Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
ápr 09
18:06

„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott országgyűlés megalakulása óta a politika sűrűjében tevékenykednek. A politika világán kívül azonban semmi jelentőset nem tettek le az asztalra: sem kiemelkedő tudományos, sem kulturális, sem üzleti, sem sportteljesítmény nem áll mögöttük.” A méltán népszerű blog véleménye egyértelmű: csak pártpolitikus ne költözzön a Sándor-palotába.

(Fotó: Origo)

A felvetés ismerős lehet: 2005-ben az SZDSZ hasonló megfontolás alapján utasította el a szocialisták által az államfői posztra jelölt házelnök, Szili Katalin támogatását. A magyar politika - és persze általában a politika – instrumentális jellegét mutatja, hogy ugyanekkor az akkori ellenzék is osztotta a kisebb koalíciós partner „elvi” álláspontját. Sőt, még egy szimpátiaszavazást is rendezett, hogy ne a politikai elit döntsön a kérdésben, és sikerüljön megtalálni a „pártok és pártérdekek felett álló” személyt. Ez az érvelés persze nem állt távol a választók gondolkodásától: Giró-Szász András egyik cikkéből tudjuk (Az emberek véleménye. Heti Válasz, 2005. Június 2.), hogy „a Századvég a leggyakrabban említett függetlenség kritériumára külön is rákérdezett, és (...) a választók 69 százaléka tart alkalmasabbnak egy, a napi pártpolitikától független személyt, aki az élet más területein bizonyította vezetői rátermettségét, míg csupán 22 százalék támogat olyan pártpolitikust, aki a politikában bizonyította rátermettségét".

A pártpolitikusokkal kapcsolatos elutasító véleményt legitimnek tartom, politikusok általi hangoztatását – ha a helyzet éppen így kívánja – megértem, ezzel együtt már 2005-ben sem tartottam igaznak. Nem azért, mert Szili Katalint jobb jelöltnek gondoltam, mint Sólyom Lászlót (pont az ellenkezője az igaz), hanem sokkal inkább azért, mert a rendszer logikájához inkább illeszkedőnek tűnik – de semmiképpen sem összeilleszthetetlen -, ha politikusok töltenek be egy politikai szerepet. Bocsánat, de hosszabban fogom idézni, amit hét évvel ezelőtt írtam:

„Az elnökválasztás alkalmából sokan azt találgatják, a koalíció él-e a lehetőséggel, és valamelyik frontpolitikusát választja-e államfővé. A "csúnya pártpolitikus" kontra "független ember" vitáját azonban álkérdésnek tartom. A jó államfő ismérve nem az, hogy nem politizál, hanem az, hogy az alkotmányos előírásokat tiszteletben tartva, méltányos módon, tiszteletet parancsolóan teszi-e a dolgát. Miért ne lehetne egyszer köztársasági elnök Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Hiller István vagy Kuncze Gábor - hogy csak négy valódi pártpolitikust említsek. Nem mindegy, hogy valaki az elnöki tisztségben lesz életében először politikus, vagy pártpolitikusból lesz önkorlátozó módon a demokratikus intézményrendszer működése felett őrködő államfő? Az elnöki szerep alkalmassági feltétele nem a hallgatás képessége vagy a gondolkodásra való képtelenség. Ha a koalíció bölcsen dönt, olyan embert választ - legyen politikus, tudós vagy más szakma jeles képviselője -, aki ténykedésével végre bebizonyítja, hogy létezik politika a pártok felett vagy azokon kívül is.”

S hogy miképp viszonyul mindez ahhoz, amit a bevezetőben idéztem a Véleményvezértől? Szerintem úgy, hogy nem lenne szabad egy kalap alá venni, és eleve diszkreditálni minden pártpolitikust. Kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett – fogalmaz az alkotmány. Az államfő megválasztásához kényelmes többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-nek most – többek között – azt kell mérlegelnie, hogy a számukra elfogadható jelöltek közül kinek van több esélye arra, hogy ennek az alkotmányos előírásnak megfeleljen. Meggyőződésem, hogy az alkalmasság nem a pártpolitikától való távolságból fakad, ahogy – erre egészen közeli példa áll rendelkezésünkre - az alkalmatlanságot sem a pártpolitikus előélet determinálja.

A felmerült politikusok korábbi pályafutását, habitusát, tevékenységét vizsgálva egészen biztos vagyok abban, hogy az államfői hivatal által elvárt képességek és lehetőségek tekintetében nagyon is lehet különbséget tenni közöttük. Míg Kövér Lászlóról nehéz elképzelni, hogy jól érezné magát a pártpolitizálástól eltiltva, és az sem igazán valószínű, hogy azt az integráló szerepet, amit 2005-ben még Orbán Viktor is kiemelten fontosnak tartott, sikeresen tudná eljátszani. A házelnök ebben az értelemben a helyén van: az ő politikusi erényei a mai pozíciójában lényegesen jobban tudnak érvényesülni – és a kormányoldal számára is több hasznot hoznak.

Ebben az összevetésben Áder János lényegesen alkalmasabbnak tűnik. Az első Orbán-kormány alatt házelnöki posztot betöltő politikusnak sokkal kevesebbet kellene önmagából feladnia ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Ádertől lényegesen kevesebb „érzelemgazdag” és egyben politikailag egyirányú, a másik oldal legitimitását is tagadó mondatot lehet idézni. A „politika sűrűjében” eltöltött két évtized alatt rendkívül fegyelmezett és határozott értékekkel rendelkező politikusnak tűnt, aki egy kritikus helyzetben nem véletlenül vált belső ellenséggé, és – feltehetően ennek következtében - fordított hátat egy időre a magyar belpolitikának.  

A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr284373782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Épp átrendezzük az irodát, nincs időnk a maga hülyeségeivel foglalkozni 2012.04.10. 10:34:08

Természetesen tisztába vagyok vele, hogy az emberek, köztük én is, ösztönösen tele vagyunk előítéletekkel az állami bürokráciával, pláne az adóügyekkel foglalkozó szervekkel kapcsolatban. De tény az is, rohadtul meg tudnak dolgozni érte időnként a...

Trackback: Az ember elnökei - Mi volt, mi lesz a köztársasági elnöki intézménnyel? 2012.04.10. 09:51:51

 A köztársasági elnöki poszt mintha tehertétellé vált volna a magyar politika számára, a jelenlegi hatalom már szabadul is tőle a maga módján.  A Göncz Árpád személyében való megegyezés még előremutató volt. Az első Orbán-kormány alatt Torgyá...

Trackback: Kizáró ok? 2012.04.10. 08:33:01

A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük.

Trackback: Majdnem Amerika 2012.04.09. 23:26:33

Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" g...

Trackback: Hoffmann Rózsát államfőnek! 2012.04.09. 23:26:02

Ha a Fidesz és Orbán Viktor túl hosszúra nyújtja az államfőkeresést, hát számíthat arra, különböző jelöltek megjelenése-eltűnése országos derültséget vagy épp felháborodást idéz elő, a casting pedig kommunikációs káoszba, azaz bohózatba fullad. Vann...

Trackback: Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012.04.09. 23:16:08

Nemzeti egység:  Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012. április 2. Egyhelyütt már kifejtettem, hogy ha most a baloldali értelmiségnek is sikerül visszavennie az arcából, és a falat az ún. jobboldal és az ún. baloldal közül át tud...

Trackback: Schmitt Pál Ph.D. fokozatot hazudott magának az Európai Parlament honlapján 2012.04.09. 22:14:09

“Kisdoktori, megismétlem kisdoktori dolgozat volt, nem PhD “ – nyilatkozta Schmitt Pál január 18-án a Kossuth Rádióban. Alig két héttel később, március 30-án este a köztévében Obersovszky mikrofonjába ugyanezt nyilatkozta: “Ne felejtsük el,...

Trackback: Schmitt Pál Ph.D. fokozatot hazudott magának az Európai Parlament honlapján 2012.04.09. 22:13:51

“Kisdoktori, megismétlem kisdoktori dolgozat volt, nem PhD “ – nyilatkozta Schmitt Pál január 18-án a Kossuth Rádióban. Alig két héttel később, március 30-án este a köztévében Obersovszky mikrofonjába ugyanezt nyilatkozta: “Ne felejtsük el,...

Trackback: Németh Lászlóné tényleg politikus? 2012.04.09. 22:10:37

A Wikipedia bejegyzése, amely Németh Lászlóné Zsuzsikát, a középfokú végzettségű nemzeti fejlesztési minisztert politikusként említi, a nap vicce kategória győztese. Némethné az a gazdasági szakember, akinek nincs felsőfokú végzettsége. Egy 1976-ban sz...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.04.09. 22:07:31

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.04.09. 22:05:30

  Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipu...

Trackback: Elnöki méltóság ide vagy oda 2012.04.09. 21:39:21

Nem feltétlenül jelentene bajt, ha egy korábbi pártpolitikusból lenne köztársasági elnök - írja a blogján Török Gábor. Orbán Viktor is valószínűleg így gondolkodott, amikor kijelentette: egy tőle jobbra álló személyt látna szívesen a Sándor-...

Trackback: Nem Orbán Viktor a hibás 2012.04.09. 18:40:18

Szinte minden közélet iránti érdeklődéssel beoltott, ellenzéki emberek által alkotott fórumon - baráti sörözés, levelező lista, online fórum, stb. - axióma, hogy Orbán Viktor az oka minden bajunknak, ő a főgonosz, aki tönkreteszi Magyarországot, aki le...

Trackback: Nem Orbán Viktor a hibás 2012.04.09. 18:38:30

Szinte minden közélet iránti érdeklődéssel beoltott, ellenzéki emberek által alkotott fórumon - baráti sörözés, levelező lista, online fórum, stb. - axióma, hogy Orbán Viktor az oka minden bajunknak, ő a főgonosz, aki tönkreteszi Magyarországot, aki le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.19. 18:13:28

@dbeata: jazzénekesnő, helyes. Mostanában annyira divatos lett, hogy már Zsüli is hallott róla.
Két állandó zenekarban énekel, a sajátjában konzervatívabb stílusú dalokat, a Bin Jipben pedig modern, elektronizált dolgokat, dj-vel súlyosbítva.

jjulie 2012.04.19. 18:13:46

@dbeata:

miazhogy, igazi istennő

www.youtube.com/watch?v=cFFCNZZte-A

a fazekas matektagozatton tanult így énekelni

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.19. 18:15:02

@jjulie: nem csak a porszívóban hiszel, hanem az asztrológiában is, nyomi?

menőmano 2012.04.19. 18:16:01

Egy picike olvasmány!

www.haziallat.hu/macska/viselkedes/16-ev-utan-talat-haza-a-macska/5093/

*******
Itt a másik!!

hvg.hu/ingatlan/Macskahaz_FGHFZ1

Macskaház "

******

Na ugye??!! Millllyen jó?? Nem kell megköszönni szivesen tettem.

Ja.! Totálisan garantált, hogy minden csupa fránya "macskaszőrös legyen.

:))))))))))))

Na megyek szétnézek a neten. rémunalmas itt" most minden.
:)))

dr. Bubó 2012.04.19. 18:16:05

@nyünyüge: orbánisztán feudalizmusa... :)))) szerintem szórakoztató...

szavazók vannak és fogyasztók, akiket SEMMIBE lehet venni... ők a kirájok...

jjulie 2012.04.19. 18:16:21

@dbeata:

kérdezd inkább a @Hepci: -t mi van a barátjával akinek a bátya ismert valakit aki látott egy fickót aki majdnem megismerkedett a váci eszterrel

és a hepci azóta is felnéz erre a barátjára

menőmano 2012.04.19. 18:17:57

@jjulie:
Ön meg egy szélhámos m****!

Elnézést, de nem tudtam kihagyni.
Ennyi.

jjulie 2012.04.19. 18:20:10

@Hepci:

azért mert felismertem a fördhozragadt fantáziátlan szellentésed?

mivel a gumihalazás biztosan élesíti az agyad, belegondoltam milyen tompa lehettél a gumihalak előtt, eredmény: föld

dr. Bubó 2012.04.19. 18:20:21

@nyünyüge: tegnap 18h körül láttam kint a szakhatóságot a KATASZTRÓFAVÉDELMET

szerintem szánalmas ez a tűzoltóság katasztrófavédelem téme... mindenen át írtak... pecsét, kabát kocsi stb...

a qva zöldpardonnál és a fidesmafiánál ugy láccik erősebb a német "lobbi"

viccország... debilország debil politikusai...

Szimba 2012.04.19. 18:21:04

@Hepci:

Hja, Lhasa de Sela utánérzés a nő. De Lhasa erotikus volt, és tudott énekelni.

www.youtube.com/watch?v=AOLg_XY2cWA

jjulie 2012.04.19. 18:22:21

@menőmano:

persze, holnap eladom a hepcit a hoplitának, csinálhat belőle vaktöltényt

jjulie 2012.04.19. 18:24:09

@Szimba:

többet ne is gondolj ilyet a harcsaveráról, mert velem gyűlik meg a bajod

a harcsavera egy tünemény

dr. Bubó 2012.04.19. 18:24:13

@Szomjas Gödény: "jelen esetben ugye épp az a kifogás merül fel legerősebben, hogy egy Fideszes pártpolitikus a köztársasági elnöki székben"

nem az... kilépett a fidesből... és minden tisztről lemondott... mint a *uzi dr. szájer

dr. Bubó 2012.04.19. 18:27:34

@nyünyüge: olajat vagy gázt találtak, a fáraó valamejik telkén...

engedéj nélkül már biztos termelik ki a nemzeti kincset

Szimba 2012.04.19. 18:31:34

@jjulie:

Erre mondják, hogy "Kinek a pap, kinek a paplan."

dbeata 2012.04.19. 18:39:30

@lüke: Jó-jó, csak kicsit hangos... :)

Én a Micheller Myrtillt istenítem...

www.youtube.com/watch?v=_i7_0VbzdVk

nyünyüge 2012.04.19. 18:44:54

@dr. Bubó:
azt olvastam valahol, hogy a ZP korábbi tulajdonostársa a híd pesti oldalánál készül megnyitni a konkurrenciát - talán azért volt ez az eszetlen sietség.

dbeata 2012.04.19. 18:45:02

@Hepci: @jjulie: Szerencsejáték Rt múzsája... ugye?

menőmano 2012.04.19. 18:47:38

@jjulie:
Tényleg? Na! Ne vicceljen már. Mert nálam egy picikét sem jön be.
Ugyan, ugyan! Menjen inkább "bütykölni." Tudja, az a fránya csepegő vizcsap..... többek között.
Igaz, nem tartozik rám, csak szólok.

Egyébként a világért sem akartam megsérteni. Elhiszi ugye??

menőmano 2012.04.19. 18:49:42

Nevetséges, vagy inkább röhejes.
ennyi.
:(

dbeata 2012.04.19. 18:52:44

@menőmano: Reszket mán a @hoplita: -tól? Jaj, de izgulok, hogy mi lesz a válasz...

Szánalom...:(

lüke 2012.04.19. 18:52:51

@dr. Bubó:
bizony ,az egész ország egy kincses bánya

dbeata 2012.04.19. 18:56:13

@jjulie: Nem éltem idáig... Butapesti vagyok.

lüke 2012.04.19. 19:02:09

@jjulie:
öreg vagyok ,de nem szenilis:) már többször betetted

lüke 2012.04.19. 19:03:39

@nyünyüge:
biztos SP-nek is volt:)

lüke 2012.04.19. 19:08:24

@lüke:
nincs meg a kincs amire vágytam,

a kincs amiért porig égtem

itt vagyok itthon e világban

s már nem vagyok otthon az égben

jjulie 2012.04.19. 19:11:45

@lüke:

pszt. nem kettesben vagyunk

jjulie 2012.04.19. 19:27:23

@lüke:

kincsesbánya határában tanultam lovagolni, egy bemini nevű állami mén volt akin gyakoroltam, ő szomszéd faluban teljesített szongálatot, 70-ben született a szenttamási állami gazdaságban és 73-ban az év lova volt

kb 93-ban szügyön rúgta egy kanca, és el kellett altatni

szoja122 2012.04.19. 19:39:07

@lüke: "teleontológikus kövérség elméleteden"

Ezt fejtsd ki egy picit, ha kérhetem.

lüke 2012.04.19. 20:08:15

@szoja122:
Más ha az L-Karnitin nagyon hatékony lenne mellékhatások nélkül akkor már a gyógyszergyárak lecsaptak volna rá és ami a lényeg nem lenne kövér ember.

ez teleontologikus

jjulie 2012.04.19. 20:17:25

@lüke:

nem e teleologikus-t akartál e írni-e, filozófusom?

jjulie 2012.04.19. 20:25:19

nocsak

bedobtam a harcsaverát erre az összes öregasszony elszelelt?

lüke 2012.04.19. 20:32:44

@jjulie:
mert nem ismered az élettant

dbeata 2012.04.19. 20:34:11

@jjulie: A fiatalasszonyok gyermeket fürdettek...:)

graycivil 2012.04.19. 20:38:36

"Élő adásban gratuláltak Obersovszkynak a Schmitt-interjú miatt + videó

Bauer Tamás az interjú végén gratulált Obersovszky Péternek a volt köztársasági elnökkel készített interjúért. A köztévés riporter próbált a szavába vágni, hogy Bauer ne tudja elmondani véleményét."

atv.hu/cikk/20120419_elo_adasban_szoltak_be_a_magyar_musorvezetonek_a_schmitt_interju_miatt?source=hirkereso

menőmano 2012.04.19. 20:41:11

@dbeata:

Máshol izguljon. kedves. Egyszerü a válasz részemről. Az illlyen majmokat, mint Maga nem jegyzem sehol.
Világos???

dbeata 2012.04.19. 20:42:57

@menőmano: Sötét! (mármint Önöcske).

menőmano 2012.04.19. 20:43:06

@jjulie:

Mi a problémája??!! Árulja már el! Ha kérhetem.
Öregasszony" a nénikéje. Jól vésse a fejecskéjébe.
Most, és a jövőben is.!!!!!!!!!!

jjulie 2012.04.19. 20:43:25

@lüke:

élettanítómesterét?

ontologikusan?

menőmano 2012.04.19. 20:45:04

@dbeata:
Hát! Elég sötét Maga kedves. Ezt nem kell, hogy különösebben megmagyarázza Nekem. Már réges-régen észrevettem.

menőmano 2012.04.19. 20:47:34

@jjulie:

Figyeljen már ide picikét!!! Az illlyen elbaszott kommenteket ki kell nyomtatni, s bevágni abba a bizonyos fiókba.
Azt tudnám javasolni Önnek.
A másik felőlem Neki" is bedomhat bármit, bárhova!! totálisan nem érdekel.

dbeata 2012.04.19. 20:47:39

@menőmano: Tudok egy jó pszichológust. Ha kell, csak üzenjen. Magának nem való a csoportterápia, maga így is már egy kész csoport. :)

jjulie 2012.04.19. 20:48:38

@dbeata:

hány éves?

a gyerek

menőmano 2012.04.19. 20:48:47

oppá" bedobhat" így akartam írni.

dbeata 2012.04.19. 20:52:08

@jjulie: 3.5 év és jány. :)

menőmano 2012.04.19. 20:53:53

@jjulie:

Tudok egy jó pszichológust"

Jaj! nagyon sajnálom, ha kezelésre szorul. De mit mondjak? Látszik Magán. De nem probléma, csak Nekem ne írogasson emeletes baromságokat. OK?

lüke 2012.04.19. 20:54:11

@dbeata: barna vagy?
már a hajszined

jjulie 2012.04.19. 20:56:02

@dbeata:

cuki lehet, én is lányt akartam, de csak fiut tudok

dbeata 2012.04.19. 20:56:22

@lüke: Igen. Te szőke, jól emlékszem... Egyszer említetted. Barna haj, barnászöld szem, Sandra Bullock beütés.

dbeata 2012.04.19. 20:58:18

@jjulie: Le vannak már kötve? Vagy korban más kaliber? Vannak unokahúgaim is, eladósorban....;)
A lány nagyon zsivány! Rajta van a youtube-on, Bibliai történetet mesél, karácsonyra. Ha írsz, elküldöm a linket. Ide nem.

jjulie 2012.04.19. 21:02:28

@lüke:

mi van azzal a tele meg félig logikus kövérséggel?

dbeata 2012.04.19. 21:08:13

@lüke: Hány éves a zunoka?

jjulie 2012.04.19. 21:11:40

@dbeata:

a kisebbik egyszerre több irányban is, a nagyobbiknak volt egy szítipró gimis esete, mostanában meg nem engedi hogy gyakoroljanak rajta

jjulie 2012.04.19. 21:13:16

@lüke:

lányok? mennyit örökölnek?

dbeata 2012.04.19. 21:14:37

@jjulie: Melyik a vagányabb? Esetleg az apuka? :)

lüke 2012.04.19. 21:15:27

@jjulie: pont ez
egy lány:4 é

jjulie 2012.04.19. 21:31:03

@lüke:

nem szégyen

mennyit örököl, megéri megvárni?

aszekelyek 2012.04.19. 21:35:01

@jjulie: itt az erősítés. BAnya est kezdődik. Szóval láttam tegnap Komin Ferencet aatv-n, ahogy belemondta a bambán bámuló képébe, megrökönyödésére bánónak, hogy nem hogy nem mellőzi a zavarkeltést, amit előadnak, a felkonfban is és ő is, miszerint Az európai TAnávs nem az Európa tanács, merőben más a hatásköre és ez a kettő közel sem azonos az EUrópai Bizottsággal, melynek szintén más a hatásköre és a velencei bizottságnak pedig lényegesen kevesebb is, mint a többinek. Fleck ugyan előtte kiejtette a zavar szót de igyekezett elbagatellizálni. Kumin pedig azt mondta kétszer aláhúzva szól róla. GYakorlatilag belemondta a kéükbe, hogy megtévesztik és félrevezetik, , tévedésbe ejtik és tartják is benne, a csalók, aztv-ben, a nézőiket. Miközben a zorbánahibásoznak, mert hogy mondhatja, hogy valami nem hivetalos , amikor az tényleg nem hivatalos közlés egy arra felhatalmazott Úniós szervezettől. Természetesen ezért nem eresztették nagyon bő lére, amikor ferink bevitte Magyarországot az EU-ba, hogy kik és mit és hogyan jogosultak a politikai közösségen belül. Hogy jól összezavarhassák a tudatlanok fejét. Ahogy ma is teszik. Folytatólagosan elkövetve. TApsoltam Kumin úrnak. az arca meg egy tanulmány volt, amíg hallgatta bánó elvtársat , amint a csaló dumáját nyomta azelőtt, hogy ő , Kumin megszólalt volna. Csak máson kérik számon az erkölcsöt az atv-ben és köreikben.

Aztán ma láttam szakonyit a nagyontenyérbemászót, ahogy emberére talált a HÍrtv tegnapi esti beszélgetős műsorban.... Adott neki. Ugyanazt a totlálisan görény dumát nyomta, hogy ha nem adunk oda minden pénzt, amit a zsebükben éreztek, akkor nem kapunk pénzt és ez a csúnya Orbán azoka ennek is és az milyen baj, és teljesen kifordított zsebbel kéne már régen a kegyeiket keresni, hogy még jobban eladósod hassunk, miután a sarcot már régen odaadták nekik. Tehát a mi büdzsénkbe nem kell az. BAromságokat beszél a fickó. NAgyon tetszett, ahogy ledumálta a beszélgetőpartnere a módszerével együtt, hogy összehabltyol mindent és nem engedi a másikat ahhoz hozzászólni és más témára vált. remek emberek is vannak ebben az országban. Azt találta neki mondani apartnere, szintén gazdasági újságíró, hogy ő bizony inkább azt várja el a magyar kormánytól, hogy amagyar érdekekt védelmezze teljes mellszélességgel, ahelyett a baromság helyett, amit szakonyi annak akar feltűntetni. Tehát még egyszer: HA odaadnánk a vizünket, pénzünket, földünket, esetleg akkor még jobban eladósodhatnánk. Szakonyi szerint ez lenne Magyarország érdeke. behelyettesíthető, bármire, amit kifogásolnak. Bank és multiadó, vagy amit akarsz, a cafeteria hazai büdzsébe folyatása. Ha magunknak kell magunkon segíteni, és ez már megfogalmazott elvárás, akkor semmi szükségünk arra , hogy tovább adósodjunk el.

Az imént néztem a kedves naiv ? Bogár professzort, aki nem biztos, hogy azért mondta, mert nem tudja, hol és mire gyjztik azt a pénzt, a hatalmas pénzt, .... már megint. Miben fog az majd megjelenni. Mint a múlt század harmincas éveiben. A körülmények persze mások de a cél , az nem más. Ő valamiféle innovációról beszélt , mint lehetőség. Tudnak abból a pénzből kifosztóbb innovációt is, nincs kétségem. A pénz, ahatalmas pénz, oly mértékben deformálta elembertelenítette a világtörténelemben a legtöbb birtokosát , hogy minden rémség elképzelhető , miféle szándékok is birtokolják azt.

graycivil 2012.04.19. 21:37:25

"Nincs több sunnyogás, Orbán és Matolcsy beint

Ászok vagy blöff

Amit azonban eddig a kormány új konvergenciaprogramjáról tudni lehet, az alapján nehéz megalapozottnak találni ezt a magabiztosságot. Persze előfordulhat, hogy két év után először a magyar gazdaságpolitikának tényleg sikerül valamilyen pozitív meglepetéssel előrukkolnia."

velemenyvezer.blog.hu/2012/04/19/orban_matolcsy_beint#more4460358

Már több, mint két éve várunk az ászokra, de folyamatosan kiderülnek a blöffök. És ez egyre többe kerül nekünk.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.YDESZ

aszekelyek 2012.04.19. 21:42:00

@jjulie: pénzéhes vagy... Majd pont egy ilyenre vágynak...

jjulie 2012.04.19. 21:44:24

@aszekelyek:

nem kezdődik, így nem

ha ezt tíz részletben küldted volna, akkor tízszer valszeg lebunkóztalak volna, de ezt így nem olvasom el

mondjuk anélkül is sejtem mi lehet benne, fideszidióta handabanda, banya, kár a gőzért a fidesz megbukott, a szívalpát meg enélkül is rádtalál

jjulie 2012.04.19. 21:48:38

@aszekelyek:

persze, ma már egy fiunak csak szépnek kell lennie, meg háziasnak

az enyémek tudnak főzni, kicserélni egy villanyégőt ,telepíteni operációs rendszert, jól áll rajtuk az öltöny, tehát tehát ideálisak a gazdak lányok számára

aszekelyek 2012.04.19. 21:51:13

@graycivil: képzel de, a blöffről jut eszembe, szakonyi annyira rosszul leplezi valódi véleményét, hogy elszólta magát tegnap, Hír tv-ben. Freudi volt. Azt mondta , ő nem minimalizálná a veszteséget , már azt , amibe Magyarországnak az van , hogy csak drága állampapírt tudunk értékesíteni... , ahelyett , hogy azt mondta volna a tökfejű csúszó mászója , hogy nem bagatellizálná azt..... A szituációba és a beszélgetésbe ugyanis csak az illett volna... Jól megnézte a műsorvezető hölgy is, hogy felfogta-e mit mondott ,meg a partnere is megmosolyogta a bajsza alatt. Mondjuk erős partnere volt , aki lemosta...... Szakonyi belezavarodott a sokkal jobbnak magát feltüntetésbe emiatt , amilyen görény valójában. Neki nem drága , ő nem minimalizálná , - míg Orbán van kormányon , teszem hozzá a nyilvánvalót. Amiből következik , milyen szekeret tol a tökfej , szakonyi néven. Igen , nagyon rossz véleményem van róla , több szempontból is. Most még bizonyította is , hogy alappal van olyan amilyen.

aszekelyek 2012.04.19. 21:58:22

@jjulie: az enyém is tudja ezeket , sőt el is kelt. Híresen szép is , meg kedves is és jó apa is. A gyerek imádja. Nem én mondom. Nem számít. Három téma, majd akit érdekel elolvassa. Tőled , mint írod se rövid se hosszú írás esetén nem telik más , úgyhogy te má mindegy , vén fütty...
Zanza:
Gratulálok Kumin Ferencnek. Nem is kel tudnod miért. Már az írásomból. Majd amikor támadják , úgyis megtudod. Mert beszólt bánónak. Nagyon komolyan és nagyon igaza volt.
Most lehetsz olyan tahó, amilyen szoktál lenni. Minthogy elhagyom a terepet.

aszekelyek 2012.04.19. 22:00:56

@márta)): Ez is egy provokátor barom. -J.O. Egy cél van , ártani a FIDESZ-nek. Magyarországnsk. Ezeknek egy szavát sem szabad elhinni , hogy ők jót akarnának. Magyarországnak. Más szekeret tolnak.

graycivil 2012.04.19. 22:28:35

@aszekelyek: Nafene! Ma igen ingerült és alpári vagy. Nem kaptad meg a mai "jóhíradagodat" a Kedves Vezetőtől?

Jo84all!

márta)) 2012.04.19. 23:03:11

Hogy mik vannak? Úgy látom értékes, politikai kommentek íródtak ma este.
Tényleg fantasztikusak, kétség nem férhet hozzá.

márta)) 2012.04.19. 23:06:36

Ne tessenek sivalkodni!

"Hamarosan kapható az új lakossági állampapír"

www.portfolio.hu/vallalatok/akk/hamarosan_kaphato_az_uj_lakossagi_allampapir.165980.h

hm? Fideszisták előnyben. Komolyan.
Bezony.
:)))

márta)) 2012.04.19. 23:10:24

@aszekelyek:
Sajnos, nem értem, miről tetszett írogatni Nekem. Esetleg ha lehetett volna, valamiféle konkrétumot megemliteni, pardon) konkrétumot megfogalmazni, talán még érhető is lenne.
Fogalmam sincs, hogy ki- milyen szekeret tologat.
Tök mindegy, egyébként.

márta)) 2012.04.19. 23:21:43

Mind a kormányoldal, mind az ellenzék készül a kormányzati félidő értékelésére. A hvg.hu információi szerint a Miniszterelnökség maga értékeli a tárcák elmúlt két éves tevékenységét.
Az ellenzék elsősorban parlamenti műfajokkal készül: a szocialisták vitanapot kezdeményeznek, emellett várhatóan minden ellenzéki párt felszólal majd napirend előtt.
A szocialisták még könyvet is kiadnak az Orbán-kormány elmúlt két évéről.

hvg.hu/itthon/20120418_felido_kormany_ertekeles#rss

CSAK remélni tudom, hogy lesz "itt" (is) néhány kommentelő, kik vesznek abból a bizonyos könyvből.
Írják már meg, legyenek oly kedvesek?, hogy tudjam Én is.
Előre is köszönöm.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.19. 23:36:58

@graycivil: ez ("gyerekek, stb.") egy új formátum a pártközponttól?

márta)) 2012.04.19. 23:44:29

@jjulie:

Mi?van?! Kifogyott a dumából? Talán előre tudta az új poszt címét? "apait bele, anyait bele".
Fantasztikus teljesitményt nyújtottak, ma este is, "itt". Jó a "műsor" csak, unalmas.
Igen.

szoja122 2012.04.20. 06:38:40

@lüke: Igaz, de van benne ráció. Szerintem.

aszekelyek 2012.04.20. 08:50:48

@nyünyüge: Mivel erősen kontraszelektált rencert működtettek akkor és nem pedig a pógár döntötte el , hogy hun óhajt és miképp szellemileg kibontakozni,,,,,,,,,,, ennél aljasabb támadást elképzelni is alig lehet, kivéve , amit a lemondott elnök úr ellen intéztek nálunk.. Szerintem a diktatúra potentátjai, az a része, mely átmentette minden hatalmát . Beleértve a médiahatalmát is. Álruhában rencerváltóként feltüntetve magukat. A diktatúrában csak bizonyos elvtársak gyerekei mehettek egyetemre. Pont. Közgáz, jog, ... egy sor jobb sorsra érdemesnek csak a foxi maxi maradt. Lendvarnyú ott nyomta a rizsát. Pl. Akkor még. egészen visszataszító ez, hogy huszonév után egyes takonypócok kijelentik, hogy az nem ér. Meg ez sem ér , csak a kontraszelektáltak diplomái érnek valamit. Akik történetesen ma az ellenzék legocsmányabb része. Nekik nyilván az ocsmányságot oktatták fiatal korukban. Abban a korban pedig nem változnak az ocsmányok sem, amiben ők akkor voltak. Csak szebbre festeni igyekeznek magukat. Pl. igazságbeszéddel....és ezzel a visszataszító fellépéssel , ellenzékben is. Ami ugyanaz a hazudozással nyerési szándék.

aszekelyek 2012.04.20. 08:53:19

@menőmano: csak szólok , ez felbujtás. Persze tudom , a többi blognagyasszony is tudja , hogy egyesek másokkal végeztették a piszkos munkát , legalább kétezer éve de gyanítom , már régebben is. . Ők sem változnak.

aszekelyek 2012.04.20. 08:57:59

@graycivil: talán nem értesz egyet velem J.O. közveszélyes dumájával kapcsolatban? érdeked persze lehet, hogy a haja szála ne görbüljön, gyüjse össze a hasonló ökröket, polgárháborúzni. Te közvetíted a külföldi pénzt és segítséget hozzá? Akkor érteném. Ilyesmire normális ember csak ingerülten reagálhat. Szerintem ez kimeríti a fennálló rend elleni.... :) naná, hogy a hatalom kizárólagos birtoklásáért. Ami persze majd több jelmezben lesz feltüntetve. Az ügyész egyet tehet csak.persze hogy most kell provokálni a kormányt, hogy aztán védjék a jogait ennek a baromnak. Fujj, hányok tőletek.

aszekelyek 2012.04.20. 09:13:24

@graycivil: A saját fegyverével lőttek bauerre? Nahát! hallatlan!.... Szerepelni akart? Ne akarjon a más kontójára. Másokat hagytak ott dumálni ? Gratulálni akart , képzelem... Úgy tudom , hogy tilos 89 óta valakit olyasmiért dehonesztálni , ha nem a bauer és tsai zrt véleményét szajkózza. Köztévésként akár. Persze baueréknek semmi nem akadály , ha valakit rugdosni akarnak. Vitán felül az volt a szándék.

aszekelyek 2012.04.20. 09:20:17

@márta)): önnek ha azt írom kétszer kettő négy , azt sem érti. Nem baj. Nem az eszéért szeretjük. :) Ócska móccer, ha nincs mit mondania a témáról , azt támadni , aki írta , hogy így meg úgy nem érthető... Maga nem akart esetleg gratulálni , ahogy bauer Obersovszky-nak ? Mert úgy is szoktak másokat rugdosni , ugyanazok. Már minden trükkjüket rég lepattintjuk.

radala 2012.04.20. 09:25:08

Szerintem éltem a szocializmusban, ha nem is dolgoztam.
Ezt már egyszer megbeszéltük, meg is lettem győzve, hogy nincs igazam abban, hogy minden párttag szar ember volt, de hiába vagyok erről újra meg újra meggyőzve attól még minden párttag szar ember volt.
Az én családomban senkiben soha föl sem merült, hogy belépjen a pártba, nagyapám egyetemi állásokat mondott vissza ezen az alapon, még akkor sem lépet be a pártba, amikor a fia fölvételije múlott ezen.
Kurvára kár ezen vitatkozni, mentség mindenre van. Elismerem voltak rendes párttagok is, ahogy voltak rendes nácik is meg rendes rabszolgatartók meg rendes inkvizítorok is.
Maradjunk annyiban, hogy ahogy nekem nem tetszenek a pattanásos, dagadt, zsíros hajú fogatlan nők, úgy a pártagok foximaxisok sem. Attól nektek még tetszhetnek, ízlések és pofonok különbözök. Soha nem állítottam, hogy az én ízlésem jobb, mint a tietek:-)
Csak annyit azért újra megjegyzek, hogy Csehországban a foxi-maxi elég ok a lusztrációra, szerintem itt is elég kellene, hogy legyen.
És igen Nádas Péter szar ember. Selmeczi szar ember és buta, Andrassew szintén...
(És nem kell Pozsgayzni, Szürösözni, mert szemben a balosokkal a jobbosok egyéniségek és én ezeket is pont úgy utálom, mint bárkit)

aszekelyek 2012.04.20. 09:25:57

@jjulie: Megmondták neki, hát ő úgy tudja. fiatal. Mi mást olvas, hall a nem szabad médiában? Foxi-maxizást. Asszem őket kéne méltatnod, akik azt nyomják már rég óta. Egy a kis zsenge ifjú csak egy félrevezetett és hiányosan informált egyén. empirikus tapasztalat nélkül nem érthet meg teljes mélységében semmit , ezt sem. Képzeld, ez a " fideszgyíkoknál is így van. Az etológusok sem vitatják:) Humán etológusok sem. Megy itt az erdőben éjjel, énekelve vadászni.... :) Ő csak egy kis Vuk.:) Alig hallja a sok foximaxizástól Karak hangját.

aszekelyek 2012.04.20. 09:27:58

@nyünyüge: ideje lenne leírni, mi a dicsőség. Nem mazsolázni tovább. A kontraszelektált, dicsőséges átkosban szerzett diktatúrás jogi és közgáz diplomák érnek? VAgy mi az ami ér valamit és dicsőség? állandóan az öntömjénezés. Bánó diplomája a jó, meg a baueré.... hogyne.

radala 2012.04.20. 09:29:24

Ja és ne hasonlítsuk már József Attilát vagy Koestlert egy szar Nádas Péterhez.
Nem a kommunistasággal van a baj ugyanis, hanem gátlástalan karrierizmussal.
Nádas nem azért szar ember mert butaságokat gondol, hanem azért, mert egy karrierista fasz.
Nádas Péter lehet kiváló író, olvasható is, épp most is olvastam reggel a villamoson. De ettől még a foximaxizás iszonyatosan szégyenteljes tett.
Ja és szerintem, aki foximaxizott az már soha nem antifasiztázhat kedvére, mert ö már erre méltatlan...

aszekelyek 2012.04.20. 09:38:38

@radala: veszélyes dolog, ha készen kapottat teszel magadáévá, akárhonnan is. Nem biztos, hogy mindent tudnak, ha akármilyen rendes emberek is, akik mondják. A kollektív bűnössé nyilvánítással sosem értettem egyet. A cseheknél is más volt, mint itt. A lengyeleknél meg kiirtották a sok zsidót, hogy senki maradt, mert MAgyarországra jöttek , menekültek onnan. A "pólisiak" akkor minden lengyel fasiszta gyilkos? Ugyan édes fijam, némi ész is kéne. Persze az legerősebb véleményformáló,, aki a leghitelesebb, az rendben is van de engedjünk meg neki is egy picurka alulinformáltságot. A nagyon nagy része szerintem is ganéj volt a 800 ezer párttagnak. A felelősség viszont mindenkit, jog szerint is, a saját tetteiért , csak azért terhel. Ha esetleg elfogadod, rávilágítanék, hogy a kevésbé ganéj párttagokat rövid úton kinyírták azok, akik valóban érettek a lusztrációra. Később már nem az életüket vették el, csak egzisztenciálisan gyilkolták őket. Ahogyan az 50-es években. Ne kövesd el azt a hibát, amit azok követnek el, akik szerint minden ..... etnikumú , vallású ,... vesszen.Abból randa dolgok nőnek ki.

radala 2012.04.20. 10:18:44

@aszekelyek: Egyetértek, de azért egy apróságra fölhívnám a figyelmet.
Az nem kollektív bünösség esete, ha én azt mondom, hogy mindenki, aki ölt az rosszat tett.
Párttagnak nem született senki, foxi maxisnak pláne nem.
Ebben egy leheletnyi kollektív bünösség sincs, amit mondok. Minden párttag szar ember ez a kiinduló pont, utána még millió jó pontot szerezhet az életében az ember, de az, hogy párttag volt valaki, az sohe nem lehet pozitívum. Pont mint a gyilkolás, millió okod lehet rá, tök jogos is olykor, de ettöl még ez egy teljesen biztosan rossz döntés...
De mindegy ez, igazából én ezt is, mint mindent teljesen leszarok, az egész csak abból indul, hogy nehéz fölfogni, hogy egy Andrassew, hogy veszi a bátorságot bárkinek az erkölcsi pláne TUDOMÁNYOS megítéléséhez...

márta)) 2012.04.20. 13:42:52

@aszekelyek:

Tessék? Ha Én magának azt írom,) Elmehet a fenébe, gondolom megérti.
Elég ócska módszer, amit maga itt előad, művel.
Figyeljen kedves! Lehet, hogy itt némelyeknek nagyon bejön" a Maga stilusa, Nekem nem.
S már csak azért sem, mert össze-vissza írogat. S engem egyáltalán nem érdekel.

márta)) 2012.04.20. 13:47:00

@radala:
Kedves! Legalább ne hazudozzon már itt össze-vissza. Abban az oly sokat emlegetett szocializmusban, múltban. ) elárulom magának voltak vezető beosztásu emberek, kik soha sem voltak párttagok.
Szóval, kapjon már a fejéhez.

"minden párttag szar ember volt."

Bocsánat! Maga meg a fajankó bunkó.

Ennyi.

márta)) 2012.04.20. 13:48:02

@radala:
Csak szóltam Magának! Úgy, hogy nem kérek reakciót, választ.
OK? Köszönöm.

lüke 2012.04.20. 14:57:40

@szoja122:
ráció van,ettöl az:)
merci
s minden magunkhoz vett gyógyszer, ételen elgondolkozom:
a pH 2 a gyomorban mit tehetene?
s mégse így van

radala 2012.04.23. 09:16:35

@márta)): Pártba belépni szaremberség volt. Az más kérdés, hogy vannak magasabb szempontok is a világban ennél. De ettől még a minden párttag szarember, érvényes állítás, csupán másképp is lehet az ember szar ember és egy ilyen szempontból szar ember is lehet egyébként kiváló...
Egyszerűen csak azt akarom mondani, hogy az MSZMP tagság egy leheletnyivel sem tér el elvi alapokon a NSDAP tagságtól.
Nyilván kiváló egyetemi oktatók, jó családapák, gyárigazgatók, kiváló gyári-munkások is voltak a NSDAP-ban is az MSZMP-ben is.
Rendben is van ez így.
Mellesleg megjegyezném, hogy egy vitában az NSDAP tagság szerintem könnyebben védhető lenne, mint az MSZMP tagság, egyrészt sokkal rövidebb ideig volt, másrészt háborúban talán még nehezebb az éleslátás, harmadrészt az NSDAP esetében nem egy kétszázmilliós megszálló ország volt a párt háta mögött...

dzsaszper 2012.05.03. 11:12:51

vicces, hogy az inforadio.hu arénában érzékeny kérdésekben (Schmitt lemondása, Áder kinevezése) valahogy mindig a Nézőpontot és a Századvéget szólaltatják meg...
süti beállítások módosítása