Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:27

Nem könnyű – és talán nem is kell - egy nyilvánvaló normasértés esetén kizárólag pártpolitikai keretekben elemezni. Schmitt Pál most már bizonyítottan plagizált kisdoktorija kapcsán – ahogy korábban a korrupciós botrányok vagy éppen az őszödi beszéd ügyében – helye van az értékítéletek kimondásának. A köztársasági elnök tekintélye elveszett, politikai értelemben tehertétellé vált. Ugyanakkor – talán, mint ma jelezte, tekintettel más egyéb kvalitásaira - nem kíván lemondani. S itt jöhet a klasszikus kérdés: kinek jó ez?

Ha kizárólag a politikai hasznosságról beszélünk (és eltekintünk az értékektől, a normáktól vagy éppen az ország érdekétől), igazat kell adnom a Századvég elemzőjének: az ellenzéknek valóban nem érdeke a halálos sebet kapott államfő távozása. Schmitt Pál ugyanis mostantól kezdve csupán egyetlen bosszúságot tud okozni az ellenzéknek: hogy, miként eddig tette, ezután is mindent aláír, amit a kormánytöbbség elfogad a parlamentben. Minden más tekintetben viszont az államfő hivatalban maradása ajándék számukra: Schmitt Pál a botrány után könnyen eltalálható céltábla és könnyen dekódolható szimbólum lesz, olyasvalaki, aki személyében képes cáfolni mindazt, amit kommunikációjában ez a kormány állítani szeretne magáról. Schmitt a posztkommunizmus és a következménynélküliség továbbélésének arca lesz innentől, maga a két lábon járó negatív kampány. Erre a szerepre jobbat, alkalmasabbat ellenzéki kampányfőnök megálmodni, kitalálni sem tudna.

A pártpolitikai logika alapján egészen világos, hogy ami jó az ellenzéknek, az rossz a kormánynak, ami nem érdeke az ellenzéknek, az érdeke (lenne) a kormányoldalnak. Nyugodtan ki lehet mondani: Schmitt Pál hivatalban (és reflektorfényben) maradása leginkább a Fidesznek árt. Tudom, hogy egy váltás politikai kockázatokkal jár és politikai ára is van, de mindez eltörpül azon veszteségek mellett, amelyekről az előbb beszéltem. Nem hiszem, hogy az elnök egyetlen megmaradt hasznosságában (a kormány feltétel nélküli támogatása) ne lenne csereszabatos, minden más előnye viszont, amit korábban esetleg vele kapcsolatban feltételezhettek megválasztói, a botrány kapcsán végleg eltűnt, megsemmisült. A Fidesznek ma egyértelműen az lenne az érdeke, hogy eltávolítsa magától, megszabaduljon terhétől, egy lemondással – vagy egy arra való felszólítással - ráadásul még példát is mutathatna a jobboldal arra, hogy a dolgoknak lehet következményük. Ha a Fidesz ezt nem teszi meg, azzal valóban nem az ellenzéknek árt. Ma talán még nem is könnyű pontosan felmérni a döntés súlyát, ha azonban a Fidesz nem veszi észre ezt a veszélyt, ha ragaszkodik az ilyen ügyekben alkalmazott sematikus stratégiáihoz és paneljeihez, olyan lassan ölő mérget vesz magához, amelynek a hatását nem a mai közvélemény-kutatásokban kell keresni.

Bizony, a következmények elmaradásának is van, lehet következménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr684345953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:52:59

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Schmitt: kor/kór-kép hitelesen 2012.03.29. 11:56:48

Meglepett az elmúlt két-három napban, hogy mennyire kevesen merik, vagy akarják kimondani a fájó valóságot: Schmitt Pál, ahogy van, hiteles személyiség, aki hitelesen képviseli a magyar politikia, közéleti állapotokat. Ő tényleg az emberek embere. Ha m...

Trackback: Ne add fel, Pali, az Istenért, ne! 2012.03.29. 11:23:41

„Hálátlan feladatot osztott ránk a sors. A ma nemzedékének, nekünk, mai magyaroknak jutott a kijózanító felismerés, milyen nagy ára is van az életnek, s ki mindenkivel kell megküzdenünk önállóságunkért.” – mondta Schmitt Pál újévi kös...

Trackback: Különvélemény 2012.03.29. 10:01:55

Spilberg Különvélemény (Minority Report) című filmje óta tudjuk, egyáltalán nem lényegtelen, mit tartalmaz a különvélemény. Dramaturgiai szempontból igen érdekes pillanatban, tegnap este hirtelen felbukkant a Schmitt-ügy különvéleménye olyan állításo...

Trackback: A plágium kormánya 2012.03.29. 09:33:40

Sokat cikizték a Millát Dopeman, és az ő korábbi dalszövegei miatt. Pedig amíg az alternatív köztársasági elnök (ami eleve csak egy paródia pozíció) csak énekelt arról, hogy megy lopni, addig az igazi konkrétan meg is tette, mégis pökhendi módon a demo...

Trackback: Schmitt Pál TAKARODJ! 2012.03.29. 09:30:48

Mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Köre Figyelő Bizottságának egyik tagja, egyelőre csak saját nevemben felszólítom Schmitt Pált magyarosan, hogy megértse: Ilyen ember, aki lop, csal és hazudik, megalázza hazánk függetlenségét egy haramia törpeállam e...

Trackback: A plágium-ügy elkenése bepillantást enged a totális állam építésébe 2012.03.29. 09:07:38

Sokan vállrándítással, vagy éppenséggel a bérrettegés vádjával intézik el a totális állam alapjainak lerakásával kapcsolatos bírálatokat. Most azonban bepillanthattunk a kulisszák mögé, remélhetőleg ez sokakat elgondolkodtat. A plágium-ügyben már nem i...

Trackback: Schmitt pál és a sün 2012.03.29. 08:58:58

Rájöttem. Rájöttem mit készít mindez elő. Nagyon hamar új miniszterelnöke lesz az országnak. Orbán egyre veszít a népszerűségéből és az emberek annyira kiábrándultak a politikából, hogy egyre kevésbé hajlandóak támogatni a jelenlegi pártokat.Mi a probl...

Trackback: A plágium-ügy elkenése bepillantást enged a totális állam építésébe 2012.03.29. 08:56:06

Sokan vállrándítással, vagy éppenséggel a bérrettegés vádjával intézik el a totális állam alapjainak lerakásával kapcsolatos bírálatokat. Most azonban bepillanthattunk a kulisszák mögé, remélhetőleg ez sokakat elgondolkodtat. A plágium-ügyben már nem i...

Trackback: Schmitt doktorija legyen közkincs! 2012.03.29. 07:51:55

Hadd másolhassa le minden magyar ember jogszerűen és mi leszünk a legnagyobb doktorandusz nemzet. Magyarország és a világ népe megérdemli, hogy Schmitt Pál doktori dolgozatát teljes terjedelmében közkinccsé nyilvánítsák. Ennek már semmi akadálya nem le...

Trackback: Dr. Schmitt kedvéért cenzúráztak a Heti Válaszban 2012.03.29. 01:43:00

Hiába dicsérte Stumpf András, a Heti Válasz újságírója Schmittet, hogy neki „tényleg valódi és nagy tudása van az adott témáról, a sporttörténetről, sportdiplomáciáról". Ezzel ugyanis egy valódi PhD megírására próbálta rávenni az „álam...

Trackback: Nem vállalok semmiféle bírálatot 2012.03.29. 01:37:58

Kárpáti András a Pécsi Tudományegyetem oktatója a Schmitt plagizált dolgozatát vizsgáló bizottság ítélete után a következőt írta a személyes facebook oldalán."Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. már...

Trackback: Schmitt-ügy: Gerinc, minek? 2012.03.28. 23:35:31

Ha van megfelelő mondja annak, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyítsa a hatalom, hogy Magyarországon bármit meg lehet tenni, akkor a Schmitt-ügy pontosan ez. Jobb helyeken rohadtul nem a magyarázkodással telnek el hónapok, azzal, hogy hogyan lehet ...

Trackback: Schmitt Pál miatt szégyenkeznek az egyetemi tanárok 2012.03.28. 22:11:37

Tegnap este írta Facebook-falára az alábbi üzenetet az egyik egyetem munkatársa: “Privát közlemény. Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől nem vállalok semmiféle bírálatot. A SE-TSK ...

Trackback: A Hallgatói Hálózat a SOTE Rektori Hivatalában tiltakozik Schmitt Pál plágiumbotránya miatt 2012.03.28. 22:08:32

A Hallgatói Hálózat sajtónyilatkozata:  “Tegnap nyilvánosságra került Schmitt Pál doktori értekezéséről készült jelentés, mely ugyan körülírja a plágium tényét, ám egyértelműen nem mondja ki azt. A felelősséget az egyetemre és a bírálókra hárítjá...

Trackback: Schmitt plágiumügyéért nemzetközi kitüntetésben részesül 2012.03.28. 20:49:46

Szerdán Wolfgang Rumpelstiltskin a neverlandi székhelyű Vásári Szemfényvesztők Nemzetközi Szövetségének (VSZNSZ) elnöke hivatalosan bejelentette, hogy Schmitt Pált, Magyarország köztársasági elnökét plágiumügyéért a legnagyobb pofátlanságot igénylő, ám...

Trackback: Mert megérdemeljük 2012.03.28. 16:52:41

Mit is? Hát ezt a több felvonásos kutyakomádiát, aminek a Fidesz álláspontja alapján tegnap vége lett. Az ítélet megszületett, SP bár másolt, de nem bűnös. Nincs tehát mit tenni, minden a legnagyobb rendben, eddig is felesleges volt izgulni, a rendszer...

Trackback: Viharvert pávatollak 2012.03.28. 16:52:12

Elkészült a nagy mű - a szerkezet rozsdás ugyan, csikorogva-nyikorogva, de működött. Ha nem is úgy, ahogy a nagyközönség titkon remélte. De mit is vár bárki a Földrajzinév-bizottság széjjelkergetése után? Mit is állapított meg a Tóth Miklós, a Semme...

Trackback: A negatív kampányarc 2012.03.28. 15:54:01

Nyugodtan ki lehet mondani: Schmitt Pál hivatalban (és reflektorfényben) maradása leginkább a Fidesznek árt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márta)) 2012.03.29. 11:30:09

Nahát! Milyen érdekes?! Nem is tudtam, hogy a Török Gábor (is) szokott kimoderálni hozzászólásokat?
:)

Egy "másik" blogon, engem is rendszeresen kimoderált a bloggazda, vagyis hát! a hozzászólásomat.
Ilyen ez!

:))))))

hoplita 2012.03.29. 11:34:03

Hihetetlen....:)))
A beltenyésztett fityiszfórumokon ilyen háeszek olvashatók...ezt egy tiszavirág nevű nick követte el...hírhedt faszfej, viszont ki sem mozdul a óljából, mert mindenhol körberöhögnék a fejet az idióta narancsmajmának.:)

".....Remélem Schmitt Pál a közeljövőben ledoktorál ismét!
Egy olimpiai bajnoknak ez még így idősödő korban sem jelent túl nagy kihívást.
Most pedig már juszt sem mondjon le, tartson ki ugyanúgy, ahogy Simor kitart. Kötelessége. Ha elveszik a 20 évvel ezelőtti doktoriját, tegyék, annak hiányában is lehet köztársasági elnök. ..."

Vérmérséklettől függően dühöngsz, vagy dőlsz....a röhögéstől:DDDD

forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=011885

márta)) 2012.03.29. 11:34:31

Ez már selyemzsinór - visszavonhatják Schmitt doktoriját"

. A végső döntést egyébként az egyetem szenátusa hozza majd meg csütörtök délután."

www.stop.hu/belfold/ez-mar-selyemzsinor-visszavonhatjak-schmitt-doktorijat/1018494/

Szomorú valóság. Szerintem.

debreceni.blog 2012.03.29. 11:35:56

Az elnöki dopping és a törvény előtti egyenlőség

Ha utólag vissza lehet venni érmeket, akkor vissza kell venni a címeket is.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1963_elnoki_dopping_schmitt_pal

hoplita 2012.03.29. 11:39:22

@lüke:
Pufajkás gyuszi kandidátusi fokozata is megér egy misét....:DDDDD
Hogy meg tudná most védeni....amikor a saját szarával gurigázik a rácsos ágyban.:))))

Szimba 2012.03.29. 11:41:29

@hoplita:

Ez olyan, mint egy szőke nős vicc.
De nyilvánvaló, hogy az érzelmeket nem lehet kizárni a megítélésből. Akit kedvelnek, annak mindent megbocsátanak.

És egy átlagembernek nem feltétlenül kell tudnia, mit jelent, ha nem a szomszéd Kissné doktorátusáról derül ki, hogy lopta, hanem a köztársasági elnökéről. Itt a külföldi megjelenései, a tárgyalóképessége , az elfogadottsága került veszélybe. És még nem is kell hozzá túl nagy rosszindulat, hogy visszautasítsák a meghívását, vagy hogy kizárják külpolitikai eseményekről.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.29. 11:43:42

@hoplita: ne báncsd a Gyulát... 1részt mer' beteg, másrészt, mer' a mai élvonalbeli politikusok többségéhez képest neki még szinte volt gerince... és művelcccségben se nagyon maratt le tőlük... :D

lüke 2012.03.29. 11:45:48

@hoplita:
ez jó
( zu Guttenberg is ezt mondta, de ö 40 felett van csak,+ jó képességü)
Gyulának mindegy
MO-nak diplomácia szinten nem mindegy
(meg a NOB-ban se! ahol Rogge ortopédsebész)

menőmano 2012.03.29. 11:46:25

200. Schmitt Pál: jön és megy?"

torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/24/200_schmitt_pal_jon_es_megy

"Bár nem volt váratlan Orbán Viktor döntése az államfő-jelölt személyéről, a tény bejelentése óta mégis sokan keresik a magyarázatot."

*******
oszt.jójnapot!
:))

hoplita 2012.03.29. 11:50:41

@Hepci:
Ha alaposan belegondolok, valahol igazad van...:)

Viszont van egy kedvenc japán közmondásom.
Ha valakit nagyon meg akarnak büntetni az istenek, akkor először az eszét veszik el.

A kis pufajkás gecit úgy tűnik meg akarják...

@lüke:
A nobba befér paja, bőven.
Amilyen alakok sertepertélnek ott, meg a fifába, uefába...meg egyéb sportszervezetekben.

lüke 2012.03.29. 11:51:51

@hoplita:
azt te csak hiszed
a sportban nagyon sok pénz van

hoplita 2012.03.29. 11:52:41

@Szimba:
Az a bibi, hogy ez nem vicc...és az elkövetője egy multis középvezető, aki szeret kérkedni a beosztásával, jövedelmével.

Elkűdtem az annyába eccer régen, repültem is, mint a győzelmi zászló.:))

hoplita 2012.03.29. 11:54:42

@lüke:
Tudom. Sportbuzi vagyok..:)

Na, essenem semmi...:)))))

Bencsik és társai: Áradnak a jó hírek, győzött az Elnök Úr!
Mazochista olvasónk BencsikTV-t nézett tegnap:

További részletek: kuruc.info/r/6/94103/#ixzz1qanK01k8

a_fater 2012.03.29. 11:57:25

Én azt nem értem, hogy az ún. "nemzeti-keresztény" oldal miért mutatkozik amúgy is ennyi exkommunistával. Nem hiszem, hogy "kvalitásaikra" rá lennének szorulva, ellenben óriási támadási felület, és az elveimmel is ellenkezik. Nem fogok elmenni szavazni, mert nincs kire: mindenhol vannak exkommunisták és baloldaliak – akkor nekem ki marad?

a_fater 2012.03.29. 11:58:35

@hoplita: mondjuk úgy, Plagi bácsi Blatter-kompatibilis személy :D

lüke 2012.03.29. 12:00:51

@Szimba:
na ez az
volt Rákosi M. óvoda is:)
az egyenlök közt egyenlöbbek
Münnich Iván, Hetényi odajárt,ne félj
ma ez a menö, tele oroszokkal
en.wikipedia.org/wiki/Institut_Le_Rosey

www.swissinfo.ch/ger/gesellschaft/Schweizer_Internatsschulen_nach_wie_vor_im_Trend.html?cid=30793642

Szimba 2012.03.29. 12:01:13

@Hepci:

Ő is meglehetősen lazán vette az erkölcsi mércét:-)
Amikor kiderült, hogy pufajka, akkor visszakérdezett, hogy "Na, és?"

De Horntól nem is lehetett mást várni. Főként akkor, amikor ismét ugyanaz a garnitúra került hatalomra, és sokan meg voltak győződve róla, hogy a visszarendeződés még lehetséges.

menőmano 2012.03.29. 12:01:56

Fideszes a Schmitt-ügyről: Fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson"

""Úgy gondolom, a frakció meg fogja ismerni a tényeket, ezután alakítja ki álláspontját - mondta a kormánypárti politikus, megjegyezve: a közéletben aktív szerepet vállaló embertől fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson." "

www.168ora.hu/itthon/fideszes-a-schmitt-ugyrol-fokozottan-varjuk-el-hogy-peldat-mutasson-93561.html

Hát! totális a helyzet az biztos. Na. és persze egyben szomorú is.

lüke 2012.03.29. 12:02:41

@a_fater:
ö is:)
pláne ha OV-vel Adidas labdába rúg:)

lüke 2012.03.29. 12:04:17

@Szimba: túl sok a megyözödéses-minden oldalon-
azért ennyi a hülyeség

Szimba 2012.03.29. 12:05:23

@lüke:

Ne is mondd! Főnöknőm abban az óvodában kezdett!! Isteni dolgokat mesélt, még Rajk kisfiáról is.
És a legjobb az volt, hogy amikor egyszer előtte beszélgettünk az ötvenes évekről, meg, hogy nem igazán volt mit enni, akkor halálosan csodálkozott. Ő már megutálta a téliszalámit, mert olyan sokszor kaptak a Rákosi Gyerekotthonban reggelire!:-)))

lüke 2012.03.29. 12:06:53

@menőmano:
telefonon kapja az infarktust(ezt borítékoltam)

menőmano 2012.03.29. 12:07:21

Elnézést!
De totálisan, baromi jó, hogy a @Kék az ég, idejön sivalkodni, a Török G. egyből totálisan kimoderálja "némely" hozzászólást. Mondjuk, nem probléma, egyébként. :) Picikét érdekes.

Mi történt???

:))))

livengood 2012.03.29. 12:08:31

@a_fater: Valahogy így vagyok én is. Szükség lenne itt mindből. Baloldaliból, jobboldaliból, keresztényből, liberálisból, konzervatívból, szociáldemokratából, zöldből, meg főleg tisztességesből, de ezekből sajnos hiány mutatkozik nálunk.

Szimba 2012.03.29. 12:09:28

@lüke:

Jaj!:-DDD

Egy sportember? Legfeljebb agyvérzést kap.

dr. Bubó 2012.03.29. 12:09:34

@gumirocker: érdekes hogy már annak is kell örülni ha valaki nem hazudik...

ritka mint a fehér h olló...

lüke 2012.03.29. 12:09:47

@Szimba:
lett nekik nagy szalámi:)
KarinthyM. is írja az Ördöggörcsben

bariga 2012.03.29. 12:10:36

@knausz: Akkor még nem hallottad, hogy hogyan beszél angolul.
A diplomaták meg nem okvetlenül hazudnak, csak dimplomatikusak.
Ezzel a két tulajdonággal, ami Neked tetszik, több százezer másik magyar ember bír, ráadásul zöngétlenek.

menőmano 2012.03.29. 12:11:13

@a_fater:

Nem fogok elmenni szavazni,"

Hát! Akkor ne menjen. De majd utána se tessék sivalkodni. Úgy, mint ahogyan most is, szavaztak, aztán meg totálisan sivalkodnak.
???
oszt.ennyi.
:))))))

bariga 2012.03.29. 12:12:19

@nyünyüge: ez inkább visszaüt és most már előbb, mint utóbb.

dr. Bubó 2012.03.29. 12:12:25

dr schmitt-sch MATT ... paraszt áldozat... nagy jácma fojik itten... berosálok...

kifordított nagyanyó 2012.03.29. 12:12:43

Hát fene tudja kell ez a bólogató jános.Úgy hogy vagy fideszes módra szarnak az egészre vagy keresnek másik bohócot.Mondjuk engem ez az ügy annyira nem érdekel.Nem emiatt röhejes a Pali.Az egész ténykedése és személye ami nem tetszik ez már csak a hab a torán.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.29. 12:13:40

@Szimba: na, nem akartam ezt a nyomorultat erkölcsi fároszi világítótoronynak beállítani... de a maiak között is van 1 csomó, aki bármit megtett volna bármikor, vagy éppen most... most még az a kényszer sincs, hogy pl. valaki elmehet vagont pakolni, ha nem lesz hazaáruló...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.29. 12:13:53

"ráadásul még példát is mutathatna a jobboldal arra, hogy a dolgoknak lehet következményük."

Hihi! Egy porszem a sivatagban! Nem is értem, hogy miért ezt a szegény bohócot pofozzák, amikor ez csak egy vicces epizód a ork bán ámokfutásában.

László56 2012.03.29. 12:14:51

Szép napot és jó ebédet Mindenkinek

Negatív kampányarc...írja az elemzőnk Dr. Schmitt Pálról a köztársaságunk elnökéről. Kispolgári értekezés egy olyan ország erkölcséről ami az országból, kommunistáinktól évtizedeken keresztül ki lett irtva. Most meg hiányoljuk. Kommunistáink ellopták a magyar identitásunkat. Meghamisították történelmünket. Kirabolták országunkat. Kiirtották belőlünk az erkölcsöt. Szétverték a nemzetünket. Megalázták és alázzák a magyar népet, most meg követelik az erkölcsöt rajtunk.

A saját képükre, primitívvé formálták az országot. Nem csoda ha egy Pozsgay professzor lehetett és így ronthatta nemzedékek gondolkodását. És ez csak egy a sok nemzetrontó közül. A primitív proletárok harca mindazok ellen, kik megpróbálnak szabadulni a borzalmas kommunista taníttatásuktól. Úgy mint a FIDESZ tagjainak nagy része. De mondhatjuk azt is, úgy mint a köztársaságunk elnöke. Ők is szeretnének megszabadulni a primitív múltuktól.

Nem tudunk, mert minden összefügg egymással. A feldolgozatlan közelmúltunk nem enged bennünket szabadnak lenni és multikulturálisan gondolkodni. A kommunista primitívség lejáratta a szociális gondolkodást, lejáratta a szabad demokrácia elvét és lejáratta a szabad társadalmat. Mert a szabad rablást nevezte és tanította a szabad társadalomnak, a korrupció szabadságát tanította a társadalom szabadságának.

A kommunistáink a szabad újságírást aláásták a korrupció minden eszközével. A magyar média a mai napig nem a saját szabadságáért küzd, hanem a saját korrupciója szabadságáért. Nagy különbség. De ahol még mindig azok ülnek a média vezetésében, kik korrupcióval és társadalmunk rombolásával keresik a kenyerüket, azon sajnálkozva hogy szűkítik a korrupciós tevékenységüket, addig az erkölcsre való hivatkozásuk, nem vehető komolyan.

Dr. Schmitt Pál nem tettes, hanem áldozat. Az évtizedes kommunista primitívség áldozata. A korrupt taníttatás, kéz, kezet mos, áldozata. Az Ő doktorátusa, a kommunista doktori kinevezések és elbírálások következménye. Nem véletlen hogy a világban, nem sokat érnek a magyar tudományos fokozatok. Nagyobb részben a szemétkosárban találhatók meg, a cégek személyzeti osztályain. Ennyi is az értékük. Hogy ez a magyar köztársaság elnökének a hibája lenne ? Kétségbe vonom.

A kommunista taníttattatásunk primitívsége azt sem engedi meg nekünk, hogy láthassuk a cselekedeteink értelmetlenségét, ha Dr. Schmitt Pált hibáztatjuk. Hiszen evvel a kommunistáink örömére lejáratjuk az ország legmagasabb hivatali tisztségét. Magát a hivatalt. Ki ezt nem látja, az ne foglalkozzon politikával. Pont a legkorruptabb magyar intézmények a médiából azok, melyek napirenden tartják az ország egyik legfontosabb hivatalának lejáratását. Vajon miért ? Megbosszulni a médiatörvényt, amely megköti a korrupciós kezüket.

Ki mindezt és a következményeket nem látja, az segíti az ország ellenségeit és a kommunistáinkat az országunk és nemzetünk lejáratásában és hozzásegíti mindezeket a társadalomellenes, korrupt elemeket, az országunk még egyszeri kirablásához. Ha nem így akkor hogy tovább ?

Feldolgozni a múltunkat és csak utána ítélkezni azok felett, kik a múltunk áldozatai voltak. A tetteseket viszont nem lehet elég hamar elítélni és kiszorítani a társadalom összes területéről.

Szimba 2012.03.29. 12:15:40

@lüke:

A sok pártétterem között a Duna Palotáé volt a legjobb. Oda járt az alezredes férjével a drága főnéni.
Engem meg az egyik ganaj főnököm (még az egyetem utáni időkben) egyszer megkért, hogy hozzam el neki a kijelölt húsüzletből a sertésmájat, és vehetek magamnak is.

Amit ott láttam, attól annyira kiborultam, hogy hirtelen nem is tudtam hová tenni a dolgot. Nem mintha ezeket nem lehetett volna tudni, de más volt látni, hogy a pártemberek "cselédei", köztük én is ott állunk sorba a máshol sehol nem kapható minőségi húsokért.

No, magamnak nem vettem, pedig anyám imádta. Amikor az íróasztalára tettem a főnöknek a cupákot, akkor látta, hogy ez nem volt jó lépés. Soha többé nem küldött a bótba:-))

menőmano 2012.03.29. 12:16:08

Jaj! Elnézést! Kedves TG.!
Azt lefelejtettem, hogy köszönet érte. Mármint. némely" komment kimoderálásáért .
Hát! ez jó, teszik.
:)))))))

lüke 2012.03.29. 12:18:56

@László56:
igen, nem tettes:
nem tett semmit a dolgozatért,
megírták helyette
s áldozat, mert elhitte, hogy cum laude
elhitte az Astoria szállóban,hogy fülelni kell, a nagykövetségeken,
Köbán Rita versenyein stb
a nök és az alkohol áldozata :megspékelve egy kis nagyravágyással

menőmano 2012.03.29. 12:19:28

Magasságos egek ura!!!
A @László kommentje totálisan kiverte nálam a biztosítékot!!!
Hát! Én ezt nem hiszem el!!!

Szimba 2012.03.29. 12:20:32

@lüke:
Szegény Malevics. Jó fej volt, nekem tetszettek is a képei.

CSENDES 2012.03.29. 12:21:57

Tegnap óta fordult a Nemzeti Gyorsnaszád, annak is a Körmányzati Kommunikációs mentőcsónakja.
GSZA szerint a kormány nem érintett S.P. kisdoktorijával kapcsolatosa "A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták. Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni." (Index)

Most akkor nem Bulgáriából küldött zárt borítékban javaslatot OV. az álom-államfőre?

menőmano 2012.03.29. 12:22:22

@László56:

Úgy van! Ön már megint totálisan megírta.
Gyurcsányahibás," még ezt kellett volna írnia, hogy totális legyen a kép, pardon) az írása.
Hát! Ez már egy őrület, elképesztő???!!!
ennyi.
:)

livengood 2012.03.29. 12:22:42

@László56: Szép napot Önnek is! Számíthatunk Önre.
Köszönöm,
livengood

Szimba 2012.03.29. 12:22:48

@Hepci:

Értelek, ne félj!!!
És valóban rusnya dolog egy tönkrement, szenilis, haldoklót most szidni. Akkor kellett volna, amikor még pufajkát hordott. Persze ki mert akkor ellenük fordulni? kevesek, és azok már nem is élnek:-(

lüke 2012.03.29. 12:24:34

@László56:
s itt küldöm neked,welcome
a TF-n elmondott sorait
levelezö tagozatos sportmenedzserek diploma osztásán 2008-ban:
" s közönetet mondunk a szülöknek, hogy ebbe az intézménybe küldték a büdös kölköket"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.29. 12:24:49

@lüke: sok ilyen Schmitt volt, csak nem kerültek ennyire előtérbe.
Eddig legalább írni-olvasni tudó köztársasági elnökeink voltak... feltűnően szexmániás se volt egyik se...

CSENDES 2012.03.29. 12:26:14

@László56: Szép hosszú írás, kár hogy kevés szó igaz belőle.
Bla-bla, kommunisták teték tönkre SP-t.
Nem, a gerinctelensége, törtetősége, bájgúnársága, szervilizmusa, kivagyisága, nagyravágyása.
Ja, és az elmúlt nyoolc évet kihagyta ebből a szép hosszú szövegből?

Tán nnem kellett volna azt nyilatkoznia egy személyéről kiadott könyvben, hogy filozófiatörténetből írta a kisdoktoriját a TF-en, és akkor nem keltette volna fel a kíváncsiságot.

Szimba 2012.03.29. 12:28:27

@Hepci:

Gondolod, hogy orális irodája is van?:-DDD

Laikus Érdeklődő 2012.03.29. 12:28:53

Az Elnök Úr egészségét súlyosan megviselték az ellene irányuló nemtelen és igazságtalan támadások, ezért úgy döntött, hogy végleg visszavonul a közélettől.
Sajnos a komenyisták ármánykodása ismét sikerrel járt, egy nagy embert vesztettünk.
Gyors felépülést kívánunk Elnök Úr!

menőmano 2012.03.29. 12:31:04

Úgy látom, hogy a hangulat némelyeknél kezd fokozódni íródnak a magasröptű kommentek.
Nem mellőzve némelyek, az ízléstelenséget sem.
De mindegy.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.29. 12:33:01

@Szimba: a feleségének biztos nem lehet könnyű... bár eddig folyton csak emelkedett a kitűnő Pál oldalán...

lüke 2012.03.29. 12:34:28

@Hepci: ö legalább egészséges:)

prof.BT/ SOTE: a legszebb az orálszexben az az öt perc, mikor a nö hallgat-irta nekem a kórházból.....

bubo, kodo, kishercegnek meg:mikor a keze le van foglalva

menőmano 2012.03.29. 12:37:31

Nahát! Akkor most mi lesz a "negativ kampány"-nyal????
Aggódom. komolyan.
??
:)

menőmano 2012.03.29. 12:41:35

Egy picikét más téma!

www.boraszportal.hu/hirszuret/20120329/jon-az-olasz-bor-dragul-a-hazai

Bővül a választék? Ezt a politikai zűrzavart, már lassan, józanul nem is lehet bírni.
No. és persze sok egyéb mást sem. Már totális őrület.
oszt.ennyi.
:)))))))))))))))

menőmano 2012.03.29. 12:45:36

Nézegetem itt a posztot! Hát! az "egyik" "avatar fotóval" gyereket (is) lehetne ijeszteni. Ha, ránézek. félek.
Komolyan.

További jó kommentelést! Írjanak jókat!!
:(

Szimba 2012.03.29. 12:46:05

@Hepci:

Veszélyes pozícióban (pl. valaki kém, vagy katona) nem ajánlatos a nősülés. Az egész család szégyenbe kerülhet vagy gyászolhat.

@lüke:

:-))))

lüke 2012.03.29. 12:47:46

@CSENDES:
látom ez felkavart a rejtekhelyedröl:)
izgi, a labdaegyetemen doktorálni
ott TDK-ztam élettanból:),versenyt is nyertem,majd felülvizsgáltatom 38 év után:)

dbeata 2012.03.29. 12:47:54

@knausz: Nem nagyon értem, miért hozod össze a Schmitt Pál ügyet, meg morális alapot az öszödi beszéddel. Mintha nem hazudnának azóta is folyton-folyvást a politikusok.

Ez meg egy feketén-fehéren tiszta ügy. Kár idekeverni a politikát. De most komolyan.

Bár lehet, hogy csak egy "bulvárkacsa" (Szijjártó Péter: 2012. január 13.)

hegyilány 2012.03.29. 12:48:22

"Nem könnyű "

Hát nem!!!

a_fater 2012.03.29. 12:48:34

@menőmano: uyge eddig szavaztam mindig, sose az ynert akire szavaztam, így elviekben "joggal sivalkodtam" :-))))

Úgy érzem, ha nem megyek, akkor is joggal sivalkodom. Az egész rendszerrel van baj, felesleges a demokráciát ott erőltetni ahol nem megy :)

lüke 2012.03.29. 12:49:25

@menőmano: bizony
tudod honnan van ?
a Dörmögö Dömötörböl

Szimba 2012.03.29. 12:49:26

A 446. poszt szólhat arról, hogy vajh ki lesz a következő KE.

Már olvastam néhány jópofa javaslatot: Selmeczi Gabriella, Deutsch Tamás, Chuck Norris...:-)))))
Utóbbi a legjobb!

hegyilány 2012.03.29. 12:50:43

@László56:
Jaj! Kedves László!

Ön nem változik semmit, de semmit.
Elhiszi ugye???
:)

lüke 2012.03.29. 12:51:23

@Szimba:
én Dieter Bohlent kérném fel
fel van varrva,mint paja és pont olyan randán beszél,mint a magyarok
from the Modern Taking

hegyilány 2012.03.29. 12:52:12

@László56:

Bocsánat! Elfelejtettem!!! Köszönet érte.
:(

dr. Bubó 2012.03.29. 12:52:19

ne mongyon le... kell a jókedv kacagás...
igenis hogy egységbe kovácsolta a nemzetet...

nagy együttröhögés rencerébe...
végre felhőtlen jókedvű hazát csinált...

ezt a többi politikusnak nem sikerült...
ott az a sok szürke gusztustalan lézerjani... akiken sírni lehet...

Álamfőnknek köszönjük, hogy a nemzet jókedvéről gondoskodott!!

@Szimba: mindenképp doktor kéne! dr lézerdzsoni? dr kósa? dr pintér? dr zorbán?

dr. Bubó 2012.03.29. 12:54:11

@László56: "A (komcsik) saját képükre, primitívvé formálták az országot."

rögtön itt vagy TE, példának... jaa és a pozsgait lehet gyalázni? az nem fides???

menőmano 2012.03.29. 12:54:13

Totálisan nem arra gondoltam, szerintem. De mindegy. Nem számít semmit, de semmit.

dbeata 2012.03.29. 12:54:33

@Cartman (ex Cartman): Tömör és velős, egyet kell vele érteni. Bele kell dörgölni az orrunkat, nap mint nap, hogy lássuk.

menőmano 2012.03.29. 12:55:20

Van olyan ügy, téma? ami totálisan lerágott csont. szerintem.
:(

dbeata 2012.03.29. 12:56:21

@Szimba: Kivárja még a nyár végét a Zelnök úr, nem?

menőmano 2012.03.29. 12:57:16

@a_fater:
No! Ebben van valami igazság.
Persze, persze, totálisan lehet sivalkodni. Nincs tiltva.
:))

dr. Bubó 2012.03.29. 12:58:20

@László56: "Dr. Schmitt Pál nem tettes, hanem áldozat. Az évtizedes kommunista primitívség áldozata. A korrupt taníttatás, kéz, kezet mos, áldozata. Az Ő doktorátusa, a kommunista doktori kinevezések és elbírálások következménye. "

:))))))) qvaa jjooooo... nagyon jooo

lanyi 2012.03.29. 12:59:21

Smitt a fidesz és Orbán igazi arca.
Mikor előhozták elnökjelöltnek nem értettem a vezér indítékait.
Volt egy igazán konzervatív és igazán tudós elnökünk, aki pontosan kontrollálhatta volna Orbán jogrendszert érintő ország átalakítását.Hiszen a volt elnök jogi szakértelmét senki sem kérdőjelezheti meg, sem jobb sem bal oldalon.
Aztán rájöttem , hogy Orbán ezt a gazemberséget Smitt nélkül nem tudta volna megcsinálni.
Ehhez egy igazi bábra volt szükség.Egy igazi jellemtelen emberre,aki az érdekeiért bármire képes.Smitt ilyen.

Orbán dönti el Smitt mikor megy,ahogy mindenről Orbán dönt a felvételi keretszámoktól a földalap kiosztásáig.
Ángyán Úrnak felfordult a gyomra Orbán hazugságaitól,Orbán igazi arcától.
Smittnek nem fog a gyomra felfordulni.:)

Szimba 2012.03.29. 12:59:47

@lüke:

:-DDDDDDD

A Testnevelési Egyetemen elég sok konferenciát rendeztek, és legalább volt köztük néhány szálas, magas fiú, a nőnemű tanáraik nem mind voltak buták. Akadt 1-2 egészen jó előadás is.
Másrészt persze tényleg ők a labdaegyetem:-))

menőmano 2012.03.29. 13:00:52

Hát! akkor esetleg lehetne azt is írni??, hogy a Gyurcsány áldozat???
Hát! Én nem tudom", csak kérdezem.
:)))))))))))

@László56:

Kedves László! mit szól hozzá????

Szimba 2012.03.29. 13:01:27

@dr.dbeata:

Ez a kérdés. De állítólag a doktorátusa elvétele után ezt már nem teheti meg.

Bár sok érdekeset megéltem már mindenféle rencerekben:-)

id.StewieGriffin 2012.03.29. 13:01:29

Észre kellene venni, hogy ez már rég nem Plagi báról szól!!!

Arról, hogy a Fidesz soha nem látott morális mélységbe sodorta az országot!! Az adott szónak, bármilyen tulajdonnak, legyen az magánnyugdíjpénztári, vagy éppen szellemi, nincs értéke!!! Ezért vannak a körbetartozások is, megrendel valaki egy szolgáltatást, terméket, de fizetni, akkor akar, ha majd lesz neki, felesleges!!!!, pénze!!! Addig is amíg ez kiderül hazudik, és hazudik és hazudik, amikor pedig szembesítjük a hazugsággal, támad!!!! Ismerős?

Újra elő kellene venni azokat a nyilatkozatokat, amiket a botrány kirobbanásakor mondott, ha nem a plagizálásért, akkor az akkori hazugsága miatt kell lemondania!!!

Félek attól is, hogy maga az eljárás is példa az előttünk álló évek jogi folyamataira: Feljelentés, vagy formailag nem lesz jó, vagy egy kifordítható, félremagyarázható szót megtalálva, arra való hivatkozással utasítják el a csinovnyikok elleni feljelentéseket!!!

hoplita 2012.03.29. 13:18:25

@László56:
".....Dr. Schmitt Pál nem tettes, hanem áldozat. Az évtizedes kommunista primitívség áldozata. A korrupt taníttatás, kéz, kezet mos, áldozata....."

Nyihahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!

Bazmeg....fetrengek.
Dél van még és mán be vagy baszva....?:DDDDDDDDD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.29. 13:19:30

@id.StewieGriffin: hehe, ahhoz kevés a Fidesz, hogy erkölcsi válságba sodorja az országot - már rég ott van.
Szűk 20 éve pl. megválasztották a Magyar Kertészeti Tanács (vagy valami ilyesmi) etikai bizottsága elnökének 1 faszit, akivel csak úgy lehetett beszélni, ha éjjel 3-kor felhívtad a feleségét a vonalason...

hoplita 2012.03.29. 13:20:38

@Hepci:
"....feltűnően szexmániás se volt egyik se..."

Sőt.....a legutóbbi még a zasszonyt is az őrezred egyik daliájával dugatta.:)))))

nu pagagyí 2012.03.29. 13:38:19

@László56: Ragyogó kis esszé egy félművelt amatör politológustól.

Tehát, Schmitt Pál az áldozat, aki ehhez képest minden rendszerben ragyogóan megtalálta számítását. Egy áldozat az nem ilyen. Az olyan, aki mondjuk a mult rendszerben életfogytiglanra ítéltek, vagy megfosztottak hivatásától. Csak felhívnám rá a figyelmedet, hogy az utóbbi időkben ezekből lettek "hazaárulók". Schmitt Pál akkor is motor volt, nem fék.

A médiatörvény lehetővé tette a közmédium kisajátítását, a Média Tanácsot pedig egypárti cenzori hivatallá silányította, amely pártutasításra osztogat frekvenciákat és bírságolja tönkre azokat, akik nem símulnak eléggé bele a hatalom elvárásaiba. Ez nem csak duma, sajnos tény. A lakájmédia viszont él és virul, közpénzből, állami cégek reklámjaiból, azza közvetve szintén az adófizetők pénzéből. Undorító agymosás folyik az országban, a Rákosi-korszakhoz méltó.

A többi hülyeségedre nem is válaszolok, gondolom külföldről óhajtasz ártani nekünk. Gyere haza és szívjál velünk egy picit, légyszíves.

További jó étvágyat!

hoplita 2012.03.29. 13:49:19

Itt van pajabá kedvenc klavi...azaz plagiatúrája...:DDD

szabadter.files.wordpress.com/2012/03/plagiatura.jpg

etwas kultur muss sein 2012.03.29. 13:55:58

@László56: Már hiányoztál. Végre megvan az a pont, ami alá nem lehet süllyedni. :)

hoplita 2012.03.29. 13:59:42

@SzélsebesVelorex:
Nana.....ne kiabáld el, mindig van lejjebb.:)

hoplita 2012.03.29. 14:18:30

Jobbik: A besúgó Martonyit szeretné Schmitt helyén látni a Fidesz
A Jobbik szerint nem a Fidesz, hanem a népharag fogja eltávolítani Schmitt Pált a köztársasági elnöki posztról, és most már az a kérdés, hogy ki lesz az utód - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.

További részletek: kuruc.info/r/2/94117/#ixzz1qbNZlf4j

hoplita 2012.03.29. 14:22:38

Olvasó: Izgulnak Schmitt egykori diáktársai

kuruc.info/r/20/94107/

*azta* 2012.03.29. 14:30:01

@László56: "Dr. Schmitt Pál nem tettes, hanem áldozat. Az évtizedes kommunista primitívség áldozata. A korrupt taníttatás, kéz, kezet mos, áldozata. Az Ő doktorátusa, a kommunista doktori kinevezések és elbírálások következménye. Nem véletlen hogy a világban, nem sokat érnek a magyar tudományos fokozatok. "
Schmitt ilyen értelemben semmiképp sem áldozat - amikor ő elkövette a "kisdoktoriját", akkor ő már nagy ember volt, sőt, már annak előtte is! nagy nagy valószínűséggel pontosan tudta, mik a játékszabályok - megalkotta, esetleg megalkották neki, oszt rögtön doktor lett.
vagyis haszonélvezője volt a mutyiságnak és nem áldozata. biztos, hogy sok sorstársa van, azonban csak ő kapaszkodott a köztársasági elnöki székig, még jó, ha nagyító alá kerül! nagy modoros szavaid mögött egy üres, rozsdás hordó döng csak (ha már így kell nálatok beszélni)...

@nyünyüge: "Mert azért mégis az ország meg a KE tekintélyéről van szó, nem? "
a KE ebben az országban egy nagyon gyenge pozíció - integetni Szöulban, kb. arra való. Meg persze nem aláírni törvényeket, ha úgy adódik, de azzal is csak időt lehet húzni.

bariga 2012.03.29. 14:56:58

@László56: mideki magából indul ki. Te valószínűleg tényleg primitív és korrupt vagy.

P23 2012.03.29. 15:03:02

@dr. Ez is csak egy nick:

Ahol lehet gúny tárgyává teszem Schmitt Pált. :-)
Hátha ez is segít a "2/3"-nak abban, hogy tényszerűen ítéljenek meg embereket, cselekedeteket.

nyünyüge 2012.03.29. 15:29:18

@lüke:
megspékelve egy nagyravágyó asszonnyal kötött házassággal ..

dr. Bubó 2012.03.29. 19:00:04

BRÉKÓ BRÉKÓ... smitt többé nem doktor... az anyja forog6 a sírjában....

"Szenátus, Tulassay: A tudományos munka módszereinek alaklamazásával készített értekezés nem felel meg a tudományetikai módszerének. A címet a szenátus visszavonja 33:4 arányban."

index.hu/belfold/2012/03/29/a_szenatus_dont_schmittrol/

dr. Bubó 2012.03.29. 19:01:29

vajon az a 4 hogyan kapta a doktori címét ???? követelem vizsgálják ki !!!!

rasztaszív 2012.03.30. 15:56:58

@dr. Bubó:
03.28. 21:49:19

a kapcsolódási pont Samaranch
süti beállítások módosítása