Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
ápr 09
18:06

„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott országgyűlés megalakulása óta a politika sűrűjében tevékenykednek. A politika világán kívül azonban semmi jelentőset nem tettek le az asztalra: sem kiemelkedő tudományos, sem kulturális, sem üzleti, sem sportteljesítmény nem áll mögöttük.” A méltán népszerű blog véleménye egyértelmű: csak pártpolitikus ne költözzön a Sándor-palotába.

(Fotó: Origo)

A felvetés ismerős lehet: 2005-ben az SZDSZ hasonló megfontolás alapján utasította el a szocialisták által az államfői posztra jelölt házelnök, Szili Katalin támogatását. A magyar politika - és persze általában a politika – instrumentális jellegét mutatja, hogy ugyanekkor az akkori ellenzék is osztotta a kisebb koalíciós partner „elvi” álláspontját. Sőt, még egy szimpátiaszavazást is rendezett, hogy ne a politikai elit döntsön a kérdésben, és sikerüljön megtalálni a „pártok és pártérdekek felett álló” személyt. Ez az érvelés persze nem állt távol a választók gondolkodásától: Giró-Szász András egyik cikkéből tudjuk (Az emberek véleménye. Heti Válasz, 2005. Június 2.), hogy „a Századvég a leggyakrabban említett függetlenség kritériumára külön is rákérdezett, és (...) a választók 69 százaléka tart alkalmasabbnak egy, a napi pártpolitikától független személyt, aki az élet más területein bizonyította vezetői rátermettségét, míg csupán 22 százalék támogat olyan pártpolitikust, aki a politikában bizonyította rátermettségét".

A pártpolitikusokkal kapcsolatos elutasító véleményt legitimnek tartom, politikusok általi hangoztatását – ha a helyzet éppen így kívánja – megértem, ezzel együtt már 2005-ben sem tartottam igaznak. Nem azért, mert Szili Katalint jobb jelöltnek gondoltam, mint Sólyom Lászlót (pont az ellenkezője az igaz), hanem sokkal inkább azért, mert a rendszer logikájához inkább illeszkedőnek tűnik – de semmiképpen sem összeilleszthetetlen -, ha politikusok töltenek be egy politikai szerepet. Bocsánat, de hosszabban fogom idézni, amit hét évvel ezelőtt írtam:

„Az elnökválasztás alkalmából sokan azt találgatják, a koalíció él-e a lehetőséggel, és valamelyik frontpolitikusát választja-e államfővé. A "csúnya pártpolitikus" kontra "független ember" vitáját azonban álkérdésnek tartom. A jó államfő ismérve nem az, hogy nem politizál, hanem az, hogy az alkotmányos előírásokat tiszteletben tartva, méltányos módon, tiszteletet parancsolóan teszi-e a dolgát. Miért ne lehetne egyszer köztársasági elnök Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Hiller István vagy Kuncze Gábor - hogy csak négy valódi pártpolitikust említsek. Nem mindegy, hogy valaki az elnöki tisztségben lesz életében először politikus, vagy pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő? Az elnöki szerep alkalmassági feltétele nem a hallgatás képessége vagy a gondolkodásra való képtelenség. Ha a koalíció bölcsen dönt, olyan embert választ - legyen politikus, tudós vagy más szakma jeles képviselője -, aki ténykedésével végre bebizonyítja, hogy létezik politika a pártok felett vagy azokon kívül is.”

S hogy miképp viszonyul mindez ahhoz, amit a bevezetőben idéztem a Véleményvezértől? Szerintem úgy, hogy nem lenne szabad egy kalap alá venni, és eleve diszkreditálni minden pártpolitikust. Kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett – fogalmaz az alkotmány. Az államfő megválasztásához kényelmes többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-nek most – többek között – azt kell mérlegelnie, hogy a számukra elfogadható jelöltek közül kinek van több esélye arra, hogy ennek az alkotmányos előírásnak megfeleljen. Meggyőződésem, hogy az alkalmasság nem a pártpolitikától való távolságból fakad, ahogy – erre egészen közeli példa áll rendelkezésünkre - az alkalmatlanságot sem a pártpolitikus előélet determinálja.

A felmerült politikusok korábbi pályafutását, habitusát, tevékenységét vizsgálva egészen biztos vagyok abban, hogy az államfői hivatal által elvárt képességek és lehetőségek tekintetében nagyon is lehet különbséget tenni közöttük. Míg Kövér Lászlóról nehéz elképzelni, hogy jól érezné magát a pártpolitizálástól eltiltva, és az sem igazán valószínű, hogy azt az integráló szerepet, amit 2005-ben még Orbán Viktor is kiemelten fontosnak tartott, sikeresen tudná eljátszani. A házelnök ebben az értelemben a helyén van: az ő politikusi erényei a mai pozíciójában lényegesen jobban tudnak érvényesülni – és a kormányoldal számára is több hasznot hoznak.

Ebben az összevetésben Áder János lényegesen alkalmasabbnak tűnik. Az első Orbán-kormány alatt házelnöki posztot betöltő politikusnak sokkal kevesebbet kellene önmagából feladnia ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Ádertől lényegesen kevesebb „érzelemgazdag” és egyben politikailag egyirányú, a másik oldal legitimitását is tagadó mondatot lehet idézni. A „politika sűrűjében” eltöltött két évtized alatt rendkívül fegyelmezett és határozott értékekkel rendelkező politikusnak tűnt, aki egy kritikus helyzetben nem véletlenül vált belső ellenséggé, és – feltehetően ennek következtében - fordított hátat egy időre a magyar belpolitikának.  

A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr574373782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Épp átrendezzük az irodát, nincs időnk a maga hülyeségeivel foglalkozni 2012.04.10. 10:34:08

Természetesen tisztába vagyok vele, hogy az emberek, köztük én is, ösztönösen tele vagyunk előítéletekkel az állami bürokráciával, pláne az adóügyekkel foglalkozó szervekkel kapcsolatban. De tény az is, rohadtul meg tudnak dolgozni érte időnként a...

Trackback: Az ember elnökei - Mi volt, mi lesz a köztársasági elnöki intézménnyel? 2012.04.10. 09:51:51

 A köztársasági elnöki poszt mintha tehertétellé vált volna a magyar politika számára, a jelenlegi hatalom már szabadul is tőle a maga módján.  A Göncz Árpád személyében való megegyezés még előremutató volt. Az első Orbán-kormány alatt Torgyá...

Trackback: Kizáró ok? 2012.04.10. 08:33:01

A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük.

Trackback: Majdnem Amerika 2012.04.09. 23:26:33

Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" g...

Trackback: Hoffmann Rózsát államfőnek! 2012.04.09. 23:26:02

Ha a Fidesz és Orbán Viktor túl hosszúra nyújtja az államfőkeresést, hát számíthat arra, különböző jelöltek megjelenése-eltűnése országos derültséget vagy épp felháborodást idéz elő, a casting pedig kommunikációs káoszba, azaz bohózatba fullad. Vann...

Trackback: Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012.04.09. 23:16:08

Nemzeti egység:  Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012. április 2. Egyhelyütt már kifejtettem, hogy ha most a baloldali értelmiségnek is sikerül visszavennie az arcából, és a falat az ún. jobboldal és az ún. baloldal közül át tud...

Trackback: Schmitt Pál Ph.D. fokozatot hazudott magának az Európai Parlament honlapján 2012.04.09. 22:14:09

“Kisdoktori, megismétlem kisdoktori dolgozat volt, nem PhD “ – nyilatkozta Schmitt Pál január 18-án a Kossuth Rádióban. Alig két héttel később, március 30-án este a köztévében Obersovszky mikrofonjába ugyanezt nyilatkozta: “Ne felejtsük el,...

Trackback: Schmitt Pál Ph.D. fokozatot hazudott magának az Európai Parlament honlapján 2012.04.09. 22:13:51

“Kisdoktori, megismétlem kisdoktori dolgozat volt, nem PhD “ – nyilatkozta Schmitt Pál január 18-án a Kossuth Rádióban. Alig két héttel később, március 30-án este a köztévében Obersovszky mikrofonjába ugyanezt nyilatkozta: “Ne felejtsük el,...

Trackback: Németh Lászlóné tényleg politikus? 2012.04.09. 22:10:37

A Wikipedia bejegyzése, amely Németh Lászlóné Zsuzsikát, a középfokú végzettségű nemzeti fejlesztési minisztert politikusként említi, a nap vicce kategória győztese. Némethné az a gazdasági szakember, akinek nincs felsőfokú végzettsége. Egy 1976-ban sz...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.04.09. 22:07:31

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.04.09. 22:05:30

  Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipu...

Trackback: Elnöki méltóság ide vagy oda 2012.04.09. 21:39:21

Nem feltétlenül jelentene bajt, ha egy korábbi pártpolitikusból lenne köztársasági elnök - írja a blogján Török Gábor. Orbán Viktor is valószínűleg így gondolkodott, amikor kijelentette: egy tőle jobbra álló személyt látna szívesen a Sándor-...

Trackback: Nem Orbán Viktor a hibás 2012.04.09. 18:40:18

Szinte minden közélet iránti érdeklődéssel beoltott, ellenzéki emberek által alkotott fórumon - baráti sörözés, levelező lista, online fórum, stb. - axióma, hogy Orbán Viktor az oka minden bajunknak, ő a főgonosz, aki tönkreteszi Magyarországot, aki le...

Trackback: Nem Orbán Viktor a hibás 2012.04.09. 18:38:30

Szinte minden közélet iránti érdeklődéssel beoltott, ellenzéki emberek által alkotott fórumon - baráti sörözés, levelező lista, online fórum, stb. - axióma, hogy Orbán Viktor az oka minden bajunknak, ő a főgonosz, aki tönkreteszi Magyarországot, aki le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.04.10. 09:25:30

én is azon vontam fel a szemöldökömet, hogy Szili milyen koordinátarendszer szerint volt jobb jelölt Sólyomnál... vagy bárkinél...

mókáné 2012.04.10. 09:26:23

@Diocles:

" Van egyáltalán oly téma, kérdés, ahol bejött volna a "Véleményvezér" jellemzően szélsőségesen túlzó, elfogult, fekete-fehér világképe, álláspontja? "

Egyetlen szóval: Nincs.

Egy mondatban: A világ sokkal színesebb, mint azt a Véleményvezér (minő nagyképű már ön-definíciója is!) valaha láthatná sötét szemüvege mögül.

tintamin 2012.04.10. 09:29:46

Ó, siralmas, hogy ott tartunk, hogy ki tudjuk mosdatni Ádert.

A politikusok renoméja sosem volt ennyire mélyen, hisz mindenki tudja, hogy "egy politikus akkor is hazudik, ha kérdez".

Az elmúlt húsz év lopása minkdenkire rányomta bélyegét. Aki meg túl fiatal hozzá (pl. Szíjjártó) meg azért, mert önálló vélemény nélkül tartja a főnökei ánuszában a nyelvét.

A politikai elit teljesen eltávolodott azoktól, akikről naponta óbégat, akikre naponta hivatkozik: a "zemberek"-től.

Ez az elit teljesen belterjessé vált, saját és a haveri körök érdekei felülírják a közérdekeket, és mivel már legalább 20 éve nem dolgoznak, fogalmuk sincs, hogy működik az ország.

Egy politikusnak szolgálnia kell(ene). Ehelyett egy egész ország szolgál nekik, taplukat nyalja állami pénzek vagy egyéb előnyök reményében.

Szánalmasak és menthetetlenek vagyunk.

mókáné 2012.04.10. 09:30:36

@ubul2000:

"Gyárfás egy gazember"

Egyszer beajánlottam a Napkeltébe újságírót hozzá és azonnal igen-t mondott nekem.

Hát akkor most, ha tőlem kérné és módomban állna, bizony ő lenne a MOB elnöke!:)

mókáné 2012.04.10. 09:34:51

@tintamin:

"és mivel már legalább 20 éve nem dolgoznak, fogalmuk sincs, hogy működik az ország."

Van, aki sosem csinált mást, mint politizált és ahhoz sem ért.

"Egy politikusnak szolgálnia kell(ene)."

Igen. A feladatuk ez volna.

Ordnassac 2012.04.10. 09:35:26

@radala: azért Fischer egyetemi tanár, Klestil pedig diplomata volt. Ezt azért nem nevezném semminek...

Pékszakállú Henceg 2012.04.10. 09:37:58

@tintamin: Tökéletesen egyetértek! Mára a politikus szó a kiváltságok, a korrupció és lopás szinonimája lett.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.04.10. 09:39:16

@szíj: "Húsvéti alaptörvényhez" "húsvéti országelnököt."
Bár szerintem igazán várhattak volna vele még ötven napot, és akkor már akár királyt is választhattak volna! :-D

sárkányfő 2012.04.10. 09:40:03

Felebarátaim,
kár a szóért, Jézus Krisztus pótolhatatlan....

dbeata 2012.04.10. 09:43:41

@Szimba: Az én szívembe is belopta magát egyből. :)

Szimba 2012.04.10. 09:45:35

@vadász2:

Pünkösdi királyt?:-))

radala 2012.04.10. 09:46:00

@hoplita: Ja az tuti, hogy egy Jobbikos messze egészségesebb (európaibb), mint a balerek, akik a leginkább le-felnézősek. Lenézni másokat (amúgy ok nélkül) még mindig sokkal kezelhetőbb állapot, mint ez a kusza balos ön/nemzetkép.
Amúgy mi a francot csinálnak a királyok, mint politikusok 3 éves koruktól? vagy mit csinált életében Bush, Obama, Sarkozy?
Berlusconi mást is csinált. Jobb ember lett-e tőle? Putyin is csinált mást is. Jobb-e ez bárkinek?
Azt hiszem szerencse, hogy nincs és nem is lesz hatalmam soha, mert tuti, hogy az első dolog lenne, amire használnám, hogy a VV-seket pofán vágjam:-)
Tuti fix, hogy a legműveletlenebb magyar választó nem bír akkora faszfej lenni, mint ez a sok ostoba bigface:-)

tarackos 2012.04.10. 09:46:33

Szerintem sincs gond azzal ha politikusból lesz ke. Egy politikus is lehet tiszteletre méltó. Lehet, de nálunk nincs ilyen politikus. Na ezért nem lenne szabad megengedni, hogy politikusból ke legyen Magyarországon.

Gábor, érvelhetsz Áder mellett, de mellé tehetnéd a politikusok népszerűségi indexét. Akkor meg kellene magyaráznod miért is kell elemezni olyanokat akiket útálnak! Ennyibe nézzük a KE szerepet?!

balfék 2012.04.10. 09:50:29

T.G. !
"„Az elnökválasztás alkalmából sokan azt találgatják, a koalíció él-e a lehetőséggel, és valamelyik frontpolitikusát választja-e államfővé. A "csúnya pártpolitikus" kontra "független ember" vitáját azonban álkérdésnek tartom. A jó államfő ismérve nem az, hogy nem politizál, hanem az, hogy az alkotmányos előírásokat tiszteletben tartva, méltányos módon, tiszteletet parancsolóan teszi-e a dolgát. Miért ne lehetne egyszer köztársasági elnök Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Hiller István vagy Kuncze Gábor - hogy csak négy valódi pártpolitikust említsek. Nem mindegy, hogy valaki az elnöki tisztségben lesz életében először politikus, vagy pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő? Az elnöki szerep alkalmassági feltétele nem a hallgatás képessége vagy a gondolkodásra való képtelenség. Ha a koalíció bölcsen dönt, olyan embert választ - legyen politikus, tudós vagy más szakma jeles képviselője -, aki ténykedésével végre bebizonyítja, hogy létezik politika a pártok felett vagy azokon kívül is.”"
Szeretnék elemzést Schmitt Pálról az ön által felállított kritériumok szerint! Azután léphetünk tovább a továbbiak mosdatásában.

radala 2012.04.10. 09:51:43

@Ordnassac: Nach seinem Studium war Fischer zunächst einige Monate bei Gericht und ab 1962 im Parlament als Sekretär der sozialdemokratischen Parlamentsfraktion tätig.
62-38=24 éves 62-ben...

Ordnassac 2012.04.10. 09:51:46

@radala: azért a te pofád se kicsi, olyan példákkal, amik igen könnyen cáfolják a saját érvelésed.

Obama esete: jogászprof. a Harvardon és közösségi szervező Chicagóban, ha neked ez semmi. Bush és Sarkozy stimmel mondjuk.

Viszont ma olyan KE kell, aki rendbe tudja hozni az intézményt magát. Ehhez viszont olyan személy kellene, akinek megvan már az össztársadalmi elismertsége. Ez sem Kövérnek, sem Ádernek, sem Szájernek nincs meg. Ellenben Pálinkásnak és Vizinek megvan. (Ez nem jelenti azt, hogy amúgy ne lenne alkalmas a másik három ember, de helyzet most nem őket kívánná.)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.04.10. 09:53:23

"A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük."

Ez jelen esetben inkább hátrány nekik...

sárkányfő 2012.04.10. 09:53:26

Én egyébként egyetértek a poszttal, Török bácsi dörzsölt éleslátással, kiváló realitásérzékkel jól felismerte, hogy Áder János bácsi, idézem: "pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő".

Ez így van! Hisz a fidesz őstagjairól pont az ismert, hogy pikk-pakk felülemelkednek pártpolitikusi mivoltukon, úgy korlátozzák magukat, hogy csak na! A demokratikus intézményrendszer pedig konkrétan a mániájuk, a gyenge szellőtől is védik éjjel-nappal!

Szóval igen, ez teljesen reális, életszerű, hisz mindenki tudja, hogy vén kurvákból is gyakran lesz 16 éves naiv szűzlány, ez mindennapos eset.
Ádertől is várhatjuk, hogy elfelejti egész életét, zsigeri mentalitását, államfőként valószínűleg ő játssza majd a Mikulást is, és majd üdvözült arccal szórja ránk a jóságport is ahogy elrepül felettünk a szánján...

Szimba 2012.04.10. 09:53:37

@Ordnassac:

Ugyanezt kérdeztem tegnap, de néma csend volt a válasz.

Ordnassac 2012.04.10. 09:54:39

@radala: az lehet, hogy korán kezdte politikai pályafutását, de volt politikán kívüli pályája is.

balfék 2012.04.10. 09:54:42

@Ordnassac: Én Rubik Ernőt tudnám elképzelni! Nem hiszem, hogy bármely oldal találna kivetni valót az Ő személyében.

Szimba 2012.04.10. 09:57:39

@sárkányfő:

Én ezt a mondatot úgy értelmeztem, hogy Áder KE-ként nem tör hatalomra Orbánnal szemben, korlátozza önmagát, és nem lép ki az elnöki szerepkörből, hanem a Fidesz eddigi eredményeit (mondhatni vívmányait:-)))) őrizni fogja.

Tehát lehet belőle még a Fidesz számára használható ember.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 09:57:42

"A „politika sűrűjében” eltöltött két évtized alatt rendkívül fegyelmezett és határozott értékekkel rendelkező politikusnak tűnt, aki egy kritikus helyzetben nem véletlenül vált belső ellenséggé, és – feltehetően ennek következtében - fordított hátat egy időre a magyar belpolitikának. "
Ezmiezmi !? Ezek miatt már meg is felel ?! Megszemélyesíti a Nemzet egységét ? ? Fegyelmezett és határozott értékek ?? Milyen értékek ? Kiknek az értékei ?? Hátat fordított a belpolitikának ?? Háttal a nép felé írta az alaptörvényt ???

mókáné 2012.04.10. 09:57:43

@Ordnassac:

"(Ez nem jelenti azt, hogy amúgy ne lenne alkalmas a másik három ember, de helyzet most nem őket kívánná.)"

Tegnap este pont erről beszélgettünk Te+én. A vágyak és a realitás. Hiába kívánnék egy kis házban élni a tenger partján, ha nincs se tengerünk, se lehetőségem. Ugye?:)

Ellenben: festhetem tenger színűre a szobám falát és mintha tenger. Érted?:)

Ordnassac 2012.04.10. 09:58:45

@balfék: nála meg az lenne a gond, hogy eddig semmilyen közéleti megnyilvánulása nem volt, de egy KE-nek muszáj valamilyen szinten közéleti ismeretekkel bírnia, mivel ilyen körökben kell mozognia.

Dolgozónép 2012.04.10. 10:00:14

@hattyú:
"Legyen Török Gábor egyszemélyes elnöke Áder János, mert megérdemli."
Tökéletesen igazad van. Török Gábor hosszas elmegyötrés után eljutott azokba a szellemi magasságokba, ahol a szlovákiai magyar választók jelentős része tartózkodik, akik azért szavaznak még mindig a teljesen hitelvesztett, nacionalista hülyékből és gazemberekből álló MKP-ra, mert azt vallják: "Inkább egy szemét, mint egy ismeretlen".
Gratulálok! Lehet, hogy érdemes lenne ritkítani a bejegyzéseket, hogy legyen idő gondolkodni is...

Hertelendi 2012.04.10. 10:00:19

Olyan államfőt kellene találni, aki nem lopott, nem korrumpálódott és nem plagizált...Van ilyen bármelyik oldalon?

sárkányfő 2012.04.10. 10:00:27

Az is jó vicc, hogy török beszopta a kb ezer éves jó zsaru/rossz zsaru trükköt. Kövérnél konkrétan mélyfideszesebb hithűbb pártpolitikus bozótharcos nincs. Ha van valaki, akkor írjátok le a nevét, én nem tudok róla. Szóval hozzá könnyű viszonyítani, hozzá képest még a szintén velejéig fideszes bozótharcos Áder is mérsékeltebbnek tűnik, csak hát az ember azt hinné egy ilyen olcsó trükköt legalább politikai elemzők nem vesznek be.

Még az ingatlanügynökök kedven fogása, hogy ha betéved hozzájuk egy igazi balek, akiről lerí, hogy átverhető, hogy mutogatnak neki pár ótvar szar házat, amitől az életkedvük is elmegy, aztán előkapnak egy közepesen szar házat, azt amelyiket eleve el akarták adni, és ilyen előzmények után boldogon lecsapnak az egyébként gyenguska házra.

Gyengébbek kedvééért: a rossz ház Kövér, a közepesen szar Áder, a balek meg mindenki aki beszopta hogy Kövérhez kell viszonyítani... még jó hogy nem szíjjártót vették elő...

Szimba 2012.04.10. 10:00:40

@Ordnassac:

A Fidesznek eddig nem volt érdeke, hogy a KE intézményét nagyon tisztelje, tekintélyét növelje. Mostantól érdeke lesz?

Szerintem mindig olyat vársz el pártoktól, politikusoktól, emberektől, hogy felülemelkedjenek önmagukon, önös érdekeiken, érdekek szövevényén. Ez nagyon ritkán jön össze, akkor is inkább valami kényszerítő erő hatására. Jelenleg nincs kényszerítő erő.

balfék 2012.04.10. 10:03:34

@Ordnassac: Talán ez lenne a legnagyobb erénye, amellett, hogy külföldön Magyarországot nála pozitívabban senki nem tudná képviselni.

sárkányfő 2012.04.10. 10:03:52

@Szimba:
ja-ja, meg kell "védeni" az eredményeket...

Orbán a "védelem" jelszavával nekiment a szegényeknek, elrabolta a nyugdíjakat, a nagy védelemben szarrá baszta az ország nemzetközi kapcsolatait, megítélést, az ország barátaiból ellenségeket csinált. Orbán a mániákus háborús szindrómáját és a "megütök bárkit aki csak rám mer nézni"-defektjét dugja el a védelem szó mögé.

balfék 2012.04.10. 10:05:00

@Hertelendi: Fentebb már említettem Rubik E.

nyünyüge 2012.04.10. 10:05:43

@knausz:

a tenger színe is változik állandóan...
(a tengerészkék viszont stabil, bár falra kissé merész és sötét :).

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.04.10. 10:06:18

A Honfoglalás 2000 egyesület Hoffmann Rózsát ajánlotta elnöknek. Megfontolandó, róla legalább tudjuk, bármit aláír és szemrebbenés nélkül le is tudja tagadni. Plusz maximálisan lojális Orbán Viktorhoz.
A köznevelési törvényben a családokat már inkompetensnek nyilvánította nevelésügyileg, most kiterjeszthetné pedagógiai hajlamát az egész országra.

mókáné 2012.04.10. 10:06:21

@Ordnassac:

"Szerintem mindig olyat vársz el pártoktól, politikusoktól, emberektől, hogy felülemelkedjenek önmagukon, önös érdekeiken, érdekek szövevényén."- írja Neked @Szimba: blogtársam és hát ebből a magaslatból kellene lejönni a földre, teszem hozzá.

Értem, érzem, hogy nem könnyű. Humán embernek pláne.

sárkányfő 2012.04.10. 10:07:52

Az én jelöltem: Böjte Csaba (amennyiben vállalja hogy szekurális államként tekint az országra).
Dirket jobboldalit kerestem, mert hát mégiscsak jobbos kurzus van, hát akkor miért ne, középen állót nem várhatunk el, és Böjte morálisan kikezdhetetlen, sőt abszolút példaadó, őt nem csupán elfogadni, de tisztelni, sőt szeretni is lehet.

Szimba 2012.04.10. 10:10:01

@sárkányfő:

A KE az alkotmányt, az eddig meghozott törvényeket védi. De ezt Ordi jobban tudja. Igazából a most megválasztandó elnöknek már nem lesz annyi feladata, mint volt Schmittnek, akivel a java törvényt, módosítást aláírattak.

A közt. elnök feladatköre nem egészen azonos a kormány feladatkörével. És nyilvánvaló, hogy egy pártpolitikus nem fog szembemenni az eddigi elképzelésekkel.

Az eredmény pedig nem feltétlenül csak jót jelentő fogalom. Gyakran a tönkretétel, lebontás is eredmény.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:10:04

@Hertelendi: ".Van ilyen bármelyik oldalon? "

Előírás , hogy valamelyik oldalról kell választani ?

aszekelyek 2012.04.10. 10:10:28

Kedves Gábor! Két kérdésem van.1. A véleményvezért, mint méltán népszerű blog? Ízlés dolga.
2. Van-e olyan kiválóságunk, akinek nem rugdossák szét a karrierjét, magánéletét, bármilyen , életében végrehajtott cselekedetét , a "kis fasiszták " , a tengerparton végighaladva ? Csupán azért , mert Orbán jelölte. ebben az egyben nem vagyok biztos. Abban igen, amit írtál, hogy pártpolitikus legyen-e vagy tudós, vagy tudós , vagy sportoló. Vagy Kiszel Tünde....
Ki lenne az , akit nem tudnának levadászni , hogy ártsanak Orbánnak? Beszélgettem erről egy kormány tanácsadó ismerősömmel. egyetértett velem abban, hogy nincs olyan illető, akit ha akarnak, ne tudnának kicsinálni. Tapasztalataimból kiindulva, semmi jót nem feltételezek az ellenzékről és a külhoni kapcsolataikról, az erős ellenszéltől. Akiknek ugyan nem érdeke a nemzet egysége , amint azt láthattuk január óta. IS. Érdekes, hogy az alkotmányt, melyiket is? Nem is említetted. Pedig ott van a kutya elásva.

Hertelendi 2012.04.10. 10:11:09

@balfék: Ezzel el vágnád Rubik Ernő életét! Megtalálnák a fideszesek, hogy Rubik Ernő Gyurcsány nővére volt, csak letagadja, vagy mi...

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:11:17

Én már Schmidt Máriát is hallottam.....borzalmas.....

Szimba 2012.04.10. 10:11:46

@sárkányfő:

Bele is döglene. Bocsánat a kifejezésért, de Böjte Csabának nem ilyen poszt az álma.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:12:36

Ha Csurka még élne,....egy újabb kis gesztus lehetne a szélsőjobb felé,...az Új színház óta nem kaptak semmit sem....

László56 2012.04.10. 10:13:54

Nagyon szép és munkás hetet kívánunk Mindenkinek

Az hogy ki alkalmas a köztársaság elnökének csakis a politikai elvárások meghatározása döntheti el. Az elnök feladatai ugyan ismertek, de a kormánypártok politikai elvárásai sokkal fontosabbak mint a feladatai. Így volt ez eddig is és így lesz ez ezután is. Így van ez Európa minden államában, kivéve a királyságokat, és így van ez a mi országunkban is.

Ha ebből indulunk ki, akkor csakis pártpolitikus lehet az új kormányfő. Mégpedig a kormánypártok elismert politikusa. Amíg a kommunisták visszatérésének veszélye fenn áll az országban, addig szükséges egy olyan pártpolitikus, aki akár egy kommunista többség ellen is felveszi a harcot, és képes arra, hogy a országunk még egyszeri kifosztását megakadályozza.

Ez sokkal fontosabb mint a külföldi elismertség, sokkal fontosabb mint egy minden felülálló személyiség. Arról nem is beszélve, hogy a mindenen és mindenkin felülálló személyiség nem is létezik, hanem csak egy álom. Tehát semmi realitás nincs benne.

Akárki is lesz megválasztva, csakis olyan lehet, aki ismeri és elismeri az ország politikai realitását és ezt mindig és mindenkor figyelembe is veszi. Ez az ember tulajdonképpen már most elfoglalta a hivatalát és szinte lehetetlen saját akarata ellenére onnan elmozdítani. Így lesz az ideiglenesből állandó. Ez a politikai realitás minálunk és nem más.

Kívánságok, amik itt is olvashatók, különleges adottságokkal bíró személyekről ugyan létezhetnek, de nem realisztikusak. Ezáltal ugyan szórakoztató olvasgatni ezeket, de értéktelenek. A FIDESZ-KDNP frakciója fogja eldönteni hogy kit is akar, senki más. Ezáltal az is biztosra mondható, hogy ki fogja ezt a hivatalt betölteni. Ugyan lehet rajta rágódni, ha éppen nincs elég munkája az embereknek, de a személy maga, a politikai elvárások miatt, nem is lehet kérdéses.

Szimba 2012.04.10. 10:14:10

@Ordnassac:

Ő csak a torkát locsolgatta.:-)

hoplita 2012.04.10. 10:14:12

@Ordnassac:
Hetek-hitgyülis baromság.
Komolytalan....de hírhiányos időkben megteszi.:))

Egyébként annyit, amennyit te....elolvastam a cikket, meg Vona faszbúkos bejegyzését..:)

mókáné 2012.04.10. 10:14:33

@nyünyüge:

"a tenger színe is változik állandóan..."

Ettől szép. Reggel sem olyan, a felkelő nap fényében, mint este a lenyugvóéban.

A politika legritkábban tér el a rideg valóságtól. Ha volt humora, azt Torgyán - Maczó képviselte vagy Dávid Ibolya a kalapjaival.:)

Hogy azt is hazugság volt? Más kérdés.

(Ezért örülök Török Gábor mosolyának a tévében. Nincs más, ami olyan hatással van rám, mint az ő mosolya. A sok komolykodó pacák, benne a tévében és akkor valami olyasmi, ami igaz.)

balfék 2012.04.10. 10:15:58

@Hertelendi: Szerintem annyira elismert a magyarok körében, hogy ezt még a fidesz sem merné megkockáztatni! Mármint a lejáratását Rubiknak!

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:16:17

( Elgondolkodtató, hogy 22 évig "félidőben" az ellenzék csak a saját kormányzását tudta volna alternatívaként elfogadni , ....most meg ott tartunk , hogy beleegyeznének a jobboldali kormányzásba is ,...csak más tenné , ne Orbán és bandája....)

bigapples 2012.04.10. 10:18:08

@Ordnassac: Össztársadalmi elismertség?
Melyik legyen:

Egerszegi Krisztina, Kemény Dénes, Rubik Ernő, Erdei Zsolt , Polgár Judit, Besenyei Péter, vagy Kovács Katalin? Mert az össztársadalom számára ők a legelismertebbek és a legmegbízhatóbbak.

Pálinkásnak és Vizinek a közélet iránt fogékony, tanult, olvasott emberek körén kívül zéró az elismertsége, mert nem ismerik őket. Ez független attól, hogy alkalmas és megbecsült KE-k lennének, ha őket választanák meg.

Ha a Fidesz olyan helyzetben lenne, mint mondjuk 2000-ben volt, teljesen jogos lenne, hogy olyan tekintélyes tudósemberek között válogasson, mint Mádl, Sólyom vagy Vizi. Most nem ez a helyzet. Lehet persze méricskélni, hogy ez mennyiben a kormánynak köszönhetően alakult így és mennyiben az örökölt helyzetnek és a külső körülményeknek a következtében, de nincs jelentősége.

A kormánynak és a kormánypárti frakcióknak elsősorban a politikai ésszerűség szerint kell dönteniük és ez a KE pozícióba most olyan ember jelölését jelenti, mint Áder. Nem szükségszerűen őt, de ezt a típust.

nyünyüge 2012.04.10. 10:18:53

@Ordnassac:
"Amúgy igazad van, de Borkai szerintem szeret MOB.elnök lenni."

SP is szeretett MOB elnök, EP alelnök, Fidesz alelnök, ......, köztársasági elnök lenni.
Meg öregördög, pl. NOB elnök, főpolgármester, ... is szeretett volna lenni.

Ez az ambíció, tulajdonság maximum az elnökök boldogságához elég, az országéhoz messze nem.

Szimba 2012.04.10. 10:19:04

@aszekelyek:

1. Nem kellene beleszólni, hogy TG mikor melyik kollégával nyájaskodik, és miért. Másrészt egy jól elhelyezett udvariasság felér egy farbarúgással.

2. Nincs olyan ember, akinek nem keresik a gyenge pontjait. Ugyanezt tette a Fidesz is a 8 év ellenzékisége alatt.
Ezzel együtt őket, és a sajtójukat nem nevezném "kis fasiszták"-nak.

Javaslatom:

Jelentkezz Orbán személyi testőrének, ott naponta többször rávethetnéd magad, hogy testközelből liheghesd a fülébe, hogy szeretlek én hősöm.

balfék 2012.04.10. 10:19:11

@László56: Ebben az okoskodásban egy a bibi a kommunisták már visszatértek!

Dolgozónép 2012.04.10. 10:19:48

@knausz:
Török Gábor jogosan vigyorog rád a tévéből, mert kinek lenne jobb dolga, mint neki? Fossa az értelmetlen, néha hajmeresztően hülye (mint pl. ez is) bejegyzéseit, a népek meg olvassák, csámcsognak, veszekednek rajta... Ő pedig kiválóan megél a sok hülyéből, és ehhez még politikusnak sem kellett lennie, így sokkal kevesebben utálják. Ügyes.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:20:31

@knausz: "Ezért örülök Török Gábor mosolyának a tévében."
T G - nak olyan az arckifejezése,...mint az írásai.....

hoplita 2012.04.10. 10:20:36

@radala:
A cocizmus máig élő hagyatéka....
Keleten rázni a rongyot, nyugaton meg kuncsorogni....sokan szocializálódtak így a legvidámabb barakkban.:)
Majd az idő meggyógyítja ezt a problémát is, kihalnak a faszfejek.:)

Szimba 2012.04.10. 10:21:31

@bigapples:

Ez a piszok nagy szerencséje Vizi E. Szilveszternek és Pálinkásnak! Tekintély, nyugalom marad. Röhöghetnek a partvonalról, hogy Áder mint "korlátozza" magát.

balfék 2012.04.10. 10:21:33

@Dolgozónép: Ráadásul még politikus is! knausz meg csak simán szerelmes.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 10:23:09

Az emberiség néha előveszi a köztársaságot, mint államformát, hogy azután rájöjjön alapvetően járhatatlan út.

Gábor te merre voltál az elmúlt 3 hónapban? Mert, hogy híreket nem nagyon láttál az biztos.

hoplita 2012.04.10. 10:23:20

@Ordnassac:
"...Obama esete: jogászprof. a Harvardon és közösségi szervező Chicagóban, ha neked ez semmi..."

Egy okos nigró, az jókora plusz.:))
Meg ez kellett is.....szarközinek, vagy bozótgyurinak lisztes a képe....annyi elég is.:)

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:23:42

@Dolgozónép: T G soha semmit sem mond...de azt hosszasan és jövedelmezően teszi....(és lehetőleg a kormánynak tetszően , mert ha kritikát fogalmaz meg - néha - és odaüt ,...akkor tollpárnával teszi... )

Szimba 2012.04.10. 10:23:57

@balfék:

Akkor már sokkal egyszerűbb, ha készíttet a Fidesz egy szép nagy ember formájú Rubik kockát, és kinevezi Ke-nek.

Népszerű lenne, garantáltan. És lehetne forgatni!:-)

sárkányfő 2012.04.10. 10:24:25

@Szimba: Igen, ez a fideszes logika.

A magyar logika meg az, hogy az államfő az ország államfője legyen, az ország érdekét képviselje, nem pedig Orbán csicskája legyen.

Áder soha egy percig nem lesz államfő, végig a Fidesz érdekit fogja képviselni, épp úgy ahogy Schmitt tette. Talán még akad ember az országban, aki emlékszik rá, hogy a magyar demokrácia nem a Fidesz bebetonozására lett kitalálva, és hogy az elmúlt két év demokrácia-ellenes hadjárata, a fideszes pártállam kiépítése nem az ország, hanem a Fidesz érdekét szolgálta.

Ha Orbán csak tizedannyi energiát tett volna az ország fejlesztésre, mint amennyit dolgozott a saját pártállami kiépítésén, már nem is gyorsnaszád lenne az ország, hanem űrrepülő.

Az, hogy Schmitt után ismét egy mélyfideszes lesz az államfő, az annak a bizonyítéka, hogy Orbán továbbra sem tart igényt az államfői posztra, illetve semmilyen posztra, amelyik kontrollt jelenthetne a hatalmának. Leszarja az államfői poszt célját, a nemzeti egység kifejeződését és a kontrollt. Schmittel gyakorlatilag megszűnt az államfői poszt, Schmitt nyíltan szembement a kötelességével és Orbán seggnyalására használta fel a két évét, leszarva az országot. Egy Schmitt-szintű majom kinevezése Magyarország megalázása volt. Ennyire hitvány alakot már nem talál Orbán, de a demokratikus rendszer szembeköpésére és leigázásra továbbra is alkalmas lesz bármelyik pártkatona.

radala 2012.04.10. 10:25:08

@Ordnassac: Én nem vagyok kicsit sem Pálinkás ellen Vizi E. szerintem nem különösebben alkalmas, de mindegy.
Csak azt akartam leírni, hogy nevetséges elvarások ezek. SP-t roppantul utáltam, de tuti veri Fischert, Klestilt CV-je alapján oszt milyen volt...
Meg kéne érteni, hogy nem bűn, ha valaki politikus.
Az én arcom csak látszólag hatalmas, nem azt akartam elmondani ugyanis, hogy ki alkalmatlan, hanem azt, hogy mindenki lehet alkalmas. Mo (nyilván az egész világ) tele van baromi okos, értelmes, tisztességes emberrel, akik iszonyatosan elfogultak politikailag. Teljesen el tudom képzelni, hogy Kövér vagy akármilyen politikus a valóságban sokkal objektívebben látja, hogy mi az ország és mi a pártja érdeke. Mondjuk például ha nekem pályázati pénzeket kellene osztanom és nem függnék egzisztenciálisan a nyeretésektől, tuti függetlenebb lennék, hiába vannak barátaim, mint az aki "független". Nyilván nem csak sántít, de egyenesen tolókocsis ez a példa, de azért remélem érthető.
Szerintem SL volt eddig a legjobb elnök és nem azért mert okos volt, hanem mert autonóm személyiség, szerintem Kövér (hangsúlyozom, hogy nekem ez tényleg tök mindegy) nagyon is autonóm személyiség és én ezt látom a legfontosabb kritériumnak, mert eszet még csak csak ad az isten a hivatalhoz, de tartást úgy tűnik nem annyira:-)

sárkányfő 2012.04.10. 10:26:40

@Szimba:
Az lehet, ez egy másik kérdés. lehet nem is vállalná. Ezzel együtt Böjte Csaba szerintem nem csak a jobb oldalon, de az egész nemzetben elismert és tisztelt ember, morális tekintélye is kikezdhetetlen. Egy Áder, Kövér vagy Schmitt nem ér fel Böjte talpáig sem.

hoplita 2012.04.10. 10:26:53

@Szimba:
Olvashatnál is néha...nem csak írnál.

balfék 2012.04.10. 10:28:18

@Szimba: Egy épületnyi már tervbe van véve.:-)

bigapples 2012.04.10. 10:28:20

@Szimba: "A KE az alkotmányt, az eddig meghozott törvényeket védi. De ezt Ordi jobban tudja. Igazából a most megválasztandó elnöknek már nem lesz annyi feladata, mint volt Schmittnek, akivel a java törvényt, módosítást aláírattak."

Igazából a most megválasztandó embernek olyan komoly feladata lenne az alkotmány és a törvények védelmében, mint eddig egy államfőnek sem, ha netán baloldali olajfa koalíció nyer 2014-ben.

Schiffertől Gyurcsányékig se szeri se száma vezető baloldali politikusoknak és meghatározó ballib értelmiségieknek, akik arról nyilatkoztak, hogy készek nyíltan alkotmányellenes intézkedésekkel eltörölni a meghozott törvényeket és az alkotmányt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 10:29:19

Amúgy meg Molnár F. Árpi for president! Esetleg Wittner Mariska, lejjebb már úgy se süllyedhetünk. :)

Szimba 2012.04.10. 10:29:47

@sárkányfő:

Mégis milyen logika érvényesüljön a Fideszben? Ők jelölik a KE-t.
Mesterházyt mégsem jelölik maguk ellen!:-))

Népszavazás meg nincs a közt. elnök személyéről, úgyhogy téphetjük a szánkat, még tüntetni is elmehetnénk (nem megyünk), de akkor is a pártérdek fog győzni.

márta)) 2012.04.10. 10:32:32

@Szimba:
hmm! Tudatom naccccságával! Nem szoktam álmodozni. Királylánynak meg végképp nem érzem magam.
(igaz ezt már egy dalban is megkaptam, itt, valakitől)
Nagyon erőre kapott naccccsága a nyugdiías évek alatt, illetve mióta nem írogatott ide kommenteket? Talán már azt a bizonyos járókeretet is félretette?? Könnyebb nélküle "bütykölni"??
Szóval szórakozzon mással. !!
Igaz, ez a komment nem igazán illik a poszt tartalmához! De abba beilleszthető, illetve rámutat, milyen is a mai magyar társadalom?? Megosztott, kirekesztő.

Egyébként elárulom, egyáltalán nem zavar, vegye úgy, hogy az ilyen- és hasonló kommenteket a saját maga szórakoztatására írogatja.
Bocsánat!!! Nem tudtam kihagyni, mert nem is akartam!!!!
Ennyi. nem több és nem kevesebb.

Szimba 2012.04.10. 10:34:18

@sárkányfő:

Nem hiszem. Böjte Csaba nem politikus alkat. És helyette azon a poszton, azaz a család nélküli vagy szegény gyerekek nevelésében, gyámolításában helyette nincs, nem is nagyon lesz hasonló.

Ha onnan kiszakítanák egy kirakat posztra, akkor ő is tönkremenne, és a gyermekintézménye is.

hoplita 2012.04.10. 10:35:14

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
Árpi jó...dőlni lehet a kacagástól.
Legalább ellát bennünket jó kis ecselon-sztorikkal.:)))
A képességei nem gyengébbek pajáénál....fikarcnyival se.:)

márta)) 2012.04.10. 10:36:20

Még annyit!!! Örüljön, kedves, hogy nem küldtem el, csak, úgy csípőből melegebb éghajlatra!!!!
:(

sárkányfő 2012.04.10. 10:37:31

Megjegyzem Orbánnak érdeke addig húzni az államfő-ügyet, amíg tudja. Botrány botrány hátán, az elmúlt két év hatalmas kudarc, így legalább kap egy kis levegőt.

Miközben itt Ádereztek, Magyarország egy újabb nagy lépést tett a Balkán, a mutyivilág, az intézményesült lopás-sikkasztás-korrupció felé.
Az új Simicska-törvény, ööö, izé... tehát az új beruházási törvény szerint tíz évre, jogorvoslati lehetőség nélkül titkosítani lehet a közbeszerzési pályázatokat.

Csak összehasonlításnak: Szlovákiában a Radičová-kormány törvénybe foglalta, hogy a közpénzek elköltését érintő szerződések csak akkor lesznek érvényesek, ha nyilvánosságra hozzák őket az interneten....

Azaz Szlovákia megy Nyugatra, a tiszta és átlátható viszonyok felé, mi meg megyünk Keletre, bele a törvényesített mutyivilágba.
Kösz, fidesz.

Szimba 2012.04.10. 10:38:36

@bigapples:

Ez kétségtelen. Ezért is izgalmas kérdés, hogy a Fidesz kit jelöl elnöknek. Ha netán 14-ben buknak, akkor az utolsó erős bástyájuknak kell szánniuk azt az embert, akit oda tesznek a Sándor palotába.

Elég nagy a rizikó! Kövér jobban képviselné ebben a helyzetben az érdekeiket, viszont, ha nyernek a köv. választáson, akkor Ádert is szépen kézben tudják tartani.

Ha OV úgy gondolja, úgy érzi, hogy győzni fognak, akkor Áder inkább a nyerő számára.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 10:40:05

@Szimba: Én még mindig azt mondom, hogy olyan lesz a befutó akire nem számítunk.

sárkányfő 2012.04.10. 10:40:08

@Szimba:

Tudom, tök irreális elvárás, de én azt tartanám normálisnak, hogy egy párt ha kormányra kerül, akkor legalább néha-néha tekintettel lenne az ország érdekeire is, és nem áldozza fel minden egyes alkalommal a magyar érdeket a saját pártpolitikai érdekei oltárán.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 10:40:23

@radala: " szerintem Kövér (hangsúlyozom, hogy nekem ez tényleg tök mindegy) nagyon is autonóm személyiség "

Autonóm...autonóm,....de mi az autonómia tárgya ? ( Ez nem lesz népszerű , de megkockáztatom : Hitler is autonóm volt , sőt kiváló politikus...)

mókáné 2012.04.10. 10:40:35

@Dolgozónép:

Az őszinte mosolyt, ha pénzért meg lehetne venni, sokkal többen tennék ezt a tévében. Vannak ott komolyabb összegek!

Ha nem érted, amit írok, minek reagálsz?

@dr kíváncsivagyok:

"T G - nak olyan az arckifejezése,...mint az írásai....."

Részben igen. A mosolyból azonban rögtön lehet tudni, mi a tartalom, míg egy-egy írásában mélyebbre szoktam ásni.

Blogtársak! Politikusok!

Ha mosolyogtok megszépül a világ. Ez a legfontosabb üzenete a köztársasági elnöknek is, aki hírvivője mosolynak.

Szeretettel.

IntelCorei5 2012.04.10. 10:41:24

@László56:

"Amíg a kommunisták visszatérésének veszélye fenn áll az országban"

Ember hol élsz? A kommunisták (bolsevikok) nem hogy visszajöttek (el sem mentek) hanem most is hatalmon vannak ! mind személyükben mind módszereikben mind elveikben ! A fidesz nem más mint a kádárizmus nemzeti szín szalagba csomagolva - a nép (zemberek) nevében ! A fidesz szekértolóinak lelkében még mindíg egypártrendszer és antikapitalizmus van.
Tudod: nem leszünk gyarmat és centrális erőtér !

bigapples 2012.04.10. 10:41:39

Különben nem lehetne már egy nem a köztársasági elnöki kérdéskört boncoló elemzés? Értem a személyes elfogultságot a téma iránt, de ez a köztársasági elnök kérdéskör többé-kevésbé gumicsonttá vált, ennél sokkal fontosabb témák is vannak.

Itt van például az LMP befuccsolt népszavazási kezdeményezésének vagy a szoci pártelnökválasztás tanulságai. A KE gumicsonttal ráérnénk játszadozni a jövő heti jelöltmegnevezés után.

márta)) 2012.04.10. 10:41:43

@László56:

Annyira örülök, hogy újra- és újra megírja. Nyugi, nyugi. El sem mentek........
hm?

Szimba 2012.04.10. 10:42:18

@márta)):

Azt kívántam röviden kifejezni, hogy a KE személyére vonatkozó elképzelései nagyon szépek, de a politika berkeiben (dzsungelében) mindezek számunkra ábrándok maradnak.

Álmodozhatunk egy jobb politikai rendszerről, de a valóságban nincsenek olyan politikusaink, sőt a háttérből irányító pénzembereink sem, akik elsősorban ne a maguk hasznát, hanem az országét néznék.

Így érthető?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 10:44:00

@IntelCorei5: Nem kádárizmus, baloldali nacionalisták a drágák, azért ilyen f*szok az elvtársak.

Ordnassac 2012.04.10. 10:44:56

@knausz: értem én, hogy más a relitás, de miért is kéne akkor hallgatni?

A csend csak a hatalmasakat erősíti ebben a helyzetben.

Ordnassac 2012.04.10. 10:46:48

@Szimba: @knausz: nem várok én el semmit sem, tudom, hogy mi a politikai realitás és az Áder János.

Csak azt ecsetelem itt hosszan, hogy szerintem (értsd: magánvélemény) mi lenne az üdvözítő. :-)

hoplita 2012.04.10. 10:47:03

@bigapples:
Látod hogy rá vannak kattanva a népek...csak ömlenek a kommentek.

hoplita 2012.04.10. 10:48:31

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
Lófaszt...
Se nem jobb, se nem bal és főleg nem keresztény és magyar.:(

Szimba 2012.04.10. 10:48:43

@Ordnassac:

Akkor a magánvéleményünk egyezik. Csak nem tudjuk érvényesíteni.

Ordnassac 2012.04.10. 10:48:59

@bigapples: ahogy azt már balféknek írtam Rubik esetében, úgy a többire is igaz, hogy a közéletileg nem túl jártas személyek nem biztos, hogy erre tisztségre jók.

Persze, hogy a Fidesz érdeke egy nem túl akadékoskodó KE, ebben nincs is vita, de azért ugye nem kötelező ezt a jó útnak is tartanom. ;-)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 10:49:57

@hoplita: Sajnos a balnAcik ilyenek, tetű egy fajta, az anyukat elássák egy mosolyért.

márta)) 2012.04.10. 10:50:41

@Szimba:
Ne pazarolja az idejét, és energiáját!!! Tisztában vagyok vele milyen országban élek. Illetve azzal, milyenek a politikai folyamatok. Így röviden. Ennyi.
Nagyon remélem érti Ön is.

márta)) 2012.04.10. 10:52:14

@Szimba:
Még annyit! Írja be az "emlékkönyvébe", hogy nem igénylem a műsorát! OK???

Szimba 2012.04.10. 10:54:25

Márta Menőmanó másik személyisége? Vagy ikertestvére?

Mert akkor nem szólok hozzá(juk), nem vagyok pszichiáter. Még rontanék az állapotán!

dbeata 2012.04.10. 10:54:49

Szerintem legyen a köztársasági elnök..... a Mikulás.
Az elvárásoknak megfelelne szerintem.
Össztársadalmi, sőt, nemzetközi elfogadottság,
félelemmel vegyes tiszteletet ébresztő megjelenés
pozitív személyiség,
Előélete mentes a politikától, viszont már letett valamit az asztalra
(és még ajándékot is hoz a jó gyerekeknek, virgácsot pedig a rossz gyerekeknek. )

bariga 2012.04.10. 10:55:22

@László56: Ja, ez tényleg így volt Kádár apánk idejében is, nem kellett a sok fölösleges vita, meg beszélgetés, meg hasonló kapitalista csökevények. Szép nagy kört írtunk le és megérkeztünk az egy személyi, államosító szocializmusba. Csak most legalább még éhen is halunk..

Szimba 2012.04.10. 10:56:48

@hoplita:
Gyerek szülinapja, evészet, vendégek, pácolás, sör, most takarítás. Mit hagytam ki?:-)
Másrészt csak csipkelődtem.

Szimba 2012.04.10. 10:58:09

@dbeata:

:-DDDDDDDDDDD
Igen!!!!!! Ez nagyon jó!!!! De melyik Mikulás? A finn vagy a nagykarácsonyi magyar???

márta)) 2012.04.10. 10:59:26

Ugyan, ugyan!! Gyerekes duma. Mert, ismét, nagyon finom akartam lenni.
Imádom? az illllyen kommentelőket!!!! Szánalmas!!! Nevetséges!!!
:))))))))

dbeata 2012.04.10. 11:00:19

@Szimba: Na itt kezdődnek majd a problémák...:)

mókáné 2012.04.10. 11:01:39

@Ordnassac:

" nem várok én el semmit sem, tudom, hogy mi a politikai realitás és az Áder János."

Egy fiatalembernek legyenek illúziói, ha még nekem is maradtak.:)

"értem én, hogy más a realitás, de miért is kéne akkor hallgatni?"

www.youtube.com/watch?v=TGbLaV02tl0&feature=fvwrel

Kelletteznekem? 2012.04.10. 11:05:56

@sárkányfő: Az én jelöltem: Böjte Csaba (amennyiben vállalja hogy szekurális államként tekint az országra).
Dirket jobboldalit kerestem, mert hát mégiscsak jobbos kurzus van, hát akkor miért ne, középen állót nem várhatunk el, és Böjte morálisan kikezdhetetlen, sőt abszolút példaadó, őt nem csupán elfogadni, de tisztelni, sőt szeretni is lehet.

Böjte Csaba nem jobboldali. Nem politizál, csak teszi a dolgát, és próbálja az embereket "felébreszteni". Az általa vallott és terjesztett morális és hátköznapi meglátások távol vannak bármely politikai oldal scope-ján.

Az hogy van sok baloldali, aki utálja a papokat, attól még nem lesz minden pap automatikusan jobboldali. (4-5 beszédét hallgattam végig élőben, 4 könyvét olvastam el többször, innen tudom.)

Egyébként nem lenne rossz választás :) :) tudna mit mondani, lelkesíteni, ráébreszteni hogy panaszkodás helyett tenni kell, ahogyan ő is tett és hozott létre a semmiből egy többezre árvagyereket nevelő rendszert.

nu pagagyí 2012.04.10. 11:06:26

Az előző alkotmány erodálásához 20 év kellett. A mostanit, létrehozójának, kapásból sikerült.
A demokratikus máz egyből leolvadt a tákolmányról, ami maradt az egy technokrata működési szabályzat. "Semmi tisztelni való nincs benne".

Kelletteznekem? 2012.04.10. 11:09:11

Szerintem meg legyen Csernus Imre. Csak kérdezzük meg tőle "BEVÁLLALJA??, IGEN VAGY NEM??"
:)
na ő megfelelő ellensúly lenne minden politikus számára. Úgy dobná vissza a törvényeket:
"Át akarsz verni? CSINÁLD A DOLGODAT RENDESEN VAGY MONDJ LE!!!" :)

mókáné 2012.04.10. 11:09:47

@dbeata:

"Szerintem legyen a köztársasági elnök..... a Mikulás."

Olyan karakterben gondolkodunk.:)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.10. 11:11:46

@Kelletteznekem?: "hát mégiscsak jobbos kurzus van,"
Csak szeretnék...

@nu pagagyí: Még mielőtt az 1 példányt kinyomtatták volna, azelőtt erodálódott.

béla a görög (törölt) 2012.04.10. 11:11:50

1) valaminek a hiánya is lehet árulkodó (a nyitásban foglaltakra)
Egyébként vannak ott takarítok, technikai személyzet, stb. Náluk még számít valamit az "országgyűlés megalakulása óta a politika sűrűjében tevékenykednek" - na de egy politikusnál...?

Ezt csak annyit tesz, hogy hithű párttag azt jó van.

2.) Olyan nehéz találni egy nem politikus KE-t? Tényleg inkább cikkeket kell írni és közvéleményt befolyásolni csak hogy fogadják el az emberek?

3.) tudtommal a KE még 'önálló hatalmi ág'.
Annyira borzasztó ha legalább jelképesen van valami ellenpólusa ennek a szar kormánynak?

bariga 2012.04.10. 11:15:10

@Ugocsa: Még szerencse, hogy ebben az ügyben benneteket se kérdez meg senki.

szobatars 2012.04.10. 11:15:53

"A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük."

Az elmúlt 20-22 évet nézve semmi jóra, így inkább hátránynak nevezném azt, amit a szerző előnynek próbál beállítani.

A fajsúlyos zárómondatnak van azonban egy igen súlyos jelentése is. Az önmagát mindig is függetlennek deklaráló szerző a mondattal nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a civil szféra képtelen olyan értékeket felmutatni, melyek alkalmasak lehetnek egy nemzet összefogásának megjelenítésére. A szerző gyakorlatilag lenullázza a teljes civil szférát, s mivel -feltételezhetően - önmagát nem írja le, így a civil szféra helyett önmagát logikailag a politika szférájához sorolja, végképp megszüntetve és feleslegessé téve a függetlenségére vonatkozó pro-kontra vitát. A szerző ettől a mondatától kezdve nem tekinthető független politikai elemzőnek.

bariga 2012.04.10. 11:20:36

@Szimba: Eddig ez volt a legjobb ötle, egy robot!!

Ordnassac 2012.04.10. 11:21:47

@Szimba: ha ki sem mondjuk, akkor végképp nem. ;-)

Ordnassac 2012.04.10. 11:24:19

@Kelletteznekem?: az esetében két probléma áll fenn:

1. megvan-e neki egyáltalán a magyar állampolgársága

2. mivel felszentelt pap, így a kánonjogi szabályok szerint ki kellene lépnie a papságból (ún. laicizálás), mivel pap nem viselhet világi közhivatalt.

bariga 2012.04.10. 11:24:49

@sárkányfő: akkor addig, amíg Fidesz kormány van, nem is kellene egy vagyont feleslegesen költeni erre a posztra.
Amit viszont az ország visszatér a normális kerékvágásba, megint lehet KE és talán valaki visszaállítaná az elveszett tekintélyt.

nu pagagyí 2012.04.10. 11:26:54

A következő alkotmányban lennie kell egy olyan pontnak, amely megtiltja, hogy vezérelvű párt résztvehessen a választásokon. Egy ilyen, ha hatalomra jut, állandóan azon fáradozik, hogy valamiféle diktatúraszerűséget barkácsoljon össze a meglévő elemekből.

dbeata 2012.04.10. 11:27:49

@knausz: akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek..

Szimba 2012.04.10. 11:31:52

@Ordnassac:

És itt TG blogján van valami hatása?
Mondd inkább a Facebookon, azt rendszeresen figyelik:-))

sárkányfő 2012.04.10. 11:35:57

@Kelletteznekem?:
Én láttam párszor nyilatkozni Böjte Csabát, és úgy tűnt jobbos, de ha nem az, hát nem az, végül is nem ettől lenne alkalmas.
Miközben te vádolsz engem előítéletekkel, éppen te nyomtasz szuperfelszínes előítéletket. Nem vagyok baloldai, nem utálom a papokat, és egy percig sem emiatt gondolnám Böjétről, hogy jobbos. Tudod attól, hogy valaki jobbosnak tart egy papot még nem lesz baloldali :)

ubul2000 2012.04.10. 11:38:19

@Szimba: Van még néhány (hegyilány, stb)
pontosabb megnevezése: skizofrénia

SteveNo1 2012.04.10. 11:38:40

Egy államfőnél - mivel ő képviseli az országot - nem árt, ha beszél néhány idegen nyelvet! A Jani hogy áll az angollal?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 11:41:25

Economist
"Age and wisdom
Older and wiser?
Americans get wiser with age. Japanese are wise from the start"
(Kor és bölcsesség
Idősebb és bölcsebb?
"Az amerikaiak bölcsebbé válnak a korral. A japánok kezdettől fogva bölcsek")
www.economist.com/node/21552165
A magyarokról egy szót sem ejtenek. Érthetetlen.
De itt van Oscar Wilde helyette:
“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”
(A korral jön a bölcsesség, de néha a kor egyedül érkezik.")
Nem árt tisztában lenni lehetőségekkel elnökválasztáskor.

sárkányfő 2012.04.10. 11:41:28

@bariga:
Ebben teljesen igazad van, nem is azért költ Orbán a KE-i pozícióra, mert kell neki, hiszen éppen hogy nem kell neki.

Csak a látszat kedvéért megy az egész. Ha nyíltan felszámolná a demokratikus intézményrendszer pozícióit, az nagyon kínos lenne. Így nem számolja fel a demokratikus intézményeket, csak kiüresíti őket, elfoglaltatja a csicskáival, stb.

Tudod ez a nagy fideszes képmutató-játék: Orbán úgy tesz, mintha lenne államfő, a Fidesz és médiája szintén úgy tesz, mintha lenne államfő. Persze mindenki tudja, hogy valójában nincs, de kell a színjáték. Még csak nem az ország miatt kell, mert egy kilapult béka komolyabban veszi a dolgokat mint ez az béna ország, inkább a külföld miatt, az EU nagyon izgága tud lenni, a fene a pofájukat, de majd őket is jól leigázza Orbán.

Szimba 2012.04.10. 11:41:33

@ubul2000:

Ojjé! Több személyisége is van? A baj, hogy mindegyik azonosan gyerekes.

etwas kultur muss sein 2012.04.10. 11:48:53

@bigapples: Egyetértek. Ha írást érdemelt az aláírásgyűjtés, akkor írást érdemel annak buktája is.

radala 2012.04.10. 11:49:28

@dr kíváncsivagyok: Igen, valószínűleg Hitler jó KE lehetne:-)
Nyilván butaság egy tulajdonságon rugózni, de két rossz KE-ünk volt, Göncz Árpád és SP, mind a kettőben leginkább az önálló gondolatok tökéletes hiánya és a szervilisség volt a fő probléma.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.10. 11:49:37

Az "álamfőtől" csak annyi az elvárás, hogy tudjon aláírni és ne kérdezzen semmit. Én ezt elvállalnám! Egy nap után lemondanék és jöhetne életem végéig a kocsi, kecó, zsé! Utánam meg jöhetne mondjuk Chuck Norris! :)

mókáné 2012.04.10. 11:52:44

@dbeata:

"akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek.."

És ezt én idéztem valamikor blogolásom elején.:)

Nem tudok mit kezdeni a nagyon fölnőttekkel. Egyébként ők sem velem. Nekem nincs korom. De majd meglátod!

Két hét múlva szeretnék felugrani a Telkibe, pénteken. Ha csak ketten találkozunk, kellemest a hasznossal?

mókáné 2012.04.10. 11:55:23

@ulrike:

"“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”
(A korral jön a bölcsesség, de néha a kor egyedül érkezik.")"

Az ember sose legyen olyan nagyon bölcs. Megárt a szépségének.:)

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 11:57:48

@radala: "Nyilván butaság egy tulajdonságon rugózni, de két rossz KE-ünk volt, Göncz Árpád és SP, mind a kettőben leginkább az önálló gondolatok tökéletes hiánya és a szervilisség volt a fő probléma. "
Némileg ellentmond ennek , hogy az eddigi K E -k közül magasan 80 % feletti elfogadottság jellemezte Göncz Árpádot....és már meg ne haragudj , de Én kérem ki , hogy S P - hez hasonlítsd....

miro1 2012.04.10. 12:01:33

@dr kíváncsivagyok: Göncz? A besúgót? te csak hiszed...

belekotty 2012.04.10. 12:08:38

@miro1: Bizonyíték a besúgásra?

belekotty 2012.04.10. 12:09:50

@radala: "Göncz Árpád és SP, mind a kettőben leginkább az önálló gondolatok tökéletes hiánya és a szervilisség volt a fő probléma. " - Ja mert, Göncz pont a taxis sztrájk alatt volt szervilis, igaz?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 12:11:36

Azt hiszem, sikerült elérni egy újabb lépcsőt: a törvény betűjének meghackelése után jöhet a szelleme is.
Miért ne lehetne a pártok felett álló elnök, a nemzet egységének képviselője egy echte pártpolitikus? Hm, talán éppen azért mert pártpolitikus?

Egy pártpolitikus pont azért nem képviselheti hitelesen a nemzet egységét, mert pártpoltikus. Ráadásul a fidesz törzstagjairól beszélve, egész életében kizárólag ezt csinálta, ebben a közegben pácolódott, lövése nincs arról, hogy ezen kívül hogyan működnek a dolgok, milyen érték- és teljesítményrendszerek hatnak, hiszen a civil, üzleti, művészeti, tudományos szféra működését is csak pártszempontból tapasztalta. Ezért aztán nem is meglepő, ha csak azt tudja hitelesen képviselni.

A felvetés mindenestre gyönyörűen illeszkedik a logikába: miért is ne tölthetné be tőrölmetszett pártpolitikus az alábbi szerepeket:
- független bíróságok felügyelete (jé, de hiszen már be is tölti)
- a kormány működését felügyelő számvevőszék (no nézd már, hiszen már ezt is ilyen tölti be)
- a civil állampolgárt képviselő ombudsman (a mindenit, de hiszen már ott is ilyen van)
- tájékozódást biztosító független közmédia (de csacsi is vagyok, hát nem a párt felügyeli jó ideje ezt is?)
- magyar nemzeti bank – (csak nem többségbe fog kerülni itt is a pártérdek hamarosan?)
- köztársasági elnök (mindezek után már nyilván nem érdemes megtörni a sormintát)

Tudom, hogy én vagyok a nagyon hülye, de ha mindezeket a posztokat „kiszámítható” pártpolitikus tölti be, akkor mégis mi a francért hazudunk magunkról alkotmányos demokráciát? Egymástól független hatalmi ágakat, egymást felügyelő független intézményeket? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy, csókolom, itt kiszámítható viselkedésű pártállam van, történelmileg így alakult (alakul), tessék szeretni! Ja, egyébként pedig érdekvédelem csak akkor jár, ha pártttag, szimpatizáns vagy útitárs tetszik lenni, ez csak világos, értem? Ha nem vagy, rábasztál, alkalmazkodhatsz, esetleg mehetsz a sóhivatalba.

Ugye nem baj, ha én ettől az egész érveléstől hányok?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 12:12:56

Írod:
„Nem mindegy, hogy valaki az elnöki tisztségben lesz életében először politikus, vagy pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő?”

Pontosan, nem mindegy Egészen más mértékű elköteleződés és kapcsolati függés az, ha valaki civilből jön, mintha egy párthierarchiából. Egy elnöki ciklus lejárta után mégis hova menne egy világéletében csak és kizárólag pártkarriert befutott, szakma és piaci tapasztalat nélküi káder? Igen, pontosan, vissza a pártba! Nyilván nem lesz hülye elvágni magát azzal, hogy keresztbetesz a saját egzisztenciális közegének.

Később:
„Az elnöki szerep alkalmassági feltétele nem a hallgatás képessége vagy a gondolkodásra való képtelenség. Ha a koalíció bölcsen dönt, olyan embert választ - legyen politikus, tudós vagy más szakma jeles képviselője -, aki ténykedésével végre bebizonyítja, hogy létezik politika a pártok felett vagy azokon kívül is.”

Gondolom, nem kell cizellálnom, hogy Schmitt Pál elnökké tétele milyen mértékig demonstrálta a bölcs megfontolást és mennyiben valami egészen mást.
Mégis, vajon mennyire képviseli a nemzet egységét egy boszorkányüldözésben és hatalmi izmozásban utazó párt prominense? Ráadásul olyasvalaki, akinek kézivezérelt pártjában az érv- és eszközrendszer kizárólag ezek köré szerveződik: legyőzni a poltikai ellenfelet, megsemmisíteni minden közjogilag semleges zónát az alkotmánybíróságtól az utolsó incifinci noname földrajzi nevekkel bíbelődő bizottságig. Akik még a kereskedelemi tévékbe is kommiszárokat küldenek, megmondják a piaci vállalkozóknak, hogy most márpedig vezényszóra bért emelnek, az iskoláknak az utolsó vesszőig előírják a tananyagot és saját kezűleg hasraütve megmondják hány közgazdász fasza az országnak. Mégis, hol tanulta volna meg a távolságtartást, önmérsékletet, empátiát?

Basszus, TG, ez a műnaivság és hatalmi szándéknak való kedveskedés döbbenetesen arcpirító és gyomorforgató.
Úgy szállítani érveket és kommunikációs mankókat a további demokrácia-deficithez és balkanizálódáshoz, mintha mondjuk svéd viszonyok között élnénk, egy abszurd horrorbohózat közepén igazolni a hiányzást a normalitásból: ez most tényleg szégyenletes.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 12:13:56

Egy helyet rontottunk a 10 leginkább valószínűen becsődölő országok listáján a Markit Credit Research szerint. Március végén a 7 helyre a februári 7.-hez képest. Egyiptom, Libanon és Spanyolország jobban áll, mint mi. Ilyesmire jó az elnökválasztás boncolgatása, kit érdekel itt a kenyér.
www.businessinsider.com/the-10-countries-most-likely-to-default-2012-4

dr. Bubó 2012.04.10. 12:14:29

@aszekelyek: "Van-e olyan kiválóságunk, akinek nem rugdossák szét a karrierjét, magánéletét, bármilyen , életében végrehajtott cselekedetét..."

igazad van... mind1 kit jelöltök rohatt fasiszták ! kicsináljukk...

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:21:43

@belekotty: "Bizonyíték a besúgásra? "
Szokás szerint ...semmi,...mint a libás esetében is....6 pert nyert a szájkaratésokkal szemben , de ez ( a tények) senkit sem zavar, a zombik folytatják a hazudozást !

Ordnassac 2012.04.10. 12:24:20

@Szimba: időnként ott is megszólalok. :-)

török gábor 2012.04.10. 12:24:21

@Chigavera: ez vicces, ezek szerint már 2005-ben, amikor ezeket írtam, tudtam, hogy hét év múlva ezzel tudok majd kedveskedni a hatalmi szándéknak :)

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:25:20

@Chigavera: "Basszus, TG, ez a műnaivság és hatalmi szándéknak való kedveskedés döbbenetesen arcpirító és gyomorforgató."........viszont kedvesen mosolyog hozzá...

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:28:05

@török gábor: "ez vicces, ezek szerint már 2005-ben, amikor ezeket írtam, tudtam, hogy hét év múlva ezzel tudok majd kedveskedni a hatalmi szándéknak :) "

Tényleg,...akkor még nem is volt Fidesz....

ubul2000 2012.04.10. 12:28:21

@dr kíváncsivagyok: Tényleg nem lehet a patkányt SP-hez hasonlítani

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:31:36

@ubul2000: "Tényleg nem lehet a patkányt SP-hez hasonlítani "
Meghajlok komoly és tartalmas érveid előtt.....

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 12:32:07

@török gábor: Azzal kedveskedsz, hogy Áderra aktualizálva, egy Schmitt-szerű fél-pártkatona (vagy tán egészen az) valamint az elmúlt két kormányzásának tanulsága és tapasztalata után(!) hozod vissza.
Szilit éppen hogy megúsztuk, a kompromisszumos Sólyom egész jó döntésnek bizonyult visszatekintve.
Mit is várunk Ádertől vagy egy másik ősfideszestől? Hogy ne képviselje mindazt, amit a fidesz? Nem hihetetlenül és magulkuvóan kevés ez? De igen, nagyon az, ismét csúsztunk tovább a kettes alá felé. És ez baj, nagy baj. Ebbe a tankba benzint tölteni, nem épp elegáns.

menőmano 2012.04.10. 12:33:22

Elnézést!
Én totálisan úgy gondolom, hogy a jelölt lehetne a székelyblognagyasszony!!
osztjónapot!! ennyi!

:))))))))))))))

Ordnassac 2012.04.10. 12:33:59

@dr kíváncsivagyok: azért 2005-ben senki nem gondolt arra, hogy a Fidesznek 2010-ben 2/3-a lesz...

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:34:22

@ubul2000: "Tényleg nem lehet a patkányt SP-hez hasonlítani "
Meghajlok komoly és tartalmas érveid előtt....

( A példaképed S P,...vagy már túl is haladtad ? )

mókáné 2012.04.10. 12:34:37

@Chigavera:

" ez a műnaivság és hatalmi szándéknak való kedveskedés döbbenetesen arcpirító és gyomorforgató."

Ez az írás tárgyilagos. Lehetne valamilyen álomvilágban élni, de amikor ebben az országban élünk, akkor ennek az országnak a realitásairól érdemes szólni.

@dr kíváncsivagyok:

"........viszont kedvesen mosolyog hozzá..."

Lehetne sírni is, de ugyanannyi erővel érdemesebb mosolyogni.

royslade 2012.04.10. 12:35:07

@ubul2000: valóban, sp-nek már papírja van róla, hogy csaló.

Árpi bácsinak is lehetne a patkányságról, ha 1.) létezne az a papír, és 2.) a fideszpajtások egy hercig kis törvény megalkotásával engedélyeznék a nyilvánosságra hozatalát.

Már a 2-es ponton eleve bukik a dolog.

dr kíváncsivagyok 2012.04.10. 12:36:34

@Ordnassac: 22 év távlatából lehet szemezgetni az éppen "aktuális" blogokból..., úgy -e ?

menőmano 2012.04.10. 12:37:24

@ubul2000:

"skizofrénia "

hmm! Figyeljen már ide picikét!!! Önnek megártott a Húsvét? Talán sok volt a nemzeti pálesz?? Vagy mi?van!!
Kapjon már a fejecskéjéhez! tudja már, hogy mit firkálgat!!!
Köszönöm

Ordnassac 2012.04.10. 12:38:34

@dr kíváncsivagyok: őszinte leszek, ezt most nem egészen értem...

Ordnassac 2012.04.10. 12:39:35

@Szimba: menőmano = márta)) = hegyilany = porfelhő = sok minden egyéb...

menőmano 2012.04.10. 12:41:15

A "másik jelöltem" lehetne) amit totálisan komolyan is gondolok, és személyét tiszteletben tartom, mint politikust. Ő a Navracsics .

mókáné 2012.04.10. 12:43:28

@Ordnassac:

Vigyázz! Kihúzod nála a gyufát!:):)

royslade 2012.04.10. 12:44:01

@török gábor: a hatalmi szándéknak a mostani írásoddal kedveskedtél, 2005-ös idézetekkel

menőmano 2012.04.10. 12:47:55

A Török Gábor kiváló, független politikai elemző.
Totálisan ez a véleményem.
oszt.kész.
:)

hoplita 2012.04.10. 12:50:04

@Szimba:
Semmit, ami lényeges..:)

ubul2000 2012.04.10. 12:50:36

@royslade: a 2-es ponttal tökéletesen egyetértek. Persze mert a fidesznek, szdsznek van takargatni valója, nem ad felmentést göncznek. Nem véletlen, hogy anno az szdsz kétségbeesetten tiltakozott a zétényi/takács törvény ellen.
Nem véletlen, hogy göncz azonnal az alkotmánybírósághoz küldte a törvényt - szarban lett volna, ha életbe lép.
Sólyomék aztán hamis indokokkal el is meszelték.
Ez a törvény azóta is hiányzik.
Egyetértek a fidesz felelősségével (anno ők is támadták a törvényt, mint az szdsz), de göncz felelőssége megkérdőjelezhetetlen.

Szimba 2012.04.10. 12:50:56

@Ordnassac:

Érdekesebb lenne, ha nem csak nicket, hanem stílust is váltana.

tamimaci 2012.04.10. 13:02:10

Felteszem a kédést, hogy SemmitMondásban, jellegtelenségben, az igazán kényes témák kerülésében van e külöbség TG és a Magyar Nemzet Online közt?

Továbbá felteszem a kédést folytatva a blog gondolatmenetét:
Nem lenne e jobb, ha Orbán Viktor immár egyszerre államfö-ként, miniszterelnök-ként, rendör és hadseregparancsnokként, föbiróként egyszemélyben mindenröl döntene mindenröl ami országot érinti, beleértve még a szinház igazgatók kinevezését, söt a törökgaborelemez.hu együgyü témaválasztását is ???

Hiszen igy legalább " nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk "!

royslade 2012.04.10. 13:03:01

@ubul2000: igazából azt akartam mondani, hogy a patkányozásnak nincs se erkölcsi, sem jogalapja, de mindegy.

Akkor folytassuk a kettes melléktémánál: ennek a törvénynek a kijavítására meg lett volna a lehetőség, mert az alkotmányossági aggályokat ki lehetett volna küszöbölni, és az ügynökhelyzetet rendezni, de erre semmiféle politikai akarat nem volt (pont úgy, mint most). Egyszerűbb volt Gönczre és az AB-ra rátolni a felelősséget. Ezt hívja úgy Török Gábor, hogy "gondolatmankó". Látom igen sokan rá is támaszkodnak.

mókáné 2012.04.10. 13:03:30

@dbeata:

Köszönöm és válaszoltam.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 13:09:37

@knausz: Tárgyilagosnak akkor tekinthetnénk, ha elfogadnánk az alaptételt, ami viszont egy úgynevezett „hamis dilemma”. Mégpedig az, amire a poszt kifut, hogy jó-e a páértpolitikus közt elnök még közelebbről, hogy Kövér vagy Áder? Azért hamis dilemma, mert nem az a kérdés, hogy jó-e vagy Kövér vagy Áder, hanem az, hogy ki lenne az alkalmas köztársasági elnök. Ami minőségében más, és sokkal inkább lenne „tárgyilagos” megközelítés és fókusz (és innen vizsgálva a Kövér/Áder kérdés már egészen nudli kis részegység, bár a konkrétság miatt nem elhanyagolható). A gond ott van, amikor a vizsgálódó szem eleve a hatalmi koponyából kandikál kifelé. Én pedig jelen esetben ezt érzem. Nem azért, mert azt gondolnám, hogy TG eladta magát. Ez szimplán egy attitűd, amely akár öntudatlanul is konvergál a hatalmi kommunikáció erővonalaival, felveszi a nézőpontját és onnan próbál objektív és tárgyilagos lenni. Ez eredményezi az ilyen hamis dilemmákba futó „tárgyilagosságot”. Én ezt szakmai hibának érzékelem, természetesen érthető, megmagyarázható, de félrevisz, torzít.

ubul2000 2012.04.10. 13:11:00

@royslade: Miután az ogy név szerinti szavazással elfogadta a törvényt - elég nehéz a politikai akarat hiányával vádaskodni.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 13:11:49

Saját magánvéleményem, hogy ha valamikor, akkor most kellene hihetetlenül erős és határozott kiállás a civil szféra részéről, hogy megtartson saját érdekei védelmére valamilyen minimális, szimbolikus területet, posztot, amely nem közvetlenül pártirányítású. Azzal, hogy a kétharmados többség kinevezi a saját kecskéjét káposztafelügyelőnek, tulajdonképpen elfogadjuk, hogy semmi közünk a sajat sorsunkhoz, az életünket szabályozó törvények alakulásához. A civil kontrollhoz égetően szükséges átláthatóságot és nyilvánosságot például éppen most fokozzák vissza valahova Venezuela szintjére. Képviselni fogja akár mondjuk ebben a kérdésben egy fidesz káder a közérdeket?
Tudom, lehet majd ünneplőbe öltözni és szavazni egyszer, addig meg papizzuk szépen, amit főznek nekünk. De legalább ne kelljen már finomnak tartani és mosolyogni hozzá!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.10. 13:11:55

@royslade: Orbán azért nem akarja, hogy ne sérüljenek az ártatlanok személyiségi jogai... muhhahaha... tele van empátiával... a Fidesz meg nyilván besúgókkal...

royslade 2012.04.10. 13:14:08

@ubul2000: visszadobott törvényt átszerkeszteni, alkotmányossági aggályokat kiküszöbölni, újra benyújtani, elfogadni, végrehajtani.

Ez tán nem a parlament feladata lett volna?

balfék 2012.04.10. 13:14:16

@Chigavera: Pedig még gondolhatnád azt is , hogy eladta magát és ráadásul nem is a fidesznek.

Ordnassac 2012.04.10. 13:17:16

@knausz: már rég megtörtént. ;-)

sisifux 2012.04.10. 13:17:23

Gábor, mintha a palackba zárt szellem kiszabadításához segédkeznél Jobbik vonalon. Megismerni tényleg kell a gondolatiságukat, már, ha anank tekinthető , de megérteni és elfogadni már bűn. A jobboldaliság, - kérdés persze, hogy mit is értesz alatta , önmagában nem érdem, még ha ma annak is próbálják beállítani. Ezért a köztársasági elnök esetébenn is elég szomorú, ha ez az egyetlen érdeme.

ubul2000 2012.04.10. 13:20:58

@royslade: Teljesen világos volt az ab elutasításából, hogy később sem fogadja el. A büntethetőség visszamenőleges hatályával voltak elsősorban gondjai (a közzététellel nem), mégsem csak a törvény büntetésekre vonatkozó részét, hanem a teljeset megsemmisítette - az szdsz/fidesz igényi szerint. Ha így tett volna az ab - már régen túl lennénk az egészen.
Amellett hamis az elévülésre való hivatkozás is. Egy katonai megszállás alatt lévő országban erre nem lehet hivatkozni.

mókáné 2012.04.10. 13:27:47

@Ordnassac:

Pedig nálad nem lehet könnyű.:)

hoplita 2012.04.10. 13:29:30

@dr kíváncsivagyok:
Akik együtt ültek vele azoknak kicsit jobban hiszek, mint bármelyik kibaszott magyarnak csúfolt bíróságnak.

royslade 2012.04.10. 13:29:57

@ubul2000: az AB és a törvény kitalálói álláspontja között kb. nyolvanhatezer közbenső álláspont létezik, amely átmehetett volna. Kellett volna oda egy kis szándék, meg egy kis intelligencia.

A visszamenőlegesség és az elévülés azonnal kiesett volna, ha nem akarják a büntetőjogot is belekeverni a dologba. Elegendő lett volna a nyilvánosságra hozás, és a jövőbeni funkciók betöltésének korlátozása.

mókáné 2012.04.10. 13:30:13

@Chigavera:

" Mégpedig az, amire a poszt kifut, hogy jó-e a páértpolitikus közt elnök még közelebbről, hogy Kövér vagy Áder?

Azért hamis dilemma, mert nem az a kérdés, hogy jó-e vagy Kövér vagy Áder, hanem az, hogy ki lenne az alkalmas köztársasági elnök."

Preferálnám Sólyom Lászlót. Van jelentősége jelen pillanatban?

balfék 2012.04.10. 13:32:00

@sisifux: És azért a jobbik tesz azért , hogy megismerjük gondolatiságukat T.G. segítsége nélkül is. Mint tudjuk Török 33-ban még Hitlerrel simán elbeszélgetett volna!

mókáné 2012.04.10. 13:36:18

@Ordnassac:

"Nem azért, mert Szili Katalint jobb jelöltnek gondoltam, mint Sólyom Lászlót (pont az ellenkezője az igaz), hanem sokkal inkább azért, mert a rendszer logikájához inkább illeszkedőnek tűnik – de semmiképpen sem összeilleszthetetlen -, ha politikusok töltenek be egy politikai szerepet."

Török Gábor előnyben részesíti a politikust a tudósokkal szemben erre a posztra. Csalódás ez nekünk?

hoplita 2012.04.10. 13:36:27

@balfék:
Ismerve a tefajtád halálmegvető bátorságát önként és dalolva le is szoptad vóna...:)))

ubul2000 2012.04.10. 13:39:37

@royslade:
"A törvény szövege úgy fogalmaz: „az új Országgyűlést nem a bosszú és a megtorlás, hanem a törvényesség és az igazságtétel szelleme vezeti”. Ebből következően csak a legsúlyosabb bűnök megtorlására kell lehetőséget adni (ebbe az emberölés mellett a szöveg a „hűtlenséget” és a „hazaárulást” is beleértette), továbbá a cél inkább a bűnösök megnevezése volt, mintsem a tényleges büntetés. A tényleges büntetést a törvény alapján korlátlanul enyhíthető lett volna, egészen a megkegyelmezésig."

Lazán átsiklottál azon, hogy az ab nemcsak a büntethetőséget meszelte el, hanem az egészet, a bűnösök megnevezését is.

Az sem igaz, hogy nem próbálták meg módosítani a törvényt.
Zétényi Zsolt, Csurka István, Zimányi Tibor és mások 1992 szeptemberében hasonló törvénytervezetet nyújtottak be, amely egy jogi kiskapun keresztül újból megpróbálta a korábban alkotmányellenesnek ítélt „igazságtételt” megvalósítani. Az Országgyûlés 1993. február 16-án ezt is elfogadta. Göncz Árpád itt is kérte a törvény előzetes alkotmányossági vizsgálatát, 1993. június 30-án pedig az Alkotmánybíróság – ezúttal különvéleménnyel – ebben az esetben is elmeszelte a törvényt.

Ordnassac 2012.04.10. 13:46:33

@knausz: kérdés, hogy mit ért Gábor a "rendszer logikáján", főleg, hogy mit gondol pontosan rendszer alatt.

Ugyanis ezzel vitatkoznék, ha a rendszerdefiníciója olyan.

hoplita 2012.04.10. 13:48:54

@ubul2000:
"....1993. június 30-án pedig az Alkotmánybíróság – ezúttal különvéleménnyel – ebben az esetben is elmeszelte a törvényt..."

Utána pedig olyan parlamentek jöttek, amelyeknél ez az igény már fel sem merült...és most is ezt a csontot rágatják velünk.

Asszem 20 éve ez még vagy a zannya csecsit szopta, vagy azóta a dementia nevű szörnyeteg felzabálta a zagyát.:)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 13:51:19

@balfék: Nem tudom, de nem is gondolom. Az én tapasztalatom, hogy okos emebreket nem érdemes direktben csekkel, kilóra megvenni, mert rossz beosztott lesz belőlük, elveszítik azt a pluszt, ami a tehetségüket és így meggyőző erejüket adja. (a Gíró Szász-féle példa erre tökéletes).

Amit én látok, az egy sokkal puhább, ha úgy tetszik, bársonyosabb alkalmazkodás. Nagyobb részt valószínűleg öntudatlan, és inkább a szelektív látsához és választásokhoz kapcsolódik. Mintha a mérleg egyik serpenyőjét egy valamivel zimankósabb vagy épp melegebb közegbe tolnád, ahol elkezd rá lecsapódni a pára vagy a dér, és bár a boltos még mindig azt hiszi, hogy ő ártatlan, jó és korrekt értékeket olvas le, valójában már elkezd fals módon működni.
És ez korántsem feltétlenül valamiféle közvetlen anyagi előny. Benne vannak az előzetesen megtett állítások, állásfoglalások cselekedetek, a kommunikációs és munka-mátrix, aminek adó-vevő részese. Csupa-csupa olyan dolog, amely nem elkerülhető, megúszható, együtt jár az élettel. Biztos mindenkivel előfordult már például, hogy miután találkozott és beszélgetett valakivel utána nem tud rá ugyanúgy haragudni/felnézni, persze tapasztal, tanul is, pluisz szempontokat kap, de egyben a nézőpontja veszít is az objektivitásából (ha úgy tetszik, szubjektivizálódik).

A kérdés az, hogy ki mennyire képes ezeknek a hatását korrigálni. Kicsit olyan ez, mint amikor a kritikus elkezd haverkodni a szerzőkkel és kiadókkal, sokat megtud, de ha nem vigyáz, elkezd egyre rosszabb kritikus lenni, egyre több lesz az óvatoskodó, udvarias, megértően független tojástánc (nem ritka, hogy a végén inkább vállaltan életrajzíró vagy píáros lesz).
No én ezt a fajta csúszást és kenődést érzem TG-nél (a megérteni-orbánt-opuszokban már-már kínosan egyértelműen).
És persze mindez szigorúan magánvélemény.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 13:55:14

@knausz: Ha elég sokan és elég határozottan preferálnák, akkor igen, lenne jelentősége. Éppen ezt írtam. Ha ez a fajta preferncia látványosan meghaladná a házon belül lezsírozott pártjelöltét, akkor a fidesznek kockázatos lenne a nyilvánvaló komiszár beültetése.

Van Ádernek bármiféle társadalmi láthatósága, támogatottsága? Ugye. Ha lenne olyan, akinek lenne, akkor a fidesz nagy szarba kerülne.

royslade 2012.04.10. 13:56:56

@ubul2000: ha-ha. ha már a wikipédiából idézel, akkor ne hagyd ki ezt sem:

"A javaslat készítői szerint nem lehet elévülésről beszélni, hiszen a szóban forgó bűncselekmények felderítése, illetve hatósági üldözése meg sem kezdődött; a rendszerváltás előtt tehát a bűnüldözéssel megegyező módon az elévülés is „nyugvó” állapotban volt. A törvény szövege úgy fogalmaz: „az új Országgyűlést nem a bosszú és a megtorlás, hanem a törvényesség és az igazságtétel szelleme vezeti”. Ebből következően csak a legsúlyosabb bűnök megtorlására kell lehetőséget adni (ebbe az emberölés mellett a szöveg a „hűtlenséget” és a „hazaárulást” is beleértette, melyek megítélése azonban az Alkotmánybíróság szerint is rendszerspecifikus), továbbá a cél inkább a bűnösök megnevezése volt, mintsem a tényleges büntetés. A tényleges büntetést a törvény alapján korlátlanul enyhíthető lett volna, egészen a megkegyelmezésig. Maga Zétényi Zsolt is, mint egy interjúban kifejtette, elsősorban leleplező funkciót szánt a törvénynek („a lényeg a bűnök megnevezése és megmérettetése”).[1]"

Úgyhogy a törvényben ott voltak a jogellenes szankciók, és Zétényi csak szóban tette hozzá, hogy a lényeg nem ez. Na most, a törvénynek a lényegről kell szólnia, és ha jogilag ostobaság, akkor ne csodálkozzanak, ha az AB elmeszeli.

Tehát nem siklottam át semmin, a törvény kifejezetten szankcionálni akart, visszamenőlegesen. A kevesebb több lett volna.

Ennek a kompromisszumképtelenségnek köszönhető, hogy ma semmilyen törvényünk nincs az ügyben, és nem is lesz. A mai uralkodó elit a sima megnevezhetőséget is vitatja.

IntelCorei5 2012.04.10. 13:58:31

@Chigavera:

a pszichológiában ezt nevezek "EZREDES HATÁS"-nak.

Nehéz ellene tenni mertrészben ösztönös.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.10. 13:59:03

@ubul2000: talán a tárgyalásoknak (kerekasztal) volt olyan titkos záradéka, hogy lusztráció/igazságtétel nem lehet.
Normális ember aligha gondolhatta, hogy a bűnösök [MSZMP vezetői, minimum megyei párttitkár szintig, de inkább az összes függetlenített (ebből élő) pártfunkcionárius, kormánytagok 1956-1989, különféle besúgók/ügynökök] megnevezése és közéletből minimum 20 évre történő kizárása nélkül itt/bárhol rendszerváltás lehet.
Egyből megoldódott volna az ellenséges sajtó problémája is, a közélettel foglalkozó (politikai) újságírók minimum kétharmada is mehetett volna a süllyesztőbe.

InteriorLulu 2012.04.10. 14:00:54

"...a rendszer logikájához inkább illeszkedőnek tűnik – de semmiképpen sem összeilleszthetetlen -, ha politikusok töltenek be egy politikai szerepet."
Az államfői tisztség nem feltétlenül politikai szerep, de ha annak is tekintjük, semmiképp nem "klasszikus" politikai szerep: utóbbiak a pártpolitikusok. Míg a politikus legjellemzőbb ismérve - mondhatni nála kötelező elem -, hogy pártpolitikus, az államfő esetében ez egyáltalán nem előfeltétel. Az államfő politikusi mivolta másmilyen, mint a többi politikusé, akik mind-mind pártpolitikusok.

"Nem mindegy, hogy valaki az elnöki tisztségben lesz életében először politikus, vagy pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő?"
De, mindegy. Lenne, amennyiben a pártpolitikus államfőként valóban önkorlátozó módon működne. Erre viszont az esély gyakorlatilag elhanyagolható, és nemcsak a Fidesz hatalomgyakorlási módját, hanem általában a magyarországi, még igencsak kiforratlan politikai kultúrát ismerve. Gondolom, a Véleményvezér határozott véleménye mögött is ez a félelem húzódhat meg.

"Meggyőződésem, hogy az alkalmasság nem a pártpolitikától való távolságból fakad, ahogy – erre egészen közeli példa áll rendelkezésünkre - az alkalmatlanságot sem a pártpolitikus előélet determinálja."
Pedig ez a bizonyos egészen közeli példa pont azt mutatja, hogy az illető főként az erős pártpolitikai kötődése okán bizonyította az alkalmatlanságát: bármiféle kritika nélkül minden egyes törvényt jóváhagyott, amit az őt delegáló pártszövetség megszavazott. Köztük sok-sok olyat is, melyeket nem hogy az ellenzék, hanem a különböző európai és nemzetközi szervezetek is bíráltak. Merthogy erősen megkérdőjelezték az államszervezet demokratikus működését. Már önmagában ezzel, a kormányzatot feltétel nélkül kiszolgáló, s a közvéleményt erősen megosztó attitűdjével megszegte azt a bizonyos alkotmányos kitételt ("kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett").

mókáné 2012.04.10. 14:07:46

@Chigavera:

" Ha lenne olyan, akinek lenne, akkor a fidesz nagy szarba kerülne."

Miért? Szeretném, ha ezt kifejtenéd a saját nézőpontodból.

Szerintem a kétharmad birtokában a Fidesz bárkit odaültethetne a köztársasági elnöki székbe. Áder a kisebb rossz.

A másik, ami ettől független, de összekapcsoltad: milyen hatása lehet a folyamatokra Török Gábornak?

ubul2000 2012.04.10. 14:11:56

@royslade: A többi sunyító ogy-t ne hagyd ki a fő felelősök felsorolásában.
Továbbra sem válaszolsz arra - miért nem csak a büntethetőséget meszelte el az ab, miért az egészet.

Arról nem beszélve, hogy volt már (van is) a világtörténelemben példa a visszamenőleges tövényalkotásra, ítélkezésre, és büntetésre is.

mókáné 2012.04.10. 14:12:13

@Ordnassac:

"Ugyanis ezzel vitatkoznék, ha a rendszerdefiníciója olyan."

Van a rendszernek logikája vagy definíciója? Esetleg találgatunk, hogy így jobb amúgy kevésbé?

Politológusokat oktatnak erről? Van szakmai és/vagy tudományos alapja?

ubul2000 2012.04.10. 14:13:59

@Hepci: A libsik főleg az újságírók megnevezését nehezményezték

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.10. 14:18:30

@ubul2000: persze, komplett újságok maradtak volna szerzőgárda nélkül. :D

ubul2000 2012.04.10. 14:24:31

@Hepci: ez még ma is megtörténhetne. Elképzelem, ahogy nézem az atv adásán az üres képernyőt :))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.10. 14:29:07

@ubul2000: pl. Újságíróklub? :)
[megy még az a fos a drágabolgárf*sszal?]

royslade 2012.04.10. 14:29:11

@ubul2000: de válaszoltam: a törvény a visszamenőleges szankcionálásra koncentrált, és a közzététel, mint a társadalmi igazságtétel eszköze csak kisebb súllyal jelent meg benne. Az AB

"kimondta, hogy a törvényszöveg sérti a jogbiztonság követelményét, mivel indoklása szerint jogsértéssel nem lehet korábbi jogsértést orvosolni, „jogsértéssel nem lehet jogállamot építeni”. „Jogsértés” alatt az elévülés utólagos kiiktatását értette, amivel a törvény a büntető törvénykönyv alapján már elévült bűncselekményeket kívánta újra büntethetővé tenni. Továbbá kimondta, hogy az új alkotmányos berendezkedés létrejöttével sem szűnt meg a jogrendszer folyamatossága, ezért a korábban érvényben volt jogszabályok jogi érvényessége nem vonható kétségbe. A határozat külön kimondta, hogy a hazaárulás bűntettének jogi konstituálása esetén alkotmányellenes a törvényszöveg eljárása, tehát a védelmezendő jogi tárgyban – mármint a haza fogalmában – az 1944 decembere és 1990 májusa között eltelt időszak során többszörösen is végbement változásokat a törvény figyelmen kívül hagyta."

Nos, szerintem az alkotmányossági aggályok seperc alatt feloldhatók lettek volna, ha nem ragaszkodnak a benyújtók a tényleges "bosszúálláshoz".

Mondom: a társadalomnak sem akkor, sem most nem az ügynökök tényleges megbüntetésére volt igénye, hanem a helyzet feltárása kellett volna, és KELL MA IS. Zétényi, Takács és Csurka tökéletesen félreértette a helyzetet. De mondom, egy kis intelligencia nem ártott volna pluszban.

Nem hagyom ki a többi ogy felelősségét sem, mint ahogy nem hagyom ki a mostani ogy felelősségét sem. Ez a 22 éve egységes politika garnitúra előttem sokszorosan leszerepelt.

IntelCorei5 2012.04.10. 14:31:12

@InteriorLulu:

lehet h a probléma az államfő jelenleg érvényes feladatainak megfogalmazásában van?
A "kifejezi a nemzet egységét" bizonyosan ilyen lehetetlen elvárás. Akkor inkább király kellene mint például a belgáknál -ott neki tényleg ez egy szerepe, merthogy belga nemzet nincs.

A lényeg a lényeg - ha az az elvárás h a KE legyen egy önálló hatalmi ág, egy ellensúly, akkor kellene hozzá egy biztosabb legitimitás, amit közvetlen elnökválasztásnak hívnak, vagy/és/meg némi többlethatalom amit meg elnöki rendszernek.

Az sem jobb csak más...

A lényeg a társadalmi kultúrában leledzene és nos az ami itt olyan amilyen.

Amíg a bliccelővel van a tömeg és ügyes az aki meghekkeli a szabályokat a maga hasznára addig nics itt miről beszélni. Ez az elmúlt rendszer(ek) igazi és máig élő "szabadságharcos" öröksége. Pedig nem olyan nehéz belátni a bliccelő nem a BKV-tól hanem mindenkitől lop - de ez már valódi civil megközelítés. Ami eddig érdem volt most már bűn.

A fidesz egész története és politikai gyakorlata nem szól másról csak erről a meghekkelésről - kedves Török Gábor politológus/moderátor úr! Ez is lehetne egy elemzés tárgya.

Most éppen ki lesz az elnök? E pillanatban mindegy h később az lesz e? Még nem tudni. Attól függ...

ubul2000 2012.04.10. 14:32:19

@royslade:

Továbbra sem válaszolsz arra - miért nem csak a büntethetőséget meszelte el az ab, miért az egészet.

Arról nem beszélve, hogy volt már (van is) a világtörténelemben példa a visszamenőleges tövényalkotásra, ítélkezésre, és büntetésre is.

ubul2000 2012.04.10. 14:33:54

@Hepci: fogalmam sincs, csak nem képzeled, hogy ilyet hallgatok???

royslade 2012.04.10. 14:36:23

@ubul2000: nézd, amit akartam, elmondtam. Amit értesz belőle, az a tied.

Most már a főtémára koncentrálok, ha szabad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.10. 14:36:23

@ubul2000: azt nézni köll, mer' szépek is, mint látvány.
Pl. Bolgár, penis emeritus.

radala 2012.04.10. 14:42:44

@dr kíváncsivagyok: Kikérheted magadnak, de GÁ leheletnyivel sem volt korrektebb KE, mint SP. SP sem lett volna szervilis 14 után, ha a szocik jönnek, bár még ebben sem vagyok biztos.

@belekotty:GÁ taxisblokádos viselkedését jobb, ha nem elemezzük, azt hiszem akkor alulmúlt minden elképzelhetöt, amit később is csak saját maga tudott alulmúlni (azzal, hogy szerinte HGy-nek nincs alternatívája) beállítva ezzel egy azóta is megdönthetetlen rekordot.
Azt hiszem, ha valaki sokat ártott a magyar demónak az GÁ.

radala 2012.04.10. 14:51:59

@radala: Amúgy GÁ legalább Kövér vagy Áder szintű pártkatona volt és legalább SP méretű fehér foltok vannak az életében...
Ja, és még az is közös benne és SP-ben, hogy mindkettőt rettenetesen utálom:-)

bioLarzen 2012.04.10. 15:13:04

"A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük."

Schmitt Pál esetében is tökéletesen tudtuk, mit várhatunk tőle - és nem is csalatkoztunk... Szóval ez önmagában nem érv szerintem...

bio

Ordnassac 2012.04.10. 15:22:20

@knausz: szoktak vele foglalkozni, de ha TG kifejti, hogy mit ért alatta, szívesen vitatkozom vele erről. :-)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 15:30:34

@knausz: Akkor tenne neki keresztbe, ha az illető valódi civil lenne valódi civil értékrenddel és széles társadalmi támogatottsággal. (Sólyom ennek egyébként többé-kevésbé megfelelt). Ez ugyanis világnézeti sőt, életvezetési alternatívát is jelentene. A hiteles önállóság, különösen, ha megteremti a rációhoz való fellebbezés lehetőségét, ugyanis fertőző, ami nem lenne jó hír az önállóságot biztosító intézményi rendszert és szellemiséget az alkotmáőnybíróságtól az iskolaigazgatókig és vécésnénikig éppen mostanra felszámoló fidesznek. (Elég megnézni, ahogy rászálltak a sote rektorára, aki ráadásul még saját ember is, és leginkább csak szakmai kényszerből mondta ki a feketéről, hogy fekete, miután a kormányzat saját intézménye, a minisztérium is berinyálva tolta vissza rá magától a felelősséget.)

Ha a napi szintű törvénysértésekre, cinizmusra megérkezne annak napi szintű hiteles reakciója (a sajtón kresztül a köztársasági elnök ezt el tudná érni), az kényelmetlenn helyzetbe hozná a fideszt, és ha közvetve is, de civilizálná. Az érvelés képessége, a hitelesség és a szimbólumszerep itt nagyon is összefügg. És itt nem ellen-pártosságról van szó, korántsem, szimpla józanságról, valódi egységesítő szerepről. Egységesülni ugyanis nem egy hatalomvezérelt pártideológiai mentén, hanem a józan és élhető civil értékrend mentén lenne érdemes (talán erre is tlaálták ki ezt a posztot).

Mindezt nyilván nem várhatjuk el olyantól, aki egész életét párttársainak érdekszéférájában töltötte, a velük való viszonyban ezersszeres kötésben áll. Már csak azért sem, mert ő egyetlen dolgot szimbolizál: a párthoz való hűséget.

Hogy ez lehetetlen lenne? Igen, mégpedig akkor, ha elfogadjuk a hamis dilemma álláspontját, miszerint ez van, micsnájjunk, ebből kell választani. De akár nevezhetjük ezt Helsinki szindrómának is: nincsenek tömegtüntetések, mert a többség még mindig szeretné azt hinni, hogy nincs semmi baj, a túszejtő valójában egy kedves és humánus figura, akivel jobb inkább békés viszonyt kialakítani. Ez azonban minden ilyen esetben egyoldalú szerelem, és a kormány is csak annyit vár el a túszaitól, mint minden túszejtő: kussoljon és tűrjön, amíg megalkusznak a sorsáról.

H a túszok azonban azt látnák, hogy van esély a szabadulásra, akkor inkább a szökésen és ellenálláson törnék a fejüket (itt most nem egy választási ciklusról, hanem a teljes politikai kultúrára gondolok). Egy széles társadalmi támogatottsággal rendelkező hiteles KE épp annyira lehetne ilyen katalizátor, mint ahogyan egy pártkatona biztosan nem.
Konkrét példáért pedig nem is kell messzire menni: ott van a németek friss köztársasági lelkész-ügynökfeltáró elnöke. A kormányzó Merkelék nem egykönnyen nyelték le, de bizonyított és hiteles arc, valódi civil és messze nem hunyász protokollbáb vagy pártaláíró. Esetleg klónozhatnánk.

Hogy mi mindebben TG szerepe? Éppen az, hogy feltárja a tágabb kontextust is, ami kívül esik a túsz-szedők körletén, és ne csupán arra iránytsa a figyelmet, hogy a rövid tömött vagy a vékony konya bajusztól várjunk-e a fogság alatt több kíméletet és kevesebb kokit.

mókáné 2012.04.10. 15:36:40

@török gábor:

Kedves Török Gábor!

Ön elemzésében azt állítja:

"a rendszer logikájához inkább illeszkedőnek tűnik – de semmiképpen sem összeilleszthetetlen -, ha politikusok töltenek be egy politikai szerepet."

Kérdéseink:

- Van- e a politikai rendszernek logikája vagy definíciója?

- Létezik szakmai és/vagy tudományos alapja ilyen aspektusban a felvetésnek?

- Politológusokat oktatnak-e erről?

Köszönettel:

@Ordnassac: blogtárs és én

nyünyüge 2012.04.10. 15:40:43

@InteriorLulu:
"Meggyőződésem, hogy az alkalmasság nem a pártpolitikától való távolságból fakad, ahogy – erre egészen közeli példa áll rendelkezésünkre - az alkalmatlanságot sem a pártpolitikus előélet determinálja."

Szerintem a köztársasági elnök emberi, szakmai és politikai szuverenitása volna a legfontosabb, ilyen sorrendben.
Egy szuverén ember, akinek a saját értékrendje, normái szabják meg a határt elsősorban, és nem az őt megválasztó erő vagy a politika többi szereplői.

mókáné 2012.04.10. 16:11:55

@Chigavera:

"Egy széles társadalmi támogatottsággal rendelkező hiteles KE épp annyira lehetne ilyen katalizátor, mint ahogyan egy pártkatona biztosan nem."

Ha most, 2012- ben volna egységes és erős ellenzék vagy domináns sajtó, akkor a Fidesz egyes döntéseit határozottan támadni tudná. Adott esetben, demokratikus eszközökkel kikényszeríthetne akár egy civil köztársasági elnököt is.

Sem fajsúlyos ellenzék, sem karakteres sajtó nem áll rendelkezésre és egységesen gondolkodó értelmiség sincs.

"H a túszok azonban azt látnák, hogy van esély a szabadulásra, akkor inkább a szökésen és ellenálláson törnék a fejüket (itt most nem egy választási ciklusról, hanem a teljes politikai kultúrára gondolok)."

Esély mindig van. Az ellenzék felelőssége, amikor ezekkel korlátozottan vagy egyáltalán nem kíván élni.

"Hogy mi mindebben TG szerepe? Éppen az, hogy feltárja a tágabb kontextust is,"

Ezzel egyetértek. De tételezzük fel, hogy átlátja és feltárja. Mit ér el vele? Hány embernek igénye a felszín alatti mélyebb összefüggések és gondolatok kapcsolatának értelmezése? Tovább: hányan szűrnék le a tanulságokat?

lüke 2012.04.10. 16:17:56

@ubul2000:
mi az, doktorost játszol?

ubul2000 2012.04.10. 16:20:29

@lüke: dehogy, csak így hívom :)))

lüke 2012.04.10. 16:21:40

@knausz:
Hamlet
Act 3, Scene 1,
H to O:
That if you be honest and fair, your honesty should admit no discourse to your beauty.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 16:31:59

@knausz: A sajtó és a civil társadalom állapotáról írtakkal egyetértek. Azzal kiegészítve, hogy a civil gyengeség és a hatalmi túlerő összefügg. Az állami túlhatalom tudatosan és ösztönösen is a gyengítésükre játszott és játszik minden oldalról, lévén számukra ezek konkurens közéleti faktorok. A politikától soha nem is várhatjuk a megerősödésük előmozdítását. Így ha van idehaza szabadságharc, akkor ez biztosan az. Nincs mese, itt a társadalomnak önerőből kell saját hajánál fogva kihúznia magát az emésztőből.

Egyben ez is a válasz az utolsó bekezdésben feltett kérdésedre: éppen ez az, amiért érdemes lenne minden felelős civilnek egy kicsit törnie magát. Ha csak körbeüljük az asztalt, mint az éhes kuvaszok, hogy kielemezzük a gazdik vacsoráját, várva hátha leesik egy-egy simi vagy lehet csenni a tálból, és reméljük, hogy nem rúgnak horpaszon, akár csak egy-egy hangosabb vakkantásért, akkor megérdemeljük, hogy ez történjen velünk.
Igen, TG igenis adhatna hozzá a civil kurázsihoz. Emlékezzünk, hogy pl. egy rövid, de velős, a vállalkozásokat idehaza megölő bürokrációról szóló blogposzt is milyen visszhangot kapott és milyen heves vitát indított el. Üres kremlinológiával viszont max a láncon futás laza kecsességére oktat és annak koreográfiáit mutatja be.

dr. Bubó 2012.04.10. 16:45:51

@menőmano: "A "másik jelöltem" lehetne... a Navracsics"

az is csak egy rohat fides náci patkány... politkus (=gerinctelen+alkalmatlan+hitvány)

dr. Bubó 2012.04.10. 16:50:51

@IntelCorei5: "Amíg a bliccelővel van a tömeg és ügyes az aki meghekkeli a szabályokat a maga hasznára addig nics itt miről beszélni. Ez az elmúlt rendszer(ek) igazi és máig élő "szabadságharcos" öröksége. Pedig nem olyan nehéz belátni a bliccelő nem a BKV-tól hanem mindenkitől lop - de ez már valódi civil megközelítés. Ami eddig érdem volt most már bűn.

A fidesz egész története és politikai gyakorlata nem szól másról csak erről a meghekkelésről - kedves Török Gábor politológus/moderátor úr! Ez is lehetne egy elemzés tárgya."

nagyon jol irod... a fides már vállalhatatlan. bűnszervezet, MAFIAKORMÁNY

dr. Bubó 2012.04.10. 16:52:16

alig várom hogy kinevezzék a következő kapcarongyot... hitványt

akit lehet alázni... nagyon élveztem... a vérszag nagyon mámorító...

mókáné 2012.04.10. 16:57:51

@Chigavera:

" Nincs mese, itt a társadalomnak önerőből kell saját hajánál fogva kihúznia magát az emésztőből."

Egyetértek, de a társadalom igen tág fogalom. Ki(k) a társadalom?

Magam a személyes felelősségben és példában hiszek, amikor kimondom a dolgokban az "én"- t. Mi az a konkrét dolog, melyet személyesen én, de hozzátehetek ehhez az ügyhöz, ha ügyemnek érzem.

"akkor megérdemeljük, hogy ez történjen velünk."

Meglátásom szerint: a civil szféra gyengül, az ellenzékből kifogyott a szusz, nincs szél a vitorlázáshoz, lélegeztetőgépen a morál.

Van-e feladat? Volna-e tennivaló és a köztársasági elnök személye-e az a kohéziós erő, mely elindítja a változásokat?

"Igen, TG igenis adhatna hozzá a civil kurázsihoz. Emlékezzünk,.."

Török Gábor érdekes ember. De nem szabad őt azzal terhelni, hogy kivívja helyettünk a szabadságot. Tükröt tartson, ha csúnyák vagyunk benne, ha szépek. Reális legyen.

Hiszem, hogy csak erős, szabad és büszke nép képes a megújulásra!

dbeata 2012.04.10. 17:06:00

@knausz: Bocs, hogy belekotty...
Ehhez viszont tudni kell, hogy mi az amiért mi felelünk, és mi az, ami nem a mi problémánk.

Mindenkinek a saját problémáján kell dolgoznia, különben nagy kavalkád lesz, nem? .)

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy felhatalmazás nélküli ügybuzgóság könnyen visszaüthet.

Civil bátorság - Felhők közül a nap (szeretem azt a filmet)

mókáné 2012.04.10. 17:06:10

@Ordnassac:

Lehet, hogy el kéne olvasnunk A magyar politikai rendszer című könyvet, melynek egyik szerzője dr. Török Gábor és abban vannak a feleletek a kérdéseinkre.

www.libri.hu/konyv/a-magyar-politikai-rendszer-2.html

Lakásfelújítás után megveszem és elolvasom.

Ordnassac 2012.04.10. 17:38:17

@knausz: nem ennek lesz valamikor új kiadása?

Szimba 2012.04.10. 17:46:31

@knausz:

Ne vedd meg már egy-két része elavult.

@Ordnassac:

Ennek, csak kicsit lassan készül.

Szimba 2012.04.10. 17:48:28

@Ordnassac:

Ez azt jelenti, hogy még szóba sem hozta előtte OV?

Szimba 2012.04.10. 17:49:37

@knausz:

Meg ne vedd! Neked adom, vagy cseréljünk könyvet! Mid van?:-)))

tamimaci 2012.04.10. 18:05:26

De bőjt s jámborság néked mint a pélva,
mert vétkesek közt cinkos aki néma.

etwas kultur muss sein 2012.04.10. 18:12:19

Kezdem úgy érezni, hogy jól járt a fidesz ezzel a botránnyal. Elmennek úgy a napok, hetek, hogy még mindig ez a téma. Közben az ország futólépésben száguld a szakadék felé. Kész.

Szimba 2012.04.10. 18:16:15

Az előbb majdnem sikítottam. Kapom a meghívót Költészet Napjára, ápr. 11.-re, és a szöveg hozzá, hogy Márai születésnapjára.

Szerencsére aláírták, hogy József Attilával egy napon születtek, különbség az években van.

Tartok tőle, hogy a József Attila szobor is hamarosan megy a Hortobágyra, vagy Siófokra. A Költészet Napja meg lassan átalakul Márai Nappá. Remélem, Wass Albert nem ezen a napon született? meg is nézem!

Szimba 2012.04.10. 18:17:21

@SzélsebesVelorex:

Altatásban könnyebb lesz!:-)

Szimba 2012.04.10. 18:25:47

@Szimba:

Romsics Ignác Pozsgairól szóló könyve megvan neked?

Volt egyszer egy rendszerváltás című?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 18:27:50

@knausz: Megette a fene az olyan szépséget, ahogy @lüke: is mondja Shakespeare Vilmos szép szavaival.

(G.B. Shawnak ajánlotta egy szép színésznő, hogy vegye feleségül, mert olyan okos gyerekeik születnek, mint Shaw, s olyan szépek, mint a színésznő. Shaw nemmel válaszolt, mondván, hogy mi van, ha fordítva történik.)

mókáné 2012.04.10. 18:30:49

@Szimba:

"Meg ne vedd! Neked adom, vagy cseréljünk könyvet! Mid van?:-)))"

Minden van, attól függ, mi kell Neked.

Mindentudó világatlasz? Szépirodalom? Történelem? Chanel Allure parfüm majdnem tele (nekem nem jött be!). Ruhák is vannak.

A 26 éves Csepel gyártmányú biciklim? Grátisz gyerekülés.:):)

mókáné 2012.04.10. 18:35:48

@Szimba:

"Romsics Ignác Pozsgairól szóló könyve megvan neked?"

A XX. század rövid története megvan! Ez, ha kell és bármi egyéb akkor Török Gábor könyvéért.

38- as kosztümök és vadonatúj top-ok - igény szerint.

mókáné 2012.04.10. 18:40:35

@ulrike:

" Megette a fene az olyan szépséget, "

Pedig nekem nincs másom, csak a szépségem. És jelzem: ez eddig elég volt.

A férfi legyen okos, a nő szép.

Akinek nem elég, ő nem az én emberem, de eddig még nem jelezte senki, inkább túl sok is volt, aki jelentkezett, pedig még fel sem adtam a hirdetést "mormota" jeligére.

Szimba 2012.04.10. 18:48:05

@knausz:

:-))))))
38-as??????? jaj! Azért annyit nem fogytam!:-))

Csak könyvre gondoltam, ami neked esetleg nem kell. Szépirodalom is lehet. Pl. Dickens, de nem a Twist Olivér, Nem a Copperfield Dávid, és nem a Karácsonyi ének.

Beauvoir: Minden ember halandó, Márai Szinbád hazamegy, Vonnegut Macskabölcső..., Mesterlövész.

Szimba 2012.04.10. 18:49:48

@knausz:

Nekem 2 db Zinger varrógépem van!:-)))

mókáné 2012.04.10. 18:54:47

@Szimba:

"Csak könyvre gondoltam, ami neked esetleg nem kell."

Nekem minden könyv alapvetően kell, de most már tényleg nincs sok.

Bryan Cartledge: Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével

Balzac: Elveszett illúziók

Titok: A világirodalom remekeit kiadták vékonyka kötésben, azt elrejtettem és azt meg tudom tartani akkor is, ha már látszólag mindent elajándékoztam.:)

ulrike (törölt) 2012.04.10. 18:54:55

@knausz: A jelenlévők mindig kivételek. @lüke: ennek finomabb kifejezésére legalább egy angol, latin vagy német idézetet is tud hozni, mint például Wie sich das der kleine Moritz vorstellt.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 18:57:18

@knausz: @Szimba: Kérem, ne feledjék, a NAV ez évben nagy figyelmet fordít a weben kereskedők adóbevallására.

mókáné 2012.04.10. 18:58:36

@Szimba:

"Nekem 2 db Zinger varrógépem van!:-)))"

Nekem volt 2 db fölösleges Samsung tévém is.

Maradtak DVD-k. Csak az erotikus jellegűeket tartom meg! Többi mehet.

Szimba 2012.04.10. 19:02:57

@ulrike:

:-))))) Nem kereskedünk. Ajándékozunk!:-)))

mókáné 2012.04.10. 19:07:00

@ulrike:

"A jelenlévők mindig kivételek."

Megnyugodtam.:) Gondoltam rá, ha amarra járok, odaát a Forrásban és egy csokor Liziantusz lesz a recepción, akkor arról tudom, hogy ki tette oda.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 19:27:51

@Szimba: Igen, látom, @knausz: például elveszett illúzióit. Jut eszembe, ha elvesztek, hogyan lehet tovább ajándékozni?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 19:30:56

@Szimba: Rasszkazi o Lényine nem jó?

mókáné 2012.04.10. 19:38:17

@dbeata:

"Ehhez viszont tudni kell, hogy mi az amiért mi felelünk, és mi az, ami nem a mi problémánk. "

Nehéz kérdést vetettél fel, mert valójában minden a mi problémánk. Tehetünk a környezettől kezdve a közélettel folytatva, de mindenért.

Magam, ha néha megállok, elgondolkodom, mennyire szerény eszközeim voltak és mégis mennyire sokat szólhattam pl. a lapok által, melyekbe írtam.

A tetteimmel és minden egyes kimondott szóval.

aszekelyek 2012.04.10. 19:39:50

@ulrike: Volt valami vérlázító szoci adókivetés az az adományokra is..., jut eszembe... - hogy el ne felejtsük. Szigorúan baloldali alapokon természetesen....

aszekelyek 2012.04.10. 19:41:42

@ulrike: erről kérdezze meg orvosát , gyógyszerészét.... :D

mókáné 2012.04.10. 19:42:29

@ulrike:

"Jut eszembe, ha elvesztek, "

Nem vesztek el, pedig azt hittem. De a minap jöttem rá, hogy az, ami igazán a miénk, részünkből rész, az nem veszhet el.

Ő hozza a Liziantusz-t.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 19:48:14

@aszekelyek: Igen, hogy ezek a szocik miket ki nem találnak.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 19:49:30

@aszekelyek: Oder lesen Sie die Packungbeilage. Feltéve, még olvasható.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 19:52:04

@knausz: Igen, kivéve korábbi, de mára már célszerűtlen szilárd elvi álláspontjainkat.

aszekelyek 2012.04.10. 19:56:09

@török gábor: Mi az , hogy! Nagyon is! :D @dr. Bubó: még az rtl híradó is bemutatta, hogy csak részlegesen, azokat a járatokat , időpontokat szüntetik be, melyek nem voltak kihasználva. Marad pld a z egyiknél napi néhgy, nem pedig a teljes vonal megszüntetése, ahogyan a szadisták csinálták. ezt járatritkításnak hívják. Az állaga is így megmarad. Nem hordják szét és nem eszi a fene, meg az idő vasfoga. Közel sem arról van szó, amit a kókadték csináltak. Megtakarítanak így idén 8 milliárdot, jövöre tizenkettőt. VAgy nem azt várja az EU és az únió, hogy egy buznyákot se költsünk, amit nem feltétlen muszáj? No és ezek tök üresen jöttek, mentek, azon a szakaszon, valódi újságírók forgattak ott és bemutatták. reggel és este lesz járat, ami nem vágja el őket egészen a világtól. Annál több meg felesleges és ezért megszűnik. Kereslethez igazítják a kínálatot. Van buszjárat is. Még választhatnak is , kinek melyik és milyen időpont a jó. Lehet erről persze marhaságokat ideböfögni de sok haszna nem lesz. Az ott élők megünnepeltéáék, hogy újra nyitották a vasútvonalat és annyit üzemeltetnek, amennyire igény van. Te csak vicsorogjál tovább, nyugodtan. Van azoknak a milliárdoknak más helye is. Nem baltával szervezik át a vasútközlekedést. Lassan mondom. Nagy eltérés van az egyáltalán semmi és a szükséges és elégséges vasúti járatok száma között.

Ordnassac 2012.04.10. 20:00:28

@ulrike: bei Risiken und Nebenwirkungen

@Szimba: az nem Singer?

6.Lenin 2012.04.10. 20:02:13

@Szimba:

"Beauvoir: Minden ember halandó"

Kötelezővé tenném mindenki számára.

Én is elcserélnék 1 kissé már elhasznált szeretőt, 1 fiatalabbra. Politikai hovatartozása, nem kizáró ok, nálam.
Lenne más is. Érdeklődőknek listát küldhetek.

aszekelyek 2012.04.10. 20:03:36

@dbeata: édes, naív blogtársam. Keresztények tisztelik, oszt jónapot. Egyéb irántiaktól meg azt hallom, a Mikulás nem létezik... mekkora balhé lenne ebből! Kirekesztés , meg kereszténység terror és válogatott marhaságok. Egyébként nem tudná szegény tudja a nemzet egységét . sem...) Megosztóbb , mint S.P. Az nem fogja őket zavarni , ahogy eddig sem zavarta , hogy vallási alapon a 89-es értelmében is tilos megkülönböztetni, dehonesztálni és hasonlók... Mintha ezt nem tartanák érvényesnek a keresztényekre. Már megint....
Rákezdenék, hogy hivatali idejében hazudott, mert nem közölte a doktori tanáccsal, hogy az városi legenda,., hogy ő hozza a gyerekeknek az ajándékot és soha, semmiféle kéménybe nem ereszkedett le, tehát az egész karrierje csalás.... Ki akarod csinálni a Mikulást is?

jjulie 2012.04.10. 20:03:46

mit művelt ma a pártunk és kormányunk?

BUX -0,98% (18024,80)
EUR/HUF -1,24% (298,90)
CHF/HUF -1,38% (248,82)
OTP -2,19% (3668,00)

beszéltek, vagy hallgattak?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:09:55

@Ordnassac: Genau.
De az, de irodalmárok akkor az Isaac Basevichre is érthetik. Valahogy meg kell őket különböztetni. Az egyik varr, a másik ír. Dickens meg angol.

Ordnassac 2012.04.10. 20:11:50

@ulrike: és van, aki tudja, hogy ki Isaac Bashevis Singer!

Bár vannak más Nobel-díjasok, akiket szívesebben olvasok. :-)

aszekelyek 2012.04.10. 20:14:46

@royslade: annyi a jogalapja, mint SP-t csalónak nevezni. Minimum. Érdeke éppen nem volt az szdsz-nek sem , hogy az a törvény életrbe lépjen. Meg ugye benne is volt eleve az alkotmányban, hogy ezt feszegetni kimondottan tilos. :) Véletlenül , valahogyan belekerült ez is. Sértetlenek maradjanak. Vélhetően a kerekasztalhoz is így ültek le. A büntetést meg is kapták , nem a FIDESz, hanem a szocik és az szdsz ezért, a szavazóktól. Minden épelméjű tudja, hogy ez a probléma, már akinek az- az új alaptörvénnyel, nem más. ez aza fék, amit nagyon hiányolnak belőle. Meg ellensúly. Ki ellensúlyozta akkor azt a szándékot, hogy a diktatúra rejtegetett illetői rejtegetve is maradjanak? Senki. Akik kajabáltak és fűt és fát ígértek, meg szabaddá tették a valutánk útját Ausztriába , és kihordatták azt a hintába ültetett polgárokkal , ahelyett, hogy állami cégekkel hozattak volna be elég iparcikket, úgy, hogy az állam azon nyerjen, ne pedig az osztrákok, azok biztosan nem akartak olyan ellensúlyt az alkotmányba. Nekünk meg azok hiányoztak belőle. Mint fékeke és ellensúlyok. Semmiben nem volt fék ahhoz beépítve, hogy a rettenetes eladósítást és a minden értékestől megszabadítását az országnak elvégezzék. Közben nagyon meggazdagodván ezen. Együtt , az addig magukat ellenfeleknek feltüntetők. Nesze neked gondolatmankó.

aszekelyek 2012.04.10. 20:27:14

@Chigavera: Vajon miért van az az érzésem ezt olvasva, hogy bizonyos atv-n fotelből észt osztók egyike a szerző. A négyek bandájából , igen.
Írásban is kilátszik az a magas ló, amiről ott lefele beszélnek.

@ulrike: olyat is olvastam , amiben azonnali halállal kecsegtettek. Olvasható volt a Packungbeilage-n.Komolyan... Szegény kislányom is olvasta. Ráneveltem , hogy mindent olvasson el , ha gyógyszert vesz a kezébe. Vagy hasonlót. Nagyon ki volt borulva ettől. Pedig akkor már régen tudta , miért nem szabad idegentől elfogadni édességet. :D Akkor már láttuk a modern Hasfelmetszőt is... Johnie Deppel. A felügyelő és az ópiumbarlang.. NA az se volt éppen piskóta...

aszekelyek 2012.04.10. 20:28:41

@dr. Bubó: mér nem mész dolgozni a vágóhídra? Az ilyennek ott a helye. Vagy lehetnél helyszínelő- kórboncnok.

lüke 2012.04.10. 20:29:11

@ulrike:
igenigen , Max u.Moritz- Wilhelm Busch rémtörténeteivel szórakoztatom az unokáim

aszekelyek 2012.04.10. 20:29:39

@ubul2000: ezt csinálták nem régiben is , tévében. Kónyát vádolták , amilyen arcátlanok...

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:38:04

@lüke: Az rendben van, talán izgalmasabb, mint Marx u. Engels, és több rajz is lehet benne, mint, mondjuk, az Anti-Dühringben.

mókáné 2012.04.10. 20:39:20

@Ordnassac:

"Bár vannak más Nobel-díjasok, akiket szívesebben olvasok. :-)"

Kik a szépirodalmi kedvenc íróid?

Ma elgondolkodtam azon, mennyire jól elvagy velünk, fele annyi idősen (ezt már régen is felvetettem, ha emlékszel). És nem érzem a korod. Bár ma olvastam azt is, amikor mondtad, hogy 8 órát dolgozol.

Különleges ember lehetsz a való életben. Vajon hogyan nézhetsz ki? - ezt a kérdést csak @akitlosszal kapcsolatban fogalmaztam meg, de aztán elképzeltem és kész.:)

aszekelyek 2012.04.10. 20:40:26

@Hepci: Nyilván legalábbb a felével, mint a mai szoci és szadesz. Képzeld, ma felállt egy képviselő és elkezdte a Belügyminisztert zaklatni már megint azzal, hogy miért fontos neki Vonával tárgyalnia. Mikor az aszonta, hogy nem is demokrata. Sokan kikérik pedig azt maguknak, ha az azt jelenti, ma MAgyarországon, amit ők és feri és az lmp művelnek. Karácsony olyan pofátlanul röhögte ki ma a házelnököt, a levezetőt, hogy viszketett a tenyerem. Figyelmezetette, hogy mit nem tehet a házszabály értelmében. Cinikus röhögés, már megtettem arccal... ennyi telt. Ők akarnak elnököt adni, megmondani, ki alakalmas... Schiffer meg azzal molesztálta a főügyész helyettes urat, hogy egy újságban,, miről , mit nyilatkozott anno Horn gé. Semmi konkrét, inkább vélemény volt. Többször elmondta neki a főügyész, hogy az sajnos lufi... Konkréttal jöjjön és akkor lesz érdemi vizsgálat. Mert ez a törvény. De persze eszébe se volt, csak azért fújja ő is, hogy azt a látszatot keltse és vádolta is a kormánypártot, hogy együtt mutyizzák, hogy ne legyenek megfoghatók a múltban azokat a feltehető de nem bizonyítható gennyes dolgokat. Visszamenőleg..., jelzem. 2006 -ról beszélt horngé , szerinte mennyit költöttek egyes pártok, saccolt, a kampányra.. Meg az autópályákról, meg a már vizsgált Margit hídról. Nagyobb lufi ez a schiffer , mint eddig is feltételeztem. Ott hepciáskodott a főügyész-helyettessel... - ridikül mód .

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:43:44

@aszekelyek: "olyat is olvastam , amiben azonnali halállal kecsegtettek". Az ilyen szedése már megfontolandó, mivel ez már a meglehetősen erős mellékhatások kategóriájába sorolható, de orvosi dolgokban lüke az illetékes.

aszekelyek 2012.04.10. 20:44:30

@török gábor: megint előszedték azt a z előadás sorozatot a szocik, Vastagh Pál , amit te Te moderáltál az egyetemen. Mai parlamenti adásban láttam. Most a Belügyminisztert szekálják vele. Nulla produktumuk van a szociknak.
@lüke: :D , dr. Vérbagoly:)

dbeata 2012.04.10. 20:44:47

@knausz: Van, aki túl sok felelősséget vállal magára (ha valami baj van, akkor magát hibáztatják), és van, akik túl keveset (baj van? Mindenki más hibás, kivéve őt). Fáradt vagyok. Holnap folyt köv. Ja, jut eszembe, holnap megyünk Gyulára. Kihagyod akkor, jól sejtem?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:46:51

@lüke: Jól sejtettem, több a rajz. Legalább egyel több.

Ordnassac 2012.04.10. 20:47:04

@knausz: közelgek a 26-hoz, de a neten néztek már 40-nek is szövegem alapján.

Eléggé mindenevő vagyok, ami a szépirodalmat illeti. Egy ideig nagyon rá voltam kattanva a Nobel-díjasokra, ezért ismerem ezt a "mezőnyt" viszonylag jól. Egyébként nekem inkább szeretett könyveim vannak, mintsem íróim. Viszont abból sok.

dbeata 2012.04.10. 20:49:10

@aszekelyek: Pedig sokan vannak, akik még felnőttkorban is hisznek benne....:) Na mind1. Kit csináltam ki én?

nyünyüge 2012.04.10. 20:49:22

@ulrike:
"Az egyik varr, a másik ír."

Valamint Shakespeare drámát, Dietrichstein poloskát irt :).

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:50:40

@lüke: Ez a Wilhelm meg a Dzsordzs Dabljú rokonok?

mókáné 2012.04.10. 20:51:27

@dbeata:

" holnap megyünk Gyulára"

Felújítás van. Ülök a könyvhalmaz tetején. Nyáron szeretnék elmenni. Elvitetem magam és ott maradok - egyedül.

Így tervezem.

" Van, aki túl sok felelősséget vállal magára "

Igen. Már elkezdtem leszokni erről. Különben nem volt tudatos. Mindig úgy alakult. Jó utat kívánok!:)

6.Lenin 2012.04.10. 20:53:42

@Ordnassac:

"de a neten néztek már 40-nek is szövegem alapján."

40
Hmm
Igencsak belelóg az átkosba...
Hmm

lüke 2012.04.10. 20:53:44

@aszekelyek:
yehh
milyen lüke vagyok, az összes poénom elfelejtem:)

aszekelyek 2012.04.10. 20:54:42

@Szimba: Szolgálati közlemény. Bizonyos e. Bernie-nél olvastam de más neves behavioristák is tényként taglalják, hogy vannak olyan személyiségű embertársaink, akik abban lelik örömüket, ha - már gyerekkorban , 5 éves kor után megvan ez- végigmennek a tengerparton és szétrugdossák a többi gyerek által épített dolgokat. Ezt a szakirodalom nevezi " kis fasisztának" . Mint személyiség típust. jellemzően kizárólag a z ártás a cél, a károkozás és a kár felett érzett öröm. Mint a kedves dr Vérbagoly esetén , maga is bizonyítja ezt. De agresszolga arca, jan 11-én is ezt tükrözte. Most majd jól szétrugdossuk a NER -t meg az k.elnököt , meg a zorbánt.. Nagyon fontos momentum , hogy a kis fasiszta senkinek jót nem tesz azzal , amit művel. Gondolom közben mormolták, ezt neked kétharmad...és csak rugdosták , rugdosták szét az egészet.
Épp nem voltál blogon , amikor már régebben közöltem, hogy nekem Lázár az esetem. Orbánt miniszterelnökként tartom jónak. Rávetődés csak Lázárnál és csak ha 15 évvel fiatalabb lennék , elméletileg is csak akkor képzelhető el:)

ulrike (törölt) 2012.04.10. 20:54:47

@knausz: "Felújítás van. Ülök a könyvhalmaz tetején."
A könyveket is felújítod?

lüke 2012.04.10. 20:55:52

@ulrike:
Dabljú mindkettö, you:)

Ordnassac 2012.04.10. 20:55:57

@6.Lenin: igen késői gyerek vagyok (szüleim megélték tinifejjel az ötvenes éveket). ;-)

aszekelyek 2012.04.10. 20:56:34

@dbeata: kérdeztem , hogy akarod-e a Mikulást is. SP-t már mások elintézték:)

Ordnassac 2012.04.10. 20:57:00

@ulrike: majdnem, Sétáló dábljú ő.

mókáné 2012.04.10. 20:57:08

@Ordnassac:

" Egyébként nekem inkább szeretett könyveim vannak, mintsem íróim. Viszont abból sok."

Nekem is pl. Füst Milán: A feleségem története vagy Boris Vian: Tajtékos napok, de akkor tőlük tényleg ez az egyetlen. Sorolhatnám ugyanígy tovább. Átlag heti 5 könyvet olvastam gyerekkorom óta.

" de a neten néztek már 40-nek is szövegem alapján."

40 körüli a kinézeted is?:)

Ordnassac 2012.04.10. 20:58:40

@knausz: ne reménykedj, távolról sem. :-P

Koromnak megfelelő a kinézetem, már ami az arcot illeti. Hastájékon már nem mondanám. :-D

mókáné 2012.04.10. 20:59:49

@ulrike:

"A könyveket is felújítod?"

Elajándékozom. Kivéve, ami angol. Az minden marad, hátha aztán lesz időm tanulni.

aszekelyek 2012.04.10. 21:02:02

@lüke: a Veérbagolyt csak azért nem írtam le.... :) mert az plágium lenne... :)

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:03:09

@Ordnassac: Sétáló!? Csak nem Walker a texasi ranger, aki nem számítógéppel fog bűnözőt? Ezek mind Texasból vannak?

mókáné 2012.04.10. 21:03:48

@Ordnassac:

"ne reménykedj, távolról sem. :-P"

Nem reménykedem. Engem még két évvel fiatalabb férfiak is zavarnak, ha párkapcsolatra törekednek velem.
Minden korosztálynak bejövök. Ma 30- nak néztek. De ez engem nem befolyásol. Amennyi vagyok, ahhoz igazodom.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:07:38

@lüke: Valóban, de a Dzsordzs határozottan jobban rajzol.

aszekelyek 2012.04.10. 21:08:50

@knausz: 26 évesek között kevés a tájékozott és erősen olvasott :) Azért nézik többnek. :) Nem menő. Az idősebb szülők gyermekei meg egészen mások, általában, mint a korosztályukban a fiatal szülőkéi. Lassúbbak pld.- Nyugodtabbak. Olvasósak:) -vélem , hogy értelmiségiek a szülei. Igényes a stílusa a gyereknek.
Mentem Hofit nézni , Jó éjt mindenkinek!

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.10. 21:10:52

@aszekelyek: Talán csak túl sok atv-t nézel :) Nekem speciel még tévém sincs.

mókáné 2012.04.10. 21:16:03

@aszekelyek:

"Igényes a stílusa a gyereknek."

Gyerek azt nem tudnám mondani rá, pedig a fiam 22 lesz augusztusban és @Ordnassac: majdnem annyi.

Viccesnek gondolom, mikor a nő idősebb a férfinél és nem is tudnám komolyan venni (kapcsolatban).

Jó szórakozást kívánok Hofihoz és Szép estét!:)

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:18:37

@aszekelyek: Régen kellett a műveltséghez az olvasottság, ma ott van helyette a média és az internet vizuális kultúrája. Tolsztoj majd egy oldalt szán a rét virágainak leírására a Hadzsi Muratban, például, egy fim ma ezt egy 5 másodperces snittel megoldja.
Valamelyik ókori görög bölcs attól tartott, hogy az írásbeliség elterjedése lerontja az ember agyát, mert már nem kell mindent fejben tartani, csak azt, hogy hol találod meg.

Ordnassac 2012.04.10. 21:20:00

@ulrike: így van, Bokor György Sétáló (milyen Settenkedős név lenne ez) a becses magyarított tükörfordításos neve. :-)

mókáné 2012.04.10. 21:27:48

@ulrike:

"Tolsztoj majd egy oldalt szán a rét virágainak leírására a Hadzsi Muratban,"

Azzal indít, nálam a 300. oldalon. Tolsztoj olyan író, akitől több történet tetszik. Amikor szerelemből ajándékoztam, akkor is Tolsztojt adtam. Szóval őt viszem a Lakatlan Szigetre magammal.

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:33:23

@knausz: "Amikor szerelemből ajándékoztam, akkor is Tolsztojt adtam." Tolsztoj nagyon jó író, de azért megkérdezném, ha lehet, hogy a megajándékozott is ezt várta-e.

Ordnassac 2012.04.10. 21:34:39

@ulrike: az megmarad már Ludwignak. :-D

(Milyen jó kedvem van, mióta megtudtam, hogy leváltották Urbán Flóriánt a Vasas kispadjáról.)

mókáné 2012.04.10. 21:43:00

@lüke:

Mivel ijesztettelek meg?:) Toljsztojjal vagy a szerelemmel?

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:43:35

@Ordnassac: És most ettől a Vasas megy majd felfelé? Én Fradis voltam, míg ki nem ábrándultam a fociból.

Ordnassac 2012.04.10. 21:47:06

@ulrike: legalábbis nagyobb esélyt látok a bentmaradásra Vlakkal. Urbán 6 meccs alatt 5 vereséget szenvedett, meg aztán edzőként nem valami májer, szóval örvendek a cserének.

lüke 2012.04.10. 21:47:27

@knausz: egyikkel se :)
a lakatlan szigettel

mókáné 2012.04.10. 21:52:37

@ulrike:

" Tolsztoj nagyon jó író, de azért megkérdezném, ha lehet, hogy a megajándékozott is ezt várta-e."

Örült neki. Tolsztoj is tiszt volt, mint ő, és humán dolgokban eléggé jártas, sok, hasonló, tanulságos történetet mesélt nekem.

Az Anna Kareninát kapta tőlem bordó bőrkötésben és amikor a házassági ajánlatára nem-et mondtam, akkor visszaadta a leveleimmel együtt. Most én őrzöm azt is.

További szép estét és jó éjszakát kívánok a blogtársaknak!

ulrike (törölt) 2012.04.10. 21:56:32

@knausz: Viszont, vagy Tolsztojra való tekintettel: á vám tákzse.

Ordnassac 2012.04.10. 21:59:28

@ulrike: 21-én lesz a nagy kiesési rangadó a Pápa ellen, arra mindenképpen ki akarok menni. Plusz kiderül, hogy mire is jó cafeteriában a sportesemények látogatása (értsd: megtérítik-e nekem).

ulrike (törölt) 2012.04.10. 22:02:25

@Ordnassac: Pápa ellen, cafeteriás támogatással? Szegény Ratzinger.

Ordnassac 2012.04.10. 22:13:55

@ulrike: Laudetur pedliudium. Aeternum, amen.

márta)) 2012.04.10. 23:10:44

Lázár pénteken tájékoztatja az ellenzéket az államfőválasztási eljárásról"

hetivalasz.hu/itthon/vita-tamadt-47895

Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz elnöksége péntek délelőtt ülésezik. Várhatóan jelen lesz Áder János fideszes európai parlamenti képviselő is, akit Kövér László mellett lehetséges államfőjelöltként tartanak számon."

Lázár János ezt kedden közölte az államfőválasztásról tartott, pártok közötti egyeztetés után."

"A Jobbik nem vett részt a keddi egyeztetésen."

Kommentár nélkül.

Bocsánat!, hogy megszakítottam a fontos, politikai szálat, ezzel a rövidke olvasmánnyal.
:)

márta)) 2012.04.10. 23:29:35

"A kabinet „garantálja, hogy ebben az országban minden kisebbség biztonságban élhet.

Meg fogjuk őket védeni, ideértve a Magyarországon élő zsidó kisebbséget is” – mondta a kormányfő, miután a szocialista Steiner Pál arra kérte őt, segítsen határozati javaslatuk elfogadásában.

Az MSZP-s képviselő közölte: indítványuk egy olyan problémára ad kulturált megoldást, amikor „nem kulturált történeteket” kell kezelnie a magyar parlamentnek, ahol „mostanában csúnya dolgok történnek”

mno.hu/belfold/orban-az-orszagban-minden-kisebbseg-biztonsagban-elhet-1067434

A Jobbik "nemmel" szavazott.

Csak remélni tudom, hogy valóban úgy lesz. Az a baj, hogy egyre nagyobb a "szélsőséges eszme" támogatottsága, s az "alvó elmék" (is) itt élnek/vannak közöttünk.............

etwas kultur muss sein 2012.04.10. 23:33:56

"A kabinet „garantálja, hogy ebben az országban minden kisebbség biztonságban élhet.

Meg fogjuk őket védeni, ideértve a Magyarországon élő zsidó kisebbséget is”

A magyar többséget is meg fogják azért védeni, ugye?

Ordnassac 2012.04.10. 23:52:56

@SzélsebesVelorex: provokatív leszek: a magyar többséget elsősorban a saját kisebbségi komplexusaitól kellene megvédeni...

etwas kultur muss sein 2012.04.11. 00:01:42

@Ordnassac: A magyar többséget elsősorban a bárgyúságából eredő kihalástól kellene megvédeni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 00:29:17

@Chigavera: Aszekelyek mindent tud, és sajnos le is írja részletesen, tehát hazucc: a 4 f*szkalapok egyike vagy. :)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.04.11. 01:43:57

@Hepci: Ó vazze, legalább nincs valahol egy kép magamról? Holnap így még borotválkozni sem tudok (feltéve persze, hogy nem vagyok szakállas)! Hoppá, ajaj, jut eszembe: férfi vagyok egyáltalán? Mi van, ha ez a négy valami faxkalap nő? Most mehetek gyantáztatni? Bakker, aszekely, ha ez így van, leverem rajtad a bikinivonalat :)

jjulie 2012.04.11. 07:05:47

"Viktor nem szól kétszer"

jjulie 2012.04.11. 07:16:56

még mindig nagyon vicces

www.fidesz.hu/index.php

kb olyan kopott, mint a 10 éves otthoncentrum ingatlaniroda a bajcsy józsefattila sarkon, 10 éves design, divatjamúlt szinek, és módszerek

és szörnyű morcos magyarkodó fejek, brrrrrrrr, de be van vezetve, 10 éves technika és technológia, javíthatatlan, de még gurul amíg gurul......

vicces

dbeata 2012.04.11. 07:27:03

@aszekelyek: Akkor most újult erővel, újra. Kit csináltam ki én? Vagy mások már elintézték? Vagy én a mások vagyok? De én nem vagyok más mint önmagam.

Na. Sajnos nem sikerül mégsem megértenem.

Viccet félretéve, tudom ám hova akarsz kilyukadni, nénémasszony.
SP leginkább önmagát csapta be ezzel a plágium üggyel, és őnmagát járatta le. Ha úgy tetszik, karakter öngyilkosságot követett el. Ja, hogy te ilyen cenzúrázott valóságban élnél szívesen, ahol a kedves Vezetőkről csak szépet és jót lehet olvasni, ahol a töritankönyvekben is az ő dicső tetteik lennének a tananyag? Hát, sajnálom..:))) az a vonat már elment, és kommunizmusnak, szocializmusnak hítták!!

jjulie 2012.04.11. 07:34:53

@dbeata:

a smittpalginak ez a plágium ügy nem bűne, hanem az hogyelvállalta és eljátszotta az orbán díszmajma szerepet

a díszmajmok, díszmajom módjára szoktak távozni, minden rendben

és így lett orbán bármit megtehetek viktorból orbán mégsem tehetek meg bármit viktor, köszönhetjük a névváltozást smittplagi bácsinak, éljen soká

dbeata 2012.04.11. 08:07:05

@Chigavera: Ő az Olgára meg a drága Bólgárúrra izgul...

dbeata 2012.04.11. 08:14:04

@jjulie: Hát igen, majmok lakásban tartása ugye... jár némi következménnyel...

dr. Bubó 2012.04.11. 08:42:56

@SzélsebesVelorex: "Kezdem úgy érezni, hogy jól járt a fidesz ezzel a botránnyal. Elmennek úgy a napok, hetek, hogy még mindig ez a téma. Közben az ország futólépésben száguld a szakadék felé. Kész. "

nagyon fontos mérföldkő volt...

az álamcsőd az puzstán gazdasági összeomlás lesz...

de a sitt pálesz az a társdalmi-erkölcsi válság csúcs pontya...

dr. Bubó 2012.04.11. 08:46:48

@lüke: miért nem Bladi Méri ?

lüke 2012.04.11. 08:55:20

@dr. Bubó: pont azért
lyány vagy?

dr. Bubó 2012.04.11. 09:06:34

a fődakota egészsége hogy szolgál?
nem volt ma sem címlapos halálhír?
nem baj ami késik nem múlik... lőn...

aszekelyek 2012.04.11. 09:28:02

@Chigavera: ügyes válasz. Ahhoz , amit én feltételeztem , nincs szükség saját tévére. Tudom , nem általános hogy magyar szavazó nézi az ellenzéki és kormánypárti sajtót , írottat és elektronikust egyaránt. Néha nekem is túl soknak tűnik az atv. és ezért átkapcsolok... :)

aszekelyek 2012.04.11. 09:33:41

@knausz: idősebb gyerekem, fiú, 31 éves.. Nekem gyerek. Az első gyerekem , akit azután elvesztettem , fiú lett volna , és ha jól számolom , éppen 26 körül lenne. Lánykám csak kettővel utána jött. Ő bébi , csak 23 és fél még.

aszekelyek 2012.04.11. 09:39:33

@Ordnassac: nem a legkönnyebb olvasmány , az biztos. Viszont a műveltséget nem adják olcsón. :) Semmit , ami ér is valamit.

aszekelyek 2012.04.11. 09:46:22

@dr. Bubó: érdeklődj észak amerikai rezervátumban a fődakota egészsége iránt. Volt egy remek film , asszem vasárnap. Sweet? November. A hálaadás helyett azt mondták , boldog "kiirtottuk a családjaitokat " ünnepet ! Vérnőszőéknél az a módi...és nagyon demokratikus is. A film függetleneké, amerikai...

aszekelyek 2012.04.11. 09:55:56

@ulrike: Ne idehgesítsen fel! :) interneten rombolják őket a legjobban... A gugli a barátod a válasz minden kérdésre.... Wikipédia... max. Ön szerint fejleszti-e képzelőerejét a felnövekvő generációnak, ha nem lát könyvet, mesét, hanem a netet, tévét, brain junkfoodot fogyaszt? Egyéb kvalitásait? Amerikai módi ez , véletlenül tudom ezt is. Akiknek nincsenek ténybeli tudáskapacitásai, kellő mértékben, rendkívül befolyásolható. Mondhatni úgy rángatják madzagon, ahogy akarják. Ma délután megyek unokázni. Mindig megmutatja az új könyveit. A tévé egyáltalán nem érdekli. A pc igen. A családi fényképeket nézegeti velem fél délután. Meg a telefon. Meg a kamera... Zene az szól mindig , kellemes , háttérzene , komolyzene. Általában. Húsvétra pedig rajzolópadot asztalkát kapott. Szeret rajzolni és kéri , hogy rajzoljunk neki. Meg zenebölcsibe járok vele. tervezem, a nyáron már elviszem a szépművészetibe. Mert ugye az információ kb 90 %-a szemen keresztül megy az agyba. meg viszek neki itthonról képzőművészeti könyveket. Mondják a szakemberek , hogy ennél jobban semmi nem fejleszti a képességeiket. Magam is ilyen körülmények közt nevelkedtem:) Semmire nem mondták , hogy ehhez még kicsi vagyok....

mókáné 2012.04.11. 09:59:54

@Szimba: @dbeata: @Hepci: @ubul2000: @dr. Bubó:

Blogtársak!

Új remény a Blogtalálkozóra. Gondolkodjunk közösen és akkor megoldható A magyar politikai rendszer vagy az azonos című könyv cseréje, immár fix dologra.

Természetesen az összes Blogtársam érezze magát megszólítva, feljebb a biztos tagokkal operáltam. Mindig bővítem, ha újabb jelentkező lesz és akkor legalább ha 10-15 fő, annak örülnék.:)

Várom a javaslatokat, még mindig nem "mormota jeligére".

aszekelyek 2012.04.11. 10:06:11

@dbeata: ezt sikerült jól összekuszálni. Ismert , hogy kik intézték el S.P. sorsát és elnökségét. ezt itt lezártam. Leginkább olyan világban szeretnék élni, ahol nincsenek ilyen aljas szándékok. Méltó és tiszteletre is méltó ellenzék van. Ez sajnos fikció. Cenzor is csak az mszp-ben található. Mivel pedig teljes szólás és sajtószabadság van, erről is lehet írni. Annyi a különbség, hogy míg az igaz, amit én lendvarnyúról írok és tény is , a lemondott elnök úr körül kavart fekália , csak fekália marad. Hogy is mondta TGM? Velőtrázóan jelentéktelen az , amivel betámadták. Szerintem súlyozzunk. Diktatúra cenzor , kontra egy kisdoktori , amit kín keservesen visszavonattak húsz évvel később. . Amiből elég sok van még de az se érdekel senkit. Mert jelentéktelen. Össze nem mérhető az öreg hölgy szerepével a diktatúrában.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 10:06:16

@knausz: mi van ezzel a könyvvel?
Ha nekem lenne, simán elcserélném egy jó Dobos tortára...
[hívd el Zsülit és Hoplitát, panem et circenses]

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 10:08:53

@aszekelyek: tetszettek volna forradalmat csinálni.
S mi lesz az ügynöküggyel? Azt megoldhatná a naccerű kormány, amíg nem tudja, miről is akar tárgyalni az Ájemef.
Vagy legalább valami egyértelmű szándéknyilatkozat... pl. DajcsTompi megdugná Irina Ivaschenkót...

Ordnassac 2012.04.11. 10:11:26

@aszekelyek: Wikipédiát nem bántani, 7,5 éve szerkesztem a magyar változatot!

aszekelyek 2012.04.11. 10:13:16

Most el. Szép napot mindenkinek!

dbeata 2012.04.11. 10:16:11

@aszekelyek: Ne haragudj, de ennyi feddhetetlenség legyen már feltétele a köztársasági elnöki tisztségnek. Ha nem vágyott volna túl magasra, nem hullott volna most alá. Rémlik egy régi történet? De sajnálni azt szabad és gyászolni is. Tessék szépen elgyászolni. Aztán továbblépni.

mókáné 2012.04.11. 10:17:25

@Hepci:

" mi van ezzel a könyvvel?"

@Szimba blogtársam birtokolja jelenleg és akkor az enyém lesz, de nem postai úton és aki eljön a találkozóra, ő látni fogja majd a könyvet is és azt is, mivel cserélem el végül a sok-sok dolog közül, melyet tegnap ajánlottam.

Mit kért érte Szimba? Ez az, ami titok. Egyelőre. A Csepel biciklimet? Erotikus DVD-t? 38- as kosztümöt? Könyveket? Netán Chanel parfümöt? Én már tudom és szívesen megosztanám azokkal, akik erre kíváncsiak.

Vajon mit kért tőlem Szimba A magyar politikai rendszer című nagysikerű könyvért, melyben társszerző dr. Török Gábor?

mókáné 2012.04.11. 10:24:41

@dbeata: @Ordnassac:

"köztársasági elnöki tisztség"

Ha Áder János nem vállalja, akkor szóba jöhet Boross, Lezsák és Réthelyi.

Róluk is lehet beszélni immár.

aszekelyek 2012.04.11. 10:27:29

@Hepci CSak ügynökökre ráugrasztás nem lesz. Az ugyanis erkölcstelenség lenne. Aljas diszkrimináció. Nem is értem, hogy pl. schifferke felmenői közül valaki miért is nem csinált akkor forradalmat , vagy legalább nem követelte az ügynökök neveinek nyilvánossá tételét. Olyan rendes, jó család pedig. Te érted? .... :) Irina úgy be van zárkózva , hogy se a civilek szövetsége, se a sajtó, se olyan szépfiú, mint Tompika nem fér hozzá. Láttam tegnap, hogy meggondolta magát és nem fogadta őket, a civileket sem. Szerintem se ártana meg neki egy kis etye-petye. Bár lehet, hogy inkább ungár klárát kívánná.... Ajánljuk fel neki, hátha akkor hajlandó lesz valamire mégis... , ami messziről úgy néz ki, mintha szóba állna bárkivel. Egy pásztoróra klárával...? Hátha meg tudná győzni :) Igazán nagy szolgálatot tenne Magyarországnak. Nem gondolod ? :)
@Ordnassac: Csakhogy nem onnan van a minden tudásod.... :) Nem bántottam.

Ordnassac 2012.04.11. 10:29:17

@knausz: Boross 84 évesen nem hiszem, hogy vállalja... A másik két ember már reálisabb.

Egyébként én hallottam már Szapáry György nevét is.

aszekelyek 2012.04.11. 10:30:27

@dbeata: hogyne, persze. Te gyászolod... Ne is haragudj... viccnek is rossz. mondom, hogy mindenki karrierjébe bele tudnak kötni.

teevee 2012.04.11. 10:32:35

@aszekelyek: Jolán, Jolán, nagyon jól leírtad a Fidesz 8 éves ellenzéki tevékenységét (vö. Bayer arca itt és ott, Tömjén Zsolti és a karaktergyilkosság, oppárdon "amortizálás", MNO, Hír TV elvesztett perei Bajnaival szemben és más huncutságok).
OK rendben, tudjuk, emlékszünk.

mókáné 2012.04.11. 10:34:14

@Ordnassac:

"Egyébként én hallottam már Szapáry György nevét is."

Teljesen ismeretlen nekem, pedig tényleg sokat hallok, nézek, informálódom.

A fent említett urak közül választanak, ha Áder végül nem vállalja, hiszen a politikai karrier utolsó állomása szokott lenni a köztársasági elnöki cím és Áder János még fiatal, bár nem annyira, mint hinnénk és mint a kora mutatja.

dbeata 2012.04.11. 10:34:18

@aszekelyek: Én aztán nem gyászolom. Viccnek is rossz lenne. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 10:37:12

@aszekelyek: erkölcstelenség? Olyat a Fidesz nem tesz, ez napnál világosabb. :D
Nyilván azért nem oldja meg az ügynökkérdést a Fidesz, mert a probléma egyszerűen megoldhatatlan, más oka nem is lehet.

mókáné 2012.04.11. 10:38:03

@dbeata:

" :))))"

Már azt hittem, Gyulán vagy. Hanem: még mindig nem adtam fel a blogtalálkozót és akkor ott lesz Török Gábor könyve, majdnem olyan, mintha személyesen.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 10:42:14

@aszekelyek: miért tudnának mindenki karrierjébe belekötni? Ismerek 50-100 ilyen-olyan fokozattal rendelkező kutatót/tanárt. Schmitt Pálhoz hasonló módon fokozatot szerzett egy sincs köztük.
Ügynök se volt mindenki, függetlenített pártfunkcionárius se, meg MSZMP KB tag se.
Még mindig nem lenne késő néhány tízezer embert kizárni a közéletből.
Netán igaz a Kurucon keringetett hír, hogy Orbán is jelentett?

mókáné 2012.04.11. 10:51:10

@dbeata:

A Nők Lapja Psziché- t vedd majd meg útközben április-május, nagyon jó témák vannak benne.

Jó utat kívánok!:)

Ordnassac 2012.04.11. 10:52:54

@knausz: Szapáry közgadász, a rendszerváltás előtt Belgiumban élt. Az MNB alelnöke volt két alkalommal, jelenleg ő Magyaroszág washingtoni nagykövete.

mókáné 2012.04.11. 10:53:20

@Hepci:

"Netán igaz a Kurucon keringetett hír, hogy Orbán is jelentett?"

Nem tudták beszervezni. Erről a honlapján olvashatsz dokumentumokat.

www.orbanviktor.hu

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 11:00:14

@knausz: nézd, elég sokat láttam Pravdát (Népszabadság).
Legalábbis érdekes, hogy akkor tették közzé a beszervezési kísérlete dokumentumait (egyik osztály) a Magyar Nemzetben, amikor megjelentek a neten az infók az érintettségével kapcsolatban (másik osztály).
Mire ez a nagy sietség, éppen most?
Ez az Orbán-duma meg, hogy a szerencsétlen, kényszer hatására besúgóvá vált pacákokat akarják védeni, elég rossz duma. A 60-as évektől létében már nem lehetett fenyegetve senki, meg az se volt jellemző, hogy egy professzor mondjuk vagont rakodhatott, ha nem vállalt besúgást.
Azok közül, akik besúgók voltak és még élnek, lámpással kellene keresni olyat, akire megállnak Orbán mondatai...

mókáné 2012.04.11. 11:06:21

@Hepci:

"Mire ez a nagy sietség, éppen most?"

Vadai Ágnes levelére válaszolva reagált Orbán, hogy őt és feleségét milyen módon figyelték meg és hallgatták le (még a hálószobájukban is).

Megyek a kozmetikushoz. A lakás romokban áll, de megyek.

További szép napot kívánok!:)

teevee 2012.04.11. 11:27:45

@aszekelyek: Ivaschenkonak meg talán te tartod a gyertyát?
Milyen aljas vagy..., mindig elcsodálkozom.

ubul2000 2012.04.11. 11:36:33

@teevee: Bajnai esete tökéletesen példázza - bármilyen gazságot büntetlenül el lehet követni, csak profi ügyvédekre kell bízni a dolgot.

ubul2000 2012.04.11. 11:38:36

@Hepci: Pedig egy jó ügynöktörvény nagyon hatásos lenne. Mindenféle választás nélkül megoldódna a parlamenti látszám radikális csökkenése :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.11. 11:38:37

@teevee: nem aljas, csak azt gondolja, a SZERETETT LÉNY (párt) érdekében minden megengedett. Ugyanezek persze a kedvenceivel szemben súlyos inszinuációk/jellemtelenségek.
Tipikus kettős mérce, mint a balliba b*ziknál. :D

Putyilov gyári melós 2012.04.11. 12:13:32

Nesze Török, tanulj tisztességes politikai elemzést!

"Politikai elemző a honatyák hajléktalanja"
www.noltv.hu/video/4297.html