Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 24
01:33

Még nem ért a feléhez sem ez a parlamenti ciklus, ráadásul elméletileg éppen a téli csendes pihenőjét tölti a törvényhozás, de már most akkora a csatazaj, olyan hangerővel és intenzitással zajlik a küzdelem, hogy el sem tudom képzelni, mi lesz itt a választáshoz közeledve. Minden arra illetékes teszi a dolgát: terel, keretez, értelmez, manipulál. Olykor annyira sikeresen, hogy az alapkérdések szinte teljesen eltűnnek.

Mit üzent a szombati kormánypárti tüntetés? Mi mellett álltak ki az emberek? Miért voltak olyan sokan? Hány ember fér el egy négyzetméteren? Ki segített a szervezésben? – ilyen és ehhez hasonló kérdések lázában ég éppen a politizáló közvélemény, nem csupán a szimpatizánsok, hanem a nyilvánosság előtt megszólaló politikusok is. Nincs persze ebben semmi meglepő: egy politikai küzdelemben minden az aktuális előnyökről és a hátrányokról szól.  Márpedig itt méltányosság és objektivitás nem nagyon létezik: minden kimondott szó – néha még a beszélő szándékától függetlenül is - szekeret tol vagy akaszt.

Megértve a játék szabályait, mégis azt mondom, hogy ezekben a napokban-hetekben olyan döntések előtt áll a magyar politika, ami miatt most tényleg nem ártana egy kicsit kidugni a fejünket a homokozónkból. Barroso és a magyar kormányfő mai találkozója csak az egyik, de kétségtelenül nagyon fontos eseménye ennek a folyamatnak. Most már elég közel vagyunk ahhoz, hogy kiderüljön: pontosan milyen feltételei vannak annak, hogy a kormány megköthesse a hitelszerződést az IMF-EU párossal. Ha már tudjuk, hogy mit kell tennünk, a kérdés hirtelen nagyon egyszerű lesz: igen vagy nem, azaz teljesítjük vagy sem, amit kérnek. A nagyobb felelősség persze – mint mindig, most is - a kormányon lévőké, de megint azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem lényegtelen az sem, hogy az ellenzék milyen módon nyilvánul meg ebben a helyzetben.

Számtalan találgatás jelent már meg a feltételekkel kapcsolatban, de pontos listáról még nem beszélhetünk. Az alapvető kérdés az, hogy szerepelnek-e olyan tételek, amelyek gazdasági vagy politikai okból a kormány számára nehezen vállalhatók. Ha a listán a lakosság jelentős része számára közvetlenül is érzékelhető megszorítások, és/vagy korábban betonba öntött, a kurzusépítést szolgáló intézményi megoldások is lesznek, akkor a hatalmi-politikai kormányzás súlyos árat fizethet a nemzetközi bizalom visszaszerzéséért. Lehet persze másról beszélni, „menedzselni” az új helyzetet, s bizonyára nem is lesz tehetségtelen ebben a kormány, de az biztos, hogy nem diadalmenetként értelmeződne, amikor a parlament szépen sorban megszavazza (visszavonja, átírja) ezeket a törvényeket.

Azt feltételezem, hogy a figyelemelterelés és az átértelmezés a következő napokban - a döntési helyzet közeledtével – újabb lendületet vesz. Mindenféle dolog felmerül majd, innen és onnan, amelyek jelentős részének a lényeghez bizonyára semmi köze nem lesz. Aki nem akarja, hogy a hangzavar elvonja a figyelmét arról, ami igazán fontos, az most csak két dologra koncentráljon: a feltételekre és a válaszra.  Minden másról – hatásról, következményekről, utcáról és politikai erőtérről - csak ezután lesz érdemes beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr773742677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyre szűkül 2012.01.25. 07:38:19

  A napokban többször eszembe jutottak azok a felkészületlen, pózoló, rikácsoló politikusok az EU parlamentben. Nyilván felkészületlenek voltak, nyilván a saját köreiknek szónokoltak. De amit mondtak, ahogy mondták, az gondolkodóba ejtett. Po...

Trackback: Kis magyar polgári hömpöly. Vagymi. 2012.01.24. 17:37:54

Most, hogy talán lassan végetér a tüntimatek, pár szót ejtenék én is erről a múlt hétvégi kispolgári hömpölyről. Szerintem viccesországot játszunk mámegint.Múlt szombaton Budapest uccáin hömpölygött a népek árja, zengve a dalt üde mámoros ajakkal, misz...

Trackback: Hardball 2012.01.24. 11:21:02

Ezekben a napokban-hetekben olyan döntések előtt áll a magyar politika, ami miatt most tényleg nem ártana egy kicsit kidugni a fejünket a homokozónkból.

Trackback: Objektív tájékoztatás? 2012.01.24. 10:52:34

Ha az volt a Békemenet szervezőinek célja, hogy megmutassák, milyen nagy támogatása van Orbánéknak, akkor nem jött össze nekik. Mert mi jött a Békemenetről a nyugati sajtóban? Nem sok. Persze nem kell szeretni Orbánékat, de azért nem ártana figyel...

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.24. 10:48:09

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.24. 10:48:09

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Súúúhanterz: Mesterházy lemossa a gyalázatot 2012.01.24. 09:46:49

Az év legdepressziósabb napján, amikor a konjunktúra index és a fogyasztói bizalomindex egyaránt rég nem látott mélyponton jár, joggal várunk megmentőnkre, aki varázsütésre szertefoszlatja gondjainkat, visszaveszi Schmitt Pál kisdoktori címét és vissza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2012.01.30. 19:31:27

@aszekelyek:
tiznél?
miért nem adtál neki mouth to mouth insufflationt?

aszekelyek 2012.01.30. 19:31:47

@márta)): ez a legjobb! Fogadd gratulációmat:DDD ! Áh , nem , nem vagy nevetséges és szánalmas de bunkó aztán végképp nem. Na jó, kicsit ordenáré. Az igen.:)

aszekelyek 2012.01.30. 19:37:07

@Hepci: @lüke: Ne izéjjé má ! Széttéptek volna a többi öreglányok. Jóképű és potens korban:D Kicsit duci , ami nálam nem hátrány. A pénz valahogy fürdőgatyában is látszik rajta. :) ezt ki érti? :DDD

aszekelyek 2012.01.30. 19:40:57

@knausz: :) Úgy értettem , magyarban addig nem volt honos. @szoja122: Hol éltél te ezelőtt? Cicciolina állandóan azzal politizál. Staller Ilonka Bugyigó :)

aszekelyek 2012.01.30. 19:42:46

@Hepci: Nem is tudod , hányan jelentkeznének egy olyan programba ! Ha lenne:)

aszekelyek 2012.01.30. 19:50:29

@ciceró: Édes fijam. Mémost tűnt ez neked fel? Ami népszrű, az sosem minőségi. A tömegcikk a fogyasztók legnagyobb lefedettségének színvonalához van tervezve. Másként gondolod, hogy lenne bevétel? Rákaynak igaza van. Tényleg szemetet adnak a kertv-kben. Csak az sokkal jobban árt is. Mint egy ilyen-olyan dalkereső. Esetleg észrevehetnéd a hétvégi reggeli , sokkal színvonalasabb műsorokat is. Zenében. No annak nincs akkora keletje.... Az elhülyítetteket meg nem lehet megáldani jó ízléssel tegnapról mára.
@lüke: Sztem az elbátortalanította volna. Ha nem hagyom, hogy ő udvaroljon, hanem rávetem magam. Úgy hallom , a nagyon rámenős nőktől lépnek , sőt , ugranak kettőt hátra :) Befélnek. A zabszem megakadályozza a potenciát.

6.Lenin 2012.01.30. 19:53:19

@szoja122:

"azoknak akik nem tudják nemi hovatartozásomat."

Akkor jól tippeltem...

Te 1 szőke, 1.5q-s (kipihent állapotban) leszbi lennél.
A kapcsolatban tiéd a férfi szerep.
Szerintem.

Amennyiben tévednék, bocs. Akkor viszont, akármi is lehetsz.

lüke 2012.01.30. 19:57:09

@aszekelyek:
hirdesd csak az igét,hogy ragozni tudják:)

aszekelyek 2012.01.30. 19:57:35

@Hepci: Az ezüsthátú egy emberszabású gorillafajta. Amire én gondoltam. Van nagy hohohorgász a családban, tudom a halak is vannak így nevezve. Néni , múlt században kiköltözött hozzájuk a dzsungelbe. Állítólag ők állnak legközelebb hozzánk:) Halak nem védenek területet , ha én jól tudom. Bár van életterük. Elcseszve.

aszekelyek 2012.01.30. 20:02:54

@dr.dbeata: Nem vádolnálak meg azzal , hogy te válaszoltál az én konrádról feltett kérdésemre akkor. Nos, mire nem sikerült választ kapnod?

aszekelyek 2012.01.30. 20:06:32

@lüke: Sztem azt láttam. Egészen elképesztő , hogy a vibrátort angol , viktoriánus időkben élt orvosok , egy orvos? találták fel és alkalmazták is , hisztérikus nőbetegeiken :)

szoja122 2012.01.30. 20:07:44

@6.Lenin: nagy humor volt, jót nevettem :(

dbeata 2012.01.30. 20:13:40

@aszekelyek:

manyike 2012.01.26. 08:53:06
@panelburzsuj: köszi :) elgondolkodtam..

és pontatlan voltam: O.V./kormány retorikájában marad fő bűnösnek a múlt, multik, külföld

"Meglepően tényszerű..." írta T.G. a facebookon a Fidesz hátországáról írt cikkről ..engem letaglózott
www.nepszava.hu/m/articles/article.php?id=513285

és ezt is T.G. ajánlásával
nol.hu/archivum/fukuyama__orban_autoriter_hisztis_

Olvastad a Nyerges és Simicska sztorit? Mi a véleményed, halljuk, az offshore ügyletekről? Mennyivel számítod te magad és általad védett csoportodat magasabb erkölcsi színvonalúnak az általad lealacsonyított és bűnözőnek titulált "ballib" szélhámosoknál? Mennyire szolgálja ez Magyarország érdekét (és nem csak egy jól körülírható Fidesz által cocokált nagytőkés réteg érdekét) amely nem egyenlő Magyarország egészével? Mennyivel lett jobb az ország helyzete? (akár nemzetközi, akár belföldi megítélés tekintetében) Mennyivel lett szolidárisabb de ugyanakkor szigorúbb és igazságosabb, hovatovább fejlődőképesebb?
Magyarország hírnevét leginkább a Fidesz mocskolja jelen pillanatban.

Ez volt az a kommentem, amire immár 4 napja nem kaptam választ, bár már ki is hűlt, azért felmelegítettem. Most megnézem azt a Konrád-os kérdést. Tudnom kéne, ki ő? :)

lüke 2012.01.30. 20:15:00

@6.Lenin: @szoja122:
ez JA
Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szőke és másfél mázsa.
in Eszmélet

jjulie 2012.01.30. 20:15:01

@ubul2000:

próbanyilas dumát nyomni is az

6.Lenin 2012.01.30. 20:16:27

@szoja122:

Bánatomban írtam, vártam az érdekfeszítő posztot az LMP-ről.

Kár (?), hogy nem ér + 1 bejegyzést.

jjulie 2012.01.30. 20:18:29

@Hepci:

van tenisz tanfolyam kínálatom is, porszívó & tenisz

kicsit szívsz, meglásd jobban megy a tenisz

aszekelyek 2012.01.30. 20:19:41

@lüke: Épp mondja a férjem, jövő héten indul király viktorka. :) A tinibálvány. Mondja valaki , hogy ez nem piacgazdaság :DDD Meg azt , hogy kirekesztők:) és antiszemiták ;) Ha ő lenne az egyetlen hím, zárdába vonulnék. :) Valami olyan nyálgép, hogy az az én szókincsemmel leírhatatlan. Igazi amerikai gagyi. Fogyasztási cikk. At kajolják. A célcsoport ezek után nem kérdéses. Nagyon fel vannak háborodva, hogy más is a piacon akar lenni:) Sztem ennyi a baj Rákay-val náluk.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:19:56

1. Érdekes adatokkal és ábrákkal az EB elnök mai napi előadása. (Nem tudtam - a magyarországi általános munkanélküliséggel szemben (10,7 %) az ifjúság munkanélküliségi rátája majdnem 26%. Megdöbbentős egyszersmind elkeserítő.)
ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/pdf/20120130_jmbpresentation_en.pdf
2. Bármilyen furcsán is hangzik vannak osztatlan szimpátiának örvendő tüntetések is. Sajnos nem az Andrássyn, hanem Davosban. Szerintem a szombaton szolgálatos davosi rendőröket minden férfikollégájuk irigyelte titokban. Persze az asszonynak azt mondják, nehéz a szolgálat.
rt.com/news/femen-protest-davos-topless-963/

dbeata 2012.01.30. 20:21:07

@aszekelyek: Na, kiművelődtem. Mi is vele a probléma? Miféle rossz fát tett a tűzre ez a Gyurka? 5 gyereke van, emiatt már szimpi is lehetne a Fidesz kormányzatnak. :)

mókáné 2012.01.30. 20:22:21

@szoja122:

"Amúgy férfi..."

80%-ban gondoltam, hogy nő és kb. 50 éves.

@6.Lenin: blogtársunk, talán még mindig nő.:)

aszekelyek 2012.01.30. 20:23:08

@ciceró: Sztem be akart valamit árazni , mint a piac. Árazógép nélkül meg ugye , hogy? Neki nincs hitelminősítője:) Nincs is honnan hazavinni.... hát maradt az árazó....

mókáné 2012.01.30. 20:25:00

@ulrike:

"Sajnos nem az Andrássyn, hanem Davosban. Szerintem a szombaton szolgálatos davosi rendőröket minden férfikollégájuk irigyelte titokban. Persze az asszonynak azt mondják, nehéz a szolgálat."

Azt gondolom tudod, hogy @László56 is Davosban van. Már régen jelentkezett be, mi újság ott. Első kézből informátor.

nyünyüge 2012.01.30. 20:26:12

@szoja122:
Ha ez megnyugtat, egy pillanatig sem képzeltelek nőnek.
Ahogy László atyát sem:)

aszekelyek 2012.01.30. 20:29:06

@ubul2000: Ezért javasoltam őt is pihentetni.
@dr.dbeata: A mindenfelé rossz hírünket terjesztés , meg a N.Y. Timesban írt , " szemét demokrácia " . Egy liberális így nem viselkedik. A családja irreleváns. Őt és munkásságát méltatjuk.

6.Lenin 2012.01.30. 20:29:58

@szoja122:

Azt írtad, talán Te vagy a legidősebb itt. Beugrott 1 jobb, mivel @ulrikének is tetszettek a didik.

Éhes vén malacka, didikkel álmodik.

www.youtube.com/watch?v=XYhDHRpy6fs

mókáné 2012.01.30. 20:31:24

@6.Lenin:

"Bánatomban írtam, vártam az érdekfeszítő posztot az LMP-ről."

Ma másodszor láttam az LMP új frakcióvezetőjét a tévében. ÁÁ! Nem lesz ebből semmi. Fiatal, tapasztalatlan és akkor hogy ők februártól az utcán politizálnak.

Szili Katalint is láttam ma, hát ők meg csak magukban politizálnak, teljesen zárt körben, titokban.

Gyurcsány Ferencet is hallottam: ő sem készül az égvilágon semmire, úgy konkrétan.

Kónya Pétert a civilektől már nem vártam meg. Annyira mazochista én sem vagyok.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:35:24

Most látom, @szoja122: még jobb képeket nyomott be az ukrán honleányok dicsőséges téli davosi hadjáratáról a nemzetközi karvalytőke ellen. Jól látszik, hogy a rend derék őrei keményen fogják fegyvereiket, nehogy valamelyiké véletlen elsüljön. (Véletlen lövés=negligent discharge a hidegben).

lüke 2012.01.30. 20:36:44

szép estét ,elmentem az Andrássy sarkára:)

nyünyüge 2012.01.30. 20:37:57

@knausz:
majd ha lesz új poszt, akkor majd megtudjuk László úrtól, hogy mit nem ért már megint az elemzőnk. Hogy miért nem érti, az jól tippelhető: vagy mert nem járt a dolgok végére, vagy mert a szocializációja megakadályozza benne :).

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:37:58

@knausz: Őt is előállította a davosi rendőrség?

aszekelyek 2012.01.30. 20:40:03

@dr.dbeata: ebben egy szál tény nincs. Sztem én írtam is erre. Mi az a "cocokált" ? Magyarban ismeretlen. Valami szubkulturális szó lehet... Népszava szavahihetőségét mindig a sarazásban érdekeltségüknek mértékével állapítom meg. Erről is. Szóval kb a jerváni rádió szintjén.:) Most elolvasom , és részletezem. A reggelit , amire nem értél rá válaszolni , részletesen , majd te is légyszi.:D

mókáné 2012.01.30. 20:41:18

@nyünyüge: @ulrike:

Lehet, hogy előállította a rendőrség, azért nem jelentkezik László56? Hiányolom.

Cikket elolvasom, de azon képedtem el, amit @szoja122: blogtársunk linkelt, azon a műalkotáson egy darabig elidőztem.:)

6.Lenin 2012.01.30. 20:44:12

@knausz:

Izé, ha végignézed a posztok címeit, általában fontos dolgokkal, érdekfeszítő pártokkal foglalkoztunk.

Valahogy mind eltűntek, vagy arra készülnek. Gondoltam az LMP is megérdemel ennyit, hogy még utoljára jól kibeszéljük őket.
Jé, a többiekre is igaz.
Talán 1 sorozat készül:

Elmentek
(Itthagytak minket, mint St. Pal a románokat)
címmel

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:46:20

@knausz:
1. Verzió. Nem volt a megrendelőnek több pénze, a kőfaragónak takarékoskodnia kellett.
2. Verzió. A derék kőfaragó a megrendelőt örökítette meg az inkriminált alakban, mivel az nem fizette ki az előre kialkudott díjat.

dbeata 2012.01.30. 20:47:47

@aszekelyek: Ne fáradj, nem is lesz benne tény. Köszönhető a legfőbb ügyésznek. Ettől még bűzlik, és ide érződik a szaga... Nem csodálom, hogy nem érzed. Gondolom félve néztél bele, hátha lesz valami benne, hátha találsz mégis egy kilógó lólábat. Nos, hát mondhatom, egy egész ló lóg ki, ráadásul bűzlik is. De most komolyan, veled nem lehet tényszerűen, érzelmek nélkül beszélgetni? Ha követted a kommentjeimet, láthattad, hogy nem vagyok elkötelezettje egyiknek sem igazán, és még Bajnairól is tudnék mesélni. De rajtad azt látom, hogy iszonyatosan nem vagy fair-play játékos, és hogy nagyon odavagy a Fideszért, érzelmi alapon és igazságtalan is vagy.

mókáné 2012.01.30. 20:47:54

@ulrike:

Megértem, most, hogy láttam a videót és László56 nem jelentkezik. Igazoltan van távol.:):)

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:50:00

@6.Lenin: OK, Iljics. Ezek szerint neked inkább a szakállas rendőr az eseted.

mókáné 2012.01.30. 20:51:19

@ulrike:

"1. Verzió. Nem volt a megrendelőnek több pénze, a kőfaragónak takarékoskodnia kellett.
2. Verzió. A derék kőfaragó a megrendelőt örökítette meg az inkriminált alakban, mivel az nem fizette ki az előre kialkudott díjat. "

Szumma szummárum: mindkettő esetben olcsóbb lett volna egy kendőt faragni, mint akkor falloszokat.. csak jelzem, de:

3. Verzió: A kőfaragó erre kapott megrendelést.

mókáné 2012.01.30. 20:54:11

@6.Lenin:

"Valahogy mind eltűntek, vagy arra készülnek."

She is eltűnt. Nem hallani róla.

www.youtube.com/watch?v=g7naQjqY47k

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:56:36

@dr.dbeata: "ebben egy szál tény nincs" - írja neked aszekelyek.
Kérj tőle kölcsön, tele van tényekkel. Csak beleszorultak.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 20:58:12

@knausz:
4. Verzió. A fotóretusőr erre kapott megrendelést.

mókáné 2012.01.30. 21:01:07

@ulrike:

Megnézem még egyszer, hogy lássam a fotóretusőr keze van-e dologban!

6.Lenin 2012.01.30. 21:04:22

@knausz:

Igen, még pom pom se tudja mi van vele, pedig nagy kedvence (?).

Nekem pedig Charles Aznavour tartozik a kedvenceim közé, köszi. Ez a száma is az 1-ik nagy kedvenc tőle.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 21:05:29

@knausz: Egy klasszicizáló reliefen falloszok lehetnek, kendők nem. A parlamentben sem látsz sok kendőt.

aszekelyek 2012.01.30. 21:08:06

@dr.dbeata: A "sztori " az azonos nevű pletykalap szintje. pletykákra hivatkozik és hallomásra, forrásuk szerint. nem látok semmi olyat, ami a piacgazdaság keretein kívül lenne. Értem, hogy baj, hogy vannak a FIDESZ mögött is tehetséges és tehetős illetők. kíváncsian várom, hogy a népszava majd közli, kapolyi elvtárs hogy tette magát megkerülhetetlenné vagy a főprivatizátor urat, hogyan tették azzá. Pld BAlaton törvény....némi szarkazmus lehet abban, hogy meglepően tényszerű. A piacgazdaságban azt vesz és tesz mindenki, amit akar és tud. Adózás szempontjából és a melősok kifizetése szempontjából lehet ez nekünk , Magyarországnak jobb. :D Nem Az meg nevetséges, hogy firtatja, valaki miért abba az irányba mozog üzletileg, amerre... Sorost ki kérdezi, miért a gyógyszeriparba tette a kötvényeit és ő nem vesztett semmit? Lassan meg kéne szokniuk a népszavás elvtársaknak , hogy nincs kizárólagos jogosultságuk mindenre.

mókáné 2012.01.30. 21:08:31

@6.Lenin:

"Igen, még pom pom se tudja mi van vele, pedig nagy kedvence (?)."

Azt tőle kéne megkérdezni, tudja-e mi újság She körül. Majd amikor jön. 20 évig ráérünk vele, ha ilyen uborkaszezon van a politikában.

aszekelyek 2012.01.30. 21:10:59

@dr.dbeata: Akkor most személyeskedjünk inkább? Vagy beszéljünk az üzletről?

6.Lenin 2012.01.30. 21:12:01

@knausz:

Kérdeztem tőle, de nem válaszolt.
Szerintem túllihegték a hölgyet.

mókáné 2012.01.30. 21:14:03

@ulrike:

"A parlamentben sem látsz sok kendőt. "

Azért nem stóla nélkül vannak, képzeld mi lenne a méltósággal?!

Hanem: aktív éjszakák és nappalok elé nézünk, mint azt azért tudják rólunk a képviselők, hiszen kedvet csináltak nekünk az adócsomaggal, útadóval rátettek egy lapáttal, hogy ne menjünk semerre az ágyból.

Gyümölcse lesz-e? Meggondolandó. A mai világban.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 21:16:24

@knausz: Hmm, nem is a stólákra céloztam.

mókáné 2012.01.30. 21:18:23

@6.Lenin:

"Szerintem túllihegték a hölgyet. "

Szerintem is. Elfogyott a lendület. Ha a blog szerzője volnék, most nehéz helyzetben lennék, mert:- Miről lehet írni?

Javaslat is szál magadban a Tiéd. Az LMP végül, utószor, ha hitték, hogy még tartanak vagy hiszik, hogy kell még elbocsáttatás (Ady után szabadon).

2014- re készül egyébként az LMP, kormányváltásra. Csak mondom.

mókáné 2012.01.30. 21:20:15

@ulrike:

"Hmm, nem is a stólákra céloztam."

Hanem? In medias res: mondd el, mire!:) tényleg nem tudom.

aszekelyek 2012.01.30. 21:23:14

@dr.dbeata: Fukuyama mit mond cohn benditről? :D

aszekelyek 2012.01.30. 21:29:46

@knausz: Aki belül rendbe van , az kívül is. :D SE több, se kevesebb a versenysúlyánál. Nem mű sovány és nem másfél mázsa. De egy se. Két méter alatt.

dbeata 2012.01.30. 21:31:25

@aszekelyek: Éppen azon gondolkoztam, hogy a vitát itt zárjuk le, mert nincs miről tovább vitáznunk, nem fogunk előre mozdulni. Személyeskedni nincs értelme. Az érveket elteszem, későbbi referenciaként esetleg még felhasználom, ha nem baj. Szerencsémre én távol vagyok a hatalomtól, nekem attól nem lesz se jobb, se rosszabb, ha a szabad véleményemet elmondom. Ezért nagyon jó nekem.

Egyszer elmentünk nyaralni barátnőkkel a Balatonra, még régebben. Volt valami halászléfőző verseny, amin részt lehetett venni, és a strandon mindenki kóstolhatott. Azt a tülekedést ami ott volt, a kondér körül, el lehet képzelni. Mindenki tolta el a másikat, nekem nagyon nem tetszett. Lehet, hogy széplelkű vagyok, de ez nem az én műfajom. A lefelé rúgás, felfelé nyalás. Viszont a becsületemet nem veheti el senki, és rólam nem fognak Nokiás dobozos cikkek kikerülni. További szép estét!

mókáné 2012.01.30. 21:33:04

@aszekelyek:

"Aki belül rendbe van , az kívül is. :D "

Egyetértek.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 21:34:24

@knausz: Azt mondtam, fallosz igen, kendő nem. A parlamentben ezért nem látsz kendőt. Nem nyilatkoztam arról, hogy akkor mit látsz ott. Gondoltam, kikövetkezteted.

mókáné 2012.01.30. 21:37:03

@ulrike:

"Gondoltam, kikövetkezteted. "

Sokkal nagyobb türelem kell hozzám. Ennél sokkal nagyobb és akkor lassan, de biztosan kikövetkeztetem.

6.Lenin 2012.01.30. 21:42:35

@knausz:

Tele az utca témával.

Dávidok hada készülődik, méretes önbizalommal, miközben Góliát lényegtelennel pöcsöl a ránkrontókkal szemben.

mókáné 2012.01.30. 21:44:33

@6.Lenin:

"Tele az utca témával."

1. Tét nélküli választás jön - innen kezdünk 2014- ben, újra.

aszekelyek 2012.01.30. 21:46:31

@dr.dbeata: Neked is szép estét ! :)

ulrike (törölt) 2012.01.30. 21:48:26

LMP. Vajúdnak a hegyek, egy nevetséges kisegér születik.
Mondjuk, az LMP esetében a hegy erős túlzás. Talán inkább egy vakondtúrás. És ha úgy vesszük, a vakondtúrástól a kisegér már nem is olyan rossz eredmény. De a vajúdás kissé túl volt játszva.
És ez a vakondtúrás most majd kimegy a flaszterra a parlamentből demonstrálni, hogy lehet más a politika. Hmmm. Minek ide parlament?
Egyébként - ha ez így megy tovább - az Opera előtti műsor jobb lesz, mint az épületen belüli.

aszekelyek 2012.01.30. 21:49:11

@ulrike: Fura , hogy éppen ezt nem tudtad. Bár nekem vannak ilyen korú gyerekeim itthon. Állásban. Ám ez szakállas téma, hogy sehová sem kellő ifjú diplomásokat képeztek , sok évig.

aszekelyek 2012.01.30. 21:50:50

@lüke: Bundabugyit vettél fel , remélem:) Ott is zimankós , mondják. :)

mókáné 2012.01.30. 21:54:46

@ulrike:

"LMP. Vajúdnak a hegyek, egy nevetséges kisegér születik."

Úgy hívják majd Algernon. És ez az IQ- bajnok kísérleti egér a regény végén kimúlik.

Ezért mondja Keyes hőse: Virágot Algernonnak!

Megható regény. Nálam benne az első tízben.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 21:56:58

@knausz: Algernon más. Neki virágot.

dr. Bubó 2012.01.30. 21:59:01

@lüke: helló

épp a napokban megyek főorvos avatóra... vagy mire:) egyik haverom...

6.Lenin 2012.01.30. 22:07:10

@knausz:

"Tét nélküli választás jön"

A tét...?

Lenni, vagy nem lenni... tette már fel 1x ezt a kérdést 1 pacák. Most is érvényes, szerintem.

Talán túlságosan is sokan tehetnék fel ezt a kérdést, joggal.
Túlélni, vagy végleg elbukni, változatban.

Jo8!
Mindenkinek.

mókáné 2012.01.30. 22:07:21

@ulrike:

"Algernon más. Neki virágot. "

Igazad van. És Charlie Gordonnak is.

Ők legalább megpróbálták.

Beleolvastam a könyve. Remekmű. Az ilyenekért éri meg élni. Az ember kinyitja valahol és képtelen letenni, újra és újra elolvassa. Meddig tart az emberség? Hol a képességek határa?

A politika más. Nem lehet más. Szimplán más.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 22:07:34

@aszekelyek: Annyira nem mentem bele a statisztikába (részletes megoszlásba), gondoltam, a generális 11 % körüli a spanyol 25-el összehasonlítva valamelyest tolerálható.
De a fiatalok honi közel 26%-os rátája már kevésbé. Ez lenne a színe-virága egy országnak. Régen a csatamezőn, most a munkaerő piacon hullanak.
Ma olvastam, a spanyol légitársaságnak annyi. Régen a légierő megtartása, ma a légitársaságé a fontos. Ezt nevezik fejlődésnek.

mókáné 2012.01.30. 22:09:58

@6.Lenin:

"Túlélni, vagy végleg elbukni, változatban."

Ma elhangzott egy szó: építkezni. Csak ezt lehet(ne).

Jó éjt!

nyünyüge 2012.01.30. 22:13:32

@ulrike: @aszekelyek:
a fiatal diplomások munkanélkülisége nem kiemelkedő nálunk, minden felesleges (vagy annak tűnő) képzés ellenére.
A képzetlenek vannak sokkal többen, és ez az igazi baj!

mókáné 2012.01.30. 22:19:36

@nyünyüge:

"A képzetlenek vannak sokkal többen, és ez az igazi baj! "

Nem ez az igazi nagy baj, mert a képzetlenek betaníthatók, ha van őket mire, hanem a sok diplomás, akinek a papírja semmire nem használható. Ez az igazi nagy baj!

ulrike (törölt) 2012.01.30. 22:21:40

@nyünyüge: Igen, ez aszekelyek vesszőparipája. Ferigyerek túlképez c. műsor.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 22:30:48

@knausz: A betanítás és a képzés között hatalmas a különbség. Betanított munkaerővel nem fogsz nagy hozzáadott értéket saját maga erején produkáló termelést látni, csak olcsó bérmunkát, mely hasznának java részét más fölözi le.

lüke 2012.01.30. 22:38:21

@aszekelyek:
má`megjöttem, bunda is megvan
a gödörben voltam-tegnap is, holnap is még,ma csak röviden

mókáné 2012.01.30. 22:38:39

@ulrike:

Hasznos legyen a képzés, ez a lényeg, és induljon be valami.

Bár. 5 évig, ha kibírjuk, lesznek friss mérnökök, közben szakmunkások is, lehetne műszaki irányba egy elmozdulás a papírvilágból.

lüke 2012.01.30. 22:40:19

@ulrike:
ez faszcináló, a kompaktsága

lüke 2012.01.30. 22:42:37

@dr. Bubó:
igen?
ilyen is van?
engem itthon a fönövér nevezett ki adjunktusnönek, kinn meg a portás tette ki azOA-t a nevem mellé
a személyzet mindig tudja ki operál jól:)

ulrike (törölt) 2012.01.30. 22:51:28

@lüke: igen az, kár lett volna leplezni.

ulrike (törölt) 2012.01.30. 22:53:07

@lüke: Ki gondolta volna, az egész ország belefér.

lüke 2012.01.30. 22:58:23

@ulrike: holnapután átnevezik:)
akvárium lesz

ulrike (törölt) 2012.01.30. 23:05:44

@lüke: dr. Bubó olyan avatásra gondolt, amikor a doktorandusz fehér kesztyűs kezét ráhelyezi valami alkalmas tárgyra és megígéri, csak a tudománynak él. Aztán elmegy pénzt keresni.

dr. Bubó 2012.01.30. 23:07:54

@lüke: @ulrike: rendes főorvos... intézmény élére kinevezve... meg kellett várni még az öregasszony nyugdíjba megy:) ... a buli kötetlen baráti (fő) és orvosok társasága...

ulrike (törölt) 2012.01.30. 23:10:46

@dr. Bubó: Miért nem operálták meg az öregasszonyt? Kedvezőbb kimenettel kecsegtet, mint a hosszú várakozás.

lüke 2012.01.30. 23:15:34

@ulrike: biztos picológusok, beszélgetnek vele
szépeket mondanak:)

ulrike (törölt) 2012.01.30. 23:19:10

@lüke: Értem, és inkább a nyugdíjat választotta, mint egy beszélgetést a picóval. Meg lehet érteni.

hoplita 2012.01.31. 06:37:39

@inreallife:
Köszi...:)
Úgy látom a zsindex hozza legrészletesebben...zanzásítva pár oldal már lehozta.

nyünyüge 2012.01.31. 08:00:35

@lüke:

A kompakt és az ömlesztett nem szinonimák - szerintem.

A "faszcináló" szót te képezted, vagy használatos a magyar nyelvben?
Még sohasem találkoztam vele magyar szövegben.

aszekelyek 2012.01.31. 09:28:47

@ulrike: A spanyol fiataloknál ennek a duplája az állástalanság. CSak szólok. Tessék inkább belemenni.:) Sztem az oktatásügyet magyarbálinték és hillerpifti vitték. ferigyerek csak a hálót tartotta alájuk.. Az vót a dolga. Koala szakadás előtt még egy kis közpénzt azért adtak külhoni egyetemeknek is. Nem gondolom, hogy valaki komolyan meri azt állítani, hogy a magyar adófizetők pénzét, vagy a terhükre felvett hiteleket úgy lehetett a legjobban elkölteni, leghasznosabban a magyarok számára, ahogyan ők csinálták. orvosképzés kizárólag külhonba. Nagyon alacsony ponthatárokkal.... no comment. Mérnökire sokkal több. Most végez egy villamosmérnök gyerekem , ezért tudom. :) Elvitatkozgatnék veled azon , hogy ez így volt-e jól. A magánegyetemek közpénzből eltartása. Inkluzíve.

aszekelyek 2012.01.31. 09:34:51

@ulrike: A MALÉV -nak is annyi de kiemelték.:) -stratégiailag fontos.

lüke 2012.01.31. 13:48:20

@nyünyüge
kompakt=tömör
ömlesztettröl nem volt szó, az a sajt

faszcinálót én képeztem, németböl ,angolból
fascinated, faszienieren
de erre találó volt, áll
süti beállítások módosítása