Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
ápr 04
21:22

Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ, a gondolkozást. S az, ami először ajtót nyitott, új látásmódot hozott, egyre inkább bezár, korlátoz, végül pedig valójában értelmét veszti.

bajnai-mest.jpg

Így vagyok mostanában ezzel a sokat emlegetett baloldali előválasztással. Amikor először mondták, mondtuk Mesterházy Attila és Bajnai Gordon sajátos küzdelme kapcsán, tényleg megmutatott valamit, ami talán nem volt akkor annyira egyértelmű. Az amerikai analógia segített megérteni, hogy bár a két ellenzéki politikus végső célja a kormányváltás, Orbán Viktor legyőzése, valójában most nem ez, hanem az első számú kihívó pozíciójának megszerzése köti le energiáikat. Amint világossá vált, hogy itt valójában az azonos oldalon álló jelöltek tétre menő – azaz nem megrendezett – rivalizálása zajlik, azt is lehetett tudni, hogy ebben a küzdelemben nagyon hasonló eszközöket használhatnak majd a szereplők, mint az előválasztási harcokban edződő amerikai társaik. Eleve tudták vagy megtanulták, hogy egy ilyen helyzetben az jár el okosabban, aki az amúgy létező konfliktusról kevesebbet beszél, aki együttműködőnek és nyitottnak mutatja magát, miközben természetesen gőzerővel azon dolgozik, hogy riválisa fölé kerekedjen. Mindezt ráadásul nem csupán azért teszi, hogy a saját táborán belül demonstrálja elkötelezettségét és elrejtse hatalmi céljait, hanem azért is, mert – ha végül megszerzi a belső győzelmet – szüksége lesz majd riválisának szavazóira, s minden bizonnyal riválisának valamilyen támogatására is.

Ez csak egy példa, amiben megmutatkozik a Mesterházy-Bajnai küzdelem előválasztási jellege, a hasonlóságok más tekintetben is kimutathatók lennének. Ugyanakkor van egy fontos, a küzdelem lényegéhez tartozó pont, ahol ez a sokat használt analógia inkább gátja, semmint támogatója a politikai helyzet megértésének. Egy „normál” előválasztásnak ugyanis mindig világos eljárásrendje, szabálya van. A felek többé-kevésbé előre tudják, hogy mit kell teljesíteniük a győzelemhez, ahogy azzal is tisztában vannak, hogy körülbelül mennyi idejük van a céljuk eléréséhez. Egyértelmű, hogy mennyi támogatót kell gyűjteniük, hány győzelmet kell aratniuk, s nagyjából az is, hogy hol a folyamat végpontja. Mindez szabályozottá, kiszámíthatóvá teszi a küzdelmet, a választók, a megfigyelők és a résztvevők számára egyaránt.

A magyar baloldal mostani előválasztása azonban nem ilyen formalizált, szabályozott küzdelem. A legfontosabb és egyre nagyobb hatással bíró jellemzője éppen az, hogy nem úgy működik, mint a világban ismert szabályos előválasztások. Nem tudni, hogy mi dönti el, nem világos, hogy mikor dől el. Vannak persze keretei: nagyjából tudható, hogy mikorra kellene eredményt hirdetni, de valójában a felek maguk döntik el, meddig versengenek, s ad absurdum akár azt is megtehetik, hogy a várhatóan növekvő nyomás dacára sem fejezik be a küzdelmet, azaz nem állapodnak meg.

Márpedig, ha egy politikai versengésnek nincsenek rögzített szabályai, akkor mindenki ott és abban jeleskedik, versenyez, amelyben erősebbnek érzi magát. Bajnai a véleményformálókhoz szól, elfogadottságát mutatja, Mesterházy pedig szervezett pártjára és kampányerejére támaszkodik. Miután nem tudni, hol kell győzni a jelöltséghez, mindenki megtalálja a maga sikerét is: Bajnai egy időközi választást hoz példának, Mesterházy az összes többit. Egy dolgot azonban senki sem tud: hol, mikor és kik hirdetnek eredményt?

Így aztán ez az előválasztás inkább hasonlít egy „aki először megszólal” típusú játékhoz, ahol a felek valójában maguk döntik el, hogy meddig játszanak, meddig bírják cérnával. Sok minden hathat közben rájuk: a közvélemény ítélete, a várakozások, párttársaik véleménye és persze leginkább annak tudata, hogy minél tovább húzzák, annál kevésbé valószínű, hogy akár összefogva is nyerhetnek. Ugyanakkor szinte minden pillanatban, talán még a legreménytelenebbnek látszóban is gondolhatják azt, hogy már csak egy kicsit kell kibírniuk a sikerhez, mert az ellenfél – a rá nehezedő nyomás hatására – bedobja majd a törölközőt. Egy ilyen helyzetnek – s ez most már ebben az esetben is egyre jobban látszik - csak a józan belátás, a végkimerülés vagy valamilyen külső kényszer vethet véget.

(Heti Válasz, 2013. április 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr185196126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.05. 14:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László56 2013.04.13. 09:22:36

Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek

Az EU és Magyarország közötti összetűzés. Vihar egy pohár vízben ? De szívesen írnám, hogy igen, de sajnos ez annál sokkal több. Lényegesen több. Az országunk és nemzetünk egzisztenciája a tét. Politikusok ugyan szívesen kicsinyítik vagy nagyítják a problémákat a szükségletük szerint, de a magyar EU konfliktus ennél sokkal komplikáltabb, annak ellenére, hogy le lehet egyszerűsíteni mint egy matematikai egyenletet.

Amennyiben a részletei alapján nézzük a problémákat, a komplikáltság olyan méreteket ölt, ami átláthatatlanságot idéz elő. Ezért kell a leegyszerűsített alapokból kiindulni és azok szerint megvilágítani a problémákat. Az alaptétel a politikai é gazdasági konfliktusokból kell hogy kiinduljon. Hiszen alapjaiban véve, mit is szeretne az EU ? Mik is a politikai és gazdaság

László56 2013.04.13. 09:24:40

@László56: A legfontosabb politikai célok közé tartozik, a újonnan megszerzett magyar szuverenitást megtörni és az ország politikai vezetését olyan kezekben adni, amely az EU -t feltételek nélkül kiszolgálja. Pontosan ugyanúgy mint a kommunisták vezetése idején. Ugyan ezt már próbálták az olaszokkal is, de ott beletörött a foguk. De, az olaszokat inkább káoszba kergették, minthogy a saját vérmérsékletű politikájukat megengedjék nekik. Ugyan ez nem jó az EU -nak, de az olaszoknak még rosszabb.

Pontosan ebbe reménykednek Magyarországon is, csak éppen más eszközökkel. Itt minálunk a zsarolás eszköze a kötelezettségszegési eljárás megindítása. Nálunk ez az, ami olasz mintára, káoszba döntené az országot, ami ugyan az EU -nak se jó, de nekünk meg még rosszabb. Ezáltal a kitartáson múlik majd. És az EU reményei szerint a magyar nép nem lesz kitartó, hiszen a belső ellenségei is az EU -val közösen gyengítik a kitartását.

László56 2013.04.13. 09:27:28

@László56: Az EU legfontosabb gazdasági céljai az országunk kirabolhatóságát célozzák meg. Ezt kell visszaszerezniük, hiszen a jelenlegi magyar kormány minden ajtót bezárt amin keresztül az országot továbbra is kirabolhatják. Itt az EU, kéz a kézben, a nemzetközi kapitállal próbálja az ajtókat újranyitni és a megerősödött magyar gazdaságot, ahol csak tudja, gyengíteni. De, miért fontos ez az EU -nak ? Mert csak egy gyenge gazdaság az, amit kívülről irányítani lehet és ezen keresztül tudják a legjobban a közhangulatot befolyásolni. Erre szolgálnak a külföldi törekvések a magyar kommunisták és a Bajnai -féle mozgalom támogatására is. Mi sem mutatja jobban hogy a spekulációs tőkének teljesen mindegy az ideológia, ha a nyereségéről van szó. Az EU meg erős támogatója azoknak az országoknak, melyek más országok kirablását célozzák meg. Hiszen ezek az országok tartják fenn. Ezek nélkül az EU már rég felbomlott volna.

Nap Pali 2013.04.13. 09:29:21

@László56: mekkora tudatos PRIMITÍVSÉG, vagy szándékos rosszindulat kel ehhez, hogy

vki az EU-t ne az országok KÖZÖS szövecségének tekincse, hanem megszálló idegen hatalomnak

dögöj meg te rohat fideszcsicska...

hazaáruló, nemzetvesztő, országrontó rohat büdös feudális csökevény vagy !

László56 2013.04.13. 09:30:21

@László56: Most, hogy ismerjük a legfontosabb indítóokokat, meg lehet a védekezés lehetőségeit is közelíteni. Hogy védekezhet egy kis és gazdaságilag megfojtandó ország ? Van egyáltalán lehetősége ? Vagy inkább a kommunisták és a Bajnai -féle feltételek nélküli kiszolgálás az, ami az országon segít ?

Ezt akkor lehet a legjobban megválaszolni, ha az ember tudja, mi is az ami fontos a magyar nemzet tagjainak és az ország polgárainak. Mennyire fontos a magyar nemzet egyesítése és mennyire fontos az országunk szuverenitásának megtartása és további erősítése. Van e a magyar nemzetnek és nekünk magyar polgároknak, olyan tudatossága a kommunisták hatvan évi népbutítása után, ami megengedi nekünk az ország és nemzetünk számára fontos döntések felismerését.

László56 2013.04.13. 09:32:52

@László56: Ezt fogja a legközelebbi választás megválaszolni. Az a választás, ami a történelmünk leg-keményebb és leg-vérengzősebb választása lesz. Ne áltassuk magunkat. Ami most fog ránk zúdulni, az minden eddigit felülmúlik majd. Hiszen a magyar nemzet és a magyar polgárok sorsáról lesz szó. És mindez nem csak négy évre, hanem a következő évtizedekre fog eldőlni. Az EU és az ország belső ellenségei kéz a kézben akarják a magyar nemzetet és az országot megtörni. Erre kell igent vagy nemet mondanunk.

Nap Pali 2013.04.13. 09:33:22

@László56: lépjél ki az EU ból te büdös komcsi....

ja, vagy akkor az összes fejlesztésnek harangoztak?

úgy rabolnak ki hogy előtte pár ezer csilliárdot rád sóznak?
nagyon dörzsölt cigánykodás ez !

amugy épp most NŐTTT 25 milliár euróról 20 millliárd euróra a támogatás

tudod a dakota főnök megmonta...

hitvány rohat senkik vagytok

Nap Pali 2013.04.13. 09:35:35

@László56: "Az EU és az ország belső ellenségei kéz a kézben "

a qva anyád te büdös rohat sötét paraszt

Nap Pali 2013.04.13. 11:13:04

nesze lacikám itt tart az ország TE TETTED TÖNKRE ! és a fajtád!
a fides csicskaság ikonnya lettél törökkel együtt... a hitványság példái....

"Az országos rendőrfőkapitány elfogadhatatlannak, megengedhetetlennek és tűrhetetlennek nevezte, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be. Azt nem mondta, hogy nem szabad így kezdődnie és/vagy így végbemennie."

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=203442:kenyszervallatas-in-memoriam-bara-jozsef&catid=82:cskremerferenc&Itemid=120

hoplita 2013.04.13. 12:05:48

@nyünyüge:
Nyihíhíhíhíhí....!

Mit vársz egy olyan bandától, amelyik egy ragyássintérmaffiózógeciből kétszer csinál belügyminisztert?

Szánalmas..:(

@László56:
Tr is szeretnél egyet a seggedbe?
Hulekocsog..:)

hoplita 2013.04.13. 12:12:11

@László56:
Minek strapálod magad, baszki?

Még paródiának is gyenge ez a sok baromság.

Jó, tudom, pénzt kapsz érte, de remélem orvosra, sírásóra költöd, szopjon le egy istállónyi hetes bornyú.:(

Nap Pali 2013.04.13. 12:42:45

leeset a székről a jogálam...

nem látom ahogy török ostorozná a büdös náci kormányt.... cinkos aki néma...

gepnarancs.hu/2013/04/az-orban-rendszer-bukeja/

hoplita 2013.04.13. 13:01:41

Keleti nyitás? - Szájer hisztérikája ássa alá a magyar-vietnami diplomáciát
Olvasónk írja:

További részletek: kuruc.info/r/20/110649/#ixzz2QL9awHUD

Nap Pali 2013.04.13. 13:40:48

@hoplita: nem az a baj hogy fideszses leszbika !

hanem hogy hitvány mint a többi fideszgyík... nyilván vkinek a vkije...

tölgyes 2013.04.13. 19:44:13

@hoplita: A figyelmetlenségből adódó tévedésemre bizony nincsen mentség..
Mégis. Az eltévesztett varsói felkelés emlegetése egy példa volt arra, hogy az oroszokkal egy szövetségesi rendszerben harcoló lengyelek semmilyen segítségre se számíthattak az oroszokról, mert azook nem is szerették a németeket és érdekükben sem állt. Akitosz arról álmodozik (zott) amit a szocialista propaganda sugallt: ha a magyarok így.. akkor még vissza is kapjuk az elcsatolt területeket, holott az ország helyzete korábban eldőlt és esélyeink se voltak azok megváltoztatására.
Írhatnék más példát is: a csehek szövetségesek is voltak, szlávok is voltak mégis elvettek tőlük területeket, ennek fejében a mi javunkra már semmilyen körülmények között sem szükethetett kedvező döntés.

tölgyes 2013.04.13. 19:47:58

természetesen lengyeleket... és nem németeket:(

Egyébként én sem önt sem mást.. egyszóval senkit semkívánok segbe durrantani. Se puskával, se más módon:) Ez már csak egy kultúrális, mentalitásbeli különbség... egyébként a maga fajta szájban mindig nagy volt.. aztán futásban is:(

tölgyes 2013.04.13. 19:57:27

@Akitlosz:
Kedves Akitosz! A szovjet diplomácia - folytatva a jó francia hagyományokat - bármikor, bármit megígért bárkinek..ezek a szocializmus dumái voltak. Ezzel szemben megkurtították területileg még a szövetségeseiket is... az amit Ön írogat üres álmodozás és a visszafordíthatatlan elfogadásába kéáptzelen beletgörődni.:( A németek pedig nem voltak a "barátaink", amit a lelke mélyén még Ránki is szeretett volna hinni.. Végül is ő is ugyanabba az értelmiségi körbe tartozott, akik most a nyálukat verik NÉMETORSZÁGBAN:(.. bár az kétségtelen, hogy a II vh-ról írt munkája egy szakítási kísérlet volt az egyértelműen szovjetek melletti elkötelezettséggel...

tölgyes 2013.04.13. 20:04:23

@Hepci: Itt azonban mégis új, ami korábban nem volt..ez kiegészül a 3 perces szabálylyal... Bár engemet egyik sem zavar. Nagyon ritkán szoktam 1000 karakternél többet bepötyögni.. ha erre mégis kedvem szottyan, akkor kettévágom a szöveget.

Buga.Jakab 2013.04.13. 20:57:18

a fides mafia álam kiépült! gratulálok!

kívánom dögöjjön meg minden fid eszes !
a rák osi egye ki a májukat !

hazaáruló nemzetvesztő országrontó csürhe !
bűnszervezet !

tölgyes 2013.04.13. 21:36:03

@Buga.Jakab: No és ha minden fideszes megdöglik - ahogy kívánná - akkor mi lesz?? Akkor eljön magára a kánaán??

inreallife 2013.04.14. 01:15:15

@hoplita: egyébként igen. a cigányok mellett a tapasztalataim szerinte a lecsúszott, de azért magukat a többiek felett álló (nyárs)polgári családok ilyen fideszhitűek. csak ott meg családon belül nemcsak a lezüllés, hanem a komcsikkal való összjáték is keveri még a lapokat. akinek volt tartása a komcsik alatt, annak a mostani fidesz biztosan nem az álmai netovábbja. akinek akkor sem volt gerince hozzá, annak meg pont ugyanolyan jó a fidesz, mint a rendszerváltás előtti kormányzat. ez az antikommunista melldöngetés inkább álca, hiszen lám a zsidókkal milyen pajtások, akik a kommunista rendszerben brutális méretékben pusztították a népet....

kurva könnyű 5 kérdés alapján kiszűrni a fideszbirkákat...

livengood 2013.04.14. 06:49:26

@Nap Pali: ...mongyuk a fészbukon követi az eseményt, pl. fricskázza kumint, de feltűnő, hogy a 4. módosítás óta lényeges dolgokat már nem elemez TG...

livengood 2013.04.14. 07:22:04

@Nap Pali: AZ ORBÁN-RENDSZER BUKÉJA
gepnarancs.hu/2013/04/az-orban-rendszer-bukeja/

a kátyúkba szakadt futóművet javíttatva eszembe jut, hogy orbán fölényeskedve hogyan úthengerezett, kátyúzott maszopkormányt gyalázva anno

meg eszembe jut, hogy az egészségügy átalakításának kísérletére hogy jelentették, hazudták minden nap a fideszesek, hogy ezzel hány embert nyír ki a maszop-libsi kormány

meg a rendőröket szemkilövésre utasító gyurcsány imidzsének megalkotása

és eszembe jut, hogy akkor ennek volt tere elemzésben, műsorban, újságban, most meg tényleg hullanak az emberek, megy tönkre minden, de ezek a hírek annyira semmiségek, hogy ízléstelen lenne felemlegetni, elemezgetni

valahogy a "közép" is jobbra tolódott, vagy inkább fideszesedett, ami ugye a hazug szinonímálya

livengood 2013.04.14. 07:24:57

egyébként felhívnám a fideszfanok figyelmét a margaret thatcher temetésére szervezett utcai ünnepségekre: - a gonoszságot ott se feledték el, és bizony már orbán is odaírta horthy és kádár közé magát, azok közé akik tönkretették az országot

jjulie 2013.04.14. 08:11:00

@livengood:

a kádár épített is, pl panellakótelepeket, amiknek az építésekor 40 év volt a tervezett várható élettartama, manapség amikoris a legidősebbek már több mint negyven évesek, azt mondja a szakma, hogy 80-100 év a várható élettartamuk

a kádárféle korszak volt a magyarság élepályagorbéjének a csúcspontja, az orbán csak egy sima lufifújó, ravaszdiparasztiság, a tokásdölyfösség, kádárvakaréksági elsőgenerációs diplomásból értelmiségibe átlépni nem tudó mintapéldány

az első országlása idején a tehetséges lufifújók még sokra vitték, mertmegvoltak a jótékony lfelszálló égáramlatok a lufieregetéshez, de azt a tokásdölyfössége miatt elbaszta

most meg ráfázott, mert ugyan fújná a lufit mint állat, de a leszálló áramlatok a földre lapítják a orbánfingot

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.14. 09:10:48

@tölgyes: szegény László56-ot viszont megzavarta a reggeli monológjában. :)

graycivil 2013.04.14. 10:22:04

"Facebook-os kommentelőkre vadászik a szekszárdi polgármester

Immár nemcsak a hivatásos portálok kommentelői vannak a kormánypárti politikusok célkeresztjében, némely fideszes politikus a Facebookról is kigyomlálná az ellenvéleményeket."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=637243

"Aki egy új adót bírál, az a fideszes politikus szerint nagy nyilvánosság előtt rágalmaz."

El Curo és a kretén-frakció agyamentebben támadja az ellenvéleményt, mint az MSZMP KB és PB együttvéve! Ezeknek tényleg elgurult a gyógyszerük. Hülyeország, ébredj már fel!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

dbeata 2013.04.14. 15:12:32

@tölgyes: Ön most arra buzdít, hogy "lopjak" a netről szellemi tulajdont? Ne legyek tisztességesebb egy kicsit akkor? Összezavar, kedves Tölgyes! :D :D

Az iránytűt és az órát sem szeretem. Mihaszna tárgyak!

@6.Lenin: Hogy kérdezzünk, ahhoz már tudni kell valamit.

6.Lenin 2013.04.14. 15:55:33

@A pöttyös az igazi dbeata:

Hmmm!

Ez érdekes felvetés, de értem az iróniát, bár nem ül.

Olvasva az utóbbi néhány hsz-t akkor én kérdezek, de csak tőled.

Mennyivel lesz jobb életük a következő évtizedekben a görögöknek, spanyoloknak, portugáloknak és nem utolsóknak a sorban, a ciprusiaknak?

Vajon nem hasonló sorsot szánnak nekünk is?

Valóban elhiszed, hogy nem 1 hasonló forgatókönyv szerint rendeznék le a sorsunkat? Még, ha figyelmen kívül hagyjuk az elmúlt 20 év privatizációit.

Mi a különbség a 2 tábor "birkái" közt?

jjulie 2013.04.14. 18:09:39

@6.Lenin:

nocsak birka, téged még nem tiltott le a pártközpont?

talán nem okozol akkora kárt az orbánpártnak, mint az aszékletek birkakirálynő

azért igyekezz, kis kártétel is több a semminél

menőmano 2013.04.14. 18:47:34

Hát! Már elnézést! de én totálisan nem értem, hogy miért nincsen új poszt?
Már napok óta nem "jártam" itt (némelyek örömére), s azt hittem, hogy már írt a Török Gábor új elemzést.
De látom nem.
:))

menőmano 2013.04.14. 19:08:19

@Buga.Jakab:

Elnézést! Ön honnan rohant ide, ezzel" a domborodó eleganciával??
Nem szabad/nem szabadna a politikusokról illllyen ronda szavakat, gondolatokat írogatni.
Csak így röviden, tömören. ennnnyi.

Azt csak megérteném, ha senkiházi bűnözőkről írogatna illlyeneket.

6.Lenin 2013.04.14. 19:14:33

@menőmano:

Buga Jakab=Nap Pál= Sz. Jankó

Nem volt ismerős a stílus?

menőmano 2013.04.14. 19:18:37

@6.Lenin:

Már hogyne lett volna ismerős. Persze. Csak hát! nekem totálisan mindegy, hogy @Nap Pali-ka, vagy akármilyen @Jakab. a véleményem nem változik semmit.
Ez illlyen egyszerű. kész ennnnyi.

dbeata 2013.04.14. 19:20:41

@6.Lenin: Nem követem a külpolitikát, a jövőt meg megjósolni nem fogom tudni.

Viszont én kérdeznék: a cél szentesíti-e az eszközt?

Másik, hogy miért nem a saját régiónkkal hasonlítod össze az ország boldogulását, miért pont ezekkel a - kétségtelenül nagy bajban lévő - dél-európai országokkal példálózol?

Nem ironizáltam, tényleg így gondolom.

menőmano 2013.04.14. 19:26:03

privatbankar.hu/makro/varga-a-ketharmadbol-a-kulfoldi-cegek-is-profitalnak-256884

Hát! Ja! Némelyek meg totálisan elszegényedtek/elszegényednek.
A társadalom egy hatalmas csoportja - kik életminőségükben már csak vegetálnak - csak a szegénységet profitálta.
Szomorú valóság.

menőmano 2013.04.14. 19:34:36

privatbankar.hu/karrier/haromszaz-uj-munkahelyet-teremtenek-nagykanizsan-256883

Hát! Én meg előbb totálisan háromszázezret olvastam, vagy csak gondoltam? :) ez" egy hatalmas előre lépés, haladás! lenne. De aztán láttam, hogy csak háromszáz.
Hát van illyen.
:)))

6.Lenin 2013.04.14. 19:36:12

@A pöttyös az igazi dbeata:

Akkor kezdem érteni. Mo-ot kiemelve a nemzetközi környezetből vizsgálni, eleve torz képet adhat csak, szerintem.

A cél soha nem szentesíti az eszközt egyik égtájon sem.

Mo-ot soha nem lehetett/lehet a környezetével összehasonlítani, hiszen teljesen másak a történelmi előzmények.
Az utóbbi időkben pedig mindnyájan (a szomszédok is ) csak eszköz voltunk a nagy nemzetközi játszmákban. Olyan kormányok is voltak hatalmon, akik kiszolgálták ezeket a játékokat (a buksi simogatásért cserébe).
Ennek a beetetése zajlik jelenleg is. Olyan kormány kellene, akik gondolkodás nélkül kiszolgálják a "nagyokat", némi dicséret fejében.
Láthatók a módszerek a dél-eu-s országok esetében. Minden önálló lépési lehetőség megszüntetve, hosszú évtizedekre.

2050 körüli időszakra ígérnek (?) némi érezhető javulást. Generációk lesznek tönkretéve.
Ki fog akkor már arra emlékezni, mit ígértek 2013-14 környékén?

Sok hibát vét a jelenlegi kormány is, de legalább próbálkozik.

6.Lenin 2013.04.14. 19:47:23

@6.Lenin:

Folyt.

Természetesen önálló, független már soha nem lesz Mo (globalizáció). Nem is lehetséges, de.

Azt mantrázzák, ah belépünk 1 klubba nem illik az asztalra tojni.
azt valóban nem illik, de nem azért léptünk be a klubba, hogy másokat kiszolgáljunk.
Nem kiszolgálónak/takarítónak léptünk be. egyenjogú/egyenrangú tag szeretnénk lenni, de már ezt sem tudják elfogadni a régi gyarmattartó "nagyok".
Gyarmatként szeretnének most is kezelni.
A görögök, spanyolok, portugálok már rájöttek erre, sőt érzik is a saját bőrükön.

Minden gyarmaton volt helyi lakáj réteg is, akik képesek voltak a saját nemzetük kifosztására is. Mindig akadnak ilyenek ma is.
Már Odüsszeusz is félt a szirének énekétől. Most sem ártana.

dbeata 2013.04.14. 19:48:53

@6.Lenin: Értem. Köszönöm hogy megosztottad a véleményedet. Ma már nem leszek.

Jóéjszakát! (Mindenkinek) :)

menőmano 2013.04.14. 19:57:23

Mondjuk nekem nem is hiányzik nacccsága.
jóccccakát!

6.Lenin 2013.04.14. 20:00:02

@A pöttyös az igazi dbeata:

Nem kell elfogadnod. Csak leírtam, én miként látom.

Jó éjt.

dbeata 2013.04.14. 20:03:25

@menőmano: Maga egy röhejes lény. De komolyan! Ne aggódjon, nem sok vizet zavar nálam a jelenléte vagy jelen nem léte. De úgy látom, Önnél Bea-kadtam valamiért.

Szálljon már le rólam, ha kérhetem!

tölgyes 2013.04.14. 20:14:55

@A pöttyös az igazi dbeata: Ilyet tettem volna? Ami a neten olvasható az legálisan került oda. Nem kell ellopnia csak elovasnia:) Az teljesen legális.. de ha ezt nem akarja, akkor menjen be egy közeli könyvtárba és megkapja..:) Ha Bp-en lakik és felmegy a FSZEK honlapjára ott a katalógusban megtalálja, hogy melyik közeli könyvtárban van meg a keresett könyv... Ezek a könyvek pedig foontos iránytűk, ami nem azt jelenti, hogy merre kell menni:) csak azt mutatja, hogy merre van észak:)
A múltkor azt írta: azt hitte újságot fogok ajánlani olvasásra, de ugye ilyet nem tettem és erre nem is reagáltam..:) Most utólag azt tanácsolom magának, hogy az iránytű birtokában olvassa minél több irányzat újságját. A Népszavát, Népszabadságot, Magyar Hírlapot, Magyar Nemzetet.. stb. és minél tzöbb hírportált is:)

tölgyes 2013.04.14. 20:22:05

@Hepci: Pedig nem akartam őt megzavarni.. hogy őszinte legyek nem is olvastam azt amit ő írt:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.14. 20:38:20

@tölgyes: nem maga zavarta meg, hanem az 1000 karakteres korlátozás.
Így szépen ívelt mondandóját nem tudta elmondani egy szuszra, sőt, Nap Palinak volt ideje közbeszólni, s természetesen aszonta:
mafija.

jjulie 2013.04.14. 20:51:59

@tölgyes:

pedig tökéletesíthetted volna az orbánkodó tudományod

menőmano 2013.04.14. 21:22:06

@A pöttyös az igazi dbeata:

Maga egy röhejes lény." Tényleg? Nahát! hallatlan!! ezt eddig nem is tudtam.

Nyugi, nyugi! Maga még annál" is röhejesebb.
Egyébként mi a gond?

Maga, aranyom, lehet, hogy valakinél "Beakadt", vagy Be-akart akadni, de az nem ÉN vagyon.
Összetéveszt valakivel!! Mondjuk, NEKEM nem gond.

jóccccakát!!!

menőmano 2013.04.14. 21:24:32

Hogy mi?van??!!
hmm. Naccccsága talán nem tud aludni????!!

:(((

inreallife 2013.04.14. 22:38:38

@menőmano: a legnagyobb problémája a fidesznek, hogy a külföldi agresszorok már vargát lehetetlenítik el. képzeld, nem akarnak elromlani a 10 éves hűtők és a tv-k sem. szegény itt próbál valami gazdasági növekedés kicsiholni az orbán keresztszemű jobbfasza által hagyott romokon, erre az energiazabáló szörnyek nem romlanak el. pedig milyen egyszerű lenne, vegyen mindenki egy hűtőt és a haza fényre derül. amúgy többet meg lehet spórolni egy hűtőcserével, mint egy rezsicsökkentéssel. de hát ha az embereknek nem futja rá, akkor varga bukni fog...

inreallife 2013.04.14. 22:42:02

@menőmano: hozzáteszem, járai után sem tudta ellapátolni a szart, a kétéves költségvetésnél amikor megkérdeznték, hogy melyik számot találta el az évtized balfasza, akkor csak a vállait vonogatta. ez a varga csak egy rosszul sikerült bajnai utánzat. ő lenne a sármos szemüveges fideszes szakértőgyerek az antibajnai. és azt hiszik, valaki még megeszi a szakértelmét. láttuk már a minden percben megállapodunk az imffel kezdetű sztorit is, volt falevélhullástól, összegerebléyzésig, meg első hó, meg tavaszi madárfütty, de megállapodás nem lett. és ahogy nézem nem is igen akaródzik. médiahack...

graycivil 2013.04.14. 22:55:20

"Rezsicsökkentés avagy hogyan bővíti a Fidesz a KUBATOV listát?

"László Komlós Ma "szerencsém volt találkoztam egy "Rezsicsökkentés mellett kampányoló FIDESZ-es aláíró ívvel.

Az alját található apóbetűs szöveget "Aljas módon" elolvastam és egy apróság tűnt fel.

A rezsicsökkentéssel egyetértő személy aláírásával igazoltan beleegyezik..... hogy az adatait a FIDESZ (ez NEM ELÍRÁS) adatait nyilvántartásba vegye.
Azokat kampány célra is felhasználja. A FIDESZ a nyilatkozaton megadott telefonszámon, e mail címen a későbbiek folyamán bármikor megkeresse.
Aláírásával beleegyezik abba, hogy ezen adatokat nem csak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban szabadon felhasználhatja."

feherenfeketen.blog.hu/2013/04/13/rezsicsokkentes_avagy_hogyan_boviti_a_fidesz_a_kubatov_listat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_14&utm_campaign=index

Mindig meglepődöm, amikor valaki a FYDESZ aljasságán meglepődik... F.Y!DESZ

graycivil 2013.04.14. 23:09:44

"Egy hétig gondolkodott előtte
Visszautasította magyar kitüntetését egy német polgármester

A magyarországi politika aggasztó irányai miatt visszautasította magyar kitüntetését a németországi Gerlingen polgármestere – írja a Stuttgarter Zeitung című napilap."

www.168ora.hu/landingpage/visszautasitotta-magyar-kitunteteset-egy-osztrak-polgarmester-112672.html

Nem baj. Legalább a külföldi kitüntetettek között is "megtisztul" ez a kitüntetés a "magukat érdemtelennek tartóktól". Következő kitüntetendők: Lukasenko, Kim Dzsong Un, Putyin.

Ez már tényleg nagyon durva! Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

dbeata 2013.04.15. 06:47:34

@tölgyes: Igen, az jó ötlet, megpróbálom. Legközelebb ősszel, télen lesz időm ilyenbe belemélyedni. Még egyszer köszönöm a könyvajánlót!
Igen, a mindenféle lap olvasása. Egyébként ez érdekes, hogy mivel a médiában is dúl a hidegháború, tudni lehet, melyik lap melyik oldal szócsöve, így elég jól össze lehet rakni egy képet.
A bökkenő az, hogy van egy zsigeri elutasítás bennem bizonyos lapok iránt. Nem tudom, ezt hogy lehetne legyűrni.

@menőmano: Biztos úgy van, ahogy írja! Engem azért szórakoztatnak a hülyeségeim... Hát Önt a sajátjai?
KIvel tévesztettem össze? Mártával? Vagy Hegyilánnyal?

Nekem nincs bajom magával, de hogy miért utálkozik, azt nem tudom.
Azt szokták mondani, ha valaki mással bajunk van, akkor magunkat kell megvizsgálnunk, mert pont az a tulajdonság zavar másban, mint ami magunkban is. Szóljon, ha tehetek önért valamit!
És kérem, énrám ne gondoljon, mikor azon siránkozik, hogy itt nincs elfogadva.

nyünyüge 2013.04.15. 08:41:39

Blődli:

Magyarország az elmúlt években megújult. Mindannyian nagy áldozatokat hoztunk, hogy talpra állítsuk az országot. Kiszolgáltatottságunk jelentősen csökkent. Magyarország ma már nemcsak a 2010 előtti időszakhoz, hanem Európa számos országához viszonyítva is jobb teljesítményre képes. Ez a honlap azzal a céllal készült, hogy bemutassa az elmúlt évek legfontosabb kormányzati döntéseit, amelyek eredményeként Magyarország ma már jobban teljesít.

Kattintson rá egy kérdésre, hogy megtudja a választ!

jobbanteljesit.kormany.hu/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.15. 09:50:04

@inreallife: mindenki hozzon még valakit.
Aki vesz 1 hűtőszekrényt. :)

bariga 2013.04.15. 14:35:53

@nyünyüge: Jópofa,de más kérdést nem lehet feltenni és válaszolni sem. Egy hirdetés semmi más, vajon ki üzemelteti?

tölgyes 2013.04.15. 15:59:47

@Hepci: JJJÓÓÓÓ! Most már értem!
@A pöttyös az igazi dbeata: A zsigeri elutasítás bizony elég nagy bökkenő:( A zsigerieket lehet könnyen a falhoz állítani, mert azok aztán vakon hisznek:( Ebből a szempontból mindegy a pártállás: marad a vak hit..Ezen csak úgy lehet úrrá lenni, ha különféle dolgokat olvas... lehet, hogy még a dolgokról vallott nézeteit is revideálja:)

hoplita 2013.04.15. 16:12:58

mandiner.hu/cikk/20130415_az_mszp_auschwitzba_kuldene_latogatasra_a_fiatalokat

Nekem jobb ötletem van.
A fél maszopot ósviccba, a másik felét meg gulágra.
Mindenki jól jár, az tuti.

graycivil 2013.04.15. 16:44:11

"„Az EPP-frakció fele nem kér a Fideszből”

Orbán épp a napokban találkozott Jarosław Kaczyńskival, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökével. A korábban ugyancsak EPP-tagpárt PiS antikommunista, keresztényszocialista és nacionalista ideológiájával a lengyel politikai spektrum radikális jobboldali részét foglalja el."

www.maszol.ro/index.php/kulfold/11193-az-epp-frakcio-fele-nem-ker-a-fideszbol

"A Reding környezetébe tartozó eurokrata... „Azt mondanám, hogy az európai parlamenti EPP-frakción belül 50-50 százalékra tehető a Fidesz politikáját ellenzők és támogatók aránya, viszont a teljes EPP-n belül ez az arány 70-30 százalékra romlik a Fidesz szempontjából” – tette hozzá.""

Khal Drogo 2013.04.15. 17:54:44

@livengood: Kádár legtehetségesebb tanítványa sokáig Horn Gyula volt. Mára Orbán felülmúlta Horn Gyulát. A Fidesz már baloldalon is lepipálja ellenzékét, miközben jobboldalon nincs is ellenfele.

márta)) 2013.04.15. 19:31:55

www.portfolio.hu/gazdasag/mindenkinek_levelet_kuld_orban_viktor.182656.html?utm

"Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat arról rendelkezik, hogy "az ország kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében hozott döntések és az állampolgárok mindennapi életét segítő jóléti intézkedések hatásainak széles körű megismertetése érdekében" további tájékoztatás szükséges.
Ezért arra kérte fel a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy gondoskodjon azonnali hatállyal "valamennyi magyarországi címhelyre megküldendő - személyes adatot nem tartalmazó - tájékoztató anyagok nyomdai előállításával kapcsolatos feladatok ellátásáról". "

Na. Igen! Csak az a baj, hogy ez" a tájékoztatás hatalmas összeget emészt fel. A polgár" tájékoztató nélkül (is) érzi, hogy javult e az életminősége, avagy sem.
Gondolom.
:(

márta)) 2013.04.15. 19:34:51

"személyes adatot nem tartalmazó"

Végül is mindegy, hogy tartalmaz e vagy sem. Ha a név, cím ismert, nyilván a további adat is.
Vagy talán nem???
:(

dbeata 2013.04.15. 20:06:34

@tölgyes: Az én véleményem már így is sokat változott. Nem szeretnék "kultúrsokkot" kapni. De a véleményemet nem a politikai törésvonalak mentén szeretném kialakítani.

Baj ez, hogy elmondtam, igen, engem is gúzsba köt sokszor a zsigeri, érzelmi kötődés, ellenszenv. Szerintem nem baj, nagyobb baj, ha nem ismerném fel.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 21:49:39

@Hepci:

S arra amit Tölgyes ma mond?

:-)

Sz'al azért mindig van mihez, kihez képest.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 21:53:50

@hoplita:

Vettem észre.

Elsőre fel sem tűnt, hogy keveri a varsói felkelést a gettólázadással.
Pedig tényleg.

Járatlanságát lekezeléssel igyekszik kompenzálni, de beképzeltségtől még nem lesz senkinek sem igaza, sem tekintélye.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 21:57:36

@hoplita:

Én is gondoltam rá, hogy Hozzád kellene irányítani ez irányú vágyai kiélésére, de nem tisztem más nevében nyilatkozni.

Én mindenesetre nem kívánok az illető seggével semmilyen kapcsolatba sem kerülni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 22:14:10

@László56:

"hiszen a jelenlegi magyar kormány minden ajtót bezárt amin keresztül az országot továbbra is kirabolhatják."

Frászt zárt be.

Államadósság, "stratégia partnerség" a multikkal.

Eme kettő miatt távozik a magyar GDP jelentős része az országból és nem magyarokat gazdagít.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 22:17:42

@László56:

Minden országgyűlési választás 4 évre szól csak.

Vérengzés pedig nem lesz. Felesleges riogatni, kontraproduktív.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.04.15. 22:30:56

@livengood:

Hát egyelőre sajnos nem nagyon kell bővíteni a Hősök terét, Kossuth Lajos óta nincsen odavaló hős, bár az ott lévőket is támadja a sok labanc.

Khal Drogo 2013.04.15. 23:00:17

@márta)): Majd a zenés táncos kormányzati ismerkedő helyeken mindenki felolvassa az Orbán-leveleket és szerelembe esnek a fiatalok.

tölgyes 2013.04.15. 23:38:17

@A pöttyös az igazi dbeata: A felismerésnek akkor van értelme, ha azt cselekvés -jelen esetben változás - követi:)

hoplita 2013.04.16. 07:26:45

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F03e33jLkGw

Sírva röhögős...))

A Képviselő Vágta arról faggatta a képviselőket, hogy a turáni vagy a finnugor rokonságot tartják-e mérvadónak. A jobbikosok turáninak, a szocialisták finnugornak vallják magukat, a fideszesek pedig nem tudják hova tartoznak.

További részletek: kuruc.info/r/26/110745/#ixzz2QbKajAys

Tőgyes is beférne a csapatba lenyűgöző történelemtudásával.:DDD

jjulie 2013.04.16. 09:37:19

@hoplita:

újabb jobbikfertőzött gumicsont

igazi orbánfertőzés - jobbikfertőzés verseny ravaszdiparasztságból

dbeata 2013.04.16. 10:03:07

@tölgyes: Ne szelídítsen, Tölgyeske! De azért ügyes! :)

inreallife 2013.04.16. 14:10:55

uhh, orbánék elemükben vannak:

www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/havi-ketmilliot-kernek-a-haziorvosi-praxisok-401684

külön kiemelnék belőle részeket:

"A négy hazai orvosegyetemen jelenleg mindössze 68-an vannak azok, akik a háziorvosi szakképzést választották."

ez aztán az utánpótlás! nyugger nyanyák elkezdhetnek remegni...

"A háziorvosok átlagéletkora pedig jelenleg 54 év. "

ez azt jelenti, hogy a mostani orvosok fele 10 év múlva már biztosan nyugdíjba megy a többi meg a következő 10 év folyamán. tehát 20 év múlva lesz kb 1000 orvos, ha mindegyik befejezi az egyetemet, nem vált szakot és nem megy külföldre. az megyénként cirka 50. most olyan 250 van megyénként, és egy csomó hely üres már így is. fog ez menni, szépen csökkennek majd a nyugdíj és az egészségügyi kiadások, magyarország visszasüllyed a 3 világba, ahol egy influenza elviszi a lakosság 10%-át lazán...

fidesz=kisebb magyarország. az jó lesz 20 év múlva 6 millió ember gdp-jére elosztani az államadósságot, ami fokozatosan emelkedik...

inreallife 2013.04.16. 16:46:50

@Akitlosz: na itt a kedvenc témád:

index.hu/gazdasag/2013/04/16/japan_penznyomtatas/

"Csinálnak a semmiből 130 000 000 000 000 jent"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.16. 17:06:57

@inreallife: lófaszt emelkedik a zállamadósság, csökken az.
Vargamisi is mondta ma.

Majd jön Aszekelyek és jól elmagyarázza neked.

tölgyes 2013.04.16. 17:17:18

@A pöttyös az igazi dbeata: Még csak azt se tegyem?? Szédítés (szédülés)nélkül mi értelme az életnek?
Egyébként pedig zényleg..:) Minden ott leírt szavam szín tiszta igazság.

jjulie 2013.04.16. 17:22:06

@Hepci:

aszékletek már nem jön többé, leállította pártközpont, kimérték hogy többrt visz mint hoz, vége poraira

jjulie 2013.04.16. 17:33:33

@tölgyes:

mennyi aranyat vettél ma, tahófalvi fodeszgyík?

dbeata 2013.04.16. 18:36:17

@jjulie: Jaj, mi lesz velünk! Kit fogok elküldeni a jó fenébe Ez tragikus! Még el se köszönt, azonnali felmondással küldték el? SMS-ben? hehe

@tölgyes: :) :) Megéri maga a pénzét, Tölgyeske!

márta)) 2013.04.16. 19:02:20

privatbankar.hu/makro/varga-meglepetesre-is-kepesek-lehetunk-25628

Na! Ne! Már! Egy hatalmas társadalmi csoport elszegényedése is meglepetés volt. Persze lehetnek még meglepetések.
hm?
:(

márta)) 2013.04.16. 19:04:28

Úgy látom együtt van (ismét itt) az aranycsapat. S ez jó és zseniális.
:((

tölgyes 2013.04.16. 19:24:43

@A pöttyös az igazi dbeata: Nem is annyira a pénzemet, mint az áramat, :) ami nem olcsó:)!

jjulie 2013.04.16. 22:12:11

@A pöttyös az igazi dbeata:

online lekapcsolták

orbánia nem védhető, belátták

graycivil 2013.04.16. 22:52:01

@márta)): Elég nyilvánvaló tendencia:

- Maeltolcsy MNB elnök és teljhatalmú úr lesz
- Az MNB minden alkalmazottját FYDESZ-kompatibilisekkel cserélik le
- Varga a megszorítások "végét" jelenti be
- Varga szerint a javuló makrogazdasági adatok megengedik az MNB tartalékok csökkentését
- FYDESZ javaslat, hogy ne kelljen a devizatartalék mennyiségét nyilvánossá tenni
- FYDESZ "kezdeményezi", hogy a jövőben ne kelljen az MNB veszteségét az államnak megtérítenie
- 2014: választás, osztogatás

Sokba fog ez nekünk kerülni! F.Y!DESZ

dbeata 2013.04.17. 06:51:44

@tölgyes: Jajjajaj! Vett már aranyat, most olcsóbban mérik? (ellentétben az ön idejével...)

*****

"Fellélegezhetnek a devizahitelezés felelősei"

"Az egyik, magánszemélyek által benyújtott aláírásgyűjtő íven ez a kérdés volt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a devizában nyilvántartott hitelekkel történő népirtásért felelős bankárokat, minisztereket, országgyűlési képviselőket, bírókat, ügyészeket, közjegyzőket, végrehajtókat, rendőröket, és egyéb hivatalnokokat – érvényes Néphatározattal – halálra ítéljék, 24 órán belül végezzék ki?”

Az OVB elutasító határozata szerinte a kezdeményezés nem vett tudomást arról a köztudomású tényről, hogy a halálbüntetés a magyar jogrendszerben 1990 óta nem létező jogintézmény.

http://index.hu/belfold/2013/04/16/fellelegzhetnek_a_devizahitelezes_felelosei/"

Ennyi a magyarázat, kedves OVB? :)

jjulie 2013.04.17. 06:52:06

@graycivil:

a fidesz érdeke a haza, az ország, a magyarság érdeke

helyesen csinálják, mert amit csinálnak, az a haza, az ország, a magyarság érdeke

sikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersiker

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

jobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesítjobbanteljesít

dbeata 2013.04.17. 07:07:02

@inreallife: Nem a mostani nyuggereknek van okuk félni, hanem amikor majd én leszek nyuggernyanya, oké?

A másik, tévhit, hogy az orvos "ógygyít". Diagnosztizál, és felír valami gyógyszert. Mivel diagnosztizálni se nagyon tudnak, ezt egy asszisztens is elvégezheti, valamint ott a labor, és a különféle diagnosztikai készülékek. Gyógyszer meg lesz. Vagy nem. De ez a cikk nem erről szól.

A háziorvosunk egy vicc, ha beteg vagyok, nem hozzá megyek már most se!

szoja122 2013.04.17. 07:32:17

Köszönjük kedves Fidesz a rezsi csökkentést már meg is van a hatása:

A melegvíz leolvasók (panelekben) eddig szombaton, azaz munkaszüneti napon jöttek ki, hisz akkor elméletileg mindenkinek jó.

Most már csak hétköznap délelőtt, azaz munkaidőben hajlandók. Ezért szabadságot kell kivenni, ha adnak....

Mindenki tudta a rezsicsökkenés következményeit: romlik a szolgáltatás minősége.
Nem beszélve arról, hogy felújításokra kevesebb pénz jut, elbocsájtások lehetnek.
Másrészt az állam akarja a szolgáltatásokat kézben tartani és sok helyütt már az ő kezében van, tehát a rezsicsökkentést is a MI ADÓNKBÓL teszi meg.

Aki a rezsicsökkentést nem mint választási trükként értelmezi, hanem tényleges segítségnek, az beteg és ajánlom forduljon pszichiáterhez.

nyünyüge 2013.04.17. 10:45:10

Mindenható rezsicsökkentés témakörben:

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a magyar sajtótermékek okvetlenül húznak valamilyen mértékben balra vagy jobbra, de a rezsicsökkentés értelmezésében most kézzelfoghatóan kimutatható némi elfogultság pro avagy kontra. Lássuk, hogyan lesz 3400 átlagos érdeklődésből 3400 meggyötört fogyasztó.

energiagorilla.blog.hu/2013/04/16/rezsicsokkentes_mediaban

Nap Pali 2013.04.17. 10:47:47

hvg.hu/w/20130417_Europa_buntet_ujra_buntet

"Rajongóknak, hívőknek játszik régóta, és nem tud mit kezdeni azokkal, akik előtt nincs megkérdőjelezhetetlen tekintélye. Belföldön is csak annyi telik tőle, hogy hazaárulónak nevezze az ilyeneket. Idehaza már eleget manipulálta a rendszert ahhoz, hogy viszonylag kevés drukkerral és a haverokkal megnyerhesse a választást; ehhez egyelőre kínzásra sincs szükség. "

tölgyes 2013.04.17. 16:15:50

@A pöttyös az igazi dbeata: Nem kell hitelt adni az sok ostobának. Én mostanában nem vettem fémet, csak egy-két olyan érmét, amiben a fém jelentősége elhanyagolható volt. Most még mindig magas ahhoz hogy vegyek:)

szoja122 2013.04.18. 06:01:38

@nyünyüge: Hát én nem vagyok bal oldali, hanem konzervatív liberális, de hogy eldöntsem a rezsicsökkentés jelentőségét nem kell az ideológiai hozzáállás, sőt még közgazdasági tudás sem.

Csak józan ész: Parasztvakítás az egész.

Indokaimat fentebb leírtam.
süti beállítások módosítása