szellemi tevékenységed csúnyán szántja az ősmagyar tőzeglápot.
fullba nyomod a kretént-és tudjuk, hogy ez nem célravezető.:)

Meglehet ott se vótam 2011.12.24. 11:24:36

@Cartman (ex Cartman):

Ugyan már.
Az LMP nem létezik vidéken és a cigánybűnözőket védő performanszaiknak köszönhetően nem is fognak.

jjulie 2011.12.24. 11:25:07

@abrakadabra40:

jaj fideszgyíkocska

miből jósolsz, kártyából, vagy babszemekből, vagy saját szijjártóakadámiai emlékfoszlányaidból?

ugyebár akármi is történt az az orbán malmára hajtja a vizet

hahahahahahahaha

és

hahahahahahahaha

látod-e @hoplita: az ilyen zsengehúsu vicceseket szeretem, nem az olyan savanyúgyökereket mint te

Banonym 2011.12.24. 11:25:47

Először is Boldog Karácsonyt Mindannyiótoknak! :)

Gábor, egyetlen faktort hiányolok: az LMP részéről bár kényszerlépés volt, de a december 23. 16:00 óra determinálta, hogy nem lesznek sokan. Kevés olyan ünnep van amikor a "nép" nem, vagy csak nehezen mozgatható, de a karácsony ilyen.
Talán nem véletlen a másik oldalról a kormány lépése, miszerint a tényleg rázós dolgokat még csak nem is éjszakára, hanem közvetlen Az Ünnep elé. Szándékosan nagy betűvel.

Grensberg 2011.12.24. 11:26:12

Kedves Gábor,

újabban nagyon óvatosan fogalmazol. Talán csak nem állami apanázsra ácsingózól.
A 2007-es és a jelenlegi helyzetben csak annyi közös van, hogy akkor is és most az aktuális kormány ellen tiltakozott az ellenzék. Míg 2007-ben Orbán királyságáért és az EU ellen tüntetett a nemzeti oldal. Most pedig a demokráciáért, sajtószabadságért, és az EU alaptörvények betartásáért mentek az emberek az utcára. Egy politotlógusnak tudnia kellene, hogy nem szabad felszínesen az eseményeket elemezni. A célok, eszközök és történések gyökerének megvilágítása, elemzése mentén lehet csak a politikai és társadalmi folyamatokat megérteni. Éljen a köztársaság!

hoplita 2011.12.24. 11:26:17

@Schindler Pistája:
Ez egy mottó....és evidencia.

kicsijuti 2011.12.24. 11:26:39

@Cartman (ex Cartman): Szerintem is, ezzel az akcióval épp az ex mszp/szdsz szavazókat célozták meg, akik még mindig csalódottak, nem is csodálkoznék ha népszerűségben a következő kimutatásokban leelőznék az mszpt. Akik tegnap megint csak szánalmas idióta ként viselkedtek ahogy megpróbáltak el lopni a showt az lmp elől, szerencsére nem sikerült. Még pár ilyen akció és az lmp lesz a legnépszerűbb ellenzéki párt. 2014re meg akár a legnagyobb ellenfele a fidesznek. Ügyesek na.

2011.12.24. 11:26:46

@kíváncsivagyok:

A rákosista nácizós ideológia mindenesetre jól átmosta az agyad.
Sajnállak...illetve dehogy sajnállak :))

bierkamp 2011.12.24. 11:26:47

Nagyon jóóó..:D
.most láttam a videót ahol a kócósfogú banya a ( Selmeczi g.) menekül az autóhoz és a tömeg skandálja 5 méterről, hogy KÚRVA, KÚRVA KÚRVA:)))
S a MÁSIK VÉN BANYA AKIT SAJNOS NEM AKASZTOTTAK FEL 56 BAN IS ÚGY HÚZTA A BÉLÉSÉT , MERT AZT HITTE AKASZTÁS most LESZ az akasztás:))) A WITTNER

abrakadabra40 2011.12.24. 11:27:34

Bocsi Gábor, de most nincs igazad. A Fidesz-nek, a kormányzatnak és Orbánnak csak használ, ha Gyurcsány demokratát játszik. Az emberek undorodnak tőle. Szegény LMP-t is a Gyurcsány fogja kicsinálni. A tegnapi hírek is összemosták a volt miniszterelnököt az LMP-vel. Ergo ebből a Gyorskocsi utcai kavalkádból csak Orbán profitál, mind rövid és hosszú távon.
+ másik fontos tényező, hogy ezekkel a Gyurcsánnyal közösködő akciókkal a Jobbikot is eltaszítják mindenféle közös megoldástól, ergo a Fideszhez kezdik tolni őket, akarva akaratlanul. Ami szintén csak Orbánnak jó.

Obszerváló 2011.12.24. 11:27:46

"Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros."

Gondolom Kósának már viszket, ezért hallottuk ezt a szánalmas nyökögést.

notib 2011.12.24. 11:28:56

Gáborkám !

A gyorskocsi utcai koalíció már évek óta létezik, csak nem vetted észre...

Miből is áll a "koalíció" ?

Az MSZMP utód MSZP, az MSZP-ből kivált DK, és az MSZP budapesti frakciójának (SZDSZ) utódja az LMP alkotja.....

Ráadásul súlyosbítva néhány személyi teherrel (Fletó, Kovács L., Kiss P., Lendvay, Molnár Cs. stb. és nem elfeledkezve az LMP szellemi vezéréről Schiffer-ről, aki abszolút koalíciós termék, a nem két, hanem sokkulacsos Szakasits Árpád és egy SS felsővezető nagypapa végterméke....

Ezektől valódi, eredményes ellenzéki szerep betöltését várni több mint bűn, hiba....

A FIDESZ-t kizárólag az IMF és az Európai Központi Bank buktathatná meg, a hitelnyújtás megtagadásával, azonban ez az EU mai válságos helyzetében igencsak kétélű fegyver, és ezt mind Orbán, mind Barroso is tudja, az EU szokásához híven szájkaratézik, azonban annyira töketlen társaság, hogy nem tud tenni semmit, egyre inkább emlékeztet az ENSZ-re....

Az EU elsősorban GAZDASÁGI társaság, ha az érdeke úgy kívánja, szarik a demokráciára, mint ahogy tisztában volt azzal is, hogy a Fletóék hogy hamisítják a költségvetést, vagy a 2006-os buliban a rendőrség fellépése se volt egy demokratikus jogállamhoz méltó, mégse tett semmit, ne legyenek kétségeid, most sem fog....

Van ami az EU-nak is fontosabb a demokráciánál, ez pedig a profit...

hoplita 2011.12.24. 11:29:08

@nimonic:
Nyugoggy meg, sikerül...sikerült.:DDD

kicsijuti 2011.12.24. 11:30:27

@bierkamp: az hogy ez miatt nem eszel székely képosztát inkább a te kreténségedre bizonyíték mint a fideszére, az meg hogy még nem hallottad a nemzetgazdaság szót, arról árulkodik hogy egyetemnek/főiskolának még csak a közelébe sem voltál. Csak fröcsögsz itt holott a legnagyobb probléma a tudatlanságodból fakad.

balfék 2011.12.24. 11:30:37

@Schindler Pistája: És akkor Kun Miki bácsival mi lesz?

lady boo boo 2011.12.24. 11:30:50

@bierkamp: igen, az a selmeczi szenátor asszony :-)
a mara ? az egy köpönyegforgató. talán csak épp azért kerülte el "azt" 56-ban mert esetleg besúgó lett? :-)

bierkamp 2011.12.24. 11:31:35

@abrakadabra40: hogy te milyen okos vagy...:DDDD
már szinte a T. G.-t is túlszárnyalod:) ...vagy inkább az Orbánt is....( ugyanis az egész fidesz bagázs buta mint a segg)

hoplita 2011.12.24. 11:31:46

@vénkujon:
Hát téged honnan szalajtottak, gecihuszár?
Guggolj bazmeg, amíg nem szólok, hogy elég.:D

Link Elek 2011.12.24. 11:33:08

@kovi1970:
szerintem nem kell.
kell az osszehasonlitasi alap, hogy milyen emberek a fideszesek.

Tell Vilmos 2011.12.24. 11:33:36

@komment1:

Nagyon jól összefoglaltad! Én magam is mezei szavazó vagyok, mint itt nagyon sokan. Hozzátenném, hogy konzervatív szavazó vagyok, soha nem szavaztam a bal oldalra, a jövőben sem fogok, mert ők tényleg messze állnak az érzésvilágomtól. DE! - Orbán nagyon rossz irányt vett! Mindennek és mindenkinek nekimegy, túl sok frontot nyit. Nem lehet az egész világ ellen hadakozni! Túl kicsi és túl védtelen ez a kis ország ehhez a harchoz. Csak vesztesként kerülhetünk ki belőle. Orbánnak tehát mennie kell, mielőbb! Ez az ország érdeke! Húsz éve rossz irányba megyünk, immáron a túlélés a tét.

Ettől függetlenül mindenkinek, -természetesen a másik oldalon állóknak is - nagyon boldog Karácsonyt kívánok!

Üdv:

Tell.

LuciFerko 2011.12.24. 11:33:52

" A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani."

Szenteste előtti nap ezen mit csodálkoztok? :S

BejgliFolt 2011.12.24. 11:34:17

"A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani. Lehet, hogy a közösségi oldalakon vagy a fűtött szobákban már győzött a „fenyőfás forradalom”, de a mai tüntetés ezt nem tükrözte vissza. Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb."

A jelenlegi kormány egyvalamit biztos sokkal jobban csinál, mint az előző. Zseniálisan időzítenek. Az elmúlt másfél évben rendre hétvégére időzítettek szinte minden negatív hírt és kiszivárogtatást, legtöbbször a kormánnyal nem szimpatizáló médiumok lap és műsorzártát követően (gondolok itt most pld. a hvg-re és a hetihetesre, bármilyen gyenge is a nézettsége jelenleg). Vagy hogy hónapok, mi több, másfél év állt volna rendelkezésre ezen törvények elfogadására, mégis közvetlenül karácsony előttre időzítették, hogy a lázongásra és elégedetlenségre hajlamos nép ne tudjon igazán ezzel foglalkozni. A nép nem látja a hetihetesben, hogy milyen újabb baromság volt, mert a műsorzárta után jönnek a hírek. Az elégedetlenség nem tud megfelelő sűrűséget elérni, nincs elég koncentráltság, így szinte minden át tud menni. Persze, ők is tudják, hogy ezt talán nem lehet a végtelenségig csinálni, de amíg csak bírják, így nyomnak át mindent a parlamenten. Ha kell, éjszaka, hogy szintén senki ne tudjon vele foglalkozni.

Zseniálisan csinálják, el kell ismerni. Zseniálisan teszik tönkre az országot.

jjulie 2011.12.24. 11:34:25

@hoplita:

naja, de azt a kádárnak köszönhetted, magadura

most meg se tankolni, se kocsmázni sincs pénzed magadura

lúzer vagyok de magamura

hahahahahahaha

néhány zázezerért megtanítalak porszívót eladni, és akkor lesz pénzed kocsmára, benzinre, és annyira magad ura leszel, hogy még kérkednem sem kell a nyomoroddal, magadura

do we have a deal?

cigányfalvi magamura

hahahahahaha

és

hahahahahahaha

megnevettettél savanyúgyökér, ez a "magamura" valami japán videojáték?

abrakadabra40 2011.12.24. 11:34:30

@bierkamp: Nézd. Ha nem jönnek rá az MSZP-ben és az LMP-ben arra, hogy Gyurcsány csak a Fidesznek használ, az csak jó. :) Komolyra véve. Ezt pontosan tudják, csak nem tudnak mit kezdeni a faszival.

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 11:34:42

@Meglehet ott se vótam:
Türelem. Csak ki kell várni.

A helyükben én igyekeznék megtalálni azokat az arcokat, akik közismertek (nem feltétlenül a politikából), vállalhatók, hitelesek. Aztán lehet kezdeni népszavazni, tüntetni, látványos akciókat végigvinni (mint ez a tegnapi). Aki meg tudja szólítani a kiábrándult tömeget, az nyeri a következő választásokat. Az ideológia - szerintem - nem fog már akkor olyan nagy szerepet játszani. A hitelesség és a megfelelő szakmai háttér lesz majd a döntő. De fontos, hogy ennek _látsszania_ is kell majd!

@kicsijuti:
Hát nem tudom... Én soha nem szavaztam se mszp-re, se szdsz-re, de engem sikerült megszólítaniuk. Viszont ha beállnak gyurcsány mellé (vagy hagyják, hogy ő beálljon melléjük), akkor én újra kereső üzemmódba állok.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:34:50

@Cartman (ex Cartman):
" Csak két dologra kell nagyon vigyázniuk (szerintem):
1. Ez nem fog menni gyurcsánnyal!
2. Kellenek a _hiteles_ emberek!!! Helyi, és országos szinten is.

Mindemellett a jobbik megmutatta, mennyit ér: 0. Sőt, inkább 00. "

Pedig Gyurcsány nélkül nem megy....Még "tényező" ...

vénkujon 2011.12.24. 11:35:19

@hoplita: ubaz. nehogy szétkúródjon az internet attól, ahogy most egymás mellé kerültek ezek a ragyogó elmék. hoplita, meg Pista.:)
azt a kurva!:)

bierkamp 2011.12.24. 11:35:25

@kicsijuti: mindhárom diplomám nevébe kikérem magamnak. azzal hogy...nem érted mit fejeztem ki, azzal hogy minden elé odatette ez a nemzeti szarjankó a nemzeti szót....sajnálom hugyagyú Fideszes seggnyaló vagy...ezt bizonyítottad, jobb ha meg se szólalsz...?D

hoplita 2011.12.24. 11:35:32

@kíváncsivagyok:
Az igazság nem bonyolult dolog, kotonszökevény.:)))
Valahol a lelketek mélyén érzitek is ennek az igazságát és ezért még jobban gyűlöltök.
Nem baj, majd a sárgafőd kigyógyít faszfej.:))

panelburzsuj 2011.12.24. 11:35:34

@Calwer:

Kösz, az "önbíráskodás" szót nem találtam.

A kordonbontás szimbolikus médiaakció volt. Az "Osztjónapot"-sorozat franctudjahányadik része.

Az LMP a kormányzati rendszerré növekedett "Osztjónapot" (="A törvény én vagyok") 2011. december 23-i parlamenti műsorát akarta megzavarni. Ha belülről már nem megy - hát akkor kintről.

Teljesen adekvát eszközt választott: az Osztjónapot-törvénygyári gombnyomogató melósokat egy módon lehet fékezni - a gombtól távoltartással. Ez össze is jött: sikerült egy órányit feltartani a rendeletgyártó manufaktúra működését, és sikerült ostobán túlzó reakciókat kiváltani a gyárőrségből.

TG-t majdnem kezdem sajnálni: nem őrá vannak ezek az események szabva ...

De csak majdnem sajnálom. Senki sem kötelezi az önmutogatásra.

bóra77 2011.12.24. 11:35:40

@sirwalter: hát az a húsvétos tényleg, khm..

LuciFerko 2011.12.24. 11:36:54

@kíváncsivagyok: szerintem a Jobbik jól tette, hogy nem adta a nevét ehhez.

hoplita 2011.12.24. 11:37:07

@vénkujon:
Anyád kúródott szét egy majom által, ezért foglalod most itt feleslegesen a virtuális teret.:)

bierkamp 2011.12.24. 11:37:20

@abrakadabra40: A FIDESZNEK már semmi nem használ...CSAK AZ ELZAVARÁS vagy az akasztófa:)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:37:31

@notib: A Fideszt nem a saját nagysága és nem a kiváló programja juttatta hatalomra,...hanem a kormány tehetetlensége és rossz gazdaságpolitikája . Ugyanaz fogja elsöpörni .....

vénkujon 2011.12.24. 11:37:54

:) Pista, hoplita. Most, hogy így összejöttetek csinálhattok egy triumvirátust.:))

bierkamp 2011.12.24. 11:38:43

na megyek wc-re ...kiteszem a Fideszt

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:39:01

@LuciFerko: " szerintem a Jobbik jól tette, hogy nem adta a nevét ehhez. "

Hogy jól , vagy rosszul tette , irreleváns...az fontos hogy nem tett semmit !

ubul2000 2011.12.24. 11:40:38

@Schindler Pistája: lehetetlent kívánsz tőle. Egy patkányból sosem lesz ember

JT_Biopower 2011.12.24. 11:40:38

Ez az eset megmutatta, hogy azértisagyurcsányahibás, pedig én sem szeretem. Mert akkor, amikor a kordonbontás történt, nem lett következménye, tehát rosszul végezték a munkájukat.
Most bezzeg! A Pintér alatt! 2 hét alatt rendet vágtak az országban.

okostojgli (törölt) 2011.12.24. 11:41:27

"ez azonban a jelek szerint ilyen szituációkban nem erőssége a kormányoldalnak."
Semmilyen szituációban nem erőssége. És erre stabilan rá lehet játszani. A Fidesz a gőgjével és a nagyvonalúság maximális hiányával saját magát járatja le.

"minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani."
Valószínűleg soha nem is fog. A magyar imádja ha megalázzák, és ha megalázzák kussban van. márpedig a Fidesz egy dologhoz ért de ahhoz kibaszottul: a megalázáshoz.

"Bazmeg, ezt kibaszott sleppet amit magyar népnek neveznek, bazmeg,
bazmeg, ti kibaszott birkák, ennire bejön, hogy a seggetek basszák, bazmeg"
youtu.be/RTZJmaJO4GQ?t=1m33s

nimonic 2011.12.24. 11:42:15

@hoplita: Tanulmányoztam választékos stílusodat, s élnem kell a felismeréssel, hogy nem beszélem a nyelved. Ez biztosan amiatt van, mert én nem vagyok annyira magyar, mint te. Ez nem változtat azon, hogy sajnos szinte teljesen kizárt az érdemi kommunikáció köztünk. Világos, hogy ez az én hibám, hiszen te felismerted szavaim mögött azonnal az idegenszívűséget. Ahogyan voltál kedves ezt jelezni is.
Én egyszerű , még mindig nem értelek. Azon még gondolkodom, hogy ezt bánnom kell-e...:)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.24. 11:43:14

A magyarnak nem való a demokrácia, ugyanis nem érdemli meg. Széthúzó "dögöljön meg a szomszédé is" érdekember. És rendkívül buta. Így lett a 2/3. Most már külföldiek is szavazhatnak. Remélem, hogy amikor pert vesztünk a multik ellen az EU-ban és az állampolgárokra kivetik pluszban a büntetést, akkor a kettős állampolgárok is fizetni fognak, hiszen ugye nem lehet kétféle állampolgárság. Én már leszarom ezt az egészet, soha nem lesz itt felemelkedés ilyen népséggel.

lady boo boo 2011.12.24. 11:43:31

amikor a csúti dakota-vajdát viszik el a bandájával együtt, az többé már nem fog visszajönni

a legnagyobb kommunisták a épp a fideszben vannak
lásd bajusz laci és tsai.

épp most megy az államosítás: ma a nyugdíjak, holnap a bankbetétek ? az emberek az osztrák bankokba hordják a maradék kis megtakarításukat.

1 hét múlva a maradék orvos is elmenekül a nővérekkel együtt az országból, aztán lehet majd síppal, dobbal, nádi hegedűvel gyógyászkodni, meg kóbászt tölteni, narancspáleszt főzni gumicsizmás alcsút módra

a 3-as metró lassan teljesen szétesik: lehetőleg a szilveszteri csúcsforgalomban

Esztergomban és a vidéki városokban nem járnak a buszok...

"senkit nem hagyunk az út szélén" - hazudta a mindigigazmondó azori-szigeteki fityisz: nem is mert "belerúgjuk a szakadékba"

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:43:39

@hoplita: " Az igazság nem bonyolult dolog, kotonszökevény.:)))
Valahol a lelketek mélyén érzitek is ennek az igazságát és ezért még jobban gyűlöltök.
Nem baj, majd a sárgafőd kigyógyít faszfej.:)) "

Mi nem gyűlölünk,....mi elhatárolódunk és igyekszünk minél kevesebb teret adni a hozzád hasonló mételyeknek....
Az , hogy vagytok, nem baj......csak ne kerüljön a kezetekbe gyufa.....

jjulie 2011.12.24. 11:44:01

@Tell Vilmos:

vilikém, drága

honnan fenyegetett erősebben orbánia a vörösöknek van több lőszere vagy a kapitalistáknak?

a vörös lendvai ildikótól kell fénie az orbánnak, vagy imf, eu, hitelminősítők, tözsdeindexek, devizaárfolyamok, befektetési alapok, bbc, cnn, és egyéb kapitalista jelenségektől?

mit gondolsz vilikém?

elég e a "nem szavaztam soha a beloldalra" a kapitalisták ellen vilmos?

ne nevettesd ki magad, karácsony van

vénkujon 2011.12.24. 11:44:49

nabaz. Pista, hoplita. Merre vattok? Csak nem kárhoztatok el az energiakisűlésben, ahogy a matyómintás bekecseitek egymásrahangolódtak??:O:D

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 11:44:58

@kíváncsivagyok:
"Pedig Gyurcsány nélkül nem megy....Még "tényező" ..."
Szerintem több szavazatot taszít, mint amennyit hoz. Ráadásul az egyik legalapvetőbb kritériumot (ld. hitelesség) nullázza le.

Onnan, ahol most áll az LMP, már nem olyan nagy dolog nagy párttá nőni. És itt elsősorban nem is a párt belső erőire gondolok, hanem a politikai térben képződött vákuumra, ami lehetővé teszi, hogy egy olyan párt, akiről hihető, hogy valóban _más_, hirtelen nagy tömegeket tudjon magához vonzani. Ezt egyébként alátámasztja egyrészt az LMP eddigi karrierje, de a jobbiké, illetve a centrum párté is. Fentiekhez képest 2014-ben az lesz a különbség, hogy nem pár százezer emberről lesz szó, aki keres _valami mást_, hanem 1-2 millióról.

vénkujon 2011.12.24. 11:45:51

Piiiisttaaaa, hoooplitaaa!!

ubul2000 2011.12.24. 11:47:06

@bierkamp: és nem csúsztál el a saron?

jjulie 2011.12.24. 11:47:30

@hoplita:

igazság

hahahahaha

az igazság, hogy rozsdás a kömüveskalanad, keserűgyökér

hoplita 2011.12.24. 11:48:00

@kovi1970:
De, éppen lehetne.
Kár hogy a kiegyensúlyozottság jegyében nem említettél több nicket, te kis demokrata seggfej.

hoplita 2011.12.24. 11:49:07

@Meglehet ott se vótam:
A körúton kívül számukra megszűnik a világ.:)

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 11:50:20

@Cartman (ex Cartman):
""Pedig Gyurcsány nélkül nem megy....Még "tényező" ..."
Szerintem több szavazatot taszít, mint amennyit hoz. Ráadásul az egyik legalapvetőbb kritériumot (ld. hitelesség) nullázza le."

Ez értelmezhetetlen , mert nem egy pártról van szó , hanem pártok , egyesületek és szakszervezetek kormányváltó szövetségéről....bárki , aki csatlakozik , növeli azt !

kicsijuti 2011.12.24. 11:51:54

@Cartman (ex Cartman):
Épp ezért gondolom hogy a fő cél az volt, hogy felhívják magukra a figyelmet, az mszp közeli média atv/168 óra/manacs/népszava/klub rádió... eléggé fidesz közelinek állítja be a pártot, és mivel az lmpnek nincs lakáj médiája ezért az elsődleges ellenfelük épp az mszp, ha őket lenyomják azok akik a fideszt le akarják váltani szépen beállnak mögéjük. És sok kis tömörülés helyett akik inkább feldarabolnák az ellenzéket (2-3-4%al ráadásul be sem jutnának a parlamentbe) lesz 2014re egy nagy és esélyes alternatíva a fidesz ellen. De előtte be kell bizonyítaniuk, hogy erősebbek/agresszívebbek mint az mszp. Mert az hogy jobbak az már nyilvánvaló. Remélem sikerül is nekik.

jjulie 2011.12.24. 11:52:31

@ubul2000:

na itt az újabb kificamodott, már hárman vagytok, akár ultizhatnátok is ehelyett

a győztes zsidózhat egyet, az osztó meg igazmagyaremberezhet minden osztás után

szépek vagytok együtt igazlúzeremberek

hoplita 2011.12.24. 11:54:33

@nimonic:
".... Világos, hogy ez az én hibám, hiszen te felismerted szavaim mögött azonnal az idegenszívűséget..."

Nem, bazmeg, hanem a fennhéjázó hülyeséget, meg szánalmas csordaszellemű, önállótlan gondolkodást.
Mikor elkúró "magyarkodott", szívre tett kézzel Himnuszt énekelt, akkor nekem le kellett volna tagadnom a származásom?
Nem...de te ilyen logikával jössz elő a bandáddal és ez az, amitől hányingerem van.

ubul2000 2011.12.24. 11:55:29

@kíváncsivagyok: közelkeleten mégsem kűzdenek a náci megnyilvánulások ellen, vajh miért?

nyekk 2011.12.24. 11:55:31

Az akció némileg szimpatikus volt, némileg súlytalan, Gyurcsány megjelenésével pedig Mszp-Szdsz-es gusztustalansággá vált.

A Jobbik nagyon jól tette, hogy ezekkel nem közösködik.

miro1 2011.12.24. 11:55:42

@kíváncsivagyok: A szakszervezetek az mszp f... ny... mindig, a szolidaritást poszt és nem poszt, hanem valódi komcsik(Árok Kornél, a moszkovita, aki a Kertész Ákossal szimpatizál...) szervezik(a szélső ballal 4FK) , LMP( szdsz 2.0 , és nem mondja senki, hogy nem az hisz ugyan azt szajkózák: fasizmus, rasszizmus, diktatúra), és a DK (el Qró-val az élen), ha ezek a hatalom közelébe kerülnek, na akkor lesz menekülés az országból ezerrel...
De nincs esélyük, mert vagy a Fidesz marad, vagy a Jobbik jön másnak nincs alternatívája

hoplita 2011.12.24. 11:56:38

@vénkujon:
Te melyik faszfej másodnickje vagy?
Úgy akartok többen lenni, hogy szakmányban regeltek nicket?:DDDD

nimonic 2011.12.24. 11:56:43

@hoplita: Mi a származásod, és melyik a bandám?
Ezeket tudnom kéne, hogy értselek.

ubul2000 2011.12.24. 11:57:09

@bierkamp: látod mekkora bunkó vagy! a székelykáposztának semmi köze nincs a székelyekhez

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 11:57:14

@jjulie: a családod vár, hogy együtt asztalhoz üljetek és elénekeljétek a "nézz reám érzelmesen, birkageci!" kezdetű népdalt...

jjulie 2011.12.24. 12:00:09

@Cartman (ex Cartman):

az lmp soha sem lesz tömegpárt, nem is lehet, és nem is kell, de mint látható kb 45-en kiváltottak akkora nemzetközi médivisszhangot mint a kukaborogató autófelgyújtó székházbüféfosztogató sorozatcsürhe

na mondjuk ebben a médiamegjelenésben a gyurcsány is segített nekik

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:01:32

@kíváncsivagyok:
Szerintem nem ilyen egyszerű ez a képlet. Kivételesen egyetértek ugyanis @kicsijuti: -val. :) A sikerhez gyurcsányt és az mszp-t egyaránt politikai ellenfélnek kell tekinteni, és legfeljebb csak hangsúlyozottan alkalmi együttműködésekben részt venni velük. És azt se túl gyakran.

Jó esetben a (deklarált) cél nem az az LMP számára, hogy _valakivel együtt_ leváltsa a fidesz kormányt, hanem hogy egyedül is képes erre. Az, hogy ez reális cél-e, ez esetben mellékes. Sokkal fontosabb, hogy ez a kommunikációs stratégia hozza a legtöbb szavazatot...

Tell Vilmos 2011.12.24. 12:02:22

@jjulie:

Elég +nézned a névsort kik képviselik az úgynevezett baloldalt 20 éve kis hazánkban (+jegyzem a legnagyobb hazai kapitalisták éppen ők) és te is belátod mit jelent a baloldaliság. Semmi köze az igazi baloldali eszmékhez!
-Vagy nem látod be, és éppen olyan leszel mint ők, vagy éppen olyan mint az elvakult orbánisták.

Én éppen azért vagyok és leszek hiteles, mert a saját "oldalam" visszásságairól is ellenérzés nélkül tudok beszélni. Hónapok óta "kampányolok" Orbán ellen, mint aki rossz irányba viszi az ország szekerét. Kevés kommentem van, mert kevés az időm írogatni, de azok egytől egyig erről szólnak. Visszanézhető még a számodra is...

Üdv:

Tell.

vénkujon 2011.12.24. 12:02:52

@hoplita: én hoplita másodnikkje vagyok. csak néha faszságokat tolok(hoplitaként) máskor épeszűbb vagyok(vénkujon):D

hoplita 2011.12.24. 12:03:35

@ubul2000:
A három diplomája, amivel fentebb kérkedett erre kevés.:)))))
Szerintem a tyúkhúslevesről meg azt képzeli, hogy új háznál főzik azé' hívják úgy.:)))))

ubul2000 2011.12.24. 12:04:08

@nimonic: röhejes vagy.
Amikor az élősködők vádolnak másokat élősködéssel....

jjulie 2011.12.24. 12:07:56

@Hepci:

beszálhatsz az ubul, hoplita, sindlerpista ficamszenvedettek ultipartiba, legfeljebb az osztó mindig kimarad

és te is libsibolsizhatsz velük, vagy komcsizhatsz, mindegyik szerelmes volt az antall naftaliszagába veled együtt

te hogy tudod, a vörös lendvai mesterházistb a nagyobb veszély az igazmagyarember orbánra, vagy az imf, eu, hitelminősítők, tözsdeindexek, devizaárfolyamok, befektetési alapok, bbc, cnn, és egyéb kapitalista együttes?

kitiltott bögre 2011.12.24. 12:08:21

én csakaszondom hogy egyenlőre utáljuk közösen a fideszt-amíg el nem takarodnak-aztán ráérünk zsidózni és mélymagyarozni.
ha lokálisan-Esztergomban-képesek voltak rá akkor talán országosan is menni fog.

jjulie 2011.12.24. 12:09:40

@hoplita:

ok ez jó vicc a cigányszagértőknél, de miért nem priviben küldöd a nemzetibolsevik cimbidnek?

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:10:10

@ubul2000: " özelkeleten mégsem kűzdenek a náci megnyilvánulások ellen, vajh miért? "

mert a nácik nem szoktak saját maguk ellen kűzdeni.....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.24. 12:10:38

@jjulie: mondom, vár a család, szerető asszonyod, a meg nem unható, friss érzetű harmónia...

jjulie 2011.12.24. 12:11:28

@ubul2000:

van még valami mélyenmagyar igazlúzer töltényed?

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:11:49

@miro1: " De nincs esélyük, mert vagy a Fidesz marad, vagy a Jobbik jön másnak nincs alternatívája "

Neked is mindenki "komcsi" , ...aki nem jobber ???

vénkujon 2011.12.24. 12:11:58

na nem érintettétek még össze a bekecseiteket?? ...gondoljátok csak végig. a kalotaszegi dimenziók összeolvadnak, a nemzeti színekkel, és ezek együtt reakcióba lépnek a kokárdákkal. a végeredmény egy óriási, magyarnemzeti organizmus lesz, ami hasznosbb, mint egy azeri gázmező. hajrá.:)

DSityu 2011.12.24. 12:13:37

Az Index húsvétos cikkéről hirtelen az ugrott be, hogy ezeket a cuki kis állatokat (otthon tarthatók) idővel meg is lehet enni. Ezek tudnak valamit... :)

Kellemes karácsonyfaoltást mindenkinek!

CyranodeBergerac 2011.12.24. 12:13:43

@László56: "A parlamentben folyik a munka, a parlament előtt meg akiknek odabenn dolgozni kellene, inkább saját magukat kötözik meg, nehogy már valaki bevihesse őket dolgozni. Valahogy jellemző a kommunista társadalomra. Ti dolgozzatok, mi meg majd a pénzetekből elüldögélünk és kritizálunk benneteket."
Nos, először is Békés, boldog Karácsonyt kívánok én is. Az idézett szöveget pedig kéretik egybevetni a FIDESZ ellenzékben elkövetett kivonulgatásaival, utcai politizálásával. Milyen érdekes, hogy akkor az harcos ellenzéki magatartásnak számított a támogatóik szemében, most pedig elvárnák az együttműködést és kikérik maguknak ugyanazon módszerek használatát. Hála Istennek a mai ellenzék is tanulékony és legalább felismerte, hogy Orbán Viktor és a FIDESZ akkori stratégiája ma is hatásos. Talán jó lenne ebből a szemszögből értékelni az eseményeket, na meg abból, hogy a parlamenti munkát éppen a kormányoldal tette lehetetlenné, hiszen az ellenzék jelenleg a padsorokban csak biodíszletként van jelen, érdemben nem képes befolyásolni a parlamenti munkát. Módosító indítványaik el sem jutnak a tárgyalás szintjére, nemhogy az elfogadáséra. A parlamenti szavazógép gondolkodás nélkül adja áldását minden beterjesztett törvény javaslatra, vagy kormányoldali képviselők által beterjesztett módosító indítványra. És még van arcuk ünnepélyes mosollyal bejelenteni, hogy "a magyar Országgyűlés elfogadta" ezt, vagy azt a törvényt. Legyen világos, nem a magyar Országgyűlés, hanem a FIDESZ 2/3-os többsége fogadta el az összes törvényt. A majdani számonkérésnél ez igen fontos momentum lesz.

Diocles 2011.12.24. 12:14:18

@Cartman (ex Cartman):

na ja, csakhogy egyfordulós rendszerben senki sem hiszi el, h az LMP egymaga le tudja váltani a kormányt, vagy (Kelet-Magyarországon) le tudja győzni a Jobbikot, így - hacsak nem akarnak teljesen röhejessé válni - választ kell majd adniuk arra, h kivel...

a gyakorlati szempontokról nem is beszélve, nem árt, ha a választások előtt nagyjából fél-egy évvel tisztázzák, h ki, hol indul, mit akar, arról nem is beszélve, h bármikor lehet előrehozott választás is.

nimonic 2011.12.24. 12:14:47

@ubul2000: Ez így azért nem pontos.
Persze alapvető igazságokra ráhibáztál. Ugyanis 27 év hazai robot után meguntam a semmit és elhúztam. Azóta egy másik országot gazdagítok adóeuroimmal. Javamra legyen írva, hogy azóta nem szavazok, ugyanis más farkával nem verjük a csalánt jobb helyeken.A nagyapám német volt.Én meg épp a héten döntöttem el, hogy ebbe az országba már nem akarok többé visszatérni. Nem Orbán miatt, ő csak ideiglenes jelenség. A sok szar miatt, akiket az ő apropóján kifordít az eke. Olyanokra gondolok, mint te is vagy.
Akiknek pont azért kell állandóan üvöltenie, mert ezen a szemétdombon kívül legfeljebb Afrikában tűrnék meg őket. Ott is csak azért, mert nem értenék meg hülyeségeiket. Nekem nem kell emiatt izgulnom. A gyakorlat legalább is ezt mutatja.
Ez neked nyilván magas labda, hiszen most jöhet az, hogy jobb is ha elhúzok, stb. Már megvolt, illetve eldőlt. Viszont én a ti helyetekben kezdenék aggódni, mert erre a logikára fűzve nem sokat kell már várni arra a boldog állapototokra, míg végre egydül maradtok, ti tiszta árják! Csak az a baj, hogy nem sokkal ezután elsüllyedtek a saját magyar pöcegödrötökben. Legalább boldogan.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:14:48

@Cartman (ex Cartman):
" A sikerhez gyurcsányt és az mszp-t egyaránt politikai ellenfélnek kell tekinteni,"

Már itt elbuktál,...barátom.... ! Ha nem veszitek észre , hogy az ÖSSZES demokratikus erőnek össze kell fogni,...akkor ne is reménykedj....

jjulie 2011.12.24. 12:15:29

@Hepci:

még nem nincsmég teljesen kész az ebéd, és az egyik gyerek sincs még itthon

tudod mi az a gyerek, család stb?

emlékszel még a kétbekezdésű emelkedő értékesítői kettős spirálra? na azaz ami nem a partvonalon kívülre vezet.....

vénkujon 2011.12.24. 12:15:35

nna. asszem elment a két hülye.

hoplita 2011.12.24. 12:15:54

@Hepci:
Szerető asszony???
A seggében egy lófasszal jobban ellenne, mint ezzel a köcsöggel. Ezt a gecit még az anyja se szerette, utána fingott, azért lett ilyen hülye.

vénkujon 2011.12.24. 12:16:43

óóó afassszbaaaaa. nem.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:19:09

@DSityu:
"Az Index húsvétos cikkéről hirtelen az ugrott be, hogy ezeket a cuki kis állatokat (otthon tarthatók) idővel meg is lehet enni. Ezek tudnak valamit... :) "

Valóban...ezen az alapon a parlamenti képviselőket is: tartjuk egy darabig,.......aztán ....

realistag 2011.12.24. 12:19:30

Én megértem azokat, akiket mérhetelenül irritál az Orbán kormány. Ők az elmúlt 8 rettenetes évben komoly előnyökben részesültek, zubogott hozzájuk a pénz. És ennek most vége, várhatóan, remélhetően mindörökre. Érthető a düh.

De emberek egyszer fent, egyszer lent. Most Ti lent vagytok. Mit lehet tenni: Jóga légzéssel, teli tüdőből szívni!

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:21:40

@hoplita: " Szerető asszony???
A seggében egy lófasszal jobban ellenne, mint ezzel a köcsöggel. Ezt a gecit még az anyja se szerette, utána fingott, azért lett ilyen hülye. "

Ebből az emelkedett hangvételű írásból itélve . ... jobbikos vagyol...

ubul2000 2011.12.24. 12:21:43

@kíváncsivagyok: ez igaz, csak a palesztínok ellen

jjulie 2011.12.24. 12:22:21

@hoplita:

ezaz, fordulj a @Hepci: bizalommal, ő megérti lúzer miért vagy lúzer

bár ő többet örökölt

kicsijuti 2011.12.24. 12:22:55

@kíváncsivagyok: épp az mszpre nincs szükség, a dilettáns gazdaságpolitikával 8%os hiányokkal négyzetes államadósság növekedéssel. Egy szart egy még szarabbra cserélni senki sem akar, ezt mutatja az mszp támogatottsága is, a fideszé szerencsére csökken míg az övék szerencsére változatlan. A fidesz csak akkor fog megbukni ha az MSZP eltűnik teljesen. ez a folyamat már elkezdődött.

hoplita 2011.12.24. 12:23:46

@jjulie:
Elmenjek a Jézuska helyett...kis meglepiként?:DDDDDD

Visítanál, mint a tengerinyúl.:)))Ö

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:24:05

@realistag: "Én megértem azokat, akiket mérhetelenül irritál az Orbán kormány. Ők az elmúlt 8 rettenetes évben komoly előnyökben részesültek, zubogott hozzájuk a pénz. És ennek most vége, várhatóan, remélhetően mindörökre. Érthető a düh.

De emberek egyszer fent, egyszer lent. Most Ti lent vagytok. Mit lehet tenni: Jóga légzéssel, teli tüdőből szívni! "

Anyádhoz zubogott,..Te faszfej....csak élhetőbb volt az ország...

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:25:25

@Diocles:
Ne a mostani helyzetben gondolkodj! A választásokig van még több, mint két év. Két válságos év, amit az LMP - ha ügyes - nagyon jól meg tud lovagolni. Egyébként ha elég sokan el fognak fordulni ezalatt az idő alatt a fidesztől (el fognak), akkor nem az lesz a kérdés, hogy _tud-e valaki_ nyerni velük szemben, hanem hogy _ki_ fog nyerni velük szemben.

@kíváncsivagyok:
Egyetértünk. Az összes demokratikus erőnek... Amibe gyurcsány és az mszp legfeljebb azért férhet bele (inkább azért _tűnhet úgy_, hogy belefér), mert a fidesz még nála is nagyobb kalap kaka. Szerintem az LMP célja _jelenleg_ csak az lehet, hogy egyedül váltja le a fideszt, illetve együttműködhet a későbbiekben egy pl. Haza és Haladás Párttal, vagy hasonlóval, ha alakul ilyen. Gyurcsány és az mszp csak akkor jöhet szóba, ha mondjuk a választások előtt látszani fog, hogy nem megy másképp. És akkor is - ha megoldható - inkább csak választási szövetséget kötnék, nem koalíciót.

hoplita 2011.12.24. 12:26:03

@ubul2000:
Ja...meg tánciskola, faiskola.:)

@kíváncsivagyok:
Foglalkozz anyáddal, ne hanyagold, mert ráfanyalodik apádra.:D

jjulie 2011.12.24. 12:26:47

@ubul2000:

nocsak van még elpukkantani való lúzertöltényed?

vagy felhasználó vagy, vagy gyártó vagyvagy?

mélyenmagyarmélyenlúzer, van még lejjebb mit gondolsz?

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:26:54

@kicsijuti: " épp az mszpre nincs szükség, a dilettáns gazdaságpolitikával 8%os hiányokkal négyzetes államadósság növekedéssel. Egy szart egy még szarabbra cserélni senki sem akar, ezt mutatja az mszp támogatottsága is, a fideszé szerencsére csökken míg az övék szerencsére változatlan. A fidesz csak akkor fog megbukni ha az MSZP eltűnik teljesen. ez a folyamat már elkezdődött."

Ne Te döntsd már el , hogy kire van szükség....egyelőre az ország fele balos és (vagy ) liberális....ha megengeded , ..majd eldöntjük Mi....

Enahma 2011.12.24. 12:27:23

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, ezért lehet, hogy több előttem szólót is ismétlek, de ehhez a mondatodhoz szeretnék hozzáfűzni valamit: "Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb."
Nem voltak ott sokan, főleg nem elegen, mivel a többség nem érzi, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok jobbak lennének a Fidesznél, esetleg annak alternatíváiként felléphetnének. Ezzel magyarázható viszont az is, miért voltak képesek a még hitelüket nem vesztett - mert igazából saját arccal sem bíró - civilek olyan nagy tömeg mozgósítására: mert bennük van még, aki látja az alternatívát.
De a még ezeknél is nagyobb többség teljesen kiábrándult, és nem lát semmilyen választási lehetőséget, csak a rossz és a rossz között.

ubul2000 2011.12.24. 12:28:07

@nimonic:
1. alighanem félrenyomtál, én nem mondtam, hogy húzz el

2. nem szoktam kiabálni, amellett tisztességesen szóltam hozzád

3. Hogy te milyen hangot engedsz meg magadnak, az téged minősít

hoplita 2011.12.24. 12:28:33

@realistag:
Figyeled, hogy itt a neten mekkora vérivó forradalmárok?
MInt egy falka csaholó csivava....kábé annyira rémisztőek.:DD

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 12:28:45

@hoplita: " Foglalkozz anyáddal, ne hanyagold, mert ráfanyalodik apádra.:D "

Anyám ebédre jön hozzánk,....nem leszopni , mint hozzátok....

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:30:48

@kíváncsivagyok:
Tudod, a tények makacs dolgok, és bizony most kicsijuti mellett állnak. A fideszből kiábrándult emberek nem mennek az mszp-hez. Részükről ha mostvasárnap, akkor kösziszépen, inkább grillparti.

Viszont aki őket megfogja 2014-ben, az mindent visz majd.

hoplita 2011.12.24. 12:31:27

@kíváncsivagyok:
Engem akar anyád leszopni???????
Na bazmeg, látod....!
:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Grensberg 2011.12.24. 12:32:12

@notib: A különbség csak annyi, hogy Orbán csak úgy tudja a hatalmát meghosszabbítani, ha kivezeti az országot az EU-ból, mert ha betartaná a vállalt EU-s előírásokat, akkor kiderülne, hogy 12 éve csak hazudtak az embereknek. Tehát csak Koppány és István között, avagy a Nemzeti Együtműködés Rendszere és a Köztársaság között lehet választani!
Nem lehet tovább használni a kettős beszédet. Tiszta vizet kell önteni a pohárba. Most mindenkire szükség van, aki kész küzdeni a demokráciáért, a sajtószabadságért és Magyarország teljes jogú EU-s tagságának a megörzéséért. Éljen a Köztársaság!

csuvel 2011.12.24. 12:32:28

"végül pedig az LMP-sek maguk kérik meg a rendőröket, hogy most már vágják le őket a sorompóról. Mi kellett volna ehhez?"

Egy vödör hideg víz a nyakukba, aztán nem engedtem volna felkelni őket, míg végleg oda nem fagynak az aszfalthoz.

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:32:49

@kíváncsivagyok:
"Anyám ebédre jön hozzánk,....nem leszopni , mint hozzátok...."
Alapból nem szoktam ilyen magasröptű vitákba bonyolódni, de most úgyérzem, fel kell hívjam a figyelmedet, hogy ez így elég kétértelmű volt... :)

hoplita 2011.12.24. 12:33:47

@Cartman (ex Cartman):
Azok jelentős része a miénk lesz.
Lehet ezen hőbörögni, de a Jobbikot fogja növelni.
Ezért van az, hogy mi, most csak egy kávét kérünk és élvezzük a műsort.:)

jjulie 2011.12.24. 12:33:50

@hoplita:

gyere, éhenkórászokat befogadunk ebédre

megtanultad a bemutatkozó versikét tegnap, vagy előkeressem?

régebben motivációs céllal elvittem a gyerekeimet a hozzád hasonló lúzerek közé, hogy vagy tanulnak rendesen vagy ilyen hulladékok között tölthetik az életüket, mint te

hát tanulnak, és nagyívben kikerülik a nyomorodat

kicsijuti 2011.12.24. 12:34:10

@kíváncsivagyok: akkor te minek akarod leváltani a fideszt hiszem még mindig az a legnépszerűbb? Ráadásul nem én mondom hogy az mszp idiotizmusára nincs igény hanem a közvélemény kutatások meg az időközi választások. Úgyhogy légyszíves ne te mond meg hogy le kell-e váltani a fideszt vagy sem, majd mi választók eldöntjük.

nimonic 2011.12.24. 12:34:15

@kíváncsivagyok: Liberális a tököm, csak nem az ország fele.
Attól meg külön rángógörcsöt kapok, mikor összemossák a baloldalt meg a liberális gondolkodást. Ha van összaházasíthatatlan páros, akkor az az. Csak épp ebbe az országban mindenki pártokkal kever az ideológiákat. Vagy még azzal sem. Nézd végig a falvakat Kelet-Mo-on!
Tele van olyanokkal, akiknél létforma az aktuális hatalomhoz való dörgölőzés. Akik párttagok meg KISZ-titkárok voltak 90-ig, aztán bejárták az az összes pártot az SZDSZ-től a MIÉP-ig.
Ma meg jobb esetben fideszesek, rosszabb esetben meg ráébredtek mélymagyarságukra. Mint pl. Bayer Zsolt.
Akkor már inkább Thürmert ide, mint ezt a sok senkiházi köpönyegforgatót.Pedig attól is kiráz a hideg. Viszont legalább egyféle hülyeséget szajkózik.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:34:48

Felhívnám a figyelmet egy nagyon jelentős változásra: eddig mszp-s, balos, vagy ha lecsupaszítjuk, orbánellenes tüntiken gyakorlatilag szinte kizárólag 50 fölöttiek jelentek meg. Tegnap én magam csodálkoztam a legjobban, hogy bizony szinte több volt a fiatal, mint a középkorú, vagy idősebb. És ez bizony komoly fejlemény, amitől tele a narancsszínű naci.

hoplita 2011.12.24. 12:35:13

@Cartman (ex Cartman):
De ő a kurva nagy íkújával ezt nem igazán érzékelte...:DDDDDDDD

nimonic 2011.12.24. 12:35:56

@ubul2000: Rendben. Nem veszek el a részletekben, így általánosságban kérem elnézésedet!

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:36:33

@hoplita:
Attól függ. Ha az LMP fog ilyen akciókat csinálni, mint a tegnapi, miközben a jobbikosok a parlamentben gubbasztanak, akkor bukjátok.

Fel kell venni a ritmust (vagy méginkább diktálni), és akkor valóban lesz sansza a jobbiknak is.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:37:05

@kicsijuti:

"ne te mond meg hogy le kell-e váltani a fideszt vagy sem, majd mi választók eldöntjük."

LOL, mert @kíváncsivagyok talán nem választó, narancskám?

hoplita 2011.12.24. 12:37:36

@jjulie:
Félrenyelnél, faszfej...:DDD
DE ami késik nem múlik, ne izgulj....
Az ípéd elég egy személyes ismerkedésre.

jjulie 2011.12.24. 12:37:38

@hoplita:

az jó, és majd egykupacban át lesztek adva romániának, kelletek a halálnak cigányfalvi győztesek

kurgan 2011.12.24. 12:37:44

a legkisebb és legkevésbé szervezett parlamenti párt a karácsony előtti utolsó munkanap őrületében többezer embert oda tudott vinni a parlamenthez. plusz bekerültek a világsajtóba. ez kevés???
a jobbik és mszp produkciója szánalmas volt tegnap. ha az lmp tudja tartani ezt a vonalat, és más területeken is beerősít akkor beindulhatnak.

vénkujon 2011.12.24. 12:38:04

@hoplita: kicsit sérelmezem, hogy nem szólsz hozzám. amúgy a száz malacból mennyi volt meg?:D:D

miro1 2011.12.24. 12:38:29

@Lófasz Hadnagy: Előszedték a fővárosi szdsz újulatot, ki nem tesz rájuk 5000 hülye mindenütt van, karácsonykor karácsonyozzanak, bár ezek inkább hanukáznak

jjulie 2011.12.24. 12:39:00

@hoplita:

gyere, kapsz egy levest, meg rántotthúst is krumplival

jjulie 2011.12.24. 12:41:14

@miro1:

hohohohooooo

újabb csodafegyverviselő, van csodafegyverviselési engedélyed öcskös, vagy csak nagyzolsz?

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 12:42:28

@Lófasz Hadnagy:
:)

Ezek szerint kint voltál... Gondolom, mentálisan jól feltöltődtél!? :) És legfeljebb csak annyi bajod van most, hogy egy kicsit elment a hangod... ;)

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:43:00

@miro1:

Látom, ha nincs érv/kezd tele lenni a gatyó, akkor azért egy finom zsidózásra még futja.

Ennyit tudtok.

hoplita 2011.12.24. 12:43:26

@Cartman (ex Cartman):
Képlékeny ez még most.
Az "elvetemült jobber" szavazók ha nem szavaznak a fideszre, akkor a Jobbikra fognak....és elég sokan vannak, de annyiban igazat adok, hogy semmi sem biztos.

miro1 2011.12.24. 12:45:54

@Lófasz Hadnagy: Mitől lenne, ha Pesten meghirdetnek valamit még a nagy számok törvénye szerint is min 30000-nek kellet volna ott lenni, de ez csak álom...

kicsijuti 2011.12.24. 12:45:57

@Lófasz Hadnagy: jaj a szövegértés látom még mindig nem az erősséget, vagy kommentjeinket nem olvastad el csak zsigerből gyűlölködsz? esetleg a benned elő ellenségkép miatt én csak "narancs lehetek"? épp emiatt a reflexes rosszindulat miatt tartunk ott ahol.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:46:34

@Cartman (ex Cartman):

Érdekes élmény volt.

A hangon meg nem ment el, mert nem üvöltözök, még akkor sem üvöltöztem, amikor a válogatott megverte Albániát Tiranában, pedig baromira örültem a győztes gólnak.

miro1 2011.12.24. 12:47:47

@Lófasz Hadnagy: Na akkor én is örültem, de mi lesz velünk a VB selejtezőkön?

hoplita 2011.12.24. 12:48:20

@vénkujon:
De icike-picike fijúcska lennél te IRL.
Boldogan ajánlkoznál a szart is megenni, csak ne vegyelek kezelésbe. Ez a ti terepetek netcigány, itt tudtok kurva kemény faszik lenni:DDD

Guilelmus 2011.12.24. 12:49:03

... Fogadjátok szeretettel az alábbi versikét, most írtam: Bronz cipellőt, duna-partit, lúdtalpakra, ússzál zsidó, kihalászunk harmadnapra. -:))

nimonic 2011.12.24. 12:49:10

Jaja. Ebben az országban nincsenek jobbos vagy balos szavazók. A többség azt hiszi, hogy a különbséget Orbán vagy Gyurcsány jelenti.
Kedvencem ez ügyben, mikor az egyik falu polgármestere "polgári-bált" szervezett. Mikor megérdeklődtem, hogy kikre számít itt, ahol a öntőde 16 munkásnak nevezhető dolgozóján kívül csak ex-TSZ-parasztok laknak, plusz a postás meg a háziorvos, akkor azt mondta, hogy hülye vagyok, mert a polgár, az állampolgárt jelenti. Nem volt több kérdésem.

miro1 2011.12.24. 12:49:18

@jjulie: Kedves! Ha ismernél előre köszönnél.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:49:41

@kicsijuti:

Édes szívem, már vagy 50 blogbejegyzés kommentjeinél volt szerencsém hozzád, minden hozzászólásodban utolsó csepp nyáladig védted narancsék minden baromságát. Narancs vagy, mi a francnak tagadod?

jjulie 2011.12.24. 12:49:50

@kicsijuti:

emelkedj el kicsim

orbánt a határokon túllról fogják elgyengítenii, nem mucsaröcsögéről ahol ő az erősebb sántakutya, az imf, a hitelminősítők, a befektetési alapok, a tőzsdeindekszek leszarják a mucsai paraszt orbán farkát, ugyan úgy mint fiatal korában a belvárosi csinosak

mahet 2011.12.24. 12:50:57

@Lófasz Hadnagy: igen, most az értelmiségi középosztálynak van elege abból, hogy Magyarország nemzetközi megítélése a béka segge alatt van és sebesen közeleg az államcsőd.

Kicsit más, mint amikor a futballhuligánok megrohanják a TV székházat, mert épp nem szimpatikus Gyurcsány.

Én több százezer Ft-ot "kaptam" a Fidesztől, de felháborít, hogy közben egy orvos kevesebbet keres egy utcaseprőnél.

Nem (csak) az zavar, amilyen törvényeket hoznak, hanem az, hogy leépítik a demokráciát és a jogbiztonságot.

Nem az zavar, hogy elveszik a magánnyugdíjpénztári befizetéseimet, hanem, hogy közben - valós ok nélkül - csődbe viszik az országot. Adnék én többet is, de amíg úgy viselkedik Viktor mint egy durcás óvódás akit az egész világ bánt addig inkább Ausztriába mentem ki a pénzem.

Ez a különbség, nem az a tüntetések mozgatórugója, hogy holnap éhen halunk hanem az, hogy a Fidesz miatt már szégyellünk magyarnak lenni!

miro1 2011.12.24. 12:51:45

@nimonic: Külföldről nem kellene osztani az észt...

jjulie 2011.12.24. 12:52:40

@miro1:

és minek szólna az előre köszönés, csodafegyveres öcskös?

akinek a zsidózás a csodafegyvere aznehezen érhetné el azt hogy előre köszönjek neki, duplán öcskös

na muti a csodafegyverviselési engedélyed öcskös

nimonic 2011.12.24. 12:53:14

@miro1: A nagy rohammunkában tegnap erről is törvényt alkottak?

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:53:44

@miro1:

Tehát akkor te sem értesz egyet a határon túli magyarok választójogával. Helyes, egyetértek!

miro1 2011.12.24. 12:54:11

@mahet: Tudod, akkor ne várd hogy jobb lesz az állami fizetést kapó orvosok pénze, ha elsíboljátok.... Másrészt most már sok olyan kórház van ahol magán praxisból, mint vállalkozók dolgoznak az orvosok.

jjulie 2011.12.24. 12:55:04

@miro1:

pedig rádférne,alaposan, és megköszönhetnéd, sőt ha osztana neked valaki egy kis észt az a legjobb ami történhetne veled, engedély nélkül csodafegyverviselő öcskös

hoplita 2011.12.24. 12:55:10

@jjulie:
Bocsi, de ez igencsak karcsú menü Szentestére.
Nálam jobb kaja van...ebből is látszik, hogy egy cselédsorból feltört vigécnek a rántott szelet a gasztronómia non plusz ultrája.
Igaz, az már a múltkor bebizonyosodott, amikor belinkeltél egy szerinted bolognai receptet.
Izlésficamos seggfej vagy, nem tudod átlépni az árnyékod faszfej, hiába erőlködsz.

miro1 2011.12.24. 12:55:32

@nimonic: @Lófasz Hadnagy: Látom szöveg értelmezésből 0, biztos Magyar Bálint kompetencia alapú oktatásában részesültetek...

nimonic 2011.12.24. 12:55:37

@Lófasz Hadnagy: A qrva életbe:)
Ezt kellett volna válaszolnom.

miro1 2011.12.24. 12:56:59

@jjulie: Látom maradsz az alpári síkon, de hát ez vagy. Ő meg nyíltan kijelentette, hogy nem érdekli ez az ország, akkor minek pofázik bele.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 12:57:07

@miro1:

Csapdát állítottál magadnak, amire rámutattam.

Így jártál.

AbuBakr 2011.12.24. 12:57:39

@kíváncsivagyok: anyád így ráizgult hoplitára? ej no... csak nehogy valami túlcsípősített halászlét adj neki, ha tudod hogy ebéd után hoplitához akar menni cumizni...

:DDDDDD

nimonic 2011.12.24. 12:57:39

@miro1: Azt nem tudom, hogy ki volt a kultuszminiszter alapfukú oktatásom idején, azonban a miniszretelnöki poszton akkoriban váltotta Fock Jenőt Lázár György:)

kicsijuti 2011.12.24. 12:58:25

@Lófasz Hadnagy: paranoiás vagy. túl adagoltad az atv-t vagy mit tudom én milyen mszps muslékon élsz, de a szoftvered már mindenkiben ellenséget lát, mint a terminátoré miután ráfolyt a láva.

mahet 2011.12.24. 12:58:44

@miro1: mármint ki síbolja el? Nem vagyok se orvos, se kórházigazgató, se politikus, se párttag.

Tudod... az ország választópolgárainak 60% jelenleg nem szavazna senkire.

hoplita 2011.12.24. 12:58:55

@miro1:
Ez a nímand itt recskázik naphosszat és mivel beszólogat azt hiszi ő a jani.
El tudom képzelni micsoda génhulladék lehet, amit így kompenzál.

szobatars 2011.12.24. 12:59:11

Nem kívánom a kormányt védeni, nem is nagyon van miért.
Egy dolog azonban biztos, az LMP elérte pályafutása csúcsát, lehet visszavonulni a politikától és performanszok helyett értelmes megoldásokat javasolni. Amúgy tegnap hiányoltam a narancsszínú ragasztószalagot a szájakról...azt úgy szeretik.

SZVSZ, hagyni kellett volna őket békében és amikor már odafagytak az aszfalthoz, megkérdezni őket, hogy hol voltak 2006 őszén??

miro1 2011.12.24. 12:59:30

@Lófasz Hadnagy: Most tévedsz, mert nem értek egyet a határon túliak választó jogával, sőt csak annak adnék, aki adót fizet Magyarországon, és nem állami munkahelye van....

panelburzsuj 2011.12.24. 13:00:55

@hoplita:

Ismétlés a tudá sannnya (update):

A te henteshajlamaid kifejlettségét sose kérdőjeleztem meg. Azt se, hogy gondosan ápolod és gyakorlatoztatod ezeket a hajlamokat, hogy véletlenül meg ne inogjanak.

Abban nem vagyok biztos, hogy a papoddal is aprólékosan végigbeszéltétek.

Istentiszteletre mentek ma délután, este?

Vagy épp ahhoz fényezed most a bensőd?

(Eredetileg mész áros szerepelt, de TG PC-szűrője csintalankodott vele.)

miro1 2011.12.24. 13:00:59

@szobatars: Na igen ez nekem is eszembe jutott

miro1 2011.12.24. 13:02:36

@panelburzsuj: Meg van már a sör meg a virsli, mert ez a hozzászólásod az a szint volt szint volt

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 13:02:51

@kicsijuti:

Pusztán mert közöltem, hogy hagyd a süket dumát, narancs?

nimonic 2011.12.24. 13:02:56

@miro1: Itt a közös pont. Én is pont így gondolom.
Ahogy jeleztem is, ezért nem szavazok. Nem illene.
Persze nem kevesen vannak a határon belül is, akik néznének nagyot, mikor a személyi mellé adóigazolást is kérnének a szavazóhelységekben.
Külföldi észosztásról ennyit. Itt meg szórakozni vagyok:)

jjulie 2011.12.24. 13:06:17

@hoplita:

"Félrenyelnél, faszfej...:DDD
DE ami késik nem múlik, ne izgulj...."

nézd meg mire válasz a válaszon lúzer

de mond csak rondán néztél miközben gépeltél, nemzetibolsevik keserűgyökér, az én nagyanyám már akkor az eszéből élt amikor ti még a vaddísznókkal együtt túrtátok a makkot az avarban a falutok helyén, igy aztán a szüleim előbb érettségiztek, mint ahogy a rákosi itt mindenható lett

hoplita 2011.12.24. 13:06:34

@panelburzsuj:
Olvastam a másik posztban, panel, ne izgulj, ha itt vagyok nem kerüli el a figyelmem semmi.:)
De nem tartottam érdemesnek válaszolni, engem te nem tudsz provokálni, annál kicsit többre tartalak.
Igaz, nem végtelen a türelmem.:)

2011.12.24. 13:06:57

Véget is ért a zsidó dzsmebori?

Oszt lett valami, leváltották a magyar nemzetet, már izrael vagyunk?

kicsijuti 2011.12.24. 13:07:24

@mahet: amikor felgyújtották a székházat akkor is kevesebbet keresett egy orvos egy utca seprőnél, sőt akkor épp 0,7 volt a gazdasági növekedés és 8,5% a hiány. ha csak amiatt nem mentél ki az utcára akkor mert nem féltél hogy csődbe viszik az országot, akkor valaki nagyon becsapott. bár gondolom inkább az volt a probléma hogy te is gyurcsányékra ikszeltél és nem akartad elhinni hogy mennyire hülyére vettek.

hoplita 2011.12.24. 13:08:33

@panelburzsuj:
Egyébként megyek istentiszteletre, ne aggódj.
A hajlamaim meg csak rám tartoznak, meg Istenre.
A lelkészem meg ismer, épp eléggé.:DDD

kicsijuti 2011.12.24. 13:08:54

@Lófasz Hadnagy: mondom én totális szoftver hiba. öööö Vörös? szegfűs? vagy mi a módi az mszpsekre?

kurgan 2011.12.24. 13:10:36

@szobatars: miért is kéne befejezniük bármit?

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 13:13:10

@kicsijuti:

Látom, a szokásos narancspanel: aki színeset ásít a bálványaidtól, netán kritikával él, az vörös, komcsi, maszopos, gyurcsányista stb., más nem is lehet. A kis bináris agyacskádtól már ez is szép teljesítmény.

Ennyit tudsz? Ja, igen. Ennyit.

nimonic 2011.12.24. 13:13:22

"Verem a fejem a falba"

Az új választójogi törvényt ért ellenzéki kritikákkal kapcsolatban felidézte: amikor 1989-ben az Ellenzéki Kerekasztal és a kommunisták egyeztetésén ott ültek, és a választójogi rendszerről vitatkoztak, akkor is sokan gondolták, hogy a választójogi rendszerrel lehet választást nyerni. Mint mondta, a szocialisták akkor tiszta egyéni választókerületi rendszert akartak.

"Verem a fejem a falba, hogy ezt megakadályoztuk, mert 1990 után összesen egy képviselőjük lett volna a parlamentben, és az egész posztkommunista átmenetet megspórolhattuk volna" - fogalmazott. Hozzátette: megtanulta, hogy a választást nem választási rendszerrel, hanem a kormányzati vagy ellenzéki teljesítménnyel lehet megnyerni.
Mondta Kedves Vezetőnk. Igaza is volt. El is képzeltem, amint Szűrös és Szájer ülnek egymás mellett mosolyogva. Mint pártjaik egyetlen képviselői az Országgyűlésben:)

deku82 2011.12.24. 13:16:05

"1000 ember demonstrált" - CNN

jjulie 2011.12.24. 13:17:59

@hoplita:

dehogynem kerüli el a figyelmed elég sokminden

ugyan azt a nótád fújod itt két éve, nem ragadt rád semmi ezalatt, a különbség csak annyi hogy már nincs pénzed tankolni, és egy kicsit keserűbbgyökér lettél 45 éves korodra

megéred az ötvenet?

kicsijuti 2011.12.24. 13:18:16

@Lófasz Hadnagy: Mi? :D LOL ezt épp a te kifigurázásod miatt mondtam, nem tűnt fel hogy te kezdtél el narancsozni? A kérdőjel a "ööö" épp a te bináris gondolkodás kifigurázására szolgált. Nem gondollak vörösnek csak szimplán ostobának. Ezek után meg főleg.

miro1 2011.12.24. 13:18:30

@deku82: Az egész LMP tagság ott volt? Vagy még onnan sem jött mindenki?

mahet 2011.12.24. 13:22:35

@kicsijuti: most mennyi a növekedés? 0%? -3%? Most vagyunk dupla bóvliban? Most Finnországtól az USA-n keresztül Olaszországig mindenki csak arrogáns kispöcs országnak gondolja Magyarországot? Most feláll az ellenzék, hogy vigyék le az üzemanyag adótartalmát, mert a 300 Ft az a vég? Most javasolja az ellenzék a 14. havi nyugdíjat? Most indított népszavazást az ellenzék 300Ft-os vizitdíj és a tandíj ellen?

Én 2006-ban a Fidesz ellen mentem volna ki tüntetni... hogy ne akarja - még népszavazásokkal is - növelni a kiadásokat amikor amúgy is válságban van az ország.

Az MSZP korrupt volt és béna, a Fidesz meg korrupt, béna, pártállamot épít, kapitalizmus és EU ellenes, valamint elszigetelődik a nyugattól.

Szerintem az MSZP volt a kisebbik rossz és ott legalább képesek voltak egy szakértői kormányt támogatni amikor már tényleg rossz volt a helyzet.

Nem vagyok fideszes 2011.12.24. 13:23:15

@kicsijuti:

Mint már mondottam volt, minden kommentedben narancsékat véded. Akkor mi a tököm lennél más, mint narancs? Uborka?

Ha te ostobának gondolsz, narancsdroid, akkor meg vagyok nyugodva, hogy velem minden rendben. Mondjuk ezt eddig is tudtam, de azért jól tud esni egy-egy igazolás.

lüke 2011.12.24. 13:27:55

@komment1:
ezt támogatni tudnám:)
lila köd még jöhet
KEKÜ
narancsnak ,pirosnak,lehetne lila köd is:)
www.youtube.com/watch?v=twrrFJZBO50&NR=1

panelburzsuj 2011.12.24. 13:30:51

@hoplita:

Ha nem, nem.

Azért tudjál róla, hogy karácsonykor egy elég kellemetlen provokátor szülinapját is szokták ünnepelni.

Üdvözlöm a pásztorodat!

intimpista 2011.12.24. 13:31:54

hát, kedves barátaim! olvasván értékes soraitokat - nem csak ma, évek óta - azt kell, hogy mondjam, ezek a Kertészek (Ákos és Imre) bizony nem jártak/nak messze a valóságtól: a magyar genetikailag elcsökevényesedett faj. na, eztet már egy adolf keresztnevű fószer is pedzegette, csak néki a történelem kevés időt adott. ám itten van a reinkarnációja, a viktor. majd ő pontot tesz az ezer éves múltra. és azért is fogja beteljesíteni a küldetését, mert nem magyar, hanem indiai származású. és, mint tudjuk, akik idegenlélekkel támadtak a kárpátmedencére - az elmúlt ezer évben - azok mindig nagy dúlást csináltak/nak. na, ennyit nektek kisgecik. ja, és a vicc: a cigányt ki akarják végezni. azt mondja neki a vezénylő tiszt: legyen egy utolsó kívánságod! mire a cigány: szeretném kiverni a farkam! Hát legyen! hozzákezd a c. és mikor jön a sperma, felkiállt: meneküljetek, gyerekek!!!!!!!!!!!!! PONTOSAN ITT TARTUNK, AKÁR TETSZIK, AKÁR NEM!

kicsijuti 2011.12.24. 13:32:11

@mahet: tudom hogy most mennyi a novekedes, de attól hogy szar a fidesz még nem kell a szocikat mosdatni, azok is legalabb ilyen szarok voltak. Tegnap az lmp bizonyitotta hogy ok a legjobb alternativa.

graycivil 2011.12.24. 13:32:18

@realistag: A "nemorbáni" oldal mindig sokkal nehezebben öntötte érzelmeit utcai formába.

De elhiheted, amikor végre kialakul, akkor sokkal "kidolgozottabb", nagyobb és hosszabb lesz a gyűlölet El Curo és sleppje ellen.

Amúgy érdekes, hogy a FYDESZ kordonbontásánál csak távolról asszisztáltak a rendőrök. Most keményen felléptek sokkal kisebb "szabálysértés" miatt.

El tudom képzelni, hogyan fogja ez a rendőrség kezelni egy 2006 október 23-inek megfelelő, Molotov-koktélos méretű tüntetést. Akkor nem az ellenzék kötne el egy tankot, hanem a FYDESZ vetne be sok tankot. F.Y!DESZ

mrs. white 2011.12.24. 13:38:16

Lehet, hogy formálódik egy gyorskocsi utcai koalíció. Azonban azt gondolni, hogy az bármikor képes leváltani akár a legnépszerűtlenebb reménytelen hülye Orbán kormányt, illúzió. Akár Fletóhoz, akár az mszp-hez kötődni öngyilkosság. Az lmp részéről kikértem volna magamnak Gyurcsány tegnapi mártirkodását. Ami valljuk meg vicces volt. Persze Fletó se ma kezdte. Tudja, hogy hiteltelenítse az lmp-t a saját jól felfogott érdekében. Itt két legyet ütött egy csapásra nem kellett fizetni a bors ujságnak pr cikkért a gyurcsány család szeretet teljes karácsonya címmel és mégis a hírekben szerepelt, valamint az Lmp-t is jól lejáratta. Hiába mint Piszkos Fread mindenki azért imádkozik, hogy csak őt ne szeresse.
Most is azt mondom a következő kormányváltó erő bárki lehet aki kellő szervezettségből az ismeretlenből előbukkan. Mondjuk a neve lehetne a Bizonytalanok Pártja.
Az meg az Orbán kormány részéről kifejezetten bravúr, hogy máshol azért gyújtanak kirakatokat és mennek az utcára mert megszorítás van. Itt ennek az ellenkezőjével ennek az elhalasztásával is sikerül a támogatóik jó részét elveszteni. Mi lesz akkor amikor puszta fenékkel áll majd a nemzet a megszorítások közepette?
Kicsit fázis késésben vannak a megoldásokkal.
Akkor akartak hiányt elengedni amikor nem lehetett a görög válság miatt.
Akkor akarnak devizásokat menteni amikor már elszálltak az árfolyamok és nem könnyedén át lehet váltani forintra véráldozatok nélkül.
Akkor vezetnek be 16%-os egységes kulcsot amikor az egyetlen kiút a tehetősek megadóztatása és valszeg az egész világ ebbe az irányba mozdul el.
Akkor növelnék a hitelkihelyezést amikor ennek az ellehetetlenítéséért már mindent elkövettek.
Akkor vesznek össze mindenkivel amikor erre a legkevesebb szükség van.
Önmagában nem rossz ötleteik vannak csak nem akkor és nem ott és nem úgy.
Ez viszont azt mutatja, hogy nem elég egy gazdasági tankönyvet elolvasni és bevezetni azt ami esetleg működött mondjuk Kínában a 80-as években. Ergo nem értik a válságot. Ez persze Orbán sara, hogy egyrész reménytelen szakemberekkel veszi körül magát. Persze az is lehet, hogy ellentmondanak neki csak nem hallgat rájuk. Mindkét esetben a felelősége elvitathatatlan.

mahet 2011.12.24. 13:39:49

@kicsijuti: nem is szavaznék soha az mszp-re. A haza és haladás az egyetlen alternatíva, ha nem jönnek elő 2014-re akkor elhagyom az országot.

miro1 2011.12.24. 13:40:48

@intimpista: Ezek szerint te nem magyar vagy, hanem a kertészek fajtársa....

miro1 2011.12.24. 13:42:23

@mahet: Már ne haragudj, de Bajnai, és Oszkó a hitelekből ugrált amit az utódnak kell leperkálni, inkább ne...

2llkedő 2011.12.24. 13:43:05

@kicsijuti: "de attól hogy szar a fidesz még nem kell a szocikat mosdatni, azok is legalabb ilyen szarok voltak."

Ez ippeg fordítva igaz. Attól, hogy szar volt a maszop, még nem kell a fideszt mosdatni. Ha nem tudnád, a maszop szar az volt, a fidesz szar pedig most van, pedig ők aztán mindent jobban tudtak. Arról nem beszélve, hogy a fidesz a szocialistákkal szemben nem megszorítanak, nem hitelt vesznek fel ha válság van, hanem a válságkezelés európai módját választják. Ami ugye nem az unortodoxia.

graycivil 2011.12.24. 13:46:01

@miro1: Orbán szintén hitelekből ugrál, és ráadásként ránk hozta a bóvlit is.

"Dicsérendő kiállásotok" El Curo mellett kezd "cinkossággá" válni.

graycivil 2011.12.24. 13:48:31

@miro1: Kösz, "credonak" ennyi elég volt. A te "árfolyamod" is nullára zuhant.

Cartman (ex Cartman) 2011.12.24. 13:51:38

@Lófasz Hadnagy:
Akkor mondhatjuk, hogy Te egy ilyen higgadt, mérsékelt lófasz vagy? ;)

tepes 2011.12.24. 13:53:05

@mrs. white:
És mi lesz akkor, ha sikeres az utcáról Fidesz-váltás? Megszorítások! Hova vezet? Még inkább elszegényedésbe.
Aztán megint a jobboldal jön tüntetni...
Az ellenzéknek éppúgy nem-ortodox megoldással kéne jönnie, urambocsá' államadósság szempontjából a Jobbikkal hasonló módon. Senki nem veszi észre, hogy más mód nincs. Az adósság mértéke nemrég lépte át az állami, hazai céges és összmagánvagyon értékét(forrás Bankszövetség). Ennek a kamatait nem lehet kitermelni, még ha Bajnai jön akkor se, mert a potenciálisan elérhetően alacsony kamatszint alsó korlátja is túl magas ehhez. Pont! Ezt elfogadva kell megoldásokat kitalálni.

panelburzsuj 2011.12.24. 13:53:38

@mrs. white:

Tulajdonképpen elég nagy szarban van most a "politikai elit" minden mérhető népszerűségű szereplője.

Egytől egyig a kapitalizmus pusztulását prófétálják nagy lelkesen - csak arra nem tudnak hihető receptet mondani, hogy a "nagy felszabadulásig" hogyan éljünk meg mégis - méghozzá lehetőleg kellemesen! - pont a pusztulásra érett kapitalizmusból ...

jjulie 2011.12.24. 13:54:08

@miro1:

azt meg minek neked tudni öcskös, minek ütöd bele az ütődött orrodat a nagyok dolgába

van neked csodafegyvered, mi kell még?

miro1 2011.12.24. 13:54:59

@graycivil: 2002-óta folyamatosan csúszott le ( soroltak le minket)az ország csak ezt senki nem vette észre, vagy akkor épp MSZP tv-k működtek, ja és a tied mindig is 0 lehetett

kicsijuti 2011.12.24. 13:56:36

@2llkedő: ez forditva is igaz inkabb nélkul, maradjunk annyiban hogy egyik balfaszkodasa sem mentseg a masikera:)

miro1 2011.12.24. 13:56:43

@jjulie: Veled kapcsolatban azt tudom mondani, hogy keres egy férfit, mert látom nem bírsz a hormonjaiddal...

graycivil 2011.12.24. 13:57:42

@mrs. white: Az ellenzék összefogásra van ítélve. A politikai realitásokat figyelembe kell venni.

Az LMP-nek, a pártosodó civil mozgalmaknak, az MSZP-nek és a DK-nak össze kell fognia. Nem egymást kell szeretni, hanem prioritást kell felállítani a közös cél és az ellenszenv között.

Nekem tetszett az LMP tegnapi demontsrációja. Ám azt is látni kell, hogy a demokratikus ellenzék többi pártjának csatlakozása nélkül ez továbbra is csak egy "jópofa LMP-s performansz" lett volna.

Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy a legkívánatosabb új, az ellenzék minden pártjának támogatását élvező "szakmai stáb" lenne, kiegészítve a támogató pártok politikai aktivitásával.

El Curo már megbukott. De nagyon nem mindegy, hogy az ország mekkora részét tudja maga alá temetni.

miro1 2011.12.24. 13:59:22

@graycivil: 1000-en voltak ott (CNN) azt hiszem ez mindent elmond...

panelburzsuj 2011.12.24. 13:59:24

@miro1:

Bölcs lélekbúvár vagy te, komám.

panelburzsuj 2011.12.24. 14:02:39

@graycivil:

"azt is látni kell, hogy a demokratikus ellenzék többi pártjának csatlakozása nélkül ez továbbra is csak egy "jópofa LMP-s performansz" lett volna"

Látom, te már a szilveszteri műsorodat reklámozod! ...