Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
ápr 30
16:14

Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan ugyanolyan politikai hulla lesz – bármit is tesz és bármit is állít -, mint a bukott köztársasági elnök volt abban a pillanatban, amikor kisdoktorijának története napvilágra került. Gyurcsánynak tudnia kell ezt: Schmitt Pál esete kapcsán már megírt és elmondott minden fontosat erről.

(Fotó: Mandiner)

Bár kétségtelenül akadnak különbségek (műfaj, pozíció stb.), ha a volt miniszterelnök valóban nem önálló munkát adott be, morális szempontból pontosan ugyanarról az esetről beszélhetünk. Mindez nem is igényelne hosszabb kifejtést, az azonban roppant szórakoztató, ahogy a pártlogika alapján mozgó szereplők viselkednek ebben a két ügyben. Nincs persze abban semmi meglepő, ahogy az elvi kérdések instrumentalizálódnak: nem először látunk ilyet, és nem is csak Magyarországon. Miután azonban itt mindössze pár hét választja el a két esetet, talán még a pártos közvélemény egy részének is feltűnő lehet, hogy micsoda változáson tudnak átmenni egyesek, ha a politikai érdekük éppen úgy kívánja.

Miközben zajlik ez a szomorújáték, az egyik oldalon szerecsenmosdatással, a másikon morális felsőbbrendűséggel, majd gyors szerepcserével, hajlok arra, hogy ebből az egészből akár jól is kijöhetünk. S nem is csupán azért, amit már a környezetemben, az egyetemi hallgatókon és bizony magamon is tapasztalok: hogy jobban oda kell figyelni minden leírt mondatra, legyen az akár szakdolgozat, doktori értekezés vagy mindezek bírálata.  Hanem azért is, mert a véletlennek és a beprogramozott politikai szereplőknek köszönhetően itt döbbenetesen rövid idő alatt megtanulhatjuk, hogy mit jelent az, amikor a politikus és sajtója – határozottan "elvi alapon" – véd vagy támad. Átgondolhatjuk, hogy vajon akkor most terrorista lett-e a hvg.hu-hoz hasonlóan a munkáját végző Hír TV, hogy vajon miért tartja Gyurcsány-ügyét a Fidesz szóvivője lopásnak és hazugságnak, miközben Schmitt Pál esete kapcsán nagyon másképp vélekedett, és persze a most politikai gyilkossági szándékról értekező volt kormányfő és az ügyét bagatellizálók korábbi, az államfő azonnali lemondását követelő szavai is finoman szólva más megvilágításba kerülnek. Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?

Tanuljunk belőle, hasznunkra válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr314480899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vagy Ady, vagy Tisza! 2012.05.07. 00:11:25

p { margin-bottom: 0.21cm; }Hányszor átkozta Ady Tisza Istvánt és mindazt, amit képviselt! Hányszor írta le, hogy nemzetvesztő ez a korlátolt nemzetieskedés! Hányszor siratta a nemzetet, mert a tiszai szociálpolitika, nemzetiségi politika, a bután atav...

Trackback: Két DK-s facebook-os baki, ami ciki 2012.05.04. 20:16:43

Híre terjedt, hogy Gyurcsány Ferenc egyfelől keresi a szakdolgozatai nála kallódó példányait, másrészt létüket bizonyítandó, feltöltötte  facebook-os oldalára a leckekönyvei vonatkozó oldalainak másolatát, vagyis az igazolást arról, hogy a szakdolgozat...

Trackback: Ülj le Feri, egyes 2012.05.01. 14:00:15

Őszintén szólva egyre jobban szórakoztat a nagy magyar szakdolgozat-háború, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő bukó. Balegyenes-Jobbhorog. A helyzet viszonylag egyértelműnek tűnik. A KISZ-es megbizatása miatt elfoglalt Gyurcsány Ferencnek ne...

Trackback: Trónok harca - Felpörgött az előrehozott birodalmi választási kampány 2012.05.01. 11:22:45

Robert király halála ill. a Joffrey király származását firtató tényfeltáró cikkek után kialakult legitimációs válságban a pártok előrehozott választások kiírásában egyeztek meg. A választás azért is sürgető, mert a birodalomban megindult belső, elsősor...

Trackback: „Elnézést, Virág Elvtárs, ez az ítélet…” 2012.05.01. 11:05:23

Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenk...

Trackback: Plágiumbotrány: az egyiknek sikerül, a másiknak nem? 2012.04.30. 23:06:12

Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmuta...

Trackback: Vezéráldozat: Gyurcsány 2012.04.30. 20:21:13

A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem ...

Trackback: 4K! - Hivatalosan is párt 2012.04.30. 19:40:28

A Negyedik Köztársaságot! mozgalom ezzel hivatalosan is a magyar pártpalettára lépett. A szombati kongresszuson döntöttek a tisztségviselők személyéről. Szerintem elkapkodták, valljuk be, a párttá válás legalább két nullával csökkenti a mozgósítható eg...

Trackback: Gyurcsány diplomamunkája: mindkét oldalon elvakultság 2012.04.30. 18:31:02

Az egészben az a szomorú, hogy kérem ez az, ami a magyar megmondóemberek, újságírás, szellemi "elit" bizonyos hangos részéből jellemzően kijön. Elvakultság, zsigeri hozzáállás van ezerrel. Értelmes, racionális gondolkodás, pontos, precí...

Trackback: Gyurcsány diplomamunkája: mindkét oldalon elvakultság 2012.04.30. 18:29:51

Az egészben az a szomorú, hogy kérem ez az, ami a magyar megmondóemberek, újságírás, szellemi "elit" bizonyos hangos részéből jellemzően kijön. Elvakultság, zsigeri hozzáállás van ezerrel. Értelmes, racionális gondolkodás, pontos, precí...

Trackback: Barter 2012.04.30. 16:59:09

Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimba 2012.05.10. 09:08:38

@graycivil:

"izgalmas, új megoldásaink" - nekem is röhögnöm kell.
Azok az adók, amelyek csökkentik a fogyasztást vagy egyéb kibúvóra késztetik az állampolgárt, azok rossz adók.

Szimba 2012.05.10. 09:10:11

A 98%-os adót bezzeg megszüntették, mert az a Fideszt és a holdudvarát is érintette.

A pofámról lesülne a bőr a helyükben.

Szimba 2012.05.10. 09:13:16

@jjulie:

Erőltesd már meg az agyadat, és találj ki valami mást a sparhelt meg a fideszbirka, lángossütő, stb. helyett.

graycivil 2012.05.10. 09:34:45

@Szimba: Azért én teljesen megértem Schmittet is. Hiszen "teljesen igaza van", hogy a busásan tejelő albérlőit a három villájából nem rakhatja mégsem ki, tehát kell neki a "neki járó" újabb luxusvilla (Meg az egyebek). Illetve egy törvényt gyártottak "csak most és csak neki". Főleg, hogy "ennyire megdolgozott érte".

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Szimba 2012.05.10. 09:38:59

nol.hu/kult/20120510-parhuzamos_nobel-dijak_

Nádas jó író. DE!!!!!
Agyam megáll, miért pont vele kompenzálnak Kertész Imre miatt??????
Nem vagyok Esterházy fan (de vagyok!:-)))), miért nem ő az esélyes Nobel-díjas????

Elmehet a francba az egész svéd Nobel-díj bizottság, részrehajlók, politikai irányzatokkal terheltek, begyöpösödött alkalmatlan hülyék gyülekezete.

aszekelyek 2012.05.10. 09:44:36

@manyike: Mellár úr nem mond mást, mint amit ígértek a választáskor. A középosztály erősítését. Azt is inkább a felső középosztály szintjén. Hatalmas egyensúlytalanság volt ugyanis a ballibnek mondottak javára ebben a tekintetben is. Nem látom, hogy miben lenne ellentétes az énn véleményem, a Mellár úréval. HA valaki tud, és képes munkahelyet teremteni, MAgyarországon, az a felső középosztály lesz. MÁsként a maradékot is széthordják, mint a rendszerváltásnak csúfolt időkben. A jobbikról pedig elég lesújtó véleményem van. Ők eeegyrészt ellenrédekeltek, másrészt hangoskodáson kívül semmi normálisra nem sikerül jutniuk ... Amit akarnak, az megy most a görögöknél. Lehet látni, mi arra a reakció. Annak az árát sem kéne a magyarokkal megfizettetni. A jobbik hatalomra jutásáért. Olyan megszorítások nincsenek, mint amilyenek ott voltak. Mindenki nyugdíjának durba csökkentése, és más szociális juttatások megvonása. Ami bajnai idején is volt nálunk, az IMF szándéklevél szerint. Orvosolva van , oly módon az z IMD által is rossznak mondott nálunk bevezetett kötelező magánnyugdíj okozta károk menthető része. Mégis állunk a lábunkon.. Mos erre mondom, hogy ennél jobbat nejezen hozott volna ki bárki a hazai kíbálatból a jelen körülményekkel terhelt helyzetből. Sért érdekeket de nem a magyar magánnyugdíjpénztárba kötelezettekét. Nem a kereső nélküli családokét. Annyi van elsztva , amennyit lehet. Tőlem nevezheti bárki megszorításnak, hogy egyrészt visszaadta Orbán kormánya bajnai után azonnal a második jövedelempótlót a tényleg nagyon nincsteleneknek , tőlük nem vesz el azóta sem és azt, hogy kétszer emelte a nyugdíjakat,.... és a gyerekeiket eltartani tudó adózókat támogatja a népszaporulat kiegyensúlyozottsága érdekében. VAlakik takán képzelték, hogy nem az adózóknak kell megfizetniük majd azt a gigakölcsönt, 2008-ból és eleinte a lefvéftelenebbeknek. A legkevésbé sem tisztességes dolog a ballinb bármely szereplőjétől megszorításnak nevezni , amit kormányzása alatt eddig tett Orbán. Szorongatva inkább a nagyot szakítók voltak. Multik, telecom , .. bankok.... Azt pl kritizálták azok, akik a következő mondatukban megszorításoknak titulálják a jelen kormány kormányzását. Egy biztos,. Orbán nem fog olyat mondani soha, hogy " majd bele döglöttem , hogy úgy kellett tenni , mintha kormányoznánk" ....

Nos várom a kedves véleményedet, hogy kik és miben tudtaák volna ezt jobban csinálni. Újabb hitelek és nagyobb szociális elosztás mellett. A legszegényebb mély szegények megtanításáról sem feledkezzünk el , a saját létfenntartásuk érdekében. A kifejezetten zöld baloldali tanácsadó hölgy segítségével. Aki elkötelezett szociológus, nem a csak dumáló dajtávól....

Ma is a terheket , amik lesznek , elosztva kapják a telecom , bank és lakossági adózók. Szerintem ez a leghelyesebb. Bár ezért jár a legkevesebb vállveregetés a legnagyobb haszonért itt funkcionálóktól. A kormány dolga pedig az , hogy ne engedje a környezet a alakításával őket nagyon nagy vérszemet kapni. Abból nem elég de nagyon sok és drága volt a magyaroknak az Orbán kormányt megelőző években az " úgy kellett tenni, mintha kormányoznánk" módszer, rendszer. Amit a választók akartak megváltoztattatni, a jelen kormányra adott szavazatukkal.
Hergelni mindig fognak persze az ellenzékben a kormányon kormányzás látszatot keltők. Ennek érdemes lenne az impéivit tartalmába belemenni. Miért kellett úgy tenniük, mintha kormányoznának és kinek volt az érdeke? Már a miniszterelnöki eskü fényében is... tárgyalva. Még valamit. Orbán úriember, még fleto szerint is:) és azt teszi, amivel megbízták. Azért sikeres eddig a belső megítélése a kormányzásnak. Nem csak úgy tesz, mintha kormányozna. Orbán a magyarok felé kell megfeleljen. A választói felé.

aszekelyek 2012.05.10. 10:08:31

@Szimba: Amit az szdsz és a mszp csinált az oktatásban és a kultúrában, remélem, ha soká és lassan is, de helyrehhozjató lesz. Mondjuk tudjanak olvasni legalább rendesen a z iskolából kikerülők és be is járjanak oda. Hamar nem fog menni az sem. Sztem pokornit szétszekálták volna, ahogy a D209-es kiderülése után rászálltak , mert ő ugyan ártatlan de az apja ügynök volt... Őt jónak vélem én is. elmonsta a kampányban, hogy ő polgármester lesz és jó. Abban a kerületben lakom. :) természetes, hogy megfogalmazza a kritikáját ő is. Demokrácia van. Senki nem tökéletes. BAja az etika oktatásból vagy a keresztény tanoktól nem lesz senkinek. Abból sem, ha legalább az alapfokon elvégzi az iskoláit. Jobboldali kormány esetében az is természetes, hogy nem finanszíroz hasznavehetetlen vagy szükségtelen diplomákat. Ahelyett, műszaki, informatikai... aminek van jövője és van rá kereslet a piacon. Az únió legtöbb államában elég drága mulatság a diploma. Nincs ingyenebéd, hogy ferit idézzem. Tényleg nincs. Jobboldali kormányok semmi ilyesmit nem csinálnak sehol. Baloldalinak mondotték sem akartak nálunk csinálni olyat. Mindenki fizet szisztémát akartak bevezetni. Nagyon odavoltak, hogy ezt a népszavazás megvétózta. Akkor most csitt....Állami finanszírozásba nagyon kevesen a legkiválóbbak kerülhetnek csak. Lehet teljesíteni a vállalásunkat a felsőoktatási képzésben , ha az alapokat nagyon megerősítik. Elvárás és szint tekintetében. Sok egyetemre sok külhoni hallgató jön és hoz pénzt. Egyre több. Érdekelne , miért is a alkalmatlan szerinted Rózsikánk.
Szőcs úr már a múlté. Az a fosztogatás, ami ment előtte a kultuszminiszteri hatáskörben is , szintén a múlté. Ezek jó dolgok , szerintem.

aszekelyek 2012.05.10. 10:14:58

@dbeata: Tegnap este néztem Szentpéteri NAgy Ricsárd és Somogyi és Mráz urak polémiáját, főleg az elsőét és az utolsóét tartom relevánsnak. Az oligarcha kifejezésre. Az nyelvi háborús eszköz. VAnnak jobboldali nagytőkések és baloldali nagytőkések. Kapitalizmus van és ez abban olyan természetes, mint az, hogy felkel a nap. Az is olyan természetes, hogy Orbán nem a Strabah és más kölhoni cégek zsebeube tömi milliárdokat és nem azokéba, akik dupla áron építettek autóoályát és azt is cinkelték, hogy az EU kirúgatta őket a székükből. lehet feljelentést tenni, ha ilyesmit tapasztal valaki. Karácsony pedig szdsz-kóka vonal egészen véletlenül. Az is természtes , hogy ő kiabál ezért. Sőt , jellemző.
Átöltözött most szlöm köpönyegre fordította az szdsz-est de azért az csak az maradt , ami volt. Az szdsz sosem adott semmit olyanoknak , akik nem voltak a mutyikörükben. Ő is fogja be , hogy a szocikat idézzem. Mindig az kiabál, akinek a háza ég.

aszekelyek 2012.05.10. 10:20:10

@dbeata: értesz hozzá vagy hagyod magad uszítani? Igen , nem. Ez egy eldöntendő kérdés. nem vettek el a fiatal gazdáktól semmit. Ez tény. Nem a pénz nélküliek kaptak. A magyar döldet meg szétjordták anno, azért van a bajnai apja is említve. De ha te ezt nem veszed komolyan... az is te felelősséged. Vigyázni a maradékra, az meg a kormány felelőssége.

lüke 2012.05.10. 10:38:08

@szoja122:
jó hogy nem nana:)azt írod
én a szenvedélyed túlkapásáról nem beszéltem,temondtad magadra
-ez te fegyvered,aminek nem itt van a helye-
a szenvedély más dolog, bár vannak akik ,itt élik ki
a politika s annak elemzése tárgyilagosságot követel

nyünyüge 2012.05.10. 10:46:58

@aszekelyek:
Maradjunk a tényeknél:

Bajnai apja szövetkezeti bútorgyárat irányított a rendszerváltás előtt.
És nem vett részt annak privatizációjában. Valamint földet sem "hordott szét".

ubul2000 2012.05.10. 11:35:52

@Szimba: ami nincs azt erőltetni sem tudja

hoplita 2012.05.10. 12:02:31

@aszekelyek:
Te tényleg azt hiszed libafos, hogy van 3 ember a blogon, aki végigolvassa ezt azt ölesztett, tömény faszságot......????
Aki egyet olvasott tőled az mindet olvasta..:(

Komolyan mondom, szánalmas egy fasztarisznya vagy.:(

hoplita 2012.05.10. 12:08:24

@aszekelyek:
Lövésed sincs a mezőgazdaságról és débeát akarod oktatni?

Egyetlen kérdés...Ki hazudik, Ángyán, vagy a fityiszed ebben a dologban..?

Ángyán volt az egyetlen, akinek a fityiszkormányban való szerepvállalásán meghökkentem anno....mondom, mégis csak van az a pozíció és pénz.
De karakánul bebizonyította, hogy vele kapcsolatban tévedtem.

dbeata 2012.05.10. 12:10:14

@aszekelyek: A hozzáértés mióta szempont? Még egy földbérleti pályázatnál sem... :) (legalábbis Fideszéknél)

"VAnnak jobboldali nagytőkések és baloldali nagytőkések. Kapitalizmus van és ez abban olyan természetes, mint az, hogy felkel a nap." - alkalmasint ezt az érvelést pl. a mszp-szdsz "oligarchái" védőbeszédjükben szintén felhasználhatják.

Na, mára ennyi, már unom, inkább küldök egy dalt Neked, meg mindenkinek, aki szereti (én nagyon, már rongyosra hallgattam, néztem, visszahozta az életkedvemet):

www.youtube.com/watch?v=DFOpO0IpcHw

hoplita 2012.05.10. 12:23:55

@aszekelyek:

Ugye ők is a fityiszed ellenségei...és a Vona-sifi-fletó-meseházi összeesküvők kesztyűbábjai...?

hvg.hu/gazdasag/20120510_professzorok_batthanyi_foldosztas?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201205

ubul2000 2012.05.10. 12:40:34

Kitiltotta Novák Elődöt a Parlamentből a fityisz. Nagyon be lehetnek szarva ......

hoplita 2012.05.10. 13:19:38

@ubul2000:
Hát igen...kubatov listát emlegetett, többször is. Ez igencsak bemart a faszfej fityiszeseknek, van mán rá elegáns törvény is.
Hogy szakadt vóna a zannyába a feje mindegyiknek..(

Na, én lassan megyek, befejezem a hat hengerfej felújítását....plusz a porlasztókat.
Lesz belőle egy kis zsebpénzem...matócsni meg kapja be, duplán és keresztbe, ebből nem lát egy vas adót se a kancsi bohóca.:DDD

hoplita 2012.05.10. 13:27:50

Na, még ez a végére.
De szívesen beszélgetnék ezzel az erik gyerekkel négyszemközt tíz percet.

Fideszes képviselő Nováknak: "Ne ugassál kis köcsög!" - A Jobbik bocsánatkérést vár

További részletek: kuruc.info/r/2/95917/#ixzz1uSuDKZsW

tölgyes 2012.05.10. 13:40:28

@Szimba: Na jól van! Igaza van. Nem hiszi, csak mondja:::))

Szimba 2012.05.10. 14:28:32

@tölgyes:

Morrr..rrrrr....rrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(

tölgyes 2012.05.10. 14:57:03

@Szimba: Látom szigorú lett a helyzet. Már mászok is az elefánt hátára:)

graycivil 2012.05.10. 15:03:10

"Lendvai válaszolt Deutschnak: sok ilyen marhára lenne szükség

Ha a szélsőjobboldali retorikát elítélő beszédéért azt mondják róla, hogy marha, akkor még sok ilyen marhára volna szükség a Parlamentben - mondta Paul Lendvai az Egyenes Beszédben. Az újságíró Bécsben tartott beszédére Deutsch Tamás EP képviselő a twitteren azt reagálta: „Lendvai egy marha”."

atv.hu/cikk/20120509_paul_lendvai?source=hirkereso

Nafenye! Ezek után Hoplita és Jjulie verbális pankrációja már nem is tűnik szokatlannak! :-)

lüke 2012.05.10. 16:00:18

@graycivil:
nem marha, csak III/III volt, böven
Ausztriában nagy ázsiója van,professzornak hivják, s ö akelet-európai szakértö
szenilisedik
,már nem az ötvenhatos angolok által felkarolt ifjú

márta)) 2012.05.10. 16:33:53

"Nem indítanak nyomozást a pécsi egyetem feljelentése alapján Gyurcsány Ferenc eltűnt szakdolgozata ügyében. A Hír Televízió értesülése szerint a Pécsi Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában tagadta meg a nyomozást."

mno.hu/ahirtvhirei/gyurcsany-szakdolgozata-megtagadtak-a-nyomozast-video-1074958

Ez az ügy már olyan mint egy rossz komédia. Szerintem.
Egyébként a nagybetűs nép egy hatalmas csoportját nem is érdekli. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap" az újabb- és újabb adók kivetése, akarom írni) megszoritás.
:(

ulrike (törölt) 2012.05.10. 16:33:56

@lüke: Semmit nem jelent, hogy professzornak szólítják Ausztriában, sőt. Régebben minden röndért Herr Inspektor (inspekta') megszólítással kábították, főleg mikor elővette a plajbászt meg a tömbjét. Nálunk is mondják, hogy biztos úr, pedig biztos, hogy nem úr.

márta)) 2012.05.10. 16:36:59

oppá" bocsánat! lemaradt"

Ettől - már mint a Gyurcsány féle ügytől - a szegények, az elszegényedő réteg épp úgy nem tudja fizetni a számláit, mindennapi életében vegetál.

márta)) 2012.05.10. 16:40:01

"Azért sikeres eddig a belső megítélése a kormányzásnak. Nem csak úgy tesz, mintha kormányozna. Orbán a magyarok felé kell megfeleljen. A választói felé. "

Nahát! Tényleg? Hogy mik vannak. Zseniális szöveg. (Na.Igen!!! Kellene......!!!!
:))))

márta)) 2012.05.10. 16:49:29

Csányi a leggazdagabb - itt a 2012-es lista! "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csanyi_a_leggazdagabb_itt_a_2012-es_lista.518973.html

"Válság ide vagy oda,".......

ulrike (törölt) 2012.05.10. 17:25:56

@aszekelyek: "Nem csak úgy tesz, mintha kormányozna. Orbán a magyarok felé kell megfeleljen. A választói felé."
1. Pont ez a baj, hogy kormányoz, de nagyon rosszul.
2. Egy újságíró tudhassa ám má', hogy nem valaki felé kell megfelelni, hanem valakinek. A klnbség nagy: az iskola felé vagy az iskolába menni nem ua.

etwas kultur muss sein 2012.05.10. 17:28:19

Ha a jobbik elkezdi baszogatni az ateistákat, akkor bekaphatja tövig! Elég sok szavazatot fog veszteni. Az egy dolog, hogy az ember elviseli a jobbikra jellemző vallásosságot, de ha üldözve leszek csak azért, mert nem hiszek a dogmáikban, akkor szevasz!

egyenlito.blog.hu/2012/05/09/a_melegek_utan_az_ateistakat_buntetne_a_jobbik

menőmano 2012.05.10. 17:39:46

Magasságos egek ura!!!! Úgy látom a székelyblognagyasszony, ismét, totálisan megírta.
Egy kibaszott fillért nem fizetnék érte!!! Hát! Komolyan.....
"Erdőtől a gát" kedves.
osztjónapot!!!

nyünyüge 2012.05.10. 17:42:17

Boldogabb országokban a törvényhozás előtt hoznak létre egyeztető munkacsoportot, nem utána :(.

hvg.hu/cegauto/20120510_kresz_modositas

menőmano 2012.05.10. 17:42:43

Elnézést már! "Erdőtől a fát" Így akartam írni.
Totálisan kiveri nálam a biztosítékot - nevezett - az irományaival.
Szóval! Nem csoda, ha már írni sem tudok.

It’s the economy, stupid 2012.05.10. 17:56:00

@hoplita: amindenit, de megtökösödtek az ökörköri tagok! (Még a két tyúk is aki közéjük tartozik.) Kár volt őket felébreszteni a smici-üggyel, addig szépen szundikáltak, most meg össze-vissza beszélnek. Holnap majd revideálnak.

Ezeken meg már az ima se segít:
www.origo.hu/itthon/20120510-belebukott-a-szakdolgozatbotranyba-a-szegedi-dekan.html
(valami hittudományi oskola)

menőmano 2012.05.10. 17:56:08

A Jobbik felszólítja Bánki Erik fideszes képviselőt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot Novák Elődtől, a Jobbik alelnökétől, amiért szerdán az Országgyűlésben azt mondta az ellenzéki politikusnak címezve: "ne ugassál kis köcsög" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Farkas Gergely."

atv.hu/cikk/20120510_ne_ugassal_beszoltak_novak_elodnek_a_parlamentben

Némelykor "zsidózás", "ne ugassál". Totális a helyzet ott, a Parlamentben (is). Szerintem.
Picikét jobban kellene figyelni a politikai kultúrára (is) szerintem.
Persze vannak helyzetek mikor az ember nem tud határt szabni, - vagy csak nehezen- az indulatainak.
Szerintem.
:)

menőmano 2012.05.10. 17:59:05

Bocsika!!:))
Totálisan röhejes.

:)))))

menőmano 2012.05.10. 18:13:11

Most a SZÉP-kártya miatt szállt ránk az unió"

www.hir24.hu/belfold/2012/05/10/most-a-szep-kartya-miatt-szallt-rank-az-unio/

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen, a rendszer azonban tovább épül és szépül."

Csak, hát még az is probléma, hogy nem is kap mindenki olyan, akármilyen kártyát, meg akármilyen utalványt sem. :( (azt mondják)!
Ezt is meg kellene írni. Szerintem.

dbeata 2012.05.10. 19:23:39

@SzélsebesVelorex: MIndig ez van, amikor kezd valami mainstream lenni... A tömegízlés förmedvénye kezdi formálni a dolgokat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.05.10. 19:39:02

@hoplita: az eredeti url-ekből gyakran látható, mekkora (helyes)írási-műveltségi képességekkel rendelkezik az átlagos méjnsztrím zsurnaliszta. :D

hoplita 2012.05.10. 19:53:59

@Hepci:
Jóvanmánna...nem olyan eccerű leírni... Batthyány.
Ők se tudhatnak mindent..:)))

aszekelyek 2012.05.10. 20:11:31

@ulrike: legyen kendnek igaza. Feleljen meg a választóinak ÉS megfelel... Megesik az mással is , hogy az ellenzéknek és egyéb illetőknek nem felel meg egy kormányzás. Stabil bázisnak is olykor.

Kifejezetten örülök , hogy ennyi volt , amit kifogásolni tudott. :) Nyilván más szempontjaink vannak a kormányzása , -Orbáné - megítélésében.
A tény , hogy a választóinak , a stabilaknak megfelel , nem vitatható.

Valamint az sem vitatható , hogy Orbán nem " the great pretender ".
Érdekelne , hogy ön szerint miért kellett szegény ferinknek majd beledöglenie abba , hogy úgy kellett tennie , mintha kormányozna. Olyan rosszul , hogy szerinte olyat ország még nem csinált. Milyen kényszer hatása alatt tette ezt belső ellenállása ellenére?
Mert abba döglik ugye bele az ember fia , majd' amit magától ugyan meg nem tenne. Gondolom ez volt az " egyszer majd kérünk magától valamit " Addig élvezze a kiváltságos helyét , amit tőlünk kapott .

Mindössze egy olyan illetőről tudok, aki megtagadta a parancsot, az leesett azonosítós oszlatáskor. No ő biztosan bele is döglött volna , ha megteszi , amire nem volt hajlandó. Ismerve a következményeit. Egyik szemmagasságban lövöldözőtől sem hallottuk pld ezt... Akiket el is ítéltek. A gergényit kitüntetőktől sem. Ők nem láttuk , hogy valamibe is majd beledöglöttek volna. kivéve azt a tényt , hogy példátlanul nagyot buktak és úgy lökte ki őket a magyar választók 99 %-a , hogy a lábuk se érte a földet.
Lehet birkát tenni a címlapra, félig lenyírva de azt ők nyírták le. No és kihez került a gyapjú? Ez a kérdésem. A második.

lüke 2012.05.10. 20:15:34

@ulrike: a köznyelvben kiberer
a Kübel, kübli, vödörböl- már az inspektor
Paul az az FT újságíroja volt, Londonyban

aszekelyek 2012.05.10. 20:22:10

@menőmano: Érdekes, mégis a bankok óbégatnak..., meg a telecom cégekért aggódnak..... tegnap is, a tétben, a bánó műsorban.... Kivel is akarnák a ma jajgatók megfizettetni , amit muszáj kifizetnie az országnak a kölcsönt ilyen rövid időre adóknak ? Mert még az arányok is a jövedelemhez vannak kötve. A kis jövedelműek találkozzanak és beszélhessenek személyesen. lehet email-t is írni. Meg skypozni. Meg sok más kapcsolattartási lehetőség van. Gondolkozom a felmondásán a szerződésemnek a mobilszolgáltatómmal. . Ugyanis nem lehetséges kevesebbet fizetnem ha nem használom ki az alap minimum csomagot , amit ők szabnak meg. No és megszüntették azt , ami ennél jóval kevesebb alapdíjjal ment. Nehogy tudjak kevesebbet fizetni a mobilozásért. Aminek a biztonságáért nem is vállalnak felelősséget. Azt számláznak , amit és ha nem tudom és nem tudom bizonyítani , hogy nem én csináltam azt a számlát , akkor is kifizettetik. Itt egyre drágábban akarnak dolgozni. Mindig is drágábbak voltak , mint másutt. Mindenben.

aszekelyek 2012.05.10. 20:35:14

@Szimba: Az első Orbán kormányban ott ült ebola és törgyán. Közel sem tehették azt azokban a dolgokban, amit tettek volna, ha van hozzá a koalíciós partnerekben is akarat. Nem volt. Pokorni azért az oktatásban nem tett rosszat. Az utána jövőkhz képest különösen nem. Ezt megállapítottuk. A romapolitikáját ennek a kormánynak még az Únió is nagyra értékeli. Attól két év alatt megoldást várni eléggé konfliktusos elvárás. A lehetetlenre értem. Minden olyan illető szerint, akinek érdemes a szavára figyelni, az egy évtized még. míg az a nagyon lassú változás ami elindul, majd eredményt , olyat amit tegnapra lehetett volna, ha a szadisták el nem baltázzák de nagyon , hozhatott volna. A legkönnyebb persze ma, mindenért a FIDESZ-t okolni. Meg divat is. "Mér nem tegnapra van legalább hét csodatétel "?
Emlékeztetnék , hogy a kampányban és előtte , állandóan az ment, hogy a FIDESZ-nek nincs is programja. Most meg a mégis létező és levezényelt programjukat ócsárolják. Akik úgy kormányoztak , mintha kormányoztak volna , csak épp úgy tettek. Szerinted akkor ki kormányozott ebben az országban ? Kik döntötték el, hogy és mint legyen, ha nem a kormányfő és tsai ? Akik ugye a felelősségét se akarják vállalni. Annak, ami bekövetkezett 2008-ra. Kik azért a felelősek? Sztem nem tévedett ebben a magyar választók hatalmas hányada. A uorbánahibás ment nyolc évig. A valóban hibázókról meg nem szabad szólni, mert az elmútnyócévezés... No ezt a kettős mércét óhajtja minden becsületes ember eldobni. Mint a ma beiktatott közt. elnök úr is.

aszekelyek 2012.05.10. 20:37:22

@dbeata: Oda sorolom, ahová ez a nagygazda is. oké, hogy a szegény baloldaliakat lehet uszítani csak a jobboldalhoz tartozó földtulajok ellen. Az nem az én szegénységi bizonyítványom. Nem látni a fától az erdőt , csak nyomni amit a médiumokból öntenek rád. Féligazságot és uszítást.

aszekelyek 2012.05.10. 20:39:45

@nyünyüge: Az ott élők szerint ez ebben a formában nem teljesen igaz. Érdekelne a forrás, amiből kiszaladtak Bécsbe. mert halandónak arra ugyan nem tellett..., akkor. Gorenjére tellett , emléksze l? Nekik akkora volt a kimért szabadság....

aszekelyek 2012.05.10. 20:47:46

@nyünyüge: a besúgó jósda mai jóslata...@dbeata: Az bizonyos , hogy nap a baloldali nagytőkéseknek is ugyanakkor kel. Gondolom nem jutottál el odáig, hogy miért jó a közgépet szekálni.
Lassan mondom. A pénz marad itthon. A mi költségvetésünk, banki tartalékunk marad. Urambocsá állampapírt vesz belőle Nyerges vagy Simicska. A rohattnácik... Kié kéne , hogy legyen ? Külhoniaké? Mint eddig , Beácska?

6.Lenin 2012.05.10. 20:50:07

Új KE-e van Mo-nak.

Hatalmas tömegek tüntettek a Spalota előtt, valódi (az mi a tosz?)demokráciát követelve.

galeria.index.hu/belfold/2012/05/10/occupy_a_sandorpalotanal/

aszekelyek 2012.05.10. 20:50:42

@menőmano: Gondolom , hogy miket mondott novák , mire ezt kapta.... Frászt kérjen bocsánatot attól a kukorékoló nyikhajtól.

aszekelyek 2012.05.10. 20:52:05

@hoplita: vla, bla, nla, trágárság, bla,bla, bla.. trágárság... -biztos erre kíváncsi mindenki.

menőmano 2012.05.10. 20:52:08

@aszekelyek:

Micsoda? Gondolkodjon már egy picikét! Ön totálisan a fideszista dumát írja, fújja. Már ne is haragudjon.
Amiről Önök az zengedezik, hogy a multikra vetik ki, tudja? azokat a különadókat, mindenféle adókat) azt a nagybetűs nép fizeti meg. Ne Én írjam már meg Önnek.
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy Ön min" gondolkodik. Milyenek a telefonálási szokásai.
Nem azért mondják sokan vissza a telefonokat, mert magas az alapdij csomag, hanem azért, mert nem tudják kifizetni!!!

"A kis jövedelműek találkozzanak és beszélhessenek személyesen. lehet email-t is írni. Meg skypozni. Meg sok más kapcsolattartási lehetőség van."

Elképesztő, hogy miket firkálgat össze-vissza. Mit képzel magáról, hogy ilyeneket mer egyáltalán írogatni.
Előre a múltba, ugye kedves?!!! A kis jövedelműek, zuhanjanak vissza az őskorba!!

Na. mindegy. Nagyon remélem, hogy egyszer a sors rákényszeriti Önt is, arra, hogy meggondoljon minden fillért, meggondolja, azt, hogy eszik e normálisan, vagy rezsit fizet.
S akkor majd megtudja mit jelen kis jövedelműnek- magyarul szegénynek - lenni!!!!
Ennyi.

aszekelyek 2012.05.10. 20:53:43

@ulrike: ha csak úgy nem... az valami hagyományos dolog lehet...

menőmano 2012.05.10. 20:53:50

@aszekelyek:
Oppá" lemaradt!! Egy kibaszott fillért nem fizetnék Magának az ilyen, és hasonló kommentekért.
Az biztos.

menőmano 2012.05.10. 20:56:18

@aszekelyek:
Nagyon jól tenné Ön is ha kevesebben "kukorékolna" itt.
Nekem elhiheti.

aszekelyek 2012.05.10. 21:05:15

@paragrafus: a bulvárnak a legnagyobb a közönsége. Nem találtad fel a spanyol viaszt. Hoz ez ferinek , amennyit visz..., sőt. A Hírtv nem a FIDESz továbbá. " és" sel nem kezdünk mondatot a magyarban. Mindenhol sok szó esik a muszáj kivezetni válságadók másképpen muszáj beszedni következőkben ránk váró eseményekről. Írjál valamit a brutális megszorításokról a szociális szférában. mert amit orbán annak nevezett a nemzeti csúcsdisznóságkor, azok a szociális kiadások brutális megkurtítása voltak. nem pedig a bankok és telecom szolgáltatók át nem hárítható fizetnivalói. Nem 700 ft maximum volt az, amit a kkor és utána elvettek a közalkalmazottaktól. Eszük ágában se volt szét teríteni a terheket minden gazdasági szereplőre. Ronda egy hazugságot nyomsz itt is... Ezt a dumát nyomjad a kapcsolat.hu-n és a szocik más oldalain. Ott nem lesz, aki pontosan a helyére teszi ezt a lopott lózungodat. Sem. Semmit. Ott vannak azok, akik többre nem csak jelszavakra gondolnak. NO és a jobbikosoknak is feltétlen. Ők is ezt az uszító dumát nyomják jobb híján és tehetség híján. Vonuljál fel , vagy amit akarsz. Annyi ésszel , amijük az említetteknek van , az is szép , hogy eddig nem haltak ki.

ezer méterről, ellenszélben meg lehet állapítani az olyanokról, amit ideröfiztél, hogy kiknek a nagyon ócska dumája. Már az átlagos IQ-val bírók képesek erre. A te célcsoportod lejjebb van.

menőmano 2012.05.10. 21:12:02

Rogán már bánja a régi különadókat"

hvg.hu/gazdasag/20120510_Rogan_nemet_magyar_iparkamara

2010-ben rövid idő alatt kellett gyorsan határozni "

Persze, mint oly sok mindenben, esetleg, előzetes határtanulmányok, - egyeztetések nélkül gyorsan dönt- határoz a kormány. Szerintem.

menőmano 2012.05.10. 21:14:05

Rogán úr, megkérhetné a székelynagyasszony, majd. Ő naccccsssága, két kezelés között elmagyarázná. Miért kell- jó a különadó.
Szerintem.
:(((

aszekelyek 2012.05.10. 21:15:26

@paragrafus: ez az utolsó állítás meg nevetséfes is. :) Kiszemelte ? Egy bukott és alig támogatottságú alakot ki kell szemelni ?
Aki osztja az igét a rovott múltjával? Arcoskodik és ítélkezik. Nem kell kiszemelni. Ki se bírja , hogy ne álljon a porondon és ne legyen ő áldozatnak feltüntetve. Állandóan ezt csinálja. Kivéve , ha nem hajlandó elmenni a bizottsági meghallgatásra és a blogjában siránkozik , hogy a nép felette már ítélt . Mindazonáltal olyan sunyi és veszélyes alak , hogy a rossz szándékúak bizonyosan használni akarják. Neki pedig sok mindene van de erkölcsi fenntartásokról nem hallottunk soha.

ubul2000 2012.05.10. 21:32:07

@aszekelyek: Szerintem se kérjen bocsánatot. Mire menne ez az ország, ha minden bunkó csak úgy ukk-mukk-fukk bocsánatot kérne a bunkóságáért. Bunkó bánki maradjon csak úgy gyurcsányi színvonalon...

aszekelyek 2012.05.10. 21:33:15

@menőmano: önnek nem is dolgoznék. Nem kell minden nap trágárul leírnia. NA ÉS? HA bánja ma? Eljutott az ország a mai napig a saját lábán eddig. Addig se hiteleztek, amíg nem voltak különadók. Pl a bankok. Kaszáltak a multik és a telecom. Jaj de sajnálom őket ! Szegénykéknek részt kellett vállalniuk a válság terheiből. Főleg a bankokat sajnálom nagyon... Ők aztán nem bánnak semmit sem...

aszekelyek 2012.05.10. 21:35:14

@ubul2000: Nem voltak hajlandóak bocsánatot kérni ezek a nagyhangú nyikhajok a kommunizmus áldozatainak szentelt emléknapon sem. pedig gyalázatosan viselkedtek. Azt várják el, amit ők nyújtanak. Ne többet.

ubul2000 2012.05.10. 21:40:30

@aszekelyek: Nem tudom ott mi történt ( talán pár szóban elmondhatnád), de a másik esetleges bunkósága senkit nem jogosít fel a bunkóságra. Ezt felejtik el a fityi.szesek. Akik közül - persze - sokan önállóan is bunkók.

graycivil 2012.05.10. 21:48:18

"Az LMP tiltakozik az állami földek szétosztásának módszere ellen

Az LMP véleménye szerint a Fidesz továbbra is "pofátlanul állami földekkel tömi holdudvarát", és nem törődik azzal, hogy a magyar gazdáktól a felemelkedés utolsó lehetőségét veszi el."

hirszerzo.hu/hirek/2012/5/10/20120510_angyan_lmp_foldek

"Ezt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében írta Szabó Rebeka képviselő és Csiba Katalin szóvivő, akik a "pofátlanság csúcsának" nevezik, hogy a Fidesz "Borsodban ott folytatja az állami földek szétosztogatását, ahol Fejér megyében abbahagyta"."

etwas kultur muss sein 2012.05.10. 21:56:25

@dbeata: Ez a pártvezetést páros lábbal kellene jól seggbe rúgni! Ekkora kreténséggel rekeszteni ki a saját szavazótábora egy jelentős részét... Nincs erre szó.

graycivil 2012.05.10. 22:03:26

"Adó, adó, még több adó

A telefonadó: A telekom-lobbi nem hatotta meg Matolcsyt, júliustól indul. Magánszemélyek maximum 700 forintot adózhatnak havonta, viszont az adót a telekom-cégekre vetik k, és minden perc után be kell fizetni az adót Vagyis ha a kedves ügyfél 1500 forintnyi telefonadót telefonál össze, akkor 800 forint adót a telekom cég fizet, 700 forintot az ügyfél. Még jó, hogy kivezetik a válságadókat, ugye? Jól megszívatták a telekom-cégeket."

vastagbor.blog.hu/2012/05/10/ado_ado_meg_tobb_ado?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_10&utm_campaign=index

"Telefonálj sokat, és meglesz a pénz a stadionokra!"

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

ulrike (törölt) 2012.05.10. 22:10:34

@aszekelyek: Nem akar a blogmotor visszatekerni a papírt. Mire válaszoltál?

graycivil 2012.05.10. 22:14:38

"Kiakadtak a “professzorok” Orbán oligarcháin

Budapest – Közleményt tett közzé a jobboldali értelmiségeket tömörítő, s korábban orbán Viktor kormányával feltétel nélkül mindenben egyetértő Professzorok Batthyány Köre. A professzorok világnézete nem változott, ám vannak dolgok, amelyeket az ő kényes, polgári ízlésen szocializálódott gyomruk nem tud már megemészteni."

nepszava.com/2012/05/magyarorszag/kiakadtak-a-professzorok-orban-oligarchain.html

Jo84all!

ulrike (törölt) 2012.05.10. 22:15:47

@aszekelyek: Fordítva indult be ma nálad a bolus laxans. Mikor a mindenható lejött, hogy rendet tegyen a földön, te valami sétarepülésen éppen a levegőben tartózkodhattál.

menőmano 2012.05.10. 22:20:01

@aszekelyek:
Tessék? Fejezze már be, ha kérhetem. Nekem nem is kellene, hogy dolgozzon. Isten ments!!!
Menjen szórakozzon a nagyérdemű kommentelő társával, vegyen fel Tőle néhány kezelést még. Ha kérhetem!!!
Ennyi.

hoplita 2012.05.11. 06:15:43

@aszekelyek:
Nem, terád, te állat.:)
Nem vetted még észre, hogy itt mindenki csüng a szavaidon...és követelik, hogy még, még...:DDDDDD

dbeata 2012.05.11. 06:22:00

@aszekelyek: "Lassan mondom. A pénz marad itthon." Hol marad a pénz? Ja, persze, megy a pártkasszába...

Mi a pénz? Egy darab papírfecni, ami az imádott ovikádnak köszönhetően holnapra már felét se éri...
Ne imádd már ennyire a pénzt!

Kapitalizmus lenne? Biztos? Nem orbánizmus, melynek szelleme hamarosan áthatja Ajrópát? Mert mindenki tülekedik, hogy megtudja a titkot?

Ha már kapitalizmus, akkor egy alapvetés: drágán eladni, olcsón venni. Tudom, ez most hülyeségként hangzik ovid számára, aki mindezt fordítva szokta csinálni (Mol részvények, állampapírok), de sajna így van.
Azt a kicsi jót, amit akartatok csinálni, Orbán a konok fejével törte porrá. A hadisarcot MI fizettük, és még unokáink is fogják fizetni.

Örülök én, ha van egy nemzeti magyar cég, de kapitalizmus van, komolyan te se gondoltad, hogy bebizonyítod nekem, hogy az a pénzt itthon marad, meg hogy nem a pártkasszátokat gazdagítja. Mi jó származik abból nekünk? Ez csak akkor lesz "közjó", ha az a pénz FOROG (b+), vagy be van fektetve valami értelmesbe, a jövőbe például. Vagy munkahelyteremtésbe (ha van értelmes munkahely). Lett is volna, csak az oligarcháitok elhappolták a zemberek orra elől.

Te tényleg hiszed, hogy a telekom és egyéb különadókat nem mi fizettük meg végső soron? Van egy rossz hírem, Mi fizettük meg. Úgyhogy nyugodtan befejezheted az álszenteskedést.

dbeata 2012.05.11. 06:32:00

Mielőtt elfelejtem, szeretném megosztani Veletek, hogy tegnap a Vágó Gábor posztján szinte az összes hsz-t törölték, kettő kivételével, (amelyben persze egyetértettek a poszt írójával).
A röhej, hogy a második hsz egy válasz valaki hsz-ére (ami szintén törlésre került.

vagogabor.blog.hu/2012/05/10/t_haz_tahosagok_haza

Az én hsz-em, is törölve lett. :)

Ez ám a demokrácia kedves barátaim.

NEM lehet más a politika. Sajnos.

A tünet (tehát a trágárság), csak oki kezeléssel szüntethető meg. A tüneti kezelés hatástalan marad.

hoplita 2012.05.11. 06:57:07

@SzélsebesVelorex: @dbeata:

"Csak tisztességes embernek szabadna megengedni, hogy ateista legyen. Mert ő a mennyország örömeiről mond le. A gazember mindig szívesen istentagadó, mert ő a pokol tüzétől akar megszabadulni."
(Voltaire)

graycivil 2012.05.11. 08:15:46

"Ángyán: Mélyfúrást végeztem, döbbenetes az eredmény

Maga a rendszer a hibás, amely lehetővé teszi, hogy átláthatatlan viszonyok között, s olykor szubjektív szempontok alapján kapjanak több száz hektárnyi földterületet olyanok, akik jól láthatóan nem értenek a gazdálkodáshoz. Mi nem ezt akartuk, ez a szekér rossz irányba, Dél-Amerika felé vezet – mondta Mezőcsáton, a borsodi mezőségi földek bérbeadása kapcsán rendezett fórumon Ángyán József, a vidékfejlesztési minisztérium volt államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő."

nol.hu/belfold/angyan__melyfurast_vegeztem__dobbenetes_az_eredmeny

aszekelyek 2012.05.11. 09:01:18

@dbeata: pártkasszézol , gratulálok. Nem örülszt te , ne túlozzál ekkorát. A pénzt pedig nem én sajnálom el a kormányhoz közeliektől. azok a pénzimádók, akik abba feketednek bele és nyüszítenek , hogy nem ők osztják és kapják. Sok év után kap ugye a FIDESz-hez közelállók közül is olyan, aki azt az ország hasznára fordítja, a sajátja mellett. Nem emlékszem olyasmire, hogy pl. príma primissima szerű díjat a strabag nálunk alapított volna... Olyanra sem emlékszem, hogy az osztalékuk után nem adózók a szoci kormányokból egy huncut garast is adtak volna a nagyon szegényeknek a sajátjukból. Adtak a tiédből és az enyémből és a többi villanyszámla kifizetőéből, négy és fél milliárdot-állítólag- a 2010-es választás előtt , ahelyett , hogy a jogos tulajdonosoknak utaltatták volna vissza a túlszámlázó áramszolgáltatókkal. Elég gyanús, hogy az ment kampányra jócskán.... másképp is, mint konkrét alamizsnával. Ez az a hatalmas különbség , ami miatt a jelen kormányt támogatom. Nem a tolvaj bandát. Meg a kis taknyosokat, akiknek nem jutott elég dinnyeföld, a közmondásos szerint... Ne gyere nekem ferivel, aki valami aalpítványnak adta-nem mondta meg, hogy esetleg nem az mszp pártalapítványának-e? - a minielnöki fizetését. Valamint itthon egy huncut vasat se tartott...

Tájékoztatásul közlöm, hogy minden fillér a te jövődet is szolgálja, Magyarorszégét, amit nem hordanak innen ki, ahogyan eddig. Különböző módokon. Te csak zorbánozzál a kórussal, meg " orbánizmusozzál", ha annyi telik mindössze. Az elég sajnálatos. Nem tudok rajta segíteni.

aszekelyek 2012.05.11. 09:08:30

@graycivil: Azt viszont tudjuk , nézegetés nélkül , hogy Orbán nem előlegezett meg semmit Deutchnak. Addig nem lehetett miniszter, amíg el nem rendezte a diploma ügyét. Amire jó hosszan készült. Az a kormány nem hogy nem qrt el semmit de gatyába rázta az országot. Akkor ment nekünk a legjobban. Persze olyan arcátlanok vannak itt és másutt, akik ezt is simán letagadják. Semmiféle túlzott deficit eljárás nem volt és semmiféle egyéb , azután hirtelen keletkezett bajunk. Viszont növekedés volt és jó kilátások. Még sokáig. 2008-ig amíg a válság szele végigsöpört Európán is, teljesen elpocsékoltak mindent, a ballib kormányok. egyetlen orbán kormány tagtól nem hallottál olyat, hogy nem értettünk hozzá. Olyanokkal dolgoztak, akik értettek ahhoz, amit rájuk bíztak. Akkor volt sok választás, mert nem qrták el, nem kicsit, nagyon. Nézegethetes Orbán Anglia beli tanulmányait is. Míg belefeketedsz. Ott sem előlegeznek semmit. Vagy tudja , vagy nem. Ott nem szoci-mutyi ment.

aszekelyek 2012.05.11. 09:10:45

@graycivil: ez semmi. Nem sajnálom én egyiket sem akinek S.P.-nél sokkal nagyobb vagyona van de mégis vonít miatta. Csak, hogy hergelje a szegényeket. Akiket le se x..t , míg kormányon volt... és barátai és üzletfelei is.

aszekelyek 2012.05.11. 09:14:06

@hoplita: most, hogy mondod, tényleg... Azt szokták követelni Gábortól , hogy engem tiltson ki. :)

aszekelyek 2012.05.11. 09:17:31

@paragrafus: Nagyon hasonlít ez a bánó féle ne a lényegről beszéljünk, hanem a kreált vádról, a FIDESz ellen természetesen. Példa erre. Kumin úr nem állhatta, ahogy keverték a dolgot, az EU, EP, ... velencei bizottság nevei és hatáskörei ügyében és ott szépen kijavította a totálisan torzan előadott felkonferálást is, meg a bánó szövegét is. Meg se kérdezem, hogy nem arról fúj-e a szél , ami idesodort téged.

aszekelyek 2012.05.11. 09:27:49

@paragrafus: Muszáj emlékeztetni a kedves közönséget , amelyiknek három nap a memóriája..., hogy Chippola maradt Chippola , akárminek is mutatja épp magát. ezt valóban zseniálisan csomagolják. Prevenció kérlek. Országérdek. Chippola és a trükkök százai.... E l ne felejthessék és el ne homályosítsák a z emlékezetét a tömegeknek.
Kifejezetten remek fenntartó kampány:)
Majd bolondok lennének nem csinálni... Különösen akkor, amikor a feriék évei alatt a világon mindenről azt szajkózták, hogy a "zorbántehetróla" . Gondolom ez a dologban a művészet. A saját fegyverükkel lőni le őket. nem voltak gátlásaik a szociknak etekintetben sem. A sajtóban híresztelt, nyugdíjas rémisztgetésre gondolok, hogy "a zorbán be fagyasszaja nyögdíjakat..." pld. Kéri ugye nem vicsorított rá mindig, áh.... meg a ne je:9 Orbán nem fagyasztott be semmit. Nyugdíj ügyben Visszavette a rosszul kezelt pénzt, a tulajok rendelkezése szerint. Pont. persze ez nem tetszett a pénz rosszul kezelőinek. Van pár büntetőfeljelentés is. mert néhol túl mélyen voltak a kezek a kasszában...

A sajtó, a jobboldali is a munkáját végzi. A kormány kommunikációs stábja is. Slussz.

aszekelyek 2012.05.11. 09:36:52

@6.Lenin: éppen egy tucatnyian voltak... :) A kutya nem törődött velük. mert itt demokrácia és szólásszabadság van. :D

aszekelyek 2012.05.11. 09:39:10

@jjulie: Te az vagy, aki nem adott lándossütő engedélyt.... A csurka darabban láttalak...., vén fütty korodban. te hol szerezted az ízlés és értékficamodat galambocskám? Lomonoszovon?

graycivil 2012.05.11. 09:41:37

@aszekelyek: Semmi gond. Ami El Curohoz köthető, az számodra "mindig, minden körülmények között" etikus, ellenfeleinél minden alapértelmezésben bűn. Így kerek a világ. :-)

graycivil 2012.05.11. 09:42:52

"Saját minisztériuma cáfolja Matolcsy Györgyöt

A feketeleves 2012 februárjában jött: ebben a hónapban a 2011. januárihoz képest 569-cel kevesebb gyermek született, az élveszületések száma így alig haladta meg a hétezret."

www.femina.hu/hirhatter/sajat_miniszteriuma_cafolja_matolcsy_gyorgyot

"Ha Matolcsy logikájával haladunk tovább, akkor ez annyit jelent, hogy az új adórendszer a gyermekszám 10%-os csökkenését vonta maga után."

aszekelyek 2012.05.11. 10:00:10

@Szimba: Ez látod igaz. Sokkal jobb író Eszterházy. De! Azt mondta , hogy védhetetlen az , amit a kanadai menekült státuszért folyamodó volt Kossuth díjasunk a magyarokról írt az amerikai népszavában. Ha emiatt nem ő kapja , nem ő az esélyes, akkor is ugyanolyan jó író marad. Ő nem attól lesz örökre jó író:)

aszekelyek 2012.05.11. 10:04:27

@hoplita: Az a rodt Széchényi, az vót a legnagyobb FIDESZ oligarcha... azé van mindig arról elnevezve a tervük. Az is be akarta fagyasztani a nyugdíjat, írta a ballib sajtó... és a Hitel, világ, stádium egy rakás x..., meg a lovakról írt műve is... Merazisautokrata vót. Meg kuruc is. Kuruc oligarcha. ezt a legfrissebb jelentésa adta közre a TASZ-nak... Megmondta az atv-ben az ott állandóan szereplő labanc úr , aki ugye egy tévedhetetlen gazdasági fenomén....

aszekelyek 2012.05.11. 10:11:39

@graycivil: kennéd át rám a saradat , gréczykém... Nem beszélünk másokról , egyenlő mércével , mondssza pajtikám? Mind egy kalapba , ha kérhetem :) Akinek van vagy három is villából... Meg hasonlócska ingatlanocska gyüjteményecskéje... Bevallottan! Na jó, van akinek egybe van az ezer négyzetméter és a hozzá tartozók... és persze kimosták szépen a bíróságon is... a Tocsik ügyből...is. tedd csak szépen oda a többivel együtt a kalapba , amibből most kihúzta a sajtód S.P. úr három ingatlanát. egy módosabb gazdábnak is van annyi..., sőt. :9 Tudod , aki kulák , ha FIDESz-hez áll közel és ügynök és nácikok is. :) Szép napot neked is!

aszekelyek 2012.05.11. 10:18:05

@menőmano: folytatták a hagyományt , ami kialakult , a válság, mióta elkerülte Magyarországot .... sem , Azóta és előtte is ilyen gyors és kényszerhelyzetes döntések voltak végig. Mondjuk 2002 után óta. Kétlem , hogy megyó bá sok előzetes tanulmányt folytatott volna le a hatásáról annak , hogy ha másfél év alatt kiürítik a kasszát , akkor mi is következik abból sok évre , nagyon sok évere. Nem kettőre , háromra. Tudod , ferinek 2006-ra már nem is maradt sok választás, mert szerinte is elqrták. Volt-e sok választása az Orbán kormánynak , vagy gyorsan kellett dönteniük ? Egyenlő mércével kérném mérni ezt is. Még csak nem is ők qrták el előtte....

aszekelyek 2012.05.11. 10:19:32

@jjulie: dehogy ezért kergetőzött. Azért tette , hogy a jobbik a parlamentben tudjon primitívkedni 2010 után.

aszekelyek 2012.05.11. 10:24:13

@ubul2000: Emelkedett beszéd után nekirontottak a FIDESz előterjesztőjének, az emléknap alkalmából. Durván és kicsinyes pártérdektől vezérelten. Megkérte őket a Szónok, hogy kérjenek bocsánatot azoktól, akikről szól az az emléknap. Megtagadták, sőt rátettek még két lapáttal. Nem tudnak viselkedni. Az előzményére én is kíváncsi vagyok annak, amire ezt a kisköcsögöst mondta a FIDESz képviselő. Hasonló minősíthetetlen viselkedést gyanítok. Nagyon hiányzik a kulturáltság a jobbik képviselőiből sajnos. Tisztelet a kivételnek. Időnként úgy viselkednek , mint a legotrombább lakótelepi népességünk. Elég gyakran sajnos. Kéne nekik kommunikációs tréningeket tartani.

dbeata 2012.05.11. 10:41:55

@hoplita: Ezt nem Diderot mondta? Csak utánanéztem (de lehet, tévedek).

Más. Ki fogja elbírálni, mi és ki a tisztességes? Melyik kultúrkörben? Melyik korban?

Kicsit meredek, egy wannabe kormányzópárt részéről úgy meghatározni önmagát, hogy milyen embercsoportokat NEM lát szívesen a soraiban.

etwas kultur muss sein 2012.05.11. 14:17:24

@hoplita: Ha nem lesz elég erőm tiltakozni, akkor az utolsó kenetet úgyis megkapom egy paptól, onnan meg tiszta lappal megyek tovább, nem? :D
süti beállítások módosítása