Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:52

Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt már esélye. Orbán Viktor ma még nem tart itt, de az kétségtelen, hogy egyre nagyobb lépéseket tesz ebbe az irányba.

(Fotó: hvg.hu)

Mi kell a legitimitás (NB: nem a törvényességről, a legalitásról beszélek!) elvesztéséhez? Egy dolog biztosan: annak világos, látványos demonstrálása, hogy az adott politikai szereplő már nem támogatott, nem hiteles. Jól látható ez a közvélemény-kutatásokban, de tetten érhető az utcai megmozdulásokon is. Az elmúlt években a Fidesznek és Orbán Viktornak ezzel soha nem volt gondja. Még tavaly ősszel is magabiztosan mondhatták ilyen-olyan vitákban a baráti elemzők, hogy nézzetek a táblára: az ellenzék nincs sehol, sem a felmérésekben, sem az utcai rendezvényeken. Ugyan a Fidesz – a Nézőpont Intézet sajátos eredményeit leszámítva – minden kutatásban jelentős veszteségeket szenvedett, nagyjából a 2010-es szavazóinak felét elvesztette, de az ellenzék semmit sem profitált ebből, ráadásul a nyilvános megmozdulásai szűk családi körben zajlottak.

Az utóbbi téren ma jelentős fordulat következett be. A több tízezres kormányellenes tömeg új minőséget jelent a politikai versenyben. Nem hiszem, hogy sok olyan ember akad ebben az országban, aki tavaly tavasszal, az új alkotmány elfogadásakor el tudta volna képzelni, hogy annak hatályba lépésekor nem azt ünneplő, hanem azt elutasító emberek veszik körül a rendezvény színhelyét. Kevesen hitték volna, hogy a kormányfőnek valamilyen hátsó bejáraton kell megközelítenie a helyszínt, az épületet pedig rendőrök sorfala védi majd. A kormány kedvenc frázisainak - a „nemzeti összefogás”, a „kétharmados forradalom”, a „választói felhatalmazás” – szavatossága egyértelműen lejárt, ha mondják is őket, az arcok árulkodók. 2007-ben is akadt valaki, aki Éljen Gyurcsányt kiáltott a teremben, a kormányfő beszédét taps fogadta a közjogi méltóságok részéről, de az ott ülő realisták tudták, hogy a jövő vesztesei között ülnek.

Ismételem újra: ma még nem tartunk itt. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, a bizonytalanok óriási táborának pártot, pártokat kell választania magának, vagy a mai étlapról, vagy máshonnan.  Korábban nem gondoltam volna, de ma nem kizárható, hogy már ebben az évben a biztos pártválasztók között is világos kisebbségbe szoruljon a Fidesz. Ha ez megtörténik, a parlamenti kétharmad rettenetesen nehéz, kényelmetlen helyzetbe kerül, legközvetlenebb támogatói, szövetségesei, haszonélvezői is elbizonytalanodhatnak, az ellenzék pedig nem csupán kényszerből – mert a törvényhozásban tehetetlen – keresi majd az utcát, hanem komolyan bízhat abban, hogy ott kényszeríthet ki fontos változásokat.

„Bármennyire is szeretnék a politikai ellenfelek, és bármennyire is napi folyamatos értékelési lázban ég a média egy része, a választók a kormány teljesítményéről a véleményüket nem száz nap után alakítják ki. Lehet (sőt, talán valószínű is), hogy Orbán Viktor népszerűsége egyszer lejtmenetbe kerül, hitelessége erodálódik, ám ha csak maga nem tesz ezért, erre biztosan nem egyhamar kerül majd sor” – írtam 2010 szeptemberében.  Pontosítanom kell az egyhamart…

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr493515020

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1286. Orbán, takarodj! – testközelből 2012.01.03. 22:54:59

Bloáf a Jókai tér sarkán még rágyújtott egy búcsúcigire. Épp elköszöntünk volna, amikor egy hatalmas palesztin sálkendőt viselő, kb. 16 éves leányka ugrott oda hozzánk, és megkérdezte: bocs, az Opera erre van vagy arra? Biztosan elsőtüntető. Jó is az.E...

Trackback: 1286. Orbán, takarodj! – testközelből 2012.01.03. 22:54:47

Bloáf a Jókai tér sarkán még rágyújtott egy búcsúcigire. Épp elköszöntünk volna, amikor egy hatalmas palesztin sálkendőt viselő, kb. 16 éves leányka ugrott oda hozzánk, és megkérdezte: bocs, az Opera erre van vagy arra? Biztosan elsőtüntető. Jó is az.E...

Trackback: 1286. Orbán, takarodj! – testközelből 2012.01.03. 22:53:57

Bloáf a Jókai tér sarkán még rágyújtott egy búcsúcigire. Épp elköszöntünk volna, amikor egy hatalmas palesztin sálkendőt viselő, kb. 16 éves leányka ugrott oda hozzánk, és megkérdezte: bocs, az Opera erre van, vagy arra? Biztosan elsőtüntető. Jó is az....

Trackback: Százezer 2012.01.03. 18:45:37

Nagy eséllyel ez volt az utolsó békés tömegtüntetés Orbán regnálása alatt. A következőt nemigen tudja már kordában tartani sem a rendező szervezet, sem a rendőrség. És utóbbi talán nem is nagyon akarja. Hisz vezetőktől közrendőrökig sokan állnának legs...

Trackback: Magyar Tavasz Budapesten és az interneten ! 2012.01.03. 12:07:08

Végre ébred a magyar!Az esti tüntetés megmutatta vannak még olyan közös célok amik összehozzák az embereket az utcán, több tízezer vagy majd 100 ezer ember volt kint az utcán, hogy együtt tiltakozzon az Orbáni diktatúra ellen messze hangzott a "Vi...

Trackback: Tüntetés és hogyan tovább? 2012.01.03. 11:34:34

A tegnapi Opera előtti tüntetés, ezúttal kicsit más volt, mint eddig, hiszen a Gépnarancs is rendezőként, szervezőként vett részt a demonstráción. Ettől persze még úgy indultam neki, hogy ha a tüntetés “elfajul”, akkor is objektíven fogom v...

Trackback: Ott fogsz majd osonni, ahol senki sem lát! 2012.01.03. 11:22:50

Alcím: „A tüntetők beleköptek, a 2/3 meg mind megette!”. Ekkora ünnepre még a halott köztársaság gyilkosai sem számítottak. Skicc Pál azt mondta, hogy "Őszintén remélem, hogy ma velünk örülnek honfitársaink, magyarok szerte a vi...

Trackback: Bagoly és veréb az Operánál 2012.01.03. 10:36:25

Tegnap este tüntetni mentem. Az ilyesmi eddig ritka esemény volt az életemben. Összesen talán vagy ötször, ha előfordult. De ebből három az elmúlt fél évre esett. Tartok tőle, hogy az arány romlani fog. Arányosan az ország most már nagyobb részéne...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.03. 10:28:50

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.03. 10:28:19

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.03. 10:26:09

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.03. 10:25:14

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2012.01.03. 10:10:22

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb...

Trackback: Úri vircsaft?Tüntetés az Operánál. 2012.01.03. 09:28:55

Ha az embernek gyereke születik, akkor úgy tűnik, hogy elfolyik az ideje. Tegnap este például nem is volt esélyem, hogy kimenjek az Operához, pedig nagyon ott lett volna a helyem, így csak a nagyobb híroldalak percről percre rovatára tudtam támaszkodni...

Trackback: Rádióforgalmazás 2012.01.03. 08:43:54

-Figyelem! A Sas leszállt! -Mi van? -Mondom, a Sas leszállt! -Nem látom, főtörzs! -Ott a sorfal mögött a TEK-es kollégák hozzák Orbánt és a Schmittet! -Máris letartóztatták őket? -Mi

Trackback: A "Jóisten" facebookos bejegyzésben tiltakozik Orbán Viktor tegnapi beszéde ellen 2012.01.03. 08:13:48

Isten facebookos bejegyzésben kérte ki magának, hogy tegnapi, a Magyar Nemzeti Galériában elhangzott beszédébe Őt is belekeverte Orbán Viktor, regnáló miniszterelnök. "Jóisten, haza, család? Na ne szórakozzatok! Annyi bűnt követtek el má...

Trackback: Te figyelj, én valamit nem értek! 2012.01.03. 00:59:03

Te figyelj, én néztem a mai (tegnapi) megmozdulást az opera előtt, és…. Te figyelj, én valamit nem értek! Te figyelj, hogy van az, hogy vannak ellentüntetők? Te figyelj, mi ellen tüntetnek a bátor, arcukat eltakaró, vagy nem eltakaró kemény magyar fiat...

Trackback: Tüntetés a halotti tor ellen - fotó, videó 2012.01.02. 23:00:36

Halotti tor - ez volt a legtöbbet használt jellemzés arról, hogy mi folyik az Operaházban, az Andrássy úton felállított színpad mögött. Kicsit teátrális, de hát a kormányzati komédiához ez passzol. Én a Nagymező utca felől érkeztem, keresztül az ellen...

Trackback: TÁMADÁS! 2012.01.02. 22:58:35

 Támadás a Nemzet ellen! Spekuláció a forint árfolyama ellen! A gonosz bankárvilág Magyarország megsemmisítésére készül! A regnáló Magyar Kormány tisztviselőitől gyakran hallani, hogy Hazánkat (v.ö. Nemzet, Hon, Magyarország) spekulációs táma...

Trackback: Tüntetés 2012.01.02. 22:41:03

Este a Kossuth téren és az oda vezető utcákon millió ember gyülekezik. Senki nem szól semmit. Csak állnak némán. Meg sem kell szólalni. Mindenki tudja, miért vannak ott. Mindenki elszánt. Mindenki ugyanazt gondolja. Majdnem. A tér bal oldalán a balolda...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2012.01.02. 23:23:56

@Balt: tényleg csak ennyire futja? szánalmas vagy.

bigapples 2012.01.02. 23:24:30

@sárkányfő: A Fidesz 2006 őszen kezdte az utcai politizálást és nagyon hamar visszalépett ebből nyugatról jövő felszólításra és a saját érdekeit figyelembe véve. A végső ütést a felsőoktatás és az egészségügy privatizációját megakadályozó népszavazással vitte be a Fidesz 2008 tavaszán a Gyurcsány kormánynak, nem utcai cirkusszal. Az utcai demonstrációk, gárdaavatások, felvonulások a Jobbik fegyvere volt.

aszekelyek 2012.01.02. 23:24:30

@concret: Akiket említettél , abban az írásodban , amire válaszoltam. Olvasd el szépen magadat. Nem nehéz . Rákattintasz a saját nevedre és odaadja. Úgy , magadat , csak megérted:D

Balt 2012.01.02. 23:24:55

@manyike: Valami nagy formátumú azt mondta erre a valahai legnagyobb szónoklatában, hogy "majd megunják, azt' hazamennek..."

sárkányfő 2012.01.02. 23:25:26

@aszekelyek: mit akarsz mondani? jól értem, buziztál egy jót?

aszekelyek 2012.01.02. 23:25:32

@graycivil: Azt ott mondták-e vagy te álmodtad?

lane 2012.01.02. 23:25:38

@concret: Csak egyféleképpen lehetsz demokrata, ha a mérséklet erőket elválasztod a szélsőségestől. A mérsékelt (jobb, bal) mind demokrata és mind támogatható, a szélsőséges (jobb, bal) sosem demokrata. Ez a lényege a felosztásnak.

Továbbra is az a kérdésem hozzád: miért volt ott a Gárda?

menőmano 2012.01.02. 23:26:22

Hát ez a @ubul nagyon bunkó! már megint.
:(

panelburzsuj 2012.01.02. 23:26:46

@manyike:

Hej, ha tudnám, mire mondtad ... :)

ubul2000 2012.01.02. 23:28:37

@menőmano: Anyád gyermeke, az a bunkó! Bezony

concret 2012.01.02. 23:30:07

@bigapples: Abban egyet értünk, hogy a jogbiztonságot nem szabad feladni, sőt, meg kell erősíteni, a jogfolytonosság pedig nagyobb érték egy államban szinte minden másnál.

A Fidesz jog"alkotása" annyira visszatetsző (nem szerintem, a legtekintélyesebb jobboldali jogászaink szerint is: Zlinszky, Paczolay, Sólyom, stb), hogy a formális jogot is betartva kell majd nagyobb konszenzust élvező alapjogszabályokat alkotni. Lehet, Te most megőrzendőnek találod a 2/3-dal meghozott jogszabályokat, ám neked is felvetném: ha majd ellenzékben lesz a Fidesz (mert ugye nincs diktatúra, ami ezt lehetetlenné tenné), kívánod-e, hogy saját jogszabályaikat fordítsák ellenük?

Én az ország érdekében nem kívánom ezt. Nem érdemlik meg, de meg kellene őket kímélni a saját ízlésük szerint, a saját hasznukra formált jogszabályaiktól, csakis ez hozhatna hosszútávú békét.

Balt 2012.01.02. 23:30:41

@sárkányfő: Hazudsz, mint általában. A Fidesz 2006-ban kifejezetten (fizikailag is: kordonnal) elhatárolódott a Kossuth tériektől, akik ezt egyébként eléggé nehezményezték. Esetleg elolvashatod a Jobbikos Molnár Tamás négyrészes visszaemlékezését erről.

aszekelyek 2012.01.02. 23:32:08

@sárkányfő: Azt írtam , hogy feri szokott , rendszeresen az Andrássyn részt venni a más nemi identitásúak rendezvényén. Így lehetséges , hogy a szervezésben is adott tanácsokat. Tudod , ő tanácsadó volt eredetileg , megyó mellett... Mostanában meg , láttam , Orbánnak adott tanácsokat atv-n.. :) agresszolgánál. Nem szokták kiteregetni a tanácsadókat... Nekem elég sok más nemi identitású, eltérőek , vannak az ismerőseim között. Nem szoktam azt tenni , amivel gyanúsítasz. Igaz , ők nem járnak oda , feriékkel felvonulni.

cincinnatus 2012.01.02. 23:32:42

@bigapples: Mind a 386 képviselő felesküdött az Alkotmányra, az alapján tartották a 2010-es választásokat, szerezték mandátumukat, állt fel a jelenlegi ogy.....

Balt 2012.01.02. 23:34:04

@lane: Akkor mondjuk a másik kérdés, a kórházprivatizáció miatt. Bár - mint 2010 első szavazásán kiderült - azóta Gyurcsányon, a klónján és Szanyin kívül állampolgársági ügyben mindenkivel. :))

teevee 2012.01.02. 23:34:18

@Balt: "...kezd kurvára kinyílni a csipátok..."
:)) Örülök, hogy így látod.

szbi 2012.01.02. 23:34:40

@török gábor: Nem voltam jelen, de a több tízezres számot a tv adást látva, némileg túlzásnak tartom. Van tapasztalatom korábbról. Ez a hangos kisebbség volt. Lesz csendes többség.

Balt 2012.01.02. 23:36:02

@nemecsek ernő áruló: Azt, hogy nem véletlenül hagyták magukra a székházvédő csapatot.

cincinnatus 2012.01.02. 23:36:30

@bigapples: "Lehet, hogy a Fidesz sportszerűtlenül használta fel a 2/3-os többségét az alkotmány elfogadására, de a törvényeket betű szerint betartotta."
Hatályos jogalkotási tv:
2. § (1) A jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie.

(2) Jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.

(3) A jogszabály hatálybalépésének időpontját úgy kell megállapítani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.

(4) A jogszabályok megalkotásakor biztosítani kell, hogy a jogszabály

a) megfeleljen az Alkotmányból eredő tartalmi és formai követelményeknek,

b) illeszkedjen a jogrendszer egységébe,

c) megfeleljen a nemzetközi jogból és az európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és

d) megfeleljen a jogalkotás szakmai követelményeinek.

cetragu2 2012.01.02. 23:37:23

@Balt: ja. a zsidók kiirtására, az MSZMP-re, Kádárra, és a való világra is tömegigény volt. Erre azért nem hivatkoznék a helyedben. Ma jót "beszélgettem" (ő inkább kiabált, és k..va anyázott egy bőrfejű jobbikossal--szeretem a kihívásokat :-). a végén az érvrendszere a tömegigényben és az anyukámban merült ki. Nekem ez kevés. Ne haragudj.

Balt 2012.01.02. 23:37:56

@menőmano: :))) Tényleg jókat írsz, én is röhögök!

panelburzsuj 2012.01.02. 23:38:22

@Balt:

Nem is nagyon tapsikolok a chávez-rajongó fiúkának, meg a biciklis "foglaljuk el" mozgolódásoknak.

De nem azért, mert Ferencet császárra koronáznák. (A Hallgatói Hálózatból GY.F. mellé pattant leánykát azért elég alaposan megköpködték ... )

Hanem mert a kormánypártokat módszeresen szorítják a radikális jobber mozgalmak felé.

Az a "harcunk" nekem se stimmel a képbe.

sárkányfő 2012.01.02. 23:38:30

@Balt: Ja, mert egy jobbikos politikus nyilván cseppet sem elfogult és nyilván tényszerű, objektív emlékei forrásértékűek :D ezt még írd le párszor, a közönség a legjobb humoristát vissza szokta tapsolni, had szórakozzunk még kicsit :D
esetleg szíjjártó vagy selmeczi memoárjára nem akarsz hivatkozni? :DD

és persze, Orbán 8 évig hisztérizálta az országot, személyes példát adott polgári engedetlenségből, rendszeresen kinyilvánította, hogy a balosok nem részei a nemzetnek, azaz jó alaposan kidolgozta és legitimálta a szocik elleni gyűlölet ideológiáját, majd amikor végre sikeresen bedurrant az, amin oly sokat dolgozott, angolosan távozott, és vigyorogva széttárta a kezeit, és közölte, hogy ehhez neki semmi köze... aha... mondjuk ügyes, azt el kell ismerni, aljas nagyon, de jogilag nem megfogható, ebben nagyon profi a gazdád...

concret 2012.01.02. 23:39:16

@aszekelyek:

"Rátok".

Én azért nem sorollak ismeretlenül egy csapatba mondjuk a Betyársereggel. csak egy szimpla orbánfannak tartalak, ha ez így nem sértő.

Te nyilván tudod, én kik közé tartozom. Pedig csak egy értelmes kormányt szeretnék a mostani után.

Magam értem, csak a kérdésed nem. Ugyanis, akiket emlegettem, az a Betyársereg, minden mást szigorúan egyes számban írtam, nem vonatkozhatott sem Baltra, sem jómagamra az "akiket".
De amennyit írtál, már pontosíthattad is volna hiányos kérdésedet. Ha tényleg akarnál beszélgetni, és nem elbeszélni dolgok mellett.

Mint ahogyan az előző TG bejegyzésnél kérdeztem: nem félted a leendő ellenzéki Fideszt a mostani jogszabályok adta ellenzéki lehetőségektől, a magyar bíróságokat a más által hasonlóan centralizált irányítástól, a magyar alkotmányosságot a kiherélt AB cselekvésképtelenségétől? Vagy ezután már csak a Fidesz fog kormányozni?

aszekelyek 2012.01.02. 23:39:21

@lane: Ahol csak tetszik. NYugat is tele van szélsőségesekkel. Csak megjegyzem. Sőt , ott is egy fejű , két lábú föemlősök élnek.

nemecsek ernő áruló 2012.01.02. 23:40:19

@Balt: Nem véletlenül, tehát... miért?

cetragu2 2012.01.02. 23:41:42

@szbi: ne csak az M1 híradót nézd meg. most éppen a tüntetőket retusálták ki :-). nézz a neten fellelhető videókat, már van fönt elég sok. Valóban több tízezer ember volt, a rendőrség szerint is. És volt csendes többség is. Az volt a többség. Ott voltam, láttam :-)

sárkányfő 2012.01.02. 23:41:43

@szbi: látom te egy tv-adásra hivatkozol. kérlek mond melyik tévében látszódott az egész tömeg egyben, és ezért melyikből volt megbecsülhető a létszám. én sajnos nem láttam ilyet, de ha te mondod nyilván volt ilyen.

concret 2012.01.02. 23:42:25

@ubul2000: Rendben, magam is így gondoltam.

A provokátor persze lehetséges, de amíg nem bizonyított, addig csak spekuláció. Kb mint az, hogy az ikertornyokat a zsidók döntötték le (ismerem, apám is ezen a véleményen lett volna, ha megéri).

lane 2012.01.02. 23:42:54

@Balt: Bocs, ezt mire írtad? Mi volt az előzmény?

aszekelyek 2012.01.02. 23:43:56

Kedves Gábor! Most jutott a vén eszembe, hogy konkrétan megfenyegette Orbánt ferink , ha jól emlékszem , személyesen, hogy majd mit fognak ellene az alkotmány miatt csinálni. Majd holnap kikeresem. Ez nyilvánosan elhangzott. Nem csak , hogy lehetett rá gondolni de konkrét fenyegetésként , ígéretként , hangzott el. Amikor az elnökséget adták a magyarok az EU-ban. Jó éjt! :D

Diocles 2012.01.02. 23:44:03

Jó a Gyurcsány-féle analógia, csak nem éppen úgy, ahogy TG gondolja.

Akkor is azt hitték a népek, legalábbis a választásokat eldöntő bizonytalanok, h elég a kormányváltás, elég elzavarni egy demonizált figurát, és máris megoldódnak a jóléti gondjaik.
Ők ma már újra Orbánt utálják, de egy hatalomváltás esetén két hónap alatt fordul a kocka, a régi-új baloldal sem tudná kielégíteni a felfokozott igényeket, versenyképessé pedig még kevésbé tudná tenni Magyarországot az inaktív, járadékos többség ellenében.

Az ország csúszik lefelé, a politikai viszonyok pedig egyre durvábbak, nem sok jóra lehet itt számítani.
Szinte csak az a kérdés, h ebben az évben megyünk államcsődbe, amit tényleg el kéne kerülni, avagy szépen lassan csúszunk le a lejtőn.

szbi 2012.01.02. 23:45:00

@menőmano: ezzel szemben a tény: Bajnai Gordon rosszul kormányzott.
Ismeri valaki a mai gazdasági adatokat? A nem-pénzgazdasággal foglalkozókat?
Jók. Meglehetősen jók. A kormányzás tehát jobb a Bajnaiénál.
Tények, kérem a tényeket!

Balt 2012.01.02. 23:45:23

@cetragu2: OK, erre valók a választások. Ott majd lehet véleményt nyilvánítani - mint eddig is, pl. 2010-ben.

márta)) 2012.01.02. 23:47:51

@ubul2000:

Mit anyázol itt!! Te szerencsétlen idióta?!!!
Áruld már el!! Honnan veszed Te a bátorságot, hogy anyázzál??!!!

Balt 2012.01.02. 23:48:17

@sárkányfő: A Kossuth tériek egyik szervezője volt, ha erről valamit meg akarsz tudni, nem biztos, hogy a kapcsolat.hu a hiteles forrás... :))

cetragu2 2012.01.02. 23:49:19

@concret: én egyetértek Veled. De leírnád, mi lenne az a pont, amit, ha meglépne bármelyik kormány, akkor Te félteni kezdenéd a demokráciát? Tényleg kíváncsi vagyok!

Balt 2012.01.02. 23:50:13

@nemecsek ernő áruló: Hogy felspanolják a rendőrök "harci kedvét". Másnapra meg is lett a "gyümölcse".

márta)) 2012.01.02. 23:51:12

Mi a probléma! A jövő elkezdődött.!!!
Nincs ebben semmi különös! Tessenek várni a kolbász-keritést!! már írtam!!
hm?
:))))

cincinnatus 2012.01.02. 23:51:22

@Balt: Nem úgy, mint 2010-ben. Megváltoztatták az egészet.

concret 2012.01.02. 23:52:04

@lane: Az első, hosszú mondatoddal sosem vitáztam.

Azt meg nem értem, miért vonsz kérdőre a Gárda miatt.

Továbbra is azt gondolom: nem csökkenti senkinek sem a demokrataságát, ha kevésbé tiltakozik addig, amíg ezt nem látja indokoltnak. Ha valaki nagyon nem szeret egy pártot, élből fél tőle, még ha semmit sem csinált. Ha valaki semleges próbál maradni, csak akkor reklamál, ha nagyon bebizonyosodott a kritika indokoltsága. Én nem kérdőjelezem meg a demokrata mivoltod, de azt érzem, hogy elkötelezett vagy. Egy politológus igenis legyen semleges, amíg nagyon komoly indoka nincs a kormánnyal szemben állást foglalni. Kár, hogy ezt nem akarod elfogadni. Csakis a semleges elemzéseket lehet két oldalról jól kivesézni. Ha ez egy általad elvárt balos poszt lenne, közel sem lenne ennyire színes a társaság, nem lenne ilyen a színvonal. Szerintem.

Balt 2012.01.02. 23:52:35

@concret: "Vagy ezután már csak a Fidesz fog kormányozni?"

Lehet, hogy ilyen-olyan koalícióban, de hogy Gyurcsány (és körei), nyugger poltisztek, chavezista gimnazisták belátható ideig nem, az eléggé bizonyos...

Diocles 2012.01.02. 23:53:12

@bigapples:

nem csupán ezt lesheti a baloldaltól a Fidesz, itt van pl. az új divat, a kormányváltás óta minden valamirevaló ballib rendezményen elhangzik valami célzás arra, h mindenki mentse ki az országból a bankbetétjeit...

csodálkoztam is korábban, h ellenzéki korában a jobbos média nem reklámozta, h a cégek és magánszemélyek a baráti Szlovákia költözzenek át papíron...

a Fidesz ellenzékiségét átkozóknak, pl. sárkányfő kollégának ajánlom ezt figyelmébe, megtehették volna, olyan tömeghisztit csinálhatott volna a jobbos média e témában, h csak na, és nem is alaptalanul, de nem tették, akkor még ehhez nem mertek nyúlni.
Most ez a szabály is megszűnni látszik.

sárkányfő 2012.01.02. 23:53:25

@Balt: jaaa... a Kossuth tériek szervezője volt? Hát miért nem ezzel kezdted? Akkor minden szava arany! Loool, b+ ezek szerint pont neki köszönhető, hogy nyilvános vizelde lett a Kossuth térből a szent nemzeti tiltakozás hevében, mert annyira tapló igénytelen arc, hogy még egy rohadt mobilvécét sem szervezett oda :D Otthon nyilván a pottyantóshoz szokott...

nemecsek ernő áruló 2012.01.02. 23:54:16

@Balt: Ettől még a megvadult állatok majdnem kinyírtak 150 rendőrt. Nem cáfoltad, amit írtam. És 'ezek' merték magukat békés tüntetőnek nevezni, tehát te sem mondasz ellent annak, amit mondtam. Szóval mi a helyzet az utcai tüntetésen téglával megdobott rendőrökkel, akik akkor még nem támadtak vissza? Akkor még nem...
Frusztráltak voltak, ez tény, de nem mondd már nekem, hogy ha tényleg békés tüntetés lett volna, tömegbe lőnek, mert ez nettó demagógia!

aszekelyek 2012.01.02. 23:55:05

@cetragu2: Nem gondolom, hogy jó társaságban keresed az igazadat. biztosan úgy ban, ahogy írod. Senki nemvitatja el tőled, hogy kifejezd a nemtetszésedet valami miatt, békésen. MAgam is részt vettem békés demonstráción. A jog , mondják, és a természetes igazságérzet.... nem ugyanaz. eddig se volt. Az előző alkotmány szerint sem. Úgyhogy azt tudom mondani neked, jobb társaságot válassz magadnak , a tiltakozásod helyéül , társakul. A törvényes lehallgatás eddig is ment. Nekem , családomban többeknek is van tapasztalatuk , ezen a téren. egy jó ismerősöm konkrétan közölte, őt lehallgatják. 2006-os itán. A legtöbb demokratikus országban létezik a törvényes le hallgatás. Adó ügyekben pld Amerikában , ahol a legkomolyabb bűn, az adócsalás.... A ettől ez még demokratikus. Csak nálunk még ez eddig nem volt nyilvános. Abban nem foglalnék állást, hogy az AB és a sarkalatosok. Kevés még az információm és bizonytalan ahhoz. Egyet tudok. A 89-es sarkalatosai sem voltak másként megalkotva. A betartása sem volt semmivel jobb , demokratikusabb.

Balt 2012.01.02. 23:56:17

@lane: Pedig ott van a hivatkozás: @lane:

Szindbad 2012.01.02. 23:56:27

@Diocles: Aszondja "nem mertek nyúlni", LOL, persze, nem mertek, mert felelős, az ország jövőjét szem előtt tartó ellenzék voltak :))

sárkányfő 2012.01.02. 23:57:21

@Diocles: azt akarod mondani, hogy a jobbos média nem próbált minden lehetséges fronton, ahol volt egy pici esélye, tömeghisztit csinálni? azt akarod mondani, hogy a jobber média visszafogta magát? nem mondom, a szijjártóizmus él és virul...
ja, esetleg vesd már össze a számokat is. de ne csak magukban, hanem azt is, hogy most mennyire van szándéka és esélye nemzetközi együttműködésből megtámasztani az országot...

Balt 2012.01.02. 23:57:40

@aszekelyek: Tényleg! Igaz! Ferenc testvér próféta! :))

concret 2012.01.02. 23:58:34

@cetragu2:

Én is elkezdtem elég hamar félteni. Amikor a 98%-os adót visszamenőleges hatállyal meghozták, és az AB kritikája után alkotmányt módosítottak, akkor tudtam, nem bírnak az erejükkel. Innentől már semmi sem volt szent.

De ha elemző lennék :))), akkor tovább őrizném a semleges, középutas alapállást, hiszen egy jó elemző kell, hogy mindkét oldal felé kommunikáljon. Aki ezért haragszik, az nagyon könnyen hasonló hibákba eshet mint a Fidesz kormány (zsebében érzi a bölcsek kövét).

cetragu2 2012.01.02. 23:59:29

@Balt: igazad van. De kíváncsi lennék, mit szóltál volna, ha anno a baloldal élve az szdsz-es kétharmaddal olyan törvényeket alkotott volna, hogy a hatalomba kerülő Fidesz kormány nem tud változtatni rajta, mert mondjuk nincs éppen kétharmada, vagy mert mondjuk azt írták volna bele a törvénybe, hogy csak 100%-os többséggel lehet megváltoztatni. Biztos, ami biztos :-). Ma sok jobboldali barátom, ügyfelem mondja, velem együtt, hogy örültünk a kétharmadnak, mert így esély nyílt arra, hogy ne herélt kormány szerencsétlenkedjen. És most sajnáljuk, hogy kétharmad lett, mert a Fidesz visszaél ezzel, 9 évre nevezi ki az embereit, a gazdaságpolitikához már jobb oldali közgazdászok sem adják az arcukat, nem lát, nem hall, nem konzultál, csak háborúzik ész nélkül. Megállapításod igaz, nem voltam fidesz szavazó. De nem gyűlöltem sem a fideszt, sem a jobbikot, sem semelyik pártot. Bizonyos embereket nagyratartok mindegyikben, másokat pedig nem. Érdekes nekem, hogy most szabadulunk meg éppen a kommunistáktól, mikor 3 volt MSZMP tag ül a kormányban. (megjegyzem van közülük szerintem nagyon tehetséges is).

Balt 2012.01.03. 00:00:15

@Diocles: "egy hatalomváltás esetén két hónap alatt fordul a kocka, a régi-új baloldal sem tudná kielégíteni a felfokozott igényeket, versenyképessé pedig még kevésbé tudná tenni Magyarországot az inaktív, járadékos többség ellenében."

Ráadásul egy igen-igen vékonyan összetákolt koalícióban... Ugyammá!... Egyébként is 2012-ben eljő a "világvége", de nekik még bőven van idejük 2018-ra készülni. Legkorábban... :)))

concret 2012.01.03. 00:01:02

@sárkányfő: az egyenlőtlen mérce sem jobboldali kiváltság

(rossznak mondtad, magam is jobboldali vónék, csak egy másik tipus:))

Balt 2012.01.03. 00:03:01

@Diocles: "Az ország csúszik lefelé, a politikai viszonyok pedig egyre durvábbak, nem sok jóra lehet itt számítani.
Szinte csak az a kérdés, h ebben az évben megyünk államcsődbe, amit tényleg el kéne kerülni, avagy szépen lassan csúszunk le a lejtőn. "

Sajnos ez is igaz, de láthatóan az EU, az USA, az arab világ és hamarosan Kína is meg lesz lékelve (különböző okok által), tehát a "világvége" tényleg nincs messze... Ebből nyilván mi sem fogunk kimaradni, sőt, lehet, hogy mi adjuk a kezdő lökést... (Már ha nem is feltétlenül önszántunkból...)

márta)) 2012.01.03. 00:03:14

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ban"

A szélsőségesek a tér kockaköveit felszedték, egyebek mellett ezekkel dobálták a rendőröket, akik hiába vetettek be könnygázt és vízágyút is, a tüntetők erősebbnek bizonyultak és bejutottak az épületbe, ahol kifosztották a büfét.
A tévéostrom idején az MTV székházában tartózkodott Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Török Gábor politikai elemző is, akik a Rudi Zoltán tévéelnökkel sokáig egy sötét irodában húzódtak meg.

A tüntetők – akik között több harmad vonalbeli politikus is akadt – megrongálták a téren a szovjet emlékművet is, amelyet később rendbe tettek, ám máig rendőrkordon védi a támadásoktól."

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten

Röviden, tömören) a csőcselék!!?? bocsika! a tüntetők?!!
Ha valaki elfelejtette volna) egy kis emlékeztető.

Diocles 2012.01.03. 00:03:38

@sárkányfő:

elolvastad, amit írtam?
akkor arra válaszolj: bankbetétekre való célozgatás + Szlovákiába való kitelepülés reklámozása.

Volt-e ilyen akkor?

Balt 2012.01.03. 00:04:20

@cincinnatus: :) Ez igaz. Szerencsére.

teevee 2012.01.03. 00:06:48

@Diocles: Volt. Ha jól emlékszem annak idején Csányi mester riogatott az OTP bizonyos tevékenységének Ausztriába telepítésével.

Balt 2012.01.03. 00:07:24

@sárkányfő: Szervezett. De nem tőlem tudod. Én is csak olvastam. :) A mobilWC meg Demszky biznic - volt... :))

lane 2012.01.03. 00:08:45

@concret:
Ezt írod:
"amíg nagyon komoly indoka nincs a kormánnyal szemben"

Erről azt gondolom, hogy tekintettel a Baroso, Clinton, Merkozy tiltakozásokra, ez egy tarthatatlan álláspont.

Ha Baroso-nak, Clinton-nak, Merkozy-nek problémája van a kormánnyal, akkor valószínűleg te és TG tévedsz, - máshogy - vagy elfogult.

Ezt nevezem én bakelitpolitológiának.

Elgondolom, ha ennek az ezredét csinálta volna bárki...

(szolgálati megjegyzés: nem véletlenül erősödtek fel a "lane"-féle hangok...)

cincinnatus 2012.01.03. 00:10:21

@Balt: A szerencsének ehhez nem sok köze van.

cetragu2 2012.01.03. 00:11:12

@aszekelyek: megnyugtattál :-) olyan szar, mint volt. :-) akkor hát minek örüljek? nem tartom rossz társaságnak akikkel voltam. Férjem, és egyetemista lányaim barátai. Elég sok jobb oldali barátom, ügyfelem van, így biztos vagyok benne, hogy Te is jó társaságban tüntettél korábban. Együtt örültem velük a kétharmadnak, hogy most nincs ellenszél, jöhetnek a változtatások. Most együtt búslakodok a jobboldali ügyfeleimmel, mert szerintük ez nem az, amit szerettek volna Miért képzeljük egymásról, hogy megvezetett, rossz társaságban lévő, aki nem a "mi" oldalunkkal ért egyet.. Mind a két oldalon vannak rátermett, okos, tisztességes politikusok, és olyanok, akik nem ilyenek. És mind a két (szerintem három :-)), politikai irányban vannak értékes, megtartandó értékek, és kidobandó ócskaságok. Szerintem :-)

concret 2012.01.03. 00:11:17

@Balt: Végül is csak a lényegre nem válaszoltál.

Arra, hogy a saját gusztus szerint épített jogrend mennyire lenne jó az ellenzéki Fidesznek.

megfordítom: úgy gondolod, sosem lesz ellenzékben a Fidesz?

Mert ha igen, akkor a Fidesz megszűntére spekulálsz :) Politikai párt törvényszerű sorsa időnként az ellenzékiség, ugye?

Szóval egyezzünk ki: tekints a jövőbe, és lásd be, nem jó ez a meglékelt AB. Kell az majd az ellenzéki Fidesznek. lesz majd miről alkudoznia az utána jövő kormánypártokkal.

lane 2012.01.03. 00:14:00

@Balt: ( Köszi. Ezt a funkciót nem ismertem.)

Válasz: Mindenki szavazott már legalább egyszer a Fideszre. Én is.

Balt 2012.01.03. 00:16:18

@nemecsek ernő áruló: Nos, a Szabadság téren nyilván voltak provokátorok, békés Újpest, DVTK, Honvéd meg Fradidrukkerek, ezt Nagy József (akkor még 168 óra) maga mondta másnak egy HírTV-s beszélgetésben. (Hogy ti. a kedves B-közepes barátai "dógozni jöttek ide gempáért" - csak ugye akkor még nem volt nyilvánvaló, hogy másnap meg főleg okt. 23-án visszájára sül el a dolog... Én egyébként ott voltam (csak aznap) a Kossuth téren (a Szabadság téren nem), és valahogy eszembe se jutott kanna benzineket vinni meg más, akár civil, akár MTV-s autókat tervszerűen felgyújtani. Ez bizony nyilvánvaló provokáció volt, és mér csak azért se lehet Orbán nyakába varrni, mert épp Berlinben volt, 2 napig láthatóalg azt se tudták, hogy viszonyuljanak az egészhez. (Ellentétben Gyurcsánnyal, aki még vasárnap körbeturnézta a médiát, hétfőn éjjel, a székházostromban meg egyenest Bárdos műsorában instruálta a rendőröket...)

concret 2012.01.03. 00:16:59

@lane: Már megbocsáss, de olvasod te egyáltalán TG-t?? Szerinted a tiltakozások óta nem foglalt állást?? Hiszen egyfolytában azt írod: későn tette - vagyis tette!

Ha rám írnád: bakelitpolitológus, azt én szívesen venném. Mert ahogyan "tévedésekről" írsz, az meglehetős erőszakosságra utal. Szerintem Te nem tévedsz, csak más súllyal értékelsz dolgokat. Szerinted viszont én tévedek.

Szívesen rád hagyom, legyen igazad.

Balt 2012.01.03. 00:17:23

@Balt: maga mondta másnak = másnap :)

sárkányfő 2012.01.03. 00:17:27

@Diocles: elolvastad amit válaszoltam? segítek: "ahol volt egy pici esélye"

@Balt: köszönöm az infót, jót mulattam.

szbi 2012.01.03. 00:17:30

@cetragu2: Kedves asszonyom, talán két napja írtam itt, hogy e fórumról beszélgetőtársként lelépek, s csak T. G.-nek címzem üzeneteimet. Maga viszont rokonszenvesnek mutatkozik, tehát válaszolok.
Járatlannak mondta magát a tömegrendezvényeken - magam pedig sok helyen ott voltam. A nyüzsgés, az újféle ingerek megtévesztik az embert. Így volt pl. 1971-ben, azon a bizonyos március 15.-én. A mai "hivatalos" adat 1500 főben rögzíti a számot. Én a mai eszemmel úgy hiszem, ötszáznál többen nem voltak, inkább kevesebben. Magam a "békés nézelődő" szerepében. 1972-ben jóval többen voltunk, az lehetett 1000-1200. Velem együtt már.
Nem sorolom az eseteket. A rendőrségi szakemberek általában jól becsülnek, de ezek a számok belső használatra készülnek, nem nyilvánosak.
Egyben engedje meg, hogy óvjam: Ön nyilván elégedetlen, bizonyára okkal. De ne engedje indulatait eluralkodni magán! A jogos rossz érzéseket használják ki most rosszindulatú emberek, sok derék lelket fölpiszkálva. Kérem, vigyázzon!

Balt 2012.01.03. 00:19:37

@nemecsek ernő áruló: Ja, és egybehangzó beszámolók és felvételek szerint egy néhány 10 fős mag volt a tevékeny ostromló, tömegek meg csak nézték. Pl. a tatrészes Schwáby András. Apropó, hol van? Már elmenekült? :)))

szbi 2012.01.03. 00:21:05

@cetragu2: Bocsánat, még valami. A TV2, RTL, HírTV és Index adásait néztem.

concret 2012.01.03. 00:21:13

@lane:

Bocs, még egy szó, aztán részemről lezárva:

Az a legérdekesebb, hogy a Veled lényegében egyetértővel is vehemensen vitázol, csak azért, mert talán óvatosabb, de mindenképp más vérmérsékletű. nem akarlak bántani, de a régi mondást aktualizálnom kell:

aki nincs ELÉGGÉ velem, az ellenem van

concret.

lane 2012.01.03. 00:21:52

Olvasod te az én kommentjeimet (mondjuk az elsőt)? TG még mindig a Orbán-Gyurcsány (jobb-bal) paradigmából írta az elemzését, nem pedig a -releváns- demokrata-nem demokrata paradigmában. Én ezt hiányoltam, és ezért utalta a Gárdára is. TG le van maradva fényévekkel - most is.

sárkányfő 2012.01.03. 00:23:25

@Diocles: megjegyzem, ha visszaemlékszel dajcstompika egyik elképesztő mélységbe zülledt műsorszámára, akkor még arra is emlékezhetsz, hogy egy sima kézmozdulatból, amikor Gyurcsány leengedte az integetés miatt magasra emelt kezét, a videót megállítva a leengedés közepén, és kimerevítve a képkockát, megpróbálta bemagyarázni az országnak, hogy Gyurcsány "beintett" a magyar népnek.
Megpróbálkoztak ezek mindennel, volt ami bejött, volt ami nem... ez van. És az, hogy tendenciózusan megpróbálták kitagadni a magyarságból a szocikat, az meg tény, ugye nem kell idéznem a mondatokat?

Na, feldobtam a labdát, Balt rákezdhet a Gyurcsányozásra, hiszen ha leleplezem a fidesz hazugságát, akkor nyilván gyurcsányista vagyok... és szerintem ezt ő komolyan gondolja...

medve2 2012.01.03. 00:24:58

Kedves Gábor! Azért tisztázzuk: ma már nem elemzel, hanem szurkolsz, politizálsz. Kár.

lane 2012.01.03. 00:25:41

@concret: Nézd, a mai honi állapotok extrémek: egy féldiktatúrának törvényesen megágyaztak. Indulatom ennek szól. Nem neked és másnak sem.

Balt 2012.01.03. 00:25:43

@cetragu2: "És most sajnáljuk, hogy kétharmad lett"

Ha hiányzik, ezt akár én is elismerem: bizony, (ízlésem szerint) az LMP-t be kellett volna vonni a 2/3-os törvényekbe (ahogy mondják, nem "alkotmányozó", azaz 2/3-nál kisebb többséggel ez szükségszerű lett volna), már csak azért is, mert így előbb-utóbb (azaz mára) Gyurcsány martalékai lesznek.

(Schiffert sajnálom, a többi végük is mindegy...)

Diocles 2012.01.03. 00:25:46

@sárkányfő:

hm, azt gondolod, h nem tudták volna megcsinálni ugyanazt, ami manapság divat, mindenféle szakértőt futtatni főműsoridőben, rendezvényeken, aki elsóhajtja magát, h "bár nem akarok pánikot kelteni, de mi lesz így a bankbetétekkel..."?

vagy főműsoridőben/címlapon nem tudtak volna hetente megfuttatni szlovákiai magyar illetékeseket az áttelepülés ügyében, h állandó beszédtéma legyen, kecsegtető konkrétumokkal?

Fletó kormánya fél év múlva bedőlt volna, igaz, tán az országgal együtt...

szbi 2012.01.03. 00:25:47

@sárkányfő: Kedves sárkányfő! Több tévé adását néztem, az indexet beleértve. A terepet jól ismerem, meg tudom becsülni a terület nagyságát. Valamennyire érzékeltem a több forrásból érkezett képeken, hogy mekkora volt a tömeg sűrűsége. Továbbá sokszor vettem részt tüntetéseken. Mindezekre alapoztam becslésemet, fölfele kerekítve.

etwas kultur muss sein 2012.01.03. 00:25:50

@concret:
Majd a választások előtt 2 nappal módosítják az alkotmányt, ha szükségesnek látják. Ne legyen kétséged: ezeknek lesz bőr a pofájukon.

Balt 2012.01.03. 00:27:36

@cetragu2: MSZMP tagság: azért tegyünk egy hangyaf@sznyi distinkciót a "mezei párttag", uram bocsá' "tankörbizalmi" és a KB/PB tagság között...

concret 2012.01.03. 00:29:09

@medve2: érdekes vélemény, mivel újraolvasva sem akadtam szurkolásra, örülnék egy ilyesfajta idézetnek.

Balt 2012.01.03. 00:29:25

@Balt: Persze nem nagy dicsőség egyik sem, de a korosztályunk kb. tudja - az egyházi vonal kivételével - tagság nélkül nagyjából el volt vágva a tanulmányi előmenetel...

concret 2012.01.03. 00:34:33

@lane: Nem gondoltam ám, hogy veszélyes lennél akár rám, akár másra :)

Nem tudom, milyen korú vagy, én pl feleennyi idősen (most 2x25 vagyok) sokkal vehemensebb voltam. Mára átvettem a régi asztalos igazságot: kétszer mérni, egyszer vágni.

Ha másért nem, azért is értékeld TG-t, mert fel tud bosszantani, ha sz@r lenne, Te sem vennéd komolyan.

concret 2012.01.03. 00:39:06

@SzélsebesVelorex:

Hát, ha majd akkor jót csinálnak, használhatót és méltányosat, már volt valami eredmény :)

Komolyabban: ez a ciklus nem lesz olyan jól kiszámítható, mint az első 3 volt (1990-2002). Az utóbbi kettő (2002-2010) már kezdett fordulatos lenni, konstruktív bizalmatlanságikkal fűszerezgetve, de ez túl fogja szárnyalni. Mindebből csak az következik: nem nagyon tudhatják, mikor lesz a "2 nappal a választás előtt", és azt sem, kinek lesz akkor épp többsége, és milyen felállásban.

sárkányfő 2012.01.03. 00:40:10

@Diocles: ahogy elnézem a fidesz szakértőit, ha a demokráciára teljesen immunisak is, közgazdasági kérdésekben komolyan veszik magukat, van gerincük, amit egyébként el kell ismerni, és meg kell becsülni. szóval ők valszeg nem csináltak volna segget a szájukból szijjártó két szép szeméért. kár, hogy csak a közgazdászok között vannak komoly embereik.
ha meg szakmailag ismeretlen, súlytalan emberkékkel szórakoznak, vagy közismert pártkatonákkal, akkor az vicc kategória.

a dolog másik oldala, hogy te láthatóan automatikusan hisztériának, szoci világösszeesküvésnek könyveled el ami most folyik, ez jó vicc, nyilván a szocik irányítják az országkockázatot, a külföldi elemzőket, ők rúgják hasba naponta a jogbiztonságot, és ők csinálnak öngyilkos szuverenitási kamuhisztit egy sima hiteltárgyalásból... Dio, gondold már át miket írzs le, pont a közgazdaságtan az, ahol a legkönnyebb lebuktatni a félrebeszélést, mert számok vannak...

de egyáltalán, miről beszélünk? a mai napig kiirthatatlan faktumnak számít a jobbereknél, hogy gyurcsány a saját népére lövet terrorista, aki ártatlanok szemét lövette ki nettó gonoszságból. mégis miről beszélünk? komolyan meglepsz azzal, hogy valamiféle gátlást akarsz láttatni a fidesznél... hidd el, pont ez az egyik legfőbb bűne a fidesznek, pont ezért utálják oly sokan.

Balt 2012.01.03. 00:41:26

@concret: A kimenetele szükségszerűen az lesz (előbb vagy utóbb), hogy a Fidesz is hasad, felmorzsolódik, átalakul, de az mondjuk nagyjából biztos, hogy a táborának jelentős része - bármilyen emocionális vagy ésszerű okokból is szavaztak rá '98 óta rendre többen és többen - valahova szavazni fog, és aligha mutat(hat) affinitást a ma tüntetők felé... Hogy 2018-ban (vagy netán előbb) jön netán egy Jobbikkal "megtámogatott" kormány, esetleg tényleg kiénekli a gyorsbocsi-koalíció a kormánykereket egy pár hónapos átmeneti időre - többre nemigen lesznek képesek, pláne egy erős Jobbikkal... - az majd elválik. De itt tartós "visszarendeződés" nem lesz, ettől tényleg nem tartok...

Kora Délutáni Kornél 2012.01.03. 00:42:13

Kedves Török Gábor!

Egyszerűen nem ismerek rád. Mit fognak szólni a KÉSZpénzes barátaid, ha ezt elolvassák? Nem lesz ebből baj? Nem fogja azt gondolni az építőipari cég, hogy mégsem illik a profiljába egy politikai blogot kifizetni?

Persze nem azért kell szembeköpni magadat, amit most írtál, ez csak simán felületes és habkönnyű. Hanem az elmúlt másfél évért, amikor ujjongtál, hogy OV - bár lebontja a demokráciát - milyen ügyesen tematizálta a királyi Híradót.

KDK

lane 2012.01.03. 00:43:52

@concret:
Itt csak pár hónapja kommentelek (és mindig tervezem, hogy "kiszállok"). Történelem zajlik. Ezzel találok mindig kibúvót.

Jó éjt! És a kor - bölcsesség vonatkozásban, maximálisan igazad van! :)

sárkányfő 2012.01.03. 00:46:42

@szbi: ó, szóval te egy szakértő vagy. oké, akkor számoljunk.

hány méter is az Operától az Oktogonig? 500? 600? És még maga az Oktogon is tele volt, mert le kellett zárni. És hány méter széles az Andrássy út faltól falig? Ugye ha 30-at mondok, az még bőven lefelé kerekítek? mennyi 30x500? Szerintem 15000. Mennyivel is szokás számolni a tüntetéseken? nekem 4 fő / m2 rémlik.
Akkor ezzel az igen alacsony terület-számolással is kijön 4x15e, azaz 60 ezer ember, nem számolva a mellékutcákba, és az Operától nyugat felé szorultakat... én nem mondom, hogy 60 vagy 80 ezren voltak, de hogy a több tízezret kétségbe vonni komolytalan, az tuti...

Táskás Tóni 2012.01.03. 00:50:42

@bigapples: A fidesz megrendelésére. Most is kint voltak a tüntetésen a csököttagyú nácik és Orbánt védték. Hogy is van ez? Tehát akkor mégsem a szociktól mentek át a jobbikhoz a szavazók?

Frizuravarjú 2012.01.03. 00:50:45

Minek köpködtek a fiúk?

Kötelük nem volt?

A majmok meg együtt örültek azokkal, akiknek az egész csődöt okozták.
Hihetetlen primitív nép! :D

is 2012.01.03. 00:52:10

@Balt: ha az MSZMP-től meg akarsz szabadulni, kezdd Pozsgaynál, egyebekben meg menjél sírgyalázni, mert 98%-ban már az egész MSZMP a föld alatt van. persze, neked ez a dédapád fejszéje, csak a nyele hatszor, a feje meg már nyolcszor volt cserélve...

@poszt: ez nem volt nagyobb tüntetés, mint a március 15-i és október 23-i. TG, nagyon jól mutat bizonyos elemeket az elemzéői munkásságodban, hogy a három egyforma tüntetésre vajon három egyforma reakciót adtál-e.

concret 2012.01.03. 00:52:50

@Balt: Hát ne tarts, tartás nélkül is lehet átrendeződés.

Te a Jobbikot látnád szívesen erősebbnek, én meg a KDNP-t - persze, nem a Semjén-félét, hanem amolyan Kohl-félét. Vágyaink pontosan mutatják helyünket a politikai mezőben, ám a jövőre egyikünk vágya sincs semmilyen befolyással sem. Egy biztos: a helyzet hosszútávú beragadásában hinni csalóka álom, ezt már ez a másfél év is szépen szemléltette. Azt gondolnod, hogy csak ez a mútból ideszakadt pártstruktúra (határozott jobb-bal háborús szembenállással) működhet, legfeljebb több-kici-fideszke áll össze a nagy és erős Jobbik bátyóval? Szerintem a Fidesz jelentős része demokrata, akár a pártban, akár a frakcióban, akár a szavazók között (bár ott már lemorzsolódóban), és ez a kulturált politikusi része nem csak húzódozik, de tényleg nem állna össze a Jobbikkal.

Majd meglátjuk, mondta a vak is.

Táskás Tóni 2012.01.03. 00:53:07

@szbi: Most pedig az Operában ültél? Gondolom, ha eddig tüntetéseken voltál.

Balt 2012.01.03. 00:54:58

@sárkányfő: "És az, hogy tendenciózusan megpróbálták kitagadni a magyarságból a szocikat, az meg tény, ugye nem kell idéznem a mondatokat?"

Ugyammá', magukat rekesztették ki. Elég a 2002-es pártelnöki beszédre gondolni, H Kovács teátrális kokárdatűzésére. Pokorni csak ennyit mondott halkan: "Ha úgy érzi, Elnök úr, ki kell tűzni..." (Nem értem mint gondolt a píárosa, esetleg épp Gyurcsány: Pokorni a mellére ugrik és letépi a kokárdát?)

Ugyanez - hogy örüjjé, Gyurcsány jön :)) - a 2004-es miniszterelnöki antréval: egy amúgy teljesen normális :) Centrum-párti szavazó írta akkor az Origo fórumon, még szabályos kortesbeszédet is fogalmazva: simán melléállhatna Gyurcsány a kezdeményezésnek, ezzel örökre lemosva a "hazaáruló", "nemzetellenes" előtagokat, majd az "alkosson törvényt" népszavazási kérdést elszabotálva 2/3 híján épp az ellenzék fejére olvashatta volna. De nem, neki fontosabb volt az erőfelmérés. Ez megbocsáthatatlan, többek közt ezért nem lesz soha többé tényező a magyar politikában...

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2012.01.03. 00:55:30

@török gábor: ..."pártot, pártokat kell választania magának"
ha tényleg újra pártot választanának a szavazók,
akkor kimondhatjuk:
nem tanultunk semmit az eddigiekből

Balt 2012.01.03. 00:56:18

@medve2: Sajnos igaz. Drukkerdemokrácia, ph... :)

Nem vagyok fideszes 2012.01.03. 00:57:44

Nem először tévedtél irgalmatlan nagyot, Gábor.

concret 2012.01.03. 00:58:12

@Balt: Tőled is szívesen veszem a TG idézeteket, hol is drukkol és hogyan....

Frizuravarjú 2012.01.03. 00:58:13

Ott csorgatja a nyálát az agymosott proli és hallgatja a tolvajt, aki elvitte mindenét.
És éljenez neki. És újra rá szavazna.

Dögöljön is éhen az ilyen genetikai zsákutca.

panelburzsuj 2012.01.03. 00:59:33

@török gábor:

2010. július 1. (Alkotás vagy gátlástalanság?)

"Glória vagy nyúlcipő?

Nem tudom, mennyire gondoltad át, de nagyon pontos a látleted: a zemberek egy külön faj.

Nem a vasutasok, vállalkozók, hivatalnokok, tanárok, diákok, orvosok, betegek, valamint vízügyesek s árvízkárosultak összesége, hanem az általad felsoroltakhoz hasonló konkrét és esendő felebarátaink felett lebegő absztrakt, elvont species: a választópolgár.

Én úgy gondolom, hogy a forradalmi Fidesz-éra egy súlyos szempontból valóban vitathatatlanul szakítani látszik az elmúlt húsz évvel: a "létező" bukását követő húsz évben egyvégtében szajkózott "öngondoskodás" helyébe ismét az "együttműködést" helyezi. Azaz: deklaráltan felvállalja, hogy a kormányzást az "országmenedzselést" jóval meghaladó faladatnak tekinti, röviden: a társadalom minden alrendszerének vezető ereje kíván lenni.

A kommentem dilemmája - "glória vagy nyúlcipő?" - prózaibban annyit akar jelenteni, hogy a Fidesz a "Nagy Bevállalás" előre beharangozásból következően vagy megdicsőül, vagy eliszkol. A "tisztes visszavonulás" lehetőségét önmaga torlaszolta el: aki ekkora rössel érkezik a színpadra, az vagy megdicsőül (Visz-sza! Visz-sza! ... :), vagy paricsomesőben kotródik el.

És a kimenet mindössze azon fog múlni, hogy a Fidesz még idejében fölismeri-e, hogy nem a zemberek NER-be terelésén kell agyaskodni, hanem a vasutasokat, vállalkozókat stb. az EGYMÁSSAL EGYÜTTMŰKÖDÉSRE szükséges valahogy végre rávenni.

Tertium non datur."

És elemezzünk is kicsikét:

"aki ekkora rössel érkezik a színpadra, az vagy megdicsőül, vagy paricsomesőben kotródik el"

Nem tudom igazán, hogy legitimitás megkopása feltétlenül, automatikusan az "ellenzék" felemelkedését jelenti-e a honi politológiában. Amatőrként inkább arra gondolnék: a bizalom elvesztését, csalódottságot, kiábrándulást jelent.

Tudom, látom, hogy számodra, TG, csakis a politikai színpad létezik. Eccer mégis megpróbálkozhatnád "a politika" és "a társadalom" kapcsolatrendszerének erősségét is latolgatni.

Nincs kedvem kiktatóddit játszani, de: képes volt a Fidesz mind a maga által deklarált, mind a vele szemben támasztott hallagtólagos (és hallatlan mértékű) elvároknak megfelelni?

Képes volt "a társadalmat" abból a gyanakvó, apatikus, atomizált állapotból kimozdítani, amibe hosszú évek alatt apránként belesüppedt?

Képes volt - a "megvédésre"?

(Suta (?) párhuzam: a Rákosi-rendszerben az első látható méretű "zavargás" a berni focikudarc (=nem lettek világelsők) után "tört ki". Felfokozott várakozások - felfokozott csalódás.)

Vagy gondolod, hogy az októberi millás meg a mostani tömegek is tényleg Gyurcsány és Mesterházy után sírdogálnak?

concret 2012.01.03. 00:59:38

@nexialista:

És mit tesznek, ha tanultak, szerinted?

Balt 2012.01.03. 01:00:32

@Diocles: "Fletó kormánya fél év múlva bedőlt volna, igaz, tán az országgal együtt..."

De a GYOSZ-os "El lehet menni..."-kirohanás után - amiben leleplezte magát Gyurcsány, mennyire érzékeny téma ez - "örvendetesen megszaporodtak a magyarellenes atrocitások Szlovákiában", mint a "jó kapcsolatokat ápoló baráti szlovák titkosszolgálatok", valamint az ezt korábban kijelentő Szívásy és Gyurcsány, mind Fico és Slota legnagyobb megelégedésére...

sárkányfő 2012.01.03. 01:01:37

@Balt: látod tudsz te ha akarsz, máskor is jobban tennéd, ha csak ilyen szépen simán elismernéd, hogy igazam van. akkor - immáron Balt megerősítésével támogatva - kijelenthető, hogy a jobberek másra sem törekednek, mint hogy kitagadják a magyarságból a szocikat.
akkor ezt a témát "van-e a Fidesz gátlástalanságának határa?" közös megegyezéssel le is zárhatjuk.

concret 2012.01.03. 01:02:43

@Frizuravarjú: már megbocsáss: kit is hallgattak, aki elvette mindenüket?

Frizuravarjú 2012.01.03. 01:07:12

Ha nincs manyup már rég bedőlt Magyarország.

@concret: a kommunista és liberális politikusokat.

concret 2012.01.03. 01:10:23

@Frizuravarjú:

asszem akik szónokoltak, azok nem voltak vezető politikusok az előző kormány idején, ezért lopni is kevéssé tudtak, max. a 6-os villamoson.

de ha említesz neveket...

Frizuravarjú 2012.01.03. 01:11:27

Neked a Manyup fáj, nekem a cigányokra feleslegesen elherdált milliárdok: felmenőink nyugdíjának, utódaink jövőjének elherdálása.

Balt 2012.01.03. 01:11:49

@concret: Nem "vágyaim", ez ténykérdés: a Jobbik erősödik, a KDNP meg kimutathatatlan. (Remélem, utóbbival tudnak kezdeni valamit, elvégre nyilván oka volt a "feltámasztásának". Sajna egyelőre a Jobbik látszik lefölözni...)

concret 2012.01.03. 01:11:51

Na, világvége elnapolva, jóccakát mindenkinek.

zeddez 2012.01.03. 01:12:39

@sárkányfő: erre a kikockázásra emléxem, a kiafaszazadajcstomi volt éppen az illetékes hülyegyerek.

Amúgy vicces ahogy a RémHírTV kínosan ügyel arra, hogy a fülkedroidok a TV előtt csüngve két sor kapálás között megkapják is a mindennapi gyurcsányozásukat, most éppen az a legújabb, hogy a Demokratikus Koalíció nevű pártot gyurcsánypártként említik minden kapcsolatos hírükben, hogy a nukuikúk tudják kitől kell fosniuk majd

Frizuravarjú 2012.01.03. 01:13:10

@concret: bocsánat, de én nem voltam ott, csak a TV-ben láttam kik vegyültek a tömegben, kik vonultak barátságban.
Egészséges országban szépen a kandelábereken himbálóznának éppen.

Nem vagyok fideszes 2012.01.03. 01:13:49

LOL, most komolyan, még mindig Gyurcsány a téma? Eszeteknél vagytok, emberek?

Balt 2012.01.03. 01:14:18

@concret: Fentebb írtam: az LMP-ben (vagy legalább Schifferben) láttam fantáziát (akár távoli koalíciós partnerként). Kár értük... :)

Frizuravarjú 2012.01.03. 01:17:44

Ha bedőlt volna az ország, akkor nem Manyup nem lenne, hanem bankszámlád, készpénzed, de még áram sem, úgyhogy örüljünk, hogy egyelőre ennyivel megúsztuk.

=nessuno= 2012.01.03. 01:18:10

@Frizuravarjú: felmenőim nyugdíja egyre növekszik, szemben a fizetésemmel....

Rui Blaaz 2012.01.03. 01:18:17

@sárkányfő: kb. harmincezer + mellékutcák

viszont volt ott kb. hetven piros-fehér csíkos "széjjelbaszlakgeciööööö" vagyis népnemzeti igazmagyar, de szemlátomást zavarta őket a sok közeli kamera, mondjuk a munkahelyükön túl sokat magyarázkodniuk másnap nem kell, lévén igazmagyar a munkahely (hogy mi?) is, kurva multik, meg nyakra gyúrás közben sem kérdi senki, hogy "mér nem szúrtál", inkább csak felraknak még egy huszast, mmmmmmeeeeegfejellllekaaaaaaarrrgggghhhh (sans comic) és gyűlik a redő, gyönyörű, vörös sávok a fehér tarkón. epic.

na, nekik készült az új akolmány, van benne isten, lehet csókolgatni a légtornászt a fukszon, aranyra a fémallergia ritka, bár tíz karát körül sok már a szennyező, szóval mégis, legyen kéznél antihisztamin. meg lehet fikázni, immár alkotmányosan megtámogatva a köcsögöket, és vesszen az abortusz. valami az államadósságról is, hogy aszongya... baszki, ez most ki van satírozva... az ombucfasz eddig is csak a pénzt vitte, szájtépés, fáj tőle a fej, amikor ütni is lehetne.

éljen 1944, éljen horti, delete 68 év, wir mussen die juden ausrotten, mocsok komcsilibsik, rohadt nyugat, kelet, dél és észak, lesz még párizs magyar falu, honvéd áll a hargitán

a szar hír, tábornok úr, hogy döblingben is euróval kell fizetni

Balt 2012.01.03. 01:19:58

@sárkányfő: B+, hogy ontop legyen: amikor még magától a most kanonizált "Magyarország" címtől is irtóztok, mit lehet még erre mondani...? :))

Balt 2012.01.03. 01:21:22

@concret: Mondjuk a nyugger poltisztet szívesen megkínálnám egy habos tortával... (Ők közvetve nem keveset vettek el mindnyájunktól.)

Nem vagyok fideszes 2012.01.03. 01:21:31

@Rui Blaaz:

Azt tudtad, hogy Koppenhága is ősi magyar város, a neve helyesen Kappanhágó? :-)

=nessuno= 2012.01.03. 01:21:41

@Frizuravarjú: magyarázat-e államosításra, az, hogy egyesek úgy vélik, ez mentette meg az országot a bedőléstől? Miközben az IMF elleni szájkaratéval annyit ártanak, hogy lassan jöhetnek a betétek...

Frizuravarjú 2012.01.03. 01:22:04

Nem könnyű az "elútnyócév" után rendet tenni és Orbánék simulékony, puhány módszereivel kétséges a siker. De nekik is alkalmazkodniuk kell bizonyos elvárt nemzetközi normákhoz, ezért nincsenek börtönben az "elmúrnyócév" elkövetői teljes vagyonelkobzás terhe mellett.
Egyelőre.
Sajnos.

Balt 2012.01.03. 01:23:34

@zeddez: Miért, "szűcserikapárt"-ként kénre illetni...?

is 2012.01.03. 01:23:40

@sárkányfő: a területszámítás OK, de 4fő/m2 az zsúfolt, csápoló rockkoncertes tömeg, ami nyilván nem volt. 2-2,5fő/m2 sokkal jobb becslés.

milyen szép a Vértes, ó 2012.01.03. 01:24:29

@Balt:

Azt szeretnéd kihozni, hogy a 'Magyar Köztársaság' elnevezés (illetve az azt pártolók automatikusan) hazaáruló, komcsilibsi és idegenszívű? (Attól a nevetséges hazugságtól most tekintsünk el, hogy bárki is irtózna a Magyarország "címtől", a kvóta része lehet.)

=nessuno= 2012.01.03. 01:25:50

@Rui Blaaz: Nagyszerű summázat.:)) Sajnos egyre többet zsidóz a polgári konzervatív jobboldal is.....:(

Balt 2012.01.03. 01:26:34

@Rui Blaaz: "van benne isten, lehet csókolgatni a légtornászt a fukszon"

Árpi, wazze, már megint elgurult a gyógyszered? :))

Balt 2012.01.03. 01:28:22

@Lófasz Hadnagy: Túl sok dán animalpornót nézel... :)

Rui Blaaz 2012.01.03. 01:29:59

@Balt: köszönöm a szmájlit, menjél aludni (magyar ember nem gyúr fél kettőkor)

Nem vagyok fideszes 2012.01.03. 01:31:34

@Balt:

Jó, hát az internet ilyen mocskos dolog. Akármikor megynitom, pornó megy rajta... :-)

Balt 2012.01.03. 01:32:14

@milyen szép a Vértes, ó: Ááá, dehogy, ti csak köztársaságpártiak vagytok, mint Zalka Máté elvtárs. :) Nincs ezzel probléma, el lehet menni - amíg nyitva vannak a határok. :) Hallgassatok szépen Majtényi síkhülye szövegére, amiben épp az ellenkezőjére szólít fel, pedig tudjuk, bőröndötök bestokizva másfél éve. :)))

Balt 2012.01.03. 01:33:34

@Lófasz Hadnagy: Rosszul konfigolta be apuci a tartalomszűrőt. :))

Nem vagyok fideszes 2012.01.03. 01:35:10

@Balt:

Bár annyi idős volnék, hogy apuci konfigolná a gépemet... :-)

is 2012.01.03. 01:36:09

@aszekelyek: "Egyet tudok. A 89-es sarkalatosai sem voltak másként megalkotva. A betartása sem volt semmivel jobb , demokratikusabb. "

Rosszul tudod, de nem nagyon akarod ezt te jól tudni, mert vesztenél megint egy talpatnyi földet a világképedből, és már nem sok maradt.

=nessuno= 2012.01.03. 01:38:07

@Balt: Ezek szerint te királyságpárti vagy?:)

panelburzsuj 2012.01.03. 01:38:56

Szóval, keves TG, azt próbáld meg egyszer helyesen alatalálni, hogy a

„felülkerekedtünk rosszabbik énünkön, legyőztük kishitűségünket, félretoltuk a nemzetet romlásba döntő erőket, és létrehoztuk történelmünk egyik legnagyobb összefogását, mindenen átlépve valódi nemzeti, kétharmados forradalmat vittünk végbe, és ezért született meg hazánk kétharmados alaptörvénye”

szöveget hányan tekintik vajon vajon simogatásnak, hányan - arculköpésnek.

Így 2012 januárjának legelején.

sárkányfő 2012.01.03. 01:40:56

@is: nem az ujjamból szoptam, már korábbi tüntetéseknél írták, hogy a rendőrség így szokott számolni, 4 fő/m2. itt vannak fedor fotói, elég tömöttnek látszik a massza:
fedor.blog.hu/2012/01/02/tuntetes_a_halotti_tor_ellen_foto_video

de én kb. leszarom, csak komolyan vicces, amikor egy nyilvánvalóan több tízezres tüntetést kapásból, zsigerből le akarnak degradálni pár ezresre. és ezt a nótát kivétel nélkül mindig eljátsszák újra és újra... ezek mélyen hisznek a sulykolás hipnotikus, valóság-torzító erejében :)

ha már kritizálsz engem, kedvesen visszalőnék :) Gábort nem lehet azzal támadni, hogy mást írt tavaly márciusban és októberben hasonló tömeg kapcán, ugyanis akkoriban más volt a politikai helyzet, és más kontextusban két darabra egyforma tömeg is egészen mást jelent.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2012.01.03. 01:44:39

Nem értek egyet a szerzővel. Egypár ezer gyurcsányista fanatikus jelenlétéből nem lehet az ország általános lelkiállapotára következtetni. Ennek az embernek és a bukott liberálbolsevik ideológiának sajnos még mindig szép számmal vannak hívei hazánkban. Ezek a megtévesztett emberek akármikor viszonylag nagy számban aktivizálhatók a szokásos internacionalista, magyarellenes jelszavak segítségével. Ez így volt 2010-ben is, 2011-ben is, az idén is, és sajnos jövőre és azután is így lesz. Ennek a kormány népszerűsége vagy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének támogatottsága, legitimitása szempontjából semmilyen jelentősége nincsen.

is 2012.01.03. 01:46:30

@Frizuravarjú: te be akarod csukni a magyar lakosság 35%-át, teljes vagyonelkobzás mellett? mert a hülyenépszavazás igenjei elé nyomós lépések voltak az 'elmúltnyócévben', ugyebár?

=nessuno= 2012.01.03. 01:48:53

@Balt: Az nem államforma, és így nem válasz a kérdésre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 01:49:03

@panelburzsuj: kihagytad azokat (nem kevesen lehetnek), akik egyiknek se érzik, pusztán 1 újabb verbálfingnak, aminek a meghallgatásánál még egy gumihalat behajítani a víz alatti fába is értelmesebb dolog az éji Dunán.

Balt 2012.01.03. 01:51:14

@troll ellenpólus: Értjük a viccet, pláne, hogy minden vicc a valóság "kiszínezése", torzítása, felnagyítása. :)

Balt 2012.01.03. 01:57:33

@=nessuno=: Jó, akkor királyságpárti, tessék. Már csak történelmi okokból is - majd azt írtam, tapasztalatból :) - mert a "köztársaság" láthatóan nem megy nekünk... '18-19? '45-89? '89-2009...?

panelburzsuj 2012.01.03. 01:58:45

@Hepci:

Nem tudom eldönteni, hogy a gumihal-fábahajítás a kormány melletti vagy elleni szimbolikus cselekvés-e.

Azér hagytam ki.

(TG politolibikókájának nincsenek abszolút méretei: ő csak az Oktogonig tekint.)

panelburzsuj 2012.01.03. 01:59:51

@troll ellenpólus:

László56 atyának éjszakai adása is lesz?

Wow!!

flamer 2012.01.03. 02:02:28

@Balt: Egyébként neked valaki fizet azért, hogy itt egész este nyilvánvaló blődségeket puffogtatva próbáld meg védeni a védhetetlent? Vagy ez csak amolyan hobbi nálad?

=nessuno= 2012.01.03. 02:04:58

@Balt: Ki lenne király? Mióta Ottó meghalt, nem tartok rá alkalmasnak mást. Tanács- és népköztársaságot ne keverjük ide és mossuk össze a köztársasággal. Nem az államforma tehet a nemzet megosztottságáról.

livengood 2012.01.03. 02:07:47

"Nem hiszem, hogy sok olyan ember akad ebben az országban, aki tavaly tavasszal..."
"Kevesen hitték volna, hogy a kormányfőnek valamilyen hátsó bejáraton kell megközelítenie a helyszínt..."

2011.03.15-én úgy 30 ezren Bp. belvárosában, meg jó néhányszor ennyien otthon... elképzelték, hogy alakulhat ez így.
Néha tudsz furákat írni Gábor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 02:09:49

@=nessuno=: a király még ráér, de Selmeczi Gabit válasszuk meg királynőnek.
A kegyeiért majd meghívásos vagy pályázatos lovagi torna indul. A győztes a kiflijét élő M 1 közvetítésben (riporter: Obersovszky Péter) a királynő szájába adhatja.

livengood 2012.01.03. 02:14:19

„felülkerekedtünk rosszabbik énünkön, legyőztük kishitűségünket, félretoltuk a nemzetet romlásba döntő erőket, és létrehoztuk történelmünk egyik legnagyobb összefogását, mindenen átlépve valódi nemzeti, kétharmados forradalmat vittünk végbe, és ezért született meg hazánk kétharmados alaptörvénye"

A hazugság non plus ultrája! - Orbán megbukott.

potyus 2012.01.03. 03:07:17

@Balt: Azt írod. hajdanában Gyurcsány azt mondta, "el lehet menni". És szerintem komolyan is gondolta. (erre még visszatérek)
Volt valaki aki azt mondta a parlamentben, "van élet sz union kívül is". Na ezt ki mondta? Na ugye, hogy pillanat alatt beugrik, Orbán. És most azt látjuk, hogy minden erőfeszítést megtesz ezért a megállapításáért. Ennek csak egy bökkenője van, nem erre szavazott a Magyar a legutolsó választáskor.
Ha tényleg ezen mesterkedik, és nem kérdezi meg a népet, úgy fog járni, mint bármelyik diktátor elődje, a történelem egyszerűen el fogja söpörni.
Az elején szóba került Gyurcsány elhíresült mondása, "el lehet menni". Ez érvényes mostanra is. Rengeteg megkeseredett ember van, akinek nincs munkája, de sajnos tisztességes ellátása sincs, egyszerűen azért mert nem telik.
Nincs állam bácsinak pénze. Miért nincs? mert a zemberek (ha tehetik, márpedig tehetik) nem fizetnek adót. Miért nem fizetnek adót? mert ha mindenki becsületesen adózna nem maradna semmi a megélhetésre. (56 féle adót fizet a lakosság) Tehát amit csak lehet megkeresi feketén. Kb. 2 millióan foglalkoznak olyan tevékenységgel ahol megtehetik.
Nemrég szakembereket foglalkoztattam kis vidéki házamban. Vagyok annyira patrióta, hogy helyieket kértem fel a nem nagy munkákra. Ők maguk azzal indítottak, ugye kell önnek az elvégzett munkáról számla. Igent bólintottam, szinte ovációval konstatálták szándékomat. Meglepetésemre elmagyarázták, hogy mindenki számla nélkül akar dolgoztatni, mert így megspórolja az ÁFÁT. Ők meg muszájból fantom nevekre írnak számlákat, mert bizonyos árbevételt muszáj produkálni. Tehát az adócsalós nemzeti játékban mindenki benne van.
Ami a tessék el lehet menni kijelentést illeti, bő húsz - harminc évvel ezelőtt nekünk a nyugat egyik elérhető szegmense volt a kommunista Jugoszlávia. Akkor pár csóró nemzettel karöltve a Jugók nagyon nagy hányada vendégmunkásként dolgozott nyugat Európában. Fél jugoszlávia abból élt, hogy a sok millió vendégmunkás küldte haza a kint keresett valutát.
Átmenetileg ez Magyarországon is segítene, de a Magyar kicsit röghöz kötött. Elvárja, ha nincs munka, gondoskodjon róla az állam.

laji 2012.01.03. 03:12:20

Isteni olvasgatni a ballibsik vergődését! :)
Gyerünk srácok, húzzatok bele!!!! :)))

(vagy menjetek az utcára politizálni, azt mindig szerettétek...)

És a Karácsony megvó't? (Ja, az nem a Ti ünnepetek, bakter...)

"Itt élünk az erdőben
Jól benn vagyunk a sűrűjében
Vagyunk egy páran és nem félünk
Hogy hátba támad az emlékünk"

is 2012.01.03. 03:20:55

@sárkányfő: "mást írt tavaly márciusban és októberben hasonló tömeg kapcán,"

most írta, szó szerint: "Az utóbbi téren ma jelentős fordulat következett be. A több tízezres kormányellenes tömeg új minőséget jelent a politikai versenyben."

Nem ma volt először több tízezres tömeg. Ez nem tud _ma_ új minőséget jelenteni, vagy már tavaly márciusban (lásd @livengood: ) is azt jelentett, TG pedig akkor ignorálta. Ez konkrétan percepciós különbség:amikor ezt leírta, tényszerűen nem rémlett neki, hogy hülyeséget ír.

is 2012.01.03. 03:29:53

@lane: Mindenki? 1998, 2002, 2006, 2010. ekkor kapott a FIDESZ értékelhető listás szavazatot, összesen kb. 10 milliót, a többi választással együtt 11 milliót. ebben a 20 évben volt vagy 10 millió szavazó összesen (új belépőkkel), de a FIDESZnek legalább 1 millió állandó szavazója van 1998 óta, és 2 millió a 2006-2010-es átfedésben. így legfeljebb 7 millió ember szavazott valaha is a FIDESZre. van _legalább_ 3 millió, de saccra inkább 4 a 10-ből, aki _soha_ nem szavazott a FIDESZre.

ubul2000 2012.01.03. 04:05:12

@márta)): ha nem értesz magyarul, minek dumálsz bele? Bezony.

carlos z. 2012.01.03. 04:18:57

Hogy ötezren, vagy ötvenezren voltak tegnap? Inkább döntsünk el egy szimbólikus kérdést!

Hol voltak többen, a 89-es "Ruszkik haza!", vagy a tegnapi "Orbán, takarodj!" megmozduláson?

komplikato 2012.01.03. 04:30:59

@potyus: "Gyurcsány azt mondta, "el lehet menni"."
És miért nem érdekel szinte senkit, aki ezt "idézi", hogy a kikről volt szó a mondatban? A cégekről. És mit csináltak a cégek? Elmentek. Elmentek Szlovákiába, Romániába, Angliába ... akárhová, ahol nem zsigerelik ki őket mint itthon. Aztán lehet csodálkozni, hogy szahar a GDp.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.03. 04:43:36

"...szavazóinak felét elvesztette, de az ellenzék semmit sem profitált ebből,..."

Ha az a hárommillió fidesznyik fülkeokos soha többet a tájára se menne a politikának,
már az egy nyereség lenne.

FeroxX88 2012.01.03. 05:09:15

Egyetlen RACIONÁLIS! út áll nem csak Magyarország, de az egész emberiség előtt, amire a legkorszerűbb irányelvet/választ a Zeitgeist mozgalom nyújtja!

www.youtube.com/watch?v=giSe_XdnPts

Mindenki nézze meg! Nem kell elfogadni, nem kell mellette lenni, de legalább legyenek képben az emberek a világ működését illetően, vagy legalább kapjanak egy kis perspektívát, hogy egészen más szemszögből kéne megközelíteni a dolgokat, mert a hibás rendszert az adott hibás rendszeren belül, azon saját eszközeivel LEHETETLEN megoldani.

Szamiz67 2012.01.03. 05:12:45

@is: Nem, nem rossz a 4 fő/1m2-es számítgatás, voltam tavaly az Erzsébet hídnál, ott lazán a színpadig sétálhatott,aki akart, tegnap viszont 3/4 óráig tartott mire az Oktogontól átpréseltem magam a Nagymező utcáig, idősebb résztvevőket már szinte félteni lehetett, hogy ha elesnek, nem tudnak felkelni olyan nagy volt a nyomás a tömegben.

Szamiz67 2012.01.03. 05:19:30

@is: Ezzel vitatkoznék, ott voltam mindkettőn és nagy minőségi változást lehetett érezni. Nagyjából ugyanaz a középosztályból állt a derékhad, de amíg tavaly tavasszal egyfajta kellemes 'márciusi' álljunk ki a sajtószabadság melletti hangulat volt, ahol egyetlen egy Orbán takarodj sem hangzott el, most ez a nyugodt középosztály érezhetően elkeseredetten, frusztráltan vett részt a tüntetésen.

röhögő 2012.01.03. 06:19:40

@Balt: "Tényleg megérné egy előrehozott választás, mert kezd kurvára kinyílni a csipátok. " - Hehehe,,, a tudatalatti, te idióta, a tudatalatti. A szája szokott kinyílni valakinek, vagy a szeme. A csipával a szemre utalunk. És valóban kinyílt sok embernek a szeme. Sajnos kevesen látták időben hogy Orbán elmebeteg, de most már ez a szám rohamosan növexik. :-))

anubisblanc 2012.01.03. 06:25:20

Tisztelt Török Gábor!

Elkeserítő, hogy mennyire nem veszed észre, hogy egy forgatókönyv szerinti eseményt ellemzel. Az ellenzéki oldalon egyértelműen megszületett az a felismerés, hogy egyedül nem megy a kormány leváltása, ezért elkezdték erőik egyesítését. A jelen állás szerint azonban az a nagyobb gond, hogy ennek a tömörülésnek nincs vezetője, és szerintem amíg nem lesz addig kellőképpen erőtlen is lesz. A vezető kiválasztása nem lesz egy egyszerű dolog, mert jelenleg markánsan eltérő különbségek vannak az egyes csoportokban.

Szerintem ez a "magányos csónak" biztos vízeken és biztos legénységgel hajókázik, nem kell ezt még temetni.

nyuszicska 2012.01.03. 07:02:44

@Szamiz67:
Az a középosztály valóban elkeseredett! Eddig azért nem ment komolyabban az utcára, mert féltette a munkahelyét, nem akarta elveszíteni. Ma már nem. Az emberek nagy része elvesztette a munkahelyét, vagy úgy megy be dolgozni, hogy talán még aznap elbocsájtják. Házát, kocsiját már rég vitte a bank. Nincs mit vesztenie.
Attól az elkeseredett embertől, akinek már nincs mit vesztenie, attól nincs veszélyesebb, mert bármikor robbanhat.

@anubisblanc:
Az összefogás nem lenne rossz dolog! De talán még akkor össze kellett volna fognia az ellenzéknek és az akkori hatalmon lévőknek, amikor a válság elért bennünket is. Összefogni, hogy túléljük, hogy kilábaljunk. Akkor még mi kisemberek sem voltunk ennyire elszegényedve. De összefogás helyett mi volt? Harc a hatalomért. Mocskos, aljas mind! Mindegyik a maga pecsenyéjét sütögeti. Nagy ívben szarnak a fejünkre.

zarahusztra 2012.01.03. 07:14:17

A poszt következtetése szerintem téves:
Orbán igenis megbukott. Ebből a helyzetből az ő egyéniségével és jellemvonásaival lehetetlen kijönni...

Talán a Fidesz még nem bukott meg... talán.

szoja122 2012.01.03. 07:14:38

@egyiptomi ugróegér: Igen, a Fidesz rendezvényén anno 2 millióan. Gondolom azt elhitted.

Arthur Dent 2012.01.03. 07:15:18

A helyzet romlik, a feszülstség fokozódik, Az ország vezetőiben meg a hülyeség kitartással párosul.

Talán jó is, hogy nincs egy egyedüli erő ami magabiztosan hirdetné, hogy ő az egyedüli alternatívája az országnak. Talán így majd szerephez juthatnak azok a racionális gondolatok amikre szükség lenne az ország irányításához, Talán lesz kooperáló politizálás a kirekesztő helyett. És talán az ország népe is megérti, hogy igen erre van szükség.

Bár ezt az utóbbit nem hiszem igazán... :(

igényes 2012.01.03. 07:15:50

Török Gábornak nagyon mélyen el kellene gondolkodnia!

Orbánt a csőcselék és a Rákay féle hazugok támogatják. És vannak még Kuminok, Girók, és hát igen.......

én sajnálom 2012.01.03. 07:19:06

Jajj! Te édesen naív ember......

hattyú 2012.01.03. 07:34:42

Orbán Vektor egészen addig nem fog ott tartani ahol Gyurcsány tartott negatív értelemben, amíg megtartja a nemzetieskedő, az emberek nacionalizmusára építő politikáját. Gyurcsány amiatt bukott el, mert "mocskos zsidó" lett és "hazajáruló", körülbelül ez a lényeg, semmi több, a magyar társadalomnak elég ennyi, a Jobbiknak sem volt más eszmei mondandója, lásd. alig 1 év alatt akkora népszerűsége lett, hogy végül parlamenti párttá vált. Gyurcsány bukását még véletlenül sem a rossz gazdaságpolitika okozta (pedig rossz volt amit csináltak, de ez senkit nem érdekelt igazából), ahogyan Orbán bukását sem fogja elhozni az, hogy amit csinál a kormánya az borzalmas, az fogja Orbánt legyőzni, aki "mocskos zsidót" csinál belőle és hazaárulót...

Jetstream 2012.01.03. 07:36:09

Kezdem érteni a parlamentáris demokrácia lényegét...

Tehát normális, hosszú távon tervező pártnak megéri a parlamentben vitázni, sőt, egy-két engedményt is tenni az ellenzéknek (amivel akár csapdákba is húzhatja azt!).

Ezzel hosszabb ideig elkerülhetik az utcai demonstrációkat. Mert ha a tegnapi folytatódik, akkor irdatlan bukás lesz a vége, és Orbán nem lesz többé Kedves Vezető (az emberi természet olyan hogy azt tudja legjobban megutálni, akit a legjobban szeretett).

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 07:40:57

@=nessuno=: Jól érzékeled. Pontosan ezért hozta Orbán létre a Jobbikot. A célja az volt, hogy a Fidesztől távolodók is a kezében maradjanak.

aritus 2012.01.03. 07:46:45

@Szamiz67: ez olyannyira így volt, hogy a férjemmel csak a tüntetés után tudtunk találkozni, mert nem tudott oda átfurakodni, ahol voltam. A 6-os villamoson, amin utaztam, ahogy közeledtünk az Oktogon felé, már olyan tömeg volt, hogy a megállóban állók már nem fértek el. Még azon aggodtam, hogy nem fogok tudni az ajtóhoz férni, és leszállni az Oktogonnál, erre mindenki ott szállt le, kiürült a villamos:)). Már ott az Oktogonnál olyan sokan voltak, hogy alig lehetett előre jutni.
Az itt gyurcsányozok kb olyanok, mint a tüntetésen az a 30 náci, akik egy Orbán kormány elleni tüntetésre elmentek, azért, hogy Gyurcsányt szidják:)) Kb annyira hatásosak is:))
Szerintem Majtényi volt az este meglepetése, nem gondoltam volna, hogy ennyire szenvedélyes.
Az LMP molinó meg megérdemelten aratott nagy sikert, nagyon jó volt.

sörissza 2012.01.03. 07:54:19

Az a baj, hogy Orbán szentül hiszi, Mi nem értjük meg az Ő "nagyságát"! Istvánnak,Rákóczinak,Kossuthnak, Szechényinek hiszi magát. Messze áll tőle Deák, uram bocsá' Kádár reálpolitizálása. Kb. most ott tarthat, hogy nem érdemeljük meg ŐT, de majd unokáink elismerik zsenijét és nagyságát. Nem veszi észre, hogy ma a kompromisszumok ( nem megalkuvás!) idejét éljük. Példaképnek Kekkonet, Palmét kéne választania. Az ordító egér félelmetes lehet az egérfészekben de nevetséges a bagoly házban.

pom pom 2012.01.03. 07:55:04

Gábor! nagyon buta vagy gratulálok! vetekecc a kiflicsücsök selmecivel...

"Ismételem újra: ma még nem tartunk itt. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, a bizonytalanok óriási táborának pártot, pártokat kell választania..."

mi a lóf@sz köze van az ELUTASÍTÁSNAK valamilyen párt választásához...
bekezdéseken át ragozod, hogy a zorbán egy bukott senkiházi kókler....
az elutasítottsága a mindenkori csimborasszó... nincs ember aki védené...
(aki igen az meg vagy nem ember, vagy fizetik... ahogyan szépen írod is)

a végén meg tromfolsz, hogy de mégse mert nincs kire szavazni...

le vagy maradva egy brossúrával: a fides az UTOLSÓ PÁRT...
a fides világszámot hajt végre, a teljes pártrencert is beboríttya...

hoplita 2012.01.03. 07:57:29

@concret: Inkább a betyársereg, mint a nemteccikarencerdurtyiék....ugye választhatok?:DD

pom pom 2012.01.03. 07:59:05

@spontan: "Érdekes lesz nézni, hogy március 15 és a hasonlók hogyan fognak lezajlani. Kiáll-e majd Orbán a Múzeum elé beszélni? És ha igen, akkor milyen tömeg fogja hallgatni?"

hát Ő forradalmár... persze hogy kiáll;) majd lesz saját 1000FT/db közönsége

Szamiz67 2012.01.03. 08:02:42

@aritus: Gyurcsánytól én is ideges leszek ;) , idegesítő, ahogy civil rendezvényekre rányomul, ismerve a médiát, hogy a több tízezer civil kb. akkora figyelmet fog kapni, mint ő egyedül....
Ma reggel a TV2 4x mutatta be Gyurcsányt, ahogy a tömegben állnak, pedig súlytalanok voltak tegnap. Ja, és az én 2012-es Magyarországába már nem fér bele az ex KISZ tiktár, Apró Piroska farvizén milliárdossá lett Ferenc, aki Szilvássy-val játszott bennfentes bulit az öszödi üdülő privatizációjánál és pár másodperc média megjelenésért az anyját is eladná. Tőle hitelesebb és komolyabb emberek kellenének, jól teszi ha egy ideig még távol tartja magát az ilyen rendezvények pódiumától, mert akkora fújolást kapna, mint a ház.
Persze attól is ideges vagyok, amikor fideszes trollok gyurcsányos rendezvénynek próbálják beállítani ezeket a nagyszerű cilvil megmozdulásokat, hiába nem egyszerű ma civilnek lenni Mo-on :)

zhen 2012.01.03. 08:02:53

TG egy rejtély számomra. Elemző módszere, hogy csak olyan tényeket vesz figyelembe, amik annyira nyilvánvalóak, hogy elemzésükre semmi szükség.
Olyan emberre hasonlít, aki önként lemond a szem használatáról és csak tapogatással tájékozódik a maximum egy méterre lévő tárgyakról. Csakhogy az ilyen információ semmit sem mond a látóknak.
Vicces és szomorú is, amikor rájön, hogy ajtónak nézte a szekrényajtót, és hátraarcot kell csinálnia.

hoplita 2012.01.03. 08:03:26

@concret:
Csürhe a kedves családod, seggfej.
Egyébként meg judapesten bármi ellen, ami magyar össze lehet rántani egy ilyen dunaérett faszfej-gyülekezetet...

andzsin 2012.01.03. 08:04:07

Orbán Viktor de facto megbukott. Pont. Ne ködösíts Gábor! Mi az hogy pártot kell választania. Nem kell választania semmit. Az ország többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, a fidesz szavazóbázisa visszament arra a szintre, ahol mindig is volt.
Remélem, hogy egyszer megindul az angyalföldi és csepeli éhes tömeg és elsöpri ezt a mini Ducet.

"Az utcán sűrű éj,
Csak az operaházi lámpák
Kristályfénye száll.
Kívül semmi nesz,
Pedig odabent szól a zenekar,
S a nagyterem díszben áll.

Bál van az Operaházban,
Különös bál van,
Itt az alkalom, hogy megtaláljam
A díszes társaságban
Aidát, Sarastrót,
Sparafuccilét, Rigolettót.

Népköztársaság útján
Mennyi különös alakot elrejt
A konfekció-kabát,
És sohasem tudható,
Hogy mikor nem látja senki őket,
Mivé változnak át.

Bál van az Operaházban,
Igazi bál van,
Itt az alkalom, hogy megtaláljam
A díszes társaságban
Cavaradossit, Csocsoszánt,
Desdemonát és Don Juant."

jjulie 2012.01.03. 08:07:03

@hoplita:

hahahahahaha

idén is az asszony tart el? megbaszott az orbánsántakutya, akiért kergetőztél még pár éve?

ami magyar

hahahahahaha

pom pom 2012.01.03. 08:08:24

@panelburzsuj: "Nem muszáj újra meg újra leírnod, hogy - butaságból/ érdekből/gyávaságból - képtelen voltál felismerni az Orbánvezérelt Fideszben azokat a jellem(telenség)vonásokat, amelyek "shakespearei" könyörtelenséggel jelölik ki a mostani kormányzópártok útját.
És pláne nem muszáj azzal takaróznod, hogy bezzeg más se.
Legalább a saját blogod kommentjeit olvasd vissza ... "

ne légy igazságtalan... a jelen rencer hason élvezője és családja is van...

TÁRSADALMI és ERKÖLCSI VÁLSÁG VAN... ő meg csak egy buta politológus....

"A legforróbb hely a pokolban azoknak van lefoglalva, akik az erkölcsi válság idején megőrizték semlegességüket." (Alighieri Dante)

cetragu2 2012.01.03. 08:10:56

@concret: egyetértek Veled ebben :-)

pom pom 2012.01.03. 08:11:00

@graycivil: a fődakota tényleg egyesíti a nemzetet...

hoplita 2012.01.03. 08:11:24

@graycivil:
".... A rendőrök már több sorban állnak és az index jelentése szerint paprika spray-t is látni náluk....."

Úristen....!!!!
Még gumibotjuk is vót, mi?:DDD
Céer vót betárazva, azt nem tudod....abból szippants faszikám, jobb mint a mariska. Nektek való...:DDDDD

Arbet 2012.01.03. 08:12:23

Az orbánkormányról: Megbukott. Megadtuk neki a 2/3-ot és tökéletesen bebizonyította, hogy nem tudja/akarja megoldani az ország alapvető problémáit. Nem vonta felelősségre az MSZP/SZDSZ párost az elmúlt8év miatt. Nem teljesített semmit abból amire a választók felhatalmazták.

Nincs különbség a pártok között. Minden blogban a kommentek közt felsorolja valaki, hogy hány MSZMP-s ül a fidesz soraiban. Nem kevés, de a többi pártokban is ugyan ezt a társaságot vélhetjük felfedezni, vagy a kihalófélben lévőket, vagy utódaikat.

Ez így nem megy. Rendszerváltás kell. Renszerváltás pedig nem egy olyan tüntetésen valósul meg ahol a rendszer szervez tüntetést a rendszer ellen. Mert tegnapi nap ezt láthattuk. A népet ogaengedték kiabálni, hogy szép csendben hazamenjen utána.

Az igazi tüntetés akkor lesz amikor a nép nem azért megy oda, hogy hallgasson, ordítson majd szépen hazamenjen, hanem azért, hogy kergessen. Nem Fideszt, nem MSZP-t, hanem mindenkit akinek eddig köze volt a politikához, mert mindenki láthatja, hogy akár melyik oldalára fordítjuk a papírfecnit 4 évente, ugyan azt találjuk rajta.

Viszont nagyon gyorsan kell felnőnünk nekünk a népnek. Fel kell készülnünk arra, hogy a rendszer majd új ruhába öltözött kis pártokat alakít, ismeretlen nevű fiatal generációval lesznek feltöltve, de mögöttes értéket elődeiktől öröklik. Nem szabad engednünk, hogy ez megvaósuljon. Versenyszférából, civil életből kell újragondolni az országot nem pedig a recsegő-ropogó fejétől-aljától bűzlő állami szektorból.

hoplita 2012.01.03. 08:12:50

@jjulie:
Kuss, gagyizsidó...mondom, az idén lesz számodra meglepim, élvezni fogod.

pom pom 2012.01.03. 08:14:44

@inreallife: lesz valami fontos foci meccs éppen... vagy kolbászfesztivál...

jjulie 2012.01.03. 08:14:56

@zhen:

ezek itt ingyenes utólagos felszínelemzések

a jövőkutatói és mélyműveléses fejezetek máshol találhatóak

a gigit is joggal szúrta le at a bátyja az előző valóvilágban, amikor ingyen meztelenkedett, ahelyett hogy pénzért mutatta volna meg a lényeget

hoplita 2012.01.03. 08:15:05

@ubul2000:
Ugyan Ubul...nagyon komoly szervezetek ezek.....:))))
Főleg a leszbi csajok...na, azok ám az igazi antifaszisták, bár a dildót, ha nem húsból van nem vetik meg.:)))))

graycivil 2012.01.03. 08:16:05

"Fuss, Viktor, fuss!

Bevonultál a történelembe Viktor. Ha semmi másra, az alkotmányod ünnepnapján elkövetett nagy futásodra emlékezni fogunk évtizedek múlva is. Unokáink, dédunokáink fognak röhögni az anekdotán, hogy bukásod időszaka egy genyózni nem ér megfutamodással kezdődött."

varanus.blog.hu/2012/01/03/fuss_viktor_fuss

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 08:16:19

@cetragu2: Kedves Centragu2! Kevesen gondolkodnak még úgy, mint Te. A többség csak úgy gondolkodik, ahogy a színvakok látnak. Feketében és fehérben. Nem tudnak mást elképzelni, csak azt, hogy egy jobb oldali Orbán imádó, egy baloldali pedig természetesen Gyurcsány imádó. Így azután ahol csak lehet, üssük, verjük és szidjuk egymást. Ezt teszi asszekelyek is, csak finoman. Amennyiben ehhez még hozzávesszük azt is, hogy ma nálunk nincs igazi jobboldali és valós baloldali párt, akkor még érdekesebb a helyzet.
Én nem voltam a tüntetésen, mert mozgáskorlátozott vagyok. A feleségem elment. Ő is azt mondta, amit Te leírtál. A többség nem öregekből, hanem 30-40 évesekből állt és nem volt ott semminemű Gyurcsány éltetés.
Amíg az emberek között a gyűlölködés, egymás eltiprása (még papíron is) történik, addig mindenki a hatolmon lévők malmára hajtja a vizet. Tudod, "oszd meg és uralkodj"

pom pom 2012.01.03. 08:16:39

@inreallife: ez pontosan nem így van... jegyezd meg. dakota mondás...

TG szekértolója a lehorgonyzott mozdonyú gyorsnaszádnak...

jjulie 2012.01.03. 08:16:54

@hoplita:

van itt elég próbanyilas, te csak borogasd az otthoni gyakorlókukákat, meg moss-főzz hamár egyszer háztartásbeli lettél

Szamiz67 2012.01.03. 08:18:34

@Arbet: Az utolsó mondat ma már sokkal fajsúlyosabb mint az egyébként is nyugdíjba menő elvtársak ügye.

pom pom 2012.01.03. 08:20:39

@Robinzon Kurzor: az a szomorú hogy minden kommentet elolvas (elvileg)

segítek neki 2éve folyamatosan:

2010 karácsony diktatúra
2011 karácsony álamcsőd
2012 karácsony belháború

2012 tavasz előrehozott (fides nyer)
2013 tavasz a fidest örökre elfelejtjük...

mottó: 1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

hoplita 2012.01.03. 08:20:43

@török gábor:
Ú, Gábor.....!!!!!

Utálok keresgetni, de én is megjósoltam, nem is egyszer....és jó néhányan itt rajtam kívül.
Várható volt...az elvárások és a valóság egy idő után feloldhatalan ellentéte, valamint a hatalomból kicsúszó libsik hisztizése miatt borítékolható volt, hogy előbb-utóbb felharsan a zorbántakaroggy....
Kurzornak, meg panelnek igaza van.
Egyébként nem hibáztatlak....én is csak unalmamban olvasom el azt a sok faszságot, amit itt összehordanak...de azért lehet találni megfontolandó kommenteket is.:DDD

VT Man 2012.01.03. 08:21:25

@inreallife:
A Reuters szerint 30 ezren voltak. Ami a mostani kormany alatt nagy szamnak szamit.

pom pom 2012.01.03. 08:22:12

@török gábor: cinikus po:cs vagy... ezt most komolyan mondod???

nem olyan komment kéne ahol név szerint mint a 40ezer embert felsoroljuk...

cinikus po:cs vagy

jjulie 2012.01.03. 08:22:22

@hoplita:

ne unatkozz, kérj egy söprüt a polgármesteri hivatalban

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 08:22:27

@Arbet: Teljesen egyetértek Veled. Én már nagyon régóta vallom és írom, hogy Magyarországon nm történt meg a rendszerváltás. Minden mai párt az MSZMP utódpártja. Úgy születtek, amit most Te a jövőre jósolsz. Mindez csak azért akkor is, hogy hatalmon maradjanak és elkerüljék a felelősségre vonást.
Pontosan a fentiek miatt próbálom terjeszteni Bereznay András történész írását. Tudod, ha minden alkalommal csak egy-két ember szemét sikerül felnyitnom, már akkor is megérte:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

hoplita 2012.01.03. 08:23:12

@bigapples:
"... Ha az ellenzék azt üzeni a Fidesznek, hogy gyere ki a hóra, akkor az bizony kimegy. Ez nem a saját árnyékától beijedő Antall kormány, amelyet a Charta tüntetéssekkel és jól szervezett sajtóhadjárattal el lehetett bizonytalanítani...."

Bigi, ránk feltétel nélkül ne számíts...sőt, egyáltalán ne számíts.
Én csak egy kávét kérek.:)

VT Man 2012.01.03. 08:25:29

"Átmenetileg ez Magyarországon is segítene, de a Magyar kicsit röghöz kötött. Elvárja, ha nincs munka, gondoskodjon róla az állam."

Sajnos ez igaz. Mikozben 3 millo roman nyugaton dolgozik kemenyen, magyar csak sir hogy keves a segely.

Az LMP pedig megduplazna a segely osszeget, barmok.

pom pom 2012.01.03. 08:26:19

@cincinnatus: kiépítettek helyette egy "egyenes rencert" = magasszintű korrupció

hoplita 2012.01.03. 08:27:10

@cetragu2:
".... (életemben először voltam tüntetésen-47 éves 4 gyermekes anyuka vagyok.)..."

Muhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

cetragu2 2012.01.03. 08:28:53

@szbi: Kedves szbi! A rokonszenv kölcsönös :-) Igyekszem objektív maradni, és nem hiszem hogy alkalmas lennék arra, hogy kizárólag a tömeg, a nagy hang túlságosan befolyásoljon. Én pl. még azt se vagyok képes kiabálni, hogy "Orbán takarodj", ahogy ezt nem mondanám senkinek, se Gyurcsánynak, se IMF-nek. (pedig Gyurcsány lemondásával anno nagyon egyet tudtam volna érteni). Csak szeretném, ha bárkinek a vezetése alatt nyugodtan élhetnénk, nem háborúznánk kifele, befele, ha nem muszáj, de nem hajtanánk fejet sem alázatosan. Ha egyenrangúnak érezzük magunkat, és érezzük annak!, akkor emelt fővel, diplomatikusan tisztességesen lehet tárgyalni. És olyan adórendszer kéne, ami nem feltétlenül a legalacsonyabb keresetűeket terheli leginkább (jelzem én nem tartozom közéjük, csak ezt így nem tartom igazságosnak). és a parlamenti ellenfelek meghallgatnák egymást, és úgy hoznának döntéseket. És akkor már nekem mindegy is, hogy hogyan hívják a Miniszterelnököt! :-)

pom pom 2012.01.03. 08:30:48

@cincinnatus: le van xarva... majd utólag lepapírozzuk osztjónapot

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.03. 08:31:57

www.origo.hu/itthon/20120103-blikk-millios-jutalmat-kap-tobb-allami-cegvezeto.html

Az állami vállalatok igazgatói a munkaszerződésük szerint egész éves fizetésük 40-80 százalékával megegyező prémiumot kapnak - írja a Blikk a cégek internetes oldalán közzétett fizetési adatokra hivatkozva.

A lap szerint a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, Baranyay László a havi 2 millió forintos fizetése mellett 23 milliót kap. Úgy tudják, hogy 19,2 millió forintot vehet fel Szarvas Ferenc, a MÁV és Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója jutalomként, míg a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Keszler Ferenc 15,8 millió forintot.

A Blikk írása szerint a Budapesti Közlekedési Központ vezetője, Vitézy Dávid 7,6 millió forintot kaphat, míg ennél 200 ezer forinttal kevesebb jár Kalmár Lászlónak, a Fővárosi Csatornázási Művek vezetőjének. A budapesti strandokat és gyógyfürdőket üzemeltető BGYH vezérigazgatójának 6,4 millió forint prémium jár a lap szerint.

Nyiri János, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője Baranyay László prémiumáról a lapnak elmondta, hogy az MFB elnök-vezérigazgatója "egy személyben látja el mindazon feladatokat, amelyeket 2002-2009 közt három fő, 2009-ben és 2010-ben pedig két fő látott el. Az elnök-vezérigazgatói feladatok ellátásért elődei havi bérének körülbelül az 57százalékát kapja."

Szőke László, a budapesti fürdővállalat vezére a lappal azt közölte, hogy a fürdővállalat eredménye az idén 700 millió forinttal javult, és épp ebből fizették ki az előző évi prémiumokat, a jutalmakat pedig a főváros hagyja jóvá.

---

Ennyit arról a legendáról, hogy a FIdesz féken tartja a mamelukjait. Nem változott semmi.

Arbet 2012.01.03. 08:32:06

@STX Joe:
Van egy vicc amit mindenki ismer.
"Hogy tudsz lefoglalni egy szőke nőt több órára?
- Adj neki egy lapot aminek mindkét oldalára az van ráírva, hogy fordítsd meg."

Mindenki jót nevet a szőke nő butaságán, de ha belegondolunk az ország lakosságának nagy része ugyan ilyen egyszerű. Adott nekünk a politika egy lapot aminek az egyik oldalára az egyik párt, a másik oldalára a másik párt neve van írva, és mi ezt forgatjuk immár 21 éve. A szőke nőt nagyon egyszerű kinevetni, viszont amikor belátjuk saját butaságunkat magyarázkodni kezdünk, indulatosak leszünk és be akarjuk bizonyítani, hogy igazunk van. Miért? Mi értelme? Hisz legbelül tudjuk, hogy ugyan azzal az olcsó játékkal etetnek minket. Aki pedig annyira együgyü, hogy ezt nem ismeri fel, legalább hallgasson az okosabbra.

Én sem vagyok géniusz, nekem is van egy lapom. Az egyik oldalára politika van írva, a másik oldalra civil élet. Akár hogy is forgatom a lapot, mindenhol ugyan azokat a hibákat találom, ugyan azokat a szavakat lehetne jellemzőként aláírni:
Adócsalás (egyik azt lopja el, amit nem fizet be, a másik meg azt lopja el amit befizetnek), hazugság, becstelenség, tisztességtelenség, trükközés, arogancia.
A végén pedig mindkét oldal a másiktól várja, hogy megjavuljon.

Ez így nem működik. Kezdjük el itt a párbeszédet ahelyett, hogy buta szőke nőként viselkedünk.

hoplita 2012.01.03. 08:32:21

@Balt:
De ugye tudod, hogy akkor éjjel a Köztársaság teret legalább annyi droid védte, mint a tévét? És más fontosabbnak ítélt épületeket is..?
Azt hitték 500 rendőr elég lesz...de megvertük őket, fejben is.
Örökké ott fog motoszkálni bennem, hogy lehettünk olyan hülyék, hogy hazamentünk, mint aki jól végezte dolgát..:(((

jjulie 2012.01.03. 08:33:20

@hoplita:

mert feltételekkel igen?

2006-ban milyen feltételt elégített ki a fidesz, hogy nekiálltal kergetőzni az orbán kedvéért, jóskapista?

vagy egyszerűen még akkoriban volt miből tankolnod, meg önerőből berúgni, és csak a balhé kedvéért állt össze a csürhe?

nemár

Megfigyelo 2012.01.03. 08:38:23

Az ítélet az államadósságkezelő honlapán (akk.hu) jobboldalt kicsit lent olvasható:
...
2017/A 9,90 0,26
2022/A 10,04 0,29
2028/A 10,02 0,26

Vagyis Orbán Magyarországának államkötvényei 5 éves lejárat esetén csak 9,9%-os hozammal, annál hosszabb lejáratoknál csak 10% feletti hozammal adhatók el, és a hozamok egy nap alatt 0,26-0.29%-ot nőttek. És az IMF hazament...

László56 2012.01.03. 08:38:29

Szép jó reggelt Mindenkinek

A magányos csónak helyett, nekem inkább az elemzőnktől a sivatagba kiáltott, de senkitől meg nem hallott szavak jutnak az eszembe. Erre, az elemzőnk kívánságát kifejező bejegyzésre van egy angol politikai szakszó is, csak sajnos a demokráciát hangosan éltető elemzőnk letiltatta azt. Milyen érdekes, ha valaki a demokratikus legitimitásról értekezik, ugyanakkor a diktátor keménységével tiltat le, egész világon elismert politikai szakszavakat. De, kurva anyázni szabad, hiszen ez az elemzőnk kommunista tanításának a szakszavai. És még csodálkozik valaki, ha reformálni akarja kormányunk a közoktatást ? Mi az hogy akarja. Meg is tette.

Elemzőnk azt a hatást szeretné kelteni, hogy egy kormány legitimitása csak akkor érvényes, ha nem tiltakozik és nem tüntet ellene senki ?. E definíció szerint, azonban minden kormány Európában, ha nem az egész világon, illegitim. Hiszen nincs olyan kormány, amelyik ellen már ne tüntettek volna.

Tüntetés és tiltakozás azonban a demokráciához tartozó kifejezési módszer. Tehát, ha ezt a demokratikus módszert alkalmazza valaki, avval illegitimmé teszi a kormányt ? Ezt képviselné egy egyetemi tanár ? Tényleg nagyon szükségünk van a köznevelés megújítására. Elkezdte a kormány, folytatni fogja.

Van azonban az elemzőnknél, súlyosabb probléma is. Mikor valaki összehasonlít egy ország kiárusítása elleni tüntetést, azokkal, kik újból idegen hatalmak kezébe szeretnénk országunkat átjátszani.
Mi sem mutatja jobban, hogy elemzőnk elhallgatja vagy nem ismeri az ellenség és ellenzék fogalmának a különbségét.

Ellenségről akkor beszélhetünk, ha idegen hatalmak forszíroznak és finanszíroznak olyan tüntetéseket, ami az ország stabilitását veszélyezteti és evvel a szabadon megválasztott kormányt és miniszterelnököt szeretnék leváltatni. Evvel a hatalmat olyanok kezébe adni, kik feltétel nélkül kiszolgálják a finanszírozókat. Elemzőnk nem mondhatja, hogy ezekről a törekvésekről nem tudott, hiszen a blogában az utóbbi időben csak erről van szó. Tehát tudhatná, hogy úgy a régi alkotmányunk, mint ahogy az új alaptörvényünk elleni cselekedetek hallgatólagos segítője. Vagy egyszerűen csak ellenzéki ? Én inkább abban hinnék, hogy tudatlan ellenzéki. Hiszen a magyar közoktatás gyermeke.

Semmi kifogás nem lehet azonban a demokratikus ellenzék ellen. Sőt minden demokratikus országban kívánatos a parlamenti ellenzék szerepe. De, mi is különbözteti meg akkor az ellenzéket az ellenségtől ?

A demokratikus ellenzék kritizálja a kormányt és a problémákat házon és országon belüli alkotmányos módszerekkel próbálja megoldani. Hangot adhat a nemtetszésének, demonstrálhat, tiltakozhat, de amit nem tehet meg, idegen hatalmak után siránkozva és azokkal közrejátszva, alkotmányellenesen, a magyar nép önrendelkezési jogát elvonatni.

Mindezekből láthatjuk hogy mennyire fontos különbséget tenni ellenség és demokratikus ellenzék között. Ha ezt tesszük, akkor minden magyar polgár azt is láthatja, hogy hol is a helye hazánk demokratikus rendjében. A kormány mellett, az alkotmányos rend mellett.

bóra77 2012.01.03. 08:38:46

áhh. rögtön az első mondatokra lecsapok. Tegnap Gerő az ATV-n pont úgy fogalmazott, hogy Orbán de facto MÁR bukott politikus. most akkor mi van?

" a Nézőpont Intézet sajátos eredményeit leszámítva ":))
"Pontosítanom kell az egyhamart…":) ez jó

Magányos csónak a tengeren
A szél sodorja, de megy tovább
Az út végén, majd megpihen
Hívogat egy új világ
(kérdés, milyen lesz az új)

2llkedő 2012.01.03. 08:39:07

"Ugyan a Fidesz – a Nézőpont Intézet sajátos eredményeit leszámítva – minden kutatásban jelentős veszteségeket szenvedett, nagyjából a 2010-es szavazóinak felét elvesztette, de az ellenzék semmit sem profitált ebből, ráadásul a nyilvános megmozdulásai szűk családi körben zajlottak."

Kedves Gábor!

Ezek a gondolatok mindig a mihez képestről szólnak.
Ez olyan, mint ha a haldoklótól megkérdeznéd, hogy hogy érzi magát? Erre a haldokló azt mondja, köszönöm kérdésed, a Vasedényhez képest jól vagyok, mert a Vasedény már gyakorlatilag nem létezik, én pedig még élek.
Ennyit a közvéleménykutatások eredményeiről.

val 2012.01.03. 08:42:08

Török Úr!

Érdekes következtetéseket von le. A maga módján még alá is tudja őket támasztani.

De játszadozzon már el a gondolattal, hogy mi történne, ha az ún. "több tízezres kormányellenes tömeg" tegnapi hőbörgésére hirtelen lemondott volna a kormányfő! Hiszen ezt akarták: "Orbán takarodj"!
Vajon akkor is felvetné a gondolatot, hogy "az adott politikai szereplő már nem támogatott, nem hiteles"?

Meg kellene nézni, hogy kik tüntetnek és hogy valójában mi okból! Ezt a két dolgot semmiképp sem lehet figyelmen kívül hagyni.
Aztán nézze meg azt is, hogy hányan tüntetnének legközelebb, ha szétviperázták volna ezt a "több tízezres kormányellenes tömeg"-et.
Tegye fel ugyanakkor azt a kérdést, hogy 2007-ben hányan tüntettek volna, ha a rendőrség nem rendezett volna pogromot 2006-ban. (Ja tudom, azt nem szabad, hisz mind náci volt, ahogy az Index is írta tegnap "árpádsávosok" -de ismerős :))

A tegnapi "több tízezres kormányellenes tömeg"-gel szemben kezd kialakulni az őket megvetők megmozdulása is (nagyon helyesen). Az okokat is érdemes lenne megnézni, hiszen ezek az emberek nincsenek oda Orbán Viktorért és kormányáért.

Balt 2012.01.03. 08:42:28

@flamer: Hobbi. Szeretem, amikor a hozzád hasonló flamereknek dagadnak az nyaki verőerei. :) Jót tesz az egészségnek. :)) (Már legalábbis az enyémnek.)

pom pom 2012.01.03. 08:43:41

@bóra77: "menni kéne... de visszatart valami még..." (ovi monggyaa)

www.youtube.com/watch?v=ehNMtvoAIRY

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 08:44:42

@aritus: tényleg, Majtényi eddig nem a szenvedélyességével tűnt ki, hanem a baromi zsíros hajával. :)
Remélem, az utóbbi vonása is megmaradt.

Balt 2012.01.03. 08:44:54

@=nessuno=: Őőő, Linda...? A himnuszt már majdnem tudja. :)

(H. Ottót a magam részéről meglehetősen tisztelem, azt hiszem, kevés hozzá fogható politikus élt itt az elmúlt - mondjuk - 60 évben. Intervallum csak azért, hogy a felnőtt H. Ottóval számoljunk. :))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.03. 08:45:07

A miniszterelnök szóvivője szerint az új magyar jegybanktörvény teljes mértékben összhangban van az uniós joggal. Szijjártó Péter erről kedden beszélt az m1 Ma reggel című műsorában az MTI beszámolója szerint, ahol bírálta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői államadósság-jelentését. Mint mondta, a magyar államadósság csökken, "ezt mindenki tudja, mindenki látja".

---

Vajon mestere bukása után mi lesz ezzel a tündöklő tehetségű Péterrel? Mit fog csinálni? Takarítani fog? Mosogatni?

bóra77 2012.01.03. 08:45:38

@spontan: fizetett tömeg, ahogy idén is.

nyünyüge 2012.01.03. 08:45:40

És akkor jöjjenek az új Alaptörvény életbelépése után a piszkos anyagiak:

A megyei önkormányzatok 180 milliárd forintos átvállalt adósságának kifizetésére és gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét, az Indexnek immár kormányközeli forrásból is megerősítették a szándék tényét. A törvényi feltételeket az új MNB-szabályozás megteremtette, a piaci szereplők szerint azonban hiába a valóban rekordmagas jegybanki tartalék, a tény, hogy a kormány közvetve rendelkezik felette, megijesztené a piacot és forintgyengülést eredményezni.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/03/devizatartalek/

pom pom 2012.01.03. 08:46:08

köztörvényes lézerjani... ez bűncslekmény. hivatali VISSZAÉLÉS zsarolás FENYEGETÉS

"Együttműködésük hiányában (...) a Magyar Országgyűlés jogalkotási és a Magyar Kormány végrehajtási segítségét fogjuk kérni"

www.origo.hu/itthon/20120102-svajci-frankban-eladosodott-nagyvarosi-onkormanyzatok-keresik-a-kiutat-a-csapdabol.html

Megfigyelo 2012.01.03. 08:46:36

@concret: A volt igazságügyminiszter Bárándy szerint az új tákolmány közjogilag érvénytelen módon lett elfogadva, pl. az erdeti 8/10-es szabályt csak 2/3-dal iktatták ki.

bóra77 2012.01.03. 08:46:50

@pom pom: hát látod, pont ez lett volna a szöveg lényege, és nem azt írtam:)

Ringlósztár 2012.01.03. 08:48:45

De be vannak szarva a vérnarancs-komcsik, az általunk fenntartott, fidesz által lenyúlt "közszolgálati" (muhahahaha) média egy szót nem vesztegetett a tegnapi tüntetésre, de HÁLA ISTENNEK, megtudtam, hogy Cipuson 5 tüntető megsérült.
CENZné és az URA.
Ezek semmit sem tanultak abból, hogy az előző kommunista rendszerben is terjedtek a hírek, pedig internet sem volt.

2llkedő 2012.01.03. 08:50:12

@val: Mitet is akartál írni?

gabocaboy 2012.01.03. 08:53:12

@nyünyüge: az mnb pénz egyfajta fedezet, a lejáró hiteleinkre is.

mivel a kormány eddig bebizonyitotta, hogy alapvetően egy sapka xar a munkája, lehet, hogy a tartalékok égetése akár jól sülne el, de ezt a piac már nem nyalná be.

imf hitel hiánya, és ez a remek ötlet... újabb döfés lenne a forintnak, és nekünk.

gyomorforgató, ami itt megy.

andzsin 2012.01.03. 08:56:03

"Vagy azt teszik, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Onnantól fogva nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, nem marad más választása, mint futni, de gyorsan.'' Ezt Orbán Viktor üzente a Kossuth térről még 2007 márciusában a hatalomnak....

pom pom 2012.01.03. 08:58:18

@nyünyüge: ez itt a lényeg... BEÁLDOZZÁK a butaságuk oltárán a jövőnket is...

az MNB tartalék is odakerül ahova az MNYP ment... a halál f@szára...

Balt 2012.01.03. 08:58:25

@potyus: „Nincs fontosabb dolog az EU-csatlakozásnál, de van élet az unión kívül is.” (A Reuters tudósítása, idézi: Hetek, 2000. május 20. Bő 12 éve. Talán akkor még lehettek illúzióink...)

Adók: Az "el lehet menni"-t - ill. előzményét a GYOSZ részéről - pont a választásokat követő gyurcsányi adóemelések indukálták.

Mivel az IMF hitelt 2011. 4. né-től kezdve zömmel a következő 3 évben kell visszafizetni (+ egy nagyobb részt még 2016-ban az EU-nak), így érdemes elgondolkodni rajta, hogy különadók, nyugdíjpénzek, Széll Kálmán nélkül (tehát bajnaista módon) kb. milyen módon fizethetnénk...

cetragu2 2012.01.03. 08:59:00

@Balt: az előremutatónak tűnik nekem, hogy egyre több olyan kommentet olvashatok, amikor nem párthívők, hanem gondolkodó emberek dicsérik vagy bírálják ezt vagy azt a politikai szereplőt. így, bár valószínűleg nem gondolkodunk azonosan a világról mi ketten sem, az érveid többnyire logikusak, és bizonyos szempontból egyet is értek velük. remélem, hogy minden oldalon szaporodnak a nem csupán Orbánt vagy Gyurcsányt, vagy bárki mást istenítő, hanem gondolkodó, a másik oldalt is meghallgató, nem a gyűlöletre alapozó emberek.

Kotkodus 2012.01.03. 09:00:47

@troll ellenpólus: nem volt sok gyurcsány fan. az egész mozgalom 1-2 nap alatt szerveződött januárban, hidegben... próbálj extrapolálni egy márc. 15-re (adó- és áremelések már érezhetőek + kicsit jobb idő + több idő a szervezésre).

ha nem változik (nagyot) a kormánypolitika, nagyon sokan lesznek...

kiváncsi vagyok merni fog-e a fidesz saját bulit tartani ilyen körülmények közöt... (mint okt. 23-án) szerinted?

Balt 2012.01.03. 09:02:29

@simonmondja.: Lényeg, hogy ti öntudatos demokraták-kommunisták elkötelezett szavazók vagytok. Muhaha!

pom pom 2012.01.03. 09:02:52

@Frizuravarjú: off. ügyészségen te is kaptál dupla jutalmat vagy csak a főnökök?

gabocaboy 2012.01.03. 09:02:53

@pom pom: nem buta és hülye, erre mérget veszek. politikus, tehát alapból hazudik és gerictelen, de nem hülye. mellesleg arrogáns és gusztustalan, de ez mellékes.

valamit főznek, amit v elbaxnak v nem. vagy szimplán nagyot akarnak lopni, és hello.

egy utcai koldus intelligensebb pénzkérdésben, mint ezek most, valami nem oké.

Balt 2012.01.03. 09:04:10

@röhögő: Neked nincs olyan (na nem csipád), hanem ami "alattival" számolni kellene. :)))

mojszipupi 2012.01.03. 09:06:37

Nekem van egy ötletem. Legyen orbáni diktatúra, éljük fel aZ MNB tartalékot és minden létező magántulajdont. De ebben az esetben MINDENKI aki a fideszre és a jobbikra szavazott tartsa el az osrzágot az ő módjukon úgy h az én életszínvonalam ne csökkenjen. Én európai polgár vagyok nyugati kapcsolatokkal, ebből élek és tartom fenn a családom. Hát álljanak akkor az ország élére a nagy forradalmárok, nagy hazafiak és virágoztatssák fel az országot.
Várom a narancsos öteleteket milyen KONKRÉT lépéseket tennének az EU és a nyugat nélkül h ne legyen éhínség az országban.
Nos?????

pom pom 2012.01.03. 09:07:58

@Frizuravarjú: "Ha bedőlt volna az ország, akkor nem Manyup nem lenne, hanem bankszámlád, készpénzed, de még áram sem, úgyhogy örüljünk, hogy egyelőre ennyivel megúsztuk."

@gabocaboy: ellopják az MNB tartalékot is... ez a 10 bilió az kb még egy évvel hosszabbíttya meg az ország agóniáját... de max 1,5 év... (azért nem 1szerű mert összefüg az EU támogatásokkal)

és utána mi lesz? ezt a zorbán lexarja...

de az MNB nem fog simán menni. ahhoz az EU támogatásokat is be kell áldozni...
ami persze macerásabb fides pénzlenyúló rencer... és hosszasabb...

+láttyuk nemsoká...

csillavirag 2012.01.03. 09:08:06

Magyarország az új Észak-Korea Kim Dzsong Il Viktor kedves vezetőnkkel az élen.

Long R3 IGF-1 2012.01.03. 09:08:34

Persze azokat, akik már a választás előtt megmondták, hogy beledöglünk, ha a FIDESZ kétharmadot szerez, még mindig előre károgó vészmadaraknak tekintjük, ugye kedves Török úr?
Vagy volt már mea culpa ez ügyben? Volt már egy: bocs, igazatok volt?
Vagy még mindig várni kell valami csodára?

engem gyíkká változtatott 2012.01.03. 09:08:44

hát az új index intrón sírunk a röhögéstől a kollégákkal.

:D
:D

köszönöm, index.

hoplita 2012.01.03. 09:09:03

@nemecsek ernő áruló:
Legfeljebb anyukád 3,14csája érdekel téged...a tények valóban nem.
Ott úgy kezdődött, hogy visszaütöttek a tüntetők....de nem magyarázom egy faszfejnek.
A balsai-baromság kábé annyira igaz, mint a libsi toposzok.
Akik meg tudják hogy történt, azokat meg a hozzád hasonló faszfejek ignorálják...mondván, ők jól látták a tévéből.:DD

Kotkodus 2012.01.03. 09:09:42

@hoplita: "Kuss, gagyizsidó...mondom, az idén lesz számodra meglepim, élvezni fogod."

amikor zsidózol, milyen érzelmek gyűlnek benned lévai anikóval v. vitézy dávidkával kapcsolatban? nem rossz érzés úgy zsidózni, hogy a kormányfőd fél családja is zsidó? vagy a zsidók között is vannak különbségek, mint ahogy a kommunisták között is? nem érzed ezt így képmutatónak?

Balt 2012.01.03. 09:09:58

@anubisblanc: Igaz. A képlet láthatóan arra egyszerűsödik, hogy "befogott orral" mégiscsak beállnak Gyurcsány mögé húzni az evezőt, ezzel talán azt remélve, legkésőbb 2018-ra sikerül partot érni. Nem túl jó úszók, a csónakból meg nem nyúl értük senki...

gabocaboy 2012.01.03. 09:10:28

@pom pom: ha hozzáér az mnb pénzhez, onnantól nekünk annyi. nem lesz ideje jól kijönni belőle, mert a pénzpiac gyorsabban kivégez minket.

egyre aktuálisabb egy külföldi bankszámla... és egy érvényes útlevél.

gnme 2012.01.03. 09:10:30

fhhhhh'

palya ott van még, vagy már kiküldték borér'?

hova jár borér nem tudjátok? van ott merló'?

www.youtube.com/watch?v=G2a1_2RRuTw

pom pom 2012.01.03. 09:11:11

@=nessuno=: aki ÁLLAMOSÍT (padlást seper és téeszesít stb)

az miben különbözik a komcsiktól? (csak költői kérdés...)

hoplita 2012.01.03. 09:12:14

@ubul2000:
"....De - nemzetközi tapasztalat - az indokolatlan rendőri fellépés tömeg esetén zavargásokhoz vezethet..."

Így kezdődött a tévénél.....nagyfiúk voltak a zsaruk, kiütöttek a sorfalból, fújták a sprét....aztán jaj, anyám, nem ilyen lovat akartam.
Nagyon rosszul mérték fel az ottani közhangulatot és a várható reakciókat, maguknak köszönhetik.

pom pom 2012.01.03. 09:13:15

@gabocaboy: nem egyszerű... a határmenti "burgerland" bankokban van magyar ügyintéző MINDENHOL.... ügyintézés nyelve: magyar... de egy sima bankszámlanyitás és befizetésre 3-4 hét múlvára adnak időpontot...

olyan nagy a magyarok érdeklődése...

a szlogenjük is "beszédesen" "semmitmondó"....
"a pénze NÁLUNK biztonságban van"...

pom pom 2012.01.03. 09:14:29

@gabocaboy: :))) sok fid eszes és dzsobbikos nemzetivel lehet tele:)

najo csak ollan politkusokkal... a szavazóik MIND meg fognak gebedni... álamcsődkor

jazzcool 2012.01.03. 09:14:51

ez a jegybanki tartalék-felhasználás érdekes kérdés. van ugyanis 35 milliárd euró, ami több mint 10 ezer milliárd forint. ebből lehetne - ha lenne bizalom az ország iránt - az önkormányzatok devizaalapú adósságát szanálni, ami úgy 600-700 milliárd forint (megyei és települési). Azaz a teljes tartalék mindössze 6-7 százaléka. Hát majd meglátjuk...

cetragu2 2012.01.03. 09:16:02

@hoplita: ha jót mulattál nyugodtan nézd meg a facebook oldalamat. Schindler Erzsébet a nevem, 1965-ben születtem, Tímea, Renáta, Gergő és András a gyermekeim. Aztán pedig szerintem kérj elnézést. Úgy illenék. :-)

pom pom 2012.01.03. 09:16:20

@Frizuravarjú: akkor az ügyészségen miért nem a komcsik vagyon elkobzásával vagytok elfoglalva? annak több haszna lenne mint itt kommentelgetni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 09:16:51

@gabocaboy: lenne arra elvileg megoldás. Pl. ha a piacnak tetszetős megszor... - dehogy, nemzetmentő - csomag kíséretében nyúlnának hozzá.
Egyébként nem ördögtől való gondolat, hogy az MNB tartalékának egy (kisebb) részét hitelfelvétel helyett használni lehetne, csak a jelenlegi, Matócsny-féle "gazdaságpolitika" mellett nincs értelme.

Balt 2012.01.03. 09:17:03

@nyuszicska: "Az a középosztály valóban elkeseredett!"

"Az a középosztály" csak legyen elkeseredett, én minimum ezt vártam a kormánytól. (Bár egyesek szeretnének radikálisabb megoldásokat: lámpavas stb.)

pom pom 2012.01.03. 09:17:53

@jazzcool: po:cs vagy...

érdekes kérdés?????

aha az... debil po:cs vagy... és utána ha ezt is eltapsolta lézerjani? utána?

akkor mi lesz? ez nem érdekes kérdés? majd ha a folyóhoz érünk?

cetragu2 2012.01.03. 09:18:19

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: egyetértek Veled, és ahogy a miniszterelnök úr mondta, az idei év a remény éve lehet. :-). Csak azt hiszem Ő másban reménykedik, mint én ;-)

pom pom 2012.01.03. 09:19:15

@cetragu2: de mind a két reménynek a tárgya a FIDES... még ez is közös benne

hoplita 2012.01.03. 09:19:31

@sárkányfő:
A kurva, szájbabaszott libsi anyádat. Te meg arra szoktál.

gabocaboy 2012.01.03. 09:19:49

@pom pom: vánkosbank is tökéletes, egy ideig, csak ne legyen egyesek részéről elérhető...

végülis logikus, a forint rohasztása 320+ vs mnb tartalék... de jó is lenne rátenni a kezet, majd 350 nél piacra dobni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 09:19:55

@cetragu2: van itt egy Schindler Pistája is... egyébként kétlem, hogy Hoplita sokat nézelődne a faszbukon...

Balt 2012.01.03. 09:20:33

@Jetstream: Ez jogos, de sajnos az LMP-t sikerült eleszdéeszesíteni - ha esetleg mégsem annak indult eredetileg...

cetragu2 2012.01.03. 09:22:20

@hoplita: Kedves Holpita! Olvasva a nem hozzám, hanem más bejegyzésekhez fűzött kommentjeidet, inkább nem várom, hogy elhidd, az vagyok, amit írtam, és elnézés kérést se várok Tőled. Káromkodj tovább lelkesen, szidj mindenkit tele torokból, aki nem ért Veled egyet. :-) Szép napot Neked!

Balt 2012.01.03. 09:22:35

@aritus: "Szerintem Majtényi volt az este meglepetése, nem gondoltam volna, hogy ennyire szenvedélyes."

Nyihihi, hasonló szenvedélyes légyottokat kívánok - ez pedig nyilván mérhetetlen jókívánság... :)))

hoplita 2012.01.03. 09:23:51

@Balt:
Volt ott mobil klotyó, de a sok ezer emberre kevés volt.
Vettünk egy sört és a felénél beálltunk a sorba...ott beszélgettünk.:))

pom pom 2012.01.03. 09:24:14

@Arthur Dent: "Talán jó is, hogy nincs egy egyedüli erő ami magabiztosan hirdetné, hogy ő az egyedüli alternatívája az országnak. "

nem is lehet ilyen... azokat kinyírná, megvenné vagy zsarolná a fides...

hoplita 2012.01.03. 09:24:55

@Hepci:
Neked biztos ördögöd van.:DDDD
És twitterezni se szoktam...:)))

pom pom 2012.01.03. 09:25:28

@gabocaboy: ????? vánkosban???? a hiperinfláció? aztán azzal fűtesz?

vagy ha vánkosokat veszel úgy érted az stimmel... annak lesz értéke...

gnme 2012.01.03. 09:26:00

@pom pom: tee, nem dobunk be valamit, palya nemsoká megérkezik a kannással, .. csak útközben bele ne dőljön a kardjába

..nem gáz, a turistáknak majd több nyelven elmondja, honnan hívjanak mentőt

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 09:26:37

@cetragu2: lehet, Hoplita mindjárt csalódást okoz és elküld téged a k. libsibibsi mamádba (bocs!), de aki normálisan szól hozzá, azzal normálisan szokott viselkedni.

DurvaPisti 2012.01.03. 09:26:46

Van valami "hivatalos" vagy legaláb "hitelesnek" mondható adat, hogy ténylegesen mennyien lehettek kint? Kb 1000-re kerekítve.
Én voltam kint, és csak azt láttam, hogy baromi sokan voltak. Az operától a Jókai térig masszív volt a tömeg, úgy kellett furakodni. Óriás nagy szardiniás doboz volt. ;)

Azt nem tudom, hogy Orbán megbukott-e, de az biztos, hogy a tömeg nagyon vegyes volt és meglepően sok fiatal volt kint. Meglepő volt látni őket, a nyugdíjas-kulbos Gyurycsánygyűlések TV közvetítése után. Érezni lehetett, hogy ez más.
Viszonyt a lelkes költőket nem tudom miért engedték verselni... kár volt. ;)

irógép 2012.01.03. 09:26:55

Amíg nincsenek igazi új pártok, addig nincs miről beszélni!!
Mert, ugye mi lenne, ha most az " Orbán takarodj", valóra válna.
Ha új választás lenne, amúgy még mindig nyerne a fidesz. De tegyük fel még sem nyerne valami csoda folytán. Nos akkor a jobbik és az mszp áll ott a sorban. Hát bameg, nagyon súlyos lenne, ha jobbik hatalomra juthatna, ha meg az mszp -sek, akkor az ország megint nem tanult semmiből semmit.
Szóval amíg nincs egy olyan párt ami mögé a több millió bizonytalan legalább egy jó része beállna, és verseny képes lenne egy választáson, addig teljesen értelmetlen Orbán leváltásáról beszélni, mivel nincs kire!

Balt 2012.01.03. 09:27:34

@Szamiz67: Ez csak ott hibádzik, hogy a "népszerű pártfüggetlen szervezők" - a függetlenített szagszervezetis Székelytől a nyugger poltiszten át a 4K-s chavezista idiótáig - nem győzik Gyurcsány mögé terelni az "elkóborolt bárányokat"...

(Egyébként korrekt, amt írsz.)

gnme 2012.01.03. 09:28:51

@DurvaPisti: sok fiatal rendőr is volt?

... mert ugye ki fog lőni először, hát aki igazán nagyot fog lőni és először (balogtibi után)

és van neki mivel, ..hát ott van nála

hoplita 2012.01.03. 09:29:20

@cetragu2:
Tudod miért káromkodok, kisanyám?
Azér', mer' ezeket a faszságokat ezredjére vagyok kénytelen olvasni és ha felmegy a pumpa, már pedig egyre sűrűbben felmegy, akkor reagálok.
Már elfogyott ám a türelmem.
És mivel én itt régebben vagyok kénytelen itt agylágyító baromságokon legeltetni a szemem, ne kérd rajtam számon a sztoikus nyugalmat.

Zöldfülű tüntetők ne oktatgassanak...:DDD

pom pom 2012.01.03. 09:29:41

@Arbet: "Rendszerváltás kell." ott a pont...

a fides TÉNYLEG összehozza az igazi rencerváltást (persze nem azon az oldalon...)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 09:31:32

@cetragu2: Egy kis adalék. Hol beszélhetünk mi itt demokráciáról, amikor csak úgy önkényesen elsötétítik az Index oldalát, ha olyat ír, ami nem tetszik a hatalomnak. Jelenleg ugyanis sötét az Index oldala.

Balt 2012.01.03. 09:32:12

@hoplita: :) Van egy olyan sejtésem, hogy sok-sok személyi átfedés van a tagságban... :)))

DurvaPisti 2012.01.03. 09:33:15

@gnme: az idős reszkető rendőrnél is elsülhet... (a mi is?)

cetragu2 2012.01.03. 09:33:27

@Hepci: nincs gond. olvasva egyéb bejegyzéseit, már mindegy, mit gondol rólam :-)

hoplita 2012.01.03. 09:33:33

@cetragu2:
Nem faszbukolok.
Téged könyvelőként lehallgathatnak????
Engem meg általában lehallgattak, lehallgatnak...pedig még törvényi felhatalmazás sincs rá.
Hiába vagy velem egyidős, attól még zöld a hasad, kisanyám.
Nekem igaz csak 3 gyerekem van...na itt nyertél.:)))

De szeretem az ilyen dilettáns, hétvégi tiltakozókat..:)))

gnme 2012.01.03. 09:33:38

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: hohóó valami galaktikus videjóó a zsindelyen... na én mentem filmezni

szóljatok palyának, ne csak a szanyi tibornak adjon, az b+ elissza az isten borát ... hozzon már át nekem is a filmszobába!

thx

ubul2000 2012.01.03. 09:34:05

@hattyú: Orbán nem zsidó, így nehéz lenne belőle zsidót csinálni - /maximum zsidó bérenc :))))/

Balt 2012.01.03. 09:36:18

@hoplita: "borítékolható volt, hogy előbb-utóbb felharsan a zorbántakaroggy...."

Mondjuk ezt Orbán maga mondta először, talán 2009 őszén.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 09:36:39

@irógép: a fokozódó elégedetlenség láthatóságának (tüntetés) annyi értelme van, hogy a végveszély közeledte a Fideszen belül - bármily hihetetlennek is tűnik - talán megmozdítja a józanabbakat OV ellen.
Rövid távon viszonylag értelmes megoldás a változásra csak a Fidesz részvételével képzelhető el, bár egy Árok Kornél-Gyurcsótány koalíció is megfontolható a nemzeti öntököndöfés újabb, nehezen überelhető lépéseként...

bóra77 2012.01.03. 09:37:57

@Ringlósztár: na arra kíváncsi voltam, hogy az m1 mennyi szót veszteget a hírekben a tüntetésre. ezek szerint semennyit. szép.

pom pom 2012.01.03. 09:38:18

@gabocaboy: az MNB tartalék fedezet... jól látod... akkor folytassuk...

10 billió meddig finanszírozza az álamot ? figyelembe véve, hogy a tőke és minden pénz, minden gazdasági tevékennység MÁR MOST express sebességgel hagyja el a zországot?

max 1 év... "agónia", azaz még ebnnyit lehet nem a gazdaságból finanszírozva...

de mi van a döntés után?
tartalék a hitelek fedezete (volt). ÁLAMCSŐD... = tuti álamcsőd...

hoplita 2012.01.03. 09:38:23

@cetragu2:
Egyébként meg, aki így gondolkodik, mint te...mit keres ezekkel egy tüntetésen....?
Ott a héják a szervezők-hangadók...az ilyen hozzád hasonló galambokra csak azért van szükségük, hogy legyen kire-mire hivatkozni..
Hivatkozási alapnak mentél ki életedben először...?????
Ne mán....!!!!!

cetragu2 2012.01.03. 09:38:38

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: az nem tudom, mitől sötétült el az Index oldala. De azt tudom, hogy Orbán Viktor "beszélgetős" facebook oldalán, ahol néha próbáltam csendesen más szempontokat is figyelembe ajánlani, mint az éppen hivatalos, ott egyszerűen törölték a kommentjeimet :-). Aki anyázott akár bal oldali volt, akár jobb, maradhatott. Amint azt írta egy-két mérsékelt jobb oldali, hogy vannak dolgok, amiben egyetértünk, törölték a bejegyzéseimet. Hmmmm.... elgondolkodtató :-)

ubul2000 2012.01.03. 09:39:55

@Szamiz67: Igen, hát ezek a nagyszerű buzik (többek között) - igen, felemelő, tényleg

Balt 2012.01.03. 09:40:11

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "Minden mai párt az MSZMP utódpártja."

Már bocsánat, de ez apróbb pontosításra szorul: az LMP és a Jobbik - kb. személyileg sem - eredeztethető a MSZMP-ből. Esetleg levezethető a hozzá való viszonyulásból. Ez pedig kétségkívül fontos (vagy fontos lesz), és mára nyilvánvalóvá válik, hogy nincsenek egy oldalon... (Ebben se.)

pom pom 2012.01.03. 09:40:18

@Long R3 IGF-1: én mint bérrettegő (1,5-2 éve ezt mondták nekem itt posztban is) követelem a REHABILITÁLÁSOMAT...

tessék itt van sorban: diktatúra, álamcsőd, belháború...

hoplita 2012.01.03. 09:40:42

@jjulie:
Bizonyos feltételekkel igen.
Igaz, azok a feltételek felérnek egy kapitulációval....egy feltételes kapitulációval.:DDDD

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 09:41:39

@pom pom: Kedves Pom Pom! először is azzal kezdeném, hogy nem szeretek gúnyolódni, így azt sem szeretem, ha engem gúnyolnak. Mindenkinek joga van önálló véleményt alkotni és azt terjeszteni. Így neked is, de nekem is. Én nem gúnyollak ki, ha Neked ez jó, legyen. Nekem nem jó, de nem azért mert baloldali, főleg Gyurcsányista lennék. Nekem csak a rendszerváltás hiányzik. Ami most van az nem más, mint egy áldemokrácia. Azt pedig egyáltalán nem kívánom, hogy az egyik magyar, ölje a másik magyart. Az nem megoldás semmire. Én csak az emberek gondolkodását szeretném elérni, azt, hogy ne bírka módra ugorjanak arra, ahol nagyobbat füttyentenek, hanem használják a fejüket. Az aki ígérget, már eleve nem lehet jó a mai helyzetben. Ennyi.

Éhes_ló 2012.01.03. 09:41:44

A több tízezer ember az álmaitokban létezik esetleg.
Az utcán még a barátaitok szerint is pár ezren voltak.
Ami nem kevés.
De amiről álmodtok, ahhoz nagyon.
Szólni kell a haveroknak, hogy rontani kell még sokat a forinton és további tőkét kel kivonni innen, mert kevesen lettek földönfutók és nem elégséges a pórnépi támogatásotok.
Arra vigyázzatok, nehogy elszámítsátok magatokat és elcsússzon az akciótok, mer akkor ti is úszhattok majd CENSORED és CENSORED után...

Balt 2012.01.03. 09:41:44

És itt térjünk vissza Gyurcsányra és/vagy az MSZP-re: azt hiszem megint a "szar/máj" lakmuszpapírnál vagyunk...

cetragu2 2012.01.03. 09:42:08

@Hepci: ebben reménykedem én is ;-) Nem akartam bántani őt sem. Oka lehet, hogy ennyire durva.

gnme 2012.01.03. 09:42:10

@gnme: óóóuuuugh el se keződött a videó, máris vége? se sötét képernyő, se star wars? milyen moziszoba ez? hiába nyomkodom én az F5-öt?

.. kŰŰ'ggyétek a palyát! hát be kell dobnom valamit.

jazzcool 2012.01.03. 09:42:16

@pom pom: debil pöcs a jó qrva anyád gyereke!

Véleményvezér, kár, hogy nem moderálsz! (jelen esetben engem is)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 09:42:16

@cetragu2: kb. így működik Török Gábor is... :D
Azt nem írhatod le itt, hogy sz@r, vagy mész.á.ros, de azt igen, hogy a büdös kurva anyád te buzzancs libsi pina. :)

nyünyüge 2012.01.03. 09:43:07

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
valami hibás oldalra fut, ha nem a cimlapról indulsz, olvashatók a cikkek.

hoplita 2012.01.03. 09:43:31

@Kotkodus:
De hülye vagy, fijam.
Olvass is, ne csak ugass..te bráner.:DDDDDD

pom pom 2012.01.03. 09:44:40

@engem gyíkká változtatott: :))))

"A megyék adósságaira költhetik az MNB-devizát. Rövid úton eliminálhatják a megyéktől átvett devizatartozásokat, de akkor még ott van a városok 500 milliárdos svájci frank tartozáshegye. A tartalék nagy, de a példa így is veszélyes lenne."

és ott egy ÖRVÉNYLŐ LEFOLYÓ képe !!!!!!!!!!!!!! egyre jobb a zindex...

egerészölyv 2012.01.03. 09:44:45

Gábor, téged valaki piszkosul megsérthetett / megalázhatott a kormányoldalról, esetleg nem kaptál meg valami áhított stallumot, de "elemzéseidbe" mind gyakrabban beúsznak személyeskedő, eszdéesz-hangulatvilágú elemek.

Balt 2012.01.03. 09:45:01

@STX Joe: "Mikozben 3 millo roman nyugaton dolgozik kemenyen, magyar csak sir hogy keves a segely."

Off: ebben lehet, hogy benne van a Róma környéki romatelepekről (lol) hazatoloncolt, meg a párizsi metrón kolduló cigányok. De hát újlatin nyelv a román, ennyiben mázlijuk van...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 09:45:51

@Balt: Amennyiben a tagság, vezetőség sorait elemeznéd, rájönnél, hogy igenis kapcsolódnak a régebbi pártokhoz. Jól bevált módszer, hogy csinálunk egy új pártot, beépülve, hogy azokat az embereket is a hatalmunk alatt tudjuk. Nos ezért nem lehet bízni egyetlen most létező, sőt alakuló pártban sem.
Amikor a tömeg felvilágosul, és kiforrja magát, majd azután lehet valami. Ez mikor következik be, nem tudom, de valamikor be fog következni.

ubul2000 2012.01.03. 09:46:19

@jjulie: kiseprűzésre vágysz, patkány? Vigyázz, készülnek a vadászgörények!

pom pom 2012.01.03. 09:46:31

@cetragu2: türelemmel várd meg... intro indul... amig teszteltek addig "állt"

ubul2000 2012.01.03. 09:47:57

@hoplita: :)))) (Amúgy a vicc óriási)

pom pom 2012.01.03. 09:48:22

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: egyáltalán nem gúny volt....

ebben az egyben volt igaza Antall nak... vér nélkül nem lehet rencerváltás...

ha nincs vér akkor az olyan is... sajnálom a gondolatsorod következő láncszeme...

Mérges 1234 2012.01.03. 09:48:23

@Hepci:

"a fokozódó elégedetlenség láthatóságának (tüntetés) annyi értelme van, hogy a végveszély közeledte a Fideszen belül - bármily hihetetlennek is tűnik - talán megmozdítja a józanabbakat OV ellen."

Több magas poszton lévő politikussal is beszélgettem, és ők is pontosan ezt mondták. A politikai így működik, ha nő a nyomás akkor párton belül indulhat meg az erodálodás, a változás kikényszerítése.

Eleve nem kellene mást tenni a tűntető tömegnek, mint értelmes gazdaságpolitikát követelni.

graycivil 2012.01.03. 09:48:38

"Szijjartó: mindenki tudja, hogy csökken az államadósság

A magyar államadósság csökken, "ezt mindenki tudja, mindenki látja" - mondta, megjegyezve: az egy más kérdés, hogy az euróválság elhúzódása és a hektikus nemzetközi gazdasági viszonyok miatt gyorsan változnak az árfolyamok. Szavai szerint az MNB almát próbál a körtével összehasonlítani, ugyanis míg a GDP-t forintban fejezik ki, addig az államadósság egy része forintban, egy másik része pedig devizában van nyilvántartva."

privatbankar.hu/makro/szijjarto-mindenki-tudja-hogy-csokken-az-allamadossag-243403

Rendben. akkor számoljunk minden devizahitelt vissza a hitel felvételkori árfolyamokra. csak az a baj, hogy akkor az "elqrt 18000 Mrd Ft" szlogen az istennek sem állja meg a helyét.

Amúgy érdekes lesz, amikor az árfolyam elszállása miatt becsődölünk. Akkor is arra hivatkoznak majd, hogy "körte és alma"?

Másik: Akkor hogy a lóf@szba fogják kiszámítani a Tákolmányba foglalt GDP 50%-os adósságarányt, ha az egyik körte, másik alma? (Válasz: Kreatívan)

Húzzatok el a hülye idióta csúsztatásaitokkal! F.Y!DESZ

inreallife 2012.01.03. 09:49:31

@bigapples: én is az osztrák utat látom a legesélyesebbnek. jobbik-fidesz-gyorskocsi, mellettük nem fér el semmi, és várhatóan nagyon kiegalizált támogatottságuk lesz. az más kérdés, hogy egy jóval gazdagabb állam ezt rengeteg konfliktussal le tudta kezelni, de ami itt lesz az inkább megbénítja az országot. és vona sem hülyébb haidernél, itt a többi része a nem normális, se az mszp nem egy nyugati baloldali párt, sem a fidesz nem jobboldali, pláne nem normális.

mindenesetre 2018-ig biztos, hogy romok termelődnek újra az országban, aki nem akar éveket kidobni az életéből, van valami normális végzettsége és alapfokú nyelvismerete az megkezdte a kivándorlásának előkészítését. javarészt 30-40 éves emberek között mozgok, mind a munkahelyemen, mind a gyerekek csoporttársai szülei között, és körbenézve az látszik, hogy sokan a 2004-es csatlakozáskor elmentek. a válság után 2009-ben megint volt egy hullám, jópár ember távozott az ismeretségi köreimből, és megint sokan mondják, hogy idén még az iskola előtt elmennek, 2-en már 2011 utsó negyedévében mentek el, én áprilisra tervezem, és lehet lesz útitársam is, az még nem biztos. egyszerűen elfogyott a levegő itthon, kilátásban sincs semmi javulás, ez van...

Napkutya 2012.01.03. 09:49:37

Mindenképp el kellene gondolkodnia a hatalomnak azon, hogy voltak, ugye valahol 30.000 és 100.000 között odakinn.

Annak ellenére hogy:

- Hétköznap volt
- Nem hordták oda őket ingyen buszokkal vidékről
- Nem vezényelték ki a főnökeik őket a hivatalokból és az iskolákból
- Nem volt kötelezően választható "városnézés"
- Nem kaptak uzsonnacsomagot az utazáshoz
- Nem voltak előre legyártott tábláik és zászlóik
- Nem ígértek nekik semmit az ottlétükért

Ez egy mezei január másodika este volt, -másnap munkanappal.

Valami gond lehet a hatalmas népszerűséggel és a "nemzet egységes akaratával". Az meg, hogy egy-egy híradásban megpróbálnak faragni ezen a számon, az egyenesen kínos.

Még a külföldit is nehéz hülyének nézni olyankor, amikor a követsége alig egy kilométeren belül van az eseményektől.

Szerintem.

pom pom 2012.01.03. 09:49:52

@jazzcool: po:cs és parasztozás az kedveskedő lesajnálás... vedd +tiszteltetésnek

political ideology 2012.01.03. 09:50:38

GYUCSÁNY VISSSZA GYURCSÁNY VISSSZZZAAA!

cetragu2 2012.01.03. 09:51:04

@hoplita: Tudod miért káromkodok, kisanyám?
Azér', mer' ezeket a faszságokat ezredjére vagyok kénytelen olvasni és ha felmegy a pumpa, már pedig egyre sűrűbben felmegy, akkor reagálok.
Már elfogyott ám a türelmem.
És mivel én itt régebben vagyok kénytelen itt agylágyító baromságokon legeltetni a szemem, ne kérd rajtam számon a sztoikus nyugalmat.

Zöldfülű tüntetők ne oktatgassanak...:DDD

Nem vagy kénytelen olvasni ezeket a firkálgatásokat. :-) Elhiszem, hogy felmegy a "pumpád", valóban vannak olyan kommentek amivel "harcba szállsz" és egyet kell értenem a véleményeddel. De vannak ám minden oldalról vérlázító, lüke bejegyzések, és konszolidáltabb, mondhatnám értelmesebbek is. Biztosan sokan mást írnak magukról, mint ami a valóság, de most melléfogtál velem kapcsolatban :-). Tüntetés ügyben pedig eszemben sincs kioktatni Téged, vagy bárkit, valóban "zöldfülű" vagyok, és remélem maradok is. Szeretettel: "kisanyád" :-)

Balt 2012.01.03. 09:51:14

@László56: Na igen... Érdemes lenne a görög, olasz, ügyvezető szlovák kormány legitimációján elmélkedni egy csöppet, ha már Európától várjuk a "demokrácia helyreállítását". Muhaha.

political ideology 2012.01.03. 09:52:55

@Napkutya:
100 ezer ember?:D
Nagy lehetett az az LMB s duda amit elszivtatok...

hoplita 2012.01.03. 09:53:16

@Éhes_ló:

Te az emenós Ehes ló vagy....???
Ott volt valaha egy ilyen nick....csíptem, ahogy ezt a kommentet is.:)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.03. 09:54:57

@belekotty: Ugyan miért? Megtiltod, hogy ítt maradjak? Csak azért, mert esetleg nem egyezik a véleményünk? Én nem kritizálom a Te véleményedet, legfeljebb leírok valamit, hátha az is befolyásolja a látás módodat. Nekem is jogom van önállóan gondolkodni és úgy látni a dolgokat, ahogy én értelmezem.

sedi 2012.01.03. 09:55:07

Ami a legszánalmasabb, hogy tegnap a tüntetés előtt, után és alatt óránként csöngettek be a rendőrök Budaházyhoz, hogy ugyan meg van-e még. :)

gnme 2012.01.03. 09:55:39

@eManuel: hoú nézd csak, már hátrál.. :-)

de aztán zárják is ám rá vissza az ajtót! kú'csot meg lenyelni!

..hol késik palyat, üres a korsóm.

biztos elaludt a tegnapi buli miatt, ..minek issza a krampácsot aki nem bírja, sose értettem

jag3 2012.01.03. 09:55:41

Kedves Törög Gábor,

felhivnám szives figyelmét a kommentekre ;) Különösen László56-ra.

Látszólag a lényeg az, hogy pártunk és kormányunk bürokráciája üzenget.

A valóságban a lényeg az, hogy kormányunk bürokráciája még mindig ellenségekről üzenget.

Ez az az alapállás, amely a közeljövő politikai foylamatait meghatározza. Mit szól hozzá?

Balt 2012.01.03. 09:55:43

@Hepci: :) Már amennyi haja még... :))

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.03. 09:56:07

Dal O. Viktor a "bóvli kisgörény" búcsúztatásához:

Kis ember hát itt a vége, látod kár volt sírni érte,
Milyen könnyen elszállt minden, és még ezt se adták ingyen.
Kis ember hát itt a vége, mért nem most ereszkedsz térdre?
Mért nem sírsz, mért nem üvöltesz, szép arcoddal mért örülhetsz?
Kis ember hát mondd, hogy: félek, mondd, hogy: értelmetlen az élet,
Mondd, hogy: mindegy miben hittél. Most már akármit megtennél.
Mondd, hogy: hazudnál, hogy ölnél, mondj amit akarsz úgy könyörögjél
Csak már ne mosolyognál végre ilyen szemtelenül az égre.
Kis ember hát itt a vége, nem volt semmid, ami megérte,
Néhány egyszerű szürke évet mosolyogsz meg most hát nem érted.
Jó időkben semmid sincsen, rossz időkben tiéd minden,
Téged küldenek elsőnek, és először terád lőnek.
Mindig minden zászlót vinni, mindig mindegyikben hinni,
S mindig félni hogy itt a vége, mert még számon kérnek érte.

Kis ember mi lett belőled, most hogy elszálltak az évek?
Nem kérdezték hogy elég-e, ahogy éltél úgy lett vége.
Mégis mosolyogsz, mintha bíznál, mintha várnának a hídnál,
És én egyre inkább félek, ahogy szép arcodba nézek.

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

AbuBakr 2012.01.03. 09:57:28

voltatok vagy 15 ezren, annak egy része szervezett utazással érkezett, mint például a nyuggerek jelentős része... -együtt jöttek, együtt mentek, épp csak a kis zászlós kiabáló idegenvezető hiányzott
ez lenne a mindent elsöprő népakarat? :)
hol maradtak a vidéki szimpátia tüntetések több száz településről?
...ja hogy ott a meleg, drogos, lámpás banda ott már bemutatkozott a cigánynyalással...
menjetek egyszer kijjebb a körúttól és nézelődjetek és ha már olyan nagy útra adtátok a fejeteket. -tudom, oda már útlevél kell nektek.. -de higgyétek el az is Magyarország

...ja és még valami... egyetlen nemzeti színű szalag elég volt az emberen, hogy a csürhe rátámadjon...
tudtam hogy ez irritál benneteket, de hogy ennyire!

mindenesetre púposodjatok, amíg lehet, mert a buziolimpia kezdetére már nem sok babér terem nektek az utcán

cetragu2 2012.01.03. 09:57:29

@hoplita: Nem faszbukolok.
Téged könyvelőként lehallgathatnak????
Engem meg általában lehallgattak, lehallgatnak...pedig még törvényi felhatalmazás sincs rá.
Hiába vagy velem egyidős, attól még zöld a hasad, kisanyám.
Nekem igaz csak 3 gyerekem van...na itt nyertél.:)))

De szeretem az ilyen dilettáns, hétvégi tiltakozókat..:)))

Hogy engem lehallgatnak, nem tetszik nekem. Hogy Téged lehallgattak, az sem tetszik nekem. Miért van, hogy Neked csak a Te lehallgatásod fáj, az enyém nem? :-)
Ne hagyd, hogyha elfogynak az érveid, akkor lesüllyedj, az én minősítgetésem silány szintjére :-) zöldhasú, dilettáns...

hoplita 2012.01.03. 09:58:27

@hoplita:
Bocsi....Éhes ló.:)

@cetragu2:
Ha már itt lebzselek, akkor elolvasok mindent...rossz beidegződés, tudom, de ez van.
Azért mondtam, hogy kisanyám, mer' nálam ez hordoz negatív jelentéstartalmat...meg kortársak is lennénk, vagy mijafene.:)

Valóban, mindkét oldal ontja a baromságokat....de hát ez a net és itt sokan válnak cigánnyá.
Ja...és tiszteletem, ha valami sértett, elnézést kérek.:)
Sajnos nem sok van itt belőled....igaz, akkor én hogy anyázhatnék??? Szörnyű lenne...:DDDD

tibapó 2012.01.03. 09:58:34

Néztem a tévében az Opera előtti eseményeket. Párhuzamot vonva emlékeimbe tolul, mikor 1998-ban újraalakult a skót parlament. Edinburghban az operában volt egy nagy népünnepéllyel egybekötött ünnepi koncert. Benn az épületben diadalittas, felszabadult indulókat játszott a szimfonikus zenekar, oratóriumot énekelt a kórus, és az épület előtti téren kihangosították ezt a zenét, a téren sok tízezer összegyűlt skót hallgatta. És kívül is az épület előtt ácsorgó tömegben, és belül is a nézőtéren, felszabadult örömmel mosolygott minden arc. Ez a január 2-i pesti ünnepi operabéli ünnep, bár a szitu hasonló, de nagyon más volt.

Balt 2012.01.03. 09:58:38

@val: Szekeres (leköpve) mondja a HírTV-s riporternőnek: - ezek maguk. :) (Csak azt nem értem, sokadmagammal, mért nem ül még a vádlottak padján Szekeres...?)

hoplita 2012.01.03. 10:00:12

@sedi:
Fő a biztonság....:DDDD

török gábor 2012.01.03. 10:00:41

@egerészölyv: mondanál egy konkrét példát? szerintem ebben szemernyi hangulati elem sincs, unalmas és tényszerű - vagy fordítva :)

pom pom 2012.01.03. 10:01:07

@tibapó: ugyanez a hangulat... volt 1989 ben amikor orbánviktor kizavarta a zoroszokat

political ideology 2012.01.03. 10:01:25

@gnme:

Ha tudtad, hogy nem szeretté,Hálódba mé kerítötté?Mé nem hagytá békén engöm?Más is evött vóna engöm

plakatmagany 2012.01.03. 10:01:42

...különben meg... az elemzőnek mi a dolga? Viszonyítani, számolni, elmélkedni a számokon. A számok - frank árfolyam, adósság, Barroso, Clinton, francia külügy, imf - nem támasztják alá Orbán világnézetét. Se alkotmányát. Se a stílusát, ami lehet, hogy nem is az övé, de azzá tették. Ezeket a számokat nem lehet kiretusálni a híradóban. A nyomor, a kiszolgáltatottság, a keserűség egyszer elér a tanult értelmes ember dolgozószobájáig is. Nem kellett volna tegnap ünnepelni... Szerényen azt kellett volna mondani, hogy nem sikerült, amit szerettünk volna és nem is néz ki úgy, hogy sikerülni fog.

hoplita 2012.01.03. 10:02:21

@AbuBakr:
Hát ez a buziolimpia nagy ötlet....:DDDD
Ennyire unatkoznak a droidok, meg ilyen sok pénz van, rendfenntartásra kidobandó...?

inreallife 2012.01.03. 10:02:23

@sárkányfő: korgó hassal már gyucsányozni sem esik olyan jól. kíváncsi leszek a kkv eredményekre januárban. ha a két tüntetés után kérdezik a lakosságot akkor jól lehet majd látni kinek mit hozott a konyhára. a fidesz szerintem ebből is rosszul jön ki, mondhatni a szabaságharcuk folyamatos vereségbe torkollott, a erők folyamatosan hátrálnak.

1 olyan dolgot sem tudnak csinálni, amire büszkék lehetnek, még az alkotmányozást is, ami normális esetben egy fenkölt ünnep lenne, lezüllesztették az orbán takarodjra, és ez nem az emberek hibája, ez a konszenzuskeresés mint európai érték hiányát mutatja... a fidesz megszűnt európai párt lenni, az ország pedig nem akar kilépni.

valamelyik tökös párt párt megszervezhetne egy népszavazást arról, hogy egyetért-e ön azzal, hogy a kormány a politikájával előkészítse az ország európai unióból való kilépését?

durva gyomros lenne a fidesznek az eredmény...

political ideology 2012.01.03. 10:02:28

@gnme:
Ha tudtad, hogy nem szeretté,Hálódba mé kerítötté?Mé nem hagytá békén engöm?Más is evött vóna engöm

ingyenebed 2012.01.03. 10:03:37

Gábor, a legitimációt nem lehet közvélemény kutatási adatokkal elveszteni. Orbán ügyesen csinálta a 2008-as népszavazással, mert azzal tudott teremteni egy olyan külföld és belföld számára is egyértelmű politikai aktust, melynek során a nép megvonta a bizalmát a kormány politikájától. Azzal az aktussal vesztette el a Gyurcsány-kormány a legitimitását.
Most megint ügyesen - vagy inkább gátlástalanul - megoldotta, hogy ilyen aktust a mostani ellenzéknek ne legyen módja létrehozni. Úgyhogy vagy marad 2014, (az is egy manipulált választás lesz az új választási trv szerint, tehát az eredménye hiteltelen lesz), vagy ha addig a nép nem akar várni, akkor a nyílt lázadás, fegyveres erőszak.

tibapó 2012.01.03. 10:04:11

@pom pom:
Akkor is volt operabál?

hoplita 2012.01.03. 10:04:16

@Balt:
Kérdezd meg a kétharmados haverjaidat.:(
Illetve ne kérdezd, megmondom én....nem vót benne az alkuba'.

jazzcool 2012.01.03. 10:04:18

@pom pom: majd ha érdemi választ adsz arra, hogy az önkormányzatokat hogyan lehetne kihozni az adósságcspdából. a településeken nem csak lézejanik és kósalajcsik élnek, hanem sok tízezer normális ember. a helyi adók pedig egyre magasabbak, többek között azért, hogy valamiből törleszteni tudják az egekbe emelkedő települési adósságokat.

Long R3 IGF-1 2012.01.03. 10:05:27

@pom pom: Bocs, de közben változott a véleményem. Beszéltem egy fideszessel, aki megígérte, hogy ezután minden szép és jó lesz.
Már nincs miért rettegni.
Demográfia van, nem kell beszarni...

gnme 2012.01.03. 10:06:02

@eManuel: hálóba? .. jaa a NAS, persze, hát arról filmezek

mMM.. de fenékberúgom palyát, megint elaludt, porzik a vesém

gyerekek, a szócsöves novák kajabáljon már át...

verjétek már hátba a szanyit, két horkolás között, adjon má' az aranytartalékból .. ott van a kanna a lába között, vigyázzatok fel ne lökje fészkelődés közben - thx ..izé van benne, fűszer?

political ideology 2012.01.03. 10:06:11

@ingyenebed:
Fegyveres erőszak :DDD meg az anyád

egerészölyv 2012.01.03. 10:06:23

@török gábor: megtisztelő, kedves Gábor. Pl.: "Orbán Viktor ma még nem tart itt". Így úriember nem beszél.

hoplita 2012.01.03. 10:07:15

@inreallife:
Valóban érdekes lenne...főleg arra figyelemmel, hogy nálunk az egyik legelutasítottabb a zúniós tagság.
Asszem van egy bibi, bár nem vagyok jogász, de valami olyasmi rémlik, hogy nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást tartani.
Ha tévedek valaki javítson, de nekem így rémlik...

ubul2000 2012.01.03. 10:07:40

@Kotkodus: te mit szoktál olvasni, ha Hoplitát fideszesnek gondolod? Vagy nem értesz magyarul,

vilagnezet.blog.hu · https://vilagnezet.blog.hu 2012.01.03. 10:08:22

Az én jövendölésem meg pontos volt:

Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi?
2010.02.18. 12:35 IGe

...1998-ban az akkori Fidesz-re szavaztam, de legközelebb már nem, mert én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol egy modern demokrácia helyett a középkort hozzák vissza. Orbán Viktor ebbe bukott bele 1998-2002-es kormányzása idején. Ha a középkor és a saját mutyibirodalom helyett egy modern államot kezdtek volna felépíteni, akkor a mai napig ők kormányoznának folyamatosan. Tehát az elmúlt 8 év elbaltázásait, én és sokan , az ők hibáinak tartom. Elhalasztottak egy nagy lehetőséget. Elhalasztották, hogy ők kormányozzák végig eredményesen ezt az időszakot. Elkúrták a polgárelvtársak.

A verebek csiripelése, azaz Csipcsirip Hírügynökség szerint, Ovi a 2002-es választások előtt már megzakkant. Hatalommániás lett. A választás elvesztésekor összezúzta az irodája bútorzatát. Sokáig kezelték titokban mániás depresszióval külföldön, majd már idehaza is. Ezért nem ment be több évig a parlamentbe sem. Ilyen embernek szanatóriumban és nem a parlamentben a helye. Nem kérünk több mániákus bolondot, önjelölt Napóleont a hatalomba.

Igaz időközben némileg kikezelték, és hát a gyerekhad is jót tett neki, akiket nemzett és nevel, de akkor is. Vajon tanult-e a múltból? Avagy megint csak visszaél majd a választók bizalmával, akik többnyire a legkisebb rossz alapján még is sokan rá és rájuk fognak szavazni. Vajon megint a középkor hűbéruralmi, klerikális rendszerét kezdik felépíteni egy modern állam helyett? Mert akkor ez a színdarabban való főszereplő fellépési jog megint csak max. négy évre fog szólni és jöhet megint a depresszió, széktörés, meg a leponex koktél.

vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi

aszekelyek 2012.01.03. 10:09:01

@mojszipupi: Éhínség? Egyelőre a lakosság túlnyomó többsége attól beteg , hogy elhízottra ette magát. Tömeges éhínségre ne számíts. KAját magunknak eleget termelünk. Majd ha nem lesz segély , megfogják a kapa nyelét is. Meg vetnek saját kertbe magot. A tiéd ne csökkenjen. Az életszínvonalad. ezeket az igényléseket hol lehet benyújtani európai válság idején ? Semmiféle esetben. Ha nem Orbán kormányoz , ha nem nyúlnak a tartalékhoz , akkor sem. Miket ki nem találnak egyesek..... ! Ekkora marhaságot is rég olvastam..., pedig ide írnak nagyon nagyokat is.@2llkedő: A margit körút sarkán van egy vasedény, és az nagyon jól van, köszöni. klassz, nem borzalmas drága de minőségi dolgokat árusítanak. Bármire van szükségem, vagy gyerekeimnek, ajándékba, csak oda járok. Úgyhogy még netemessük Orbánt.... persze tudom, hogy tizen éve is már sokan szerették volna halálhírét olvasni. bizony, azok a pértok, mszp-leányvállatai, dkp és szdsz , meg az lmp , akikaet még összetereltek, bizonyosan. Ennyien legalább voltak, akik ferencet is a pokolba kívánták. Eleinte. Később meg sokszorosa. Úgyhogy Gábor jól látja. VAn egy kisebbség, mely demokratikusan tüntet. Minden törvényesen szépen megy. Majd hazamennek. Ahogyan azt a FIDESz és mások is tették a nagy demonstrációk alkalmával ezelőtt. Több civil szervezet is rendezett olyat. Csak akkor a rendvédelem támadásaitól jobban féltek , akik utcára mentek. TApasztalatból . Akkor olyan irányítás alatt volt a rendvédelem, Olyan kormány irányított. Minden szempontból demokratikusabban és szakszerűbben zajlanak mostanság a dolgok. ezt nem lehet elvitatni. egész nyugodtan lehet puffogni, amiért csak tetszik. Békésen, demokratikusan. Lehet menni európai Bírósághoz , amerikai külügyhöz , ahová csak tetszik. Kifejezetten javasolom:D Törvényes jogorvoslatot keresni. Ahogyan azt a FIDESZ tette, azok után a gazságok után, amiket el kellett tűrnie a baloldalinak mondott, szerintem ultrajobbos előző kormányzattól. Lényegesen szélsőségesebben jobboldaliak, mint azok, akikről ők azt mondják, hogy szélsőjobb. meg fasisztábbak. Ahogyan a finánctőkével szövetkezetek. + Boldog új évet neked is ! Mi az a 8/10 - es , amiről középső bárándy, -aki lemondott , mert ugye voltak dolgok , amiért és kellett neki védenie is egy komoly dologgal vádlottat - beszél ?

Kotkodus 2012.01.03. 10:09:02

most olvasom, hogy a fideszes honatyáink mennyit utaltak az államadósság csökkentésére létrehozott önkéntes kasszába...

hát... széchenyi-től mindegyik elmarad...

aki a legtöbbet adta az 1 havi alapilletményét utalta át.

rogán (aki legalább 3 hivatalt tölt be és eközben a legeladósodottabb bp-i kerület vezetője) 100e ft-tal szállt be.

lehet, hogy ők sem bíznak a kormány sikerében?... nagyon nehéz lesz ez viktorka, ha a saját embereid sem bíznak benned!

cetragu2 2012.01.03. 10:09:04

@hoplita: Egyébként meg, aki így gondolkodik, mint te...mit keres ezekkel egy tüntetésen....?
Ott a héják a szervezők-hangadók...az ilyen hozzád hasonló galambokra csak azért van szükségük, hogy legyen kire-mire hivatkozni..
Hivatkozási alapnak mentél ki életedben először...?????
Ne mán....!!!!!
hát maradunk az én személyiségem elemzésénél :-). Bár a galamb jobb, mint a "kisanyám", de a valóságot nem igazán fedi. Megleplek: Úgy gondolkodom, hogy Veled is elmennék tüntetni, ha valami olyasmiért mennénk, amiben mindketten egyet értünk. (ettől még nem szeretnék hivatásos tüntetővé válni, mert se időm, se kedvem hozzá). És amennyire én látom, ahogy a Fidesz nagygyűléseken, tüntetéseken, (akár 2006-ban) úgy tegnap is a többség gondolkodó, valami ellen tiltakozó normális ember volt. És persze mindig, minden oldalon vannak elvakult hívők. Miért gondolod, hogy az egyik tüntetésre csak "okos" a másikra csak "idióta" emberek mennek?

pom pom 2012.01.03. 10:12:15

@jazzcool: szerinted? eladósodott ország, megyék, városok, falvak, lakosok...

szerinted? az hogy elengedjük? közpénzen kifizeti a közösség amit feléltél???

szerintem a gazdaság tudja csak kitermelni... de ahhoz érteni kell macerás

azt előre bocsátom, hogy a teljesítmény nélküli TARTALÉK FELÉLÉS az bűn !!!

pom pom 2012.01.03. 10:13:14

@vilagnezet.blog.hu: hol van felsorolva ebben 40ezer tüntető neve??? (TG)

plakatmagany 2012.01.03. 10:13:50

nem közvetlenül hatnak a közvéleménykutatások, de mindig mutatják a trendeket - ezt még egyik politikus se vette komolyan, pedig tudományos tény... kik is az idióták?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.03. 10:14:11

@cetragu2: lehallgatnak? Könyvelő vagy? Nincs valami nagyon necces ügyfeled véletlenül?
Olyet ismerek, akit ezért hallgatnak le.

2llkedő 2012.01.03. 10:16:46

@aszekelyek: "Törvényes jogorvoslatot keresni. Ahogyan azt a FIDESZ tette,"

?????????????????????????????????????????

Kalmár 2012.01.03. 10:17:07

"A több tízezres kormányellenes tömeg új minőséget jelent a politikai versenyben. "

Én hiányolom Gábor, hogy szerinted van e esélye van annak, hogy a totálisan eltérő beállítotságú tüntetők, tudnának egy pártot vagy szervezetet választanak?? Szerintem nincs. De még koalíció képes 2-3 pártot sem. Az "Orbán takarodj" után egymás torkának esnek. Az nem kérdés, ugyan, hogy az LMP és az MSZP összeáll, de a tüntetők jelentős része elutasítja a szocikat. Amikor majd kiderül a számukra, hogy az LMP pont úgy viselkedik, mint az szdsz és koalícióra lép, őket is elhagyják sokan. Külön külön kicsik, nem képesek kormányozni, együtt hiteltelenek. Kicsit róka fogta csuka, és ennek egyértelműen Gyurcsány az oka. Ha időben leléptetik nem ég így rájuk, de annyira kiálltak mellette évekig, és akkora kárt okoztak ezzel az országnak, hogy ebből nincs könnyen visszaút.

Az sem kérdés számomra, hogy a tüntetők közt elvétve volt csalódott Fidesz szavazó.

2012.01.03. 10:17:18

Nagyon jó a poszt...Köszönöm!:)

cetragu2 2012.01.03. 10:17:41

@hoplita:
Azért mondtam, hogy kisanyám, mer' nálam ez hordoz negatív jelentéstartalmat...meg kortársak is lennénk, vagy mijafene.:)

Valóban, mindkét oldal ontja a baromságokat....de hát ez a net és itt sokan válnak cigánnyá.
Ja...és tiszteletem, ha valami sértett, elnézést kérek.:)
Sajnos nem sok van itt belőled....igaz, akkor én hogy anyázhatnék??? Szörnyű lenne...:DDDD

Nincs harag! :-) Én élveztem a diskurzust Veled! Ritkán irkálok, ahogy ritkán is tüntetek ;-) Valaki azt írta Rólad itt, hogy könnyen begurulsz, vigyázzak. De úgy érzem nincs miért. A fiam is hirtelen dühbe gurul, de imádni való :-) További szép napot Neked, sajnos mennem kell dolgozni, mert ebből nem élünk meg :-)

GrayBoy 2012.01.03. 10:17:42

@ubul2000:

"Orbán nem zsidó, így nehéz lenne belőle zsidót csinálni - /maximum zsidó bérenc :))))/ "

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr tényleg nem zsidó. (Szerintem a felesége családján keresztül lehet csak kötődése abba az irányba, de ebben sem vagyok biztos.)

De ez miért is fontos? (Tudom, te is csak reagáltál valakire.)

radala 2012.01.03. 10:19:06

A fene tudja.
Tiszta 92 ez az egész. megint pont ugyanaz a Charta, megint pont ugyanazok az emberek, megint pont ugyanaz a cél.
Azt hiszem ezt a Fidesz nagyon elbaszta, de nem tudom hol. Teljesen zsenik a szocik, nyilván szántszándékkal baszták szét az országot, mert ez az igazi esély számukra, hogy visszajöjjenek. A Fidesz viszont megérdemli amit kap, lévén mindenki mindig megérdemli a kudarcot...
Az is hasonló egyébként, hogy az olyan balfaszok, mint én, azok már a Chartánál is bedőltek és fölmerült bennük, hogy akár jót is akarhatnak...
Egy tuti én százszor inkább fogok a Jobbikra szavazni, mint az LMP-re...

Kedves Török Gábor!
Nem szeretnél-e röviden elgondolkozni azon, hogy te magad nem hitted-e el, hogy Antall is a demokráciára támad? (Mert én ha el nem is hittem, de aggódtam) A Charta egyenes folytatása volt a jelvény nélküli rendőr. Nem volna-e érdemes élni a gyanúperrel, hogy esetleg megint pont az lesz, mint 94-ben volt...

látjátok feleim szümtükkel 2012.01.03. 10:19:06

@hoplita: @Éhes_ló:
Mivanmivan?
Tudjátok nagy baj lehet ott, ahol már nem képesek azt a sok ezer Kossuth téri ideiglenes lakót, és a 2 millió Gyurcsány ellenes tüntetőt meghívni az alaptörvény megünneplésére. Ha mind elmentek volna, akkor a tüntetők nem fértek volna be. Vagy már nem hülyül a 2/3-os többség?

Ti miért nem ünnepeltetek? Tán nem kaptatok meghívót az Operaházba? Na szépen megköszönte nektek a kenyéradótok az imádatotokat.
Egyébként a tv-ben úgy látszott, aki nem félt, az ott volt, közületek is néhányan, de csak kötekedni tudtak, nem ünnepelni.

Apropo, vidéken hol volt az alaptörvény alkalmából ünnepi rendezvény? Vagy oda is csak a szűk elitet hívták?

inreallife 2012.01.03. 10:19:44

@szbi: nocsak, 3 kép alapján te tudsz tömeget becsülni? :)
esetleg azt is hozzávetted, hogy a képek mikor készültek, mert az sem mindegy?
tényleg érdekelne, hogy te mennyire becsülted a tiltakozók számát....birka.

tibapó 2012.01.03. 10:22:51

@török gábor: több tízezres, vagy többtízezres?
Vagyis több darab tízezres, vagy egy darab többtízezres?

inreallife 2012.01.03. 10:24:27

@hoplita: ja, ez is egy elképzelhető lépés, de kilépés után mekkora támogatottsága lenne. :)
amúgy azért nem tartanám elképzelhetőnek a kilépés többségét, mert akkor nyiltan kampányolni kéne ellene vagy mellette, és a kilépés mellett a fidesz nemnagyon kampányolhatna, ráadásul nehezen mérhető össze a 10000 milliárd forintos támogatás elvétele, mit raksz a mérleg másik felébe? szerintem kifejezetten jót tenne az országnak a tagságról egy országos vita...

Wolff 2012.01.03. 10:25:54

Kedves Gábor!
"A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt már esélye. "

A Szonda Ipsos adatai szerint Gyurcsány 2007 máricusában hibahatáron belül népszerűbb volt a 2011 decemberi Or4bánnál, az Mszp hibahatárnál nagyobb mérétkben népszerűbb volt a 2011 decemberi Fidesznél.

A Medián adatai szerint a helyzet valóban más, a 2007 márciusi Mszp 5 százalékponttal népszerűtlenebb, mint a 2011 decemberi Fidesz és a 2007 márciusi Gyurcsány ugyanilyen mértékben népszerűtlenebb a 2011 decemberi Orbánnál.

A Tárki adatai szerint a 2007 márciusi Mszp hibahatáron belül népszerűbb a 2011 decemberi Fidesznél.

vilagnezet.blog.hu · https://vilagnezet.blog.hu 2012.01.03. 10:26:10

@Kalmár:

Az Izlandi példa nálunk is járható és a helyes út. Mert csak az jelent újabb rendszerváltást is egyben és nem csak sima kormányváltást.

cetragu2 2012.01.03. 10:26:14

@Hepci: minden ügyfelem necces :-) van jobbos, balos, mindenféle. Nem tudom, hogy lehallgatnak-e. Azt tudom, hogy rendeletet alkottak, az adócsalók elfogása érdekében lehallgathatja a NAV a könyvelők telefonjait. (persze ezen túl majd nem telefonon beszéljük meg a dolgokat, meg nem a saját telefonunkon, meg ilyesmi) Így nem okoz gondot. De ez nem tisztességes szerintem, ahogy korábban sem volt tisztességes lehallgatni a telefonokat hacsak nem nemzetbiztonsági okból. De remélem én nem veszélyeztetem a Nemzet biztonságát :-)

bogyu 2012.01.03. 10:27:49

@László56
Úgy látom, felébredt tegnap esti megterhelő operaházi vacsorája után, és kötelességének érzi a dolgok "helyretételét" itt, TG fórumán is.
Azaz csak a jelenlegi kormánypártok viselkedtek ellenzékben demokratikusan - nap nap után láthattuk ennek gyönyörű bizonyítékait, és most is csak ők, Önök viselkednek
"demokratikusan" - a demokrácia szinte teljes intézményrendszerének tudatos és módszeres lebontásával, hatalmuk örök időkre történő bebetonozásának szándékával.

Viszont azok a teljesen normálisan viselkedő (nem randalírozó, a rendőrökre nem támadó, azokat még szóban sem inzultáló, nem törő-zúzó és nem gyújtogató tüntetők Ön szerint nem a kormány ellenzéke, hanem ellensége.
Ön szerint ők azok, a üntetésen résztvevő tízezrek, akik "idegen hatalmak után siránkozva és azokkal közrejátszva, alkotmányellenesen, a magyar nép önrendelkezési jogát elvonatni" kívánják.
Ha a Magyar Köztársaságot az önkényuralmi rendszerek sorába süllyesztő "dicső tettük" ünneplése helyett az Andrássy úton tölti a tegnap estéjét, beszélget az emberekkel, vagy csak hallgatja őket, nem kimondva, de talán legbelül visszavonja ezt az állítását.
További szép napot Önnek.

radala 2012.01.03. 10:27:55

@radala: Ja, kurva kíváncsi leszek.
Azért komolyan el fogok gondolkozni ezen a rendszerváltásosdin.
Jobboldali toposz, hogy Antall azért bukott, mert szegény egy úr volt, aki jobb volt, mint amit érdemeltünk és átbaszták a dörzsölt kommancsok. Nos, ha OV ugyanígy jár, akkor azért ez nagyban árnyalni fogja a képet, mert OV sem nem úr, sem nem jobb, annál, amit érdemlünk sem nem naiv.
Elkepesztő csodafegyverek vannak az exkommancsok kezében, egyszerűen hihetetlen, hogy nem szakad rájuk az ég, ha demokrácia, szakértelem meg ilyen szavakat használnak. Soha nem hittem, hogy ugyanazon a szájon ki lehet mondani, hogy Máríriusz meg demokrácia. Hihetetlen, hogy az antiszemitázás fasisztázás soha nem veszít a bájából...
Azt hiszem írok is az LMP-nek, hogy sürgősen utalják vissza a 10 €-mat, amit küldtem nekik annak idején...

vilagnezet.blog.hu · https://vilagnezet.blog.hu 2012.01.03. 10:28:55

@pom pom:
Azt valóban nem tudtam, de jövendölék még egyet, ami leelenőrizhető:

Az Ovinem fog innentől számított még egy évet miniszterelnökként kitölteni.

megszűnt 2012.01.03. 10:29:25

Érdemes egy kicsit a külföld reakcióira is odafigyelni. Elég komolynak tűnik.

Egy nappal az új, "többségi" alkotmány hatályba lépése után több ezren tüntettek az alaptörvény ellen, számol be terjedelmes tudósításban a budapesti eseményekről a New York Times európai online kiadása, aminek címlapján vezetőanyag volt a tüntetés,..

A lap szerint a Fidesz kétharmados hatalmát arra használta fel, hogy kormányzati befolyást biztosítson a médiában, gyengítse az igazságszolgáltatás demokratikus kontrollját, a múlt hónapban pedig a kormány bírálói szerint meggyengítette a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét is.

A Reuters harmincezres tüntetésről ír. A hírügynökség szerint az emberek azért tüntettek, mert attól tartanak, hogy a Fidesz-kormány meggyengíti a demokratikus intézményeket és bebetonozza hatalmát.

A Reuters utal arra is, hogy a Fidesz támogatottsága (a teljes népesség körében) 18 százalékra csökkent és nagyon magas, 50 százalék fölötti a bizonytalanok aránya, akiket az ellenzék eddig nem tudott magához vonzani. Szakértők szerint a most formálódó mozgalmaknak van erre esélyük, írja a Reuters.

Kedd délelőtt a BBC-n is vezető hír volt a budapesti tüntetés.

index.hu/belfold/2012/01/02/a_new_york_times_is_irt_a_tuntetesrol/

Amidazophen 2012.01.03. 10:29:28

Itt sokkal többről van szó, mint OV hatalmának látványos meggyengüléséről. A zemberek most fognak rájönni, hogy a nagyvezir, aki a hátsó ajtón közlekedik az operában, aki sajtótájékoztatón soha nem kérdezhető, akinek a tekintélyét megkérdőjelezhetetlennek tartották, aki a "magyar nemzeti ügy" hitvalló szónokaként tűnik fel (az MTV, Hirtv meg az Echo képernyőin) nem más, mint egy kisstilű, zsarnok, politikai szélhámos. Kétségtelenül "ügyesnek" tűnő politikus. De ez csak a látszat. Európa és a világ szemében azonban nem több, mint egy szánalmas politikai hamiskártyás - aki játszma közben is úgy szeretné módositani a játékszabályokat, ahogy az neki tetszik.

Személyének és sleppjének a bukását legalább annyira várom, mint a Grósz Károly féle csapatét vártam 88 tájékán.

radala 2012.01.03. 10:31:30

@hoplita: Pont ezt akartam emlegetni, hogy szerintem 94 tapasztalatai alapján jól tenné minden nem Chartás, ha a sarkára állna. Én szívesen szavazok a Jobbikra, ha úgy adódik, ezt már most megígérhetem:-)

pom pom 2012.01.03. 10:35:12

@vilagnezet.blog.hu: ebben is tévecc... pár (hó)nappal több van benne mint 1év...