Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 15
18:18

Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt szocialista politikussal, Bokrossal és Békesivel többek között a vizitdíj szükségességéről gondolkodott; a Jobbik pedig hivatalosan programjába iktatta az uniós zászló elégetését. Kell-e részletesen elemezni, hogy kinek jó mindez?

Miközben a Fidesz a felmérések szerint most már lassan ott tart, ahol időarányosan a második Gyurcsány-kormány alatt az MSZP járt, a helyzet mégis nehezen összehasonlítható. Miközben 2008-ban az egyre lejjebb csúszó szocialisták mellett szinte minden kormányellenes szavazót integrálni tudott a toronymagasan vezető Fidesz, 2012 elején még mindig a gyurcsányi mélységeket közelítő kormánypárt vezet. Hiába van már lényegesen több szavazója a négy ellenzéki pártnak együtt, mint a Fidesznek, az ellenzéki térfélen zajló eseményeknél kellemesebbet a hatalmon lévők kívánni sem tudnának maguknak.

A kormány számára már önmagában az is kedvező, hogy kétoldali ellenzéke van, hiszen ez növeli mozgásterét, manőverezési lehetőségét. A háromosztatúság azonban akár veszélyes is lehetne a Fidesz számára, akkor, ha az alábbi három feltételből minél több megvalósulna:

1. A Jobbik úgy tudna megkülönböztethető maradni a Fidesztől, és lenne képes megszólítani egyre nagyobb választói csoportokat, hogy közben növeli kormányképességét, kiszabadul a szélsőségesség karanténjából és potenciális váltópárt lesz belőle.

2. A Fidesztől a választások óta távozott szavazók nagy része számára – akik nagy valószínűséggel sem a szélsőjobbra, sem a „régi” baloldalra nem vevők – akadna egy választható politikai erő.

3. A Fidesztől – a magyar pártrendszer fogalmai alapján - balra álló pártok meg tudnák oldani belső feszültségeiket, és egységesen lépnének fel a politikai küzdelemben.

Nos, a helyzet az, hogy a Fidesz számára fenyegető három lehetőségből egyelőre egyik sem látszik megvalósulni...

A Jobbik a hétvégén demonstrálta, hogy a bizonytalan kimenetelű kormányképességnél többre tartja a biztos politikai megélhetést garantáló radikalizmust. Félreértés ne essék: a Jobbik ezzel a politikával feltehetően rengeteg elkeseredett, kilátástalan helyzetben lévő vagy eleve szélsőséges nézeteket valló szavazó számára lesz szimpatikus, és a párt bizonyára még sok fejtörést okoz majd a Fidesznek. Ez a politikai platform és regiszter azonban egy ponton túl lehetetlenné teszi a párt további erősödését, és józan számítás szerint – ha nem egy államcsőd utáni példátlan válsághelyzettel kalkulálunk - kizárja, hogy a Jobbik az első számú váltópárt legyen 2014-ben. Ráadásul az uniós zászlót égető és Barroso orráról beszélő erő azt a szívességet is megteszi a Fidesznek, hogy a nemzetközi politikában és a hazai mérsékelt jobboldali választóközönség előtt is magára vállalja a mumus szerepét, akire mutogatva akkor is lehet támogatni a mai kormánypártot, ha amúgy millió gondunk van vele.

Miután a Jobbik az első pontot láthatóan nem akarja vagy nem tudja teljesíteni, az is egyértelmű, hogy jelenlegi helyzetében nem lehet megoldás a második pontban felvetett problémára sem. Itt további két lehetőség adódna, komoly veszélyt jelentve a Fideszre nézve: ha alakulna egy hiteles és potens jobboldali vagy centrista párt, vagy ha az LMP a választások óta olyan politikát folytatott volna, hogy esélye legyen betölteni ezt a szerepet. Jobboldali új pártnak egyelőre se híre, se hamva, az LMP-ről pedig nem most hétvégén derült ki, hogy nem erre az előadásra készül. Mégis: a Schiffer-jelenség megmutatta, hogy az LMP-ben is akadtak olyanok, akik szerint szükség lehet egy olyan középpárti (értsd: nem MSZP-szövetséges) alakulatra, amelynek esélye lehet a csalódott jobboldali szavazók megszólítására is. Nem tudom igazán megítélni, volt-e ennek a tervnek bármilyen realitása (azt gyanítom, hogy ebben a formában inkább nem), az azonban egyértelmű, hogy a frakcióvezető lemondása világossá tette: az LMP vezetésében döntő többségbe kerültek azok, akik a szocialistákkal való együttműködést preferálják. A helyzet azonban az LMP számára ennél rosszabb: a párt elméletileg a második és a harmadik problémára is megoldás lehetett volna, belső megosztottsága azonban jelenleg azt jelenti, hogy egyik pályát sem tudja befutni.

Ennek ellenére a három pontból ma mégis leginkább a harmadikról lehet elmondani, hogy nyomokban már jelen van. Schiffer lemondásával az LMP – ha túléli ezt a belső válságot – közelebb kerülhet ahhoz, hogy elfogadja az MSZP-vel való együttműködést. 2014-ig valóban lehet esély arra - amire egyébként az új választási rendszer rá is kényszeríti a baloldali pártokat -, hogy valamilyen közös formában indítsanak jelölteket. Ha azonban csak ennyi változás történik a pártrendszerben, akkor teljesen kiszámíthatatlan és egyben sorsdöntő lehet, hogy a Fideszt az elmúlt másfél évben elhagyó, de új pártot egyelőre nem nagyon választó közel másfél millió ember a következő választáson – ha szavaz egyáltalán - hová teszi az ikszet. Amíg a Fidesznek esélye van ezen szavazók visszaszerzésére, vagy legalább semlegesítésére, a következő választás favoritja a mai kormánypárt marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr473549557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet-e Másként Kommunikálni? 2012.01.17. 12:50:04

Jó, tudom, megint politikai szemét, de hát ez van. Kicsit nem figyelek oda a hétvégén, kicsit nem szánkázok a weben, a Schiffer egyből lemond. Most mondd…. Én meg itt várom, hogy mi kerül ki a nagy hírzárlatot követően, azt mivan? Semmi… Nem, a Prometh...

Trackback: Az önsorsrontás vége? 2012.01.16. 23:05:00

Senki ne igyon még a medve bőrére: egyelőre kérdésként kell kezelni, hogy Schiffer András hét végi hajótörése érdemi és tartós irányváltást jelent-e az LMP életében. Sokan remélik, hogy ez nem így lesz. Mindenek előtt Orbán Viktor  – de nem csak ő. Ja...

Trackback: Kovács László: Kell az együttműködés 2012.01.16. 14:57:01

Az egyfordulós választási rendszer miatt a demokratikus ellenzék választási együttműködését is szükségesnek nevezte Kovács László, az MSZP alelnöke.

Trackback: Állóháború 2012.01.16. 10:40:57

A zuhanó űrszondán kívül nem sok jele a bejósolt armageddonnak. Noha egy darabig úgy volt, pont a történelmileg szerencsés Magyarországra pottyan, Keleten a helyzet változatlan, sőt a Nyugat is leminősült, a landolás a Távol-Keleten várható. Kerekedn...

Trackback: Orbán kapcsolata az erőszakos tüntetőkkel 2012.01.16. 10:40:20

A Spiegel a jelek szerint valóban birtokában van erről szóló diplomáciai táviratoknak, mert a Wikileaksen is található utalás a táviratokra....

Trackback: Látod, Feri, lehet ezt így is! 2012.01.15. 20:43:44

Ceglédi Zoli írásának minden egyes szavával egyetértek, így nem csak a Facebook-on osztom meg, hanem itt is, a teljes szöveget, minden kommentár nélkül. Schiffer András elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pá...

Trackback: Félszívű, félkommunista, félkiáltvány 2012.01.15. 20:12:22

Ez az írás Bajnai Gordon tanulmányáról fog szólni, aki erre allergiás, ne olvassa tovább. Itt a tanulmány:hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalasBajnai Gordon körül, noha a politika élvonalában csak rövid időt töltött (vagy épp...

Trackback: Egynek jó 2012.01.15. 19:45:02

Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének.

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.15. 19:38:07

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.15. 19:36:45

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Zászlóégetési kiskáté 2012.01.15. 19:36:36

Sajnos a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján a kiskáté nem tartalmazza a zászlóégetésnek, mint mozgalmi tevékenységnek a leírását, így hiánypótlóként leírom. Használja mindenki egészségére! Miért és hogyan égessünk szakszerűen zászlót? A

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.15. 18:43:16

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: Ballib összefogás? 2012.01.15. 18:37:10

Mint ismeretes, az LMP-vel már a kezdetek óta voltak szervezeti/személyi problémák. A kötögetni bejáró Kaufer Virág lemondása utána Schiffer András adta vissza a frakcióvezetői széket, mert hiányolja a párt önálló politizálását. Vele ellentétben a zöld...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuciFerko 2012.01.15. 18:22:53

Mindenféle diktatúra nélkül az ellenzék saját maga betonozza be őket. Isten az emberi hülyeség.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 18:33:32

A Fideszre valóban csak egy dolog jelent veszélyt :Ha Magyarország államcsődöt jelent, a lakosság pedig végletesen elveszíti vagyonát és megtakarításait.
Azonban a kormány szépen lassan bontja vissza a korábban épített szabadságharcos légvárait. Jó eséllyel egy elhúzódó alkudozás végén mégis megegyeznek az IMF-el.

Ha ezt a gazdasági veszélyt el tudja hárítani, akkor egyrészt marad kormányon 2014-ig másrészt marad tovább is.

Ez a baloldal nem tudja leváltani Orbánt. Új szereplők hiányában a pártrendszer konzerválódik. Óriási érdektelenség mellett természetesen. A rendszerváltás utáni időszak legalacsonyabb részvételével fog lezajlani a választás.

Az olyan új szereplők, mint 4K! és más internetcsoportocskák, jellegtelenek és ismeretlenek.

Bajnai nem véletlenül mondta, emberfeletti teljesítmény kell a váltáshoz az ellenzék oldalán. Ez az emberfeletti teljesítmény nem látszik.

mókáné 2012.01.15. 18:36:24

"Itt további két lehetőség adódna, komoly veszélyt jelentve a Fideszre nézve: ha alakulna egy hiteles és potens jobboldali vagy centrista párt, vagy ha az LMP a választások óta olyan politikát folytatott volna, hogy esélye legyen betölteni ezt a szerepet."

Nem látjuk, hogy alakulna. Inkább azt látjuk, hogy az ellenzéki pártok hogyan morzsolódnak szét, jóformán önmaguk erejéből.

A Jobbik virágzik. A réteg, melyet megszólít, egyre nagyobb lesz. Míg a Fidesz a módosabbak felé, úgy a Jobbik a leszakadók felé és stílusában szól.

2014- re Fidesz-Jobbik koalíciót prognosztizálok.

Ha az IMF - tárgyalások folytatódnak és több megszorítás lesz, akkor a Jobbik hangsúlyosabb lesz. Önmaga szempontjából jól taktikázik az országéból kevésbé.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 18:40:23

A rendszerváltást Orbán végső bukása fogja leváltani. Mert Orbán bukását a magyar pártrendszer újabb átalakulása fogja előidézni.
Én nem hiszek abban hogy a következő 5-10 évben ez az MSZP / DK jelentősebben meg tudna erősödni, mert képtelen megújulni.

A Jobbik is képtelen átlépni saját árnyékát, marad az antikapitalisák, nyugatgyűlölők, antiszemiták,összeesküvés pártiak gyűjtőpártja.

Tituspullo 2012.01.15. 18:42:23

2. A Fidesztől a választások óta távozott szavazók nagy része számára – akik nagy valószínűséggel sem a szélsőjobbra, sem a „régi” baloldalra nem vevők – akadna egy választható politikai erő. EZ lehet a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség!
A hitvallásukból: A demokrata közösség tagjai úgy látják, hogy munkájukra azért van szükség, mert Antall József álma egy fejlett, nyugati típusú, értékelvű országról nem valósult meg. Ehelyett egy új barbárság korszaka következett be, amelyben a politikai diktatúrát felváltotta az egzisztenciális diktatúra, a sajtódiktatúra helyét pedig átvette a véleménydiktatúra. Az egzisztenciális diktatúra következményeként a szakértelem követelménye helyett a párthűség lett a legfőbb előírás, amelynek eredménye a teljes kontraszelekció és korrupció, végső soron az ország folyamatos lecsúszása. A véleménydiktatúra, az emberekre erőszakolt ideológiák következménye a társadalom kettészakítása, az ország erőinek végzetes szétforgácsolása.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 18:44:22

@Dr. Móka Miklósné: Vagy nyer a FIdesz önmaga a határon túli szavazatokkal vagy Fidesz-Jobbik koala lesz, ha a Fidesz nem tud maga hatalmon maradni egyedül.

cincinnatus 2012.01.15. 18:45:42

Schiffer "szakasits unokaként" nem lett volna esélyes a jobboldali leszakadók összegyűjtésére. Ha ténylegesen nem is,de retorikailag mindenképpen olyan fogás rajta, amit szerintem a párt érdekében meg kellett szüntetni. Gátja amúgy meg az ellenzéki összefogásnak, mivel számára mszp szalonképtelen, míg a jobbik az.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 18:47:24

@Tituspulo: Jelentéktelen formáció. Egyrészt totálisan ismeretlen, nincs emblematikus vezetője, a médiát pedig egyátalán nem érdekli a JESZ. Nincs se pénze, se támogatottsága a JESZ_nek.
A csóróknak ebben az országban nem osztanak lapot.

Rötyi 2012.01.15. 18:49:12

"az LMP vezetésében döntő többségbe kerültek azok, akik a szocialistákkal való együttműködést preferálják"

Igen? Mégis, kik azok? Erről konkrét infód is van, vagy csak logikai levezetés?

mókáné 2012.01.15. 18:49:37

@ciceró:

"Vagy nyer a FIdesz önmaga a határon túli szavazatokkal "

A határon túli magyarok a Jobbikot támogatják. Ha ezen múlik a dolog, akkor 2014- ben Jobbik-Fidesz koalíció lesz.

A szavazók aktivitásáról még pár szó: egyre nagyobb a közöny. Akiket mégis sikerül megszólítani, ők pedig nem tudják, ki az, aki megszólította őket, csak mennek valamely ismeretlen civil erő irányába.

Nagy káoszt látok most és ez mintha egyre nagyobb lenne.

2012.01.15. 18:58:54

Magyarországon a balliberálisnak nevezett posztkommunisták a szélsőségesek.

mókáné 2012.01.15. 19:03:36

A címmel kapcsolatban:

Egynek biztosan jó ez a helyzet és az a Jobbik.

Ha a bal-liberális ellenzék szempontjából nézzük: egynek lenne jó.

Ha eggyé tudnának válni és egy erőként képviselnének valami olyasmit, mely megmozdítja, felébreszti a közönyt.

is 2012.01.15. 19:05:48

"Kell-e részletesen elemezni, hogy kinek jó mindez?"

Csak nagyon röviden: a vizitdíj az országnak lenne jó, mintahogy már 2006-ban is jó lett volna. És hát ha én politikai elemző lennék, ezt a nézőpontot is beleszőném a posztomba, nemcsak a pártosztatú szarkavarásból adnék felszínes jelentést. Ez a poszt butítja olvasóját, nem pedig okosabbá teszi.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 19:06:25

@Dr. Móka Miklósné: A felmérések szerint a Fidesz 80%-os támogatottsággal bír a határon túliak körében. Ez egy legenda hogy a Jobbikot sokan támogatják.
Persze a Jobbik ezt nem így gondolja. Ők győzelmet vártak 2010-ben is és lezsidó ármányozták az előzetes méréseket. Aztán nem nyertek.
Szóval a Jobbik nagy gyenge határon túl. Ha nem lenne a Fidesznek elképesztő fölénye ezen körben, soha az életben nem adott volna szavazati jogot.

Lucilius 2012.01.15. 19:09:22

Az LMP még jól kijöhet ebből. Valljuk be, Schiffer András nem egy tömegeket megmozdítani képes politikus, ha nem inkább ez az értelmiségi, önmarcangoló típus. Lehet hogyha volt kollégád, Karácsony Gergő vagy a Szabó Tímea kerül a frakció vezető posztra, akkor többen kezdenek el az LMP felé mozdulni - egyszerűen csak azért, mert sokat számít a politikai marketing és ők jobban mutatnak a plakátokon.

Viszont hogyha az LMP összeáll az MSZP-vel, vagy Gyurcsánnyal, akkor lőttek a pártnak. Bízom benne h ezt az LMP vezetésében is látják.

is 2012.01.15. 19:09:27

@ciceró: az új választási rendszer garantáltan nem hoz ki ilyen eredményt. a FIDESZ vagy >50% helyet (és nem szavazatot) kap, és akkor nem kell koala, vagy 10%-ot sem. ha nagyon alacsony lesz a részvétel, akkor a Jobbik lehet könnyen Magyarország legnagyobb pártja. az a másfél millió jobban teszi, ha elmegy.

hvuk 2012.01.15. 19:09:49

Kedves Gábor!

Bajnai visszatérése (ideális esetben egy új párt élén) mennyre boríthatja fel eyt a gondolatmenetet? Csak én érzem úgy, hogy a jelenlegi passzívak - akik sem a Fideszre, sem a mai baloldalra sem akarnak szavazni - nagy többségében támogatnának egy Bajnai vezette mérsékelt középpártot?

Tényleg Bajnai legutóbbi megnyilvánulásával - kvázi színrelépéséről - miért nem foglalkozott? Azt hittem reagálni fog rá.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 19:11:43

A Jobbik valóban ellövi a lehetőségeit arra nézve, hogy mérsékelt szavazókat is maga mögé állítson és nem kizárólag a zsidózó, EU-zó törzsközönségére akar hagyatkozni.

Az LMP, ha leáll bratyizni az MSZP-val azzal megássa a saját sírját.

A legcélszerűbb az volna, ha az LMP valami karakteres zöld/baloldali politikát tudna összerakni megfelelő marketing mellett. Ezzel Budapesten nyerők lehetnek, vidéken ugyanannyira nem kíváncsi rájuk senki, mint az az SZDSZ-el volt.

A DK szép lassan felépítheti Ferivel annak az illúzióját, hogy szakértőkből álló, hiteles, demokratikus alternatívát nyújthat, ezzel valószínűleg a volt fiatal szoci szavazókat visszakaphatja, az ország többi része még mindig hány tőle.

Az MSZP a kommunista nyugdíjasok kihalása után, halálra van ítélve. Szerintem 2018-ra kihull a Parlamentből.

Szóval bár kormányváltást szeretnének az ellenzékiek, a koalíció egyiküknek sem áll érdekében.

Szar ügy.

Tituspullo 2012.01.15. 19:11:52

@ciceró: Mire alapozod a kijelentéseid? Én pont a médiából értesültem róluk. Megnéztem a honlapjukat, elég modern, a képek, videók nem azt mutatják, hogy olyan csórók lennének. Nyilván nem a kedvencei a médiának, hiszen parlamenten kívüli politikai közösség, akinek minimális média "jár", de ez bár mikor változhat. 1-2 jó elképzelés és hamar ismertebbek lehetnek, főként azért, mert nincs ma Magyarországon hiteles jobb-közép erő. Ők lehetnek azok, ha megerősödnek. Nem ítélném jelentéktelennek.

dzsugasvili 2012.01.15. 19:13:29

Többnyire egyetértek, de abban nem, hogy a széthúzó, barom ellenzéki magatartás bebetonozná a Fideszt. Mint láttuk, a közvélemény-kutatások szerint kis mértékben, de erősödtek azért az ellenzéki pártok, a részvételi szándék pedig alacsony. El tudom képzelni, hogy sok elégedetlen nem megy el választani, így legközelebb (akármikor is legyen) tényleg csak pl. 55% lesz a részvétel. Ilyen esetben pedig, egy addigra még jobban meggyengült Fidesz kapna mondjuk 30%-ot, a szocik megközelítőleg ugyanannyit, nyilván együtt indulnának a DK-val, akkor főleg. Az LMP, ha így baromkodik, kb. ugyanennyit kap, 7-10%-ot, a Jobbik pedig egész nyugodtan eljuthat 20-25% közé. És szépen kialakulna egy ilyen lehetetlen, már a parlamentben is keményen megosztott politikai színtér, ahol talán a Fidesznek a saját választási rendszerével se lenne többsége. Az lenne még a szép dolog, de szerintem elképzelhető.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 19:16:39

@Tituspulo: Alapból nem szavazok olyan pártra, ami elnevezi magát JESZ-nek....... Amelyik pedig annak az MDF-nek az örököse, ami Ibolyka vezetésével a végletekig korrupttá vált, majd még választási szövetségbe tömörült az SZDSZ-el, arra pedig végképp nem.

Hunor Levente 2012.01.15. 19:16:41

Nagyon hülye ez a Vona, hülyébb mint gondoltam.

m.logic 2012.01.15. 19:17:50

Hogy lehet, h hónapok óta nem hallottam közvélemény-kutatási eredményeket?

piros pipacs 2012.01.15. 19:18:51

Hát Gábor én erre azt mondom, hogy tévedsz. Nem ez lesz sem az első sem az utolsó rosszul sikerült jóslatod. Nem lesz itt fidesz újra, ezt meg nekem, nekünk hidd el. Nyugodtan vesdd el ez a gondolatmenetet.

flippant 2012.01.15. 19:19:07

@hvuk: A libás 5% deficitet sírt ki az ejutól a költségvetési hiányra kérészéletű ámokfutása alatt. Annyival én is tudnék nagyfiúskodni

Jenyei 2012.01.15. 19:19:41

Nem hiszem, hogy nagy újdonságot mondok, de amíg számottevő gazdasági erő nem áll be valamelyik ellenzéki csoport mögé, addig nulla az esélyük. A FIDESZ mögött (legalább) kettő, persze egymással is harcoló, de mégis nagyon komoly csoport ott áll. Gábor, te tudsz ilyen csoportról bármelyik ellenzéki párt/csoportosulás mögött?

táltos 2012.01.15. 19:23:06

Máshol is írtam már, hogy az is kérdés, hogy ha létrejön az ellenzéki oldalon vmilyen összefogás, azt milyen céllal teszi. Mert ha a 2010 előtti állapotokat akarják vissza, azzal nem hinném, hogy nyerni tudnának. Éppen arra az időszakra mondtak nem elég nagy százalékban a választók.
Ha a fidesz megállapodik az IMF-el és az EU-val (márpedig szerintem így lesz), akkor várhatóan nyugalmasabb időszak következik. Az elbizonytalanodott szavazók majd pártot választanak és egy részük biztosan a fideszt fogja választani. A mostani helyzetben azért van annyi bizonytalan mert nincs választási helyzet. még 2 év van addig.

Diocles 2012.01.15. 19:24:04

Miért akarja Ön mindenképpen a Jobbikkal elhitetni, h valaha "szalonképes" vagy "kormányképes" lehet?

Szerintem ez hiú ábránd, vagy Ön szerint mit csinálnának Nyugaton egy Jobbik-kormánnyal (ahol mondjuk a kuruc-főszerk. a belügyér), ha az Orbán-kormánnyal is napi szinten mossák fel a padlót?

Olyan hatalmasat kellene változnia a Jobbiknak, h "kormányképes", tehát a külföld, a befektetők, a média (!) által elfogadott legyen, ami teljesen végrehajthatatlan (és valszeg hatástalan, mert senki sem hinné el, aki külföldön számít), kár hiú ábrándokat kelteni.

Így aztán a Jobbik politikája szerintem nyerő, az eddigi cigányellenesség mellé kijátszák a másik nyerőnek tűnő lapot, az EU- és IMF-ellenességet.

Egy-két héten belül ők lesznek az egyetlen párt Magyarországon, aki naponta be fog/tud majd szólni a vélhetően egyre népszerűtlenebb EU-nak. Természetesen az EU-ból való kilépés nem reális alternatíva, de attól még kampányolni kiválóan lehet majd vele.
Egyértelműen jó lapot húztak szerintem, azt a közönséget célozzák, akiket elérhetnek.

==T== 2012.01.15. 19:25:16

Kedves Gábor! annyiban vitatkoznék, hogy jelen helyzetben - és az előttünk álló 10 év kihívásait valamint az Euro-Zóna kilátásait tekintve - tényleg megfontolandó lenne kilépni az Unióból. Senkinek nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy az EU tagságot alapfelvetésnek tekinti. Lássuk be, Magyarország helyzete a csatlakozás óta csak romlott, a reményekből kb. semmi nem vált be, viszont a szkeptikusok félelmei kb. beigazolódtak.

táltos 2012.01.15. 19:27:15

bocs nem elég nagy=elég nagy

==T== 2012.01.15. 19:27:44

@Diocles: nem tudom miért kell majdnem mindenkinek attól félnie, hogy mit gondolnának nyugaton a Jobbikról. Ráadásul ha az elmúlt 20-40 év kormányai kormányképesek és szalonképesek voltak, akkor a Jobbik is simán kormányképes és szalonképes.

Tituspullo 2012.01.15. 19:27:49

@d.z.: Jogutódja. Annak az MDF-nek, ami a rendszerváltáskor minden jobboldali ember pártja volt. Én átnéztem de nem találtam olyan írást ami arra utalna, hogy bármilyen tisztségviselő lenne most Dávid Ibolya, vagy bármely SZDSZ-es. Jólét és Szabadság? A Fidesz 98'-as programjának első oldalán is olvasható, hogy Jólét és Szabadság nélkül Magyarország sosem lesz fejlődő nyugati állam. De egyébként is úgy érzem, hogy ez a két szó önmagában elég fontos, talán kicsit demagóg, de semmivel nem jobb a FiDESZ, LMP, DK. Sőt, mindegyik elég vicces. Sőt itt egy cikk a régi vezetőikkel való kapcsolatukról: www.gepnarancs.hu/2011/09/szazmilliokat-kovetel-bokrostol-lajostol-es-david-ibolyatol-egykori-partjuk/

török gábor 2012.01.15. 19:28:56

@piros pipacs: semmilyen jóslatom nincs. így aztán azt sem gondolom, hogy a Fidesz fogja nyerni a következő választást... őszintén szólva erről ma beszélni sem érdemes, annyi minden történik még addig.

abrakadabra40 2012.01.15. 19:29:48

Nem lep meg az Lmp viselkedése. A balliberális pártok egy tőről fakadnak Magyarországon.
Vagy így, vagy úgy, de összefognak.
Itthon, ezt a szándékot még meg is kétszerezi az egyfordulós választás és az új választókerületi rendszer.
Nyíltan az összefogást a végsőkig nem fogják kimondani. Addig is a 2014-es vezető posztért fognak vetélkedni. A Schiffert meg még időben félre kellett állítani.(lásd 1992-Tölgyessy bukása-Szdsz)

A Jobbik hiába próbálná konszolidálni magát. A média úgyis ledarálja. Úgy néz ki inkább a 800 ezer és az 1 millió közti stabil támogatottságra próbálnak berendezkedni.

Orbánnak nagy szerencséje van. Mivel nagy eséllyel az ellenzéki összefogás a szocikból-Schiffer mentes Lmp-ből és Gyurcsányból fog állni, ez sok szavazót eltaszít a kormány buktatástól.

mókáné 2012.01.15. 19:31:27

@török gábor:

"annyi minden történik még addig. "

Mi történhetne?

Fikalnyik Eugén 2012.01.15. 19:31:59

A jobbiknak akkor van esélye, ha az elkövetkezendő pár évben megjelenik egy urbánus radikális párt, amelyik ugyanazt a radikális vonalat viszi mint ők, de fogyaszthatóbban és felszippantja a kiábrándult de nem kereszténykedő, magyarkodó nagyvárosi embereket. Ezzel közös listán, választási pártként van esélye a többségre, másképp nincs. Kb. olyanra gondolok, mint az olaszoknál az északi liga. a jobbik viszi a falusi csórókat, a másik meg azokat akiknek még van valamilyük, de féltik. mivel ilyen nem lesz, nincs miről beszélni

2012.01.15. 19:33:19

TG szerintem ismét éppen a lényeget nem látja:
Ki tüntetett ismét a kormány politikája mellett?
A szélsőjobb.

Nem meglepő, mert a Fidesz maga szélsőjobboldali párt. Csak a bakelitpolitológus nevezi a sorozatosan súlyos antidemokratikus tetteket, amelyeket immár az egész demokratikus világ élesen bírál, "udvariatlan, de érthető" lépéseknek.

Az már szinte mellékes, hogy TG Schiffer távozását negatívumként interpretálja, holott pár sorral lejjebb az ellenzéki összefogást nevezi meg, mint az ellenzék esélyét, amikor Schiffer éppen ennek a lehetséges összefogásnak a kerékkötője volt.

Netuddki. 2012.01.15. 19:34:01

EU zászlóégetés? Szégyen amit a vonáék műveltek. Szégyen minden magyar állampolgárra nézve. Az ilyeneknek nem a Parlamentben a helyük.
Amúgy meg már qrvára elegem van a hülyék és hibbantak gyülekezetéből. Ha a 2014-es választásokat a jobbik+fidesz nyerné, akkor Magyarországnak harangoztak. De ki az a hülye aki ostoba, megélhetési bűnözőkre bízná az ország irányítását? Magyarország, ébresztő!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 19:35:02

"Kell-e részletesen elemezni, hogy kinek jó mindez?"

Igen. Kell. Kellene.

A szavazók 16,24%-a nem támogatta az EU csatlakozást. Ez az arány valószínűleg inkább csak növekedett azóta.
Ez a szavazók komoly csoportja.
Ha csak egyetlen párt akad, amelyik kiáll Magyarország függetlensége mellett az Unióval szemben, akkor komoly szavazói támogatásra számíthat ezért.

Messze nem mindenki uniómániás ebben az országban szerencsére.

Valahogy nem igazán látszik az a szédületes fejlődés és előnyök 2004. óta, amelyek csak és kizárólag az uniós tagságnak köszönhetőek.

Aztán meg az LMP szétesése a szocialistáknak is jó. Akik ugyanis ellenzéki szavazók nem fogják az LMP helyett a Fideszt választani. Azok a szavazók, akik elfogadják az SZDSZ-t, LMP-t a Szocialisták mellett, ha kell szavaznak is a szocialistákra.

Akik meg nem ők eleve eddig sem igen szavaztak már az szdsz-re, lmp-re 1994 óta. Azaz az lmp szavazótábor csak sekély része pártol a Fideszhez az lmp bukása esetén, amit csak erősít az, hogy a Fidesz kormányoz, amivel ugye azért vannak problémák.

Az lmp ezzel, hogy önként kinyírja magát az önálló pártok sorából valóban tesz némi szívességet a Fidesznek is, de a szocialistáknak nagyobbat.

Így legfeljebb kdnp-s módszerrel kerülnek a parlamentbe, a szocialisták szatellit pártjaként.

Ezért felesleges volt pártot alapítaniuk és választáson indulniuk.

kinney 2012.01.15. 19:35:24

@==T==:
mármint szerinted.
a többség szerint viszont szerencsére nem :-))

hattyú 2012.01.15. 19:36:38

"Ez a politikai platform és regiszter azonban egy ponton túl lehetetlenné teszi a párt további erősödését, és józan számítás szerint – ha nem egy államcsőd utáni példátlan válsághelyzettel kalkulálunk - kizárja, hogy a Jobbik az első számú váltópárt legyen 2014-ben."

Hmmm, vajon Hitler pártjának a hatalomra kerülése előtt hasonló gondolatokat írhattak az akkori német politológusok? :) A kérdésem banálisnak és nevetségesnek tűnhet, hiszen más korban, másik társadalomban - egy teljesen más szituációban történnek a dolgok, Magyarországon szó sincs semmiféle fasizmusról, de...itt ez a de. Valahogy úgy érzem, hogy nagyon sokan nem akarják látni a magyar valóságot és még mindig illúziókban élnek azzal kapcsolatban, hogy a demokratikus társadalmi berendezkedés az természetes Magyarországon... pedig nem az, sehol sem az, de ahol a demokráciát nem is igénylik, nem is ismerik igazán, mert valójában soha nem jött létre (az elmúlt 20 év alig nevezhető annak), ott könnyű elhitetni nagyon nagy tömegekkel, hogy ők más útra hivatottak...túl sok a harag, düh, hazugság és a nagybetűs nyomor. De oké, biztosan én látom rosszul és a Jobbik csak egy ici-pici foltocska az amúgy patyolattiszta magyar társadalom ingecskéjén... :) és minden oké!

m.logic 2012.01.15. 19:41:11

Oh, amúgy mindenki elfelejti, hogy 20%-kal is lehet már abszolút többséget szerezni. THX to Fidesz!

(Számításaim szerint 37%-kal pedig 2/3-ra is van esély.)

kinney 2012.01.15. 19:42:01

@lane:
próbáld meg ne csak a saját, baloldali szemszögödből elemezni az eseményeket, hanem mondjuk pártsemleges nézőpontból is.

táltos 2012.01.15. 19:42:12

Egyébként GyF nem véletlenül választotta a Demokratikus Koalíció nevet. Ez már eleve feltételez egy összefogást a pártok között. És akár egy dk-mszp-lmp-civilek koalíció élére odaállíthatják Bajnait miniszterelnök-jelöltnek. Mint 2002-ben az mszp Medgyesit.

dbeata 2012.01.15. 19:43:15

@Dr. Móka Miklósné: Ehhez jön az is, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája pedig lejtőre küldi a kisebb keresetűeket, és a lejtő végén a Jobbik vár rájuk.

Egyre inkább az az érzésem, hogy nem nekünk, választópolgároknak kellene választanunk egy palettából, hanem ki kellene alakítanunk a saját sarokpontokat, mit tartunk fontos értéknek, mik a lehetőségek, és hogyan érhetjük el, és ezek mentén elkezdeni gondolkozni, mert ami régen volt, az ma már nem érvényes, klasszikus jobb és baloldal ma már nem ugyanazt jelenti, mint akár 10 éve (pl. jobboldal bőszen államosít?) Gyerekek, ébredni fel a kómából, nem elfordulni a politikától, itt dolog van!

2012.01.15. 19:45:07

@kinney:

Miért is?
Miért is lenne baloldali?
Érvek?

Én konzervatív liberális demokrata szemszögből elemeztem, mert az vagyok.

pom pom 2012.01.15. 19:45:38

@Hunor Levente: mér? mi volt?

@piros pipacs: szerintem 2012 tavaszán fides nyer...
még egy nagy kijózanító pofon a társadalomnak...

@Jenyei: pl az usa beállna már bárhova ha lenne...

@Dr. Móka Miklósné: álamcsőd... de addig lesz választás most tavasszal...

Dirty Harry 2012.01.15. 19:45:53

@Rötyi: hvg.hu/itthon/20120111_lmp_nepszavazasi_kerdes

Ötször kérdezik meg, hogy "szerinted se költsünk kevesebbet a nyugdíjakra?". Ez nem épp egy piacpárti-centrista vagy akár csak egy zöld csoportosulás napirendje, sokkal jobban passzolna egy mszp/dk-féle kommunistanyugdíjas-klubhoz.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 19:47:01

A Jobbik csapdahelyzetbe került a "baloldal" aktivitása, utcafoglalása miatt, erről egyébként magam is írtam. Első opció: kimennek az utcára (ezt választották), és lesz egy stabil, de immár növekedésre képtelen magjuk (sőt: szavazókat veszthetnek közben). Második: elkerülik a radikális arcuk megmutatását, nem reagálnak a baloldali hiperaktivitásra, új radikális jobboldal válik ki belőlük, ők pedig a csalódott Fidesz-szavazóknál kárpótolják magukat.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.15. 19:47:29

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar, indiai és panamai delegáltja lefizethetõ. Többek között ez a kijelentés is szerepel Atlanta olimpiai kampányának titkos, az amerikai kongresszus által csak a napokban feltárt dokumentumai között. A teljes elõkészületi stratégiát tartalmazó hét doboznyi irat mind hazánkra, mindpedig a magyar delegáltra Schmitt Pálra nézve egyaránt tartalmaz kínos, korrupcióra utaló részleteket. Ezeket a héten a Newsweek magazin egyik neves publicistája szellõztette meg, így a Salt Lake City botrány óta folyamatosan feddhetetlenséget mimelõ Atlantai Olimpiai Bizottság csütörtökön már kénytelen volt beismerni a 92 delegált szavazatainak jó részét bizony megvásárolták. A cikk íróját Mark Hosenballt tegnap arra kértem idézzen a birtokába jutott jelentésekbõl.

Mar Husenball: - Az egyik iratban lássuk csak arra utalnak, hogy Schmitt Pál is elfogadott ajándékokat. Egyébként mindegyikük kapott például dísztárgyakat, szobrokat, babákat és sokukat kísérték bevásárló vagy golfkörutakra. Volt a delegáltak között, aki a Disneylandba vágyott, így õt odajuttatták el. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság más tagjainak pedig Egyesült Államok-beli munkákat intéztek. Az alelnöknek Schmitt Pálnak is tettek ilyen szivességet, várjon csak megkeresem az idevágó dokumentumot. Itt van. Jegyzõkönyv az Atlantai Olimpiai Bizottság titkárától. Idézem.
Schmitt Pál lányának elintézettük, hogy tolmácsként a nyáron ott lehessen a moszkvai Maratonra utazó csapatban. Azt írják Schmitt Pál júliusban a feleségével és lányával Atlantába utaznak, hogy megtekintsenek egy amerikai sportrendezvényt. Aztán vannak itt érdekes feljegyzések arról, hogy mi mindent kell még tenni Schmitt Pál szavazatáért. Komplett forgatókönyv. Idézem. Imád teniszezni, igy biztos örülne egy-két márkás teniszfelszerelésnek. Szereti a jó magyar vörösbort. Olykor fáj a háta, de nehezére esik a tornáztatás. Azt is jegyzik, hogy atlantai és torontói látogatása részeként megtekint egy Los Angeles-i díjugrató versenyt, amit az ottani magyar diaszpóra rendez. Kitûnõen beszél angolul, de nem mindent ért tökéletesen, beszéljetek hozzá lassan, utasítja az atlantai lobbykört a Schmitt Pálra vonatkozó akta. Majdnem minden delegáltról készült ilyen dokumentum. Ezekhez éttermi számlákat, hotel és repülõjegy számlákat is csatoltak, amiket természetesen mind-mind az atlantaiak fizettek. Bizonyos utalások szerint néhány szavazatot szexuális, illetve homoszexuális szolgáltatásokkal próbáltak megnyerni. Egy helyen azt írják az egyik afrikainál jók az ajándékok és a nõk. Atlantai látogatását és orgiáit a legnagyobb diszkrécióval kell kezelni. Ami még Schmitt Pált illeti, itt egy levél, amit az Atlantai Olimpiai Bizottság elnöke írt beosztottjainak. Küldjetek Schmitt Pálnak egy levelet, amiben felajánlunk lányának egy ösztöndíjat a Georgiai Egyetemre.

Azonnal takarodjon a közéletből schmitt pál, a fidesz köztársasági elnöke!

mókáné 2012.01.15. 19:47:30

@dbeata:

"Gyerekek, ébredni fel a kómából, nem elfordulni a politikától, itt dolog van! "

Egyetértek. De sokkal többen vannak már most a kiábrándult szavazók és azok, akik egyáltalán nem is értik ezt az egész helyzetet.

Ha valamiről, nagyon alapfokon erről kéne beszélni valakinek, mert VAN, aki már elkezdte ezt a kommunikációt és ez a Jobbik.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 19:47:37

@ciceró:

"A Jobbik is képtelen átlépni saját árnyékát, marad az antikapitalisák, nyugatgyűlölők, antiszemiták,összeesküvés pártiak gyűjtőpártja."

Lehet, de az is lehet, hogy ez a sok csoport így együtt már igen tekintélyes választói csoport, ami akár választási győzelemhez is.

Azt se felejtsd el, hogy kapitalista párt nincsen is. Az összes parlamenti párt szocialista eszméket hirdet, legfeljebb különböző mértékben és módon, de mindegyik szocialista államban gondolkodik! Tehát a Jobbik, hangsúlyozom e tekintetben ugyan nem lóg ki a többi párt közül.

Ha a szocialisták nem váltak be két cikluson keresztül, ha a Fidesz sem válik be, akkor ugyan melyik párt nyújtana több reményt a változásra? A túl jól ismert szocialisták visszatérése, vagy egy új párt hatalomra kerülése, amelyik eddig még nem kormányzott?

Persze valószínűleg ezek a remények sem válnának valóra, de ez akkor is csak valószínűség, még ha magas is. A szocialisták esetében viszont szinte bizonyosság, a rengeteg múltbeli tapasztalatból kiindulva.

Homeoffice 2012.01.15. 19:48:03

Hallottam egy olyan elméletet, hogy Schiffer, Orbán titkos "embere" volt, aki baloldalról tud elvonni szavazókat.
Ezt alátámasztja, hogy radikálisan próbálta kerülni a kapcsolatot a baloldali erőkkel.
Erről vélemény?

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 19:48:11

@török gábor: Gábor, szívesen olvasnám (valszeg sokan mások is) pár gondolatát az EU-Mo. kapcsolatról. Mennyire érte meg belépni, mennyire érné meg mostanság kilépni, stb.

pom pom 2012.01.15. 19:48:43

@m.logic: pontosan...

de buta parasztok ezen nem gondolkoznak, majd megint csalódnak...

márta)) 2012.01.15. 19:49:46

Nahát! nahát! Érdekes ez a magyar politika. nem kicsit, nagyon.
Én már azt sem tudom, hogy sírni kell e vagy nevetni??!! Ezért most a könnyeimet, (az avatar fotómat) :)) gyorsan le is cseréltem. Igaz, nem érdekel senkit, gondolom, csak szóltam. :)

Na.Igen! megragadva a politikai zűrzavart, a szélsőjobb gyorsan elkezdte az uniós zászló égetését. A nemzetközi sajtónak ez is egy jó híranyag lesz. Szomorú valóság.
Egyébként én nem gondolom, hogy a Jobbik (majd) váltópárt tudna lenni. Tény, hogy van - mindig is volt - egy tartós szavazótábora, melyet növelni tud, nem nem fog nagy párttá válni.
Csak az a probléma, hogy hatalmas feszültség van a társadalom egy nagy csoportjában (a szokásos mantra) :) nem kellene az alvó elméket feléleszteni, hiszen itt vannak közöttünk. S az ilyenfajta tüntetés könnyen válhat, erődemostrációvá" , melynek beláthatatlan következményei lehetnek. (volt már rá példa , ugye?)
hm?

pom pom 2012.01.15. 19:50:18

@dbeata: okos nő vagy, mondhatnám tökös:) egyetértek...

kinney 2012.01.15. 19:50:52

@lane:

elnézést, arra nem gondoltam.
akkor próbáld meg ne csak konzervatív liberális demokrata szemszögből elemezni az eseményeket, hanem pártsemleges nézőpontból is.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 19:51:30

@Lucilius: Szabó Tímea tényleg jobban mutatna a plakátokon! :)

mókáné 2012.01.15. 19:51:43

@SzélsebesVelorex: @török gábor:

"Gábor, szívesen olvasnám (valszeg sokan mások is) pár gondolatát az EU-Mo. kapcsolatról. Mennyire érte meg belépni, mennyire érné meg mostanság kilépni, stb. "

Csatlakozom. Ha mostanában van valami, ami igazán érdekelne, akkor ez az!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 19:52:02

@Tituspulo:
Antall József?

Akkor ez valami pót-pót MDF lehet.

Ők sajnos esélytelenek, mert a mai napig sem tanultak az 1994-es vereségükből. Nem vonták le a tanulságokat, nem újultak meg.

Már 1994-ben sem vették be a választók, hogy Antall József jól kormányzott, az mdf-esek akárhogyan is hívják őket, pedig ezt a mai napig sem látják be, továbbra is Antallt és kormányzását dicsőítik, azaz képtelenek a választók fejével gondolkodni és megnyerni őket.

Az elmúlt 22 év kudarcaiért döntő mértékben felelős az Antall éra, és a jórészt miattuk elmaradt, befejezetlen rendszerváltás.

pom pom 2012.01.15. 19:52:21

@Gunther: ez nem teória nem kérdés... ez tény... ezért csepegtették a kopogtatócédulákat... választási bűncselekményekbe vonták őket...

pom pom 2012.01.15. 19:53:52

@SzélsebesVelorex: ??????

mi a lóf@szt akarsz? hogy igaza vane a jobbiknak hogy menyünk kelet felé...

hót sötét aki ezt egyáltalán felveti... szerinted Norvég szinten vagyunk? vagy Svájc?

dbeata 2012.01.15. 19:54:22

@Akitlosz: Ne fáradj. Uniószkeptikus az lehet esetleg, aki hitt abban a délibábban, amit még Antall vízionált elé, hogy elérjük az EU életszínvonalat és úgy élünk majd, mint Marci hevesen, oszt elkezdett költekezni, mintha már úgy élne, csak sajna hitelből, és most nagyot koppant.

Az nem az Unió hibája, ha nem tudtunk élni a lehetőséggel, és ne keverjük ide azt sem, hogy a kommunisták között voltak gazemberek, akik kiárulták 1 Ft-ért a magyar gazdaságot.

Én is szomorú voltam, amikor nyáron, kb 10 év után újra elmentünk egy pár napra Gyulára, ahol még annak idején sokszor nyaraltunk, és azt láttam, hogy az étterem, ahova jártunk, lepusztult, és eladó tábla van rajta, a boltokban nincs vásárló, turkálók, bankok és zacik élnek csak meg az idegenforgalomra specializált üzletek mellett, de mily öröm! a városközpont megújult EU-s pénzből, több szökőkút is van (közben a város gazdasága totálisan leépült).

Ezzel együtt én azt mondom, hogy nem látom azt a gazdaságpolitikát, ami az EU-n kívüli lét esetén ellavírozna bennünket. Nézd meg inkább a többi Visegrádi országot, vagy a Balti országokat, és próbáljunk meg róluk példát venni. Ne rögtön bűnbakot keressünk, ahelyett, hogy elismernénk a felelősségünket.

2012.01.15. 19:54:38

@kinney:

Pártsemlegesen is antidemokratikus ami antidemokratikus.

Ezt nem látja TG:

Jobbik - rasszizmus = Fidesz

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.01.15. 19:56:23

Jó, hogy vannak ezek a jobbikos tüntetések, mert legalább eszembe jut hogy tényleg rosszabbak ők mint a szélsőliberálisok. Egy picit.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.15. 19:56:32

Egyet baromira elfelejt a Jobbik. Az EU csatlakozást rengeteg hazafias érzelmű ember azért támogatta, mert az EU-n belül úgymond lehullanak a határok, tehát az elcsatolt területek magyarjainak nem csak megkönnyíti az életét, de egy fajta nemzetegyesítést is jelenthetett, még ha a határokat hivatalosan továbbra is megvannak, jelentőségük csökkent. Ezzel a lépéssel elveszítik a (mérsékelt) hazafias szavazóikat, és maradnak a vak szélsőségesek, akik a nyugatban látnak minden rosszat.

Homeoffice 2012.01.15. 19:58:08

@pom pom:

Akkor tényleg nem tudom. mi értelme van ennek az egésznek
Akkor elvileg a fél LMpn meg a szoci+Dk csapaton kivül ott mindenki Orbánista (titkon nemtitkon..)

Hunor Levente 2012.01.15. 19:59:05

@pom pom: A hülyéje az EU-ból kiléptetné az országot.

Rötyi 2012.01.15. 19:59:10

@Dirty Harry: Mikor volt az LMP piacpárti?? Te nagyon el vagy tévedve az LMP-vel kapcsolatban...
Alterglob, antiglob, pont szemben a "piacpárti" neolibekkel.

mókáné 2012.01.15. 19:59:37

@dbeata:

Nemrég kértem ajánlatot Gyulára, és meglepődtem az árain. A tavaszi szünetet gondoltam ott tölteni, mert a téli mégsem jött össze.

Aqua Hotel ***

H-5700 Gyula, Part u. 7/C.

Tel: +36/66 463-146

Diocles 2012.01.15. 19:59:57

@Diocles:

legyen egyértelmű, a maguk szempontjából nyerő:

"Így aztán a Jobbik politikája szerintem nyerő, az eddigi cigányellenesség mellé kijátszák a másik nyerőnek tűnő lapot, az EU- és IMF-ellenességet."

Szerintem a Jobbiknak vannak a legjobb esélyei, ami persze nem jelenti azt, h kormányra kerülne, ez szerintem kizárt, én még egy fidesz-mszp nagykoalíciós szakértői kormányt is valószínűbbnek tartok, ha úgy alakulnának a dolgok.

A Fidesz "betörése", lekaraktergyilkolása és az LMP balrasodródása, eleszdészesedése is a Jobbikot segíti.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:00:31

@táltos: "Ha a fidesz megállapodik az IMF-el és az EU-val (márpedig szerintem így lesz), akkor várhatóan nyugalmasabb időszak következik."
Ha megállapodik. Orbán már nem elfogadható politikus ott, ahonnan támogatást vár. Nem fog kapni. Embere sincs, aki kidolgozna olyan épkézláb programot, amire rábólintana az IMF, de akkor még ott van az EU, amelyik megelégelte, hogy bohócot csinált belőlük. Nem olyan sértődékenyek ők, de egyre újabb és újabb feltételek lesznek:
- Ha Orbán nem fogadja el, vagy ő bukik, vagy bukunk vele.
- Ha Orbán elfogadja, hosszú és kínos agónia lesz számára. Ahhoz képest Gyurcsány zuhanása diadalmenet.

márta)) 2012.01.15. 20:00:36

Én még mindig a Jobbik, zászló égetésénél" tartok!
Számomra döbbenet.
" Kell-e részletesen elemezni, hogy kinek jó mindez?"

Nem hiszem, hogy részletes elemzést igényelne. De mégis érdekes a kérdés. :)

Úgy gondolom, hogy a társadalom - többségében - nem vevő, erre a mutatványra.
Sokan értelmezhetik úgy, hogy a többségi kormány politikája hozta felszínre, a szélsőjobb effajta megmozdulását.

De értelmezhetik, némelyek), hogy a politikusok, minden tagja felelős ezért. persze a Jobbik az kivétel).

flippant 2012.01.15. 20:01:42

@kovi1970: A görögök a tüntetéseiken napi rendszerességgel égettek el EU zászlókat. Tán izraeli zászlót kellett volna elégetnie a Jobbiknak, ez a baj?

Hunor Levente 2012.01.15. 20:01:42

@Zabalint: Az hagyján, de körülöttünk mindenki EU tag, vagy az akar lenni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:02:14

@cincinnatus:

Ebből is látszik, hogy Schiffer az LMP számára legelőnyösebb politikát folytatta, reálisan ítéli meg a mai magyar politikai helyzetet.

A vele egyet nem értő lmp rész pedig szimpla pót szdsz, akik viszont az mszp-hez húzással tönkre vágják a pártjukat, és a töredékét sem fogják befutni annak a pártkarriernek, amit az szdsz befutott.

Ugyan miért és kiknél hozna többlet szavazatokat az LMP számára az, ha hozzácsapódik az MSZP-hez?

Ugyan kik nem szavaztak eddig az LMP-re, mert az önálló vala, és ugyan kiket nyer meg azzal, hogy az MSZP segédpártjává fejlődik vissza?

A Schifferrel egyet nem értő társaság valószínűleg MSZP-s listahelyekben reménykedik, azért adják el a pártjukat, hasonlóan, ahogyan a kdnp-sek is tették és teszik.

Így teljesen komolytalan párttá válnak.

Minden komoly pártnak ugyanis, legyen az ma bármilyen kicsi is, folyamatosan, szüntelen és szakadatlan azért kell dolgoznia, hogy a legnagyobb párttá váljon, és választást nyerjen. Amelyik párt erről eleve önként lemond semmilyen mértékben nem méltó a választók bizalmára.

Minek olyan pártra szavazni, amelyikről tudni lehet, hogy sohasem valósítandja meg a programját, mert nem nyerend választást, mivel ilyet eleve nem is akar.

Szerintem.

pom pom 2012.01.15. 20:02:38

@naiszen: pontosan... ha IMF hitel lesz is... akkor sem lesz a hiány sose 10% alatt a debilkormánnyal... és akkor buktuk az EU-t... ki se kell lépni...

mindenképpen álamcsőd lesz/van... helló doktorok !

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 20:02:39

@pom pom: Épp azt akarom, hogy ne csak a hozzád hasonlók felületes mondandóját lehessen olvasni (akármelyik oldalról is érkezzen az), hanem kezdődjön konstruktív beszélgetés/vita/akármi erről az erősen aktuális kérdésről.

dbeata 2012.01.15. 20:03:12

@pom pom: Hú, ezt elfelejtettem, választások lesznek, már most! Kösz, már megszoktam, hogy le vagyok anyázva, nem szokás itt mást dicsérgetni...:-)

Látjátok, tiszta pszichológia, a Fidesz belekergeti az ország jó részét egy olyan Sorskönyvbe, hogy ők úgyis mindent visznek, nincs is itt váltópárt, és mi pedig bólogató Jánosként elhiszünk mindent, és már tényleg úgy lesz. Eric Berne egy zseni volt, a könyvét kötelező olvasmánnyá tenném (Sorskönyv, Emberi játszmák)

A Fidesz önkéntelenül vagy tudatosan a Jobbik malmára hajtja a vizet a gazdaságpolitikájával.

pom pom 2012.01.15. 20:03:41

@Hunor Levente: és komojan gondolja? neeem, na ugye !

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:03:59

@ciceró:

Ez is mind igaz, ráadásul nem csupán a csóróságukkal van gond, hanem a politikájukkal is.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:04:05

@Tituspulo: Alig tudták összegyűjteni a legutóbbi előrehozotton a kopogtatókat és igen gyenge eredményt értek el. Jelentéktelenek jelenleg. Ha Budapesten, ahol magas a nethasználat aránya ( ezzel lehet kivédeni a tömegmédiát ) sem ismerik őket, vidéken még annyira sem tudnak ismertek lenni.

Balt 2012.01.15. 20:04:38

@Rötyi: Karácsony szobatárs mindenképp első kézből való informátor. :) Bár ehhez nem kell szobatársnak lenni: ha addig nem lett volna nyilvánvaló, a novemberi Bp. 2. vk.-i időközi választás jól megmutatta a karácsonyi opciót. (Bár itt rendesen saját dugájába dőlt, hogy a 2. fordulóban nem lépett vissza, így aligha fognak MSZP-szavazók egyöntetűen rá szavazni, ha nem lesz más...)

márta)) 2012.01.15. 20:04:46

Bocsánat! Csak úgy mellékesen jegyzem meg.) Biztosan örülni fognak, ott) nevezett városban. Legalább lesz egy "bombázó"!!!
:))))))))

pom pom 2012.01.15. 20:04:52

@SzélsebesVelorex: erről?????? hogy az EU ban legyünk e ????

vagy a zázsiai unióban ???? na huzz a g@ci be te kretén a vonáddal 1üt !

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:05:18

@Fikalnyik Eugén: Ez érdekes felvetés. Viszont az "Egyjobbik" sem a tömegmédia kedvence, kettőt nehezen futtathatnának egymás mellett teljes zűrzavar nélkül.

flippant 2012.01.15. 20:06:07

@naiszen: Meg fognak állapodni. Ez tuti. Az ájemefnek és az ejunak is jobb egy fejőstehén mint egy döglött tehén.

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 20:06:51

@Dr. Móka Miklósné:
" "annyi minden történik még addig. "

Mi történhetne? "

Hogy hogy mi? Annyi és a minden. Drágám, azt sosem tudhatjuk.
Azért hívják jövőnek.

Pl.

- Meghal a nagy-hal és új irányt vesz a politikájuk.

- Vagy megalakul az a bizonyos új párt, amelyik hiteles...

- Akkora természeti katasztrófa, hogy az embereknek kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, ki ül a parlamentben, főleg ha éppen nem is ül ott senki, mert őket is elvitte a dögvész.

A másik gondolatod:
"Egynek biztosan jó ez a helyzet és az a Jobbik.

Ha a bal-liberális ellenzék szempontjából nézzük: egynek lenne jó.

Ha eggyé tudnának válni és egy erőként képviselnének valami olyasmit, mely megmozdítja, felébreszti a közönyt. "

De éppen Te írtad ma még a 429-ben, hogy melyik miért nem jó...Ezek alkalmatlanok a koalícióra. A piti érdekeik fölött nem tudnak megegyezni. Sajnos az LMP nem tudott saját arcú párt lenni, többségbe kerültek azok, akik a szocikhoz húznak. Félreértés ne essék: nem a baloldali emberekkel van a baj. Még csak nem is az MSZP tagsággal... Bizonyára nagyszerű emberek mind. De a vezetőik már bizonyítottak. Helyzeti előnybe hozták a jobb oldalt.

Lehet, hogy amolyan 'világválogatott' kellene, mint a fociban? Ja, azt lehet, hogy szakértői kormánynak hívják.

Valaki feljebb írta (lusta vagyok görgetni, bocs) hogy ma már mást jelent a bal- és jobb oldal és, hogy az embereknek kellene meghatározni bizonyos pontokat... Így van! Nem is kellene sok:
EUR bevezetése (ezzel a plusz infláció kivédve) és 1100-1300 EUR minimálbér, ahogy az nyugaton van. Nem egy jó követelés? Arra szavazok, aki ezt nemcsak megígéri, de meg is csinálja.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:07:00

@Lucilius:

De Schiffer eleve éppen azért mond le, mert a frakció többsége össze akar állni a szocialistákkal. nincsen az a politikai marketing, amelyik ebből az LMP számára lényeges előnyöket tudna kovácsolni.

Ehhez az is kevés lenne, ha a frakció mutatósabb hölgytagjai zöld fürdőruhában pózolnának az óriásplakátokon.

pom pom 2012.01.15. 20:08:23

@flippant: :)))))

az IMF hitel meglesz... de az EU kirúgja a fődakotát országo stuhl...

nem vagyunk eurózóna... (se)... nagyot fox koppani buta fidesz nyikkk

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 20:08:28

@pom pom: látom elfogytak a sosem létező érveid

márta)) 2012.01.15. 20:08:37

Török Gábor!

Nagyon jó posztot írt már megint, illetve, mint mindig.
Hát.Igen! Aki kiváló politikai elemző.
Változatlanul az a véleményem, hogy mások csak haladnak Ön után.
Bezony.
:))

mókáné 2012.01.15. 20:08:50

@SzélsebesVelorex:

" hanem kezdődjön konstruktív beszélgetés/vita/akármi erről az erősen aktuális kérdésről. "

Ezt Török Gábornak is akarni kéne, különben nem lesz sem itt, sem másutt konstruktív vita, hanem belefullad az unalomba, vagy ismétlések sorozatába.

(Ha találsz olyan helyet, ahol folynak elemzések, amik láttatják az eseményeket és magyarázzák, kérlek, szólj! Köszönöm.)

azemberekembere 2012.01.15. 20:08:54

"az azonban egyértelmű, hogy a frakcióvezető lemondása világossá tette: az LMP vezetésében döntő többségbe kerültek azok, akik a szocialistákkal való együttműködést preferálják."

Ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna ;)

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:09:15

@SzélsebesVelorex: Mostanság?
Államcsőd. Amúgy sincs bizalom felénk, mi lenne akkor?
Persze elméletileg lehetne rajta gondolkodni. Viszont egyszerűbb lenne az EU-s támogatások rendszerét megreformálni. Ami egyébként a legnagyobb kifizetőhelye a politikai párt-közigazgatás-"profitorientált vállalkozás" hatalmi háromszögeknek. És ami miatt így a mindenkori kormányzó pártok nem igazán érdekeltek a kilépésben.

civil polip 2012.01.15. 20:09:55

@m.logic: "Hogy lehet, h hónapok óta nem hallottam közvélemény-kutatási eredményeket?"

Ez számomra is rejtély.

torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/12/kozvelemeny_kutatas_19

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:11:03

@dbeata: Ez nagyon igaz:
"Gyerekek, ébredni fel a kómából, nem elfordulni a politikától, itt dolog van!"

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:11:04

@d.z.:

Ha az összes párt a "mérsékelt" szavazókat képviseli, akkor kire szavazzanak a "mérsékelt" pártokkal elégedetlen szavazók?

Egy talán nagyobb tortán több más párttal osztozni, vagy egy talán kisebb tortát egyedül megszerezni-e biztosít több tortát?

panelburzsuj 2012.01.15. 20:12:00

@török gábor:

"miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének"

Nézem innen, onnan, de csak esélylatolgatásnak látszik.

"őszintén szólva erről ma beszélni sem érdemes, annyi minden történik még addig"

K.O. TG legyőzte TG-t.

jjulie 2012.01.15. 20:12:22

@dbeata:

az euellenesség a balfaszság ikertestvére

80% euellenes balfasznak a szopás a jutalma már most, 20% pedig érzi hogy szopni fog

mókáné 2012.01.15. 20:13:27

@Dr. Móka Miklós:

"Lehet, hogy amolyan 'világválogatott' kellene, mint a fociban? Ja, azt lehet, hogy szakértői kormánynak hívják."

Értjük mi egymást! Ez kellene. Nálam a dögvész, mint alternatíva nem játszik, de most, hogy mondod, minden lehet és minden lehetne.

A minden = semmi. Tudtad?

Studiosus 2012.01.15. 20:13:33

a politikus egy kurva undorító "szakma". a politológusnál pedig nincs hiábavalóbb, szánalmasabb. na most adjuk ezt össze...

Balt 2012.01.15. 20:14:13

@Tituspulo: Még azt se tudták elérni, hogy az általuk (azaz még Ibolya által) delegált Bokrost visszahívják az EP-ből. Ennél már csak az a nevetségesebb, hogy JESZ(MDF) EP képviselőként Fegyencékkel parolázik. :)) (Csak, hogy ne legyenek kétségeink a "nyakas kálvinista konzervatívról" - ha eddig lettek volna...) :)))

flippant 2012.01.15. 20:15:01

@jjulie: Gondolom akkor Te is ejuellenes vagy..

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:15:29

@flippant: www.origo.hu/nagyvilag/20111003-megakade-az-izlandi-hal-az-eu-torkan.html

1) Semmiféle győzelem nem történt. A bank kártalanítása nincs lezárva.
2) Messze nem olyan rózsás a kép,mint ahogy azt a Jobbik lefesti.
3) Magyarország 30-szor akkora ország. Nem szigetország. Nincs önálló geotermikus energiája.

dbeata 2012.01.15. 20:18:14

@jjulie: Na végre! héten hol voltál? Már hiányzott az a szarkazmus és szabadszájúság..;-)

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 20:18:17

@naiszen: Igen, éppen az a kérdés magva, hogy ebben a brutálisan szar gazdasági helyzetben mi történne, ha kilépnénk. Én a magam részéről egyáltalán nem látom át a dolgot, és szerintem hazudik, aki kapásból rávágja, hogy 'én igen'. A kérdés nagyon összetett; kellene, hogy a politikában és a gazdaságban járatos emberek a tömegek számára is lehetővé tegyék, hogy várhatóan milyen folyamatok zajlanának le, ha kilépnénk.
Rendben van, hogy Vona azt mondja, lépjünk ki, de akkor elvárnék egy részletesebb elemzést a konkrét elképzeléseikről. Számomra most az jön le a zászlóégetősdiből, hogy nincsenek konkrét elképzelései a jobbiknak sem a 'hogyan tovább az EU nélkül' kérdésről.
Szóval van egyáltalán valaki, aki legalább kb. előre tudná jelezni, hogy mi lenne azután?

panelburzsuj 2012.01.15. 20:19:09

@panelburzsuj:

Kezdőmondathoz zárómondat is dukál:

"a következő választás favoritja a mai kormánypárt marad"

De latolgatásról, mivel nincs, szó se essék.

Hungeralien 2012.01.15. 20:19:24

De hová tűntek a Fideszesek...?

Én annyira sajnálom hogy kihaltak. Egy-másfél éve még olyan jókat tudtam vitázni. Tavaly váltottam céget, most ahol dolgozom 70 ember van, és csak az asszisztens Fideszes, de ő meg olyan sötét, hogy én égnék ha leállnék vele vitázni.

Én örök ellenzéki vagyok. Természetesen mindig szavazok valamelyik oldalra (Fideszre is szavaztam egyszer régen), de általában nem tetszik feltétlenül a kormány munkája és minden intézkedése.

Mostanában úgy érzem magam mintha egy intellektuális mocsárban lennék. Mondok valamit azzal kapcsolatban hogy Orbánék ez meg az az akciója milyen szar, erre körülöttem mindenki helyesel. El is megy a kedvem az egésztől.

Legyen már valami, mert most semmi nincs csak politikautálat...

Most is azt mondom mint amit Gyurcsánynál: jöjjön Mátyás Király, csak ő menthet meg minket :)

Balt 2012.01.15. 20:19:36

@dzsugasvili: Ha nem közös listán indulnak a zellenzéki jelöltek, annyi esélyük van, mint levéltetűnek az erdőtűzben... Aztán ez az opció még "vész(korszak)" :) esetére ott van a Fidesznek is... Biztos lehet a Jobbikot - vagy részeit - domesztikálni, ha levéltetű-invázió mutatkozna. :))

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:19:48

@flippant: A fejőstehenet tulajdonképpen ingyen megvásárolhatják, ha bukunk. Meg nem tejel ez annyira jól! :)

lüke 2012.01.15. 20:20:52

OV-t ellenfelei tették naggyá
- unalomig devalválhatom- lassan axióma.......

a magyaroknak minden jó, kivéve
- IMF-t, ami annyi megszorítást fog hozni
- s az EU ,ami költségvetési fegyelmet ír elö
(- s mindkettö kölcsöneivel, mert a luktömö politikát-ami több X éve folyik- lehet folytatni ,talán kisebb volumenben)

Balt 2012.01.15. 20:21:41

@m.logic: Biztos befogod a füled(-szemed-orrod). Két poszttal előbb volt a folyamatosan frissülő aktuális jelentés, januárra egyelőre csak a Sandától...

márta)) 2012.01.15. 20:22:16

Valóban egynek jó" mindkét párt "alakitása".
De úgy gondolom, hogy ebből politikai tőkét senki sem fog kovácsolni.
A figyelem inkább arra irányul, hogy lesz e államcsőd, avagy sem. Milyen irányba mennek a dolgok, mit "alakit" a kormánypárt.
Van még idő a választásokig - igaz, távol van, de mégis közel - addig még létrejöhet, alakulhat, egy új politikai erő is.
:)

Balt 2012.01.15. 20:23:39

@flippant: Tegyük hozzá: úgy, hogy közben kapta az IMF-hitelt, aminek zömét ugye hogy, hogy nem, épp mostanában kell visszafizetni...

rockjano 2012.01.15. 20:23:46

Szerintem a helyzet pozitívan alakul csak nagyon lassan.

Schiffer távozása jó hír. Nincs vele gond de ez a választási rendszer egységes ellenzéket kíván. Ehhez kell egy ernyőszervezet egy csöndes szerény miniszterelnökjelölttel (Bajnai???)

A Jobbik elvesz még a fidesztől mert egyre többen ábrándulnak ki belőllük semmi nem lesz jobb az elkövetkező két évben.

A Fidesz csak a jobbikkal együtt tudna tovább kormányozni erre nem lesz egyik fél sem hajlandó...egységes baloldal győz.

2/3-os törvényekkel kell még valamit kezdeni...

Ha mindez nem jön össze 2014-ben akkor majd 1018-ban, csak idő kérdése...

dbeata 2012.01.15. 20:24:15

@Dr. Móka Miklósné: Milyen értelemben lepődtél meg? Mi az üdülőszövetkezetbe mentünk, ott van a családnak joga.

1,414 2012.01.15. 20:24:42

Szerintem is kellene egy EU-s népszavazás. Itt van az ideje, hogy a bizonytalanságba süllyesztett milliók kiállhassank stabil értékek mellett. Az EU mellett hamarabb lenne konszenzus, minthogy kikből álljon a miniszterelnökkel szembeni szövetség. Egy ilyen egymásra találás pedig nem érdeke sem a Fidesznek, sem a Jobbiknak. Ezért szerintem a baloldalnak is a népszavazás mellé kellene állni. Különösen, ha kiderül, hogy mennyi pénzt kell visszafizetnünk a rengeteg EU-s projektért, Széchenyi-tervért; rengeteg települési fejlesztés, felújított vasútszakaszok, közművek mellett ott az EUs-tábla mely eurocentre leírja, mennyit adtak ők. Mivel pedig mi eddig nettó haszonélvezők voltunk, biztos nem lehetne csak úgy kilépni. Milyen biztonságot jelentünk ezután a külső partnereknek (Németország, Ausztria), csökkennének a befektetések. Jön az útlevél netán a vízum. Külföldre meg úgyse nagyon mennénk, szinte átválthatatlan lesz a forint (vagy legfeljebb 3 évente 50 eurós kerettel.)
De megnehezülne az erdélyi és felvidéki magyarokkal a kapcsolattartás (miközben a Délvidék most is megtesz mindent, hogy csatlakozhasson.)
Szóval egy ilyen népszavazásra szükség volna, hogy utána legalább ezt ne kérdőjelezhessük meg. Sőt utána aláíratnám Magyarországgal újra az EU-s szerződést, persze csak miután visszaállította a csatlakozási feltételeket, a jogrendet.

Balt 2012.01.15. 20:25:51

@Jenyei: Most egy kicsit meggyengültek, de látható: a külföldi tőke (Sodexoig bezárólag) az előző kurzust szereti valamiért... :) :((

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:26:38

@dbeata: A Jobbik gazdaságpolitikája a Fidesz politikájának folytatása.
Elemei :
Konfrontáció
Államosítás

Ez megfejelve néhány új elemel:
Faji szegregáció
HItel fizetésének megtagadása

dbeata 2012.01.15. 20:28:11

@ciceró: A háborús konjunktúrát kifelejtetted...

mókáné 2012.01.15. 20:28:27

@dbeata:

"Milyen értelemben lepődtél meg? Mi az üdülőszövetkezetbe mentünk, ott van a családnak joga. "

Meglepően olcsó. Gondolom drágábbért nem tudják kiadni és ami még meglepő volt, hogy Szilveszterre, előtte három nappal is volt hely. Ez azt jelenti, hogy nagyon nem jut pénz utazni, akinek pedig van, ő külföldre megy.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:28:40

@Akitlosz: Az igaz, még a nemzetiszocialisták és fasiszták is szocialista intézkedésekkel kampányoltak.

Balt 2012.01.15. 20:28:50

Hopp, Mráz és a fikaevő épp most elemzi a Jobbikot. :))

márta)) 2012.01.15. 20:29:05

Szerintem az LMP-nek, nem az a legnagyobb problémája, hogy msot kijelentik e kötnek e koaliciót, vagy sem. Inkább az, hogy nincs teljes egység a pártban, még Ők maguk sem tudják, milyen eszmét vallanak igazából. A választókat pedig - eddig - nem tudták megszólitani - úgy, ahogy kellene - de a többi ellenzéki párt sem.
:)

Mózsi bá (törölt) 2012.01.15. 20:30:11

Kedves Gábor. A helyzetelemzésed rossz. Illetve lehet, hogy az enyém rossz. Maradjunk másfél éves időintervallumban. A fidesz bukni fog az elkövetkezendő másfél évben. Utána pedig következik egy olyan politikai erő, amely KIZÁRÓLAG Magyarországgal - nem csak szűk hazánk értendő ide - , a magyar emberekkel foglalkozik majd. És onnantól kezdve jön a felemelkedés. Most erre nem tennél semmit? Jegyezd meg a hozzászólást. És majd beszélünk, legkésőbb másfél év múlva.

Bulat Okudzsava 2012.01.15. 20:30:26

Az elmúlt bő másfél év kormányzása azt mutatta meg, hogy csak egyetlen egy párt veszélyezteti a Fidesz sikerét a következő választáson: saját maga. Nem véletlen, hogy a legújabb közvéleménykutatásban (www.ipsos.hu/site/rossz-hangulatban-a-v-laszt-k/) a megkérdezettek 84%-a gondolta úgy, hogy Magyarország rossz irányba tart és a párt mai népszerűtlensége összevethető a gyurcsányi MSZP 2008-as adataival.

Az ellenzéki pártoknak csak azért lehet(ett volna) most esélyük, mert a Fidesz-kormány számtalan ki nem kényszerített hibát követett el. Amíg a dilettánsok utazása tart, amíg Matolcsy Unortodox György vívja gazdasági szabadságharcát az egész világ ellen, amíg a nemzet egységét Doktor Schlitz Pál álamfő fejezi ki, addig van lehetőség arra, hogy egy hiteles demokratikus centrista vagy konzervatív párt létrejöjjön és megerősődjön. (Ugyan még nem látni sehol.)

Ha a Fideszben győz a józan ész, akkor a párt a sok-sok elvesztett szavazó ellenére hatalmon marad a következő választáson. A fene sem érti, hogy miért volt jó a kormánynak, hogy a 2010-ben megszerzett hatalmas parlamenti többséggel elvesztegesse az Európai Unió és az egész civilizált világ megbecsülését és miért kellett Magyarországot Abszurdisztánná változtatni.

panelburzsuj 2012.01.15. 20:31:04

@rockjano:

35 % Fidesz, 25 % Jobbik, 40 % "technikai koalíciós" (akár kockán kisorsorva az egyszem közös jelöltet)

(30)-40 százalékos részvétel mellett.

Így tippeled?

Tituspullo 2012.01.15. 20:31:11

@ciceró: Másképpen látom. Másodikként adták le a kopogtatót. Érdekes, hogy átlagon felüli számot dobott ki nekik a választási bizottság. Úgy gondolom, hogy ahogy Te is mondod: nem ismerik sokan a pártot. Ha ebből a tételből indulunk ki, akkor szerintem 4 hét kampány alatt 217 szavazatot összeszedni nem semmi Ciceró. Jelentéktelennek tűnhet, de 4 hét ismertség alatt 217-en gondolták, hogy ők a legjobbak. Százalékukhoz pedig hozzájárul, hogy itt a második kerületben magas volt a részvételi arány az időközikhez képest. (39%) Ez pedig azt mutatja, hogy a törzsszavazók mentek el a tét nélküli választásra. Én II. kerületi vagyok, láttam a kampányukat, rengeteg JESZ-es fiatallal találkoztam az utcán. Hidd el ez vidéken sokkal jobban át megy majd. Az emberek keresik az újakat. Jobb oldalon nem lesz más.

subtotal 2012.01.15. 20:32:08

@is: csatlakozom ahhoz, hogy én nagyon is értékelem, hogy a DK nem játszik a populista ligában. Ettől lehet GyF a !!!gondolkodó!!! emberek körében egyre kevésbé pária, ugyanis ő még csak 1x b@szta el Orbánnal ellentétben, aki megmutatta, hogy nem tanult semmit, sőt rosszabb lett.
Gyurcsány viszont a tanulságokat úgy tűnik levonta (MSzP-vel nem bízunk), de nem megy szembe korábbi elképzeléseivel.

Alakul a 6-7, 10-20% közötti párt 2014-re. 5 már van, még 1-2 jöhet. 1 jobbra, 1 középre még odafér.

Az LMP szerintem jót lépett, Karácsony levakarhatja a pártról a Schiffer féle 'csak a demokratikus jogok érdekelnek minket' megítélést.
A Jobbik lépése érthető, számítanak a magyar társadalom populizmusának erősödésére, kifejezetten érdekeltek egy reality check-ben, ha az államcsőd, mert akkor tovább nyomhatják a bullshit-et...

dbeata 2012.01.15. 20:32:37

@Dr. Móka Miklósné: Aha. Tele vannak ezek a kuponos meg lealkudtam-os oldalak a hazai hotel hirdetésekkel. Nem túl trendi manapság itthon nyaralni, pedig ez is pörgetné a magyar gazdaságot ugyebár.

lüke 2012.01.15. 20:32:54

@panelburzsuj:
analóg a vizitdijjal
300 forint kin segít?
mikor egy érdemi eszközös vizsgálat
50 ezer egy magánrendelöben
ez a semmit- az eszköz , vizsgálat és terápiás koncepció nélküli-
alapellátás luktömése

Tituspullo 2012.01.15. 20:33:22

@Akitlosz: A Jólét és Szabadság tagjai Tisza Kálmán, Bethlen István, Antall József konszolidációs politikájának örökségét vállalva és folytatva elutasítják a keleti típusú, vezérelvű barbárságot és hisznek a nyugati típusú, értékelvű kultúrában. A közösség tagjai ugyanakkor az Antall kormány és a következő kabinetek hibáiból megtanulták, hogy Cicero gondolata, miszerint a nép jóléte a legfőbb törvény, húsbavágóan igaz, mert hiába teremtett az Antall kormány soha nem látott szabadságot az országban, az életszínvonal drasztikus visszaesése miatt, az emberek nem élhették át a szabadság mással össze nem hasonlítható, mámorító érzését.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:34:05

@SzélsebesVelorex: Sajnos, túl sokat nem lehet ezen elemezni itt és most. A piacról nem tudjuk magunkat finanszírozni már most sem, akkor még gyorsabb tőkekivonás, munkahelyek egész sora összeomlás szélére kerül - ha másért nem, a forintárfolyam kezelhetetlen kilengései miatt. De ezt én nem tudom kielemezni, viszont fordítsuk meg a kérdést, mert szerintem a hosszabb távú lehetőségek/veszélyek érdekelnek téged:
Mit tudnánk jobban csinálni, ha nem vagyunk EU-tagok? Mi lenne belőle a hasznunk?

márta)) 2012.01.15. 20:36:29

"Orbán még Gyurcsány Ferencnél is nagyobbat bukott

Az 1998 óta irányító négy kormány három kormányfőjének népszerűségi adatait összevetve a Republikon megállapítja, hogy Orbán Viktor 2011-es eredménye és Gyurcsány Ferenc 2007-es év végi eredménye messze elmarad elődeik népszerűségétől. Szemmel látható továbbá, hogy a legnagyobb esést Orbán Viktor könyvelhette el: a mostani ciklusban népszerűsége 40 százalékkal csökkent, ez nagyobb a Gyurcsány Ferenc esetében mért egyharmadnyi csökkenésnél. "

"Orbán nagyobbat bukott, mint a mumusa".

:)))

www.stop.hu/belfold/orban-nagyobbat-bukott-mint-a-mumusa/986014/

(kommentár nélkül) :))

Balt 2012.01.15. 20:36:45

@Diocles: Egyetértek. Ezt az EU ellenességet fogják nyomni, végül is még 2003-ban, illúziókkal telve sem volt meggyőző az EU népszavazás. Remélem, most nem fog tudni győzni a "kilépne-e ön...?" kérdés, de könnyen lehet, hogy a Fidesz belemegy ebbe a játékba, egyértelműen kiállva az EU mellett. Ez mondjuk alaposan felboríthatja az erőviszonyokat, esetleg a jelen nemzetközi sajtót/politikát is árnyalva... Lehet, hogy erről fog szólni a közeljövő; kérdés, az EU maga kitart-e addig...

mókáné 2012.01.15. 20:38:04

@dbeata:

"Nem túl trendi manapság itthon nyaralni, pedig ez is pörgetné a magyar gazdaságot ugyebár. "

Bizony! Én sokat üdülgetek itthon és sokféle szállodába, de ez mindig így volt, csak a nászutam történt kempingben.

(Felejthetetlen és tanulságos! Több hetes várandósan, egy vacak sátorban. Utána azt mondtam: amíg nem lesz rá pénz, nem megyünk, de így többet sose.)

ssi 2012.01.15. 20:38:06

@lüke:
"IMF-t, ami annyi megszorítást fog hozni
- s az EU ,ami költségvetési fegyelmet ír elö"

költségvetésünk 1700mrd Ft megszorítás - IMF nélkül ..pl. rossz szerkezet
Matolcsy tanulni fog: mi az a költségvetési fegyelem

@Dr. Móka Miklósné: gyors támadás? :) @Dr. Móka Miklós: gyors helyzetfelismerés? :)

Tituspullo 2012.01.15. 20:39:20

@Balt: Szabad mandátum elve. Bokros láthatóan egy olyan ember, akit nem érdekel, hogy mely közösség delegálta, tehát nem adta vissza mandátumát, hanem bitorolja azt. Te milyen demokratikus eszközt ismersz, amivel vissza tudnák szerezni azt a mandátumot? Azt olvastam, hogy felszólították már rá, mert aláírta Bokros egy dokumentumot, amiben az van, ha kérik visszaadja. Egyébként egy előző kommentemben linkeltem, hogy fel is jelentették őt is és Dávid Ibolyát is. Szerintem ez jól mutatja, hogy semmi közük a 2008-2010-es MDF-es múlthoz. Igen, Gyurcsányékkal kokettál, de ez is csak azt mutatja, hogy milyen ember Bokros Lajos. Nem hinném, hogy a JESZ-t minősíti.

ssi 2012.01.15. 20:39:36

LMP=eddig aludttej pártépítés. DK=eddig nyüzsis pártépítés

T.G. "komoly veszélyt jelentve a Fideszre nézve: ha alakulna egy hiteles és potens jobboldali vagy centrista párt, vagy ha az LMP a választások óta olyan politikát folytatott volna, hogy esélye legyen betölteni ezt a szerepet."

mit kellett volna tenniük. butus vagyok hozzá, pedig érdekel

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 20:41:02

Török Gáborhoz:
Mi lett az LMP tagtoborzási kezdeményezésével? Még az előző tavaszra ígérték, hogy most aztán végigjárják az országot. Vagy rosszul emlékszem?

forgómorgó 2012.01.15. 20:41:19

Kedves Gábor! Ön írta meg a lényeget, csak az események hátterében nem ismerte fel a tudatosságot! A Mumusra gondolok. Ez a zászlóégetés nem volt véletlen, hideg számítás eredménye. Vonáék érzékelték azt, hogy a kormánynak egyetlen érve maradt az EU és IMF tárgyalásokon, mégpedig egy szélsőjobboldali veszéllyel való riogatás. Szerintem most tudatosan vállalták fel a mumus szerepét, ezzel a botrányosnak szánt tüntetéssel és zászlóégetéssel a világsajtó címlapját célozták, s ezzel elsősorban az országnak tettek nagy szivességet. A magyar kormány tárgyalási pozíciója ugyanis hétfőn biztosan erősebb lesz mint pénteken volt!Én köszönöm nekik, de lehet, hogy az Orbán kormány már meg is tette...
A Jobbik emellett még legalább két legyet ütött egy csapásra. Először is csattanós választ adott azoknak az egyre kényelmetlenebb hangoknak, akik a párt háza táján a Jobbik radikalizmusának kihunyásáról, elpuhulásáról, az utca elvesztéséről szóltak. Másodszor Magyarországon az egyetlen erő a Jobbik, akinek ez a helyzet hatalmas lehetőségeket jelent, az EU-ellenesség kártyája ugyanolyan sikereket hozhat a pártnak, mint a "cigánybűnözés" tematika. Csak meg kell nézni a Duna TV ma esti adását, Volner János EU-ellenes érveire gyakorlatilag nem tudtak érdemben válaszolni az ellenfelek.

dbeata 2012.01.15. 20:41:30

@Dr. Móka Miklósné: Gyerekként sokat utaztam a családdal kempingbe, imádtam! (Persze, terhesen gáz lett volna!) :-)

ssi 2012.01.15. 20:41:34

T.G. : "annyi minden történik még addig."

tuti, hiszen csupa bizonytalanság most minden:

IMF-EU hatása a kormányra, s kormány hatása ránk.

ígéretek ellenzék helyett felelőst. ezért minta Észtország

2012.01.15. 20:41:50

Ebben az országban széles rétegek szoktak hozzá ahhoz - főleg az idősebb korosztályok -, hogy tartoznunk kell valahová. Régebben a szovjet tábor, most az EU. Elismerem, hogy ezt keserves történelmi tapasztalatok is erősítik.(pl. '56 leverése) Ha jön valaki, aki ezeket a birodalmi függőségeket megkérdőjelezi, akkor kiég a biztosíték a fejükben.

De egyre többen lesznek ilyen megkérdőjelezők, akik a rendszerváltást is impériumváltásnak tekintik, és számukra kétértelműségektől mentes választási opciót kínál a Jobbik.

Líder Máximo 2012.01.15. 20:42:19

Na, elmondom, mi lesz, gyerekek.

Kell egy polgári-liberális, jobbközép piacorientált párt! Talán a legjobban a lengyel Tusk-féle Polgári Platformot, a szlovákiai Sulík-pártot, vagy a cseh TOP09-et tudnám idecitálni, hogy mire gondolok. Szerintem ha a Szabad Európa Rádió újra indulna Magyarországon az ott kialakuló szellemi közeg méltó hátországa lehetne egy ilyen abszolút nyugatorientált, Izrael-barát tömörülésnek! Ezek a dolgok még bekövetkezhetnek, nincs veszve semmi. Érdemes lenne ehhez a projecthez leszakítani a Fidesztől a KDNP-t is, hogy ezzel a vallásos állampolgárok is meg legyenek szólítva. Egyértelmű határt kellene húzni a nacionalista, baloldali-populista politikai pártoktól (mostani Fidesz, MSZP, részben LMP, Jobbik nem normálisok) és az együttműködést csakis a jobboldali gazdaságpolitikát folytató pártokkal elképzelni.

Fidesz: évtizedekig - sajnos - megmarad, noha állandóan csökkenő népszerűséggel, de a Vezér szelleme nem fog megkopni a Rajongók táborában. A Párt ezzel a 1,5 évvel karanténba zárta magát. Normális, demokratikus párt koalícióra nem fog menni vele, ezért hiába nyernek meg még jó néhány választást a jövőben, kormányra már nem fognak kerülni, mert a sok, kisebb pártból ellenzék az úgynevezett kisebbik rossz alternatíváját felkínálva, összefog ellenük.
MSZP: az elkövetkezendő kormányok, nem meghatározó, de állandó pártja lesz, stabil 15-20%-os szavazóbázisával.
DK: bármi lehet még belőlök, de GYF személye egyelőre olyan ballaszt, ami középtávon nem jelenti, hogy a pártnak széles támogatói köre lesz
LMP: egyelőre meglepetés, hogy ennyire képtelenek önálló arculatot megfogalmazni, de az elkövetkező választásokon egy stabil 10-15%-ot nekik is tippelek, amellyel a kormánykoalíció tagja lehetne. Viszont a gazdaságpolitikájukat nagyon át kellene gondolniuk!
Jobbik: a nacionalisták meglesznek magukban, saját kis táboruknak játszák a business-nacionalistát, de kormányra ők sem fognak kerülni. Ja, ezek az idióták nem tanulták meg, hogy a poliészter nem gyullad, csak a vászon! Legalább tartottak volna egy főpróbát..

Netuddki. 2012.01.15. 20:42:38

@flippant: "A görögök a tüntetéseiken napi rendszerességgel égettek el EU zászlókat. Tán izraeli zászlót kellett volna elégetnie a Jobbiknak, ez a baj?"

A zászlóégetés az ostoba csőcselék sajátja. Tökmindegy milyen zászlót éget. Isten mets', hogy az ilyenek kormányra kerüljenek. De remélhetőleg nem is fognak...

ssi 2012.01.15. 20:43:46

@poszt.

pl.
távol még 2014
+ 4. pont: akár ez is...
felgyorsulhatnak a történések:
Bajnai részletesebb programot ad.
mögé beáll a főerő: a civilekből "párt".
írásos egyezséggel még a baloldali pártok.
a politikában a cél szentesítheti az eszközöket.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:44:22

@SzélsebesVelorex: Portfólión 30%-os GDP visszaesést prognosztizáltak 1-2 év alatt azoknak, akik kilépnek. Ez elfogadhatatlan veszteség. Ha a GDP és a gazdaság harmadával zsugorodik, csak egy katonai diktatúra képes elfojtani a lakosság felrobbanó aggresszióját.
Feltehetően az akkor uralkodó politikai elit megsemmisülne, egy részét talán agyonvernék, a vezetőket bebörtönöznék.
A felemelkedő új elit minden bizonnyal a régebbit totálisan elsöpörné.
Izlandon és Argentínában az uralkodó párt megsemmisült. Pár hónap alatt. Totálisan.

2012.01.15. 20:45:36

"Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott"

Javaslom TG-nak Schiffer ügyben ezt a blogbejegyzést.

varanus.blog.hu/2012/01/15/a_szelsojobb_siratja_schiffer_andrast

Utána el lehet gondolkodni, hogy vajon TG helyesen értékeli-e a Schiffer lemondást vagy sem...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:45:46

@Diocles:

Mit értünk "kormányképes" párt alatt?
Mit takar a kormányképes fogalom?
Kormányképes az a párt, amelyik megnyeri a választást.
Magyarországon a választók pedig Magyarország számára választanak kormányt, nem az EU és nem az IMF számára.
Akár az EU, akár az IMF, akár egyéb más idegen érdekeket képviselő hatalom túlzottan keménykedni akar Magyarországgal szemben az bizony ellenállást szül az irányukban. A magyarság már többször példáját mutatta, hogy képes kiállni az érdekiért a jogait csorbítani óhajtó hatalmakkal szemben. Akkor is, ha kevés az esély a sikerre.
Ünnepeljük március 15-én, október 23-át, és gyászoljuk június 4-ét és október 6-át. Egyik sem egy sikertörténet, viszont magyar történet mindegyik, nagyon magyar történet.

Hiányzik az ünnepnapok közül június 15-e, a Rákóczi szabadságharc kezdete, illetve május elseje, a Rákóczi szabadságharc bukásának gyásznapja.

De lehetne ünnepelni július 4-ét is. Az kivételesen és egyedülállóan olyan ünnep lenne, amelyik mellé nem tartozik gyásznap, mert nem csak csatát, de háborút is nyert a magyarság. No nem azért, amiért az amerikaiak, hanem mert 907. július 4-e biztosította Magyarország tartós helyét Európában. Persze a keresztények miatt erre kevés az esély.

Magyarországnak mindenkor olyan kormányra lenne szüksége, amelyik kiáll Magyarország érdekiért, a lehetséges eszközökkel képviseli azt, és nem rendeli alá az ország és a magyarság érdekeit semmilyen idegen érdeknek.

A szocialistáktól, eleve jórészt nem is magyar liberálisoktól nem várható ilyen kormányzás. MDF féle pártól sem igazán.
Valamennyire a Jobbiktól és talán valamennyire a Fidesztől várható, hogy hajlandóak kiállni és megvédeni az ország és a magyarság érdekeit.
Talán. Remélhetőleg. Mert ha ők sem, még részben sem, akkor ... baj van. Bár amúgy is baj van.

Azt meg nagy ívben le kell tojni, hogy milyen magyar kormányt akar Brüsszel, London, Washington, Bécs, Berlin, Párizs, Róma, Moszkva, Tel-Aviv, stb.

Nekik itt nincsen szavazati joguk. És nem is lehet.
A Kárpát-Medence magyarságának viszont lehet.

Nem ők, és nem is Magyarország tehet a kialakult országhatárokhoz, és a mindenkori magyar kormány feladata a következmények enyhítése minden lehetséges eszközzel.

Sajnos a választójogot nem ezért, hanem szimplán magyar belpolitikai okokból adták meg. A Fidesz egyszerűen szavazatokat akar a határon túliaktól.
A korrekt megoldás az lett volna, ha a határon túli magyarok a saját határon túli képviselőiket választhatnák meg és küldhetnék a budapesti parlamentbe. Ez jelentene olyan tíz képviselőt, hogy minden! szomszédos ország magyarsága képviselve lehessen, s ez a magyar belpolitikai erőviszonyokat lényegesen nem változtatná meg.

Ja hogy nem itt fizetnek adót! Erről mint írtam sem ők, sem Magyarország nem tehetnek. Ez tehát nem ok a magyar-magyar szembenállásra. Úgyhogy ez nem is azoknak az érve, akiknek érdeke a magyarság sikere és egysége.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:46:32

@manyike: Jelenleg a magyar közéletben tartózkodók közül Bajnai lenne képes egy új pártot elvinni a hátán. Ismert ember, a korábbi ténykedését meglehetősen kompetensnek ítélik meg jelentős szám szavazó.

mókáné 2012.01.15. 20:48:09

@dbeata:

"Gyerekként sokat utaztam a családdal kempingbe, imádtam! "

Sose voltam azelőtt, de ennyire jutott és mindig annyit költök, amennyi pénzem van.

Ez volna a felelős gazdaságpolitika lényege is.

jjulie 2012.01.15. 20:48:44

@Balt:

haha, így járt a sántakutyaorbán, amíg a cserepadon játszotta a sértődött királyfit, kiesett a szájából a sajt

így járt, lehet sajnálni

márta)) 2012.01.15. 20:48:50

Egynek jó"...

Szelényi Iván: Argentin modellt követ a magyar kormány"

Van-e a magyar kormánynak „mesterterve” a gazdasági válság kezelésére? – teszi fel a kérdést írásunk szociológus szerzője, az amerikai Yale Egyetem professzora, aki szerint a kabinet tudatosan játszik az államcsődre."

"....Ami az esetleges politikai forgatókönyvet illeti: nem hiszek abban, hogy Orbán „megbukott”, vagy meg lehet buktatni.
A Berlusconival gyakran vont párhuzam pontatlan. Berlusconinak törékeny koalíciós kormánya volt, Orbán mögött kétharmados parlamenti többség és (meg)fegyelmezett párt áll.
De ha a válság élesbe fordul, Orbán személyes érdeke lehet, hogy másik miniszterelnök „vigye el a balhét”, s ő elegánsabb állásba, az elnöki pozícióba húzódjon vissza.
Ez ellen szól, hogy az „alaptörvény” nem hozott létre erős elnöki pozíciót. De erős ember kezében minden pozíció erős lehet, ahogy azt Sólyom László esete is példázta."

hvg.hu/hvgfriss/2012.02/201202_szelenyi_ivan_az_argentin_modell#rss
..........
Érdekes, tartalmas, írás, és persze elgondolkodtató.
hm?

lüke 2012.01.15. 20:49:23

@manyike:
2005 óta ez megy
komolytalanok,
ez EU-val s úgy szórakoznak, mint egymással

31/48 2012.01.15. 20:50:11

Nagyot csalódtam a Jobbikban. Ezek után rájuk sem fogok szavazni. Az EU politikájuk eddig is aggodalomra adott okot, de még úgy voltam vele, hogy ők a kisebbik rossz. Ezzel a zászlóégetéssel végképp leírták magukat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:51:13

@==T==:

Így van. Egyesek azt hiszik, hogy a Jobbik biztosan rossz lóra tett a zászlóégetéssel, pedig lehet ezzel húzta ki a nyerő lapot. :-)

Az EU ebben a formájában nem hatékony szervezet, ez pedig bárki számára könnyen belátható.

Netuddki. 2012.01.15. 20:52:38

@Akitlosz: "A korrekt megoldás az lett volna, ha a határon túli magyarok a saját határon túli képviselőiket választhatnák meg és küldhetnék a budapesti parlamentbe."

Aztán miről szavaznának ezek a határon túli képviselők? Mennyivel támogassák a magyar adófizetők a máv-on keresztül az éppen regnáló kormányt adó pártot? Na ne röhögtess!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:54:35

@Akitlosz: Az államalapítás nem kötődik csatavesztéshez. István minden ellenfelét felnégyeltette. Ő nem vesztette a csatákat, ő négyelt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:55:55

@kovi1970:

Nézőpont kérdése.

Előfordulhat, hogy lehet aki úgy gondolja, hogy inkább azok az ostobák, akik 1919-ben, 1945-1990 között, 1994-1998 között, 2002-2010 között a vörösökre bízták, sőt még ezután is rájuk bíznák a hatalmat. Az egyetlen szalonképtelen társaságra.

De természetesen ízlés dolga. A tied is csak egy ízlés. Lehet elég gusztustalan ízlés. Ki tudja?

forgómorgó 2012.01.15. 20:56:01

@31/48: Ezen jót nevettem! Bocs, de nem tudom elképzelni azt a (potenciáli) Jobbik szavazót, akinél pont ez a zászlóégetés vágja ki a biztosítékot.

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 20:57:30

@ciceró: Na igen, ez a másik érdekes dolog. Tegyük fel, hogy a Jobbik eléri, hogy kilépjünk az EU-ból. Ennek mikéntje most legyen mellékes (majdani Jobbik kormány, mostani Fidesz kormány zsákutcába terelése, akármi, lényegtelen). Ha a kilépés után az ország megszívja, és az általad is vázolt módon foszlik szerte a magyar gazdaság, akkor mi lesz a Jobbik vezérkarral? Nem teljesen értem, mert a kilépéssel végül is saját halálos ítéletüket is aláírhatják, ha úgy hozza a jövő.

lüke 2012.01.15. 20:57:42

@lüke:
Konrád György és Szelényi Iván (1978): Az értelmiség útja az osztályhatalomhoz.
most visszatérhetnek az értelmetlenséghez

Ramaty 2012.01.15. 20:57:46

2014 már eldőlt, Bajnai lesz a miniszterelnökjelölt mert ő még jobbról is tud szavazatokat szerezni és a Jobbikot leszámítva minden más szerveződés és párt a támogatására fog kampányolni, ez tök világos, csak még sokaknak mégsem.

Balt 2012.01.15. 20:57:48

@márta)): "Tény, hogy van - mindig is volt - egy tartós szavazótábora [a Jobbiknak], melyet növelni tud, nem nem fog nagy párttá válni."

Ahhoz képest, hogy most erős 2. a pártok között... :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 20:59:46

@hattyú:

Mert nincsen is Magyarországon demokratikus berendezkedés. Parlamentarizmus van, oligarchia.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 20:59:47

@Tituspulo: Legyen igazad. Én utálom az összes mostani parlamenti pártot. Egyikre se fogok szavazni a mai formájukban.
De ha ma megállítok valakit az utcán és megkérdezem mit gondol a JESZ-ről, fogalma se lesz róla kik azok.
Ezen még sokat kell dolgozni. Rengeteget. Sok sikert.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:03:54

@Gunther:

Nem erre utal, hanem arra, hogy felelős pártvezető. Minden pártvezetőnek a saját pártja sikeréért kell dolgoznia, és semmiképpen nem alárendelnie az önálló pártját más párt érdekeinek.

Miért kellene, hogy egy kis párt vezetője bármelyik másik párt embere legyen?

Az lmp önmagát nyírja ki, ha feladja az önálló politizálást, s Schiffer nagyon jól tudhatja ezt.

márta)) 2012.01.15. 21:04:28

@Balt:
Most. Igen. De váltópárt nem lesz.
Úgy gondolom. és jól.
:)

abrakadabra40 2012.01.15. 21:04:59

Nem lep meg az Lmp viselkedése. A balliberális pártok egy tőről fakadnak Magyarországon.
Vagy így, vagy úgy, de összefognak.
Itthon, ezt a szándékot még meg is kétszerezi az egyfordulós választás és az új választókerületi rendszer.
Nyíltan az összefogást a végsőkig nem fogják kimondani. Addig is a 2014-es vezető posztért fognak vetélkedni. A Schiffert meg még időben félre kellett állítani.(lásd 1992-Tölgyessy bukása-Szdsz)

A Jobbik hiába próbálná konszolidálni magát. A média úgyis ledarálja. Úgy néz ki inkább a 800 ezer és az 1 millió közti stabil támogatottságra próbálnak berendezkedni.

Orbánnak nagy szerencséje van. Mivel nagy eséllyel az ellenzéki összefogás a szocikból-Schiffer mentes Lmp-ből és Gyurcsányból fog állni, ez sok szavazót eltaszít a kormány buktatástól.

roxxtar 2012.01.15. 21:05:40

Elbagatelizálni a Jobbik tábort.. hmm.. nice

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.15. 21:05:56

@SzélsebesVelorex: Az argentin vezetők is biztos voltak a dolgukban. Aztán menekültek. Ha maradnak, meghalnak.
A Jobbik kilépésére két magyarázatom van :
1) Képtelenek felmérni a következményeket reálisan
2) Felmérik a következményeket de hazudnak mert tudják hogy nem kerülnek egyedül a kormányrúdhoz. Koalában meg ráfogják a másikra. Ezer ilyet láttunk már.

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 21:07:10

@Dr. Móka Miklósné:
"A minden = semmi. Tudtad? " - persze. Mondok rá gyakorlati példákat: a rádióból szóltak a jobbnál jobb számok. Meg kellene szerezni, gondoltuk. Az átkosban, nehéz volt, hiszen a hanglemezboltok nem árultak mindent. (Hiszen nem a Korda Gyuri és Balázs Klári lemeze után áhítoztunk...:D) Aztán valahogy, innen-onnan sikerült egy kazettához hozzájutni, amin az utolsó 15mp híján meg volt a szám. Ily módon sosem teljesedhetett ki a gyűjtemény. Aztán beütött a nyugat, jöttek a cédék csőstül. Persze drága volt, de már azért mégis nagyobb sansszal gyűjtögettük a kedvenceket, de azart még akadtak korlátok. Aztán jött a jútyub. A minden elérhető. Mindent megkapsz. Már nem is hallgatok zenét. Itt van minden. De már semmi nem kell.

31/48 2012.01.15. 21:08:24

@Akitlosz: és mi történik akkor ha történetesen olyan helyzetbe jut az ország, hogy nem vagyunk képesek a modern civilizációhoz szükséges berendezéseket anyagokat belföldön előállítani? Nem 907-et írunk, de még csak nem is 1848-at. 2012 van és globalizmus. Egy Kínánál vagy USA-nál kisebb állam nem is álmodhat arról, hogy legalább nagyrészt önfenntart legyen. Amúgy is egy hatalmas hazugság az, hogy a globalizmussal csak veszíthetünk, és a gyávák politikája az elszigetelődés a szabad versenytől való félelemben. Legyünk mi a jobbak, legyünk mi azok akiknek a vállalataitól más országok függenek. Dél-Korea megcsinálta. Tajvan megcsinálta. Nekünk is van rá esélyünk persze kell hozzá egy-két emberöltő. Azt pedig ideje belátni, hogy függünk az EU-tól gazdasági, politikai és kultúrális értelemben. Ezt az Európát védtük több száz évig a törököktől, tatároktól, kunoktól, besenyőktől és pár évig a szovjetektől. Persze most is vannak akik inkább tartanának a törökökkel és kazahokkal, de én nem és sokan vannak így vele mások is. Sokan jobboldaliak és ellenzik Európa iszlamizálását és afrikai bevándórlókkal való elárasztását. A kultúra degradálása, a gazdaság spekulatív manipulálása, a termelőerő és ipar visszaszorulása, a volt gyarmatok nyersanyagainak európai felügyelet alóli kivonása, a kínai és indiai gazdaság globális befolyásának növekedése, az inaktív élőködő társadalmi elemek helytelen támogatása és ezáltal a probléma súlyosbítása: mind-mind olyan kérdések, amik a legtöbb európai társadalmat negatívan érintik.

Ezt mind nem képviseli a Jobbik, pedig minden EU tagállamban vannak valódi jobboldali erők, akiknek az euroszkepticizmus helyett össze kellene fognia a nyugati civilizációt fenyegető veszéllyel szemben. Remélem mihamarabb alakul vállalható, európai formáció a jobboldalon.

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 21:08:38

@Dr. Móka Miklós: a "jobbnál jobb számok"... értsd: remekebbnél remekebb... nem belemagyarázni a politikát!!! :DDD ( Hogy lehettem ennyire figyelmetlen??? Hmm...)

mrs. white 2012.01.15. 21:10:43

Jobbik ezzel a hanggal a csúcson vagy annak közelében van. Az Mszp sem fog a szerezni sokkal több támogatót. Ők a lemorzsolódás és demográfia miatt, ha még szereznének is egy pár amnéziás embert az idősek elhalálozásával ezt el is bukják. Egyetlen potenciált én az lmp-ben láttam. Ez a lemondás illetve a vélt mögöttes szándék, miszerint egy balra tolódás az mszp felé azonban tökéletesen alkalmatlanná teszi őket bármire is. Innentől kezdve az isten se mossa le róluk az szdsz-es utódpárt fogalmát, ennek minden odiumával. Egy szatelit párt lesznek az mszp mellett amíg az cipeli magával egészen az elmúlásig. A fidesztől lemorzsolódokat ezzel nem fogják megszólítani az biztos. Pedig az összes parlamenti párt közül jelenleg nekik lenne a legnagyobb esélyük, hogy a jelenleg választani nem tudókat megszólítsák.

Ha igaz az az elmélet, hogy Einstein azért találta ki a relativitás elméletet mert a fizika és a csillagászat már nem tudott tovább lépni, ezért kötelezően jönni kellett a probléma megoldásnak, akkor itt is jönni kellene egy formációnak ami felszívja a mésfél- két millió bizonytalan választó jó részét. Halkan megjegyzem talán Bajnai lehet egy titkos favorit amennyiben kellő távolságot tart Feritől és az mszp-től. Ja és elég pénzt kap majd hozzá valakitől.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:12:26

@dbeata:

Az a probléma, hogy én azt a gazdaságpolitikát sem látom, amelyik az EU-n belül, vagy egyáltalán akárhogy felvirágoztatná az országot.

Az elmúlt 22 év tapasztalatai, vagy a jelen helyzet nem azt mutatják, hogy ez a következő 22 évben máshogy lenne.

Magyarország függése más országoktól - pénzügyileg, gazdaságilag, energiahordozók tekintetében - a legnagyobb az európai országok között, ez pedig eleve szinte reménytelenné teszi, hogy önerőből utolérje a fejlettebb országokat.

Hatalmas adósság, a gazdaság csaknem egésze külföldi kézben, az energiahordozókat pedig importáljuk.

Az EU pedig csak tovább ront a helyzeten, lásd pl. a cukorgyárak esete.

roxxtar 2012.01.15. 21:13:01

@31/48: Igazad van, énis spanyol paradicsomot, olasz paprikát, brazil cukrot és szlovák tejet akarok. Mi a faszomat képzel ez a büdös náczi csürhe, hogy ezt el akarják venni tőlünk.

lüke 2012.01.15. 21:14:04

@abrakadabra40:
Schiffer nem Tölgyessy ,már fejben,gondolom

roxxtar 2012.01.15. 21:14:53

@mrs. white: Potenciál?:DDDD Miben? :DDDD 4 %-ban ?:DDD Az aztán kurva nagy potenciál :DD

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:15:22

@Diocles:

Ha egy Fidesz-Mszp kormány alakulna legközelebb, akkor annak ugyan melyik párt lenne a váltópártja?

ssi 2012.01.15. 21:17:12

430. Egynek jó .. a kormánynak jó az ellenzéki helyzet? vagy az ellenzéki helyzet jobban rávilágít a kormány hibáira: erőszakos irányítás és téves gazdaság-társadalompolitika? vagy az ország politikai helyzete új politikai elitért kiált?

@lüke: ma egészen új helyzet van s nemcsak a görögök miatt

@ciceró: akkor hajrá B.G.?

nakara 2012.01.15. 21:17:34

Valamit az itt kommentelők egyáltalán nem értenek: Magyarország a hun ás avar birodalmak jogutódja, mi nem azért vagyunk Európában hogy beilleszkedjünk. Ez akkor is így van ha a mai magyar társadalom többsége nem akar erről tudomást venni. Hiába szavazgattok, hiába akarjátok beolvasztani Magyarországot az EU-ba. tök felesleges... hiszen hazánk szuverenitásának visszaállításának ideje közeleg...
Jön a Magyar Feltámadás!

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:19:11

@flippant: Meg fognak állapodni. Ez tuti. Az ájemefnek és az ejunak is jobb egy fejőstehén mint egy döglött tehén.

Én inkább a tehén szemszögéből nézném....jobb ha megfejnek,..mintha letaglóznak....

mókáné 2012.01.15. 21:19:49

@Dr. Móka Miklós:

"Itt van minden. De már semmi nem kell."

Az út, amely a semmiből a mindenségbe vezet, ez az, ami miatt megéri.

Mondok egy példát, a másik férjem, nem Te, külföldre utazott, mielőtt indult, kérdezte: - Mit hozzak neked? Azt feleltem: - Semmit. Mindenem megvan.

Hát mi a minden, ha nem maga a semmi?

darrenstar 2012.01.15. 21:19:50

nem tudom Gábor, ha ennyiből áll politológusnak lenni, akár meg is dobhatnának egy diplomával. hetek óta figyelem az írásaidat, a legnyilvánvalóbb közhelyeket adod el tudományos elemzés formájában. megéri neked ezért írni? nem hinném. egyébként meg tévedsz is: a jobbik semmilyen programmal nem lehetne váltópárt, a szavazók még soha nem adták a hatalmat ilyenek kezébe. ráadásul korai még az ellenzék koalícióképtelenségéről beszélni, mikor nincs is okuk, hogy összeálljanak. orbán ugyanis 2014-ig marad

ménrót 2012.01.15. 21:20:05

Török Gábornak savanyú a szőlő.......

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:22:22

@Akitlosz: "Az EU pedig csak tovább ront a helyzeten, lásd pl. a cukorgyárak esete. "

Rossz példa.....nem az EU záratta be őket,....hanem a sok marha magyar politikus engedte olyan feltételekkel megvenni,.. hogy nem kötelezte Őket a működtetésre !

Balt 2012.01.15. 21:22:36

@márta)): Ne éld bele magad:
index.hu/belfold/2012/01/12/europai_unio_megitelese_a_magyarok_koreben/

"... a legfrissebb felmérés szerint már a magyarok fele sem bízik az unióban. Az összes párt táborában akadnak euroszkeptikusok."

Lacdelo 2012.01.15. 21:22:37

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

A hazafiatlan es nemzetarulo Jobbik felkarolta ezt a gazdasagilag irracionlis elkepzelest, hogy ne fizessuk vissza az allamadossagot.

Ki fog akkor venni magyar allamkotvenyeket?!
En egeszen tavalyig minden evben vettem allamkotvenyt, de latva a Fidesz gazdasagi amokfutasat es az ossze-vissza (visszamenoleges ervenyu) politizalasat, en mint befekteto, addig nem veszek magyar allamkotvenyeket, amig ilyen hiteltelen kormanyunk lesz es ha esetleg a Jobbik kerul hatalomra, akkor az osszes penzemet kulfoldre fogom vinni, mert nem hiszek a populista, kulonutas Fidesz es Jobbik gazdasagpolitikajaban.

Mi Europahoz tartozunk joban es rosszban, nekunk termeszetes szovetsegesunk Europa es a mi sorsunk Europatol fugg, mivel foldrajzilag, gazdasagilag ertekrendisegben mi mindenben Europahoz tartozunk.

Ez a jobbikos es fideszes keleti mitosz mar megbukott. Kina, Oroszorszag, Szaud-Arabia nem hajlando vasarolni a BOVLI kormany allampapirjait. Ok nem fognak segiteni nekunk, ha szarban leszunk vagy ha igen akkor gyarmatositanak lasd Kina Afrikaban es Del-Amerikaban. Mindenki aki felult erre a keleti szeles iditota gazdasagpolitikara nem normalis. Egyebkent sincs semmink amire Kina, Oroszorszag vagyna.

Jobbik es Fidesz gazdasagi ideologiaja egy kibaszott zsakutca!

táltos 2012.01.15. 21:23:32

@naiszen: Szerintem egészen jól rákészültek erre a mostani helyzetre. Tavaly ilyenkor ment a nagy hajcihő a médiatörvény miatt, akkor letesztelték, hogy mi várható és milyen csatornákon, hogyan lehet a "támadásokra"reagálni. Nyilván az IMF/EU tárgyalások miatt lesz némi arcvesztés, de ki fog már ezekre a dolgokra érdemben emlékezni 2014-ben! Talán azok, akik ezt blogot olvassák.

Grensberg 2012.01.15. 21:24:29

A jobbikkal felesleges a népet riogatni, mivel a fidesz a teljes programjukat teljesítette, kivéve az EU-ból való kilépés, és a hitelek felmondása. Nem hiszem, hogy néhány tízezer emberen kívül bárki támogatná ezt az őrült programot. 1991-óta Magyarországon a többség egyetért az EU tagsággal. Egyébként az EU-n kívül Európa közepén csak Moldávia, Albánia szintű élet van. Szerintem a magyar emberek nem erre vágynak. Orbánnak pedig a jobbik egyértelművé tett és hangsúlyozott EU ellenessége miatt fel kell hagynia a kettős beszéddel, és nem kacsinthat többé össze a jobbikkal. Pedig még mindig azonos zászlók alatt masíroznak, és együtt éneklik nagy beleérzéssel a székely himnuszt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:24:52

@rockjano:

Ha Fidesz és a Jobbik tegyük fel, együtt több mint 50%-át megszerezné a képviselői helyeknek a következő országgyűlésben, akkor ugyan hogyan kormányozna az egységes baloldal?

Nem a pártok döntenek a koalíciókról, hanem a választók.

Ha olyan választási eredmények születnek, akkor simán lesz Fidesz-Jobbik koalíció, akkor is, ha ez egyiknek sem tetszik igazán. De a hatalom az mindegyiknek jobban tetszik, mint az ellenzékiség.

Baloldali kormányzás akkor lesz, ha sikerül többséget szerezniük az országgyűlésben.

ssi 2012.01.15. 21:24:52

mit lehet a véletlenekre és az időre bízni? magyar-magyar ellen, vagy ki/mi a közös ellenség/cél - nem egyszerre, csak szép sorban? melyik/milyen múltú korosztály ma politikailag aktív?

1.
Gy.F. nem szabad arra várni, hogy nemzetközi szervezetek döntsenek Magyarország jövőjéről .. törekednie kell a megegyezésre az LMP-vel, a kormányt pedig csak alkotmányos eszközökkel lehet megdönteni
www.origo.hu/itthon/20120115-gyurcsany-a-kormanyt-csak-alkotmanyos-eszkozokkel-lehet-megdonteni.html
2.
Hétfőn délelőtt az LMP frakciója, délután a párt választmánya ülésezik, és átbeszéli a Schiffer András lemondásával kialakult helyzetet
www.origo.hu/itthon/20120115-ketszer-is-megragja-schiffer-lemondasat-az-lmp.html
3.
Vona Gábortól megkérdezném:
- mi a baj, azzal, hogy az EU azt szeretné, hogy hosszú távon, kiszámítható módon 3% alatt legyen a hiány? Hogy ne trükközzünk a költségvetéssel? Vagy hogy egyáltalán legyen egy normális költségvetésünk? Hogy tartsuk be az Európai Uniós jogokat?
- Le tetszettek már mondani a 3 mandátumról?
- soroljon már fel 5 olyan magyarországi beruházást, ami 100%-ból hazai forrásból zajlik, és egy eurócent sincs benne?
- stb.
vastagbor.blog.hu/2012/01/13/el_innen_rablok_ez_a_mi_hazank?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201

további szép estét :)

sárkányfő 2012.01.15. 21:26:55

jó poszt, egyetértek.

pár kommentelő óriást téved, amikor automatikusan mszp-lmp-dk koalát feltételez. a dk egy 2-3% -os kis pártocska, egyedül be se jutna, és nem látszik semminemű fejlődése. ha ez így marad, akkor az mszp-lmp párosnak egyszerűen többet visz el Gyurcsány neve, mint az a 2-3% , amennyit a felvállalása hozzáadna a közös támogatásukhoz.

az mszp-lmp tehát ellenérdekelt a dk-val avló koalícióban, sőt, ha ezt ki is élezik, és a Gyurcsánytól való éles elhatárolódást hitelesen képvieselik, akkor a rengeteg bizonytalanból, ex-mszp-s, ex-fideszes választóktól elég sokat nyerhetnek.

az más kérdés, hogy ha a szoci/fidesz kormányok jönnek itten felváltva akkor ez az ország tényleg leküzdi magát a totális mélységbe.

mint magyar ember, el kell ismernem, fájdalmas és kiábrándító az a sok-sok csalódás, ami az a folyamattal jár együtt,a hogy egyre jobban megismerem a hazámat. kezdem nagyon komolyan azt hinni, hogy nem csak a nyugathoz képest, de saját régiós szomszédainkhoz képest is hülyébbek vagyunk. tán csak a görögök még hülyébbek nálunk és senki más. miközben pl. a lengyelek képesek fejlődni, és átvenni a nyugati értékeket, felzárkózni, addig nálunk megy a téboly. lehet itt szidni az nyugatot, mindekit, bárkit, de ez az ország már 500 éve magának köszönhet minden szart. csakis magának, nem érdekel semmi kifogás.

tudom mit beszélek, nem csak suliban tanultam történelmet. az elmúlt 500 év összes bukását, tragédiáját, vesztes háborúját, mindent meg lehetett volna előzni okos reálpolitikával. egy gazdag, boldog, sikeres ország lehetnénk. csak magunk miatt nem megy.

ez az ország ártalmas az egészségre.

ssi 2012.01.15. 21:28:01

@lüke: válság: pénzügyi, gazdasági, intézményi ... rendszerbéli .. ahogy volt, úgy már nem megy, ahogy ment ..

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 21:28:14

@táltos: Ebben önmagában igazad van, kommunikációsan megoldható lenne a feladat. Csak 2014-ig szegénység és még nagyobb szegénység lesz. A Fidesz menekülőútja egy gyors előrehozott választás lehetne, de a közvéleménykutatások mai állása is csalóka, immár ez is életveszélyes számukra.
A politikai térkép nagyon meg fog változni a következő években.

31/48 2012.01.15. 21:29:08

@forgómorgó: Nos utólag rettenetesen naív voltam, de a kezdetekkor nagyon szimpatikus volt a Jobbik, mert a MIÉP-et nagyon utáltam és akkor úgy tűnt végre van egy értelmesebb, modernebb, kevésbé dogmatikus jobboldali erő. Egy olyan áramlat, ami anticionista, de nem antiszemita, hajlandó megtörni a cigányság-tabut, de mégis kontruktív, segítő szándékkal fordulni a kisebbségek felé. Azt lehetett remélni, hogy ahogy erősödnek, az üres lózungokat lejjebb veszik (USA-ellenesség, EU-ellenesség) és átveszik a mainstream politikára jellemzőbb kompromisszumkészséget. A Nemzetek Európája az EU-val szemben pedig egy nagyon-nagyon jó program. Az átlátható demokratikus berendezkedés a bürokratikus lobbi helyett, és a states' right erős hangsúlyozása olyasmi, ami tényleg sok embert megérinthet. Vona beszéde a 'magyarok kétharmada jobbikos, csak nem tud róla' megint csak azt a reményt erősíthette, hogy a Jobbik hagyja előtérbe kerülni a mérsékelt szárnyát (pl.: Balczó), mert nyilvánvaló, hogy a skinheadekre vagy a Suttogó mozgalomra alapozva nem lehet egy országot vezetni, ahhoz legalább fegyveres puccs kellene. Sajnos mindebből semmi nem lett, helyette lett zsidózás úton- útfélen, lett zagyvagyula és ezt az ember még mind elkönyveli kissé csalódottan annak, hogy igyekeznek egyben tartani a szélsőjobbos tábort, mert emellett mindig csepegtettek józanabb, vállalható üzeneteket. Én pedig úgy voltam vele, hogy szavaznak a Fideszre pont elegen szavaznak, nem árt, ha megoszlik a hatalom és nem csinálhat azt OV ami csak eszébe jut. Mielőtt még a gazdasági ámokfutás kiteljesedett volna, 2010-ben amikor az ipari termelés erősen bővült, még imponált is a Jobbik konstruktív ellenzékisége, de ami 2011-ben ment a Fideszben már maga volt a téboly, és döbbenet, hogy a Jobbik szó nélkül lefeküdt nekik. Egyre telt a pohár, és amikor már kétharmadánál volt, akkor dobták bele ezt a hatalmas jégkockát, hogy 'leazeuval'. Ezután már ezekre se. Esélyes, hogy 2014-ben egyáltalán nem lesz kire szavazni.

rockjano 2012.01.15. 21:29:35

@Akitlosz: Ugyan már...

Ha a Fidesz-Jobbik 50% fölé megy kormányozhatnak de abból akkora balhé lesz amihez képest a mostani az semmi.

Európában mindenhonnan kizárnánk minket no hitel és jöhet az államcsőd...

Ezt a Fidesz is tudja, ebbe nem hiszem hogy belemennek..

Akkor jöhet az új választás..

Ha lesz egy egységes erős baloldali tömörülés az csökkenti a jobbik népszerűségét...remélem nem bolondult meg még mindenki ebben az országban...

ubul2000 2012.01.15. 21:29:40

@Líder Máximo: "abszolút ........, Izrael-barát tömörülésnek!"

Ilyen már kettő is van/volt - mszp/szdsz - fidesz/kdnp

versenyeznek a nyalásban

Balt 2012.01.15. 21:29:49

@Dr. Móka Miklós: "EUR bevezetése (ezzel a plusz infláció kivédve) és 1100-1300 EUR minimálbér, ahogy az nyugaton van. Nem egy jó követelés? Arra szavazok, aki ezt nemcsak megígéri, de meg is csinálja."

Ígérettel tele a padlás. Előbb legyen meg, aztán majd szavazunk rá... :))

forgómorgó 2012.01.15. 21:30:20

@31/48: "Ezt mind nem képviseli a Jobbik, pedig minden EU tagállamban vannak valódi jobboldali erők, akiknek az euroszkepticizmus helyett össze kellene fognia a nyugati civilizációt fenyegető veszéllyel szemben. Remélem mihamarabb alakul vállalható, európai formáció a jobboldalon."

Honnan is ismerős ez a nézetrendszer...egy norvég srác, bizonyos Anders Behring Breivik nemrég úgy gondolta, hogy azok a baloldali fiatalok, akik Palesztinának saját államot adnának, "a nyugati civilizációt fenyegető veszélyt" jelenetenek, úgyhogy egyszerűen lepuffantotta őket. Köszi inkább ezt kihagynám. Akkor már inkább a Jobbik.

sárkányfő 2012.01.15. 21:30:36

megjegyzem Schiffer lemondása egy esély is egyben.

azt el kell ismerni, az lmp másfél év alatt nem fejlődött. miközben tömegek ábrándultak ki a fideszből, és a szocik is szakadtak. ez kudarc.
ha az lmp növekedni akar (nyilván), valamit lépnie kell. változnia kell (bár ez minden párt számára a lehetetlenséggel határos kihívás). erre egy vezetőváltás esélyt ad. ha lenne egy nagy tehetségű, profi vezetőjük, és profin kitalált, végigvit stratágiájuk, még mindig sokat léphetnének előre. de én nem látok ilyentet.

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 21:31:17

@Dr. Móka Miklósné:
""Itt van minden. De már semmi nem kell."

Az út, amely a semmiből a mindenségbe vezet, ez az, ami miatt megéri." - én nem azt mondtam, hogy bármi is nem éri meg... Igen, ez olyan madáchos, a küzdelem a lényeg. A vadászatban is a vad hajkurászása a lényeg, amikor már lelövi az ember, akkor már semmi érdekes nincs benne.

"Mondok egy példát, a másik férjem, nem Te, külföldre utazott, mielőtt indult, kérdezte: - Mit hozzak neked? Azt feleltem: - Semmit. Mindenem megvan."
:DDDD
...és azt feleltem: Drágám, mindent becsomagoltál? Jól van. Nem kell hoznod semmit. Még magadat semmi! (És akkor jól bevágtad az ajtót. Persze egy régi jó barát még előző délután lecserélte a zárat, amihez neki már nincs kulcsa...Agyő!)

márta)) 2012.01.15. 21:31:27

Nem zárkóznak el a civilek Bajnaitól" hm.(egynek ez is jó).

Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország - értékeli az Orbán-kormány eddigi teljesítményét Bajnai.

Az írás szerint Magyarország pályáját "radikális irányváltással módosítani kell, mégpedig késlekedés nélkül".
Az írásban Bajnai a kormányváltás lehetséges forgatókönyveit vázolja fel, illetve a jelenlegi ellenzéki erők együttműködésének esélyeit is latolgatja.
Arról egyelőre csak találgatások folynak, hogy visszatérne-e a politikába, ha mégis így döntene, kérdés, ki lenne vele hajlandó együttműködésre."

hvg.hu/itthon/20120115_bajnai_egymillioan#rss

hm. Olvastam az írást, nagyon jó és részletes. Igaz milyen lehetne. csak ilyen. :)

"A volt miniszterlnök ugyan még nem deklarálta, hogy visszatér a politikába. Kérdés, ha mégis így döntene, kinek a támogatására számíthatna. Körképünk a hazai civilek hozzáállásáról."
***

Ehhez a körképhez én csak annyit szeretnék írni. Az Én körképem szerint.)
Az ellenzéki pártok (jobbik kivéve) még mindig nem "ébredtek fel" teljes egészében. A civileknek pedig (ahogyan a TG. is megirta, politikusok nélkül nem fog menni).
Úgy összességében azt gondolom, (megint a mantra). Ha nem tudják megszólitani a nagybetűs népet, ha nem épitik ki a vidéki, illetve országos hálót, nem lesznek "műhelyeik", a siker el fog maradni. Sőt akkor is, ha nem nevezik meg időben a politikusokat, a jelöltjeiket.
Nem lesz elég szórólapokat dobálgatni a postaládákba,.......
Nem elég a fővárosban, néhány nagyobb városban "kiabálni" énekelgetni.
El kellene magyarázni időben a társadalom egy hatalmas csoportjának a politikai folyamatokat, hiszen némelyek még most is azt sem tudják eszik e vagy isszák. Talán nincs idejük, nincs "hozzáférésük", talán azért mert nem értik igazán mi miért is van)
hm?

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:31:43

@panelburzsuj: "miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének"

Mert megosztottak és szart sem érnek....

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:33:19

@Tituspullo:

Mindezeken túl az Antall korszak további hibája az, hogy nem fejezte be a rendszerváltást. A diktatúra állampártja ma is működhet, ma sem lehet tudni, nem nyilvános, hogy ki volt párttag, besúgó.

A volt NDK-ban ezek nyilvános dolgok.

Jó, nem csak Antallékon múlott, a Sólyom vezette Alkotmánybíróság is messze sáros a rendszerváltás elmaradásában.

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:33:22

@Grensberg: A jobbikkal felesleges a népet riogatni, mivel a fidesz a teljes programjukat teljesítette, kivéve az EU-ból való kilépés, és a hitelek felmondása.

Várd ki a végét és nem lesz kivétel....

Balt 2012.01.15. 21:33:53

@Dr. Móka Miklósné: Ha jól kalkulálok, legkorábban késő tavaszra várható az EU-népszavazás. (Ha még lesz értelme akkor, pláne: azután...) Majd addigra jól kibeszélgetjük, de szerintem TG ezt nem vállalja fel, legfeljebb a belpolitikai praktikus vonatkozásait... (Mert ehhez ért leginkább.)

lüke 2012.01.15. 21:34:02

@sárkányfő:
ezt az utolsó mondatod a a WHO mortalitási és morbiditási statisztikája évtizedek óta mutatja
(csak nem figyelnek)

NA YA! 2012.01.15. 21:34:21

A nyulaskeresztesek pontosan tisztában vannak vele, hogy hatalomra jutásuk után az európai országok 10 perc alatt cincálnák szét Magyarországot, méghozzá igen nagy örömmel!

Lacdelo 2012.01.15. 21:35:06

@ubul2000:

A Jobbik egy gerinctelen, undorito neonaci part. Nekem az Izrael-barát tömörülés szimpatikusabb a neonaciknal!

márta)) 2012.01.15. 21:35:44

@Balt:
Mibe élem bele magam????
Hogy nem bizik a magyarok többsége az unióban???
Már bocsánat) de egy "csoport" azt sem tudja, hogy eszik e vagy isszák.

ssi 2012.01.15. 21:35:59

@Balt: népszavazás az EU-tagságunkról? vagy konzultációs kérdőív? döntsön a nép?

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:36:15

@lüke: analóg a vizitdijjal
300 forint kin segít?
mikor egy érdemi eszközös vizsgálat
50 ezer egy magánrendelöben
ez a semmit- az eszköz , vizsgálat és terápiás koncepció nélküli-
alapellátás luktömése

Butaság ! Számolj 5 év alatt mennyi pénz folyt volna be.....ez a pénz most megoldaná az egészségügy összes problémáját !!!

2012.01.15. 21:36:57

@flippant: Amennyire én tudom, ezen a geotermikus energián már évtizedek óta gondolkoznak tőlünk okosabbak.
Sajna olyan magas az oldott ásványianyag tartalma (lásd még ásványvíz, ami itt előny, ott hátrány), hogy előbb meg kéne oldani, hogy a vezetékek ne kövesedjenek el.
Hasonlóan nehéz kérdés, mint a sósvízből ivóvíz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:37:11

@forgómorgó:

Bizony, bizony!

Nem valószínű, hogy túl sokat érthetnek a politikához, akik a Jobbik lépését hibának tartják.

dr kíváncsivagyok 2012.01.15. 21:38:06

@márta)): Mibe élem bele magam????
Hogy nem bizik a magyarok többsége az unióban???
Már bocsánat) de egy "csoport" azt sem tudja, hogy eszik e vagy isszák.

Akik Uniós zászlót égettek , mindegyiket csak útlevéllel és a 2004 - es feltételek mellett engedném külföldre ....és megfosztanám minden uniós jogtól , támogatástól ! Vajon mit szólnának ?

Balt 2012.01.15. 21:38:37

@azemberekembere: Igen, én se látom, hogy ez mitől ilyen egyértelmű, de TG nyilván bennfentes(ebb). A magam részéről úgy látom, Schiffer maga a "párt fele", nélküle végképp csak egy SZDSZ2-vé válnak (-tak...), csak ahhoz képest sokkal tehetségtelenebbül: még ezt a mamutból egérré zsugorodott maszopot se tudják csóválni, holott most ők is kb. akkorák, mint a "gazdatest"...

31/48 2012.01.15. 21:39:12

@roxxtar: mikroprocesszor, gyártósori robot, acél, titán, nemesgázok, izotópok, urán. Ezeket is majd a kert végében termesztjük? Lehet persze jönni Oroszországgal és Kínával, de ezeknek az országoknak is annyit érünk, hogy EU tagok vagyunk. Nem leszünk a Kelet kapuja, ha kilépünk. Onnantól kezdve bárkitől bármit akarnánk, az utolsó csicskájuk lennénk. jelenleg egyszerűen nem vagyunk abban a helyzetben, hogy önállók legyünk. Aki járni nem tud, ne akarjon rögtön futni.

Amúgy mindenki jajgat, hogy így spanyol, meg úgy görög. Egy nemzeti kormány feladata az kellene hogy legyen, hogy ügyesen lobbizzon és a spanyolok sírjanak, hogy miért van magyar kolbásszal tele a sarki abc.

A jelenlegi kormányzat az artisjussal elérte, hogy még a keletről importált adathordozót is inkább Szloviából veszi meg az egyszeri magyar. Szabad kapitalista gazdaságban a versenyképességnek nincs alternatívája.

Az EU pedig valóban borzalmas, és bürokratikus és lobbik irányítása alatt áll, de ez nem jelenti azt, hogy jobban meglennénk nélkülük. A magyarok pedig nem egy kipécézett ellenség, az EU hiányosságaitól minden tagállam szenved. A németek ezért, a finnek azért, a magyarok meg emezért. Össze kellene fogni más országokkal és megreformálni. Ha beázik a tetőm nem kőműveskalapácsot ragadom meg, hogy kidöntsem a falat is.

lüke 2012.01.15. 21:40:11

@kíváncsivagyok:
ha nem lesz már senki beteg, igen

márta)) 2012.01.15. 21:40:14

@Balt:
Bocsánat! Még annyit! Nagyon összetett téma (uniós kérdés).
Fontos lenne - ismétlem - elmagyarázni mi, miért van. azoknak az embereknek, kik nem értik) vannak sokan, nagyon sokan.
Gondolják??? Ha kilépünk/kilépnénk az unióból, jönne a kolbász-kerités????
Elképesztő egyébként az is, sokan, mennyire tájékozatlanok)

ubul2000 2012.01.15. 21:40:16

@Akitlosz: kalacsnyikov párt :))))

31/48 2012.01.15. 21:41:34

@forgómorgó: ó, szóval mert Breivik is ebben hitt, tehát automatikusan baromság. Hitler imádta a kutyákat és vegetáriánus volt. Várom a remek következtetéseket ebből is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:42:14

@Líder Máximo:

Egy Izrael barát liberális párt ugyan mitől abszolút nyugat orientált? Izrael nem nyugatra van, még csak nem ia Európában..

S ugyan mitől jobb oldali?

Legfeljebb gazdasági téren, de társadalmi szempontból semmiképpen.

Ez egy új szdsz lenne, nem jobb oldali párt.

31/48 2012.01.15. 21:44:06

@NA YA!: sajnos egyáltalán nem így tűnik. Vagy teljesen idióták, vagy ennyire nem érdekli őket az ország boldogulás, vagy egyszerűen csak hülyítik a választókat.

márta)) 2012.01.15. 21:44:13

@kíváncsivagyok:

Vagy akik nem tudnák mondjuk Svájcban, csak úgy ? ) elhelyezni a megtakarított"??? pénzecskéjüket!!!!!!
Bezony!!!

etwas kultur muss sein 2012.01.15. 21:45:06

LMP: sokan írjátok, hogy most reális az esélye annak, hogy SZDSZ2-vé váljon. Kérdem: eddig mi különböztette meg az SZDSZ-től? Nem provokációnak szánom, tényleg érdekelne.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:45:07

@kovi1970:

A zászlóégetés a vélemény kifejezésének egy látványos formája.

Ostoba az, aki ezt nem látja, nem ismeri fel, és nem használja ki.
A televíziózás egy vizuális műfaj.

Lacdelo 2012.01.15. 21:45:48

@Akitlosz:

A Jobbik csak akkor lesz kormany part, ha 2014-ben a Fidesz csak a Jobbikkal egyutt tud kormanyt alakitani.

Simman osszekacsintanak, ha ugy all az erdekukben, hiszen egy torol fakadnak. Vona visszater ahonnan kezdte a Fidesz szarnya ala :(

2014 Fidesz-Jobbik koalicio. :( Olyan mint a remalom. Meg a viz is kiver. Hazaarulo Jobbik es Fidesz!

NA YA! 2012.01.15. 21:45:50

Jobbik: "Keleten több millió rokonunk él, akik nem csupán szövetségest látnak bennünk, hanem testvéreket."

Lemaradtam róla, kik is azok?

graycivil 2012.01.15. 21:45:59

"Hihetetlen adat Németországból

Németországban az államadósság kezelésének kamatköltsége csaknem húsz éve nem volt olyan alacsony, mint tavaly, 2011 végén pedig már a befektetők fizettek azért, hogy német állampapírban tarthassák a pénzüket."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=511022&referer_id=friss

Lacdelo 2012.01.15. 21:47:15

@Akitlosz:

Szoval akkor legkozelebb Arpadsavos zaszlot egetunk a tuntetesen!

31/48 2012.01.15. 21:47:44

@Líder Máximo: nekem tetszik, csa az Izrael-barátságot és a KDNP-t kihagynám belőle. Felesleges az embernek bemásznia a sárba, ha nem profitál belőle, és sem Izrael, sem a KDNP nem ér annyit, amennyit a hozzájuk dörgölődzéssel veszít az ember.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:47:54

@ciceró:

Kétlem, hogy ez minden országra igaz lenne.

Ha például Németország lépne ki, akkor ettől szárnyra kapna. Őket egészen biztosan lehúzza az EU.

A német márka rövid időn belül, kb. úgy 100%-kal értékelődne fel az euróhoz képest.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:49:19

@kovi1970:

Ugyanarról szavaznának, amiről a többi képviselő is. Egyenjogúak lennének.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 21:49:20

Kedves rettegők és aggódók!

Bukarestben utcai harcok vannak a tüntetők és a rendőrök között. Többségük futballhuligán, de sok a diák is közöttük. Törnek-zúznak, a rendőrök könnygázozzák őket.

Ehhez képest most Budapest a béke szigete.
Nyugodjatok meg!

31/48 2012.01.15. 21:49:22

@SzélsebesVelorex: kevésbé volt korrupt, de cserébe volt egy teljesen élhetetlen, de méregzöld hippigazdaság-programja.

ubul2000 2012.01.15. 21:50:25

@Lacdelo: akkor most a seggedet a földhöz verheted..

pom pom 2012.01.15. 21:50:38

@1,414: helló gyökkettő! senki nem gondolja komojan hogy kilépjünk

üdv Dr Pom Pom

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 21:52:04

"Ráadásul az uniós zászlót égető és Barroso orráról beszélő erő azt a szívességet is megteszi a Fidesznek, hogy a nemzetközi politikában és a hazai mérsékelt jobboldali választóközönség előtt is magára vállalja a mumus szerepét, akire mutogatva akkor is lehet támogatni a mai kormánypártot, ha amúgy millió gondunk van vele."

Hogy lehet valaki ennyire vakegér, hogy leírja és NEM FOGJA FEL, hogy a Jobbikot ezért tartja a Fidesz. Vona szóról-zóra Orbán ökörségeit szónokolta, vagy a 4,5 milliót Brüzelben felkarmoló Csanádi köcsög.
Orbán kívülre szervezi a balhés-kemény magot, akik aztán az egyfordulós választási rendszernek köszönhetően majd javarészt úgy is rájuk szavaznak!
Ugyanezt csinálta Orbán 2006ban a balhék idején,de ugyanezt csinálta anno a MIÉPpel 2000 után. Akkor is elszigetelődött évekre. Ja, és a választást is elbukta.

Cro166 2012.01.15. 21:52:05

@31/48: "Egy nemzeti kormány feladata az kellene hogy legyen, hogy ügyesen lobbizzon és a spanyolok sírjanak, hogy miért van magyar kolbásszal tele a sarki abc."

Haverom mesélte, van ám Túró Rudi Londonban...kik gyártják?
Neeemm, nem a magyarok.
Románok...

pom pom 2012.01.15. 21:52:09

@Mózsi bá: *****

szívemből beszélsz, de addig sok vér lefojik még a dunán... sok fides vér...

NA YA! 2012.01.15. 21:52:12

@Kara kán: mi van, elaludtak az ápolóid?;)

ubul2000 2012.01.15. 21:52:18

@manyike: nem a tagságról kell dönteni, arról már volt egy döntés.
a megerősítésről kell dönteni. Megerősítik-e a választók az eu tagságot, ez a kérdés!

31/48 2012.01.15. 21:52:44

@Kara kán: Etiópiában éheznek, Haitiben az utcán nyomorognak, Grönlandon meg nagyon hideg van, nem beszélve a Holdról, ahol légkör sincs. Mindig lehet valami rosszabbat találni.

Érdemesebb lenne onnan megközelíteni a kérdést, hogy Romániában bámulatosan gyorsan tör előre a gazdaság és most állnak a régió élére gazdasági növekedésben. Ehhez képest a magyar gazdaság döglődik. Ez párt megvadult hivatásos hőbörgőért nem nagy ár.

mókáné 2012.01.15. 21:52:59

@Dr. Móka Miklós:

"A vadászatban is a vad hajkurászása a lényeg, amikor már lelövi az ember, akkor már semmi érdekes nincs benne."

Mondasz valamit, mert a lényege ez. Férjeket jól válasszon az ember és akkor panasza nem lehet.

A lelövés az akcióterv része és akkor annyi volt vagy benne a folytatás lehetőséges és ha igen, milyen politikai formában?

forgómorgó 2012.01.15. 21:52:59

@31/48: "Ha beázik a tetőm nem kőműveskalapácsot ragadom meg, hogy kidöntsem a falat is."
De ha kiderül, hogy a háznak nincs alapja, és itt a földrengés, akkor ki a a házból villámgyorsan, mert ennél a sátor is biztosabb!

Balt 2012.01.15. 21:53:14

@naiszen: "Meg nem tejel ez annyira jól! :)"

Nem-e?!? Eddig fizettünk, mint a katonatiszt, bármilyen körülmények között. Itt egy Jobbikosnak mondható kis szemléltetés, hogy mennyit, és mennyi van még "hátra"...:
allamadossag.net78.net/

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 21:53:22

@Kara kán:

Követelések:
- gépjárműregisztrációs adó eltörlése (nálunk is lehetne tüntetni ezért!)
- előrehozott választások
- Basescu elnök lemondása
de az egész inkább olyan, mint nálunk a 2006. szeptemberi tiltakozás.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 21:53:32

@ciceró:

Csak nem I. István alapította a magyar államot, hanem Árpád és a fejedelmek.

Az István teória az ezer éves keresztény történetírás ferdítése. Nekik érdekük Vajkot jelentősebbnek feltüntetni, mert ő vezette be a kereszténységet és jelentéktelenebbnek a "pogányokat".

I. István Magyarország hatodik államfője volt. Nem a semmiből hozott létre egy addig nem létező államot, hanem egy létező államot alakított át keresztény feudálissá.

Rendszerváltást csinált, nem új államot alapított.

Az államfő titulusának a változása, nagyfejedelemből király, vagy éppen kormányzóból nemzetvezető majd köztársasági elnök, nem jelent új államalapítást, csupán rendszerváltást.

lüke 2012.01.15. 21:54:51

@Kara kán:
yes, yes
ma már írt @ manyike a marxizmus által meghatározott forradalomról
torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/15/430_egynek_jo/fullcommentlist/1#c15520690

mókáné 2012.01.15. 21:55:22

@Balt:

"de szerintem TG ezt nem vállalja fel, legfeljebb a belpolitikai praktikus vonatkozásait... (Mert ehhez ért leginkább.) "

A külpolitika számomra mostanában már érdekesebb. A belpolitikában nincs újdonság és könnyen átlátható.

pom pom 2012.01.15. 21:56:11

@csi: az EU és a szovjet mexállás kicsit más tészta... önként kiléphetünk szerencsére

tass-tass 2012.01.15. 21:56:25

@Akitlosz: "Az a probléma, hogy én azt a gazdaságpolitikát sem látom, amelyik az EU-n belül, vagy egyáltalán akárhogy felvirágoztatná az országot."

"Állami piacteremtés - nemzeti bajnok teremtése

Kicsi, utolérő gazdaság esetében először a hazai piacon kell versenyképessé tenni az akár kisebb-közepes vállalatokból felépített nemzeti bajnokokat, hogy felvehessék a versenyt az országban leányvállalatokkal rendelkező vagy itt értékesítő multikkal, s csak a második fokozat a regionális-globális szerep megalapozása."

www.penzugykutato.hu/hu/node/431

Szkennelve olvasva a tanulmány szerintem tele van ellentmodásokkal, meg nem válaszolt kérdésekkel, de lényegében ez történik ma Magyarországon.

A multikat piacvesztésre ösztönözni (bankadó, ágazati adók), amíg fel futnak a magyar cégeket.

Hogy miért is gondolom?

Bankadó: Most akarják megvenni a Takarékbankot.

Ágazati adók:
1) Kiskereskedelem: helyzetbe hozzák a CBA-t.
2) Távközlés: helyzetbe hozzák a Postát (4. mobilszolgáltató tender)
3) Energiapiac: fokozott állami szerepvállalás az új energiapolitika szerint

Az új magyar bajnok: RÁBA

Több ezer busz beszerzésére lesz szükség rövid időn belül, ezért buszokat fognak gyártani.

Méghogy az EU részéről a mi demokráciánkat féltenék? Egy túrót.
Az EU részéről ez egy gazdasági háború a külföldi multik piacainak megvédésére.

Igaz, a háborút a kormányunk kezdte.

ubul2000 2012.01.15. 21:56:52

@Lacdelo: legfeljebb veled együtt, hülye

márta)) 2012.01.15. 21:57:07

"Martonyi János megerősítette, hogy a magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai Unióval és az IMF-fel, bár kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít; a külügyminiszter erről az m1 A Lényeg című műsorában beszélt vasárnap este.

A hirado.hu összegzése szerint Martonyi János alaptalan és komolytalan találgatásoknak nevezte, hogy Brüsszel és az unió belpolitikai változásokat, vagy akár személycseréket erőltetne Magyarországra a készenléti hitel fejében.

A külügyminiszter kifejtette, hogy a kormány kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít. Az unióval vitatott törvények közül véleménye szerint csak a jegybankról szóló jogszabály jöhet számításba a hitelmegállapodás feltételeként, de hogy még mi, arról jelenleg szinte semmit nem lehet tudni. "Nem akarunk kikapni, megállapodást akarunk kötni az Európai Unióval és az IMF-fel. Minden tárgyalható, de nem minden elfogadható" - jelentette ki a külügyminiszter.

A Jobbik szombati unióellenes tüntetésén elhangzottakra a külügyminiszter úgy reagált, hogy az EU-tól való elszakadás államcsődhöz vezetne, és tovább erősödne Magyarország kiszolgáltatottsága. Mint mondta: részletesen ebbe bele sem menne, mert nincs értelme."

hvg.hu/itthon/20120115_martonyi_janos

Bocsánat! Még mindig jobban szeretek másolni, mint írni. :)

A zászló égetéshez még annyit! Olvasott e már valaki, hallott e már valaki nevezett párttól valós, átgondolt, helytálló gazdasági csomagot, mely megfelelne, annak, hogy az ország - a mai helyzet után - egycsapásra) gazdaságilag stabil állapotba kerüljön. Vagy egyáltalán pályára álljon") mint ahogyan anno) Bajnai tette a dolgát") Pedig hát ugye Ő, nem politikus. (mondá Ő) :)))

Bocsánat! Ha tudja valaki a kérdésemre a választ, nagyon megköszönöm, ha leírja!!!
???

pom pom 2012.01.15. 21:57:09

@manyike: ogy választás: 2012 tavasz

graycivil 2012.01.15. 22:00:55

@Balt: "Ahhoz képest, hogy most erős 2. a pártok között... :)"

Hol? A Nézőpontnál?

Balt 2012.01.15. 22:01:10

@Bulat Okudzsava: Ebben kb. meg tudunk egyezni.

tass-tass 2012.01.15. 22:01:22

@pom pom: "ogy választás: 2012 tavasz"

Akkor jó sokáig kell várni, amíg a kifogásolt 2/3-os törvényeket megváltoztatják...

31/48 2012.01.15. 22:01:52

@forgómorgó: Mégis mivel fenyeget minket, hogy bedől az EU, amiért hamarabb ki kell lépni? Nem fog többet dőlni a segély?

Nem vagyunk eurozóna tagállam, de vagyunk olyan szerencsések, hogy bármikor esik az euro, a forint még nagyobbat zuhan. Függetlenként jobban ki vagyunk téve a spekulációs támadásoknak, megnehezül a kereskedelem nem csak az EU tagállamokkal, amik most az elsődleges partnereink. Lehet építgetni az Európán kívüli kapcsolatokat, de a gazdaság olyan, hogy ha most feladjuk a főbb partnereinket, akkor nem lesz miből más területek felé tekintgetni.

Hogy továbbfűzzem a szép képet, ha mégsem a föld reng, hanem egy éhes mackó döngeti a falat, amint kilépünk az ajtót elfogyaszt vacsorára.

Líder Máximo 2012.01.15. 22:02:02

@Akitlosz: Ahogy írtam, jobboldaliságot gazdasági értelemben gondolom elsősorban, de mivel az általam beemelt lengyel Polgári Platform is képvisel politikai jobboldali értékeket, ebben sem látok problémát. A Nyugati orientáltságot nem geográfiai, hanem szellemi értelemben gondoltam, amikor pro-Izrael politikáról beszélek. Ennek a pártnak a tradicionális magyar jobboldalból kellene kinőni, de szakítva olyan nacionalista hagyományokkal, amelyek már inkább ballasztként működnének a társadalompolitikájában, mint progresszív elemként. Egy ilyen jobboldali párt, a piacbarát gazdaságpolitikája révén, könnyebben találna szövetségeseket a politikai baloldalon is, azon pártok között, amelyek jobboldali gazdasági programmal rendelkeznek! Így közösen koalícióra lépve, ellenzékbe tudnák szorítani a nacionalista-populista baloldalt, MSZP-vel, Fidesszel, Jobbikkal együtt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:03:28

@31/48:

Az bennetek a probléma, hogy csak végletekben, fekete-fehérben tudtok gondolkodni. Te és, akik ezt az érvet adják elő. Kifelejtetted Észak-Koreát és/vagy Ceausescut megemlíteni. :-)

Nem a végletes kiszolgáltatottság vs. teljes önfenntartás az alternatíva.

Mint mindig most is és ebben is a mérték az érték.

Az magától értetődő, hogy Magyarország valamennyire mindig függni fog a többi országtól. S ez a többi országra is is igaz valamennyire.

A kérdés a mérték értéke. Magyarország jelenlegi függése erősen túlzott, beteges, egészségtelen, Magyarország számára már inkább hátrányos, mint előnyös. Tehát a függés mértékét csökkenteni kellene.

Ami messze nem jelent önellátást.

Az ezer főnél többet foglalkoztató magyarországi cégek több mint 90%-a külföldi tulajdonban van?

Ez szerinted egészséges, Magyarország számára előnyös szint?

De nézhetnénk akár az eladósodottságot is, vagy az energiahordozóktól való függést is.

Magyarország ilyen gazdaságpolitikával SOHA nem fogja utolérni azokat az országokat, amelyek cégeinek a profitja jó részt Magyarországról származik, és a befektetőiknek a kamatbevétele is.

lüke 2012.01.15. 22:03:55

@pom pom:
vagy kirúgnak,
ilyen az oroszoknál nem volt, akkor bejöttek:)

pom pom 2012.01.15. 22:04:59

@lüke: az is érik... primitív rohat magyar parasztokat... nagyon debilország ez

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 22:05:58

@Dr. Móka Miklósné: "A lelövés az akcióterv része és akkor annyi volt vagy benne a folytatás lehetőséges és ha igen, milyen politikai formában? "

Persze azzal még nincs annyi, a vadászok ezek után még megvacsoráznak és jól berúgnak, aztán esik csak szó politikáról. Korábban ez azért egyszerűbb volt, mert csak egy pártról kellett vitatkozniuk, ráadásul még vita sem igen lehetett...

Egyébként Drágám Te vagy a családi erőszak tipikus példája, ahogy ott az avatarodon elnyomsz engem. :D

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:06:14

@pom pom:
Ha lefagynak az EU kapcsolatok, ha totálisan elszigetelődik az ország,ha akormán rosz híre és a jogbizonytalanság miatt elmenekül a tőke, akkor gyakorlatilag kiléptünk.
Ez a folyamat javában zajlik, és hatalmas lökést fog adni hozzá egy államcsőd, aztán az éhséglázadások sorozata, polgárháború.

A folyamat végén bejönnek az orosz elvtársak "békefenntartani".

És azt hiszem, hogy tulajdonképpen ez Orbán célja.
Keleti szél fúj, és befúj bennünket Putyin Eurázsiai Uniójába.

Ajánlott olvasnivaló:
"Magyarország Putyin uniójához csatlakozik?"
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_putyin_uniojahoz_csatlakozik.502445.html

Itt pedig az orosz birodalmi terjeszkedés katonai-pénzügyi előkészítéséről lehet olvasni:
"Fordulat az orosz költségvetési politikában"
www.portfolio.hu/gazdasag/fordulat_az_orosz_koltsegvetesi_politikaban.160735.html

Ez pedig az Oroszország Hangja rádióadó honlapja:
hungarian.ruvr.ru/

NA YA! 2012.01.15. 22:06:14

Szánjatok meg magyar testvéreim! Mondjátok, kire gondolt Szegedi Csanád amikor ezt mondta:"Keleten több millió rokonunk él, akik nem csupán szövetségest látnak bennünk, hanem testvéreket."
A zindexesek megint kivágták a lényeget!;)

Légvárak 2012.01.15. 22:06:39

@Dr. Móka Miklós: Bocs, nem tudom te hány évesen, hol éltél, de érdekes módon én minden lemezt meg tudtam szerezni a Beatles-tól a Yurahe Heep, Black Sabbath, Jimmi Hendrixen keresztül a Jesus Christ Super Starr-ig. Az "átkosban" a 60-70-es években.
Ez újabb példája a "Kádárizmussal" kapcsolatos tudatlanságnak...
Hozzáteszem - sosem volt semmilyen rendszerhez politikai közöm.

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:07:37

@NA YA!:

Szerintem az orosz KGBs tartótisztjeire :O)))

márta)) 2012.01.15. 22:09:30

Megkérdezhetem? Hogy ez a két valaki (itt) egymással szórakozik???
Nem lényeges? csak egy kérdés volt!
Sem reakciót, sem választ nem kérek (rá).
:(

pom pom 2012.01.15. 22:09:39

@tass-tass: több lesz nekik mint 2/3 de ez mindegy... 10% os támogatással (kb 40% részvétel és 30% támogatás) 80-90/ parlamentet hoznak...

de amit monc az is érdekes szempont hogy ezér nem jó a 2/3... már teher...

de ez a fides... a 2/3-ot elcserélik 80-90%-ra... ez a kisgömböc...
befalja az egész országot... álamcsődöt már végig viszik... lestz emlékünk...

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 22:10:08

@márta)): "A külügyminiszter kifejtette, hogy a kormány kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít."
Az jó jel, hogy egyre inkább kezdi felkészíteni a kormány a zembereket arra, hogy ez nem lesz fáklyásmenet. Már csak valami épkézláb pénzügyest kell keríteniük.

forgómorgó 2012.01.15. 22:10:15

@31/48: Az nem egy éhes mackó, hanem két tagbaszakadt uzsorás, aki minden este elveszi az összest nehezen megkeresett pénzt tőlünk, nehogy sátort vegyünk belőle, azután ránkzárja az alapnélküli ház ajtaját. S hogy mit akar ezzel? A telket.

Noxin 2012.01.15. 22:11:46

@kíváncsivagyok:
Cukorgyár: a szerencsiben elmesélték a múzeumban a következőket. Az európai piac védővámmal akadályozta meg a középamerikai cukor bejutását az eu piacra. Ezek az országok addig balhéztak, amig a védővámot meg kellett szüntetni és elárasztotta Európát az olcsó cukor. Na innentől kezdve a hazai és más európai cukorgyárak eladhatatlan árut termeltek. Az EU támogatásával zártak be cukorgyárakat, nem mellesleg a szerencsit az utolsók közt, a támogatás ára a földig rombolás volt.
De mielőtt bárki vért kiáltana, azt tudomásul kell venni, hogy egy korszerűtlen, nem feltétlenül gazdaságosan üzemelő gyárat romboltak földig. A terület most is ott áll, a cukor ára emelkedik, bármikor lehetne építeni egy modern cukorgyárat oda.
Akár magyar tulajdonban is maradhatott volna a gyár, akkor is csőd lett volna a vége...

lüke 2012.01.15. 22:12:09

@Dr. Móka Miklós:
cseréld le egy mouse scannerre,nem leszel elnyomva
www.youtube.com/watch?v=Pt4LpLOx0j4

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 22:13:53

@Akitlosz: Nem fog az összes magyar szavazó habzó szájjal zsidózni és követelni, hogy lépjünk ki az EU-ból.

A biztos Parlamentben maradáshoz elég ez a taktika, de hogy 20 százalék fölé kerüljenek az nem fog menni így.

márta)) 2012.01.15. 22:14:06

Hát, az az igazság, hogy Én (most) csak írott /olvasott anyagokból tudok dolgozni :) kommentet írni, az IMF üggyel kapcsolatban. És, hát, meg kell vallanom) Nekem nagyon zavaros. Ha a képet összerakom. :)
Szóval, úgy gondolom, bármi lehet a "vége" az eredmény.
hm???
:)

Líder Máximo 2012.01.15. 22:14:20

@31/48: "nekem tetszik, csa az Izrael-barátságot és a KDNP-t kihagynám belőle. Felesleges az embernek bemásznia a sárba, ha nem profitál belőle, és sem Izrael, sem a KDNP nem ér annyit, amennyit a hozzájuk dörgölődzéssel veszít az ember."

Ez nem dörgölőzés, hanem stratégiai elkötelezettség lenne, amelyből profitálhatnánk. Egyrészt ma Európa polgári-liberális pártjai egyértelműen kiállnak Izrael állam mellett, Magyarország tradíciói alapján erre alkalmas lenne, másrészt az elmúlt évtizedben felerősödött antiszemitizmust is ellensúlyozná. Ezt a palesztinkendős arab romantikázósdit is visszaszoríthatná, semmi közünk az arabokhoz, az EU-ban egyébként sem népszerűek és mi ide tartozunk.
A KDNP vonalat azért favorizálnám, mert szüksége lenne a józanabb, nem injekciós vallásos emberekre is a pártnak: a magyar politikai jobboldalon ugyanis a vallás szerepe tradícionálisan erős kulturális tényező. Egy piacbarát katolikus pártot (és nem ilyen Semjén seggfejet) szívesen látnék szövetségesként egy ilyen koalícióban!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:14:21

@rockjano:

Mivel "erős baloldali tömörülésben" reménykedsz, ezért nyilván érdekedben áll ezt vélni, de ettől még nem lesz igaz.

Amit nem igazán értek, hogy a "demokrácia", meg a "szabadság" nyugati "mintaállamainak" ugyan mitől szalonképesebbek és mitől vállalhatóbbak a kommunisták, mint a nemzeti erők?

Talán mert az internacionalista eszmékben hívő vörösök szívesebben szolgáltatják ki országukat bármelyik náluk nagyobb seggnek?

Más értelmes magyarázatot nem nagyon találok.

31/48 2012.01.15. 22:14:45

@tass-tass: a Posta és a CBA is borzalmas vállalatok, minden előnyük ki is merül, abban hogy magyar. Nem véletlen, hogy egyik sincs jelen külföldön.

Az nem új dolog, hogy az EU a lobbik érdekeit védi, és nagyon szép, hogy a kormány védi a hazait a gaz idegennel szemben. Nade aki olyan háborúba kezd, amit csak elveszíthet, az bizony rossz vezető. Az EU most szépen példát fog statuálni az országon, lehet örülni.

Ha pedig valóban forradalom és szabadságharc akkor viszont lássanak neki. Áldozatok nélkül nem lehet háborút nyerni. Szüntessenek meg azonnal minden felesleges kiadást (kultúrális támogatások -az összes színház, kultúrális alapítvány fagy finanszírozza saját magát, vagy lehúzza a rolót-, veszteséges, túlköltekező önkormányzatok finanszírozása), építsék le drasztikusan a minisztériumokat, vágják vissza keményen a béreket, csökkentsék még ennél is tovább a szociális transzfereket, szüntessék meg a minimálbért. Állami támogatás helyett visszatérítandő állami hitel az egyetemeken/főiskolákon, alacsonyabb szintű egészségügyi ellátás, különösképpen az időskorúak és a munkaképtelenek számára. Ebből lesz pénz a fiskális szigorra és adócsökkentésre

Ez gazdasági szabadságharc, és ekkor mondhatjuk, hogy nincs szükségünk az EU-ra. Nem lehet fél fenékkel ülni a lovon; jóléti társadalmat építeni, és harcba indulni a külföldi tőke ellen.

pom pom 2012.01.15. 22:15:04

@31/48: gondolom ha komojan gondolnák, akkor visszahívnák az EU képviselőiket

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 22:15:19

@Putyilov gyári melós:

Konteóban te még nálam is ütősebb vagy!
Pedig az utolsó blogbejegyzésemben beleadtam apait-anyait. Épp csak a Moszad nevét nem írtam le.

lüke 2012.01.15. 22:15:57

@Légvárak:
ne mán
Keith Richards is a Radio Luxembourg-t hallgatta:)

mókáné 2012.01.15. 22:16:58

@ulrike:

"Hogy mik vannak! "

Mik?

Emiksz 2012.01.15. 22:17:01

A motivációról:
emiksz.blog.hu/2012/01/15/69_eges
" - Hé, nem azt mondtam, hogy ki akarunk lépni, hanem, hogy ez az új üzenet: ki az EU-ból! Egy decemberi felmérés szerint az ország 43%-a csalódott az Unióban. Ha azt kommunikáljuk, hogy kilépünk, akkor ezek ránk szavaznak!
- Ravasz! "

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:18:44

@Noxin:
No meg ez, a kukoricából készített izocukor:
www.hungrana.hu/

Jóval olcsóbb, mint a répacukor, az élelmiszeripar is sokkalta könnyebben tudja használni,mint a kristálycukrot, amit ma már szinte csak a háztartások használnak.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 22:18:53

@NA YA!: Tipikus irtózatosan hülye felfogás arról, hogy köpjük pofán a meglévő szövetségeseinket, barátainkat, azért mert majd Irán meg Kína meg Oroszország, meg mittomén Vietnam hirtelen rohadt nagy spanunk lesz, mindenféle önös érdek nélkül, annak ellenére hogy egy teljesen jelentéktelen kis ország vagyunk nekik....

31/48 2012.01.15. 22:18:54

@forgómorgó: ez szerintem nem indok kimenni a házból, ha megtaláltak itt, megtalálnak a sátorban is. Vagy elbujdosok a sátrammal együtt, de hacsak nem vagyok ezermester, aki a tévétől az esztergagépig mindent összerak folyómenti kavicsokból és lehullot gallyakból, rövidesen nagy gondban találom magam.

márta)) 2012.01.15. 22:19:04

@naiszen:
Nagyon jó gondolat.
Csak ha mellé gondolom, hogy a Jobbik is (esetleg) készülődik???
Akkor már aggasztó (is ) lehet a helyzet. ?
Nem kellett volna ennyire kiélezni az IMF. ügyet.
Én legalább is így gondolom. Csak remélni tudom, hogy most hatalmasat tévedek.

pom pom 2012.01.15. 22:20:06

@darrenstar: ja ja ... érik a doktorija... emeltdíjas sms ben küldünk neki egy DÍSZ szertációt...

nem is ember akinek nincs címe... stb.

üdv Dr. Pom Pom

Balt 2012.01.15. 22:20:32

@forgómorgó: Hmm, érdekes szempontok. A DunaTV-s beszélgetést megnézem ismétlésben, ha sikerül. (Pártszimpitől és EU-attitűdtől függetlenül érdekel.)

31/48 2012.01.15. 22:20:54

@pom pom: mindegy is, hogy komolyan gondolják-e. Ilyen kirohanások után, ha megnyernék a választásokat annyira nehéz lenne visszaállítani a bizalmat az EU-val, hogy akár ki is léphetnénk. Arról nem is beszélve, ha nem gondolják komolyan, akkor a saját jövőjükkel játszanak, ha feltüzelik a tömeget.

mókáné 2012.01.15. 22:21:03

@Dr. Móka Miklós:

"Az "átkosban" a 60-70-es években. "

Miklós!

A 60-70-es években miket hallgatott, ami olyan kuriózum volt, hogy se hazai se külföldi piacról nem lehetett beszerezni?

"Egyébként Drágám Te vagy a családi erőszak tipikus példája, ahogy ott az avatarodon elnyomsz engem. :D "

Nem szándékos. Eszközöljünk változtatásokat?

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:21:50

@Akitlosz:
Ezért tárta szét a seggét Orbán a kínai elvtársaknak, akik bactak megbacni :O)))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:22:03

@Lacdelo:

Miért is kellene bármiféle magyar pártnak Izrael barátnak lennie?

Izrael nem nagyhatalom, kisebb, mint Magyarország.
Nem szomszédos ország. Még csak nem is európai ország.

Ugyan mitől is annyira jelentős az a kis ázsiai ország Magyarország számára?

Miért nem Brunei barát pártot akarsz?

Az sem elfogadható, az sem egészséges, ha a magyar vezetők valami nagy birodalomnak rendelik alá országunk érdekeit, de legalább valahol érthető; viszont egy nálunk is kisebb országnak, ráadásul távoli országnak az még durvább, mintha megint Bécs dirigálna.

márta)) 2012.01.15. 22:22:55

@Balt:
Megkérdezhetem? Te a Jobbikot támogatod/támogatnád???
Úgy gondolom, ha "valami kirobbanna" esetleg Te lennél az első aki elbújnál????? Ne vedd komolyan, csak úgy írtam??!!
hm????

pom pom 2012.01.15. 22:23:42

@Lacdelo: "Jobbik es Fidesz gazdasagi ideologiaja egy kibaszott zsakutca! "

és a maszop? és a lemp? azoknak mijen gazdasági programjuk van? mijen LOPÁS?

ki a lóf@sz foglalkozik (rajtam, és még pár kommentelőn kívül) komojan a magyar közélettel ???

tass-tass 2012.01.15. 22:24:50

@31/48: "Nade aki olyan háborúba kezd, amit csak elveszíthet, az bizony rossz vezető."

Én is néztem este Martonyit az m1-en (pedig Obersovszkyt, Ó-Kovácsot általában próbálom elkerülni) és számomra az derült ki, hogy az IMF-EU politikai irányváltást sürget, a magyar kormány pedig jogi kérdésnek tekinti a problémát.

Martonyi szavai szerint megvárják a kötelezettségszegési eljárást , aztán majd a bírósági ítéletet végrehajtják.

Ami ugye nem politikai irányváltás.

Szerintem még nincs teljesen lejátszva ez a mérkőzés.

Líder Máximo 2012.01.15. 22:25:06

@Putyilov gyári melós: Az oroszok soha nem adták fel, hogy visszatérjenek Közép-Európába. Jelen vannak a térség minden országában. Ezért is szükségünk lenne egy nagyon erős, EU-barát, Izrael-barát, nyugat-orientált, jobboldali polgári-liberális pártra!

BLovi 2012.01.15. 22:26:45

"A hazafiatlan es nemzetarulo Jobbik felkarolta ezt a gazdasagilag irracionlis elkepzelest, hogy ne fizessuk vissza az allamadossagot." - írja itt lentebb valaki.

Azért szerintem csínján kellene bánni a jelzőkkel. Ha a Jobbik nemzetáruló, akkor a Kovács László, Lendvai, Szekeres őskomcsikat felvonultató MSZP micsoda?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:26:45

@graycivil:

Svájc még jobban áll.
Ott is a befektetők fizettek azért, hogy svájci frankban és bankban - bankban, pénzben és nem állampapírban - tarthassák a pénzüket.

pom pom 2012.01.15. 22:27:41

@manyike: ERKÖLCSI - TÁRSADALMI.... (válság, és csak magyarhonban)

a többi "csak" következmény...

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 22:29:31

@márta)): "Nem kellett volna ennyire kiélezni az IMF. ügyet."
1. Szerintem az IMF a kisebbik tétel, oda elég lenne szakmailag hiteles ember egy programmal. Szóval EU-ügy.
2. Orbán megtanulta, hogy a politikában van út visszafelé lépegetni, ezért van az önbizalma a faltól-falig focizásra. Most több hibát vétett, a legnagyobb az, hogy vélhetően nagyjából az 1998-as gazdasági mozgástérből indult ki, és az államháztartás ügyében is túlértékeli saját képességeit és a kommunikációs korrekciós lehetőségeit.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:29:42

@Lacdelo:

Nyugodtan. Azért akad némi különbség.

Az Árpádsávos zászló magyar zászló. Az EU zászló pedig nem az.

Líder Máximo 2012.01.15. 22:30:54

@Akitlosz: Izrael állam 1945 után Európában megkerülhetetlen tényező, nekünk magyaroknak pedig minimum a dualizmus óta rendkívül erős zsidó tradícióval is rendelkezünk, ami a gazdasági, kulturális, politikai életet illeti. Svájc vagy Belgium sem hatalmas ország, mégis méretéhez képest, sokkal nagyobb befolyással rendelkezik!

pom pom 2012.01.15. 22:30:56

@manyike: totál esélytelen egy EU ról népszavazás...

a fides megfúrja vagy nem indít ijet....
hiszen neki az mindenképpen BUKTA lenne

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:31:21

@Kara kán:

Globálisan kell nézni a világot.
Magyarország egy geopolitikai játszma kicsinyke része.

Az oroszok 90ben becsődöltek és összehúzódtak,most úgy érzik, hogy eljött az idejük a terjeszkedésre.

Ha kitör a nyugat és Irán között egy háború, amit az irániaknak esetleg sikerül muszlim-keresztény szembenállássá és korlátozott világháborúvá kiterjeszteni, akkor az oroszok visszaszerzik a volt befolyási övezeteiket, sőt, ahogy elnézem egész Dél Európát meg fogják szerezni.

A nyugatnak nem lesz ereje megakadályozni, ugyanaz a helyzet áll elő, mint 56ban. Akkor Egyiptom és a Szuezi csatorna fontosabb volt a geopolitikai helyzete miatt, mint a kis és jelentéktelen Magyarország, amelynek se nyersanyaga, se stratégiai helyzete nincs és csak egy noname pötty a térképen.

Balt 2012.01.15. 22:32:04

@Líder Máximo: "Kell egy polgári-liberális, jobbközép piacorientált párt! Talán a legjobban a lengyel Tusk-féle Polgári Platformot, a szlovákiai Sulík-pártot"

Sulik azért rendesen lehúzta a keresztvizet az euró-(görög)-mentésről. (Mielőtt megbuktatta Radicovát...)
korkep.sk/cikkek/gazdasag/2011/09/12/8242-ne-fizessunk-gorogorszagnak-bar-fogunk

(Valahol megvolt a SaS "kiáltványa" magyarul is pdf-ben, anno olvastam is, de most nem találom.)

márta)) 2012.01.15. 22:33:07

Schiffer András: Ezt a pártot nem oldalkocsinak hoztuk létre"

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/15/schiffer-andras-ezt-a-partot-nem-oldalkocsinak-hoztuk-letre/

A kiszivárogtatási módszert") hát, ha nagyon finoman akarok fogalmazni) elég visszataszitónak tartom, (bárhol, bármilyen ügyben).

Balt 2012.01.15. 22:34:36

@Líder Máximo: :) Akkor úgy látom a fenti latolgatás alapján, hogy a "szavazf@asszal" párt fog 2/3-dal kormányozni... :))

Líder Máximo 2012.01.15. 22:35:09

@Balt: Igen, és? Következetesen képviselte liberális elveit. Ez van. Végül a szlovákok is megoldották, Fico segítségével megszavazták a görögöknek nyújtott támogatást.

Nálunk van Fico (=Orbán), de nincs Sulík. Ez a baj!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 22:35:30

@tass-tass:

Ez tökéletesen pontosan így van.

A magyarországi profitjukat félti a nyugati Magyarország kritikusok, nem a "demokráciát".

ulrike (törölt) 2012.01.15. 22:35:52

Vakok között félszemű a király.
Balgák között meg a Fidesz.
Oszd meg és uralkodjból már már csak az uralkodjot kell praktizálnia, mert a megosztást saját maga elvégzi a nem Fidesz oldal.
LMP: túl sok az ész, de kevés a praktikum. Mszp: túl kevés az ész és kevés a praktikum, s abban reménykedniük, hogy több eszük lesz rövid időn belül, nem érdemes. A Jobbik pedig, mint Ugocsa, non coronat, ezen kívül mást nem tud.

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:37:38

@Akitlosz:
Lófaszt, egy portugál királyő hozta be.
A legrégebbi ismert magyar zászló, az az Árpádok vörös hadilobogója.

A komcsiknak ha lenne esze, akkor ezzel járnának ki tüntibüntire és lehazaárulóznák a portugál királyné sávos lobogójával hőzöngő idegenszívű köcsögöket :O))))

Líder Máximo 2012.01.15. 22:38:04

@Kara kán: Ez valami skót vicclap? hagyjuk ezt már, Nagy Ázsiai Harcosnak Tűnő Avatar.

Elég szánalmas, hogy két hét alatt sikerült egy támogató írást kikukázni a millió blog, napilap, tévécsatorna, rádióállomás, stb. közül.

lüke 2012.01.15. 22:38:35

@Putyilov gyári melós:
ne ijesztgess, nem fogok aludni
(sajna igaz)

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:38:52

@Akitlosz:

És mi a faszt féltenek a magyar burzsujok?
Ugyanazt :O)))

Balt 2012.01.15. 22:39:07

@manyike: "mögé beáll a főerő: a civilekből "párt"."

Ugyammá', nyugger poltisztek és bohóctűzoltók - a Millás drogdílerek meg most döfték öntökön magukat... Tuti, hogy listát se tudnak állítani, csak az MSZP-vel karöltve, onnan pedig osztoznak az MSZP saját jogán szerzett eredményével... (Ez persze mindenkire igaz, az LMP-re is.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 22:39:22

@Líder Máximo:
Rájöttetek, hogy a baloldal nem emel vissza tikteket a hatalomba, és most már készek lennétek akár jobboldalivá is átvedleni, mi?

Líder Máximo 2012.01.15. 22:41:42

A mai nap legfontosabb híre: megtört az eddig Fidesz henger: Legyőzték a Fidesz jelöltjét Fertődön!

index.hu/belfold/hirek/2012/01/15/legyoztek_a_fidesz_jeloltjet_fertodon/

Az első kézzelfogható jele a lakosság körében az orbáni politika bukásának! Csak így tovább! Fideszes elvtársak, vége a dalnak!

forgómorgó 2012.01.15. 22:41:53

@31/48: Bizony nem kockázatnélküli a vállalkozás. Nem az a kérdés, hogy honnan szerezz eszközöket (a termékeket az uzsorás is keletről veszi), hanem az, hogy miből vedd meg. Hogy vehetnéd rá az uzsorást, hogy hagyjon nálad az önálló termeléshez,a fejlődésedhez elengedhetetlen beszerzésekhez elegendő pénzt? Két lehetőség biztosan van. Esetleg megmondod neki: ha nem éri be kevesebbel, semmit se kap? Vagy mostanság, a nagy földrengés idején más hasonló nyomorultakkal összefogva egyszerre elhagyod a menthetetlen házat és oda bezárod az uzsorásokat.

31/48 2012.01.15. 22:42:34

@Putyilov gyári melós: aragón. Imre király felesége en.wikipedia.org/wiki/Constance_of_Aragon, de már István ezüstdénárján is feltűnik egy sávozott zászló.

pom pom 2012.01.15. 22:42:47

@31/48: igen... ez mostanság veszéjes játék... lángra lobban6 minden bármikor...

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:43:46

@lüke:
Nem ijesztgetni kívánlak, csak próbálom elemezni a geopolitikai történéseket, folyamatokat.

Túl nagy jelentősége Magyarországnak nincs ebben a játszmában, de jól jönne a kilépésünk az oroszoknak ugyanabban a fellazítási politikában, amit 90 előtt a nyugat játszott velük.

A nyolcvanas években az IMF hitelt azért kaptuk, hogy függetlenedjünk tőlük.

pom pom 2012.01.15. 22:44:01

@BLovi: egyenlőség van... MINDEN POLITIKUS = nemzetáruló !!! így jo?

31/48 2012.01.15. 22:44:19

@forgómorgó: nekem jobban tetszik az a történet, amikor összfog a sok nyomorult és elüldözik az uzsorást, majd felújítják a házat és boldogan élnek amíg meg nem halnak. :)

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 22:44:31

@Légvárak: Lehet, hogy rossz példát hoztam fel, bár bizonyára más részein nőttünk fel az országnak. Nem is az volt a lényeg, hogy meg lehetett-e venni azokat a lemezeket, mert ha boltban nem is lehetett volna, akkor is bejött volna szürkén. Mi egy tendenciáról beszéltünk a Miklósnéval, a mindenről, meg a semmiről. Arról, hogy amíg valamit nehéz elérni, addig ér valamit, ha már megvan, nem is igazán kell többet.

Amúgy meg jó zenéket szeretsz!

rockjano 2012.01.15. 22:45:25

@Akitlosz: Igaz lesz, kérdés hogy mikor és hogyan...

A gond az hogy a "nemzeti" az nem nemzeti olyan hogy kommunista meg nincs magyarországon (fasiszta már inkább)

Az "országkiszolgáltatás" meg egy mértéktelenül ostoba duma.
Egyébként meg a kuruckodásnak pontosan látjuk az eredményét nem kell bemutatnom.

Soha olyan szar nem volt ebben az országban mint most (rendszerváltás óta) ezeknél még az okkal szidott Gyurcsány kormány is jobb demokratikusabb és főleg intelligensebb volt.

Most hallom hogy a GYED is csökken itt meggy a híradó a hátam mögött ... fogyó magyar ugye???? Nagyon jó lesz.

Ez a kormány nem egyszerűen nacionalista hanem szimplán ostoba.

Líder Máximo 2012.01.15. 22:45:26

@Kara kán: Nem kell átvedleni senkinek, kiművelt, világot látott, nyugati országokban szocializálódott, jobboldali emberekkel meg lehet ezt a pártot könnyedén csinálni! Ha elfogadod az alapértékeket, csatlakozhatsz te is!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 22:45:42

@Líder Máximo:

OK, akkor legyen neked rossz hír:
Egely György: 2012. a nagy összeomlások éve lesz
www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=8b0b38413
Ezt akarod?

pom pom 2012.01.15. 22:45:52

@Putyilov gyári melós: hát... ez csak akkor megy ha a NATO bol is kilépünk...

néger testvéreink megvédenek... ettől az egytől azért nem kell tartani...

viszont magyar-nato tag konfliktust lexarnák... az más tészta (lásd ciprus)

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 22:46:27

@Putyilov gyári melós: Azért NATO tagként furán nézne ki, ha ide csak úgy bejönnének a ruszkik... Ha ki is dobna minket az Unió (de nem fog, nem hülyék), attól még a NATO-tagság megmaradna.

pom pom 2012.01.15. 22:46:59

@Kara kán: ez volt az utolsó? mér öngyilkos leszeL?
vagy otthagyod a fidesz segget?

márta)) 2012.01.15. 22:47:01

@naiszen:
Aha! persze! Meg az elmúlt húsz év. Lehetne elemezni! Ami most van már csak egy hatalmas hab a tortán! Rajta dísznek az IMF-ügy.
?????

Meg ez itt. ez a baj.
***********
"A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti. Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.
A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon. Hozzátette: Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."

*****
(Magyarul parasztvakitás) volt.
hm?

mókáné 2012.01.15. 22:47:16

@Dr. Móka Miklós:

"Amúgy meg jó zenéket szeretsz! "

Neked sincs rossz ízlésed.:)

@lüke: @ulrike:

Egérszeknnerek.. őrület!:)

Szép álmokat a Blogtársaknak!

panelburzsuj 2012.01.15. 22:47:57

@Líder Máximo:

"Svájc vagy Belgium sem hatalmas ország, mégis méretéhez képest, sokkal nagyobb befolyással rendelkezik!"

Még úgy kilencvenes évek közepetáján nézegettem egy Európa-térképet, amire egy-egy város bankjai alaptőkéinek összeget rajzolták, helyre kis körök formájában.

Brescia vagy Padova nem nagy városkák, aztán mégis akkoraforma tőke-krumplit raktak rájuk a térképrajzolók, mint Budapestre ...

A politika az utolsó életterület, ami még darabja számolja a zembereket, négyzetkilométerre a hatalmat, köbméterre a jólétet.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 22:48:01

@Líder Máximo:
Olvasd el utolsó blogbejegyzésem. Benne van a válaszom.
Ja, és a Hitgyülibe sem fogok belépni, a te kedvedért sem.

tass-tass 2012.01.15. 22:49:41

@Líder Máximo: "Az első kézzelfogható jele a lakosság körében az orbáni politika bukásának!"

"78 szavazattal legyőzte a Fidesz-KDNP jelöltjét Fertőd eddigi polgármestere, Kocsis Ferenc"

Azért az jobban igazolná az állításodat, ha eddig fideszes polgármester lett volna. De csak azt választották meg újra, akit 2010-ben is megválasztottak.

Inkább az lenne az érdekes kérdés, hogy 2010-ben mennyivel nyert a polgármester a fideszes jelölt ellen. Lenne összevetési alap.

Líder Máximo 2012.01.15. 22:49:56

@Kara kán: Erre a linkre nem fogok rákattintani, így nem ér rossz hír, örülj inkább velem, vége a Fidesz legyőzhetetlenségének!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.15. 22:50:16

A turo rudi kontra London temara: roman turo rudit meg nem lattam itt, oroszt, litvant stb, viszont annal tobbet. Mondjuk masabb ize van, de finom.

Balt 2012.01.15. 22:51:23

@ciceró: Vagy nem. A britek mindenesetre kicsit távolabb eveztek a "nagy hajótól", pedig ők adták kb. az ötödét...

márta)) 2012.01.15. 22:51:26

öngyilkos leszeL?
vagy otthagyod a fidesz segget? "

Hát ez jó!

:)))))))))))

forgómorgó 2012.01.15. 22:51:44

@31/48: De jó is lenne, de félek, ez nem működik. És hogy üldözzük el? Úgy hogy becsinálva elfogadjuk minden játékszabályát? Így nem fog menni. Ha hízelegve szépeket mondunk neki, szakmát változtat és elmegy virágkertésznek? Túl erős, és mérhetetlenül sok pénzét kölcsön akarja adni nekünk bármi áron és évezi, ha fegyvert szorít a halántékunkhoz!

márta)) 2012.01.15. 22:53:12

Na megjött már ez a szerencsétlen is.!!!

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 22:56:48

@Dr. Móka Miklós:
Az csak egy darab szerződés.
Jelentéktelen a hadseregünk.
Leginkább azért léptették be ezen a környéken az országokat a
Natoba, hogy ne essünk egymás torkának.

Ha államcsőd, éhséglázadások és polgárháború törki,akkor 100-200 ezer hulla után majd behívjákőket "békefenntartani".

Ha a nyugat le lesz foglalva a keresztény-muzulmán problémával, ami jó eséllyel kiterjed az egész Közel-Keletre és Észak Afrikára, tehát az olajellátási, olajbeszerszési útvonalak majd egészére, akkor semmit nem fog tud tenni, hacsak nem akar kétfrontos háborút.

Az oroszok nem véletlenül építettek tenyészreaktort Busherban az irániaknak.
Cinikus és gátlástalan számítás volt az alapja.

vazzup 2012.01.15. 22:58:58

Nem értem én az ilyen Akitlosz-féléket. Józan paraszti ész is elegendő lenne ahhoz, hogy felmérje, az EU-ból való kilépésünk azonnali, negatív hatásait.

Nyitott gazdaságú, kicsi, nyersanyagokkal, energiahordozókkal nem rendelkező ország lévén kilépésünk az EU-ból jelen állapotunkban (s ez a következő pár évben biztosan nem fog változni) katasztrofális következményekkel járna.
Kezdjük rögtön a szabad mozgással: jó eséllyel az összes uniós ország azonnali vízumkényszert vezetne be, s ez igazából amúgy emberséges cselekedet lenne velünk, hiszen ha megmaradna a szabad mozgás két nap alatt ürülne ki az ország, aki él és mozog, menekülne az azonnal elszálló infláció, az egekbe (igen, a jelenleginél is sokkal nagyobb) deviza-árfolyamok miatt. A vámunióból való kilépésünk azt jelentené, hogy a jelenlegi exportunk durván versenyképtelen lenne, rövid időn belül elveszítenénk a meglévő piacainkat. Az itt állomásozó, jórészt exportra termelő cégek azon nyomban felszednék az eszközeiket és áttelepülnének a legközelebbi EU-s országba, itthagyva rajtunk többszázezer friss, ropogós, kétségbeesett munkanélkülit.
A hirtelen munkanélküliség miatt a fogyasztás drasztikusan visszaesik, ami azt jelenti, hogy a kereskedelem gyakorlatilag szétesik, a maradék nagyok (tesco, auchan, cba, stb) szintén komoly leépítést kezd, ami újabb mn-hullámot indít.
Ezeket az embereket az állam nem tudja fizetni (s jelen állás szerint nem is akarja), mert az állam finanszírozása is megbénul (konkrétan államcsőd). Ilyen helyzetben az IMF-EU páros finanszírozás instant bukta.
A piacokról már most sem tudunk értelmes áron finanszírozást találni, ráadásul a komoly IMF-EU védőháló hiánya miatt még feljebb kúszna a hitelek ára. Ilyen helyzetben az állami rendszerek fenntartása minimálisra csökkenne.
A hosszú távú hatások is jórészt egyértelműek:
Ha az ország túléli a totális államcsődöt, az export gyakorlati leállását, a munkanélküliséget, a nyomort, a hiperinflációt, a zavargásokat, amihez viszonyítva 2006 csak egy lájtos óvodai teadélután volt (vér folyna ilyen helyzetben, sok vér, a tietek is, elsősorban), és _valahogy_ talpraáll, az után következő sok évtizedben mindent kezdhetnénk elölről.
Az összes élelmiszer ára sokszorosára ugrik fel (nincs magyarországi méretgazdaságos termelés, van pár hobbi-kertész kombájnnal, akik zsebkendőnyi telken próbálnak meg termeszteni), és hosszú ideig ott is marad, évtizedek telnek el, amíg a pusztítás, a nyomor, az éhínség alábbhagy.
S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy minden oldalról EU vesz körül minket, bármerre indulunk.
Arról sem beszéltünk, hogy az EU-s projekttámogatások egycsapásra visszafizetendőek lennének. Azaz az államadósság hirtelen sokszorosára emelkedik.

Hát ennyit az EU-ból való kilépésről nagyon röviden, és valószínűleg a legkedvezőbb forgatókönyvet figyelembe véve.

Ez engem valószínűleg nem érintene, mivel a szakmámra túl nagy a kereslet Nyugat-Európában, így valamelyik országban biztosan kapok gazdasági-menekült státuszt.

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.01.15. 23:01:00

Gábor,
Kumin kitől-miből kap fizetést? Nincs rá mód, hogy átvegyem a munkáját?
"„Eljutottunk abba a fázisba, hogy mindkét fél a maga erejét próbálja demonstrálni”
"A kormány annak reményében ilyen kemény, hogy sikerül az IMF és az Európai Bizottság pozícióját közelíteni a magyar állásponthoz. Erre én látok esélyt”
"http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/13/harom-ut-all-a-kormany-elott/"
Juhász Attila (Political Capital) véleménye azonban reális.

márta)) 2012.01.15. 23:01:16

Végre valami jó hír!!!

"Oroszország budapesti nagykövetsége megerősítette, hogy a világűrből visszatérő Phobos-Grunt űrszonda az Atlanti-óceán középső részén belépett a Föld légterébe. A műtárgy szétrobbanását követően a zuhanó darabok az észak-afrikai partok és Spanyolország irányába szóródnak szét. "

A katasztrófavédelem korábban azért adott ki riasztást, mert nem lehetett kizárni, hogy az űrszonda egyes darabjai Magyarországon érnek földet. Az OKF a Letenye – Balaton – Ercsi – Jászberény – Nyíregyháza vonaltól délre élőket intette fokozott figyelemre. Az OKF azt közölte, hogy a rendőrséggel és a Magyar Honvédséggel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és felkészültek az esetleges beavatkozásokra"

www.hirado.hu/Hirek/2012/01/15/20/Lezuhant_az_urszonda__Magyarorszag_meguszta.as

Egynek jó....." ez is.
:)

lüke 2012.01.15. 23:02:37

jó éjt
mi van itt ma, ETA Hoffmann egerei nem is borzalmasak:)

bóra77 2012.01.15. 23:04:21

1. Jobbik szóra sem érdemes (kuka)
2. LMP: hát szomorú és ijesztő, hogy már ilyen rövid idő elteltével is szakadásban és identitás-válságban vannak. és a legrosszabb az egészben nem is ez, hanem az, hogy milyen reményekkel indulhat útnak egy új formáció (lásd 2-es pont), ha az LMP-nek nem sikerült, és vajon mi az a recept, ami szerint egy újnak esélye lehet. Magyarán mit tegyen vagy mit ne tegyen, hogy elkerülje az LMP-féle "akciót". Sztem ez egyáltalán nem könnyű, és ráadásul az LMP, a kevésbé profi képviselőivel igencsak amatőrnek hatott az első évben a már dörzsölt öreg rókákhoz képest. Szóval ki és hogyan, és mit tegyen, hogy... Ez a kérdés, válasszatok. (azaz válaszoljatok. ) nem tudom, hogy ki tud-e nőni egy új párt, pláne 2 év alatt, akire nem sütik rá, hogy ex-szdsz, zöldpárt, ex-mdf és hasonszőrű társai.
3. az MSZP-ből a régi arcokat kellene eltakarítani, és valami névváltoztatáson átmenni, hogy a primitívjének ne a "komcsik" pártját jelentse. de ennek eljövetele nem két év múlva lesz. Ha a Fidesz tovább folytatja unortodox (hehe) kormányzását, és az MSZP-vel kapcsolatban a választók agyában memóriatörlés lesz, akkor talán eljutnak odáig, hogy mégis inkább visszatapsolják őket. (gondolom LMP-vel karöltve.)
4. DK: perpill GYF elutasítottsága olyan magas még mindig, hogy nem hiszem, hogy sokat tudna ezen javítani 2 év alatt. sajnos csúnyán lekaraktergyilkoltatta magát az őszödi beszédével. ha az nem lett volna, akkor nem tartana itt, egyáltalán nem lenne ilyen magas elutasítottsága.
szóval akkor marad a Fidesz? hm...nem örülnék, nagyon nem. bízni abban, hogy OV a rombolás után majd építeni kezd, és kijön a hatalommámor-féle detoxból? nem bízom ebben...

Líder Máximo 2012.01.15. 23:04:42

@tass-tass: "A húsz éve regnáló Fülöp Géza idén búcsúzik a polgármesteri széktől, nem jelöltette újra magát. A kisváros négy évvel ezelőtt megválasztott képviselői közül viszont többen harcba szálltak idén is. Kocsis Ferenc 37 %-kal nyert. Bognár Zoltán erősen hajrázott, ám 145 szavazattal lemaradt."

2010 októberi helyzet ez, tehát úgy tűnik, hogy a Fideszes jelölt, most jobban hajrázott és 145 szavazat helyett ezúttal csak 78 szavazattal kapott ki. De! Kíváncsi lennék a részvételi arányokra.

villamos alóli kacaj 2012.01.15. 23:06:35

Most akkor, oroszul, kínaiul vagy bolgárul tanuljak?
A felcsúti nyelvjárással nem boldogulok.

Balt 2012.01.15. 23:07:08

@mrs. white: Bajnai: ő lehet, hogy tartana távolságot a gyámjától, de amaz láthatóan rá feni a fogát már az októberi ATV-s interjú (azaz 2009 márciusa) óta... Nem, hiszem, hogy ezt választók tömegei beszopnák.

LMP: ebben egyetértünk, de meglehet, ők (Karácsonyék) (is...) nagyon firnyákosan mégiscsak a maszop egykori táborára utaznának, persze ez így is harmatos, sőt, a novemberi Lévai-fiaskó után pláne lázálom...

Líder Máximo 2012.01.15. 23:07:32

@vazzup: ő egy troll. Nem kell etetni. Más magyarázatot én sem találok :)

tass-tass 2012.01.15. 23:10:29

@Líder Máximo: "Kíváncsi lennék a részvételi arányokra. "

2010-ben:

Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 1632 fő 57,91 %

Bognár Zoltán FIDESZ-KDNP 458 fő 28,24%
Kocsis Ferenc FÜGGETLEN 603 fő 37,18 %

www.valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk2/08/tjk08048.htm

wowerman 2012.01.15. 23:14:40

Nos lehet hogy fura de ez a többpárti DEMOKRÁCIA amikor az ellenzék szavazói megoszlanak a pártok között

Balt 2012.01.15. 23:14:48

@kíváncsivagyok: Nem egészen... A Gyurcsány-Bajnai érában :), - hogy Szanyi kapitányt idézzem - "leadták" a cukorkvótákat az EU-nak:
www.stop.hu/gazdasag/21-milliardot-kaphat-a-kabai-cukorgyar-tulajdonosa/42149/

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 23:16:22

@Dr. Móka Miklósné:
""Amúgy meg jó zenéket szeretsz! "

Neked sincs rossz ízlésed.:)"

Jajjj jajjj jajjj! Minden szentnek maga felé hajlik a keze!!!

Ismerlek, mint a rossz pénzt! Te ezt most nem a zene miatt írtad, Asszony, hanem azért mert elvettelek! Magad fényezed, hahaha. De akkor most itt mindenkinek a füle hallatára leírom, hogy a házasságkötéskor taj részeg voltam, úgy mondtam ki az igent. Azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Úgy értettem, hogy azt kérdezik tőlem, hogy örök hűséget esküszöm-e a sörhöz. Nem a nőhöz!
Tudom, most meg azzal jössz, ma már vagy tizedszer, hogy "változtathatunk"... Ha már így alakult, akkor velem maradsz. Csak azért sem válok el tőled! :DDD

zembertelen 2012.01.15. 23:16:47

Itt ülök ebben a rohadt csónakban a háborgó tenger közepén.
Két hajó közelít felém.
Az egyik kormányhídján a kapitány űvölt:
- Most nyugatnak!
- Most keletnek!
- Tejes gőzzel hátra!
A másik kormányába 4-en öten kapaszkodnak és megpróbálnak egy közös irányban kiegyezni. Nem sok sikerrel.

Basszus!
Melyikre szálljak!!
(vagy már jöjjön az az orosz szputnyik!)

Balt 2012.01.15. 23:16:53

@Lacdelo: Szerintem ne euróba "menekítsd" a pénzed... :))

2012.01.15. 23:17:27

Kedves Gábor.

Írásaid alapján szeretném kifejezni, hogy -és itt személyedre gondolok- örülök: léteznek még mérsékelt, és objektív emberkék ezen a pályán, ezért mindenképp respekt, tartsd meg ezt a jó szokásod. Azonban egy súlyos hiányosságra is szeretnék rámutatni: Itt olvashatunk a pártok kűzdelmes-izgalmas csatáiról, esélylatolgatásokról, közeljövő lehetséges politikai forgatókönyveiről olyan stílusban, mintha egy üde vasárnapi családi monopoly partin lennénk, csak arról felejtkeztél el, hogy a tét most nem egy félliteres kóla. Fölsoroltad melyik párttal mi a vélt, vagy valós probléma, min kéne változtatni pl; Jobbiknál: „közben növeli kormányképességét, kiszabadul a szélsőségesség karanténjából és potenciális váltópárt lesz belőle”. Ha a Jobbik eleget tenne minden kívánságnak, és megpróbálna idomulni az elvárásokhoz, akkor eredményként kapnánk egy Fidesz 2.0-át, amire nem hinném, hogy szüksége van az országnak. Ideje belátni, hogy ezzel az emlékezetes hétvégével, a langyos látszatkormányzások kora leszállóágra került, egyszerűen már nem maradt annyi tartalék az országban, hogy leplezni lehessen a hozzánemértést, és a mutyival fűszerezett vegetálós képmutatós, szájkaratés semmittevést, kudarcokat, és sorozatos ballépéseket. Már nem csak a végeken élők privilégiuma a mindennapos létbizonytalanság, hanem az eddig burokban élő un. középréteg is kezdi a bőrén érezni a bajt, a kiszámíthatatlanságot, és egyre dühösebb mindenki. Privát meggyőződés, de szerintem a Jobbik áll a legközelebb a megoldáshoz, ugyanis amiben vagyunk az már nem(csak) gazdasági, hanem politikai elvi kérdés is. Be kell látni, hogy az ország vérét, akár tetszik akár nem, gátlástalanul kiszívták –az mellékes, és más lapra tartozik, hogy kik, milyen érdekből, hogyan, milyen módon, és miért- de a tények önmagukért és világosan beszélnek: 20 év alatt, egy hellyel közzel, de működő gazdaságból, lett egy intenzív osztályon haldokló, szakadékszélén toporgó valami. Ami méginkább szemetszúró, hogy ugyanennyi idő alatt, egy normális értékrendű lakosságból, morális válságban fetrengő züllött kihasznált, megvezetett, bizalmatlan fogyasztói társadalom lett, soha nem látott mélységekben. Nem tudom létezik-e a világon legjobb és legbecsületesebb szakértői gárda, aki vissza tudná kormányozni a hajót. Kétlem. De azt hiszem mamár ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb kérdés, a rendcsinálás a fejekben, leszállni a földre, revideálni a kérdést, felszámolni a morális mélyrepülést, és újra saját lábára állni tudó egységet (nemzetet) faragni. Ezt a Jobbikon kívül, még eddig egyetlen párt sem tűzte ki célul. Egyelőre –mégha populizmusnak is hat, és minden hibája ellenére- én úgy gondolom a Jobbik kezdte el kapizsgálni a megoldást.

tass-tass 2012.01.15. 23:18:36

@tass-tass: "Kíváncsi lennék a részvételi arányokra. "

Többen szavaztak 2012-ben mint 2010-ben.

Kocsis Ferenc 753
Fidesz 675
egyéb 269
összesen 1697

Konklúzió: Fertődön erősödik a Fidesz...

A cikk címe: Legyőzték a Fidesz jelöltjét Fertődön

Egyáltalán nem manipulatív cím.

Putyilov gyári melós 2012.01.15. 23:21:04

@márta)):

És akkor ez mi, most épp a Csendes Óceán felett?

PHOBOS­GRUNT

LONGITUDE: ­124.28
ALTITUDE [km]: 124.79
ALTITUDE [mi]: 77.54
SPEED [km/s]: 7.56
20h 34m 12s
DEC:
WNW
­39° 41' 29''

www.n2yo.com/?s=37872

Balt 2012.01.15. 23:23:24

@Grensberg: "1991-óta Magyarországon a többség egyetért az EU tagsággal."

Anélkül, hogy állást foglalnék (bár fentebb megtettem). Ne vegyél mérget rá.
index.hu/belfold/2012/01/12/europai_unio_megitelese_a_magyarok_koreben/

"Az unió megítélése eddig sem volt túl jó nálunk, az évek során sokan csalódtak, és a legfrissebb felmérés szerint már a magyarok fele sem bízik az unióban. Az összes párt táborában akadnak euroszkeptikusok."

Azzal egyetértek, hogy ez vízválasztó lehet a belpolitikában.

Líder Máximo 2012.01.15. 23:25:00

@tass-tass: Nem manipulatív a cím, mivel az teljesen rendben van: legyőzték a Fidesz jelöltjét! Ez a hír.
Másrészt kíváncsi lennék, hogy most mennyien mentek el a választásra, tartok tőle, a település nagy része otthon maradt és most csak a kemény mag szavazott. Nem mernék a trendekre vonatkozóan ilyen bátor kijelentést tenni.

Dr. Móka Miklós 2012.01.15. 23:25:36

@Dr. Móka Miklósné:
""Az "átkosban" a 60-70-es években. "

Miklós!

A 60-70-es években miket hallgatott, ami olyan kuriózum volt, hogy se hazai se külföldi piacról nem lehetett beszerezni?

"Egyébként Drágám Te vagy a családi erőszak tipikus példája, ahogy ott az avatarodon elnyomsz engem. :D "

Nem szándékos. Eszközöljünk változtatásokat? "

Igazából szeretem, hogy elnyomsz. Sőt, még ennél jobban is szeretném...

Várjál, tisztázzunk valamit! TE melyik '60-70-es évekről beszélsz? Melyik század? Mert 1660 körül Jean-Baptise Lully-t, de száz évvel később már Franz J. Haydn-t hallgattam. Aztán amikor kiegyeztünk labancékkal, akkor a Liszt, Csajkovszkij. Wagner-trió volt a menő (meg még ma is) és csak utána jöttek a fentebb említettek. :DDD Mit csináljak, rajtam kísérleteztek az örök-élet elixírrel, és sikerült... Ez van.

komplikato 2012.01.15. 23:26:19

@kíváncsivagyok: "Rossz példa.....nem az EU záratta be őket,....hanem a sok marha magyar politikus engedte olyan feltételekkel megvenni,.. hogy nem kötelezte Őket a működtetésre "

A leírás is rossz, mert sokkal összetettebb a téma volt 13 cukorgyár, 7-et megvettek a franciák és mivel már nincs gyár és nyilván nem szerelték és vitték el az avult rendszereket valószínűleg azok is bebuktak vele, aztán 5-ből csináltak egy jó kis magyar céget, de tőke nélkül, az is bedőlt ...
Mindeközben a termelők meg nem azért nem termeltek, mert nem volt kinek, hanem mert állítólag 40 euro/tonna értéknél többet nem tudtak kapni érte az EU-ban való túltermelés (meg a hazai!) miatt és egyszerűen nem érte meg nekik 43-44 euro alatt ...

irónika 2012.01.15. 23:26:22

Kedves Gábor!
Azt gondolom a 3. pont valoszinusege joval magasabb annal, amennyire most tartod. Egy vilagos, egyertelmu celt megjelolo szovetseg, mely viszonylag rovid idore, max 1/2-1 evre ker megbizatast a valasztoktol, mely alatt a Fidesz altal epitett bebetonozast szuntetik meg, egy uj valasztasi rendszerrel egyutt, komoly tamogatast kaphat. Ha a feladat elkeszul, a parlament feloszlatja magat, majd mar az uj rendszer szerint kiirjak a valasztasokat, ahol mindenki ugy indul, ahogy akar.
Ennek az eselye szerintem meg akkor is nagyon nagy, ha a Fidesz 90 napot adva a felkeszulesre varmikor elorehozott valasztast ir ki.

2012.01.15. 23:26:55

@bóra77: "LMP: hát szomorú és ijesztő, hogy már ilyen rövid idő elteltével is szakadásban és identitás-válságban vannak."

Már az alakulás pillanatában abban voltak. A párt név választása is arról tanúskodott, hogy biankópárt lesz. Semmi irányvonal, semmi forgatókönyv, semmi cél.

mókáné 2012.01.15. 23:28:18

@Dr. Móka Miklós:

"Tudom, most meg azzal jössz, ma már vagy tizedszer, hogy "változtathatunk"... Ha már így alakult, akkor velem maradsz. Csak azért sem válok el tőled! :DDD "

Érdekes ez a tükör, amit tartasz, hogy folyton kifelé és egyből úgy reagálok. Különben pedig ragaszkodó típus vagyok. A kapcsolataimban és politikában is egyenes.

Ha Igen-t mondtam, az erős igen. Szóval nem válunk el!:) Sohasem. Így. Elég erős, de nem baj. Jó éjt!