Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:30

A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a telefonomat lehallgatják”. Mondja ezt a Kádár-korszak egyik jelentős politikusa, aki pályafutása során az állampárt összes fontos testületének tagja volt. Pozsgay az interjúban – amit érdemes megnézni, mert tele van tanulságos mondatokkal - azt állítja, hogy a kommunista diktatúrában tulajdonképpen belülről bomlasztotta ("minden pozíciómban inkább gáncsoltam") a rendszert.

(Fotó: MTI)

Bár Pozsgay Imre a nyolcvanas évek végén kétségtelenül a kommunista párt reformer vezetői közé tartozott, 1989-ben a diktatúrát lebontani akaró ellenzéki pártok számára világos volt – ha taktikai szinten együtt is működtek vele -, hogy melyik oldalon áll. Később azonban sok minden összekeveredett – leginkább a fejekben -, amiről sajnos nem csupán ez az interjú ad tanúbizonyságot.

Az elmúlt hetekben az ügynökkérdés előtérbe kerülésével újra megnézhettük azt az előadást, amit már számtalan alkalommal produkált a téma kapcsán a magyar politika. Valószínű, hogy igaza van Lánczi Tamásnak, és az embereket hidegen hagyja ez az egész, ám valami miatt mégis folyamatosan feltör, előbukkan, címlapokra kerül és érzelemgazdag vitákat eredményez. Nem nehéz megfejteni, hogy miért: mert rendezetlen, elvarratlan – talán ez az igazi szekrénybeli csontváz a magyar politikában.

Hogy mi hozna megnyugvást, hogy van-e az időn kívül bármi, ami segítene, igazából nem tudom. Egy dolog azonban rettenetesen zavar: a Pozsgay-interjúban és máshol is megfigyelhető határozatlan alany. Mintha ennek a diktatúrának nem lettek volna működtetői, döntéshozói, haszonélvezői. Megfigyelnek, lehallgatják – mondja azokról az évekről az ember, aki már 1980-ban az MSZMP KB tagja lett.

Pozsgay egy diktatúra vezető politikusa volt. Kétségtelenül akkor, amikor a diktatúra már erőtlenedett, és kétségtelenül azok közé a kommunista vezetők közé tartozott, akiknek voltak érdemeik a rendszer összeomlásában. Mindez azonban nem változtat azon a tényen, ha kétségtelenül árnyalja is a képet, hogy a kollektív felelősség – nem kollektív bűnösségről beszélek – megállapításakor a nevének előkelő helyen kellene szerepelnie. Sokkal előbbre, mint azoknak az egykori ügynököknek, akikről a vita most és immáron két évtizede folyik. Ismerjünk meg minden nevet, egyetértek, de a már akkor is ismert nevekről, az ország, a pártállam, a kommunista diktatúra vezető és döntéshozó politikusairól se feledkezzünk meg. Akik, bár emberileg érthető módon ma már rendre határozatlan alanyok mögé bújnak, valójában azonban meglehetősen határozott alanyai és cselekvői voltak ennek a rendszernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr124342495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Plagisztán 2012.03.27. 13:57:57

Hírnök jött, pihegve szólt: füst gomolyog a bíborosi konklávé kéményéből, megszületett a döntés! Természetesen Schmitt ügyéről van szó, végre megszólalt az emlékezetes dolgozatot vizsgáló bizottság. És kimondta: a fekete fehér, a nyuszika sárkánykígyó,...

Trackback: Plagisztán 2012.03.27. 13:35:55

Hírnök jött, pihegve szólt: füst gomolyog a bíborosi konklávé kéményéből, megszületett a döntés! Természetesen Schmitt ügyéről van szó, végre megszólalt az emlékezetes dolgozatot vizsgáló bizottság. És kimondta: a fekete fehér, a nyuszika sárkánykígyó,...

Trackback: Orbán Viktor: kamaszlány és miniszterelnök? 2012.03.27. 10:47:20

A március 15-ei beszéde után már nem maradt kétségem afelől, hogy Orbán Viktor valami érthetetlen okból kamaszlányként viselkedik. Hisztis, minden fiúra rákacsint, kelleti magát, nem is sejtve, hogy a középiskolában egy idő után az ilyen lányokat nem a...

Trackback: Orbán Viktor: kamaszlány és miniszterelnök? 2012.03.27. 10:47:00

A március 15-ei beszéde után már nem maradt kétségem afelől, hogy Orbán Viktor valami érthetetlen okból kamaszlányként viselkedik. Hisztis, minden fiúra rákacsint, kelleti magát, nem is sejtve, hogy a középiskolában egy idő után az ilyen lányokat nem a...

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.27. 10:25:11

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Németh Lászlóné politikus 2012.03.27. 09:45:09

A nap vicce kategória mai győztese a Wikipedia bejegyzése, amely Németh Lászlóné Zsuzsikát politikusként említi. Némethné az a gazdasági szakember, akinek nincs felsőfokú végzettsége. Egy 1976-ban szerzett középfokú, ma egy OKJ tanfolyam elvégzésével e...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.03.27. 09:42:31

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.03.27. 09:39:25

  Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy megméresse magát a munkaerőpiacon. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmani...

Trackback: Határozatlan alany 2012.03.27. 09:09:02

Egy dolog zavar: a Pozsgay-interjúban is megfigyelhető határozatlan alany. Mintha ennek a diktatúrának nem lettek volna működtetői, döntéshozói, haszonélvezői.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

West Virginia 2012.03.27. 00:40:41

Egyetértek. Pozsgay nem áldozata, hanem haszonélvezője volt a kommunista diktatúrának.

sárospataki 2012.03.27. 00:44:00

"ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein"

:-D

xstranger 2012.03.27. 01:26:41

Javitsatok ki ha tevedek de Pozsgay lett volna a koztarsasagi elnok ha a "Negyigenes" nepszavazas elbukik, ezaltal egyszerubben tovabbeltetve a kommunizmust. Siman mandzsuriai jelolt volt az urge csak szerencsere lebukott.

xstranger 2012.03.27. 01:28:23

Amugy nyilvanossa kell tenni mindent 89 elottrol es kesz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.27. 02:13:49

@xstranger: Pozsgay köztársasági elnökként valószínűleg kevésbé élezte volna ki a viszonyt a rendszerváltó pártok között, mint tette azt a legendás demokrata Árpibácsi, aka Patkány.

reservatio mentalis 2012.03.27. 07:08:50

PI a reformszárnyhoz tartozott (ami miatt egyszer-kétszer falba is ütközött), s az új technokráciával egy nyugatiasabb, de a szockó talajon maradva, azért nem igen tudott belülről rombolni. Voltak némi érdemeik (lassú léptekkel egyre inkább nyugatiasodni), de ez az önfényezés komikus.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.03.27. 07:16:10

A két legismertebb magyar rendszerváltó politikus Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov. Ők is amolyan emblematikus figurák inkább.

hoplita 2012.03.27. 07:16:56

@Hepci:
Valami ilyesmit akartam mondani, de nem ismétlek, te leírtad.
Meggyőződésem, hogy tizedannyira sem lett volna kártékony....

Attól függetlenül a kurva anyját az összes belülről bomlasztó gecinek...meg azoknak, akik ahelyett, hogy karanténba zárták vóna őket a maguk kisded játékaiban használják...
Fityisz-maszopós-szadista kapcsolt részek...a Dunába velük.:(

jjulie 2012.03.27. 07:34:48

@hoplita:

és az örökös büszke de minden körülmények között lúzerekkel mint te, mi legyen?

Doberdo 2012.03.27. 07:40:22

Tehát összefoglalva: A Pozsgay Et. kollektíve felelős azért, hogy
sikerült megfigyeltetnie önmagát.Most már tudom, hogy Orbán Viktor tudathasadása Pozsgay Imrei eredetű !!!

dr. Bubó 2012.03.27. 07:59:11

ha a fides megbukik akkor monhattya majd hogy a fidest is belülről bomlasztotta...

bizonyos értelemben igaza is van... csak neki nem ez a szándéka...

egy szempont van élősködni a nemzeten... munka nélkül kasszálni...

minden politikus hitvány alkalmatlan gazember (bűnszervezet mafia tagjai)

még ezek közül is, pozsgai különösen magasra kiemelkedik...

dr. Bubó 2012.03.27. 08:13:34

ott a másik "gerinces", dr snitt pálesz... nyilván azé hoztak létre bizottságot hogy mosdassák a szerecsent... gerinces ember el sem válall ijjet...

majd ha honlap kihirdetik a bizottság vélenményét hogy minden hibás volt minden körülmény (egyetem, opponens, doktori bizottság, még a portás is) csak dr snitt pálesz tiszta...

na majd akkor lehet a bizottsági tagokat egyenként kielemezni hogy hogyan lettek DOKTOROK...

nyilván a NER szellemében a ártunk és ormányunk meg 6-12 hónapon belül valami nagy álami itüntetében részesíti őket...

szóval a gerincesek így bomlasztyák belülről a rencert... hogy működtetik...

Kabbe (törölt) 2012.03.27. 08:19:38

naja, én meg veréb vagyok

teevee 2012.03.27. 08:21:38

@Hepci: Na ne. Pozsgay már a rendszer összeomlásában is úgy segédkezett, hogy megosztotta a rendszerváltó pártokat. Pl. ki akarta választani, kik is legyenek a rendszerváltók.

Kulin Ferenc az első lakitelki találkozó résztvevője: (…)"A kilencek, akik szervezik a lakitelki találkozót, mindenkit meg akarnak hívni, akinek szerepe volt az elmúlt évek vagy évtized ellenzéki akcióiban. (…) Az MSZMP reformszárnya jelzi, hogy ők nagyon szívesen vállalnak kockázatot, és leülnek mindenkivel egy asztalhoz, akik másképp gondolkodnak és mást akarnak, mint amit ők. Ők egyet nem tehetnek, mivel állami és pártfunkciót viselnek, hogy olyanokkal nem vállalhatják a közös szereplést, akikkel szemben szabálysértési eljárások vannak folyamatban a nyilvánosság előtt. (…) nagyon sokakat meg akartak hívni. És amikor megtudják, hogy Kis Jánost, Tamás Gáspár Miklóst nem hívják meg, akkor szolidaritásból nem jönnek el. Ez felerősíti azt a látszatot, hogy a népiek nem akarnak leülni egy asztalhoz az urbánusokkal. Holott nem arról volt szó, hogy nem akarnak leülnek, hanem úgy döntöttek, hogy ebben a helyzetben az MSZMP-t választják. A reformszárnyat választják (…)."

meszena 2012.03.27. 08:24:47

Tökéletes!
Legyen lista a működtetõkről.

is 2012.03.27. 08:31:19

@teevee: Hepcit nem sok minden köti a tényleges történésekhez vagy tényekhez. Hagyjuk meg őt a mga kis elborult egybites világában.

@poszt: nem egy nagy kunszt. szerintem pl. a jelenlegi német vagy USA kormány összes miniszterének a telefonját a belső elhárítás időnként lehallgatja. ez az államvédelem, és emiatt vannak a szép UD Zrt.-s felvételeink is.

sárkányfő 2012.03.27. 08:40:45

Gábor, jól látom, állást foglaltál? Szerinted Pozsgay nem áldozat volt? Csak nem azt akarod mondani, hogy vannak tények?

@Hepci: látom kibukott belőled a kurucinfós éned. hamis és visszataszító.

Moho Yoyo 2012.03.27. 08:44:28

Már nem emlékszem, hogy ki mondta ezt a Fidesz (és talán pont Pozsgay) kapcsán, de a mondás megmaradt:
"A mi kommunistánk jó kommunista, az ő kommunistájuk rossz kommunista"
És ez a szemlélet eléggé általánossá vált. Aki a rendszerváltás után a jobb oldalon politizál(t), az úgymond megtisztult. Persze ez sima hülyeség, de ettől függetlenül elég sokan elfogadják mint tény...

livengood 2012.03.27. 08:45:11

A képen Kádár utolsó hívei a fideszes Szűrös Mátyás, Pozsgay Imre. Jó!

bariga 2012.03.27. 08:55:13

Ez nagyon jó, ez belülről bomlasztották sokan. Erről az jut eszembe, hogy a II. világháború után rengeteg partizán volt, manapság meg mindenki 56-os hős. Csak azt nem értem, hogyan akkor hogyan szállhattak meg miket a németek, meg az oroszok, ha ilyen tömeges ellenállás volt.
Ma meg senki nem volt ügynök. Meg tükre sincs itt sokaknak.

bariga 2012.03.27. 09:02:30

www.origo.hu/itthon/20120327-magyar-nemzet-maradhat-schmitt-pal-doktorija.html

Erre mondták régebben, hogy van annyi pénz, amennyiért az embernek korpás a haja. A Fidesz bukásához ez az eset nagyban hozzá fog járulni, mert a magyar ember éhezik, ha kell, de büszke. Nem szereti, ha ennyire hülyének nézik, csak kicsit lehet..

ssi 2012.03.27. 09:05:45

politikusok.
rendszerelemek.
hogy mit, miért tesznek
akkor? akkor körülményfüggő.
viszont ha ma önként kivonulnának
a közéletből. ha önként sokat mesélnének
saját tapasztalatból mindenről, hogy ne csak kb.
tudjuk, értsük a paraván mögötti jelent is. vádalku?
s a hétköznapi társadalom nagyobb része utat törhetne-e
egy új nemzedék kevésbé politikaerős jogi amnesztiájának is?

Hoffmann Rózsa: "az erkölcsi rend, aminek hiányát megszenvedték
az előző szocialista kormányzás alatt akkor állhat helyre, ha az iskola
nagyobb szerepet vállal a nevelésben, és ennek hangsúlyos része a gyermekek
erkölcsi nevelése." S milyen a "kötelező" mintául szolgáló erkölcs ma? S.P. plágiumos?

nu pagagyí 2012.03.27. 09:07:12

Ebben az országban mindig az áldozatból faragnak bűnözőt, a bűnöző meg az áldozat szerepében tetszeleg.

Ez történt a demokratikus ellenzékkel is, ahol az életfogytiglanra ítélteket, a munkájuktól megfosztottakat gyanusítgatták a diktatúrával való együttműködéssel. Ez történik a zsidókkal, akikkel kapcsolatban már ott tartunk, hogy direkt vonultak haláltáborokba, hogy utána baszogassanak minket. Ez történik most a cigányokkal is, akik direkt nem dolgoznak, mert egyébként tömegesen áll rendelkezésre jól fizető munkahely a zsákfaluban és plusz még szívesen is látnák őket.

Ebben az országban nincs igény az igazságra. Gyáva nép vagyunk. Alig várjuk az új diktátorokat. Igaza volt Kertész Ákosnak.

M. Bertalan 2012.03.27. 09:07:27

Végre, valaki leírta ezt is.
@Hepci: tudom, hogy felesleges bármit írni neked, de Pozsgay már a rendszerváltás előtt megosztotta a rendszerváltó erőket. Tkp. az ellenzéki kerekasztal felbomlása, az, hogy azt nem írta alá sem az szdsz, sem a vele teljesen együttműködő, az akkori "nemzeti" oldallal teljesen szembe helyezkedő fidesz. Másrészt a négyigenes népszavazás volt az igazán komoly törés, amiben kifejezetten az volt a cél, hogy ez az ember ne legyen közt. e. A fidesz is ezen az állásponton volt, természetesen.

Belülről bomlasztott, istenem, van pofája.

bapcs1964 2012.03.27. 09:09:30

@West Virginia: magyarországon nem volt kommunista diktatúra 1956 után.szocializmus volt,nyugodt konszolidált idők voltak.most van diktatúra.jobboldali neofasiszta diktatúra.

nu pagagyí 2012.03.27. 09:11:12

@bariga: Végre! Mindenki doktor lehet! Mert csak a kiművelt emberfők emelhetik fel a nemzetet.

fabijoe 2012.03.27. 09:15:25

Összenő, ami összetartozik. A "kommunista ellenes" FIDESZ alapító vezéralakja és a magyarországi szocializmus ikonikus "belső bomlasztója", a Központi Bizottsági tag. Miért is meglepő?

mulire92 · http://bit.ly/H9LE4o 2012.03.27. 09:22:24

Mindig az aktuális rendszer vezetőit hibáztatjuk pedig saját magunkért is tehetnénk valamit, úgymint ők
kmdholding.com/huot0c6

dr. Bubó 2012.03.27. 09:25:28

hogy is van ez? hogy a "zellenzéket"/ a fidest a kommunista rencer belügy(!!!)miniszterének veje "pátyolgatta" ?

miről is beszélünk? a teljes elit komcsi alkalmatlan gerinctelelen féreg...

ha mind kizárjuk a közéletből, akkor sokat nem tudunk tévedni...

Mészáros Laci 2012.03.27. 09:29:07

...a blog alatti youtube reklámspotban a KÉSZ holding (aka Simicska - Nyerges) tolja az arcát :-)))

fvipera 2012.03.27. 09:30:08

szerencsétlen szüleim és nagyszüleim nem bomlasztották a rendszert. nem fértek oda. annyian tolongtak ott. bravó pozsgai.

fvipera 2012.03.27. 09:31:15

@Hepci: ő ugye ült néhány évet. az újabb ellenállók egy percet sem.

Gyors és gépkocsivezető 2012.03.27. 09:31:52

Szegény Pozsi bácsinak a mellkasán kezdődik a nyaka. Nem volt gerinc, ami a vállán tartotta volna.

ballibbant 2012.03.27. 09:32:10

Pozsgay már hazabeszél, magának. Úgy akarja itthagyni ezt az árnyékvilágot, hogy legalább maga előtt sikerült kimosakodnia.

nu pagagyí 2012.03.27. 09:32:13

@Hepci: Patkány vagy Te! A köztünk élő egykori ügynökök most is vígan terjesztik alattomos meséiket. Számítanak a szellemi színvonaladra. Hogy megnyugtassalak: a legtöbbet természetesen csurkapista szenvedett, kénytelen volt besúgóként tengetni az életét, jó pénzért. De kondorkaticáról is tudjuk, mennyi szenvedésben lehetett része, Pozsgainak még ügynöknek sem kellett lennie, hogy jól éljen a diktatúrából. Jó lenne végre látni a listákat! Talán kevesebb mese és hazugság keringene az országban.

ballibbant 2012.03.27. 09:33:22

@fvipera: és mindeközben D-209 lövöldözött az asztal alól a KGB-ügynökökre.

ballibbant 2012.03.27. 09:34:41

@nu pagagyí: jó lenne látni az ügynöklistákat. És még sokkal jobb lenne látni azokét a mocskokét, akiknek írták a jelentéseiket. Ezt valahogy nem szokta követelni gyurcsány. De te se.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.27. 09:36:53

Eszem-f.szom megáll, Pozsgay mint kommunista rendszer bomlasztója, a reformer, a hazafi, a lánglelkű szabadságharcos, a megfigyelési áldozat akinek nemcsak joga hanem egyenesen kötelessége új színes-szagos-pántlikás-nemzeti alkotmányt írni és utat mutatni nekünk.
Gondolom ha nem omlik a keleti-blokk akkor most ugyanilyen harcos antikomcsi lenne, aki lángpallossal küzdene a többpártrendszerért, a nemzeti alkotmányért, a '44es Kossuth tér restaurálásáért és megannyi szép dologért.
Sajnos igaz és egyre igazabb lesz, hogy '89ben kellett volna kettőt-hármat felaggatni közülük az első lámpaoszlopra, ma az ilyenek legalább kushadnának.

M. Bertalan 2012.03.27. 09:39:12

@fvipera: Így van. Apám is rohadtul bomlasztotta volna a rendszert belülről, csak nem vették fel a pártba, a szemetek.

ballibbant 2012.03.27. 09:39:15

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: ezt a nyomorult vén bolsit hallgatva majdnem akkora undorom volt, mikor ugyanezekkel az érvekkel D-209 próbálta kimosni magát. Az SzDSz-en kívül persze senki nem szopta be a hazudozásait.

PonDrow 2012.03.27. 09:40:36

Ha sikeres lenne a Fidesz országlása, akkor az MSZP sok tagjáról derülne ki, hogy ők is belülről bomlasztották pártjukat, hogy a nagy rivális kerüljön végre pozícióba. :)

De nem sikeres, ezért nincs belülről bomlasztó se... :D

nu pagagyí 2012.03.27. 09:42:02

@ballibbant: Azt pontosan tudjuk kiknek írták. A KB, PB, helyi pártszervezetek, személyzeti osztályok vezetői ismert emberek voltak. Ha érdekel, lapozd fel a korabeli újságokat. Az SZT tisztek névsora megjelent. Most az ügynökökön lenne a sor, a mezei mószerolók neveire, akik kicsinyes gyűlöletből, vagy anyagi haszonszerzés miatt tettek tönkre embereket. Valami miatt túl nagy az ellenállás.

Kalmár 2012.03.27. 09:42:15

Nem fekete fehér ez a kérdés.
Sokan azt mondják felejtsük el az aktákat.
De akkor mi lesz a bűnösökkel?
Sokan azt mondják, mindent aktát tegyünk közzé.
De akkor mi lesz a megfigyeltek magán titkaival. Még ha csak a családnak adják ki, akkor is előkerülhetnek olyan adatok, amit a megfigyelt a saját családja előtt sem akart felfedni. Kurvázás, buziság, kissebb lopások stbsb.
Sokan azt mondják, legyen csak az ügynök neve publikus.
De akkor mi lesz a sok bekényszerített emberrel akik inkább áldozatok és nem jelentettek semmi ártalmasat? Na és mi lesz az elittel, akiknek az aktái eltűntek a rendszerváltáskor?

Nem lesz ez sosem teljesen tiszta.

ballibbant 2012.03.27. 09:42:33

@PonDrow: egy ember van, akinek készséggel elhiszem, hogy tudatosan bomlasztotta az MSzP-t. Gyurcsány.

room_101 2012.03.27. 09:43:05

Legegyszerűbb az volna, ha az egész ügynökanyag "véletlenül" kikerülne a netre, azután lehetne széttárt karokkal egymásra mutogatni, hogy hát kiszabadult a szellem. Bár attól tartok, ennek legfőbb akadálya, hogy máig csak papíron van meg a zöme.

ballibbant 2012.03.27. 09:45:01

@nu pagagyí: ne ess tévedésbe. A korabeli újságok nem közölték le azoknak a névsorát, akik a jelentéseket kapták. A III/II és III/III névsora sem ismert. Az SZT-listának csak töredéke látott napvilágot, olvasztárokkal, számos krampácsolóval, perecsütővel. A híresek közül csak azok voltak benne, akik korábban már lebuktak.

dr. Bubó 2012.03.27. 09:45:19

sőt ha az összes politikust felakasztanánk, akkor sem sokat tévednénk...

nem hiszem hogy bármijen "értéket" vesztenénk.... hitvány gazember MIND...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.27. 09:46:09

@ballibbant: És én talán írtam hogy Pozsgay rossz, Medgyessy jó? Vigye mindet a kiscica ahová gondolja, csak nekünk lesz jobb.

Netuddki. 2012.03.27. 09:49:14

Nos, Gábor! Ha én meghatározó véleményformáló lennék akkor azt írtam volna, hogy:
Sajnos ezzel a "megbélyegzéssel a fidesz qrvára elkésett. Az elmúlt 21 évben megélhetési politikusok tömege qrta el az életünket, jövőnket és gyerekeink jövőjét. Ezek között kellene keresni a bűnözőket (nem elírás). Mivel az orbánék is ezek közé a bűnözők közé tartoznak nem csoda, hogy próbálják magukról a figyelmet és a felelősséget másra kenni.
Na, röviden ennyi, de tudom Te ilyet nem írsz le mert simán elhallgattatnak. Amit ugyan megérteni meg lehet de tolerálni kevésbé...

gnme 2012.03.27. 09:50:34

vittünk cuccot a bimbó utca görbe utca sarokra hétvégén, szt a zasszony aszoja: várjál még a pakolással, csukd vissza a zajtót

látod azt a vén manuszt .. egy szarházi, a régi rendszerben besúgó volt ..várjuk meg míg elmegy, aztán pakoljuk ki a kocsit

"az" óta eltelt huszonkét év, a berögződés maradt

meg ott az mandri még a testületben, aki soha semmivel nem ért egyet (egy ilyen vana testületben) .. tujátok már, a neszűr becigányosítója

a fiatalok isszák ám a szavait .. :-D

Persécuté Persécuteur 2012.03.27. 09:50:35

Jani bácsira párás szemmel emlékszik a nép, Pozsgay és Szűrös elvtársakkal is csak az az egy baj van, hogy átálltak a Sötét Oldalra (bezzeg mondjuk Horn nem állt át, vele nem is volt baj), a Fidesznél meg fordítva; a régi titkosszolgálati apparátusuk vezetőit elfogadjuk, hiszen "szakemberek", az őáltaluk beszervezett ügynököket meg csesztetjük, mert szemét aljas ügynökök :)))

Amíg a lakosság egyik fele szerint a Kádár-korszak volt az aranykor, a másik felének nagy részét pedig nem izgatja az egész kérdéskör, addig bizony az ügynökügy egy teljesen jelentéktelen gumicsont marad. Függetlenül attól, hogy hány értelmiségi izzad vért az arra irányuló erőfeszítésekben, hogy "ráébressze a lakosságot", hogy ez igenis fontos téma.

lüke 2012.03.27. 09:51:55

@Persécuté Persécuteur: @Hepci: hogy mennyi éned van:)
elképesztö miket megengednek!

ad poszt:
áldozat?
micsoda hülyeség
nem akasztották fel, nem csukták börtönbe, s nem voltak koncepciós(pszichológia terroral felépített) perek
s miért lett volna áldozat?
a levegöben megdicsöült s ott fenn:) megvilágosodott!
s nem volt elég haszonélvezö, nem kovácsolt tökét
mások, másütt ld. NDK, ebböl még ME is lehetett

snorbi 2012.03.27. 09:52:09

@xstranger: "Amugy nyilvanossa kell tenni mindent 89 elottrol es kesz."

Ezt akkortájt talán meg lehetett volna tenni.
De nincsenek illúzióim: az elmúlt 20 évben egészen biztos, hogy az iratok és bizonyítékok nagyon nagy hányada elveszett vagy megsemmisült...

Netuddki. 2012.03.27. 09:52:12

@kovi1970: Ja még annyit, ezen a gumicsonton is el lehet rágódni "pozsgai így meg pozsgai úgy". Kijatökömet érdekel? Most fideszes és a fideszesek lopnak, csalnak, hazudnak. Ennyi. Majd az orbánnal együtt fog felelni ha ő is csinált valami törvénybe és/vagy erkölcsbe ütközőt...

ballibbant 2012.03.27. 09:54:36

De most őszintén: ha Orbán vagy Kövér spicliségére a legcsekélyebb bizonyíték is akadna, azt a Vásárhelyi-csapat nem hozta volna nyilvánosságra 20 év alatt?

Netuddki. 2012.03.27. 09:56:23

Ja és igen a pozsgai az orbán Mata Harija. Már a renccerváltozgatás ellopása előtt is neki dolgozott...

lüke 2012.03.27. 09:57:10

@Persécuté Persécuteur: bocs félre ment
fontos lenne a vonal húzás,
sok az orditozó ,out!

dr. Bubó 2012.03.27. 09:57:23

@kovi1970: +1

ja ja kit érdekel a múlt... nézzük a jelent: egy dr zorbán rezsimet egy mafiaormányt szolgál ki éppen... BŰNSZERVEZET része... miért kéne a régi ügyeivel kapcsolatban elmarasztalni?

foglalkozzunk a mai nemzetvesztés ügyével... érjük utól magunkat...
különben mindennap tegnapi kenyeret eszünk...

ma lopp csal hazudik bűnszervezetben pozsgai... ez a bűne...
engem a régi nem érdekel...

lüke 2012.03.27. 09:59:34

@kovi1970: csak nem olyan fiatal ,na meg szép

nyünyüge 2012.03.27. 10:00:52

csak félig off:

"Dr. Schmitt áldozatai

...Két hónap rengeteg idő az elvégzendő munkához képest. Az eredeti dokumentumok birtokában két nap is elég volna, mostanra már értékelte a helyzetet mindenki, akit érdekelt. Két hónap ahhoz kellett, hogy a SOTE professzorai gondterhelt homlokráncolás mellett, verejtékezve tanakodjanak azon, mernek-e ellentmondani a főméltóságú úrnak.
A főméltóságú úr természetesen nem Schmitt Pál, ő csak a lakája. Orbán Viktor világossá tette álláspontját: szerinte Schmitt Pál nagyon is jó lesz elnöknek. A tanár urak pedig tudhatták az első pillanattól, hogy ha ők azt számolják ki, amit azóta mindenki más, vagyis hogy Schmitt úr plagizált – azzal azt is merészelik mondani, hogy nem lesz jó elnöknek, Orbán úr pedig e tekintetben téved..."
hvg.hu/w/20120327_palgium

Sztavrosz_ (törölt) 2012.03.27. 10:02:48

"Belülről bomlasztani a rendszert" -az nem hazaárulás?
Vagy akkor törvényes a mi törekvésünk is, ami az állam mint intézmény megszűntetésére irányul.
Anarchy for the world!

ballibbant 2012.03.27. 10:03:14

@nyünyüge: siralmas, roppant alacsony nívójú gyűlöletduma. De ha legalább szellemes lenne, mint Bayer...

Balt 2012.03.27. 10:03:23

Nem láttam a műsort, pedig valóban jó, valódi (előre nem egyeztetett) kérdések hangzanak el.

Pozsgay: egykor (a rendszerváltást követően) volt MDF-es szavazó ismerőseim valamiért mindig kedvelték - holott tudjuk, a lakitelki képről leretusálták..., de tény, hogy ott volt -, én viszont (Fidesz-szavazóként) nevetségesnek tartottam az érezhető sértettségét a négyigenes népszavazás miatt. (Talán még mindig megvan ez a sértettség benne, noha meglehet, Göncznél jobb elnök lett volna és vele máshogy alakul az elmúlt 20 év...)

A magam részéről a 2004-es népszavazásban rehabilitáltam, persze nem politikusként, hanem mint magyart, mint embert.

Eddig - Szűröshöz hasonlóan - elég rezignáltan és belenyugvással vette tudomásul, hogy most bizony megforgatják a porban, és talán egykori elvtársai lesznek a legkönyörtelenebb itészei az "árulónak"...

hacsaturján 2012.03.27. 10:04:10

az úgy működött, hogy a belülről bomlasztók gyorsan ráléptek a kevés kivülről bomlasztó fejire, merhát az ilyen-olyan bomlasztók között komoly verseny alakult ki és bizony a belülről bomlasztók jóval hatékonyabban tuttak bomlasztani akkor, ha azok a kis hülye kivülről bomlasztók nem zavarták üket felelősségtejjes belülről bomlasztó tevékenységükben, a diktátorok, szt tisztek meg az oroszok pedig vidámkottak ezen a purparlén mindaddig, míg rájuk nem dült a kóceráj. haja kóceráj össze nem dült volna, az én mesém is tovább tartott vóna.

ssi 2012.03.27. 10:06:46

legyen más? miért?
a hétköznapi társadalom
nagyobbik része meg/kiismerve a
politikusok nem hétköznapi eszközeit,
felmentheti-e a múltat s a jelent is? a jövőért?
a másmilyenért. s ha formálódna hozzá új nemzedék
és vele az egészen másmilyen körülmények, feltételek?
@dr. Bubó: van, ahol az alapot megpiszkálva dőlnek le a falak.
valami új készül helyette. biztosan korszerűbb anyagok, technológiák.
s működési rendszere: leplezendő erkölcstelen előnyök továbbélése/vmi más?
urbanista.blog.hu/2012/03/26/horrorfelvetelek_a_volga_ibis_szallo_bontasarol_legutobb_maguk_alatt_szedtek_szet_az_epuletet_most_majdnem_mag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_27&utm_campaign=index

hoplita 2012.03.27. 10:06:50

@jjulie:
Semmi.
Majd látszólag boldog vigyorral az arcodon ajánlkozol a szart is megenni, hogy ne verjelek babapéppé.
Eccerű ez, te buzeráns.

Balt 2012.03.27. 10:07:19

@Hepci: Igen, így sejtem. Akkor az MDF kollaborált volna az utódpárttal - amit ugye megtett még nem "utód" mivoltában is... -, az SZDSZ meg talán körön kívül maradt volna. (Más kérdés, hogy a szálak így is, úgy is összeértek 2010-re.)

hoplita 2012.03.27. 10:11:09

@bariga:
"....A Fidesz bukásához ez az eset nagyban hozzá fog járulni, mert a magyar ember éhezik, ha kell, de büszke..."

Ugyan, te nem éhezel, büszke vagy és hülye.
Ez az elegy mit inicializál...?
Szerintem csak ilyen böfögéseket.

hoplita 2012.03.27. 10:14:19

@Hepci:
Na, te kurucos izé....látod, lebuktál...:DDDDDDD
@is: meg a @sárkányfő: aztán tuggya a tutit, te náci....:DDD

hoplita 2012.03.27. 10:17:07

@bapcs1964:
Ezt elmondanád akkor is, amikor beállítalak az akasztófa alá
, te szajbakúrt geciputtony...????

Inkább kanold meg anyádat.....még abból is több hasznunk lenne..:(

Balt 2012.03.27. 10:20:32

@Moho Yoyo: Pozsgayról, pláne Szűrösről aligha lehet elmondani, hogy a jobboldalon politizált... Pozsgay ugyan legutóbb részt vett az alkotmány előkészítésében - tudjuk be NER-nek :)) -, de egyikük se volt se képviselő(jelölt), se tanácsadó, de még mezei jobboldali párttag sem.

Az azonban igaz, hogy valamiért már '94 körül kiközösítették az utódpártból mindkettőjüket. Őrzök egy korabeli Néphazugság glosszát Moldovától, amiben - minő polkorrektség! :)) - Ócskay és Köpönyeges néven említi őket.

Balt 2012.03.27. 10:22:21

@livengood: Erre kérnénk igazolást, hogy bármelyikük fideszes volna. (Tagkönyv másolat elég, rendezett esedékes tagdíjjal...)

hoplita 2012.03.27. 10:24:58

@Kalmár:
Köszönnyük fideszbuzi faszomfütty...szépen felmondtad a leckét, jutalmul nyalhacc.

Téged nem zavar, te fasz, hogy hülyeségedben csak egy magnó szerepére vagy kárhoztatva?

Balt 2012.03.27. 10:26:35

@bapcs1964: :))) Jé, tényleg! Az azonban nagy hiátus, hogy nem lehet akasztani... :))

Balt 2012.03.27. 10:30:58

@ballibbant: Kíváncsi vagyok, az apró piros rajta van-e valamilyen formában... (Nem mint fika, hanem mint év.)

Balt 2012.03.27. 10:33:27

@PonDrow: Ami azt illeti, Fegyenc minden tőle telhetőt megtett... :))

A siker relatív: vö. LEMP népszavazás... :))

ballibbant 2012.03.27. 10:33:30

@Balt: ő már rég kihúzatta magát...

Balt 2012.03.27. 10:34:48

@ballibbant: Puff, már lelőtted. :)

Balt 2012.03.27. 10:36:02

@room_101: Ha csak ezen múlik, szívesen beszkenneljük...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.03.27. 10:36:37

@xstranger: "Siman mandzsuriai jelolt volt az urge csak szerencsere lebukott. "

miert, kinek a megolesere volt programozva?

Balt 2012.03.27. 10:37:07

@ballibbant: (Pardon, mint név.)

Én is ettől tartok...

El Zorro 2012.03.27. 10:37:12

"...ha taktikai szinte együtt is működtek vele..."

Kimaradt egy "n". Csak ennyi, egyébként egyetértek.

Diocles 2012.03.27. 10:37:33

"Ismerjünk meg minden nevet, egyetértek, de a már akkor is ismert nevekről, az ország, a pártállam, a kommunista diktatúra vezető és döntéshozó politikusairól se feledkezzünk meg. Akik, bár emberileg érthető módon ma már rendre határozatlan alanyok mögé bújnak, valójában azonban meglehetősen határozott alanyai és cselekvői voltak ennek a rendszernek."

Egyetértek!

DE akkor miért csupán az aktív politikától már régesrég visszavonult, döglött oroszlán Pozsgait tűzi pellengérre (persze, persze ő még csúnya "fideszes" is, így kiváló céltábla), miközben ma is számos jelenleg is politikailag aktív KB-tag, párttitkár, KISZ-fővezér erősíti a "demokratikus ellenzéket" (LOL) ?

Amikor van utódpártunk, amely saját alakuló kongresszusán vállalta fel az utódpártiságot (és nem csupán a "Fidesz-alkotmány" nyilvánította annak tavaly), és amely szinte hiánytalanul hozzájutott az MSZMP egykori vagyonához és ingatlanjaihoz... Amely vagyon perdöntő szerepét jelzi, h maga Debreczeni József írja a legutóbbi könyvében, h ez behozhatatlan előnyt jelent(ett) az MSZP-nek minden más párttal szemben...

Had hozzak én is példákat:

Az 56-os Intézet már "hírbe hozta" az Ön egyik kollégáját, az általam nagyon tisztelt Nógrádi Györgyöt, aki persze cáfolt. Namost, ha egy újabb listán megint szerepel a neve, kiderül akár még az is, h mivel zsarolták esetleg, akkor igazságos-e az, h eközben továbbra is KB-tagok, KISZ-fővezérek, párttitkárok játsszák a "demokratát", háttérben az MSZMP-vagyonnal?

Szerintem ez esetben megkerülhetetlen ez utóbbiak megnevezése és politikai szerepvállalásuk szabályozása is (lusztráció), valamint annak a kivizsgálása, h az MSZMP-vagyon milyen szerepet játszott a rendszerváltás utáni politikai folyamatokban.

lüke 2012.03.27. 10:51:03

@nu pagagyí:
Csurka nem szenvedett,játszott dráma író volt
s Antall állította ki a sorból, nem ok nélkül

bariga 2012.03.27. 10:51:06

@hoplita: Bingó. Már többször írtam, hogy jól keresek, különösen az arányos, igazságos (félig) egykulcsos óta. És bizony büszke is vagyok, mert nagyon sokat kellett tanulnom a diplomámért, doktorira már nem is gondolhattan volna, mert dolgozni kellett, hogy ne haljak éhen.
Igazad van, én tényleg hülye vagyok, mert nem élősködéssel és csalással keresem a kenyeremet.
A Te gyomrod beveszi ezt a "nem az elnök úr a hibás a lopásért "című szöveget, az enyém meg nem. Pl. ez is egy különbség sok más (tulajdonképpen minden) mellett közöttünk, ahogy az eddigi beszélgetéseinkre visszatekintek.
Nem is kell egyformának lennünk.

Balt 2012.03.27. 10:53:22

@Diocles: Nem érted ezt: Az olyan született demokraták, mint Lendvai, Kovács, Horn, (KISZ KB vonal: Fejti, Hámori, Nagy, Gyurcsány) érinthetetlenek.

lüke 2012.03.27. 10:54:04

@hoplita: rajtunk kivül, mindenki:)
igazán szerencsések vagyunk

látom zsüli is:) megjött
azt hittem blogelvonón van
szokott oda menni,biztos bezárják gépét a páncélba

s hol a kettös spiralista szoja, szója?

Persécuté Persécuteur 2012.03.27. 10:56:01

@Diocles: "DE akkor miért csupán az aktív politikától már régesrég visszavonult, döglött oroszlán Pozsgait tűzi pellengérre"

Azért, mert az utódpárttal semmi gond nincs, ahogy az elődpárttal sincs. Hiszen olyan jó volt a Kádár-korszak, nem? Trabantok, szot-üdülők!

Ami persze nem mond ellent annak, hogy időnként valakire rá lehet szállni azért, mert a Kádár-korszak elitjébe tartozott. De pont ez a fajta ellentmondásos manipuláció az, amire csak nagyon kevés ember ugrik. Az átlagembert nem érdekli az egész, a "csevegő osztály" tagjainak gondolkodásra képes részét meg szintén nem. Tehát egy elég vékony réteg az, amelyet lehet etetni ezzel a ki volt a rezsim kiszolgálója és ki nem, meg ki volt ügynök és ki nem témával.

Stock 2012.03.27. 11:15:13

Nem a régmúlttal kéne foglalkozni, hanem hogy A FIDESZ MILYEN ALAPON HALLGATJA LE NAPJAINKBAN a köztisztviselőket és azok családját JOGELLENESEN?!?!?!?! És Ezzel miért nem foglalkozik senki????????????????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.27. 11:17:32

Örömmel látom, éjszakai megszólalásom mekkora ellenérzéseket váltott ki az ún. toleráns demokraták (= kétlábú majmok) körében. Egy hivatásos polharcos még visszataszítónak is nevezett.
Vicces. :D

aszekelyek 2012.03.27. 11:30:44

Kedves Gábor!

Csurkát ügynöközni , fasisztázni szeretők lehetnek a határozatlan alanyok , például. Erről a témáról már írtam itt asszem kétszer is. A Hazafias Népfrontot itt , ma is , határozatlan , sőt , ismeretlen alanyok "sinfelése:) "kapcsán is. Nem is olyan rég. Akkor a kedves blogtársak még a szó eredetét is közreadták. Az ügynökök macerálásával kapcsolatban egyetértek. Terjesszék ki. Teljesre. Se külön Pozsgait , se külön Csurkát , se külön Biszkut viszont nem sározni , nem mosdatni ! Se a Terror Házát bezáratni vágyókat nem mosdatni. Tegnap valamiért eltűnt az a hozzászólásom , amelyben Gerőt politikai hulla - mosónak neveztem. Itt hívnám fel a figyelmet , hogy amikor félreállították , és itt is határozatlan az alany!, Pozsgait , akkortól fogva neki speciel semmire nem is volt ráhatása , ami releváns volt. Nyilván ez is volt a célja annak , hogy azok a határozatlan alanyok félreállították. Írtam a lehallgatásról , a kiadott elfogatóparancsról és arról , hogy akkoriban a fennálló rend megdöntésére irányuló szervezkedést mivel kellett a bíróságoknak a diktatúra működtetői által alkotott törvények szerint büntetni. Elég durva támadások is voltak a jutalmam:D Számomra határozatlan alanyok azok is , akiknek sikerült azért azt megakadályozni, hogy véghezvigyék. Németh Miklós kormánya idején. Valóban ez a legnagyobb darab csontváz , amit -úgy néz ki - a szekrény eresztékei nem bírnak már sokáig tartani. Meg kell jegyeznem , Csermely nem szokott álkérdéseket feltenni és Pozsgai soha nem rejtegette a politikai szerepét , akármelyik időszakról is volt szó. Nem Kenediék és megbízóik ők. A követ mégsem azok dobálják rájuk , kik bűntelenek.
Eszembe jutott Orbán legutóbbi beszédére való felkészüléséről mondott néhány mondata. Kérdezte Anikó asszonyt , mit mondjon. Mondj el mindent , volt a válasza. Erre huncutul azt felelte , abból baj lenne...
Ez egy eléggé sokat mondó kis bon mot....Nem találod ? Nyilván értelme is volt, hogy ezt elöljáróban elmondta.... Elképzeltem , a nyugati sajtóban mi jelenne meg , ha tényleg tabula rasát csinálnának. Némileg ellenérdekeltek Tollaiból. Informátoraitól. Annyi igazságtartalommal, mint a francia szocik második emberének legutóbbi hazudozása. Szerintem . Nem mintha nem tudnák a kicsit tájékozottabbak , hogy is van ez. Kíváncsi vagyok, a TABU c. atv műsorra ebben a témában:D
Figyelemmel kell lenni-sajnos- arra is , hogy milyen lavinát indíthat el , egy nem rendkívül átgondolt módja a feltárásnak Magyarország ellen. Az pedig a kormány felelőssége. Követelni bármit Orbánon pedig egyrészt olcsó , másrészt pedig nem nevezhető jó indulatból fakadónak. Mivel azok a követelmények , miket eddig hallhattunk , őt hoznák igen rossz politikai szituációkba. Merjünk nagyot álmodni! Aztán valósítsuk meg belőle azt , ami még belül van a high risk kategórián. Ez is megmutatja egyébként , hogy a látszólagos szuverenitás hol végződik A valóságban. Jó témát adtak az éceszgéberek az ellenzéknek. Gáncsolni Orbánt , ennél jobbat ki se lehetett volna találni. Nem féltem azért őket. A látszat ellenére én úgy látom , hogy azok a határozatlan alanyok ma is arra használják fel ezt , amire eleddig is. Valóban véget kell vetni ennek. Okosan , megfontoltan. Jó , hogy a románoknál mostanában zajlott le egy lusztrációs törvényelfogadás , minden esetre. :) Szépen fel is lehet használni. őszintén remélem, hogy a gáncsot vetők ebben is ugyanúgy végzik, mint az eleddig általuk állított csapdák esetében. Ez ugyanis CSAPDA.

aszekelyek 2012.03.27. 11:34:34

@xstranger: igen, azért szervezték meg azt a négy igenest, hogy megakadályozzák azt. Pozsgai volt a legelfogadottabb a népek körévben. GYorsan felül kellett írni. Ügyes volt. Természetesen a látszatot meg kellett őrizni. Ki is kezdeményezte azt a négy igenes népszavazást? Népnek esze ágában sem volt. Azután pedig már nem választott a nép többé köztársasági elnököt. Akkor egyszer használták őket fel arra, hogy nehogy Pozsgai lehessen a közt elnök. Sem államminiszter..., sem semmi más.........

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 11:34:37

a hupikék törpikéken felnövő nemzedék kedvéért tegyük hozzá, hogy a fotó 1989 júliusa. budapest. a képen látható: szűrös mátyás, straub f. brunó, pozsgay imre, németh miklós, grósz károly és nyers rezső. talán még annyit, hogy straubnak se párttisztsége, se pártfeladata nem volt. a magyar tudományok akadémia tagjaként ő volt a népköztársaság utolsó államfője.

aszekelyek 2012.03.27. 11:44:17

@Stock: A polgári titkosszolgálatok törvényellenesek? Eszembe jutott , amikor nagy beharangozás után nagy csönd következett , abban , hogy Lendvai Ildikó irodájában találtak lehallgató készüléket :))))) engem is szoktak lehallgatni:) Nem FIDESZ kormány alatt is. A rendkívül változatos kapcsolataim okán , gondolom.

pástétom 2012.03.27. 11:46:01

Török Gábor mindennel foglalkozik, csak azzal nem, hogyan bassza széjjel az országot a fidesz.

Fene a gusztusát...

aszekelyek 2012.03.27. 11:47:12

@West Virginia: keveslem a felsorolást. Itt még kb háromszázezer névnek kéne állnia ! Olyanokéinak, akik a z ő félreállítása után is remekül élvezték a hasznait a diktatúrában betöltött szerepüknek. Várom akkor a listát. Mert aki tudja Pozsgairól, az tudja a többiekről is.

hoplita 2012.03.27. 11:50:22

@aszekelyek:
"... engem is szoktak lehallgatni:) Nem FIDESZ kormány alatt is. A rendkívül változatos kapcsolataim okán , gondolom....."

Tééééééged.....??????

Nyihahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha......!

És mit hallgatnak......?
Hogy fossa a szád amit bárhol hallhat-olvashat bárki....?????

Téged utoljára a mikroszkóp hallgathatott le, a poénjain lemérhető, te állatkirály.:))))))

hoplita 2012.03.27. 11:57:57

@bariga:
Igen, a diplomádért tanultál, kis butus leánykám.....de magadért már nem, mert hihetetlen faszságokat beszélsz.
Gyáva kis megalkuvó szar vagy.....itt éled ki nyomorult életed tudatalattiból feltörő kényszerét, hogy eccer tökösnek érezd magad és karakánnak....olyannak, amilyen lehettél vóna, de nem lettél, mert alkukat kötöttél és a nagy diplomaszerzési hadművelet mellett nem jutott időd mást is tanulni....meg a gerinced is elsatnyult.:)

hoplita 2012.03.27. 12:03:47

@lüke:
Na, látod, ezek az Élet nagy kérdései...:))))

És hová tűnt démonhill...????:)

dbeata 2012.03.27. 12:06:22

Randa egy dolog ez a felelősségvállalás... Bizony ólomsúlyú is, sok esetben. Az elköteleződés is hasonlóan ocsmány képződmény, főleg, amikor az ember megpróbál kimosakodni belőle, amikor épp más szelek járnak. Érzi ezt már Pozsgay elvtárs és Schmitt doktor is. De miért is kellene felelősséget vállalni valamint elköteleződni? Amikor ezek nélkül sokkal könnyebb az élet?

bariga 2012.03.27. 12:13:38

@hoplita: Hú, ebból már írhatnál egy kisdoktorit annyira komoly elemzés. Na de mi is az a "hihetlen f...g " konkrétan, abból, amit írtam? Beszéljük meg mi fáj? A többi mondatodnak semmi értelme, ezt most kihagynám.

aszekelyek 2012.03.27. 12:15:26

@hoplita: Azt meg ideírom neked, amire ők kíváncsiak....D Biztos. Hősöm, hogy fér ennyi ész el a buksidban? :D nagy teher lehet...

bariga 2012.03.27. 12:16:15

@hoplita: Ja, azt elfelejtettem, hogy attól, hogy engem lehülyézel, szegény Schmitt még nem lesz okosabb és tisztességesebb. Neked okoz örömet egyedül az alpáriság.

aszekelyek 2012.03.27. 12:17:54

@bariga: TAlán ne a sárdobálók oktassanak tisztességet.

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 12:22:47

@Balt:
a jobb meg a népfrontos vonal. martonyi, matolcsi, pintér elvtársak. mikola, stumpf, pozsgay elvtárs. a moszkovita szűrös. schmitt elvtárs, kerényi elvtárs és a többiek. az mszmp népnemzeti szárnya, és az ifjú káderek. persze ők a szovjet kivonulás hírére mind demokraták lettek. így lett a demisz. gyurcsány, bajnai, vagy épp schiffer. és a fidesz. amelyik részben az urbánus ellenzék. részben az mszmp népfrontos ellenzéke, és azok gyerekei. orbán és társai. az urbánusokat kiteszik a fideszből. kövér javaslatára. orbán végig ezt a népnemzeti vonalat tolja. de ebben végig ott van a totalitárius z állampártiság igénye. most nagyjából úgy van diktatúra, mint 87-ben. amikor volt forma 1, mc donalds, sky channel, és ehhez hasonlók. most a neten a bértollnokok írják a hangulatjelentéseket. törökgábor egy lmp bértolnok lett. ugyanez a feladata. pénzért, előnyökért cserébe pártfeladatot hajt végre. ugyanaz a rendszer, ugyanaz a gondolkodás, ami akkoriban volt.

nem azt nézik, hogy mi szolgálhatná a közjót. hanem úgy képzelik, hogy az kizárólag a pártérdekekből összeáll. de nem áll össze. mert a társadalom többsége egyik párt mögött se áll. és itt jön be a liberális demokrácia igénye. a közhatalmat meg kell osztani a politikai pártok és az egyéni képviselet között. tartományi parlamentek kellenek. kifejezett kulturális önkormányzatok: régiók. valódi önkormányzatok. a vagyonkezelők élére a nép közvetlen választ tagokat. kifejezetten gazdasági önkormányzatok: városok. kifejezetten igazgatási céllal működő önkormányzatok: megyék.

de ezeknek magyarországon nincs hagyománya. illetve persze valami volna. ez a bocskai, rákóczi, kossuth vonal. csak nincs olyan fazon, aki ezt tovább tudná vinni. és ezért van elempé, meg ems, és mindenféle bohóctársaság az egyik oldalon. navracsics, meg pokorni a másikon. húsz éve ülnek ott, de fogalmuk nincs arról, hogy mit kellene csinálni. több száz, vagy ezer fős szakapparátus élén sincs fogalmuk arról, hogy mégis mit kellene csinálni.

kifordított nagyanyó 2012.03.27. 12:26:10

Ööö ha jól érzem ez is olyan lesz,hogy a mi kommunistánk jó kommunista.A rosszak ugye Horn,Gyurcsány,Medgyesi Voltak/lesznek.Na csá!
Ja,amúgy engem még mindig inkább azok érdekelnek,akik a rendszerváltás után tették tönkre az országot.
Te télleg viszlát!:))

Szimba 2012.03.27. 12:26:15

Most valóban ez a legfontosabb? Ha a rendszerváltáskor nem hozták nyilvánosságra a besúgók nevét, és nem zárták ki a politikából azokat, akik addig nagyon jó megélhetési MSZMP-sek voltak, akkor most már teljesen felesleges kutakodni.
Már réges régen bezúzták a névsorokat, meg tartótisztek jelentéseinek jó részét, ami maradt, az meg hiányosan értelmetlen.

Az 50-es évektől 89-ig több százezer ember jelentett, figyelt meg, vagy szervezték be, mert zsarolható volt.
Egyik részük áldozat volt, másik részük igyekezett megélni, a családját eltartani, kevés hivatásos is volt, azok meg mindig, minden államban vannak.

Mi van, ha megtudjuk, hogy Kovács bácsi, a házmester jelentett? Minden házmester jelentett. Minden főnök jelentett. Az én főnököm is jelentett. Még el is mondta, mert nehezen fogalmazott!:-))), és szenvedett a jelentések megírásakor.
A főiskolán a legkisebb csoportban is volt beépített ember.
Édes jó istenem ez szinte érdektelen ma már.

A fő embereket meg úgysem buktatják le, csak akkor ha politikai érdekek fűződnek hozzá (Pokorni papája:-))), Esterházy apja:-)))

Maradjunk annyiban, hogy eleinte durva következményei voltak a besúgásnak, később enyhült a helyzet, és legfeljebb vezetői pozícióba nem kerülhetett, ha valakinek rossz volt a káderlapja.

Pozsgai is a rendszer egyik eleme volt, és szerencsétlenségére a rendszerváltás őt is elsöpörte, pedig nagyon hajtott a reformeri meg a miniszterelnöki pozícióra.

Miért Nagy Imre újratemetése mi volt? Egy hülye vicc. Egy vérbeli hithű kommunistát feláldoztak a sztálini tisztogatások nyomására. Saját elvbarátai ölték meg.

Nagy Imre ugyanolyan kemény és kegyetlen ember volt, mint a többiek.

Magyarország egy vicc. Talán a hetvenes évektől erősödő gulyáskommunizmus, a vidám barakk miatt nem különültek el igazán a rendszer fenntartói, és azok, akik csupán eltűrték, és azok, a nagyon kevesek, akik szervezkedtek ellene.

A többi szoc. országban jól különvált a 2 réteg: elnyomók és elnyomottak, a diktatúrák áldozatai, és haszonélvezői. Ezért lehetett azonnal nyilvánosságra hozni, és leváltani a régi garnitúrát.

Arbet 2012.03.27. 12:26:58

@hoplita: Ha lenne eszed és szorgalmad, most lenne normális munkád. Ha lenne normális munkád, most nem lenne időd lejáratni magad. Ha lenne munkád, akkor nem lenne időd hülyeségeket írni. Ha a munka nemesítene, akkor nem lennél a társadalom söpredéke.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 12:28:47

Egyetértek TG megállapításaival.
Ami a kommentekből kiviláglik, hogy a kommentelő közösségben még ma is érthető és heves indulatokat vált ki. Pont ez a célja a téma közbeszédbe való be-beemelgetésének, mert 20 év után más célja nem is lehet. Minden párt egyaránt megjátszotta már ezt a kártyát, mert szükség volt valami terelésre vagy látványosságra. Lám még azoknak is, akik szerint pedig lehetne más a politika. Mert minden pártban egyenletes a nomenklatúra maradványának terítettsége. Mert mindenki tudja, rizikó nélkül egyszerűen lejátszható, az egyedüli kérdés csak az, ki mondja be a játékot, s hívja le az első lapot, a többi automatizmus. Lám az LMP így játszik vele, a FIDESZ pedig úgy, hogy a nem az ő ölében landolt "jutalékot" utódpárt címen felülbélyegzi. Nem is igazi játék, csak trükkös mutatvány, gusztustalan, méltatlan.
Esetleg egy dolog fontolóra vehető minden egyén esetében, akár hol is állt és áll: nem csak az számít honnan indult, hanem az is merre indult el és hová jutott.

Szimba 2012.03.27. 12:29:46

@Hepci:

Mindegy, csak beszéljenek rólad!!!! Ez a sztárok alapelve!:-))))

Stock 2012.03.27. 12:31:35

@aszekelyek: A törvény értelmèben 30 + 15 napig hallgatható le valaki bírói engedély fejèben, alapos gyanu esetén... Engem és még legalább több 10 000 embert bő másfèl ève!!!!!!!!!!!!! Ha bűnözővel beszélsz, akit èppen lehallgatnak az màs, egészen más! "Magyarország mi a fasz van veled mondd csak?!"

dr. Bubó 2012.03.27. 12:39:48

@Sztavrosz_: nagyon okos észrevétel... ha rencer ellenség volt, akkor...
az akkori szabájok szerint lehet halálra ítélni...

dbeata 2012.03.27. 12:41:06

@Szimba: Ez lehet hogy sokakat nem érdekelne, de a Fidesz heccelte fel a népet, hogy most már aztán az MSZP kollektív bűnös, és le a kommunistákkal, meg fülkeforradalom és új alkotmány... Kicsit magas volt a labda, nem?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.03.27. 12:42:50

Várható volt, hogy ebben a fideszes diktatúrában tiszta marad a csaló, sumákom-laude k.elnök Vicc Pál. A világ azonban már helyre tette, hogy milyen bóvli kormánya és bóvli k. elnöke van Magyarországnak.
Mint a felbérelt fideszes orvosok, teljesítik a törpe parancsát, hogy 200.000 embert vissza kell terelni a ( a nemlétező) munka világába. Sok embert tesznek tönkre, aláznak meg, mert ez a hülye kitalált valamit.
Magyarország én nem így szeretlek, Orbán banda takarodj!

dr. Bubó 2012.03.27. 12:43:44

@hacsaturján: igen én ezt mondom... ezek mind rohasztották a komcsi rencert...

maguk is rohadtak, tehát rohasztották az egész almát... sorolom...

snitpálesz pozsgai kovácspunabubus horn orvbán pintér matolcsi varga bajnai kóka fletó ezek mind belülről rohasztották a rencert másszóval a "rencer" tőlük volt rohatt... ahogyan most is...

amihez hozzányúlnak az sz@rrá válik / szétrohad...

Arbet 2012.03.27. 12:45:24

@dr.dbeata: Szerinted van olyan, hogy Fidesz meg MSZP? :) Szerinted ezek szembenálló felek más érdekekkel? Szerinted ezek elválaszthatóak egymástól?

Ha itt lenne pártharc, akkor a régi/új csontvázak nem a szekrénykeben csücsülnének békésen és csak egy két fiktív beszélgetés részesei lennének, hanem az utcán vonulnának egymás ellen tankokkal.

dr. Bubó 2012.03.27. 12:46:55

@pástétom: a zelit közelében forog... úgyláccik a gerinctelenség az ragájos betegség...

dbeata 2012.03.27. 12:48:22

@Arbet: Na, egy-két látszatcsörte... csak a szurkolócsapat kedviér...:)))
De ezzel együtt is, minek bolygatták meg ezt az ügyet?

Szimba 2012.03.27. 12:51:41

@dr.dbeata:

Nincs már értelme az egésznek, talán ezért hisztizett a Fidesz. Már az ő soraikból is szívesen kidobnák a régi MSZP-seket, és akkor nem kellene maguknak lecsökkenteni a képviselők számát.
Így csak széttárnák a kezüket, hogy hát ilyen a "népharag".

Mondjuk Nagy Imre ügyében némiképpen túloztam, de a Rajk ügy pl. valóban orosz nyomásra lett lejátszva. Ölték a párttagok egymást is, nem csak az ártatlanokat, kívülállókat. Akit meg lehetett beszerveztek, hogy besározzák. A 70-es, 80-as évektől már viszont nem lehetett bekerülni a körbe, mert addigra már mindenki tudta, milyen kellemes előnyökkel jár párttagnak, besúgónak stb.-nek lenni.

Szimba 2012.03.27. 12:53:58

Aztán milyen jó lenne Brüsszelből is kirugdosni a volt párttagokat! Kellene már a hely, meg a remek fizetés az új csókosoknak.

bariga 2012.03.27. 12:59:30

@aszekelyek: jaj, de hiányoztál kedves. Ki dobál itt sarat?

dr. Bubó 2012.03.27. 13:01:32

"Következtetés: ... a doktori formailag megfelel... szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben... a Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett... a dolgozat "szerzője" azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."

bruhhahhahhahhaa:) én mondtam:) az egytemet beszántani !!!
a portás felesége egy malomtulajdonos kulák szeretője volt!

érdekes úgy látom dr. Fluck Ákos az különvéleményt fűzött...
az hol olvasható?

mediasarok.sote.hu/wp-content/uploads/2012/03/SKMBT_C25312032710050.pdf

ulrike (törölt) 2012.03.27. 13:02:23

@Szégyenlem hazám "első" emberét!: Félreérted a jelentést. Bár óvatosan, de félreérthetetlenül fogalmaz. Kijelenti, hogy az anyag jelentős része másolt. Azt is kijelenti, hiba volt elfogadni a disszertációt az említett dolgok miatt. Aki akar, ért ebből, nem bonyolult. Normális érintett ilyenkor azt mondja, hibáztam, sajnálom, lemondok. SP is ezt teszi, nem maradt más választása. Rajta van a jel, még ha indirekt szóhasználatú jelentés formájában is.

dr. Bubó 2012.03.27. 13:06:38

@ulrike: szerintem meg pont hogy te nem értesz a "bizottság" nyelvén...

elmondták minden rendben... vagy a CSALÁS/LOPÁS (azaz plágium) az nem ér, ha nem kapják el...

nincs bűn ha nem derítik fel... most meg már késő...

azaz dr. snitt pálesz egy gerinces szűz tiszta szent ember...

az a qva egyetem meg nem szólt neki, hogy ej ej másolni nem illik...

semmi következménye nem lesz a Meggebedeusok földjén...

szbi 2012.03.27. 13:09:25

Egy fontos adalék az állampárt és az ÁVO működéséről:

www.betekinto.hu/2012_1_gyarmati

Szimba 2012.03.27. 13:10:40

@dr. Bubó:

A Testnevelési Egyetem hibázott. Ez kétségbevonhatatlan!:-DDDDDD
Akkor hibázott, amikor elfogadta a doktorit. Ahelyett, hogy gyorsan írtak volna helyette, vagy irattak volna egy elsőévessel valami eredetibbet!:-DDDDD

Szimba 2012.03.27. 13:12:10

Ha kinyomtatok egy részt pl. a Háború és békéből, majd szépen beköttetem, akkor formailag pont meg fog felelni egy doktori disszertációnak. Nem?
Ide a doktorátusom!!!!:-)))

hoplita 2012.03.27. 13:12:11

@aszekelyek:
"..... Ki is kezdeményezte azt a négy igenes népszavazást? ..."

A szadesz mellett a fityiszesd is, basszam szét azt a szarkepi.csaszádat, te untermajom.:))))))

dr. Bubó 2012.03.27. 13:13:19

@Szimba: és mi lesz erre a zegyetemek válasza???? hogy körültekintően járjanak el? felhívják a kedves "szerzők" figyelmét...

kiírják a védés termében a falra a "védés szabájai" első pont: idegen anyag jelöletlen felhasználásával a védés nem érvényes + hazudni lopni csalni nem szabad... ezekért a "szerző" felel...

Szimba 2012.03.27. 13:13:47

@ulrike:

Szerinted le fog mondani????
Naiv vagy.

dbeata 2012.03.27. 13:16:58

@Szimba: Annyiban értek egyet, hogy amíg folyamatosan csak ez a két pólus szembeállítása történik, ahelyett, hogy a jövőre gondolnánk, és azért tennénk valamit, addig semmi nem fog magától megoldódni, csak azért, mert kiderült valami a múltból. Akkor van értelme a múltat feldolgozni, ha tudunk belőle hasznosítani valamit a jövőre nézve.
Szerintem ennek meg kell történnie, ez egyfajta "méregtelenítés" kell legyen, enélkül mindenkin ott van a kérdőjel, vajon ő hol állt, mi volt, ki volt, mennyire hiteles, vagy hazug? Legfőképp pedig: kinek az érdekében beszél, cselekszik?

Dig, Lazarus! 2012.03.27. 13:17:10

Igaza van a szerzônek, elég volt a "határozatlan alanyokból", az elkenésekbôl, a nyümörgôs körülírásokból. Eljött a kemény szókimondás ideje. És végre, hosszú évek keserves keresgélése után rálelt arra, akivel szemben ezt kockázat nélkül megteheti, hiszen védeni egyik oldal se fogja.
Izgalmas lesz a következô poszt is, amelyben feltehetôleg jól megadja majd Szatmárinak is ...

hoplita 2012.03.27. 13:18:26

@aszekelyek:
Anyád p.icsáját hallgatják le...sőt, kielemzik, mert szeretnék tudni hogyan születik a világra egy ekkora agyatlan libafos, mint te vagy....te prokarióta.:(

tibapó 2012.03.27. 13:19:17

Off!
Mi köze a Nemzeti Erőforrás miniszternek Schmitt plágiumához?????

Szimba 2012.03.27. 13:19:29

@snorbi:

Nyilvánvaló. Már akkor folyt a párttagkönyvek megsemmisítése az Oktatási Minisztériumban, amikor az átlagpolgár még csak kapkodta a fejét, hogy mi is történik.
Ezt is szegény főnökömtől tudom, aki teljesen készen volt a helyzettől:-DDDD
Nem tudta, hogy mit tegyen? Ő már nem MSZMP tag? Nagyon odavolt, mert ő az a hithű naiv, szegény sorból kiemelt típus volt.

dbeata 2012.03.27. 13:20:25

@hoplita: "untermajom.:)))))) " Ezen szakadtam a röhögéstől... Ki a múzsáját megtalálja... :DDD

hoplita 2012.03.27. 13:21:19

@bariga:
"... hogy attól, hogy engem lehülyézel, szegény Schmitt még nem lesz okosabb és tisztességesebb...."

Igen, ez egy releváns információ volt, ezt akartam kiszedni belőled.

Muhahahahahahahahaha...!

Te még annál is hülyébb vagy bazmeg, mint amilyennek eddig hittelek...:DDDDDDDDD

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 13:22:59

@ulrike:
ebből az összes párt rosszul fog kijönni. az lmp is. mert az egy hülyeség, hogy schiffernek semmi köze ahhoz, hogy ki is volt az összes felmenője, és az oldalági rokona. nem tehet róla. de köze mégis csak van hozzá.

a zöld fordulatot azt miért nem egy hermánszegi parasztgyerek hirdeti meg, és miért egy belvárosi kommunista zsidó családból jövő. nekem nincs problémám azzal, hogy valaki belvárosi, kommunista, zsidó. mert pont leszarom. de erről a zöld sztoriról olyanok tudnának hitelesen beszélni, ahol összesen egy út vezet a faluba, és ott vége van a világnak. mégis rájöttek, hogy mit is kell csinálni. egy parasztgyerek persze ne hirdessen urbánus kapitalizmust. de schiffer andrás is menjen a fenébe, ha zöld fordulatot akar. mit tud ő arról. vagy az ökoteológus okostojás. zöld fordulathoz agrármérnökök kellenek, és gazdálkodók.

ez olyan, mint amikor hoffmann rózsa hirdeti meg a természettudományos fordulatot. tökönszúrom magam, ha hoffmann rózsa képes levezetni a harmadfokú egyenlet megoldóképletét. legalább egy olyan üljön már oda, akinek valami fogalma van arról, hogy mi ez az egész. ha természettudományos fordulatot akarunk. mert ha nem, akkor nem muszáj persze. szóval ami ebben az országban a pártok környékén folyik az egy vicc. egy kutyakomédia. és ennek ugyanúgy részese törökgábor, meg mindenki aki akármilyen pártnak akármilyen kommunikációs tanácsadója, hívhatjuk ügynökének is. hatalmat akarnak. az lmp is azt nézi, hogy hány százalékot érhetne el. oké. de mihez kell ez a hatalom?

tudja mindenki, hogy az ügynöklisták nem lesznek nyilvánosak. azért, mert az összes párt érintett. vitárróbertről tudjuk, hogy ügynök volt. azért tudjuk, mert nem ártott senkinek. és ezért a rendszerváltás után nem lépett semelyik pártba. ezért nem hívták el lakitelekre, hogy robikám, gyere már. és ezért hívták pozsgayt. törökgábor meg úgy tesz, mintha az egészből nem értene semmit. persze lehet, hogy tényleg nem érti.

Szimba 2012.03.27. 13:24:07

@dr.dbeata:

Az ÁVÓ-sok már szerintem 99%-ban halottak, talán néhány akkoriban nagyon fiatal még létezik a mai rendszerben (államvédelem, nyugdíjas). Az egész ügynökszervezet meg annyira szétágazó volt, hogy szerintem rengetegen voltak benne.

A házmesterek neve senkit sem érdekel. Azokét meg nem fogjuk megtudni, akik közvetlenül a Szu. megfelelő embereinek jelentettek, vagy tevőlegesen árthattak, korlátozhattak.

Illetve meg kell nézni a párt vezetőinek névsorát évről évre, és annyi.

hoplita 2012.03.27. 13:26:18

@dr.dbeata:
Ne túlozzunk....azé' nem a múzsám.:)

Nekem ez így csak jön....valahogy erre rááll az agyam.:DDDD

Arbet 2012.03.27. 13:31:07

@Szimba: Nem is a 23 évvel előtti rendszerről kéne listát írni, hanem a jelenlegiről. Nem az ügynökökről kell lista már, hanem azokról akik a rendszerváltás után átverték az országot a palánkon. Minden képviselő, minden államigazgatási vezető, minden állami vállalati vezető, minden cégvezető aki részesült állami megrendelésben, támogatásban, minden cég/magánszemély aki részesült EU-s pályázati pénzből.

hoplita 2012.03.27. 13:31:43

@Szimba:
"....Mi van, ha megtudjuk, hogy Kovács bácsi, a házmester jelentett? Minden házmester jelentett. Minden főnök jelentett. Az én főnököm is jelentett. Még el is mondta, mert nehezen fogalmazott!:-))), és szenvedett a jelentések megírásakor.
A főiskolán a legkisebb csoportban is volt beépített ember.
Édes jó istenem ez szinte érdektelen ma már. ..."

Én tudni akarom, én nem te vagyok, nálam Istennél a kegyelem és a megbocsátás.
Aki rólam böfögött, az készüljön, én nem csúnyán fogok ránézni....:(

hoplita 2012.03.27. 13:35:38

@Arbet:
Ha anyádat inkább egy vándorcigány csapat baszta vóna telibe, ahelyett, hogy a falu bolondja, akkor most nem kéne olvasnom a röfögésed.
Az ilyen bátor nyúlfingokat csipázom ám....IRL szét is baszom a száját, rendesen.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 13:39:12

@dr. Bubó: Hmmm, nem értek egyet. Elég világosan elmagyarázták, szar az egész, nem értekezés, el sem szabadott volna fogadni, mégis elfogadták. A döntés szabadságát SP-nek viszont meghagyták: Elnök uram, nem rendes disszertáció ez a tied, hibázott az opponensed is meg az egyetem is, amikor ezt elfogadta. A vizsgáid körüli dokumentáció mindegyike sem lelhető fel, s az időkeret a benyújtás és védés között is felettébb szokatlan. A többi innentől kezdve a te dolgod, Elnök Uram.
Van-e ennél udvariasabb megfogalmazása annak, hogy le kellene mondanod a doktori címedről. Politikai kérdésben pedig, ti., hogy államelnöki posztjáról le kell-e mondania, eleve nem nyilatkozhatnak.
Mi az öreg isten mást vártál ettől a bizottságtól? Csak nem azt, hogy kijelentsék, az elnök meztelen? Nem is mondták ezt, de azt igen, hogy a ruha, mit eddig viselt teljesen szétfeslett rajta. Nem világos?

lüke 2012.03.27. 13:41:01

@Hepci: mert nem látta a 48 -s csukád:)

lüke 2012.03.27. 13:42:02

@Balt: mivágy té rájkin

Arbet 2012.03.27. 13:42:48

@hoplita: Ha lenne értelmes munkád, elkeseredettségedben nem innád szét magad napközben és nem írnál faszságokat.

dbeata 2012.03.27. 13:42:56

@hoplita: Nem akartalak megsérteni ilyesmivel. Nekem is csak úgy jött..:)

@Szimba: hát, nem is tudom.

lüke 2012.03.27. 13:44:47

@takács bálint:
igy van
Bruncsi a legjobb , legmodernebb amerika imultiple choice-t is bevezette már!!!1969-ben a SOTE-n ,a kémia vizsgákon
klassz ember volt:)

hoplita 2012.03.27. 13:47:29

@Arbet:
Mijazanyád retkes, szétbaszott, kankós pinájáról vakogsz te..????
Mennyé' inkább és rúgd pi.csán a vén kurvát, hogy miért szart erre a búvalbaszott, számodra értelmezhetetlen világra, mikor annyi leszopni való fasz vót még a sarki kocsmába'.

2012.03.27. 13:48:11

"Mindez azonban nem változtat azon a tényen, ha kétségtelenül árnyalja is a képet, hogy a kollektív felelősség – nem kollektív bűnösségről beszélek – megállapításakor a nevének előkelő helyen kellene szerepelnie. Sokkal előbbre, mint azoknak az egykori ügynököknek,"

Mélyen egyetértek. És ez mindent elmond a Fideszről. Ők olyan újkommunisták, akik az oligarchák érdekeiben államosítanak és ehhez felhasználják a korábbi rendszer kiszolgálóit is, ha ezzel szavazatokat tudnak nyerni.

Szimba 2012.03.27. 13:48:37

@Arbet:

Ez az! És ráadásul még könnyen felsorolhatók a nevek!

@hoplita:

Elég sok ismerősről tudom, hogy jelentett. Nem tartom velük a kapcsolatot, és teljesen érdektelen számomra, hogy mit írt. (Nem vagyok elég tudatosan szocialista embertípus?:-DDD

Igaz, engem nem volt érdemes jelentgetni, meg elgáncsolni. Nem voltam sohasem semmiféle pozíció közelében sem.
De ismerek embereket, akiket börtönbe juttattak, vagy kitiltottak budapest területéről 56-os dolgok miatt, semmiségekért (lelkesedtek). Vagy kidobtak a főiskoláról, ill. a szüleik miatt nem vettek fel egyetemre.

Mondd, egy leélt élet után mit akarsz csinálni azokkal akik így-úgy akadályoztak?

Nevetséges.

hoplita 2012.03.27. 13:48:48

@dr.dbeata:
Annyiban igen, hogy ismerem mán ezt az állatot vagy 5 éve....a hasonlók miatt bannoltak az emenóról, anno.:)

dr. Bubó 2012.03.27. 13:49:13

@ulrike: sorban... az TÉNY volt már hogy a disszertáció minimum96% át lopta... (a többi forrását nem találták egyelőre)

a bizottság dolga az lett volna hogy a DOKTORI CÍMET VISSZAVONJA....

ez nyilván nem kérdéses rutin feladat lenne... ha nem a Meggebedeusok földjén és nem egy fides komcsiról lenne szó....

az egyetemen ragadt a szar... eddig se volt jó véleményem, de ezek után még kontra szelektáltabb lesz... értelmes ember oda nem tolja a képét...

a zálamfői lemondás az nem a feladatuk...

szóval a bizottság öntökön döfte magát... gratulálunk ezúton is...

dr. tóth miklósra mondhattya dr sitt pálesz: "hogy csakúgy rektor úr ő ahogyan én doktor..."

2012.03.27. 13:49:28

@hoplita: Az én blogomról egy ilyenért örökre ki lennél tiltva.

Szimba 2012.03.27. 13:51:32

@hoplita:

Szerintem rólad már a kutya nem jelentett:-))) Kölyök vagy még ahhoz:-)))
Sőt már én is a lájtosabb szocializmust ismertem.

Szimba 2012.03.27. 13:52:44

@iii:

Ilyenért már mindenki által le van írva (régen).

2012.03.27. 13:53:36

@takács bálint: Azért, mert a zöld mozgalom nem egyenlő se a mezőgazdasággal, se a parasztokkal. Az legalább annyira városi, mint amennyire vidéki dolog. Másrészt pártokat, mozgalmakat általában az értelmiség szokott indítani, ez már csak ilyen dolog. Harmadrészt az LMP nem egyenlő Schiffer Andrással.

dbeata 2012.03.27. 13:54:16

@Arbet: 2012.03.27. 13:31:07
Bezony!

Szimba 2012.03.27. 13:55:33

Viszont engem letiltott a blog, mert lecsóreceptet írtam "volna".
Kezdek megorrolni TG-re.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 13:55:38

@Szimba: Nem tudom, le fog-e mondani. Azt tudom, hogy a bizottság megmondta neki finoman azt, hogy ez nem elfogadható disszertáció még az akkori szabályok szerint sem. Mit mondhat erre egy olyan ember, aki megbánta, hogy belement ebbe az elnökösdibe? Aki megbánta már, hogy belement ebbe a doktorosdiba Aki belátja, hibázott. Aki már tk. megtette, amit a mórnak meg kellett tennie. Nos, nem tudom, megbánta-e, belátja-e. Ha élete utolsó részére meg akar őrizni/helyreállítani valamit személyes reputációjából, akkor ez az utolsó esélye erre. Akkor fel kell állnia s mondania, hibáztam, bocsánat, visszavonulok.

Harmony12 2012.03.27. 13:55:45

Valahogy úgy van ez a Schmitt dolog nálam naivkánál, hogy országunk egyik legfőbb közjogi méltósága az a leg-leg-leg, akire mindannyian felnézünk, tiszteljük, érdemeit elismerjük, mert nagyságával és életpályájával példát mutat számunkra és gyermekeink számára is. Egy ilyen méltóság cselekedetei, mondanivalója az etalon kellene, hogy legyen.
Hát ezért vagyok én szomorú. Mert hogyan magyarázzam a gyereknek el, hogy nem szabad csalni, nem szabad lopni, tanulni kell, és tisztességesen dolgozni, ha az folyik a hírekből, hogy csalással és hazudozással is messzire juthatsz. Talán magasabbra is mint anélkül...;-) A többi legfőbb közjogi méltóságról nem is beszélve...

dr. Bubó 2012.03.27. 13:58:18

@Harmony12: a LEG gerinctelenebb... a LEG cigánykodóbb... a LEG hungarikumabb...

a zemberek zembere.... MINTAország, MINTAálamfője, MINTAdisszertációval...

dr. Bubó 2012.03.27. 13:59:32

@ulrike: és szerinted a bizottság jót írt??? nem VISSZAVONNI kellett volna a minimum 96% ban palizált dísz szer tációs doktorit ???

Szimba 2012.03.27. 13:59:48

@ulrike:

A lemondással elkésett. Már akkor, amikor kiderült a dolog, neki akkor kellett volna lemondania.
Ha most lemond, akkor azt belső utasításra fogja tenni (OV javaslatára).

De magától nem mond le egy ilyen ember. Mert, ha lenne becsülete, akkor a miniszterelnöki megbízást sem fogadja el, mert tudja, hogy csak aláírónak kell, semmire sem alkalmas.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:01:38

@dr. Bubó: A bizottságnak a Testnevelési Kar egyetemi rangját is vissza kellett volna vonnia ez esetben (mű egyetem, ahol ilyeneket lehetett csinálni). 20 év után. Nem tudom, egyáltalán lehetséges-e. Biztos, hogy morálisan igen, lehetséges. Nos ezt a morális döntést rábízták az elnökre. Legyen ez az ő terhe.

lüke 2012.03.27. 14:02:24

@Szimba: Igen ,Nyers Rezsöék reformját nem temették teljesen el,a cseh események után 68-ban,ebböl lett a gulyásos, amiben a vidék
nagy szerepet kapott-háztáji, magángazdasággal, s itt kezdödött
a diszkrepancia
az állam és magánpecsenyét sütök közt
mára kiteljesült

SP kisdoktoriját meg a professzor urak megvédték,
voila:
semmelweis-egyetem.hu/
nem is piszkitanak saját fészkükbe!, bár igaz az csak akkor TF -s volt
az összes régi -kis szellemi kapacitású-sportoló már minden sportszövetségben ott virít

Szimba 2012.03.27. 14:03:00

@dr. Bubó:

Ezek után milyen egy cigányprogram?
Esküszöm, hogy a legrosszabb gyilkos, tolvaj gazember is őszintébb, mert gyűlöletből, indulatból öl, pénzért, megélhetésért lop.
Pali bácsi meg már csupán a sokadik millióért, meg hatalomvágyból, hírért, dicsőségért teszi tönkre az országot.

Szimba 2012.03.27. 14:04:42

@lüke:

Bizony!!! A gulyáskommunizmussal jobban tönkretették az erkölcseinket, mint az NDK-ban a kemény diktatúrával.

dr. Bubó 2012.03.27. 14:04:48

@Szimba: gerinctelen alja gané ember... nyilván elégedett magával...

nekem se lenne semmi bajom, ha egy rózsadombi villában tengődne a kiemelt komcsi nyugdíjából és nem az "élethosszig tanulásról és a hejesírásról papolna a fiatalságnak"

egy aljas gané "ember" nem hogy a legnagyobb főméltóság, hanem még az átlag ember tisztességét sem éri el... főleg így hogy LOPÁSON csaláson HAZUGSÁGON kapták és semmi gondot nem érez... és azok a gerinctelelen alja csürhe tagok akik a fides töltelék képviselők... akik nem éreznek anyni késztetést hogy szóljanak neki, csendben finoman vonuljon hátra...

azok sem különbek semmivel...

alja gané banda...

lüke 2012.03.27. 14:05:57

@dr. Bubó:
egy professzori bizottság nem fogja saját magát komprommitálni
(hogy anno rosszul ítélt, másrészt az akkor csak föiskola volt, ebbe belemenni elég bonyolult lenne)

dr. Bubó 2012.03.27. 14:07:16

@ulrike: "rábízták az elnökre. Legyen ez az ő terhe"

és szerinted ő ember???? akiről ijjen kiderül??? és nyugodtan repked KÖZpénzen koreába?

mijjen ember az ijjen??? sújcson le rá a villám ! gebeggyen meg a fődakotával

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:07:45

@dr. Bubó: Nem vagyok jogész. Az a minősítő rendszer már nincs, nem létezik, de a címek viselhetők. Mit vonjanak vissza 20 év után ilyen körülmények között? De jure nem vonták vissza, mert talán nem is lehet az előbbiek miatt 20 év után. De facto azonban visszavonták azzal, hogy kijelentették, egyébként az értekezés elfogadhatatlan.

dr. Bubó 2012.03.27. 14:08:25

@lüke: a doktorit visszavonni????? ez napi rutin... ha kiderül a palizálás...

na a SOTénak is anyni...

dbeata 2012.03.27. 14:09:51

@iii: Ugyan, sokkal több bennünk a gyűlölet, mint azt szeretnénk láttatni. De ugye kultúremberek lennénk, vagy mi. Meg civilizáció (vagy mijaszösz).

Ez most nem védőbeszéd volt!!! Csak a véleményem.

lüke 2012.03.27. 14:10:18

@Szimba: ott könnyü volt felzárkozni:Brandt , Schmidt,Kohl!
nyomába
s nem is komcsiznak , Gysinek pedig az apja is miniszter volt az NDK-ban
en.wikipedia.org/wiki/Gregor_Gysi

Arbet 2012.03.27. 14:11:06

@Szimba: Schmitt Palit aki ismerte tudja mennyit ér. Mikor a Volvojával gurult be a TF-re és minden valamirevaló csajt leszólított, kikezdett... már akkor látszott erkölcsi nagyja, hogy még sokra fogja vinni a pernahajder. Az ilyenek mindent megtehetnek. Az egyetemen nem pártoskodott, mindegy volt neki, hogy fidesz vagy mszp, hisz az a fontos, hogy honnan jött.

lüke 2012.03.27. 14:11:53

@dr. Bubó:
engem nem érint:)
az enyém nosztrifikált
Universität Wien-felülpecsételve

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:14:39

@dr. Bubó: Zsigeri kommentelés. Nincs értelme, nem segít.
A száraz megfigyelés nem azonos a mentegetéssel. Nem mondtam, nem kellene, hogy következményei legyenek SP-re nézve a jelentésnek. Csupán azt, a bizottság egyértelműen minősítette az értekezést:elfogadhatatlan, bár az egyetem elfogadta.

dr. Bubó 2012.03.27. 14:15:02

@ulrike: "De facto azonban visszavonták azzal, hogy kijelentették, egyébként az értekezés elfogadhatatlan"

ezt egyáltalán nem mondták...

"Következtetés: ... a doktori formailag megfelel... SZOKATLANul nagy terjedelmű szövegazonos FORDÍTÁSon "ALAPUL", ami nem derült ki időben... a Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett... a dolgozat "szerzője" azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."

"szövegazonos" = MÁSOLT
alapul = nincs más...
szokatlanul = ez nagyon durva...

és mégse mondtak semmit... ehhez kell bizottság hogy mondanak is és nem is...

de azt nem mondták ki, hogy a lopott doktori nem érvényes... tépje szét...

dr. Bubó 2012.03.27. 14:16:50

@lüke: attól hogy még nem derült ki... attól nem garanciális...
legbiztosabb, legjobb ha belépsz a pártba... akkor nem lehet gond...

@ulrike: hol van az hogy elfogadhatatlan? azaz hogy nem érvényes...

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:18:49

@Szimba: Nem késett el, ez az utolsó lehetősége, ha szuverenitását fontosnak tarja.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:25:18

@dr. Bubó: Azt mondták, hogy nem lehetett volna elfogadni ezekkel a hiányosságokkal, már az opponensnek kifogásolnia kellett volna. Ez nem elég? Ezzel a TF-ről (vagy egyetem?) is leszedik a keresztvizet, legalább is az akkoriról mindenképpen. A mostani már valószínűen sokkal egyetemebb. Mindettől függetlenül azt hiszem, a SOTÉ-nek így utólag úgy hiányozhat ennek a karnak becsatlakozása, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.

lüke 2012.03.27. 14:27:08

@dr. Bubó:
a szellemeskedéseden felbuzdulva:
szegény Semmelweist hiába kergette el Billroth
Bécsböl-verekedéssel, antiszemitizmussal-most már nem az anyák megmentöjeként fogják ismerni

graycivil 2012.03.27. 14:27:22

"Schmitt plágiumbotrányában az egyetemet meszelték el

A dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak" - írja a bizottság a végső következtetésben."

stop.hu/belfold/schmitt-plagiumbotranyaban-az-egyetemet-meszeltek-el/1017317/

Summa summarum: A HVG vádjai tehát teljes bizonyosságot nyertek, de a hibás nem a plágium elkövetője, hanem annak elfogadója, az egyetem.

A FYDESZ "tisztessége" pontosan ennek megfelelő. Márminthogy a "tisztesség" csak kommunikáció kérdése! Gratulálok!

F.Y!DESZ

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:30:19

@dr. Bubó: Na látod, kis dühös makacs, magad is milyen pontosan tudod interpretálni, mi mit jelent.
Egy udvarias angol sem mondja a főnökének, hogy hülyeséget csinált a főnök, csak annyit jegyez meg jelentőségteljes pillantás kiséretében, you may reconsider the case, sir, if you wish. A zegyetem is eszondja.

lüke 2012.03.27. 14:37:02

@ulrike:
látszik hogy egyiknek se -Spaja, Bubó-volt angol fönöke:)

Szimba 2012.03.27. 14:39:04

velemenyvezer.blog.hu/2012/02/24/ugynokkerdes_a

Mit találtam? Februárban még úgy volt, hogy a Fidesz sem akarja az ügynök múltat feltárni.

Az LMP és a Jobbik szerette volna ezt az ügyet lezárni, és szembesülni a múlt bűneivel.

Nocsak?!

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 14:40:09

@iii:
zöld mozgalom = agriculture. semmi egyéb.

oké, hogy ennek része mondjuk a városi kertészet. de ahhoz ért schiffer andrás? ez ügyben a minimum az lenne, hogy a kis növényhatározó azért legyen ott a fejedben. ne a polcon, hanem a fejedben. vagy legyél földtanász, állatorvos, agrármérnök, vagy valami hasonló. de még ez is kevés. mert az nem elég, hogy valaki csupa ötössel elvégezte a biológia szakot, hanem az is kell, hogy gyerekkorában szétszedte a cserebogarat, felkoncolta a békát, a haverjaiban csapolták a mocsarat, irtották a nádast. ehhez olyan emberek kellenek, aki így szocializálódtak. olyan, aki gyerekként fogta vergődő a kacsát, miközben az anyja annak elvágta a torkát. mert akkor ő nem úgy fogja fel a környezetvédelmet, hogy jaj szegény kiskacsák. hanem érti az ökoszisztéma dolgot. vagy ha nem is érti pontosan, de legalább valami elképzelése vagy fogalma van róla. anélkül, hogy kinyitott volna egy könyvet. az ilyen fazonból lehet hiteles zöld politikus.

és akkor az majd tudja hogyan nézzen ki a city park. az elempében csak és kizárólag lófaszjóskák vannak. meg hajnalkák, akik papagájt, vagy ékszerteknőst kaptak karácsonyra. az ilyen emberekből zöld politikus nem lesz. nem azt állítom, hogy tisztességtelenek. csak azt, hogy ők egész egyszerűen nem úgy szocializálódtak, ami ehhez az egészhez szükséges. zöld politikához parasztok kellenek, és gazdálkodó arisztokraták.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:40:13

@dr. Bubó: Nem kell az ellenfelet a sarokba szorítani, hacsak nem akarod a sarkot szétverni. Hagyni kell neki lehetőséget, hogy meneküljön. Szeresd felebarátodat, még ha doktor is. Valahogy így van a tanításban.

Szimba 2012.03.27. 14:40:44

@ulrike:

Ez igaz, de az angol főnök nem úgy reagál, mint Pálgium!

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:41:26

@lüke: Vagy pedig egy vehemens volt.

ulrike (törölt) 2012.03.27. 14:43:44

@Szimba: Én nem azt mondtam, a főnöknek hogyan kell reagálnia, hanem azt, hogyan lehet valamit udvariasan a tudtára adni.

Szimba 2012.03.27. 14:49:56

@ulrike:

Értem. Persze!
Angliában.

DE NEM MAGYARORSZÁGON!

Itt minimum seggbe kell rúgni, hogy kirepüljön az elnöki hivatal ablakán. De akkor sem biztos, hogy megérti, mi volt a baj.

Szimba 2012.03.27. 14:54:34

@ulrike:

Talán majd meggyónja a katolikusoknak, azok meg feloldozzák.

Balt 2012.03.27. 15:06:43

@Harmony12: "A többi legfőbb közjogi méltóságról nem is beszélve..."

Kezdve GÁ-dal (és leszármazottjával), nemdebár...

dr. Bubó 2012.03.27. 15:13:19

@Szimba: +1...

ja ja itt vicciországban mintaország mintaálamfőjének "célozgathacc" finoman...

hiába... gerinctelen csúszó mászó... kisiklik a kezedből... elpusztítani eltaposni érdemes csak... ez semmi mást nem vesz észre...

egy szívlapátra kell írni: loptál dakota ! itt ne cigánykoggy! takaroggy! puff!

Épelméjű 2012.03.27. 15:13:34

Ezt az önseggnyalást a HíRTV-s videóban, felülmúlhatatlan!

Pozsgay életútja nagyon jól jellemzi a mai magyar ex kommunista politikusok mindennapjait. Még a végén ki kellene tüntetni munkásságáért az öreget, mert ha Ő nincs, akkor itt míg biza kommunizmus van - kis túlzással:)

Oké, tett a rendszer összeomlása ellen, köszönjük. Itt kész, ennyi, nincs tovább. Ettől függetlenül évtizedekig tevékenyen részt vett a működtetésében is. Ennek jutalma - lett volna-, hogy 90-től semmiben nem kell segédkeznie, 20-30 évre minden közszerepléstől eltiltva. 90-től Pozsgaynak és volt minden MSZMP-s és stb... pártkedernek érdemeitől függetlenül félre és jöhetnek a szüzek!
Nem jöttek a szüzek.
Maradtak a párt- és érdekkáderek.
Sajnos.

dr. Bubó 2012.03.27. 15:14:56

@ulrike: "ellenfelet a sarokba szorítani"

az PATKÁNY, az az ellenfél ugye? arrra gondolsz

Balt 2012.03.27. 15:15:29

@takács bálint: Meg akik odaláncolják magukat az atomerőmű kerítéséhez...

graycivil 2012.03.27. 15:18:02

""Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-ai közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a mai „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.""

vastagbor.blog.hu/2012/03/27/nem_plagizalt#more4342820

Hja, akkor már érthető az "el nem marasztaló" ítélet. Korrupció = 00 :-)

dr. Bubó 2012.03.27. 15:19:34

@graycivil: "csak úgy rektor úr ő, ahogyan én doktor..."

Szimba 2012.03.27. 15:20:01

@dr. Bubó:

Az Indexen az egyik blog már Plagisztánnak hívja Mo.-t. :-)

bariga 2012.03.27. 15:21:13

@hoplita: Attól tartok, hogy ez fokozódni fog, mert amik itt történnek mostanában, azt ép elmével nehéz felfogni.
De a Te kedvedért megpróbálok igyekezni valahogyan.
Bár nem én vagyok itt a lényeg, nem engem kellene elemezgetni, hanem a helyzetet.

Épelméjű 2012.03.27. 15:28:31

@takács bálint:

Nagyon jókat írsz és gondolsz! Gratula!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.27. 15:28:41

@Szimba: az szokatlan terjedelmű lenne... el se olvasnák... úgy kapnád meg...

2012.03.27. 15:30:13

@takács bálint: "zöld mozgalom = agriculture. semmi egyéb. "

Halvány segédfogalmad nincs a dologról, zöldséget beszélsz. A zöld mozgalom a legkevésbé a mezőgazdaságról szól, sokkal inkább az energiáról, ha már egyetlen témát emelhetünk ki. De ez is meglehetős leegyszerűsítése a dolognak, tágabban a fenntarthatóságról van szó, amibe nagyon sok minden belejátszik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.27. 15:33:20

@iii: megmondta, lófaszjóskák vagytok, ne vergőggy! :D

dr. Bubó 2012.03.27. 15:38:21

átgondoltam.. ha jól meg akarnék szívatni vkit azt hiszem ez lenne a legjobb mód,

amit még mindig dr snittpálesszel művelnek... mondanám neki hogy okos vagy, jo lesz iyg igen, áhh nem gond ha nem te írod, sőt az se gond ha lopod... hagynám kapaszkoggyon magasabbra, még magasabbra...

aztán a végén elővenném a pezsgőt: hogy kandikamera volt:))))

jó nagy nyivánosságot kap egy hüje... és jó magasról tud zuhanni...

ekkora nullát még az életben nem láttam...

ha simán csendben MAGÁTÓL lemond januárban akkor most ő lenne a nemzet gerince... hibázott és az első "elit", aki beismerte... dehát magyar... csak cigánykodni tud... szerencsére...

ulrike (törölt) 2012.03.27. 15:42:05

@Szimba: @dr. Bubó: A rendfőnök is megmondta a noviciusnak, elég csak annyit mondani a legyeknek a hess 3,14csába helyett, hogy hess. Tudják már azok így is, hogy a 3,14csába.

Azt még sem várhattátok, hogy azt mondja a bizottság, '...ssza meg elnököm, a maga disszertésönje egy nagy szár.'

Guillaume sous guillotine 2012.03.27. 15:45:38

én nem szeretem ezt az "én komcsim jó komcsi" dumát. elképzelem ahogy belülről bomlasztotta a rendszert miniszterként. haha.

Szimba 2012.03.27. 16:00:46

@Hepci: @ulrike:

Ne röhögtessetek!:-)))

graycivil 2012.03.27. 16:01:04

"Dr. Schmitt áldozatai

Eddig tartott a bújócska: holnap előáll jelentésével a plágiumbizottság. Közleményükből nem azt fogjuk megtudni, hogy Schmitt Pál lopta-e a doktoriját, hiszen már rég tudjuk, hogy igen. A bizottság jelentése azt árulja el, mekkora a pusztítóereje annak az akaratnak, amely Schmitt Pált elnökké tette és elnökként megtartotta."

hvg.hu/w/20120327_palgium

Szimba 2012.03.27. 16:03:07

A határozatlan meg a TG., nem az alany, amennyiben az alanyon az ügynököket érti.

Szimba 2012.03.27. 16:10:56

@graycivil:

Ugyan, ugyan!

Nincs itt plágium, egyszerűen elfelejtette a Pali a nagy izgalomban, hogy az ő neve nem Schmitt Pál, hanem

Georgijev Heinemann Pálgium!

Nem köll a cirkusz!:-)

Szimba 2012.03.27. 16:12:35

@Szimba:

Én meg vagyok az állítmány!:-)

hoplita 2012.03.27. 16:13:34

@Szimba:
"....Mondd, egy leélt élet után mit akarsz csinálni azokkal akik így-úgy akadályoztak?..."

Kedélyesen kiverem belőle a meleg szart...ha jó kedvem van.
Ha rossz, akkor lebetonozom és elfelejtem a gps koordinátákat.

Tudom hogy rólam köptek....fehér ember nem felejt.
Isten megbocsát, én nem.

hoplita 2012.03.27. 16:15:34

@iii:
Nem a blogodon vagyunk...és te is bekaphatod, köcsög.

hoplita 2012.03.27. 16:17:26

@Szimba:
Tévedsz.
Nagyot.....nem ragozom, de igen nagyot.

Szimba 2012.03.27. 16:25:58

@hoplita:

Ne má!!! Tényleg jelentettek rólad? Persze, amilyen kis szókimondó vagyol:-)))

Rólam is jelentettek, hiszen egy régi egyházi leányiskola maradékába jártam, aztán meg egyértelmű volt később is, hogy nem egy tégla van a kollégiumban, az évfolyamunkon, meg a tanári karban is. Meg voltak provokátorok, és nagy ellenállók minden szinten:-))

Később a munkahelyeken is volt hangulatjelentés, de én eléggé a periférián zongoráztam a szovjet himnuszt:-))), így akárki, akármit jelenthetett, már számomra mindegy.

Lehet, ez abból adódik, hogy öreg vagyok, és már teljesen mindegy, mi volt. Pontosan tudtam, hogy a kollégák közül melyik, miért kap 5x-ös fizetést, míg én a rendszerváltás után is 10 évente ha kaptam valami kis kiegészítést.

Drága szívem, a becsület nagyon drága!:-)) És sokszor gondolja az ember, hogy egye fene, más is eladta, eladom én is. Aztán addig gondolkodik, hogy már a kutya sem akarja megvenni.
No, akkor lehet aztán jókat röhögni saját magadon.

Ezért én nem ítélek, mert nem az én dolgom.

hoplita 2012.03.27. 16:27:57

@takács bálint:
"....ehhez olyan emberek kellenek, aki így szocializálódtak. olyan, aki gyerekként fogta vergődő a kacsát, miközben az anyja annak elvágta a torkát..."

A kacsának, libának a tarkóját vágjuk....gondolom még nem csináltad...te sem.:))))
Legalábbis az archaikus vágási módja ez......a csirkének vágjuk a nyakát.

hoplita 2012.03.27. 16:33:39

@takács bálint:
Amúgy meg szerintem @iii: eftás eddig még csak a félszemű kopaszcsirke nyakát szorongatta lelkesen, valami jóféle, szaftos pornó nézegetése közepette.:)))

ulrike (törölt) 2012.03.27. 16:33:42

@dr. Bubó: Majmost lesz egy új fojtatás: 'Én, mint az egyetem boa constrektora nemdoktorrá fogadom önt, nemdoktor Bubó Bubó.'
Csak az a kérdés, műtéteket vállalhat-e továbbra is.

Szimba 2012.03.27. 16:33:47

@hoplita:

Apám és az ő korosztálya még komoly veszteségeket, mellőzést, nyomort, államosítást, egyebet vállalt azzal, hogy visszautasította a "párt hívó szavát", de az én korosztályom már messze nem érzékelte annyira, hogy egyesek más üzletekben vásárolhatnak májat, banánt, meg ruhaanyagot, ami a csóró népnek akkoriban nem járt, meg külön filléres üdülőik, orvosi ellátásuk, külföldi útjaik stb. voltak.

Hidd el, hogy az összes szoc országban sokkal rosszabb volt a helyzet. Pl. Lengyelországban. Láttam, és az NDK-t is. Mi itt a gulyáslevesben lubickoltunk ahhoz képest.

hoplita 2012.03.27. 16:35:56

@bariga:
Nem most kezdődött, nem is mostanában lesz ennek vége....

Szimba 2012.03.27. 16:44:43

@bariga:

Én már jó sok éve hiszem mindig azt, hogy ennél rosszabb, ennél röhejesebb, ennél lejjebb már nem lehet..., és mindig tévedek.

hoplita 2012.03.27. 16:44:53

@Szimba:
Igen....tudom, hogy köptek utánam...rólam.
Meg valóban, igencsak szókimondó voltam már 30 éve is, amikor kicsit több retorzió érte az embert. Mongyuk én leszartam, ahogy most is....de nem felejtek.
Eccer 85-ben bevittek a jardra.....azok a zsaruk még ma is úgy kerülnek, hogy csak látnád.:)))
Van amelyik kínjában, ha összefutunk előre köszön, messziről..:)

Szimba 2012.03.27. 16:52:12

@hoplita:

Nem házmesteres házban laktam, így én mindig megúsztam, hogy bevigyenek (márc. 15.-i vonulások), de eleget szaladgáltam a csoporttársaim miatt a szülőknek hírt vinni.
De ez, meg a Rajk-féle szamizdat butik már csak játék volt.

Nem igazán figyeltek, vagy csak nem vettek nagyon komolyan.:-)

hoplita 2012.03.27. 16:53:19

Jobbik: Röhejes következtetéseket vont le a bizottság, Schmittnek le kell mondania
A Jobbik szerint is egyértelműen megállapította az ügyben felállított bizottság, hogy az államfő plagizált, csak "ebből röhejes következtetéseket von le". De már önmagában a tény is elegendő ahhoz, hogy Schmitt Pál lemondjon posztjáról - jelentette ki Dúró Dóra.

További részletek: kuruc.info/r/2/94022/#ixzz1qKStCNXV

Szimba 2012.03.27. 16:54:54

@hoplita:

Mindegyik párt tiltakozott!!
nemcsak a Jobbik!:-)

hoplita 2012.03.27. 16:56:01

@hoplita:
Ehhez kapcsolódva....

Két sperma beszélget:
- Figyu, te látsz itt petesejtet ?
- Nem.
- Akkor ez szopás ...

hoplita 2012.03.27. 16:57:50

@Szimba:
A többit leszarom..:D

Nana....a fityisz, meg az idült gyerekelcsináló kádéenpé vertyogását nem hallottam az ügyben.

Szimba 2012.03.27. 16:58:59

@hoplita:

Jaj, ne röhögtessetek már!:-)
A végén előjön az inkontinenciám:-)))

Tg. sem gondolta, hogy ilyen vicces elemzést tud írni! Itt fetrengünk már reggel óta.:-))

Szimba 2012.03.27. 17:00:08

@hoplita:

A Fidesz szerint megnyugtatóan le van zárva az ügy.

Most röhögj!

Szimba 2012.03.27. 17:04:02

Az LMP flasmobot szervez ma 7 órára a Parlament elé. Gondolom eléneklik a dr. Bubó nótát:-))))))))

Szimba 2012.03.27. 17:05:03

No, átadom az esti műszaknak a terepet, nekem mennem kell. És még csak nincs is április 1-je.!:-DDD

hoplita 2012.03.27. 17:07:13

@Szimba:
Megnyugtatóan le lesz zárva a fidesz is...csak némi idő kérdése és megy a szemétdombra ikertestvére, a maszop után.

mókáné 2012.03.27. 17:09:13

Kedves Török Gábor!

"Hogy mi hozna megnyugvást, hogy van-e az időn kívül bármi, ami segítene, igazából nem tudom."

Mi hozhat megnyugvást? Nem az idő, hanem a lelkiismeret. Mindannyiunknak van múltja és akkor ezt úgy élte-e meg, hogy tisztán, vagy nem tud elszámolni vele. Ez az, ami lényeges.

Egy tragikus haláleset kapcsán is felmerül: ki a felelős? Aztán: vajon én megtettem-e mindent? Nekem tiszta-e a lelkiismeretem?

A múltból lehet építkezni. A halál is az élet része. De csak akkor építhető rá élet és emlékezet, ha úgy érezzük, nincsenek maradékok.

Nagyon lényeges, hogy a mindennapokat úgy éljük meg, mint ami összeegyeztethető a lelkiismeretünkkel, mert az idő függvényében csak ez számít.

"Egy dolog azonban rettenetesen zavar: a Pozsgay-interjúban és máshol is megfigyelhető határozatlan alany."

Mindig csak kevesen tudják a valódi igazságot és mások pusztán találgatnak. Azok, akik tudhatják a hátteret, a teljeset, egészet látják, nyugodtabban érzik magukat, de csak akkor, ha tiszta a lelkiismeretük.

Mindennek ez az alapja. Zavaros múltra nem lehet tiszta jövőt építeni.

Szeretettel.

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 17:14:13

@iii:
az, hogy van egy farmod, és felszerelsz egy szélkereket. az, hogy csinálsz tározót, csatornát, meg zsilipet. az, hogy elégeted azt a növényi hulladékot, ami az állat számára sem hasznos. és így állítasz elő energiát. ez mind agrárkultúra. semmi egyéb. ez nem valami új. ezt a világban úgy hívják: agriculture. környezetismeret, kapcsolódó fizika, kémia, biológia.

javaslom az elempének az időjárásjelentést. gál noémi a cickó mögött el fogja mondani, hogy anticiklon, vagy ciklon van éppen. na most amikor anticiklon van, akkor szélcsend van. nem fúj a szél. nyáron szikrázó napsütés, télen olyankor alig süt, mert akkora a köd. olyankor nem fúj a szél. elég gyakori az ilyen errefelé. de az sem sokkal jobb ha jön a ciklon. mert akkor a szél összevissza fúj. azért, mert ez a kárpát-medence. és most nem az a lényeg, hogy kárpátia, meg hunnia, hanem az, hogy medence. nincs uralkodó széljárás. közelben nincs se tenger, se óceán. elempé: terve szélkerék kivált itt majd mindent. basszus. egy harmadikos gyerek látja, hogy hülyék vagytok. lehet csinálni szélkereket, de az itt nem fog kiváltani semmit sem. semmit. és az sem, hogy elégetjük az agrárhulladékot. ahhoz itt túl jó a föld. kevés a mezőgazdasági hulladék. van. de túl kevés ahhoz, hogy kiváltsa akárcsak a lignitet.

itt a megújuló energiában teljesen nyilvánvaló a víz az, ami a leginkább használható. van két méretes folyam. és vannak gyors sodrású mellékfolyók. tehát kisebb erőműveket lehetne ezekre építeni. nem a kanyarba egy óriás betonkolosszust. ami a környezetbe nem illik bele. hanem olyat, ami passzol a helyi igényekhez. na most a megújuló energiában az elempé mit ellenez leginkább? ezt.

de ez nem valami nagy okosság. nehogy azt mondd, hogy én túl okosnak képzelem magamat. mert ezek nyilvánvaló dolgok. nem okosságok. ti a maradék értelmiséget is elzavarjátok ebből az országból. kártékonyabb párt vagytok, mint a jobbik. mert ők legalább valódi kérdéseket tesznek fel. az elempében az kérdésfeltevés is fals.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.27. 17:18:09

@Szimba: a Fidesz rugalmas.
Anno DajcsTompinak még köllett diploma a miniszterséghez, most Lászlónénál már elég BKV-ellenőr gyorstalpaló is.
Hamarosan megteszik Simicska kutyáját kulturális államtitkárnak.

2012.03.27. 17:23:49

@takács bálint: Apád füle. Most hadd ne menjek itt bele ebbe, javaslom, olvasgass kicsit ebben a tárgykörben. A szélkerék meg a tározó sem már "agriculture", ha mindenáron ezt a szót akarod használni.

Amúgy meg nagyon nehéz olvasni a szöveged, amely erősen nélkülözi a magyar helyesírás szabályait.

2012.03.27. 17:25:34

@Hepci: Hát ha ő megmondta, akkor bisztos úgy van!

2012.03.27. 17:28:32

@hoplita: Ez a szerencséd. A kapát dugd vissza a szádba, mer hülyén néz ki.

2012.03.27. 17:30:37

@takács bálint: Na várj csak most olvasom, ez teljesen új: " a maradék értelmiséget is elzavarjátok ebből az országból" Ezt honnan veszed??

ubul2000 2012.03.27. 17:40:31

@sárkányfő: @Hepcinek tökéletesen igaza van

dr. Bubó 2012.03.27. 18:06:58

igenis hogy a lemp az zöld párt... sőt zöldmezős.... hiszen (zöld) Mező Ricsi alvóügynök hozta bele az amerikai-zsidó pénzt...

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 18:10:31

@hoplita:
én urbánus gyerek vagyok. nekem ez az egész vidékies dolog azért fontos, mert látom, hogy a parasztok addig nem akarnak városiasodást, amíg a vidék ügyei nincsenek tisztázva. és több a paraszt, mint a polgár. több a bölcsész, mint a reálértelmiség. és ugye az egész urbánus dolog a reál értelmiség előretörését jelentené a politikában. de ennek előfeltétele, hogy a vidék ügyei tisztázva legyenek.

mondjuk a cigánykérdéshez is nem ellenzéki jogvédők kellenek, és kormánypárti díszcigányok, hanem etnográfus, kultúrantropológus. bele kell trafálni, hogy a cigányok a táncon kívül tradicionálisan miben jók. nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy a cigány kultúra: állattartás és co-op. a kettő együtt. tehát az "és" hangsúlyos. lehet, hogy ezt rosszul látom. tőlem a néprajz nagyon messze áll. de az e pártelit mégis mit lát.

a jobbik cigánybűnözésről beszél. de az organized crime. marian cozmát nem azért szúrták le, mert cigányokkal került szembe, hanem azért, mert egy szervezett bűnbandával, amelyik ott éppen védelmi pénzt kért. szögi lajost nem azért verték agyon, mert cigányok állították meg. hanem azért, mert egy szervezett bűnbanda. akik így szocializálódtak. a piti tolvajlás mögött is ott az uzsorás, a fémtolvajok mögött ott a felvásárló, aki rég nem a tisztességes ócskás. a cigány lányok nem egyszerűen azért szülnek tömegesen tizenévesen, mert ezt látták az anyjuktól. nem csak a családi pótlék miatt. ezek is lényegesek, hanem azért, mert nem akarnak prostituáltak lenni. és ha nem szülnének, akkor azzá válnának. annyi a strici. a cigánylányok a szervezett bűnözéstől félnek. a cigányfiúk meg erre büszkék. egyes kistérségekben. mert valahol ez nem jellemző. de akkor ez az egész egy kultúrantropológiai kérdés. ehhez néprajzosok kellenek. mennyivel emelte meg ez ügyben a keretszámot hoffmann rózsa. mennyivel. vagy pokorni zoltán. balneológust ne képezzünk. ezek az emberek a magyar oktatásügy tótumfaktumai. mit tudnak ezek az emberek. húsz-harminc éve ülnek az oktatáspolitikában, vezetnek egy több száz fős szakapparátust. de mit tudnak ők? mi az, amit ezek az emberek tudnak, amit egy érettségivel nem lehet tudni?

ssi 2012.03.27. 18:11:00

csak az ügy,
amit a kormány
azzá is akar tenni.
a NER szellemében
kinevezett KE kisdr-ja
visszamenőleges hatályú
unortodox módon készült el,
vagyis teljesen rendben van ma.

@poszt
van aki akarja,
van aki nem, hogy
nevesítve legyenek a
személyek s események.
aki akarja, miért is? gond ez?
1. ismerjük meg jobban a múltat.
2. ne ismétlődhessen meg bárhogyan.
3. ellenfelek lejáratásáért. politikai haszon.
4. méltó büntetésért. bosszú vágy. többi bűnök?
Az aktív politikai elitnek nem érdeke a teljes feltárás.
Aktív, új ellenzék családfában meddig legyen feddhetetlen?
Túl sok a rendezetlen kérdés. Társadalom pedig a politikától függ.

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 18:18:19

@iii:
az értelmiség előletek menekül. kérdezz már meg egy mérnököt, tanárt, orvost, hogy mit gondol rólatok? az elempé a semmihez sem értő értelmiséget vonzza. kérdezz már meg egy szakmunkást, vagy egy gazdálkodó parasztot, hogy mit gondol rólatok? ne egy bohócot, mondj már 1 közéleti kérdést, amire van az elempének konkrét válasza. nem kell a 100 oldalas brossúra. nem kell a bullshit. 1 közéleti kérdést mondj, és válaszold meg. bármilyen témában.

hoplita 2012.03.27. 18:21:21

@Hepci:
Szerintem a lovát....mégis csak van valami klasszikus művelcsége, meg lova is...az manapság olyan trendi türhőéknél.:)

hoplita 2012.03.27. 18:22:52

@iii:
Anyáddal arcoskodj, kis gecihuszár.

hoplita 2012.03.27. 18:25:14

@takács bálint:
Szal a cigánybűnözés ellen néprajzosok kellenek...?

Há'bazmeg, te nem vagy komplett...:)))

Ne menjünk már bele...még én is unom.:(

hoplita 2012.03.27. 18:39:28

Igen, ez egy új ország, ez mán nem elkúró & co. önkényeskedése, ez mán a fityiszi jogállam.
A bele kifordul az embernek ezektől a férgektől...:(((

Zagyva: Az IMF parancsára hurcolta el a rendőrség a március 15-i akció résztvevőit
Zagyva György Gyula közölte: a Jobbik szerint a Nemzetközi Valutalap (IMF) utasította a rendőrséget, hogy jogtalanul hurcoljanak el tanúkat a lakhelyükről az elmúlt napokban a március 15-én a Bank Centernél történtek miatt.

További részletek: kuruc.info/r/37/94029/#ixzz1qKtIKTHu

dr. Bubó 2012.03.27. 18:45:16

a mis MÁSOLÁS ról... mismásolnak...

dr. "Orbán Viktor ... a botrány kipattanásakor a Fidesz elnökségének több tagjával szemben azon a véleményen volt, hogy az államfőt "meg kell védeni", a pártvezetés köztársasági elnököt nem szívelő tagjai között pedig az volt a többségi álláspont, hogy bár "roppant ciki az ügy", az elnököt annak idején formálisan jelölő Fideszt meg kell óvni az államfő lemondásával járó blamázstól, és "a dolgot el kell mismásolni"."

naccerű... rohadt büdös komcsik... mafiormány... BŰNSZERVEZET

www.origo.hu/itthon/20120327-fideszes-reakciok-a-schmitt-boizottsag-allasfoglalasara.html

hoplita 2012.03.27. 19:17:10

@hoplita:

Bank Center-ügy: a rendőrségre hurcoltak megszólalnak

Zagyva György Gyula és Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselők ma délután sajtótájékoztatót tartottak az IMF itteni kirendeltségének épületénél, mely komplexumba néhány tüntető akadályoztatás nélkül besétált március 15-én. Azóta több tucat fiatalt hurcoltak el a rendőrök saját lakásukról, munkahelyükről vagy iskolájukból.

barikad.hu/bank_center_uegy_a_rendorsegre_hurcoltak_megszolalnak-20120327

Mint 2006 őszén...
Kurva anyád fidesz, kurva anyád orbán..!!!!!!!

hoplita 2012.03.27. 19:28:45

@dr. Bubó:

"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011

Muhahahahahahahahhahhahahahahahahahahahahaha......!

takács bálint (törölt) 2012.03.27. 19:42:33

@hoplita:
persze. néprajzos kell és kriminológus. hol van ilyen az elempében, vagy hol van ilyen a jobbikban.

lüke 2012.03.27. 20:08:29

@Hepci:
de elötte megbénítják a hangszálait egy kis botox-szal

dr. Bubó 2012.03.27. 20:09:54

@nyünyüge: narancs köztársaság... álamforma: doktorátus...

a bizottság vajon honnan palizálta az 1200 oldalt... jó lenne ezt is kinyomozni...

lüke 2012.03.27. 20:13:07

@Szimba:
én már voltam nemrég apámmal-eggyel járt felette-
Romhányinál Farkasréten s mondtam neki a TG. blogon plágizálják

dr. Bubó 2012.03.27. 20:16:52

@lüke: ha rámcélzol akkor

ad1) ő lopta tőlem...
ad2) nem szólt hogy azt nem szabad... tehát ő a hibás...

mellesleg meg nagy elme volt... fergeteges...

jjulie 2012.03.27. 20:19:22

@hoplita:

mivan czigány, itt a tavasz, és még mindig nem a sarat csapos, hanem itt hűtöd a levet? te lőttet le azt a sasmadarat ottan túrkevén a múlt héten?

Szimba 2012.03.27. 20:28:03

@takács bálint:

Sajnos azokat, akik már a szocialista időkben is vizsgálták a cigányságot, jó mélyre elásták, talán az akkor még nagyon fiatal Vajda Zsuzsanna érte el, hogy egyetemi tanszékvezető legyen, romológiával foglalkozzon, ezt tanítsa.

Nem hiszem, hogy valamelyik párt felkérte volna őt vagy az azóta kinevelt szociológusokat, néprajzosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, hogy közösen mérjék fel a tényeket, okokat, és a meglevő VALÓS alapokra - mindenhol a helyi igények szerint, a helyi szintek figyelembevételével tervezzenek programot akár az oktatás, akár a munkahelyteremtés, stb. terén.

Pl. érdekes, hogy arról sem tud szinte senki semmit, hogy a cigány lányok miért szülnek oly korán. Nem csak a segély, nem csak a megélhetés, és egyáltalán nem a tradíciók miatt. Egyszerűen létezik a cigány lányokat futtató cigány maffia, amelyiktől nem lehet szabadulni. Vagy kurva leszel, vagy korán szülsz egymás után gyereket, és alkalmatlanná válsz, hogy külföldre eladjanak, hogy itthon áruljanak.

De ez csak 1 a sok dolog közül, amit a politikusok sem tudnak. Vagy nem akarnak tudni.

Szimba 2012.03.27. 20:35:37

@lüke:

Egy csudát! Csak ilyen volt az a közeg, ahol szocializálódtam. Csináltam én is nagy marhaságokat, de a kisgyerekkori nevelés az bizony nehezen leküzdhető akadályokat állít az embernek.
(Mért ne legyek tisztességes? felakasztanak úgyis. JA)

Romhányi/Rímhányó:-)) Farkasrét nagyon nehéz ügy, lépten nyomon csupa híresség fekszik. Néha tényleg az jut az ember eszébe, hogy a szerencsétlen vajon forog-e a sírjában.

Szimba 2012.03.27. 20:38:09

@Szimba:

Dargay temetése óta ugyan nem voltam a Farkasréti Temetőben, de az is rémes volt:-(

dbeata 2012.03.27. 20:38:24

@dr. Bubó: Így még jobb is, gyorsabban amortizálódik a Csodacsapat... :) Én inkább azon csodálkozom, hogy volt aki más véleményen volt.

Megértem mondjuk a bizottság álláspontját, hisz hogy is járt a Földrajzinév-bizottság a Lisztferihegy ügyben:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldrajzin%C3%A9v-bizotts%C3%A1g

graycivil 2012.03.27. 20:39:20

"Tényfeltáró Bizottság: köszönet a hvg.hu-nak

A jelentés egy szóval nem állítja – ellentétben a keserű, dühöngő, enervált, nagyon kis részben örömködő tudósításokkal -, hogy Schmitt Pál doktor maradhat. Valószínűleg úgy értelmezték a felkérést a bizottság tagjai, hogy ez nekik nem is dolguk, ők csak „tényfeltárnak”,... "

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/27/Tenyfeltaro_Bizottsag_koszonet_a_hvghunak_RT9F4Q

"...és a közvélemény, beleértve lapunkat ringatta magát abban a hiú reményben, hogy egyszer, egyetlen egyszer valaki karakánul hajlandó véleményt mondani, még akkor is, ha nem kifejezett munkaköri feladata. "

Szimba 2012.03.27. 20:40:11

@dr. Bubó:

Palizálol? Te, te, ... te Schmitt!

graycivil 2012.03.27. 20:41:06

""Plagi bácsi megúszta" - Schmitt Pál doktoriján röhög az internet

Alig hozta nyilvánosságra a Schmitt-jelentés összefoglalóját a Semmelweis Egyetem bizottsága, a közösségi oldalakon már tömegek kezdtek élcelődni az államfő doktoriján és "disszertációírási technikáján". Nem kellett sokat várni az első "tematikus" Facebook-csoport létrejöttére sem: a "Gyertek ti is a SOTE-ra doktorálni" oldalt öt óra alatt négyszázan lájkolták, a január végén létrehozott "Másolni mindenki tud - legyünk a 10 millió Dr. országa" csoportnak hétszáz rajongója van."

eduline.hu/nagyitas/2012/3/27/Schmitt_Pal_memek_NBYP0P#utm_source=hirszerzo.hu&utm_medium=notification&utm_campaign=notification

"A plagizálás világnapja"

dr. Bubó 2012.03.27. 20:45:47

@Szimba: ne gyalázz... nem vagyok anynira alja... azért ott nem tartok...

hogy egy nagy nyelv lennék két vaniliás karikás szemmel...

dr smitt tiszta... a bizottság "feltárta"...
minden rendben... minden ojan mint rég

@dr.dbeata: de úgy néz ki hogy nemcsak a földrajzoló bizottságot hanem Feriheyget is eltörlik a földs zínéről...
itt ne röpköggyenek a zsidók... összevissza

6.Lenin 2012.03.27. 20:46:38

@Szimba:

"Egyszerűen létezik a cigány lányokat futtató cigány maffia, amelyiktől nem lehet szabadulni."

Ez jó.

Szerintem + túlkínálat van az önként is jelentkező nőkből- pénzért-köztük nem is kevés a családos is + a nem barnabőrű is.
Természetesen nem vitatom, van kényszerítése eset is.
Ebben az iparágban minden előfordult/előfordul és fog is, míg van rá kereslet. Ez egyidős az emberiséggel.

Ez, amit írtál, új volt, még nem hallottam. Lehet, de ha megnézel 1 10-en éves cigánylányt, már bőven üzemképes ebben a korban, + fogadóképes is.
Szerintem.

Szimba 2012.03.27. 20:49:43

@graycivil:

Jók, de a Ctrl Schmitt - Ctrl V (Ctrl Dr.) feliratú billentyűzet jobb!:-)

lüke 2012.03.27. 20:53:10

@dr. Bubó:
s ha tudnád :Rajki Bélával vizilabdázott

Szimba 2012.03.27. 20:54:55

@6.Lenin:

Pedig a cigány férfiak egy része ezzel keres - nem is keveset - , és az igaz, hogy nem csak cigány lányokat, hanem magyarokat vagy amilyet akarsz, olyat futtatnak.
A színesfém üzletnek is van háttere. Ez is egy elég jól szervezett maffia, amihez nem mernek nyúlni már évek óta. Pedig van, aki felvásárolja, van, aki továbbadja, feldolgozza, szállítja, és ezek nem olyan pici kft.-k, hogy ne tudjanak róla a hatóságok.

De csak megy tovább a siránkozás, hogy felszedték a vonatsíneket, ellopták a templom harangját, a kábelt, bármit.

A telepeket nem merik államosítani vagy legalább ellenőrizni? Nem. Nem merik.

6.Lenin 2012.03.27. 21:04:41

@Szimba:

Ismersz Te cigány embereket?
Vagy csak messziről láttál néhányat?

Miért kellene a telepeket államosítani?
Voltak a múlt rendszerben is "cs" lakások, az sem jött össze.

A probléma máshol van, mint általában.

Minden esetben sokkal nagyobb lehet az ellenérdekeltség, mint az, hogy valami is megoldódjon.

Az ügynöktörvénynek, korrupciónak sem az a lényege, hogy megoldjuk.
A másik oldalt kell belekeverni/besározni, ez mind elveszne, ha valamilyen véletlen folytán valamilyen hülye, megoldást találna.

lüke 2012.03.27. 21:07:04

@dr.dbeata:
legföképp azért szégyen
mert itt a példa zu Guttenbergröl-aki egy ütöképes, tehetséges, nagy ország politikusa-
és repült

dr. Bubó 2012.03.27. 21:12:34

apropó a poszt képén meg rohat gané gebedt meg? remélem mai kép...

szerintem fődakotát is foglya kísérni a pozsgai... azt is túléli... nagy túlél ő

@dr.dbeata: "Economist: Schmitt Pál más országban már a lemondását fogalmazná"

lehet nem tuggya önállóan megírni... aggyunk neki egyet hogy lemásolja... és tegyük elé hogy aláírja...

egyébként is ez nem "más" ország... Nem lehet más az ország...

dbeata 2012.03.27. 21:12:53

@lüke: Hát igen, ott ez így zajlott:

hvg.hu/karrier/20110506_osszelopkodta_doktorijat_nemet_miniszter

Ideje tanulni valamit a SOTE-nek is. (vagy TE, bánom is én, minek nevezik meg szervezik át már évente)

lüke 2012.03.27. 21:34:53

Pozsgai szépen átvedlett ma smitpajává
ha Acél elvti ezt tudná

graycivil 2012.03.27. 21:38:49

"Az van odaírva, hogy másolta!

A Tényfeltáró Bizottság ugyan nem írta ki csupa nagy betűkkel, hogy Schmitt Pál disszertációja nem lehet érvényes, mert másolat, de attól még ezek az állítások egyértelműen és világosan benne vannak a szövegben."

index.hu/belfold/2012/03/27/az_van_odairva_hogy_masolta/

6.Lenin 2012.03.27. 21:47:38

Nos, igen.

Beleolvastam a mai termébe, megint igazam volt.

Mire is jók ezek a kérdések?

Nemzetiségi, vallási, monnyon le, tolvajok, gazemberek... stb.

Amikor nem találjuk a megoldást a valódi problémákra, nincs sikerélmény, sőt kilátás sincs rá, hogy legyen, valamelyik oldalon.

Jönnek a bevált sémák a nyálképződés beindítására, hogy egymásnak essenek emberek, nemzetek, vallások...

Természetesen az alapkérdések valóban megoldásra várnak, csak az időzítésük nem megfelelő és a másik, természetes, hogy mindig a másik a nagyobb gazember...

Nem Pozsgai és nem a KE védelmében írtam, csak úgy általános megfigyelésként. Mindkét úriember esetében a saját lelkiismeret kérdésének tartom, de tudnék még néhány száz, vagy ezer nevet is sorolni a jelenleg magas pozícióban lévő és esetleg hasonló problémákat rejtegető emberkékről.
Nem felmentve a két említettet.

márta)) 2012.03.27. 21:50:58

Mivel jobban szeretek másolni, mint írni. Ennyit a poszthoz.)

"Nem volt ügynök Pozsgay Imre sem. Nem, ő már annak a szervezetnek a tetején ült, amelyik az állambiztonsági jelentéseket olvasgatva, azokat használva irányította a diktatúrát.
A hetvenes évek végétől miniszterként, majd az állampárt központi bizottságának tagjaként.

Őt kérte fel Orbán Viktor már 2005-ben, hogy legyen a nemzeti konzultációs testületének tagja, 2010-ben pedig arra, hogy ugyan segítse már tudásával az új alkotmány kimunkálását. "

Működtetője volt a rendszernek? Biztosan. Áldozata volt? Biztosan nem.”

mandiner.hu/cikk/20120320_dudas_gergely_rendszervaltas_muhaha

"előkelő helyen kellene szerepelnie"
Miért? Nem "ott" szerepel, legalább is most. szerintem.
hm?

6.Lenin 2012.03.27. 22:14:36

@márta)):

Működtetője volt a rendszernek? Biztosan. Áldozata volt? Biztosan nem.”

Ezekre a kérdésekre ilyen 1értelmű a válasz?

Biztosan nem.
Szerintem.

tölgyes 2012.03.27. 22:22:21

Kedves Török Gábor!
Azt hiszem, hogy a Pozsgay ügy meghaladja az Ön intellektuális képességeit, vagy az elmúlt 50 év tanulmányozására fordított még túl kevés időt. Pedig ennek az ügynek elfogulatlan szemlélete sokat segíthetne Önnek a poltikai folyamatok józan mérlegelésében és megítélésében. Az Ön mostani véleménye lényegében az SZDSZ 89 késő őszi álláspontját tükrözi, visszafogottabb stílusban. 90-re a radikális antikommunista kampánynak az SZDSZ részéről Pozsgay volt a célpontja: nem Nyers, nem Horn, nem Biszku, nem Grósz, nem, nem nem.. sorolhatnám a neveket. Pozsgay volt a céltábla, mert ő volt az egyetlen olyan vezető, akit érdemi politikai ellenfélnek tekintettek.. Akkor ők még Antallt se tartották annak, meg is lepődtek, hogy honnan került elő. (Ezt az SZDSZ egyik vezetője mondta nekem néhány órával a választás után). A Pozsgay kérdés megértésében némi segítséget adhat, ha előveszi és újból alaposan elolvassa Romsics Ignác könyvét a rendszerváltásról. Aztán érdemes volna elolvasnia a kandidátusi értekezését, aminek elfogadását hosszú huzavona előzte meg. A helyzetet az oldotta meg, hogy Szalai Sándor (Káldor György barátja) közbelépett és átkérte magához a dolgozatot, aminek zártkörű védését rendelték el, majd elfogadás után zárolták.
Pozsgay első közszerepléseivel is már más stílust ütött meg, olyat, amelyik markánsan eltért a kor szokásos beszédmódjától. Nem csak abban, hogy papír nélkül beszélt, nem csak abban, hogy a mondatait meg lehetett érteni, nem csak abban, hogy a beszéde nem hemzsegett az egyeztetési hibáktól..
A dolog sok apró lépéssel kezdődött. Odavette Biharit a Társadalmi Szemléhez, támogatta a Gombár Pap Zsolt féle kört.. aztán elérte, hogy a Romániából kitiltott Népszabadság hozzáférhetővé váljon. (Ma ez anakronizmusnak tűnhet, de volt azért különbség a 69-72--es Népszabadság és a román sajtó között.. )azt is elérte, hogy magyar folyóiratokat lehessen venni legalább a nagyobb városokban. Lassan elérte, hogy a Balázs Béla Stúdióban készült rendszerelemző, leleplező filmek nyilvánosságra kerüljenek és azt is hogy ilyen filmek készülhessenek, ajtót nyitott a kaposvári színházi műhely előtt..de igazából reggelig lehetne sorolni azt a sok apró lépést, aminek következménye aztán az a bizonyos KB ülésen elmondott beszéde lett. Mindeközben nem volt olyan értelmiségi összejövetel, amelyiken ha megjelent ne lett volna zsúfolt telt ház, kicsit a szamizdat egyik formájaként működött.
Mégis mi volt az, ami a felszínre hozta?? Talán a reform szele. Kádár talán azt a szerepet szánta neki, hogy ő legyen az az édes szájú bül-bül, aki eltereli a figyelmet a reform bukásáról. Ehelyett ébren tartotta az érdeklődést, akkor is, amikor nyerséket félretették. Sőt ekkor kapott teret az a kezdetben rejtett, majd egyre nyíltabban megfogalmazódó gondolat, hogy nincs reform a politika átalakítás nélkül.
Érdekes módon ezt a szerepét sokan világosan látták. Levendel volt talán Szalai mellett az elsők egyike, aki felismerte, de például Csurka se tagadta meg tőle soha se a legkövetkezetesebb reformer és rendszerváltó címet. Jellemző módon ő hamarabb szakított saját pártja retrográd elemeivel, mint azok a liberálisok, akik 89-90-ben a legélesebb, legradikálisabb rendszerváltó kampányt folytatták Az SzDSZ és körei szívesebben feküdtek össze Horn Gyulával, a d209-es Medgyessyvel, a Nagy Imre kivégzésében szerepet vállaló Nyers Rezsővel, mintsem eltűrjék Pozsgay jelenlétét a politikában.

graycivil 2012.03.27. 22:23:36

"A mandiner összefoglalója és az annak végén található link egy olyan Heti Válasz cikkre mutat, amit napközben még én is olvastam, estére viszont egyszerűen eltűnt a Heti Válasz weboldaláról. Újabb adalék a párthű jobboldali média hírszerkesztési elveiről."

https://www.facebook.com/pages/Oszkó-Péter-blogja/119922941369390

Stumpf András: "Hajrá, Elnök Úr!"

mandiner.hu/cikk/20120327_stumpf_andras_hajra_elnok_ur/fullsite

6.Lenin 2012.03.27. 22:30:37

@márta)):

Látja, Kedves Márta, @Tölgyes Úr szerint sem olyan egyértelműek a válaszok.

graycivil 2012.03.27. 22:38:15

@tölgyes: Halálra röhögöm magam, ahogy egy "vérbeli, kikeresztelkedett kommunistát" dicsőítetek! :-))))

Jo84all!

tölgyes 2012.03.27. 22:40:14

@graycivil: Így szoktak röhögni azok, akik még mindig nem keresztelkedtek ki:(

márta)) 2012.03.27. 22:41:57

@6.Lenin:
Hát! Ha Önök mondják, írják, az biztosan úgy is van!!
Nem vitatkozom. Mert akik (most perpillanat Önök) többséget alkotják, azoknak mindig igazuk van. Ha nincs is mindig így/úgy , de azt hiszik.
Érti? ugye? De ha nem érti, az sem probléma. Nekem, már nem.
hm?

tölgyes 2012.03.27. 22:42:48

@6.Lenin: Mártának is el kéne olvasnia Romsics könyvét.:) Bár lehet, hogy felesleges.

márta)) 2012.03.27. 22:43:34

@márta)):

Vannak itt okostojások, Ők nagyon tudják!!!

tölgyes 2012.03.27. 22:44:46

@márta)): Az igazság nem többségi kérdés.. de olvassa el Romsics Ignác könyvét.. Szerintem nem ártana, már csak az igazság miatt sem.)

2012.03.27. 22:48:46

@takács bálint: Na, ezzel nem mentem sokra, semmi konkrétumot nem mondtál. Eddig pont azzal szekálták az LMP-t, hogy belvárosi hippipárt, bölcsészek meg hasonlók, most meg menekül tőle az értelmiség... Ne kacagtasd ki magad. Az LMP szavazói között erősen felülreprezentált az értelmiség - egyelőre.

Nem tudom, mit értesz közéleti kérdés alatt, de az ügynökügytől kezdve a BKV-ig számos dologra van az LMP-nek javaslata. Nem megoldása, javaslata, mert ők sem tévedhetetlenek.

6.Lenin 2012.03.27. 22:50:45

@márta)):

Amennyiben most a többség nevében írnék a következő lehetne a kérdés:

Bajnai Gordon a gyurcsányi (gazdaság)politika működtetője, vagy áldozata volt?

Lenne rá hasonlóan 1értelmű válasza?

2012.03.27. 22:53:09

@tölgyes: Igen, ezek mind igazak, 89-ig nekem is szimpatikus volt Pozsgay, valóban voltak érdemei. Ennek ellenére az is igaz, amit TG állít. És az is igaz, hogy az elnökválasztási kudarc óta fokozódó mértékben fényezi magát, hordja maga alá a köveket alapzatnak. És amióta beállt Orbán táskahordozójának, azóta hitelessége a zérust éri el, bár neki ez nyilván megéri anyagilag.

márta)) 2012.03.27. 22:57:35

"........ Ezt nyilvánosságra kell hozni” – mondta a történész, aki úgy véli abban az értelemben teljes körű nyilvánosságra van szükség, hogy a pártállami diktatúra végrehajtói és besúgói ne takargathassák többé a múltjukat.

Ungváry Krisztián azt is hangsúlyozta, a továbbra is védendő adatok köre rendkívül szűk, de ennek meghatározását sem szabad kizárólag az érintett szolgálatokra bízni.
„Politikai áldozatok nélkül megoldani ezt a kérdést nem lehet, de a hazugságban élés az olyan sokba kerül hosszú távon egy országnak, olyan mértékben rombolja a demokráciába vetett alapokat, hogy azt gondolom, ezt egy kormány sem tarthatja fenn éveken keresztül”

www.hirado.hu/Hirek/2012/03/25/10/Kutato_aldozatok_nelkul_nem_lehet_megoldani_az_ugynokkerdest.aspx

Na. Ismét itt a kérdés? Ki lesz a "politikai áldozat"?? Vagyis, hát kit lehet annak nevezni???

6.Lenin 2012.03.27. 23:05:49

@márta)):

Történelmi tapasztalatok szerint "áldozatok" mindig azok lesznek most is, akik azok voltak, akkor is. Főleg azok, akik már nem tudnak/tudtak védekezni, most sem, akkor sem.

márta)) 2012.03.27. 23:05:59

@6.Lenin:
Jó a kérdés!
Azt is írhatom, hogy a Bajnai (a gyurcsányi gazdaságpolitika) működtetője volt. Miután átvette a kormányzást.
Csak az a probléma, hogy a magyar társadalom egy hatalmas csoportja, azt sem tudja, hogy a napi politikát eszik e , vagy isszák? Finomabban) annak értelmezéséhez sem nőtt még fel, a nemzetközi politika értelmezéséhez meg főleg nem. Szerintem.
Így azt is írhatom, hogy áldozata (is) lett.
Így röviden, tömören. Úgy gondolom.

márta)) 2012.03.27. 23:11:19

@tölgyes:

Az igazság nem többségi kérdés"

Téved. Teljes igazság sosem volt, és nem is lesz.
Köszönöm az ajánlatát. Nem fogadom el. pardon) nincs szükségem rá.

Tölgyes Úr!!! Önnek hány "arca" van???

márta)) 2012.03.27. 23:13:37

@tölgyes:

Ne szórakozzon tölgyes úr (ha egyáltalán ön férfi és nem nő)!
Ezt megtette már nagyon sokszor. Érti, ugye????

6.Lenin 2012.03.27. 23:14:46

@márta)):

Mivel tagja volt a gyurcsány kormánynak, kissé hosszabb lett a válasz és mintha kicsit magyarázkodna. Gondoltam.

Megyek és áldozatot vállalok én is. Megpróbálom behunyt szemmel átvészelni a jelenlegi válságos időt és a téves politikai irányt. Behunyt szemmel amúgy sem látnám az irány helyességét. Még a világítást sem fogom működtetni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

márta)) 2012.03.27. 23:16:18

Óh! Látom itt egy nick nevet!! Erről jut eszembe!!! Hol tart az LMP. népszavazósdi aláirás gyűjtése????
Esetleg tudja valaki????

6.Lenin 2012.03.27. 23:19:11

@márta)):

Igen. Kb hasonlót vártam.
Az én szentem...

márta)) 2012.03.27. 23:21:59

@6.Lenin:
Menjen kedves Lenin!!! Keresse a sötétben azokat a megveszekedett CB"-ket!!! Csak vigyázzon el ne guruljon, ismét!!! És főleg arra is, hogy el ne essen!!! Emlékszik, ugye????!!!
Mert Én nagyon jól emlékszem, miket írogatott, és milyen "küldeményeket" tett ki a posztra.!!! Amit Nekem szánt!!!!
Mert holnap nem tudna ennyi okosságot írni!!! Ha megütné a kezét!!!

Jócccccakát!!!

márta)) 2012.03.27. 23:23:48

@6.Lenin:
Milyen szentem"?? Hol írtam, hogy Nekem akármelyik politikus szent!!???

6.Lenin 2012.03.27. 23:31:18

@márta)):

Úgy teccet szokni írni Bajnairól, mint a nyomorult katkók a Megváltóról, oszt akkor most úgy látszadozik, félrenéztem 1 pillanatra.

Már akkor most a bocsánatáért esedezem, félig behunyt szemmel. A ballal még látok, kissé.

Jó éjt!
Még 1x.

etwas kultur muss sein 2012.03.27. 23:34:35

Hát én már totálisan semmit sem értek??! Nahát! Komolyan...

Na jóccakát! Oszt kész...

márta)) 2012.03.27. 23:44:57

Hát! ez jó!!! "Nevetni kell"
:))))))))

menőmano 2012.03.27. 23:54:46

Hogy mik vannak???!!

Hoztam egy kis olvasmányt! Ha úgy tetszik, egy rövidke segédanyagot.

"Bajnai politikai szerepvállalásáról ezt mondta: ”Nem gondolom magam politikusnak.

Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat.
Nem vagyok párttag.

A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét."

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

Nem kell itt firkálgatni, szentről, meg áldozatról sem........
osztjónapot. kész. ennyi.
Nem több és nem kevesebb.

ubul2000 2012.03.28. 00:54:44

Hát... libajnai azt mondja magáról, hogy nem politikus. Nagy felismerés. Eddigi tevékenysége alapján ezt már tudtuk róla eddig is. Tapasztalati tényen alapul.
Viszont nagyon ért a liba(termelő)fosztáshoz. Ez is valami.

ubul2000 2012.03.28. 06:51:05

Totális jó reggelt mindenkinek. Bezony.

jjulie 2012.03.28. 07:20:26

@ubul2000:

a libajnaizás a nemzeti butaság és a kádári biztonság visszasírásának szomorúságos elegye, röviden nemzeti bolsevizmus

fogjál kezet magaddal töketlen, és masírozzál az utcákon fekete mellényben, hogy mindenki lássa az agyzsugorodásod hova juttatot téged

nyünyüge 2012.03.28. 07:21:36

@iii:
Nem hiszem, hogy pénzkérdés.
Sokkal inkább hiúsági. Az örökké meg nem értett, kellően nem értékelt, magát mindig a nem a méltó helyen érzett ember hiúsága, akinek elemi szüksége van arra, hogy egy mérvadó közösség sokra tartsa.

Ráadásul már régen túl azon a koron, amikor önmagával, saját szerepével kapcsolatban realitásérzéket el lehetne várni.

jjulie 2012.03.28. 07:31:22

@iii:

nekem soha sem volt szimpatikus a pozsgai

mint miniszter beszélt az első egyetemi évnyitómon, pusztán ezért vettem észre hogy a világon van, de őrökre elég volt belőle annyi, egy volt a kádár retkei közül

most meg egy az orbán paraszti származású jó komcsiai közül

aktívan is retek volt, most passzívan is retek csak

menőmano 2012.03.28. 07:42:55

Baloldali körökben azt valószínűsítik, hogy a következő választásokon Bajnai Gordon küzd majd a kormányfői tisztségért, szerintük ez már csak Bajnai döntésén múlik "

mno.hu/belfold/csak-bajnain-mulik-kormanyfojelolt-lesz-e-1063935

Hát! Ja! "Mesterházy nem ellenfél......."
:)

Szimba 2012.03.28. 08:01:52

@6.Lenin:

A fémgyűjtő telepekre gondoltam, a felvásárlókra. Ezt vagy állami kezelésbe kellene venni, vagy folyamatosan ellenőrizni, és azokat bezárni, amelyek lopott fémhulladékot bevesznek.

Félreértettél.

dr. Bubó 2012.03.28. 08:02:53

a poszt képe az "élő" temetési kép???

pont ijenre gondoltam...

na ki van a koporsóban? na ki... ?? a nagy "ő"? csak nem???

mellette a sok komcsi dakota arról árulkodik... földet reá ! földet reá ! földet reá !

Szimba 2012.03.28. 08:04:56

@lüke:

:-DDD
Volt egy-két aranyos, okos nő ott, persze csak mellékesen, akik tudtak is, és külföldre is hívták őket tanítani, előadni.

dr. Bubó 2012.03.28. 08:07:28

ezt a szekllemi rongyot... ezt a szerencsétlen szardarabot (písz of schmitt)

SAJNÁLOM, SZÁNALMAS.... szerencsétlen barom... ezt se tuggya hol van...

szerintem van még lejjebb... egy kapcarongy anál puhább minél tovább tapossuk

nem baj aki "épeszű" az jól szórakozhat az egészen... banán/narancsköztársaság

index.hu/tech/2012/03/27/schmitt_pal_a_kiapadhatatlan_viccforras/

lüke 2012.03.28. 08:24:28

@dr. Bubó:
legföképp az szórakozik ,aki soha nem írt tudományosmunkát-pl a bulvár sajtó-
aki meg érintett-tud pályán van-azt blamálják

@Szimba:

állítólag jelentés kötelezettek

menőmano 2012.03.28. 08:25:53

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni. Nem világos, hogy milyen formában képzeli el a részvételét – lehet, hogy ő maga már tudja, de ez a nyilvánosság számára még nem egyértelmű.

Én attól tartok, hogy párt nélkül ez nem nagyon megy.
A modern politikai rendszerekben nem nagyon sikerült párt – vagy valamiféle nagyon komoly mozgalom – nélkül politikai választási sikereket elérni.

Azt gondolom, hogy itt előbb-utóbb valaminek történnie kell: ha nem pártalapításnak, akkor egy szélesebb támogatottságú mozgalom létrejöttének. Bajnai Gordon politikusként hiába viszonylag népszerű, ha nincs mögötte párt."

atv.hu/cikk/20120207_halmai_bajnai_az_egyetlen_alkalmas_szemely_de_kellene_moge_egy_part

:))

dr. Bubó 2012.03.28. 08:34:22

@lüke: szerintem szórakozik mind a tízmillió... csak az a szerencsétlen sz@rdarab nem érti mi történik... szánalmas... de dr snitt pálesznek nem ez az első vicces "megmozdulása" a programja szerint megy:

- a hejesírás védnöke
- az életfogytigtanulás kirája
- a sport fontossága

az utóbbin még csak most fogunk szórakozni... dr zorbán majd ad hozzá "anyagokat"

Szimba 2012.03.28. 08:34:34

@lüke:

Hogyne. És ellenőrzik is őket. Csakhogy a színesfém maffia rendkívül jól tud lefizetni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.28. 08:35:37

@menőmano: Halmai már Kunczében is meglátta a víziót... pedig csak híznijó volt... a CEU öl, butít s (szellemi) nyomorba dönt...

menőmano 2012.03.28. 08:37:15

Csányi Sándor is megszólalt IMF-ügyben"

Magyarország aláásná a hitelességét azzal, ha az IMF-hitelkeretről szóló megállapodás előtt megpróbálna eurókötvényt értékesíteni a nemzetközi piacokon - figyelmeztetett Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója kedden a Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint. A bankvezér szerint a kormány végül meg fog állapodni a nemzetközi hitelkeretről, mert "ez mindenkinek az érdeke". "

Hmm. Totális helyzet van, úgy gondolom.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.28. 08:37:38

@dr. Bubó: irigykecc te, doktorom... nyilván szívesen zongoráztál volna Kőbán Ritának... :)
...fűr rita... (de anikó se rossz)...

lüke 2012.03.28. 08:38:03

@Szimba: hát naná:)
a telepen ki dolgozik?

dr. Bubó 2012.03.28. 08:40:51

@Hepci: Kőbán ja a kánya... én bagoj vagyok... bagoj mondod verébnek?

mindenki magából indul ki... dr zorbánnak is van Kőbán nyája

szóval aszondod a sikeres élet a magánéletben tolni a Kőbán ját,
a közzéletben meg tolni a kőbány át... kirájság... fides kirájjság...

dr. Bubó 2012.03.28. 08:42:37

@Hepci: ha megörexik... akkor ő a Kő banya... akkor aztán kölll bánya... kőbánya

graycivil 2012.03.28. 08:47:39

"Rendszerváltók, takarodó!

Mit adtak nekünk a rendszerváltók 23 év után? Hogy egy flepnis csaló lehet az ország legfőbb közjogi méltósága."

hirszerzo.hu/velemeny/2012/3/28/rendszervaltok_kiss_adam_I2M4V1

menőmano 2012.03.28. 08:47:45

A magyar kormány „igenis ismeri” az IMF azon feltételeit, amelyek a hiteltárgyalások megkezdéséhez szükségesek - mondta a Világgazdaság kérdésére Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap állandó magyarországi képviselője az Andrássy Egyetem és a Német Nagykövetség által rendezett budapesti háttérbeszélgetésen. Később hozzátette: „a labda most a kormány térfelén pattog”.

Ivascsenko megerősítette korábbi közlését: „erős elkötelezettséget” szeretnének látni a magyar kormány felől arra, hogy a makrogazdasági stabilitás szempontjából a vitatott területeken hajlandók a változtatásra."

hvg.hu/gazdasag/20120328_imf_ivascsenko#rs

Ez totálisan világos , egyenes beszéd.

menőmano 2012.03.28. 08:50:09

fides kirájjság... "

Hát! Ez tetszik.

:)))))))))))

Szimba 2012.03.28. 08:53:07

@tölgyes:

Nem fogok kontrázni a Pozsgay Imrét méltató írásához, mert mindaz igaz, amit felhozott mellette, viszont majdnem hasonló a helyzet, mint Nagy Imre, Rajk és még néhány szoc. párti áldozat esetében.

Pozsgaynak nagy szerepe volt az MSZMP-n belül a reformok elindításában, a szerveződő független társadalmi szervezetek támogatásában. "Akkor", azaz a 80-as években nagyon sokan benne látták a lehetőséget a párt megújítására. Pozsgay azonban még 89-ben is úgy vélte, hogy az MSZMP lebontását csak maga a párt végezheti el.

Nem részletezem, meg idézem az írásait, beszédeit, de nyilvánvalóan úgy érezte, hitte, hogy neki jelentős szerepe lesz majd a megújulásban, a társadalmi változásokban. Azonban, ahogyan ez már az ilyen "forradalmi" helyzetekben szokott lenni túlnőtt rajta a folyamat.

Kb. ő is úgy járt, ha nem is szó szerint, mint a francia forradalomban Danton. Előbb vezette, majd a végén lenyakazták. Pozsgay még egészen jól járt, mert ugyan a személyes törekvései nem működtek, Antall Józsefet vélték a tiszta embernek (ami igaz is volt), akivel el lehet indulni. Viszont egy mellőzött, irattárból előszedett, minden gyakorlati tapasztalat nélküli politikus sajnos alkalmatlan volt a neki szánt szerepre.
És ekkor mégsem Pozsgay volt az, akit elővettek, hanem a sors fintora!, Horn Gyula került pozícióba.

Az inga nagyon erősen kilengett még. És Pozsgay reformernek, forradalminak nem volt eléggé radikális, konzervatívnak, a visszarendeződés hívének meg végképp nem lehetett tekinteni.

Így aztán felette elszállt az idő (meg a nikkelszamovár).

dr. Bubó 2012.03.28. 08:56:43

@Szimba: ne fáraszd magat... tökmind1 hogy hány embert ölt meg szeméjesen/szeszéjesen/veszéjesen pozsgai vagy horn vagy nagyimre...

a gond, hogy a szocializmust is és a demokráciát is ők tuggyák legjobban csinálni...

nyilván a legalkalmasabb, leggerincesebb elitünk volt coclizmusban, jo az most is

Szimba 2012.03.28. 08:57:20

@lüke:

Általában szép, arany nyakláncos, kövér, sötét hajú embörök vezetik ezeket a telepeket. Ha meg világos bőrük van, akkor is a csapathoz tartoznak, és fizetik a védelmi pénzt, akinek kell.

dr. Bubó 2012.03.28. 08:58:44

@Szimba: a Meggebedeusok földjén egy CSALÓ-LOPÓ-HAZUDÓ a zemberek zembere... a legnagyobb "magyar"

sajnálom... ennek a zországnak anyni... a zálamcsőd az kismiska...

ez az erkölcsi válság csúcsa... támogatva by TG...

Szimba 2012.03.28. 09:00:55

@dr. Bubó:

Ezek a (vajszínű) árnyalatok eltűnnek lassan, mert már csak az ilyen vének emlékeznek arra, hogy a szocializmus idején mekkora meglepetés, és reménykedés volt olvasni a Népszabadságban egy-egy Pozsgay megnyilatkozást.

A mai fiatalok, mint TG is:-)) már csak a kommenisták összefoglaló néven ismerik a nagy csapatot:-DD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.28. 09:22:54

@dr. Bubó: nem akarom tukmálni... nyilván naponta fényesíti a szemüveged a Scarlet Johannson...

Szimba 2012.03.28. 09:25:51

@Hepci:

Neki a Lux Optical fényesíti.

dbeata 2012.03.28. 09:43:02

@Szimba: A mi oszifőnk is odavolt érte... állandóan hallgathattuk az áhitatos beszámolót a Pozsgayról (a "magyar Gorbacsov"-ról).

Lehet, régen forradalmi volt, de ma már...

graycivil 2012.03.28. 10:16:24

"Nem vállalok semmiféle bírálatot

Kárpáti András a Pécsi Tudományegyetem oktatója a Schmitt plagizált dolgozatát vizsgáló bizottság ítélete után a következőt írta a személyes facebook oldalán."

fideszfigyelo.blog.hu/2012/03/27/nem_vallalok_semmifele_biralatot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_28&utm_campaign=index

"Ha egy később „első polgárrá” emelkedett személy megtehette, hogy nem közölte, másolatot nyújt be, akkor mit várhatok én? Minden nem publikált disszertációt nem ismerhetek. Nyomozást pedig nem vállalok. Ezért semmit nem bírálok el mától. Ha sokan nem bírálunk, akkor a magyar tudományos életnek vége. Bár lehet, hogy enélkül is.""

Szimba 2012.03.28. 10:19:40

@dr.dbeata:

Ezt próbálom Tölgyes úrnak elmondani. Pozsgay is a korán jött típusok közé tartozik. Az MSZMP törzsgárdája utálta, mert reformokat akart.
Viszont a rendszerváltás elindítójaként - bár nagy szerepe volt ebben -, már maradiak voltak az elképzelései. Minden viszonylagos ugyanis: hiszen akkor már jó néhány párt, egyesülés, szerveződés elkezdte a működését, és az első vicces vagy bátortalan lépések után pillanatok alatt vált meghatározóvá. Ott volt a kölykökből álló "nagyik kedvence" Fidesz, de volt Cigánypüfölő Gárda (CpG), Erdély Művészetéért Alapítvány és még egy halom nagyon vegyes valami. Ki tudta akkor, hogy melyik és miért fut be?

Egy volt bizonyos, hogy 99%-a a szavazóknak rendszerváltást akart. És ez a földindulás lazán elsöpörte Pozsgayt, aki bizony nagy reményekkel indult neki ennek a folyamatnak.

Ma meg már az aranyos kölykökből álló Fidesz is konzervatív, istenhívő, vagy legalábbis az egyházzal kíván együttműködni, és ugyanolyan maffiapárt lett, mint volt az MSZMP. A különbség annyi, hogy a Fidesz nem is takargatja szemérmesen a megszerzett előnyöket, hiszen már kapitalizmus, piacgazdaság van.

Szimba 2012.03.28. 10:20:52

@dr.dbeata:

Jaj, mamám! Az osztályfőnököd volt oda érte? Hány éves vagy kislányom? (kisfiam?):-)))))

dr. Bubó 2012.03.28. 10:21:23

@graycivil: "a magyar tudományos életnek vége. Bár lehet, hogy enélkül is"

méééér volt ????

a poszt képe nem a tudomány temetése címmel? vagy a demokrácia temetése?

Szimba 2012.03.28. 10:23:06

@dr. Bubó:

TG-t is elsodorták az események:-)))

dr. Bubó 2012.03.28. 10:25:32

@Szimba: minden egyetemi oktató a disszertációk plágiumát kutatya... nehogy kizárják vagy lenyakazzák őket...

+ keresi a rég volt erkölcsöket... ezt monggyuk hejében nem a fides pártban kutatnám...

dr. Bubó 2012.03.28. 10:26:53

apropó a fidesnek szójjon valaki hogy LOPNI CSALNI HAZUDNI azt nem szabad... én ezúton mondom mint a rencer opponense... csúnya dolog...

nehogy én legyek a lopásukért a felelős... sőt bűnszervezetben különösen csúnya...

dbeata 2012.03.28. 10:27:29

@Szimba: A szórakozóhelyen már öreglány lennék, itt meg még fiatalnak érezhetem magam (38) :) Te?

dr. Bubó 2012.03.28. 10:28:34

S chmit tartalmazott a különvélemény? állítólag azt, hogy:

- lopni csúnya dolog és szerzői jogot is sért...

- a lopáson alapuló doktorit vissza kell vonni...

dr. Fluck ügyvéd for prezident !!!!

dr. Bubó 2012.03.28. 10:33:51

kérjünk TG től egy posztot a nemzet megtört gerincéről...

dr. Bubó 2012.03.28. 10:35:02

egy hét alatt csak palizál valami jó posztnak valót erről, jöhet eredeti bulgárul

Szimba 2012.03.28. 10:44:05

@dr. Bubó:

Nem tört meg, hanem csupán kissé felpuhult, ami még demokratikusnak számít - mondaná.:-))

Harmony12 2012.03.28. 10:44:54

@Balt: Konkrétan a jelenlegi másik négy legfőbb közjogi méltóságra gondoltam mint példaképek...;-)

Szimba 2012.03.28. 10:45:12

@dr. Bubó:

A bulgár az a kertészet:-))

dr. Bubó 2012.03.28. 10:49:29

@Szimba: sajátos magyar demokrácia, azaz hungarikum... máshol ez diktatúra lenne... de ez itt kicsit sárga kicsit savanyú, de narancs(uralom)...

minden doktor lóglyon ! dr Fuck for prezident !

márta)) 2012.03.28. 10:51:09

A Fidesz-frakció tagjai nem nyilatkozhatnak Schmitt Pál ügyében, erre sms-ben figyelmeztették őket kedden reggel."

A megkérdezett képviselők közül ugyanakkor csak ketten mondták, hogy másra számítottak, a többiek biztosak voltak benne, hogy a bizottság valamilyen formában kimenti majd az államfőt, legalább annyira, hogy doktori címét ne vonják meg tőle, vagyis ne kelljen lemondania."

www.168ora.hu/itthon/schmitt-lemondasa-egyedul-pokorni-mert-nyilatkozni-93432.html

Egy a miniszterelnök és a pártvezetés több tagjának részvételével tartott február eleji informális beszélgetésen a Schmitt Pál köztársasági elnöki jelölését kezdettől erősen ellenző Kövér László a megbeszélés egyik résztvevője szerint azt mondta Orbán Viktornak, hogy "én megmondtam".

Ezzel arra utalt, hogy bár 2010 nyarán a házelnök (illetve rajta kívül a Fidesz komplett elnöksége, több kormánytag és a jobboldali értelmiség számos alakja) több alkalommal figyelmeztette a kormányfőt Schmitt Pál alkalmatlanságára, a miniszterelnök a tiltakozások ellenére keresztülvitte akaratát, és államfőt csinált a Fidesz korábbi alelnökéből."

A Fidesz vezetői közül a nevét is vállalva korábban egyedül Pokorni Zoltán alelnök mondta ki, hogy Schmitt Pálnak le kellene mondania, ha a plágiumbotrány bebizonyosodik."

Természetesen másoltam! Egy kis olvasmány, némelyeknek, esetleg, kik unatkoznak.

dr. Bubó 2012.03.28. 10:51:14

@Szimba: ne légy bulgáris...

komojan tekincsük a példaképeinket... mintaországként viselkeggy !

Szimba 2012.03.28. 10:54:43

@dr. Bubó:

Nana, a háziorvosom hagyd ki ebből!
Narancsköztársaság vagyunk (nem banán).

A szoclajizmusban volt divat, hogy gyorstalpalón fél, 1 év alatt végezték el az egyetemet a jó káderek, és kaptak diplomát. Úgy látszik ezt a tradíciót is sikerült beépíteni a NER-be.

menőmano 2012.03.28. 10:55:17

Totálisan jó!

"Kövér László: Én megmondtam"

Hát! komolyan.............

:)

Szimba 2012.03.28. 10:57:15

@márta)):

No, itt van Pokorni, aki megirigyelte Pozsgay imidzsét:-DDD
Majd jól megfeddi OV. Még egy rovót is kaphat, ha sokat nyilatkozgat!

tibapó 2012.03.28. 10:57:45

@Harmony12:
Emlékszem egy régi-régi Friderikusz riportfilmre, amiben egy féltahó, ámde csempészésből, zugpálinkafőzésből, egyéb ügeskedésekből jól megélő szegd környéki tanyasi gyereket favorizált. Sznite példaképpnek emelte az ország elé. És fél szemmel éreztem, ahogy az asszony, meg a gyerek, lesnek rám, hogy na ugye, hogy nem érdemes tisztességesnek lennem!
Akkor lett elqrva az életem, legalábbis részben. Kösz Fridi!

tibapó 2012.03.28. 10:59:08

@graycivil:
Hócipőm tele van, hogy megint a sorok között kell olvasni! :(

dr. Bubó 2012.03.28. 11:00:20

...elérkezett a megfelelő pillanat hogy kinevezzék Lévai Anikót MTA elnöknek...

porfelhő 2012.03.28. 11:01:56

Beleolvastam néhány kommentbe.Annak ellenére, hogy helyzet van.......... Nem lenne hátrány a realitások talaján maradni.
Csak szólok!

dbeata 2012.03.28. 11:02:19

@Szimba: :) Anyukám idősebb Nálad néhány évvel és hasonlóan "jó fej".

Szimba 2012.03.28. 11:03:10

@dr. Bubó:

Ne túlozz!

Lévai Anikó sokkal jobb annál, hogy az MTA vicik vacak elnöke legyen. Egyenesen Küldjük Oxfordba, vegye át az igazgatói széket!

dr. Bubó 2012.03.28. 11:03:14

...pálinkás meg hiába vette fel a führer kedvenc italának nevét...

Szimba 2012.03.28. 11:04:32

@dr.dbeata:
Köszönöm szépen.
(Azért szeretnék néha üresfejű, hülye liba lenni 18 évesen.)

dr. Bubó 2012.03.28. 11:04:54

@Szimba: oda nem terjed ki a szentkétharmad térbeli és időbeli hatája...

de a fides ügyvédek már dolgoznak rajta...
vszínű a szentkornából levezethető lesz...
hogy oxford 2000 éve a maygar birodalom része...

Harmony12 2012.03.28. 11:05:09

@márta)): A KÖZtársaság elnöke igazi csapatjátékos. Kispadról szerezte az olimpiai aranyát is, meg a doktoriját is. Mások dolgoztak meg érte, nem ő. Kispadon ül most is, esetleg időnként táncol egyet a pomponnal mindenki szórakozására. Ő egy ilyen kispados ember. Szánalmas...

Szimba 2012.03.28. 11:05:58

@porfelhő:
Jó, hogy figyelmeztetsz! Megyek is gyorsan főzni.

dr. Bubó 2012.03.28. 11:10:25

@Szimba: "(Azért szeretnék néha üresfejű, hülye liba lenni 18 évesen.) "

hát igen... a korodon már nem tucc változtatni, de a többi schmittel... stimmel...

(vicceltem... imádom a zavatarod.../is... akár álamfő/álamnő is lehetnél...)

dbeata 2012.03.28. 11:10:53

@Szimba: :D

Lesz-e vajh 445. poszt Plagi Paliról, vagy az "nem olyan érdekes" téma?

dr. Bubó 2012.03.28. 11:14:55

@dr.dbeata: önmagában nem érdekes téma... de hogy hány fides szavazó érti a problémát... tehát hány(adék) fides s(z)avazót veszthet a szentkétharmados fides kiráj...

2 706 292 zombirka a bázis... hányan lehetnek most az akolban?

zsíró100milliárd mit mond erről? torok Gábor elemez? mit mond erről?

még nőtt is a tábor... a békemenetekre 3-4 millió ember ment ki... (legalábbis a bájer-széles számlán ez állt: 2x200 millió kiló = 400 ezer tonna komunyista szállításio díja...)

lüke 2012.03.28. 11:15:24

@dr. Bubó:
az ox:) de nem a ford:)

menőmano 2012.03.28. 11:15:57

"Vissza szeretném adni a doktorimat" Dagad a plágium-ügy"

atv.hu/cikk/20120327_vissza_szeretnem_adni_a_diplomamat_dagad_a_plagium_ugy

Hát! Ez totálisan érdekes? vagy inkább szomorú valóság.
Közben, esetleg, más, fontos eseményekről elterelődik a figyelem.
Szerintem.

menőmano 2012.03.28. 11:17:17

@menőmano:
Én! Nem is értem??!! Hát, komolyan.

lüke 2012.03.28. 11:17:38

@dr. Bubó:
hirdetheted:
to ford the ox:)

Harmony12 2012.03.28. 11:17:48

@tibapó: Nehéz ma etalonról, erkölcsi tartásról beszélni, pedig itt lehetne keresgélni az okot, hogy miért tartunk itt. A média (tisztelet a kivételnek) ezeket a szennyeket favorizálja, mert erre van kereslet, ezt nézik, ezt olvassák, erre lehet hirdetést eladni. Kit érdekelne egy interjú egy köznapi becsületes, tisztességes dolgozó emberrel vagy családdal? ;-) Hol van abban a balhé, a cirkusz, hol lehet csámcsogni? Pedig a hősök köztünk vannak, csak senkit sem érdekelnek...

dr. Bubó 2012.03.28. 11:25:36

tessék S chmitt van... lehet nyilatkozik...
de hagy pár napot a 6alomnak hogy megzsarojják...
nyilván pedofil, drogos, tolvaly ez a dr Fluck...
ha nyilatkozik utána ezt is megtudhattyuk róla...

addig is vszínű, hogy az 1200 oldal bizottsági jelentésből ő mindössze 2sort írt:

a doktori lopott, címet visszavonni

(nem kell félnetek jó lesz)

index.hu/belfold/2012/03/28/schmitt_pal_kulonvelemeny/

lüke 2012.03.28. 11:32:40

@menőmano:
ez a libretto: dr cím leadás> poszt leadás
közte :panem et circenses
@lüke: isteni angoltanárom volt:)
az ochsenschwanzsuppéból rávezetett,szerelmes is lettem bele:)

dr. Bubó 2012.03.28. 11:42:10

hol vannak a büdös fidesznyikek??? most kussolnak a patk(/L)ányok???

pedig ojjan jot irtam nekik... nincs kinek elmondani.... tessék megelőlegzem...

fid eszes vagy???? rohatt zombirka !!!
2 706 292 buta lusta g@ci között voltál?

pintért akartad belügyminiszternek? matolcsit gazdaságinak????

na húzzd meg magad te büdös rohat fidesznyik !!!
a písz of schmittedet meg takarícsd el magad után...

dr. Bubó 2012.03.28. 11:46:56

dr snitt pálesz önéletrajza: "ctrl c-v"

dr. Bubó 2012.03.28. 11:52:53

van még pár oldal ami kérdéses...

index.hu/belfold/2012/03/28/deritsuk_ki_honnan_masolt_meg_schmitt/

kérdezzük meg dr snitt páleszt! ugye MTI?
hogy azt a pár oldalt honnan mássolta?

Szimba 2012.03.28. 12:15:36

@dr. Bubó:

Gondolod, hogy jobb lenne még egy kajla, ugrálós tigris is, mint egy dakota (sporto)ló?:-)))

@dr.dbeata:

"a téma sokkal fontosabb annál, hogy a politikai elemző sajátos szempontjai és logikája alapján beszéljen róla, s ezért jobban szerettem volna hallgatni azokat, akik speciális tudással rendelkeznek a kérdésben." (355. TG elemzés)

hegyilány 2012.03.28. 12:17:10

Nem vállal többé semmilyen bírálatot a Pécsi Tudományegyetem Klasszika-Filológia Tanszékének tanszékvezető-helyettes egyetemi docense, Dr. Kárpáti András a Schmitt Pál plágiumügyében született bizottság felmentő ítélete miatt.
Az elismert szakember szerint lehet, hogy lőttek a magyar tudományos életnek."

www.pecsistop.hu/regio/nem-biral-tobbet-a-pte-neves-oktatoja-a-botranyos-schmitt-ugy-miatt/1017862/

lőttek a magyar tudományos életnek."
Csak remélni lehet, hogy ez nem így lesz. S a társadalom józan ítélőképességét használva", fogja értelmezni vagy éppen elítélni,- megítélni, a történéseket.
Mert azért hozzá kell tenni, hogy a "többség" becsületes úton "jár".
Gondolom.

graycivil 2012.03.28. 12:17:39

SP Szöulban azt mondta, hogy nem a kisdoktorija miatt választották köztársasági elnöknek...

Tehát: Ambrus Attila for President!

hegyilány 2012.03.28. 12:18:43

Úgy szokták mondani, hogy a törvény nem ismerése, a nem tudás, tájékozatlanság, nem mentesít az ítélet alól.
Úgy tűnik) ez nem vonatkozik egységesen "mindenkire"???

dr. Bubó 2012.03.28. 12:24:18

@nyünyüge: miért kellene lenmondania ????

@graycivil: francot dr. Fluck Ákos ügyvédet for president...

L-ek nélkül: ... dr. Fuck álamfő e*ső álomása ...

dr. Bubó 2012.03.28. 12:26:00

szerintem azért méltóbban képviselné a hazánkat...

bemutatkozva: dr "Bameg" Ákos... magyar öztársaság álamfőjje...

hegyilány 2012.03.28. 12:28:51

"Ha egy később "első polgárrá" emelkedett személy megtehette, hogy nem közölte, másolatot nyújt be, akkor mit várhatok én? Minden nem publikált disszertációt nem ismerhetek. Nyomozást pedig nem vállalok.
Ezért semmit nem bírálok el mától. Ha sokan nem bírálunk, akkor a magyar tudományos életnek vége. Bár lehet, hogy enélkül is.""

(Dr. Kárpáti András )"

Elnézést! Ezt még szerettem volna idemásolni.
Több mint felháborító egyébként, hogy ilyen - és esetleg hasonló ügyek takargatva vannak!!!
Csak úgy megjegyzem, hogy egy egyszerű "írnokot" büntetnek munkahelyén pitiáner ügyekért!! Kicsi tévedésekért.
Úgy igazából nem találom a szavakat.

Szimba 2012.03.28. 12:30:57

@graycivil:

Hanem? A sármos mosolyájér?

dr. Bubó 2012.03.28. 12:32:57

viccország :)))))) brruuhhahhahhaha...

doktor organikusok kuruc romantikája...

hortista álmok... kommenyista leöntéssel...

kiskertecskét/lefetye padot kap minden ócsai svájci...

www.origo.hu/itthon/20120327-elkeszultek-az-ocsai-szocialis-hazak-es-kertek-tervei.html

ulrike (törölt) 2012.03.28. 12:41:31

@Szimba: Nagyon frappáns elemzés.
Tölgyes hallgatása ezt alá is támasztja.

Szimba 2012.03.28. 12:46:05

A 8 év alatt, amíg a Fidesz ellenzékben volt, képtelen volt lépést tartani legalább az európai történésekkel, nem hogy egy programot kidolgozni legalább a legfontosabb kérdésekben Mo. számára.
Feltehetően a töküket vakarták unalmukban.

Ha egy szürkemarha gulyát (éheztetés és megölés helyett) beterelnének a parlamentbe, több hasznukat vennénk. Legalább nem lenne NER-jük, meg "asztaluk", meg ostoba törvényhozásuk, és kis, sőt nagy doktorijuk sem.

És feltehetően kevesebb bajt okoznának.

ulrike (törölt) 2012.03.28. 12:49:03

@Szimba: Ahhoz tökös gyerekeknek kellene lenniök, hogy azt vakarhassák.

tibapó 2012.03.28. 12:49:14

@takács bálint: vazze, ennyire műszaki analfabéta nem lehetsz, akármilyen értelmiségi okostojás ivadék vagy is, nem kell ahhoz engine phd, de még iparitanonc iskola sem, hogy tudd, mindegy merről fúj a szél, ha a szélkerék egy forgózsámolyba van ágyazva...

Szimba 2012.03.28. 12:50:08

@ulrike:

Tölgyes éjszakás. Majd jön a lován a bronztalapzattal együtt, és bebizonyítja, hogy hülye vagyok.

Szimba 2012.03.28. 12:51:37

@ulrike:

Jó, akkor az ánuszukat vakargatták.

hegyilány 2012.03.28. 12:52:46

Törölte a Heti Válasz a Schmittet kritizáló jegyzetet"

"Kedden kora délután került fel a Heti Válasz Online oldalára Stumpf András publicisztikája, melyben elítéli az egyetemi vizsgálóbizottság "sovány és gyáva" véleményét, és azt javasolja az elnöknek, hogy ugorjon neki még egyszer a doktorinak, és szerezze meg tisztességesen a címet."

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/28/Torolte_a_Heti_Valasz_a_Schmittet_kritizalo_PEVPEJ#rss

"Furcsa az eljárás azért is, mert totális alkalmatlanságot, az internetes miliő ismeretének teljes hiányát fejezi ki. A néhány óra alatt, amíg az írás olvasható volt, rengetegen megosztották, felkerült a Mandiner hírgyűjtő szájtra is, így a törlésről ezrek értesülhettek, és a botrány sokkal nagyobbnak ígérkezik, mint amit egy óvatos kritika okozott volna."

Kommentár nélkül.

Szimba 2012.03.28. 12:55:48

@tibapó:
Tegnap nem mertem írni, pedig láttam már kies hazánkban forgatható tetejű szélmalmot.
Gondoltam, elküldtök engem is a szép magyar lebetonozott utcasarokra igét hirdetni.:-(

dr. Bubó 2012.03.28. 12:56:01

@Szimba: hát igen, akkor lenne igazi szürke(marha)állománya a hazának...

egyébként ha nem lopnának és nem írnának jogszabájokat már előrébb lennénk...

ahogy álamfőre, úyg korműnyra sem poltikusokra sincsen szükségünk...

főleg így hogy kárt okoznak szégyent hoznak és mafiakormányoznak...

védelmipénzt szednek stb...

menőmano 2012.03.28. 12:56:03

Hát! Ez egy őrület!!!
Totális helyzet van az biztos!!!

oszt.jónapot.kész.ennyi.

:)))

nyünyüge 2012.03.28. 12:56:57

@dr. Bubó:

Hát igen Az ott készült hiradó háttérképeken ülve fogják múlatni az időt a szerencsétlen munkanélküli telepesek.
Szemben a cigánytelepről készült képekkel...

ulrike (törölt) 2012.03.28. 12:58:15

@Szimba: Akkor remélem, nem sok fideszes pincér van.

menőmano 2012.03.28. 12:58:38

oppá" lefelejtettem, vagy elfelejtettem)

"totális alkalmatlanságot,"

hm. Hát! Ez meg érdekes.

Szimba 2012.03.28. 13:01:20

@dr. Bubó:

Jól van, már lassan annyian hirdetnek hasonló anarchista nézeteket, hogy megalapíthatjuk a Magyar Anarchisták Rebellis Hazai Alkotmányát (MARHA).

menőmano 2012.03.28. 13:02:26

Pálinkában már jók vagyunk"

ateceged.hu/cegmukodtetes/palinkaban-mar-jok-vagyunk

Hát! Ezt a totális helyzetet, már józanul, ki sem lehet bírni!!!
Lassan, de biztosan iszogatni kellene, picikét! l???
:))))))))))

Szimba 2012.03.28. 13:02:30

@ulrike:

Íííííííííííííííííííííííííí!!!:-(((((

ulrike (törölt) 2012.03.28. 13:04:20

@Szimba: Igen, ez meglehet. Pozsgay iránt érzett mély szeretete nem hagyja nyugodni. Ezzel azonban csak még jobban alátámasztja érveidet.

menőmano 2012.03.28. 13:04:20

No. Ebből elég is volt! Már annyira sztárolja itt magát, hogy teljesen) pardon!! totálisan kiverte nálam a biztositékot!!!!

menőmano 2012.03.28. 13:05:23

oppá" lemaradt!

A fenébe már!!! Ezzel a feltűnési viszketegségével, vagy nem is tudom, minek kellene nevezni!!!

nyünyüge 2012.03.28. 13:07:04

A Schmitt ügy a politikai kommunikáció szemszögéből:

Láthatólag müx :(.

www.kreativ.hu/marketing/cikk/schmitt_pal_alternativ_valosaga

ulrike (törölt) 2012.03.28. 13:11:10

@Szimba: És akkor mi lesz a marhákkal (kis marhák vagy igazi marhák a pontos megkülönböztetés végett)? Majd elkezdenek bőgni, hogy a név már foglalt, és egyébként sem készek átadni a parlamenti helyeket.

graycivil 2012.03.28. 13:17:13

Szerintem Schmitt-kritizáló moratóriumot kellene bevezetni a blogkommentek szempontjából addig, amíg ismét életjelt nem adnak a jobbos blogtársak, és megmagyarázzák, hogy a Ctrl-SP Ctrl-V az nem plagizálás, és szerintük mindenben tisztázódott SP. :-)

dr. Bubó 2012.03.28. 13:19:52

@graycivil: igen ez így nagyon unalmas hogy még a bájerzsóti sem védi...

valaki kiálhatna mellette a másik térfélen, csakhogy "egyenlőek" legyünk...

szólj TG nek... ugy se tuggya miről van szó... véggye meg...
hogy sportoló meg rendes családapa, tehát nyilván nem lop, meg ijesmi

menőmano 2012.03.28. 13:20:43

Már elnézést! De csak totálisan szerintük, tisztázódott...........
Ha, bár úgy hallottam, olvastam, hogy a jobboldal is totálisan megosztott az ügyben.........
:))

dr. Bubó 2012.03.28. 13:21:22

@graycivil: mellesleg a ormányunk és ártunk most dolgozza ki a stratégiát...

hogyan lehet védeni a védhetetlent... nincs könnyű dolguk... de legalább nem a gazdaságról van szó, addig se... meg nem más érdemi kérdésekről... csendben suhannak a milliárdok...

dr. Bubó 2012.03.28. 13:23:18

@menőmano: "jobboldal is totálisan megosztott"

ha ojjan arányban megosztott ahogy a disszertációban volt az önálló és a másolt munka aránya... akkor nincs gond...

apropó mutass egy védő írást... akár csak kommentet is...

még a névtelen kommentelők sem akarják a nikjüket lejáratni ezzel...

le van mosva a sitt ügy... a písz of schitt rászárad a fidesre... nem mossa le...

plautus 2012.03.28. 13:26:34

Érdekes beszélgetés volt ma a Klubrádióban reggel Gerő András és Pikó András között.
Többek között a FIDESZ identitáspolitikájáról volt szó, és nagyon tanulságos, ahogy Gerő ezt elemezte.
A konklúzió az, hogy tulajdonképpen történhet bármi, mindig lesz kb. egy-másfélmillió ember, aki kitart mellettük.
A másik oldalnál pedig pont az hiányzik, hogy nem sikerült ezt a magot kialakítani.

menőmano 2012.03.28. 13:26:42

Hát! Ja. Nyújtják, mint a rétest. ezt az ügyet (is).
Elterelő hadműveletnek is lehet nevezni, más fontos, gazdasági- politikai eseményekről, történésekről.
Mint az ügynökügy") Megy a parasztvakitás??!! Kérdés? Hatásos lehet, e még. Mármint azoknál, kiknél eddig "az volt"???

Szerintem "ez a fajta" eljárás? mármint a vakitás, lassan érvényét veszti, totálisan hatástalan lesz. Pozitiv politikai tőkét biztosan nem lehet vele kovácsolni.
Gondolom.
:))

menőmano 2012.03.28. 13:29:46

@dr. Bubó:
Ne kegyél Te ebben annyira biztos!!! Ki kell várni a végét!! Van még idő! sok-sok minden történhet.
Szerintem.

dr. Bubó 2012.03.28. 13:32:26

@menőmano: le fog mondani nyáron, de az OGY majd követeli 2/3dal hogy maraggyon...

lesz előrehozott is

menőmano 2012.03.28. 13:32:49

@dr. Bubó:
Elnézést! Lehet, hogy a totális", picikét sok, ebben az esetben, mármint a megosztottság esetében. Neked sincs mindig igazad.
Hogy nem egységes az álláspont, az meg biztos.

menőmano 2012.03.28. 13:34:31

@dr. Bubó:
Hát! Én ezt nem tudom.
:)

menőmano 2012.03.28. 13:37:49

Schmitt: nem mondok le "

"ezt mondta az államfő szerdán Szöulban,"

hvg.hu/itthon/20120328_schmitt_nem_mond_le#rss

dr. Bubó 2012.03.28. 13:40:32

@menőmano: pedig nagyon vártunk egy halk igent...

aszekelyek 2012.03.28. 13:41:51

@Szimba: :) Kezd összeállni , hogy miért akkor dobatták be agresszolgával, az azóta is csócsált gumicsontot a húsz év előtti , k.e. diplomáról. Olyan jól lehet elterelni a figyelmet a blog témájáról. Végignéztem, hogy szűnt meg az arról való diskurzus. Normális embert éppen az nem érdekel, hogy húsz éve, a testnevelési főiskolán mi a frászért fogadták el azt a disszertációt. engem speciel azért sem érdekel, mert tudom, hogy mentek a dolgok akkoriban. Kellő hátszéllel. egy seregnyi diploma ment így át. Meg el is évült. Meg nem is őlt meg senkit és semmit nem vétett politikailag és gazdaságilag Magyarország jövője ellen. Nem tudom nem észrevenni a dramaturgiáját ennek a két pontosan időzített dolognak. HA valaki azt hinné, ezek úgy jönnek a médiába, hogy valaki hasára üt, akkor téved. Erősen. No akkor, ha nincs semmi érdemleges hozzászólás a lezáratlan, tisztázatlan múltról , amivel csak visszaéléseket követtek el eddig is, akkor pá. Ezt nem gondolom jó szabadidős tevékenységnek , hogy a lerágott csontot csócsáljam . Nyomhatják még egy darabig tőlem. Vélelmezem , egytől egyig tartótisztek voltak, húsz éve előtt , akik ezt kieszelték megszervezték , vagy hasonlók.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: MINDKÉT ESEMÉNY EGY IDŐBEN ZAJLOTT!!!

Tehát akkor a kérdés : Mi volt releváns a nyolcvanas évek vége felé valójában ? Az a diploma , mit sosem használt semmire a jelen k.e. , vagy az , hogy lopták ki a rendszerváltást is Magyarország szájából és szerveztek "menedékházat " maguknak a diktatúra Pozsgain kívüli üzemeltetői és azon belül is akik megtartották mind a politikai , értsd média hatalmat és a gazdaságit is. Mivel ezeket egyszerre volt praktikus birtokolni. Akárminek is öltöztek át közben. ? remélem, nem hagyják az ide járó ép elméjűek, hogy másról legyen szó. Hosszan.

Nagyon jól elvoltak ők azelőtt is és azután is. A szegény áldozatai a k.e. úrnak és a zorbánnak... és főleg Pozsgainak...Megyek, összerakok még egy zsák lombot. Mert az legalább zöld. :) agriculture. Délelőtt már egy nagy adagot ráhordtam a komposztra. Nyílnak a nárciszok és az első rügy is kipattant a 2006 . október 23.-án ültetett magnóliámon is. Az eperpalánták is szépen dugják ki a levélkéiket.
p.s. Kedves Gábor! Megnéztem a Csermely beszélgetést. Érdekes volt az , amit a cseh illetőtől idézett. Havel őt kérte , szabadítson ki két harcostársát , a kelet németek átvonulásáról mondottak szintén, ami k miatt a németek őt is kitüntették... és az , hogy a Benes dekrétumok két országban érvényben vannak , az EU alapelvének ellenére az önrendelkezésről. Segítenünk kell őket , valóban:) , hogy ezt kijavíthassák...
Az se volt semmi , amikor azt idézte , szintén államminiszter korából , ha jól tévedek , hogy őt egy másik volt szoci országban , Nagy Imre sorsára juttatták volna ... Nagyon figyelemre méltó beszélgetés volt. Megért egy posztot.

dr. Bubó 2012.03.28. 13:47:52

@aszekelyek: végre megjöttél Birka! előbb pozsgait véded? maj jöhetnek dok torok?

aszekelyek 2012.03.28. 13:51:38

@nyünyüge: pol. komm-ban mindig , mindenütt csak ez működik. :D Általámos iskola nyolcadikos tankönyv , magyar irodalom- történelem.
1949.évi XX. olvasmány.

-Istenkém , -mondta lendvarnyú.
- Horn Gyula akkor éppen a nem jó oldalon állt. Oszt jónapot!
Halkan , a mellette ülőkhöz:
-Nem ez van a szőnyeg alatt elvtársak ? Mindig belebotlunk.

Házi feladat:
Kedves gyerekek! Most helyettesítsétek be H. GY. neve helyett Pozsgai Imréét... Ugye milyen érdekes ?

lüke 2012.03.28. 13:52:40

@dr. Bubó:
majd telefonon megkapja az infarktust, ahogy rég........
csak türelmetlenek vagytok

dbeata 2012.03.28. 13:56:53

@Szimba: Hja aki régebbi számokat is olvas... :)

takács bálint (törölt) 2012.03.28. 14:00:06

@tibapó:
csakhogy a szél a medencében egyidőben fúj össze-vissza. kavarog. arról nem beszélve, hogy sokszor jön az anticiklon, és olyankor a medencében szinte teljes a szélcsend. errefelé a szélturbina arra alkalmas, hogy egy nagyobb farmot, vagy egy kisebb szövetkezetet időszakosan ellásson energiával. szerintem ez ötödikes környezetismeret. lehet, hogy én hülye vagyok. és az elempé az okos. de fordítva is lehet. egy medencében szélenergiával nem váltasz ki semmit.

egy kiterjedt síkságon nem keletkezik annyi agrárhulladék, amivel egy nagyobb biomassza erőmű támogatás nélkül nyereségessé (fenntarthatóvá) válhatna. vessük be energiafűvel pannon síkságot. na most az energiafűnek van egy szép magyar neve: gaz. oké, ahol nem terem meg más kultúra, oda vessünk gazt. mocsaras területen termeljünk nádat. de errefelé éppen nem ez a pálya.

hanem nyilvánvalóan az, amit az elempé a legjobban ellenez. kisebb vízerőművek kellenek. most az egy dolog, hogy az elvtársak a gátat a kanyarba akarták megépíteni. olyan kisebb erőműveket kellene építeni, ami turisztikai látványosságnak sem utolsó. és ami a környéken a lakosságot ellátja olcsó energiával. vízerőművekkel lehet részben kiváltani paksot. szerintem ez a nyilvánvaló kategóriája. csak ez ügyben sem mer megszólalni semmiféle szakértő. mert lófaszjóska politikusok ülnek a parlamentben. én sem vagyok szakértője ennek. egyszerű állampolgárként gondolom azt, hogy ezek nyilvánvaló dolgok. lehet, hogy tévedek, de lehet, hogy az elempének nincs igaza.

etwas kultur muss sein 2012.03.28. 14:00:07

@nyünyüge: Egy komment:

Nam John D:

"Magyarország tükörképe Schmitt Pál, ennyi."

ennyi

Szimba 2012.03.28. 14:00:28

@aszekelyek:

1. Vagyis megbocsátottuk a szocializmus diplomákra vonatkozó "hátszelét" is? 1991 már a rendszerváltás után volt, bár valóban működhettek a régi beidegződések, gyakorlatok.

2. Nem az a baj, hogy gyorstalpalón, csalással lett doktor Schmitt Pál, hanem az a baj, hogy most közt. elnökként, egy igen magas pozícióban, amelyben elvárható, hogy valaki legalább látszólag tisztességes legyen, hiszen az országot képviseli külföldön, egyszerűen lesöpri a Fidesz az asztalról ezt a kis "apróságot".

3. Nem lehet vizet prédikálni, és bort inni közben. Schmitt hiteletelenné tette minden eddigi mondatát, megnyilatkozását.

4. Attól, hogy az MSZP (IS) gazemberek gyülekezete, nem lehet felmenteni a Fideszt.

5. Azt is megcsócsáltuk - legfeljebb nem olvastad -, hogy Magyarországnak éppen a kedvezmények, a lazítások, az a bizonyos gulyáskommunizmus átöbbet ártott erkölcsi züllés tekintetében, mint a többi szoc. országban a fekete-fehér kemény diktatúra. Ott legalább mindenki tudta, ki hová tartozik, ki az ellenség, ki miért mit csinált.
Nálunk meg "belülről bomlasztotta" a rendszert mindenki. Naná, mindenki azért lépett be az MSZMP-be, mert ott akart bomlasztani!:-)))

aszekelyek 2012.03.28. 14:02:17

@dr. Bubó: van itt neked egy kis szórakoztató irodalom. Most megyek. Amit közölni gondoltam , már leírtam. Pá! Beszélgethetünk arról is, miért is nem tárgyal az IMF még mindig. Pozsgai abban a beszélgetésben idézte Margaret Thatchert is. She gave an advice , but rather warned him. : Be very careful with them !

dr. Bubó 2012.03.28. 14:02:35

@Szimba: "mindenki azért lépett be az MSZMP-be, mert ott akart bomlasztani"

most meg a fidesbe...

aszekelyek 2012.03.28. 14:08:26

@Szimba: nem megbocsátás. Egyenlő elbánás elve. :) Az nagyon nem fair , hogy csak S.P. monnyon le emiatt. Meg aztán azok , akik most ezt előhúzták bár jó rég tudták, , megbocsátani látszottak neki is ! , eladdig , míg alá nem írta az új alkotmányt. Fontosnak tartom ezt is megjegyezni. :)
Sokan zsarolhatóak még rajta kívül és azt tudjuk , hogy és kik szoktak nagy elánnal , politikai céljaik megvalósítása érdekében zsarolni. Ne legyünk álszentek. Ez pl így kapcsolódik az ügynöktörvényhez és a poszt témájához. Nem tudták beszervezni most , hát kicsinálják. Annyira átlátszó ez a bosszú. Ebben nem vennék így részt , ha lehet.

etwas kultur muss sein 2012.03.28. 14:10:32

@aszekelyek: Kedves fideszbirkák, ezzel a palibával nagyon csúnyán beégtetek.

livengood 2012.03.28. 14:10:55

Itt ez a szörnyű Schmitt ügy, ami már megválasztása óta nem róla szól.

Itt a vége. Elsüllyedtünk...

Gábor pedig egyre ritkábban ír. Talán mert már nincs kinek, nincs miért.

menőmano 2012.03.28. 14:11:02

@dr. Bubó:
Most tudomásul kell venni, még ha nehéz is, hogy az államfő nem-et mondott.
:)

fidesbe... "

:)))))))

Szimba 2012.03.28. 14:11:20

Pozsgayról még annyit, hogy csupán a reformok elindítójának járó tisztelet miatt nem röhögöm ki, amikor képes azt mondani, hogy "rájött, hogy a telefonját lehallgatják".

Bocsánat, de akkoriban mindenki tudta, hogy telefonon, még az utcain sem szabad semmi konkrétat vagy félreérthetőt mondani senkinek, mert kb. mindent, mindenkit lehallgathattak.

A valamire való, de a legkisebb vezetőt is rendszeresen lehallgatták, mivel alig volt telefon nálunk.

Még első főnököm magyarázta el, hogy a kattanás pl. mit jelent, ha felveszem a kagylót, és utána vagy közben hallom. (Késve vette fel, ill. megunta hallgatni, és előttem tette le a kagylót, azaz szakította meg a vonalat az ügynök et.)

Nehogy már Pozsgay a 70-es években jöjjön rá, hogy juj, nahát itt lehallgatások, jelentések, megfigyelések vannak! És nehogy már ő ne látott volna jelentéseket, és neki ne kellett volna jelentenie, amikor egy ócska kis üzemi lap szerkesztőjének is jelentenie kellett. (És ki is rúgták a titkárnőjét emiatt.)

Pozsgaynak szépen csendesen ülnie kellene a babérain, amit megérdemelt, és nem eljátszania a nagy forradalmárt, ami azért valljuk be, nem volt.

etwas kultur muss sein 2012.03.28. 14:12:21

@livengood: Pedig, ha TG nem ír, akkor az lmp-nek vége. :-)

lüke 2012.03.28. 14:16:55

@Szimba:
Makk K Moszkvában forgatott, nehezen lehetett hazatelefonálni,
kattanást hallott és beleordított a kagylóba:
alezredes elvtárs lépjen ki
(ez volt a filmgyári szállóige)

aszekelyek 2012.03.28. 14:17:00

@Szimba: nem lesöprik. Nem is mondathatják le. Alkotmányosan:) 89-es szerint sem. Sosem volt más a hatásköre a kormánynak. Mindig a k. e. hatásköre és magánügye volt , hogy lemond-e. Szerintem mások hiteltelenítették el a k.e.-t. A rájuk jellemző, dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha a miénk megdöglött módon. Egészen bizonyos, hogy saha senki meg nem tudta volna, hogy is volt a disszertációval anno, ha a k.e. Nem írja alá az új alkotmányt. Vagy másként tesz a kedvükre. Ne hagyd magad átverni. Nem a tisztesség itt az a motívum, mely az őt bevádolókat vezette. Hanem az érdek és a bosszú. Semmivel nem különbek nála. A mocskosszájú alternatív k.e. pedig nem tud ilyen diploma körüli bajba hozódni. Mivel nincs neki. Ettől már mindjárt alkalmas. Vannak ugye a többi volt k.e. életében is olyan momentumok, melyek nincsenek ínyére. Sólyom elnök úr pl. kitart ma is amellett, ha mást nem mondott, hogy az igenis úgy volt jó, hogy a menedékházat létrehozták a 89-esben a kedves elvtársaknak, kiknek a haja szála meg nem görbülhetett a '89-es szerint. Véleményem szerint kizárólag erről van szó, amikor az új törvény aláíróját ki akarják csinálni. Mivel a hatalmukat átmentették, meg is vannak hozzá az eszközeik.

livengood 2012.03.28. 14:19:21

@SzélsebesVelorex: ...ha csak az elempének lenne vége, jó lenne...

Azért jó napot neked.
livengood

Szimba 2012.03.28. 14:20:13

@aszekelyek:

Az IMF más téma. És a bankok is más téma, Sőt, Brüsszel tevékenysége, és az ottani képviselők munkája is más téma.

Nem is érintette TG elemzése most.

Valószínűleg nem is fogja, mert ezek sokkal inkább gazdaságpolitikai ügyek, és sajnos valóban a lehető legrosszabb döntések voltak. Ennek köszönhetően adósodott el Magyarország oly mértékben, hogy teljesen ki van szolgáltatva, és a léte szinte a külföldtől, a külföldi befektetőktől, bankoktól függ.

Sőt meg kell jegyeznem, hogy a mohácsi csatavesztés is baromi sokat ártott Magyarországnak.

Ettől még Schmitt Pál Magyarország szégyene, amit lazán semmissé tehetett volna a Fidesz, ha azonnal kéri, hogy önként mondjon le:-)) Ha már magától nincs annyi esze, önállósága. Nem igaz, hogy nincs még egy tollnok a Fidesz házatáján, aki mindent ugyanolyan szépen aláírna nekik.

Szimba 2012.03.28. 14:21:40

@lüke:

Ugye!
Ma már senki sem tudja elképzelni, hogy mennyire gyatra volt a felszereltsége technikailag is a BM-nek.

dr. Bubó 2012.03.28. 14:21:46

@aszekelyek: te teljesen beteg vagy....
ha dr snitt páleszről van szó akkor miért hadoválsz mellé...
mindenki hüje, csakhogy róla ne kelljen egy szót se szólnod... terelsz birka...

a lopás az lopás... mindegy hogyan derül ki... legjobb lett volna ha ő mongya el...

a zalternatív KE-t én is lexarom, nem értem minek terelsz...
de legalább nem hazudta hogy van doktorija...

azér ártatlan mert minden politikus zsarolható? ez inkább szánalmas nem?

te mekkora po:cs vagy... buta rohatt zombirka...

aszekelyek 2012.03.28. 14:23:07

@SzélsebesVelorex: Ugyanezt tették az ügynöklistákkal is. Akit le akartak gyilkolni , azt bedobták a médiába. Tehát nem váltottak móccert sem.
Fogadja őszinte részvétemet , amiért ilyen jellemtelenre sikerült.

Szimba 2012.03.28. 14:23:19

@aszekelyek:

Melyik közt. elnökünknek volt még plagizált doktorátusa? Mert mondd meg, és ugyanúgy elítélem.

dr. Bubó 2012.03.28. 14:23:21

@Szimba: +amerikában verik a négereket +etiópiában éheznek, +fleto lopott...

dr. Bubó 2012.03.28. 14:24:43

@aszekelyek: de ahhoz hogy ijjen vád lehessen ahhoz el kellett követni az ALJASSÁGOT...

@Szimba: amúgy meg: mit keres oszkópéter a wizerben ????

aszekelyek 2012.03.28. 14:26:46

@Szimba: Az a csócsálás igen sovánka vót. Egyébként egyetértek a morális kártétellel , amit akkor elkövettek. Ahhoz hasonlót hirtelen csak a megélhetési bűnözés legalizálását tudnám csak hozni. Ami valahol persze ugyanaz. Elvi alapon mindenképp.

Szimba 2012.03.28. 14:29:48

@aszekelyek:

Ha esetleg emlékszel rá, én egyértelműen az új alkotmány elkészítése mellett voltam még 2 éve.

Amit végül összegányolt a Fidesz, az nem alkotmány, hanem egy kalap sz@r. Később ezt kénytelen voltam elismerni.

Szerintem az 2/3-ad, sőt állítom a maradék 163 is annak drukkolt, hogy a Fidesznek sikere legyen, oldja meg a legjobb tudása szerint a bel- és külügyeinket, hiszen az mindenkinek jó.

Óriási csalódás volt minden reménykedőnek, hogy nem így alakultak a dolgok.

Szimba 2012.03.28. 14:45:54

@aszekelyek:

Monnyon le minden köztársasági elnök, aki lopta a doktoriját! - íg jó?

Sőt, monnyon le mindenki, aki lopta ...stb.
Vizsgáld felül az összes politikus doktoriját! Én benne vagyok!:-))

aszekelyek 2012.03.28. 14:48:28

@Szimba: Azt nem írtam , hogy másik k.e. nek volt olyan. Az viszont tény , hogy börtöntársak elmondtak egyet mást egy másikról, ami szintén kapcsolódik szervesen a poszthoz. követelte-e valaki a lemondását? Vagy ajnározták, mintha mi sem történt volna ? Egyébként is másoknál vannak a dokumentumok és infok. Szerintem róluk nem hallunk az atv-ben. Romsics kandidátusiját be is tiltották , vagy zárolták...Az meleg volt , nem plagizált :D íííolvasom, hogy már írták... meg még egy párat. Voltak ugye tabu témák:) Szerintem súlyozzuk ezeket a dolgokat. elkenésében nem vennék részt. Amint azt említettem. Újabban elévülhetetlen már a kommunista rezsimek tömeges gyilkolászása. Tudtad ? A doktorik cikijei meg elévültek.

graycivil 2012.03.28. 14:48:54

@aszekelyek: " míg alá nem írta az új alkotmányt. Fontosnak tartom ezt is megjegyezni. :)"

Tehát elismered, hogy saját (jobb) oldaláról buktatták meg?

etwas kultur muss sein 2012.03.28. 14:49:03

@aszekelyek: Véded a védhetetlent. Ez a legundorítóbb bennetek! Ez a fajta mindenáron összezárás rajtatok kívül maximum a maffiára jellemző.

Ha palibá nem a fidesz házi közt. elnöke lenne, hanem bármelyik másik párté, akkor ti lennétek a leghangosabban jajveszékelők, hogy ilyen az ország első embere...

graycivil 2012.03.28. 14:54:36

"Polityka: Megkérdőjelezték egy független ország alkotmányos jogrendszerét

A Polityka című lengyel hetilap szerdai számában hangsúlyozta, hogy a szuverenitás az ország belső rendszerének független kialakítását jelenti, ennek függvényében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Bizottság és az Európa Tanács, "két nemzetközi szervezet megkérdőjelezte az új magyar alkotmány és jogszabályok normatíváit..., azaz egy független ország alkotmányos jogrendszerét" és az Országgyűlés döntéseit."

www.hirado.hu/Hirek/2012/03/28/13/Szigoru_velemenyek_igy_latjak_kulfoldon_a_Schmitt_jelentest.aspx?source=hirkereso

Ha jól tudom, az anya "beleegyezésével" saját lányát rendszeresen megerőszakoló apa "belügyébe" is beleszóltak, pedig itt is egy "független család normarendszerét" kérdőjelezték meg.

graycivil 2012.03.28. 14:56:40

@SzélsebesVelorex: Ne báncsd má! Inkább fejezzük ki csodálatunkat egy olyan ember iránt, akinek "ilyen erős a hite"! :-)

Szimba 2012.03.28. 14:57:08

Azért ezt a Lenin Intézeti dolgot sem nagyon emlegeti senki, pedig ha már ügynököket, meg hithű kommunistákat keresünk, és szeretnénk kizárni őket a politikai életből, akkor azért Pozsgay et. valahogy kilóg a Fideszből. Vagy mégsem?:-DD

"...az érettségi megszerzése után a Lenin Intézetben tanult, ahol 1957-ben diplomázott. 1950-ben lépett be az MDP-be, majd 1956-tól annak utódpártjának (MSZMP) tagja. 1957 és 1965 között az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a megyei bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője, 1969-ig annak titkára. Ekkor a KISZ KB sajtóalosztályának vezetőjévé nevezték ki. 1971-től 1975-ig a Társadalomtudományi Szemle főszerkesztő-helyettese. 1970-ben védte meg a filozófiai tudomány kandidátusi értekezését.

Kormányzati pozícióba először 1975-ben került, amikor kulturális miniszterhelyettessé nevezték ki. 1976-ben megkapta kulturális miniszterré történő kinevezését is, 1980-ban a minisztériuma megkapta az oktatásügyi feladatköröket is, a minisztérium pedig felvette a Művelődési Minisztérium nevet. Ekkor lett az MSZMP Központi Bizottsága tagja is.

1982-ben kiszorult-kiszorították a hatalomból. Utolsó intézkedései közül a legmaradandóbb az önálló társulatú budapesti Katona József Színház létrehozása volt. Papíron kiemelték, nem számított „bukott kádernek”, áttették a Hazafias Népfront Országos Tanácsába, ahol főtitkári pozíciót viselt. 1983-ban jutott be először az Országgyűlésbe. 1985-ben az akkor kialakított országos listáról szerzett mandátumot. 1988-ban az MSZMP Politikai Bizottsága tagja lett és visszatért a kormányba, előbb Grósz Károly, majd Németh Miklós miniszterelnöksége alatt államminiszter. Ebben az időszakban (1989–1990) a Tájékoztatáspolitikai, a Tudománypolitikai és a Nemzetiségi Kollégium elnöke is.

Ő volt az első állampárti politikus, aki az 1956-os forradalmat „népfelkelésnek” nevezte (1989. január 28-án, Grósz Károly távolléte alatt). Nagy Imre újratemetésén ő volt az egyik politikus, aki őrt állt Nagy Imre koporsójánál. 1989-ben a párt újonnan alakult Elnökségének és a Politikai Intézőbizottságnak is tagja. A Magyar Szocialista Párt alapítója és első elnökségének tagja volt. Ugyanebben az évben a párt köztársaságielnök-jelöltje." (Wikipédia)

aszekelyek 2012.03.28. 15:00:11

@Szimba: Látom nem láttad a beszélgetést, amiről írta Gábor a posztot. Abból idéztem. Minden, mindennel összefügg. elhihetjük MArgaret Thatchernek szerintem. Ő ugyan az ENSZ pénzügyi ..nak tagjai vagyunk-e Mert ugye ez akkor volt, amikor Magyarország éppen a csőd szélén volt , nyolcvanasok elején és akkor beléptünk Fekete János ötletéből és javaslatára! a z IMF-be. Világbankba. Mivel akkor is annyi telt az elvtársaktól mint bajnaitól a kibák ügyében. Nem értettünk hozzá... Csak a saját pecsenye sütögetéshez. No így lett még vagy kettő, csődközeli. Horn és ferink idején. "006-ban is esküdöztek, hadd hozzák ők rendbe, amit elqrtak. Mit csináltak? Még egy csődközelit és azonnali gigahitelt...Mondd meg nekem , miért kéne őket még egyszer a közkassza közelébe engedni ? Közben pedig mindenrőlazorbántehet. Gondolom, már a nyolcvanas évek elején is ő tehetett róla...

etwas kultur muss sein 2012.03.28. 15:03:16

@graycivil: Amúgy meg kit érdekel, hogy ki a köztérsasági elnök? Nincs is olyan nálunk, hogy köztársaság.

Hát! Komolyan... Ennyi!... oszt jó napot?

Totálisan!

aszekelyek 2012.03.28. 15:07:11

@graycivil: vannak problémáid a szövegértéssel. Látom. Lassan mondom. Akik elvárták volna , sőt presszionálták , hogy ne tegye- a 89-es hős védelmezői - , húzták elő azt a szőnyeg alól , amit addig ott őriztek a disszertációról húsz éve. Nem a sajátjai csinálták a cirkuszt mindenfelé az alkotmány miatt. ferink , emlékezetek , személyesen megígérte , azért még sokkal keményebbet adnak , mint amit a médiatörvénnyel csináltak az EU-ban..

Szimba 2012.03.28. 15:11:26

@aszekelyek:

Hát...., éppen Pozsgay mondja az interjúban, hogy azok az emberek, akik 56-ban gyilkolásztak, már halottak, mivel akkor is 30-as éveikben voltak azok, akik tevőlegesen is, vagy aláírásukkal halálba küldhettek bárkit.

Ez azért egy egyszerű összeadás-kivonás által megállapítható.
Talán 1-2 ember él még közülük. Vagy akörül vannak, mint Pozsgay, azaz 78 év felett.

Viszont arról is beszélt (senki sem olvassa, hallgatja TG kötelező olvasmányait?), hogy egyrészt nincsenek meg már az ügynöklisták, másrészt emberségesen kellene hozzáállni. Harmadrészt meg kicsit elszólja magát, amikor azt mondja, hogy a 40 év alatt pozícióban levő MSZMP-seket lehetne elővenni.

Hopp, egy légy! Ki lépett be 50-ben, a legvadabb időkben, a PÁRT-ba? Csak nem Pozsgay et.?

aszekelyek 2012.03.28. 15:11:36

@SzélsebesVelorex: akkor Lichtensteinből írogat nyilván. Ha ott nincs olyan.Esetleg az alkotmányos királyságból. Védem a véreskezűeket? Nem. Az a védhetetlen.

livengood 2012.03.28. 15:11:47

@Szimba: jobb a 163, egyébként rémlik valami dajcs diplomájáról is

graycivil 2012.03.28. 15:11:59

@aszekelyek: Bíró Úr! Kérem Védencem felmentését, mivel egyértelműen bebizonyosodott, hogy az Áldozat szándékosan gyilkolta meg magát, hogy ezzel a gyanút Védencemre terelje. :-)))

Amúgy valóban kezd bennem ébredni a gyanú, hogy "mindenrőlazorbántehet" és "ennélbármijobblenne". :-(

dr. Bubó 2012.03.28. 15:15:46

a sokarcú álamfőnk

dr snitt plágium a doktori lopó...

dr shitt pálesz a hejesírás védnöke...

dr sitt pali a független magyar bíróság által elitélt bűnöző...

és ezek mind mind tények...

aszékelyek! védd a védhetetlent!

ulrike (törölt) 2012.03.28. 15:17:35

@aszekelyek: Támogatom álláspontod, védd az elnököt. Ez segít. Az ilyen elkötelezett kiállás. Többet mond, mit bármi más, miközben zúdul rá a baloldal, a jobboldal és a semlegesek árja (nehogy félreértsd). Van kibe kapaszkodni. Szép.
P.S. A Vaskapu előtt majd ereszd el, lesz még tán esélyed partra evickélni. Így csak rövid ideig hiányolunk, mert hamar száradós fajta vagy. Hajrá, Elnök Úr! Vesszen Ferenc!

Szimba 2012.03.28. 15:18:10

@aszekelyek:

No, most ki védte Gyurcsányt, Bajnait vagy akár az MSZP-t? Mert én aztán nem.

Az sem volt titok, hogy még a szocializmus idején adósodott el az ország óriási mértékben. (Megnéztem a kötelezőt!!!!) És hallottam, hogy Margaret T. feltartott mutatóujjal mit mondott Pozsgaynak (már későn persze).

És ha rajtam múlik, akkor nem mehetnek nem a közkassza, hanem semmilyen kassza közelébe az említett urak, hölgyek.

Ám mindez nem éppen Schmitt Pali doktorijának a védéséhez tartozó elem.

aszekelyek 2012.03.28. 15:19:01

@Szimba: Egészen addig , amíg nem akarták ezzel besározni , addig semmi foltot ő nem ejtett , -ő azután sem- Magyarország kárára. Akik ma ezt nyomatják , ők minden oldalról támadják a jelen Magyarországot , mert még mindig nem állt ki Orbán mögül. Tudod azt tanítják, egyetemen persze, hogy ne adj ki magadról semmiféle olyan infot , amivel támadható lennél. Akik ma Magyarországot kiteszik ezeknek a támadásoknak , a felületről gondoskodva erősen , azok leszarják ezt.

Szimba 2012.03.28. 15:23:26

@aszekelyek:

Liechtensteinben főlegvár van, és herceg.
Deazistennek sem akart értemjönni a lován.:-(

aszekelyek 2012.03.28. 15:23:32

@Szimba: nem védem azt. Ismertettem a 89-es alkotmány szerinti jogait és a kormányét. Kifejtettem , hogy miért most húzták elő azt Pont az övét. A sok-sok közül. elég sokan szereztek úgy diplomát, akik ma ágálnak és nem tudod. :) Védeni neki kellett. Hagyták is neki. Nekem se akkor, se most nem kell. A kormánynak meg különösen nincs vele semmi dolga. ez a törvény. :) Szegje meg a kormány?

nyünyüge 2012.03.28. 15:24:50

Ki hiányolta a délelőtt a narancsoldalt?
Beszédem volna vele kint a kocsma előtt :)!

Szimba 2012.03.28. 15:25:55

@tibapó:
Mit tudom én! Nem vagyok romológus, szociológus, politikus.

Csak 1-2 felmérést olvastam a témában. Azok is inkább a kisgyermekkori nevelésre vonatkoztak elsősorban.

dr. Bubó 2012.03.28. 15:26:01

@nyünyüge: ez csak egy rohat narancs... má bűzlik... záp...

ez a mellé duma már nagyon gyenge... meghogy nemzetközi coclib támadás...

qva unalmas és harmatos...

graycivil 2012.03.28. 15:27:53

@aszekelyek: Te ilyenkor komolyan veszed magad?

Ezért mondom, hogy lehet, hogy a "lebukástól félő, lopakodó becstelenségnél" a jelenlegi "nincs mitől félnünk a hatalomban nyílt becstelensége" sokkal-sokkal rosszabb.

aszekelyek 2012.03.28. 15:28:28

@Szimba: nem szép tőle:) @ulrike: talán olvassa el még egyszer nem védem az elnököt. A kormányt igen. Nincs hatásköre többre. Az elnöknek pedig nem kell lemondania. Ez a törvény. Ő dönti el. Inkább firtatom, hogy kik támadtak rá és miért pont most, húsz év után ezzel a stiklivel az elnökre. Ja és az akkori gyakorlatnak megfelelt. Szerintem akkor az akkri gyakorlat mondjon le:) ezzel a kormánynak nincs több dolga. Nálunk ez a 89-es és a jelen alkotmány szerint így törvényes. Követelné, hogy megszegje a kormány?
Nehogy már agresszolga és bánóék legyenek az etalon tisztességből és a bírái is a k. elnöknek! Az nagyon okádék dolog lenne!

Szimba 2012.03.28. 15:29:16

@nyünyüge:

:-DDDDDDDDDD

Várjátok meg még Tölgyes urat. Én inkább most befejezem.:-)

bariga 2012.03.28. 15:30:56

@Szimba: Hát igen, az ember egyik ámulatból a másikba esik.
Én nem értem ezt a stílust, nem tudom hol tanulták és miből gondolják, hogy ilyet komoly politikusoknak illik mondani.
pl.a Tomikát már nem is lehet idézni, annyira alpári
Viktor a saller, koki, kóceráj és még sok más,
Lajoska a telekpozítv, NB akárhányas edző
Lacika aljadék játék

Visszamenőleg ki kellene osztani néhány gyerekszobát.
Nem szeretném, ha a világban azt gondolnák rólunk, hogy ilyen bunkók vagyunk mi magyarok.

Arról már nem is beszélek, hogy ez hány milliárd forintba került már eddig is.

aszekelyek 2012.03.28. 15:33:22

@graycivil: valóban. Amit megengedtek maguknak az érinthetetlenek , akik nem Orbán és nem is a K.e. úr , azok sokkal rosszabbak. Nem , a lebukástól sem féltek , mivel érinthetetlenek. Lebuktak. Na és? Most éppen alkotmánybíróságot zaklatnak. Meg a szegénységről papolnak. Gyomorforgatóak. Szerintem, akiktől elvette a pénzüket, közalkalmazottak, éppen arra vágynak , hogy feri és bajnai a szegénységről és a jogállamról papoljon nekik. A MOTIM -ban alkalmazottak nem különben. A volt,libatenyésztők nem különben. Rablóból lett pandúrok.

Szimba 2012.03.28. 15:33:57

@bariga:

De, ilyen bunkók vagyunk:-(((
Mert megérdemeljük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

komment1 2012.03.28. 15:34:51

Kedves TG!

Nem szoktam facebookra írni, úgyhogy ide írom a véleményem a Schmitt ügy kapcsán bedobott ötletéről.
Szerintem nagyon jó ötlet, hogy valamit igenis kellene már lépnie az akadémiai értelmiségnek az ügyben, mert hatalmas botrányról van szó. Viszont magam részéről a legkevésbé sem tartom jó ötletnek, hogy ennek következményét a doktori és BA/MA hallgatók viseljék. Megmondom egész őszintén, a magyar akadémiai életről a lehető leglesújtóbb a véleményem. Az egész rendszert úgy ahogy van alapvetően tartom korruptnak, kontraszelektáltnak. Természetesen nagyon sok értékes ember sok értékes dolgot tett és tesz le az asztalra még ilyen körülmények között is, de szerény véleményem az, hogy a valódi tudomány művelését, az új tudományos eredmények elértét nemhogy jutalmazná ez az egész magyar akadémiai rendszer, hanem alapvetően bünteti, ugyanakkor a puha gerinc a lehető legjobb módja, gyakorlatilag feltétele az érvényesülésnek. Schmitt ügye ennek a helyzetnek csak a látlelete, és ez az egész magyar akadémiai életet jellemző mocsár is pusztán a nagy magyar mocsár része - éppen ezért cseppet sem véletlen szvsz, hogy ekkora felháborodást vált ki egy úgymond tudományos belügy. Azt sem tartom véletlennek, hogy akadémiai körökben szinte mindenki lapít, mint az a bizonyos a fűben, úgyhogy éppen ezért tartom nagyon jó ötletnek a gondolatot, hogy végre kicsit fel kellene rázni ezt az állóvizet, csupán a formájával nem értek egyet - így is éppen a diákokon és fiatal kutatókon csattan legtöbbször az ostor, ez az egész magyar rendszer számukra a leghátrányosabb, jellemzően nem pl a rektorok szokták mindennek a hátulütőjét elszenvedni.

nyünyüge 2012.03.28. 15:34:53

@SzélsebesVelorex:
Ebben a cikkben le van írva a kormányoldali kommunikáció lényege:
www.kreativ.hu/marketing/cikk/schmitt_pal_alternativ_valosaga

És ha sikerült elhitetni, hogy SP-t alaptalanul támadják, onnantól már elvi kérdés, hogy minden kellően elkötelezett és szemellenzővel ellátott hívő a védelmébe vette. És ha egyszer beállt mögéje, akkor már igen nehéz arcvesztés nélkül visszakozni. Ekkor jönnek a hajánál fogva előrángatott érvek és a jól bevált kommunistázó, gyurcsányozó, ... panelek.

Szimba 2012.03.28. 15:36:24

@aszekelyek:

Egykutya. A pandúrokból (jogászokból) meg rablók lettek:-((

ulrike (törölt) 2012.03.28. 15:36:28

@aszekelyek: Megbocsásson, de egyszer elolvastam futtatását, és tiszta lelkiismerettel itt a nyilvánosság előtt kijelentem, semmi olyasmit nem tettem, amiért másodszori olvasásra kellene ítélnie.

aszekelyek 2012.03.28. 15:36:40

@bariga: őszödiből lehetett ihletet meríteni:) Sok volt benne a qrvaország és a többi. Ilyes szenvedélyes igazságbeszédekben ez előfordullik:) A hevület , tudod:) Fel akarta rázni a ferink a frakcijjót.... Használat előtt felrázandóak , eszerint. Aztán felhasználta őket. :) A bizalmi szavazáson pl.

aszekelyek 2012.03.28. 15:43:38

@Szimba: az lenne a fair. Mindenkiét akik akkoriban a gyakorlatnak megfelelően kapták..)
Pontosan. Éppen havasnál volt török egyik este.Civil a pályán-ban. Simán megkérdezte tőle, ügyvéd úr, mennyi s a százholdas pagonyod? mer beszélik. Már azt, hogy pesti ügyvédek vásárolták fel a termőföldet. Kicsit dadogott és azt mondta, a nagybirtok , csak az a jó.... :) Így valahogy:) Két hazudozásból élő szakmány van. Az a jogászkodó és a reklámszakember. A politikai azon belül , naná. Használt autókereskedőkre rávernek , sokat. Volt ott egy nagyfejű kis kezű is. elfeldtem a nevét. Zentai? Meg egy Magyar Hírlapos fiú. Nagyon jó kis műsor volt.

@ulrike: Az más. Ha direkt akarja úgy értelmezni , legyen. :) Szabad a véleményünk. Az öné is , az enyém is. Ha el is tér. Liberális vagyok.

graycivil 2012.03.28. 15:46:47

"Elfoglata a Hallgatói Hálózat a SOTE rektori titkárságát

A Hallgatói Hálózat aktivistái, ma 15 órakor elfoglalták a SOTE rektori titkárságát. A mintegy 20 HaHa-s aktivista ülősztrájkba kezdett, és addig nem hajlandók elhagyni az egyetemi épületet, amíg az intézmény vezetősége nem kezdeményez eljárást Schmitt Pál, köztársasági elnök másolt kisdoktorijának ügyében. •"

www.mohaonline.hu/eszme/elfoglata_a_hallgatoi_halozat_a_sote_rektori_titkarsagat

aszekelyek 2012.03.28. 15:47:27

@ulrike: Megbocsásson , van még valakinek további hatásköre? Törvény a k.e.-re bízza a döntést. Sztem pedig akkor kell lemondania , ha a többi olyan disszertációsnak is és azokat is kitiltatják a közéletből. Ezekkel a feltételekkel támogatom a lemondások követelését. Ezt az egyet kivégezni , azt nem támogatom. Ugyanakkor álljanak elő , akik ezt feltárták , hogy miért ezt és most. Miért álltak meg a nagy tisztességükben egynél. Vannak még kérdéseim hozzájuk.

dr. Bubó 2012.03.28. 15:49:15

@graycivil: linkeld be az új poszthoz ott ON

bariga 2012.03.28. 16:47:22

@aszekelyek: 20 ezerért egy pszihológus kikezeli belőled ezt Feri ügyet. Lapozzál már kedves! Most is van baj elég!

tölgyes 2012.03.28. 20:18:07

@iii: Mit jelent az, hogy fényezi magát az ön értelmezése szerint? Mert az nem fényezés, ha valaki elmondja azt ami történt. Márpedig az ő esetében nem szokták megkérdőjelezni az állításait. Vitakoznak vele, mert ők másképpen értékelik a tényeket, de azt nem szokták állítani, hogy valótlanságokat mond. Táskahordója pedig soha nem volt senkinek. Inkább az történt, hogy Orbánék politikája közeledett az értékfelfogásához. Az ugyanis még az átkosban is köztudott volt, hogy a nemzeti ügyekben elkötelezett, ő már 90-ben javasolta új alkotmány elkészítését, ő már 90-ben szorgalmazta azok megbüntetését, akiknek kezéhez vér tapadt.. sőt az adósságszolgálat felülvizsgálatának kezdeményezését is szorgalmazta. Ezek voltak azok a kérdések, amelyek miatt őt háttérbe szorították. Annak megítélése, hogy ezzel jót tettek-e a háttérbe szorítók az Ön ítéletétől függ.

tölgyes 2012.03.28. 20:21:16

@márta)): Drága Márta!
Amit igazság dolgáában ír, az egyszerűen butaság.. ha csak valaki nem szolipszista.. de ahogy nézem maga nem az:)

tölgyes 2012.03.28. 20:34:27

@Szimba:
Kedves szimba!
Annyiban egyetkell értenem önnel, hogy a reformereknek mindig nehéz a helyzete, mert az egyiok csoport számára túl merész, a másik számára visszafogott... így egyik elvárásainak se tud tökéletesen megfelelni.
Másrészt pedig, ha nincs "forradalmi helyzet" márpedig 89-ben senki sem akart itt felfordulást, akkor a reformerekre hárul a munka elvégzése.
A 88-89-es történelmi helyzetet azonban nem ítéli meg jól. Ekfelesti, hogy érintetlen volt az MSZMP politikai, intézményi strujktúrája, rendelkezésére állt a felfegyverzett pártsereg a munkásőrség. Nem véletlen, hogy Grósz kijelentése a fehér trrorról nagy félelemet keltett. Ezért bár más is megtehette volna a párt lebontásának megkezdését, azt mégis csak Pozsgay tette meg. Az 56-ot átértékelő bejelentése után robbanásszerűen megindult a párt erodálódása. 99 őszére a párt elveszítette tagságának több mint felét.

Az, hogy miért és hogyan került előbb Nyers, majd Horn a párt élére egy Ön számára is végiggondolható kérdés: ugyan hogyan is várhatta Pozsgay a megmaradt párttagság és különösen az apparátcsikok támogatását, amikor mindenki előttl látható módon a párt létalapjának megszüntetésén munkálkodott.(Támogatta a munkahelyi pártszervezetek megszüntetését). Amikor ezt az OGY elfogadta a párt végleg térdre rogyott.. és ekkor az ellenzék még mindig nem volt MSZMP lebontó pozícióba.

márta)) 2012.03.29. 08:00:29

@tölgyes:

Ön, szórakozzon mással, ne velem, ha kérhetem.
ennyi.
:((

Szimba 2012.03.29. 11:24:31

@tölgyes:

Igen, szerencsétlen helyzet volt Pozsgayé.
Igen fiatalon, már 1950-ben beszippantotta a párt, és feltételezhetően ő sem maradhatott tiszta. Ami miatt én tisztelem, az, hogy ha lassan is, de felismerte a helyzet tarthatatlanságát, és tenni akart, változtatni. Félre is tették, igaz nem rossz helyre, nem rossz fizetésért.

És az is igaz, amit mondott, hogy másik szoc. országban ugyanezért kivégzik.
És ezért mondom azt, hogy ezzel a legvidámabb barakkal mi veszítettünk többet, sőt nagyon sokat.
Hozzászoktunk a diktatúrához, a kiskapukhoz, a langyos vízhez. Ezért van most annyira erkölcsi nihil, és tehetetlenség nálunk szemben a többi volt szoc. országgal.

Tehát, amíg Pozsgayt reménysugárként üdvözölték nálunk abban az időben, és megtehette, hogy előkészíti a rendszerváltást, addig pont a rendszerváltás után tették félre, haladták túl.

Gyakori ez a forradalmi helyzetekben.
De én az ellen tiltakozom, hogy pl. Rajkhoz hasonlóan belőle is áldozatot, mártírt csináljunk. Mert nem volt az.

tölgyes 2012.03.29. 14:17:08

@Szimba:
Kedves Szimba!
Hiszen éppen az volt a baj, hogy úgy tették félre, hogy nem haladták túl.
Miért írom ezt? Félre tették, mert javasolta, hogy 90-ben legyen új alkotmány. Nem lett. Javasolta, hogy azokat, akiknek a kezéhez vér tapadt büntessék meg. Nem büntették meg. Javasolta, hogy az adósságszolgálatot vizsgálják felül. Nem tették meg. Javasolta egy nemzeti leltár felállítását, hogy a privatizáció előtt legyen egy hiteles vagyonleltár. Nem tették meg.
Ezeket a kérdéseket se akkor, se azóta nem haladta meg az idő. Itt van a nyakunkon mindezek következménye! Inkább az volt a baj, hogy ő tovább vitte volna a forradalmat annál, mint amit a politikai elit és a társadalom elvárt. Ehhez járult egy rágalmazó és hatékony kampány, amelyikben hova tovább ő lett az átkos megtestesítője és nem azok, akik az átkost TÉNYLEGESEN fenntartották és működtették.

Mondok egy példát. Bírósági döntés kellett ahhoz, hogy Pethő Iván elismerje, hogy a szülei ÁVH-sok voltak.:( Mit gondol Bauer és Pethő, a Szoc. hazás Kis János érdekelt volt abban, hogy meginduljon az igazságszolgáltatás?? Márpedig akkor azokat, akiket az USA nagykövete támogatott komolyan kellett venni. Már abba is majdnem belehaltak, hogy nem ők nyerték a választást.
Valóban 1950-ben beszippantotta a párt. Akkor 17 éves volt. Anyja őt és még két testvérét egyedül nevelte egy Balatonhoz közeli kisfaluban. Mezőgazdaságtan tanult Fertődön. Ma is büszke azokra fák szemzéshez használt késekre, amiket azóta is őriz, mert nyaranta szemzéssel kereste a pénzt az életre... no meg vagonokat rakott..Való igaz, hogy a 17 éves fickóra hatott a párt hívó szava, aki felemelkedést ígért neki és tanulási lehetőséget. Ezt meg is kapta. Így aztán a Lenin Intézetben együtt tanulhatott Konrád Györggyel, Popper Péterrel, Berecz Jánossal, Csoóri Sándorral, Eörsi Isvánnal stb. (Mindezt csak azért írom ide, hogy láthassa, hogy ki mindenkire hatott a párt hívó szava)

Pozsgay egyébként mártír szerepre nem, de reális értékelésre igényt tarthat. Ezért is javasoltam Romsics Ignác könyvét, mert abból a tényleges szerep egész jól kirajzolódik.

És még egy megjegyzés: Ön azt írja nem rossz helyre került. Miért Ön szerint hová került.??
Nézzük a tényeket: 90 ben képviselő lesz, frakcióvezető az MSZP-ben és alelnök. Ekkor habilitált és kinevezték Debrecenbe egyetemi tanárnak. 1991-ben lemondott a párt alelnökségéről a frakcióvezetésről és kilépett a pártból, mert számára nem volt járható út az MSZP MSZMPésedése és összefonódása az SZDSZ-szel. 94 után már csak egyetemi tanár maradt nyugdíjazásáig, most pedig közel a 80-hoz felkérésre órát ad. Vagyona nincsen. Illetve van egy háza kicsi telekkel és a Balatontól 3-4 km-re egy nyaralója. Ez nem több annál, mint amivel minden egyetemi tanár rendelkezhet az ő korában, ha nem issza el.

Az SZDSZ -ahogy ezt a mai közt. elnökkel kapcsolatban is tették - nagy erőkkel nyomoztak, hogy valami különösen kompromittálót találjanak ellene. Ez egy 1957-ben a megyei lapban való cikken kívül nem sikerült. Illetve megtámadták amiatt, hogy magánkéziratait a Hoover Intézetnek adományozta. Utóbb kiderült, hogy minden irat jogosan volt nála, az átadott iratok államtitkot nem tartalmaztak, azok eredetije a magyar levéltárakban megtalálható.. így ez a lárma is elcsendesedett.
Ráadásul mindez jól nyomon követhető a magyar sajtóban és a megjelent írásokban. Ezért is írtam TG-nek, hogy a Pozsgay nagyobb felkészültséget igényel és több intellektuális erőfeszítést. És neki mint a kor tanújának joga és bizonyos értelemben kötelessége is a szólás, ha már azok, akik a bűn elkövető voltak hallgatnak...Nyers pl. egyszerűen elfelejtette, hogy miket mondott Nagy Imre kivégzését megelőzően és milyen javaslatokat tett a "pártnak", mint annak a KB-nek a tagja, amelyik döntött a kivégzéséről. Olyannyira, hogy ez az egyébként iránta elkötelezett Huszár Tibornak is sok volt már..:) Miközben ugyanez a Huszár akadémikus létére arról gyártott írásműveket, hogy miként lehetne legeredményesebben elbánni a Bibó emlékkönyv szerzőivel:( No ilyen írást a mai napig Pozsgayról senki sem talált. Nem akart elbánni senkivel. Olyan visszaemlékezés azonban bőven akad amelyikből kiderül, hogy soha nem volt rest jó ügyek mellé odállni.

Szimba 2012.03.29. 14:57:35

@tölgyes:

Elfogadom, hogy sok mindent nem tudok Pozsgayról, és magáról arról a 40 évről sem, amiben éltem. Sok apró meglepetés ért akkoriban is, és köszönhetően az akkori történelemoktatás hiányosságainak, hazugságainak ma sem minden világos előttem.
El fogom olvasni Romsics Ignác könyvét. Köszönöm az ajánlást!

Ami azt illeti, hogy a párton belüli bukása után is eléggé jó helyre került, az arra vonatkozott, hogy a Hazafias Népfront OT-ban főtitkár lett.
Akkoriban mindenki igen szimpatizált vele, és drukkolt, hogy elérjen valami változást az MSZMP-ben. Arról viszont már kevesen tudtak, hogy mi történt a rendszerváltást közvetlenül megelőző és követő hónapokban. A tévé Horn Gyulát mutatta, ha jól emlékszem, amikor a vasfüggönyt megnyitották (?)

Az emberek egy része még elhinni sem igen tudta, hogy ez megtörténhet, azt meg különösen nem, hogy Grósz fehérterroros beszéde után mi lesz.

Én sem tudtam, mert pl. a főnöknőm naponta hivatkozott Grósz beszédére, és várta, mit reagálok rá. Az SZDSZ-ről sem tudtam, és meg lesz lepve, de nagyon sok lelkes és egyáltalán nem buta értelmiségi ismerősöm sem tudta, hogy kik támogatják, milyen céllal stb.
Hihetetlen csalódás volt, amikor az SZDSZ egyre inkább amortizálódott, és egyre több ember lépett ki a soraiból (akiket becsültem).

Nekem, mint liberálisnak (és néhány ismerősömnek is) iszonyatos szégyen volt látni, mivé züllött az a társaság, amit a jövő hordozójának, a szabadság, jogrend, igazság letéteményesének tekintettünk.

Azóta is csupán csalódásokkal van tele számomra a magyar politikai élet. Nehezen tudok hinni már abban, hogy volt itthon 1 ember is, aki nem sározódott be. (Ha végiggondolom, hogy micsoda naivsággal és tudatlansággal jártam felvonulni a 70-es évek eleji márc. 15.-éken, és később milyen szépen tudtam hallgatni, pedig az a pedagógiai módszertani lap, ahová direkt elbújtam, legalább annyi politikai ütközési pontot nyújtott, mintha egy hetilaphoz, napilaphoz kerülök.

Én még 20 évesen is azt hittem, hogy Nagy Imre egy az MSZMP-vel szemben álló forradalmi párt, csapat vezetője volt, Rajkról is jóval később tudtam meg, hogy ugyan kivégeztette a párt, de csupán a sztálinizmus oltárán, a tisztogatások áldozataként. Valójában ő is egyik fogaskereke volt az akkori rendszer fenntartóinak.

Igaza van, nem minden fekete-fehér, de ez a szürkeség elkeserítő, még ha ismerem is a diktatúra lélektanát.

It’s the economy, stupid 2012.03.29. 19:20:21

@ballibbant:

Vagy kétéves vagy, vagy hülye. Esetleg jó jobbos módon hazudozol.

A III. Főcsoportfőnökség belső reakció elleni csoportfőnöksége beosztottainak listája:
hvg.hu/itthon/20050411tartotisztek

"a központi állománylista Kiszely Gábor Állambiztonság (1956-1990) c., több kiadást megélt sikerkönyvében - az általunk ismertetettel lényegében megegyezően - már évekkel ezelőtt megjelent."

Politikusok, akik az állambiztonsági jelentéseket kapták:
m.hvg.hu/ugynok/20050323olvasomozgalom/3

Az besúgók listája meg sehol.Vajon miért? Jelzem nem túl nagy feladat a BM személyzeti állományának "felderítése". Még felhívnám a figyelmedet, hogy ezeket a listákat egy tetves ballib lap közölte. Na csá.

tölgyes 2012.03.29. 21:22:01

@Szimba:
Kedves Szimba!
Párton belül sem bukott meg. Elveszítette Kádár és az akkori ortodox vonal, így elsősorban Aczél bizalmát. A KB-ben a gazdaságról elmondott beszéde már csak az utolső csepp volt a pohárban. Korábban számos lépésével szembe került már a pártvezetéssel. Ugyanakkor a párton belüli és kívüli népszerűsége nagyobb volt, mint ahogy azt egy minisztertől elvárták volna. Ráadásul a külföld is figyelte a mozgását. Korábban hosszú tartózkodásra hívták meg a franciák és az USAi is. Tehát nem lehetett volna őt konfliktus és magyarákodás nélkül eltakarítani az útból. Kádár, aki kiváló taktikus volt, azt gondolta:vezesse azt a sóhivatalt, ott demokratáskodjon. Aztán P. kiemelte az intézményt (Népfront) a jelentéktelenségből.

A német ügy is látható volt. Akkor erről már lehetett olvasni. Talán túl sok is volt a hirtelen kiszabaduló információ, ami között nehezebb volt eligazodni..Német ügy. A soproni piknikkel kezdődött, aminek Pozsgay és H. Ottó volt a fővédnöke... REzt azonban megelőzte 88 késő őszén egy határőrségi állományi gyűlés, ahol P. kifejtette, hogy nem lehet tovább fenntartani ezt a műszaki zárat Európa szégyenét. Ezt követően megszületett a kormánydöntés a felszámolásáról. Amikor Horn megjelent a színen, akkor már keresni kellett olyan szakaszt, ahol állt a kerítés. Horn pedig mint miniszter került a képbe. Azt mondták neki: Te mész oda, mert ez külpolitika.
A piknik után még több NDK-ás jött. Azokat akik a cseheknél próbálkoztak zárt vagonokba szállították vissza az NDK-ba... így maradt Magyarország, amelyik már korábban is NSZK-NDK találkozási hely volt. A németek kiengedéséről a kabinet döntött egyhangúan. A döntésben résztvett a miniszterelnök, a két államminiszter Grósz, a belügyminiszter éls meghivottként jelen volt Horn, aki megint a lebonyolítás feladatát kapta.

Az SZDSZ története valóban lehangoló. Talán éppen azért mert nem tudták levetkőzni azt a viselkedésformát, amit mint a pártelit csemetéi szívtak magukba. Ha még többet tudna róluk még lehangoltabb lenne.:(

cellimega 2012.05.01. 18:56:03

Ez egy nagyon jó poszt volt, Gábor! A balos kommentelők
1. kénytelenek voltak elismerni, hogy a Kádár-rendszer diktatúra volt (hogy most Pozsgayn keresztül gyalázhassák a Fideszt)
2. ugyanezen célból most relativizálják Pozsgay szerepét (tehát a többi reformkommunistáét is) a dikt. lebontásában.
süti beállítások módosítása