Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:48

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr234755302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Változhat a kormány hozzáállása a Safarov-ügyhöz? 2012.09.07. 22:39:06

Török Gábor megkövette magát: most már úgy látja, hogy a többség nem pártalapon ítéli meg az azeri baltás gyilkos ügyét, amit a kormánynak is figyelembe kell vennie.

Trackback: Menteni a menthetetlent 2012.09.05. 11:41:11

Ezzel próbálkoznak sokan, mikor az azeri ügyben a kormány felelősségét próbálják elmismásolni, és az ügyön felháborodókat meg leszólni. Szíve joga ez bárkinek, a gond csak az, hogy könnyen cáfolható érvekkel teszik.  Hagyjuk most azokat a elmeháborodo...

Trackback: Kiút a Safarov-botrányból 2012.09.05. 09:18:36

Az MTI rendkívül kreatív módszert eszelt ki a Safarov-ügy más megvilágításba helyezésére. Egyik összefoglalójuk szerint a Fővárosi Bíróság 2006-ban az azeri gyilkost - nyilván a szabadságvesztés büntetése mellett - életfogytiglani whiskeyfogyasztásra í...

Trackback: Pityinger nem reménytelen? Vagy igen? 2012.09.04. 22:38:14

Kicsit megcsipkedtem Dopeman Pityingert világnézeti őszinteséget illetően, mert szerintem csak bib@szottul megjátssza ezt a Jézuska fan klubtag dolgot. Ideje lenne kihúznia a fejét a judeo-keresztény bibliából. F.MPSZ tagokkal az élen sok ebben az orsz...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.04. 22:28:43

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.04. 22:28:39

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Bajnai Gordon mém akar lenni 2012.09.04. 20:37:52

Miközben összeesküvés elméletek tucatjai lepték el az internetet Safarov kiadatása kapcsán, a birtokunkba került információk egyértelműen cáfolják, hogy az azerbajdzsáni államkötvény vásárlás, vagy esetleges MOL érdekeltségek állnak az események hátter...

Trackback: Gagyi faxot lobogtatva bizonygatja ártatlanságát a baltás gyilkos kiadatásában a kormány 2012.09.04. 20:16:27

A Magyar Nemzet szerint ez a fax tartalmazza Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának kötelezettségvállalását: * * Nézzük meg, mit ír a kiadatási kérelem formai és tartalmi követelményeire vonatkozóan a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről 1996. évi XXXVII...

Trackback: Elhajtották Orbánt az azeriek a picsába, miután eladta hazája becsületét 2012.09.04. 20:13:11

Nem vesz magyar állampapírt, sem egyéb befektetési eszközt Azerbajdzsán – olvashatjuk a hivatalos közleményt Azerbajdzsán Állami Olajalapja honlapján. Ebben nincs semmi különös, a magyar állampapírok Orbánék diadalmas gazdasági szabadságharcának ...

Trackback: Ha nem pénzért, akkor miért? 2012.09.04. 20:06:20

Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami...

Trackback: Ha nem pénzért, akkor miért? 2012.09.04. 20:06:16

Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami...

Trackback: Ha nem pénzért, akkor miért? 2012.09.04. 20:05:44

Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K úr 2012.09.04. 19:17:06

nem kiadni a baltás jóembert tán ellentmondott volna a nemzetközi jognak? Kétlem...

Link Elek 2012.09.04. 19:30:10

@K úr:
nem, sot az azeriek is egeszen pontosan a nemzetkozi jog szerint jartak el.
nemzetkozi jogilag nincs ugy.

Moralisan van.
Hogy a turoban lehet HŐS egy baltás gyilkosból???????

spontan · http://erdekessegek.info 2012.09.04. 19:37:45

A bírálókkal Orbán nem fog egyetérteni. Eddig emlékeim szerint még nem volt példa arra, hogy elismerték volna a hibájuk bármilyen ügyben.

Egyébként Orbánék valószínűleg arra számítanak, hogy elcsitul az ügy, és nem is alaptalanul. Sok blogger már kitombolta magát, megírta a cikkét. Várható, hogy 1-2 hét múlva is ilyen intenzitással lesz napirenden a téma? Aligha. Hamarosan jön majd valami új téma, ami lesöpri a címlapokról az azeri ügyet, és szépen elalszik a dolog.

korábban ulrike 2012.09.04. 19:39:28

Közel vagyunk még a történésekhez, még mindig dominál az indulati megközelítés. Célszerű várni. Van, amit revideálhatok, abból, mit mondtam korábban.
Mi az, mi tudható?
1. A külügy kívülállóként viselkedik, csak a kegyelem miati tiltakozást csinálta.
2. A kormány egyébként hallgat, és csak a legszükségesebb kommunikációt folytatta, a KIM, Szíjjártó, valamint a ME nyilatkozott.
3. Egyetlen egy ellenpropaganda megjegyzést tett a Fidesz: az MSZP moszkva barátsága, mire az utóbbi balgán fel is adta a magaslabdát.
Következtetés
A kormány azt metakommunikálja: (nem a KÜM intézte, most is látványosan távol tartott a szerepléstől) nem külpolitikai ügy, hanem jogi.
Kérdések.
1. Tényleg rosszul mérte-e fel a kormány a várható reagálást pancserságból? Inkább nem a válaszom:
- ismerjük ezt a kormányt, nem ennyire pancserek, sőt;
- nem volt nehéz előrelátni a reakciókat, sőt még azok hevességét sem, tehát sokkal valószínűbb, bekalkulálták (talán az örmény döntést a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről nem).
2. Milyen érdekből döntött a kiadatás mellett a kormány?
Ezt egyelőre nem lehet tudni, van elképzelés és info sokmindenre és ezek ellenkezőjére is, de ez jobbára spekuláció. Egy azonban biztos, valami érdeke erre vihette erősen, ha ekkora ajtócsapkodást is felvállat érte. Az biztos, hogy magyar és azeri érdeküzlet köttetett, amit az oroszok és az örmények ítéltek el, mert az ő érdekeiket sérültek. Ennyit lehet tudni, ha az érdekek szempontjából nézve is szándékozom megérteni a miérteket.

livengood 2012.09.04. 19:53:33

A kormánynak van mozgástere, javíthat a képen. Úgy is ahogy Török Gábor javasolja, de azon túl is.

Most, hogy a Kossuth téren véget ért az örmények melletti és egyben kormány ellenes tüntetés, felhívnám arra a fura körülményre a figyelmet, hogy ennek a tüntetésnek a ténye oly mértékű gesztus az örmények felé, mely minden magyar és Magyarország megítélésén is javít. Sőt, a magyar kormányén is!

Ez nem azt jelenti, hogy nincs több tenni való.

Egyébként elfogadom az önkritikát.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 19:57:52

"Gyilkost elengedni, ha ennek köszönhetően szabadlábra kerül, nem helyes. Ha ez igaz..."

Ó.
Ha.
Oda ne rohanjak.

De azért TG is úgy látja, hogy eddig a kormány érdemben nem foglalkozott az üggyel. Megdöbbenve tapasztalok egy ilyesféle egyértelmű, nem egyrészt-másrészt kijelentést az elemzőtől :-)

OkoskaTo:rp 2012.09.04. 20:02:01

Mi van, nem megy már a gépelés? Videós megmondás duplaplusz szánalmas. Nehogy már a tartalomra keresni lehessen.

K úr 2012.09.04. 20:04:37

@Link Elek:

Ha nem adják ki, akkor se lenne ügy. Úgyhogy ezt fölösleges hangsúlyozni. Minden jel arra mutat, hogy az ügy nemlétezésének két lehetséges módja közül a szerencsétlenebbiket választották az illetéktelen elvtársak.

sárkányfő 2012.09.04. 20:04:51

Ennek a botránynak már van hozadéka is: pár ezren most tüntettek a kiadás ellen.

És ez nem pártos alapon jó, hanem példát mutat arra, hogy emberek kimennek, és védik a haza becsületét. Emberek kimennek, és megpróbálják lemosni a gyalázatot.

Megmutatják, hogy még sincs totális morális apátiában és érzéketlenségben ez az ország, és ez nagyszerű. Persze kevesen vannak, messze még attól, hogy miattuk a politikusok ne műveljék gátlástalanul a mocskos húzásaikat. De egy kis magnak megteszi. Ha tovább nő, és az nemzet morálisan megerősödik, akkor talán száz év múlva már nem a cinikus nyegle vigyorgás lesz a magyar politikusok defalut-beállítása.

livengood 2012.09.04. 20:06:00

@spontan: "szépen elalszik a dolog"

Vedd figyelembe, hogy ez az ügy egyfelől a Schmit ügyre hasonlít, ugyanakkor külföldi szereplőkkel súlyosbítva, akikre jellemző, hogy nehezen felejtik az ilyen sérelmeket:

"Nem csupán egy politikus riválisainak, de Örményországnak is az érdeke" - mondja Török Gábor.

Ez az ügy évekig a Fidesz kormány után is időről-időre felfogja borzolni a kedélyeket. Én azt gondolom, hogy hullámokban előjön újra és újra, amíg valamit nem tesz ez ügyben az aktuális kormányunk.

panelburzsuj 2012.09.04. 20:10:32

@OkoskaTo:rp:

Tudod milyen cuki hang nélkül?

Mint az aranyhörcsögöm vacsora előtt!...

Foxtrotty 2012.09.04. 20:13:54

Visszahozatni Safarovot, ez aztán a bolond ötlet. Örüljünk hogy megszabadultunk tőle, a hiszti meg felőlem mehet ezerrel

Link Elek 2012.09.04. 20:16:41

meg az igazan komoly politikai szereplo az amerikai örmény lobbi el sem kezdett akciozni.

sokat fog ez a helzyet meg durvulni

von Putri 2012.09.04. 20:16:45

@Link Elek:
"Hogy a turoban lehet HŐS egy baltás gyilkosból??????? "

Úgy ahogy hős lett sokak szemében Simek Kittyből, a pisztolyos gyilkosból. Meg is kapta az elnöki kegyelmet, hasonlóan a baltáshoz

sandorjeno · http://uzletietika.blog.hu/ 2012.09.04. 20:17:28

Ez ugye a révfülöpi templom a háttérben?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 20:24:52

@von Putri: Ne hazudj, nem volt hős. Mindenki elkövetőnek látta, sokan pedig áldozatnak is.

És szaladgáld körbe a blogokat a felfedezéseddel, szigorúan figyelmen kívül hagyva bárminemű ellenérvet, valamint ragaszkodj a "nem lehet biztosan tudni, tehát te tévedsz, én nem" alapállásodhoz.

Na szia.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:25:26

a kabinet beiktatásakor lehetett tudni: ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni. sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy orbán viktor belekeveredik az örmény-azeri konfliktusba.

bucbuc 2012.09.04. 20:27:36

Orbánban rendkívül visszataszító most is és 98-02 között is, ahogy ezeket az ügyeket kezeli.

Mint egy érzelmi fogyatékos óvodás. Kivagyian, nincs itt semmi gond, minden le van szarva.

nem tudom ez egy felvett szerep-e vagy valóban ilyen visszamaradott-e e téren.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 20:28:26

@Foxtrotty: Örüljek, hogy Ciarán Tobin és Tóásó Előd élelmezése sem a kissé szűkös magyar költségvetés kiadási rovatában szerepel?
Bánkódjak, hogy a kormány megfontolatlan, és azért tesz lépéseket, hogy M. Róbert étkeztetésének költségeit magára vállalhassa élethossziglan? Vinné más is, mi meg magunknak akarjuk, nem értem én ezt.

Annak is örüljek, hogy hasonló okból sok-sok magyar fiatalra sem kell költeni egy vasat se?

brazileiro 2012.09.04. 20:28:45

Nem akarok túlzásokba esni, de ez az ügy egy dologban nagyon hasonlít Gyurcsány Őszödjére. Nevezetesen, hogy a miniszterelnök/kormány morális alapját kezdi ki. Gyurcsány esetében a szándékos hazugság beismerésével, itt egy gyilkos kiszabadításában való cinkossággal. Súlyosbítja az ügyet, hogy azok, akik most védelmezik a kormányt, valójában erkölcsi szempontból tovább rombolják: azt mondják a kormány pénzért engedett el egy gyilkost. Ráadásul ezt tovább súlyosbítja, hogy a szenvedő fél a világ legrégebbi keresztény állama, az áldozat valójában egy keresztény-muszlim vallásháború áldozata lett - ezért sem képes a keresztény-jobboldali sajtó ezt sem kiköpni sem lenyelni.

Persze van különbség is, amiben a kormány reménykedhet. Gyurcsány hazugsága hozzánk közeli, Orbán árulása ezzel szemben távolinak tűnik. Bár az Index/MTI mai híre szerint örmény terroristák merénylettel fenyegették meg Azerbajdzsán budapesti nagykövetségét. És egy terrorfenyegetés már igen közel tudja hozni a dolgot.

Így szerintem a kormány itt nem követheti az eseményeket, elébe kell mennie, ha nem akarja, hogy politikailag kezelhetetlenné váldon az ügy. Például felszólíthatja Azerbajdzsánt nagykövetsége megszüntetésére - politikai alapunk lenne rá, maguk mondták, hogy csak Szafarov miatt hozták létre -, Orbánnak - bár nyilvánvalóan ő áll a döntés mögött - föl kell áldoznia valamelyik miniszterét (valószínűleg Navracsicsot, mert Martonyira több szüksége van) saját pozíciója védelmében, el kell ismerni a tévedést, bocsánatot kell kérni érte, és megegyezni Örményországgal egy szimbolikus jóváteli aktusban. A vélt azeri fizetséget - amiben állítólag reménykedtünk - meg el kell felejteni.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:29:12

@spontan:
most éppen ezek a fazonok írtak egy kedves levelet, hogy esetleg felrobbantják az oktogon környékét.
en.wikipedia.org/wiki/File:ASALA_logo.svg
lehet, hogy csak viccelnek. sőt az a valószínűbb. de mi van ha mégsem.

Nero Bianco 2012.09.04. 20:29:47

Kedves Török Gábor.

Te is pont ugyanazon logika alapján nézted be a kérdést (csúnya ellenzéki áskálódás semmi több), mint amilyen logika alapján a kormányzat is benézte.
Nevezetesen hogy baromira nincs semmiféle előzetes kontroll, nincs idő meggondolni dolgokat, csak van a puff, amikor odaesik a probléma, és akkor meg persze azonnal a védekezőreflexek jönnek elő.

Neked annyival szerencsésebb a helyzeted, hogy kevesebb kárral jár, ha beismered, hogy tévedtél.
De ennél semmivel sem vagy különb a kormányzatnál.
Neked sem a morális kérdések volt az első, ami eszedbe jutott.
Csak akkor, mikor már nagyobbra dagadt az ügy, mintsem hogy semlegességet sugallva el lehessen sikálni ezt is.

különvélemény2 2012.09.04. 20:30:33

TG

Arról mi a véleményed, hogy az ELTE egyik jogi tudora megpedzegette, hogy az azeriek és a németek azzal a megjegyzéssel írták alá a nemzetközi egyezményt, hogy a kegyelemhez a kiadó fél beleegyezése szükséges?

Állítólag ezt meg lehetne kapirgálni nemzetközi bíróságon, mármint azt, hogy ez viszont is érvényes ebben az esetben.

dbeata 2012.09.04. 20:30:46

@korábban ulrike: Az általad írtakat nem cáfolva, de nekem OV magatartása, ahogyan viselkedett most a bejátszás alatt, ez jutott eszembe: nyegle, tökösnek akar látszani, cinikus (és a szokásos somolygás). Nagyon nem diplomatikus, nem empatikus.

bucbuc 2012.09.04. 20:31:19

Most komolyan, mennyire kell hülyének nézni az embereket (vagy hülyének lenni), hogy a schmitt ügyet meg ezt így kezelje?

Felfogja vajon, hogy azért nem fizetünk ma euróval, azért van az ország egy évszázadra szopóágra állítva (nyugdíjasuralom - leépülés), mert ilyen fasz taktikát követ már évtizedek óta?

Egy normálisabb hozzáállással nyer 2002-ben.

bioLarzen 2012.09.04. 20:31:46

@Link Elek: "Hogy a turoban lehet HŐS egy baltás gyilkosból???????"

Szted ha anno valaki baltával lemészárolja Hitlert, mi lett volna belőle?

bio

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.09.04. 20:32:52

@spontan:

Csak az rondíthat bele a levesbe, ha az örmények túlpörgik a dolgot, lesz egy kis csetepaté, mert akkor nemcsak hogy napirenden marad, hanem gyakorlatilag ezek a jóképességűek lesznek a kirobbantói a nemzetközi közvélemény szemében.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:33:34

@bucbuc:
nem tud mást tenni. ha beismerné a tévedését akkor úgy járna, mint gyurcsány. így van esélye előre menekülni.

bucbuc 2012.09.04. 20:33:55

@Nero Bianco: +1...
Az elemző, amikor azt se tudja mit elemez. Fut az események után.

bucbuc 2012.09.04. 20:38:41

@Unionist: De józan ésszel, ezt minek kellett?

Vajon tényleg ennyire hülyék? Vagy mit ígértek neki? Semmit? Kapott valamennyit offshore bankszámlára? Még azt sem? Simán csak hülyére vették az azeriek?

Ekkora éktelen marhaságot nem lehet büntetés nélkül hagyni. Talán ez már ennek a társadalomnak is sok.

panelburzsuj 2012.09.04. 20:38:48

@Unionist:

Fejreállt a röpülő, báttya? Oszt csurgott nyakba?... :))

(G. Fodor tőrülmetszett önhergelő Amway-szeánszára ("Győzhetnek-e a magyarok?") az egyik komment ekképp sült el:

"Egy konkrét ügy van. Az a minden várakozást alulmúlóan silány kormányzati teljesítmény amely a gazdaság és a társadalom összes alrendszerére kiterjed, és azok a döbbenetesen hitvány, dilettáns, tehetségtelen, kontraszelektív figurák, akik a rendszert működtetik."

Absztrakt, de pontos leírása annak a feneketlen meglepi-potenciálnak, amit még ez a "kormányzat" rejteget. (Azér időzőjelesa kormányzat, mert már jócskán útban vagyunk a "négyek bandája" típusú kamarilla-trillázás fele...)

béla a görög (törölt) 2012.09.04. 20:41:52

1) "Önkritikával kezdem..." Helyes elfogadva - bölcs dolog.

2) GRRRR :(((( !!!!! Ne rakjál be orbán-t, mert leköpöm a monitort! 2 éve nem nézek hiradót annyira rühellem a látványát is. Tudod milyen látvány volt egy mozgó-beszélő orbánt látni???? broáff (vagy legalább ird ki, hogy hogy a következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak -1 perc 10 mp.)

3) orbán jogász - mindig mindent a joggal fog igazolni és úgy gondolja hogy ezzel a dolog le van zárva.

4) orbán nem fog hibát elismerni az a vereség beismerése lenne.

===
Bár a hátam közepére nem kivánom, de kiváncsi lennék egyfajta destabilizációra (IMF ki / EU szankciók/ a durvábbakat hagyjuk) - Veled ellentétben én az államhatalmat csak szükséges rossznak tartom, amellyel leginkább akkor szimpatizálok ha békén hagy - nos kiváncsi volnék rá meddig megy el ez a nyamvadt kormány a saját túlélése okán?

és még 1 dolog:

A mostani újabb információkat figyelembe véve - végül is miért adták ki egy gyilkost? - mik a pozitivumok és mik a negativumok - összesités - amivel végül is számolniuk kellett...
mi van a háttérben? merthogy a felszinen semmi.

én sajnálom 2012.09.04. 20:42:26

Bocs, de nem értem. Már a második gondolaton meg kell ütköznöm. A Shmitt ügyben egy ember vált nevetségessé, ebben meg egy egész ország gyûlölet tárgyává. Hol itt a párhuzam? Mert ha van akkor egy lemondással pédául a végtelenben talán összeérhetnek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 20:42:28

@különvélemény2: Az általuk átadottakkal kapcsolatban kötötték ki állítólag.
De egyelőre nem találtam ezt a jogfenntartó nyilatkozatot sehol, persze lehet, rossz helyen kerestem.
A nekik átadottra nincs kikötés.

Minden nemzetközi egyezménynél arról van szó, hogy az egyes államok önként meddig korlátozzák szuverenitásukat, mennyi kötelezettséget vállalnak más államokkal szemben. Egy szabály van: a lehető legkevésbé, minél kevesebbet.
Tehát semelyik állam sem vállal PLUSZ kötelezettséget az egyezmény szövegében foglaltakhoz képest, egyes államok viszont az egyezmény korlátozásánál KEVESEBB vállalással csatlakoznak, ha az egyezmény olyan.

TG nem jogász, tehát erről nem lesz véleménye. Nem mintha általában véve a véleményalkotásáról vált volna híressé, de ebben a kérdésben szakmai oka is lesz hárítani ;-)

különvélemény2 2012.09.04. 20:42:57

@Link Elek: "Moralisan van. Hogy a turoban lehet HŐS egy baltás gyilkosból?"

Egyes afrikaiak rendszeresen "liánvágókkal" mészárolják egymást.
Az amcsik foglyokat kínoznak és aláznak meg titkos börtönökben.
Az izraelieknél elfogadható veszteség, ha egy állítólagos terrorista megölése miatt meghal 5 gyerek 3 nő és pár férfi, a terrorista mellett.
Az amcsik nem tudnak 20 másodpercet várni egy objektum megsemmisítésénél, hogy az éppen arra járó gyalogost ne öljék meg.
Az orosz-csecsent most nem is forszíroznám.

Tehát ilyen a világ.

Ezzel szemben áll az, hogy gyakorlatilag háborúban álló 2 fél közül, mindkettő katona, az egyik megölte baltával a másikat.

korábban ulrike 2012.09.04. 20:44:31

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Igen, egyetértek, pont ezen spekuláltam én is, de tényleg.
Ez visszatérő jelenség, s eléggé jellemző. Nem tud semleges úri modorban társalogni még azokkal a sajtóképviselőkkel sem, akiket gondosan szűrve a közelébe engednek. Az az idétlen mosoly, amit ilyenkor képtelen leparancsolni a képéről a mondanivaló kíséretében azt üzeni, hogy egyáltalán nem is arról van szó, kis hülyék, amit ti gondoltok itt, de most jól megaszontam nektek, de úgy, hogy nem mondtam nektek semmit, mert nem tartozom magyarázattal nektek sem. Csodálom, hogy erről még nem tudták a szakembereik leszoktatni. Sokan rendelkeznek hasonló attitűdökkel a Fidesz felsőségben. Ez érdekes, mert tk. nagyfokú bizonytalanságra és egyfajta feszültségre utalhat az arrogáns vagy állandó ellenkezésre épülő metakommunikáció. Ezt is értettem az alatt, hogy rosszul csinálják a befolyásolást. A metakommunikációjuk csapnivaló, kivégzi a nem metát, ami amúgy is gyenge, a kettő szinergiában pedig tragikus. Ez tragikus, hogy egy magyar ME-től csak ennyire telik, mikor a sajtónak spontán beszél.

von Putri 2012.09.04. 20:45:31

@Counter:
Fejbelőtte az alvó nevelőapját, ugyanúgy mint a baltás azeri fejbeverte az örményt

Voltak akik hidegvérű gyilkosnak látták, sokan pedig inkább áldozatnak, aki hősiesen vállalta hogy szembenézzen a sorssal. Ugyanúgy, mint ahogy az azeri és az örmény fél is homlokegyenest eltérően ítéli meg Safarov ügyét

Simek Kitty miatt nem tört ki a polgárháború annak idején, de most visszahullott a fejünkre az ő jogilag elvarratlan ügye: mert nem lehet számonkérni másokon azt, amit magunk se bírtunk rendezni legalább a fejünkben egy világos koncepció szerint.

Maradt a kettős mérce, amit megtanultak ügyesen forgatni a politikai rőfösmesterek

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:47:16

@bucbuc:
ezt orbán viktor török/azeri tolmácsa tudná megmondani.

különvélemény2 2012.09.04. 20:48:09

@Counter:
Állítólag ezzel a kitétellel írták alá. Feltételezem egy ELTE-s oktató nem téved ez ügyben.
Nem vagyok jogász, de ő mondta, hogy ezt van esély viszont is érvényesíteni.
A hírtévén, vagy az atvn volt, már nem emlékszem.

Nyilván nem jogilag kérdeztem TG-t, hanem politikai szempontból milyen hatásai lehetnének szerinte egy ilyen per megindításának, mivel ő határozottan azt állította, hogy nem lehet visszahozni a csákót.

Nem Penny hajója 2012.09.04. 20:49:31

Ne legyen igazam, de akkor fog ez az egész kevéssé vicces irányt venni, ha néhány örmény gondol egyet és (némi hallgatólagos állami hátszéllel) szervez valamilyen helyi érdekű terrorcselekményt ebbe a remek országba.

Kíváncsi leszek, hogy akkor ilyen pökhendi lesz-e a Kedves Miniszterelnökünk...

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:49:47

@von Putri:
hogy jön ide simek kitty ügye. most komolyan.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 20:49:58

@von Putri: A hős nem áldozat és az áldozat nem hős, akkor se, ha a kettő közé odateszed, hogy "ugyanúgy". Safarov a kegyelme mellett állást foglalók szerint hős, Simek Kitty a kegyelme mellett állást foglalók szerint áldozat.
Azt mondod, hogy egy háromszög bármely két oldala egyforma hosszú azért, mert ugyanabba a sarokpontba érkeznek.

A különbségeket százszor megbeszéltük, semmi érved nem volt velük szemben, csak az, hogy sértegetni kezdtél. Nyugodtan megismételheted vagy folytathatod, ennyi telik tőled.

bigapples 2012.09.04. 20:51:21

Ez a tanács hétvégén elmondva még aktuális lett volna, most már nincs jelentősége. Az ügy kifújt, nem eszkalálódik tovább.

Jól mutatja ezt az örmény elnök mai nyilatkozata, aki már csillapítani akarja a kedélyeket. Gondolom rájuk szóltak az oroszok, hogy nyugi van, és az örmények annyira függnek az oroszoktól, hogy mást nem nagyon tehetnek, mint visszafogják a hisztériát. Nem véletlen az orosz magatartás, a Gazprom nagyon nyomul Azerbajdzsánban, nekik nem érdekük a konfliktus a déli szomszédságban.

Itthon sincs már sok az ügyben, a teljes baloldali pártstruktúra jelen volt a tüntetésen, mégis csak 2000 főt sikerült összetrombitálni. A baloldali média még kicsit nyomja majd a dolgot, lesz belőle némi napirend előtti felszólalás a Parlamentben, aztán vége.

A Schmitt üggyel akkor lenne párhuzam, ha törvénysértő módon történt volna a jogi procedúra és további jogi lépések ásnák alá a kormánypárt helyzetét, de ilyenről nyilvánvalóan nincs szó.

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:Őszintén szólva a zászlóégetést iniciáló, a tömény nacionalista demagógiával és tótaw féle alpári stílussal operáló hisztérikus örmény kormányzat megnyilvánulásai erősen lecsökkentik az empátiára való hajlamot.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.04. 20:52:40

Hát ez nagyon aranyos, mint egy gimis prózamondóversenyen.
TG tényleg jó tanácsot adott most OV-nak, de már túl későn, hiszen már ezzel a tanáccsal ellentétesen nyilatkozott, így meg már hiába veszi elő a szekrényből az erkölcsi tartását, uolyan képmutatónak fog látszani (mint ahogy az is). Inkább majd rákeni a nyuszira (Martonyi).

bariga 2012.09.04. 20:52:52

@SzélsebesVelorex: nekem például nem esett túl jól, hogy láttam a magyar zászlót égni. Ezért ki a felelős?

6.Lenin 2012.09.04. 20:54:23

@különvélemény2:

Nehogy már itt elkezdj mismásolni.

Hörgés és siker(élmény) kell(ene) a ballib tábornak.

Kit érdekel itt bármilyen hasonlóságok feltárása.

Sok szerencsétlentől vonod meg az éltetőt.

bariga 2012.09.04. 20:55:45

@livengood: itthon is és külföldön is ez az ügy is felkerül egy listára, amely már elég hosszú. Majd előkerül, amikor arra szükség lesz.

jjulie 2012.09.04. 20:56:19

@bigapples:

mondta mindezt egy seggszájú kádárvakarék orbániai jobboldali polgár, közkeletű nevén fideszgyík

nem számítasz bigi többet mint egy heveny nátha

feküdj le, pihenj, nagy szüksége lesz még a pártnak a frissességedre

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 20:56:26

@különvélemény2: Én is hallottam kegyelemre vonatkozó kikötésről szóbeszédet. Csak látni még nem láttam, pedig keresgéltem.
A nemzetközi jog logikája, a szuverenitás elmélete azt diktálja, hogy egészen biztosan nem a kikötést fenntartó állam mint egyezmény szerinti "végrehajtó állam" saját kegyelmének a korlátozásáról van szó, hanem az általuk más államnak átadott elítéltre tartották fenn a kegyelmet.

Mert ugye átadáskor az átadó szuverenitása alól kerül át a végrehajtó szuverenitása alá. A fenntartással a saját szuverenitás "kegyelmezés" feliratú címkéjét tartják fenn a csomagon, ami érthető, az államok halálosan ragaszkodnak szuverenitásukhoz természetükből adódóan.
Olyan nincs, hogy egy állam csak úgy rajta hagyná más állam szuverenitását, ha erre nem kényszerül rá.
Tehát Magyarországnak kellett volna ilyen kikötést tennie, amikor csatlakozott. Nem tettünk.

@Nem Penny hajója: Az azeriek bejelentették, hogy a budapesti nagykövetségüket megfenyegette az ASALA.

Na persze ezek után azerinek hinni, ugye, kedves apologéták? :-)
(Biztos jól jön nekik egy kicsit az örményeket is rosszfiúnak mutatni.)

De amúgy a maga perverz módján logikus. Ha egy örmény terrorista felrobbant, megfojt, lelő, leszúr, megmérgez egy azerit Budapesten, ilyen előzmények után nagyon kényelmetlen helyzet lenne nem átadni Jerevánnak :-D

korábban ulrike 2012.09.04. 20:56:49

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Nem tudom, emlékszel-e, biztos nem, mert gyerek lehettél, mikor a taxis blokád alatt Antallal végül csináltak egy TV interjút. A kórházi ágyán, pizsamában. Rákkal kezelték. Nagyon emberien beszélt, elmagyarázta, talán először és utoljára, az embereknek, mit gondol, és hol vannak annak korlátai, amit ő és az ország tehet. Szerintem ezzel nyert. Lecsillapodtak a kedélyek (előtte belügyminisztere részegen ingott a parlament ablakában). Szóba állt az emberekkel, és emberi gesztusokat produkált. Nyert vele. Ezek nem tudnak emberi gesztusokat.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 20:57:33

@panelburzsuj:
ennek a balkanizálódásnak valahogy véget kell vetni.

bucbuc 2012.09.04. 20:58:22

Tudom már hol érzem a zavart az erőben.

Ilyen nem nagyon volt az elmúltnyócévben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:00:09

@különvélemény2: Gyakorlatban nincs esély a visszahozatalára.

És milyen per, milyen bíróság előtt, ki perelne be kit? :-) Nemzetközi jogról van szó és államok szuverenitásáról... ez nem egy kifizetetlen parkolási bírság.

_AnoN_ (törölt) 2012.09.04. 21:00:15

@sandorjeno: Nem, elvégre aszófői a T. Elemző :) Aszófőtől kicsit délre, a vasútállomás mellett egy kis erdőmaradványban elrejtve van egy kolostorrom vagy templomrom, meg egy hihetetlenül tiszta vízű, frissítő (egy buddhista-hívő emberke mondta nekem: pozitív karmikus energiákkal bíró :) ) forrás. Idén sajnos nem tudtam oda elmenni, de minden évben meglátogatom.

Ránézésre a templomrom belsejében készült a klip, gondolom.

Üdv,
Zs

panelburzsuj 2012.09.04. 21:01:05

@bigapples:

Nagy kár, hogy negyven fölöttiek is vannak ebben az országban, akik ráadásul nem átallanak még netezni is.

Te magad nyilván nem hallod - de valami egészen penetráns módon a Berecz, Maróthy, Fejti elvtársak hangja szól belőled ilyenkor.

jjulie 2012.09.04. 21:01:54

@korábban ulrike:

nemrég boltoltam eggyel, 90 óta fidesz tag, 98 óta képviselő

egy merő szánalomhegy volt az ürge

bucbuc 2012.09.04. 21:02:21

@korábban ulrike: Úgy gondolják a nyugdíjemelés majd megoldja ezt is. Igazuk is van rövidtávon.
A károkat amiket okoznak felmérni sem lehet.

Kíváncsi vagyok mikor omlik össze az egész szarvár, oszt hirtelen nem emelés de semmilyen nyugdíj nem lesz.

nemsirunk 2012.09.04. 21:02:51

@spontan: "...s szépen elalszik a dolog"

Majd az örmények tesznek róla, hogy ne aludjon el. Egyrészt azért, mert őket olyan fából faragták, másrészt pedig saját magukat járatnák le, ha úgy tűnne, hogy egy csip-csup ügy miatt verték félre a harangokat.

tölgyes 2012.09.04. 21:03:40

@Nem Penny hajója: Úgy látom ezt szeretné. Ha más az MSZP-(SZDSZ-LMP) nem tud robbantani, akkor robbantsanak az örmények.:( Csakhogy erre még náluk is kevés egy nem szerencsés, elhibázott, ámde alapjában jogszerű és jóhiszemű diplomáciai-jogi lépés-.

roki 2012.09.04. 21:03:56

@bariga:

Ezért te vagy a felelős... komolyan veszed az örmény performanszt.

különvélemény2 2012.09.04. 21:04:42

@Counter:
Nem, ennek az a logikája, hogy te kikötheted, de akkor rád is vonatkozik.

Különben köthetnénk olyan megállapodásokat is, hogy ha én nem teljesítek, akkor neked jár 10 csillió dollár, viszont, ha te nem teljesítesz, akkor kapsz egy nyalókát.
A jog nem szereti az egyoldalú szerződéseket semmilyen jogállamban, nemzetközi színtéren meg konkrétan senkitől.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:04:57

@tölgyes: A jóhiszeműséget mi bizonyítaná? A minisztérium/államtitkár nem ismerni a magyar törvényeket?

tölgyes 2012.09.04. 21:06:30

@bariga: Gondolja, hogy valaki proscribálni akar minket:)?

különvélemény2 2012.09.04. 21:07:17

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Úgy emlékszem ő mondta: www.lattmanntamas.hu/
Vagy hírtévé, vagy atv, már nem tudom, ezt neked kell kinyomozni. :)
Tegnap, vagy tegnapelőtt adták le.

bariga 2012.09.04. 21:07:18

@roki: hát erre a következtetésre ezer évig sem jutottam volna. Te egy zseni vagy

jjulie 2012.09.04. 21:07:52

@Counter:

nehidd, az orbánnak semmi sem kellemetlen

ámbár tévedek, az az ücsörgés 8 évig a kispadon, kellemetlennek tűnt

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:08:42

@különvélemény2: Számos olyan nemzetközi egyezmény van, amelynek kapcsán a Magas Szerződő Felek bármelyike szabadon választott fenntartással él az egyezmény egyes pontjai tekintetében. (Pl. európai kisebbségi jogi charta, ami a gyakorlatban egy svédasztal, kb. mindenki arra kötelező magát egy rakás cikkelyből, amire akarja.)
Egyes Magas Szerződő Felek még arra is veszik a bátorságot, hogy az egyezmények szövegeiben nem rögzített fenntartási lehetőséggel élnek.

Tehetik, ugyanis szuverének, a saját szuverenitásukat porciózzák fel. Abba senki nem szólhat bele.

A nemzetközi jog nem olyan polgári jog, amelyben a magánfelek szerepét államok alakítják.

roki 2012.09.04. 21:10:00

@korábban ulrike: @MolnarErik:

Szó sincs róla...

Már elővették a mondvacsinált örmény terrorszervezetet, lehet, hogy már be is paliztak valami lúzert, aki felrobbant egy üres azeri autót mondjuk és onnantól éghet az örmények és örménybarátok pofája.... az örmények túl messzire mentek jajongásban, kinyíltak, már pedig itt nagy játékosok keverik a szart.

nemsirunk 2012.09.04. 21:10:13

@különvélemény2: "meg lehetne kapirgálni nemzetközi bíróságon"
Ugyan már! Nemrég hangzott el, hogy a félázsiai népek csak az erőből értenek, ez a jogászkodás a skandinávoknak való.

jjulie 2012.09.04. 21:10:22

@tölgyes:

na fideszseggszáj te hiányoztál, hol a többi seggszájú orbániai polgártársad?

tölgyes 2012.09.04. 21:10:46

@Counter: A jognak az a természete, hogy a rosszhiszeműséget kell bizonyítani.

panelburzsuj 2012.09.04. 21:11:23

@Unionist:

Osztán kivel?

Láthatod: akinek sok - az pucol elfele.

A maradék egy jó részének meg még ez is kevés az önfelmentő-önmagasztaló bódulatból.

bariga 2012.09.04. 21:12:14

@tölgyes: nem . ezt nem gondolom, de a zászlóégetést, bárki is teszi bármiért is, borzalmas cselekednek tartom.
Most azt láttam, hogy a magyar zászló ég. Rosszul esett! Az ügy előtt nem égett. Ennyi!

jjulie 2012.09.04. 21:13:10

@roki:

jaj csak fel ne gyújtsák azt a fociakadémiát amibe szegány makovec annyi deszkát gyalultatott bele, meg gerendát

tölgyes 2012.09.04. 21:13:40

@jjulie: Látom ismét megtalálta a régi hangját és szavait...:):) Már megint pang a porszívó piac, vagy csak maga baltázta el ezt is mint a könnyűszerkezetes építkezést?

roki 2012.09.04. 21:14:46

@bariga:

Közel 10 milla magyar ugyanúgy gondolja, hogy... nincs sok értelme félidióta hőzöngők zászlóégető cselekedetét központi helyre emelni.... maga a helyi hajjakend főörmény is elhatárolódott, sőt magyarázni próbálja a magasabb érzelmi fűtöttséget, tudja, hogy az Magyarországon visszatetszést kelt.

Én spec kajánul röhögtem, mikor megláttam a zászlóégetést, akkor beáraztam, hogy az örmények lazán elbuktak legalább 50% szimpátiát saját hülyeségüknek köszönhetően.

jjulie 2012.09.04. 21:15:27

@tölgyes:

és a kádárvakarég seggszájú fideszgyíknak mi a természete, csak nem birka?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:17:25

@tölgyes: A teljes hatályos joganyag ismerete általános és megdönthetetlen vélelem a jogban.
Ez a vélelem a kormány jóhiszeműségét kizárja.

Egy megdönthető és egy meg nem dönthető vélelem ütközik ugyanis az 1994. évi XX. tv. szövegében.

jjulie 2012.09.04. 21:18:23

@tölgyes:

a baltázás a vezéred szakmája seggszáj, az meg a szívlapáté

tölgyes 2012.09.04. 21:19:24

@bariga: Én a listára való felírásra és nem zászlóégetésre utaltam. A zászlóégetés mindig a zászlóégetőt minősíti és nem a zászlót. Így van ez, ha nagyok az indulatok és még az indulatoknál is nagyobb a tehetetlenség...

roki 2012.09.04. 21:19:34

@korábban ulrike:

'1. Tényleg rosszul mérte-e fel a kormány a várható reagálást pancserságból? Inkább nem a válaszom:
- ismerjük ezt a kormányt, nem ennyire pancserek, sőt;
- nem volt nehéz előrelátni a reakciókat, sőt még azok hevességét sem, tehát sokkal valószínűbb, bekalkulálták (talán az örmény döntést a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről nem).'

Hasonlóan gondolom, és ez az az apropó, ami miatt Török Gábor szerintem lukra is futott.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:21:24

@különvélemény2: @Gondolkodni Próbáló Birca: Lásd Wolff hozzászólásában.
@Wolff: Köszönöm.

Meg lehetne próbálni valamit összetákolni a viszonosság alapján, de valami azt súgja, hogy attól Safarov ebben az életben se magyar, se azeri börtönbe nem fog bekerülni.

márta)) 2012.09.04. 21:21:26

Hogyan kezeli) Na. Igen. Egyfajta "cinizmussal".
Össze-vissza nyilatkozatok. Csak az a baj, hogy ettől sokkal súlyosabb, nagyobb horderejű, sajnálatos ügyről van szó.
Mint, hogy le lehessen rendezni annyival) "...képes arra a kormány, hogy saját súlyának megfelelően kezelje.
gondolom.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 21:21:57

@panelburzsuj:
bajnai az egyetlen esélyes. ha lepaktál berlinnel.

jjulie 2012.09.04. 21:22:16

@tölgyes:

jaj birka, van egy sereg égetni való zászló, apropó a fideszgyíkoknak van zászlaja?

bariga 2012.09.04. 21:22:26

@tölgyes: listán se jó lenni, ezen meg különesen nem

különvélemény2 2012.09.04. 21:22:34

@Wolff: Köszi.

TG
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Wolff linkjén ott van a megjegyzés:

Declaration contained in the instrument of ratification deposited on 25 January 2001 - Or. Engl.

In accordance with Article 12, of the Convention, the Republic of Azerbaijan declares that decisions regarding the pardons and amnesties of sentenced persons transferred by the Republic of Azerbaijan should be agreed with the relevant competent authorities of the Republic of Azerbaijan.
Period covered: 1/5/2001 -
The preceding statement concerns Article(s) : 12

roki 2012.09.04. 21:22:44

@jjulie:

Gyanítom, ha felgyújtás lesz, akkor kukánál nagyobb, konténernél kisebb tárgyat választanak, hogy lehessen kommunikálni, mutogathassák a híradók, de nagy kár ne legyen.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 21:25:01

@tölgyes:
de ez nem pusztán jogi kérdés. hanem diplomáciai, jogi, etikai, társadalomlélektani és (navracsicsék számára) morális.

különvélemény2 2012.09.04. 21:25:19

@Counter:
Na végre nem vitatkozol. ;)

Én is erre lennék kíváncsi TG-től, hogy ennek mi a politikai realitása.

jjulie 2012.09.04. 21:25:52

@roki:

roki pajti te is az a feltétlen hívő vagy aki a legapróbb jelből is kiolvasod az orbánpárt nagyszerűségét?

dejó hogy van még ilyen csodabogár, kéne egy gombostű a hátadba, és a rovargyüjtemény dísze lennél, a hőscincér és a cserebogár között

Sanyialó 2012.09.04. 21:26:44

Bocs Gábor de ezt a blogot lecseréltem a Vöröshajú lányokra.
Ugye nincs harag? Bennük több az élet.

roki 2012.09.04. 21:26:55

@bananarepublica:

Jóóóó....

Valaki az örményeket is ki fogja festeni ilyen ázsiai civilizálatlan bohócnak..... az alapokat már lerakták hozzá.;)))

tölgyes 2012.09.04. 21:27:39

@Counter: A téves jogértelmezés, a jog ismeretének hiánya nem jelent és nem alapoz meg rosszhiszeműséget.

dbeata 2012.09.04. 21:27:41

@korábban ulrike: Antall József tényleg úriember volt (orvos). Sajnos a gazdasághoz nem értett. Taxisblokád? Emlékszem! (Akkor középfokúztam angolból).

Teljesen egyetértek, amit írtál jellemzésként. Többet kéne néznem ezt az embert, nyitott könyv a non-verbális kommunikációja (90 vs 10%).

panelburzsuj 2012.09.04. 21:29:40

@Unionist:

A legtetején. Válságkezelőként, Montiként. Talán.

De ne mondd nekem debreceniként, hogy ott a Lalikirály légüres térben bűvészkedik. Hogy nem ugrana a helyébe másik öt, ha kiesne a sorból. És hogy

"a Délibáb Délibábnak maradni
Nem akar már"

Fenét. Mást se akar.

roki 2012.09.04. 21:29:43

Mi van trollocska, nem bírod ki személyeskedés nélkül?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:30:30

@tölgyes: Mint mondtam, a jog ismeretének ténye a vélelmek *megdönthetetlen* csoportjába tartozik.

Ezért nem lehet érvényes kijelentést tenni a jog téves vagy nem ismeretére nézve. Ez – a vélelem miatt – értelmezhetetlen fogalom.

Fusson neki újra.

márta)) 2012.09.04. 21:30:43

Az „azeri és török gyilkosoknak” címzett üzenet szerint „tévednek, akik azt hiszik, hogy a gyilkos Ramil Safarov szabadon bocsátásával győzelmet arattak az örmények fölött”.

A továbbiakban a levélírók felidézik az örményeket ért török támadásokat, az örmény népirtást (ezt a törökök tagadják), amely máig él az örmények emlékezetében, bosszút ígérnek, és azt, hogy „tovább növelik az azeri katonák holttesteinek számát Karabah határán”.

„A közeljövőben valamennyi azerbajdzsáni diplomáciai képviselet munkatársaival olyan módszerrel fogunk végezni, amilyet eddig nem alkalmaztunk” – írták a fenyegetés szerzői. Üzenetük végén felsorolták a budapesti nagykövetség hét alkalmazottját, mindegyikük neve mögé odatéve, hogy „büntetésed halál”.

Az ASALA az 1970-es években 43 török diplomata ellen hajtott végre gyilkos merényletet.

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden azt közölte, hogy a rendőrség „a szükséges mértékben és létszámmal” látja el Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét."

Vagyis) "Örmény fenyegetést kapott Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége"

hetivalasz.hu/itthon/olyan-modszerrel-fogunk-vegezni-amilyet-eddig-nem-alkalmaztunk-54161

Nem kellett volna az alvó elméket is feléleszteni. Ezt az ügyet ,a terror fenyegetést lehet e "kezelni".
Az egész ország népe - a magyar nép- érezheti magát veszélyben, megfenyegetve.
Szerintem.

szoja122 2012.09.04. 21:31:23

Kedves Gábor!

Nézd meg újból a videódat, Orbánon NEM a nyugodtság jelei láthatók, hanem ebben az ügyben is, sok máshoz hasonlóhoz, cinikus, fölényeskedő -ki az úr itt, ha nem én- mosoly látható rajta.

Magyarország becsület ennyit ér, egy "nemzeti" párt első emberének....

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2012.09.04. 21:31:50

Valaki gépelje már le! Szép ember Török Gábor, nagyon jó hallgatni a hangját, de az ember olvasni van itt, nem tévézni. Legközelebb a Farmville-ban fog elemezni, traktorra írva, vagy mi?

von Putri 2012.09.04. 21:32:17

@Unionist:
"hogy jön ide simek kitty ügye. most komolyan. "

Ha jól értem az most a problémánk Azerbajdzsánnal, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt személy külön megfontolások alapján elnöki kegyelmet kapott. De hát ugyanezt megkapta Simek Kitty is itthon, miután hasonló körülmények között megölte az apját. Nem csupán a cselekmény, hanem még a védekezés is kísértetiesen hasonlít szóban forgó esetre, de egyiket se fogadta el a bíróság. Aztán mégis jött az elnöki kegyelem mindkét esetben

Akkor most milyen alapon tiltakozunk? Jogi alapon nem áll meg, morálisan sem, esetleg külpolitikai megfontolásból. Csak hát a külpolitikai megfontolás inkább arra vezet, hogy ne tiltakozzunk

Szóval akkor?

panelburzsuj 2012.09.04. 21:32:48

@Sanyialó:

Ne csináld, mert legközebb képes lesz a standról nyomatni, teljes alakos fecskében...

tölgyes 2012.09.04. 21:33:08

@bariga: Sullára azért utaltam, mert a listagyártás se vall felvilágosult elmére:)
@Unionist: Abban egyetértek Önnel, hogy több szépirodalmat kellene olvasnia a magyar döntéshozóknak.

roki 2012.09.04. 21:34:16

@márta)):

' Ezt az ügyet ,a terror fenyegetést lehet e "kezelni". '

Bizony, terrorfenyegetésként kell kezelni... rögtön fogja tudni a paraszt, hogy az örmények valami gyanús helyen élő terroristák.

Úgy hiányzott ez nekik, mint a zászlóégetés.

márta)) 2012.09.04. 21:35:34

Nem tudom, amikor a "gyilkost" a legnagyobb titokban, állitólag külön géppel, hazájába szállitották, hogy még az ügyvédje sem tudott róla) Számolt e valaki a terroristák feléledésével.
S azzal, hogy nem csak ott" itt" is robbanthatnak, vagy bármi más lehet. Úgy gondolom.

tölgyes 2012.09.04. 21:36:05

@Counter: Ettől azonban ez még nem rosszhiszemű.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:37:06

@roki: A hír forrása Azerbajdzsán.

@von Putri: Már nagyon sokszor elmondták, hogy a körülmények nem hasonlóak sem a cselekmény, sem az eset kegyelempárti megítélése szempontjából.
Nagyon sokszor nem vetted figyelembe.
Néhányszor személyeskedéssel reagáltál.

Nem lehet veled ember módjára társalogni a felvetésedről.

bariga 2012.09.04. 21:37:50

@tölgyes: abszolut egyetértek, de sajnos vannak , még ma is.

It’s the economy, stupid 2012.09.04. 21:37:54

ÁMBEREK! BRÉKING NYÚZ VAN!

Ezt a bizonyos Strassburgi Egyezményt Azerbajdzsán úgy írta alá, hogy jogfenntartó nyilatkozatot fűzött hozzá, többet is, de ami nekünk kell:

"In accordance with Article 12, of the Convention, the Republic of Azerbaijan declares that decisions regarding the pardons and amnesties of sentenced persons transferred by the Republic of Azerbaijan should be agreed with the relevant competent authorities of the Republic of Azerbaijan."

No, ez kb. annyit tesz, ha ők átadják valakinek a végrehajtást, akkor amnesztia esetén az átvevő államnak kötelessége az azeri igazságügyi hatóságokkal ezt leegyeztetni (Vö: hozzájárulásuk szükséges.)
A viszonosság értelmében azonban ez a jog a másik államot is megilleti arra az esetre, ha Azerbajdzsán nem az átadó, hanem az átvevő pozícióját foglalja el.

Ebből két dolog következhet:

1. A magyar hatóságok TUDTAK róla, hogy a baltás kegyelmet fog kapni (vö: megtörtént az egyeztetés a jogfenntartó nyilatkozatnak megfelelően) tehát VOLT HÁTTÉRMEGÁLLAPODÁS!!!

2. Ha nem volt egyeztetés, akkor a magyar fél előtt nyitva áll a nk.jogi jogorvoslat lehetősége, mert Azerbajdzsán szerződést szegett. Ha ezt nem lépi meg Mo., mindenki tudni fogja, hogy megint csak VOLT HÁTTÉRMEGÁLLAPODÁS!!!

conventions.coe.int/Treaty/Commun/ListeDeclarations.asp?NT=112&CM=8&DF=&CL=ENG&VL=1

Mekkora bukta van készülőben, anyáááám!

jjulie 2012.09.04. 21:39:07

@tölgyes:

a kutya meg nem macska

de attól még az orbán meg egy seggszájú akasztófavirág

Apeiron (törölt) 2012.09.04. 21:39:46

@bucbuc: Bennem is van egy furcsa érzés, amikor azt látom, hogy egy előre nem tervezett interjúban ezek a paraziták ilyen magabiztos cinizmust képviselnek.

márta)) 2012.09.04. 21:40:17

Csak azért) Mert, mióta kirobbant ez a sajnálatos ügy, egyszerű, hétköznapi emberek első reakciója az volt, hogy biztosan célpont lesz hazánk. a szélsőségek, terroristák célpontja.
Én csak remélni tudom, hogy mindenki téved aki ezt gondolja. Én is.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.09.04. 21:40:18

Van ember ebben az országban, aki ezzel a baltás gyilkossal és az őt körülvevő népünnepéllyel azonosulni tud?
Ez az egész mentalitás annyira távol áll a mi világunktól.
OV pedig úgy magyarázkodik, mint a gyerek, aki kapott két nagy nyakast az apjától és csakazért sem akar sírni, inkább belevigyorog a papa képébe, lefelé görbülő szájjal.

von Putri 2012.09.04. 21:41:59

@Counter:
Itt egyedül te személyeskedsz, nézz már a tükörbe

márta)) 2012.09.04. 21:43:08

Amikkor a terroristák megszólalnak, csak jogi kérdésekről beszélni.......... Hát, inkább nem írok semmit.

Olyan kijelentést tenni, hogy lezártnak tekintik az ügyet.....
hm?

különvélemény2 2012.09.04. 21:43:31

@It’s the economy, stupid:
Kicsit elkéstél a brékingeddel, legalább 1-2 napot a tévéhez, jó pár kommentet ehhez a bloghoz képest.

Egyébként sem kötelező, csak támadható.

roki 2012.09.04. 21:45:19

@Counter:

Gondolhattam volna.....

Azért az örmények nem feltétlenül mindig ostoba reakciót adnak, ez a '70-es években aktív terrorbrigád már nagyon kapóra jönnek az örményekkel oppozícióban levőknek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 21:45:46

@tölgyes: Jelenleg nem mond semmit, mert nem használ értelmezhető fogalmat.

Akar mondani valamit? Akkor mondja.

dbeata 2012.09.04. 21:45:52

@tölgyes: De jóhiszeműnek sem mondható.

tölgyes 2012.09.04. 21:47:54

@It’s the economy, stupid: Sajnos a nemzetközi jog érvényesítése nem így működik. A levélváltásból az látszik kiderülni - a fene tudja pontosan mi van -, hogy a letöltést ígérték..Az aztán egy másik kérdés, hogy ez elég-e a kiadáshoz. Majd kiderül.

korábban ulrike 2012.09.04. 21:48:36

@roki: Azért ilyesmihez már erős fantázia kell talán. Múlik az idő, higgad a vér, tudják az örmények, túllőtek a célon kissé, hogy igazán a diplomáciai felfüggesztés sem állt érdekükben. Államilag szponzorált terrorizmussal, vagy azzal történő akárcsak kacérkodással ki iratkoznának rögtön mindenféle szervezetből, a világból, páriákká válnának. Nem államival is. Szóval ez nem reális, nem áll senki érdekében. Az azerieket kivéve talán, akiknek mindig jól szolgálhat egy kis örmény terrortól való félelem: na, ilyeneket akartok ti támogatni?

panelburzsuj 2012.09.04. 21:50:21

@márta)):

Szőnyegbombázni nem fognak.

tölgyes 2012.09.04. 21:50:39

@Counter: Ön kötözködik már a sokadik hozzászólásában egy olyan fordulattal, amelyikről azt állítja, hogy nem mond semmit. Ha önnek nem mond semmit, akkor mire fel a nagy aktivitás?
@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Már amennyiben?

roki 2012.09.04. 21:50:54

@green2126:

A hódmezővásárhelyi bukovári után Gyurcsánynak nincs más választása, mint bedobni magát a DK élén bárhol és bármiben, ez az ügy eléggé a közfigyelemben van, gondolta rámászik a hátára.

Nagyon valószínű, hogy azzal, hogy hozzájuk dörgöli magát, az örmények nem fognak népszerűbbek lenni.;)))

graycivil 2012.09.04. 21:51:12

@brazileiro: El Curo ennyi tömény hazugság után szerinted még kialakíthat védhető pozíciókat?

Olyan mérhetetlen rövid-, közép- és hosszútávú károkat okoz az ország megítélésében, és ezzel gazdasági-politikai esélyeiben, amelyeket a következő kormányoknak nagyon nehéz lesz helyretenni. El Curot már csak a morális számonkéréstől való pánik hajt az újabb és újabb őrültségek felé.

(Amúgy tényleg nem komplett.)

Unionist (törölt) 2012.09.04. 21:51:22

@von Putri:
ne bolondozz már. simek kitty 14 éves korában lőtte fejbe az alvó mostohaapját. mivel az rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őt, és a beteg édesanyját. úgy képzeled, ha simek kitty nem kap elnöki kegyelmet, akkor most a safarov ügyben előrébb járnánk?

mrs. white 2012.09.04. 21:51:48

Azért még vannak lehetőségek a storyban. A budapesti azeri nagykövetség alkalmazottait sikerel likvidálja a titkos örmény szervezet, mert nem csak fenyeget de tényleg morcos lesz és beváltja az igéretét. Másik lehetőség, hogy kedvet kapva oszama ügy megoldásártól egyszercsak safraneket egy mérgezett esernyő véletlenül megszúrja vagy a nagyobb hatás kedvéért egy díszünnepségen felrobbantják. Elég jó eséllyel háborús állapotok lesznek. Olajár felemlkedik az egekbe ami visszeveti gdp-t mármint a miénket, mert az oroszok a magasabb áron kaszálnak. A végén még kínjukba be kell hívni az imf-et pdig pont ezt akarták elkerülni.

jjulienek a várható hozzászólásához ajánlom figyelmébe a pár nappal ezelőttit mert szörfölök tovább és nem érek rá megvárni.

Harmony12 2012.09.04. 21:53:04

@szoja122: Egyetértek. Továbbá úgy gondolom, hogy legalább annyit illett volna elmondania a riportereknek, hogy SAJNÁLJUK, hogy így alakult, nem ez volt a szándékunk.

De ez a faszi még életében ilyenre nem vetemedett, egy gerinctelen kis szarkupac. Amikor másokon kell számonkérni az erkölcsöt, meg idézgetni, hogy hazudtak, meg elk@rták, mondjon le, az bezzeg megy. De ha még be sem látja, hogy esetleg hibázott volna, vagy ha nem is így tervezte, akkor is mibe tartana annyit mondani, hogy SAJNÁLATOS????? Helyette csak az arrogancia, a cinikus mosoly. Nagyjából baltával kéne leverni azt a mosolyt a szája szegletéből...

márta)) 2012.09.04. 21:53:07

Az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt szervezett tüntetést a Kossuth térre az Egymillióan a magyar sajtószabadság néven alakult mozgalom (Milla). A szervezők szerint egy baltás gyilkos szabadon engedése sem a keresztény kultúrkörrel, sem a jogállamisággal nem összeegyeztethető.
A tüntetésen felszólalt többek mellett Balavány György, jobboldali újságíró, aki Orbánék távozását sürgette. "

atv.hu/cikk/20120904_jobbos_velemenyvezer_orban_miatt_kerultunk_a_tortenelem_szegyenfalara

Balavány György jobboldali véleményvezér a bemutatkozójában azt hangsúlyozta, hogy nem liberális, nem Szolidaritás-tag, hanem jobboldali keresztény konzervatív, de mégis „úgy érezte, hogy itt a helye”.

jjulie 2012.09.04. 21:54:30

@tölgyes:

jogászkodj birka, az orbán meg bukjon, és a haza fényre derül

tölgyes 2012.09.04. 21:54:57

@mrs. white: Az örmények nem csinálnak semmit. Esélyük nincsen egy nyílt azeri konfliktusban és ezt tudják, ezért nem is vállalják fel sem itt sem a határaikon.

roki 2012.09.04. 21:55:25

@korábban ulrike:

Volna még tippem két-három titkosszolgálatra, amelyik szívesen bevinne egy öv alattit a túlzottan kinyíló, érzelem vezérelt örményeknek.

Valójában egy pillanatig nem gondoltam, hogy igazából örmény, illetve fajsúlyos örmény megnyilvánulás lehetne.

panelburzsuj 2012.09.04. 21:55:56

@mrs. white:

(Pont azon méláztam, hogy előre megadott célszemélyek kivégzése mennyiben terrorizmus. Nem a jogban - a közvéleményben.)

korábban ulrike 2012.09.04. 21:57:07

@jjulie: Az már egy másik generáció. Te biztos emlékszel, Zsüli arra a Tv interjúra. Nem tudom, tudatosan tette-e az idősebb Antall, de nagyon jól tette. Emberi arcot mutatott, s nyert vele. Ennyit számíthat egy őszinte gesztus egy amúgy eléggé zárkózott embertől egy bonyolult szituációban. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nem csak kamarilla politikával és látványpékséggel lehet hatni az emberekre, az egészen egyszerűekre is, hanem normális beszélgetéssel is egész jól. Csak ezek nem tudják, mi a normális beszéd. Túl korai és sérülékeny korban kapta el őket a Soros pénzelte politikai képzés. Ezt nem mondták nekik az amik, a két kampány között komolyan is kell beszélni mindenkivel. Azt hitték. magától értetődik.

tölgyes 2012.09.04. 21:57:44

@jjulie: A porszívóértékesítéssel kéne foglalkoznia, mert felkopik az álla oszt mehet már megint segélyért:(

roki 2012.09.04. 22:01:21

@tölgyes:

Sőt, amennyiben az azeriek csak kicsit is erőszakos tárgyalók és visszakövetelik az örmények által etnikai tisztogatás után megszerzett hat, korábban azeriek lakta járást, akkor kártyavárként omlik össze a védelmi rendszerük. Elég, ha csak egy-egy járást kell visszaadni, onnantól védhetetlenné válik Karabah.

Jelenleg a nemzetközi jog szerint Azerbajdzsán joghatósága alá tartozik még Karabah, tárgyalásos úton kellene megegyezniük a megosztásról, de azt akadályozza, hogy az azeriek nem mehetnek abba bele, hogy az örmények semmit se engedjenek, ne adjanak vissza semmit azokból a területekből, amik Karabahon kívüli Azerbajdzsán törzsterületének 14%-át teszik ki.

Ha visszaadnak valamit, egy éven belül elveszítik egész Karabahot.... hacsak Azerbajdzsán nem fogja vissza magát.

jjulie 2012.09.04. 22:02:34

@tölgyes:

nem jogászkodj birka ilyenkor amikor nagy a baj, hanem rendezgesd a fideszbirkaszart fidesziksz alakba, na az majd segít a vezéreden, nem a jogászkodásod

mrs. white 2012.09.04. 22:03:23

@panelburzsuj: Az az adott közvéleménytől függ arabok jó részénél oszama kinyírása terorizmus. Nyílván amerikaiknál nem. Semlegeseket megosztja vagy leszarják. Valójában pedig igazából csak egy igazság lenne. Az alvó embert őlő baltás ezért elég egyértelmű. Más kérdés lett volna ha zrínyi kat ak. udvarán face to face ökölharcban végzi ki.

Egy igaz ember 2012.09.04. 22:04:28

Nézzük a tényeket:
Életfogytiglant kapott valaki, aki álmában brutálisan megölt egy másik embert. Ez lenne a Safarov a "hős" katonatiszt.

Aztán van egy másik, aki őt ezért a "hősi" cselekedetéért kegyelembe részesíti, kinevezi, lakást, pénzt ad neki. Ez Alijev, a komcsipalánta.

Valahogy nem olvastam a nemzetközi hírportálokon, hogy ezért a derék Alijev elnököt ezért a döntéséért kirekesztenék a nemzetközi politikából! Az a majom imád szerepelni, most rendezték az Eurovíziós fesztivált, de a léért az összes "demokrata" politikus az európaiaktól Obamáig eladja a lelkét!

Égetik a zászlónkat! Miért nem megyünk tüntetni az azeri nagykövetségre, az Eötvös utca 14-be a szószegő azeriek ellen???

mrs. white 2012.09.04. 22:05:40

@tölgyes: @jjulie: Paraszt vagy, az is maradsz.

Balt 2012.09.04. 22:06:46

Nnna. Kétezren voltak a nagy örménytüntin, beleértve Karácsonyt, H.Kovácsot, H. Csabát, M. Csabát, Szabó kurvaannyát Zoltánt, Bauer Tamást, örmény statisztákat stb. Hát ez nulla, nem milla. De fujjátok a takonylufit óvodások, hátha egyszer összejön...

titotmese · http://mesemese23.blog.hu/ 2012.09.04. 22:08:08

Látom, hogy mindenki a politikai hozzáállásának megfelelően szidja a másikat! Hát sok sikert hozzá!!!!!

mrs. white 2012.09.04. 22:08:44

@tölgyes: Bocsánat az nem oda szól csak a nyomda ördöge. Szóval az oroszok elvoieg mellettük vannak azért az nem olyan rossz ütőkártya meg persze a safranek ügy miatt erkölcsi támogatás az övék.

Balt 2012.09.04. 22:09:07

Technikai üzenet: úgy leszek a videobloggal, mint Bubó (a szövegessel): magát a posztot nem is "olvasom". :)

livengood 2012.09.04. 22:09:56

Kormányunk két év óta járja a világ sötétebb felét, némi pénzt koldulva. Oroszország, Kína, öböl környéki arab országok, majd Kazahsztán. Még ezeknek az országoknak sem volt vonzó Magyarországon befektetni. Ha így folytatják senki, de senki nem akar majd velünk üzletelni, kivéve kétes hátterű, harmadik világbeli kiskirályokat, diktátorocskákat. Főleg amilyen hírbe az azeriekkel kötött "üzletünk" után kerültünk.

Ennek fényében felmerül a kérdés, hogy mi a fenét keresett három "kutyakiképzőnek" nevezett személy Szíriában, akiknek a kiszabadítása után tartott sajtótájékoztatón a TEK vezetője a véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofon előtt bizalmason figyelmeztette őket, hogy "keveset beszéljetek, akkor kevesebbet tudnak kérdezni".
Talán ez is a becsületünk kiárusításáról szól? Segítjük a saját népét irtó szíriai rezsimet? Mindenesetre ennek kapcsán sincs se milyen magyarázat.

Egyre borzalmasabb az ami felsejlik a magyar kormány politikájáról.

graycivil 2012.09.04. 22:10:01

"Menteni a menthetetlent

Emberemlékezet óta nem volt ilyen rossz hírünk a világban, mióta ezek a területek következményekkel nem számoló akarnok dilettánsok kezébe kerültek (bár ha jól meggondolom, felesleges a többes szám)."

fedor.blog.hu/2012/09/04/menteni_a_menthetetlent?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_04&utm_campaign=index

"A szívem összeszorul, ha azt kell látnom, hogy ezek miatt dühödt tömegek megtapossák és elégetik a piros-fehér-zöld zászlót, és minden honfitársam a saját bőrén érezheti meg külföldiekkel érintkezve, hogy a világ szemében milyen ciki most magyarnak lenni." F.Y!DESZ

roki 2012.09.04. 22:11:36

@márta)):

Balavány sosem volt jobboldali véleményvezér.

tölgyes 2012.09.04. 22:11:58

@roki: Ráadásul a katonai fölényük is egyértelmű és folyamatosan nő a különbség. Egy nyílt konfliktus ezért nem érdeke az örményeknek, de még annak provokálása sem. Ezzel együtt a magyar diplomáciának meg kéne tanulnia a nagyobb óvatosságot, bár az se volt jó, hogy ez az úr iit volt, meg az se, hogy hazament.

Jaffar 2012.09.04. 22:13:25

Gyerekek. Itten a zemberek akarata érvényesült, amikor kiadták a baltást. 2/3-ad van. Olyan nehéz ezt még mindig felfogni? Különben is, a zelmúlt nyócévben ültették le ezt a tetüt és a gyurcsány a hibás. ;)

panelburzsuj 2012.09.04. 22:13:33

@mrs. white:

Én az azeri követségi emberekre gondoltam. Akik ugye maguk düllesztik a mellüket, hogy a Safarov-szabadítás volt a missziójuk. Szóval ha egy-kettő ilyet elkapnak az örmények, akkor abból lenne-e látványosan nagyobb zúgolódás, mint a baltázáskor. Vagy ezt is odatenné a világ a fertelmes azeri-örmény hullasor aktuális végére...

tölgyes 2012.09.04. 22:15:34

@mrs. white: Az oroszok azonban a státusz fenntartásában érdekeltek és abban, hogy ne legyen konfliktus... no meg szeretnék, ha az olaj rajtuk át csordogálna, ami viszont másoknak nem érdeke.
A magyar diplomácia ügyetlen volt -a jelenlegi tudásom szerint -, de a leggondosabban eljárva se lehet meggátolni egy ilyen lépést... ugyanakkor megtagadni se nagyon lehet.

TROLL 2012.09.04. 22:16:15

Nem szeretem a videoblogot. Felicia Daynek meg egy két geeknek jól áll, politikai elemzőnek nem nagyon (bár még mindig jobb mintha Aczél Endre csinálná..).

Jaffar 2012.09.04. 22:16:34

@tölgyes: Hagyjad, mert bérkommer. Nem érdemes a fajtájával leállni, mert értelmetlen. Húgyagyú, mint a kormány tagjai egytöl-egyig.

von Putri 2012.09.04. 22:19:17

@Unionist:
"simek kitty 14 éves korában lőtte fejbe az alvó mostohaapját. mivel az rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őt, és a beteg édesanyját. "

Kittyt nem engedte az apja diszkóba menni, ezért megvárta amíg elalszik, aztán fejbelőtte pisztollyal. Utána elment a diszkóba a barátaival

A megerőszakolás sztori csak később jött elő, amikor megjelentek az ügyvédek és kiokosították hogyan kell védekezni. A nemi erőszakot vagy molesztálást egyetlen tanú vagy igazságügyi szakvélemény se támasztotta alá

Tény viszont, hogy az apa időnként megverte a lányt amikor rosszul viselkedett, ami persze elfogadhatatlan, de úgy tűnik Kitty nem értett semmi másból. Például elment az éppen aktuális fiújához napokra, amit a nevelőapja nem tartott elfogadhatónak egy egy 14 éves lánytól

Végül Kitty így állt bosszút, ami egyfelől hasonlít Safarov esetére (alvó embert mindketten gyakorlatilag kivégeztek), annyiban viszont különbözik is, hogy Safarov nem tudott elfogadható személyes sérelemre hivatkozni, csak a bosszúra. Ez pedig ugyanúgy a fő motiváció volt Kittynél is. Jogos védelemről - tehát közvetlen támadásról vagy annak veszélyéről - egyik esetben se lehet beszélni

A két eset sok szempontból hasonló tehát, más szempontból meg különbözik, de Kitty esetében a kegyelem éppúgy nem volt jogiilag megalapozott, mint Safarov esetében

Akkor még egyszer: milyen alapon kérjük azt számon?

tölgyes 2012.09.04. 22:19:25

@Jaffar:Abban amit leírt sok igazság van... ez nem kormánypártiság kérdése. A minősítése pedig.. háát.. olyan zsülis.
@panelburzsuj: Nem éri meg az örményeknek ezt a jó közhangulatot elrontani:(

Harmony12 2012.09.04. 22:20:37

@Jaffar: Már vártam, hogy mikor kerül elő ez a motívum, hogy gyurcsány a hibás, mert az elmúlnyolcév, bocsánat elmúlt hat évben a magyar adófizetők pénzén tartotta is börtönben ezt a hőst!!!! ;)

tölgyes 2012.09.04. 22:22:41

@von Putri: A legelképesztőbb kegyelmet azonban dicső Göncz elvtárs adta annak az anyának aki beteg kislányának fürdőkádjába dobta a hajszárítót.:(

Harmony12 2012.09.04. 22:23:19

@tölgyes: Tölgyes úr, mire gondolt, mit nem lehet megtagadni?

roki 2012.09.04. 22:23:27

@tölgyes:

Örményország ma is csak úgy tudja tartani a területeket, hogy jelentős számú orosz katona biztosítja magát Örményországot és konkrétan biztosítja a török-örmény határon a határőrizetet.

Azerbajdzsán olajbevételei és esetleg az USA tervei szerint 25 millióssá növekvő Nagy-Azerbajdzsán lenyomja az örményeket mint a bélyeget, hacsak azok nem tudnak időben békét kötni.

Az örmények viszont olyan nem normális követelődző állásponton vannak, hogy egyre kisebb az esélye annak, hogy az azeriek belemennek az alkuba.

Azerbajdzsánnak nagyon kapóra jön Magyarország minden téren, de elsősorban gazdaságilag.
Azt azért tudni érdemes, hogy a térség kereskedelmét korábban évszázadok során az örmények tartották a kezükben, most az azeriek hallani sem akarnak az ő közvetítésükről, saját maguk akarnak kapcsolatba kerülni a piacokkal.

panelburzsuj 2012.09.04. 22:26:57

@livengood:

Borzalmak, azok sejlítődnek, mint a gomba:

"Hm, orvosként ezt már 3 éve szajkózom. Száj nyalogatása=szájszárazság. Ez gyógyszermellékhatás, mégpedig erős hatású pszichiátriai gyógyszer (neuroleptikum) hatása. Ő egy beteg ember, gyógykezelésre szorul. S egyre jobban elhatalmasodik rajta. Diagnózisom. Eleinte borderline elmezevarnak tűnt, de egyre jobban megjelentek a paranoid tévképzetek, megalomániás zavarok. Ön- és helyzetértékelés zavara, kritikátlanság, üldözési mánia, tévedhetetlenség, csalhatatlanság kényszerképzete, összeesküvés-elméletek iránti vonzódás. Ez így együtt paranoid skizofréniát valószínűsít. Ami kordál a látható szimptómákkal (arc felpuffadása, zabálás(pocak), szájnyalogatás, űzött-fáradt külső)"

Még ez a safarovosdi is sajátos fényű értelmet nyerne: így szabadulhatunk meg a legkönnyebben a "fékezhetetlen főnöktől", ha elébb belecsalogatjuk egy kivédhetelenbe, utóbb meg apránként "kiszivárog", hogy egyszemélyes hóbort volt, amit alig győzött a "gondos, önfeláldozó környezete" enyhíteni...

korábban ulrike 2012.09.04. 22:27:18

A hősségről.
www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/176871
Nem tartja magát hősnek, azt mondja, ez komikus, egy katona a harctéren érdemel ki ilyesmit.

graycivil 2012.09.04. 22:28:30

""Ne égessenek magyar zászlót" Megszólalt az örmény elnök

Szerzs Szargszján szerint "egy ember, politikai párt, vagy kormány embertelen tette nem szolgáltathat alapot arra, hogy a magyarokkal ellenséges viszonyba kerüljön az örmény nép”."

atv.hu/belfold/20120904_ormeny_elnok_ne_egessenek_magyar_zaszlot_az_nem_a_magyar_kormany_szimboluma

El Curo nem a mienk. Csak uralkodik rajtunk. F.Y!DESZ

Tuvalu 2012.09.04. 22:31:28

Én már Török Gábor előző bejegyzésében is hiányoltam (illetve a számtalan blogbejegyzés egyikében se láttam), hogy nem vezeti végig sima játékelméleti alapon, hogy ha a kiadatásért cserébe valóban kapott valami ellentételezést Magyarország, akkor ennek az ellentételezésnek a letagadása, elrejtése (magunk lúzer, átvert félként való beállítása) elengedhetetlen.
Nem lehet kiállni a kamerák elé, hogy pénzért elengedtünk egy gyilkost. Tehát ebben a kérdésben egészen biztos, hogy nem fogjuk egyhamar megtudni, hogy az egyezségnek ez az oldala mit takar (és ebben az azeriek is érdekeltek).

Az más kérdés, hogy vélhetően kisebb botrányra számítottak, de ettől még az egyezség állhat.

Arról végképp nem beszélve, hogy az egyezség titkossága miatt sokkal kézenfekvőbb, hogy nem Magyarország kap valamit, hanem konkrétan Orbán Viktor vagy a FIDESZ. Alijevnek tökmindegy, viszont ha már úgyis morálisan megbotránkoztató dologról van szó, akkor a játékelméleti logika ezt mondja.

Aztán az is igaz, hogy a magyar politikus akciói mögé néha még akkor is dörzsöltséget látunk, mikor szimpla ostobaság van mögötte. Na ezért se lehet tudni, hogy volt-e alku.

Tuvalu 2012.09.04. 22:37:39

@tölgyes: Ez a hajszárítós dolog tudtommal úgy történt, hogy a kislány halálosan rákos beteg volt, és menthetetlen, fájdalmas végkifejlettel. Eutanázia, különösen gyerekek esetén nem létezik Magyarországon. Gyakorlatilag várták a megváltó halált. Nem kivánom senkinek ezt a szörnyű helyzetet. Az anyja nem tudta tovább nézni, és megölte, majd megvárta a rendőröket.

Nem tudom, hogy a sztori igaz-e így, de ha igaz, és mindezt Gönczék leellenörizték, akkor azt hiszem az elnöki kegyelmet PONTOSAN az ilyen esetekre találták ki.

roki 2012.09.04. 22:39:06

@graycivil:

Kevés volt a 2000 ember, aki kiment az uccára... már kezdik visszalapátolni a szart a lóba.

A nagy hanggal történő megijesztés nem jött be ...

panelburzsuj 2012.09.04. 22:40:18

@tölgyes:

Még nem tudjuk, mennyire viszik az ölükbe pottyantott lehetőséggel. Még csak fenekednek, szervezkednek, petícióznak. Közben hivatalosan már azt is meglépték, hogy nem a magyar néppel, hanem a kormánnyal van bajuk. Szóval egyelőre fogcsikorgató önfegyelmezéssel igyekeznek "békés" úton tőkét kovácsolni.

Harmony12 2012.09.04. 22:41:03

@Tuvalu: Sima logikai úton is igazad van. Ekkora botránnyal számolni lehetett, és ez csak és kizárólag nagyon komoly személyes haszonszerzéssel magyarázható. Az pedig bizony titokban marad...Én változatlanul nem gondolom, hogy ov ostoba. Gátlástalan egy tetű, de nem ostoba.

roki 2012.09.04. 22:44:06

@Tuvalu:

Van egy olyan lehetőség, hogy nincs szó közvetlen ellentételezésről, maga az a sok különféle szereplő érdekében álló kifejlet, hogy Alijev megerősödik azáltal, hogy megkapta a maga hősét és kifogják a szelet egy esetleges iszlamista irányú hatalmi változás előkészületének vitorlájából

Balt 2012.09.04. 22:45:47

@bigapples: Tökéletesen egyetértek. Ha volt is bennem némi rokonszenv az örményekkel szemben (kollégám pl. vendéggyereket fogadott a földrengés után), az elillanóban...

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 22:45:48

@roki: "Én spec kajánul röhögtem, mikor megláttam a zászlóégetést, "

Utána csikkeket nyomkodtál el a meztelen seggeden ?!

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 22:49:12

@tölgyes: " A zászlóégetés mindig a zászlóégetőt minősíti és nem a zászlót. "

...vagy a zászló mögé bújó jellemtelent...

roki 2012.09.04. 22:49:44

@Harmony12:

A legnagyobb személyes haszonszerzésre akkor nyílik mód, ha az ország érdekében álló gazdasági kapcsolatok épülnek ki.

Alijevnek szüksége van jelentős infrastrukturális kapacitásokra és mint Kadhafinál is láthattuk, a magyar szakértelem alkalmas és van bőven kapacitás.

A nyugati cégek általában azért nem jók már, mert csak a menedzsmentet viszik, de viszont Azerbajdzsánban nincs meg a szükséges középszintű munkakúltura és alvállalkozói kör.

Tehát Orbán esetleg kereshet is a bolton, pl. ha a Közgép kapja meg az azeri fejlesztés egy csinos szeletkéjét... esetleg egy más nevű cég, aki kapcsolatban áll Orbán érdekkörével.

panelburzsuj 2012.09.04. 22:51:18

@roki:

Ez is belefér.

És Orbánra egyenesen ráparancsoltak, hogy adja ki, és közbe még örüljön is, hogy ennyivel letudhatja az eddigi idétlenkedéseit. (Derék boyként még egy kis baksist is elfogadhat, ha rendben leszállította az árut...)

roki 2012.09.04. 22:51:56

@dr kíváncsivagyok:

Hja, te ilyen dagadt nyaki erű, gúvadt szemű fociszurkoló teccel lenni?

Bezony, kiröhögtem érte az örményeket, hogy miként fognak majd utólag mosakodni érte... és már szappanozzák is magukat.

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 22:52:11

Ma este a Hír Tv - n olyan erővel ekézték a kormányt, hogy azt hittem az ATV - re kapcsoltam... Ráadásul egy olyan tag , aki eddig erősen lojális volt .
Csak nem ?

Harmony12 2012.09.04. 22:53:52

@roki: Akkor ugyanott járunk, akkor is, ha az ország érdekében álló gazdasági előnyökből akár közgépen, akár más cégen át jelentős összegek folynak a szokásos offshore számlákra, meg akkor is ha valami privát egyéb business van, ami még az ország számára sem jó. Mindenképp hányingerem van az egésztől...

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 22:54:24

@roki: Ha nem érted , amit írok,...ne válaszolj , hanem kérdezz...

roki 2012.09.04. 22:55:36

@panelburzsuj:

Szerintem is szóltak neki, hogy ott az a faszi a pincében, az jól jönne egy kis alijevfényezésre, zavard haza, de mámamég.
Berlin-Moszkva-Peking-TelAviv

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 22:55:53

@tölgyes: Nagyon elképedhettél azon a kegyelmen, ha még azt sem tudod, hogy a kádba fojtotta a halálosan beteg, és haláláért könyörgő lányt.

www.borsonline.hu/20091111_belefojtotta_a_kadba_halalos_beteg_lanyat_gyorgyi

Gondolj bármit, de szülőtől annál nagyobb szeretetet, hogy ösztöne és tudata ellenére ezt megtegye, leképzelni nem lehet.

Persze a kibicnek és a farizeusnak semmi se drága.

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 22:57:54

@jjulie: "apropó a fideszgyíkoknak van zászlaja? "

Persze hogy van .

Narancs alapon egy kör, benne pedig ...nincs jellem és tisztesség .

béla a görög (törölt) 2012.09.04. 22:59:25

TG! Te bebuktál!

Tudtam már a multkori irásnál is hogy valami zavar inkább csak érzés:

470. Balta - 2012.09.01. 15:16:06 Idézet tőlem:
1) "A magyar közélet – ahogy általában – ezt az ügyet is a pártlogika alapján látszik feldolgozni"
Vagy nem, csak még mindig ez lenne a kevésbé kinos ezért érdemes ezt a látszatot kelteni.

V2. Hogyan kezeli a kormány?
0.07-0.25
"... szoló előző irásomban talán nem érzékeltem egészen pontosan a fogadtatást, megtévesztettek az első kommentek. Mára egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a szokásos pártlogika az ami diktál, inkább a schmidt ügyhöz hasonló alakzatot vesz fel a megitélés..."

====
Na most - egy politikai elemzéshez miért veszed figyelembe a közvélemény reakcióját, miért nem csak a tényekre hagyatkozol?
Mint tudjuk a "A megfigyelés megváltoztatja a megfigyeltet"
Objektivitás?! Már csak az a kérdés ki a megfigyelő és ki a megfigyelt :)

roki 2012.09.04. 22:59:28

@dr kíváncsivagyok:

Én értem, hogy mit írsz, csak azt nem értem, hogy miért nem kértél még elnézést, hogy nem értetted első olvasatra, hogy mi van odaírva.

panelburzsuj 2012.09.04. 23:00:25

@dr. mesterseges szinezek:

Tölgyes már csak ilyen kis ügyes.

Hetekig, tán hónapokig se járt erre, de első este kétkézzel beletenyerel a szarba...

von Putri 2012.09.04. 23:00:25

@tölgyes:
Van pár elképesztő példa az elnöki kegyelem gyakorlására idehaza

A Simek ügyet azért hoztam fel, mert mellbevágó a hasonlóság az elkövetés módját illetően, aztán ha alaposabban belekotorász az ember, egyre több hajmeresztő dolog hullik ki a szekrényből

Mint ahogy hajmeresztő ahogy Safarov ügyét kezelik Azeriban, de csak a mi számunkra, ott ez a természetes. Simeket viszont gyanítom kerékbe törnék és felnégyelnék, amit én nem kívánok neki, csak ismételten rá akarok mutatni bizonyos társadalmi-kulturális különbségekre

Most komolyan, mi akarjuk magunkhoz idomítani a világot?

Balt 2012.09.04. 23:01:52

@Unionist: Schifferrel nem fog összejönni, de ma pl. az MSZP is előállt azzal, hogy megnevezi a 2014-es indulóit, ezzel kész tények elé állítva az összefosás híveit. Schiffer interjú:
jobbklikk.hu/index.php?Cikk=768

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:03:34

@panelburzsuj: Vagy úgy... nem tudtam, hogy _azért_ jár ide.

Unionist (törölt) 2012.09.04. 23:04:07

@roki:
csak azt nem értem, hogy akkor miért kértek magyarázatot a jenkik. miért értetlenkednek a ruszkik. ha orbán egy nagyszabású irán ellenes tervben strohmanja. vagy akkor mindenki őt szopatja?

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 23:05:29

@livengood: "Kormányunk két év óta járja a világ sötétebb felét, némi pénzt koldulva. Oroszország, Kína, öböl környéki arab országok, majd Kazahsztán. Még ezeknek az országoknak sem volt vonzó Magyarországon befektetni. "

Baszki ,..nem volt egy darab Orosz ,Kínai ,Arab politikai foglyunk se...maradt Azer... ( meg most ez a polityikus-ivadék ludnya , de ebből csak pár milla jön ki...)

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:05:34

@It’s the economy, stupid: "Ezt a bizonyos Strassburgi Egyezményt Azerbajdzsán úgy írta alá, hogy jogfenntartó nyilatkozatot fűzött hozzá, többet is, de ami nekünk kell:

"In accordance with Article 12, of the Convention, the Republic of Azerbaijan declares that decisions regarding the pardons and amnesties of sentenced persons transferred by the Republic of Azerbaijan should be agreed with the relevant competent authorities of the Republic of Azerbaijan."

No, ez kb. annyit tesz, ha ők átadják valakinek a végrehajtást, akkor amnesztia esetén az átvevő államnak kötelessége az azeri igazságügyi hatóságokkal ezt leegyeztetni (Vö: hozzájárulásuk szükséges.)
A viszonosság értelmében azonban ez a jog a másik államot is megilleti arra az esetre, ha Azerbajdzsán nem az átadó, hanem az átvevő pozícióját foglalja el."

Nekem "a viszonosság értelmében" nem értelmezhető abban, amit beírtál. Csak azt látom, hogy Azerbajdzsán jogfenntartó nyilatkozatot csatolt az egyezményhez. Ismerem az egyzményt, akkor még gyakorló külügyes voltam, nincs benne említés arról, hogy a viszonosság elvét kell alkalmazni, így a másik államot viszonosság elve alapján semmi nem illeti meg, ahhoz az illető államnak is jogfenntartó nyilatkozatot kellett volna tennie arról, hogy ez őt is megilleti . Azonban egyetlen állam sem kérte, hogy ez benne legyen, így erre nem lehet hivatkozni.

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 23:08:20

@roki: "Én értem, hogy mit írsz, csak azt nem értem, "

Na,..úgy-e hogy nem érted...

roki 2012.09.04. 23:08:48

@von Putri:

Csak azért mert nem ismerjük az ügy hátterét telejes mértékben.

Az azeriek elsősorban azt fájlézzák, hogy örmények rákezdtek Karabahban, ők Bakuban folytattak és amíg az orosz harckocsizó csapatok őket nyomorgatták a fővárosban, addig az örmények lezavartak egy népirtást és megtisztogatták Karabah és Örményország közötti területet, most pedig még azt is maguknak követelik..

Olyasmi a dolog, mint, ha '56-ban a szerbek elcsatolták volna Szegedet és máig megszállva tartanák és piszkoskodnának velünk, ma is ők akarnák szabni a feltételeket, pedig most erősebbek, gazdagabbak vagyunk és le is nyomhatnánk őket.

panelburzsuj 2012.09.04. 23:09:24

@Unionist:

Nem hepciáskodott eleget?

Egy kicsit többet lesz nála a wécékefe, mint másnál. Nem oylan egyszerű ám azt a vezénylést összerakni...

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 23:10:24

@dr. Trebitsch: " nincs benne említés arról, hogy a viszonosság elvét kell alkalmazni"

Látod - látod...ha néznéd az ATV - t , akkor tudnád.
Egy Nemzetközi jog szakértő elmondta ma este ,mely paragrafusban van benne...mármint a viszonosság elve !
Mert benne van !

menőmano 2012.09.04. 23:12:10

Na! Ja! Most van csak igazán totális helyzet, káosz, és zűrzavar.
Szerintem.
osztjónapot!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.04. 23:13:19

TG most romok közé ment, hogy sugározza a PR-koncepció által kívánt hangulatot.
(Kukucs, észrevettem!)

Legközelebb, gondolom, egy kuplerájban fog elmélkedni. :-)
No?

roki 2012.09.04. 23:14:09

@Unionist:

TalAviv =/= Washington
Az usakok nem szeretnék, ha Izraelnek lenne katonai lehetősége Azerbajdzsánban levő bázisok használatára.

Az oroszok egy érdekes történet, hétfőig váratták az örményeket, addig az angol nyelvű örmény információk elég bizonytalanok voltak velük szemben, sőt az USA orientációra váltásnak erősödött a hangja.

Az oroszoknak kapóra jön Alijev rendszere, mert egyedül ő biztosíthatja, hogy ne legyen iszlamista az egész kaukázusi tér... már pedig egy permanens robbantgatási hullám Moszkvában Putyinnak nem jönne jól.... tudják az örmények is, hogy jók az azeriek lapjai, ezért is volt ez a nagy vircsaft.

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:14:54

A nemzetközi jogról és szuverenitásról pedig annyit (és ezzel nem foglalok állást az ügyben, mert azt nem értem annyira, hogy lássam, mi van a színfalak mögött. Persze, erkölcsileg megvan a véleményem, de a politika nem az erkölcsről és a tisztességről szól). Szóval a nemzeti szuverenitás és a nemzetközi jog széles választékot kínál... pl. ha Örményországnak adjuk ki a baltás gyilkost, az is megfelel a nemzetközi jognak. Ahogy egy régebbi főnököm mondogatta, hogy a nemzeti szuverenitás alapján minden állam eldöntheti, hogy baráti jobbot nyújt egy másik országnak, vagy háborút indít ellene. Ha ezt szabályos hadüzenettel teszi, az utóbbi is nemzetközi jogilag rendben van. De akkor vegye figyelembe, hogy majd vissza lőnek, és ha rosszul mérték fel az erőviszonyokat, akkor kő kövön nem marad és a lakosság fele lehet, hogy elpusztul.

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:15:44

@Kara kán: Eddig a pillantig nem értettem, hogyan tudsz mindig olyan bölcseket-magvasakat mondani... és most kérdezni, de már világos: mongoloiddá mutálódott haikuk alanyi költője vagy.

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:17:06

@dr kíváncsivagyok: az egyezmény egészében kell a viszonosság elvét alkalmazni, de ez a jogfenntartó nyilatkozatra nem vonatkozik. De majd kiderül, ha perre megyünk Strassbourgban:)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.04. 23:18:21

@dr. mesterseges szinezek:
Szentséges Habakukk!
Ez most akkor jó nekem, vagy rossz? És TG-nek?

2012.09.04. 23:19:47

"Február 19-én kora reggel 16-szor csapott baltával az alvó örmény tiszt arcába..."

Unionist (törölt) 2012.09.04. 23:21:03

@Balt:
mindenki az szdsz '88 szavazóira hajt. ezt a tábort akarja megszerezni mesterházy, schiffer és gyurcsány is. többségében őket nyerheti bajnai feltéve, hogy belép. így egy gyenge ellenzéki többség simán összejöhet. ha nem lesz olajfa, akkor nyilván marad a fidesz. de ebben az esetben könnyen megerősödhet a jobbik. könnyen lehet patthelyzet.

tölgyes 2012.09.04. 23:23:28

@dr. mesterseges szinezek: Csakhogy nincs tisztában az üggyel, mert nem így történt. Inkább az ügyet tárgyaló bíróval és ügyésszel kéne beszélnie..A gyerek nem könyörgött semmiért. Fájdalomcsillapítóként pedig algopirint szedett. Nem volt erősebbre szüksége.@Tuvalu: A kislány valóban beteg volt és rákos. Még az sem volt bizonyos, hogy menthetetlen. Ráadásul az aktív eutanázia: gyilkosság.. Az anya mint feket angyal..:( A gyilkosság módja brutális és fájdalmas... Akkoriban az egyetemen elrettentő példaként okították a történetet..:(@panelburzsuj:Ha jól meggondolja, akkor az örmény reakció éppoly elképesztő túlreagálás, mint a aszabadonengedés...Csakhát annak a világnak ezek mindennapos elemei@roki: Ezzel együtt az ember mégis rokonszenvez a örményekkel hányatott sorsuk és szenvedéseik az őket érő genocidiumok miatt.@dr. Trebitsch: Jogfenntartó nyilatkozatot mi is tettünk, mint ahogy a tőlük érkező levélből az látszik, hogy, hogy ők igéretet tettek az ítélet betartására. Majd az is kiderül, hogy ez elfogadható-e érvényes jognyilatkozatnak.

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:23:28

@Kara kán: Ez is szép mű. Remélem nem baj ha gratulálok hozzá.
Bár a címben szereplő alak Habakkuk, esetleg Habakuk, ami nem feltétlenül jelenti, hogy hun volt, mint <del>Atilla</del> Attila.

Apeiron (törölt) 2012.09.04. 23:23:38

@It’s the economy, stupid: Ez tényleg fontos. Kösz, hogy megosztottad.

flamer 2012.09.04. 23:24:46

@korábban ulrike:
"ismerjük ezt a kormányt, nem ennyire pancserek"

A gazdaságban elért eredményeik alapjan: de, ennyire pancserek.
Nem nagyon tudnék a Fidesz elmúlt mondjuk tíz évéből olyan lépést hozni (beleértve persze a 2006-os választások elbukását), ami mögöt bármi komoly munka, megfontolás és nempancserség lett volna. Bizonyos dolgokat úgy-ahogy megoldottak (pl. egyben tartották a pártot, amíg a szocik kivégezték magukat), de egyébként nagyon is a véletlenszerű ötletelés volt az operandus modijuk.

Balt 2012.09.04. 23:26:44

@roki: Na igen, az örmény gabonakereskedők Mo.-n. úgy sejtem, nem voltak túl népszerűek anno...

flamer 2012.09.04. 23:27:06

@green2126: A következő hír meg az lesz, hogy Gyurcsány levegőt vesz? Vazze, a politikus MINDIG, MINDENBŐL politikai tőket akar kovácsolni. Ha neked ez újdonság, akkor inkább a minimax.hu-t javasolnám.

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:27:52

@tölgyes:
"Csakhogy nincs tisztában az üggyel, mert nem így történt. Inkább az ügyet tárgyaló bíróval és ügyésszel kéne beszélnie."

Mi a búbánatos rozmaringot akarsz ezen ragozni ügyésszel és bíróval? Annyira mérsékelték a büntetést, amennyire adott tényállás mellett egyáltalán lehet, valszeg nem a szemeinek ragyogásáért: "Első fokon két év szabadságvesztésre ítélték, a végrehajtást három évre felfüggesztve, másodfokon úgy döntöttek, a büntetést le kell ülnie."

Vadász... vadász...

tölgyes 2012.09.04. 23:28:32

@Kara kán: Csak nem Donatelló szobrára gondol???

roki 2012.09.04. 23:29:44

@tölgyes:

Az örményeknek nagyon jó a PR-ja, ha kicsit megkapargatod, akkor viszont már taszít az egyoldalú, önző szemléletük a történések kapcsán és bizony ferdíteni sem restek, bízva abban, hogy nagy hanggal elnyomható a kritika.

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:30:10

@roki: pont a nagy káosz miatt nem foglalok állást, a Kaukázusban akkora a zűrzavar, hogy még a helyszínen lévő szakértők sem igazodnak el sokszor. Persze, ez nem vonatkozik a magyar kommentelőkre, azoknak fantasztikus információjuk van mindenről. Én nem ismerem ki magam, és be kell vallanom, az sem segít semmit, hogy Bakuban 8 hónapot, Jerevánban 1 évet töltöttem... 1974 előtt:)

Az mindenesetre számomra pikáns mozzanat volt, mikor Orbán Viktor megkoszorúzta az előző elnök sírját, aki az apja a jelenleginek. Hejdar Aliyev (Гейдар Алиев) a KGB felső vezetésében dolgozott kb. 30 évig, Brezsnyev egyik legközelebbi munkatársa és személyes bizalmasa volt.Gorbacsov tette lapátra, mint a régi keményvonalas kommunista vonal egyik vezéregyéniségét...

tölgyes 2012.09.04. 23:31:09

@dr. mesterseges szinezek: Majd a másodfokon eljáró bíró beadta a lemondását..:)az egyetemen pedig az elnöki döntést elrettentő példaként tanították.

livengood 2012.09.04. 23:33:21

@Tuvalu: "Tehát ebben a kérdésben egészen biztos, hogy nem fogjuk egyhamar megtudni, hogy az egyezségnek ez az oldala mit takar (és ebben az azeriek is érdekeltek)."

Ezt már többeknél olvastam. Ezzel ellentétben szerintem, bár eleve úgy lehetett eltervezve, hogy amikor kirobban a nem nagynak feltételezett botrány, akkor egy ideig titkolni kell majd az üzletet, ugyanakkor (több hozzászóló véleményével azonosan) azt is gondolták, hogy ebben az azeriek is érdekeltek lesznek.

Valójában az azeriek Ázsiában szokásos politikán edződtek, és tisztában vannak azzal, hogy a hírnevükön az ilyen ügyletek már nem rontanak. Ugyanakkor éppen ezért abban érdekeltek, hogy lehúzzanak a maguk szintjére egy EU tagországot. Jól jön majd ez akkor, amikor a demokrácia deficitért kérdőre vonják őket ilyen-olyan európai szervezetek.

Tehát titokban megfenyegetik a kormányunkat hogy feltárják a kormány kis aljasságát, ezzel zsarolva kényszerítenek bennünket a melléjük állásra. Vagy csak akkor hajlandók pénzt adni, ha Magyarország nyíltan ki áll az azeri politika mellett az örményekkel szemben.

Ez az a helyzet, amikor üveggyöngyökkel elcsábítanak egy éretlen személyiséget, aki akaratát vesztve hamarosan bordélyban találja magát megbecsült, vagy kevésbé megbecsült szexmunkásként.

Még profi is válhat belőlünk.

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:33:48

@tölgyes: ha az a levél eredeti, ami fent volt a neten angolul, azt olvastam. Abban semmiféle ígéret nincs, abban szépen leírják, hogy eddig mi volt a szokás hasonló esetben köztörvényes bűnözőkkel. Egyrészt nem szól a levél arról, hogy ebben az esetben is azt alkalmaznák, másrészt nyivánvaló, hogy egy ország a nemzeti hőseivel nem úgy jár el, mint egy köztörvényes bűnözővel.

korábban ulrike 2012.09.04. 23:33:53

Eszembe jött egy másik kérdés is. A három ország közül ki mit ért el vagy az ügy által az adott ország külső állását illetően, nem számítva ide a három érintett ország másik kettőt érintő véleményét.
1. Azerbajdzsán: Veszteség.
-Amúgy is voltak fenntartások Aliyev rendszerével szemben, de ezentúl még óvatosabbak lesznek vele szemben a hitszegés fényében nyugati partnerei, akire az energiapiaci expanziót alapozza.
Iránnal, Oroszországgal, Törökországgal - tehát a meghatározó közvetlen környezetével szembeni státuszán ez nem változtatott semmit, az örményekkel szemben sem javított helyzetén. Iván továbbra is ott ül mindkét országban. Külső állásában tehát ez inkább veszteség - erkölcsi -, mint nyereség. Belpolitikailag ez kétségtelen mutatvány volt, bár e nélkül is szilárd az azeri elnöki kontroll az ország felett.
Mennyiben érte meg ez a csere a magyarokkal? Magyarul, mennyire volt rászorulva. Ha nem nagyon, akkor nem is fizet sokat érte nem tudni mivel.
2. Örmények: Veszteség. Önkárosító indulati politizálás egy országot sem tesz vonzóbb partnerré, nem viselkedtek vonzóan vagy okosan, intést is kaptak, mind Európából, mind az oroszoktól, miként az azeriek is.
3. Magyarország: Veszteség. Vagy hülyének, vagy csibésznek gondolnak minket, ha egyáltalán gondolnak ránk, mert a nemzetközi sajtóban és a közvéleményben nem igen volt ez téma. Csak itthon. Szóval, mit kap ezért Orbán cserébe, ami ezen a képen, plusz az ország valós gondján - a gazdaság siralmas állapotán - tényleg javítani képes? Nem tüzet oltani, hanem a szekeret a kátyúból kihozni. Elhiszi valaki, az azeriek ennyit költenének ránk? Ennyi pénzük nincs is. Meg kell másra maguknak is. Meg a jó isten óvja azt az országot meg gazdaságát, meg tündérmesés unorthodox gazdasági filozófiáját egy olyan ország húzza majd ki gödörből, amelyik saját közvetlen környezetében is éppen elég, hanem túl sok problémával küszködik. Odáig nem süllyedhettünk intellektuálisan, hogy ez egy ellensúly nekünk bármivel szemben is. Hacsak nem a teljes eszetlen kapkodás fázisába érkezett a nagy gazdasági szabadságharc a tündérmesés.

roki 2012.09.04. 23:34:47

@Balt:

A német volt akkoriban a főellenség, így sok-sok kompromisszum megköttetett.

Tuvalu 2012.09.04. 23:34:53

@tölgyes: Értem a mit mondasz, de elégtelen információi vannak, a teljes történetre. De a média nyilván kevésbé járta körbe, mint a rendőrségi, ügyészségi iratok. Mivel a nő senkinek senkije nem volt (ellentétben például a Dávid Ibolya által alá nem írt Kunos Péter féle amnesztiával), ezért nem igazán tudok elképzelni mást, mintsem Göncz úgy érezte, hogy az a verzió valid, melyben az anyának így is úgy is megadta már az élet a büntetést.
Jogászként el lehet mélázni, hogy ez milyen útmutatással szolgál hasonló elkövetők számára, meg azon is, hogy az aktív eutanázia gyilkosság, de ez utóbbiba már nem mennék bele, mert éppenhogy a jogászok azok, akik aszerint ítélik meg erkölcsileg a dolgokat, hogy mit mond a törvény. Márpedig nyilvánvaló, hogy jog szerint az aktív eutanázia gyilkosság, pont erröl szól az elnöki kegyelem, is, hogy gyilkosság volt. Ellenben ha engedélyezve lesz(lenne), akkor a jogásztársadalom már nem fogja az aktív eutanáziát gyilkosságnak mondani, hiszen a jog szerint nem lesz az.

Evvel szemben az elnöki kegyelmet meg meg lehet ítélni népszerűségi meg morális szempontból is, de pont a jogi tényállást számonkérni, na azt nem lehet, mert éppen annak feloldására készült.

Balt 2012.09.04. 23:36:06

@roki: A Vegyépszer kifújt - ha arra gondolsz - és nemigen lehet életre csókolni, bár ki tudja? Mindenesetre Líbiában is érdekelt volt (lett volna...) és a múltja kimondottan a Kaszpi-olajmezőkhöz köti. (Tengiz stb.)

tölgyes 2012.09.04. 23:37:17

@roki: Én ezekre a vizekre már nem akarok Ön után evezni. Egyetértek az Ön által leírt erőviszonyokat, kilátásokat illetően, de itt meg is állnék.@dr. Trebitsch: Ugyan..Mi is elviseltünk egy pügynököt miniszterelnökként, akit soka még hősnek is tartottak.. és Putyin is megkerülhetetlen még nálunk nagyobb államok számára is...Itt is érvényes a jó öreg angol mondás:"Angliának nincsenek barátai, csak érdekei."-Ezt nagyon meg szokták érteni az urak és elvtársak, ha nem keresztezte politikai szándékaikat a kialakult helyzet.

2012.09.04. 23:38:16

Gyurcsány a Facebook oldalán levelet írt az örmény elnöknek.

www.facebook.com/gyurcsanyf

Ezt fordították le ebben a cikkben:

www.panorama.am/ru/politics/2012/09/04/hungary-ex-prime/

roki 2012.09.04. 23:38:38

@dr. Trebitsch:

Biztosat hogyan lehetne tudni, persze, de még mindig jobb, ha itt az angyalok szárnyán agyalunk, mintha primér törzsi jelszavakat böfögnénk oda-vissza.

panelburzsuj 2012.09.04. 23:40:19

@dr. Trebitsch:

Id. Alijev a munka alapú társadalom hőse volt.

Plecsnije is volt róla...

von Putri 2012.09.04. 23:40:32

@roki:
Amennyire én ismerem jópár évszázados a kaukázusi játszma, ahol a ruszkik tartják a kezükben a legtöbb lapot, de már régóta szeretnének az angolok és most az amcsik is néhány jolly-jokert

Itt aztán nincsenek gátlások, minket is próbálnak eszközként felhasználni, ahogy gyanítom ebben az esetben is történt. Fő hogy sikerüljön a ruszkikat kiszorítani a Nabuccóval, ami sztem halva született ötlet, de mi fogjuk a temetési költségét fizetni

Csak arra jó, hogy Alijev nyeregben érezhesse magát, sikerült felverni a gázárakat a licittel a csillagos égig, aztán lehet hogy végül mégiscsak a ruszkikon keresztül kapunk belőle, plusz a felárukat is meg kell fizetnünk. Nehéz úgy kijönni hogy ne mi legyünk a lúzerek, kíváncsi vagyok mi lesz a vége

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:40:37

@tölgyes: Elképesztő részleteket tudsz a hajszárítóhoz képest.

livengood 2012.09.04. 23:41:37

@Kara kán: "Legközelebb, gondolom, egy kuplerájban fog elmélkedni."

Ott vagyunk.

roki 2012.09.04. 23:42:09

@Balt:

Nem érdekes, hogy Vegyépszer, vagy valaki más.
Az alvállalkozói kör, betonelemek sablonjai, pár tucat mérnök és egyéb szükséges cucc bármikor keríthető és már kezdhetik is.
Annyi pénzt, hogy beinduljanak, az érdekelt háttéremberek be tudnának dobni, de úgyis meghitelezi őket Alijev, ha meg kellene.

tölgyes 2012.09.04. 23:44:51

@Tuvalu: Sajnos több ismerettel rendelkezek az ügyről, mint gondolja... Az egyetemen a büntetőjogászok pedig nem véletlenül emlegették az ügyet, mint a dilettáns elnöki döntés példáját, csak ez nem illet be Árpi bá arculatába. A döntésnek pedig nagyon is poltikai jelentősége volt..megkezdődött a büntetőügyek-büntetések relativizálása... aztán ez szépen burjánzott, burjánzott.. majd jött ugyanabból a likból Kuncze szájábóla megélhetési bűnüzés.. aztán folytatódott köztörvényesek és gyilkosok áldozatként való bemutatásával..:( A többit látjuk.

panelburzsuj 2012.09.04. 23:44:55

@tölgyes:

Bírók melletti tüntetéssel még a Gyurcsány se kísérletezett...

Vannak a Holdról is láthatóan vesztes ügyek - pl. ilyen a bírók "társadalmi megbecsültsége".

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:45:22

@tölgyes: pontosan ezért csak moralizálok, de politikailag nem értékelem a dolgot, mert azt tudjuk, hogy a politikusok gátlástalan gazemberek... jó esetben az ország érdekében gazemberek. Úgy gondolom, meg vannak fizetve eléggé ahhoz, hogy ezeket a dolgokat nekik kelljen jobban látni, különben ne vállaják el. És ezért nem fogadom el, amikor utólagosan ócsárolom valamelyik politikus szűklátókörűségét, vagy hülyeségét, azt mondják nekem, "miért, te talán ezt előre láttad?" Természetesen nem láttam előre, nem is kapok ezért magas fizetést és magas hivatalt. Jogom van abban a kényelmes helyzetben élvezkednem, hogy kivárom, mi lesz a vége, és az eredmény alapján majd ócsárolom, vagy fantasztikus okos tettnek nevezem a döntést.:)

bigapples 2012.09.04. 23:45:36

@Balt: Ráadásul az az örmény elnök vádolja Magyarországot az európai normákat emlegetve, akinek minden európai norma szerint a hágai Nemzetközi Törvényszék által kiszabott életfogytiglani börtönbüntetését kellene töltenie a karabahi konfliktus során a parancsnoksága alatt álló csapatok által elkövetett emberiség elleni bűncselekmények, az azeri civil lakosság ellen elkövetett népirtás miatt.

@panelburzsuj:
Rá kellett gugliznom, hogy ezt honnan vetted és nem csalódtam. Méltatlan tőled, hogy egy ilyen nyíltan lejáratási szándékkal megkonstruált cikk-első hozzászólás kettőst komolyan veszel és ide idézed.

Persze, persze, 2 másodperces vágókép alapján konkrét diagnózis felállítása. Ez már olyan mint a távgyógyítás, "rakja a kezét a tv képernyője és koncentráljon az energiákra".

Tudod, akkor inkább az opportunista Berecz elvtárs, mint komolyan venni az MSZP KB agitációs-propaganda osztálya által kiötlött lejárató újságcikket. Ugyanez az ócska játék ment 2001-ben Ron Werber irányításával.

roki 2012.09.04. 23:46:32

@von Putri:

Szerintem nem olyan rosszak a lapjaink.
Alijev nem meri beengedni Kínát az tisztán látszik.
Ennél fogva a szükséges technológiát kelet-európai országoktól akarja, relatív olcsón.
Romániával nagy haverok, de azoktól most nem igen kaphatnak meg dolgokat.

tölgyes 2012.09.04. 23:47:09

Mindenkinek jó éjt!

Tuvalu 2012.09.04. 23:48:49

@livengood: Lehet hogy igazad van, mert valóban sokszor csak dörzsöltebbnek gondolom a magyar politikusokat, mikor pedig szimplán ostobák.

De azért Orbán már 6 évet volt miniszterelnök, nyilván nem "háláért" cserébe üzletel. Ennyire nem hülye, vagy rémlik olyan, hogy 6 év alatt csúnyán nem tartottak volna be egyezséget amit neki ígértek?

Ennek ellenére a legártalmatlanabb forgatókönyv is úgy szolt, hogy Safarov odamegy, pár év múlva kiengedik csendben, és nem lesz felhajtás. Nos, már ennél a forgatókönyvnél is az van, hogy Orbán nyilván kér cserébe valamit. Nem ígéretet meg jóindulatot, hanem valamit. Az lehetséges, hogy túl keveset kért, de amit kért, azt biztosan nem úgy kérte, hogy ne legyen rá bizonyítéka vagy átverhető legyen. de egyébként ezt támasztja alá az is, hogy Orbán egy pillanatra se játszotta el a felháborodott, átvert felet. Legfeljebb olcsón adta a botrány nagyságának fényében.

bioLarzen 2012.09.04. 23:49:06

Gábor,
teljesen off, csak érdekel: mi a háttér a videóidban? Egy híresebb helyi rom?

bio

livengood 2012.09.04. 23:50:08

@korábban ulrike: "1. Azerbajdzsán: Veszteség."

Ebben tévedsz. Aliyev nagyobb hős lett mint maga a gyilkos, hiszen fondorlatosan az Euból szabadította ki a nemzeti hőst. Ezzel az elnök még jobban megszilárdította hatalmát az ellenzékkel szemben.

Mi kell egy háborúhoz? A pénzen túl (van bőven)? - hűséges, mindenre elszánt nép. Ezen az úton lépett előre Aliyev egy hatalmasat a mi segítségünkkel. Ugyanis nem titkolt célja volt mindig is Hegyi Karabah visszafoglalása.

hegyilány 2012.09.04. 23:50:18

Az azerbajdzsáni Állami Olajalap (SOFAZ) a hivatalos befektetési politikája szerint teljes vagyona mindössze 5 százalékát fektetheti spekulatív, azaz befektetésre nem ajánlott kategóriába tartozó kötvényekbe, mint amilyenek a magyar államkötvények is.

Az alap tehát a jelenlegi politikája miatt így legfeljebb 1,3 milliárd euró értékben lenne képes magyar kötvényeket vásárolni, szemben a közelmúltban a sajtóban megjelent 2-3 milliárd euróval. A legfrissebb jelzések alapján nagyon úgy tűnik, hogy az 1,3 milliárd euró csupán egy elméleti felső korlát, hiszen az olajalap nem is tervezi magyar papírok vásárlását. "

www.portfolio.hu/gazdasag/kulfoldi_alapok/az_azeriek_nem_is_vehetnenek_ennyi_magyar_kotvenyt.172286.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Hát! "Én nem tudom, de azt hiszem, ebből sem lesz államadósság csökkentés...........
:(

korábban ulrike 2012.09.04. 23:50:51

@flamer: Ebben az esetben nem ennyire bonyi, nem volt nehéz látni, ki, hogyan fog reagálni.

tölgyes 2012.09.04. 23:51:42

@dr. Trebitsch: Akkor meg minek emlegeti a KGB-és felmenőt...Emiatt ne menjünk tárgyalni?Furcsán működik itt mifelénk a reálpolitika és az elvi szempontok számonkérése. Mindig mindent saját vélt érdekeink szerint..:(

dr. Trebitsch 2012.09.04. 23:52:19

@panelburzsuj: Csak érdekességként írtam le az életútját, egyébként egész pozitív lett az Azerbajdzsán vezetőjeként töltött ideje. Mikor Nahicsevánban lett első ember, és a bakui vezetés szemében ez nagy szálka volt, érdekesség, hogy az akkori örmény elnök volt az egyetlen külföldi vezető, aki gratulált neki. Mondhatnám, hogy ismerem személyesen, nagyon kellemes embernek tűnt, de valójában csak egy kézfogásig jutottunk egy fogadáson, és azt hiszem, azon kívül, hogy magyar vagyok, mást nem is tudott rólam... és valszi több nem is nagyon érdekelte:)

korábban ulrike 2012.09.04. 23:53:26

@livengood: Ugye mondtam, hogy nem a belső, hanem a külső állásában mit nyert? Ez azt jelent, mindenütt, csak nem Azerbajdzsán. Na most akkor: melyik külső országban is lett hős?

hegyilány 2012.09.04. 23:53:38

Lemaradt)
Pedig hát! a törökökkel közösen vehetnének államkötvényt.
mondá) neve elhallgatását kérő fideszes politikus.
hmm

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 23:54:01

@tölgyes: "A döntésnek pedig nagyon is poltikai jelentősége volt..megkezdődött a büntetőügyek-büntetések relativizálása... aztán ez szépen burjánzott, burjánzott.. majd jött ugyanabból a likból Kuncze szájábóla megélhetési bűnüzés"

Akkor itt valakinek időgéppel kell rendelkeznie, ui. Kuncze a megélhetési bűnözést 1995-ben emlztette (azt nem lehet mondani, hogy ő találta volna fel), Göncz viszont 1996. májusában adta a menlevelet.

(baromi ritkán használok szmájlit, itt is inkább szövegesen jelzem, hogy picit megmosolyoglak)

Tuvalu 2012.09.04. 23:54:08

@tölgyes: Rendben, elfogadom az érveket.
Bár az nekem kicsit meredek, hogy akár az ügyészséget, akár a bírósági gyakorlatot "elrelativizálja" az, hogy az elnöki kegyelem ilyen "elrelativizáló" irányba mutatott. Ha még a büntetőjogászok is kritizálták azt a kegyelmet, akkor hogyan lehetséges hogy egy évtizeden belül ez az irányvonal végül teret nyert a konkrét bírósági gyakorlatban?

komplikato 2012.09.04. 23:57:57

@tölgyes: "no meg szeretnék, ha az olaj rajtuk át csordogálna,"
Ha igazak az infók, akkor tök mindegy merre "megy" az olaj és gáz, mivel kezükben a kitermelés és szállítás is. Így Törökországon keresztül is "rajtuk át csordogál". Na az a szívás.

hegyilány 2012.09.04. 23:58:19

"Magától, károk nélkül", meg hát ! az a "fránya" gumicsizma."

Gondolja? Kedves Török Gábor?
Na mindegy.
:(

dr. Trebitsch 2012.09.05. 00:00:11

@Tuvalu: azt hiszem, a hasonló esetekre az "elburjánzott" jó kifejezés. Gyerekkoromban még a kegyelem kizárólag azt jelentette, hogy a halálraítéltet nem végezték ki, hanem életfogytiglanra változtatták. Ez a "gyilkolt, de menjen Isten hírével" később kezdett elterjedni

Apeiron (törölt) 2012.09.05. 00:01:58

@különvélemény2: Magyarország is harci terület az azeri-örmény konfliktusban? Hát eddig nem tudtam. És mond csak, ez hogy érinti az állam büszkeségét, szuverenitását, ha ezt eltűri? He? Idióta.

livengood 2012.09.05. 00:03:15

@Tuvalu: "pár év múlva kiengedik csendben"

Lehetetlen, hogy nem tudták, hogy a gyilkos Azerbajdzsánban nemzeti hős! Csak az ő védelme érdekében hoztak létre követséget Budapesten. Rengetegszer kérték a kiadatását. Ennyire nem lehet hülyének, vagy félretájékozottnak nézni Orbán Viktort.

Orbán és beosztottjai két éve intenzíven tárgyalnak az azeriekkel. Lehetetlen, hogy az a külpolitikai kérdés ami lázban tartja az azerieket, ne merült volna fel kérés formájában újra meg újra. Cserébe Orbán is kért valamit. Lehet tudni, hogy mit kértek egymástól, mivel mind Orbán, mind Aliyev érdekei világosak. Orbán végül döntött, annak tudatában, hogy virággal várják Safarovot a bakui reptéren.

korábban ulrike 2012.09.05. 00:03:36

@livengood: Ha ennyi elég lenne az azerieknek a háborúhoz, akkor már régen el is indították volna. De nem tették. Tudják, hogy Örményország megtámadása egyenlő Oroszország megtámadásával, ennyi pénzük nincs, ennyire nem hű a nép (meg nem is hülye), meg emlékszik a grúz vitézség végére is. Aztán ott van még Irán is (több perzsa él Azerbajdzsánban, mit azeri török Iránban). Ez a gond Alijevnek, nem az örmények, az oroszokat meg a perzsákat már nem olyan könnyű eltakarítani - pláne egyszerre - , mint az örményeket lenne. És hát ha az örményeket akarja, akkor az oroszokkal és a perzsákkal kéne kezdeni. Ennyi pénzük nincs. Nem is lesz soha. Még utána sem, hogy a Shah Deniz II gázmező beáll szolgálatba 2017. vagy 18.-ban.

hegyilány 2012.09.05. 00:03:45

Ha! a Gyurcsány nem " táncolta volna el azokat a fránya milliárdokat" ) Na. abból elehetne államadósságot csökkenteni.
Bezony.

Meg! Hát! ha Ő kormányzása alatt szállitották volna különgéppel? haza a "baltást". Mi is történne/történt volna????????

Van- és lesz még sok-sok nyitott,- megválaszolatlan kérdés, ami talán örökre az marad. Szerintem.

Jócccakát!!

Balt 2012.09.05. 00:06:45

@Unionist: Illúzió. '90-ben én is szdsz-szavazó voltam (egyéniben, sőt a '94-es első fordulóig), de ki van zárva, hogy Bajnaira szavazzak. (Vagy bárkire az mszpszdsz ámokfutás részeseiből.)

Táskás Tóni 2012.09.05. 00:09:08

@Balt: Ha már ámokfutás, akkor legyen is az.Az orbáni ámokfutás vonzó,csak vajon hol végzi?
nepszava.com/2012/09/uncategorized/orbant-alkalmatlanna-teszi-a-betegsege.html

LallyPop 2012.09.05. 00:10:33

@korábban ulrike: Ugy hangzik mintha az izrael-usa tengely kimaradt volna az elemzésből. Holott bármelyik nap megtámadhatják Iránt. Márpedig ebbe Oroszország közvetlenül biztosan nem fog beszállni.

Tuvalu 2012.09.05. 00:11:10

@livengood: Egyetértek. De te írtad, hogy elképzelhetőnek tartod, hogy Alijevék átverték Orbánt. Szerintem meg nem csak azt látta, hogy Safarovot elengedik, de azt is hogy milyen biztosítékokat kell kérni ahhoz, hogy ne verhessék át.

Egyébként az vicces, hogy egyszerre megy a neten a "Kaukázusban nagyon sokat számít a becsület" illetve a "dörzsölt félázsiai kommunisták átverték Orbánt" szöveg. Na akkor most van becsület vagy nincs és ők is eladnák az anyjukat 100 dollárért? Vagy természetesen az örményeknél becsület van az azerieknél meg nincs. :D

livengood 2012.09.05. 00:13:28

@korábban ulrike: Nem tudom jól értem, hogy Aliyev belpolitikai nyereségével nem számolsz?

Aliyev külpolitikailag pedig nem vesztett semmit, hiszen mindenki vevő továbbra is a szénhidrogénjére. Az örmények szeretetére pedig nem vágynak amikor legyőzésük okán fegyverkeznek. Most már csak egy provokáció kellene, hogy szövetségesük, az USA elfordítsa a fejét. Mondjuk 2008-ban sem lépet sem Amerika, sem a NATO amikor az orosz hadsereg benyomult Grúziába.

Úgy látom ezt a menetet az azeriek nyerték.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 00:15:15

@dr. Trebitsch: A jogalkotás - nem csak a magyar - hatalmas adóssággal küszködik az azt eltartó társadalomnak azon a téren, ahol a gyógyászat nem tud (vagy nem akar), a költségvetés pedig nem képes, ezért nem akar érdemben segíteni.
Ezen a örvendetes, ha létezik egy olyan intézmény, ahol a tanult kolléga - ha a szerencse úgy hozza - ember is.

A kutyát, macskát, lovat tekintjük annyira szánnivalónak, hogy humánusak legyünk vele, felebarátainkkal meg hatos számú kórtermet játszunk, bele nem gondolva, hogy mi viszont mások felebarátai vagyunk.

korábban ulrike 2012.09.05. 00:15:49

@von Putri: Pontosan, 1értek.
- Az oroszok ott ülnek mindenütt katonai erővel is (Grúzia, Örményország, sőt maga Azerbajdzsán is vendéglátó);
- A grúz példán elég érthetően elmagyarázták az oroszok a kaukázusnak meg nyugati barátaiknak is, hogy ki is az úr arrafelé, a korábban látványos török-örmény közeledést meg jó felrúgatták az örményekkel (nem volt nehéz rávenni az örményeket);
-Alijev próbál a nyugattal több közvetlen energiaboltot csinálni az oroszokat kikerülve, akik ezt persze zokon veszik és figyelnek.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 00:17:39

@Ándi bácsi: Ándi bátyám, oszt mi lesz a dőlapénzhalleluja verziójával?
Kár volna leszállni erről a lóról pusztán az elhullása miatt.

panelburzsuj 2012.09.05. 00:17:49

@bigapples:

Nekem meg öreg Bush látogatása jutott eszembe. Amikor szakadt az eső, eltolta aza ernyőt, széttépte a papírjait, és annyit mondott: nagyon köszöni a kisereglést, de miatta ne ázzon szarrá ennyi ember...

Ja: a közszolgálati tanévnyitóról jutott eszembe.

Szóval egyálatalán nem zárom ki, hogy Orbán makkegészégesen olyan érzéketlen, önző és önfejű, amilyen.

Érdekes kérdés lesz majd a "Nicht schuldig!"-korszakban, hogy nem jobb lenne-e mégis inkább egy bolond szeszélyeitől rettegésre hivatkozni... Csak olyankor már késő.

LallyPop 2012.09.05. 00:19:40

@Tuvalu: Egyébként az vicces, hogy egyszerre megy a neten a "Kaukázusban nagyon sokat számít a becsület" illetve a "dörzsölt félázsiai kommunisták átverték Orbánt" szöveg. Na akkor most van becsület vagy nincs és ők is eladnák az anyjukat 100 dollárért? Vagy természetesen az örményeknél becsület van az azerieknél meg nincs. :D

- azért a becsületnek eléggé sokféle olvasata van. Egy elnök akkor jár el becsületesen, ha minnél jobban szolgálják a népét/országát a döntései. ha ezzel más érdekeibe gázol, akkor az a más becstelennek fogja hívni.

panelburzsuj 2012.09.05. 00:21:24

@dr. Trebitsch:

Ördög tudja, hogy a szokásos toposzokon túl milyen személyes kötődések, kényszerek, motivációk és aspirációk mozgatják arrafelé a nagyobb kaliberű spílereket....

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:21:49

@Counter: A nemzetközi jogász szerint (az ATV-ben volt, szal megnézhető) az ilyesmi csak vice-versa működik. Viszont azt is mondta, h ilyen fenntartást csak akkor lehet kikötni 1 egyezményben, hha a kérdése dolgot az az egyezmény fekteti le először, nem pedig 1 általánosan használt dolog, az államfői kegyelem pedig ez utóbbi, tehát az azeri és a német kikötés/fenntartás nem érvényes, és vsz most már maguk az azeriek is így fogják látni.

dr. Trebitsch 2012.09.05. 00:23:18

@Tuvalu: "Egyébként az vicces, hogy egyszerre megy a neten a "Kaukázusban nagyon sokat számít a becsület" illetve a "dörzsölt félázsiai kommunisták átverték Orbánt" szöveg. Na akkor most van becsület vagy nincs és ők is eladnák az anyjukat 100 dollárért? Vagy természetesen az örményeknél becsület van az azerieknél meg nincs. :D2"

Ha olvastad az Egri Csillagokat, ez azért annyira nem bonyolult. A becsület nem egy egzakt, matematikailag megfogható dolog. Ott a pap azért nem fogadta el Jumurdzsák esküdözését, mert tudta, a Korán szerint a hitetlennek, "gyaurnak" tett ígéret az igazhitű számára nem jelent kötelezettséget. Ezért akárhogy átvernek nem muzulmán hitűeket, attól ők még teljesen becsületesnek érezhetik magukat. Ne próbáld megérteni egyébként a Kaukázus népeit, ha nem jártál ott, nem lehetsz rá képes. Voltam Csecsenföldön, Groznijban és Nazranyban 1975-ben. Elvittek a vendéglátók egy legalsó osztályú futballmeccsre, két szomszád falu csapata játszott. Ott 10 perc után már csak azért fohászkodtam magamban, hogy ezt a kalandot élve megússzam. Soha akkora gyűlöletet, és gyilkolni vágyást emberek részéről nem éreztem korábban soha. Pedig az egy nemzet volt, csak két falu...

livengood 2012.09.05. 00:25:14

@korábban ulrike: Belegondoltam, hogy Örményország szövetségesi rendszere valóban oly erős ahogy írod.

Hozzátenném, hogy bár Amerika az azeriek szövetségese, de az USA-ban marha erős az örmény lobbi is, ráadásul a szénhidrogén kitermelést veszélyeztető háború nem érdeke az USA-nak, tehát féken tartják az azerieket. Tehát valóban ez az azeri revans politika szempontjából katasztrófa.

Ez viszont más megvilágításba helyezi, hogy miért volt oly nagy szüksége Aliyevnek egy ilyen belpolitikai győzelemre, amit a hős kiszabadítása jelnt a számára. Egyfelől a területveszteség, a háborús áldozatok miatt fortyognak otthon az indulatok, másfelől hiába tudnák finanszírozni a háborút, nemzetközileg Aliyev keze meg van kötve. Ekkor jött jól ez a kiszabadítás. Mégis csak csinált valamit.

korábban ulrike 2012.09.05. 00:25:24

@livengood: Nem mondtam, hogy nem számolok, csak nem érdekel. Indifferens. Szoros ellenőrzés alatt van az ország. Nem nyert semmit, vesztett.
Energiaüzlet: A nyugatiaktól csak akkor kap pénzt, ha olcsóbban adja, mintha az oroszoktól vennék. Ráadásul, nem tudni, a nyugat-európai étvágy változatlan marad-e vagy csökken. Az oroszok sem hülyék, nem nézik tétlenül őket megkerülve akar Alijev hasznot csinálni, lesz még szavuk. Ha Iránnal közben normalizálódnának a kapcsolatok, akkor jelentkezik még egy erős gáz és olajárus versenytárs a piacon. Ez nem lesz jó az azerieknek. Szóval, nem nyert semmit, mert a dilemmájuk ugyanaz, hogyan ellensúlyozgassanak EU, oroszok, perzsák között, miközben van egy Amerikát, Európát is sújtó gazdasági válság. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy most ebből a régi-új dilemmából OV húzta ki őket a Safarov révén?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:26:24

@roki: De ez mit segít OV-on, hisz ez is az ő sara lesz.

LallyPop 2012.09.05. 00:26:30

@dr. mesterseges szinezek: Elég komoly naivitás azt feltételezni, hogy az hogy az Azeri Olajalap bejelenti hogy nem vesz ÁP-t, az nemet jelent a pénzre.

1. A sajtó hozta fel az olajalapot, Orbán nem az olajalappal hanem az azeri elnökkel tárgyalt.

2. Bevett szokás strómanon keresztül venni értékpapírt, ma is ilyen stróman kezében van a devizaadósságunk nagyobb része(templeton). Ők nem adják ki a megbízójaikat üzleti titoktartás miatt.

3. Az azeri olajalap nem azt mondta, hogy nem vett állampapírt, hanem azt hogy nem fog. Az elmúlt 2 hétben igen sikeresen ment a kötvényeladás, valaki bevásárolt.

4. Folytathatnám még, de ez csak spekuláció.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 00:26:54

@panelburzsuj: Szereti és tiszteli a zembereket, ezért megedzi őket - igazi tüzes csipkebokor-karakter.

korábban ulrike 2012.09.05. 00:30:01

@livengood: Amerika Grúziának is szövetségese. De ettől még az oroszok vígan megszállták Grúzia számukra fontos részeit.

Balt 2012.09.05. 00:32:29

@Táskás Tóni: Akkor majd jön Vona rátok, hadd vonyítsatok... :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:32:57

@green2126: Hát ha nem ezt tennék, még alkalmatlanabbak lennének, mint amekkorák, ugyanis ez a dolguk.

LallyPop 2012.09.05. 00:35:10

@livengood: az USA-ban marha erős az örmény lobbi is

Nem hiszem. Magyarország nagykövetségei előtt ma 3 fonnyadt tünti volt, Oslóban, Kijevben és Bulgáriában.

Ezzel szemben Izrael egyáltalán nem titkolja hogy megtámadja Iránt. Ez pedig az USA nélkül (valószínüleg aktív közremüködése nélkül) elképzelhetetlen. Azerbajdzsántól majd a 'koalíció' kér valamit (pl. légtérhasználatról hallottam spekulációkat), és azerbajdzsán kap valamit. Területi követelése van Iránnal szemben.

Az örmény és az izraeli lobbi nagyon nem egy súlycsoport az USA-ban és így a világon.

livengood 2012.09.05. 00:36:33

@Tuvalu: Elszámolták magukat.

Néhányan mindig vannak akik nézeteit az érdekeik pillanatnyi állása alakítja.

roki 2012.09.05. 00:39:16

@komplikato:

A kitermelés nincs a kezükben, azt a BP koordinálja és az azerieknek van Grúziéig mind gáz, mind olaj vezetékjük.

Az AGRI projekt arról szól, hogy ha nagyon muszáj, akkor épül két kompresszorállomás és tankerekkel lesz szállítva a gáz Grúziából Konstancába.
Ez egy elvi lehetőség, de a megállapodás belövi az oroszok által érvényesíthető profit plafonját az azeri gázon és ha egyszer is szórakoznak a csapokkal, akkor onnantól kezdve bukták az azeri szénhidrogént.

livengood 2012.09.05. 00:39:19

@korábban ulrike: Nem győztél meg, én sem téged.

dr. Trebitsch 2012.09.05. 00:39:49

@korábban ulrike: Az eddigi élettapasztalatom azt súgja, hogy itt van a kutya eltemetve. 1956 óta bevált dolog (Magyarország-Szuez), hogy mikor az egyik hatalom legázol valakit, megegyezik a másikkal, hogy az kompenzálásul kit kaphat el. Amerikának már ott van Irán, de még nem lehet, mert nincs meg, kit lehet odadobni az oroszoknak. Ha meglesz, indulhat a balhé:)
Az ottaniaknak meg, ha van eszük, ebből kiindulva viselik magukat, és próbálnak jól kijönni... ami ugye nem mindegyiknek fog sikerülni.

korábban ulrike 2012.09.05. 00:40:01

@livengood: Meg még egyszer mondom azt, hogy Alijevnek nem az a problémája (nem is volt), hogy nem kontrollálja saját országát szilárdan. Az a baj, hogy túl szilárdan is. Tehát neki külső mutatványokra van szüksége, nem belsőkre. Bár logikus, mit mondasz, dobott egy lapáttal a kazánba. Háborút ugyan nem indítottam sajna, emberek, Karabahért, de visszahoztam nektek ezt a Safarov fiút helyette - mondod? Mennyi pénzt érhetett meg ez neki? Nem hülyék,hogy túlfizessenek. Ennyi pénz elég a magyar gazdasági haldoklónak? Ha meg nem - szerintem nem - akkor miért érte ez a blama meg OV-nak? Nem nyert volna így ezen senki szerintem. Csak az oroszok. Lehet, hogy tényleg veszélyesen hülye már ez az OV-Matolcsy páros?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:40:49

@tölgyes: Viszont ha nem tudják eladni az olajat, mert elzárják a vezetékeket (márpedig háború esetén ez lesz), akkor hirtelen elapad a pénz.

livengood 2012.09.05. 00:41:28

@Ándi bácsi: Hogy hányan tüntetnek az nem mércéje az érdekérvényesítés összes módjának.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 00:42:20

@MolnarErik: De milyen ügyből? Nincs is ügy. Vagyis csak lezárt ügy van... és ha Zuschlag nem is létező ügyéből indulhatnék ki, még azt is feltételezhetném, hogy valaki szopni fog.
De a NER-t más tuskókból faragták.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:44:12

@von Putri: Az elnöki kegyelem mindig megalapozott jogilag, azt nem is kéri számon senki jogilag, hanem a kiadatást (és azt sem jogilag).

dr. Trebitsch 2012.09.05. 00:44:20

@livengood: jó meglátás. Egy ember, ha jó helyen és jókor robbant, hatékonyabb, mint egy több ezres tüntetés...

roki 2012.09.05. 00:44:33

.@korábban ulrike:

' (több perzsa él Azerbajdzsánban, mit azeri török Iránban)'

Bocs, de ez rossz infó.
Iránban 16 millió azeri él, a lakosság kb. 20%-a, tömbben, az azeri határ túloldalán.Többen vannak, mint az azeri azerek.
Azerbajdzsánban nincs számottevő fárszi etnikum, legfeljebb szórvány.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:46:42

@dr. mesterseges szinezek: Hát a valóságot sokáig lehet tagadni, az biztos:
"Felettem csak a nagy népi hurálnak (v minek) van joga ítélkezni."

LallyPop 2012.09.05. 00:46:53

@livengood: Akkor az a jobb mércéje hogy kijelented hogy az örmény lobbi nagyon erős amerikában?

etwas kultur muss sein 2012.09.05. 00:49:45

@bariga: "És akkor mi van?" --> Lesz ennek bármiféle következménye a következő választásokon? 99%, hogy semmi. Ha meg bejön az 1 %, akkor sem történik semmi. Más lesz hatalmon, és akkor mi van? Semmi. Ahogy nem volt semmi sem máshogy '93-ban, '97-ben, 2001-ben, 2007-ben sem. Pont ugyanaz a szar kavarog tovább, ami az un. rendszerváltás óta folyton. Csak épp más viszi a zászlót.
És akkor mi van?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:49:53

@tölgyes: Te direkt teszel úgy, mintha nem tudnád miről van szó v csak szimplán hülye vagy?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.05. 00:52:35

@Tuvalu: Tökéletesen tisztában van ám vele, csak bele akarja 1 kicsit törölni a lábát Gönczbe a "tanár úr".

roki 2012.09.05. 00:56:00

@Ándi bácsi:

'ma is ilyen stróman kezében van a devizaadósságunk nagyobb része(templeton). Ők nem adják ki a megbízójaikat üzleti titoktartás miatt.'

Mondjuk Templeton pedig Hong Kongban rezidens, nem nehéz belőni, hogy a kínaiak pénzét hozta ide. Hong Kong cégeinek jó fele a kínai kommunista párté, már akkor benn voltak tőkével, mikor még angol gyarmat volt.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 00:57:31

@Ándi bácsi: Én persze nagyon naiv vagyok (úgy nevezett választópolgár), de annyira nem, hogy ne tételezzem fel, hogy most lett akkora hírértéke egy - akár áttételes - azeri-magyar pénzmozgásnak, hogy csúszós útszakasz volna megreszkírozni a kiszivárgását, már pedig az információ olyan, hogy kiszivárog, minősítésre való tekintet nélkül.
Persze - ahogy említem is - ez is feltételezés, van annyira jó, mint bármelyik, bár segget egyikre alapozva sem nyalnék.

livengood 2012.09.05. 00:59:50

@korábban ulrike:

Nem fizetett érte. Megkapta ígéretre, elszámolták magukat OV-ék. Ettől kezdve ha pénzt akarunk tőle el kell köteleződnünk az azeri politika mellett, az örményekkel szemben. Ez sokat érne Aliyevnek. Felmutatni egy EU tagállam skalpját? - minden pénzt megérne neki.

Persze nem hiszem, hogy ez megtörténhet, ennél inteligensebnek tartom Orbánt, bár ... ezek után a fene tudja.

livengood 2012.09.05. 01:03:13

@Ándi bácsi: Valahogy csak megmaradtak szétszóródva a világban! Valamit tudniuk kell.

LallyPop 2012.09.05. 01:08:21

@roki: Az hogy mi hol rezidens és honnan van a tőke - pláne egy alapkezelőnél, ami mások pénzét használja - nem következik egymásból. A székhely adózási szempontokat is követ (pl.).

LallyPop 2012.09.05. 01:12:00

@livengood: Az hogy megmaradtak elég az izraeli akarat ellen? Mert szemben állnak az érdekeik. Nekem úgy tünik.

@dr. mesterseges szinezek: Feltételezhetően a döntéshozók nem a sajtóból merítik az információkat..:)

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 01:16:23

@roki:

Faszikám, egy másik sok szenvedést megért népet náci módszerekkel gyalázó zsidónál undorítóbb nincs!

Szerintem ezért még a zsinagógában vagy Izrelben is leköpnek a sajátjaid!

LallyPop 2012.09.05. 01:17:23

@roki: Hong Kong hogy jön a képbe?

A Franklin Templeton Investments kaliforniai.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 01:18:17

@Ándi bácsi: "Feltételezhetően a döntéshozók nem a sajtóból merítik az információkat..:) "

Pedig jobb volna, mert a tervezőasztalon nem jeleskednek.

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 01:24:50

@roki:
Lehet a Templetonban orosz vagy akár izreli pénz is.
Inkább az a kérdés, hogy a Templeton miért tolja ide valakik lóvéját és MI A POLITIKAI ÁRA ANNAK, HOGY MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁT DRÓTON TUDJA RÁNGATNI A PÉNZÉVEL EGY HÁTTÉRBEN MARADÓ IDEGEN HATALOM?

LallyPop 2012.09.05. 01:31:33

@Putyilov gyári melós: Azért lehet ezt úgyis felfogni hogy ha normálisan gazdálkodunk, nem hülyék módjára, akkor akár mi is dróton rángathatunk más hatalmakat. Ortodox zsidóktól el lehet lesni a lényeget.

Ezt Mo-n mind az ecceri áp., mind a politika meg kell hogy hallja.

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 01:36:06

@Ándi bácsi:

Több divíziója, leánycége van, még Magyarországon is itt vannak.
A nagyfőnökük, a puertoricoi-német kozmopolita Mark Möbius Szingapurban él és onnan irányítja a Magyarország GDPjének 5-6 szorosával játszadozó off-shore birodalmát.

Amúgy Mark Möbiusnak, Orbán Viktor kedvenc off-shore lovagjának ez a gazdaságfilozofiája:

Mark Möbius: "Egy közmondás szerint akkor kell vásárolni, befektetni, amikor vértől ragadnak az utcák" www.letsmakemoney.at/
(A filmrészletben 1 perc 43nál mondja)

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 01:44:24

@Ándi bácsi:

"Szeresd felebarátodat, mint saját magadat.
Jézus aranyszabálya: Amit szeretnél, hogy tegyenek neked az emberek, azt te is tedd velük. Amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek, te se tedd másokkal."

Ugyan ki szereti, ha dróton rángatják?

LallyPop 2012.09.05. 01:46:24

@Putyilov gyári melós: Mark Möbius: "Egy közmondás szerint akkor kell vásárolni, befektetni, amikor vértől ragadnak az utcák"

Engem ez nem lep meg, mert nem saját gondolata, valamelyik Rotschild mondott egy ugyanilyet korábban. Morálisan sem tudom elítélni mert a pénzügy pragmatikus szakma. Mindenki nem kereshet az üzleten vagy ahogy Buffett mondja:

'Ha pókerezel és 20 perc után nem tudod, ki áll vesztésre, akkor te állsz vesztésre.'

Jó éjszakát!

rockjano 2012.09.05. 01:48:04

Orbánék az elcsitulásra játszanak talán okkal de lehet hogy ez nem fog úgy bekövetkezni ahogy gondolják.

Egyébként tehetnének még most is elég sokmindent.

1. Követelhetnánk a baltás visszaadását (persze nem fog megtörténni de követelni lehet)

2. Nyilvánosságra hozhatnánk dokumentumokat, megbeszéléseket

3. Bocsánatot kérhetnénk hivatalosan Örményországtól. (nagyo fontos lenne és számítana)

4. Törvénybe foglalhatnánk az örményországi népirtást mint a Franciák (persze kilóg a lóláb de azért az örményeknek ez nagyon fontos, mi nem is értjük mennyire.

Tehát itt nem csak az elcseszés a gond hanem a következményke kezelése is borzasztó.

Szerintem ez személyesen Orbán döntése volt és az ő tévedése, épp ezért nem kritizálhat szinte senki...

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 02:02:02

@Ándi bácsi:
Mások nyomorából, halálából pénzt keresni, vagyont felhalmozni erkölcstelenség.

Aki ettől nem riad vissza, azt ERKÖLCSTELEN EMBERNEK hívják!

Ha relativizálódik az erkölcs, eltűnik a helyes és a helytelen közti választóvonal, akkor visszafejlődik, elhal, majd megsemmisül az emberi civilizáció.

Ez zajlik egyre nagyobb iramban napjainkban.

LallyPop 2012.09.05. 02:15:11

@Putyilov gyári melós: Nézd meg mit tettek szegény Jézussal.

A világban csak 2 lehetőséged van. Irányítod vagy téged irányítanak (persze az irányítottak többsége nem tudja/vagy nem ismeri el hogy irányítják).
Lehet persze moralizálni is közben, de a legnagyobb moralisták általában belezületnek a gazdagságba és a hatalomba(Marcus Aurelius/Seneca/Konfucius stb,).
Jézus a kivétel, neki meg csúnya vége lett. Szóval én tisztelem Möbiust, és nem tartom erkölcstelennek. Teszi a dolgát, kiszolgálja az ügyfeleket.

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 02:32:13

@Ándi bácsi:

Te Möbiust és az erkölcstelenséget, cinizmust, a kapzsiságot, a pénz mindenekfelettiségét tiszteled, a Mammont imádod, az emberi civilizáció viszont azért nem pusztult eddig ki, mert az emberek többsége Jézus példázatát tiszteli, követi.

Normális ember úgy szocializálódik, hogy a gyengébbet segíti, az önfeláldozást tiszteli, de még az állatok is így viselkednek a saját fajtájukkal.

A szociopata betegek, a rosszul szocializálódott lelki sérültek, a pszichésen deformált szociáldarwinisták nem így viselkednek.

Normális társadalmakban az ilyen embereket megvetik

"Teszi a dolgát, kiszolgálja az ügyfeleket."
Egy narkónepper is ezt teszi, amikor kiszolgálja a gyerekedet. A gátlástalan fegyverkereskedő is, amikor puskát ad a benarkózott gyerekednek, aki aztán lemészárol téged.
Business as usual...
Szerinted ez így helyes, remélem hamar bekövetkezik.

LallyPop 2012.09.05. 02:46:19

@Putyilov gyári melós: Ne kapd fel a vizet.

Nem értünk egyet.

Normális ember úgy szocializálódik, hogy a gyengébbet segíti, az önfeláldozást tiszteli, de még az állatok is így viselkednek

normális ember=átlagemberek, sem a politika, sem az ipar, sem semmilyen terület vezetői nem gondolkodnak így

állatok - ellenkezőleg, az állatok megölik a gyengéket

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 02:51:01

@Putyilov gyári melós: "az emberi civilizáció viszont azért nem pusztult eddig ki, mert az emberek többsége Jézus példázatát tiszteli, követi."

Ez a követés a környezetben még csak-csak igaz, de minél inkább bővül a kör, annál kevésbé (kampányszerűen előfordul, és örök altruista karakterek persze léteznek) - és ehhez nem kellett globalizmus, csak az azzal egyidőben beütő infoforradalomban jobban látszik.

Az embernek kifejezetten erőlködnie kell, hogy ne háborús események jussanak eszébe, ha történelmi eseményeket gyűjt össze - vagyis sarcolási szándékot, sarcolást, vagy éppen sarcolás elleni küzdelmet.

Sőt, már egészen szűk körben is megjelenik az antiaranyszabály: "az alkalmazott fizetett ellenség", "a főnök egy smucig köcsög" - és itt mindaz következik, amit ezek az alapállások megengednek.

Hiba volna menkampfos harcidarwinizmust nyomni, de tévedés volna azt is állítani, hogy egymás jámbor pátyolgatásában szaporodtunk hétmilliárd fölé.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 02:55:36

@Ándi bácsi: "állatok - ellenkezőleg, az állatok megölik a gyengéket "

Mikor melyik. Akad, amelyik a fajtársat is, más meg a fajidegent sem, megint másik a halálba követi a társát, jól letojva arról, amit mi az önfenntartás fajfenntartással szembeni prioritásáról évtized, sőt már századok óta mondunk.
Az etológia az a tudomány, amit hetente újra lehet írni, mert kezd olyan szövevényessé válni, mint az emberi szociológia.

LallyPop 2012.09.05. 03:01:19

@dr. mesterseges szinezek: Meglehet. Mindenesetre az anyamacska 5 kölyökből a 2-3 gyengét fojtja és eszi meg ha ez a másik 2 túléléséhez szükséges. Pragmatikusabb mint a szociális rendszerünk.

dr. mesterséges színezék 2012.09.05. 03:21:40

@Ándi bácsi: Az elefántcsorda meg akkor is a legkisebbhez igazítja az iramot, ha szomjan készül pusztulni, a kutyáknál meg egyenesen az embernek "kellett" beavatkoznia, hogy eltűnjön a nyüszítő elengedését eredményező reflex, és szép egymást széttépő harci kutyáink lehessenek, az afrikai bivalyok önfeláldozásig menő, és veszélyes összetartása pedig közhelyes.

Szóval akad állatiatlan deviancia.

LallyPop 2012.09.05. 03:30:29

@dr. mesterseges szinezek: A farkasoknak/kutyáknak szükségük van a falkára, mert egyedül nem élnek meg. De szigorú hierarchiájuk van. Erősebb kutya baszik.

A növényevőknél van csordaszellem, mert náluk ez praktikusabb.

Növényevőből sok van. Csúcsragadozóból kevés. Pont mint az embereknél. Ezért nem érti a nép a csúcsragadozói erkölcsöt/ösztönt. De ettől még nem mondanám hogy a bárány erkölcsös, a farkas meg egy gennyláda.

Akkor az embereket miért nem ítélhetem meg ugyanígy?

igenember 2012.09.05. 03:37:24

OMG, ez videjó lett nem írás. :D

Majd legközelebb legyen egy kicsit hangosabb lécci, csutkára nyomtam a hangerőt és még így sem hallottam.

tujapecér 2012.09.05. 03:41:32

Aki ezt az elengedést forszírozta,( feltételezem, Ország Veszejtő) az egy, az örmény nép iránt érzéketlen, végtelenül ostoba alak...

poa ogapo 2012.09.05. 04:50:57

Török Úr! Nem tudod hova tartozol!

Attól, hogy börtönünkben tartjuk a tényt vissza fordítani nem lehet, jogpolitikai hozadéka nincs. Nem beszélve egy azerinek a magyar börtön (ugye ez biztos nem embertelen otthonülő humanisták) emberkínzással felérő. Csak gondoljon bele mindenki egy mondjuk jappán börtönben sínylődő magyarra.
Kit érdekel egy azeri barom megbüntetésének igénye. Engem nem.

Az örmények(vagy az azeriek) pedig ne járjanak NATO nyelvtanfolyamra, ahol az ősi gonosz ellenségükkel egy padban, egy asztalnál uzsonnázva isszák a kakaót, a vérbosszú erkölcsén nevelkedettek.

Szerintem nagyon hasznos lenne egy görög - török egy török - örmény egy zsidó - palesztin egy protestáns - ír katolikus stb. tábor Budapesten.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 05:41:37

@különvélemény2:
Appardon, hogy megzavartam köreidet. Nem volt időm olvasgatni, csak írtam.

@tölgyes:
Jé, nemzetközi jogász is lenne? Ikes igékkel azért gondja van (rendelkezek).

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 05:48:25

Na de ami a lényeg: viszonosság elvét vitatták az urak: általános alapelv, amely az államok szuverén egyenlőségéből ered. (the very principle of the sovereign equality of States)

Konkrét ügyben mit mond a VCLT (Bécsi egyezmény a szerződések jogáról):

Article 21
Legal effects of reservations and of objections to reservations

1. A reservation established with regard to another party in accordance with articles 19, 20 and 23:

(a) modifies for the reserving State in its relations with that other party the provisions of the treaty to
(b) modifies those provisions to the same extent for that other party in its relations with the reserving

(Röviden magyarul: amilyen mértékben módosítja az adott állam a fenntartással a másikhoz való viszonyát, ugyanolyan mértékben módosul a másik állam viszonya a fenntartást tevőhöz.
Azaz színtiszta viszonosság áll fenn.)

További kérdés, hogy kell-e a másik félnek valami nyilatkozatot tennie, hogy létrejöjjön a viszonosság:

Az ENSZ Nemzetközi Jogi Bizottsága által elfogadott 2011-es állásfoglalás és kommentár szerint (Guide to Practice on Reservations to Treaties, with commentaries, as provisionally adopted by the International Law Commission):

(27) This principle of reciprocal application … follows “directly from the consensual basis of treaty regulations

(30) The reciprocal application of a reservation follows directly from the idea of the reciprocity of international commitments and of give-and-take between the parties and conforms to the maxim do ut des.

(33) The principle of reciprocity is recognized not only as a general principle, but also as a principle that applies automatically, requiring neither a specific clause in the treaty nor a unilateral declaration by the States or international organizations that have accepted the reservation to that effect.

(34) Draft article 21 adopted on first reading by the Commission in 1962 was, however, not very clear as regards the question of automatic nature of the reciprocity principle, in that it provided that the reservation would operate “reciprocally to entitle any other State Party to the treaty to claim the same modification of the provisions of the treaty in its relations with the reserving State”. This formulation of the rule implied that the other contracting States should invoke the reservation in order to benefit from the effects of reciprocity. Following the comments of Japan and the United States, the text was recast so as to establish that the reservation produces ipso jure the same effect for the reserving State and the State accepting it. Although it still underwent a number of drafting changes, the text finally adopted by the Commission in 1965 thus clearly expresses the idea of automaticity.

(Röviden magyarul: a fenntartások reciprocitása a nemzetközi kötelezettségvállalások reciprocitásának általános elvéből következik, kölcsönös joghatás a másik fél külön aktusa nélkül, automatikusan beáll.)

Akinek ez sem elég:

Precedens van a reciprocitás alkalmazására a Nemzetközi Bíróság joganyagában: International Court of Justice, Norwegian Loans case.

Balhé esetén:

az átszállításról szóló egyezmény részesei vállalják, hogy az ET büntetőjogi kérdésekkel foglalkozó bizottságát értesítik, a Bizottság szükség esetén megkönnyíti az Egyezmény alkalmazásából adódó bármely nehézség barátságos rendezését.
(23. Cikk Barátságos rendezés)

Mivel balhé már - úgy néz ki - van, sajna menni kell az ET-hez...

Ami meg a belső jogunkat illeti:

"Minden olyan esetben, amikor az Egyezmény alkalmazása tekintetében kétség merül fel, az ügyben eljáró bíróságnak az igazságügyért felelős miniszter, az ügyésznek pedig a legfőbb ügyész állásfoglalását kell kérnie."
(40/2011. (XII. 30.) KIM rendelet 9. § j, tehát vadiúj fideszes szerzemény!)

Eszerint nyilván Navra meg Polt egymásra licitáltak az állásfoglalásokkal, remélhetőleg megismerjük majd ezeket.

Bocs a hoszzú litániáért.

dbeata 2012.09.05. 06:19:13

@bigapples: Ezek miatt nem tanult meg viselkedni OV? Már mindent értek, köszi.

Tudod, ez egy olyan szakma, amely azzal jár, hogy az illető kiáll a figyelem középpontjába és állnia kell a sarat, sőt, olykor kedélyeket is le kell csillapítania, még ha közben összevissza rángatják is a tógáját.
Aki ezt nem tudja csinálni, az ne álljon ki, nem kötelező.

dbeata 2012.09.05. 06:21:18

@tölgyes: Hiányzik néhány tiltakozás, meg jogorvoslat indítványozása.

felcsutisuttyo 2012.09.05. 06:33:33

OV nem fog olyat tenni amit T.G. utolsó mondatában javasol.
Ő egy igazi pökhendi suttyó. Ne felejtsük el, hogy Áder Jancsiszög se szólalt meg!--bár talán jobb is...
A három közjogi Buga Jakab országa vagyunk.
OV és Köteles Lacó már számtalanszor bebizonyította mekkora bunkó...(OV még amikor beszél a "dógozunk" szót is suttyósan ejti) Köteles Lacó meg kiejtésben és tartalomban is a suttyóság mintaképe.
Áder Jancsika, pedig csak tájszólásos suttyósan beszél , na meg a kinézet:D
Mindhármon az öltöny ruha úgy néz ki mint a "halászlegény frakkban":))
Nem igaz, hogy a világ nem látja bennük a három " diplomás" Buga Jakabot:)

felcsutisuttyo 2012.09.05. 06:35:55

Amíg ez a három áll az ország élén, addig Magyarországot olyannak nézik, mint az öreg buta Józsi bácsit a falu végén amikor trágyát hord....

collateral collector (törölt) 2012.09.05. 07:11:52

Ezek az örmények egy borzasztóan kellemetlen kis nép, ez az igazság. Dacos, rögeszmés sértettség-tudat a szellemi táplálékuk, és nyilván megvan ennek a másik fele (az azeriek viselkedése, a történelmi körülmények stb.), de akkor is: nem akarsz az örményekkel konfliktust (igazából közelebbi kapcsolatba sem akarsz velük kerülni).

Éppen olyanok, mint azok a magyarok, akiknek MINDENről Trianon és/vagy "a zsidók" jutnak eszükbe. Vannak magyarok, akiknek az egész ügyről, a baltás gyilkos kiadatásáról is csak annyi jut eszébe: magyarokat vertek meg, erről miért nem beszél senki?! Mert mindenki magyargyűlölő, azért, teszik hozzá. Rögeszmés sértettség-tudat... "We are not a colony" és társai, paranoiával párosulva ("mindenki összeesküdött a magyarok ellen, mindenki rosszat akar nekünk").

Az örmények pontosan úgy viselkednek, mintha Magyarországon mindenki fideszes lenne. Szerencsére nem így van, mi csak részben vagyunk olyanok, mint ők. De van egy ázsiai vezetőnk, akivel még lehetünk éppen olyanok is.

A fideszesek tehát a tükröt látják. Ugye milyen rosszul nézünk ki kívülről nézve, amikor mi is így viselkedünk? Ugye nem akarunk belemerevedni ebbe a szerepbe, mint ezek az örmények?

László56 2012.09.05. 07:25:45

Szép jó reggelt Mindenkinek

Hogyan kezeli a kormány....., kérdezi az elemzőnk ebben a blogbejegyzésében és banális tanácsok kíséretében, kimagyarázza az előző blogbejegyzése tévedéseit.

Még mindig Safarov kiadatásáról van szó, saját hazájának, Azerbajdzsánnak. Egy nagyon is komplex probléma amit már a kormányunk is elismert és belátta hogy nem úgy sikeredett ahogyan kellett volna. A jogi oldaláról nézve, a nemzetközi jog szokásai szerint, nem olyan kérdéses, - ha komplikált is-, mint ahogy a kommunista ellenzék proletárjai el szeretnék hitetni polgárainkkal.

A hiba a politikai komplexitásban rejlik. Ezáltal próbálnak a proletárjaink is politikai tőkét kovácsolni mindebből. Szokásos primitivizmusukkal nem ismerik fel, vagy nem is érdekli őket, ha hazájuknak ártanak az ügy felfújásával. De, mikor is érdekelte a kommunistáinkat saját hazájuk jó léte, ha valamiből, valaha is, tőkét kovácsolhattak. Megy a primitívek tömegharca saját hazájuk ellen. Sajnálatos módon, ez is régóta ismerős hazánkban. Elemzőnk meg megijedve, a legbanálisabb tanácsokkal látja el kormányunkat. Hála isten a magyar kormánynak nincs szüksége amatőrök tanácsaira. Utólag, meg már könnyebben látja mindenki, hogy hol is hibádzott.

Egy komplex probléma kezelésénél, ahol jogi, politikai, gazdasági és pénzügyi érdekek egymásba fonódnak, az első feladat a komplexitás redukálása, kezelhető egységekre. Ezért teljesen külön kell választani az említett problémákat és külön is kell kezelni. Saját, nemzetközi tapasztalatunknál fogva, a jogi részét a problémának a legkönnyebb kezelni. Ebben az esetben, a jogi támadáspontok, interpretáció kérdése, ami a jogismerők és jogalkotók köreiben mindaddig kérdésesek amíg egy bíróság el nem dönti. A legtöbb esetben azonban, ilyen ügy, nem kerül bíróság elé. Ezáltal egy ilyen ügynek nem a jogi, hanem a politikai és gazdasági valamint pénzügyi tényezői a döntőek.

A politikai kár megtörtént, visszacsinálni már nem lehet. Tehát csakis kármentésről lehet szó. A kármentést viszont nem segíti elő a primitíveink nyilvános támadásai. Tudják ők azt nagyon jól, csak épen nem érdekli őket. Örülnek hogy megtörtént és az ország, valamint becsületes magyar polgárok rovására, vigadhatnak. Hagyjuk őket vigadni és foglalkozzunk a kármentéssel. Úgy ahogy Miniszterelnökünk és a magyar kormány tagjai teszik. Higgadtan, becsületesen és őszinte sajnálatunkat kifejezve.

Az örmény nép, - az első jogos felháborodása után-, nagyon is látni fogja, hogy a magyar nép és kormány, - minden hiba ellenére -, nagy súlyt fektet, úgy most, mint a jövőben, az örmény nép barátságára. És az sem lehet baj, hogy nem csak az övékére, hanem minden más ország barátságára is kiterjed ez a kívánság. A magyar kormány nem szeretné, ha ügy politikai dimenziója miatt, bevonnák az Örmény - Azerbajdzsáni konfliktusba. Mint ahogy a magyar ellenzéki kommunisták primitivizmusával sem szeretné e térséget megfertőzni. Ahogy a mi problémánkat, hazaáruló kommunistáinkkal, magunknak kell megoldani, úgy a térségük problémáját, őnekik is, saját maguknak kell megoldaniuk.

Belátjuk, a sebek fájóak amit ejtettünk, de csak Örmény és Azerbajdzsáni segítséggel tudjuk megoldani a közös problémánkat. Kérjük őket hogy az egymással való konfliktusuk ellenére, segítsenek nekünk közösen, esetleges hibákat rendbe hozni és ne bontsák le azt a hidat, amit hosszú éveken keresztül felépítettünk népeink barátságához.

Előre is megköszönnénk a segítségüket és biztosíthatjuk mind a két népet és kormányát hogy sajnálatunk őszinte és akaratunk a barátságunkhoz töretlen.

2012.09.05. 07:26:39

@von Putri:

"A Simek ügyet azért hoztam fel, mert mellbevágó a hasonlóság az elkövetés módját illetően, aztán ha alaposabban belekotorász az ember, egyre több hajmeresztő dolog hullik ki a szekrényből"

Az eltérésekre, ami a lényeg, arra nem igazán sikerült koncentrálni, ha jól látom.
Az egyoldalú elemzés a politikusok és a kóklerek sajátja.
Aki két esemény összehasonlításánál kiemeli a hasonlóságokat és egyértelmű következtetéseket von le a nélkül, hogy elemezné az eltéréseket (egyéb fontos tényezőket) és az azokból fakadó jellemzőket az gyakorlatilag semmilyen munkát nem végzett.

És csupán egyetlen dolgot emelik ki a sokból.
A két gyilkosságot keményen összemostad, de még az indítékokat sem voltál képes összehasonlítani. Pedig, ha úgy gondolod, hogy ez nem fontos, akkor olyan malomban őrölsz a témában, amelyik örök magányra ítél téged.....ami azon is látszik, hogy a Simek ügyet rajtad kívül nem erőlteti senki.

belekotty 2012.09.05. 07:26:43

Ándi bácsi a vadonatúj hiperaktív troll. Vagy csak egy reinkarnáció? 8 nap alatt 453 fröcsi.

"Adatlap

Ándi bácsi 0 bejegyzést írt és 453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.08.28. óta tag.
Ándi bácsi ezekben a blogokban publikált:"

belekotty 2012.09.05. 07:29:52

@von Putri: Hmmm.. szóval egy az őt megerőszakoló férfit álmában lelövő és egy ismeretlent, álmában baltával, rasszista okból agyonverő katonát összemosol. Azt hiszem ezzel vitázni sem érdemes.

Roy 2012.09.05. 07:36:27

@spontan: Orbán meg se szólal. Lapul mint sz@r a fűben.
Szerintem nem lesz egykönnyen vége. Remélem az örmények ezt nem fogják ennyiben hagyni.
Más normális országban már brbukott volna az egész kormány, itt meg semmi. Az ellenzék se sokat ér. Már több tízezres tömegeket kellet vona megmozdítani. Erre is képtelenek.

Khal Drogo 2012.09.05. 07:38:10

@hegyilány: Az alapterv Kína volt. Itt járt a miniszterelnök, a tibetieket gyorsan beidézték akkor a Bevándorlási Hivatalba, nehogy baj legyen ( ki emlékszik már a Fideszesek közül a Tibet melletti Fidesz-tiltakozásokra... ) Nos Kína itt volt, aláírtak több ívnyi papírt, a miniszterelnök azt mondta, hogy a következő húsz évre meglehet a magyar állam finanszírozása.
Azóta a kínaiak az Államadósság Kezelő vezetője szerint ( aki egyébként Orbán Viktor személyes jóbarátja ) vettek kb. 2 milliárd forintért állampapírt, ami az éves forgalom 1 ezrelékét nem éri el. Ez volt tehát a következő húsz évet biztosító nagy program a valóságban.
Aztán Rogán Tóni többször kiutazott arab olajállamokba, hátha majd ők vesznek állampapírt. Nos, annyit lehet tudni hogy nem vettek egy darabot sem.
Miután kiderült, hogy sem Kína, sem az arabokat nem érdekli az üzlet, indultak a repülők a kaukázusi olajmezőkre. Itt már ráerősítettünk, kiengedtünk egy gyilkost is. De nagyon úgy tűnik, a remélt üzlet itt sem fog összejönni.

Szerintem az alapokkal lehet a baj. A gyökerek egészen 2010-ig, az IMF delegációval történő kapcsolatmegszakítással függnek össze, pontosabban az ennek következtében előálló triplabóvli kategóriával.
Sokan elfelejtik hogy Magyarországnak papírja van arról, hogy ide pénzt ne fektessen be senki.
Akiknek pedig sok pénzük van, nem fognak triplabóvlit venni.

A gazdaságpolitika csődje így okozza szerintem a külpolitika csődjét is. A kormány láthatóan nem tud kitörni a befektetésre nem ajánlott kategóriából, az egyetlen lehetséges viszonylagosan olcsó finanszírozó pedig az IMF, de azzal meg a kormány nem akar megállapodni, mert olyan intézkedéseket kellene meghozni, ami aláásná a maradék tábor hitét.

Szóval marad a vergődés. Nagyon úgy néz ki nekem, hogy mégiscsak IMF lesz ebből. Vagy lesz tartósan olyan kamatszint, amitől halálra rémült a teljes medditerán térség ( pl. görögök,spanyolok ).

A kormány előtt nem látszik megoldás, kivéve egy beinduló gazdasági csoda Nyugaton, ami nem akar eljönni, miközben egyre rosszabb a kapcsolatunk eleve a nyugati országokkal.

A kormány előtt a klasszikus kérdés van: Fej vagy gyomor. Lehet választani hová kéri a letaglózó ütést.

Lollle 2012.09.05. 07:41:02

@László56: Mikor és hogyan ismerte el és látta be kormányunk?

roki 2012.09.05. 07:57:05

@Ándi bácsi:

Möbius direkte Hong Kongba költözött azzal a felkiálltással, hogy ott a pénz.

jjulie 2012.09.05. 08:06:12

@felcsutisuttyo:

három darab kádárvakarék

ha a horthyt nem söpri el a háború és nem teszi főnökké a vörös hadsereg a rákosit majd a kádárt, ez a három legény mindegyike traktoros lenne a falujában

de a kádár kivakarta őket, és a legnagyobb pofával kommunistáznak

ez a fidesz, kádárvakarékok szövetsége

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 08:11:41

@jjulie:
Jó reggelit, a kardos akarommondani lapátos menyecskét is lehet errefelé látni? :))

roki 2012.09.05. 08:15:15

@Putyilov gyári melós:

'Faszikám, egy másik sok szenvedést megért népet náci módszerekkel gyalázó zsidónál undorítóbb nincs!'

Szakadj már le rólam ezzel a zsidó feltételezéssel, nem helytálló....sőt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 08:15:32

@tölgyes: Ami fogalmilag értelmetlen, az a maga mentsége, miszerint lehetséges, hogy a kormány jóhiszeműen ne ismerje a magyar jogot.
Holott, mint kifejtettem, a hatályos jog teljeskörű, pontos ismerete minden egyes jogalanyra kiterjedően megdönthetetlen vélelem. Olyat mondani se lehet, hogy nem ismeri, mert nem érvényes állítás. Akkor is ismeri, ha nem ismeri.

Érve nincs, véleménye van, az meg önmagában nem ér semmit. Álljon elő egy érvvel vagy vonuljon vissza.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 08:17:01

@Khal Drogo:
"Akiknek pedig sok pénzük van, nem fognak triplabóvlit venni. "

Bakker, már a zeut is le akarják minősíteni, ha már mindenki tripla bóvliban lesz, akkor sto gyélaty utána?

Táskás Tóni 2012.09.05. 08:19:36

@Balt: Végülis az sem normális, tehát simán megválaszthatják a magyarok. Orbán készítette elő neki a terepet, családban marad.
Osztjónapot.

Táskás Tóni 2012.09.05. 08:21:53

@It’s the economy, stupid: Körülöttünk az összes ország elkerülte a tripla bóvlit. Matolcsi " sikerét " csak Mo engedi meg magának lassan 2 éve.
A tripla bóvli vásárlása viszont valóban nem megengedett a normális országokban.

roki 2012.09.05. 08:24:51

@Putyilov gyári melós:

'Lehet a Templetonban orosz vagy akár izreli pénz is.'

Hogyne lehetne, lehet még benne a marslakók pénze is.

Ide hallik ahogy csikorgatjátok a fogatokat, hogy ne kelljen szembesülni a nyilvánvalóval, miszerint Möbiuson keresztül a kínaiak vették az elmúlt időben Magyarországot.
Nem bírjátok elviselni, hogy van aki mégis csak szóba állt vele és nincs helye a propagandátoknak, hogy 'hiába kuncsorgott szaud,kínai,orosz' helyeken, azok nem adnak.... de bizony adtak, nem is keveset akkor, mikor az fontos volt.

Egyedül a szaudiakkal nem jött össze a bolt, mert azok termőföldet kértek volna kamatprémiumként.
....Aliyevnek elég volt a baltás glóriafényező.

Khal Drogo 2012.09.05. 08:28:15

@It’s the economy, stupid: Egyelőre az EU a tirpla AAA-t veszítheti el. Mi BBB alatt vagyunk.

Khal Drogo 2012.09.05. 08:30:49

Szlovák rendszám helyett magyar rendszám lesz a sláger?
2012. szeptember 4. | 16:55

TweetTermészetes személyekre is vonatkozó gépkocsiadó bevezetését, valamint az autók regisztrációs adójának kiszélesítését ajánlja a szlovák kormánynak a pénzügyminisztérium alá tartozó Pénzügypolitikai Intézet (IPF).

Az MTI híre szerint Szlovákiában jelenleg csak a vállalkozók és a jogi személyek adóznak évi rendszerességgel a gépjárműveik után. A természetes személyek ma regisztrációs adót, egyszeri illetéket fizetnek a gépjármű megvásárlásakor.

A szlovák kormány október elsejei hatállyal akarja kiszélesíteni a jelenleg is létező regisztrációs adót. Amennyiben a módosítást a jövő héten kezdődő őszi ülésszakán változatlan formában hagyja jóvá a szlovák parlament, akkor a jelenlegi 33 eurós regisztrációs adó csak a 80 kilowattnál kisebb teljesítményű gépjárművek esetében marad meg. A többi gépjárműnél ez az összeg a teljesítmény függvényében nő, minimum 167 euró lesz, de elérheti a 2 997 eurót is. A pénzügyi tárca a jogszabály-módosítástól mintegy 30 millió euró költségvetési többletbevételt remél.

Az IFP viszont ennél messzebb menne. Elképzelése szerint egyrészt 33 kilowattra kellene csökkenteni a tervezet jelenlegi formájában szereplő 80 kilowattos alsó teljesítményhatárt, másrészt a természetes személyek esetében is be kellene vezetni az évi rendszerességgel fizetett gépjárműadót. Az utóbbi a teljesítmény függvényében évi 10 és 539 euró közötti adóterhet jelentene. Ezek a módosítások az IFP szerint megközelítőleg 65,5 millió euró többletbevételt hozhatnának a költségvetésbe.

"Semmilyen gazdasági érv nem szól amellett, hogy a gépjárműadó csak a vállalkozókat és a jogi személyeket terhelje" - olvasható az intézet indoklásában, amely szerint, az adó túlnyomó részt a lakosság leggazdagabb rétegét terhelné, és a megadóztatott tulajdon jellegéből adódóan az adó beszedése is hatékony lenne.

---

Mi lesz a sok magyar SK rendszámmal?

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 08:32:52

@Counter:
"a hatályos jog teljeskörű, pontos ismerete minden egyes jogalanyra kiterjedően megdönthetetlen vélelem"

:DDD Állampógár esetén feltétlen igazság, a "szervek" esetén... fogalmazzunk úgy, sok a perünk Strassbourgban.

debreceni.blog 2012.09.05. 08:33:57

"Félve játszom el a gondolattal: Mit szólt volna Kövér László, Orbán Viktor és Semjén Zsolt, ha egy svédországi nemzetközi katonai találkozón a román százados kiloccsantja az alvó magyar hadnagy agyvelejét csak azért, mert magyar. "
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2911_orban_elbaltazta._nem_kicsit_nagyon

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 08:35:56

@Táskás Tóni: @Khal Drogo:
Jóvanna, humornak szántam. Nem jött össze.
Bár idővel... szép lassan...

roki 2012.09.05. 08:37:52

@Khal Drogo:

Átírják luxembourgira ne aggódj.

Te azt figyelgesd, hogy bezzeg országotok Szlovákia lépésről-lépésre kényszerül letörölgetni a madzagról a mézet, hogy foltozgassa az ismét elszállni látszó költségvetésen tátongó lyukakat.

Khal Drogo 2012.09.05. 08:40:14

@roki: Nagyon úgy néz ki hogy nem jött be az adócsökkentéssel akkora növekedést generálok hogy az alacsonyan tartja a hiány című esettanulmány.

roki 2012.09.05. 08:45:32

@Khal Drogo:

Az elképzelésük jó volt, de nem szembesültek azzal, hogy ez kelet-európai közeg és itt mind infrastrukturális, mind társadalmi problémákat meg kell előbb oldani, hogy működhessenek a piaci logikák.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 08:50:48

@roki: Elvesztettem a fonalat, ezt most melyik eurokommunista mondta a kelet-európai kommunista rezsimekre?

bariga 2012.09.05. 08:51:37

A kormány rosszul kezeli, mint már két éve majdnem mindent, ami a gazdság-és külpolitikát illetei. Most, ekkora hiba után valóban csak egyet tehet, megpróbál az elefántból bolhát csinálni.

A 3 főembert már elemezték többen fent, közülük csak esetleg Áder lenne annyira inteligens, hogy bocsánatot kér, de ő még biztos nyaral.

roki 2012.09.05. 08:55:20

@Counter:

Ez most mire vonatkozik, mert nem értem elsőre?

szita szita péntek 2012.09.05. 09:04:11

Szerintem erősen túl van lihegve ez az ügy. Meggyőződésem, hogy a választók többségét egyszerűen nem érdekli. Egy olyan országban, ahol az elmúlt időszak gazdasági ámokfutását és a demokratikus elvek leépítését (nem állítom, hogy nincs demokrácia, csak azt, hogy kisebb, mint volt) sikerült benyeletni a néppel pont ezen agyalnának? Ugyan már... Ez a konfliktus egyszerűen nem eszkalálódhat annyira, hogy szerepe legyen a kormány megítélésében. Nyilván más lenne a helyzet egy passzív kormánynál, ahol jobb híján csak erről szólhatna a politikai diskurzus, no de téma az van elég... Ez ügyben Orbán nagyon is helyesen látta az ügyet: a helyén kezeli, azaz sz*rik rá. Eljogászkodja, nem számít - ez egy marginális téma.

Más:

Van amire a videó a jó és van amire az írott szó. A politikai elemzésre leginkább az utóbbi. Pld gyorsabban olvasok, mint ahogy az elemző beszél. Könnyebben ugrunk a szövegben mondjuk címszavakra. Szerintem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 09:07:31

@roki: Az a mentegetőzés, hogy "az elképzelés jó volt, csak a valóságnak nem felelt meg", köztudottan a kommunisták (igen szánalmas) mentsége a kommunizmus kudarcára. Azért szánalmas, mert a valóság fölé rendeli magát az eszme.

Ugyanezt sikerült előadnod.

@szita szita péntek: Írott szövegre nem jár youtube-partnership.

Unionist (törölt) 2012.09.05. 09:12:40

@Balt:
oké, de te nem liberális szavazó vagy, hanem szimplán antikommunista. az szdsz '88 választóiról van szó, vagy ha így jobban tetszik a demokratikus ellenzékről. ez nagyjából az az értelmiség, amelyik a rendszerváltáskor kialakult konszenzust akarja visszaállítani: a kormányzati és az önkormányzati feladatok újrafelosztása, bírói függetlenség, nyugati elköteleződés. tulajdonképpen egy állam-város hegemónia európai viszonyok között.

na most ennek persze nincs a kétharmadhoz elegendő választója. a teljes lakosság körében ez sohasem kapna többséget. de ezzel visszaszerezhető budapest, és országos szinten lehet egy döntetlen. vagy egy gyenge bajnai, vagy kisebbségi orbán (vagy lázár) kormány alakulhat.

a fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 20%. ez arra jó, hogy az összes időközi választást behúzzák. de kormányképes erőként nyerni nem lehet vele. 30 pontos népszerűséggel senkiből nem lesz erős miniszterelnök. itt minden politikus közutálatnak örvend.

itt vagy kiemelkedik majd valaki a tömegből (egy új indigó politikus, mert orbán láthatóan nem az), vagy a németek mutatnak rá valakire (bajnai lehet a baloldali "tusk"), vagy a balkán pozsonynál fog kezdődni. utóbbi a legvalószínűbb.

roki 2012.09.05. 09:14:40

@Counter:

Na, sikerült egyet kommunistáznod, mert eleve kommunistázni akartál ugyebár, miközben a lényeget nem sikerült értelmezned a magad szintjén.

Az adócsökkentésen keresztül történő gazdaságélénkítés bevett és működőképes filozófia, ellenben nem működik ott, ahol különféle, nagy léptékű megoldandó feladatokra sokat kell költeni, annyit, hogy ahhoz már igénybe kell venni a társadalom áldozatvállaló képességét.

Szlovákiában ezt a dolgot nem kalkulálták bele, csak átemelték a tankönyvi példát.... ami önmagában természetesen jó elképzelés.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:16:17

@szita szita péntek:
"Szerintem erősen túl van lihegve ez az ügy. Meggyőződésem, hogy a választók többségét egyszerűen nem érdekli."

Nagyon tévedsz. A választók többsége annyit tud: ELENGEDTÉK A GYILKOST. Húúúú.
Pont nagyon eccerűen leképezhető téma az egybitesnek, balta, álmában, véééér, ragyogó tematizálása a közbeszédnek. Ezért revideált TG is.

szita szita péntek 2012.09.05. 09:20:37

@It’s the economy, stupid: Hát nem tudom... AZ az eccerű ember, aki lelkesen beleborzong az ilyesmibe - no az az aki ha 2 forintot kell fizetnie a telefonálásra azonnal lámpavassal fenyeget. Alma és körte a kettő. Míg a mostani fiaskó max egy bulvár esemény, miközben a hétköznapokat valósan meghatározó gazdasági lépések is vannak szép számmal... Asszem.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:21:02

@roki:
"Az adócsökkentésen keresztül történő gazdaságélénkítés"

Hát a Zurinda az már egy senki? Ő is csinált nemulasst, lehet, hogy nem volt elegendő?

bgp 2012.09.05. 09:21:31

@Ándi bácsi: Sajnos mi mindannyian tudjuk, Magyarország vesztésre áll.

Unionist (törölt) 2012.09.05. 09:23:46

@szita szita péntek:
és akkor a hétköznapokat valójában meghatározó gazdasági lépésekkel lesz népszerű a kormány. aha.

szita szita péntek 2012.09.05. 09:25:16

@Unionist: :) én a magam részéről azt remélem, hogy azokért zavarják el őket a világ végére.

roki 2012.09.05. 09:25:58

@It’s the economy, stupid:

erre volt elég, egy elég lapos ívű repülésre
Most kezdik bemondani Pozsonyban, hogy öveket becsatolni, leszállás következik.

dbeata 2012.09.05. 09:26:01

"Martonyi János külügyminiszter szerint "végtelenül sajnálatos, elfogadhatatlan és elítélendő", hogy az azeri kormány nem tartotta be ígéretét, és kegyelmet adott Ramil Safarovnak; a tárcavezető szerint Svájc segíthet a magyar-örmény kapcsolatokban kialakult feszültség enyhítésében."

index.hu/belfold/2012/09/05/martonyi_svajc_segithet_az_ormeny_ugyben/#

"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,"

bgp 2012.09.05. 09:26:16

@It’s the economy, stupid: No meg azért, mert nem jött be a blöff az azeri pénzről.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:27:53

@szita szita péntek:
"a mostani fiaskó max egy bulvár esemény, miközben a hétköznapokat valósan meghatározó gazdasági lépések is vannak szép számmal"

Találós kérdés: melyiket éri fel ésszel a választó, a bulvárt, vagy a kamatcsökkentést?
Egy gyilkos, aki most otthon DÚSKÁL a jóban, kégli, lóvé, plecsni, még a guta is megüti mellé a t. honpolgárt. Istenien lehet rugózni rajta.

laci0011 2012.09.05. 09:31:34

@szita szita péntek: Max egy bulváresemény...Lábon hordod ki az agyhalált?!

szita szita péntek 2012.09.05. 09:32:01

@It’s the economy, stupid: Értem én, hogy mit akarsz mondani - gondolom te is érted, hogy én mit. Meggyőzni egymást nem fogjuk - ez esetben nem is érdemes. Az idő majd megmutatja, hogy mi lesz. Ahhoz azonban ragaszkodom, hogy akinek igaza lesz, az vegyen magának egy finom italt és elégedetten hümmögve kortyolja el. Majd. ;)

laci0011 2012.09.05. 09:34:19

@Ándi bácsi: Vesztésre állsz,mint buktor,már szerda van,,,

szita szita péntek 2012.09.05. 09:35:57

@laci0011: Miért? Több annál? Egy ember, akit nem ismerek megölt egy másikat, akit szintén nem. AZ egészről nem is tudtam addig, amíg egy elkefélt kiadatás miatt a bűnöst szabadon nem engedték, amiből egy másik ország (amivel nem túl szorosak a gazdasági kapcsolataink és a térképen is nehézkesen jelölném be) felhúzta az orrát és olyan szimbolikus gesztust tett, aminek valójában az égegyadta világon semmi jelentősége nincs az életemre. A sajtó most épp ezen rugózik, mert csak, ám ezt sem viszi azért túlzásba. Mi ez ha nem bulvár?

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:36:49

@szita szita péntek:
"azt remélem, hogy azokért zavarják el őket a világ végére."

Elzavarni a fizu miatt fogják - végül id gazdasági ok :))
Tegnap két helyről (portás 24 órás, pénztárosnő váltott műszak) is hallottam, hogy 15 rugóval kevesebb fizetést kaptak, mert a műszakpótlékot lecsökkentették és csak este 18-22 között számítják a korábbi 16-22 helyett, távolléti díjat törölték, éjszakai pótlékot felére csökkentették. No és az a fizetés, ami most 15-tel kevesebb lett, eredetileg se ugrotta át a százat.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.05. 09:37:32

Nem jár be félmilliós munkahelyére a fideszes, bóvlista polgármester felesége Mohácson!

"Szekó József javaslatot tesz Szekó Józsefné bérére" - típusmondat egy mohácsi testületi ülésen. A fideszes polgármester felesége a városházán dolgozik és a helyi hőszolgáltatót is vezeti, ahová havi 470 ezerért nem jár be.

Szekó Józsefné a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője, egyben városfejlesztési osztályvezető-helyettes a városházán. Férje, Szekó József Mohács fideszes polgármestere.

Idézet egy 2012 januári képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből, kommentár nélkül:
"A Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetőjének 2011. évi alapbére, prémiuma Szekó József ismerteti, hogy Szekó Józsefné ügyvezető bérét az előterjesztés szerinti 4,5%-kal javasolja emelni, a prémiumfeladatokat az előterjesztés szerint javasolja meghatározni. Kérdés, hozzászólás nincs, a Képviselő-testület 10 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a következő határozatot hozza:
61/2011. (IV.29.)Kh. Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbéréről és prémiumfeltételeiről Mohács Város Képviselő-testülete Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbérét és prémiumfeltételeit az alábbiak szerint hagyja jóvá:
A Mohács-Hő Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbére 470.000 Ft/hó (4,5% emelés).

A 2011. évben maximálisan elérhető prémium összege az éves alapbér 50%-ában kerül meghatározásra..."

A polgármester felesége e mellett tudomásunk szerint osztályvezető-helyettesi fizetését is felveszi a városházán, ennek összege egyelőre nem ismert.

Megpróbáltuk elérni Szekó Józsefnét az általa vezetett hőszolgáltatónál, de a telefont felvevő ügyintéző azt mondta: nincs bent. Majd azt: "Nem szokott bejárni a céghez".

laci0011 2012.09.05. 09:37:58

@It’s the economy, stupid: TG intelligens,aki még mindig tagad és relativizálni próbál,annak nincs sem morálja sem erkölcse,csak vezénylő csillaga...

dr. Bubó 2012.09.05. 09:39:13

@spontan: "arra számítanak, hogy elcsitul az ügy"

most Tg jot mondott... mi van ha nem csitul... mi van ha a smit 2.0 azerszeresen...

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:40:24

@bgp:
"nem jött be a blöff az azeri pénzről"

A blőff nem jött be, vagy a pénz nem jött be? :)))
Utóbbiról nincs megbízható (vö: megerősített) infónk.

dr. Bubó 2012.09.05. 09:42:57

@bucbuc: "Orbánban rendkívül visszataszító most is és 98-02 között is, ahogy ezeket az ügyeket kezeli.
Mint egy érzelmi fogyatékos óvodás. Kivagyian, nincs itt semmi gond, minden le van szarva.
nem tudom ez egy felvett szerep-e vagy valóban ilyen visszamaradott-e e téren. "

lényeges kérdés... gimis korában volt erkölcsi csúcspontyán...
mondhattyuk akkor még szinte 60% osan kezdett (hitvány apucit ne feleggyük)
onnan zuhant le mint minden politikus az erkölcsi zéróra... BŰNÖZŐ dakota

laci0011 2012.09.05. 09:43:27

@bgp: Vesztésre álltok,pedig mennyi pénzt költöttetek önfényezésre,haverokra,kádergyerekekre,focira...Mi volna ha lenne például 1 számolni tudó olyan helyen ahol számokkal kell dolgozni?

dr. Bubó 2012.09.05. 09:46:45

@brazileiro: "az ügy egy dologban nagyon hasonlít Gyurcsány Őszödjére"

és a fides drsmittyére...

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:48:23

@szita szita péntek:
"akinek igaza lesz, az vegyen magának egy finom italt és elégedetten hümmögve kortyolja el."

:DDD Nincs rá szükségem, mindig kapok valakitől fogadásból, még a 2010-es nyereményt se bírtam bevedelleni. Barátaim azt hiszik, vátesz vagyok, pedig csak annyi a titok, hogy munkailag mindenféle emberrel találkozom.

It’s the economy, stupid 2012.09.05. 09:53:12

@Orbán sunyi, baltás hazaáruló takarodj!:
"havi 470 ezerért nem jár be."

Ne viccelj, ez baráti ár! Nézd meg a mi Gyurinkat: 2 milláért bejár, oszt netuddmeg mibe van ez nekünk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 09:54:50

@szita szita péntek: Minden bulvár, amitől nem változik a sör, a virsli és az atlétatrikó ára.

dr. Bubó 2012.09.05. 09:57:57

@Nero Bianco: "Neked sem a morális kérdések volt az első, ami eszedbe jutott. Csak akkor, mikor már nagyobbra dagadt az ügy, mintsem hogy semlegességet sugallva el lehessen sikálni ezt is. "

nagyon igaz... de nem akart HITVÁNY maradni... jobb későn is...

meakulpázni... benne van... elbaltáztam az előzőposztot... ezzel indul...

még jo hogy azt feleslegesen nem olvastam el...

dr. Bubó 2012.09.05. 10:00:11

most már csak az a kérdés hogy a fides B közgéppel mutatkozik-e mecsceken ezek után...

amikor a fides nyilvánvalóan LEPRÁS...

dr. Bubó 2012.09.05. 10:05:34

@Unionist: "nem tud mást tenni. ha beismerné a tévedését akkor úgy járna, mint gyurcsány. így van esélye előre menekülni"

egyetértek... mindegy mit tesz drorvbűn... az a lényeg hoyg MIT TETT...

és a baltást már nem lehet visszahozni...

dr. Bubó 2012.09.05. 10:09:30

@bucbuc: "De józan ésszel, ezt minek kellett? Vajon tényleg ennyire hülyék? Vagy mit ígértek neki?"

MEGTETTÉK kész... az ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNY megvan...

sokat gondolkodtam én is... de nem tudom eldönteni mejik nagyobb
az ALKALMATLANSÁGUK vagy a GERINCTELENSÉGÜK... nem tudom...

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 10:15:10

@Ándi bácsi:

Ők nem is tekinthetőek normális embernek.
Aki a csúcson van, az egytől-egyig beteg, és a karrierje során folyamatosan átlépte a társadalom számára elfogadhatatlan erkölcsi szabályokat.
Visszatérve a blog témájára, épp ilyen erkölcsi határ átlépéséről szól és azt feszegeti, hogy ezt az erkölcstelenséget épp egy önmagát erkölcsösnek, kereszténynek, konzervatívnak HAZUDÓ vezetés követte el, amely egyre jobban hazugságspirálba került.

Ajánlom figyelmedbe, hol tart jelenleg a dolog, a gátlástalan politikusok a jövőt züllesztik le és teszik normává a hazugságot, gazemberséget, tehát megkezdték a civilizáció felszámolását:

"A MAGYAR FIATALOK 80%-A SZERINT NEM ÉRI MEG MA BECSÜLETESNEK LENNI"

"A politikusok rendkívül alacsony népszerűségnek örvendenek a magyar fiatalok körében, ugyanis a válaszadók 90%-a gondolja úgy, hogy nem mutatnak jó példát, egyáltalán nem tartják a politikusokat követendő példának."

www.transparency.hu/Fiatalok_es_korrupcio?bind_info=index&bind_id=0

Ezt úgy hívják, hogy RENDSZERCSŐD!

És ha van egy csepp kis történelmi ismereted, akkor azzal tisztában kell lenned, hogy erkölcstelenségre, hazugságra nem lehet rendszert alapozni, legalábbis demokratikus rendszert nem.
Az elnyomó diktatúrák viszont mind ilyen alapokon működnek, amíg el nem söprik őket.

dr. Bubó 2012.09.05. 10:18:32

@én sajnálom: "A Shmitt ügyben egy ember vált nevetségessé, ebben meg egy egész ország gyûlölet tárgyává."

épp ezért kell a TELJES FIDES BŰNSZERVEZETNEK azonnal eltakarodni...

az ország másképp nem választhattya szét a kettőt...
mert ha ez nincs akkor az ország BŰNÖS...

Putyilov gyári melós 2012.09.05. 10:23:28

@roki:

No akkor már csak azt kellene elmesélned, hogy a kínai elvtársaitok MILYEN POLITIKAI ÁRAT KÉRTEK?

Ha a szaudiaknak föld kellett volna cserébe, mint írod, akkor a kínaiak se adták oda kutyafüléért.

Tehát mi a Templetonos kínai hitel VALÓDI ÁRA?

Hogy értsd, mivel nem nyilvános a politikai ár, ezt hívják politikai mutyinak, az ország eladásának, hazaárulásnak!

dr. Bubó 2012.09.05. 10:23:50

@MolnarErik: "TG tényleg jó tanácsot adott most OV-nak, de már túl későn"

ELŐTTE kellett volna... érdemi tanács előtte... kamunikációs utána...

esemény ELŐTTI TG tanács... annak lenne értelme... vagy akár engem is... vagy bárkit

drorvbűn: "mongyátok má mit tegyek. itt ez az azeri basa adna pénzt. kiagyguk a baltás gyilkost, aki 2005 ben az év embere volt ott és nemzeti hős ? adtak papírt hogy ülve marad ott is..."

dr. Bubó 2012.09.05. 10:29:13

BÁRKIT megkérdezhetTEK volna esemény ELŐTT ...
de már késő, már "nem szűz" a fides, seggbe b@szták...