Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
jan 11
16:00

Nem tartom okos ötletnek, ha akár hatásvadászat céljából, akár vágyvezérelt gondolkodás alapján olyasmit akarunk belelátni egy eseménybe, ami nincs, nem lehet benne. Nem hiszem, hogy helyesen mérték fel a decemberi diáktüntetések súlyát azok a megmondóemberek, akik jelentős politikai fordulatról, a kormányt elsöprő mozgalom kezdetéről beszéltek. Kétségtelen, hogy a Fidesz számára új minőséget jelentett és veszélyes helyzetet teremtett a korábban törzsbázisának számító fiatal generáció utcára vonulása, ráadásul olyan téma, a tandíj kapcsán, amely alkalmas lehet arra, hogy – a 2008-as népszavazás után - széles választói rétegek előtt kezdje ki a párt hitelességét. A decemberi diáktüntetések ennek ellenére, a dolog logikájából fakadóan nem lehettek alkalmasak arra, hogy valóra váltsák az ellenzék reményeit: helyettük, munkájukat megspórolva vigyék közelebb az országot a kormányváltáshoz. Ugyanakkor kiváló demonstrációt, esettanulmányt nyújtottak ahhoz, hogy megértsük: miért lehet mégis esélye a kormányváltásnak, milyen akut politikai problémákkal küzd a Fidesz-KDNP.

diakokkal.jpg

(Fotó: Facebook)

Legalább három szempontból is állatorvosi lónak tekintem a kormány viselkedését: a valóságérzékelés, a kommunikáció és a problémakezelés terén egyaránt hajmeresztő jeleket produkáltak ebben az ügyben a kormányzati szereplők. Fontos hangsúlyozni, hogy a három elem szorosan összefügg, egymásból következik. Hiába nyugtatja magát azzal a kormány, amivel általában a hatalmon lévők szokták, hogy tudniillik csak rosszul kommunikáltak: a kommunikáció problémája mindig válságtünet, a hibás, átgondolatlan politika elkerülhetetlen tartozéka. A jól politizálunk, de rosszul kommunikálunk szlogenje pedig nem más, mint a könnyű álom, az önfelmentés és önnyugtatás életveszélyes szere, amely valóban csak arra alkalmas, hogy elfedje a problémákat.

Ha rekonstruálni akarjuk a történteket, akkor az első hiba egyértelműen a politikai vakság volt, a valóságérzékelés hiánya. A kormány elhitte, hogy a sokat hangoztatott önfenntartó felsőoktatás komolyabb politikai áldozatok, ellenakaratok nélkül megvalósítható – sőt, hogy egyáltalán megvalósítható. Abban bízott, hogy az érintettek korábbi passzivitásából az következik, hogy még az államilag finanszírozott helyek eddigieknél is radikálisabb csökkentése - ami azt jelentette volna, hogy a felvettek döntő többsége már komoly tandíjat fizet – is keresztülvihető. Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére. Ide tartozik az a ma már a politikai körökben csak „habonyizmusnak” nevezett felfogás, amely szerint az ilyen témák nem veszélyesek, csupán egy szűk kisebbséget érdekelnek, a többség nem foglalkozik velük. Akinek a családjában van egyetemista – márpedig a magyarok egy jelentős része ilyen közegben él -, tudja, hogy a tanulás tipikusan vacsoraasztal-téma: azon kevés politikai ügyek közé tartozik, amelyekről az emberek odahaza is beszélgetnek, s ha azt hallják, hogy a rokonnak, unokának fizetnie kell, akkor furcsán tekintenek majd a tandíj létét a tévében hevesen tagadó politikusokra. 

Mindez át is vezet minket a második problémához: a végletekig leegyszerűsített, néhány panelből táplálkozó kommunikációhoz. A politikai üzenetek a világ minden részén a manipulációról (is) szólnak, de az okos politikai szereplők ismerik a határokat. Tudják, hogy csak olyan dolgok esetén van egyáltalán értelme a mesének, ahol az embereknek nincs lehetőségük személyes tapasztalatok szerzésére. Akik fizetnek a tanulmányokért, azok és hozzátartozóik tudják az igazságot, esetükben a nyilvánvaló tagadás értelmetlen, sőt kontraproduktív. Mint ahogy – s itt érkezünk el a harmadik elemhez – a problémakezelésben sem lehet megoldás, ha a csúnya ellenzék beavatkozásáról, megtévesztett fiatalokról, közpénzből rendőri kísérettel bulizó tüntetőkről beszél a hatalom, ahelyett, hogy megértően viszonyulna a tiltakozókhoz, s megpróbálná megértetni velük saját szempontjait és céljait. Ez azonban ördögi kör: aki nem lát egy problémát, különösen, ha saját tevékenysége idézte elő, az beszélni sem tud róla egyenesen, és megoldani sem lesz képes hatékonyan.

(Heti Válasz, 2013. január 10.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr925012413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez a Fidesz-kommunikáció mélypontja, vagy van még ennél lejjebb? 2013.01.12. 13:43:41

Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képvisel...

Trackback: Nem fiataloknak való vidék 2013.01.12. 13:43:13

Az a probléma, hogy a hallgatók nem hiszik el a kormánynak azt, amit mond, jelentette ki nagy nyilvánosság előtt Pokorni Zoltán. És ezen most meglepődünk? Nem Orbán Viktor mondta azt, hogy "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra fi...

Trackback: Állatorvosi ló 2013.01.11. 16:26:01

A kormány elhitte, hogy a sokat hangoztatott önfenntartó felsőoktatás komolyabb politikai áldozatok, ellenakaratok nélkül megvalósítható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2013.01.11. 16:07:52

HV mint Heti Válasz
HV mint HavásVadászat

Érdekes.

nyünyüge 2013.01.11. 16:31:30

Én állatorvosi öszvérről beszélnék, amilyen csökönyösséggel marad bennállva a kormány és propagandája bizonyos hirtelen politikai felindulásból kitalált, rendesen át nem gondolt, vagy csak szondázásnak szánt ötletekben.
Ha véletlenül visszavonulót fújnak, akkor sincs ez egyenesen kimondva. Akkor jön a maszatolás, hogy nem is ezt mondtuk, az csak munkaanyag volt, ..., jön a mindenkihülye, az ellenzék aknamunkája, ....

Mészáros Laci 2013.01.11. 16:55:54

Van mód arra, hogy a történtek elemzésének ezt a módját valamilyen jelenleg NYITOTT kérdésre alkalmazzuk? Nem teljesen analóg, de hasonló kérdés a napokban felmerült 13. havi nyugdíj, más típusú kérdés az MNB elnök-váltásé.

wowerman 2013.01.11. 17:06:35

Ez a kormány kb még semmit sem csinált jól (esetleg a dohányzás visszaszorítását, de még azt is csak mutyizással), köszönjük fidesz szavazók

wowerman 2013.01.11. 17:11:45

@Robinzon Kurzor: @Robinzon Kurzor: HaVásVadászat? Az tényleg nagyon érdekes, gratulálok :D Meg ahhoz is hogy megtaláltál egy véletlen egybeesést.

subtotal 2013.01.11. 18:14:37

Tehetségük itt is kimerült a politikai eszközök használatában, a szemben állók politikai amortizálásának kísérlete volt az, ahol egyértelműen kiderült mindenki számára, milyen szinten akarják a problémát kezelni.

abandi 2013.01.11. 18:19:16

Azért hová fajult a világ?! Egy (kivonult gyütt-ment) falusi önko-öko képviselő véleménye mennyire számottevő?
Ráadásul náczy-faszista gyökerekkel.
Nem akar demokralizálódni ez a szar ország.

Link Elek 2013.01.11. 18:31:01

Bokrosek is meglepodtek, hogy pont a tandij miatt lettek tuntetesek a Bokros csomag bejelentese utan 3 nappal.
Ez egy olyan tema Mo-n, ami eddig mindig utcara vitte a diaksagot.

Ha penz kell, akkor inkabb legyen a foci és a mezogazdasag onfenntarto, ne az oktatas.

abandi 2013.01.11. 18:42:02

@Link Elek:
"Ha penz kell, akkor inkabb legyen a foci és a mezogazdasag onfenntarto, ne az oktatas."

Meg maga és a kedves családja...

nevetőharmadik 2013.01.11. 19:03:27

@abandi: Legtöbbünk családja nem csupán önfenntartó, hanem fenntartó is... a mi adónkból fizetik ezeket a szarháziságokat is - ha akarjuk, ha nem.

Khal Drogo 2013.01.11. 20:04:07

@Mészáros Laci: Nem hiszem hogy nyitott a kérdés a nyugdíjasoknak juttatott transzfer kérdésében.
Ami nyitott benne, az az hogy milyen formában történjen és mekkora legyen az összes és ismétlődő legyen-e.
Az hogy lesz, szerintem már eldőlt, hiszen egy ilyen kaliberű ötlet csak és kizárólag a legfelsőbb vezetéstől származhat.

Egy esetben nem fog ez megvalósulni, ha olyan pénzügyi nyomás alakul ki őszre hogy befagy az állampapír-forgalom. Ez esetben biztosan nem lesz ilyen kifizetés.
Minden más esetben lesz, erre mérget vehetsz.

inreallife 2013.01.11. 20:05:42

érdekes, hogy a zsidóknak 2013-ban és 2014-ben is 50Ű-kal, tehát összesen 100%-kal emeli a kormány a "járadékokat".

érdekes, hogy a cigányoknak az egyházi törvényben ingatlanokat juttat, miközben többszázmilliárdos direkt cigányokat támogató programok vannak, a költségvetésben.

érdekes, hogy a nyugdíjasoknak mindig lehet emelni a nyugdíját, sőt 13. havi nyugdíjra is futja...

érdekes, hogy a stadionépítés gőzerővel folyik, az alcsúti fociakadémiához külön vasúti szárnyvonalat építettek...

közben meg a dolgozó embereknek befagyasztják a bérét.

közben a befagyasztott bér mellett 20-30%-okkal emelkedtek az adók a kormányváltás óta. a 13.000 milliárdos költségvetés helyett, már 16.000 milliárdos költségvetések vannak, tessék utánanézni, ennyivel többet fizet a dolgozó nép.

közben a táppénz már nem ér semmit.

közben a munkanélküli segély 3 hónapos lett, miközben az átlagos munkakeresés az 1 évet közelíti. családfenntartás, ugyanmár!

közben az oktatást (mint a nemzet legalapvetőbb befektetése) nem akarja már fizetni a kormányzat.

nem bazmeg, nem az adóterhelést csökkentjük, hanem a kibaszott nyugdíjasoknak szórjuk a gyöngyöt. ez a gazdaságpolitika magyaroszágon. magyarországon aki dolgozni és adót fizetni akar, az hülye. aki veszi magának a bátorságot és elmenekül az országból, az csinálja jól. aki marad, az etetheti a cigányokat, zsidókat meg a nyugdíjasokat, amíg bírja húzni az igát...

Khal Drogo 2013.01.11. 20:16:20

A tandíj kérdésében jelenleg a kormányzat óriási győzelemre áll. 16 szakot, közöttük a leginkább keresetteket, teljesen fizetősé tette, az egyetemek forráskivonással sújtotta és továbbra is fennmarad a röghöz kötés.
Ami a tüntetések miatt porba hullott, az a részösztöndíjas képzés. Ez az egésznek egy kisebb része.

Ami még fontosabb, elkezdődtek a sehová sem vezető értelmetlen tárgyalások a kormányzat és a diákság között. A külső közvélemény szemében a Fidesz engedett ( pedig nem igazán tette meg ) és a diákság lenyugodott.

aszekelyek 2013.01.11. 20:19:18

Kedves Gábor! Mifelénk a vacsoraasztalnál szintén téma ez. Jelesül , hogy ha nekünk fizetni kellett , meg még az adóikból az egyetemista de dolgozó gyerekeink is finanszírozzák a hőbörgő nyikhajokat a nappalin , akkor az nem annyira szimpatikus , mint azt a baloldal képzeli. Tévedés ne essék , minden kormány , Hornéktól fogva be akart vezetni tandíjat. Mi, az elsőszülött után is fizettünk. 12 éve. Sőt , velem már '88-ban ki akarták fizettetni az akkor még bőven mszmp-s főnökeim , a tandíjam árát , mert engem javasoltak a Pénzügy -számviteli főiskolára. Nem rossz , ugye ? nem kommunikáció kérdése az, hogy az orvosokat magunknak óhajtjuk képeztetni, nem puszira. A szabadáras jogot végzettek munkadíjai pedig az egekben vannak. Miért fizetnénk ki mi, még a taníttatásukat is? Darabja 50 ezer ft, plusz áfa a cégmegújításnak. Ami a kamu vállalkozások kiszűrése érdekében mostanában elvégzendő. Biztos van , aki még többért csinálja. Ma is láttam este a tévében, ilyen milliárdos tételben áfacsalókat és jövedelemeltitkolókat fogtak meg, nemzetközi bűnüldöző akció keretében. Szinesfémkereskedelem. Az üzletág. fehérítgetik a gazdaságot, ahogyan ígérték.

Egyre inkább kezdenek úgy gondolkodni a népek , hogy ezt is mi fizettük, azt is mi fizettük mások helyett ,... meg a lelépők helyett és rájöttek , miért kellett akkora adókat fizetniük.... Sok mindenre meg már nem akarnak pénzt adni. A diplomával lelépés az egyik. Feneketlen zsákba önteni a pénzt. Amit ők , munkával keresnek meg. elvárják és el is várhatják, jól nézze meg kétszer a kormány, kiknek és mire ad belőle.

Khal Drogo 2013.01.11. 20:19:25

@inreallife: Egyelőre egy stadiont sem építenek Magyarország. Még ez sem tudja a kormányzóképes erő megszervezni. Rengeteg színes rajz van már, van stadion amelyiknek többféle terve is volt már, de egy darab tégla, egy vödör beton nem készült még el.
A kormány végrehajtási képessége leginkább az adóztatásban és a fenyegetőzésben merül ki.

aszekelyek 2013.01.11. 20:23:31

@nyünyüge: áh , az ellenzék olyan gyenge , hogy aknamunkája sincs:D Ugye? @inreallife: ma esti hírekben lement, hogy bajnai 60 ezer minimálbért tart elégnak. Azzal jött ma haza a férjem, a 6 órás hírekben hallotta. Az nem befagyasztás, hanem bércsökkentés. :D Egyébként , a jelen kormány emeli az összes minimálbért, meg is állapodott már a munkaadókkal róla. Te mi a fészkes fenéről vinnyogsz megint aranyom ?

Khal Drogo 2013.01.11. 20:27:06

@wowerman: Ez így van.
Nézd vissza :

- Ócsai Lakótelep - Át kellett volna adni, el sem kezdték építeni
- 3 focistadion - Egyet át kellett volna adni, kettőt már építeni kéne, el sem kezdődött egyik építése sem
- Nemzeti Eszközkezelő vesz 2012-ben 10 ezer lakást - vett 600 db-ot
- 2013.01.01-től elkezdődik az integrált Nemzeti Kártyarendszer, a mostani tb-adó stb. kártyákat felváltja egy chipkártya rendszer. Pl. a BKV bérlet elektronikus lesz. Semmi sem történt
- 2013.01.01-től munkakör alapú bérezés a közigazgatásban. Nem történt semmi.
- Online fogadóirodák betiltása, mellette állami online fogadóiroda. Nos nem történt semmi.
- Bázis alapú tervezés helyett 2013-ban az összes intézmény feladatalapon tervez. Nem történt semmi.
- A MÁV átalakítás, nem történt semmi.
- 2012 év végéig az utazási kedvezmények megrostálása - nem történt semmi.
- A korkedvezményes nyugdíj átalakítása 2013-01-01-től. Nem történt semmi.

És így tovább.
Ezeket államtitkárok, miniszterek vagy maga a miniszterelnök jelentette be. Közös bennük hogy a porba hullattak ezek a tervek.

Aki ezek után bármit elhisz ennek a kormánynak, magára vessen. Amit bejelentenek sajtótájékoztatón annak kb. 15-20% valósul meg.

aszekelyek 2013.01.11. 20:30:14

@Khal Drogo: azt úgy szokták építeni, hogy nem előzi meg sok előkészítés de tényleg. De ne örülj , mert meglesz az. felépíteni rövidebb, mint megtervezni. Ja, hogy arra sem vettek fel plusz hitelt? meg kéne szokni, hogy abból és akkor költ ez a kormány , ami van és akkor , amikor van. De milyen jól elrágta ezt a csontot is az ellenzék idáig... :D csak szeretnék sokan, ha nem tudnának olyan jól megszervezni dolgokat , amennyire igenis tudnak... beruházás lesz , 2013-ban és munkahelyek. Az semmi de legkevesebb 95-8? ezerért. nem a bajnai féle Kínai munkabérért. Ő olyan beruházót , befektetőt hozna... De lehet, hogy a kínaiak már többet kapnak...

mizrolist 2013.01.11. 20:34:20

@aszekelyek: csak épp az nem mindegy, hogy azt a 66 ezres minimálbért milyen adók terhelik. Mert a mostani 98 ezerből adózás után 64 ezer marad... miközben a vállalkozások befizetnek utána az államnak több, mint 50 ezer forintot.

aszekelyek 2013.01.11. 20:40:58

@inreallife: azt a fajta oktatást az adófizető nem akarja finanszírozni,... amiről nagyon sok rosszat és jó régen elmondtak már ezelőtt is. ezek a fáin magyariak, ezek maguknak akarnak orvost képezni. ezt kapd ki. Itt akarják dolgoztatni legalább 5 évig, akiknek kifizetik a tandíját. No és ezt nagyon sokan támogatják. nem a hallgatók , hanem akik fizetik. Az ő álmuk meg az , hogy ha kifizetik, legyen orvos a kórházban, ha odamennek de ők be is fizetnek rá.

Mészáros Laci 2013.01.11. 20:44:12

@Khal Drogo:

nem pontosan arra gondoltam (mármint hogy megtörténik-e), hanem a valóságérzékelés, a helyzet illetve a problémák kezelése és a kommunikáció szempontjaira.

aszekelyek 2013.01.11. 20:45:53

@Khal Drogo: nincs tévéd? Most döntik el - a Máltai szeretetszolgálat -? , hogy a megépült lakásokat kik foglalhatják el. Ócsán. Ja nem épült meg? A fejedben. A tévében pedig láttuk, hogy de.

márta)) 2013.01.11. 20:46:47

Na. Igen! A kommunikáció látványos hiánya, a többségi kormány részéről.
Csak egyetlen ügyet, emlitsen már valaki - legyen olyan kedves - , melyet előzetes szakmai egyeztetés, netán valamiféle hatástanulmány előzött volna meg.

Már megint) a cél jó lett volna, csak az eszköz, az nagyon, nagyon nem jó.

Régi Péter 2013.01.11. 20:50:04

Sok igazság van a cikkben azonban két dolgot ne feledjünk el. Az egyik, hogy az az mszp kampányolt az ügy kapcsán, amelyik nem diákhitelt kínált, hanem küldte a sárga csekket a tandíjról. (Pl. én is fizettem 96-97-ben, amikor még benne volt az Alkotmányban, hogy ingyenes a felsőoktatás.) A másik, hogy sajnos valóban vannak "buli szakok" (művszerv, szocped, szocmunkás, tb, komparatisztika stb.) amelyeket minimális erőbedobással el lehet végezni, mellette lazán lehet bulizni, míg mások a tankönyvek fölött görnyednek (orvosok, fizikusok, műegyetimsták). A buli szakok létezésének létjogosultsága sincs, hiszen ezeket egy 4 féléves OKJs képzéssel, ki lehetne váltani. Senki nem gondolhatja komolyan pl. hogy egy művszerv önállóan megállja a helyét egyéb bölcsész diploma nélkül. A szoc munkást egy komoly képzésen 10 hónap alatt ki lehetne képezni. A TB szak önálló diploma volt Szegeden a jogi karon belül, holott a magyar jogrendszer kb. 2%-a tartozik a társadalombiztosításhoz. Ezeket a jelenségeket ugyanúgy észlelte a magyar társadalom (hasznavehetetlen diplomával nem tudott elhelyezkedni a gyerek), mint a cikkben leírt, bújtatott tandíj fizetést. Már csak ezért sem volt alkalmas a téma a kormánybuktatásra. A kormány ráadásul nyakig ül a válság miatti globalista megszorítósdiban, amit az EU és a nemzetközi pénzvilág elvár. Úgyhogy ezúttal eme körök kormányellenes tevékenysége is elmaradt.
Mindazonáltal a béna kommunkáció, a kapkodás, a habonyizmus 100%-ig igaz! Ezek a fiúk sajnos nyakig ülnek abban a tévképzetben hogy "egyetlen tollvonással" mindent meg lehet változtatni. Hányszor történt már meg az elmúlt 3 év alatt hogy viktorka (vagy habony?) vmit este megálmodott, másnap nagy dérrel dúrral bejelentették, aztán - mivel az úgy abban a formában megvalósíthatatlan volt - hetekig folyamatos visszavonulás, majd a bejelentett intézkedés 80%ban nem is úgy valósul meg ahogy bejelentették.
Ez történt pl. a járási rendszer kialakításánál is, arról nem lesz cikk? Felhívnám Török Úr figyelmét, hogy a jegyzői hatáskörökből alig került át valami a járásokhoz (okmányiroda, gyámhivatal, néhány jegyzői gyám -és szociális ügy), és még azt a minimálisat is csak alig-alig akarják csinálni a járások. (Holott úgy indult a dolog, hogy nem marad a jegyzőnél semmilyen hatáskör.) Így a polgmesteri hivatalokban szinte ugyanaz a létszám maradt mint eddig, ugyanakkor a járásokban is ott a létszám. Viktorka a leépítés címszó alatt 150%ra növelte a köztisztv. létszámot. Ehhez képest látom a híradóban, hogy Navracsics bejenti, hogy zökkenőmentes volt az átállás, már minden oké, sikerült a kitűzött célt elérni stb. Röhej.

aszekelyek 2013.01.11. 20:59:37

@mizrolist: gondolom, hogy az a bajnai projekt az államnak nem akarna utána fizetn . Az biztos, hogy a munkaerő nem látna egy garassal többet, mint így. Államkasszát meg újra kiüríteni, nem praktikus. zAki itt foglalkoztat, fizessen szépen az államkasszába. A legtöbben mára tudjuk, hogy az volt a legnagyobb gazdasági problémánk egyike, rendszerváltás címén, hogy adómentességet adtak 10 évre, pld. azoknak a munkaadóknak,... akik idejöttek. Az állam meg csak adósodott, csak adósodott tovább. nem kérünk olyan befektetőt, aki elkerüli az államkasszába fizetést. Arrafelé, ahol az útelágazódás volt, nem mennénk vissza. Ha nem baj. Mondjuk, ha bajnaiék nem veszik fel a 2008-as , most, tőke és kamatok is kifizetendő hitelt, épp a választásokig, akkor sokkal kevesebb adót is lehetne szedni és több pénzt hagyni az embereknél. Csak tudod, már elég sokan vagyunk, akik átlátjuk, hogy végeredményben az rossz üzlet Magyarországnak , ha a bajnai féle befektetőket megint beengedjük ide, csak a hasznukat kivinni. Ide , magyar költségvetésbe be pedig nem fizetni. Ahhoz kell bajnai , a napnál világosabb , hogy azt lehetővé tegye nekik. Amikor már minden sokkal könnyebb , mint amikor itt hagyta a romokat maguk mögött , akkor persze kéne megint... Akkor már esetleg politikus is akarna lenni de miniszterelnök biztosan. Ami szerinte nem ugyanaz.

Ide azokat várjuk , akik tisztességesen szándékoznak adózni is.
Gondolod, hogy a szocik nem kimondottan tájékozott szavazóin kívül nem tudja mindenki, hogy miért csak bajnai kormányhoz jönnének befektetőnek ? Nem tudják tömegek, hogy azért jönnek, hogy megint csak a magyar adózzon, aki eddig is cipelte az összes terhet ? Rosszul gondolod.

márta)) 2013.01.11. 21:03:06

Nem gondolhatja senki komolyan, az önfenntartó felsőoktatást, ahol a társadalom egy hatalmas csoportja él mélyszegénységben, szegénységben, vagy éppen lassan, de biztosan halad az elszegényedés felé.
Már pedig emlitett "csoport" gyerekei között is vannak nagyon sokan, kik a felsőoktatásban szeretnének tanulni, s megállnák a helyüket.

mizrolist 2013.01.11. 21:05:27

@aszekelyek: szerinted melyik befektető megy olyan országba, ahol hetente változnak az adószabályok, vagy ahol bármikor kitalálhatják, hogy "akkor most ezt az iparágat államosítjuk"? No meg melyik befektető jön olyan országba, ahol egységnyi bérkifizetése mellett többet kell az államnak fizetnie 10-15%-kal, mint a szomszédban?

aszekelyek 2013.01.11. 21:07:55

@Régi Péter: érdekes, nekem arról sírtak, hogy onnan elbocstának... sokakat... Akkor most melyik igaz? Nyugdíjba vonulók helyére is felvesznek valakit? átirányítottak rendszeren belül, ahogy mondták előre? Mindenki mást mond. Nem ártana tudni, hogy mi az igazság ebből.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.11. 21:08:04

"a Fidesz számára új minőséget jelentett és veszélyes helyzetet teremtett a korábban törzsbázisának számító fiatal generáció"

A fiatalság, mint a FIDESZ törzsbázisa?

Az már nagyon régen volt, nem is ebben az évezredben. Olyan 20 éve.

márta)) 2013.01.11. 21:11:29

tozsdeforum.hu/gazdasag/europaban-is-sok-az-ehezo-itthon-minden-negyedik-ember-alultaplalt

***

Egyre többen élnek a szegénységi küszöb alatt Magyarországon, a lakosság csaknem háromnegyede nem tud egy nagyjából 50 ezer forintos váratlan kiadást fedezni. Már 1 millió 363 ezer szegény él Magyarországon."

tozsdeforum.hu/gazdasag/csuszkalunk-a-szegenysegi-kuszob-alatt/

Önfenntartó felsőoktatás"??

De! Nagyon sokan még öt-tízezer forintot sem tudnának kifizetni, váratlan kiadást fedezni.

aszekelyek 2013.01.11. 21:14:36

@mizrolist: mercedes, Coca cola, Tesco,... Audi.... :9 ilyen befektetők. Mind meg tudtak szépen egyezni a kormánnyal. menjenek a szomszédba, ha ott jobb. E lég sok befektető jött, mikor a besértődők elhúztak. :) Azért is vagyunk vonzóak most, 2014 után, mert lesz EU-s fejlesztési pénz. Az megint a miniszterelnökön múlik majd, hogy hová csatornázza be azokat a pénzeket. Kicsatornázza külhoni cégeknek,... vagy magyar vállalkozásoknak adja. NFÜ-nél nagy változások vannak. Nagy a rívás... másképpen lehet majd a pályázati pénzekhez jutni , mint bajnainál.... Nagyon másképp. mi magyarok, már csak olyan megátalkodottak vagyunk , hogy nem akarunk kiereszteni egy krajcárt sem ebből a sokat szenvedett országból már. Mások sem akarnak a sajátjukból , sőt , becsatornáznák a miénket de nekik azt valamiért lehet.... ! ?

inreallife 2013.01.11. 21:24:25

@Khal Drogo: a debrecenit már építik, megvan a kivitelező meg a költségvetési pénz. a fradi stadionja ügyében a mvm pont ma hirdetett győztest. tehát elindultak az építkezések, és olyan lesz, mint a 4-es metró, a köv. kormányzatnak, akármennyibe is kerül be kell fejeznie...

aszekelyek 2013.01.11. 21:25:36

@mizrolist: Iparágat államosítani? melyiket? Az elprivatizált közműveket max visszavásárolni akarja,... nem adják el az övéket, akik a miénket bagóért persze meg akarták szerezni... Másik állam... Cukoriparágat is ledózerolni , az volt a jó. ..hogyne... Azt speciel vissza fogják állítani. A fondorlatosan bebuktatott húsipari cégek , kettő is , minap...és dolgozóik is rendben lesznek. Mondom , aki nem akar annyit fizetni , amennyit itt a többiek , az tolja odébb a kerékpárt. Kapuvári többségi tulaj is itt hagyja a sokmilliárdos köztartozást. Olyan befektető nem kell. Megnézném , amikor vette , mennyiért és melyik bank adott neki rá pénzt... Amit aztán az adóinkból konszolidáltak.

@márta)): majd jön bajnai és varázsütésre megtelik a szegények pénztárcája de aztán mindig tele is marad..., hogyne. Ő arról híres....

márta)) 2013.01.11. 21:28:40

@aszekelyek:

"tele is marad...."
Tényleg? hmm. az jó lesz.
Bezony.

aszekelyek 2013.01.11. 21:30:42

@inreallife: nem szaroznak annyit, ne örülj, mint a 4 -es metróval. @mizrolist: olyan befektető se jöjjön, amelyik olyan telekcserét akar, amilyet feri és bajnai összegründoltak a KC BIddingnek. Továbbra sem ladó az édesvíz, ami a velencei tó partjához tartozik. Nincs az a pénz. Az közvagyon. A víz lesz a legnagyobb érték , pár éven belül. Semmiért azt is jó lett volna , birtokolni.

márta)) 2013.01.11. 21:31:01

Bocsánat! elfelejtettem)

Egy Bajnai vezette kormánnyal kapcsolatban sok-sok, mindenre gondoltam.
No! de erre. Hát! erre nem.
:(

inreallife 2013.01.11. 21:32:36

@aszekelyek: hülyeséget beszélsz. a 60.000-es minimálbér ahhoz kell, hogy csökkenjen a munkanélküliség, ráadásul mindez egy állami forintba sem kerülne, nem úgy, mint a közfoglalkoztatás. mennyi pénzt is fizetünk ki a semmiért? miért nem jobb az, ha valami multi fizet nekik 60.000 a munkáért, ezt mond meg nekem légyszíves.

a másik, hogy nem vagy azon a szinten, hogy struktúrális problémákat felismerj. ezért nem is tudod mi a különbség a minimálbér csökkentés és a bérbefagyasztás között. a két spektrum teljesen más, mindegyik a gazdaság más területén hat és máshogy.

nem is értheted, amikor neked bemagyarázták, hogy az államadósság alma meg körte, miközben minden nap pontosan kiszámolható az összege almától és körtétől függetlenül...

aszekelyek 2013.01.11. 21:34:24

@márta)): szavakkal, homokkal, levegővel, kampányígéretekkel marad tele.- ha nem lett volna világos. Pénzt ugyan nem lát bajnaitól szegény ember.

mizrolist 2013.01.11. 21:35:37

@aszekelyek: a Tesco eddig maga volt a kizsákmányoló multi, aminek semmi köze Magyarországhoz :D
A "magyar vállalkozások" megint Simicskát, Nyergest, Mészáros Lőrincet és társaikat jelenti? :P

márta)) 2013.01.11. 21:35:40

www.hirado.hu/Hirek/2013/01/11/19/Bajnai_Gordon_a_kormany_visszaelt_a_ketharmaddal_.aspx

Magyarországon nagyon sokan továbbra is azt a változást keresik, amelyet 2010-ben reméltek, és amelynek az ellenkezőjét kapták - mondta a politikus. "

Igen!

Khal Drogo 2013.01.11. 21:36:53

@inreallife: A Loki stadion szerintem megépül 2014 de inkább 2015-ben, a Fradié nem biztos ( a költségvetésben nincs ilyen tétel ) a Puskás biztosan nem mert túl drága.

inreallife 2013.01.11. 21:37:28

@aszekelyek: bazdmeg, orbán befizette már az államadósságcsökkentő alapba az ő képzésének megfelelő összeget? és matolcsy? a smitpaliról ne is beszéljünk. a lófaszt. ők eltették a dipót, a többiek aki utánuk jönnek meg szívhatják a faszt.

ugyanez a manyup pénztár is. ellopták a nyugdíját az utánuk jövőknek, hogy most osztogathassanak belőle. érdekes azért volt 500 milliárdos deficite a kasszának... de nemisez a lényeg, hanem az, hogy amikor a ratkó unokák, ez a 40 alatti korosztály amikor nyugdíjba megy, szívhatják a faszt.

a rendszerváltás vesztesei a lusták, képzetlen és a mihasznák voltak. ezt a kormány most gőzerővel próbálja visszacsinálni, helyzetbe hozva a lustákat, képzetleneket, ingyenélőket. mert azokat könnyű vezetni. ebben te az élen jársz, nálad nagyobb droidot nemnagyon tudnának keresni...

márta)) 2013.01.11. 21:38:22

@aszekelyek:

Na! Ne már! Ön csak azt gondolja, hogy nem világos.
Ön téved.

Khal Drogo 2013.01.11. 21:40:25

@aszekelyek: A lakások kb. 80%-osak jelenleg is. Most a belső munkáltatok folynak, ezek a lakások majd pár hónap múlva lesznek költözhetőek. Az eredeti terv szerint 2012.08 hóban át kellett volna adni.
Most 2013.01 hó van. Csúszás van. Én erről beszéltem. A kormány szinte mindent késve vagy egyátalán sehogy sem tud megcsinálni.

inreallife 2013.01.11. 21:40:27

@Khal Drogo: mert azt nem a költségvetés fogja állni, valami külön úton oldják meg. valahol olvastam már a trükköt, de most ha agyonvernek sem esküszöm meg. mindenesetre ha bontani kezdik, akkor akkor már nem lesz visszaút, márpedig márciusban lesz a fradi újpest, utána kezdik...

Jeromos, a remeterák (törölt) 2013.01.11. 21:42:24

@aszekelyek:
Bajnait összetéveszted Orbánnal. Orbán az ígérgető: első diploma ingyen mindenkinek, söralátét, több pénz marad az emberek zsebébe, két hét alatt rend és közbiztonság stb.
Legyen neked annyi pénzed, amennyit Orbán meghagy neked!!!

Bajnai reálpolitikus és nem populista. nem a hazug ígéretek embere.

inreallife 2013.01.11. 21:43:04

@aszekelyek: háháhá, a komcsi számvitelben te voltál a csúcs? akkor nem csodálom, hogy tapsolsz a matolcsy féle unortodoxiának... az eszed megvan hozzá. mármint az unortodox faszsághoz...

aszekelyek 2013.01.11. 21:45:37

@inreallife: annyiba kerül az államnak, hogy nincs belőle bevétele. Az ment itt nagyon sok évig. befektetőket ígérgettek, hogyne... ferink is. A kassza meg kongott és most is hazaiaknak kell megtölteniük. nekem nyomhatod itt a fellengzős dumádat, mindentjobbantudókám. Amint kifizetik azt az adót , amit mások is , magyarok , abban a percben jöhetnek. És a mindenkori minimálbért. A többit már ismerjük, nem kérjük. Az van nagyon sokba a magyaroknak. Adókedvezményt csak hazaiaknak. ebben a húsz évben. mert az, ami ezelőtt folyt, olyan versenyhátrányt okozott nekünk, hogy az leírhatatlan szinte. Mondjuk az államadósság növekedésével leírható. Nagyságrendileg. Ha amagyarnak ilyen versenyhátrányban jónak kell lennie az aórendszernek, akkor a sokkal tökeerősebb multinak is legyen jó. vagy irány Kína , vagy más fejletlen keleti ország. Ahol persze nincs annyi képzett munkaerő, mint itt. Akiket nem is akarnak megfizetni és az államnak se akarnak adót fizetni. Az elvárt haszon , tudod...

Khal Drogo 2013.01.11. 21:49:25

@inreallife: Semmi értelme nincs egyébként klubstadionokat építeni. Egy stadiont kéne építeni, a nemzeti stadiont. Persze pont azt nem fogják megépíteni. A klubstadionok veszteségesek lesznek, a magyar klubfoci nem tudja őket megtölteni.
Ahhoz hogy a magyarok eljárjanak 20-22 ezres létszámban klubfocira, ahhoz az kéne hogy a Fradi folyamatosan bejusson a BL 16 közé. Azonban oda a Fradi nem fog bejutni csak akkor ha 10-12 milliárd forintért vesznek játékosokat, legalább 10 minőségi játékost.
De ennyi pénze nincs a klubnak, az állam sem tud ennyit adni.

Ez a Fradi stadion, akárcsak a Lokié, évente max 5-6 meccsre megtelik, de még ehhez is kiemelkedő szereplés kellene ( Főtábla a nemzetközi kupában ).

A magyar focinak jelenleg 5-8 ezres kis stadionokra van szüksége, meg egy nagy nemzeti modern stadionra.
Felesleges ide 22 ezres stadion, minek?
22 ezer ember, ha a Diósgyőr nem otthon játszik, a teljes fordulóban nincs és nem is lesz.

Khal Drogo 2013.01.11. 21:52:22

@inreallife: Matolcsy az egyetlen kormánytag aki fizet az államadósság elleni alapba. Orbán egy forintot nem fizetett oda.
Persze az egész egy fingot ér.
A 260 millió ami összegyűlt, az semmi a 22 ezer milliárdos államadóssághoz képest.

aszekelyek 2013.01.11. 21:53:01

@inreallife: éppen , amikor megyó volt a pénzügyminiszter ... és horn a külügyi...és németh miklós üzletelni kezdett a mcdonaldssal...

neked ajánlom a figyelmedbe, a tegnapi magyar hírlapban olvasható, Bogár professzor cikkében a pénzszivattyúkról írt cikkében, hogy mit írt mr rotschild anno az általa is alkotott szisztémáról. Amiről csak nagyon kevesen tudják majd felfogni, hogy elemi érdekeik ellen való, mert felületesen szemlélve úgy nézhet ki és be is dumálják azoknak, akik a célcsoport, hogy az nekik jó. Akik átlátják, írta cinikusan, azok meg annyira érdekeltek lesznek a részvételben, hogy nemigen tudnak kiutat belőle. ez kb Angela merkel. logikus, hogy egy olyan unortodox felfogás és látásmód nincs ínyére a " befektető" illetőknek, ami nálunk nagy támogatottságot élvez. A radikálisabb meg még nagyobbat élvezne:) Szemben az ő érdekeikkel és céljaikkal.
érdekellentét az , meg érdekérvényesítés , amin itt a vita van. magyarázd el, ha tudod, magyarok, a saját felfogásuk szerinti érdekeiket , ugyan milyen alapon ne érvényesíthessék ? Nem vagyunk mi gyarmat! Ugye?

aszekelyek 2013.01.11. 21:57:08

@Jeromos, a remeterák: az első diploma ingyen volt, amyíg orbán kormányzott. Azoknak, akik képesek voltak elérni a nem túl magas szintet. Emlékszem , ne próbálkozz. Akkor a fiam járt egyetemre.

Semmit nem tévesztek össze. Az 53 %-os államadósságot a 80 %-ossal sem. A 3% alatti hiányt sem azzal , amik bajnaiéknál voltak. Nem az az egy út van és nem is a legjobb az , amit ő kínálgat.

inreallife 2013.01.11. 21:58:39

@aszekelyek: el is mentek. a szlovákok annyi adót engedtek el és annyi kedvezményt adtak, amire azt mondták sose fog megtérülni, mármint a károgók szerint. úgy látszik megtérült. 4 autógyár van szlovákiában, egy fele akkora országban, mint a miénk. te meg azon maszturbálsz, hogy elengedték az adókat a multiknak. cserében kb 10* annyi munkahelyet hoztak létre, mint amennyi ember a közvetlen gyárban dolgozik. és azok adóznak, és nem aprópénzért dolgoznak, mint te, akinek a minimálbér a létfontosság fokmérője.

de nyilván a komcsi számviteltudásod ennyire tud kibontakozni belőled... odáig nem jutottál el, hogy ma már két fokmérője van a sikeres társadalomnak. az elegendő munkahely, és a képzett emberek. te mindegyiknek ellen vagy. ha továbbvinném a gondolatot ez felér egy virtuális hazaárulással. mondjuk enyhítő körülmény, hogy tudatlanságból csinálod, de nem mentesít...

aszekelyek 2013.01.11. 21:59:48

@Khal Drogo: hány lakást is építettek a szocik a pórul járt szegényeknek ? Nem is terveztek olyat. A mély szegények is csak Orbánra számíthattak. NA jó, unlak titeket, megyek aludni, pá!

aszekelyek 2013.01.11. 22:02:25

@inreallife: ja a szlovákok, akiknek semmi államadósságuk nem volt? Viszont bokros 16 % adót vezetetet be... Ahaa és még gyurcsány is oda zavarta innen a befektetőket, mert semmiféle kedvezményt nem akart adni... gyáriparos magyaroknak. Szégyelld magad legalább, xarátkenő!

menőmano 2013.01.11. 22:06:14

Mi történt?! Mi a baj?!

hatásvadászat ". Hát! Ja! Egyébként a kormány intézkedéseinek hatására nem kell különösebben vadászni.
A népek érzik, megélik azt.

a tandíj kapcsán, amely alkalmas lehet arra, hogy – a 2008-as népszavazás után "

Mondhatni, hogy röhej! Csak így röviden, tömören.

Szerintem.

inreallife 2013.01.11. 22:06:20

@aszekelyek: barátocském, kurvára csukott szemmel jársz. én innen jobban látom, hogy az ország milyen állapotban van, mint te, aki a romkocsmákban haknizol. képzett munkaerő? hol van olyan magyarországon? bruttó 500.000-es állások vannak betöltetlenül garmadával, csak nincs aki meg tudna felelni neki. van multi, aki már több, mint egy éve nem tudott olyan szakembert felvenni, amire szüksége volna. és akkor ha tovább rontjuk az oktatás színvonalát, akkor ugyan rajzold már meg a görbét, hogy hova süllyed magyarország. a büfészakos diplomás is dolgozik és adót fizet, a dimplomás munkanélküliség 6% alatt van, ergó az kb annyi, amennyi épp kikerül az iskolákból vagy éppen munkahelyet vált. kvázi az összes dolgozik. meséld már el, hogy hogyan alakul ez a többi képzettségi szintnél, oly kíváncsivá tettél....

az agyad okozott gazdasági hátrányt. amikor komcsi módra el akarod venni azoktól a pénzt, akik megdolgoznak érte, és szétszórnád a mihasznák között. normális vagy? ja az nem lehetsz, mert akkor nem lehetnál fidesz szimpatizáns, ugyanis az kizáró ok. racionális embereknek tilos a belépés.

inreallife 2013.01.11. 22:08:32

@Khal Drogo: nem az a lényeg, hanem az eb rendezés. ez orbán vesszőparipája. a klubfoci az csak hobby neki. nameg a fia kenyérkeresete...

Jeromos, a remeterák (törölt) 2013.01.11. 22:08:59

@aszekelyek:
Szavaztál a tandíj ellen a Zorbán felhívására a szociális népszavazáskor? Én már akkor a mérsékelt tandíj híve voltam. )

inreallife 2013.01.11. 22:13:25

@aszekelyek: magyarország csak kizárni tudja magát a jóból. albánia nem gyarmata senkinek, szerinted kurvára örülnek maguknak? persze, hogy nem. inkább lenne magyarország az usa 51. tagállama, jobban járna mindenki magyarországon. remek elvakultságodból (alias fideszvakság, ez egy súlyos degenerációs betegség) kurvára nem tudsz megítélni ok okozati összefüggéseket, mint azt már számtalanszor bizonyítottad. te amolyan körbeköpködőset játszol. állítasz valamit, megcáfolnak, gyorsan témát váltasz és köpködsz tovább, amíg meg nem cáfolnak, akkor megint témaváltás. gyakorlatilag körbehugyozod a száddal az egész blogot. és amikor körbeérsz kezded elölről. ostoba alkesz fideszes droid vagy...

inreallife 2013.01.11. 22:17:07

@aszekelyek: pont az orbán mondta, hogy multik kifelé, csak azok maradhatnak, akik pacsit adnak. és láss csodát olyan pénzkivopnás indult el az országból, amilyenre példa még nem volt nemhogy magyarországon, de európában sem. talán a görögökél. te mennyire követed a befektetési mutatókat? a 80% alatti érték mond neked valamit? csak jelzem, hogy a 100% alatt csökkenés van...

menőmano 2013.01.11. 22:18:49

Pokorni: lehet kompromisszumot kötni a hallgatói szerződés ügyében "

www.hirado.hu/Hirek/2013/01/11/21/Pokorni_lehet_kompromisszumot_kotni_a_hallgatoi_szerzodes_ugyeben.aspx

Hozzátette: ő sem látta azt a problémát, nem csak a kormány tagjai, hogy ma más világ van, mint tíz éve, amikor a diákhitel meggyőző, új, "friss" volt. Hitelválság után vagyunk, és sok tízezer család szomorú tapasztalata volt, hogy lakása, autója elúszott a devizaárfolyamok változása miatt - fejtette ki"

A Fidesz kommunikációját kritizáló nézői felvetésekre azt mondta: újabb és újabb megoldásokkal, szóvivői csoportok, stábok létrehozásával próbálkoznak, de az is igaz, hogy ez sosem elég. Igaza van minden kritikusnak, aki ezt a kormány szemére veti - mondta. "

****
Most komolyan.... Milllyyen problémát nem lehet látni? Az elszegényedést?
Nem kellene csodálkozni, hogy nem akarnak élni a fiatalok a diákhitel lehetőségével. Kilépve a nagybetűs életbe tetemes összeget visszafizetni, csak azért, mert hasznos tagjai akartak lenni a társadalomnak? Elképesztő.
Hát! Ja! A kommunikáció? a kormány részéről? "próbálkoznak". Hát komolyan.................

Én nem is értem?! most sirni kell, avagy inkább nevetni?
Inkább sirni, szerintem.

bariga 2013.01.11. 22:24:28

Ezt a hazugságtömeget már maguk sem tudják követni, mit lehetne ezen jól kommunikálni , ettől a sok zagyvaságtól már a demagógia is behalt.
Valóban csak annyit kellene mondani, bocs fiúk, sajna kevés a pénz, nem futja több a taníttatásotokra, próbáljuk meg jobban beosztani, beszéljünk róla.

menőmano 2013.01.11. 22:30:41

Hát! Én a Pokornit mindig "hiteles" politikusnak tartottam, és most is.
Most, nem tudom? "bedobták", hogy Ő magyarázza meg...........
?
Szerintem. Igen.
:(

inreallife 2013.01.11. 22:31:21

@menőmano: inkább a nyugdíjasoknak szórják a gyöngyöt, amit az adózókból sajtolnak ki, mintsem csökkentenék azokat az adóteheket amiket a regnálásuk alatt vetettek ki a dolgozó emberekre. 300 milliárd forint!

menőmano 2013.01.11. 22:33:03

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.
:)

menőmano 2013.01.11. 22:37:17

@inreallife:

Pontositok) Ez már a választási kampány része. Nem kellene 13. havi nyugdijat igérgetni, esetleg fizetgetni (majd), ha nincs rá a költségvetésben forrás.
A millió kivetett adótól, vállalkozások,- életek dőltek romba.

Önnek nagyon igaza van.:)!

menőmano 2013.01.11. 22:39:36

A jobban keresők pedig élvezik az egykulcsos adó hasznát. De persze a fránya gazdaság nem akar működni, de a belső fogyasztás sem "pörgött" fel.
De mindegy.

inreallife 2013.01.11. 22:42:21

@menőmano: pokorni talán az egyetlen értelmes politikus a fideszben. ezt gondolom ott is tudják, ezért kell néha megmártóznia a köznép haragjának a mocsarában. de szerintem ezt is intelligensen teszi.

most képzeld el, amikor bedobják azt sötét szőke kurvát, a selmecit, aki épp megvédi majd valakinek az érdekét. mondjuk a kiflitolvajokét. ő annyi mindenkit megvédett már, hogy ki se mondható. amolyan rogán-szijjártó utódnak néz ki, aki nem szégyenli a bös.zmeséget négyzetre emelni, és próbál a nőisége mögé visszabújni, mert hátha nem büdös kurvázzák le a büdös kurvát. valami megmagyarázhatatlan okból egyre több ember kap hányingert tőle. azt mondjuk már nem is tudom mit képvisel, de ahol megjelenik, ott olyan magsan szántó gondolatok vannak, mint a kocsmában az alma meg körte... kibaszott sötét az a nő...

menőmano 2013.01.11. 22:50:07

@inreallife:

selmecit,"

Hát! Már ne is haragudjon, hogy lehet illyyen szavakat használni?
Mindenféle "kurvát" írogatni?
Fejezze ki magát elegánsabban, ha kérhetem.

Szégyen, gyalázat, egyébként, hogy Nekem nem szokott minden kommentem megjelenni, de illlyyen randa szavakat Önnek és némelyeknek lehet írogatni.

Kész. ennnyyyi.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.12. 00:49:57

Kedves Török Gábor!

"Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére."

Lehet, hogy nehéz megérteni, de miért nem segítesz?
Szerintem ez is feladat, ha már...

Vagy várjuk erre a következő írásod, ami egyébként más témáról fog szólni, csak a kérdés lesz azonos: miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna?
Nos, miért?!

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 00:53:29

@menőmano: "Szégyen, gyalázat, egyébként, hogy Nekem nem szokott minden kommentem megjelenni"

Tévedsz. Neked összesen 1 féle kommented van, de azt kár idesírnod naponta végtelenszer.

"támogassa ön is bajait az egyetlen reménységem ha kérhetném oszt jóccakát hát nahát kész ennyi oszt totálisan politikai zűrzavar szerintem"

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 00:56:26

@inreallife: De most komolyan: fel tudod sorolni a fidesz jó tetteit ebből a ciklusból? Nekem nem sok jut eszembe. Talán a három csapás lenne az egyik, ha működne. Meg rémlik valami olyan, hogy megszopatták a gyurcsányt a frakcióalapítással. Van még valami?

szoja122 2013.01.12. 06:56:21

@inreallife: Mielőtt hülyeségeket beszélsz, írj számokat és pontos forrásokat. (zsidók)

A cigányokkal mit kellene tenni? Amit a Bayer nevezetű embernek látszó ÁLLAT javasolt? 50 év múlva ha a fejere állsz ŐK lesznek többségben, Európában pedig az arabok. Igazán meg kellene tanulnunk velük együtt élni, vagy háború lesz. Ezt arakarod?

Amúgy a cigányokkal kapcsolatban valóban nem tett meg semmit a kormány, a legfontosabb lenne az oktatásuk segítése akár pozitív diszkriminációval. A többi parasztvakítás,

A nyugdíjas megjegyzéseddel és a többi megjegyzéseddel egyetértek. Az utolsó bekezdésed kivételével.

szoja122 2013.01.12. 06:58:35

@aszekelyek: NEM a tandíj a baj, hanem a teljes reform hiánya. Erről már írtam olvasd vissza, és NE terelj.

Flúgatlan 2013.01.12. 09:29:20

"Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre,"

Mert már kiírtott mindenkit maga körül, aki kritizálni merné.

Fidesz-szavazó vagyok, de sajnos azt látom, hogy Orbán tényleg egyszemélyes bulinak látja ezt az egészet. A nyertes választások alkalmával mondott beszéde gondolkoztatott el először, amiben sokszor egyes szám első személyben beszélt a kormány felelősségéről. És több más esetben is előjött, hogy ő személyesen elég bölcsnek látja magát áthuzkodni a keretszámok listájának számadatait és beírni a saját ötleteit, stb.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.12. 10:14:03

Martonyi elvtárs HANTAVÍRUS ÁLDOZATA LETT!

Sajnos ragályos, mert az országban tombol a fidesz révén a hanta. Egy most épp fideszes elvtársnak természetes, hogy hantavírusa legyen.
Orbán, Báyer, Simlicska, Lázár, Szargyártó...a fidesz maga a vírusgazda!

A Selmeczinél ostobább, szánalmasabb nő nincs!

béla a görög (törölt) 2013.01.12. 10:14:21

Kár, hogy egy politológust meg kell tanitani arra kié a hatalom.

Az Orbán-rendszer nem azért omlik össze, mert beteg emberek, beteg álmokat látnak, rosszul kommunikálnak és rossz válaszaik vannak a valóságra.

Az Orbán-rendszer azért dől össze, mert nem lesz akin a dilettantizmust végrehajtsák. Az emberek nem állnak mögé.

A pénz után a gyerek is megy külföldre. Tanulni. És dolgozni.

A tehetetlesége még viszi egy darabig aztán vége.

Rémbódess 2013.01.12. 10:15:05

@aszekelyek: "A mély szegények is csak Orbánra számíthattak. "

Van a mélyszegénységnek egy különösen mély szintje, amit hajléktalanságnak hívnak. Na, ők olyan szinten számíthattak Orbánra, hogy még a létüket is kriminalizálni akarta... De te csak unj minket nyugodtan és inkább aludj. :)

balfék 2013.01.12. 10:35:52

@aszekelyek: Akkor mi a faszért volt a népszavazás. Gondolom annak idején ezerrel habzott a szád a tandíj ellen! Sokan nem a tandíj ellen vannak, hanem a mocskos ellentmondásra hívják fel a figyelmet , mondhatnám hazugságra, ami a a népszavazás és a fidesss mai álláspontja között feszül.

balfék 2013.01.12. 10:41:39

@menőmano: Én már akkor sejtettem, hogy lesz valami üveggyöngy osztás, mikor tavaly évvégén valamelyik fideszes elejtette azt a mondatot, hogy "nem lesz választási költségvetés".

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.01.12. 11:00:21

"nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére."

pedig 65-ös IQ felett teljesen nyilvánvaló. de lojális "politológusoktól" 140-essel sem lehet elvárás...

rockjano 2013.01.12. 11:04:52

REMEK POSZT köszönjük...

Ígen én is úgyéreztem hogy a diáktüntetéseket a baloldal kicsit túdimenzionálja saját vágyait látja bele.
Ugyanez volt a Jobbikos duma miatti tüntetésekkel, a baloldal nemérti hogy nem a jobbik az igazi veszély.

A bal-liberális oldal nem tudja megspórolni azt hogy elég melót tegyen a politikájába és ez helyesen van is így.

qwasder 2013.01.12. 11:07:54

Hozzáteszem még azt, hogy ismét az oszd meg és uralkodj elvet hajtja a kormány, miszerint kijelenti, hogy csak az általa elfogadott szervezettel tárgyal azaz a HÖOK mehet tárgyalni, míg a HAHA az nem.

Nyilvánvalóan a megosztásból és a dezinformációból akar előnyt kovácsolni, időt húzni.

mahet 2013.01.12. 11:18:33

Az a kormány problémája, hogy már senki nem hisz nekik. Még ha értelmes dolgokat is csinálnának véletlenül, akkor se. Jöhet a Pokorni is akár, már neki sem.

Ez van... remélem nyernek 2014-ben egy Jobbik koalícióval és akkor nyugodt szívvel hagyhatom el a süllyedő hajót.

Lencsés István 2013.01.12. 11:18:37

A FIDESZ nem küzd politikai problémákkal ....

menőmano 2013.01.12. 11:37:38

@SzélsebesVelorex:

Na?! És?! Oszt akkor mi?van!?

Mi a problémája az ÉN kommentemmel. Akkor írok, amikor csak akarok, és azt, amit gondolok.

osztjónapot!

:)

menőmano 2013.01.12. 11:40:18

Csak sajnálni tudom, azt is irogathatom) nevetséges, némelyeknél totális a sivalkodás, mióta a Bajnai Gordon bejelentette, politikus lesz. Visszatért a nagybetűs politikai életbe.
S ezt csak tetőzi, szerintem, hogy minél előbb párttá fog alakulni az "együtt 2014."

Hát van illlyyen.

:)

menőmano 2013.01.12. 11:44:45

@balfék:

Hát! Ja! Nagyon jól sejtette. :) A totális kampány már elkezdődött. Most lesz valamiféle picike osztogatás (is). Csak az a probléma, hogy ez nem ellensúlyozza azt amit a népek, vagyis egy hatalmas társadalmi csoport elveszített.
Pontosítok) Az elszegényedést. S a sok-sok elszenvedett sérelmeket , némelyeknek.
Szerintem.
:(

mókáné 2013.01.12. 11:55:18

@menőmano:

"Mi a problémája az ÉN kommentemmel. Akkor írok, amikor csak akarok, és azt, amit gondolok."

@SzélsebesVelorex:

Így igaz! A Menő Bt is azt ír, amit csak akar. Vélemény- és szólásszabadság van ugyanis Magyarországon, ha nem vetted volna eddig észre. OTT a pont!

mókáné 2013.01.12. 12:01:07

@menőmano:

"Csak sajnálni tudom, azt is irogathatom) nevetséges, némelyeknél totális a sivalkodás, mióta a Bajnai Gordon bejelentette, politikus lesz."

Én csak azt tudom mondani erre, hogy Welcome! Jobb, mintha én térnék be és lennék a jobboldal ellen. Sokkal jobb!

Ha Ron Werber is jön egyúttal, Őneki is Welcome! Legalább követhetjük a technikáját. Részemről a tanulás magasiskolája lesz.:)

Gogol 2013.01.12. 12:05:58

Az a nevetséges, hogy hatalomféltés miatt meg akarják szüntetni az értelmiségi képzést, kiemelt helyen a jogászképzést. Erről szól az egész. nem látják a problémát, mert van egy nagyobb probléma, ami elvakítja a miniszterelnököt, hogy jönnek a fiatalok és elveszti a hatalmát. Ennek áldozza be az egész felsőoktatást ez a paranoiás elmebeteg.

rohadjmegARCgeci 2013.01.12. 12:09:54

Most pedig nevet váltok,ARC pedig többé nem fogja tudni hogy milyen név alatt irkálok és az unalomtól végre megdeglik!:)
Senki nem fog érte könnyeket hullatni,az emberiség pedig csak gazdagabb lesz ,egy megüresedett hellyel.

mókáné 2013.01.12. 12:10:16

@Gogol:

"Az a nevetséges, hogy hatalomféltés miatt meg akarják szüntetni az értelmiségi képzést, kiemelt helyen a jogászképzést."

Erről kérnék egy pontos tájékoztatást! Hol tudnám elolvasni?

Köszönöm!

Gogol 2013.01.12. 12:13:10

@mókáné: Tavaly csökkentették a keretszámot, idén kizárólag fizetős jogászképzést akarnak, folytasd a vonalat és világos lesz a nagy terv.

mókáné 2013.01.12. 12:15:28

@Gogol:

"Tavaly csökkentették a keretszámot, idén kizárólag fizetős jogászképzést akarnak, folytasd a vonalat és világos lesz a nagy terv."

Ebből hol következik, hogy idézem: "meg akarják szüntetni az értelmiségi képzést, kiemelt helyen a jogászképzést."

Várom válaszod, mert nekem ez magas! Mi a "nagy terv"?
Köszönöm.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.12. 12:17:07

Kiábrándultál a hazug és csaló politikusokból mert a saját és pártjuk érdeke fontosabb nekik mint a haza és a nép érdeke ?
Nem vagy elégedett a jelenlegi kormány munkájával mert nem azt teszik amit kellene tenniük, becsapták a népet azért, hogy hatalmat szerezzenek ?
Nem hiszel abban, hogy a leszerepelt, bizalmat eljátszó régi és új ellenzék összefogása kiút lenne a válságból ?
Elutasítod azt,hogy a szocialistáknak (és egyéb tömörüléseknek) álcázott kommunisták újra hatalomra kerüljenek ?
Akarod azt, hogy olyan ember legyen a vezető aki át tudja látni a gazdasági, társadalmi, pénzügyi folyamatokat és összefüggéseket, aki reagálni fog a nép rezdüléseire is, hogy helyes döntéseket hozva nem erőből (a hatalmával visszaélve) kurucosan kormányozzon ?...folytatás a www.facebook.com/szabadmagyarnep

A Szabad Magyar Nép (SZMN) egy új civil szerveződés amely kellő népi támogatás mellett ki tudja vezetni az országot a válságból a néppel közösen együttműködve, amelybe belekapaszkodhat a középosztály, a szegényebbek, de még a gazdagabb rétegek is. Velünk van jövőkép, bennünk van akaraterő és igény a változtatásra csak a nép segítsége kell ehhez. Itt csak akkor lesz jobb élet, munkalehetőség, életszínvonal emelkedés újra ha azt a nép kivívja magának. Ha most még nem elég érett ehhez, akkor EL FOG VESZNI ! Hát nincs ma Magyarországon 2-3 millió ember aki ezt a tehetetlen kormányt le tudná váltani csendben , békében a szavazataival, hogy adjon életet egy új és demokratikus Magyarországnak ?

Ha igényed van erre akkor neked a Szabad Magyar Nép a legmegfelelőbb választás mindezek eléréséhez. Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az SZMN pártoktól független politikai szerveződés és annak új arcokból álló tehetséges, szakmájukban elismert szakértői kormánya ki fogja tudni vezetni az országunkat a válságból, hogy visszaadja neked a tisztességes megélhetés lehetőségét, az országba vetett hitedet és a bizalmadat, gyermekeidnek, unokáidnak biztos jövőt és megélhetést fog biztosítani. A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem. Politikailag tiszta és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy országunkat kivezesse a válságból amíg azt meg lehet tenni. Kidolgozott kész intézkedési tervvel, döntésekkel rendelkezünk !

Csatlakozz hozzánk és add át minden hozzád (hozzánk) hasonló gondolkodónak ezt a lehetőséget ! Szervezd meg környezetedben egy "mini tömörülést" legyél annak a vezetője és az csatlakozzon az SZMN-hez. Ha kedvet érzel a politikához és tehetséged is megvan hozzá akár politizálhatsz is mozgalmunkban. Használd az internet és mobiltelefon adta lehetőségeket, vidd hírül üzeneteinket az emberek számára, hogy a legeldugottabb helyeken lévő lakosok is értesüljenek nemzetépítő programjainkról. Ismerjék meg azt, hogy egy "új demokrácia" van születőben Magyarországon, ahol a nép nem gyalázza, nem osztja meg egymást pártérdekből, nem gyűlöli a másikat hanem önzetlenül segíti, ahol béke és szeretet, egymás megbecsülése, tisztelete uralkodik az emberi szívekben.

A mi országunk MAGYARORSZÁG !
Magyarország a magyar népé és nem valamelyik párté, kormányé, vagy érdekcsoporté !

Legyen bátorságotok megtenni, amiről ti is tudjátok, hogy helyes ! (Nehru)

www.facebook.com/szabadmagyarnep

SZMN

mókáné 2013.01.12. 12:19:43

@szabadmagyarnép:

"Nem vagy elégedett a jelenlegi kormány munkájával .."

Lehetne rajta javítani, de az ellenzék állandóan hátráltatja a kormány munkáját. Kérdezem: én hol tudnék csatlakozni és kihez, amikor ez a problémám?

Várom válaszod!

Gogol 2013.01.12. 12:23:08

@mókáné: Kritika nélküli, alulképzett közmunkásország. Hatalomra veszélytelen, poltikai terveket nem átlátó, gondolkodni képtelen, beszűkült emberek kitermelése.

Gogol 2013.01.12. 12:26:23

@mókáné: Az ellenzék nem tudja hátráltatni a kormáyny munkáját, 2/3-ad van. Ezért is iszonyatosan szánalmas a kormány, hogy csak ennyire képes, ugyanis gyakorlatilag azt csinál, amit akar.

dr kíváncsivagyok 2013.01.12. 12:31:27

@Akitlosz: @mókáné:

"A fiatalság, mint a FIDESZ törzsbázisa?

Az már nagyon régen volt, nem is ebben az évezredben. Olyan 20 éve. "

Ja...ja,...nem egyetemisták csókolgatják Orvbán kacsóit , hanem nyugdíjas nénikék !

mókáné 2013.01.12. 12:32:59

@Gogol:

" Kritika nélküli, alulképzett közmunkásország."

Tiszteljétek a közkatonákat,
Nagyobbak ők, mint a hadvezérek. - írta Petőfi és kérlek, ne nézd le azokat, akik nem jogászok. Én sem vagyok az és mégis képes vagyok a gondolkodásra. Nem tartom magam "beszűkültnek".

Ha mindenki jogászkodik, ki végzi el a szakmunkát? Szerinted egy jogász piaci értéke magasabb egy villamosmérnökénél?

Várom válaszod!

mókáné 2013.01.12. 12:35:54

@Gogol:

"Az ellenzék nem tudja hátráltatni a kormáyny munkáját, 2/3-ad van. "

Nem-e? Hány tervet vétóztak meg az utóbbi időben?

Ha csupán az oktatás reformját és a regisztráció bevezetésének szándékát nézzük. Nos?

Várom válaszod!

qwasder 2013.01.12. 12:36:18

@dr kíváncsivagyok: nyugdíjasok csókolgatják, posztkommunista titkosszolgák kiszolgálják. A nyugdíjas csókolgatók csak a karakat miatt vannak elébe engedve.

mókáné 2013.01.12. 12:39:39

@dr kíváncsivagyok: @qwasder:

Ez, szerintetek egy-egy értelmiségi szintje, amit produkáltok?

Mert ha ilyen ma, Magyarországon egy értelmiségi szintje, akkor nagyon szomorú az és nem véletlenül tartunk most itt, ahol.

Hitelre vettétek a centrifugát is, ugye? Aztán itt reklamáltok, hogy miért adósodott el az ország?..

Gogol 2013.01.12. 12:41:05

@mókáné: Egyet se vétóztak meg. Társadalmi felhördülés volt, és alkotmánybírósági döntés., egyik se a parlamenti ellenzék műve. Indirekt akartam közölni, de te nem vagy képes a kritikus gondlkodásra. És ilyen minőségű emberekt akar Orbán Viktor, akiket egy szűk fideszközeli elit irányít negyven évig. Gondolj arra, hogy milyen más terve lehet Orbánnak? El tudja magát képzelni a civil szférában ebbena földi életében? nem, neki élete végéig miniszterelnöknek kell lennie, vagy beleőrül a mellőzöttségbe.

Gogol 2013.01.12. 12:44:55

@mókáné: Te csak visszakérdezni tudsz, értelmes gondoltokat eddig nem közöltél.

Orszag 2013.01.12. 12:49:54

@aszekelyek: Valamit akkor nagyon rosszul csináltatok, ha mindegyik gyereketek fizetősen végezte az egyetemet.

qwasder 2013.01.12. 12:55:19

@mókáné: Reklamál aki megint valamit remél.

Az értelmiség szintje meg jelenleg a bólogató jánosok szintjén megengedett orbánisztánban!

2013.01.12. 12:58:45

@aszekelyek: Te semmit nem fejlődsz.

4c 2013.01.12. 12:58:49

Kedves Török Gábor!
A blog ismét a lényeg elfedéséről szól.
A téma kiváló alkalmat adott volna egy autoriter hatalmat kiépítő kormány működésének elemzésére.

Csak egy kérdés: hogy képzelték, hogy egy ilyen az ország jelenlegi és jövőbeli sorsát meghatározó kérdésben széleskörű egyeztetés, valóságos "társadalmi konzultáció" nélkül döntést lehet hozni?

Gogol 2013.01.12. 13:00:46

@4c: Török Gábor már csak terel. Építgeti titkos terveit a fidesz jobbik kormányzáshoz. Nem komolyan vehető.

mókáné 2013.01.12. 13:25:31

@Gogol:

"Gondolj arra, hogy milyen más terve lehet Orbánnak? "

Talán ki akarja húzni ezt az országot az adósságrengetegből? Fel akarja emelni ezt a nemzetet?

Ilyesmikre gondolok, mint terv, de van irodalom Orbán Viktor konkrét terveiről. Egy az ország címmel találod a Helikon kiadó gondozásában jelent meg 2007- ben.

Olvasásra ajánlom, mert addig csak dobálózunk a szavakkal és feltételezgetünk. Ebben a könyvben le van írva, amit erről ő minderről gondol. Nem titkos!

DezInf 2013.01.12. 13:28:42

@aszekelyek:

Gratulálok,szépen megdolgozott azért ami önnek jár,javasolni is fogom gyakrabban vessék be ide az osztályidegen ellenzéki nép ideológiai okítgatására. Sokszínű és alapos ismeretekkel rendelkezik,önre minden rendszer igényt tart.
Észak-Koreai diplomáciai körök is árgus szemekkel figyelik az ön meggyőző tevékenységét. Nekik új hangra, Kim Ir Szen elvtárs méltó interpretálójára lenne szükségük. A társadalmi fejlődést,az ideológiai gazdagodást, Nagy Vezetőjük tanításait kellene naponta megcsillogtatni,feledtetve sanyarú sorsukat,mindennapi betevőjük gyakori hiányát. Rámutatni a legfontosabbra,minden gondunk okozóira, a sötétben bújkáló ellenségre,a partjainknál megbúvó amerikai békaemberek ( nem menetelők ) által okozott gazdasági fertőre, a zimperialista erők folyamatos aknamunkájára.
Szerintem ezt a feladatot pont és csakis önre találták ki.
Remélem nemsokára megkereshetjük önt szerződéstervezettel,repülőjegyekkel( one-way-ticket ) persze. Addig is isszuk szavait......

További szép és tartalmas munkát kívánva......

Gogol 2013.01.12. 13:32:05

@mókáné: Akinek nincsenek saját gondolatai és szabaidejében Orbán Viktort olvas...hát...no comment. Ezzel lezártam ezt a beszélgetést.

DezInf 2013.01.12. 13:41:56

@mókáné:

Huhhh....ez azért durva!
Kormányprogram nyomtatásban? És még nem kötelező irodalom?
Nagy vezérünk írta ? Hihetetlen.....ezért érdemes volt megélni a mai napot. Lesz ez olyan méretes(széltében) mint a Lenin-összes? Csak mert akkor új könyvszekrényeket kell rendelni. Eddig a Lenin-összes volt a mérték. Eddig miért nem olvastam semmit nagy vezérünktöl? Ez szabozázsgyanús! Remélem holnap előveszik a nép nagy MTVAkönyvtárosait,fejükre olvassák HÖOK-os múltjukat,illegális romkocsmai tevékenységüket,aztán meg ezt a könyvügyet. Hát,nem lennék a helyükben.........tudom milyen a piros szőnyeg végén ácsorogni,utoljára én is dandárparancsnok(vagy dandártábornok) elvtársat hallgattam ott,leszegett fejjel,mert véletlenül bal kézzel tisztelegtem neki.
Ezért is veszélyes balkezesnek lenni.......most meg kiderült nem olvastam vezérünk utolsó (azért azt majd elolvasom ha túlélem) nagy művét,amely helyére teszi kicsi világunkat.
A vége vagy fogda,vagy futás. Szabad a választás,demokrácia van meg itt hideg.
Lusta vagyok,fogda,remélem ott fűtenek:D

PR-küszöb 2013.01.12. 13:42:30

@Gogol:
Fenéket terel. Csak épp a koncepció, mint olyan, visszhangtalan marad, még komment-szinten is. Ez az eredménye annak, amikor a stratégiai gondolkodás helyét teljesen átveszik a taktikai szemléletmód. Hiába na: a Fent lecsorog, még oda is, ahol ezt a leginkább tagadják. :)

mókáné 2013.01.12. 13:42:34

@Gogol:

"Ezzel lezártam ezt a beszélgetést."

Jól van. Nem én nyitottam, szóval ha lezárod, nekem az is válasz.:)

aszekelyek 2013.01.12. 13:44:45

@mizrolist: akár őket is jelentheti de van több, csak rínak, így még el kell tőlük venni... a közmondásos.... a tesco is megegyezett a kormánnyal, a műltban pedig nem kifogástalanul működtek, mert rájuk volt hagyva... , hát csinálták, amit nem szégyelltek. Ahogy minden más multi is. amennyiben megállpodnak a kormánnyal és azt be is tartják, tisztességes munkaadónak bizonyulnak és be is fizetnek a költségvetésbe, ahogyan a tisztességes befektetőt értelmezni kell, akkor nincs kifogás az ellen, hogy itt ők is működjenek. Az mindig a kormányzaton múlik, védi-e a fogyasztókat és mennyire, és mit enged meg a multiknak és mit nem.Mit büntet és mit nem. egyrészt, még azt sem tudjuk, mégis miféle munkahelyeket teremtenének azok a befektetők, környezetet mennyire szennyezőt, vagy egészségre mennyire ártalmasat... és azt sem, hogy milyen iparágban, vagy szolgáltatásban. kereskedelemben. Mondjuk hoznák a GMO-s amerikai cuccukat ? NAgyon sok a tisztázatlan kérdés. Akármi nem fele meg ennek a z országnak és munkaerőnek sem. széles a világ. NYilván azért nem jönnek orbán kormánya idején ide, mert nem kapnák meg az olyan arcátlan követeléseiket, mint amit a kaszinóberuházók akartak, hogy ők itt is, mint amerikában 8 % adót fizethessenek. Miközben a kicsit is jobban keresők meg 36 %-ot. Az istenített progresszív adózásában , a drágalátos mszp-nek - jobbliknak :)))

aszekelyek 2013.01.12. 13:55:20

@DezInf: szintén fogadja elismerésemet, írásművéért, amire nálunk igényt tart a bukott és ebbe belenyugodni képtelen, magát szemérmetlenül baloldalinak nevező mai ellenzék. egyóttal megemlítem, hogy ma könyvüzletben is jártam, tudja, jómagam nem az egykönyves vagyok, mint a ballibnek becézettek célcsoportja. a New York Times bestsellere A Liberálfasizmus a mai szerzemény . elég gyakran vagyok itt, csípi is a könyv címében meghatározott illetők szemét az. többnyire ezt fogom olvasni a hét végén de azért leszek, sokak örömére.) ez egyébként leperg rólam, úgy , hogy jószerével el sem ér, amit ide szíves volt ömleszteni. Túl sok , túlságosan is elcsépelték már. felhívom a kedves fogyelmét, hogy demokrata csak az lehet, aki még a z ön által emlegetettk nézeteit is képes akceptálni. Ahogyan az únióban is erős kommunista csoport munkálkodhat. Plurálisan , tudja. Mielőtt még valamielyik rajongóm antiszemitázni vagy liberálbolsevikozni kezdene , tájékoztatásul leírom , hogy a szerző aligha vádolható ilyesmivel. :) Akár utána is nézhet, aki nem ismeri.

Amerikában mondjuk közelebb állnak a demokráciához ennyivel is , hogy erről szóló könyv lehet bestseller a New York Timesnál.
régebben ugyan listázták a komcsikat de állítólag leszoktak róla:) Másban utazik a Government újabban... - meg bajuk is van bőven manapság.

Gogol 2013.01.12. 13:58:53

@mókáné: Bocs, de az első kommentemmel én nem rád reagáltam, hanem a fenti írásra, erre te elkezdtél visszakérdezni minden kommentemre, egy három éves gyerek szintjén, aki mindenre azt kérdezni, hogy "miért?". Tehát a beszélgetést te kezdted el velem, és nem én veled. Kb. ennyit várok egy fidesz szavazótól, ez viszont nagyon unalmas, ezért zártam. Üdv

aszekelyek 2013.01.12. 14:02:19

@márta)): manyup. :) segély vagy közmunka, nemzeti konzultációs ívek... személyesen kegyeddel próbáltak egyeztetni. Alkotmány ügyben az ellenzékkel, mely megtagadta azt. mit pampog édes, olyan , mint a tihanyi visszhang. Mag egyénként nem is érti, miről beszél a szerző. nem kommunikáció, amit számon akar kérni. Az is szokatlan eszközzel bonyolódott , amit önnek kiküldtek. kevéske IQ-val nehezen is alkalmazkodik a gyors változáshoz , akinek annyi jutott. A munkaadókkal, szakszervezetekkel, pedagógusokkal is folyvást egyeztetnek, és a z orovosszakmai szervezetekkel. na jó, most dolgom van. A segély helyett munkát, értelmeset kapókkal is egyeztettek. Van ahol még azon morognak, hogy többet is dolgoztak volna. Vagy többen. Jövőre többen is tudnak. Tudja, a szegények, akiken maga csak lovagol. De tenni értük, nem tudni,, mit is tett valaha. Az érintettek nem kérik, hogy politikai érdekből elvegyék tőlük azt is, amihez így hozzájuthatnak.

Gogol 2013.01.12. 14:06:35

@aszekelyek: A nemzeti konzultáció egy poltikai PR, aminek a valós célja a fideszes törzsbázis listázása. Politikai hatása nincs, mert célzatos kérdések vannak benne, és csak olyanok küldik vissza, akik egyébként is egyetértenek mindennel, amit a fidesz csinál.

Gogol 2013.01.12. 14:09:49

@aszekelyek: A pedagógusokkal egyeztetnek? Ez most komoly? Vagy ironizálsz?

aszekelyek 2013.01.12. 14:09:57

@Gogol: lehet, hogy nem tudja, ezért közlöm, aki miérteket óhajt megtudni, az filozófus alkat. Vigyázzon az orrára , fenn ne akadjon valamiben , mert igen magasan hordja. esetleg fel ne bukjon tereptárgyban, amit attól nem láthat. Óvatosan , csak óvatosan. Hihetelenül nagyképűek tömegével vannak a médiumokban , ide már nem kéne azt behozni.

Gogol 2013.01.12. 14:13:54

@aszekelyek: tisztelt uram, aki miérteket akar megtudni, semmiben sem biztos (főleg nem Orbán Viktorban, aki össze-vissza beszél, kell imf/nem kell, lesz tandíj/nem lesz stb.), hanem mindenre rákérdez. Aki önmagát filozófus alkatnak tartja, és ezzel névtelen kommentekben dicsekszik, az viszont nyilvánvalóan ostoba.

DezInf 2013.01.12. 14:14:55

@aszekelyek:

Elbűvölt szellemi táplálékával amit elénk szórt....de tényleg!

Maga igazi bolsevik: aki nincs velünk,az ellenünk:)

Rákosi elvtárs, és Kun Béla szellemi örököse komcsizik :)

Öröm látni elkötelezett és komoly hivatástudatát, kár hogy ez a műveletlen nép az ilyen beszédekre immunis.

Csak így tovább a lenini úton! Kis Csapajev :D

Azon a Tesco-s ügyön kicsit dolgoznia kellene,mert megmosolyogtató.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.12. 14:26:49

@mókáné:

Kedves hozzászóló,

A válasz a cikkben van ! Ha figyelmesen el olvasa a kommentet meg fogja találni az elérhetőségünket, persze csak akkor ha azt Ön is akarja.

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.12. 14:28:19

@márta)):

Miért ördögtől elrugaszkodott ötlet az önfenntartó felsőoktatás?

Gondolj bele, a felsőoktatási intézmény kap állami dotációt, kap tandíjat, meg esetleg vállal kutatásokat, tervezéseket stb. és ezekből fenntartja magát. Az állam úgyan olyan megrendelője lehet, mint egy cég, aki tanulmányi szerződést köt a diákkal. A cégek által kötött tanulmányi szerződés is "röghöz" köti a diákot, mert vagy ledolgozza a vállalt időt, vagy visszafizeti a támogatást, amit a tanulmányai folytatására a cégtől kapott.
Akinek nem jut állami szerződés, és cég sem támogatja, annak marad a diákhitel lehetősége. Mindezek alapján a felsőfokú intézmények "gazdálkodni" tudnának a képzésben résztvevők létszámával, az intézmények nem minisztériumokhoz, hanem valami szakmai szervezethez tartozhatnának saját önállóságuk mellett. A fő probléma az, hogy úgy látszik a dolgok jelenlegi állása szerint, a hatalom ki akar szorítani a felsőoktatásból rétegeket, mert nincsenek világos támogatási feltételek. Nem véletlen ezért, hogy az állam szerződéskötési feltétele zsarolás szerűnek tűnik azoknak, akik tehetségesek, és alkalmasak lennének felsőfokú képzésre, de anyagi lehetőségek hiányában abból kimaradnak.

Mondjuk ez lenne a magánfelsőoktatási intézmények rendszere, amit a mindenkori hatalom nem tudna uralni. Márpedig az állam mindent uralni akar, most meg különösen.
Na ezért nem jut a felsőoktatás ötről a hatra.

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.12. 14:39:38

@aszekelyek: "a tesco is megegyezett a kormánnyal, a műltban pedig nem kifogástalanul működtek, mert rájuk volt hagyva... , hát csinálták, amit nem szégyelltek."

Te q*a nagy (de ) magóg vagy!
Vajon a "múltban" hol a bánatban voltak az állami ellenőrzés szervei, hogy azt csináltak, amit nem szégyeltek? Mellesleg mi az amit nem szégyelltek? Elsorolhatnád!

Tudod ha én a Tesco vezetője lennék, igen csak beperelnélek a jóhírem sértegetéséért.

regress 2013.01.12. 14:55:36

@aszekelyek: a székelyek odébb laknak.te is otthon ugass.van itt elég baj nélküled is.pl.a köcsög orbánBOLSEVIKtor

Occam beretvája 2013.01.12. 15:07:08

@regress: Neked meg bizonyára van valami újlipóciai vagy Dob utcai bizonyítványod hogy onnan köcsögözhess.
Slemil.

nápolyi maszti 2013.01.12. 15:32:27

"Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére." Hát bizony, utólag átgondolva, ez egy elég szégyenteljes kis mondat. Török Gáborra nézve. Szerintem ő is, mi is tudjuk a választ, de ha ezt leírta volna, a cikk nem jelenhetett volna meg a Heti Válaszban, és a szerző se díszeleghetne Orbánnal egy díszpáholyban.

tölgyes 2013.01.12. 16:26:42

@Gogol: Már hogyne volna valós hatása. Nézzen rá a közvéleménykutatások eredményeire.

tölgyes 2013.01.12. 16:30:10

@regress: Látom megütötte az alaphangot. Az ennél sokkal mélyebb már nem is lehet:(

aszekelyek 2013.01.12. 16:38:45

@Gogol: ne tanítson meg , szépen megkérném , mi a kormánykommunikáció és hogy a politikai PR nem az , mert 1. szakvizsgám van belőle , 2., még valami cifrát találok írni , amit magam is megbánnék. igy is a legerősebbet kapja kedves , abból , amit ilyen érzelmi helyzetekre használok . IRGUM , BURGUM !

@regress: látom eddig még nem látott telefonkönyvet , nyitva az Sz betűnél. Ezek a székelyek itt laknak. N@látjátok feleim szümtükkel: nem szégyen ilyen ostobán ordenárénak lenni maguk felé ?
Ami a tesco ügyet illeti, fletonov már korán , miután kormányra került, lefelezte a fogyasztóvédelmet. Lassan mondom. A felére csökkentette.
Soha meg nem indokolta sem ő , sem az ő kormányai, hogy miért. A fele el volt bocsátva, a lojáli/gyáva része pedig elvolt, mint a befőtt. A vége felé annak a kurzusnak, aztán már kiborultak elég ronda dolgok, a kifizetések és a kissé meghamisított elszámolások körül, amit bíróság rendezett aztán. Kivizsgálás után. Nem volt nagyon könnyű , sem egyszerű. Atesco nem fog beperelni, mert vesztene. ja és a neten azt írok, amit akarok. Ilyen per volt, megállapítást nyert, hogy valami programra hivatkoztak előbb, ami nem jól számfejtett, közben eszembe jutott de tény, hogy a dolgozók nem kapták meg először a nekik járó csekély pénzt sem. Azért el lehettt érni, hogy meg is kapják és annál kissé figyelmesebben intézzék a bérszámfejtést is. Emlékszem egy bírságra is, így a vége felé már, amikor lehettt tudni, mi lesz a választás kimenetele. orbán pedig első körben erősítette meg a fogyasztóvédelmet és azt bele is szerkesztették az alkotmányba. prevenció, minden esetre. Csak úgy, ahogy a másfél két év hazudozással nyerők nem fogják tudni újra odalökni a magyarokat prédának. érthető, hogy dk-gyurcsányék az alkotmányt erősen támadják. Nem találja?

A PSZÁF -nél pedig oszlopos elvtársak ültek kérem , akik finoman szólva is hanyagul látták el a feladatukat.

Fake Nick 2013.01.12. 16:41:08

@aszekelyek: Szánalmas, szervilis, ostoba fasztarisznya vagy!

aszekelyek 2013.01.12. 16:43:23

@Gogol: lassan mondom, hogy ahhoz pl hozzá kellett járulni, írásban, hogy alelvelezzenek valakivel. meg kellett adni de lehetett nem megadni hozzá a z engedélyt. Abiztos úr sokat mazsolázott is akkor ezzel. mert persze akkor is próbálkoztak. Emlékszem. meg összegyüjtötték a szocik a lapokat , borítékostul, ami névre szólt..... No, ki listázott és hogyan akkor? Szanyi kapitány volt a hőse ennek is.

tölgyes 2013.01.12. 16:46:07

@Fake Nick: Látom regressnek társai is akadt. Árad a mocsok:(

Gogol 2013.01.12. 16:47:26

@aszekelyek: én is kaptam levelet, és soha életemben nem járultam hozzá, tehát ez egyszerűen nem igaz.

aszekelyek 2013.01.12. 16:48:27

@Fake Nick: :DDD - ennyire sikerült megsértenie. Jaj, nem kell úgy a szívére vennie, ha inge is..., mert az úgy törvényes volt , csak nem etikus. ... Ebből lett aztán nagyon elege a többségnek.

Gogol 2013.01.12. 16:50:26

@aszekelyek: Ennek a mindenki lenéző vitastílusnak egyébként mi a pszichés oka önnél?

aszekelyek 2013.01.12. 16:54:38

@inreallife: csak fogtok valamit ellene tenni? A mindenkinél jobban tudók, mindent... előtted a jövő. Már az unokákat siratjuk? eddig a ratkó gyerekekt mutogatták nekünk, mumusnak... érdekes... Elég sokan nem érik meg közülük a nyugdíjat .... Akitől elvették a játszópénzt azok a manyup pénztárak. Miért kéne hagyni őket még fene tudja meddig szórakozni hagyni a pénzünkkel, miközben az adóinkból folyamatosan kell pótolnunk azt a pénzt, amivel ők játszanak? Amiből az IMF megállapítása szerint dsem lehettt volna kifizetni, amit kellett volna. mi a motívációja valakinek arra, hogy erőlködjön azon, hogy a likat a költségvetésen növessze?

tölgyes 2013.01.12. 16:57:16

@Gogol: És annak mi az oka, hogy úgy jár és tájékozódik a világban, mint aki nem élt itt egy napot sem és most is máshol lenne?

aszekelyek 2013.01.12. 17:06:00

@inreallife: mindern befektető, aki ittgründol valamit, és még a bajnai félék is, azért jönnének, mertbizony találnak megfelelő munkaerőt. tudod, akik magasan képzett munkanélküliek. nem miondenki iskolázatlan, akinek épp nincs munkája. ennek a munkerőnek a mobilitását is akarja támogatni a kormány. mert az volt ugye ezelőtt a sirám, hogy nem elég mobilis a munkaerő. A nálunk hagyományosan tulajdont jelentő lakáskörülmények és nem bármikor változtatható bérlakás többség miatt. A kormány dolga a lehetőségek megteremtése. A körülményeké. Hogy a munkaerő mobilisabb legyen. talán nem tudsz róla de legutóbb arról döntöttek, hogy fél év, egy év laufot biztosítanak annak a munkaerőnek, mely távol az otthonától kellene dolgozni, hogy áttegye az életét javait olyan sinre, amin tud azután haladni. Más ezt nem tudja megoldani a munkaerőnek. nehézségeiket elhárítandó. Egyik barátnőm férje lejár Bkesziről , viszik , Kecskemétre. Van a befektető számára megfelelő munkaerő , legyél te nyugodt. Lehet, hogy le is költöznek oda. A barátnőm is erősen szakképzett a maga szakmájában.

aszekelyek 2013.01.12. 17:15:13

@Khal Drogo: akik csinálták azt az államadósságot, azok közül hányan fizetnek? @Gogol: cukorfalat, nem nézem le aki sérteget, csak szánom, hogy ennyi, amire futja a tehetségéből , vita helyett. Nem lehet jó neki sem. Tudja , a személyeskedés akkor jön, amikor elfogynak az érvek, vagy a vitaképesség. Szoktam vitázni kormánypártiakkal is. velük lehet. :D Vita , a tisztelet megtartása mellett. Talán gyakorolniuk kéne a személyeskedőknek. Akár itt is le lehet puskázni... :) Jó iskola ez.

Fake Nick 2013.01.12. 17:18:08

@aszekelyek: Nem volt célom a sértés. Tényt közöltem. Már lassan évek óta látom az ámokfutásodat és ennyi idő alatt megismertelek. B@szatlan, frusztrált p!csa vagy, akinek se kutyája se macskája, se önálló gondolata. Nyilván nem b@sznád itt magad 0/24 a meggyőződéses dumáddal, ha a férjednek felállna még a f@sza a narancsbőrös p!csádra! Vagy ha a 'hülyegyerekeid rád nyitnák időnként az ajtót. :D

..aztán ne nagyon éld bele magad a válaszba. Le se szarlak, csak gondoltam beköszönök!

Fake Nick 2013.01.12. 17:20:39

@aszekelyek: 17571 hozzászólás.. Kemény! Get a life!

aszekelyek 2013.01.12. 17:24:00

@Gogol: pontosan mi nem igaz? Ön rajta van a listán , akik hozzájárultak? Vagy milyen listán van ön? Hol fért ahhoz hozzá? Mert meg is kellett semmisíteni:) Azokét, akik nem járultak hozzá. A biztos úr elrendelte. Na jó, voltak próbálkozások akkor is. ezzel a móccerrel de ez felmelegítve elég avas. Tehát mi nem igaz ?-mellesleg nem kérdeznék ilyet azután, ahogyan minősítette mókáné, knausztimikénket..... Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem? C.G. Jung is írt erről...:) Gyakori szte is.

@tölgyes: itt a célpont , lőnek rá.;)

aszekelyek 2013.01.12. 17:28:54

@inreallife: nincs kétségem, hogy néhány büfészakos a kapcsolatai révén, kap állást. Ez mégsem indokolja , hogy képezzünk useless szakokon , állami , közpénzből még többet. közpénzből a társadalom számára hasznosítható és szükséges képzésre kell költeni. Magánegyetemek vannak dögivel , köldöknézést lehet ott is oktatni. Ha nem ingyen is érdekel az valakit.

burgener 2013.01.12. 17:33:14

@aszekelyek: Tegyen egy kísérletet arra, kolléga, hogy valami kritikusat tudna-e írni a kormányáról.

Érdeklődéseel várom!

thymos 2013.01.12. 17:35:12

Szerintem nincs itt nagy tömegről szó, hisz akik kivonulhatnának az utcára az max. 27 ezer mínusz 10,5 ezer fő ugyanis ennyi lenne a nem támogatott, tehát ez a szám nem oszt nem szoroz a düh-mennyiségén, illetve ellensúlyként, kompenzálásként hozzáadnám azokat, akik látják szinte nap mint nap az egyetemisták látványos züllését a kocsmák nem éppen zegzugos rejtekében és a felszínen is, ahogy fújják a füstöt alkoholos mámorukban ezen "kulturális" intézmények előtt , a munkából fáradtan hazafelé ballagó tisztes honpolgárok szeme láttára, akik bizonyára azon (is) elgondolkodnak elhaladva a jövő nemzedéke előtt, miközben még a járdáról is lelépnek, hogy elférjenek az éppen a költségtérítés lefaragásáról hangosan vitázó csoportok mellett, hogy ezeknek fizeti az állam a fizetésükből levont adókból azt, hogy ingyen tanulhassanak.

Orbán egyszerűen jó kötéltáncosként egyensúlyoz a 3 generáció: a régi, a jelen és a jövő generációja között.

Adni könnyű!

Elvenni nehéz!

aszekelyek 2013.01.12. 17:35:14

@Jeromos, a remeterák: a mérsékelt tandíjnak nem hogy híve voltam de fizettem is. Első orbán kormány. Elsőre egy pont hiányzott a kitűnő tanuló, érettségi is kitűnő, fasori evangélikusoknál... gyermekemnek. Csak azt tudnám , lehet-e jobban teljesíteni! Nyelvvizsgája is volt a jelentkezéskor. Valahogy csak kilökték egy bizonyos fővárosi intézméányből... firnyákosan történelem esszét írattak velük. Ott lehetett nem elég baloldali az az írás. A felvételi idején még baloldali kormány volt. Ahhoz , hogy titkos szavazáson részt vettem -e és hogyan , közöd ?

burgener 2013.01.12. 17:36:06

@aszekelyek: Valamint próbálja meg egyharmaddal csökkenteni havi fizetését ugyanannyi befizetendő mellett, akkor majd azt is megérti, miként viszonyul a teljes felsőoktatás jelenlegi 120 milliárdja a 3 évvel ezelőtti 180-hoz.

aszekelyek 2013.01.12. 17:44:56

@bariga: nem , nem kevés rá. A léhűtés felesleges kiadás. Azt akkor sem kell finanszírozni , ha éppen telne rá. @burgener: szerepet akar cserélni? :) naaa....

" Nincsen sok választás...." - most még kevesebb van. :) Tudja a lehetőségekhez képest mérem a teljesítményt. Sztem az úgy fair.

Nem itt fogok muníciót adni , ha meg nem sértem :)

Gogol 2013.01.12. 17:48:29

@aszekelyek: "cukorfalat"? Az szép...

burgener 2013.01.12. 17:57:15

@aszekelyek: Nem sért meg, csak gondoltam, hogy van önálló felvetése a kormány munkájával kapcsolatban.

Ami meg a lehetőségeket illeti: ugye nem gondolja, hogy nem lehetne több lehetősége a kormánynak, ha nem szűkítené önfejűen, saját magának.

A szakmunkásképzéssel kapcsolatban pl. semmilyen elképzelésük sincs, pedig arra is szükség van.

aszekelyek 2013.01.12. 18:03:07

@burgener: jelentem , sokkal többel kellett csökkentenem a kiadásaimat. Szükségszerűség. Mindent , ami nem szükséges , olcsóbban is beszerezhető , elhagytam vagy csökkentettem az arra való kiadást. Hogyne , kényelmesebb lenne , ha több lenne de nincs. Miért pont a felsőoktatás finanszírozásán ne kéne takarékosabban csinálni ? Ezt még nem indokolták meg de senki. Vannak tartalékok , hogy PC legyek , abban a rendszerben is.

aszekelyek 2013.01.12. 18:13:24

@inreallife: mesélj arról a jóról, amiből kizárjuk magunkat, érdekelne...@Fake Nick: felétek így köszönnek? Arra se javaslom menni senkinek... A többire tényleg nem érdemes szót fecsérelni. @burgener: nem vonom kétségbe , hogy szükség van a szakmunkásokra. Sőt, inkább úgy vélem , szétrombolni nem kellett volna azt.
N em önnel osztom meg , ha nem baj , a kormány munkájával kapcsolatos elképzeléseimet. tökéletesnek sem tartom azt. Olyan ugyanis nincs. Súlyozom a hibákat és ami már a bűn mértékét üti meg , náluk még nem találtam. T Megengedem, hogy mások másként lássák. Mindenki érdekei szerint , :) főleg. Meg érzelmi alapon. Ami szorosan összefügg. Természetesen a magam világlátása szerint ítélem meg, mi a jó és mi a rossz Magyarországnak. Mindent figyelembe véve , szigorúan. Haszon elv nálam is van de másként. :)

aszekelyek 2013.01.12. 18:18:58

@inreallife: tacskó korodnak tudom be, mert jóindulatú vagyok, hogy nem tudod, ezzel fenyegették meg az Antall kormányt is. Van az a tőke , amelyik nem vállal kockázatot , csak hasznot. Tudod, a devizahitelszerződések a mindenki számára érthető példái annak. Egyébként is koncentrálják a pénzüket, akiknek nagyon sok van. meg eldugták. Hogy a kormányokat egzecírozni tudják azzal, hogy ajaj , nincs pénz... Majd akkor előveszik , ha minden úgy lesz , ahogy az a diktátor tőke megkapja amit akar... az a háromtagú, vétózhatatlan grémium, tudod... ahová merkel és schoible is pályázik. hümm? Erről? Valami?

xvxvxv 2013.01.12. 18:21:11

@aszekelyek: te egy nyomorúlt fideszcsicska közalkalmazott leszel, olyanfajta szarember, akire egy régi székely paraszt csak kiköpött volna egyet.

burgener 2013.01.12. 18:25:03

@aszekelyek: Aha, értem, és tessék mondani, pl. magában, tökegyedül a Szegedi Tudományegyetemtől az évvégi 400 millió után miért is kellett január 7-én 4,2 milliárdot elvonni?

Nem tudták decemberben kormányék?

Jegyezze meg: ellenségem ellensége nem a barátom-különben megtapasztalja, hasonlóan sok régi jobboldalihoz, fideszeshez.

bariga 2013.01.12. 18:25:07

@aszekelyek: hú. Te aztán tényleg mindenhez értesz, Te egyedül, segítség nélkül is tudod, hogy mi kevés és mi nem , mire elég a pénz és mire nem. Pont úgy , mint a főnököd, aki éppen most kezd már maga is a nagy okosságba belezavarodni és éppen nem nagyon találja a fonalat. De majd Te biztosan tudsz neki segíteni és akkor felesleges itt mindenkivel tárgyalni, meg beszélgetni ,csak időpocsékolás lenne.

bariga 2013.01.12. 18:27:35

@burgener: biztosan vannak más, sokkal fontosabb közgép ügyek, amire jobban kell a pénz, meg nem kell ide az a sok okos, művelt ember, pláne ha fiatal, mert az nem nyeli a nokedlit.

bariga 2013.01.12. 18:30:48

@aszekelyek: Na a Matolcsy megint adott egy maflást a devizahiteleseknek. Szólj már neki légy szíves, hogy elég baj az is , amit csinál, legalább ne szólaljon meg, mert csak tovább rontja a helyzetet.

aszekelyek 2013.01.12. 18:31:40

@szoja122: annyira nem tettek semmit, hogy 3 éves kortól kötelező megtanulni az együttélést. értsd szocializáció. hat évesen már régen késő. Szakemberek szerint . leszoktatni nehezebb lesz a szülőket a tanárverésről, mint a 3 éveseket higiéniára és viselkedés kultúrára megtanítani. A szülőket úgy szocializálták, hogy a pénz legyen náluk a vezérfonal. Akkor velük úgy lehet elérni eredményt, hogy azt díjazzuk, ha jár a gyerek oviba és azt, nem, ha nem jár. ezt pedig most komolyan is veszik. íNem úgy, mint ezelőtt. hazug és rossz indulatú, aki azt állítja, nem ez az érdekük. elég sokan a kisebbségből örülnek a közmunkának. legális pénzhez jutás, értsd. e etetni a kiscsávókat, meg emberhez méltóbb életet élni. Sokan hajlandóak veteményest is , munkával, maguknak csinálni. Nem ledumálják őket arról , hogy magukért megtegyék , amit simán meg tudnak tenni. Ha akarnak.

aszekelyek 2013.01.12. 18:43:11

@inreallife: elhánynak egészen Angliáig? Vagy mind megírja neked? :) @burgener: nem ismerem az SZTE finanszírozásának kormány részéről való okait. Viszont vannak gyanúim. :)))

Előfordul , hogy meggondolom magam , ha pénzről van szó. Vajon mit tudhattak meg közben? :))
Az ellenségem ellenségéről elég zavaros ez. Pontosabban ?

aszekelyek 2013.01.12. 18:46:29

@burgener: ebben az önfejű lehet a bűnnek minősülő, ami a lehetőségeket illeti. Az árát is ha lenne szíves mellékelni. Mit tudna az önfejűségért cserébe kapni ? nem olyan csábító az. csak ha olyan üresen tálalja, mint most tette, akkor , messziről, ködben, tűnhet jónak.

aszekelyek 2013.01.12. 18:53:35

@burgener: az, amit az önfejűségről és az emiatt elllvesztettnek minősülő lehetőségről írt, engem valahogy aA TAnúra emlékezetet. Arra a móccerre , .... Tudja, feketevágásért börtön járrrrrrrrrrrt de malacsülttel kínálták, bizonyos feltételek mellett azt a gátőrt. Aztán amikor egy éjjel betámadták a forintot..., -ja nem az nem akkor volt, szóval amikor jött az árvíz, akkor ugye nem védte senki a z ártól a területet.... mi meg nyomorultak , Gátőr akarunk lenni. Amikor jön a víz. Nem vidámpark igazgató , a szocialista szellem vasútján. Vagy magyar narancs újságírók , pardon , termesztők.

szoja122 2013.01.12. 18:54:05

@aszekelyek: Sorold fel, hogy a dumán és a pótcselekvésen kívül mit tett a Fidesz akkor amikor hatalmon volt (4év) és most 2/3-al (2.5 év).

Megsúgom semmit!

márta)) 2013.01.12. 18:57:36

A magyar diákok röghöz kötése: az EU-ban ilyen nem létezik"

www.stop.hu/belfold/a-magyar-diakok-roghoz-kotese-az-eu-ban-ilyen-nem-letezik/1114223/

Tavaly tavasz óta az Európai Bizottság intenzív konzultációt folytat a magyar kormánnyal a felsőoktatásban tervezett változtatásokról, köztük kiemelten a "hallgatói szerződések" rendszeréről - emlékeztetett. - Jelenleg is folyik egy úgynevezett pilot-eljárás, ami még nem kötelezettségszegési eljárás, de egyértelműen az a célja, hogy változást érjünk el a magyar szabályozásban - mondta Andor László."

**********
Röghöz kötés, avagy hallgatói szerződés" . Hát. ez is a "különutas" politika része.
Csak emlékeztetnék, hogy a "különutas gazdaságpolitika", avagy a Matolcsy-féle, álmokra?épitett gazdaságpolitika sem jött be.
A fránya" gazdaság nem akar működni.
hm?

Fimbulwinter 2013.01.12. 19:17:04

A Fidesz ostoba vezetői hülyéket választanak ki a különböző helyekre, így ne csodálkozzanak azon, hogy aztán minden ügyben elbasznak ezt-azt.

aszekelyek 2013.01.12. 19:18:37

@szoja122: mondj már olyat , amire nem lőnének azonnal minden szögből. reform? Szted milyen is lenne az ? A teljes.
Ami azt illeti, akkoriban az ellenzéke, szocik, azon nyifogtak, hogy csak a fürdőturizmust fejlesztette fel de azt nagyon. idegenforgalom. ezt egyébként még a kedves fekete úr, mnb elnök javasolta, ha jól emlékszem. amiben lát lehetőséget. Ez amilyen tökfej, meg is csinálta... már orbán, első kormánya idején. Plusz autópályát is építettek de az se volt jóó, talán azért, mert nem került háromszor annyiba, mint a környező országokban, Vegyépszer építette , az is baj volt. Bevezették a diákhitelt , a korlátlan , kor és származás és más megkötés nélküli felsőoktatásban tanulás lehetőségét. NAgyon jóknak ingyenes, annál kevésbé jóknak még elérhető díjjal. Ilyesmi a z állítólag szegényeket képviselő és támogató szociknál, szdsz -nél nem volt. A közbiztonságot Pintér nagyon rendbe rakta. A szégyenletesen kevés minimálbért felemelte erősen. biztos nem az volt a szegények érdeke?? Nyugdíjakat is emelte. ordenárén hazudtak is a szocik arról is. mert a legszegényebbekét emelte előbb. De sorolhatnám tovább , no és ami a fő, hogy mindezt nem hitelből tette. Akkor meg tudtuk lovagolni a konjuktúrát. Hitelből nem finanszírozott jólétet, hogy aztán nagy böjt legyen az ára és sokaknak tönkremenés. nem hülyítette az embereket azzal, ami nem is volt. nincsből költekezést nem támogatta. Egyáltalán nem kpott hitelt, aki nem volt hitelképes. A saját érdekében sem és közérdekből sem. Mondhatni rendet tartottak az ország pénzügyeiben. Most megyek vacsit készíteni. Mondom, nincs vége, ha kéred még tovább is lesz. Az egészségügyet pedig sokkal jobb színvonalon tartották és finanszírozták. Ez még lényeges. A munkhelyeket megőrizték. Ott is. Akkoriban nem kellett elmennie senkinek, de nem is küldték nagyon. Ha nem tetszik, el lehet mennit tőle nem hallottak. Legfeljebb azt , hogy a másutt megszerzett tudást hozzák haza. Széchényi tervre emlékszel? Sok mindent építettek akkor. Azzal. A mostaninál elég lesz a sokkal rosszabb pénzügyi helyzetből kilábalás és a hiány erős lefaragása, nem rászorulás újabb tömérdek hitelre és durvább megszorításokra. Valamint a rossz dolgok átszervezése, amik csak vitték a pénzünket. Se nyugdíjcsökkentés , se más szegényebb csoportoktól elvenni a kenyeret. Sőt. Tény, hogy nem tarthatnak meg mindent azok, akik a szoci-szadista érában beleültek a közpénzbe. Sokaknak kiesett az a zsebéből. Erre szólt a felhatalmazás.

jjulie 2013.01.12. 19:19:09

@aszekelyek:

látom banya, sikeresen égeted a seggszájú orbánsántakutyát, és közgéporbániát

csak így tovább, hajrá, hajrá, kárdárvakarék, ne lazsálj ám este tízig

jjulie 2013.01.12. 19:22:18

@aszekelyek:

ez frankóra sikerült banya, látom az enterért nem fizet a pártközpont, rég fűbehugyoztál ilyen szép nagy egybefüggő tócsát

nagy lehet a baj, hogy ennyire igyekszel, banya, csak nem akarod feltámasztani a döglött fideszt?

aszekelyek 2013.01.12. 19:22:25

@szoja122: az az őszödiben van, hogy és közben nem csináltunk semmit. Semmi említésre méltót. nem tudtok mondani olyat.... összekeverted szójácska... .D

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 19:22:42

@mókáné: "Vélemény- és szólásszabadság van ugyanis Magyarországon, ha nem vetted volna eddig észre"

Nem vettem észre. Linkelhetnék neked kismillió cikket, statisztikát a Jobbik médiabeli elhallgatásáról, de nem teszem. Részben, mert rátok, liberálisokra jellemző kettős mérce miatt, megoldanád egy vállrántással, másrészt már raktam be ide erről statisztikát, nem is egyszer.

jjulie 2013.01.12. 19:29:23

@Gogol:

ez nem vitastílus

a seggszáját a fideszpártközpont telepítette a törökblogra, azzal az utasítással, hogy fűbehugyozzon felül minden nem fidesztörzsbirkától eredő hozzászólást

és teszi, megfelelő ember a megfelelő célra

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.12. 19:29:43

@aszekelyek:

Mond jól fizetnek azért, hogy reggetől estig itt szarod a gyepet?

márta)) 2013.01.12. 19:30:17

www.168ora.hu/buxa/42-milliardot-vontak-el-szegedi-egyetemtol-108881.html

Legutóbb a tavalyi év végén zároltak több mint 800 millió forintot az intézmény költségvetéséből, annak mintegy ötödét tudták kigazdálkodni a kéthetes szénszünettel. Az egyetem támogatása egyébként 2010 vége óta több mint 30 százalékkal csökkent."

Na. Igen. Szeged.

Most, akkor, erről" mindenki azt gondol amit csak akar..............
?

aszekelyek 2013.01.12. 19:31:33

@béla a görög: azt a valóságot és a jó választ rá, ha kérhetném, kibontani , de teljesen ?@jjulie: nemleszek csak 8 -ig. most élvezd ki... vén fütty... azt neked kéne viszont valahogy feltámasztani... fel lehet íratni rá cuccot, ha nem vagy szívbajos... .) Sztem nem....

jjulie 2013.01.12. 19:31:33

@SzélsebesVelorex:

még mindig nem heverted ki a jobbikfertőzésed pajtás?

mi lesz így veled......

márta)) 2013.01.12. 19:32:59

szarod a gyepet? "

Na. Ez jó.

:)))))

Úgy látom, hogy itt van már a zseniális páros (is).
Tényleg jó.
:(

aszekelyek 2013.01.12. 19:33:31

@qwasder: mi az a HAHA? ellen hallgatói önkormányzat vagy mi? Ki is osztódik? A hallgatók? .) Ki osztja őket vagy tolja oda a HAHA népet , bajnak?

DezInf 2013.01.12. 19:36:07

@aszekelyek:

Esetleg válaszolnál a Tescos kérdésre ?
Érdekelne a stratégiai szerződés,akár idézgethetnél is belőle.
Talán kiderülne néhány apró momentum amit kifelejtettél.
Csak annyi,hogy nem úgy,nem azért és bocsi.
Amennyiben csak levegőbe beszélsz,a Tesco szóvivője szívesen tájékoztat.
Szerinted miért nem olyan kormányhozbújósok?
Hivatkozz rám,hidd el bejön:D
Persze ki is kérheted a hivatalodtól,de az nem ciki?
Hihetetlenül nagyképű vagy, és csúsztatsz. Vityát te képzed erre a szép művészetre ?
Jahh,és kicsit óvatosabban gyanusítgasd a multikat,érzékenyebbek mióta stratégiai partnernek számítjátok őket:D
Persze ők erre nem hivatkoznak sehol,semmi dicsekvés meg győzelmi jelentés.
Szerinted miért ?

aszekelyek 2013.01.12. 19:37:40

@qwasder: az esernyős alakulat se volt rossz a Kossuth téren, amikor ferink éhségsztrájkolt... ott dobálták a kolbászt a földre, az okosok, mikor éheznek és hajléktalanok is ehették volna... Ha képes lenne valami önkontrolljra a bloldal. Szegény ferink többször rá is szólt a nénikre, hasztalan.

DezInf 2013.01.12. 19:38:38

@Lencsés István:

Te vagy a probléma,aztán a fityisz te f@ckalap:D

aszekelyek 2013.01.12. 19:41:44

@mókáné: most olvastam csak ezt. Bizony ez hajszálra a felsőbbrendűségét vitathatatlannak tartó szürkeállomány mentalitása. Így is kezelték a magyar népet. " Ezek úgyis hülyék... " - nem járhattak sokan iskolába..., arra vigyáztunk.

DezInf 2013.01.12. 19:43:32

@Gogol:

Fideszdroidképző első szabály : kérj forrást

2. ne tekintsd hitelesnek
3. kérj másikat amit megerősíti

paffff, még meg is dolgoztat :D

forráskérés---> keress magadnak a fityiszdroidintraneten

Látom élvezed őket, csak jó gyomor kell meg kitartás. Észre sem veszik ha beleesnek a csapdába. Mint lepkék a kerti lámpa burájánál nyáron.

graycivil 2013.01.12. 19:50:55

"Török Gábor kontra Somogyi Zoltán.
Miért lennék cinikus?

Elterjedt róla, hogy a Jobbik a párt államfőjelöltjeként gondolt rá. Beszélik: tanácsokat is ad Vonáéknak. Somogyi Zoltán tárcát írt a pénzért mindenre hajlandó politikai elemző figurájáról, az írást neki ajánlva. Karaktergyilkosság zajlik, vagy az elemzői szerepfelfogások csatáznak? Török Gáborral KRUG EMÍLIA beszélgetett."

www.168ora.hu/itthon/torok-gabor-somogyi-zoltan-jobbik-tarcatukor-108687.html

"– Nemrég a Facebookon Somogyi bocsánatot kért.
– Örülök a gesztusnak."

aszekelyek 2013.01.12. 19:51:51

@márta)): meg is lepne, ha andor nem ezen dolgozna. Még hogy ne tudják csontra elszedni a nálunk képzetteket az EU agresszíven agyelszívói! Akkor neki megrendülne a jó kis pozíciója náluk.

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 19:59:28

@jjulie: szólásszabadságról volt szó, nem pártszimpátiáról

cigánykérdést tekintve csak a jobbiknak van programja, amíg ez nem változik, addig ha csak részben is, de fertőzött maradok ;-)

márta)) 2013.01.12. 19:59:31

@aszekelyek:

Tényleg? Na! Látja! Erre szerintem nagyon sokan nem is gondoltak, többek között ÉN sem.
Hála Önnek, most már ezt is tudjuk.
:(

aszekelyek 2013.01.12. 20:00:18

@Gogol: sztem nem kell olyan sok jogot végzett , mert így is sok évet várhatnak pl a bírói székre a már végzettek is . Ne izguljon, mert a már ügyvédek kifizetik a csemetéik tandíját. Ha sikerül őket rávenni, hogy ők is mindenáron azok akarjanak lenni. Más meg nemigen fér a szakmába be. Ma sem.

TEDD MÉG HOZZÁ, HOGY AHAJLÉKTALANOK MEGINT ÖSSZERONDÍTHATJÁK A kOSSUTH TERET-is. @mókáné: hátráltatni az országot, aZ NAGYON JÓ TELJESÍTMÉNY...

bioLarzen 2013.01.12. 20:03:31

"Utólag átgondolva, nehéz megérteni, hogy miért nem volt senki a miniszterelnök környezetében, aki figyelmeztette volna erre a nyilvánvaló veszélyre, a politikai sérülés lehetőségére."

Gábor, biztosak lehetünk abban, hogy valóban nem volt ilyen ember? Nem lehet, hogy próbálták figyelmeztetni, csak ő maga nem hitt nekik eléggé?

bio

bioLarzen 2013.01.12. 20:06:10

@szabadmagyarnép: "Legyen bátorságotok megtenni, amiről ti is tudjátok, hogy helyes !"

Ezzel, tudod az a baj, hogy minden valószínűség szerint Hitler, Oszama vagy akár az aurorai lövöldözpő is meg volt róla győződve, hogy amit tesz, az "helyes"...

bio

Khal Drogo 2013.01.12. 20:09:20

@graycivil: Az fájt Somogyinak aki egyébként jelenleg a futottak még kategória, hogy volt egy olyan rendezvénysorozat, ahol Jobbikosok politikusok és a kormány emberei ülte le beszélgetni ( bár vitának hirdették meg, vitáknak nem nevezném ezeket a beszélgetéseket ) és Török Gábor vállalta a moderálást. Mivel nem köpte le Vonát vagy öntötte le egy vödör szarral, ezért hát kiderült róla Somogyi szerint hogy ő egy Jobbikos.
Török Gábor azért is jól csinálja amit csinál mert:
- liberális
- fasiszta
- Orbánista
- kommunista
- semmitmondó
- a jobboldal szekértolója
- a baloldal csicskása

és így tovább.
Ebből lehet tudni hogy jól csinálja Török Gábor amit csinál.
Ágh Péterről vagy Mráz Ágostonról senki sem gondolja hogy a másik oldalhoz tartozik. Ők szervilis pártkatonák.

bariga 2013.01.12. 20:32:32

@SzélsebesVelorex: És mi a Jobbik programja a cigánykérdést tekintve?

tölgyes 2013.01.12. 20:35:14

@Khal Drogo: Az Ön által adottlista nem arra érv, hogy TG "jól csinálja", hanem arra, hogy azországban ilyen nagy a kuszaság és erre bátran lehet építeni. Senki nem azt nézi, hogy egy dologban van, vagy nincs valami igazság, hanem azt, hogy beilleszthető-e az előítéleteinek szolgálatába.

bariga 2013.01.12. 20:37:40

@mókáné: bocsi, de ezeknek az ellenzéknek semmi köze. Vétózni nem is tudnának,mert a 2/3 tényleg 2/3. Csak a Fidesz tud visszavonni törvényeket. most azt is csak azért, mert betojtak a diákoktól

tölgyes 2013.01.12. 20:38:19

@bariga: Nézze meg hoplita "képmást", amivel jellemzi saját magát. Hát az.:(

bariga 2013.01.12. 20:45:55

@tölgyes: az nem program, inkább progrom nem?

Lencsés István 2013.01.12. 20:51:53

@DezInf: Tanulj meg írni , aztán kommunikálhatunk .

Jeromos, a remeterák (törölt) 2013.01.12. 21:01:17

@aszekelyek:
Nem válaszoltál arra, hogy A Zorbán szavára részt vettél-e a szociális népszavazáson és a Zorbánnak engedelmeskedve szavaztál-e a tandíj ellen.

tölgyes 2013.01.12. 21:03:37

@bariga: Miért? Az nem program?:( Őt és másokat olvasva az övéi közül írtak valami vígasztalóbbat?:(

tölgyes 2013.01.12. 21:06:15

@Jeromos, a remeterák: És mondja kedves remete, -kinek sötét a víz feneke és nem csak az:) - maga elolvasta-e és ismeri-e azt, hogy mennyien kapnak majd ösztöndíjat?

aszekelyek 2013.01.12. 21:12:25

@Jeromos, a remeterák: dehogynem válaszoltam , tisztelt ÁHV . Azt válaszoltam, hogy közöd ? Egy titkos szavazáson , mire nem kötelezett semmi ,részt vettem-e és hogyan szavaztam. Személyiségi jogvédelem és alkotmányos jogvédelem alatt álló információ.

aszekelyek 2013.01.12. 21:19:13

@Orszag: mindegyiket nem írtam. Az elsőszülött meg épp a másodikat végzi de ő mint azt írtam , most is kitűnővel. épp leadta a szakdolgozatát. nem szőlészet -boréászatit... Műszaki értelmiségi pályán van. Munka és család mellett. Gondol át még egyszer ezt , ki csinált rosszul és mit. Olyan képzés nem volt ebben az országban már, amire a kicsi ment volna, mire odakerült. Így ő külhonban, ahol természetes, hogy fizetős az, tanult tovább. Szintén műszaki pálya.

Jeromos, a remeterák (törölt) 2013.01.12. 21:23:02

@aszekelyek:
Nem is feltételeztem, hogy bevallod.)
De legalább magadnak!!!

aszekelyek 2013.01.12. 21:30:41

@Rémbódess: Nyilván az a jobb nekik, az utcán megfagyni...., hogyne. kriminalizálni kéne az ilyen ál jogvédő kreténeket. Mint aki ezt is írta. Szted hová tette az USA government a hajléktalanokat? Reagan után egy árva nem volt már New York utcáin, amikor két évvel később arra mentem. lehet azt tenni a FIFTH Avenuen, amit akkor láttam? 300 ezer hajléktalant az utcáikon. Julianit kéne idehozni tanácsadónak... de ez nem fog menni sajna.
Remélem már kékre veregetted a válladat , mert elintézted , hogy legyen joga megfagyni az utcán a hajléktalanoknak. Mindent összerondítani. Nem szégyelli magát az álliberális banda. Azért kéne szégyellni magatokat , mert annyi a hajléktalan és nyolc évig semmit nem is tettetek értük. Vagy hajléktalanság ellen. Irgum-burgum. Most meg puffogtok. Most jó a hajléktalanoknak? Szégyentelen! vagy csak nektek hízik a májatok, meg a hájatok. undorító, ahogyan a jólétből így véditek őket. legyen joga az utcán beadni a kulcsot.

mókáné 2013.01.12. 21:37:33

@Gogol:

"Bocs, de az első kommentemmel én nem rád reagáltam, hanem a fenti írásra, erre te elkezdtél visszakérdezni minden kommentemre, egy három éves gyerek szintjén, aki mindenre azt kérdezni, hogy "miért?". Tehát a beszélgetést te kezdted el velem, és nem én veled."

Te kezdted vagy én kezdtem akkor ez nem mindegy egy bentlakásos, magyar-angol-német óvodában?:)
Szép estét kívánok!

jjulie 2013.01.12. 21:39:46

@aszekelyek:

mivan banya, visszaparancsolt a párt seggszájuskodni? mondtam, hogy 10-ig tart a munkaidőd..

szóval ugassmég törzsbirka, mert megdől orbánia

hahahahaha

mókáné 2013.01.12. 21:40:02

@Fake Nick:

"@aszekelyek: 17571 hozzászólás.. Kemény! Get a life!"

És mind minőségi, teszem hozzá, Kedves Uram!

Szép, vasárnap reggelt kívánok Önnek!:)

aszekelyek 2013.01.12. 21:40:46

@Jeromos, a remeterák: Akkor meg mit erőlködtél?

@bariga: pedig közéjük is lövethettek volna , ugye ?

@bioLarzen: bármelyik , akár che guevara is elmondhatta volna a szöveget , csont nélkül... De sztem ez valami ilyesnek a fordítása:) , összeollózták esetleg de nagyon üres , neked nem tűnik úgy ? Mozgósítja az üresfejűeket , akik agresszívek egyben. Ennek pedig bedőlnek. Ilyeneket használt a mi ferink is. Mindenki szépen belegondolta , amit ő akart..., aztán gyerünk... feri és igen , megcsináltuk... de sehol egy árva tárgy , hogy mit . .. Az csak az őszödiben volt.

mókáné 2013.01.12. 21:42:36

@SzélsebesVelorex:

"Részben, mert rátok, liberálisokra jellemző kettős mérce miatt, megoldanád egy vállrántással, másrészt már raktam be ide erről statisztikát, nem is egyszer."

Én nem láttam a statisztikát, szóval vagy pont rosszkor raktad ide, vagy nincs ilyen statisztika. Vállat sem tudtam rántani.

Szóval mi a probléma a vélemény- és szólásszabadsággal ma, Magyarországon?

Várom linkjeid! (link alak!)

mókáné 2013.01.12. 21:46:45

@bariga:

"Csak a Fidesz tud visszavonni törvényeket. most azt is csak azért, mert betojtak a diákoktól"

Azt mondod? Most akkor nézzük meg újra azt a listát, melyet múltkor, amiknek képzését nem támogatja a kormány?

És akkor melyek azok, amiket pedig igen!

Hát nagyon kell a kommunikáció itt, az biztos, ha százszor muszáj ismételni - ugyanazt.

mókáné 2013.01.12. 21:50:00

@bariga:

"@SzélsebesVelorex: És mi a Jobbik programja a cigánykérdést tekintve?"

Bariga! Díjazom a kérdésedet Velorex felé! Szélsebesen kérjük a választ és köszönjük.:)

aszekelyek 2013.01.12. 21:51:59

@jjulie: mint írtam 8-ig voltam , vacsorát készítettem, Hírtv-t néztem de még egy kicsit szórakozom. Nem mondtam , hogy nem jövök vissza.

@Orszag: a kicsi kénytelen volt kimenni. De már itthon van és dolgozik. Hazahozta a tudását. Nem csüng a nyugaton , mint egy majom , közel sem. Svédeknél nemrég elég jól érezte magát de nem akar ott sem maradni. Képzelje , ez a rosszul nevelt kicsi , ez megállta a helyét külhonban. Neki is volt nyelvvizsgája , nem diploma osztásra , hanem felvételire. Na gondoljuk akkor át még egyszer , mi is van elrontva ebben a történetben és ki is rontotta azt el ? Itthon , a kiszervezett középfokút azért pénzért elvégezhette a kicsi. négy -öt éve. Munka mellett , hétvégén. Nem ám romkocsma... és lógás. De tovább sluszz. Mindenfélét kiszerveztek , tudja...- persze , hogy tudja - vagy nem is volt már olyan szak. Pénzért sem. Aztán ríttak , hogy nem elég a jelentkező a műegyetemre , műszaki pályára .

mókáné 2013.01.12. 21:52:46

"A diáktüntetések kiváló esettanulmányt nyújtottak ahhoz, hogy megértsük: milyen akut politikai problémákkal küzd a Fidesz-KDNP."

Kedves Török Gábor!

Milyen akut politikai problémákkal küzd a Fidesz-KDNP?

Várom válaszát, mert én nem értem. Köszönöm.

mókáné 2013.01.12. 21:55:18

@aszekelyek:

" mint írtam 8-ig voltam , vacsorát készítettem, Hírtv-t néztem de még egy kicsit szórakozom. Nem mondtam , hogy nem jövök vissza. "

Én szaunáztam ma és akkor mondom, nem nézek be, de muszáj volt, mert éreztem, hogy sokan hívnak.

És akkor jöttem, láttam - de nem tudom: meggyőztem-e valakit?

Orszag 2013.01.12. 21:57:48

@aszekelyek: Ezt mondjuk nem tudom, minek kellett ennyire túlragozni.
Azon meg nincs mit átgondolnom, ki csinál mit rosszul, lévén, hogy két nyelvvizsgával és 144/144 ponttal felvételiztem, most pedig dns. vagyok, igaz, "csak" BTK-n.

bariga 2013.01.12. 21:58:07

@aszekelyek: bocs, de erre csak azt tudom neked válaszolni, hogy beteg vagy. Vagy inkább beteges.

bariga 2013.01.12. 22:02:09

@mókáné: szerintem is nézzék meg, a kormány a diákok a tanárok és még aki ért hozzá. Beszéljenek egymással ez a lényeg. És ezt eddig csak a diákoknak sikerült elérni.

inreallife 2013.01.12. 22:06:14

@szoja122: zsidókkal kapcsolatban:

kuruc.info/r/39/106238/

ott van a cikkben a kép,orbán sk aláírással. a magyar közlönyben is megjelent. semilyen szerződés stb nem kényszeríti a kormányt arra, hogy ezt meglépje. mégis 3012 50%-kal, 2014-ben még 50%-kal emeli a járadékot. vajon minek neveznéd ezt toleráns barátom?

a cigányokhoz visszatérve. te úgy képzeled el, hogy a cigányoknak adunk egy csomó pénzt, és onnantól civilizáltak lesznek, tanulnak, dolgoznak, adóznak. aztán mégse. akkor miért adunk nekik pénzt? mutassa már ki valaki, hogy az adott éves költségvetésben a cigányoknak kiutalt mindeféle transzfer, ami többszáz milliárdos tétel, milyen eredmények lettek az elmúlt 20 évben. vajon mennyit változott volna pénz nélkül az eredmény? szerintem nem sokat. az a párszáz cigány, aki eljutott az érettségiig többszázmilliárdból, elég soványka eredmény, miközben akiknek legmagasabb végzettségük csak 8 általános, azok megduplázódtak 20 év alatt. szerintem a pénz az nem hozott megoldást, egy vacak korbács nagyobb teljesítményt hozna ki belőlük... és ez itt a kulcskérdés, teljesítmény. de ismételten megkérdezem, mennyi pénzre lenne szükség a cigányságnak ahhoz, hogy a minimum szakmunkás iskolát elvégezze a 90%-uk, és nem öldössék az embereket 2000 ft-ért? összesen mennyi pénzt kell elvenni a magyaroktól, hogy odaadják nekik és befejezzék azt, amit eddig csináltak? várom az összeget...

aszekelyek 2013.01.12. 22:07:23

@DezInf: nem tudok tévedni, csak rákezdte a bolsevikozást... Melyikre van kiosztva az antiszemitázás? bevallom? ez lenne a vallomás virág elvtárs ? DEHISZEN ez az ítélet....

inreallife 2013.01.12. 22:11:00

@aszekelyek: te pontosan miről beszélsz? valaki kevesebb nyugdíjat kapott, mert a manyup rendszer működött? a lófaszt. igazából az a gond veled kisanyám, hogy ezzel a kocsmai frázisaidat egy ötödikes gyerek leszereli az összes élettapasztalatával. az biztos kellemes érzés lehet neked, hogy minden a blog udvari bolondjának kezel. nem érzed néha azt, hogy mindenki szembe jön az autópályán? :)

aszekelyek 2013.01.12. 22:15:06

@inreallife: akiktől nem akarod elvenni a pénzt , azok éppen azok , akik a holocaustot is csinálták. Európai zsidónak , cigánynak vegyest , meg aki még nem tetszett. Cseppet gyanús vagy. Hogy PC legyek.

aszekelyek 2013.01.12. 22:22:19

@inreallife: inkább csak azt érzem, olyan trágár alakkal nem kéne szóba állnom, mint te. lassan elmondom, miről írtam. A költségvetésben hiányzott a nyugdíjkasszába be kellett azt tenni. Amit kiiszerveztek a manyupokba. Ahhoz , hogy kifizethessék a folyó nyugdíjakat. Még a 13. előtt is. Hát még azután. Nagyon jól tudod te ezt , csak ordas szándékaid vannak. Semmire nem méc vele. Az IMF ezt javasolta , a magyar kormánynak már megváltoztatni, hogy a hiányt ezzel is ne növeljék tovább , 2006-ban. De növelték. persze lehet , hogy az IMF nem ért hozzá csak te . Véletlen pedig nem lehetett amit 2008-ban megengedtek nekik , hogy ne magyar államkötvénybe tegyék. Amin aztán sokat buktunk is. Már a befizetők. Így tüntették el a pénzt sok, sok helyről. nem csak tőlünk. Szólj , ha valami nem világos.

inreallife 2013.01.12. 22:25:02

@aszekelyek: az a baj nyanya, hogy van egy érettségid ést azt hiszed, hogy kurvaképzett vagy. lófaszt. 2012-ben az már csak "beugró" egy munkahelyre. nézz már körbe a világban. a cégeknek nem olyan munkaerő kell, akik nem tudnak elolvasni egy műveleti utasítást. márpedig rengetegen nem végzik el a 8 általánost, ami elvileg ezt a tudást(?) megadná.

szakma. az jó, ha valakinek van egy szakmája, mert azzal lehet pénzt keresni, ha az ember jól csinálja. de 200.000 pedikűrös akkor sem fog dolgozni az országban, ha 10* ekkora lesz a gdp/fő. igen, jó szakma az asztalos, ha asztalosként dolgozik és megél belőle. viszont elég szar szakma, ha pincérkedik, mert akkor lófaszt ér.

és az érettségi. százezerszámra vannak az általad "képzetteknek" nevezett emberek munka nélkül. vedd észre, hogy 2012-ben nem olyan emberekre van szükség, akik 18 évesen kiesnek az iskolapadból, és utána életükben meg nem fognak egy könyvet. persze tescóba elmehet árufeltöltőnek, de azért felesleges volt tanulnia. itt a is a mennyiség számít.

és eljutottunk a diplomához. gyakorlatilag az összes diplomás ember dolgozik. átlagbér felett keres és azután adózik. a remek kifogásod, hogy büfészakon végzett és a haverja szerzett neki állást nem is értem. és? ha dolgozik és adózik, nem mindegy? dolgozzon és adózzon az a lényeg. diplomásokra van az országnak szüksége. kiművelt emberfők. rémlik valami?

ezért volt a hazája elleni árulás orbán pénzkivonása az oktatásból. tegyék vissza azt a sok milliárdot, amit onnan kivesznek. ha azt mondják, hogy csak bizonyos szakokat akar megtámogatni, akkor ömlesszék oda a pénzt, a lényeg, hogy a diplomát szerzők száma ne csökkenjen, sőt! az, hogy fizetős legyen az egész oktatás az ország ellen elkövetett legnagyobb bűn.

és igen, angliában is fizetős a felsőoktatás. de ott egy portás is ki tud csengetni akármilyen szakot, míg nálunk az átlagbér dupláját keresők sem bírnak kiköhögni másfél millát félévente. gondolom nem bírod felfogni a különbséget...

tölgyes 2013.01.12. 22:25:14

@szoja122: Az, hogy nem tett semmit a kormány természetesen nagyfokú tájékozatlanságra utal. Tett mert az iskolakerülésnek következményei vannak. No nem a korbács, ahogy infernális javasolja, de mégis. E tekintetben van is előrelépés. Ezzel szemben mi történt akkor, amikor dőlt be az országba a lééé?
Bármilyen furcsa, de a sokat szidott közmunkaprogram is egy tett. Nem kapsz segélyt, ha nem csinálsz érte valamit.

Láthatja, hogy ezt a keveset is azonnal megszüntetné a Bauer-Bajnai-Gyurcsány alakzat.

A nagy baj az, hogy nehéz a cigányság egy részét együttélésre és együttműködésre bírni.

Khal Drogo 2013.01.12. 22:31:43

@inreallife: Ha kétfelé nyomod a ritmust, az fárasztó, még egy kormánynak is, és hát ennek ára van.
Így van ez nálunk is. Bayer Zsolti lelkesen zsidózik ( hátha van olyan aki csak ezért rájuk szavaz és hát van antiszemita Fidesz szavazó amúgy is, mint égen a csillag, csak ők kettéválasztják a jó és rossz zsidókat, azzal a módszerrel amivel az úgynevezett kommunistákat is szétválogatják ).
és hát az nem adja jól ki magát más körökben. Egyébként nem csak Bayer Zsolt szokott zsidózni Fidesz-szekértáborban, de ő hát mivel Orbán jó barátja ezért hát ő kiemelt figyelmet kap.

Mivel egyszerre kell megfelelni az antiszemita szavazóknak és nyugat felé, meg Izrael felé, hogy azok le antiszemitázzák le a teljes kormányt, hát valamit tenni kell.
Az ugye nem megy, hogy nem antiszemitáznak, mert az kell a szavazóknak. Azonban a felháborodást általában minden esetben el lehet simítani pénzzel.

Ezért van az hogy két zsidókirohanás között megy a járadék emelése ripsz-ropsz. Az antiszemita Fideszeseket ez nem érdekli, vagy el sem hiszik hogy megtörtént, vagy valami rejtélyes logikai csavarral hatástalanítják magukban.
A túlélőket meg az izraelita egyházat a járadék folyósítása csendesíti el.

Summa summárum : Igény van az antiszemitizmus enyhébb formáira a Fidesz-táborban, azonban a kormánynak kifelé, a külpolitikában más célok vezérlik, ezért demonstrálni kell hogy ők persze nem antiszemiták és ezt a manőver pénzbe kerül.

inreallife 2013.01.12. 22:32:05

@aszekelyek: bazdmeg, tudod mi a különbség a megváltoztatni és a megszüntetni között? esküszöm, agyilag nem ütöd meg egy 10 éves gyerek szintjét....

a manyupnak volt problémája, kb 10 perc alatt ki lehetett volna javítani. ehelyett visszacsinálták a 20 évvel ezelőtti állapotokat, amik sokkal rosszabb körülményeket GARANTÁLNAK, mint amit a manyup az összes létező hibájával. érted már kocsma bös.zméje?

ja és tetejében mégnagyobb a bűn, mert ahelyett, hogy az addig összegyűjtött 3000 milliárdot zárolták volna és félretették volna arra az időre, amikor az állam már nem fog tudni nyugdíjat adni senkinek, helyette ellopták a felét. kurva jó. az a baj orbánékkal, hogy nemhogy 40-50 évre, 2 hétre sem tudnak előre gondolkozni. azaz de. revidiálom az álláspontom. orbánék tudatosan leszarják, mi lesz itt pár év múlva, összeomló elektromos rendszerrel és bankrendszerrel, ők csak lopni jöttek 4 évre, és megpróbálnak még 4 évet lopni. a többi csak színjáték... az olyan majmoknak, mint te...

tölgyes 2013.01.12. 22:32:33

@inreallife: Azért ez a tegyék vissza se olyan egyszerű ügy. A felsőoktatás struktúrája nem jó.. tehát ugyanebbe a képzési struktúrába nem szabad visszatenni. (Nem gondolom, hogy kéne évi 1300 médiamunkás diplomás.. ez épp olyan felesleges mint a 100.000-res kozmetikus) Azt sem kéne finanszírozni, hogy egyes rektorok keresnek évi 50-60 milliót, miközben még megfelelő krétára sincs pénz. Azt sem gondolom, hogy finanszírozni kéne 8-10 évig egyetemre járókat.
Miközben azt gondolom, hogy az akadémiai intézmények többdségét sem kéne külön finanszírozni, hanem össze kéne kapcsolni az egyetemekkel. Azt sem gondolom, hogy fenn kéne tartani az akadémikusi apanázst, azt pláne nem, hogy ezt meg kéne fejelni a művészek egy részének hasonló támogatásával stb.. No de ha hozzányúl ezekhez az intézményekhez lesz égszakadás, földindulás.. rasszizmus és amit akar:(

tölgyes 2013.01.12. 22:36:45

@inreallife: Én megértem, hogy Ön mint valamelyik manyup csicskája nehezen viseli, hogy ez megszűnt, de sajnos elkerülhetetlen volt és helyes lképés volt.:(

Khal Drogo 2013.01.12. 22:37:27

Sok ilyen kettős játék megy. Egyrészt Orbán egyik kezével népirtó folyadéknak tartja a Coca-Colát,mert hát chips adóval akarja a magyart a fogyasztástól ( egyébként nagyon helyesen távol tartani ) másik kezével meg átadja a gyártósort, ahol bizony mérgezik majd vele a magyart, sőt hát támogatja is komoly pénzekkel.
Ez igaz a kommunista múlttal kapcsolatban is ( Kövér minden interjúban lelkesen kommunistázik de ő és pártja látványosan nem tesz semmit a legcsekélyebb feltárásért. ).
És mondhatjuk a bankellenséget, miközben az állam bankot fog/akar alapítani.
Tuvatszám lehetne találni példát.

Közös ezekben hogy az ebben rejlő ellentmondásokkal vagy nem foglalkozik a Fidesz-tábor vagy azt mondják hogy igaz hogy ez így nem jó de még mindig jobb mintha más lenne ott a kormányrúdnál. A legvégső csúcskritika, amire egy Fidesz-szavazó képes, az az, hogy a legszarabb Fidesz is jobb, mint bármi más.

Khal Drogo 2013.01.12. 22:40:04

@tölgyes: Közmunkaprogramok voltak Bajnai alatt is, más volt a neve és valamivel többet kerestek, viszont legalább ennyien dolgoztak akkoriban is közmunkában.

aszekelyek 2013.01.12. 22:40:27

@Orszag: nincs túlragozva. Bölcsésztől elvárnám, hogy emlékezzen arra, mivel kezdte. valamit mi nagyon elrontottunk, ha 12 éve és sok hat éve is fizetősre kellett mennie a gyerekeknek. Mi mit rontottunk el ? Károli-ra pl azért nem ment a kicsi , mert ott a bátyám tanított akkoriban. A prof. Nekem lehet teregetni a pávatollakat , nem ájulok el tőle. Bölcsésznek meg Pécsre is mehetett volna de oda sem ment. Ilyen melegedő szakok nem izgatták a kicsit.

tölgyes 2013.01.12. 22:44:35

@Khal Drogo: Ha jól tudom a cigánybűnözéssel volt mos baja Bayernak és nem a zsidókkal. Csak a rend kedvéért.:(.. és mint látta, a baloldali szavazók esetében is van igény a rasszista dumáral. Különösen a végeken, mert nekik kell ott a végeken együtt élni antiszociális elemekkel. Nme jó érzés az, ha az iskola nyugdíjas és közkedvelt igazgatójának, tanárának kertjéből volt diákjai kihordják ki a termést...Nem segíti a harmonikus együttélést. Miközben azt nem gondolom, hogy itt csupán erővel és rövid idő alatt lehet gyors előrelépést elérni. Olyanra se a franciák, se a spanyolok nem voltak képesek, pedig ott még ez a nyílt magyarok elleni uszítás sincsen meg.

Orszag 2013.01.12. 22:44:35

@aszekelyek: Miért van túlragozva: mondtam egy ződet, ami miatt bocsánatot kértem, erre te a harmadik terjengős választ írod rá. A pávatoll-teregetést ki kezdte ugyan (azénkicsilejányom dejokoscsavarhúzóslejány)?Azt meg kikérem magamnak, hogy a BTK melegedő lenne. BTW, te mindenkivel szándékosan összeveszel?

aszekelyek 2013.01.12. 22:50:39

@inreallife: bla, bla, bla,,, azoknak, akik itt nem is akarnak szakmunkás minimálbért fizetni , azoknak éppen olyan munkaerő kell , amilyen szted nem. 66 ezerért ne is akarjanak jobbat. Csak betanított munkásnak lehet annyi bért adni.

Orszag 2013.01.12. 22:51:07

@aszekelyek: Még egy, a testvérednek elmesélted már, hogy melegedőszakon tanít a melegedőben? Hogy fogadta egy alulképzett egyetemi tanár, ki lába ujjáig sem érhet fel a szent műszakisokig?

tölgyes 2013.01.12. 22:51:44

@Khal Drogo: Volt-e??Akkor miért ment ellene a tam-tam:)?Most azonban a jó Bajnai mégis megszüntetné illetve csökkentené a felvehető összegeket.

aszekelyek 2013.01.12. 23:01:08

@Orszag: mikor kértél bocsánatot?- arról lemaradtam. Összeveszni nem szoktam bár sokan piszkálnak. Tényleg ződet mondtál. Nem fog megártani , ha megtudsz valamit arról , hogyan is volt alakítgatva a magyar felsőoktatás. Folyamatában. Gondolom ez a BTK-n nem tananyag.

aszekelyek 2013.01.12. 23:05:33

@DezInf: válaszoltam, . Le lehet rólam szakadni. Fenyegetőzésed is nudli , az egész szánalmas. @Orszag: nem , nem melegedőn tanított és most máshol van. Oda piszok sok pont is kellett. Akkoriban is.

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 23:19:53

@mókáné:

Számodra is könnyedén elérhető adatokat fogok mutatni az ORTT honlapjáról. Magad is láthatod, hogy a Jobbik alig kap lehetőséget tv-s szereplésre. Ha igen, akkor is nagyrészt negatív kontextusban. A párt amúgy rengeteg pert indított már a tv adók ellen, amiket rendszerint meg is nyer, csak hatása nincs, mert legközelebb ugyanúgy cenzúrázzák.

mediatanacs.hu/tart/index/1004/Politikusok_partok_a_hirmusorokban

Bármelyik cikket kiválaszthatod, jobb oldalon pdf formátumban tudod megnyitni a cikkhez kapcsolódó számszerű statisztikát.

Pédául:

mediatanacs.hu/cikk/154922/A_politikai_szereplok_mediahasznalata_a_hirmusorokban__2012_oktober

pdf:

mediatanacs.hu/dokumentum/154921/politikusok_mediamegj_2012_oktober.pdf

Érdemes megfigyelni, hogy a törpepárt lmp is jellemzően többet szerepelhet a tv-ben, mint a sokkal-sokkal nagyobb társadalmi bázissal rendelkező jobbik.

Olvasgass csak, rád fér.

etwas kultur muss sein 2013.01.12. 23:23:25

@bariga: A jobbik 2009-es EP választási programjának ide vonatkozó részét ajánlom figyelmedbe. A párt honlapjáról letöltheted.

inreallife 2013.01.12. 23:25:35

@aszekelyek: 66.000 bőven elég annak, aki egy 19. századi tudásanyag elsajátítására képes... jobb esetben. basszus az ország hemzseg az olyan szinten képzetlenektől, mint amilyen a kínaiak java. mi a faszért is fizetnének többet egy magyar agyilag elmaradottnak, mint egy kínainak?

látom nem sikerült addig eljutnod, hogy a minimálbér emelés a munkanélküliséget emeli, nem a fizetéseket. ha valakinek csak 60.000-et ér a munkája, vajon ki fog neki munkát adni 100.000-ért? ismersz ilyeneket? küld el a listát a viktornak, nagy szükséges lenne rá...

inreallife 2013.01.12. 23:28:20

@tölgyes: mitől is lesz jobb, ha ötödére esik a felsőfokú képzettségűek száma? az országnak jobb lesz, hogy csak ilyen aszekelyek féle droidok hemzsegnek benne, és krumplit pucolnak 3 műszakban műszakpótlék nélkül? a kulcsmondatot nem mondtad ki, mitől lesz jobb így a rendszer?

inreallife 2013.01.12. 23:30:43

@tölgyes: ezt sem pontosan támasztottad alá. pontosan mivel jobb a 20 évvel ezelőtt kimondottan fenntarthatatlan rendszer az akár teljesen szarul működő manyup helyett, amiben volt 3000 milliárd forint?

megint elfeledkeztél arról, hogy mitől jobb a mostani rendszer a kormányváltás előttinél? lózungokat eregethetsz, de hogyismondjam, érvnek kicsit kevés, nem úgy érzed?

inreallife 2013.01.12. 23:34:35

@aszekelyek: tudnál példát mondani olyan államfőre, aki jól csinálja a dolgokat az orbánon kívül? csau volt az ideálod? vagy mao cetung? esetleg a jó öreg fidel? netán a hugó chavez? mert mindenkit lefikáztál, de elismerni még senkit nem ismertél el. mintha mindenki csak hülye lenne, és orbán fényoszlop lenne az egyetlen, aki tudja mi a jó...

Orszag 2013.01.12. 23:48:32

@aszekelyek: Igen, tényleg csak azt mondtam, hogy ja, ércsük. Akkor most: bocsánat, hogy ződet mondtam.

Azt azért meghatározád, hogy mi a melegedő szak? Kezdem nem tudni követni.

A felsőoktatás történetét meg sajna, pont tanították a BTK-n, ui. történész vagyok.

Vol'Jin 2013.01.13. 00:10:42

@inreallife: Orbán nem államfő, hanem kormányfő. Az ország államfője Áder János.

bioLarzen 2013.01.13. 00:50:55

@aszekelyek: Nem tudom, nem olvastam a szöveget. Csak ezt az utolsó mondatot láttam.

bio

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.13. 02:49:15

Hűha, nagyon fokozódhat a helyzet, Aszekelyek egész napos szolgálatba állt.
Van valami szarság vagy újabb nagy Fidox-győzelmek születtek?
Sajna nem vagyok képben, sokat köllett dolgozni.

szoja122 2013.01.13. 06:57:38

@aszekelyek: Ne terelj, legalább 10x részletesen kifejtettem itt a blogon. Olvass vissza.

Apropó egy Fideszes tud olvasni?

A kérdés jogos, mert az olvasás nagyon is ortodox módja az ismeretszerzésnek!

szoja122 2013.01.13. 07:03:25

@inreallife: Akkor mi a megoldás?

Amit Bayer vagy amit Vona javasolt?

lamb79 2013.01.13. 07:07:59

Próbáljunk a problémára koncentrálni ahelyett hogy egymás nyakában ugranank... Biztosan van valamilyen megoldás.

1. Röghöz kötésrol szó sem lehet. Egyetlen demokrácia sem engedheti meg magának hogy a saját tagjait anyagi (vagy bármilyen) eszközökkel otthon tartsa. 
2. A kormány természetesen bevezetheti a tandíjat bizonyos szakokra- de szerintem inkább utána nezhetnenek hogy milyen átlag pontszammal jutottak be a diákok és azokat a pontszamokat szakonkent emelni/csökkenteni kellene, ennek függvényében lenne meghatározva mondjuk egy 3 lépcsős rendszerben hogy mennyit kelljen fizetnie (ha kell egyáltalán). Hallgatói keretszámot el kell felejteni, nem opció. 
3. Nem vagyok közgazdász (gimnáziumi érettségivel megálltam) de azt meg a vak is láthatja hogy mennyire nincs munkalehetőség Magyarországon. (Mondom én ezt, aki 8 evvel ezelőtt Skociaba ment ápolónak. Itt van munka, viszont az egész családom vegigszopta otthon ezt az időszakot.) A diákok kilátástalansága teljesen érthető- a kormánynak le kellene vezetnie azt a folyamatot aminek a végen egy egészséges társadalomban elő fiatalság részét képezi. Kb igy nez ki visszafelé fordítva: boldog fiatalok/adófizetők-> társadalmi megbecsülés-> hivatás amit a fiatalok maguknak választottak realis munkalehetoseggel -> elvégzett egyetem. Az egyetem elvégzése és a hivatás választása a diakokon áll, a lehetőségek kialakulását a kormánynak kell elosegíteni. 

Na ez utóbbiból nem láttunk meg semmit. Hogy hogyan is tehetnék meg? Befektetői bizalom növelése, igazságosabb adórendszer, és ami a legfontosabb, kidolgozni egy épkézláb gazdasági programot. Nepnemzetizes, emuttnyoccevezes, unortodox kiserletezes meg ilyenek helyett. Azt egyszerűen ésszel fel nem foghatom hogy egy ilyen szar helyzetben miért nem azzal kezdik hogy... A többit a nálam jobban hozzáértők majd kitalálják. 
(Mondjuk az unortodoxiának is megvan a maga eredménye. Amikor a Matolcsyt megkérik hogy mondjon hangosan valami jo nagy ökörséget, akkor biztosan kiszámítható valuta árfolyam ingás fog bekövetkezni. Azon is biztosan húz valaki.)
Az állam is befektethet, gyárat alapithat ha akar, azzal is növelné a munkahelyek számat. Biztosan van valami amit olcsón vagy ugyanannyiért de jobb minőségben tudnánk csinálni mint Európában? Ilyenkor megintcsak a szakértők kellenek a képbe. 

Mindegy, lényeg az hogy ha a kormány kizárólag azon dolgozik hogy nekik jó legyen és mindenáron ujra válasszák őket, akkor azt a jónép előbb-utobb úgyis felismeri. Én nem akarok senkit megsérteni de ha 4 év alatt nem történt gazdasági előrelépés akkor le kell váltani ezt a kormányt és megvalasztani azt akinek legalább egy épkézláb(nak tűnő) gazdasági programja van. 

A népnek meg azt kellene belatnia hogy mindegy hogy melyik oldalról választ- muszáj lennie egy minőségi elvárásnak, ne azert szavazzunk mert viktor dogoljon meg vagy a gyurcsany dogoljon meg. Ha ez megvan, es meg van kedve meg ereje , vonulgathat/bekemenetelhet kedvére fel-alá amíg jólesik. Csak egyszer végre már győzne a józan ész.

szoja122 2013.01.13. 07:10:27

@tölgyes: "A nagy baj az, hogy nehéz a cigányság egy részét együttélésre és együttműködésre bírni. "

Bródy János:

"Gondolkozz, gondolkozz, gondolkozz, értsd végre meg!"

Miért? Miiért? Miért?

Válaszolok, a civilizálatlanság miatt.
Ezen segítene az oktatás, akár pozitív diszkriminációval. Tett ezért valaki valamit az elmúlt 20 évben? Senki, semmit. A Fidesz sem.

szoja122 2013.01.13. 07:44:46

@lamb79: Az oktatás NEM fejőstehén, nem lehet rajta takarékoskodni, nagyfokú befektetést igényel. Mégpedig nagyon jelentőst, ami később bőségesen megtérül.

Egy nemzet sem emelkedett még fel az oktatás támogatása nélkül!

Reform nélkül viszont nem érdemes a magyar oktatásba befektetni.

Reformokat (bármit) így az oktatásét is, szakértők bevonásával, hatásvizsgálatokkal, háttértanulmányokkal, egyeztetésekkel lehet csak elvégezni. Legalábbis értelmes, demokratikus államokban.

Ezeket érdemes megvizsgálni:

1. Teljes tandíj fokozatos(!) bevezetése.

2 Ösztönző ösztöndíjrendszer kiépítése.

3. A jeles és a kitűnő tanulók kapják meg a mindenkori diplomás minimálbért ösztöndíjként és számukra az oktatás ingyen legyen.

4. 4-es től kezdve már ingyen oktatás, és eredménytől függő ösztöndíj.

5. A rosszabb tanulók fokozatosan fizessék meg az oktatás költségét.

6. A szegényebb hallgatóknak ingyenes felzárkóztatási tanfolyam. Az egyenlőség miatt.

7. A Normatív támogatás eltörlése (a normatív támogatás az oktatókat a hallgatók lazább számonkérésére ösztönzi).

8. A bolognai rendszer eltörlése. Lehetetlen az MSc és a Bsc együtt képezni az első 3 évben. Mindkettőnek másra (minőségileg és mennyiségileg) van szüksége.

9. A PhD és a Habilitáció komollyá tétele. Sok egyetemnél például a PhD rendszer sokkal gyengébb mint régebben a kis doktori volt. Lásd például az angol nyelvű és magyar nyelvű cikkek száma.

10. Az államtól teljesen független, autonóm felsőoktatás.

11. A röghöz kötés eltörlése. Az előbbiek megvalósítása után sokkal kevesebben fogna külföldre távozni.

szoja122 2013.01.13. 08:01:33

@Hepci: Ne dolgozz, lépj be a Fideszbe és aranyéleted lesz! :)))

A munka amúgy is ortodox, az pedig ma már nem divat.

jjulie 2013.01.13. 08:17:40

@Hepci:

nemár jeti, , dolgozásra fanyalodtál, netán vékonyodni látszik az örökség?

de mi a fő gond ami nem hagy aludni, talán valamelyik lecikizett süti bosszúja aggaszt?

Khal Drogo 2013.01.13. 08:23:23

@tölgyes: Olvass utána. VOlt közmunkaprogram, ha érdekel kukázd ki az internetről, de szerintem nem érdekel téged.
Én nem nem kukázom ki helyetted, nem érdekel, hogy elhiszed-e azt hogy volt ilyen program, 200 ezren vettek be részt átlagosan.

jjulie 2013.01.13. 08:32:32

@inreallife:

mivel jobb a mai rendszer, mint az 2010-es váltás előtti? sorolom

- a haza nincs ellenzékben
- van nagy felhatalmazás, nagy változás
- budapest ismét a magyarság fővárosa
- a simicskáé az összes zsír
- elpárolgott a manyup 3000 milliárdja
- a heveroké a termőföldbérlet
- a heveroké lesz az összes trafik
- drágább hitelből van visszafizetve a lejáró olcsóbb
- az imf pénzéből meg van véve a mol pakett, és ki van hirdeve: ez siker
- van folyamatos tákolmány tákolás
- van tandíj ami nincs
- van smittpali aki nincs
- van nemzeti banki tarcsi pénz ami hamarosan szublimál

tehát:

sikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersiker

és

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

vagyis "elég abból hogy nem én kormányzok" narancskomcsi kádárvakarék seggszájú ravaszdiparaszt sántakutyaorbánviktor és az összes mikutyánkölke régesrégen leszerepelt

Khal Drogo 2013.01.13. 08:35:46

@tölgyes: A holocaust-járadék emeléséről szóló döntések megelőzték a Bayer cigányozó cikkét. A járadék emelése a korábbi zsidózások eredményei.
De Bayer cigányozása sem maradt visszhang nélkül, a kormány megalakítja a Cigányügyi Tanácsot, nyilván ezzel az újabb testülettel demonstrálja kifelé, hogy bár a cigányozó Bayer bejáratos a belső körökbe, azért itt komoly cigányellenesség nincs, lásd Cigányügyi Tanács, ami minden bizonnyal nagyon komoly testület lesz, hiszen negyedévente össze is fog ülni. Majd esznek egy kis pogácsát a tagok.
Eddig a Fidesz cigányozások után rendre a misztikus, Európa cigányság sorsát örökre megfordító EU-s cigánystratégia megalkotása mögé bújnak. Ami jól hangzik, de valójában egy óriási nagy kamu, a stratégia végrehajtása azóta sem kezdődött el, hiszen ez csak ajánlás, meg nem is gondolnám hogy az az anyag valaha is végrehajtásra kerülne, nem is ez volt a cél. Pótcselekvésre pont jó volt.

Baloldal: Igen igény van rá, hiszen a Fidesz is azért csinálja mert szavazatokat vár tőle. A probléma nem újkeletű és létezik és létezni is fog. Kérdés mit kezdenek vele.
Az hogy az illetékes döntéshozók és azok akik ezért magas szinten komoly egzisztenciát kapnak ( mert aki ma a cigánysággal kapcsolatos társadalmi problémák kezelésére hivatott, bizonyosan havi 1-2 millió forintot keres ) a nullára képesek cserébe, az nem az én asztalom. Talán le kéne őket váltani, olyanokra akiknek van tervük erre.
Ha nincs épképzláb terv, akkor az ezzel foglalkozó embereket ki kell rúgni és követő magatartásra kell átállni. Vagyis elkapni a bűnelkövetőket. Más a cigányságra költött adminisztratív szervezeteket mellett sem történik. Erre felesleges akkor pénzt költeni.

Khal Drogo 2013.01.13. 08:39:40

Amíg Farkas Flórián és Tabajdi Csaba meg ehhez hasonló emberek fognak dönteni a roma felzárkóztatásra költött tízmilliárdokról, előrelépés nem lesz szerintem.
Azon cigány vezetők akik elsősorban sőt kizárólagosan csak a saját egzisztenciájukkal törődnek és láthatóan híjján vannak mindenféle tervezési és végrehajtási képességeknek, azokat felesleges pénzzel tömni.
Ha az a cél hogy Farkas Flóriánnak Audi A6-osa legyen és több értékes ingatlana, ahhoz felesleges létrehozni nagyobb szervezeteket.

jjulie 2013.01.13. 08:41:41

@SzélsebesVelorex:

de mijafasz az a "jobbik" valami náthaféle? vagy valami holladékhasznosítási kísérleti izé? mijafasz az pajti, mijafasz?

egyesek szerint valami politikai párt, ahova azok gravitálnak akik ugyan megszülettek valamikor és életben van a testük, de ezzel a szerencsétlen ténnyel nem tudnak mihez kezdeni

szóval: mijafasz az a "jobbik"?

jjulie 2013.01.13. 08:49:01

@aszekelyek:

hűha banya, látom nemhogy 8-kot letetted volna a seggszájúsági szolgálatot, hanem 11-ig álltál a vártán

biztosan lesz szobrod a törzsbirkaszoborcsoportban, te leszel az a figura, amelyik a seggszáján át fübehugyozik

hiába, az orbánpártszolgálatosok helyzete fokozódik

jjulie 2013.01.13. 09:02:43

@Orszag:

félreismerted, ő nem veszik össze szándékosan szenkivel

ő fideszpártmegbizatás végett lett a törökblogra ráültetve, és önmaga gyártötta fideszértelmetlenbeszéddel kell teletömnie, mégpedig oly módon, hogy a nemtörzsbirka kommentelőknek kell címeznie őket

fideszfertőzés szándékos terjesztéséért mennybemenetelt ígért neki a felcsuti vallásalapító - meg karakterarányos bért

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.01.13. 09:48:25

Itt nem csak errol a problema-nemlatasrol van szo, itt arrol van szo, hogyha valaki bort iszik , de vizet predikal. Hitelesseg. Az, hogy nem valljak be nyiltan , hogy hazudtak, sok embert felboszit. Kepese azt is letaadni, amit egy hete mondtak. Nagyon remelem, higy bizalmi valsag lesz a vege, fel kene mar razni otthon a politikai eletet...

lamb79 2013.01.13. 10:00:44

@szoja122:
Ezekkel szinte teljesen egyet is értenék, talán egy észrevételem volna, az pedig a 6os pont. A kérdés az hogy ki fogja megállapítani hogy ki a szegényebb hallgató? Valszeg a többi is egyből diszkontot kérne a felzarkoztatobol, plusz ezzel meg a tandíjat is meg lehetne támadniuk- senki sem tehet arról hogy hova született alapon. Nehéz kérdés

lamb79 2013.01.13. 10:07:01

@szoja122:
Hozzátenném meg hogy pont a legfontosabbat felejti el a kormány- a fiatalok jelen tehetségei lesznek a jövő záloga, de ez egy normális oktatási rendszer nélkül semmit sem ér. A 2/3 nem csak arra adott nekik jogot hogy alkotmanyozzanak, de iszonyatosan nagy felelősséggel is jár. Szép dolog a nyugdíjemelés de ha mar az ország érdekében muszáj választani, akkor inkább az oktatást támogatnám mint az extra nyugdíjat.

tölgyes 2013.01.13. 11:29:04

@szoja122: A gondolkodásra való felszólítást bizony saját magán kellene kezdenie!

Itt nálunk nehéz a cigányságot életmódváltásra bírni. Arra is, hogy elsajátitsák a civilizáció áldásait, a civilizációval járó kényszerű fegyelmet.Nálunk nehéz, de nem csak nálunk nehéz.

Ez azonban nem csak nálunk megy nehezen, hanem a franciáknál, spanyoloknál stb is. Ők gazdagabbak is mégse megy. Nem véletlen, hogy a nagy dirrel-durral távozó zámolyi romák szép lassan hazaszökdöstek Franciaországból.. a nagy civilizáció elől. Igaz ott már nem élvezik a jogvédők támogatását, ha viselkedésükkel közbotránkozást okoznak.

De ha már.. akkor az MSZP-SZDSZ-Bajnai miért nem támogatta a cigány-ösztöndíj programot. A cigány értelmiség miért nem vesz részt saját közösségének felemelésében??Horváth Árpád, Daróczi Ágnes és mások miért nem mennek közibük és miért nem próbálják őket jóra szépre, munkára nevelni.. Miért nem élnek azzal a lehetőséggel, hogy a cigányság számára ők példák lehetnek és hitelesíthetik az őket szolgáló programokat.

tölgyes 2013.01.13. 11:36:50

@inreallife: Én azt gondolom, hogy a társadalmi befektetéseket épp úgy ésszerűen kell használni, mint a magánbefektetést. Vagyis ha a munkaerőpiac nem tart igény évi 1300 médiszakemberre, 200 művészettörténészre stb. akkor azokat nem kell képezni. Képezni kell helyette mást, olyat akire szükség van és olyat aki alkalmazkodni tud...
A manyup rossz és ránerőltetett rendszer volt. Én már akkor sem értettem, hogy miért nem az önkéntes páénztárakat erősítették tovább.. de az biztos ez az elrontott manyup tovább mélyítette a szolidaritási elven működő rendszer demográfiai okok miatt is mélyülő problémáit. Ezt egyébként a manyup sem tudta kezelni.

tölgyes 2013.01.13. 11:40:56

@Khal Drogo: Maradjunk abban, hogy Bayer nem zsidózott. Az is rossz amit mondott, de zsidózni nem zsidózott.
Amit pedig kiagyalt, az egy kiagyalás.
A baloldali táborban épp ügy jelen van a rasszizmus mint a jobboldaliban. Nálunk épp úgy mint Európában és a világban másutt is.
Az azonban tény, hogy a balodali váaszt körzetekből nagy számú szavazó épp a Jobbikot választotta 2010-ben is... de nagyjából ezt mutatják az értékszociológiai vizsgálatok is

márta)) 2013.01.13. 12:03:37

"A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támadásba lendült a kommandó

"Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője.
Magyarországon a cégek még kivárnak ugyan, de az egyértelműnek tűnik, hogy a kormány 10 százalékos rezsicsökkentése nem több minden szakmai alapot nélkülöző politikai kampányfogásnál.
Ettől még örülhetünk neki, bár könnyen lehet, hogy az akció árát a nehéz helyzetben lévő hazai vállalkozások és a lakosság fizeti majd meg. "

atv.hu/cikk/20130112_a_rezsicsokkentes_csak_kampanyfogas

Na. Igen! Most sem lesz másként, mint a kivetett adókat, ezt is a nagybetűs nép fogja megfizetni. Tehát csökkenés nem lesz, csak másként "becézik a gyereket". :(
" szakmai alapot nélkülöző " nem újdonság.

menőmano 2013.01.13. 12:07:04

Hát! Ja!
Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.

osztjónapot!

:)))

Khal Drogo 2013.01.13. 13:23:46

@tölgyes: Az orgoványi erdős mondatait nehéz nem zsidózásnak felfogni. De a fürdőmedencébe a taknyát belefújó zsidóról szóló példabeszéde sem az nyilván.
Természetesen az a cikke sem volt nettó zsidózás, amikor a neonácik körében terjedő urban legendet boncolgatta, hogy a rabszolgakereskedők 90%-a zsidó volt.
És nyilván voltak még hasonló cikkei máskor is, a témára 10 percet szántam a Google-ban.

Ha szerinted Bayer nem ír antiszemita írásokat, lelked rajta.
Szerintem ha ő nem zsidózik, akkor Göbbels sem zsidózott.

Khal Drogo 2013.01.13. 13:26:02

@tölgyes: Ennek ellenére a másik oldal pártsajtójában olyan cikkek nem jelennek meg mint Bayer cikkei a jobboldali pártsajtóban. Gondolom ez nem véletlen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.13. 13:42:23

@jjulie: pirtyogj, nyomi!

@Khal Drogo: van bőven bumburnyák a másik oldal pártsajtójában is. Ők tehetnek arról, hogy a témáról (cigánybűnözés) beszélni se lehetett, mert azonnal faszista lett az elkövető. Miközben az ember elautózik a Maglódi úti börtön előtt, mind a 42 integető cigány.
Rengeteget romlott a helyzet a szocializmus elmúlta óta, s erről a politikai hasznot leső, belpesti szubkultúrából származó f*szkalapok legalább annyira tehetnek, mint a Bayerzsót féle szalonnácik és a rendet 2 hét alatt ígérő belügyminiszterek...

menőmano 2013.01.13. 13:52:45

"Lázár szerint ennek a "közös kétévnyi fogösszeszorításnak" az eredménye, hogy 2013 első hónapjaiban csökkenteni lehet a gáz, a villamosenergia és a távhő árát, majd következik a víz- és a szemétdíj árcsökkentése, valamint január 1-jétől emelkedtek a nyugdíjak, és növekedett a bérek vásárlóértéke is.

"Megérte az ország megváltoztatásában részt venni, mert ez 2013-ban jó néhány csoport számára az életminőség javításához vezethet."
A 10 százalékos rezsiköltség-csökkentést nem tartotta elégségesnek. "Ma Magyarországon sok szakértő azt mondja, hogy legalább 30 százalékkal drágább a gáz és az áram annál, mint amit egy család vagy egy nyugdíjas ki tud fizetni" - mondta."

Nahát! Nahát! Ez egy nagyon szép és jó hegyibeszéd". Tényleg megérte?. Életek döltek romba, a népek egy hatalmas csoportja tologatja" a sárga csekkeket. A zseniális változásokat, a nép fizeti meg.
Mondjuk, ahhoz nem kell szakértő, - csak meg kell kérdezni a népet - hogy a gáz árát - ha totálisan azzal fűt - ki sem tudja fizetni.
Célcsoport a nyugdijasok.
szerintem.

menőmano 2013.01.13. 13:57:11

Hol van már!? az "egyszeri, nagyarányú adócsökkentés"?

Aki tudja, írja már meg, legyen olyan kedves. Ha kérhetem.
Köszönöm.
:(

inreallife 2013.01.13. 13:57:55

@tölgyes: azért hiteltelen, amit mondasz, mert a később fennálló problémát valóban a manyup sem tudta volna olyan szinten kezelni, hogy az emberek ugyanazt az ellátást kapják, mint ami ma van, viszont jóval enyhébb törés lett volna, mint ezzel a visszaállított rendszerrel. most a manyup és az enyhébb átmenet helyett a 20 évig királykodunk, és utána összedől minden lett a rendszer. fasza. gondolom nyuggerként ez téged kevésbé zavar, én aki vagy 70 éves koromig is dolgoznom kell az akkor reálszinten harmad annyit érő nyugdíjamért nem vagyok teljesen megelégedve, hogy pc módon fejezzem ki magam. ez egy olyan "reform" volt, amitől egészen biztosan rosszabb rendszerre álltunk át. mert a régebbi az mindennél rosszabb volt. és buktuk a 20 év felkészülési időt meg a 20 évnyi megtakarítást is. ez a pénz nagyon hiányozni fog 20 év múlva...

nyugdíjreform az, ha valamilyen rendezőelv mentén, de jelentősen csökkentjük a nyugdíjra kifizetett pénzeket. ugyanis azt nem engedhetjük meg magunknak. hogy ez fűnyíróelv, nyugdíjplafon, visszazavarás a munkaerőpiacra alapon történik meg az mindegy. a ényeg, hogy az évi 3000 milliárdot 1000 milliárd felé kell közelíteni, mert annyit engedhet meg magának az ország. a megszorítások java azárt érkezett, hogy a nyugdíjakhoz ne kelljen nyúlni, sőt emelik orrba szájba. igazságtalan. igazságtalan azokkal szemben, akik napi 8-10 órában dolgoznak, akiknek gyerekeket kell nevelniük, amihez lakást kéne venniük és hitelt kéne törleszteniük, és nyugdíjra félretenniük.

ez nem nyugdíjreform volt, hanem pénzlopás, populáris eszmékkel tálalva. persze szétosztogatni egy raklap pénzt amivel a regnáló kormány nimbusza emelkedik nem kunszt. fegyelmezett költségvetést csinálni felesleges sarcolás nélkül az már valami. az hogy lehet szerinted, hogy a kormányváltás előtti állapotokhoz képest 3 bokros csomagnyi megszorítás után is (cirka 3600 milliárd) csak párszáz milliárddal csökkent az államháztartási hiány? nem érzed az ellentmondást? most plusz 3000 milliárdban kéne lenni, ami évenként 1000 milliárdos szufficites költségvetést jelentene. hol a pénz?

hegyilány 2013.01.13. 14:00:15

Nyugi, nyugi! Akkor most már jön a Kánaán.
?
:((

hegyilány 2013.01.13. 14:14:15

"A 100 legmagasabb összevont jövedelmet bevalló adózó összesen 132 millió forint családi kedvezményt vett igénybe 2011-ben - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).
Mindeközben az alacsonyabb keresetű gyermekes munkavállalók összesen 112 milliárd forintot hagytak a költségvetésben."

Mondjuk ez az elmúlt évben sem volt másként. gondolom.
Ugye? milyen jó?

inreallife 2013.01.13. 14:15:58

@tölgyes: mi a probléma a képzéssel? miért baj az, hogy valaki elvégez egy olyan szakot és később nem dolgozik? képzeld nekem is van rengeteg ismerősöm aki az informatikában dolgozik, és lássuk csak. informatikai diplomája alig van valakinek, helyette van, tanári, közgáz, agrár, villamosmérnöki, közlekedésmérnöki stb. de attól ezek az emberek jól keresnek és sokat adóznak. bőven visszafizették az államnak adó formájában, mint amennyibe a képzésük került. én mielőtt elhagytam az országot már cirka a dupláját kerestem az átlagkeresetnek. szerinted mennyivel fizettem többet egy átlagos ügyintézőnél vagy titkárnőnél? már eleve ha a csak 27%-os áfát számolod...

az országelhagyókra visszatérve, mert ez szokott a másik kifogás lenni, nekem is lenne kérdésem. majdnem minden héten valamelyik válogatott miniszter bemondja a frankót, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy visszatérjünk. minden héten. lássuk csak, mit is tett azért, hogy visszatérjek? mi az amivel azt gondolják segítik a visszaérést? menjek vissza 4-ed annyiért dolgozni és abból is dupla annyit adózni? ha már a pénz részénél tartunk. vagy menjek vissza és dögöljek meg nyugdíjasként, mert nyugdíj addigra nem lesz, de félretenni se lesz mit?

óriási tévedésben van a kormány is, meg akik köpködnek a hazájukat elhagyókra. nem a pénz miatt távoznak az emberek elsősorban. a listát a reménytelenség, jövő nélküliség teszi ki. az pedig abból fakad, hogy nem lehet tudni, mi lesz 20 év múlva magyarországon. márpedig az elmúlt 20 év után csak rossz dolgokra számít az ember. mégtöbb ingyenélő, mégtöbb adó és folyamatos megélhetési problémák. magyarországon utálat övezi azokat, akik sokat keresnek. én sosem a kommunisták és a fidesz által kedvelt uram bátyám rendszerből éltem meg. nekem sose kellett valakik közbenjárását kérni, hogy munkát találjak. eleinte pályázgattam, később már fejvadászok vittek tovább. de az emberek meg irigykednek. mintha szégyen volna a tudás, és az érte kapott fizetés. a kormány burzsujnak néz, és mindig mégegy bőrt akar lehúzni rólam. ez ma magyarország. álmomban sem mennék haza...

hegyilány 2013.01.13. 14:16:33

Kedves Török Gábor!

Ez a poszt, cikk (is) nagyon jó.
A "hatásvadászat" különösen tetszik, nem kicsit, nagyon.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.13. 14:18:39

@inreallife: minap volt egy vevőm, aki málna metszéséhez keresett ollót.
Kérdeztem, hol van az ültetvény.
Kiderült, Angliában...

hegyilány 2013.01.13. 14:23:04

Varga Mihály később utalt arra is, hogy a kormány feltett szándéka a krízisadók kivezetése. Arra a kérdésre, hogy nem volt-e hiba a 16 százalékos egykulcsos szja, a politikus úgy válaszolt, hogy "semmi sem tökéletes, amit ember alkot". "

. A politikus egyúttal reményét fejezte ki, hogy 2014-re meglesz a 400 ezer új munkahely, amit a kormány ígért."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/27/varga_semmi_sem_tokeletes_amit_ember_alkot/

2011. június 27.)

Egy pici múlt idézés.

DezInf 2013.01.13. 15:31:31

@aszekelyek:

Kedves Aszekelyek elvtárs!

A Tesco témára nem válaszolt. Rossz silabuszt teccik használni.
Meg kellene nézni az új direktívákban a célok,ellenségek,módszerek fejezetet.
A multikkal szemben megváltozott a hozzáállás.
A stratégiai szerződésekben nem a multiknak ígérnek extra lehetőségeket......... valamiért mégis hirtelen szükség lett rájuk. Erre utaltam,pedig akár lehetne ez sikerpropaganda is a pejoratív lekezelés helyett.
Vannak olyan multik akikkel lehet ilyen szerződést kötni,vannak akik elhatárolódnak tőle. Valami oka lehet,erre Girosz utalt is egy félmondattal.
Szóval új idők vannak,új megközelítésekkel, újfajta multikkal.
Vannak jó multik, és vannak gonoszok.
A listát folyamatosan frissítik,érdemes odafigyelni.

Csak azért bátorkodtam zavarni,mert láthatóan régi lemezt tetszik ebben a kérdésben használni.
Erre besértődött,de higgye el csupa jó szándék vezérelt.

További szép és pontos munkát.

Khal Drogo 2013.01.13. 15:36:10

@Hepci: Ez így van. A cigányság jobbára szavazógépként volt kezelve az elmúlt 22 évben. Mivel így kezelték őket, ezért ilyen vezetőket kaptak is ( Farkas Flórián és balos klónjai ).

Khal Drogo 2013.01.13. 15:41:03

@menőmano: Azért ez a budai villa tulajdonosoknak is jól jön. Mivel a kiemelkedően nagy lakossági fogyasztóknak is jár ez a rezsicsökkentés, ezért ők is köszönik szépen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.13. 15:57:48

@Khal Drogo: pont olyan vezetőket kaptak, mint az ország.
Egy az emberanyag, csak a bőrszín változatos.

szoja122 2013.01.13. 17:23:40

@tölgyes: Előre nézzen ne hátrafelé, mert még hanyatt esik!

Az egyik hibája nem mentesíti a másikét.

Most a Fidesz van 2/3-al és felhasználhatná azt jóra is, nemcsak a zsebeik (és oligarchái) megtömésére.

márta)) 2013.01.13. 17:50:32

Keményedik a harc: külföldi segítséget kapnak a magyar szakszervezetek"

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) főigazgatója, Guy Ryder arra kérte a magyar szakszervezeti konföderációs elnököket, hogy fogalmazzák meg ismét, most már a gyakorlati tapasztalatok ismeretében is a munka törvénykönyvével kapcsolatos kifogásaikat - közölte az az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. "

A közlemény szerint a konföderációk vezetői "a szabályozás visszásságairól, a magyar munkavállalók kiszolgáltatottságáról és a hazai érdekegyeztetés totális szétveréséről" egy pénteki budapesti fórumon tájékoztatták a főigazgatót."

privatbankar.hu/karrier/kemenyedik-a-harc-kulfoldi-segitseget-kapnak-a-magyar-szakszervezetek-254140

Az egyeztetés- a kommunikáció látványos hiánya.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 17:54:32

"A kormány elhitte, hogy a sokat hangoztatott önfenntartó felsőoktatás komolyabb politikai áldozatok, ellenakaratok nélkül megvalósítható – sőt, hogy egyáltalán megvalósítható."

Persze megvalósítható. Lenne. Elvileg.

Gyakorlatilag bármilyen területen akarná akármilyen kormány jelentősen csökkenteni az állami kiadásokat az ellenérdekelt állami csecsen lógók biztosan tiltakoznának.

A felsőoktatásban sokan érintettek, ráadásul fiatalok, egy helyen is vannak a kollégiumban, iskolákban, így viszonylag könnyű őket megszervezni.

Ezért nehéz ügy bármiféle reform. A kormányok a legkisebb ellenállás irányába mennek. Ott csökkentenek kiadásokat, és ott emelnek adót, ahol ezek ellen az ellenállás kisebb.

Oktatási, és egészségügyi reform pedig mindig megakad minden kormány torkán, mert túl nagy falatnak bizonyult eddig mindig.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:02:55

@Khal Drogo:

"Aki ezek után bármit elhisz ennek a kormánynak, magára vessen. Amit bejelentenek sajtótájékoztatón annak kb. 15-20% valósul meg."

Ha hiszed, ha nem az már egészen jó arány.

Én az űrkutatási terveket szoktam figyelni a világban, már jó ha minden huszadik, azaz 5%-uk megvalósul, s akkor lehet sokat mondtam.

Ötletelni egyszerű, jó ötletei sok embernek vannak. Olyan emberek, akik meg is valósítanák ezeket az ötleteket már sokkal kevesebb van. Pénz viszont akkor sincsen ennyi ötlet megvalósítására, ha még ember talán akadna.

Együtt 10 perc alatt 100 ötletet is tudnánk mondani, hogy mit kellene építeni ebben az országban.

Ha 15-20%-ukból lenne valami, az már kitűnő arány lenne.

graycivil 2013.01.13. 18:06:25

"Alakul a Bayer-párti koalíció

Utcai cirkusznak minősítette az uszító Bayer-cikk miatti baloldali tüntetést a Fidesz szóvivője, aki az eddig csak a szélsőjobboldali retorikában bevett „ronwerberezéssel” gondolta rendezni az ügyet. A Jobbik is kiállt Bayer Zsolt mellett."

nol.hu/belfold/fidesz___a_szelsobaloldal_a_gyilkosok_partjan_

Ezen a FYDESZ-hozzáálláson elindulva, és extrapolálva a cselekedeteket, eljuthatunk a kérdésig: Ha Hitler FYDESZ-alapító és El Curo barátja lett volna, akár még őt is megvédenék?

Gyerekek, könyörgöm, miért hagyjuk, hogy "rohadt gecik...kételemis faszok (id:BZS) " vezessék az országot (...az orránál fogva)? F.Y!DESZ

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:10:49

@Régi Péter:

"Így a polgmesteri hivatalokban szinte ugyanaz a létszám maradt mint eddig, ugyanakkor a járásokban is ott a létszám. Viktorka a leépítés címszó alatt 150%ra növelte a köztisztv. létszámot."

Ez volt a célja és értelme az egésznek. Új közpénzekből fizetett állások teremtése a fideszes sleppnek, hogy ne lázadjanak azután sem, ha esetleg kikerülnek a parlamentből.

Egyikük sem akar már többet piaci alapon dolgozni, ha nem muszáj, maradnának inkább ők is állami anyatejen, amíg csak lehet.

márta)) 2013.01.13. 18:11:48

budai villa tulajdonosoknak"

Jut eszembe erről) Egyszer, anno) a @tölgyes írta, "semmiképpen ne a Rózsadombra menjen". Közben meg a fene sem akart oda elmenni. De mindegy.
Ő már akkor is úgy érezte jól magát, ha beszólhatott" másoknak.
hm?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:16:40

@mizrolist:

Magyarország hátulról a harmadik az EU-ban a bérek tekintetében.

Már csak a később csatlakozott Romániában és Bulgáriában alacsonyabbak a bérek.

Már a volt szovjet tagállam balti államok is megelőztek.

Mit akarsz még ennél is "versenyképesebb" értsd semmitérőbb béreket?

Azzal a politikával, hogy jöjjenek a befektetők, mert itt olcsó a bérrabszolga munkaerő, ócsíccsuk a forintot, hogy nőjön az export Magyarország legfeljebb az EU nyomortelepévé válhat, fejlett, gazdag országgá soha az életben.

A befektetők pedig jönnek szépen, mert az állam tömi őket pénzzel, támogatásokkal, és mert röhejesen olcsó a munkaerő. E tekintetben már nincsen túl sok konkurencia.

Azokért a cégekért amelyeknek még a magyar munkabérek is túl magasak, és inkább Romániába, vagy Bulgáriába mennek szerintem nem igazán kell sírni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:25:07

@inreallife:

Ha alacsony a minimálbér, ráadásul szocialista módra adómentes is az nem sokat tesz hozzá a közkiadásokhoz.

Olyan munkahelyekre van szükség, amelyekben
1. akkorák a bérek, hogy abból meg is tud élni a dolgozó
2. adót is fizet belőle, s ezzel eltartja az államot

Az adóköteles minimálbér tömegeket vont be a közteherviselésbe.

Akkora minimálbér kell, amennyiből az adókra is futja.

Bangladessel versenyezni akarni a kisebb bérek terén pedig nagyon buta stratégia, s eleve reménytelen is.
Magyarországon nagyon drága minden, bangladesi, vagy etióp bérekből itt semmire sem futja, teljesen értelmetlen akkora fizetésekért egy gyufa szálat is odább tenni.

Már ma is Budapest az egész EU legdrágább városa, Budapesten kell a legtöbbet dolgozni az egész EU-ban, például a tömegközlekedésért, és egyebekért is.

Szóval nem csak buta, de nagyon aljas tervnek is tartok minden további bérleszorítási kísérletet, a "versenyképesség" növelése céljából.

Persze akkor a legversenyképesebb a munkaerő, ha napi 24 órát dolgozik ingyen.

Azért más szempontok is vannak. A munkaerő is emberből van.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:28:44

@Khal Drogo:

A népstadiont, amíg működött sem igazán tudták kihasználni, nem tudták megtölteni olyan rendezvényekkel amelyek vonzanak egy népstadionnyi embert.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:32:03

@Jeromos, a remeterák:

Pedig az a söralátét mérető adóbevallás ötlet még jó ötlet is lenne, persze az égvilágon semmi sem lett belőle.

Maradt ugyanolyan terjedelmes és bonyolult az adóbevallás, mint volt.

Vitéz László 2013.01.13. 18:35:21

párszáz befüvezett romkocsmatöltelék bölcsész hőzöngött bajnai ellen? és? akkor mi van?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:40:06

@aszekelyek:

A szocialista adómentes alacsony minimálbéres foglalkoztatásból az államnak azon túl, hogy a dolgozó addig sem segélyen egyéb haszna nincsen. A dolgozó keresetéből nem sok folyik be az államkasszába, a multi meg eleve adómentes, vagy adókedvezményeket halmozó, így ugyan nem adózik úgy, mint ahogyan egy normális magyar cég(nek kellene).

Vitéz László 2013.01.13. 18:41:28

@abandi: hozzátenném hogy választási csalással lett képviselő...

hiszen mind a mai napig nem válaszol arra hogy hol a forgalom lassító sziget

azonnali radikális adócsökkentések kormánya =
azonnali radikális sebességcsökkentések képviselője...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:43:29

@Khal Drogo:

Ez az államadósság alap csak olcsó propagandafogás.

Ezzel a módszerrel nem lehet csökkenteni az államadósságot.

Amíg (ekkora) költségvetési hiány van, addig amúgy is reménytelen, ha pedig nem lenne költségvetési hiány, akkor pedig felesleges lenne.

Hiába hordjuk a vizet vizespohárral a víztározóba, ha átszakadt a gát.

Vitéz László 2013.01.13. 18:44:25

@bariga: "bocs fiúk, sajna kevés a pénz, nem futja"

a közgépre ha nem zárjuk be a hivatalokat-felsőoktatást-iskolákat-kórházakat stb...

kell a pénz köz(gép) célra... bocs... fiuk... a szüleitek 82% adótartama kevés...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.13. 18:46:33

@inreallife:

Azt azért remélem tudod, hogy az autógyárakban szerencsére nem minimálbért fizetnek!?

Így a minimálbér mértéke, a minimálbérrel kapcsolatos jogszabályok változása SEMMILYEN hatással sincsen a KOMOLY multikra.

aszekelyek 2013.01.13. 18:50:07

@Khal Drogo: óh de bájos !Büntető gázárat a budaiaknak ! A vidéken elterülő hatalmas objektumoknál mi a helyzet? Nekik hogy méred ? lehet, hogy nem tudod, mekkora vagyonok vannak szerte az országban? Pestiek is vannak köztük , már hatalmas vagyonok tulajai között , csak halkan szólok. Köszönjük a szélsőbaloldali hozzászólást.

Jaj itt ez a drága ferink a képernyőn , táblával a nyakában... Miért nem az van ráírva , szerinted , hogy arab terrorista , pardon, futvballista vagyok? Van ennek képe odamenni.... Szégyentelenje. nem is fogja senki kezdeményezni Bayer kizárását, mert megint hazudtak valamit a ferinkék és az atv-s specialistnő, agresszolga trükkösen behúzta a csóbe Navrát. Mondjuk ő tudhatná, hogy ezekhez úgy kell menni, hogy erre erősen rákészülve. Volt ő vendég ferinél és igen rossz élménye volt. elmondása szerint. Pocsék , viselkedni nem tudó vendéglátó volt. Aztán ott volt az a TV-vita a viztitdíjas. Kedves FIDESZ! tessenek nem magukből kiindulni, hanem abból, hogy ez a bemelegítés volt. kizárólag ilyesmikkel tudnak bármire jutni, ha trükköznek és átvernek és letagadnak és félremagyaráznak és hazudoznak, átkennek mindent, főleg a hazugsággal nyerni akarást. Amit most is van szerencsénk élvezhetni azon honfitársak részéről , akikből nem lesz demokratikus szalonna. Fair play díjat sem fognak kapni. tessenek úgy bemenni stúdióba, hogy eleve feltételezik , valami aljasságra készülnek önök ellen. Nagyra becsülöm NAvracsics urat de vétkesen naiv agresszolgát illetően és azt a csatornát, vagy politikai ellenfeleit illetően. Mielőtt rákezditek, nem azt mondta és nem úgy Bayer, amit az a sárkány előadott. arra mondta azt , amit agresszolga beszélt ki a fejéből , hogy azt nem tolerálja.
De jó, hogy említetted a budai villákat, mert a mi ferinkék is a lopott villában élvezhetik majd, az egységesen alacsony fogyasztói árat. Halkan mondom, hogy semmi más nem demokratikus.... Olyan nincs, csak mondju Chaveznél, hogy kipécézett lakóhelyűek többet fizessenek. Bár tudom, melyik néprétegnek nyomják ezt a vakert. Ők sem jutnak el odáig , hogy az sem nem jogállam , sem nem demokrácia.

Vitéz László 2013.01.13. 18:51:00

@mahet:
"Az a kormány problémája, hogy már senki nem hisz nekik. Még ha értelmes dolgokat is csinálnának véletlenül, akkor se. Jöhet a Pokorni is akár, már neki sem.
Ez van... remélem nyernek 2014-ben egy Jobbik koalícióval és akkor nyugodt szívvel hagyhatom el a süllyedő hajót. "

ennél én tovább mennék egy gondolattal...

a fidesmafia az BŰNSZERVEZET... hazaáruló/nemzetvesztő/országrontók

aki egy szóval is támogattya őket az bűnrészes...
bűnrészes lesz és a felessőgét viseli annak hogy az ország tönkremegy és
kb 500 évvel a sötét középkorig repül vissza, annak modern komcsi náci változatába

aszekelyek 2013.01.13. 19:09:23

@bariga: ja, nem az beteges, aki békés, fegyvertelen emberek közé lövetett. Ma is állítva, hogy az helyes volt. Amikor már több bírósági döntés u is kimondja, hogy jogatal és törvénytelen módon tették. Csak fedezték egymást , így a bíróság az elkövetést igen de az összes tettest, felelős nem tudta megállapítani. Beteges az, aki annak az ellenkezőjét állítja. elég sokan vannak. Ki kéne nyitni a sárga házat nekik újra. Ott ,egymásnak bizonygassák.

@Akitlosz: szééép ! Komoly Multik. @menőmano: manócska, elárulom neked, hogy az egész ország, te is élvezi annak a hasznát. csak vannak akik nem látnak el az orruknál tovább. Szerinted miből vette a lakosság a rengeteg államkötvényt, hogy ne tudjanak minket csődbe lökni, ahogy akarták? Szerinted miért nincs nagyobb fogysztás csökkenés? Szerinted miért nem fogyott el az összes lakossági megtakarítás mostanra? Sorolhatom még. Asszem, hiába, mert igen sokan vannak, akik azt, ami nem az ő zsebükbe ment, nem képesek semmiféle értelmezésben jónak tekinteni. Akkor sem , ha az közvetve az ő biztonságukat is garantálta . NAgyobb baj elkeülését. Ugyanazok nem képesek sem felfogni, hogy elkerültük a jéghegyet, sem, hogy azért kerültük el. nem azért mert ők zajongtak, hogy a jobban tanuló-vagy teljesítő, vagy szerencsésebb életúttal bíróknak két fillérrel több marad. Mondjad kedves manócska, mit remélsz te attól, ha igaz, hogy alacsony a jövedelmed, hogy ki ad neked majd többet? Maximum Orbán. Olyat, amit nem fog rajtak tízsteresen behajtani nagyon gyorsan, olyat csak ő ad. A többiek kiszórják a pénzt és aztán vállvonogatás, IMF behívás, ez a szisztémájuk. Valóban egyszer akarsz jóllakni és azt fizetni nyolc évig?

@Vitéz László: már olyan sorminta vagy, mint manócska

Khal Drogo 2013.01.13. 19:14:31

@Akitlosz: Az a baj, hogy ez nem ötletelés. Ezek a dolgok már sok kört futnak odáig hogy a miniszterelnök bejelenti őket. Oda már csak a legnagyobb és legbiztosabb dolgok mennek be, és ha ezeknek az ötöde valósul meg, az igen kevés.
Egy-egy miniszterelnöki bejelentés vagy miniszteri bejelentés mögött vannak általában számítások, elemzések, ezért dolgozik több mint 10 ezer ember a minisztériumokba.

A sajtótájékoztatókra többszörösen szűrt ötletek mennek be, amiről pedig kormánydöntés születik az még ennek is az eszenciája. Sokkal több hivatalos projektnek mennie kéne előre.

Nagyon gyenge az országban a végrehajtási képesség.

Vitéz László 2013.01.13. 19:16:47

én már csak ojjan szervezetet fogok támogatni, aminek minimum tartalmazza a
pogromja/programja hogy a fidesmafiózók menynit kapnak... per kopf...

aszekelyek 2013.01.13. 19:19:14

@Akitlosz: pontosan így vélem én is de neki hiába is mondjuk. :) neki a darabszám egyedül , ami a lényeges. Az jól mutat a propagandában. A teljes igazságot meg hagyományosan nem bontja ki , aki csak ezt fújja. Mint amikor ferink nyócezermilliárdozott , az EU-ba lépéskor. Csak most 50 ezer munkahelyeznek. Ugyanazoknak is szól az a csali. Még megemlíteném , hogy a vesszőparipám az az arcátlan mentalitás , hogy most , még hálásaknak is kéne lennie a kifosztott magyar népnek , hogy éhbéren , adómentesen idetolnák a befektetésüket . Nekünk az is jó kell , hogy legyen ? Miért ?

Khal Drogo 2013.01.13. 19:19:47

@Akitlosz: A mostani Népstadion egy romhalmaz. Nem csoda hogy nem szerveztek oda semmit vagy szinte semmit.
De esélyes hogy nem lenne rentábilis. Abban biztos vagyok, hogy jobban lehetne használni mint egy klubstadiont, ami nem jó semmire. Koncert az elmúlt 10 évben klubstadionban nem volt egy se Budapesten.
A Népstadionban viszont a romos állapotok ellenére volt.

Vitéz László 2013.01.13. 19:21:49

@Khal Drogo: "A mostani Népstadion egy romhalmaz"

szerintem pont szinten van... a tejjes társadalmi/gazdasági álapotoknak pont megfelelő szinten...

szerinted lenne rá igény?
mert szerintem az uccán is lehet cigányozni/zsidózni/kukaborogatni/égetni...

kiírtuk már magunkat európából... kár európai értékeket keresni...

aszekelyek 2013.01.13. 19:26:09

@Vitéz László: na , melyik az a szervezet ! ? Bogár, meszi, avar... zentai, kér az ítélőszék ? Jut eszembe, Havas milyen rosszul néz ki ! , megijedtem tőle tegnap... Valami komoly baj van. Remélem , csak a mániás depressziója , és lent van éppen.

aszekelyek 2013.01.13. 19:30:12

@tildy:): nálunk a bizalmi válsághoz egy ferenc testvér kell. Nem egy megváltoztatott törvényjavaslat. Amiről még mindig tárgyalgatnak a hallgatói önkori képviselőkkel. @Vitéz László: akkor bezzeg volt sivalkodás, amikor épp a vendégcsapat játszott itt, éppen a Népstadionban, tudod, amiért most a zárt kapukat kiszabták... Akkor volt baj, hogy életveszélyes. Magyaroknak jó az... , nem kell biztonságos.

márta)) 2013.01.13. 19:37:18

Jelen esetben tényleg nagyon szeretném, ha nem értenének félre, de ez a 13. havi nyugdíj valamiféle szimbólum. Jelképe mindannak, ami Magyarországon gazdálkodás, társadalompolitika és egyáltalán politika címszó alatt folyik."

www.168ora.hu/velemeny/13-havi-108921.html

Nagyon érdekes helyzet, s még érdekesebb, hogy a beígért , meglebegtetett többlet nyugdij kifizetésére honnan van pénz? Csak emlékeztetnék, hogy nemcsak a nyugdijasok vannak ebben az országban.
Itt vannak a munkaképes tömegek, kiknek koruknál fogva is valamiféle más igényük, szükségletük (is) lenne. Gondolom ezt nem kell külön felsorolni, vagyis remélem.
Itt van az elszegényedő tömeg, azok a kisvállalkozások, kényszer- megélhetési vállalkozások, kik vegetálnak, vagy éppen már tönkrementek.....................
Az intézményektől történő pénzelvonások, többek között.

márta)) 2013.01.13. 19:40:34

Ó' Én annyira sajnálom, vannak (itt is), kik nem értik az idők szavát, vagy olllyanok, mint akik átaludták a kormányváltás óta eltelt éveket.
:(

márta)) 2013.01.13. 19:44:24

"élvezi a hasznát".

Minek? az elszegényedésnek? Mert a társadalom egy hatalmas csoportja ezt" érzékeli, pardon) megéli.
Zseniális meglátás. pont.
:(

aszekelyek 2013.01.13. 19:54:46

@Khal Drogo: mi volt a neve? @márta)): ott is mószerolnak arankáék , tudjuk. Már megint kit hívnak be az elvtársak, mert a hatalmukat itt ugyan meg nem tartják és vissza nem szerzik , simán népakaratból ? A korrupt disznó, nagyon megfizetett szakszervezetisek munkában , mi? Gáspár Sándort is feltámasztják ?

aszekelyek 2013.01.13. 19:58:30

@márta)): mondom, hogy semmit nem fog fel semmiből, üres kútba kiabál, aki magához szól, kedves. Az a csoport kedves, állatira szegény volt már a kormányváltás pillanatában. Aki pedig azt mondja, hazudik, és átok reá, hogy lehetséges lett volna ennél kevesebb szegény emberrel megúszni ezt a négy évet. HAZUDIK. Világos? NEM VOLT LEHETSÉGES. Több olyan kormányintézkedés is történt, ami meg is fékezte azokat a fenyegető elszegényedési kilátásokat. Csak a devizahitelesek utcára rakásának megfékezését , ha esetleg felfogná, de nem sok remény van rá. mert nem is akarja. Csak itt huhugni, meg sipákolni.

bariga 2013.01.13. 20:02:46

nol.hu/belfold/fidesz___a_szelsobaloldal_a_gyilkosok_partjan_

A Fidesz nem ért semmit, se a FIFA büntetését, se a civilizált világot, a szőke asszonyka meg beszéli a sok hülyeséget szokás szerint. Bár tényleg nehéz lenne most a megfizettet székházgyújtogató , rendőröket dobáló kedves fociszurkolókat megdádázni, akiket ráadásul fel is mentettek új tárgyalás nélkül. Európa egyre messzebb van és nem is veszik észre , hogy a normális magyar emberekre is rávetül az árnyék. Minden bűnöst el kell ítélni, de ez nem a Bayer Zsolt feladata, és nem is a Fideszé, aki most átmenetileg vezető pozicíóban van, hanem a törvényeké és a hatóságoké. Senki nem akarja a gyilkosokat védeni. Ez lélekölő és nagyon káros beszéd, kérem abbahagyni!!!!!!!!!!!!

aszekelyek 2013.01.13. 20:12:27

@Khal Drogo: kevés undorítóbbta sikerült még írnod, mint ez a summa, summarum. Ostobaság is, hisz tele van a kormány és az egész párt ZSidókkal. Akik nem " a magyarokcsinálták a népirtástis " lobbyhoz tartoznak. Ostoba , hazug és aljas , amit írsz. Nincs itt arra igény , amit ránk akarsz tolni. Van viszont a baloldalon, számot tevő. azt is átlapátolnád ide. Mint minden xart , onnan. Irgum, burgum! . Mivel tudnád alátámasztani a summa, summarumot? Semmivel. Azzal a hazudozással, amit terjesztenek agresszolgáék , meg a nyomorult banda , fericigány táblával a nyakában ? Akik sivalkodnak , hogy Bayer a biznicükbe ártotta magát. Mert bizony , hogy ebből a ballib erősen biznicelt. Mindenki pontosan tudja. nagyon félti a díszes társaság a cigánykérdést a jobbközéptől, meg a keresztényektől. Gondolom nem láttad, Vizi E. Szilvesztert, és társait Tőkéczki úr, egy ref. Püspök és BAlogh úr a kormányból, hogy miket nem csinálnak, amiről ez a banda persze nem beszél. mennyi cigány származású fiatalt taníttatanak, és emelik fel őket, hogy legyen belőlük orvos, jogász, mindenféle szakmában. Duna tévén ment este, tegnap. Későn, 11 után. erről persze egy mukkot nem szól agresszolga. Az akadémikusok kezdték el és mára a kormány finanszírozza a programot. Az abaja ennek a sok nyomoroncnak, ott, táblával a nyakában, hogy a biznic veszni Látszik. Romügyi szakértő is volt. Hogyne. Maga is abból a kisebbségből. nagyon jól képzett fiatal ember. A koncért sír mind , aki most mutogat Bayerre és a FIDESZ-re. 100 milliárd nem jutott el hozzájuk. Kinek a számláján landolt az? Az a kis piti tolvaj, az OCÖ-s aki bíróság elé állt , nem vitte el azt. A püspök úr elmondta, már attól tartott, az lesz azzal a pénzzel i s, ami az Afrikát elhagyó gyarmatosítók idején, amikor sokszorosát adták vissza ? ,annak amit elvittek tőlük de az a pénz oda soha meg nem érkezett. Valakik bankszámláink van.

márta)) 2013.01.13. 20:17:06

@aszekelyek:
Tessék? Mi a gond, mármint Önnek mi a gondja? Az, hogy Ön nem szegény?
Micsoda? Hogy Én hazudok?
Mit képzel magáról? Árulja már el. Én leirom a véleményem, s nem kérem, hogy reagáljon rá, azt meg főleg nem, hogy elemezgesse. Ha nem tetszik Önnek, nem kell olvasni. Ez illllyen egyszerű.
ott a pont.

aszekelyek 2013.01.13. 20:22:50

@bariga: Azt ahazugságot kezeled tényként, amit a maszop másnap reggel közölt, . Ugyanis azt is állították ugyanakkor, hogy nem tudják, kik voltak, Nincsenek meg. esetleg , ha megfogták volna őket? Na azt nem, inkább odébb várták a ....mit is? nem tudni. ... Szóval lehet, hogy egyébként még fradi szurkolók is voltak köztük de szabadnapos rendőr is. Aki lehetet persze más drukkoló is. Ugyanis ott a legkevésbé az számított , hogy ki melyik csapatnak szurkol. De a hazugságterjesztők azonnal bemondták ezt. Ami számított , hogy elkövettek-e bűncselekményt , azt kinek a felbujtására tették és ilyesmik. Túl sokáig is keresgélték őket.Megjegyezném, hogy a Fradisták az Újpesttel szoktak verekedni, nem tudni, miért maradtak ők ki... ugyanolyan banda annak a kemény magja is.
No de minden xart a Fradira kellett kenni, merügye a DÓZSA , az belügyes volt mindig. bizony, akkoriban is... Ők szentek ergo... Amolyan pártállami szentek. Ők nem lehettek és ha igen , akkor sem. Szerinted? Igazoltatták őket és megkérdezték, kinek szurkoltak, vagy honnan tudták, reggelre , hogy ők voltak?

Oké, hogy akik nem gondolkodnak, ilyen átlátszó hazugságokat sem szórnak ki. Ami ab ovo nem lehet igaz. mert a két állítás, nem lehet egyszerre igaz. A fradisták és az, hogy nem tudják, kik voltak , nincsenek meg. A Fradi tábort név szerint és arcról és kocsmáról ismerik. Pontosan.

Khal Drogo 2013.01.13. 20:25:34

@aszekelyek: Nem kell ennyire felháborodni az igazságon. Bayer Zsolt nem a Fideszben ülő zsidó képviselőknek a barátja. Hanem Orbán barátja.

márta)) 2013.01.13. 20:27:09

Vegyen kupont a mennyországba!"

4 ezerért bűnbocsánatot nyerhet és elkerülheti a poklot."

posztinfo.hu/szines/vegyen-kupont-a-mennyorszagba/

Üzenet) kik másokat csak saraznak, folyamatosan.
:(

aszekelyek 2013.01.13. 20:31:39

@DezInf: bla, bla, bla... @márta)): magára vette, tehát inge. Az hazudik, írtam, aki azt állítja, ennél kevesebbel meg lehetett volna úszni ezekben az években. No és azt hazudja, hogy most lett ekkora tömegű szegény ember. meg aki tagadja, hogy meg van fékezve ez erősen, mert sokkal rosszabbul álltunk, amikor bajnai lelépett. A kilátások , a gyors kilakoltatások és nincs pardon, a devizahiteleknél. Tudja, akikért szintén nem tett semmit bajnai sem. HA ezeket magára érvényesnek tartja, akkor arról sem én tehetek. @bariga: az elítélésétől erősen tartózkodtak viszont. Egyelőre más nem történt Bayerről hazudozáson kívül. Egy elítélő mondat nem volt azon kívül . Mert kéne nekik a tésztáért vehető szavazat. M napnál világosabb ez.

aszekelyek 2013.01.13. 20:39:53

@SzélsebesVelorex: gondolom a botránypolitizálás ezért akkora divat a jobbikban . Az óriásplakátra is telik. Mi a probléma? Még többet akarnátok a kisebbségeket gyalázni? Nem pedig az egyes bűnelkövetőket elmarasztalni.

bariga 2013.01.13. 20:40:29

@aszekelyek:

www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

szerintem sem kell mindenféle nyilatkozatokat, meg hazugságokat elhinni, elég kicsit gondolkozni, összerakni a tényeket saját kis fejeddel. Hidd el sikerülni fog, csak erőltetni kell egy kicsit.

DezInf 2013.01.13. 20:42:35

bla..bla...bla...fogalma sincs miről beszél,ész nélkül osztja az észt.

Talán keresse a megoldást a közoktatási törvény módosításánál. A szakoktatási rendszer átalakításánál......

Csak hogy képben legyen és ne beszéljen mellé.
A sánta kutya...brekkk

aszekelyek 2013.01.13. 20:47:54

@inreallife: ez egy igazi magyargyalázó és felfújt hólyag hozzászólás volt. esszenciálisan adtad magad. Ami vagy. @Khal Drogo: ettől függetlenül nem kell hazudozni róla. Nincs abban igazság, amit te mondasz. Egy mákszemnyi sem és bizonyítani sem tudod de nem is próbálod. Részemről nem tőleg akarom megtudakolni, hogy Bayer kinek a barátja és kinek nem. Biztosan őt kérdezem meg erről, nem téged. Ócska, hazudozót nem kérdezek semmiről. mert csak az ömlik belőle. Az ócska hazudozás. lejáratni az aktuálisan kiszemet ccélszemélyt. Az utolsó vagy, akinek adnék a szavára. Méfg a tévében kurkuma kapszulát reklámozó néni is szavahihetőbb és szimpatikusabb, mint te. Bár lehet , hogy mszp szavazó. Könnyen meg is téveszthető. Akkor is. Aki őt megtéveszti , szándékosan , az a hunyó.

Khal Drogo 2013.01.13. 21:10:33

@aszekelyek: Bayer Zsolt a Fidesz 37 alapítójának egyik, az egyes számú tagkönyv az övé. 1993-ig a Fidesz sajtófőnöke volt. Máig rendszeresen tartja a kapcsolatot a Fidesz felső vezetésével, többek között ő szervezte a Békemenetet. A Fidesz holdudvarának rendszeres publicistája, a párthoz kapcsolódó lapokban rendszeresen ír jegyzeteket, a pártv-ként funkcionáló Hírtv-ben és a Echo tv-ben műsorvezető volt.
Ezek tények. Azt hogy nem hiszel a tényeknek, az a tényeken nem változtat.

aszekelyek 2013.01.13. 21:11:11

@szoja122: hazugság. Még feriék is kiszemeltek 200 kisebbségi fiatalt , akiket maguknak kitaníttatni gondoltak... és most is futnak a programok , pl a Tudományos Akadémia volt elnöke és kollégái kezdeményezésére és már több éve. Amiről te nem tudsz , azért az még létezik. Az iskolai hiányzás rövid idő alatt a harmadára csökkent. @bariga: épp nem régen beolvasták ennek a kormánynak az is megy, a diáktüntetők által követelt pontokat. :) egészen nevetséges vagy. Itt a bibi úgy indult, hogy az MTV arrogáns /gyáva akkori elnöke és akik őrizték, inkál.-- nem kezelték jól a helyzetet. De a hatvannégy vármegye alakulat szerintem nem a fFadi... Akik ott ezzel szították a hangulatot. megszámoltam a felvételen két alak van, akin zöld fehér, egyáltalán nem szokásosan viselt holmi látható. Az ugyan nem bizonyíték semmire. De az MTV 1 egy kép nem sok, de egy hang sem, annyit nem adott le ezekből a felvételekből. Néztem is, hogy jé, vannak felvételeik! Akkoriban nem voltak... 2009-ben töltötték fel a youtube-ra. csak a célpont közvetített bármit. Az MTV1 befejezte az adást. Mintha mi se történt volna. Hogy másnap lehessen bemondani, hogy Fradisták voltak. messziről jött emberek, annak, aki semmit sem láthatott, azt mondanak, amit akarnak. Pl , hogy vipera nem volt... a rendőröknél .... és volt. Össze tudom rakni, hogyne. Nem úgy, ahogy te akarod. Saját véleményem van.

aszekelyek 2013.01.13. 21:14:19

@Orszag: nagyon jó. Egészen napjainkig tanították? Két évvel ezelőttit is , meg a hat évvel ezelőttit is ? No és ki írta a tananyagot ebből az utolsó néhány évből ? Mondjuk 89-től. @Khal Drogo: még a számot is rosszul tudod, te szegény ember...

aszekelyek 2013.01.13. 21:17:50

@márta)): az legfeljebb önnek lehet gondja. @Khal Drogo: csak egy kicsivel tudok többet Bayerről , mint te. Szegény ember.!Ezek biztosan valami bűnlajstromként működhetnek valahol de nekem pont egy kifújt tojás. Egyáltalán mi a frászt akartál ezzel ?

aszekelyek 2013.01.13. 21:25:04

@Khal Drogo: lassan mondom, az hazugséág, amit fentebb állítottál és amit agresszolga, meg a nyakában táblával cigánykodó feriék nyaffognak. elárulom neked, hogy olvasom az MH-t is, sőt, amikor ferink kitiltotta a közintézményekből , az előfizetést , akkor nagyon sokakkal együtt azonnal előfizettünk rá. NAgyon, nagyon régen olvasom Bayert. engem ne fűzzél marhaságokkal, mert kár, semmire nem méc vele. Ahhoz , hogy hiteles legyél a számomra , újra kéne születned. Aki pedig nem hiteles, annak nem hiszünk. Senki. Aki a számára, nem hiteles. Az meg változó. Éppen el akartok hitelteleníteni sokakat. A móccert is ismerem. Ez a vonal alatti szint abból.
na megvagy! kérdeztem tegnap, kire osztják az antiszemitázást!. A bolsevikozó már tegnap megvolt.

márta)) 2013.01.13. 21:30:28

@aszekelyek:

: az legfeljebb önnek lehet gondja"

Na? és?!!

Ne rohanjon annyira előre", majd a választásokon kiderül kinek, mi a gondja.

aszekelyek 2013.01.13. 21:31:21

@Orszag: ahaaa, slemil. @bariga: ezen miért nincs rajta pl, amit élőben láttam, hogy rendőr a HÍTV-snek megy neki, az operatőrnek, és eltöri akarját, miközben a riporter sikoltozik, hogy hagyja a sajtót dolgozni... Na az miért nincs ezen a felvételen ? Bizony , élőben ment , egy másik kamera adta.... végig. Hátrébbról, amihez nem fértek hozzá, hogy azt is szétverjék, tönkretegyék. Képet , hangot. Milyen parancsot kapott az a rendőr ?

aszekelyek 2013.01.13. 21:33:18

@márta)): biztosan. Mindenesetre nem mások szegénységéből akarok magamnak karriert kovácsolni.

menőmano 2013.01.13. 21:38:30

Magasságos egek, ura!! Némelyeknél megy a totális sivalkodás. S ehhez társul egyfajta átkozódás is. Pedig az" nem old meg semmit.
Csak szólok, hogy az átok visszahull. S ez jó.
Elképesztő egyébként, hogy némelyeknél nincsen picike elegancia sem.

menőmano 2013.01.13. 21:42:01

Kit érdekel, egyébként, hogy ki- mit akar kovácsolni.

menőmano 2013.01.13. 21:46:59

@aszekelyek:

Nem kell elárulni semmit. Ne fáradjon. Kár.

Khal Drogo 2013.01.13. 21:50:08

@aszekelyek: Látom reménytelen. A szektások elvesztek teljesen. Aggódom önért, ha egyszer tönremegy a Fidesz, mint az MDF vagy az SZDSZ akkor nehogy kárt tegyen magában. Bár addigra lesznek Önnek új hősei. Mint a tiniknek.

aszekelyek 2013.01.13. 21:50:40

@Khal Drogo: Mondjad már, kik azok az antiszemiták a FIDESz-ban? Akikről itt azt írod bőven vannak. Honnan tudod? veled beszélik meg? ezt kétlem. Inkább arra tippelek, hogy a vesztes félen belül most köpködő , szintén a hitközséghez tartozó de más párthoz és elvekhez tartozók dumáját tolod. Akik nálunk állandóan antiszemitázzák azt , aki riválisuk, másként gondolkodik , értsd unortodox , róluk valami nem kifejezetten dicsőítőt mond. Vagy útjukban van. Nem lehet megvenni , megfenyegetni...
Az menthetetlen. Arról ők kimondják, sőt terjesztik is, világban , hogyne, hogy antiszemita. ennek a nótának pedig a kontráját a jobbik hozza. NA pá, mentem alukálni. Jóccakát !@menőmano: eszem a picike hazudozó eleganciádat!

Khal Drogo 2013.01.13. 21:56:14

@aszekelyek: Magyarországon még soha senki nem volt antiszemita. Aki esetleg volt, az pedig már meghalt bár az is vitatott. NIncs is antiszemitizmus. A rohadék média találta ki, igaz?
Egyébként kezd a téma unalmas lenni. Engem ez annyira nem érdekel. Valami miatt azonban sokan ezt kurvafontos kérdésnek tartják, ezért néha hozzászólok én is.

Balt 2013.01.13. 21:59:21

Ők mindenképpen regisztráltak volna: :)))
index.hu/video/2013/01/13/dk130113

menőmano 2013.01.13. 21:59:31

atv.hu/bunugy/20121226_feltortek_egy_szamlat_szamitogepes_hackereket_fogott_el_a_rendorseg

Egy picikét más, de hasznos. Tessenek nyugodtan, elolvasni.
Ugye, ugye? illlyyen is van. S ez nem jó.

Khal Drogo 2013.01.13. 22:01:06

@szoja122: Jut eszembe, Vona a politika láthatatlan embere. Néha látok tévét, akkor is helyette az a volt rendőrfickó, Volner vagy ki nyilatkozik. Vonát a lehető legritkábban lehet látni felszólalni. Néha az az érzése a kívülállónak hogy nem is ő a pártelnök.

menőmano 2013.01.13. 22:09:28

Bocsika!

"A nyomozók felfigyeltek egy olyan cégre is, amelyik ezzel üzemszerűen foglalkozott. A vállalkozás, az Ali baba címszó alatt az interneten most is megtalálható."

"Légy óvatos!"

Mondjuk tudjuk, vagyis tudható, hogy millió veszélyt (is) rejt magában az internet. Hasznos és veszélyes.
szerintem.

etwas kultur muss sein 2013.01.13. 22:20:17

@aszekelyek: Botrány az, amit a fideszed művel kormányzás címszó alatt.

Vitéz László 2013.01.13. 22:48:21

@SzélsebesVelorex: "Botrány az, amit a fideszed művel kormányzás címszó alatt. "

???????
botrány?????

ez bűncselekmények sora...
-álamosítás (manyup pl)
-választási csalások (listákk, kopogtató, igéretek, ámítások stb)
-demokráciában kizárólagos hatalomra törnek
-köz(gép)beszerzések
-egyéb közpénzes visszaélések
-"lex izé" törvények... egyéni csoport érdek szerint...
stb stb stb

ez csak ami hirtelen eszembe jut

menőmano 2013.01.13. 22:56:54

Hát! Ennyi vádaskodás, átkozódás, miegyebek, ami ma itt" volt?!
Hát! Én nem is hiszem el?!
Ez már több mint sokkk!
Csak ami Nekem is eszembe jutott, vagyis amire csak úgy felfigyeltem, vagy éppen Én voltam a cimzett.

jóccccakát!

Orszag 2013.01.14. 00:34:33

@aszekelyek: Belényi Gyula tanította 20. szd. szemináriumon. Két évvel ezelőtt meg már én is egyetemre jártam, kb. 2005 óta aktuális vagyok felvételi és egyetemi körülményekből, 2007 óta meg a bőrömön tapasztalom az egyetemi rendszert.

szoja122 2013.01.14. 07:13:10

@aszekelyek: Minden Fideszesre igaz:

1. Előre nézzenek, ne hátra, mert még hanyatt esnek!

2. Az egyik hibája nem mentesíti a másikét. Ezek NEM érvek, csak terelések!

Konkrétan: Amit a Fidesz elért az gyakorlatilag bakfitty. Ehhez hasonló "eredményeket" bármelyik kormány feltudott mutatni a rendszerváltozás óta.

szoja122 2013.01.14. 07:17:06

@Khal Drogo: A Fidesz taktikáját követi, minél levesebb negatívumot lehessen hozzá kapcsolni, mint Orbánhoz.

Persze mindketten elég sokszor elszólják magukat és akkor kibújik a szög a zsákból, ahogy a Dakoták mondanák...:)

jjulie 2013.01.14. 08:09:47

@aszekelyek:

banya!

tegnap 7 db hozzászólást felülfűbehugyozás nélkül hagytál, ma meg még munkába sem álltál

össze fog így dőlni közképorbánia még ma, úgyhogy fideszfelülfűbehugyozást kezdd meg most!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ftk 2013.01.14. 09:55:31

@aszekelyek: Tudod, hol tananyag a felsőoktatás (és általában az oktatási rendszer) átalakítása? Andragógián. Bezony.

graycivil 2013.01.14. 10:19:55

"Cseh sajtó: jól döntöttek az államfőválasztás első fordulójában a csehek

Milos Zeman és Karel Schwarzenberg második fordulóba jutásával jó eredményt hozott a cseh államfőválasztás első fordulója - állítja a hétfői prágai sajtó."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=613789&referer_id=friss

""Ma már biztos, hogy ami Csehország európai uniós helyzetét érinti, a következő cseh államfő markánsan más értékrendet fog képviselni, mint Václav Klaus" - állapítja meg a Hospodárské Noviny című gazdasági napilap."

Nofenye! Kihúzzák El Curo alól a "hülyeség-magyarázó Klaus-kártyát"?

concret 2013.01.14. 11:21:09

@Akitlosz: Természetesen nem az adóbevallással van a baj, hanem magával a posztszocialista adófilozófiával. Ahol a fináncbürokrácia a gazdaságot ellenségként kezeli, és ha valaki céges telefonon felhívja az anyukáját, azt üldözendő adócsalásnak tartja. Holott a telefonköltséget saját árbevételéből fizeti, nem mint a bürokrata a hasonló hívásait a minisztériumi telefonon - közpénzből.

Szóval az adótörvénynek kellene egyszerűnek és célirányosnak lennie, és nem keresniük minden lehetséges kiskaput-adókerülést. Ugyanis nem eredményes, nem hatékony. Jó adótörvénnyel lehetne (ha nem is söralátét, de) egyszerű a bevallás.

tölgyes 2013.01.14. 11:49:39

Kedves Török Gábor!

A HVG-ben olvasom, hogy trendváltás történt.

"Van a politikával foglalkozó értelmiségnek egy olyan szelete, amely kényszeres vágyat érez magában, hogy saját elfogulatlanságát, minden politikai oldal irányába való nyitottságát bizonygassa. Politikusok, újságírók, politikai elemzők egyaránt beletartoznak e csoportba, és nem érzik, mennyire károsak. Pedig azok."
Az új trend: transzparensen vállalni, hogy a ballibbel halad. Csak semmi kilengés, semmi barátkozás, semmi megértés, semmi nyitottság. Vagy beáll a sorba vagy ellenség lesz. Mostantól az "Aki nincs velünk az ellenünk!" elv érvényesül... Már most is káros. Jobb ha tudja.

Mindig a primitívek azok akik kidugják a "lólábat" s az így látható lesz. Most a HVG-ben akadt egy ilyen és a szerkesztők sem tudtak uralkodni magukon.:(

graycivil 2013.01.14. 11:50:00

"A gyengülő forint veszélyei - Magyarország "katasztrofális" minisztere

A konzervatív nézeteiről ismert Financial Times ritkán ír éles kritikát egy olyan viszonylag kis ország gazdaságpolitikájáról, mint amilyen hazánk. Így hát nagyon nyomós oka lehet annak, hogy az MNB elnöki tisztségére esélyesnek tartott nemzetgazdasági miniszter a forint erősen tartását célzó korábbi gazdaságpolitikát bíráló véleményét "katasztrofálisnak" nevezték."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=613709

"Jonathan Wheatley - a Financial Times felzárkózó piacokkal foglalkozó rovatának helyettes főszerkesztője - szerint jó eséllyel ugyanezt a jelzőt Matolcsy György jellemzésére használják a magyar üzleti vállalkozások, az ingatlantulajdonosok, sőt egyes kormánybeli kollégái is, miután a devizaalapú adósságok a forintgyengülés mértékében növekedtek."

tölgyes 2013.01.14. 11:55:34

@inreallife: Nekem senkivel sincsen semmi bajom. Saját pénzen mindenki azt tanul amit akar. A költségvetés pénzéből meg azt tanuljanak, amire nagyjából szükség van. A tudás is az ismeret sajnos nem annyira fexibilis mint gondolja. A bölcsész karon tanító ismerőseim szerint alig van néhány olyan hallgató, amelyik megfelelne azoknak a követelményeknek, amiket még a 90-es évek elején elvártak.

tölgyes 2013.01.14. 11:58:24

@Khal Drogo: Maradjunk annyiban, hogy ebben a cikkben nem zsidózott. Én persze arról nem tehetek, hogy olyan mint Móricka? mindenről AZ jut az eszébe.

tölgyes 2013.01.14. 12:03:55

@inreallife: Nézze! A nálunknál sokkalta gazdagabb országok rendszere is recseg ropog. A manyup azoban csak a manyup csicskásainak volt jó. Én is ismertem néhány ott dolgozót, aki szemtelenül magas bérekért hajtotta a semmit... igaz ezek ügyes és tehetséges fiúk-lányok voltak.. olyan matematikai ismeretekkel, amire egy művészettörténész soha sem fog szert tenni:(

tölgyes 2013.01.14. 12:08:45

@szoja122: Látom már megint totális tájékozódási zavarral kűzd...megtetézve csőlátással.
A cigányságnak a civilizáció áldásaiban való részeltetése tipikusan nem kurzusfeladat. Az un. ballib ehhez az egészhez a lehető legrosszabb módon nyúl hozzá...és látom ez az ami magának tetszik.

etwas kultur muss sein 2013.01.14. 12:38:55

@szoja122: Ember, te hol élsz?? Tőlünk sokkal fejlettebb nyugati országok próbálták integrálni ill. asszimilálni a cigányságot, hatalmas anyagi ráfordítással. Eredmény totális kudarc. Olvass idevonatkozó külföldi irodalmat. Külön figyelmedbe ajánlom a skandináv országok példáját, ahol kifejezetten kevés a cigány, megvan/volt az akarat, és a pénz is a probléma liberális módon történő kezelésére, de nem értek el vele semmit! Finnország. Olvasgass, végeláthatatlan mennyiségű cikk érhető el a neten is.

Ha nincs kedved hozzá, akkor összefoglalom pár szóban sok száz, ezer oldal lényegét: a cigányságot eddig egyetlen civilizált európai országban sem sikerült integrálni vagy asszimilálni a temérdek anyagi ráfordítás ellenére sem. NEM LEHET!

graycivil 2013.01.14. 13:04:56

"Évi 1200 milliárd forint - soha nem volt még ilyen drága az államadósság

A friss államháztartási adatok alapján kiderült az, amit már előre sejteni lehetett: 2012-ben drágábban finanszíroztuk az államadósságot, mint korábban bármikor. Mindezt annak ellenére, hogy a kormányváltás óta megközelítőleg 7 százalékkal csökkent a GDP-arányos államadósság."

tenytar.blog.hu/2013/01/14/evi_1200_milliard_forint_soha_nem_volt_meg_ilyen_draga_az_allamadossag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_14&utm_campaign=index

"Összességében ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy csökkenő trend figyelhető meg az adósságállomány változásában, unortodox módon a költségvetés kamatterhei mégis növekedtek az emelkedő hozamok miatt."

Lehet magyarázkodni, FYDESZ-szekta!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2013.01.14. 15:17:53

@graycivil: Drágábban finanszíroztuk a korábban (2002-2010) között felvett adóssághot többek között a GDP arányos hiány 80% fölé emelkedése és a külső adósság (devizahitelek) 140-170% fölé emelkedése miatt...:(

bariga 2013.01.14. 15:25:23

@aszekelyek: ha neked az a rend, hogy gyújtogatnak, dobálóznak, rasszista mondatokat mondanak és ezt még meg is tudod védeni magadnak, akkor tényleg nincs miről beszélgetnünk egymással.
A Te világod nekem nagyon nem tetszik és remélem, hogy nem ez lesz a jövő sem.

tölgyes 2013.01.14. 16:23:47

@bariga: Orbán Viktort „Én is cigány vagyok” feliratú táblával ábrázoló montázst tett közzé a hivatalos Facebook-oldalának üzenőfalán az ATV.:(
Na látja ez egy nagy baj. Nem lehet egyszerre rasszita feliratokkal uszítani és kűzdeni a rasszizmus ellen. A ballib lényegében ezt csinálja 2008 óta.:(

tölgyes 2013.01.14. 16:28:47

@Khal Drogo: Orbán Viktort „Én is cigány vagyok” feliratú táblával ábrázoló montázst tett közzé a hivatalos Facebook-oldalának üzenőfalán az ATV.:(
Na látja ez egy nagy baj. Nem lehet egyszerre rasszista feliratokkal - jelen esetben cigányozással - uszítani és kűzdeni a rasszizmus ellen. A ballib lényegében ezt csinálja 1998 óta.:( és a "jó érzésű" ballibesek nem tiltakoznak, nem háborognak és nem érzik, hogy ezekkel a szövegekkel magukat hiteltelenítik és saját ügyüket rombolják - márha a rasszizmus elleni harc egyáltalán ügyüknek tekinthető.
Persze az is lehet, hogy csak megérkezett az izraeli tanácsadóés és ő adta ki a jelszót és a parancsot:(

graycivil 2013.01.14. 16:46:44

"Klubrádió: nem a rádió tartozik a médiahatóságnak, hanem fordítva

A Klubrádió és hálózatos partnerei szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa lassan egy éve nem tesz eleget a jogerős ítéletekben rögzített kötelezettségeinek, ezzel pedig sokmillió forintos kárt okoz a rádióknak. Közlésük szerint nem a rádiók tartoznak a médiatanácsnak, hanem épp fordítva."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=613963&referer_id=friss

A Klubrádió esetében látszik, hogy "közvetlen pénzbüntetés" nélkül is ki tudja csinálni egy ilyen Médiatanács az ellenzéki médiumokat. Magával a bírósági döntések állandó opponálásával mindenfajta hosszútávú, pénzes hirdetési szerződést ellehetetlenítenek.

Ez az "adminsztratív diktatúra"! F.Y!DESZ

nyünyüge 2013.01.14. 16:47:24

@tölgyes:
Hangsúlyozottan izraeli kampánytanácsadó tanácsára állt a "cigány gyilkosok védelmére" az mszp" - mondja a Fidesz és tölgyes - de nekik semmi közük a rasszizmushoz :(.

graycivil 2013.01.14. 16:49:08

@tölgyes: Kösz, ezt teszem szépen a "elvakultan magyarázni a megmagyarázhatatlant" feliratú fiókba. :-)

tölgyes 2013.01.14. 16:57:44

@nyünyüge: Bepityókázott egy kicsit, hogy már nem is érti???:)Orbán Viktort „Én is cigány vagyok” feliratú táblával ábrázoló montázst tett közzé a hivatalos Facebook-oldalának üzenőfalán az ATV.:(NEM LEHET ÚGY HARCOLNI A RASSZIZMUS ELLEN, HOGY KÖZBEN CIGÁNYOZUNK!

Egyébként pedig idézem Önnek a Népszabadságot::)) "Terepmunkára indul Ron Werber
Választás 2014 – A kampányguru személyesen készíti fel a választókerületi felelősöket
Szinte minden héten legalább egy-két napot Magyarországon tartózkodik az izraeli-amerikai kampányguru, Ron Werber, és aktív felkészítő munkát végez az MSZP különböző szervezeteinél – tudta meg szocialista forrásokból a Népszabadság. A baloldali párt ismét a sokat támadott kampánygurut kérte fel arra, hogy segítse a választási felkészülést.
Szalay Tamás Lajos| Népszabadság| 2013. január 14. "

Mint látja az "izraeli

tölgyes 2013.01.14. 17:02:10

@nyünyüge: Szóval! Mint fenntebb látja: nem én emeltem ki, hogy izraeli-.. hanem a Népszabadság, ahol még azt is megemlítik, hogy "sokat támadott", mert hogy a fenti úr a gyűlöletkampányok nagymestere.:(
Ezek után, hogy újból kezdik az Orbán cigány -aki maga az ördög, van neki szarva és patája meg még két farka is, hogy legyen benne valami riasztóan vonzó - csak az 1998 óta hajtogatott "Orbán cigány" szöveg beemelése az antirasszista harc ATV-és fellegvárába

tölgyes 2013.01.14. 17:04:47

@graycivil: Igaz! Ön szerintem is elvakult.. mert ha 2002-2010 közöttnem duplázzák meg a külső és belső adósságot, akkor most Ön nem siránkozhatna a hitelek költségei miatt.. de mert megduplázták így magának módot adtak egy kis elhülyülésre. :) Nagy ajándék így a 70 felé közelegve:)

Főgebra 2013.01.14. 17:11:50

Nem elég, hogy itt van nálunk ez a rohadt, mocskos Roni Werber, de itt van még George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein is a GEB International képviseletében!
Vajon ezek a tisztakezűek kinek segítenek?

teevee 2013.01.14. 17:13:06

@tölgyes:
"Közlemény

Az ATV Zrt visszautasítja a Magyar Nemzet Online „Rasszista poénokkal hergeli lájkolóit az ATV” című cikkének állításait.

A Magyar Nemzet Online hétfő délutáni cikkében két, Orbán Viktort ábrázoló fotómontázsra (mémre) hivatkozva azt írta: „Rasszista mémeket osztott meg hivatalos Facebook-üzenőfalán az ATV.”

A két kép egy sor, a tegnapi antirasszista tüntetés kapcsán készült internetes mém között került fel a világhálóra. A Magyar Nemzet Online állításával szemben az ATV nem hergelte rasszista poénokkal a lájkolóit, hiszen ennyi erővel - akárcsak más portálok, így például az Index is, amely szintén hasonló fotógalériát tett közzé – Bruce Willis, Gyurcsány Ferenc, Horthy Miklós, Batman és egy dinoszaurusz lecigányozásának vádját is a nyakába vehetné azzal, hogy a mémeket rövid időre megosztotta Facebook oldalán.

Az ATV mindig is kiállt a rasszizmus minden formája ellen és maximálisan tiszteletben tartja minden ember, köztük a miniszterelnök személyiségi jogait is. Ha mindezek ellenére a mémgaléria bárki számára sértő volt, az érintettek elnézését kérjük.

ATV Zrt."

teevee 2013.01.14. 17:30:19

@tölgyes: Az hogyan lehet 2oo2-2o1o hibája, hogy noha 2o1o óta az államadósság csökkent, a kamatterhek meg nőttek?

www.portfolio.hu/gazdasag/eldolt_feladta_egyik_fontos_celjat_a_kormany.178007.html

márta)) 2013.01.14. 17:33:01

A kormányfő jobbkezének kijelentései vicclapba illőek, de nevetni már nem igazán van kedvünk, mert minden újabb poénja a mi bőrünkre megy.
A Fidesz-közeli hetilapba írt legutóbbi írásában azt fejtegette, hogy ez a világ nem normális, ezért nem is lehet és
nem is kell kiszámítani a gazdasági döntések következményeit.
Erről az a régi vicc jut eszünkbe, hogy megy az autós az autópályán és hallja a rádióban, hogy vigyázat, egy őrült a forgalommal szemben hajt. Felkiált: dehogy egy, hát mind! Nem véletlen, hogy a világ vezető gazdasági lapja, a Financial Times nemes egyszerűséggel katasztrofálisnak minősítette Matolcsyt."

www.168ora.hu/buxa/inflacio-novekedes-fogyasztas-monetaris-politika-108962.html

Vagyis)"Visszafelé sülhet el a FIDESZ csodafegyvere".

Tehát, tessenek megnyugodni, a helyzet nem fog változni. Jobb biztosan nem lesz. Esetleg csak rosszabb.

mókáné 2013.01.14. 17:42:17

Szeretem ezt a blogot és Mindenkivel, aki benne van!

Ez a Világ Legklasszabb közössége: bal- és jobb + Menő Bt- vel együtt és akkor nagyon jó itt.:)

Szabad vagyok, szabad vagyok, mint a madár! Szárnyaszegetten hova repülnék már?..próbálom elképzelni, így is lehet jó. Elúszott már az a hajó?

www.youtube.com/watch?v=Ph8pMhYF_7o

nyünyüge 2013.01.14. 18:04:28

@Hepci:
nem abszurdabb, minthogy ezek szerint még tölgyes úr is like-olja az ATV lapját, csak hogy legyen min szörnyülködnie.
(bár lehet, hogy az mno leveszi a válláról ezt a terhet :)

tölgyes 2013.01.14. 18:16:38

@teevee: Erre mondják, hogy ügyes:).. Az ATV- ezek szerint készült:)

Khal Drogo 2013.01.14. 18:23:41

@tölgyes: A "jó érzésű" jobbosok sem lázadtak a Gyurcsány mindenféle gyalázó fotókra, rigmusokra. Tele van az internet ezzel, meg a többi balos politikust gyalázó egyéb termékekre.
Számomra kissé érdekes, hogy az az ember lázad azon hogy Orbánt a legalpáribb módon gyalázzák, majd ugyanő letetvezi, leférgezi, meg mit tudom én minek nevezi a másikat.
Látod ez a baj.
Már régen nincs különbség a két oldal között eszközökben, alpáriságban, elvetemültségben, korrupcióban vagy dilletantizmusban. Ha valaha volt is különbség, már eltűnt.
Szar és fekália viaskodik egymással.

tölgyes 2013.01.14. 18:25:10

@teevee: Minden esetre az ATV eltávolította a képet az MNO közlését követően.. Előzőleg, amikor a képet feltették nem okozott nekik gondot. :) a tartalom:)