Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
okt 03
18:44

Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció kérdése…

473regiszt.jpg 

A regisztrációval kapcsolatban két hónappal ezelőtt írtakhoz most sem nagyon tudok mit hozzátenni. Az új intézményt ma sem látom a demokrácia és a szabad választás végének, inkább feleslegesnek és értelmetlennek gondolom. Ennek ellenére a regisztrációról szóló vitában a kormány nem indult eleve vesztes helyzetből. Lehetett volna jól kigondolt érvrendszert találni és tudatosan használni, s ennek megfelelően viszonyulni az egyes részletszabályokhoz.  Ami azonban ezen a téren történt, az egyelőre maga a teljes káosz.

Ma már előttünk fekszik a törvényjavaslat, jönnek a szokásos kormánypárti módosítók, hallgathatjuk az érveket, tegnap éjjel pedig alkalmam nyílt órákon keresztül követni a parlamenti vitát. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy nincs az a nehezen védhető javaslat, amit a Fidesz ne lenne képes még nehezebben védhetővé tenni. Össze-vissza érvek, egymást kioltó irányok, korábbi pozíciókat felülíró cselekedetek. Mindennek megkoronázásaként itt a friss alkotmánymódosító javaslat: ami egyrészt a korábbi alaptörvény-módosítónál is erősebben mutatja a „majd az alkotmánybíróság előzetes normakontrollban megvizsgálja” mondat cinizmusát, másrészt pedig – miután a Magyarországon voksolóktól elvenné a levélben szavazás lehetőségét - ássa alá az összes előző érvet a „postára mindenki el tud menni” igazságáról és az egyenlő eljárás fontosságáról.

A regisztráció intézményét egyelőre nem szeretik a választók. A Medián adatai szerint a lakosság 80 százaléka ellenzi, köztük a fideszesek 51 százaléka is. A pártok azonban képesek arra, hogy az ügyek megítélésén gondolatmankóik segítségével változtassanak, akkor is, ha olyan ügyről van szó, ami mindenkit (aki szavazni akar) érint. Ám ha rosszul teszik a dolgukat, az ügy (kapcsán kialakult választói álláspont) is, különösen, ha olyanról van szó, ami mindenkit érint, alkalmas lehet arra, hogy a pártok megítélésén változtasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr584818368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legostobább érv a regisztráció mellett 2012.10.09. 03:11:39

A regisztráció fölösleges és drága, de a demokráciának nem lesz tőle vége. Ami igazán antidemokratikus, az a folyamatos buta, cinikus "érvelés", ami hülyének tetteti a politikust, és hülyének nézi a választópolgárt. Amikor először felmerült a választó...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:05:32

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:05:16

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:04:57

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: Salamon László a legaljasabb élő magyar politikus szerintem 2012.10.03. 22:00:12

A választási névjegyzékbe csak személyesen vagy ügyfélkapun át lehessen regisztrálni – ezt akarja elérni alaptörvény-módosító javaslatával Salamon László KDNP-s politikus. Az, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez regisztráció kell, az önmagáb...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.10.03. 21:53:41

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2012.10.06. 19:37:52

@6.Lenin:

kinek akarsz bizonyítani birka, már mindenki ismer......

aszekelyek 2012.10.06. 19:39:28

@szoja122: nem vázolnád fel , hogy az milyen ?

dbeata 2012.10.06. 19:50:31

@László56: "Ezáltal tudták befogatni a proletárjaik pofáját a kommunistáink, Bajnai egy éve alatt. " Mondja ezt egy újkomcsi.
Pofáját, ez igen! Önmagáról is kiállítja ezzel a szegénységi bizonyítványt, Tisztelt László úr!

A levezetett gondolatmenet alkalmasint a másik oldal védőbeszédjében is felhasználható :)

Ne tévedjen, nem az örök igazságot keresi Ángyán, csupán a Fidesz választási ígéreteinek betartását.

6.Lenin 2012.10.06. 19:55:50

@jjulie:

Nekem nem kell bizonyítanom semmit, ti bizonyítjátok a zokniságotokat, naponta.

Hörögtök a demokráciáért, de aki másként gondolkodik, mint ti, az birka, + hasonló.
Te bizonyítod nagy hanggal, hogy még azt sem érted, amit te írsz, hogyan lenne elvárható, azt is megértsd, amit mások írnak.
Tök reménytelen, de azért erőlködsz rendesen.

aszekelyek 2012.10.06. 19:57:39

@szoja122: nem vázolnád fel , hogy az milyen ?

Minta európai országban , két napig kell kupálódni , hogy részt vehess a választáson. Ők is tudják , hogy minden országban vannak , akik alap dolgokkal sincsenek tisztában. Erre varrjál gombot szójácska ! karácsony is. Tudja ő vagy te esetleg ezt cáfolni, hogy olyanok is szavaznak, akiknek fogalmuk nincs róla , miről van szó ?

jjulie 2012.10.06. 20:01:12

@6.Lenin:

én nem "ti" vagyok, mégha erre a stilusra is vagy idomítva birka

saját jogon vagy fideszselejtféreg

6.Lenin 2012.10.06. 20:06:35

@jjulie:

Szeretem ezt a stílust, én 1 önállóan "gondolkodó" polgár vagyok, független, mindentől és mindenkitől, közben ordít belőle a hovatartozása, igaz 1re szűkülő ez a réteg.
Mivel 1 kisebbséget képviselsz, nem sok vizet zavarsz.
Ennyi még belefér 1 valódi(?) demokráciába is.

aszekelyek 2012.10.06. 20:10:34

@inreallife: @Made in Unortodoxia (dbeata): Ami azt illeti , a maszop szemrebbenés nélkül egy emberként állva , amögött a kijelentés mögött , hogy Orbán Viktor fogja be.... nem dicsekedhet jobb stílussal... :) Ez megtörtént. Az ellenzékben lévő orbánt így méltatták. Nagy nyilvánosság előtt . Ez olyan maszoposan demokratikus biztosan. Ez egy szabadabb légkört és stílust megengedő hely... Sólyom közt. elnök úrral kapcsolatban is megengedett magának hasonlót lendvarnyú . Amikor megszólalt egy ügyben. Nincs nagyon mit számon kérni a mi László56-unkon. Az nem megy , hogy csak a jobboldal legyen mindig disztingvált és jó modorú. A baloldal meg onthatja a mocskot zsákkal. édes beám, ez konfliktuózus elvárás. :)

A jelentése , ha úgy írom , hogy a nagyon elszegényített de el nem tántorodott szavazóiknak felháborodását tompítandó , hangoskodástól kedvüket elvevő módszer .. , ugyanazt jelenti.

Gondolom az ennél erősebb állítása nyomtékot adott rosszallásának amiatt , hogy bajnai idején a ma zúgolódók nemigen zúgolódtak.

jjulie 2012.10.06. 20:11:52

@6.Lenin:

nemár birka, a hovatartozást kijelölő fideszféregvizsgát mikor tetted le?

ne feledd a vélasztásra jogosultak harmada vette a fáradságot a fideszikszelésre 2010-ben birka

házi feladat: az 1/2 több e mint az 1/3 a fideszféregszámtan szerint?

aszekelyek 2012.10.06. 20:14:05

@jjulie: mér nem a fideszférgező párthoz tartozol? akkor? A zorbánozóhoz? :) Szende kis vén füttyös... , ki vele? Magánban nyomod? Egyszemélyes ? @Made in Unortodoxia (dbeata): No és Te milyen alapon újkomcsizod egyébként őt ?

6.Lenin 2012.10.06. 20:16:07

@jjulie:

Dunaföldváron mennyinek a mennyije volt az 57%?
Amikor a független mszp-s megyei elnök legyűrte a gaz Fideszt?
Nálad is megindult a nyálképzés, igaz?

jjulie 2012.10.06. 20:17:51

@aszekelyek:

nyugi banya, a szívlapát nem csak a fideszseggszádat gyógyítja, de a fideszféregtelenítést is elvégzi

jjulie 2012.10.06. 20:21:48

@6.Lenin:

nocsak erre is beidomítható vagy birka, kérdésre kérdéssel válaszolni?

hahahaha

használd inkább a hovatartozást kijelölő fideszféregvizsgán szerzett jogosítványod

bariga 2012.10.06. 20:22:05

@aszekelyek: szerintem meg a véleményed ocsmány, de ezzel Neked kell együttélned

bariga 2012.10.06. 20:25:33

@Teremszolga: Ilyen szürreális viszonyok között nagyon sok embernek kellen tükörbe néznie, akik támogatják ezeket borzadályokat. Szívesen olvasnám majd az emlékirataikat. Bár lehet, hogy előbb kipakolnak majd.

bariga 2012.10.06. 20:27:43

@6.Lenin: ez a "hörögtök" ez tök jó. Akkor most van demokrácia, vagy nincs?

6.Lenin 2012.10.06. 20:30:39

@aszekelyek:

Van 1 régi trükk, érdemes rá figyelni.

Simán elindítanak 1 jjulie stílusú írást, aztán, ha hasonló stílusban válaszol a megszólított "na ilyenek vagytok ti" jön a válasz. Ezek már régen kidolgozott/kipróbált módszerek.

Soxor kipróbáltam már itt is, ha hasonló stílusban válaszolsz, rögtön a szemedre vetik.

Pl. @hoplita beleszólt, amikor panelnek szóvá tettem 1 rasszista megjegyzését. Kérdőre vont, hogy nekem az miért rasszista, hiszen a panel által lekicsinylett egyén, a Fideszhez tartozik. Az ok.
Amikor leköcsögöztem minden kőművest, fel volt háborodva.

Ez így működik itt (is).
Már észre sem veszik.

graycivil 2012.10.06. 20:30:43

"Pedagógusnak nem jár konyak!

A kormány plusz terheket rakott a pedagógusokra. Ennek fejében fizetésemelést ígért nekik Hoffmann Rózsa. Voltak létszámbeli leépítések is és Hoffmann azt mondta, az így megspórolt pénzből emelik a többi pedagógus pénzét. De a béremelés kamu volt, hogy ne lázadozzon a pedagógus. "automatizmus volt, hogy megy a kukába".-nyilatkozta valaki az illetékes elvtársaknál. Na ennyit az életpálya- modellről."

magyarinfo.blog.hu/2012/10/06/pedagogusnak_nem_jar_konyak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_06&utm_campaign=index

Ritka tahó beszólás volt ez Girosztól...mondanám, ha ez már nem lenne mindennapos! Ha meglátom az "önelégült szakmaiságtól csöpögő" képét, már feláll a hátamon a szőr! Az biztos, hogy ritka nagy hazudozó...órabérben!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2012.10.06. 20:36:34

"A Fidesz mint egyház

Aki mindmáig nem tudta elhinni, hogy a Fidesz valójában nem politikai pártként, hanem követőitől feltétlen odaadást követelő vallásként működik, az meggyőződhet erről a "Nemzeti Könyvtár" című könyvsorozathoz kötődő szóhasználatból. A kormány (és az ő képviseletében Kerényi Imre) ezt a sorozatot ugyanis "hívei és leendő hívei számára" ajánlja. "

szekularisfigyelo.blog.hu/2012/10/05/a_fidesz_mint_egyhaz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_06&utm_campaign=index

6.Lenin 2012.10.06. 20:37:10

@bariga:

Azért írtam, hogy én úgy vélem 1esek hörögnek, mert az alpári jelzőt már lefoglaltad.

Van-é demokrácia, hát ez 1 nehéz kérdés. Tisztázni kellene mit értünk alatta.
Gondolom szerinted, nincs, mert minden olyan alpári.
Szerintem, + van, mert akinek nem tetszik az alpári stílus, nyugodtan hörög ellene.

bariga 2012.10.06. 20:53:11

Bocs, csak kérdeztem, mert a nekem a halálhörgés jutott eszembe. De tökéletesen igazad van, amíg szabadon lehet hörögni, addig van.

trifid 2012.10.06. 20:53:11

Mélységesen tisztelt "a székletek"! Hanyas vagy? Mert félszavakból sem értelek.

jjulie 2012.10.06. 20:55:11

@6.Lenin:

nulla vagy

jelentkeztél már a legközelebbi fideszikszrajzoló tanfolyamra?

nulla vagy, tökéletes célpontja a fideszhablatynak

bariga 2012.10.06. 20:56:02

@graycivil: a tahó az hasonló, mint az alpári?

6.Lenin 2012.10.06. 21:02:29

@bariga:

Szerintem elég, ha valaki azt írja, nekem nem tetszik, nem értek vele 1et, nem értem, amit mond stb. Minek cifrázni olyasmivel, ami visszaüt?

dr. Balta$ár 2012.10.06. 21:04:04

én ezzel a szímpatikus fiatalemberrel értek egyet...

www.kormanyozz.hu/wp-content/uploads/2010/03/kover_tuntet.jpg

amugy meg a pedagógus tényleg ne igyon KONYAKot
igyon KECSKEtejet ! az amugy is ingyen van az otthontartottból...

bariga 2012.10.06. 21:05:04

@graycivil: Ígértek, nem teljesítették, tehát hazudtak. De ez előfordult már mással is. Miért ne lehet intelligensen csak annyit mondani, hogy tisztelt pedagógusok, nagyon sajnáljuk, de mi sem nem tudjuk teljesíteni amire már néhány éve várnak. De igyekezni fogunk...

6.Lenin 2012.10.06. 21:09:47

@jjulie:

Áruld már el, te szerencsétlen, miért is kellene bárkinek is hozzád igazodnia?
Miért demokrácia ellenes, ha valakinek más a véleménye?
Ki a toszt érdekel a te tehetetlenséged, 1 olyan világban, ahol állítólag mindenkinek magáért kell felelősséget vállalnia?
Ki a toszt érdekel a nyomorod?

graycivil 2012.10.06. 21:10:21

@bariga: Az alpári csúnyán fejezi ki magát. A tahó maga a megszemélyesített alpáriság...Így jellemezném, hogy a tahó mennyivel rosszabb az alpárinál.

Az biztos, hogy Girosz lett a "polkurva"-jelenség egyik legprominensebb megtestesítője. (Polkurva: Politikai célokból eladja a szakmaiságát).

panelburzsuj 2012.10.06. 21:10:43

@bariga:

Kormányon krákográcia.

Ellenzékben kárográcia.

Ez a magyar politikai rendszer, ami akár még tudománnyá is nőhet, ha eléggé vastag könyveket írnak köréje.

dr. Balta$ár 2012.10.06. 21:12:25

@graycivil: alig várom már hogy TG is lehessen gyalázni mint zsíró100at...

nem érzi mijjen veszéjes vizeken evezget...

hosszu nagy evezés után a vezér farvizén egy darabig könnyebb volt...
de nemsoká a 2/3karúrablóval együtt vízesés következik... zuhannak a méjbe

márta)) 2012.10.06. 21:13:19

Senki sem kétli, hogy a teljesen elavult magyar választási rendszerre ráfért a reform. A Fidesz azonban jó szokásához híven nem reformál, hanem gátlástalanul saját pillanatnyi érdekeinek rendel alá mindent"

www.pecsistop.hu/velemeny/ne-szavazzal-paraszt-hanem-elezd-a-kaszat/1088729/

Vagyis) "Ne szavazzál paraszt, hanem élezd a kaszát!"

Na. Igen. Mert, hát, ugye? Ők" a mennyiségi szavazók.
Ne szavazzanak? menjenek inkább kaszálni? vagy ahová csak akarnak, csak a szavazófülkéket kerüljék el.
S, ez szomorú valóság.

Mondjuk nem íródnának ilyen- és hasonló elemzések, cikkek, ha ez egy jól"kidolgozott változtatási tervezet lenne.
.....................

"Ami azonban ezen a téren történt, az egyelőre maga a teljes káosz."

Bezony.
:(

graycivil 2012.10.06. 21:13:22

@bariga: Tudod, az a nagyobb bűn, ha valaki azzal nyer a másik felette, hogy annak hibáinak kijavítását ígéri, majd maga is ugyanazokat vagy nagyobb hibákat tudatosan elköveti, és ezt a "kiváltságát" még be is akarja betonozni a Tákolmányba.

bariga 2012.10.06. 21:19:49

@panelburzsuj: :-) készül itt valami magyar modell, de egyre jobban kezd hasonlítani egy régire, aminek nem lett jó vége

jjulie 2012.10.06. 21:20:56

@6.Lenin:

nyugi birka, már rég leosztályoztalak, nulla vagy

ami ér belőled valamit az a fideszikszed, orbán hablatyolni fog neked érte, ebben biztos lehetsz

menj aludni orbánhablatyfogyesztó fidesznulla, hogy megérd még a következő fideszikszrajzolást

6.Lenin 2012.10.06. 21:22:40

@graycivil:

Nos, az ilyen megállapításokért érdemes reggel felkelni. Igaz, néha kénytelen az ember késő estig várni.

Elképesztő. Észre sem veszi, mekkora marhaság az ilyesmi.

Mert ugyebár aki a mi oldalunkon csinálja ezt, az teljesen más.
Természetesen.
Mindenki, aki 1etért a kereszténységgel, vagy más vallással, az Isten seggét nyalja, 1 ateista szerint.

6.Lenin 2012.10.06. 21:25:18

@jjulie:

Te már így fox elpatkolni.

6.Lenin 2012.10.06. 21:28:28

@6.Lenin:

Bocsi lemaradt

"Az biztos, hogy Girosz lett@graycivil: a "polkurva"-jelenség egyik legprominensebb megtestesítője. (Polkurva: Politikai célokból eladja a szakmaiságát). "

graycivil 2012.10.06. 21:10:21- re válasz.

jjulie 2012.10.06. 21:29:34

@bariga:

a régivel az volt a baja a felcsuti kádárvakarék legénykének, hogy nem ő volt a kádár, pedig hogy szerette volna

ugye, @6.Lenin: fidesznullásbirka?

6.Lenin 2012.10.06. 21:41:55

@jjulie:

A te életedre ekkora befolyással van, hogy éppen ki az aktuális vezér? Mindig is lúzer voltál, szerinte, a hozzáállásodból ítélve.
Engem ez nem igen zavart, most már annyira sem.

jjulie 2012.10.06. 21:46:12

@6.Lenin:

mi ez az önkielégítés nullásbirka, ha a seggszájú orbánsántakutyatól nem kapsz friss hablatyot, csinálsz magadnak?

büszke lehetsz a fidesznulla lelkedre

6.Lenin 2012.10.06. 21:57:57

@jjulie:

Csinálhatnánk 1 közös vállalkozást.

Pénzért mutogatnálak, a lóvét + elosztanánk. 30% a tiéd.
Tudod ez nagy felelősség lenne a részemről, mert a nagyobb rizikó az enyém.
Bólints, ha beleegyezel.
Dr. bélsárt is bevonhatnánk, ő is van akkora, mint te. Lehet a mutatvány is jobban menne. 2 drb együtt, akár világszám is lehetne.
Elosztanátok a 30%ot. 15-15% is már 1 jó arány lenne, túl lennétek fizetve. szólhatnál neki is, ha te benne vagy.

6.Lenin 2012.10.06. 22:10:52

@6.Lenin:

jjulie

Holnap itt megtalálsz, megbeszélhetjük a biznisz részleteit

www.regisegvasar.hu/aktualis.html

1 kicsi, kb 2x3 méteres lenin kép lesz a sapkámon, arról felismerhetsz.
A jelszó legyen mondjuk, Orbán a sátán kutyája.

Jó éjt!
Mindenkinek.

márta)) 2012.10.06. 22:34:18

Már bocsánat!

De, ha én, némelyek szerint szórakoztató vagyok, mármint a kommentem! Akkor árulják már el nekem, hogy mondjuk amik ma íródtak kommentek, melyek egy része minden eleganciát, és kultúrát mellőz ) minek nevezhetőek?
Ha kérhetem.

jócccakát!

dr. Balta$ár 2012.10.06. 22:42:50

kik miatt tart most itt az ország? na ugye...
kik tanították a mai politikusokat?
tanárok/pedagógusok stb ... na ugye...
jár nekik fizu emelés? vagy konyak? na ugye

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.06. 22:46:13

@graycivil: Zsiró100 nem tahó, ő 1 kiművelt emberfő.
Ő 1 barátja TG-nek.
Van 1 szép seggű felesége.
Van 1 hatalmas fizuja.
Lehet irigykedni. :)

Putyilov gyári melós 2012.10.06. 22:50:35

@aszekelyek:

Mama, llátom részeg vagy :o)))
Há, mos már én is siker vagyok, oszt Török elvtárs és Giró férfiszerelméről röhögünk itt :O))))

Putyilov gyári melós 2012.10.06. 22:57:31

Hoplita vazze, megdugtad-é a Baszatlan Pitsát vagy csak itt a neten kúrtok mások előtt? :O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Putyilov gyári melós 2012.10.06. 23:00:18

@Hepci:
Apád faszát, látom te is a férfiszerelmi háromszög egyik sarka vagy :O)))

A faszért kell nyilvánosan baszni :o))))

RENDŐRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Putyilov gyári melós 2012.10.06. 23:09:52

@6.Lenin:
Vén sztálinista köcsög, most épp nincs ráérő időm arra járni.
Addig is ajánlom neked:

Ceausescu tárgyalása és kivégzése 9/1. rész
www.youtube.com/watch?v=4ZI1vPNdHRY

Putyilov gyári melós 2012.10.06. 23:13:45

KÖCSÖG TÖRÖK, AZ ELSŐRENDŰ VÁD NÉPÍRTÁS!

szoja122 2012.10.07. 04:23:49

Mellár Tamás, Chikán Attila, Bod Péter után újabb kommunista közgazdász, Csaba László cáfolja a Fidesz unortodox politikájának egyik alappillérjét:

" Optikai csalódás például az, hogy "a bankok bőre alatt is pénz van". Hitelezés nélkül nem megy, ez a növekedés korlátjává válhat - figyelmeztetett a szakember."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csaba_laszlo_ezt_az_orszagot_jol_felrekezeltek.533334.html

atv.hu/cikk/20121006_csaba_laszlo_ugy_tunik_vege_a_valsagnak_megsem_hiteleznek_a_bankok?source=hirkereso

privatbankar.hu/makro/csaba-laszlo-az-eu-ban-radikalis-atalakulas-elojelei-erzekelhetok-251307

Már csak a századvég az aki a kormány mögött áll teljes mellszélességben?

szoja122 2012.10.07. 04:33:51

@aszekelyek: Igazad van minden országban vannak.

Például a Fideszes birkák akik már 20 éve a Fidesz mögött bégetnek, pedig kezdetben masszívan liberálisok voltak (sic).

Bár nehéz elismernem, hogy ők is emberek nekik is joguk van minden korlátozás nélkül szavazni, mert az ő sorsukat is befolyásolja a választás.

Amúgy egy fideszes oligarcha mondta (találós kérdés: kicsoda?) Mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Az ellenkezője nincs az alkotmányban (bocsánat az alaptörvénynek nevezet fércműben), teszem hozzá.

De lehet, ami késik az nem múlik...

hoplita 2012.10.07. 06:06:33

@6.Lenin:
Emlékszel rá, hogy mikor küldtelek el először a zanyádba és miért...????
Mond már el a lelki társadnak, ennek a baszatlan hülyepitsának.....aztán példálózz vén bazáriköcsög...

hoplita 2012.10.07. 06:19:26

@aszekelyek:
Jaj, tokásmalac.....:(
A fityiszed most ad szavazati jogot a diliflepniseknek...olyanoknak, akik azt sem tudják melyik világon élnek, gyámság alatt vannak és a legnagyobb sikerélményük, ha nem szarják össze az udvart, mint a tyúkok.

Na...erre valamit, hülyepitsa?????

hoplita 2012.10.07. 06:24:36

@László56:

Nesze droid, egy kis komcsizni való....
Legalább ne bolsiznátok, bazmeg...:(((

Újbudai találós kérdés: miként lehet valaki MSZP-s polgármester-jelöltből Hoffmann Tamás kabinetfőnök-helyettese?

További részletek: kuruc.info/r/2/102295/#ixzz28aGMVOjp

dbeata 2012.10.07. 06:36:37

@graycivil: Ez emlékeztet arra, amikor a "mesterember" eljön hozzánk, és azzal nyit, hogy az előző szerelő munkáját kezdi szapulni.
Akkor már tudom, hogy ő is ugyanolyan szarul fogja megcsinálni.

dbeata 2012.10.07. 06:43:48

@aszekelyek: Ne kotnyleskedj, inkább foglalkozz a hozzád címzett hsz-ekkel. :)

jjulie 2012.10.07. 07:36:47

@hoplita:

hát ezért rohangáltál félrészeg forradalmárként az ucákon 2006-ban bugris

utcai biodíszlete voltán a felcsuti sántakutyának

graycivil 2012.10.07. 09:23:53

"Kis traktátus a hülyeségről

És hát Rogán Antal… most intézzük el egyszerűen azzal, hogy „hülye”? Hát mégiscsak a parlament legnagyobb frakcióját meg egy központi budapesti kerületet vezet, hülye nem lehet. Az, hogy egy köztéri szoborra, ami a múlt század elejét van hivatva megidézni, ráíratja egy mai bulvárlap nevét…"

magyarnarancs.hu/elso_valtozat/kis-traktatus-a-hulyesegrol-81975

graycivil 2012.10.07. 09:27:45

"Rendkívüli kormányülés: egy nagyon furcsa döntés Orbán Viktortól

Lázár János miniszterelnökségi államtitkár arra a kérdésre, hogy miért kellett ilyen sürgősen megtárgyalni ezt a kérdést, azt válaszolta: nem lehet hónapokon keresztül vitázni erről a témáról, ellenkező esetben félő, hogy felpuhulnak a törvényhozás szándékai."

www.femina.hu/hirhatter/rendkivuli_kormanyulesek_bajnai_gyurcsany_orban

"A törvényhozás szándékai viszont leginkább úgy puhulhatnak fel, ha a képviselőket valamivel - leginkább pénzzel - meggyőzi a játékautomata-lobbi. Az mindenesetre nagyon furcsa lenne, ha tényleg azért kellett a játékautomaták betiltásáról rendkívüli ülésen rendkívüli gyorsasággal dönteni, hogy ne tudják a korrupt képviselőket lefizetni."

F.Y!DESZ

szoja122 2012.10.07. 09:33:18

"Vörösiszap-katasztrófa: két éve bankban fekszik az adományozók pénze"

"Lekötve áll a vörösiszap katasztrófa után két évvel több mint egy milliárd forint a kármentő alap számláján - tudta meg lapunk a pénzt kezelőktől. Az alap kezelői szerint a későbbi adományozás miatt használják ki a banki kamatokat. Egy civil egyesület eközben még mindig újabb kártérítésekért harcol."

Felháborító, hogy miket enged meg magának a Fidesz, még a szerencsétleneken is gazdagodni akar.

hvg.hu/itthon/20121006_karmento_alap_penz_vorosiszap_lekot#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_10_6

szoja122 2012.10.07. 09:41:10

"Nyerőgépekkel és 400 milliárdos csomaggal sokkolt a kormány"

www.figyelo.hu/cikkek/377172_nyerogepekkel_es_400_milliardos_csomaggal_sokkolt_a_kormany

Ez egy rendkívül kétszínű lépés. Az alkoholnak és a cigarettának nagyságrendekkel több kárt okozó hatása van.
Azokat miért nem tiltják be?

Másrészről az ilyen tiltások erősítik a fekete gazdaságot.
Lásd az alkohol betiltását Amerikában, ami a maffia megerősödését hozta.

jjulie 2012.10.07. 09:45:43

@graycivil:

tök fölösleges a fidesz újabb és újabb részegységét vizsgálni, és megbizonyosodni róla hogy selejt

a fidesz bármely irányú teljes keresztmetszetében homogén selejt

a fidesz egyben maradék nélkül kuka, csupán egy népbutitásban tehetséges szélhámos égvilágon semmitsem érő szemete, egyetlen említésre méltó vívmánya az előre kitervelt bűnszövetségben elkövetett törvényes bűnözés hivatalossá tétele nagy nyilvánosság előtt

menőmano 2012.10.07. 09:52:22

Viszik az autót, lakást, nyugdíjat - mihez nem nyúlhat a végrehajtó?"

"Amihez nem nyúlhatnak"

"Az egyes ruházati cikkek közül 3 felsőruházat, 1 télikabát, 1 felöltő, 3 pár lábbeli van tiltólistán, de a törvény szerint megtarthatjuk még a szükséges ágyneműt (személyenként 1 készlet a hozzávaló 2 huzattal), az adós háztartásához tartozók számának megfelelően szükséges bútort, legfeljebb 3 asztalt és 3 szekrényt vagy azonos célt szolgáló más bútort, személyenként 1 ágyat vagy más fekvőhelyet és 1 széket vagy más ülőbútort, a szükséges fűtő- és világító eszközöket, az adós háztartásához nélkülözhetetlen konyhai és háztartási felszerelések, továbbá 1 hűtőgépet vagy fagyasztószekrényt és 1 mosógépet."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/viszik_az_autot_lakast_nyugdijat_mihez_nem_nyulhat_a_veg

Most nem tudom?! Nem tér ki a cikk arra, hogy például, a fehérneműt viszik-e avagy sem.

Totális helyzet ! Hát komolyan............

Mondjuk nem nehéz picike keresetek mellett, egy pillanat alatt mindent elvesziteni.
Szomorú valóság, hogy illlyyyen időket" kell megélni.
Szerintem.

menőmano 2012.10.07. 09:56:47

Elnézést! lemaradt)

Legyünk nyugodtak! A gyógyszert sem vihetik el!!

jjulie 2012.10.07. 09:57:35

@szoja122:

nem a "szerencsétleneken is gazdagodni akar"

a fideszmagyarkodó kereszténykedő törvényes bűnözés bármi árongazdagodni akar, mivel a magyarkodó kereszténykedő sántakutyaság érdeke az ország, a haza, a magyarság érdeke, ergó a fidesz törvényes bűnözés általi gazdagodása jogos, megérdemelt és nagyszerű

a fidesz törvényes bűnözés jelszava: magyarok ide nekem amitek csak van, aztán majd jól megvédelek benneteket az idegenszívüektől, csak ide nekem mindeneteket, vagy elveszem, hogy megvédjem azt az idegenektől

hahahahaha, fidesz törvényes politikai bűnszervezet, hahahaha

vagyis:

fidesz típusú politikai eszközökkel való gazdasági bűnözés jóbűnözés, nem fidesz típusú politikai eszközökkel való gazdasági bűnözés nemjóbűnözés

hahahahahahaha

és

hahaahahahaha

jjulie 2012.10.07. 10:45:14

fideszférgek, hahahahaha

"A fideszt utáló aktív fiatalok fognak regisztrálni.
A dédelgetett nyugdíjasok kevésbé.
A sokat basztatott Vállalkozók fent vannak ügyfélkapun, nekik egy klikkelés, ők fognak.

Ez ilyen repül a nehéz kő jellegű helyzet lesz sokkal inkább mint bármi más."

és

hahahahaha

még szerencse, hogy sok idő van hátra, addíg még ezerszer öntökönszúrják magukat a fideszférgek

menőmano 2012.10.07. 11:37:28

Hát! Ja! Amit eddig tudni lehet, az előzetes regisztrációról, az nem más mint egy átláthatatlan tervezet halmaz. Vagy mi a csuda? Mert én egyelőre nem is értem?! :(

Szomorú valóság, vagy felháboritó egyébként, hogy pontosan azokat az embereket akarják távol tartani a szavazástól? meg analfabétának nevezik- kik - talán - hittek a mindenkori kormányoknak, mondjuk a választási kampányban. Ugye, ugye?
azok" a mennyiségi szavazók?
osztjónapot!
:(

menőmano 2012.10.07. 11:43:59

Jaj! Míg el nem felejtem!

Kedves Török Gábor!

Gratulálok Önnek, sok sikert kívánok. Megbízatása kapcsán az Önre háruló feladatot végezze erőben, egészségben.
Olvastam az ide belinkelt cikket (is). Csak nem volt időm reagálni akkor, de most megtettem.
:)

mókáné 2012.10.07. 12:53:52

@aszekelyek:

Fogadjuk nyitott lélekkel a hozzánk közeledőket és tessen kérem ne zaklatni a közeljövőben Gréczy Zsolt újságírót! Köszönöm.:)

greczy.blog.hu/2012/10/06/szorenyi_brody_alfoldi#comment-form

menőmano 2012.10.07. 13:12:00

Na! Akkor én meg megyek. További jó írogatás Önöknek.

ennnyyyi.

mókáné 2012.10.07. 13:13:11

@aszekelyek:

"Az István, a király az enyém is. Ott voltam a premieren a Királydombon, az 1990-es népstadioni bemutatón, sajtófőnöke lehettem a csíksomlyói, ötszázezres csodának, a színpad mellett én kiálthattam világgá és szólíthattam színpadra egy ki-kihagyó mikrofonba az ünneplés közben a szereplőket, a társulatos feldolgozásban a fiaim szereplők lehettek. " - írja Gréczy Zsolt és az ember lelke ilyenkor elszorul.

És szeretnék neki egy dalt linkelni, de még gondolkodom rajta. Nagyon szeretném, ha meghallgatná és értené.
www.youtube.com/watch?v=pYzQTiVQrR8&feature=related

márta)) 2012.10.07. 13:29:25

Hűha! Na még ilyet!

Sokkal jobban tenné naccccsága! Ha oda" a Gréczy Zsolt blogjára írogatna. Legalább Ő is "egyből" venné az üzenetet.

Arra meg nagyon vigyázzon már, (nagyképűségében) nehogy kizuhanjon abból a fránya karosszékéből.
Nem kell reagálni, mert azt nagyon nem szeretném. köszönöm.

mókáné 2012.10.07. 13:41:43

Mély levegőt vettem és belinkeltem Gréczy Zsoltnak a dalt.

Jut eszembe. Tegnapi helyzetjelentés Paksról!

Vásároltam egy Demokratát. Bencsik András éppen úgy gondolkodik a regisztrációról, mint én, idézem, mert az ő tolla azért erőteljesebben fog, mint az enyém:

"A lumpenproletárok távoltartása a választástól az egész társadalom érdekét szolgálja."

Ha újságot veszek, az még mindig a Demokrata és nem a Heti Válasz. A Demokrata pont azt mondja, amit gondolok és megtalálja hozzá a hangot is.

8-9. oldalon Kubatov Gáborral összetartó közösséget alkotunk. Ő is Fradi drukker. Sőt! A Fradi elnöke és pártigazgató.

Ma Székesfehérváron: Fradi-Vidi meccs. Én ott leszek a Fradi szurkolók között! VIP jegyet egyelőre senki nem küldött. Se Török, se Kubatov.:)

jjulie 2012.10.07. 14:08:38

@knausz:

ez jó

most már csak az a kérdés, hogy te teszed undorítóbbá a orbánrendszer orbánkutúráját vagy az aszékletek fideszbanya

a lenin és a lászló atya gyenge tehetségtelen kezdők hozzátok képest

a bencsik nagyon vicces, amúgy a lumpenprolik rég a jobbikban és orbániában vannak

aszekelyek 2012.10.07. 14:24:40

@Teremszolga: nekem feltűnt , hogy a szövegben Átmeneti megjelölés szerepel. Az előző , ' 89-es alkotmányunknak , mely ideiglenes /átmeneti voltát 23 évig őrizhette , annak súlyos hiányosságaival egyetemben. A be nem tartása sem volt egyáltalán szankcionálva , nagyon fontos dolgokban.
Lehetségesnek tartom , hogy az átmeneti jelző nem egy szemétdarabka mégsem , ebben a szövegben.

A jogrendszer nem statikus intézmény az én legjobb tudomásom szerint. Ha tévednék, kérem feltétlenül közölje , miben.

aszekelyek 2012.10.07. 14:39:39

@jjulie: ezért a zagyvalékért, mert vitattam, kulturáltan, másik kulturemberrel együtt, tiltottak ki a drága jó index megmondóék az egyik blogjukból. körömszakadtáig és valószínűleg a ravatalon is fel fogsz szólalni, hogy az a kétharmad nem is kétharmad volt. értem én, hogy aki akkora zakót, kapott, ami 5 XL-es méretű, az nagyon igyekszik elhitetni másokkal, hogy ő tulajdonképpen éppen csak szűken XXXl-es méretűt visel momentán. Lehet látni hölgyeket, elég szánalmas látvány , pl. bulvári Tüncikénk , akik belepréselik magukat két számmal kisebb holmikba de itt , ott kilóg a lóláb méretű zsír. Ezt adod elő te is vén fütty. Szánalmasan.

A zakó simán 5 XL-es volt. A 2006-os baloldali szavazótábornak nagyon kis része ment el szavazni még egyszer az mszp-re , annál is kevesebb pedig a szadistákra. Ha jól tévedek , 1 millió alatt voltak erősen de felkerekítették. A szdesz meg hoppon maradt , ezért gyorsan csináltak egy szlömöt. LMP -néven. Schiffer kirakatba helyezésével. Milyen érdekes, hogy most meg karácsony nyumul náluk .... biztosan csak véletlen , hogyne. karácsony nevével ugyan el nem adtak volna pártot. Nulla támogatottságuk lett volna.

aszekelyek 2012.10.07. 14:48:53

@6.Lenin: de van kész rendszer. Azt akarnák ráerőszakolni a kormányra... azért sipítoznak, hogy nem azt teszi. Alternatív és rugalmas módon , nem ortodox , bukott xarságot nyomat ő is. @jjulie: beléptél a jobbikba vén fütty ? Lumpen prolikhoz , akik a FIDESZ-re kaffognak és vicsorognak ? Akkor már csak a hatszézszor hülyére vehetők vannak a szocik mögött. Ha volt is olyan, aki lumpen és mégis a léért inkább most a FIDESZ-re szavazott , az rég elszelelt. Na nem nyugatabbra , mert ott dolgozni tudni kell és akarni is. nekik ígérgetnek itt jólétet , már megint a bukotték.

Persze csak lebegtetik de ezt úgysem veszi észre a célközönség.

jjulie 2012.10.07. 14:50:35

@aszekelyek:

te mint lumpenproli aszékletek fideszbanya ezt az újabb fideszférges szövegedet miért nekem címezted

ne feledd neved mostantól: aszékletek fideszbanya

firkálj csak aszékletek fideszbanya, nehogy elfelejtődjön milyen undorító is a felcsuti kádárvakarék szellemi szutyka

jjulie 2012.10.07. 14:53:19

@aszekelyek:

tegnap a lenin végzett itt önkielégítést, most meg te

nem gyárt neked az orbánszíjjártó hablatyot, hát gyártasz magadnak

gyönyörű vagy aszékletek fideszbanya

aszekelyek 2012.10.07. 15:00:01

@graycivil: egyébként jár? Kinek jár és kinek nem? Ki adott nekik eddig? elég sok évig csak elvettek abból a szektorból, azok, akik most erre vonítanak. te is itt, pl. nem emlékszel esetleg, a PDSz veztőjére? :) Nem a ránkszáradt elvtársnőre.., az úrra. A kulturált , finom beszédű úrra. kitől vettek el a szocik minden béren kívüli juttatást? Naaa??? Igen. A közalkalmazottaktól. Erőltesd meg azt a pár agysejtedet , ami a memóriádból még megvan. A pedagógusok cafeteriájára 98%-os adót vetettek ki bajnai féle szoci kormányzat idején. Valamint megszüntették a 13.havit. nagyon rövid idő alatt. Talán ez ma is így van? Ja neeem, merarohadtorbán....???

Egy nagy büdös pacihimbáltat kapott a pedagógus közösség a szociktól. Mit vinnyog az elvtársnő most agresszolgánál , hogy "nem hiszem el..." akkor is láttam, nem vinnyogott, hanem nagyon megértő volt.., szuper belátó ,mikor kizsebelték a közalkalmazottakat % pedagógusokat a szocik.

dr. Balta$ár 2012.10.07. 15:03:11

"Nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy Magyarország se különb hely, mint Azerbajdzsán. Rajongók serege veszi körül mindazokat, akik baltával támadnak jogállamra, közvagyonra, emberségre. Nemzeti Hősök. Esetleg Európai Értelemben Vett Demokraták. Egyre megy. A politikus nem csak a törvény fölött áll, de a közmorál fölött is. Az éljenző tömegek ott állnak mögöttük, éppen úgy, ahogy a Baltás mögött a bakui reptéren virágot lobogtató gyermekek serege." (Puzsér)

aszekelyek 2012.10.07. 15:04:28

@jjulie: ne zavartasd magad , csak nyugodtan légy oly "tahó , alpári " , amilyent nem szégyellsz. Minden ilyennel bizonyítod , hogy halvány lila gőzöd sincs demokráciáról , véleményszabadságról , tiszteletről. Csak bátran. Nekem nem ártasz vele. Magadnak igen. Ahogy gondolod....

aszekelyek 2012.10.07. 15:09:02

@6.Lenin: nekem is nekem rontott, hogy ne nyikhajozzam, akit szoktam. érdemei elismeréséül. :) de ő teleszájjal közönségeskedik. nem, ebbe nem szoktam belesétálni:) Ha megkérdezem, hogy pontosan mi isaz, ami kifogásolt náluk, pl egyikük állítja, hogy Orbán alpári , másikuk , hogy Gíró Szász tahó, arra nem is kapok választ.

Ps. Szerintem észreveszik , meg be is épült nekik a rutin és direkt alkalmazzák a móccert. Gyengébb versenyzőknél bejöhet.:))

aszekelyek 2012.10.07. 15:14:59

@dr. Balta$ár: Puzsér nem néz tévét ? Az európai értelemben vett demokratáknak igen nagy tömegek nem éppen tetszésüket fejezik ki tömegesen , sok országban egyszerre. Akikről éppen azt mondják, hogy visszaélnek a demokráciával. Ahogyan az másik kontinensen is megvan. Mitől is lennének különbek egymásnál a földlakó népek? Minden másképp egyforma. Mérőnek van igaza. Csak nem esik jól ezt vállalni. A pszichológiai és szociológiai , viselkedéskutató tudományok sem tesznek különbséget népek között. Ecce homo van , slussz.

jjulie 2012.10.07. 15:16:04

@aszekelyek:

nem számítasz aszékletek fideszbanya

nulla vagy, mint a lenin, nulla, a kádár kivakart a cselédsorból, most majd visszakerülsz a helyedre aszékletek fideszbanya

aszekelyek 2012.10.07. 15:22:51

@bariga: hörögni is lehet. Az is demokratikus. Hogyne. Csak marhaság és erkölcstelen. Látod kedves, neked is jogod van a véleményedhez. ha szerinted az én véleményem az ocsmány, akkor neked van hozzá jogod, hogy ezt mondd. Ahogy nekem is ahhoz , amit én tartok a nem tudni kikre hivatkozással ágálásról.

Csak eljutunk a demokratikus véleményszabadsághoz. Részemről nem óhajtom eliminálni a más véleményen lévőket de sértegetni sem. Elmarasztalni lekicsinyelni és dehonesztálni sem. Azt lehetne még utánam csinálni:)))

Hálás lennék, ha megvilágítanád nekem, pontosan kikről is van szó, abban, amikor KIZÁRTAKRÓL beszélnek , meg jogfosztottakról. Köszönöm. Sosincs konkrét alany. Nekem ez feltűnt.. . Neked ?

aszekelyek 2012.10.07. 15:26:21

@jjulie: hogyne, emlékszem , csak a piac , a pénzpiac irányítóinak ér bármit is véleményük és akaratuk. A bankcsoportok hitelminősítőié. Néztem tegnap is , tévében , hogy európai államok fiatal tüntetői ez ellen tiltakoznak. Hogy a kormányaik kizárólag nekik akarnak megfelelni.

Úgy néz ki, ez nem csak néhány maroknyi magyarnak csípi a szemét és csavarja az orrát.

aszekelyek 2012.10.07. 15:43:52

@graycivil: kénytelen volt kormánynál szót vinni , mert az atv-n , ha meg akart volna szólalni , a második szónál fojtották bele a szót bánóék ,...

Havasnál is ugyanez megy , ha nem jól beszél az elvtárs.... , reklám azonnal és utána másról beszélnek. @knausz: küldjük ezt akkor braun robikának is , eddig jegybank elnöki tanácsadó , most 1 éve már mszp-tagnak , aki pedig Orbánék FIDESZ színekben legelső , fél egális sem sajtótájékoztatóján volt a tolmács. pesty szerint, ott volt a világsajtóból , aki számít. gréczy is használhatta volna jobban a tehetségét.

De tudod Timikém , ha valaki abból akar élni , hogy valaki politikai mosóporát árulja , akkor azt kell dicsérnie aki fizeti és a konkurenciától az arra vevőt elcsalnia. Szakmailag nem rosz grézykém csak hááát.... ööö , izé... nem mindenki alkalmas arra. Akkor inkább krumplit árulok a piacon , mint ezt csináljam , amit ő. :) Ő bevállalta, lelke rajta.

Trükknek jó ez a Királydombozás csak ott a bibi , hogy Szörényi és a Bródy azután mdf és szdsz -re szakadtak és sok ideig nem is álltak szóba egymással.

Megírták ezt a remekművet de még véletlenül sem értenek ma sem egyet alap kérdésekben.

Amikor művészeket nem műveik, hanem politikai hovatartozásuk miatt ítélnek el , vagy meg , ezért kapok én sikítófrászt. Meg azért , mert '89-ben beleírták az alkotmányunkba , hogy amiatt senkit , semmiféle bántalom nem érhet.

aszekelyek 2012.10.07. 15:51:39

@márta)): az biztos , hogy nem a parasztokat tartják a FIDESZ-ben tudatlanoknak. Nem is azok. ez inkábba magától elájult szürkeállomány és szociészkombájnok dilije. feri pl aszonta a búzaégetőőőőőőő képviselőnek, és most menj vissza büdös parasztjaidhoz. Aki használta az eszét, speciel földműveseket képviselt. Nagyon meg is fenyegette. Nem kapnak semmit , ha nem ír alá olyat , amivel nem ért egyet.

jjulie 2012.10.07. 15:56:31

@aszekelyek:

aszékletek fideszbanya ha itt már felülfűbehugyoztad az össze kommentet, menj át az új posztra ott elolvashatod mekkora fasz az orbán

panelburzsuj 2012.10.07. 15:58:19

@aszekelyek:

Hőőőőő!...

Ú poszt van, flugihugi, át kéne hurcolkodnod...

panelburzsuj 2012.10.07. 16:00:14

@jjulie:

dől belőlünk a humánum

aszekelyek 2012.10.07. 16:25:16

@panelburzsuj: olvastam , írtam is. Most el. Sógornőm szülinapja van. PÁ!

márta)) 2012.10.07. 16:30:52

@aszekelyek:
Mi a probléma? Nekem aztán teljesen mindegy, vagyis, sem időm, sem kedvem nincs ahhoz, hogy újra, és újra elemezgessem azt, amit Ön össze-vissza írogat.
Már ne is haragudjon, de amit Ön "művel" itt nap mint nap. az egy kicsit túlzás.
Részemről a téma lezárva. pont.

graycivil 2012.10.07. 18:33:32

"Orbán: talán a magyar a legnehezebben kormányozható nemzet

„Talán a magyar a legnehezebben kormányozható nemzet. Tízmillió szabadságharcos. Ennek vannak előnyei, de kormányzati oldalról ez nehéz” – jelentette ki Orbán Viktor, aki hivatalában nyilatkozott a szerzőnek."

torokgaborelemez.blog.hu/2012/10/03/473_erosallitas

És mondja ezt a főbarom a tízmillió birkáról...(Ha már háziállatos hasonlatnál maradunk.)

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ
süti beállítások módosítása