Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:08

Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont, megdolgoztak érte a debreceniek – állítja Orbán Viktor. A futballba rengeteg pénz áramlik, az akadémiák – köztük a miniszterelnöknek oly’ kedves felcsúti – soha nem látott forrásokhoz jutnak, az élvonalbeli klubok némelyike is szépen kerekedik, társasági adóból, állami vállalatoktól, költségvetési pénzekből.  Talán még egy focidrukker is felteheti a kérdést: örüljünk ennek?

Mostanában – s ez nem is igazán túlzás - többet járok a televíziókba a fociról beszélni, mint a politikáról. Pár hete az egyik sportcsatorna bajnoki összefoglaló adásában vendégeskedtem, ma pedig egy másik sportadó reggeli műsorában Szombathy Pál kérdezett. Nem meglepő, hogy utóbbiban a honi politika és a labdarúgás gyümölcsöző viszonya is felmerült, amivel kapcsolatban az ambivalens volt az első szó, ami eszembe jutott. Tudom, ez afféle tipikus elemzői válasz, az egyrészt-másrészt világa, de talán az sem lényegtelen, hogy mire vonatkozik az egyik és mire a másik.

Kezdjük azzal, hogy megállapítjuk: a miniszterelnök bizonyára nem politikai számításból tartja fontosnak a foci támogatását. Ha így gondolná, ha politikai előnyt remélne tőle, finoman szólva is megkérdőjelezhető lenne politikai érzéke. Kétségtelen, a labdarúgás még mindig a legnépszerűbb sportág Magyarországon, amely – mint azt egy-két időleges bizakodásra okot vagy inkább lehetőséget adó válogatott meccs bizonyítja – még mindig tömegeket képes megmozgatni. A politikus azonban fejeket számol: ma minden bizonnyal többen vannak azok, akiknek inkább ellenszenves a foci költségvetési támogatása. Amikor a kormányok most már sorozatban a nadrágszíjjal operálnak, feltehetően sokkal többen értenek egyet azzal (köztük akár olyanok is, akik szeretik ezt a játékot), hogy a stadionépítés és a társasági adó milliárdjainak jobb helye lenne az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális ellátásban.

A labdarúgás állami kistafírozása tehát nem a politikai racionalitás miatt, inkább annak ellenére történik. Igaz ez akkor is, ha tudjuk, hogy a politikai vezetők – s nem csupán az ilyen tárgykörben sokat emlegetett diktátorok – szívesen sütkéreznek a sportsikerek fényében, népszerűségük emelését remélve attól, ha sállal a nyakukban az aranylábúaknak drukkolnak a lelátón. Aki azonban ismeri a magyar foci állapotát – márpedig a kormányfő kétségtelenül ilyen ember -, nehezen hiheti, hogy belátható időn belül a nagy sikerek nyomán vállára emelheti a tömeg a politikai vezetőt. Szó, mi szó: mindez tehát inkább szenvedélynek, személyes elkötelezettségnek látszik, semmint politikai haszonszerzés reményének.

Tudjuk, hogy a közpénzek elköltésének nincs királyi útja: a hová és mennyit kérdésére adott válasznál nehéz olyat elképzelni, amelyben ennél szebben mutatná meg magát a politika. A több pénzt valahová igényének – kimondatlanul is – mindig van másik oldala: aki ide többet ad, máshová kevesebbet tud juttatni. Akinek új stadionja lesz, aki jobban meg tudja fizetni a játékosait, ahová áramlanak az állami vállalatok hirdetései, bizonyára meg van győződve arról, hogy az irány helyes. Akinek nagyon hiányzik valahonnan a pénz – márpedig akad néhány ilyen hely nálunk -, könnyen gondolhatja, hogy előle veszi el a labdarúgás. A magyar foci lelkes követőjeként nehéz lenne azt mondanom, hogy nincs szükség több forrásra és új stadionokra. Ugyanakkor mégis azt gondolom, hogy ennek a mostani sajátos aranykornak lesz majd egy komoly tesztje, amikor el lehet dönteni, hogy vajon volt-e bármi értelme ennek a költségvetési áldozatvállalásnak: egy kormányváltás után jöhet el ez a pillanat.

Minden azon áll vagy bukik, hogy a magyar labdarúgó piac (a társadalom szónál ez talán jobban kifejezi a lényeget…) mihez kezd ezzel a páratlan lehetőséggel. Hogy mire költi, mire fordítja a pénzeket, és mennyire tekint messzire. Hogy képes lesz-e a mostani felbuzdulást kihasználni, hogy akkor is talpon maradjon, amikor olyanok kerülnek a kormányrúdhoz, akiknek a balett vagy a felsőoktatás fontosabb lesz a huszonkét férfi sportjánál. Ehhez leginkább két – egymással részben összefüggő - dolog kell: a színvonalas és stabil utánpótlás biztosítása, valamint a finanszírozás piaci alapokra helyezése. Az előbbi kétségtelenül elkezdődött, az utóbbinak azonban egyelőre még a nyomait sem látni - vagy legfeljebb csak azt. Most, amikor a vállalatvezetők szívesen ülnek egy páholyban a kormányfővel, amikor jó pontnak gondolják, ha nevüket adják a miniszterelnök kedvenc sportjához, kellene elérni, megalapozni, hogy akkor is maradjanak, ha a politika figyelme másfelé fordul. Ha ez nem megy, ezt a rengeteg pénzt sajnos tényleg a szélbe szórtuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr264462022

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.20. 11:36:27

Hogyan lett a huszonéves, a kádári diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04...

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.20. 11:33:33

Áder János életrajza sallangmentes Europass sablonba töltve: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományo...

Trackback: Orbán Viktor is volt fiatal, liberális és demokrata (archív kép) 2012.04.20. 11:31:01

A fekete-fehér kép valamikor a 80-as évek végén készülhetett Orbánról, Deutschról és Fodorról, a Fidesz akkor még valóban fiatal, valóban liberális és valóban demokrata nézeteket valló három alapító tagjáról. A magukat akkor még „liberális, radikális é...

Trackback: Ötszáz millió a csatornában 2012.04.20. 10:31:20

Debrecennek 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, miután szabálytalanságot tártak fel egy szennyvízberuházás kivitelezésénél.  Hogy történhetett ez meg? A már lezárult brüsszeli pénzügyi ellenőrzés szerint a debreceni ISPA ...

Trackback: Közbeszerzés helyett háztáji 2012.04.20. 10:30:16

Új szelek fújnak, közbeszerzés helyett háztáji. Hogy mit is jelent ez valójában? Az illetékes önkormányzati, állami szervek nem írnak ki tervpályázatot egy-egy kiemelt beruházásra, hanem inkább munkavállalóként foglalkoztatják a vezető tervezőt. Elsőr...

Trackback: A magyar Don Quijote 2012.04.20. 10:29:10

Orbán Viktor új szélmalmot talált magának. "Az EU-ból érkező pénz a mi pénzünk, azt nem ajándékba kapjuk, az nem jutalom" - jelentette ki tegnap Orbán Viktor. Véleménye szerint azzal, hogy beléptünk az EU-ba, vámbevételeink egy jelentős részéről le ...

Trackback: Hadikölcsön-kötvény 2012.04.20. 09:26:43

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évt...

Trackback: Apait bele, anyait bele 2012.04.20. 08:21:01

A labdarúgás állami kistafírozása nem a politikai racionalitás miatt, inkább annak ellenére történik.

Trackback: Orbántól privatizált milliárdokat Garancsi, a Videoton tulajdonosa? 2012.04.20. 02:42:41

Garancsi István bróker, nagyvállalkozó minimum százmilliókat fektetett be a Videotonba. Orbán kedvenc csapata a 2007-es csődhelyzet óta szépen talpraállt, a nyáron egyes hírek szerint 2 millió euróért vett játékosokat (ez a Kósa-Szíjjártó nyilatkozat ó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Bubó 2012.04.19. 23:38:07

a felcsúti ramszesz piramist épít...

mellesleg meg felépít egy foci vállalkozást álami milliárdoból és reméli, hogy nyugdíjas korában is fut majd tovább lendületből...

reményével elentétben (a poszttal egyetértésben) minden focira költött álami filér ablakon kiszórt pénz...

nem baj bizonyára így lelkesebben fognak adózni és csendben megdögleni a paraszt magyarok...

kis felhatalmazás kis foci, nagy felhatalmazás nagy foci...

döbbenetes véget fog érni dr zorbán... sejtjeire fogja a szeretett népe széttépni...

TG! megkésett bár, de a posztot így is köszönöm...

cincinnatus 2012.04.20. 00:02:46

Felháborítónak tartom ezt a mentalitást, hogy egy város megérdemli, megdolgozott érte...ha a magánvagyonát osztogatná, szíve joga, de ez magyar, állami közpénz!! Nem a németek brüsszeli eurói. Maholnap összeomlik az egészségügy!
Stadler jut eszembe a stadionjával...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.20. 00:14:39

Kár a pénz a koetsoeg focistákba... ha már ennyit el akarnak költeni sportra, inkább olyan sportágakba kellene ölni, amik produkálnak is valamit...

VajákosBiri 2012.04.20. 00:27:23

oké, foci, politika, Debrecen, de ne feledkezzünk meg, hogy a gyógyszeripar egyik hazai fellegvára ma "nyitotta" meg hivatalosan a beruházásának eredményét Debrecenben. erre lehet büszkének lenni, asszem.
www.origo.hu/gazdasag/20120419-felavattak-a-richter-biotechnologiai-uzemet-debrecenben.html

márta)) 2012.04.20. 00:31:28

Mivel az előző kormány idején Debrecent kihúzták a színházfelújításokból, ezt orvosolni kell - fogalmazott."

Úgy látom, olvasom, az elmúltnyolcév nem maradhatott ki a "szóvirágos" mondandóból.
Nos, úgy gondolom, hogy csak azért maradhatott, ki, mert nem a színházfelújítás volt a legfontosabb "ügy".
Na.Igen! Egy ilyen létesítmény (stadion) megépítése nagyon fontos lehet, most, mikor olyan az ország gazdasági helyzete, amilyen.
Mikor szinte minden napra jut egy újabb megszorítás bejelentése, mikor minden területen elvonások vannak....

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.04.20. 00:38:22

off:

Szotyi a nyálban
Ami a szélben
Köppen éppen
Gyönyörű szépen
Vakító fényben
Folyik a széken

korszakalkotó szavak :)

márta)) 2012.04.20. 00:43:17

megdolgoztak érte "

Ez jó. Nevezett városban biztosan nincs munkanélküliség. Nem úgy mint az ország számos városában, településein, ahol dolgoznának az emberek. Nem csak a negyvenhétezer forintos közmunkán.......lennének foglalkoztatva.
Mert, hát, hol vannak az új munkahelyek? Ha véletlenül létsül, ugyan annyi meg is szűnik, de inkább több.
hm?

bariga 2012.04.20. 00:54:56

Berlusconi klón, csak de ő nem a sajátjával...
A sorsát is klónozza majd.

bariga 2012.04.20. 00:56:21

Amúgy még ez a legkisebb bűne.

dr. Bubó 2012.04.20. 01:07:10

érdekes európai színvonalú bére itthon a focistáknak és a politikusoknak van

havi több millió forintokból "tengetik" rongy életüket,
míg a széles tömegek pedig 47 ezer forintból dőzsölnek...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2012.04.20. 02:53:15

Garancsi István bróker, nagyvállalkozó minimum százmilliókat fektetett be a Videotonba, Orbán (jelenleg) kedvenc csapatába. Lehet, hogy nem önzetlenül, korábban ugyanis mindössze 200 millióért vett meg egy minimum 18 milliárdot érő, Fidesz által privatizált céget.

fideszfigyelo.blog.hu/2010/09/18/orbantol_privatizalt_a_videoton_tulajdonosa

garmr · http://kard.blog.hu 2012.04.20. 06:43:05

Minden fillér kár. Pláne manapság.
A fociba öntött pénzek Orbán dölyfös urizálásának és a fideszes maffiakormány közpénzszivattyújának állítanak örök emlékművet.
A magyar focin az segítene, ha 10 évig egy büdös vasat se kapna. Evolúciós alapon kiderülne életképes e vagy sem.

lüke 2012.04.20. 07:08:08

@VajákosBiri:
szívesebben hallottam volna a tárgyról: a biotechn-ról a szakmai részről
mint a beszédről, az újságíró nem erőltette meg magát:)
de én egy FIFA konform stadionra is büszke lennék
söt egy Hönessre is -gazd. diplomával-,Kü Lajos Loddar vagy Koeman vezetö edzö helyett

@poszt
a foci nem MO-n ,hanem a világon a legnépszerűbb sport, a legtöbb leigazolt versenyzővel
a magyar értelmiség szemében tüske,mert ezt nem látja be(vagy át)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.20. 07:09:23

elkellene innen menni..de nem tudok:(

Doberdo 2012.04.20. 07:15:03

Kedves Török Gábor ! A pénz nem szórjuk, hanem szórják. Itt
nem lehet királyi többesről beszélni. Ezzel a felcsúti cézárral
csak a nem normális ember tud azonosulni !

jjulie 2012.04.20. 07:28:38

ez is csak a szokásos orbánsántakutyai ravaszdiparasztság

kár szót vesztegetni rá

hoplita 2012.04.20. 07:41:27

Azt azért ne felejtsük már el, hogy a stadionokat tőlünk nyugatra sem a klubok építik.
Nekem alapvetően nincs bajom a debreceni, vagy a pesti stadionokkal. Ha múlik, nem ezen múlik....
Viszont remek támadási felület, a fociellenes műmájer értelmiseggiek most vertyoghatnak, teli torokból.

Belemehetünk a sportfinanszírozásba, állami, önkormányzati szerepvállalásba, de kurva messzire vezet. Mondhatom, történelmi mélységekbe...

dr. Bubó 2012.04.20. 07:42:13

"A magyar foci lelkes követőjeként nehéz lenne azt mondanom, hogy nincs szükség több forrásra és új stadionokra."

pedig nincs... minden egyes fillér közpénz szórással közelebb jön a (magyar) foci vége...

ahol közpénz halmok vannak, ott megtapadnak a hiénák (politika, pártok, foci...)
a támogatások az életképtelen rendszereket konzerválják...
a stadion/akadémia beruházások téves és rossz döntések...

soxorosan fog visszahullani ennek a koleszos-focis-belügyes fides csürhe fejére...

bóra77 2012.04.20. 07:49:40

@garmr: mennyire így van! kár minden pénz a satnya magyar labdarúgásba. építettetett volna inkább városonként egy teniszpályát:) na jó, ez vicc. de pl. a sporteü-t inkább kellene támogatni, ha már sport.

jjulie 2012.04.20. 07:50:33

@hoplita:

kanada, vagy az usa tőlünk milyen írányba van mondd csak te szegényparasztból lett kádárkedveltje, aki most kínjában nemzeti bolsevik, keletre vagy nyugatra?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.20. 07:51:54

@bóra77: és milyen kevés pénz kellene hozzá, hogy ingyen legyen a (tenisz)labda a Budapest-bajnokságban... :)

jjulie 2012.04.20. 07:54:24

@hoplita:

azért mégiscsak egy alomból valók vagytok, tudod te, mégha csutitörpézel is kínodban

2012.04.20. 07:56:38

@lüke: Tüske a köröm alatt, vagy seggben van, a szemben szálka szokott lenni (esetleg gerenda).

Egyébként egyetértek.

dr. Bubó 2012.04.20. 08:00:35

@lüke: @méhészborz: "a magyar értelmiség szemében tüske,mert ezt nem látja be(vagy át)"

hát, ha tüske van a szemükben, nemcsoda hogy nem látják át...

jjulie 2012.04.20. 08:04:03

@méhészborz:

najó, eltévesztette a @lüke: öreganyám, sokat felejtett, és sokat tanult az emigrációban

csak reggelente az a sperhelt nem akar rendesen indulni, meg mindenki rendetlenkedik és neki kell egyedül rendet raknia állandóan

Smitht 2012.04.20. 08:19:38

@hoplita: "Azt azért ne felejtsük már el, hogy a stadionokat tőlünk nyugatra sem a klubok építik."

Nem. Kőművesek, de hogy jön ez ide?

Ha arra gondolsz, hogy nyugaton is puszira adott közpénzből építenek stadiont, akkor sincs igazad. Itthon is van rá példa, hogy magánpénzből épült (sőt tőlünk keletebbre is). Sőt nyugaton arra is van (negy egy) példa, hogy a 2 városi csapat egy stadionba költözik. Nálunk ez nem megy hiszen nehogymá' a fradikának se legyen új stadion.

Debreceniként mondom, hogy szégyen ami történik ez ügyben. Tulajdonképpen esély sem volt rá, hogy esetleg úgy épüljön stadion, hogy abban az államnak minél kevesebb része (költsége) legyen, hiszen már évek óta téma, hogy "Debrecen megérdemel egy stadiont".

"Mivel az előző kormány idején Debrecent kihúzták a színházfelújításokból"
Bezzeg épült egy új .... hogy ott álljon üresen.

Szimba 2012.04.20. 08:31:44

Ez mű probléma. Nem az a baj, ha a focit vagy más sportágat favorizál egy min.elnök. A baj az, hogy ha a többi fontos területre viszont nem figyel. nem mindig pénz, de reform, átalakítás nagyon kellene az egészségügyben, az oktatásban - nem a Rózsa által indított - , gazdaságban és leginkább a mélyszegénység megszüntetésében (cigánykérdés végiggondolása, tervezés, végrehajtás).

lüke 2012.04.20. 08:31:54

@méhészborz:
seggben zabszem van
tüske meg mindenütt lehet
(de igaz, a német mondja igy: dorn im aug`)

Szimba 2012.04.20. 08:34:12

Fontosabbnak tartanám a tömegsportot, de az már egy lépés, ha vannak stadionok, profikat nevelő létesítmények, mert akkor talán a kevésbé tehetséges mozgásra, játékra vágyó gyerekek is inkább hozzájuthatnak némi sporthoz.

lüke 2012.04.20. 08:34:25

@jjulie:
vagy neked
birkázni ,viktorozni, és ékes magyar nyelven a Toldiból idézni
(borjú, bárány, béget)

hoplita 2012.04.20. 08:37:22

@Smitht:
Nem a puszira közpénzt propagálom...eszemben sincs.
De nézz utána. A klubok adnak bele pénzt, de a döntő hányada ott is állami.

Mondom én, lehet ezen a stadion építéseken rugózni...de ha csak ez az uszkve 50 milliárd lenne csak úgymond ablakon kidobva, akkor ez egy boldog ország lenne.
Egy hülye nyilatkozat többet visz el egy nap alatt, kamat formájában.:)

@jjulie:
Még ehhez is fasz vagy...de ez nem meglepő, nyurnyó.
Te mindenhez egy fasz vagy.

jjulie 2012.04.20. 08:38:03

@lüke:

és a féligtete helyreigazítás?

elindult a sparhelt?

royslade 2012.04.20. 08:39:25

A politika és a labdarúgás posztban fejtegetettnél szorosabb kapcsolatára utal az a tény, hogy a 2006-os okt. 23-i események kemény magja is fociszurkolókból állt.

@cincinnatus: @bariga:
Meggyőződésem, hogy Orbán mindkettőjük sorsát klónozni fogja. Előbb Berlusconiét, utána Stadlerét.

hoplita 2012.04.20. 08:43:22

@Szimba:
A kettő összefügg.
Az élsport bázisa a tömegsport, így, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ha külön boncolod, akkor csak faszságokra jutsz.

lüke 2012.04.20. 08:43:26

@jjulie: te nagyon tüzhely fixált vagy

@dr. Bubó
mán igazi orvos leszel itt:)

jjulie 2012.04.20. 08:47:25

@lüke:

be tudsz gyújtani egy sparheltbe?

az nagyon szekszis egy jó karban lévő öregasszonytól

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.04.20. 08:47:26

@eroica: Ahelyett hogy a - mára már megszűnt - Videoton gyárba fektetett volna be. Annak még értelme is lett volna...

De itt is jól látszik, amit az állampapír-vásárlásnál is mondogatnak: ha az emberek ezzel lekötik a pénzüket, vagy ilyen nem termelő dolgokra fordítják, akkor azt a fogyasztásélénkítéstől, termelő ágazatoktól vonják el. Ez a baj!

A stadionépítés mellett meg ne felejtsük el, hogy a foci "alapintézményeit", a városszéli kis pályákat, esetleg üzemi pályákat pedig beszántják, és a környékünkön például (Valós példa) az egyikből benzinkút (Rendkívül alacsony forgalommal, gyakori tulajdonosváltással), másikból lakópark (a mai időkben persze eladatlan lakásokkal) lett. Szép-szép hogy van 1 millió ember befogadó stadionunk, de én hova küldjem le a gyereket focizni suli után????
Itt kezdődnek a problémák, hogy ma a sport (a többi még inkább, de már egyre inkább a foci is) egy tévében, vagy stadionban nézendő - és nem művelendő! - elfoglaltság, iparág lett!

hoplita 2012.04.20. 08:47:58

@royslade:
"....hogy a 2006-os okt. 23-i események kemény magja is fociszurkolókból állt..."

:DDDDD

Általános legenda, de itt vagyok én....87-ben voltam utoljára bajnoki, 92-ben meg válogatott meccsen.
Pedig igencsak kivettem a részem 2006 őszéből, töredelmesen bevallom, adtam munkát az ügyeletes dokiknak, akik a závósokat fótozták.:P

Akkor én, az igazi belga most hová álljak...???:))))

Szimba 2012.04.20. 08:49:24

@hoplita:

Ugyanezt mondtam.
Morr!

royslade 2012.04.20. 08:50:01

@hoplita: szerinted most cáfoltál?

Szimba 2012.04.20. 08:52:27

@hoplita:

Ne provokálj, mert még megmondom, hová állj!:-(((

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.04.20. 08:53:02

@hoplita: Rács mögé? :-P

"Az élsport bázisa a tömegsport, így, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ha külön boncolod, akkor csak faszságokra jutsz."

Mind a kettőt lehet külön is nézni, és mind a kettő megél egymás nélkül is, de valóban a kettőnek együtt van értelme, egyforma súllyal. (és a támogatott sportoknál is több hangsúlyt kellene áttolni a fociról az egyéb sportágakra is - pl kézilabda, vízi sportok).

Szimba 2012.04.20. 09:05:14

Fontosabb lenne ez a téma:

hazaeshaladas.blog.hu/2012/04/19/privat_sarok_nok_nelkul_nem_megy_a_kilabalas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_20&utm_campaign=index

"Az Európai Unióban az elmúlt évtizedben a nők munkaerő-piaci integrációja nagyobb gazdasági növekedést generált, mint az összes többi foglalkoztatáspolitikai beavatkozás együttesen. Azokban az európai országokban, ahol kevés nő dolgozik, és Magyarország ezek közé tartozik, a nők jobb foglalkoztatása akár 5-15 %-kal is növelhetné a GDP-t."

Vagyis az "anyait" is bele kellene adni.

menőmano 2012.04.20. 09:10:32

Szó, mi szó: " Hát! Ja!

"A kormány újabb adók bevezetését tervezheti - ezek sorába illeszkedik a tranzakciós, avagy sárgacsekk-adó -, miközben az IMF-megállapodással, az alacsonyabb kamatkiadások révén rengeteget spórolhatna a finanszírozáson az állam. Szakértők szerint akár adókulcsok emelésére is sor kerülhet, illetve volna értelme bizonyos adófajták alkalmazásának is"

www.napi.hu/ado/milyen_ujabb_adoemelesekre_szamithatunk_keszul_a_konvergencia_program.516895.html

Avagy) "Milyen újabb adóemelésekre számíthatunk? - itt vannak az ötletek"

A lényeg, hogy van új stadion. Szerintem.:(

ob.szerver 2012.04.20. 09:10:42

"Mostanában – s ez nem is igazán túlzás - többet járok a televíziókba a fociról beszélni, mint a politikáról."

Esetleg nem kellett volna kiposztolnod magad a komolyan vehető politológusok listájáról...

ssi 2012.04.20. 09:11:06

ME elsősorban közember
lenne, ha önmagát a helyén
kezelné. Később ez lehet majd
a veszte. Ma viszont látni kell és
kimondani mindent és bármit, hogy
ha a jövőben ismétlődik majd a múlt
saját felelősségünk is a helyére kerüljön.

is 2012.04.20. 09:11:58

@lüke: "a magyar értelmiség szemében tüske,"

@hoplita: "a fociellenes műmájer értelmiseggiek"

na, összedugtátok a fejeteket, aztán megint ez az értelmiségizés jött ki, mint Kövérnek az ügynökökről, meg Rákosinak anno? milyen érzés jó komcsinak lenni, aki birkaként nyomja az agit.prop szövegeket?

menőmano 2012.04.20. 09:12:10

Rövidke tájékoztató)

"Top-5 áfakulcs a világbanÁfa mértéke Ország

27 Magyarország
25 Dánia, Norvégia, Svédország
24 Románia
23 Horvátország, Finnország, Görögország, Írország, Lengyelország, Portugália
22 Lettország

Hát! Itt tartunk.

hattyú 2012.04.20. 09:12:19

Török Gábor lehetne Orbán úr foci tanácsadója (is) !

ftk 2012.04.20. 09:12:40

Most DeMagóg leszek, sorozatban.
- tömegsport nélkül nincs élsport, mert nincs bázis, nincs utánpótlás - a tömegsport pedig nem a stadionokban, hanem az iskolákban (igen!) és a (nemlétező) grundokon van;
- az iskolában elvileg mindennapos testnevelésnek kellene lennie (és ennek van is értelme!), de a feltételek még a városi iskolák egy részében sem adottak hozzá (megfelelő méretű tornaterem, rendes sportpálya, ilyenek);
- a vidéki sportklubok, sportegyesületek, utánpótlás-szakosztályok jelentős része is éppen csak életben tud maradni, ha egyáltalán;
... KIK fognak abban a stadionban játszani?

sisszi 2012.04.20. 09:12:43

végre TG kimondta, ha nagyon sután is, hogy Orbán nem mindig politikai megfontolásból tesz valamit. remélem lesz ebben a témában "fejlődés" a blogon :)))

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 09:12:43

@hoplita:
nem is az állam, hanem a városok. debrecenben is meg lehetett volna azt csinálni, hogy mondjuk 2-3000 debreceni megveszi a helyét a nagyerdei stadionba. ezzel állandó helyű bérletessé és részvényessé válik. belép 200-300 kisvállalkozás, 20-30 középvállalkozás, és 2-3 nagyvállalat. akik szintén részvényesek klubban, és különféle marketing jogokat birtokolnak. ha a klub nyereséges, akkor az üzletrészek arányában mindenkinek osztalékot fizetnek. ha veszteség van, akkor valakinek tőkét kell emelni. ilyenkor a többiek tulajdonrésze értelemszerűen csökkenhet. ha a veszteséget senki sem finanszírozza, akkor a klubnak hitelező bank válik résztulajdonossá. a város meg ingyen adja a stadionhoz az ingatlant. cserébe kap egy aranyrészvényt, amivel egy erős, vagy gyenge vétójogot kaphat. a létesítményt az év bizonyos részén ingyen és bérmentve használhatja. mondjuk megrendezik benne a cserkész/úttörő avatást, vagy a debreceni virágkarnevált. így a stadion a helyi polgárság érdekeit és városmarketing célokat szolgál.

nincs benne állam. liberalizmus a köbön.

hoplita 2012.04.20. 09:16:14

@vadász2:
Gyere, fogjál meg, nyuszómuszó...!:P
Próbálkoztak vele, de nem jött ám össze...:DD

royslade 2012.04.20. 09:17:49

@takács bálint: ilyen szintű összetett gondolkodás mai politikustól nem várható el. Támogatói rétegtől sem.

sisszi 2012.04.20. 09:18:21

különben is, a stadion meg csak arra kell, hogy a szerencsétlen kiszolgáltatott, rabszolgasorba lökött munkavállalók gladiátorjátékokat adjanak elő.

hoplita 2012.04.20. 09:19:09

@royslade:
Csak rámutatok a sztereotíp gondolkodás iskolapéldájára.

ComLo 2012.04.20. 09:19:11

Végre egy egész érdekes téma! :-)
Meglátásom szerint ketté kéne venni a problémát:
- Sportfinanszírozás: A Sport mint globális valami, hatalmas üzlet, ezáltal hatalmas pénzek mozognak benne. Mivel elég erős a társadalmi kohéziós ereje, magánszemélyek és gazdasági társaságok mellett államok, és kormányok is szeretnek pénzt fektetni a profi sportba a világ minden részén. A labdarúgás pedig jelenleg nem csak a világ hanem az ország legnépszerűbb sportja. Ehhez jön még hogy a rendszerváltás környékén az egyes sportágak szakszövetségi vezetése, valamint a MOB nem volt képes (az akarat és az anyagi források hiánya miatt) a világ sportpolitikájában bekövetkezett változásokra érdemben reagálni. Magyarán szólva helyrekerültünk, tudniillik nem fogunk 16-14 de még csak 10 aranyat sem nyerni egy olimpián. A relatíve kisebb országoknak az erőforrásait úgy kell(ene) átcsoportosítani hogy az általuk preferált sportágakat támogassák kiemelten (kvázi nagy pénz nagy sikerek, kis pénz sikertelenség).
Egy ilyen helyzeten kéne most eldöntenie az államnak hogy hova önti a sportfinanszírozásra szánt pénzt. Vagy "megeszik" olyan szövetségek akikből 4 évente "talán kijön" egy arany, vagy beleöntik a fociba amit abszolult értékben még így is sokkal többen látnak mint mondjuk egy kardcsapatot.
Az hogy sportok közül aránytalan mértékben a foci kap a legtöbbet, sajnos azon egyszerű sportszakmai okra vezethető vissza, hogy itt térül meg legbiztosabban a befektetés.
- A másik kérdés pedig konkrétan a sportfinanszírozásra vonatkozik és szerintem sokkal érdekesebb. Tudniillik lehet és kell-e élsportra költeni (mert egy stadionból hány lélegezető gépet lehetne... ). Itt biztos nincs jó válasz de az érvelni lehet azért mellette:
- Az élsportnak páratlan (és egy ennyire megosztott társadalomban ez szerintem nagyon fontos pont) a társadalmi kohéziós ereje. A sportsikereknek pont úgyanúgy örül a magyar gárdás, mint melegfelvonuló.
- Az élsportnak bizonyos fokon egészségmegőrző szerepe van a fiatalok felé, akik sportolni mozogni fognak a példaképek láttán.
- Főleg a Stadionépítések a magyar építőipart is segítik. (optimális esetről írok amikor nem lopják szét az egészet a haverok).
- A puskás legújabb ötletei grandiózusak (60 e UEFA 5-ös), ami szerintem erősen eltúlzott, de ha megvalósul, azért bőven lehet számolni azzal hogy messze a térség vezető stadionja lenne (BL döntő, nagynevű bemutató meccsek, NFL bemutató meccs, évi jópár komoly koncert, stb). Ezekből pedig szintén lehetne profitálni.
- Sportdiplomáciában azért otthon vagyok annyira hogy tudjam 15-20 éven belül nem reális, de utána lehetne próbálkozni egy EB-vel is esetleg.

Szabad Gábor 2012.04.20. 09:19:46

Latinovits Stadion

Avagy miről szól és miről nem az élet országosan és Debrecenben Orbán Viktor miniszterelnök szerint.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion

nu pagagyí 2012.04.20. 09:21:00

A focival is úgy van az ember, ahogy más meghírdetett kormányzati céllal. Nem az elköltött pénz a lényeg, hanem az eredmény és a tiszta viszonyok a pénz felhasználásában. Ha belátható időn belül nem látszik pozitív változás, akkor az elköltött pénz pazarlás volt, ha kiderül, hogy lenyúló szisztémák települnek a pénzre, az meg közbüntény. A felelősség az osztogatót terheli.

hoplita 2012.04.20. 09:21:06

@takács bálint:
Zseniális.
Kár hogy mire ezt errefelé összehozod 3000-et írunk.:)

Szimba 2012.04.20. 09:21:52

Kíváncsi lennék TG feleségének a politikáról szóló elemzésére. Elegem van, hogy mindent, mindenhol férfiszemszögből vizsgálnak.

Foci?

Nem minden férfit érdekel. A nőket egyáltalán nem.
Legyen 40% az érdeklődők száma - kisebbségi sport:-)

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.20. 09:22:48

tobb mint 40 ember fagyott meg az iden csak pesten.
gyerekek ezrei eheznek
csaladok ezrei a kilakoltatas elott

minden politikusnak, aki most stadionra herdalja a keveske penzt, mikozben azon agyal, milyen ujjabb hulyeadoval sanyargat minket egy focilabdat tolnak a seggebe, es addig nyomatnam bele a kompresszort, mig el nem durran.

Link Elek 2012.04.20. 09:22:51

Orbán ugy beszel az adofizeto penzerol, mintha a sajatja lenne.
Egesz eleteben az adofizetok penzen eloskodott.

mendson 2012.04.20. 09:23:26

@Szimba: Olvastam.Egyszóval +azért kell fel a nap, mert kukorékol a kakas".Nem azért nőt a gdp, mert a nők munkába álltak.Volt egy hatalmas munkaerőigény amit a migrációval nem tudtak megoldani.Mint tudjuk ,ha lenne mit ,de nincs kivel az is gátja a gdp növelésének,Amint ez megoldódott hipp-hopp nöt a gdp.Hazánkban az a gond, hogy nincs is mit csinálni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 09:23:49

A - foci - a pénzmosás helye Magyarországon.
Úgy fognak átfolyni rajta a milliárdok, mint eddig mindig.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 09:25:44

Megérdemli - Debrecen - ... ott szerveződnek a sorozatgyilkos bandák cigányölésre.
Ez a város mindent megérdemel, ugye.

B. Bíró 2012.04.20. 09:27:03

@hoplita: Tényleg nem a klubok. hanem a vállalkozók.

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 09:27:07

@royslade:
ma debrecenben van 2-3 ezer bérletes. tulajdonképpen ők járnak meccsre. 2-3000 jobbikos. őket akarja megnyerni a fidesz. meg 20-30 ezer foci iránt érdeklődő debrecenit, vagy debrecen környékit. de abban igaza van töröknek, hogy van legalább 200-300 ezer az országban, akik azt mondják, hogy egy ilyen bundacsapatnak ne építsenek stadiont. a tribünön szotyit köpködő miniszterelnök sem túl jó image.

2014-es választásokra ígérik a stadiont. most állapodtak meg, hogy addigra meg kell építeni. a régóta befejezetlen színházra nem ad a kormányt pénzt. de a stadionra lesz annyi, hogy abból egy részt el lehessen lopni. erről szól a sztori. mint egyébként minden állami beruházásnál.

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 09:27:07

@royslade:
ma debrecenben van 2-3 ezer bérletes. tulajdonképpen ők járnak meccsre. 2-3000 jobbikos. őket akarja megnyerni a fidesz. meg 20-30 ezer foci iránt érdeklődő debrecenit, vagy debrecen környékit. de abban igaza van töröknek, hogy van legalább 200-300 ezer az országban, akik azt mondják, hogy egy ilyen bundacsapatnak ne építsenek stadiont. a tribünön szotyit köpködő miniszterelnök sem túl jó image.

2014-es választásokra ígérik a stadiont. most állapodtak meg, hogy addigra meg kell építeni. a régóta befejezetlen színházra nem ad a kormányt pénzt. de a stadionra lesz annyi, hogy abból egy részt el lehessen lopni. erről szól a sztori. mint egyébként minden állami beruházásnál.

hoplita 2012.04.20. 09:27:26

@is:
Nem. Minek ehhez összedugni?
A napnál is világosabb.
A mi bunkó, koszból kivakarózott, parvenü értelmiseggi faszfejeink előszeretettel pözőrködnek fociellenes vélemények mögött...
Mert a foci olyan proli sport....mondani így nem mondják, csak gondolják, hogy a csörgőlabda válogatott fix kezdői lennének inkább.:)
Faszfejek.:(

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 09:28:26

@Dr. simonmondja.:

Orbán a Puskás Akadémiából milliárdokat lopott ki.
Eddig!

Ezután tízmilliárdokat fog!

És annyira bugris, pitiáner,lehúzós czigánygyerek, hogy a saját xaros kölkét is a mi zsebünkből futtatja!

royslade 2012.04.20. 09:28:33

@hoplita:

"A Heti Válasz, 2006. szeptember 28.-i számában megírta, hogy az In-kal Security Kft. emberei jelezték munkatársainak, hogy az ostromlók kemény magját a kormányellenes tüntetésre "ráépült" futballszurkolók alkotják. Az ostrommal kapcsolatos rendőrségi vizsgálatban viszont az szerepel, hogy a rendőrség nem kapott erről információt a titkosszolgálatoktól."

blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=335&n=zgfumag&blog_cim=Titkok%20%E9s%20szolg%E1latok

Keressek még?

hoplita 2012.04.20. 09:29:12

@Dr. simonmondja.:
Váúúúúúúúúúúúúú..!

Ez szép vót szájmonfasz, benned nem csalódik a zember...!!!

Hol alszol, hogy nem lopnak el, bazmeg?

Szimba 2012.04.20. 09:30:14

@Szabad Gábor:

Jó. Az az írás jó!!!!!!!!!
Ami , ugye, azt is magában foglalja, hogy ez az írás TG tollából bakfitty.

Cartman (ex Cartman) 2012.04.20. 09:31:03

Pártfinanszírozás és klientúraépítés folyik a focin keresztül is, ebben biztos vagyok. A fidesz mindenben csak ennek a lehetőségeit keresi.

hoplita 2012.04.20. 09:31:51

@royslade:
Keresgess.....leszarom.
A buzeráns hetiválaszt is, meg a zsidja inkált is.
Azon azé' jót röhögtem, hogy szétszaladtak, meg átöltöztek, mint az ávósok 56-ban.:DD

ob.szerver 2012.04.20. 09:32:01

@eroica:

"Garancsi István ... mindössze 200 millióért vett meg egy minimum 18 milliárdot érő, Fidesz által privatizált céget."

A magyar fociban nincs magyar magánpénz (kivétel, egy-két idióta megszállott, aki rövid idő alatt elherdálja ilyen-olyan módon megszerezett vagyonát, hogy elmondhassa, hogy klubtulajdonos volt: Stadler, Gázszer, stb.) tekintettel arra, hogy egyetlen klub sem tud tartósan nyereséges lenni.

Ami pénz van, az magánnak álcázott állami pénz. Az orbánrezsim valamennyiünk zsebéből lopja ki, hogy azután lezsírozott privatizáció, közbeszerzés vagy éppen 2 milliárdos adósságelengedés formájában juttassa vissza néhány kiválasztottnak, kósavárosnak, a felcsúti birodalomnak vagy éppen a fradi B-középnek az MTV székháznál tanúsított és 2006 október 23-i hősies helytállásukért.

A foci a rendszer tükre és rohadt földből nem nő virág. Ezért nem vagyunk versenyképesek évtizedek óta - nem a nagy nyugati országokkal, hiszen az nem lehetne realitás - még a saját régiónk, hozzánk hasonló lélekszámú és anyagi lehetőségekkel rendelkező országaival sem.

Kivlov 2012.04.20. 09:32:05

"A futballba rengeteg pénz áramlik..."

Mihez képest? Segélyre sokkal több megy feleslegesen...

hoplita 2012.04.20. 09:33:13

Na...uncsi a műsor.
Megyek motorizált kürtőskalács sütőt összefabrikálni...

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 09:33:15

@hoplita:

És hol látsz te Magyarországon focit?

Örjöngeni jártok ki, nem a meccset nézni,mondjuk azon nincs is mit.

A focicsapatok kemény magja jól szervezett bűnözői hálózat, egy rakás izomagyú, szterodikokkal felfújt elmebeteg, akik tulajdonképpen nem is emberek, hanem kémiai úton módosított droidok, ezekre van szüksége Orbánnak.
Alkalomadtán kivezényelni ezeket a narkós-alkoholista bűnözőket a magyar emberek ellen!

mendson 2012.04.20. 09:33:21

@ComLo: A hétvégi 8 meccsen az össz nézőszám 19500 fő volt.Nagyon lebutítva, ha az össze meccset egyszere játszanák (176 játékos a pályán) akkor is csak egy fél stadiont töltöttek volna meg.Jó lenne ,ha meghallgatnád a Rába stadion vezetőjét, hogy milyen iszonyú munkába kerül nekik, hogy null szaldós legyen a fenntartás.Most képzeld el akkor amikor 4-5 stadion harcol a "piacon".

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 09:33:36

@Putyilov gyári melós: Lopásra csinálta a tetüláda.

Mert futballakadémia már 10 éve van, de magyar foci az sehol.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 09:35:54

@Kivlov: Nyolcvanmilliós fizetéseket kapnak azok a nyomorékok, akik focistának nevezik magukat.

Kurvára nem olcsó az ilyen segély az Orbán fajtájának.

nincs1itt 2012.04.20. 09:36:15

csak azt nem értem, hogy az átlag focista IQ-ja esetenként súrolja a szoba hőmérsékletet is... van egy Duce-bonsai, aki átlagosnál is gyengébb labdarúgó(na nem csak abban nem erős), szóval ezekre a falábú, nagyképű bunkókra egyetlen forintot is költeni a köz pénzéből... mert ugye az evezés, öttusa, stb SIKER SPORTÁGAK, dögöljenek meg...

MiKeyRuLeS 2012.04.20. 09:36:16

@ComLo: Ha sportdiplomáciailag otthon vagy, akkor tudnod kellene, hogy Magyarországra ez elkövetkező hosszú évekre semmi, de semmi komolyabb sporteseményt nem fognak hozni. Se BL döntő, se NFL (komoly ember ilyent le sem ír, hiszen csak Londonban van ilyen), az EL pedig meg is szűnik. Nem csak azért, mert kicsik vagyunk, hanem mert kivívtuk a világ ellenszenvét.
Soha sem fog megtérülni semmiféle stadionberuházás, nézd meg a portugálokat, görögöket, stb. bármilyen nagyobb sportesemény után, mit tudtak kezdeni a több tízezres stadionokkal.

livengood 2012.04.20. 09:38:38

A szélbe szórtuk, szélbe szórjuk és szélbe fogjuk szórni.

Kivlov 2012.04.20. 09:39:12

@Dr. simonmondja.:
El lehet menned focistának...

sisszi 2012.04.20. 09:39:20

@Szimba: :)) várhatsz kb még (jó esetben) 50 évet a nézőpont táguláshoz.
hány női focicsapat van a felcsúti akadémián? egy sincs! nemhogy a nők, akiket nem érdekel a foci esnek el a milliárdoktól, hanem még azok is akik esetleg csinálnák a dolgot....

MiKeyRuLeS 2012.04.20. 09:40:20

Sokkal hamarabb fel lehetne kerülni a sportvilág térképére a tenisz támogatásával. Amit most pl. a Vasas ajándékba kapott a kormánytól (100 millió), abból majdnem egy 250-es ATP verseny meglenne.

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 09:40:38

@Dr. simonmondja.:

Tavaly 3,5 milliárdosra saccolták az eddig összelopott magánvagyonát.

10 éve lopja ki a közpénzeket az "ingyenesen" átadott telkével, amin a fociakadémiája van.
10 éve az összes kormány önti bele a pénzt az állami vagy állami befolyásoltságú vállalatokon keresztül.

Eredmény NULLA, a magyar focit még xarabb lett, mert átszövi a korrupció, ellenben keletkezett 3,5 milliárdos magánvagyon.

Szimba 2012.04.20. 09:41:35

@hoplita:

Nem erről van szó, hanem arról, hogy ha valamit aránytalanul támogatnak, az egy ennyire nyomorult országban nagyon sikeres kell , hogy legyen később. Viszont a foci már meglehetősen régen, minden támogatás, és stadion ellenére is a béka feneke alatt van.

Ebből arra lehet következtetni, hogy pénzmosás folyik (pártpénz lesz belőle). A tömegsport le van sz@rva. Pont a proligyerek van hátrányos helyzetben.

Amikor nincsenek bölcsődék, óvodák megfelelő színvonalon mindenki számára elérhetően, akkor hiába építenek csoda stadionokat, meg Rubik kocka múzeumokat, attól semmi sem fog változni. Az emberek szaktudása sem, iskolázottsága sem, és főként bunkósága nem.

dr. Bubó 2012.04.20. 09:42:06

A MAGYAR NEMES

Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

- Petőfi Sándor -
(Borjád, 1845. szeptember 26–október 7. között.)

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 09:42:30

@Kivlov:

És el lehet menni a focistáknak kapálni is, hogy életükben valami hasznosat is tegyenek!

Szimba 2012.04.20. 09:43:08

@sisszi:

Építjük a feudalizmust.

Saga 2012.04.20. 09:44:13

@lüke:
Az értelmiség szemében tüske, mert látja, hogy pénzszórás. Próbálj meg angliában állami pénzen stadiont felhúzni. Abból órási botrány van, hogy az olimpiai stadiont oda akarják adni egy PS csapatnak az olimpia után.
Az Arsenal hitelből építette az Emiratest nem államiból...

A stationépítésnek van hasznossága, de a közpénz elköltésnek nem ez a leghatékonyabb módja. Remélem tudod mi a hasznosság és a hatékonyság között a különbség...

menőmano 2012.04.20. 09:47:48

Totális a gazdasági helyzet, de lényeg, hogy van Debrecennek új stadionja. Mert megérdemlik. Hát. komolyan.
:(

ComLo 2012.04.20. 09:48:32

@MiKeyRuLeS: Igen mint ahogy írtam is min 15-20 évig szerintem sem lesz semmi (max egy BL döntő). Utána viszont sanszos lehet. 15-20 év múlva a mostani banda már sehol sem lesz (kop-kop-kop :D), ha lesz pár ügyes simulékony sportdiplomatánk, a pár elbukott pályázat fényében esélyesek lehetünk. De ez olyan hosszú táv amit lehetetlen előre megmondani. Lehet hogy addigra egy bezzegország leszünk, lehet hogy ezzel akarnak nekünk valamit kompenzálni. A lényeg hogy én is azt írtam addig tuti nem. De utána nem zárnám ki.
Az NFL megér egy külön bekezdést. Igen tudom hogy csak Londonban van jelenleg meccs. Arról is megy a cikkezés hogy esetleg még + 1-2 meccset átvisznek Németországba is. Szintén hosszabb távban gondolkodva, a térség legnagyobb stadionjával, kiemelt közlekedési pontban (bár ugye Malév bukta miatt ez már annyira nem áll meg :-( ), az időzónánk legkeletebbi pontján. Szerintem ez is olyan hogy középtávon, jó diplomáciával simán esélyes. Csak merni kell nagyot állmodni és tenni érte.

Deres · http://textura.blog.hu 2012.04.20. 09:48:34

A profi foci nem sport hanem showbusiness.

Nem értek egyet a cikkíróval. Szerintem Orbán céljai között igenis szerepel a politikai haszonszerzés, amikor vödörszám önti a pénzt a profi foci showbusinessbe.

És csak remélni tudom, hogy igaza van Töröknek, amikor úgy érzi, sokkal többen vannak azok, akiknek ez nem tetszik.

Orbán egyre gyakrabban bizonyítja be, hogy realitásérzéke gyengült, eltávolodott a valóságtól. Szerintem ez a profifoci-feltőkésítés is ebbe a körbe tartozik.

menőmano 2012.04.20. 09:49:33

Elnézést!

Hát! Az totálisan biztos, hogy sokan mehetnének el "kapálni".
Szerintem (is).
:)))))))

royslade 2012.04.20. 09:49:37

@hoplita: tessék, barikád (nem az enyém, mert az két er)

első kézből, büszkék rá

barikad.hu/node/36707

nevetgélj tovább

aszekelyek 2012.04.20. 09:50:34

A közpénz költés királyi útjáról egy megjegyzés. :

A fiatalok sportolását elősegíteni , finanszírozni , nem kormányzati negyed , nem völgyhíd , nem négyes metró , nem BKV , nem , MÁV , nem Megyeri híd , nem negyven centis kilátó , nem az államnak brutálisan rossz PPP beruházás , nem a z MTV új székházának költsége , nem a legnagyobb kisebbségtől elrabolt százmilliárd, semmi eredménnyel.... és reggelig sorolhatnám. A fiatalokra , sportjukra és nevelésükre , amit a sport ad meg nekik , költött pénzből 5 forint annyit ér, mint abból , amit Orbán előtt nyolc évig közpénzt költöttek , ötmilliárd. Minimum.
Akkor még nem beszéltem arról, hogy az egészségüknek mennyire jót tesz. Arról, hogy nem céltalanul és kitörési lehetőség nélkül szoronganak és plázáznak és unatkoznak és drogoznak és más , önpusztító dolgokat művelnek. Szerintem ez a jövőbe való beruházás. A sport személyiségfejlődésre gyakorolt hatása nagyon rég óta ismert , meg az egészségre gyakorolt hatása is. megjegyzem , az úszósportba ölt / fektetett , szponzori , vállalkozói és egyéb pénzekről is kéne valamit írni..... Amit valahogy nem sikerült senkinek...

aszekelyek 2012.04.20. 09:53:19

@Doberdo: de azt szereti, hogy Puskást a világon mindenütt ismerik, elismerik. Meg a londoni hat hármat... Képzelje, abba is fektettek pénzt és az is kitörési lehetőség volt csóringerek számára. Még sorolhatnám... Tökfej. -Ezt a nem normálisért , viszonzásul. Ami jár , az jár. Önnek ez jár.

sztd 2012.04.20. 09:54:12

Én kétségtelenül nem ismerem a foci állapotát Magyarországon. Azt természetesen észreveszem, hogy magyar csapat nemzetközi tornán finoman szólva ritkán jelenik meg, és a nemzeti válogatott is csak a bírókat küldi oda, de azt nem tudom, hogy mikorra lesz realitása annak, hogy ez változzon...
Személy szerint számomra a foci (és úgy általában a televíziós sportolás) szinte tökéletesen érdektelen, magasabb szintű (EB és VB kiesős) meccseket is csak elvétve nézek meg, így, ha jönnének az UFO-k és a földkerekségen betiltanák a focit, nekem biztosan nem hiányozna. (Feltűnne, mert azt is észrevettem, amikor a Debrecen kijutott a BL-be, vagy az EL-be, de ettől még lehet, hogy tetszene.)

Ettől eltekintve látni kell, hogy bizonyos értelemben alapkérdésről van szó, a magyar önbecsülés részéről és komoly gazdasági tényezőről. Elképesztő pénzek forognak a témában, és, ahhoz, hogy abból ide is csurranjon, be kell fektetni. Szóval személyesen elhiszem, hogy pénz kell, mert befektetni úgy lehet.

Arról természetesen fogalmam sincs, hogy ezeket a pénzeket most hogyan költik el, vagy esetleg tényleg elszórják.

sisszi 2012.04.20. 09:54:21

@aszekelyek: a kislányoknak akkor ér drogozni?

ComLo 2012.04.20. 09:55:34

@mendson: Sehol nem is érveltem amellett hogy a jelenlegi stadionokat mindenhol bövitsék.
Viszont ebbe a számban benne van pár "magas kihasználtságú stadion". A bővítés elsősorban ezekre vonatkozik, ahol a kapacitásbővítés plusznézőket is hozhat. Azonkívül stadionrekonstrukció révén is lehet új nézőket "behozni".
De hogy félre ne érts: személy szerint nem szeretem a focit (az én csapataim más sportágakban vitézkednek :-) ).

royslade 2012.04.20. 09:56:13

@takács bálint: Így van. A foci és a jelenlegi kormányzat kapcsolata mélyebb annál, mint amit a poszt felszínesen karcolgat.

hegyilány 2012.04.20. 09:56:35

Az biztos, hogy ott" a stadion átadásának helyszinén, "apait- anyait bele" adott a kormányfő. Vagy legalább megpróbálta.

Nem gondolom, hogy ebből különösebben, széles körben politikai tőkét lehetne kovácsolni.

El Zorro 2012.04.20. 09:56:36

"Akinek új stadionja lesz, aki jobban meg tudja fizetni a játékosait, ahová áramlanak az állami vállalatok hirdetései, bizonyára meg van győződve arról, hogy az irány helyes."

Nem vagyok benne biztos, hogy ez minden egyes emberre igaz, de kétségtelenül a magyar társadalomra jellemző tünet: ide a pénzt, fizessen az állam, legyen minden ingyen, legyen jó nekem, az a helyes, az a király! Tágabb, hosszabb távú összefüggések, társadalmi hatások és következmények stb. fel sem merül. Sajnálatos volna, ha minden futball-vállalkozó (-politikus) így gondolkodna, de van rá esély, kétségtelen.

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 09:58:36

@aszekelyek:

Te hazug agymosott idegenszívű magyargyűlölő!

Ezekben a stadionokban nem a magyar ifjúság fog sportolni, hanem az élősködő, magyargyűlölő bandádnak épülnek, hogy legyen hol borozgatás, szotyizgatás közben seftelniük, hazát árulniuk és megbeszélni, hogy döntik nyomorba a magyar népet!

m.blog.hu/pi/piroslapok/image/orban/Csanyi_Sandor_OTP_vezerigazgato_Orban_Viktor_Fidesz_elnok.jpg
Nekik, a hazátlan, magyargyűlölő rajtunk élősködő OLIGARCHÁKNAK!

papageno 2012.04.20. 10:01:40

@hoplita: Az ilyen mocskos szövegeket, bármely oldalról jön is az, illene moderálni. Egyébként így, nem szemtől szembe, könnyen nyomod, mert az illető, akinek szól, nem tud pofánvágni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.04.20. 10:02:39

Magyarország Orbán Viktor személyes játszóterévé vált. minden miértre az a válasz, hogy ezt személyesen ő akarja, ő így látja jónak. pont.

dr. trafik nomac 2012.04.20. 10:04:46

Azert valaki mondja mar meg, miota nepszeru sport a labdarugas barhol is?! Barmilyen harmadosztalyu versenyen egy vilagvegi faluban tobben vannak, mint egy NB1 foci rangadon. A magyar foci a hulyek sportja az a nagy helyzet.

ftk 2012.04.20. 10:04:49

@aszekelyek: Fent írtam erről egy röpke véleményt. De lehet, hogy rosszul értem a dolgot. Felvilágosítana arról, hogyan segíti elő pl. egy falusi, de legyen akár városszéli iskolás sportra nevelését a debreceni stadion?

hegyilány 2012.04.20. 10:05:09

Huszonkét férfi") Eleganciát nélkülöző szavak, mondatok.... más, szinte semmi.

II. Félidő"

A kormány is elérkezett, mármint a kormányzás idejében) kezdődik a második félidő. .........
Az első félidőben harc volt, bőven, csak a győzelem maradt el.

aszekelyek 2012.04.20. 10:05:31

@sisszi: Kötekedő rosszindulatodra azt tudom válaszolni , hogy személyes ismerősöm egy fiatalember , aki női foci edző , nem két éve. Munkáskerületiek , tudod . A leányoknak nem mindnek van jó sorsa. Lejárnak focizni. Mert annyira okosak , szegénységükben, hogy tudják, az sokkal jobb nekik. Kifogásod? Nem , nem akarnak drogozni. Akik a sportot választják nem. Ha már világhírűek és a sikert nem bírják, az egy másik történet. Meg az eleve hülyegyerekek , akiket rá lehet venni. Vagy alkoholista szülők mintáját követik , tudattalanul. Megengedem , hogy vannak oly tájékozatlan és mégis ideröfizők , meg máshová , akik annyit sem tudnak , hogy ilyen létezik. Pedig létezik. Női vizilabda , párbajtőr , Vívás , etc.

Balt 2012.04.20. 10:06:25

Szó, mi szó, azért a Loki letett valamit az asztalra. Annál mindenképpen többet, hogy még évtizedekig két földhányás legyen az ország második legnagyobb városának stadionja...

(Off: nem Dávid Ibolyával mondom, de nem érdekel túlzottan a foci, egy BL-döntőt simán ki tudok hagyni egy jó film kedvéért. Viszont nyáron láttam a debreceni stadiont...)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.20. 10:06:25

@aszekelyek: sejtettem, hogy sportban is egyetértesz a Fidesszel. :D
Sportoltál valaha valamit a szófosási megyei 2. megnyerésén kívül?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 10:07:41

@Putyilov gyári melós:

Magyar ifjúság ? Eeez ....? wolfee.neobase.hu/content/videoton-%C3%B6ssze%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa

Nem nézek nagyon focit, de a kézilabda rangadón is több volt a néger, mint a fehér.

hegyilány 2012.04.20. 10:08:07

Magyar focista-ikrek Manchesterben: "Jobb lenne, ha itthon maradnának"

pepsifoci.hu/node/110276

Apait bele, anyait bele"-adnak. S nagyon meglehet, hogy vissza sem fognak térni. Miért is??? Nem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.20. 10:08:37

@papageno: pont fordítva áll a helyzet.
Hoplita szívesen találkozna Zsülivel, de utóbbinak be van csokizva az alsóneműje...

ftk 2012.04.20. 10:09:18

@Szimba: Tévedés. A kevésbé tehetséges gyerek normális tömegsport nélkül nem fog sportnak a közelébe sem, mert a versenysportra koncentráló szervezetek kiszórják, kinézik, elbátortalanítják, nincs sikerélménye, maga fogja nagyon hamar abbahagyni az egészet, és keres olyan terepet, ahol lesz sikerélménye. Szóval a tömegsport nélküli versenysport-támogatás többet árt, mint használ.

lobaszopiatej 2012.04.20. 10:09:38

Panem et Circenses - ugyanez igaz az olipmiára is (meg Snitt Palira)...
Sok pojáca politikusbűnöző így kreál magának sikert és pártpénzt a tapsikoló agyhalott Fidesz-zombikat megetetve.
Pénz ebben a válságban feltétlen másra költendő.

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 10:09:49

@idelle:

A Szovjetúnió volt tagköztársaságaiban, afrikai törzsi diktatúrákban, latin amerikai banánköztársaságokban van ilyen, hogy egy elmebeteg diktátor a hobbyjába önti a közpénzek milliárdjait, miközben lerohasztja az oktatást, tönkreteszi az egészségügyet, szétveri a szociális rendszereket, felszámolja a kultúrát, EGYSZÓVAL BARBARIZÁLJA AZ ORSZÁGOT!

becsoccsent 2012.04.20. 10:10:58

debrecennek egyetlen normalis jatszotere van. egy jatszoter 200.000 debreceninek. EGYETLEN EGY.

naesmost szamoljuk ki, hany jaszoteret lehetne epiteni abbol az egy kibaszott stadionbol.

kerdezz csak meg barkit debrecenben, kell-e neki a stadion: nemet fog mondani. meg a b-kozep is nemet mond.

egy ujabb forras mr. 20%-nak.

Balt 2012.04.20. 10:13:14

@Dr. simonmondja.: Nem vagy egy kicsit gyomorforgató? Meglehet, a meggyilkolt romák is Loki drukkerek voltak mind 1 szálig...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 10:13:24

@Putyilov gyári melós: Dehát ez Orbán.
Örülhetünk, hogy nem a varjúpörkölt lett a kötelező hungarikum.

sisszi 2012.04.20. 10:15:34

@Szimba: azt. elképzelek egy női karriert a Felcsúti fociakadémián: kapsz egy takaritőnői melót, mert nagyapád a videoton masszőre volt. évek alatt kemény munkával előlépsz konyhalánynak. mivel tehetséges vagy pár év múlva az akadémia konyhájána vezetője vagy. összejössz a gyepmesterrel és így majd vezetheted néha a szupermodern fűnyírótraktort a pályán (de csakis éjszaka). ha maradsz a cégnél akkor 50 évesen talán már az irodában ülve PR-os, HR-es, esetleg menedzser lehetsz....aztán mész nyugdíjba

Balt 2012.04.20. 10:15:49

@Putyilov gyári melós: Ne kiabálj, mert agyvérzést kapsz. Bár... akkor inkább kiabálj. :))

hegyilány 2012.04.20. 10:16:04

Megszűnik az ingyenes jogászképzés"

www.hir24.hu/belfold/2012/04/20/megszunik-az-ingyenes-jogaszkepzes/

Az elszegényedő- már szegénységben élő társadalmi réteg, itt" is ellehetetlenitve, már most is.
De Én nagyon bízom benne, hogy bizonyos körök" gyerekei, fiatalok veszik majd, simán, az anyagi akadályokat. Baromi jó. vagy elképesztő?

KergeK@csa 2012.04.20. 10:16:28

@dr. nomac: Csak úgy említeném, hogy kb. 2 évvel ezelőtt a Sport TV igazgatója nyilatkozta, hogy a fennállásuk óta legnézettebb adásuk is egy Fradi-Újpest meccs volt... Nem bl-meccs, nem vízilabda, kézilabda, akármi.

windex 2012.04.20. 10:16:38

@lüke: nomen est omen? vagy irónia? nem annak hangzik a mondatod. ugyan nem vagyok értelmiségi, de viszonylag könnyen mérlegelhető, hogy mi a fajsúlyosabb (úgy emberileg, mint gazdasági szempontból, főleg hosszú távra tekintve): a foci, vagy a tanulás - (példa: a gyereked iskoláztatására költenéd a fizudat, vagy focimeccsre vennél jegyet - a kérdés vagylagos, mindkettőre nem futja), a foci, vagy az életben maradás - (a gyereked gyógyíttatására költenéd a fizudat, mikor beteg, vagy focimeccsre vennél jegyet - a kérdés vagylagos, mindkettőre nem futja ), a foci, vagy a kultúra (ami nélkül a foci sem ér sokat - már nem is részletezem a gyerekes párhuzamot, nyilván érted). és mivel nem vagyok értelmiségi, úgy látszik, a józan ember szemében tüske a foci támogatása. nem értem azt sem, mennyiben számít, hogy a foci a világ legnépszerűbb sportja, érdeektelen, hogy a legnépszerűbb dolog a világon mondjuk a bermudákon nyaralani, ha nekem a párizsis zsemle és a fűtésszámla, illetve a gyerek életmentő műtétje között kell választanom. szóval nem értem ezt a lesajnáló mondatot - hacsak nem irónia

Balt 2012.04.20. 10:17:14

@Dr. simonmondja.: Lol, Debrecenben is volt tévéostrom? :)) Remélem lesz alkalma egy debreceninek/hajdúságinak helyre tennie a lelki békédet. :)))

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 10:17:33

@Balt:
40 EMBERT ÖLTETEK MEG CSAK BUDAPESTEN, EZ A SIKER?!
VIDÉKEN TÖBB SZÁZAN FAGYTAK MEG, EZ A SIKER?!

A következő siker mi lesz?
Bezártok bennünket magyarokat koncentrációs táborokba és kiírtatok milliószámra?

Kiket akartok idehozatni a helyünkre?

felucca 2012.04.20. 10:19:29

Valaki elmondaná nekem, mi az a foci? Amikor emberek szaladgálnak a zöld fűben, valami labda után? És ezzel még foglalkozik valaki?

Jééé...annyi más értelmes dolgot lehet csinálni....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.04.20. 10:19:37

@Deres: "A profi foci nem sport hanem showbusiness."

ráadásul az egyre mocskosabb fajtából.

én már csak röhögök, amikor Sport Géza szinte napról napra mutat be nagyobbnál nagyobb potyákat, mert mindig az jár a fejemben, hogy mekkora oddsszal fogadott maga ellen a kapus...

Balt 2012.04.20. 10:20:16

@becsoccsent: Ismerek nem egy debrecenit, egyik véleménye se vág egybe az általad említettekkel...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.20. 10:20:24

@Dr. simonmondja.: csak nem együtt töltötted az utolsó órákat Damu Rolanddal, a börtön előtt?

Balt 2012.04.20. 10:21:24

@Putyilov gyári melós: :)) Jó nyomod, hadd duzzadjanak a nyaki verőerek. (Ehhez foci se kell.) :)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 10:23:14

@Balt: Hajdú Sztívet nagyon birom. Is itt bezárult a sor.

Szerintem lelki nyomorékok élnek Debrecenben, ahol a szélsőjobboldali szerveezetek sorozatgyilkosokat teremnek.

Ennyire barbár hely már a világon is ritkaság.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.20. 10:24:23

Szervezet rasszista sorozatgyilkosságokra ?

Debrecen a világ alja.

windex 2012.04.20. 10:25:43

@hoplita: hogyne ezen múlna. 2 milliárdnál több ment el a csak két stadionra. a 2 milliárd a közalkalmazotti bértábla szerint 600 tanár egyhavi fizetése, vagy 60 tanár 10 havi fizetése, vagy 6 tanár 8 év 3 havi fizetése, megélhetése. de jöhet ide az orvos a nyugdíjas és a többi is, lévén olyan kicsi a fizetésük, hogy egy ilyen "nem ezen múlik" összeg nagyon sok ember nagyon sok időre elég megélhetését jelenti. és bocsássa meg a focirajongó ezt nekem, de én szívesebben látom, ha az adómat a tanításra - aminek a perspektíváját ugye nem kell részleteznem - (továbbá életmentésre és gyógyításra, végigdolgozott életet követő normális öregkorra, stb) fordítják, mint stadionokra - a szponzorok pénze helyett. amúgy meg ebben persze nem csak az összeg számít, hanem a szemlélet, itt is, ott is elszórják a pénzt kevésbé fontos dolgokra, és az összeadódik, aztán már tényleg ezen fog múlni.

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 10:27:00

@Balt:

Közben Molotov koktél recepteket nézegetek.
Majd ha ég a parlament és benne több száz hazaáruló,magyargyűlölő idegenszívű gyarmatosító, és egy mocsokból xarból kivakart cigánygyerek, akkor a vonyítástól az ő nyaki verőereik fognak duzzadni.

Még stadion se kell, hogy milliók örüljenek!

/manens 2012.04.20. 10:28:06

@Putyilov gyári melós: Elvtársam, azért az a " terrorista " - most még- egy kicsit erős ! Majd lesz. Most még csak a " ...bűnöző " jelző illetheti. Annak viszont eredményesebb, mint a többi, mert aki egyszerre milliók pénzét tudta elvenni, az azért nem semmi ! Vagy igen ?

2012.04.20. 10:28:55

A miniszterelnökünk focista, tehát a focistákra költünk milliárdokat, amiből az országnak minimális a haszna.
Ha a miniszterelnök egy tudós lenne, akkor a tudományos fejlődésre fordítanánk a pénzt, annak lehet, hogy több haszna lenne.
De hát a focisták köztudottan bunkók, mert nem az eszükért fizetik őket, és ezt az országot egy focista vezeti.
Vár itt bárki pozitív változást?

Mondjuk szerencse, hogy nem alpesi síelő, mert azért alpesi méretű hegyeket összehordani és folyamatos hóval ellátni többe kerülne, esetleg foglalni lehetne.

windex 2012.04.20. 10:30:48

@lüke: ha választhatok, inkább az irónia :-) bízom benned, meg az ítélőképességemben. de tényleg, állami pénzen miért nem (IMAX) mozikat építenek? oda sokkal többen járnak, mint focimeccsre ;-)

dr. trafik nomac 2012.04.20. 10:32:19

@KergeK@csa: "Fradi-Újpest meccs " Nyilvan nagyon jol tudja, hogy hazudik. Egy ilyen meccsen olyan 3000-4000-en vannak, namost pl. en autoversenyt szeretek nezi (nem az F1-et, de valoszinu ott sem 4000 vannak), de legutobb az orszag keleti csucskeben 3000 jegyet adtak el+parkolo (3. osztaly), utanna mar ingyenes volt a belepo. Nagyon jo hangulat, stb., de ha lattal mar barmilyen sport kozvetitest a TV-ben, ami nem magyar foci, feltunhet, hogy mi az a rengeteg embre a palya kornyeken, es azok nem allami tamogatasbaol vannak ott, biz sok ember munkaja, es penze, es sport szeretete van benne. A masik amit nem ertek, hogy a fociagyu ismeroseim teljesen normalisank veszik, hogy vannak atrocitasok egy-egy meccsen, en viszont mint sportszereto ember jarok mindenfele rendezvenyre, de meg csak hangos szot sem hallottam soha. Ping-pongozni rendszeresen jarok, egyszeruen elkepzelhetetlen nekem, hogy ott a masiknak beszoljanak. Autoversenyen meg eleg sokan masszivan pialnak, levezetik a gozt a hetvegi rendezvenyen, de meg csak biztonsagi ort sem lattam egy rendezvenyen sem (leszamitva a palya biztositast, illetoleg a parc farme przeset), mert ertelmezhetetlen, hogy miert is kellene. Masik, meg hogy mar sok orszagban felulvizsgaltak a foci tamogatast, mert reg nem a legnepszerubb, lasd anglia, ott komoly tamogatas megvonas van, mivel a par reszeges idiotan, meg diktatoron kivul senki nem nezi, viszont van eleg sok mas sport ami tomegeket vonz. Nem allitom, hogy ne lehetne erdekes egy foci meccs, anno en is futbaloztam, de ez itt minderol szol, csak a sportrol nem... Ha sportrol szolna akkor pl. a helyi NB2-es rugby csapat (talan iden mar NB1), nem 20eFt!-t kapna eves tamogatasnak, ellenben a helyi NB3-as focicsapat 15milliojaval, akik meg eletukben nem nyertek meccset, de mindig balhe van (=verekedes).

citrix 2012.04.20. 10:32:57

A foci a kedves vezető személyes hobbija,ami minden pénzt megér az országnak (gondolja ő).Nézzük más oldalról:lehetne hobbija az űrutazás,piramisok építése,gigantikus hadsereg felállítása vagy akár a banántermesztés meghonosítása is.Mindegyik jóval drágább,eredménye a kútba dobált pénzhez hasonlítható,de hobbinak elmegy.Ő csak a focira akar költeni,10 év alatt 240milliárdot határozott el.Jöhetnek az új és új adófajták,egy vezér,egy párt,egy nép és minden jóra fordul.Vagy nem.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.04.20. 10:34:03

Debrecen igazi mintaváros: lásd 500 millióra büntetett szennyvízberuházás, kettes villamos hercehurcája, 12 milliárdos stadion-tervezés háztájiban (ez utóbbi kell, mint egy falat kenyér)
csak reménykedni lehet, hogy nem Stadler-stadion lesz belőle ...

sisszi 2012.04.20. 10:34:06

@aszekelyek: lányok akik fociznak a barátod csapatába(: hány százalékuk lesz edzőnő? esetleg hivatalos focista? én nem a sport hasznosságát kérdőjelezem meg! hanem azt kritizálom hogy "tüneti" kezelés folyik, nem pedig valós perspektíva építés!!!

/manens 2012.04.20. 10:34:27

@Putyilov gyári melós: Akkor meg csak neked van igazad. Az má' egy komoly terrorista. Hol a TEK ??!!!

kzoltana 2012.04.20. 10:35:35

Ha egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy „az élet most nem az új színházak építéséről szól”, akkor tisztességgel azt is ki kell jelentenünk, hogy Magyarországon az élet most nem az új stadionok építéséről szól.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.20. 10:38:07

Én csak annyit jegyeznék meg hogy ahol Európában van foci ott általában nem az állami adófizetők tartják el az aranylábúakat és rittyentenek alájuk stadiont (ahol 1200 ember fog lézengeni bajnoki fordulókon) hanem azok akik a klubok mögött állnak, tulajdonosok, szurkolók, a meccsre átkapcsolók...

windex 2012.04.20. 10:38:55

@roli101: kicsiben gondolkodsz. nem összehordatná a hegyeket. magyarország hadereje megszállná a szlovén - olasz - osztrák határok találkozási pontján levő hegyeket - remek sípályák, és mindjárt 3 ország lenne sakkban tartva, és havat se kell gyártani, és már készek a pályák - olcsó! miért ne, ha az amcsiknak szabad - állítólag, ugye az olaj, vagy barátságos vezetés nyeregbe segítésének koncepciója miatt megszálldosni más országokat, magyarország is tehetné, és mennyivel barátságosabb cél, hogy különböző nemzetiségű - magyar, osztrák, zsidó, szlovén, olasz, roma, bunyevác, jász, és egyebek - sportolók magyar színekben hódítanák meg az olimpiai és eb-vb dobogók első fokát?

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 10:40:03

@Putyilov gyári melós:

És mielőtt valaki a szavazással és a 2/3addal jönne!

Orbán és terrorista bandája nem arra kapta a felhatalmazást, hogy magyarok millióit döntse nyomorba.
Orbán és terrorista bandájának minden ilyen cselekedete hazaáruló,nemzetellenes, törvénytelen cselekedet!

Az Orbán kormány legitimitása megszűnt, az Orbán adminisztráció egy megszáló , idegenszívű, hazaáruló hatóság, akik ellen minden eszköz megengedett egy népfelkelésben, felszabadító harcban.

makacs szennyeződés 2012.04.20. 10:42:01

Nem olyan sok közpénz az, ha 47-ezres rabszolgákkal lehet felépíteni a circus maximusokat. Az ezzel foglalkozó párttagok legalább nem máshol rombolnak, illetve ennek sincs kevesebb értelme, mint bármelyik másik tevékenységüknek.

Ami meglep, hogy jelentős számban vannak itt is olyan kommentelők, akik reménykednek valami értelmes magyar jövőben, akik nem törődnek bele, hogy pedig igen, a magyarok ENNYIRE hülyék.

Ezek a stadionok és akadémiák örök időkre (vagy legalábbis évtizedekre) emlékművé és szimbólummá válnak, ahogy pl. a Balaton melletti völgyhíd vagy a Kossuth-téri kivágott fák helye vagy egy lenin-szobor is: a korrupció, az ostobaság, a tehetségtelenség, a gerinctelenség, a szemforgató aljasság, az elvtelenség és az idiotizmus emlékműveivé válnak.

Putyilov gyári melós 2012.04.20. 10:42:03

@/manens:
A TEK a terroristákat védi, mert rettegnek a magyar néptől.

windex 2012.04.20. 10:45:19

@hoplita: láthatóan erősek a korlátaid. próbáld meg átugrani őket. nem a foci erőssége a kérdés. a foci szórakozás, ergo szórakozásra költik a pénzt életfontosságú dolgok helyett. butaság azt mondani, hoggy aki ezt így látja, az faszfej értelmiségi. vagy, még rosszabb: tényleg csak az értelmiségi (tudod, tanult koponya) képes ezt felfogni? te nem? akkor ki is a faszfej? és hogy ne legyen még több ilyen korlátokkal élő ember, hát mégiscsak a taníttatásra kéne költeni a pénzecskét, nem a duzzogó focirajongó szórakozására. igaz-e?

Netuddki. 2012.04.20. 10:47:04

Legközelebb Gábor ha ilyen interjúra mész akkor azt is elmondhatod, hogy a fideszkormány utáni kormány el fogja számoltatni az orbánt a felelőtlenül, futballra kiszórt pénzek tekintetében. Meg még persze sok más miatt is. Ezt mondták a zemberek...

Szelid sunmalac 2012.04.20. 10:47:27

Kovetelem, hogy a snookerre koltsenek havi 15 milliot, csak mert nekem tetszik!

Netuddki. 2012.04.20. 10:49:36

@windex: A futball óriási üzlet, ami valóban a szórakoztatóipar része. Amit az állam erre költ annak minden forintja pénzkidobás és az adófizetők pénzének lenyúlása. Mert azt jól tudjuk, hogy itt Magyarországon hogyan mennek a dolgok...

hoplita 2012.04.20. 10:53:56

@Putyilov gyári melós:
Mutass példát, ne a szád járjon...
Hány holdat kapáltál már be életedben?

Robinzon Kurzor 2012.04.20. 10:55:30

Szerintem minden állami/önkormányzati pénznek el kellene tűnnie az NB1-NB2-es fociból, azonnal.

Soha a büdös életben nem lesz rendes színvonal, ha ezt a mostanit is megfizetik, stadiont építenek neki.

Csak ifi, serdülő és gyerekcsapatokra szabadna költeni, a futball akadémiák (akik profi eladásra nevelnek) is "csak" annyit kaphatnának normatív alapon, mint bármelyik egyesület.

hoplita 2012.04.20. 10:57:18

@royslade:
Mit bizonyít...illetve akarsz bizonyítani...?

Hogy csak futballhuligánok vettek részt az eseményekben?
Az ellenkezője sem igaz...ezt magyaráztam fentebb....
Is-is...

windex 2012.04.20. 10:59:41

@kovi1970: "A futball óriási üzlet, ami valóban a szórakoztatóipar része." kétségtelen. a lenyúlást vélelmezhetem, de bizonyítani én nem tudom (hiába tudom, hogy itt hogy mennek a dolgok), ezért marad a pénzkidobás szintje (miközben alig várom, hogy valaki bizonyítsa a lenyúlást) - de már az is épp elég, hogy az ember felemelje a szavát, nem?

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 11:00:21

@hoplita: Azért ne haragudj drága náczi testvérem/barátom de nem tudom ezt honnan veszed.Az Asenal pl. 6 év alatt adta vissza a pénzt amiből az új stadion épült.Addig nem is nagyon vettek drága játékost.A Juventusnak új stadionja van de gondolom az sem állami pénzből.Egyedül a Milan építhene saját stadiont,ott van pénz.Az olasz csapatoknak nincs is saját tulajdonú stadionjuk -a Juvét kivéve.A múltkor ezt írták valahol.
Meg azért gondolom az új Amerikai foci stadionok sem állami pénzből épültek odaát mostanában.Szerintem valahogy máshogy oldották meg azt a több,mint egymilliárd dollárt amibe került.
És szó van arról hogy bővítenék a United stadiont.Gondolom megoldják hitelből.
Nagyon furcsa vagy nekem,hogy így véded a vitorékat,mi van veled?:))
Megkeresett a TEK?:))
Ezek a focira költött pénzek nem politikai okokból vannak,hanem mert a vezír szereti a focit és mert rengeteg lenyúlási lehetőség van benne.

Szelid sunmalac 2012.04.20. 11:01:40

Ha a futball tenyleg olyan kurva jo uzlet, akkor miert nem mukodik uzleti alapon, vagy tagdijbefizetesekbol? Egy jol mukodo uzletnek nem kell (rendszeres) allami tamogatas.

szürkegém 2012.04.20. 11:02:23

Tény hogy nem a stadionépítés a legfontosabb egy szegény országban. A pénzt másra is lehetne fordítani. Viszont cirkusz mindig is kellett a népnek. Kósa debreceni népszerűsége újra emelkedik.

hoplita 2012.04.20. 11:02:29

@kifordított nagyanyó: @royslade:
Egyébként nagyon jellemző hoax....

Mondok egy példát.
Amikor 2008 őszén volt egy "randevúm" a Belgrád rakparton a zügyészségen, az ügyész csaj - kis, fiatal p.icsa - megkérdezte, hogy mi a becenevem...
Kiröhögtem....és mint apa a hülye lányának elmagyaráztam, hogy nem vagyok egyetlen szurkolói csoportnak sem a tagja, rossz felé kapirgál...:))

windex 2012.04.20. 11:03:20

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: nem csak neked. nézd meg, milyen sokan játsszuk az interneten, óriási tömeg vagyunk! és azért játsszuk a neten, mert az állam nekünk nem épít biliárd- és snookercsarnokokat, stadionokat. ebből következik a kérdés, miért nem a neten fociznak a focisták? annyi jó progi van már :-) a rajongók meg nézhetik a tévén, vagy a számítógépen. hol az igazság? nekünk net, nekik stadion?!

Kotkodus 2012.04.20. 11:04:11

autópálya-alagút vs. stadionépítés...

tisztelt fidesz!
nem vagytok ti semmivel sem jobbak, mint az mszp!

hajrá magyarország, hajrá bohócnagyhatalom!

windex 2012.04.20. 11:05:01

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: jó üzlet. máshol. angliában, olaszországban, kazahsztánban, stb érted :-) hmmm, én csekély értelmű medvebocs, én nem értem...

spajder 2012.04.20. 11:05:04

Gábor, sajnálom, hogy nem láttam a két sportműsort.

Az észrevételeid valósak, de meglehetősen a felszínt karcolják és az is meglehetősen finomított fogalmazás, hogy vállalatvezető mogulok a sportpáholyban pacsiznak, mert erről többről is szó van.

Persze van egy váteszi cél, az ifjúság, meg a sportnevelés, de itt nekünk ebből az egészből egyetlen dolog marad majd meg: az az elképesztően sok közpénz, amit ezeken a sportklubokon és a hozzájuk köthető beruházásokon keresztül ellopnak, illetve az a másik (nagyrészt szintén közpénzekhez, vagy állami tulajdonú vállalatokhoz köthető) ipari mennyiségű pénz, amit ezek az emberek itt "tisztára" fognak mosni.

Na ezért nem lesz itt soha felfelé, mert ezekhez a műveletekhez nem tehetséges, hanem lojális emberek kellenek. Pályán kívül és belül egyaránt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.04.20. 11:05:04

"Kezdjük azzal, hogy megállapítjuk: a miniszterelnök bizonyára nem politikai számításból tartja fontosnak a foci támogatását. "

ugyan mar, gabor

a fociszurkolok kemenymagja adta a strumableitungot a 2006os balhehoz, orbanek megbizasabol...

te meg mindig el akarod hitetni, hogy orban akar egy percig is a legalis es demokratikus megoldasokon gondolkodik. nem. o a celon gondolkodik az eszkozokon egy percet sem. a foci a csocselek barmikori mozgositasanak eszkoze.

lanyi 2012.04.20. 11:09:17

@Kivlov:

"Segélyekre több pénz megy el feleslegesen."

Ezt mondtad. Átgondoltad?

Borzasztó ami ebben a jobb sorsra érdemes országban folyik...

Elhülyült emberek tömkelege, sajnálja a 22.000 ft.-os segélyt embertársaitól.
De arra nem hogy stadionokat építsenek kb. öt embernek.

A témánál maradva:
A diktátorok hobbija sokba kerül az alattvalóknak ...

hoplita 2012.04.20. 11:09:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Legalább olvasnád el az előzményeket, te méretes broki....idejössz és beleugacc, mikor ezt már lassan kitárgyaltuk.

Mennyél inkább és bújd a wikit...hátha homályosodik még egy kicsit az igencsak tompa elméd.:)

Római kömény 2012.04.20. 11:12:00

@dr. Bubó: A büdös komcsi, aki írta! Ja, Petőfi... Akkor, akkor, akkor ... vesszen Gyurcsány! Eladta az országot a burkus királynak!

Szimba 2012.04.20. 11:14:54

@kriszi:

A versenysport léte azért bizonyos mértékben insprirálja az iskolák testnevelő tanárait, az edzőket, hogy jobban felkészítsék a gyerekeket, hátha bekerülhetnek majd a profik közé.

Általában pl. egy uszoda nem csupán a versenyzőké, hanem oda jár más a 3 éves korosztály is, hogy válogatni lehessen közölük. Kemény pénzeket fizetnek a szülők, itt a gond.

És természetesen később már egyre kevesebben maradnak benn a válogatásban.

Ha nem akarják pl. a debreceni stadiont kihasználatlanul hagyni, akkor sokféle más rendezvényt is odaszerveznek. És az iskolák, óvodák számára is megnyitják a kapuikat.

Ez már a polgármester szociális érzékenységén (?! Kósa esetében kételkedem) is múlik.
De ott az egyetem, Hajdúböszörményben a főiskola, tehát igencsak sok fiatalnak lehetne másféle sportolási lehetőséget gyújtani. (focipályán lehet futni is, vagy egyszerűen csak edzeni).

Római kömény 2012.04.20. 11:16:30

@Kivlov: Segélyekre elképesztően keveset költ az ország. S persze egymillió munkahellyel kevesebb van, mint 1989-ben, ezért van min. hárommillió koldus az országban.

lanyi 2012.04.20. 11:20:48

@hoplita:

Segélyesek... rohadékok mi?

Példa:

Egy ember nagyon régen elkezd dolgozni.Még az átkosban.Három műszakban robotol,becsülettel neveli a gyermekét egy kisvárosban.Aztán egyszer csődbemegy a cég ahol mondjuk 35 évet dolgozott.Semmihez sem ért mert nem csinált mást csak a gyárban a szalag mellett nyomorodott meg.
Az utcára kerül munkát nem kap mert majdnem nyugdíjas korú, de még nem mehet nyugdíjba.
Segélyesség válik, szégyelli magát...

Szerintem te szégyelld magad, és a szüleid akik egy senkit "neveltek" belőled.

Éljen a foci!
Szórakozzon a kedves vezető!

lanyi 2012.04.20. 11:25:09

@hoplita:

Jaj jaj...

Te ugye lenézed a cigányokat?
Miért is?
Javaslom keress fel egy olyan helyet ahol mondjuk lenéznek, csak mert bevándorló, idegen vagy.

Majd rájössz milyen fasza érzés lenézettnek lenni alaptalanul.
Mondjuk az esetedben nem annyira alaptalanul:)

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 11:25:17

@hoplita: Azért valamiért csak megéri nekik belerakni a pénzt,míg nálunk...
Egyébként pont most láttam azt a műsort a sport tv-n ahol a Rekop György mondja,hogy sokat ne várjunk a magyar focitól.
Ha többet szeretnénk kihozni belőle ahhoz több pénz kell,de akkor az emberek azt mondják ,miért erre költünk.
Mondjuk a stadionépítés ilyenkor túlzás.
@lanyi: Szerintem ő a "faszomból simán megélek" típusú segélyes cigókra gondol.

KergeK@csa 2012.04.20. 11:27:02

@dr. nomac: Kezdjük ott, hogy az Újpest - Fradikon mindig megvan a 10.000 néző a helyszínen.
Viszont alapból TV-s közvetítésről beszéltem, és örülök, hogy szerinted te jobban tudod a TV-k nézettségi adatait, mint az igazgatója, sőt szerinted életszerű, hogy nagyobbat hazudik, csak azért, hogy aztán több pénzt kelljen fizetnie a jogokért.
És nemzetközi vízekre hajózva pedig még mindig a foci a legnézettebb, utána jön az amerikai foci (USA-ban sokkal népszerűbb, mint bármi más).

Tehát még piciny országunk nem épp világszínvonalú fociját is sokkal többen nézik, mint az egyéb sportokat. Nemzetközileg, ahol még jó foci is van, még nagyobb az eltérés.
Szomorú-e vagy nem, mindegy, ez van.

béla a görög (törölt) 2012.04.20. 11:27:31

Ezt most itt minek?

Másrészt - kérem kerülje a nagyméretű képet erről a falusi parasztról, mert hányingert okoz.

Egyébiránt ha még valaki emlékszik rá kapitalizmus van. Nem államkapitalizmus mert az állam nem pofázik bele a gazdaságba ugyebár (élc/íronia/sírva-röhögés) hanem az állampolgároké.
Az alapokkal van gond. Hibás kiindulásból pedig csak hibás eredmény születhet.

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 11:29:10

@hoplita: Azért fura lenne ha Obama adományozna kedvenc amrikaifoci csapatának mondjuk egymillió dollárt.
Lenne belőle botrány.

Hunor Levente 2012.04.20. 11:30:15

"a stadionépítés és a társasági adó milliárdjainak jobb helye lenne az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális ellátásban"

Ez így van, a forrásokat felesleges hülyeségekre költik. Hobbira. A különadók idején. Felháborító. Ahogy az is felháborító, hogy az egyházaknak gátlástalanul pumpálják a pénzt.

windex 2012.04.20. 11:32:05

@hoplita: jaj jaj, jaj jaj! sokkal szűkebbek a korlátaid, mint hittem, kár volt magyarázni neked, nem fogod fel, két biten mozogsz: foci-cigány... végül is, lehet, hogy különleges vonzalom él benned a ci kapcsolatot tartalmazó szavak iránt. keress még, hátha bővül a látóköröd. segítsek? hapci, buci, maci, cirka, cica, cimpa... szóval fog ez menni, igyekezz, buksika, aztán délután jutalmul majd focizhatsz egy kicsit :-)

lanyi 2012.04.20. 11:33:28

@kifordított nagyanyó:

Az lehet, de az büntetőjogi kategória.
Az általánosítás primitívség.

Példa:

Vannak pedofil papok.Akkor a pápa egy pedofil köcsög?
Miniszterelnökök loptak már a történelemben.Orbán egy szemét rabló?
A Barcelona és a Reál focit játszik.A felcsúti élniakarás Se egy focicsapat?:)

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 11:33:49

@Saga: Köszike ez így van.
@hoplita: Na így már jobb a viktoros rész.:))
De most itt sokan hiszik akik nem ismernek,hogy szereted vikit.:))
@lanyi: Haver hagyd már abba!HA ennyire véded őket költözz közéjük!Mondom,a normálisakkal senkinek semmi baja.
És az általad említett munkanélküli valószínűleg nem fog állatként élni.

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 11:35:52

@lanyi: Most tegyük hozzá minden alkalommal,hogy a normális beilleszkedett cigányokat nem utáljuk?Amikor ezt a jogvédők is tudják.Aki meg nem akarja megérteni az nem is fogja.

Tímár Mihály 2012.04.20. 11:36:29

A profi versenysportoknak semmi köze a sporthoz és az egészséges életmódhoz. A focihoz focipályára van szükség, nem stadionra. Egy stadion 10 milliárdos árából lehetne 2-3 uszodát építeni, 100 ezer biciklit szétosztani rászorulóknak, vagy éppen félmillió pár futócipőt.

Mária 2012.04.20. 11:39:07

"Ha ez nem megy, ezt a rengeteg pénzt sajnos tényleg a szélbe szórtuk. "

Nem MI SZÓRTUK a szélbe a milliárdokat.

Orbánék szórták a szélbe.

És ezért felelősségre is lesznek vonva.

dr. trafik nomac 2012.04.20. 11:40:49

@KergeK@csa: Kezdjük ott, hogy az Újpest - Fradikon mindig megvan a 10.000 néző a helyszínen. Ehhehe, haverom az Ujpest szurkolo, szerintem meg a temetese is ott lesz, o joval szernyebb szamokat mond nekem, peldakent, hogy milyen SOKAN vannak.
Viszont alapból TV-s közvetítésről beszéltem, és örülök, hogy szerinted te jobban tudod a TV-k nézettségi adatait:
Reszt vettem TV nezetseg meres modernizalas programban: igy a jelenlegi rendszerrel tisztaban vagyok, maradjunk annyiban, hogy mindenki atz hazudik amit akar, nem sok koze van a valosaghoz. Eleve Tv-t mar csak az idosek neznek.

-És nemzetközi vízekre hajózva pedig még mindig a foci a legnézettebb, utána jön az amerikai foci (USA-ban sokkal népszerűbb, mint bármi más).: Ezt ugyan honnan veszed? Jartam jopar orszagban ahol azt sem tudjak, hogy eszik vagy isszak a focit, de ettol meg sportolnak mast . USA egeszet nem ismerem, de skypeon a kollegat megkerdeztem (SF), szerinte a foci az nem letezik arrafele...

szürkegém 2012.04.20. 11:42:04

A múlthéten megnéztem az Újpest-Honvéd meccset. Kár volt. Egy megye kettőben jobb a foci. Egy fillért sem érdemelnek, nem stadiont. (még a Debrecen sem)

márta)) 2012.04.20. 11:43:14

Rég nem látott csúcson a magyar államcsőd esélye"

Az elmúlt három hétben fokozatosan emelkedett a magyar állam esetleges nemfizetésének piacon árazott kockázata,..."

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/reg_nem_latott_csucson_a_magyar_allamcsod_eselye.166095.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_link

Nem gondolom, egyébként, hogy azt a társadalmi csoportot túlzottan érdekelné, valamiféle ünneplésre késztetné nevezett létesítmény meglét".
Azokat biztosan nem kik szegénységben élnek, nélkülöznek mindennapjaikban, vegetálnak életminőségükben.
S ott" nevezet városban is van ilyen társadalmi réteg, sajnos, biztosan van.

lanyi 2012.04.20. 11:43:35

@kifordított nagyanyó:

Te is közöttük élsz... én is.

A cigányozás primitívség.

Olvass mondjuk egy turboromán cikket a magyarokról.Akkor rájössz mit érezhet egy becsületes cigány ember.

Nem fog állatként élni, de segélyt kap ahelyett hogy abból a pénzből két napra a videkotonba igazolna valami huszadrangú focista, akiben percekre örömét lelné a kedves vezető.

márta)) 2012.04.20. 11:45:52

Bocsánat) "nevezett" városban
Így akartam írni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.20. 11:47:26

Inkább keressék fel a tehetséges roma fiatalokat, inkább a labdát rúgják, mint a kukákat.

szürkegém 2012.04.20. 11:49:47

Az utánpótlásra kellene a pénzt fordítani. De nem csak a focira. Tömegsport párti vagyok.
És olvasson.
fodorgabor.blog.hu/2012/04/20/ader_janos_valasztasa#comment-form

no atom 2012.04.20. 11:52:01

a BL meccsek után, vagy a spanyol, angol bajnokik után, a magyar NBI, mintha lassított felvétel lenne. borzasztó!! Az akadémiák sem hoztak áttörést, sajnos. Az meg felháborít, hogy az orbán viktor által alapított felcsúti magánakadémia 3-4 milliárd közpénzt kap! orbán, kósa, kubatov akadémiái elviszik a tao támogatás 80%-át. Mit szólnak ehhez a vidéki kis egyesöletek?

no atom 2012.04.20. 12:08:13

:)))
felcsúti stadion!!!
fodorgabor.blog.hu/2012/04/13/a_hozomanyvadasz

"Bár a sor folytatható lenne, hiszen Felcsút minden lakójára két ülőhely is jut majd az ország legjobb stadionjában, mégis a választók megsértése virágzásról beszélni egy olyan országban, ahol két év alatt sincs érdemi előrelépés a gazdasági konszolidáció, költségvetési biztonság, a stabilan növekvő foglalkoztatottság vagy akár a befektetői bizalom helyreállítása ügyében."

kaskala 2012.04.20. 12:08:24

Stadler a saját pénzéből épített stadiont és börtönbe került.
Orbán a mi pénzünkből épít stadionokat, remélem utána megy egyszer ezért.

Szelid sunmalac 2012.04.20. 12:08:33

Imadom a ciganyozast! Az egyik kedvenc temam...
Csak gratulalni tudok minden szukagyu pocsnek.
Megis mi alapjan mondod meg te szerencsetlen, hogy melyik cigany rendes? Mi van, ha valakinek a nagyszulei tortenetesen zeneszciganyok, akik egy eleten at tanultak, hogy azt tehessek, amit, de te ezt az utcara lepve ugysem mondod meg. Ennek reven az a valaki elvileg felcigany vagy. Egy olyan, aki harom nyelven beszel, nagyjabol haromszor, negyszer annyit keres mint az atlag, ket diplomaja van, doktorira keszul, bejarta a vilagot, karate orszagos masodik, csaladja van, a gyereket kulonorakra jaratja stb.
Akkor erre egy egyszeri focidrukker megis mit lep?

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 12:18:43

@török
ajánlom ezt a videót.
www.youtube.com/watch?v=t4wXVvrTlvc
amúgy szerintem - bár elsőre durván hangzik - az egyik kampánytémája lehetne az elempének a foci. mert egy eredendően lokálpatrióta városias zöld mozgalomtól elvben nem áll az távol. csak kell hozzá egy futball drukker zöld. például te. vagy persze bárki. de akár te is.

szerintem azt kell elmagyarázni a nézőgyerekeknek, hogy itt a szövetségi politika hiányzik a közéletből. mit jelent ez a fociban. azt, hogy nincs szövetségi liga. illetve azért néhány sportágban van. hokiban például elég jól működik az osztrák-magyar-szlovén liga. de miért ne lehetne szövetségi bajnokságot szervezni. korosztályos alapon megmaradhatna a magyar kupa. de mellette működhetne egy föderális bajnokság. a bundesliga 2 még mindig jobb lenne, mint a magyar embé (sic) 1. a labdajátékokban például. miért is ne lehetne ez közéleti kampánytéma: korosztályos magyar kupa, és szövetségi liga.

szerintem 100 ezres nagyságrendben lehet ezzel embereket megszólítani. de ez azért jó, mert ezt sanyi is érti a kocsmában. milyen lenne már az, ha a fradi bajnokin fogadná a bayern münchent. az erster fc köln bajnokin győrbe látogatna. szerintem van legalább 100 ezer ember (ebben a nagyságrendben) aki erre a sztorira fogékony. de ez például egy olyan téma, amit a társadalom minden rétege megérthet. és akkor meg kell győzni nyilasi tibort, hogy annak idején neki is a szövetségi bajnokságban kellett volna játszania. amikor a ferencvárosból az austria wien-be igazolt. osztrák-magyar bundesligát kellett volna már akkor csinálni. csak nem lehetett a vasfüggöny miatt. de most nincs vasfüggöny. illetve a kormány építi. fociban, kézilabdában, kosárlabdában, röplabdában, hokiban, és pólóban is bundesliga kellene. korosztályos nemzeti bajnokságok vagy kupák. ahol döntően tényleg csak magyarok játszanak. u13-tól u21-ig azért ez a jellemző. korosztályos magyar kupa és bundesliga.

szerintem simán működne ez akár közéleti témának. 100 ezres körüli érdeklődővel. elempéhez is passzol. és általában el lehet mondani, hogy mi a probléma a kormánnyal. nincs szövetségi politika. vagy ha van, akkor az nem őszinte. a miniszterelnök mást mond magyarországon és mást bajoroszágban. ami rombolja a közbizalmat. szerintem az egy világos üzenet, hogy a bundesliga 2 is jobb lenne, mint a magyar nb 1. vagy ugye egy kelet-közép, és egy nyugat-középeurópai harmadosztály is jobb, mint az nb1 középmezőnye. sokkal jobb lenne ha a miskolc (diósgyőr) a kassával játszana.

szóval szerintem az lmp számára az egyik kulcsszó az, hogy folyton azt mondja "szövetségi". szövetségi vasút kellene. és tényleg középeurópai bundesbahn. mellette a gyesevhez hasonló regionális vasúttársaságok. szövetségi intercity, és regionális intertown (vagy ahogyan intepici). nem állami, hanem szövetségi.

szövetségi iskola.az, hogy a te gyereked valamilyen módon a német iskolarendszerbe kapcsolódjon be az lehet elég fontos. személyesen lehet fontos. 100 ezres nagyságrendben szólít meg embereket. a bundesschule gondolata ennél többet nem szólít meg. de ennyit mégis csak.

szövetségi bíráskodás. középeurópai supreme court. a bíróságok függetlensége az egyik értelmiségi téma. megint egy réteg. akiknek ez fontos. 100 ezres nagyságrend.

szövetségi médiatanács. a sajtószabadság kérdése. megint 100 ezres nagyságrend. akit meg lehet ezzel szólítani.

szövetségi bank. vidékfejlesztést szolgáló szövetségi agrárbank. 100 ezres nagyságrendben lehetne erre építeni. demján mond. az ő járási takarékszövetkezetei felé kellene egy szövetségi agrárbank.

szerintem van nagyjából egy tucat olyan téma, amit fel lehet fűzni arra a szóra, hogy "szövetségi". ebből a középeurópai bundesliga ami a leginkább közérthető.

ComLo 2012.04.20. 12:22:35

@dr. nomac: bàr igazad lenne. De két ponton is tévedsz mind helyszini mind televizios nézetségben. Bizony olyan vilàgban élûnk ahol a veszprém bl 8ad dôntôjét helyszinen fele annyian nézik mind egy vérpezsditô mondjuk loki-kecskemét. Majd 3szor annyian nézik a videoton 3. Helyes vergôdését, mint pàr utcàval arréb a volan EBEL remeklését (a példàk csusztatnak kicsit mert mindkét esetben bôven lenne igény ILYENKOR nagyobb csarnokra, de ez sajna évi pàr meccs).
És ezek a kirakatcsapatok màs "làtvànysportàgakban". Kézi nb1-ben. Gyakori a pàr szàz nézô. Jégkorongban tôbb mol liga meccsen voltam ahol 10-20 nézô volt. És ezek még népszerû sportok. Kis tulzàssal egy rôplabdameccsen egbôl feltunsz a pàr àlandoo nézônek.
A foci viszont valami érthetetlen ok miatt simàn 1000-es àtlag felett van hétvégenként.
Az orszàg leglàtogatottab sportezeménye az 1db 100 000-es F1-en kivûl a 30-40 ezres vàlogatott meccsek.

dr. Bubó 2012.04.20. 12:26:06

@aszekelyek: "Szerintem ez a jövőbe való beruházás. A sport személyiségfejlődésre gyakorolt hatása nagyon rég óta ismert , meg az egészségre gyakorolt hatása is."

:))))))) :)))) qva jo fidesznyik bulsit... öröm olvasni:)))))
meséld el ezt a halott hajléktalanoknak és a meg fagyott öregeknek...

gergő44 2012.04.20. 12:34:27

Az a baj, hogy ma már a legtöbb apró faluban nem tudnak még focicsapatot fenntartani. Drága a pálya karbantartása, sokba kerülnek a játékvezetők, nevezési díjak felszerelés. Holott régebben ez természetes volt. Összefogta a fiatalokat, mindenki akarta rúgni a bőrt. 1 millió forint támogatásból (plusz helyi források) megélne egy kiscsapat.

2012.04.20. 12:35:13

Orbán megbukik, felcsúti akadémia Stadler akasztói stadionjának sorsára jut.

ComLo 2012.04.20. 12:36:40

@dr. nomac: hàt az igaz hogy a nézettség mérése hazànkban tàvolrol sem tôkéletes de hogy a foci a legnézetebb sportmûsor az tény. Nem igazàn jôtt le hogy viccelsz-e de a foci globàlis elsôségét megkérdôjelezni kb olyan mint szentûl hinni a husvéti nyusziban. Az MLS pedig a 4. Nagy major liga nagyon impozàns eredményekkel, és szàmokkal.

dr. Bubó 2012.04.20. 12:38:14

@becsoccsent: hény jáccótér jön ki egy felcsúti/debreceni/fradi stadion árából?

és hány lélegeztetőgép?

hoplita 2012.04.20. 12:41:48

@lanyi:
Nem megyek sehová, ez az én hazám, itthon vagyok.
Aki meg idejön az úgy táncol, ahogy fütyülök, vagy takarodik
Megszoksz-megszöksz....nincs harmadik lehetőség.

Nehogy nekem elkezdd a cigányokat bemutatni....attól a falra mászok, seggfej.:((

2012.04.20. 12:42:02

32 ezres lesz a debreceni stadion? 8 ezres átlagnézőszám mellett.

dr. Bubó 2012.04.20. 12:42:36

@windex: szerintem Lüke egy kicsit mellényúlt, vagy provokálni akart... nincs gond...

Felség! az embereknek éheznek, nincs pénzük kenyérre!
-akkor miért nem esznek kalácsot?

ComLo 2012.04.20. 12:43:41

@ComLo: bocsi elirtam a 4.com igazàbol 5.

dr. Bubó 2012.04.20. 12:44:32

@Dr. simonmondja.: "Debrecen a világ alja"

azt hittem papcsákisztán, azaz a nyírség, az a Tirpákia....

dr. Bubó 2012.04.20. 12:46:26

@roli101: :)) "A miniszterelnökünk focista ... szerencse, hogy nem alpesi síelő"

ja ja a focisták között a legjobb miniszterelnök,
a miniszterelnökök között a legjobb focista...

(de mellesleg ezek sem biztosak... de jol hangzik)

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 12:47:17

@Szimba:
ez egy kifejezetten futball stadion lesz. ahol senki más nem sportolhat. csak a debrecen igazolt labdarúgói. senki más. itt arról van szó, hogy orbán viktor kósa lajosnak és a hajdúság leggazdagabb emberének szima gábornak vásárol egy stadiont. csak azon megy a vita, hogy az építkezés hasznát ki vigye haza. illetve azon, hogy legyen annyi támogatás, hogy ez az "extra profit" létrejöjjön. tehát ez nem arról szól, hogy a tehetséges gyerekek sportoljanak. hanem arról, hogy a dvsc igazolt labdarúgói ne mobil lelátók mellett focizzanak az oláh gábor utcán. hanem egy sarokkal odébb játszanak a régi földsáncos stadion helyén.

amiről te beszélsz az a 20-30 megyei (központi) sportiskola, amit az országban meg kellene építeni. atlétikai stadion kell hozzá és egy sportcsarnok. esetleg sportuszoda, és kerékpáros pálya. tehát például a budapest sportcsarnokot, vagy debrecenben a főnix csarnokot ki kellene nyitni a sportiskolás gyerekek számára. most az van, hogy ott áll a főnix üresen. és mellette egy szocialista bunkeriskola melletti aszfaltpályán ugrálnak sípszóra a kézilabdázó gyerekek. ahelyett, hogy lenne megyei sportiskola. és annak a labdajáték szekciója beköltözne a főnixbe.

de pesten is ezt kellene csinálni. a nem létező központi sportiskola számára meg kellene nyitni a budapest arénát. és mellette az atlétikai stadionná átalakított népstadiont. tehát ennek nem tömegsport, hanem kifejezetten versenysportra nevelő sportiskolai célokat kellene szolgálni. félprofiból profi sportolóvá válás.

a tömegsport kerületi kérdés. az arról szól, hogy a kerületi közparkokban lehessen futni, vagy csak sétálni. legyenek a kerületben kerékpárutak. ezek egymással legyenek összekötve. lehessen bringázni. vidéken pedig a települési társulások (a járások) szervezzenek falunapot. a legerősebb emberek összemérhetik az erejüket a járásban. ez az amatőr, és a félamatőr sport. kimennek az emberek a libalegelőre. ami egyébként teljesen jó, ha rendezett. vagy a kerületi közparkba. ami megint teljesen jó lenne ha mind rendezett volna. és akkor van tömegsport rendezvény.

megye => sportiskola
kerület => tömegsport (iskolai, vagy iskolán kívüli)
város => sportklub
állam => sportkórház

teevee 2012.04.20. 12:47:23

@lüke: Az interneten a legnépszerűbb tartalom a pornó, megérjük, hogy államilag támogatjuk azt is?

lüke 2012.04.20. 12:48:45

@windex:
a finanszírozásról nem írtam (s nemis javasoltam
,hogy pl a Taraszovát, vagy Fassit is el lehetne hívni edzönek a Kósa lányokhoz)
csak egy- két nagy tudásúról
az olcsó poént meg ingyen kínálom, lehet leütni

dr. Bubó 2012.04.20. 12:49:14

@makacs szennyeződés: +1

"...a korrupció, az ostobaság, a tehetségtelenség, a gerinctelenség, a szemforgató aljasság, az elvtelenség és az idiotizmus emlékműveivé válnak. "

ComLo 2012.04.20. 12:51:16

@ró: igen.
Azért azzal kezdeném hogy nem vagyok debreceni és szerintem sem kell ekora. De.
Pl mikor àtadtàk az ùj veszprémi arénàt komoly agàlyok voltak hogy. Kis meccseken (a szezon 90szàzaléka) a régiben is 100-200 fô volt. A 6000es csarnokban ez elveszne. De tôbb nemzetkôzi tanulmànyt és példàt hoztak hogy az ùj nagyobb csarnok képes ùj. Réteget bevonzani. Bejôtt 1000 kôrûli àtlagnézôvel ûzemel az. Aréna.

sinus71 2012.04.20. 12:51:24

@Dr. simonmondja.: Te egy agyatlan sznob kretén vagy. Óriási szerencse hogy van a főváros, a gazdálkodás mintavárosa (pl. BKV)

kifordított nagyanyó 2012.04.20. 12:52:28

@lanyi: A cigókat a viselkedésük miatt utálják.Kivéve a normálisakat.
A magyarokat meg a magyarságuk miatt.

lüke 2012.04.20. 12:52:47

@windex:
szerintem kontaktálj Sepp Blatterral, ö tudja.....

@teevee:
torokgaborelemez.blog.hu/2012/04/19/451_apait_bele_anyait_bele/fullcommentlist/1#c16433824
de,ha megszavazod, miért ne
a foci akkor is a legnépszerübb sport világszerte,a legtöbb taggal
ez tény

hoplita 2012.04.20. 12:53:12

@Balt:
Agyvérzést...?????

Nyihahahahahahahahaha....!!!!

dr. Bubó 2012.04.20. 12:54:48

@windex: :)))) ez jo.... "két biten mozogsz: foci-cigány"

dr zorbán, a felcsúti ramszesz, a

focigány

hoplita 2012.04.20. 12:55:07

@Hepci:
De....csak ő nem szimulált.:)

dr. Bubó 2012.04.20. 12:56:38

@no atom: "Felcsút minden lakójára két ülőhely is jut majd az ország legjobb stadionjában"

a fides stadionok ijenek: mindenki hozzon még egy embert !

hoplita 2012.04.20. 12:57:12

@Putyilov gyári melós:
A magától robbanóshoz keríts káliumperklorátot.:))

Nálunk nem kapsz....a polyákoktól szokták hozatni a pirósok.:)

2012.04.20. 12:59:54

@ComLo: ez jó, örülök neki, de a csajok elköltöztek onnan egy másik helyre, mert semmivel nem nőtt a nézőszám. A nézőszám emelkedés a férfiak BL szereplése miatt történt. Ha nem lenne sikeres (a leon elleneit még most sem hevertem ki), akkor radikálisan csökkenne. Tehát a siker vonza a közönséget.
Sajna a fociban nincs siker, nincs semmilyen elmozdulás, a magyar bajnokság harmatgyenge. Semmi nem indokolja a nézőszám növekedését, akkor miért?
Nem akarok demagóg lenni, de nehezen tudok érvelni a baráti körben, amikor azt a kérdést teszik fel, h miért nem a kb. 2 millió mélyszegénységben élőkre fordítjuk az 50-100 milliárd forintnyi focipnzt?!!!

hoplita 2012.04.20. 13:01:33

@windex:
Persze, erősek, lécci, bontsd le.:)))))

ComLo 2012.04.20. 13:02:08

@takács bálint: az alapelgondolàs jo, de azért van némi gond. A fônix és fôleg az aréna multifunkcios csarnok. Az év nagyobb idôszakàban nem sportesemény van ott hannem vallàsi politikai kulturàlis rendezvény (a fônixben nem vagyok biztos). Ezek a csarnokok egyszerûen nem arra valok hogy ott edz rajtuk. Arra valo a tornaterem ami sokkal olcsobb is.
Nem azért nincs kiemelkedô magyar atlétika mert a puskàsban ne lehetne edzeni. 50 méterre van tôle egy komplett atlétikai gyakorlo palya. De pl debrecenben is a fônix melett ott a csarnok ahol a kézis lànyok jàtszanak (talàn hodosnak hivjàk?).

hoplita 2012.04.20. 13:03:51

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Indíts a guglira-wikire, félművelt seggfej..:))))

hoplita 2012.04.20. 13:06:08

@windex:
Mondd, miért nem húzol inkább anyádba?

Kivlov 2012.04.20. 13:08:03

@Római kömény:
Inkább elképesztően sokat. Kútba dobott pénz nagy része...

hoplita 2012.04.20. 13:08:28

@Tímár Mihály:
Nincs kedved esetleg lélegeztetőgépben konvertálni ezt a pénzt?:)

Ahogy kedvenceid szokták, húzd beléjük a faszod..:)

Ringlósztár 2012.04.20. 13:13:21

Stadionokra szükség van, mert azokat jól felépíti a Közgép!
Tényleg, mit keres Simicska a Közgépben?

ComLo 2012.04.20. 13:14:12

@ró: nem a nézôszàm ettôl fûggetlenû nôtt. BL meccsre a a 2000-es évek elejétôl volt igény, mivel europa top 10 csapatàbanbennevan BL meccsenként a 6000-es telthàz garantàl. Egyébként volt sokkal mélyebb gôdôrben is a csapat pl kovàcs làszlo alatt mikor csunyan buktak bajnoksàgot + kek-et.
De a lényeg: a kismeccseken is megvan az 1000-fôs àtlag, mig a màrc 15. Sportcsarnokban ez 100 fô kôrûl volt. Szoval ott bejôtt hogy az uj stadion bevonza az embereket.
Demagog de igaz nehéz évelni melette. Én sem teszm szerintem is tùlzàs. De azért erre lehetne azt mondani hogy mig egy ember is meghal a pénzhiàny miatt addig ne tàmogassuk 1 fillérrel sem a sportot v a kulturàt.

dbeata 2012.04.20. 13:19:06

Nem mondom, hogy az én bevásárlókosaramba nem kerül egyszer-egyszer valami hülyeség... No de azt magam financírozom. Örülök, hogy a focira ennyi pénz van, csak sajnálom, hogy pl. nincs úszásoktatás ingyé', pedig ott vannak az uszodák, kihasználatlanul a kerületben. Lehetne menni, ovi, suli szervezhetné, tanítsák meg úszni a gyerekeket. De hát az uncsi, meg a foci sokkal nézettebb. Nem azt mondom, hogy az nem jó sport, de túl van dimenzionálva az érdemeihez képest.

A tömegsport mindig is mostohagyerek volt és az is marad. Mindig a tehetséges gyerekkel foglalkoztak, a többi meg mehetett ahova akart (vagy tudott).

Nálunk az volt a tömegsport, hogy a szomszédnak volt egy teniszpályája, ahol telente jeget csinált. Be volt osztva egész napra a jégpálya. Volt melegedő, tea, süti, nappal jégkori, este 8 tól a nagyoknak hokimeccs. Ez több, mint sport, ez közösségi élet volt. Ja, igen, a szomszédom órásmester volt, nem egy nagypénzű krőzus.

nyünyüge 2012.04.20. 13:20:05

@dr. Bubó:

Nem értesz te ehhez:

A szakiskolákban 30 %-nál több közismereti tárgyat tanítani: pénzkidobás.

Az internetet, távközlést, információhoz jutást nemcsak a gazdagok kiváltságává tenni, pénzkidobás.

"Rövid futamidejű államkötvény" c. fából-vaskarikához értékesítési hálózatot kiépíteni, köztisztviselőknek ehhez ingyen számlanyitási lehetőséget gründolni: befektetés.

Stadionokat építeni: befektetés.

jjulie 2012.04.20. 13:21:45

@hoplita:

nocsak lúzer előléptél ficicigánynak?

dr. trafik nomac 2012.04.20. 13:23:14

@ComLo: Hiszed te, hogy a foci oly nepszeru, kb. annyira igaz, mint, hogy orbant a tobbseg szereti... Egyedul anglia kivetel, de mar ott is uj szelek fujnak. Egy angol kollega egyszer megkerdezte, hogy szeretem-e a focit, de annyira halkan, hogy az hittem beteg, vagy valami baja van. Megnyugtattam, hogy itt a focistakat mindenki idiotanak nezik, az a par marha aki szaladgal, az elvan a masik hulye focistaval. Azt az oromot az arcan latni kellett volna:)

hoplita 2012.04.20. 13:23:17

@Member:
Tudod, én sokat fociztam cigány kölykökkel...
Kevés a botlábú cigánygyerek, min ahogy a botfülű sem gyakori.
De sosem jutottak el magasabb szintig, akárcsak kis, vidéki egyesület berkekben sem, mert ez is olyan, mint bármilyen más tevékenység. Rendszerességet, sok munkát és alázatot kíván...
Bennük ezt nem találod, alkatilag alkalmatlanok erre.....ezért egy Pisonton, vagy Rostáson kívül nem tudok az elmúlt 20 évből egy cigány labdarúgót sem mondani, aki komolyabb karriert futott volna be...

hoplita 2012.04.20. 13:26:41

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"....Akkor erre egy egyszeri focidrukker megis mit lep?...."

Azt, te majom, hogy az általad citált eset a tiszteletet érdemlő kivétel.
És az ilyet ránézésből felismerem.:)

Mint ahogy te sem mész szívesen végig a Diószeghy Sámuel utcán gyalog, sötétedés után....mert azokat is felismered ránézésre, te fasz.:D

Tímár Mihály 2012.04.20. 13:34:07

@hoplita: Üdvüzöllek a kulturált vitázók klubjában. :-)

hoplita 2012.04.20. 13:36:38

@gergő44:
Egy konkrét példát hozok....
Pont két hete beszélgettem egy jót a vezető edzővel nálunk....
Vidéki, 10 ezres kisváros, megyei első osztályos élcsapattal...
5 milla a önkormányzati támogatás, kábé másik ennyit adnak a támogatók, annak jó részét már szürkén és feketén.
Ebből gazdálkodik az első csapat, az ifi és a korosztályos csapatok...de ott már beszállnak a szülők is, edző pénze, szerelés, etc.
Ennyi...ez alatt már nem lehet sportolni és sportoltatni ilyen szerény színvonalon sem.

nyünyüge 2012.04.20. 13:37:17

Az előző poszthoz:

Fodor Gábor véleménye az Áder-választáshoz:

fodorgabor.blog.hu/2012/04/20/ader_janos_valasztasa

márta)) 2012.04.20. 13:38:16

„Sok lehetséges játszmát le lehet játszani fejben ezen a sakktáblán.
Nekünk, politikusoknak ez a feladatunk.
Demokráciában pedig természetes, hogy az ember néha nyer, néha veszít” – mondja Pokorni Zoltán a felvetésre, amely szerint az alkotmányvédelem szükségessége miatt pártpolitikus új köztársasági elnök jelölése nem üzen mást, mint hogy a Fidesz vezetői számára is benne van a pakliban a 2014-es bukás."

hetivalasz.hu/itthon/nehezere-esne-48207

Na.Igen! Persze, hogy benne van. az is.) Mármint a bukás.

ComLo 2012.04.20. 13:39:56

@dr. nomac: tényleg? Megkérdeztél egy amerikait aki nem szerettea focit, meg egy angolt aki kirôhôgôtt? Ez igy reprezentativ?
Szàmokat plz. A foci (sajnos) globâlisan a vezetô sportàg. Europa minden orszàgàban (nàlunk is làsd feljebb az adatokat) dél amerikàban afrikàban àzsia nagy részén. Ausztràliàban a rôgbi az usztràl foci utàn 3. A krikett elôtt. Észak amerikàban az NFL az NBA az NHL és az MLB utàn 5.com legnézetebb major liga az MLS..

nyünyüge 2012.04.20. 13:42:18

@nyünyüge:
és jobb, ha tudod, nem pénzkidobás az sem, ha a kerületek finanszírozzák a Heti Választ és a Demokratát:

magyarnarancs.hu/belpol/100-millional-is-tobb-kozpenz-a-heti-valasznak-es-a-demokratanak-79729

hoplita 2012.04.20. 13:43:53

@Tímár Mihály:
Faszságra faszság a válasz is.:)))

Doberdo 2012.04.20. 13:47:28

@aszekelyek: Kedves @aszekelyek- A "tökfej"-ért viszonzásul.
Lehet, hogy én tökfej vagyok, de maga "noomális" ? Azt gondolom, hogy talán az lenne a helyes, ha többségi demokrácia lenne. Most ennek nyomát sem látjuk!!!!

Doberdo 2012.04.20. 13:51:14

Helyeslem a kommentelők szinte általános véleményét, hogy
az adófizetők pénzével csinyján kellene bánni. Holmi futballstadionokat nem nagyon szabadna építeni, addig amíg
sokan vannak az út szélén ! (Megjegyzem: nem vagyok a
foci ellensége, de a magyar foci mostanában nem szolgál rá
a pénzügyi nagyvonalúságra...)

hoplita 2012.04.20. 13:53:42

@dr. nomac:
Csak a faszfejek nem szeretik a focit....meg a sportot általában.
Arra vagy büszke, hogy ebbe a debil halmazba tartozol?

hoplita 2012.04.20. 13:55:28

@nyünyüge:
A lőtéri kóbor kutyát sem érdekli fodor gabriella véleménye..:D

menőmano 2012.04.20. 13:56:35

@hoplita

Nagyon jó!
:))))))))))))

menőmano 2012.04.20. 14:00:28

Hát! Ja. Totálisan jó meglátása a Pokorninak. Persze, hogy benne van a pakliban. a nyerés- és a vesztés is.
Persze, ha nem lesz valamiféle fordulat, tovább tart az elszegényedési folyamat...... és még sok-sok minden negatív történés" mely a társadalom egy hatalmas csoportját sújtja, akkor, ott bukás.
Szerintem.

menőmano 2012.04.20. 14:01:36

Debrecen megérdemelte) Hát, ha meg, akkor meg.

osztjónapot!!

sisszi 2012.04.20. 14:20:23

@nyünyüge: hát ja. az internetet ki kell kapcsolni: a tv maci is megmondja! nehogy a világ beférkőzzön a szobánkba! a királyi tv legyen elég az agyunknak

sisszi 2012.04.20. 14:26:01

@SzélsebesVelorex: különben meglepő hogy az internet ilyen későn jut eszébe ennek a mocsadék bandának! most hogy a tv maci is köp rá, gyorsan a jobbkéz is kulázik rá egyet. nehogy elterjedjen még jobban ez a gonosz dolog

hoplita 2012.04.20. 14:26:11

@SzélsebesVelorex:

mno.hu/belfold/fidesz-az-internetado-melyitene-a-digitalis-szakadekot-383039?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201204

A szélkakas ezekhez képest a megfeszített Jézus.:)
Hogy némi blaszfémiával éljek.

Na, majd libafos aszekelyek elmongya, hogy gyúcsány, kálmánolga, meg az emútnyócév a hibás....:DDDD

Fúj, de utálom, mit utálom, gyűlölöm már ezeket a geciláda fityiszeseket.:((((((((((((

Kivlov 2012.04.20. 14:29:54

@lanyi:
A stadionépítés legalább munkahelyet kreál, ahol a segélyes dolgozhatna, ha akarna...
És nem 22E az, hanem sokkal több mindenféle gyerekgyártási lóf*szt összedva. Annak fényében meg pláne sok, hogy az illetők nagy része az életben nem dolgozott, nem fizetett adót, csak kifelé vesz a közösből...

lüke 2012.04.20. 14:41:18

@dr. Bubó:
Menj el a Wembleybe, ahogy kieresztik a lovasrendörök
a 8o e embert, s az Arsenált is nézd meg ,milyen fenomenális a
kelet londoni környezet:) s mekkora a kontraszt
s akkor válts a Letzigrundra Zürichbe, vagy az Allianz Arénára Münchenben, s ha ez se tetszik: a Happelt, s a Hanapi csak 25o km-re van
mindenben ilyen szinten állunk,mint stadionban,
az értelemben is

jjulie 2012.04.20. 14:44:35

@hoplita:

nemrég még együtt hugyoztál a fűbe velük tökfilkó

ma sincs hol osszekoszolnod magad?

lüke 2012.04.20. 14:48:09

@dr. Bubó:
képzeld lovas polót játszana,mint a Charles
télen St Moritzba kellene mennie

jjulie 2012.04.20. 14:57:15

@lüke:

láttam hétközben, még csak 28 de már eléggé elkopott, le is cserélték

mivel jó az a teleontológia, sóval vagy cukorral?

lüke 2012.04.20. 15:00:50

@jjulie:
mindegy
-most írtam meg rá a választ- a gyomorban pH 2 van!

dr. trafik nomac 2012.04.20. 15:01:54

@hoplita: "Csak a faszfejek nem szeretik a focit.." Nyihahaha!

Szimba 2012.04.20. 15:33:05

@lüke:

Akkor elmennék megnézni. Csak hol kapok megfelelő kalapot?

Széchenyiné Széll-Liszt Erzsébet Nemzeti Távközlés 2012.04.20. 15:40:54

Bëlga rulez! Idevágó basszus: www.youtube.com/watch?v=JSPlzAPsqqM

Szintén precíz helyzetértékelés, különösen Pálgium kontextusban: www.youtube.com/watch?v=vtu8OyWalj0
Természetesen nincs ööszefüggés a szöveg és az "elmara(sztal)t" ZP Nyitórendezvény közt

tamimaci 2012.04.20. 15:46:45

Szédületes!
TG stilusában fogalmazok tovább:

Az ország remélhetne hasznot a személyi kultuszból, hiszen igy kárba vész a sok ünnepség, az állami média munkája, sok ezer ember verejtéke, akik azon dolgoznak ma állami pénzböl Magyarországon, hogy Victorunk naggyá váljon! (Már igy is nagy, csak legyen még nagyobb)
Hát TG ötletelhetne arrol is, hogy árulhatnánk Viktorkás kulcstartót már az ország határokon. Igy a személyi kultuszra forditott milliárdok is megtérülnének, nemcsak a százmilliárdos foci meg sport beruházások.
Trallala, trallali, trallaló.

Furore Carcosa 2012.04.20. 15:54:03

@Dr. simonmondja.: "Szerintem lelki nyomorékok élnek Debrecenben, ahol a szélsőjobboldali szerveezetek sorozatgyilkosokat teremnek. Ennyire barbár hely már a világon is ritkaság."

Vonzáskörzettel együtt uszkve kétszázezer embert így mindenféle differenciálás nélkül, alakart vérig sérteni azért nem semmi tempó, igazi előítéletmentes liberálisra vall.

Egyébként én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem. De ha már ilyen szépen megszólítottak, mint lelki nyomorékot...

doktorsimonakárki: a jó qrva anyádat!!!

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 16:29:09

@ComLo:
debrecenben van egy rendezvényközpont. a kölcsey. alapvetően azt használják kulturális célra használni. a főnix egy labdacsarnok alapvetően. persze tankcsapda koncerthez ilyen méretű aréna kell. de ez inkább a kivétel. a főnix rendszerint üresen áll.

a főnix alsó lelátói jelentős részben mobilak. a küzdőteret térhálókkal le lehet keríteni. ezzel különféle pályaméreteket kialakítani. így legalább egy fél tucat, a felső szintet használva akár egy tucat sportág egyszerre tud edzeni. az emeleten elvben folyhat a bemelegítés. lehetnek ott erősítő padok, és lehet ugráló kötelezni, stb. a legfelső szintű páholyban figyelhetnek a sportiskola vezetői. elvben minden adott, ami egy sportiskolához kell. egy ilyen multifunkciós arénából szinte tökéletes sportiskolát lehet csinálni kihasználva a mobil lelátók adta helyeket.

időnkét lehet tartani elméleti felkészítést is. a csarnokban ott egy óriás négy irányú kijelző. a sportiskolások nézhetik a speciálisan számukra készülő tananyagot. lehet csinálni évnyitó és egy évzáró sportiskolai gálát. év elején a gyerekeknek levetítik a célokat (milyen versenyek lesznek), és év végén az eredményeket. persze ettől még karácsonykor lehet kézi-, kosár-, esetleg röplabda gála. a téli szünetben teremfutball. ha van egy világverseny, akkor azon a héten a sportiskolában tanszünet van. egy városban olyan nagyon sok őszi és tavaszi világverseny nincsen. egyet-egyet bevállalva lehet sportiskolai tanszünet. vb, eb. a grand prix versenyek, bajnokok ligája döntő helyszíne lehet egy ilyen komplexum. de úgy egyébként nem kell üresen állnia. úgy egyébként lehet sportiskola.

debrecenben két helyszínen lehet ezt kialakítani. az egyik a laktanya utca környéke (a főnix és a hódos) a nagyerdő keleti oldalán. a másik az egyetem sporttelep a nyugati oldalon. ahol füves, salakos, aszfalt, és műanyag borítású pályák vannak.

budapesten a központi sportiskolának viszont szinte tökéletes lenne a népstadion és intézményei. ott a syma csarnok. ami télen fedett jégpálya. egy kis sportuszoda kellene mellé. szoborpark helyén füves, salakos teniszpálya. kerékpáros pálya. lehetne építeni akár egy lovashelyszínt. orbán ebből olimpiai parkot vizionál.

de ebből egy modern sportiskolát lehetne csinálni, ahol minden mezei és fedettpályás olimpia sportot lehet űzni. ma nincs egy olyan hely budapesten, ahová apa vagy anya leviheti a gyereket, vagy lemehet magától, hogy ő sportolni szeretne. elmegy egy helyre. és ott azt mondják neki, hogy öcsi neked röplabdáznod kellene, vagy asztaliteniszezni. próbáljuk ki. aztán lehet, hogy pólózni fog, vagy hokizni. vagy kerékpározik. de a lényeg, hogy egy helyre le tud menni. ki tudja próbálni. és ha akar, akkor sportolhat. és ezt a létesítményt mondjuk hajnal 3-tól este 9-ig üzemeltetni.

tehát világos ugye, hogy mi a különbség. nem elég csinálni egy rekortánt. mert mi van ha valaki lemegy atletizálni, és végül kiderül, hogy neki teniszezni kellene. vagy curlingezni. mert egy dagi gyerek is szeretne rendszeresen egyesületi szinten sportolni. de neki a csúszókorongozás jut. az alkalmi tömegsport egy másik kérdés. arra ott lehet a városliget, a margitsziget, illetve a tornatermek. a sportiskolát viszont egy létesítmény együttesbe kell koncentrálni. úgy, hogy ott az összes mezei és fedettpályás olimpiai sportágat magas szinten űzni lehessen.

orbán ilyet akar egyébként. csak belevetíti, hogy ehhez minden áron kell kifejezett futball stadion nem muszáj. ő mégis azt tartja a kulcs létesítménynek. és azt hiszi, hogy ez az egész egy 21. századi olimpiai rendezésre is alkalmas lenne. ahhoz 20-30 óriás létesítmény kell. az új stadion árából kijönne egy brutálisan felszerelt ksi. csak akkor orbán viktor a lelátón nem köpködhetné csányival a napraforgót. ez a probléma.

Szimba 2012.04.20. 16:29:28

@tamimaci:

Ez a trallaló kifejezés nagyon tetszik!:-))

@Furore Carcosa:

Debrecent Kósa fellegváraként tartják nyilván, meglehetősen fideszes, jobbos városként.
Nyilvánvaló, hogy ez elég durva általánosítás.

Én csak a templom előtti teret utálom. Annyira ronda lett a szökőkutaival, meg az irgalmatlanul zagyva színes kövezetével, hogy borzalmas. Az éttermek viszont nagyon jók.
És a fúvós, meg ütős együtteseik is.

Furore Carcosa 2012.04.20. 17:46:03

@Szimba: "Én csak a templom előtti teret utálom. Annyira ronda lett a szökőkutaival, meg az irgalmatlanul zagyva színes kövezetével, hogy borzalmas."

Hidd el, a régebbi állapotokhoz képest, amikor a főtéren vezették keresztül a közúti forgalmat, ez hatalmas előrelépés. :)

márta)) 2012.04.20. 18:11:23

A Fidesznek mennie kell? Már korábbi szavazóik is elégedetlenek"

"A jelenlegi, többségében a Fideszből kiábrándult bizonytalan szavazókban van a baloldal legnagyobb esélye."

www.stop.hu/belfold/a-fidesznek-mennie-kell-mar-korabbi-szavazoik-is-elegedetlenek/1028

A jelenleg döntésképtelen választók többsége a Fideszt jelölte meg, mint az egyetlen pártot, amit semmiféleképpen nem választana, de leginkább a Jobbikot utasítják el, a szélsőséges párt erősödésének tehát komoly gátja, hogy e széles választói tömbben alig akadnak potenciális támogatói - közli a Republikon Intézet. "

hm. "Kiábrándult szavazók"? Hogy mik vannak? Pedig anno) "Apait bele, anyait bele" szavaztak. Gondolom. S most ugyanez a helyzet a kiábrándultsággal is.

Na.Igen. Tetszettek volna másként szavazni.

márta)) 2012.04.20. 18:21:04

Nyílt levél Matolcsy urunkhoz..."

www.stop.hu/velemeny/nyilt-level-matolcsy-urunkhoz/1028624/

Jó. Nem rossz. És még igaz is.
Na.Igen! A negyvenhétezer, meg a kecske. S hát persze, akár éhen is lehet halni. Némelyeknek.

márta)) 2012.04.20. 18:21:38

Nyílt levél Matolcsy urunkhoz..."

www.stop.hu/velemeny/nyilt-level-matolcsy-urunkhoz/1028624/

Jó. Nem rossz. És még igaz is.
Na.Igen! A negyvenhétezer, meg a kecske. S hát persze, akár éhen is lehet halni. Némelyeknek.

graycivil 2012.04.20. 18:24:04

"NYT: Rendőrállamot épít Orbán

Scheppele- aki mélyrehatóan ismeri a magyar alkotmányos rend változásait- szerint a TEK két év alatt orwelli hatalomra tett szert, mivel gyakorlatilag korlátok nélkül folytathat titkos megfigyelést és adatgyűjtést."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=542190

graycivil 2012.04.20. 18:29:49

"Orbán: Jövőre az élmezőnyhöz akarunk tartozni

Fontos cél, hogy 2012 végén ne tartozzunk a recesszióban lévő európai országok közé, 2013-ban pedig be akarunk lépni a legdinamikusabban növekedő európai gazdaságok sorába, s ott is az élmezőnyhöz akarunk tartozni – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, Debrecenben."

nol.hu/belfold/orban__jovore_az_elmezonyhoz_akarunk_tartozni

Hány évig fogjuk még beszopni ezeket az "ígéretes" szavakat El Curotól? Már valóban csak "...hányni jár belé az értelem".

F.Y!DESZ

ubul2000 2012.04.20. 19:17:36

Nyilt levél nektek:

Elnézést, hogy ma eddig nem szóltam hozzá, de csiszoltam....

ubul2000 2012.04.20. 19:20:30

Nyilt levél nektek:

Elnézést, hogy ma eddig nem szóltam hozzá, de csiszoltam....

mókáné 2012.04.20. 19:25:09

22 férfi dala - Micsoda zenei világ ez Török Gábor?!:)

I. félidő
Harcolva küzd most a bajnok csapat
Pördül a labda, ne hagyd el magad
Lépésük dobban, a háló megroggyan
Támadj elôre hát
Elôre hátvéd, védd meg a hálót
Lôdd meg a labdát, zeng a lelátó
Passzolj a szélre, csússzál be térdre
Döngesd a lécet már

Ku.r.va anyád - úúa anyá
Ébresztô
Bunda, bunda
Ria-ria-Hungária
Ki a jobb? Magyarok!
Még-még-még, ennyi nem elég
Nia-nia Pannónia
Szág-szág-szág Magyarország
Szág-szág-szág, mennyország
H.ülye bíró, h.ülye bíró, h.ülye bíró éjjáó
Szép volt Tibi, szép volt Tibi
Harcoljatok, harcoljatok
Szaladjatok, szaladjatok
Szép volt fiúk, szép volt fiúk
Kéz!

Ott fut a Babakocsi
Vigyázz, jön az Ingázi
Hé ékpár! Kell egy kerékpár?
B.asz.d fel g.e.ci, éjáéjáó
Mekkorát köpött, éjáéjáó
Fél deci kijött, éjáéjáó
Cs.ulá.zd a csatárt, éjáéjáó
M.ocskos, hülye, m.ocs.kos hülye
De szépet köp, éjáéjáó
Apait bele, anyait bele
Slejmet bele
Szotyi a nyálban
Ami a szélben
Köppen éppen
Gyönyörű szépen
Vakító fényben
Folyik a széken
Foci a pályán
Megannyi látvány
A B - középen
Huszonkét férfi
Folyik a pályán
A tét az érem

Mi van N.ed.ved, rossz a kedved?
Mi van Buffon, kell egy pofon?
Hugyos Jóska, hugyos jóska
Letépem a t.ök.ödet meccs után
Hé mi a f.a.sz még öt dioptriát
szemüveget a kib.asz.ott bírónak

három hülye 4X

szünet:
Beach party jejejoja
Beach party jejejo
Come on baby
Lets rock the party
Everybody s.u.ck my dick
Cool your body
Dance to the music

II. Félidő
Ne itt hogyhívjákolj te kis pohók!
Nem vagy te hendikeppes, putyi!
Szétcsárázom a p.ics.ádat, viduka
Nehogy már a vakond vezesse a metrót
Ez meg ki a f.asz.om ez itt arc?
Kinek szurkol ez a sz.a.r?
Ez nem vicc, Davids
Nem ismersz engem, b.aszd szájba a k.urva anyádat
háp háp háp háp háp
Szép volt Tibi 4X
Mi van Zidane?
Nem vagy vidám!
Mi van Makaay?
Be ne kakálj!
Te meg ne sétálgassál ott, hallod Feri?
Mert én leszek, ki a .fa.szo.dat a szádba beleveri!
Nyomás utána, játsszál már
Ez nem foci, ezért verés jár!
ébresztő 4X
Kispesti vagányok, hozzátok a családot
Újpesti barátok, hordjátok a kabátot
Micsoda? Még ne
Na most takarodj az anyádba
Innen b.ass.zalak szájba, vagy odamenjek
Az benn volt
Kikapott a Real, eszem f.aszom megáll
Ki a totó király, ha kikapott a Real?

Itt jelzem:
Ahol Szombathy Pál kérdezte Önt, ott nekem nem az jön be.

ubul2000 2012.04.20. 19:29:18

@graycivil: Ez igaz. Ha ezért a Jobbik kiabálna - még megérteném. No de a bolsik szócsöve ( egy húron pendülünk ), ez csak terelés

ubul2000 2012.04.20. 19:32:19

@graycivil: Ez igaz. Ha ezért a Jobbik kiabálna - még megérteném. No de a bolsik szócsöve ( egy húron pendülünk ), ez csak terelés

mókáné 2012.04.20. 19:32:50

Apait, anyait bele no de ennyire?:) Nyomdafestéket, moderációt nem tűri a linkelt nóta és akkor Szombathy beszélgetés - konkrétan sehol. Ej!

Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
a vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
mezei szagokkal a tavaszi szél.

(József Attila)

www.youtube.com/watch?v=ANEVhrbQJ-E

ubul2000 2012.04.20. 19:34:27

@graycivil: Ha ezt a Jobbik mondaná, még megérteném...

No de az 'egy húron pendülünk' társaság? Vicc. Totálisan jó vicc. Bezony.

ubul2000 2012.04.20. 19:36:47

@graycivil: Ha ezt a Jobbik mondaná, még megérteném...

No de az 'egy húron pendülünk' társaság? Vicc. Totálisan jó vicc. Bezony.

mókáné 2012.04.20. 19:38:01

@ubul2000:

"No de az 'egy húron pendülünk' társaság? "

Igen:

www.youtube.com/watch?v=9yu65k7EkAE

ubul2000 2012.04.20. 19:38:29

Mintha akadozna a blog

dr. Bubó 2012.04.20. 19:41:31

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal...

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

graycivil 2012.04.20. 19:42:10

"Csúsztatások magasiskolája

A minap éppen Debrecenben mondott olyanokat, amitől az ember füle kettéáll. (A szomorú az, hogy Kósa Lajos udvari televíziójának riporterétől annyi visszakérdezésre sem telik, hogy és akkor ezt itt most hogy, de ez már egy másik téma.) Azt találta mondani, hogy a tranzakciós adóval lényegében a pénzügyi spekulációkat szorítanák vissza."

michaelknight.blog.hu/2012/04/20/csusztatasok_magasiskolaja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_20&utm_campaign=index

"Hát persze! A munkahelyem előre megfontolt, aljas szándékkal, a legsötétebb pénzügyi spekulációt elkövetve utalja át a havi fizetésemet, én meg - akárcsak egy másnapos New York-i bróker - pénzügyi spekulációs célzattal utalom át havi rendszerességgel a távhő- és villanyszámlámat..."

dr. Bubó 2012.04.20. 19:44:06

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal...

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

dr. Bubó 2012.04.20. 19:45:29

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal...

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

ubul2000 2012.04.20. 19:47:46

@dbeata:
" De szar itt élni"

A határok nyitva vannakk....

dr. Bubó 2012.04.20. 19:48:02

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal...

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

ComLo 2012.04.20. 19:48:40

@takács bálint: Az ötletben nagyon sok értékes átveendő javaslat van. De azért számos probléma is:
- A multifunkciós csarnok nem utánpótáls nevelésre, és nem edzésre van kialakítva. Egyszerűen sem kialakításilag (a folyosók közlekedésre, és nem edzésre, a termek sajtótájékozatóra és nem oktatásra valók), sem gazdaságilag (csak felfűteni, rajta pályát kialakítani, bevilágítani, AV rendszert használni magában nagyon drága itt). Leszögezem a Fönix-et nem ismerem, de lévén sporttal foglalkozom számos csarnokban jártam. Egy ilyen csarnoknak megvan a maga saját funkciója. Ezeket tömegek kiszolgálására tervezték. Ha pl edzőtermet csinálsz egy teremből azzal valami más elől veszed el a helyet. Ezek másra vannak, és arra tökéletesek. Azon lehet (és kell is) vitatkozni hogy a hazánkban szokásos béna management miatt nincsenek rendesen kihasználva. Debrecenben is lehetne sokkal több sport és kultúrális rendezvényt tartani. De elég ha pl a New York Randers-ős arénás bénázásra gondolni. Tehát ezek edzére, pláne iskolának alkalmatlanok, de abban egyetértünk hogy mint arénák jobban is kezelhetnék őket.
- Sportiskola. Sajnos ilyen módon ahogy leírtad a dolog nem megvalósítható. Egész egyszerűen azért nem mert a versenysport nem állami szinten működik, az utánpótlás nevelést is klubbok végzik. Mégpedig befektetési céllal hogya később kinevelt játékos eladásából vagy szerződtetéséből pénzt nyerjenek. Az ötleted alapja tehát egy olyan sportegyesület ami mindenféle sportszakosztályt működtet és mindezt egy helyen. Ilyen egyesület jelenleg nincs. Ha létrehoznál egyet, állami pénzből, és odairányítanád a gyereket, akkor azzal a már működő klubszintű utánpótlásnevelést vágnád haza. És hatalmas tiltakozást váltana ki. Ráadásul egy kissrác inkább megy fradi kölyökbe focizni mint egy sportiskola csapatába. Az utánpótlás-nevelés szakmai tudása is ezekben a klubokban összpontosul. Lehet szakosztályra alapozott akadémiát nyitni (lásd foci akadémiák), lehet klub által támogatott ált. és középiskolai osztályt létrehozni (számos nagy klub csinál ilyet pl Veszprém, Győr kéziben fehérvár Újváros jégkorongban stb stb).
De egyébként (félig) nyitott kapukat döngetsz. Létezik a "nagy sportágválasztó nap" nevü rendezvény. Itt a kisgyerekek csomó sportágat kipróbálhatnak és az alapján dönthetnek. Persze tudom ez sem tökéletes de szerintem egy elég jó megoldás.
Csak apró megjegyzés a végére: a puskás ér környék "nem egészen úgy néz ki" mint ahogy leírtad :-). A Syma csarnokban nincs és versenyhasználatra sosem volt jég. Nem is kell mert a területen gyakorlatilag 2-4 jégpálya található . Van úgye az Aréna alkalmi jégfelülettel. Van a stadion mellett egy állandó fedett lelátós pálya (ezt használják a short track-esek és a jégtáncosok is). Van a Velodrom közepén egy téli ideiglenes. És van a Kisstadion. Teniszpálya sem nagyon kell van vagy egy tucat (mellesleg a város egyik legolcsóbban bérelhető pályái :-) ). Biciklipályából pedig tudtommal az ország egyetlen kerékpárpályája található itt (velodrom).

ubul2000 2012.04.20. 19:49:29

@dbeata:
" De szar itt élni"

A határok nyitva vannakk....

dr. Bubó 2012.04.20. 19:49:46

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal...

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

ubul2000 2012.04.20. 19:50:42

@dbeata:
" De szar itt élni"

A határok nyitva vannakk....

dr. Bubó 2012.04.20. 19:52:19

@Furore Carcosa: "én debreceni vagyok, és a stadion nem kifejezetten hiányzik nekem"

te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda...

ez együttjár a stadionnal... meg dr pintér, + dr matolcsi stb... te akartad őket !!!

ti ott Hódmezővásárhelyen és Debrecenben a 80-90%os fides szavazóitokkal ritka nagy lúzerek vagytok! (vö: parasztok)

ComLo 2012.04.20. 19:52:31

@takács bálint: Az ötletben nagyon sok értékes átveendő javaslat van. De azért számos probléma is:
- A multifunkciós csarnok nem utánpótáls nevelésre, és nem edzésre van kialakítva. Egyszerűen sem kialakításilag (a folyosók közlekedésre, és nem edzésre, a termek sajtótájékozatóra és nem oktatásra valók), sem gazdaságilag (csak felfűteni, rajta pályát kialakítani, bevilágítani, AV rendszert használni magában nagyon drága itt). Leszögezem a Fönix-et nem ismerem, de lévén sporttal foglalkozom számos csarnokban jártam. Egy ilyen csarnoknak megvan a maga saját funkciója. Ezeket tömegek kiszolgálására tervezték. Ha pl edzőtermet csinálsz egy teremből azzal valami más elől veszed el a helyet. Ezek másra vannak, és arra tökéletesek. Azon lehet (és kell is) vitatkozni hogy a hazánkban szokásos béna management miatt nincsenek rendesen kihasználva. Debrecenben is lehetne sokkal több sport és kultúrális rendezvényt tartani. De elég ha pl a New York Randers-ős arénás bénázásra gondolni. Tehát ezek edzére, pláne iskolának alkalmatlanok, de abban egyetértünk hogy mint arénák jobban is kezelhetnék őket.
- Sportiskola. Sajnos ilyen módon ahogy leírtad a dolog nem megvalósítható. Egész egyszerűen azért nem mert a versenysport nem állami szinten működik, az utánpótlás nevelést is klubbok végzik. Mégpedig befektetési céllal hogya később kinevelt játékos eladásából vagy szerződtetéséből pénzt nyerjenek. Az ötleted alapja tehát egy olyan sportegyesület ami mindenféle sportszakosztályt működtet és mindezt egy helyen. Ilyen egyesület jelenleg nincs. Ha létrehoznál egyet, állami pénzből, és odairányítanád a gyereket, akkor azzal a már működő klubszintű utánpótlásnevelést vágnád haza. És hatalmas tiltakozást váltana ki. Ráadásul egy kissrác inkább megy fradi kölyökbe focizni mint egy sportiskola csapatába. Az utánpótlás-nevelés szakmai tudása is ezekben a klubokban összpontosul. Lehet szakosztályra alapozott akadémiát nyitni (lásd foci akadémiák), lehet klub által támogatott ált. és középiskolai osztályt létrehozni (számos nagy klub csinál ilyet pl Veszprém, Győr kéziben fehérvár Újváros jégkorongban stb stb).
De egyébként (félig) nyitott kapukat döngetsz. Létezik a "nagy sportágválasztó nap" nevü rendezvény. Itt a kisgyerekek csomó sportágat kipróbálhatnak és az alapján dönthetnek. Persze tudom ez sem tökéletes de szerintem egy elég jó megoldás.
Csak apró megjegyzés a végére: a puskás ér környék "nem egészen úgy néz ki" mint ahogy leírtad :-). A Syma csarnokban nincs és versenyhasználatra sosem volt jég. Nem is kell mert a területen gyakorlatilag 2-4 jégpálya található . Van úgye az Aréna alkalmi jégfelülettel. Van a stadion mellett egy állandó fedett lelátós pálya (ezt használják a short track-esek és a jégtáncosok is). Van a Velodrom közepén egy téli ideiglenes. És van a Kisstadion. Teniszpálya sem nagyon kell van vagy egy tucat (mellesleg a város egyik legolcsóbban bérelhető pályái :-) ). Biciklipályából pedig tudtommal az ország egyetlen kerékpárpályája található itt (velodrom).

jjulie 2012.04.20. 20:01:44

@ubul2000:

és miért nem húzod el a feketemellényes irhádat a francba

dbeata 2012.04.20. 20:13:47

@graycivil: Hihihihihihihihi Álmodik a lúzernyomor... Ez jó volt, kösziszépen!

dr. Bubó 2012.04.20. 20:17:41

többször nem küldöm el, még adómentesen 5x ment el... jó nagy forgalmam volt...

qva fides blogmotor... hibaüzeneteket ír... és nem mutat semmit... monyon le!

dr. Bubó 2012.04.20. 20:31:59

@graycivil: érdekes... mindig JÖVŐRE jön a fellendülés...

a JÓLÉT az MAJD lesz a jövőben...
az adók meg akár visszamenőlegesek...

érdekes a kedves vezír meg azonnal kapja meg a jáccóterét, a stadiont...
neki mindig minden azonnal van...

graycivil 2012.04.20. 20:36:48

"Óh, yeah: Internetadó! Telefonadó!

Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a bevált módszert még az NGM portása is ismeri."

vastagbor.blog.hu/2012/04/20/oh_yeah_internetado_telefonado?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_20&utm_campaign=index

"Röviden: most már tényleg menjetek a halál faszára, mocskos dilettáns banda."

Gyerekek, könyörgöm!,...! F.Y!DESZ

jjulie 2012.04.20. 20:50:10

fideszgyíkok merre jártok?

dbeata 2012.04.20. 20:57:42

@jjulie: Központi eligazításon vannak, mer' jön a gebasz meg a népharag, és nem tuggyák mit mongyanak..

márta)) 2012.04.20. 20:59:08

""Az internetadó egy értelmetlen, fölösleges, átgondolatlan dolog" - nyilatkozta a Fidesz szakpolitikusa. "

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/20/Nyitrai_Zsolt_kiakadt_a_kormanyon_YY5TU7#rss

Na. Igen! Nem kell ahhoz szakmabelinek" lenni, tudható, hogy mindenféle adót, átháritanak, a nagybetűs nép fizeti meg.

Javasolnám) Annyi adó kivetését, hogy az amúgy is nehéz helyzetben lévő, napjaiban vegetáló életminőséget élő, társadalmi csoportnak egy kiba**-t fillérje se maradjon.
Ennyi.

graycivil 2012.04.20. 21:03:59

"Jön a telefon- és internetadó?"

www.blikk.hu/blikk_cikkhozzaszolas/?cid=2086528

A kommentek az érdekesek!

jjulie 2012.04.20. 21:09:07

@dbeata:

vannak gondok az orbán szavazzatok rám és én mindent jobban csinálok viktor körül

nyünyüge 2012.04.20. 21:13:35

@márta)):
2008-ban.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Nyitrai sem foglalkozik már az infokommunikációval ...

6.Lenin 2012.04.20. 21:19:16

-Nővérke drága, van még kint valaki?
-Csak néhány nyeszlett ballib.
-Már megint mi a bajuk?
-Azt mondják, ők a népharag.
-Mondja meg nekik , drága, az OPNI már bezárt. Ők zárták be.
-Már mondtam nekik, de nem hallgatnak rám.
-Hányan vannak?
-Itt vannak mind a 3an.
-Van itt még néhány doboz megmaradt szélhajtó tea, 6. lenin & Tsa Bt ajándéka, adja oda, nekik úgyis mindegy. Vagy küldje őket egyenesen a kedves 6. leninhez, majd ad nekik valami hatásosabb gyógyteát. Remek a választéka.
-Rendben, már kezdem unni őket.
-Nos?
-Hál'Isten elrohantak, mindjárt kiszellőztetem a rendelőt.

márta)) 2012.04.20. 21:25:10

Azóta sok víz lefolyt a Dunán,"

Fantasztikus megállapítás. Ez egy komment, lett volna?

jjulie 2012.04.20. 21:33:35

@6.Lenin:

megjöttél fideszgyíkfing bebizonyítani hogy hiába múlik az idő, fideszbirkából nem lesz más csak fideszbirka?

márta)) 2012.04.20. 21:35:33

@6.Lenin:

-Csak néhány nyeszlett ballib."

Kedves Lenin!
Egyébként jól van?
:)

6.Lenin 2012.04.20. 21:41:25

@márta)):

Köszönöm kedves kérdését, remekül, ma már majdnem volt mit ennem.

graycivil 2012.04.20. 21:44:32

Ha nekem El Curot kellene védenem, valszeg' én is megzakkannék Lenin helyében. Nem illik gúnyolódni a beteg embereken, inkább álljunk "megértően" Lenin tudathasadásához. :-)

márta)) 2012.04.20. 21:48:55

@6.Lenin:
Miért? Nincs mit ennie? vagy csak nagyon válogatós?
Vagy talán a fideszisták "elintézték" az Ön trafikját/boltját is? már , mint a forgalomra, bevételre gondolok.

Nem akarom megsérteni, de a kérdésem arra irányult, mármint a "nyeszlett ballib" megjegyzésére. Ezért kérdeztem, jól van e.

Semmi rossz szándék nem volt mögötte, csak némi kiváncsiság.

Furore Carcosa 2012.04.20. 21:48:59

@dr. Bubó: "te választottad meg dr. 20% kósát... kósa=fides=loleszfocibelügyesbanda.."

És azt honnan a rákból tudod, hogy én kire szavaztam, okosbagoly? A helyedben én inkább Ursula nővérrel foglalkoznék...

jjulie 2012.04.20. 21:49:03

@graycivil:

a @6.Lenin: nevű élőlényt megcsapta a fidesz füstje, és úgymaradt

a szívlapát vagy a sárgaföld külön külön is meg tudná megszüntetni a hatást

jjulie 2012.04.20. 21:50:53

@márta)):

ne piszkáld a fideszista gondolatmankóit, még összecsuklik

márta)) 2012.04.20. 21:55:18

@jjulie:
Á' dehogy . Csak megkérdeztem jól van e. Nincs abban semmi különös.
Ugyan már! Nem újdonság, a "csavaros" gondolatvilága.

6.Lenin 2012.04.20. 22:09:46

-Mi a baj, kedves 6.?
-Drága doktor úr, valami hasadást éreztem úgy 21:32:14 tájékán.
-Csaknem?
-A drága @graycivil üzent, lehet, hogy a tudatom. de én inkább a gatyámra gondoltam. Tudatom nem hiszem, hogy lenne, én 1 nyomorgó eccerű nyugger vagyok, szenvedem az orbán terrort.
Vágyom már nagyon a Bajnai féle libás pacákra, de az amilyen béna, sose ér ide. Csak tudat alattim volt eccer, még az átkosban, de azóta az már nem hasogatott.
- Ez a graycivil mire gondolhatott?
- Fogalmam sincs, mindenféle szennylapokból idézget, marhaságokat. szerintem ez már azt sem tudja fiú-é, vagy valami semleges szivárványos ballib-é, de ráhagyom, hátha közveszélyes. Manapság tele a világ mindenféle veszélyes egyedekkel.
- Jól van kedves 6. semmi gond. Nem nézett mostanában a tv-t? Vagy netán rávetemedett volna a Népszavára? Óvatosan velük kedves 6., fertőznek.

márta)) 2012.04.20. 22:35:35

Már bocsánat! Kedves @Lenin!

Nyugi, nyugi! Segítek Önnek.

"Majtényi: ami most történik, az „ugrás a sötétbe” "

atv.hu/cikk/20120103_majtenyi_laszlo

Vagy)

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni."

atv.hu/cikk/20120207_halmai_bajnai_az_egyetlen_alkalmas_szemely_de_kellene_moge_eg

Látja??!! Nem is kell kutakodnia. Csak olvasni.
hm?

márta)) 2012.04.20. 22:40:00

@6.Lenin:

Itt a Bajnai féle "hírkereső"

hirek.oldal.info/belf%C3%B6ld

Na. ugye? Nem mondhatja, hogy nem segítettem.

:))

tölgyes 2012.04.20. 22:46:41

@márta)): Vannak az életnek szép pillanatai: Bajnai Halmai egy platformon:::)))Biztató házasság. Ha még kétszer megszólal Halmai Bajnai mellett még azokat is elveszíti, akik eddig támogatták:::)) A népeknek még akkor se kell az SZDSZ, ha azt Bajnai vezeti:::))

6.Lenin 2012.04.20. 22:46:54

@márta)):

Köszönöm a segítségét, de....

Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy néhány emberkének víziói vannak arról, hogy mit is kellene tenni jelenleg.

Amikor lehetőségük volt tenni valamit is, akkor még nem voltak eme víziók a birtokukban.

Szerintem a közeljövőben nem is adatik meg nekik, hogy eme vízióikat megvalósíthatnák, szerencsére.

azok, akik ezen fenti lehetőségekkel totál tisztában is vannak, azt mondanak, amit akarnak. Nem kell komolyan venni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

márta)) 2012.04.20. 22:56:07

@6.Lenin:

Nem lepett meg! Előre boritékoltam, mit fog írni.
Nyugi! Most "épül" Önnek a valóság.

Látja? Ön mindent nagyon jól tud. Bezony!!

:((

Jóccakát Önnek!!

márta)) 2012.04.20. 23:01:42

@tölgyes:

Drága @tölgyes!
Látom. Ön is felébredt. Ne rohanjon annyira előre. Ha kérhetem.
Persze Ön mindent tud.
Nagyra értékelem, még azt is kiszámolta, hány/mennyi fránya milliárdot táncolt el a Gyurcsány.
Nyugi, nyugi, nem dőlt még el semmi. Sőt az sem ki-kit akar/akarna támogatni.
De azért nagyon köszönöm, hogy hosszu hallgatás után Ön is megszólalt.
:))

márta)) 2012.04.20. 23:04:34

@6.Lenin:
oppá" Jut eszembe)

"A kormány nem utópiát, hanem valóságot épit".
mondá anno) a kormányfő.
Illllyen ez. Köszönet.

graycivil 2012.04.20. 23:06:52

"Az adócsökkentés kormánya

Az adócsökkentés kormánya most már szinte naponta talál ki újabb és újabb adókat, csak valahogy sikerüljön elkerülni azt az IMF hitelt. ...De most komolyan: meddig fogja még ez az agyament kapkodás meghatározni a mindennapjainkat?"

fedor.blog.hu/2012/04/20/az_adocsokkentes_kormanya_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_20&utm_campaign=index

becsoccsent 2012.04.20. 23:08:35

@Balt: igazad van, pontositok: kerdezz meg barkit debrecenben, aki egy piciket is tud gondolkodni... naugye.

@dr. Bubó: gondoltam ra, de az demagog lett volna. arra is gondoltam, ez nem az-e. de nem.

graycivil 2012.04.20. 23:09:54

"Gyülekezete megvédi Németh Zsolt apját

Novák Előd, a Jobbik képviselője az állambiztonsági múltról kedden a parlamentben rendezett vitanapon kijelentette: a magyar egyházi felsővezetés kétharmada vállalta az állambiztonsági szolgálatot. A politikus név szerint említette ...Németh Zsolt külügyi államtitkár édesapját, Németh Géza református lelkészt, akivel kapcsolatban hozzátette: ha Németh Zsolt ezt tagadná, akkor szívesen nyilvánosságra hozzák az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat."

index.hu/belfold/2012/04/20/gyulekezete_megvedi_nemeth_zsolt_apjat/

márta)) 2012.04.20. 23:17:34

Hát ez jó.
:))))))

márta)) 2012.04.20. 23:31:55

Hogy világosabb legyen, ez a jó.

"igazad van, pontositok: kerdezz meg barkit debrecenben, aki egy piciket is tud gondolkodni... naugye."
:))

takács bálint (törölt) 2012.04.20. 23:40:02

@ComLo:
-- a sajtótájékoztató helyszíne egy modern sportiskolai osztályterem. egész egyszerűen nem látom be, hogy ezek a multifunkciós létesítmények miért ne szolgálhatnának ki fiatalokat. szerintem arról van szó, hogy mi szovjet típusú bunkeriskolákba jártunk. és nem akarjuk megérteni, hogy egy 21. századi iskola nem úgy néz ki, mint egy 20. századi.

-- nincs annál nagyobb pazarlás, amikor egy óriás csarnokot heti egy napra felfűtenek, bevilágítanak. nem kerülne sokkal többe folyamatosan üzemeltetni. állandó műszaki stáb így is úgy is kell. csak ezekben a sportlétesítményekben folyamatosan nem lehet kulturális program. a köztes időszakban ezért kellene valami, ami közhasznú. ez a sportiskola. egyszerűen nem látom be, hogy ezek utánpótlás nevelésre miért ne lennének alkalmasak. miért ne lehetne folyamatosan üzemeltetni ezeket.

ettől még lehet a budapest arénában évi 20-30 koncert. a főnixben egész évben 2-3 van. februárban fellépett a yamato együttes. márciusban a mojszejev együttes. slussz. ez az éves kulturális program. esetleg lesz év végén egy tancsapda koncert. na és akkor mi van. miért zárja ez ki a sportiskolát. ha tornász eb van, akkor a sportiskolai tanszünet. ha karácsonyi teremfoci torna, akkor is. amúgy is szünet lenne. tehát folyamatos kihasználtságra kellene törekedni. ezek nagyságrendileg tíz milliárd forintból épült létesítmények. értem, hogy a lényeg az volt, hogy az építési vállalkozó a pénzt lenyúlja. és azt megossza valamelyik párttal. minden közberuházás erről szól. a folyamatos hasznosítás nem számít. akkor könyörgöm miért építették meg. megy a parasztvakítás, hogy drága üzemeltetés. ha egy létesítményt nem lehet folyamatosan fenntartani, akkor bontsák le. de ha már milliárdokat tett bele az adófizető, akkor használja ki.

utánpótlás nevelés és klubok. fradiba szeretnek a gyerek focizni. oké. szerintem ennek úgy kellene működni (részben így működik persze), hogy van a ksi, illetve vidéken megyei sportiskolák. és ebből halásznak a klubok. tehát a ferencváros azt mondja a ksi-s fiúnak, hogy gyere focizni a labdarúgó szakosztályba. a lánynak meg azt, hogy gyere hozzánk kézilabdázni. de lehet, hogy a fiú futó, a lány meg gerelyhajító.

a központi sportiskolának és az üzleti céllal működő sportklubnak eltérőek a céljai. a ksi azt a célt szolgálja, hogy egy, vagy néhány helyen az összes olimpiai sportágat utánpótlás céllal űzni. felkínálnak mindent. nem csak egy évben sportágválasztó nap. az jó. de ennek gyakoribbnak kellene lennie. a ksi nyilván közpénzből üzemel.

és ezek után jön a piac. kifejezetten üzleti céllal válogat. ebbe értelemszerűen egy cent közpénzt nem kell rakni. hiszen az egy vállalkozás. legyen elég annyi, hogy a ksi kinevelte. aztán menjen el a fradiba. és annak legyen rendes tulajdonosa.

persze lehet, hogy valaki üzleti céllal nemzetközi sportiskolát csinál. a sportban az üzleti a nemzetközi szinonimája. tehát ha valaki üzleti céllal akar futball akadémiát csinálni, akkor szerintem ide kellene hoznia a kárpátaljáról az ukrán kisgyereket. a felvidékről a szlovákot. a délvidékről a szerbet. ahhoz nemzetközi futball akadémia kell. ez fociban működhet utánpótlás korúakkal is. hiszen a nagy klubok a játékosokat már 13 éves kortól adják-veszik.

igen ám, de mi van mondjuk a vívóval. mi van ha senki sem akar nemzetközi vívóakadémiát csinálni budapesten. párizsban esetleg akar. de oda sem kerülhet be mindenki. ezért kellene városmarketing céllal a budapest se. ksi és bse. tehát ne az újpestbe vívjál, vagy az mtk-ban. mert ezek a szakosztályok nem rentábilisak. hanem egy új budapest se-nek kellene átvenni ezeket. de ha jön egy milliárdos és azt mondja, hogy ő üzleti céllal megalapítja a gerevich nemzetközi vívóiskolát, akkor alapítsa meg. de akkor a célja, hogy idehozz a világ legtehetségesebb kardozóit és tőrözőit. ha meg akarja alapítani a hajós alfréd nemzetközi úszóiskolát, akkor alapítsa meg. akkor a ksi és a bse ezzel nyilván nem tudna és nem is akarna versenyezni. na most mi van ha ez üzleti céllal nem működik. ez a valószínűbb eset ugyebár. akkor működjön városmarketing céllal. akkor a vívóruhába nem azt kell belevarrni, hogy újpest, hanem azt, hogy budapest se.

tehát mondjuk budapesten egy birkózó szakosztály kellene. nem úgy, hogy van egy a fradiban, a csepelben, és a vasasban. mert ezek nem nemzetközi (üzleti) céllal üzemelő szakosztályok. ennek az egésznek városmarketing célja lehet csak. a birózó gyerekeknek a mezére az van írva, hogy budapest. ők képviselik a várost. lehet mögöttük támogató. de nem nem valódi szponzoráció ez, hanem mecenatúra csupán.

tehát ugye világos, hogy non-profit a ksi, és a bse. lehetőség szerint az összes olimpiai sportágat magába foglalva. vagy ha nem is az összest, de mindenesetre sokat. és profit-orientáltak a nemzetközi klubok és utánpótlás nevelő klubok lehetnek egy, vagy néhány sportágra összpontosítva. szerintem ezt a modellt kellene követni.

csak értem persze, hogy a politika ebbe beleszól. a klubok egy része közpénzből kistafírozott pénzmosoda. vannak azért tisztességesen működő szakosztályok. de azok léte bizonytalan. és van nem kevés sporttelep, ami gyakorlatilag egy romhalmaz.

10 aranyéremnek szurkolok londonban. de nem tartanám tragédiának ha az olimpiai csapat nullázna. mindenkinek szurkolok. berkinek, sidinek, az úszóknak, a vízilabdásoknak és a kajakosoknak. nyerhetünk akár 10 aranyat is. szerintem london után át kell majd gondolni a magyar sportot. ez az egész nem is annyira pénz, hanem koncepció kérdése. azt látom, hogy a jelenlegi kormány rossz úton jár. a nemzetiből akarnak üzletet. a nemzetköziből (az uniós nemzetből) lehet csak. a közcélokat magáncélokkal keverik össze. ennek oka, hogy az egészbe belekeveredik a pártpolitika. ami nem lenne rossz, ha diktatúra lenne. akkor egyetlen központból lehet mindent irányítani. nem ezt az utat kellene járni. hanem azt kellene kitalálni hogy lehet ezt nem is decentralizáltan, hanem elosztott módon fenntartani.

Ordnassac 2012.04.21. 00:04:38

Hajrá Vasas!

Elnézést az offért.

Ordnassac 2012.04.21. 00:07:07

Hogy a témához is hozzászóljak:

a magyar labdarúgás, ha legalább időszakonként ki tudnánk jutni EB-re vagy VB-re, esetleg klubcsapataink (sarkítva) a 2. körnél tovább jutnának a nemzetközi színtéren, akkor nagyobb lenne az érdeklődés is iránta.

Itt már nem játszik az a helyzet, amikor a nagy a vész és összeállnak. Már húsz éve nagy a vész (ha nem több).

Ordnassac 2012.04.21. 00:13:27

@graycivil: ezek már kétségbeesettnek tűnő lépések, hogy elkerüljék az IMF-hitelt...

takács bálint (törölt) 2012.04.21. 00:26:29

@dr. Bubó:
kósa lajos legutóbb a 167 ezer választóból 36 ezer szavazatot szerzett. ezzel toronymagasan nyert. a második helyezett szocialista 7 ezer szavazatott gyűjtött be. a 160 ezer közvetlen, vagy közvetve de a szocialista jelöltre nemet mondott. kósa lajos esetén pedig 131 ezer.

nem arról van szó, hogy kósa lajos rendkívül népszerű. elég sokan vannak, akik ebben az egészben közvetlenül, vagy családtagjaikon keresztül gazdaságilag érdekeltek. másodsorban vidéken van egy elég jelentős médiauralom. mondjuk egy önkormányzati tévében nem alákérdezés megy, mint a kormányzatin, hanem felszopás.

ezzel együtt az emberek nem hülyébbek az átlagnál. a többség egyáltalán nem kedveli kósa lajost. olyan nagyon nem is gyűlöli. most mit csináljon. a polgári fejlődésnek a minimum feltételei hiányoznak. pártoktól való függés van. ez lesz, vagy lehet az, ami átcsap rendszerváltó hangulatba. de az is lehet, hogy így marad. debrecen ma egy teljesen apolitikus, közönyös város. az emberek nem tiltakoznak mindenért, mint esztegromban. de nagyon kevés ember van, aki kedveli kósa lajost. nincs semmilyen 80-90%.

takács bálint (törölt) 2012.04.21. 01:02:14

@Ordnassac:
debrecen bejutott a bl főtáblára. és mi történt. semmi. nagyobb az érdeklődés a debrecen meccsei iránt? ugye nem. pedig bejutottak. milliárdokat kaptak. és mégsem. lehet persze mondani, hogy legyen egy csapat rendszeres bl főtáblás. de ez nem ilyen egyszerű. hogy ezt így deklaráljuk. a politika eddig jut el. legyen a fradi bl főtáblás csapat. úgy képzelik el, hogy a minisztériumból kap majd pénzt ehhez. a bíró nekik fúj, stb. és akkor egy másik politikus azt mondja, hogy legyen jó a fradika. de inkább a vidike lenne ez a csapat. vagy a lokika. szóval ez így nem megy.

a debrecennek nagyjából annyi szurkolója volt akkor is, amikor nb 2-ben játszottak a vágóhíd utcában, mint amikor liverpoolban kifutottak az anfield road-ra. lehet, hogy többen bekapcsolták a tévét, de igazi szurkoló (aki a klubért anyagi áldozatot hozna) nem volt akkor sem több. az egyik haverom ki ment a meccsre angliába. úgy berugott, hogy mire hazaért semmire sem emlékezett. de a viccet félretéve itt a probléma nem az, hogy kevés szurkoló. sokkal többen nem szurkolhatnak a haladásnak, mint most. a ferencvárosnak sem az a problémája, hogy kevés a szurkoló. és a magyar válogatottnak sem.

régen nem azért volt több néző, mert a közönség olyan jónak tartotta a focit. egész egyszerűen nem volt más. úgy mentek haza az emberek a pályáról, hogy többet nem jönnek ki. ugyanúgy bosszankodtak, mint ma. vagy még talán jobban is. csak akkor nem volt más. most több minden közül lehet választani. de ebben a közegben nagyságrendben több szurkoló nem lesz. tehát még egyszer szurkolón nem az alkalmi nézőt értem. hanem aki rendszeresen anyagi áldozatot hoz a klubért. a jelenlegi körülmények között ilyenből nem lehet több. akkor sem ha kijut egy csapat a bl főtáblára. kijutott. és? akkor sem ha kijutnánk az eb-re. ugyanoda zuhanna vissza a foci.

a versenyeztetés rendszerén, a klubok üzleti modelljén kellene változtatni. akár azon az áron, hogy egy rövid időre vissza esünk az uefa rangsorban. az 54-es vb óta itt lefele megy a foci. ma nincs egy ismert válogatott labdarúgó. egy-egy bajnokságban ismernek egy-egy magyart a törzsszurkolók. albert még aranycipős volt. nyilasi ezüstcipős. détári világválogatott volt. a rendszerváltás óta nincs a világban ismert magyar labdarúgó. vannak tehetségek, akik néhány évig elit ligákban stabil kezdőjátékosok. de ez ennyi. itt meg nyilván az utánpótlás nevelésen és az edzőképzésen kellene változtatni. de egyelőre a fotbal (sic) akadémiai rendszer sem hozott lényegi változtatást.

ComLo 2012.04.21. 01:18:36

@takács bálint:
Az arénák: ezek nem arra valók hogy edzél ott. Tényleg nem. Hogy mást ne mondjak egy ilyen csarnokban 10-20 ember kell minimum hogy kosárpályából kézilabda pályát csináljon. ha edzésen kidobod a labdát fél óráig keresed. A lámpák kb 1-2 óra alatt érik el az ideális hőfokot. A folyosók termek nem nem oktatási célra lettek kialakítva. A folyosók tömegek mozgatására lettek kialakítva nem iskolai közösségi térnek. A termek nem iskolai osztályok tanítási termének lett kialakítva. Az edző hangja elveszik a nagy térben. Napestig lehet sorolni. Iskolának tényleg alkalmatlan. Már csak oktatási szempontból sem csinálhatod meg hogy amikor világesemény van egész sulit kipaterolod mert "másra kell a suli".

Azzal egyetértünk hogy nem hasznosítják őket jól. De a világban számos olyan példát látsz hogy egy arénát hogy lehet és kell is jól üzemeltetni. Egy Medison Squere Garden, egy O2 aréna, egy Staples Center mind mind jó példa. Ez egy sportaréna. Lehet ezt jól és profitot termelve üzemeltetni úgy hogy eredeti funkcióját tölti be. Ne akarjuk a kurvával kifestetni a lakást azért mert nem kell senkinek :-D.

A másik felvetés érdekes, de még nagyobb utópia. A KSI úgyanúgy egy klub. Utánpótlást nevelnek ők is. Ráadásul annyira nem is kiemelkedő összesen 16 db olimpikont és mindössze 2 db aranyat (egy labdarúgó és négy vizilabda csapattag lévén) szereztek ott végzettek. A maradék 158 aranyat más klubok neveltjei szerezték. A KSI-n kívül van egy raklap másik klub is pesten. Amit te szeretnél az egyszerűen kivitelezhetetlen. hatósági szóra szüntessenek meg sportklubokat és utánpótáls nevelő centrumokat? Ki menne ebbe bele? Milyen alapon tennék meg? A magyar sport sikereit annak köszönhetjük hogy ezekben a klubokban nevelték ki a tehetségeket. Semmilyen kényszer vagy igény nincs arra hogy ne "vasas" vagy "újpest" kardcsapatában vívjon valaki, hanem "budapest" név alatt. Mi lenne a klubokkal, mi lenne az edzőkkel, mi lenne az ingatlanokkal? Mi lenne a gyerekekkel akik oda jártak eddig? Te egy olyan dolgot szeretnél beleilleszteni a képbe amire egyszerűen semmi szükség. Ez jelenleg is nagyon jól működik: a gyerek elmegy egy klubhoz hogy kipróbálja mondjuk a vívást. Ott kinevelik, ha tehetséges akkor a klub által támogatott suliba jár és többet tud edzeni. Ebbe felesleges belekeverni egy állami intézményt ami mivel hihetlen pénz van az utánpótlásnevelésben ezért potenciális korupciós forrás is lehetne.

Írtad hogy csak bizonyos sportágaknál hagyjuk meg profitorientált klubcsapatokat. Dehát minden sportág minden klubcsapata profitorientált. Vívásban és kemény pénz vagy egy-egy grand prix-en de amatőr ökölvívás vagy birkozó győzelemért is jár fejpénz.

Ne szurkolj 10 aranyért szerintem. Már más idők vannak a profi sportban. És igen változtatni kell a sporttámogatási rendszert és az egész sportról alkotott képet. Mert nem realitás hogy 10-16 aranyat nyerjünk egy olimpián míg hasonló méretű és gazdasági súlyú ország max 4-5-őt. A globális sportban egyre nagyobb a pénz, és egyre nagyobb a teljesítmény. Relatíve kis ország csak akkor lehet sikeres, ha feladja a sok aranyat akarok nyerni elvet, néhány sportágra keményen ráfekszünk, azokat próbáljuk nyomni, és esetleg örülünk a beesett 1-2 meglepetés aranynak. Ez már szubjektív vélemény, de mivel sportmédiában dolgozom tudom hogy számos ezzel foglalkozó szakember osztotta ezt a nézetemet.

szoja122 2012.04.21. 06:36:12

Itt az újabb sarc. Útban a leegyszerűsített adórendszer felé.

"Most tervezi, korábban ellenezte az internetadót a Fidesz "

"Az internetadó bevezetését tervezi a kormány, ugyanakkor a Fidesz korábban még tiltakozott a szocialisták adathordozókra kivetendő javaslata ellen, amit az akkori ellenzéki párt következetesen internetadónak titulált. Most az MSZP fejezte ki ellenvetését a tervezett új adóval szemben."

Most már erősen kell koncentrálnia a Fidesznek, hogy még mit adóztasson meg, csak hogy tartsa 16%-ot.
Megsúgom NEM FOG SIKERÜLNI.

szoja122 2012.04.21. 06:55:00

A posztról.
Ügyes próbálkozás a lényegről, a gazdasági helyzetről, a Zemberek megsarcolásáról, az életszínvonal exponenciális romlásáról az elterelés.

Nem kell IMF kölcsön. Mi büszke magyarok vagyunk, inkább költünk napi 500 millióval többet, csak ne keljen az unortodox -értsd katyvasz- gazdaságpolitikáról és a hatalom bebetonozásáról lemondani.

A következő poszt legyen az új elnöké,
miközben TG feje felől elveszik az egyetemét, mert aki még nem tudja a Corvinus is megszűnik, átalakítás címen.
Magyarul újabb ok a pénzelvonásra.

dbeata 2012.04.21. 07:21:13

@szoja122: A közgáz pince is bezár? Vagy az már rég bezárt? Na, jól lemaradtam... Pedig jó hely volt. Na mind1.

nyünyüge 2012.04.21. 07:26:07

Miheztartás végett:

"nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista"

- ez Kövér László házelnök véleménye az SP plágiumügyét feldobókról

hvg.hu/itthon/20120421_kover_allamfo

hoplita 2012.04.21. 07:32:59

Eszem-faszom megáll....:(

Holokauszt-mánia az őrületig: sárga csillag viselésére kényszerítették tanáraik a diákokat egy evangélikus iskolában

További részletek: kuruc.info/r/2/95102/#ixzz1seNJT9t3

dbeata 2012.04.21. 07:35:47

@nyünyüge: Ez valami dicséret? FIdeszestől ilyent hallani, dicséretnek számít!

sisszi 2012.04.21. 07:40:02

ez nem vicc?
index.hu/belfold/2012/04/20/futoverseny-adot_akar_a_fovaros/
futóverseny adó! közterületen.
a kib.szott focilabdájukat dugják a seggübe

hoplita 2012.04.21. 07:40:13

@dbeata:
Hűha....most aztán beszartunk.:)

A rettenetes antifa részlege a félelmetes seregnek.
Szarfaszú kis taplók...:)))

hoplita 2012.04.21. 07:42:32

@sisszi:
Nagyon helye.:)
Aki szaladgálni akar menjen a mezőre...egészségesebb is, meg nem is kell a fél várost miatta lezárni.
Én még ingyen kutyát is biztosítok a minél jobb eredmények elérésének az érdekében.:)

dbeata 2012.04.21. 07:46:44

@hoplita: Fuck the Nazis.. Ez tetszik.
Ne bánkódj, maradt még kuruc nektek, azt nem is basztatták.
Ezen mondjuk csodálkoztam, ezt miért nem? Mert amcsi szerveren van?

De tényleg, milyen félelmetes, főleg az a mosolygós pacák. Kiver a víz tőle, ha ránézek.

Mi lesz az ebéd?

jjulie 2012.04.21. 07:47:30

@hoplita:

jaj lúzer, kit izgat a maslow piramis alján beszart nyomorék sorsod?

majd ha felmászol a szabadsághídon az egyik turolhoz, kapsz 5 perc figyelmet, addig, meg hősködj az operencián túli falvadban és tegyál nyugodtan magadra náci jelvényeket, a kutyát sem érdekled tökfilkó

hoplita 2012.04.21. 07:47:39

@dbeata:

Mivel állításaitokkal ellentétben mi szelíd és toleráns emberek vagyunk, így szemet hunyunk afölött, hogy lassan már egy órája elmúlt hat óra, és javában megkezdődött a sabbath, sőt küldünk nektek egy kedves videót, hogy jobban rá tudjatok hangolódni. Utána viszont gyorsan kikapcsolni a számítógépeket, mert ha a rabbi megtudja, hogy ilyen gyalázatosan megsértettétek a szent ünnepet, olyant teker a sok gép előtt való görnyedéstől bebüdösödött, - nem fogjátok elhinni, de - kólakipisilésen kívül más funkcióra is szánt szerszámotokon, hogy visszanő a fitymátok.
Tehát fogadjátok szeretettel az alábbi kis zenés összeállítást, utána meg villanyt lekapcsolni, és nyomás a sarokba hajlongani, amíg nem késő!

További részletek: kuruc.info/r/6/95098/#i..

hoplita 2012.04.21. 07:53:51

@jjulie:
Tényleg...a Maslow piramison kívül sikerült már valami mást is megtanulnod a wikiből?
Nem úgy látom....

hoplita 2012.04.21. 07:55:44

@dr. nomac:
Na, akkor mint apa a hülye fiának...figyejjé" bazmeg..!

Nem mindeni faszfej, aki szereti a focit, de mindenki az, aki nem szereti.

Na....most mennyé', oszt magold be, mert kikérdezem.:)

jjulie 2012.04.21. 07:58:06

@hoplita:

nem számítasz lúzer, hiába vagy sokadikgenerációs lúzer, soha nem is számítottál

majd egyszer bedarálnak kutyakajának, max így vagy hasznosítható

dbeata 2012.04.21. 07:58:25

Nyihihihihihihihihi @hoplita: a szelíd és toleráns....

De te szelíd vagy egyébként, csak a zindulataidnak néha nem tudsz és nem is akarsz parancsolni. Na.

Toleráns is vagy, csak azok a buzi zsidók ne lennének a világon...

Na jó, nem csesztetlek. Nehogy megváltozz! :)

jjulie 2012.04.21. 08:00:03

@hoplita:

maslow piramis alsó doboza a postafiókod, vagy ott is lax?

sisszi 2012.04.21. 08:12:18

@hoplita: ez helyes? és nem viccelsz??:( ne hülyéskedj. miközben elitista fociközpontokat hoznak létre milliárdokból(csajok leszarva), addig KÖZTERÜLETEN!!!!!! való sport tevékenységet akarnak fizetőssé tenni. megáll az eszem!!!

dbeata 2012.04.21. 08:19:45

@hoplita: "Nem mindeni faszfej, aki szereti a focit, de mindenki az, aki nem szereti."

És akiket hidegen hagy, ellenben a pénzszórás dühít, azok hova álljanak, kérem szépen?

hoplita 2012.04.21. 08:22:39

@dbeata:
A Duna partra....:DDDD
Fülkeforradalmi kormányunknak gondja lesz az ilyen eltévelyedett, reakciós ellenforradalmárokra.

hoplita 2012.04.21. 08:24:33

@sisszi:
Helye, nem helyes, leszarom.:)

Mellesleg baromság....nagy bajban lehetnek, ah már csak ennyire telik.

hoplita 2012.04.21. 08:26:20

@jjulie:
Mondtam már zsüli, ne hidd, hogy elérhetetlen vagy.
Kár az ez irányú ingerenciámat csigáznod, elég önsorsrontó taktika.

sisszi 2012.04.21. 08:40:54

@hoplita: "leszarom". a politikusoknak legkedvesebb szó, amit a honpolgár ki tud mondani :D

Szimba 2012.04.21. 08:46:33

@nyünyüge:

Hja, aki őket leplezi le, az bizony az ordas farkas. Akiket meg ők lepleznek le, no, az is az ordas farkas.

@Ordnassac:

Még egy-két ilyen kétségbeesett lépés, és a tüntetők is kétségbeesett lépéseket fognak tenni. Én pl. egészen szívesen szedném szét az Országház épületét, műemlék ide vagy oda. Ne legyen a politikusoknak helyük sehol. Legfeljebb a Köztisztasági cégeknél.

hegyilány 2012.04.21. 08:47:58

Megindult az egyeztetés az egyházak és a kormányzat között az iskolai hit- és erkölcstanórák bevezetésével kapcsolatban. A végrehajtási szabályok nyár végére készülnek el – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az új tantárgyak 2013-as indítása nemcsak az állami iskolák diákjaira, hanem minden Magyarországon tanuló általános iskolásra vonatkozik"

mno.hu/belfold/jonnek-a-kotelezo-hittanorak-1070068

Avagy) "Jönnek a kötelező hittanórák"

Elképesztő. Így röviden, tömören ennyi.

Szimba 2012.04.21. 08:49:06

@hoplita:

Ha viccelnél, akkor is tettlegességre vetemednék, ha mindez az életben történne.

Fejezd be, mert Julie-vel ellentétben én nem félek tőled.

menőmano 2012.04.21. 08:57:08

Kötelező hittanórák".

"A pedagógus szakszervezetek elutasítják a változást, szerintük a kötelezővé tétel sértheti a világnézetileg semleges oktatáshoz való jogot."

A másik. gondolom, a szülőknek is lenne, esetleg véleménye. Milyen alapon kötelezi bárki is a gyerekét, hogy ilyenfajta oktatáson részt vegyen. Szerintem.

hoplita 2012.04.21. 09:02:04

@sisszi:
Nem én választom a pesti köcsögöket, kénytelen vagyok leszarni.
Mi mást tehetek?
Én a saját képviselőmet lekaphatom a tíz körméről...de tarlósfaszomékkal nem tudok mit kezdeni...

hoplita 2012.04.21. 09:03:37

szentkoronaradio.com/hallgatas

Építsünk hidat....IA.

Hallgassatok egy kis igazi zenét.

hoplita 2012.04.21. 09:05:34

@Szimba:
:DDDD

Harci Szimba...????

Miért..? Jó dolog a Dunában úszkálni...én már csináltam.:)))

menőmano 2012.04.21. 09:06:30

Totálisan "jó fej" a @hoplita.

Csak ennyi a véleményem.
oszjónapot! akinek esetlen nem tetszik valami.

Ennyi.
:)

dbeata 2012.04.21. 09:08:50

@hoplita: Hehehe ezt ki mondta? OV szóvivője lettél?

hoplita 2012.04.21. 09:09:26

@Szimba:
"...Még egy-két ilyen kétségbeesett lépés, és a tüntetők is kétségbeesett lépéseket fognak tenni. Én pl. egészen szívesen szedném szét az Országház épületét, műemlék ide vagy oda..."

Nyihahahaha...!

Szippantottál már céest...? Vagy akár ukágét...?
Hogy a céert ne is említsem...amit még az apartheides Dél-Afrikában is betiltottak...itt meg lövik gond nélkül..?

Majd ha igen, akkor jelentkezz nálam...:))))))
A gumilövedékekről meg nem is szóltam....

hoplita 2012.04.21. 09:12:47

@dbeata:
Nem, de éppen lehetnék.
Csak lehet rövid kifutású lenne a karrierem.:)

Na, megyek vásárolni....vacsorára lángost követelnek a kölykök.:)
Holnapra meg pizzát...persze, meg a tököm.:)
Igaz már régen csináltam...de azért így már túlzás.
Inkább babgulyást főzök, ha jó lesz az idő a kerti tűzhelyen.

menőmano 2012.04.21. 09:13:22

Látod. látod! Kedves Hoplita!

A kormány gondoskodik róla, hogy mindig "álljon" !!!! Feltéve, ha valóban fiú vagy.
oszt.ennyi.
:)))))))))))))))

aszekelyek 2012.04.21. 09:19:08

@menőmano: azon az alapon, amely alapon már oktatják a z ószövetséget is. Tárgyi tudás alapon. Azért, hogy ne kádár népe termelődjön újra. műveltebb, nagyobb tudású és nem orránál fogva vezethető fiatalokat kíván a jövő. Van egy generáció, az enyém, pld, de ez hosszabb volt, akiknek a leghalványabb segédfogalmuk sincs semmiről, ebben a tárgykörben és így ki vannak szolgáltatva sanda szándékúaknak. Akik bizony vannak. Ők tiltották a vallásszabadságot, hadd emlékeztesselek. Itt élnek közöttünk ma is. Meg az eredménye is annak az aknamunkának. Aminek az volt az egyetlen célja, hogy kizárólag nekik legyen hatalmuk a lelkek felett. Is. Vallást felnőtt korban választ szabadon mindenki, ha akar, ateista is lehet de nem fekhet keresztbe semminek. Már. Hálisten. Az elemi tudást pedig iskolában, alapműveltségként kell oktatni. HA azt sem tudja miről van szó a gyerek, aki ma iskolás, hogyan választ? A választás szabadsága is megilleti őt, Nem a szülője és nem az említett korból ránkszáradt pedagógus szakszerv nénik fogják helyette eldönteni most , hogy hozzájuthat-e ehhez a tudáshoz is vagy nem. Meg nem is a diktatúrában vallásszabadság betiltók. Kicsit olvasgassál vallásszabadságról. Amikor a lányom kicsi volt az egyébként pszichésen beteg -papírja van róla- osztályfőnöke azzal gyötörte, pont azzal, hogy minek foglalkozik olyasmivel, hogy vallások, világvallások ráadásul, mert azt felnőtt korban kell. Ez az általános utolsó két osztályában volt. Bele akart konkrétan pofázni. Természetesen itthon van olyan támasza a gyereknek, ami nem korlátozza őt és nem is kényszeríti se erre, se arra. meg van keresztelve. és ennyi. Vannak zsidó felmenői is. Meg amit még nem tudunk. :) Úgy határozott, hogy ő saját kapcsolatot épít az örökkévalóval, teremtővel. Kinek mi esik jól , használja azt : kettejük magánügye a dolog. Beszélt róla persze, hol tart ebben éppen. Ahogy egy felnőtté váló fiatalnak ezt a munkát is el kell végeznie. Beledumálás nélkül. rendhagyó tetoválást csináltatott, amikor Londonban tanult. " Ego sum , via veritas et via" . Erre varrjon bárki egy gombot, aki be akarja dumálni neki, hogy őszerinte mi az igazság....és ő mit hihet és mit nem. Szerintem ez is egy alap szabadságjog és az alkotmány szerint is, mindkettő szerint. A ránkszáradt nénik meg lejártak a diktatúrával együtt. Észre kéne venniük. Már nem parancsolhatnak lelkeknek. A gyereke tanulják mellesleg a Hegyi beszédet is. " Engedjétek hozzám a gyermekeket. Csupa rosszat tanulhatnak ott , tényleg..... :D
Nevetségesek ezek a banyák. Szoktam látni az egyik ránkszáradtat tévében... A 89-előtti oktatás mementója. Majd ő eldönti és meghatározza. Hogyne..., mi meg nézzük... Abból nem esznek.

dbeata 2012.04.21. 09:20:27

@hoplita: Jól van, majd arra járunk "véletlenül". Amúgy is megyünk Ceglédre. :))

Trollmagnet 2012.04.21. 09:22:22

Jó lenne már tiltani Hoplitát, úgyis erre játszik már jó ideje, hogy aztán elmondhassa, hogy mennyire nem engedik szóhoz jutni a libsik...
Már nem azért, de TG posztjai alatt nem ilyen trágárkodó senkiháziakat akarok olvasni!

márta)) 2012.04.21. 09:23:50

Sokat ismétli a @hoplita az effajta kijelentéseit, gondolatait, a blognagyasszonyok teljesen ráizgulnak.
S a végén még nem is a politikával foglalkoznak, hanem azzal a "bizonyossal".
Bocsánat! De nem tudtam kihagyni.
:)

Szimba 2012.04.21. 09:28:10

@hoplita:

Ne kend el a sz@rt.

Mindenkiből ki lehet hozni a harci szellemet, csak a megfelelő pontját kell csiklandozni. A Fidesz pedig tehetetlen, mint az MSZP, ugyanakkor áltevékeny, és érzéketlenül hatalommániás.

Talán adóvégrehajtókat kellene küldeniük minden házba (Fidesz tagok, szimpatizánsok lennének az adószedők, és ők mentesülnének a kötelezettségektől), és a padlást is "lesöpörni", mint 45 után.

Ami eladható, értékesíthető, azt mind elvinnék, a fizetésed, nyugdíjad meg önként felajánlanád, vagy lelőnek. (Környezetvédelmi okokból a Dunába)

márta)) 2012.04.21. 09:28:38

@aszekelyek:
Bocsánat! Csak szólok!

Ezt a kommentet ki kell nyomtatni, s bevágni abba a bizonyos fiókba.
Ne akarjon már itt mindig felülkerekedni" mindenki véleményén.
Ne akarjon már mindenkit csipőből kioktatni. Ha kérhetem.
Menjen inkább vegyen fel egy kezelést a kommentelő társától, vagy akárkitől! ahogyan gondolja.
Csak fogja már vissza magát! Igazán nem nagy kérés. Gondolom.
hm?
:(

márta)) 2012.04.21. 09:30:04

@aszekelyek:
Még annyit! Nem gondohatja komolyan, hogy az Ön süketeléseire" mindig, mindenki vevő.
Érti? ugye???