Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
okt 18
14:50

Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak reménykeltő ötletek, elképzelések. Nem beszélve arról, hogy az ellenfél sem valami acélos, rendre baráti tűzbe keveredik, szóval él a remény, sok érv szól amellett, hogy ez a harc megnyerhető.

475matolcsy.jpg 

Nem folytatom ezt a háborús metaforát, inkább leírom egyértelműen, amit gondolok. Nekem úgy tűnik, hogy minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére (közvélemény-kutatásokban tapasztalható pozíció, napirend irányítása stb.) idén ősszel megroppant a kormányoldal. Hogy mennyire súlyos és tartós ez a helyzet, nem tudom, az biztos, messze nem tartunk ott, hogy kijelenthető legyen biztos bukásuk. Ugyanakkor azok a tünetek, amelyeket volt alkalmunk éveken át tanulmányozni a szocialista kormányok hosszú vergődése alatt, egyre többször köszönnek vissza a Fidesz politikájában. Nem mennék most bele annak elemzésébe, hogy a költségvetési megszorítások pontosan milyen hatással lehetnek a választókra, elsősorban azért, mert nem tartozom azok közé, akik szerint mindent eldönt az, hogy egy kormány osztogat vagy éppen fosztogat. Természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a szempontot, ugyanakkor számos példát ismerünk arra, hogy egy kormány képes a támogatottságát megtartani megszorító politika idején, mint ahogy választásokat veszíthet biztató gazdasági adatok, vagy éppen komoly bérnövekedés mellett is.

A konkrét gazdasági lépéseknél ugyanis a választók szemében fontosabb lehet két dolog: a hitelesség és a hozzáértés. Ezen a két területen bukott meg leginkább az előző kormány, és mintha itt roppanna meg éppen a mostani is. A Fidesz persze sokkal politikusabb, lényegesen ügyesebben csomagolja politikáját, ugyanakkor elődeihez hasonlóan védtelen saját korábbi szavaival és ígéreteivel szemben. Gyurcsány saját hangján beszélt saját hazugságairól, a mostani kormány ezt a hibát bizonyára nem fogja elkövetni. Ugyanakkor most már egyre rövidebb idő alatt cáfolja korábbi mondatait, és bár még mindig magabiztosan, szemrebbenés nélkül állítja, hogy pontosan azt teszi, amit mindig is tervezett, a mellébeszélés, a manipuláció, a zavarodottság egyre jobban átüt. Ebből jönnek a rossz, félremagyarázható mondatok, a pillanatok alatt cáfolható hazugságok, az elképesztő érvelések. Megállni, kilépni, nyíltan beszélni - nem vitás - egy politikusnak soha nem könnyű, ugyanakkor van egy pont, ami után már az sem biztos, hogy segít. 

Amikor elkezdődött ez a ciklus, egy írásban 2010 júliusában azt latolgattam, hogy vajon mi lehet ennek a négy évnek a „nagy kérdése”, mi lehet az, amire válaszolva a szavazók 2014-ben döntést hozhatnak. Akkor azt gondoltam, hogy az alternatívákat az alkotás vagy gátlástalanság fogalmaival lehet talán megragadni:

„Az első a tág értelemben vett nagy alkotás. A politikusi teljesítmény, amely maradandót hoz létre számos területen. Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik. Konkrétabban: többségére támaszkodva új alkotmányt fogad el, új szabályokat alkot és sikereket mutat fel a szimbolikus politikán túli területeken is. A másik részben ugyanennek a megfordítása: a nagy gátlástalanság. A túlhatalom, az erőpolitika, az egyeduralomra törekvés. Amely minden pozíciót magának követel, amely nem ismeri a gesztusokat és amely minden szabályt a maga képére formál. Az első szinte kiveti, kizárja az alternatívákat, a másik csaknem könyörög értük, tálcán kínálja a váltás lehetőségét.”

Az elmúlt hetek eseményei nyomán úgy látom, hogy az alkotás ellentéte inkább – 2010-hez hasonlóan – (a nyomdafestékre figyelve) az elrontás lehet: azaz a választók, ha büntetni akarnak, nem elsősorban a hatalmi kérdések, hanem inkább az egyenes beszéd és a hozzáértés hiánya miatt ikszelhetnek. A következő hónapok tétje ez lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr124856343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Birkanépnek birkakampányt? 2012.10.18. 18:12:54

Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. A...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:57

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:53

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:27

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:23

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:10:54

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Töréspont 2012.10.18. 15:36:01

Nekem úgy tűnik, hogy minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére idén ősszel megroppant a kormányoldal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monarch (törölt) 2012.10.18. 15:01:00

A nyomdafestékre figyelve elrontás. Egyébként csak simán elkúrás. :DDD

wowerman 2012.10.18. 15:05:32

Az ilyen bejegyzések miatt hiszik azt hogy TG fideszes.

Soponya Balastyán 2012.10.18. 15:07:45

És a gátlástalanság ezzel kikerült a képből? Mert nekem nem úgy tűnik.
Csak ez most másfajta gátlástalanság. Elkeseredettebb, talán félelem által is hajtott. De az arrogancia változatlan.

Dr. Cica75 2012.10.18. 15:14:38

"a hitelesség és a hozzáértés. Ezen a két területen bukott meg leginkább az előző kormány, és mintha itt roppanna meg éppen a mostani is."
Mintha eppen most?

bóra77 2012.10.18. 15:36:38

"Akkor azt gondoltam, hogy az alternatívákat az alkotás vagy gátlástalanság fogalmaival lehet talán megragadni"

vagy az alkotás gátlástalansága. A kettő együtt működik, legalábbis az ő olvasatukban az első is biztosan.

Bulat Okudzsava 2012.10.18. 15:48:16

Dilettánsok utazása.

Nincs itt sem hitelesség, sem hozzáértés. Ez a két ember egyszerűen ennyire képes akkor is, ha korlátlan hatalma van. Ellenzékben megígértek mindent és annak az ellenkezőjét is, a népesség egyharmadának, a szavazók 53%-nak támogatásával abszolút többséget szereztek négy évre. Ha akartak volna, akkor csodákat tehettek volna. De csak erre képesek, akkor is ha a hatalom megtartásához és a gazdaságpolitikai ámokfutáshoz tönkrezúzták a jogállamot, leépítették a fékek és ellensúlyok rendszerét, elűzték a jogbiztonsághoz szokott befektetőket. Akkor is, ha módszereikkel hazánkat újra és újra az Európai Unió és az egész civilizált világ szégyenpadjára ültették.

A Tündérmesének vége. Út Unortodoxiába tovább nem vezet. A Kormány gazdaságpolitikája megbukott. Eljött a szembenézés ideje, a felcsúti beszédé.

A képen két férfi látható. Pontosabban: Férfiak, Lászlóffy Aladár verse.

mókáné 2012.10.18. 15:52:13

"– valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. () úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak reménykeltő ötletek, elképzelések."

Nekem így egységes a mondatfüzér, így tudom értelmezni. Aki belülről éli meg a politikai eseményeket, őneki minden rózsaszín, ami a Fideszben van.

Tapasztaltam, az első Orbán kormány idején. Voltaképpen nem is értettem, miért vitáznak velem a fórumtársak, hiszen olyan jól megy minden és elégedetlenek.

Vannak a "reménykeltő ötletek", ugyebár, és néhány adat, hogy minden a lehető legjobb irányba tendál, vagy legalább igyekszik.

De a kormányzati autóból más a kép, mint a távolsági buszon és ezt én már látom! A faluk, melyeken átvisz az út, ott az élet nem olyan, mint egyébként az öltönyös urak mesevilágában.

Ahhoz, hogy értsük az embereket, közéjük kell mennünk, ki kell szállni a bársonyszékből és ezt nem csupán egy-egy akció alkalmával, de minduntalan törekedni kell a személyes kontaktusra.

Amelyik párt ezt megteszi, ő fogja megnyerni a választók bizalmát. A Fidesz egyébiránt ebben korábban jó volt.

==T== 2012.10.18. 16:05:53

Én is érzem, hogy az a mostani ősz nagyon fontos a magyar politikában. Szvsz most indul be a kampány 2014-re. Persze lehet mondani, hogy az már 2010-óta tart, de úgy tűnik, most lépett egy új szakaszba. De szerintem aki korán hajrázik, még a cél előtt kifullad. Ez igaz a kormányra és az ún. baloldalra is.

laci0011 2012.10.18. 16:13:36

Korlátok nélkül önmagukat nyújthatták.Hiányzik a szakértelem,csak pökhendi ,logikátlan,gyűlölködő suttyó énjük ami előjöhetett.

Szputya 2012.10.18. 16:35:12

"lényegesen ügyesebben csomagolja politikáját"? Hát... szerintem gyomorforgatóbban...

abrakadabra40 2012.10.18. 16:47:08

Tudjátok, hogy mi a vicc? Az, hogy ez a marha Matolcsy még mindig a legsikeresebb gazdasági miniszter 89 óta(3% alatti hiány, csökkenő adósság).... Ami azért is röhej, mert nagyon sokat bakizik a faszi.

Másrészt TG nem teszi hozzá a Fideszhez azt a 300-400 ezer határontúli szavazót akik majd 14-ben rájuk fognak szavazni. Ami azt nézve, hogy a ciklus felét is elhagyván is vezetnek kifejezetten jó jel a narancsosoknak.

Egy független.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.18. 16:48:25

Erősödött a Fidesz, működik a centrális erőtér, a kétharmad áll, mint a cövek.

"Az Ipsos október felmérése szerint a Fidesz idei legjobb eredményét érte el."

mandiner.hu/cikk/20121018_ipsos_erosodott_a_fidesz_es_az_mszp

HAHAHAHA!!!

MACISAJT 2012.10.18. 16:49:46

Csupán a poszt időzítése miatt kuncogok..:)
Éppen ma jelentette be a Fidesz-pártisággal neheze gyanúsitható Szonda Ipsos, hogy a Fidesz támogatottsága egyéves rekordot döntött...:)

Lollle 2012.10.18. 16:52:26

A Fidesz politikája szerintem eljutott arra a pontra, ahonnan nincs hova visszahátrálnia, mindene adott a bukáshoz. A másik oldalra érdemes figyelni, hogy ott mi alakul, és szörnyű, hogy ezt kell mondjam, de minden az MSZP-n múlik.

commando 2012.10.18. 16:55:43

@Lollle: A FIDESZ nem tud megbukni, bármilyen paradox, de az MSzP nem engedi megbukni. Azt a szerencsétlenkedést, amit előadnak, a FIDESZ könnyedén meglovagolja és újból nyerni fog 2014-ben.

-JzK- 2012.10.18. 16:57:13

@wowerman:
"Az ilyen bejegyzések miatt hiszik azt hogy TG fideszes."

Nem, hanem azért hiszik EGYESEK azt, mert nekik nem elég a Fidesz-kormánynak bizonyos pontokon való bírálata, most annak van sikkje, hogy ha jó keményen odamondják, hogy kurvaanyjukatbasszákmeg.
Minden árnyalás náluk lelkesedni rest finomkodásnak tűnik, amit ütni KELL.

Lollle 2012.10.18. 17:05:25

Ennek a bejegyzésnek akkor lenne értelme, ha folytatódna, és nem csak a Fidesz gyengeségeiről szólna, hanem arról az erejéről is, ami fenyegető és aggasztó.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.10.18. 17:05:53

Neki úgy tűnik.
Bár nem tudja.
Elemzésekbe nem menne bele.
Nem tartozik azok közé, akik szerint úgy van, de figyelmen kívül hagyni sem lehet azt a szempontot.

Hölgyeim és uraim Magyarország legnépszerűbb politológusát hallották!

török gábor 2012.10.18. 17:06:00

@MACISAJT: 1. a felmérés természetesen még a megszorító intézkedések bejelentése előtt készült, 2. ugyanebben a felmérésben az MSZP a 2010 utáni legjobb eredményét érte el, 3. a felmérések szerint a Fidesz 2010-es támogatóinak felét elvesztette, 4. a posztban kiemelten jelzem, hogy a kutatásokban a többiekhez képest kifejezetten jól áll a Fidesz.

hoplita 2012.10.18. 17:07:04

@MACISAJT:
Te csak ne kuncogj, mutyi..!

Először; a sanda éppoly "megbízható", mint a mrázművek, hasonlóképp tendenciózus, manipulált, oldalhoz szorosan bekötött, vagyis irrelevánsak a mérési adatai.
A tárki meg a medián kevesebbet hazudik, nem szobatiszta egyik sem, de az előbbiekhez képest komoly respektnek örvendhet.

Másodszor; takaroggy a gondolára a droidjad közé vartyogni...persze csak miután habosra kanoltad a retek anyádat, te geciláda.

Sir Galahad 2012.10.18. 17:07:57

TG-nak abban igaza van, hogy önmagában az osztogatás vagy fosztogatás kérdése nem feltétlenül döntő, de most az. Az emberek belefáradtak abba, hogy évek óta egyre rosszabbul élnek, és semmi reményük arra, hogy belátható időn belül javuljon a helyzet. Nyilván zavarja a választókat a hiteltelenség, a kapkodás, a korrupció... de most nem ez a döntő. Varga Mihály azt mondta, nem lesz választási költségvetés. Ha még ezek után is a Fidesz nyer, az csak azt jelenti, hogy az ellenzék hihetetlenül töketlen.

1kutya 2012.10.18. 17:09:05

"Nekem úgy tűnik, hogy minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére"

sorold már fel azokat az eredményeket, mert nagyon kíváncsi lennék rá!

nem, nem azokra a balfaszkodásokra gondolok, amiket ti eredménynek neveztek, hanem a valódiakra.

Kandeláber 2012.10.18. 17:10:28

A szuperzseni Monti oktrojált kormánya által vezetett Olaszország a 10. legkockázatosabb ország csődszempontból a világon, Magyarország pedig a 16.
Lehet, hogy mégse olyan jók ezek a "szakértői kormányok".

is 2012.10.18. 17:12:15

@török gábor: és tegyük hozzá, hogy 2002-ben is vagy 6-7%-kal többet mértek be nekik, mint amit valójában kaptak. most a teljes népességben csak 4%, a biztos pártválasztóknál 8% a listás előnyük. ha ebből ismét elveszük 6-7%-ot, akkor rögtön érthetővé válik, hogy mitől lettek hirtelen olyan magabiztosak az MSZP-s vezetők.

Szevasztok 2012.10.18. 17:12:45

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "áll, mint a cövek."

Ejnye Stefike, már megint kinek a cövekéről ábrándozik?

Ouroboros 2012.10.18. 17:13:12

Gábor, találtam egy erősen félreérthető és eléggé konfrontatív mondatot. Azt írod, „minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére”, holott csak kisszerű, sekélyes hatalomtechnikai győzelemre gondolsz. Ez engem majdnem megakadályozott abban, hogy végigolvassam, pedig amúgy nem rossz.

Kár, hogy még mindig ennek a maffiának szurkolsz. Vagy tévedek? :)

is 2012.10.18. 17:14:37

@Sir Galahad: "Varga Mihály azt mondta, nem lesz választási költségvetés."

az origo-n meg már ki is elemzték, hoyg miért is lett ez az utolsó megszorító csomag legalább 50 milliárddal több, mint amire szükség volna. hogy abból lehessen osztogatni...

valamint ha egy FIDESZes azt mondja: fehér, akkor lassanként mérget lehet rá venni, hogy fekete.

pánpéter 2012.10.18. 17:16:47

sokan beírták már, de én is pont ezt akartam írni. TörökG vagy benézett valamit, vagy túlgondolta a stroyt, de a friss szondfa felkmérés szerint az utóbbi hónapokban fideszék erősödtek. :)

menőmano 2012.10.18. 17:18:11

Hát! Ja! Nagyon jó a poszt, mint mindig.

Totális helyzet, politikai, gazdasági, társadalmi zűrzavar.
Úgy gondolom, hogy talán már nincs teljes egység, nincs mindenben egyetértés a kormánypárton belül sem. ?

Azt hiszem már írtam) A cél, lehet, hogy jó lett volna, de az eszköz, az nagyon-nagyon nem jó.
Szerintem.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.18. 17:19:46

Ha Török Gábor IQ-ja 90 felett lenne, akkor ezt a cikket már 2 éve megírta volna. §gy csak most esett le neki. Nem politológus ez, hanem egy közepesen debil hétköznapi ember. Amit le0r, azt az olvasók 80 százaléka már rég tudja.

Az Index pedig sorozatban nyomja, mert kb ezen a szinten van ő is.

pástétom 2012.10.18. 17:19:48

"...szóval él a remény, sok érv szól amellett, hogy ez a harc megnyerhető."

Na ja, mi lesz a VIP páholyos tagsággal, ha nem így lesz?

is 2012.10.18. 17:19:58

@pánpéter: legyünk pontosak: nyáron már csak a FIDESZ szavazók tudnak nyaralni menni. megjöttek a nyarlásból, és most látszanak.

@Kandeláber: te ennyit értesz a közgazdaságtanhoz? Magyarországon hogy tudod fújni, hogy nem Orbán rontotta el, hanem az elmútnyócév, de az olaszoknál a fél éves miniszterelnök a hibás az egészért, ugye?

kacsasult 2012.10.18. 17:20:12

Kedves Gábor, bocsánat, ha olyat kérdezek, amit már lehet, hogy megválaszoltál, de baromira érdekel, hogy miért szponzorálja a blogodat a Kész Holding???

menőmano 2012.10.18. 17:21:24

Csapataink harcban állnak "

Csak az a baj, hogy nem harcolni kellene/kellett volna (mindig) hanem jó gazdaságpolitikát folytatni, kormányozni, jól.
:)

Jut eszembe! Hol van már a beígért?! egyszeri nagyarányú adócsökkentés?! többek között?
:(

vikiliksz 2012.10.18. 17:23:10

@abrakadabra40: Biztos vagy benne, hogy a határon túli szavazatokat a Fidesz gyűjti be? Nézzük...
Romániában az RMDSZ viszi el a magyar szavazatok nagy részét, a Tőkés- valamint a Szász vezette pártok 1% körüli eredményt ért el legutóbb! Az RMDSZ vezérkara (Kelemen, Markó) finoman szólva sem ápol túl jó viszonyt a Fidesszel, főleg azóta, hogy minden anyagi támogatást áttereltek az 1%-alatt tanyázó Tőkés és Szász féle próbálkozásokhoz.
Szlovákiában jelenleg a Híd hasít, Orbánék ott sem rájuk tettek, a vezérkarral minimum fagyos a viszonyuk.
Ukrajnában szintén nem örvendenek nagy népszerűségnek, az előző kormányok idején nagységrendekkel nagyobb forráshoz jutottak mint manapság.
Egyetlen biztos terepük Szerbia. Hajrá!

Saga 2012.10.18. 17:23:25

Azért, hogy valaki a hozzánemértés miatt bukjon az is kell, hogy a politikai ellenfele viszont hozzáértőbbnek tűnjön.

Na itt van órási deficit. Ugyanis ha lenne egy hozzáértést hitelesen mutató ellenzéki formáció, akkor hozzáértési versenyre kényszeríthetné a kormányt. Mivel nincs ilyen, ezért maradhat a dilettantizmus.

menőmano 2012.10.18. 17:23:38

Mondjuk. A Török Gábor már nagyon régen (is) megirta, hogy nagyon nem jó irányba mennek a dolgok. Már ami a kormány politikáját, gazdaságpolitikáját illeti.
Csak szóltam. ott a pont.
:)

pástétom 2012.10.18. 17:24:09

"...az alkotás ellentéte inkább – 2010-hez hasonlóan – (a nyomdafestékre figyelve) az elrontás lehet"

Az elrontás egy magasabb vállfaja pedig a rombolás. Azt, amit a Fidesz több mint két év óta művel.

Kandeláber 2012.10.18. 17:28:37

@is: Csak meg kívántam jegyezni, hogy az egekig magasztalt Monti kormánya ilyen eredményt produkált. Nem én találtam ki, hanem olvastam.
A tények makacs dolgok.
Egyébként nem állítom, hogy értek a közgazdaságtanhoz, ellentétben veled és azzal a több ezer önjelölt pénzügyminiszterrel, akik naponta ontják magukból a (szerintük) jobbnál jobb megoldási módozatokat a gazdasági bajok orvoslására.

hoplita 2012.10.18. 17:28:53

@kacsasult:
Jó kis csapat.:P
Aki valaha dolgozott nekik, az tudja miről beszélek.
Sok-sok becsületesebb tolvajt akasztottak fel náluk a történelem során.:)
Egy fityiszes rablóbanda egyébkét...csak kisebb volumenű, mint a közgép.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.10.18. 17:29:27

Valóban nem minden a megszorítás és osztogatás kettőssége, de amint mondják, a választó emlékezete két évig tart, tehát valamit váltani kell félidőben. A Fidesz-kormány olyan erővel és tempóval nyomult és cselekedett, aminek elvileg - és nyilván az ő számításaik szerint is - konkrét eredményeket kellett volna hoznia. Nem egészen így sikerült, ám osztogatni nincs mód, konszolidálni talán igen: most "beleállnak" az eddigi cselekvésekbe, két-három év érvmennyisége talán elég lesz sok minden elfogadtatásához. És még be is jöhet (a szokásos 2+2 éves ciklusokról több tapasztalatunk van).

A Fidesz Ipsos-mérte erősödése nem cáfolja TG mondandóját, sőt erősíti azt: a választók figyelnek az alternatívaképességre.

abrakadabra40 2012.10.18. 17:31:23

@vikiliksz: Szlovákiában és Ukrajnában nem veszik fel az állampolgárságot az emberek. Te is tudod, hogy miért nem.
Az RMDSZ vezetők utálják a Fideszt. Ez egy dolog, de akik felvették az állampolgárságot, azok sanszos az nem.

török gábor 2012.10.18. 17:31:23

@pánpéter: akkor itt is:
1. "az ország felnőtt lakossága körében október első felében végzett felmérése alapján készült" - természetesen nem ma készült.
2. az erősödés adatai: docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoLnDrKA6fV8dEJvUFRBLUZ3cThkcjlMYS05eDcyemc#gid=0
3. a bejegyzés nem a támogatottságról szól, hanem egy politika lehetséges politikai következményeiről.

dr. trafik nomac 2012.10.18. 17:35:59

Kedves Torok Gabor, amulok, es bamulok, milyen konkret gazdasagai lepesek tortentek ?!

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.10.18. 17:37:18

@Ouroboros: Mi van, ha csak egyszerűen az országnak szurkol? Annyi jóindulat minden kormánynak jár, hogy helyzetükből a lehető legjobbat hozzák ki. Kár feleslegesen tovább rombolni a politika iránti bizalmat.

szoja122 2012.10.18. 17:38:24

@török gábor: " egy politika lehetséges politikai következményeiről. "

A lehetséges következményeket szépen mutatja egy Orbán nyilatkozat:

"Orbán a bankadóról: nincs gond, úgysem hiteleznek"

"A bankadó csökkentésének visszavonása nem okoz károkat a gazdaságnak – mondta Orbán Viktor szerdán Bukarestben."

"A miniszterelnök szerint „a bankadónak nincs hatása a magyar gazdasági aktivitásra”. A bankok már beszüntették a hitelezést, folyamatos a tőkekivonás az országból – magyarázta Orbán Viktor egy interjúban."

www.vg.hu/gazdasag/adozas/orban-a-bankadorol-nincs-gond-ugysem-hiteleznek-389361

Ha a bankok beszüntették a hitelezést és folyamatosan vonják ki a tőkéjüket, akkor az ország már lelépett a szakadék széléről és zuhanó repülést folytat. Nemsokára földet ér. Béke poraira.

És ezt cinikusan, büszkén nyilatkozza. Szégyen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.18. 17:40:24

" minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére "
Úgymint? :D:D:D:D:D

inreallife 2012.10.18. 17:40:40

van itt lóvé, nem kevés, most basszuk ki az ablakon a szavazatokért....

"A kormány döntése értelmében 1,6 százalékkal nőnek novembertől a nyugdíjak; az érintettek visszamenőleg tíz hónapra a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben kapják meg különbözetet. Az erről szóló kormányrendelet október 11-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ennek értelmében hivatalból emelni kell az öregségi nyugdíjat, a rehabilitációs járadékot, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát.

Ezt meghaladóan a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, az átmeneti bányászjáradékot, a balettművészeti életjáradékot, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a baleseti járadékot, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást és az önkormányzati képviselők közszolgálati járadékát. Az emelés egy átlagnyugdíjasnál havonta 1.520, összesen tehát 15.200 forintot jelent. "

dr. Balta$ár 2012.10.18. 17:41:23

@török gábor: "minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére... idén ősszel megroppant a kormányoldal"

húzz a ...csába... egyet mongy! egy ijjen eredményt!!!! egyet !!!

menőmano 2012.10.18. 17:43:02

Medián: Bajnai – Orbán 38:22"

osztjónapot!

:))

vikiliksz 2012.10.18. 17:44:16

@abrakadabra40: Ha az RMDSZ az Orbánékkal szemben kampányol, nem fogadnék a többségi Fidesz szavazatokra...
Megjegyzem az is tény, hogy Orbán Viktor népszerűsége kétségtelenül nagyobb Romániában, mint a Fideszé.

Természetesen tisztában vagyok, hogy igazából csak a romániai szavazatok számítanak, csak a teljesség igénye miatt tértem ki a többi területre.

Mindezekkel együtt nem értek egyet azzal, hogy a határon túli szavazatok egyértelműen a Fideszhez mennek.

török gábor 2012.10.18. 17:46:48

@dr. Balta$ár: próbálj meg eljutni a szövegrészt után következő zárójelig. nem olyan hosszú az út, mondjuk egy centiméter :)

Kandeláber 2012.10.18. 17:48:18

Nekem a kedvenc közgazdászom Petschning Mária Zita. Kb. 1990 óta, ha nem szoci-szdsz kormány volt hatalmon, évente többször lenyilatkozta, hogy rövid időn belül összeomlik a magyar gazdaság.
Utoljára múlt héten mondta ezt Kálmán Olgának, úgyhogy bizakodó vagyok.
Eddig soha egyetlen jóslata sem jött be.

menőmano 2012.10.18. 17:49:23

A Medián ügyvezető igazgatója elmondta: a volt miniszterelnök hónapról-hónapra a népszerűségi lista élmezőnyében végez, sőt május óta rendre megelőzi Orbán Viktort.

A kutatás szerint Bajnai megítélése az átlagosnál is jobb a „várakozók” körében, vagyis azokéban, akik saját állításuk szerint „biztosan” vagy „valószínűleg” elmennének egy közeljövőben tartandó országgyűlési választásra, de jelenleg nincs kedvenc pártjuk – tette hozzá."

Vagyis) "Hann: Bajnai népszerűsége szárnyal"

Hát! ja! Ezt eredményezte. többek között a "nagy gátlástalanság".

Még be sem jelentette a Bajnai hivatalosan a visszatérését, már (már akkor) elkezdődött a sivalkodás.
Szerintem.
:(

nu pagagyí 2012.10.18. 17:50:11

Lassan számvetést készíthetünk a második Fidesz-kormány tevékenységéről. Mit is adnak át az őt követő kormánynak?

- Kiváló tervek a Várkert Bazár felújítására.
- 120 futballstadion szintén terv állapotban a Makovecz irodától, tikfa-áthidalóval, zsindelyfedéssel.
- Beígért tanári életpályamodell évi száztrillió forintos költségvonzattal.
- Az Államkincstár tranzakciós adó miatti hiányának visszapótlási kötelezettsége néhány tízmilliárdért.
- A tiszavirágéletű SchmittPál-projekt éves finanszírozási költsége, bögyös titkárnő biztosítása, luxuslimuzin.
- Leválthatatlan, semmihez sem értő vezetők eltartási költsége.
- Kifosztott MNB.
- Állami gigaszervezetek.
- Hulladékvasként is eladhatatlan metrószerelvények, beázó lyuk a négyes metró helyén.
- Ötezer darab kezdetleges állapotban lévő milliárdos Simicska-projekt, felbonthatatlan szerződéssel bebiztosítva
- Idióta alaptörvény.
- Egy rakás folyamatban lévő EU-s elmeszelés, a fél GDP értékét elérő bírságfenyegetéssel.
- Egykori műkörmösökből álló földbirtokos osztály, nulla bevallott jövedelemmel.
- Falvanként egy turulmadár és egy Horthy szobor tízméteres talapzaton, nehogy valaki leöntse.
- Raktárnak átalakított színházak, elhagyott kórházépületek.
- A katasztrófavédelemnek megrendelt gyakorló és ünneplő ruházat a Benettontól, későbbi fizetéssel.
- A Kerényi által egymilliós darabáron rendelt festmények tárolási költsége.
- Felásott terület a Parlament előtt.

inreallife 2012.10.18. 17:51:17

@knausz: "Voltaképpen nem is értettem, miért vitáznak velem a fórumtársak, hiszen olyan jól megy minden és elégedetlenek."
persze az ezüsthajó. meg az apehben a hosszúbájtok éjszakája...

"Vannak a "reménykeltő ötletek", ugyebár, és néhány adat, hogy minden a lehető legjobb irányba tendál, vagy legalább igyekszik."
nagy ötlet, közgépen keresztül kiszervezni a lóvét, nyuggerek vásárolni nyugdíjemeléssel, meg recesszióba dönteni a gazdaságot. de hogy ne maradjunk jövőkép nélkül, a fidesz minden létező adót felemel akár duplára is. mellette rengeteg új adót bevezet, amit az életben sehol senkinek eszébe nem jutott, pl a felelős tudatú emberek biztosítását is megadóztatja. WTF? nem kellek felelős emberek az országba? aztán kinyírja a felsőoktatást, mert kivonja belőle az összes pénzt. szép jövő előtt állunk. most kiszorjuk a nyugdíjgyöngyöket a malacoknak, pár év múlva meg mindenki éhendöglik...

dr. Balta$ár 2012.10.18. 17:51:40

@politologus: "választó emlékezete két évig tart"

ez nincs így... a MANYUP álamostíás és a jogálam leépítés stb ezek felejthetetlenek...

@török gábor: amugy elég közeljövő amikor nagyon fogod szégyelni magad hogy ezekkel a debilekkel együtt szityiztál... szakmailag már lenulláztad magad... de végülis a politológia az nem is szakma... viszont emberileg...

a tükörbe se fox tudni nézni... szembeköpheted magad!

I_Isti 2012.10.18. 17:52:05

A "csapataink harcban állnak" nem is volt igaz, '56-ban sem.

dr. Balta$ár 2012.10.18. 17:55:53

@Ouroboros: látom mindenki ennél a mondatnál ÁLLT LE az olvasással...

kár hogy az elejére írta:)))

@török gábor: sajnálom... szotyizós vippáhojos "doktorok" írását nem olvasom. bocs

Kombi 2012.10.18. 17:55:56

Szerintem nem a Fidesz törik itt meg -ha belegondoltok- hanem az újra feltámadt magyar szellem és gondolkodás.
Utána jöhet majd újra, a hajlongás, a kompromiszum, az igazi magyar történelmet, szellemet, nem ismerő hazafiatlan, kiszolgáló menedzserek parancsolgatása, a saját idegeneink összefonódó hazudozása, rólunk hogy milyen kicsinyek vagyunk.
Én ebből nem kérek!

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.10.18. 17:57:01

Nagyon hiányoljátok a tagadhatatlan politikai eredmények részletezését. Hát nem volt itt őrületes változásmennyiség, millió új jogszabállyal? Ehhez képest egyben van a párt és a parlamenti frakció, nem ment el az összes választójuk, nincsenek tömegek az utcán, újra és újra be merészelnek jelenteni megszorításokat, nem taknyoltak el miniszterek (vagy mik), a sajtó plusz-jóindulata is tart még Orbán irányában - mi kell még?
Ettől még egyébként nem kell hinni, hogy ez mind jó is az országnak. A kormányok törékenyebbek, mint azt mi megszoktuk, ez a kormány pedig még tartja magát, ami kétségkívül eredmény.

nordas 2012.10.18. 18:00:50

Én csak azt nem értem Gábor, hogy milyen politikai eredményeket ért el a kormányoldal az utóbbi időkben...??
Én igazából sokkal több negatívumra emlékszem,pl gyanús kifizetések a századvégnek, vagy a matolcsy által bejelentett csomagok, a pedagógus bérek körüli bizonytalanság, makogás valamilyen önfenntartó(az milyen?) felsőoktatásról és a negatív kampány a médiában az imf ellen, közben orbán minden nap elmondja hogy ők megállapodásra törekednek. Az emberek amúgy nem vakok és hülyék a végtelenségig..A bankok megsarcolása nagyon komolyan visszaüthet a gazdasági mutatókra, és fog is..

Thug 2012.10.18. 18:00:54

Téged megvettek kilóra kedves, Gábor!

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.18. 18:01:17

"Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik."

*

Senkitől nem kaptak rá felhatalmazást.

Jobban teszik, ha a cuccot bent hagyják a dobozokban, kevesebbet kell majd pakolniuk.

Khal Drogo 2012.10.18. 18:02:40

A Fidesz jelenleg egy erős apátia, reménytelen közegben tűnik nyertesnek, tekintve hogy kezükben az államkassza, a média egy része és nem félnek ezt használni. Legyen szó propagandáról, vagy a fő szavazói csoportok megerősítéséről.
Szerintem a Fidesz nem képes további szavazókat szerezni, az a kényszerítő erő, amit Brüsszel, a világgazdaság és a piaci kényszer határt szab ( 3% alatti hiány ) további szavazói csoportok megvásárlásának.
Erre a bázisra kell támaszkodniuk.
Ideológiája a kormánynak ismert, nem hiszem hogy jelképes szavakkal további jelentős csoportok lennének elérhetőek a kampányban.

Az ellenzéknek viszont jelentős mozgástere lehet. A Fideszből kiábrándult tömeg többséget alkot a társadalomban, miközben számíthatnak saját tömegbázisukra az ellenzéki pártok.

Nehéz jósolni, de az ellenzék akár új emberekkel, egy vonzóbb programmal vagy a helyzet további romlásával képes lehet növelni támogatottságát.

Márpedig fennáll a veszélye annak, ha 2 év alatt a tucatnyi kiigazító csomag döntően kudarcot vallott ( hiszen ha sikeres lett volna a konszolidáció, nem követték volna újabb programok ) akkor a mostani is végül elvérzik majd a végrehajtás fázisában.

A folyamatos megszorító hullám pedig lépésről lépésre pusztítja el a Fidesz bázisát. Amíg kitart a családi adókedvezmény, amíg differenciálatlan lesz a nyugdíjemelés, amíg marad az egykulcs, talán nyerhetnek, de csak akkor ha az ellenzék jelenlegi állapotában marad. Ha az ellenzék vonzóbb lesz, elbuknak.

Nagy kérdés, hogy meddig tarthatóak fel ezek a rengeteg forrást felemésztő vállalások. Amíg fenntarthatóak, addig versenyben vannak, ha már nem azok többé, a pártelnök karizmája kevés lesz.

inreallife 2012.10.18. 18:03:04

@is: veddhozzá, hogy a 0,9-es gdp növekedés 0 lesz, és akkor nemhogy 50 pluszban, hanem 100 mínuszban lesz a költségvetés. az meg barátok közt is 3,3%-os hiány.... ja, és akkor nem beszéltünk arról, hogy jó ha a fele befolyik az adóknak, mert nem lesz aki fizessen. akarsz fogadni, hogy nőni fog a munkanélküliség?

nu pagagyí 2012.10.18. 18:03:34

@politologus: A közmédiát megszállták, így sajátmagukat dícsérgetik. Ha választási csalásként értelmezhető új választási törvényeik alapján kihozzák magukat győztesnek, akkor forradalom lesz. A trend egyébként Dunaföldvár-Sopron. Remélem békésen is el lehet zavarni őket.

dr. Balta$ár 2012.10.18. 18:05:23

a fides anynira erőszakos bűnszervezet hogy semmi más lehetőség nem volt mint TEJhatalmat adni nekik... elmentek a gfalig mindent gátlástalanul tönkrettetk, elloptak, most jöhet a következő fázis: mennek BÖRIBE

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 18:05:28

Megmondom Gábor, hogy miért fog gyengén szerepelni a fidesz a következő választáson. Azért, mert semmi sem teljesült abból, amit az a kétmillió-hétszázezer szerencsétlen várt. Dióhéjban: közbiztonság javulása, életszínvonal emelkedése, korrupció csökkenése, elszámoltatás.

Nem kell ehhez politológia szakot végezni...

Megmondom azt is, hogy miért lesz relatíve alacsony a részvétel a következő választáson: az emberek lassan kezdik belátni az alap igazságot: ha a választások megváltoztatnának bármit is, akkor betiltanák.

Ehhez sem kell politológia szakra járni. ;-)

Khal Drogo 2012.10.18. 18:05:32

Jobban belegondolva egy forrásból még tud pénzt szerezni legitimitásvásárlásra a kormány. Az MNB-ből. Ott az utolsó elérhető forrás. Nyilván ezt ők is tudják.

is 2012.10.18. 18:08:23

@Kandeláber: na, még akkor olvasni kellene megtanulni. megint leírod, hogy a fél éves olasz kormány "produkálta" ezt az eredményt. pedig nem. és most akkor fuss neki még egyszer az előző kommentemnek, hátha most már sikerül felfogni.

inreallife 2012.10.18. 18:09:44

@vikiliksz: semmi tnem érnek a listás szavazatok. egyéni körzeteket kell nyerni, hiába van listán 80%-od, ha egyéniben semmit nem tudsz behúzni. ergó legalább 60 körzetben nyerni kell annak, aki kormányozni akar, a listás helyeken akár +/- 10% is belefér...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:10:18

@1kutya: '"minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére"

sorold már fel azokat az eredményeket, mert nagyon kíváncsi lennék rá!'

Tán rá se kattintok, ha nem ez a link szövege.
Most már tudhatjuk, hogy Viktor agyhártyagyulladása fertőző.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:12:20

@SzélsebesVelorex:
Talán a 2014-es választás lesz az egyetlen, ahol az alacsony részvétel a Fidesznek kedvez.

is 2012.10.18. 18:13:28

@inreallife: van még az a statisztikai csavar, amellyel nem fog nőni, úgyhogy úriemberként, nem fogadok.

Khal Drogo 2012.10.18. 18:13:47

@nu pagagyí: Pontosan így gondolom én is. Ha a mostaninál is erősebb kormányváltó hangulat ellenére bármi okból mégis a kormányzat marad a helyén, fizikális erőszak lesz a következő lépcső.
Az ok lehet alacsony részvétel, lehet csalás, mindegy. Ha a többség váltani akar, de a váltás elmarad, az agresszióba fog torkollni.

Akkor tüntetések lesznek, spontán kirobbanóak, ha a hatalom erőszakkal azokat szétveri, akkor felrobban a társadalmi feszültség.

Magyarország akár irányíthatatlanná is válhat rövidebb-hosszabb időre. A társadalom mélyén már izzik a gyűlölet és a harag. Még nem szerveződött ez meg, de az újabb és újabb adóemelések, a reálbércsökkenés, a növekvő elvándorlás, az átszervezések dilletáns mivolta csak tovább szítják a feszültséget.

Ha a társadalom a mostani ellenzékben nem fog hinni, attól még a negatív megítélésű kormánytól szabadulni akar. Ha nem megy a mostani ellenzékkel, hát majd megy kaotikus úton.

Persze nem kizárt elvileg egy konszolidációs politika, de ennek nyomai sem láthatóak. A kormányzat 2010 óta fut a saját tervei után.

szoja122 2012.10.18. 18:14:01

@SzélsebesVelorex: Ellentmondásban vagy magaddal. Ha kevesen mennek el szavazni, akkor fölényesen győz a Fidesz. Különösen az új választási rendszer következtében.

Leváltani csak nagy tömegek ellenszavazatával lehet.

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 18:14:30

@Nyekenyóka.: Ezért nem mertem azt írni, hogy bukni fog, hanem csak azt, hogy gyengén fog szerepelni.

Doberdo 2012.10.18. 18:14:49

Török Gábor szerint az "egyenes beszéd és a hozzáértés hiánya miatt ikszelhetnek".
1.) Egyenes beszéd a Fidesznél már az elhangzásakor meggörbül.
Mert a kimondáskor tudjuk, hogy holnapra nem lesz igaz.
Szavahihetőségi válság.
2.) Hozzáértés hiánya: Hozzáértés van legalább annyi, mint az MSZP-nél. A hozzáértés Orbánnál azonban pont a fordítottja.
Nála a szakértés is politika, vagyis gyorsan gellert kap.
Egyszóval: A Fidesz teljesítménye értékelhetetlenül gyenge.
Kérdés, hogy a "pógárok" legalább 2013. szeptember 1-ig meglátják-e ezt. Ha nem, akkor Magyarországnak annyi, meg
egy bambi....

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:16:27

@Kombi: "Utána jöhet majd újra, a hajlongás, a kompromiszum, az igazi magyar történelmet, szellemet, nem ismerő hazafiatlan, kiszolgáló menedzserek parancsolgatása, a saját idegeneink összefonódó hazudozása, rólunk hogy milyen kicsinyek vagyunk.
Én ebből nem kérek! "

Addig élvezd ki Lázárt.

Khal Drogo 2012.10.18. 18:16:35

@inreallife: Az egyéni körzeteket a korhangulat dönti el. A mostani Parlamentben is ülnek olyan egyéni győztes képviselők, akik szellemi színvonalával a választóik nem valószínű hogy tisztában voltak. Orbán Viktorra szavaztak 2010-ben minden egyéni képviselőnél. Nem pedig magára a képviselőre annak kvalitásaira. Ők javarészt noname sakkbábuk, akik feladata a gombnyomás.

is 2012.10.18. 18:17:09

@Nyekenyóka.: eddig az összes választáson az alacsony részvétel kedvezett a FIDESZnek. te valamit rosszul tudsz.

@inreallife: a magyar választók 95%-a oda szavaz listán, ahová egyéniben, úgyhogy az ilyen 80% lista, de nem nyer egyénit gondolatmeneteknek semmi értelme.

inreallife 2012.10.18. 18:18:21

@Khal Drogo: az mnb pénzét nem tudják beváltani. csak az államadósság kozmetikázására tudják használni. a nettó adósság ugyanannyi marad, de úgyis a bruttót figyeli mindenki. ha az egész jegybanki tartalékot törlesztésre fordítanák, akkor 50% körül lenne az államadósság. orbánéknak akkor lesz szerencséjük, ha a görögökeet kibasszák. utána lesz egy hullám, amire kell a brutális jegybanki tartalék, és ha azt túlélte az ország, akkor akár le is felezhetik. és a választásra a 60-65%-os hiánnyal mennének, az arcukon való bőr vastagságától függően...

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:18:24

@Khal Drogo:

Kérdés, mi van/lesz azzal az 1,3 millió emberrel, akiket az mszp veszített el 2010-ben (és előtte)...hogy ebből mennyien nem mentek el szavazni 2 éve, és most mennyien fognak a fidesz ellen szavazni. Illetve mekkora erőt szívott el a Jobbik a szociktól legutóbb...mert, hogy most ők nem fognak otthon maradni (akik 2 éve otthon maradtak ) az tuti. A fidesznek van egy cirka 1,5 millás bázisa, akik mindig Orbánékra szavaznak még ha beledöglenek is, a többi az mind protestszavazó volt (akár én is lehettem ilyen), mert rájuk szavaztam 2 éve...

kzoltana 2012.10.18. 18:18:48

Ne feledjük, hogy Orbán Viktor maga a nemzetbiztonsági kockázat.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3074_orban_viktor_a_nemzetbiztonsagi_kockazat
Súlyos veszélyt jelent az egész országra, az egész Kárpát-medencei magyarságra.

szoja122 2012.10.18. 18:19:01

@Doberdo: A polgárok nagy tömegei már most is látják. A baj, hogy nincs igazi alternatíva. Pillanatnyilag csak a rossz, rosszabb, legrosszabb közül választhatunk. Ez pedig kevés embert inspirál szavazni.

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 18:19:03

@szoja122: Nyerhet, de ne feledd, most azért is tud ilyen magabiztosan kormányozni, mert 2010-ben marha sok szavazatot kapott. Ergo legitim. Ha a következő választást alacsony részvétel mellet, kevés szavazattal nyeri, akkor kevésbé lesz stabil a kormánya (még ha az új választási rendszer miatt a mandátumok többségét meg is szerzi).

Azért ne legyél biztos benne, hogy az alacsony részvétel automatikus fölényes fideszes győzelmet fog eredményezni. Addig még van 1,5 év. Addig hatalmasat lehet még bukni. Ha 2010 nyarán még az sem tűnt túl valószínűnek, hogy mostanra ekkorát esik a fidesz támogatottsága.

Khal Drogo 2012.10.18. 18:19:57

@Doberdo: Ha az ország lejtőn marad, a kormányzat nem húzhatja ki csak fegyveres erőszakkal 2018-ig. Ha továbbra is az az ütem marad, hogy évi 1000 milliárdos kiigazításokat jelentenek be, a társadalom elfordul a Fidesztől és eltapossa.
Ez történt az MDF-el is. Drámai gyorsasággal szét tudnak esni támogatói bázisok. Most hogy ez pont 2014-re esik-e, nem fontos. Ha szétesik a bázis, a kormányzat elveszíti a hatalmát és előrehozott választások jönnek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:20:26

@is:

Amikor 2/3-uk lett, akkor 68% szavazott. Ez magasnak számít magyar viszonylatban (nemzetköziben lehet nem)

Sir Galahad 2012.10.18. 18:21:14

@is: 50 milliárdot akarnak szétosztani? Az lepkefing. Szerintem csak van a megszorító csomagban egy kis tartalék arra az esetre, ha valamilyen bevétel nem úgy jön be, ahogy gondolták.

Khal Drogo 2012.10.18. 18:22:32

@inreallife: Vannak alternatív technikák az MNB gazdaságösztönzésére. Tudtommal valamiféle kötvénykibocsájtási terv van, azon keresztül finanszíroznának programokat.
Ez már volt napirendben, Simor nagyon nem támogatta. Majd Töröcskei fogja támogatni, vagy Matolcsy mint új MNB elnök.

inreallife 2012.10.18. 18:22:48

@is: azt értem. de a listán mindegy, hogy 30 vagy 40%-ot kap egy párt, az a lényeg, hogy legyen 60 egyéni helye. az csak költői túlzásból írtam, hogy érzékeltessem, mennyire nem számít... :)

@Khal Drogo: hát majd a választóik eldöntik, hogy elégedettek a gombnyomogatókkal, akik elvették a nyugdíjmegtakarításaikat és nekiálltak szabadságharcolni vele. a magyar nép elég jól szokta büntetni az aktuális kormánypártokat, bár igazából a nullázás lenne a megfelelő, de ahhoz túl sok hülye él még az országban. 2014-ben se az mszp-nek, se a fidesz-nek nem lenne szabad a választási lapon rajta lennie. ha a fidesz nem nyert volna 2010-ben, egyébként csődbe ment volna, mert 3 milliárdos adóssága volt. ez nem annyira köztudott... elég 5% alá lenyomni őőket, és sose jönnek fel...

DSityu 2012.10.18. 18:23:27

A jelenlegi kormány bukása már a megválasztásukkor kódolva volt. Az ellenzékben eltöltött idő alatt, de különösen annak utolsó két évében elkövetett marhaságok és megnyilatkozások kijelölték a bukáshoz vezető utat.
A messiás eljött, a csoda viszont elmaradt. A legnagyobb félelmem 2014-re vonatkozóan most is az, hogy sokan messiást és csodát várnak...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:23:44

@Khal Drogo: "A kormányzat 2010 óta fut a saját tervei után. "

Még akár el is cseszhetne sok mindent büntetlenül, de az a gőgös kivagyiság, amellyel mindent előadnak, és amelyért 10 éves is takarodniuk kellett már a "fideszes" szó másodlagos jelentésévé vált.
Nyakkendős tahók.

satibi 2012.10.18. 18:25:04

@szoja122:
Arról nem is beszélve, ha a bankok nem hiteleznek, rögtön 70 milliárddal kisebb a második csomag, mert akkor ez a tétel nem jön be.

menőmano 2012.10.18. 18:26:13

Álljon már meg a gyalogmenet! Most már!

Micsoda viselkedés?! Nem kell itt alázni, gyalázni a Török Gábort. Nem az Ő hibája, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Nem Ő írta, találta ki, mondjuk) az álmokra, vágyakra épitett Matolcsy féle gazdaságpolitikát!!
osztjónapot!!

inreallife 2012.10.18. 18:26:52

@is: akkor átfogalmazom. kevesebben fognak dolgozni, a közmunkásokat leszámítva 2014 márciusán, mint 2010 márciusán. azt aztán csavargathatja... :)

szoja122 2012.10.18. 18:27:12

@SzélsebesVelorex: A Fideszt láthatólag semmi sem zavarja, ha nagyon kevés szavazatot kap, de ha így is győz -erre van esélye- akkor ezt is fényes és hatalmas győzelemnek fogja beállítani és gátlástalanul fog tovább politizálni. Meg is teheti, mert minden poszton az ő emberei vannak a takarítóig bezárólag.

Az alacsony részvétellel csak akkor bukhat a Fidesz, ha törzsszavazói is elpártolnak. Erre semmi esély. Az MSZP-nél is elég sokan maradtak a katasztrofális 8 év után. Ha Orbán Lenint kezdené éltetni jó részük még akkor is kitartana (persze egy kis túlzással).

béla a görög (törölt) 2012.10.18. 18:28:14

A vége álnaivra sikeredett. (alkotás-gátlástalanság)
Miért e 2 szélsőség? egy hatalomba ez is az is belefér, ahogy az emberbe is. Csak szépet és jót, mert ez fidesz? ugyan kérem.
Alkotás. mi az, hogy szokásokat változtat meg? Csinálnak egy kotmányt. ÉS? ki nem tesz magasról a kotmányra? kotmányba leirják, hogy isten,haza,család akkor másnaptól vetem a keresztet, szent lesz minden ami magyar és csinálok 3 gyereket? Lóf...t (direkt sarkitok)
Gátlástalanság. 8 évig támogatták ezt a senkiházit. Ki kell fizetni. A fideszről meg a nemzetiekről ordit, hogy a szocikon kivűl már csak egy dologtól félnek jobban: a versenytől. innen pedig egyenesen következik az egész feudális berendezkedés. Belterjes, alulképzett banda akik éveken keresztül csak höbörögtek, belekötöttek az élőfába is és várták a hatalmat. Csűrhe. Úgyhogy álnaivitás még a gondolata is annak, hogy na majd ők nagyot alkotnak.

Minnél többet lesznek hatalmon, minnél többet rombolnak - annál nagy lesz az ellenhatás is. (Hatás-ellenhatás) Nem a politikában, az utcán. Miért hiszi mindenki azt, hogy a szélsőségek megerősődnek akkor az szélsőséges politikai pártok szavazataiban nyilvánul meg? El lehet azt személyesen is intézni. És akkor majd álnaivan lehet megint feltenni a kérdéseket.

Már rég nem Orbán (fidesz) hatalmáról szól a történet.

menőmano 2012.10.18. 18:30:02

Bocsika! lemaradt)

Némelyeknél totálisan hiányos az elegancia, a kultúra.
Szerintem.
:(

atti.atti 2012.10.18. 18:30:14

A polgári oldal nem roppan meg, mert nekünk nem a forintok és segélyek az értékeink, hanem a nemzet, a 15milliós magyarság, a Kereszténység! Ez tart minket össze és ez erősebb bármilyen külföldi balliberális támadásnál!

Ezért október 23.-án ott leszek én is a Békemeneten, hogy kiálljak a miniszterelnököm Orbán Viktor mellett!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Hajrá Fidesz, hajrá Viktor!
Veled vagyunk Viktor!

satibi 2012.10.18. 18:32:58

@Kandeláber:
re Monti kormány/Olaszország

Senki sem mer hozzányúlni a szerzett jogokhoz és szavazókat veszíteni. Most hallottam, hogy egy Itáliába férjhez ment magyar (aki a Malév római irodájában dolgozott hosszú éveken át), 3 évig kapja a fizetése 80%-át az olasz államtól segélyként. Mivel a Malév csődbe ment és ő munkanélküli lett...
Jogállam.

inreallife 2012.10.18. 18:33:23

@Khal Drogo: az a probléma, hogy a gazdasági sitmulus akkor működik, ha hat a gazdaságra. amcsiban sem jön már be az eq3. mert nem hat. a magyar gazdaság halott. egy kis stimulustól lófasz nem változik. még nagyon minimálisan sem. az opel meg az audi elteszi a pénzt, amit a jelentéktelen méretű gazdaság noszogatása hoz a konyhájára, igazából annyi látszik meg majd az adataikon, hogy 3-mal több autót adnak el havonta. ettől nem állnak vissza az 1 műszakról a 3 műszakra...

magyarország stimuláló képessége minimális. pláne, hogy minden külföldi zsidó kézben van. csak nekik csinál mégtöbb lóvét, 1 db munkahelyet nem fog jelenteni, 1 ft adóval több nem fog befolyni. orbánék nem értenek a gazdasághoz, alapszinten sem. bemondásokra játszanak. matolcsy meg mindig tud valamit bemondani. lassan a fedáksárinál tartunk...

amúgy hullanak már a levelek magyarországon? mintha nem látnék imf megállapodást...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:34:04

@menőmano: "Némelyeknél totálisan hiányos az elegancia,"

Nyilván nem elegáns az anyázás, de a sunyiság sem emeli ki a jólvasaltságot.

dr. Balta$ár 2012.10.18. 18:34:13

"a DTSH tulajdonosa elmondta, a helyszínre érkező szakértő saját elmondása szerint még soha nem dolgozott olyan rendszerrel, amit ott talált. A lefoglaláshoz a cég rendszergazdájának segítségét kérték. Állítólag a 24 óra alatt, mialatt a helyszínen voltak, összesen egy adatbázist és egy fájllistát sikerült lementeni, azonban a hatóság emberei nem keresték konkrétan az illegális tartalmakat...

A szervereken kívül a könyvelést is lefoglalták még szeptember ötödikén, azonban ehhez sem nyúltak a mai napig sem: ez akkor derült ki, amikor a cég tulajdonosa visszakérte a hatóságoktól, hogy le tudja rendezni az esedékes adóügyeket – aminek végeredményét a lefoglaló hatóságnak, a NAV-nak fog benyújtani. A panaszokra a hivatal nem reagált, pedig a tulajdonos írásban jelezte, hogy pótolhatatlan dolgok vannak a szerveren...

A szerverek valószínűleg csak porosodnak valahol, mivel a NAV felhívta a cég tulajdonosát, és kérte, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot
Kérték azt is, hogy a cég rendszergazdája legyen jelen, mivel a szakértő nem ért hozzá..."

:)))) hungarisztán ! qva joooo. a jól működő okos hivatalok :)))

index.hu/tech/2012/10/18/lefoglaltak_de_nem_tudjak_bekapcsolni/

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 18:35:14

@szoja122: Én személyesen is ismerek fideszes törzsszavazókat. Olyanokat, akik a kezdetektől a fideszre szavaznak. Nos, ezek közt is akadnak olyanok, akinél most elszakadt a cérna. Ők legközelebb a jobbikra fognak szavazni.

(Mondjuk szvsz itt jön a bökkenő: ha a szükség úgy hozza, simán feláll egy fidesz-jobbik koalíció 2014-ben. Ez lesz csak az igazi pofára esés a fideszgyűlölő jobbikos szavazóknak.)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:36:16

@atti.atti:

atti.atti 2012.01.23 01:30:30
"Még egy dolgot ne feledjen senki aki itt előre temet! A Fidesz kiválóan műveli az érzelmi politizálást és az érzelmekre ható politikai kampányokat amik gyakran felülírják a racionalitást és akár a valóságot! "

atti.atti 2012.10.18. 18:36:17

Egyet pedig megtanulhatnának végre a balliberálisok. Tudom, hogy ők egymást ölik és acsarkodnak békeidőben is, pláne ha gond van.

A nemzeti-polgári oldalt minél jobban támadják annál jobban összetart! Minél jobban acsarkodnak és gyűlölködnek Orbán Viktor ellenében mi annál jobban védjük őt! Vannak még jó sokan a miniszterelnök úr mögött, nehéz lesz átverekedni.
Hála a Jó Istennek már Orbán Viktor is jóval keményebb mint 2002-ben.
Végsőkig harcolunk a miniszterelnökünkért, hogy visszatérítse a nemzetet az 1944 előtti Keresztény, nemzeti útra!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.18. 18:37:05

Gyors kerdes: aki tisztaban van tettei kovetkezmenyeivel, elore atgondolja azt, tudja, hogy mit csinal, az valtoztat-e kethetente azon , amit mondott???? Ir-e kethetente uj torvenyt, stb???

Mert jelenleg az alabbiak latszanak:
1. az emberek hulyenek nezese, az emberek arcaba hazudas ( Meg mosolyognak is hozza)
2. hiteltelenek
3. szakmailag nem ertenek a dolgokhoz
4. csak ellentetet kepesek szitani, aki nincs velunk az ellenseg
5. meg pofatlanok is

Kombi 2012.10.18. 18:38:12

@dr. mesterseges szinezek: Nem kifejezetten őrá gondoltam, de én felnőttként éltem a régi rendszerbe és már akkor utáltunk bizonyos embereket akik még mindig mernek tanácsokat osztogatni, akkor is mindig elmagyarázták az akkori Únió dolgait, hogy az
miért jó nekünk, minden elmagyaráztak, de egy önálló gondolatot, másfajta megoldást nem hallottam egyiktől sem, csak a saját zsebjüket tömögették.
És mi minden évben egy kicsit rosszabul éltünk hozzájuk képest.
És azt mondták, hogy nem vagyunk elégé becsvágyók és tehetségesek, pedig csak mások átvágásából, hazudozásból, elárulásából nem akartuk gazdagabbak lenni.

Én a környezetemben nem ismerek egyetlen Fideszest sem aki meggazdagodott volna, de jó pár semmirekellőt aki most is ugyanolyan jól él adócsalásból mint régen, azt igen.

inreallife 2012.10.18. 18:40:50

@atti.atti: jól nézz körbe, mert kevesen lesztek. ugyanis orbán már védhetetlen. amit tett az kb az ország megrontásával egynértékű. sőt, nem vagyok benne bizots, hogyha egyenlőségjelet tennék orbán és gyurcsány közé, akkor az gyurcsányra nézve lenne hízelgőbb....

orbán megbukott. mind államférfi, mind irányítói, mint döntésképességben. nem 2014-ben, már most. és innen nincs visszaút. mostmár hiába megy le kutyába, már senki nem hiszi el neki, hogy valaha is képes lesz a recesszióból kiemelni az országot. márpedig ez jövőre sem fog menni, hiába van itt a merci. és hiába az idei alacsony bázis, jövőre mégkisebb lesz és utána megint. nem lehet évekig tartó reccesszióban sikert kommunikálni... lejtőn van a faszi a gazdasággal együtt. mégha a faszit ki is rántjuk, a gazdaságot nem tudjuk...

inreallife 2012.10.18. 18:43:59

@SzélsebesVelorex: aki eddig a fideszre szavazott, és eddig nem szaladt vissza az mszphez, az mind a jobbikra fog szavazni. eddig az mszp nyert a fidesz veszteségéből, innentől már a jobbik. 700 milliárd ide vagy oda, kevés lesz és újabb szavazók fognak távozni. és igen, még eljön az a nap, amikor valakit nyíltan összevernek az utcán egy fideszes kitűző miatt...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:44:22

@Kombi: "Én a környezetemben nem ismerek egyetlen Fideszest sem aki meggazdagodott volna, "

Tán szélesebbre kéne venned az egységsugarat.

És az sem árt, ha nem mindent adott pillanat forintegyenlegén keresztül nézel (bár egyre kevésbé jönne ki jól ebből is a Fidesz), mert ha úgy teszel, semmivel se leszel különb, mint Lendvai 19000 forintos "kormányváltójáért" önként megvakuló nyugdíjasai.

A polgár - tán ismerős e szó - nem kurva. Jobb helyeken.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:45:04

@inreallife:
Merci? Igen, az IS.

Meg Audi, Suzuki, Győri édes, Denso, Philips, Orion, Pick, Herz.....stb.. szóval?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 18:47:12

@atti.atti:

atti.atti 2012.01.23 01:30:30

"Még egy dolgot ne feledjen senki aki itt előre temet! A Fidesz kiválóan műveli az érzelmi politizálást és az érzelmekre ható politikai kampányokat amik gyakran felülírják a racionalitást és akár a valóságot! "

nu pagagyí 2012.10.18. 18:47:43

@atti.atti: Nem kérünk az 1944 előtti állapotokból. Remélem a következő kormány a jövőre koncentrál. A pudvás huszadik századot tartsd meg magadnak.

atti.atti 2012.10.18. 18:48:08

@inreallife:

Látom Ön se érti, hogy minket nem a forintok tartanak össze, hanem a közös értékeink, ha azon múlik, hogy a kommunisták és a degenerált liberálisok ne jöjjenek vissza, hogy 50% az ÁFA akkor inkább mint, hogy azokat az ateista nemzetietlen embereket viszontlássam.

Egyébként ha önök annyira szeretik a forintokat(nyilván jobban mint a nemzetüket), akkor számomra az is elfogadhatatlan, hogy az msz(m)p friss programja szerint a középosztály megadóztatásából fizetné a fogatlan prolik és a cigányok segélyét és a bankok és külföldi vállalatok terheit enyhítenék. Ehhez csak gratulálni tudok!
De ez mindig jól ment az értékteremtő középosztály munkájából eltartani a tehetségtelen prolikat és cigányokat.

inreallife 2012.10.18. 18:49:24

@Nyekenyóka.: a merci idén +3%-ot adott a gazdaság növekedéséhez. úgyhogy valójában egy akkora recesszióban van az ország, hogy évekig kitart. nem egy sokszerű recesszió ez, mint 2008 év végén, hanem egy durván kivéraztetett ország recessziója. a megtakarítások most nem pattintják vissza a gazdaságot a padlóról, mert nincsenek. ez kérlek egy bődületes évekig tartó összemenés. orbánék nem mernek kicsik lenni, ezért mondtak 5% feletti gdp növekedést. én pontosan látom egy százas skálán a teljesítményüket. eddig a 0 és az egy között állnak. 50 kell ahhoz, hogy elgondolkodjak a maradásukon...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 18:50:41

@atti.atti: "ha önök annyira szeretik a forintokat"

Számtalanszor említettem már: nyertese vagyok az egykulcsos szja-nak. Ennek ellenére szeretnék öt percre maradni Orbánnal és egy kanál vízzel.

nu pagagyí 2012.10.18. 18:52:37

@atti.atti: Közös értéketek a cinizmus és a gátlástalanság.

atti.atti 2012.10.18. 18:52:41

@inreallife:

2008-ban sokkszerű recesszió???

Nem annak az eredménye, hogy a válság előtt 2007-ben mikor minden Kelet-Európai állam 4-12%-al emelkedett akkor a magyar 1,7%-al??? Nem annak az eredménye, hogy 2006-ban a világgazdasági konjunktúra idején a Világ legmagasabb 10,4%-os hiányát produkáltuk???
Nem annak, hogy még a kádárék se adósították el annyira az országot mint az utódpártjuk kormánya 52%-ról, 83%-ra???

atti.atti 2012.10.18. 18:56:20

@inreallife:

Kevesen meg nem hiszem, hogy lennénk, az ellenzék soha a büdös életben nem tud annyi embert az utcára vinni mint a polgári oldal.

Az én lakóhelyemen pedig 3 időközi választás is volt 2010óta ahol a Fidesz 50% felett kapott mindegyiken.

szoja122 2012.10.18. 18:56:20

@SzélsebesVelorex: Biztosan ismersz, elhiszem, de a közvélemény-kutatások az ellenkezőjét mutatják, különösen most a szondáé.

Egy éve alig csökkent a Fidesz előnye, pedig azóta történt egy és más...

Kombi 2012.10.18. 18:57:23

@dr. mesterseges szinezek: Keresd a dolgok mögött az érdeket.
Magyar érdeket, vagy idegen érdeket találsz-e és ha magyar vagy könnyen tudsz majd dönteni, hova állsz.

inreallife 2012.10.18. 18:58:49

@atti.atti: baszhatod a közös értékeidet, meg a pajaidat, ha a kölkeidnek nem tud kaját adni, kikötik a villanyt a házból, és elárverezik azt. egy szegény család még ezzel is számol, de mit mondasz a középosztálynak? akik most szegények. mert a családfőnek nincs munkája, asszonyka meg keres minimálbér felett valamennyit. számlákra sem elég. az isten fizesse meg, az kevés, ha éhes az ember.

tudod mit mondanak az okosok, amikor az afrikai erdőirtások ellen kéne fellépni? hogy nem lehet. mert éheznek ott az emberek. és amíg éheznek, addig az sem érdekli őket, hogy üvegházhatás meg ilyenek. ez itt a probléma. az eszmétől nem laksz jól. a magyar háztartások jórésze 90 napon túli csúszásban van a számláival. ezek a családok hogyan szavaznak szerinted? pár hónap és földönfutók lesznek. 18 hónap van még a választásokig. a családok 25%-a el fogja veszteni a lakását....

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/20/tizezrevel_szorjak_a_devizahitelesek_lakasait/

itt egy másik idézet:

"Bár a végtörlesztés ekkor már véget ért, március és június vége között is folytatódott a nem fizető hitelek arányának dinamikus emelkedése a magyar bankszektorban. Az első félév végén a lakossági hitelek 16,3%-a volt 90 napon túli késedelemben (NPL-ráta) a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön közzétett adatai szerint, szemben az egy évvel korábbi 11,0%-kal. "

mond miről beszélsz hagymázasan, hogy kereszténység meg értékek?

tölgyes 2012.10.18. 19:02:03

@török gábor:
Kedves Gábor!
Ön szokta emlegetni, hogy ilyenkor a tendencia számít. Márpedig a nyár közepén az Ipsos szerint megállt a csökkenés. A fidesz - MSZP elkezdett erősödni és lassan megint kialakul a kétpólusú választási harc esélye. Vagyis az ami ellen az ellenzék másik pólusának nincs igazán ínyére. Ráadásul a Milla és Bajnai ottani szereplése és ellentéte az MSZP-vel szembe megy ezzel a "trenddel", így ellenzéki oldalon megint kiéleződtek az ellentétek, amiket szintén nem mért az Ipsos.
Én változatlanul azt valószínűsítem, hogy szoros küzdelemben dől majd el a harc a két nagy párt között és valószínű, hogy a leosztás csak kisebbségi kormányzást tesz lehetővé. Győzhet az ellenzék, de ez kevés lesz. A Jobbikkal a fidesz nem fog koalícióra lépni. Az MSZP pedig nem szerez akkora többéget, amennyi a többségi kormányzáshoz kell.

szoja122 2012.10.18. 19:03:15

"Bentlakásos iskolákban tanítaná mosakodásra a cigányokat Vona"

"Bentlakásos iskolákban kellene oktatni a cigány gyerekeket, mert ez az egyetlen mód arra, hogy közelebb kerüljenek a többségi társadalomhoz - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Vona szerint a cigányok most abnormális mintákat adnak át egymásnak, aminek véget kell vetni."

www.origo.hu/itthon/20100910-vona-gabor-bentlakasos-iskolaba-kuldene-a-cigany-gyerekeket.html

Az egyik legfontosabb emberi jogot vonná meg ezzel. Tipikus fasiszta, ha tetszik náci eszme.

Épp ésszel ilyet egy ember nem mond.

Mit gondoltok kedves jobbikosok a cigányok önkényt és dalolva adnák oda a gyerekeiket?
Legalább annyira szeretik azokat mint bárki más (persze valószínűleg a jobbikosok kivételével).

Háború lenne, nagyságrendekkel megszaporodna a bűnözés, gyilkosságok 10 ezreit indítaná be.

Ezt akarjátok?

Tudom a válaszotokat.
Igen ezt.
A célotok a cigányság (is) teljes kiirtása.

Szégyen!

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 19:04:02

@tölgyes:

"A Jobbikkal a fidesz nem fog koalícióra lépni."

Miből gondolod? Akkor kikkel fognak ha muszáj lesz?

inreallife 2012.10.18. 19:04:44

@atti.atti: magyarázhatod, 2009-ben aszem lengyelország kivételével az összes eu ország recesszióba esett. kétségtelen, hogy az mszp elbaszta és mi mégnagyobbat estünk, de ez sokkszerű volt. ami viszont most van, az nem az. és igen, az eu többi országában növekszik a gdp, tehát semmi sem akadályozhat minket abban, hogy mi is növekedjünk. tavaly megvolt a 3% alatti hiány, ergó már csak egy normális gazdaságpolitikányira lettünk volna a növekedéstől. helyette úgy vagyunk -1%-ban, hogy merci idén beindult és 3%-ot tett hozzá a gdp-hez!!!! ez tudod azt jelenti, hogyha elhalasztották volna az indulást, akkor 5% körüli recesszióban lennénk indokolatlanul. mármint a rossz gazdaságpolitika az indok. ezt kérem orbán elbaszta, a matolcsy átverte. és még most sem meri kibaszni, mint macskát szarni, mert még mindig azt hiszi, hogy az a kisebb rossz, hogy matolcsyt hagyja tovább garázdálkodik, mint beismerni a hibáját. erkölcsből is megbukott...

nu pagagyí 2012.10.18. 19:05:37

@atti.atti:
"elfogadhatatlan, hogy az msz(m)p friss programja szerint a középosztály megadóztatásából fizetné a fogatlan prolik és a cigányok segélyét "

Az adóból nem csak ezt fizetik, hanem a csemetéd suliját és egyéb hasznos dolgot.

Meghat a rettegésed középosztályi státuszodért. Hogy érthető legyen, a középosztályba máshol, teljesítménnyel lehet bekerülni. Középosztálybeli az, aki bármilyen ésszerű adóztatás mellett képes akkora jövedelmet elérni tudása és tehetsége révén, hogy anyagilag és szellemileg független lehessen, maga irányítsa a sorsát. Aki állami pátyolgatásra szorul nem középosztálybeli. Így Te a középosztály nagyobb adóztatásának haszonélvezője lehetsz a (saját szavaiddal) "fogatlan prolik és a cigányok" társaságában.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:07:09

@Kombi: Meg is érdemled, hogy Viktor jobbágya légy.

Kombi 2012.10.18. 19:08:06

@dr. mesterseges szinezek: Majd ha az adócsalókat, minimálbéren robotoltatókat is kezded utálni akkor bővebben társaloghatunk.

török gábor 2012.10.18. 19:08:10

@tölgyes: "A fidesz - MSZP elkezdett erősödni és lassan megint kialakul a kétpólusú választási harc esélye." - nincs vitánk, én is ezt látom.

inreallife 2012.10.18. 19:08:35

@atti.atti: mondanám, hogy kevésbé érdekelnek az ismerőseid. mondom is. statisztikailag akkor ti kurva jó arcok vagytok, és megint 50% feletti fidesz győzelem lesz. gyakorlatilag a felmérésed nem reprezentatív, és 3 főből országos mintára leadott becslés a középtől való eltérése olyan 100% körül van... :)

a helyzet az, hogy az mszp és a jobbik is már lassan hibahatáron belül van a fideszhez képest. és még 18 hónap van hátra...

gyurcsány is megbukott az öszödi beszéddel, mégis 2 év kellett, amíg kibaszták, mint macskát szarni. orbán most bukott meg, és 2014 már a mocskának a feltakarításáról szól...

inreallife 2012.10.18. 19:10:50

@szoja122: a szondába sose bízz. vagy nagyon bénák, vagy manipulálják az adatokat. mediánt nézz, az mérvadó, a többi nem számít. lehet a szonda most hozta egálba a számait, hogy nagyobb eséseket tudjon mutatni 1-2 hónapon belül...

Hertelendi 2012.10.18. 19:11:29

@dr. mesterseges szinezek: Szeretném a figyelmedbe ajánlani, hogy a viktor nevű már nem tényező a magyar politikában. Ő még azt hiszi, de ez már csak a látszat.
Már a jobbosok is érzik...

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 19:12:41

@inreallife:

Mikori a legutóbbi medián felmérés? Azok alig mérnek...kb. talán nyár eleje volt az utolsó.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:13:43

@Kombi: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy bővebben szeretnék veled tárgyalni, ui. ezt a színvonalat bármelyik buszmegálló s'ájcisapkás kubikosai hozzák, csak őszintébben.

nyünyüge 2012.10.18. 19:13:53

@atti.atti:
hajrá.hajrá
viktor.viktor

(a félreértések elkerülése végett, ezek nicknév javaslatok).

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 19:14:03

@szoja122: A kvk sokat mutat, de keveset is egyben (és nem is kell elhinni mindent). Ugye az látszik, hogy az elmúlt 2 évben csökkent a fidesz népszerűsége, de a jobbiké nem nőtt, viszont az mszp erősödik. Szerintem az mszp erősödése leginkább annak tudható be, hogy OV felhergelte azokat a szavazókat, akik inkább mszp-sek voltak korábban, de 2010-ben nem mentek el szavazni, illetve a jobbik (ha egyáltalán tényleg igaz az, hogy nem erősödik, vagy csak alig) veszthetett szavazatot az unióellenességével. Környezetemben nagyon sok olyan jobbik szavazó van, aki multinál dolgozik (jellemzően mérnöki, vagy legalábbis irodista munkakörben), és ezek marhára nem örülnek a 'lépjünk ki az EU-ból' szlogennek. Sokan egyfajta menekülőutat, ('ha minden kötél szakad') látnak az emigrációban, és hát ők nem fogadják kicsattanó lelkesedéssel, hogy a jobbik inkább rombolná az EU-s kapcsolatokat, mint építené.

lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló 2012.10.18. 19:14:20

hajrá értelmiség! még adósítsátok el az országot! aztán ha baj lesz, ti húztok nyugatra :D

Ouroboros 2012.10.18. 19:14:27

@politologus: Aki az országnak szurkol, az ezen kormány mielőbbi bukásának szurkol. Ezek bebizonyították, hogy nem tudnak nemhogy jól, de sehogyan sem kormányozni. A gazdasági kár is fölmérhetetlen, de a legnagyobb kárt szellemiekben okozták. Az alaptörvényen többet kellene pofozni, hogy valódi alkotmány legyen, mint amennyit a kommunista alkotmányon kellett. Persze nem ez a megoldás, hanem végképp eltörölni, és ideiglenes jelleggel visszaállítani a régit, míg vállalható, népszavazással megerősített új nem születik. És nem véletlenül emlegetem az alkotmányt, mert az jelképes esszenciája e gátlástalan rablóbanda dúlásának.

Minél hamarabb buknak, annál hamarabb kezdődhet a rendteremtés, az ország újjáépítése. Ezért nem lehet nekik szurkolni. Aki nekik szurkol, az ország ellen szurkol.

inreallife 2012.10.18. 19:15:58

@szoja122: a cigányok a 21. század pestisei. meg mellesleg a tetvek lakhelyei. egész egyszerűen szét kell zúzni a kultúrájukat, az integrációt pedig el kell felejteni. el kell szakítani a gyerekeket a családjuktól. azért, hogy a támogatásokat az étkezésükre és a tanulásukra legyenek fordítva. alkalmatlanok a cigányok a 21. századi gyereknevelésre. a középkorba elment, hogy összebasztak egy 10-20 fős családot és szekérre pakolták magukat, a 21. században ez nem megy. és azért kell a családjuktól jó távol oktatni őket, hogy még véletlenül se lopni, baszni és henyélni tanuljanak. ez a lényeg. kulturálisan kell felszámolni és beolvasztani a cigányságot...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:16:15

@Hertelendi: Sajnos még sok kárt tud okozni addig, amíg az utolsó szög is a koporsójába kerül.

kvadrillio 2012.10.18. 19:16:50

"
Orbán: nem jóléti állam, hanem munka alapú társadalom épül
A jóléti állam Nyugat-Európába sem fog visszatérni, mert nem versenyképes, helyette a munka alapú társadalmat kell kiépíteni - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Bukarestben, ahol az Európai Néppárt (EPP) 21. kongresszusán angolul elmondott felszólalása után nyilatkozott a rendezvényre akkreditált magyar újságíróknak.

Ma, 14:50 | Frissítve: Ma, 15:11
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

"Fel kell készíteni közösségeinket a jövőre. Félreértés az, hogy a válság elhárítása után folytatódhat az az európai élet, ami azelőtt volt. A válság után semmi nem lesz olyan, mint amilyen volt, és nekünk abban a jövőben kell helytállnunk. Erre biztatom az EPP minden tagszervezetét" - mondta Orbán Viktor.

HIRDETÉS

A miniszterelnök az MTI kérdésére válaszolva kifejtette, mit takar a kongresszusi beszéde elején tett kijelentése, hogy nem lehet azokkal az eszközökkel válságot kezelni, amelyek a válságot okozták. Rámutatott, hogy a pénzügyi spekulációkra épülő gazdasági növekedés korszaka lejárt, pénzügyi szolgáltatási manőverekkel nem lehet helyettesíteni a tényleges termelő és értékteremtő munkát. "

OK !!!

AKKOR MENJ A KŐFEJTŐBE KAPSZ EGY CSÁKÁNYT, OSZT TANULJ MEG RENDES KÉTKEZI MUNKÁT VÉGEZNI A PÉNZÜGYI ÉS TÁRSADALMI MANIPULÁCIÓK UTÁN VIKTOR !
MUNNNNKAALAPÚÚÚÚ TÁRSADALOM ÉPÍTGETÉSE CÉLJÁBÚÚÚL !
BAROM.

AMIT MEG EDDIG ÖSSZEHARÁCSOLTÁL, MAJD SZÉTOSZTJUK A NÉP FIAI KÖZÖTT !

Blogger Géza 2012.10.18. 19:17:58

Most komolyan nem értem, miről beszél Török Gábor. hol vanak itt látható jelei bármiféle "megroppanásak". Hónapok óta emelkedik a Fidesz népszerűsége

" a kormánypárt idei legjobb eredményét érte el, "

index.hu/belfold/2012/10/18/ipsos_erosodott_a_fidesz_es_az_mszp_is/

, senki nem lépett ki, nem látszanak újabb repedések. Valószínűleg a mostani csomag után sem az EU, sem az IMF nem jöhet azzal, hogy túl magas a várható hiány, egy gazdaságpolitikailag nyugodtabb időszak jöhet.

Az elmúlt hónapokban a Jobbik (Szegedi Csanád ügye), az LMP (itt ünneplünk, hol ünneplünk, kettészakadunk-e) és az MSZP háza tájáról (Mesterházy inkább tüntetőleg otthon marad, és nem tüntet) is sokkal zavarosabb hírek röppentek fel.

Hertelendi 2012.10.18. 19:17:59

@dr. mesterseges szinezek: De az idő már nekünk dolgozik!!!!
És a cigány ellen!

inreallife 2012.10.18. 19:18:07

@Nyekenyóka.: nincs muszáj, új választásokat kell kiírni. ha muszáj, akkor menjenek az mszphez. a zsidó főnökeik majd kiegyeznek, hogy milyen arányban lophatják el az ország vagyonát....

Kombi 2012.10.18. 19:19:00

@dr. mesterseges szinezek: Méltó szellemi társa vagy Gyurcsánynak.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:19:34

@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló: Itt marad nektek Viktor, ő majd elmondja, hogy nincs baj, sőt direkt minden nagyon jó, és permanens a győzelem a permanens forradalomban, és boldogok lesztek, és rendeztek a tiszteletére egy békemenetet, ha kell, hetente, a nyugdíj, az oktatás, az eü, minden békemenetből lesz finanszírozva.
Várod már e kánaánt, ugye?

inreallife 2012.10.18. 19:21:38

@Nyekenyóka.: jobb oldalt, ha nézed a cikkeket és mész fölfelé, a tetején van egy pártpreferenciák link. gábor mindig frissíti a felméréseket.

ha nem találod, akkor itt nézd meg:

docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoLnDrKA6fV8dEJvUFRBLUZ3cThkcjlMYS05eDcyemc#gid=0

1 év alatt szépen ereszkedik a fidesz. még eldob 10 százalékot jövőre és jöhet a választási költségvetés....

nu pagagyí 2012.10.18. 19:24:13

@kvadrillio: Ha hihetünk Orbán víziójának, meg kell tanulnunk ingyen dolgozni a munkaalapú társadalomban.

inreallife 2012.10.18. 19:24:52

@Ouroboros:

"Aki az országnak szurkol, az ezen kormány mielőbbi bukásának szurkol. "
az ellentéte is igaz. aki az országnak szurkol az nem akarja az országot megint az mszp kezébe adni. ez itten a probléma.... :)

Hertelendi 2012.10.18. 19:25:03

@Blogger Géza: Gejza te már azt mondasz amit akarsz...emelkedik a fidesz, dübörög a gazdaság, ti meg süllyedtek lefelé...
Hadovázz nyugodtan, a kutya se figyel már rád!

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:26:14

@Kombi: Konkrétan amikor Fletó erodálta az országot, pont ugyanolyan hülye csápolóknak magyaráztam el, mekkora szervilis droidok, mint amilyen most te vagy.
Ha agyat és brossúrát cseréltek, észre se venni, hogy bármi változott - ez a magyar közéleti paritás, az unterszimmetria elve.

Ouroboros 2012.10.18. 19:26:39

@inreallife: Ezeknél majdnem mindenki jobb. Az MSZP is jobb. A „majdnem” csak és kizárólag a jobbik miatt lett odatéve.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.10.18. 19:27:18

Mennyi is Török Gábor kilója?:)) Amúgy csontosan!:))

inreallife 2012.10.18. 19:27:30

@nu pagagyí: nem hiszek ógermán istenekben, ahogy nácik tették annó.

amúgy miért náci az, aki azt mondja, hogy a cigányság törvényenkívüli életmódja káros a magyar társadalomra?

lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló 2012.10.18. 19:30:01

@dr. mesterseges szinezek: a kánaán már eljött! sok hitelt vettünk fel!

hitel=kánaán!

hajrá magyar értelmisssség!

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:30:34

@Hertelendi: Dolgozhatna keményebben is ez az idő. Legalább Anikó próféta kedvéért.

inreallife 2012.10.18. 19:31:20

@Ouroboros: az mszp rosszabb. ők a dolgozó emberektől vették el a pénzt, lásd progresszív adózás, és széosztották a nyugger, cigányok és munkanélküli hadak között.

természetes az akkori munkanélküliek mihaszna léhűtők voltak. a válság utáni munkanélküliek más kalap alá esnek. ettől függetlenül az aktívoktól elvettek az inaktívaknak osztogattak pénzt. nem szabad attól elvenni, aki megdolgozott érte. olyan sokat amúgy sem kap....

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:33:49

@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló: Most azt hiszik a Cetelem (legalább funkcionális) analfabéta bepalizottjai, hogy hízelegni akarsz nekik. Persze lehet, hogy éppen magadnak.

inreallife 2012.10.18. 19:33:55

@Blogger Géza: ehhez mit szólsz?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/18/orban_volt_embere_is_beallt_bajnai_melle/

mintha alakulna valami. ha bajnai tényleg nem a millára hajt, hanem csak egy árnyékkormányt alakít ki, bármilyen bejegyzett párttal hónapok alatt az élre kerülhet. pláne, ha jobboldalra definiálja a pártját...

szíj 2012.10.18. 19:35:19

@abrakadabra40: Azt azért ne felejtsd el, hogy ezek az eredmények egyszeri bevételekből jöttek. Mnyp vagyon, pld. Meg az ágazati különadók, amiket ki kellett volna már vezetni a rendszerből.

Ez olyan, mint amikor eladod a családi ezüstöt, hogy visszafizesd a lapostévére felvett áruhitelt.

Blogger Géza 2012.10.18. 19:36:16

@Hertelendi: Igen, látom, te sem figyelsz rám, azért is írogatsz nekem. :)

Ouroboros 2012.10.18. 19:37:14

@inreallife: Ez egy szempont. Vagy igaz, vagy nem (inkább nem), de ha még igaz is volna, ennél a társaságnál akkor se tudtak volna rosszabbak lenni.

Mondom, ezek csak azért nem a legalja, mert ott van a jobbik. Azok nemcsak gátlástalanok, hanem eleve rosszindulatúak és pszichopaták is.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:37:22

@inreallife: "természetes az akkori munkanélküliek mihaszna léhűtők voltak. a válság utáni munkanélküliek más kalap alá esnek."

Ahhoz képest, hogy más kalapa alá esnek, a munkanélküli politika 20 év legméltánytalanabbja.

Mielőtt elkezdenéd magyarázni, hogy nem is, elárulom, hogy életem egy szakában a foglalkoztatási törvény volt a munkaeszközöm.

inreallife 2012.10.18. 19:37:29

@atti.atti: tessék itt a legújabb telitalálat:

"Viszlát, étkezési jegy, nem adnak jövőre a munkáltatók

"Senki nem fog 51 százalékos közteher mellett cafetériát adni a munkavállalóknak. Az egészségügyi hozzájárulás mértékének drasztikus emelésével lenullázza és jelentéktelenné teszi a kormány a béren kívüli juttatásokat" - jelentette ki a Pénzcentrum.hu kérdésére Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a cafeteria lefejezése jelentős jövedelemcsökkenést fog eredményezni."

penzcentrum.hu/karrier/viszlat_etkezesi_jegy_nem_adnak_jovore_a_munkaltatok.1034298.html

csak szólok, nagyon sok embert ismerek, aki ezekből eszik a hónapok végén. valszeg számlákat sem fizet sűrűbben ettől az intézkedéstől. éheztessük csak az embereket...

Kombi 2012.10.18. 19:38:16

@dr. mesterseges szinezek: Ha te mondod, hogy szervilis droid vagyok, meg Viktór jobbágya, meg buszmegállói színvonalú melós, akkor az biztosan úgy is van.
De én legalább magyar érzelmű és szellemű ember vagyok, nem
is tudom hogyan téveszthettelek téged Gyurcsány méltó szellemi társának, amikor te ellene blogoltál, most meg az ö volt csapatát véded.
Jó lenne, ha eljutnál egyszer egy olyan szintre amikor valaki kiáll a másik mellett akkor is ha az bajban van.
Szólj, akkor majd folytathatjuk.

nu pagagyí 2012.10.18. 19:39:46

@inreallife: Mert egy egész népcsoport pestisnek minősítése, kultúrájának lenézése, gyerekeinek elszakítása családjától és a többi hasonló duma az náci duma. Bár lehet, hogy magad sem érted saját magad, annyira primitív vagy. Előbb tanuld meg két kannán eljátszani egy fakanállal a Monti-csárdást, aztán beszéhetsz kultúrális fölényről.

inreallife 2012.10.18. 19:39:52

@Ouroboros: elolvastad a gazdasági programjukat? mármint a jobbikét? melyik része volt "gátlástalan" "rosszindulatú" és "pszichopata"?

vagy mi volt az, ami benned ezt az érzetet keltette?

Blogger Géza 2012.10.18. 19:42:28

@inreallife: Mondjuk 14 éve szakítottak, ennyi erővel Fodor Gábor is "Orbán volt embere", és mennyi minden történt azóta... Az Orbán-Urbán szakítás sem volt ismerteim szerint fájdalommentes. Amúgy azóta Urbántól egy sort nem olvastam a magyar gazdaságról, eléggé visszavonul az üzleti szférába. Lehet, hogy most ő is oligarcha akar lenni. :) Amúgy egy értelmes fickónak tartottam a 90-es években, reméljük, nem hülyült el.

Az mondjuk megfigyelhető, hogy Matolcsy sokakban felnyomja a vérnyomást, és nála sokan érzik jobbnak magukat. :) (Én sem vagyok egy nagy Matolcsy fan.)

A magyar pénzügyminiszterek elég sűrűn váltották egymást. Bár Matolcsy nem "sima"pénzügyminiszter, de én OV helyében megfontolnék egy váltást, még a választások előtt. Pusztán hatalomtechnikai okokból sem lenne egy rossz lépés.

inreallife 2012.10.18. 19:43:18

@dr. mesterseges szinezek: szerintem is kibaszás a recesszióban a munkanélküli segélyen spórolni....

nu pagagyí 2012.10.18. 19:43:36

@Kombi: Gratulálok a nemzeti érdeket megtesítő Mercedes buszokhoz, amellyel az Ikarusokat lecserélitek. Nemzeti érdek a értelmezésetekben az, ha a magyar nemzeti valutát a saját zsebeitekbe tömhetitek. Az ország érdeke mellékes.

3dom'f'speech 2012.10.18. 19:43:56

wishful thinking, gáborkám, wishful thinking :)

egyébként pedig, mi van, balliberráltak, most ezen miért nem veritek a nyálatokat?!

www.hetivalasz.hu/itthon/kdnp-s-kepviselo-lanyaval-kampanyol-a-milla-55665

pedig ez iszonyú gáz, hogy még egy jó arcot sem tud találni a párezres anarchista hőbörgő banda és amit a jobboldalról elcsennek azt is jogellenesen használják

Blogger Géza 2012.10.18. 19:44:41

@inreallife: Ezt már az előző adóemelésnél is mondogatták, nem kell bedőlni minden "fenyegetőzésnek".

Ouroboros 2012.10.18. 19:44:56

@inreallife: Legfőképpen a nemhivatalos lapjuk, a kuruzischer.beobachter, de minden nyilvános szereplésük is, amit láttam.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:46:18

@Kombi: "De én legalább magyar érzelmű és szellemű ember vagyok,"

Jól van, kedves Háth-Bizony János, de szorítsd erősen az árvalányhajat, mert ha kicsúszik a seggedből, a többi Háth-Bizony János még idegenszívűnek néz, és agyonver, az lévén az egyetlen dolog, amelyhez tehetsége van.

dr. Balta$ár 2012.10.18. 19:46:47

minden politikus bűnöző !!!

nu pagagyí 2012.10.18. 19:47:03

@Blogger Géza: A sajátmaga teremtette káoszt már csak Matolcsy tudja átlátni. Utódja sajnos azzal a két számmal, hogy bevétel=x, kiadás=y, ahol y>>x, semmire sem menne.

Hertelendi 2012.10.18. 19:47:38

@Blogger Géza: Gejza nem csak én nem figyelek rád, de nem csak rád, orbánra sem...
Megvárjuk, amíg kijátsza magát, aztán....

dr. Balta$ár 2012.10.18. 19:48:56

a fides mafiát meg kell semmisíteni !

minden perc kormányzásuk évtizedekkel veti vissza az országot !

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:49:36

@nu pagagyí: Coca Cola: nemzeti ital, mert a Viktor is megitta.
Traubi: a tuggyukkik gyártják.

tede 2012.10.18. 19:50:23

Azért jellemző, hogy beindul 1,5-2 év után szinte automatikusan a károgás meg mindenki okoskodik, hogy ő megmondta és persze, hogy semmi nem jó. Ez néha igaz és néha nem. Ezzel szemben aki akar, most tud jobban keresni és nem az a szituáció, mint a szocik idejében, hogy a világ egyik legmagasabb elvonásával sújtottak mindenkit, aki átlagot meghaladóan merészelt keresni.
Érdekes, hogy szinte alig olvasni olyanról, hogy valaki többet és jobban akar dolgozni, hogy kihasználja a mostani lehetőségeket. Ellenben az ugatás már a csapból is folyik az egykulcsos adó és a családi adókedvezmény ellen, pedig senki nincs elzárva a lehetőség elől, hogy kihasználja bármelyiket is.

Ouroboros 2012.10.18. 19:50:48

@dr. Balta$ár: From your lips to God's ears.

tölgyes 2012.10.18. 19:51:32

@török gábor:
Kedves Török Gábor!
Az MSZP számára kimondottan jól jönnek ezek az ATV-ben lezajlódó viták a Milla füves szóvivújével. Bajnai meg felmászhat a Milla hátán az MSZP miniszterlnökjelöltségébe. Nem biztos, hogy sikerül de próbálkozik, mert a többi balodali csoportosulással nem fog semmire se menni.
A kérdés csak az: szavazót hoz vagy visz Bajnai az MSZP-től, mert az Ő nagy szakértelme is csak üres mitosz.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:53:55

@Hertelendi: Itt volt Rodosz, megmutatták, hogyan tudnak és akarnak ugrani.
Azt elfelejtették említeni, hogy az ugrást vertikálisan gondolták, a könnyebbik irányba, de a bemutató alapján világos.

hoplita 2012.10.18. 19:54:29

@SzélsebesVelorex:
Nem lesz fityisz-Jobbik koala...ez nem gázáremelés.:))
Nincs napirenden.
Illetve lehet, de az a fityisz megsemmisítésével végződik.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 19:56:02

@tede: "Ezzel szemben aki akar, most tud jobban keresni és nem az a szituáció,"

A reálbér csökken annak is, akinek megmarad a munkája, de hajrá, nyomassad a full kretént!

tölgyes 2012.10.18. 19:56:13

@török gábor: A fő kérdés az: sikerül-e az MSZP-nek összegyűjtenie maga mögé a mai ellenzéki szavazókat. Emiatt folynak már most is csatározások. Itt is "több frontos harc" van kialakulóban.

hoplita 2012.10.18. 19:58:03

@atti.atti:
Te tényleg ilyen hülye vagy?
Szegény anyád..:DDD

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 20:00:29

@tede:

Ja, lehet menni közmunkázni meg 3 műszakozni a gyárba nettó 80ért. Még mérnökök is vannak, akik ennyiért robotolnak, mert egyszerűen NINCS jól fizető munka ma Mo-n, ha nincs protekciód.

tölgyes 2012.10.18. 20:01:45

@hoplita: Egyetértek: Nem lesz Fidesz-Jobbik koalíció. már csak azért sem, mert a Jobbik nagyon bizonytalan politikai alakulat..még ez is előfordulhat - nem szükségszerű, de lehet - hogy nem éli túl a 2014-es választásokat...mert a borsodi térség szavazói visszamnnek az MSZP-hez:).

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 20:04:22

@Nyekenyóka.: Szerinte padlóra került belföldi kereslet és növekvő munkanélküliség mellett kéne többet dolgozni.
Szerencse, hogy se kávénk, se tengerünk, így nem tölteti fel egyikkel a másikat.

Blogger Géza 2012.10.18. 20:05:54

@nu pagagyí: Azt azért lássuk be, hogy Magyarországon legalább 30 éve y>x, és talán pont most, Matolcsy idején a legkisebb ez a különbség.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.18. 20:06:51

De hol van ilyenkor aszékelyek és Balt, hogy megvédje a Szent Kormányt? :O

nu pagagyí 2012.10.18. 20:10:36

@tede: Egy rohadt nagy gond van. A szuper alacsony személyi jövedelemadó hatása nem látszik sem a fogyasztáson, sem a beruházásokban, sem az üzleti szféra virágzásában. Aki degeszre keresi magát (a mai időkben közpénzből, persze) az nem igyekszik a világrekord Áfával és termékadóval sújtott magyar kereskedőtől megvásárolni az árut, inkább külföldön lendíti fel a helyi gazdaságot. A szegényebbeknek meg (az ország 80%-a) csökkent a reálbére, ők csak kiflit és angol használt ruhát vesznek. A munkaalapú gazdaság forrásai sajnos kiszikkadtak a Münchaunseni gazdaságpolitika hatására.

Blogger Géza 2012.10.18. 20:12:08

@tölgyes: 15%ot másfél év alatt 5% alá vinni szinte fizikai képtelenség. (Pláne úgy, hogy múltkor 5% alatti mérésnél kaptak 14%ot) Ahhoz kb azt kéne, hogy az összes jobbikos vezetőről kiderüljön, hogy vagy zsidó, vagy cigány, vagy Moszad-ügynök. :)

tölgyes 2012.10.18. 20:12:51

@nu pagagyí: Bár csak ekkora x-y közötti különbséget produkált volna a kormányzat 2002-2010 között és csak ekkora káoszt. Ma talán a fejünk se fáájna.
Bajnai egyébként biztosan kiszámíthatóbb lenne. Elszedné a maga pénzét kertelés nélkül: "Csak semmi cicó, ide a pénzt."

nu pagagyí 2012.10.18. 20:13:55

@Blogger Géza: Nem mondanám. Ha nem lopták volna el az MNYP-t, akkor a hiány már 90% lenne. Ez a kormány nem költ semmivel sem kevesebbet, mint elődei, csak még látszata sincs.

apanna 2012.10.18. 20:14:32

@dr. Balta$ár: Egyszerű a képlet. Nincs szakemberük. Ha informatikával kapcsolatos munka van, külsős segítséget kérnek. Soxor ingyen.....
És hidd el, ez nem 2 éve van így.

tölgyes 2012.10.18. 20:14:58

@Blogger Géza: Még kiderülhet:):):):). Egyébként igaza van. Én is valószínűsítem a kisebbségi kormányzást...

Kombi 2012.10.18. 20:15:41

Nem árt, ha mindenki tudja, régi SZ-Únióban azért volt elviselhető
az élet nálunk, mert a magyarok a saját útjukat járták, a szovjetek sokáig ellenkedtek, de aztán elfogadták, később mindenhol másolta.
A mostani E Únióban, próbálja a Fidesz ugyanezt megtenni, most megint kapjuk a pofonokat, ezt is ki kell bírni.

apanna 2012.10.18. 20:18:02

@tildy:): Persze, hogy.
Gyurcsány sokpontos bejelentései hetente újabb ötletekkel...

tölgyes 2012.10.18. 20:18:09

@nu pagagyí: Lopták?? Visszavitték a költségvetésbe azt, ami Önnek nem jelentett semmi garanciát, mert már garanciáért is az államhoz fordultak.:)

nu pagagyí 2012.10.18. 20:19:17

@Kombi: Románia is maga útját járta, mégsem volt elviselhető ott az élet.

mókáné 2012.10.18. 20:19:25

@török gábor:

""A fidesz - MSZP elkezdett erősödni és lassan megint kialakul a kétpólusú választási harc esélye." - nincs vitánk, én is ezt látom."

Én pedig arra emlékszem, amikor az M1- ben nagyon érdekes ciklust jósolt, hogy ennyi párttal milyen színes időszaknak nézünk eléje. Aztán nem így lett.

Gyakorlatilag eltolódott az arány a Fidesz irányába és akkor én mégis most azt mondom, hogy nincs igaza @tölgyes: úrnak sem, mert ez nem 50:50%- os arány a két párt között. Nincs így.

apanna 2012.10.18. 20:21:23

Idáig nem volt olyan kormány,amelyik nem jutott el erre a mélypontra....

hoplita 2012.10.18. 20:21:39

@tölgyes:
Ja...:(
Énnél azért értelmesebb embernek gondoltalak, hogy ezzel a faszsággal jössz.
A fityiszed lényegesen több ostoba maszopos prolival büszkélkedhetett a vizitdíjas néphülyítés óta.

Vö. 10 fityiszes szavazóból hatnak még egy nyomorult érettségije sincs.
A mi szavazóink jó része 35 alatti....a 18 évesek között már mi vezetünk.
Viszlát, kriptaszökevények...:DDDD

nu pagagyí 2012.10.18. 20:24:38

@tölgyes: Nem kellett garancia, főleg állampapírba fektették a pénzt, bízva abban, hogy az állam lejáratkor visszafizeti a hozamokkal együtt ugyanúgy, mint mondjuk Möbius karvalytőkésnek. A Fityisz állam azonban annyira szereti népe egyszerű gyermekeit, hogy inkább ellopta a pénzüket és azt hazudta, hogy azt nem is ők fizették be saját bruttójukból.

Kombi 2012.10.18. 20:24:44

@nu pagagyí: Ne hasonlítsd össze a két utat, ott tönkretették a mezőgazdaságot, itt fejlesztették és meghagyták az egyéni érdek szűk mozgás terét.

jjulie 2012.10.18. 20:26:30

@hoplita:

jaj lúzer, a sok hozzádhasonló aki tovább örökítette a nyomorát létrehozott egy újabb lúzernak született réteget

jobbikfertőzött lúzerek jobbikfertőzött gyerekei

nagy kaland, légy büszke a nyomorodra

nu pagagyí 2012.10.18. 20:28:26

@Kombi: Itt most úgy teszik tönkre a magyar gazdaságot, hogy már kalapunk sincs, amivel koldulhatnánk.

jjulie 2012.10.18. 20:29:05

@hoplita:

ne örülj, a te időd soha nem jön el

majd ha beállsz fideszcsicskának vamelyik fidesznagybirtokra, az lesz a te a helyeden, nincs már messze

márta)) 2012.10.18. 20:30:14

egyenes beszéd és a hozzáértés hiánya"

Na. Igen! Ebből van elege a nagybetűs nép egy hatalmas csoportjának.
A hozzá nem értésnek pedig következménye, az elszegényedés, s az, hogy nem működik a gazdaság.

Morzsol, morzsol) Nem kell csodálkozni, hogy csökken a kormány támogatottsága.
Igaz, a közvélemény kutatások (most) némi emelkedést mértek, kevés. úgy gondolom.
:)

Puncás Margit 2012.10.18. 20:30:32

Nem baj, lassan kihullanak a sorból a diktatúrában felnevelkedett politikusok, és ezután már remélhetőleg lesz remény.

nu pagagyí 2012.10.18. 20:36:30

Lassan az egész magyar gazdaságot stratégiai vállalattá kéne minősíteni a MALÉV-hoz és a Gyulai Húsüzemhez hasonlóan. Enyhén szólva ez a két év nem volt egy sikertörténet.

jjulie 2012.10.18. 20:38:53

@nu pagagyí:

viszont csúfos bukta, csúfos fideszféreg bukta

inreallife 2012.10.18. 20:39:39

@nu pagagyí: ne viccelj. most már azt is meg kell érjük, hogy a cigányok kultúrális fölényben vannak hozzánk képest? hogy mondhatsz ilyen hülyeséget?

az igénytelenség és a bűnözés a cigányok kultúrája. hitványak. és akik védik őket azok is.

paneltacskó 2012.10.18. 20:41:01

Orbán már 2010-ben megbukott, sőt... Remélem a szocik többet nem fognak kormányozni, meg a fidesz sem, bár ez hiú ábránd.

inreallife 2012.10.18. 20:42:02

@Ouroboros: konkrétumot ember, ez csak általános elutasítás....

Balt 2012.10.18. 20:48:11

Lehet, hogy tavaly, vagy akár tavalyelőtt év végén még elhittem volna ezt az "elemzést" TG-től. Ma már nem hinném...

aszekelyek 2012.10.18. 20:48:49

@nu pagagyí: már megint kezded? Möbius-szal mi a baj? Ő miért ne birtokolhatná a magyar államkötvényket ? Azt is csak bizonyos más karvalytőkés birtokolhatja ? Mi az , hogy nem kellett garancia ? Egy nagy pacihimbáltat nem kell!! Egy olyan hosszú távú szerződésben , akkora összegről már hogy ne kellene ? Hülyék nem kérnek csak garanciát , hogy látják egyszer a pénzüket. Azok meg a túloldalon laknak.... irgum, burgum! Tisztességes üzletben igen is van garancia. Amikor még nem ekkora gazemberkedés ment, jól megnézték, hogy inek adnak hitelt, akkor tőlem 5-szörös fedezetet, garanciát kértek és az épülő objektumra is rátették a zálogjogukat, záradékban, a japán kölcsönt nyújtó bank részéről. Amit vissza is fizettem hibátlanul. Hol adnak valamit garancia és fedezet néálnkül? Mi a garancia arra különben, hogy visszakapják a pénzt? Ez a svindlerség mottója volt, hogy nem kell, adjunk fedezet és garancia nélkül, jelentsük be, hogy slussz, és követeljünk a közpénzből nagyaon nagy banki feltőkésítést.

márta)) 2012.10.18. 20:55:47

"a józan ész pártján".
Igen. Mondjuk nem lenne hátrány, sőt talán valamiféle előrelépést jelentene, a magyar politikában.....
:)

nu pagagyí 2012.10.18. 20:55:53

@aszekelyek: Nem értetted mit írtam, így terjedelmes cáfolatod a semminek szólt.

aszekelyek 2012.10.18. 20:58:09

@szoja122: akik igénylik azok hadd menjenek azért , ha nincs otthon egy lavór se vagy meleg víz , tüzelő... de minden cigánygyereket nem kell beterelni.

vona átesett a ló túloldalára. Egy bentlakásosban kapnak enni is a gyerekek, van ahol az se biztosított.... Szóval a lehetőséget nem kell elvonni , csak a hülye kötelezést kell kiirtani , amit ez a marha ordibál...

Balt 2012.10.18. 21:01:22

@Akitlosz: :))) És az a vicc, hogy TG önmeghatározása szerint nemzeti liberális. (Vagyis Fideszes.) Nem tudom mire vélni a dolgot, talán valami terelés. Semmi olyan nem történt ezekben a hetekben (a Safarov-eset óta, ami tényleg kínos fiaskó, bár meglepően ezen se buktak sokat), ami ilyet mondathatna. Bajnaira láthatólag fel vannak készülve, bár arra talán mégse, hogy ilyen - már-már a 2009-es "kiválasztását" idéző - balfaszkodás közepette bukkan elő újra. :))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.10.18. 21:03:43

"A konkrét gazdasági lépéseknél ugyanis a választók szemében fontosabb lehet két dolog: a hitelesség és a hozzáértés. Ezen a két területen bukott meg leginkább az előző kormány, és mintha itt roppanna meg éppen a mostani is."
Gábor!
Ezt tényleg csak ilyen körmönfontan mered leírni?! Komolyan mondom, hogy élmény téged parodizálni... :)

aszekelyek 2012.10.18. 21:07:41

@dr. mesterseges szinezek: no és kinek szabad meggazdagodnia? - már csak hogy tudjuk...

@nu pagagyí: hát hogyne ... ?? :) Itt a legtöbb olvasó tudja , hogy főleg én nem értek itt hozzá:))

Ez de szánalmas T kitől lopta el, akkor mondd meg azt! N evezd meg , ki tulajdonát vette el , aki szerinted lopott ???
Talán nem az én pénzemről kértek engem rendelkezni? Ahogy azelőtt alig két évvel a férjemet hagyták szintén szabadon dönteni a visszalépésről és azt senki nem nevezte lopásnak. Na ehhez mit tudnál hozzáfűzni? Miért lopás az egyik engedély a visszalépésre és miért nem az a másik ?

korábban ulrike 2012.10.18. 21:09:23

Megroppant, nem roppant? A'szem én is, igen.

A Fidesz súlypontja, hogy a gazdaság stabilizálódik-e, az ellenzéké pedig az, hogy képes-e összefogni. Az elmélet (és gyakorlat) szerint az győz, aki saját súlyponti dolgát képes megvédeni, a másikét meg meghiúsítani.

Világosan látható, hogy a gazdaság nem stabilizálódik - más szóval romlása nem állt meg -, sőt ellenkezőleg. Ez a külső körülményekre ráerősítő saját hibája a Fidesznek, nem ellenzéki behatás. Az is valószínűsíthető, hogy 2013.-ban - eredetileg az elrugaszkodás éve - sem fog. Érzi is a Fidesz a bajt, és tudja a józanabbja, nem igazán tud már mit kezdeni a gazdasággal bármennyi Matolcsy csomagot is lőjenek fel a világűrbe, már senki nem hisz benne. Innen a kapkodás, zöldségek beszélése, stb. Ezért a Fidesz a védhetetlen védelme helyett az ellenzék súlypontjának ellehetetlenítésére koncentrál már jól láthatóan:
- szirén énekek (pl.: "túl adóztatjuk a szegényeket", hogyan jutott ez eszükbe, és miért most);
- a választási szabályok oly módon történő alakítása, hogy bátorítsa az összefogni nem hajlandókat, s akadályozza az összefogást, s kirostálja a rizikósnak ítélt rétegeket (regisztráció, indulási szabályok, frakció alakítási szabályok, stb. Van esély ez ügyben Fidesz sikerre. Ha az ellenzék elég okos, és ez sem sikerül a Fidesznek, akkor jobb, ha állás után néznek sokan. Ezt is tudják.

De a lényeg az, s ezért értek egyet TG-vel a megroppanást illetően, hogy e megroppanás azt jelenti, 2/3 ide, 2/3 oda, támogatottság ide, támogatottság oda, immár nem a Fideszen múlik az eredmény, akárhogyan is alakítgatja a választási játékszabályokat. Innentől kezdve az ellenzéken múlik, ha képesek összefogni, nyerhetnek, míg a Fidesz már nem lesz képes a gazdasági helyzet alakulásából profitálni.

dr kíváncsivagyok 2012.10.18. 21:09:32

@Blogger Géza: "Most komolyan nem értem, miről beszél Török Gábor. hol vanak itt látható jelei bármiféle "megroppanásak". Hónapok óta emelkedik a Fidesz népszerűsége "

valóban,..már Én is kezdem megszeretni Őket ...
Hol élsz , Te baroromarcú ?!

nu pagagyí 2012.10.18. 21:09:46

@Balt: Mindegy, hogyan választódik ki, aki leváltja ezt az elfuserált bandát. Lényeg, hogy nem kérünk már belőlük. Vonuljanak vissza az összelopkodott birtokaikra, vigyék Kerényi képeit, csapják hónuk alá a turulmadarat. Otthon húzzanak csizmát, hogy ne legyen ganés a zoknijuk és fogják meg a kapanyelet, persze csak addig, amíg nem kapnak idézést a bíróságtól nagy értékre, bűnszövetségben elkövetett tevékenységükért.

tölgyes 2012.10.18. 21:09:56

@knausz: Önnek igaza van. Ma nincs még holtverseny, vagyis a fidesz fölénye még mindig nagy, de mint látjuk: sokan dolgoznak azon, hogy ez kisebb legyen, sőt megforduljon. Hogy ez sikerül, az nem zárható ki. Mégse várok olyan vereséget, amelyikben az MSZP képes többségi kormányt létrehozni. Ez pedig inkább a fidesz meletti érv.

szoja122 2012.10.18. 21:10:44

@SzélsebesVelorex: Igaz, de nem még annyi látható, hogy a Fidesznek elegendő embere van az újraválasztáshoz.
Reméljük 1.5 év elegendő lesz ennek megváltozásához. De akkor is kérdés van e normális ellenzék aki leválthatná?
Persze a jobbik kivételével bármelyik erő relatíve jobb.

márta)) 2012.10.18. 21:11:13

hvg.hu/itthon/20121017_Rogan_Antal_interju_Matolcsy_csomag

"Rogán beismerése: A szegénység velünk maradt "

**

Mondjuk, azt senki sem gondolta/gondolhatta komolyan, hogy egycsapásra megszűnik.
De azt sem, hogy csak fokozódni fog.

aszekelyek 2012.10.18. 21:12:51

@SzélsebesVelorex: üdvöz légy vászonautós ! :)

tölgyes 2012.10.18. 21:13:12

@hoplita: Nem tudom. Én azt látom, hogy a Jobbik a korábban kizárólagos és maszív MSZP bázisokon tört előre, miközben a fidesz is erősödött, a választáson résztvevők aránya pedig nem volt magasabb az átlagosnál... Ezért én ugyan nem minősítem az Ön szellemi képességeit, de ezen gondolkodnia kéne egy kicsit.

szoja122 2012.10.18. 21:13:38

@aszekelyek: Az igénylés más, de erőszak nélkül.

nu pagagyí 2012.10.18. 21:13:38

@aszekelyek: Nem kértek, zsaroltak. A TB nyugdíjból való kiebrudalással. Talán rémlik még?
A pénz, amit az MNYP tagok befizettek a saját pénzük volt, a bruttójukból vonta le és utalta pénztárukba a munkáltató.

komissarlajos 2012.10.18. 21:13:50

@Blogger Géza: Megint itt vagy te idióta fidesznyik?

Balt 2012.10.18. 21:14:34

@kacsasult: Erre én is kíváncsi lennék... A KÉSZ a szakmában közismerten Fideszes cég. És nem hinném, hogy most látnák jónak "váltani", mert majd a milla-szoli-Bajnai tömeges építőipari megrendelésekkel tömi őket... Vagy TG felcsapott náluk projekt managernek? :))

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.18. 21:15:20

Én is inkább leírom egyértelműen amit gondolok.

Ez a poszt egy hülyeség. Attól, hogy a kormány (ún.) ellenfelei gyűléseznek, gyalázkodnak, nincs semmi törés. Gazdasági nehézségek vannak, rossz lépések is bőven, törés nincs. Ez is csak egy hozzájárulás a mesterséges izgalom keltéshez. Mert az van, semmi más nincs.

török gábor 2012.10.18. 21:15:24

tanulságos olvasgatni a mai kommenteket. most a következők miatt vagyok hülye:
egyrészt túl későn vettem észre, ami már régóta nyilvánvaló,
másrészt olyat vettem észre, ami nincs, nem létezik.
egyrészt milyen alapon írom azt, hogy a Fidesz politikai eredményeket ért el,
másrészt milyen alapon írom azt, hogy megroppant.
egyrészt fizetett fideszbérenc vagyok,
másrészt pedig magát nemzeti liberálisnak (=Fidesz) hazudó valami, bizonyára komcsi.
ja, és persze olyan egyrészt-másrészt nyelven beszélek, ami érthetetlen és értelmetlen :)

szoja122 2012.10.18. 21:15:52

@inreallife: Az ilyen gondolkodásmód a pestis!

tölgyes 2012.10.18. 21:16:38

@nu pagagyí: A költségvetési adatok romlásában 1998 óta egyre növekvő mértékben játszott szerepet a manyup.. vagyis a manyup indulása óta növelte a költségvetés instabilitását, miközben garanciát nem adott a nyugdíjak kifizetésre. (Jellemző, hogy a biztosítók épp ennek garantálását követelte a kormánytól.)
Az állampapírok egyre növekvő mértékű vásárlására pedig a válság után ösztönözték őket, de ez már magában is az állami költségvetésre való fokozott támaszkodást jelentette.

komissarlajos 2012.10.18. 21:17:05

@márta)): Nagy tévedés! Rogánnál nem maradt a szegénység! Gyere el Balatonlellére és meglátod az ő sanyarú nyomorúságát. A fél Honvéd utca az övé. Ja, hogy te csóró lettél a FIDESZ miatt. Oszt' jó napot!

márta)) 2012.10.18. 21:20:18

Csütörtök délután hivatalosan is megalapították a Haza és Haladás Egyesületet, amelyet Bajnai Gordon vezet,"

A lap értesülései szerint az egyesület tisztségviselői a lehető leghamarabb megteszik a bírósági bejegyzéshez szükséges jogi lépéseket, a szervezet pontos céljáról és lehetőségeiről pedig Bajnai Gordon fog bővebben beszélni a Milla október 23-i tömegdemonstrációján. "

Van a Bajnainak támogatottsága - amint azt a "kutatások" is jelzik- , átíródhat az ellenzéki oldal, ha esetleg egy új pártban gondolkodik.
:)

nu pagagyí 2012.10.18. 21:21:05

@Frady Endre: Nem rossz! Amúgy én szeretem TG-t, mert olyan jót lehet vitatkozni semmitmondó posztjai kapcsán. Bár ez a mostani konkrétabbnak tűnik, mint a korábbiak. Már az arcvonalkiegyenesítést tartja a Fidesz csodafegyverének.

aszekelyek 2012.10.18. 21:21:21

@inreallife: dzsízösz, mámeg erkölcsi prédikációt tartasz? :))) LOL

graycivil 2012.10.18. 21:23:32

"Nemzetközi összeesküvés Orbán megdöntésére

Orbán Viktor szerint ha nincs a januári békemenet, könnyen lehet, hogy már nem ő a miniszterelnök, kormánya nem élte volna túl a támadásokat."

nol.hu/belfold/nemzetkozi_osszeeskuves_volt_orban_ellen

Nehéz megmondani, hogy ki a nagyobb barom: Aki mondja, vagy aki elhiszi?

F.Y!DESZ

poa ogapo 2012.10.18. 21:25:04

Török Úr! nincs itt gond!

Sólyom jogász Úr nemzetközi jogi (Komáromi hídon való fellépése) tévedéséről - aki nem létező jogszabályt alkotmányellenesnek minősít mert ő soha nem téved (regisztráció) - pár szóban nem elemezné?

tölgyes 2012.10.18. 21:25:06

@jjulie: Jaj zsülikém! Itt ne okosokodjon egy pancser bennfentes információkkal üzérkedő ingatlanspekuláns, aki még ebbe is belebukott..Így lett porszívóügynök..Ugrálás előtt szívassa ki a füléből a port, hogy hallja az diők szavát:):):):):)!

korábban ulrike 2012.10.18. 21:26:08

@török gábor: Meg nem is azt írja, amit kéne. Meg nem is úgy nem írja, ahogy kéne. Vagy nem kéne? Tök mindegy.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.18. 21:26:17

@török gábor:

Ha ezzel a kritikákat együttesen akarod semlegesíteni, sikertelen vagy. Ál-logikus, hogy ha egymásnak ellentmondanak, mind téved.

Balt 2012.10.18. 21:26:35

@nu pagagyí: Egy kis bibi, hogy ti sose "kértetek belőle". Tehát ez a kérdés nem releváns nálatok. A blogokon (és irl, épp ma győződtem meg róla) meg elenyésző azok száma, akik ex-fidesz-szavazók és most kígyót-békát kiabálnak rá. 3 ilyen pofával találkoztam eddig, akik állítólag Fidesz-szavazók voltak. (Nem voltam jelen, mikor x-eltek...) Annyi történt, hogy az évekig sunnyogó gyurcsány-bajnaisták már ki merik nyitni a pofájukat. :)

tölgyes 2012.10.18. 21:27:10

@graycivil: Az aki ezt a bejegyzést megírta. Vagyis Ön.:::))!

márta)) 2012.10.18. 21:29:02

@komissarlajos:

Ez egy nagyon érdekes komment. Nyilván a Rogán A. sem úgy gondolta, hogy nála maradt a szegénység.
Csak megpróbálja beismerni, azt amit egyébként is tud, és megél a társadalom egy hatalmas csoportja. és persze, az újabb elszegényedő réteg, kik mindennapjaikban csak vegetálnak. (a mantra) :(

Ja, hogy te csóró lettél a FIDESZ miatt."

hm. Ez még jobb. Hol írtam?

Egyébként ismerjük talán egymást, hogy tegeződik?? bátorkodik csórónak nevezni?
Ugye nem? Akkor. Ha kérhetem.
ott a pont.

tölgyes 2012.10.18. 21:29:09

@Balt: Ez nagyjából így igaz.:)

jjulie 2012.10.18. 21:30:31

@török gábor:

nemár gábor, engem most törtél össze

biztos voltam benne, hogy tök tudatosan írsz ilyen befejezetlen gondolatokat, kitompított élű mondatokat sokféle képpen érthető semmitmondással, mert provokálni akarsz vele, mivel ha nem ezt tennéd, nem lenne kommentfolyam

erre kiderülne hogy ennyi a tudományod?

nemár ez nem lehet

aszekelyek 2012.10.18. 21:30:59

@inreallife: no és mikor volt ő pénzügyminiszter? :) jelölt , az lehetett több is... a szóval a nem politikus bajnai , aki hova jó fenébe nem pozícionálná magát , ha egyszer neokon , mint jobbra ? - csapatában nyomul valójában de egyszer beszélt róla 14 éve Orbán is.

Tyűűű , ez az tán az átállás... Mekkora csúsztatásokat képesek kreálni némelyek !

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 21:32:07

@aszekelyek: "no és kinek szabad meggazdagodnia? - már csak hogy tudjuk..."

Felcsúton vagy azon kívül?

jjulie 2012.10.18. 21:32:33

@tölgyes:

két fideszféreg összehajol, szép is ez, majd lesz rá bőven lehetőségetek a karanténban életetek végéig

nu pagagyí 2012.10.18. 21:32:33

@tölgyes: Csúsztatás amit írsz. A tagdíjak összege a csúcsévben 360 milliárd volt, az állami költségvetés meg 13-14 ezer milliárd. Elenyésző összegről beszélünk (költségvetés 2%-a). Nem a MANYUP okozott hiányt, hanem az ellátó rendszerek elmaradt reformjai. A Fidesz tevékenyen járult hozzá, hogy ne is lehessen azokat végrehajtani, ami még mindig jobb lett volna, mint az a koncepciótlan pusztítás, amit a Fidesz művel. A közt károsítja meg a szolgáltatások lenullázásával.

A Fidesz jelenlegi huszáros 3%-os hiánycélja, figyelembe véve az immár elkölthető tagdíjrészt 5%-os hiánynak felel meg, ahhoz képest, mintha továbbra is meg kellene takarítani a tagdíjak összegét.

tölgyes 2012.10.18. 21:34:16

@márta)):
Kedves Márta!

Sajnos a szegénység akkor is megvolt, amikor az MSZP nagyban osztogatta a kölcsönökből kapott pénzt, hogy ezzel szavazókat vásároljon. Sajátos ellentmondásképpen a szegényeknek szánt pénz - mert a kölcsönökből származott és rosszul használták fel - csak növelte a szegénységet.
Vagyis a szegénységet nem a fidesz találta fel és nem is ő csinálta. Volt! Nélküle is volt. Most pedig Önnek az a baja, hogy egy világválság közepén egy gyenge gazdaság ezt nem szünteti meg. Ez sajnos tartalmaz igazságot, de mint látjuk:a jóval gazdagabb országokban is nő szegénység. Sanos. Ez is mutatja, hogy itt nagyon nagy és mély a baj.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.18. 21:34:57

@török gábor: Nem ez itt a gond. Hanem hogy nincs kifejtve, hogy pontosan milyen eredmenyre gondolt.

Pozitiv eredmenyt , hat nem is tudom, szerintem nagyitoval kell keresnia mostani kormanynal. Szoval mik is azoka nyilvanvalo tagadhatatlan politikai eredmenyek?
Kibujni nem er, tetelesen johetnek, kivancsian varjuk:)

nu pagagyí 2012.10.18. 21:35:29

@Balt: Aki az volt, az már szégyelli bevallani. A haszonélvezők csekélyszámú körére szűkült a Fidesz támogatása.

aszekelyek 2012.10.18. 21:35:51

@dr. mesterseges szinezek: aztán kivel szemben méltánytalan? Aki fizeti azt is , meg az EU-IMF hitelt is ?

5 - 6 éve volt pár hónapig eü dolgozó barátnőm munkanélküli. Az első pár hónapban , egyáltalán nem kapott egy huncut fillért sem. Három hónapig biztos. A barátai adták a kenyérre valót is neki , meg a fiának.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 21:35:51

@inreallife: "Senki nem fog 51 százalékos közteher mellett cafetériát adni a munkavállalóknak."

Nagy biznisz lesz a zállamnak - folt helyett egy nagyobb lyuk a zsákon.

Balt 2012.10.18. 21:36:45

@török gábor: A manyup-históriával, a "nemzetközi helyzet fokozódásával", az IMF-hez visszasomfordálással, Schmittel, Szafarovval, az LMP szövetségkeresésével, a Közgéppel bármikor el lehetett volna adni a sztorit, de pont ma, amikor éppen frissíteni kell a Szonda oszlopát... ez vicces. :)

jjulie 2012.10.18. 21:37:03

@tölgyes:

jaj fideszférge, ezek nagyon harmatosak mint egy valódi sántaagy szülemányei, folyamodj gondolatmankókért a fideszféreg főhadiszálláshoz, mert iscsak egy harmatos kádárvakarék lófasz vagy

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 21:37:56

@török gábor: "olyan egyrészt-másrészt nyelven beszélek, ami érthetetlen és értelmetlen "

Uggyan dehogy, nagyon is érhető.

tölgyes 2012.10.18. 21:38:35

@nu pagagyí: Ugye tudja, hogy butaságokat beszél. Az a csak 2% azt jelenti, hogy nem 6% a hiány hanem 8%.. stb.. Ráadásul ezek a lassan növekvő százalélkok évről évre összegződtek 1998 óta.
1998 előtt a nyugdíjpénztár szufuicites volt. A manyup vitte át deficitesbe, amit a költségvetésből kellett kipótolni.

nu pagagyí 2012.10.18. 21:39:38

@tölgyes: Szegénység mindig lesz. Az a kérdés, hogy egy adott kormány hogyan viszonyul a szegényekhez. Fel akarja-e emelni őket (oktatás, átképzés, infrastruktúra építés, elmaradott területek fejlesztése), vagy inkább beléjük rúg és még ki is zsebeli.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 21:40:05

@aszekelyek: "aztán kivel szemben méltánytalan? Aki fizeti azt is , meg az EU-IMF hitelt is ?

5 - 6 éve volt pár hónapig eü dolgozó barátnőm munkanélküli. Az első pár hónapban , egyáltalán nem kapott egy huncut fillért sem."

Azzal szemben méltánytalan, aki nem hónapokig, de éveken át fizette azt is, meg a mindenkori hitelt.
Örülök, hogy segíthettem a tisztánlátásban.

tölgyes 2012.10.18. 21:40:51

@jjulie: Zsülikém!
Maga megmaradt bennfentes információkkal spekuláló ingatlancsinyovniknak.:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.18. 21:41:32

a töréspont 2011 november-december volt

megaszondtam akkor, hogy nem lesz semmi kijózanodás, semmi önkorrekció, csak fokozódni fog az agymenés, az aljasság

így lett...

török gábor 2012.10.18. 21:42:20

@Balt: az események nem önálló életet élnek, hanem egymásra épülnek a politikában. én azt érzem, lehet, hogy tévedek persze, hogy most őszre ért el oda a kormány, hogy a korábbi szavak, ígéretek, felépített rendszerek elkezdtek meginogni. és igazán nincs már hová lépni, csak az irracionalitás felé (racionális irracionalitás). a közvélemény-kutatások ebből a szempontból nem mérvadók, mert a hatás nem holnap lesz látható.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.18. 21:43:03

Megint egy viszonylag finom hangvételű írás TG-től.
Láttam az egyik első kommentet,hogy ezért nézik őt fideszesnek.
viktor soha az életbe nem vallaná be,ha valamit elbaszott!
Inkább dögöljünk bele csak neki legyen igaza.
És nem ügyesek csak pofátlanok és arrogánsak,mert egyelőre mindenhol ott vannak és mindent megtehetnek.

jjulie 2012.10.18. 21:43:31

@tölgyes:

újabb fideszféregkijelölő vizsgát tettél kádárvakarék?

akkor is a fideszfertőzöttek karanténjában fogsz megrohadni

nu pagagyí 2012.10.18. 21:43:39

@tölgyes: Miért pont a Manyup és miért nem mondjuk a pazarló egészségügy, vagy a lakáshitel témogatás? A kalapból tetszés szerint ki lehet húzni bármit. A mindenkori kormánynak arra kell törekednie, hogy a hiány minél kisebb legyen. Ha stratégiai okokból költ valamire, vagy lemond valamilyen bevételről, azt máshol spórolja meg.

aszekelyek 2012.10.18. 21:43:41

@Blogger Géza: azon verik a nyálukat, ehéten a parlamentben, hogy mérkell a z IMf ről szóló kampány, kormány kommunikáció. Amikor ők hazugságot, legalább ennyiért terjesztettek nagy sajtó spektrumban és minden módon, hogyaszongya a FIDESz bafagyasszaja nyugdíjat... és van képük most kinyit ni egyáltalán a lepcsest. Aki akkor befagyasztotta a nyugdíjat, az éppen a drága maszop volt. Csak örökké hazudtak.

@dr. mesterseges szinezek: erről az este hallottam Rogánt beszélni és bizony százalékosan még mindig jobban megéri nekik, mint azt bérrként odaadni. Így is:))

Bár Rogán azt mondta, a legjobb az lenne a dolgozóknak, ha azt bérként kapnák..., nem cafeteriában. Amikor nem érte meg, az akkor volt, ha éppen ez a téma, amikor bajnai bevezette a 98%-os adót a cafeteriára. Amit orbán szüntetet meg. :) ha most az Úniós bizottság nem xarakodik direkt velünk , akkor esze ágában sem lett volna ez sem , ami most jön rá. de nekik fontos a sok megszorítás. Ami elég , az nekik kevés.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 21:43:53

@tölgyes: "1998 előtt a nyugdíjpénztár szufuicites volt. A manyup vitte át deficitesbe, amit a költségvetésből kellett kipótolni. "

Véletlen, hogy 1998. az I. Orbán-kormány megalakulásának éve is, amely kormány valamiért nem volt motivált abban, hogy 0 forintnyi pénztár mellett is megvédje jól a nyugdíjakat, viszont a nyugdíjpótlással sújtott költségvetésben még lakáshitelek támogatására is talált forrást.

tölgyes 2012.10.18. 21:44:23

@nu pagagyí: Jaj! Ne menjen át demagógba!:) Ez a kérdés sajnos sokkal összetettebb és több hozzáértést kíván semhogy azt itt most el lehetne dönteni.
Egyébként mi a belerúgás? Az hogy dolgzni kell a segély helyett?

márta)) 2012.10.18. 21:45:19

Kedves Török Gábor!

Nincs ebben semmi különös, s nincs ezzel semmi probléma. Nevezték már Önt a FIDESZ szekértolójának is.
Megfigyelhető, hogy ha esetleg valaki nem találja a szavakat, pardon) nem tud elfogadható érveket mondani/írni, akkor a legjobb védekezés "a komcsi"-zás.

Mikor mások (talán) azt hitték, várták, hogy jön a Kánaán, Ön már akkor megírta, mennyire nem jó irányba mennek a dolgok, ami a kormány politikáját illeti.

megroppant" Nem tudom, de úgy gondolom, hogy ott a kormány háza táján sincs teljes egység.
?
politikai siker"

"Magyarország 2011. július 1-jén adta át a soros elnökséget Lengyelországnak. Varsóban Orbán Viktor magyar kormányfő átnyújtotta lengyel partnerének, Donald Tusknak az EU zászlaját és az elnökséget szimbolizáló stafétabotot, egy kis hordó tokaji bort ajándékozott Tusknak, amit a lengyel kormányfő egy karddal viszonzott. Tusk elmondta, hogy a lengyel elnökség alatti munkaebédeken „elsősorban magyar borokat fognak felszolgálni” "Magyar EU-elnökség (2011)"

Ezt biztosan sikernek lehet nevezni.

:)

Hát már bocsánat! Ön csak haladjon a megkezdett úton", mások meg szépen ballagnak Ön után. (már ami a szakmaiságot illeti) szerintem.
:)

Balt 2012.10.18. 21:46:32

@nu pagagyí: Nos, ma épp fültanúja voltam két beszélgetésnek. Nem ismertem a beszélgetők pártpreferenciáit, de az kb. kiderült, hogy semmit nem változott 2010 óta. Az MSZP-szavazó maradt az, a Fideszes ugyanúgy. Nem ismertük egymás ilyen szimpátiáit - sőt, jószerivel egymást se -, de a "heyzet változatan".

jjulie 2012.10.18. 21:47:56

@Balt:

jaj fideszférge, kapaszkod, ki ne sodródj, lehetsz még modell az utolsó fideszféreg szobrához

aztán majd mehetsz a karanténba megrohadni

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.18. 21:47:57

@török gábor: Ez a kormány mindig ott volt,hogy ezek a dolgok inogtak.
Az emberek meg fokozatosan vesztik el a türelmet.
Van aki tavaly van aki jövőre fogja.
Megnézed a vastagbőrt egy két régi fideszes eltűnt.
Mondjuk sajnos van utánpótlás.

tölgyes 2012.10.18. 21:48:46

@nu pagagyí: Nézze: ha az egészségügyi pazarlás, oktatási pazarlás stb. miatt lépnek akkor maga épp így kárál. @dr. mesterseges szinezek: A 98-as nyugdíjemeléssel az volt a baj, hogy az MSZP által beígért nyugdíjemelésnek nem volt meg a költségvetési fedezete. Akkor épp így solyt a hülyítés mint most. Lehetett volna nyugdíjat emelni: kölcsönből, de azt a fidesz - helyesen - nem vállalta fel.

aszekelyek 2012.10.18. 21:49:28

@Nyekenyóka.: ami késik , nem múlik. A lányom túrógombóca tartott fel oly sokáig:) Amit jött enni , anyához , mer anya csak egy van. Csöpp szabad idejében.

Nem a napköziben nőttek fel , kulccsal a nyakukban.

@török gábor: csak a szokásos , Gábor:) az elején írtad , hogy csapataink harcban állnak szerű a helyzet. A tiéd is az:)

6.Lenin 2012.10.18. 21:51:53

@ByA:

Rövid és világos összefoglalása a valós helyzetnek, szerintem is.

Azzal egészíteném ki, hogy talán már beindult a kampány/helyezkedés/puhatolódzás.

Szerintem ebben az időszakban semmit sem szabad komolyan venni, hiszen nem is annak szánták.

Ez most 1 előjáték a következő napok várható eseményeihez.
Helykeresés/reménykeltés/álmodozás.

jjulie 2012.10.18. 21:54:01

@6.Lenin:

hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát, hazudj magadnak orbániát

g_szakal 2012.10.18. 21:56:26

@tölgyes: Igen, ez a felosztó-kirovó rendszer... ha ebbe kevesebb pénz jön be, kevesebbet lehet szétosztani, de senkit nem érdekelne, ha olyan gazdasági állapotok lennének, hogy az állam megteheti, hogy kipótolja a kasszát, és a nyugdíjba ment manyup-tagoknak később kevesebbet fizet. Ezt hívják befektetésnek. Lemondok némi pénzről, és ez úgy jön vissza, hogy később kevesebbet kell kiadnom. Persze azt már nem tudjuk meg, megérte-e volna.

márta)) 2012.10.18. 21:56:40

@tölgyes:

Drága tölgyes!

Hol írtam, hogy nem volt szegénység? Volt.
A mélyszegénységet, a szegénységet maga a rendszerváltás "termelte" ki. Gondolom, azt nem Nekem kell megirni Önnek?,. hogy miért.
Ami most van, egy hatalmas nagy hab azon a bizonyos tortán. Magyarul! Az a társadalmi réteg, kik eddig talán még a középréteghez voltak sorolhatók - elszegényedett, tartalékait éli fel.
Egyébként menjen ki drága tölgyes úr a nagy betűs néphez, és tapasztalja meg a reakciókat, hogyan reagálják le a "történéseket". Hogyan élik meg mindazt amit röviden leírtam, és még ráadásként némelyek, hogyan élik meg a társadalmi kirekesztettséget. Ami (volt) csak most sokkal élesebb mint valaha.
Nem probléma, ha nem érti.

Úgy bizony! Nagyon nagy a baj. De , ha még Ön sem érti, akkor meg tényleg.
:(

aszekelyek 2012.10.18. 21:58:44

@dr. mesterseges szinezek: tökéletes meg nincs. Egyébként a hat hónap is méltánytalan , azokkal szemben. De legméltánytalanabb az , aki a munkanélküliséget csinálja. Elbocsátásokkal , kikényszerítette elvonásokkal. Aztán az elnevezi reformnak. Erre hatalmas adósságot még felvesz. Amiről egy agresszolga IQ-jával bíró is tudja, hogy növekedést gátol és munkahelyeket szüntet meg. Rátolni ezt, a legméltánytalanabb, erre a kormányra. No de lépten , nyomon csak ezt mívelik. Itt is.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.18. 22:00:00

@6.Lenin:

Márhogy most velem értsz egyet, vagy Törökkel? Valahogy nem jön át tisztán.

Ami azt illeti, hogy kampány, hát éppen ezt találom nagyon abszurdnak. Ez maga a hisztéria keltés. Annnyira nem akarják hogy az emberek képesek legyenek a valóságot nézni, hogy ilyenekkel kötik le szüntelenül a figyelmüket. A szobrok iránt már kezdett lankadni. Most választási kampány. Kettő között a közepén. Persze.

márta)) 2012.10.18. 22:00:22

Még annyit! Ha azt írná Kedves Török Gábor!
"maffia" talán némelyeknél nyerőbb lenne. gondolom.

:)))))

aszekelyek 2012.10.18. 22:01:28

@hoplita: ki ne találd , hogy a 18 évesek a legműveltebbek és legnagyobb tudásúak! Fogalmuk nincs semmiről. Erkölcsről különösen. Tisztelet a kivételnek.

6.Lenin 2012.10.18. 22:02:07

@jjulie:

Te és dr. bélsár már beleőrültetek a tehetetlenségetekbe.
Ez is már 1értelmű, pedig nincs is szakorvosi képesítésem.
Tök amatőr szinten is 100 %, tévedés kizárva.

Éljen Bajnai!
ahogy akar, csak minket hagyjon békén.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.18. 22:02:45

@jjulie:

Volt valaki egy másikban pár hónapja, az azt írta be hasonlóan, csak hosszabban, hogy pina. Mit mondjak, izgalmasabb volt, ha némileg kétséges is, hogy mire akart kilukadni.

márta)) 2012.10.18. 22:04:22

Na. Igen ! a "felső tíz" hogyan is érthetné meg a mély társadalmi problémákat.
Fel sem fogja? hogy hogyan élnek emberek, hogy a tápláló, minőségi ételeket, csak hirből? ismerik.... Nincs villany, nincs viz, nincs tüzelő.......... eddig is volt ilyen, csak most fokozódik.
Bármennyire is hihetetlen van ilyen.
hm?

márta)) 2012.10.18. 22:06:19

Röhej! Szerintem a Bajnai biztosan nem akarja @Lenin-t zaklatni.

:)))

márta)) 2012.10.18. 22:10:32

"Erdőtől a fát". Drága tölgyes ÚR!

:)

aszekelyek 2012.10.18. 22:11:14

@márta)): ezekre az évekre volt ez ütemezve.by mszp-szdsz , bajnai kormány. Amíg a rövid lejáratút kell fizetni és alacsonyan tartani a hiányt meg a z európai bizottság vegzálását is kezelni tudni, egyszerre. Ez a papírforma , kedves , ez a papírforma. Aki ennél jobbat vár, az erkölcstelen vagy nem komplett. A recessziót nem is említem.

@g_szakal: de tudjuk Hozzáértők már régen kiszámolták, hogy nem jó. Világbankiak.

@6.Lenin: kóstolgatnak? :))

@nu pagagyí: na ki emelte fel nálunk a szegényeket? -és ki tette lóvá őket? :)))

mert az mszp a legrondábban árulta el őket. Pont őket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.10.18. 22:12:23

@nu pagagyí: Ja, mindig érzi azt, hogy mi mellé kell beszélni...
Amúgy az alábbi versemhez írt kommentárok között is megidéztem a szellemét:
fradyendre.blogspot.hu/2012/10/ki-ne-tapasztalta-volna-mar-meg-hogy.html
:)

márta)) 2012.10.18. 22:12:48

Jaj! Nem tudtam, hogy mit felejtettem el!

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_EU-eln%C3%B6ks%C3%A9g_%282011%29

Mert Én ezt komolyan gondolom, és írom, hogy sikeres volt.

jjulie 2012.10.18. 22:14:04

@6.Lenin:

lófasz a fideszféreg seggedbe sántaagy

aszekelyek 2012.10.18. 22:14:16

@nu pagagyí: azokra gondolsz , akik lebeszélik , távoltartják , félrevezetik az itt befektetni akarókat? - remélem...

@márta)): pedig milyen remekül kormányzott nyolc évig a baloldal!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.10.18. 22:15:11

„Ööö… én nem merném kijelenteni, hogy egy járvány politikai hatása felmérhető-e abban az esetben, ha vagy van járvány, de tagadjuk, vagy nincs, de híreszteljük, hogy van, vagy egyéb helyzetet fontolgatunk. Érdemes a dolgot körbejárni, ugyanakkor elkerülni, de mindenképpen beszélni kell róla, háttérbeszélgetni és tiszteletben tartani a más véleményeknek ellentmondó vélemények arzenálját, mint olyat. Fontolva haladni még mindig jobb, mint fejetlenül fejjel rohanni a falnak, főleg akkor, ha az a fal egyrészt talán nincs is ott, ami persze újabb kérdéseket vet fel, amire hamarosan vagy kitérek, vagy nem, másrészt a fal lehet az a szilárd pont, ami mellé beszélve hallathatjuk másokat alig zavaró hangunkat. Szerintem…” /Török Gábor politikai elemző/ :)

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:15:23

@aszekelyek: "erről az este hallottam Rogánt beszélni és bizony százalékosan még mindig jobban megéri nekik, mint azt bérrként odaadni. "

De ez nem bináris digit, mert van egy harmadik állapota is, ami pont ugyanaz, mint a közterhek elől lelépőké, legyenek azok akár munkáltatók, akár munkavállalók, értéke: LFS.

6.Lenin 2012.10.18. 22:15:51

@ByA:

Bocs, természetesen a te összefoglalóddal értek 1et.

Nem tudható, hogy a háttérben kik is készülődnek még itt "honfoglalásra".
Aszófőn is volt 1, a jelentőségénél nagyobb "beszólási" kísérletnek tűnő valami.
Akkor többen felvetették, netán zászlóbontás előkészítése lehet a háttérben.
Tátong némi űr itt-ott. Pl. nemzeti-liberális + igazi baloldal, de lehetne még baloldali-nemzeti-liberális-nyugatnak piszkosul elkötelezett valami csoportosulás is.
Fantázia kérdése csupán.

Sokaknak nagynak tűnik a jelenleg bizonytalannak képzelt tábor. Lehetne miből meríteniük (reménykednek benne sokan)
szerintem.

Lesz itt mostanában vészharangzúgás, dicshimnusz + minden.

Blogger Géza 2012.10.18. 22:18:29

@nu pagagyí: Tovább ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne az omnibusz. Nem az a kérdés, mi lenne, ha, hanem hogy mi van a valóságban. (Lopásról meg persze szó sincs, ha szerinted valaki ellopott valamit, jelentsd fel.)

6.Lenin 2012.10.18. 22:18:39

@márta)):

Az 1 nagyon jó húzás lenne tőle, ha meg sem próbálná.

Éljen Bajnai!
ahogy akar, csak minket hagyjon békén.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:19:41

@aszekelyek: Érvelési technikátokat bármelyik háromosztályos cigányasszony megirigyelné, vagyis nem irigykedne, mert a birtokában van: ha rossz irányt vesz a kérdés, keverj össze mindent mindennel, és ha valami katyvasztöredék látszólag téged igazol, emeld fel a hangsúlyt, és mondd, hogy NA, UGYE.

márta)) 2012.10.18. 22:19:55

@aszekelyek:

Ugyan, ugyan! Ön meg tudja már legyen kedves, hogy miket írogat.
Mi a fene volt ütemezve?? Írja már meg egyszer világosan a gondolatait!! Ha kérhetem.

Ha valamit most ütemezésnek lehet minősiteni! az az elmúlt huszonkét év. Ütemeződtek gondok, bajok, kormányokon átivelő megoldatlan problémák, de nem voltak, lettek volna kezelhetetlenek. Maradjunk ennyiben. ott a pont.

aszekelyek 2012.10.18. 22:19:59

@dr kíváncsivagyok: no és hogy áll az európai bizottsággal? őket megszerette-e már legalább annyira vagy mindig kedvesebb volt önnek ?

@márta)): ez milyen gusztustalan! A nagybetűs népről kinyilatkoztatni.. , a saját véleménye vagy tapasztalata helyett....

jjulie 2012.10.18. 22:21:13

@6.Lenin:

nem lesz enyhítő körülmény birka, a fideszféregtelenítést nem kerülheted el

szívlapáttal lesz belőled kiűzve a fideszfertőzés

a fideszikszrajzoló ujjacskáid is megkapják a kezelést ne aggódj

márta)) 2012.10.18. 22:22:18

@aszekelyek:

Bizony drága. Remekül. Meg a jobb is.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.18. 22:24:32

Üzenet azokhoz a külföldi, magyar és nem magyarokhoz akik részt kívánnak venni a kormánypárti békemeneten.

Önök nem a mi országunkban élnek!

Önök egy fél feudális, fél fasiszta, a demokrácia szabályait nem tisztelő kormányt és pártot támogatnak részvételükkel!

Mi nem akarunk az Önök országában a kormányuk mellett tüntetni!

Kérjük, Önök se tegyék ezt nálunk!

Meg van a szarháziak leváltásának receptje, már óriási munka folyik ez ügyben!

márta)) 2012.10.18. 22:25:03

@aszekelyek:

Jaj! Nagyon kedves, hogy felhivta a figyelmem! Észrevettem, hogy a "nagybetűs" kettő szóban iródott. Nekem nem probléma. És Önnek . Igen?
:))))

Igen! és a hosszú ékezetes betűket továbbra sem használom, csak ritkán. Ezt is észrevette? Csak nem írta meg.
:)

aszekelyek 2012.10.18. 22:25:47

@nu pagagyí: ez picit pontatlan. A kötelezően a magyar TB kasszába , mindeképpen , mindenkinek előírt befizetése volt az , amiből kiszerveztek egy részt és azt a többi adózónak ugyanakkor ön helyett bele kellett tennie a folyó nyugdíjak kifizetése érdekében. Akik közben egyáltalán nem gyüjthettek pénzt , vagy nem voltak rá kötelezve és finanszírozták ön helyett , amit elvár itt..., hogy deakkori s nekemjár ...Nem jogos ez az állítás , hogy de én akkor is meg akarom azt tartani és teljes nyugdíjat is -és még mit nem ?

Balt 2012.10.18. 22:29:59

@Blogger Géza: Egyetértek. Már rá meg kellett volna tenni. Varga, Heim, Járai vagy akár Csaba László...? Félidőben nem lépték meg, talán még nem késő.

Blogger Géza 2012.10.18. 22:30:58

@török gábor: Nem értek egyet. Amit a kormány kőbe vésett, végig is viszi. Szuperbruttó kuka. Igazi egykulcsos bevezetve. Nem lesz nyugdíjcsökkentés. Nem lesz megvonva gyermekkedvezmény, gyerektámogatás. Kb ezeket lehetett kőbe vésni, és ez ott is maradt. Ha sokat kekeckedik a külföld (mert tényleg érdekes, hogy 11 másik EU-s országnak miért lehet 3% feletti hiánya) , megterhel néhány (főleg EU-s tulajdonú) vállalatot plusz adóval. Nagyjából ez az, mit szavazatmaximalizás mellett ki lehetett ebből a helyzetből hozni. A választást nem bankvezérek fogják eldönteni, hanem több millió nyugdíjas és gyermekes.

A piac pofátlanul köp a sok vészmadárra, CDS felár a mélyben, mai aukció kötvényhozamai brutálisan alacsonyak. Kb most értette meg a külföld, (ami már látszott korábban is), hogy Magyarország pénzügyi helyzete valójában sokkal jobb a legtöbb peremállaménál.

aszekelyek 2012.10.18. 22:33:08

@dr. mesterseges szinezek: bizonyára. Akkor is az európai bizottság követelése ennek eredője és akkor sem a 98 %-os bajnai féle IMF megállapodáshoz való ...adó rávágása. saját akaratból ugyan meg nem lépték volna. Csak az outsider hitetlenkedők forszírozták. Mer ők nemhiszik , hogy annyi megszorítás , ami nem okoz nagy tüntetéseket , elég lehet a hiánycél tartásához.......

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 22:33:56

@szoja122: "De akkor is kérdés van e normális ellenzék aki leválthatná?"

Én jelen pillanatban úgy látom, hogy nincs. Sőt, azt látom, hogy lényegi változást csak és kizárólag 1 párt hozhat a mai palettáról és ez a jobbik. A többi párt közül szvsz tök mindegy, hogy ki váltja a fideszt, meg az is mindegy, hogy váltja-e egyáltalán. Így vagy úgy, de a magyar állampolgárok 90%ának nem lesz sem jobb, sem rosszabb, ha megbukik a fidesz valamelyik (vagy az összefogott) baloldali által.

Az emberek életébe gyökeres változást csak a jobbik hozhat és meggyőződésem, hogy hozna is. Hogy ez a változás pozitív vagy negatív lenne-e, az annyira sok (a jobbiktól is független) tényezőtől függ, hogy aki azt állítja, hogy meg tudja jósolni, az hazudik.
Reálisnak tartok egy totális gazdasági összeomlást és elszigetelődést Európától (én sajnos ebben hiszek), de teljesen nem tartom kizártnak azt sem, hogy a társadalmi folyamatok konszolidálása (a jelenlegi szélsőséges elosztórendszer újraírása, közbiztonság vasszigorral történő helyreállítása, stb.) pozitívan hatna a gazdaságpolitikára is.

Nyugodtabb lennék, ha a jobbik nem akarna fejjel szaladni az EU-nak, hanem taktikusabban állna a kérdéshez. Mondjuk sztem nem sok az esélye a jobbik győzelemnek. Ha lenne rá esély, akkor egy ilyen Avas-tüntetésen nem 1500, hanem 20 ezer ember lett volna, illetve már jönnének az eredmények az időközi választásokon is.

márta)) 2012.10.18. 22:34:41

Bajnai vezette be a legkeményebb megszorításokat Bokros óta, mégse lett örökre népszerűtlen. Ami önmagában is bizonyítja, hogy nem a megszorítás okozza a politikus vesztét."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121017_bajnai

**

"ugyanakkor számos példát ismerünk arra, hogy egy kormány képes a támogatottságát megtartani megszorító politika idején,"

Igen! Itt a példa.
:)

Mondjuk az" a megszoritás, nem ez" a megszoritás kategória volt.

6.Lenin 2012.10.18. 22:34:54

@Gyűlik a trágya a békamenetre, ki ellen is?:

"demokrácia szabályait "

Ebbe a szabályba állítólag beleférne 1 kormány melletti tüntetés is, mondjuk 1 kormányellenes tüntetés mellett.

Sőt az is beleférne, hogy egyesek azért tüntetnének, hogy 1ik oldal mellett sem akarnak tüntetni.

kis fantáziával tüntethetnének azok is, akik utálnak tüntetni, és nem is szeretnek tüntetni.

Ez mind beleférne a demokrácia szabályai közé, ha tudnád valójában, hogy mit jelent a demokrácia.

fingerbangs 2012.10.18. 22:36:09

az új csomag családonként éves szinten kb. 200-240ezer forintba fog kerülni

miből gazdálkodják ki ezt az átlag családok????? kurva orbánék

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.18. 22:38:52

@6.Lenin:

Megnyugtató!

Hacsak nem roppan össze látványosan a gazdaság, ami azt hiszem nem várható (nem értek hozzá), akkor nem várható semmi olyasmi ami számít, legkevesebb másfél évig. Gyűléseznek egy kicsit, menetgetnek, alakiulnak, bejelentenek, a kormány meg kormányzik ahogyan eddig, ahogy tud.

Viszont még jöhet olyan forrásból valamilyen szikra, amire senki nem gondol, mert a dolog természetéből jön, hogy nem is lehet. Nem bajnai lesz az, meg a Milla, meg a többi ilyen tréfa.

Üdvözlöm a 7.-et.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:40:28

@fingerbangs: Aki 47ezerből meg tud élni, az tud annyit, hogy megéljen 30ezerből is.

Blogger Géza 2012.10.18. 22:42:01

@Balt: Azt is látni kell, hogy a nem sokkal a választások előtt történik a csere, kevesebb idő van "legyilkolni" az új jelöltet. Ma a Fidesz / kormány felé kilőtt nyilak min. 60%a Matolcsy ellen megy. Ha most ő jövőre háttérbe vonul, az nagy csapás az ellenzéknek. OV-on kívül ki a fenére fognak lődözni? A legtöbb embernek gőze sincs, ki a földművelés vagy a honvédelem minisztere. Rogán viszonylag népszerű, Kövéren nem nagyon találnak fogást.

Ahogy SP kikerült a frontvonalból, teljesen más lett a helyzet azon a fronton. Áderbe eddig nem nagyon tudtak belekötni.

Persze ha a Fidesz 40% fett van, felesleges a dolog, anélkül is várható az abszolút többség.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:43:46

@ByA: "a kormány meg kormányzik ahogyan eddig, ahogy tud."

Fletónak ehhez a szinthez alig 50% is elég volt, szemben a Fidesszel, mint kontsuktív ellenzékkel.

márta)) 2012.10.18. 22:43:48

Magángyógyszerészek: az összes magánkézben lévő patika megszűnhet"

A szervezet szerint a magyar gyógyszertárak többsége már most is a csőd szélén áll, az ártámogatás tervezett csökkentése miatt pedig sokan bezárják majd a boltot."

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/18/19/Magangyogyszereszek_az_osszes_magankezben_levo_patika_megszunhet.aspx

Csak nehogy azt írja már valaki?, hogy ezt is a szocik ütemezték.......

Jut eszembe! az un. trafiktörvénnyel" kicsi" kereskedéseket lehetetlenit el a kormány. olyanokat, kiknek minden bevétel-forint számit.
De mindegy.

Blogger Géza 2012.10.18. 22:45:08

@fingerbangs: Kizártnak tartom. Vezesd már le nekem, hogy hogyan kerülne ez nekem havi 20 ezer Ft-ba.

Hungeralien 2012.10.18. 22:45:16

@wowerman: "Az ilyen bejegyzések miatt hiszik azt hogy TG fideszes."

Nem azért, mert leosztottak neki is egy pozíciót?

hvg.hu/sport.foci/20121004_torok_gabor_interju

aszekelyek 2012.10.18. 22:45:56

@korábban ulrike: diktálná neki , nem is kétlem.... :)

@Blogger Géza:
Ámen:))

@nu pagagyí: nagyon kéne már a székük , beleülni megint , ugye ?

@márta)): ez nem érdekelt de az igen , hogy miért nyilatkozik tömegek nevében....

@dr. mesterseges szinezek: ez minden? juj de gyönge... Az érvelési technikát böködni, valami érdemi helyett a témában ?... Na jó éjt!

6.Lenin 2012.10.18. 22:47:01

@SzélsebesVelorex:

"Nyugodtabb lennék, ha a jobbik nem akarna fejjel szaladni az EU-nak, hanem taktikusabban állna a kérdéshez."

Már ketten vagyunk.
Remélem 14-ig a Jobbikban is 1re többen lesznek majd hasonlóan gondolkodók.
elsőnek talán a valósággal kellene többet foglalkozniuk, és kevesebbet álmodozni.

JosephSmith 2012.10.18. 22:48:11

@atti.atti: "akkor inkább mint, hogy azokat az ateista nemzetietlen embereket viszontlássam."

Szerintem meg aki 1012-ben egy vallásnak nevezett dajkamesében hisz, az egy primitív fasz. Nem csoda, hogy nagy a fidesz szavazók aránya közöttük...
Egyébként meg a kurva anyád minden egyes mondatodért, amit erre a blogra hánytál.

márta)) 2012.10.18. 22:50:11

@aszekelyek:

Nem tömeg nevében drága! nem nevükben nyilatkozom! Tapasztalat, panaszok alapján, írom, amit írok.

Mi a probléma!?

Még egyelőre akkor írok , amikor ÉN akarok, s azt amit gondolok.

Vagy elkerülte a figyelmem esetleg? Letiltott a Török Gábor??

Mi?van már megint?!
:))

etwas kultur muss sein 2012.10.18. 22:50:32

@JosephSmith: "Szerintem meg aki 1012-ben egy vallásnak nevezett dajkamesében hisz, az egy primitív fasz."

Csúnyán fogalmazol, de a lényegre megy a +1. :-)

Balt 2012.10.18. 22:54:30

@dr. mesterseges szinezek: Hazugság. Én 2010-ben váltottam (csőd miatt kényszerből) munkahelyet. A bruttóm bő 20%-kal kevesebb, a nettóm kb. ugyanannyi. Ez nem egy elszállt bér, kb. az iparági átlagon van. Ha netán jönnének a kedves lompsok-millások-maszoposok az átlagbér körüli 45%-kukkal, komolyan mondom, szabotőr leszek.

márta)) 2012.10.18. 22:54:47

@aszekelyek:

Drága! Ha nem érdekli amit irok, akkor ne olvassa. Én nem fogom kényszeriteni".

hm?

Nem Penny hajója 2012.10.18. 22:54:50

Csöndben kérdezném, hogy ezek után ki fog ebben a rühes országban egy forintot is befektetni?
index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/18/kisajatitas_amit_a_magyarok_csinalnak/

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:56:46

@Balt: Vitatkozz a KSH-val. Esetleg legyen az az álláspont, hogy a KSH komonisták gyülekezete, csak elfelejtették kirúgni őket a zemútkétévben.

subtotal 2012.10.18. 22:56:59

@török gábor: egyrészt megalapozott a logikai levezetésed, hiszen egymással ellentétes állítások kioltják a vád igazságtartalmát. Viszont ha feltesszük, hogy valamelyik állítás alapvetően téves, akkor azzal azt is beismerhetjük, hogy az azzal szembenálló igaz.
Így szemlélve a vádakat megállapítható, hogy bármelyik igaz lehet...

inreallife 2012.10.18. 22:57:12

@török gábor: hehe, engem is néha libsiznek, néha náciznak. nem férek bele senki skatulyájába. rá se ránts... :)

mindez azért van, mert jobboldali beállítottságú révén, de a fidesszel azonosulni nem tudó vagy nem akaró ember vagy. és a barátság ellenség detektoron valahogy mindenki ellenségnek lát. :)
a baloldali azért, mert jobbos vagy, a fideszes meg azért, mert nem állsz be közéjük a sorba. köztük meg csak a sivatag, a kiszáradt, felperzselt, üres sivatag...

Balt 2012.10.18. 22:57:23

@JosephSmith: Nem vagyok vallásos, de őszintén kívánok neked valami családi traumát, hogy legyen egy kis alkalmad magadba fordulni...

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 22:59:48

@Nem Penny hajója: Simicska. Mondjuk FHB hitelből, de örüljünk és meneteljünk!

Mail Undelivered 2012.10.18. 23:02:02

Nemár!
TG! Ez komoly?
Bakker, mi a havi bruttód?
Ezért én is bevállalom.
Vagy a felcsúti lelátó jobban fizet?

márta)) 2012.10.18. 23:04:07

Na. Hamar elfáradt a székelyblognagyasszony. Hála égnek.
Egyébként jó.
:))

Balt 2012.10.18. 23:04:57

@Blogger Géza: Ez így van. Emlékszünk, hogy alig egy éve, de még év elején is heteken belüli csődöt vízionálva örömködtek a gyurcsány-bajnaisták, ma meg egyöntetű (nemzetközi vélemény), hogy a jövő ii. né legnagyobb eu-imf töresztőrészletig mellényzsebből tudunk fizetni...

Blogger Géza 2012.10.18. 23:05:18

@márta)): Igen? Az ellenzék úgy kampányol, hogy hülyét csinál magából? Érdekes kampánytaktika. :)

menőmano 2012.10.18. 23:10:16

Kedves Török Gábor!

Az irigység, a totális irigység. Némelyek részéről.
Hát komolyan........
:)

thymos 2012.10.18. 23:13:01

Tisztelt Török úr!

ád-egy: én úgy gondolom, hogy a választók nem racionálisak, hanem emocionálisak.

Pláne itt Közép-Kelet-Európában!

ád-kettő: "Hitelesség", "hozzáértés", "szakértői kormány" meg ehhez hasonló kifejezésekkel már izgatni sem lehet az "emberiséget", pláne nem cselekvésre ösztönözni.

Az igazi sokk, az igazán cselekvésre ösztönző hatás, ha a "kenyér-tej" ára kúszik felfelé és mondjuk folyamatosan.

Ráadásul az is mindegy, hogy éppen Orbán, vagy Gyurcsány küzködik-é ezzel a problémával, a választók úgyis kunstruálnak maguknak (ki-ki képessége szerint) egy valóságot, mely valóságot aztán lehet "valóságshow"-val "megspékelni", hogy

"ha már lúd, akkor legyen Bajnai"!

Mert ugye a politika már csak ilyen.

...és szerintem Török úr is "tudja"

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 23:13:47

@menőmano: Az bájos, amikor a fegyverhordozó fegyverének hordozására is jeletkezik egy alfegyverhordozó segédhelyettes.

6.Lenin 2012.10.18. 23:17:56

@ByA:

Sajnos manapság sok minden elképzelhető. Akár 1 gazdasági összeomlás is, de ez is csak kívülről indulhat elsőként és a szele minket is elsodorhat.

"Viszont még jöhet olyan forrásból valamilyen szikra,"
Már írtam...Eddig 3 módszert van kipróbálva a kényes helyzetek megoldására
politikai és gazdasági nyomás, valamelyikkel kezdve
elszigetelés (az előző nyomás 1xrre)
közlekedési baleset, vagy valami hasonló

Jó esetben volt olyan is, hogy a károkozásra készülő 1 picit hamarább bukott meg. Most is benne van ez a lehetőség is nagyon ebben a szép októberi időben.

A november eleje szokott néha ridegebb lenni, az első hét nap a veszélyes, főleg az utolsó. Néhány izgága manusnak köszönhetően.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Éljen Bajnai!
Ahogy akar, csak minket hagyjon békén.

subtotal 2012.10.18. 23:17:58

@Balt: örömködtek?
Komolyan, ha ezeket a sallangokat levennéd, még megérhetnéd, hogy mások is kulturáltan válaszolnának...megelőlegezve, hogy képes vagy így is csevegni:
A borzasztó stabilitás annak szól a piacok részéről, hogy Orbán 1,5 év alatt onnan, hogy Brüsszel nekünk nem diktálhat eljutott oda, hogy 2 naponta csomagol, ha a Brüsszel füttyent. Ezt úgy veszik, hogy Viktor IMF csomagot szeretne barterben a saját csomagjaiért...

wowerman 2012.10.18. 23:22:51

@-JzK-: én nem mondtam hogy szerintem az. Te viszont tényleg annak tűnsz, jó gyorsan kapod fel a vizet, olyan orbánosan.

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 23:31:07

@Balt: Te tudod, mi az a REÁLKERESET? Gyanítom nem, amit persze egy hivatásos Háth-Bizony Jánosnak nem is kell, de azért idézem a részt, ami az ÁLTALAD BELINKELT szövegben szerepel:

"Mivel a fogyasztói árak időközben nagyon megugrottak, a január-szeptemberi infláció 5,8 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, tehát __a reálbérek változatlanul csökkennek, vagyis a nettó fizetés kevesebbet ér__, mint tavaly ilyenkor ért."

Mindazonáltal köszönettel tartozom, hogy nem tőlem kértél linket, hanem kiszolgáltad magad.

inreallife 2012.10.18. 23:32:04

@jjulie: zsüli, akartam már kérdezni, ezek a beszólásaid neked el vannak mentve, és randomgenerálban bedobálod, vagy ezeket mindig egyesével beírogatod? hogy bírod? :)

dr. mesterséges színezék 2012.10.18. 23:33:43

@menőmano: Semmi, isten ments, nem akartam zavarni. Nyaljad csak tovább, mintha itt se lennék!

2012.10.18. 23:36:40

@tölgyes:" Az állampapírok egyre növekvő mértékű vásárlására pedig a válság után ösztönözték őket, de ez már magában is az állami költségvetésre való fokozott támaszkodást jelentette. "
Ezt tessék már átgondolni, összevetni a tavaly ilyenkori kötvénykibocsájtási mizériával, és kiszámolni, mennyit jelentett nekünk a forint árfolyamának változása, a rövidlejáratú államkötvények piaci kamatainak emelkedése.

inreallife 2012.10.18. 23:38:11

@aszekelyek: te székely marha! most akkor kell pénz az imf-től vagy sem? mert puszira nem fogják odaadni, még akkor sem, ha nincs pénzünk és abból hirdetünk. most vagy azt mondja orbán, hogy ide a pénzt, és minden úgy lesz, ahogy akarjátok, vagy küldjétek el őket jézuskázni. faszt bohóckodtok már itt összevissza. leginkább küldjétek el őket a pic.sába, és csináljon az orbán amit akar, erre várok már. tisztázd már le, hogy mi a fene folyik itt, mert nem értem ebben a szélkakaspörgésben...

inreallife 2012.10.18. 23:40:48

@aszekelyek: a cafetériára visszatérve. az nem az alapbér része. ergó bármikor elvehető csökkenthető stb. ha úgy gondolják, hogy a sokba kerül, akkor elveszik. valószínűleg az lesz máshol is, mint az államigazgatásban, hogy bruttó a cafeteria keret, tehát az adók levonás utána eredményt kapja meg a dolgozó. tehát 1 vassal nem fizet többet a munkáltató, hanem a dolgozó szívja meg. megint. és megint.

meglesz ennek még a böjtje...

menőmano 2012.10.18. 23:42:29

@dr. mesterseges szinezek:

Na! na! gondolkodjunk már , mielőtt írunk! Ha kérhetem.

Nyaljad csak tovább, "

El kell, hogy keseritsem. Ez" a fajta, nem az ÉN műfajom.

2012.10.18. 23:43:34

@török gábor: A politikai értékelésből nekem az köszön vissza, hogy a gazdasági alapok inognak. Ez a nép még mindig hülyíthető a fidesz-mákonnyal. Inkább úgy tűnik, hogy a kisgömböc túlfalta magát. Egyre nehezebb összetartani az érdekcsoportokat.
Szerintem belül nagyobb a baj, mint amit az ellenzék jelent.
Gyurcsánnyal, Bajnaival riogatni csak figyelemelterelés, a közösség összetartása a cél, ellenségkép formájában.
Belülről fog robbanni a fidesz.
Választások előtt, vagy után, nem tudom. Egy dolog mebthetné meg Orbánt, ha valami csoda folytán tényleg nőne a gazdaság a következő egy évben. Már nem nagyon maradt mit osztogatni. A háttér támogatók (oligarcha) meg tartják a markukat.

2012.10.18. 23:48:38

@dr. mesterseges szinezek: Ha minden így marad, szétesik a fidesz. Arra leszek kíváncsi, hogy majd ezek a narancsbloggerek vajon hogy fognak szóródni. Mind OV mögött, vagy szerte széjjel? Esetleg eltűnnek a pénzforrás megszűntével, vagy meghasonulnak és kardjukba dőlnek? Olyan izgi. Már alig várom.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.18. 23:48:42

Kedves Barátaim!

Magyarország Orbán Viktor államférfiúi képességeinek köszönhetően a nemzetközi válság által teremtett kedvezőtlen gazdasági környezetben is épül, szépül, lüktet benne az élet, és a szinte letaglózóan gigantikus nehézségek ellenére is egyre fejlettebbé, erősebbé válik. A balliberális médiabirodalom azonban aljasul kiszámított, előre kitervelt módon nem engedi átszűrődni a pozitív tartalmú híreket, ezzel próbálva letargiába taszítani a magyar nemzet pesszimizmusra hajlamos rétegeit.

Ezért úgy döntöttem, hogy minden nap harmatos csokorba gyűjtöm az éppen aktuális jó híreket.

A mai nap pozitív hírei:

1. Martonyi János Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Washingtonban. Ez azért különösen fontos és elgondolkoztató, mert a balliberális hazugsággyár folyamatosan azt hamis hírt terjeszti, mely szerint a "parlamentáris demokrácia felszámolására készülő" magyar állami vezetőket már nem fogadják nyugaton.

Videó a közös sajtótájékoztatóról:

www.youtube.com/watch?v=2TcN5VRQOXY

2. Budapesten lesz a Fiat regionális központja:

mno.hu/automobil/budapesten-lesz-a-fiat-regionalis-kozpontja-1112132

3. Budapest lehetne az Európai Szabadalmi Bíróság regionális központja:

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/18/14/Navracsics_Budapest_lehetne_az_Europai_Szabadalmi_Birosag_regionalis.aspx

4. Jelentősen estek a magyar államkötvények hozamai a csütörtöki aukción. A forint is erősödik, a CDS-felárunk is csökken:

www.origo.hu/gazdasag/20121018-jelentosen-estek-a-magyar-allamkotvenyek-hozamai-a-csutortoki-aukcion.html

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.10.18. 23:57:26

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: még, még, még... :)

Pl.: 5. Hosszabb ihletmentes, gyengén átszellőző időszak után Semjén Zsolt fenségeset szellentett.

dr. mesterséges színezék 2012.10.19. 00:01:34

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hajdan a polfórumon láttam én a stefik, wmikik negáltját is. Volt, akit a '98-as kormányváltás eltüntetett az akkori inettóról, volt, akit a 2010-es zakó innen, de többeket túrt ki a moderatúra a zemútkétévalatt, mint akik meghasonlottak.
Nyakas magyar azt is állja, ha a saját szarába verik az orrát.

Jaffar 2012.10.19. 00:09:22

Útálom a pocakos miniszterelnököket...

hegyilány 2012.10.19. 00:10:07

Orbán - katasztrofális döntés lenne kilépni az Európai Unióból "

profitline.hu/hircentrum/hir/275617/Orban---katasztrofalis-dontes-lenne-kilepni-az-Europai-Unio

"..... Magyarországnak nem szabad kilépnie az Európai Unióból. Szerinte ez - bár érzelmileg érthető felvetés - katasztrofális döntés lenne, már csak azért is, mert az életszínvonal a felére csökkenne, az államadósság pedig drasztikusan megemelkedne. "

Ezt emeltem ki. Életszinvonal felére??!! Akkor nem tudom, azt jelentené, hogy ezrek, éhen halnának? Mert nagyon sokaknak már így is szinte, csak a "vonal" van.
Ha bár a nagy kérdés, mit érthetünk ...színvonalnak?

Flúgatlan 2012.10.19. 00:17:10

Sajnos egyet kell értsek a cikkel.

A politika mindig is jár bizonyos manipulációval, csúsztatással, sumákolással, de Orbánék az én mércém szerint ezzel már átlépték a hazugság határát. Rájuk szavaztam, az egyik reményem épp az volt, hogy ők nem fognak úgy hazudozni, trükkök százaival manipulálni, mint Gyurcsányék, de nálam átléptek egy határt és már csak mennyiségi és nem minőségi különséget látok Orbánék és Gyurcsányék között a hazudozást tekintve.

Azért van pár dolog, ami miatt még mindig a Fideszre szavaznék, ha most lenne a választás, de már csak a kisebbik rosszként.

A cikkben magamra ismertem.

postakocsi 2012.10.19. 00:37:35

Ez a Matolcsy teljesen megbokrosodott... Ez a magyar gyorsnaszád? A tündérmese? A világsiker? :D Persze... Hazudtunk reggel, hazudtunk este...

Diocles 2012.10.19. 00:47:06

off

ez a fickó lesz a Milla szónoka 23-án, mint "megtért jobbos" :)

"Cigányok egész falvakat rombolnak le, erdőket-mezőket tarolnak le, s felkoncolják, aki útjukba áll. Ahol túlerőbe kerülnek, nyíltan terrorizálják a lakosságot. És a magyarok tűrik a mindennapi Olaszliszkát. (Az írás a Magyar Nemzet 2008. november 20-i számában jelent meg.)"

mandiner.hu/cikk/20121018_balavany_gyorgy_intolerancia_a_nemzettel_szemben#comments

Amikor ezzel a szöveggel Turul szembesítette, azonnal kitiltotta és törölte... Szólásszabadság, ugye...

JosephSmith 2012.10.19. 00:47:29

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Magácska rokonszenves nekem. Nem lenne e esetleg kedve egy gyertyafényes vacsorához? Magyar gulyást ennénk, másodiknak székelykáposztát, a desszert dobos torta lesz. Utána elmennénk az ügetőre, és Kabos Gyula filmekkel zárnánk az estét.

Zebuzebuzebu 2012.10.19. 01:08:15

A gazdaság nem fog nőni, nem tud. Ha pedig nem nő, akkor zsugorodni fog. A remény hal meg utoljára, de a gazdaság 25 ok miatt sem tud nőni (ebből kb. 24-et magának okozott a kormány), erre nem lehet alapozni.

És ne feledjük, hogy van egy hatékonyságnövekedés. Minden évben a technológia miatt 1-2%-al kevesebb ember kell uahhoz a GDP-hez. Igaz, hogy a népesség csökken (kevesebb a belépő a munkaerőpiacra) és kivándorlás is igen jelentős, de a jövőre várható recesszióval ez nem jó előjel a munkaerőpiacnak. A befektetők - sem a külföldi, sem a magyar - egyrészt nem használják ki a munakerőkinalatot, mert nem biznak Orbánéékban, másrészt minek is beruházni, ha a külpiac s rossz (persze a mostani ráta az amortizációra sem elegendő, tehát arról van szó, hogy egy multi a magyar cégébe már nem invesztál, hogy top szinten legyen a gépsora, ezt a lengyeleknél, Romániában, Szlovákiában teszi, mire a magyar gépek leamortizálódnak, néhány év múlva a magyar gyárat bezárják). Orbán a jogász, nem ért egy alapvető dolgot és nem is fog soha. A gazdaság pszichológia (ennek egy részét a ki is használják, ahoyg szórakoznak az IMF-fel meg a likviditásbőségben a pénzpiacokkal, ami forró pénz), és alapvetően a bizalomra épül. Ha nincs bizalom, nem fektetek be, viszem a pénzem, a képességeimet külföldre. Svájc kis túlzással semmi másból nem él, minthogy tudod, hogy ha odaviszed a pénzed, akkor legyen bármi, de vissza fogod kapni. Ha idehozod (vagy nem vised innen el), akkor kapásból 15-20 okot tudnék mondani, miért és hogyan fogják rátenni Orbánék a kezüket.

Szerintem a Fidesz vezetése teljesen delusional, képzeletvilágban élnek a valós elégedetlenségről. Libapásztoroznak, de arról van szó, hogy egy visszhangszobában vannak, ahol ugyanolyan gondolkodók egymás hülyeségeit, paranoiáját erősitik, fokozzák, valós viszajelzés nincs. Most mindenki tudja: még van majdnem két év, nem foglalkozik vele, ezért nem jelenik meg a közvéleménykutatásokban.

Nem igaz, hogy a nyugdijasok (kb. az egyedüli választói csoport amire alapznak) csak a nyugdijukkal foglalkoznak, azzal is, hogy az unokájuk végleg kiköltözik vagy sem, van-e állása vagy sem? Nem igaz, hogy mindenkit hülyiteni lehet az állami médiával, Metropollal, Hirtvvel, Thámával stb. Nem igaz, hogy meg lehet akadályozni a váltást ha nagy elégedetlenség van.

A négy év végén nagyon sokan megkérdik kell-e ez nekik még négy évig? Szerintem bődületesen nagy lesz a Fidesz bukta, mert nincs senki, aki bármi policy ereményt fel tudna mutatni. Viszont szinte midenkinek van személyes tapasztalata az agresszivkodas, a fenyegetőzés, a hatalmi pozicioval való visszataszito gyakorlatrol (a legjobb volt amikor stabil jobbosakt rugtak ki a kozigazgatasbol csak mert túléltek az előző kormány alatt), a hozzanemertes tobzodasaról.

Az inga kilengett egyszer nagyon és az ingák mér csak ilyenek, a másik irányba is nagyon kilengenek. (Más kérdés, hogy az mennyire lesz jó vagy szar, szerintem nem lesz sokkal jobb, de talán nem lesznek ilyen rosszindulatóan agresszivak).

Szerintem jobb ha a szerző szépen leválik a Fideszről, kevesbbet jár Fidesz-oligarchák kezében lévő focicsapat meccseire, ahol Orbánnal lehet lazulni, üzletel a kampényfőnökükkel stb. mert nagyon nem fog coolan mutatni a CV-n ez a baráti kapcsolat már egy fél év múlva sem.

dr. mesterséges színezék 2012.10.19. 01:38:45

@Zebuzebuzebu: "a mostani ráta az amortizációra sem elegendő, tehát arról van szó, hogy egy multi a magyar cégébe már nem invesztál, hogy top szinten legyen a gépsora"

Ne féljünk legalább részleges konkrétumoktól!
Olyan cégnél, amely 12 éve még a hazai exportlistán ott volt az első tízben, a válság kellős közepén olyan beruházástervre nem adtak áldást és pénzt, amely hároméves megtérüléssel számolt - mára az egyéves megtérülés is túl sok lett az odaítélésnél. Szijjártó és Matolcsy biztosan találna ebben is bizakodásra okot adó momentumot.

Ezekről a handabandázó seggfejekről egyszer még hurrikánokat fognak elnevezni.

szoja122 2012.10.19. 04:28:38

@SzélsebesVelorex: Abban igazad van, hogy ma még annyi látható, hogy ha az LMP-t nem számolom, mert törpe párt, akkor lényeges változást a jobbik hozhat, de minthogy a Fidesznél is az előzetes magatartásából egyértelműen következtetni lehetett későbbi politikájukra, úgy a jobbiknál is. Rendkívül zavaros ideológiájú, tömve fasiszta ha tetszik náci elemekkel, értelmes gazdasági koncepció nélkül.
A Matolcsizmus ténylegesen tündérmese lenne hozzájuk képest. Bankok, nagytőke, Európa nélkül ezerszeresen tovább süllyednénk.

A jobbik nem alternatíva, legföljebb, azoknak, akiknek a gyűlölete nagyobb, mint a józan ítélő képességük. Ők lehet, hogy néhány volt politikust tényleg lecsuknának. Másrészt amit a cigányok, zsidók ellen tennének, az tömeggyilkosságokhoz vezetne. Lásd amit már az előbb írtam.

Te magad írtad, hogy Európa nélkül képzelnék el az életünket. Hogyan??? Gazdaságunk nyitott, ásványkincsünk nincs, oktatásunkat, kutatásunkat agyonvágták, vagyis emberi erőforrás csak segédmunkási szinten van, ezért exportra szorulunk. Kína, az arabok segítenének?
Röhej.
Másrészt nincs annyi baltás gyilkosunk se akiért pénzt adnának.

Úgyhogy a Jobbik csak a szélsőjobb és az elvakult rendkívül gyűlölködő emberek és néhány becsapottnak alternatíva.

Guillaume sous guillotine 2012.10.19. 05:51:07

szerintem a baloldali pártok a hatalmi harcok, személyes ambíciók miatt nem fog nyerni 2014-ben. Ott van Mesterházy és Bajnai mindketten vezetni akarják az országot és az LMP elég nehezen tudja eldönteni beáll e a táborba. + szerintem Bajnai korán lép be a "harcba", 2014-ig kinyírják. továbbá a baloldal szervezetlenségét mutatja még, hogy a Schmitt ügyet idén és nem 2014 tavaszán robbantották ki, ami akkor könnyen a Fidesz vesztét jelenthette volna.

nu pagagyí 2012.10.19. 06:25:39

@aszekelyek: Hárommilió magánpénztári tagról beszélünk, nem egy exkluzív kisebbség részére tették lehetővé a saját nyugdíjszámlát. Egy generáció után mindenki tag lett volna, a tisztán TB nyugdíj fokozatosan tűnt volna el. A megtakarítások magyar emberek megtakarításai voltak, komoly és egyre komolyabb tőkeként jelentek meg a gazdaságban. Az ott gyűjtött pénzzel állambácsi nem tudott volna variálni, de nem is kellett volna, úgy mint a szolidaritásalapú TB nyugdíjjal: mondjuk, ha nincs tíz gyereked nem kapsz egy petákot sem, hiába fizetsz egy életen át. Az ugyanis mindenkinek a saját pénze volt. Most már ez sincs, elköltődött. A TB nyugdíjat meg addig alakítják, hogy az sem lesz.

A Fidesz-kormány egyetlen sikere, hogy ebből a pénzből, közbeszerzésnek álcázva, vissza tudta fizetni Simicskának és a Vitézy klánnak azt a pénzt, amit a lepukkant fociszurkolókból és helyi kiskirályokból szervezett "polgári" körök finanszírozására elköltöttek az "elmúlt nyócév"-ben. Persze, az a pénz sem az övék volt, a fideszes önkormányzatok kifosztásából származott. Dögrováson is van Debrecentől-Kaposvárig, Esztergomtól-Hódmezővásárhelyig az összes.

2012.10.19. 06:31:25

Szerintem eljutottunk odáig, hogyha a Fidesz nem csinált volna semmit sem, akkor is jobban jártunk volna.

A hatalmi törekvésekre inkább most nem is vesztegetek szót, a lényeg végül is a gazdaság. 2010-ben az ország nem volt túl jó helyzetben, és persze az EU válsága is el kezdett mélyülni. Megszorításokra, és átcsoportosításokra már akkor szükség lett volna. Végül is ez csak összejön nekik, a világgazdaság csak nem akar felpörögni, és a multik így nem is fogják kirántani a magyar gazdaságot a gödörből.

Van megszorítás, de nem történtek lényegi átalakítások, nem szorították vissza a korrupciót, nem tették átláthatóbbá az ország gazdálkodását, a kiszámíthatatlan kormányzásukkal pedig elvesztik a befektetők, és a magyar piaci szereplők bizalmát, amely közép-, és hosszútávon foszt meg minket a fejlődés lehetőségétől. (Persze azon lehetne vitatkozni, hogy az állami-, és uniós támogatások milyen területekre folyjanak be...)

aszekelyek 2012.10.19. 06:31:29

@márta)): ha mondjuk elolvasnákedves, amit szójácskával leveleztem, pont erről, ami nem hihetetlen, sőt, jól tudjuk, ő is én is, hogy létező akkor nem írna szamárságokat. Úgy, olyan közelről, nem íróasztaltól, még sosem kezelte ezt a dolgot egyik kormány sem, hogy szépen odamegy a miniszterelnök szociális főtanácsadója, szociológus, aki simán elokoskodhatna a magas lovon, úgy, hogy nem is látta őket de ő , a kivétel , nem ezt teszi.
A kormány sem csak odaszór kis pénzt és hagyja, hogy eljátékgépezzék, elszórják, a gyerek meg éhen van. Ha esetleg ez nem jutott el önhöz, vagy nem ismerte fel a nagy minőségi különbséget, akkor ezúton adtam szíves tájékoztatást erről. A legszegényebb térségek kiemelten vannak ebben a több éve tartó folyamatban. Ami nem megy egyik napról a másikra, simán, nem is mehet, hisz le voltak szoktatva az öngondoskodás elemi ösztönéről is az emberek... Segélyvárási Pavlovi reflexekkel voltak kondicionálva , módszeresen. Tudja , Heim Péter írt róla , kormányváltás előtt komoly munkát. Az állam emlőin tengődőkről.........

aszekelyek 2012.10.19. 06:38:15

@Kukoricajancsi: de ezt nem teszi, hanem tagad mindent, amit tett, elért, megvalósított ez a kormány..
No és képzelje, a kiszámíthatóságot rombolja a drágalátos európai bizottság a nem hisszük, hogy az úgy teljesíthető és kétszer annyit követelnek megszorításból.. Az meg bornírt gondolatnak is, hogy a multik valaha is csak meg is kísérelték volna kimozdítani a gödörből a magyar gazdaságot. helyesebben fogalmazzunk inkább sem így, sem úgy, ők aztán nem ezt a célt tartják szem előtt........

2012.10.19. 06:49:33

@aszekelyek: Ne haragudj, de nem értelek.

aszekelyek 2012.10.19. 06:55:44

@nu pagagyí: amint azt említettem, a rendszert rossznak, nem teljesítőnek értékelte a z IMF, nem én és "javasolta" hogy kezdjenek valamit vele, mert csak a hiányt gerjeszti... A mi lett volna ha kezdetű meg okafogyott , méghozzá 2009 december 18 óta , amikor is a bajnai kormány megküldte Sólyom elnök úrhoz az általuk megvitatott és a parlamentben elfogadott törvényt , miszerint a bajnai kormány döntése értelmében a pénztárakat végelszámolással megszüntetik de azt a pénzt nem teszik vissza , amit kivettek a költségvetésből erre a hazárdjátékra , hanem kiszervezik három millió ember jogos tulajdonát képező összeget , valamiféle újonnan kreált jogi személyek , általuk kijelölt és erre feljogosított RT-k kezelésébe , anélkül , hogy annak , aki azt befizette -és ezért lenne is rá jogcíme , azzal rendelkezni- mint egy két évvel előbb, akár vissza is léphetett ,......., a továbbiakban semmiféle ráhatása ne legyen arra a pénzre.

Lassan elmondom , még egyszer.... Ezt a törvényt már 2010 decemberében megalkotta a kisebbségi szocialista kormány , bajnai miniszterelnökletével és oszkó terjesztette be........

Amit a közt. elnök úr azonnal normakontrollra küldött. A Fidesz végrehajtotta ezt, megszüntetve a hiány generálását. de nem tolta RT-k zsebébe a három millió ember pénzét , hanem visszatette a költségvetésbe , az ott okozott kárt enyhítette vele.

Lehet állítani , hogy ez meg az lett volna , de azt nem igazolja a világon semmi.

aszekelyek 2012.10.19. 06:58:01

@Kukoricajancsi: a hsz végén irtad , hogy lehetne persze beszélni róla , hová kerüljenek az EU-s pénzek de nem arról beszéltél . Amiről igen , azt meg a tagadás vezeti , más értelme nincs. Még jobban lebutítsam , vagy most már világos ?

aszekelyek 2012.10.19. 07:01:25

@márta)): a rövid lejáratú kölcsön visszafizetése pont az Orbán kormány előre tudható éveiben, és az a hiánycél, mely előre szintén a következő kormány számára volt bevállalva , by bajnai gordon és kormánya valamint a szocialisták......
Akik ehhez hasonlót sem tudtak soha produkálni.

nu pagagyí 2012.10.19. 07:01:27

@aszekelyek: A mi bénázásunkhoz semmi köze az Uniónak. Ő adna pénzt, csak nem tudjuk elkölteni. A nyakunkra rohad a kohéziós alap el nem költött háromezer milliárdja is. Ez a kormány képtelen volt beruházásokkal lekötni ezt a pénzt. Se autópálya nem épül, se vasút, se metró, se iskola, semmi. Bár, állítólag Simicska vasútat épít, bár senki sem látja. De azért szólj, ha felbukkan az első TGV! A szegények felemelésének egyik útja egyébként az elmaradott területek infrastruktúrális fejlesztése lenne.

Persze nem feltétlenül bénázás ez, inkább puccsnak nevezném. Egy kisebbség berendezkedése a hatalomba, lehetőleg örök időkre. A mesterséges válság célja, minden államtól független tényező likvidálása. Az sem baj, ha rámegy az ország. Egy banánköztársaság is prímán el tud tartani néhány dúsgazdag családot.

aszekelyek 2012.10.19. 07:05:41

@Gyűlik a trágya a békamenetre, ki ellen is?: igen, mondta is ezt orbán, hogy szövetkeznek ellene, külhonban is de ezt mindannyian láttuk, hallottuk az első perc óta..... Ep, európpai bizottság , sajtóorgánumok , etc ........
A szarháziak pedig azok , akik ilyeneket írkálnak és ennyire ordenárék.

aszekelyek 2012.10.19. 07:14:01

@nu pagagyí: kegyed kit néz hülyének? A bajnai kormányig bezárólag és addig, hogy már Orbán kormánya leszorította a hiányt de erősen , igaz volt, hogy piszok kevés pénzt tudtak a szocik lehívni... Most viszont, hogy már nyugodtan hagyhatnák a fenébe e túlzott deficit eljárást az európai bizottságban , és a kohéziós alapokhoz hozzá engednék férni az Orbán kormányt, inkább szórakoznak velünk, MAgyarországgal és húzzák az időt, hogy hátha sikerül túlfeszíteniük a húrt , zsarolásnak is beillő demagógiájukkal, hogy nem hisszük, hogy meg lesz az a hiánycél.. Azt sem lehet elfogadni, hogy állítja kegyed, az úniónak, bizottságának, semmi köze ne lenne ahhoz, hogy nem férhet hozzá ez a kormány a kohéziós alapokhoz...... Az újabb akciót, hogy elkaszálják Magyarország esélyét, bizony ott szervezték és nem másutt.... kezdeményezték mindenféle légből kapott feltételezések alapján, hogy új eljárás legyen .
Talán azt képzeli, mindenki olyan tájékozatlan, mint akik majd mennek a milla tüntetésre , mert félre vannak vezetve ? Maguktól meg csekély esélyük van rendezni a lehet , hogy hozzájuk el sem jutó, releváns információkat .

Arra nem lennék büszke , hogy olyanok a támogatóim , akiknek a tényekről nem sok ismeretük van.

2012.10.19. 07:19:54

@aszekelyek: Nem tagadok semmit, inkább csak negatívan értékelem az eseményeket, és az elért eredményeket. Tisztában vagyok azzal, hogy nincs a kormánynak túl nagy mozgástere, és arra is, hogy előbb vagy utóbb valakinek ki kellesz fizetni a számlát, és az kellemetlen lesz. Ettől függetlenül a kormány a lehetőségeihez képest csak rontott a helyzeten.

nu pagagyí 2012.10.19. 07:30:54

@aszekelyek: Attól, hogy a megtakarításodat takarékszövetkezetbe, vagy bank (rt)-be rakod, attól az még a tied. Neked kell figyelned a saját hozamodra, ha nem tetszik amit a pénzintézet nyújt, átviszed a tőkédet egy másikba. A magánpénztári rendszerben volt választásod. A forma mindegy, az volt a törekvés, hogy hatékonyabb legyen.
A visszalépéseket azoknak engedélyezték, akik önként léptek be és nem volt elég idejük ahhoz, hogy megfelelő tőkét gyűjtsenek a nyugdíjig (52 év felettiek). A visszalépésről is önkéntesen dönthetett az, akit érintett. Aki elég pénzt gyűjtött az nem lépett vissza.

Ti egyébként deklaráltan nem vagytok kommunisták, mégis rohadtul tetszik neked, hogy az állam kisajátította hárommilió ember magánvagyonát. Megjegyzem, valóban nem vagytok azok, hiszen a lopott pénzt szétosztottátok egymás között. A tolvaj szó jobban passzol rátok.

nu pagagyí 2012.10.19. 07:38:13

@aszekelyek: Talán halottad Demján beszédét a Vosz-ban, amire Orbán csak hápogni tudott. Ő is kifejtette, hogy az a pénz, amit ez a kormány le tudott hívni még a szoci kormány beruházásai (autópályák, csatornázás, satöbbi) utáni pénzek. Ez a kormány semmilyen új beruházást nem indított, így a maradék egy évben már sajnos nem lesz mit befejezni. Elvitte az időt az új, senkinek sem kellő kodifikációs remekművek előállítása.

dobzse.laci 2012.10.19. 07:39:29

@atti.atti: Nem az utcára kell vinni őket, hanem a fülkébe.
És ez sikerülni fog baltáséknak, csak nem biztos, hogy örülni fognak neki.

aszekelyek 2012.10.19. 07:40:50

@nu pagagyí: pardon, nem 2010, hanem 2009 decemberében történt.. Második alkalommal, elírtam az évszámot. 2010-ben teljesült a bajnai féle rendelkezés , korrekcióval . Ami ugyanazt a jogot adta minden biztosítottnak, mint ami az előtte rendelkezni tudókat megillette. A diszkrimináció oka ismeretlen, hogy a későbbiekben miért nem léphettek volna vissza , akik úgy döntöttek volna. helyettük miért akartak egy illetéktelent betolni a rendszerbe..

Erről , ha tudnál valamit , mint a téma nagy értője , köszönjük... :)

jjulie 2012.10.19. 07:42:24

@Kukoricajancsi:

ha meg eleve nem volt nagy mozgásttér, akkor miakurvannyáért ugatta ellenzékben a fideszkórus amit ugatott, és miakurvannyannyára gondolt a sátakutyafelcsutiféregkádárvakarékorbán, amikor nagy változásról beszélsz

a fideszférgek kozgéporbániai törvényes politikai eszközökkel végrehajtott bűnelkövetők

meg lesz a jutalma

jjulie 2012.10.19. 07:45:30

@jjulie:

bocs, helyesen: beszélt

felcsutisuttyo 2012.10.19. 07:47:02

T.G. abbahagyhatná már ezeket a firkálgatásokat. Főleg itt...Akármit ír kilóg hogy a Fidesz seggétől sz--os a szája:)

2012.10.19. 07:48:51

"minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére (közvélemény-kutatásokban tapasztalható pozíció, napirend irányítása stb.) "

Ez lenne a politika célja? Ha igen, szomorú. Ezt nem nevezném eredménynek.

felcsutisuttyo 2012.10.19. 07:51:42

T.G. nek a GiroszÁsz a példaképe:))))

aszekelyek 2012.10.19. 07:53:24

@nu pagagyí: nem számottevő az az összeg , és nem is értem, miért tudták a szocik olyan pocsék hazudós kormányzás alatt lehívni.. A rávalót egyébként, az önrészt , pedig sztem adósságra fizetjük ki. nem találom nagyon korrektnek ezt a hozzáállást, hogy ettől a kormánytól egyszerre és két év alatt várják el a nagyon nagy hitel fizetését, a hiánycél leszorítását, és azt, hogy meg a beruházásokat is készre csinálja , ilyen rövid idő alatt... elhúzódó válság, recesszi