Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
okt 18
14:50

Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak reménykeltő ötletek, elképzelések. Nem beszélve arról, hogy az ellenfél sem valami acélos, rendre baráti tűzbe keveredik, szóval él a remény, sok érv szól amellett, hogy ez a harc megnyerhető.

475matolcsy.jpg 

Nem folytatom ezt a háborús metaforát, inkább leírom egyértelműen, amit gondolok. Nekem úgy tűnik, hogy minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére (közvélemény-kutatásokban tapasztalható pozíció, napirend irányítása stb.) idén ősszel megroppant a kormányoldal. Hogy mennyire súlyos és tartós ez a helyzet, nem tudom, az biztos, messze nem tartunk ott, hogy kijelenthető legyen biztos bukásuk. Ugyanakkor azok a tünetek, amelyeket volt alkalmunk éveken át tanulmányozni a szocialista kormányok hosszú vergődése alatt, egyre többször köszönnek vissza a Fidesz politikájában. Nem mennék most bele annak elemzésébe, hogy a költségvetési megszorítások pontosan milyen hatással lehetnek a választókra, elsősorban azért, mert nem tartozom azok közé, akik szerint mindent eldönt az, hogy egy kormány osztogat vagy éppen fosztogat. Természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a szempontot, ugyanakkor számos példát ismerünk arra, hogy egy kormány képes a támogatottságát megtartani megszorító politika idején, mint ahogy választásokat veszíthet biztató gazdasági adatok, vagy éppen komoly bérnövekedés mellett is.

A konkrét gazdasági lépéseknél ugyanis a választók szemében fontosabb lehet két dolog: a hitelesség és a hozzáértés. Ezen a két területen bukott meg leginkább az előző kormány, és mintha itt roppanna meg éppen a mostani is. A Fidesz persze sokkal politikusabb, lényegesen ügyesebben csomagolja politikáját, ugyanakkor elődeihez hasonlóan védtelen saját korábbi szavaival és ígéreteivel szemben. Gyurcsány saját hangján beszélt saját hazugságairól, a mostani kormány ezt a hibát bizonyára nem fogja elkövetni. Ugyanakkor most már egyre rövidebb idő alatt cáfolja korábbi mondatait, és bár még mindig magabiztosan, szemrebbenés nélkül állítja, hogy pontosan azt teszi, amit mindig is tervezett, a mellébeszélés, a manipuláció, a zavarodottság egyre jobban átüt. Ebből jönnek a rossz, félremagyarázható mondatok, a pillanatok alatt cáfolható hazugságok, az elképesztő érvelések. Megállni, kilépni, nyíltan beszélni - nem vitás - egy politikusnak soha nem könnyű, ugyanakkor van egy pont, ami után már az sem biztos, hogy segít. 

Amikor elkezdődött ez a ciklus, egy írásban 2010 júliusában azt latolgattam, hogy vajon mi lehet ennek a négy évnek a „nagy kérdése”, mi lehet az, amire válaszolva a szavazók 2014-ben döntést hozhatnak. Akkor azt gondoltam, hogy az alternatívákat az alkotás vagy gátlástalanság fogalmaival lehet talán megragadni:

„Az első a tág értelemben vett nagy alkotás. A politikusi teljesítmény, amely maradandót hoz létre számos területen. Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik. Konkrétabban: többségére támaszkodva új alkotmányt fogad el, új szabályokat alkot és sikereket mutat fel a szimbolikus politikán túli területeken is. A másik részben ugyanennek a megfordítása: a nagy gátlástalanság. A túlhatalom, az erőpolitika, az egyeduralomra törekvés. Amely minden pozíciót magának követel, amely nem ismeri a gesztusokat és amely minden szabályt a maga képére formál. Az első szinte kiveti, kizárja az alternatívákat, a másik csaknem könyörög értük, tálcán kínálja a váltás lehetőségét.”

Az elmúlt hetek eseményei nyomán úgy látom, hogy az alkotás ellentéte inkább – 2010-hez hasonlóan – (a nyomdafestékre figyelve) az elrontás lehet: azaz a választók, ha büntetni akarnak, nem elsősorban a hatalmi kérdések, hanem inkább az egyenes beszéd és a hozzáértés hiánya miatt ikszelhetnek. A következő hónapok tétje ez lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr724856343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Birkanépnek birkakampányt? 2012.10.18. 18:12:54

Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. A...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:57

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:53

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:27

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:11:23

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Orbáni módszerekkel egy szebb jövőért! 2012.10.18. 18:10:54

Kétségtelen, hogy sokan elerőtlenedtek a hazáért vívott szabadságharcban, sokakat elbizonytalanított a rágalmazó és hazug propaganda, amivel Miniszterelnök Úr és istenáldotta szakértőcsapatának munkáját próbálták lejáratni az idegenszívű senkik. De ne ...

Trackback: Töréspont 2012.10.18. 15:36:01

Nekem úgy tűnik, hogy minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére idén ősszel megroppant a kormányoldal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márta)) 2012.10.22. 20:39:15

@6.Lenin:
Szövegértelmezés kedves.
Sajnálom, hogy Ön csak olvas, de nem ért. De mondjuk Nekem ez egy percig sem jelent semmilyen problémát.
:(

6.Lenin 2012.10.22. 20:42:32

@tölgyes:

Szerintem is. 1etlen sikerélménye lehet, hogy itt a blogon nyomja a bárgyú szövegét. Talán ilyenkor még a jobbkezét is csuklóig bedugja a mellényébe, ha van neki.

márta)) 2012.10.22. 20:43:28

@6.Lenin:
Ön is itt firkálgat szabadon. Mi a problémája?
:(

etwas kultur muss sein 2012.10.22. 20:45:23

@jjulie: "jaj atyafi, tisztán 93 óta abból élek, hogy befolyásolok embereket, ráveszem őket arra, hogy tegyenek meg bizonyos dolgokat, amit nem akarnak, vagy maguktól nem gondolnak rá"

A Jordánban is eszi a süllő a gumihalat, vagy arrafelé halszelettel nyomjátok?

6.Lenin 2012.10.22. 20:52:01

@márta)):

Azért ajánlanám, hogy néhány perci próbáljon elgondolkodni azon, hogy pl Görögország, Spanyolország stb mennyire érzi a szabadság friss illatát.

Vagy esetleg akinek a jövő héten árverezik a lakását, mennyire érzi a szabadnak magát.

6.Lenin 2012.10.22. 20:54:58

@márta)):

Nekem semmi, nem tartozom senkinek. Sem ilyen, sem olyan adósságom nincs.

jjulie 2012.10.22. 20:59:37

@SzélsebesVelorex:

a valószínűség számítás szabályai szerint most kellett megjelennie egy jöbbikfertőzöttnek

de minek is élsz jobbikfertőzött, van valami működőképes mintád?

Balt 2012.10.22. 21:00:10

@6.Lenin: Igen, most olvastam a vastagbőrt is, bár az csak egy blog, nem olyan "tömegcikk", mint egy index címlapos kvázi szerkesztőségi írás. A Vb Bajnai (és csapata) múltját róvogatja, a DeDi cikk a lehetséges kimeneteleket taglalja. A kettő együtt hiánytalan. És - itt kell mondanom - hiánypótló. Kötelező darab mindkettő.

Bajnai bábnak van szánva, mint mindig is, kérdés, ki fog bábozni vele...

tölgyes 2012.10.22. 21:03:47

@jjulie:
Zsüli!
Itt egykor azzal hencegett, hogy famérnökként könnyűszerkezetes házakat épít, majd amiatt kesergett, hogy a nípek nem értik az idők szavát és nem veszik a maguk vacak házait..:) aztán némi dühöngés után feltűntte magát porszívóügynöknek..aki mellesleg bennfentes információkkal szerzett meg egy lakást, amit jó áron továbbadott..igaz, hogy maga is abban lakott így a haszon lényegében elúszott az új lakásra, a különbözet meg kellett a beomlott cégei adósságának kifizetésére, ami csak részben sikerült.. most meg a milliárdokkal seftelőnek mutatja be magát.
Nem kéne hazudoznia és akkor szépen ellehetne a fenekén. Be kéne ismernie, hogy .. no nem írom le, hogy mi is voltaképpen:), mert megalázni azért nem akarom.. Ön alázza magát úgyis reggeltől estig a saját szövegeivel:)

tölgyes 2012.10.22. 21:06:37

@6.Lenin: Ez a sikerélmény is csak akkor érheti el, ha nem olvassa a válaszokat, mert ha olvassa.. akkor lehangoló a kép.. Márpedig neki ez úgy látom fontos.. Itt éli ki magát és feledi kudarcos életét.. ezért a sok trágárság.

6.Lenin 2012.10.22. 21:09:31

@Balt:

Talán már túl sokba van 1eseknek, ezért végig kell tolni a számára kijelölt úton.
Szerintem lesz mögötte tülekedés (a pénzért, amit belengetnek előttük)aztán + egymás tiprása a pozíciókért.

1 lapra tettek fel most mindent néhányan. És mindkét írásban benne van, ez tényleg 1 nagyon szomorú szitu, ennyire képes a magyar "elit"-nek nevezett valami.

Ez tényleg 1 elfogadható jövőkép lenne?
És még több, mint 1 év.
Talán még az is jobb lenne (mindenkinek), ha most engednék el a kezét.
Szerintem.

inreallife 2012.10.22. 21:09:42

@tölgyes: amilye? bocs, szúrta a szemem...

etwas kultur muss sein 2012.10.22. 21:09:53

@jjulie: "a valószínűség számítás szabályai szerint most kellett megjelennie egy jöbbikfertőzöttnek"

Melyek ezek a szabályok?

márta)) 2012.10.22. 21:11:53

@6.Lenin:

Még most sem érti. Már írtam, nem probléma.
ott a pont.

6.Lenin 2012.10.22. 21:13:46

@tölgyes:

Szerintem az a szerencséje, hogy a válaszokat nem érti, hiszen soxor azt sem érti, amit ő ír.
Igaz, volt már olyan trükkje, elfelejtette(?)kitenni az idézőjelet.
Csodálkoztam is, mi van, rádőlt a könyvespolc valahol?

6.Lenin 2012.10.22. 21:16:58

@márta)):

Akkor, ha kérhetem, magyarázza meg, mennyire érezheti magát szabadnak 1 eladósodott ember/ország?
Az álmokat/ illúziókat nem kéretik belekeverni.

Balt 2012.10.22. 21:17:21

@6.Lenin: Konrád tényleg ott van a Hazug és Hebegős (immár) egyesületben? Mondjuk nem lepne meg... (A Vb kommentjei között olvastam. Mellesleg egy Bajnai miatt csalódott majdnem-millás :) tollából.)

jjulie 2012.10.22. 21:17:57

@SzélsebesVelorex:

25 plusz áfa az óradíjam

10 órát előre kérek, hova küldjem a számlát?

jjulie 2012.10.22. 21:22:10

@tölgyes:

navégre egy hamísítatlan fideszhablaty fideszféreg módra

valóságtartalma annyi, mint az ezen blog indulása óta megötszöröződött aranyadról szóló hablatyodé

igaz volt benne az összes kötőszó

soha sem veszlek emberszámba fideszféreg

márta)) 2012.10.22. 21:23:05

@6.Lenin:
Nincs itt ebben a kommentben (sem) semmiféle álom, meg illuzió, vizionálás sem.
Nem tartozom Önnek számadással, de magyarázattal sem. Ha nem érti, hát nem érti.

6.Lenin 2012.10.22. 21:24:40

@Balt:

Én is csak valamelyikben olvastam, de előbb, vagy utóbb szerintem szép sorban meg fog jelenni a nyugati pénzeken élősködők hada. Lóvészagra előjönnek szépen rendezett sorokban.

Balt 2012.10.22. 21:25:58

@Balt: Persze Konrád és a Nulla nagyon is konform, jól emléxem a 10 évvel ezelőtti Gerbaud melletti kenderc-performanszra, ahol Juhász volt az egyik fő aktor, mögötte meg Jancsó és Konrád. Ide fut ki minden: maszopszadesz.

jjulie 2012.10.22. 21:28:14

@Balt:

kezdhetsz fodni féreg, mész vissza a harmadik ligába

Balt 2012.10.22. 21:29:55

@jjulie: Nem hörög a paraszt!

6.Lenin 2012.10.22. 21:32:44

@márta)):

Magyarul, igazam van, csak nehéz beismerni. Nem baj.
Amúgy tényleg nem értem akkor, hogy miért idézel olyan helyekről, amit még te sem értesz, csak elfogadod, mint az 1etlen igazságot.
Ellenben ugyanezt másoknál hibának tartod.
Mindegy.

márta)) 2012.10.22. 21:32:44

A következő félévben tovább emelkedhetnek az élelmiszerárak"

hetivalasz.hu/uzlet/az-iden-magyarorszagon-es-a-vilagpiacon-is-draga-a-takarmany-a-gye

Ugyan, ugyan, hiszen egész évben folyamatosan emelkednek, mármint az árak.
Aki még nem tudná, egyébként, e hónap közepétől, már drágábban veszi a kenyeret (is) " miegyebeket (is).
Biztos táptalaj a szegénységnek/szegénységhez.

jjulie 2012.10.22. 21:35:57

@Balt:

mész vissza a harmadik ligába sántaagy, de előtte megkapod a szívlapátos kezelést a fideszfertőzött szádra

kicsit kellemetlen lesz

márta)) 2012.10.22. 21:36:28

@6.Lenin:

Ellenben ugyanezt másoknál hibának tartod."

Tényleg? Akkor most már ezt is tudom. Eddig még nem is tudtam?!!

6.Lenin 2012.10.22. 21:43:20

@márta)):

Örülök, hogy segíthettem.

Komolyra fordítva...
Néha tényleg nagyon vicces, amikor az 1ik elfogult a másiknak a szemébe mondja, hogy milyen elfogultan ítélkezik.
Azt azért elismerem, ma már tényleg nehéz tisztán látni ebben.
Olvasd el azokat is, amit @balt és én is ajánlottunk.
Érdekes élményben lesz részed, szerintem.

etwas kultur muss sein 2012.10.22. 21:44:48

@jjulie: Sejtettem, hogy nincs közöd a valszámhoz (sem).

inreallife 2012.10.22. 21:50:30

@jjulie: hehe, nekem kb 2005-ben volt annyi. az is igaz, hogy bizony nem is volt meg a napi 8 órám, úgyhogy azt kár felszorozgatni 168-cal, még a milliós bevétel sem jön ki belőle, nemhogy leadózva valami jó kis pénzecske....

6.Lenin 2012.10.22. 21:54:33

@SzélsebesVelorex:

Bocs, de amikor meglátom a nick nevedet, eszembe jut 1 csodálatos élményem...

Tényleg szélsebesen repesztettük 1 velorex-el. Felejthetetlen volt.
1 1dős pacák vette, talán az egyik lába fából volt(térdtől) és ezzel az előnnyel jutott hozzá, anno, eme technikai csodához.
Mindig átélem azt az élményt ilyenkor.

tölgyes 2012.10.22. 21:55:00

@inreallife: Egy jobbféle ügyvéd, aki egy jobbféle cégnek dolgozott már 1996-ban 30.000Ft/ óra rezsidíjért dolgozott... Azt úgy számolta, hogy kilépett a lakásbó...Tehát még semmit sem csinált, de már keresett ..:)

inreallife 2012.10.22. 21:57:11

@márta)): emellett ez is érdekes:

www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/19/milliardokrol-csuszhattak-le-a-nokiasok-a-kormany-miatt/

"„Ingyen”-milliárdokat szalaszthatott el a kormány, mivel Magyarország nem kért az Európai Bizottság globalizációs alapjából pénzt, amikor a Nokia bejelentette, hogy kivonul – tudta meg a Hír24.

Ma a Nokia volt európai dolgozói közül több ezren lélegezhettek fel. Az Európai Bizottság globalizációs alapjából a Romániában megszűnő mintegy 1904 állás után 3 millió eurót (körülbelül 900 millió forintot) fizet az unió, a Finnországban megszűnő 1000 munkahely után pedig 5,3 millió eurót (körülbelül 1,6 milliárd forintot). A pénzt a két ország a Nokia volt dolgozóinak átképzésére, segítésére, vállalkozóvá válására fordíthatja.

Magyarország, ahol 2300 dolgozót küldött el a gyártásának nagyobb részét Ázsiába telepítő finn multi - tehát jóval többet, mint bármely támogatott országban - egyetlen fillért sem kapott."

graycivil 2012.10.22. 22:00:49

"A TV2 titkos lázadása a kormány ellen

Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Tények stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán"

szabotazs.blog.hu/2012/10/22/a_tv2_titkos_lazadasa_a_kormany_ellen?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_22&utm_campaign=index

"Szóval akár le is savazhatnánk a Napló stábját, de igazából nagy piros pontot érdemelnek inkább ezért a jól kigondolt partizánakcióért. Okos, szellemes és gonosz. "

Nagyon érdekes írás!

inreallife 2012.10.22. 22:10:26

@tölgyes: hát, a szaktudást meg kell fizetni. a legjobbakat meg nagyon meg kell fizetni. nincs ezzel semmi gond. az ügyvéddel összehasonlítva, nekem nyugodtak az álmaim, és nem szabadítok ki mindenféle társadalomra káros egyedet pénzért a jól megérdemelt börtönlétből....

6.Lenin 2012.10.22. 22:10:48

@SzélsebesVelorex:

Semmi hátsó szándék.
Valóban nagy élmény volt akkor, talán a 70-es évek elején történt. Igaz, az első menetnél be voltam tojva, hogy nem élem túl, de szerencsére volt nálunk 1 demizson is, amiből sikerült némi bátorságot meríteni.

Jó éjt!
Mindenkinek

Éljen Bajnai!
Ahogy akar, csak minket hagyjon békén.

jjulie 2012.10.22. 22:11:40

@SzélsebesVelorex:

nem számítasz, akár a fideszférgek

etwas kultur muss sein 2012.10.22. 22:14:20

@jjulie: jajj, de rossz most nekem...

:D:D

jjulie 2012.10.22. 22:17:55

@SzélsebesVelorex:

sajogni kezdett a jobbikfertőzésed? elég kellemetlen lehet

márta)) 2012.10.22. 22:18:15

@inreallife:

" „Magyarország sosem pályázott pénzt a globalizációs alapból. Ha megtenné, akkor a bizottság természetesen megvizsgálná az igénylést” – tette hozzá. A munkaügyi biztos egyébként történetesen magyar: Andor László.

Hogy Magyarország miért nem igényelt ilyen támogatást, arra várjuk a választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától, amely a kisebb távolság dacára sajnos lassabban tudta csak feldolgozni kérdésünket, mint az Európai Bizottság."

**
"munkaügyi biztos") persze, "magyar" szocialista.

inreallife 2012.10.22. 22:28:20

@márta)): kurvára semmit nem tudnak. 2012-ben orbán megkérdezi, hogy le tudjuk-e hívni az összes felzárkóztató pénzt, azt mondják igen. nézd meg 2014-ben aszekelyek miket fog írogatni. hogy a szocik nem készítették elő stb. 2010 és 2012 között semmit nem csináltak. úgy bukjuk futószalagon az eu-s pénzeket, mint a sicc. 8000 milliárdból talán csak futná egy kis gazdaságfejlesztésre is a lopás mellett. csakhogy ezek nem jó pénzek a fidesznek. ugyanis el kell számolni vele. úgyhogy inkább el se kérjük, nem is igényeljük...

egyre inkább úgy érzem, hogy a szabadságharc, a szabad lábon való maradás harca. és már vastagon védekeznek...

jjulie 2012.10.22. 22:47:04

@inreallife:

hát nem könnyü nekeik, apu meg anyu még tszparaszt volt, őket meg a kádár egyetemre jártak, most meg országot kormányoznak

kis lépés az emberiségnek de nagy a kádárvakarékoknak

Khal Drogo 2012.10.22. 23:37:43

@menőmano: Orbánt minden bizonnyal érdekli. Ezért is próbál kultuszt emelni maga köré. A nagy szómágus, akinek teljesítménye egyenlő a nullával, de mint látható knausz polgártársnő és még sokan mások e kis országban, lelkesen követik a láthatatlan siker prófétáját.

billy reed 2012.10.22. 23:42:02

@hoplita: "Én nemcsak olvasni, írni is tudok. Önálló, másoktól független gondolataim vannak, nem citálok senkit és nem húzom a másik seggéből a böfögéseim.
Takarodj a retkes anyádba, te faszfej. Te még rosszabb vagy zsülinél is, mert az csak megjátssza a bunkót, de neked játszanod sem kell, te maga vagy a bunkóság, ostoba segglyuk.
Na, csá...szopjál hanyatt buzernyák.:)))"

Csodálatos önálló gondolatok...
Ahogy a Fekete Vipera c. sorozatban mondták volt: "Méltó szavak egy régenshercegtől!"

Ha megpróbál az ember beleolvasni itt pár kommentbe /mert elolvasni őket felér egy lobotómiával/ akkor mindent megtud magyarokról.

Ahogy Örkény írta: gli ungheresi...gli ungheresi.

Khal Drogo 2012.10.22. 23:51:28

@inreallife: Az alapprobléma ott volt szerintem, hogy Orbán csapata élből kirúgta az NFÜ teljes vezetőségét, még az EU is jelezte, hogy ebből baj lesz. Leszarták. Azóta még lassabban a kifizetés.

Aki pl. annó egyetemistaként megdobta egy tojással Megyót, egyenesen főosztályvezető lett a KIM-ben. Ez alapján modellezhetjük, hogyan, milyen érdemek alapján lettek szétosztva a vezetői pozíciók.

Kizárt emiatt, hogy ez a kormány sokkal sikeresebb tudjon lenni, mint most. Ez a csapat erre képes. Ennyit tud. Ezért is van a rengeteg hiba, bénázás, sikertelenség.

Khal Drogo 2012.10.22. 23:54:18

@billy reed: Nem gondolnám hogy az USA-ban egy közéleti fórumon jobb szinten mennek a szövegek mint itt. A legtöbb fórumozó a világ minden táján káromkodik, sok közöttük a szélsőségesen gondolkozó stb.
Ebbe semmi magyar specifikum nincs szerintem.

A magyarok egy végzetes kattanása, hogy Magyarországon mindig minden másként van mint máshol. Pedig a legtöbb dolog ugyanúgy van.

Khal Drogo 2012.10.22. 23:57:17

@graycivil: Az a riportfilm készülhetett volna a 70-es években is. Oda való lett volna. Obersovszki-díjas volt.

inreallife 2012.10.23. 00:34:02

@Khal Drogo: hát igen. ha hozzávesszük, hogy minden valamilyen szinten értő embert elzavartak, még a legalsóbb szintekről is, helyettük pedig mamelukok ülnek, akkor látható az is, hogy amikor baj van, és kéne a szakértelem, jobban, mint valaha, a mamelukok képességeit messze meghaladja. hiába kezd el a matolcsy elolvasni egy könyvet a gazdaság alapjairól, még a legalapabb összefüggéseket sem érti belőle. és a beosztottjai, akik a 6%-os gdp növekedési számot odaadták a kezébe és azt lobogtatta tavaly, szerinted mennyit értenek hozzá? óriási baj van. és tudják ők is, hogy az imf az utolsó esélyük. most a 2 évvel ezelőtti arcoskodást akarják szarkenegetéssel megúszni. az látható, hogy a kurváknak meg az alkoholistáknak ez bejön. na de a többinek?

szoja122 2012.10.23. 04:34:41

@tölgyes: Valóban explicite nem volt szó Fideszről, implicite annál inkább, mivel olyan dolgokat ítélt el, ami a Fidesz szélsőjobb ágára masszívan jellemző (ez a Fidesz 20-30%-a a statisztikai adatok alapján), amit Orbán sokszor nyíltan vagy célozgatva átvesz, kifelé kacsingatva szélsőségesei felé.

Ha ezeket a dolgokat elítéli, ami szép és nagyon rendben van, akkor ugyanezt tegye meg azon párt esetében, akit nagyon sokszor dicsérni szokott.

Másrészt, ha valami rosszat állít másról, akkor azt tessék bizonyítani.

Kikkel szembe léptem fel anyázással, az egyszeri hoplitának adott viszontválaszomon kívül?

Vele kapcsolatban is azért tettem mert ő velem és másokkal szemben szemben is (lehet hogy éppen önnel is -nem tudom-) megtett.
Gondoltam miután hoplita édesanyja meghalt legalább egy rövid ideig tiszteli mások anyját, maradt még benne egy kis aprócska emberi érzés. De úgy látszik nem. Érvek híján káromkodik, anyázik a lehető legalpáribb módon.

szoja122 2012.10.23. 04:42:15

@tölgyes: A cigányozás, zsidózás, libisizés nem politikai kérdés is?
Hát elég furcsa állítás, akkor, amikor Magyarországon ezt nyíltan a Jobbik és elég sűrűn burkoltan a Fidesz is megtesz.
Úgyhogy ezek a kérdések csak politikai és legfeljebb részben kulturális kérdések, a tudomány ilyen hülyeségekkel nem foglalkozik, legalábbis direkt módon nem. Áltudományok pedig nem számítanak.

szoja122 2012.10.23. 05:35:18

@billy reed: Igazad van. Persze csak röhögök ezen, hoplita beteg. Ez komoly pszichikai betegségre utal. A szélsőjobbosok egy részére jellemző.

De nem mindre!

Itt a blogban is van rá több példa is. Jobbikosokra gondolok, a Fideszesek, nem szoktak csípőből káromkodni, gyalázkodni.

Általában szélső balról és szélső jobbról van.

Balról az elkeseredettség váltja ki, ismerve az elmúlt húsz év történelmét és a mostani helyzetet, szélső jobbról, pedig ezek mellett a torz világfelfogás okozta frusztráltság, primitív, leegyszerűsítő gondolkodásmód.

Amúgy ez nem hungaricum, ez az emberre mint biológiai lényre jellemző. Az ember magát csak nagyképűen nevezi, nevezheti homo sapiensnek. Minden ösztöne az állatvilágból való, ami párosul egy olyan képességgel ami a világ megismerésére és átalakítására alkalmas. Ezt nem csak jóra, de ösztönei miatt rosszra is felhasználja.

Az ember tudása hatalmasat fejlődött az elmúlt pár ezer évben, de erkölcse most is olyan, mint barlanglakó őseinké.
Ez az egyik alapvető ellentmondása emberi létünknek.

szoja122 2012.10.23. 07:24:13

"Újabb adóemelés: nőhet a telefonadó "

"A Népszabadság információi szerint az idén nyáron bevezetett, percenként és üzenetenként kétforintos telefonadó emelését tervezi a kormány."

hvg.hu/Tudomany/20121022_telefonado_emeles_matelcsy#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_10_22

Továbbra sincs megszorítás, az áremelkedések csak az életünket könnyítik meg. Unortodoxiában....

Folytatódik a nyereséges szektorok agyonvágása, hogy véletlenül se lehessen felemelkedés az országban.

Csak a kis és középvállalkozásokat, a nyereséges szektorokat vágják meg, a multik beleértve a magyar nagyvállalkozókat pedig külföldre menekítik a vállalkozásaikat, vagyonukat. A fiatalok, a jó szakemberek pedig elhagyják az országot.

Lassan elérkezünk az éhséglázadásokhoz, és akkor meglesz az indok a demokrácia felváltására, mint ahogy Orbán már megmondta.

szoja122 2012.10.23. 07:29:31

Az esetleges éhséglázadásokhoz:

"Most spájzoljon! Szigorúan megugranak az élelmiszerárak"

"Kutatók szerint a következő félévben élelmiszer árrobbanás nem, viszont egy több lépcsős, 10 százalék körüli élelmiszer áremelkedés mindenképpen lesz."

privatbankar.hu/fogyaszto/most-spajzoljon-szigoruan-megugranak-az-elelmiszerarak-251788

A 4 millió minimálbéren vagy az alatt élőknek már ez is rendkívüli mértékű.

szoja122 2012.10.23. 07:37:35

"Súlyos lépésre készülnek a bankok Magyarországon"

"További drasztikus visszaesést jelent a bankok és így a magyar gazdaság számára is, ha a parlament megszavazza a kormány által ismertetett kiigazító csomagot - mondta a Bankszövetség főtitkára az InfoRádiónak adott interjúban. Kovács Levente kifejtette: reális veszély van arra, hogy egyre több magyar nagybank úgy fog dönteni, hogy a pénzforgalmát és a pénzállományát is kiviszi külföldre. Olyan mértékű forráskivonás jelentkezhet a magyarországi bankok esetében, hogy kénytelenek lesznek leépíteni a vállalati hitelállományukat."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sulyos_lepesre_keszulnek_a_bankok_magyarorszagon.534807.html

Ez is erősíti, amit fentebb írtam, a bankok agyonvágásával -a bankárok jövedelmének emelése mellett (lsd 16%-os jövedelemadó)- még az eddig nyereséges magyar kis és középvállalkozásoknak is vége.

Khal Drogo 2012.10.23. 09:16:27

@inreallife: A legjobb példa az online szerencsejáték szabályozása. A sportfogást betiltották, de megengedték a cégeknek hogy a póker és lóversenyfogadásaikat legalizálják, ha ennek a forgalma után fizetnek adót. Az oldalaknak külön megállapodást kell kötni a leíró kormányrendelet alapján.
A törvény tavaly év végén jelent meg.

Nos ami gond :
1) A kormányrendelet nem készült el a mai napig, így jelenleg 0 Ft a bevétel a remélt 30 milliárd helyett.
2) A fogadóoldalakat nem igazán lehet betiltani, máig ömlik a fogadóoldalak rekláma a magyar médiában. További apró gondok is előfordulnak, pl. nem vehetsz fel ma Magyarországon hivatalosan Real Madrid mezt, mert azon a bwin nevű bűnszervezet ( mivel illegális ezért írom ezt ) logója van rajta. Ha a törvényt elkezdenék alkalmazni, be kéne tiltani a Real mezeket, ha a Real Madrid Magyarországon pályára lépne, kötelezni kéne, hogy felirat nélkül mezzel lépjen pályára. Nyilván ilyen nem lesz, közröhejbe fulladna az egész.
3) Aki látott már ilyen fogadóoldalt, tudja hogy olyan nem lesz, hogy csak póker és nincs rajta sportfogadás mert Matolcsy bácsi ezt így kitalálta.
4) Ha leblokkolják az oldalakat, majd más módszerrel érik el a fogadóoldalakat a fogadók
5) Ha a bankoknak megtiltják az utalást a fogadóoldalakra, ahogy USA-ban, akkor jönnek a képbe az alternatív számlaközvetítő oldalak, oda utalsz, onnan pedig továbbutalsz. Orbán pedig bekaphatja.

Szóval ez egy 30 milliárdos bevételi projekt. Vicc. Kétszer már betiltotta a fogadóoldalakat a kormány, annyit írt mintha fingottak volna egyet. Ma éppúgy lehet fogadni mint Orbánék előtt, senki nem fizet semmiféle adót.

Khal Drogo 2012.10.23. 09:19:10

@szoja122: Egyik ismerősöm egy nagybanknál ügyintéző, belső munkatárs. Ő mesélte hogy elindult a banki forgalom áthelyezése külföldre a nagy cégeknél. A multik nem fognak tranzakciós adót fizetni, áthelyezik máshová a tevékenységüket. Ez leépítésekhez fog vezetni, jól fizető és képzett embereket fognak kirúgni, ráadásul a várt bevétel sem fog teljesülni.

menőmano 2012.10.23. 09:29:04

23 éve ezen a napon kiáltották ki hazánkban a köztársaságot. Ennek apropóján megpróbáltunk annak utánajárni, gazdasági értelemben milyen mértékben változott meg az életünk az eltelt valamivel több mint két évtized alatt. Mesél a múlt az mfor.hu-n"

Vagyis) "Így változott az életünk a rendszerváltás óta"

www.mfor.hu/cikkek/Igy_valtozott_az_eletunk_a_rendszervaltas_ota.html

*****

Hát! Ja! Meg némely társadalmi csoportoknál totális elszegényedés, vagy annak folyamata mérhető.
ennnyyyi.

menőmano 2012.10.23. 09:42:22

A Világbank szerint vállalkozni a legjobb Szingapúrban, Magyarország az 54."

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a világ országai milyen intézkedéseket tettek egy év alatt egyebek közt az alapítás, az építési engedélyek, a hitelhez jutás, a befektetők védelme, az adóztatás, a szerződések érvényesítése vagy a csődeljárás terén, illetve milyen szabályozás van érvényben azért, hogy a vállalkozások életét megkönnyítsék.'

hetivalasz.hu/uzlet/szingapur-hetedik-eve-listavezeto-56127/

Hát! Ezt is lehet "töréspont"-nak nevezni. Esetleg forradalmi változás, persze negativ értelemben. Szerintem.
:(

jjulie 2012.10.23. 09:48:53

kimeríthetetlen fideszseggszájúság

"Visszanézve feltűnő, hogy még 1997-ben, a választás előtti évben is csak az Uránia mozit töltötte meg a Fidesz október 23-án. Akkori beszédében Orbán a politika fontos kritériumai közé sorolta, hogy “az előremenetel a tehetség és ne a korrupció, vagy az elvtársi uram-bátyám összefonódások függvénye legyen”."

dr. Balta$ár 2012.10.23. 10:35:16

a 3 közhitványság, a doktor trió ünnepel... az ólábúak dráder-drkövér-drorbán....

simicsicskák...

dr. Balta$ár 2012.10.23. 10:56:29

a doktor ügynökök (kövér-siffer-orbán-simlicska-vona-fletó stb ) kreálmánya a milla...

mert pártokat már hiába hoztak létre kell egy újabb légypapír amibe beleragadtok :))))

szoja122 2012.10.23. 12:05:54

@Khal Drogo: Ezzel az utolsó esélyt is eljátszották. Nem hiszem, hogy van még bármiben reménykednünk.

Khal Drogo 2012.10.23. 12:55:03

@szoja122: Triplabóvli. Ennyit ér jelenleg a magyar gazdaság jelene és jövője. Spekulatív ország vagyunk. Tőkebefektetésre nem ajánlott ország. Lehúztuk magunkat a WC-n.

Khal Drogo 2012.10.23. 13:04:14

@menőmano: Mindenki, aki szűk körben nem tartozik az "elnök embereihez" fokozatosan elszegényedik. Az infláció nem más mint rejtett adó. Elértéktelenedik az ingatlanvagyon, a betétállomány reálkamata csökken vagy megszűnik.
A felső százezret kivéve ez mindenkit súlyosan érint, de legjobban a csórókat. Ők ugyanis az élelmiszert sem tudják lassan kifizetni.

Khal Drogo 2012.10.23. 13:08:18

www.portfolio.hu/gazdasag/doing_business_ot_helyet_csuszott_le_magyarorszag.174644.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Matolcsy újabb sikere. 5 helyet zuhantunk ezen a listán is. Pedig a cél amit kihirdettek, ennek az ellenkezője lett volna. Megint leverték simán a lécet.

menőmano 2012.10.23. 13:23:16

@Khal Drogo:

Nagyon igaz. Csak nem mindegy, hogy mennyire" szegényedik el.
Sőt az sem mindegy, hogy az országnak melyik táján él az ember.
A halott vidéken, szinte már képtelenség élni, kivéve persze, néhány ilyen-olyan? úton - módon meggazdagodott akárkit.
Kihalt utcák, elhagyott házak) magyarul némelyek ingatlanjaikat hátrahagyva mennek - többek külföldre -.
Van olyan utca, - némely településen - ahol szinte minden ház eladó (lenne) csak a kutyának nem kell. Azt mondják.
Szóval sz**r helyzet, szomorú valóság.
:(

márta)) 2012.10.23. 13:30:05

Kezdődik az igazi menet

Zsúfolt délután elé nézünk, október 23-a eddig csak a nemzeti ünnepről szólt, mostantól viszont már a pártok uralják a napot.

- 13 órától gyülekeznek a Békemenet résztvevői a Széna téren, majd 14 órakor átvonulnak a Kossuth térre.

- Gyurcsány a Demokratikus Koalíció ünnepségén, 13.30-kor az Egyetem téren szólal fel.

- A Szolidaritás fél 2-től gyülekezik a Clark Ádám téren, majd onnan vonulnak a Milla gyűlésére.

- A Millások 15 órakor kezdenek a Szabad sajtó útján, ahol Bajnai Gordon is felszólal.

- A Millásokkal egy időben kezdi az ünneplést a Jobbik a Deák téren, ahonnan 18 órakor átvonulnak a Magyar Rádió épülete elé.

- Orbán Viktor miniszterelnök 16 órakor mondja el beszédét a Kossuth téren."

jjulie 2012.10.23. 14:46:27

alig várom már, milyen orbitális fog ma kijönni a felcsuti seggszájon

remélem hosszasan ecseteli a sikereket amikat megvalósított

alíg várom, sántaagyuak sorakozó, lesz gondolatmankóosztás

Khal Drogo 2012.10.23. 15:50:59

@menőmano: A szülővárosomban ( kisváros ) 10 éve eladó a szomszéd háza,ahol meghalt a 90 éves néni. A városközpontban áll a ház, a legjobb helyen. Mégsem kell senkinek.

Khal Drogo 2012.10.23. 15:55:25

A Jégbüfé előtt gyülekeznek a rendszervágás résztvevői. A részben gárdistákból álló, nagyjából 200 tüntetőt rendőrsorfal választja el a Milla résztvevőitől. Nagyobb részük csendben áll, egy kisebb részük pedig zsidózza és cigányozza a millásokat. Itt van a jobbikos Zagyva György Gyula is, aki az Indexnek azt mondta, magánemberként van jelen.

---

Milyen érdekes, hogy miközben az országban nő a szegénység, menekülnek a fiatalok az országból, aközben a legfontosabb hogy egy ellenzéki tüntetést anyázzanak a Jobbik szimpatizánsai. Ezek szerint a kormány OK.

jjulie 2012.10.23. 16:50:08

hahahahaha

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

orbán féle magyar becsületrend

hahahahaha

jjulie 2012.10.23. 16:55:09

hahaha

megint papírból szónokol

jjulie 2012.10.23. 17:01:39

hahaha

sokadszorra veszi a szájára a becsület szól a kádárvakarék orbánsántakutya

jjulie 2012.10.23. 17:28:43

hát nem sok új gondolatmankót termelt a gondolatmankógyár orbániában

mi lesz veletek sántaagyuak?

mókáné 2012.10.23. 17:50:24

Bajnaival kapcsolatban szeretném elmondani, hogy nagyon erőtlen volt, de jól kifejezte az ellenzéket.

Orbán elsősorban valami mellett (szabadság, emberi értékek, külhoni magyarság, hitünk és az igazság)

Bajnai valami ellen (Orbán politikája és a "Kubatov lista") szólt.

Ez számomra az alapvető, lényegi különbség.

jjulie 2012.10.23. 17:56:56

@knausz:

mondatják veled az orbánfertőzött zsigereid

egy semmitmondó dögunalom volt, még nagyot hazudni sem mert, csak a szokottakat csúsztatta

Khal Drogo 2012.10.23. 18:16:59

@knausz: Ha nem hagyjuk hogy idegenek irányítsanak minket, ha nemet mondunk az adósrabszolgaságra, ahogy a Békemeneten mondták és mondta a miniszterelnök, akkor mégis minek tárgyalnak az IMF-el?
Akkor ha így gondoljátok, szakítsuk meg a tárgyalásokat és tartsunk népszavazást arról hogy azonnali hatállyal kilépünk az EU-ból és a NATO-ból.
Akkor hajrá.

Persze neked tökmindegy. A vallási fanatizmus hátránya a csőlátás.

Harmony12 2012.10.23. 18:23:28

@knausz: Nem értek veled egyet, sorry. Bajnai saját magához képest nagyon jó volt, azt gondolom. És nagyon jól felépített beszéd volt, megvolt benne a mi ellen, és a miért is. Én meg, már a nicknevem is elmondja, alapvetően az arany középút felé megyek...
Orbán meg hozta a szokásos szabadságharcos hülyeségeit, pl tiszteletlenül beszél velünk az EU meg hasonló baromságok. Döbbenet, hogy ezeket megeszik emberek...
De lehet, hogy a te véleményedet a te elfogultságod, az enyémet meg az enyém vezérli. :)

Khal Drogo 2012.10.23. 18:24:05

@inreallife: Vona kijelentette ma hogy elutasítják az egykulcsos adót és kilépnének az EU-ból. Ehhez mit szólsz?

szoja122 2012.10.23. 18:26:15

@knausz: Orbán beszéde tele volt klasszikus dialektikával, olyannal mint amit utoljára az egyetemen tanultam marxizmusból. A lényege Orbán dialektikának: Elfogadva elutasítjuk.

Továbbá kereszténységről beszélt az az ember, aki a turulmadárt bálványként imádja, és Koppány világát dicsőíti.

Tételes hazugságokkal például a munkahelyteremtésről.

szoja122 2012.10.23. 18:28:57

@knausz: Még egy Orbán beszéde megosztó volt, Bajnaié az egyesítés.

nyünyüge 2012.10.23. 18:30:00

@knausz:

Óriási felismerés :)
Orbán Viktor miniszterelnökként dícsérte kormányának politikáját, konkrétan.
Bajnai meg az ellenzék szónokaként meg mindezt ellenezte, általában.

menőmano 2012.10.23. 18:36:09

@Khal Drogo:

10 éve eladó a szomszéd háza,"

Hát! Én elhiszem. De ez csak azért van, mert nincs pénze az embereknek (csak a felső tíznek).
Így, hát városokban sem túl kelendőek az ingatlanok. Gondolom, nem árulok ez titkot? Hány ember mobilizálná magát (lakás- ingatlan cserével, eladás-vétel) s hány fiatal venne, ha nem olyan lenne a gazdasági helyzet amilyen.
Így röviden, tömören.

menőmano 2012.10.23. 18:40:54

Kezdődhet a sivalkodás. Hivatalosan is visszatért a Bajnai Gordon.
Világos, egyenes- mindenki számára érthető beszéd volt. Tetszett.
osztjónapot!

menőmano 2012.10.23. 18:45:13

Tudom, egyszer azt mondtam, nem vagyok politikus. Akkor így is gondoltam. De most politizálnom kell nekem is – mondta Bajnai Gordon a Milla rendezvényén, aki itt jelentette be hivatalos visszatérését a politikai életbe.
Korábban ugyanis Juhász Péter, a Milla elnöke és Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője elmondta, hogy a Bajnai féle Haza és Haladás alapítvánnyal összefognak és Együtt 2014 címmel választási mozgalmat szerveznek."

hvg.hu/itthon/20121023_Bajnai_visszatert#rss

"Együtt 2014" ez még picikét idegen. De majd megszokom. Szerintem.
:)))

mókáné 2012.10.23. 18:47:36

@Harmony12:

"Bajnai saját magához képest nagyon jó volt, azt gondolom."

Mondjuk én nem tudom, hogy előtte milyen volt és milyen az igazi önmaga. Annyira nem domborított előtte sem, szóval ahhoz képest ez most valóban.. egészen jó képet dobott fel az Index róla!

.. és akkor most nem találom.. jellemző!

mókáné 2012.10.23. 18:50:23

@nyünyüge:

"Óriási felismerés :)"

Szoktam így felismerni.:) Múltkor itt írtam, hogy 56 után is felépítettük az országot és akkor Orbán Viktor ezt bevette a beszédébe. Biztos, olvassa a Török blogot!:):):)

atti.atti 2012.10.23. 20:12:06

Az ellenzékiek töredék annyian se voltak mint a Békemenet és a miniszterelnök úr beszédén lévők.

graycivil 2012.10.23. 20:42:03

@atti.atti: Természetesen a "független MTI és BM" források alapján ugye? A gyereked hány kisötöst kapott, és milyen volt az ingyen kirándulás a nagy Pestre? És az ingyé' buszon felírtak a Kubatov-listára, hogy majd a fydeszes jegyző menjen helybe a regisztrációdért?

Jól vésd emlékezetedbe a Birkamenetet, mert El Curo mellett több élvezeted már talán nem lesz. :-)

graycivil 2012.10.23. 20:50:04

@knausz: Bajnai szerintem kimondottan jó volt. Mint gyújtó szónok, úgy "csak" jó közepes. De az biztos, hogy a nagy többség nem El Curo hörgő bezárkózó gyűlöletbeszédére, hanem kitárulva bizakodó, és józan hangra éhes. És ezt Bajnai elismerésre méltóan szállította.

Erre mondják a tanárok, hogy most csak 4/5, nehogy elbízza magát. :-)

graycivil 2012.10.23. 20:55:42

"Fáradt Orbán, unott közönség

A közönség összetétele pont olyan volt, mint a vasárnap délelőtti tömegé egy divatosabb budai templom előtt a nagymise után: túlnyomó részben nyugdíjaskorúak, majdnem nyugdíjasok és negyven pluszosok, húsz pluszos-harmincas elvétve, fiatalabbak igen, mert őket hozták a szüleik."

index.hu/velemeny/2012/10/23/faradt_orban_unott_kozonseg/

F.Y!DESZ

graycivil 2012.10.23. 20:59:32

@atti.atti:

"Előszöt nem értettem, hogy a Margit hidat elhagyva miért a Körút - Nyugati tér - Alkotmány utca útvonalon vezették a tömeget a Kossuth térre, miért nem a rövid, logikus úton. Miután bedugultunk az Alkotmány utcán és a háztömböt megkerülve beértem a térre, világos lett a dolog. Az Alkotmány utcában megrekedtek úgy érezhették, hogy irdatlan, többszázzres tömegben vannak, ami annyira betöltötte a teret, hogy ők a Nyugati közeléből tudják csak figyelni Orbánt. Miközben a teljes Kossuth tér nagy része tök üres vagy lazán ellepett volt, az emberek szorosan csak a Parlament előtti részt töltötték meg, pont azt, ahová az Alkotmányból érkeztek az emberek. Nem votlak így sem kevesen, de a nagy részük úgy érezhette, a valóságosnál sokkal többen vannak."

atti.atti 2012.10.23. 21:49:38

kedves bolsevik elvtársak!

Tudom nem jó érzés, hogy maguk soha negyed annyian nem tudnak összejönni mint a polgári oldal.

Nem MTi vagy akármilyen más forrást kell nézni.... Mindössze a képeket kell összehasonlítani. A libapásztornál az Erzsébet híd pesti pillérjétől a ferenciek teréig álltak az emberek.... A miniszterelnök úr beszédénél pedig a Kossuth tér tele volt, az Alkotmány utca tele volt és a Bajcsy-Zsilinszky úton is álltak, mikor a Békemenet megérkezett a Kossuth térre a menet vége a Margit hídon jött....
Itt nem számolgatni kell, csak megnézni, hogy a tények és adatok alapján a kormánypárti tömeg többszöröse volt az ellenzékinek.

atti.atti 2012.10.23. 21:52:51

Arra meg, hogy kinek fizettek a részvételért... A kormánypárti tömegben nem a fogatlan, proli házmesterasszonyok voltak, akik egy 13.havi fizetésért a lelküket is eladják, hanem polgári és Keresztény emberek!

Én a Fidesztől soha semmit nem kaptam, sőt én szoktam minden év januárjában egy nagyobb összeget utalni a Polgári Magyarországért Alapítványnak.

tölgyes 2012.10.24. 16:55:23

@graycivil: Ma reggel Zavada volt a Klubrádióban aki Dési pikirtkedő megjegyzéséről azt mondta: ezt abba kéne hagyni. Túl sokan voltak a kormánypárti tüntetők ahhot, hogy ne vegyük őket komolyan. Ennyi embert csak akkor lehet összegyűjteni, ha azok tényleg támogatnak valamit.
süti beállítások módosítása