Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 20
01:00

A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és teljesíti a feltételeket – ez a hangulat erősödik a piacokon. Nyugtával dicsérjük a napot, még sok minden történhet a következő hetekben, de ha sikerül tető alá hozni a hitelfelvételt, s valóban csökken a kockázat és a bizonytalanság, az első számú politikai kérdéssé az válhat, hogy vajon a miniszterelnök képes lesz-e politikailag menedzselni ezt az „átalakulást”.

(Fotó: Facebook)

Orbán Viktor az Európai Parlament ülésén, majd az azt követő sajtótájékoztatón egyaránt bizonyította, hogy egészen jól áll neki a békülékenyebb, simulékonyabb, visszafogottabb stílus és arcél. Pár héttel azután, hogy határozott mondatokkal válaszolta meg Barroso „erősen ajánlott” levelét, a magyar miniszterelnök most szemrebbenés nélkül beszélt arról, hogy miért fontos időnként kompromisszumokat kötni. Orbán szinte lubickolt a reálpolitikus szerepében, aki nem ismerte az előzményeket, teljesen joggal gondolhatta volna, hogy a kormányfő erőssége nem a harc, hanem a megegyezés, s nem az akaratok vezetik, hanem sokkal inkább a lehetőségek.

Ezen az oldalon sokat foglalkoztam már Orbán Viktor megértésével. Ha ezekből az írásokból csak egyetlen mondatot lehetne kiragadni, akkor ezt idézném: „a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója (...) a kétségtelenül időnként változó céljait és elképzeléseit kételymentes meggyőződéssel képviseli és tűzön-vízen keresztül is érvényre akarja juttatni.” Továbbra is meggyőződésem, hogy a magyar kormányfő politikájának értelmezésekor az alkalmazkodás fogalma sokkal fontosabb, mint azt a vele kapcsolatos sztereotípiák alapján gondolhatnánk. A kormányfő valóban mindent megtesz azért, hogy egy helyzetből kihozza a maximumot, gyakran el is megy a falig, de már sokszor bizonyította, hogy a lehetetlennel nem kísérletezik: ilyenkor vált, azaz alkalmazkodik.

Orbán nem a tervezésben, az előrelátásban, a vízióban és a hosszú távú stratégiában erős, hanem sokkal inkább a hatalmi logika tudatos érvényesítésében, a határozott reagálásban, a változó szerepek képviseletében és a taktikai küzdelmekben. Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani. Ha nem így lenne, már régen eltűnt volna a politikai porondról, ő azonban képes volt az elmúlt két évtizedben folyamatosan a reflektorfényben maradni. Nem azért, mert minden eseményt előre látott, hanem mert kiválóan alkalmazkodott a változó igényekhez és körülményekhez. Volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos. Meggyőző képességét bizonyítja, hogy nagyon sokan akkor is követték, amikor váltott: táborának jelentős része elnézte neki a változásokat, különösen, ha azoktól politikai sikereket remélt.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy meddig lehet változni, hol fogy el a lendület és/vagy a hitelesség. Elnézve Orbán Viktor EP-beli fellépését, látszik, hogy az előbbivel még nincs gond: ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. A miniszterelnök egy pillanat alatt váltott, és semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is. Ha valóban ez a célja (ebben szerintem még nem lehetünk biztosak), akkor a döntés a szavazók – elsősorban a 2010-ben a Fideszre szavazók - kezébe kerül: minden azon múlhat, hogy mit szólnak majd ehhez az átalakuláshoz, elfogadják-e az ehhez rendelt érveket, és továbbra is hitelesnek gondolják-e az egész folyamatot irányító és megszemélyesítő vezetőt. Ahogy korábban már jeleztem, az esetleges fegyverletétellel a politikai küzdelem biztosan nem dől el, s most úgy tűnik, hogy – ha az ország egy hitelmegállapodással el tudja kerülni a legrosszabbat - nem reménytelen a kormányfő politikai túlélése sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr743592065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erőmenet 2012.01.23. 01:12:06

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Hogy mi motiválhatja a hatalom melletti tüntetés megszervezését, arra kár sok szót vesztegetni. Hogy miféle akusztikája van az ilyesminek, és hogy miféle áthallásai – a húszas évek elejétől az 1957-es május ...

Trackback: Kéz kezet mosFélnetek jó lesz. 2012.01.22. 20:24:55

Volt ez a béketüntetés a hétvégén (erről a megnevezésről is lenne pár pikírt megjegyzésem), amin megjelent egy csomó ember és szépen kiálltak a kormány mellett. Néztem a balos-liberális ismerőseim reakcióit, és azt gondoltam: ügyes ember ez a Viktor, h...

Trackback: Orbán, hamis vádak és hibák 2012.01.20. 14:14:11

A szerdai EP-vitán bizonyára nem érte meglepetésként Orbán Viktort az, hogy egyes képviselők vörös fejjel, ordítva próbáltak mindenféle igaztalan vádat a kormány fejéhez vagdosni. A kormányfő erre fel volt készülve, az "eszmecsere" alatt végig higgadt ...

Trackback: Orbán: A kormányon már nem múlik a megállapodás 2012.01.20. 12:15:05

Magyarországon már nem múlik az EU-IMF-megállapodás és megkötésének időpontja – jelentette ki pénteken Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, a kormány kész eltekinteni az MNB és a PSZÁF összevonásától, a jegybanki vezetők eskütétele és a kormányhivataln…

Trackback: Magyar rulett 2012.01.20. 11:39:48

A magyarok története a keleti eredet és a nyugati hivatás teljesítésének története – mondjuk Szegfű Gyula szavaival – a „Kelet népe” mindannyiszor keserű lemondás, vagy súlyos válságok árán fizette meg a Nyugathoz való tartozandóságát....

Trackback: Ingatlanadó 2012 2012.01.20. 11:20:56

Az FN24 tegnapi cikkében gazdasági szakértők osztották meg a gondolataikat a magyar adórendszer lehetséges változásaival kapcsolatban.Az elemzők elképzelehetőnek tartják hogy a kormány esetleg újra megfontolja az ingatlanadó bevezetését. Én december 3-...

Trackback: Kötelező rendszámcsere - avagy a pazarlás 2012.01.20. 10:41:19

"A kormány 12 milliárd forint bevételre számít a gépjárművek rendszámtábláinak cseréjéből" - tudtuk meg a HVG-ből.Érdemes ezt a hírt jobban megnézni, mert jól jellemzi a kormány tevékenységét; de nem csak a "szívatás" terén.Az egész...

Trackback: A nap képe: a narancsdroid 2012.01.20. 09:41:41

Pali bácsi vaníliás karikás képének kihívója akadt :) (Kép: mandiner.hu)  

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.20. 09:41:19

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.20. 09:40:55

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Új nap 2012.01.20. 08:59:01

Ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. Semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is.

Trackback: Isten nyugosztaljon, LMP! 2012.01.20. 08:41:39

A lehet más a politika-nevű zagyvaságnak egyszer és mindenkorra vége. Számomra, legalábbis. Sajnálom....

Trackback: Isten nyugosztaljon, LMP! 2012.01.20. 08:41:39

A lehet más a politika-nevű zagyvaságnak egyszer és mindenkorra vége. Számomra, legalábbis. Sajnálom....

Trackback: Skizofrénia: Miért nem jó nekünk az IMF? 2012.01.20. 08:41:17

Kicsit skrizofén módon nem mehetek el szó nélkül amellett ami Romániában történik, hiszen az az IMF másik oldala. Most a szerző önmagát cáfolja meg....

Trackback: Területfoglalósdi 2012.01.20. 08:13:14

-Jó napot kívánok! Nem tudom jó helyen járok- e? Egy terület foglalást szeretnék bejelenteni. -Jó napot! A legjobb helyen kérem! Én vagyok az illetékes minden területen! Máris lefoglalunk bármekkora területet

Trackback: Kis esti sakk 2012.01.20. 07:20:49

Lassan el kell azon gondolkodni az ellenzéki politikai szereplőknek (és mindenki másnak) hogy miként is fogja azt a helyzetet kezelni, hogy Orbánék beadják derekukat az IMF-nek.Nemrég írtam itt arról, hogy Orbán Viktor politikusi személyiségének egyik ...

Trackback: Hazai pálya 2012.01.20. 07:18:04

Megnéztem tegnap Orbán beszédét, és arra gondoltam közben, hogy mennyire jó döntés volt a pasastól, hogy odament és mennyire amatőr dolog volt azt hinni, hogy őt ott majd baj éri. Éri a fenét. Hazai pályán, egy rutinos focista mindig "lehozza"...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.01.20. 01:06:07

Az ott milyen csomag a hátán ? :(

ubul2000 2012.01.20. 01:23:01

Új nap, új remények.

Hazai helyzetét megerősítette, jórészt dilettáns ellenfelekkel szemben, akiknek halvány fogalmuk se volt mit kritizálnak éppen.

Kérdés, mi jutott el ebből ez európai közönséghez? Megértették-e pl, hogy DCB azt sem tudja mit beszél, összekeverve az alkotmánybírákat a bírákkal, stb. Éz ez fog-e némi hangulati változást eredményezni? Vagy külföldön továbbra is kenedi, kertész, konrád, schiff hamisításaival lesznek kénytelenek beérni.

hoseman 2012.01.20. 01:25:29

nem az ilyen emberre mondják hogy köpönyegforgató? de.

Jozeph Pelikahn 2012.01.20. 01:28:18

Az @nemzetikonyves:
Az aláírt IMF megszorítások listája, egy példányban, celofánpapíron, fűzve.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.01.20. 01:31:49

@ubul2000: Ha a Kón Bandita aszondja, hogy itten márpedig diktatúra van, akkor diktatúra van, ezt értsd meg. A tényekkel ne foglalkozz, még a II. VH német uralom / orosz megszá.. (bocs, felszabadítás, úgy divatos) alatt is jobb volt nekik ahhoz képest ami most van! Ehhez képest 2006 ősze is egy semmi volt amikor lőttek (mit lőttek, csak akkupunktúrás jóléti kezelés volt gumilövedékkel meg légzésjavítás paprikagázzal) az emberekre, azokra is akik nem okoztak az utcákon semmilyen kárt!

Szóval ha Bandita és Nemteccikarendszer aszondja, akkor az van ami, nem aminek te gondolod!

hoseman 2012.01.20. 01:35:36

Új nap? Nincs új a nap alatt. Nem mellesleg mégha az angyal szállta is meg ezt a derék embert,az elmúlt másfél év csúnya kondenzcsíkot hagyott a gatyában... Tessék mondani lehet majd jelentkezni az elszenvedett károk miatt kárpótlásra a miniszterelnökségen?...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.20. 01:41:33

Kissé "egyszerűbben" elemezve annyi történt, Orbán beszart, hogy ő és felszopói remek (gazdaság)politizálásának következményeként kiveszik a kezéből a gyorsnaszád kormánykerekét.
Így aztán a tőle telhető legjobb alakítást nyújtotta az ejrópai - szokás szerint nem rettenek meg a jelzőtől :) - f*szkalapok és hülyepitschák ellenében.
Azért a jellem, ami az alakítás mögött van, valószínűleg nem váltja ki még a fülkeforradalom kétmillióhétszázvalahányezer egykori aktorának elismerését se...

rajaram 2012.01.20. 01:43:34

néztem tegnap azt a szerencsétlen kis meggyötört embert a szánalmas mosolyával, hallgattam a már megszokott sablonjait - és megsajnáltam. nincs mozgástere.

Nem vagyok fideszes 2012.01.20. 01:50:26

"átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani. Volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos."

Gyönyörű eufemizmus arra, hogy ez az ember egy gerinctelen, elvtelen szélkakas, akinek már csapágyasra forgott a köpönyege. Neki tök mindegy, liberális, konzerv, plebejus, csak a hatalma meglegyen, szarik az minden másra.

wowerman 2012.01.20. 01:52:44

"Nem azért, mert minden eseményt előre látott, hanem mert kiválóan alkalmazkodott a változó igényekhez és körülményekhez."

És ki a fene mondta neki az utóbbi másfél évben hogy legyen szabadságharcos? Senki. Akkor milyen belső igényhez és külső körülményhez alkalmazkodott? A fejében lévőhöz. Ennyi.

hoseman 2012.01.20. 01:53:13

@rajaram: ..nem hiszem hogy Ő magán kívül bárkit is megsajnál... más:"jöjjenek el Magyarországra,és ismerjenek meg bennünket"... ezt a szar dumát:)... Majd küldje el hozzám az ónijjó meg a zájemeff embereit,elmondom én ,mint tisztességes proli hogy milyen hálás a magamfajta élete...
vicc a Zember na!

mim 2012.01.20. 01:56:11

Orbán Viktor olyan gyorsan forgatja a köpenyét, hogy az egy eddig ismeretlen elektromágnese hullámot generál. Bizonyos vélemények szerint új valószinüleg környezetbarát energiaforrás felfedezését köszönhetjük az elismert politikus számára.

Nem vagyok fideszes 2012.01.20. 01:56:12

@wowerman:

8 éven át hergelte a droidjait, a folyamatos ellenségkép fenntartása tartotta össze a nyájat, ami ellen lehetett mindig jól felháborodni, aminek nagy kegyesen persze az élére állt. Amikor kormányra került, kellett új ellenség, ennyi a magyarázat.

béla a görög (törölt) 2012.01.20. 01:59:27

"a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója"

"a kétségtelenül időnként változó céljait és elképzeléseit kételymentes meggyőződéssel képviseli és tűzön-vízen keresztül is érvényre akarja juttatni."

Hát én továbbra is azt olvasom ki, hogy át akarja vágni az EU/IMF párost
Még arra is képes, hogy megváltoztatja a törvényeket aztán ha megegyezett és itt a pénz akkor visszacsinálja.

Ezt a csókát már nem tudod eladni sehogy sem, mint politikust. Hazárdörnek viszont igen.
Én az EU/IMF helyébe nem utalnék amíg ennek a csókának mozgástere van. A törvényeket gyakrabban váltják mint az alsógatyát.
Ennyit a hitelességről.

komplikato 2012.01.20. 01:59:33

Mi van akkor, ha az elmúlt 1.5 év csak parasztvakító műsor volt ilyen olyan körök altatására vagy szimpátiájuk elnyerése végett és a valódi terv mindig is a haza szaharból való kihúzása volt IMF hitellel, aminek a végén még Viktort szentté is avatják mint nagy megmentőt? Bár nem nézem ki belőle (sem) ezt.

bioLarzen 2012.01.20. 02:05:18

@Kompli: És ezért egy sokkal nagyobb szarba lökte az országot, mint amilyenből ki akarta húzni?

Ez kb olyan, mintha egy rutinműtét előtt az orvos előbb átvágná a páciens nyakát...

bio

Dr. Táskás Tóni 2012.01.20. 02:06:21

Ez az ember most próbálja eltakarítani maga után a szart.A tripla bóvlit a lenyúlt 3000 milliárd mnyp-i vagyon elherdálását, az államadósság növekedését, úgy 4-5000 milliárd ft-al.... Kell a pénz az imf-től ,mert különben nem lesznek stadionok és 140 milliárdos vasútépítési projekt simicskának és akkor az oligarchái seggbe rúgják. Orbán elintézte amit akart-Ász , bíróság, alkotmánybíróság,ügyészség...Szerintem még maga is meglepődött, hogy milyen hülyék és ócskák a magyarok, hogy milyen simán ment minden.
Most próbál kezdeni valamit az általa végképp elkúrt-nem a matolcsi volt- gazdasággal. Nekem viszont úgy tűnik, hogy elkésett. Az emberek nem fognak örülni, hogy rosszabbul élnek,mint 2 éve. Már nm lehet elmútnyócévezni, bár a napokban természetesen ismét ezt tette. Nem létezik, hogy egy ilyen embert egy kicsit is megkedveljek. Humortalan,ósdi, ócskás, vagyis bóvli.

tundrazuzmo (törölt) 2012.01.20. 02:06:27

Orbán Viktor "állítólag" lerohanásos-meghunyászkodásos politikát játszik. Agresszívan támad, de ha emberére akad, akkor visszavonul. Az oviban ez így nézne ki:
- Add ide a csokidat, különben szétfolyó véredbe fojtalak bele!
- Nem adom. Egyébként is erősebb vagyok nálad. Ha sokat pampogsz, leverlek.
- Ja, ok. Egyébként nincs veled bajom. És a csokit sem szeretem annyira.

vauvauvau 2012.01.20. 02:07:03

Ja, ma értettem meg, Kerényi festményén ki az a kaméleon...

rockjano 2012.01.20. 02:07:11

Igen Orbán nagy szinész..kivülről nézve talán még élveznénk is a játékát, kár hogy közben rengeteg kárt okoz az országnak és népének.

Persze megérdemeljük őt mert mi választottuk (no nem én személyesen)

Viszont ezek után szeretnék megkérni minden volt és jövendőbeli orbán/fidesz szavazót hogy már most kezdje el nagyon szégyelni magát...

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 02:07:43

A probléma az, hogy Orbán csak a kinyilvánított nagyobb erővel szemben válik politikussá, egyébként pedig gátlástalan agresszor. Normál körülmények között hírből sem ismeri az önmérsékletet, amivel az a probléma, hogy a békeidőben is háborút folytat a civilek és a civil értékek ellen. Pontosan úgy működik, mint anno az oroszok: az USA-nak már nem mentek neki, mert túl nagy falat volt, de az általuk ellenőrzött területen a legkevésbé sem fogták vissza magukat.

Kedves TG, ha sokadszorra meg kívánod érteni Orbánt (amit én továbbra is afféle kremlinológiai trutymónak gondolok), akkor szimplán abból kell kiindulni, hogy Orbán nem demokrata. Jelenleg semmi köze hozzá, legfeljebb kényszerből és taktikából mímel engedékenységet, de kilométerekre esik tőle a demokratikus értékrend bármiféle tisztelete. 
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyik komolyan vehető európai kormány próbálná Európában kitrükközni pl. az összes közteret egy nemzeti ünnep alkalmából az ellenzék alól, hogy ne fogalmazhassák meg az utcán a kritikáját? Vagy állítaná kézivezérlésre a teljes közmédiát, igazságszolgáltatást, firkálná át napi érdekek mentén az alkotmányt, zsarolná meg és verné át saját állampolgárait, próbálná bólogató pincsikutyákkal feltölteni a legfontosabb közjogi méltóságok helyét? Vagy ez csak itthon vált természetessé? 

Langyos lóhugy erre azt mondani, hogy elmegy a falakig. Már régen egy erkölcsi, morális, közjogi rommezőről van szó idehaza, kiábrándult, megalázott, csalódott és dühös emberekkel, hosszú időre megszüntetve bármiféle bizalmat a közhatalom és úgy általában a közszolgálat iránt, ami az utóbbi évtized kormányainak közös "eredménye". Ha hatalomban marad az, aki ennek cinikus és gátlástalan hatalomgyakorlást ilyen problémamentes magától értetődő gyakorlatként kezeli, annak egyetlen eredménye Magyarország tartós és reménytelen balkanizálódása, egy ember személyes karriervágya mentén. 

Úgy gondolom, lehet ezt a vágyat megérteni, de ennél talán sokkal fontosabb lenne megérteni azokat, akik nem ezt a becsvágyat kívánják szolgálni. Esetleg velük is lehetne foglalkozni, talán egy egész picinykét ennek a kis országnak a jövője is fontos lehet.

Dr. Táskás Tóni 2012.01.20. 02:08:22

@bioLarzen: Csak elkapta a játékszenvedély.

Dr. Táskás Tóni 2012.01.20. 02:09:27

@ubul2000: Nekünk viszont hamisítani és smittelni itt van orbán és plagi bá.

bioLarzen 2012.01.20. 02:10:46

@Dr. Táskás Tóni: Na ja, ha egy ország látja el hozzá tőkével...

bio

Dr. Táskás Tóni 2012.01.20. 02:12:08

@Chigavera: Ezzel egyetértek, Török Gábor megint olyan megengedő lett. Nem hiszem el, hogy nem látja a tényeket és a lényeget Orbánban.

bioLarzen 2012.01.20. 02:21:07

@Chigavera: "A probléma az, hogy Orbán csak a kinyilvánított nagyobb erővel szemben válik politikussá, egyébként pedig gátlástalan agresszor. Normál körülmények között hírből sem ismeri az önmérsékletet, amivel az a probléma, hogy a békeidőben is háborút folytat a civilek és a civil értékek ellen. Pontosan úgy működik, mint anno az oroszok: "

Sőt, még inkább mint az észak-koreai vezetés: keménykedtek, háborús fenyegetés, stb..., aztán, amikor Japán, az USA és Dél-Korea egyszerre szólt vissza, illetve az amerikaiak odaküldtek egy(-két) anyahajót, akkor rögtön hajlandók voltak tárgyalni. Aztán, mikor leeresztődött a gőz, kezdték előről...

Én attól tartok, Orbán majd itthon folytatja ugyanazt a stílust, mint eddig - vagyis, hogy megint kettős beszéddel próbálkozik: mást mond itthon és mást kint.

bio
bio

bioLarzen 2012.01.20. 02:29:36

Egyébként, azt kell mondanom, hogy ez "az erő előtt meg fogunk hajolni" mondat nagyszerű. Gyakorlatilag azt mondja, hogy "ha azt akarjátok, hogy azt csináljuk, amit mondtok, akkor erőt kell alkalmaznotok, a "békés tárgyalás" nem fog működni." Ez azért lehet remek taktika, mert itthon majd rátámaszkodhatnak az "elnyomó Európa", "erőszakos únió", stb... szlogenekre, kihangsúlyozva, hogy csak és kizárólag a kiszolgáltatott helyzet miatt - ami természetesen a világgazdaság, a gaz nyugat és a bűnöző szocialista kormányok "terméke" - mennek ebbe az egészbe bele.

Meglátjuk majd, ez mennyire működik.

bio

Nem vagyok fideszes 2012.01.20. 02:43:40

Egyébként a szélkakasságról:

Hamár homár, alljon itt akkor néhány idézet Kedves Vezetőnk, Orbán Viktor "mindig igazat mondó" miniterelnükönk szájából/tollából:

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila. Őket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is." (HVG, 1989. augusztus 26.)

"...vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés." (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)

"...összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon ki" (A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus."

"Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt mégegyszer nem engedheti meg magának az MDF."

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel.."

"A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához"

"A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak... Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, amelyek képesek választ adni arra a politikai kihívásra, amelyet a határainkon kívül élő magyarok iránti felelősség jelent... Ugyanakkor egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelősséget átvállalja a határainkon kívül élő magyarok politikai szervezeteitől."

"A nacionalizmus... és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert."

"Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik... Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon... A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik... a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez..."

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

...

Hölgyeim és Uraim, köszönjük figyelmüket, Orbán Viktor Miniszterlnököt hallották, aki mindig igazat mond.

sirwalter 2012.01.20. 02:45:15

Kedves Gábor,

(érdekes hozzászólások vannak itt, többen már biztosan fogyasztottak valamit az este folyamán...)

Noha ez a bejegyzésed - szerintem- nem tartozik a legjobbak közé, azért ezeknél a hozzászólásoknál színvonalasabbat érdemelne. Nem tartozik a legjobbak közé, mert szinte kizárólag Orbán alkalmazkodó-képességéről írsz, és nemigen foglalkozol a kritikákkal, az azokra adott válaszokkal, a reakciókra, ill. a lehetséges következményekkel. Nem emlegeted föl továbbá azt a bejegyzésedet sem, amiben - számomra meglepő módon - tkp. beálltál a hisztérikusak táborába, és apokaliptikus közeljövőt vizionáltál...

Ez pedig szintén nagyon meglepő számomra: "Orbán nem a tervezésben, az előrelátásban, a vízióban és a hosszú távú stratégiában erős, hanem sokkal inkább a hatalmi logika tudatos érvényesítésében, a határozott reagálásban, a változó szerepek képviseletében és a taktikai küzdelmekben. Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani." Azt gondolom, ha így lenne, az valamire kétségtelenül jó lenne, de kormányozni, átszervezni, jövőképet adni képtelenség lenne. Márpedig - tudom, most nagyon sok kommentelő kulturált megjegyzését vonom magamra - OV erre képes, szemben az 1989 utáni miniszterelnökök többségével.

A vitában valóban kompromisszumképességről tett tanúbizonyságot, emellett azonban egészen nyilvánvalóvá tette ottani politikai ellenfeleinek súlyos felkészületlenségét, és ideológiai-politikai motiváltságát, és azt, hogy mennyire nem érdekük a tárgyilagos vita. Ezek megítéléséről is szívesen olvastam volna a posztban.

Veled szemben én nem hogy azt gondolom, hogy "nem reménytelen a kormányfő politikai túlélése sem", hanem hogy kifejezett jól jött ki ebből az EP-s ügyből, így ez sokat hozzáadott az újraválasztási esélyeihez.

Urak, hölgyek: ha úgy tetszik, lehet mocskolódni... De kibírjátok, akkor inkább ne... :) Köszi.

röhögő 2012.01.20. 02:54:01

A kisköcsögöt helyre tették, beszart és ezt érdemnek állítja be a poszt? Gusztustalan.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 03:09:23

@sirwalter: "ennyire nem érdekük a tárgyilagos vita"
Éppen Orbánnak nem érdeke a tárgyilagos vita, és számára volt fontos ideológiai természetűnek beállítani a kérdést, mivel tárgyilagosan semmiképpen nem tudja megvédeni azt a kulimászt, amit összehoztak. Mindezeket ugyanis táryilagosan és alaposan az EU egy rakás intézménye összeszedte és felsorolta, kezdve az alkotmánytól (velencei bizottság), a médiatörvényen át (eus biztos), a gazdasági és közjogi nonszenszekig: alkotmányba foglalt adókulcs, védőhöz való jog megvonása, főügyész részvétele a bírói tanácsban, alkotmánybíróság kizárása egy sor területről, ill. pénzügyi hiányhoz kötött ítélkezési lehetőség, alkotmánybiróság által alkotmányellenesnek ítélt passzus alkotmányba foglalása, minden ízében pártra szabott választási rendszer, vita nélküli törvényhozás stb. stb. rengeteget lehetne sorolni.

Mindezek tárgyilagosan teljességgel védhetetlenek, éppen ezért OV-nak a legkevésbé sem érdeke, hogy ezekről valóban szó essen. Ezért akarja az sugallni, hogy itt csak hiszti van, és egyetlen lényegi kérdés az esküszöveg.

Hát nem.

Itt tárgyilagosan és lényegi módon nagy elkúrások vannak. Lehet direkt nem venni róluk tudomást, de ez a szar itthon mindenkire potyog és pedig minden oldalon. És ez nem "reálpolitika", hanem a jogállam szétcseszése, még akkor is, ha kisfiús mosollyal úgy adják el, hogy ó, kérem, nincs itt semmi látnivaló. Ha ezt egy matricás rágóért eladjuk (jófej vagyok, visszaadom az egyik kirúgott mankódat), akkor igen, megérdemeljük, hogy európai demokrácia helyett egy Belorusszia-ízű hercegségben éljünk ezután.

lifelike 2012.01.20. 03:09:26

Hanynom kell orbantol

Bebes 2012.01.20. 03:17:58

@ubul2000: Ne éld bele magad. Attól még, hogy az EP-ben ugyanaz a vatta ül, mint a mi parlamentünkben, és a képviselők nem tudják, miről beszélnek, semmivel nem leszünk beljebb.
A döntéshozó kevesek ugyanis, akiken a hitel, a támogatás vagy - ha bíróság elé kerülünk valamilyen ügyben - az ítélet múlik, felkészülten fognak határozni.

Jozeph Pelikahn 2012.01.20. 03:32:05

Orbán Viktor csak egy helyen és időben lehet sikeres politikus: a mai Magyarországon. Egy elvtelen, semmilyen erkölcsöt nem ismerő hazudozó, aki sikeresen maga köré gyűjtötte az elmúlt időszak és rendszerek minden idióta seggnyalóját. Tudták, hogy csak ki kell várni a másik hasonló csapat bukását és begyűjteni az ellenszavazatokat.
Mint minden tehetségtelen ember, ők is teljesen rossz ritmusban csinálnak mindent, ezzel mostanra oda jutottak, hogy feltették a koronát a szocialisták művére: romokban az ország.
Megmosolyogtató, ahogy a következő 6-8 évre készülnek, mert legkésőbb őszre elsöpri őket az éhező nép haragja - már ha sikerül egyáltalán március idusát átvészelniük.

igenember 2012.01.20. 03:41:44

Rendkívül jó írás. De ne felejtsük el azért, hogy tavaly előtt a birkák megszavazták neki a 2/3-ot és azon dolgozik, hogy 2 év múlva megint meg tudja győzni a birkákat.

ubul2000 2012.01.20. 03:57:33

@bioLarzen: fejátültetésnél ez nélkülözhetetlen :))))

MTulliusC · http://disputalas.blog.hu 2012.01.20. 04:35:23

Az árulás - legyen szó akár elvekről -, a köpönyegforgatás, avagy ezek szemérmes homályban fogant szerelemgyermeke, az alkalmazkodás csakis egyetlen esetben lehet tolerálható a követők számára: ha a vezető ezáltal győzelemre viszi csapatát.

Illetve akad itt azért egy lábjegyzet is, ami perpillanat fontosnak tűnik.
Ha a vezető elhiteti követőivel, hogy ő, és csakis ő az, aki ezt a győzelmet garantálni tudja, akkor megingásait alkalmi kitérőnek, alkalmazkodásnak fogják nevezni.
Ehhez persze kell az is, hogy a jelenben vagy a múltban felmutasson valamilyen diadalt, de ha ez megvan, akkor már csak a szemfényvesztés minőségén múlik, hogy meddig körözhet valaki az erőtérben elveit - útjait - váltogatva.

A politikai elitünk általános módszere ez, bevált, bejáratott, működő szisztéma. Csak az aktuális arcok változnak.

szoja122 2012.01.20. 04:53:42

@wowerman: "És ki a fene mondta neki az utóbbi másfél évben hogy legyen szabadságharcos? Senki. Akkor milyen belső igényhez és külső körülményhez alkalmazkodott? A fejében lévőhöz. Ennyi. "

Igazad van. Török Gábor hajlamos a jobbnak, konzervatívnak, keresztény demokratának nevezett -de csak plebejus, dogmatikus (pl. 16% adó), populista (pl. pálinka főzés)- politikust a jobb színben feltüntetni.

Teszi ezt azért, mert nagyon utálja a balnak nevezett oldalt -ami ugyancsak populista nemzeti szósszal leöntve- és mert haragszik a holdudvarának egy részére, akik úgynevezett megmondó emberek, de akik nagyságrendekkel jobban bírálták az MSZP-SZDSZ kormányokat, mint a jobbnak nevezett oldal Orbánt.

Nekem inkább tetszenek a bal-lib megmondó emberek, akkor is ha tévedni is szoktak, mint a jobbnak nevezett oldal szolgalelkűsége, akik döntő többségük, -néhány kivétellel, mint TG. is, akik kis mértékben bírálni szokták Orbánt és a Fideszt- mindenhez tapsolnak bármit tesz is a nagyvezér.

Inkább érzem magam szabadnak, mint szolgának.

livengood 2012.01.20. 04:59:30

Ha "a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója" előre viszi a nemzetet, nem csak gazdasági téren, de az elmúlt száz év elfojtott indulataitól megszabadítja a magyarokat, és egy új, a nemzeten belüli kiegyezést eredményez politikája, akkor örülhetünk, hogy ez a géniusz nálunk bukkant fel.

Ennek persze jelenleg jele nincs, száz év zűrzavara után itt egy újabb feldolgozandó frusztráló élmény: - a "legtudatosabb politikai vállalkozó" "volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos".

Ezt kellene követnünk? Ha a jót és a rosszat, az igazat és a hamisat gyerekkorunk magyar népmeséiből tanultuk meg megkülönböztetni, akkor hányinger nélkül képesek vagyunk a "politikai vállalkozót" követni? Azért valami jel kellene valamiféle más típusú teljesítményről is, nem csak az állandó "reflektorfényben" maradás képességéről. Nem?

Gábor elemzése viszont remek!

szoja122 2012.01.20. 05:14:38

@Chigavera: "Tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyik komolyan vehető európai kormány próbálná Európában kitrükközni pl. az összes közteret egy nemzeti ünnep alkalmából az ellenzék alól, hogy ne fogalmazhassák meg az utcán a kritikáját? Vagy állítaná kézivezérlésre a teljes közmédiát, igazságszolgáltatást, firkálná át napi érdekek mentén az alkotmányt, zsarolná meg és verné át saját állampolgárait, próbálná bólogató pincsikutyákkal feltölteni a legfontosabb közjogi méltóságok helyét? Vagy ez csak itthon vált természetessé? "

Az ilyen típusú feltevésekre azt szokta felelni, hogy szabad választás van és bármikor le lehet váltani, csak már szabad választás is nagymértékben csorbult.

Másrészről a demokráciának nemcsak formai, hanem szubsztanciális követelményei is vannak, azaz mennyire töltik meg tartalommal a demokratikus intézményeket. Ez utóbbira a válasz az hogy szinte semmire. Továbbá nem lehet mindent törvényekbe foglalni, ezért azt is mondják -mint Sólyom- hogy a demokráciának, az alkotmányos kultúrának szelleme van, amit a Fidesz magasból le sz....

m.hvg.hu/hvgfriss/2012.01/201201_az_alkotmanyossag_eselyei

hattyú 2012.01.20. 05:21:29

A Török úr Nagy csodálója Orbán elvtársnak ugye? :)

Zozi79 2012.01.20. 05:54:00

Ugyan... ki fog félév, pláne 2,5 év múlva emlékezni arra, hogy mi volt az a Barroso-levél? És ki emlékszik ma már arra, hogy pár hónapja még teljesen elutasította a kormány az IMF-et? Az átlagos szavazópolgár azt sem igen tudja, mi az az IMF és nem is akarja tudni.

Csak Török Gábor elemzése (és minden hasonló baloldali kritika) azért hibás, de legalábbis túlzás, mert valóban köpönyegforgatásnak állít be egy-egy ilyen változást. Holott, ez praktikussági kérdés, a helyzethez való alkalmazkodás, közel sem eszmei, ideológiai vagy értékrendbeli váltás. Ugyanezt csinálná a legjobb cégvezető, vagy a legokosabb családfő is, úgyhogy ez inkább (erősen) pozitív tulajdonság, mint negatív.

Azzal meg különösen nem értek egyet, hogy OV nem lenne jó az előrelátásban meg a vízióban; gyakorlatilag mindig igaza lesz, amikor "jósol" (2002 TF beszéd, 2006 TV-vita, leminősítések megjósolása 2010 közepén és 2011 végefelé, stb. stb.).

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.01.20. 05:54:12

Ha emlékeztek, Orbán mostani pálfordulása azzal kezdődött, amikor másfél év hisztérikus IMF-ellenes hadjárat után elkezdte azt hajtogatni, hogy "az IMF nem jött vissza, mert soha nem is ment el", meg hogy "az IMF a mi bankunk". Ebből mostanra már eljutott oda, hogy azt képes mondani: "az IMF a legjobb intézmény számunkra".

Ezt egyébként Gyurcsány Fletó is előadta, emlékszem még, amikor azt bizonygatta, az ő kormánya azért a legfaszább, mert mi vettünk fel az egész világon először IMF-hitelt a válságban, és hogy az milyen nagyszerű teljesítmény volt. Pár hét, és Orbán is eljut idáig, nem kell félteni.

Az a baj, hogy a hívei addigra már nem is fognak emlékezni, hogy korábban mi még Eurázsiával álltunk harcban.

Szóval az orbánitiszből (és gyurcsányitiszből) való kigyógyulás tökéletes receptje lehetne az amnéziás tömegek számára, ha megkérnénk őket, írják le egy A4-es lapra tőszavakban a következő kérdésekre a saját válaszaikat (és aztán sűrűn nézzék vissza őket a későbbiekben):

1. Mit várok a Vezetőtől, mit tegyen?

2. Mi az, amit semmiképpen sem fogadnék el a Vezetőtől?

Persze az igazán súlyos kórban szenvedő figurák az első katarzisnál ezt a papírt is összetépnék, aztán mennének békemenetet tartani.:)

szoja122 2012.01.20. 05:57:24

"A bolgár után német szál a Schmitt-ügyben"

"A köztársasági elnök 1992-es doktori disszertációjában a gazdaságról szóló fejezet egyes bekezdései szó szerint megegyeznek egy német tudós, Klaus Heinemann korábban publikált tanulmányának részleteivel. Heinemann neve, csakúgy mint a bolgár Nikolaj Georgievé, szerepel Schmitt Pál irodalomjegyzékében, a szövegben azonban nem jelzi sehol, hogy hosszú, az egyszerű adatismertésen tartalmilag messze túlmutató részleteket tőle idéz."

index.hu/belfold/2012/01/19/schmitt_pal_es_klaus_heinemann/

A Fidesz véleménye:

A mindenkori kormány feladata, hogy a mindenkori köztársasági elnököt feltétel nélkül támogassa – fogalmazott Giró-Szász András az Atv műsorában

mandiner.hu/cikk/20120114_giro_szasz_a_kormany_feladata_hogy_tamogassa_az_allamfot

Alig merem leírni de másként nehezen értelmezhető, tehát akár tömeggyilkos, pedofil is lehet?
A feltétel nélkül ezt jeleni. Nem, Fidesz hívők?

A nyilatkozatot a magyar nyelv szabályai alapján igencsak nehéz másként értelmezni.

De tudjuk a Fidesz nem tud magyarul.(hetente=kéthetente, stb.)

Alonee 2012.01.20. 06:12:33

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: és még egy lájk, nagyon jól összefoglalta amit gondolok.

Alonee 2012.01.20. 06:19:07

@sirwalter: Miért mocskolódna itt az írásodon bárki is? Jól összeszedett közepes kis iromány. Nincs ezzel semmi baj, a maga kis érdektelenségével együtt is simán olvasható. Jó egészséget kívánok a néninek/bácsinak.

zum trucc 2012.01.20. 06:23:12

@ubul2000: OV. égett, mint a Reichstag. Ha egy hónappal korábban csak fele ilyen visszafogott, jobban jár, és nem ugrik 25 forintot az euróárfolyam.
@nemzetikonyves: a legszomorúbb, hogy a kritikák zöme jogos volt, mármint amivel OV-t alázták.
@bioLarzen: Fel tud jönni a Dunán egy ilyen anyahajó? @sirwalter: hát te meg mit fogyasztottál? Megaláztatás volt, OV kinyitotta a pofonosládát és bátran odaállt. Ez amolyan jobbhíján bátorság, de nem segíti a túlélést.
@Bebes: a mi parlamentünk tömény unalom és valójában a nagy semmi, viszont ez a néhány óra elég mozgalmas volt, aligha felejti el a leckét OV, bár megfogadni nem fogja.
@igenember: éhes birka, lenyírt birka nem szavazza meg még egyszer, egyharmadnyi HH (hűséges hülye) azért majd jut neki.
Milyen lesz egy Fidesz-Jobbik koalíció alatt élni. Brrrr......

gomorra 2012.01.20. 06:42:54

Orbán Viktor egy merő ÁTVÁLTOZÁS.

Igazán elérhetné már a hernyó formáját s hagyja békén Magyarországot, csússzon-másszon örök életében, az is kis büntetés lenne a hazudozásaiért.

Kék az ég 2012.01.20. 06:44:18

"hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, ... Volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos."

Nem értem miért rakta a szerző zárójelbe az minősítését, ha utána szépen felsorolja, hogy Orbán elvtelen, aki szemrebbenés nélkül vált ha az érdeke úgy kívánja ?

dbeata 2012.01.20. 06:45:18

@szoja122: "Meggyőző képességét bizonyítja, hogy nagyon sokan akkor is követték, amikor váltott: táborának jelentős része elnézte neki a változásokat, különösen, ha azoktól politikai sikereket remélt."

Hát igen, nekem már ekkor kilógott a lóláb, ezt már nem tudtam elviselni, és ezért nem vagyok Fideszes.

Kérdés, hogy a kognitív disszonanciát és lelkiismeret-furdalás mivel tudják náluk kezelni, valamiféle titkos agyba beültetett chip-pel?

Kék az ég 2012.01.20. 06:48:49

@hoseman: Torok gabor ezt viragnyelven igy irta le "Orbán ... erős... a változó szerepek képviseletében"
:-))

Mondjuk sokat elmond az országról, hogy míg pl. Gyurcsány az örökre hiteltelen komcsi mert Kiszes volt 20 éve, addig Orbán hiteles nemzeti konzervatív, mert amikor "radikális liberális, konzervatív-liberális, kereszténydemokrata, plebejus politikus" volt akkor az nem számít. Neki lehet. Ahogy Pozsgaynak és társainak is.

Mondjuk a világ jobbik felén ezt úgy hívják SZEKTA hit.

dbeata 2012.01.20. 06:50:57

@sirwalter: "mennyire nem érdekük a tárgyilagos vita." Ezt én is látom. Mindent átpolitizálnak, érzelmi színezettel feltöltenek és elferdítenek.

Felkészületlenség? Példát hoznál erre? (mert biztos jobban figyeltél, mint én)

Kék az ég 2012.01.20. 06:53:57

@dr.dbeata: "Kérdés, hogy a kognitív disszonanciát és lelkiismeret-furdalás mivel tudják náluk kezelni, "

A fidesz egy Szekta. Ugyanúgy ahogyan többi is érthetetlen, hogy a szekta vezető barmi kereset teljesítik ellenkezés nélkül, legyen az barmi is.

Nálunk Orbán barmi elvváltoztatását azonnal magukénak teszik akar egy napon belül is (bar a rekord 1 óra !! volt) .

Meg vallási áhítatnak se lehet nevezni, mert a valóban vallásos emberek nagyon is kötöttek hit kérdésében (mondjuk ügy bigottak). Olyat nem csinálnak hogy tegnap hiszek isten szavában, ma nem, holnap meg talán.

hoplita 2012.01.20. 06:57:51

@nemzetikonyves:
Abba' hozta haza a hátába állított faszt.

Link Elek 2012.01.20. 06:59:26

a diktatorok legfontosabb tulajdonsaga, hogy a kovetoik a személyesen őt kovetik.
teljesen mind1 mit mond. barmilyen borzalom tortenik, akkor is benne biznak, meg akkor is ha az egesz borzalomert ő a felelos.
epp ez a problema.
ha orban tankokat fog bp utcaira kuldeni ezek az agyhalottak meg akkor is tamogatni fogjak.

Arthur Dent 2012.01.20. 07:16:21

Lehet hitelesnek gondolni Selmeczivel, Matolcsival, Schmidtel, Lázárral, Semjénnel, Magánnyugdíj lenyúlással, 420 forintos benzinnel, 250-es svájci frankkal?

Az a rosszabbul élünk mint 4 éve duma azért rendesen be lett váltva a vezetésével. És a java még elöttünk van.

Egy tanárom az egyetemen példabeszédet tartott a "veszélyes műkedvelőkről". Nos ezen elemzés szerint Orbánnál veszélyesebb műkedvelő nincs. A hatalomhoz ért, az irányításhoz nem.

Jajj nekünk.

vazzup 2012.01.20. 07:19:27

@dr.dbeata: a kognitív disszonancia negatív hatásait gyűlölettel lehet a legjobban kivédeni, tehát mindig kell egy ellenség, akit/amit lehet utálni.
Ezt már a 90-es évekbéli Nagy Pálfordulás során megindította, az Országos Árokásás nevű hadművelettel. Ezért kezdte el komcsizni az Mszp-t és egyben Balliberálisként jellemezni az Szdsz-t.

Elég leraknia egy vaktérképet az asztalra, bejelölgetni, ki hol van, aztán egy írásvetítős fólián lévő sematikus árokkal jelezni, hogy hol van az árok. Aki innen van az a mi kutyánk kölyke, aki a vonal másik oldalára kerül az mocskos komcsi, hazátlan, technokrata, reformdühtől eltelt hazaáruló.

Hát, röviden ennyi. Itt feljebb is megfigyelhető ezek hatása néhány kommentelőnél.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 07:28:09

Várható volt, hogy Orbán ezen újabb pálfordulása rögtön egyesek szemében óriási reálpolitikussá emeli. A kérdés, amit a jobboldal soha nem fog feltenni,hogy ha az a vége, ami, akkor mi értelme volt. Mi értelme volt másfél évig felhajtani a hozamokat, a forintárfolyamot, a családok törlesztőit. Ha garantált a kudarc, ahogyan azt kezdettől fogva jósolták, hogyan lehettek annyira ostobák hogy mégis megpróbálták.

Ha és amennyiben ez a pálfordulás mondjuk tartós és nem egy újabb szerepről van szó, akkor rögtön új kihívások érkeznek. A szabadságharcos Orbán átadja a helyét a megszorító, népnyúzó Orbánnak. Aki elbocsájt, aki adót emel.
A FIdesz élő agendája, hogy ők nem szoríthatnak meg, mert olyan csak a gonosz MSZP csinál. Ők tudják hogy anélkül is lehet.
IMF-el pénzzel a hátuk mögött azonban az eddigi bejelentett megszorítások után újabb hullám megszorítás fog következni.

Eddig minden megszorító kormánypárt elbukott. A lakosság nagy része a pénztárcája után megy ugyanis a politikában.
Ha Orbán további adóemelésekre és korábban tagadott tabudöntésre kényszerül ( pl. ami már is kezdődött, a Diákhitel 2.nek nevezett tandíjjal ) erodálja még meglévő támogatását.

Az pedig különös groteszk, hogy miközben látványosan Orbán letette a fegyvert a héten, a feltüzelt talpnyalók épp a hétvégén ünneplik a lázadó Orbánt, aki már közben levedlette ezt a szerepet.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 07:33:52

AZ IMF tárgyalások kulcsfontosságúak lesznek. A különadók bukása a teljes magyar adórendszer átalakítását vonják maguk után. Átalakítás márpedig nem a többi adóteher csökkentését fogják jelenteni.
A kérdés, hogy kinek és mekkora mértékben kell majd fizetnie az új terheket.
A következő időszak nagy kérdése ez lesz. És természetesen a 2013-as költségvetés.
Orbán kiláttásai nem túl jók hosszabb távon. Nincs a kezében eszköz hogy növelje támogatottságát miközben az elmúlt egy évben a szavazóit arra kondícionálta, hogy amire most kényszerülhet, az hazaárulás.

röhögő 2012.01.20. 07:34:22

@ciceró: "Várható volt, hogy Orbán ezen újabb pálfordulása rögtön egyesek szemében óriási reálpolitikussá emeli." - Igen és Török Gábor is így nyal segget. Egy reálpolitikus elő sem állította volna ezt a helyzetet.

röhögő 2012.01.20. 07:38:25

@ciceró: Orbán ha valóban reálpolitikus lett volna - nem az, sztálinista hatalom technikus -akkor az első két évben szorított volna meg és engedett volna aa gatyaszíjon választás előtt.
Helyette mélyre taszította az országot, összeveszett a külfölddel és most hogy pofán baszták most kell majd megszorítania. Ostoba, buta, sötét, hatalommániás.

heppy64 2012.01.20. 07:40:05

Szélkakas, rókalélek, farkasvigyor.

szoja122 2012.01.20. 07:46:53

@röhögő: Igen, valahogy úgy mint az első ciklusában.

szoja122 2012.01.20. 07:48:49

@ciceró: "A kérdés, hogy kinek és mekkora mértékben kell majd fizetnie az új terheket. "

Olyan híreket is hallani, hogy a 16%-ot akarják felemelni. Ez a szegényeket sújtaná legjobban. Másrészt kérdés hogy az IMF engedi e?

2llkedő 2012.01.20. 07:56:54

@szoja122: "Olyan híreket is hallani, hogy a 16%-ot akarják felemelni. "

Helyes! szerintem tízmilkáig legyen 25%, afölött pedig maradjon a 16%.

is 2012.01.20. 07:59:09

A Kádár-rendszert sem az buktatta meg, hogy Kádár nem tetszett volna sokaknak (neki is volt egy-két ide-oda lépése, ugye), hanem hát az, hogy közben egyre szarabbul éltünk. Ez a poszt ezt az aspektust simán lehagjya, pedig hát ez a domináns hosszútávon, nem a taktikai érzék, meg a személyes varázs.

igényes 2012.01.20. 07:59:33

Máshogy látom, mint Török Gábor! Sokan látják máshogy!

1. Orbánék eltüntettek ezer millárdokat a magyar adófizetők pénzéből. Mérhetetlenül vagyonosodtak.
2. Az EU-ban tömérdek pénzt látnak, és az is eltünik majd nagyon gyorsan.

Most mézes mázos lesz, lehet is piramisnyi pénzzel. Pályázatok, közbeszerzések ma már nincsenek. Van a Fidesz cégek átláthatatlan tömege. A pénznyelő Kft-k, Zrt-k.

Ez volt Simicska zsenialítása és nem Orbáné. Leszarják az EU-t és Magyarországot.

Minden törvény mögött van több száz milliárd haszon.

Kiröhögik az EU-t, persze odadobnak majd egy kis koncot.

lanyi 2012.01.20. 08:00:05

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Durva ezt így összeszedve látni...és tanulságos.

Megmondom őszintén, nekem egy kicsit fel is fordult a gyomrom.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 08:02:44

@szoja122: Progresszív adótáblát akar a Bloomberg szerint az IMF. Egy 18%-os egykulcsos SZJA pont annyira progresszív mint a 16%-os.
Szerintem marad az egykulcsos adó, méghozzá ebben a formában. De kikerül majd a 2/3-os körből.
De lesz helyette más. Tb-járulék-emelés, eü-járulék emelés. jövedéki adó emelés, szigorúan az önkormányzatokra lőcsölt ingatlanadó, 30%-os ÁFA, de lehet emelni a nyereségadót, a kamatadót, a társasági adót, ki lehet nyírni az evát, vagy felemelni 40%-ra. Ilyesmik várhatóak.
Annyira szimbolikus az egykulcs, hogy inkább felemelik az összes többi adót, minthogy hozzányúljanak.

Összességében az emberek nettója fog csökkeni. A kérdés nem ez, hanem az hogy mindenki nettója csökkeni fog-e, vagy lesz akinek nem csökken.

balfék 2012.01.20. 08:08:22

@ciceró: Bármi is megvalósul a lényeg , hogy nem megszorításnak kell nevezni.

szoja122 2012.01.20. 08:09:16

@ciceró: "A kérdés nem ez, hanem az hogy mindenki nettója csökkeni fog-e, vagy lesz akinek nem csökken."

Szerintem is ez az igazi kérdés.

Valószínűleg a szegények fognak aránytalanul rosszabbul járni és majd megpróbálják a csúnya IMF-re fogni.

is 2012.01.20. 08:09:45

@ubul2000: hát ha a teljes jobboldali értelmiség ilyen hülye, és/vagy egyébként már ők sem állnak ki Orbán mellett (közgazdászok pl.), csak az ubul-féle korlátozott belátóképességűek...

Kelly és a szexi dög 2012.01.20. 08:12:18

Mondjuk te is klasszul tudod alakítani a véleményedet :)

szoja122 2012.01.20. 08:13:04

@Dr. 2llkedő: "szerintem tízmilkáig legyen 25%, afölött pedig maradjon a 16%. "

Így van, minek a szegényeknek pénz, ha már a sok munkától élvezni úgy sem tudja. (Madách után szabadon, londoni szín).

is 2012.01.20. 08:13:05

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: pontosan. már 1998-ban azzal kezdte a kormányzását, hogy egybeterelte a nyáját a megfigyelési üggyel, pardon csalással. azóta a FIDESZ-támogatónak nincs szüksége bizonyítékra vagy adatra ahhoz, hogy bármit elhiggyen Orbánnak. Orbán az isten, úgy kell elhinni amit mond, és úgy kell követni, amit parancsol, mint az úristennél.

táltos 2012.01.20. 08:13:27

"az elmúlt két évtizedben folyamatosan a reflektorfényben maradni. Nem azért, mert minden eseményt előre látott, hanem mert kiválóan alkalmazkodott a változó igényekhez és körülményekhez."
Azért ez sok más politikusról is elmondható (igaz nem 20 éves távlatban), de a volt mszmp-s politikusok közül is sokan egész jól tudtak 1990 után váltani kapitalistává, népbarát politikussá, liberálissá, patriótává.
De ez nem is baj, hiszen mindenki változik, az lenne a baj, ha nem így lenne. Sőt a világ is változik és ehhez illik alkalmazkodni.
Azért abban nem lennék teljesen biztos, hogy OV nem tud hosszú távra tervezni.

kunzoo 2012.01.20. 08:14:12

A hívőknek kevés kell ám. Tegnap mesélte dagadó kebellel az egyik ismerősöm hogy ez mekkora győzelem volt. Nem akartam elkeseríteni, legyen neki(legalább neki) egy felhőtlenül boldog napja.

Ügyes dolog ez a kommunikáció. Elveszek valamit, sír a nép, majd kegyesen, ha porban csúszol, visszakapsz egy kicsit. És a nép ettől boldog és meg is köszöni. (adójóváírás>könyörgés érte)

Az állami alkalmazottaknál viszont nagyon mellényúltak a hitelkiváltós bohóckodással. Tuti hogy sokan hittek neki, majd most pofára estek, két szék között a pad alá.

Tell Vilmos 2012.01.20. 08:15:47

Igazán nem vagyon Obrán drukker, de szvsz elég jól jött ki a Eu parlament vitanapjából. Kapott sallerokat és pofonokat de állta.
Egy biztos! A bírálóknak fogalma sincs a magyar helyzetről, a többség tutkó még csak nem is olvasta pl., az alkotmányunkat vagy a média törvényt. Zsigerből, parancsra bírálnak.
Ettől függetlenül Ovinak az egész politikai irányát kellene 180 fokkal +változtatni, hogy valaki elkezdjen neki hinni. Ilyen nem lesz...

Indriq 2012.01.20. 08:16:46

Nekem van egy kerdesem. ork ban azt mondta, kell az IMF hitel, de csak hogy biztonsagot nyujtson. De ha egyszer megkotottunk, akkoris inkabb a dragabb piaci hitellel akarja finanszirozni az orszagot ( igy mondta), ez akkor nem szandekos pazarlas, karokozas?

szoja122 2012.01.20. 08:17:16

@hoplita: Mondá egy igazhitű nemzeti bolsevik.

mojszipupi 2012.01.20. 08:17:22

Lehet OV t az egekbe emelni Gábor, attól még nem lesz hosszútávú gazdasági programja az országnak....eddig se volt. Ez minden probléma alapja. Minden ezen felül értelmetlen filozofálás, és ideológia építés a OV köré

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.20. 08:18:21

Orbán nagy formátumú, karizmatikus, de nagyon torz, hiú, sunyi, gonosz, álszent, beteg ember!

A szocikon szocializálódott, a magyar lélek érzékenységét kihasználó, populista diktátor.

Ugyan azokat a simliket, lopásokat, családi gazdagodást, klientúra építést csinálja mint szoci mentorai, a demokrácia sárba tiprása mellett.

Magyarország megújulásához a szoci és az orbanista, bóvli fidesznek el kell takarodnia.

O. Viktor még van egérút, el kéne takarodni a fenébe és/vagy a p.csába!

is 2012.01.20. 08:20:29

@sirwalter: neked játszott, lelkes közönségének. van olyan színházba járó néni, akinek a Sass József az atyaúristen, és mindig jól játszik, és tetszik a néninek. hát így vagy te is Orbánnal.

táltos 2012.01.20. 08:24:42

@sirwalter: Alapvetően egyetértek. Én még azt is el tudom képzelni, hogy az egész folyamat mögött van egy kevés tudatosság is.
Ha megnézzük az egy évvel ezelőtti helyzetet, eseményeket. Kísértetiesen hasonlít az alapfelállás. Van egy elfogadott törvény (média), itthoni és külföldi nyomásgyakorlás, kritika, rágalom stb., aztán teljesen amatőrnek tűnő kormányzati hallgatás napokig, majd lassan jönnek a nyilatkozatok, cáfolatok, "olvassák el a törvényt", EP-vita.
Aztán úgy tűnik, mintha ezt az egészet kielemezték volna és ennek fényében fogtak hozzá a tavalyi alkotmányozáshoz és sarkalatos törvények elfogadásához és azért is volt sürgős a dolog, hogy még legyen kb. 2 évük a konszolidáláshoz. Most majd beindulnak az Eu-s pályázatok, költségvetési egyensúly, adósságcsökkenés+GDP növekedés.
Olyan, mint egy sakkjátszmában egy vezéráldozat. Feláldoznak sokmindent, hogy aztán a végén mattot tudjanak adni.

ajjaj99 2012.01.20. 08:24:47

@Zozi79: A leminősítések megjóslása amolyan bennfentes jóslat volt, mert orbánnak hatalmában állt megtenni azokat a lépéseket, amelyek oda vezettek. Tehetett volna olyat is, amelyek nem vezetnek oda. Valamiért nem tette meg az egyiket, megtette a másikat. Az eredményt meg eltalálta.

Megfigyelo 2012.01.20. 08:26:27

@ubul2000: Kennedi, Konrád. Schiff és Ketész nem hamisítanak. Ők írták meg az igazat, míg te és a hasonszőrűek folyamatosan hazudtok és élhetetlenné teszítek ezt az országot.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.20. 08:27:00

gabor

torold meg a szad, mert csokis!

jahogy az nem csoki....

orbant ugy megvertek az euban, mint a rossz lovat. siraskozeli allapotban persze, hogy nem tudott mast csinalnik, csak meghunyaszkodni. aztan meglatjuk, hogy mennyire hazudott az ep szemebe a bulbulszavu vezer.

a kemenyvonalas agit-prop elvtarsak mar sikitoznak a sajtoban, hogy meraszemetkettosmerce.

ti, almnaiv agit-propo elvtarsak pedig probaljatok erenymnekl beallitani, hogy a szart kitapostak a gumicsizmas ducsebol.

komolyan ennyire hulyenek neztek minket?:-)

mi beszelunk nyelveket, gabor. mi eloben neztuk a kozvetitest, ahol a kicsi viktort szarra gyalazta, porba tiporta eurropa.

es dalolt a szivunk:-D

balfék 2012.01.20. 08:28:10

@ajjaj99: Most Simicska adhatja el a pár nappal ezelőtti olcsón vásárolt kötvényeit. Már beljebb lehet pár milliárddal.

ubul2000 2012.01.20. 08:28:28

@zum trucc: te mit néztél? vagy álmodtál??

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 08:28:34

@szoja122: Orbánék nem sokra tartják az alacsony keresetűeket. Rájuk még sanyarúbb sors fog várni. Bele fogják kergetni a minimálbér környéki embereket a Jobbik karjaiba.

kuktabúvár 2012.01.20. 08:29:02

Kedves Gábor!

Tényleg ilyen vegytisztán leválasztható és önállóan értelmezhető politikusi érték a hatalom megszerzése? Tényleg ennyire lényegtelen, hogy mit akar a politikus kezdeni a hatalmával? OV milyen célokat akar elérni a hatalom megszerzésével? Mi van a hatalmon túl? Még több hatalom?
Miért tiszteljek, és nézzek fel egy politikusra (miért válasszam meg), ha pusztán hatalmat szerez, és élvezi?
Az egyetlen ötletem, h. mire akarhatta OV a hatalmát felhasználni, az a kommunisták mindörökre történő kiebrudalása a magyar közéletből. Ezt köszönik neki leghívebb hívei, és ezzel nincs gyökeres ellentmondásban egyetlen korábbi énje sem. (Bár elbizonytalaníthatja az embert sajátos értelmezése arról, hogy ki a jó és ki a rossz kommunista, mert a jókból akár KE is lehet...)
Ez a cél?
Van cél?

Balt 2012.01.20. 08:31:49

@hoseman: Az 1 db szavazat a nyolcmillióból. (Jó esetben...)

lariflari 2012.01.20. 08:32:06

@szoja122: Megtehetik.Bármit megtehetnek,éhen is halaszthatnak téged is engem is.Soha a történelem során olyan nem volt még,hogy egy magyar uralkodót a nép ásóval lapáttal elzavart volna.A magyaroknál soha nem volt ilyen.Ennek tudatában bármit megtehetnek és nem csak a fidesz,hanem a következő kormányok is!

balfék 2012.01.20. 08:32:09

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Egyet magyarázhatna már el nekem valaki, ha valaki olyan nagy szabadságharcos és EU független, akkor miért nem a hazai figyelmeztetésekre reagál úgy , mint az EU-s diktátumokra? Így eltűnik a nagy szabadságharcos imázsa is.

Putyilov gyári melós 2012.01.20. 08:32:22

Orbán egy tipikus falusi kocsmai hőzöngő.
Részegen beleköt mindenkibe, izmozik, játssza az agyát, hőzöng, de ha a nagyfiúk elhányják, lepofozzák, akkor behúzza fülét-farkát és behódol.
Aztán kint a kocsma előtt már azzal dicsekszik el, hogy nem is pofonok voltak azok, hanem barátságos hátbaverés és arconpaskolás, és az orra is csak azért vérzik, mert jól lefejelte a másik öklét.

Szerintem már rájöttek az EUban, hogy kell vele bánni, azért kap szoros pórázt a nyakába.
Most már csak azért harcol, hogy az itteni csápolóhad előtt megőrízze a tekintélyét.
Nekik még el tudja játszani a keményfiút, egy darabig, de már a pártjában már is mindenki látja, hogy egy szélhámos, hőzöngő autokrata nulla.
Egy gyáva kis nyuszi, aki a pofonokból ért.

ajjaj99 2012.01.20. 08:32:28

@röhögő: Ezt már eljátszotta 2001-ben, amikor emelte a közalkalmazottak fizetését (addig egy fillért sem), meg jött a támogatott lakáshitel. Emlékszem, soha akkora pénzeket nem osztottak ki a Wesselényi pályázaton, mint akkor. Akkor nem jött be...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 08:33:04

@szoja122: Igazából vissza kéne hozni a rabszolgatartást. Vagy a cselédséget.

lariflari 2012.01.20. 08:36:17

Sem a fidesznek,sem a következő kormányoknak soha az életben nem kell tartani attól,hogy lámpavasra húzzák őket,mert a magyar ember maximum kimegy óbégatni a térre egy kicsit aztán hazasétál hogy de jó buli volt!Ez egy különleges ország,ilyen nincs sehol a világon.A magyar ember inkább elhúz külföldre ha már itt végképp ellehetetlenül,de nem fog a kormánya ellen agresszívan fellépni soha!Akár vagonokba is pakolhatják az egész országot vagy lágerbe küldhetnek bennünket,akkor sem fog történni semmi!Nyugodtan emeljenek csak adót,hozzanak sarkalatos É-Koreai intézkedéseket,nem kell félniük semmitől az égvilágon!

dr. Ringlósztár 2012.01.20. 08:36:28

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Nonono, a KISZ titkárságot és tagságot kihagytad.
Vagy akkor csak belülről bomlasztotta a rendszert?

Putyilov gyári melós 2012.01.20. 08:37:14

@ubul2000:
Elvtársam, a brüsszeli műsor nektek szólt, nem a nyugati nagyközönségnek.
Azok nagy ívben lexarják a felcsúti pukkancsot, még a nevét se tudják, nem tényező ő hogy odafigyeljenek rá.
Legfeljebb a botrányaira kapják fel a fejüket fél percre, és megrökönyödve konstatálják, hogy egy vándorcigány a pénzüket kéri, ráadásul nagyhangon követelőzve.
Az IMF, és az EU nagyfejűi szintén tudják, hogy Orbán senki, egy piti kis kocsmai hőzöngő, aki pár pofon után behódol.

balfék 2012.01.20. 08:37:42

@kuktabúvár: Kiebrudalták , mint az IMF-et? Na ne röhögtess! Most emelte vissza őket a politikai térbe. Most teljesítik be a Pozsgay-Horváth-Stumpf megbízásait.

tölgyes 2012.01.20. 08:38:32

@ciceró: Nagyjából egyetértek Önnel. Ezt mondom már régebb óta. AZ IMF a különadók eltörléséhez fog ragaszkodni, aminek terheit Ön fogja megfizetni...Mert ugye az Eut nem zavarja, hogy Románia 50-60 városában vannak tiltakozó megmozdulások a bevezetett intézkedések ellen. Az sem zavarja őket, ha velük szemben erőszakkal lépnek fel. Az demokratikus. A külön adó nagyon zavarja őket, az nem demokratikus..:( Jobb ha az elkúrás összes terhét Ön és a magyar lakosok cipelik. Nekik az is elég volt, hogy elvitték a hasznot.:)
Vagyis ez az egész nagy felbuzdulás nem a demokráciáról, hanem a pénz lenyúlásáról szól. A nagy engedményeket majd nem a demokrácia "visszaállításával" kell megtennie Orbánnak, hanem , hogy Önnek kell fizetnie kizárólag Önnek, a válság terheit. Orbán ugyan "nem előlre látó" -ahogy TG írta -, de mégis sikerül létrehoznia azt a helyzetet, hogy a terheket nem ő, hanem az IMF teszi az ország nyakába. Ugyanis erre, mindenki előtt látható módon az IMF fogja Orbánt rákényszeríteni. Az az IMF teszi ezt a terhet a nyakunkba, amelyik szó nélkül tűrte az eladósodás bekövetkeztét. Azért írom, hogy szó nélkül, mert a nagy adósság-bumm idején mi szoros IMF felügyelet alatt álltunk..

Azt azonban Orbán elérte, hogy a terhek bevezetését az emberek egy része az IMF-hez fogja kötni. Aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz neki elég.

Balt 2012.01.20. 08:38:39

@Chigavera: "Tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyik komolyan vehető európai kormány próbálná Európában kitrükközni pl. az összes közteret egy nemzeti ünnep alkalmából az ellenzék alól, hogy ne fogalmazhassák meg az utcán a kritikáját?"

Párizsban pl. fel sem merül a kérdés, júl. 14-én még a gyarmati franciák is békében vannak az elővárosokban... London, trónörökös-esküvő, dettó.

Balt 2012.01.20. 08:39:55

@Chigavera: Ja, egyébként mehet az LMP a Műegyetem lépcsőjére, mint tavaly, ha az esik jól... :)) Bár az kicsit nagyra volt szabva. :)))

Balt 2012.01.20. 08:42:30

@Chigavera: "Vagy állítaná kézivezérlésre a teljes közmédiát"

Az őszödi beszéd "baráti sajtót" érintő kitételeire nyilván visszás hivatkozni, ellenben a francia állami tv elnökét maga Sárközy nevezte ki nemrég. (Ez az ottani demokratikus szabályozás ill. gyakorlat.)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 08:43:31

@tölgyes: Rossz hírem van. A különadót is Ön fizette meg, amennyiban Ön Magyarországon lakik. A banki THM nőtt, a számlavezetési díj nőtt, a telefon percdíj nőtt.
A szolgálatatók a különadók nagy részét, elsöprő részét átterhelik a fogyasztókra.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 08:45:44

@lariflari: Ezt nem így látom. Azért nem ölik meg a politikusokat mert :
Még van fűtése az emberek 99%-nak
Van mit enni, nem halnak éhen a gyerekek
Stb.

Ha olyan intézkedések jönnének mint Rákosi alatt, hogy elveszik otthonról az élelmet is, jegyrendszer lenne, Orbánt agyonvernék.

Cormorant 2012.01.20. 08:45:56

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Mint kéretlen opponensed az orbán idézeteket törzsanyagnak minősítem és szummakumlaude megítélem a doktori díjat:)
Köszönjük Dr. Lófasz Hadnagy:)

Balt 2012.01.20. 08:48:32

@sirwalter: Igen, azt hiszem, ez a lényeg. Úgy vált nyilvánvalóvá Orbán európai elkötelezettsége, hogy közben (akaratlanul is) rámutatott, mekkora gittegylet ez az egész...

Megfigyelo 2012.01.20. 08:48:44

@Chigavera: Putyinnál bevett gyakorlat, hogy vagy betiltják az ellenzéki tüntetéseket, vagy csak valami nagyon félreeső külvárosi helyen engedályezik. OV onnan les...

ubul2000 2012.01.20. 08:48:53

@is: Te egy idióta vagy, ha azt állítod, hogy támogattam Orbánt, vagy pláne a fideszt. Az viszont tény, hogy hazai helyzetét - főleg hívei körében - erősítette az EP vita. Ez főleg az ep dilettáns szoclib képviselőinek köszönhető, akik "tudásukat" a kenedi, konrád féle hazugságokból szerezték.

2012.01.20. 08:48:56

@tölgyes: Hogy bírtál ilyen terjedelemben gyurcsányozás nélkül írni? XD

lariflari 2012.01.20. 08:50:01

@ciceró: Miért?Rákosit agyonverték?Sokkal görényebb volt pedig,még sem történt semmi.Vagy Horty-t?Kibelezték tán a szemétségeiért?

Török Gabinak gyakorlatilag fölösleges itt bármiről is írnia.A lényeg az,hogy mivel nem történik semmi a Kossuth téri óbégatásokon kívül,illetve a blogokban való rinyán kívül és a történelem is azt igazolja hogy a magyar vagy agyatlan vagy marékszámra szedi a rivotrilt,így ennek tudatában bármit bármit és bármit megtehetnek a fidesz is és minden utánukl következő majom!
Ennyi és nincs tovább,lehet csűrni vagy csavarni de nincs értelme!

ajjaj99 2012.01.20. 08:51:43

@Balt: A francia állami tévében mennyire gyakoriak a hamisítások? Ott is mikrofonállvány a riporter az állam képviselőinek?

Cormorant 2012.01.20. 08:52:57

@sirwalter:
"Azt gondolom, ha így lenne, az valamire kétségtelenül jó lenne, de kormányozni, átszervezni, jövőképet adni képtelenség lenne. Márpedig - tudom, most nagyon sok kommentelő kulturált megjegyzését vonom magamra - OV erre képes, szemben az 1989 utáni miniszterelnökök többségével. "
Dehogy mocskolódok, igazad van. Én viszont nem képességnek, hanem karizmának hívnám, amivel ovi akár tetszik, akár nem, el kell ismerni, hogy rendelkezik. A probléma az, hogy a nagy diktátorok is rendelkeztek ilyen karizmával és a történelem megmutatta, hogy milyen rombolást végeztek, mielőtt sikerült őket kiiktatni. ... és ezeket a diktátorokat a népük egy része ugyanúgy istenítette, csak a józanabbak próbáltak meg kritikus hangon ellenezni - amíg hagyták őket!

ubul2000 2012.01.20. 08:53:02

@Megfigyelo: "Kennedi, Konrád. Schiff és Ketész nem hamisítanak."

Szerintem járj pszichológushoz, az segíthet rajtad.

Megfigyelo 2012.01.20. 08:53:11

@táltos: Eredetileg 3 év alatt akart alkotmányozni, de aztán rájött (ennek hangot is adott), hogy addig nem fog kitartani a 2/3-ad, ás sürgősen "lezavarta".

különvélemény 2012.01.20. 08:53:14

@rajaram: "néztem tegnap azt a szerencsétlen kis meggyötört embert a szánalmas mosolyával, hallgattam a már megszokott sablonjait - és megsajnáltam. nincs mozgástere."

Néztem orbán higgadt, komoly beszédét, majd láttam a ballib habszó szájú, kiabáló, hadonászó emberét...

nixe 2012.01.20. 08:53:14

Értem én, hogy a politika is egyfajta üzletvezetés,ahol verseny és piac van. Ott is sok minden megengedett,amit törvény nem tilt, és folyamatos harc megy a piacért és a nyereségért. De a politikus,mint a nemzet vezetője egyúttal erkölcsi mérce is kellene,hogy legyen, mert a politika mégis több,mint csak üzlet és piac. Ezért sok mindent elnézek a politikusoktól , mint politikustól, de mint személyek, nekem erkölcsileg nullák. (tisztelet a nagyon kevés kivételnek).
Bonusz kérdés: mi a különbség a politikus és az államférfi között?

menőmano 2012.01.20. 08:54:50

A magyar kormányfő totálisan, a Tőle megszokott formáját" hozta az EP-ben. Miért is???
oszt.ennyi.

menőmano 2012.01.20. 08:57:36

oppá" bocsika) A válasz is itt van.
Mert nagyon kell az a "fránya" IMF. hitel.
gondolom.

menőmano 2012.01.20. 08:59:51

Még nincs vége: példátlan uniós büntetés fenyegeti Magyarországot"

www.portfolio.hu/gazdasag/meg_nincs_vege_peldatlan_unios_buntetes_fenyegeti_magyarorszagot.161668.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio

Persze, hogy nincs. Még most kezdődik el.

Balt 2012.01.20. 09:00:12

@szoja122: A forrásjegyzékben ugyanúgy megemlítette Heinemannt, mint Georgievet. (Akinek lánya ráadásul elmondta: közvetlen kollégák voltak a NOB-nál, szakmai együttműködésnek lehet legfeljebb az esetet titulálni, semmiképpen nem plágiumnak.)

lariflari 2012.01.20. 09:01:09

@menőmano: Magyarország is megbünteti az uniót!
Hátat fordít neki és a seggét mutatja!

misiapu71 2012.01.20. 09:01:13

az a szerencsénk hogy eu tagok vagyunk na de kire cseréljük le a viktort

ubul2000 2012.01.20. 09:03:00

Egy nap dermedtség után ismét tobzódnak a ballib droidok. Megkapták az eligazítást, úgy látom.

Jót fogok röhögni szombaton, amint a fidesz és a szoclib tábor egymásnak feszül.....

lariflari 2012.01.20. 09:03:30

@misiapu71: Még nincs teljesen elhasználódva Vikotr,továbbá lecserélnénk a szart a fosra,mert a következő kormánynak sem lenne nagyobb mozgástere mint ezeknek.

Balt 2012.01.20. 09:04:06

@dr.dbeata: "Hát igen, nekem már ekkor kilógott a lóláb, ezt már nem tudtam elviselni, és ezért nem vagyok Fideszes."

De az tetszett, amikor az SZDSZ beállt az abszolút többségű maszop mellé, mi?

fvipera 2012.01.20. 09:05:01

orbán a hivatkozott reálpolitikus karrierjét kubatov csapatának köszönheti. kezébe adták a felolvasnivalót és durván benyugtatózták. ali tudott ébren maradni szegény. tiszta tudattal nem hiszem, hogy sztálinista alkotmánynak nevezte volna a 89-es Alkotmányt. ugye?

László56 2012.01.20. 09:05:33

Szép jó reggelt Mindenkinek

Új nap...., írja az elemzőnk. Új nap ? Kérdezem én. Hiszen tegnap még azt írta hogy semmi sem változott és nem érdemes a magyar és európai politika ezen, - legkiemelkedőbb -, eseményével foglalkozni. Egy kaméleon szeretné nekünk, tudatunk alatt, - köpönyegforgatóvá -, eladni a miniszterelnökünket. Már az írása elején csodálkoztam, hogy gazdasági szakszavakkal kezdi. Már azt hittem hogy továbbképzésen vett részt, hiszen úgy fél a közgazdasági ismeretektől mint az ördög a szentelvíztől. Megnyugtató, tévedtem. Még mindig nem ért hozzá. Igaz hogy máshoz sem, de abból legalább diplomája van. Hogy plagizált volna, azt még feltételezni sem merem.

Ok. Az Ő véleménye, a magyar közoktatás termékének a véleménye. Annak a közoktatásnak mely maga is csődben van és ezért változtatni kell rajta. Változtatunk. Huhh, most mondják a kollégáim, de mérgező vagy ma. Igen mérges vagyok. Pedig a méreg nem jó tanácsadó.

A politikai és gazdasági világban nem csak bizonyos szakszavak vannak, hanem bizonyos tárgyalási és meggyőzési formák is. Ezek úgy hozzá tartoznak ezen világ részvevőihez, mint a gyümölcs fájához. Elemzőnk nem ismeri sem a gyümölcsöt, sem a hozzá tartozó fát. Írja többek között, - beadja a derekát -, pedig csak a tárgyalási taktika egy formáját választja, mely az elemzőnkön kívül, tulajdonképpen az egész világ ismer.

Elemzőnk azt is írja, hogy a miniszterelnökünk sokat változtatta a gondolkodásmódját és evvel köpönyegforgatónak adja el nekünk. Most sem rendeli a megfelelő gyümölcsöt, a megfelelő fához. Nemhiába a magyar közoktatás terméke.

A világ változik. Ki ezt a változást nem ismeri fel, az ne foglalkozzon se a politikával, se a gazdasággal. Naponta kel az embernek újra és újra gondolni a taktikáját és a létfenntartáshoz szükséges elemzését a világ gazdaságáról és politikájáról. Ki ezt elhalasztja az ne csodálkozzon ha már fiatal korában lemarad az élet legfontosabb eseményeiről. Úgy mint elemzőnk.

Nem csak a politikusnak, hanem minden embernek, a világgal és adottságaival együtt, nap mint nap változnia kell. Nem hiába ismert az a mondás, jó pap holtig tanul.

Minden változás ellenére, a miniszterelnökünket egy változtathatatlan erős meggyőződés vezeti. A magyar népnek nem az utolsó, hanem az elsősorban van a helye a népek rangsorában. Ez a meggyőződése, mint egy nyílegyenes vonal, látható a politikájában. Ki ezt nem látja, az nem akarja látni, mert másban hisz. Hitből viszont nem lehet se gazdaságot sem politikát vezetni. Ezek a tantárgyak a realitás tantárgyai. Melyet sajnos itt ezen a blogon sem lehet találni. Hiszen a beírások legtöbbje, ismeretek nélkül, ködszurkálással és a hívők tudatlanságának a biztonságával, de a realitás teljes kihagyásával íródnak. Sőt mi több, ezt segíti elő elemzőnk írásai is. A magyar közokta...., na ezt nem írom le többször.

Mi minden esetre köszönjük Orbán Viktornak, hogy meggyőzően véd bennünket, a magyar népet és nemzetet. Köszönjük a kormányunknak a velünk való törődést. És nem utolsó sorban, arra biztatjuk őket, hogy töretlenül folytassák ezt az embert felőrlő munkát. A magyar nép köszönete lesz a jutalmuk.

Cormorant 2012.01.20. 09:05:48

@lariflari: Kizártnak tartom, hogy ne olvasta volna! Azt természetesen nem állítom, hogy mindenben egyetért vele, de olvasnia kellett!

Megfigyelo 2012.01.20. 09:06:07

@lariflari: Horthyt személyeseb Sztálin mentette meg attól, hogy Magyarország kikérje az amerikaiaktüó, és aztán a nápbíróság felköttesse, mint pl. Romániában Antonescuval történt. Akkor kérte Sztálin, hogy "hagyják békén az öreget" (Horthyr) amikor Tildy minisztertelnökkel az élén magyar kormányküldöttség járt nála 1946-ban. Feltehetően ezt azért csinálta. mert Horthy elítélése őt kellemetlen helyzetbe hozhatta volna, ugyanis ő 1944. oktüberében aláírt Horthyval egy fegyverszüneti egyezményt. Ha Horthyt háborús bűnösként elítélik, azzal implicite kinyilvánítják, hogy ő (Sztálin) megsértette a szövetségesekkel kötött egyezményt arrül, hogy csak feltétlen kapitulációt fogadnak el. (Az olasz és román királyt "politika fölött álló" államfőnek tekintették, ezért tárgyaltak velük. Sztálin azt akarta, hogy Horthyt is ilyennek állíthassa be.)

fvipera 2012.01.20. 09:06:46

@fvipera: megjegyzem geréb is reálpolitikus volt. más szavakkal: orbán az anyját is eladná, hogy akár 1 perccel tovább maradhasson a hatalomban.

visszatérve a sztálinista alkotmányra: ilyenkor szívesen megnézném sólyom fejét, aki 2006-2010 között viszonylag sokszor moralizált. most csendben ül a szolgálati lakásban

lariflari 2012.01.20. 09:07:20

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: Nekem is ez a véleményem,ott meg le van írva feketén fehéren,hogy mely rendszer az ami működőképes.A demokrácia nem tartozik ezek közé.

realistag 2012.01.20. 09:07:30

Rengeteg sületlenséget olvastam a reagálásokban. Én egy dolgot üzennék a liberális olvasóknak: szálljanak le a magas lóról, kezdjenek másképp gondolkodni - magyarul.

Ne reménykedjenek Orbán levéltásában, meg abban, hogy visszatér a szocliberál uralom. 8 évig olyan rettenetes dolgot műveletek Magyarországon, hogy nekik örökre vége! Ez az ország nem vevő a hazug, gátlástalan, erkölcstelen, minden aljasságra kész liberálisok hatalmára. Abból elég volt!

Váltsatok holnaptól, sokkan jobb lesz az életetek!

fvipera 2012.01.20. 09:09:35

@László56: traktort is viszel a bencsik-széles-stefka gyűlésre?

Balt 2012.01.20. 09:10:15

@vazzup: "Ezért kezdte el komcsizni az Mszp-t és egyben Balliberálisként jellemezni az Szdsz-t."

Muhaha, wazze, és még koalícióra meg tocsikolásra is kényszerítette őket! :)))

misiapu71 2012.01.20. 09:10:16

@László56: beteg az elméd huzzál orvoshoz

lariflari 2012.01.20. 09:12:07

@tálca nélküli miniszter: Szellemi fölényt aratott,ez tény.Hülyeség tagadni,de ettől még bele tudnék rúgni a tökeibe egy nagyot!

3dom'f'speech 2012.01.20. 09:12:09

@török gábor! pár éve figyelem a pályafutásod és látom, hogy egyre mélyebbre süllyedsz abbéli gyűlöletedtől vezérelve, hogy az általad preferált szadeszos romboló értékrend porba hullik - a mostani "elemzésed" annyira nem objektív, hogy komolyan meg kell fontolnod: érdemes abbahagyni ezt a pályát és átnyergelni valami olyanra, amihez valóban értesz, ha létezik olyan

misiapu71 2012.01.20. 09:12:45

@realistag: igazad van az előző kormányokkal kapcsolatba na de ebből sem kérek amit a cigány művel

menőmano 2012.01.20. 09:13:13

@László56:

Ön totálisan megírta!

. Ez a meggyőződése, mint egy nyílegyenes vonal, látható a politikájában."

Ja. nyílegyenes vonallal a zsákutcában, csőd szélén táncolva.

:))

Megfigyelo 2012.01.20. 09:14:01

@László56: Ilyen orcátlan seggnyalással az 50-es évek óta nem találkoztam.

Cormorant 2012.01.20. 09:14:20

@László56: Abból indulsz ki, hogy ovi a változáskhoz igazítja a tárgyalási technikáját és ez mennyire dícséretes. A kiindulással van a gond! Nincs itt semmilyen változás. Az ami volt abból eredt, hogy ovi kispályás diktátorként megpróbálta a saját népére erőltetett szabadságharc világraszóló eredményeit a nagyoknak is beadni kiskanállal, de a nagyok NEM ettek meszet. Valószínűleg a nagyok rossz helyen szocializálódtak? Ők maradtak a bevált sablonjaiknál. ovi pedig szépen visszaült a padba. Visszaült mondom és NEM változott. Maradt minden a régiben, csak a kályha, ahonnan nekünk indulnunk kell távolodott nem kicsit tőlünk.
Amennyiben ovi tényleg változást szeretett volna, akkor azokat nem faltörő kosként, hanem értelmes politikusként megtehette volna. ... de tényleg változást szeretne?

menőmano 2012.01.20. 09:14:48

@László56:

oppá" lefelejtettem)

Nagyon jókat ír. Totálisan tetszik.

:))))))))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 09:16:15

@lariflari:Rákosit megölték volna de elmenekült a forradalom előtt. Ha itthon van, meghal.

4c 2012.01.20. 09:17:18

Orbán Viktor legnagyobb problémája, hogy azon a "demokrácián" amire állandóan hivatkozik Európa már régen átlépett. Az elmúlt húsz év már az esélyegyenlőségről, az egyenlő hozzáférésről, a kisebbségek pozitív diszkriminációjáról szól. Ezek egy része már törvényekben van lefektetve, más része a közmegegyezés része.
Ugyan lehetett nagy megkönnyebbülés, hogy most már "jogi útra terelődött a probléma megoldása", és a kifogásolt 2-3 törvény módosításával minden megoldódik. Nem fog megoldódni.
Ami most Magyarországon folyik, azért veszélyes Európa számára mert pontosan a fenti elvek megsemmisítése történik. Talán a politikai elemző is tudja.

Balt 2012.01.20. 09:18:23

@Tell Vilmos: Ez korrekt vélemény, akár én is írhattam volna. :)

lariflari 2012.01.20. 09:18:46

Én egy önző dög vagyok és letojom mit szeretne OV-i vagy az EU,nem érdekelnek az eszméik,a viskodásaik,a nyavajgásaik,a sunnyákságaik a lopásaik sem érdeklnek,nekem az a lényeg,hogy nekem legyen egy átlagos életszínvonalam amiben nyugodtan élhetek!Továbbá ne szabja meg nekem senki,hogy milyen tangát veszek fel a hétfői napokon!

Cormorant 2012.01.20. 09:19:06

@3dom'f'speech: Gyönyörű látni, ahogy TG-t egyesek a jobboldalt túlzottan megértő elemzőnek, mások sértődött szadeszosnak festik le. Szerintem pedig pont jó amit csinál, tehát TG csak egy tesze-tosza középvonalas, aki nem képes oldalt választani magának? :)
Miért nem a gondolataival foglalkoztok, miért kell mindig a másikba belekötni, belerúgni, csak mert nem értesz vele egyet. Amíg ez folyik Mo-n nem érdemlünk mást, mint a mai politikusainkat.

Megfigyelo 2012.01.20. 09:20:21

Nem hagy nyugodni az a kérdés, hogy az elmúlt másfél évben az autokratikus rendszer kiépítése szükségszerűen járt-e együtt az ország gazdasági tönkretételével, vagy két, egymástól lényegében független folyamatról volt-e szó. Elvégre láttunk már diktatúrákat, amelyek épp a gazdaság fellendítésével stabilizálták magukat -- itt láthatóan az ellenkezője történt.

Balt 2012.01.20. 09:20:22

@Indriq: Kérdés, mekkora az olló a leendő IMF hitelkamat (rendelkezésre állási díj) és az államkötvény hozamok között.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 09:20:31

@lariflari: Olyan dolgok nem történtek ami miatt kontrállatlan agresszió törne ki. Nincs teljes egzisztenciális megsemmisülés.
A lakosság nagy részének még van vesztenivalója, lakása, élete, munkája stb.
Ha előáll egy olyan helyzet hogy nincs vesztenivaló, el fognak szabadulni az indulatok. Még jelenleg messze vagyunk ettől.
Most ott tartunk hogy a lakosság nagy része rongyolódik le lépésről-lépésre.

Ha pl. Orbán anulálná a bankbetéteket mint ahogy attól egyesek rettegnek, a Fidesz kormány 168 óra alatt megbukna. Nem kizárt hogy a Parlamentet is felgyújtanák.

Balt 2012.01.20. 09:21:21

@szoja122: Szerencsére neked nem kell a "nemzeti" jelző... :)

lariflari 2012.01.20. 09:23:24

@ciceró: Szerintem meg ezt egy kissé rosszul látod.A lakosság nagyrészének már nincs vesztenivalója.Az üzletek sorban zárnak be,nincs munkahely,sokan megfagynak és éheznek,elvesztik a lakásokat.A bankbetétek miatt csak azok izzadnak,akiknek van pénzük a bankban.Felőlem zárolhatják,bár akkor nem tudom hogy vonja az otp a forinthitelemet,remélem azt is felfüggesztik ebben az esetben.D

Balt 2012.01.20. 09:23:54

@mojszipupi: Már hogyne volna?! A gyermekeket nevelő, fiatal középosztály felemelése, egyáltalán: megteremtése a ki nem mondott prioritás.

Kalmár 2012.01.20. 09:24:46

Jó volt látni, a EP ülésen, hogy milyen retorikai fölényben volt Viktor, a liberális konzervekkel dobálózókkal szemben!
Prímán demonstrálta, hogy miért tartják még az ellenfelei is tehetséges politikusnak. Úgy fog tudni megeggyezni mindenkivel, hogy a kemény, nemzetét védő államférfi kép is megmarad.
Értem, hogy miért kell teli gázzal üvölteni a baloldalon....nem erősödik kellőképpen a sittes koalíció, még úgy sem, hogy az ellenálló Schiffert kipofozta Fletó a saját pártjából. Ne idegeskedjetek, jön nemsokára a Bajnai/Oszkó páros! Még nem tudom, hogy az LMP-t veszik e át vagy egy "új, szakmai, demokratikus, nemzetközileg elismert" blabla pártot kreálnak nekik, príma pénzügyi hátszéllel. Bajnai ügyesen tud úgy csinálni, mintha gazdasági miniszterként, nem lenne semmi köze a Gyurcsány kormány katasztrofális teljesítményéhez. Ők lesznek a bankvilág válasza Viktor szabadságharcára. Hamar kilógott a lóláb a Goldman Sachs-os Hillary és Soros úr mecénáskodásával. Sebaj, nektek pont megfelel Viktor ellen. Nem is esélytelenek. Majd akkor megint érdekessé válik a politikai küzdelem. Most nincs egy súlycsoportban a baloldal.

Balt 2012.01.20. 09:26:05

@Megfigyelo: De szerencsére a liblingjeik soha nem térnek vissza a hatalomba, még új neveken sem!

lariflari 2012.01.20. 09:27:30

@Kalmár: Szerintem előtte tuti hogy elszívott egy füves cigit,vagy bedobott pár konyakot.Máskülönben hogy maradt volna ilyen nyugodt?Ez normális,vagy OV-i valami droid?

Balt 2012.01.20. 09:31:07

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Hogy szív(ta)tok (vmit), az biztos, mert különben nem lehetne így interpretálni a dilettáns ballib hőbörgést. Jól mondják az elemzők (egybehangzóan): bizony, most világossá vált a magyar választóknak (is), micsoda sóhivatal ez az egész. (Ebben a vonatkozásban valszeg a Jobbiknak +10%...)

márta)) 2012.01.20. 09:31:17

Botka teljes zavart lát a rendszerben, Szeged nem adja az iskoláit

"A politikus csütörtökön a Közéleti Kávéház elnevezésű rendezvénysorozat keretében úgy fogalmazott: "a magyar kormány Európa szégyenpadjára került", az Európai Parlament szerdai vitájában a demokrácia hiányát kérték számon a legfontosabb szövetségesek.
A polgármester hozzátette: aggódni kell amiatt is, hogy az ország finanszírozása, költségvetése hogyan alakul, és amiatt is, hogy az új önkormányzati törvény hogyan korlátozza a város fejlődését.
Magyarország, amikor 2004-ben csatlakozott az EU-hoz, elfogadta annak értékeit, azaz a demokráciát, a szabadságot, és azt, hogy senki nem rendelkezhet korlátlan hatalommal - hangsúlyozta az MSZP országgyűlési képviselője.

"Az unió különböző szervei ezeket kérik számon Orbán Viktor kormányán" - közölte Botka László, aki visszautasította azt a feltételezést, hogy ez nemzetközi baloldali összeesküvés lenne"

www.stop.hu/belfold/botka-teljes-zavart-lat-a-rendszerben-szeged-nem-adja-az-iskolait/989073/

Nem csak Ő. Sokan látják, nagyon sokan.

misiapu71 2012.01.20. 09:32:27

@Kalmár: érdekes hogy te is csak a bal oldal és a cigány viktor között tudod elképzelni a hatalmat

graycivil 2012.01.20. 09:32:29

@Tell Vilmos: A "megvesztegetett futballbíró" is mindent "előírásszerűen" csinál. Mégis mérkőzéseket tud eldönteni a valós tények ellenére. És "joga van" hozzá. (Jogtalanul meg nem adott gól, jogtalanul megadott tizenegyes.)

Orbán és mamelukjai pont ezt a "megvesztegetett bíró, lefizetett partjelzők" típusú meccset játssza. Legfőképpen egy dolog nem stimmel a "szabálykönyvben": Minden bírót és partjelzőt El Curo határoz meg. Innentől ez már BUNDA!

F.Y!DESZ

márta)) 2012.01.20. 09:32:53

@László56:
Megírta! Ismét. Ügyes.
Ha repedne a plafon, tessék inkább kirohanni.
hm???
:))))

lariflari 2012.01.20. 09:34:22

A legnagyobb diktátor az EU.Mit csodálkoznak ha a kisdiktátor is diktárotkodik a saját kis szemétdombján?Diktátorkodni most úgylátszik hogy divat lett.:)

Anselmo 2012.01.20. 09:34:55

Hát nem tudom én olvasok-e rosszul, de ez a fajta alkalmazkodás és rugalmasság hiányzott a korábbi Orbán-jellemzésekből. Utólag könnyű ám okosnak lenni, mindig a legaktuálisabb eseményt értelmezve.

Balt 2012.01.20. 09:36:01

@kuktabúvár: Jó meglátás, osztom a véleményt.

Pozsgay mai napig sértődött a négyigenes népszavazás miatt, de mondjuk engem ez különösebben nem érdekel. Még akkor se, ha utólag elmondható: valszeg 1000x jobb KE lett volna GÁrpádnál. Én csak a 2004-es kettős áp.-ság melletti kiállása óta veszem emberszámba Pozsgayt, de ettől még a nyugdíját erősen megnyirbálhatják felőlem...

graycivil 2012.01.20. 09:36:35

"Egy fideszes képviselő bátor írása: Schmitt Pál, megmondom a szemedbe

Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit gáz párttársaimat dicsérni), de ezúttal, a zord időkre való tekintettel úgy érzem, helyesebb, ha őszintén leírom: nem ismerek senkit, aki alkalmasabb köztársasági elnök lenne nála. ""

nol.hu/belfold/schmitt_pal

Na, ez már a vég! A többi fydeszes elfogadja, hogy ilyen hülyék alapján ítéljék meg őket is?

(Ha csak vicc, akkor nagyon jópofa. :-) )

pom pom 2012.01.20. 09:37:16

cigánykodás elemzés... nagyon jó magyar szavak:
-CIGÁNYkodás MAGYARázkodása...

azt elemezni, hogy mit mond a fődakota ?
-amikor ő maga mondta, hogy beszámíthatatlan... kamuzik összevissza...

nem vagyok rasszista de "a halott dakota a jó dakota". minden politikus pusztuljon

fvipera 2012.01.20. 09:38:37

babakötvényt is ellopja orbán-nyerges-simicska. padlást mikor söprik?

pom pom 2012.01.20. 09:39:27

@nemzetikonyves: népi romantikusch csomag, hátizsák amit a focibajnok fiacskájától kapott... a legkisebb fiu útnak indult... hamubasűlt pogácsa van benne... harcolni a 7pénzszivattyús karvajtőkével...

Balt 2012.01.20. 09:40:56

@ciceró: "A banki THM nőtt, a számlavezetési díj nőtt, a telefon percdíj nőtt."

Nekem pl. egyik sem.

radala 2012.01.20. 09:41:10

Roppant érdekes iromány. Mondjuk én az elmúlt egy vagy két évben drámai módon elbutultam, mára már tényleg semmit a világon nem értek.
Az tuti, hogy OV zseniálisan ügyködik, roppant meggyőző egy faszi. Ugyanakkor ma hallgattam a rádióban és iszonyatosan idegesítő modoros nagyképű fasz volt, aki ráadásul (szerintem tőle szokatlan módon) többször (azt hiszem kétszer figyeltem föl erre) is képtelen volt egyeztetni az összetett mondat két felét. Kádenciának nevezett valami népi bölcsességet, holott szerintem egy bölcsesség nem kádencia, persze mint mára semmiben, így ebben sem vagyok biztos:-)
Egyáltalán szerintem nagyon gyenge volt, ami persze azért is lehet, mert a riporter oly mértékben barátságos volt vele, hogy így nincs ember, aki szeret beszélgetni...
No mindegy. Csak annyit akartam mondani, az irományhoz, hogy bár kétségkívül minden szava igaznak tűnik, azért OV messze több, mint csupán taktikus. 20 évig nem lehet taktikával fönnmaradni, pláne nem növekedni. Szóval szerintem a taktikus kevés a stratéga sok, szimplán egy profi. Természetesen nem ismerem az európai átlagpolgárt sem a magyart, mindenesetre az EP vita arra nagyon jó volt, hogy megértsük a világon semmi szégyellnivalónk nincs senkivel szemben sem. A magyar az egy roppant érdekes (vagy baromi közönséges kelet-közép európai) fajta. Szerintem egy osztrákban föl sem merült az elmúlt 1000 évben, hogy létezhet bárki a világon, akire föl kellene néznie. A magyarok (talán a kultúrfölény elmélet miatt, tán egyébként is) valami olyan világot képzelnek el, ami szerint vannak nálunk jobbak (német, angol, francia igazából bárki), meg vannak nálunk rosszabbak (szlovák, román, szerb). Viszont a helyzet az az, hogy mindenki tökéletesen egyforma. Végtelen sokszor szembesülök azzal, hogy amit én keleteurópaiságnak (ez egy erős kritika nálam) látok az egyszerű emberi gyarlóság. Tuti van valami halvány különbség a népek között ilyen szempontból, és ez tuti, hogy komoly hatással van az életminőségre. De szerintem gyakorlatilag ezekre a különbségekre az emberek fizetésének sokkal nagyobb hatása van, mint a nemzeti sajátságoknak...
Most hirtelen meg nem tudom mondani, hogy ezt mi a francért írtam ide, talán, mert ez a gondolat járt a fejembe:-)
A lényeg, hogy mára én már sokkal kíváncsibb vagyok arra, hogy mondjuk Milosevicsnek miben volt igaza, mint arra, hogy OV miért is hülye...

panelburzsuj 2012.01.20. 09:43:15

@Balt:

"A gyermekeket nevelő, fiatal középosztály felemelése, egyáltalán: megteremtése a ki nem mondott prioritás."

Aha. És ez a narancsfejű csávó az elszaporíytandó új etalonmagyar?

orojan.blog.hu/2012/01/19/schmitt_pal_egerben

kurgan 2012.01.20. 09:44:21

a cikkről csak egy mondás jut eszembe: kutyából nem lesz szalonna... kár reménykednie a szerzőnek. és ha orbán véletlenül mégis megváltozna, az amit "felépített" visszavonhatatlanul magán viseli az ő paranoiás hatalomvágyó jellemét, ami végül szétrohasztja majd az egész rendszerét. ő is megmondta hogy ez a szabadságharcosok országa, ugyhogy remélem nem fog csodálkozni majd ha pár szabadságharcos jól seggbe rúgja és hazazavarja felcsútra.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.20. 09:47:20

"Orbán nem a tervezésben, az előrelátásban, a vízióban és a hosszú távú stratégiában erős, hanem sokkal inkább a hatalmi logika tudatos érvényesítésében, a határozott reagálásban, a változó szerepek képviseletében és a taktikai küzdelmekben."

És ehhez kellenének hiteles szakemberek. Akik viszont nincsenek körülötte. Bornírt módon idiótákkal veszi körbe magát, akik szép szavakat súgnak a fülébe. Így még a maradék 10tán látása is elvész. Kár értünk!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.20. 09:48:42

@radala: "Az tuti, hogy OV zseniálisan ügyködik, roppant meggyőző egy faszi."
Már annak, aki képes meghallgatni semmitmondó szóvirágait. Engem nem tudott bepalizni...

kunzoo 2012.01.20. 09:49:07

@László56:

Azért inkább csak a magad nevében beszélj, én nem merném a jogot bitorolni hogy a tidben beszéljek.

mojszipupi 2012.01.20. 09:49:17

@Balt: A célt senki nem vitatja. Az eszközök voltak teljesen elhibázottak.

Balt 2012.01.20. 09:53:02

@menőmano: Ugyammá':

"Mi történhet?
A Lisszaboni Szerződéssel bevezetett eljárás szerint a tagállamok egyharmada, az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság megalapozott javaslata alapján az Európai Tanács a tagok négyötödének a szavazatával, az Európai Parlament általi jóváhagyás után kimondhatja: egyértelműen fennáll a veszélye annak, hogy valamely tagállam súlyosan megsérti az EU alapvető értékeit. A tanács a döntés előtt meghallgatja az érintett tagállamot, és ajánlásokat fogalmazhat meg a számára."

Mellesleg Orbán belengette a sajttájon: (kb.) "nem lenne jó arra az útra lépni, hogy minden egyes tagállam alkotmányát górcső alá vegyék központilag, mert inkább gyengíti az Uniót, mintsem erősíti." Lám, a médiatörvény miatt is most kezdenek szívni a tavaly oly harcos országok...

márta)) 2012.01.20. 09:53:25

Bod Péter Ákos is személyi változást sürget a kormányban

""Az IMF-megállapodáshoz szükséges irányváltás, amelyet most már jó néhány kollégám sürget és vita is van erről, elkerülhetetlen" - fejtette ki kérdésre válaszolva.

"Ha nem lennének a tárgyalások a nemzetközi szervezetekkel és nem lenne ez a finanszírozási gond, ami kipattant novemberben és máig is tart, akkor is irányváltásra van szükség, mert a kormányzati gazdaságpolitika és gazdasági helyzet nem mutat fejlődést" - magyarázta a csütörtök esti műsorban.

Így már Bod Péter Ákos a harmadik hazai közgazdász a sorban, aki a napokban kritikusan fogalmaz, feltehetően a miniszterrel kapcsolatban. Elsőként Matolcsy György "volt barátja", Járai Zsigmond fogalmazott keményen, amikor a Költségvetési Tanács korábbi elnöke azt mondta, hogy elhasználódott a miniszter. Kopits György, a korábbi KT egykori elnöke pedig egy csütörtöki lapinterjúban értékelte negatívan a kormány gazdaságpolitikáját és úgy fogalmazott, hogy Matolcsy Györgynek nincs már hitelessége sem belföldön, sem külföldön, ezért Orbán Viktornak meg kell válnia tőle. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/bod_peter_akos_is_szemelyi_valtozast_surget_a_kormanyban.508222.htm

Irány eddig is volt. Csak az a baj, hogy nem jó, hanem rossz. Rossz iránnyal pedig csatát nyerni nem lehet. Még vitázni, azt Igen.
?

Laikus Érdeklődő 2012.01.20. 09:56:28

Ponosan annyira hiteles a változás, mint Gyurcsányé az öszödi igazságbeszéd után.

sárkányfő 2012.01.20. 09:56:41

Gábor, bocs, de nevetnem kell. Azt értékeled, azt tartod remek alkalmazkodó-képességnek, hogy miután Orbán tiszta erőből nekirohant a falnak, koppant és összeesett, hogy ezek után nem rohan neki újból? Megjegyzem mindezt úgy, hogy az eleve bukott sakkjátszmájában az ország lakosságát parasztokként használta?

Összefoglalom neked kedves Gábor mit kért/könyörgött/követelt/üvöltött/sikított az elmúlt fél évben az egész ország, de a külföld is:
- Viktor, ne.
- Viktor állj!
- Viktor, ezt nem kéne!
- Viktor, hééé! Állj le gyorsan, baj lesz!!!!
- Viktor, Viktor, mit csinálsz?
- Viktor, jön veled szembe a fal, nem látod?
- Viktor, stop! Most azonnal STOP!
- Viktor, könyörgünk, ne csináld ezt!
- Viktor, ez már fáj, hagyd abba!
- Viktor, bazdmeg, nem bírjuk tovább!
- Viktor, ehhez nincs jogod!
- Viktor, bukni fogunk, ne már!!
- Viktor, csődbe viszel minket, térj már észhez!!!!
- Viktor, itt a fal, segítség!
- Állj bazdmeg állj-állj-állj ááá...

Stb. Így telt el az elmúlt fél év. Mindezen figyelmeztetés-szólás-könyörgés, mindez HIÁBA volt. Orbán nem hallotta meg. Elment a falig, elvitte az országot a csőd széléig, elvitte a frankhiteleseket az idegösszeomlásba, tönkrevágta az ország nemzetközi kapcsolatait, tönkrevágta az ország nemzetközi érdekérvényesítő-képességét, és a többi.
Majd miután koppant, és így végre belátta, hogy ez így tényleg nem megy, és végre-valahára vált (reméljük...), erre azt írod, hogy Viktor a nagy alkalmazkodó-művész....

:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.20. 09:58:59

Az ilyen politikusra mondjak, hogy szelkakas.

pom pom 2012.01.20. 10:00:23

@tildy:): nem kakas hanem KÍGYÓ és nem politikus hanem CIGÁNY...

nekem nem kell ijen álamfő és nem kell ijjen ormányfő... pusztuljanak...

Megfigyelo 2012.01.20. 10:01:46

@Balt: Minden megtörténhet, különösen mert a jelenlegi hatalom már a gazdasági összeomlás legszélére vitte az országot -- egy óvatlan mozdulat, és mindannyian a szakadékban vagyunk.

sisszi 2012.01.20. 10:07:34

Orbán mindent túlél. mindent és mindenkit feláldoz érte. itthon bekajálják ezt, az eu parlamentben nem. de onnan is állandóan CSAK haza üzen. lefutja a kötelező kört (amit annak gondol) kinn, de haza üzen a fanoknak.

Balt 2012.01.20. 10:08:52

@Kalmár: Bajnaival Fletó szeretne kesztyűsbábozni. De amint ez nyilvánvalóvá válik - nem mintha a túlnyomó többség számára nem lenne most is az -, menthetetlen, Fletó örök kolonc marad a baloldalon...

hoseman 2012.01.20. 10:09:09

érdekes ez a politikai elemzői témakör....Tisztelt TG! elemzik az aktuális helyzetet oszt szevasz? eső után köpönyeg??... azt elemezzék hogy a nagyjelenettel mi a cél,mi akar lenni a produktum.. Állati tényleg hogy zsigerből profi ez a díszfasz,de a pórnép ebbe beledöglik...Elképesztő hogy fel sem merül; a Zember hazudhat is akár??..."nagyon sokan akkor is követték, amikor váltott: táborának jelentős része elnézte neki a változásokat, különösen, ha azoktól politikai sikereket remélt."
Nna ez itt a baj kérem..... ez a vonzódás perverz,beteges jelenség.

bigapples 2012.01.20. 10:09:24

@Chigavera: Nézd már meg a térképet, kapásból látsz 4-5 helyet a város belső részén, ahol a többszöröse elfér annak a 30 ezer embernek, akiket meg tud mozgatni az ellenzék. Abba kellene hagynia a Milliának a nyafogást, hogy a ők már stipi-stopi lefoglalták 100 évre azt a nyamvadt helyszínt és sehol máshol nem akarnak tüntetni. Van elég szabad hely válasszanak másik helyszínt.

menőmano 2012.01.20. 10:11:12

Bod Péter Ákos: Az a becsületes, ha kimondjuk: nem lesz gazdasági növekedés"

Vigyázni kell az MNB devizatartalékára

Az IMF-fel folytatandó tárgyalások egyik kulcskérdése a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos szabályozás, és időről időre előkerül a hírekben a jegybank devizatartaléka. Ezzel kapcsolatban Bod Péter Ákos hangsúlyozta, hogy a jegybanki devizatartalék az, aminek hívják: tartalék, amellyel nem lehet kezdeni semmit, nem használható fel fejlesztésre - hangsúlyozta a közgazdász. Fejleszteni hitelekből lehet - tette hozzá.

Ha a jegybanki tartalék olyan hatalmasra duzzad, mint amilyen például Kínáé, annak egy részét már fel lehet használni például külföldi befektetésekre. Normális esetben azonban a jegybanki devizatartalék mentőeszköz.

Az MNB devizatartaléka elég magas, kicsit talán túl nagy összeg is, "abban az értelemben, hogy a politikusok felfedezték, és a pénz illata megindította a nyálelválasztásukat" - mondta a közgazdász. "Ahhoz azonban nem elég, hogy megfékezze a pánikot, amely kitörne, ha a kormány hozzányúlna a devizatartalékhoz" - figyelmeztetett.

Ezért tartotta nagyon veszélyesnek, amikor decemberben a miniszterelnök is utalt arra, hogy milyen sok pénz van az MNB-ben, és milyen jó lenne ennek legalább egy részét felhasználni vállalkozás-élénkítésére.
"A vállalkozásokat az élénkíti, ha a kamatszint alacsony, márpedig, ha eltűnne a devizatartalék egy része, az megingatná a külső pénzpiacok bizalmát, és ennek nagyon súlyosak lennének a következményei" - hangsúlyozta Bod Péter Ákos."

Korrekt. Az ilyen- és hasonló "megnyilvánulásokat" sokkal szívesebben olvasom, (mert legalább épitő jellegűek) mint az össze-vissza beszéléseket, hazudozásokat.
Lehet itt akármilyen szinjátékról irni, a tény, az tény marad.
???
oszt.ennyi.
:)

konrada 2012.01.20. 10:11:37

A legtöbb beírónak az a baja, hogy túl sokat képzel az emberi fajról. ugyanis nincs bennük meg a történelem tudása, a csoportlélektan ismerete, mely sokban egyezik az etimológiával, és hiányzik belőlük az empátia.

Ezek nélkül is lehet persze kritikát írni, de ezzel legfeljebb csak azokat győzi meg, akinek ennyi fény is reflektor.;))

S akkor nagy általánosságban: kezdjük az alapokkal, az etimológiával: mindig az a faj a legsikeresebb, mely a lehetősége határig elmegy akár a többi faj rovására is. A fajon belül az a csoport a legsikeresebb, mely érdekét leginkább tudja képviselni, akár más csoportok rovására is.
A csoporton belül meg az az egyed, amely a saját érdekeit tudja legerősebben képviselni. Mindez persze csak akkor működik, ha ezekben a példányokban, csoportokban, fajokban kialakul a kompromisszumkészség is, de nem abban a formában, hogy a másik állapítja meg, hol a határ, hanem az a fajta, melyben a dominanciájuk határát expanzív módon kísérletezik ki, mert ha eleve visszahúzódnak, nem próbálkoznak, az az egyed, a csoport, a faj továbbélését igencsak visszaveti, ellehetetleníti.

Mindez igaz az evolúció csúcsán lévő emberi fajra, csoportjaira, egyedeire is. (Csoport és egyéni lélektan.)

Ez ellenőrizhető a történelemkönyvekből, mert sosem a visszahúzódó, magukba forduló népekből lettek a túlélők, a kulturális hódítók, és sosem a visszahúzódó, korlátait saját magának meghatározó emberekből a sikeresek.
No itt lép be a kompromisszumképesség, mert a sikert csak akkor lehet elérni, ha a lehető legnagyobb területet lakja be, de azt fenntartani csak úgy lehet, ha a falhoz elérve képes megállni, szükség szerint visszavonulni, s amennyiben nem képes a kort és a környezetet a maga képére formálni, akkor ő hasonul hozzá.

S megint elő lehet venni a történelem-könyvet, melyben a nagy reformerek (persze akik sikeres vezetők lettek, de másként nem is lehettek volna nagyok;)) szinte kivétel nélkül kacskaringós utat jártak be, alakítva magukat és a korukat.

No és térjünk vissza az elejére, az empátia készségre: Akiben ez meg van, az tudja, hogy szüksége van a másiknak is sikerélményre, ezért engedni kell, de azt is, hogy ő a helyében mit tehetne, és ennek az ismeretében kialakítani a stratégiát.

...na ez az empátia készség hiányzik a legtöbb beíróból, de többek közt erről szól a mondás, a "kutya ugat, a karaván halad".

Cormorant 2012.01.20. 10:13:31

@lariflari: Azért egy ideje elég jól működik a világban a demokrácia. Nekem tetszik a demokrácia és működőképesnek is tartom. Sokakkal ellentétben nekem tetszik az USA-ban a demokrácia. Igen, mindig lesznek, akik megpróbálnak fellépni ellene, mindig vannak kakasok a saját szemétdombjukon és nagyobb diktátorok, igen, mindig van valamilyen szintű korrupció, de általában véve nekem a demokráciának az az elve tetszik, hogy ha betartod a szabályokat (és abból bizony sok kell), akkor mindenkinek. Azokat pedig, akik nem tartják be, meg KELL büntetni. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy mindenki a képességei szerint teljesít, de egyenlően részesedik, amit itthon sokan magukénak vallanak! Érdekes módon nem azok vallják magukénak, akik többet tettek, többet akartak és többet is értek el az életben, mint a kevésbé akaraterősek...

sisszi 2012.01.20. 10:16:20

@menőmano: corvinus tanára Bod. meg is vágták az államilag támogatott közgazdászok egyetemi helyét. nem kell annyi. csak belepofáznak, meg hát tudjuk hogy Gyuri könyve még sem jelent !!! ahonnan a közgazdász zsenialitását meríti.

Balt 2012.01.20. 10:17:22

@mojszipupi: Akkor tehát mégis van cél...?

panelburzsuj 2012.01.20. 10:18:40

@hoseman:

Eddig igyekezetem mérsékelt szókészlettel leírni Török Gábor elszánt népbutító tevékenységét, de lassan kifogyok a méltányos kifejezésekból.

Szóval fölnőhetne-e ekkora gecivé egy Orbán (Gyurcsány és még sokan mások), ha nem támogatnák önmagukat "semleges elemzőnek" kikiáltó, tökéletesen erkölcstelen és sunyi törökgáborok?

Kitenyésztődnének-e ekkora országrontók a "tudomány", a "szakmaiság", a "kívülálló szakértő" rábólintása nélkül?

charlie sheen 2012.01.20. 10:19:05

"Orbán nem a tervezésben, az előrelátásban, a vízióban és a hosszú távú stratégiában erős, hanem sokkal inkább a hatalmi logika tudatos érvényesítésében, a határozott reagálásban, a változó szerepek képviseletében és a taktikai küzdelmekben. Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani. "

Magyarra fordítva: egy kártékony féreg.

sas70 2012.01.20. 10:20:43

Orbán nem elment a falig, hanem nekiszaladt fejjel! Nem azért, mert kissé antidemokratikus dolgokat műveltek, mert legyünk realisták, ez a nemzetközi pénzvilágot nem érdekli. Ők diktatúrákkal is elüzletelgetnek minden gond nélkül. Ami érdekli őket az az, hogy a befektetésük biztonságban legyen és megtérüljön. Hogy ne hozzanak visszamenőleges hatállyal törvényeket, ne sértsenek szerzett jogokat útólagosan, hogy ne államosítsanak cégeket, ne vessenek ki ötletszerűen adókat. A befektetők, hitelezők jogbiztonságaot és kiszámíthatóságot követelnek, semmi mást. Pont ezt nem ismerte fel Orbán és ezért kapta a pofonokat, nem másért! Nem a jegybanki függetlenség a kérdés, hanem az, hogy ne egy ötletszerű, kiszámíthatatlan monetáris politika legyen, amit nem szakemberek, hanem párthű mamelukok csinálnak. Nem azért érdekes a bírók személye, mert fontos lenne, hogy 60 vagy 70 évesen mennek nyugdíjba, hanem azért, hogy pl. egy gazdasági perben ne irányított döntés szülessen. Nem azért kérdés az alkotmánybíróság jogköre, mert az bárkit is érdekel, hanem azért, hogy egy szar, visszamenőleges hatályú törvényt azonnal megsemmisíthessen, biztosítva ezzel a jogbiztonságot. Az összes többi csak médialufi, amire két nap múlva már a kutya sem figyel.

Diocles 2012.01.20. 10:23:19

Az ilyen "reálelemzői" posztok miatt kedvelem TG-t, képes korrekt lenni a jobboldallal is, ha kell, és nem a dafke "Ma hogyan fikázzuk a kormányt?" - érzés mozgatja, mint az Egyenlítő vagy a Véleményvezér agitproposait.

Orbánnak a francia-német tengellyel kell kiegyeznie. A legnagyobb hibát akkor követte el, amikor dec. 8-án szembement velük, akkor telt be a pohár. Nyalni kell nekik, ezerrel, ez nem kérdés. El kell érnie, h a francia-német magállamok kockázatosnak őt tartsák a kisebbik rossznak, kockázatosnak tartsanak egy esetleges politikai váltást.
E törekvéseknek azonban főleg gazdasági téren és a külpolban kell megjelenniük, nem a belpolitikában.

A francia-német magállamokhoz képest az USA véleménye szinte mellékes, de hamarosan ott is enyhülés állhat be, rövidesen ugyanis távozik Clintonné a Világbank élére.
Ezzel pedig alaposan meggyengül a Charles Gati nevével fémjelezhető kör befolyása, akiket vélt vagy valós történelmi sérelmeik motiválnak, h büntessük meg ezt a "bűnös nemzetet", járassuk le, buktassuk meg a csúnya "antiszemita" jobboldal kormányait.
Egy latinó, egy afro-amerikai, netán egy közép-nyugatról jött átlagamerikai politikusnak más lesz a környezete, mások lesznek a preferenciái.

Egy republikánus győzelem pedig még kedvezőbb volna az Orbán-kormánynak, egy Iránnal (akár katonailag is) és Oroszországgal élesen szembeforduló USA-nak nyilván kisebb gondja is nagyobb volna annál, h egy jelentéktelen (ráadásul szövetséges) ká-európai országot cseszegessen holmi rádiófrekik miatt...

Balt 2012.01.20. 10:23:47

@bigapples: Aztán lásd az Occupy-tüntetőket NYC-ben vagy épp Londonban:

mno.hu/kulfold/felrugta-a-darazsfeszket-kepek-1044492

Mielőtt valaki nagyon beleélné magát a "tüntetők ellehetetlenítésébe", ami ugye a "demokratikus világban nem divat"... Kíváncsi vagyok, ma hány százan jönnek össze a bohúctűzoltóval. :))

Cormorant 2012.01.20. 10:23:47

@realistag: magyarul gondolkodni nem tudok, mert azt a nemzeti oldal kisajátította magának belevonva ezzel a gyerekeim iskolájában is hittérítő ócska papi bagázst. Sőt azért sem tudok, mert arra kényszerítettek, hogy a családom védelmében kiírjam magam a magyar nyugdírendszerből is.
Marad a liberális gondolkodás, ami nem egyenlő azzal, hogy a magukat liberálisnak nevező tolvaj pártok csatlósa lennék. De nem leszek magukat jobboldalinak tituláló baloldali, helyenként szélsőbaloldali eszközöket alkalmazó diktatúra rajongója sem.
Tehát a kulcsszó a GONDOLKODÁS és nem a pártpreferencia!
Mielőtt általánosságban úgy mindenkit ekéznél és beszántanál a magyar talajba, ajánlom neked néha te is gondolkodj és számolj háromig ...

nyünyüge 2012.01.20. 10:26:04

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Én a magyarra forditott közvetitést néztem, és utólag jöttem rá, hogy milyen erősen torzitott képet kaphattam.
Mert hiába tudja az ember az eszével, hogy hogy a szinkrontolmácsolás rontja a szöveget és az egész "előadást", a valóságban mégis az jött át, hogy Orbán jól felépitett, hatásos mondatokban és képekkel érvel, mig a többiek esetében mondjuk egy ősz férfi éneklő női hanggal, helyenként akadozva, pontatlan fogalmakkal, nem pontosan odaillő jelzőket használva szólal fel, és a beszédével nem szinkronban idétlenül gesztikulál.
Úgyhogy nem csodálom, hogy a kormánypárti közönség számára egyértelműen az "Orbán lemosta a felheccelt baloldali, liberális, ..." érzet ment át.

charlie sheen 2012.01.20. 10:26:52

@sas70: Nekiszaladt fejjel a falnak, de nem eléggé. Még nem döglött bele. :(

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 10:26:56

@bigapples: Tudom, a parlament előtt meg féléves fényképkiállítás és állandó tereprendezés van egy évszázaddal később megépítendő mélygarázs miatt. Ne fárasszuk már egymást szerecsenmosdatással, nem kell félni nevén nevezni a dolgokat: ez sima sunyi gyávaság.

Beetlejuice 2012.01.20. 10:29:39

@konrada: Gondolom etolóligát akartál írni etimológia helyett az okoskodásodban. Illetve Svájc, Svédország, Dánia, Hollandia, Luxemburg, Norvégia vs. Németország (WWII), SZU stb. Egyébként bazi jó teória.

zum trucc 2012.01.20. 10:29:53

@ubul2000: Arról én nem tehetek, hogy félreérted, amúgy szisztematikusan még azt is, ami tuti egyértelmű.
De ha nem hiszel a fülednek (80% beleekézte OV-t az anyaföldbe, 20% kis átéléssel mentegette), akkor nézd a forint-euró árfolyamot.
Keménykedés az IMF-fel=+25 Ft
Megalázkodás bocsánatkérés nélkül: -15 Ft
Hát ez rossz seft.

menőmano 2012.01.20. 10:31:45

@sisszi:

corvinus tanára Bod. "

Tényleg!!?? Nahát! Hogy mik vannak!!!??
Ezt le sem kellett volna írni. De azért köszönet!!!
:(
Totálisan zseniális vagy te is.
ennyi

menőmano 2012.01.20. 10:34:54

Magasságos egek ura!! Mit képzel ez a szerencsétlen.!!!

jag3 2012.01.20. 10:36:20

Látom Török Gábor is nagyon szeretne némi stabilitást ;)

ps: kedves Török Gábor, annak idején 1994 után az MDF szavazói kerestek valakit. Orbán Viktor meglátta a politikai igényt és odaállt: rám szavazhattok. Utána pedig képviselte a kárpótolt vidékiek érdekeit. Később a választók kerestek valakit, akin levezethetnék a csalódottságukat. Orbán Viktor ismét látta az igényt ismét odaállt: rám szavazhattok. A különbsáég az, hogy ezúttal nem képviselte újonnan nyert szavazói érdekeit semmilyen téren. Sőt: amennyiben most az IMF lesz a "szavazótábora" (az IMF-nek szüksége van valakire, aki levezényli az 'átalakulást', Orbán Viktor odaáll...), a szükséges költségvetési kiigazitás komolyan sérti a korábbról meglévő szavazótábora érdekeit. A jelenség azt hiszem közismert: aki megigér mindenkinek mindent, előbb utóbb senkinek sem tud semmiben sem teljesiteni.

panelburzsuj 2012.01.20. 10:36:20

@nyünyüge:

(Töbekk között) tolmács képesítésű feleségtől pont ezt kérdeztem: vakon milyen lenne mindez - szinkronfeliratozással?

Aztán az is felmerült bennem, hogy oké, az Európai Parlament pártüdülő, kivénhedt érdemesek szanatóriuma, dajcstomik temetője, ám mégis: mikor láttunk ilyen pörgést a magyar parlamentben? Egyáltalán: a vitának ez a műfaja létezik nálunk ilyen terjedelemben?

dbeata 2012.01.20. 10:37:35

@Balt: Ha erre az a válasza, hogy ő is leköpi az elveit, akkor tulajdonképpen ugyanannyit ér a szememben, mint az MSZP-SZDSZ koalíció. Amúgy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Szerinted? Megfejelve azzal, hogy egy hímsoviniszta arrogáns, más véleményét figyelembe nem vevő bunkó, aki azzal írja be magát a történelemkönyvekbe, hogy viszályt teremtett az országban, és mindenkit felcímkézett, és nem-megszorító intézkedéseivel még nagyobb nyomorba taszít sokakat, csak azért, hogy kisszámú kegyeltjeinek juttasson. Csakhogy az sincs ingyen ám. Klientúra építés zajlik, és ha netán valaki meggondolná magát, a kijárat elég szépen el lesz torlaszolva. Ezzel nem mentegetni akarom Gyurcsányt, mert ugyan ki feledné azt a hírös mondást, hogy az öregedő feleséget mindenkinek joga van lecserélni... vagy vmi ilyesmi.
Cohn-Bendit-tel jönni pedig egyszerű terelés, szerecsenmosdatás része. Itt most nem Cohn-Benditről van szó. Ezzel együtt, ha tévedett, akkor kérjen elnézést és máskor előbb gondolkozzon, utána beszéljen.

Amúgy nem értek a politikához, ezért nem is értem, miért épp ezt a három törvényt sikerült az EU-nak kipécézni. Sokkal nagyobb bajok is vannak nálunk ezeknél.

sárkányfő 2012.01.20. 10:38:28

off:

mivel Schmitt hamarosan a múlté lesz, ideje lenne elkezdeni lármázni, hogy a következő államfő ne fideszes legyen, hanem MAGYAR.

on.

Kalmár 2012.01.20. 10:41:14

@Balt: Majd ha a Fidesz szervezi. Ez csak egy könnyű séta a fővárosi konzervatív értelmiség felvezetésében. Ha a Fidesz szervezi azt nem fogod eltéveszteni.

hoplita 2012.01.20. 10:43:02

@lariflari:
"....: Miért?Rákosit agyonverték?Sokkal görényebb volt pedig,még sem történt semmi.Vagy Horty-t?Kibelezték tán a szemétségeiért?..."

Túl nagy a pofád, van mire?
Költői kérdés volt, felesleges válaszolni..:)

komment1 2012.01.20. 10:43:04

A legkevésbé sem hinném, hogy OV a meg- és kiegyező politikus szerepét tudná alakítani, most sem azt alakította. Azt közölte, hogy ő az erőnek engedett, illetve azzal zárta EU parlamenti beszédét, hogy mi a szabadságharcosok nemzete vagyunk (de kérjük a pénzt) - ő továbbra is harcol, a fene tudja kivel. Most csak fegyverszünet van, mert a fejéhez nyomták a pisztolyt. Egyébként csöppet nem lennék meglepve Járai legutóbbi nyilatkozatai alapján, ha ő lenne OV bekészített Bajnaija. Európai részről ugyanis Orbánnak már azt sem hiszik el, amit kérdez.

sisszi 2012.01.20. 10:45:25

@menőmano: félreértetted. semmi megjegyzés volt, nem kioktatás.

hoplita 2012.01.20. 10:47:49

@ubul2000:
Ennek, pszihomókus?
Minek? Nem hülye ez, hanem egy geciláda....inkább egy fa testápoló.

dbeata 2012.01.20. 10:47:56

@László56: Tudjuk, most majd parasztképzés lesz, ugye? :-) Az való nekünk, hisz mindig is mezőgazdaság volt az erősségünk... Amúgy az ember nem változik, de a véleményét persze megváltoztathatja, ezt gondolom. Viszont egy kis magyarázat nem ártana. Hátha megértjük. Bár, ha a kormányon múlik, egyre kevesebben fogják érteni (250 fős keret a Közgázon). Nem baj. Majd a Felcsúti Akadémia kihúz a pácból. Lesz sok focizsenink. @jag3: Igen, ez az a fránya nárcizmus, és ez egy borzalmas betegség, gyakorlatilag megsemmisíti az embert, pedig ő mindig mindenkinek jót akart, mindenkinek tetszeni akart. Ha belenéz a tükörbe, mit lát, kit lát vajon? Ki az, aki visszanéz? Ebben az értelemben legalább most tökös legény volt, mert végre kimondta, hogy az alacsonyabb keresetűek nem tetszenek neki, és az inaktívak sem tetszenek neki. A túl sokat tudó, egyetemre járó népek sem tetszenek neki, és nem tetszenek azok sem, akik kimennek külföldre a nyomor elől, vagy a jólét reményében. Ilyen értelemben legalább egyszer hitvallást tett.

bariga 2012.01.20. 10:49:52

Sajnos Gábor optimizmusát most nem tudom osztani. Orbán már túl mélyen van, nem tud akkorát forulni, amekkorát kellene.

hoplita 2012.01.20. 10:49:54

@ubul2000:
Én is csak egy kávét kérek....meg egy-két jóféle szilvát.:)))

hoplita 2012.01.20. 10:51:53

@ciceró:
De nem a lárifárik kezétől.
Ez otthon kussolt vóna...ahogy most is...csak a gép előtt kemínygyerek.:P

aszekelyek 2012.01.20. 10:53:14

KeKedves Gábor! elég jó esélyt látok arra, hogy a közmondásos kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon attrakciót meg fogja tudni valósítani Orbán kormánya. Ahogy külhonban, úgy itthon is.ekkora ellenszélben is. Lenyugszanak a piacok. Lesz egy keret. Amitnem állszándékában a kormánynak felhasználni. Az IMF supervisory ebben konkrétan segítségére lesz. ez is nagyon jól látható előre. Gyakorlatilag kifogja a szelet a vitorlájából az ellenzék vitorlájábúl. Az nevetséges lenne, ha a stabilizálásért támadnák pl a szocialisták Orbánt és kormányzását. Persze eddig is láthattunk, hallhattunk tőlük már nevetséges dolgokat, sőt szemérmetleneket is. Értsd más szemében a szálkát, sajátjukban a gerendát sem. A közmondások esszenciális zsenealitása, kérem szépen. Szándékosan írtam így. :) Vélelmezem, lehetnék jegyszedő a Katonában :) Is. Olyan cukros egy emberek vannak a színházi világban mámma. Mink így mondtuk ott ... n a kórusban. A kulturharc persze m ajd fokozódik. Képtelen állításokkal. Érdekes az Új színház műsora és látogatottsága lészen ezután. Meg a támadási felület. Néztem ezt a millás juhászt tegnap agresszolgánál. Ilyesmikre számítok. megkapja az engedélyt a Szabadsajtó útra és következetesen állítja, hogy az egész várost lefoglalták a kormány rendezvényeire. Javasoltak neki másik helyszínt. Az se jó. CSak a belvárosiak lesznek ott? nem akarnak egy pár megállóval kijjebb tüntizni? ettől meg már olyan nagyokat kell mondania, mint ott. Sztem ez így lesz a nüanszok is fel lesznek nagyítva. Bolhából csinálnak elefántot. Mást is mondott ez a jóember. Minősyítette pl Szíjjártó urat. ez is a millás juhász önminősítése. Az tetszett, hogy egyik meghívottjából se tudott agresszolga egy árva állásfoglalást vagy feltételezést kicsikarni . Kovács úrból akart jeklzőt kiszedni. ezt az önteltséget! A derekáig nem ér. Azt képzelte , hogy jut vele valamire ? A doktoranduszok elnöke is nagyon jól , korrekten kijavította a felkészületlen agresszolgát a levélírók címeit illetően is. Vigyorogtam. "Én már csak egy kávét kérek." A poszt kérdéses témájához még. A jobbik majd veri a tüzet. nyilván.Szóban. Ha viszont lejjebb meg az euro és megy, a svájci frank is. ergo az államadósság forintban számított összege is, fizethetőbb lesz. A kompenzációkat is megkapják, akik a kivezetés miatt kevesebbet kapnának. Viszont az jó, hogy erről az állapotról indul majd az IMF supervisory. Lassan szépen visszaáll majd a dolog a kerékvágásba. CDS felár is. megy lejjebb. Még sok végtörlesztés lesz. Ami s csak jó irányba tolja a pénzügyi helyzetét az országnak. A nyugdíjakkal meg lehet revolverezni de információim szerint a német demokráciában is, magasabb , egységes korhatár mellett, munkaképes rendvédelmisek , tűzoltók és más hasonlóan kiemelten stresszes munkát végzők mindössze 5 év korkedvezményt kapnak , ahogy itt is. tehát hatvan évesen mehetnek nyugdíjba. nincs alapja azt követelni rajtunk, amit itthon erőltetnek és elhangzott az EP-ben is, meg még el is fog.
Nem látok nagy változást sem ami azt illeti. Menedzselni valót. A választási kampányban is azt mondta Orbán, hogy minden úgy lesz , mint Európában. Persze nem úgy , hogy bármit hajlandóak egy kis ordibálás miatt megtenni. A magyar elnökség idején is az hangzott el , mindenben együttműködnek , amit a bizottság észrevételez , aggályosnak tart. Természetesen diszkrimináció mentesen fogadnak el minden olyat. A válok meg jottányit sem változtak. Az ország érdekeinek, mely magától értetődő is, legjobb tudásuk szerinti érvényesítése. Teljes jogú tagként. Akik eddig is igyekeztek aláásni ezt a célt és munkát és a kormány hitelét, nyilván tovább is fogják azt minden módon folytatni. ez is papírforma. A hátramozdítók nem fognak felszívódni. ezt is említette Orbán, még nagyobb ellenszélként, melyben meg akarja valósítani, hogy Magyarországot egy hasonlóan jó pályára állítsa, a válság ellenére i s, amilyenre állította 98 és 2002 között. HAjnalban ment Chikán Attila előadása a Mindentudás egyeteme sorozatban. Azokon az ábrákon is jól látható, milyen mélypontra juttatta Magyarországot 2002 és 2008 között az akkori kormányok felelőtlen gazdálkodása és kormányzása. Drámaian. Amire kitört a válság első hulláma. tehát nem lehet arra fogni. 2010-ig ugyan van valami javulás a grafikonon de az nagyon elmarad a 2002-es állapottól . Ami versenyképességünket illeti. Az még nyitott kérdés , hogy az adót , a személyi jövedelemadót az IMF fogja-e majd követelni megváltoztatni. Eddig ez csak sajtóhíresztelés. Mostanában azt meg nem nagyon lehet készpénznek venni. A versenyképességünket nagyon rontaná. Az tény. Nem gondolom , hogy az célja lehet az IMF-nek.

hoplita 2012.01.20. 10:54:40

@lariflari:
Közben azé' megtanulhatnál írni is....a tanga ráérne, buzikám.:)

hoplita 2012.01.20. 10:57:02

@Kalmár:
Na, itt a másik véglet. Ha ovi szarik egyet, te beveszed, hogy palacsinta és üvöltve követeled a repetát.

konrada 2012.01.20. 11:02:29

@Beetlejuice: Igazad van. Összeakadt a két szó bennem.;))

Mária 2012.01.20. 11:05:09

"Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani."

ÁTVÁLTOZÓMŰVÉSZ?

Egy átváltozóművésznek, a szerepéből adódóan soha nem lehet úri becsületszava.

graycivil 2012.01.20. 11:06:39

"Szegény Matolcsy, szegény Schmitt!

Viszont azzal, hogy minden a kormányfő akaratától függ, egyúttal minden kudarc is az ő kudarcává válik. Mert Schmitt Pál nyílt színi morális megsemmisülése és Matolcsy György vagdalkozásai valójában a miniszterelnök tehetetlenségét illusztrálják. "

velemenyvezer.blog.hu/2012/01/20/szegeny_matolcsy_szegeny_schmitt#more3592055

"Orbán Viktor merev."

Hepci, ezt neked passzoltam... :-)

Mária 2012.01.20. 11:06:48

@realistag:

Nektek az "elmúltnyócév" az egyik mantrátok.

Lassan készülhettek rá, hogy tavasztól jön az "elmúltkétév" ellenmantra :)

mojszipupi 2012.01.20. 11:09:01

@Balt: A cél nem szentesíti az eszközt

Mária 2012.01.20. 11:09:19

@tálca nélküli miniszter:

"Aki a sajtótájékoztatót figyelmesen hallgatta, megérthetett valamit a koncepciójából, messzebbre látó, átfogó, européer terveiből."

Nekem az jött le, hogy egyrészt be van szarva, másrészt továbbra se kíván felhagyni a náci propagandából ismert szómágiával.

hoplita 2012.01.20. 11:13:21

@tildy:):
Drágám, ezt már régen mondták, mondj újat, vagy csitt.
Van itt gurgulázva okádó elég...:)

hoplita 2012.01.20. 11:20:53

@panelburzsuj:
Ki, nyugodj meg. Mindig így volt, így is lesz.
Nem veszed figyelembe, hogy ki teremt kit...asszem fordítva gondolkodsz.

ubul2000 2012.01.20. 11:20:55

@sárkányfő: pontosan, MAGYAR és nem libsi, és ne is bolsi

tölgyes 2012.01.20. 11:21:23

@ciceró: No persze.. ahogy azt Ön és Móricka elképzelte, mert a demagógiájuknak az tetszett.:) Persze mindig törekszik a bank arra, hogy Ön fizessen.. de ebben az esetben ez mégsem sikerült. Nem véletlen a sivalkodásuk. Persze Önnek abban igaza lehet, hogy az adóterhek 1-5%-át Önre terhelték, de ennek meg a forgalmuk látta a kárát. Én pl. három korábban működő számlámat megszüntettem..Vagyis itt egy számukra kedvezőtlen döntés született. Ha eltörlik ezt az adónemet, akkor a kieső bevételt az egyensúly mitt több formában fogja megfizetni:
1. nő az adóterhelése;
2.Szükülnek a közszolgáltatások;
3.Csökken a közszféra foglalkoztatottsága, ami miatt megint lehet sivalkodni.
Én még a közszféra béreinek csökkentését sem tartom kizártnak.

Balt 2012.01.20. 11:22:24

@Diocles: Off: Az mindenesetre látszik, hogy Obama számára se lesz egyértelmű az újraválasztás...

Balt 2012.01.20. 11:23:42

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: "... a családom védelmében kiírjam magam a magyar nyugdírendszerből is."

Ezért egyszer majd "áldani" fogják az eszed... :)

nixe 2012.01.20. 11:24:44

Bod Péter Ákos kommunista lett!!!!!!!!

tölgyes 2012.01.20. 11:26:38

@Dr. Trejo: Természetesen nyugodtan és indokolhatóan említhettem volna a bukott miniszterelnök nevét, hiszen Ő volt az aki elkúrta, majd fizetés náélkül távozott a pénztártól. A döntést és az elkúrást eredményező lépéseket soha sem az égiek hozzák, teszik meg. Így volt ez 2002-2010 között is. A korszak meghatározó politikusa Gyurcsány volt.

kalandfereg 2012.01.20. 11:27:10

A mostani helyzetet az teszi még pluszban különösen hervasztóvá, hogy Matolcsy leváltása az Orbán kormányban nem úgy történik, mint egy rendes kormányban.
Itt, a nagy gyagyában nem szakmai, profi viszonyok vannak, hanem meghatározhatatan apa-fiú szerepek, nyúlós "én elhiszem neked a te gyagyádat, cserébe te elhiszed az enyémet"- leosztások.
Előbb-utóbb robbanni fog, az biztos, ekkora baromsághalmon még a legerősebb kezű pszichopata is csak ideig-óráig tud egyensúlyozni.
De sajnos nem most, hanem amikor már sokkal rosszabb lesz a világgazdasági helyzet is, meg a magyar helyzet is. Készüljetek fel a legrosszabbra!

szakállasbácsi 2012.01.20. 11:28:03

Egyetértek a blog szerzőjével. Orbánnak sikerült az utolsó pillanatban köpönyeget fordítani, teljesítménye még akkor is tiszteletet parancsol, ha itt élek és látom mi történik VALÓJÁBAN. Zseniálisan gátlástalan fickó, olyan, mint a legjobb szélhámosok, akik eladták a Vérmezőt, meg a Mester utca kockaköveit. Hitelesek, őszinték, korrektek voltak. Vagy csak annak tüntek a vevők szemében.
Orbán a látszatok művésze, a varázsló, aki elénk vetíti vágyainkat és érzelmeink, atavisztikus kötődéseink, nemzeti sérelmeink - valljuk meg ezoterikus és a fejlettebb világot baromira nem érdeklő - televényéből rendezi be a színházát. Szélhámos és csaló, aki nem átallja bemondani Rodolfót plagizálva: "vigyázat, csalok" = "ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek".
Mi is történik a Varázslóval? Sokasodnak a Mariók.
Nem lesz jó vége, én szóltam.
Török Gábor: szerinted sem? Akkor miért nem szólsz? Lehet, hogy nem elég a demokratikus jogállamot lepöccintő kézmozdulat kecsességének elemzése. Már nem elég.

tölgyes 2012.01.20. 11:28:19

@bariga: Ezt én már 89-ben is olvastam:).. majd azóta folyamatosan. "Fulladjon meg OV. lehetőleg máma még":)

sárkányfő 2012.01.20. 11:28:28

@ubul2000:

nem is szólva arról, hogy Schmitt múltja alapján egyszerre bolsi és fideszes is... mondjuk e két kifejezés, így a pártállam közepén már ugyanazt jelenti...

Balt 2012.01.20. 11:29:15

@nyünyüge: Ugyammá', az lejött, szinkrontolmács ide vagy oda, hogy Cohn Bandita és Cerkoftadt a Konrádék által tálalt maszlagot mondják fel, a többi meg csak saját aktuál-belpolitikai célokra használja a megszólalási lehetőséget. (Lásd román és bolgár kommerek.)

Balt 2012.01.20. 11:30:27

@nyünyüge: Ja, gondolom, az ATV-n nézted, ott biztos hitelesebben szinkrontolmácsoltak. :))

tölgyes 2012.01.20. 11:30:45

@szakállasbácsi: Th Mann tényleg időben szólt..nem is szerették emiatt az antifasiszták.. és ma már a liberálisok nagyibbik része sem:)

jag3 2012.01.20. 11:31:55

@dr.dbeata:

nem a narcisztikus személyiségjegyekre gondoltam. Amúgy Orbán Viktor csak akkor szerepel, ha az nélkülözhetetlen.

dbeata 2012.01.20. 11:32:53

"CSak a belvárosiak lesznek ott? nem akarnak egy pár megállóval kijjebb tüntizni?" - és a kormány, nem jön ki a belvárosból? Pedig ó de tudnánk itt örüni, nyomorult peremvárosiak... Egy kis Szíjjártó Petya beszédnek...:-)

ubul2000 2012.01.20. 11:32:54

@sárkányfő: így igaz, de én a libsire helyeztem a hangsúlyt, csak olyan ne legyen elnök

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2012.01.20. 11:34:49

Én mondjuk nem bántam volna, hogy ha a sok szerep közül néhány értelmesebbhez ragaszkodik: konzervatív enyhén liberális, polgári, megoldáskereső reálpolitikus mondjuk.

Rögtön választás után.

Ezt az egész fülkeforradalmi plebejuspolitikus baromságot manyup-pénztárral, alkotmánybíróságlerohanással, médiattörvénnyel stb.kihagyhatta volna.

Számomra azért csalódás az elmúlt 1,5 év, mert
1) politikailag/társadalmilag/stb. semmi nem hozott ez a forradalmasdi
2) Lett volna lehetőség egy magyar Moncloa-paktumra bal- és jobboldal között, amire szerintem égető szükség lett volna 20 év kudarcba torkolló politizálsa után.

Ami most jön az kármentés és kb technikai kormányzás az IMF szabta feltételekkel, aminek előnye a kiszámíthatóság, hátránya, hogy tovább erodálhatja az egész politikai elitbe vetett bizalmat, ami bárki bármit mond nem jó dolog. Konkrétan versenyképességrontó hatása van, ha ilyen szinten nem tud bízni egy társadalom a politikai elitjében (adózási morál, törvénytisztelet, stb.)

tölgyes 2012.01.20. 11:35:35

Kedves TG!
Ami itt nekem keserű élményem - azt nem mondom, hogy meglepetésem - az az Eu Parlament színvonala volt. Ilyen előzmények és felhajtás után, ekkora tájékozatlanság és felkészületlenség elszomorító. Mindez azt példázza, hogy Európa nagy bajban van és szinte reménytelen helyzetbe került. Ez az eus társaság még a gazemberségben is felkészületlen.. Olyanoknak látszottak mint az a bankrbla, amelyik otthon felejti a mackó feltöréséhez szükséges szerszámait, amiket használni sem tudna.

sárkányfő 2012.01.20. 11:36:30

@ubul2000: csak a te hozzászólásodnak semmi értelme, mert annak, hogy Orbán egy liberálist nevezzek ki elnöknek, annak az esélye: nulla.
amire esély van, hogy egy újabb kesztyűbábot fog kinevezni amelyik nem a magyar érdeket, hanem a fideszes pártérdeket követi.

ezért ismétlem: a következő elnök ne fideszes legyen, hanem MAGYAR!

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 11:36:59

"ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet"

Ez pont olyan, mintha valaki bezárná egy kórház ajtajait, bedeszkázná az ablakait, azután felgyújtaná az egészet, és miután nézte egy darabig, a helyszínre érkező megdöbbent sajtónak higgadt és megfontolt hangon azt mondaná: bár a veszély elhanyagolható, de ha kell cselekszünk, először a nők és a gyerekek.

Ha van elég bőr a képén még életmentő érdemérmet is kioszt magának.

bigapples 2012.01.20. 11:38:53

@Diocles: igen, stratégiai hiba volt, hogy túl direkt módon ment szembe a francia-német kettőssel decemberben. Most kicsit rajtunk akarnak példát statuálni, hogy a kis országok ne ugráljanak a két nagy elképzeléseivel szemben.

A csehek jobban csinálták, parlamenti elfogadást emlegettek és most már látható, hogy szép lassan kihátrálnak az egyezmény mögül. Ahogy a svédek vagy az írek is. Ez viszont azt jelenti, hogy mi kevésbé leszünk fekete bárányok, akik akadályozzák a fiskális paktumnak álcázott német-francia gazdasági érdekérvényesítést.

Amúgy én kevésbé vagyok optimista az amerikai külpolitikával kapcsolatban. H. Clinton mégiscsak egy felső-középosztályi családból jön átlagos demokrata politikusi nézetekkel és a magyarországi USA nagykövet is egy gazdag ingatlanvállalkozó erős tradicionális görög háttérrel. Nem véletlenül fanyalogtak baloldalon, hogy túl jóban van (volt) Orbánnal.

Ennél sokkal rosszabb is jöhet helyettük, ha marad az Obama kormányzat, mert Obama az utóbbi évtizedek leginkább szocialista-SZDSZ kompatibilis elnöke, aki az egyetemi éveiről így nyilatkozott:

"To avoid being mistaken for a sellout, I chose my friends carefully. The more politically active black students. The foreign students. The Chicanos. The Marxist professors and structural feminists"

Ez olyan, mint egy szadeszos hitvallás és nem az amerikai demokrata párti fősodor. Az Obama kormányzat tele van ilyen aktivistákkal, akiket nem nehéz mozgósítani hamis emberjogi vádakkal, amelyek egy cigányüldöző, buziüldöző idegenellenes keresztény diktatúrának bélyegzik Magyarországot.

Ráadásul Franciaországban is egy szürke szoci lesz előreláthatólag az új elnök.

Mária 2012.01.20. 11:41:05

@Balt:

Központi szinkrontolmács volt :)

A videó valós időben jött az uniós honlapról, most az archívumukban találod, (europarl.europa.eu) ahol felhasználták, azzal az anyaggal dolgoztak:

www.youtube.com/watch?v=yGXbYEV6ZTQ

Te magad választhatod meg, hogy melyik tagállam nyelvén akarod hallani a szinkrontolmácsot.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.20. 11:42:16

@tölgyes: AZ is Ön fogja megszívni attól tartok. Ha tovább csökkentik a közszolgáltatások színvonalát, Ön nem fog megfelelő orvosi ellátást, Ön nem kapni csak elfogadhatatlanul hosszú idő után igazolást, határozatot, Ön nem kap majd rendőrt, Ön kap selejt tanárt.
Mindeképpen Ön fog fizetni. Ön fizeti a banakadót, mert a bank átterheli a költséget, nem hitelez, ha nem hitelez nem megy a gazdaság stb.

Nincs varázslat. Mindenképpen Ön fog fizetni. Mindegy hogy ezt a bankok okozta gazdasági pangás, az emelkedő jövedelemadó, vagy a benzinár miatt teszi, vagy azért mert orvost már csak hálapénzért kap vagy ügyintézést a hivatalban.

Minden számlát végül Ön áll.

Doberdo 2012.01.20. 11:42:33

Sajnos nem az Orbán Viktor politikai túlélése, hanem az ország
megmaradása a fő kérdés. Az nyilvánvaló, hogy Török Úrnak
igaza van abban, hogy O.V. átváltozó-művész. Ennek ellenére
nem látjuk, hogy mi lesz "a nagy magyar puszta sorsa". Ennél
még van lejjebb is, ha pedig korábban kezdte volna el a reál politkát a kormány, akkor az ország fényévekkel jobb
helyzetben várhatná az Eu-s megállapodást !

bariga 2012.01.20. 11:43:47

@tölgyes: Bár mi lennénk akkora bajban (csak),mit Európa.

klorofil 2012.01.20. 11:45:59

Orbán:
"Csak két vitás kérdés van az EU-val.
Ez első, és talán legfontosabb, hogy melyik végén törjük fel a tojást."

Mária 2012.01.20. 11:45:59

@bariga:

Ez egy ostoba szlogen.

Ha belegondolsz, nincs semmi értelme a kommentednek.

Persze nem várom, hogy belegondolj mindabba, amit a propagandagépezet tőmondatokban az agyadba sulykol :)

sárkányfő 2012.01.20. 11:46:25

Tényleg, ki lesz a következő államfő és mikor iktatják be? (a mostani ép most bukik el)

Szerintem legkésőbb tavasszal már új államfőnk lesz.
És hogy ki? Lássuk a választékot:
-Szíjjártó
-Selemeczi
-Semjén

Csak ezek funkcionálhatnak úgy, hogy mindent aláírnak vakon, mint Schmitt tette. Ők csereszabatosak.

Én Semjénre tippelek, de Szíjjártó is esélyes, ő abszolút bizalmi ember.

bigapples 2012.01.20. 11:48:06

@Chigavera: Gyávaság szerinted, szerintem meg óvatosság, hogy ne engedjék egymásra a Fideszes erődemonstráció százezres kormánypárti tömegét és a 30-40 ezres ellenzéki tüntetés résztvevőit. Vannak erre rossz tapasztalatok, ha csak az Opera előtti eseményekre gondolunk, ahol a szélsőjobb baloldaliakat inzultált míg a baloldaliak szélsőségesei az Operába igyekvő meghívottakat bántalmazták.

Nem csodálom, hogy a kormány nem akarja, hogy esetleg 2006 októberét akarja megcsinálni párszáz felheccelt ember. Nézd meg a térképet a lezárásról, nyugodtan tud olyan belvárosi helyet kijelölni a Milla, ahol elkerüli az állami ünneplés résztvevőit, mégis kényelmesen elférnek a tüntetői.

pom pom 2012.01.20. 11:48:30

@wowerman: érdekes kérdés ki mondta neki hogy szabadságharcoljon?

hát igen önmaga...
de mijen igényt próbál kielégíteni?
a 21 éves saját elkúrásának "korrekciója" ahogy elemzőnk mondaná...

mi a cél? a rencerváltás elvégzése. a minden átalakítás elhivatása...
a világraszóló politikus viziója egymásra talált a mindent mexálni kívánó oligarchákkal...

a szavazó+ a zorbán fides + a zoligarchák is teljes TÁRSADALMI-GAZDASÁGI átrendezést,a zaz ÚJ RENCERt akarnak...

igen ám... csak az új rencerről különféle vízióik vannak...

Alamio 2012.01.20. 11:49:12

Előzetesen azt mondtam, a puskaropogás 2, 2,5 évig tart majd, a politikai realitás az, hogy eddig lehet harckészültségben állni. És utána átállnak a nyugodt erőre, akik rendbetették a dolgokat. Kb. ennyi idő elég is olyan átalakításokra, amikhez eddig senki hozzá sem mert érni, mert bármelyik megbolygatása a következő választások elvesztését ígérte (nyugdíjrendszer, oktatásügy, felsőoktatás, munka törvénykönyve, új ptk, alkotmányozás, médiatörvény, államosítások, adórendszer, határon túliak kérdése). Ezek nagy részét megtették, ez egy lépés volt a felé, hogy bekövetkezzen a változás, mellyel a harcos politikust felváltja a nyugodt politikus.

bigapples 2012.01.20. 11:50:28

@sárkányfő: ha sikeresen lármáztok, akkor 2013 nyarán Schmitt lemond és a Fidesz megválasztja Kövért, hogy védje a demokráciát és a nemzet egységét 5 éven át :)

márta)) 2012.01.20. 11:52:23

A nyugati magyarságot is megosztja az Orbán-kormány tevékenysége"

Ahogy tehát a nemzetközi sajtót, a nyugati magyarságot is élesen megosztja a regnáló magyar kormányhoz és annak tevékenységéhez való viszony. Az álláspontok közeledése helyett sokkal inkább egy nagy nyugati magyar médiaharcra lehet számítani."

kitekinto.hu/karpat-medence/2012/01/20/a_nyugati_magyarsagot_is_megosztja_az_orban-kormany_tevekenysege

Az EP-ben egy vita? volt. A lényeg, a megoldás még várat magára.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2012.01.20. 11:53:37

Nettó hülyeség a poszt.

Orbán az elmúlt két (sőt, több) évben folyamatosan azzal volt elfoglalva, hogy a külföldnek mást mondjon, mint Magyarországnak. Nem változott semmi, jön haza keménykedni.

Alamio 2012.01.20. 11:55:27

@sárkányfő: Nekem a tippem Pálinkás lenne - de igazat adok @bigapples: -nek, nem hinném, hogy az ellenzék érdeke leváltani Schmittet. Könnyen rágható gumicsont, nem olyan mint Orbán mostani szereplése.

pom pom 2012.01.20. 11:56:34

@béla a görög: vigyázz lemaracc... ők tényleg új országot építenek !!!

Kalmár 2012.01.20. 11:57:13

@hoplita: Komlyan? Ezek szerint te vagy maga mr. Realitás, aki középen állva, az igazság origóját jelented....:)))
Mókás egy paprikajancsi vagy.

concret 2012.01.20. 11:57:22

@bigapples:

A csehek és a svédek tényleg kihátrálhatnak az egyezmény mögül - utóbb majd kiderül, melyikük mennyire jár jól ezzel. Lehet, mindkettőjük.
Írország, mint eurozóna tag tök más eset. Náluk még a szuverenitás ügye is kettős értelmezésű. Ha kimaradnak az egyezményből, cserélhetik ír fontra az eurót. Erről írták náluk, hogy 100 évvel az Ír Köztársaság kiharcolása után kulloghatnak vissza a brit befolyás alá.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 11:58:57

@bigapples: kedvesmbigapples, úgy vélem,te is érzékeled, hogy ez az érv attól a kormánytól, amelyik szinte kizárólag nemzeti ünnepekre szervezett utcai demonstrációkra építette a hatalomátvételét, legalábbis megmosolyogtató.

Olyan, mintha azt mondanád, a kormány tulajdonképpen saját magától akarja megvédeni a tiltakozókat. Meg különben is: egyszer volt Budán kutyavásár.

sárkányfő 2012.01.20. 12:06:00

@Alamio: az ellenzék vagy bárki érdeke ebben az ügyben teljességgel érdektelen, semmi befolyásuk, erről egyszemélyben Orbán fog döntetni, ahogy tette eddig is.

@bigapples: ha lenne egy csepp politikai érzéked (nincs, de azért lelkesen szoktál írogatni :)) akkor tudnád, hogy momentán a legerősebb érv Schmitt maradása mellett éppen az, hogy az ellenzék támadja. Ez Orbán 5 éves szinten megrekedt személyiség-fejlődésének köszönhető, ugyanis nála a dacreakció felülír mind mást józan észt, saját érdeket, ország-érdeket, mindent.

Egyszer üvöltve kéne követelni Orbántól, hogy tegye tönkre az országot, erre dacból csakazértis jót tenne...

Egyébként meg nem követeltem semmit, megkérdeztem ki esélyes a következő államfőnek. Gerinctelenség és megbízhatóság szempontjából (más meg nem számít) Schmitthez legközelebb Szíjjártó áll.

panelburzsuj 2012.01.20. 12:07:11

@hoplita:

Érdemes lenne megnézni, hogy mekkora a rotálódás a politikusok, mekkora a megmondóemberek körében. Az olyan kettős szereplőket se kihagyva, mint Csurka vagy Debreczeni.

Konrádtól és Lengyeltől, Bayer-Bencsik-Bogártól a junior törökgáborokig.

Cormorant 2012.01.20. 12:09:19

@Balt: Nézd, az igazság egyedüli letéteményese nem vagyok, de legalább nem egy elmebeteg diktátornak hiszek, hanem a statisztikáknak, melyek szerint legkevésbé valószínű az, hogy megérem a nyugdíjat, így a feleségem és a gyerekeim örökölhetnek mindent. Ha pedig mégis? Hát egyrészt megvan az, ami ugyebár az enyém -legalábbis a következő állami unortodox önvédelmi fosztogatásig-, valamint a gyermekeimet ismerve sem igazán hagynák, hogy éhezzek. Ők is megkaptak mindent tőlem, hogy érvényesülhessenek és hát végül is ott van még a családot együtt tartó szeretet is. Hát igen, nem csak a polgári magyar keresztény jobboldalon képesek az emberek zemberként élni, van a hold túlsó oldala, ami az elvakult nemzeti nagymagyarok számára mindig is setét marad.

sárkányfő 2012.01.20. 12:09:31

Tényleg, mikor volt utoljára, hogy a nemzeti ünnepen az ellenzéki pártok és civilek nem rendezhettek gyűlést Bp. belvárosában?

Megmondom: 1989 előtt. A kommunizmusban.

Hajrá Fidesz, hajrá Viktor!

márta)) 2012.01.20. 12:11:43

Nahát! nahát! Török Gábor neve, kisbetűvel, egybeírva!!!!
Tessék mondani kisebb betű nincs?? Pardon! apróbb betű!!!
Hogy mik vannak?! Én már nem is értem??!! Némelyek mit meg nem engednek maguknak (itt).
hm?

Alamio 2012.01.20. 12:15:07

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: Szeretetről szóló véleményedet nagyban devalválja, ahogyan a tőled különböző véleményűekről nyilatkozol. "nemzeti nagymagyarok", "zemberek", "unortodox önvédelmi fosztogatás", "elmebeteg diktátor".
Nem leng ki nálad a modorosság-méter? Igaza van @Balt-nak, te tényleg elhiszed hogy Tied a Bölcsek köve.

Alamio 2012.01.20. 12:18:12

@sárkányfő: Én meg azt kérdezem, hogy a poszthoz van-e valami hozzáfűznivalód, ami nem off? Úgy értem: Schmittezés, Orbánozás, diktatúrázás nélküli hozzáfűznivaló?

Tell Vilmos 2012.01.20. 12:19:05

@graycivil:

1etértek, azzal a +jegyzéssel, hogy ez a bundameccs a rendszerváltás óta folyik.

Csak néhány példa: MDF-Fidesz székház elpasszolása, olajmosás (minden párt benne volt, több száz milliárdnyi kár), Horn féle privatizáció (reptér, Malév, Mol, stb...) Szabad madarak lop stop akciója (melynek az volt az üzenete, hogy mindenki azonnal fejezze be a lopkodást mert mi akarjuk ellopni!) Fidesz jelenlegi ámokfutása, és még folytathatnám...

nyünyüge 2012.01.20. 12:27:39

@Balt:
Az eu-parlament internetes adását néztem.
(amúgy néhány smiley kevés ahhoz, hogy vicces legyél).

sárkányfő 2012.01.20. 12:27:52

@Alamio:

Tudod itt a blogon a fidesz még nem foglalt le minden helyet, és amíg jut egy kis tér az én hozzászólásaimnak is, addig arról írok amiről éppen kedvem szottyan, és nagyon nem érdekel hogy neked mik az elvárásaid.

Ja, és nem diktatúráztam.

gnme 2012.01.20. 12:32:13

hát igen .. kétszer kétliter bor a műanyag kólásüvegben az nehéz, kell a hátizsák

valaki szólhatna már neki, benn is lehet azt vinni, a szervezetben

kicsit büdösebb, kicsit fátyolosabb, kicsit bizonytalanabb .. de hazudozni részegen jobb

bariga 2012.01.20. 12:32:38

@Mária: Bocsánat, de szeritem az volt nagy ostobaság, amire válaszoltam. Bár abban igazad lehet, hogy a propagandgépezet sulykol. A Te agyadba például azt, hogy minden Orbánétól eltérő vélemény nem ér. Na most ezt Te elhiszed, én meg nem. Ennyi.
Egyszerűen nem egyezik a véleményünk, de az a különbség köztünk, hogy én ettől nem leszek frusztrált.

Alamio 2012.01.20. 12:33:23

@sárkányfő: :-D

A hozzászólásaidnak semmi köze a poszthoz - tőlem telhetően a netikett betartásával megkértelek, hogy legyen. Az már a Te paranoiád, ha nem vetted a lapot, és összeesküvést sejtesz.

Az meg pláne, hogy deklaráltad épp: nem is áll szándékodban a témához hozzászólni.

penumbra1984 2012.01.20. 12:35:30

Nekem is az a véleményem, amit már többen előttem is elmondtak, illetve én is ideírtam egyszer. Ha Orbánt és politikusi tehetségét csak és kizárólag önmagában nézzük, akkor nagyszerű, meg túlélőművész, meg minden helyzetből kihozza a maximumot, stb, stb...

Ez nagyon szép és jó, csak közben egy ország issza meg a levét a "művészetének" és akkor majd büszkék lehetünk, mert lám, van egy ilyen nagyszerű politikusunk, aki egy nagy túlélő és nagy spíler, épp csak öncélú az egész, értelmetlen, mert az ország belenyomorodott. De a lényeg, hogy nagyszerű elemzői munkával feltártuk és megállapítottuk, hogy van egy nagyszerű politikusunk. LOL. Ne vedd személyeskedésnek, de Gábor, elmehetsz a francba az ilyen elemzéseddel. Ez nem objektivitás meg értéksemlegesség, hanem valami egészen más.

A másik, hogy most gombamód szaporodnak meg bújnak elő a "mérsékeltebb" gazdasági megmondóemberek, akik "kritikát" fogalmaznak meg az eddigi gazdaságpolitikát illetően. Origo, Lantos Csaba és tsai. Nagy finomkodva előadják, hogy hát az irány alapvetően jó volt, de a kommunikáció, meg itt-ott némi korrekció kellett volna, stb, stb... Kérdem én, hogy ezek a szakértő urak, akik állítólag eléggé közel vannak a gazdpol alakulásához, miért nem nyilatkoztak az elmúlt másfél év gazdasági ámokfutása alatt? Hmm? Esetleg féltek, hogy a forradalmi hevület az ő pozíciójukat is bedarálja? Most amikor ugye Orbán felismerte a falat és nem ment neki (dehogynem ment neki, akkorát csattant, hogy csak na) és körvonalazódik a szükséges irányváltás és az EU-IMF megállapodás is látótávolságba került, na most előjönnek hinteni az igét...

Lesznek itt még nagyobb okosságok, amelyek elhangzanak "mértéktartó" jobboldali szakemberektől, mint anno a Selmeczi Gabitól, csak más minőségben, más stílusban, de fogjuk mi még a fejünket az biztos.

sárkányfő 2012.01.20. 12:37:51

@Alamio:
1. Nem sejtek összeesküvést, a magyar nyelvet Schmittől tanultad?
2. nem deklaráltam, hogy "nem is áll szándékomban a témához hozzászólni.", ismét egy nagy egyes szövegértelmezésből.
3. Továbbra is magasról teszek az elvárásaidra és a vélt képzelgéseidre arról, hogy szerinted mi fér bele egy politikai blogba és mi nem.

Ja és mivel ilyen kedvesen kéred, valszeg meg fogok még ereszteni egy hosszabb kommentet az ellenzék kiszorításáról, ami a kommunistákra hajazó lépés, na meg Schmittről is, csak a te kedvedést...

bigapples 2012.01.20. 12:38:33

@Chigavera: A fidesz a 2007 októberi csakazértis az Astoriánál tartott nagygyűlés után 2008-tól kezdve kitért a kormányzati ünneplések helyszínei elől, hogy ne legyen provokáció, és Budán ünnepelt. Nem siránkoztak a médiában, hanem találtak méltó helyszínt maguknak.

A Milla Pesten a belvárosban is találhat helyszínt, ha akar, és nem csak az a cél, hogy megint lehessen diktatúrázni. A kormány feladata a rend biztosítása, nem saját magától védi meg a tüntetőket, hanem úgy szrvezi meg az állami ünnepléseket, hogy ne lehessen egymásnak ugrasztani felheccelt embereket.

Cormorant 2012.01.20. 12:39:33

@Alamio: A családról írt szeretetem rád nem terjed ki. Téged nem ismerlek, ezért személyes kritikával nem illetlek, nincs hozzá jogom.
Ahhoz viszont hozzászólok, amit írtál. Nos igen, azokkal szemben, akik kisajátították maguknak ezeket a jelzőket és azt mondták, hogy a többiek nem igazi magyarok, nem igazi hazafiak, azokkal szemben minden negatív véleményemet fenntartom! Ha ezt magadra veszed, az a te dolgod, de ne feledd, hogy én CSAK REAGÁLOK az engem nem hazafinak, de magukat igazi nagy magyaroknak nevezőkre. A vallás és tanainak rám kényszerítése pedig hányingerrel tölt el. Magányügy! Mindenki támogassa a saját közösségét, amibe önként belép. A személyeskedést pedig légyszíves kerüld ezentúl, köszönöm.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2012.01.20. 12:42:18

"átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani"
aki egyik szerepből a másikba ugrál, még sohasem volt önmaga...

Cormorant 2012.01.20. 12:46:54

@nexialista: Még kiegészíteném azzal, hogy egy művészt, még ha csak átváltozó is, a produkció után megtapsolnak a nézők. Ebben azért én Mo-n nem látok konszenzust! Maradjunk abban, hogy "átváltozó ripacs".

ubul2000 2012.01.20. 12:47:03

@sárkányfő: Legyen mondjuk Balczó. Ő megfelelő lenne.

Alamio 2012.01.20. 12:48:34

@sárkányfő:
1., dehogynem.
2., dehogynem.
3., Ezt tudom. Ezért is viselkedsz úgy, mint egy ámokfutó.

Most meg deklaráltad, hogy tovább offolsz/terelsz. Parádés a vitakultúrád.
Esetleg akarsz még egyet hazudni a következő kommentedben, vagy van valami érdemi véleményed is a témáról? Az előzmények alapján kötve hiszem.

@penumbra1984: Szerintem a falig ment el. Érdekképviseletben ez nem hátrányos.
Ne tévesszen meg: ezek a megmondóemberek várták már ezt a pillanatot. Dehogy támogatták ők Orbánt. Csak anno hasznot hajtott nekik a pillanatnyi népszerűsége. Ez alól mondjuk Chikánt tudom kivételként említeni. De hogy az Origo, mint Fidesz-szekértoló? :-D

bigapples 2012.01.20. 12:52:09

@concret: Nehéz ügy, mert az írek szeretnek népszavazni, hogy blokkoljanak olyan EU-s kezdeményezéseket, amelyek csökkentik az ország szuverenitását. Ha van egy renitens eurózónatag, akkor a fiskális szigorért nem lelkesedő országok könnyebben tudják lassítani a folyamatot. Nem tett jót az egész ügynek, hogy a fiskális unióval együtt a franciák a tagországok gazdaságpolitikájának erőteljes összehangolást is erőltetik, ami sok kelet- és észak-európai tagállamnál bekapcsolja a vészcsengőket.

sárkányfő 2012.01.20. 12:53:12

@Alamio:
Tudod a magyar nyelv értelmezését szabályok kötik, amiket te nem írhatsz felül. az hogy dedós módjára rávágod, hogy de-de-de, az annyit is ér. én tudok magyarul, magyarul írtam, tudom mit jelent amit írtam, az hogy te ki akarod forgatni a mondataim értelmét, az téged minősít.
és aki itt hozzám szól, offol, olyan témában ami nem hogy a posztot nem érinti, de még a politikához sincs semmi köze, az te vagy. pedig állítólag téged úgy, de úúúgy zavar az offolás...

panelburzsuj 2012.01.20. 12:53:14

@ubul2000:

Az egész család.

Körforgásban: egy hónapban egyik, aztán a következő.

mókáné 2012.01.20. 12:53:44

"Nyugtával dicsérjük a napot, még sok minden történhet a következő hetekben, de ha sikerül tető alá hozni a hitelfelvételt, s valóban csökken a kockázat és a bizonytalanság, az első számú politikai kérdéssé az válhat, hogy vajon a miniszterelnök képes lesz-e politikailag menedzselni ezt az „átalakulást”."

Alatta azt olvashatjuk aztán részleteiben, hogy miért lesz erre képes Orbán Viktor.

Reggel kétféle megközelítést hallottam. Az egyik Lengyel László politológusé volt, ő pesszimista hangot ütött meg. Ezzel a lendülettel kapcsoltam át az ATV- ről a HírTv- re, ahol már majdnem fülig ért a szám, mert Kumin Ferenc politológus beszélt és azt mondta a miniszterelnök EP megjelenéséről, hogy most legalább látszott:

"Orbán Viktor nem egy illúzió".

Egyértelműen a kettő állásfoglalás között helyezkedik el Török Gáboré és akkor megüt egy olyan optimista hangot, melyre régóta vártam.

Egy új nap mindig új reményt ígér,
a végtelen sötétjét tépve szét.
A félelem határt kap, mint a lét,
te csak várj, míg felkel majd a nap.

www.youtube.com/watch?v=gpkagvIy4hM

Cormorant 2012.01.20. 12:53:56

@Alamio: Csak hogy érdemben is hozzászóljak személyeskedést mellőzve ahhoz, amit írtál korábban. Nos palika leváltása nem érdek kérdése. Egyszerűen báncsa és megfexi az emberek gyomrát, hogy egy ilyen csiga (igen, CSIGA, közszereplőt állampolgári jogon minősíthetek!) képviseli Magyarországot mint a magyar erkölcs elsőszámú letéteményese. Majd ha eléri a két évet a pozijában, akkor örökre rajtunk marad, mi fizethetjük neki a luxust. Te tényleg ezt akarod? Nem fordul ki a gyomrod ettől? Ennek semmi köze nincs pártokhoz, tisztán egy emberi érzés.

sárkányfő 2012.01.20. 12:56:35

@ubul2000: Mint írtam Orbán fog kinevezni új államfőt... lehet álmodozni, de valószínűtlen, hogy jobbikost nevezzen ki.

Bár egy jobbos pártkatona nekem épp olyan mint egy fideszes pátkatona. ha te is fontosabbnak tartod a pártérdeket mint az országét, akkor nem különbözöl Orbántól és Schmittől.

lehet te pártkatonát akarsz, én viszont komolyan gondolom hogy olyan ember kéne, aki nem a főnökének szolgál hanem az országnak... azaz nem fideszes, nem jobbikos, nem valamely más párt tagja, hanem: magyar.

ubul2000 2012.01.20. 12:59:08

@ciceró: "Ön kap selejt tanárt."
Sajnos, ez már régen így van. Egyébként így van, ezek mind jönnek, ha jön az imf.

balfék 2012.01.20. 13:03:57

@sárkányfő: Tisztességes ember nem legitimálja ezt a hatalmat!

penumbra1984 2012.01.20. 13:06:06

@Alamio: Nézd, el tudok úgy is menni a falig, hogy épp lefékezek, fél centire állok meg tőle, vagy totálkárosra töröm a kocsit a falnak hajtva. Mindkét esetben "elmentem a falig". Szóval hagyjuk ezt a politológus virágnyelvet. :)

Nem úgy értettem, hogy az Origo fideszes szekértoló, csak az Origón jelent meg Lantos Csaba üzletember meg Széll Kálmán alapítványi tag "kritikája". Indexen is volt valami hasonló kvalitású "szakértő" szerecsenmosdatása...

Valójában csak arra szolgálnak ezek a nyilatkozatok, hogy utólag bizonyítható legyen, hogy őneki voltak kritikai észrevételei. Valójában elvtelenül asszisztál bármihez, amiből pénzt lát.

Balt 2012.01.20. 13:06:11

@Mária: Tehát: lesz még (legalább) 6 tavaszotok, hogy a 8-cal pariban legyetek... :))

viliv 2012.01.20. 13:06:13

@konrada: Igazad is van, meg nincs is. :-) Az emberek többségének valóban nem erőssége a széleskörű társadami-, politikai-, viselkedéstani- vagy antropológiai ismeret, de azért az általad ismertetett gondolatok is csak inkább az európai civilizációra mondhatók igaznak. Már pedig hogy azok sikeresek-e vagy nem azt szerintem a jövő dönti el. (Jelenleg -szerintem- nem túl jók a kilátások.) Igazából sikeres berendezkedéseknek az istenkirályságokat nevezném, vagy az indiai- és kinai társadalmakat, márcsak a sokezer éves fennállás okán is. A Te nézőpontodból viszonylag nehezen magyarázható pl. Gandhi ereje, vagy az említett keleti társadalmak fennmaradása. Az a fajta "siker" -amiről beszélsz- leginkább a kardfogú tigris legendájának sikerességére emlékeztet. Olyan sikeres vadász volt, hogy kipusztította a táplálékául szolgáló fajokat, majd éhen halt. Nem tudom, hogy a történet valós-e, de nagyon emlékeztet a jelenlegi helyzetre. Egyébként nem bánom, ha tévedek.:-) Már csak a gyerekeim miatt is.

Alamio 2012.01.20. 13:07:21

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: Az nem is kell, elvégre nem vagy hívő. Csakhogy a "zemberekezés", ez a Heti Hetes-féle falansztergondolkodás gyűlöletet enged sejtetni. Ha tévednék, elnézést.

Nem gondolom, hogy ne lehetnél magyar. Eleve ki vagyok én, hogy tények nélkül megkérdőjelezzem?
Viszont fogadd el, hogy engem 12 éven keresztül antiszemitázott/fasisztázott felvállalt politikai véleményemért az SZDSZ, és pár elvakult SZDSZ-es ismerősöm (és Bartus pl. most is ezt tette a cikkében). Nekem meg az nem esett jól, nem is része egy normális politikai kultúrának. Erre mit látok? Cohn-Bendit Sztálinozza a jelenlegi magyar rendszert, Castrozza Orbánt.
Ez ugyanannak a helytelen megítélésnek és szélsőséges gondolkodásnak a másik irányba kilengése - helytelen. Nemzeti minimum lenne ezeket elfelejteni. Szerintem.

A vallásosságról: ugyanaz, mint feljebb. Az eddigi 2 kurzus (elmúlt nyolc év, igen) a Te véleményeden volt. Nekem az nem tetszett. Neked nem tetszik az állami támogatás. Elfogadom, bár nem értek egyet vele. Nem is mondom hogy tetsszen, csak fogadd el, hogy ez a játékszabályok betartásával hozott jelenlegi gyakorlat.

Azt persze nem kell elviselned, hogy a személyes szférádba avatkozzanak be. Azt karakteresen kérd ki magadnak. Viszont a hittanoktatás, egyházak állami támogatása - ezek benne vannak a politikai rendszerben. A teremtésben hívő ember is tanul evolúciót, és a nutrinisták adójából is épül úthálózat.

panelburzsuj 2012.01.20. 13:07:40

@knausz:

Látod-látod.

Egyik se Orbánról beszél, hanem Orbán ürügyén a saját hódolóihoz ... :)

concret 2012.01.20. 13:09:00

Orbán Viktor eddigi politikai pályája alapján még az sem elképzelhetetlen: egyszer (újra) olyan elveket fog hangoztatni, amivel egyet tudok érteni. Ugyanis lassan végighalad a teljes politikai palettán, hátha (csakis az erőszak hatására) megint szabadság- és piacbarát politikus lesz. Ennyiben egyet tudok érteni Török Gáborral, meg még abban is: ő olyan elemző, aki kizárólag az események krónikása és nem minősítője, kb mint egy meteorológus, aki nem hajlandó véleményt mondani se jégesőről se hurrikánról.

Már csak azt nem tudom felfogni: hogyan képes a magyar "jobboldali" közönség újra és újra követni őt? Még a pajzsra emelt szakrális fejedelem (a kende) is rituális gyilkosság áldozata lett, ha nem volt eredményes kapcsolattartó az égiekkel, és romlást hozott a népére. Álmos sem úszta meg. Orbán Viktor megússza?

bigapples 2012.01.20. 13:09:48

@penumbra1984: "ezek a szakértő urak, akik állítólag eléggé közel vannak a gazdpol alakulásához, miért nem nyilatkoztak az elmúlt másfél év gazdasági ámokfutása alatt?"

Talán mert nem volt 1,5 év ámokfutás? A kormány 2011 elején előjött a Széll K. tervvel, amely komoly szerkezeti reformokat, kiadáscsökkentést vetített előre, ráadásul akkor még nem látszott az eurózóna recessziója, 3%-os gazdasági bővülés volt várható. Tatható pályán látszott haladni a magyar gazdaság.

A kormány gazdaságpolitikája a SzK terv lelassulása és a nemzetközi környezet romlása miatt vált problémássá a nyár végére, amit aztán sikerült megfejelni a végtörlesztéssel, amivel túl messzire mentünk el a külföldi gazdasági érdekek megsértésében.

Nem lesz itt semmilyen nagy irányváltás a gazdaságpolitikában, az IMF megállapodás felgyorsítja a szerkezetátalakításokat és védi majd a külföldi gazdasági érdekeket. Ezen túl a baloldal által felpanaszolt sérelmek nem lesznek orvosolva, mehetnek a szocialisták és Kónyáék tüntetni az IMF ellen, ha elolvassák az IMF szerződés feltételeit.

mókáné 2012.01.20. 13:10:03

@panelburzsuj:

Látom.:) és így kerek a világ.

ubul2000 2012.01.20. 13:12:32

@panelburzsuj: Ezt most komolyan kérdem: szerinted Lengyelre hallgat valaki? Akármelyik oldalon.

ubul2000 2012.01.20. 13:14:37

@Tell Vilmos: MDF székház elpasszolása? Miről beszélsz?

concret 2012.01.20. 13:14:59

@bigapples:

A Széll Kálmán terv nem "lelassult", hanem elszaboltálták. Szép kifejezést találtál a töketlenkedésre...

Bezzeg a végtörlesztést 3 nap alatt összehozták! Mert ami fontos, azt halasztják, ami meg veszélyes és káros, azt prompt összeütik.

Na ezt lehet ámokfutásnak nevezni.

tölgyes 2012.01.20. 13:15:00

@ciceró: Ön nem állít kevesebbet, mint hogy a bankok hazudnak és valójában nem is okoz nekik gondot a különadó fizetése. Valójában pedig az a helyzet, hogy a bankadónak csak töredékét tudják áthárítani az ügyfelekre, ezért is haragszanak a PSZÁF-ra, mert az ezt ellenőrzi. Ezt erősitik meg egyébként a bankok nyereségére vonatkozó elemzések is.Ez pedig nem varázslat, hanem a terhek megosztása.

Azzal meg tisztában vagyok, hogy az IMF-nek a bankadó-különadó eltörlésére vonatkozó követelés mit jelent a magyar közszolgáltatások számára (beszűkülő szolgáltatás, csökkenő létszám a közszférában stb) Ezt magyarázom itt az uraknak úgy 2010 augusztusa óta. Vagyis lehet járni(követelni) a Gyurcsány-Bajnai-Bokros féle utat is, de azután senki ne sírjon, ha csökken a fizetése..nő a várólista, magasabbak lesznek az osztálylétszámok, iskolákat kell bezárni és csökken a természettudományos tanórák száma..ami miattmár nincs annyi jelentkező a természettudományos szakokra, amennyi a nyugdíjba vonulókat pótolni tudná.

A mostani hajcihőnek lesz egy hozadéka: az emberek látni fogják, hogy az IMF kényszerítő nyomására vezet be intézkedésket a kormány. Ez helyes is..hiszen ez felel meg az igazságnak.

Alamio 2012.01.20. 13:18:01

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: Én a minősítéssel megvárom a vizsgálat eredményét, annyira nem foglalkoztat az ügy, hogy ebbe ennél jobban beleássak. A Médiatörvényt, Munka Törvénykönyvét elolvastam ahhoz, hogy vitatkozzak róla, Schmitt kisdoktoriját és a bolgárét érthetően nem akarom. Ha plagizált, mondjon le. Jelzem, én azon jobboldaliak közé tartozom, aki kinevezésekor sem örültek neki (nézz utána, így is írtam róla).
És ennek semmi köze nincs a disszertációjához, egyszerűen nem autonóm, nem funkcionális. A reprezentációs funkción kívül (amit kétségkívül jól lát el) nem hasznos a létezése.
Sólyom számomra pl. egy autonóm Köztársasági elnök volt. A megjelenésén nem tudott változtatni, az zavart - meg a töketlensége a szlovák határon. Mégis ver mindenkit, aki eddig a pozícióba került. És a hatalmi logika alapján Schmittek és Gönczök lesznek a Köztársasági elnökök, hiszen a választásuk nem közvetlen. Sólyom volt a véletlen, nem ezek.

hoplita 2012.01.20. 13:18:47

@Kalmár:
Hozzád, meg az ellenkező oldalon gajdoló libsi faszfejekhez képest én vagyok az origó.
Ott állok, ahol 20 éve és nem csinálok menetrendszerűen segget a számból.

panelburzsuj 2012.01.20. 13:20:34

@ubul2000:

Persze.

Csak nem kérkedik vele olyan kocsmában, ahol Gréczyk, Szíjjártók és Ubulok óbégatása a kulturális mérce.

tölgyes 2012.01.20. 13:20:59

@bariga: Azt gondolom, hogy téved a baj nagyságát illetően. Európa nagyon nagy bajban van, amire láthatóan nincs felkészülve és még csak a baj méretét sem volt képes felmérni, felfogni.

A i esetünkben a baj még érthető is. Túl azon, hogy az MSZP-SZDSZ 2002-2010 között elkúrta más nagyobb bajok is voltak itten. Gondolja meg: Magyarországon az ipari, banki, infrastrukturális vagyont illetően 50 éven belül kétszer történt teljes tulajdonosváltás. Ez a termőföld esetében nagyjábó háromszor következett be. Ez az egyszerű tény már önmagában beláthatatlan károkat okozott... és átláthatatlan bizonytalanságokhoz vezetett.

ubul2000 2012.01.20. 13:21:08

@bigapples: azért arra kíváncsi vagyok, hogy a lefoglalt területeken hány-hány ember lesz? Hogy fogják őket elosztani? Kik lesznek a vezérszónokok az egyes helyeken. Nem olvastam, de kíváncsi lennék hány órától hány óráig vannak lefoglalva a helyszínek

penumbra1984 2012.01.20. 13:21:24

@bigapples: Akkor frissíteném az ismereteid azzal, hogy 2010 közepe táján Orbánék szerették volna elereszteni a hiányt olyan 7% körülire ha jól emlékszem, de az Unió beintett, hogy nem lehet. Viszont a nagyszabású választási ígéretekhez pénz kellett, úgyhogy októberben tört ki a botrány a manyup pénzek lenyúlásával ("megmentették a zemberek nyugdíját", by Selmeczi Gabika), meg kellett a pénz az egykulcsos adó által okozott hiány betöméséhez, utána volt az az Áfa-ítélet, mínusz 200 milliárd ha jól tudom, közben összedobták a Széll Kálmán tervet, amely jó lett volna, de betartani nem nagyon akarták, mert akkor a "zemberek fizetik meg" az átalakítások költségeit és a megszorításokét. A hiányt valamiből finanszírozni kell, kitalálták az ágazati különadókat, stb, stb, összevissza nyilatkoztak, IMF-ellenesség, gazdasági szabadságharc, nekünk ne diktáljanak Brüsszelből, végtörlesztés stb, stb... Ezt Te minek neveznéd ÁMOKFUTÁS helyett?
Persze mi fogjuk megfizetni, mint mindent amit a kormány elront.
És akkor ezek után jönnek elő ezek a "szakértő" mérsékelt megmondóemberek. Vérlázító.

panelburzsuj 2012.01.20. 13:24:59

@tölgyes:

Bölcs vagy, mint mindig.

Szegény Dennist is lám, hogy elnyomta a rendszer ...

www.youtube.com/watch?v=dOOTKA0aGI0

Dualon · http://e-arc.hu 2012.01.20. 13:26:27

Az írás derekán a hitelesség szó ugrott be, aztán meg is említetted ezt, Gábor. Szerintem fontos kérdés, de valószínűleg a széles szavazótábor szempontjából nem.

Az országnak viszont hosszú távon gondolkodó stratégára lenne szüksége.

Alamio 2012.01.20. 13:27:25

@penumbra1984: Azt már több kormány alatt is láthattuk, hogy a szakértők egy része BÁRMIHEZ asszisztál, csak be ne kelljen ismernie tévedését, vagy meg ne kelljen válnia a pénzétől. Ettől függetlenül itt @bigapples:-zel értek egyet. Nagyobb káosz láttatnak, mint ami látszik. Miközben "csak" a világ dől össze körülöttünk. Nézz csak körül, milyen az EU helyzete, hány országot minősítenek le, hány megy valóban csődbe. És azok nem mi vagyunk.
Csak mi mindig jobban figyelünk a minket érő kritikákra, mint kéne. És az EU-nak jelen állás szerint (ez nem zavar senkit?) bűnbaknak kellünk.

tölgyes 2012.01.20. 13:28:03

@panelburzsuj: Látom már Ön is zsüli szintjére kűzdötte le magát: azt sem érti amit olvas.:)

sárkányfő 2012.01.20. 13:29:04

@Alamio: ennyi offolást vazze... és még te szólsz rá másra... "VASTAGBŐR".

tölgyes 2012.01.20. 13:31:35

@Dualon: Ha elfogadjuk TG ítéletét miszerint OV nem stratéga, akkor talán igen.. Bár gondolkodó stratéga és egyben jó taktikai érzékkel, képességekkel megáldott politikus nagyon ritkán szokott születni. Különösen ezen a tájon.. Az egyik utolsó Bethlen Gábor volt. Neki azonban még Orbánnál is rosszabb volt a korában a sajtója:(

panelburzsuj 2012.01.20. 13:34:32

@tölgyes:

Én egy sültparaszt vagyok Tölgy(es) bölcsessége mellett.

"A mostani hajcihőnek lesz egy hozadéka: az emberek látni fogják, hogy az IMF kényszerítő nyomására vezet be intézkedésket a kormány. Ez helyes is..hiszen ez felel meg az igazságnak."

Tell Vilmos 2012.01.20. 13:35:36

@ubul2000:

Nagyon fiatal lehetsz! 1990.-ben volt. Az új államhatalom a volt MSZMP ingatlanok egy részét szétosztotta az új párformációk között. Az MDF és a Fidesz közös székházat kapott, amit nem vettek birtokba, hanem azonnal értékesítettek és a pénznek nyoma veszett.. ennyi röviden, de utánakereshetsz a gugliban...

ubul2000 2012.01.20. 13:37:10

@panelburzsuj: Mellélőttél pajtás, én jól ismerem Lengyel Lacit, csak kíváncsi voltam, hogy érdemi választ próbálsz-e adni, vagy csak szokás szerint hadoválsz.

Alamio 2012.01.20. 13:37:32

@tölgyes: A taktika és a stratégia egymástól egy ponton elváló tudás. Ugyanakkor egy tőről fakad, azaz ritka az a kiváló taktikus, akinek ne lenne legalább átlagos a stratégiai érzéke. És vica versa.

Ezért nem értek egyet Török Gáborral ebben az értékítéletben maradéktalanul. No meg azért is, mert a hatalomban maradás már önmagában is egy hosszútávú stratégiai cél, akárcsak a parlamenti politikai pálya.

panelburzsuj 2012.01.20. 13:38:10

@Alamio:

"hány országot minősítenek le"

Nekem is rosszul esett az általánosban egy-egy négyes.

De a bukottakon ez nem sokat segített.

penumbra1984 2012.01.20. 13:38:31

@Alamio: Nos, mondjam azt, hogy amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten? Nagyon nem vagyunk egy súlycsoportban az Unióval, de mi csak azért is pattogtunk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindent szó nélkül le kell nyelni, de meg lehet nézni hova vezet az a fajta dacos mentalitás amit OV-ék képviseltek a szuverenitás meg önrendelkezés jegyében. LOL.
Aztán most nem kell meglepődni, ha visszaszívatnak. Nem örülök ennek, mert én is szívni fogok, csak utálom már amikor ideológiai alapon politizálnak éjjel-nappal. Láthatjuk hová vezet.
A "bűnbaknak kellünk" véleménnyel se értek egyet, a nagy nemzeti önsajnáltatás része, függetlenül attól, hogy most tényleg bűnbakok leszünk-e vagy se. Úgy kellett volna politizálni, hogy ne tudjanak bűnbaknak megtenni. De hát helybe mentünk a lóf*szért...

Balt 2012.01.20. 13:40:02

@szakállasbácsi: "Sokasodnak a Mariók."

:)) A Mario Mintik? Európa legnagyobb dicsőségére... :) :((

panelburzsuj 2012.01.20. 13:41:23

@ubul2000:

Hadoválok.

Hülye kérdésre hülye válasz.

Köszönjük, megvagyunk.

Balt 2012.01.20. 13:41:34

@Balt: Montik, pardon! Evviva la jurópien demokorászi!

Alamio 2012.01.20. 13:41:42

@panelburzsuj: Szerintem olvasd újra, mert valahogy nem az értelmét nézed.

Görögörszág (és Izland) összeomlott. Olaszország működésképtelen, kézivezérelt. Portugália, Írország az összeomlás határán, és Spanyolország sincs jól. Mindemellett a franciák és a németek egymást marják a megállapodás aláírása helyett. Ez a makro.

Tehát: 1 halott, 2 válságos állapotban, 1 súlyos sebesült. Mi meg panaszkodunk, hogy eltört a karunk.
(kicsit túlzó, de talán személéletes).

Balt 2012.01.20. 13:44:43

@dr.dbeata: Nehogy már a Pilvax közből, a Nemzeti Múzeum elől, meg a Márc. 15. térről szoruljon ki a hivatalos ünnepség, mert valakik épp nemteccikarencerezni óhajtanak a Szabadsajt (és szalámi) út-ján! :))

gyomirtó 2012.01.20. 13:45:03

@konrada: Nagyon szép, amit írtál, csak éppen a fogalmakat kevered. Etimológia: A szavak eredetének, eredeztetésének tudománya. Gondolom, "etológiát" akartál írni... (Etológia = viselkedéstan, kb.)

ubul2000 2012.01.20. 13:47:01

@Tell Vilmos: A MDF székháza a Bem téren volt már 90-ben.
A választások előtt már itt mondta el TGM azt a marhaságot, ami a választásokon az szdsz vereségéhez vezetett. Pedig elég jól sikerült a választókat megvezetniük az ál-kommunistaellenes retorikájukkal.

penumbra1984 2012.01.20. 13:47:25

@Alamio: Akkor mi már meghaltunk, csak nem vettük észre, és a fény az alagút végén az nem az a fény, hanem a túlvilág... :)

tölgyes 2012.01.20. 13:47:36

@panelburzsuj: Méghogy maga sült. Szerintem csak nyers:).. de én ezt nem állítottam.. csak azt állítottam, hogy olvasási nehézséggel küzd mint zsüli:)Én ugyanis semmiféle rendszerelnyomásról nem írtam.. bár írhattam volna arról is.

Azt azonban talán csak nem tagadja, hogy a tulajdonosoktól elvették a gyárat, bányát, még a kisüzemeket is, de még a kisiparosokat is zaklatták. A földet előbb elvették a nagybirtokosoktól, aztán odaadták a parasztoknak, majd őket meg TSZ-be kényszerítették...

Ezen csak hab volt a kuláklistázás, az osztályidegen elemeknek Hortobágyra, Alsóvadászra és ki győzné még felsorolni hová való kitelepítése.

Lehet csodálkozni ezek után azon, hogy a tulajdon iránti tisztelet megrendült, hogy mindenkiben a bizonytalanság erősödött meg és a lehető legrövidebb időn belül akar(t) meggazdagodni stb.

Ezek olyan mély megrázkódtatással együtt járó hátrányok, amik még akkor is gondot okoznának, ha nem lett volna az a sok herce-hurca és válság, ami ma is körülvesz minket.

Ezzel együtt Európának szembe kell néznie azzal, hogy a felfedezések kora óta ide áramló vagyon és extraprofit csapjait elzár(t)ják.

Alamio 2012.01.20. 13:47:51

@penumbra1984: Én mióta létezem, azt hallgatom különféle fórumokon, akár személyesen:
"túl kicsik vagyunk", "merjünk kicsik lenni", "igazodni kell", "ne állj elsőnek mert megpofoznak", "ez egy önsorsrontó nemzet".

Na ez nem én vagyok. Ki kell állni az igazunkért, mert más nem fog. És az únió szégyene, hogy ezt így kezeli - függetlenül az esetleges hibáktól, ügyetlenségektől.

török gábor 2012.01.20. 13:48:27

@Alamio: a hatalomban maradás, a hosszú távú berendezkedés stb. politikai célok. a stratégia a hogyanról szól. OV ezekben a politikai-hatalmi célokban valóban eltökélt, az oda vezető úton azonban változatos eszközöket alkalmaz, változó sikerrel.

Balt 2012.01.20. 13:49:01

@Non est volentis: Ezzel nagyjából egyetértek, bár - a választók túlnyomó öbbségével egyetemben - a "nemzeti konszenzusból" azért kizárnám az előző kurzust... Az LMP még belefér(t volna).

Balt 2012.01.20. 13:50:10

@tölgyes: Sajnos a többségnek ez jött le. Jobbik, +10%...

ubul2000 2012.01.20. 13:50:12

@panelburzsuj:

"Hülye kérdésre hülye válasz.

Köszönjük, megvagyunk."

Látom megirigyelted menőmanó skizofréniáját, te is magaddal beszélgetsz :)))

penumbra1984 2012.01.20. 13:53:24

@Alamio: Ezzel egyetértek, de most ez a kiállás a magunk igazáért nagyon nem jól sült el. Még részeredményt se vélek felfedezni amiért azt mondanám, hogy megérte vállalni a konfliktust.

tölgyes 2012.01.20. 13:53:43

@Alamio: Nekem is vannak e tekintetrben fenntartásaim. Ha TG ugyanis az elmúlt két évtized történéseit végigondolja, akkor látja, hogy Orbán több stratégiai jelentőségű döntést is hozott. Szerintem őt ugyanis nem a jó taktikája és merészsége, hanem stratégiai érzéke tartotta felszínen... de ez értékítélet, ezen lehet vitatkozgatni, aztán majd az idő eldönti.

panel azonban már a választások előtt eldöntötte, hogy Orbán halott és mi is azok vagyunk.. ezért Ön egy virtuális élővel vitázik:)

dbeata 2012.01.20. 13:53:47

@Balt: Kicsinyesek vagytok, és ez lesz a vesztetek :-)

Balt 2012.01.20. 13:55:07

@Mária: Ez érdekes, tehát erre az "ünnepi" alkalomra bevetett az Unió apait, anyait? Kumin állítása szerint soha nem volt élő közvetítés még Magyarországon (se?) EP-ülésről, márpedig nagyon szomorú, hogy a választóknak így kellett szembesülni vele... Nem mondta, de mondom én: +10% a Jobbiknak...

Balt 2012.01.20. 13:56:41

@ciceró: Tehát akkor csak az a megoldás, ha azonnali átütemezési tárgyalásokat kezdünk... (?) +20% a Jobbiknak...

graycivil 2012.01.20. 13:56:56

"Európa elkésett, Orbán a demokrácia határsértője

Amíg a Berliner Zeitung szerint a magyar kormányfő „élő európaiakon” kísérletezik, a Der Standard arról ír, hogy az az európai kereszténydemokraták a botránnyal határos módon” szépítik az orbáni atrocitásokat. A mostani kurzus sokak számára túl messzire megy – jegyzi meg kommentárjában a Der Spiegel."

nol.hu/kulfold/europa_elkesett__orban_a_demokracia_hatarsertoje

panelburzsuj 2012.01.20. 13:57:05

@Alamio:

Igen, könnyen lehet, hogy tömegkarambol lesz.

Aztán a németek is kikalapálják a Mercijüket, és mi is "a mi autónkat".

És megy minden tovább.

Alamio 2012.01.20. 13:57:35

@török gábor: Mást értünk akkor stratégia alatt.
A taktika a csaták tudománya, a stratégia a háborúké.
Én eddig ezt így tudtam.

Wiki (máshonnan kicsit hosszabb lenne előkeresni):
"Stratégia: A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „győzelem” vagy probléma megoldás."

Én célnak tekintem a hatalomban maradást is. Szóval a stratégiát sem hiányolom. Abban viszont nem állok Önnel vitában, hogy "az oda vezető úton azonban változatos eszközöket alkalmaz".
Ez azonban minden magára adó reálpolitikusra igaz lesz.

hoplita 2012.01.20. 13:59:08

@Tell Vilmos:
Marhaságokat beszélsz.
Külön székház volt és jóval 90 után adták el.... a fityisz például a 94-es buktát követően.

panelburzsuj 2012.01.20. 13:59:59

@tölgyes:

Én nem rajzolok ekkora tablókat, nekem elég napi megrázkódtatás egy Tölgyes-történelemötperc.

il_ 2012.01.20. 14:00:02

Ezt az oldalt rengetegen olvassák, de csak kevesen értik. Egy politikai elemző nem a kommentek nagy részét kitevő fröcsögés alapján közelíti meg egy-egy politikus tettét. Ha erre vagytok kíváncsiak, arra ott a többi ezer blog, oldal.

Tell Vilmos 2012.01.20. 14:00:28

@ubul2000:

Egy-egy párt több ingatlant is kapott. Ha jól emléxem az ominózus ingatlan az Andrássyn volt és több száz milliót kaptak érte, amit rögtön szét is dobtak nagy barátságban. Az ügy pikantériája az volt, hogy akkoriban a Fidesz nagy libsi volt és a parlamentben majd szétszedték egymást az MDF-fel. A székházeladásban viszont példásan "együttműködtek".

ubul2000 2012.01.20. 14:00:52

@Alamio: Ezt azok szajkózzák, akik itt ülnek a fejünkön, mert szeretnék (pü) hatalmukat örökre bebetonozni. Ezért ajvékolnak állandóan, ha a fidesz, vagy a jobbik fel mer lépni ellenük. Pedig visszasírják még Orbánt.

Cormorant 2012.01.20. 14:02:08

@Alamio: Alapvetően nem értek egyet veled abban, hogy nekem el kell fogadnom és bele kell törődnöm bármibe is. Én más véleményen vagyok, ezért a saját véleményemért kiállok és minden szavazati és egyéb jogommal élve ellenzem majd a hitélet és az állam összefonódását. A közös gondolkodást viszont díjazom:)

panelburzsuj 2012.01.20. 14:02:17

@ubul2000:

Ne ijesztegess már: tényleg nem te vetetted fel, hogy ugyan ki hallgat Lengyelre?

Valaki lopja a nickedet, Ubul! Léket kapott a hajónk ...

tölgyes 2012.01.20. 14:03:15

@Balt: Majd meglátjuk, hogy mi jött le a többségnek... A többségnek az jött le, hogy az Eu egy kupac kaki..de ezt a mostani vitát látva tényleg az.. A többség azt is tudja, hogy a kaki hasznos lehet, ha kihordjuk a mezőre és trágyázunk vele:(Én inkább az illúziók elvesztéséről beszélnék. Az pedig mindig jó. Ha valaki ezek után elájul az Eu-tól, az nem normális...:), de attól még az Eu van és egy adottság. Az Eu-ban nem adnak semmit ingyen, az Eu-ban nem szeretnek senkit magukon kívül... Csak a mi honfitársaink olyan szamarak, hogy ezt várja egy idegen érdekeket szolgáló testülettől. Ezek egymást is bármikor felfalják. Naná, hogy jobban kedvelik azt, aki szabad rablást engedélyez..különösen, ha még a balhát is felvállalja helyettük..Bokros ilyen. Gyurcsány ilyen, Bajnai ilyen... II. Mátyás majd Ferdinánd is jobban kedvelte Homonnait és Bástát mint Bethlent:(

Balt 2012.01.20. 14:03:49

@márta)): Amerikai Népszagával meg Bartusz (sic!) Lászlóval ellenpéldálózni finoman fogalmazva is érdekes... :))) (Mármint, hogy megosztotta a nyugati magyarságot a kormány. Muhaha!)

lüke 2012.01.20. 14:04:07

+1 Einstandolás
hvg.hu/kultura/20120119_godor_klub_indulatok_sajtotajekoztato

s az ujságírói pongyolához:

a leköszönö Gödör vezetö
Navrának azt kivánta,róla nevezzék el a Gödröt, mint Pompidou-ról a Beaubourg-t

(a története is fontos, ahogy elövezette)

fr.wikipedia.org/wiki/Centre_national_d%27art_et_de_culture_Georges-Pompido

Tell Vilmos 2012.01.20. 14:04:09

@hoplita:

Tessenek elolvasni, most hirtelen ezt találtam a gugliban. Közös volt a székház, de nem az Andrássyn, hanem a Váci utcában. No, az sem volt egy prolividék...
mandiner.hu/cikk/20100801_allami_ceg_igazgatosagaban_a_szekhazugy_egyik_szereploje

tölgyes 2012.01.20. 14:04:45

@panelburzsuj: Bocsásson meg. Túlértékeltem. Már megint. Én azt hittem, hogy ehhez elég az élet és a 8 osztály:(

mókáné 2012.01.20. 14:05:59

@török gábor:

József Attila azt mondja: a múltat be kell vallani. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy vállalni, ha vállalható, mert ezzel együtt értékelhető a jelen és valamelyest érthetővé válik számunkra. Nekem semmi gondom nincs ezzel.

Az új elemzésben Török Gábor már arról értekezik, meddig változhat, alakulhat egy miniszterelnök. Hová vezet mindez? Hiteles tud-e maradni minden szerepében?

Érdekes felvetések ezek.

Alamio 2012.01.20. 14:07:46

@penumbra1984: Én igen. Soroljam?

@tölgyes: Gáborral úgy látom, a stratégia szó jelentésében sem egyezik az ítéletünk, meglátjuk ebből mi sül ki. Orbánnak vannak olyan víziói, amelyek pusztán taktikailag nem is jó, hogy megoszt, éppen ezért nem tudok rá pusztán taktikusként beszélni. Ilyen pl. a munka alapú társadalom megteremtése és a spekulációs társadalom hanyatlása.

"panel azonban már a választások előtt eldöntötte, hogy Orbán halott és mi is azok vagyunk.. ezért Ön egy virtuális élővel vitázik:)"

Ez találónak tűnik az eddigiek alapján.

@panelburzsuj: Rossz az irány. Mi nem a Mercivel karambolozunk, ha tömegszerencsétlenség lesz. Hanem belénkrohan egy Seat meg egy Fiat, miközben a görög börtönből érkező dísztáviratot olvasnak fel nekünk, hogy meghalt egy ír barátunk. Mindezt francia nyelven.

Balt 2012.01.20. 14:08:42

@Chigavera: "... attól a kormánytól, amelyik szinte kizárólag nemzeti ünnepekre szervezett utcai demonstrációkra építette a hatalomátvételét, legalábbis megmosolyogtató."

Ugyammá', hányszor jött terrorfenyegetés a "testvéri szlovák titkosszolgálatoktól"? Hányszor kellett más helyszínt választani a "forgalom nagymértékű akadályozása" miatt?

ubul2000 2012.01.20. 14:08:43

@Tell Vilmos: Ha így lett volna, az célszerű megoldás lett volna. Két dudás egy csárdában, ugye...

Cormorant 2012.01.20. 14:09:15

@Alamio: palika minősítésével kapcsolatban először én is úgy gondoltam, hogy megilleti az ártatlanság vélelme. Aztán jöttek a bizonyítékok és palika saját magát minősítette a rádió nyilatkozatával, illetve azzal is, hogy az újabb bizonyítékokra nem nyilatkozik.
Az viszont, hogy a politika mit tesz azzal a ténnyel, hogy palika plagizált, illetve jogcím nélkül az EU-ban PhD fokozatot használt (szabálysértés, 20 eFt-ig büntethető), már nem mindegy.
Fontosnak tartom minden fórumon az egyre nagyobb nyomás gyakorlását, amíg ez a csiga a közéletből el nem tűnik!
Mellesleg érdekel, hogy te elfogulatlan döntést vársz-e a jelenlegi SOTE-tól? Én szeretném, ha az lenne, de egyelőre nem bízom benne. Jó lenne pozitívan csalódni végre egyszer.

panelburzsuj 2012.01.20. 14:09:49

@tölgyes:

Peched van: nem csak nyolcosztályosokkal vagy körülvéve.

Azt belátom, hogy sokkal könnyebb életed lenne. És még azt is megértem, hogy ezen néha szomorkodsz.

ubul2000 2012.01.20. 14:10:09

@panelburzsuj: Én vetettem fel, amire hülye választ adtál. Illetve valójában nem válaszoltál.

panelburzsuj 2012.01.20. 14:12:47

@ubul2000:

Oké.

Se hülye kérdés - se hülye válasz.

Így is megvagyunk! :)

tölgyes 2012.01.20. 14:12:56

@panelburzsuj: Pedig önvallomásai alapján minden 8 feletti osztályt letagadhatna:) elhinném önnek még a 6-os is.. Bár szerintem a józan észnek is elegendőnek kéne lenni annak belátáshoz, hogy a túl sűrű és átfogó tulajdon és értékrend változás nagy bizonytalanságokhoz és válságokhoz vezet.

dbeata 2012.01.20. 14:13:40

@Balt: Amúgy meg, nem illi hozzátok a Pilvax köz. Megcsúfoltátok ti már azt az eszmét, hidd el. Petőfi forog a sírjában tőletek. Inkább menjetek a Sándor palota elé, bohócegyenruhában, strázsálni Skiccpalinak. Vagy ünnepeljétek Lukasenko szülinapját, ha már ingyen ideológiát kaptatok tőle, ingyen, s bérmentve.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.01.20. 14:14:07

@bigapples: Kedves Bigapples, a fidesz azokat is lefoglalta, ahova anno ők "tértek ki". Ja és mindet évekkel előre a választásokig.

mandiner.blog.hu/2012/01/20/kormanyzati_teruletfoglalas_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxii?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_20&utm_campaign=index

Tipikusan ezek azok a védhetetlenül sunyi és antidemokratikus ordenáréságok, ami miatt teljes joggal tartja úgy az eu, hogy Viktor egy jottányit sem demokrata. Legkevésbé sem érdekli és nem is akar az lenni, csak annyira, amennyit kivert kivernek belőle "engedve az erőnek".

Török Gábor tévedése, hogy ezt "reálpolitikának" állítja be, ami olyan, mintha azt helyeselnénk, hogy valaki összerugdos és kizsebel egy földön fekvőt, mert így tudja maximalizálni politikai céljait.
Orbán célja most, hogy eu-pénzből tartósítsa és konszolidálja azt az otromba, szétcseszett antidemokratikus szisztémát, amit másfél év alatt összegányoltak. És amiben neked és nekem is élnünk kell(ene). Lehet, hogy ez a tartósítani vágyott feudális, várjobbágyi rendszer neked megfelel, de nekem nagyon nem tetszik.

Tell Vilmos 2012.01.20. 14:14:24

@ubul2000:

Bocsesz skacok de el kell mennem dógozni! Tudjátok, -létfenntartás, családnak kaja meg miegymás...További jó kommentelést! :-) este benézek, hátha +lepnek valami új véleménnyel...

Tell bácsi

sirwalter 2012.01.20. 14:15:08

@Chigavera: kösz a válaszod, de nem akarok részletesen reagálni, mert éppen ellentétesen látjuk ezt a dolgot. Ez amúgy nem baj, de tény.
@Alonee: kösz, hogy nem mocskolódtál, esetleg még abban lehet előrelépni, ha nem lekezelő, dehonesztáló, és a lényeget nem érintő a reakciód, hanem valami érdemi (ez hiányzott amúgy a "vitából" is...) Egyébként 37 éves "bácsi"
@dr.dbeata: én elejétől végig néztem a "vitát", kellett hozzá türelem. Nem akarom sorolni a konkrétumokat, de voltak tárgyi tévedések (az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság összekeverése), voltak koncepciózus csúsztatások, de legfőképpen minden konkrétumot nélkülöző, a valóságtól elrugaszkodott vádaskodások (hiszen a vita alapját képező tv-eket a "kritikusok" nem olvasták, ez nyilvánvalóvá vált), ti.: a zsidók, a hajléktalanok és az értelmiség fél M.o-n, a sajtószabadság megszűnt, a demokráciát lebontották. (Ez Konrád, Dallos, Heller, stb. szerint így van, meg gondolom sok itt kommentelő szerint is, szerintem tételes hazugság)
@táltos: ne tudom, hogy ennyire ki lenne számítva minden... őszintén szólva nem is igen hiszem. Azt életszerűbbnek tartom, hogy kormány álláspontja a média tv. és a mostani hisztériával kapcsolatban is ua.: amíg általánosan és ideológiai, ill. pártpolitikai alapon bírálnak, addig azt tudják mondani, hogy a vádakat visszautasítják, és állnak elébe az EU-s intézmények vizsgálatának. Majd ha azok tételesen találnak valami kifogásolni valót (összességében néhány ezreléknyit a tv-ből, akkor azt orvosolják. A méregfog kihúzva. Persze a hisztériakeltés menni fog ezután is, nincsenek illúzióim e tekintetben)
@is: nem hinném. Én nem voltam Orbán szavazó 2006-ig. Nem vagyok "rajongó" alkat, a szerint változtatom a preferenciámat, hogy a választékból kit tudok támogatni. Most Orbánt tudom, ebből a választékból. Sass József nem az én ízlésemnek való, és azt hiszem, inkább a te preferáltjaid tartották felszínen évtizedekig...
@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: igaz, nevezhetjük karizmának is. És az is kétségtelenül igaz, hogy a diktátorok többsége szükségszerűen rendelkezett karizmával. Ebből még nem következik, hogy OV diktátor, ugye. Lehet neked az a véleményed, hogy az, szerintem nem az. Azon el lehetne vitatkozgatni, hogy pl. egy Horthy-féle, un. tekintélyelvű rendszert épít-e, erre én azt mondom, hogy nem, mert - a közkedvelt vélekedés ellenére - bármikor leváltható lesz ez a kormány. Hogy jobbak lesznek 2014-ben az esélyeik, mint eddig? Lehet. De a bizalmat elveszíthetik, és újra lehetnek tízenvalahány %-os párt, mint a 90-es évek elején, közepén. Egy dolog vitathatatlan, szerintem: őrségváltás zajlik. Hogy ez szimpatikus, vagy helyes-e, ahhoz többféleképpen hozzá lehet állni. Nekem speciel nem szimpatikus, de el tudom viselni. Mint ahogy kénytelen voltam elviselni, hogy 2010-ig a régi rendszer potentátjai kovácsoltak a meglévő politikai, kapcsolati tőkéjükből gazdasági tőkét, majd abból újra politikait. És mindent átszövő hálójukkal rátelepedtek a gazdasági- és a közéletre. Most ezek a posztok lépésről lépésre lecserélődnek. Nem mondom, hogy ez így jó, ahogy van, de azt igen, hogy ahogy eddig volt, az talán még rosszabb volt, és nem tudom, hogyan lehetne ezt a problémát tisztességesen, igazságosan és mindenki számára megnyugtatóan megoldani. Egy tény: az EU ezt eddig valamiért nem kifogásolta, ezt nem tartotta anti-demokratikusnak... Na, vajon miért? Most látják az őrségváltást, és - persze jórészt itthonról fűtve, vezérelve - tiltakoznak. Ettől ez még nem diktatúra, "csak" őrségváltás. Legalábbis annak a kísérlete... Mert 50-60 év társadalmi beágyazódását nem lehet lecserélni 2-4 év alatt...

panelburzsuj 2012.01.20. 14:16:08

@tölgyes:

Nem áll jól neked a moralizálás, Tölgyes pajtás.

Nincs jó bukéja.

Alamio 2012.01.20. 14:16:57

@ubul2000: Nem kizárólag, beszéli ezt az átlagember is. Az más kérdés, hogy milyen befolyás alapján.

@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant:
Akkor ne fogadd el. Még ehhez is jogod van, amíg ennek kifejtéséhez alkotmányos és törvényes eszközöket használsz.
A demokratikus gyakorlat szerint most ez a helyzet, és ez nekem tetszik. Ha neked nem, tégy ellene belátásod szerint. Ez a demokrácia. Amíg a jogállami kereteket betartja.

Azért ajánlom figyelmedbe a Vatikáni szerződéseket, ha ez ellen akarsz küzdeni. Azokat kb. annyira egyszerű felmondani, mint a NATO-tagságunkat, vagy a New Yorki egyezményt. És az bizony az állami támogatásról szól.

tölgyes 2012.01.20. 14:17:20

@török gábor:
Kedves Török Gábor!

A stratégiai eszközök változatossága nem utal a stratégiai érzék, ismeret hiányára.Inkább a meglétét igazolja. Egyébként még a nagy stratégák esetében is láthatunk mindig olyan lépéseket, amik következetlenek:)(Egy lépés előre, két lépés hátra)

dbeata 2012.01.20. 14:17:47

@sirwalter: "a zsidók, a hajléktalanok és az értelmiség fél M.o-n, a sajtószabadság megszűnt, a demokráciát lebontották" Igazad van, hazugság. Nem múlt időben történt, hanem jelen időben történik. Így már helyes, ugye?

tölgyes 2012.01.20. 14:18:56

@panelburzsuj: Itt nem morálról van szó hanem történelmi tényről, aminek vannak morális következményei. Jó példa erre I. László.

panelburzsuj 2012.01.20. 14:20:35

@Alamio:

Szerintem nem rajzoltam le a helyszínt.

De ha így jobban tetszik: ha általános európai költségvetési összeomlás lesz - azaz államcsődök sora - a relatív erőviszonyok, jólét- és nyomorskálákon elfoglalt pozíciók alapvetően nem fognak átrendeződni.

Európán belül legalábbis.

panelburzsuj 2012.01.20. 14:23:27

@tölgyes:

Mostanában inkább tippelnék, hogy vannak itt morális állapotok, amiknek lesznek történelmi következményei.

De lehet, hogy lótolvaj is előbb volt, mint törvény az akasztására.

dbeata 2012.01.20. 14:23:43

@sirwalter: Én nem vagyok egy nagy töris, de azt a fejembe verték, hogy a demokrácia alapja, hogy a törvényhozó (tehát parlament), a végrehajtó (kormány), és a bírói ág külön legyen választva, és ezek kölcsönösen egymást kontrollálják. Hogy a köztársasági elnök szerepéről és az Alkotmánybíróságról, valamint az egyéb fékekről és egyensúlyok szerepét betöltő intézményekről ne is beszéljek... (pl, KT, MNB). Erre mit látunk? Mindenhol ugyanazokat az arcokat, esetleg azok feleségét, stb. Demokráciában ellehetetlenítik az ellenzéki médiát (ld Klubrádió), megakadályozzák a tüntetések szervezését (parlament lezárása, 2 évre előre minden terület lefoglalása márc. 15-ére.). Demokráciában 52% 2/3-ad? Demokráciában a többség elnyomja a kisebbséget? Demokráciában nem mond le a plagizáló, és kormánypárti talpnyaló köztársasági elnök, nem mond le a megbukott programmal előjött gazdasági miniszter. Ez mind mind demokrácia jele lenne?

Kurgán 2012.01.20. 14:24:16

Ez az egész csak a szokásos húzd meg-ereszd meg viselkedése a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Ha spekuláns lennék, akkor lassan itt lenne az ideje a forint gyengülésére játszani, mert nemsokára megint jön a bekeményítős időszak.
Bár ezt a Selmeczi szóvivőasszony biztos jobban tudja:)
Viktor ügyesen csinálta az EU parlamentben, amit csinált. Csak az a kár, hogy az egészből pont a lényeget nem sikerült felfognia.
Arra is kiváncsi lennék, amikor majd a kormány képviselője magyarázza az imf-es csókáknak a magyar unortodox gazdasági csodát, amitől majd azok azonnal padlót fognak és adják is a zsét:D Vicc az egész.

tölgyes 2012.01.20. 14:26:26

@Alamio: Én ilyen típúsú terminológiai vitába nem akarnék OV kapcsán belebonyolódni, mert annyit nem ér.. TG-nek azek az állításai amolyan csipkelődések, amikre nem lehet mit mondani. Majd eldönti az idő. Talán még emlékszik rá. hogy 2002-ben OV. a vereség napján megindította a Polgári Körök mozgalmát. Ez volt az a stratégiai döntés, amelyik meggátolta a fidesz felmorzsolását.. Ilyen lépése, döntése több is volt Orbánnak. A baj úgyis ez vele. Soha nem lehet tudni mivel ál elő. Nagyon jó döntés volt pl. hogy elment -hívatlanul - a plenáris ülésre. Az Eu parlamentet ennél jobban leleplezni nem is lehetett volna... Ezek sokkal olyanabbak mint a mi parlamentünk, pedig arról sincs jó véleménye a népnek..:(

Balt 2012.01.20. 14:27:59

@concret: "(a kende) is rituális gyilkosság áldozata lett"

Nocsak, azt hittem, készül a 3. Orbán kötetével. :) Pedig most lenne rá igény... :))