Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:08

Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont, megdolgoztak érte a debreceniek – állítja Orbán Viktor. A futballba rengeteg pénz áramlik, az akadémiák – köztük a miniszterelnöknek oly’ kedves felcsúti – soha nem látott forrásokhoz jutnak, az élvonalbeli klubok némelyike is szépen kerekedik, társasági adóból, állami vállalatoktól, költségvetési pénzekből.  Talán még egy focidrukker is felteheti a kérdést: örüljünk ennek?

Mostanában – s ez nem is igazán túlzás - többet járok a televíziókba a fociról beszélni, mint a politikáról. Pár hete az egyik sportcsatorna bajnoki összefoglaló adásában vendégeskedtem, ma pedig egy másik sportadó reggeli műsorában Szombathy Pál kérdezett. Nem meglepő, hogy utóbbiban a honi politika és a labdarúgás gyümölcsöző viszonya is felmerült, amivel kapcsolatban az ambivalens volt az első szó, ami eszembe jutott. Tudom, ez afféle tipikus elemzői válasz, az egyrészt-másrészt világa, de talán az sem lényegtelen, hogy mire vonatkozik az egyik és mire a másik.

Kezdjük azzal, hogy megállapítjuk: a miniszterelnök bizonyára nem politikai számításból tartja fontosnak a foci támogatását. Ha így gondolná, ha politikai előnyt remélne tőle, finoman szólva is megkérdőjelezhető lenne politikai érzéke. Kétségtelen, a labdarúgás még mindig a legnépszerűbb sportág Magyarországon, amely – mint azt egy-két időleges bizakodásra okot vagy inkább lehetőséget adó válogatott meccs bizonyítja – még mindig tömegeket képes megmozgatni. A politikus azonban fejeket számol: ma minden bizonnyal többen vannak azok, akiknek inkább ellenszenves a foci költségvetési támogatása. Amikor a kormányok most már sorozatban a nadrágszíjjal operálnak, feltehetően sokkal többen értenek egyet azzal (köztük akár olyanok is, akik szeretik ezt a játékot), hogy a stadionépítés és a társasági adó milliárdjainak jobb helye lenne az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális ellátásban.

A labdarúgás állami kistafírozása tehát nem a politikai racionalitás miatt, inkább annak ellenére történik. Igaz ez akkor is, ha tudjuk, hogy a politikai vezetők – s nem csupán az ilyen tárgykörben sokat emlegetett diktátorok – szívesen sütkéreznek a sportsikerek fényében, népszerűségük emelését remélve attól, ha sállal a nyakukban az aranylábúaknak drukkolnak a lelátón. Aki azonban ismeri a magyar foci állapotát – márpedig a kormányfő kétségtelenül ilyen ember -, nehezen hiheti, hogy belátható időn belül a nagy sikerek nyomán vállára emelheti a tömeg a politikai vezetőt. Szó, mi szó: mindez tehát inkább szenvedélynek, személyes elkötelezettségnek látszik, semmint politikai haszonszerzés reményének.

Tudjuk, hogy a közpénzek elköltésének nincs királyi útja: a hová és mennyit kérdésére adott válasznál nehéz olyat elképzelni, amelyben ennél szebben mutatná meg magát a politika. A több pénzt valahová igényének – kimondatlanul is – mindig van másik oldala: aki ide többet ad, máshová kevesebbet tud juttatni. Akinek új stadionja lesz, aki jobban meg tudja fizetni a játékosait, ahová áramlanak az állami vállalatok hirdetései, bizonyára meg van győződve arról, hogy az irány helyes. Akinek nagyon hiányzik valahonnan a pénz – márpedig akad néhány ilyen hely nálunk -, könnyen gondolhatja, hogy előle veszi el a labdarúgás. A magyar foci lelkes követőjeként nehéz lenne azt mondanom, hogy nincs szükség több forrásra és új stadionokra. Ugyanakkor mégis azt gondolom, hogy ennek a mostani sajátos aranykornak lesz majd egy komoly tesztje, amikor el lehet dönteni, hogy vajon volt-e bármi értelme ennek a költségvetési áldozatvállalásnak: egy kormányváltás után jöhet el ez a pillanat.

Minden azon áll vagy bukik, hogy a magyar labdarúgó piac (a társadalom szónál ez talán jobban kifejezi a lényeget…) mihez kezd ezzel a páratlan lehetőséggel. Hogy mire költi, mire fordítja a pénzeket, és mennyire tekint messzire. Hogy képes lesz-e a mostani felbuzdulást kihasználni, hogy akkor is talpon maradjon, amikor olyanok kerülnek a kormányrúdhoz, akiknek a balett vagy a felsőoktatás fontosabb lesz a huszonkét férfi sportjánál. Ehhez leginkább két – egymással részben összefüggő - dolog kell: a színvonalas és stabil utánpótlás biztosítása, valamint a finanszírozás piaci alapokra helyezése. Az előbbi kétségtelenül elkezdődött, az utóbbinak azonban egyelőre még a nyomait sem látni - vagy legfeljebb csak azt. Most, amikor a vállalatvezetők szívesen ülnek egy páholyban a kormányfővel, amikor jó pontnak gondolják, ha nevüket adják a miniszterelnök kedvenc sportjához, kellene elérni, megalapozni, hogy akkor is maradjanak, ha a politika figyelme másfelé fordul. Ha ez nem megy, ezt a rengeteg pénzt sajnos tényleg a szélbe szórtuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr14462022

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.20. 11:36:27

Hogyan lett a huszonéves, a kádári diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04...

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.20. 11:33:33

Áder János életrajza sallangmentes Europass sablonba töltve: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományo...

Trackback: Orbán Viktor is volt fiatal, liberális és demokrata (archív kép) 2012.04.20. 11:31:01

A fekete-fehér kép valamikor a 80-as évek végén készülhetett Orbánról, Deutschról és Fodorról, a Fidesz akkor még valóban fiatal, valóban liberális és valóban demokrata nézeteket valló három alapító tagjáról. A magukat akkor még „liberális, radikális é...

Trackback: Ötszáz millió a csatornában 2012.04.20. 10:31:20

Debrecennek 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, miután szabálytalanságot tártak fel egy szennyvízberuházás kivitelezésénél.  Hogy történhetett ez meg? A már lezárult brüsszeli pénzügyi ellenőrzés szerint a debreceni ISPA ...

Trackback: Közbeszerzés helyett háztáji 2012.04.20. 10:30:16

Új szelek fújnak, közbeszerzés helyett háztáji. Hogy mit is jelent ez valójában? Az illetékes önkormányzati, állami szervek nem írnak ki tervpályázatot egy-egy kiemelt beruházásra, hanem inkább munkavállalóként foglalkoztatják a vezető tervezőt. Elsőr...

Trackback: A magyar Don Quijote 2012.04.20. 10:29:10

Orbán Viktor új szélmalmot talált magának. "Az EU-ból érkező pénz a mi pénzünk, azt nem ajándékba kapjuk, az nem jutalom" - jelentette ki tegnap Orbán Viktor. Véleménye szerint azzal, hogy beléptünk az EU-ba, vámbevételeink egy jelentős részéről le ...

Trackback: Hadikölcsön-kötvény 2012.04.20. 09:26:43

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évt...

Trackback: Apait bele, anyait bele 2012.04.20. 08:21:01

A labdarúgás állami kistafírozása nem a politikai racionalitás miatt, inkább annak ellenére történik.

Trackback: Orbántól privatizált milliárdokat Garancsi, a Videoton tulajdonosa? 2012.04.20. 02:42:41

Garancsi István bróker, nagyvállalkozó minimum százmilliókat fektetett be a Videotonba. Orbán kedvenc csapata a 2007-es csődhelyzet óta szépen talpraállt, a nyáron egyes hírek szerint 2 millió euróért vett játékosokat (ez a Kósa-Szíjjártó nyilatkozat ó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 21:37:48

@6.Lenin: Látod, Iljics, ezért nincs közöd hozzá, mert tényleg nem fogod fel, miről is van szó. Ezért nem szeretek igazán veled vitázni, mert valós argumentum hiányában leszaladsz a pástról, és irreleváns dolgokról beszélsz.
Magyarázd meg, hogy mi köze van Gázának ahhoz, hogy a magyarok hogyan viszonyulnak magukat magyar zsidónak valló honfitársaikhoz, köztük azokhoz is, akik bár származásilag zsidó gyökerekkel (is) rendelkeznek, de már több generációval ezelőtt keresztény hitre tértek, és ugyanúgy magyarként aposztrofálják magukat, mint bárki más. Az sem lehet bűnük, hogy van kulturális kötődésük a zsidósághoz, a zsidó államhoz is esetleg (bár ez igen ambivalens sokszor), hacsak nem akarod azt mondani, hogy a magyar állam a határon túli magyarokkal nem törődhet, és a határon túli magyaroknak nincs joga bármiféle közösséget éreznie mivelünk, itteniekkel.

szoja122 2012.04.22. 21:42:02

@6.Lenin: Számodra nincs határ? Bármit le lehet írni, bármit lehet mondani nagy közösség előtt?

Ne feledd: A szó veszélyes fegyver, és van, aki fegyvertelen (Bródy)

"A szót kimondják
ki tudja, ki hogyan érti
A szót leírják
ki tudja, ki mire gondol

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen

A szót hallgatják
ki tudja, ki hogyan érti
A szót olvassák
ki tudja, ki mire gondol

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen

A szó elrepül
ki tudja, kit hogyan talál
A szó messze száll
ki tudja, hol áll meg végül

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen "

szoja122 2012.04.22. 21:47:16

@6.Lenin: Másrészt gondold meg miért vannak az önkényuralmi jelképek betiltva?

Habár ezt a Fidesz nagyon lazán értelmezi.

Egy karácsonyfadísz ötágú csillag probléma, de a magyar gárda jelképrendszere nem.

6.Lenin 2012.04.22. 21:51:49

@ulrike:

Természetes, hogy ezt a kérdést is csak bizonyos emberek értik.
ezen tényleg kár vitázni, Ezer éves probléma.
Kiforgatva, megoldhatatlannak tűnik.
Nem is hiszem, hogy nekem sikerülne ezt lezárni, kitenni a pontot a végére.

Én csak arra utaltam, ha valaki abból indul ki, hogy önmagát felhatalmazza mások besorolására, akkor ne csodálkozzon azon, másokban is feltámadhat az a gondolat, miért ne tehetnék meg ezt ők is.

Nem kell ebbe belekeverni mást. A dolgok általában egyszerűek, csak az ember hajlamos túlbonyolítani, nehogy mások is megértsék a lényeget.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 21:55:09

@6.Lenin: Megint félrebeszélsz, a kérdésre válaszolj, légy szíves. Ne forgasd ki, mert ebben egyetértek, kiforgatva megoldhatatlan. szóval, ne beszél mellé, elő a farbával.

jjulie 2012.04.22. 21:58:49

@6.Lenin:

téged tényleg nem a szijjártó kezelt félre

ő csak aktivált benned egy hibás gént

6.Lenin 2012.04.22. 22:04:45

@szoja122:

Szerintem először próbálj meg elszakadni az előítéleteidtől, vagy megfordítani a kérdéseket.

Vegyük a DK problémáját, fordítva.

Megalakítják a Magyar Náci Pártot. Bejegyzik. Mondjuk szolídabb néven, de azonos szellemiséggel.
Megválasztanak néhány héten belül 1 jobbikos,( fideszes képviselőt elnöknek, sokak kedvéért írom)
Aztán a Parlamentben ez a képviselő, néhány társával megalakítja a saját (náci) frakciót. Senki által nem választva.

Természetesen ez elképzelhetetlen (?) lenne.

tölgyes 2012.04.22. 22:19:25

@6.Lenin: Azért azt gondolom, annyira mégse ostobák, mert van egy hivatásos elemző apparátusuk is, amelyik jelent az elnöknek. Még várnak, még próbálkoznak, de az úr Ístennek se a Bajnai erősödik, hanem a jobbik.. Méghozzá olyan mértékben, hogy a két pártnak fölényes 2/3-a lenne:(
Az azonban tény, hogy a mai két választáson Miskolcon és Bp-en is fidesz győzelem született. A budapesti fölényes győzelem volt.

Az álmok helyett ez a realitás. Lehet mondogatni, hogy nem lehet országos következtetést levonni. Erre meg ott vannak a felmérések.

tölgyes 2012.04.22. 22:21:29

@jjulie: Sajnos a selejtes gének Önben egyesültek, ahogy annak idején a VILÁG PROLETÁRJAI:)

6.Lenin 2012.04.22. 22:25:40

@ulrike:

Te szeretnél olyan utcába csalogatni, ahová semmi szándékom bemenni.

Akkor talán, mire is gondoltam itt a mai vita során. Megpróbálok szolidan fogalmazni.

Szinte kezdettől fogva figyelemmel kísérem ezt a blogot.
Néhány érdekes dologra felfigyeltem. Természetesen tévedés jogát fenntartva, de vállalva.

Kialakult itt 1 jól megfigyelhető fideszellenes tábor. Szolidabb és durvább hozzászólásokkal.
Ezzel az ég világon semmi bajom.
Azt is megfigyeltem, míg a durvább hozzászólások megmaradtak a sima orbán és fidesz gyűlöletnél, senkinek nem okozott nagyobb fejfájást. Ez 1 kapocs volt a másként gondolkodók közt. Védelmet élveztek, hiszen kimondtak,/leírtak olyasmit, olyan stílusban, amit mások nem tettek, csak gondolatban melengettek.
Amikor átcsapott a saját védett szektorba, akkor kezdett problémás lenni. A többiről már írtam, hogyan próbálkoztak néhányan meghatározóvá tenni a saját véleményüket, eddig sikertelenül.
Ezekről írtam, esetleg rossz példákkal igyekeztem alátámasztani. Vagy nem értették, akik nem akarták megérteni. Lassan már fáradt is vagyok, de nem szeretnék kitérni előled.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 22:47:19

@tölgyes: "[...]a Fidesz-KDNP jelöltje, Makra Krisztina a szavazatok 57,06 százalékát (744 voks) szerezte meg[...]második helyen a független Berger Antal végzett 32,13 százalékkal[...] Az időközi választáson a választópolgárok több mint negyede, 26,3 százaléka jelent meg. [...] A 2010 októberi önkormányzati választáson a 13-as számú választókerületben - 53,83 százalékos részvétel mellett - Bándy Péter az érvényes szavazatok 61,23 százalékát szerezte meg,.."
Ezt - nem véletlenül - kifelejtette győzelmi jelentéséből. A trend nem igazán megnyugtató, miközben maga it úgy kommunikálja a lecsúszást mint egy ottomán fetnámében szokták. Közben mindenki tudja, csak egy kis, már régebben török kézen lévő porfészket vettek meg az igaz hit oroszlánnál is bátrabb elszánt harcosai, azt is nagyobb veszteséggel, mint szokták. Egyszersmind nagyobb győzelmi jelentéssel is mint szokásos. Szükség van egymás bátorítására. Jobban, mint máskor.

tölgyes 2012.04.22. 22:49:12

@ulrike: Kedves Ulrik elvtárs!

Úgy látom felpattant a harci ménre és előre zúdul dárdaként használva szegény zsidókat, mert jobb már nem jut az eszibe.Leke rajta, majd hálásak lesznek Önnek érte:( - reméli amit kétlek.
Minden esetre azt jó tudnia, hogy nincs értelme zsidó etnkumról beszélni. A zsidóság hivatalos magyar képviselői ezt az álláspontot képviselik. Én ezt a véleményüket osztom.

Ebben az értelemben a zsidóság állama is vallási alapon szerveződik. Ha olvasgatta már a szent könyvet, akkor Ön is észrevhette, hogy zsidónak lenni azt jelenti, hogy el kell fogadni az Úrral kötött szövetséget és követni kell a törvényeit. Azok a semiták, akik ezt megszegték kikerültek a zsidóság keretei közül. Ez tehát még akkor is igaz volt amikor a vallás és az etnikum egybe esett... Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy az arab népek többsége is semita, míg az Izraelbe visszatérő zsidóság etnikai érterlemben sokszínű, követi Mózes tanait, de ott egy sajátosan átszűrt európai tradíciót honosít meg, még a viszonylagos demokrácia-kísérletében is.

tölgyes 2012.04.22. 22:54:05

@ulrike: Ön úgy magyarázza az eredményt ahogy akarja: savanyú a szőlő! Összefogással (LMP, DK, MSZP) sikerült ezt elérni... és ha kicsivel, de győztek a fideszesek Miskolcon is. Vagyis Ulrik elvtárs: nem itt kell szájalni, hanem menni kell agitálni. Így nem lesz győzelem.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 22:59:01

@6.Lenin: Csalogasson téged a tölgyes. Többet ne kérdezd, miért nem kedvellek. Mert sunyi vagy. Mikor lehetőséget kapsz vívásra, elszaladsz, s válogatott szokásos semmitmondásaidba menekülsz (ezeréves probléma, nem jó kiforgatni, nem én akarok pontot tenni a végére, stb.).
Konstatálom, nem vagy vitaképes.
Korábbi műved címe így módosult: Ság vpirjod, dvetiszicsi dvesztyi dvá sagov názád, v sztóronu, tudá-szjudá i obrátno.
Élvezd a tavaszt Gorkiban.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:00:08

@tölgyes: Nem kell ezt magyarázni, ezek a száraz tények, a jegyző által kiadva, kis hegeliánus.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:08:42

@tölgyes: Nem vagyunk elvtársak. Nem is leszünk, kis hegeliánus. Mielőtt valamibe beleszól, jobb ha tájékozódik, hogy miről volt szó, és nem kezdi - szokása szerint - megint Pilátustól kezdve összehordani ide irreleváns zagyvalékát, fitogtatva itt nem létező tájékozottságát. De ha már ön is látja, hogy drága Leninje sűrgős támogatásra szorul, mert accut érvhiányban szenved, akkor legalább arra próbáljon válaszolni, ami a kérdés volt. Azzal ugyanis nem igen segít a helyzeten, hogy most már ketten beszélnek félre. Kórusban.

tölgyes 2012.04.22. 23:10:42

@ulrike: A tények azt mutatják, hogy a fidesz+ jobbik 68%, az összes többi pedig 32%, miközben saját jelöltet se tudnak állítani. A többi édes álom... és dolgozza fel: ez ilyen, a dolgok így állnak, de reménykedni lehet, azt senki sem veheti el Önöktől, de az álmodás helyett DOLGOZNIA KÉNE A GYŐZELEMÉRT, NEM ITT SZAMÁRSÁGOKAT ÍROGATNI ÉS ÁLMODOZNI!

tölgyes 2012.04.22. 23:14:30

@ulrike: Ulrik elvtárs!
Látom nem érti, de ez nem lep meg. Ez az Ön állandó és stabil ismérve, pedig amit leírtam világos: nincs áértelme etnikai értelemben zssdóról beszéni és ez a hívatalos zsidó álláspont is...Próbálja emészteni, feldolgozni megérteni Majd, ha agyilag felfogta szóljon. Olvassa el még néhányszor amit leírtam, hátha átmegy valami kevéske, mint ahogy Arany laci fejibe a tarka lepke, kis mese!:::))

6.Lenin 2012.04.22. 23:18:18

@ulrike:

Mi a baj?
Valamit szeretnél bizonyítani, már régebben is felfigyeltem erre, de mi a tosz lehet, nem tudtam még rájönni.
Ja, igen, én csak le szoktam írni a véleményem, de arra nem emlékszem, hogy vitázni is akartam valakivel is. Ez új számomra.
Tudomásul vettem, hogy nem kedvelsz és nem vagyok vitaképes számodra. Ez legyen a legnagyobb baj az életemben.

1x már elmentem. nos, akkor még 1x elmegyek (nem is lenne rossz 2x)

Jó éjt!
Most már tutira
Mindenkinek.

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:19:26

@tölgyes: Hát akkor ne irkáljon szamárságokat, tölgyes. Egyben felhívom figyelmét, pártja és kormánya - nem véletlen - kétfrontos harcot folytat, bár ennek keretében valóban próbálja a Jobbik táborának egy részét elcsábítani. Mindez azonban jelenleg inkább fordítva működik, bár e tekintetben a II. kerület nem mérvadó. Ha tehát továbbra is híven akarja szolgálni pártját és kormányát, akkor ne boronálja össze a Fideszt és a Jobbikot. Ott azért még nem tart a kurzus. Remélem nem is fog.

ubul2000 2012.04.22. 23:20:12

@ulrike: Semmi ilyen jogot nem vindikálok magamnak, viszont fenntartom a véleményem: aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:22:54

@6.Lenin: Tényleg nem fogod föl? Állítottál valamit, kértem rá érveket. Kitértél. Ennyi. Rugalmas elszakadásnak, arcvonal rövidítésnek hívták az ilyesmit. Más is csinálja, de ne gondold, hogy beveszem, még ha tölgyest is bevonod itt elszaladásod fedezni.

ubul2000 2012.04.22. 23:23:13

@ulrike: Próbáld már felsorolni, kiket illettem itt a bloggerek között hamis váddal?

ubul2000 2012.04.22. 23:25:17

@knausz: Látom, össztűzbe kerültem.. :))))

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:26:27

@ubul2000: Ubul, ha akarod, szó szerint kigyűjtöm itt a témába vágó opusaidat. Szerintem nem igazán akarod ezt. Inkább hagyj fel vele, többre mész.

ubul2000 2012.04.22. 23:27:43

@6.Lenin: Én senkivel szemben nem táplálok ellenérzéseket, mégha itt talán nem is értünk egyet

ubul2000 2012.04.22. 23:31:23

@márta)): Megnyugtatom, nem magácskára gondolt... Én sem! Mégha Bajnai kérdésben nem is értünk egyet, azért szívesen elbeszélgetnék személyesen is..

ubul2000 2012.04.22. 23:32:38

@ulrike: Neked elgurult a gyógyszered, próbáld megkeresni..

márta)) 2012.04.22. 23:46:35

Nahát! Nahát!

Hogy mik vannak!? Micsoda kommentek íródtak. Elmehettek volna, oda a debreceni stadionba, s lejátszani ezt a meccset.
Ne rohanjanak annyira előre", vagy még idő a választásokig.

Érdekes, nem kicsit nagyon. A@Lenin soha sem képviselt, képvisel egy magában kialakitott politikai álláspontot. Mindent össze, vissza írogat. Mikor, kibe tud belekötni.

S, hát persze a @ulrike, megpróbál valamiféle politikai nézetet képviselni, de nem igazán lehet tudni milyet.

A @tölgyes, berobban a "nagytudásával" , ellentmondást nem tűrő modorával. Így röviden fogalmazva.

Végül) Na végre! a @ubul megírja a tutit, "aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár " Ez egy rövid, korrekt felhívás, kijelentés.

Nos , hát az a probléma, hogy mennek is nagyon sokan. S többségük talán vissza sem fog térni ebbe az országba. S el lehet majd dönteni, kinek jó, ez és kinek nem.
Mert nyilván a "kivándorlók" viszik magukkal ilyen - olyan tudásukat, adóbefizetéseiket......
S hát miért is mennek?

A fantasztikus kommentekből sok-sok mindent ki lehet olvasni, csak a lényeget nem.

A hétvége történéseit, csak úgy nagyvonalakban összefoglalva. Tényleg ki lehet zárni némely kommentelőt, elegen lennének itt Önök, persze a blognagyasszonyokkal együtt, kik jól viszik itt - szintén - a primet. (Feltéve, persze, ha Önök egyáltalán férfiak, s nem nők).

Nagyon jó. Komolyan.
Bocsánat, de több mint érdekes.

márta)) 2012.04.22. 23:48:51

Nagyon hiányzott innen a @hoplita, legalább helyre tette volna Önöket.
Szerintem.
:))))))

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:49:29

@tölgyes: Maga az, ki végképp nem érti. A probléma ugyanis nem az, hogy a zsidó kit tekint echte zsidónak, hanem a magyar kit tekint annak, és miért azt ítéli gondjai okozójának. Konkrét példával: miért ölette meg a magyar állam Radnóti Miklóst, aki asszimilált zsidó családból származott, tehát zsidó szempontból nem is volt zsidó, de ez rajta nem segített. Kezdi már kapiskálni, mi a gond? Miért kell ezt önnek is elmagyarázni? Magyarországon ugyanis nem csak az a zsidó, aki a zsidók szemében is zsidó, hanem az, akit valami nem zsidó annak nyilvánít, hogy önmaga hibáit is máson tudja leverni. Csodálnám, ha ezt tényleg nem értené, és megint a zsidó szabályokkal hozakodna elő.

tölgyes 2012.04.22. 23:49:45

@ulrike: Kedves ulrik elvtárs!
Olyan ez, mint amit Szegény Balczó mondott a szövetségnek, amikor azt mondták az egyik öttusázóról, hogy eredménye nem elég meggyőző: Akkor Balcz azt kérdezte: kettőből kétszer megverte a riválist! Mit várnak? Háromszor verje meg???:::)))

Itt is 2-ből két győzelem. Három nem lehet, mert az képtelenség, bár látom Önt csak az elégítené ki.:)

Próbálja megérteni, hogy pártom és kormánmyom most nyert meg két választást, kettőből!!! hogy az Ön elvtársai képtelenek közös jelöltet állítani, mert annyira amorf a banda. Ha meg erősködnek, akkor nem önök erősödnek, hanem az akitől(amitől rettegnek: a Jobbik!). Az egész tevékenységük kontrproduktív. GONDOLKODJON, -bár tudom az Önnek reménytelen,- hátha eszébe jut valami, de tőlem tanácsot ne várjon. Annyira nem vagyunk jóban.

tölgyes 2012.04.22. 23:52:58

@ulrike: Ulrik elvtárs!
Ez magán kívül néhány féleszűt érdekel. Ön azonban olvasson Köves Slomót, ha nekem nem hisz. Ő elmondta: szeret Mon. élni, biztonságban érzi itt magát. Antiszemita előfordul, de nem fél mint Franciaországbam. Onnan valósággal elmenekült IDE. Ezt próbálja betápláni az agyába.. és ha kell cseréljen prcesszort, mert a jelenlegi kapacitása kimerült.

ubul2000 2012.04.22. 23:53:49

@ulrike: Érdeklődéssel várom...

ulrike (törölt) 2012.04.22. 23:54:45

@ubul2000: Olcsó kifogás. Márta már bevágott tőled egy idézetet, később majd bővítem, nyugi. lesz még. Én nem szedek gyógyszert. Meglehet, te sem. Ez viszont már baj, úgy látom.

ubul2000 2012.04.23. 00:00:09

@ulrike: Miután a gyógyszerkérdést túlbeszéltük, továbbra is várom az idézeteket a kirekesztésről..

ubul2000 2012.04.23. 00:03:49

@ulrike: Végignéztem miket idézgetett @Márta, de semmit nem találtam, ami kirekesztő, vagy vállalhatatlan lenne. Esetleg ha segítenél...

ulrike (törölt) 2012.04.23. 00:04:58

@tölgyes: Maga lemaradt egy-két prospektussal. Nem volt véletlen a parlamentben egy tiszaeszlári felszólalás a minap? Erről mit mond Slomója? Miért kellett OV-nak, mit gondol, nagy hirtelen kijelentenie, hogy a kormány megvédi a zsidó kisebbséget? Olyan kedve támadt? A kiinduló pont egyébként az volt, hogy miért nem állok Ubul féle kebelbarátaival szóba. Mert zsidózik. S ezen még az sem változtat, ha maga itt neki áll félrebeszélni.
@márta)): Ez pártfüggetlen téma, kár lenne azzá tenni.

ulrike (törölt) 2012.04.23. 00:06:27

@ubul2000: "Végül) Na végre! a @ubul megírja a tutit, "aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár " Ez egy rövid, korrekt felhívás, kijelentés. "

márta)) 2012.04.23. 00:09:08

@ubul2000:
hm. Azért, hogy ki- mire gondol Velem kapcsolatban nem vagyok ideges. Már régen nem. Nem zavar, csak kicsit bánt.

"A gyűlölet jéghideg lehelete" Ezt érzem itt mindig ha idejövök.

márta)) 2012.04.23. 00:17:13

@ulrike:
Értem. Akkor cigányozzanak is. Az emeli majd igazán a blog fényét. Felkerül legalább a korona a mai termésükre.
Megismétlem! Fantasztikus.

jócccccakát!

ubul2000 2012.04.23. 00:17:46

@ulrike: Nem sokra futotta. @Márta véleménye egy dolog, szabad országban szabad véleménynyílvánítás van. Felhívást sehol sem látok.

"aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár "

Ezzel kapcsolatban, ha tudnál valami kritikát megfogalmazni?

teevee 2012.04.23. 00:33:40

@ubul2000: Én csak annyit, hogy nem annak ajánlgattad a nyitott határokat, aki menni akar, hanem akinek nem tetszik, hogy mi folyik itthon. Nagy különbség.

márta)) 2012.04.23. 00:34:58

@ubul2000:

Ne haragudjon, de mielőtt lezárom a gépem szeretnék tisztázni valamit.
Az, hogy én megragadtam, vagy inkább felfigyeltem az ön kommentjében erre kijelentésre, úgy gondolom, hogy nem véletlen.

Ez a kijelentés sok-sok mindent takar.
Arra próbáltam utalni, de úgy látom kevés sikerrel, hogy a mai helyzetben, s most nem politikai helyzetre, hanem kimondottan gazdasági helyzetre gondolok- sokakat késztet a megélhetési lehetőség arra, hogy elhagyják az országot. Némelyeket persze lehet, hogy a kalandvágy is motivál. De azt hiszem, ez a kevesebb.
Ebben nem lehet vita, hiszen ezt még az oly sokat emlegetett "mari" néni is tudja. Ott valahol a térképen a faluszélén...

A másik) Ez a gondolat nekem szélsőséges elemeket is eszembe juttat. "Aki nem hajlandó értékeink szerint élni hagyja el az országot") Lehet, hogy nem pontos az idézet, de most fáradt vagyok ahhoz, hogy kutakodjam.

S még ) Ez el hangzott - azt hiszem - egyszer egy Gyurcsány beszéd kapcsán is.
Javitson ki ha nem pontosan emlékszem. Nem fogok megsértődni.

Szóval nem mindegy, egyáltalán nem mindegy ki- hol- mikor mond, tálal ilyen gondolatokat.
S persze a szövegkörnyezet, az is, nagyon nem mindegy.

Mert amire utaltam a szélsőség és a GYF kijelentése, mármint a szövegkörnyezet, a politikai nézet, nagyon-nagyon két különböző......

Nem tudom érti e, mit akartam ezzel mondani. De ha nem az sem probléma.

ubul2000 2012.04.23. 00:50:52

@teevee: próbáld meg mégegyszer elolvasni és értelmezni. Előbb-utóbb mennifog.

""aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár "
Tehát

AKI MENNI AKAR.... ANNAK NYITVA AZ ORSZÁGHATÁR

Vagy szerinted jobb lenne, az ami a kommunista rezsim ideje alatt volt, hogy kommunista kegyként léphetted át a határt?

Vagy miért kellene marasztalni azt, aki menni akar?

Egy csapatban játszani csak olyanokkal lehet, akik ízig-vérig odatartozónak érzik magukat. Akit kényszerrel tartanak ott - azt megette a fene, az már nincs hasznára a csapatnak, inkább árt.

ubul2000 2012.04.23. 00:59:51

@márta)):

"hanem kimondottan gazdasági helyzetre gondolok- sokakat késztet a megélhetési lehetőség arra, hogy elhagyják az országot. "

Egy szűk kört kivéve - nem értek egyet. Ma, egy átlagembert Magyarországon nem fenyeget az éhen halás. Azokat, akik a kivándorlás gondolatával foglalkoznak (csak példaként, és nem egyedüliként - az orvosok) nem fenyegeti az éhen halás. Hogy nyugaton magasabbak a bérek - a segédmunkástól, az asztaloson át a mérnökig - mindenki tudja. Ha valaki úgy gondolja, hogy + egy tál lencséért hazát változtat (lásd Nagy László) hát lelke rajta, menjen.
Akit a tényleges éhenhalás fenyeget- azok nem fognak tudni kimenni.
Akik pedig a "dolgozni büdös, jó lesz a kinti segíj" miatt mennek, azokért meg nem kár.

teevee 2012.04.23. 05:32:51

Ezek szerint belátod a különbséget aközött, hogy a menni szándékozóknak vagy a jelenlegi helyzettel elégedetleneknek ajánlgatod-e a nyitott határokat.
Tenni viszont az utóbbit tetted, például itt: @ubul2000:

szoja122 2012.04.23. 05:54:10

@6.Lenin: Ne haragudj, de mi lenne ha az értelmezhetetlen. Ilyen megfogalmazással bármi leírható. Ez abszolúte nem mond és nem bizonyít semmit.

szoja122 2012.04.23. 05:58:18

@6.Lenin: Szerintem először próbálj meg elszakadni az előítéleteidtől, vagy megfordítani a kérdéseket.

Ráadásul ha a DK helyébe a Fideszt tesszük sokkal reálisabb. Gondolj egyes politikusainak kijelentésére és egyes szélsőséges holdudvarára.

Természetesen ez elképzelhetetlen (?) lenne.

jjulie 2012.04.23. 07:21:20

@ubul2000:

hiába próbálsz mosakodni pingvin

nem vagy te jogász hogy jogásztrükköt használj, miszerint ha szöveg szelleme szolgálja az érdekeit akkor azt kéri figyelembe venni, ha pedig a szöveg betüje akkor azt

és ez itt nem bíróság pingvin, a bizonyítványodban ott az elégtelen

de csak áldozat vagy, nyilvánvaló, a tömegpártszervezés áldozata: el kellett hitetniuk veled, hogy egyenlő értékű a véleményed amiatt, hogy egyenlő a véleményalkotáshoz való jog, és te elhitted, sőt képviseéed is amire rászedtek

bábu vagy pingvin, kiismerték az egyszerű súlyosan frusztrált lelked, és könnyedén rászedtek

jjulie 2012.04.23. 07:27:09

@ubul2000:

és az a másik: az álnaívnak látszó sima butaság

egyszerű fegyver egyszerű buta egyedeknek, tömegpárt csak butákból szervezhető

hulladékhasznosítási végtermék vagy ubul

dbeata 2012.04.23. 07:34:04

@lüke: Az rock kocsma vagy diszkó? :)

jjulie 2012.04.23. 07:36:58

amúgy a hoplita annyit tett hogy "Apait bele, anyait bele" adottt

jjulie 2012.04.23. 07:42:56

@jjulie:

jav .átlátszó, álnaív, ravasznak hitt egyszerű butaság

dbeata 2012.04.23. 07:54:08

@ubul2000: "Egy csapatban játszani csak olyanokkal lehet, akik ízig-vérig odatartozónak érzik magukat. Akit kényszerrel tartanak ott - azt megette a fene, az már nincs hasznára a csapatnak, inkább árt. "

Ja, és a csapat ismérveit Te döntöd el, és másnak (esetleg aki másként vélekedik) beleszólása ne is legyen, ugye, az egyet tehet, szedje a sátorfáját (ha már nem tolja a szekeredet).

márta)) 2012.04.23. 08:09:32

@ubul2000:

""aki menni akar mert nem tetszik itt, annak nyitva az országhatár " "

Nos újra megkérdezem, illetve megkérem, hogy elemezze.

Kedves Ubul!

Látom nem értette meg, hogy Én mit írtam. Úgy gondoltam, ha nem ért vele egyet, konkrétumukkal fogja megcáfolni.
S hát nem akarom megsérteni, de Ön a saját gondolatát sem tudja értelmezni.:)

Illetve nem érti, mert felételezem, nem akarja érteni, mi az ön által tálalt gondolatnak az üzenete. Pedig leírtam Önnek világosan.

Ön hatalmas tévedésben van. Nagyon sokan vannak ebben az országban, ha nem is halnak éhen, de életminőségükben, mindennapjaikban csak vegetálnak.
El sem tudja képzelni mekkora az a tömeg kiknél tornyosulnak a be nem fizetett számlák.
S hát nem senkiházi, munkakerülő, "tyúklopó" rétegről beszélek.
S hát nem tudom Önnek újdonság e, hogy van egy társadalmi csoport, mely most, lassan, de biztosan halad az elszegényedés felé.

Elárulom Önnek, nem csak az orvosok mennek, mások akik mennek, általában dolgoznak, nem segélyért kuncsorognak más Európai országokban. Pusztán a megélhetés, vezérli Őket.
Sajnálom, hogy nem értjük egymást. Ön igazán jó vitapartner lenne. De nagyon meglehet, hogy Ön maradna alul, mármint a vitában.
:((

dr. Bubó 2012.04.23. 08:10:25

@graycivil: "Bár már a többség szerintem kívülről fújja, de "közkívánatra": Fuck.You!DESZ"

mondhatnám, hogy én is tudom, DE OJJAN JÓ HALLANI...

márta)) 2012.04.23. 08:10:52

@jjulie:
Látom kedves, most is kísérettel kommentel, mint mindig. Talán fél valamitől??
Nem kell félnie, nem akarja elrabolni senki, gondolom.
:(

jjulie 2012.04.23. 08:11:01

@ubul2000:

az ubul képtelen egyenesen a célra tartani

álérvek, álnaivitás, álcélo,k álviták, ravaszdiság, álszelídség, vagyis csupacsupa pótcselekvés

ugyanis amit akar, az nyiltan kimondhatatlan

jjulie 2012.04.23. 08:12:55

@márta)):

a porfelhőbe szerettem bele, miért nem azt használod?

dr. Bubó 2012.04.23. 08:13:56

@graycivil: ez gyakorlatilag belső HÁBORÚ kirobbantásának a szándéka...

fides terroristák rohat fidesznyikek...
és minden zombirka aki akár csak hallgatásával támo gatya őket mint TG is pl...

nemzetvesztő, hazaáruló mafiakormányzás, halált érdemelnek

apropó nem volt ma sem címlapos halálhír ? nem baj ami késik nem múlik...

minden dakota meghal 1szer... de szerintem a fődakota ezer halált fog halni !

mókáné 2012.04.23. 08:13:59

@jjulie:

"amúgy a hoplita annyit tett hogy "Apait bele, anyait bele" adottt"

Ez nekem is eszembe jutott.:) Végeredményben Török Gábor adta ki a címben, hogy:

Apait bele, anyait bele!

Hoplita pedig csak komolyan vette. Ma remélem visszajön! De ha visszajön is azt látja, hogy neki apait, anyait bele kell adni.:) Ez a felhívás keringőre.

mókáné 2012.04.23. 08:14:57

@dr. Bubó:

Címlapos halálhír nem volt. Téged is simán ki lehetne zárni.:)

márta)) 2012.04.23. 08:15:00

@ubul2000:

Kedves Ubul!

Nem akarom felkorbácsolni a hangulatát, de segitek Önnek.

"Erkölcsi kötelesség és felvilágosult önérdek – Bajnai Gordon előadása"

hazaeshaladas.blog.hu/

Nem kell megköszönni, nagyon szívesen tettem.
:)

jjulie 2012.04.23. 08:15:42

@knausz:

biztosan visszajön az a szélestenyerű fejenagy falurossza

dr. Bubó 2012.04.23. 08:15:44

@6.Lenin: cinikus vén po:cs vagy...

remélem szívinkfartust kapsz amikor a dakota "jó lovad" beadja az unalmast, bukik...

dr. Bubó 2012.04.23. 08:18:33

@knausz: hüje vagy... rohat feljelentő...

én KÍVÁNOM és JÓSOLOM a közeli dakota halált

kizárólag közérdekből és a haza fényre derül...

a sötétségnek akkor lesz vége, ha mind elpusztul !!!

mókáné 2012.04.23. 08:30:06

@dr. Bubó:

:) Te vagy a hüje és OTT a pont!

Szimba 2012.04.23. 08:31:55

@jjulie:

Főként, ami a szexuális életükre vonatkozó ismeret.:-)

mókáné 2012.04.23. 08:33:09

@jjulie:

"biztosan visszajön az a szélestenyerű fejenagy falurossza"

Éreztem, hogy hiányzik az én Hoplita testvérem.:)

De van ebben egy olyan, amikor szerethető és aranyos és van olyan, amikor belead apait és anyait.

Török Gábor a hibás, ha van itt hibás, a felhívása miatt. Azzal hergelte Hoplitát, mint egy focicsapatot! Aztán ez lett a vége.

mókáné 2012.04.23. 08:35:16

@Szimba:

"Főként, ami a szexuális életükre vonatkozó ismeret.:-)"

Ez egy olyan téma, szinte kivételes, amiről még soha nem beszéltünk ezen a blogon, de nem rossz téma!

Beépíthető.

Azzal kezdeném: nekem ott a háromban! Szauna, szex, tenger.

dr. Bubó 2012.04.23. 08:36:53

de mit keres oszkópéter a vízerben...

mindenki anynit ér amennyije van, amennyit összeharácsolt...

lézerboldizsár svájci számlájával nagyon jó parti...

utollsó álamfői álomás

blogterroristák nyírják a fidest...

senkit nem hagyunk az út szélén

azonnali radikális, nagyarányú adócsökkentés

a döglött dakota a jó dakota !

dr. Bubó 2012.04.23. 08:39:58

@knausz: nincs pont és Te vagy az !!! beee :)-

mókáné 2012.04.23. 08:45:22

@dr. Bubó:

Akkor vessző van? ...vessző? Értem én a gondolatot, de ma végre nem jönnek a munkások és akkor elmegyek fodrászhoz és hagyom a pontokat a vessző előtt. Kitöltendő.:)

Szimba 2012.04.23. 08:46:52

@knausz:

Soha????
Hoplita és Julie megállás nélkül tettek egymásnak és másoknak is ajánlásokat, hogyan oldják meg a szexuális életüket. És mondhatom volt köztük meglehetősen sok vérfertőzésre, perverzióra való felszólítás is.

Ami a zsidózást illeti, az számomra elfogadhatatlan, és ugyanígy a cigányozás is. Nem azért, mert utóbbiakat nem romának becézi, hanem mert a kiirtásukat, csendőri felügyelet alatt tartásukat tartja célravezetőnek.

Egy családon belül is szoktak lenni fekete bárányok, félresiklott vagy éppen nagyon sikeres életek (amit ugyanúgy megbocsáthatatlannak tartanak a többiek:-)), mégis csak az összetartás, a törődés lehet a megoldás.
Sok módszer lehetséges, de a szigorúság nem az ember megszüntetésére, hanem a probléma, a helytelen magatartás megszüntetésére kell, hogy irányuljon.

A gyűlölet nem old meg semmit, sőt folyamatos ellenségeskedést szül.

márta)) 2012.04.23. 08:50:35

@jjulie:
Ugyan, ugyan. Te is tudod, hogy nem igaz. Ne akarj már újra, és újra megalázni.

"A gyűlölet jéghideg lehelete"
Ezt tapasztaltam, megtapasztaltam "itt".

Ez a gondolat a Kumin posztjának a cime. Nagyon sok igazság van benne, igaz tisztán politikai. De vonatkoztatható az élet minden területére, a mindennapokra.
Örültem, hogy rátaláltam, mármint a témára, van üzenete, nem kevés, sok.

mókáné 2012.04.23. 08:52:00

@Szimba:

A franciáknál történő választások eredményei is azt mutatják, első körben, hogy hihetetlenül erősödik a szélsőjobb.

Ez egy tendencia. Nem helyes, de olyan jelenség, mellyel szembe kell nézünk és megtalálni rá a gyógyszert!

További szép napot kívánok!:)

mókáné 2012.04.23. 08:53:59

@márta)):

"Ez a gondolat a Kumin posztjának a cime."

Mi más lenne? Ránéz az ember és nem mosolyog, hanem somolyog. Különbség.

márta)) 2012.04.23. 08:55:17

Nos igazán sajnálom, ha a TG. a blognagyasszonyt rendelte, ki, követőnek, valamiféle rendőrnek. Azt hiszen hatásos lesz, mármint abban az értelemben, hogy engem ki sem kell tiltani.
Bocsánat!
:(

márta)) 2012.04.23. 08:56:20

@knausz:
Ki kérdezett. Azt meg végképp nem érdekel, ki mint vigyorog.
Stimmel??

mókáné 2012.04.23. 08:56:22

@dr. Bubó:

"három pont van...."

Igen. Pont elég. ...vessző. Így adja ki a szót. Beilleszted vagy illesszem én?:)

Mennem kell. Addig gondolkodjál rajta! Nem rossz fölvetés ez mára.

márta)) 2012.04.23. 08:58:33

Nagyon remélem, megírja, s leadja megfelelő helyre, a reggeli jelentését.

aszekelyek 2012.04.23. 09:02:38

@ulrike: Akkor maradjunk inkább a mánál. Ugyebár abban megegyezünk zsidó honfitársainkkal , hogy az apák bűneiért nem felelnek a fiaik . VAgy hetediziglen? Szegény rócsildék! NAgyon szenvedhetnek akkor..Ószövetség... Egyébként a a magyarok kollektív bűnösként való beállítása helyett jó lenne inkább elszámolni az öregekre kapott pénzzel , ellátni őket belőle rendesen. Azt például az a szemét állam adja..... Azt nem sikerült tehát magyarozás van megint. A régi viccből idéznék.. ".... Tedd vissza fiam! "

aszekelyek 2012.04.23. 09:04:07

@6.Lenin: Aki magyarozik ? Mert ha történetesen egyébként magyar szidó, akkor már bajban is van...

aszekelyek 2012.04.23. 09:09:10

@szoja122: A szélsőjobbot csak a szocik segíthetik hatalomra. Náluk elég nagy a cigánygyűlölet is , meg az antiszemitizmus is. Persze néhányan lesznek a második etnikumból is kulcs szerepekben.Ott van szélsőségnek a ferink és dk-ja is. Az miért nem szúrja a szemeket? Kérdezném nagy érdeklődéssel.. ... Állandóan ez megy, ha nem vetted volna esetleg észre, az egész huszadik században. Európában. Talán olvasgass egy kicsit , hiteles dokumentumokból.

aszekelyek 2012.04.23. 09:12:06

@márta)): NAgyon egyszerű. Ez egy szabad ország. Nincs vasfüggöny. Kivéve Sólyom elnök urat , szabad mozgás van, európai úniós állampolgároknak. Amennyiben nem azt a tudást viszik eladni, amit a magyar adófizetőktől kaptak ingyen.

aszekelyek 2012.04.23. 09:15:12

@jjulie: Rablóbanda meg szűk körből szervezhető. Ahogy mondod. VOlt is két 5 % körül bejutó pártunk , akik dirigálni és harácsolni mentek a hatalomba. Ahhoz volt eszük. Kormányozni azt nem nagyon... abba nem fektettek tudást, energiát, hogy az is jól menjen. Tehát buták azok is de nagyon. Vagy aljasságból. Mindegy végül is.

márta)) 2012.04.23. 09:25:34

@aszekelyek:
Nincs vasfüggöny." Tényleg? Ha nem írja, nem is tudom!!!
Fantasztikus megállapitás.
Mi a fene, már nem csak a Gyurcsánnyal van problémája??
Azt lehetne elemezni, ki- mit kapott ingyen, ki- mit hova visz- és miért.

aszekelyek 2012.04.23. 09:32:07

@szoja122: Drága gyerekem. ezt a kormány közölte, még anno. persze ők nem szavahihetőek. Mivel, mint említettem, Orbán sem tudja... pedig az már gáz, nem? Akkor még egyszer, lassan mondom. "008-ban Előbb feri, majd 2009 tavaszán bajnai kormányzott. ők vették fel és költötték valahová azt a pénzt. Sztem KÍnába fektették be... De ezt csak gondolom:) Tudok 5 milliárdról, amit bajnai Vietnamba küldött..., beszélik, hogy egy pénzember érdekeltségi köre is éerintett ott. VAlójában minden, amit erről hallottunk, az, hogy a szocik kormányfői által először nem vesszük fel---,-nek kommunikált pénzek útja a kormányfők elmondása szerint bankokhoz került, hogy hitelezzenek. Nekik én se hiszek. Viszont a pénz attól nincs ebben az országban, sőt.., mi csak nyögjük de nagyon, Orbán kormánya idején. Ostobaságokat nem kellene írni. TAnácsolom. Orbán azt mondta, nem tudjuk, hol van az a pénz. A szocik ugye végighazudtak előbb másfél-két évet, aztán egy kampányt .és aztán végig. Ez sem volt igaz tehát.

márta)) 2012.04.23. 09:55:36

Gyógyszer híján leállt a rákkezelés"

www.hir24.hu/belfold/2012/04/23/gyogyszer-hijan-leallt-a-rakkezeles/

Esetleg kik nem kapják meg időben a kezelést..........
az is lehet) nyugdíjat, már biztosan nem kell majd fizetni.

szoja122 2012.04.23. 09:59:48

@aszekelyek: Édes kislányom! Az egész mondanivalód igazságtartalmát jól fejezi ki a fenti megjegyzésed: "beszélik, hogy egy pénzember érdekeltségi köre is éerintett ott"

Igen, igazad van, valaki valahol valamit mondott.

Ezt én is hallottam csak a szereplők mások....

Szimba 2012.04.23. 10:23:06

nol.hu/belfold/20120423-felpumpalt_egyhazi_jaradek

Ez egyszerűen elképesztő. nem tudtam, hogy az egyházak "örök időkre" kapnak megváltást a volt birtokaikért! Ezt sürgősen meg kellene szüntetni.
Az egyház kapjon meg iskolát, kórházat, idősotthont, hasonló intézményeket, ha azt normális feltételek mellett üzemeltetni tudja. Ehhez jár amúgy az állami normatíva. Mi a csudát akarnak még??????

Máshol az egyház és állam szétválasztása befejeződött, nálunk meg most kezdődik? Ez a vallásszabadság? Akinek pénze van, az diktál? jelen esetben az engedélyezett egyházak?

A hívek tartsák el őket!

A földesurak leszármazottait nem akarják kártalanítani????? Meg visszamenőleg az 1000 év alatt háborúkban meghaltakat, az éhen haltakat, a kivándorlókat, a nemességet, a jobbágyok leszármazottait? Nem? Pedig akkor mindenkinek jutna valamicske. Így meg teljesen érdemtelenül és feleslegesen nyomják a pénzt a papságba. Még szerencse, hogy a katolikusok nem házasodhatnak.
Bár így meg megint elkezdődik az egyházmegyék, templomok közötti versengés.
Lesz még nekünk 100 méter magas keresztünk!:-(((

aszekelyek 2012.04.23. 20:14:36

@szoja122: Az egész az utolsó szóig úgy van, ahogy írtam. Azt, meg csak beszélni lehet, hogy kik hova fektetnek be. és miért. Pld erre a Vietnamira nem adott semmiféle magyarázatot bajnai sem. Egy ország vezetése külföldre küldi az IMF-től kölcsönkért pénzt. Egészen elképesztő. Kétlem , hogy van ilyen még egy.... Azt is ferink mondta, ilyen b... t ország még nem csinált. No ez így van. Többszörösen.

aszekelyek 2012.04.23. 20:20:21

@Szimba: feladatokat is kaptak, nem csak pénzt. Ez messze nem így volt abban a sok évben.... tudod. Másként számolták ki, sokkal kevesebbet adtak, mint ami járt volna és azt mondták róla, hogy az ugyanannyi. Emlékeztetnék még arra, hogy Sólyom elnök úr azt mondta mandátuma vége felé, hogy az egyházakra most, a nehéz, előreláthatóan nehéz években nagyon sok feladat hárul. És igen. Egyszer már elvettek tőlük mindent. Az úgy látszik nem volt elég..... Egyébként komoly pénzt fizetnek a németek a katolikus egyháznak , adót. Óvoda és iskola működtetésért. :) A tolvajokon kívül már mindenkitől el van vitatva minden nálunk. A tolvajok szajréja meg tabu. Nagyon szép......

aszekelyek 2012.04.23. 20:22:51

@szoja122: nem hiszem , hogy bajnait a két pislogó szeméért taníttatják a John Hopkinson.... Az ostobaságot akkor is leírtad. hogy a zobán a hibás , hogy aszongya, bankok kaptak akkor pénzt. Holott ő soha ilyet nem mondott. A bankok is tagadták. Csak a kormányzók állították. Akkor még egy megoldás van. Nem hazai bankoknak adták.....

aszekelyek 2012.04.23. 20:33:05

@szoja122: Akik itt is a balszárnyon ellenségnek kiáltják ki Orbánt, a benne bízókat, azokat hova rekesszük ki? Az ordas eszméikkel, amiben semmi jószándék nincs Magyarország felé? CSak álság és hazugság. Haszonlesés. Hogy döntjük el , hogy melyiket igen és melyiket nem?

Minden xart, amit iderondítottak , a szociszadesz kormányok, azonnal kennek a hazugok Orbánra. Itt van ez a sárga csekk adó. Részemről tudok számolni. Amit befizetsz, a teljesen külföldi kézre jutattatott közüzemi díjakban, pld, az nem a költségvetésbe megy. Világos? NYereség érdekelt külföldi zsebbe megy. Fizetni az államadósságot meg a kormányak kell... itthon. Tehát, ha sms-enként 2 forintot, vagy percenként hozzászámolnak, a mobilszámlához , az kérlek az ország gazdasági stabilitását biztosítja. Ez lenne ördögtől való? Az ÁFÁT megemelték 5 %-kal veres eredménytelenül!!!!!, és van képe erről nyilatkozni a gazembernek! Persze neki mindenhez van. Kormányzati negyedről elszámolás helyett trükközéshez is volt. Meg még sok mindenhez. elhallgatni 2006-ban a tényleges állását a z országnak... Hazudozni. Mert azt nem egyedül gyurcsány csinálta....emlékeztetek erre is. Ostobább és rosszindulatúbb a ballib, mely tapsolt az ország tönkretételéhez és zorbánozott , nem is lehetne , mint amit ma művelnek.

aszekelyek 2012.04.23. 20:49:41

@márta)): szóval dögöljön meg a kormány, mert a gyártó nem szállít többet.. értem. Meg a beteg is járjon úgy. Nem tudom ,, hogy tervezik azt, hogy mennyien lesznek rászorulva és kik. Sok tényező hiányzik ebből a hírből. Relevánsak. Drukkoljunk azért a gyógyszergyártóknak, hogy nekik mindig flottul menjen a pénz..... Nekik más nem is számít. Mi majd egy madárjóstól megtudakoljuk , mennyien szorulnak rá majd.... Vannak statisztikák is. Azokra is lehet támaszkodni. Mi van a szalagosokkal , ők se adnak rá pénzt? Alapítványuk? dobreván is láttam olyat, AVON katalógusban is ,... más politikus nőkön is... Ejnye , hogy is van ez ? Vagy az csak egy reklámkampány elem volt , oszt jónapot ?

márta)) 2012.04.24. 13:55:18

@aszekelyek:

És? Nem értem, hogy önnek folyamatosan mi a problémája.
Betanulja, esetleg? a szöveget, s mindegy mi történik Ön csak fújja, és fújja.
ennyi.
süti beállítások módosítása