Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
nov 18
18:26

Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását jelenti. A szereplők tisztában is vannak ezzel: különben nem mondtak volna le azonnal pozíciójukról azok, akik az együttműködés elkerülhetetlensége mellett érveltek, s nem lenne most, a döntés után ekkora a hangzavar a párt körül.

478lmp.jpg

Ha valakit az LMP sorsa, jövője és a döntés helyessége érdekel, először is azt javaslom, hogy ne azokra figyeljen, akik most a Fidesz vagy az MSZP irányából lelkesednek vagy sajnálkoznak. A nyomás persze mindkét irányból elképesztő. A jobboldali sajtó a messzire tekintő Schiffert az önálló politika, az autonóm viselkedés mintapéldájának tartja, miközben ugyanitt Jávor és Karácsony az opportunista szdsz-es szerepét kapja. Balról viszont Schiffer a Fidesz bérence és szekértolója, míg Jávor és Karácsony az ország sorsa iránt aggódó igazi demokrata. Nem azt állítom, hogy senkinek sem lehet igaza: egyszerűen csak látni kell, hogy ezek a megszólalások más pártok gondolkodását, politikai céljait tükrözik, azaz – bár látszólag így tűnik – elsősorban nem az LMP-ről szólnak. 

Ha eltekintünk más szereplők érdekeitől, azt érdemes megállapítanunk, hogy ez a konfliktus, ami az LMP-ben a szövetségi politika kapcsán kialakult, elkerülhetetlen volt. A pártnak valóban az lett volna hasznos, ha egységesen lép fel: ugyanakkor az eddigi tapasztalatok alapján úgy látszik, hogy a magyar politika sajátos logikájában az új és/vagy kisebb politikai erők számára a legnagyobb kihívás – ahogy erről legutóbb már írtam is - a kétosztatú pártrendszerben elfoglalt pozíció kialakítása. Bizonyára lehetett volna bölcsebb vagy taktikusabb az LMP, de az ezzel kapcsolatos konfliktus egyszerűen megspórolhatatlan volt.

A kiélezett szavazatarány világosan mutatja, hogy ez az ügy nem csupán a pártvezetés dilemmája: az LMP ebben a kérdésben valójában két pártra szakadt. Ettől persze még gondolhatják ugyanazt az atomerőművekről és a részvételi demokráciáról, de ennek a nagypályának 2014-ben is csak két térfele lesz: az egyik válasz az egyik, a másik a másik irányba mutat. Amíg az LMP-nek nincs annyi szavazója, hogy önálló pólusnak lehessen nevezni (ennyi ma a harmadik erőnek számító és bizonyos értelemben valóban önálló pozíciót elfoglaló Jobbiknak sincs), a kérdés állandóan így merül fel, és aki nem hajlandó válaszolni rá, valójában a legrosszabb választ adja. Éppen ezért gondolom azt, hogy szombaton az LMP bizonyos értelemben előre lépett: azzal, hogy eldöntötte végre a kérdést, egy fontos feladatot teljesített. Ez akkor is igaz, ha a döntés következménye – ahogy ez ma elképzelhetőnek látszik – a párt szakadása lesz:  mindkét tábor külön-külön is életerősebb lehet, ha nem kell állandóan rejtegetni, takargatni, szépítgetni álláspontját ebben a lényegi kérdésben.

Bár ezekben az órákban mindenki ítélkezik, a mostani döntés konkrét politikai következményei szerintem nehezen előre jelezhetők. A magabiztos állítások közül talán elég csak három kapcsán megmutatni, hogy mennyire nem vehetők készpénznek:

1. Ez a döntés azt jelenti, hogy az LMP miatt nem lehet leváltani az Orbán-kormányt, illetve ha nem lehet majd leváltani, azért az LMP lesz a felelős. – Miért is? Akik számára a legfontosabb, mindent meghatározó cél a kormányváltás, most már tudni fogják, hogy hová (hová ne) szavazzanak: egy darab elkötelezett kormányváltó szavazat sem veszhet majd el. Ha nem lesznek elegen, akik így gondolkodnak, az most már biztosan nem a célokat másképp hierarchiába rendező - és erről döntést hozó - LMP miatt lesz.

2. Az LMP nélkül nehezebben áll össze az ellenzéki egység. – Biztos? Ha az LMP beszállt volna az együttműködésbe, részvétele lényegesen nehezebbé tette volna a tárgyalásokat. Az identitására kényes párt nem engedhette volna meg magának, hogy számára fontos szakpolitikai kérdéseket ne vessen fel.  Így viszont sokkal egyszerűbben jöhet létre az Együtt 2014 és az MSZP megállapodása, amely minden bizonnyal döntően hatalmi kérdések mentén formálódik majd.

3. Egyedül indulva biztosan kiesik az LMP. – Kétségtelen, hogy az ellenzéki együttműködés megkímélte volna a pártot az izgalmaktól, pár biztos befutó helyet (valószínűleg többet, mint amennyit egy öt-hat százalékos párt a választásokon elérhet) kaphatott volna a baloldali ellenzéki szövetségben. Ugyanakkor nem tartom lehetetlennek, hogy van legalább öt százaléknyi szavazó, akik számára fontos az LMP különutassága. A baloldali lapok és véleményvezérek által kiátkozott, árulónak kikiáltott párt ráadásul – ha jól reagál és ügyesen politizál - arra sem lesz esélytelen, hogy jobboldali szavazatokat gyűjtsön be, ez akár hosszabb távon pótolhatja is a mostani döntés miatt balra távozó szavazókat. Ha így lesz (ez az 1. ponthoz is érdekes lehet), azzal ráadásul a szavazófülkékben nem a baloldal, hanem sokkal inkább a Fidesz veszít – különösen, ha az LMP végül küszöb alatt marad.

Nagy valószínűséggel nem a szombati volt az utolsó szó ebben a küzdelemben, de ha az történik, amire leginkább számítani lehet (azaz a Schiffer-vezette párt egyedül vág neki a választásnak, miközben a Jávor-Karácsony szárny a párton kívül, a baloldali ellenzéki együttműködésben keresi a folytatás lehetőségét), akkor a mostani értékelések többségével szemben úgy látom, hogy egy kifejezetten rossz helyzetben lévő párt – azzal, hogy a belső megosztottságát végre egyértelművé tette és egy többségi döntéssel válaszolt is a pozícionálási kérdésre – szombaton nem az utolsó szöget verte be a koporsójába, hanem megragadta az utolsó esélyt. Nem azzal, ahogy döntött, hanem azzal, hogy döntött. S ha esetleg végül eltűnik majd a süllyesztőben, annak oka biztosan nem a mostani döntés lesz, hanem az a helyzet, ami idáig elvezette. Az, hogy túl sokáig halogatta a választ, túl sokáig élt együtt azzal a problémával, amely mostanáig mindkét létező táborát lekötötte és megbénította.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr794913226

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP kudarca 2012.11.19. 13:04:32

Az LMP az elmúlt évek kemény munkájával nem volt képes meghatározó erővé növekedni. A hétvégén úgy jártak, mint az egyszeri Neo a Mátrixban: dönteniük kellett, a kék, vagy a piros kapszulát veszik-e be. Az önállóság melletti döntés ebben a Fidesz álta...

Trackback: Kert születik, I. felvonás vége 2012.11.19. 12:27:35

Nem vesztünk el, csak egy kicsit leragadtunk a kertben. Megfogadtam, teljesítettem: a kert megásva, hogy szerénytelenkedjem egy kicsit, "Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." . 2012. november 18. 13 óra 58 perc. Tapaszt...

Trackback: A seggpötty lesz az új fideszes kokárda? 2012.11.19. 12:07:32

A szimpatizánsaik meg letolt gatyával fognak közlekedni, ország-világ előtt büszkén vállalva a NER-tagságot? “Tegyünk pontot a seggünkre!” – szól majd a Békemenet szervezőinek a következő felhívása? Netán a kormány példáját követve és...

Trackback: Nézegess elvakult vásárhelyi fideszes hívőket! 2012.11.19. 11:57:44

A nőknek Matolcsyra nedvesedett a bugyija, a hímneműek a miniszter szavaiból merítettek férfierőt. A miniszter úr kijelentéseinél csak a lakossági fórum közönségének odaadása volt elképesztőbb. Fanatizált arcok Hódmezővásárhelyen 2012 novemberében 10+1...

Trackback: Szerelmed, Fehéroroszország 2012.11.19. 11:28:39

Ha a FIDESZ-KDNP eddigi tevékenységét bárki bírálni merte idáig, soha nem önvizsgálat következett a kormány részéről, hanem a kritikák asztalról történő lesöprése, ami jól megmutatta, hogy a kormányzatnak még véletlenül sem fordul meg a fejében, hogy l...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.19. 10:46:06

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Az LMP és az E14-es foglalat 2012.11.19. 10:22:34

Schiffer András bebizonyította, hogy vannak még kemény legények a gáton. Akiket nem lehet egyszerűen besöpörni az újonnan formálódó Együtt 2014 ökobarátságtalan, könnyen szakadó nejlozsákjába. Akik dacolva az új választási rendszer kihívásaival és alac...

Trackback: LMP 2012.11.19. 08:41:52

Az LMP nemet mondott Bajnaiéknak

Trackback: Az LMP-szalámi 2012.11.18. 23:19:16

Az LMP kongresszusa a „Nem” mellett döntött, ami az Együtt 2014-hez való csatlakozást illeti....

Trackback: Az LMP nem fog becsavarodni 2012.11.18. 21:25:47

Schiffer András bebizonyította, hogy vannak még kemény legények a gáton. Akiket nem lehet egyszerűen besöpörni az újonnan formálódó Együtt 2014 ökobarátságtalan, könnyen szakadó nejlozsákjába. Akik dacolva az új választási rendszer kihívásaival és alac...

Trackback: Nyolvannégy 2012.11.18. 20:45:42

Döntés született, hallotta a nemzet,Nyolcvannégy harcos becsületet nemzett.Megmaradni igaznak, megmaradni a zöldnek,Erőt adni a kitikkadt földnek.Kardunk a Vágy, Célunk a fegyver.Lovunk oldalán Hitünk a kengyel,Miénk az út, rajtunk szem ezer,Nem leszün...

Trackback: Az LMP jól döntött 2012.11.18. 20:16:34

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választá...

Trackback: Az LMP stafétája 2012.11.18. 19:41:54

újra és újra, mindig és mindig:        A régi, vaskalapos antimagyar, ávós törzs-SZDSZ átadja stafétabotját az ifjú LMP-nek: pető iván és karácsony gergely együtt politikai haknizik. pető átadja a szavazótáborá...

Trackback: Az LMP a legjobb döntést hozta 2012.11.18. 19:30:44

Tegnap azzal, hogy mint logikusan tervező csapat, lefektette a későbbi együttműködésekre vonatkozó szabályokat. Igazából akármilyen döntés is született volna, mind a HVG, mind a kuruc.info rajtunk borzongana, ha van sapka, ha nincs. A hírekben pontosa...

Trackback: Kettő az egyben 2012.11.18. 19:27:01

Bár ezekben az órákban mindenki ítélkezik, a mostani döntés konkrét politikai következményei szerintem nehezen előre jelezhetők.

Trackback: kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!! 2012.11.18. 18:49:39

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom. Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, l...

Trackback: Bajnai és a kilenc Hajdú-Bétes öngyilkos emléke 2012.11.18. 18:47:26

A fehér transzparensen kilenc fekete kereszt emlékeztet azokra az egykor volt libatenyésztőkre, akiknek az öngyilkossága összefüggésbe hozható a 2000. és 2005. közt Bajnai Gordon vezérigazgatósága alatt működő Wallis Rt. tulajdonában álló Hajdú-Bét bot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 18:14:13

@A pöttyös az igazi dbeata:
"Én nem bántom a Hepcit. :) (túl sokat tud)."

Ahá, szóval reálpolitikus vagy... :DDDDDDD

dbeata 2012.12.01. 18:25:03

@It’s the economy, stupid: Te megmondod, hogy mi vagy, és cserébe én is megmondom, hogy miféle politikus vagyok... :DDD

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 18:28:52

@nyünyüge:
"ezerszer elátkozott IMF kölcsönből vett E-on részvények "

Tessé-é-é-é-é-é-k?????!!!!!!
Komoly kell legyen, te nem szoktál viccolni!

Amúgy megvan a jogtulajdonosa a népességnyilvántartásnak, tudod amit a múltkor írtál, hogy árulja a petya gyerek a ferdeszeműeknek az informatikai rendszert; asztat is privátizélni fogja a zállam.

atlatszo.hu/2012/11/23/kerdojelek-az-idomsoft-allamositasa-korul/

nyünyüge 2012.12.01. 18:37:22

@It’s the economy, stupid:
én sem érzem viccnek, de egyelőre nincs más forrás, mint népszabó és az őt idézők.

nyünyüge 2012.12.01. 18:42:35

@It’s the economy, stupid:
az IDOM-ról 2001-ig vannak nem egészen halovány segédfogalmaim...már akkor sem voltak kispályások.

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 19:04:19

@Akitlosz:
"Ha te nem vagy képes elcserélni az aranyadat "jó" magyar forintra, akkor életképtelen stupid vagy."

Hülyegyerek, arra se emlékszel, amit magad írsz: arany=pénz, fizetőeszköz.
Én csak belevertem az orrod a saját piszkodba.

Ha ez igaz lenne, adna neked kutyajegyet a volános pénztáros az aranyláncodért: megnézné a neten az aktuális árfolyamot, előkapna egy kis királyvizet, leolvasztana egy keveset a láncodból, hogy igazi arany-e, akkor még mindig nem tudná, milyen tisztaságú: esetleg egy hordozható tömegspektrométerrel ellenőrizné az anyagösszetételt gyorsan, ha nem stimmel a 99,99%, akkor gyorsan kiszámolná a különbséget, ekkor már csak a megfelelő mennyiség lefűrészelése lenne hátra, előkapna egy kis hitelesített mérlegecskét, rajta a hitelesítő matricával, faragna pár grammot a medálocskádból, közbe' persze lenne pár gramm selejt reszelék, és voilá, máris átnyujtaná a kutyajegyedet.

Nem is értem, mit baszkolódnak a modern emberek a hülye, értéktelen papírpénzzel, mikor sokkal eccerűbben is lehetne. Igaz, ezzel a móccerrel heti egy utasra lenne idő, de hát most a mexorítások miatt úgysenem kavircolnak percenként a zemberek.

hoplita 2012.12.01. 19:05:55

@It’s the economy, stupid:
Vidéken dógozok, hétvégén meg nem a neten lógok...elég hirtelen jött ez a meló és még el is tart egy darabig.
Kibírom az öt napot elmeroggyant monomániás szarkapitsák nélkül egész jól.:)

@jjulie:
Büdös anyád kanold szájba..

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 19:11:12

@tölgyes:
"Róna azonban nem itthon szocializálódott és azt hiszi kipofázhatja a titkokat.. megtette.."

Hát éppen hogy nem tette meg. Ez a "nem mondom meg ki, nem mondom meg mit mondott" egy falusi circoloban se elégítené ki a hallgatóságot.

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 19:31:05

@A pöttyös az igazi dbeata:
"Te megmondod, hogy mi vagy"

Ez még kérdés, azok után, hogy zsarolni akartam hepcit? :DDD
Én vagyok a stupid spermium, (vö: hü.lye ge.ci), tehát a teljesen átlagos politikusnak felelek meg. :DDD

jjulie 2012.12.01. 19:36:37

@hoplita:

ezt figyeld bugris, nemsokára kezdődik, most hogy visszakapcsolták, lesd meg

Starters
1 Víctor Valdés
21 Adriano
3 Piqué
14 Mascherano
18 Jordi Alba
6 Xavi
16 Busquets
8 Iniesta
10 Messi
4 Fábregas
17 Pedro

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 19:38:31

@nyünyüge:
"vannak nem egészen halovány segédfogalmaim"

Ajjaj, pedig jobb erről "nem tudni" (vö: 3 majom :)), mer' veszélyes üzem. A Bazilról is asztat gondolom, hogy valami marokkói fűszernövény :DD

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 19:44:26

@hoplita:
"Kibírom az öt napot elmeroggyant monomániás szarkapitsák nélkül egész jól.:)"

Nono, azé' a tudatalattid csak behúzott ide :)

Örülök, hogy van melód, télleg nem normális, hogy ráérünk napszámban itt tátani a szánkat. :(

6.Lenin 2012.12.01. 19:48:45

index.hu/belfold/2012/12/01/kormanyvaltas_utan_feloszlatna_a_parlamentet_a_4k/

"Istvánffy András szerint Orbán Viktor csapdát állított az ellenzéki erőknek azzal, hogy különböző világnézetű pártok együttműködése tenné csak lehetővé a jelenlegi kormány leváltását."

Demokrácia=csapda

Érdekel itt valakit valójában az ország, és annak polgárai?

Nekünk újra csak a hatalom kell, a mi jogállamunk a mi köztársaságunk. Az, amit mi értünk ezen fogalmak alatt.

„Az ellenzéki pártok csak abban állapodjanak meg, amiben amúgy is mindenki egyetért, és ez a jogállam és a köztársaság helyreállítása. Ehhez azonban az MSZP-nek késznek kell lennie arra, hogy az alkotmányozás után visszaadja a hatalmat a népnek.”

A nép, mi vagyunk, a volt szadesz különféle formációi. Mi tudjuk egyedül a tutit.

Ezért nem lesz ebből a brancsból semmi. Akik ezt a nagy vízen túl kitalálták úgy jártak, mint a szépreményű Róna Péter.
Nem értenek ebből az országból senkit és semmit.

dbeata 2012.12.01. 20:18:37

@It’s the economy, stupid: "Én vagyok a stupid spermium" Whoever said that? Nem vagy studid, csak még sok mindent nem tudsz.

Én meg a "semmiféle" politikus. :)
Emlékszem, amikor a szakmámban dolgoztam, nem számított erénynek, állami tenderen indulni. Aztán végül mégis lett egy közös munkánk, és bár tisztán nyertünk, mégis mocskoltak minket a médiában.

inreallife 2012.12.01. 20:20:49

érdekes téma

index.hu/gazdasag/2012/12/01/elszurt_evtized_utan_elszurt_evek_jonnek/

ilyenek vannak benne:
"A reálértéken számolt magyar GDP 2012 első negyedévében lényegében megegyezett a 2005 elejivel, míg a szlovákok és lengyelek harminc százalékot meghaladó, a most válságba csúszott csehek is több mint húsz százalékos növekedést értek el. "

"A gazdaság lelassulása miatt megtorpant a magyar felzárkózás az európai uniós és euróövezeti átlaghoz: az egy főre jutó GDP vásárlóerőben kifejezve 1995-ben az euróövezet nem egészen 50 százaléka volt nálunk, ez 2005 végére 60 százalék közelébe nőtt, azóta az 55-60 százalékos sávban mozog, miközben a cseh 65 százalék közeléből 80 százalék fölé, a szlovák 45 százalék alól 70 százalék közelébe, míg a lengyel 35 százalékról 60 százalékra nőtt – így 2011-ben már a magyarok életszínvonala volt legmesszebb a térségben az uniós átlagtól."

"Az okok

A gazdaság gyengélkedésének nehezen megoldható strukturális problémák az okai. Ha nem is kirívóan, de magas a munkanélküliségi ráta és rettentően alacsony a foglalkoztatottság – ez utóbbi magyarázata, hogy az OECD-n belül Németország és Belgium után itt a legmagasabb a jövedelemadó és a tb-járulékok szintje, hogy alacsony az egyéni vállalkozók aránya, nem jó az oktatási és bőkezű a szociális és nyugdíjrendszer."

érdekes. mindenki tudja, hogy ez a baj. csak aszekelyek meg pár hályogszemű nem. viszont az is érdekes, hogy senki nem akar rajta változtatni. hány évet kell még elbukni azért, hogy magyarországon legyen valaki, aki szétbassza az ingyenélők ördögi spirálját, a szociális lenyúló rendszert? benne természetesen a nyugdíjpiramisjátékkal...

inreallife 2012.12.01. 20:35:00

@hoplita: hű de régen láttalak. képzeld a vén lenin itt égette magát az egyik topicban. elég furcsa önbevallást csinált az átkosban elért eredményeiről. érdekel, megkeresem? :)

6.Lenin 2012.12.01. 20:48:10

@inreallife:

Amennyiben 1re gondolunk, elmentettem, okulásként.

Megleptek a reakciók és elmentettem (nem szokásom). Nagyon tanulságos, ha mindketten 1re gondolunk.

Keresd, de olvasd át néhányx.

It’s the economy, stupid 2012.12.01. 22:25:12

@inreallife:
"a vén lenin itt égette magát"

Mire gondolsz, az éjszakai pillangók kergetésére? :D

hoplita 2012.12.02. 07:40:05

@inreallife:
Naná hogy érdekel...!

Mondom, vidéken melózok, péntek este jövök haza...az apartmanban meg, ahol lakom nincs net.
Igaz jó tíz-tizenkét óra munka után már nem sok kedve lenne az emberfiának libafosokat olvasgatni....főleg mivel takarmánytárolókat lemezelsz meg hegesztesz egész nap, de belülről ám..:)

jjulie 2012.12.02. 08:35:29

@hoplita:

szóval szopod a faszt reggeltől estig, jól elfáradsz, meg jó koszos leszel a végére, mint egy igazi lúzer, ráadásul nem a a saját kunyhódban alszol utána a saját nőstényed mellett......közben meg arról ábrándozol, hogy mennyire is jó lenne szópatónak lenni, ehelyett az állandó szopás helyett

igazi hős vagy, a politikai véleménnyilvánításaiad alapja a lúzer életed

de amíg élt a kádár jó világod volt, és 2006-ban is még volt pénzed tankolni és sörre, hogy elment székházat ortromolni, meg részegen utcán kergetőzni, de most II. orbánkirályság második félidejében más csak a nettó szopás van, a fideszfasszoppás azámodra

amikor a felcsuti seggszáj azt mondta, hogy horthy példaképe módjára hazazavar benneteket, erre gondolt?

igazi hőse vagy a kunkibuclétnek, meg a maslow piramis alsó fiókjának

jjulie 2012.12.02. 08:39:29

@hoplita:

melyik fideszföldesúrnál szopod a fideszfaszt orbánkirálycsináló lúzer?

jjulie 2012.12.02. 08:49:18

@hoplita:

hahahahaha

"olyan a Fidesz vállán a Jobbik, mint a késői középkor/újkor elején a spanyol donna vállán a majom, hogy annak rútságának tükrében jobban kitűnjön a hölgy szépsége ill. ne legyen feltűnő a hölgy csúnyasága. "

szólíthatlak a jövőben " fideszmajmá"-nak, lúzer?

inreallife 2012.12.02. 10:23:16

@It’s the economy, stupid: az volt az... :)

@hoplita: itt kezdte a vén majom:
torokgaborelemez.blog.hu/2012/11/02/hv_hatalmi_valasz/fullcommentlist/1#c18240316
ez volt a kezdődumája, erre ugrottam, majd ő elkezdte magát egyre mélyebbre ásni. érdekes látni, hogy mások szemét is csípte a vén komcsi... a végén már 100 milliós vagyonról hadovált... érdemes a keresésben (CTRL+F) beírni, hogy lenin, és úgy elolvasni, szórakoztató lesz, kapta az ívet a vén kecske... :)))

jjulie 2012.12.02. 10:41:31

@inreallife:

"Nos, mondjuk 40 év munkával sikerül összekuporgatnom néhány 100 milliót. Megsaccolom, hogy kb, 80 évesen fogom feldobni a bakancsot. szeretek pecázni. Bélyeget gyűjteni. Pillangókat kergetni (éjjel is).
Elosztom a hátralévőt és igen csak igyekeznem kell, ha el akarom cseszni az összekuporgatottat.

Mondj 1 logikus érvet, hogy 1 munkahelyen csesszem tovább a múlót, néhány seggfej társaságában.

Megőrültem? "

a hat és fél év külföldön, az az NDK lehetett?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.02. 11:16:07

@jjulie: gusztustalan 1 csótány vagy, nyomi.

jjulie 2012.12.02. 13:10:56

@Hepci:

mivelis rokonszenvezel hegyiember, fogyik az örökség?

ciki lesz ötven felett hozzászokni az elfáradással egybekötött koszolódáshoz alamizsnáért, aztán meg beállni a sorba a társadalmi hulladék újrahasznosításra gründolt pártiroda elé

bár nem tudhatom, hogy tudsz e valami fárasztó és koszosító kétkezit

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.02. 13:30:54

@jjulie: a zegyik fidoxista teniszhaverom éppen közmunkafelelős önkorminál.
Szólj, ha gondban vagy, nyomi!
Előtte persze meg kell venned az Egy Metszőolló egyik hiteles másolatát 800000 forintért, ezzel belépsz a Fenséges Szellentéseimet Kevergetők Körébe (FeSzeKK).
Innen már csak 1 lépés a közmunkaprogramba bejutás... ki kell nyalnod Méltóságos Seggemet...
A zélet kegyetlen.

jjulie 2012.12.02. 13:59:43

@Hepci:

ez milyen fajta teniszhaver, ez is mindig kikap azoktól akiknek csak jó keze meg lába van csak?

hát persze, a te haverod

szólj neki, hogy van eladó teniszlecke, ha elhozod őt is, adok neked kedvezményt, és ha előtte beküldöd végre a @hoplita: fideszmajmot a four seasonba és befizeti a porszívós tanfolyam díját, azért meg jutalékot kapsz(hozznon ajándékba egy gyémántberakásos metszőollót bizonyítékul, csak akkor jár a jutalékod)

aszekelyek 2012.12.02. 15:06:42

@inreallife: mondta nekem a padlássöprésről egy illető, hogy ahhoz, hogy legyen, valakitől el kell venni , nyikhajkám.....
A vita csak azon van , hogy kiktől. Azoktól-e akik a bajt, a pénzügyi világban és a mi hazánkban is okozták , vagy a nyugdíjasoktól.

Most mesélj a pénzügyi szektor áldásairól, hatalmas jótéteményeiről és értékesebb , már letett és bizonyított működéséről....

Mennyivel jobb is volt a finánctőke összes viselt dolga , az emberiség számára minden másnál...

aszekelyek 2012.12.02. 15:16:42

@inreallife: napokig nem vagyok itt de akkor se tudsz elfelejteni...... A pajtát szétrugni sokkal könnyebb, mint felépíteniújra. A szétrugásra volt ugye nyúcév,... most meg két ébv ellenszélben. Azok, akik szétrombolták az oktatást is, sok más mellett, azok persze, hogy nem akarják. Az túlzás, mint nálad az agyakori, hogy senki nem akarna változtatni. Pld a pedagógusok öregnénéje is követelőzik, meg menfrei úr is,... amit eddig nem tettek.... :)Meg huhognak is. Merazolyanjóvolt, amit ők eddig csináltak.... a csúnyafidesz előtt. Ott bezzeg nem követelőztek. Bajnaitól sem. Van mit javítani az oktatáson is de nem baltával. A nyugdíjasokon sem.

aszekelyek 2012.12.02. 15:21:51

@Akitlosz: ilyet Bogár professzor sem írt soha , megjegyzem.

Stupid technikája , megfigyelésem szerint , valami ostobasággá átszerkeszteni valaki magvas mondandóját és azon csúfolódni , terelés céljából. Ezt sem látom másnak.

Olvasok most egy Pléh Csaba szakkönyvet is:) ....

Véletlenül erről is van szó benne... :) Meg sok másról is. A trágárságról is , hogyne.

aszekelyek 2012.12.02. 15:28:56

@inreallife: egyszer írhatnál számokat is, mert ez így levegőbe vagdalkozás.

Netto MEnnyi És netto nominál mennyi? És az mitől is melkedik?

@márta)):

Tedd már meg, hogy szólsz nekik, hogy már baromi régen szétszakadt az , nem hogy nem tudja megakadályozni azt , jövő időben.

@6.Lenin: nyilván azok közé sorolhatjuk, akik szerint úgy kell országot vezetni, mintha az egy cég lenne. NA kik is ők?

aszekelyek 2012.12.02. 15:34:00

@A pöttyös az igazi dbeata: Állandóan kifelé mutogató atv, baloldal, az meg oké...., nem? Most beszél Rogán... majd folytatom ...

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 15:43:43

@aszekelyek:
" ilyet Bogár professzor sem írt soha"

Naná, hogy nem. Azért ő közgazdász. :DD

"Stupid technikája , megfigyelésem szerint , valami ostobasággá átszerkeszteni valaki magvas mondandóját és azon csúfolódni , terelés céljából."

Hol itt a magvas mondanivaló? Alapvető fogalmak értelmezésével vannak gondjai.
Átszerkesztem?? HAZUGSÁG, nem szerkesztem semmivé, tisztességes módon, klasszikust ugyebár szó szerint, idézőjelek között ctrl+c, ctrl+v idemásolom, önmagáért beszél.

Pléh Csaba: nem tudom milyen könyvét olvasod, ír ő nem szakemberek számára is, aztán van olyan, hogy a szakkönyv elolvasása többet árt, mint használ. Biztos találkoztál azzal az effektussal, hogy az orvosi könyvek olvasói sorra felismerni vélik magukon a betegségek tüneteit: nem mindegy milyen előképzettséggel olvas valaki egy munkát.

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 15:46:04

@aszekelyek:
"akik szerint úgy kell országot vezetni, mintha az egy cég lenne. NA kik is ők?"

Rákérdezhetek? Simicskáék?

aszekelyek 2012.12.02. 15:48:10

@inreallife: kifelejtetted , hogy nagyon szerény is vagy , távol áll tőled pl az önfényezés .

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 15:48:16

@aszekelyek:
"Van mit javítani az oktatáson is de nem baltával."

Akkor szólj a kúrmánynak: nem csak baltával, de bekötött szemmel csapkolódnak.

aszekelyek 2012.12.02. 15:51:54

@It’s the economy, stupid: nem nyert , ezt kókdt mondat .. ferink miniszterelnöksége idején. Amire a határozott nemet mondta a választók tömege. Együtt.

aszekelyek 2012.12.02. 16:00:46

@It’s the economy, stupid: Azt hiszem, nagy pénzek és nagyon jól informáltság kell ahhoz, hogy valamit felfuttassanak, majd bedöntsenek. A baj, hogy ez a mi kedves szocikok féle szagértők kormányainak sora , szdsz inkl. arra panaszkodik , hogy jaj , mert ők mindent jól csináltak de gy éjjel beszökött támadás érte a forintot, más baj nem is volt és ők aztán semmiről nem tehetnek. :) Gondolom ennek a bekajálásához is kell , hogy semmi fogalma se legyen a szöveg célcsoportjának , semmiről , amit te a pénzvilágról tőzsdéről szorgalmasan megtanultál.

Asszem külön kérdeztem , hogy mitől volt a kereslet eltűnése és volt-e tőzsdekrach is. :) Annak következménye lehet sztem a kereslet visszaesése. Tovább dől a dominó, mint a mostani válságban is, átjött európai színtérre , elég hamar .

aszekelyek 2012.12.02. 16:03:10

@It’s the economy, stupid: de , figyeltem. Vannak , akik pampognak , mint írod , nekik kell róla előzetes kontroll alkotmánybírósági döntés. Megkapják.

aszekelyek 2012.12.02. 16:05:48

@nyünyüge: már miért ne kritizálhatnám azt szabadon ? cenzúráznád a véleményemet ? Gratulálok!

aszekelyek 2012.12.02. 16:17:14

@It’s the economy, stupid:
el nem hiszed , azt is kapisgálom , hogy kik és mekkora pénzzel , kiterjedt téves információkkal manipulálva , hogyan manipulálhatják azokat a folyamatokat.
Elméletileg is elképzelhető , anélkül , hogy hallgatnám a diskurzusaikat :)
Mindössze érdekek végiggondolására képesnek kell hozzá lenni. Meg eléggé nem naivnak.

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 16:22:27

@aszekelyek:
"Asszem külön kérdeztem , hogy mitől volt a kereslet eltűnése és volt-e tőzsdekrach is. :) Annak következménye lehet sztem a kereslet visszaesése."

NEM. Elég hosszan válaszoltam erre is, mijafaxé nem olvasod el?Nem fogom ismételgetni magam, mint pityuka.

" A baj, hogy ez a mi kedves szocikok féle szagértők kormányainak sora , szdsz inkl. arra panaszkodik , hogy jaj , mert ők mindent jól csináltak de gy éjjel beszökött támadás érte a forintot, "

Na látom, bebasztál: a forintot a te kúrmányod szerint érte folyamatos támadás.

"nekik kell róla előzetes kontroll alkotmánybírósági döntés. Megkapják."

Mondom, hogy orbán nyilatkozta, a lényegről nem lesz kontroll, hiszen benne van a kotmányban. Mintha csak úgy belefújta volna a szél, nem pedig ők rakták volna bele. :(

aszekelyek 2012.12.02. 16:26:07

@A pöttyös az igazi dbeata: csak nyugodtan. ha nem akarsz beszélgetni , akkor nem akarsz. Óva intelek , hogy nehogy csalódj majd. Senki nem ígérte, hogy úgy fogjuk tudni kifizetni azt a kölcsönt, hogy semmit nem is érez belőle majd senki. Azt értem, hogy nagy az igény, mindig is az volt , hogy a szomszédot , a másikat szorítsa csak minden.

aszekelyek 2012.12.02. 16:29:06

@It’s the economy, stupid: pontosan mit is csapkolódnak rata? lesz valami bére is nekik? A terhek hátukra rakásán kívül, ha minden jól megy? Mondjuk nem vettem észre, hogy nagyon dolgoznának azon , hogy minőséget javítsák a tanításban , inkább mennyiségi kérdések vannak topon.

aszekelyek 2012.12.02. 16:31:19

@A pöttyös az igazi dbeata: más eredmény és tevékenység következett a két interpretálásból , azt esetleg ne téveszd szem elől. Ha már úgyis az a problémád.

Előző rezsimmel minden oké volt?

aszekelyek 2012.12.02. 16:39:46

@inreallife: még jó, hogy egyedül megdöntötted a diktatúrát is , hazaküldted az oroszokat
- mert már ott tartasz az önfényezésben , hogy az elődeid soha , semmit ezen a világon nem produkáltak , csak te. Hamarosan maga leszel a Teremtő.

@It’s the economy, stupid: Mindenkori kormány joga volt csak éppen töketlenkedtek , nem bírtak megegyezni az új alkotmányban. Biztosan az is a zorbánördögék bűne.... Egyébként pedig amiről lesz normakontroll, az nyilván az a részletes, amivel bajolnak, hogy hátha valamit el tudnak érni vele a tömegnél.

Elolvastam amit írtál de azt nem tudom akceptálni, ezért kérdeztem, hogy pontosan mi okozhatta a kereslet visszaesését. Ha nem az elvesztett tőzsdepénz. Az nem napfelkelte, vagy napnyugta , természeti jelenség. De hová lesz a pénz, amikor jön a krach? pl erről írhatnál valamit. Mondjuk a '29-es idejéről.

aszekelyek 2012.12.02. 16:54:52

@tölgyes: @márta)): csak egy kérdésem van , hogy kötelező-e felvenni hitelt , ha nem feltétlenül vagyunk rászorulva? Miért?

Melyik mostanában hitelt felvevő országban történt az , hogy az a hitel a szegényeknek javította az életét ?
Mert sugallni sugallja kedves , hogy úgy lenne , mások is de ezt semmilyen tény nem támasztja alá.

Sem magyarországi , amikor gyurcsány-bajnai kormányok felhasználták a hitelt , sem más esetekben , pld bokros idején , amikor fel sem használták de valami borzalom elszegényítés ment végbe. A bankok meg nagyon nagy lakossági pénzhez és konszolidációs pénzhez fértek hozzá , amik azelőtt nem voltak a szegények életének részei. Pld a kevés kis bérükből , a bankszámlára vagy hozzáférésre kellett költeniük, ha nem akartak is. Meg az adóikból is a bankok részesültek.

Nos , hol javította az életét a szegényeknek , vagy valakikét a pénzügyi szektoron kívül az IMF hitel felvétele ? Mikor?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 16:58:48

@inreallife:

Akkor őrizd a vagyonodat értékálló tiszta vízben!

Agyas ötlet.

Azokra a feladatokra amelyekre az ember a pénzt feltalálta a mai napig az arany felel meg a leginkább.

Nem az arany értéke változik, hanem a dolláré.

Szinte össze sem hasonlítható a két deviza értékállósága közötti különbség.
Nem egy súlycsoport.
Nagyon nem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:03:40

@inreallife:

Elvileg egyetértek, gyakorlatilag már az egyensúlyi költségvetéssel is elégedett lennék. Az is utópisztikusnak tűnik. Már olyan értelemben, hogy a politikusok megcsinálják.

Pedig már "csak" olyan 840 milliárd forintos "kiigazítás" kellene az egyensúlyi költségvetéshez.

Ezt nem lehetetlen megcsinálni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:08:35

@tölgyes:

A dollár nem tudja ezt a szerepet betölteni, csak élősködnek az amerikaiak a világon a dollárjukkal.

Mivel a dollár a világ első számű tartalékvalutája, így amikor azt rontja folyamatosan a FED - havonta 40 milliárd semmiből teremtett fedezetlen dollárt zúdítanak a világra - akkor azzal nem csupán az amerikaiakkal szúrnak ki, de az egész világgal.

Ez teremtett volna rendkívüli lehetőséget az euró számára, hogy átvegye a dollár szerepét, de ebből nem lesz semmi, mert nem akarják az európaik sem, hogy az euró, erős pénz legyen. Nem véletlenül győzködik az amerikaik Európát, hogy rontsák az eurót.
Ez amerikai érdek is.

Jelenleg nincsen egyetlen igazán megbízható valuta sem a világon, ezért éli reneszánszát az arany 2008. óta.

aszekelyek 2012.12.02. 17:11:44

@tölgyes: Aháááá! ez a trend akkor, mert bajnai beszédében is felleltem elemeket.., amivek a hívőket óhajtaná beterelni... Mondjuk ferink előállhatott volna ezzel direktben is, mivel két évig papnak készült . Sztem még ettől is több lkett volna támogatója. Későn jöttek rá. Péterrel sok volt a baj, egyébként is... Mielőtt a kakas megszólal, háromszor tagadsz meg engem. .... és lőn. Simán kinézem bajnaiékból, hogy a 700-as klub móccerével gyűjtik majd a választóikat , a hiányosan ismerőit a kereszténységnek és felhasználják őket .
Miközben beszélt bajnai , meg is jegyeztem a férjemnek , itt írogatva , őtcsak hallgattam , hogy hű de klerikális ma! :))) engem.... :)))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:14:08

@A pöttyös az igazi dbeata:

Nem feltételezés. Tényállás.

A törvénybe azt írják, hogy
"Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása."
de aztán folyamatosan arra akarják rávenni a Nemzeti Bankot, hogy ne ezt a célt kövesse, hanem a kormány gazdaságpolitikáját segítse, azaz rontsa a pénzt.

A kormány gazdaságpolitikájának MNB általi támogatása magyarra lefordítva ugyanis azt jelenti, hogy hagyja magasabbra kúszni az inflációt, ezáltal teremtsen többletbevételeket a kormánynak, amiből aztán az finanszírozhatja a "gazdaságpolitikáját".

aszekelyek 2012.12.02. 17:16:19

@aszekelyek: Azt nem vitatom, hogy azok az importvámok is közrejátszottak de európai színtéren sem volt kereslet. Amit azzal szoktal elintézni, hogy nem tudott felállni a vereség után Németország. No és a többi? Hol volt kereslet és hol nem? Az európai tőzsdékre hogyan hatott az , ami amerikai földrészen történt? Valahogy nehéz elhinni, hogy teljesen független volt egymástól az a két dolog. Inkább hólabda szerű, lavina szerű eseménysorra gondolok.... Pontosan mit nem állítottak helyre a világkereskedelemben és csak azzal az egy importvámmal meg tudták oldani? Háááát ...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:21:39

@livengood:

Azt tippelem, hogy a Jobbik támogatottsága ezek után növekedni fog, mégpedig elsősorban a Fidesz rovására.

Remek húzás volt, hogy a Fideszt a bolsevista táborba kényszerítették.

Egy pillanatra megakadtam az Echo tévén kapcsolgatás közben, s éppen azon keseregtek a legolcsóbb műsorokat készítő tévénél az asztalnál összegyűlt Fidesz hívek, hogy a Jobbik ezzel a lépésével az MSZP, Bajnai, és a szemkilövető Gyurcsány táborába löki őket.

Egyszerűen már sajnos hiteltelen a Fidesztől minden kommunistákkal szembeni megnyilatkozás, mert tenni nem tettek semmit, sőt leplezik őket - lásd ügynöktörvény -, s együttműködnek velük.

Bár szerintem a Jobbik nem így tervezte, de ha ügyesek, akkor nem rosszul, hanem előnyösen jöhetnek ki belőle.

A képviselőjük szerencsétlenül fogalmazott, de amúgy a felvetett kérdés jogos.

Közérdeklődésre számot tartó adat, hogy a képviselőink milyen állampolgárok.
Főleg amikor sima mezei magyar közkatona is már csak olyan ember lehet, aki kizárólag csak magyar állampolgár.

aszekelyek 2012.12.02. 17:25:36

@márta)): megy rémhírterjesztés ezrrel, látom.
@Akitlosz: még azt is elkéne magyarázni neki, hogy az 5 %-os áfa emelés viszont nem akadályozta meg őket abban, hogy annak ellenére is olyan rosszul gazdálkodjanak , amilyen rosszul csinálták. Részeg matróz módjára szórva a pénzt. id. Angela Merkel. VAlahogy úgy lehetet az , pedig. A magyon magasan tartott kamatok is, hogyne.... Ugyanakkor , ami vélem elvitte annak az áfa hozadéknak jó részét.

Úgy vélem, sokan nem fogják fel, hogy amit abankok a tárgyévben befizetnek, nyereségük után, az van és abból lehet finanszírozni. HA csak abból tudnánk finanszírozni, amit a lakosság fizet, akkor már régen jobban eladósodott, IMF emlőn csüggők lennénk, mondjuk ha nem ez a kormány van és a szegényeink sokkal többen és szegényebbek lennének.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:28:24

@aszekelyek:

A pénzügyi világrendre a legnagyobb befolyása a FED-nek van, úgyhogy az amerikaiaknak kellene először akarni változtatni a helyzeten.
Kennedy volt az utolsó aki, akart volna, de őt gyorsan lelőtték.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:34:50

@It’s the economy, stupid:

Barátocskád ám neked az, akinek két anyja van stupidocskám!

Ha ennyire nem vagy képes érdemben hozzászólni, akkor minek erőlteted?

zsüli szintű troll vagy csupán?
Akkor megspórolhatnánk egy halom időt egymásnak, ha békén hagynánk egymást.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 17:40:17

@aszekelyek:

Csupán a 2006-os választás miatt csökkentették az ÁFÁ-t 20%-ra, és azért találták ki az ötéves adócsökkentési programot is.

Egy másodpercig nem volt a szándékukban betartani.
Ezek a lépések csupán a "trükkök százai" stratégia részei voltak.

Úgyhogy a választás után visszatették az ÁFÁ-t a korábbi szintre.

aszekelyek 2012.12.02. 17:49:43

@nyünyüge: nekem az mondta, aki nem akarja itt a hatalmat, hanem ott él... hogy számos országról is tudja, hogy másutt is van. Nem is egyforma részletekkel. nekem az hitelesebb, ha nem veszed zokon. Mondtam neki , hogy nézze végig, hogy kiderüljön, mi végre is mondja, amit mond karácsony. Aztán egy ponton azt mondta , kiderült most már. Szavazatot akar ezzel szerezni ,látja. mivel huszon éve ő ott szavaz, figyeli a politikai eseményeket, nem olyan érdekelt, aki ezt-azt elken, elhallgat, elferdít. Nincs érdekelve benne.

Nem csak tőle tudom és még sokan , hogy számos európai országban élő gyakorlat a regisztráció és csak azt tudják ellene felhozni , amit karácsony és azt , hogy nem tetszik nekik , ami ugye nem releváns ellenvélemény. Mer mér kell. meg blah, blah.... A megnövekedett létszámna a kinn dolgozóknak 2004 óta is egy indok, hogy erősítsék a lehetőséget és azt, hogy egységes magyar regisztert, állampolgárokét, kik szavazó joggal bírnak , felállítsák. Ilyen nem volt , nincs. Vélelmezem , hogy ez meghaladja majd azt a számot, amit ma a népességről tudunk az anyaországiakról. :) Kiderülhet belőle egy szám, mennyien is hagyták el kényszerűségből az országot 2002 óta , hogy másutt próbáljanak megélni. Az is kiderül , hogy kiknek nem kellett sehová menniük , mert bizony ők le voltak szépen kötve , jó sarzsival és eszükbe nem volt ennél jobb , mert nekik ennél jobb sosem lenne sehol.
Mondjuk ma nem olyan jó itt nekik , mert kicsúszott alóluk a tuti.

Nagy ováció pedig nem fogadta sem Kanadában , sem Svédországban nagyon a politikai menekült dumákat.

aszekelyek 2012.12.02. 17:56:45

@márta)): így a legkönnyebb, valóban...@Akitlosz: igen, az adócsökkentés kormánya.... én is tudom de sztem az alatt a néhány hónap alatt sem volt komoly pozitív hozadéka annak a büdzsébe. Ami befolyik, az rögtön kifolyik ment tovább....

aszekelyek 2012.12.02. 18:00:54

@Akitlosz: de ez nem megfélelmlítés, áhh... No de milyen jó kis sztorit kerekítettek L.H . Oswald köré. Mondjuk motivációval nem találkoztam. benne. :) Viszonylag ritka pedig az olyan gyilkosság. Kivéve , ha felbujtó van és gyengeelméjű az elkövető.

aszekelyek 2012.12.02. 18:12:03

@It’s the economy, stupid: na ez szép, azért orbánt anyázni, mert aki akart első diplomához juthatott, ha valóban elérte a teljesítmény elvárt szintjét. Állami költségen. Aki nem, az fizetősben nyomhatta. Ezzel szemben utána az államot jól ki zsigerelve, sok használhatatlant képezve de ezért a sok zsét felmarkolva az államtól, be karták vezetni a mindenki fizet rendszert, mosttól, nyilván, akikat ki akartak képezni állami pénzen, már megvoltak . Más oka nemigen lehetett.

Mindenből a jót maguknak kkiszedték. Az utánpótlásikat, második generációjukat is kitaníttaták adóinkból. Azután már fizessen, aki nem tud is. Majd ez lesz, az lesz... bla,bla... Elmondom, hogy a Siegeni egyetemen fél év után jut hozzá egy diák a BAFÖG-diákhitel összegéhez , addig neki kell fedeznie mindent , ha nem tudja ,szevasz... de legalább kap valami munkát, gályát persze.. hogy jövedelemre tudjon szert tenni. -szülőket is kötelezhetik- , plusz csak két évvel az elhelyezkedés után , moratórium után kell törleszteni kezdeni azt. :)

Ma írja egy ismerősöm , aki állásokat ajánl a facebookon , hogy azzal végződnek rendesen a hirdetések , hogy nappali tagozatos egyetemi hallgatókat várnak...

márta)) 2012.12.02. 18:12:16

@aszekelyek:
Mi a problémája, már megint? Talán rosszat álmodott?!

Milyen hitelt használt fel a Bajnai? Árulja már el nekem. Azt a hitelt? amiből megvásárolta a kormány a MOL. csomagot?? (a jelenlegi kormány). Esetleg EON-t)??
Miről tetszik már megint firkálgatni??
Nagyon igaza van. A szegények helyzete, a szegénység nem javult, hanem romlott. Hála a Matolcsy-féle gazdaságpolitikának (többek között)

nyünyüge 2012.12.02. 18:20:29

@aszekelyek:
Na ez egy új szempont: hogy most meg azért kell a regisztrálás, hogy megtudjuk, hány magyar állampolgár dolgozik-él külföldön? (aki egyébként a népességnyilvántartásban jelen van! - mert valahogyan azért csak le kell majd csekkolni a regisztrálót, nem?)

És ha 2014-ben nem óhajt szavazni, akkor nem is számít majd ebben a "felmérésben"?

Mit nem mondasz!?!

(Németországban is kell regisztrálni, írtad a jómúltkor.
Azt explicite cáfolom, erre szétkened az állításodat "számos" európai országra. Ügyes:(. Maradjunk annyiban, hogy számos országban van, még számosabban meg nincs regisztráció Európában. )

márta)) 2012.12.02. 18:20:37

hetivalasz.hu/itthon/holgyeim-es-uraim-magyarorszag-megvedi-polgarait-57907

A három politikus közül Bajnai kapta legtöbb tapsot"

Vagyis) Tüntetés a Kossuth téren.

Illlyen ez.
:)

márta)) 2012.12.02. 18:25:23

@aszekelyek:

Csak önnek külön, megismétlem, vagyis kiemelem a cikkből)

Gondolatát így folytatta: „ma nem az egymásra mutogatás ideje van, ma a gyűlölet elleni összefogás ideje van. A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal. Magyarok vagyunk!

Megvédjük egymást, és nem félünk! "

:(

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 18:28:24

@aszekelyek:
"hogy pontosan mi okozhatta a kereslet visszaesését."

Bakker, a dallamát leírtam, szájbarágósabban kell???

Az I. vh után az antant az usákoknak lógott hihetetlen összegekkel, ennek visszafizetését úgy képzelték, hogy a legyőzöttek nyakába jó nagy jóvátételt varrnak. A setét franciák kapzsi+revansista elgondolásból úgy akarták ezt a jóvátételt megkapni a németektől, hogy azt csinálták velük, mint velünk a kisantant: gyakorlatilag gazdasági embargó alatt álltunk, de fizessünk. Mikor a németek erre képtelenek voltak, francok elfoglalták a Ruhr-vidéket; ettől a németek persze még kevésbé fizettek.

Közben a ruszkiknál beért a noszf, erre őket is kizárták a világ kereskedelmi életéből.
22-ben kínjukban a németek meg a ruszkik kereskedelmi egyezményt kötöttek (rapalloi egy.), legalább egy külkapcsolatuk legyen, erre beszart az antant, ekkor hívták össze a genovai világgazd. konferenciát. Mivel az amik rájöttek, hogy így az életben nem kapják vissza a lóvéjukat, jött a dawes-terv: usa hitelezett európának, hogy az abból beruházzon, amiből aztán a régi hitelt törleszti, amit utána az usa megint odaad neki hitelként stb., körbe-karikába, értelmetlen, és csak az usa-nak jövedelmező körforgásban.

Hogy ehhez legyen induló összeg, Hoover visszafogta az otthoni hitelezést az usa-ban, csak ott már akkor is hitelre vásárolták a tartós fogy. cikkeket, hanyatt esett a fogyasztás, erre Hoover adót emelt, az adóemelés elvitte a fogyasztók szabad lóvéját, lecsökkentek a megtakarítások a bankban, ettől visszaesett a hitelezés még jobban és még jobban leesett a fogyasztás is, ekkor jött a termelés visszafogása, elbocsátások, a munkanélküliek se a meglevő hiteleiket nem tudták fizetni, se fogyasztani nem tudtak, újabb fogyasztáscsökkenés, und so weiter: spirál lefelé.

Közben 30-tól ugyanezek miatt a bankok is térdre estek, úgy, hogy a fedral reserve a világ legnagyobb aranytartalékán csücsült, de nem lépett közbe, hogy hitellel megmentse a őket.

Közben Hoover megemelte az alapkamatot, erre a lóvé euróbából az usába áramlott, a pénzszűke miatt defláció alakult ki. Mikor térdig ért a szar, Hoover az amcsi piac „ védelmében” 50%-os vámtarifát vezetett be, ettől a világ kereskedelmi forgalma alsó hangon felére zuhant le, melynek következtében 1931-ben a megrendült európai gazdasági rendszer – élén a hitelek mintegy 40%-át kapó Németországgal – összeomlott.

A németeknek szép lassan leesett az aranytartaléka, de hülyén ragaszkodtak az aranypénzrendszerükhöz, így aztán nem volt miből segíteni a bankokat, azok is csődbe mentek.

Ennek a rettenetes katyvasznak a tanulságaiból próbált Keynes valami használható orvosságot kifőzni.

A tőzsdekrach közvetlen oka meg az volt, hogy a bankok váratlanul visszahívták a margin loan-okat, (tízszeres tőkeáttéttel vásárolt részvények ellenértéke), ezért az összeesküvés-elmélet hívők szerint szándékos volt az egész, Rockefeller, JP Morgan és Baruch nevezetű urak vezetése és gazdagodása mellett :S

aszekelyek 2012.12.02. 18:29:10

@It’s the economy, stupid: látod, azért nem tőzsdézek, amiért nem vonz a szerencsejáték sem. Amibe valakiknek ilyen belenyúlási jogosítványíuk és lehetőségeik vannak, az nekem nem elég biztonságos üzlet. A bankok is hiába kínálgatnak az alig duplája kamattal, amit eddig fizettem, ha dupla összeggel eladósodom de azonnal vissza is adom nekik, amivel eddig tartoztam. Mondom a NÉmetországi barátnőmnek, mikkel kínálgatnak... Na jaaa , és nevetett... hogy a hülyék a túloldalon laknak... :) Kockázatot csak mértékkel , nagyon kis mértékkel... Észnél kell lenni. Ahol pénzről van szó. Valahogy ki kéne verni nálunk a fejekből, hogy valaki jóságból ad hitelt és nem azért, hogy a lehető legnagyobb hasznot szerezze meg belőle. Először is, ne írjanak alá semmit, míg ügyvéd , jó , nem látta. Pl.

Mivel bankhitel szerződések tárgyában alulképzett a lakosság a köbön. Egyéb , ezzel közvetítőként fogalakozókról se tudnak semmit. Kiderült most a botrányos ügyletek feltárása során. Fogalmuk sincs , mit írtak alá és kinek. Nem egy esetben. A legszebb, hogy amikor már benne van valaki egy olyan hitel felvételében, amit nekem is kínáltak, akkor a végén, mindennek a végén, mikor zsebében érzi a pénzt már és mámoros tőle , akkor kérdezi meg az üzletkötő a telefonban , hogy biztosan minden kockázatot megértett és elemzett és jól végiggondolta , felelősen -e. Amikor már el van kábítva gyakorlatilag.

Lélektani pillanat, amikor már nem valószínű , hogy lefújja... , visszalép, elismeri , hogy nem elég megfontolt...

Direkt kértem másnapi visszahívást , hogy jól meg tárgyaljam a közös kasszán lévő házastársammal is. :) Nagy csalódást okoztam , amikor alapos átgondolás után köszönettel nem éltem a lehetőséggel , amit kínáltak. Karácsony előtt tarolhatnak sztem még mindig.

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 18:38:19

@aszekelyek:
"Melyik mostanában hitelt felvevő országban történt az , hogy az a hitel a szegényeknek javította az életét ? "

Mindegyikben: a koszos egyszobás albérletéből kéglibe költözhetett az 1,5 átlagos gyermekével. A törlesztési díj meg alacsonyabb volt, mint az egy szoba albérlet ára.

És akkor tedd fel a kérdést, miért magasabb a lakásbérlés ára, mint egy havi átlagfizetés.

aszekelyek 2012.12.02. 18:45:20

@márta)): lassan mondom, hogy értse , bár sztem csak teszi az értetlent - hogy arról van szó , amit ferink leköszönése után ,a
" mindenkinek fájni fog " intézkedések fejében hívhatott le Magyarország . Először ferink, ,aki eleinte állította , nem is használnak fel egy vasat sem.

Az nem csupán bajnai gonoszsága volt , hanem elvárása az IMF-EU kölcsönt nyújtóknak , hogy ha hozzá akarnak férni ahhoz , amit lehívtak akkor , azt kell érte végrehajtaniuk. A mindenkinek fájni fog intézkedéseket , by bajnai.

Velem ne vitatkozzon , hanem tegye azt prof. Csaba Lászlóval , aki a minap tájékoztatta a nagyérdeműt világosan arról , hogy a hitel lehívásakor , lehetnek ilyen feltételei az IMF-EU kölcsönt nyújtóknak. Amiért is nem feltétlenül támogatja a hitel felvételét tőlük most. Kicsit ért hozzá:) Mik is a játékszabályok azokban a klubokban. Ez a teljesen kibontott igazság. :)

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 18:47:05

@aszekelyek:
"Kiderült most a botrányos ügyletek feltárása során. "

A botrányos ügyek lehetséges volta nem a lakosság tudatlanságának következménye, hanem az elégtelen szabályozásnak. Ebben pl. tök igaza van Rónának: egyetlen másik országban nincs olyan, hogy a ptk alól kibújik egy gazdasági társaság (bank). Ez, érdekes módon a mai napig nincs rendbehozva. Miért??

Az usákok a 29-es tőzsdekrachból tanulva a világ legszigorúbb szabályozását hozták össze, a barom Reagan cseszte szét a deregulációs ügyködésével, amivel egyenesen megágyazott a 2008-as pü válságnak. Ha ő nincs, nem lettek volna "derivatívák" se.

aszekelyek 2012.12.02. 18:51:05

@nyünyüge: ha egyszer már felvették , értelmesen fel is lehet használni. Nekem ez ellen nincs kifogásom. Az ellen lenne , ha úgy , mint a görögöknél , másutt is , bankok számára vennék fel. Meg ahogy az elején a felvevőik. Az ellen is lenne , ha nem arra használnák , ami bevételt hozhat az államkasszának. Abból elég volt, hogy minden közművet elprivatizáltak , bevételestől az állam elől. A terheket meg rá hagyták az államra , vagyis a szegényekre , középosztályra. Cipelje az. Tovarisi, konyec zabraty!

aszekelyek 2012.12.02. 18:54:50

@A pöttyös az igazi dbeata: érdelne , hogy az ellenzék hogyan fizette volna vissza ezt a nagy kölcsön terhet úgy , hogy ne lenne megszorításra hasonlító sem. Sem újabb IMF kölcsön. Gyarapodna az állam bevétele , nem csökkenne...

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 18:57:40

@Akitlosz:
"Jelenleg nincsen egyetlen igazán megbízható valuta sem a világon, ezért éli reneszánszát az arany 2008. óta."

Most éppen annak nyomták fel az árát a pénzügyi körök, pont a hozzád hasonló együgyűek figyelmének elterelése érdekében, túlértékelt, ez ugyanolyan lufi, mint az it-részvények idején, ugyanúgy ki is fog lukadni, ugyanúgy nem te fogsz rajta keresni, hanem ők. Mert ők a csúcson eladnak.

aszekelyek 2012.12.02. 18:58:00

@A pöttyös az igazi dbeata: ne gondold édes Beám, hogy kevésbé uncsi, amit te írsz, mexorításról, meg nekem nem jóról. MAgyarországnak jó -e? Vagy lehetne ennél sokkal rosszabb is , ha mondjuk nőtt volna a kölcsön összege , % -ban az eladósodás...? Mondom, Magyarországnak.... Mindannyiunknak , együtt , nem jobb , hogy nincs több adósság? kérdezem... a görögök felé pillantgatva...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 18:58:59

@aszekelyek:

Mert igazából az nem volt cél.

Egyszerűen a 2006-os választás megnyerése volt a cél, ennek érdekében még bármiféle csalást megengedtek maguknak, beleértve a kamu törvények hozatalát is.

Ha a Fidesz nem 2011-ben, hanem 2014-ben vezette volna csak be az egy kulcsos adót, akkor már senki sem hitte volna el nekik, hogy komolyan gondolják, és nem csupán választási célból teszik.

Egy jó kormány mandátuma első évében teszi meg a komolyan gondolt lépéseit, s nem az utolsóban.

Azoknak Magyarországon már nem sokan hisznek.

aszekelyek 2012.12.02. 19:02:31

@It’s the economy, stupid: ezt látod én is realitásnak vélem. mindazonáltal papírpénzt sepertek már az utcán, ami semmit nem ért, de aranyat még tudtommal nem:)))

aszekelyek 2012.12.02. 19:05:06

@It’s the economy, stupid: csak a ragozás nem jó. Ez nem egy befejezett üzlet. :) a vett , magyarban bejezett múlt.

aszekelyek 2012.12.02. 19:11:15

@nyünyüge: akkor is azt írtam, hogy a barátnőm szerint is számos országban úgy van és ez műbalhé. Ez senkit nem korlátoz a szavazásban és nem kell a jogot visszaszereznie rá. :) ezt karácsony állította, ha érdekel. Nem kenek szét semmit , de te kiragadtad. Vissza lehet olvasni. Ajánlom figyelmedbe.
@Akitlosz: igen , ez így van szerintem is. nem tudod miből akartak mindenkinek PC-t adni különben? Ilyesmiket ígérgettek a szocik, ha jól emlékszem... :) Ingyen BKV-t... hasonló bornírtságokat.

aszekelyek 2012.12.02. 19:14:13

@It’s the economy, stupid: ebben nyilván igaza van Róna bácsinak. egy szó vitám nincs ebben vele. Azt hiszem, ha komolyan odavágnánk nekik, úgy kihúnák alólunk a talajt, hogy csak úgy nyekkennénk. Szerintem. A pénzurakra gondolok. :) Csak egyezkedésre van lehetőségünk.

aszekelyek 2012.12.02. 19:17:21

@nyünyüge: nem új szempont, már régen mondta pl Kósa. Meg én is. Ami a regisztrációt illeti, azt nem írtam, hogy mire mondta , hogy ez se így van, az se úgy van... előzőben sem. pld arra mondta, hogy valakit korlátozna, vagy csorbítaná a szavazáshoz való jogát... Ezeket szokták állítanbi, karácsony is. legújabban már vissza kell szerezniük szegényeknek.

aszekelyek 2012.12.02. 19:21:09

@aszekelyek: hoplita bosszantására még megírom , hogy az izraeli rokonság tagjaitól kivétel nélkül aranyat kaptam ajándékba. Kisebb értékű ékszerek formájában. Ők azt tapasztalataik alapján nyilván , világvégéig érvényes értéknek tartják. Olyan amerikai úrtól is, aki ottani arany szakmában dolgozott. RIP. Mind túlélők voltak.

aszekelyek 2012.12.02. 19:23:19

@It’s the economy, stupid: demokrata vonás nem? Van véleményünk róla. -nem hallgatjuk agyon őt. :)

hoplita 2012.12.02. 19:23:48

@jjulie:
Nem, faszfej.
Meglehetősen korrekt pénzért dolgozok egy régi ismerősöm cégénél, amolyan csoportvezetői állásban.
Sosem szégyelltem a munkát, el is tudom végezni és mellette egy saját üzletet is nyélbe ütöttem.

Te meg baszd ki anyádból a fodorhájat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.02. 19:30:37

@It’s the economy, stupid:

Nem mintha a te stupid agyad elég lenne a felfogásához, csak az olvasóknak mondom, hogy aranylufit nem lehet fújni. Éppen ezért cserélték le az arany(fedezetű) pénzt elektronikus számlapénzre, ami mögé semmiféle érték, fedezet nem kell.

Aranyat nem lehet a semmiből fújni, míg részvényárfolyamokat igen. Az valóban lufi, ahogyan a hitelpénz is lufi, és a pénzrontás is lufi.

Az arany viszont arany és érték marad, soha nem pukkad ki, s még a rozsda sem eszi meg.

Teljességgel lehetetlen, hogy az arany "ára" mai amerikai dollárban kifejezve visszatérjen az eredeti 25 dollár körüli szintre.

Ahhoz legalább egy évszázadig tartó pénz javításra lenne szükség, viszont a politikusok félnek a deflációtól, mint a tűztől, jobban szeretik rontani a pénzt, bár defláció még soha válságot nem okozott a világtörténelemben, ellentétben az inflációval.

Te miért akarsz énvelem erről, vagy bármiről is itt beszélgetni stupid?

jjulie 2012.12.02. 19:32:50

@hoplita:

namost akkor panaszkodsz hogy az otthonodtól távol napi 12 órát hegesztesz egy siló belsejében és utána se kedved, se neted, vagy mostmár ez dicsőséges hőstett?

de mindegyis hogy mikor minek állítod be a szopást amit művelsz,amúgy a csoportvezető az aki tud hegeszteni, a csoport meg akik cipekednek?

nyitott könyv vagy jobbikfertőzött fideszmajma

hoplita 2012.12.02. 19:35:51

@Hepci:
Uggyan...felénk azt mongyák, hadd beszéljen, nem tuggya meddig él.
Nagy valószínűséggel lehugyozom még a sírját...

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 19:36:16

@aszekelyek:
"papírpénzt sepertek már az utcán, ami semmit nem ért, de aranyat még tudtommal nem:)))"

Haha, jó érv lenne, de én meg láttam olyan aranytömböt, ami belül wolframból volt, mert annak az anyagsűrűsége megegyezik az aranyéval. Hogy a tisztasági gondokat már ne is emlíccsem, sajnos réz is van elegendő.

Ha felborul a rend, baszhatod az egészet, még agyon is vernek az aranyoddal, elérni meg nem fogsz azzal se semmit. Nem láttad az eldorádot?

Ezek a dolgok mind addig érnek valamit, amíg a mostani rendszer áll.
Egyébként a 29-es válsághoz még annyit: aki nem a 29-es csúcsárakon vásárolt, hanem pár évvel előtte alacsonyabb áron, az bizony még így is keresett az ügyön, feltéve, hogy nem dobta kukába a részvényeit, mert ilyen is volt...
1934 és 54 között nem kevesebb, mint 10-szeresére ment fel a részvényindex. Ezt az arany se sűrűn produkálta eddig.

jjulie 2012.12.02. 19:38:36

@Akitlosz:

igazad van alekosz, nem érdemelsz beszélgetést, többek között ezért nem megy a blogodra a kutya sem

megint betett a szolgálatvezető vasárnap estére a portásfülkébe?

jjulie 2012.12.02. 19:58:29

@hoplita:

hahaha nagypofa, ébren álmodsz, nembaj, a villamos is alszik már, és a remiz hal meg utoljára

a lúzer meg a pokolban is lúzer, hátmég a kunkibucban

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 20:02:14

@Akitlosz:
"Teljességgel lehetetlen, hogy az arany "ára" mai amerikai dollárban kifejezve visszatérjen az eredeti 25 dollár körüli szintre."

Monnyuk az eredeti csak 20 dolcsi volt, de mindegy. :D
És akkor mondok neked egy döbbenetes dolgot:
1933 április 5-én usa-ban AZ ARANY ÁRA 15 US$-RA ESETT!!!!

Tudod miért, öcsike? Roosevelt hozott egy elnöki rendeletet
(The Gold Confiscation, Presidential Executive Order 6102, April 5, 1933), amelyben elrendelte, hogy minden cég és magánszemély 15 dolcsi kártalanítás ellenében KÖTELES BESZOLGÁLTATNI AZ ARANYAIT, meg még tudod mit? AZ EZÜSTÖT IS!!!!

Aki nem teszi meg:
"Whoever willfully violates any provision of this Executive Order or these regulation or of any rule, regulation or license issued there under may be fined not more than $10,000, or,if a natural person may be imprisoned for not more than ten years or both; and any officer, director, or agent of any corporation who knowingly participates in any such violation may be punished by a like fine, imprisonment, or both."

No, mivel gondolom nem érted, interpretálom: 10 év sitt, vagy 10 rugó bünti, vagy mindkettő, ha nem adod le. És 15 dolcsit adtak, tökmindegy mennyiért vette valaki. No, erre varrjál gombot, barátocskám. Ennyit ér a szar aranyad, ha télleg gebasz van.
Ja, és tudod-e meddig volt ez így? 1974-ig, bakker. Ez mekkora inflációnak felel meg? :DDD

Részvény-beszolgáltatásról még nem hallottam, de ki tuggya.
Nem tucc te semmit, ülj le fijam.

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 20:18:14

@Akitlosz:
"Te miért akarsz énvelem erről, vagy bármiről is itt beszélgetni stupid?"

Beszélgetni??? Ki beszélget itt: beszélgetésnél reflektálnak a másik beírására, te stupidozol és fújod a "bogaras" zőccségeidet, de asse nem stimmel, még székelyék is szólt, hogy ilyen vadat még bogár bácsi se mondott. Mivel más nincs a buksidban, csak ezt a rizsát tudod állandóan előhívni, ismételgeted a sületlenségeket, erre mondják, hogy "Cave hominem unius libri", óvakodj az egy könyves csávóktól; neked csak ez a bogár-könyved van meg...
Te ragaszkodsz hozzá, hogy hülyét csinálj magadból, én nem foglak megakadályozni, sőt, segítek. :DD

nyünyüge 2012.12.02. 20:35:15

@aszekelyek: pontosan azt írtad ebben a hozzászólásban, hogy Németországban van regisztráció. B.. most meg lazán letagadod...

It’s the economy, stupid 2012.12.02. 20:53:45

@Akitlosz:
"Aranyat nem lehet a semmiből fújni, míg részvényárfolyamokat igen."

Az aranynak is van árfolyama, méghozzá az árutőzsdén, ha nem vennéd észre. Tudod, kereslet-kínálat.

www.arany-arfolyam.hu/grafikonok.html
Nov 30-án napon belül 1708 és 1730 között ingadozott.

Nemrég Svájc mintegy 1500 tonna aranytól vált meg, fokozatosan, évek alatt adta el, hogy ne döntse be a piacot, ugyanakkor több mint tíz százalékkal növelte aranytartalékát Oroszország; Kína és Hong Kong hegyekben vásárol, ezek meg felfelé húzzák az árat.

India meg adóztatja az aranyimportot: "Az arany behozatalának ugrásszerű növekedése vezetett Indiában a fizetési mérleg hiányához, ezért a pénzügyminiszter bejelentése szerint tovább emelik az aranyimportra kivetett adóterhelést."
Csak hogy az ottani alekoszok nyereségét kicsit lejjebb vegyék. :DD

dbeata 2012.12.03. 08:08:46

@aszekelyek: A spin doktorod most éppen a Balkánnal bratyizik, a többi Közép-Kelet európai országnak (amely felemelkedésének állítólag mi a részese vagyunk) már zsenánt a személye?
süti beállítások módosítása