Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
feb 22
21:50

Az Európai Bizottság mai, példa nélküli, állítólag konszenzussal meghozott döntését nehéz lenne a szokásos érvekkel magyarázni. A testület közel felét jobboldali, néppárti politikusok alkotják: ebben az ügyben a baloldali-liberális összeesküvésre való hivatkozás biztosan komolytalan. A helyzet sajnos sokkal rosszabb egy szimpla pártpolitikai vitánál: ha el akarjuk kerülni a legrosszabb forgatókönyvet, ha az ország finanszírozhatósága miatt meg kívánjuk szerezni a külvilág (elsősorban az IMF-EU páros) bizalmát, újabb súlyos döntésekre (jelentős részben megszorításokra) lehet szükség. Nem kétséges, ma ez az A-terv. De van másik?

(Fotó: Index)

Sok jelből úgy tűnt, hogy december végén, amikor a miniszterelnök még arról beszélt, hogy „nincs szükségünk a pénzre” és „nem akarunk felvenni hitelt”, a döntéshozók komolyan mérlegelték a „szabadságharc” folytatásának lehetőségét. Miután azonban világossá vált, hogy az államcsőd egyben helikopteres menekülést is jelent, azaz politikai értelemben (is) vállalhatatlan, mindenki biztosra vette, hogy minden retorikai bűvészkedés ellenére a kormány szándéka egyértelmű: megegyezni mindenáron. A tárgyalóasztalhoz vezető út lehet rögös, de el akarunk oda jutni, mert nincs más reális választásunk.

A helyzet ma ez. Egyre jobban látszik, hogy nem – miként sokan mondták – két autó megy szembe egymással: azok ott egy hatalmas kamion fényei. A kérdés csak az, hogy mikor és hogyan rántjuk el végleg azt a kormányt, amit már most is szépen lassan tekergetünk. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az látszik, hogy miközben a tartalmi lépések egyértelműen az alkalmazkodás, a fegyverletétel irányába tartanak, a kabinet kommunikációs eszközökben bízva próbálja meg csökkenteni a politikai árat. Ha a korábbi politika néhány „vívmányát” kell csak elengednünk, a kísérlet nem is esélytelen. A felelősséget a korábbi kormányra és a nagyvilágra lehet kenni, nem is teljesen alaptalanul, s láthatóan van is elég szavazó, aki rezonál erre.

Az igazi gondok akkor kezdődnek, ha a gazdaságpolitikai következmények egy népszerűségére kényes politikus számára szinte vállalhatatlanok lesznek. Márpedig ma még – ne feledjük, egyelőre a tárgyalóasztalhoz sem ülhettünk le - minden lehetséges: nem csupán a felső-középosztály számára kifejezetten kedvező egykulcsos adó kerülhet veszélybe, de egészen „brutális” megszorításokra is szükség lehet. Mondhat erre a kormány nemet? Alternatíva mindig van a politikában: elméletileg tehát igen. Valójában azonban ez a kérdés szerintem eldőlt: ma a B-terv sem mutathat más irányba. Politikai értelemben mégis van jelentősége annak, hogy még ebben a helyzetben is maradna mozgástere a kormánynak.

Hogy mi lenne az? Többször beszéltem már arról, hogy személyi és közjogi értelemben is van még taktikai muníció. Különösen utóbbinak lehet jelentősége: ha a kormány a megállapodás aláírásához (azaz végső soron a megszorító politika nyílt felvállalásához), vagy annak megerősítéséhez felhatalmazást kérve a néphez fordul, egy kifejezetten nehéz helyzetben lepheti meg politikai ellenfeleit. Az előrehozott választás persze mindig rettenetesen kockázatos, de ha a hátralévő két évre – azaz valójában lassan a kampányra fordulva – egy politikai vesszőfutás az alternatívája, akár értelme is lehet. Az ellenzék nem felkészült, ráadásul a baloldal (ne feledjük, most még közelebb a „nyolcév”, mint 2014-ben lenne) egy ilyen villámkampányban, amikor a kormány az általuk is kívánatosnak tartott megegyezéshez kér felhatalmazást, vajon mivel érvelne? (A megállapodást feltehetően elutasító Jobbiknak  persze jutalomjáték lehetne a helyzet, de ki tudja, hogy 2014-ben nem lenne-e még kedvezőbb számukra a klíma.) Ha a Fidesznek lenne esélye arra, hogy – még mielőtt az újabb megszorítások éreztetik a hatásukat – egy ilyen választáson valahogy többséget szerezzen (ha hisznek a Nézőpont számainak, akkor még a feles többségnél nagyobb fölényben is bízhatnak), miután a kurzusépítéshez szükséges alapvető intézményi átalakításokat már elvégezte, kapna egy teljes ciklust, hogy 2016-ig befussa a szokásos pályát: az elejére tegye az igazán nehezét, és reménye legyen arra, hogy a vége jobb legyen.

Nem állítom, hogy ma a Fidesz ezt tervezi, sőt, szerintem minden erővel azon dolgozik, hogy elkerülje azt a helyzetet, amiben ez a terv reálisan előkerülhet. Ha azonban nem tudja, B-tervnek ennél jobbat számára nehéz lenne elképzelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr44175864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor a 144 milliárd miatt csörög a piros telefon 2012.02.23. 13:25:49

A hírek szerint 144 milliárd talán elúszik, de Mutyiföldén vajon mik lehettek az első mondatok, amiket meghallhattak a nemes urak miután eljutott hozzájuk a hír, azaz - a szabályzatnak megfelelően - harmadik csörgés után felvették a piros telefont. Csö...

Trackback: Szijjártó: Nem lesz megszorítás 2012.02.23. 12:56:02

Jogilag instabil, érthetetlen, és az országgal szemben méltánytalan a kohéziós alapok felfüggesztésére tett brüsszeli javaslat – mondta Szijjártó Péter a TV2 Mokka című műsorában. A kormány költségvetési hiányt csökkentő tervét nem vette figyelembe a Bizo…

Trackback: Szijjártó: Az EB figyelmen kívül hagyta a tényeket 2012.02.23. 12:51:02

A kormány szerint méltánytalan az Európai Bizottság döntése a kohéziós pénzek folyósításának javasolt felfüggesztéséről.

Trackback: Hogyan szedjen be még több pénzt a kormány? 2012.02.23. 10:55:32

Vegye rá a szimpatizánsait, a szavazóbázisát és a holdudvarát, hogy ne csak tüntetésekkel támogassák a kormányt, hanem nyúljanak a pénztárcájukba és adakozzanak! Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy a szimpatizánsok, a szavazóbázis és a holdudvar csak addi...

Trackback: Az életről esti mesél a gyerekeknek a közrádió 2012.02.23. 10:55:11

Egy hajléktalan történetét kapták a gyerekek tegnap, aki lopni surrant be egy házba, de egy csecsemőt talált, aki éhen és szomjan halt volna, ha nem tör rá a tolvaj. A hajléktalan után senki nem fizetett járulékot, tudták meg a meséből a kicsik, gyer...

Trackback: Patrióta Európa Mozgalom: tűzzünk a mellünkre virágot! 2012.02.23. 10:53:31

Szeretnél ánuszrózsa, júdáspénz, útilapu, kokárdavirág, csuporka, orbáncfű, szóvirág és Virág elvtárs motívumokkal díszített kitűzőket, hogy csatlakozhass a Patrióta Európa Mozgalom felhívásához? Töltsd le ingyen, bónuszként három szöveges kitűzőt is k...

Trackback: Hazaárulók összeesküvése, vagy durva kormányzati elkúrás? 2012.02.23. 08:25:33

Brüsszel lazán elhelyezte Damoklész 143 milliárd forintos kardját a Kedves Vezető feje felett, ám Pártunk és Kormányunk továbbra is úgy csinál, mint aki nem érti a helyzetet. Az is lehet persze, hogy már teljesen elvakult és tényleg nem érti, ám ha így...

Trackback: Hazaárulók összeesküvése, vagy durva kormányzati elkúrás? 2012.02.23. 08:22:33

Brüsszel lazán elhelyezte Damoklész 143 milliárd forintos kardját a Kedves Vezető feje felett, ám Pártunk és Kormányunk továbbra is úgy csinál, mint aki nem érti a helyzetet. Az is lehet persze, hogy már teljesen elvakult és tényleg nem érti, ám ha így...

Trackback: A B-terv 2012.02.23. 07:38:01

Ha a Fidesznek lenne esélye arra, hogy egy előrehozott választáson valahogy többséget szerezzen, kapna egy teljes ciklust, hogy 2016-ig befussa a szokásos pályát.

Trackback: Az egyetem biológiája 2012.02.23. 07:35:21

Rendkívüli biológia óra volt tegnap az ELTE egyik előadójában. Mint az képünkön is látható a mintegy 150 fős hallgatói létszám a sejtbiológia rejtelmeiben mélyedt el. Az előadás során egyfajta farsangi tematika is jellemző volt, hiszen, mint az az  ...

Trackback: KacsaLeaks: Kövér László dubajozik, aztán meg rijadozik 2012.02.23. 06:53:28

Kiszivárogtatott információk szerint a parlament házelnöke, a gazdasági válság elmélyülése okán, oly sok hazánklánya hazánkfia nyomdokaiba lépve, Dubajba indul. Mint megtudtuk, ez a dubajozás, nem az a dubajozás. Azután meg rijadozni is fog Kövér Lászl...

Trackback: Megasaller de luxe 2012.02.23. 04:55:20

Megjött az ítélet – ahogy tartani lehetett tőle, az Európai Bizottság azt javasolta az EU pénzügyminisztereinek, hogy a Magyarországnak juttatott felzárkóztatási támogatás egy részét – mintegy 150 milliárd forintot – vonják meg &ndash...

Trackback: Jogos a 2013-as EU-s támogatások felfüggesztése? 2012.02.22. 23:57:33

Újabb gumicsonton rágódik a magyar internetező közönség, amit ezúttal az EU-nak köszönhetünk. Mi magyarok le is csaptuk a magas labdát, azóta folynak a szócsaták, hogy ki kúrta el Orbán, Bajnai, Gyurcsány vagy Medgyessy? A portfolio.hu közölt egy nag...

Trackback: Jogos a 2013-as EU-s támogatások felfüggesztése? 2012.02.22. 23:56:09

Újabb gumicsonton rágódik a magyar internetező közönség, amit ezúttal az EU-nak köszönhetünk. Mi magyarok le is csaptuk a magas labdát, azóta folynak a szócsaták, hogy ki kúrta el Orbán, Bajnai, Gyurcsány vagy Medgyessy? A portfolio.hu közölt egy nag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

concret 2012.02.28. 09:55:47

@Akitlosz:

Az erős túlzás, hogy a kommunista titkosszolgálat hozta létre. Tényleg spontán indult, és teljesen rendes társaság volt az induló Fidesz, persze a III/III minden baráti társaságba odatolta az orrát, hová milyen mélyen tudta.
Szerintem a mostani "ügynök-érzékenységüket" a nagypárttá válással sikerült összehozniuk. Amióta nagy a slepp, azóta sűrű a Fideszben is a zacc.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 09:57:25

@aszekelyek: 2012-ben meglehetősen szánalmas parlamenti 2/3-al mutogatni 1989-re, hogy azért nem lehet nyilvánosságra hozni az aktákat mert Sólyom így meg úgy.
A lényeg egyértelmű, a Fidesz nem érdekelt az akták megnyitásában. Máskor emberek millióit és világszerte jelentős konfliktusokat felvállal a kormány, akár 48 óra alatt döntve.

Érdekes módon az akták sorsa megoldhatatlan probléma. Elfogy az akarat, marad az újságírók elől elszaladás, a mismásolás, meg a döm-dö-döm.
Nevetségesek vagytok.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 09:59:58

@concret: Feltehetően így van. A párt mögött számos "vállalkozó", képviselő sáros. Ezért a nagy lapítás, persze a Hírtv-ben bőszen kommunistáznak. A birkák meg taposlnak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 10:02:42

@concret:

Persze járhattunk volna rosszabbul is.
Ha senki sem tett volna semmit, akkor ma Ödenburg Ausztriában lenne Nové Mesto pod Šiatrom pedig Szlovákiában.

A kommunistákat pedig kár fényezni, rengetegen mondják róluk, amit te is, de attól még nem lesz igaz.

A vörösök ugyanis nem Magyarország számára foglalták el a Felvidéket, hanem a Szlovák Tanácsköztársaság számára.
Úgyhogy ha nyertek volna sem maradt volna magyar a terület.

László56 2012.02.28. 10:07:47

@László56:

Szép és munkás napot kívánunk Mindenkinek

A múlt feldolgozása nélkül nincs jövő ! Így lehetne egy mondatba összefoglalni Schiffer András indítványát és a Jobbik hozzászólását valamint Lázár János véleményét, ami a kommunista titkosszolgálatok múltjának feltárásáról szól.

Milyen igaz és mennyire szükséges lenne ! Akkor miért nem tesszük ? A probléma sokrétű és sokszintű. Ugyanakkor a németek már megmutatták a helyes utat. Schiffer András sajnálatosan csak a német Gauck -ig jutott el a következtetésében. Pedig a németek ötlete a feltáráshoz sokkal későbbre nyúlik vissza. Kohl kancellár és kormánya megoldásához. Egy olyan intézmény felépítéséhez amely egy részben védi a nemzetbiztonsági adatokat, más részben hozzáférést biztosít a történészeknek bizonyos anyagokhoz, ugyanakkor az polgároknak is lehetőséget nyújt a saját irataik betekintéséhez. Ennek az intézménynek a vezetését bízták Jochaim Gauckra. Aki viszont példamutatóan vezette ezt az intézményt.

Ezt a német ötletet a magyar kormány szinte egy az egyben átvehetné és nem kellene mindenféle sejtelmes kibeszélésekkel magyarázkodnia miért is van a múlt feltárása ellen. Ugyanakkor látni kell a különbséget a német akkori és magyar mostani társadalmi helyzet között.

A németeknél nem a nyugatnémet szisztéma volt involválva, hanem főképpen az a keletnémet ami már amúgy sem létezett. Ezáltal náluk a politikai és társadalmi tisztségviselők nem vagy kevésbé voltak érintettek. Nem úgy mint Magyarországon, minálunk most. A magyar nép kínzói a mai napig köztünk ülnek és sokan komoly tisztségviselők is. A mai politikai befolyásuk is megérne egy misét. Nem véletlenül még a hazaárulást sem lehet náluk megbüntetni. Hozzá tartoznak a kommunista erkölcstelenséghez és gátlástalansághoz, ezáltal az újkori történelmünkhöz.

Ha mindezt tudjuk és ismerjük akkor miért nem teszünk ellene valamit ? Egyik oka a régi hibánk, ami hagyta, hogy a kommunistáink büntetlenül átkeresztelhessék magukat szocialistának. Mi ezt hagytuk és hagyjuk a mai napig is. Evvel megtévesztve saját társadalmunkat és Európát.

Egy másik ok, ami még fontosabb. A magyar nép kínzói nem csak a kommunistáknál, hanem a társadalmunk minden szintjén ott ülnek közöttünk. Nem nehéz kitalálni hogy az ami a németeknél nem volt probléma, az minálunk egy politikai bombát jelent. Társadalmi atombombának is lehetne nevezni.

Nem csoda ha a magyar kormány jelenleg nem igyekszik ezt a témát feszegetni. Ha meggondoljuk, hogy kormányunk egy társadalomátalakítás fázisában van, ami még csak most lesz stabilizálva, akkor azt is látnunk kell, hogy egy ilyen nagy jelentőségű feltárás darabjaira szakítaná ezt, - a most még gyenge -, társadalmat. Ez azonban, a kommunistáinkon kívül, senkinek nem tenne jót. Országunknak a legkevésbé.

Ennek ellenére, a német megoldást kell szorgalmazni és ennek az intézménynek a törvényes alapjait már most lerakni. Az intézményt felépíteni, de most még nem üzemeltetni. Az új társadalmunk stabilizálása után azonban rögtön munkába kell állítani. Ebből is láthatjuk, hogy minden politikai célnak először meg kell teremteni a feltételeit ahhoz, hogy meg is lehessen valósítani.

Mint láthatjuk, kormányunk helyesen látja a politikai következményeket és óvatosan bánik társadalmunk megterhelhetőségével. Álljunk mögéjük és erősítsük a magyar kormányt céljaik eléréséhez. Miértünk teszik, amit tesznek.

aszekelyek 2012.02.28. 10:09:45

@ciceró: de nem a francia politikai klientúrát hízlalja és nem abba a költségvetésbe megy, hanem a magyarba. A nokia pedig szlovák, kölcsönzött munkaerővel dolgoztatott mert az se volt úgy nekik drága. Tudod , amikor ott már 16% -os adó volt. A költségvetésnek ez nem bevétel kiesés és a munkaerő se volt zömében magyar. Az Erzsébet utalvány is csak elzárt egy pénzcsapot a magyar költségvetésen. Ahogy elnézem, ebben a száz likas költségvetésben az a csoda, hogy valami egyáltalán bent marad.... Orbánék előtt. NO és ezt mivel pótolták, ami elfolyt? Igen, ön nyert! Államadósság halmozással. Azoknak a terhére, skik itthoni adóikkal eladdig is fenntartották az országot. Mit is siratsz és vészharangozol? Nem jutott neked már csap? Elzárták? A közpénzt előled is? Genex-ről mit tudsz mondani? Hol vannak a munkahelyek? A három milliárd euró elköltése után ? Úgy láttam, ott rohad az egész... Szép, szoci módra beruházás és ígéretek....

concret 2012.02.28. 10:09:46

@Akitlosz:

Görögország dugóhúzó-spirálba került, vele egyik uniós állam sem összevethető. Mi sem.
Másfél éve a vezető generálkivitelező cégek fejesei fürödtek az optimizmusban, 2011-re építőipari boomot vártak. Elég volt egy kis kuruckodás, kormányzati hőzöngés, és minden feledésbe merült.

Mondjuk egy példa: a még Moszkva téri postapalota megvásárlását sztem még az a KDNP-közeli ifjú intézte (mint egy nagy hazai beruházó magáncég vezető tisztségviselője), aki most a kormánybiztos a fővárosban folyó állami beruházásokban. De mert megpiszkálták a postapalota eladása ügyét, a projekt megállt. Így a nagyreményű konzervatív ifjú már nem magánpénzekből történő szállodaépítéssel foglalkozik (ami pénzt hoz az országnak és az államnak is), hanem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ügyében serénykedik - ami egy csomó közpénzbe kerül.

Nem ruhagyárakról van szó.

aszekelyek 2012.02.28. 10:12:43

@ulrike: Néztem hajnalban a hétszázas klubot. Szoktam belenézni, milyen mákonnyal kábítják az elveszett lelkeket..... a maguk hasznára. Hát milyen logo van a háttérben? Amikor a híreket olvassa mr trendy?

aszekelyek 2012.02.28. 10:14:36

@ulrike: Elég elvetemültség azon röhögni , amiről ott mostanában szó volt. Magadat minősíted.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 10:21:03

@aszekelyek:

A Zétényi-Takács féle törvény NEM LETT LESZAVAZVA, el lett fogadva.

A sólyomista alkotmánybíróság fúrta meg, az SZDSZ-es Göncz Árpád paktumelnök kezdeményezésére.

A sólyomista alkotmánybíróság kimondta, hogy az akkori azaz a mai magyar állam is jogfolytonos a korábbi kommunista állammal, így a korábbi kommunista jogszabályok érvényessége nem vonható kétségbe.

Talán mondanom sem kell, hogy ez az érvelés teljes mértékben ellenkezik Magyarország történeti alkotmányával.

Elég szomorú, hogy a mai magyar állam a korábbi , megszállt kommunista állammal vállal inkább jogfolytonosságot, és nem azt azt megelőző független magyar állammal.

A magyar történeti alkotmány értelmében ugyanis:
Nem lehet érvényesen törvénykezni, ha az ország függetlensége korlátozott, katonai megszállás van, vagy ezzel azonosan értelmezhető külső idegen hatalom nyomása alatt áll az ország.

Márpedig a kommunizmus idején ez volt a helyzet, 1945-1991 között.

Ilyenkor ideiglenes helyzet áll elő, amikor a fő cél a függetlenség helyreállítása.

Ha ez megtörtént és az ideiglenes időszak alatti jogszabályokból valamelyik megtartása valamiért szükséges, akkor annak érvényét most már törvényesen újra meg kell erősíteni.

A sólyomisták nyilvánvalóan a kommunisták és a kommunista múlt védelmében jártak el és döntöttek úgy ahogy.

aszekelyek 2012.02.28. 10:26:04

@ulrike: frankfurtban, ja woll!. Mennek is. C sak keresgélje az összefüggést.:)
Egyébként pedig olyannyira kell értenie, is amit leírt, hogy még én is tudom, emlékszem. Pár hete, idén, közölte az IMF_EU bizottság, hogy ők elvárnak további hatékony megszorításokat, kidáscsökkentést , kiigazítást, feri szótárából idézem, használja amelyik tetszik,... annak reményében, hogy egyáltalán tárgyalni kezdenének valamiről velük. Ezek után nagyon gyenge már, amit eleinte gajdoltak, hogy a törökök móccere van, hogy húzzák az időt. Itt nem Orbánék tolják se a felelősséget, se a tárgyalások megkezdését hosszú ideje. A mundérjuk meg nyakig sáros, ami a becsületét illeti, azt hiába védik. Elnézést a hasonlatért de van erre egy magyar mondás. Nem csináltam a kútba, csak a kávájára..... Ezt teszik most . MAjd rákennék Orbánra, hogy ő lökte bele...... Ahaaa ez, morálisan csak sokkal rosszabb, mint ha nyíltan megmondanák, mit támogatnak, mit nem. Nem látom, hogy a hírt valaki már betette volna arról, hogy a görögök részadósságainak esetleges újratárgyalásának szándéka is már alááássa a fizetőképességük megőrzését. gondoltak ilyenre. Szóval se népszavazást nem tarthatnak, se részleges fizetési halasztásról nem tárgyalhatnak... Ez akkor egy ronda nagy csapda a görögöknek. goldman sach, ha jól emlékszem, előre közölte, hová minősíti le őket . Véletlenül nem ők asszisztáltak ahhoz is, hogy belépni is teljesen hamis adatokkal tudjanak? De. nehéz lesz engem meggyőzni arról , hogy ez nem tulajdonszerzésre ment......

aszekelyek 2012.02.28. 10:28:52

@ulrike: Az, az, mint drazsé, meg schifferke, meg a többiek... Drazsé nagyon mellette volt a feriék min denki fizet tandíjat reformnak becézett rögeszméjének.... Ahogyan a szocik mind. Ma meg mit vartyognak? A köpönyegforgatás a többször átöltözötteknél nyilván hagyomány.

aszekelyek 2012.02.28. 10:32:48

@nyünyüge: nem 57-ben volt katonai ügyész.... Tényleg , él még olyan? 87-ben diplomázottakra kenni..., Hát erről szoktam írni , hogy nem veszi be rendes ember gyomra....

concret 2012.02.28. 10:33:34

@Akitlosz:

Kedves Zsoltika, én főleg nem a kommunistákat fényezem, hiszen Stromfeld Aurél sosem volt kommunista, a Monarchia és Magyarország főtisztjeként becsülettel és főképp eredményesen harcolta végig a világháborút, és ahogyan számos magyar honvédtiszt, úgy ő is megkérdőjelezhetetlen hazafisággal vett részt (nem volt akkor más esély) a vörösök vezette ország honvédelmében. Nem Szegeden üldögélt elfogadva az országot szétszedő antant védelmét, mint a megszállók ellen egyetlen lövéssel sem vitézkedő "Nemzeti Hadseregünk".

Bocs, de ez a Szlovák Tanácsköztársaság olyan poénos példa... Kérlek, nézz utána, mennyire gondolták komolyan a kommunisták az általuk létrehozott csatlós szovjetköztársaságok tényleges önállóságát-függetlenségét. Mennyre lett az oroszoktól független Ukrajna vagy a közép-ázsiai török népek kirakatköztársaságai? Vagy Transzkaukázia? De ez nem nagyon érdekes dolog.

Újra és újra felvetődik a frontról hazatérő csapatok szélnek eresztése. Nos, voltak parancsnokok, akik kompakt egységeket tartottak össze - ilyen volt pl Stromfeld is. Sajnos az ezredeink nagyon nagy része vegyes nemzetiségű volt, mint az ország maga is. Nem lehetett bánáti ezredre bízni Temesvár védelmét, hiszen szerb-román bakák nem harcoltak volna anyaországuk megszállói ellen. A honvédelmet nem lehetett jelentős újraszervezés nélkül megoldani - persze, akár Károlyiék, akár Kun Béláék sok ostobaságot követtel el,

de:

miért nem kéritek utólag számon az egyébként kvalitásos parancsnok vitéz nagybányai Horthy Miklóson az Atatürk által Anatóliában megvalósított honvédelmet?

panelburzsuj 2012.02.28. 10:35:10

@Akitlosz:

Magyarul: nem redszerben gondolkodsz, nincs egy egységes rendező elved, nincs egy összefüggő, "kommunikálható" koncepciód, hanem minden felmerülő kérdésre egyedi "választ" kreálsz. Logikai, gazdasági, etikai, vagy bármilyen alapon, ami éppen abban a pillanatban kézre esik.

Álérvek tömkelege.

dbeata 2012.02.28. 10:40:46

@AbuBakr: Ezek szerint van még lejjebb... "Ügyes" mindenesetre.
Nálunk szelídebb változat folyik: a kertvárost rondítják el éppen az egyen-ikerház építményeikkel, zsebkendőnyi telken - Nesze semmi, fogd meg jól alapon. Persze, kérdés, hogy ki kártalanítja azokat, akik kénytelenek elviselni, hogy az ingatlanok értéke lecsökken (és így az övéké is).

Van is valami társaság, amelyik visszabontja a fővállalkozók által ki nem fizetett építményt...
Asszem a Margit híd építésénél is vót valami... mintha nem fizettek volna ki valami alvállalkozókat, de lehet hogy tévedtem. :)

aszekelyek 2012.02.28. 10:41:23

@panelburzsuj: nananana..... édes honfitársam.... Nem ők szavazták ki az EU alkotmányból a keresztény Európát...... A hit egyébként, ha attól van, amit mindkét oldalon harsognak, az ugyan egy fabatkát sem ért. nem kár érte .... ha rombolják.Mert az műanyag. Egy made in China Rolex.

concret 2012.02.28. 10:44:06

@Akitlosz:

És nem, nem csak a határszél volt veszélyben. Lett volna Csehszlovákiának Miskovece és Vacovja is, szerintem kis hezitálás után "visszafogadták" volna Egert is az újjászületett Nagymorva Birodalomba. És nem kellene vitáznunk a tokaji borok jogi dolgain, mert az újhelyi Sátorhegyen kívül tót impérium lett volna Szerencs és Tokaj is - ezek dokumentált igények voltak, és megvalósult honvédelem nélkül meg is kapta volna őket Csehszlovákia.

Tudom, hogy sosem fogod belátni, mert nem tudsz pragmatikusan viszonyulni a dolgokhoz. nem a zászló színe számított akkor, hanem az, hogy ki volt hajlandó megfogni a puskát.

aszekelyek 2012.02.28. 10:46:40

@dr.dbeata: a Megyeri híd volt az kedves. A teljes pény
zt lenyelték. A Főváros meg széttárta a kezét, hogy ők kifizették a fővállalkozót. Több autópályánál is megtörtént.

nyünyüge 2012.02.28. 10:48:23

@aszekelyek:
"nem 57-ben volt katonai ügyész.... Tényleg , él még olyan?

Gondolom ennek már utánaszámoltál, mielőtt a most 62 éves bírák nyugdíjazása mellett érveltél...

dbeata 2012.02.28. 10:48:54

@aszekelyek: Jó jó, tudom, elmútnyócév. Most bezzeg minden rendben a nagy építési beruházásoknál...:D Közgép rulez!

aszekelyek 2012.02.28. 10:50:06

@graycivil: erről a dohány cirkuszról is láttam egy átfogó piaci körképet. Gondolom egy pénzcsap ott is elzárva. :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 10:50:37

@concret:

Hogy ők is az eltussolásban érdekeltek, mert érintettek az egyértelművé vált.

márta)) 2012.02.28. 10:51:39

@László56:

Kedves László!

Ön, úgy gondolom, saját magának (is) írta gondolatait, pardon) hangosan gondolkodott.

"Nem csoda ha a magyar kormány jelenleg nem igyekszik ezt a témát feszegetni."

Hát! Igen! Nem csoda. Önnek nagyon igaza van. Ebben biztosan.

Bocsánat!

aszekelyek 2012.02.28. 10:56:08

@nyünyüge: vérbírókról teccett ezt felhozni? Kritikán aluli. @dr.dbeata: Közgép rulez bizony. érdekes, hogy soha nem hangozhatott el annak a cégnek a neve, melyet kifizetett a FŐVÁROS? MÉG DEMSZKY IDEJÉN: A közgépet meg az Erzsébet utalványt többit pedig süvöltözik minden utcasarkon. Nem furcsa ez?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 10:56:52

@László56:

Elég faramuci magyarázkodás.

Ha a kommunistáknak lenne csak jó a kommunista múlt feltárása szerinted és mivel úgy tűnik jó részük ma már a Fideszben ténykedik, akkor miért nem szavazták ezt meg?

Vagy éppen azok a kommunisták a Fideszben, akik megszavazták? :-)

Melyik fele a kommunista a Fidesznek az igennel szavazók, vagy a nemmel szavazók?

márta)) 2012.02.28. 10:57:44

Még mindig sok a bizonytalan szavazó"

Az Idea Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) elemzésében többek közt felhívja a figyelmet a „régi-új” politikai kultúra veszélyeire, illetve állást foglal az indokolt állampolgári önreflexió, illetve a politika és a civilek közötti kölcsönös, egymást kontrolláló bizalom „megteremtése” mellett."

www.hir24.hu/belfold/2012/02/28/meg-mindig-sok-a-bizonytalan-szavazo/

Hát! Nem kell csodálkozni, hogy sok még mindig az elbizonytalanodott szavazó.
Az ellenzék - pártok, civilek - olyan, amilyen, legalább is egyelőre.
Többségében) nem tudták - még eddig- megszólitani a nagybetűs népet. A mantra) :) Kevés csak a fővárosban kiabálni és énekelgetni.
Szerintem.

aszekelyek 2012.02.28. 10:58:34

@nyünyüge: Annak számoltam utána, hogy a fiatal diplomásoknak mennyi állás is lesz ezáltal. esetleg mégis lennének olyan idős urak , akik még a véreskezűek korából száradtak ránk? Nem mondod....! Másként , gondolom , ez fel sem merülne benned.

aszekelyek 2012.02.28. 11:00:46

@ulrike: arra gondoltam , amit az ÚNIÓ_IMF szándékairól írt , Orbánon száradjon summázatúra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:01:45

@aszekelyek:

"Az Erzsébet utalvány is csak elzárt egy pénzcsapot a magyar költségvetésen."

:-)

Miért is van szükség egyáltalán ilyen utalványokra jó magyar forint helyett?

Kinek is jó az, ha nem valódi pénzben, hanem ilyen utalványokban kapják a bérük egy részét a dolgozók?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 11:04:20

@márta)): Az MSZP programot fog hirdetni. Ez növelheti a népszerűségüket, mert az ellenzéki pártok NEM Orbánra politikája egyelőre kevés.

nyünyüge 2012.02.28. 11:06:25

@aszekelyek:

"A pénzcsap az új pénzvezeték kiépítésének idejére átmenetileg nem üzemel"

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:06:32

@concret:

Hiába hozol kiragadott példákat az összkép lenne a lényeg nemzetközi összehasonlításban.

Ma mindenhol az EU-ban szárnyal az építőipar, csak nálunk nem?

Biztos, hogy annyira egyedi és különleges Magyarország helyzete?

márta)) 2012.02.28. 11:07:22

@ciceró:

Mondjuk, itt lenne az ideje, mármint a program hirdetésnek. De ha, csak a fővárosban- néhány nagyobb városban hirdeti, az is kevés lesz.

aszekelyek 2012.02.28. 11:07:34

@ulrike: a honi szereplők azért mindent megtesznek itthon is , médiumaikban , delegáltjaik révén azok mellett. Ez tagadhatatlan. Meg az, hogy ha elzárja egy magyar miniszterelnök a pénzcsapokat egy nagyon gyenge lábon álló költségvetésen, amelyekből hozzájuk folyt el a pénz, akkor ezért a látható és hallható büntetéseket róják rá és országára. Ez nem csak a szuverenitás de az önvédelem jogának tagadása, meggyalázása is. álságos is, mert eközben pedig nyomást gyakorolnak rá, hogy még sokkal többet vegyen el a rá bízottaktól. Nem látom be, miért kéne ehhez a magyaroknak jó képet vágniuk. Victimológiai eset lennénk akkor mind. A németek se vágnak jó képet, már a népek, hogy miért kell nekik finanszírozniuk annyival a görögöket. Persze nem a görögöket finanszírozzák ....... Az csak a szlogen.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:12:27

@concret:

Az, hogy ki mit mennyire gondol komolyan nem ténykérdés.
Államok léte vagy nem léte viszont az.
Formailag csak létezett magyar állam 1945-1990 között is, holott komolyan nem volt független és megszállás alatt volt.

Ez volt a Szlovák Tanácsköztársaság sorsa is, de valamiért csak kikiáltották (elsőként a törétnelemben a szlovák államot), valamiért csak nem a Magyar Tanácsköztársaságnak lett a része az a terület, hanem egy új állam alakult.
Komolyan.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 11:12:56

@márta)): Első körben kiválasztják a képviselőjelölteket év végéig aztán elindul a programismertetés az egész országban. Lesz rá szűk két évük.
Feltehetően több ezer lakossági fórumot fognak tartani. Ezt csak így lehet, ha növelni akarják a népszerűségüket.

ubul2000 2012.02.28. 11:13:54

@concret: Azért ez így nem pontosan igaz. Amit Stromfeldről írsz, az tökéletesen igaz. Az már Kun Béláék bűne, hogy visszarendelték őt és hadseregét a felszabadított területekről - ennek következtében szét is hullott a sereg.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:16:41

@panelburzsuj:

Ja értem. Ha nincsenek érveid, akkor marad a személyeskedés, a minősítgetés. A gyengék tipikus végső fegyvere.

A sárkány ellen sárkányfő elvet követve akkor most aztán olyan "érvet kapsz, hogy nyulat fogsz!

Kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás!

:-)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 11:21:26

@Akitlosz: Székelyek talán nem tudja, de ez óriási biznisz a magyar államnak. Az utalvány ellentétben a thaiföldi kurvákra költhető egykulcsos adótöbblettel a felső százezer esetében, az országban marad. Ezek az utalványok nem érnek határon túl semmit.
Plusz mivel a Bajnai kormány zseniálisan kitalálta, hogy elvette a 13 havit és a ruhapénzt ( amit sok helyen nettóba adtak igazolás nélkül ) nos ezek helyett adtak cafeteriát 2008-tól, ami szintén utalvány volt, szintén csak itt elkölthető.
És olcsóbb az adója mint a munkabéré.
Plusz nem lehet az utlvánnyal feketézni, csak legális forgalomban mozog az utalvány.

Az államosítás a Fidesz-klientúra érdekében történt. Ez a napnál is világosabb.

Balt 2012.02.28. 11:23:25

@concret: Nem a cinizmus, sokkal inkább a "gonosz számítás" mondatja velem: bár megvalósult volna a kisantant államok összes terve Tiszáig érő Nagy-Romániával, Balatonig tartó délszláv állammal és korridorral. Az nem lett volna 100 évig tartható és - az I.-ből szükségképpen következő II. világháborúval - talán egy bécsi döntésekhez közelítő, valódi etnikai, hogy ne mondjam: "igazságos" keret alakulhatott volna ki hosszú távon, akár a II. világháború lezárásaként.

ssi 2012.02.28. 11:25:44

@aszekelyek:
bal/jobb.
bibi nem ez.
ez csak minden
fontosat el/lefed.
de sok oknak remek.
maiak se jobbak. sajna
ugyanazokat teszik. csak
lenne majd egy etikusabb elit

@Akitlosz:
ki tudja? hogy anno
mi is lehetett volna ha ..
ha harciasabban megteszik?
azt akkor. de most, a jelenben:
1. fejezet: magyar parlamenti kiscsata.
s sokak szerint a haza meg az emberek is
vesztesei is voltak ennek. s akkor mindent
lenyelettek. a teljes "demokratizmus" mellett.
2. fejezet: nagycsata, ahol a kabinet is vesztes
lehet , s hirtelen nagyon fontos lett az eset. maguk
viszont nem akarnak mindent lenyelni. fura meg ferde.
ezek az elvek. mint a rossz pap: viz vagy a bor dilemma
"Lázár ... próbáljuk jobb belátásra bírni majd a bizottságot,
illetve az Európai Unió tagországait és pénzügyminisztereit"
www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_blokkolni_akarja_a_peldatlan_unios_buntetest.163530.html

@ciceró:
MSZP-programmal nevez most be ...
LMP: nem kabinetet cikiz, hanem az emberekhez igyekszik
"minél többféle identitás létezik a baloldal környékén, annál jobb."
nol.hu/lap/forum/20120228-ideologiai_orokzold

Balt 2012.02.28. 11:26:02

@concret: Stomfeld egyébként a Monarchia vezérkari tisztje volt, nyilván nem a "proletár internacionalizmus" munkált benne '19-ben. (Nyilván tisztában vagy vele, a választ/kiegészítést nem neked "címzem".)

hoplita 2012.02.28. 11:26:13

@aszekelyek:
Húzzál a faszba, te agyatlan jószág.
Semmit nem engedtek át két éve a bizottságon....tucatszám vannak a süllyesztőben a javaslataink, párat kimazsoláztok belőle, kiherélitek, majd valami birka neve alatt benyújtjátok. Ennyi.

Nekem te ne ugass...allergiás vagyok rád, már jobban, mint a bolsikra, bazmeg.:(((((

Balt 2012.02.28. 11:27:46

@Akitlosz: Erről épp Csurka halála kapcsán esett szó mostanában: az ő indítványára lett a Fidesz egyáltalán résztvevője a kerekasztalnak.

concret 2012.02.28. 11:28:16

@Akitlosz:

El tudod határolni, konkrétan: hol volt a déli határa? Én nem tudom.

Továbbra sem a vörösöket védem, de a világháború után egy valamilyen formában megalakuló szlovák államnak (vagy tagállamnak egy föderáció részeként) egyszerűen nem volt alternatívája. Seton-Watson pálfordulása és annak nyugat-európai következményei fényében sem a britek sem a franciák nem fogadták már el, hogy a komplett szlovák nemzet egyszerűen a magyar állam teljes igazgatási fennhatósága alatt maradjon, kvázi a magyar elit méltányosságára legyen bízva.
A kérdés az volt: a tótok a csehekkel egyesülnek, vagy a magyarokkal maradnak államszövetségben. Nekünk a Károlyi-Hodzsa megállapodás lett volna az optimum, a közös magyar-szlovák állam jelentős tót önigazgatással. Nem véletlen, hogy Horthy és Bethlen sem tűzte ki valós célként a teljes revíziót, hanem az etnikai revízióra törekedtek, az is valósult meg (sajnos csak átmenetileg).

De a legjobb a kiegyezés és az államszövetség lett volna a tótokkal. A teljes magyar szupremácia a Kárpát-medence összes többi nemzete fölött a XX. századra illúzióvá vált. Sajnos.

hoplita 2012.02.28. 11:29:02

@aszekelyek:
"....Volt ugye a szándék, a Zétényi takács törvény. No azt boncolgathatjukj, kik szavazták le. ..."

Ja...
A fityiszed is többek közt, az anyabaszó kis faszfej vikikéddel az élen, te rohadt, szemforgató fasztarisznya...!!!!
Húzzál a zanyádba...hogy rohadna rád a bőr...!!!!

dr. Bubó 2012.02.28. 11:29:44

@concret: "darut és a betonpumpát is a pénz mozgatja"

tévedés... árammal vagy dízellel hajtják...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:30:06

@concret:

"Tudom, hogy sosem fogod belátni,"

Akkor rosszul tudod. S látszik, hogy mosógépen olvasod ezt a fórumot, szót sem értve abból, amit írok.

"mert nem tudsz pragmatikusan viszonyulni a dolgokhoz."

A fentebbi panelburzsujnak szánt hozzászólásom mondanivalója Rád is érvényes.

"nem a zászló színe számított akkor, hanem az, hogy ki volt hajlandó megfogni a puskát."

Pontosan ezt magyarázom itt én is, már mióta.
Lásd: @Akitlosz:

Te pedig úgy adod elő ugyanazt, mintha ellentmondanál és én nem érteném.

Nálad ez a vitatkozás teljesen öncélú dolog, vagy ennyire nem érted az olvasottakat?

@Akitlosz:
"
Ha Magyarország nem adja fel és harcol, a szó szoros értelmében akkor többet lehetett volna elérni.

S azért kicsi példák Magyarországon is akadtak erre, amelyek azt jelzik, hogy így lett volna Magyarország esetében is, ha kiállt fegyverrel az érdekeiért.
"

@concret:
"
Tudom, hogy sosem fogod belátni, mert nem tudsz pragmatikusan viszonyulni a dolgokhoz. nem a zászló színe számított akkor, hanem az, hogy ki volt hajlandó megfogni a puskát.
"

Te mosógépen olvasod ezt a fórumot?
Nekem az ilyen debil társalgáshoz nincsen türelmem.

A: - Az ég kék.
C: - Tudom, hogy sosem fogod belátni, mert színvak vagy, de az ég kék.

Egy élmény volt Veled.

Balt 2012.02.28. 11:31:22

@Akitlosz: Abban egyetértek, hogy az MDF (és akkori szövetségesei) a "békés átmenet" hívei voltak. (Más szóval: kollaboránsok az átmentésben...) Én - balga módon - az SZDSZ-ben (és ahogy akkor kinézett, az "ifjúsági tagozatában") láttam a garanciát arra, hogy megtörik a nomenklatúra hatalmát. Hát (akkor, azaz pláne: '94-ben) nem jött be...

ulrike (törölt) 2012.02.28. 11:31:38

@concret: Elég szomorú kép. Meg ijesztő is.

dr. Bubó 2012.02.28. 11:31:51

mizu? ma sem volt címlapos halálhír? remélem szóltok rögtön... nem olvasok híreket... le ne maraggyak... pezsgő behűtve...

a fődakotának mindennap egy ajándék...

kitartás nertársak kitartás!

hoplita 2012.02.28. 11:32:53

@ciceró:
Nevetségesek...?
Rohadt akasztani való, képmutató, birkaszédítő férgek ezek....aljas patkányok, ahogy lehull az álarc.
A nevetséges más kategória....

dr. Bubó 2012.02.28. 11:33:21

@concret: "akik még állami segítséggel is csak töketlenkednek"

pont azért... a pályázati ajándékok a "nyertes" cégeket megölik...

attól nem vállnak alkalmassá hogy volt egy "jó elvtárs" ismerősük...

graycivil 2012.02.28. 11:33:22

@aszekelyek: Nem elzárva, hanem átcsövezve.

ulrike (törölt) 2012.02.28. 11:35:09

@hoplita: Iljics nem szólt rá semmit.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:35:33

@ubul2000:

A területek nem felszabadítva lettek, hanem egy új államnak lettek átadva.

SEMMIKÉPPEN nem maradt volna Magyarország, azt a vörösök sem akarták.

hoplita 2012.02.28. 11:35:53

@László56:
Húzzál a faszba te is..!!!!
Hülyítsd anyádat...tele a tököm a haszontalan, élősködő fajtáddal.
Most először küldtelek a gecibe...de már hamarabb meg kellett volna tennem.

ulrike (törölt) 2012.02.28. 11:36:33

@aszekelyek: Összefoglalva valamennyi eddig megválaszolatlanodra: ühüm, hmmm.

ulrike (törölt) 2012.02.28. 11:39:29

@nyünyüge: Ne sértegesd székelyeket olyanokkal, hogy számol.

márta)) 2012.02.28. 11:39:50

@ciceró:
Éppen ideje lesz/lenne. Hiszen eddig, szinte, csak a belső harcaikról szólt a történet."
:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:41:52

@ciceró:

S ez még messze nem minden.
Az utalvány csak egy rövid ideig érvényes, utána csak egy értéktelen papírdarab. Azaz muszáj gyorsan elkölteni, különben semmit sem ér. Ellentétben a pénzzel.
Más egyebet sem lehet vele tenni, mint gyorsan elkölteni. Nem lehet bankba tenni, nem lehet kamatoztatni, nem lehet befektetni.

Azaz minden tekintetben sokkal vacakabb eszköz, mint a pénz.

Ha találok egy rég elfelejtett bankjegyet valamelyik ruhám zsebében megörülök neki.

Ha találok egy rég elfelejtett utalványt valamelyik ruhám zsebében mérges leszek.

S szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 11:43:09

@Balt:

A II. világháborúban korrigálva lettek a trianoni határok.

concret 2012.02.28. 11:45:04

@Balt: :)

Ezt magam is mindig így gondoltam. Ha minden rögeszméjük teljesül, saját elképesztő mohóságuknak estek volna utóbb áldozatul, és ma igazságosabb etnikai határok lehetnének.

Azért van számomra a dolgoknak egy másik olvasata is.

Ha pl rögzült volna a '38-as, egészen jó magyar-szlovák határ, az ma a komáromiaknak-losonciaknak-rozsnyóiaknak-kassaiaknak-stb, meg a környező tömbmagyarságnak, nem is beszélve rólunk, hazaiakról, hát szóval marha jó lett volna. Pl hazaiként látogathatnánk a Szent-Erzsébet dómban a kriptát, ahol nem Frantisek Rakoci "nyugodna".

Viszont az is súlyos dolog volt, amiért Eszterházy János Szlovákiában maradt kisebbségi vezetőnek. Mert voltak magyarok Nyitrán, meg a Zoboralján falvaik is, a nyelvhatár fölött, akik nem tértek vissza. Ezeknek a magyaroknak ma vannak városaik, ha más nem Szerdahely meg Fülek, ahol még otthon érezhetik magukat, ahol iskoláik, sőt, egyetemük is van már! Ha nem lenne elég erős a felvidéki magyarság, ezek a magyar csoportok teljesen magukra lennének hagyva értelmiség és infrastruktúra nélkül.

Ezért lett volna jobb egy föderatív Magyarország-Szlovákia, mert még Árvában és Zsolnán is éltek magyarok (ma már csak véletlenül), és az mindenkinek hasznos megoldás lett volna (pl a tótkomlósi-keceli tótoknak is).

dr. Bubó 2012.02.28. 11:46:05

ad1)
az Üllő út előtt a József körúton (a Corvin bejárattal átellenesen) a két sáv közepén kb egy hete "le van zárva" egy 1x1x1 méteres nagy lyuk, négy kis műa.oszloppal és szalaggal

azt hiszem lassan annyira mexokják az arra autózók hogy
-vagy egy talapzatos nemzeti kegyhelyet, EMLÉKMŰVET (pl lovasszobor?),
-vagy egy köralakú hirdetőosztlopot (Futó-Cordia reklámmal)
kellene véglegesen kitelepíteni...

ad2)
a Mester u - Haller u sarok környékén 50 millás 3-4 db Csatornázási Művek vadi járművek álldogálnak és szintén kb egy-két hete napi 24h órás helyben járatással biztosítják üzemszerűen (az út közepén körbebólyázva) népünk nyugodt sz@rási körülményeit...

ulrike (törölt) 2012.02.28. 11:47:35

@Akitlosz: Ha nagyanyámnak négy kereke meg áramszedője lett volna.
Zsoltika, te félelmetes vagy. Rakod össze a képet kis valós vagy közel valós, vagy csak enyhén ferdített dolgokból, s ami kijön belőle, az egy nagy förtelmes zagyvalék. Mondanám, hogy te vagy a történelemértelmezés Szabolcska Mihálya, de azon legalább röhögni tudott az ember.

concret 2012.02.28. 11:50:56

@hoplita:

Ha egy ház fúróval-csavarkulccsal épül, az bizony nem túl romantikus. De hát nyilván tudod, a funkcionális cél és a támasztott követelmények élesen kettéválasztják a kézműves otthonépítést és a gazdaság-szolgáltatás-kereskedelem gyári tipusú házait. Ez ellen értelmetlen lázadni, nem szeretet-gyűlölet kérdése. A lefedett légköbméterek döntő fölénnyel száraz technológiájúak - lennének, ha épülnének.

Így, jobb híján, akár vakolhatunk is :))

Balt 2012.02.28. 11:53:02

@concret: "miért nem kéritek utólag számon az egyébként kvalitásos parancsnok vitéz nagybányai Horthy Miklóson az Atatürk által Anatóliában megvalósított honvédelmet?"

Tanulságos: hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_f%C3%BCggetlens%C3%A9gi_h%C3%A1bor%C3%BA

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 11:56:42

@Akitlosz: Igen, ez így van. Az államnak óriási megaüzlet az utalvány.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.28. 11:58:12

@hoplita: Az Új Magyar Gárda tagjai szombaton, a kommunizmus áldozatainak emléknapján Pécsett, az ’56-os kopjafánál tartottak megemlékezést. A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtóosztálya a Hír24-et arról tájékoztatta: a tucatnyi gárdista mellett Novák Elődöt is igazoltatták, ellene feloszlatott egyesület tevékenységében való részvétel miatt indult szabálysértési eljárás.

A párt szerint a rendezvény békésen zajlott, a jobbik politikusa mindössze egy Árpád-sávos „Gárda-sálat” kötött nyakára, és beszédében azt mondta: Mindannyian gárdisták vagyunk! Komlón is tartottak hasonló megemlékezést, az ott lévő gárdisták ellen ugyancsak eljárás indult.

A Jobbik országgyűlési képviselője lemondott mentelmi jogáról.

---

A múltkor bizonygattad hogy ez már nem ütközik semmiféle törvénybe. Vagy az másra vonatkozott?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 12:06:11

@concret:

Az 1938-as határ is egy kompromisszum.

Akkor az egész Szlovákia megszűnhetett volna, és Magyarországhoz kerülhetett volna vissza a Felvidék. Hitlernek semmi szüksége sem volt önálló Szlovákiára. Horthynak azonban nem kellett az egész, mert akkor neki kellett volna eljátszania az agresszor szerepét. Úgyhogy Horthynak is köszönhető, hogy maradt önálló Szlovákia a háború idején.

Másik fontos vetülete a dolgoknak, hogy Magyarország megtarthatta volna a területeket a háború után is.

Szlovákia ugyanis hadat üzent a Szovjetuniónak. Meg Románia is.
Ekkor hívatták a moszkvai magyar nagykövetet és tájékoztatták, hogy ha Magyarország kimarad ellenük a háborúból, akkor a Szovjetunió elismeri a bécsi döntéseket.

Nekik - és a németeknek is - valójában tök mindegy volt, hogy ezek a területek szlovák, román, vagy magyar kézen vannak-e.
Amelyik több szívességet tesz nekik azt támogatták.

concret 2012.02.28. 12:08:02

@Akitlosz: Minden jót, és őszintén:

énnálam tudásban-intellektusban hozzád sokkal méltóbb beszélgetőpartnert kívánok Neked.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 12:09:41

@ulrike:

Igen komoly érveid vannak. :-)

Ha nem tudsz hozzászólni egy témához, akkor csak olvasgass! Nem muszáj ám trollkodni!

hoplita 2012.02.28. 12:12:37

@ciceró:

kuruc.info/r/2/92714/

kapcsolódó....

kuruc.info/r/6/91300/

Pofáraesés az ávó részéről ilyenekkel foglalkozni.
Presztízsveszteséget nem mondok, ami nincs az nem veszhet.:)
A kártérítési pénzek meg jól jönnek....te fizeted.:))))

concret 2012.02.28. 12:17:28

@Balt: Amúgy én Horthyn sem kérem számon, csak analógiaként említettem.
Én is a fegyveres honvédelem híve lettem volna, ha akkor élek, és most sem vagyok ezzel másképp, de nemhogy a kárpáti határ nem lett volna tartható, de a mainál sokkal jobbat senki sem tudott volna megőrizni. Na jó, egy kicsivel.

A jobb eredményhez idejében ki kellett volna egyezni a horvát és a szlovák nemzeti elittel - ők voltak még ennek a királyságnak kizárólagosnak mondható népei, nekik nem volt külső anyaországuk, amihez "gravitálhattak volna". De ez itthon, sajnos, fel sem vetődött, illetve Tisza is csak az összeomlás küszöbén próbálkozott vele. Pedig kétségkívül ő volt az egyetlen hazai politikus-stratéga.

concret 2012.02.28. 12:23:10

@dr. Bubó: :))

igazad van, no és az áram meg a gázolaj tudvalevőleg korlátlan és ingyenes javak, mint a napfény és a hóesés :))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 12:52:04

@concret:

Ma sem késő.
Ma sem vetődik fel.
Érdekes, hogy ebben az "egyesült Európában", széthullanak az országok és aki csak teheti saját országot akar.

A kommunizmus bukása óta nem csak a Szovjetunió, Csehszlovákia, és Jugoszlávia hullott darabokra, de ma már a skótok is saját államot akarnak végre.
Közép-Európa addig marad a nagyobb országok játékszere ameddig nem képes összefogni.

A Habsburg monarchia is azért volt szálka a többi nagyhatalom szemében, mert az bizony tényező volt Európában a csaknem 53 milliós lakosságával.

A helyén létrejött államok pedig egyik sem az.

Oszd meg és uralkodj!
Az Amerikai Egyesült Államoknak jó, ha minél több európai ország van. olyanok, mint Koszovó.

Persze ha belőlük akar valaki függetlenedni kap a fejére.

Balt 2012.02.28. 13:08:43

@márta)): "...másrészt a demokrata pártokat nem lehet egybemosni a kordon- és demokráciabontók pártjával."

Mondja ezt a tárgyalására tüntetőleg vadkenderrel vonulgató Juhász... Muhaha!

Balt 2012.02.28. 13:10:23

@Balt: + az önkényes egyetemfoglalók...

panelburzsuj 2012.02.28. 13:17:44

@Akitlosz:

Hogy - energiatakarékossági okokból - ulrike blogtársat idézzem:

"ühüm, hmmm"

Balt 2012.02.28. 13:21:24

@Akitlosz: Ja. A pozsonyi hídfő 4 falujával (Szlovákia javára) - hogy gondtalanul megcsinálhassák a "C" változatot a vízlépcsőhöz...

graycivil 2012.02.28. 13:23:19

"Dugni, vagy nem dugni? Ez itt a kérdés.

Végül oda jutottak, hogy a Magyar Családtudományi Társaság közleményben visszaszívott mindent: ők aztán nem rekesztenek ki senkit, tessék tudomásul venni. Különösebben nem is zavarna az egész, ha nem megint egy ostoba civilnek álcázott szervezet nyafogna közpénzen a NEFMI hóna alatt. "

varanus.blog.hu/2012/02/28/dugni_vagy_nem_dugni_ez_itt_a_kerdes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_28&utm_campaign=index

Balt 2012.02.28. 13:27:14

@concret: Ebben tökéletesen igazad van. Egyébként nem oly' rég még találkoztam magyar identitást (is) valló öregekkel a Szepességben. Bár a diskurzus nem ilyen alapon indult, csak kb. egyöntetűen úgy tudták magukról, hogy ők "az egyetlen magyar a környéken". :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 13:28:04

@Balt:

Az nem a II. világháborúban történt, hanem utána.
A bécsi döntésekre és a Délvidék visszatértére céloztam, ha ennyire nem lett volna egyértelmű.

Balt 2012.02.28. 13:34:31

@concret: Igen, a horvátokat (is) kár volt elidegeníteni. Bár talán akkor még lehettek illúzióik egy önálló délszláv államban, az meg végül is képviselte az olaszokkal szembeni érdekeiket, ezen az alapon tehát aligha tudott volna Mo. a horvátok szövetségese lenni.

Balt 2012.02.28. 13:39:22

@Akitlosz: Az első bécsi döntés még a háború előtt volt, nagyhatalmi támogatást (na jó: belenyugvást) élvezett:

"A békeidőben született első bécsi döntést az európai nagyhatalmak (beleértve Nagy-Britanniát és Franciaországot) ekkor még nemzetközi jogi érvényűnek ismerték el, a II. világháború folyamán azonban megváltoztatták álláspontjukat."

hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9csi_d%C3%B6nt%C3%A9s

Balt 2012.02.28. 13:42:55

@Akitlosz: A horvátokkal (és a lengyelekkel) azt hiszem elég jó a viszony (kül- és belföldi kormányoktól függetlenül).

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.28. 13:56:08

"Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember."

/ Széchenyi István /

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.28. 15:00:34

@panelburzsuj: bolygónyi nélkül erre fussa... más meg csak lézeng...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.28. 15:02:24

@aszekelyek: minden pénzcsap elzárása megnyit egy másik pénzcsapot (ősi dakota mondás).

graycivil 2012.02.28. 16:11:56

"A bíróság döntött: van frekvenciája a Klubrádiónak!

A bíróság szerint ugyanis az ORTT-nek vagy jogutódjának, a médiatanácsnak szerződést kellett volna kötnie a Klubrádióval, miután az 2010. tavaszán elnyerte a 92.9 megaherzes frekvenciára kiírt pályázatot. "

nol.hu/belfold/a_birosag_dontott__van_frekvenciaja_a_klubradionak_

panelburzsuj 2012.02.28. 16:13:16

@Hepci:

Talált persze vigaszt csakhamar a görény:
- Szép hölgy, de a bűze még nem elég tömény…

www.youtube.com/watch?v=GmA14bRKYzI

dr. Bubó 2012.02.28. 16:15:28

@graycivil: még dr Handó tüncinek lesz egy két "keresetlen" szava...

vox populi meg ijesmi...

fidesszék majd a fidestáblát megkoslattya és legvégül a fides kúrja...

dbeata 2012.02.28. 16:26:12

@graycivil: Juhuúúú!! ÉJJEN! :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.06. 20:26:58

@Akitlosz: A skótok egy része akar függetlenedni. Majd kiderül mi lesz a vége. Nem dőlt még el tudtommal a kérdés jogilag.
süti beállítások módosítása