Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:15

Tizenkilenc hónap hosszú idő. Mégis meglepő átgondolni, hogy mindössze ennyi, bő másfél év van már csak hátra a következő választásig. Az világos, hogy a józan észt, a tárgyilagosságot és a dolgokat helyükön kezelő gondolkozást erősen próbára tevő időszak vár ránk, erre időnként magamat is figyelmeztetni szoktam. Ne legyen illúziónk: amit eddig tapasztaltunk, az csak gyenge előzmény, hisztéria jön, hiszen ez szinte minden szereplő érdeke. Nekik ugyanis ez hasznos: az ellenséget démonizálni, a tétet emelni kell – addig biztosan, amíg a verseny nem lefutott.

hv2.jpg

Ha szemügyre vesszük a szeptemberi közvélemény-kutatási adatokat, mindenhol ugyanazt látjuk. A kormánypárt jelentős előnnyel vezet, ugyanakkor mindössze a teljes népesség húsz százaléka környékén mérhető ma már csak a támogatottsága. Ez a kétmilliónál kevesebb választót jelentő bázis nagyon csalóka képet mutat: akár elegendő is lehet a sima győzelemhez, de csak abban az esetben, ha 1) az ellenzék megosztott marad és 2) a bizonytalanok hatalmas tábora tömegesen nem választ magának más pártot. Ebben a helyzetben elméletileg két dolgot tehetne a Fidesz: törekedhetne arra, hogy 1) az elpártolt szavazóit visszacsábítsa, vagy 2) konzerválja a kutatásokban most látható állapotot. Miután az előttünk álló hónapok nem ígérnek komoly, a mindennapokban is érzékelhető kormányzati sikereket, a Fidesz egyértelműen a második megoldás irányába látszik mozdulni. Erről szól a törzsbázist megcélzó retorika, amiről a szeptemberi cikkemben írtam ugyanitt, s erre utal a választási rendszer és választási eljárás átalakítása. Különösen a minden felmérés szerint rendkívül népszerűtlen, még a Fidesz szavazóit is megosztó előzetes regisztráció erőltetése árulkodó: a kormánypárt általában figyelembe veszi a választók véleményét, itt azonban feltehetően annyira fontosnak gondolja a regisztrációtól (lehet, hogy tévesen) várt hatásokat, hogy a népszerűtlenséget is vállalja.

Ha a Fidesz sikeresen tartja meg a mai szavazóit és sikerrel éri el, hogy az ellenzéknek se legyen több szavazója a mainál, valóban nyerhet. A kutatások szerint a baloldali ellenzék (MSZP, DK, LMP) tábora ma együtt ugyan már eléri a Fideszét, de ez az egység a politikai elitek szintjén is kétséges, szavazói szinten pedig „most vasárnap” biztosan nem működne, hiszen erre kondícionálni, szoktatni, tanítani kell a választókat. Az egységesülés és az ellenzéki szavazók egybeterelése pedig nem nagyon mehet másképp, mint a másik oldalon a kormánypárti szavazók megtartása: az ellenfél démonizálásával és az általa megjelenített veszély felnagyításával. Nincs kétség, alapvetően ennyi lesz a program: ez a hosszú választási kampány egyetlen kérdés köré rendeződik majd, minden más ügyet, célt és személyt alárendelve, besorolva. Beszélünk ugyan majd gazdaságpolitikáról, nyugdíjakról, egészségügyről és közbiztonságról, de mind a két oldal abban lesz érdekelt, hogy a választás a végén egyetlen kérdésre egyszerűsödjön: arra, akarjuk-e, hogy Orbán Viktor a helyén maradjon. S innentől válik el a két történet: az egyik oldalon nemzeti érdekről, az alapvető értékek védelméről és a visszarendeződés veszélyéről szólva, a másikon pedig a diktátor elkergetéséről és huszonnegyedik óráról, az utolsó lehetőségről beszélve. 

„Egy hatalompolitikai rendszernek három forrása van; három formában, három dologgal kell etetni, hogy újratermelődjön: pénzzel, ideológiával és szavazattal”  – Orbán Viktor fogalmazott így 2010 elején abban a nagy figyelmet kapott írásában („Megőrizni a létezés magyar minőségét”), amelyben többek között felvetette annak a lehetőségét, hogy “az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat”. Sok minden másként alakult később, de talán pontosan az állandó harc visszatérése, felerősödése jelezte leginkább, hogy a „centrális erőtér” megvalósítása lényegesen nehezebb lehet, mint ahogy az 2010-ben látszott. 2012 kérdése ennél sokkal egyszerűbb és szinte kizárólag 2014-ről szól.

(Heti Válasz, 2012. október 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr684824817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legostobább érv a regisztráció mellett 2012.10.09. 03:15:39

A regisztráció fölösleges és drága, de a demokráciának nem lesz tőle vége. Ami igazán antidemokratikus, az a folyamatos buta, cinikus "érvelés", ami hülyének tetteti a politikust, és hülyének nézi a választópolgárt. Amikor először felmerült a választó...

Trackback: Láttad már Orbán betegesen grimaszolós videóját? 2012.10.07. 17:27:57

Orbán bizarr arcjátéka volt a bónusz az állami kitüntetések átadásához. Olyan fejet vágott, mintha ki akarná nyalni Jókai Anna írónő punciját a Magyar Érdemrend Nagykeresztjének az átadása után. Mielőtt fikáznád a posztot, gondolj bele: milyen arccal s...

Trackback: Salamon László a legaljasabb élő magyar politikus szerintem 2012.10.07. 17:21:53

A választási névjegyzékbe csak személyesen vagy ügyfélkapun át lehessen regisztrálni – ez az alaptörvény-módosító javaslat Salamon László KDNP-s politikustól származik. Az, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez regisztráció kell, az önmagában ...

Trackback: A racionális hisztéria 2012.10.07. 15:45:01

Mind a két oldal abban lesz érdekelt, hogy a választás a végén egyetlen kérdésre egyszerűsödjön: arra, akarjuk-e, hogy Orbán Viktor a helyén maradjon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2012.10.14. 20:15:56

@inreallife:

ugyanmár mit nem képzelsz a napról napra élő közgéporbániáról

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 20:19:09

@hoplita:
"Nem lesz nagyobb torta, sőt..."

Ha az euro-övezeti fogyasztás is esik, akkor a kivitelünk is bedől, a multik pláne rugalmasan csökkentik a termelést, ettől nálunk újabb munkanélküliség generálódhat, bár meg kell mondjam a jó külker mérleg egy hazai kisember közérzetén most se javít.

mókáné 2012.10.14. 20:22:51

@jjulie:

Én nem függök senkitől, ellenben biztosan regisztrálok és leadom a szavazatomat jobbra. Liberális párt nincs. Bal nem jöhet szóba, és akkor még mondom:

viszek 3 embert (két gyerekem és a férjem szavaz még velem, de a következő választásokkor a kisebbik gyerekem is szavazhat már).

Egyszer Orbán ezt kb. így vizionálta egy polgári körös gyűlésen: vannak a szavazóink, és lesznek a gyerekeik.:) Minap jutott eszembe ez a félmondata..

aszekelyek 2012.10.14. 20:25:11

@inreallife: egészem hülyeséget nem kérne írni. Amit lenin belinkelt, abból kiderül, persze le kell olvasni, hogy javasolták bizony bajnai kormányának megszüntetni a magánnyugdíjbiztosítókat, hogy mind az országkockázati felárat, mind az államadósságot így csökkenthessék, jelentősen, a szerző és más szakértők, nyugdíj és idősügyi kerekasztal,... bizony, ők sem akartak volna mást csinálni, mint avisszairányítani azt a pénztömeget az állami nyugdíjkasszába. Az helyből 2 % javulást jelentett a z államadósságban. Az eurostat ugyanis csak 2009-ig engedte, akkor is csak kis részben, 20%-ban beszámítani a manyupok által keletkezett államháztartási hiányt a teljes hiányba. Maastrchti kritériumokhoz akarták ők is szépen igazítani a számokat. :)) nem tettek volna ők sem mást. A javaslat készítói nem is javasoltak mást. ebben a szakértői véleményben, elemzésben pedig szó nincsen semmiféle RT-k betolásáról sehová. Csak azt javasolták, amit orbánék meg is tettek. A szakértői véleméyn is értelmetlennek nevezi a z eurostat ellenállást a manyup vagyon beszámítását a hiánba. Hogy miért, az sajnos ebből sem derül ki.

Viszont kiderül, hogy simor miért dobta be, hogy akkor most vezessük be az eurot... + alatt van a hiány és nincs olyan ami generálja a további adósságot, és az csökken, ha jóval magasabb is, mint az előírt 60 %.

Mit hörögtek össze, hogy alkotmányba rögzítette Orbán, azt, hogy ne lehessen egekbe emelni többé az adósságot. A csatlakozás feltétele 60 %, max vagy legalább afelé csökkenő. Csakhogy sokkal magasabb, simor úr és semmi sem mutatja, hogy marha jól megy majd minden, hajrá gyerünk a közepébe. Nem szégyelli magát simor , hisz sosem szégyellte.
Pedig kéne de nagyon.

jjulie 2012.10.14. 20:29:54

@knausz:

csinálj amit akarsz, ha kajálod az orbánhablatyot, hát kajáld, úgy kell neked

aszekelyek 2012.10.14. 20:32:28

@knausz: és ez így is van... nálunk is.

@inreallife: nem államiba ment, de államiból vették ki és állami hiányt csinált. No ezért is javasolták megszüntetni. És visszatenni az egyetlen , biztosba. Magyarba. Most minden feltétel teljesült. Nincs szükség másikra. De egyáltalán. Amiről te is írod , létre kellett volna hozni. Nem kellett volna. bevezetni bevezetni sem. Már 5 év el is volt vesztegetve. Az első világbanki álláspont változás már 2005-ben kijött.

jjulie 2012.10.14. 20:32:59

@aszekelyek:

lófasz a seggedbe aszkletek hablatybanya

azt ugatod, hogy a nagy felhatalmazás a bajna programjának a megvalósításához kellett, abajnai nélkül a felcsuti kádárvakarék által és dicsőségére?

hahahahaha

orbánseggszájúság mennyország

tölgyes 2012.10.14. 20:37:12

@nyünyüge: Ön most felsprplt egy csomó dolgot, mit lehetett volna és amit meg kellett volna tenni 2002-2010 között, de nem tették meg azok akik megtehették volna, míg 2010-re létrejött az a helyzet, amikor a plasztika már nem segített, ráadásul a nyugdíjalapból kieső rész elszámolása is kedvezőtlenné vált.. maradt volna zsüli munkanélküli segélyének megkurtítása. Ehelyett jött a manyup visszavitele az állami rendszerbe. :)

aszekelyek 2012.10.14. 20:42:21

@inreallife: nem hiszem hogy nem loptak, hanem tudom. ezt a pénzt , ha nem erőszakolják rájuk, plusz államadósság nélkül! és emiatt kibocsátott állampapírok kamata nélkül! szépen befizették, be is fizették !! az APEH-ba. Sokkal beljebb lenne a költségvetés is és azok is , akik befizették. kevesebb lenne az államdósságunk is. nem is lett volna szükségünk lehet, 2008-ban IMF hitelre. Ahogy elnézem , egyáltalán nem lett volna. Megszorításokra sem. Ha mondjuk 2007-ben azt mondják , hogy ennyi kedveseim , befuccsolt a nagy terv. Nem utalunk tovább semmit külhonba , hanem megszűnés , végelszámolás és vissza az államiba a lét.

jjulie 2012.10.14. 20:44:21

@tölgyes:

hahaha, a sánta agyad előkotort néhány hamislejárt szavatosságú gondolatmankót fideszféreg módra?

inkább mesélj a dembinszkiről orbánférge, mily sikeres volt 1849-ben,

kb mint a fidesz az elmúlt két és fél évben

vagy az aranyaidról, hányszor ötszöröződtek eme blog indulása óta?

tölgyes 2012.10.14. 20:45:14

@jjulie:
Zsülikém!
Akinek itt seggszája van, az maga. A szája kloákaként működik és csak úgy folyik belőle egy bomlott elme ürüléke:)

mókáné 2012.10.14. 20:45:41

@tölgyes:

"maradt volna zsüli munkanélküli segélyének megkurtítása. "

Ami nem a legelegánsabb megoldás lett volna, viszont még egy ötlet a jövőre nézve.:)

aszekelyek 2012.10.14. 20:46:14

@inreallife: akkor nem az államadósság miatt van... értem... a gonosz FIDESz, az a hibás...Te is leléptél , pedig mérnökképzést kaptál ingyen. Ebből még többet , ebből a költségvetésből ? Jól vagy? Egyébként nem volt jelentkező a pályára több előbbiekben , azt mondták... Most mennyit utasítottak el , akik nagyon akartak és tudtak is ? -meg maradnak is.

aszekelyek 2012.10.14. 20:52:18

@jjulie: neked ugyanaz a kis problémád van, mint a mi kedves médiacelebünknek , aki folyton azzal a humán végtermékkel van elfoglalva szintén.

Cseppet análisan fixált teccik lenni vagy vécés néni a four seasons.ben? :))

jjulie 2012.10.14. 20:54:42

@tölgyes:

a sántaagyuak hangja szól belőled fideszféreg módra kádárvakarék, mit lehetne várni tőled?

önkielégítesz, mivel a seggszájú orbánsántakutya nem elégíti ki a napi hablatty igényedet, gyártasz magadnak önkielégítésül

sokra vitted sántaagy, orbánhablatyfüggő lettél, tegnap óta hányszorosára duzzadtak az aranyaid hazug fideszféreg?

aszekelyek 2012.10.14. 20:55:45

@jjulie: nem , mert a bajnaiéknak kiszervezést , az RT-ket kivonták belőle és így a költségvetés számára pluszos lett a köt.manyupok megszüntetése. :) De ha kell , elmondom szívesen lassabban is.... vén fütty! Csak szólj , ha lemaradtál ! Segítek felfogni.

jjulie 2012.10.14. 20:58:34

@knausz:

már a munkanélküli kijelőlő fideszféreg vizsgát is sikeresen letetted a @tölgyes: fideszféreggel egyetemben?

régebben csak ballib kijelőlő vizsgátok volt

aszekelyek 2012.10.14. 21:01:01

@Made in Unortodoxia (dbeata): nem is valami megkövült és változhatatlan dolog a gazdaságpolitikai világ. Folyamatosan változnak a dolgok és arra a szoci kormányoknál sokkal gyorsabban köll reagálni. A humorom az megvan , hogyne. Csak nem találtam viccesnek ebben semmit.

De zsülikémnek az imént azért írtam olyat , amin te is elmosolyodsz majd:) Amit koolyan ajánlok elolvasni, a lenin által linkelt, 2009-ben kelt szakértői anyag, javaslat és indoklása, --- gyakorlatilag arra, amit Orbán végül megcsinált.

Betolt RT-k nélkül:)

jjulie 2012.10.14. 21:02:13

@aszekelyek:

sántaagyu fideszféregnek add át a használt orbánféregezett gondolatmankóidat aszékletek fideszbanya

mikorra számítasz a szívlapátra banya?

mókáné 2012.10.14. 21:04:11

@jjulie:

"régebben csak ballib kijelőlő vizsgátok volt"

Jobb-liberális illetve/és/vagy nemzeti liberális miért nincs ebben az országban?- kérdezem Tőled, de komolyan.

A balliberális társaság nagyon gáz.

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 21:08:35

@inreallife:
" A munkaerő-piaci szolgáltató cég az idén készített kutatást és tanulmánykötetet a magyar és nemzetközi munkaerő-piaci helyzetről, illetve a munkavállalók képzettsége és a munkaadói elvárások közötti eltérésekről."

Összes kúrmányunkra jellemző volt a szakpolitika teljes hiánya, vagyis az intézkedéseket soha nem az elemzéseken nyugvó távlati elképzelések, hanem az akut tűzoltás határozták meg. Hogy rendelkezésre állnának ilyen független elemzések, de azt is vastagon negligálják, az elképesztő.

Mellesleg tavaly a fuvarozók érdekképviseletének valami góréja már jelezte, hogy sofőr-hiány fog fellépni, mert minden hadra fogható ember elment külföldre, a fiataloknak meg nics pénzük a hivatásos jogsi megszerzésére. (Közlekedési hatóságnál dolgozó haver szerint alsó hangon két milla egy teljes paletta) Úgyhogy nem csak diplomás, meg egészségügyes szakszemélyzet nem lesz, hanem semilyen olyan, aminek az elvégzéséhez valamiféle anyagi háttér kell.

aszekelyek 2012.10.14. 21:12:26

@inreallife: mit tudott a régi rendszer?

jjulie 2012.10.14. 21:15:24

@knausz:

azért mert ez az a sokféleség orbánsántaagyu szavazókat összezavarná, inkább az orbán a szijjártóseggszájjal beidomította az alatvalóit az egyszerű képletre, amit a sántaagyuak is képesek voltak megjegyezni a hozzáadott mankók segítségével

a fidesz a jó, minden más ballib, az pedig a rossz

tehát reklamálj a seggszájú orbánsántakutyánál

aszekelyek 2012.10.14. 21:17:05

@jjulie: csak megvárom , míg bajnai és gyurcsány ökölre mennek és a milla emelvényén lejátsszák :)

jjulie 2012.10.14. 21:18:05

@It’s the economy, stupid:

majd a fideszférgek adnak jogsit a híveknek, mint minden egyebet: földbérletet, hivatali állást, trafikot, stb

orbánia mennyország

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 21:18:14

@aszekelyek:
"karót nyelt prűdek medenceizmai bizonyosan másként működnek, mint a a liberálisokéi, akik röhögnek ezen.."

Hűha, akkor ha jól értem ti hárman Leninnel meg tölgyessel vagytok a laza liberálisok, akik röhögnek ezen? Asztaqurva. (copyright by hoplita) Ez új nóvum volt számomra (copyright by újhelyi).

etwas kultur muss sein 2012.10.14. 21:20:44

@inreallife: mszp persze, hogy nem megoldás

A kérdés az, hogy egyáltalán létezik-e valamiféle megoldás?

Szilárd meggyőződésem, hogy nem létezik. Az tényként elfogadható, hogy akik eddig voltak kormányon a rendszerváltás óta, azok nem szolgálnak megoldással. A maradék pártok közül egyedül a jobbiknak van komolyabb társadalmi bázisa, de az ő gazdasági programjuk szvsz nem megvalósítható. Kilépni az EU-ból és kiépíteni a keleti felvevő piacot a (részben nem is létező) termékeinkre megvalósíthatatlan. Kilépni még csak-csak menne cirka 2 év alatt, de a keleti nyitás 10 éven belül nem hozna jelentős eredményeket (ha egyáltalán hozna valaha is).
Akik a status quo fenntartásában érdekeltek, ezernyi oldalról gáncsolnák a jobbik vezette országot. Az EU-ból való kilépés után szinte azonnal kívül találnánk magunkat a schengeni övezeten is, és nagy valószínűséggel kemény vámokat vakarnának a dezertőrködésünk miatt a nyakunkba. Kb. büntiből gazdasági szankciókkal elzárnának minket az EU tagországoktól és az idegenforgalmi bevételek is nullázódnának. Valszeg nem lenne nehéz rávenni kedves szomszédainkat, hogy szopassanak minket egy kicsit...
Minden feltétel adott lenne, és természetesen provokátorokból sem lenne hiány, hogy az országot tartós (legalábbis a jobbik bukásáig kitartó) polgárháború sújtsa. Hiperinfláció.

Mindeközben továbbra is igazak lennének a következő makacs tények: nagyon kevés magyar gyerek születik jól szocializált családokban, nagyon magas a cigányság és az alacsonyan szocializált magyar lakosság szaporodási rátája, nagyon magas az öngyilkosságok száma, erősen elöregedő a társadalom, (szinte) nincs a magyar állam tulajdonában termelő vállalat.

Szóval igen, rendet kéne tenni, és radikálisan, de konkrétan miként? Mert az biztos, hogy ha a jelenleginél több család veszti el a bevételeit vagy annak egy jelentős részét, akkor fogyasztásnövekedés garantáltan nem lesz. Anélkül meg kaki.

jjulie 2012.10.14. 21:20:52

@aszekelyek:

hahaha banya, ez sem menti meg a futástól az orbánt, sem a mamelukjait

téged meg elintéz a szívlapát aztán meg karanténban rohadsz meg életed végéig

aszekelyek 2012.10.14. 21:23:08

@knausz: vagy FIDESz nem volna.....

Múltkoriban édes Beámnak megengedtem , hogy Évának hívjon , a második keresztnevemen. Az ő második keresztneve Ildikó:)

@It’s the economy, stupid: új nóvum? ::) ez jó... de tényleg, sokkal kevésbé kellene ügyet csinálni ilyesmiből :) intim szituációban. A tahóság ettől nagyon elhatárolható.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 21:25:08

@It’s the economy, stupid: az a barom aszonta, "új nóvum"?

Meg köll a szívnek szakadnia.

mókáné 2012.10.14. 21:28:40

@Hepci:

Az Újhelyi még létezik? Mit csinál a párton belül? ifjúsági tagozat?

aszekelyek 2012.10.14. 21:31:27

@knausz: széljobb az , jobb ha tőlem tudod , ami baloldalra festi magát.

@jjulie: lángossütőőőőt , még ezt se tudod ? :)) De jó darab az is... :) Helyes kis columbáriumot terveztem , arra nem lehet becserélni? Égetnivalót oda szokták elhelyezni , nem ?

jjulie 2012.10.14. 21:34:19

@SzélsebesVelorex:

hát persze pajtás, lassan felfogod, hogy nem lehet abból orszát fenntartani hogy az egyik fele azzal van elfoglalva, hogy magyarabb a másik felénél, és semmi egyéb nem érdekli

véget ér egy ábránd

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 21:35:16

@knausz: mi vagyok én, Maszop-szakértő?

Kérdezd inkább meg, hogy mi a búbos banka latin neve, azt tudom: Upupa epops.

aszekelyek 2012.10.14. 21:35:44

@knausz: nem , nyelvhelyességi teszteket szerkeszt :)

@Hepci: ennél nagyobb marhaságokat is , sokat....

@dr. Balta$ár: egyelőre az ellenzék a harcoló japók...

jjulie 2012.10.14. 21:38:39

@Hepci:

és a süticikiző jetit hogy hívják?

vagy nem is hívják?

inreallife 2012.10.14. 21:41:19

@aszekelyek: tévedsz, nem nappali szakon végeztem, munka mellett a saját pénzemből finanszírozva. ja mellesleg kiváló is lett diplomám és egyedi téma volt, nem úgy mint a snitpalinak. de legalább megpróbáltad ténynek beállítani megint, amiről fingod sincs. úgy gondolod, hogy az a fajta fideszes aknamunka, amit itt a blogon kifejtesz szimpátiát kelt a pártod iránt? kackac...
szerintem égés. nemcsak neked, mert ugyan ki akarna olyanok közé tartozni, mint amilyen te is vagy? a fidesz maradék támogatói a legvisszataszítóbb, legundorítóbb, tudat és gondolkodás nélkül vegetáló férgek, és ez még akkor is nagyon ül, ha általánosítás. van kivátel innen is a tiszteletemet küldöm tölgyesnek. de ne haragudj, egy aszekelyek-knausz ladikba kinek lenne kedve beleszállni?

mókáné 2012.10.14. 21:42:28

@Hepci:

"Kérdezd inkább meg, hogy mi a búbos banka latin neve, azt tudom: Upupa epops."

Inkább volt az a gyönyörű virág, tudod, az a fehér, amit virtuálisan küldtél egyszer.:)

graycivil 2012.10.14. 21:42:38

"Rogán: nincs szükség lakcímnyilvántartásra

Rogán Antal szerint nincs szükség kötelező lakcímnyilvántartásra Magyarországon, a Fidesz frakcióvezetője erről az ATV vasárnap este sugárzott, Szabad szemmel című műsorában beszélt."

nol.hu/belfold/rogan__nincs_szukseg_lakcimnyilvantartasra

Megdöbbentő! Azért, hogy a regisztrációt magyarázni lehessen, eltörölné a már tökéletesen működő lakcímnyilvántartást. A barom állatai! Ezek tényleg megőrültek!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

mókáné 2012.10.14. 21:44:34

@aszekelyek:

"Múltkoriban édes Beámnak megengedtem , hogy Évának hívjon , a második keresztnevemen. Az ő második keresztneve Ildikó:) "

Jó érzés olvasni itt napra-nap, hogy mennyi mindent tanul ő Tőled!:)

inreallife 2012.10.14. 21:47:18

@It’s the economy, stupid: ugyanebben a cikkben a szerző hivatkozik arra, hogy nekik van egy jó listájuk, hogy hova milyen emberek kellenének, a kormánynak meg a munkaügyi hivatalban ott van az emberek listája képzettséggel, lakhellyel stb. csak össze kéne rakni a kettőt. hallottál te ilyen irányú kezdeményezésről a kormánytól? egy vicc ez a szakmaiság. egy bajnai 1000* hitelesebb az orbánnál, és ha végigágogja oráb n a kampányt, akkor is toronymagas esélyes lesz ellene... pusztán szakmai alapon kell támadni. teáh t amegvédtük a nyugdíjakat dumára, nem visszakérdezni, hogy ki védte meg, aki tescóból lopta a kiflit? hanem helyette el kell mondani az embereknek, mekkora összegű nyugdíjat veszítettek el. szabadságharc? el kell mondani fejenként mennyi pénzt buktak az emberek. 1 milliós munkahely? 4% gdp növekedés? mennyinek is kéne lenni a gdp-nek és a fizetéseknek akkor? ésígytovább. semmi nem kell a kampányba, csak számok. azzal nem fognak tudni mit kezdeni...

dbeata 2012.10.14. 21:47:47

@knausz: @aszekelyek: Gyerekek, könyörgöm,...! ;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 21:49:27

@knausz: bocs, de nem emlékszem.
Nem valaki más küldött virtuális virágot?

@jjulie: a jetinek is 48-as lába van, nyomi?

etwas kultur muss sein 2012.10.14. 21:51:18

@jjulie: A jobbik társadalompolitikájával azért még ki tudok ám békülni. :) A gazdaságitól félek.

Van egy rossz hírem számodra: a többi pártnak nincs olyan részlet a programjában, ami tetszene. ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 21:51:32

@graycivil: végre előkerültél.

Vívjatok verbálfingpárbajt Aszekelyekkel, már hiányzik itt 1 kis értelem...

ménrót 2012.10.14. 21:53:23

@inreallife: Láttad ezt a filmet????!!!!Ha nem, akkor pótold,érdemes megnézni.

Növekedj! – így zsákmányolja ki a világot a háttérhatalom (film)

A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PCPWrensV4M

dbeata 2012.10.14. 21:53:26

@inreallife: "csak számok. azzal nem fognak tudni mit kezdeni... "
Oké, egyetértek. :)

Egy a bibi. Abból nem ért a jónép.

mókáné 2012.10.14. 21:54:20

@Hepci:

"Nem valaki más küldött virtuális virágot?"

Te voltál. Azért, hogy elfelejtetted, én kérek bocsánatot.:)

@Made in Unortodoxia (dbeata):

Két komment elküldése között várnod kell néhány percet! - írsz oda, az enyém meg nem fér be!!!

graycivil 2012.10.14. 21:55:57

@Hepci: Adjak egy kicsit, hogy neked is legyen...? :-)

inreallife 2012.10.14. 21:56:07

@aszekelyek:

1. jelentősen csökkentette volna az állami kiadásokat a kritikus évtized kezdetén. a mostani szitu bágyadt lepkefing ahhoz képest.
2. a magánrész garantált volt, politikai döntésektől mentesen az ember a befizetéseit visszakapta volna valamilyen kamattal.
3. örökölhető volt a magánrész.
4. kamatos kamatot is kaptak volna az emberek a nyugdíjuk után.

mit tud az új?
1. semmit. befizetsz eltűnik, mire nyugdíjas leszel, meg a holnap megadom cetli vár.
2. 2030-ra amikor kb harmadannyi befizetés érkezik a kasszához 4 millió nyugger lesz a mostani 3 helyett. vajon milyen előremutató intézkedést vezettek be az orbánék az einstanddal?
3. miért nem kamatozik az a rengeteg pénz, amit befizettem? miért költik el? miért nem abból lesz a nyugdíjam? valami ősi szokásjog, hogy az enyémet elbasszák, amikor meg nekem kéne kapni, akkor meg nem lesz?
4. nincs elkülönítve a pénz. ha a kormány a választás előtti héten 2/3-dal alkotmányba rakja, hogy megszűnt az állami nyugdíjrendszer, akkor onnantól nyugdíj nuku annak, akinek nem manyup tag. márpedig írmagja is alig maradt az egykori tagságnak.

és nem mellesleg a 3.000 milliárdnak az a fele, amiből nem adósságot csökkentettek, az hol van? ezt kérdezem már posztok óta tőled, de csak nem válaszolsz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 21:58:05

@knausz: virágot általában venni szoktam elfelejteni...

Mit küldtem, képet?

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 21:58:37

@tölgyes:
Látom nem bírja abbahagyni a szkatofíliája verbális kiélését. Ezen a fokon ez már nem a jómodor hiánya, hanem beteges perszeveráció. Pszichomókus látta már?

Látom, nem csak a gatyáját szereti nyilvánosan letolni, múlhatatlan szükségét érzi a másik ember magánéleti szokásaiban való vájkálásnak is: rossz hírem van, azoknak a szokása ez, akiknél saját házuk táján nincs minden rendben. Magam nem tartozom ebbe a csoportba, tehát a másoké nem érdekel, a neveltetésem meg meggátol a nyilvános gatyaletolásban, akkor is, ha maga most hülyén érzi magát, így egyedül lemeztelenedve. Persze megértem a dühét...

Mostani bejegyzése azon kívül, hogy újfent meglehetősen aljából válogatott, megerősíti bennem, hogy kend csak afféle Fülig Jimmy itt a blogon, egyszer lopott valahonnan egy felöltőt, és azóta úriembernek képzeli magát. Biztos savanyú cukrot is tartogat a zsebében. Ennek fényében az ostoba magázódása is egy röhej, már megbocsásson.

Mivel feszt verseket copypésztel intelligenciája bizonygatásaképpen, hát versben mondja el magáról:

"A kultura
ugy hull le rólam, mint ruha"

jjulie 2012.10.14. 22:00:06

@SzélsebesVelorex:

jaj pártok, meg jobbik társadalompolitika, atyavilág

te biztosan ki fogsz pusztulni, ilyen sánta aggyal sűlyos evolúciós hátrányban vagy, állj be a fideszhez nekik van bőven gondolatmankójuk, jut neked is

mókáné 2012.10.14. 22:00:27

@Hepci:

Képet, de nagyon szép virág volt és akkor hogy ez illik hozzám, mert sokáig bírja és ráadásul olyan szép - ezzel a fölütéssel.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:01:40

@graycivil: kösz, elég a saját.
Ilyen intellektuális küzdelemre gondoltam, na. Megpróbálhatnátok csak egymással foglalkozni. Pölö:

Asz.: csakafideszjóazorbánalegnagyobbkistermetűhazaffy
Gc.: éljenaferidehanincsmásbajnaileszamegmentőnk
Asz.: szétkúrtak8évalattmindentaferialibatolvajmegazeboladeafideszcsakahazáértelőre
Gc.: orbánfelszámoljaademokrácijjátiszonyúanrettegekkönönyörgömgyerekek

S így tovább....

mókáné 2012.10.14. 22:03:05

@Hepci:

Jön a születésnapom, e hó 29, jelzem, nem Verbéna jellegű volt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:04:24

@knausz: akkor Lysianthus lehetett tán... küldd vissza a képet, beazonosítom. :)

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:04:51

@tölgyes:
"A szája kloákaként működik és csak úgy folyik belőle egy bomlott elme ürüléke"

Mondom, hogy szkatofiliája van. Képtelen leírni egy mondatot excretumok beleszövése nélkül? Elképesztő. Igyon már egy kis páleszt, hátha lelazul.

etwas kultur muss sein 2012.10.14. 22:06:54

@jjulie: jó keményen megmondtad a frankót :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:07:03

@knausz: biztos van pasi, aki ver és béna, de az nem én vagyok. :D

jjulie 2012.10.14. 22:08:26

@ménrót:

hűha, megtalaáltad a bizonyosságot

kitalálom: jobbikfertőzött vagy

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:09:07

@knausz: na, így már emlékszem. :)
De nem fotót küldtem, hanem egy linket, amin megnézheted a virágot.

@SzélsebesVelorex: kemény a nyomi, persze, mint egy 2 hete döglött iszapgiliszta.

mókáné 2012.10.14. 22:09:38

@It’s the economy, stupid:

"Igyon már egy kis páleszt, hátha lelazul."

Menő Bt. egyik szelleme kísért e késői órán.:)

@Hepci:

Egyszer mondom, még egyszer az életben pasit cserélnék, aki nem ver és nem béna, de ilyen szép virágot szedne nekem.:) Köszönöm.

jjulie 2012.10.14. 22:11:07

@SzélsebesVelorex:

szivesen

akarsz még tudni valamit?

bariga 2012.10.14. 22:11:30

@knausz: nem hinném. most olvastam valakitől, hogy nem fog regisztrálni, de elmegy szavazni és szeretné látni, hogy ki meri ebben majd megakadályozni. Szerintem sem kell minden Fidesz-baromságot benyelni. Azt meg ki mondta Neked, hogy a Fidesz egy jobboldali párt? Szerintem már veri a Kommunista Pártot. Személyi kultusz van, lopás, hazudás, államosítás, alpáriság, demokrácia felszámolása, stb. Ez mitől lenne egy komoly konzervatív, jobboldali párt? Nem is hasonlít!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:12:05

@knausz: nana, ne kezdj megint hezitálni, amikor újra kieresztetted a horgonyt az Audi és a Fidesz mellett... :)

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:12:24

@inreallife:
"nem mondtad meg, hogy mitől is jó az állami rendszer középtávon, és ezen mit változtat, hogy lesz egyéni számla,"

Lehetetlent ne kívánj tőle, ezt nem tudja kicopyzni a wikiről. Ami meg az egyéni számlát illeti: nyugtával a napot (vö: lószart lesz olyan, mama)

mókáné 2012.10.14. 22:14:13

@bariga:

Nem tudom, Bariga, de holnap utazom az iskolabusszal és érzem, hogy a sok gimnazista engem majd megvisel.
Előre érzem és akkor most alszom előtte egyet!

Szép éjt a blogtársaknak is!:)

mókáné 2012.10.14. 22:18:01

@Hepci:

"nana, ne kezdj megint hezitálni,"

A végtelenségig elvitatkozhatnánk azon, de legalábbis az utolsó 40 évünkben, hogy ki hezitál állandóan és ki az, aki végül a tettek mezejére lép.:)

Hozzám már hűtlen lettek a szavak,
vagy én lettem mint túláradt patak
oly tétova céltalan parttalan
s úgy hordom régi sok hiú szavam
mint a tévelygő ár az elszakadt
sövényt jelzőkarókat gátakat.

www.youtube.com/watch?v=eTD8Inh1INc

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:18:40

@Hepci:
" aszonta, "új nóvum"?"

Méghozzá bele a tyelevizorba. :))
Gondolom nem komálja a simplicityt. Hehe. Egy honatya legyen valamivel bonyolultabb csávó, mint egy mezei honpolgár.
De jó hogy mondta, nekem bejön, nagyonis.

bariga 2012.10.14. 22:19:53

@aszekelyek: A javulás még nem látszik! Ez is hazugság.Én már megpróbálok gyorsan elkapcsolni,.ha látok a TV-ben egy fideszest nyilatkozni, mert komolyan félek, hogy az én agyam is félrehord, ha meghallom, amit mondanak. Tegnap nem voltam elég gyors, beleakadtam az "ahol hús van ott légy is van " magas filozófiai Orbán mondatba. Plasztikus kép, így aztán majdnem elhánytam magam.

inreallife 2012.10.14. 22:21:57

@SzélsebesVelorex: szoktam összehasonlítani az árakat. ott látom, hogy már egy auchan is ezernyi kupont, olcsónapot, sorsolást, ingyenhitelt, rögtönzött akciót meg a lófasz tudja miket kínál, csak menjen már be valaki vásárolni. nuku lóvé, az állambácsi elvette. a háztartások negyede 90 napon túli számlákkal tartozik, további negyede 30 napos csúszásban van. a közműcégek kinnlevősége orbitális, a legkisebbektől a legnagyobb cégekig csődközelben leledzenek. több városban a fűtési szezon előtt dőlnek be, minden héten látni az indexen a cikket, melyik város közműcége halt meg. és akkor egy fehárvár kategóriás városról beszélünk, ahol multik vannak és bevétele az embereknek önkormányzatoknak. mit csinál akkor egy szekszárd, vagy egy békéscsaba?

nem, az mszp nem megoldás. a fidesz sem. és igazából a jobbik sem. én azért örülnék egy döntetlennek. egyik se érezze magát nyeregbe. és ígérjen olyat, hogy szakértői kormány. valódi szakértői. csak ez az út járható. döntetlenre játszok... :)

etwas kultur muss sein 2012.10.14. 22:25:20

@inreallife: "döntetlenre játszok"

Most benne van a pakliban.

bariga 2012.10.14. 22:25:36

@knausz: Nem szereted a gyerekeket?

inreallife 2012.10.14. 22:26:53

@Made in Unortodoxia (dbeata): ha a 19.000 forintot megértette, akkor a 25-ről 27-re emelt áfát is megérti. meg a dízel 16 forintját is literenként. ez a lényeg, a kisember szintjén lévő számokat kell mondani. az imfes szabadságharc hány forintnyit rontott a svájci hitelen? mennyivel több adót fizet az ember chips, energiaital stb címszó alatt? el kell mondani, hogy a közalkalmazotti bérbefagyasztás mennyi béremeléstől esett el, és a 4 év alatt az mennyi pénz lett volna. táblázattal. ilyenek kellenek. ha a 300 forintra ugrottak, most egyből a holdig pattannak fel, ha elolvassák... ugyanis zsebre megy a játék...

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:28:15

@hoplita:
".ha valaminek, hát ácsnak sosem képzeltem magam"

Nem is vagy trendi, így balta nélkül.
Jelzem az ácsok csak faragnak, a favágók hasogatnak, nem tudom melyik móccerrel akarsz alakítani juliska külalakján. :))

Én muszáj voltam erdő mellett lakni, ahol sok fát kell hasogatni, mindenki favágó meg szénégető volt arrafelé, szal penge vagyok benne, adok szagtanácsot, csak ne juliska bácsin gyakorolj. :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 22:29:00

@knausz: ilyet is hallgatsz? Az egy fantasztikus lemez, bár már nem volt benne Vedres.
Sajnos utána kifogyott a szusz az After Cryingból.

inreallife 2012.10.14. 22:29:05

@ménrót: láttam. gyakorlatilag a kamat a rákfenéje az egésznek. csakhogy máshogy a kiváltságosok nem tudnának vagyonokat felhalmozni, mert ha náluk van az összes, akkor onnantól nullázódna a rendszer... :)

mókáné 2012.10.14. 22:29:55

@bariga:

"Nem szereted a gyerekeket?"

De. Szeretem a gyerekeket! Jeleztem is ma, ha akarják én szívesen elviszem őket a Plázába vagy amerre és aztán bemegyek a Csodák Palotájába is.

Viszont iskolabusszal még nem utaztam felnőttként, a saját gyerekeim lebeszéltek róla, és izgalmas lesz, érzem, rá kell pihenni.:)

Szép éjt kívánok és néhány napig most nem leszek.. majd jövök!:)

mókáné 2012.10.14. 22:32:24

@Hepci:

"ilyet is hallgatsz?"

Igen. Néha rákapcsolok erre és csak hallgatnám - bármeddig.

Ha hiányzom innen, a mobilomon vagyok elérhető, némában is fogadom az sms-t.:)

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:32:32

@Hepci:
"verbálfingpárbajt "

Sajnálom, lekéstetek, ez a téma tegnap a vasgőzökig ki lett aknázva. Igaz nem a verbál, hanem a szagos változata.

ménrót 2012.10.14. 22:33:19

@jjulie: Nem neked címeztem,te ehhez túlcsekély képességekkel rendelkezel(már mint agyilag), Hát öregem,nem hiszem tudsz valami értelmeset is idevetni, de nagyon gyenge eresztés vagy minden téren. Egyébként már jó páran leoltottak téged pl.(hoplita)megnyilvánulásaid okán, de gondolom van egy bizonyos mélységű információ, amit nem vagy képes feldolgozni. Erre mondják, hogy funkcionális analfabéta. Nézz utána, hátha segít!

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 22:37:16

@knausz:
"ki az, aki végül a tettek mezejére lép"

Ha nem lépsz a tettek mezejére, nem lesz meg a 10/10-es pasiarányod :(
Tetejébe egy olyan pasit kihagyni, aki ilyen kimondhatatlan nevű virágokat küldözget... már-már ódivatúan gáláns!

inreallife 2012.10.14. 22:48:07

@It’s the economy, stupid: hát nagyon ráültették a népet a szopórollerra. először is azt mindenki tudta, hogy a régi rendszer rossz, tarthatatlan, és csődbe viszi az országot. erre találták ki a manyupot. ez egy csomó hibáját kezelte volna a rendszernek, egyes fideszesek szerint nem működött _volna_ jól. és ahelyett, hogy megoldották volna a vélt hibát, helyette visszacsinálták a rendszert, és most megint ott tartunk, hogy 98 és 2012 között eltelt 14 év, és mindjárt a fejünkre szakad a nyugdíjpiramisjáték... ugyanis megint a régi kommunista nyugdíjrendszer van hatalmon. és ők ezt reformnak hívják. és ezért nem tudnak arra válaszolni, hogy mit tud. és mivel lesz több, ha lesz egyéni számla. mert deklaráltan semmivel, ráadásul sokba kerül. így meg tényleg nem tudnak mit beollózni ide...

inreallife 2012.10.14. 22:58:23

@It’s the economy, stupid: ja mégvalami. orbánék azt mondták, hogy egyensúlyba hozták a nyugdíjkasszát. ez azt jelentené, hogy ugyanannyi a befizetés és a kifizetés. jó, tegyük fel aszekelyek módra elhiszem. adódik a következő kérdés. ha csökken a gazdaság, vajon az hogy érinti a befizetéseket? természetesen azok is csökkennek. és a soron kívüli nyugdíjemelés az hogyan érinti a kiadásokat? nőnek. egyensúly megvan? lófaszt. és minden évben egyre jobban felborul. pünkösdi egyensúly ez...

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 23:02:25

@knausz:
"A mostani generációból kevesen élnek együtt ilyen szép kort, mert azt hiszik a szomszéd kertje zöldebb. Nem tanulnak meg harcolni a házasságukért. De ez nem liberalizmus, csupán esztelenség.
A tartós kapcsolatok képezik a nemzet egységét, nem hiába a pápai kitüntetés hazánknak. Amit a család egységért tesz a Fidesz-KDNP, amit alkotmányba foglalt."

Te jószagú. És írja ezt egy olyan, aki itt dicsekszik, hogy 10-ből 10 faszival kezd ki.

Igazad van, bogaram, ezt én tényleg nem értem. :DDDDDD

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 23:09:13

@jjulie:
"adnak jogsit a híveknek"

Elég szépen romlani fog a közlekedési baleseti statisztikánk. :)) Akkor lesz gond, ha a vezetni nem tudó fideszes kádercsemete másik kádercsemetét fog eltaposni a kaminyonnal. Mer a jogsi adását gondolom, oly módon értetted, ahogy a lasztovica-fészekalja edzői oklevelet kapott...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.14. 23:12:39

@It’s the economy, stupid: szerintem úgy értette, hogy tízből tíz szívesen kikezdene vele, ha ő úgy akarná...
Vannak nők, akik állandóan hódítani akarnak, legalábbis virtuálisan.

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 23:23:36

@inreallife:
"van egy jó listájuk, hogy hova milyen emberek kellenének,"

Ki fizeti őket? Vagy ez valami eu-s szervezet?

"csak össze kéne rakni a kettőt. hallottál te ilyen irányú kezdeményezésről a kormánytól?"

Haha. nem jó az átláthatóság, akkor nem lehet halászgatni a zavarosban.

"semmi nem kell a kampányba, csak számok. azzal nem fognak tudni mit kezdeni..."

Mennyé má, mit kezd a fideszes a számokkal, érvekkel, csak nézz körül itt a blogon... Egy számmal tudnak mit kezdeni, a saját fizetési borítékjukban levő bankók számával.

Napokban ügyintézni voltam, nem lehetett nem hallani, amint két bennfentes faszi azt tárgyalta a folyosón, melyik haver melyik állásba fog kerülni, melyik mekkora összeget fog keresni. Hátulsó pár előre fut alapon, jóska feljebb lép, helyére sanyi jön. Ezeket kizárólag ez érdekli.
Amúgy jólnevelt vagyok, de annyira felb@ßtam magamban az ideget, hogy odaálltam eléjük fél méterre, karba tett kézzel, és a pofájukba bámultam. :)) Erre elhúzták a szennyest. Gusztustalan ami megy.

It’s the economy, stupid 2012.10.14. 23:52:59

@inreallife:
"ha csökken a gazdaság, vajon az hogy érinti a befizetéseket? "

Költői kérdés... 2011-ben közel 1 milla végrehajtást indított az apeh, ez megdobta a befizetéseket átmenetileg. Csakhogy a felszámolt cégek következő évben már egy buznyákot se fognak termelni. Se társasági adót, ill. mivel nem lesznek dolgozóik, se szja-t, se járulékokat nem fognak fizetni. Ilyen ütemben lefeleződik-harmadolódik a cégállomány. El se tudom képzelni ennek a hatását. Egyszerűen kétségbeejtő, ha belegondolok.
systemmedia.hu/index.php/tovabbi-hireink/2755.html

It’s the economy, stupid 2012.10.15. 00:33:36

@Hepci:
"úgy értette, hogy tízből tíz szívesen kikezdene vele, ha ő úgy akarná..."

:DDDDD Akkor nyilván Vlagyimir Iljics adott neki is az ő nagyon erős fogalmazásgátlójából, mert ezt írta:

"...van a privát életem, és ott szeretek ismerkedni. Eljárok szaunázni, .... és sorolhatnám, ahol lehetőségem van 10- ből 10 férfival megismerkedni."

Hogy hogy szokott "egyszerűen chat-szexelni", arra meg már gondolni sem merek. :))
Ezek után meg beírja ide, hogy "harcol a házasságáért" meg "a nemzet egységéért", aminek alapját szerinte "A tartós kapcsolatok képezik "

Faguriga legyek, ha értem. Egész biztos utolért a generációs probléma. :DDD

dbeata 2012.10.15. 05:57:01

@knausz: Ilyen virág volt a templomi esküvőnkön. Jól mutat! Úgyhogy hajrá. ;)

@bariga: Én is félek odanézni, mikor a királyi tévében a propagandát nyomatják (értsd. nem reklám, mese, játékfilm vagy a Himnusz megy éppen), félek hogy ez a Fideszbaj ragályos...:S
Pl. elvonultam mosogatni, mikor a hírek megy, és hát richtig azt hallom, hogy amikor a focihírek megy, akkor csakis szuperlatívuszokban beszélnek az egész témáról (épp asszem valami Fradi meccsről volt szó), jaaaj!!! :(

dbeata 2012.10.15. 06:19:24

@inreallife: Ilyen már van, az LMP megcsinálta:

www.youtube.com/watch?v=JlFS4DlZlfw

"és ahelyett, hogy megoldották volna a vélt hibát, helyette visszacsinálták a rendszert"
Szinte mindenhol a fűnyíróelv működik Fideszéknél (semmi javítás, lenullázás, oszt onnan keserves indulás).

dbeata 2012.10.15. 06:25:36

@ménrót: A lugano-i tanulmány is érdekes. Olvastad már?

nyünyüge 2012.10.15. 07:25:21

@aszekelyek:
"Viszont kiderül, hogy simor miért dobta be, hogy akkor most vezessük be az eurot... + alatt van a hiány és nincs olyan ami generálja a további adósságot, és az csökken, ha jóval magasabb is, mint az előírt 60 %. "

Ekkorát azért nem kéne "csúsztatni"!

Merthogy Simor nem azt mondta, hogy MOST, másrészt a nyilatkozata reakció volt Orbán euróval kapcsolatos berlini nyilatkozatára.

mókáné 2012.10.15. 09:41:16

@It’s the economy, stupid:

"Tetejébe egy olyan pasit kihagyni, aki ilyen kimondhatatlan nevű virágokat küldözget... már-már ódivatúan gáláns!"

Csak linkelte, mint följebb írta, még nem küldte és nem nyújtotta át - nekem.:)

Nem irigykedni elvtársnő, hanem edzeni, öltözködni, csinosítani és akkor lehet itt prédikálni. Oszt Jó napokat!

béla a görög (törölt) 2012.10.16. 22:20:12

Nem kell démonizálni...
Nekem elég csak a MANYUP-omra gondolni és bármikor készen állok bosszút állni. Ha nem közvetlen a fideszes képviselőkön akkor a leszármazottaikon. Ez van. Ez az ára a pénzemnek.
Továbbá elég csak emlékeztetni, 1-2 ötletre /egyedülállónak nem kell annyi nyugdij - igaz az a fizetés után jár ami meg munka után jár/ elég emlékeztetni a választási törvényre, a munka tv-re - szóval csak a pénzemre. Meg arra hányszor leköptek.
A fejüket akarom.
süti beállítások módosítása