Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:48

Sok példán megtanulhattuk már: jól teszi az elemző, ha óvatosan bánik a jövőre vonatkozó hangzatos kijelentésekkel. A sejtésekből, jelekből, eseményekből egy idő után mégis összeáll a kép, amit nem lehet nem észrevenni. Körülbelül háromnegyed éve mondogatom bizonytalanul, feltételes módban, mára azonban egyre egyértelműbbnek látszik: a következő voksoláson is alapvetően ugyanannak a két pártnak a küzdelméről szólhat a választás, mint 1998 óta minden alkalommal.

(Fotó: MTI)

Mondhatjuk: nincs ebben semmi meglepő, a Fidesz és az MSZP a magyar politika két meghatározó ereje már elég régóta. Ugyanakkor érdemes felidézni a 2010-es választások utáni hangulatot, az akkor született elemzéseket, véleményeket. Magam is úgy gondoltam akkor, hogy az eredmény nem kizárólag a Fidesz kétharmados többsége miatt „történelmi”, hanem azért, mert megteremtődött az esélye, lehetősége annak, hogy a több mint egy évtizeden át erősödő, stabilizálódó kvázi-kétpárti rendszer összeomoljon. 2010-ben a választás másnapján valóban nem lehetett tudni, hogy ki lesz, ki lehet a Fidesz potenciális váltópártja: erre 1998 óta nem volt példa. Két éve közel egyforma valószínűségét láttam annak, hogy (1) valamilyen jobboldali verseny alakuljon ki a Fidesz és a Jobbik között, (2) az MSZP helyét átvegye a baloldalon egy új feltörekvő párt, (3) a szocialisták megtartsák váltópárti helyzetüket.

Ehhez képest mit látunk ma?

Az első lehetőség, egyfajta jobboldali politikai verseny kialakulása nem elsősorban a Jobbik politikai hibái miatt nem teljesült. Bár párt az LMP-hez hasonló, az új pártokra jellemző stratégiai és pozicionálási problémákkal küzd, nem tehetett volna sokkal többet a megerősödéséért. Valójában a magyar pártrendszer törésvonalai és strukturáló dimenziói akadályozzák meg a Fidesz-Jobbik kétpártversenyt: a sokat kritizált jobboldaliság és baloldaliság, nem elsősorban pártok támogatásában, hanem álláspontokban, pozíciókban, konfliktusokban, erősebbnek bizonyult. Az Orbán-kormány fő kritikája az elmúlt két évben nem a Jobbik irányából jött, hanem - az MSZP, az LMP vagy a DK minden gyengesége ellenére - alapvetően balról fogalmazódott meg. Egyértelművé vált, hogy azok, akik le akarják váltani a Fideszt, döntően itt, ezen a térfélen keresnek majd maguknak pártot – nekem úgy tűnik, hogy ezt maga a Jobbik is belátta, és inkább arra törekszik, hogy hosszú távon a jobboldalon belül maradva legyen „jobb” a Fidesznél.

A második lehetőség nem strukturális jellegű, történhetett volna akár másképp is, de most látni kell: a kísérlet egyelőre elbukott. A 2010-es választások után (és már előtt) történetének talán legnagyobb válságát átélő szocialisták a felmérések szerint megtartották táborukat, sőt, némileg még erősödtek is. Mindezt olyan időszakban, amikor szinte minden ennek az ellenkezőjét valószínűsítette volna: a választási kudarc utáni belső feszültségek, Gyurcsányék kilépése és zászlóbontása, új trónkövetelők megjelenése, a közvélemény többségének elfordulása, a szavazótáboruk életkori összetétele stb. Az LMP nem tudott kitörni a kispárti helyzetéből, szervezeti gyengesége és stratégiai tisztázatlansága miatt csak egy-két látványos politikai akcióra volt képes, erőt mutatni nem tudott. A DK létrejötte inkább használt, semmint ártott az MSZP-nek: szavazót alig vitt el a párttól, ugyanakkor az egyik legnagyobb terhétől, Gyurcsánytól megszabadította. Az új szereplők – leszámítva néhány akciót – politikai értelemben vérszegénynek látszanak, s egyre inkább az MSZP-hez való viszonyuk válik meghatározó jelentőségűnek.

Két dolog derült tehát ki az elmúlt két évben: (1) a magyar politika a jövőben is a magyar pártrendszerben sajátosan értelmezett jobb és baloldal versenyéről fog szólni, a 2010-es választás nem haladta meg, nem írta felül ezt a tagoltságot, csak a politikai versenyben rendezte át időlegesen az erőviszonyokat; (2) a baloldalon belül – bár kétségtelenül 2010-ben tágra nyílt a pártrendszer átalakulásának ajtaja – az MSZP megkerülhetetlen tényező maradt, szervezeti ereje és beágyazottsága miatt nehéz elképzelni, hogy a következő választásokon más legyen a vezető ereje ennek a tábornak.

Gondolhatunk bármit az MSZP-ről (és persze a Fideszről), lassan érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy – bár lesznek és még lehetnek is újdonságok – az étlap egy darabig még nagyon ismerős marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr724468020

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mesterházy: Új politikai kultúrára van szükség 2012.04.25. 13:09:01

Az MSZP elnöke szerint együttműködésre és társadalmi békére van szükség, nem a másikkal való leszámolásra. Mesterházy Attila szerint az Orbán-kabinet az adóemelések kormánya, a Fidesz „kommunikációs gépezetét” viszont jól működőnek minősítette, amiért még…

Trackback: Magasról szarni a demokráciára 2012.04.23. 15:55:40

Kövér úr rühelli az MSZP-seket, aminek gyakran hangot is ad. Kövér úr azt mondja róluk, hogy a szocializmus túlélő söpredéke, akiknek nincs helye a magyar ég alatt, pláne a T. Házban. Kövér úr nem szereti az ilyesmit, ahogy ez gyakran hangoztatja is, k...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 13:33:59

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.23. 13:04:34

Áder János életrajza: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportte...

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 13:02:50

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Trackback: “Kövér László csacsiságokat beszélt, nyilván feszült volt” – reagált a HVG főszerkesztője a házelnök “tollforgató terrorista” hisztijére 2012.04.23. 13:00:18

Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy Kövérnek talán megjött, attól annyira feszült, és azért illette az újságírókat a “nyikhaj, senkiházi utolsó tollforgató terrorista”, valamint a “velejéig gonoszak” és az “ostobák”...

Trackback: Még mindig verhetetlen a Fidesz! 2012.04.23. 12:55:37

Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent...

Trackback: Kövér László köteles beszéde 2002-ben (audio link) 2012.04.23. 12:55:16

Tíz éve hangzott el a “köteles beszéd”. Üzenete ez volt: aki nem tud csatlakozni a Fidesz-kormány hurráoptimizmusához, az legjobban teszi, ha saját maga likvidálja magát a kormány útjából. A Fidesz először tagadta Kövér kijelentését és perr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2012.04.30. 13:23:01

@Hepci:

na megjöttél igazság?

najó, vegyél teniszleckét, ami neked van az selejt, nálam van bajnoki

amúgy a tf-es szakdolgozatom elmenne doktorinak is, akinál védtem az éppen az aktuális szövetségi kapitány volt és teljesen kiesett a vizsgáztatói szerepéből és átment igatott kiváncsi faggatózóba, aztán a következő válogatott edzőtáborban próbált felhasználni belőle, de elrontotta, és az ott lévő versenyzőim magyarázták el neki újra.....

és nehidd el igazságbajnok

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.30. 13:24:17

@jjulie: ha van rálátásod az egyetemi világra, tudhatod, Schmitt és Gyurcsótány esete nem tipikus, sőt.
A nyamvadt Kertészeti Egyetemen is minden általam ismert diplomamunka (elég sokat ismertem hallgatóként, majd konzulensként) önálló munka eredménye volt.

jjulie 2012.04.30. 13:25:23

@Szimba:

nem vagy következetes szimba néni

a @Hepci: lószerszámai, meg kalapjai nem zavarnak, vagy a hímtagokból soha sem elég?

Szimba 2012.04.30. 13:29:25

@tölgyes:

+1
@Hepci:

+1

(Ha már ezt az értékelési formát választottad!:-))

jjulie 2012.04.30. 13:30:35

@Hepci:

nekem egyszer sóstak a nyakamba diploma készítőt, és egyszer kisdoktorizót, az utóbbinak az bizottságában is üldögeltem

mind a kettő vicces volt, felnőtt fejjel nézve

nem az önállóságot kérdőjeleztem meg, hanem az értéket

Szimba 2012.04.30. 13:31:26

@jjulie:

hepci egyrészt politikusokat szokott szidni. Másrészt kisiskolás mellettetek.
Rossz hatással vagytok rá. (Majd megintem.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.30. 13:36:18

@jjulie: ha jól látom, Orbán Viktort pont ez a kérdés foglalkoztatja. Akár egyet is érthetnél vele...

Szimba 2012.04.30. 13:38:04

@jjulie:

A szakdolgozatok csupán próbák, kevesen tudnak valami egyénit, és értékeset összehozni.
Csupán azt bizonyítják, hogy a tudományos kutatás eszközeit elsajátította valaki. Önálló gondolat kevés születik.

Az viszont meglehetősen sok diákcsínynek, hogy valaki lopja, másolja, vegye a diplomamunkáját.

Függetlenül attól, hogy milyen szakmát választott, majd később melyik párthoz csatlakozott, el kell venni tőle a diplomáját, legfeljebb újraírhat egy másikat.

jjulie 2012.04.30. 13:38:19

@Szimba néni, :kattints ide: @Hepci:

pfuj

Szimba 2012.04.30. 13:40:35

@jjulie:

Legalább kicsillagozta!

Szimba 2012.04.30. 13:42:12

@jjulie:

Az, hogy kétségbe vonja a szavahihetőséged (porszívóárus vagy), az sokkal komolyabb sértés.

jjulie 2012.04.30. 13:43:21

@Hepci:

te azt hiszed hogy tudod mi foglalkoztatja az orbányt?

bár ha azt mondta, akkor biztosan úgy van, ahogy mondja, mint mindig, mert az igazmondó orbán nem a való villában lakik és nem is taktikázik

amúgy az első országlásakor tolta tele az felsoktatást tömeges selejttel, most meg megjavítaná a hibáját

orbán

hahahahahahaha

márta)) 2012.04.30. 13:43:51

Ezen a héten várható döntés a telefonadó tervezetéről"

hetivalasz.hu/uzlet/tisztan-elofizetes-alapu-ado-johet-48662

hm. Annyi adót kellene már végre bevezetni, hogy a szegény - és elszegényedő társadalmi csoportnak, egy kibaszott fillérje se maradjon. Hiszen Ők már "helyzetben" vannak most is.
Gondolom.

etwas kultur muss sein 2012.04.30. 13:48:52

@márta)): Egy birkát megnyírhatsz számtalanszor, de megnyúzni csak egyszer tudod. A magyar birka kivétel ez alól, őt akárhányszor megnyúzhatod.

márta)) 2012.04.30. 13:57:01

@SzélsebesVelorex:
Ez egy elegáns? komment. Nem kell birkázni. De ha már ilyen kifejezést használsz. Akkor tájékoztatlak, nem mindegy, hogy szegény - vagy gazdag birka.
Pontosabban, elegánsabban) Nem mindegy, hogy a felsőtízezer, -vagy szegény társadalmi csoporthoz tartozik valaki.
"akárhányszor"?
hm?

márta)) 2012.04.30. 14:06:49

MSZP: semmi pozitív nem történt az elmúlt két évben "

www.hirado.hu/Hirek/2012/04/30/12/MSZP_semmi_pozitiv_nem_tortent_az_elmult_ket.asp

Na.Igen. Tudjuk, nem kevesen, sokan.

jjulie 2012.04.30. 14:09:07

@Szimba:

sértés?

mi a sértés, az hogy nem tart porszívóügynöknek, hiába tettetem?

márta)) 2012.04.30. 14:12:56

A kormány gazdaságpolitikája csak saját háttéremberei érdekét szolgálja"

profitline.hu/hircentrum/hir/265841/A-kormany-gazdasagpolitikaja-csak-sajat-hatterembere

Hogy. mik vannak!!
Hát! a szegény társadalmi csoport érdekét biztosan nem.
hm?

ÁLOM.politika 2012.04.30. 14:24:33

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a szakdolgozatomhoz!

Az alábbi, viszonylag sok nyitott kérdést tartalmazó kérdőív kitöltésére szeretnék minden kommentelőt buzdítani!

docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGdVSE9BdnJBT05RSWEwak00cy1lemc6MQ&fb_source=message

Nagyon köszönöm!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.04.30. 14:33:50

@ÁLOM.politika: lopj egyet valahonnan, minek vesződsz vele! :)
[b+]

radala 2012.04.30. 14:45:10

@Hepci: Nem láttam NOL meg népszava meg HVG állásfoglalást, ahogy volt HV meg MN, meg mandiner meg a világ összes jobbos fóruma ( - demokrata...)
Nem az ostoba bloggereikröl beszélek, hanem az ostoba elitjükröl:-)
Persze isten segedelmével GyF visszaintegrálódik inkább az MSZP-be szerintem az volna a 2014-es Fidesz gyözelem záloga:-)

jjulie 2012.04.30. 14:46:30

@Hepci:

na ez is egy olyan önálló munka lesz, aminek a végkövetkeztetései 95%-os eséllyel szembecsléssel megállapíthatók

de azér tmégiscsak önálló munka

márta)) 2012.04.30. 14:47:44

@ÁLOM.politika:

VAN itt" egy tisztelt kommentelő a @jjulie! Hozzá forduljon bizalommal. A nick név/mármint az Öné- netán nőnemű lényt takar, biztos a siker.
Úgy, hogy fel a fejjel, számithat rá!!!!
Szerintem.

márta)) 2012.04.30. 14:49:52

@jjulie:
Ön vevő minden itt megjelenő idegenre??!! Kérdés, hogy , valóban idegen" e.
Bocsánat! Ennyi.

jjulie 2012.04.30. 14:51:07

@radala:

te még mindig be vagy kakilva a gyurcsánytól?

mondjuk az alapján amilyen egyszerűen visszaültette az orbánsántakutyát a cserepadra 2006-ban, megértem

aztán azt hiszed lemosod a smittplagi gyalázatot?

hahahahahaha

nameg ahogy a te orbánhablatyra szocializálódott tudatod elképzeli

jjulie 2012.04.30. 15:03:06

@márta)):

igen, veszek és eladok

márta)) 2012.04.30. 15:06:19

@jjulie:
Tényleg? Mit? Mert Én nem tudom.

jjulie 2012.04.30. 15:09:02

@Szimba:

tessék itt van neked egy kis csemege a hoplita barátjától

"Mihelyt egy nő »felvilágosul«, papírokat szerez, »haladni kezd«, rögtön elkezdi magát önmegvalósítani, és lemond legfőbb kötelességéről, az anyaságról, ami létének egyedül értelmet adna. Azt is mondhatnánk - s ezzel nem járunk messze a valóságtól -, hogy az emancipáció magának az életnek az ellensége. Mi értelme a nép széles rétegeinek fejét jogokkal meg tudománnyal összezavarni? Az emberek többségét a pletyka érdekli, ékes bizonyítéka ennek a bulvár műfajának szembeszökő virágzása. "

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 15:26:37

Ha már annyira divat lett bizonyos körökben a világsajtót érvként használni magyar belpolitikai kérdésekben, akkor nézzük mit is a Wall Street Journal!

"
Az EU-tagságnak egyre nagyobb ára van, és erről sok kelet-európai vezető hajlamos elfeledkezni, a térség vezetői "Magyarország kötözködő miniszterelnöke kivételével" nem nagyon beszélnek a nemzeti érdekekről az európai projekttel összefüggésben.

a globális vámcsökkentések fényében egyre csökken az Európán belüli szabad kereskedelem jelentősége

az EU mezőgazdasági támogatási politikája kezdettől fogva költséges és pazarló, továbbá hátrányos a közép- és kelet-európai gazdákra.

A különböző területek uniós szabályozása az Európai Bizottság számításai szerint is évi 600 milliárd eurós költséget jelent.

a nettó nyereség évente, egy főre vetítve 2004 és 2010 között Szlovákia esetében 77 euró, Lengyelországban 102 euró, Magyarországon 115 euró (mai árfolyamon durván 33 ezer forint) volt.

Az EU nem olyan sikeres és áldásos, mint ahogy azt a brüsszeli politikai elit állítja. A közép- és kelet-európai térség vezetőinek engedniük kellene az idealizmusukból.
"

Pontosan így van.

Ez a 33 000 forint/fő évente nem egy akkora összeg, amennyiért ennyire el kellene ájulni az uniós pénzektől, hogy ennyiért érdemes lenne a magyar nemzeti érdekeket Brüsszel érdekei alá rendelni.

nyünyüge 2012.04.30. 15:42:37

@radala:
"Persze isten segedelmével GyF visszaintegrálódik inkább az MSZP-be szerintem az volna a 2014-es Fidesz gyözelem záloga:-)"

Talán mindnyájunk jobb volna, ha egy sikeres fidesz kormányzás volna a győzelem záloga, nem Gyurcsány bárhova integrálódásának vagy lejáratódásának mértéke.
És gondolom, a Jóisten is inkább ezt a megoldást pártolná - ha foglalkozna vele.

radala 2012.04.30. 15:51:18

@nyünyüge: No persze, csak a probléma az az, hogy 2002 óta tudjuk 2006-ban tovább bizonyosodott, hogy a jó illetve a rossz kormányzás önmagában kevés a hatalom megtartásához illetve elvesztéséhez...
Nem mellesleg szerintem a jó kormányzás is megvan.
Végre egy kormány, amelyik lehet, ugyan, hogy szar, de legalább van iránya annak, amit tesz.
Én nagyon igazságtalannak tarok sok mindent, de az még a kibaszott Fidesznél is sokkal igazságtalanabb, hogy az LMP meg az MSZP még többet akarna elvenni tőlem...
Azt kell mondja, hogy kibaszott fasza kis kormányunk van, ahhoz képest, amit a magyarok érdemelnének 2002-ért:-)

tölgyes 2012.04.30. 15:53:28

@Szimba: Nagyjából egyetértek Önnel. hoplita javára legyen mondva: nála a tárgárkodásban időnként felcsillan a nyelvi lelemény. Zsüli azonban egyszerűen csak bunkó.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 15:58:20

@tibapó:

Nem lehet, hogy a hajhullásnak genetikai oka van?
Sok férfinak már huszonéves korban kihullik a haja, s ennek semmilyen betegséghez nincsen köze. Genetikai, hormonális oka van.

tölgyes 2012.04.30. 16:07:18

@jjulie:
zsülikém!

Maga már évekkel ezelőtt se értette azt, hogy miért szavazott a Sopron környékén élő németajkú lakosság jelentős része is a Magyarországhoz tartozáshoz. Ehhez Önben már akkor is kevés volt az emberi méltóság és önbecsülés.

A svábok elnevezése az egész Kárpát-medencében elterjedt, a szomszéd népek nyelvében is, pedig igazi svábok csak Szatmár megyében telepedtek le –ebből Trianon után csak három falu maradt magyar területen. Az első telepesek nagyobb része Svábföldről – Schwabenből, Württembergből – érkezett, Ulmon át, hosszú dunai hajózás után hazánkba. Igen sok sváb településen ma is erről tanúskodik a Schwabengasse – Sváb utca elnevezés. Ennek a népcsoportnak a neve rögzült a Duna-medence valamennyi népének nyelvében, mint a török hódoltság felszámolása után érkezett német telepesek általános elnevezése.

Vagyis az a megállapítás, hogy a soproni németek nem svábok a magyarországi németséhnek 99%-ra igaz... ámde a köznyelvbe ez ment át, ami nem is igen zavart senkit.
Az a felfogás pedig, hogy a soproni németek németebbek a németeknél nyilván a saját fölényük hangsúlyozást szolgálja.

Sopron vidéke heáncok, ill. poncichterek élnek. (A heánc név eredete vitatott, a népetimológia igen sok magyarázatot ismer, van, aki a német jetzt szó hietz, hienz nyelvjárási változatával, van, aki a Heinz személynévvel magyarázza; igen érdekes, hogy a heáncok vagy hiencek az egyes falvak lakói között is különbséget tesznek, a Rába–Lapincs közben élőket pummhienceknek nevezik egy anekdota alapján, amely szerint az egyik főúr látogatásakor kicsit előbb sütötték el üdvözlésére a mozsárágyúkat, mint kellett volna; a poncichterek a német Bohnenzüchter = babtermelő nevet viselik; igen sok babból készült ételt ismernek a Sopron környéki németek, kedvelt a babtorta, amelyet túróval, tejföllel ízesítenek.)

tölgyes 2012.04.30. 16:09:51

@Hepci: Még nem is olyan régen mint No-ban élő sikeres építési vállalkozó adta el magát. Most porszívóügynök, de tőlem lehet WC-pucoló is. Egyiknek sem feltétele az a fajta primitív durvaság amit zsüli rendszeresen előad.

aszekelyek 2012.04.30. 16:09:55

@graycivil: Bizonyított? Már volt erről ítélet? Kimondta a bíróság? A ferinké legalább annyira bizonyított. feri meg össze vissza beszél és az nem bizonyított. ahaaaa.. de te nem vagy kicsit sem a kettős mérce lovagja. áh.... Teljesen mindegy, mit mondasz. A közvéleményt nem tudod megtéveszteni. Még csak meg se lepődött a zöme , hogy az is kiderült ferinkről, hogy feltűnő furcsaságok , azonosságok övezik a szakdoliját. Az nagyon meglepett volna , ha akkoriban valami egyenes és korrekt dolgot művelt volna. Ugyanis akkor később változott volna meg de nem. Pont olyan volt ő mindig , mint amikor végighazudott másfél-két évet , hogy még négyig hazudjon és romboljon az szdsz-szel. Másként hogyan is lett volna pont belőle miniszterelnök ? Mert a kvalitásai alapján aligha. Ez az indexéből kitűnik. Királyt belőle az szdsz csinált. Haszonlesésből. Nem kicsit szakítottak azáltal. Most jajveszékelnek, Hogy a közösből nem tudnak két marokkal saját zsebbe...

aszekelyek 2012.04.30. 16:19:10

@tölgyes: Szerintem az a durvaság , mely sajátja néki , éppen fellelhető a magyar értelmiség bizonyos , magát eltellektüellnek képzelő rétegében is. Felsőbbrendűségi komplexussal körítve.

nyünyüge 2012.04.30. 16:22:23

@radala:
"Azt kell mondja, hogy kibaszott fasza kis kormányunk van, ahhoz képest, amit a magyarok érdemelnének 2002-ért:-)"

Ez valami új felfogás? A jó kormányt ki kell érdemelni, a rossz kormány meg a megérdemelt istencsapása, és most büntiben vagyunk :)?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 16:23:15

@Szimba:

Ha nem lehet a betegségeket Csernobilhoz kötni, akkor te mégis milyen alapon állítod, hogy ahhoz van köze?

A fehérvérűségnek csak egyik lehetséges oka a magas sugárzás.
Okozhatják vegyi anyagok és vírusok is.

Elképzelhető, hogy igazad van, de ez csak bizonyítatlan vélemény.

Azt sem hiszem, hogy valami titkos összeesküvés zajlik Csernobil magyarországi hatásainak az eltitkolására.

aszekelyek 2012.04.30. 16:23:21

@graycivil: kellett nektek beleállni a cunami -ba :) Al Capone is adócsaláson bukott meg.... A többit is mindenki tudta de ezt lehetett bizonyítani. :) erre varrhatnak egy gombot ez EU-ban:) Kidobták a külügyminisztert egy ilyen miatt. Nem tehetik meg, hogy mosni kezdik ferit.... :) Az ügyészségnek már semmi dolga vele....

aszekelyek 2012.04.30. 16:27:45

@Hepci: azt is tudja mindenki , a tanárképző marhára nem a Kertészeti szintje volt. Bejutni se volt olyan nehéz, mint a Kertészetire. A sportdiplomák zöme ilyen volt. Vitatkozz Csapó Gáborral. Ő mondta tévében. Azt meg az ő köreiben tudja mindenki. Olimpikonoknak ennyi kedvezmény volt. Fletonovoknak meg annyi. Mellártól tudjuk, ment a telefon is miatta a z illetékes elvtárstól..., ugyan már...

jjulie 2012.04.30. 16:29:51

@tölgyes:

vicces és fölösleges az újabb orbánhablatyod

az ágfalviak nem svábok, soha ne is voltak, és csak te vagy az egyetlen aki így hívja őket, mint tudálékos kádárvakarék fideszparaszt

itt pedig olvashatod egy igazi trágár fideszparaszt pajtásodat, miért nem akarod kitiltatni:@radala: ?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 16:31:04

@Szimba:

"Nem tudom, de ez a terület iszonyatos üzlet. Igazából az a gyanúm, hogy a környezetet nem védik, ellenben néhányan nagyon jól keresnek látványos marhaságokkal."

Valószínűleg így van.

jjulie 2012.04.30. 16:32:34

@aszekelyek:

mi a rák van, alacsonyan szállnak a narancskomcsi kádárvakarékok? talán eső lesz?

jjulie 2012.04.30. 16:34:13

@Akitlosz:

megint a portásfülkébe osztottak be alekosz, megúsztad a külső körletet?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 16:39:03

@tölgyes:

A bloggazdát ez nem érdekli sajnos.

Az én módszerem az, hogy nem olvasom az illető hozzászólásait, sem az arra adott válaszokat igen ritka kivételektől eltekintve.

Ez nem csak a nyugalom megőrzése miatt jó, de arra is, hogy sokkal gyorsabban át lehet tekinteni a hozzászólásokat, időt spórolva a tapasztalatból tudhatóan olvasásra sem érdemesek figyelmen kívül hagyásával.

tölgyes 2012.04.30. 16:39:48

@jjulie:
Zsülikém!
A forrást ellenőrizheti. Direkt olyat választottam: Wikipédia:), de azért maga csak maradjon meg nyugodtan bunkónak. Nem lep meg már vele, szerencsétlen sosevolt-bukott vállalkozó:)

jjulie 2012.04.30. 16:41:03

@tölgyes:

itt lehagytál néhány macskakörmöt plagizátor

a plagizálás fideszparaszti kötelezettség?

tölgyes 2012.04.30. 16:41:52

@Akitlosz: Igaza van! A baj az, hogy sokakat mégis irritál és nem tudnak vele mit kezdeni, ezért inkább elhúznak... De igaza van. Olvasni se kellene reagálni se, de a trágárság attól még folyik ki belőle orrán száján.:(

aszekelyek 2012.04.30. 16:42:00

@Akitlosz: nem. Sehol sem verték nagy dobra.:) Nem csak nálunk. :) Nem használt , az biztos. @nyünyüge: olyan kormányt választottak anno, 2002-ben, amilyet érdemeltek, akik rájuk szavaztak. A jó nem volt jó nekik. Sőt , a rosszért se magukba nézegettek, hanem az ért is a zorbánt szidták... Arcon köpték pedig szegényék Orbánt. Még többet osztogatóért. Annyira kevés ésszel bírók, akik úgy képzelték, hogy az nekik elhozza a kádár rendszer biztonságát. Azokkal az arcokkal, akik úszítani igen de kormányozni azt nem tudtak soha. Soha nem hallottam, olvastam egyiktől sem, hogy jól elcsesztük mi, baloldaliak azt a választást akkor. Meg is fizetjük az árárt. ehelyett kényelmesen elzorbánozgatnnak. MA is a felelősséget nem vállalókra szavaznának a felelősséget nem vállalók. Simile, similis... Itt ez a ferink is. Közülük való. :) csak neki milliárdokat hozott ugyanaz. Aszongya, a zorbánék lopták ki a z ő dolgozatait... TŐLE KI LOPTA EL? Nem adott véletlen a kedves mamájának egyet ? Mindig más tehet mindenről.. persze. Ő tiszta., hogyne... Megjegyzem, a testvérem, amikor professzor lett, kihozta a temetőbe a dokumenteket! a szüleink sírjához. .... A volt sógora és a lemondott k.e. úr is olyan motívummal bírtak , ami a szülők felé gesztust tartalmaz. Ugyanúgy az épp megjelent , nem is első könyvét is beküldte velem a frissen operált szemű mamánknak a kórházba. Aki büszkén mutogatta az ügyeletes orvosnőnek és boldog boldogtalannak... Bizony , ez normális családokban így megy.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 16:42:18

@márta)):

Kész szerencse, hogy az Mszp számára nem történt semmi pozitív az elmúlt két évben!

Legyen ez így a következő kétszázhuszonkettő évben is!

tölgyes 2012.04.30. 16:43:32

@aszekelyek: Ez nem az a fajta. Azt is ismerem. Ez csak bunkó.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.04.30. 16:49:06

@Szimba: a Weöres-féle műfordítást sokkal kevésbé szeretem, mint a Tőkei-féle szöveghű változatot; a költői szabadság szerintem ennél a résznél is megváltoztatta a szöveg értelmét.

Lehet, hogy nem vagy az én emberem, de nem az ellenvetések, hanem azok megalapozatlansága miatt.

"Nem tudod elképzelni a pénz nélküli megoldást" - pedig éppen te hoztál fel olyan példát, amely szerint "vész esetén" igenis képesek vagyunk igen magas szintű együttműködésre, önzetlenségre. Ha félretesszük a minket folyamatosan elvakító marketing rizsát, akkor igenis "vész van" ma is. Gyerekek halnak meg minden percben egyszerű hasmenéstől a tiszta víz és alapvető higiéniai eszközök hiánya miatt. Erdőinket kivágjuk a "bio" hőerőműveink etetésére. Összeomlóban gyakorlatilag minden ellátórendszerünk, globális csődben a pénzrendszer. ... pont az a bajunk, hogy túl egyértelműek a válság jelei, és ameddig tudjuk, mi magunk vakítjuk el magunkat, mert rettegünk a valóságtól. "nem tudjuk elképzelni", hogy van megoldás, ezért aztán meg se próbálkozunk vele.

Irigység... kondicionálás kérdése. Nyilván a jellemhibák a családi vagy oktatási környezetben örökíthetőek, de kezelhetőek is - érdemes megnézni egy Waldorf óvodát, keresztény csoportokat, a Krisnások közösségét, stb. Nem eleve elrendelt, csak a felelőtlen minták és visszajelzések által ma a felszínen tartott jelenségről van szó.

Információáramlás, közvetlen árucsere, szállítás megszűnése, ... - azt hiszem, most kell abbahagynom, mert kezdek türelmetlen lenni. Homlokegyenest az ellenkezőjét írom annak, amit a kérdéseidben feltételezel. Oké, nem te vagy az én emberem, hagyjuk is ennyiben.

aszekelyek 2012.04.30. 16:50:24

@jjulie: Nem rák van , lecsós pulykamell , párolt rizzsel. Kimélő étel , meleg van. A rák gyorsan romlik ilyen hőségben. Esőt is mondanak , igen , két napon is . Nagyon jó lesz a kertemnek... Van még kérdésed ? Gondolom a ballib az alföldön narancsligetek beruházásával intézné a növekedést. Tegnap, XIII. kerületben, idősebb hölgy, ki annyit már tudhatna, hogy májusban nálunk nem szednek friss narancsot, morgott, hogy ménem frissebb és olcsóbb. Olcsó az volt és kiírva , hogy lének való. Mert már a hőségtől puhul. Nem baj. Majd ha a ballib kormányoz, lesz neki magyar narancs.... az alföldről, frissen szedett április 29-én. Annyira ostoba , hogy ordítani lehet tőle. nem nem veszi ám észre magát. Még neki áll feljebb. " Persze , hogy a zorbántehetróla..." Nem álltam meg, hogy be ne szóljak.... A sorban állók derültségére.

jjulie 2012.04.30. 16:50:35

@tölgyes:

elfelejtetted ezt véleményezni:@radala:

"Azt kell mondja, hogy kibaszott fasza kis kormányunk van, ahhoz képest, amit a magyarok érdemelnének 2002-ért:-)"

ja hogy ezt egy díszfideszparaszt írta, és a fideszparaszt trágárság jó trágárság a nem fideszparaszt trágárság nemjó trágárság

hahahahaha

és hahahahaa

nosza, orbánhablatyolhatsz tovább

aszekelyek 2012.04.30. 16:52:52

@tölgyes: :) NA jó, ott se tanult gazember mindenki:)

aszekelyek 2012.04.30. 16:54:13

@jjulie: te kifogásolsz valamit , mások modorában ??? Ez viccnek is nagyon rossz.

jjulie 2012.04.30. 16:54:50

@tölgyes:

inkább bizonygasd az ágfalviak svábságát

macskakörmök nélkül, önkéntes fidesz típusú plagizátor

jóskapista, szavazhat olyan is a fideszre aki ismeri a macskakörmöt?

jjulie 2012.04.30. 16:56:35

@aszekelyek:

mibe szóltál bele putrilakó kádárvakarék?

na fuss neki újra, elsőre leverted

aszekelyek 2012.04.30. 16:58:40

@jjulie: még megérteni sem sikerült neked , amit tölgyes úr leírt. Gratulálok! Apósom, R.I.P. ilyenko halkan csak annyit mondott, hogy ' Ökör '.

jjulie 2012.04.30. 17:03:50

@aszekelyek:

miért nem orbániában hablatyoltok egymásnak? ez itt nem orbániai felségterület, eltévedtetek

tölgyes 2012.04.30. 17:05:05

@jjulie:
Zsülikém!
A mai Magyarországon nem élnek svábok mégis így ír róluk a közép-európai (nem csak magyar) köznyelv. Mégis a németajkú többség Magyarország mellett döntött .. maga meg siránkozik, hogy miért nem lettünk osztrákok. Nosza.. Most szabad a pálya, csak hazazavarják magát mért még WC pucolónak se jó!

tölgyes 2012.04.30. 17:07:51

@nyünyüge: Elnagyolt történetecske olvasható ott.

dr. Bubó 2012.04.30. 17:08:34

mi a hejzet? hogy szolgál a fődakota egészsegge?

nem gebedt meg még? pedig én a vudukat tűvel szurogatom...

ami késik nem múlik...

legjobb dakota a döglött dakota...

aszekelyek 2012.04.30. 17:12:38

@jjulie: méltattam a jó modorodat :) gondolom a four seasonsben a másikat nyomod. Az üzletit.

aszekelyek 2012.04.30. 17:15:37

@jjulie: felségterület ? :DD Őfelsége Török Gávor blogjának hoppmestere meg te vagy... Biztos... Pár napig el voltam foglalva. Mikor annektálták és ki , oda , ahová szerinted tartozik ?

aszekelyek 2012.04.30. 17:19:40

@jjulie: téged nem fogadnálak be, mint egy állatot, nem is egyet... annyi bizonyos. A nem tiszta viszonyokkal operáló, sunyi lényeket jobb kívül látni. Még rámrontanál , ha megetettelek. Mert neked nem atatikus egy határ sem. Morális meg kiváltképpen nem. A fizetőképes parasztok is vehetnek porszívót, vagy kell valami pedigré nálad ?

aszekelyek 2012.04.30. 17:21:00

@dr. Bubó: Nyilván még a Woodoo-hoz is béna vagy.

aszekelyek 2012.04.30. 17:23:00

@tölgyes: nem szokásuk kibontani a teljes igazságot...

aszekelyek 2012.04.30. 17:24:26

@Hepci: nevét , ki diccsel ejtené , nem él oly magyar már... - az üzletfelein és a párttársain kívül.

aszekelyek 2012.04.30. 17:26:28

@Hepci: ebben fog kiteljesedni a NER , a nemzeti együttműködés rendszere. Ekézzük egyetértésben és együttműködve gyurcsányt :)

Nekem tetszik.

aszekelyek 2012.04.30. 17:34:17

@tölgyes: ez a jelenség viszont hűen tükrözi azt, ahogyan ma az únióban egyesek felfogják a demokráciát. Kinek , mit lehet, kinek mindent és kinek semmit. A három majom is ott ül a bizottságokban. Meg a blogtér szűrői között. Míííííííííííííg egy fekáliás-t más szóval nem lehet beírni, meg azt, a tájszót, amit a mi ferink a kormányüdülőben használt óriási ostobaságaira, miket elkövetett, tettestársaival, miket szerinte se csinált még ország.., addig ez a zsüli és a másik, akit én már javasoltam eltávolítani, vidáman randalírozhatnak. Tisztára mint Cohn Bendit , az üvöltő dervis , kontra Orbán , aki ne kérje ki Magyarországnak és ne emelje picurt se fel a hangját. HA róla, rólunk komoly vádakat ordít a vérnősző egykori állítólag liberális. Egy liberális nem ordít úgy , mint C. B. Az fix.

tibapó 2012.04.30. 17:38:44

@Akitlosz: De lehet, minden lehetséges, például az is, amit mondtam, jelesül, hogy mivel látványosan Csernobil után kezdődött, így az okozta. :)

Off: új poszt a blogomon:
reszvetem.blog.hu/2012/04/30/negyigenes_nepszavazast_ujratoltve

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 17:39:42

@ÁLOM.politika:

Tanulni kellene még egy kis magyar nyelvtant.
Persze nem kevés órába, hanem sok órában.

Ha nem érti, akkor felesleges lenne belekezdeni.

jjulie 2012.04.30. 17:41:37

@aszekelyek:

banya

ez az orbán típusú értelmetlen beszéd akkor is tahóság ha te szülöd, és akkör is ha a szíjjártó, és akkor is ha az orbánsántakutya

abba lehet hagyni, fölös munka, a szívlapáton kívül senkire éa semmire sincs hatással

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 17:47:13

@tölgyes:

Ha a bloggazdát nem zavarja - és nem - akkor ha ide akarunk járni kénytelenek vagyunk megszokni, a megszoksz, vagy megszöksz el alapján.

Marad egyetlen hatékony módszernek a
Ne etesd a trollt!
elv.

A trollt ugyanis a rá irányuló figyelem élteti, amit kiprovokál.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 17:50:26

@aszekelyek:

Használni valóban nem használt, a kérdés csak az, hogy mennyit ártott.
Szerintem annyit nem, mint amennyit a másik hozzászóló sejtetni vél.

De lehet nyugodtan hozni statisztikát a fehérvérűség magyarországi előfordulási gyakoriságáról Csernobil előtt és után.

Szívesen megnézném.

aszekelyek 2012.04.30. 17:51:16

@jjulie: jobbik demagógia. Hímsoviniszta zagyva-lék. Kíváncsi vagyok , hogy a kis édes , nemrégen szült de folyvást parlamentben és másutt szóvivő és felszólaló , T.G. tanítvány D. Dórika , mit vélekedik erről a baromsághalmazról. Pikáns, mindenesetre. Akkor ez most róla szól? :DDD No azért komolyra fordítva a szót, a nők között, azoknak, akiknek a teremtő adott több képességet, tehetséget és szorgalmat, kurázsit, ők bizony lepipálják több körrel is a férfiak átlagát. Ez tény. :) Ott van ugye példának a jobbik európai parlamenti képviselő nője , a kedvenc bakancsos barbie-m. Mindjárt két nő is... akkor most ők elhanyagolják az anyaságot? Zsenáns, hogy fél kézzel lehet ezt a dilettáns dumát lemosni. Komolyan.

nyünyüge 2012.04.30. 17:55:01

@tölgyes:
Felületes?
Lehet mélyebbet is találni:

"...Az érintettek, a soproni németek soha nem voltak „svábok”. Sopron és környéke ugyanis a zárt német nyelvterület keleti széle. Nincs összefüggésben a németeknek az oszmán-török kiûzése utáni betelepítésével.
Sopronba és vidékére a 13–14. századtól kezdve több hullámban érkeztek németek, elsôsorban a szomszédos osztrák, cseh és délnémet területekrôl (25.)...."
epa.oszk.hu/00900/00995/00015/pdf/szemle6kalt.pdf

Úgyhogy zsülinek igazsága van éppenséggel.
És személyes tapasztalatom is azt igazolja, az ég egy adta világon senki helyi nem nevezte sváboknak Sopronban sem az ágfalviakat sem más német eredetűeket.

aszekelyek 2012.04.30. 17:56:58

@Hepci: A politikai reklám, pont olyan, mintha porszívót árulna. Itt is azt teszi. Mocskolódás dömping. Azt kell nyomni. Napnál világosabb. Hisz semmijük nincs , ezen kívül. A másik mosópor nem jó, ..." nem volt két éve semmi pozitívum " ...., érzed ugye? Az mszp dumával az áthallást.

Eszerint nekik nem pozitívum, hogy ma sem szorulunk azonnali IMF lélegeztetésre, bármi áron. Az lett volna nekik ! a pozitívum, ha már 2010-ben, ahogy követelték, további hitelt vett volna fel a második Orbán kormányzat. Minden tagadásra és minden leszólásra vannak berendezkedve. LMP detto.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 18:01:38

@tibapó:

Csernobil után minden ebédre, meg vacsorára is az éppen akkor termett salátát ettünk több mint egy hétig, mivel a népek nem merték megenni, mert attól féltek, hogy sugárszennyezett, és ezért nagyon leesett az ára.
Ha valóban sugárszennyezett lett volna, akkor most nem biztos, hogy ide írogatnék.

Emellett láttam akkoriban radioaktív sugárzásmérőt.
A szokásos érték többszörösét mutatta, de nem érte el a veszélyesnek jelölt zónát a mutató. S ez persze nem hivatalos mérés volt, szóval merek hinni az eredménynek.

jjulie 2012.04.30. 18:06:11

@nyünyüge:

ezt már bemásoltam neki, és el is húzta a csíkot némi álokoskodás után

az általánosító sváb elnevezés nagyjából a török idők utáni paraszti, falusi telepítettekre vonatkozik, függetlenül a származási helytől

aszekelyek 2012.04.30. 18:06:16

@nyünyüge: nem írt mást tölgyes sem. Szatmárra is azt mondta.. Mária Terézia is betelepített sok német ajkút... pl. Ahogy a mi szénánk állt, amikor dönthettek, nyilván saját jól felfogott érdekükben osztrákok akartak lenni. Éppen nem volt kilátásban, hogy ha magyarok akarnának lenni, valami jó is várna rájuk. Hadd emlékeztessek. Máshol nem is szavazhattak. A nagy Magyarország többi perifériáin. Véletlenül olvasottabb vagyok az átlagnál ebben is. Kár a gőzért. NApnál világosabb volt, hogy az entente nem lesz az osztrákokkal olyan vérfarkas , mint velünk. Arról szavaztak, hogy akarsz zsákmány lenni? Vagy nem, Na jó , osztrák határnál élő német ajkúaknak nem kell feltétlenül zsákmánynak lenniük , ha svábok, ha nem... Csak ott , csak nekik , csak akkor lehetett dönteni. Slussz. Nálunk , itt a szomszédban , Búdákeszin , senki nem kéri ki magának.... Sőt , a sváb neve is ki van írva a településnek.

jjulie 2012.04.30. 18:13:03

@aszekelyek:

dehogynem te kis hazudós, az egész polémia azzal kezdődött hogy svábnak nevezte az ágfalviakat - tévesen, mives etnikailag sem voltak svábok, sem az általánosító értelemben

te kis orbánsántakutya tipusú hazudó sputriszökevény kádárvakarék hablatygyártó, minek hablatyolsz?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 18:13:04

@aszekelyek:

Miért lenne tájszó?

Nekem úgy tűnik inkább a született budapestiek nem beszélni jól magyar.

Aki Gyurcsánytól tanult magyarul ... hát ... részvétem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 18:15:07

@nyünyüge:

Mert a XIII. században érkezett németeket szászoknak nevezik.
A svábok meg a XVIII. században jöttek.

nyünyüge 2012.04.30. 18:18:30

@aszekelyek:
Arról vitáztunk, hogy nevezzük, neveztük-e sváboknak a soproni német ajkúakat. Függetlenül attól, hogy ők ezt sértésnek veszik-e, és függetlenül attól, hogy őseik hova szavaztak 21-ben.

Ott nőttem fel, részben német ajkú évszázada ott élő ősökkel, talán lehet róla releváns véleményem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.04.30. 18:21:22

@aszekelyek:

Ha szavazhattak volna, akkor az egész Őrvidék Magyarországon maradt volna, a német többségű lakosság ellenére is. 1020 év nagy idő. 900-1920.
Vorarlberg Svájchoz csatlakozott volna, a többiek pedig Németországhoz, ha maguk dönthettek volna.

Ausztria nem az osztrákok kreálmánya.

jjulie 2012.04.30. 18:23:20

@Akitlosz:

aztán meg a cipszerek kik voltak alekosz, űrlények? a 13 században sopronba és környékére is érkeztek és hogyis hívják őket, nahogyis?

naugye buta vagy alekosz

az ágfalviakat svábnak nevezni sima tájékozatlanság

tudja ezt a @tölgyes: is, csak jó fideszparaszthoz méltóan védi a egy darabig a védhetetlent, aztán szégyenében távozik

jjulie 2012.04.30. 18:27:24

@Akitlosz:

na erre nevegyél mérget alekosz

ausztria kb annyira az ott élők kreálmánya, mint a csonkamagyarország az itt élőké

hoplita 2012.04.30. 18:42:44

@Szimba:
Tévedsz, én nem vagyok jobboldali, ahogy baloldali sem.

hoplita 2012.04.30. 18:47:43

@tölgyes:
Ó, köszönöm, igyekszem is.:)
Mégiscsak szeretett városom első Kazinczy jelvényese voltam, hajdanán...úgy 78 környékén.
Szégyen lenne, ha ennek birtokában nem tudnék némi nyelvi kreativitás felvillantani..:)

tibapó 2012.04.30. 19:45:52

@Akitlosz: Igen ám, csakhogy akkor hirtelen (titokban) megemelték a megengedett szennyezési értéket a tízszeresére, ezután már természetesen nem haladta meg a megengedett értéket, nyugodtan nyilatkozhatták azt (egy laboráns ismerősöm mondta anno). :)

tibapó 2012.04.30. 19:48:14

@jjulie: Öster reich = (németül szó szerint): keleti birodalom

dbeata 2012.04.30. 20:29:07

@Szimba: Jaja, kapáltam a szőlőt... Én a múltkori metszésnél zakóztam (hülye aki crocs paupcsban próbál meg kúpcserépen állva nyári orgonát metszeni és egyszerre a szomszéd karattyolására figyelni...) úgyhogy tenyér felhorzsol, kar csupa felhorzsolás, nadrág szakadás. :D

tölgyes 2012.04.30. 20:47:50

@hoplita: Látja! Nekem legalább feltűnt!
süti beállítások módosítása