Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
okt 03
18:44

Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció kérdése…

473regiszt.jpg 

A regisztrációval kapcsolatban két hónappal ezelőtt írtakhoz most sem nagyon tudok mit hozzátenni. Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. Ennek ellenére a regisztrációról szóló vitában a kormány nem indult eleve vesztes helyzetből. Lehetett volna jól kigondolt érvrendszert találni és tudatosan használni, s ennek megfelelően viszonyulni az egyes részletszabályokhoz.  Ami azonban ezen a téren történt, az egyelőre maga a teljes káosz.

Ma már előttünk fekszik a törvényjavaslat, jönnek a szokásos kormánypárti módosítók, hallgathatjuk az érveket, tegnap éjjel pedig alkalmam nyílt órákon keresztül követni a parlamenti vitát. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy nincs az a nehezen védhető javaslat, amit a Fidesz ne lenne képes még nehezebben védhetővé tenni. Össze-vissza érvek, egymást kioltó irányok, korábbi pozíciókat felülíró cselekedetek. Mindennek megkoronázásaként itt a friss alkotmánymódosító javaslat: ami egyrészt a korábbi alaptörvény-módosítónál is erősebben mutatja a „majd az alkotmánybíróság előzetes normakontrollban megvizsgálja” mondat cinizmusát, másrészt pedig – miután a Magyarországon voksolóktól elvenné a levélben szavazás lehetőségét - ássa alá az összes előző érvet a „postára mindenki el tud menni” igazságáról és az egyenlő eljárás fontosságáról.

A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. A Medián adatai szerint a lakosság 80 százaléka ellenzi, köztük a fideszesek 51 százaléka is. A pártok azonban képesek arra, hogy az ügyek megítélésén gondolatmankóik segítségével változtassanak, akkor is, ha olyan ügyről van szó, ami mindenkit (aki szavazni akar) érint. Ám ha rosszul teszik a dolgukat, az ügy (kapcsán kialakult választói álláspont) is, különösen, ha olyanról van szó, ami mindenkit érint, alkalmas lehet arra, hogy a pártok megítélésén változtasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr844818368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legostobább érv a regisztráció mellett 2012.10.09. 03:11:39

A regisztráció fölösleges és drága, de a demokráciának nem lesz tőle vége. Ami igazán antidemokratikus, az a folyamatos buta, cinikus "érvelés", ami hülyének tetteti a politikust, és hülyének nézi a választópolgárt. Amikor először felmerült a választó...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:05:32

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:05:16

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:04:57

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: Salamon László a legaljasabb élő magyar politikus szerintem 2012.10.03. 22:00:12

A választási névjegyzékbe csak személyesen vagy ügyfélkapun át lehessen regisztrálni – ezt akarja elérni alaptörvény-módosító javaslatával Salamon László KDNP-s politikus. Az, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez regisztráció kell, az önmagáb...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.10.03. 21:53:41

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K úr 2012.10.03. 18:53:16

szóval nincs is benne fifika, csak egy hülye örlet, amit a tetejébe el se tudnak adni?

MLaszlo 2012.10.03. 18:57:22

Tökéletes meglátás. nem lehet mit hozzátenni... Sajnos.

korábban ulrike 2012.10.03. 19:01:24

Egyetértek, félelmetesen béna. Nem képes valóra váltani azt, amit szeretne. Gyenge és tehetetlen a végrehajtásban. Persze a végrehajtás és tervezés kéz a kézben jár. A tervezéssel is bajok vannak, a kommunikációról nem is beszélve. Nem tudom, mi okozhatja ezt.
1. Talán az, hogy olyan réteg került első vonalba, melynek nincs túl sok tapasztalata abban, hogyan kell dolgokat megtörténté tenni. Nem megtörténté kommunikálni, hanem tenni.
2. Némi egyensúlyvesztés, s az ezt követő kapkodás, mi jelezheti, kezdenek kifutni az opciókból.
3. Orbánnak fontos egy következő négy éves kényelmes Fidesz fölény a parlamentben, enélkül nincs konszolidáció. Nem elsősorban az a rizikó a Fidesz számára, hogy megverik, hanem az, hogy győz, de az ellenzék megerősödve kínszenvedéssé teszi a Fidesz kormányzás következő ciklusát. Ez rosszabb, mint egy vereség. Muszáj mindent elkövetni, a szavazó környezet alakítása érdekében. Ez tűzoltás, roham mentő munka, nem pedig jól megfontolt, jól megrágott hosszútávú lépés. Kezd a kocsi beragadni, valahogy meg kell tartani az esélyt legalább a kirángatására.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2012.10.03. 19:08:10

"a Magyarországon voksolóktól elvenné a levélben szavazás lehetőségét"
Nem is csak azoktól, hanem például azoktól is, akik (mint mondjuk én is, ezért figyeltem fel erre...) gyakorlatilag külföldön laknak, de (még) magyarországi lakóhellyel (is) rendelkeznek.
Pont ennek a csoportnak nagyon nem mindegy, hogy nem lehet levélben regisztrálni, valószínüleg nagyrészt ki is fogunk maradni a szórásból.
Ami akár logikus is lehet a Fidesz szempontjából, hiszen ide tartoznak a frissen külföldre költözött fiatalok is, akik valószínüleg többségben amúgy is azért jöttek el Magyarországról, mert nem voltak megelégedve a dolgok otthoni folyásával.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 19:11:05

Ez nem sima bénaság. Ez címeres szegénységi bizonyítvány a kétharmad szellemi képességéről. Volt 8+2 év átgondolni az egészet - de ahogy ez az eset is mutatja - nem tették, se a vezetés, se a holdudvar, max egy kedélyes sör melletti filózás szintjén. És ha egy párt és vezére 22 (!) évvel a rendszerváltás után sem volt képes felfogni, milyen kiemelt súlya van egy választási rendszernek, az őszintén szólva nem tudom mennyire vehető komolyan.

Röhögni olcsóbban is lehet a kétfarkú kutya párton.

cincinnatus 2012.10.03. 19:15:47

Erős állításnak nem nevezném. Attól mert bénán teszik és kilóg a lóláb, nagyon is félelmetes egy demokratikus (elvileg) párttól, amit tesz. Azt gondolják, jogot alkotni annyi, hogy jogszabályi formába öltenek valamit és megszavazzák. Mert ugye a kétharmad, az kétharmad, az AB meg nyaljon sót. Szégyenei a jogászoknak. Esetleg húzzanak szögesdrótakadályokat a szavazóhelyiségek köré....vagy ne tartsanak választást. Demokráciabohózatra nincs szükség, ez nem biztosít legitimitást a győztesnek.

rovidesz 2012.10.03. 19:15:48

Torokgabor: Mikor mondanad azt, hogy a "demokracia vege" egy valsztasi torvennyel kapcsolatban? Ha betiltanak a valasztasokat, vagy mar kicsit hamarabb is eleri az ingerkuszobodet?

A folsoleges egy igen arnyalt gyava kifejezes, de te tudod, hogy a creditedet mire hasznalod fel. Nalam mar leirtad magad egy ket honapja mint hiteles szemely. Ennek ellenere erdekel, hogy mi csapna ki a valsztassal kapcsolatosan az amugy "partatlan" elemzoi lelked biztositekat?

Egyiptomban is "szabad valasztasok" voltak mubi idejen vegig, ha esetleg az lenne az erved, hogy amig vannak valasztasok....

szoja122 2012.10.03. 19:18:44

Kedves Gábor!

Csak végletekben tudsz gondolkozni? Vagy van demokrácia vagy nincs? Ilyen alapon Hitler Németországa, Sztálin Szovjetuniója is demokratikus volt, mert ott sem volt totális és teljes diktatúra, valamit ott is szabad volt csinálni.

A demokráciában, ha tetszik a diktatúrában -mint az életben bárhol- vannak fokozatok.

Annyit megállapíthatunk, hogy erős demokrácia deficit jellemzi az Orbán kormányt, akár abszolút akár relatív -a 90 utáni kormányokkal összehasonlítva- értelemben vizsgáljuk.

graycivil 2012.10.03. 19:21:04

Bár a kormány minden rokkantat munkára alkalmasnak minősít, én mégis nagyon tündérkedves leszek a kormányhoz és El Curohoz:

Csak a saját érdekükben nyilvánítsuk őket szellemi rokkantaknak, még ha "pedigréjük" ezt nem is papírozza le. Mert mi ilyen jók és könyörületesek vagyunk azokhoz, akik
könyörtelenek velünk (választókkal) szemben, és nagy ívben szarnak ránk.

(Amúgy a fokozódó helyzetre való tekintettel javaslom a bloggazdának, hogy engedélyezze bizonyos eddig tiltott "hangulatszavak" használatát. :-) )

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Link Elek 2012.10.03. 19:21:07

Nem letezik olyan ugy.eset, amikor a fidesz kormanyon valamit normalisan csinalt volna meg.
Meg azokban az esetekben is balfaszkodtak, amik az elozetes tervek alapjan jonak tuntek.

nem sok jovojuk van Mo-n, a 3000milliardos nyugdij lopast jo 20-30 evig senki sem fogja elfelejteni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 19:24:41

@cincinnatus:

valahol szibériában egy hosszú vasútvonal szakasz iszonyatos emberáldozatok árán, de nyílegyenesen épült meg.

sztálin efftárs személyesen húzta meg a térképen a nyomvonalat és a mérnökök nem mertek egy centivel sem eltérni, hiába lett volna reális értelemszerűen eljárni

a kedves vezír suhint a pálcával, a jó alattvaló (talpnyaló) ilyenkor szó szerint végrehajtja az ukázt, hisz utána maga is mentegetőzhet, hogy hát ő pontosan a parancsot követte...

az agitprop meg majd jól megmagyarázza, hogy a jóságos párttitkár efftárs nem olyaaaan, csak a tanácsadói rosszak

ez kérem szépen már nem félázsia, kezdünk alá licitálni

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 19:30:43

@rovidesz:

ha ez a szarkupac választási reformnak hazudott bóvlibeton ebben a formában életbe lép, na akkor valóban vége, avagy minimum megroggyan a demokrácia minősége

MÉG rendben működik a dolog, ahogy nemrégi vidéki ellenzéki győzelem is példázza

de ha az alagút végén látszik a fény és az az előzetes jelek szerint sajna nem a kijárat, hanem a mozdony, akkor azt nem szokás bizakodva várni, hogy majd talán mégis kitér...

graycivil 2012.10.03. 19:31:26

"Ángyán: Csőd felé viszik a vidéket

Tisztességtelenebb a mostani helyzet, mint a szocialisták alatt, ők legalább nem is ígérték, hogy a kis és közepes gazdaságokat támogatják - mondta Ángyán József fideszes képviselő. "

index.hu/belfold/2012/10/03/rosszabb_a_helyzet_mint_a_szocialistak_idejen/

Calwer 2012.10.03. 19:32:32

Szemmel láthatóan a Fidesznek nagyon fontos a választói regisztráció. Minden áron szeretnék ezt bevezetni.

Azt viszont nem tudják megmondani, hogy miért. Illetve mondanak hol ezt, hol meg amazt, néha egészen ellentmondásosan, de nyilvánvaló, hogy ezek nem a valós okok.

Pedig az is egészen nyilvánvaló, hogy van valami ok; ha nem lenne, nem ragaszkodnának ehhez a lépéshez ennyire.

Csak hát ugye ezt az okot nem lehet kimondani, nem lehet megnevezni. Hisz az maga lenne a beismerés.

cincinnatus 2012.10.03. 19:41:40

@Herr SturmLikudnik: szerintem az alaptörvény alkotmányellenes. Kárhoztatják a Sólyom-féle láthatatlan alkotmányt, nem bírják megérteni, hogy az alkotmány tágabb, mint maga az írott szöveg. Azt gondolják, beleírnak valamit és onnantól rendben van? Vegyék bele a lopást, hogy holnaptól szabad. Talán a Velencei Bizottság.....

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 19:43:19

A félelmetesen béna is félelmetes, ha kétharmadot kap. Ennek az egész rétestésztának, amit elemzés címén kapunk, egyre kevesebb értelme. Tényleg.

Nem közöl többletinformációt, nem foglalkozik politológiai folyamatokkal, nem próbálja elmagyarázni az olvasónak a politikai történéseket, hanem leírja az újsághírt, és odabiggyeszti, hogy "ez lehet jó is meg rossz is X-nek vagy Y-nak".
Nagyszerű. És?

mókáné 2012.10.03. 19:45:23

"tegnap éjjel pedig alkalmam nyílt órákon keresztül követni a parlamenti vitát."

Én is szívesen meghallgattam volna az ellenérveket. A regisztráció ugyanis nekem szimpatikus.

- az szavaz, aki követi az eseményeket és nem az, aki éppen odatéved.

Aki azt mondja demokráciával nem egyeztethető össze, attól kérdezném: - Mitől antidemokratikus?

Mindenki regisztrálhat, sőt 17 éves kortól már lehet. (Ez alighanem új szabály.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.03. 19:50:46

"A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. "

Egyelőre? Miért, később mitől szeretnék meg?

Vaszon Vaszonovna 2012.10.03. 19:52:41

Az a baj, hogy a szakmai inkompetencia félelmetes. Nem lehet mindig mindent a rossz kommunikációra fogni, hiába az okosabb érvelés, ha az igazolandó eleve kétséges, ha a kommunikáció hazug. (Mert ugye nem látszik kilométerekről, hogy a reménybeli erdélyi Fidesz-szavazatok biztosítása a cél?) Minden hazugság megbukik egyszer, ezt maga a hazudó is tudja. És veszte közeledtével egyre jobban belebonyolódik a saját hazugsághálójába.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 19:55:13

@knausz:

szerintem tedd le a jogsit is 4 évenként, ezzel semennyire se zárunk ki a forgalomból, sőt valójában egyszerűbbé tesszük a részvételed a közlekedésben

akinek fontos autókázni, az majd leteszi újra és újra, vagy ne nyafogjon, nemde?

sőőőőt... minden egyes comment előtt is regisztrálj újra és újra a blogon, hisz akinek fontos a részvétel a blogfelületen, annak semmiség, picit sem korlátoz senkit

:DDDD

bariga 2012.10.03. 19:56:24

Csak ámulok ennyi naivitáson. Még itt is sokan keresitek az értelmet egy kusza elme csapkodásaiban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2012.10.03. 19:59:49

Egyetértek.
Továbbá úgy látom, hogy igencsak sűrűsödnek ezek a blamák. A családon belüli erőszak csak egy kicsinyke volt, az igazi durranás a baltás gyilkos meg a regisztráció. Most már kéthetente vannak olyan botrányok, ami eddig csak elvétve/ritkán/néhány havonta (pl Schmitt, médiatörvény, MNB adó, ügynöktörvény, stb).

szoja122 2012.10.03. 20:01:12

@knausz: " az szavaz, aki követi az eseményeket és nem az, aki éppen odatéved"

Ne haragudj de te nem a földön élsz!
Olyat el sem tudsz képzelni, hogy az MSZP, DK, Fidesz és a Jobbik szavazói között vannak olyanok is akik akkor is az adott pártra szavaznak ha kis balták hullnak az égből, ha szeretett vezérük és pártjuk elképesztő baromságokat beszél és cselekszik?
Sajnos a pártok törzsszavazói többsége ilyen. Fogalma sincs arról, hogy mi történik az országban, mit csinált a szeretett pártja.

Másrészről csak egyféle állampolgár van, akik egyenértékűek. Nincs első és másodosztályú állampolgár.

Sőt aki az utolsó pillanatban dönt az azért is dönthet az utolsó pillanatban, mert mindent mérlegre tesz és az utolsó megszólalásokat, cselekedeteket is figyelembe veszi.

Úgyhogy aki a regisztráció mellett érvel annak fogalma sincs a demokrácia lényegéről!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 20:03:59

@szoja122: A regisztráció épp ezeknek a tűzön-vízen párthű szavazóknak a súlyát növeli meg. Hiszen tőlük várható a nagyobb arányú regisztrálás, tehát a regisztráltak sokaságában nagyobb arányuk lesz, mint a függő választójogúak sokaságában.

Tájékozottság, érdeklődés... ugyan.

korábban ulrike 2012.10.03. 20:04:09

Egyébként a Fidesz erkölcsi viszonyairól + valóban szorult helyzetéről az mond talán a legtöbbet, hogy a saját maguk által gyorsfaragott és oktrojált alaptörvényüket sem átallják napi politikai célokból megint továbbfabrikálni ('Mi lesz belőle, édesapám? Fogpiszkáló, ha el nem b@szom.'). Ez minden, csak nem alkotmányos, ez minden, csak nem tisztességes. Sőt mi több, ez minden, csak nem hasznos a Fidesznek (sem).

bariga 2012.10.03. 20:05:32

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/03/lyukas_fogu_kulfoldi/

Épp itt egy példa, mondom én, hogy valami megszakadt....

szoja122 2012.10.03. 20:06:34

@Counter: Így van, birkák előnyben...

tamareaf 2012.10.03. 20:12:11

@knausz: alá kell írnod egy okmányt, hogy egy harmadik személy regisztráljon a nevedben. Kell egy névjegyzék, a biztos pártszavazókról meg egy kocsi. Beülsz, és körbejárod a címeket, mindenkivel aláíratod a papírt, és helyettük regisztrálsz.

Nem tudasosságot növeli, hanem a vak párthűséget részesíti ez előnyben.

Az öszödi beszéd és az önkormányzati választások között 2 hét sem volt. Hány bizonytalant bírt ez rá a szavazásra?

Arra szoktak hivatkozni, hogy kamubotránnyal viszont félre lehet vezetni a választókat. Én meg erre azt mondom, hogy inkább egy kamubotrány miatt ne szavazzanak az emberek egy illetőre, minthogy kiderüljön, hogy a botrány valós, de megválasszák azt az illetőt.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 20:14:38

@cincinnatus:

a VB a méltányos regisztrációs rendszereket kipipálja, ám a jó/rosszhiszemű okok miatt, de indokolatlan akadályokat tartalmazókat meszeli - a mostani állapot egyértelműen utóbbi és el fog hasalni, korlátlan sörben fogadok

méltányos regisztrációs rendszer jelen esetben az lenne, hogy aki eddig is választhatott, alapból felkerül, az újonnan belépőket meg minden módon segítik, akár szavazásnapi regisztráció lehetőségével is - persze akkor felmerül, hogy minek az egész...

ja hopppsz, hogy a néhai bázis, a vidék tele van csalódott emberekkel? és akiknek sokszor utaznia kéne a jegyzőhöz/okmányirodához? a kubatov pozitívakat meg persze legfeljebb buszozzák? minek is nekik levélben regisztrálni...

nem zörög... nem zörög...

korábban ulrike 2012.10.03. 20:20:45

@knausz: Ne csináld ezt! A következő majd az lesz, hogy az szavaz, aki helyesen követi az eseményeket? E kivételeknek ennek nyomán már nem lesz vége. Vagy van általános szavazati jog, vagy nincs.

Egy olyan országban, ahol azonnal nyilvántartásba vesznek, mikor megszületsz, és számot is kapsz az államtól, és ahol addig nem vagy de jure halott, mig drága pénzen ugyanez a hivatal nem nyomtat ki egy halottnak, ott nem indokolható a regisztráció. Kezdenek félni a választópolgártól, ez azt jelenti. Rossz üzenet ez a regisztrálás rájuk nézve, nagyon rossz. Rezgéskijelző

BŐS 2012.10.03. 20:22:43

szerintetek még hány hónap van hátra addig, amíg Török Gábort kinevezik kormányszóvivőnek?

komplikato 2012.10.03. 20:25:55

@Herr SturmLikudnik:
OFF: "valahol szibériában egy hosszú vasútvonal szakasz iszonyatos emberáldozatok árán, de nyílegyenesen épült meg.

sztálin efftárs személyesen húzta meg a térképen a nyomvonalat és a mérnökök nem mertek egy centivel sem eltérni, ..."

Eredeti verzió szerint pont benne hagyta az ujját, ezért volt benne egy bazi nagy értelmetlen körív ...

rockjano 2012.10.03. 20:26:09

"Lehetett volna jól kigondolt érvrendszert találni és tudatosan használni, s ennek megfelelően viszonyulni az egyes részletszabályokhoz"

Mégis mik azok az érvrendszerek, érvek amik igazolják ezt a rohadtságot????

korábban ulrike 2012.10.03. 20:28:57

@komplikato: Nem, nem, az direkt volt úgy. Vasúti körforgalom a balesetek csökkentése érdekében. A világon elsőként.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.10.03. 20:29:56

TÖRÖK GÁBOR ELEMEZ:

Az 1x1 kérdésben én nem venném a bátorságot, hogy határozottan állást foglaljak a sokak által többé-kevésbé egyezményesen elfogadott 1 mellett, hiszen fennáll a megingathatatlannak hitt véleménybe való bemerevedés, már-már tévedhetetlenségnek látszó úgynevezett vaskalaposság veszélye. Mások mást állítanak, de mit is jelent állítani, és kik is azok a mások?
Ha valaki hisz a 2-ben, vajon nem felelőtlenség megingatni az akár boldogságot is generáló optimista hitében, másrészről viszont a 0 (null?, nulla?, zéró? - ilyen horderejű kérdés eldöntésébe most ne menjünk bele, hiszen holnap is meg kell töltenem a hasábomat!) is elfogadható, ha van, akinek érdekében áll elfogadni.
Egyszóval én nem mernék biztos lenni semmiben, de a véleményem mellett szeretnék kitartani, hacsak valaki nem gondolja úgy, hogy az ellenvéleménnyel globálisan jobban járhatnánk. Mi? Ti? Ők? Ki tudja?
Szóval mennyi legyen 1x1? Lényegében mindegy, de fontos a konszenzus és egymás lényegtelen véleményének aprólékos elmismásolása. Azt hiszem...

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/09/torok-gabor-elemez.html
:)

2012.10.03. 20:31:07

@Herr SturmLikudnik: Egyrészt nem Szibériában hanem Moszkva és Szentpétervár között, másrészt nem Sztálin, hanem a cár, harmadrészt nem igaz, hanem csak urban legend.

en.wikipedia.org/wiki/Moscow_%E2%80%93_Saint_Petersburg_Railway#The_Tsar.27s_Finger

korábban ulrike 2012.10.03. 20:31:26

@rockjano: Hát egyedül az, hogy valahogy ki kell rostálni a számukra veszélyesen szavazókat, mert másként bajok lesznek. Ez elég súlyos érv.

Jaffar 2012.10.03. 20:32:30

Ez a banda 2002-ben is elhitte, hogy amit ök vízionálnak, az megegyezik a választók akaratával is. A maflást már most készítik nekik és miután 2/3-dal a seggük alatt nem azt teszik, ami a dolguk volna, ez még nagyobbat fog csattani. Talán még a szocik maflásánál is nagyobbat...

rockjano 2012.10.03. 20:32:41

@korábban ulrike: A cinizmusnak nincs teteje....

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 20:34:23

@Lrdx: szintén thx, de a szemléltetéshez attól még jó, a nagyobb korhűség kedvéért persze számtalan nem legend példa meríthető polt-pot, mao ce tung és egyéb grandiózus forradalmárok művességéből

Lollle 2012.10.03. 20:35:18

@knausz: attól, hogy követed az eseményeket, te helyesebben döntesz és több jogod van választani?

barázda_billegető 2012.10.03. 20:35:57

Mit is várhat az ember egy magát független politikai elemzőnek gondoló - egyébként a Heti válaszban a Pinokkió-díjas kormányszóvivővel cikket író szakembertől a választási regisztráció kapcsán?

Azt még véletlenül sem, hogy ebben a kormányzati törekvésben a meglévő állampolgári alapjogok csökkentését vélje felfedezni. Különben esetleg ugrana a belépő a Miniszterelnöki páholyba a dísztribünön, és akkor oda a Heti válasz, oda az önállóság (ami egyebek mellett abban a csudálatos lehetőségben is manifesztálódik, hogy akár már néhány nap elteltével lehozhatja a saját blogjában is a saját Heti Válaszos cikkét..)

Szívből gratulálok, csak tovább a giró-szászi úton!

(Kíváncsi lennék, mikor fog elrepedni otthon a fürdőszobában a tükör, amikor reggel belenéz..)

dr. Balta$ár 2012.10.03. 20:36:05

"kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna"

és én nem ezt mondom 12 éve ???? minden politikus KUKA...

a legHITVÁNYABB, azaz legalkalmatlanabb és leggerinctelenebb a fides mafia...

azért ne kicsinyíccsük az érdemeiket azzal hogy inkompetensek...
attól ez egy előre megfontoltan, bűnszervezetben a HAZA ELÁRULÁSA és túszul ejtése a hatalom minél nagyobb és hosszabb megkaparintása BÁRMI ÁRON

büntetésük: HALÁL

rockjano 2012.10.03. 20:38:32

Török Gábor azt írja hogy lehetett volna okosan ésszerű érvekkel indokolni a regisztrációt!!!!????

SZERETNÉM ŐKET HALLANI!!!!????

Nem lehet hogy azért nincsenek okos érvek mert nem tud ilyet senki, mert mondjuk nincsenek.

Mi volt az okos ésszerű indoka 6 millió zsidó elgázosításának?
Szeretném megtudni...

Kallisztó 2012.10.03. 20:38:36

Ez a kormány azért félelmetes, mert a félelmetes bénasága félelmetes hatalommal és még félelmetesebb önfejűséggel párosul.

kishusom 2012.10.03. 20:38:37

Hááát,

kedves Gábor, ne csodálkozz, hogy a kommentek száma közelít az 50- hez, hogy a hirdetési felületed üres, és az eddig téged feltétlenül támogató magyar cég lelépett...

korábban ulrike 2012.10.03. 20:40:11

@rockjano: Volt, de egy őscinikus megszavaztatta a parlamentben, hogy nincs is olyan, hogy cinizmus.

panelburzsuj 2012.10.03. 20:40:15

@rockjano:

Na ezeket az érveket szeretné TG pénzért eladni.... :)

Bulat Okudzsava 2012.10.03. 20:40:16

Szerintem a Fidesz-kormány hozzáállása az előzetes regisztráció kérdéséhez egyáltalán nem félelmetesen béna, hanem ez igenis a józan ész jele, ha lehet ezt a kifejezést egyáltalán használni velük kapcsolatban... A Fidesz döntéshozói nagyon is jól ismerik a választóikat: tudják, hogy kik azok, akiket az "új többség" hívószavával, meg a "300 forinttal sokat spórolhat" tipusú jelszavakkal magukhoz csábítottak, aztán 2010 tavaszáig mindent - meg annak az ellenkezőjét is - megígértek nekik, azért mert "egyszer kell győzni, de akkor nagyon". Nem hiányzik, hogy ez a "borzalmas" szavazótábor még egyszer elcsábuljon és kikössön egy hasonlóan gátlástalan, populista népvezér mellett. Ezért kell most védhetetlen törvényjavaslatokat meg alkotmánymódosítást beterjeszteni, nem másért. Ami most bénázásnak tűnik, az egyszerű cinizmus, szavazatarány-maximálás minden áron.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 20:41:22

@rockjano:

tényleg lett volna egy szem értelmes indok, de ezt a lehetőséget végérvényesen lelőtték a hetente változó egyéb indoklásokkal és a puszta kérdés elől menekülő képviselőikkel

mókáné 2012.10.03. 20:43:25

@korábban ulrike: @Lollle:

"attól, hogy követed az eseményeket, te helyesebben döntesz és több jogod van választani?"

Legalábbis nagyobb rá az esélyem, mint annak, aki betéved vagy odairányítják. Tudatos fogyasztó vagyok és tudatos választó és tudatos mindenben. Nincs ellenemre, hogy a szavazásban is az legyek, mert a szavazás mindig fontos volt nekem!

korábban ulrike 2012.10.03. 20:46:48

@knausz: Tévedsz. Ebben is lesz bőven kevésbé tudatos, meg kivezényelt szavazó is. De a legnagyobb baj egyébként nem a szavazók min őségével van, megvan a magához való esze még a legelesettebbeknek is. A baj a pártok minőségével van.

rockjano 2012.10.03. 20:46:57

@Herr SturmLikudnik: Mégis mi lett volna az???
Tényleg kiváncsi vagyok

Mert az sem igaz hogy a láncszavazásoknak meg választóelvitelnek/lefizetésnek ezzel vége van mert nincs.

Legfeljebb nehezebb lesz mert kétszer kell majd elvinni a népeket egyszer regisztrálni, egyszer meg szavazni.

Én elismerem TG -nek azt a szándékát hogy nem akar véleményt nyílvánítani de itt már nincs apelláta, Itt dönteni kell.

Nem az a kérdés hogy milyenek voltak a szocik vagy milyenek nem hanem hogy valaki demokrata-e vagy nem???

Mert Gyurcsány minden hibája ellenére demokrata, ezek meg nem azok.
Tudom ez merész kijelentés, de ezek után én már így látom.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.10.03. 20:47:04

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. "

Tettem rá egy ezrest, hogy ezt a mondatot le fogod írni...

Te azt sem fogod a szabad választás végének gondolni, ha bevezetik, hogy nyolc centi hajméret felett nem lehet elmenni szavazni, hiszen bárki megnyiratkozhat!

panelburzsuj 2012.10.03. 20:47:49

@Bulat Okudzsava:

Nem a cél béna, hanem ahogy fenségesen botladoznak feléje...

Milyen má egy hebegő-habogó megváltó?

WOW! - ja nem..., HEURÉKA! - de mégse pont így...,

Szarógalambként tipródó turul?...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 20:49:39

@Frady Endre:

Talán most érkeztünk el oda, hogy van esélye annak, feltételezve a lehetőség valószínűségét, megkockáztatva az elképzelést olyan esetben is, ha a macska mégis fel van mászva a fára...

na de kérem ez adja a blogmájszter szórakoztatási értéket, hisz mindenki más olyan határozottan tudja a tutit (én meg pláne) :))))

béla a görög (törölt) 2012.10.03. 20:51:07

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom."

"A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. A Medián adatai szerint a lakosság 80 százaléka ellenzi, köztük a fideszesek 51 százaléka is."

Ennyi. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Nem az a kérdés, hogy lehetne eladni. NEM!
A hatalom bocsánatkéréssel tartozik a társadalomnak mert megfeledkezett magáról, mert mindig azt hiszi hogy mi vagyunk értük. NEM! Forditva!

Egyre inkább az az érzésem, hogy meg kell keresni a képviselőket és értésükre adni hogy nem ők a hatalom, hanem az állampolgár. Ők képviselnek. És haz állampolgárok azt akarják hogy a hatalom vegyen vissza a hülyeségből akkor választott képviselői útján fogja értésére adni ezt a hatalomnak. Csak erősebb a képviselőkben az életösztön bármi másnál.

EsteeSatmary 2012.10.03. 20:53:22

Szomorú lettem kedves Török Gábor! Én nem látok semmilyen bénázást, ha pénzről van szó. Nem látok gomdolkodásra utaló jeleket, ha pongyolán megfogalmazott jogszabálynak nevezett bármiről kell szavazni, ha a pártérdek vagy pár vezetőnek kikiáltott személyiség úgy akarja. Nem látok bénázást a történelem meghamisitásában, És még hosszan sorolhatnám. Egyetlen dologban bénáznak. ha külpol. -ban kell lépéseket tenni. Ehhez még tánctanáruk sincs, nemhogy tudásuk v.érzékük. Sajnálom, hogy ez a blog a semmit bizonygatja- hogy van, pedig nincs. A kényszerű regisztráció bizony jókora szűrést fog eredményezni, mert ha kenyérre nincs pénz, akkor busz és vonatjegyre kétszer retur hogy lenne? És ez csak egy opció a sok közül.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.10.03. 20:54:22

@Herr SturmLikudnik: Nopláne, hogy mindazonáltal és majdnem is talán, ha...
Persze-persze, neki ez a stílusa, amiért hálás is vagyok, hiszen jól lehet parodizálni! :)))

korábban ulrike 2012.10.03. 20:55:07

@Herr SturmLikudnik: Igen, az sem rosz, de a jackpotból sok ilyet lehet venni. Bár az ötödik, hatodik, esetleg hetedik után akadozhat a hozzászólás.

márta)) 2012.10.03. 20:55:08

Na: Igen! A regisztráció intézményét" persze, hogy nem szeretik a választók". Már csak azért sem, mert nem értik.
A nagybetűs népről. pardon) a választók egyébként is készültek/készülnek ilyen - olyan ? listák.

Egyébként, úgy gondolom, hogy a többség regisztrálni fogja magát. Már csak azért is.
Hatalmas feszültség van a társadalom hatalmas csoportjában, véleményüket ki fogják nyilvánitani. szerintem.
hm?

biobender 2012.10.03. 20:56:27

@knausz: hat pl. En kovetnem az esemnyeket De nincs egy teljes napom sorban allni az onkormanyzatnal csak mert ezek a barmok nem tudjak milyen az ha valaki nap kozben dolgozik. Sot a hetvegemet sem azzal szeretnem tolteni. Azt meg, hogy a hataron tuliaknak akiknek egyebkent is kuss kellene legyen a magyar belugyeket illetoen, konnyebb ezt elintezni mint a belfoldieknek, az olyan orbitalis szemetseg amit mar minositeni sem lehet. Neked ugye ez is szimpatikus? Es megis miert?

biobender 2012.10.03. 20:58:56

@márta)): a szavazofulkeben? Vagy elotte, az utcan?

márta)) 2012.10.03. 20:58:56

Ha a regisztrációval az lenne a cél, hogy az a bizonyos csoport" ne menjen szavazni) tévedés.
Már csak azért is, mert senki sem gondolhatja komolyan, hogy a "menniységi" szavazók nem fognak élni a lehetőséggel.
De még mennyire, hogy fognak) élni vele.
:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 20:59:02

@rockjano:

"Mégis mi lett volna az???"

mivel az a bizonyos indok nem jolly joker alibi bármilyen regisztrációs rendszerre, hanem csak a jelenlegivel ellentétben méltányos variációkra, úgyis mindegy ill. mi a faszért is adjak kéretlenül mentséget a szemétséghez... majd ha saját kútfőből komplett hülyét csináltak magukból a nem-oligarcha nariefftársak, szabad a gazda

dr kíváncsivagyok 2012.10.03. 20:59:18

" inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. "

Tisztelt T G Úr ! ha valami felesleges és értelmetlen,....nem gondolja mégiscsak kell lennie valamilyen oknak a bevezetésére ?!
Maga ennyire naiv,...vagy ennyire benn van még a feje Orvbán seggében ?!

rockjano 2012.10.03. 21:01:21

@Herr SturmLikudnik: Hű lehet hogy már késő van de ezt most nem értem kartárs :-)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.03. 21:01:46

Már bocsánat, de itt valami félreértés van. Már miért lenne béna?

A regisztráció célja kezdettől fogva az volt, hogy minél kevesebben szavazzanak (mivel ez szolgálja a Fidesz érdekét). Máskülönben egyáltalán fel sem merült volna a regisztráció ötlete, hiszen az mindenképpen szűkteni fogja a szavazásra jogosultak körét a címjegyzék alapú automatikus joghoz képest.

Tehát éppenséggel hogy nagyon is a kitűzött szándék mentén érkeznek a módosítók: igen, így még kevesebb ember fog szavazni. Hol itt a bénaság?

Ha a dologgal baj van (márpedig van), akkor a gyökerénél van baj, kezitcsókolom, nem itt az ágvégen, ahol az elkúrás kalocsai mintáját festegetik szépen kézzel. Esetleg fel vagy el kellene ezt ismerni, már úgy elemzőileg. Persze lehet ezt észre sem venni, úgy nyilván elegánsabb.

Addig pedig marad Kafka és A törvény kapujában:

pezsma.blog.hu/2012/10/03/a_torveny_kapujaban_390

márta)) 2012.10.03. 21:02:39

@biobender:
Csak remélni tudom, hogy demokratikusan, a szavazófülkékben és nem az utcán. nyilvánitanak véleményt. (erre gondoltam).
Vagyis, hogy nem lesz kukaborogatás, miegymás.
hm?

Makkasz 2012.10.03. 21:02:46

@knausz: Biztos csak provokalsz. Az aki szavazasra jogosult, es elmegy szavazni, az nem "oda teved", hanem egy tudatos, jogait gyakorlo allampolgar.
Ez egy igen bena erv az elozetes regisztracio mellett. Ezutan jon a vizsga az allampolgari ismeretekbol, vagy az akadalypalya, hogy a nem kisportolt, egeszsegukre figyelok ne szavazhassanak.
Az elozetes regisztracio nyomi dolog.

A fura inkabb az, hog a maganvagyonok allamositasat, jovedelmunk 80%anak elherdalasat, korrupciot tetlenul nezi mindenki, nem kovette nepszerusegcsokkenes, miert pont ezt, mikor az emberek 40% el sem megy szavazni, regisztracio nelkul sem. Ezt nem ertem.

panelburzsuj 2012.10.03. 21:04:08

@rockjano:

Szigorúan csak megérzés, de a 2002-2006-os pengeélen táncoló választásak azokon dőltek el, akik nem a baloldalRA szavaztak, hanem a "nemorbán" jelölteket afféle Orbánmentesítő torlaszba dobálták bele.

Aki egyik félbe sem szerelmes, annak nem nehéz meglátnia kockázat MINŐSÉGI különbségét egy többé-kevésbé racionálisan és kiszámíthatóan működő lehúzós galeri, és egy misztikus "igazságtevéssel" súlyosbított állapotú, a saját gengszterségét önmaga előtt sem válalló bandavezér között.

Aztán csak telibe kaptuk, ami nyolc éven át gyülemlett a gát mögött.

panelburzsuj 2012.10.03. 21:06:41

@Makkasz:

Nem provokál - tényleg ilyen virulóan khmmmm... mélyenlátó...

márta)) 2012.10.03. 21:06:44

Nyugi, nyugi. Nem fognak kevesebben menni szavazni.

rockjano 2012.10.03. 21:07:24

@panelburzsuj: 2002-őt és 2006-ot nem a szocik nyerték hanem Orbánék vesztették el.

Gondolom ezt akarják most elkerülni, biztos kiszámolták miért éri meg ez a nagyon ciki dolog...tuti hogy megéri.

Az hogy bénán adják elő az egy más kérdés...

szamarhegy 2012.10.03. 21:07:56

@korábban ulrike: "Orbánnak fontos egy következő négy éves kényelmes Fidesz fölény a parlamentben, enélkül nincs konszolidáció."
Konszolidáció?! Mire vonatkozóan és főleg miből?! GDP 10% közeli Mnyp vagyont úgy elkonszolidáltak 1,5 év alatt, hogy se államadósság csökkenés, se növekedés, pedig kényelmes 2/3-ad van.... Nem tudom, hogy ki jönne utánuk, de mindegy is, aki ekkora árat fizettetett 3 millió munkavállalóval a semmire, az szerintem ne konszolidálgasson tovább, ez nálam elég alap, függetlenül, hogy melyik béna csapat jön utánuk.

ftk 2012.10.03. 21:09:09

@Makkasz: Dehogynem követte. A felére esett még a nőklázadása meg a baltásgyilkos előtt.

márta)) 2012.10.03. 21:12:53

"A feliratkozással tehát nem a politikusokról döntő választók lesznek okosabbak, hanem ellenkezőleg, a politika tud majd többet rólunk, választókról. Ami nem tragédia, nem is lenne hungarikum, s az is igaz, hogy ettől még egyaránt lehet kormányt váltani és megtartani. Ám aki érvelni akar az új rendszer mellett, nem árt, ha tisztában van vele, hogy pontosan mit is támogat."

Na. Igen! A választók esetleg attól lesznek okosabban, ha a pártok, eljuttatják az ország minden szegletébe üzeneteiket.
"hunkarikum") abból meg van már éppen elég. :))

:)

2012.10.03. 21:14:23

"egymást kioltó irányok"

Tökéletes megfogalmazás, azonban idejétmúlt. A fidesz sosem tartozott az elv, és ideologia alapon működő politikai tömörülésekhez, a pártot sokkal inkább a túlélőszellem mozgatja, mindegy merre, milyen irányba, az sem probléma ha szembe kell köpni saját magunkat, és ellenkezőjét tenni, amit tegnap mondtunk, ill. ellenkezőjét mondani, amit holnap teszünk...

dr. Balta$ár 2012.10.03. 21:15:37

nem értem mit rugóznak a választási törvényen
nyilvánvalóan megválasztyuk őket 2014-ben is
sokkal jobban élünk mint 2,5éve, az EU országokat előzzük...
kellemes barátságos, nyugodt életet hozott a fides az országra...
minden kiszámítható, az intézmények jogszabályok tökéletesek
és még az álam és a politikusok iránti bizalom is a csúcson...
amugy is a nemzeti konzultációval a demokráciát is felfuttatták
szinte édeni, tökéletes állapotokról lehet beszélni (csak)...
nem is értem minek szavazni,
anynira egyértelmű, hogy a fides a legalkalmasabb...
egyébként is ellenzékben lenne a fides akkor az országnak vége...
ha jobban belegondolok Isten is velük, a turul is őket támogattya...
amugy is a történelem az ősi szittya múlt letéteményesei,
róluk szólnak a regék és a régi hagyományok...

szóval: jajrá fides ! jajrá magyarock !

Andal 2012.10.03. 21:15:44

Nem erős állítás, hanem gyenge és értelmetlen. Kár, hogy ilyen színvonaltalan posztot kell olvasnom itt.

"Lehetett volna jól kigondolt érvrendszert találni és tudatosan használni, s ennek megfelelően viszonyulni az egyes részletszabályokhoz"

A jól kigondolt érvrendszer hiánya nem a rossz kommunikációból, hanem abból fakad, hogy nem is lehet értelmes érvet találni hozzá. Illetve egyet igen: 2002-szindróma, nehogy már megint a bizonytalanok váltsák le őket 2014-ben. Ha ennek az az ára, hogy Európa (választási részvétel 75% átlag) helyett irány az USA (50-55% vagy esetleg még kevesebb), akkor ez sem drága.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 21:17:18

@rockjano:

tessék szépen felidézni szájerné férje feleségének az esetét... balról-jobbról mondta minden kicsit is gerinces, kicsit is hozzáértő emberke, hogy az igazságügyi reform egy rossz vicc. sértődött hisztin kívül másra nem futotta a Kiválasztott Élcsapatnak, aztán nééédda, nemzetközi kokisaller, szégyenben visszább lépés lett a vége, pedig ugyebár lehetett volna kapásból tűréshatáron belülre belőni a taktikát

na ez lesz most is. aztán újra és újra.

egy kutyának is hamar kifejlődik a pavlov reflex, hogy mikor ráz az áram és mikor jön a hami, de a nemortodox forradalmár az ugye addig dugja az ujját a konnektorba, amíg ropogós pecsenyére nem sül a keze és akkor is diadalittasan kiált, hogy végülis megvan a sült husi, nyamm-nyamm!

capisce?

Mohican 2012.10.03. 21:19:47

Lassan már arra sem találok "érvrendszert" hogy törökgábort olvassak ... nemhogy a választási regisztrációra. Elképesztő mélyrepülés ... értékmentes nesze semmi.

menőmano 2012.10.03. 21:20:06

Hát! Ja!
Totális helyzet, gazdasági,- politikai zűrzavar.

:))

rockjano 2012.10.03. 21:20:50

@Herr SturmLikudnik:
És mi van ha az EU megvétózza de már benne van az alkotmányban???

Alkotmánybíróság az már átugorva ugye???

És az is megvan ugye hogy ha lesz 14-ben kormányváltás akkor az új hatalom kénytelen lesz nem betartani az alkotmányt????

Az hogy fog működni????

bioLarzen 2012.10.03. 21:20:51

@Herr SturmLikudnik: "Röhögni olcsóbban is lehet a kétfarkú kutya párton."

A baj az, hogy lassan már azt is kezdi hinni az ember, hogy magában az érdemi kormányzásban se lennének bénábbak...

bio

menőmano 2012.10.03. 21:22:33

oppá" bocsika!

Én továbbra is hiszem azt, hogy a cél jó lett volna, csak az eszközöz, az nagyon, nagyon nem jó.
Egyenes beszéd, kommunikáció egyfajta hiánya. mérhető. S ez nagyon nem jó.
Politikai öngól, szerintem.
osztjónapot!

aszekelyek 2012.10.03. 21:22:41

@korábban ulrike: azt a szót két tével kéne irni , hogy "megtörténtté "

Azt írta a nol, hogy a szerintük jó választói névjegyzéket itthonit, remekül lehet használni. Vagy mi a frászt. Viszont hallottunk olyat, hogy elhunytak is szavaztak... , Nem is egyet. Olyat is, hogy élő ember meg holtnak volt nyilvántartva. lehet, hogy még alakítgatnak rajta de igazán ütős ellenérvet senki nem bírt elővirítani. Bizonyíthatót. Arról, hogy ez valamivel is rosszabb lenne az eddiginél. Amit még csak ilyen vita sem előzött meg. Ha jól tévedek, igen szűk körben készült a választási törvény is. meg nagyon régen is. Akkori érdekcsoportok dominánsainak pont megfelelően. Ha nem , szólj! Nekem az is gyanús , hogy a FIDESZ-esek 51 %-a van ellene. Még élő embert nem találta,mm, pokorni kerületben , aki ellenezné...

Ha mondjuk nem tárgyalgatnának erről és az ellenzék nem ordenáréskodhatna, hanem odatennék az asztalra, hogy tessék, ezt kell megszavazni, , akkor meg az lenne a baj. Nem a bénázás. Mindenki a maga pecsenyéjét óhajtaná sütni emellett, az látható. LMP 3 %-ra levitt küszöb javaslata. ....is. Az ellenzék esetleg nem bénázik? :))) nekem nem úgy tűnik...

Kelma 2012.10.03. 21:22:45

Mit szóltok a következő elmélethez: Magyarországon a társadalom szerkezete és összetétele miatt a választásokon túlzottan nagy súlya van az inaktív társadalmi rétegeknek, mint a nyugdíjasok és a hátrányos helyzetűek - munkanélküliek segélyből élők stb. Ebből következően a pártok, ha eredményt akarnak elérni kénytelenek ezeknek a tömegeknek a kedvében járni - függetlenül attól, hogy az ország érdeke racionálisan mit kívánna meg. Magyarán a siker feltétele a populista retorika, valamint az, hogy ezeknek a populista ígéreteknek legalább egy részét kénytelen-kelletlen be is kell tartani. A regisztráció ezen csoportok nem jelentéktelen részét, nem adminisztrative, de szinte automatikusan kizárja a voksolásból. Mivel a regisztrációs adatokkal szinte bizonyosan rendelkezni fog a Fidesz, ennek alapján állíthatja össze a kampányt.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.03. 21:22:59

Amikor már ennyire a nem figyelnek a látszatra sem, az már nagyon a végjáték, a sejtek felbomlása, a teljes morális széthullás. Nem biztos, hogy brkinek követni kellene őket ebbe a mélyésgbe.

Természetsen tudjuk, hogy törökgábori értelmeben a demokrácia sosem lesz veszélyben, éppen csak semmi értelme nem lesz olyan legitimációs arány mellett, amit ez a gusztustalanság előállít. Amikor a lakosság kb. 10%-os támogatottságával fog nyerni a következő győztes, azt a demokráciát már elvitte a cica.

dr kíváncsivagyok 2012.10.03. 21:23:04

" Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, "

Nem. A végének Én sem látom . De az egyik út hozzá !!!!
Nem csalódtam Önben.... magyarázza , elemezgeti a magyarázhatatlant ,...elemezhetetlent !

dr. Balta$ár 2012.10.03. 21:23:39

@Mohican: "Lassan már arra sem találok "érvrendszert" hogy törökgábort olvassak ..."

pedig érdemes követni... ha olvasni nem is... már hónapokban is lehet számolni azt a közeljövőt amikor lesütötött szemmel fog bulykálni és menekülni az emberek elől...

és a lelkiismeretfurdalás még a legenyhébb lefojása az "ügynek"

csak be ne agyga kulcsot idő előtt mint mikovec... sajnálom hogy nem érhette meg a fides mafia és a tejhatalmú kormányzó villámgyors szellemi-erkölcsi-fizikai méjrepülését...

nagyon sajnálom...

Megfigyelo 2012.10.03. 21:23:47

A regisztráció egy bukott rezsim kétségbeesett kísérlete a hatalom megtartására. Pedig, ha a bukott kormányokat nem lehet normálisan leváltani az urnáknál. akkor előbb-utóbb a guillotine jön...

korábban ulrike 2012.10.03. 21:23:57

@szamarhegy: Nem ugyan azt értjük konszolidáció alatt.

bioLarzen 2012.10.03. 21:24:02

@Herr SturmLikudnik:
"valahol szibériában egy hosszú vasútvonal szakasz iszonyatos emberáldozatok árán, de nyílegyenesen épült meg.

sztálin efftárs személyesen húzta meg a térképen a nyomvonalat és a mérnökök nem mertek egy centivel sem eltérni, hiába lett volna reális értelemszerűen eljárni"

Az anekdota szerint még azt a kis "pattanást" is beleépítették, ami azért keletkezett az amúgy nyílegyenes vonalon, mert a cár úgy fogta a vonalzót a vonal ünnepélyes berajzolásakor, hogy az egyik ujja kicsit belelógott a vonalba...

Mondom, anekdota.

bio

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 21:25:41

@márta)):

"Nyugi, nyugi. Nem fognak kevesebben menni szavazni."

dehogynem, ez törvényszerű. ha valami automatikusan kijárt, mindig többen mennek, mintha körülményesebb lenne. hiába jön most hozzá egy talicskányi külföldi szavazat, a belföldi részvétel a régihez képest elkerülhetetlenül csökkenni fog, amin csak az változtatna, ha az elkötelezett szavazók lennének többségben a bizonytalanokhoz képest - ettől nagyon messze vagyunk

unionista (törölt) 2012.10.03. 21:26:15

@panelburzsuj:
na akkor ide figyeljél. az ellenzéki jelöltek a regisztrációs időszakban (ha lusták, akkor csak tavasszal, mert télen hideg van) egy pulttal kiállnak. (télen lehet menni a fűtött plázába)

kiáll a szocialista, liberális, zöld és haza és haladásos uniópárti jelölt, vagy egy stábtagja. esetleg párton kívüli lokálpatrióta civil. akit ezeket a formációk befogadnak. kerületenként max 5-6 ellenzéki. ott állnak a jegyző előtt a térre. ahová ugye a választani akaró népek mind odamennek. és azt mondják, hogy ha demokrata vagy, akkor töltsél ki egy kérdőívet. és a jelöltekre voksoljál. szerinted ki lenne a legjobb a kerületben.

ezt úgy hívják a jenkik, hogy primary election. csak ők ezt nagy tétre játsszák. sokkal több pénzzel, sokkal több kultúrával. ezt kell megcsinálni kicsiben. körzetenként mini előválasztást tartani. a regisztrációs időszakban. aminek a végén kiderül, hogy az adott kerületben melyik demokrata jelölt nyert. hány feliratkozó ajánlotta az A, B, C, D, E párt jelötjét.

egy párt akkor indul önállóan ha a megyék felében, a körzetek negyedében megnyeri az előválasztást, azaz van önálló jelöltje. akkor elindulhat egyedül is. mert ez a szabály. ha nem, akkor csatlakozik valamilyen pártszövetséghez.

tehát ha a zöldek 106 körzet negyedében egyéniben megverik a szocialistákat, akkor nyilván önállóan érdemes elindulniuk. ha meg nem, akkor meg nem. tehát így fair módon lehet különállni. és közben közös jelöltet indítani. és ezt az egészet a regisztráció segíti. mert arra a pártoknak muszáj előkampányt szervezni.

az utolsó két hétben bajnai gordont betolják. és ezzel az ellenzék elvben úgy nyomja le a jelenlegi kormányt, ahogyan kell. szerintem itt nem az a kérdés, hogy az ellenzék hogyan nyer. ahogy akarnak. úgy. tehát ha ehhez nincs tehetségük, akkor mihez van. ha karácsony gergő nem látja, hogy a kötelező regisztráció egy remek közvéleménykutatási lehetőséget teremt, akkor mégis mit vesz észre a politikából? erre csak rájön magától is. vagy dupla fenekű itt a kommunikáció. és tudják, hogy ezt végtelen könnyű lesz kihasználni. csak most ellene kampányolnak, hogy a végén a kormány vissza ne lépjen. még ezt is el tudom képzelni.

de a kérdés itt régen nem az hogy nyer az ellenzék. hanem az, hogy mit csinál a hatalommal. mi végre akar feles, kétharmados, négyötödös többséget.

menőmano 2012.10.03. 21:26:46

Hatalmas probléma, hogy nagyon sokan, nagyot "estek". S persze nem a felső tíz".
Tehát nem kell félni! Tömegek fogják regisztrálni magukat. Azok" akiket esetleg távol szeretnének tartani...........
Szerintem.

Lehetett volna másként is. S lett) szomorú valóság.

bioLarzen 2012.10.03. 21:27:06

@knausz: Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy komolyan kérdezed.

bio

Lollle 2012.10.03. 21:27:12

@knausz: nem érted a lényeget, és valószínűleg soha nem is fogod.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 21:27:51

@bioLarzen: thx, de már ketten is korrigálták előtted, így jártál :)

aszekelyek 2012.10.03. 21:28:01

@Herr SturmLikudnik: látom alacsonyan vcan nagyon a kerítés...

harmincas 2012.10.03. 21:29:47

Szóval Török Gábor szerint a kormány nem félelmetes.

Kérdezd már meg a szerencsejátékgép-iparban dolgozókat, akiknek egyik napról a másikra elvették a megélhetését. Kérdezd meg a dohányboltosokat, akiknek szintén. Kérdezd meg a bankoknak vagy bankokban dolgozókat, akik jó ideje rettegnek az állásukért. Kérdezd meg a RENGETEG embert, akinek elvették a törvényben garantált magánnyugdíj-megtakarítását. Ez a kormány gátlástalan, életveszélyes banda.

HOL ÉLSZ TE, TÖRÖK GÁBOR, HOGY EZT MÉG MOST SEM VAGY HAJLANDÓ MEGLÁTNI?

biobender 2012.10.03. 21:31:51

@márta)): ja, de ha sokakakt kizarnak avalasztasbol es helyettuk a hataron tuliak dontenek, szerintednminfog tortenni? Hm?

G. Wolf 2012.10.03. 21:32:08

TG! Azért a politikába mindennek oka van... Nem érnek rá az Urak és az Asszonyok ott csak úgy unalmukban új törvényeket kitalálni.

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom." - azért szerintem ezt így nem önmagában kell nézni. Nem önmagában a demokrácia vége egy ilyen törvény tervezet (vagy lehet már törvény?), hanem inkább maguk a törvények sokasága (AB, új válaszót kerületek, stb stb stb) ami túlontúl egy irányba (Csak a Fidesz!) mutat. De persze mindez egyáltalán nem azt jelenti hogy a Fidesz nem leváltható következő választásokon, csak azt hogy sokkal nehezebb.

Ha az összes korábbi intézkedésuknél nem merült volna fel demokratikus visszalépés (és egyelőre ne visszaélésről beszéljünk) akkor ez belefér. De sok kicsi sokra megy.

Ha fordítva nézed meg, mi az eredménye, akkor látható hogy van olyan nézőpont (Fidesz, 2014) amiből nézve egyáltalán nem hülyeség és egyáltalán nem felesleges ez a törvény.

dr. Balta$ár 2012.10.03. 21:32:21

@harmincas: mostmár csak köpőcsésze a TG blog... ezér kapja a JÚDÁS pénzt, hogy az ellenvélemények itt csapóggyanak...

pedig a provokációja fordított hatást ér el...
a kollektív bölcsesség irányába, a pártok utáni rencer megoldása felé visz...

menőmano 2012.10.03. 21:33:13

"A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra." ( Igen. Ő" a Bajnai Gordon, mondá) :))

*****************

Hát! Ja! Nem kell/kellene ilyen-olyan? módon menekülni egyetlen politikai erőnek sem. Mármint, hogy az esetlegesen megtévesztett szavazók, kinyilvánitják véleményüket. ott" a szavazófülkékben.
szerintem. ennnyyi.
:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 21:34:01

@aszekelyek: Én olyanról is hallottam, hogy Pataky Attilát elrabolták az ufók, de aztán sajnos mégsem volt igaz.

Hallomás alapján nem szabad valóságot alakítani, ahhoz tudomás kell. Nem tudom, tudja-e, mi a különbség hallomás és tudomás közt.

Ellenérv, tessék:
Felértékeli a társadalom kisebb részét adó fanatikusok szavazatait.
Leértékeli a társadalom döntő többségét adó ingadozó (köztük tehát a racionálisan meggyőzhető) szavazók szavazatait.
Kizárja az adott időben történő események részvételt befolyásoló hatását. Gondoljon bele, 2006-ban a választásokat közvetlenül megelőző hetekben derült ki, hogy a PM visszatartja a költségvetési adatokat. Ha akkor lett volna regisztráció, akkor aki ezen felháborodva döntött volna úgy, hogy ezeket mégis le kell váltani, az nem szavazhatott volna.

Mellette szóló érv mi van?

Ja és ne hazudjon. Semmiféle tárgyalgatás nem volt, a javaslat vitája már le is zárult. Ott van az asztalon, hogy ezt kell megszavazni.

Megfigyelo 2012.10.03. 21:35:02

@dr. Balta$ár: A helyzet picit bonyolultabb. Akik 500 eFt bruttót, vagy pláne jóval afölött keresnek, különösen, ha van 2-3 kiskorú gyerekük, azok tényleg sokkal jobban élnek, mint 2,5 évvel ezelőtt -- erről szól az egykulcsos adó története. (2013-ban is csak a magasjövedelmúek adója fog tovább csökkenni.) Viszont a többség rosszabbul él -- és őket akarja a rezsim távoltartani az urnáktól...

panelburzsuj 2012.10.03. 21:35:52

@Kelma:

Továbbá áfacsalóknak, minimálbéres vállakozóknak és zsebbe fizetett dolgozóknak, vízfejközhivatalnokoknak, 260 felvételi pontos tanároknak, államsegélyen penészként kiviruló egyházaknak, hálapénzen nyaraló orvosoknak, jattból berúgó rendőröknek és még számtalan "érdekcsoportnak" túlzottan nagy súlya van...

Plusz a mindezt koronázó "politikai osztály" és közvetlen érdekköre.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.03. 21:37:36

@Herr SturmLikudnik: Magam is pont erre a következtetésre jutottam :)) Bár azért szerintem vannak még itt tartalékok:

pezsma.blog.hu/2012/10/02/tartozkodo_kerelem_880

bioLarzen 2012.10.03. 21:37:45

@knausz: De, ha esetleg mégis komolyan gondoltad volna (a mai magyar politikai újságírás - ha jól tudom, te is újságíró lennél - általános színvonalát tekintve... akár elő is fordulhat.

Szóval: ugyebár, "technikailag" az sem korlátozza a szavazás szabadságát, ha azt írják elő, hogy csak az szavazhat aki lenyom 100 fekvőtámaszt. "Aki igazán komolyan gondolja a szavazáson való részvételt," - szólna az érv - "az kezdjen el edzeni, van X hónapja. Aki erre lusta, az nyilvánvalóan nem igazén elkötelezett!"

Vagy... ki szavazni akar, az vállalja, hogy kap két irtózatos pofont - és nem adja vissza. Hisz, egy pofon csak úló fájdalmat okoz, max egy egész kis arcdaganatot, ami pár nap múlva már nem is érződik/látszik... A választás iránti elkötelezettségbe és a demkratikus jog gyakorlásának igényébe csak belefér ennyi kis fájdalom...

Aztán, lássuk csak... Lehetne az is, hogy csak Viktor és Viktória nevű állampolgárok szavazhatnak. Magyarországon szabadon lehet nevet változtatni, aki még erre sem képes csak azért, hogy szavazhasson, az tuti nem is akar igazán szavazni, nem megfontolt... Ha meg nem tetszik neki a név, a szavazás után legfeljebb visszaváltoztatja.

Ötletem van még jópár, hidd el, az "aki elég komolyan gondolja a szavazást, ennyit megtehet" kaptafára.

bio

Megfigyelo 2012.10.03. 21:40:13

@bariga: Sajnos ebben az őrületben van rendszer. Az alacsonystátusú választópolgár, aki a NER rendszer vesztese, nem nagy valószínűséggel szánja el magát, hogy sorbanálljon a jegyzőnél, hogy regisztráljon... Egy protesztszavazat leadása még épp kitelne tőle...

dr. Balta$ár 2012.10.03. 21:41:03

@Megfigyelo: "sokkal jobban élnek, mint 2,5 évvel ezelőtt akik... 500 eFt bruttót... különösen, ha van 2-3 kiskorú gyerekük"

:)))) hihihi...

meg
HA nem járnak hivatalokba
HA nincs dolguk jogszabájokkal
HA ojan szakmában dolgoznak ami nem szűnhet meg egyiknapról a másikra
HA vagy a gazdaság álapota miatt nincs kockázatuk
HA a jókormányzás jogszabájok nem veszéjeztetik
HA az uccán át tuggyák ugrálni a sok szerencsétlen éhezőt
HA nem mozdulnak ki boltba...
HA minden rokonuk ugyanígy él
HA a nyugger roki rokonaikat el tuggyák tartani
HA ki tudnak járni bankolni határon túlra...
HA épp nem betexenek meg...
HA épp nem rabolják/ölik/törik be valamijüket
HA épp nem viszi el a házukat a szenny vagy vmi kata strófa
HA épp ismernek valakit a bölcsi/isi/egyetemi felvételinél
HA épp van ismerősük a hatóságoknál
HA ...
...

ha ha ha ha ...

aszekelyek 2012.10.03. 21:41:04

@korábban ulrike: számukra? nem Magyarország számára? De tényleg, ön szerint "számukra" kik szavaznának teoretikusan rosszul ? Honnan lehet azt most tudni ? Eltántoríthatja őket az, hogy regisztrálni köllene , a rosszul szavazástól ? Ugyan hogyan ?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 21:41:58

@rockjano:

attól, hogy pölö beemeled az alkotmányba, hogy holnaptól tarkón lőhető minden bérdroid, még nem lesz törvényes, mert van egy sor fránya nemzetközi tételes és "puha" szabály ami tiltja

a regisztrációval kapcsolatban van egy marék nemzetközi szabály és ajánlás, mely kiköti, hogy ilyesmi csak akkor okés, ha nem tartalmaz indokolatlan akadályokat, nem korlátozza a választójog általánosságának érvényesülését. ezt ráadásul kontextusfüggően nézik, milyen volt a megelőző rendszer, milyen helyzet, egyéb alkotmányos érdek indokolja ilyesmi bevezetését stb.

a finessz pechére se az EBESZ, se Strassbourg nem hatódik meg a botcsinálta magyarázatoktól és bizony a választójog minél nagyobb általánossága a fix mániájuk, kissé már túlzóan is, de ez nem kívánságműsor - kereten belül lehet trükközni, kereten kívül érvénytelen eredmény - nem olyan régen volt a narancsos forradalom ukrajnában, nem tanultak belőle a fijugg. hiába variálta agyon ott a rendszert és az urnák tartalmát a régi rezsim, pont ezáltal vált se perc alatt semmissé a "győzelmük" (hogy aztán az utódok milyen balféknek bizonyultak, más téma)

Kelma 2012.10.03. 21:43:34

@panelburzsuj: Nem. Nincsen, mert sokkal kevesebben vannak. Relatíve persze sokan vannak, sokkal többen,mint kellene, de ahhoz kevesen, hogy választást döntsenek el.

márta)) 2012.10.03. 21:44:11

@Herr SturmLikudnik:

Van még idő! El fognak menni, többen mint azt nagyon sokan gondolják. Ebben szinte biztos vagyok.
Emlékezni fogok a kommentemre, s kiderül, az idő kit/kiket igazol.
:(

Lollle 2012.10.03. 21:45:30

@knausz: hát elég félelmetes gondolat, hogy csupa ilyen tudatos hülye pi@csa döntsön az ország sorsáról, mint te.
nincs olyan, hogy helyes döntés. a fidesz morális határokat feszeget.

rockjano 2012.10.03. 21:46:59

@Herr SturmLikudnik: Ok de ha már bent va az alkotmányban?? és azt csak 2/3-al lehet módosítani???

És nem lesz 2/3-a a következő hatalomnak???? Akkor hogyan???

Mi van ha egy hatalom nem engedelmeskedik az ALKOTMÁNYNAK???

Nem tartja be???? Az a gond hogy ezt a hatalmat csak alkotmányon kívül lehet felszámolni... és ez nagyon gáz....

bioLarzen 2012.10.03. 21:47:19

@knausz: Azt hiszem, te tökéletesen félreértelmezed a "szabad választás" fogalmát. Az, kérlek, azt jelentui, hogy egyetlen szavazatom van, és azt úgy használom fel, ahogy én akarom - és ebben semmi, de semmi nem korlátozhat, különben nem demokratikus a választás.

Az alkotmány a szabad választást garantálja nekem, nem a "szabad és megfontolt" választást. Ha akarom, pénzfeldobással döntöm el, kire szavazok. Ha akarom, arra, aki előbb következik az ABC-ben. Ha akarom, arra, amelyiket a szomszéd javasolja. És ez mind ÉRVÉNYES és jogilag megkérdőjelezhetetlen szavazat - tehát, egyetlen demokratikus kormánynak sincs joga ebben engem korlátozni. Amennyiben tehát a kormány ki akarja zárni a szavazásból azokat, aki nem "megfontoltan" szavaznának, akkor a demokráciát sértik. Nekem, kérem jogom van az utolsó pillanatban eldönteni, akarok-e szavazni vagy sem. Nekem akkor is visszavonhatatlan és (ilyen szempontból) korlátozhatatlan választói jogom van, ha egész a választás délutánjáig meg vagyok győződve róla, hogy nem fogok elmenni - tehát nem regisztrálok, mert akkor meg minek.

Hogy az volna a kívánatos, ha minél több ember szavazna megfontoltan? Ja, kérem, az egy másik tészta. Akkor tessenek úgy politizálni, hogy az embernek kedve legyen érdeklődni iránta. Akkor tessenek úgy kommunikálni, hogy megtudhassuk, ki mit akar.

Tudod, ha nem akarom, hogy a gyerek AIDS-es legyen, akkor tehetem azt is, hogy felvilágosítom, odafigyelek rá és igyekszem gondoskodni, hogy okosan tudjon dönteni.

No és, persze tehetem azt is, hogy eltiltom a szextől.

Neked melyik megoldás a szimpatikusabb?

bio

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.03. 21:47:38

@dr. Balta$ár: Szerintem az események egyszerűen kikerültek a TG-féle kommunikáció által kezelhető rádiuszból. A finom bokaösszekoccintást vagy akasztást még jóindulatúan be lehet nézni: a bíró megteheti, hogy nem fúj büntetőtt. De ha valaki belebasz egy jégcsákányt az ellenfél tarkójába, és annál fogva lehúzza a pályáról, ott már necces olyan érveléssel előállni, hogy nem túl elegáns, hogy nem steril eszközt használt, de azért ez még nem sérti a futball szellemét.

A fiúk túllelkesedték azt a szintet, ahol még hiteles védelmet tudna nekik nyújtani. Így meg csak húzzák egymást egyre lejjebb.

aszekelyek 2012.10.03. 21:47:58

@szoja122: az lebnne a lényeg, hogy mit kaffogtak neked az utolsó pillanatokban ? nem szójácska, nagyon nem. Bár szerették ezt a dolgot a két forduló között..., ezekre jól kihasználni. Aki odáig nem szerzett elég bizonyosságot, ott esetleg jóvátehetetlen hazugságra szavaz. Ahogy a ferink és a vizitdíj esete is példázta de a megyós menetben is a két választás közt dobtak be olyan aljasságokat, amik megfordították az eredményt. Ami nagyon szoros is volt egyébként.

Robinzon Kurzor 2012.10.03. 21:48:03

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom."

Ez tényleg erős mondat.
Sőt, árulkodó.

Értem én, hogy az elemzéseid nem értékválasztások, és nem erkölcsi szempontból vagy a saját ízlésed szerint, hanem a politika saját logikája szerint próbálsz elemezni.

De ha már egy ilyen mondat erejéig mégis csak értékekről (demokrácia) ejtesz szót, akkor egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet leírni azt az egyértelmű, senki által érdemben nem vitatott tényt, hogy a regisztráció a választójog gyakorlásának (jelenlegi megvalósulásához képesti) korlátozása, amely korlátozás súlyossága az eljárási szabályok és a megvalósítás gyakorlata (hány órát kell sorban állni az okmányirodában) alapján értékelhető ténylegesen.

Ha valaki egy túlzó ellenérv cáfolatával próbál meg érvelni, az bizony legbelül érzi, hogy nincs igaza ... hiszen akkor a valódi érvekkel foglalkozna.

panelburzsuj 2012.10.03. 21:48:24

@unionista:

Azt én is egyértelműnek látom, hogy "játékszabályelemzési" alapon még soha nem volt ekkora sansz egy teljes váltásra.

Szóval ha nem egy-két nappal, hanem pár hónappal a választásások előtt tényleg szilárdan rögzül, hogy egyfordulós, érvényességi küszöb nélküli választáson fogunk dönteni, akkor csakis az ellenzék primitívségén/töketlenségén fog múlni, ha egy 20 % körüli elfogadottságú kormánypártot nem tud akár maradék nyom nélkül kiseprűzni.

cincinnatus 2012.10.03. 21:51:35

Török Gábort egyre inkább fenyeget egy dolog: gondolkodóba estem, hogy visszavonjam a lájkom. Kezdeti lelkesedésem után egyre idegesítőbb a naivitás, eufémizmus a kormánnyal kapcsolatban. Lassan úgy olvasom, mint a Magyar Nemzetet...:)))

aszekelyek 2012.10.03. 21:55:16

Kedves Gábor! Ami azt illeti , szeretni a húst , halat , zöldséget, édességet , szerzőket , művészeket , a napfelkeltét , ilyesmit szoktak az emberek. :) Az egy érzelmi viszonyulás ugyanis.

Amióta kiejtette a száján az első kormánypárti , hogy regisztráció , azóta harsogó érzelmi ellenpropaganda , ellene hangolás folyik. Leginkább az üres fajtából. Egyrészt , nem kóstoltak még olyat , ergo nem tudhatják , hogy szeretik-e. Se nem láttak , hallottak.

Mielőtt még a részletei tervezetéről el kezdtek volna beszélni a kormányoldalról , el volt Döntve az ellenzékben , hogy az fujj. Miről beszélünk ?

panelburzsuj 2012.10.03. 21:56:39

@Kelma:

Pártokat és jelölteket döntenek el. Még mielőtt bármit is látnál belőlük a színpadon.

Ismersz legalább néhány "pártalapszervezetet"? Ha nem is belülről, de legalább olyan távolságból, hogy a tagságukat fölismerd?

dr. Balta$ár 2012.10.03. 21:57:22

@cincinnatus: hogyan lehetne kevésbé hitvány?

már az MLSZ elnöki tanácsának elnöke...
felsz*pta magát... minek báncs a fidest?

Pipas 2012.10.03. 21:57:22

@bioLarzen: "Az, kérlek, azt jelentui, hogy egyetlen szavazatom van, és azt úgy használom fel, ahogy én akarom - és ebben semmi, de semmi nem korlátozhat, különben nem demokratikus a választás."

Nem, nem korlátozhat semmi, de semmi az ég világon. Kivéve, ha túl fiatal vagy, vagy eltiltottak a közügyek gyakorlásától. Vagy ha nem igazolod magad a választáskor... vagy ha nem a megfelelő időpontban mész a szavazóhelyre... vagy ha nem a számodra kijelölt szavazóhelyre mész.

Igazad van, egy demokráciában semmi, de semmi nem korlátozhat a szavazásban, nagyon helyes. Aggódjunk együtt, vége a demokráciának!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.03. 21:59:09

@rockjano: az alkotmány nem áll a nemzetközi szerződések fölött, ha azokkal ellentétes szabályozás marad benne, akkor az hallgatólagos beleegyezés híján támadható

egyszerű példa:

1.) alkotmányba öntöd egyoldalúan, hogy te vagy a király, oszt jónapot
2.) mivel ez ellenkezik az ország érvényes szerződéseivel, a külföld ezt nem köteles elismerni
3.) ha ez nem is érdeke, nem is fog, akár elkobozhatja külföldi érdekeltségeidet, kitilthat, letartóztathat, egyenest azt antikirályista ellenzékedet kezdi full támogatni stb

a fehérorosz elnök és klikkje ebben a fázisban van, EU-n belül zárolták számláit és lesittelik ahogy betenné lábát

mivel mi alaposan benne vagyunk a nato térségben, a "haldokló" nyugat a közeljövőben nem fog itt megtűrni mini-lukasenkókat

unionista (törölt) 2012.10.03. 21:59:50

@kolbászoszsömle:
ebben az egy kérdésben (de csak ebben az egyben) töröknek tökéletesen igaza van. azért, mert ez szimplán politikai természetű kérdés. török általában véve össze-vissza beszél. de ha én politikus lennék kifejezetten örülnék, hogy a választókörzetben lesz egy vagy néhány pont, ahová a teljes lakosságot egy birka pásztor odatereli. mert én a kerületnek pont arra a pontjára állnék. szórólapokkal, kérdőívekkel, pom pom lányokkal, stb. te feliratkozó gyere csak ide. válasszad ki, hogy melyik ellenzéki legyen a kerület első polgára. én, vagy ez a másik derék szocialista, vagy a liberális, vagy a zöld, vagy én az uniópárti. vagy civil. döntsd el, vagy ha nem tudod, akkor kapsz egy borítékot, benne egy ellenzéki ajánlószelvénnyel. és azt majd postázd el az el demokrata választási központba.

na most én nem akarok politikus lenni a világnak (és török gábornak) nagy szerencséjére. de erre nem olyan nehéz rájönni. hogy itt a választási időszakban egy amerikai típusú előkampányt kell szervezni.

aztán lehet, hogy a faluba ki kell menni. és a jelölteknek marika nénit kézenfogva be kell vinni a teleházba. azért, hogy ott ügyfélkaput nyissanak neki. de akkor majd elvégzi a hivatali apparátus. mert ők is nagyon fognak örülni a kormány remek ötletének. lehet, hogy mesterházy attilának fel kell emelni a seggét. azért, hogy csókoljon kezet a mamiknak. abban igazad van, hogy ez a polgárságnak macera. de a politikusoknak lehetőség, hogy választókkal személyesen találkozzanak.

mert ugye jóska ilyenkor azt mondja, hogy mesterházy vagy schiffer elvtárs. az van minálunk itten, hogy. és akkor fülelni kell ám. mert ez a demokrácia. hogy hugyos józsi véleménye is számít. súlyozni kell ezeket persze. tudni kell, hogy mit osszál el kettővel, és ki vagy mi az, ami duplán számít. de mindenkit meg kell hallgatni egyesével.

az ellenzék a semmivel nem nyerhet. de bármit csinál, akkor szinte biztos befutó. szinte bármilyen kampánnyal. azért, mert orbán egy béna kacsa. és bele se nagyon kell rúgni, mert magától eldől.

Megfigyelo 2012.10.03. 22:04:00

@dr. Balta$ár: Ez mind igaz. De havi egy-kétszázezer plusz nagyon sokat jelent annak, akinek hirtelen ennyivel több jutott..

aszekelyek 2012.10.03. 22:04:40

@Kelma: és ? Mit kell ehhez szólni? Minden párt kialakítja és már meg is tette az inaktívakkal kapcsolatos álláspontját. A nyugdíjasokkal is. Minden társadalmi csoporttal. Mondasz is valamit?

dr. Balta$ár 2012.10.03. 22:05:14

@Megfigyelo: hát HA nem jön be több HA... mert akkor b@szHAttya...

márta)) 2012.10.03. 22:06:45

Az új választási törvény-tervezetben előírt regisztráció intézményét próbálta védeni Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a jogi karon tartott beszélgetésen Karácsony Gergellyel, az LMP politikusával szemben, kevés sikerrel. Kósától ezúttal sem futotta többre, mint az unásig ismert és sokszorosan megcáfolt érvek szajkózása."

www.stop.hu/belfold/kosa-szerint-valasztasi-csalassal-nyertek-a-szocialistak-2002-ben/1088296/

Karácsony Gergely első nekifutásra inkább azt kifogásolta, hogy a Fidesz a széles társadalmi vita és kompromisszum-keresés helyett a pártérdekei által diktált, manipulált törvényalkotási módot választotta.

Hozzátette: az új rendszer eddig megismert elemei között az egyetlen összetartó erő a Fidesz önös érdeke.

Ezeket a megjegyzéseket Kósa lényegében válaszra sem méltatta, majd megjegyezte: pocskondiázni maga is tudja vitapartnerét. Utóbbit bizonyítva gyorsan le is hülyézte az LMP-t."

Karácsony Gergely sokadszorra is feltett kérdésére, miszerint a külföldön élők esetében szükséges regisztráció intézményét miért kell a magyarországi lakosokra is kiterjeszteni, Kósa Lajos következetesen nem válaszolt. Miként arra sem, miért lenne könnyebb az új rendszer, mint a korábbi, amikor csak be kellett sétálni a szavazókörbe és ikszelni.

Okosabbak megint csak nem lettünk, és kezdjük unni Kósa Lajos szenvedő ábrázatát is, amikor a védhetetlent próbálja védeni."

www.stop.hu/belfold/kosa-szerint-valasztasi-csalassal-nyertek-a-szocialistak-2002-ben/1088296/

Most nem tudom, nem lenne esetleg jobb", a világos, egyenes beszéd, mint inkább a támadás?
hm?

aszekelyek 2012.10.03. 22:07:07

@Counter: kőbányán
történt és ez tény. Igen szégyenletes tény. Szocik, naná...

graycivil 2012.10.03. 22:09:23

Mondjuk ki: Ez a regisztráció tul'képpen LISTÁZÁS, amelyet csak az információ birtokosa - a FYDESZ-kormány - tud fel(ki)használni.

A választói körzetek kialakítása, a korábbi választási eredmények, arányok ismerete, és a regisztráció adatai együtt tökéletesen alkalmasak a "rosszhiszemű belterjes információra épülő választásbefolyásolás" tényállásának megvalósítására.

Különben valóban igaz: A regisztráció ilyetén tervezete maximálisan egy "rettegő kormány" szindrómát ábrázol tökéletes formában.

RSteve 2012.10.03. 22:09:41

Kedves Gábor!

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom."

"A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók."

Már egy jó ideje teljesen hiteltelen bértolnokká váltál Te is. Sajnos. Hogy vagy képes még ezek után is így írni erről. Hogy lehet bármivel is megmagyarázni hogy a világon egyetlen hely lesz szeretet hazánk ahol évekkel a választás előtt kell regisztrálni nehezebb módon mint egy külföldön élő magát magyarnak valló egyénnek.

Menj meccset nézni Vikivel. Eladtad magad Te is ezeknek a semmit érőknek. Ennyit érsz. Egy nulla vagy.

Kelma 2012.10.03. 22:10:52

@panelburzsuj: Az lehet, hogy a pártokat ők csinálják, de mire mennek a pártjaikkal, ha csak a saját rétegük szavaz rá. A tömeg meg nem. A szavazat darabra megy. A "demokrácia" alapja ugye, hogy egy darab vagy 10000 darab szavazat ugyanúgy 1 vagy 10000, akárki is szavazott. Pont ez zavarja őket, szeretnék kicsit súlyozni a dolgot. Elég macera kivacakolni azt, hogy nekik megfelelő szervezetek alakuljanak. Ne kelljen már nyalni a számukra teljesen lényegtelen rétegeknek is, csak hogy meglegyen a többség. Sokkal egyszerűbb kirekeszteni őket.

aszekelyek 2012.10.03. 22:11:10

@Counter: hazudik valaki? Ön. Volt vita. Már lezárult. Mondom volt erről vita. Sarat meg kenje magára inkább. ha van mázlija, jó a köszvényére...
Szerintem senkit nem értékel le vagy fel. Mindenki úgy szavaz , ahogy ő azt tenni óhajtja. Senkit nem zár ki semmiből. Van egy adott időpont , ameddig szabadon dönthet. Az eddig is volt.

márta)) 2012.10.03. 22:11:54

Bocsánat!

Aki esetleg még nem tudta. "választási csalással nyertek a szocialisták".
Hát! Ez nekem, de azt hisze sokaknak, ÚJ!

Tessék mondani? Mi lesz még? s mi lesz a választásokon?
Mert "én nem tudom". Elképesztő.
hm??

graycivil 2012.10.03. 22:17:29

@aszekelyek: Téged inkább "átadlak" Hoplitának vagy JJulienak, mert ők könnyebben "találnak szavakat" arra, ahogy te itt "bérvéded" Kedves Vezetőd "talajmenti szellemi akciózását".

panelburzsuj 2012.10.03. 22:18:52

@Kelma:

Akkor egyszerűbben mondom: ebben az országban "csak" az összességnek lenne érdeke, hogy szabálykövetés, kiszámíthatóság, rend legyen. A jelenlegi "eliteknek" - falusi polgármestertől a pályázati táskás emberen keresztül a minisztériumi főosztályvezetőig, a "beszállítók" hadáig viszont személy szerint kevesen járnának jobban - legalábbis rövid távon.

Túl sok az ebül szerzett jószág és járandóság.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 22:19:58

@aszekelyek: Ha ez tény, bizonyára van róla valahol említés a kommentjén kívül is.
(Pataky Attilát is elrabolták az ufók. Ez tény. Tény. Nagyon tény. Persze, zacis maffiózó, gyalázat. De tény.)

Vita nem volt, a javaslatot benyújtották, beszéltek róla a Parlamentben valamikor éjjel és befejezték. Ez tartalmilag nem vita, ez egy vitának nevezett jogintézmény.

"hanem odatennék az asztalra, hogy tessék, ezt kell megszavazni" - mint mindenki láthatta, ez történt. Miért hazudja le a csillagot az égről?

Egy kis általános iskolai matematika következik:

Természetesen a regisztráció azzal, hogy a nem regisztrálók szavazatának az értéke pontosan 0 lesz, megnöveli a regisztrálók szavazatának a súlyát, hiszen a torta ugyanaz marad (a négyévi kormányzás), csak kevesebb szeletre vágjuk.
Az könnyen belátható, hogy a nem regisztrálók között szinte nem lesz elkötelezett pártválasztó, ún. "fanatikus". Ezek kivétel nélkül a regisztrálók között lesznek.
Ha van egymillió ilyen szavazó, akkor relatív súlyúk 8 millió szavazóhoz képest: 1:8.
Ha csak egymillió ember nem regisztrál, a fanatikusok súlya 1:7-re javul, tehát a regisztráció intézménye felértékelte a szavazatukat.

etwas kultur muss sein 2012.10.03. 22:20:52

Aszekelyek, kurvára tudlak irigyelni. Bármit is tesz éppen fidesz kormányunk, te mindig maximálisan elégedett vagy vele. Bazdmeg, nekem mikor lesz olyan szerencsém, hogy a kormány minden kívánságom teljesíti? Nem vagy te egy kicsit megzakkanva?

dzsugasvili 2012.10.03. 22:20:58

Mindenki azt ír a blogján, amit akar, de ezen beröhögtem. Még hogy "béna". Persze majd ha az ellenzéki képviselőket letartóztatják, az "faragatlanság" lesz, ha az ÁFÁ-t 39%-ra emelik, az "arcátlanság", amikor pedig a kivégzések kezdődnek majd, az pedig nyilván "erősen megkérdőjelezhető, sőt vitatható". Zseniális csűrés és csavarás.

Roppant kíváncsi volnék, hogy Gábor így ad-e tanácsot is az ügyfeleinek? Attól tartok, ha igen, akkor nem sokra mennek vele.

unionista (törölt) 2012.10.03. 22:21:21

@panelburzsuj:
mindegy, hogy mi a szabály. demokrata előválasztást kell tartani. ezt egy tóth zoltán nevű "választási szakértő" a mainstream médiában nagyjából akkor mondta be, amikor karácsony gergő perverz koalícióról beszélt. lehet, hogy nem pont azt, amiről regélek. mert csak a szalagcímeket szoktam elolvasni. de mindjárt megkeresem.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.03. 22:22:11

@knausz:

Többen reagáltak már kommentedre - én is csak ezt mondhatom: bocsánat, de azt javaslom, fuss neki újra e témának és gondolkodj el rajta egy kicsit.

"- az szavaz, aki követi az eseményeket és nem az, aki éppen odatéved."

Biztos vagy ebben?
Igen sok szavazó "hívő szavazó" (akit semmilyen érv nem hat meg, kár is követnie az eseményeket), másrészt ismerek büszke mszp és fidesz szavazókat, akiknek egy piros postai csekk kitöltése is erős stresszt jelent.
Nos, pont ez a két halmaz lenne az, akik e szavazati rendszerben a tehetetlenségi nyomatékot képviselik - ha valakik, akkor teoretikusan leginkább ők lennének ebből az egészből kiszűrendők - de pont ők azok, akik tuttira regisztrálni fognak.

"Aki azt mondja demokráciával nem egyeztethető össze, attól kérdezném: - Mitől antidemokratikus?"

Erre igen egyszerű a válasz.

A regisztráció nem tiltja meg, hogy szavazz, csak puszta léte okán feltételhez köti - khm...egy állampolgári alapjogot.
Kérdezem: miért is?
Miért kell regisztráltatni egy olyan jogot, (ti, hogy titkosan, név nélkül szavazhass) amivel eddig már hatszor éltél, ha akartál, mindenféle előregisztráció nélkül?
A mostani kormány megalakulása is egy regisztráció nélküli szavazás eredménye.
Kérdezem: most miért is kell másként?

Egy választás demokratikussága azon is múlik, hogy milyen felhatalmazás áll mögötte, mekkora a győztes legitimitása (a fidesz most 2/3-ot hazudik nekünk).
A résztvevők számának - akár csak indirekt módon való - korlátozása pont a legitimitás ellen hat, ergo kvázi hatásában antidemokratikus.
(Meg kell adni az esélyt arra, hogy minden, törvény szerint szavazásra jogosult szavazhasson akkor is, ha az utolsó félórában döntötte el, kire voksol, illetve, hogy voksol-e egyáltalán. Ezt lehet úgy is, ha a szavazás napján, helyben kérheti regisztrálását.)

A regisztráció szükségességét szerintem semmilyen érv sem támasztja alá. Hiába írja Török Gábor, hogy:
"Lehetett volna jól kigondolt érvrendszert találni és tudatosan használni..."

Ugyan! Lehetett volna? Akkor miért nem találták meg? Pláne, hogy Kósa 5 éve már beszélt ilyesmiről...azért nincs mögötte konzisztens és védhető érvrendszer, mert ilyen nem létezik.

Hazánkban igen pontos lakónyilvántartás van, több személyazonosító létezik, a mondjuk amerikaihoz képest nem mobil a lakosság, általános regisztrációra (nem lakhelyváltozás miatt bejelentkezésre) ergo semmi szükség, ráadásul az előzetes regisztrálással nem a tudatos szavazók tábora nő, hanem a bigott pártelfogultsággal rendelkezők aránya emelkedik.Tényleg ezt akarjuk?

Azok, akik a választás utolsó órájában döntenek, kire voksolnak (regisztráció nélkül ugye nem szavazhatnának) - de az ő szavazataik semmivel sem gyengébbek, semmivel sem érnek kevesebbet azokénál, akik büszke mellel, már az első lehetséges napon személyesen regisztrálnak (és azt hiszik, tudatosságuk okán ők jobb szavazók, mint azok, akik TUDATOSAN nem találnak maguknak pártot, akire voksolnának és esetleg végül protest szavaznak).

Másrészt: relativizál, hogy csak a külhöni magyarok regisztrálhatnak levélben. Micsoda egy agymenés ez? Nem elég, hogy számukra ez nem közvetlenül saját bőrre megy, még könnyebben regisztrálhatnak is?

Ha okvetlenül akarjuk a regisztráció intézményét, akkor magyarországi magyar állampolgárok számára ezt kétféleképpen tartom eflogadhatónak:
1.
a szavazáson való részvételt regisztrálni a személyazonosság és lakcím igazolásával a választás zárásáig lehet, a szavazókörben. De ugye gyakorlatilag majdnem ez történt eddig, hiszen aki megjelent, annak alá kellett írnia azt a már kész névsorban.
2.
a manyup-nyilatkozatok mintájára (ill. logikája alapján) csak azoknak kellene regisztráltatni magukat, akik NEM KÍVÁNNAK élni alapesetben már meglévő szavazati jogukkal - őket egyszerűen ki kellene húzni a MÁR LÉTEZŐ névsorból: kiábrándultak, a dönteni nem tudók, az esenményeket nem követők, akik úgyse mennének el, satöbbi, satöbbi...
Vélhetően sokkal kevesebben lennének az így regisztrálók (így volt ez a manyup nyilatkozatoknál is, mintegy 103ezren mentek el nemet mondani).

Ha esetleg van egyetlen félkézláb érved a regisztráció szükségessége mellett, akkor kérlek, légy szíves, tedd közzé, valóban érdekelne... Köszönöm!

Kelma 2012.10.03. 22:22:15

@aszekelyek: Biztos, hogy nekem akartál válaszolni? Elég értelmezhetetlen, amit írtál. Legalábbis nincs sok köze a bejegyzéshez...

bioLarzen 2012.10.03. 22:23:04

@Pipas: "Nem, nem korlátozhat semmi, de semmi az ég világon. Kivéve, ha túl fiatal vagy, vagy eltiltottak a közügyek gyakorlásától. Vagy ha nem igazolod magad a választáskor... vagy ha nem a megfelelő időpontban mész a szavazóhelyre... vagy ha nem a számodra kijelölt szavazóhelyre mész."

Persze, meg ha meghaltam. Vagy ha egy kutya vagyok. Vagy asztal.

bio

Pipas 2012.10.03. 22:24:18

@bioLarzen: Ezek is jók, ezek nem is jutottak eszembe. :)))

márta)) 2012.10.03. 22:24:45

Adatvédelmi aggályokat vetett fel a levélben való regisztráció terve"

atv.hu/cikk/20121003_adatvedelmi_aggalyokat_vetett_fel_a_levelben_valo_regisztracio_terve

Hát! ez valóban "teljes káosz".
:)

bioLarzen 2012.10.03. 22:27:06

@Herr SturmLikudnik: Igazából nem korrekció akart lenni, hanem kiegészítés - de ja, így jártam :)

bio

panelburzsuj 2012.10.03. 22:29:49

@unionista:

Azért nem mindegy a szabály, mert több fordulónál nincs előválasztási kényszer. Pontosabban: ott az első forduló tölti be az előválasztás szerepét.

dobzse.laci 2012.10.03. 22:30:04

Ööööö....
Ez mind szép és jó, hogy ilyen intenzíven rágjuk a regisztrációs gumicsontot, de senkinek nem b*ssza a csőrét a levélben SZAVAZÁS?

Ugyanis abból lesz a következő 2/3, nem a regisztrációban.
Már megint beetettek egy fél országot.
A nagy hörgés közepette a regisztrációból ki is tolathatnak, mert ők figyelnek az istenadta véleményére.
De a nagy tuti bennmarad.

etwas kultur muss sein 2012.10.03. 22:31:09

Török Gáborhoz:

" Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének"

"A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. A Medián adatai szerint a lakosság 80 százaléka ellenzi, köztük a fideszesek 51 százaléka is."

Adott egy párt, ami elsöprő többséggel nyerte meg az előző választást. Mondhatni, tényleg a többség akarata érvényesül azáltal, hogy ők vannak kormányon. Na, ez a párt gondol egyet és rendre olyan intézkedéseket hoz, olyan módon változtatja meg a demokratikus választások szabályait (tehát, aminek önmaga is köszönheti a győzelmet), amit a társadalom többsége (tehát, akik hatalomra juttatták a fideszt) ellenez. Mégis mi ez, ha nem a demokrácia vége (felé vezető egyenes út)?

Mondjuk kár a szócséplésért, a lényeg továbbra is ez marad:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."

Exminden 2012.10.03. 22:32:58

Csak a posztot olvastam, a kommenteket nem, elnézést, ha valaki már mondta és elnézést, hogy kissé felidegelődtem azon, hogy valaki képes ezt védeni. Nem, nem! Török Gábor, bszki, nem! Nem tud mindenki elmenni a postára. És regisztrálni sem tud mindenki elmenni. Én el tudok és el is fogok, mert Budapesten lakom és mert hála istennek olyan munkahelyem van, ahol elfogadják, hogy néha munkaidőben kell intéznem a saját ügyeimet (pl. nyugdíjpénztári nyilatkozás), vagy legalább kivehetek szabadságot ilyen marhaságok elintézésére, amit a zemberek kormánya miatt kénytelen vagyok. De mit csinál a tanyán élő? Mit csinálhat az, aki egy olyan faluban lakik, ahol nemhogy okmányiroda nincs félnapi járáson belül, de még posta sem? Vagy akit azonnal elbocsátanak, ha öt percet késik a gályáról? És a mozgássérült sem tud elmenni! És ha Mari néninek nincs otthon internettye, és tanyán él és még mozgássérült is? Előzetes regisztráció? Miért? Magyarországon ezzel megszűnt az általános választójog, ez van. Oszt magyarázod, hogy ájjj, csak béna a kommunikáció. Idióta.

jjulie 2012.10.03. 22:35:21

tökmindegy

a seggszájú felcsuti sántakutya és a pártja már megbukott

unionista (törölt) 2012.10.03. 22:37:48

atv.hu/cikk/20120216_laszlo_robert_es_toth_zoltan
tóth zoltán azt mondja, hogy előválasztás kell. a political capital meg azt, hogy lehetne mindenhol közös jelölt. de nem kell közös lista. a riporternő elmondja, hogy ez nagyon klassz. csak vissza lehet ezzel élni. mert mi van ha a kormánypártiak direkt "rossz" jelöltre voksolnak. a szakértők arra nem jönnek rá, hogy egyrészt a kormány, és nem a kormánypárti szavazó a bunkó. másrészt ha az előválasztás eredménye kétséges, akkor még mindig ott a reprezentatív felmérés lehetősége.

szerintem nyilván ezt kell csinálni. ha regisztráció van, akkor meg pláne. akkor a feliratkozási előkampány egy előválasztási kampány is egyben. ahol kiválasztják a "demokraták" a közös jelölteket. és az előválasztások eredménye majd eldönti, hogy hány párt indulhat külön, és kiknek kell szövetséget kötniük.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.03. 22:41:39

@aszekelyek:

Gondolatkísérlet a kedves vevőről, a boltosról és a jégkrémről...

A bolt előtt még nem tudod, hogy veszel-e jégkrémet (narancsos?, szegfűs?, zöldmoszatos?, stb...) de ezt amúgy is a bolt előtt, kint kell regisztrálnod (korábban, mert a boltos így dönt).

Nem regisztrálsz, mert bár van rá pénzed, akkor éppen nincs kedvedre egy jégkrém se (se narancsos, se szegfűs, se zöldmoszatos).
Aztán a regisztráció lejárta után egyszer bemész a boltba és bent mégis úgy érzed: "Húúú, de megennék egy jégkérmet (mondjuk narancsosat), nyami!", de már nem vehetsz (hiszen nem regisztráltál erre korábban), így jégkrém nélkül távozol).

Ha nem regisztráltatanak előre, akkor a boltban a fagyishűtőnél is dönthetsz, (sőt, még a pénztártól is visszafuthatsz, amíg nem fizetsz), hogy mégis veszel jégkrémet.

Szerinted mikor jár jól el egy boltos: ha regisztráltat, s így egy jégkrém eladása utáni haszonról vélhetően sok esetben lemond, vagy ha nem regisztráltat, s így van esélye, hogy minden kedves vevő, aki megkívánja, egy jégkrém megvásárlásával járuljon hozzá profitjához?

Ugye, nem kell mondanom: a bolt az állam, a jégrém a szavazatod, a pénzed a szavazati jogod, a boltos profitja pedig az a társadalmi hasznosság, hogy a szavazók igen nagyszáma szavazhat, ergo a végső eredmény szélesebb társadalmi véleményem nyugszik, legitimitása igen erős.

/Alapesetben még nem találkoztam olyan boltossal, aki regisztrációhoz kötötte volna, hogy vásárolj nála jégkérmet, ha egyébként van pénzed./

Ha viszont az történik, hogy regisztrálni a választás napján és helyszínén is lehet (a példában a boltban a fagyis hűtőnél), akkor minek ez az egész?

2012.10.03. 22:42:28

Lehetséges egyáltalán bármilyen mércével mérni, valamivel összevetni a magyar kormány tevékenységét? Mert már nem lehet összevetni a nyugati demokráciák mércéjével, de még nem értünk el a diktatúra állapotához, amikor feleslegessé vagy értelmetlenné válik mindenféle racionális elemzés, mert sajátos törvények alapján működik.
Valami azért mégis kezd világossá válni: a hatalmon lévők önképe (kinek kedvez) és ellenségképe (kitől vesz el).

ati27 2012.10.03. 22:43:59

jut eszembe: "De hova tűnt malacka69, ősfideszes cimboránk?" Ha jól láttam László56 még tartja magát.. Ja és egy előző hozászólásban leirtak már az én felyemben is megfordultak: Mikor lesz Török Gábor kormány-szóvivő.. Gondolom Giró-szász "használódik" rendesen.. Egyáltlán még ő van prorndon?

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 22:46:41

@törökgabor

Tisztelettel érdeklődnék, mi lenne az a "jól kigondolt érvrendszer", de legalább egy-két példa, ami a regisztráció mellett elmondható. Momentán nekem semmi épkézláb nem jut eszembe.

A másik, ami qurvára "érdekes", hogy elektronikus úton meg személyesen regisztrálva előírás, hogy azonosítható legyek, levélben meg nem??? Hát ez meg így hogy?

panelburzsuj 2012.10.03. 22:50:32

@Zébácsi:

A példa szép - de nem jó.

Ha a boltos azt sejdíti, hogy a betérők nagyjából azonos eséllyel húznak elő bukszát és pisztolyt, akkor inkább ki se nyit.

(A pénznek nincs szaga - ellentétben a vokssal... )

török gábor 2012.10.03. 22:55:25

"Az Alaptörvény említett rendelkezései és választási feliratkozásra vonatkozó Alaptörvényt módosító javaslat közötti ütközést, ellentmondást megítélésem szerint az Alkotmánybíróság vizsgálhatja..."

jogiblog.wordpress.com/2012/09/27/ficzere-lajos-megjegyzesek-az-elozetes-valasztasi-feliratkozas-valasztasi-regisztracio-tervezett-bevezetesehez/

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 22:55:44

@unionista:
"marika nénit kézenfogva be kell vinni a teleházba. azért, hogy ott ügyfélkaput nyissanak neki."

Sajna nem elég, ahhoz hogy ügyfélkapud legyen, az ÖKM-hoz is be kell menni igazolni magad.

Tehát ha ma valaki elektronikusan akar regisztrálni, az se ússza meg az ÖKM felkeresését előzetesen. Ha meg ezért odamegy, mindjárt regelhet is.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 22:59:19

@bioLarzen:
"Röhögni olcsóbban is lehet a kétfarkú kutya párton."

Bocsűáss meg, azok legalább egy dologhoz (röhögtetés) TÉLLEG ÉRTENEK :)))

biobender 2012.10.03. 23:03:16

@SzélsebesVelorex: "Adott egy párt, ami elsöprő többséggel nyerte meg az előző választást. Mondhatni, tényleg a többség akarata érvényesül azáltal, hogy ők vannak kormányon. Na, ez a párt gondol egyet és rendre olyan intézkedéseket hoz, olyan módon változtatja meg a demokratikus választások szabályait (tehát, aminek önmaga is köszönheti a győzelmet), amit a társadalom többsége (tehát, akik hatalomra juttatták) ellenez."

1933, Nemetorszag.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:04:46

@unionista:
"tóth zoltán azt mondja, hogy előválasztás kell."

Még igaza is lenne, ha megmondaná ki fizesse a révészt. :S

unionista (törölt) 2012.10.03. 23:06:35

@panelburzsuj:
persze ha kétfordulós rendszer van, akkor nem feltétlen kell ez. de még lehet, hogy akkor is megéri.

mert nagyon sok a se a kormánnyal, se az ellenzékkel nem szimpatizáló szavazó. és ha ő azt látja, hogy ezek télen bementek a plázába. tavasszal ott vannak a téren. oda lehet hozzájuk menni és lehet közülük válogatni. akkor az menő. ha nem csak egy ül ott magában, hanem ott ül a szoci, a liberó, a zöld, az uniópárti, vagy a semmilyen civil. akkor ebből a kínálatból megtalálhatja a neki leginkább szimpatikusat. függetlenül a beszűkült országos kínálattól.

flort 2012.10.03. 23:08:03

@Exminden: ne húzd fel magad, nem éri meg.

Én egy idő óta már csak azért olvasok NÉHA T.G. írásokat, hogy viszontláásam a paneleit (nincs vége a demokráciának és hasonlókat). És mindig az az érzésem, hogy Bajor Imre számát hallom, ahol néha elmondja: Én, a Gyula, meg az Ottó. A Tóth Ottó.

Na, ennyit tud TG. Egy ripacs. A különbség, hogy Bajor ezt valószínűleg tudja is magáról, ennek a pojácának még nem szóltak, hogy tulajdonképpen a véres taknyot kenegeti vékony rétegben nap nap után.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:09:07

@Fedor:
""A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. -
Egyelőre? Miért, később mitől szeretnék meg?"

:DDDDD
Kisorsolnának a résztvevők között 100-150 Ódi S8-at, mindjárt más szemmel nézne a jónép erre az"intézményre". :)))

bioLarzen 2012.10.03. 23:09:12

@It’s the economy, stupid: Egyetértek, de amit idéztél, azt nem én írtam, én csak beidéztem - mert arra válaszoltam ;)

bio

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.10.03. 23:11:12

Én azok közé tartozom, akik a regisztrációt önmagában kifejezetten támogatnák is. HA, egyszerűvé tennék a folyamatot, levél, sima internetes jelentkezés (nem ügyfélkapu!!!), okmányiroda-jegyző kombó már szerintem elég lenne. Így, ilyen formában, hogy még a leveles szavazás jogát is elveszik, számomra elfogadhatatlan.
Akkor már hagyjuk is az egészet a p*csába, ha a kormány az aktív korosztályt akarja támogatni, akkor ne nekik nehezítse már meg legjobban a regisztrációt!
Ekkora elszántságot a gyermekek után járó szavazati jog esetében kellett volna mutatni, fiúk! Az sem tetszett sokaknak, de legalább megfontolandó érvek voltak mögötte.

dzsugasvili 2012.10.03. 23:14:15

@biobender: Bocsánatot kérek, de én ilyenkor mindig nevetek, amikor ezt felhozzák példának. Ez a Fidesz olyan fokú túlértékelése, amit egyszerűen nem érdemelnek meg. Az NSDAP-nek volt egy komoly támogatottsága, mellette egy jól körülírható ideológiája (mindegy, mit gondolunk róla), és már a megerősödése is igen nehéz körülmények mellett ment végbe. A Fidesznek és KDNP-nek semmiféle ideológiája sincs, amihez ragaszkodhatnának, ráadásul abszolút nagyon jó körülmények között erősödhettek meg 2002-2010 között, illetve a rendszerváltás óta. A nácik sokkal inkább a mai Jobbikhoz hasonlítottak a megítélés tekintetében, így az elért 40% körüli eredményük duplán komoly szerintem 1933-ban abban az ellenszélben. Tovább a következő években olyan szociális intézkedéseket hoztak, amik még növelték is a népszerűségüket a széles tömegek körében (kb. a háborúig), nem pedig szembefordították őket magukkal. Ez a mai őrült megszorítások és korlátozások közepette igen nagy különbség szintén.

Így aztán e német mozgalmat összevetni a Fidesz kormányzásával igen nagy marhaság. Azok nagypályás diktatúra építők voltak, komolyan berendezkedtek hosszútávú működésre, valamint aztán a hatalmas háborúra. Fideszéket inkább valami kis putri dél-amerikai diktatórikus csoportocskához tudnám hasonlítani. Sosem engednek igazi tömegmozgalmat építeni, mert mindent maguknak akarnak páran, nincs ideológia, csak hatalommánia, stb.

ati27 2012.10.03. 23:16:57

@márta)):
Khm.. Ha a szocik választási csalással nyertek, akkor EZ MI? Ugy meghúzni a határokat, hogy "nekünk" kedvezzen, regisztrálni, sallala, sallala.. És mi van akkor ha kihirdetik választás előtt 2 héttel hétfői napon lehet regisztrálni 10-12 óráig.. Az mi lesz? :D Aki meg sorban áll 12 után elzavarják... Sorry, de miért nem teccetek előbb sorban állni.. Végül is TG ezt is meg tudja majd védeni: "mert ugye alapvetően a rövid regisztrációs idő alkalmazása nem ellenkezik a demokrácia rendszerével.."

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:21:00

@bioLarzen:
"amit idéztél, azt nem én írtam"

Öööö... lustaság fél egészség... nem kerestem vissza :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.03. 23:23:32

A regisztráció szerintem annyira nem is rossz az ellenzéknek, sőt...

Egyrészt a fidesz elfelejt egy fontos dolgot: ha valakit rá akarunk venni valamire (esetünkben arra, hogy ránk szavazzon), akkor feleslegesen nem baszogatjuk. Ez alapszabály. Aztán majd csodálkoznak, ha a fagyi visszanyal...

Másrészt a 2014-es választás (jó magyar szokás szerint) indulatból fog menni megint, indulatból viszont sokkal hamarabb ráveszik magukat az ember bosszantó és felesleges dolgok elvégzésére (esetünkben a regisztrálásra), mint azok, akik rezignáltan veszik tudomásul, hogy a sok rossz lehetőség közül még mindig a fidesz a legkisebb rossz. Az ellenzéki szavazókat sokkal könnyebb lesz felhúzni, mint a saját tábort megmozdítani.

Én szóltam... :)

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:26:02

@rockjano:
"mi van ha az EU megvétózza de már benne van az alkotmányban"

Fokoznám: megvétózza az eu pár nappal választások előtt...
Esetleg elhalasztják a választást, mert újra kell írni a törvényt...

biobender 2012.10.03. 23:26:16

@dzsugasvili: oszinten remelem, hogy igazad van. De nem hiszem.

ati27 2012.10.03. 23:27:53

@dzsugasvili:

Igen, mondasz valamit.. A fidesz jelenleg egyre kétségbeesve próbálja meg megtartani a hatalmát, amit szerzett.. Egyszerűen túlnyerték magukat, bazira felhigultak.. Sok "megélhetési" került közésjük.. Sőt aki nem az volt, talán ki is kopott közülük. Bizony, jól látják a mostaniak, ha kicsit is kevesebbel nyernek 2014-ben, akkor borulni fog a dominó.. Túl sok az "éhes" száj, és etetni kell őket.. Bizony előbb utóbb ki fognak hullani sokan.. Ha a gátlástalanabbja marad a pixisben, akkor azért buknak.. Ha meg forditva, akkor azért.. Szóval a sztorijuk bukásra van itélve... Aztán minél jobban ragaszkodnak a hatalomhoz, annál jobban kicsúszik a kezükből...

márta)) 2012.10.03. 23:28:09

@ati27:

Ilyenkor érzem azt, hogy már nem tudom, nevetni kellene e , avagy inkább sírni.
Össze-vissza kapkodás a hatalom megtartása érdekében?
Na. Igen. "sorban állás") volt ilyen régen is, csak akkor kenyérért, meg miegyebekért. Azt mondják. :)
Mostanában nincs ilyen, rendszeresen, de úgy látszik, hogy lesz??
:)

punkfrog 2012.10.03. 23:29:38

Amikor a MNYP pénzemet akarták elvenni rögtön tudtak azonosítani regisztráció nélkül automatikusan.Van még kérdés?

márta)) 2012.10.03. 23:31:00

Egyébként addig nincs baj, mig a Török Gábor "védi". :))

Akkor lesz/lenne a baj, ha végleg elfogyna a türelem a társadalom egy hatalmas- vagy bizonyos csoportjainál.......... Nem kell/kellene elfelejteni :), hogy az alvó elmék itt vannak közöttünk.
Szerintem.
hm?

rockjano 2012.10.03. 23:32:53

@It’s the economy, stupid:

Ja hát egyszerűen akármi lehetséges

A fidesz legnagyobb bűne nem a gazdaság tönkretétele vagy a demokrácia lerombolása. Hanem ez hogy a gátlástalanságukkal a társadalmi normákat teszik tönkre.

Ha nekik lehet akkor másoknak is lehet, sőt a következő hatalomnak kell is. Mindent lehet, nincsenek határok, törvények. Vannak kimondatlan viselkedési normák a politikában is, még nálunk is. Ezek most mind felrugásra kerültek

Ehhez képest már csak egy lépés az hogy ellenfeleinket meg is lehet öletni, vagy az újságírókat mint moszkvában...

panelburzsuj 2012.10.03. 23:34:04

@ati27:

És eztán jön még a járáshivatalok kialakítása (ki megy, ki marad a régi helyén, ki aesik kia két szék között...), az iskolaállamosítás (és tantestületrostálás...): tengernyi lehetőség kegyencek elhelyezésre - és még több a kőből is ellenség fakasztására...

panelburzsuj 2012.10.03. 23:38:47

@rockjano:

Erre mondtam én valami olyasmit pár napja, hogy eljátszották azt az igényüket, hogy velük bárki is méltányosan bánjon.

"Kívül helyezték magukat a társadalmon."

Még ezen a rongyos, szakadt, sumáksággal zsúfolt magyar társadalmon is.

Nem kis teljesítmény.

török gábor 2012.10.03. 23:39:00

@márta)): nem akartam közbeszólni, mert tényleg szórakoztató olvasni, hogy egyesek már kormányszóvivőnek látnak, ami igazán kedves megközelítés. de most már azért megkérdezem: melyik az a mondat ebben vagy a korábbi írásban, amellyel védem a regisztrációt, érvelek hasznossága mellett? tényleg annyira elborulhat az agy, hogy a felesleges és értelmetlen szavakat jónak és hasznosnak olvassa valaki? az persze kétségtelen, hogy nem érvelek amellett, hogy a regisztráció véget vetne a szabad választásnak, ahogy GYF ma mondta, de talán e két véleményen kívül lehet azért még más álláspont is...

korábban ulrike 2012.10.03. 23:40:46

Annyit módosítanék álláspontomon, hogy ez nem kapkodás. Valószínűleg régen elhatározott dolog. A kérdés, hogy adják be. A kockázat pedig az, a külföld nem fogja legitimnek tartani a választást.

bariga 2012.10.03. 23:41:10

@korábban ulrike: Aki nem tudatos, azt meg ledobjuk a Tajgetoszról, oszt jónapot

rockjano 2012.10.03. 23:42:34

@panelburzsuj: Igen sajnso teljesen egyetértünk

És az én félelmem hogy ennek hosszútávú következményei lesznek.

Még ha le is váltják őket 14-ben vagy akármikor az őket leváltók sem viselkedhetnek úgy ahogy az én izlésemnek az a legmegfelelőbb lenne.

Tényleg eljátszottak minden lehetőséget arra hogy tisztességesen bánjon velük akárki...

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:45:29

@rockjano:
"akármi lehetséges"

Van egy olyan gyanúm, hogy direkt csinálják, mert ezzel az ürüggyel tényleg el lehetne halasztani a választást. Nézd meg a többi eu-ellenes törvényüket, pontosan tudták, hogy eu-ellenesek, mégis megcsinálták, és ezzel húzták a tárgyalásokat, mint a szláv nótát. Ez a "harcmodoruk".

"fidesz legnagyobb bűne nem a gazdaság tönkretétele"

Nono, azért meg ne dicsérjük őket érte! :))
De egyetértek, azzal, hogy megmutatták a jónépnek, hogy a jogrendszer - a kotmányt is beleértve - egy seggtörlő, kihúztak a társadalom lába alól egy fajta biztos talajt.
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a szakmányban hozott törvények inkompatibilitása majd csak a "használat" során derül ki, lehet majd faragni a rendszert, amíg összecsiszolódik, mint 90 után; kb. 10 évbe telt, mire kimosódtak az egymásnak ellentmondó törvények. Persze akkor volt egy alkotmánybíróság is, amely komoly szerepet vállalt ebben.

dr. Balta$ár 2012.10.03. 23:46:55

@török gábor: nagyon buta vagy...

tegyük fel hogy igazad van. (ami persze kizárt, de mégis tegyük fel)

ha se ellene se mellette nincsenek érvek, vagy KÖZÖMBÖS hogy mi van a választójoggal...

akkor érdemesebb és mindenki érdeke hogy NE VÁLTOZZON !!!
közvetve: ez is a demokrácia egyik pillére a KISZÁMÍTHATÓSÁG...
a jogszabűjok megalázása a napi változtatgatása totál ERKÖLCSI-JOGI VÁLSÁG...

ennyi eszed nincs??? a diplomád drdajccsal együtt szerezted?

korábban ulrike 2012.10.03. 23:47:25

@bariga: Igen. Meg azt is, aki nem úgy tudatos, ahogy kell, vagy túl tudatos. Vagy valahogyan kiderült - persze törvényesen derült ki - , hogy nem jól szavazott (visszaélt a bizalommal), azt is. De ki bírja ezt Tajgetosszal. Lenin ezentúl nem azt mondja, 'mi a tosz', hanem azt, hogy tajgetosz. Ezt hivják a kultúra klasszicizálódásának.

rockjano 2012.10.03. 23:49:29

@török gábor: Kedves Török Gábor

Sok posztolónak az a gondja veled hogy a regisztrációt nem egyszerűen feleslegesnek és értelmetlennek látják hanem egyfajta politikai erőszaknak.

Én sem gondolom hogy emellett már nem lehet szabad választásokat tartani azt viszont gondolom hogy egy olyan választás ahol a választók számát ilyen mesterséges és véleményem szerint mélyen tisztességtelen eszközökkel korlátozzák már sosem lesz ugyanaz, sosem lesz úgy és annyira legitim, győzzön ezen akárki is. Tehát ha pl. Bajnai győz egy esetleges pártszövetség élén még neki sem lesz ugyanolyan legitimitása mint az eddigi körülmények között.

Amit a hatalom csinál az nem szimplán egy nagyon elrontott marhaság hanem annál sokkal súlyosabb és sokkal nagyobb károkat okozó aktus.

De persze lehet hogy te ezt máshogy gondolod.....

Nagyon köszönjük a posztokat ezentúl is, jó itt vitázni (és köszönjük hogy követed a csevelyt)

jano

Patreides · patreides.blog.hu 2012.10.03. 23:51:27

Egy olyan rendelkezés, ami hatásában nyilvánvalóan csökkenti a választáson résztvevő szavazók számát, az már önmagában csökkenti a demokráciát. Főleg úgy, hogy az a párt hozza meg ezt a törvényt, amelyiknek a szavazói a legjobban mozgósíthatók.
Az pedig, hogy a meghozott jogszabály már a következő választáson alkalmazásra kerül, a következő botrányos dolog, ami a demokráciát szűkíti. Ilyen módszerekkel demokratikus úton magát a demokráciát meg lehet szüntetni, ezért nem változtat tisztességes párt a választást alapvetően befolyásoló szabályokon úgy, hogy az már a következő választásra is vonatkozik. Legfeljebb akkor, ha azzal a pártok döntő többsége egyetért, azt megszavazza.
Ez vonatkozik a parlamenti képviselő létszámának csökkentésére is, ennek sem szabadna normális országban már a következő parlamentre vonatkoznia. Azért nem, mert ezzel a képviselők simán és tömegével zsarolhatóakká váltak: "ha nem szavazod meg azt, amit parancsolok neked, mész a levesbe". Hiszen a következő választáson már csak a képviselők töredékére lesz szüksége "a Pártnak".
A szokásjog és az un. íratlan törvények nem véletlenül létezik, és nem véletlenül alakult olyanná, amilyen eddig volt a demokráciákban.
Ezen az egészen (a demokrácián, a szokásjogon, az írott értelmes jogszabályokon, és rajtunk, embereken) a hatalmi arroganciával és a zugügyvédi mentalitással fejtetőig átitatott jelenlegi vezér (és a kiválogatott, rövid pórázon tartott sleppje) minden gond nélkül úgy dübörög át, ahogy a tank hajt át egy fekvő emberen, simán, minden tétovázás nélkül, úgy, hogy közben meg sem döccen...
Ami marad utána, az valami ocsmány förtelem, az embernek a gyomra kifordul.

török gábor 2012.10.03. 23:53:17

@dr. Balta$ár: már hogyne lennének ellene érvek. itt van, ennél egyértelműbben hogyan írjam le?

"Sajnos azonban itt egy arzenálnyi politikatudományi kutatás, kísérlet, munka áll mögöttünk, amelyek többé-kevésbé mind ugyanazt bizonyítják: az elkötelezettebb és felkészültebb választók nem hoznak okosabb, bölcsebb, igazolhatóbb döntéseket, mint kevésbé informált, politikailag kevésbé művelt társaik. Összességében így a politikai rendszer szempontjából kedvezőtlen a mérleg: a feliratkozás (nem általában, hanem az alkalmazása ott, ahol használható választói névjegyzék létezik) nagy valószínűséggel csökkenti a politikai részvételt, ami pedig a választás legitimációs funkcióját gyengíti. A politikai akadályverseny valódi tudásban megjelenő haszna így csak a politikai pártok szervezeti oldalán jelentkezik: ők tényleg rá lesznek kényszerítve arra, hogy még jobban ismerjék választóikat, még professzionálisabb listákat gyártsanak és végső soron még többet költsenek a közvetlen elérésre. A feliratkozással tehát nem a politikusokról döntő választók lesznek okosabbak, hanem ellenkezőleg, a politika tud majd többet rólunk, választókról. Ami nem tragédia, nem is lenne hungarikum, s az is igaz, hogy ettől még egyaránt lehet kormányt váltani és megtartani. Ám aki érvelni akar az új rendszer mellett, nem árt, ha tisztában van vele, hogy pontosan mit is támogat."

bocsánat, ha persze az kell, hogy fúj és felháborító és mondjon le, akkor tényleg nem ezt az oldalt kell olvasgatni...

campobaszo 2012.10.03. 23:53:40

@török gábor: " jogiblog.wordpress.com/2012/09/27/ficzere-lajos-megjegyzesek-az-elozetes-valasztasi-feliratkozas-valasztasi-regisztracio-tervezett-bevezetesehez/ "

Nagyszerű a cikk!Ha belinkelted,akkor gondolom el is olvastad.Ha elolvastad,akkor pedig újragondolod,hogy a választójog korlátozására tett kísérlet nem csupán "felesleges és értelmetlen",hanem a szabad választás,a demokrácia legalapvetőbb intézménye elleni durva támadás,amely Ficzere Lajos végkövetkeztetése szerint is magába az alkotmányba ütközik,nemzetközi szerződéseket,egyetemes emberi jogot sért.Külön-külön se lenne jó,de így együtt józan ember nem gondolhatja "bénázásnak"!

rockjano 2012.10.03. 23:54:23

@It’s the economy, stupid: "Nono, azért meg ne dicsérjük őket érte! :))"

nKem akarnám semmiképpen sem, tekintettel már csak arra is hogy az én kis személyes mikro-gazdaságomat rendesen tönkretették.

Pedig én viszonylag fiatal vagyok és vállalkozó akár célközönség is lehetnék...

Én egy tökéletes példa vagyok arra hogy a vállalati különadók hogy teszik tönkre az ezeknek a cégeknek bedolgozó magyar kisválllakozásokat. Olyan szinten van jegelve minden hogy az már szinte röhej...

Exminden 2012.10.03. 23:54:46

@flort: kösz a vigasztalást, a "tulajdonképpen a véres taknyot kenegeti vékony rétegben nap nap után" különösen jó volt :-)) Sajnos továbbra is mérges vagyok, haragszom, satöbbi, de legalább nevettem egy jót, köszi.

bariga 2012.10.03. 23:57:15

@Megfigyelo: szerintem ha valaki szegény, még nem jelenti azt, hogy hülye is lenne. Miután őrületes iramban szegényedünk el, regisztrálni fogunk az őrült rendszer ellen.És amíg ottan ácsorgunk a regisztrációnál, gondolkodunk, hogy biztosan nem szavazunk arra az őrültre, aki ide küldött bennünnket. Én már írtam egyszer, hogy nem is kell ellenzék, a Fidesz saját magát buktatja meg.

It’s the economy, stupid 2012.10.03. 23:57:15

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
"Így, ilyen formában, hogy még a leveles szavazás jogát is elveszik, számomra elfogadhatatlan."

Nem sokat veszítesz, az eredeti javaslat szerint a magyarországi lakhellyel rendelkező választóknak mindössze 15 nap állt volna rendelkezésükre úgy, hogy a 15 napon belül be is kellett volna érkezzen a leveled...

Exminden 2012.10.04. 00:01:03

És az megvolt már, h. a legújabb javallat a T. házban, hogy ne legyen boríték a szavazólapokhoz?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:01:30

@cincinnatus: jézusom, mi lesz a Gáborral a lájkod nélkül... nem lennék a helyében, na...

márta)) 2012.10.04. 00:02:36

@török gábor:

Bocsánat! Kedves Török Gábor, de most én sem értem, hogy én miért látnám Önt kormányszóvivőnek. Én Önt kiváló politikai elemzőnek tartom.

Hogy egyesek mit értenek félre és mit nem én arról nem tehetek.
Hát! Én egyáltalán nem szoktam félreolvasni az Ön szavait, gondolatait.

Nem, az én agyam annyira nem borul el.

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. Ennek ellenére a regisztrációról szóló vitában a kormány nem indult eleve vesztes helyzetből"
@ati27: Szerintem ezt értelmezte félre. Vagy, nem tudom, Őt kellene kérdezni.
Én nem akartam Önt megsérteni. Valami nagyon félreértett. Úgy gondolom.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:03:26

@török gábor: "a politikai rendszer szempontjából kedvezőtlen a mérleg: a feliratkozáscsökkenti a politikai részvételt, ami pedig a választás legitimációs funkcióját gyengíti... A politikai akadályverseny valódi tudásban megjelenő haszna így csak a politikai pártok szervezeti oldalán jelentkezik..."

vagyis TÁRSADALMILAG ROSSZ... a pártoknak jelent csak előnyt...

akkor mi a lóf@szér nem ezt írod le, hogy az ügy egyértelműen VÁLLALHATATLAN
felesleges energia kommunikációval leplezni,
enynire nyilvánvalóan blődséget a fides mafia sem csinál... ez: TERELÉS (gumicsont)...

eccer írj má valami konkrét álásfoglalást...

ha csak 100ad anynira értenél a szakmádhoz és lennél tisztességes mint Ángyán (viszonyul a sajátjához) már te lehetnél a politológusok kirája...

index.hu/video/2012/10/03/angyan_onfoglalkoztatas_vagy_halal/

unionista (törölt) 2012.10.04. 00:04:02

@It’s the economy, stupid:
mibe kerül télen beülni egy plázába? mibe kerül tavasszal kimenni a térre? sok pénz a pártközpont országos kampányához kell. mert meg kell venni a médiafelületet. de ehhez nem kell semmi, vagy alig valami. oké, lehet, hogy rengeteget kell a jelöltnek ülni, állni a legforgalmasabb tereken. de a regisztráció ebben azért nagy segítség, mert egy, vagy néhány helyre kell odamenni. a jegyző elé. és azt nem lehet betiltani. mert akkor az van, mint 88 március 15-én. hogy nem lehet gyülekezni, mert nincs engedély. a békés gyülekezés joga mindenkié. rendőrt hívnak, hogy a jegyzővel szemben a kávéházban ne lehessen ellenzéki. vagy mi? az ellenzékből a minimális politikai rátermettség hiányzik.

korábban ulrike 2012.10.04. 00:07:07

Egyébként még az is lehet, hogy a nemzetgazdaság óvása érdekében csinálják ezt a regisztrációt. A legelesettebb rétegek - tegyük fel - nem regisztrálnak tömegesen, akkor a pártok választások előtti meleg levessel vendégelési, mosópor ajándékozási, stb költségei nagy mértékben lecsökkennek. Az állandó lakcímet hirtelen változtatók számának csökkenése miatt kisebb lesz lesz az bürokrácia túlterhelése. Szóval ez a fellendülést szolgálja.
Arról nem is beszélve, hogy a lecsökkent halmazt Kubatov egy régebbi egymagos gépen is simán futó ingyenes adatbázis kezelővel - mondjuk egy My SQL Server Express version próbaváltozata - is megmondja, hol, mi lesz az eredmény.
Vagy nem, és jól pofára esnek.

panelburzsuj 2012.10.04. 00:07:52

@török gábor:

Felesleges és értelmetlen a dísztárcsa a kispolszkin.

Káros, vagy hasznos-e a feliratkozás megkövetelelése egy már meglevő (de valaha igen sok áldozattal kiverekedett...) alapjog megtartásához - a választókra nézve?

Vagy ez a szempont tényleg nem tartozik a politikai elemzés tárgykörébe? Csakis az, hogy a választandókra hogyan hat - vissza?

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:08:20

már csak azt nem értem hogyan ment át a 1/2csuti szűrőn Ángyán ?
amikor a fides mafia meghalgatás pedig szinte tökéletesen funkcionált
egy szakmailag kompetens és/vagy tisztességes embert sem engedtek be a frakcióba...
kivéve Ángyán ! vajon hogy történt ez??? skandallum ! vagyis OV se tök életes !

török gábor 2012.10.04. 00:08:54

@dr. Balta$ár: a világért sem szeretnék vitatkozni, de biztos, hogy csak úgy lehet fogalmazni, ahogy más jónak gondolja? csak az az egyetlen megközelítés az okos és tisztességes? ha azt mondom, amit gondolok, hogy ebben a formában csökkenti a választás legitimációs funkcióját, akkor addig nem vagyok tisztességes elemző, amíg nem írom mellé, hogy rossz, vállalhatatlan, maffia? bocs, de ez szánalmas.

punkfrog 2012.10.04. 00:10:02

@török gábor: Aki Orbán Viktorral egy páholyban ül egy meccsen, sőt még akkor is ott van mikor Sousa meglátogatja a "vezért" attól természetes ha Gyúrcsányozik!De nem GYF az egyetlen aki szerint a regisztráció véget vet a választási szabadságnak.Te is leírtad:a lakosság 80%-a ellenzi, felesleges és értelmetlen!A következő meccsen elmondhatnád Viktornak is!

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:11:13

@rockjano:
"az én kis személyes mikro-gazdaságomat rendesen tönkretették."

Én sajnos már nem vagyok annyira fiatal, és amondó vagyok, hogy az élet (vö: kenyér) mindennél előbbre való. Ha valakit olyan helyzetbe hoznak, hogy nem tud rendesen enni adni a gyerekének, annál nagyobb gaztettet nem lehet ellene elkövetni.
A eccerű paraszt arra ébredt rá, hogy "ezeket" rohadtúl nem érdekli, hogy ő él-e, hal-e. Miközben kéthavonta emelgetik a saját, amúgy sem alacsony juttatáskáikat. Ebbe fognak belebukni.
Az átlagember tojik a közjogi rendszerre. A munkaügyi változásokat (műszakpótlék eltüntetése pl.) is csak akkor "vették észre", mikor 10 rugóval kevesebb volt a borítékban pedig az LMP népszavazást akart az ügyben, csak ugye nem érte el az ingerküszöböt az aláírásgyűjtés.

török gábor 2012.10.04. 00:12:25

@punkfrog: itt az ultima ratio. gratulálok :) most majd megint csendben maradok.

bariga 2012.10.04. 00:13:53

@korábban ulrike: :-) Meg persze hogy ki a tudatos, azt majd Orbán dönti el

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:14:19

@rockjano: hihi, ha jobban megnézed ezt a - potenciális leváltó - csapatot, mondjuk Józsától Szanyin át a Lendvaiildinéni utódának tűnő, csinos seggszájú nőig, nem is értem, hogy jut eszedbe az "ízlés" szó...

rockjano 2012.10.04. 00:14:45

@török gábor: No most én kérek punkfrog nevében elnézést!!!

panelburzsuj 2012.10.04. 00:15:25

@bariga:

Az önbuktatás sok évszázados magyar hagyomány, úgyhogy te csak ne idegenszívkedjél itten, jó?

-HVC- 2012.10.04. 00:15:38

TG smiling behind people...

"A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók."
Így is lehet mondani. Meg úgy is, hogy a t. barátaid (és munkaadóid) a maguk ravasz és pofátlan módján szépen felszámolják a rendszerváltás legnagyobb érdemét, a demokráciát.

A szocikat ilyen lépések miatt már rég keresztre feszítették volna. (Mint a reg., a bírók s...berúgása, jóbarát feleségét a kúria élére, ismert politológusokat maguk mellé állítani €€€, stb.)

Nem jósolok túl szép jövőt a barátaidnak. És sajnos a volt (...) Magyar Köztársaságnak sem.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:16:47

@török gábor: "csökkenti a választás legitimációs funkcióját"

= csökken a demokrácia = haladunk a diktatúra felé ugyebár... de ez nem gond ?...

a fides szándéka nyilvánvaló... a külhoni szavazatokkal 20év hatalom... (mikola)
mindenáron megakarlya tartani a 6almat...
ez csak 1 felszíni jel... hogy össze-vissza Qrja a választási törvényt...
nyilván nem is ez fővonal...
bár a külhoniak vásárlása-segítése kontra hazaiak kizárása persze jól jön nekik...

hogyan lehet 1 ijjen ajjas társasággal bármijen közösséget vállani? van az a pénz?

rockjano 2012.10.04. 00:16:52

@It’s the economy, stupid: No meg az LMP-sek is iszonyú bénák ám.

Van egy kedves LMP-s barátom, mondta hogy a kongresszusok után annyira el van keseredve hogy legszivesebben azonnal kilépne a pártból :-)

márta)) 2012.10.04. 00:18:26

@török gábor:

Még annyit! Már bocsánat! Nem az volt a lényeg a kommentemben, hogy Ön véd e valamit, avagy sem.
Hanem esetleges szélsőséges megmozdulások.

punkfrog 2012.10.04. 00:19:30

@török gábor: inkább próbáld néha meggyőzni a Viktort!Hogy miről azt rád bízom!:))))Mondjuk, hogy "monnyon le!!!":)))))

rockjano 2012.10.04. 00:20:05

@Hepci: Hepcike láttad már kedvenc fideszes képviselőidet nyilatkozni..pl. a Budait árrghhhhhh mega többit.... harakiri...

Ne hepciáskodj itt nekem légyszi....

korábban ulrike 2012.10.04. 00:20:21

@panelburzsuj: "Felesleges és értelmetlen a dísztárcsa a kispolszkin."
Ha már a halálba, szép lovon - mondják a szlovákok. De ez a kispolszki ló egyre randább.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:22:28

@dr. Balta$ár: nem koncz-entrállsz elégé... ijen kés-őnn iss figyellni kel...
Szóval: lyel.

korábban ulrike 2012.10.04. 00:22:32

@Hepci: Látom neked is van egy pár díszlájkod, vagy hogyan mondják.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:22:51

@unionista:
"de ehhez nem kell semmi, vagy alig valami"

Azért rengeteg aktivista kellene hozzá. A jelölt nem tud minden kis 3,14csányi faluba személyesen elmenni. Az aktivista mellé kellhet még autó, benzin, szóval azért nincs ingyé. Karácsony panaszkodott, hogy nincs ilyesmire elegendő tartalékuk, sőt, van még adósságuk, a maszopnak persze nem gond.
A média-felület a köztévében elvileg mindenkinek egyenlő mértékben ingyen járt, a város teleplakátozása, meg a hidak zászlócskázása, az tényleg baromi sok pluszba kerülhetett, nem tudom a hatása mennyire arányos az árával.

bariga 2012.10.04. 00:24:16

@unionista: akkor már lehet a piacra is menni, a politikus leül a kofák közé, és lasszóval fogja delikvenseket. Itt a finom friss regisztrációra való, Jöjjön vegyen! Viszem!
Talán mégis röhögni kellene az egészen és nem foglalkozni vele többet.

törökülés 2012.10.04. 00:24:55

@török gábor:

A Fidesz az eddig jól működő egész választási rendszert átszabta a saját vélt érdekei szerint. És a változtatgatást a regisztráció lezárulása után - a regisztrációs eredmények ismeretében - korlátlanul folytathatja. ( Ahogy az alaptörvényt is módosítgatja.)
Erről mit gondol egy elemző, aki például végighallgatta Sólyom László Aszófőn elmondott nagyon éles kritikát megfogalmazó beszédét a Fidesz ténykedéséről?

Szóval ha már a Fidesz két évi gátlástalan kormányzásával leverte a lécet, elég annyit mondani, hogy " időnként félelmetesen béna"?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:25:31

@rockjano: ha esetleg aggódnál, hogy az ellentáborod gyarapítom, megnyugtatlak: ezúttal se megyek majd szavazni. :)

Budai Gyuszi még bepróbálkozhat, ott vannak az adataim a blogon - pl. kinyalhatja a sheggem.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:25:32

@Hepci: ha felspanolom magam akkor nem tudok a hejesírásra figyelni...

pl a "vidi páhoj" ban azt kérdezném a 1/2csutitól, hogy ő hány L-lel írná a zálamfőt?

és hogy a szotyizást azt mejik egyetemen taníccsák?
aztán meg hogy a vidi kőcségvetése anyni mint a többi nb1es csapaté szumma:
"mi van viki kém (mert ügynök volt!), NAGY PÉNZ KIS FOCI ?"

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:28:05

@török gábor:

Nono, ha kimegy az ember a parkettre, ne sértődjön meg, ha felkérik...:))

Inkább a "jól kigondolt érvrendszer" ügyében hallanánk valamit szívesen, azaz hogy egy "profi" mivel tudta volna eladni a jónépnek ezt az ötletet.

Profi ugyebár az, aki bármire, meg az ellenkezőjére is rá tudja dumálni az embert :))

bariga 2012.10.04. 00:29:50

@panelburzsuj: az tuti, hogy én már kaptam egy nagy feketepontot a Kubatov-listán.

panelburzsuj 2012.10.04. 00:29:54

@dr. Balta$ár:

A tatabányai polgi se tökhülye az energetikához.

Vagy Font Sándor szintén a földhöz. (Budaihoz képest legalábbis...)

Csak ha szakma és politika ellentmondana, akkor nem kérdéses, melyik mellett kell kiállniuk.

A Fidesz mindaddig kockáztatni kénytelen, amíg föl nem találják a klónozható Szíjjártót.

-HVC- 2012.10.04. 00:30:15

@törökülés: "A Fidesz az eddig jól működő egész választási rendszert átszabta a saját vélt érdekei szerint."

TG valószínüleg ezt maga is tudja. Csak perpill jobban megéri "semlegesen elemezgetni".

"Mert biztos, hogy mindenben van valami jó is." Hát ja. Ebben igaza is van. Csak, hogy kinek jó...

Exminden 2012.10.04. 00:30:54

@török gábor: Lassan mondom, hogy megértsd: az előzetes regisztrió a tervezett (és tovább, és még tovább nehezített) formában azt jelenti, hogy megszűnt az általános választójog kis hazánkban. Milyen ország az, ahol nincs általános választójog? Na?
Engem is baromira bosszant, h. olyanok is szavazhattak eddig, akiknek fingjuk nincs a világ dolgairól. vagy 2e Ft-ért átjelentkeznek hirtelen másik körzetbe botrányt csinálni. De első esetet el kell tudni viselni (vagy tetszettünk volna rendesen oktatni őket), második esetet pedig majd az OVB kivizsgálja. Jahh, hogy már nincs OVB. Bocsika, erről megfeledkeztem.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:31:48

@panelburzsuj: ???? hitványabbakat nem talált OV? vagy még nem volt idő idomítani őket ? vagy csak "időnként félelmetesen béna"?

tűrhetetlen hogy értelmesebb emberek ott lehetnek... ki kell b@szni őket mint Mádit

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:35:08

@bariga:
"a politikus leül a kofák közé"

:DDDDD

Elképzeltem, amint a kormánypárti politikus tekkel körítve, a párolt zőccségről hercigeskedik a kofákkal. :))

De unionistának igaza van, nem szembe-huggyantani kell a szelet, hanem a vitorlát fúvatni vele, ha ez az adottság, akkor ki kell aknázni a benne rejlő lehetőséget.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:36:12

@dr. Balta$ár: ez lyó, úly ért-elme lett:
felspanolom magam = találkozom barátaimmal.

rockjano 2012.10.04. 00:36:39

@Hepci: Nem aggódom és szerintem menj el szavazni, mégha ezekre is szavazol. Fontos a részvétel...

török gábor 2012.10.04. 00:37:03

@It’s the economy, stupid: ha ilyesmit szeretnék csinálni, valamelyik párt tanácsadója lennék. de nem szeretnék.

@törökülés: tényleg csak ennyit mondtam volna? javaslom újra- vagy elolvasni a 468-as bejegyzést.

@Exminden: gyorsan is értem, de azért szabad nem egyetértenem, ugye? szerintem ezzel még nem szűnik meg az általános választójog, viszont csökken a választás legitimitása, ha kevesebben mennek el, mint mentek volna regisztráció nélkül.

mindenkinek jó éjszakát!

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:37:11

@bariga:
"kaptam egy nagy feketepontot a Kubatov-listán."

Honnan veszed, csak nem behívtak pol-szolgálatra...? :))

pad78 2012.10.04. 00:38:45

@török gábor: Kedves Gábor! Szerintem ne húzd fel magad! Közel három éve olvashatsz ilyen és ennél még szánalmasabb hsz-eket a blogodon. Inkább vond le a nyilvánvaló tanulságot: hiába kötelező regisztrálni a hozzászólás írásához, az aktív hozzászólók ettől még nem értik meg feltétlenül (néha nagyjából sem), hogy mihez szólnak hozzá. :-) Kell ennél erősebb példa arra, hogy a regisztráció önmagában semmit nem visz előre?

panelburzsuj 2012.10.04. 00:41:21

@It’s the economy, stupid:

Harangoztak már arról, hogy jelöltenként adnának 2-3 állami milliót. 200 ajánló aláírás ellenében.

Amúgy meg tényleg az van, hogy akinek semmiféle támogatottsága nincs (nem hívják meg egy zsíroskenyérre a felkeresett mamák, nem kap fél tank benzint egyik-másik haverjától, nem csinál neki honlapot az unokaöccse) az ne akarjon törvényt hozni egy országnak.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:41:34

@török gábor:
"ha ilyesmit szeretnék csinálni, valamelyik párt tanácsadója lennék"

Bocsánat, de amatőr vagyok, nem lehet az ötleteket ingyé' szórni...
Akkor bele kell nyugodnom, úgy halok meg, hogy nem hallottam meggyőző érvet a regisztráció mellett.

bariga 2012.10.04. 00:42:06

@It’s the economy, stupid: egyetértek, nem is kell már olyan nagy szél, szellőcske is elég lesz.
Csak az alpáriságra akartam célozni, mert tényleg megvásárolhatók leszünk. Vagy benne van a törvényben, hogy tilos egy kis kellemes városnézéssel és ebéddel összekötött ingyenes regisztrációs túrát szervezni?

bioLarzen 2012.10.04. 00:42:07

@jjulie: "a seggszájú felcsuti sántakutya és a pártja már megbukott"

Hát, sajna még minden közvéleménykutató szerint vezetnek...

bio

bariga 2012.10.04. 00:45:42

@It’s the economy, stupid: csak nem gondolod, hogy nem olvassák ezt blogot? A francba erre nem gondoltam, még a végén tényleg szolgálnom kell

bioLarzen 2012.10.04. 00:45:58

@It’s the economy, stupid: "lustaság fél egészség."

Akkor én teljesen egészséges vagyok ;)

bio

bioLarzen 2012.10.04. 00:47:56

@pad78: Mondjuk, az egy érdekes kísérlet lenne, ha csak úgy lehetne a blogba írni, hogy előbb regisztrálni - majd azután csak két hónap múlva kommentelhetsz legelőször.

Fogadjunk, hogy az egybitesek felét megúsznánk?

bio

bariga 2012.10.04. 00:49:16

@Exminden: de hát miért pont az OVB-t keresed, már a többi demokratikus intézmény sincs meg régen, elég csak az Alkotmánybíróságra gondolni.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:49:47

@panelburzsuj:
"jelöltenként adnának 2-3 állami milliót"

Micsoda-a-a-a? Nehogy elinduljak! :DDD

Van egy barátunk, aki eccer úgy berágott a helyi ÖKM-ra, hogy elindult a választáson: összeszedte a kopicédulákat, járta a körzetét, mi haverok is segítettük ezzel-azzal, szórólap nyomtatás, plakát, stb., de így is elcseszett egy valag pénzt, a zasszonyt a guta ütögette, hogy a "vén marha" ilyenekre szórja a zsozsót. Aztán nem került be, de a kalandjaival hónapokig szórakoztatott minket.

panelburzsuj 2012.10.04. 00:51:27

@bioLarzen:

Na nem biztos:

merugye ha a komment is csak két egymást metsző vonalkából állhatna ... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 00:55:56

@bariga: itt van helyette Aszekelyek.
Nem elég?

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 00:56:23

@bioLarzen:
"Fogadjunk, hogy az egybitesek felét megúsznánk?"

Pont fordítva: csak azok maradnának. Aki nem megátalkodott, az továbblép, mert az események is haladnak tovább.

panelburzsuj 2012.10.04. 00:57:01

@It’s the economy, stupid:

Pár hete szellőztetgettek ilyet. Lesz zsozsó - de szigorúan el kell vele számolni. Szóval természetét tekintve inkább utalvány, mint pénz.

Elő is jöttek rögtön olyan ötletek, hogy nyilván állami pénzből akar majd a Fidesz "álellennzéki álcivileket" indítani a jónép összezavarására. Aki aztám majd tuti nem alkusznak senkivel, de nagy barátjai lesznek a szegényeknek és kisemmizetteknek...

Exminden 2012.10.04. 00:57:54

@török gábor: "szerintem ezzel még nem szűnik meg az általános választójog, viszont csökken a választás legitimitása, ha kevesebben mennek el, mint mentek volna regisztráció nélkül."
Volna, volna. Ha sínen járnék, én lennék a villamos. És majd a Századvég jól felméri, hogy pont elegen mentek el, majd mibe kerül beleírni a hetente átírt alaptvbe, hogy ez így legitim.
Jó éjt neked is.

Exminden 2012.10.04. 01:00:10

@bariga: öreg vagyok és lassú. azért. Néha eszembe jutnak a régi jaó daógok.

jet set 2012.10.04. 01:00:21

@Exminden: És ezek a szerencsétlenek hogyan cserélik le a személyi igazolványukat? Ha azt meg tudják oldani, akkor a regisztrációt miért nem?

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:00:38

@Hepci:
"Aszekelyek - Nem elég?"

Micsoda? Nagyon is. Sőt: mikor benyom, még sok is.

Hogy van az epikondilytised?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 01:03:17

@It’s the economy, stupid: gyógyulóban.
Bár ma rémesen teniszeztem így is.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:05:48

@panelburzsuj:
"álellennzéki álcivileket"

Hahaha! Mit mondjak: minden megoldás érdekel...?!
Persze az ilyen ragyogó melók úgyis a bennfenteseké lesznek: mint a svejci takarítás... :DDD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 01:05:53

@bariga: bocs!

Még felébred és újra munkába áll...

Exminden 2012.10.04. 01:06:05

@jet set: hány évenként kell sz.ig.-et cserélni?

bariga 2012.10.04. 01:10:13

@jet set: na látod, ha van személyigazolványuk, akkor már regisztrálva vannak kis hazánkban, sőt lakcímkártyánk is van , tehát kétszeresen is regisztrálva vagyunk. Jogosítvány, TB kártya , útlevél, Kubatov-lista...
De az tuti, hogy meg fogjuk nyerni a regisztrálási világbajnokságot. Végre valamiben elsők leszünk.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:12:37

@Hepci:

Ismerem a problémát :))

Amit el tudsz képzelni, a szteroidoktól az ultrahangig, minden csak annyi ért, mint halottnak a beöntés. Mindaddig, amíg nem hallottam a lökés-terápiáról. Amit én aztán egy db. gumikalapácsra egyszerûsítettem :)) Most épp a hüvelykujjam alapizületét "kezelem", már egész jó.

Ismered?
www.dolomit-med.hu/tevekenysegek/lokeshullam-terapia/27-sokkterapia-lokesterapia-ismerteto.html

bariga 2012.10.04. 01:16:37

@Hepci: Hú akkor megyek, mert ma tuti kihúztam a gyufát megint.

Jó éjt!

JosephSmith 2012.10.04. 01:16:50

@dr. Balta$ár: " politológusok kirája..."
Tanuljál már meg helyesen írni, te szerencsétlen.

WLaci 2012.10.04. 01:17:53

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom."

Micsoda egy minősíthetetlen senki vagy te, b+

Exminden 2012.10.04. 01:22:11

@bariga: @jet set: április 28-án költöztem, a villanyos cég még három hónapig nem bírt (az átjelentés ellenére) a nyomomra akadni, de egy konzultációs levél már május 31-én a postaládámban volt. Szóval, miért és hova regisztráljak még? Szívesen, megoldom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 01:22:37

@It’s the economy, stupid: nem.
Amikor már nem fájt nagyon, kaptam egy komplex kezeléssort lézertől mélyhűtésig k. drágán egy híres fizikoterapeutánál.
Úgy tűnik, használt, vagy legalábbis nem hátráltatta a gyógyulást. :)

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:23:59

@panelburzsuj:
"amíg föl nem találják a klónozható Szíjjártót."

Alakul a dolog, nézd meg a giroszt. :))

Errõl a szakállas vicc jut eszembe: orosz pályaudvarokon felszerelnek új készülékeket: automata borotválkozó-gépeket. Külföldiek nem értik: hogy lehet ezt használni, mindenkinek más formájú/méretû a zifferblattja.
Válasz: kezdetben...

Bárkit raksz be erre a remek munkára, elõbb-utóbb szíjjártó lesz belõle.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 01:27:50

@JosephSmith: tudd ő, csakk unor-tódokszikusan igyekkszik kifelyezni magátt.

unionista (törölt) 2012.10.04. 01:28:47

@panelburzsuj:
akkor tudod mi lesz? egy faluban, vagy a tömbházban (cca. 200 lakos) mindenki körbeajánl mindenkit. ha ezért 20 ezer forintot fizetnek, (nem 2 milliót, hanem 20 ezret), akkor ebből botrány lesz.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:29:00

@bariga:
"még iszik is?"

Szerinted józanul lehet akkora baromságokat, annyi hibával elõvezetni?
Valamelyik este olyan fordulaton nyomatta a bullshit-generátort, hogy csak néztem, reggel meg relatíve normálisakat írt, de legalább is sokkal lassabb tempóban. Sõt, jelezte, hogy megtalálta a szemüvegét, (!!) szerintem elõzõ este észre se vette, hogy nincs rajta...

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.10.04. 01:37:00

@török gábor: Kedves Gábor,
teljesen értehető, hogy nem akarod venni a célzást, de a helyzet mégis az, hogy amire a legtöbben utalnak, az nem más minthogy teljesen figyelmen kívül hagyod a nyilvánvaló politikai szándékot.

Ha csak annyit írsz, hogy „felesleges és értelmetlen”, az az igazságnak csupán a fele. Ettől ez az egész leiratkozósdi még lehetne valamilyen véletlen botlás vagy technikai malőr is, aminek politikailag egészen más a konnotációja. Akár a jószándék félrecsúszása is lehetne, mondjuk.
Viszont mivel olyan sokat foglalkoztál már ezen az oldalon „Orbán megértésével”, ezért pont tőled legalábbis furcsa, hogy fel sem merül, hogy megértsd a regisztráció mögötti Orbán-szándékot. Holott eléggé nyilvánvaló, mondhatni nyerítve lóg ki ennek a sztorinak minden egyes fordulatánál.

Hát emiatt van, hogy a többség hiteltelennek tartja ezt a tálalást

unionista (törölt) 2012.10.04. 01:41:25

@bariga:
a választókkal személyesen kell találkozni. ha van feliratkozás, akkor arra előkampányt kell szervezni. de nem országos kampányt. hogy iratkozzál fel, mert majd jön az lmp, és minden jó lesz. mert ezt nem hiszi el senki.

hanem azt mondani, hogy itt van a kerületben az 5-6 kerületi ellenzéki ász, és akkor miattuk. erre persze a nép azt mondja, hogy ha-ha-ha. de hátha találnak egyet, aki mégis csak értelmes. mert az előkampányban kitűnik. hogy jé ő érti a körzetet. és mindegy, hogy milyen párti. te azt nem érted, hogy a placcon nem klasszikus pártkampányt kell vinni. hanem személyesen kell meggyőzni a népet, hogy az adott fazon a megfelelő monsieur vagy madame. és akinek ez kurválkodás az ne menjen politikusnak.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:45:22

@Hepci:
"Úgy tűnik, használt"

Kiderül a vallatásnál: ha kiújul, akkor veszel egy gumikalapácsot (500 HUF), és két naponta megkopácsolod az epikondylust, gyors apró ütésekkel, kb. mint egy ötvösmûvész. :))
Csoport-terápiás változat: felkéred az asszonyt.
Delux változat: nõvérke a géppel vezeti elõ, 5 rugóért.

Nekem volt egy 5 éves tenisz-könyök kínlódásom, aminek így sikerült véget vetni, már nekrotizált a kötõszövet a sok szteroidtól, és feszt kiújult; mivel nem volt idõm járkálni a kopácsolós dokihoz, otthon megoldottam okosba a gumikalapáccsal. Utána lett egy kezdõdõ golf-könyököm, akkor már nem is vacakoltam, eleve kopácsolni kezdtem, még idõben, csírájában el is fojtottam. A dokis változat persze kicsit kíméletesebb, kevésbé fáj, de lassabb is.

It’s the economy, stupid 2012.10.04. 01:56:51

@unionista:
"mindenki körbeajánl mindenkit"

Faguriga legyek, ha nem ez fog történni. Élelmes népség ez a miénk, számlagyáraink is vannak ugyebár (lassan már csak ilyen gyáraink vannak :DDD), szóval vissza fogja szerezni a jónép az összes füstadót, áfát, bármit, amit elszedtek tõle.

mókáné 2012.10.04. 03:49:41

@török gábor:

"ha kevesebben mennek el, mint mentek volna regisztráció nélkül. "

Én is elmegyek ma regisztráció nélkül aludni és viszont jó éjt kívánok a blogtársaknak is! Hosszú, de izgalmas éjszaka volt.:)

Guillaume sous guillotine 2012.10.04. 05:45:58

ezt a hokizást ami levág az ellenzék. amennyi posztot írnak kommentelnek, fele annyi (negyed) ráfordított energiával lehet majd feliratkozni a magyarorszag.hu-s ügyfélkapun.

szoja122 2012.10.04. 05:58:54

@török gábor: Igen valóban amit mellette felsoroltál az legitim, de az ellene felhozott érvek sokkal súlyosabbak:

1. Bárhogy is csűrjük csavarjuk ez akadályt jelent egy alapvető demokratikus jog gyakorlásában:
a) Nem engedi a választóknak az alapos megfontolást. Elmenjenek e szavazni, vagy távolmaradásukkal tiltakozzanak, mert az utolsó pillanatokban is történhetnek események.
b) Vannak idős beteg emberek akiknek a regisztráció megtétele felesleges akadály.
c) A nincs kétféle állampolgár mindenkinek alapvető emberi joga, hogy a lehető legegyszerűbb módon gyakorolja az egyik legfontosabb demokratikus jogát.

2. A gyakorlati megvalósítása is problematikus, pl.: A külföldiek szavazhatnak levélben az itthoniak nem.

3. Regisztrációra kérlek hozz külföldi példákat, mert ilyen típusú amit terveznek nincs. Ott van regisztráció, ahol nincs megfelelő választási névjegyzék, mint az USA egyes államaiban. Illetve, a nyugati demokráciákban már sokkal hosszabb éve van demokrácia, így sokkal kiforrottabb a rendszer.

4. Amit az alkotmánybírósággal csinálnak ez ügyben is az több mint felháborító. A demokrácia megcsúfolása...

nu pagagyí 2012.10.04. 06:46:37

Török Gábor ismét nagyon megértő. Egy értelmetlen intézmény béna kommunikációja, ennyi lenne csupán a Fidesz bűne.
A regisztráció nem értelmetlen, hanem végtelenül sunyi intézmény.

Hogy kire lehet szavazni, csak pártra, vagy egyéni képviselőre is, pontos lakossági nyilvántartáson alapul. Akinek van bejelentett állandó lakhelye Magyarországon az egyéni képviselőre is szavazhat. A regisztráció tehát nem ahhoz kell, hogy a választási bizottság ne érje meglepetés, ha valaki szavazni óhajt. Az egységes lakossági nyilvántartás tehát nem fog megszünni, az állam továbbra is mindent tudni akar polgárairól és pontosan tudja, hogy ki élhet azzal az alapvető jogával, hogy megválaszthassa képviselőjét. Így a regisztráció a magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok számára alapvető jogának szükségtelen korlátozását jelenti, ami a Fidesz sajátgyátmányú alaptörvényébe is ütközik. Íme:

I.(3)
"Alapvetõ jog más alapvetõ jog
érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni
kívánt céllal arányosan, az alapvetõ jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható."

Ez egy olyan pont, amit minden diktatúra is elhelyez az Alkotmányába, szalonképességének bizonyítékaként, függetlenül attól, hogy a Fideszhez hasonlóan alkalmazhatatlanná teszi az alapvető jogok gyakorlását.

A választás joga is alapvető emberi jog. A regisztráció akkor nem lenne korlátozás, ha egyúttal megszüntetnék a lakosság állami nyilvántartását. Erről ugyebár, nincs szó, sőt az állampolgárok gondolatait, szándékait is elkezdték nyilvántartani, lásd a szegedi halászcsárda esetét Orbánnal. A regisztráció csak azoknak a jogait nem korlátozza, akik nincsenek nyilvántartva lakhely szerint (külföldön élők), illetve lakhelyüktől eltérő körzetben akarnak szavazni.

Az általános regisztráció tehát nemhogy szükségtelen, hanem nemzetközi szerződéseinkbe és az alkotmányba is ütközik. Pontosan tudja ezt a Fidesz, hiszen minden vezetője jogász. Ennél fogva nem lehet jó indulatúan szemlélni újabb kisérletüket egy alapvető jog korlátozására. Sajnos puccs történt Magyarországon, nem a kommunikáció béna. A banánköztársaság írástudói pedig apró részleteken cicóznak.

Az általános regisztráció intézménye kb. olyan, mintha minden blog megírása előtt be kellene jelentkezni Szalai Annamáriához. TG szerint az is csak egy szükségtelen intézkedés lenne, melynek szintén csak a kommunikációja hagyna kívánnivalót.

2llkedő 2012.10.04. 06:55:02

Kedves Gábor!

„Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna.”
„Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom.”

Írásaidban mindig azt látom, hogy egy-egy konkrét esetet próbálsz boncolgatni, és mint írod „nem félelmetes”, „ma sem látom a demokrácia végének”.

Pedig igen is félelmetes, mert egy régebbi időszakot idéz új köntösben.

Ez egy Puzzle játék. A fidesz kiöntötte az asztalra a darabokat, és azt mondta, ebből a halmazból egy nagyon szép Tündért fog összerakni a Tündérmeséből. Az asztal egyik oldalán van a kormány és a kormánypártok, a másikon a választók. Szépen kezdik Önállóan nézve a darabokat nincs semmi félelmetes bennük, a fidesz pedig el is próbálja magyarázni, hogy az a Tündérnek mely része. Az egyszerű ember pedig a részlethez hozzá képzeli az egészet. Aztán ahogy szaporodnak az elemek, egyre jobban fogy a képzelőerő, egyre érthetetlenebb, hogy ebből hogyan lesz Tündér. Amikor már nem lehet megmagyarázni, hogy az adott elem mi is, akkor majd egyszerűen megfordítják a képet, hogy lássuk mi is alakul ki. És akkor szembe találjuk magunkat egy kis bajuszos, nem túl bizalomgerjesztő, rossz emlékeket idéző pasassal.
Sokan vannak, akik fejjel lefelé is tudnak tervet olvasni. Ők azok, akik most szólnak, hogy mi is lesz a játék vége, de ezek az emberek hiába próbálják elmondani azoknak, akik csak szemből tudják nézni a képet, nem tudják meggyőzni őket. Mint ahogyan nehéz egy vak embernek elmagyarázni a színeket.

Egy másik megközelítés:
Van egy hosszúkás tó, ami a szabadságot jelképezi. A déli oldalon azt mondja a kormány, hogy feltölt egy métert, mert kell a strand védelme érdekében. Mindenki örül. Aztán jön a következő egy méter, mert akkor szükséges padoknak a hely. mindenki örül. Aztán jön a következő egy méter, mert milyen jó is lesz, ha oda csúszdát építünk. Az egyszerű ember pedig örül, hogy egyre szebb a strand. Csak vannak, akik szólnak, hogy oké a part, de a vízfelület egyre csak csökken. A válasz az, hogy de van még sok víz, miért is a károgás? Aztán azt vesszük észre, hogy már csak egy pallót kell átfektetni, és az északi parton vagyunk.

Szóval ennyit szerettem volna írni az elemzéseiddel kapcsolatban.

Piktor is megmondta, hogy olvassunk a jelekből.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:00:38

@bioLarzen: "@jjulie: "a seggszájú felcsuti sántakutya és a pártja már megbukott"
"Hát, sajna még minden közvéleménykutató szerint vezetnek..."

az UCCSÓKAT rúgják (az országba)

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:05:05

@JosephSmith: " politológusok kirája..." "tanuljál már meg helyesen írni, te szerencsé..."

hm... mit írtam ell? van egy könyvem, az alapján írok: "unortodox hejesírás"

amugy sem akarok magasabb rangot mint 1 álamfői...
és szotyizni is tudok az én kis *gysejtemmel...
nem értem miért inkáb nem magadal tör őcc...

mókáné 2012.10.04. 07:26:43

@török gábor:

"bocsánat, ha persze az kell, hogy fúj és felháborító és mondjon le, akkor tényleg nem ezt az oldalt kell olvasgatni..."

Jól megmondta tegnap éjjel a @dr. Balta$ár: -nak! De azért mégis ide ír, és ezt olvassa. Nem sérül a demokrácia!

És az ilyen szeretne "álamfő" lenni..

Kakaskukorékolós, szép reggelt kívánok a Blogtársaknak és megyek edzeni (aki éjjel legény, nappal legyen leány)!:)

nincs1itt 2012.10.04. 07:30:39

@török gábor: Török úr, magácska tanult ember, mi több "politológus", vagy mi a szösz... Megtenné, hogy elmondja, miért választás az, ha a xar és a f@s közül lehet csak???
Mert szerintem a polgár csak szavaz, Magyarországon, nem választ. Nem szeretjük a zemeszpét, de már fidesztet se nem... Regisztráció, háthogyne, amit kutatások támasztanak alá, peeeersze, hol kutatták? Volt már valahol ilyesmi, demokráciának csúfolt, 4 éves diktatúrák sorozatában?

jjulie 2012.10.04. 07:33:23

@pad78:

a regisztráció nem is azért lenne hogy előre vigyen valamit, hanem azért, hogy növelje az orbánférgek esélyeit, mivel nagyon nem akaródzik a nagy felhatalmazásból eredő nagy változás sikertörténetté alakulni

és mivel a sikertörténet elmaradása jogos aggodalommal tölti meg a fideszféreg hétköz és ünnepnapokait, próbálják a játékszabályok változtatásával bepótolni

így ez a "hazudtunk éjjel nappa"l azért hogy választást nyerjünk fideszféreg verziója, addíg farigcsáltuk a választási szabályokat, amíg nem nyertünk a segítségükkel, hamár az elért eredményeink kiváltotta támogasra nem számíthatunk

egyik kutya, másik meg egy híján 20

mókáné 2012.10.04. 07:36:04

@nincs_itt:

"Nem szeretjük a zemeszpét, de már fidesztet se nem..."

Regisztrálsz. Kettő perc, ahogyan @Jari Litmanen: blogtársunk kifejtette és elmész, berajzolsz egy mosolypofát. Vagy lekonyuló rózsát oda, a lapra. De persze benne a rizikó, hogy a Fidesznek kedvez a részvétel miatt és ha győz, mert ugye győz.

László56 2012.10.04. 07:36:13

Szép jó reggelt Mindenkinek

Erős állítás írja az elemzőnk és felemlíti a kormányzati erők bénaságát és a regisztrációs kérdésen keresztül próbálja ezt a bénaságot bemutatni. Nem csodálom az érzéseit és biztos vagyok benne hogy nincs egyedül, hiszen nagyon sokszor nekünk is ez az érzésünk. Ez a téma felkavarja az embereket és erről is, ahány ember, annyi vélemény és javaslat. Úgy ellene, mint mellette. De, a problémák megoldásához nem segít bennünket hozzá, ha ezt a kérdést csak politikai és technikai vagy akár csak jogi kérdéssé degradáljuk.

A bizalmatlanság a kormánnyal szemben főképpen abból jön, hogy ki mint él és élt úgy ítél. Mi sokáig a kommunistáink korrupciós és végtelen erkölcstelenségének a mocsarában éltünk és ezáltal a bizalmatlanságunk majdhogynem természetes. Egyeseknél, lehetne mondani, hogy beteges formákat vett fel. Hiszen, eddig, úgy kellett élnie a magyar polgároknak, hogy a sorok között kellet írnia és olvasnia a kommunistáktól való repressziós félelme miatt. Ez a bizalmatlanság a kommunistáink tevékenységéből fakad és nem lehet kiölni az emberekből egy két generáció alatt sem. Különösen nem, ha a kommunistáink a mai napig fenn akarják tartani ezt az állapotot, mert ez a kedvező nekik és feltétel ahhoz hogy az országot újra kirabolhassák.

Ugyanezek az erők félnek a nemzeti összefogástól is, mert ez elősegíti a magyar nép felvilágosodását és ezáltal a kommunista butítás folyamata nem tud érvényesülni. A kommunistáink pedig ebből élnek. Ezért tudtak rabolni évtizedeken keresztül. A nemzet összefogásával viszont egy olyan helyzet alakul ki, ahol már a nyugati világban felvilágosult magyar polgárok is elmondhatják a véleményüket és szavazhatnak, ami automatikusan a proletárjaink primitívsége ellen beszél.

Ennek ismeretében, valamint annak ismeretében hogy a jelenlegi magyar kormány eltökélt a nemzetünk összefogására, jobban mondva a nemzeti összefogás körülményei megteremtésére, szükségünk van egy olyan regisztrációs rendszerre, amely lehetővé teszi az identifikálást az egész világon szétszórtan élő magyarság számára. Hiszen a regisztrálás maga és az ehhez kapcsolódó identifikálás kiszűri és erősen csökkenti a választási csalás lehetőségét. Nem véletlen hogy kommunistáink, Poncius Pilátushoz szaladnak ellene. Egy kommunista és nem csalhat ? Hol élünk mi, jelszóval.

Tehát a választó polgárok regisztrálása, a nemzeti összefogás körülményeit megteremtő természetes folyamat. Az evvel járó technikai, jogi és politikai problémák megoldása azonban sokféle lehet. A fontos mindegyiknél azonban csak az, hogy nem lehet alkotmányellenes, nem ütközhet az EU-s és más nemzetközi egyezmények normái ellen, továbbá a lehető legkevésbé lehessen visszaélni evvel a választási rendszerrel.

Ennek teljesen tudatában van a magyar kormány és teljes adminisztrációja is. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy mindezt figyelembe veszik és a parlamenti vitánál és csak olyasmit engednek keresztül, ami lehetővé teszi a nemzet egyesítését, anélkül hogy valamilyen törvénybe vagy nemzetközi egyezménybe ütköznének. Hogy annak ellenére, tudatlanul előfordulhat ilyesmi ? Igen, az lehet, mint ahogy a közelmúltunk is mutatta már. De, a félelem ettől nem lehet nagyobb, mint az eltökéltség, nemzetünk polgárai akaratának egyesítéséhez.

Ez a magyar kormány, feltételek nélkül védi a magyar népet, nemzetét és polgárait. Nem vitás azonban, hogy a magyar nép történelmében ritka, hogy a kormány védi őt és ezért a bizalmatlanság nagy. Hiszen a kommunista kormányok, minden esetben kiárultak bennünket. Tanuljunk meg bízni, hiszen a tények azok, amiknek hinnünk kell. A tények viszont, -minden sunyi kommunista ellenvetés ellenére -, kivétel nélkül a jelenlegi kormányunk mellett szólnak.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:36:42

@knausz: tévedés azt hinni hogy a posztot olvastam...

csak a nettársak által idézett mondatokat fogtam...

"És az ilyen szeretne "álamfő" lenni"... ez meg nevetséges...

az álami intézmények kiüresedtek, minnd egy nagy sz@rkupac...

persze van az a rencer amiben INGYEN, a közösségért SZOLGÁLATOT válalnék

"fúj és felháborító és mondjon le"... szerintem ha 1 párt (sőt az egyetlen, lévén kiirtotta a többit...) a demokráciát csorbíttya és halad a diktatúra felé akkor akár ijjen félmondatok is kicsúszhatnak, hogy mongyonle...

bár én ezt sose mondtam, mert szemben törökkel a hejzetet fel tudom mérni...
a fides önként semmi értelmeset ez irányba nem fog tenni...
sőt a választást is megnyeri a választói akarat ellenére...

a fides mafia csak erőszakkal váltható le...
de a megalakulásuktól mivel a hatalom koncentráció alkotmány ellenes
ezért nemcsak JOGUNK, hanem KÖTELESSÉGÜNK is elzavarni... akár erőszakkal is...

aki ezekkel a 10-12 éve nyilvánvaló tényekkel szembe megy, az egy bukásra ítélt rencer pillanatyni hasonélvezője és szerkértolójja...

Harmony12 2012.10.04. 07:37:06

Kedves Gábor, a kormány szándékait nem értelmezik itt félre, legfeljebb nem egyértelmű még a szándék. Mert az van. Politikai vagy gazdasági haszon reménye nélkül csak bénaságból ezek semmit nem csinálnak, eddig sem tették, és ezután sem fogják. Csak jelen esetben nem képesek a szokásos népnemzeti jóléti akármilyen maszlagba beleöltöztetni, mert lássuk be, elég nehéz bármilyen jó érvet találni az előzetes regisztráció értelméhez. A legjobban talán az "USÁ-ban meg más nyugati demokráciákban is van ilyen" közelítene ehhez, csak eddig mindig leszólták azokat a rusnya demokráciákat, így nehéz ezzel most hitelesen előjönni.

Visszatérve a haszonszerzésre:
Csak gondolatindítónak:

1. regisztrációhoz elő kell készíteni megint rettentő mennyiségű papírt, nyomda, kampány tévében újságban, hisz nemzeti kötelesség minél több embert felkészíteni, egyenlő NAGYON sok pénz nem párt hanem állami költségvetésből Simicska médiabirodalmán keresztül.

2. ügyfélkapuhoz regisztráció az okmányirodákban: a megnövekedett munkaerőigényen túl informatikai, elsősorban hardver beruházás kell. Röpke fejszámolás után a jelenlegi okmányirodák és ügyintézők számát figyelembe véve ha közel nyolc millió ember akarna ügyfélkapus kódot, akkor az 132 hétig tartana átlag 10 perces ügyintézési idővel egyenletesen beosztott megjelenéssel. Nos, ezt mondjuk huszárosan 3000 új gép beszerzésével (hozzá szoftver és licencdíjak) és ember képzésével meg is lehetne oldani, de akkor mindenki időre érkezik. Ez ismét NAGYON sok pénz...

3. ügyfélkapus jelentkezés egyenlő NAGYON sok pénz informatikai fejlesztésre (jajj, szegény rendszer nem bírja el a megnövekedett forgalmat majd a regisztrációs időszakban) ugyancsak királyi IT cégek bevonásával.

Ezekhez nem kell megerőltetni az agyat, és máris néhány milliárdról van szó. Természetesen kreatívabbak találnak még pénzt ebben...

delfinem 2012.10.04. 07:37:18

"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal.
És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél,
azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." (John Lennon)

mókáné 2012.10.04. 07:41:09

@dr. Balta$ár:

"sőt a választást is megnyeri a választói akarat ellenére..."

Megnyeri. De nem a regisztráció miatt, hanem a választókerületek áttérképezése végett.

"bár én ezt sose mondtam, mert szemben törökkel a hejzetet fel tudom mérni..."

Nekem nem úgy tűnik.

lobster thermidor 2012.10.04. 07:45:51

Egy cseppet sem független elemző mi mást írhatna?
Egyrészről nincs min csodálkozni, Török Gábor már régen az orbáni propagandagépezet egyik, magát semlegesnek álcázó munkatársa. Az ő feladata azoknak a párthoz nem kötődő, jobboldali szimpatizánsoknak a megdolgozása, akiknek kételyei vannak a kormány antidemokratikus intézkedéseivel szemben. Török jófiú modorban írott elemzései nem szólnak másról, csak a valóság valamilyen rózsaszín fátyolként lebegtetett, könnyített habzású változatáról. Írásaiban, még a híg ürülék is kívánni valóan illatos lenne, T.G. legfeljebb egy kicsit nyirkosnak találná, felhívván a figyelmet arra, ha nem vigyázunk akár még náthásak is lehetünk. Persze ez a tétel is csak akkor érvényes, ha a fidesz önti a nyakunkba fekáliát. Más pártalakulatokkal nem ennyire elnéző.

Másrészről a posztban hangoztatott felfogás nagyon hasonló, azzal a Demján Sándor által nemrég előadott blődséggel, amely úgy szól, hogy "orbán ugyan jól látja a helyzetet, csak a mindent megfojtó bürokrácián siklanak ki a kezdeményezések...".
Ez az érvelés kísértetiesen emlékeztet a "Kádár elvtárs jót akar a népnek, csak nem tud róla, hogy a többi elvtársak mit művelnek a háta mögött..." című korabeli népbutító szlogenre.

Ennél azért egy kicsit jobb érvek kellenek!

jjulie 2012.10.04. 07:49:21

@delfinem:

hosszabban és érdemben foglalkozni egy ilyen újabb fideszféreg ötlettel nem normális, mintahogy

- vitatkozni azon, hogy a simicska elnyert megbízásai rendben lévőek vagy sem

- vitatkozni azon hogy a földbérlet téma ok vagy sem

- vitatkozni azon hogy a szijjártó hazudik e vagy sem

- hogy a kayaibrahim ok vagy sem

- hogy a kubatov lista ok vagy sem

- hogy a smittpali ok vagy sem

- batás ügy ok vagy sem

és így tovább a fideszflreg ügyek

na a fideszférgeket egészében maradék nélkül lehúzni a wc-n, na az ok

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:50:00

@knausz: "sőt a választást is megnyeri a választói akarat ellenére..."
"Megnyeri. De nem a regisztráció miatt, hanem a választókerületek áttérképezése végett."

ezt híjják választási CSALÁSNAK, vagy kevésbé finoman BOLSE VIKI diktatúrának...
amikor pedig ők a mensevikek... mind1 mejik pont apróság segíti ezt...
szerintem a választási regisztráció is... egyértelműen... hisz a célja a TORZÍTÁS
a hazai csoportok hátrányba hozása a külhoni ÚJ ÁLAMPOLGÁROKKAL szemben...

de a cél a lényeg a BŰNCSELEKMÉNYNÉL...
az eszközök "csak" sújos bitó körülmények...

lobster thermidor 2012.10.04. 07:53:51

@László56:

Van még néhány hasonló vicces írásod?
Remélem írsz még, mert ez a mostani nagyon mulatságosra sikeredett.

nincs1itt 2012.10.04. 07:54:09

@knausz: Kedves Hölgy! Regisztrálok "kettő perc", aha elmondanád, hogy hol és mi módon kettő perc az??? Hm??? Ugyanis az elektronikus regisztrációhoz szükséges hozzáféréssel - ez pontos adta! - 300.000 választó rendelkezik, ebből is sok az "inaktív"...
Szóval, csak azért nem megyek el, hogy jópofizzak, mert szeretném komolyan gondolni és tenni! De ezt a "politikai elit" - a mindenkori - nem teszi lehetővé, éppen a "munkásságuk" miatt! Akkor inkább maradok a megszokott és bevált lexarom álláspont mellett, ez legalább őszinte. NEm ilyen jól fizető himi-humi mellédumálás, mint amit a Török úr hajt végre!

Pékszakállú Henceg 2012.10.04. 07:55:18

Kedves Gábor, nagyon óvatos tudsz lenni a Fidesszel kapcsolatban, persze tudom, nem véletlenül...
Szóval a regisztrációt "ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom." Igazad van, ez nem a demokrácia vége, legfeljebb a vég kezdete.
Szeretném a véleményed kikérni, szerinted mennyire "demokrácia vége" az, hogy a határon belül élők nem regisztrálhatnak levélben, ellenben a határon kívül élők szavazhatnak úgy? Mennyire "a demokrácia vége" az, hogy akadályt gördít a kormány a szabad választások elé?

Mert a választás szabad, de előbb menj el a jegyzőhöz/okmányirodába, állj sorba munkaidőben, hogy később a jogaidat gyakorolhasd! Ez a rendszer igyekszik kiszorítani a protest szavazókat, azokat a szavazókat, akik az eddigi hat választásból négyszer eldöntötték a választást. Aztán kiszorítja azokat is, akiknek nem lesz idejük arra, hogy regisztráljanak, maradnak tehát a közszférában dolgozók, a segélyen élők, a nyugdíjasok mobilizálható része, magyarul azok, akik nagyban függnek a kormánytól! Nekik lesz idejük munkaidőben felkeresni egy-egy regisztrációs pontot, merthogy ezért senki nem fog szabadságot kivenni az is biztos!

Szóval kedves Gábor csak ismételni tudom magam: nem a demokrácia vége, de a vég kezdete!

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:55:25

@jjulie: a köztörvényes lista fojtatása...

+manyup álamosítás
+magáncégek álamosítása
+malév
+szájerfanni-orbánráhel-orbángazsi
+szájer 1/2sege főkúrja asszonys*g
+sortolások a forint árfojamon
+az önkormányzatok (városok és megyék) eladósítása 2006tól
stb

dr. Balta$ár 2012.10.04. 07:57:37

@Pékszakállú Henceg: ennél már durvább a hejzet...

lassan az össszes hazai választót ki kell zárni...

és szórni a mannát a külhoniaknak... mindért álami kéklámpás audit küldenek...

jjulie 2012.10.04. 07:58:06

@lobster thermidor:

á, nem jól látod

az orbánnak van egyszűk körben ismert zseniális csodaszere arra vonatkozóan, hogy a félázsiai kis országból hogy lesz világhatalom, és hogy lesz tízmilló kobászkerítés mögott lakó polgára

csak ez nem hozható nyilvánosságra, és csak titokban lehet megvalósítani, de egyszer majd megvilágosodik mindenki, és megtapasztalja a saját bőrén is, hogy az orbán mitől a magyarság világraszóló csodája

a törökgábor pedig beavatott

dr. Balta$ár 2012.10.04. 08:02:12

a fides szavazók számát itt lehet mérni:

"Bár korábbi sajtóhírek 6-8 ezres létszámleépítésről szóltak, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már egyenesen évi 20 ezres leépítésről beszélt, szerinte ez a szám pusztán abból összejön, hogy a nyugdíjba vonuló közszolgák helyét nem pótolják új emberekkel. Igaz, egy ekkora lefaragással is nagyjából csak a 2008-as mérethez jutna vissza a kormány, a KSH adatai szerint ugyanis a költségvetési intézményeknél dolgozók létszáma éppen a 2010-es kormányváltás után ugrott meg."

a hűbérbirtokok száma csökken... NINCS PÉNZ...
mert elmegy 10% kamatra, IMF+EU meg fuj rossz mert ELLENŐRIZ...
ez gyakorlatilag álamcsőd...
áfemelés??? 27% re lapot huzni? jo vicc:)))) az meg az adóspriál...

a választást csak ADMINISZTRATÍV eszközökkel tuggyák megnyerni...

jjulie 2012.10.04. 08:03:29

@László56:

nabaszki, meglódult a klaviatúrád

Pékszakállú Henceg 2012.10.04. 08:10:58

Ja, egyébként az infláció sem 6 %, a GDP növekedés sem -1,3% csak "félreértik a kormányt", amelyik "bénán kommunikálja"! Menj a francba Gabi!

balfék 2012.10.04. 08:14:51

@lobster thermidor: Én sem tudom eldönteni, hogy L56 ironizál-e, vagy tényleg komolyan gondolja azt , amit ideírt.

makacs szennyeződés 2012.10.04. 08:17:35

"Szokatlanul erős állítással kezdem. ...nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna."

ejnye, de kemény állítás! :)

gábor, nagyon jó úton haladsz affelé, hogy random bullshit-generátort készítsenek a szavaidból. :)

észrevetted, hogy itt-ott már feltűntek különböző hírek kommentjeiben a paródiáid?

"törögáborosan" kielemezni valamit ma annyit tesz, hogy a tények súlyát, valóságtartalmát, erkölcsi vonzatait, AZ EGYSZERŰ IGAZSÁGOT tökéletesen figyelmen kívül hagyva sztratoszférai magasságból állapítjuk meg, hogy "MÁSRÉSZRŐL VISZONT" az aljasság, szemforgatás, egyszerű csalás, reccsenős hazugság IS ÉRTHETŐ, MÉLTÁNYOLHATÓ, MERT.

mert rosszul kommunikálták. persze.

új fogalmat jelent a neved.

úgyhogy légyszives, ne kérd ki magadnak, hogy te fizetett fidesz-tanácsadó vagy, a heti válaszos munkáddal de, pontosan, hivatalosan is az vagy.

giró-szászi züllést mutatsz be, csak kicsit rosszul időzítesz, abból most kéne elkezdeni kihátrálni.
azért kösz, én jól szórakozom. :)

dr. Balta$ár 2012.10.04. 08:21:20

@balfék: ő valójában Mogács Dániel... a fides mafia bukásáig tart a vicc...

@Pékszakállú Henceg: "infláció sem 6 %, a GDP növekedés sem -1,3% "

ezt el lehet adni sikernek... TALÁN találnak a világon 1 országocskát aminek rosszabbak a mutatói... persze csak egyesével...

mert ijjen hogy mindenben a világ uccsói vagyunk azer ez nehézzé teszi

a kuminikációt...

@tusk82: naívság ezt gondolni... totál racionális és tudatos...

csak te neked azer nem áll össze
mert mint VÁLASZTÓ az ország szempontjait mérlegeled...
ők nem...

balfék 2012.10.04. 08:21:40

@makacs szennyeződés: Tulajdonképpen Török nem Orbán szekértolója csak rosszul kommunikálja!

makacs szennyeződés 2012.10.04. 08:23:26

bocs, a helyesírási hibákért most bootolok a kávém fölött.

dr. Balta$ár 2012.10.04. 08:23:36

@makacs szennyeződés: :))) igen török egy külön kategória...

ojjan mint navracsicska... aki szakmailag is elért valamit és onann zuhant...
szimpatikus emberek akik felmásztak valahova hogy még nagyobbat zuhanhassanak...

ezért érdekesebb...

bár gerince az mielőtt kifejlődött már el is mult... de ez más tészta...

nu pagagyí 2012.10.04. 08:25:35

@László56: Tisztelt László!

Biztosan nagyon megijedtél a kommunistáktól, ha húsz éven keresztül nem sikerült észrevenned, hogy nincsenek. Most viszont felbukkantak ismét, emberi jogokat korlátozgatnak, regisztrálgatnak, listázgatnak, titkosszolgálatok garmadáját hozzák létre megfigyelésedre stb. De tudod, Te ezt. Bajod csak annyi lehet, hogy húsz év alatt, egy szabad országban semmire se jutottál magadtól, így alig vártad, hogy ismét visszatérjen a félelmetes rendszer, melyet rettegve szeretsz.

Itt van neked. Örülj!
A regisztráció pedig semmilyen választási csalást nem szűr ki, viszont lehetővé teszi az állampártnak, hogy intézményesen csaljon, a jog alkalmazását tetszőlegesen nehezítve szűrje ki a kívánatos választókat.

A "nemzetegyesítés" fidesz féle módja a nemzetből való kirekesztés. Csak őket halljuk nemzetárulózni, genetikázni stb. Még egy ostoba karibi diktatúra sem szórakozik azzal, hogy minél kisebbre darabolja saját nemzetét.

A szöveged többi része: névelők, vesszők, pontok rendeben van.

makacs szennyeződés 2012.10.04. 08:27:21

@Pékszakállú Henceg: nem vagy elég friss. eztet már lekommunikálták:
"ez is növekedés, csak negatív növekedés."
totális a siker, tündérmese van.

lobster thermidor 2012.10.04. 08:32:59

@jjulie:

Ennek a zseniális csodaszernek lehet valami köze az otthon főzött pálinkához?

De komolyra fordítva a szót, erről a csodaszerről a Magicoturmix nevű druida jut az eszembe, aki az Asterix, és Obelix című szórakoztató filmben teszi legyőzhetetlenné hőseit. Orbánnak lehet egy ilyen vajákos erőnövelő varázsszert készítő druidája, csak velünk nem osztja meg a szert. Persze lehet, hogy ő sem erősebb tőle, csak a szeme káprázik, és látomásai vannak. Az a gyanúm, hogy matolcsy már ihatott az italból néhány kortyot, mert ő saját állítása szerint már egy jó ideje tündérmesékben él, ami az ő korában már csak a tudatmódosító szerek használatával érhető el.
Arra gondolni sem merek, hogy más bajuk van, mert akkor az a hely ahol élünk nem Magyarország, hanem egy elmeháborodottak számára létesített gyógyintézet.

ob.szerver 2012.10.04. 08:36:14

Egy dologban egészen biztos: ha az összes választási trükk (ht magyarok, regisztráció, választókörzetek átszabása stb.) csődöt mond, akkor a szavazatszámlázást fogják elcsalni.
Efelől senkinek ne legyen kétsége.

Dr. foolproof 2012.10.04. 08:42:36

Remélem a következő erős állítás a falhoz lesz, a kivégzőosztaggal szemben. De te csak magyarázd a bizonyítványt, kedves TG.

inreallife 2012.10.04. 08:42:52

na ezt nézzétek meg nyuggertámogató kommentelők:

www.portfolio.hu/gazdasag/egyre_tobb_a_szegeny_magyarorszagon.173748.html

a grafikont. a szegénységi küszöb. akinek gyereke van az szegény, aki nyuggerként él, azok meg nem. nagyobb családtámogatást és kisebb nyugdíjakat kell bevezetni. szét kell baszni ezt a kizsákmányoló nyugdíjrendszert. nincs nyugdíj 70 éves kor alatt senkinek, lehet menni tanulni meg dolgozni...

lobster thermidor 2012.10.04. 08:44:39

@balfék:

Attól tartok, ő maga sem tudja, hogy milyen nevetséges.
Persze simicska korábbi bon-motjából tudhatjuk, hogy minden magyar állampolgárnak joga van hülyének lenni.
Élnek is vele vastagon!

horgi1 2012.10.04. 08:44:43

Persze,hogy csak "jót akar" a kormány. Elsősorban magának!Komoly fogalmi tévedésekben van a kormány és Török úr is azt illetően, hogy az állampolgárok milyen céllal választanak és a megválasztott politikusoknak mi a feladata. Nem az, hogy minket választópolgárokat a pénzünkért jogainkban korlátozzon és mint a birkákat terelgessen, megszabja miről hogyan vélekedjünk. Ez utóbbi az életben maradás alapfeltétele jelenleg.Elegem van abból, hogy az én pénzemből kiskorúsítsanak nálam intellektuálisan sokkal gyengébb vezető politikusok! Ez nagyon béna magyarázat kedves Török úr.

aww 2012.10.04. 08:46:13

@László56: elgurult a gyógyszered?

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2012.10.04. 08:47:28

"Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom."
Nos én ezzel az állítással szembemennék egy igen egyszerű matematikai példával.
Feltételezhetjük együtt, hogy a feldobott pénzérme 50% eséllyel fog fej-re érkezni, tehát elfogadhatjuk azt, hogy a pénzérme dobálásával az igazságos érték az 50-50% fej vagy írás.
Nos ha én egyszerre 3 pénzérmével dobok akkor jelentősen el fogok térni az IGAZ-nak vélt 50%-tól. Ha 5000 pénzérmét dobok fel már sokkal jobban megközelítem az 50%-ot, de ha 10 millió érmével dobok egyszerre, akkor elméletileg az előző két esetnél sokkal jobban megközelítem az 50%-ot. Ebből következik, hogy minél kevesebb érmével dobok annál nagyobb távolságba kerülhetek az 50%-os IGAZ állításunktól.
Ez a választásokra is igaz. Ha korlátozom a választók számát, akkor: 1. csökken a demokrácia, mert az igaz eredmény megközelítését is csökkentem, 2. A nyertes legitimációja is csökken.
Q.E.D.

Rive 2012.10.04. 08:54:13

"...nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna..."

Izé...

A legfélelmetesebb jelenségek egyike a szorgalmas idióta, nem tudtad, miszter?

Khal Drogo 2012.10.04. 08:54:37

@ob.szerver: Nem tartom kizártnak, hogy ha trendforduló lenne és a Fidesz biztosan veszítene az előrejelzések szerint további választójogi barkácsolás következne. Gazdasági vészhelyzet miatt elhalasztanák a választást, vagy ahogy írod manipulálnák a szavazatszámlálást esetlegesen koholt vádak alapján letartóztatnák az aktuális ellenzéki, győzelemre esélyes párt miniszterelnökjelöltjét, vagy az elveszített választást törvénytelennek nyilvánítják és újat írna ki, ezalatt megpróbálják bármi áron megfordítani a helyzetet.
Nem gondolom, hogy a regisztrációval, a Kubatov-listával, a külhoni választójoggal, az egyfordulóval minden puskaport felhasználtak volna.

Bármit megtehetnek. A FIdesz képviselői bármit meg fognak szavazni a Parlamentben. Feltéve ha a képviselők vagyongyarapodását garantálják.

lima31 2012.10.04. 09:00:51

@Khal Drogo: "Bármit megtehetnek." - Tévedés. Azt teszik amit megtehetnek. Amíg senki, de senki nem lép fel a tetteikkel szemben jól is csinálják.

Ringlósztár 2012.10.04. 09:03:53

Ezt a fos blogot még mindig ennyien kommentelik?

liberaliskonzervativ 2012.10.04. 09:05:49

"A regisztrációval kapcsolatban két hónappal ezelőtt írtakhoz most sem nagyon tudok mit hozzátenni. Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. "

erről megint eszembe jutott az a poszt, amit nemtomki írt, a lényeg, hogy t.g. még a hitleri döntéseket is meg tudta vna úgy magyarázni, hogy az ne tűnjön annyira gáznak

DE

az írásaid 99%-a nem ilyen gábor, hajrá, csak néha ne ess át a ló túloldalára.

Khal Drogo 2012.10.04. 09:09:10

@lima31: Jogi értelemben bármit megtehetnek.

kzoltana 2012.10.04. 09:12:53

Nem más, hanem Orbán Viktor, a kormánya és az országgyűlési kétharmada a nemzetbiztonsági kockázat. A parlamenti szavazógép az igazán és nagyon veszélyes játékgép most Magyarországon.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3074_orban_viktor_a_nemzetbiztonsagi_kockazat

trifid 2012.10.04. 09:13:43

Kedves Török Gábor! Az egyik hsz-ben egy nemtelen váddal illettek, miszerint együtt mutatkoztál egy futball mérkőzésen a közelmúltban a VIP páholyban Orbán Viktorral. Ez igaz, vagy szemenszedett hazugság?

ob.szerver 2012.10.04. 09:14:57

@Khal Drogo:

"Nem gondolom, hogy a regisztrációval, a Kubatov-listával, a külhoni választójoggal, az egyfordulóval minden puskaport felhasználtak volna."

Egyértelműen nem, a fideszes agytrösztöknek még számtalan ötlet lehet a tarsolyukban. Ezért volt értelmes dolog a bojkott felvetése, hogy jelezzék, hogy van határ, amin túl már nem lehet szabad és tisztességes választásokról beszélni és amihez a demokratikus ellenzék nem asszisztálhat. A kérdés, hogy átléptük-e már, de hogy a fideszmaffia a határt tovább fogja feszegetni, biztosan nem az.

2llkedő 2012.10.04. 09:15:43

@Khal Drogo: """"""A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása, valamint a jogbiztonság .
Meggyőződésünk, hogy minden olyan politikai törekvés, amely a szabadság korlátozása mellett kecsegtet a jólét hamis illúziójával, csak hazugságra épülhet .
Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze. Mindennek kiindulópontja, hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény . A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét."""""

lima31 2012.10.04. 09:16:13

@Khal Drogo: A jog pedig nem holmi fejlett intelligenciával megáldott ember feletti lény kitalációja. - Amíg Te mindent lenyelsz és alkalmazkodsz addig bizony ez így fog menni a végtelenségig, és ezzel nincs semmi baj. Nem tartanak az emberek homlokához fegyvert és mégis ma jobban be vannak szarva, mint 40 évvel ezelőtt. Ugyan miért is? Kitől is?

etwas kultur muss sein 2012.10.04. 09:17:15

@biobender: OV csak szeretné, ha a hasonlatod igaz lenne. Hitler és az akkori Németo. teljes mértékben más kategória, mint OV és Magyaro. Hitleren egyértelműen látszott, hogy akar valamit kezdeni az országgal és a német nép 1 VH utáni helyzetével, viszont OV semmit sem akar, csak a hatalmat gyakorolni. OV és a fidesz NEM nemzeti párt, céljai a magyarsággal kapcsolatban nincsenek, még ha ezt sikerült is elhitetnie milliókkal. SEMMI jel nem utal arra, hogy a fidesz a magyarság érdekeit akarná képviselni. Sem a gazdaságpolitikában, sem a külpolitikában, sem pedig a belpolitikában. Hitlernek volt egy markáns ideológiája (most az legyen mindegy, hogy jó-e vagy rossz), OV-nak nincs és nem is volt. OV és a fidesz fennállása óta egy hullámon lovagol: 'le a kommunistákkal'. Marha nagy mázlijuk van, hogy ezt a hullámot GYF 2010-re olyan mértékben felerősítette, és emellett volt olyan balfék a magyar szavazó, hogy összejött a 2/3.

2llkedő 2012.10.04. 09:18:42

@lima31: "Nem tartanak az emberek homlokához fegyvert és mégis ma jobban be vannak szarva"

A jogok egyéni értelmezése, és a célhoz történő szabályozása is fegyver. Tömegpusztító fegyver.

lima31 2012.10.04. 09:22:17

@félázsiai 2llkedő: Legyél magadhoz őszinte: A pofázás csak pofázás, a puska meg lőszer anyagi természetű történet. A kettő nem ugyanaz.

inreallife 2012.10.04. 09:25:35

@szoja122: a demokrácia halott. a 21 században a mindenki egyenlő és mindenkinek ugyanannyi joga van értelmezhetetlen. és vannak másodosztályú állampolgárok. az általános választójog több kár okoz, mint amennyi hasznot fel tudsz mellette sorolni. egész egyszerűen tűrhetetlen, hogy olyanok is szavazhatnak akik, adót nem fizetnek cserében viszont az állami apanázsok nagy részét hozzájuk csoportosítják. csak az szavazhasson, aki a jövedelme után adózik. a többinek nem kell se képviselő, sem képviselet. aki fizet, az mondja meg, mi legyen a menü, nem pedig a kibicek...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.04. 09:26:08

@trifid: Ez természetesen nem igaz. A dísztribünről Orbán Viktor társaságában megtekintett eseményt méltatlan dolog futballmérkőzésnek nevezni.

Trejo 2012.10.04. 09:26:36

Kumin tanítványa Török Gábor vagy fordítva? Ilyen hablatyot még nem olvastam, ez a legalja.

Gábor U mad?

szonár 2012.10.04. 09:28:00

Sokáig nem értettem egyet a regisztráció gondolatával, de a héten rájöttem, hogy a regisztráció egy értelmes dolog.
Szokatlan módon, a Népszabadság egy cikke vezetett rá.
Az, amelyik Budai Gyula távoli rokonának földvásárlását feszegette. Mert ugye maga a hír - nem hír, nincs ezzel semmi baj: mégis alkalmas a dolog arra, hogy számos embert kiborítson.

A regisztráció azért kell, hogy ne ismétlődjön meg 2002 és 2006. Hogy populista demagógiával, irigységre és frisutrációra épülő gyűlöletkeltéssel ne nyerhessen többet senki - a mi érdekünkben.
2002-ben ez bejött: a választók akkori téves döntésének eredményeit máig érezzük. A hatalomra kerülő új kormány 15-20 évre tönkretette ezt az országot. Gazdaságilag és morálisan is.

Félreértés ne essék, azt gondolom, hogy a fideszt le szabad váltani, bizony esetek miatt le is kell. De ami 2002-ben és 2006-ban történt, az elfogadhatatlant: a fideszt nem zsigeri, hanem észérvekkel kell legyőzni. És nem lehet többé BÁRMIT megtenni, illetve megígérni a győzelem érdekében.

Alkalmas-e a regisztráció a fenti bűnök megismétlődésének kizárására? Számomra ma már inkább ez a kérdés. A válaszom igen.

2llkedő 2012.10.04. 09:29:28

@lima31:

Illés együttes: A szó veszélyes fegyver

A szót kimondják
ki tudja, ki hogyan érti
A szót leírják
ki tudja, ki mire gondol

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen

A szót hallgatják
ki tudja, ki hogyan érti
A szót olvassák
ki tudja, ki mire gondol

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen

A szó elrepül
ki tudja, kit hogyan talál
A szó messze száll
ki tudja, hol áll meg végül

A szó veszélyes fegyver
és van, aki fegyvertelen

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.10.04. 09:29:36

A regisztráció egyetlen célja, hogy ne arról beszéljenek az emberek, hogy románokkal fogja újraválasztatni magát a debil.

kpetya 2012.10.04. 09:31:24

az 5s pont a legszebb az egészben. előre hozott választásnál az időközben nagykorúvá lettek nem szavazhatnak viszont akik elhaláloztak azok nevében lehet majd szavazni. szép.

dzsaszper 2012.10.04. 09:31:26

Szerintem a félelmetes és a félelmetesen béna nem zárja ki, sőt, olykor erősíti egymást...

viszont a demokráciaféltőknek: humanum errara est, a Salamon féle javaslat mint javaslat szerintem még belefér a demokráciába, annak a többség általi elfogadása és pláne köztársasági elnök általi aláírása már valóban problémásabb.

2llkedő 2012.10.04. 09:31:36

@inreallife: "egész egyszerűen tűrhetetlen, hogy olyanok is szavazhatnak akik, adót nem fizetnek cserében viszont az állami apanázsok nagy részét hozzájuk csoportosítják"

Ez nem az ő hibájuk.

lima31 2012.10.04. 09:32:28

@félázsiai 2llkedő: A szó esetleg lőszer, a fegyver talán Te magad lehetsz. Nem mindegy honnan ered, kifelé irányul, nem mindegy a cél.

felcsutisuttyo 2012.10.04. 09:32:34

@It’s the economy, stupid: SzíjÁrtó vagy Girosz vagy ferdeszájú Kumin...( aljas seggnyaló mind)
tök mindegy GiroszÁsz a KormánySZARvivő... és azt tálalja a Népnek , millióért havonta...( és sunyiban a Századvégnél (Fidesz boszorkánykonyhája, avagy Propaganda irodája)és a saját tanácsadói cégeinél is kaszálja a Parazita működéséért a pénzt.....

dzsaszper 2012.10.04. 09:33:26

@szonár: most már arról van szó, ki regiszrálhat postai levélben és ki nem...

felcsutisuttyo 2012.10.04. 09:35:30

Korruptisztán Diktatúrája hamarosan meg lesz döntve...nem lesz itt Fidesz gyártotta választás!!!!!!!!!!!!!!!
A Diktatúrát ( még ha az Parlamenti diktatúra) meg szokták dönteni....demokratikus úton nem lehet leváltani ezt a Fidesz Maffiát....hamarosan rájön a Nép és már nem a regisztrációról és választási Fidesz csalásokról szólnak majd a viták, megbeszélések..:))))

lima31 2012.10.04. 09:38:10

@felcsutisuttyo: Nem szabad ilyesmiket írni, mert félre értelmezik egyesek. Nyugalom.

aszekelyek 2012.10.04. 09:38:13

@It’s the economy, stupid: elnézést, hogy beleszólok de két évig hallgattuk, hogy jaj a választók fele, sőt többen, apatikusak, nem tudnak választani és nem is akarnak. Mielőtt még egy mukkot is szólt volna valaki a regisztrációról. Tényleg ez fogj a távoltratani Őket? naneee, kedves urak...

felcsutisuttyo 2012.10.04. 09:40:13

@lima31: félreee????? JÓL ÉRTETTÉK:))))

bariga 2012.10.04. 09:41:01

@Jari Litmanen: nem tudom hol laksz, de szerinted hány embernek van arrafelé ügyfélkapuja, sőt egyáltalán PC-je

dr. Balta$ár 2012.10.04. 09:43:19

@aszekelyek: na megjöttél? eddig volt 99% a kommentek aránya a TG elmarasztaló javára...

most ez megfordul a kommentfosásoddal...

bariga 2012.10.04. 09:43:31

@unionista: Igen ebben igazad van, én is inkább csak a jelenséget akartam kifigurázni.
Sok pénzbe kerül a kapcsolattartás, itt sincsenek egyenlő viszonyk sajnos.

aszekelyek 2012.10.04. 09:44:41

kedves Gábor! Most átrágtam magam azon, amit belinkeltél. keresve, hogy mit tarthatsz bénázásnak. A törvény szövegben. VAn tippem de az lenne a legjobb, ha magad világosítanál meg. :) Köszönöm. Szakadjunk el a civakodástól, hogy maga az intézmény és törvény kell, nem kell, lehet vagy legitim-e.-. persze , hogy az. Akárki is mondja, hogy nem. A mai ellenzék meg -saját tehetségtelensége és semmi érdemlegeset nem produkálása teljes tudatában- mindent de mindent hajánál fogva ragad meg és húz a földre, hogy ott megtapossa, amit csak a kormánypártok kiejtenek a szájukon. mert ez minden , amit tudnak. Akkor a törvény szöveg témában kérlek, hogy világosíts meg. Azután kifejtem róla én is a véleményemet. Még rágom. Azt nem vettem észre, hogy bárki is foglalkozott volna magával a törvény szövegével itt.

trifid 2012.10.04. 09:51:25

@Counter: Hmmm! Csak részben kaptam választ a kérdésre.

Khal Drogo 2012.10.04. 09:53:59

@lima31: A feszültség halmozódik a társadalomban, ha kormányváltó hangulat lesz de elmarad bármilyen trükközés miatt a kormányváltás, fizikai erőszakba fognak torkollani az események. Effelé robog az ország.
Vagy egy csakazértis hangulat alakul ki és sok protest szavazó regisztál ( erre igen kevés az esély ) vagy egy rendkívül alacsony részvétel mellett tud nyerni a Fidesz, annak ellenére hogy a többségi társadalom le akarja őket váltani. Ebben az esetben kormányozhatatlanná fog válni az ország. Zavargások fognak kitörni, ha a kormány nem mond le és fizikai erőszakot alkamaz a zavargások elfojtására, akkor pedig eszkaláció sem kizárt.

De az sem biztos, hogy a kormányzat képes elvánszorogni 2014-ig. A 2013-as év nagyon durva meglepetések fog hozni a lakosságnak. Tovább fog zuhanni a plebs életszínvonala, míg a felső 200 ezer nyertese lesz a jövő évnek.

aszekelyek 2012.10.04. 09:54:27

@bariga: milyen meggyőződéssel tud kegyed valótlant állítani ! Magyarországon ma is létezik ez az intézmény. Meg is semmisített , elkaszált számos törvényt , ha esetleg lemaradt volna erről is.

Az egy dolog , hogy nem a baloldali szájíz szerint van az sem és cseppet más felállásban. Például nincs betöltetlen hely benne hosszan , van elnöke és működik. Olvastam , itt mondják , hogy én lennék helyette...
Szerintem inkább csak tudósító vagyok róla.

Khal Drogo 2012.10.04. 09:57:50

@szonár: A regisztrációs semmi ilyen célt nem szolgál. A lényege és egyben óriási kockázata, hogy alacsony és lehetőleg minél alacsonyabb legyen a választási részvétel.
Kockázata, hogy minél alacsonyabb, a lakosság annál kevésbé fogja legitimnek tekinteni a győztest.
Káosz jöhet. Ha a szavazók nem vesznek részt a választásokon, nincs értelme a választásoknak. 20%-os választás értelmetlen, akkor is ha jogilag érvényes lesz.

aszekelyek 2012.10.04. 10:00:26

@bariga: lopják a személyiket is, tárcával együtt. Meg fog emelkedni a feketepiaci árfolyama sztem. Mivel igazolja majd magát , ha ellopják tőle a megfelelő időben ? Az a cetli , amit kaptam , megújításkor , nem tudom , érvényes lesz-e?

Ezen kívül javaslom , hogy aki akar szavazni , nézze meg az érvényességét azoknak az igazolványoknak. Viszonylag kevesen tudták megmondani azok közül , akiket kérdeztem.

lima31 2012.10.04. 10:01:37

@Khal Drogo: Én erre annyit mondanék: Akinek nem tetszik a rendszer azt fokozatosan kikapcsoljuk belőle. Akarsz-e nép az interneted nélkül élni? Akarsz-e nép a tévéd nélkül élni? Akarsz-e nép a mosógéped nélkül élni? Akarsz-e nép a tamponod nélkül élni? Akarsz-e nép? Akarsz-e nép? Na és nagyjából ezzel bármiféle nem tetszést alapjaiban el lehet lehetetleníteni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 10:02:47

@It’s the economy, stupid: ez afféle mazochista ténykedésnek tűnik. :)
Amikor kezdődött, annyira fájt, hogy nem tudtam volna ráütni.

lobster thermidor 2012.10.04. 10:03:13

@trifid:

Nem az ujjából szopta!
Talán az origón, de lehet, hogy az indexen megjelent íráshoz mellékelt fotókon látható az orbán-sleppel mosolygó Török Gábor.

aszekelyek 2012.10.04. 10:03:54

@bariga: szerinte igen és inreallife az értelmi szerző. Mert ha nincs rajtam a szemüvegem , vagy nagyon sietek , sokat ütök mellé... de nem érdekel. A sok xar között ez is elfér , amiket itt rám dobálnak. Csak mert nem velük fújok egy követ. Írtam már korábban, hogy nem csak a kisebbség nem ismeri a tisztelet szó jelentését és nem is gyakorolja azt. A legkevésbé sem érdekel. Őket minősíti, nem engem.

dzsaszper 2012.10.04. 10:04:40

@aszekelyek: elég frissen foglalkoztam vele @dzsaszper:

az alapproblémát kifejtve ld. itt: magyarinfo.blog.hu/2012/10/03/a_fidesz_modosit_nem_lehet_majd_levelben_regisztralni

elég gáz, ha Alaptörvényben akarják megnehezíteni a hazaiaknak a szavazást és megkönnyebbíteni azt a határon túl élőknek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.04. 10:05:03

@aszekelyek: hogy hívták a gyurcsányista p*csát, tán Rytkó Emília?
Veled jobban jár a zország. :)

puffatag 2012.10.04. 10:07:29

@aszekelyek: bozgorkám, az alkotmánybíróság pl. megvárta július elsejét, amikor elbocsátották a 62 év fölötti bírókat, majd kimondta az alkotmány-ellenességet... értöd? amikor már késő volt

trifid 2012.10.04. 10:08:09

@lobster thermidor: Én ennek ellenére várom Török Gábor cáfolatát.

aszekelyek 2012.10.04. 10:11:58

@Khal Drogo: nem értelmetlen és nem akkora lesz a részvétel. Ez is olyan, mint a többi, hogy jó előre bele van rágva a szájába a "lakosságnak" brrr, hogy mit kell gondolnia erről.... Kitaláljátok, hogy ha nincs 75 % , akkor értelmetlen , meg illegitim. Előre. Gratulálok.! Mintha az ellenzék félne attól, hogy a rengeteg támogatója el sem megy rá szavazni....

Mi másért mondanának előre ilyeneket , hogy 20 % -os részvétel vagy bármennyi, akkor is illegitim lesz? Ez szánalmas.

Persze én is ismerem azt a hosszú ideje ismert eredményt a közvélemény kutatásokból , hogy nagyon sokan nem tudják vagy nem vállalják a pártszimpátiájukat. Programot nem láttak de még csíráját sem egyiktől sem , amire azt mondanák , az lesz a jó...

Miért is lenne kialakult pozitív képük bármelyik ellenzéki pártról tömegeknek? Esetleg amit láttak , hallottak tőlük , értékelhetetlen érdemjegyet kapott és azért nem határozott , biztos szavazók...

lobster thermidor 2012.10.04. 10:12:15

@trifid:

Még az is megtörténhet, hogy T.G. posztot ír arról, hogy a megjelent fotókat csak félreértettük, és béna kommunikációnak fogja nevezni azokat.