Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
ápr 02
15:53

Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a 2009-es miniszterelnöki casting színvonalához hasonlítottak – után most már érdemes előre tekinteni: mi jöhet most, milyen következményei lehetnek az ügynek?

(Fotó: Reviczky Zsolt)

Bár mind az ügy, mind annak kezelése (a bulvárkacsától a köntörfalazásig) kétségtelenül kínos a kormánypártok számára, összességében még időben jött a lemondás ahhoz, hogy annak a Fideszre nézve ne legyenek közvetlen és súlyos következményei. A jobboldali tábor – amelyet egyértelműen megosztott az ügy – láthatóan megkönnyebbült, sőt, bizonyos értelemben kiegyenesedett, hiszen innentől már okkal lehet beszélni arról, hogy ezúttal – szemben más korábbi normasértésekkel - lett politikai következménye az esetnek. Mostantól így új értelmezési csata kezdődik, amelyben már lényegesen jobbak a Fidesz esélyei, mint lettek volna akkor, ha az államfő a helyén marad.

A felelősség – ki miatt alakult ki ez a helyzet? - kérdésén túlmenően az igazi tét az új jelölt megtalálása. A kormány érdeke az lenne, hogy gyorsan és gördülékenyen menjen végbe a folyamat, az ellenzék pedig értelemszerűen annak megakasztásában érdekelt. Ezt a célt szolgálja a Jobbik kezdeményezése a közvetlen elnökválasztásról, vagy az MSZP javaslata Sólyom László jelölésére (érdemes megjegyezni, hogy míg a Jobbik régóta a közvetlen választás híve, Sólyom Lászlót az MSZP 2005-ben nem támogatta, elnöki működése alatt pedig gyakran kritizálta). Kétségtelen, hogy egy ilyen új helyzet az azt menedzselő számára mindig rejt veszélyeket: felmerülhetnek új szempontok, az ellenzék találhat a kormányénál populárisabb jelölteket, vagy akár olyanokat is, akik még a jobboldalon belül is megfontolásra alkalmasak lehetnek. Végső soron azonban közjogi értelemben itt tényleg csak a Fidesz számít: miután a parlamenti képviselők egyötöde jelölhet (és a második fordulóban már az egyszerű többség is elegendő a megválasztáshoz), az ellenzék legfeljebb beszélhet, de jelöltjével még a szavazólapra sem tud eljutni. A kormányfőnek így - amellett, hogy a jobboldali tábornak megfelelő személyt választ - csak arra kell ügyelnie, hogy a pártján belül ne nyisson túl nagy frontot a jelöléssel: ezért is kell azt gyorsan és határozottan vezényelnie. Egy elhúzódó, a nyilvánosságot is bekapcsoló vita (emlékezhetünk még a 2005-ös szimpátiaszavazásra) most biztosan nem érdeke.

Ha igazak a hírek, melyek szerint a miniszterelnök egy tőle jobbra álló jelölt szükségességéről beszélt a mai frakcióülésen (és ezt nem csupán azért tette, hogy Schmitt melletti kitartásra ösztönözze a képviselőket), akkor erősen lecsökken a potenciális utódok száma is. Biztosan kiesik a sajtóban gyakran emlegetett Martonyi János, Vizi E. Szilveszter és Pálinkás József, mint ahogy azok a kompromisszumosnak is eladható politikusok, közéleti szereplők sem jöhetnek szóba, akiknek a jelölése az elmúlt hónapok „konszolidációs” retorikáját erősíthetné.  A Fidesz legfontosabb vezetői közül talán csak Kövér Lászlóra illik a meghatározás, illetve azért akadnak olyan egyéb szereplők (például Tőkés László), akik úgy állnak jobbra Orbántól, hogy közben – ez a Fidesz számára lényeges szempont lehet - zártak a Jobbik irányába.

Bárhogy is van, a Fidesz érdeke most az, hogy a lehető legszűkebbre nyissa a jelölési ablakot, ezért azt várom, hogy – bár a lemondástól számítva elméletileg 30 napja van a parlamentnek a döntésre - napokon belül megismerkedhetünk az új államfővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr944356305

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 12:06:51

Kedves Naplóm!Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!   A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon! Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátság...

Trackback: Bűnbakok, sorakozó! 2012.04.03. 16:59:36

Államfőnk "meglepetésszerű" lemondása sokakat megszólásra késztetett, józan politikai elemzőket és teljes szívüket beleadó civileket egyaránt. A lemondás "bűnbakja" ahogy mindig, most is relatív, hasonlóan ahhoz, mi számított Schmitt Pál lemondásáh...

Trackback: Na nehogy már Kövér László! 2012.04.02. 22:10:08

Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök? Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a gara...

Trackback: Egy ember, egy párt és egy ország tragédiája 2012.04.02. 21:15:04

Schmitt tényleg az alapvető erkölcsi értékek fölött áll? Ha ezt elfogadjuk, ha ebbe beletörődünk, az már maga a vég. De hogy is van ez? És miért csinálja ezt velünk a kormány? Félek, hogy a magyarázatok meglehetősen félelmetesek. Az, hogy Schmitt ma le...

Trackback: Lemondani vagy lövetni ? 2012.04.02. 20:17:48

Schmitt Pál lemondott. Lemondása kötelesség volt. Kötelessége az országgal a jobboldallal és önmagával szemben is.Lemondásához vezető állomások a lebukás, a kivárás, a bizonyosság, majd a következmény. A lebukás Lehet azon vitatkozni, hogy valaki,...

Trackback: A méltatlan bulvárkacsától a lemondásig – Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.04.02. 19:33:04

Nézzük, ki mit mondott az elmúlt hetekben az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. A hvg.hu január 11-én írta...

Trackback: Schmitt Pál plagizált disszertációja tényekkel, számokkal, grafikonnal 2012.04.02. 19:06:43

Miféle igazságért harcol és akar perelni Schmitt Pál? Létezik másféle igazság is, mint a számok, amiket a Tényfeltáró Bizottság a jelentésében leírt? Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a...

Trackback: Köszönet Schmitt Pálnak 2012.04.02. 19:01:52

  Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!   E nehéz és fájdalmas időszak fordulónapján, mely nehéz volt egyaránt az Ön számára, az ön mellett hitet tevő támogatói, és a haza számára, kötelességünk megemlékezni minden eddigi érdeméről. Köszönet...

Trackback: Lemondott és perelni fog 2012.04.02. 19:00:23

A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor még azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy azt az ellenzéki javaslat...

Trackback: Gerincátültetés 2012.04.02. 18:53:47

A Semmelweis Egyetem tegnapi híre szerint forradalmi gerincátültetést hajtottak végre a hétvégén egy meg nem nevezett (de többek által felismerten politikai közszereplés vállaló) betegen. A beteg lábadozása, vélhetően sportolói múltjának köszönhetően é...

Trackback: Viktor a takarító (frissítve!) 2012.04.02. 16:48:16

És mégis mozog a föld. És mégis lemondott Schmitt Pál. És mégsem vagyunk következmények nélküli ország. Hozsanna néked Viktor!...

Trackback: Instant államfő 2012.04.02. 16:33:01

A kormányfőnek csak arra kell ügyelnie, hogy a pártján belül ne nyisson túl nagy frontot a jelöléssel.

Trackback: Orbánék és a Schmitt-bukás 2012.04.02. 16:22:23

Schmitt lemondott, de hogyan ? Szánalmas.hu Még mindig próbálta az igazát bizonygatni, miközben a lopás tényét bárki képes átlátni, ugyanúgy, ahogyan Gyurcsány esetében is a hazugság tényét. Akik akkor igazságbeszédnek nevezték, ma szégyellik magukat. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2012.04.08. 23:07:42

@hoplita:A két nagyhatalmi tömb között nem volt fegyveres konfliktus Európában és azt egyik fél sem akart:) Végül is a Szu lemondott Szuezről, az USA pedig szabad kezet adott az oroszoknak.
Zsukov emlékirata a hadtörténeti alapművek közé tartozik. Van abban Sztálin birálat, csak burkolt. Nyílt kirohanás nincsen.. de van egy sor dolog, amiről nem ír. Ráadásul neheztelt Hruscsovékra, hiszen a hatalomátvételben Berija félreállításában meghatározó szerepe volt, mégis mellőzték.

hoplita 2012.04.08. 23:08:07

@dbeata:
Ha eljönnél velem inni, valamék jó kocsmába, egybűl jobban lennél...:DDD

tölgyes 2012.04.08. 23:09:53

@menőmano: Valóban??? Akkor miért majmol követ másokat:::))) Ilyet csak a belsőleg labilis, gícséret és elismerés után sóvárgó emberek szoktak tenni.:)Ráadásul épp a trágárságot tartja követendőnek:::))!Pl Hoplitától tanulhatna mást is:)

menőmano 2012.04.08. 23:11:26

Hát! Totálisan jó az "ideális köztársasági elnök".

:)))))))

hoplita 2012.04.08. 23:13:46

@tölgyes:
Na, olvastad...????

Jó könyv egyébként, érdemes elolvasni...

Azé' mondom ezt, mert a 42-es harkovi, kudarcba fúlt, eleve elvetélt vörös támadásnál ellentmondott a nagy szoszónak......
De erről semmi nincs a könyvében....meg másról se, pedig a az a köcsög már dög vót majd tíz éve...

menőmano 2012.04.08. 23:14:09

@tölgyes:
Mit majmolok, kit követek Én??? Árulja már el??? Trágárságot???
Á" dehogy. Ön téved.

Ordnassac 2012.04.08. 23:14:26

@hoplita: egy jó almapálinka vagy Unicum!

tölgyes 2012.04.08. 23:17:15

@menőmano: Saját állítása szerint azt!!:::))

hoplita 2012.04.08. 23:18:14

@Ordnassac:
Én szilvázok....kun vagyok tán, vagy mijafene.:)))

Illetve a látens orosz barátságom okán csípem a vodkát.....:)
Ez is bizonyíccsa, hogy egy oroszbérenc vagyok...ahogy ugye a Jobbik is.:D

Ordnassac 2012.04.08. 23:19:03

@hoplita: hát persze, nem véletlen a Lobbik Oroszországért Mozgalom becenév. ;-)

menőmano 2012.04.08. 23:21:16

@tölgyes:
Ezt nem értem, de mindegy.

tölgyes 2012.04.08. 23:22:36

@hoplita: Azért ezen kívül sok mindenről hallgat.. annak valódi okairól is, hogy miért ment inkább Leningrádba, mint hogy maradt volna a vezérkarnál... Egyébként ha a kezébe kerül, akkor érdemes elovasni a Pokriskin emlékiratokat is. Na abban több bírálat is kikövetkeztethető.. és nagyon érdekes. Pokriskin az oroszok sztár-pilótája volt.

hoplita 2012.04.08. 23:26:53

@Ordnassac:
Csak lebuktam, basszameg...:))))

Aszekelyeket kérdezd meg, az emenón vót pár igazi elmeroggyant, akik ilyenekkel vádoltak.

A kedvencem az árpadhazi nicknevű vót.....30 éve nem járt itthon, de a zusából osztotta a zészt, hogy a Jobbik milyen hazaáruló......
A másik faszfej meg Ausztráliából......:))))))
Azokat nem tiltotta ki a modi.....dicsőségére a pógáir, fityiszes demokracicának....:DDDDD

tölgyes 2012.04.08. 23:28:33

@menőmano: Önt idézem:"Egyébként, ezeket a totálisan, fantasztikus szavakat itt a blogon tanultam, Önöktől,…. Úgy gondoltam, hogy ez egyfajta kikötés lehet itt", hogy illlyen szavakat is kell használni.":( (Az elütéseit sem javítottam!! Ez a szöveg arról szól, hogy Ön azért trágárkodik, mert így kíván alkalmazkodni..Erre írtam, hogy másokat majmol:) Csak ennyi.

hoplita 2012.04.08. 23:29:21

@tölgyes:
Azt még nem olvastam.....
Hol lehet hozzájutni...?

Ilyen maradi fajta vagyok amúgy, szeretek ilyen szarokat olvasgatni......:)

tölgyes 2012.04.08. 23:48:55

@hoplita: Érdemes megpróbálni az antikváriumi figyelőkben, de nagyobb könyvtárakban is megvan...Azért érdekes, mert nem vezető tábornokként élte át és mutatja be a háború elejét.. bár a végére ő is tábornoki rangot kap, de azt az eredményeivel érdemli ki.
Majdnem visszaemlékezés szintű regényt írt Bek a Volokalamszki országút-ban. Nagyon jól érzékelhetőek a háború elején uralkodó viszonyok.
Az olvasás soha nem maradiság.

Jó éjt! Mára befejeztem. Még olvasok majd egy kicsit.

jjulie 2012.04.09. 06:50:38

@hoplita:

látom lúzer szétcsúsztál

nem vagy cukorból, az esőre kimehetsz, viszon alkoholban oldódsz.......

nyünyüge 2012.04.09. 07:08:01

off

akkor most kezdjük követelni a Kossuth rádió betiltását - ahogyan a Tilos ellen tüntettek egy részeg műsorvezető miatt :)?

index.hu/kultur/2012/04/08/reszeg_volt_a_hirolvaso_a_kossuthon/

dbeata 2012.04.09. 08:11:46

@lüke: Köszönöm! Meglesz!

dbeata 2012.04.09. 08:17:26

@knausz: Már attól jobban lennék, ha nem kéne ezeket a bogyókat beszedni. Az én betegségem hamarabb fog elmúlni, mint az övé.

Szimba 2012.04.09. 08:37:56

@Ordnassac:

Vizi E. Szilveszternek én is tudnék örülni, ha felhívna, hogy menjünk teniszezni. :-))
Hetek óta nem tudok kikupálódni az influenzából vagy inkább a tavaszi fáradtságból.

Szimba 2012.04.09. 08:45:51

@tölgyes:

Javaslom, hogy húzza meg a copfját! Legalább virtuálisan, abból megérti hogy áll a helyzet.:-)

Szimba 2012.04.09. 11:18:02

@hoplita:

Kun? Kicsi, alacsony barna?

tölgyes 2012.04.09. 11:42:27

@Szimba: Azért lássa be: a szöveg amit írtam a kedves hisztis sértődékeny női személynek, felér egy copfhúzással:::))).Még egy kicsit a lábacskájára is ráléptem.

Egyébként elképesztő női személy:) Dúl, fúl, gorombáskodik, ha valaki más véleményen van mint Ő attól dühbe jön, de ha visszaszólnak neki elkezd nyivákolni mint a kismacska, amelyiknek véletlenül a farkára hágnak:) (Ez a szöveg most finomított változata annak a szólásnak, hogy "nyivákol mint a fostos macska". Félek, ha ezt írom, akkor szó szerint magára veszi és kioktat, hogy ő már kinőtt abból az életkorból:::)))és inszinuációt kiált:).

graycivil 2012.04.09. 11:43:44

"Az államtitkár behatolt, nyomozás nincs - az Orbán-rendszer működik

Csak eltévedt volna a KIM államtitkára? Dr. Szabó Erika rejtélyes körülmények között jutott be még a karácsonyi szabadságolások idején az akkori Országos Igazságszolgáltatási Tanács fővárosi hivatalába. Ott a portással beengedtette magát néhány lezárt irodába is, amihez elvileg nem lett volna joga."

stop.hu/belfold/az-allamtitkar-behatolt-nyomozas-nincs-az-orban-rendszer-mukodik/1023038/

"Az államtitkárt feljelentették, de a Központi Nyomozó Főügyészség végül nem indított nyomozást."

jjulie 2012.04.09. 12:24:49

@hoplita:

jóska, mondd mifáj, csak nem másnapos vagy?

jjulie 2012.04.09. 12:28:55

@tölgyes:

pajtás, láttál már nőt élőben, vagy csak olvastál róluk, mint a @hoplita: a zsidókról?

hoplita 2012.04.09. 12:30:55

@Szimba:
Barnának barna...de nem kicsi.:))

jjulie 2012.04.09. 12:31:47

@Szimba:

nagydarab, történelem és erő szakos, lúzer, és büszke rá

akár barna is lehet, kicsit füstös

menőmano 2012.04.09. 12:52:46

@tölgyes:
Drága tölgyes! :)) Én nem majmolok senkit.
Csak ennyi.

menőmano 2012.04.09. 12:55:51

"Még olvasok majd egy kicsit. "

Nahát! Totálisan kíváncsi vagyok, mit olvashatott a @tölgyes!
Talán átolvasta, áttanulmányozta újra, hogyan kúrta el a Gyurcsány, azokat a fránya milliárdokat!!!!!
:)))))))))))

menőmano 2012.04.09. 12:58:32

@tölgyes:

"(Az elütéseit sem javítottam!!"
Elnézést!!! Milyen elütésekről firkál??!! Nem gondolom, hogy javitani kellene az Én irományaimat.
oszt.ennyi.
:))))

tölgyes 2012.04.09. 13:06:45

@menőmano: Önt idézem:

:"Menjen a pi**ba!! vagy a fenébe!!! (Válassza ki melyik tetszik önnek jobban.) Így szó szerint. "..

Maga mondta, hogy másokat utánoz=majmol :) Megint csak Önt idézem:
:"Egyébként, ezeket a totálisan, fantasztikus szavakat itt a blogon tanultam, Önöktől,…. Úgy gondoltam, hogy ez egyfajta kikötés lehet itt", hogy illlyen szavakat is kell használni.":( (Az elütéseit sem javítottam!! Ez a szöveg arról szól, hogy Ön azért trágárkodik, mert így kíván alkalmazkodni..Erre írtam, hogy másokat majmol:)

E a szöveg se olyan bonyolult, hogy akár egy tyúk is meg ne értse:)

dr. Bubó 2012.04.09. 13:10:20

dr zorbán: "Európa elvesztette gyökereit"

miért? már ki is léptek a magyarok?

menőmano 2012.04.09. 13:11:55

@tölgyes:
Nahát! Nahát! Hogy mik vannak!!??? Miket firkál már megint. Ne azzal szórakoztassa a kommentelő társait, hogy rólam írogat. Úgy látom kezd önnél kidomborodni az elegancia!!
Ne sivalkodjon, ne sivalkodjon, ha kérhetem.
Szórakozzon mással.!!!!
ennyi.

menőmano 2012.04.09. 13:15:53

@tölgyes:
Hát! Ön totálisan kedves!!
Ön már megint!! nem bír magával. Csak nehogy megbánja, hogy tölgyes volt!!!!
:))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.09. 13:28:45

@menőmano: az se segítene, ha bükkös vagy makkos lenne...

Szimba 2012.04.09. 13:33:53

@tölgyes:

Igazán nagyon óvatosan fogalmazott.
A disszociatív zavaros, paranoid naiva nagyon csinos kell legyen, hogy betapasztott szájjal is kibírható legyen 10 percnél tovább.

Szimba 2012.04.09. 13:36:59

@Ordnassac:

Vizi E. nélkül nem lesz könnyű!:-)))

Szimba 2012.04.09. 13:38:13

@hoplita:

Akkor román származású lehetsz!:-))

Ordnassac 2012.04.09. 13:38:47

@Szimba: nehezen hiszem, hogy pont a tenisz fog kihozni téged a bretegségből. ;-)

tölgyes 2012.04.09. 13:41:25

@menőmano: Csak Önt idézem..Ön csak a sajátdurva nívótlanságát látja viszont, amiben gyönyörködhet..Magácska ilyen::))

Önt idézem:

:"Menjen a pi**ba!! vagy a fenébe!!! (Válassza ki melyik tetszik önnek jobban.) Így szó szerint. "..

Maga mondta, hogy másokat utánoz=majmol :) Megint csak Önt idézem:
:"Egyébként, ezeket a totálisan, fantasztikus szavakat itt a blogon tanultam, Önöktől,…. Úgy gondoltam, hogy ez egyfajta kikötés lehet itt", hogy illlyen szavakat is kell használni.":( (Az elütéseit sem javítottam!! Ez a szöveg arról szól, hogy Ön azért trágárkodik, mert így kíván alkalmazkodni..Erre írtam, hogy másokat majmol:)

Ez a szöveg se olyan bonyolult, hogy akár egy tyúk is meg ne értse:)Önnek azonban úgy látszik mégis túl bonyolult:::)

lüke 2012.04.09. 13:45:35

@Szimba:
ez az orál szex:)
az az öt perc,
sziasztok mennem kell

tölgyes 2012.04.09. 13:46:47

@Szimba: Ilyen a drága MANÓ!..Olyan mint a gallok éjszakai lopakodására vad gágosba kezdő római ludak:::)))

Egyébként lándzsás útifő szirup, NAGYON JÓ!! sok tea, fekvés.. és nem számítógéphez ugrálás. Csak ez segít. (NETEN OLVASSON RÓLA AZTÁN HAJRÁ!!)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.09. 13:47:34

@lüke: tőgyes or(r)á(l)nál fogva vezeti menőmanót...

tölgyes 2012.04.09. 13:48:19

@lüke: Miket nem mond.. kicsit kiszabadul és máris haszontalankodna???Egyébként is már akinek öt perc:)

Szimba 2012.04.09. 14:13:45

@Ordnassac:

Nem is. De egy ártatlan csokornyakkendős idős úr az már inkább. Megjelenne a teniszütőjével, azonnal összekapnám magam, és eldobnám a papírzsebkendőim (meg a járókeretet).:-DDD

Szimba 2012.04.09. 14:14:56

@lüke:

Jaaaaaaj. Tényleg ezt írtam???:-DDDD

aszekelyek 2012.04.09. 14:15:23

@márta)): amennyiben birka lennék , igen sokat kéne gondolkoznom azon , milyen alacsony szellemi és morális szinten állnak azok , akik a nemzeti oldalt hol papagály/j :D kommandónak , hol birkáknak , hol pedig annak nevezik , amiket itt nekem írogatnaknak , sértegetés céljából.
Mivel tanult is vagyok e témában, nem kell ezen gondolkodnom. Csak azt tudom megállapítani , hogy immár nem tudnak és így nem is akarnak , csak a legalacsonyabb színvonalon létezőkhöz szólni az idézett orgánummal . Is.
Rendkívül sajnálatos , hogy a baloldal már ide süllyedt. Szeretnék egy méltó politikai ellenfelet inkább. Bár nincs semmi szimpátiám az amerikai gyártmányú párt iránt , mégis arra vágyom, hogy TGM szellemi színvonala lenne bár a baloldalé. Birkázók helyett. A frontembereik sajnos meg sem közelítik azt. Populistábbak nehezen lehetnének már. Ami érdekes , a hátterüket ismerve , felettébb furcsa. A nyelvezet , a politikai propagandáé a legbiztosabb mutatója annak , kik is támogatnak egy pártot. Kor , nem , iskolázottság , lakóhely tekintetében is. Szerintem ez az írás anélkül testesíti meg a baloldalt , önmagáért beszélve , annak színvonalát , mely nem tud ezért sem növekedni, hálisten , - csak kettéoszlott jobbikra és szocikra , meg a morzsákra - hogy akár egy szavát is külön kommentálnám. Már a cím mindent elmond róluk. Ennyien mindig is voltak a kevéssé kulturáltak nálunk is , ahogy minden országban. Tehát ők a ma " baloldaliak " célcsoportja.

Szimba 2012.04.09. 14:18:50

@tölgyes:

Lándzsás útifű van. Tea van. Hársfaméz van.
Nyűg és őszi légy effektus is van.

Ha sonkát kellene ennem, azonnal elhaláloznék.
Ágyon a macska alszik, de majd váltunk.

Szimba 2012.04.09. 14:21:04

@Hepci:

Elrontottátok Tölgyest, amíg nem voltam itt. Már malackodik, meg udvarol is.

TG. meg nyulat fogott, hogy már nem hajlandó semmit írni? Addig kivár, amíg nem lesz KE jelölt?

Ordnassac 2012.04.09. 14:25:55

@Szimba: Mécs Imre is megteszi? ;-)

Állítólag Zwack Péter teniszezik még aktívan, pedig ő túl van már a nyolcvanon. (Max. Hepci kijavít.)

Szimba 2012.04.09. 14:27:34

@Ordnassac:

Ez manapság nagyon furcsán hangzik. Olyan Árpád-sávosan, meg Vonásan. Azért próbálok jobbulni:-)

Szimba 2012.04.09. 14:28:44

@Ordnassac:
Nem Mécs nem szimpatikus. Zwack úszni szokott, ámde igen alacsony, és a pepije mindig leesik.

menőmano 2012.04.09. 14:37:56

@tölgyes:
Ön meg újra, és újra ugyanazt írja. Talán sok volt a nemzeti színű pálesz!!????
Vagy mi?van már!!??????
Totálisan röhejes már!!!!
:)))))))

De csak nyugodtan idézgessen, totálisan nem zavar!!!
ennnyi!

menőmano 2012.04.09. 14:42:34

@Hepci:
Mi?van!!??? Talán Ön is sokat iszogált???

aszekelyek 2012.04.09. 15:07:41

@tölgyes: bizony , már akinek.... :D

aszekelyek 2012.04.09. 15:14:57

@Szimba: tényleg azt írtad:) Nézzük csak meg mikor lehet még... Ha örökösnő...., nagyon... Vagy csak van elég lóvé ... valahonnan. Akkor nem baj, ha nem annyira csinos... Tudnék is olyat megnevezni.... Sok parket táncos hím utazik arra is. Bájos kis filmecske rémséges nőről és körülrajongóiról . Kurt Russell és felesége , Goldie Hawn főszereplésével. A vasmacska kölykei című. Láttad?

márta)) 2012.04.09. 15:18:00

Gondolom a székelynagyasszonynak már gyorsan megy!!!

márta)) 2012.04.09. 15:20:58

@aszekelyek:

voltak a kevéssé kulturáltak nálunk is ,"

Azt látom! Maga az élő példa.

Egyébként mi van???!!! Kár volt ilyen sokat írni. Mert engem egyáltalán nem érdekel.

aszekelyek 2012.04.09. 15:31:23

@Szimba: jobbulást! utólag plusz tét küldöm a parkett -hez

aszekelyek 2012.04.09. 15:54:53

@márta)): halkan megsúgom, látszik, hogy elolvasta, mert arra válaszolt, idézte, amit írtam:) Annyira biztosan érdekelte. Szép az írás egyébként. Elolvastam. Piaci versenyben kedvezőbb, olyan feltételek teremteni tehát, hogy az érje meg legjobban, ha Erzsébet kártyát adnak a munkavállalónak, valami ördögtől való... értem. Az már birkaterelés a vályúhoz. Ez a firkász mennyi adót fizet? mit gondol, miből és kik fizessék az államadósságot, ha állandóan elhordják a magyarországon megtermelt GDP-t innen? Szerintem a firkász, kitől ez származik pontosan tudja ezt és azt is, hogy a kisemberekkel fizettették a francia érdekeltségűek által kivitt pénzt is a büdzsébe. CSak morálisan olyan ingoványos, hogy ezt merészeli firkálni. Azt képzelvén, hogy ez lenne az ellenzékiség. Ez kérem morális nihil. Belekeverni Spéter Erzsébetet ! Az is gyomorforgató. Uszító írás ez , franciaországi távlatból is láthatóan.

aszekelyek 2012.04.09. 15:59:24

@Szimba: szerintem ha tölgyes úr udvarol , az nem ilyen:D

aszekelyek 2012.04.09. 16:01:59

@márta)): mérgemben kis M-mel írtam a MPgyarországot. Pedig nem akarunk merni olyan kicsik lenni , akik tűrik , hogy genetikus alattvalónak nevezzenek és úgy is bánjanak velünk.

aszekelyek 2012.04.09. 16:10:45

@dr. Bubó: @márta)): minden percben bizonyítja, hogy mennyire alacsony szintű kultúrával bír. Tájékoztatom , hogy ez a halaskofák alatt van, az útszéliek modorában.
Ön egy Eliza Doolittle , aki nem találkozott Higgins Professzorral és úgy maradt. Gondolom , egyikről sincs sejtelme sem , kik lehetnek.

aszekelyek 2012.04.09. 16:19:00

@Ordnassac: Az mno-n valóban nyomták akkoriban ezt a mantrát a ljubbikok:), hogy a "zoroszpiaaac" , az kell neküüüünk , mert az a zördögorbán bezzeg, aszonta ruszkik haza... de mi nem... és nekem ez már akkor összecsengett a szoci elvtársak és dobreva férje kapcsolatrendszerével. Az orosz piac biztos jó de minket annyira nem húzna ki a slamasztikából, ahogy eddig sem. Az egy rubel egy dollár korszakban sem tették. Putyin a gázzal mindenkit szívatott... A szurgutnyeftyéről nem is szólva. A moszkvai magyar követség eladásáról sem szólva... De mégis nyomták ezt a süket dumát , hogy a zoroszpiaaaac...

márta)) 2012.04.09. 16:50:33

@aszekelyek:
Fejezze be, de nagyon gyorsan. Ha maghát azért fizetik, esetleg, hogy másokat figyelgessen, akkor csak tegye.
"gyomorforgató." Valóban az, amit itt művel folyamatosan.

Ennyi. nem több és nem kevesebb.

márta)) 2012.04.09. 16:55:25

@aszekelyek:
A nénikéjét minősitse, ha kérhetem.!!! Bizony, a jó modor, és az elegancia nagyon távol áll Magától. Nagyon jól írja.

Menjen a "vén fütty"- kommentelő társához, vegyen fel még néhány kezelést. Szórakozzon AZZAL.!!! Érti ugye?? Hátha nyugodtam lesz!!!

Ezzel be is fejeztem. Nagyon jó lenne, ha nem firkálgatna Nekem, Rólam, sem most, sem a jövőben.

márta)) 2012.04.09. 16:59:09

Magát " akartam írni!! De írhattam volna sokkal keményebb szavakat is. Köszönje meg, nagyon szépen!!!!, hogy nem tettem.

lüke 2012.04.09. 17:18:05

@aszekelyek: :)
ilyen mésalliance ritkán esik meg:)

dr. Bubó 2012.04.09. 17:24:14

mizu mizu? a fődakota egészsége hogy szolgál? aggódok nagyon... (a zországér)

dr zorbán vitya a leendő EXminiszterelnök

Szimba 2012.04.09. 17:28:51

@aszekelyek:

Láttam. A pénz jól kompenzálja a testi, lelki, erkölcsi hiányosságokat.:-(

Remélem, nem itt tudjuk meg, hogy hogyan udvarol Tölgyes úr!:-DD

Szimba 2012.04.09. 17:30:26

@márta)):

:-)))))))
Parodizálunk?:-)))

márta)) 2012.04.09. 17:39:56

Nyugodtan parodizáljon. Szórakozzon mással, csak ne Velem.
Remélem világos.
Amit önök művelnek itt" az egy szánalmas, semmitmondó műsor. S most nagyon finoman akartam fogalmazni.

Szimba 2012.04.09. 17:54:17

@márta)):

Bocsánat! Azt hittem, hogy Menőmanóval van afférod.

Szimba 2012.04.09. 17:55:14

Ez viszont izgalmas! A Jobbikon belül is van törésvonal.
Vonánál ki van jobbra?:-)

nol.hu/belfold/vonat_lecserelik__szegedi_csanad_az_elre_tor_a_jobbikban_

Szimba 2012.04.09. 17:56:55

Mindenki alkoholos befolyásoltság alatt van már?
Akkor indulhat a flúgos futam, én meg iszom még egy pár liter hársfateát.:-((

mókáné 2012.04.09. 18:01:00

@graycivil:

"És sok locsolót a Hölgyeknek!"

Köszönöm.:) Hát nem voltam elkényeztetve az 1 locsolómmal, de ez van és még ez is hogy van.

dr. Bubó 2012.04.09. 18:03:27

TEK kulcsi sportpáján...

ennek a mafiakormánynak a sport pája és a hatsereg fontos

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/upload//1204/Kulcs201246123551/img/WV0X5969.JPG

mókáné 2012.04.09. 18:08:01

@Szimba:

Rajtad kívül még Bea is beteg. Nem vagy egyedül.

Vannak olyanok, akik pedig más módon (pl. lelki beteg), de szintén beteg és az vigasztaljon, hogy a Tied elmúlik.

Gyógyulást kívánok!:)

tölgyes 2012.04.09. 18:10:38

@menőmano: Én írom??? Önt idézem.!!!. Nem kéne ilyeneket írnia és akkor nem kéne újra olvasnia. egyet ígérhetek magának: saját ocsmány stílusával még néhányszor szebbesíteni fogom.::))

mókáné 2012.04.09. 18:13:38

@dbeata:

" Az én betegségem hamarabb fog elmúlni, mint az övé."

Májusra legalább, amikor Blogtalálkozó lesz.

@Ubul2000 blogtársunk jól eltűnt, vagy én nem láttam csak?

@dr. Bubó:

Mi legyen ezzel a találkozóval? Jelezted, hogy jönnél és kérdezlek: hol találkozzunk?

Májusban az orgona virágzik.. májusban ne várj a hervadásig..
(nem tudom ezen a gépen linkelni a dalt, de ideértendő)

tölgyes 2012.04.09. 18:13:53

@Szimba:Nem hajlandó ágyba feküdni??? Akkor pedig ne nyifogjon!:) Ilyenkor feküdni kell. A macskának a lábtörlőn a helye.

mókáné 2012.04.09. 18:20:45

@tölgyes:

" Nem kéne ilyeneket írnia és akkor nem kéne újra olvasnia."

Tölgyes úr!

Elképzeltem Önt a tévében, amint éppen elmondja a bugyogós és gatyás hasonlatát és akkor a szövege alatt fut egy csík:

A beszédben félreérthető és/vagy furcsa hangzású szövegdefektekre számíthatunk. Nézőinktől szíves elnézést kérünk!

graycivil 2012.04.09. 19:04:40

@knausz:

"Ma nem költöttem verset húsvét locsolásra,
De nem hagyhatom a nemes feladatot másra.
Hogy szépségtek ne enyéssze rontás vagy átok,
Illatos életvizet locsolok Rátok!"

Vedd Magad meglocsolva..! :(+1) :-)

menőmano 2012.04.09. 19:06:56

@tölgyes:
Tessék?? Jól olvasom??? Nagyon, nagyon nem szeretem, mikor valaki átesik a ló túloldalára és onnan kiabál.
Válogassa meg a szavait, ha kérhetem.

graycivil 2012.04.09. 19:10:55

"Amerikából mozdítanák el Orbánt? Kiderült, mi az igazság

Washington nem indított támadást a magyar kormány ellen, hanem csak párbeszédet kezdeményezett a demokratikus alapintézményekről – állítja Kurt Volker, aki több fontos poszton is szolgálta az amerikai diplomáciát."

hetivalasz.hu/vilag/amerika-visszainteget-47692

Felháborító! Vegye tudomásul a világ, hogy Saját Hülyéinket nélkülük is eltakarítjuk! <:-O

tölgyes 2012.04.09. 19:13:44

@knausz: Ez csak azért van, mert a magyar nyelvkincsben kevés ismerettel rendelkezik:)

tölgyes 2012.04.09. 19:19:24

@menőmano: "Tehát Ön ezt írta:"Menjen a pi**ba!! vagy a fenébe!!! (Válassza ki melyik tetszik önnek jobban.) Így szó szerint. Igazán sajnálom"-vagyis önnek kéne megválogatnia a beszédét és kimosni mosdatlan száját::((

Én írom??? Önt idézem.!!!. Nem kéne ilyeneket írnia és akkor nem kéne újra olvasnia. egyet ígérhetek magának: saját ocsmány stílusával még néhányszor szebbesíteni fogom.::))

mókáné 2012.04.09. 19:40:39

@graycivil:

"Vedd Magad meglocsolva..! :(+1) :-)"

Köszönöm.:) Így tehát lett 1 ismeretlen locsolóm is idén.

Piros tojás helyett próbáltam becsempészni egy dalt Neked:

www.youtube.com/watch?v=C3tOQvCm0gk&feature=related

dbeata 2012.04.09. 19:46:56

@knausz: Egy óra alatt ott vagyok a szigeten. Ha megvan az időpont, majd szólj!

mókáné 2012.04.09. 20:34:30

@dbeata:

Rendben.:) Te csak gyógyulj! Én pedig felújítok.

radala 2012.04.10. 08:56:12

@Szimba:Fischer , Faymann, Schüssel, Haider, Strache, Pröllök egyik sem jobb egy leheletnyivel sem mint Szanyi, OV, Pokorny, Vona, Schmitt Pál.
Neked nem Mo-val, hanem a plebsszel van bajod. Nekem is van ezzel bajom, legalább akkora, mint neked, de szerintem nem csak a bunkók, de az érett okos emberek (ami én nem vagyok) is együtt tudnak élni azzal a helyzettel, hogy a nép ilyen amilyen. Még akár szeretni is lehetne ezt...
(én nem szeretem, de ez az én bajom, nem tarom még véletlenül sem erénynek ezt).
süti beállítások módosítása