Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:50

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr864743794

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazási lehetőségek 2012.09.01. 10:25:01

Ha a geometriát szó szerint értelmezzük a két egymást metsző vonal nagyon sok helyes lehetőséget adhatna ki szavazásra. A zindex egyik cikke alapján mi se maradjunk le erről a lehetőség özönről, amelynek íróját minden bizonnyal ezen blog olvasgatása ...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.31. 17:20:28

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Nagyon átvernek minket Orbán manipulált fotóival 2012.08.31. 17:18:50

Sokkal öregebb, sokkal kövérebb és sokkal bunkóbb az életben, mint amilyennek a kormánypromókhoz használt, retusált fotókon láttatják. Ha nem röhögted magad halálra Orbán fizimiskáján a kérdőívéhez csatolt levélben, és a munkahelyvédelmi levelét kinyit...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.31. 16:45:07

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: A láthatatlan ellenzék diadala 2012.08.31. 16:23:00

Már azt hittük láthatatlanná váltak. Pedig vannak. Sőt, értünk harcolnak és a végén meglátjuk, még diadalt is aratnak. Unortodox módon, ahogyan az mostanság divat....

Trackback: Jó ötlet-e a választás bojkottja? 2012.08.31. 15:06:01

Beszélni érdemes róla, megcsinálni szép nagy őrültség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2012.08.31. 22:51:09

@Letícia:

Neked is föltűnt, hogy erre a videósdi újításra hogy felpezsdült a női kommentátorok aktivitása? :)

márta)) 2012.08.31. 22:55:42

Ugyanakkor az elemzők nem tartják különösebben „földöntúlinak” például az előzetes regisztrációt, hiszen az más országokban is bevett gyakorlat.

A miniszter úgy véli, nem a választási feliratkozás az igazán fontos kérdés, hiszen korábban is kellett regisztrálni azoknak, akik nem a lakóhelyükön szavaztak.

„Nem földöntúli” "

" Navracsics szerint az igazán lényeges kérdés a feliratkozás milyensége. A regisztrációnak könnyen érthetőnek, könnyen hozzáférhetőnek kell lennie, és senki „nem eshet ki” belőle – magyarázta a politikus. Vagyis a részletek az igazán fontosak; a feliratkozásnak egyszerűnek és hitelesnek kell lennie."

mno.hu/ahirtvhirei/az-ellenzek-mar-lemondott-a-gyozelemrol-1102659

Ha már így van?! Arról kellene meggyőzni a nagybetűs népet, hogy minél többen regisztrálják magukat.
Egyébként úgy gondolom, vége van már annak az időnek, mikor sokan, tömegesen, csak úgy szavazgatnak, egyik- vagy másik politikai erőre.

Nekem nincs rózsaszin szemüvegem, :)) de ezzel szinte teljes mértékben egyet kell értenem.
hm?

Khal Drogo 2012.08.31. 22:57:12

@6.Lenin: Szerinted érdekelte az embereket akkor és ott hogy mi lesz. Az érdekelte őket, hogy elég volt. Semmi más. Ha itthon is akkora lesz az elkeseredés itt is hasonló lesz a válaszreakció. Majd gondolkodnak az emberek a tombolás után.

6.Lenin 2012.08.31. 22:57:19

@Putyilov gyári melós:

"Egy szarból, mocsokból kivakart agymosott janicsár, ..."

A sok "okos" + csak szív, már lassan több, mint 2 éve. Jókora külső támogatással megtámasztva.

Mondjuk én a helyetekben ezzel nem dicsekednék. Ez inkább 1 jókora szegénységi bizonyítvány, ha nem vetted volna észre.

Igaz, ezt nem csak te nem érted, manapság.

márta)) 2012.08.31. 22:58:06

Mi?van? Talán a blognagyasszony férfi.
hm?

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 22:58:36

@márta)):

Meghallom ezt az MSZMP pártfunkcis apuka ellen lázadó anarchistából konzervatívvá vedlő faszt, és rámjön a hányás :O)))

Egyszer még a nőjét is lecsaptam ennek a szerencsétlennek :O)))
Na, az külön sztori lenne, hogy miket mesélt erről a töketlen faszról, aki már évekkel ezelőtt belehülyült abba, hogy miniszterelnök akar lenni.

Baromira nagyokat tudok röhögni,amikor Orbán felmossa vele a padlót :O)))

Khal Drogo 2012.08.31. 23:02:18

@márta)): A mai örmény események miatt legalább egy államtitkár szintű embert azonnal ki kéne rúgni, akihez tartozik ez az egész, azzal egyetemben, aki ezt a kiadást engedélyezte. De még helyesebb lenne ha a KIM vezetőjét váltanák le, Navracsicsot.
Ez nem gyerekjáték ám, ami itt történt. Budapesten gondolom senki nem akar meghalni egy örmény pokolgéptől.

2012.08.31. 23:03:00

@Putyilov gyári melós: én nem vagyok paranoid...:)) És hiszek a véletlen találkozásban, ahogy M. Róberttel is lekapták Vityát, szegényt...:) No itt Vitya volt rossz helyen rossz időben!:)

hirekhirek.network.hu/blog/hirek_hirek_hirek_klub_hirei/orban-viktor-es-az-alvilag-egy-foton-a-fekete-sereg-szokesben-levo-vezerevel

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:03:17

@dr. Bubó:

Háááát, ez nekem úgy tűnik, mint egy HADÜZENET!

Remélem nincsenek az örmény hadseregnek hosszú távú nehézbombázói, néhány stika atomraketta, mert a mi légierőnk mára már felszállásképtelen.

Remélem behívják a sörhasú, puhos gárdistákat, hogy valaki megvédje az országot, ha megjelennek az örmény elvtársak biciklis hadosztályai :O)))

márta)) 2012.08.31. 23:03:48

@jjulie:

Mi?van kedves?!! A blognagyasszony jelenléte elő csalogtatott??
Vedd elő a régi műsorfüzetet! Mindjárt nem fog a blog ülni"!!
De ! legyen ám benne kellő mocskolódás és sarazás is. Ha kérhetem.
Nem kérek reakciót, választ.
Köszönöm.
hm?

dr. Bubó 2012.08.31. 23:04:50

vajon a drogos gyilkos 200zalmenő rezesováért mennyit kérünk?
négy megpörkölődött félázsiai élete értelmet nyer...
vajon menynire tuggya lehúzni a szlovák álamot a fődakota ?
remélem ezen is huzunk egy nagyot ... pár millió eurót...
de legjobb lenne visszakérni Rozsnyót (Kassát má mégse, mert akkor hirtelen szomszédok lennének a lengyelek...)

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:06:07

@6.Lenin:
Jól van papa, ezt is elteszem a Matolcsy összes mellé :O))))

A következőbe tegyél bele pár Selyemutas banán rajzot és néhány Kárpát Nagyhazás lózungot is, mert arra jobban harapnak a majmok :O)))

2012.08.31. 23:06:31

@panelburzsuj: hát lehet!:) :D Van itt márta, hegyilány, meg én is...szóval minden lehet!:D

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:08:02

@dr. Bubó:

Várjál vazze, én jobb üzletet tudok!
Ceausescu is nagyot bizniszelt a szászokkal, nálunk is van pár tízezer örmény!

Pénzük is van, mint a pelyva!

2012.08.31. 23:09:02

@Putyilov gyári melós: hát ez nem annyira vicces...:S Sajnos, volt ilyen és lesz is a történelemben.

márta)) 2012.08.31. 23:12:51

@Khal Drogo:

Álljon meg a gyalogmenet.! Már ne is haragudj, de egy kicsit finomabban is lehetne fogalmazni.
Az, hogy kinek a nőjét, és hogyan csaptad le a legkevésbé érdekel. Ez leszögezhetjük. OK?

Ez nem gyerekjáték ám, ami itt történt. Budapesten gondolom senki nem akar meghalni egy örmény pokolgéptől. "
Az én kommentemben nem volt a téma.

Pontosan igy van. S ez sokkal komolyabb téma, egyébként mint azon rágódni, hogy legyen e akármilyen választási bojkott, avagy sem.

Az, hogy én egyetértek azzal, hogy ez a választási bojkott téma már megint olyan-amilyen. Kit zavar???

Komoly politikai erő nem így készül a választásokra.

6.Lenin 2012.08.31. 23:14:11

@Khal Drogo:

Én azért soha nem becsültem le a választókat, igaz sok emberrel beszéltem is.
Nyilván sokan voltak olyanok is, akiknek elegük volt a ballib töketlenkedésiből.
Voltak csodavárók is, és lesznek is mindig. A választási rendszerektől függetlenül.
Vannak/lesznek, akik reménykednek néhány gazember visszatérésében is.
Vannak/lesznek messiásra várók is.
Vannak/lesznek, akik az összeomlásban reménykednek/hisznek
Vannak/lesznek, akik kalózpártokban, sokfarkó kutyákban vélnek megváltót felfedezni.

Az emberek többsége mindig/legtöbbször másokra vár, másoktól várja a megoldást.
Vannak olyan országok, ahol ezeket többen/kevesebben másként látják, vagy maguk is próbálnak megoldást keresni.

Hamarább voltak rákényszerülve a megoldáskeresésre.

Minket 60 évig arra neveltek, nem kell gondolkodni, majd mások megoldanak mindent. Erről nagyon nehéz lesz rövid idő alatt leszokni. Látszik is, nem kell különösebb éleslátás.
Idő kell a megtanulásához, de csak handabandázni, sehová nem vezet. Szerintem.
Sokan vagyunk, sok érdekkel/kívánsággal, de senki nem fogja helyettünk megvalósítani.

Mások fikázása, kevés ehhez.

2012.08.31. 23:15:40

@márta)): oppá, mennyire igazad van! Örmény vallási fanatikusok lesznek Pesten...:S

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:15:44

@Letícia:

Ennyire utálod a Törököt?

A Pintér sorra csukja le a régi olajos haverokat, hogy ne tudjanak beszélni, ezek szerint Török is sitten végzi előbb-utóbb :O)))

Gondolom Pintérnek jobb fotói vannak, olyanok, amelyeken Török kezében Nokiás dobozok vannak :O))))

márta)) 2012.08.31. 23:16:05

Én már csak abban bízom, hogy jön egy új politikai erő. Komolyan.

Khal Drogo 2012.08.31. 23:17:14

A nagy sikerű szír kutyakiképző program után most ez az örmény kiadatás. Orbán Keleti Szél programja elkezdődött.
Csak hát nem várt fordulatok jöttek, a lázadók elfogták a rendőröket és hát az örmények is megtudták titkos cselünket a kiadatásról.
Jól végig vannak gondolva a dolgok, ez tetszik a Fideszben. Ja és biztos hogy beszopjuk az EU-val az összes különadót is, mehet majd kártérítés.

Csak így tovább. De legalább már a gazdaság is recesszióban van. Szóval egységesen szar minden.

márta)) 2012.08.31. 23:18:38

@Letícia:
Ki kérdezett??!!! Mert én nem. Maradjunk ennyiben. OK?

dr. Bubó 2012.08.31. 23:19:52

bejött a dakota tak tik teka tak teke... tek tak-tik-a...

azeriek és örmények secperc alatt elpusztíccsák egymást
mi meg bevonulunk pár lovas-szuronyossal és az olaj-gáz mezőket birtokba vesszük...

Khal Drogo 2012.08.31. 23:20:37

@márta)): Ezt elnézted. Szerintem ezt nem neked akartad írni. Én senkinek sem nyúltam le a nőjét, főként nem Orbánnak. Életkorilag se jönne össze, nem vagyunk egy generáció Viktorral, én kicsit fiatalabb vagyok nála, egy 20 évvel.

Khal Drogo 2012.08.31. 23:23:49

Viszont így legalább van értelme a TEK-nek. Ha eddig nem is volt terrorveszély, hát most tettünk érte hogy legyen. És már van elhárításunk is. Zseniális.
A végén pedig az lesz a legjobb, ahogyan az azeriek nem fognak venni semmiféle magyar állampapírt. Ahogy a kínaiak sem hoztak ide semmit. Orbánnak megigértek mindent, aláírtak egy csomó megállapodást és azóta sem történt semmi és nem is fog történni semmi.

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:24:38

@Letícia:

A nálunk levő örmények elég befolyásosak.
Tele vannak lóvéval, szerintem első lépésben kivonják.
A második lépésben meg mozgósítják az orosz dezsvíreket, hogy kicsit csavargassák meg a tökeinket.

Ez az egész buli nagypolitikai játszmának tűnik, amelyben ránk osztották ki a politikai pofozóbábú szerepét.
A szerencsétlen istenbarma Orbán meg készséggel bele is viszi az országot az USA és az oroszok játszadozásába.

Eddig Putyin, Kína és az oroszok seggét nyalta látványosan, most meg segget váltott, mert nem adtak neki lóvét.
Most megint az USAnal és a zsidókhoz könyörög egy kis alamizsnáért.

márta)) 2012.08.31. 23:25:39

Baltás gyilkos-ügy: Örményország minden kapcsolatát megszakítja Magyarországgal"

atv.hu/cikk/20120831_baltas_gyilkos_ugy_ormenyorszag_minden_kapcsolatat_megszakitja_ma

Már így is ... olyan a diplomáciai megitélésünk amilyen.
De mindegy.

6.Lenin 2012.08.31. 23:26:53

@márta)):

"Én már csak abban bízom, hogy jön egy új politikai erő. Komolyan. "

Én is mintha látnék ilyesmit, itt állnak előttünk, kereket cserélnek, de hiányzik néhány, keresik a sötétek, vagy sötétben, ezt nem látom tisztán. Pedig nincsenek sokan. 2-3 embernek látszó + elszabadult libák, de ők sem lának tisztán a sötétben.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Izé, változott itt valami?
Pedig szimpi a videó.

1 romhalmaznál beszél valamit, 1 ígéretesnek látszó pacák.
Nem valami jó jel, előretekintve.

2012.08.31. 23:27:34

@Putyilov gyári melós: Én dehogy! Csak arra mutattam példát, hogy OV is keveredhet rossz társaságba, ahogy TG is!:D

Dehogy lesz neki nokiás doboza, annál több esze van. Tanár és tudós ember, tudja, hogy becsületesnek hosszútávon szabad lenni és az nem pénzben mérhető.

@márta)): ójaj! Megint bepörögsz? Ápolóknak csengess, és vagy hegyilány vagy a másik majd kisegít!:P (Jó tanács és ingyen: ha gyengék az idegeid, ne politizálj! Kergess lepkéket a réten, jobb lesz a jó levegőn, az megnyugtat!)

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:29:02

@Khal Drogo:

Az AKK egy hete már benyögte, hogy az azeri kötvénykibocsájtás csak kamu volt, az IMFet próbálták volna zsarolni.

De azok se hülyék.

Szerintem 1-2 hónapon belül mindent aláír Orbán az IMFnek vagy itt az államcsőd.

Október 23ra szép műsor néz ki :O))))

2012.08.31. 23:29:57

@Putyilov gyári melós: hát a zsidókhoz szerintem hiába..az büszke nép, mint az örmény, kereskedők, a szavukból élnek, szóval nem csinálnak magukból hülyét! Ráadásul Magyarország gyenge bolt, azt is lenyúlják a dzsentrik, szóval magunkra maradunk...:S

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:31:59

@Letícia:
"tudja, hogy becsületesnek hosszútávon szabad lenni és az nem pénzben mérhető. "

Aha, csak szerintem amikor az asszony kicsit megrugdossa, hogy ideje volna már nyaralni menni meg kéne pár cipő a kölköknek, akkor Ferike vigyázba vágja magát és azt mondja IGENIS, PARANCS ÉRTETTEM!:O)))

márta)) 2012.08.31. 23:33:44

@Khal Drogo:
Bocsánat ! tényleg elnéztem. S elnézést.
@ Putyilov gyári melós " Neki szántam. De remélem elolvasta!
Van ilyen.

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:35:14

@Khal Drogo:

Hát igen, ha a színpadon ott a puska, akkor az előbb-utóbb el fog sülni.

A TEK megteremti a terrort, jó is az, ha rendkívűli állapotot kell elrendelni, mert mondjuk lázadozik a nép.

Vajon képzik már a parlamenti kupoldába berepülőket?

márta)) 2012.08.31. 23:37:25

@Letícia:
A legkevésbé tatozik rád, hogy én mit csinálok. Maradjunk ennyiben.
Nem írok többet, mert az csak puszta szószaporitás lenne. S nem ér annyit az egész.
Csak nyugodtan tessék "vergődni" a legkevésbé sem érdekel.
Nagyon remélem világos.
hm?

2012.08.31. 23:37:59

@Putyilov gyári melós: hát ha eladja magát egy nyaralásért, akkor lehet. Nem mindenki ilyen! Van, aki inkább lecseréli az asszonyt az meg nem érti, mi a pálya, ami Katinak/Sárinak megy, neki miért is nem? És én a Jóemberrel értek egyet, nem az asszonnyal...

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:39:03

@Letícia:

Hát igen, ez tipikusan a két szék között a pad alá esés esete.

Teljesen ki leszünk szolgáltatva az IMFnek.
Csak épp abban is ott vannak már az oroszok,kínaiak.

Meg szerintem a Templeton is orosz-kínai pénzeket hitelezett nekünk.

Hétfőn nagy buli lesz a pénzpiacon.

márta)) 2012.08.31. 23:39:36

@Letícia:
Drága! Én nem az a fajta vagyok, akinél az ilyen" jópofizás bejön. Vannak itt olyanok" akik ugranak rá! Szóval azoknak tessék írogatni.
ott a pont.
:(((

márta)) 2012.08.31. 23:42:16

@6.Lenin:
Hogy Te mekkora bunkó van. És ráadásul sötét is.
Liba a nénikéd, maradjunk ennyiben.

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:43:35

@Letícia:

Egy családban az asszony a Főnök, meg a bőgő gyerek...

márta)) 2012.08.31. 23:44:35

@6.Lenin:
Keressed inkább basszus a "CB".-ket a sötétben!!! Amit anno oly nagy hévvel emlegettél.
hm?

2012.08.31. 23:46:30

@Putyilov gyári melós: elég gáz ez nekünk...hogy csak ennyire futja.

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:47:38

@Letícia:
Egyszer melóztam a Marina parton egy örmény trónkövetelőnek.
Olyan konyakkal kínált hogy ihaly.

márta)) 2012.08.31. 23:48:11

Nem tudom a jópofaság, a közönségesség mióta egy??

Tetszik hallgatózni.
Kinek tetszik dolgozni?

Na jóccakát!!!

2012.08.31. 23:49:51

@Putyilov gyári melós: hááááát, akkor én rosszul vagyok szocializálva. Nálunk a pasi dönti el, hogy merre van az előre, a többi igazodik. :)

6.Lenin 2012.08.31. 23:50:45

@márta)):

Izé, nem így értettem, de most, hogy visszaolvastam, talán belefér 1 ilyetén értelmezése is az "új" politikai erőnek és kedvenc szárnyasainak.
Hmmm!
Maradjunk annyiban, elírtam, talán.

Még 1x, Jó éjtet!

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:51:03

@márta)):

Ne féltsd te a Navrát, ez már régi sztori, 2006os.

Azóta Navra elvtárs benősült a Fidesz külügyi tagozatába.

A kiscsaj meg elment és mindent kitálalt Navráról a szociknak :O)))

Mariann19 2012.08.31. 23:52:30

@conmorientes: Mondjak jobbat a választási metódus megváltoztatására?A változtatás mindíg egy jobb, magasabb szint elérése érdekében megjelenő szándék, valamint a káros, hátrányos gyakorlat megszüntetését célozza meg. Ebből a logikából kell kiindulni.
Miután a jelenleg regnáló pártok proritása a mindenáron való hatalom fenntartása, és emiatt háttérbe szorul küldetésük lényege, az ország optimális szintű irányítása feladata, ebben a körben célszerű pajzán gondolatokat kiötleni.
Miután magabiztosan léteznek a parlamentben, mindegy, hogy kormányzó vagy ellenzéki pártként, én ezt a dölyfös és kevély érzetet szüntetném meg azzal, hogy a parlamenti képviselőség időtartamát egy ciklusra redukálnám.Pont. Igy kiderülne, hogy kinek van küldetés tudata, és ki az, akit mellőzni kell.
Ugyanis nálunk a képviselők a politikai szereplést nem egy kizárólagos életpályának tekintik, hanem gazdasági tevékenységük kiegészítő eszközeként a kapcsolati tőkén át a számukra előnyös törvényhozási gyakorlat mellett.
Eretnek gondolat, belátom, azon lehet még gondolkodni, hogy a ráérdemesültek kapjanak-e a választóktól még egy ciklust bónuszként.

2012.08.31. 23:53:09

@Putyilov gyári melós: "ihaly" konyak? Nem ismerem a konyakokat!:)

Ejha,idő van, jó éjt mindenkinek!:)

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:53:25

@Letícia:

Hááát, akkor te legalább meghagyod neki a döntés ILLÚZIÓJÁT :o))))

menőmano 2012.08.31. 23:56:00

Jöttem már, hogy teljes legyen a kép. Persze csak némelyeknek.

Hát! Nekem változatlanul a "reménysugár"a politikai a Bajnai Gordon.
Nagyon remélem, hogy alapit egy új pártot.

Ami most történik, az maga a szánalom.
Szerintem.

menőmano 2012.08.31. 23:59:34

Totális helyzet és zűrzavar.

Karácsony G. "Bojkottálni kellene a választásokat. Fel kellene rá hívni a nagybetűs nép figyelmét". No. meg persze az utcai politizálás.
Persze ezt nem szó szerint idéztem. (média hirek).

Hát szánalom, komolyan.

Putyilov gyári melós 2012.08.31. 23:59:35

@Letícia:
Echte 60 éves ARARÁT konyak volt az :O)))

panelburzsuj 2012.09.01. 00:00:23

@Letícia:

"Tanár és tudós ember, tudja, hogy becsületesnek hosszútávon szabad lenni és az nem pénzben mérhető."

Bezony. Az egyetemi karruier szép.

Úgyhogy ha TG jól viselkedik, idővel akár még Lánczi is lehet belőle ...

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 00:01:43

@menőmano:

Nix beszaren, egy kis forradalom,mindig jót tesz a politikai elit cseréjéhez.
Ha pár tucat politikust fel is lógat a nép, legalább a többit ez visszatartja egy kis időre.

menőmano 2012.09.01. 00:03:18

Kolláth Gy. uo. hírek)

Ez olyan, mintha a Fidesz verseny biciklivel, a Jobbik háromkerekű biciklivel, a szocialisták pedig szobabiciklivel" indulna választásoknak. ..................

Mondjuk röhej.

Pontosan ezért kellene dolgozni a pártoknak.

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 00:05:29

@panelburzsuj:

Broafff, látom te is utálod Törököt :O)))

A Lánczi akkora méretes sztálinista fasz, mint ide Lacháza.
5-6 éve olvastam egy tanulmányát a tekintélyelvű társadalom és a politikusok isteni tekintéllyel való felruházásának szükségességéről, a szőr állt fel a hátamon.

De ezt valósították meg!

menőmano 2012.09.01. 00:06:33

Szóval egyelőre így" az egészből nincsen semmi.......
Bojkott ide, vagy oda...... ha így haladnak az ellenzéki pártok a Fidesz győzelme már most boritékolható.
Szerintem.

Jóccccakát!

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 00:11:10

@menőmano:
Csihadj már, 22 éve mást se tesznek, oszt egyre xarabb a népnek!

Inkább semmit ne csináljanak, SZÜNJENEK MEG!

hegyilány 2012.09.01. 00:12:47

Na. Ja!

Ha netán elkészül a TELJES KÖRŰ BEMÉRÉS FELMÉRÉS!!! a listát jó helyre küldjék !!!

Kinek, - és minek az érdeke???
pont.

hegyilány 2012.09.01. 00:18:30

Óh! Jut eszembe! Igaz még délelőtti üzenet volt!!

Nos hát kedves! "magas sarok, legyező, vörös bor, mulatás"......
Ja! Ezt szokták jobb " körökben, az ilyeneket) kitartottnak nevezni. (most nagyon finoman akartam fogalmazni).
De nincs ezzel semmi probléma. Persze, mondjuk ettől a világ nem fog előre menni. De hát illllyenek is kellenek?? sokaknak.
Az ilyen- és hasonló dumáktól kíméljen meg a jövőben, vagy legalább is ne nekem címezze. Biztosíthatom nem fogom olvasgatni.
Köszönöm.

panelburzsuj 2012.09.01. 00:21:04

@Putyilov gyári melós:

Török Gábort nem ismerem - nincs is róla véleményem.

TG, a népszerű médiaelemző, a tudomány lépcsein fölfelé baktató középifjú titán - az egy másik műsor. Az hányingerig emlékeztet meghaladottnak, sőt kiirtandónak beállított korszakok "társutasainak" fazonnyaira.

hegyilány 2012.09.01. 00:21:46

Még annyit! Ha olyan zseniálisan néz ki, mint az avatar fotóján! Nem csodálkozom, hogy buknak önre, azok a bizonyos pasasok.
Nem jut eszembe a nick neve! de remélem magára ismer.
pont.

jó éjszakát!!!
:(((

conmorientes 2012.09.01. 00:27:18

@Mariann19:

Elnézést, de félreértettél, bizonyára az én hibám. Az elektori kifrjezésre mondtam, hogy javasol jobbat :)))))
De ha már megtiszteltél egy alternatívával, engedd meg hogy véleményezzem.

Mindamellet hogy bizonyosan az emberi tényező mindennek az alapja, számomra az látszik hogy a képviselők nagy többsége egyszerű báb az őket fenntartó hatalom kezében. Vannak olyan választókerületek ahol egy cerkóf is nyerne megfelelő párt támogatással.
Ezért ötleted vonzónak tünne ha hetente lennének vàlasztások ezért néhány évtized alatt eseteg diszkvalifikálódna, kikopna a legrosszabb politikai gerinctelen réteg is.
A fejlődés lehetőségét a döntést hozók radikális méretű kiterjesztésében, amelyet az elmúlt húsz év technológiai robbanása lehetővé tesz, és a kézzelfogható politikai felelősség megteremtésében
látom, de ez utóbbi egy a választási rendszer reformjánál is nagyobb falat, ráadásul tényszerűen és egyértelműen azon alapszik, mivel a hatalom gyakorlásával kapcsolatos következmények korlátok közti alkalmazása csak ugyanazt a széles kört illeti akik a hatalmat biztosították.
Ez pedig nem fantazmagória, mert már van példa, lásd Izlandot.

Mivel az írásodból jogi képzettség tör elő, egyszerű indokolásul hivatkoznék a méltánytalanul elfeledett népfelség fogalmára...

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 00:30:28

@panelburzsuj:

KI lehet az a rózsaszín pólós beltenyésztett bambamarha Török mellett?

nol.hu/kep/778375

Az arca alapján legalább annyira le van épülve szellemileg, mint Orbán.

Pár év elvtársúri pálinkázás, think-tank beli drogozás után Török is ugyanígy fog kinézni, ez ám a nagykarrier :))))

panelburzsuj 2012.09.01. 00:43:29

@Putyilov gyári melós:

Tipp: pár hete valami ákombákom fodbalszervezetet emlegetett TG. Hogy annak is adományozna a reá záporozó fényből...

Úgyhogy azt a markánsarcút inkább fociban keresd, ha ennyire rá vagy cuppanva.

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 00:44:59

Hehe, mondom én, hogy Orbán elvtárs elszegődött a Világ pofozóbábujának!

"Press StatementPatrick Ventrell
Acting Deputy Spokesperson , Office of Press RelationsWashington, DC
August 31, 2012

The United States is extremely troubled by the news that the President of Azerbaijan pardoned Azerbaijani army officer Ramil Safarov, who returned to Baku today following his transfer from Hungary. Mr. Safarov had been serving a life sentence in a Hungarian jail for murdering Armenian officer Gurgen Margaryan during a 2004 NATO training event in Budapest.
We are expressing our deep concern to Azerbaijan regarding this action and seeking an explanation. We are also seeking further details from Hungary regarding the decision to transfer Mr. Safarov to Azerbaijan.
We condemn any action that fuels regional tensions.

www.state.gov/r/pa/prs/ps/2012/08/197250.htm

conmorientes 2012.09.01. 00:52:15

@Putyilov gyári melós:

A jelenlegi politikai elit megszűnésére tényleg volna tömegigény :))

De valamiért úgy tűnik, csak úgy maguktól belátásból ezt a szivességet nem fogják megtenni.

Az is nagy igazság hogy a politikai elitet általában csak valami forradalom jellegű forma szokta egyszerre és teljes mértékben lecserélni valamint a társadalmat észhez téríteni, de ezzel meg az a baj hogy senki nem tudja előre figyelmeztetni a későbbi ártatlan áldozatokat, meg azokat akik nem kívánnsk benne résztvenni, hogy a tartama alatt békésen elmehessenek nyaralni :))))

Viccen kívül ebben is van már egy követhető példa, az pedig a Franco diktatúra utáni Spanyolország és egy János Károly nevű született és nem választott király. Ő elérte a leszámolás helyett egy össztársadalmi megbékélès bekövetkezését. Ennek eredményeként 25 év alatt a mérhetelenül szegény Spanyolország felzárkózott a fejlett Európához......

Nekübk sem ártana egy ilyen személyiség mindegy mi volna a titulusa. De itt csak mini Fracokat látok....

Putyilov gyári melós 2012.09.01. 01:08:37

@conmorientes:

Szerintem épp ideje egy akár véres elitcserének, 25 éve se szabadott volna a valódi forradalomtól megijjedni és átadni az országot az elitek egymás közti zártkörű mutyijának.

A magyar elit egyszerűen nem féli a népet, azt hiszi bármit megtehet velünk, mindent lenyelünk, mert birkák vagyunk és örülünk, ha acsarkodhatunk egymásra.

Itt az ideje, hogy megtanulják az ellenkezőjét, ha véres lecke kell ehhez, lámpavasak, akkor legyen!

márta)) 2012.09.01. 07:22:30

A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozik azzal a pénteki eseménnyel, miszerint Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal az azeri "baltás gyilkos" kiadása miatt.

Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki ennek kapcsán, amelyben mélységes aggodalmát fejezte ki, hogy Azerbajdzsán elnöke kegyelemben részesítette a Magyarország által pénteken kiadott, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Safarovot.

Magyarország ezzel egy feszültségekkel teli térség problémáinak kellős közepébe csöppent bele. "

www.portfolio.hu/gazdasag/bekerultunk_a_nemzetkozi_hirekbe_obama_is_megszolalt.172175.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Emellett az Egyesült Államok magyarázatot vár Magyarországtól Safarov Azerbajdzsánba történő elengedése kapcsán. "

(kommnetár nélkül, részemről)

hegyilány 2012.09.01. 07:32:00

Rövidke segitség a gyorsabb" megértéshez) :)

Az azeri-örmény feszültség forrása
Karabah miatt az Örményország és Azerbajdzsán közötti viszály a posztszovjet térség egyik legrégibb, úgynevezett befagyott konfliktusa - írja az MTI. Sztyepanakertben 1991. szeptember 2-án kikiáltották a Hegyi-Karabah Köztársaságot. Ezt Baku nem ismerte el. Az Azerbajdzsán, valamint az Örményország által támogatott Karabah között ezt követően megkezdődött háború különböző becslések szerint 15-25 ezer ember életét oltotta ki, 25 ezren sebesültek meg, több százezer ember elmenekült lakhelyéről. 1994 májusában fegyverszünet jött létre, amelynek nyomán Azerbajdzsán gyakorlatilag elvesztette az ellenőrzést Hegyi-Karabah felett.

Azóta Azerbajdzsán és Örményország között folynak a tárgyalások a konfliktus békés rendezéséről az Oroszországot, Franciaországot és az Egyesült Államokat tömörítő úgynevezett Minszki csoport közvetítésével. "

Miért is? Hát ezért.
:(

Khal Drogo 2012.09.01. 07:55:06

@Putyilov gyári melós: A TEK már kapott két BTR-t, azaz páncélozott csapatszállítót. Pintér szerint ez nem katonai fegyver, mert nincs rajta fegyverzet. Nyilván nem is lehet átalakítani, rárakni a golyószórót.

www.origo.hu/itthon/20120831-nem-kap-tankokat-a-tek.html

Szóval készül a TEK a zordabb időkre.

hegyilány 2012.09.01. 08:51:49

„Agyhalott” Kemény választ kapott @dajcstomi
Mindenki mást mond: eltérően ítélik meg a pártok Kolláth György kijelentéseit. Az alkotmányjogász azt mondta, hogy a választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét.

Az MSZP indulna a választásokon, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint viszont nem zárható ki, hogy a kormány intézkedései miatt az ellenzék nem vesz részt egy választáson. Kolláth György közben agyhalottnak nevezte válaszában Deutsch Tamást, aki tegnap lehülyézte az alkotmányjogászt. "

atv.hu/cikk/20120831_agyhalott_kemeny_valaszt_kapott_a_hulyezo_dajcstomi

Hát! Ja. A politikai kultúra...............
:(

menőmano 2012.09.01. 08:58:23

Hát! Totális a helyzet.
A "Fidesz fenegyereke" :)) meg a Twitter.
Hát! Komolyan.............

Én már azt sem tudom, hogy nevetni kell e , vagy sírni?!!

:))

menőmano 2012.09.01. 09:01:34

Egy választási bojkott esetén – mint mondta – a demokratikus harcot az utcán kéne megvívni. Karácsony Gergely szerint az LMP továbbra is önállóan készül a választásokra."

Hát! csak tessék harcolgatni. S tessék megfelelő létszámú híveket is gyűjteni hozz.

Hát! komolyan..............

menőmano 2012.09.01. 09:03:50

oppá" "hozzá"

Na megyek a dolgomra.

dr. Bubó 2012.09.01. 09:04:21

"President Obama is deeply concerned by today's announcement that the president of Azerbaijan has pardoned Ramil Safarov following his return from Hungary," said National Security Council spokesman Tommy Vietor.
"We are communicating to Azerbaijani authorities our disappointment about the decision to pardon Safarov," Vietor added in a statement.
"This action is contrary to ongoing efforts to reduce regional tensions and promote reconciliation. The United States is also requesting an explanation from Hungary regarding its decision to transfer Safarov to Azerbaijan."

dr. Bubó 2012.09.01. 09:37:19

micsoda galádságot próbálnak takargatni hogy az IMF et MINDEN ÁRON ELKERÜJJÉK... vajon mit nem láthatnak avatatlan szemek???? hova mennek a hitelbe felvett csilliárdok ???

ha még a III. világháborút is képesek egy pár hónap előnyért kirobbantani

a jó viszonyt felépíteni évtizedek voltak...
aztán jön egy HITVÁNY (alkalmatlan+gerinctelen) BŰNSZERVEZET
és sec perc alatt hazavág mindent...

ki a felelős? CSAK-A-FIDES

Khal Drogo 2012.09.01. 09:58:46

@hegyilány: Ha tudnád hogyan töltötték fel a felsővezetői állásokat a kormányban, kikkel, akkor nem csodálkoznál rajta hogy feltehetően erről nem is tudtak semmit. A Fidesz tele van hülyékkel, minden szinten.
A hülyék jellegzetessége hogy selejt döntéseket hoznak.

Khal Drogo 2012.09.01. 10:16:41

@dr. Bubó: Kíváncsian várom ezek után lesz-e azeri bevásárlás. Mert őket semmi sem kötelezi erre. Az azeri szó elszáll, mint azt láttuk.

dr. Bubó 2012.09.01. 10:18:02

@Khal Drogo: cigányokat átb@szni nem bűn... meg érdemli a dakota...

és a fides szavazók is... 2 706 292 félázsiai birka... szánalmas ország...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.01. 10:29:07

@Balt:

Faszon kívül annyi mindennel lehet még érvényesen szavazni. Lásd fenn a tragbakkok közt a Szavazási lehetőségek írásom.

Khal Drogo 2012.09.01. 10:29:20

A magyar Pravda netes honlapján ( gyengébbek kedvéért mno.hu) az örmény események nem címlapos sztori. Futottak még hírek között lapul meg.
Éljen a kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás! Éljen a Párt! Éljen a Kedves Vezető!

Balt 2012.09.01. 11:24:38

@dr kíváncsivagyok: Tegyük fel ugyanezt a "jóiránybamennek" kérdést akkor Európa- vagy világszinten. Ha a "közérzet" jobb is esetleg, mint itthon, én bizony - mint minden racionális, környezettudatos Földlakó :) - azt alább pontoznám, mint a hazait...

szoja122 2012.09.01. 11:41:34

Tisztelt Török Gábor!

"Arról pedig hogy mit jelent a 2/3-os többség tudnánk sokat mesélni"

Mondod célozva az MSZP esetleges 2/3-ára...

Rövid az emlékezeted, volt már nekik 2/3-uk, sőt nagyobb mint a Fideszé!

Ugyanazt tették, mint most a Fidesz?

Azért Gábor legyünk tárgyilagosak, mint kívülállónak ezt tudnia kellene...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.09.01. 11:42:43

@Khal Drogo: minden párt tele van hülyékkel... ez a lényegük...

szoja122 2012.09.01. 11:50:55

Kedves Gábor!

A bojkott, amúgy tényleg őrültség.

De nem ezt kérdezték tőled a legtöbbet, hanem a VOSZ-on elhangzott Orbán beszédet.

Miért nem erre reagáltál????

Ha nem teszed közre a kérdéseket, akkor nyugodtan lehet ilyet állítani.

Ez nem bizalmatlanság, ez demokratikusabb...

szoja122 2012.09.01. 11:53:15

@Khal Drogo: Pontosan azért, mert így nem nőhetnek a fejére...

Az ország (beleértve a jobb oldalt) sorsa pedig abszolúte nem számít.

szoja122 2012.09.01. 12:00:16

@Hepci: Miért? Mert emberek ők is.

Az ember pedig ilyen, nem Homo Sapiens...

dr. Bubó 2012.09.01. 14:11:28

ez gondolom csak vicc... vagy a kedéjeket ezzel hűtik az erek?

"Ma délben őrnaggyá léptette elő a Budapesten örmény katonatársát megölő Ramil Safarovot Safir Abiyev azeri védelmi miniszter."

graycivil 2012.09.01. 16:27:11

@Khal Drogo: Szerintem egy árva kanyit sem fogunk kapni az azeri diktátortól.

És nem is igazából azért, mert az azeriek ebben ne lennének esetleg szavatartóak. Hanem azért, mert ha pénzt kapunk egy "gyilkostámogató" rendszertől, akkor semmi sem mossa le El Curoról a "diktátorok megvesztegetettje" bélyeget. És akkor veszélybe kerülhetnek akár az EU-s pénzek is. Nem jogilag, hanem morális megfontolásból.

graycivil 2012.09.01. 16:29:39

@Khal Drogo: Hiszen Pintér már 2010-ben megmondta, hogy fel kell készülni az éhséglázadások leverésére.

graycivil 2012.09.01. 16:32:14

"Azerbajdzsán: döntő szerepe volt a kiadatásban Orbán Viktor látogatásának

Novruz Mammadov, az azerbajdzsáni elnök külügyi vezetője egy azeri hírportálnak elmondta, hogy egy évig folytak a titkos tárgyalások Magyarországgal és Ramil Safarov kiadatásában döntő szerepe volt a magyar miniszterelnök azeri látogatásának."

atv.hu/cikk/20120901_azerbajdzsan_donto_szerepe_volt_a_kiadatasban_orban_viktor_latogatasanal?source=hirkereso

graycivil 2012.09.01. 16:34:25

@graycivil:

"„Ezzel egyidőben Ilham Aliyev elnök felügyelte az egyeztetéseket a magyar és azeri rendészeti erők között. Az ügyben döntő szerepe volt annak a megegyezésnek, melyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök azerbajdzsáni látogatása alatt értek el”- magyarázta Mammadov"

Ezt már nem lehet tagadni! F.Y!DESZ

Mariann19 2012.09.01. 16:45:34

@conmorientes: "A képviselők nagy többsége egyszerű báb az őket fenntartó hatalom kezében."
Tudod, van a "pártfegyelem", mely kifejezés elfedi a képviselők valódi funkcióját. Ugyanis klasszikus feladatuknak két nagy csoportja létezik, mégpedig a társadalompolitika és a lokális érdekképviselet.
A társadalompolitikai kötelezettségek teljesítése, úgy mint alkotmányos jogok, demokrácia, jogegyenlőség nálunk a törvényhozás tapasztalatai alapján nem valósul meg. Kár lenne példákat felsorolni, úgyis tudod az utóbbi idők gyakorlata alapján, hogy melyek ezek. Nem kell csak például az únió általi kötelezettszegési eljárásokra gondolni, de bizonyos szabályozások az állampolgárok körében is ellenszenvet és az igazságtalanság érzetét keltették.
A választott körzetek képviselői a lakossági érdekképviseletet kénytelenek alárendelni a protekcionista gazdasági gyakorlatnak. Ezzel a kör bezárult.
Ilyen előzmények és felismert hibás kormányzási hibák alapján lehet elindulni tételesen a korrekciók kérdésére. Itt meg az a kérdés, hogy kit válasszunk döntéshozóknak a javítások megkezdésére.Véleményed alapján a döntéshozók radikális kiterjesztése lenne a megoldás. Ezt hogyan érted, valamint milyen összefüggést látsz a technika robbanásszerű fejlődése és az előző mondatomban foglaltak szerint?
Utolsó mondatodra és benne a népfelség felemlegetésére Pozsgay Imre jut eszembe, aki virágkorában használt ilyen veretes szavakat, melyek azóta kikoptak a szóhasználatunkból, valamint a tartalma is érvényét veszítette.
Végül elnézést a kései reagálásomért.

conmorientes 2012.09.01. 17:02:33

@Mariann19:

Bármely gondolatom szívesen megosztom, de a feltett kérdéseidre adandó válasz ezt a komment adásra létrehozott keretet egyrészről meghaladja, másrészről pedig a mai megnyilvánulása okán Török Gábor látogatottságát és kattintás számát soha többé nem kivánom növelni.
Privátban küldhetsz bármit a "szabadlevélre". Remélem érted...

graycivil 2012.09.01. 17:07:07

@Khal Drogo: Azért arra kíváncsi lennék, hogy ebben a gyalázatban mekkora Martonyi szerepe. DE lényegtelen is.

Ha ettől nem mond le, akkor örökre elásta magát külföldön is. Bár sajnálom, hogy ebbe a szarba belerángatták. Őt még (eddig) egyértelműen az elfogadható fydeszesek közé soroltam.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.02. 19:17:50

@conmorientes:

Újraolvasásra (visszatértem megnézni, hátha tévedtem), viszavonom az „aljas ” szó használatát. Ez indkolatlan volt és csak még jobban kisiklató. De akárhogy nézem, nem értem mi köze ahhoz a kommentérodnak amit mondtam. Valami egész másról szól az egész.

Nem várok erre semmit, tényleg nem, csak helyesnek tartottam elismerni a reakcióm túzottságát.

conmorientes 2012.09.02. 20:52:22

@ByA:

Az önkritikát akceptálom.
Tudás, tisztánlátás azonban csak annak osztható aki nem merült még annyira el saját talmi tökéletességében hogy nem képes más álláspontját végig gondolni.

Ha nem értek valamit akkor egyszerűen megkérdezem, nem pedig megsértődve támadok.

Mivel képes voltál a magatartásod átgondolni, nekem is képesnek kell lennem megmagyarázni ha valami nem tiszta, vagy nekef írásomban félreérthető volt. Tehát ha az átolvasás után van kérdésed, állok rendelkezésre.

Ultracivil 2012.09.05. 11:03:53

@conmorientes:
@török gábor:

Kedves Gábor!

Bár elemzéseid érdekesek és nagyrészt helytállóak, de azért vannak olyan dolgok. amiből erősen kiviláglik, hogy az a környezet, amiben mozogsz, az pont nem az, amiről időnként kritikát fogalmazol meg.
Nem jársz gyalog az utcán, nem vesz körül téged, (pl. a munkahelyeden) egy nagyobb tömegű közép, alsó közép, szegény, mély szegény réteg. Érezhető, hogy nem elegyedsz szóba azokkal az emberekkel, akik a választások több mint egyharmadát képviselik. Ezek pedig azok, akik a lakosság néha több mint egyharmadát képviselik, azaz a „Nem szavazók”.
Az elmúlt parlamenti választásokon, volt szerencsém kopogtató cédulát gyűjteni egy alulról szerveződő pártnak. Alapos ember révén nagyon fontosnak tartottam azt, hogy ne csak gyűjtsek, hanem megismerjem az emberek problémáját, elbeszélgessek velük. Valahogy erősen érdekelt az, hogy mitől passzívak az emberek akkor, amikor a saját jövőjük a tét. Ugyanakkor a munkahelyi beszélgetések is érdekesek voltak, ahol egy viszonylag széles vertikum véleménye jelent meg. Nem vagyok szociológus, elemző, nem vezettem ezekről a véleményekről statisztikát és a mintavétel sem reprezentatív. Számomra az eredmény azonban nagyon világos.

A „Nem szavazók” nem lusták. A nem szavazóknak pusztán elegük van, megfáradtak, dacolnak vagy sodródnak és sajnos sokan beletörődtek. 22 éve nem azt kapják, amiért érdemes lenne küzdeni, amiért érdemes lenne akárkire is szavazni. 22 éve azt tapasztalják, hogy kisemmizik Őket, hogy így vagy úgy megszűnik a munkahelyük, folyamatos a fenyegetettségük, a kiszolgáltatottságuk. 22 éve tehetetlenül látják, hogy van viszont olyan réteg, akik teljesen érdemtelenül, nem a tehetségük vagy kitartásuk, de inkább mások, a legtöbb esetben az ország terhére zsebelnek be milliárdokat. 22 éve tapasztalják, hogy az általuk vagy mások által megválasztott parlamentben a dilettantizmus, az önzés, a széttartás, a hatalom eszetlen gyakorlása, a pazarlás, a korrupció és ezek bűnös keveréke dominál.
22 éve nem érzékelhető a Népfelség szolgálata.

Szomorú, hogy ezek után egy politikai elemző azt a következtetést vonja le, hogy ezek az emberek bojkottálnak, kvázi bűnösek.
Nem Gábor! Más a gyökér ok!
A hiteltelen politikusaink tették azzá ezt a több milliós tömeget, amivé lett. Mert bízhatsz benne, hogy a „Nem szavazók” túlnyomó része elmenne szavazni, ha volna alternatíva, ha volna olyan hiteles szervezet, akiben meg lehetne bízni.
süti beállítások módosítása