Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:19

Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét, ahogy azt például Mesterházy Attila állítja. Nem meglepő módon az interpretációiban legendásan erős intézet gyorsan jelezte is: „az olló zárulása azonban csak látszólagos (...) az MSZP látszólagos erősödését hiba volna valódi reneszánsznak nevezni". Az azonban kevésbé vitatható, mert mindenhol látszik, ahol őszintén beszélnek a politikáról (tehát nem a nyilvánosságban), hogy a két nagy pártot a korábbiaknál sokkal közelebb mutató adatok hangulat- és klímaváltozást hoztak. Ez a fordulat sok szempontból ártalmas a Fidesznek, egy tekintetben azonban talán nem is annyira rossz.

461mesterhazy.jpg

(Fotó: MTI)

A Fidesz természetesen nem érdekelt abban, hogy az MSZP-vel egy szintre kerüljön a támogatottsága. A közeledést mutató adatok lélektani hatása jelentős, márpedig a politikában ez a tényező elég sokat számít. A közvélemény-kutatási adatok - szemben azzal, ahogy sokan gondolják, hiszik vagy remélik - nem elsősorban a választókra hatnak, hanem sokkal inkább a politikai elitre. (Vicces, de igaz: ha a politikai szereplők manipulálják az adatokat, azt – ha ezzel nincsenek is tisztában - elsősorban maguknak teszik...) A Fidesz-MSZP konvergencia így leginkább ebben a körben ártalmas a kormánypárt számára: elbizonytalanítja a saját politikusaikat és ilyen-olyan támogatóikat, minden gondolkodás- és viselkedésbeli következményével együtt felveti a 2014-es kormányváltás lehetőségét és persze magabiztosabbá teszi az ellenfeleket. Egy ilyen fordulat eddig egyetlen kormánypártnak sem tett jót, nem csoda, hogy a Fidesz politikusai és a céljaikkal kritikátlanul azonosuló beszélő fejek bagatellizálni akarják a változást.

Van azonban egy terület, ahol akár jót is tehet a Fidesznek, ha az MSZP magabiztosabbá válik. A Fidesz jelentős és tartós gyengülése miatt ugyanis a szocialisták most már egy enyhe erősödés után is azt érezhetik, hogy nem is lesz olyan bonyolult ez a kormányváltás. Márpedig, ha az MSZP vezetői elhiszik, hogy szinte semmit sem kell tenniük a győzelemért, akkor – láttunk már ilyet – nem is fognak. A „semmit sem" alatt nem elsősorban számvetést, megújulást, programkészítést értek – bár ezek is munkát igényelnek -, hanem a baloldal számára legnehezebbnek ígérkező feladatot: a választási együttműködést. Nem kérdés, hogy az MSZP-nek ehhez van a legkevesebb kedve: kisebb pártokkal és megkérdőjelezhető támogatottságú szervezetekkel tárgyalni, pozíciókról lemondani, közös platformot létrehozni, engedményeket tenni. Ha megy ez egyedül is, akkor egyértelmű a szocialisták válasza: az együttműködés jelentse azt, hogy majd a végén ti is ránk szavaztok.

Ha tehát az MSZP elhiszi, hogy fej-fel mellett áll a Fidesszel, akkor számára biztosan nem lesz létkérdés a sokat emlegetett baloldali olajfa (értsd: közös jelöltállítás az egyéni választókerületekben) létrehozása. A kormányoldal ráadásul már tett és még tehet is azért, hogy az MSZP ne is lásson maga mellett életképes, tárgyalásra érdemes partnereket: az új választási rendszer a beágyazottsággal és komoly szervezettel rendelkező szereplőket erősíti, ahogy tenné ezt az előzetes regisztráció bevezetése vagy a pártok állami támogatásának megnyirbálása. Ezek önmagukban azonban feltehetően nem lennének elegendők ahhoz, hogy az MSZP ne tartsa fontosnak a baloldali egységet – ez csak akkor forulhat elő, ha a szocialisták úgy érzik, egyedül is elég erősek a győzelemre. Ha azonban tévednek, vagy későn kapcsolnak, az elmulasztott együttműködés a Fidesz egyik legfontosabb versenyelőnye lehet egy olyan választáson, ahol az egyéni választókerületekben meglévő relatív többséggel is könnyen abszolút többséget lehet szerezni a parlamentben.

Ismétlem: az ellenfél erősödése mindig kellemetlen egy politikai párt számára. Ha azonban a kormányoldal érti a fent vázolt logikát, és ha a most még bizonytalan tendencia valóban egyértelművé válik, lehet, hogy a kommunikációs gépezet már nem vár majd el olyan heves és kreatív érvelést a „látszólagosság" mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr674615863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyálgépekkel támad a nemzeti egység frontján a második Orbán-kormány 2012.06.28. 15:45:50

Kiöregedett haknicelebek dalolják a Határtalan Dal című borzalmat, amelyre a szakrális nemzeti rock műfajának népszerűsítése, a nemzeti érzelmek erősítése és a magyari népek boldogítása céljából szervezett ország-, sőt, világjáró turnét a Made In Word ...

Trackback: 10+1 intő jel: a NER olyan, mint egy átverős MLM-vállalkozás 2012.06.28. 15:43:53

Dolgozz keményen, légy hurráoptimista, hagyd átmosni az agyad: tíz plusz egy hasonlóság miatt gondolhatjuk, hogy az Orbán-kormány Nemzeti Együttműködés Rendszere olyan, mint egy rosszhírű, lehúzós multilevel marketing vállalkozás. * Íme a tíz hasonlósá...

Trackback: 2013-tól a fizetést a munkáltatók dolgozójuk helyett közvetlenül az államnak utalják 2012.06.28. 10:33:26

Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszer...

Trackback: 2013-tól a fizetést a munkáltatók dolgozójuk helyett közvetlenül az államnak utalják 2012.06.28. 10:32:55

Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszer...

Trackback: 2013-tól a fizetést a munkáltatók dolgozójuk helyett közvetlenül az államnak utalják 2012.06.28. 10:32:33

Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszer...

Trackback: bombabiztos kétpárt-rendszer: jobboldal / baloldal - évtizedeken átívelő passzolgatások 2012.06.28. 09:42:33

A rendszerváltás, mint már megbeszéltük, sikeres volt, maximálisan sikeres. A moszkvai SZKP, a Szovjetunió központja átalakította a rendszert, felülről lefelé, és kihátráltak a szocializmusból, amely folyamatosan államadósságot halmozott fel, és tartha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanity 2012.06.28. 01:51:59

Ne jöjjenek a szocialisták... Ők már ugyanúgy "bizonyítottak", mint a jelenlegi garnitúra.

Ez a baloldali összefogás pedig egy nagy parasztvakítás. Három - gyakran egymást is tagadó - különböző nézőpontokkal rendelkező párt hogyan is kormányozhatna jobban a jelenleginél? Ugyanaz lenne a vége, mint az MSZP-SZDSZ frigynek.

anonymand 2012.06.28. 03:16:22

Tisztelt Török Gábor!

"A Fidesz természetesen nem érdekelt abban, hogy az MSZP-vel egy szintre kerüljön a támogatottsága." - kit érdekel, hogy mi a Fidesz érdeke? Az ország túlnyomó többségét, szerintem, az zavarja, hogy a politikusok csak és kizárólag pártérdekekben gondolkoznak. Ezért volt a zemútnyócév ellenzékisége olyan, amilyen, ezért a jelenlegi, baloldalt megfolytani kívánó kormányzása, s ezért lesz (lenne) emútnégyévezés a megszokotthoz hasonló kormányváltás esetén.

..."hanem a baloldal számára legnehezebbnek ígérkező feladatot: a választási együttműködést. Nem kérdés, hogy az MSZP-nek ehhez van a legkevesebb kedve:"... - oszt ki a francot érdekli, hogy mihez van kedve az MSzP-enk? Az érdekel rajtam kívül valószínűleg többeket is, hogy egy következő kormány(zás) képes-e bármiféle tényleges összefogást elérni, egy sikeresebb kormányzás, egy sikeresebb Magyarország érdekében.

Mert nem a pártok a fontosak, nekünk választóknak legalábbis nem, hanem az ország, és benne saját, valamint gyermekeink sorsa.
Mi nem háborúkat akarunk (pártok egymás közöttijét, államadósság ellenijét, stb.), hanem békét, mert építkezni csak békében lehet.
A háború maga a leépülés, a rombolás.

Nem tudom, megfordult-e már a fejedben, hogy arról morfondálj, mi lenne, ha a két tábor összetenné szellemi kapacitását (annak legjavát), és megpróbálna együtt dolgozni az ország javáért?
Vagy ez elképzelhetetlen?
Nem annyira rémséges, szerintem, mint unortodox szemállású Maximus Balfus tündérmeséje.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.06.28. 03:29:34

@anonymand:

Bocsánat!

Javítás: megfolyt=megfojt

anonymand

Trollmagnet 2012.06.28. 03:52:13

"mi lenne, ha a két tábor összetenné szellemi kapacitását (annak legjavát), és megpróbálna együtt dolgozni az ország javáért?
Vagy ez elképzelhetetlen?"

Ez elképzelhetetlen, mert

1. a pártok magasról tesznek az ország érdekeire, ha érdekelné őket, már foglalkoztak volna vele
2. olyan szintű a szétszakadás, hogy ez nem lehetséges.
3. TG-nek elemezni kell, ezért írta, hogy xy párt miben érdekelt stb.

anonymand 2012.06.28. 04:06:05

@Trollmagnet:

Tisztelt Trollmagnet!

"1. a pártok magasról tesznek az ország érdekeire,"... - igen, helyzetértékeléseddel egyetértek.
..."ha érdekelné őket, már foglalkoztak volna vele" - én, mint örök optimista úgy gondolom, hogy már végképp itt az ideje, hogy foglalkozzanak. Ez a harc lesz a végső, ha nem fogják fel, hogy mi az amire szükség lenne...

"2. olyan szintű a szétszakadás, hogy ez nem lehetséges." - a szétszakadás valóban katasztrofális. Ám ami még nem volt, az lehet.

"3. TG-nek elemezni kell, ezért írta, hogy xy párt miben érdekelt stb." - nincs is kifogásom, hogy mit óhajt elemezni, egy kérdést tettem fel. Még az is lehet, hogy morfondál rajta.

Tisztelettel:
anonymand

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2012.06.28. 08:33:31

A pártok egymást használták ellenségképnek az utóbbi időkben. Elég nehéz lenne ebből az ideológiából sikeresen kifarolni, és tényleg összefogni. Pedig ideje lenne. A jelenlegi kormányzópárt is folytathatna konszenzusra alapuló demokráciát, hisz ezzel biztosíthatná azt, hogy az általa hozott törvények fennmaradhassanak, de látszólag nem ez a céljuk, hanem a pénztárak gyors feltöltése és az ellenségtudat erősítése a saját szavazóikban.

Szimba 2012.06.28. 08:36:47

A pártok valóban jól eljátszadoznak meg izgulnak a felméréseken.

A választópolgárok ellenben már általában ábrándultak ki a politikából, a pártokból, és vagy nem mennek el szavazni, vagy ismét protest szavazatokat adnak le.

A valóságban a fideszesek elég nagy tömegei mozgósíthatók, míg az MSZP támogatói kevésbé. Szerintem a Fidesz a Jobbikkal lesz kénytelen koalícióra lépni. Az a variáció, hogy az MSZP fogjon össze az LMP-vel kevés is lenne, és a választók számára ellenszenves is.

Ha csak nem bukkan fel gyorsan valami egészen új formáció (Milla, Szolidaritás stb.), akkor jelen pillanatban a Fidesz látszik esélyesnek a hatalom megtartására 14-től.

Szimba 2012.06.28. 08:38:42

Ha bukna a Fidesz, és az MSZP kerülne ismét hatalomra, az ugyanúgy igen keserves lenne az ország számára.

szoja122 2012.06.28. 09:22:31

Kedves TG!
Mire volt jó ez a rövid komment szünet???

Poszthoz:

Az MSZP-nek, az ellenzéknek és az országnak elemi érdeke -ezt kevesen érzékelik- hogy csak kétharmaddal lenne érdemes győznie. Másként semmit sem tudna tenni semmilyen téren sem megvalósítania. Mivel a Fidesz demagóg és populista politikájával mindent megakasztana, és persze ezt azért is hatékonyan tudná, mert minden elképzelhető és elképzelhetetlen pozícióban is már az ő emberei ülnek.

A kritikus helyeken még a takarítókat is lecserélték....

Ha a Fidesz győz -valószínűleg már 1/3-al- akkor lesz lehetősége a mostani Fidesz hívők jó részének észbe kapniuk mert ez a mostani politika csak az ország romokba döntésére jó. És persze a Fidesz oligarcháinak.

Talán az újabb 4 év arra is elég, hogy az ellenzék rendezze a sorait, az MSZP ténylegesen átalakuljon és vagy egy új politikai erő nőhetne ki.

Ez az ország érdeke akár melyik táborba is tartozik, mert hatékony ellenzék nélkül hatékony váltópárt nélkül nincs demokratikus ország, csak diktatúra létezhet.

Kivlov 2012.06.28. 09:34:38

Minek jönnének? Akkor lettek volna okosak, amikor 8 évük volt rá, hogy alakítsanak a dolgokon...

sztd 2012.06.28. 09:37:51

Szerintem a fent vázoltnál bonyolultabb a helyzet. Az SZDSZ kiesése miatt, nem nagyon van már kiknek összefogni. Az MSZP összefoghat még a DK-val, de az olyan mértékben hiteltelenítené el mindkét felet, amennyire ez csak lehetséges, úgyhogy ez az összefogás csak akkor lenne lehetséges, ha maguk mellé még valakit be tudnának állítani. Nem állítom, hogy a Szolidaritás nem lenne partner, de szerintem ehhez a hitelességhez ők egyedül kevesek.
Mivel a folyamatoknak mostanra kristályosodniuk kellene, szerintem a baloldali összefogás akkor reális, ha a magja az MSZP-LMP együttműködés. Ez szerintem az LMP-nek öngyilkosság lenne, és ezt ők is tudják, úgyhogy én a realitását sem látom, ill. lehet, hogy mini összefogások, mint pl. LMP-4K! kialakulnak.

Ezért (elfogadva az előző poszt állításait), szerintem három forgatókönyv lehetséges.
- Az egyik, hogy a Fidesz érdemben visszaerősödik, és egyedül kormányoz. Ez - az előző poszt alapján - csak akkor lehetséges, ha a Fidesz valamit nagyon beújít. (Erre szerintem még van ideje, de legkésőbb egy év múlva, már csücskös lesz.)
- A másik, hogy nem lesz érdemi visszaerősödés, így kisebbségi kormány lesz 2014-től bizonytalan külső támogatókkal. (Ez szintén a Fidesznek kedvezhet, mert ők egyes kérdésekben az LMP-vel, más kérdésekben a Jobbikkal, néhány esetben az MSZP-vel tudnak jól együttműködni, de lehet, hogy az MSZP fog kisebbségi kormányozni).
- A harmadik, hogy az MSZP erősödik vissza, és egyedül, vagy koalícióban (ez esetben szerintem a DK-val) kormányoz.

Sarlatánság bármi konkrétabbat mondani, de én úgyis sarlatán vagyok, szóval konkrétan mindenkinek további szép hozzászólós mai napot kívánok.

u.i.: Elemzési tehetségemet mutatja a tény, hogy azt hittem, hogy az EB végéig már nem lesz poszt. ;)

lavór 2012.06.28. 09:49:48

Most már jöhetne egy szakértői kormány az ország élére.
A pártok "szákértőit" meg addig valami OKJ tanfolyamra kéne küldeni, hátha valamihez érteni is fognak, bár nem sok esély van a fejlődésükre, ha az elmúlt 125 évet vizsgáljuk.

menőmano 2012.06.28. 10:02:17

. Jönnek a szocialisták?"

Persze, hogy jönnek. pardon) El sem mentek.

Márpedig, ha az MSZP vezetői elhiszik, hogy szinte semmit sem kell tenniük a győzelemért, "

Ugyan már! Dehogy hiszik. Tudják, hogy totális lesz a verseny azért a bizonyos győzelemért. S azt is, hogy összefogás nélkül nem fog menni.
Vagy, ha nem, hát, akkor bármi lehet. Van még idő. Szerintem.
:)

kristofxx 2012.06.28. 10:02:42

Szerintem az MSZP-nek semmi esélye sincs legyőzni a FIDESZ-t.
- a FIDESZ bebetonzta magát, ez volt a célja . A helyzet alapotasan megváltozott, nem lehet azokat az eszközöket használni, mint 2006-ban, 2010-ben.
- az MSZP sajnos a mai napig nem érti, tehetetlen a FIDESZ taktikájával, staratégiájával szemben.
- amíg az MSZP-t érinti a komcsizás, "elmúltnyolcévezés" addig a FIDESZ minden egyes alkalommal lefagyasztja őket, ha élesbe fordul a helyzet, a FIDESZ le is fogja vadászni őket.
A FIDESZ-t csak az Orbán Viktor által megbántott, hátrányba hozott, megsértett, lealázott emberek tudják megszorongatni vagy leváltani. Tehát mindenki, aki nincs Orbán Viktorral, meg kell bontani a FIDESZ zárt egységét, mert másképp nem fog menni.

anonymand 2012.06.28. 10:03:15

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány):

Tisztelt hölgyem!

Arany Visa-kártyát a retikülben oszt indulás!
Ha nem vetted volna észre, hát felhívom a figyelmedet, hogy már itt vannak (két éve), minden kilométerkőnél...

Tisztelettel:
anonymand

Kotkodus 2012.06.28. 10:04:58

@Szimba: sokáig ezt gondoltam én is, de az új szavazási rendszer miatt még a választások előtt koalícióra kényszerülne a fidesz és a jobbik. ezt nem biztos, hogy megkockáztatják, mert sokan elbizonytalanodnának.

amíg a politika nálunk arról szól, hogy az egyik oldal eladja az állami vagyont és csökkenti az állami hatalomkoncentrációt, a másik meg visszaállamosít és növeli a központi hatalomkoncentrációt, addig nem érdemes komoly fejlődésre számítani. az átalakítások mindig el fogják vinni azt, amiből fejlődést lehetne kezdeményezni. jó lenne, ha születne valami hosszú-távú politikai paktum (kompromisszum-alapú) ha már ennek a két kártevőnek vagyunk a politikai fogjai... talán az nyeri a következő választást aki ezt a kezdeményezést jobban el tudja hitetni a néppel...

ODIV 2012.06.28. 10:05:11

Az ország szégyene lesz, ha 2014-ben a Fidesz újra kormánypárt lesz.
Az ország szégyene lesz, ha 2014-ben az MSZP újra kormánypárt lesz.

Lássuk be, ebből a játékból is a választók tűztől távol álló része fog rosszul kijönni.

menőmano 2012.06.28. 10:07:12

A fotó, itt a poszton nagyon jó. Nem tudom, hol pattog az a bizonyos labda??

atv.hu/cikk/20120628_npb_rangadoval_kezdunk_osszecsap_angyan_es_gyurcsany

Ez a "táblázat" lehet egy picike üzenet (is) a szocialistáknak (is).
Sok-sok ezren szavaztak.......
:)

Kotkodus 2012.06.28. 10:08:53

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): melyik komcsikra gondolsz? azokra akik az mszp-dk-ban ülnek, vagy azokra akik emlékezet-bizottságot ígértek?

nem büdös neked, hogy a fidesz nem szavazta meg az ügynöktörvényt? tényleg ennyire nem látsz át a szitán?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.28. 10:08:56

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): sanszos hogy összefutunk a reptéren vagy a vonaton, mert akkor én is megyek :D

menőmano 2012.06.28. 10:12:47

Ha komcsik jönnek, én megyek... "

El lehet menni!! Sőt!!
Némelyeknél totális a helyzet! Az "illlyyenektől" nem fog előre menni a világ, az ország meg főleg nem!
Szerintem.
osztjónapot! kész. ennnyyyi.
:)))

Cartman (ex Cartman) 2012.06.28. 10:14:17

@anonymand:
"Nem tudom, megfordult-e már a fejedben, hogy arról morfondálj, mi lenne, ha a két tábor összetenné szellemi kapacitását (annak legjavát), és megpróbálna együtt dolgozni az ország javáért?"

Na, ez lenne ám a jó világ! Egy szép nagy, elkúró-lenyúló konzorcium, fékek és ellensúlyok nélkül...

Nagyszerű ötlet, gratulálok hozzá!

Atrox 2012.06.28. 10:16:18

@anonymand: "Mert nem a pártok a fontosak, nekünk választóknak legalábbis nem, hanem az ország, és benne saját, valamint gyermekeink sorsa.
Mi nem háborúkat akarunk (pártok egymás közöttijét, államadósság ellenijét, stb.), hanem békét, mert építkezni csak békében lehet.
A háború maga a leépülés, a rombolás. "

Ez az, amit a magyarországi pártok egyszerűen nem látnak be. És a legnagyobb baj, hogy igazi alternatíva nem lesz a szavazásnál. Nem azon fogok gondolkodni, hogy melyik párt programját támogassam, mert nincs már olyan, akiben megbíznék, hanem azt fogom nézni - a jelenlegi pártok és politikusok kényszerítenek ilyen cselekvésre - hogy melyik pártot próbáljam meg majd távol tartani a hatalomtól. Gyakorlatilag a szar és a még szarabb közül fogok majd választani és abban reménykedem, hogy felismerem azt, amelyik simán csak szar.

Cartman (ex Cartman) 2012.06.28. 10:17:14

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány):
Akkor már csomagolhatsz is, hisz épp a legnagyobb komcsik uralkodnak. Ha nem tűnt volna fel...

radala 2012.06.28. 10:18:25

Na ja, rendben van ez a bejegyzés, de a (gyakori) Nézőpont fikázás igen mulatságos. Semmivel sem kevésbé komoly intézet, mint bármelyik másik. Egyszerűen csak nem abban hisznek, amiben TG. Szerintük nem csak mérni kell, de interpretálni is. Lehet, hogy szarok, lehet, hogy tendenciózusak, minden lehet, de legalább szellemi erőfeszítéseket tesznek, amit egyre kevesebben és egyre ritkábban:-)
Szerintem a 2002-es globális közvélemény kutatási kudarc ékesen bizonyította, hogy van létjogosultsága, különösen Mo-n a közvélemény kutatási adatok boncolgatásának. Van egy gyönyörű Gallup cikk, ami kimutatja, hogy az eredmény igenis ott van a felmérésekben csak nem merték kibányászni belőle, mert adatmanipulálásnak tűnt volna...
No mindegy ez a cinikus címkézés "interpretációiban legendásan erős" nagyon nem értelmiségi pláne nem tudományos dolog, bár roppant gyakori mindkét helyen.

Roy 2012.06.28. 10:22:38

@Szimba: Bárki kerülne hatalomra 2014 után mindenféleképpen keserves időszak jönne. Amilyen romokat hagyna maga után a Fidesz, azt eltakarítani majdnem lehetetlen lesz.

Cyric25 2012.06.28. 10:25:26

@anonymand: Bárcsak igazad lenne ebben, de amig az országban az embereket ilyen szinten lehet uszítani egy másik párt ellen és ezzel elérni a hatalomra kerülést addig egyik párt sem fogja letenni ezt a fegyvert.

Sajnos ezt a kört csakis akkor lehetne megtörni ha az emberek felül tudnának emelkedni mindezen, de amig elég annyi a lejáratáshoz hogy nééé libikóka, az zsidó, úúúú szélsöjobb, bankbérenc stb. ... és ezzel el lehet érni hogy valakit 4 évre megválasszanak addig a politikusok minek is tennének bármi valós igéretet vagy hajtanának végre bármit is amit megígérnek ...

Démonmac1 2012.06.28. 10:26:14

Az Mszp legalább nem ilyen mértékben rontotta el az országot, mint ez a mostani garnitúra, loptak loptak, de nem ennyire vérlázítóan.
Kéne már valami baloldali értékeket képviselő normális ellenzék.
sajnos jó magyar módra, előbb utóbb tolvajbandává alakul át az összes parlamentbe bejutó valami. De a mérték és a stílus baromira nem mindegy.

Roy 2012.06.28. 10:27:14

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): Most vannak itt a komcsik, tehát pakolhatsz, és már is mehetsz.
Te is úgy értelmezed ezt a menést mint Orbán, Ha az IMF jön, én megyek.

Cyric25 2012.06.28. 10:28:07

@Disintegrator Rising: házasodjatok is össze külföldön, a gyerekeitek meg majd hazajöhetnek beállni a fidex the next generation pártba :D

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.28. 10:29:15

@Démonmac1: istenem. hogy lehetnek az emberek ennyire sötétek mint te is vagy, számomra felfoghatatlan.

radala 2012.06.28. 10:30:12

@anonymand:
"Nem tudom, megfordult-e már a fejedben, hogy arról morfondálj, mi lenne, ha a két tábor összetenné szellemi kapacitását (annak legjavát), és megpróbálna együtt dolgozni az ország javáért?
Vagy ez elképzelhetetlen?
Nem annyira rémséges, szerintem, mint unortodox szemállású Maximus Balfus tündérmeséje."

Uram Isten az avatarodon te vagy? Azt hittem ilyet utoljára 20 évesen gondol az ember, Medgyessy Péter meg viccelt, amikor hasonlót javasolt.
Te tényleg nem érted, hogy mindenki jót akar az országnak, csak abban nem egyeznek meg, hogy mi a jó?
Mondok egy roppan egyszerű példát. Nekem nem teszik az egy kulcs. De nincs az az isten, hogy olyanra szavazzak, aki még engem elvi 300 bruttót keresőt akarna legazdagozni, de többet mondok, aki a havi 700-asoktól akar elvenni, szerintem annak is a kurvaanyja...
Nincs itt mit összetenni, nincs középen út, lehet jobbról meg balról menni (mind a kettő jó lehet és jó is, ha jól csinálják, csak nem csinálják jól).
Amúgy szerintem a Fidesszel is pont az a legnagyobb baj, hogy nem kellően következetes nem kellően kemény. Nevetséges, hogy a nyugdíjasokkal nem mer semmit kezdeni. Egyszerűen elkepesztő, hogy három gyerek + egy nagymama a vonaton 10000 Ft, ami úgy oszlik meg, hogy 0 a nagymama 3*3333 a gyerek....
Milyen ország ez???

CSENDES 2012.06.28. 10:33:16

@radala: "és ha a most még bizonytalan tendencia valóban egyértelművé válik, lehet hogy a kommunikációs gépezet már nem vár majd el olyan heves és kreatív érvelést a „látszólagosság" mellett."

Ez itt a lényeg szerintem nézőpontilag.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.28. 10:33:21

@Cyric25: valszeg nem kell kimennünk, mert 2014ben is nyer a fidesz.

Cyric25 2012.06.28. 10:35:32

iz is a hungarian fairy tale része? :)

is 2012.06.28. 10:42:03

@ODIV: látod, látod, ha Bokros most ott ülne 5%-kal csak a parlamentben, és nem 2,6%-ot kapott volna csak attól a 15%-tól, aki februárban még őt találta a legjobbnak. akkor most lenne választás. dehát ilyen a magyar, előbb üt, aztán gondolkodik. sikerült kiütni mind az SZDSZ-t, mind az MDF-et, mind Bajnait, mind a DK-t, mind a Civil kezdeményezést. hát akkor marad az MSZP meg a FIDESZ, meg a Jobbik, meg az LMP választásnak. 4 erősállamos, adóztató, paternalista, baloldali párt, sehol egy ehhez képesti jobboldali alternatíva. gratulálunk, Magyarország, gratulálnuk, magyarok!

sanity 2012.06.28. 10:50:01

@Roy:
Na ne mond, 2010-ben ugyanez volt a helyzet....

ODIV 2012.06.28. 10:51:03

@is: Az SZDSZ-t nem sírom vissza. Az MDF annyira lassú felfogású és konzervatív volt, hogy képtelen volt tartani a lépést a többiekkel. A DK-t inkább hagyjuk.
Bajnai 2014-ig már nem fog akkora apparátust maga mögé szervezni, ami megugraná a küszöböt. (Nem is biztos, hogy akar ilyet.) A civilek nem tudnak még olyan szervezettséget, értelmes vezetőket sem felmutatni, mint az LMP.
Az LMP meg ugye....hát nem tudom. Kicsit köldöknézegetősek, de ők még nem bizonyították, hogy gátlástalan tolvajok lennének. Ez elég komoly érv ma ebben az országban. Akkor sikeresek lehetnének, ha alapvetően egy szakértő kormányt alakítanak, és nem szívességi alapon osztanák ki a miniszteri/államtitkári pozíciókat.

rockjano 2012.06.28. 10:51:13

@is: Igen sajnos így van, 4 erős baloldali választási lehetőség maradt és ez oly fájdalmasan jellemző ránk magyarokra, ilyenek vagyunk.

Mindezzel együtt a mostani rezsim szerintem gazdaságilag annyira káros az országnak hogy ennél még a szocik is egy nagyságrenddel jobbak voltak, minden hibájuk ellenére.

Baloldali összefogás nélkül nem megy és ez tényleg baromi nehéz lesz csak úgy mehet ha lesz valami összefogó szervezet ami zászlaja alatt megy az egész.

bariga 2012.06.28. 10:53:53

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): Hát Téged aztán könnyű átverni, most is ők vannak hatalmon. Már becsomagoltál?

menőmano 2012.06.28. 10:54:02

Már elnézést!
2010-ben, pardon) a választások előtt, nem is volt olyan nehéz jósolni? közvélemény kutatás alapján (sem).
De most totálisan más a helyzet, nagyon " más". Szerintem.

rockjano 2012.06.28. 10:54:06

@ODIV: Beszéltem jelentős LMP helyi vezetővel, még neki is az a véleménye hogy az LMP a jelenlegi formájában képtelen kinőni magát.

A szocik jelenleg még minden szinten (helyileg is) sokkal-sokkal erősebbek.

És úgy erősödnek hogy alig tesznek valamit érte ami persze kevés lesz.
Megint a szocik kezében van minden, ha képesek kinőni magukat lehet kormányváltás ha nem akkor nem lesz.

is 2012.06.28. 10:54:14

@sanity: "Ez a ... összefogás pedig egy nagy parasztvakítás. Három ... különböző nézőpontokkal rendelkező párt hogyan is kormányozhatna jobban a jelenleginél? "

remélem nem haragszol meg nagyon, de ezt hívják koalíciónak, és a koalíció ugyan egy hangos, veszekedős intézmény a világon mindenütt, de rajtunk kívül magától még senki nem ment vissza az állampárti egypártrendszerbe, mert a történelemkönyv tele van vele azokkal a példákkal (és most már a 2010-es FIDESZ állampártot is bele fogják példaként írni), hogy az egypártrendszer még a koalíciónal is szarabb. és igen, ez a FIDESZ állampárti kormányzás is az.

ODIV 2012.06.28. 10:54:56

@rockjano: Az a baj, hogy két év alatt el tudtuk felejteni az MSZP ámokfutását. Nem értem. Nézegess 3-4 évvel ezelőtti blogokat. Nézd csak meg, hogy az MSZP-s képviselők a "nagy lovon" ugyanolyan arrogánsak voltak, mint ma a fideszesek. Ott sem számított semmi más, csak a belső kör jóléte.
Miért lennének különbek?

rockjano 2012.06.28. 11:00:34

@ODIV: Ugyanmár azelött meg a fidesz ámokfutását felejtettük el (mert nekik is volt ám bőven)

Egyébként nincs elfelejtve hiszen a szocik még azért mindig nagyon kínlódnak.

Másrészt meg az MSZP-ben (talán pont a pártállami múltja miatt) ennél mindig több gátlás volt mint ezekben (lopás persze volt de soha nem ennyire központosítva).
A demokrácia lebontása és a totális gazdasági infantilizmus még soha ilyen koncentráltan nem összpontosult egy hatalmi elittben mint most, ez a rezsim ebből a szempontból unikum.

Ami a Közgép ügyben lezajlik az páratlan a magyar politika történetben... Ez a lopás egy olyan szintje amire még nem volt példa...

ODIV 2012.06.28. 11:00:52

@rockjano: Ez nyilvánvaló. Én annak is örültem, hogy egyáltalán be tudtak jutni a parlamentbe. Azért valljuk be, az elmúlt 10 év kétpólusú politikája után, egy zöld/baloldali párt próbál támogatottságot szerezni, amikor az igényszint kimerül a cigányozásban/zsidózásban/nagymagyarkodásban. Hát én inkább valami egyszerűbb melót választanék.

is 2012.06.28. 11:02:27

@Disintegrator Rising: ha azt nevezed nyerésnek, hogy a szavazatok kb. 35%-nak megszerzése (25% MSZP, 25% Jobbik, 10% LMP) 50% feletti helyekhez juttatja ezt a pártot, akkor persze nyerhet. ha viszont ez a 35%-os párt az MSZP lesz, akkor ugye az is jó lesz, ha nekik lesz 50%-n ál több helyük? nem fogsz akkor sem panaszkodni, ugye?

bariga 2012.06.28. 11:03:45

Az MSZP szerintem nem jön, viszont a Fidesz, legalábbis az Orbán féle biztosan menni fog, ha nem változtat. A mostani hírek alapján sokkal többet lop és hazudik, mint az MSZP.
Jelenleg viszont nincs kire szavazni és ha nem lesz új párt, akkor a Fidesz küldi hatalomba újra az MSZP-t, mert az nyerni ugyan nem tud, de a Fidesz veszít, az biztosnak látszik.

maskep 2012.06.28. 11:04:04

Én olyan jó kis nosztalgikus, frusztrált kádárista illatot érzek a levegőben... Nem, nem is: Ezt a Kádár-Orbán fílinget már Rejtő megírta az Előretolt helyőrségben, mikor az öreg legionárius mesél benne az újoncoknak a hajón, Afrika felé:

"Kezdetben az ember úgy érzi, hogy elviselhetetlen. De később rájön, hogy úgysem lehet megszokni, hát beletörődik mendenbe..."

dr kíváncsivagyok 2012.06.28. 11:04:11

Kedves T G ! Megint sikerült a semmiről írni egy gyenge fideszgyík szöveget . Itt ért a meglepetés :
"A Fidesz természetesen nem érdekelt abban, hogy az MSZP-vel egy szintre kerüljön a támogatottsága."

ODIV 2012.06.28. 11:04:52

@rockjano: Ez tény! De azért nem adunk kegyelmet egy részegen gyereket gázolónak, mert bekerült a börtönbe egy sorozatgyilkos.

Nekem a hideg futkosott a hátamon 2010-ben, mikor megszerezték a kétharmadot. De ettől függetlenül sem szívesen látnám Szanyi kapitány vigyorgó pofáját kormánypárti képviselőként. A teljes választókorú lakosságra vetített adatok alapján szerencsére vagyunk így egypáran.

Martian (törölt) 2012.06.28. 11:04:58

"mi lenne, ha a két tábor összetenné szellemi kapacitását (annak legjavát), és megpróbálna együtt dolgozni az ország javáért?
Vagy ez elképzelhetetlen?"

Közös érdek vagy mutyi kapcsán simán össze tudnak dolgozni, de ezt nem rakják a kirakatba.

bariga 2012.06.28. 11:06:19

@Roy: De ha folytatja, akkor még nagyobb lesz a baj. Már most is kevés alevegő.

tede 2012.06.28. 11:06:23

@ODIV: a magyar a csodát várja, jöjjön a politikus aztán holnaptól már jól akar élni, kényelmes, nyugodt és stresszmentes munkával.

Tipikus, de arra kéne rájönni, hogy nem a politikusoktól függ az ember jóléte, hanem elsősorban saját magától, szorgalmától, eszétől, tenni akarásától. De ez nehéz, könnyebb a csodát várni.

Amúgy a szocikat tényleg nem szabad soha többet visszahozni, mert amit azok műveltek, hajmeresztő.

Amit nem kellett, azt csinálták, amit meg kellett volna azt nem csinálták. Lehúzott a Gyurcsány is 5-6 évet úgy, hogy a böszödi beszéden kívül más nem fűződik a nevéhez, mint a világ talán 2-3. legmagasabb adóékét sikerült bevezetni a különadójával. Azon kívül gyakorlatilag csak a szájtépés ment, 48 lépés, 24 pont 100pont 50 pont, aztán semmi kézzelfogható. Közben meg adósságból élt az ország.

Hogy jó-e ami most van, megosztó kérdés, de az irány jó. Szélesíteni az adózók körét és csökkenteni a költségvetés hiányát és az államadósságot. Persze nem egyik napról a másikra látszik az eredmény és ez zavarja az átlag embert, aki már most jól akar élni, nem holnap, de ezért sokat nem akar tenni.

dr kíváncsivagyok 2012.06.28. 11:07:01

@Kivlov: Az "elmúltnyócév" ugyanúgy a Fidesz szégyene is...mindent romboltak amit tudtak , a jót is....

maskep 2012.06.28. 11:07:19

@maskep: Ismerőseim leginkább nem néznek tévét, nem olvasnak újságot és internetes híreket, nem hallgatnak rádiót, és nem hajlandók nem hogy beszélni, de tudni sem a politikáról. Telefonon pedig igen megfontoltan beszélnek. Nem az elégedettségükről, persze...

Mondom, pont, mint harminc éve, mikor se kedve, se reménye nem volt senkinek a változtatásra...

anonymand 2012.06.28. 11:10:10

@Cartman (ex Cartman):

Tisztelt Cartman (ex Cartman)!

Ha Te csak olyanokban tudsz gondolkodni, akik kompromittálták magukat, akkor igen szegényes a fantáziád.
Ha Te nem hiszel abban, hogy létez(het)nek az ország érdekeit szem előtt tartó politikusok, akkor vagy a tapasztalataid nagyon rosszak, vagy egy cseppet sem vagy idealista.

Tisztelettel:
anonymand

is 2012.06.28. 11:10:24

@ODIV: én már 3-4 éve is mondtam, hogy a 2006 utáni kormányzásról egészen torz képet sikerült a választók fejében kialakítani. bizony, 2006-ig nagyon elszúrták az MSZP-sek, ebben nincs is vita, ezt még Gyurcsány is elismerte. az a kérdés, hogy 2006 után mi is történt. na itt már előjönnek ám az indulatok az érvek helyett, mert ha csak tisztán az érveket, meg az adatokat hoznánk, akkor pl. azt megkérdezhetnénk, hogy miért is nem vihette végig Molnár Lajos az eü reformot, amit most Szócska is centire ugyanúgy megcsinál? és miért is volt akkor az a reform rossz, és miért kellett fellázítani a tudatlan embereket ellene? és azt is megkérdezhetjük, hogy a 2006-os kiigazítás/megszorítás miért is volt akkora baj, ami miatt ismét fel kellett lázítani a tudatlan embereket? és ami lázadás miatt aztán 2008 őszére csupaszon és a szükségesnél sokkal rosszabb állapotban talált minket a világgazdasági válság? ezekkel a kérdésekkel a fejedben nézegesd csak a 3-4 évvel ezelőtti blogokat. érdekes olvasmányok lesznek.

Kivlov 2012.06.28. 11:10:31

@dr kíváncsivagyok:
persze-persze, ti még mindig itt tartotok.
vörös kormány volt, ember!!! Mindent meg lehetett volna csinálni simán, a 2/3 témákat leszámítva! Ahogy tudtatok 19E Ft-okat osztogatni a nyugiknak, úgy tudtatok volna vállalkozást támogatni is, vagy munkahelyet teremteni. Ahogy tudtatok egy sz*r vizitdíjrednszert kidolgozni és bevezetni úgy tudtatok volna jót is! Csak szöveg, h az ellenzék miatt nem ment. Épp ez a baj, hogy a maszop kormányon is csak az ellenzékkel tudott foglalkozni, ahelyett, hohgy kormányzott volna...

bariga 2012.06.28. 11:11:09

@Martian: Sajnos az ismert jelenlegi politikusok között nagyon, nagyon kevés van, akinek van "szellemi kapacitása". Legalábbis arra, amit a mostani modern világ és főleg Európa megkövetelne.
Kár, hogy nem jönnek elő a fiatal, képzett, modern szakemeberek. Ők tényleg összefoghatnának, mert biztosan vannak valahol.

rockjano 2012.06.28. 11:12:16

@ODIV: A baj az hogy még saját magáról sem tudja az LMP hogy igazán micsodák ők.

Igen zöld meg úbaloldali vagy mi de igazán nincs önazonosságuk sem, és ezért másnak sem tudják elmondani.

Nagyon különböző választókat képviselnek ők a fővárosi volt szadeszes értelmiségitől a vidéki volt MDF-es kisgazdáig. Nagyon különböző tagoknak és szavazóknak kell megfelelniük (kicsit mint az SZDSZ annó) ami szinte képtelenség...

maskep 2012.06.28. 11:13:54

@Kivlov: Khm, vörös kormány nem volt, hanem van, ember!... Már a bolseviki értelemben (hatalomgyakorlás szempontjából).

"Jelbeszéd az életünk, de túl sok ember van, ki többre nem, csak jelszavakra gondol..."

is 2012.06.28. 11:15:21

@tede: te is a tudatlan emberek táborát erősítheted: @is:

@Kivlov: "Csak szöveg, h az ellenzék miatt nem ment."
No, talán a 2008-as hülyenépszavazást is a kormány szervezte 17 hónapkn át? Érdekes, hogy a büszkeség hogy átírja az emlékezetet! szerintem egy csendes sarokban tényszerűen ellenőrizd végig, hogy miket gondolsz a 2006 utáni helyzetről, mert eléggé el vagy tájolva, úgy tűnik.

rockjano 2012.06.28. 11:16:08

@ODIV: A gond az hogy én mint kisvállalkozó azt érzem hogy ennél már tényleg minden csak jobb lehet. Egyszerűen éhenhalunk (de komolyan)

Akkor szarban van a gazdaság amihez fogható nem volt még.

A koncepció amit ezek kitaláltak az abszolúlt nem működik és ezt már én magam is a hátamon érzem.
Ennél már az is jobb lenne ha jönnének a szocik és semmit nem csinálnának. Szanyikapitány akárki... Matolcsinál mindenki jobb (na jó kivéve Vona).

Tényleg ami most van az szarabb mint akárki akármikor valaha...

Állásrafal 2012.06.28. 11:16:17

Maiak azért nyertek, mert hataloméhesek, és türelmesen kivárták míg megunják az MSZP-t, nem tettek semmit ellenzékként, lógatták a lábukat, így mikor végleg MSZP ellenes lett az ország, váltásra érett, akkor előálltak egy jó szlogennel, 1000000 munkahely, és ténylegesen erre éhezett az ország, rájuk szavaztak. Ők pedig mindent csinálnak, csak éppen azt nem amit ígértek. A fiatalok megöregednek, az idősebbek, nyugdíj előtt állók tönkremennek a kilátástalanságba, de ez senkit nem érdekel, csak a szájtépés, az ígéret ma már semmit nem jelent. Akkor minek van értéke ebben az országban??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

sanity 2012.06.28. 11:16:36

@is:
Értem, de ekkora szakadék se volt még koalíciós partnerek között. Az LMP anti-Gyurcsány és az MSZP-nek is oda-oda szólogatnak, Gyurcsány nagy huza-vonával lépett ki az MSZP-ből. Tisztára, mint egy kő-papír-olló felállás:)

A Fidesznek az az egyetlen esélye, ha 2014-ig nem születik értelmes alternatíva, már pedig jelenleg nincs ilyen a porondon.

Cartman (ex Cartman) 2012.06.28. 11:19:55

@anonymand:
Tisztelt Anonymand!

Ha Neked vannak jó tapasztalataid, akkor őszintén irigyellek érte!

Tisztelettel:
Cartman (ex Cartman)

ODIV 2012.06.28. 11:23:25

@rockjano: Apám '82 óta kisvállalkozó. Meggazdagodnia még nem sikerült, de amíg a kilencvenes években 2-3 alkalmazottja volt, az első Fidesz kormány alatt egy sem. Majdnem becsődölt. Aztán egy kicsit jobb lett, fejlődött újra, a német gazdaság húzta (szinte már csak exportra termel). Aztán a válság újra lenullázta. Most lenne munka, lehetne újra alkalmazott, de olyan irreális követelményei vannak egyetlen alkalmazottnak, aminek a költségét nem tudná reális időn belül kitermelni. Persze már nyugdíjas, 44 év munkaviszonnyal, belefáradt ebbe az egész szélmalomharcba. De azért még dolgozik, mert ugye mit kezdene magával kisnyugdíjasként? De már nincsenek nagy tervek, marad a valóság.
Ez a kisvállalkozó sorsa Magyarországon.

lilalalilalázik 2012.06.28. 11:26:38

Wow, visszaállt a kommentezési lehetőség? Csökkent a látogatottság enélkül? :D Tisztára mint a politika...

anonymand 2012.06.28. 11:28:01

@radala:

Tisztelt radala!

"Uram Isten az avatarodon te vagy?" - igen, én.
"Azt hittem ilyet utoljára 20 évesen gondol az ember, Medgyessy Péter meg viccelt, amikor hasonlót javasolt." - feltételezem, hogy félreértettél.

"Te tényleg nem érted, hogy mindenki jót akar az országnak, csak abban nem egyeznek meg, hogy mi a jó?" - Te tényleg nem érted, hogy csak mondják, hogy jót akarnak az országnak? Nem abban nem egyeznek, hogy mi a jó, hanem azon, hogy ki üljön a fazék mellet...

"Mondok egy roppan egyszerű példát. Nekem nem teszik az egy kulcs. De nincs az az isten, hogy olyanra szavazzak, aki még engem elvi 300 bruttót keresőt akarna legazdagozni, de többet mondok, aki a havi 700-asoktól akar elvenni, szerintem annak is a kurvaanyja..." - ebből is látszik, hogy téged sem érdekel az ország sorsa, csak a magadé. Én inkább nem mondok erre semmit.

"Nincs itt mit összetenni,"... - tévedsz, mert van. Meglehetősen jó szürkeállománnyal rendelkezik az ország (ezt nem kéne a mai s tegnapi vezető politikusokra is igaznak tekinteni). Sőt, még plitikától független szakemberek is léteznek.
..." nincs középen út,"... - nem középső útról írtam.
..."lehet jobbról meg balról menni (mind a kettő jó lehet és jó is, ha jól csinálják, csak nem csinálják jól)." - nos ebben nagyjából egyetértek veled.

"Amúgy szerintem a Fidesszel is pont az a legnagyobb baj, hogy nem kellően következetes nem kellően kemény." - hogy a Fidesszel mi a baj(om) a debil gazdaságpolitikáján kívül, az más lapra tartozik.

"Milyen ország ez???" - tényleg, milyen?

Tisztelettel:
anonymand

rockjano 2012.06.28. 11:28:25

@ODIV: Én 92 óta vagyok kb. ugyanaz.

Voltak jó időszakok és gyengébbek és a 2008-as válság óta nehezebb de ami ez elmúlt két évben következett be arra nem voltam felkészülve.

Magyar kis közepes és néhány nagyobb (részben külföldi) megrendelőm volt, vagy van???
Senki nem akar rendelni SEMMIT, de SEMMIT. És mindenki más ugyanígy van ezzel, élőhalott zombi állapotban vagyunk mind.
Mindenki ül a pénzén és a jobb időket várja.

Szerintem ha lesz valaki aki reálisan leválthatja ezt a kormányzást annak lesz pénze, lesz neki nagyon sok...

ODIV 2012.06.28. 11:28:27

@rockjano: Ez a politika rákfenéje, hogy meg kell felelni a választók irreális elvárásainak. Nem lehet kimondani a valót, nem lehet szembenézni a valósággal.

Kámasuka 2012.06.28. 11:30:30

@tede: Egyetértek. A Fidesznek elsősorban a saját táborát kell felráznia majd félidő után, és én hiszek abban, hogy ez menni fog nem kizárólag negatív kampánnyal.
Sajnos az ellentábor leragadt egy minimál jóléti állam álmában, ami JÁR neki. Leváltani akar, és azt hiszi hogy ezzel a gondok eltünnek. Nos, még egy posztkomcsi kormány és senki sem menti meg az országot az (igazi) szélsőjobbtól és vmi fájdalmas kataklizmától.

man co. 2012.06.28. 11:39:09

A magyarok tiszat hülek. Állandósan változást akarnak, aztán ugyanazokat a szarokat hívják vissza. Egy Orbántalanított fideszben még lenne fantázia, azonban Orbánnal a fidesz teljesen egyenlö a maszoppal:

co:

2002 óta nincs szakpolitizálás, nincsenek szakemberek az ál-polgári oldalon. A kormány szellemi tudása és gyakorlati eredménytelenségei pontosan ezt tükrözik vissza. Csak szövegírók, jelszó gyártók, hóbelevanc tervezök, tudománytalan önjelölt társadalmi, gazdasági megváltók, a kereket még újra feltalálni is képtelen udvari bohócok vannak, akiknek fontosabb státusuk van a kormányzásban, mint egy szakminiszternek. Ja, ez utóbbi komplett hiánycikk Orbán udvari pucerájában.

…..
...1998 óta folyamatosan menekül a szaktudás a pártból, mivel Orbán és a Fidesz a tudományos-szakmai út helyett fokazatosan a hétmérföldes nagyot mondást, a cirádás önámítást választotta önnön magáról és a magyar nemzet különleges küldetéséröl és nagyságáról.

Mára az orbáni udvarháztartás elnyerte a végsö struktúráját: Orbán pasa kiadja a parancsot az udvarnak, hogy szép mesét akar hallani arról, hogy milyen tehetséges is ez a nép és az ö uralkodása alatt mekkora magasságokba fog eljutni az ország. Erre jönnek a meseírók, udvari bolondok és egymásra licitálva gyártják le az idiótábbnál idiótább rózsaszínü ködképet.

Orbán pedig a miniszterelnöki szerep helyett végleg átváltott a Felolvasó ember szerepébe. Ami tudománytalan handabanda szöveget az orra elé rak az udvari pereputty, azt ö mind felolvassa.

….

Nincsen tehát polgári fidesz. Hanem van helytette egy mára már csak a hisztériákra és világ összeesküvés elméletekre lebutított, megvezetett udvari bohóc társulat. Ahol az udvarháztartás legföbb felügyelöi az Orbán által a tagságra nyomott egykori MSZMP-s komcsik. Ezek a legveszélyesebb fajták. Az egész életüket csak a nyalásra és hisztizésre tették fel. Alaptulajdonságaik: szótlan és kritikátlan hüség a vezírhez: 100%. Szaktudás, önálló vélemény alkotási képesség: 0%. Kézi irányíthatóság: 100%.
Csupa nullértékü, az eperfára felkapaszkodott seggnyaló. Ennek a fajtának a tipikus példánya Schmitt pali.

Én csak azt röhögöm, hogy az echte Fideszesek mennyire zombik, hogy ezt a lebutítást elfogadják a vezírtöl. Azt, hogy amikor végig gürcölik a polgári jelszavaik mellett a politikai hétköznapjaikat, akkor Orbán pasa fogja, és a nyakukra ülteteti a komcsi fenekeket, majd kiadja az ukázt:

Aztán tapsoljatok ezeknek, polgári tagság!
Védjétek ezeket az értékeinket, polgári tagság!
Igazítsátok az életeteket ezeknek a világához, polgári tagság!
Ha lebuknak az eftársaink/párttársaink akkor álljatok ki mellettük teljes mellszélességgel, polgári tagság!
Ha bóvliba viszik az országunkat akkor keljetek fel Európa ellen szabaccság harcra, polgári társaság!

Ha Grószkarcsi ma élne, valszeg díszpinty lenne a fideszben. Még az új alakotmány gyártásába is bevették volna. Ha nem, akkor meg megtette volna öt Orbán valamilyen miniszternek. Meg kikiáltotta volna a Jobblábának.

Mitöl is megbocsájthatatlan bün ez a fidesz-katyvasz?

Már attól, hogy Orbán restaurálta a reformkommunistákat. És nem is az az elemi gond velük, hogy egyszer komcsi - mindig komcsi, mert én elhiszem, meg látom, hogy vannak azért kivételek (pl. Járai, Martonyi)

De!
Mielött bárki is beájulna, hogy mennyire szimpi nemzeti polgárivá vált az egykori internacionalista kommunista, vannak dolgok, amelyek már soha az életükben meg nem változnak:

A múltat eltörölni nem lehet! Ezek a fideszesített egykori MSZMP-sek kivétel nélkül együtt bratyiztak Kádárral, együtt mutyiztak a PB-vel, KB-vel meg minden szintü eftárssal. Mindegyik fideszesített MSZMP-s ezért egy idözített bomba. A legtöbbje ezenkívül még a primitív, szovjet tudása miatt is:

Schmitt pali már az ált.isk. 2. osztályában megbukna hejjesírásból. Önálló gondolatok híján meg fogalmazásból is.
Matolcsy az elsö zh-ja után életfogytiglani eltiltást kapna bármelyik önmagára is adó gazdságtudomány oktatási intézménytöl. Pénzügyi képességeit pedig már az se vállalná be, aki csak annyit tud, hogy 1 forint+1 forint az 2 forint. Az egyedüli, amiben Matolcsy kiemelkedik még az átlag fölöttiekböl is, az a lustaság, a munka utalata és az ezen defictjeit leplezendö tudománytalan handabandázásai.

….
Mert amikor jön a lebukás, mint pl Schmitt esetében, akkor feltörnek a komcsi elemi ösztönei: Nem mond le a korrupt, hazudós, csaló, hanem megmagyarázza, hogy körülötte mindenki hülye. Sajtó, közvélemény, a tudósok köre, mindenki hülye!

Ezt már ismerjük és azt hittük, hogy ez a gerinctelen, csótány jellem a baloldal kizárólagos védjegye. gyúrtcsány megtanította a világnak, hogy milyen is ez a jellemtelen, csaló, proli-komcsi típus.

S most megláttuk és megtanultuk, hogy a polgári oldal felzárkózott avagy lesüllyedt erre a szintre. Nem azért, mert a fideszesek ilyenek lettek, hanem azért, mert Orbán által a fideszbe beépített egykori komcsik hozták a lényegüket és ilyenné formálták a polgári pártot. És a tudatlan, zombi tagság ehhez alkalmazkodik.

Ezen a ponton azt kell hogy mondjam: a Szabaccság harcot meg kell vívni, fideszesek!
Csak nem éppen a külsö ellenség ellen, mert az nincs. Hanem a fideszen belül kell megkezedni örökre kiebrudalni a vezetöi és megmondói pozíciókból ennek a rég letünt világnak a réges rég elsüllyedt embereit.

Orbán pasa jöbban tette volna, ha az Egy a zászló, egy a tábor ötletével megmarad csak a jobboldalnál. De nem, neki országos lefedettség kellett, ezért az Egy a zászlót a ballibsi oldalra is kiterjesztette. Jöhettek a Pozsgaik, Hitgyülik, Jáksók és a többi emblematikus bevásárlások. Az eredmény meg itt van: A szar belepte a Tiszta udvar, rendes házat és uralkodik rajta!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.28. 11:39:28

@is: mszp-nek a történelem szemétdombján van a helye, aki rá szavaz, az szerintem hülye. gondolom ebben - mint minden normális ember - te is egyetértesz.

gnme 2012.06.28. 11:41:06

@rockjano: "élőhalott zombi állapotban vagyunk"

Szó szerint. Aki nem tud kifelé dolgozni, azt tönkreteszik a befizetendő járulékterhek és adók.

A lényeg hogy lehet pályázni. Kapsz egy pecsétet, zöld utad van.

Aztán mehetsz kölcsönkérni a gazdag szomszédtól, mert előre kell megfinanszírozni amit akarsz.

rockjano 2012.06.28. 11:44:44

@gnme: Lassan már adózni sincs miből hiszen nincs bevétel. Egyszerűen nincs meló ha van az sem fizet vagy csak hónapok múlva.

Egy nyugdíjas vagy egy biztos munkahelyen dolgozó alkalmazott nem tudja hogy a kisvállakozások (akikért van ez a kormány elvekben) miket élnek át mostanság.

Megszünt minden beruházás minden lehetőség..nincs hitel-nincs gazdaság..totál csőd az egész...

Ezeknél csak jobb lehet 2014-ben...

gnme 2012.06.28. 11:49:45

@rockjano: ha élni akarnak, jó nagy forgótőkéjük kell hogy legyen, mert mindenhol vissza vannak ba*va előreutlósra.

Ha nem tudnak megfinanszírozni előre három-négy hónapos anyagos gyártást komplett, akkor tönkremennek.

Az elmúlt években tönkretették a legkisebbeket, most jönnek a 15-20 fős teremlő vállalkozások.

Nem baj, majd a nokia felveszi ezt a sok embert. Vagy mindenki költözzön győrbe, mert ott az audi.

rockjano 2012.06.28. 11:50:44

@gnme: A Nokia??? :-)

Azok most nemzetközileg is mennek tönkre :-)

Kámasuka 2012.06.28. 11:51:30

@rockjano: Ezért munkaidőben blogolsz, hátha attól beindul az üzlet?
Mindig kíváncsi voltam a kommunista vállalkozó archetípusára, akinek a politikától függnek a megrendelései.

szürkegém 2012.06.28. 11:52:05

Az a baj, hogy alternatíva hiányban szenved ez az ország. És sajna, még így is teremhet babér egyes köröknek. Nézzük a fideszt. Talán most értette meg, hogy nem automatice 2014-ben a nyerés. De hát csak az mszp jöhet számításba? Ha így van, az nagyon nagy baj. Akkor nem fogunk semerre sem jutni, mert majd jön a visszavágás---csak most jobbra lesz a csapás. Egyébként a fideszt nem az mszp fogja megverni. Hanem a jobbik veszi el tőle a valós győzelmet (lehet a szociknak a jobbik kaparja ki a gesztenyét?). Kivéve persze, ha leszalámíz.
Szóval alternatív pártot kér az ország. Hitelest, megbízhatót nemzetit és liberálist!

rockjano 2012.06.28. 11:52:58

@ODIV: Igen mert gyávák és lusták elmagyarázni a dolgokat pedig szerintem sokkal inkább lehetne mint gondolják...

gnme 2012.06.28. 11:54:25

@rockjano: már bebizonyosodott, amelyik városban nincs autógyártás, ott nincs ipar.

Mostanában jó sok embernek kell Kecskemétre és Győrbe költözni.

Régebben voltak itt cukorgyárak / gépgyárak pl. ...azok hova is lettek?

rockjano 2012.06.28. 11:54:48

@BenFranklin: Kommunista a jó édes anyád...te barom...

Soha nem volt semmi közöm hozzájuk...tahó...

Kámasuka 2012.06.28. 11:56:54

@rockjano: Szóval, mitől fog beindulni az üzleted?

rockjano 2012.06.28. 11:59:01

@BenFranklin: És a tied???

Egyébként fingom nincs, akkor ha lesz egy fejlődő gazdaság..szerintem még sokára... addig kínlódás féllábon

márta)) 2012.06.28. 11:59:25

Ha tehát az MSZP elhiszi, hogy fej-fel mellett áll a Fidesszel, "

Na.igen. Miért ne hinné el? hiszen a közvélemény kutatási adatok is "ezt" mutatják.

Nincs abban semmi különös, hogy csökken a kormánypárt, a FIDESZ. támogatottsága.
A társadalom egy hatalmas csoportja csalódott, nem kicsit, nagyon.
A folyamatos megszorítások hatására, nagyon sokan már csak vegetálnak mindennapi életminőségükben.
S még most sincs vége, mármint a megszorításoknak.
Rossz hangulatú a társadalom - persze azon csoportja - kik a vesztesei a kormány tevékenységének.
A cél lehet, hogy jó lett volna, csak az eszköz nem. Némelyeknek nagyon nem.

Szóval! Az valóban tény, hogy erősödnek a szocialisták. Csak az a baj, hogy összefogás nélkül nem fog menni, mármint a győzelem, sőt a DK nélkül meg egyáltalán nem.
Pardon DK) :) Sokkal nagyobb a támogatottsága, mint amit az kutakodási :) eredmények mutatnak. úgy gondolom :).

:)

gnme 2012.06.28. 12:00:54

@szürkegém: én már nem gondolkodom a két nagy pártban. Megmutatták mire képesek.

Én azért fogok a jobbikra szavazni, mert nem szeretem a ci*ányokat, .... akikkel ugye tele van a neszűr és napközben a városban kipakolják a házakat, amíg a tulaj dolgozik.

Nekem ez az egy találkozási pont elég ahhoz, hogy rájuk tegyem a voksom. (mielőtt kipakolják a házat fényes nappal délután kettő és négy között)

Kutyát kell tartani. (mondja a tenyésztő)

Kámasuka 2012.06.28. 12:01:01

@rockjano: Egyébként fingom nincs, akkor ha lesz egy fejlődő gazdaság..

- Ez komoly? A bankodnak is ezt adod elő? És csodálkozol hogy nem kapsz hitelt?

rockjano 2012.06.28. 12:02:49

@BenFranklin: Nem én nem kapok hitelt hanem az akinek dolgozom...

Kámasuka 2012.06.28. 12:03:21

@márta)): Be is b*szna! Majd megnézzük összejön-e 100 émber a Demokrácia Szigetre.....:))

Doberdo 2012.06.28. 12:04:30

@radala: Kedves radala. A 10. 30-as kommentre. Minden politikai
erő jót akar ? A baj, hogy az első tíz helyen saját magának és csak saját magát fényezi. A maradék helyeken jöhet a nemlétező
középosztály és a nincsetelenek.

igenember 2012.06.28. 12:05:28

Na van komment. Hurrá! :D Jó poszt, és nagyon egyet is értek vele.

rockjano 2012.06.28. 12:06:00

@BenFranklin: Szerinted mitől lesz itt jobb??? Vagy most nagyon jó???

márta)) 2012.06.28. 12:07:40

Bocsánat!
Még annyit! Az ellenzéki pártoknak, így a szocialistáknak is. Meg kellene/kell nyerni azt a társadalmi tömeget - a veszteseket -.
A nagy veszteseket. kik a valamikori igazi, középrétegben voltak, társadalmi elhelyezkedésükben, s most kénytelenek azt mondani:" Ha már a középosztályról beszélünk, a legalján vagyunk".
S még ott vannak lejjebb a, még szegényebbek, magyarul, a teljes kilátástalanságban, mélyszegénységben élők.

Olvastam elemzéseket, de még mindig nem tudom, hol is kell meghúzni azt a bizonyos társadalmi vonalat.
Fönt a gazdagok) és hogy, is van lejjebb, hol a határ??
Érdekes kérdés, "én nem tudom".

Szóval a társadalmi különbségek, a kirekesztettség, soha nem látott formában mérhető.

márta)) 2012.06.28. 12:11:29

@BenFranklin:

Ugyan, ugyan. Nem csak a fővárosban kell kutakodni, méregetni. Az a mennyi is?? kettő százalék. lehet - és biztos is, hogy több.
Nem értem, mi a probléma?
:(

Kámasuka 2012.06.28. 12:11:45

@rockjano: Amelyik birka béget, az nem tud legelni, nemigaz? Mivel most mindenki béget, jókat lehet legelészni.

rockjano 2012.06.28. 12:12:34

@BenFranklin: Ez akkor most hogy?? nem értelek...

tede 2012.06.28. 12:12:46

@rockjano: ja, persze, újra jöjjenek a jóléti rendszerváltók

a kisvállalkozóknak azért is megy rosszul, mert a lakosság jelentős része devizahitelt törleszt, amit főleg a szocik idejében szabadítottak a lakosságra

nem kell messzire mennem, saját példám, 1,8x-ra dárgult a törlesztésem és bár tudom fizetni, gyakorlatilag minden szabad pénzemet befizetem és elutalom svájcba

Több dolgot terveztem fejleszteni, kijavítan a házamon, de mindent eltoltam vagy bizonytalan időre felfüggesztettem.

Az a baj, hogy nem értik sokan az összefüggéseket. Ha a zemberek egy jelentős része a pénzét svájcba utalja, akkor annyival kevesebb árut és szolgáltatást fog vásárolni.
Hány és hány véresszájú megmondó ember hőbörgötta végtörlesztésnél, hogy szenvedjenek csak a devizahitelesek. aztán meg nem értették, hogy miért rúgják ki őket, mert a kutyának sem kell, amit csinálnak, mert a zemberek nem vásárolnak, hanem utalják svájcba a pénzt.

szürkegém 2012.06.28. 12:13:52

Jelenleg minden politikai erő béna. Alig szólal meg valaki. Ez persze hogy a fidesznek hajtja a malmot. Pedig téma azt hiszem lenne....mutyik, mutyik...de hát a szocik ebben hallgatnak...nem tehetnek mást. én hiszek benne, hogy e hallgatások mögött új politikai erők formálódása áll. Nem a meglévőkre gondolok. Újra!
És nem a leszerepeltekre. Hiteles emberekre, arcokra. Szabadságszeretőkre...liberálisokra, akik nem a nyugattal mennek szembe! De akik fontosnak érzik hazánkat, a magyarságot is (és nem magyarkodókat). Ahol minden állampolgár egyenlően számít,m ahol nincs megbélyegzés, s mindenkire egyenlően vonatkoznak a szabályok. Ugyanis ha nem, tényleg elveszünk...a herderi jóslat még most is aktuális.

rockjano 2012.06.28. 12:15:36

@tede: A szocik bűneiben egyetértünk..

De így nem tették rönkre a fejlődést mint ezek.

A kisvállakozóknak azárt megy rosszul mert a nagy cégek akiknek dolgoznak nem rendelnek mert különadóznak és kivonulnak a szomszédinkhoz, mert szar a forint és még ezer okból.

A szektorális különadók tönkretették a gazdaságot... Ahogy előrre mindenki meg is mondta...

és erről nem a szocik tehetnek... sokmindenről persze igen...

egyatlagosfelhasznalo 2012.06.28. 12:16:17

Ki a tökömet érdekel, hogy melyik pártnak mi az érdeke... a pártokat talán érdekli, hogy az országnak, az itt élő embereknek mi az érdeke?

márta)) 2012.06.28. 12:18:27

Szóval nem lesz elég egyetlen politikai erőnek sem) Csak a fővárosban- és nagyobb városban énekelgetni és kiabálni.
S az sem lesz mindegy, hogy kiket fognak jelölni a pártok, találnak e megfelelő, elfogadható politikusokat. Mert "politikusok, jó politikusok nélkül nem fog menni."
Úgy gondolom, hogy ez vonatkozik minden politikai erőre, pártra.
:)
hm?

radala 2012.06.28. 12:19:20

@anonymand: Nem ebből az látszik, hogy te balosabb vagy, mint én, pedig európai standarddal mérve én balos vagyok már, amerikaival meg ultrabalos.
Szerintem a politikusok köcsögök, de még Hitler is jót akart, a dolgok félrecsúsznak, de az tuti (szerintem), hogy III. Richárdot meg néhány Dosztojevszkij hőst leszámítva mindenki meg van győződve arról, hogy a legjobbat teszi, amit csak lehet (legalábbis többnyire).
A kérdés az az, hogy mi a jó. Nem értek egyet (többnyire azzal, amit a Fidesz tesz), viszont van egy kétségtelen előnyük (illetve van egy általam beléjük látott valóságban roppant kétséges), hogy van valami elképzelésük. Az jó (ha jó, ha nem), hogy legalább jobbodaliként (többnyire) következetesek. Nekem, mint mondtam zsigerileg nem tetszik az 1 kulcs, de az tetszik, hogy legalább ebben kitartanak. Igazából nekem sem tetszik semmi, de mások meg még ennél is kevésbé tetszenek.
Ja és még valami, szerintem Mo-nak nem azért szar, mert a politikusok rosszak, Mo-nak azért vannak szar politikusai, mert mi magunk rosszak vagyunk... Vagy valami ilyesmi, vagy a fordítottja, vagy fene tudja.

Kedves tg!
Szuper replika, bár engem épp nem cáfol szerintem, lévén ezt írtam:
"Lehet, hogy szarok, lehet, hogy tendenciózusak, minden lehet, de legalább..."
Nem kétséges számomra, hogy amit csinálnak az unortodox :-)
Csak azt mondom, hogy ha ez nem is működik, akkor is van létjogosultsága (csupán szellemi értelemben), hogy valaki bányászik az adatok között. Például a nagy biológus Southern állítólag semmire sem tartotta azokat az elméleteket/it, amik később beigazolódtak, mondván, hogy az nem alkotó tevékenység valamit helyesen látni, az alkotás szellemi értelemben, ha úgy tudsz valamit megmagyarázni, hogy az nem is igaz valójában...
@CSENDES:Egyetértünk, nekem az volt a bajom ezzel, hogy amíg tg Debreczenit cikizte hasonló módon, addig nem vettem észre, hogy ez más is, mint vicces, most meg azt látom, hogy ez vicces is egyrészt, másrészt valakinek a szellemi termékét cimkézgetni ilyen vicces formában, roppant hatásos, de kevéssé "etikus" vagy pláne kevéssé "tudományos". DJ esetében még annyiban jogos, hogy ott nincs igazán szellemi munka a vélemény mögött, de a Nézőpont nagy energiákat fektet az adatok "helyes interpretálásába".
Ja és én csak azt mondtam, hogy igenis kell interpretálni az adatokat, vagy inkább nem kell, de szabad, mert tudjuk, hogy az emberek hazudnak, tudjuk, hogy hülye kérdésre nehéz válaszolni, tudjuk, hogy a válasz függ a napszaktól évszaktól párkapcsolattól...:-)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.28. 12:20:38

@rockjano: Nem a farncott nem tették tönkre.
A szociktól jobban senki nem vágta haza épp a fejlődést.

Mind a GDP arányos hiányt majd megduplázták, mind a munkanélküliségi rátát.
Szlovákok elötti pozicióból 2010-re a Görögökkel egy szintre pakoltak le minket.

sisszi 2012.06.28. 12:20:43

nem a szocik jönnek hanem az imf. per pillanat....az orbáni "akkor én megyek" (a wc-re?) enyhült

márta)) 2012.06.28. 12:21:27

Ki a tökömet érdekel"
Bocsánat! Nem azt" kell, hogy érdekelje, mármint a politikai folyamatok, hanem a felfogását, az eszét.? Vagy mindegy? Hát! Én nem tudom.
hm?

Egyébként. Tetszettek volna másként szavazni.
:))

Kivlov 2012.06.28. 12:22:38

@is:
El vagy te tájolva! Az a népsavazás csak 1 dolog volt. Ott volt 8 év tenni valami értelmeset! Nem sikerült!!! Most lehet qssolni...

rockjano 2012.06.28. 12:22:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Igen hiány nőtt...munkanélküliség nem ennyire.

Ami az elmúlt két évben történt az ennél más sokkal többet rombolt...

Kámasuka 2012.06.28. 12:25:33

@rockjano: 1.Hát tesó vannak olyan kisvállalkozók akik nem függenek a nagy cégektől.

2. A szar forint az exportőr multiknak pont hogy nagyon jó (volt, mert a mostani 287es forint nem szar)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.28. 12:25:40

@rockjano: Hát ha megnézem a google data explorerén az Eurostat adatait, összevetem más országokkal, akkor számomra az jön le, mind a hiány vizsgálatában, mind a munknaélküliségi ráta vonatkozásában, hogy a többi országhoz képest az MSZP kifejezetten szar volt, a Fidesz pedig az első felében van.
A GDP növekedésben a Fidesz a hátsó harmadban van, és az MSZP is mindvégig ott volt. Ebben ugyanolyan szarok.

rockjano 2012.06.28. 12:27:33

@BenFranklin: 1. Jó nekik (sajnos nem közéjük tartozom) egyébként a kiscégek is szarban vannak akiknek dolgozom

2. ez igaz, de ha a megrendelődnek nagy svájcifrank hitele van (üzemcsarnok) akkor nem annyira jó

radala 2012.06.28. 12:27:46

@Doberdo: Ez ezeréves vita itt köztem meg mindenki más közt:-)
Szerintetek én vagyok naiv szerintem meg ti vagytok kegyetlenek:-)
Szuper mondás, amit mondasz, nyilván 100-ból 99-en egyetértenek vele (ha én benne vagyok a megkérdezettek között)...
Mindenesetre én 20-40 éves korom közt azt a következtetést vontam le, hogy rosszul látom a világot, mert az emberek mind-mind csupa csupa jót akarnak, csak az eredmény szörnyületes. Nagy nehezen megértettem, hogy a kommunisták nem is voltak buták és gonoszak, mindig azt hittem azok, egyszerűen nem volt igazuk, meg túlontúl hittek ahhoz, hogy ezt észrevegyék. Egyedül a nácik igazát nem sikerült még megértenem, de ezen nem merek nagyon dolgozni, mert nem szeretném megérteni:-)
Szerintem amúgy abban, hogy GyF meg OV jót akar az országnak, abban tuti megegyezhetnénk én Vonáról is meg Schifferröl Jávorról is elhiszem ezt. Mesterházy/Karácsony már nagyon más tészta.
Szóval szerintem én tök egyetértek igazából veled, a végeredményben, csak azt gondolom, hogy az egész nem a jóakarat hiányából származik, hanem abból, hogy a pokolba vezető út jóakarattal van kikövezve (és ráadásul, akarattal van jól kikövezve:-) )

rockjano 2012.06.28. 12:30:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A számok csalókák (és egyébként is a statisztika kommunista trükk, ugye még emlékszel???)

A probléma az hogy senki nem akar beruházni, a hazai nem tud, a külföldi meg nem akar hanem megy a szomszédainkhoz és tesz ránk.

Nincs beruházás-nincs fejlődés... ennyi...

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 12:30:08

opciók.
kezdjük meglepetéssel: haza és haladás - századvég. a szocik és a fidesz csak néz ki a fejéből. mert a háttérben levő shadow cabinet és a kormányközeli think tank egy jól kiépített konspirációt követően egyszerre bontanak zászlót. ehhez balról felzárkózhat az lmp, jobbról pedig a kim (navracsics párt). és mondjuk a hallgatói hálózat egyetemi oktatói bázissal. az ország számára valami ilyesmi volna az ideális. de ehhez szerintem töketlen az értelmiség. ez a meglepetés befutó.

ezek után az értékkutatások a döntőek. szerintem az alapján:
h&h ~ szdsz '88 (és részben a fidesz '88) = 20%
mszp ~ mszp '89 = 10%
lmp ~ agrárszövetség, vállalkozók pártja, mdnp, centrum párt, dávid ibolya féle mdf = 5%
és van egy "liberális" farok. ami a dk, ems, 4k!, stb. sor. ezt a felezős módszerrel becsülve: 2,5%+1,25%+0,625%+...=5%.
a "nyugatos" baloldal: a teljes népességen belül 40%. ha összeáll, akkor megnyeri a választást. a kormány elköveti azt a hibát, hogy szerintük nincs szdsz. párt tényleg nincs. de a szavazói nincsenek szétszéledve. hanem gyakorlatilag egyként várják, hogy bajnai gordon (vagy godot) belépjen a közéletbe.

a jobboldal ma egyetlen párt:
fidesz: mdf '87+kdnp '89 (és részben a fidesz '88) = 20%

és van a szélsőjobb:
jobbik: fkgp '88 + miép = 10%

30% pedig apolitikus.

ha nincs meglepetés (h&h-századvég nagykoalíció), és a baloldal összáll, akkor nyer. ha nem áll össze, akkor orbán viktor éppen győzhet egyedül. illetve lehet egy navracsics-vona (vö. schüssel-heider), vagy egy lázár-vona kormány. (orbánt nem érdemes egy szélsőjobbos koalícióba belevinni.

az mszp aligha győzhet egyedül. és szerintem az mszp-lmp koalíció önmagában sem áll össze. de amint belép a haza és haladás összefoghatnak. kérdés, hogy gordon, vagy godot. és a másik kérdés, hogy lesz-e értelmiségi konspiráció. vagyis a századvég a kormánypénzeket lenyúlva önállósodik-e.

ez ugye lehet puccszerű, de éppenséggel lehet a jobboldal által tervezett. azért, hogy megnyerjék maguknak a bizonytalanokat. és a fidesz másik irányba üthesse a jobbikot. persze ez egy nagyon kockázatos játszma. mert lehet, hogy a kettő között a fidesz (orbán viktor) teljesen felmorzsolódik. és még az sem biztos, hogy a kdnp nem önállósodik.

mert ha a jobboldal egyértelműen vesztésre fog állni, akkor a katolikus egyháznak létkérdés a kormány megbuktatásában szimbolikusan részt venni. azért, hogy költségvetési pozícióit részben megőrizze. nekik is egy h&h-századvég kormány lenne az ideális. akárcsak a liberális (protestáns) értelmiségnek.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.28. 12:32:37

@rockjano: A szocik és a fidesz által készített statisztikának ne is higgyél persze. Én se hiszek.
De ezek Eurostat adatok, amit minden pénzintézet is használ.

rockjano 2012.06.28. 12:33:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A statisztikákra való hivatkozás is kommenista trükk ...emlékszel??? Én igen...

Arbet 2012.06.28. 12:34:55

MSZP [ ]
FIDESZ [ ]
LMP [ ]
Jobbik [ ]

Őszintén. Ki rakna egyik mellé is egy X-et? Értelmes ember az nem szavaz ezekre. Majd a hülyéje elmegy és szavaz. Az értelmesebb PatóPál úrak pedig várják, hogy összedöljön a rendszer.

Szar egy ország ez.

sanyix 2012.06.28. 12:43:53

Kéne egy olyan hely a szavazócédulákon, hogy:

Kurva anyád[x]

Balt 2012.06.28. 12:44:56

Jé, új poszt van! Na, ide is:
Lassan nyilvánvalóvá válnak a marionettfigurák madzagjai...:
index.hu/belfold/2012/06/28/szigetel_a_gyurcsanyista_baloldal_is

menőmano 2012.06.28. 12:50:55

Jönnek a szocialisták!
Totális sivalkodás, némelyek részéről. Totális a helyzet!! :)
"Nevetni kell".
Szerintem.
ennnyyyyi
:)))

menőmano 2012.06.28. 12:53:18

Jut eszembe! Én nagyon várom, hogy írjon kommentet a @hoplita.
komolyan.

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 12:59:40

@radala:
nézd, az egész magyar közélet egy vallásvita.
ha csak a jó szándékot nézzük, akkor a szocik azt akarják, amit a skandinávok. szóval ők ezt az északi evangelikus vallást követnénk. a gyereknek az svéd ikea bútor a házi oltár. dán legóval játsszon. olyasmi iskolát akarnak ők, mint a finn. kár, hogy ehhez nincs norvég olaj. most persze a szocik jelentős része tolvaj. ahogyan az összes pártban. ha ezt lefejtjük, akkor ők az északi evengelikusok.

a liberók ugyanazt mondják, amit az atlanti társaik. van egy az angolszászokra, a franciákra, és egyébként még beneluxra (vagyis nagyjából a régi antantra) jellemző libertárius vallás. transzatlanti hagyományok. kapitalizmus über alles. kár, hogy ehhez nincs hadseregünk, gyarmatbirodalmunk. de a liberók ezt a nyugati atlanti vallást akarják.

ez a baloldal.

a jobboldal két, vagy három táborból áll össze. egyik a déli katolikusok. valamilyen tekintélyes vezetőt akarnak. király (ibériai), római pápa, görög pópa. valaki kellene nekik. csak kár, hogy egyik sincsen. az első király itt spekulatív céllal vette fel a latin-kereszténységet. ez a nép nem akar bigott módon vallásos lenni. leginkább még mindig pogány lenne, ha ez működne.

de van egy másik csoport. amelyik a keleti kereszténységet venné át. ez van kormányon. nem a katolikusok. hanem az ortodoxok. ortodox nacionalisták. (paradox módon "unortodox" jelzővel kormányoznak. de valójában ez a felvilágosodást (vagyis a nyugatot) teljes egészében elutasító keleti kereszténység. kár, hogy ez elől a balkán is menekül. a románok, a bolgárok, és a szerbek. ez a kormány meg a balkánhoz (független államok közösségéhez) akar csatlakozni.

összességében ezek a délkeleti minták. orbán délkelet ázsiát álmodik ide (a cigány gyerekek varrják az ócó focilabdát. ehhez minek őket iskoláztatni, stb. nagyjából ez van a fejében.) sok tekintetben ugyanazt mondja, amit a szovjet elvtársak. hazafias kommunizmus kell. hazafias népfront. sok tekintetben ugyanazt, mint az egykori amerikai dél. konföderáció kell unió helyett. az államok teljesen legyenek szuverének. és akkor valamilyen félkatonai rabszolgatartó társadalommal, népnemzeti retorikával felépíthető cárizmus. és lenne körülötte egy csomó tökfej basa. de ezek tekinthetők úgy is, hogy déli (katolikus) és keleti (ortodox) keresztény mintázatok.

a jobbik pedig az európán kívüli civilizációból próbál valamit átvenni. az araboktól, a perzsáktól, oszmántöröktől, mongoltatártól, stb. amire azt mondja, hogy az ősmagyar. persze ez a szélsőjobb lehetne végtelen szelíd mondjuk laár andrással. de egy ostoba military van helyette.

szóval ez a felállás.

a kérdés, hogy ezek a politikai irányok valójában vallások képesek lesznek-e maguktól egyezségre jutni? vélhetően nem. az egyik tábor képes lesz-e a másikat tartósan meghaladni? vélhetően megint csak nem. ezek után kérdés, hogy a németek rámutatnak-e valamire, vagy valakire. ahogyan istván királyra, vagy zsigmondra. vagy valaki képes lesz meghódítani bécset, és berlint. intellektuálisan és nem fegyverrel. ez még senkinek sem sikerült. ha egyik forgatókönyv sem jön be, akkor magyarország marad a balkánon. és az lesz, hogy 50 évente megközelíti európát.

1820-30-as évek (reformkor), 1870-80-as évek (kiegyezés után), 1920-30-as évek (horthy rezsim eleje-közepe), 1970-80-as évek (kádár kor közepe-vége), és akkor ugye 2020-30 körül jön egy felzárkózó pálya. amikor az migránsok és a gyerekeik hazatérnek. ez utóbbi a legvalószínűbb. viszont ebből lehet egy polgárháború is. tehát mondjuk egy cigány gyerek körtét lop. és lelövi valaki egy puskával. abból lehet egy effektív polgárháború. vagy mondjuk a románok benáculnak. akkor effektív neki mehetnek a székelyeknek. tehát nem véletlen, hogy nem akarnak wass alberet, nyirő józsefet, és a többieket. ha a balkán magára lesz hagyva (mert a németeknek a válság után nem marad elég pénzük a kasszában), akkor simán lehet polgárháborús helyzet. a délszláv háborúnál, és a román forradalomnál lájtosabb. de néhány embert azért majd a nép fel akar akasztani dolog.

Horthy tömeggyilkos volt 2012.06.28. 13:10:20

Gabi, te nagyon "ezeknek" szurkolsz, pedig azok "sohasem" voltak veled ellenségesek.

Én mondom neked, visszajönnek. Te meg előbb-utóbb tudományos publikációkat is kénytelen leszel írni, mert a hiteled a médiában elveszíted, a tudományos teljesítményed pedig harmatos.

Az MSZP pedig nem felejt. Túl sokszor elnéző volt az ellenségeivel. Most nem lesz.

Balt 2012.06.28. 13:11:31

@Szimba: "Ha csak nem bukkan fel gyorsan valami egészen új formáció (Milla, Szolidaritás stb.)"

Ezek annyira "újak", hogy már frázisaiban visszaköszön az MSZP-SZDSZ... (Szerencsére mindkét bábszervezet jó úton van a kimúlás felé, mielőtt imágót váltana.)

torró 2012.06.28. 13:13:16

Kedves Elvtársak! Üdvözlök mindenkit, magam és a Párt nevében! Látom még mindig a semmiről vitatkoztok, ez nagyon jó a Pártnak, mert így legalább veletek nem kell foglalkozni.
Tényleg azt hiszi valaki, hogy ez egy, már, lejátszott meccs? Jövőre! Se liba se máj, papagáj! Na! Komolyan azt hiszitek nincs ütőkártya az Orbán kezében? Jövőre jönnek az engedmények, áfa csökkentés bizonyos árúk esetében,/liszt cukor stb./ és lassan visszaengedik az üzem anyag árakat, most fognak majd egyezkedni az IMF-l ami hoz némi lehetőségeket. Úgyhogy elvtikéim, még két év van az Orbán tarsolyában. Ne legyetek annyira naivak ,hogy azt higgyétek az Orbán hülye. Tehát van egy fogadásom, hogy a következő választás még a FIDESZ-é. Úgy hogy kitartás elvtársak!

hegyilány 2012.06.28. 13:17:15

A lap által közölt felmérés szerint az embereknek már a 80 százaléka látja úgy, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, és bizakodókat szinte csak a kormánypárti szavazók között lehet találni, de a Fidesz támogatóinak 40 százaléka is "rossz irányt érzékel", és a kormányoldal mögött ma már csak a szavazópolgárok 21 százaléka áll, s eközben a kormányváltás idején mért 23 százalékról mára 51 százalékra nőtt azok aránya, akik állításuk szerint semmiképpen sem szavaznának a Fideszre.

A teljes szavazókorú népességben ugyan a Fidesz még mindig vezet, de mindössze 6 százalékkal van mögötte lemaradva az MSZP, akit a Jobbik 10, az LMP 6, a Demokratikus Koalíció pedig 2 százalékkal követ.

A választani tudó biztos szavazók között a Fidesz előnye az előző havihoz képest négy ponttal visszaesve is magas: 37 százalék voksolna a kormánypártra, míg az MSZP támogatottsága egy hónap alatt 2 százalékkal nőtt, így már 27 százalék szavazna a szocialistákra.
A Jobbik egy hónappal ezelőtti 21 százalékos támogatottsága egy ponttal csökkent, az LMP és a DK pedig egy-egy százalékkal több, 9, illetve 4 százalékos támogatására számíthat.

A legnépszerűbb politikus továbbra is Áder János államfő, 38 százalékkal, vezető politikusok népszerűségi rangsorában, őt két ellenzéki politikus, Mesterházy Attila és Karácsony Gergely követi 34, illetve 33 százalékos támogatottsággal.

Orbán Viktor kormányfő "a 2010 ősze óta tartó népszerűségvesztés és az utóbbi hónapban mért 5 százalékpontos zuhanás következtében a rangsor középmezőnyébe süllyedt: a kormányváltáskor mért 68 százalékos támogatottságából mára mindössze 25 százalék maradt" - olvasható a Medián felmérésében."

www.168ora.hu/itthon/zuhan-orban-viktor-nepszerusege-a-fideszesek-is-elegedetlenek-98539.html

Tessék. Itt van. lehet olvasni a sorok között is.

Balt 2012.06.28. 13:17:22

@sztd: "Az MSZP összefoghat még a DK-val"

Az a vicc, hogy Bajnai láthatóan a 2%-os DK-hoz dörgölődzik. Meg a Szoli is. Ebből a nézőpontból feltétlenül bejött Gyurcsány számítása, ő lesz megkerülhetetlen, az MSZP csak gyűjtsön neki ajánlószelvényt... :) Még most sem ereszti őket, akármit is meséljen Mesterházy. :)) (Márpedig Gyurcsány önmagában -20% összességében; nagyon remélem, hogy ezzel Karácsony is tisztában van, bármennyire is ügyködik a zellenzéki összefogáson...

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 13:17:42

@gnme:
a rövid, és a hosszú távú célok ütköznek. mert magyarországot a jobbik húzza a legerősebben a balkánra. és egyes térségeknek nagyon nem érdekük egy cigány-magyar polgárháborút lejátszani. mit tud a jobbik? az oké, hogy majd újratárgyalják az adósságot. de egyrészt kivel, másrészt a hitelezők miért engednének elsőként vona gábornak. de elvben akármit nézünk: a jobbik komolytalan. és kérdés, hogy a gyakorlatban mire vezet a military. a gárda: kétélű fegyver.

magyarország számára az egyetlen reális út, hogy "nagy-német" gyarmattá válik. iparvárosok német-osztrák-svájci tőke nélkül nem tudnak fejlődni. vidék pedig elsősorban középeurópa éléstára lehetne.

a parasztok a rendszerváltás során álmodoztak a nyugatról csak a franciák gyárakat vettek és nem terményt. és most a mesés kelet a cél. a probléma, hogy a kínaiak is inkább eladni akarnak. azért akarnak itt raktárakat építeni.

a vidék számára a realitás a családi gazdaságoknak és a szövetkezeti parasztságnak valamilyen kombója. ahol sok a cigány ott a szövetkezeti tulajdonnak kell dominálni. másképp vagy le kell játszani a polgárháborút. és akkor abból egyáltalán nem biztos, hogy a magyarok győznek. szóval itt olyan szövetkezeti termékek kellenek, amik átlagban kelet-német háziasszonyok követelményeit kielégítik. de ha a várost is ideveszem, akkor összességében momentán nincs más út: nagy-német gyarmatnak lenni, vagy lehet menni a senki földjére: a balkánra.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.28. 13:18:04

"Ismétlem: az ellenfél erősödése mindig kellemetlen egy politikai párt számára."

Az egészben az a gond, hogy van 60%, aki nem mondja meg, hogy hová szavazna. Vagy azért, mert nem tudja, vagy azért, mert fél. Így a tényleges választás egészen más eredményeket hozhat, mint egy felmérés... Szerintem.

hegyilány 2012.06.28. 13:20:35

Tehát! Ez a szomorú valóság. Csak "osztani" tudom azon véleményt, hogy a cél lehet, hogy jó lett volna, csak az eszköz, az nagyon nem.
S ígérni, ígérgetni már nem lesz elég. sokkal több kell.
:(

Balt 2012.06.28. 13:22:16

@sztd: Csak most olvastam végig a posztot. Kb. egyetértek, azzal kiegészítve, hogy az új választási rendszerben szerintem kvázi esélytelen a kisebbségi kormány (azaz, hogy ne legyen meg az 50%-os többsége a győztes pártnak/formációnak).

Ja, egyébként ki nem mondva is hiányoltunk, mikor épp temettük a blogot a nívón. :)

radala 2012.06.28. 13:25:26

@Unionista_: Szuper kis összefoglaló, kár, hogy Ausztriában élek és ezért tudok pár konkrét példát mondani, hogy mennyire nem igaz, az, hogy OV ocó focilabdát akar cigánygyerekekkel varratni. Itt is 16 év a tankötelesség, itt aztán tényleg kötelező a hittan, itt is a szabadságod 2/3 ról a munkáltató dönt és kevesebb szabadságom van, mint otthon...
De ettől még szerintem te is jót akarsz:-)
A baj szerintem az, hogy nem szép dolog összehasonlítani az elvi baloldalt a gyakorlati jobbal. Az mszp semmi olyat nem tett a 12 éve alatt, ami akár csak egy kicsit is hasonlított volna bármi skandinávhoz. A fidesz meg nyilván tök szimpi dolgokat mondott ellenzékben...
Nem mellesleg az osztrákok szó szerint ugyanazokat a vitákat folytatják, amit a magyarok, tán még csak az sem igaz, hogy a lét határozza meg a tudatot:-)
Amúgy én baromira kedvelem az eszmefuttatásaidat és 90 %-ban meg is győznek, de most azért szerintem ez így nem nagyon korrekt, túl jók a balosok és túl rosszak a jobbosok.
Egyébként, szerintem tuti, hogy a politikusaink a legnagyobb jó szándékkal lopnak (már ha nem a saját zsebüket, hanem a pártkasszát tömik). 100%, hogy egy Fideszes tutira meg tudná erkölcsileg ideologizálni, hogy miért is Közgép meg CBA (ezzel egyébként én épp magam is egyet tudok érteni)
No mindegy bonyolult ez...
Nem nagyon tudnám összefoglalni, hogy mi is lenne a jó, kétségtelen, hogy anonymand nem mond hülyeséget, akkor már inkább én. A megoldás az az lenne, ha legalább mi emberek megértenénk, hogy (nincs ingyen ebéd, hogy senki nem gonosz, hogy senki nem buta max. téved, és pláne, hogy mindenki olyan politikust kap amilyet érdemel.
Azt hisze ezerszer leírtam már, hogy OV-t tuti, hogy egy fejvadász cég is kiválasztotta volna ideális ME-nek nem csak a nép, szerintem ebből az következik (amúgy mindenből), hogy valami tök generális probléma van, vagy nincs is probléma csak azt hisszük.
Nem gyanús a magyar aranykor hiánya? Vagy (ezt is kérdeztem már) mit szóljon egy spanyol vagy portugál a mai helyzetéhez a 400 évvel ezelőttihez képest...
No jó tök összevissza csapongok, mint általában...

Balt 2012.06.28. 13:28:02

@radala: :)) Like!

(Már azt hittem, többé nem látunk... Tévedtem.) :)

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 13:28:28

@Balt:
ugyan már. bajnai ahogy uj péter írta egy "tökölős" politikus. szöszmötölős fajta. szóval az egészet a végéről kezdi. ezért barátkozik elsőként gyurcsánnyal. a végén nem is lenne túl okos. aztán jönnek schifferék. azért ne felejtsük el, hogy ez a régi demisz. és amikor őket is meggyőznek. akkor jön az összeborulás a szocialistákkal.

persze semmilyen stratégiájuk nincs. ha okosak, akkor egy forduló miatt tartanak egy nulladikat (előválasztást). a primary election tökéletes az egyéni erőfelméréshez, potenciális szavazók feltérképezéséhez és akár egy közös listaállításhoz.

szóval a kérdés:
-- bajnai akar-e kormányozni: gordon, vagy godot. szerintem kivárja az imf megállapodást és a következő évnek legalább az első felét. államcsődöt nem akar menedzselni.
-- a másik kérdés, hogy ha akar, akkor kivel akar. az egyik opció a századvég. szerintem velük inkább kormányozna. a másik pedig a szocialisták. az lmp meg nyilván ezekhez zárkózik fel. de egy h&h-századvég kormány után lehetnek akár a következő nyertesek.

persze az is lehet, hogy 25 évig orbán lesz a cár.

hegyilány 2012.06.28. 13:28:30

Az LMP?
A 2010-es választások előtt a csodaváró hangulatban lévő tömeg, egy csoportja, szavazta be nevezett pártot a parlamentbe.
Nos. azóta eltelt időben semmiféle alternativát nem látok, sőt azt sem, hogy valójában milyen politikai irányvonalat képviselnek.
Érdekes helyzet/kérdés. Összefogás esetén Ők szabnák a feltételeket? Egyedül pedig nem biztos az sem, hogy újra megismétlődik a meglepetés", pardon) bejutás a parlamentbe.
Ez csak egy gondolat. vagy vélemény?

Balt 2012.06.28. 13:30:00

@Roy: > Bárki kerülne hatalomra 2010 után mindenféleképpen keserves időszak jönne. etc.

Balt 2012.06.28. 13:32:12

@Démonmac1: "Az Mszp legalább nem ilyen mértékben rontotta el az országot..."

Jé, tényleg ilyen legendásan rövid az a bizonyos "választói emlékezet"...? :)) (De legalábbis szelektív.)

Balt 2012.06.28. 13:39:13

@ODIV: "Bajnai 2014-ig már nem fog akkora apparátust maga mögé szervezni, ami megugraná a küszöböt. (Nem is biztos, hogy akar ilyet.)"

Nem akar. Már látszik, hogy a Gyurcsány-vezette "tojalícóban" gondolkodik, ahogy a mester eredetileg is kitalálta. Kesztyűsbáb. Már csak az a kérdés, ehhez adja-e a nevét az LMP. (Ha Karácsonyon múlik, biztosan.) Az MSZP-ben nincsenek kétségeim. Így volt/lett volna eredetileg is kitalálva, már csak annyi a szépséghiba a dologban, hogy Gyurcsányék (Debreczenivel, Kerék-Bárczyval és Eörsivel) "erősítve" is csak 2%-on fityegnek... :))

világoszöld 2012.06.28. 13:40:20

Egyre inkább úgy érzem, hogy egyetlen párt se fogja megszerezni a kormányzóképes többséget, és így csak az marad a kérdés , ki kivel lép koalicióra. Az ország stabilitásának és fejlődésének egy nagykoalició lenne jó, de a jelenlegi felállásban ez leképzelhetetlen.

Balt 2012.06.28. 13:41:38

@rockjano: "És úgy erősödnek hogy alig tesznek valamit érte ami persze kevés lesz."

De, tettek: megszabadultak Gyurcsánytól. (Legalábbis azt hiszik...) :)))

rockjano 2012.06.28. 13:44:39

@Balt: na je ez igaz csak kevés.

Egyébként inkább egymástól szabadultak meg.

Nagy előnyük hogy meg tudtak szabadulni

A Fidesz hogy fog megszabadulni Orbántól??? (mert valamikor majd meg kell)

Ennél sokkal-sokkal többet kell tenni

(talán van esély arra is hogy annyira megutalják a népek a mostaniakat hogy tényleg ők lesznek a nyerők mondjuk 1,5 év múlva... akármi lehet)

Balt 2012.06.28. 13:46:36

@rockjano: Ugggyan, ugggyan, ne túlozzunk! Nem mondom, hogy a Közgép egy szép történet és ne volna káros (sokféle szempontból), de ez lyukas 2 fillér ahhoz képest, amit az MSZP-SZDSZ művelt a rablóprivatizációtól elkezdve a szovjet államadósság "lebontásán" át Budapestig...

rockjano 2012.06.28. 13:50:02

@Balt: Nézd meg a számokat barátom

ilyen pofátlanul profi lopás még nem volt amióta eszünket tudjuk.

Mint mindent ezt is jobban csinálja a jobboldal :-)

Amúgy ne marháskodj már a privatizáció Antalék alatt kezdődött (sőt még elöttük) és ment az első Orbán kormány alatt is, a szovjet államadósság meg nulla volt

Balt 2012.06.28. 13:50:28

@bariga: @Balt:

Az benne van a pakliban, hogy a Fidesz (akarva-akaratlanul...?) az MSZP-t tolja be a hatalomba újra, de ide a bökőt, hogy ezúttal nem fognak kihúzni 4 évet ezen rémforgatókönyv esetén... :)

bariga 2012.06.28. 13:50:33

@Balt: Szerintem nem mindegy, mert ha marad a szabadságharc, akkor még nagyobb bajba kerülünk. Ugyanis most szegény Orbán próbálja az országot a saját hajánál fogva rángatni. Sokára és lassan, vagy egyáltalán nem jön rá, hogy itt nincs belső tartalék, csak külföldi segítség - ez az EU- és tőke- ez bárhonnan- indíthatná meg kievickélést.
Ha továbbra mantrázza a blődségeit, akkor egyre nagyobb károkat fog okozni, mert ez nem vonzó, inkább taszító.
Szóval ennél bárki jobb, kivéve persze a Jobbikot.

torró 2012.06.28. 13:50:58

Balt! @Démonmac1: "Az Mszp legalább nem ilyen mértékben rontotta el az országot..."
Ez nekem is tetszik. Hát valóban nem ilyen mértékben! :)) Ugye nem is azért buktak bele?:)Ember! Pár órányira voltunk a totális csődtől! Még nem is nyilvános milyen feltételekkel kaptunk hitelt! Ezt ők nyilvánosan elismerték Tv adásban! Nem tudom akkor a semmiért ütnek bennünket az EU-n ,és az IMF-l . Be akarják velünk tartatni a kemény megállapodást, hogy úgy járjunk, mint az írek. Nem véletlenül kapálódzik Orbán! Ha betartaná, az lett volna csak az igazi bukta. Lásd Görögország! Az biztos, elég sok olyan intézkedés és törvényt hoztak ami vitatható, de legalább nem mentünk csődbe. Ha ez egyáltalán érdekel valakit. Különleges helyzetben, különlegesek a játék szabályok.

korábban ulrike 2012.06.28. 13:51:15

1. Jönnek a szocialisták? Nem tudom. Az látszik, a Fidesz menőben van. Ez tendencia.
2. A bizonytalanok aránya rég nem látott magasságokban=a választó a politikai elitet - tekintet nélkül arra, hogy éppen regnál vagy sem - félig-meddig a ravatalra tette. Ez markáns tendencia.
3. Mi van, ha nem fognak össze? Én inkább azt kérdezem, mi van, ha összefog ez a sok tehetetlen barom. Az jobb lesz nekem? Erős kétségei vannak. A kollektív marha is marha.
4. Ki kivel tud összefogni? Nem kivel akar, hanem kivel tud. Pártmenedzseri szinten és választói szinten. Megeszi-e a kuncsaft a konyhafőnök ajánlatát? Nem biztos. Főleg, ha tudja, szar az egész konyha.
5. De akkor hogyan tudja ez a sok bizonytalan ezt a sok barmot megbüntetni. Mert büntetni akar. Erre utal a csoport tendenciózus erősödése (a büntetni vágyás tartós, mint a bőrsapka). Erre két opció kínálkozik.
a.) Ezt a sok barmot mind elzavarják mindegyik pártból még jó időben ahhoz, hogy valami hitelre tegyen szert egy új garnitúra.
b.) Ha ezt a pártok elmulasztják, akkor valami rövid előéletű ad-hoc gél képződhet, és nyer. Volt már ilyen. A'szem Szlovéniában, de ebben már nem vagyok biztos, csak abban, hogy ott láthatták a pártok, mi történik, ha irrelevánssá válnak a választók szemében.
6. Röviden, szerintem nem az a kérdés, mit kezd itt egyik párt a másikkal, hanem az, mit kezd először is magával, mert ha semmit, akkor összefog, nem fog össze, elbukik. Ennek alátámasztására még egyszer megkockáztatom: a Fidesz jelenlegi vezetőklikkjének a legnagyobb ütést nem az Mszp, vagy Lmp, vagy Jobbik vitte be, hanem saját belső embere, Ángyán. Ezzel vidéken földre is került a gárda, Fazekas elcsapása itt már nem elég. Nem hiszem, hogy Ángyán egyedül van, és nem hiszem, csak vidéken kerülhet a földre a Fidesz felső klikk belső ellenzékének jól irányzott ütéseitől. A kérdés az, mikor következik be az elitváltás. Az egység bomlása megkezdődött.

Erdőtársulás 2012.06.28. 14:18:19

Végigolvastam, és azt a következtetzést vontam le, hogy ha az Török Gábor elhiszi, hogy szinte semmit sem kell írnia a lényeges dolgokról a pénzéért, akkor nem is fog.
:-P

magyar ember teli szájjal 2012.06.28. 14:23:20

Bajnai pedig már Fletóval parolázik. Magyarán szólva én valószínűleg nem megyek el "választani".

Balt 2012.06.28. 14:23:39

@tede: "csak a szájtépés ment, 48 lépés, 24 pont 100pont 50 pont, aztán semmi kézzelfogható."

De. Az antré, a határon túli magyarok megszégyenítése az eléggé kézzelfogható. Ez még kevésbé bocsánatos bűn, mint az őszödi beszéd, ill. az utána következők... Egyébként egyetértek.

dr. Bubó 2012.06.28. 14:26:07

a fides mafiát átkeresztelik ? maszop mafiára ? miért nem rögtön dzsobbikra...

nagy igény lenne az antiszemitizmusra és a dakotaellenességre... bűnbakok

Szimba 2012.06.28. 14:31:08

@Balt:

Nem új a Milla, sem a Szolidaritás. Őket csak példának írtam, hogy valami hasonló formáció - csak ütősebb!:-)) - felbukkanása esetén változhatna a helyzet a választások idején.

Az viszont elég érdekes, hogy az LMP örömmel venné ezeknek a kósza szerveződéseknek a csatlakozását, hiszen különben nem sok esélyük van a parlamentbe jutásra.

Pl. Most szombatra tervezett tüntetésüket így hirdetik: "hétvégén flashmobot tartunk a matolcsyzmus és a kiszolgáltatottság ellen a 4K! illetve a Szolidaritás tagjaival közösen"

Szimba 2012.06.28. 14:35:40

@korábban ulrike:

Jó kérdések!

Isten ments, hogy összefogjanak!:-)) Külön-külön is borzalmasak.

A gazdasági válság sem kedvez, csak éppen azt várná az átlag állampolgár, hogy átlátva legalább az európai tendenciákat, nagyon átgondoltan és kiszámíthatóan kezdenek mind belföldön, mind külföldön politizálni.

De kizárólag a saját hatalmuk megszilárdítására hajlandók erőt, pénzt (!) fordítani.

Közben minden rohad szét.

dr. Bubó 2012.06.28. 14:36:10

@man co.: +1

@szürkegém: +1 ezeket irtya a fides... mafia módszerekkel...

@egyatlagosfelhasznalo: más országokban a KÉPVISELET a pártok küldetése...

itt ez szimpla bűnszervezet a kassza mexerzésére és megtartására...

idióta pénzzel befojásolható szavazó hadak mozgósításával... szánalmas...

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 14:36:21

@radala:
szerintem magyarországon a többség lehetne alkalmi templomba járó. ha a templom intézményesen elválna az iskolától. vagyis ez az egész a fiatalok számára nem volna kényszer. a templom nem csak a vasárnapi matinéról szólna (papi istentisztelet), hanem egy premodern világi kulturális létesítmény lenne. szóval a templom közintézményként a közízlést formálná és nem csak avítt hagyományt őrizgetne. a szomszéd járna templomba ha ott lenne zámbó jimmy (demis roussos).

de abban igazad van, hogy mivel protestáns vagyok ezért protestáns találmányokban tudok gondolkodni. és az ugye vagy valamilyen demokratikusan (intellektuálisan) lejátszott vallásháború, vagy szövetségi (föderális) békekötés.

de két csoporttal biztosan nem értek egyet. az egyik a katolikusok (keresztények), a másik az ellenreformáltak (keresztyének). de értem persze, hogy ez egy homousion homoiusion vita. mert a katolikusok világvallást akarnak és hegemóniát, a liberárisok pedig világi (felvilágosult) vallást amiben senkinek nincs vezető szerepe (ti. az istené). szóval szerintem a liberálisok is úgy képzelik, hogy hinni kéne valamiben, csak nem feltétlen abban, hogy jézuskát felszegelték a keresztre. ez éppenséggel lehetne vasárnapi matiné. de a templomba kell még világi program. vagy a templomkertbe, a templom előtti térre. de ezt világi parlamenteknek kellene szervezni. egyéni kerületi (presbiteri) rendszerben. de felőlem lehet ott katolikus. csak legyen a pártoktól függetlenül megválasztva. ha én lennék a király, akkor prostenáns (világi) tartományi parlamentek lennének, és katolikus rendek. ebből állna az ökumené. lenne néhány érsekség mutatóba. erdő pétert emberbaráti szeretetből nem akasztanám fel. ez persze kicsit olyan, mint az angolszász. ott a canterbury érsekség. van egy klassz apátság, de a brit kultúrát nem dominálják. ahhoz világi parlamentek kellenek. csak errefelé még felvilágosult (nem állampárti) katolikus rendek. szóval itt valamilyen kiegyezés kellene. valamilyen rendi vallás világi protestáns zsinatokkal. a másik opció, hogy fel kell adni mindenféle egységes törekvést.

és akkor kistérségi szinten kell lejátszani a vallásháborút. azért, hogy a lehető legkevesebb kárt okozza. ez azt jelentené, hogy lenne balliberális (szocialista, evangelikus) munkáskerület, klasszikus liberális (nyugati típusú libertárius) polgári, valamilyen déli bigott katolikus danolászós "lakodalmas" (szerintem az a legrosszabb, nyilván neked az a legjobb), és néhány görögkeleti ortodox. és akkor nyilván ebbe beilleszkednek az ortodox és a nem ortodox zsidók. meg kell támogatni az indiai krisnások, hogy térítsék meg a putris cigányokat. őket kell beengedni, mert más úgysem tudja. (most a hit gyülekezete veszi át az iskolát hajdúsámsonban. lehet, hogy kezdetben lesznek sikerek. de ha a cigány gyerekek rájönnek, hogy a prédikátor csak átverik őket, akkor jó esetben egy lapáttal verik fejbe, rosszabb esetben egy csákánnyal. de a krisna tudatúak simán megtérítenék őket. szóval ez az egyik opció. hogy kistérségre, nemzetiségre lebontva valamilyen széttagolt formáció. vagy valamilyen középeurópai rendi vallás protestáns zsinatokkal. ez a két lehetőség van. a harmadik a balkanizálódás. ami azt jelenti, hogy ez a vallásvita a szegények vidékeken átmegy polgárháborúba.

dr. Bubó 2012.06.28. 14:41:03

@Erdőtársulás: a lényeg a lényeg...

a zombirka szavazók gond és habozás nélkül választyák meg a mafiákat....

most őszintén! mijjen emberek szavaztak 2010-ben a fides mafiára?

tényleg volt 2 706 292 zombirka aki szavazott ezekre a nevekre???
drkósa
drdajcs
drlézer
drmatolcsi
drpintér
drsmit
drkövér
drsimicska...

huh... még leírni is gáz... csak úgy lángol a kommentablak...

ez az ország nem genetekisan, hanem KULTURÁLISAN kódolt a pusztulásra....

Balt 2012.06.28. 14:45:13

@márta)): "A folyamatos megszorítások hatására, nagyon sokan már csak vegetálnak mindennapi életminőségükben.
S még most sincs vége, mármint a megszorításoknak."

Ohh, de tetszett volna (már akinek...), ha Bajnai alatt húzzuk ki ezt a 2 évet. :))

Balt 2012.06.28. 14:47:19

@márta)): "sőt a DK nélkül meg egyáltalán nem.
Pardon DK) :) Sokkal nagyobb a támogatottsága, mint amit az kutakodási :) eredmények mutatnak. úgy gondolom :)."

Abszolút értékben sztem is: Inkább visz, mint hoz. bármilyen formációhoz csatlakozik. :))

dr. Bubó 2012.06.28. 14:48:31

"Medián: A fideszesek 40 százaléka elégedetlen"

mi a lóf@szzsal elégedetlenek? azt hitték hogy gyorsabban porba lehet döngölni a zországot?

áhh... sok naív ember volt... 10 000 000 - 2 706 292 = 7 293 708
aki azt hitték hogy tényleg demokrácia van/lesz/lehet...
ők 2010 óta tuggyák, hogy nincs és vége van/lesz... és nem is volt...

itt egyetlen kérdés van... hogy mi a lóf@szt gondol a maradék (kb 800-900 ezer fid eszes) 60% ?
mia lópikulától és miben nem mennek rosszul a dolgok ???
még mindig van enyni idióta? a 480 ezer barom is sok egy országnak !!!

szerintem nagyon kevés a 40% !!!!

Balt 2012.06.28. 14:49:27

@gnme: "Kutyát kell tartani. (mondja a tenyésztő)"

A képen az van.(?) Csak el ne lopják... :)

Balt 2012.06.28. 14:51:31

Nyihihi, változik a világ! De hogy ilyen gyorsan...?
index.hu/belfold/2012/06/28/bajnai_nem_vesz_reszt_gyurcsany_szigeten

"A Haza és Haladás nem tudta, hogy a Kobak Klub rendezvénye a DK pártrendezvényévé alakult." :)

Ami kínos, az kínos, na! :)))

Balt 2012.06.28. 14:56:51

@tede: "gyakorlatilag minden szabad pénzemet befizetem és elutalom svájcba"

Izéé, asszem nem utalod... Az csak "névleg" volt svájci frank. De mondjuk a bankok most keményen beszedik a "kamatfelárat". (Bár még most is jobban jön ki az euró- esetleg CHF-hitel összességében a piaci forinthitelnél.)

Diocles 2012.06.28. 15:08:07

@Balt:

Vicces, ahogyan Gyurcsány volt minisztere és bizalmasa megpróbál elhatárolódni a volt főnökétől, persze politikailag érthető.

Csakhogy, ha valakinek, akkor pont Bajnainak épp az volna a fő érdeke, hogy a DK mindenképp benne legyen az Olajfában (ha lesz ilyen), hiszen messze a Gyurcsány-tábor áll hozzá a legközelebb az ellenzéki pártok közül, a többiekkel (MSZP-s középkáderek és méregzöld aktivisták) semmilyen közös pontja, témája nincs, leszámítva persze az Orbán-ellenességet.

Balt 2012.06.28. 15:09:11

@radala: "Szerintem amúgy abban, hogy GyF meg OV jót akar az országnak, abban tuti megegyezhetnénk én Vonáról is meg Schifferröl Jávorról is elhiszem ezt. Mesterházy/Karácsony már nagyon más tészta."

Nem vágom a distinkciót. :) Azaz én máshogy csoportosítanék...
Karácsony nálam is kiesett a pixisből, de hogy Gyurcsánnyal szemben alulmaradjon "jóakarásban", hát ezt fel nem foghatom. Nekem már a 23 millió románozástól (és persze 2004-től) kezdve erősen kérdéses az a jóakarat...

radala 2012.06.28. 15:14:12

@Unionista_: tudtommal az olasz katolikus egyház pont attól olyan befolyásos, hogy a pap szervezi a focit a majálist a búcsút meg mindent a faluban és ezzel senkinek semmi baja nincs. Én ugyan talán ateista vagyok vagy inkább a fene se tudja mi, mindenesetre előfordultam már sok országban mindenféle miséken és az megdöbbentő kulturális élmény, ha mondjuk a falu kórusát hallgatod, nyilván én vagyok a sötét, hogy ennyi ideig nem jöttem rá, pedig csináltam magam is, hogy milyen fantasztikusan gyönyörű is az, ha sokan énekelnek. Rögtön eszembe is jutott, hogy milyen nevetséges sötét középkorozni, amikor tuti jelentősen katartikusabb élményekben volt részük az akkoriaknak, mint most egy való világ nézőnek. Huh, de filozofikus hangulatban vagyok:-) No meg elkezdtem olvasni a Nincs királyi utat és megtudtam belőle azt a (valószínűleg triviális tényt), hogy a matematika eredetileg inkább vallás, mint tudomány, bla-bla-bla. Szóval azt akarom mondani (nem tudom miért is), hogy nem csak a kommunisták, fasiszták, mszpsek, fideszesek csodálatos rendes jóravaló emberek, de az inkvizítorok is:-) csak ugye az eredmény nem olyan fényes. Más szempontból meg kár nagyon rinyálni, van mit enni, süt a nap, és épp most itt nem lövöldözzük egymást halálra (mondjuk igény az azért volna rá). Szóval én épp nem az anonymandi nagy összeborulást javasolnám, de valami hasonlót, mondjuk azt, hogy utáljuk egymást vehemensen, de ne higgyük, hogy a másik rosszat akar inkább csak, hogy rosszul. Nem tudom, hozna-e ez bármi változást, mindenesetre én igyekszem megpróbálni. (no persze lehet mondani, hogy most már békülne a köcsög Fideszes és erre nem is nagyon tudnék mit válaszolni, mert igaz)

Balt 2012.06.28. 15:17:13

@Diocles: Jó, csak fél órával ezelőtt még az volt a hír, hogy Bajnai (meg a Szolidaritás, az ex-munkásőr Felcsúti stb.) elmegy a DK rendezvényére. :))

Lehet, hogy a (z innen-onnan összesepregetett) DK közel áll Bajnaihoz (és viszont), de jól mutatja az elhatárolódás a dolog kínos voltát, amit végül is felismertek. (Talán itt most nem igaz a "jobb későn, mint soha", mert hiába akarja levetkezni magát a kesztyűsbáb, önmagában semmit sem ér...) :))

radala 2012.06.28. 15:20:57

@Balt: GyF beteg, de annyira hisz az igazában, hogy nem hiszem, hogy azt tudja ö magáról, hogy amit akar az nem jó. Karácsonyból viszont kinézem, hogy leszarja az országot az LMP-t akármit a saját ambíciói miatt. Hogy is mondjam GyF meg OV mind a kettő egy szép lovas szobrot tűzött ki maga elé elérendő célnak. (GyF ezt már tuti elbukta) Karácsony meg Mesterházy szerintem már az új generáció, ők nem ilyen naivak, ők a miniszterelnöki audiban látják a végső célt...
De persze lehet ez simán ökörség is, pont ugyanolyan ez mint Unionista eszmefuttatása, ahol az a kiindulópont, hogy bal jó jobb rossz és keres pár hasonlatot, ami ezt alátámasztja. Én is Karácsonyt utálom a legjobban meg Mesterházyt oszt keresek szempontot, ahol alulmaradhatnak még GyF-el szemben is.
Bevallom férfiasan, nem egyszerű ilyen szempontot találni:-)

Mariann19 2012.06.28. 15:21:12

@márta)): Kedves Márta! A társadalmi rétegződéssel kapcsolatos okfejtésedhez néhány adalék.Az utóbbi napokban politikai elemzők által közzé tettek szerint a kormány szándéka az, hogy kiépít egy burzsoáziát és uradalmakat, melyeknek gazdasági ereje "felhúzza" a gazdaságot:Eddig az volt a gyógyszöveg, hogy egy stabil középréteg kialakítása a cél - mint pl.Németországban -melynek "széles háta" elbírja a gazdaságot, fejlődő képes, és gazdasági növekedést generál.Ez utóbbi elképzelés láthatóan csődöt mondott, a középréteg egyre inkább elszegényedik, tartalékait éli fel, az e rétegből alakult vállalkozások egyre nagyobb számban szűnnek meg.A nagybirtokosok és a burzsoázia immáron deklarált szándéka mögött a jelenlegi politika és gazdasági elit protekcionizmussal szerzendő vagyonszerzés áll az állampolgárok mérhetetlen elszegényedése árán.Politológusok itt-ott egy társadalmi robbanástól tartanak anyomor következményeként, azonban a sajnálatosan kialakult félelem és fenyegetettség érzete miatt ez nálunk nem alakul ki.

Balt 2012.06.28. 15:26:42

@Horthy tömeggyilkos volt: "Az MSZP pedig nem felejt."

Pedig a markáns többség már annyira elfelejtené!... :))
(Egyébként igazi maszop-style fenyegetés, vettük!)

radala 2012.06.28. 15:27:37

@Balt: Ja még annyi, hogy nem vetted észre azt a bejegyzésemet (vagy nem is írtam csak gondoltam), ahol azt állítottam, hogy még Hitler is jóakaratú lehetett feltehetőleg:-)
Jut eszembe örülök, hogy örülsz:-) és amúgy is örülök:-)

sanity 2012.06.28. 15:29:06

@Balt: Nekem ezekből az infókból nagyon az jön le, hogy inkább Gyurcsány keresi Bajnai kegyeit, mint fordítva.

Szerintem a DK alacsony támogatottsága nem pusztán városi legenda, és gondolom GYF szeretné némiképpen feltornázni ezt a harmatos százalékot. Bajnai azért elég népszerű a balosoknál ahhoz, hogy hozzon jó pár embert a házhoz.

De az is lehet, hogy már megvan az egyezség. Csak nem akarják kiteregetni a lapjaikat túl hamar, ezért van ez az elhatárolósdi.

Balt 2012.06.28. 15:35:13

@radala: Nagyjából tudunk követni. Thumb up! :)

Diocles 2012.06.28. 15:35:19

Kedves Török Gábor!

1. Szerintem az MSZP valóban oly erős, amilyennek látszik, ennek én nem örülök, de ezt teszi az évtizedes beágyazottság, a saját szakszervezet, újságok, rádiók sora.

Valamint a szocialisták tudják magukhoz kapcsolni leginkább a szavazóbázis messze többségét jelentő inaktív rétegeket, Magyarországon csupán a nyugdíjasokkal többséget, sőt, kétharmadot lehet szerezni, az értelmiségnek szinte nem is kell mondani semmit.

A tendenciák is azt mutatják, hogy az MSZP tovább fog erősödni, pl. a most százezrével felülvizsgált kamurokkantak nyilván bősz gyűlölettel fognak a Fidesz ellen fordulni, és nagy szeretettel fognak arra emlékezni, h az MSZP alatt bezzeg' nem voltak ilyen csúnya felülvizsgálatok... (Azt most hagyjuk, h ráment erre (is) az ország, itt ezen réteg valószínű mozgása érdekes.) A dugódíj dettó...

2. Kicsit úgy érzem, hogy a liberális véleményformálók (ha meg nem sértődik, ide sorolom Önt is), túl soknak, túl gyorsnak találják az MSZP erősödését...

Bizony, a gazdasági helyzet, a kormányzás kifogásolható minősége, a könyörtelen médiaössztűz, stb. (sokféle okot fel lehetne sorolni és rangsorolni) láthatóan újra a csúcsra röpíti a "megújult" MSZP-t, és - lásd a várható tendenciákat - bizony könnyen meglehet, hogy még az LMP-s és/vagy Bajnai-féle fügefalevélre sem lesz szükség. Hát erre nem nagyon számított senki, ugyebár.

A cikkéből én azt az aggodalmat olvasom ki, hogy a szocik nagyon könnyen túlgyőzik magukat, mintha csak azt írná: "kedves szocik, azért illene bevenni a buliba az LMP-t is, lécci-lécci, a Ti érdeketekben is!" :)

3. Csakhogy, mint Ön is írja, a helyzet, a választási rendszer a Fidesz egyetlen esélyes váltópártjának, az MSZP-nek kedvez. Aki balos/kormányváltó szavazó, az az MSZP egyéni jelöltjére fog szavazni, ezt a szocik is nagyon jól tudják, így ők az erő pozíciójából tárgyalhatnak.

Persze taktikusabb maguk mellé venni az LMP-s/Bajnai-féle fügefalevelet (bár ez Bajnai esetében könnyen lehet kontraproduktív is, hiszen ugyan a média imádja, de vajon a nép is?), de ha ez mégsem történik meg, akkor sem szenvednek el feltétlenül jóvátehetetlen veszteséget, hiszen a kormányváltó szavazatokat vélhetően formális együttműködés nélkül is megkapják az egyéni jelöltjeik.

Roy 2012.06.28. 15:35:24

@Balt: Egy kicsit dátumot tévesztettél. 2014 után!!!
Keserves időszak csak most jön. Tündérkirályfi tündérországa.

Balt 2012.06.28. 15:37:40

@Unionista_: Nos tehát: árnyékra vetődtünk. :) Mondhatom, mert én vet(ít)ettem. :))

Balt 2012.06.28. 15:40:25

@világoszöld: Én meg úgy sejtem, nagyjából kizárható az új rendszerben, hogy egy párt/formáció ne jusson abszolút többséghez.

Balt 2012.06.28. 15:43:05

@rockjano: "Amúgy ne marháskodj már a privatizáció Antalék alatt kezdődött (sőt még elöttük)"

Erről beszélünk...

"a szovjet államadósság meg nulla volt"

Mond neked a KapolyiDunaiMátéHujberBudaiKocsisStb. név valamit...?

Diocles 2012.06.28. 15:45:04

@radala:

"Én is Karácsonyt utálom a legjobban meg Mesterházyt oszt keresek szempontot, ahol alulmaradhatnak még GyF-el szemben is.
Bevallom férfiasan, nem egyszerű ilyen szempontot találni:-)"

Had segítsek: Gyurcsány pártja legalább nem demagóg a gazdpolban.

Nagyon nagy balhé lesz abból, ahogy Mesterházyék és Karácsonyék jól felhergelik az inaktív rétegeket ("van itt pénz, csak a csúnya jobboldal a gazdagoknak adja, csak el kell tőlük venni, stb.")

rockjano 2012.06.28. 15:45:23

@Balt: nem a szovjet államadósság a kérdés soha nem is volt az. Örüljünk hogy valamit kaptunk belőlle.

Szerintem ezt te is tudod.

Volt itt elcseszés sok más, sokak által...

Kimondom az igazságot (törölt) 2012.06.28. 15:45:37

Az eddig is bebizonyosodott, hogy a legrosszabb ennek az országnak egy kétpólusú politikai rendszer, ahol a Fidesz és az MSZP egymás váltópártja.
A Fidesz pedig tudatosan játszik erre, mert neki egy gyenge, legyőzhető MSZP a legjobb.
Csakhogy van Jobbik választás is!
Én szeretnék egy teljesen, szinte szó szerint kiherélt baloldalt látni.

Balt 2012.06.28. 15:47:05

@rockjano: FazakasPálSuchmanÉsígytovább...?

Balt 2012.06.28. 15:49:00

@bariga: Lagarde zöld utat adott, tehát a "szabadságharc" nyilván lanyhul egy darabig...

Balt 2012.06.28. 15:50:55

@torró: Én csak idéztem, mint látod. :)

Balt 2012.06.28. 16:02:38

@radala: :))) Hát ez nagyon jó!
Mi van, mi történt? - tenném hozzá, hogy teljes legyen az élmény. :) (De viccen kívül, ezeket a kommenteket hiányoltam volna!) :)

Balt 2012.06.28. 16:06:06

@radala: Az biztos, hogy nagy macher a nevezett, de nem látom (be(le) a víziót: szerintem ez a (pont akkor "menő") Blair-i 3. utas baloldaliság is csak egy felvett aztán eldobott eszköz volt, nem több...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.28. 16:09:11

"Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét,"

Alapvetően elhibázott a felvetés! A fityisz támogatottsága érte be a maszopét! Lefelé menet közben. :)

gnme 2012.06.28. 16:14:19

@Balt: ez a design kutyám, ezt viszem mutogatni :-) ..mindig mindenki rábukik :-)))

Balt 2012.06.28. 16:15:30

@radala: Ja, hogy Gyurcsány pályafutásában (színre lépésében) lehet a legpregnánsabb ilyet találni, az már-már sztereotípia: :)
Biztos írtam már nem 1x, hogy volt anno az Origo polfórumon egy wtfcatsn nickű, akkor (azaz 2002-ben) Centrum-párti szavazó gondolkodó, aki akkor valóságos kiáltványt fogalmazott (eléggé hozzád hasonló stílusban :)) Gyurcsánynak, amivel a 2004-es népszavazás élére állhatott volna (hogy később aztán a Fideszre fogva elszabotálja a kérdésben megfogalmazott "alkosson törvényt". Egyszer megkeresem, de a lényeg, hogy ezzel jut is marad is alapon örökre lemosta volna magáról és az MSZPSZDSZ-ről a "hazafiatlan" (eléggé eufemisztikus) jelzőt, a Fideszre tolva a sarat, nem elcsüggesztve/elmérgesítve a határon túli magyarságot, tehát a számára optimális forgatókönyvvel szemben egyszerű erőfelméréssé silányította a népszavazást. (Akkor még volt ereje, mi tagadás...)

Na, ha valami, ez alulmúlhatatlan dolog a szememben, tényleg nehéz Mesterházynak és Karácsonynak alulmúlnia - mellesleg mindketten megszavazták az alakuló parlament első törvényei között a kettős állampolgárságot.
index.hu/belfold/2010/05/26/elfogadtak_a_kettos_allampolgarsagot

(Őszintén sajnálom, hogy nem ezen a kvázi-konszenzuson mentünk tovább...)

ssi 2012.06.28. 16:16:10

a pártok életében/sorsában sincs előre borítékolható tuti biztos .. csak álmok/vágyak/kéjek ..

a politikusi viselkedésben viszont tuti biztos elemek: titkolózás, sunyiság, ferdítés stb. - és az utolsó pillanatig .. mert amit akarnak, azt nem mindig lehet és azonnal vagy egészen sem ...de a végül kiterített kártyáikat is fenntartásokkal kell fogadni

sokan remélték, sőt már biztosak is voltak a szocik eltűnésében ..
ma a Fidesz és a szocik is kormányozni akarnak és egyedül ... erre játsszanak ...

T.G. - nem tudom, ő bekukkanthat-e a paraván mögé, de a mindenkinek és éppen látható tendenciák kibeszélése talán nem haszontalan ..

Balt 2012.06.28. 16:18:14

@radala: :)
Hitlert nem tisztünk boncolgatni, tegyék a németek (osztrákok). :)

Balt 2012.06.28. 16:20:42

@sanity: Ez így lehet, a fejleményeket látva. :) (Bármelyik változat reális, de az biztos, hogy Gy akarja mozgatni a szálakat, erről a szándékáról nem tett le 2%-kal sem...)

Balt 2012.06.28. 16:23:00

@Diocles: "A tendenciák is azt mutatják, hogy az MSZP tovább fog erősödni, pl. a most százezrével felülvizsgált kamurokkantak nyilván bősz gyűlölettel fognak a Fidesz ellen fordulni, és nagy szeretettel fognak arra emlékezni, h az MSZP alatt bezzeg' nem voltak ilyen csúnya felülvizsgálatok..."

Ennyire sztem nem vészes a helyzet (vagy annál inkább...): túlnyomó többségük sosem volt Fidesz-szavazó, talán még 2010-ben sem...

bariga 2012.06.28. 16:27:46

@Balt: Jó lenne gyorsan megállapodni, csökkenhetnének a hozamok. Az infláció is előbb vagy utóbb. Új beruházások talán csak 2-3 év múlva jönnek majd. Csak nem kell újra elrontani.

Balt 2012.06.28. 16:30:32

@Diocles: Bajnai csak 1 körzet, jó, Oszkóval 2. Ha egyáltalán el mernének indulni egyéniben, mert ugye eddig se mertek, politikai ambícióik meg deklaráltan nincsenek. :)

Abban biztos vagyok, hogy egy bármilyen összetételű MSZP és/vagy DK kormány heteken belül megbukna.
Lám, ezt Gyurcsány is levette még a januári össztűz ellenére, békemenet előtt is:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512445

Balt 2012.06.28. 16:33:11

@rockjano: Kapolyi, az öreg szociáldemokrata (muhaha) éppenséggel ebből lett a top100-ban...

Ixos 2012.06.28. 16:33:55

@tede: dehogy utalod te svájcba, ehhez svájcnak semmi köze...a a spekuláns bankod húz le, de durván

Balt 2012.06.28. 16:35:14

@Kimondom az igazságot: Ez maga a "nagy Radala-sejtés". :)
Csodálom, hogy még nem Jobbikos. De még lehet. :) Akár én is... De most nem aktuális. :)

rockjano 2012.06.28. 16:37:54

@Balt: A State capture-ös feltételezésekhez mit szólsz??

Állítólag sok dologban már nem is Orbán dönt.

Olyan nagy hatalmu emberek vannak mögötte hogy akár őt is félrerakhatják...

Nagyon kiváncsi lennék egy mély őszinte beszélgetésre egy vezető fideszessel vajon ők mit gondolnak ezekről. Az egész Hagyó ügy egy nagy semmi ezekhez képest és abból mekkora balhé lett és ebből meg ennyire nem...ügyes kommunikáció...

De a kegyetlen valóság ott kukucskál ki a háttérből...

Balt 2012.06.28. 16:40:30

@rockjano: Mindenhol van egy nagyobb hatalmú, de 40 körül az ember(ek többsége) rájön: a halotti leplen nincsen zseb... (Nemrég olvastam valahol, telitalálat...)

Balt 2012.06.28. 16:44:00

Na, ez egyre jobb: :)) Minelnöki castinghoz mérhető öntököndöfés: :)
index.hu/belfold/2012/06/28/bajnai_nem_vesz_reszt_gyurcsany_szigeten

Egy kicsit lemaradtak az ideiglenes szállásadók, de ez is ide passzol:
nivo.blog.hu/2012/06/28/bajnai_politikai_ongyilkossaga

Pardon, ha off, de talán nem annyira.

rockjano 2012.06.28. 16:44:38

@Balt: :-)

Ez jó. De én meg azt hallottam egy filmben Danny DeVitó-tól hogy az élet egy társasjáték és az győz benne aki a leggazdagabban hal meg :-)

Ez is egy nézőpont

Hertelendi 2012.06.28. 16:45:31

@rockjano: Az köztudott, hogy orbán addig maradhat a helyén, amíg teljesíti a nagy emberek kívánságát.

Balt 2012.06.28. 16:46:24

@Balt: Na, a link ugyanaz marad, így kerek:
"Elmarad a Demokrácia sziget

Lemondta a részvételét a Demokrácia sziget nevű, kétnapos Gyula környékii fesztiválon a Haza és Haladás Alapítvány, azaz sem Bajnai Gordon volt miniszterelnök, sem Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, sem Szigetvári Viktor nem vesz részt az eseményen.
A sziget programjában Ungár Klára is szerepelt, de mint írta, ő sem tudott arról, hogy az a Demokratikus Koalíció rendezvénye. A Szema nevű liberális párt elnöke is lemondta részvételét. Az esemény a lemondások miatt elmarad."

rockjano 2012.06.28. 16:47:19

@Hertelendi: Ez is lehet. Engem azért nagyon idegesít hogy a "nagy emberekről" ilyen keveset tudunk, ez persze oldal független...

Balt 2012.06.28. 16:49:18

"Továbbra sem kívánunk politikai rendezvényeket támogatni, illetve azokon előadói szerepet vállalni, így mind a támogatást, mind a részvételt a mai napon visszavonjuk" - írták közleményükben.

Az alapítvány "továbbra sem kíván pártpolitikai tevékenységet folytatni, célja a jó kormányzás szakpolitikai támogatása Magyarországon" - írta Schmidt-Hegedüs Dóra kuratóriumi elnök, aki Bajnai miniszterelnökésge idején a miniszterelnök kabinetfőnöke volt.

Bajnai szerdán megjelent a Demokratikus Koalíció a Horthy-rendszerről szervezett konferenciáján is. Schmidt-Hegedüs érdeklődésünkre elmondta, abban az esetben is hasonló volt a helyzet. A volt miniszterelnök magánemberként, a Mozgó Világ meghívására érkezett a rendezvényre, és csak ott szembesült azzal, hogy az a Demokratikus Koalíció pártrendezvénye. Bajnai rövid rosszullét* után távozott is a konferenciáról."

Eufemisztikusan: ottlét. :)

Diocles 2012.06.28. 16:49:22

@Balt:

Nem igazán értem, hogy a liberális megmondók (Uj Pétertől a VV-s agitátorig) miért akarják annyira a "hatalmat", vagyis azt, hogy a gyűlölt Fidesz eltakarodjon és - reményeik szerint - Bajnai jöjjön a helyére. Miből gondolják, hogy az ő elképzeléseik érvényesülnének, és nem az MSZP-s mutyi?

Tegyük fel, hogy Mesterházy - nagy kegyesen - beleegyezik, hogy Bajnai legyen a kormányfő (de, mint mondom, ez egyáltalán nem biztos, hogy érdeke, és itt most nem csupán arra gondolok, h ő akarna kormányfősködni, hiszen nyilván azért melózik, h ő kaparja ki magának a főhatalmat, hanem arra, hogy a technokrata és milliárdos Bajnai egyáltalán nem biztos, h népszerű is a megmondóember-körön kívül...)

Oké, tehát Bajnai lesz a kormányfő, tegyük fel, de mi garantálja, hogy egy év múlva nem teszik úgy lapátra, mint Medgyessyt? Semmi, sőt.

Megjegyzem, egyáltalán nem bánom azt, hogy visszajön az MSZP, mert tökmindegy, ennek az országnak a jövőjét már nem a kormányok határozzák meg, hanem az euroválság, a versenyképtelenség, a kivándorlás, a demográfiai összeomlás... Az ország szempontjából túlképp érdektelen, hogy ki kormányon, azaz, éppen kit anyáznak a problémák miatt.

"Csodát" meg egyik sem fog tenni, ha a Fidesz itt tart kétharmaddal, teljhatalommal, akkor majd egy gazdpolitikai balfordulatot hírdető, heterogén MSZP-LMP fog itt rendet tenni, egy sokkal súlyosabb helyzetben?

Szal meneküljön mindenki, akinek van lehetősége...

Balt 2012.06.28. 17:01:05

Alapvetően igazad van, de ne légy ilyen pesszimista.

Abból meg nem engedek, hogy egy MSZP/DK vezette kormány nem húz ki itt még egy teljes ciklust, bárki legyen is a minelnöke. :)

Kis porszem vagyunk mi a kavargó homokviharban, de legalább nem törünk össze. :)

Hertelendi 2012.06.28. 17:03:01

@rockjano: Nem érdekük, hogy kilépjenek a napra. Nekik tökéletesen megfelel, ha a háttérből mozgathatják a bábokat. Azért persze sejtéseink lehetnek a személyeikről. Ki tudja, hogy ez a simicska gyerek valóban akkora ász-e, vagy vannak nála jóval nagyobbak is? És biztos, hogy csak magyarok vannak a pakliban? Esetleg egy-két izraeli, amerikai, vagy orosz? Azt hiszem ezt soha nem fogjuk megtudni.

Balt 2012.06.28. 17:04:26

@Diocles: Bajnainak valóban megvolt az a bája, hogy hozta a technokrata minimumot, nem keveredett látványos ideológiai vitákba, az Internacionálét is csak tátogta... :)), persze ezt önnyen megtehette, mikor tudvalevő volt, hogy alig 1 évre szól a mandátuma. "Önálló" programmal (ingatlanadó stb.) alighanem lennének konfliktusok...

márta)) 2012.06.28. 17:10:18

@Balt:
Na figyeljen ide!! Vagy ír Nekem normálisan megfogalmazott kommentet vagy semmit! De inkább válassza az utóbbi megoldást. Ha kérhetem.

Egyébként! Tudjuk, mit rontott el a Gyurcsány.
Tudjuk, milyen állapotban adta át a Bajnai az országot - olyan állapotban, melyről nemzetközi politikusok, ismert politikusok, kiknek "neve" van a világban- is elismerően nyilatkoztak.
Végül tudjuk mi van most!
Egyébként mi a probléma?
hm?

márta)) 2012.06.28. 17:14:39

@Mariann19:
Igazán kedves! Ezt az Ön által felvázolt adalékot" tudjuk, s nem a hírekből, hanem a valóságból.
A társadalom egy hatalmas csoportja meg is tapasztalja.
Egyébként nagyon köszönöm.

stanci 2012.06.28. 17:16:59

@márta)): Úristen! És ezt még komolyan is gondolja!
Neve mindenkinek van, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhez ért!
Tisztázzuk, pocsék állapotban volt az ország!
A fidesznek meg úgy kell, miért nyerte meg a választást!
Látható volt, hogy 4 év alatt nem lehet rendbe hozni az országot, hagyták volna, hogy egy évvel a választások után elkergették volna az egész hozzá nem értő MSZP-t.

sanity 2012.06.28. 17:18:42

@Balt:
Na igen, GYF se hülye annyira, mint a holdudvara. Ő azért az Orbán gyűlölet mellett képes hideg fejjel is gondolkodni. Meg szerintem tisztában van vele, hogy az igazi kemény mag demonstrálók részéről a jobb oldalon található. Gondolom tanult 2006-ból. Plusz Békemeneten is többen voltak, mint az álcivil tüntetéseken alles zusammen.

Anno Orbán is nagyban emlegette az előrehozott választásokat, de nyilván ő sem akart idő előtt bársonyszékbe ülni a válság kellős közepén:)

Hertelendi 2012.06.28. 17:18:51

@márta)): Kedves Márta! Néhány hiba csúszott a kommentedbe...
Itt mindenki tegeződik...valamiért. Ez íratlan szabály. Ha magamat említem a kommentemben, azt nem illik nagybetűvel írni. Másrészt pedig itt mindenki elmondja a véleményét pártállásától, vehemenciájától és intelligenciájától függően. Vannak akik csak szart keverni járnak ide. Balt nem tűnik nekem ilyennek...

nápolyi maszti 2012.06.28. 17:20:20

@Balt:
2014-ra akkora szarban leszünk, hogy ezek a mostani eszmefuttatások (meg még azok is, amiket fél év múlva írnak) teljesen irrelevánssá válnak. Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni Bokros interjúját a Narancsban. A megoldást nyilván egy újabb kétharmad jelentheti, ami a fidesz-kóceráj összes selejtjét a szemétdombra dobja -- remélem, politikai értelemben ugyanoda kerül nemzetünk nagy kártevője, a vezénylő tábornok is: menjen haza fociakadémiát igazgatni, meg a kemény munkával, könyvírással és nem-taggyűlésekkel megszerzett családi milliárdjait számlálgatni.

sanity 2012.06.28. 17:22:58

@márta)):

Na ne mondja!:)))) Persze, hogy elismerték, amikor szolgamód hajtotta végre az IMF követeléseket! Ennyit tett, és az Önhöz hasonló naiv emberek egyből istenítik...

márta)) 2012.06.28. 17:32:56

@Hertelendi:

csak szart keverni járnak ide" Na ne mondja! Ön miért jár ide?

Ha ÉN egy kommentet végig nagybetűvel írok, mert NEKEM úgy tetszik, akkor úgy fogom írni.
A szabályokat pedig nem Ön fogja Nekem megszabni. Gondolom érthető.

Ha nem tetszik a Török Gábornak amiket írogatok, majd kimoderálja. Gondolom.
Ennyi. Nem több, és nem kevesebb.

márta)) 2012.06.28. 17:37:03

@stanci:
Hát! Ez egy nagyon épitő jellegű komment. :))
Komolyan.

török gábor 2012.06.28. 17:39:12

@Diocles: Kedves Diocles, nekem ebben az ügyben nincsenek ilyen aggodalmaim, vágyaim. Teljesen mindegy számomra, hogy az MSZP kivel kormányoz (ha egyáltalán lesz rá lehetősége), egyedül csak az érdekes, hogy lehetnek-e jobbak, mint a mostani kabinet, vagy éppen a korábbi szocialista kormányok (nem hiszem, hogy ebben az LMP szerepe meghatározó lehet). De ez már egy teljesen más szempont, mint amiről ezek az írások szólnak, itt ugyanis a pártok stratégiai helyzetéről, a politikai versenyt meghatározó tényezőkről szoktam írni - egy-két kivételtől eltekintve. 2014-ben olyan kormány biztosan nem alakul, amelyért lelkesedni tudnék, ahhoz a jobboldalon és a centrumban még sok mindennek kellene történnie. Ezért aztán nem is lelkesedni és politizálni fogok, hanem elemezni :)

stanci 2012.06.28. 17:40:49

@nápolyi maszti: Jajj!
Szerintem is bajban leszünk még 14-ben, de nem azért amiért Ön gondolja! Azért mert a 20 év liberalista ,szerintem idióta politika a bány béka popsija alá vitte az országot! Remélem nem arra gondolt, hogy majd a szegény fideszt/tagadhatatlan, túl értékelte magát/az előző kormánypárt váltja!

márta)) 2012.06.28. 17:42:29

@sanity:
Naiv emberek". Tényleg? Most viccel, vagy ez komolyan is gondolja.

Ne fáradjon, ha nem olvasta még az általam többször leírtakat, itt, vagy esetleg máshol, más blogon.

Én egyáltalán nem vagyok elfogult a politikai pártokat-, sőt politikusokat illetően. Azt, hogy úgy igazából, melyik "erőt" fogom támogatni, majd el fogom dönteni.
A vélemény kinyilvánítása pedig nem tiltott. Főleg, ha az nem sért mélyen emberi "értékeket".
Csak szóltam.

Hertelendi 2012.06.28. 17:46:25

@márta)): Hát erre nem tudok mit írni. Annyit tehetek, hogy kihagyom a kommentjeidet, és vele együtt téged is...

márta)) 2012.06.28. 17:47:15

@stanci:
Még annyit! Fohászkodni kedves nem itt kell.
hm?

márta)) 2012.06.28. 17:51:54

@Hertelendi:

hogy kihagyom a kommentjeidet, és vele együtt téged is... "

Az nagyon jó lesz. Komolyan.
Megszoktam már az eltelt idő alatt. Mármint, hogy kihagyják a kommentjeimet.
Mindig is úgy festett a dolog, hogy "normális választ" soha sem kaptam.
Ezért nem probléma. Már nem. Komolyan.
:((

Balt 2012.06.28. 17:52:15

@márta)): "Tudjuk, milyen állapotban adta át a Bajnai az országot - olyan állapotban, melyről nemzetközi politikusok, ismert politikusok, kiknek "neve" van a világban- is elismerően nyilatkoztak."

Háppersze... épp most nyögjük a Bajnai felvette hiteleket:
www.magyarhirlap.hu/images/ups/67/67948.jpg
outside.mfor.hu/mfor/images/magyfiz_100727_600.jpg
www.mfor.hu/cikkek/Ot_ev_alatt_3500_milliard__jovore_kezdhetunk_torleszteni.htm

Balt 2012.06.28. 17:57:01

@Hertelendi: Kösz! Utóbbiról ill. a cáfolatáról (magamat illetően) nem vagyok teljességgel meggyőződve :), de Márta és nővérei :) kimondottan válaszra ingerel. Néha... :)

Balt 2012.06.28. 18:01:30

@nápolyi maszti: Mondjuk Gyurcsányig még H. Kovácsra sem szorult annyira ökölbe a kezem, mint Bokrosra... Nem olvastam az interjút - talán nem is fogom -, de Bokros nem túl meggyőző (számomra). Adja Isten, hogy újra( ...?:)) politizálásra adja a fejét, hátha nem viszi el szárazon... :))

Balt 2012.06.28. 18:05:33

@nápolyi maszti: Jaj, elfelejtettem: Együtt sírunk/nevetünk a világgal/Európával, ez lesz meghatározó gazdaságilag 2014-ben (és még utána is egy darabig...), tehát ha most csitulni is látszanak a kedélyek, valóban könnyen lehet, hogy 2014-ben más lesz a konstelláció - ne adja az ég.

márta)) 2012.06.28. 18:14:11

@Balt:

Nyögjük" persze) Meg a MOL. csomag. Nem tudom ez Önnek ismerős?

Ön téved.
Nem a Bajnai egy éves kormányzását nyügjük", hogy az Ön szavaival éljek.

A gyökerekhez kell visszamenni, de legalább a rendszerváltásig. Ami olyan fantasztikusan kezdődött, s le lett vezényelve. :)
Ki is volt az elinditója a nagy privatizációs folyamatoknak? Na.Igen.
A hatalom megtartása? érdekében, voltak/vannak ügyek, problémák, melyet minden kormányok csak tologattak maguk előtt.... s a végén akkora "halom" lett belőle, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. (igy egyszerüen fogalmazva).
S erre a mostani elhibázott gazdaságpolitika, csak rátett egy hatalmas lapáttal. Hogy csak a szeszadó eltörlését, vagy az egykulcsos adót emlitsem, mely csak fokozta a "hiányt".
S az a fránya" gazdaság a világért sem akar működni.

Ami most van, a hatalmas munkanélküliség, az, hogy lassan , de biztosan ellehetetlenitették, szétverték a vidéket , mind felhalmozódott probléma.
A hatalmas szegénységet, egy bizonyos társadalmi csoportnál, pontosan ez okozta.
Generációk nőttek fel - főleg vidéken,- hogy nem ismerik a munkát. Az a társadalmi csoport, kik a mezőgazdaságban, az üzemekben, gyárakban voltak foglalkoztatva. S a kilátástalan helyzetükben nem is volt arra lehetőségük, hogy felkapaszkodjanak.
Ez egy szomorú, és összetett folyamat.
Úgy gondolom.

Balt 2012.06.28. 18:14:33

"Gyurcsánynak vissza kéne vonulnia kurva jó könyveket írni a baloldalról."
fedor.blog.hu/2012/06/28/a_santa_kutya_esete_a_dk-val

:))

lavór 2012.06.28. 18:15:01

"Jönnek a szocialisták"

Gyáj, má' megen? Ezt az amnéziás nemzetet! Valami gyógyszert kéne osztani... :D (Mert elgurulhatott...)

márta)) 2012.06.28. 18:16:49

Egyébként a Bajnai kormányzása idején a cél és az eszköz is jó volt/lett volna. Csak az idő volt kevés.

Most pedig a cél lehet, hogy jó volt/lett volna, csak az eszköz nem.
Szerintem.
:(

Mariann19 2012.06.28. 18:17:37

@Balt: Kedves Balt! Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy Bajnai megbízható pályára állította a gazdaságot, elég kemény megszorításokkal, az igaz. Ennek alátámasztására vissza kell gondolni, hogy az IMF hitel utolsó részletének lehívására nem került sor.Bajnai Gordon szakértőkkel vértezte fel magát a konvergencia program elfogadásához, melynek elfogadása és a hitel jóváhagyása három hét alatt lezajlott. Amennyiben az általa kidolgozott gazdaságpolitikát folytatta volna az Orbán kormány, megfelelő biztonsággal lehetett volna átvészelni a külgazdaság hatásait.Én ezt a helyzetet viszonyítom a jelenlegi - mondhatnám - destabilizált gazdasági állapothoz. Lehet itt hivatkozásokat felemlegetni, objektív hatásokra utalni, én, mint állampolgár azt látom, hogy Lengyelország pl.4%-os gazdasági növekedéssel számol, Lettország mély süllyedésből talpra állt, Szlovákia újra igéretes pályára lép. Az Eu-s gazdasági mutatók alapján mi az utolsó három helyek egyikét foglaljuk el több területet figyelembe véve.Ehhez a megállapításhoz nem szükséges pártszimpátia, ezek tények.Próbáljunk úgy véleményt alkotni, hogy az eseményeket tőlünk eltérően minősítőket ne támadjuk, hanem gondolkozzunk el az érveken, lehet cáfolni, de leginkább megbeszélni az eltérő álláspontokat. Üdv!

nápolyi maszti 2012.06.28. 18:29:08

@Balt:
Nem akarom megbántani, de ezek nekem egy a pártja iránt végletesen elfogult fidesznyik szavai, ilymódon még az óvatosan adagolt kritikai megjegyzései sem igazán relevánsak. Lehet, hogy a bányászbéka feneke alatt voltunk, de orbán és matolcsy gőzerővel továbbástak bennünket. Nekik még azt is sikerült elrontani, ami úgy-ahogy működött. Ilyen katasztrofális páros még nem ténykedett a magyar politikában (úgy gondolom egyébként, hogy a hazugságversenyben is verhetetlenek), náluk bárki jobb lenne -- Bajnai és Oszkó pedig fényévekkel, szerintem ebben lassan már mindenki egyetért.

korábban ulrike 2012.06.28. 18:32:47

@Szimba: Eeeegen. Ez a különbség az egypártrendszer és a kétpárti demokrata váltógazdálkodás közt. Az előbbiben az elvtársak egymást még irtották, az utóbbiban pedig már csak váltják. Az istenadta ezt demokráciának hiszi, mert látja az elvtársak fizikailag már nem kínozzák egymást. Csak a választókat. De ezt nem látja az istenadta. Illetve lehet, látja, csak élvezi, mert mazochista.

Hruscsov korában a szocializmus a vicc szerint olyan volt, mint a repülőgép: egy vezetett, a többinek hányingere volt. Ez a kétpárti már jobb, mert már két elvtárs vezet váltva. A hányinger sajna maradt.

dr. Bubó 2012.06.28. 18:34:37

felfoghatatlan hogy 2 706 292 barom foglya magát és bemegy a forradalmi fülkébe...

és gond nélkül TÁMOGATÓ ikszét a következő nevekre teszi
drkósa
drdajcs
drlézer
drmatolcsi
drpintér
drsmit
drkövér
drsimicska...

ez az ország nem genetekusan, hanem KULTURÁLISAN kódolt a pusztulásra....

Balt 2012.06.28. 18:46:03

@márta)): Mol-csomag: ha nem adták volna el, nem kellett volna visszavásárolni. Ja, hogy már Gyurcsány-Bajnai idején is pánikoltak az OMV ("színű") felvásárlástól - ami, azaz a lex Mol miatt a zunijó jól valagba is rúgta kedvenceit -, az más kérdés...

Talán meglepő, de a rendszerváltás elkúrt voltában egyet tudunk érteni... Nem mondom, hogy mai fejemmel Horn Gyufa szavazó lennék '94-ben, de bizony eléggé át tudom érezni a "kádári nosztalgiát". (Szégyenkezve...) Pedig akkor az volt az álláspontom, húzzanak Borossék a francba mielőbb, még ha ez az idült alkoholista pufajkás jön is, annak legalább hálásak a németek. (Na ja, el is neveztek utcát róla valami keletnémet gyárváros barna övezetében...) :))

korábban ulrike 2012.06.28. 18:46:12

@dr. Bubó: Doktornak se könnyű ám. Senki sem kérdi, hogy a 'maga szíve sose fáj'. Pedig fájhat neki néha. A feje viszont nem. Az nincs neki.

Balt 2012.06.28. 19:06:08

@Mariann19: Csak azt tudom mondani, amit Mártának, amin berágott: :)

Ohh, de tetszett volna (már akinek...), ha Bajnai alatt húzzuk ki ezt a 2 évet. :))

Azért az valahol vicces, hogy 2009-től kezdve az volt a (ún.) baloldal legnagyobb öröme, hogy "... de legalább Orbán se tud mást csinálni (ezért már az önkormányzati választásokon akkorát hasalnak, mint az ólajtó"). Ez a "prognózis nem olyan nagyon jött be, noha megengedem, bizony voltak visszás - vagy legalábbis rosszul kommunikált - és kapkodó(nak tetsző) döntések, de a nem kicsi terheket bizony nem a "gazdagokra" (értsd: átlagjövedelemmel bejelentettekre, 31 milliós ingatlant birtoklókra stb.) rótták, hanem igyekeztek minél szélesebben teríteni a társadalomban. A fő kivétel ez alól a gyermeket nevelők, ami bizony szöges ellentétben áll a Bokros-Bajnai megszorítósdival - amiért nem mellesleg nem tudjuk eléggé elmarasztalni utóbbiakat... (Ja, meg a nyugdíjasok is kivételek, de ezzel együtt asszem lehet örülni: ezen fog bukni a választás újra. És újra... Amíg ki nem borul az éjjeliedény.)

menőmano 2012.06.28. 19:06:34

@Balt:
Önnek nagyon igaza van! Az MDF-nek el sem kellett volna kezdeni. A zseniális" privatizációt.
Folytassa még! Annyira jó olvasni. Ön annyira elfogult, hogy néha más azt sem tudja miket írogat. Szerintem.
Hát. komolyan......

Lacdelo 2012.06.28. 19:08:57

Alig várom már, hogy valamelyik ballibsi párt átvegye az ország irányìtását az inkompetens, korrupt ès antidemokratikus Fidesztôl. :)

Balt 2012.06.28. 19:12:12

@nápolyi maszti: OK. Oszkót be kellett volna venni a kormányba: :))
www.mfor.hu/cikkek/Oszko_Peter__az_egykulcsos_adorendszer_azonnali_megoldast_nyujtana.html

Bár nem vagyok egykulcsos-fetisiszta, az meg azért mégiscsak elgondolkodtat, hogy Molnár Csaba, Draskovics, Hiller, Szekeres, Kiss Péter, Ficsor, Juhász Gábor fémjelezte kormány tagjának szabad-e bármikor még egyszer felhatalmazást adni választásokon (muhaha)...

Balt 2012.06.28. 19:16:19

@menőmano: Nem is az MDF kezdte (legfeljebb nem szabott gátat a szabad rablásnak), hanem még MÉMeth Miklós. :)

Balt 2012.06.28. 19:38:29

@Balt: Na, megvan:

*****
wtfcatsn
Topikcím: MSZP, SZDSZ: "nem" a népszavazáson
2004. 11. 19. 17:40:59
Bocs, de megindult az agyam! Képzeld el, kiáll holnap Kuncze, Hiller, Gyurcsány, és azt mondják:

"Emberek, tévedtünk! Megijedtünk a feladattól, mert ezt a törvényt meghozni úgy, hogy előnyökhöz juttassa a határon túl élő magyarokat, de ne indítson áttelepülési hullámot, nagyon nehéz. Megijedtünk, mert ezt a törvényt meghozni egy ilyen ellenzékkel, egy ilyen kiélezett politikai közegben nagyon nehéz. De nem felejtettük el, hogy 2002-től a Ti bizalmatokból kormányozhatunk, és akkor bátraknak, erőseknek, hozzáértőknek mondtuk magunkat. Ezért most nagyon nehéz döntést hoztunk: bátrak, erősek és hozzáértők leszünk. Támogatjuk a népszavazást a kettős állampolgárság kedvezményes megadásának ügyében, kérünk mindenkit menjen el, és szavazzon IGEN-nel, hogy megmutathassuk, hogy érdemesek vagyunk a bizalomra, meg tudjuk tenni azt, amivel megbíz minket az ország, akárki ellenében!" (Ferde oldalpillantás Orbán Viktorra és a Fidesz frakcióra) "Ezek vagyunk mi, szocialisták és liberálisok, a felelős magyar kormány támogatói. Megtesszük azt, amit az előző kormány nem tudott, vagy nem akart. Bevalljuk a félelmeinket, megosztjuk a társadalommal, de együtt felül tudunk kerekedni rajta, és Magyarországot a poklok kapui sem tudják bevenni!" (hosszú dörgő taps, az ellenzék megszégyenülten elsomfordál)

No? Megveszi valaki a beszédet? Ingyen adom...
*****

Mariann19 2012.06.28. 19:39:34

@Balt: Kedves Balt! Úgy tűnik, Te is utalsz a két párt ellendrukker magatartására, amely jelenség a mai napig mételyként jelen van a parlamentben és a napi politikában. Az örökös rivalizálás jegyében Gyurcsány autópályákat épített 60%-át hitelből, bizonyítván, hogy több km-t tud átadni, mint Orbán.Orbán viszont keresztbe tett reform törekvéseknek, melyeket most már neki kell megvalósítani, mely meglehetősen nagy népszerűség vesztéssel jár. Megjegyzem, a reformok bevezetése költséges változtatás,ebben a helyzetben szerintem még nincs is helye, némi stabilizálódás után nyernéel aktualitását. Úgy látom, hogy ez a gazdaságpolitika, amely most kialakult, nem tisztán a gazdaságra koncentrál, rengeteg bel- és külpolitikai szempont torzítja, mely a Fidesz mindenáron való, hosszú távú kormányzati szerepét szolgálja.Emiatt viszont kár beáldozni az országot. Sokkal nyugodtabban viselnék el nehézségeket, ha haladó és kilábaló tendenciák érvényesülnének.

Balt 2012.06.28. 20:00:37

@Mariann19: Az a vicc (???... jó "vicc"...) az egészben, hogy ment a nagy keménykedés az EU részéről a kőbe vésett hiánycéllal (pont ez volt a mnyp-knek az utolsó kenet...), aztán valahogy többedik nekifutásra csak sikerült a kritérium alá vinni (megjegyzendő: ezt manapság kevesen tudják Európában...), addigra az EU-ban és az IMF-ben más szellők fújdogálnak:

Soros beszólt
jún. 28. 18:37 Magyari Péter
A magyar származású amerikai spekuláns szerint Németországnak olyan segélyt kellene adnia az eladósodott országoknak, mint amilyen az USA Marshall-terve volt a második világháború után.

Krugman beszólt
jún. 28. 18:35 Magyari Péter
Paul Krugman, Nobel-díjas amerikai közgazdász szerint az 1931-es válsághoz mérhető fájdalom vár Európára, ha a gazdagabbak - főleg Németország - nem vállalnak az eddigieknél sokkal nagyobb áldozatot. Úgy véli, hogy az eurózóna adósságait szét kell teríteni. Szerinte Görögország már menthetetlen, de a sapnyol bankválság nagyvonalú, közös kezelésével még az eurót meg lehetne menteni. (Index onlájn címlap: index.hu/kulfold/2012/06/28/aggya_penzt_mer_kell)

index.hu/gazdasag/vilag/2012/06/27/soros_nemetorszag_gyulolt_hatalomma_valik

Stb.

Balt 2012.06.28. 20:15:06

Na, ez jó, abszolút ontop: a balliberális összefos... izé, -gás esélyei: :)

"(...) Persze mert momentán úgy állnak a dolgok, hogy az ilyen szarkavarások miatt hatalmas esélye van egy olyan ellenzéki összefogásnak, amiben a sok behülyített résztvevő (mindegyik mögött áll vagy három vagy négy hasonló messiás újságíró, meg blogger) nem azt a pillanatot fogja lesni, hogy mikor robbanthatná darabokra a nagykoalíciót, hogy aztán az elveiért küzdő hős pozíciójában tetszeleghessen egypár tehetségtelen blogíró és a jobboldali "véleményformálók" nagy elismerése közepette. És ennek az ingatag építménynek a tetejére lovagolna be ugyebár Bajnai a fehér lovon, hogy aztán a teljes bukásért ő legyen a felelős (amely felelősséget természetesen ez a blog és a társai rögtön a nyakába is varrnának, onnantól ő lenne a patás és nem Gyurcsány). Szóval adnék egy jótanácsot. Ha már feltételnül posztolni akartok akkor Egyszer, könyörgöm, csak egyetlen egyszer írjátok már le ide, a Varánuszra, a Vastagbőrre, vagy ahová akarjátok azt a nagy népnemzeti liberális programot, ami kivezeti ezt az országot a szartengerből, és lehetőleg ne a messiásokat várjátok, akik majd k.rvajól megcsinálják a frankót, de ha netán elk.rnák, akkor lehet őket b.szogatni életük végéig." (rajnaig, fedor.blog)

menőmano 2012.06.28. 20:40:59

@Balt:
Figyeljen már ide picikét!
Írjon már valami mást is. Ne csak a szocialistákat, a baloldalt ostorozza.
Írja már le, ha kérhetem, Önnek van e valami elképzelése a jövőt illetően. Mondjuk) milyen politikai erőt tudna elképzelni, mely tömegeket tudna maga mögé állitani a következő választásokra?
Miért zuhant "ekkorát" a kormány támogatottsága?
Írja meg kérem, most, miért nem akar működni a gazdaság (sem)?
Tegye ezt azon felül) hogy "nagyongyorsanmondjonleagyurcsány"
Mert ez már érvényét vesztette.

Már ne is haragudjon! De úgy látom Önnél is totális helyzet van.
osztjónapot! ennyi!!!
:)))))

szoja122 2012.06.28. 20:55:54

@Kotkodus: Igazad van a Fidesz legalább annyira kommunista mint az MSZP. Relatíve.

Abszolút értelemben egyik sem az.

Putyilov gyári melós 2012.06.28. 21:01:47

@menőmano:
Ahogy a szavaiból kiveszem Balt elvtárs már elkönyvelte a Fideszbuktát és csak az utána jövô Budapest gyújtogatásban, polgárháborúban, az ország totális megsemmisülésében reménykedik.

menőmano 2012.06.28. 21:06:57

Matolcsy hármat varázsolt, nagyot gyengült a forint"

www.mfor.hu/cikkek/Matolcsy__jovore_2_szazalekos_novekedes_lesz__es_megvan_a_30

Szóval, az egy dolog, hogy jönnek a szocialisták. Abból probléma nincsen.

De "ez" is egy dolog, a Matolcsy féle gazdaságpolitika. Többek között "ennek" is köszönhető, a kormány, s a kormányfő népszerüség vesztése. Magyarul) zuhanása.
Szerintem.
Hát. van illlyyen.
:(

Balt 2012.06.28. 21:07:02

@Putyilov gyári melós: Ha így lesz, hát így lesz. De az biztos. :)
Azért bájos, hogy senki nem számol a Jobbikkal, pedig önmagában keresztben lenyeli a maszopot egy éles helyzetben. Az olyan potenciális "tojalíciós partnerekről" már nem is szólva, mint DK, 4K, Milla stb. De mindegy is, mert ha vissza is jönnétek, azon nyomban mehettek is. :)

menőmano 2012.06.28. 21:09:01

Na megyek nézem a meccset. Elfelejtettem, hogy már elkezdődött.
:)))))))

Balt 2012.06.28. 21:11:11

@Putyilov gyári melós: De most legalább nektek áll a zászló, 2009 óta folyamatosan a megsemmisülésben reménykedhettek. :) Hiába.

Balt 2012.06.28. 21:14:20

@Balt: A 2010 utáni megsemmisülésben.

Lacdelo 2012.06.28. 21:45:12

@Diocles:

Kedves Diocles!

Török Gábort leginkább a Jobbikkal lehet azonosìtani mióta Vona Gáborral vigyorog, nevetgèl ès nem ìtèli el ôket nyìlvánosan, mint bármelyik demokrata. :(

Lacdelo 2012.06.28. 21:49:50

@török gábor:

Mikor fogsz a Jobbik kormányra kerülèsènek várható gazdasági, külpolitikai ès társadalmi hatásairól stratègiai elemzèst kèszìteni?

Milyen Vona támogatójának lenni?

menőmano 2012.06.28. 21:56:40

@Putyilov gyári melós:
Hát! Ja! Vagyis hát, azt sem tudja mi lenne igazán jó. Csak írja a tutit. Szerintem.
De mindegy.
:)))

menőmano 2012.06.28. 22:00:19

Totális a helyzet. Tegnap a portugáloknak szurkoltam, ma meg a németeknek. Igaz, utóbbi még talán nyerhet/győzhet is. Szóval , illlyyen ez.
:((

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 22:01:59

@Balt:
itt valószínűleg az lesz, amit gyurcsány már előre megmondott. messze a legjobb közéleti elemző. bajnai megnyeri a következő választást, és utána a ciklus közepén megbukik, mint radicova.

itt a probléma, hogy hiányzik egy indigó ember. aki bármilyen közéleti problémát képes egyszerű matekkel megoldani. bármit, amit elé raknak. ilyen ember a magyar közéletben nincs. amíg nem lesz, addig stabil kormányzásra se számíts. hacsak nem jön a külső konjunktúra. és akkor nem kell az indigó. akkor pont az ellentéte kell.

és a forintgazdaságot a külső konjunktúra sem feltétlen kapja fel. azért, mert magyarország elveszítette a szövetségeseit. ráadásul nincs jogbiztonság. szóval itt a pénzügyi stabilitás csak egy tényező. külpolitikai fordulat kell. orbán esetleg a sportsikerekben bízhat. de ha egy olimpiai bajnok beszól neki, akkor ezen is elbukhat. az a probléma, hogy nincs olyan közéleti kérdés, amire tudná a választ. ez egyébként igaz a bajnai árnyékkormányára, és igaz a századvégre is. hiába állnak össze akárhogy, megbuknak. viszont a hatalmat át kell menteni. ezt vagy a mérsékelt baloldal és a h&h csinálja meg, vagy a századvég és a mérsékelt jobb. vagy a kettő együtt.

szerintem se az mszp, se a fidesz nem lesz tényező. persze ha mégis lesz konjunktúra és az felkapja magyarországot, akkor orbán a saját szuper kormányzati teljesítményének fogja ezt beállítani. a közönsége hinni fog neki. de akkor a szocik is ígérgetnének. szóval ez esetben lennének ők tényezők. vagy ha a másodvonalban lévők töketlenek. de aki itt kormányzati pozíciót vállal, vagy a képviselőségért feladja az önkormányzat az nagy valószínűséggel kiesik a pixisből.

Balt 2012.06.28. 22:15:02

@menőmano: Akkor Bajnainak van egy rossz kabalája. :))

menőmano 2012.06.28. 22:27:54

@Balt:
Ne rohanjunk annyira előre"!
:(

Putyilov gyári melós 2012.06.28. 22:43:29

@Balt:
És ki az a nektek, te szerencsétlen agymosott?
Az ország lakosságának a 80%a rosszabbul él, mint 4 éve és a beteg agyad már örvend, hogy még xarabb lesz, NEKÜNK A NÉPNEK!

Lacdelo 2012.06.28. 22:56:03

@Balt:

A Jobbiknál kártalmasabb párt nincsen a magyar nèzve.

Idióta, xenofób ès inkompetens banda.

A hatalomba jutásukkak Magyarország gazdasága menten tönkre menne.

A Jobbik tele van megèlhetèsi bűnözôkkel. :(

Unionista_ (törölt) 2012.06.28. 23:06:12

@radala:
az olaszoknak (és általában dél-európának) azért kell szentatya, hogy a tenger másik oldalán a moszlimok féljenek valakitől. és akkor eljátsszák, hogy követik a pápát. kicsiben ezért követik a papot. és ez kulturálisan beépül a mindennapokba. de amúgy simán le fogják nyúlni a vatikáni bankot. ha ehhez le kell váltaniuk a német pápát, akkor ezt is megteszik. és ha az az eb-n tizenegyesekkel megverik a spanyolokat, akkor buffon lesz a pápa. nagyobb király lesz, mint benedek. vagy akárki. szóval ez az olaszok vallása.

értem persze, hogy ilyesmit szeretne orbán viktor is. a mediterránt próbálja a keleti kereszténységgel (az ortodox nacionalizmussal) ötvözni. de ebből a balkán jön ki. ami egyébként tetszik a nép egy kis részének. szóval ha a nép dönt, hogy középeurópai vagy balkáni legyen magyarország. akkor szerintem nem kérdés, hogy a többség az első mellé teszi a voksát. de könnyen lehet, hogy a németek nem akarják importálni a magyar problémát. ha magyarország nem lesz egy elképzelt nagy-német birodalom része, akkor ez a nép megszívja. sajnos ez az igazság. arab pénzváltókban bízni, meg abban, hogy kínának leszünk a bérmunkásai. szóval ezek nem tűnnek túl jó ötletlnek. német összeszerelő üzemek kellenek, a kárpát medence reálisan középeurópa éléstára. persze lehet nyilván más is, de alapvetően egy nagy-német protektorátus, vagy nagy-német gyarmat itt az egyetlen pálya, amit érdemes befutnia. csak kérdés, hogy a fritzek kérnek-e ebből. kérnek-e a magyarokból.

Putyilov gyári melós 2012.06.28. 23:43:41

@Unionista_:
"a kárpát medence reálisan középeurópa éléstára."

Tudod mit termeltet az állam Békésben 36 aranykoronás földeken?
Energiafüvet vazze!
Európa legzsírosabb, legtermékenyebb földjein kanadai prérigaz termesztését ösztönzi milliárdokért a magyar kormány, több ezer hektáron.

Az élelmiszer ipar meg húzza le a rolót, megy tönkre, mert a magyar annyira csóró, hogy már kajára se fussa!
A tőkeerős multi persze túl fogja élni a pénzkivonást és hatalmasakat röhög a nemzetiszínű farkcsóvásláson, mert tálcán adják át nekik az élelmiszergyártást, kereskedelmet!

ssi 2012.06.28. 23:44:36

2010-ben a választások megnyerésével reális esélye volt a Fidesznek, hogy működésük tartalmával, milyenségével a szocikra szavazók egy részének szimpátiáját is maguk mellé állítsák?

a 2/3 biztosítja pl. az intézkedések/tv-k gyorsabb elfogadása, de mi biztosítja ezek célszerű tartalmát?

dr. Bubó 2012.06.28. 23:51:26

@manyike: "a 2/3 biztosítja pl. az intézkedések/tv-k gyorsabb elfogadása, de mi biztosítja ezek célszerű tartalmát?"

mi biztosítaná ? a tisztesség, a tehetség és a gondosság

ezzel szemben a fides mafia alkalmatlan gerinctelen, hitvány bűnszervezet

sanity 2012.06.29. 01:25:42

@Lacdelo: Na, az ilyen demokratáktól mentsen meg minket a jó Isten....

szoja122 2012.06.29. 06:18:05

@török gábor: A Forsense tényleg ennyire jó, vagy csak mázlija volt?

szoja122 2012.06.29. 06:47:22

@török gábor: Ezért írtam, hogy hosszú távon az az érdeke az országnak, hogy a Fidesz kis többséggel kerüljön hatalomra, és így lehetőséget adjon arra, hogy egy értelmes , elfogadható, vállalható és ténylegesen demokratikus erők (jobb és bal) alakuljanak ki., akik kitudnak egymással egyezni egy nemzeti minimumban (gazdaság, oktatás, egészségügy, államigazgatás, nyugdíjkérdés, szociális támogatás, külpolitika stb.-ben.)

Részletekben kell és lehetne ellentét közöttük.

mókáné 2012.06.29. 07:07:53

@török gábor:

Kedves Török Gábor!

Jól kikaptunk tegnap a német-olasz meccsen!

Ennyi. oszt.kész. illlyen ez. Jó reggelt!

jjulie 2012.06.29. 07:08:19

@szoja122:

nagyon mellékes a fidesz és a hatalma magyarország érdekében

a lényeg az, hogy amig a célok pusztán arról szólnak, hogy itt házon belul ki lesz az erősebb kúró úgy mintha a világ többi része nem is létezne, addíg minden mindegy

ez ugyan olyan megyei másodosztályú kategóriás gondolkodás, mint az utólagos tisztán belpolitikai pillanat felszínelemzése: nettó vitagerjerjesztés, kimeneti oldalon végtermék nélkül

jjulie 2012.06.29. 07:11:08

@knausz:

a gyengébbnek szurkoltál? míly nemes lélek

a sótlan török gábor sótlanságából gondolod hogy német drukker?

mókáné 2012.06.29. 07:23:36

@jjulie:

"a sótlan török gábor sótlanságából gondolod hogy német drukker?"

Én Beckenbauer óta német drukker vagyok, Török Gáborról nem tudom.

Ez a játék tegnap a németek részéről egyértelmű csalódás nekem. Merev, rugalmatlan, végül csak szilvapálinkát ittam, annyira lemerevedtem magam is.

A bohóc olaszok végigjátszották az egész időt! Rengeteg helyzet, szóval még azt sem mondhatjuk, hogy véletlen történt.

mókáné 2012.06.29. 07:28:57

@menőmano:

"Totális a helyzet. Tegnap a portugáloknak szurkoltam, ma meg a németeknek. Igaz, utóbbi még talán nyerhet/győzhet is. Szóval , illlyyen ez.
:(("

Hát ezzel a játékkal nem lehet nyerni! A Fidesz viszont megint feltört, mint a gejzír, néztem közvélemény-kutatást. MSZP esett. Ilyen ez.

jjulie 2012.06.29. 08:04:04

@knausz:

ja a német foci olyan mint az orbánizmus

akarni kell de erősen, és biztosan beszarás lesz a vége

Balt 2012.06.29. 08:52:18

Gábor, nem kéne legalább időnként a rasszista szemetet kisöpörni - ha már moderálunk...?

Balt 2012.06.29. 09:00:08

@manyike: Q 1st: Igen, látod, én is ebben látom az iránytévesztést. Egyedülálló esély volt (lehetett volna...) valamiféle nemzeti konszenzus (hívjuk bárminek: nemzeti polgárság, "européer társadalom", Uram bocsá' NER) életre hívásának, ahogy pl. a kettős áp. megszavazása idején még jól láthatóan volt valamiféle ilyesmi. (Nagy szerencse 2004-gyel szemben, de ma már nyilván nem menne át ilyen többséggel a parlamenten sem.)

Balt 2012.06.29. 09:03:42

@knausz: Ja. Kikaptatok. :) Bár én reméltem, az olaszok bekotorják a harmadikat is... :) (Nincs averzióm a németekkel szemben, de lássuk be, ez már csak a foci miatt is jogos volt. Hát még a politika miatt!...) :))

Pardon, ha off, ki lehet szedni.

mókáné 2012.06.29. 09:38:28

@jjulie:

"akarni kell de erősen, és biztosan beszarás lesz a vége"

héjjéjéjj öreg harcos, ne feszítsd túl az íjadat.. ez is hozzá, az is kell hozzá, ugye emberek?:)
www.youtube.com/watch?v=vn9XJiYYq-8

mókáné 2012.06.29. 09:45:02

@Balt:

" Bár én reméltem, az olaszok bekotorják a harmadikat is... :) "

Rengeteg helyzetük volt. Az első gólt is a harmadik kísérlet alkalmával rúgták. Nem véletlenül nyertek, hanem egyszerűen jobbak voltak. Laza, de szép játékot játszottak.

A németek nem találták fel magukat. Görcsösen akarni, az olyan, mint amikor már nem is akarom. Így van ez a pártok esetében is. Egy csapatnak kell lenni, csak úgy megy. Ha ez off @török gábor: ,akkor énnemtudom micsinálok!:):)

márta)) 2012.06.29. 09:45:54

Bocsánat!
A Török Gábor igazán elégedett lehet, nem lehet panasza a blogra.
Megjelentek újra a "szószólók", emelik újra a blog/posztok színvonalát, fényét?!
:(

Balt 2012.06.29. 09:48:54

@knausz: Mindenesetre a posztfotó jó illusztrálja... :))

menőmano 2012.06.29. 09:50:32

@knausz:
Tessék?! Ha nem csal az emlékezetem Ön nem kérdeztem, sem most, sem máskor.
Szóval) Kérem, ehhez tartsa magát, most és a jövőben is.

menőmano 2012.06.29. 09:54:30

@menőmano:

Köze nincs hozzá egyébként, hogy nyer- vagy vesztes a "csapatom".
Felőlem ülhet emeletes karosszékben, vagy éppen feküdhet is, egyáltalán nem érdekel.
Röhejes a feltűnési mániája. komolyan......

Balt 2012.06.29. 10:14:17

Gréczy méltatlankodik Bajnaiékon: :))

greczy.blog.hu/2012/06/29/gyurcsany-bajnai
"Ugyanakkor furcsa, hogy egy volt miniszterelnök és környezete ennyire irtózzék a pártoktól. Főleg úgy értelmetlen ez, hogy egy éves kormányzása idején az MSZP és az SZDSZ voksaival hajthatta végre a haza számára hasznos programját. Nélkülük nem ment volna... Hogy a kormányozhasson, szükség volt a ma a DK-ban politizáló képviselők szavazataira. Amúgy pedig a DK tíz képviselőjének döntő többsége a Bajnai-kormány minisztere, államtitkára volt."

Az uccsó mondat a legjobb, mindent visz. :))

aszekelyek 2012.06.29. 10:16:31

Kedves Gábor! Hadd emlékeztesselek arra a szoci plakát kampányra , -sikerpropaganda- , amit kénytelenek voltak visszaszedni már az utcáról...., bajnai alatt.... Totál vesztésre álltak de nyomták a sikerpropagandát. A postaládákba is. A hitelessége ennek is pontosan annyi , ma , mint volt akkor annak.... Most azzal próbálkoznak , hogy a nyerőhöz csapódjanak a bizonytalanok. Már akiről azt állítják , hogy nyerő. Kis pénzt sem tennék fel erre...

menőmano 2012.06.29. 10:19:39

Drámai fordulat - Brüsszelben is legyőzték a németeket"

Engedve - az olasz és francia támogatást is élvező - spanyol kérésnek az Európai Unió gyökeresen átdolgozza a Spanyolországnak nyújtott 100 milliárd eurós bankmentő csomag feltételeit. Ennek eredményeképpen az eurózóna közös stabilitási alapjaiból származó forrást közvetlenül a pénzintézetek kaphatják - jelentette a Financial Times. Németország eddig elutasította ezt a lehetőséget, cserébe az engedményért, hamarosan feláll a közös eurózónás bankfelügyelet, amely az északi európai országok szigorú elvárásainak megfelelően ellenőrizheti az európai pénzintézetek tevékenységét."

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/dramai_fordulat_brusszelben_is_legyoztek_a_nemeteket.523933.html

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elfogadtak_a_novekedesi_paktumot_az_unios_csucson.523927.html

Legyőzték??" Hát "Én nem tudom".......
:)

aszekelyek 2012.06.29. 10:20:54

@Balt: ebben egyet értek.... akkora marhaságokat viszont terjesztenek a suttogóban, hogy a vak és láb nélkülitől is elveszik az ellátást..... Személyesen nekem mondta egy megvezetett.... Hazudnak rendületlenül. Vissza nem fognak adni egy rokkantnak semmit, az bizonyos de a rendőröket esetleg megint megvásárolják..... Bizonyos cél érdekében. Erre látok valós lehetőséget és szándékot. Nem fogom elfelejteni, hogyan is voltak ők anno a renőrség igen sáros tagjaival. Alappal feltételezem.

menőmano 2012.06.29. 10:22:02

Magasságos egek, ura!! Újra teljes létszámmal jelen van az ellenzék.
Totális állapot, helyzet.
:((

dr. Bubó 2012.06.29. 10:48:11

egyszerűen nem értem ezt a mérhetetlen naivititást... mijen választás? 2014?

köztörvényes bűnözői csoportok részvételével ??? én ehhez nem asszisztálok...

sose 1/2ggyük hogy a FIDES MAFIA legfőbb bűncselekménye az álamosítás (manyup)

az összes többi a hasonló gátlástalan alkalmatlan törtetéseknek már csak eredményei...

radala 2012.06.29. 11:20:10

@török gábor: Kedves Török Gábor!
Létezhet-e a világon lelkesítő kormány?
Én 1998-ban azt hittem egy Fidesz/Szdsz kormány lelkesítő lenne, de a nagy francokat, simán hülye voltam. Obama lehetne akár lelkesítő is, de persze kicsit sem az. Vannak lelkesítő országok, társadalmak (gondolom különösen kívülről) (mondjuk holland, skandináv). De a kormányaik szerintem nekik sem lelkesítőek, sőt inkább dühítőek.
Szerintem (bár nem tudnám nagyon jól megideologizálni hirtelen) a lelkesítő kormány egyszerűen elképzelhetetlen, mert a gyakorlat soha nem tud olyan szép lenni, mint az elmélet.
Roppant fasza lenne egy igazi baloldali kormány, amelyik azt mondja, hogy minden zsét az oktatásra, mert az a társadalmi mobilitás alapja, de az ilyen két nap alatt megbukna, mert a nyugdíjasok meg a tehetségtelenek elfordulnának, tőle, amikor látnák, hogy annak bizony ára van, ha minden pénzt "jól" használunk föl...
Szerintem, ha valaki lelkesedni vágyik, akkor ott van neki Orbán vagy Gyurcsány vagy akárki, bárkiért lehet lelkesedni csak elhatározás kérdése:-)
Kérdés:
Volt-e a világon valaha olyan kormány, amiért a regnálása alatt őszintén lelkesedhetett egy "értelmiségi"?
(ez egy általad megválaszolandó kérdés lenne)
Az én válaszom az az, hogy szerintem az értelmiség a kommunizmusért meg a fasizmusért tudott csak működése közben lelkesedni.)
Másik kérdés:
Lelkesedett-e Klebelsberg Kunóért az értelmiség a saját korában? (őszinte kérdés) Majdnem biztos vagyok benne, hogy csöppet sem, sőt azt gondolták egy smucig nacionalista retrográd barom...
Értem én, hogy ettől még szar a Fidesz, tök rossz úton is járhatnak stb. Ezt nem mentegetésnek mondom, de talán megfontolandó lehetne, hogy a főnököd (exfőnököd fene tudja) Lánczi András miért tud (legalább egy kicsit) lelkesedni ezekért. Én sem lelkesedem, pedig nagyon akarok...

radala 2012.06.29. 11:49:57

@Balt: Imádom ha fényeznek:-)
Mondjuk a nagy radala sejtés szerintem mára a trivialitások körébe tartozik.
Viszont mára már kicsit sem vagyok biztos benne, hogy a Fidesz jól számol.
Pl nem értem, miért nem hagyják meg a 2. kört, szerintem ostobaságot csinálnak ezzel nagyon, mert a jobbikosok szerintem még mindig kaphatók volnának egy második körös szavazásra az exSZDSZes LMP-sek viszont, már az első körben is az MSZP-re fognak szavazni, bármit is hazudoznak itt össze vissza:-)

Balt 2012.06.29. 12:20:31

@radala: "Én 1998-ban azt hittem egy Fidesz/Szdsz kormány lelkesítő lenne"

Magam ezt csak '94-ig hittem. :) Akkor pedig jó nagyot hasalt a Fidesz... Meg persze az SZDSZ, bár ennek a végkifejletéhez még másfél évtizedet kellett várni.

"De a [skandináv] kormányaik szerintem nekik sem lelkesítőek, sőt inkább dühítőek."

Ha a máig tisztázatlan Palme-gyilkosságra, vagy Breivikre gondolok, ott sem biztos, hogy az van, amit innen belelátunk...

Folyt.

radala 2012.06.29. 12:37:55

@Balt:...hogy az van, amit innen belelátunk...
"(gondolom különösen kívülről)":-)

Lollle 2012.06.29. 12:54:31

@knausz: Nemrég még egy másik blogon fikáztad a Török Gáborét... Most meg megint itt szemeteled tele.

Balt 2012.06.29. 13:01:49

@radala: Az előzőhöz általában: nem tudom, az emberi természet ilyen (mondjuk Káin és Ábel óta), vagy valami machináció van a dologban (amúgy Habsburgosan: divide et impera), de ahhoz képest, hogy Mo.-ról többségtől eltérően nagyjából "homogén nemzetállamról" lehet beszélni, ahol nemigen lehet(ne) sem területi, sem nemzetiségi alapon megosztottságról beszélni ("hála" Trianonnak...), megtaláljuk(-ják?) a megosztatásra való lehetőségeket...

Igaz, talán 2010-től (esetleg Orbánt kivonva a képletből) lehetett volna valamiféle "konszenzuális politika" felé indulni, de nem így alakult. Jó, a parlamenti 2/3 ellenére nyilván sokan hánytak a Fidesztől, de szerintem érdemes lett volna megpróbálni, hátha... Ha ekkora felhatalmazás mellett is elbukik ez a törekvés, akkor tényleg csak a "véres kard", egy külső fenyegetés terelhetné össze a nemzetet. (Ja, pardon, ne legyek kirekesztő :)): lakosságot...) A poén az, hogy a külső fenyegetettség kvázi megvolt (nem kis részben kormányzati saját "kezdeményezésre"), de persze ennek a zellenzék éppenséggel tapsikol...

Választás: objektíven szemlélve a választási törvénynek nem Fidesz-érdekeket kell szolgálnia :) , úgy látszik, nem is feltétlenül teszi, de ezt talán tényleg elkapkodták... :) A kérdés az, hogy össze tud gründölni akárki egy hiteles "alternatívát" (akár Bajnai köré), és ezt a Jobbikosok mennyiben fogják "jó szemmel nézni" a választásokon (ill. ami lényegesebb: utána...)

Balt 2012.06.29. 13:08:45

@radala: Svédországnak egy nagyon kis szeletét láttam. Érdekes módon ők magukról a nagyon el/-befogadó, nagyon toleráns képet tolják - mindemellett szerények is persze:) -, de nekem valahogy csak Sting hasonló NY-i érzései jönnek fel... ("Englishman")

radala 2012.06.29. 13:57:29

@Balt: te nagyon túlértékeled a Habsburgokat (ezt már a Római birodalom kitalálta), az ö mottójuk a
" Bella gerant alii, tu felix Austria nube.
Nam quae Mars aliis, dat tibi diva Venus. "
és még ezt sem tudták egyedül kitalálni:-)
De kétségtelenül ők a legsikeresebbek a kétfejű debil uralkodók nemzésében/szülésében:-)
De amúgy is mindjárt fölbosszantasz.:-) Nincs itt semmi baj pláne nem a konszenzussal, szerintem a baj pont az ellenkezője. Nem elég következetesen viszik a programjukat (a lázárit, hogy annyit érsz amid van), mert a nyugdíjasok pl. többet érnek nekik, mint amennyijük van. No mindegy ez. Amúgy szerintem nincs semmi baj OV-val ezt érdemeljük ezt kaptuk.
A sok kérdésemhez még egy.
Tudja-e valaki Olaszország miniszterelnökének a nevét? Ki tudta, hogy ki az a Prodi amikor ö volt az ME (hányan hiszik, hogy Berlusconi rögtön Mussolinit követte a hatalomban:-) ?
Tudja-e valaki Ausztria ME-je nevét? hallottatok-e már Schüsselröl vagy pláne Haiderröl? Nincs-e ebben valami érdekes?
Miért ismeri mindenki Strachet, Le Pent, Pim Fortuyn, akik soha a hatalom közelébe sem kerültek még és ketten közülük már biztosan nem is fognak, de a kutya nem tudja ki az a Faymann, Rutte vagy pöcs tudja ki....
Meg még sok...

Balt 2012.06.29. 15:26:53

@radala: Ennek pont utánanéztem, végtére is latinul van (más kérdés, hogy Mo.-n a Habsburbokhoz kapcsolódik): :)
"The maxims divide et impera and divide ut regnes were utilised by the Roman ruler Caesar and the French emperor Napoleon. There is the example of Gabinius parting the Jewish nation into five conventions, reported by Flavius Josephus in Book I, 169-170 of The Wars of the Jews (De bello Judaico).[1] Strabo also reports in Geography, 8.7.3[2] that the Achaean League was gradually dissolved under the Roman possession of the whole of Macedonia, owing to them not dealing with the several states in the same way, but wishing to preserve some and to destroy others." (Wiki) Magyar vonatkozása a(z angol) wikin csak ennyi: "The Salami strategy of Hungarian Communist leader, Mátyás Rákosi." :)

Lehet, hogy bizonyos értelemben a Habsburgokat túlértékelem :), mert szerint a kiegyezés utáni OMM messze hatékonyabb és perspektivikusabb képződmény volt, mint az EU. Talán írtam itt: nem olyan rég találtam Fejtő egy ezredforduló körüli Beszélő interjújára, eléggé egyet tudok vele érteni ebben (legalábbis):
beszelo.c3.hu/00/0910/03fejto.htm
(Hosszú cikk, de érdemes legalább az elejét elolvasni.)

Balt 2012.06.29. 15:42:42

@Balt: Ja, a "kiegyezés" meg mi, ha nem a konszenzus szinonimája? Én tehát alapvetően kiegyezéspárti vagyok - persze előtte egy kis unga-bunga :), forró üst stb., hogy legyen megtisztulás, hogy legyen kivel kiegyezni...

Ez a magva Fejtőnek a fenti vonatkozásban:
"Ez [az OMM] egy nyugati típusú birodalom volt, éppen átalakulóban, amikor az elsô világháború kitört. Ami miatt nosztalgiát érzek, és ami azóta elveszett, az egy óriási tér gazdasági és kulturális egysége. Ami késôbb Lengyelországgá, Csehszlovákiává, Magyarországgá, az Erdéllyel növelt Romániává, Horvátországgá stb. vált, valaha egy ország volt. Útlevél, sôt személyi igazolvány nélkül utazhattunk Krakkóba, Triesztbe. Külön engedély nélkül költözhetett az ember Prágába, Zágrábba vagy Budapestre.
Ez valamiféle elôképe volt annak, ami felé most haladunk az Európai Közösség megteremtésével. A rosszindulatú [marxista] propaganda, amely az elsô világháború óta uralta Nyugat-Európát, összemosta az Osztrák–Magyar Monarchiát a cári birodalommal. Úgy beszéltek az Osztrák–Magyar Monarchiáról, mint a népek börtönérôl. Pedig nem a népek börtöne volt, hanem a népek családja. Egy család, amelyben egyesek felnôttebbek voltak, mint mások, egyeseknek több joga volt, mint másoknak – kétségtelen. Az osztrákoknak és a magyaroknak több joguk volt, mint a horvátoknak és a szerbeknek, de a horvátok, a szerbek, a románok és a szlovákok olyan autonómiát élveztek, amelyrôl manapság csak álmodni lehet. Volt saját irodalmuk, kultúrájuk, iskoláik, egyetemeik. A saját családomban még az eredetileg létezô magyar nyelv is megszûnt, és olasz vagy horvát unokatestvéreimmel a német volt a közös, nemzetközi nyelvünk. Beszéltem egy kicsit csehül és horvátul is, de mindannyiunk második nyelve a német volt. Így hát a német majdhogynem anyanyelvem."

Mariann19 2012.06.29. 15:55:33

@Balt: Soros György és Krugman - általad idézett - beszólásaik Németország teherviselési kötelességét igénylik az Eu. válsághelyzetének megoldására. Látszólag Németország a nagy áldozatvállaló szerepében jelenik meg, azonban ha az ember figyel a hírekre, elemzőkre, megindulnak a gondolatok, és felsejlenek azok az érdekek és érdekviszonyok, amelyek azt sugallják, hogy Németország saját, jól felfogott érdeke, hogy a Eu. fennmaradjon.Egy közelmúltban közzétett információ szerint a német és a francia állam a Görögországi éves költségvetés 4%-nan megfelelő értékben szállított tartósan fegyvereket, mely stabil piacot jelentett a két országnak. Nyilván a török-görög viszály indukálta a fegyverszállítást a megrendelő részéről.Más:Az egyik elemző a z eu-s országok eladósodásának magyarázataként vezette le a folyamatot. A tőkeerős pénzpiaci szereplők kezdetben olcsó hitelekkel árasztották el Európa egyes országait, amelyek boldogan vették igénybe ezt a lehetőséget. Azonban ahelyett, hogy ezeket a forrásokat a gazdasági növekedésre fordították volna és elkezdtek volna új értéket termelni, inkább jóléti célokra, improduktiv, jobb esetben infrastruktúrára használták fel, és ész nélkül importáltak.Az import ugyebár a fejlett országok növekedését szolgálta, a hitelt igénybevevők gazdasága időközben "leült", a hitelezés terhei kezdtek egyre növekedni, és ez lett belőle, amit jelenleg látunk.Az elemző kritikusan megjegyezte, hogy az adósságcsapdába esett országok lustaságából eredeztethető a fentiekben vázolt következmény.A saját kútfejemből én meg azt gondolom, hogy nagyon is jól felépített gazdasági stratégia folyománya a kialakult helyzet.Végezetül Németország áldozatvállalásából egy adalék a német állampolgárok türelmetlensége okán. Miután a német emberek egyre élesebben kritizálták a rájuk rótt terheket, Merkel asszony kb. egy éve szózatot intézett a népéhez, és elmagyarázta azokat a gazdasági összefüggéseket, amelyekben bemutatta, hogy országa a piacok elnyerésével, tőkebefektetéseikkel milyen eredményeket realizálnak saját maguk számára, a kedélyek megnyugodtak.Ennyit szerettem volna közreadni annak érdekében, hogy Soros Györgyöt és Krugmant szerény okfejtésemmel megtámogassam. Bocs a kései válaszért, de tegnap este a foci mérkőzés vette el az eszemet nő létemre.

radala 2012.06.29. 16:15:52

@Balt: Szerintem is és (azt hiszem az osztrákok szerint is) OMM szuper dolog volt, de mivel megbukott ezért tán még sem lehetett annyira szuper. Másrészt, (szerintem írtam is valamikor), hogy az osztrákok úgy képzelik (egyébként tán jogosan), hogy a Habsburg uralom nem volt különösebben terhes a magyaroknak, mondjuk kétszer veszekedtünk a 2-300 év alatt. Ha belegondolsz az EU ellenességbe meg az Orbáni forradalomba, akkor már kiviláglik, hogy valószínűleg ez a 48/49 meg 03/11 kicsit túl lehet lihegve.
Vicceltem ezzel, hogy túlértékeled a Habsburgokat, nyilván tudtak valamit, ha olyan sokáig olyan erősek voltak és az is nyilvánvaló, hogy a Habsburgokról már a nagyszüleinknek is hazudtak a történelem tanárok utána a szüleinknek is más történelemtanárok kicsit más okból, meg aztán nekünk is. Amúgy én gimnazista koromban voltam Melkben cserediákoskodni egy picikét és ott akkor nagyon nyomatták, hogy mi egy vérből valók vagyunk és nekem ez rohadt jól esett. Nem tudom szeretem-e az osztrákokat (kurva nehéz elviselni, hogy milyen kő gazdagok és mennyire fogalmuk sincs arról, hogy nekik milyen hihetetlenül fasza (amúgy a gyerekeim sincsenek tisztában vele, hogy mindennap hálát adhatnának a sorsnak (meg nekem:-) ) amiért itt lehetnek.
Mindenesetre (talán írtam) az vitán felüli számomra, hogy az emberek egyenlőek (legalább isten előtt), mi magyarok senkinél nem vagyunk alávalóbbak. De azt is el kell ismerni, hogy a társadalmak igen is különböző fejletségűek lehetnek és ebben szarul állunk.
Sokkal egyszerűbb nekem a baromi hiányos német nyelvtudásommal 5 évre visszamenőleg elintéznem online az adómat, holott kicsit sem férne el egy söralátéten (minden faszságra (munkahelyi ingázás, gyerek, egyedül dolgozás, hiteltörlesztés, nyelvtanfolyam, biztosítás afaszomtudjamire) kapsz kedvezményt. De írsz egy emilt és pár órán belül válaszolnak. Ha van egy általános kérdésed és mondjuk a munkáskamarához fordulsz egy rájuk nem is tartozó kérdéssel akkor fél nap múlva már válaszol is mondjuk neked a gazdasági kamara, mert amit kérdeztél, arra ők tudják a választ, és kedvesek és segítőkészek és egyenesek. Persze a sok köcsög osztráknak fogalma sincs, hogy nekik is minden nap hálát kéne adniuk a sorsnak, pont úgy rinyálnak, ahogy mi itt... És nem tudom mi teszi ezt, illetve szerintem tudom, de sajna ez azt jelenti, hogy még a gyerekeinknek sem lesz igazán jobb, lehet, hogy senkinek soha...

nyünyüge 2012.06.29. 17:35:08

@radala:
"Értem én, hogy ettől még szar a Fidesz, tök rossz úton is járhatnak stb. Ezt nem mentegetésnek mondom, de talán megfontolandó lehetne, hogy a főnököd (exfőnököd fene tudja) Lánczi András miért tud (legalább egy kicsit) lelkesedni ezekért. Én sem lelkesedem, pedig nagyon akarok..."

Biztos vagy benne, hogy őszintén lelkesedik?
Mert ahogy a népfőiskolás lelkesedésében annak idején egyszerre jelen volt a korábban elképzelhetetlen társadalmi felemelkedés esélye és az akkor pártpolitikai propaganda, ugyanúgy a jelenlegi kurzus ideológusainak lelkesedése mögött is naivitás egyetlen okot feltételezni.

Mariann19 2012.06.29. 18:10:04

@knausz: Szia Knausz! Már kerestelek itt-ott, most örülök Neked!Látom, Te is nézted a mérkőzést, magam is ezt tettem, végig tele reménnyel, nem adtam fel!A végeredmény - enyhén szólva - nem kedvező. Van olyan, hogy szerencsétlen napja van egy csapatnak, sajnos a németek egy ilyen fontos mérkőzésen fogták ki ezt az intervallumot. Én azért továbbra is hű maradok!

aszekelyek 2012.06.29. 18:40:56

@Balt: HAsonlóképpen vagyok a nővérekkel.... :) Oké, hogy a poszt a választási esélyek latolgatásáról szól de talán nem ártana kicsinyég figyelmünket arra irányítani, amit a németeknél élő és ottani híreket nekem közvetítő barátnőm tegnap mesélt nekem. Arról, hogy a német állam véletlenül nincs is megalapítva, egy firmáról beszélnek, ami amerikai hadizsákmány... és arról, hogy ha ez így van és még nem mondott valótlant nekem a 24 év alatt,.. mióta ott él, az , hogy olyan hatalmas "fiskal " hatalomra törekednek , -már az Únió , mit is jelent számunkra. Orbántól idézem, Arról van szó , akarjuk-e , hogy minket is ők kormányozzanak , vagy mi akarunk Magyarországon kormányozni. Ennél fogva még sokkal érdekesebb a szocik szervilis eljövetele esetleg 2014-ben. Ma is rikoltoznak, mert nem mindenre azonnali hajlongva bólogatás a válaszunk, ha érdekünk, ha nem, el lehet képzelni, ha ezt hamarosan nyélbe ütik és azt mondja a barátnőm, két hét alatt, megkérdezésünk nélkül, már a népeké nélkül akarják ezt nyélbe ütni. kevés sajtót is kapott ez a dolog a súlyához képest.

aszekelyek 2012.06.29. 18:44:02

@nyünyüge: Tőle sem sikerült elvenni a hitet..., hogy a választási beszédből idézve kérjem ki Lánczi úrnak ezt a sértő kérdést .

aszekelyek 2012.06.29. 18:49:32

@sanity: a naiv nem biztos, hogy helytálló, a többivel egyet értek....
@Balt: kétségtelen, hogy amit mond Fejtő , az idézettedben , az ezredforduló óta csak romlott és igen sokat.....

aszekelyek 2012.06.29. 18:52:02

@Balt: mér.... egy szélsőjobboldali globálnyik ultra , mint ferink , nem írhat könyveket a baloldalról ? :)))

aszekelyek 2012.06.29. 19:04:13

@nápolyi maszti: mondanál valamit, amit bokros ebben az életben már jól eltalált két évre előre ? Mit össze kellett nekik machinálniuk , hogy bejuttassák egyáltalán az mdf megvezethetőivel az EP-be? Alig küszöb eléréssel. Akkora xarban lennénk majd 2014-ben , mint amikor a horn kormány idején elzavarták a ma megint sztárolt Békesit...? -atv-n sztárolt , persze. Akkor jött ő a semmiből , mint gyurcsány és anélkül , hogy felhasználták volna az IMF hiteleket , mindent kicsavartak a lakosságból , borzalmas inflációval és egyes társadalmi csoportok totális elszegényítésével. Amibe bele is buktak a szocik , bokrosostul. Majd pont ő lesz a mi megváltónk....Egy bokros jósda jelenés van a narancsban , olvastam. nagyon arra játszanak néhányan, hogy olyan rég volt, hogy nem emlékeznek a kevésbé jó képességűek, mihez is értett annyira a B. Lajos... Beveztték pld akkor, az IMF javaslatára a kötelező magánnyugdíjat és úton, útfélen ment a suttogóban, hogy nem lesz nyugdíjunk, ezért még önkéntest is kössönk.... Rémhírterjesztés volt, vagy már akkor tudták előre az elvtársak, hogy amennyi rokkantat ők csináltak, elrejtendő a munkanélküliség mértékét, azt ugyan nem fogja tudni finanszírozni az a pár millió, akinek lesz munkája? sztem az utóbbi.... Amit nem biztos, hogy tudtak, hogy a nyugdíjalapokból el fog tűnni a pénz 40 %-a, 2008-ban... nyom nélkül.... és felelősök nélkül! Lajossal a Világbank és az IMF elégedett. A mi jótevőink, tudod...

aszekelyek 2012.06.29. 19:08:37

@márta)): a hiányt nem fokozta semmi , kedves. A hiány folyamatosan csökkent és nem kicsit , nagyon. :) Az elosztás mikéntje most más , a megtermeltet osztjuk , nem a kölcsönt. Az örökölt adósság visszafizetésének terheit is osztjuk. Nem is tudom , mit gondoltak némelyek , hogy majd rajzol a mi kormányunk pénzt , mint rócsildék:) , ami nincs is...? Azt sajnos csak ők tudják és merik megtenni. Csak nekik van megengedve is....

aszekelyek 2012.06.29. 19:11:14

@márta)): javaslok egy módszert a normális válasz kapására. Érdemes kipróbálni. egyszer írd azt , hogy "megadom a szót "... ahelyett , hogy ne írjon neked se ez , se az.... :)

aszekelyek 2012.06.29. 19:13:15

@márta)): érdekes , úgy tudtam , hogy ezt a szót nem lehet beírni... és a tulajdonnevet , amiről nem rég itt írogattunk , mely tartalmaz formailag hasonlót... Érdekes...

szoja122 2012.06.29. 19:18:00

@jjulie: Szerintem tévedsz.

Különben nálam kevesebben vannak akik jobban utálják őket, (lopnak csalnak hazudnak, sokkal jobban mint a szocik) de legjobban az avítt ideológiájukat utálom, amit mindenkire ráakarnak kényszeríteni.
És még sorolhatnám...

Mégis komolyan gondoltam -nem a vita kedvéért írtam- hogy ha az ellenzék nem tud 2/3-al győzni -és most ez valószínűnek látszik- akkor a Fidesznek kellene 1/3-al győznie, mert az emberek lassan tanulnak, meg kell érteniük, hogy a populista demagóg politika sehova sem vezet, csak a mélybe.

Ki kell, kellene alakulnia egy normális bal és jobb oldalnak anélkül sehová sem jutunk. Ha a mostani MSZP kis többséggel győz, persze ha nagyobbal akkor is kezdődik elölről minden. A Fidesz minden lépését megtudná akadályozni, és fújnák a már ismert populista dumájukat. Ezt kis többséggel nem lehetne megakadályozni.

Szerintem sajnos ez van. A demokráciához sem vezet királyi út.

mókáné 2012.06.29. 19:35:15

@Lollle:

"Nemrég még egy másik blogon fikáztad a Török Gáborét..."

Tévedsz. Nekem nem Török Gábor blogjával, hanem @török gábor: hozzáállásával volt gondom.

Jelen pillanatban úgy tűnik, újra törődik a blogjával és a hozzászólókkal. Ezt örömmel látom. Ha valaminek, hát ennek adtam hangot, továbbá boldoggá tenne, ha Hepci blogtársammal tisztázná a félreértéseket és így ő is újra itt lenne.

Addig minden blog csak olyan nekem, mintha félig élnék benne. Én pedig egészen akarok.
www.youtube.com/watch?v=bNbCuut0v4c&feature=related

mókáné 2012.06.29. 19:51:48

@Mariann19:

" Már kerestelek itt-ott, most örülök Neked!"

A Nívó után belemerültem a BDSM világába. Anyagot gyűjtök a könyvemhez. Rengeteg ilyen férfival, nővel beszélgettem, ismertem meg szexuális szokásaikat. Számomra ez egy igen érdekes, eddig rejtett forma volt. Minden gond nélkül illeszkedtem be közéjük. Ehhez is kell egy nyitottság és remélem sokakban létezik ez a tulajdonság: ismerni, érteni, elfogadni a másképpen létezőket ebben a világban.

"Látom, Te is nézted a mérkőzést, magam is ezt tettem, végig tele reménnyel, nem adtam fel!"

Örültem a kezdésnek, annak, hogy toleranciára szólították fel az embereket a homoszexuálisok iránt. Nekem ez szívügyem.

A németek játéka nagy csalódás volt.

márta)) 2012.06.29. 20:59:59

@aszekelyek:
Mi?VAN! már!

Eheti esszenciánk természetesen nem szólhat másról, mint a 2 százalékos tündérmeséről."

Avagy)

"Béka lába, egér farka..." - Matolcsy kifőzi"

www.mfor.hu/cikkek/_Beka_laba__eger_farka_______Matolcsy_kifozi.html

Csak, és mindent kizáróan Önnek. Kedves.

Látom nagyon megerősödött a lapátnyélben" való kapaszkodásban, avagy a kezeléstől".

Mikor kértem egyébként, hogy írogasson Nekem???
hm??

márta)) 2012.06.29. 21:02:49

Na.Igen! A Matolcsy kifőzi, csak hát az a fránya" gazdaság nem akar működni.
Ez sokkal nagyobb probléma, mint az, hogy "jönnek a szocialisták?"
:(

márta)) 2012.06.29. 21:11:38

A pénteken véget ért brüsszeli EU-csúcstalálkozó eredményei alkalmasak a magyarok önbizalmának növelésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak a tanácskozás után."

A kormányfő felhívta a figyelmet arra: a csúcs központi gondolata volt, hogy a bankadóból, válságadóból, tranzakciós adóból befolyó bevételeket a gazdasági növekedés ösztönzésére kell fordítani.

Az ennek szellemében elhatározott európai növekedési paktum szemlélete tehát Orbán Viktor szerint összhangban van a magyar törekvésekkel."

www.mfor.hu/cikkek/Orban__europai_novekedesi_paktum_osszhangban_van_a_magyar

Hát! "Ezek" a gyarmatosítók. Hogy mik vannak?! Mire képesek!?
Tényleg?
:))

menőmano 2012.06.29. 21:20:04

Hát! Ja! Ez zseniális. Hát ez" a "paktum szemlélete", hogy mire képes?!
Még a végén totálisan beindul a gazdasági növekedés.
Persze mire "jönnek a szocialisták".
Még zseniálisabb lesz, ha jön a Gyurcsány, meg a Bajnai (is).
Hát! Komolyan...........
:)))))))))

török gábor 2012.06.29. 22:52:52

@Balt: de, kellene, kell. viszont naponta egy alkalomnál többször sajnos nincs nagyon időm arra, hogy elolvassam az aznapi hozzászólásokat.

mókáné 2012.06.29. 22:58:26

@török gábor:

Napi egyszer sem kevés. Hepcit kéne megbízni vele.:)

Szép éjt kívánok!

dr. Bubó 2012.06.30. 00:28:00

vessünk számot...
rájött hogy a fides egy alkalmatlan gerinctelen HITVÁNY BŰN(mafia)szervezet
2010 ig 10 000 000 - 2 706292 = 7,3 millió ember
2012 ig leolvadt a fides zombirkák száma kb 800-900 ezerre, vagyis még 1,8 millió megvilágosodott
a birkák 40%-a szerint a fides rosszul ormányoz... vagyis
még mind a mai napig van 60%x900 = 540 ezer BAROM, aki azt (el)hiszi hogy a fides a kassza mexerzésén-megtartásán kívül vagyis a BŰNCSELEKMÉNYEKen túl... bármire is képes lenne...

540 ezer barom az nem kevés... ennek a zországnak harangoztak...

mókáné 2012.06.30. 07:07:45

@Hepci:

Nincs? Akkor szívesen látom a véleményedet ezen a blogon.

Horgászbotot fel és bikinit le!:) Estig nem leszek, de aztán majd elolvasom mi a véleményed a kommentátorok szakmai hozzáértéséről (újabb poszt).

Szép napot kívánok!

aszekelyek 2012.06.30. 07:35:51

@márta)): kegyedre se hat a ráolvasás , látom:) mfor nagyon gyenge utánzata az összes erőssége? Ügyeljen , nehogy egy rakás békává változzon , ezektől a mfor varázsigéktől....!

márta)) 2012.06.30. 07:57:37

@aszekelyek:
Na.Igen. Az Ön "ráolvasása" a legkevésbé érdekel.
Legyen ez elég.
OK?

Balt 2012.06.30. 08:00:25

@Mariann19: Miközben persze a török hadseregnek is jelentős beszállítója a német hadiipar (Leopard harckocsik, Mercedes katonai gjművek stb.). De hát business as usual...

Balt 2012.06.30. 08:17:47

@radala: "Szerintem is és (azt hiszem az osztrákok szerint is) OMM szuper dolog volt, de mivel megbukott ezért tán még sem lehetett annyira szuper."

Erről is beszél röviden Fejtő. Következetesen szétverés, lerombolás kifejezéseket használva. De tény, hogy a soknemzetiségű monarchia semmivel sem volt "anakronisztikusabb", mint a friss(!) német császárság, olasz királyság, uram bocsá' maradványaiban ma is létező brit, holland vagy francia gyarmatbirodalom.

Amerika nélkül amúgy cseppet sem biztos, hogy így zárul a háború. Ehhez képest a békekötésnél az ő "magasztos elveik" érvényesültek legkevésbé. Ettől függetlenül abban is igaza van Fejtőnek, hogy az OMM nyilván átalakul vmiféle konföderatív alakulattá (kérdés, ez mennyire lett volna képes a dualista állam sikereit hozni; lásd: Európa ma), FF dédelgetett is ilyen terveket, ami Mo.-ra nézvést finoman fogalmazva nem látszott kedvezőnek...

Balt 2012.06.30. 08:29:04

@radala: Ja, a NAV-val nekem is kimondottan jó tapasztalataim voltak az utóbbi időben, még telefonon is kiválóan lehet ügyintézni.

Balt 2012.06.30. 08:32:27

@nyünyüge: A szitu ugyanaz: még csak nem is az illetékes (szó szerint is :)) munkatárssal beszéltem és flottul el lett intézve minden. :)

menőmano 2012.06.30. 09:12:50

@aszekelyek:

Hát! Ja! Úgy látom, hogy Önnél változatlanul totális a helyzet. Értendő arra, hogy Önnek az egysikú látását, fideszista elvakultságát, már csak a rosszindulatusága múlja felül.
De nincs ezzel semmi probléma.

Egyébként tudatom Önnel, hogy nem "rakás békává" változik a magyar társadalom egy hatalmas csoportja, hanem szegénnyé, persze, aki még nem él mélyszegénységben, szegénységben.
Tudható egyébként, hogy továbbra is, lassan, de biztosan nyilik az a bizonyos társadalmi olló.
Magyarul) fokozódnak a társadalmi ellentétek, némelyeknél fokozódik, a felsőbb rendűség érzése, ( s sokszor ez tényleg, csak érzés).
Szóval nincs erre semmi szükség - mármint az Ön folyamatos önfényezésére - ., "mások" sarazására.
Maradjunk ennyiben.
osztjónapot! további szép napot Önnek.

Nem kérek reakciót, válasz. Nagyon köszönöm.
ott a pont.
:(

menőmano 2012.06.30. 09:16:34

@aszekelyek:
Elnézést!
Még annyit. Önnek a Matolcsy lehet, hogy egy biztonságos "mát" és jövőt főz/főzött ki. De ez sokaknál nincs így. Nem tudom miért olyan nehéz ezt tudomásul venni?
Egyébként a világért sem akartam megbántani, csak megírtam.
:(

menőmano 2012.06.30. 09:24:24

Szóval egyáltalán nem az a legégetőbb társadalmi probléma, hogy jönnek a szocialisták, mert még tényleg csak jönnek. Egyébként az is lehet, hogy jön egy új politikai erő is. Még ha nem nagy rá az esély akkor is.
Hanem az, hogy a magyar társadalomban sok- sok ezer embernek nagyon rossz a hangulata, nincs jövőképe, kilátástalan a helyzete, életminőségében totálisan csak vegetál.
Szerintem.

Balt 2012.06.30. 13:13:56

@nyünyüge: @Balt: Ehhez lett volna kiegészítés Radalának, csak melléböktem.

Mariann19 2012.06.30. 15:28:03

@knausz: Miért merültél el ebben műfajban?Nagyon rendhagyó terület, elismerés Neked, hogy ezt az embercsoportot is megkívánod ismerni. Miután a liberális gondolkodás humán vonulatának híve vagyok, ezáltal nincsenek averzóim semmiféle másság tekintetében. Ennek jegyében kívánok a könyved megírásához örömöt, kiadásához sikert. Ha az utóbbira sor kerül, remélem lesz rá mód erről értesülni.

aszekelyek 2012.06.30. 16:14:28

@menőmano: Az önnek megvan, hogy nem 2010-ben kezdtek elszegényedni és az oka sem akkorra datálható, a magyar dolgozók? Nem úgy látom. A szocik és más sem, ferink ki is jelentette, most nem tudna több pénzt adni. nem sikerült megértenie nagyon sokaknak , mit jelent ez. ez látható.

mókáné 2012.06.30. 20:06:11

@Mariann19:

"Nagyon rendhagyó terület"

Van egy alapállásom. Szeretem döntögetni a tabukat. És több leszek általa.

Egy BDSM- es másképpen értelmez pl. Rilkét. Alapvetően jobban érti A párducot, mint az átlagember. Azzal kezdtem az ismerkedést a közösséggel, hogy bedobtam ezt a verset a saját látásmódommal és egy képet a közösbe, aztán figyeltem a reakciókat.

Nem beszélünk róluk, pedig mellettük a homoszexuálisok már csekély problémának tűnnek a társadalom szempontjából. Sok-sok cikkben kéne elmondani, milyen életforma ez valójában és mik a rizikók, mire érdemes figyelni.

Normál szexuális érintkezésben is használunk néhány elemet az övéikből. Hol vannak a határok és mikortól válik az egyén másmilyenné? Vannak-e a szexnek határai?

Sokat beszélgetek velük. Mindenkivel, aki megszólít és kérdez Rilkéről, aztán én kérdezek. Ezeket a gondolatokat vetem papírra. Sorsok, életek, emberek.

Na. off-ban vagyunk itten, hajajj, jönnek a szocialisták!:):)

menőmano 2012.07.01. 07:32:18

@aszekelyek:

Hát! Ja! Egy olyan elvakult" fideszista mint amilyen Ön, nem is úgy látja (nagyon sok esetben) a történéseket mint ahogyan kellene, s mint ami a szomorú valóság. Szerintem.
Bizonyos társadalmi csoport elszegényedése, Kedves a fantasztikusan levezényelt rendszerváltáskor kezdődött. De még "azoké" sem öltött akkora méreteket mint most.

****
"Hanem az, hogy a magyar társadalomban sok- sok ezer embernek nagyon rossz a hangulata, nincs jövőképe, kilátástalan a helyzete, életminőségében totálisan csak vegetál" .
S itt az újabb elszegényedett réteg.
De abból sincsen semmi probléma, ha nem érti. Én nem fogok bajolni Önnel!!
osztjónapot! Önnek!!

radala 2012.07.03. 11:05:23

@Balt: Szuper, akkor ennek örülök. Nagy öröm, ha van remény:-)

Mariann19 2012.07.03. 14:29:48

@knausz: Bele bonyolódtam Rilkébe, sajnos nemigen ismertema munkásságát. Amint kerestem a neten, először "A párduc" c. vers elemzését sikerült egy sajátos látásmóddal megismerni, és ennek tudatával találtam rá. Megdöbbentő hatással volt rám, mert a lét kés az ebben való szerepünk értékelésére ösztönöz. Emellett - meg kell, hogy mondjam - sokkoló érzelmi hatást is indukál. A késztetésed miértjeiből a "mikor válik az egyén másmilyenné" kérdésre adott válaszok lennének számomra az érdekesek többek között.Remélem , hogy a válaszokra sor kerül.Üdv!

amergin 2012.07.05. 23:09:00

Kedves Török Gábor! Egy valamit nem értek: Te mintha inkább a Fidesznek, és mintha inkább az Mszp ellen drukkolnál.

Márpedig: az országnak annyi kárt politikai erő, mint a Fidesz nem okozott. Morális, gazdasági, kulturális, politikai-kulturális téren egyaránt.

Ahogy én látom: iszonyatos volna az ország jövője szempontjából, ha még egy ciklusig maradnának.

Szúrófény 2013.02.01. 10:02:26

@menőmano:
Nem számít? - alapvető kérdések a szocialista párt szavazói számára
„2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET! „NE FOLYTASSUNK NEGATÍV KAMPÁNY!” LESZAVAZVA, ELBUKVA!
— Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben?
— A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
— Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
— Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
— Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
— Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
— A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
— A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
— A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
— A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
— Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
— Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
— A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?
— A volt internacionalisták nemzeti szocialisták a szó hitleri értelmében?
süti beállítások módosítása