Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:04

Beléptünk a ciklus utolsó évébe. Eddig is sokszor tekintgettünk előre, de a politikában mostantól szinte minden a 2014-es választás szempontjából lesz fontos vagy érdekes. Bár sokan már elkönyvelik, hogy csak a Fidesz szerezhet többséget, amíg a kormányzó párt és a feltehetően hamarosan választási szövetségre lépő baloldal támogatottsága között csak a mostanihoz hasonló a különbség mértéke, és amíg ennyire sok a bizonytalan, hezitáló vagy éppen rejtőzködő szavazó, nem lehet lefutottnak tekinteni a választást. Sőt, a helyzet megítélésem szerint kifejezetten egyedi: nem volt még olyan voksolás, amikor egy évvel a választás előtt ennyire szélsőségesen eltérő parlamenti erőviszonyok is többé-kevésbé reális lehetőségnek látszottak. Márpedig ma, részben az imént ismertetett helyzetnek, részben pedig az új választási rendszernek köszönhetően, mind a Fidesz, mind a baloldali ellenzék még akár kétharmados győzelme sem nevezhető teljesen kizárható forgatókönyvnek.

hv-ov.jpg

(Fotó: Facebook)

Bármi lehet tehát – valójában ma ez a leginkább korrekt politikai prognózis. Ugyanakkor van azért talán egy fogódzó, ami egyrészt segíthet az előrejelzésben, másrészt pedig sokat elárul a mostani helyzetről. Minden választási kampány egyik lényegi pontja, hogy a választók miről döntenek, hogyan jelenik meg előttük a választás tétje, kérdése. Első hallásra ez talán evidensnek tűnik, hiszen a voksolás mindig a politikai hatalomról szól. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a választók milyen kérdésre válaszolnak, amikor leadják szavazatukat. Nem véletlen, hogy a politikai küzdelem egyik kardinális kérdése éppen az értelmezés körül zajlik: kialakítani azt a keretet, megfogalmazni azt a kérdést, amelyet a választók többsége is elfogad majd.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a problémát, akkor azt mondhatjuk, hogy egy választás általában két dologról szólhat: vagy a kormányról, vagy az alternatíváról. A választók dönthetnek arról, hogy helyén akarják-e tartani a kormányzókat, vagy mérlegelhetik azt, hogy helyükre akarják-e ültetni az ellenzéket. Világos, hogy a két kérdés a valóságban összefügg, mégsem mindegy, hogy melyikre válaszol inkább a szavazó, amikor eldönti, hogyan szavaz. Az első esetben a választás jobban hasonlít egy népszavazásra, amikor valójában csak a kormány helyén maradása vagy a távozása a lényeges, míg a második már valódi, alternatívák közötti választást jelent.

A 2014-es végeredmény szempontjából egyáltalán nem mellékes, hogy az előttünk álló hónapokban melyik értelmezés lesz erősebb. A népszavazás-jelleg ugyanis egyértelműen az ellenzéknek kedvezne, mert ebben az esetben szinte mindegy is, hogy ki jöhet az Orbán-kormány helyett, azok a szavazók, akik elégedetlenek és változást szeretnének, szinte automatikusan az első számú kihívóra szavaznak. Az alternatívák mérlegelése ugyanakkor a kormányon lévők esélyeit javíthatja: ebben az esetben ugyanis akár kisebb rosszként is szóba jöhetnek azoknál a szavazóknál (nem kevesen vannak ilyenek), akik egyaránt elégedetlenek a kormányoldal és az ellenzék teljesítményével.

A politikusok persze tisztában vannak ezzel. Az elmúlt hónapokban a Fidesz komoly energiákat mozgósított azért, hogy egyrészt a „nem jó, de jobb” mondanivalóját erősítse, másrészt pedig az ellenfelet démonizálja. Az egyelőre inkább belső harcaival foglalkozó baloldali ellenzék kifelé is értelmezhető mondanivalója pedig leginkább arra irányult, hogy szinte az egekig emelje a 2014-es voksolás tétjét, és a lehető legnagyobbnak mutassa a Fidesz hatalmon maradásának veszélyét. Ne lepődjön meg senki, ha a választásokig ugyanezt láthatjuk majd, természetesen a mostaninál is nagyobb energiákkal és fordulatszámon. S aztán majd a választók, különös tekintettel a ma még bizonytalanokra, eldöntik, hogy ők inkább a kormányról vagy az ellenzékről mondanának véleményt. Meggyőződésem, hogy amikor utólag az eredményeket elemezzük, ennek a momentumnak jelentős szerepet kell majd tulajdonítanunk.  

(Heti Válasz, 2013. június 6.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr245346312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2013.06.09. 08:50:35

@Hepci:

ez a hangbanerős szájjalteniszezői távoktató jelmez sem áll jól rajtad, jeti, vállban kicsit lötyög

vegyél inkább teniszleckét tőlem, van eladó

jjulie 2013.06.09. 09:04:07

@6.Lenin:

köszönet az orbániai fideszfertőzött tudósításért, milyen is az, ha a fideszfing visszhangzik

vladimir iljics dembinszki, ismét megerősítetted, mekkora tálentum is a felcsuti seggszájú orbánsántakutya, hogy a hozzád hasonló csökkentképességűek fideszikszeiből fel tudta építeni a vakkomondoros, dr smittelő dr, dohánymutyis manyuppénzégétő, földbérletosztogató simocskázó közgéporbániát a kayaibrahim romjaira, úgy hogy az imf pénzéből jó drágán kifizette az oroszokat a molból, és azt mondta: siker

már csak az nem világos, hogy az aszékelyek fűbehugyos családi hadoszlopot miért vonta vissza a pártközpont, mit hallani erről fideszfertőzötteknél, dembinszki?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 10:15:24

@jjulie: vállban nem szoktak rajtam lötyögni a dolgok, nyomi.
De minek a sok szájalás, ha be vagy tojva?
Teniszezzünk 1et!
Nyomi.

tölgyes 2013.06.09. 10:45:06

@inreallife: Mindahhoz nem kell 2/3-ad, amit felsorolt. A lista még korántsem igazolódott, (persze már a gyanú is túl sok) de ha mégis bekövetkezik a bizonyítás, akkor még mindig csak töredéke lesz annak, amit a Bajnai-Gyurcsány kettős alakított 2/3-ad nélkül.:(@Hepci: Zsüli porszívózásban biztosan jobb, és ahhoz még feszülő izmok se kellenek, de még ész se kell hozzá.:)

jjulie 2013.06.09. 11:19:47

@Hepci:

ez a tojás kérdés a nyakadra tekeredett, jeti, és bele fogsz fulladni

ha veszel teniszleckét tőlem, jó, ha nem, majd megveszi más

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 11:27:14

@jjulie: mi van a ranglistaötödik 14 éves lánnyal, nyomi?
Róla álmodozol?
Inkább használd a porszívót.
Nyomi.

Buga.Jakab 2013.06.09. 11:29:12

nálunk nem vízügy van, hanem árvíz és katasztrófavédelem...

nálunk nem környezetvédelmi hatóság van, hanem iszapömlés és katasztrófavédelem...

nálunk nem útkezelő van, hanem hóvihar és katasztrófavédelem...

nálunk nem turizmus van, hanem katasztrófaturizmus...

az új virágzó iparág: KATASZTRÓFAVÉDELEM...

látványosabb, mint előre gondolkozni...
az ojjan ortodox és unalmas lenne... és túl olcsó is...

Buga.Jakab 2013.06.09. 11:31:50

elképesztő....

nemcsak éjféltől szüntették meg a karitatív adományok számlái...
hanem VISSZAMENŐLEG ÁLAMOSÍTJÁK a MÁR befojt pénzeket is !!!!!!

elképesztő...

nincs ojjan alapjog, hogy az adománypénzemmel SZABADON RENDELKEZZEM...
és ne nyúlhassák le a bűnöző politikusok/hivatalnkok ????

elképesztő

Buga.Jakab 2013.06.09. 11:34:33

@nyünyüge: elképesztő csak azt tudom mondani...

amihez a fides bűnözők nyúlnak az MIND XARRÁ VÁLIK !!!

mindent szétb@sznak, pusztán azért hgy
a zavarosban tuggyon halászni dr.P.Sándor, dr.S.Lajos stb stb

jjulie 2013.06.09. 11:35:06

@tölgyes:

hűha, fideszfertőzött, olyan vicces vagy mint a vlagyimir iljics dembinszki, mijalófasz történt, hogy a @Hepci: -hez dörgölőznél?

apropó, te mint fideszfertőzött mit éreztél amikor a kósa példaképnek állította eléd az egyetlen helyes mozdulatot sem végző, alvezérei által büntetlenül félrelökött dembinszkit?

az nem kérdezem hogy mit gondoltál, mert azt tudom: amit az orbánpárt tesz, mond, sugall az egytől egyig igaz, helyes, követendő, mert a gyurcsány hazudott

gyakorold inkább a fidesziksz rajzolást, és fesd fel a házadra is, hogy a gyógyító szívlapát minél előbb rádtaláljon

nyünyüge 2013.06.09. 11:36:33

@Buga.Jakab:
és nem TŰZ OLTÓ zenekar meg múzeum van, hanem Katasztrófavédelmi :)

---
Veszélyhelyzetben lehet államosítani még a segélyszervezeteknek befolyt pénzt is.
Az meg, hogy a segélyszervezeti számok központosításával várhatólag kevesebb pénz fog összejönni, mintha egymás mellett élnének, az meg a kormányunkat nem érdekli. Mert nem szeret, pontosabban képtelen osztozni a sikerben.

Buga.Jakab 2013.06.09. 11:38:57

@nyünyüge:

vészhejzetben DIKTATÚRA van

szürke hétköznapokon jó csak a DEMOKRÁCIA...

mottó: A diktatúrának álamfőlye van, a demokráciának államfője.

Buga.Jakab 2013.06.09. 11:41:03

@nyünyüge: :)) ezek nagyon hüjjjék...

ki a lóf@sz fog befizetni simlicska számlájára, a kolontári lenyúlás után ?????

bűnözők... (szinte) minden politikus ...

jjulie 2013.06.09. 11:41:32

@Hepci:

jeti, tudtál te fénykorodban annyit a rossz lábaddal, a rossz kezeddel na meg a száddal, mint az aktuális 14 éves lányok a ranglistájuk elejéről?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 12:09:36

@jjulie: nyomi, nem az a kérdés, hogy mit tudnak a 14 éves lányok, hanem az, mit tudsz te.
A szájaláson kívül.
Ezt el lehetne dönteni, a pályán, 1 húszezer forintos fogadás keretében, mint javallottam.
Lányokkal egyébként játszottam fénykoromban, a ranglista elejéről, de nem a 14 éves ranglistáról.
Nyomi.

jjulie 2013.06.09. 12:23:21

@Hepci:

ne legyél már ilyen harcias, jeti, az a hoplitának sem áll jól, nemhogy neked, akinek állítólag többb sütnivalód van annál, hogy összekevert a virágos kőrist a virágos réttel, a kérdés pedig nem az amit feszegetsz, hanem az hogy veszel e teniszleckét tőlem, vagy adjam el másnak

apropó azt írtad vala, hogy mindig kikapsz azoktól akiknek csak jó lábuk van meg jó kezük, namost akkor ha neked is jó lábad van meg kezed akkor hogy is van ez?

és mi újság a gumihaladdal, bekapták a ranglista elején?

menőmano 2013.06.09. 12:26:05

Úgy látom, hogy némelyek fejében totális a helyzet, a zűrzavar is.
Hát! mér elnézést!! de nagyban mérhető az elegancia hiánya is. Mint ahogyan az már némelyektől megszokott??? lehetne.
De mindegy.

menőmano 2013.06.09. 12:29:03

oppá" lemaradt. bocsika!!

De azt is írogathatom, hogy némelyek írogatásától totálisan égnek áll a hajam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 13:07:50

@jjulie: szerintem kanyarodjunk vissza oda, hogy először el kell dönteni, ki teniszezik jobban, nyomi.
Aztán a másik vesz órákat.
Tudod a számom.
A teniszlecke nálam 5000 Ft + pályadíj.
Várlak, nyomi.

nyünyüge 2013.06.09. 13:44:58

Orbán Viktor kolbászt ebédel a gáton. Túlélőkése nemrég volt akciós az egyik hazai benzinkútnál.
(az index idézi a képet Orbán Viktor facebook oldaláról.

kep.index.hu/1/0/436/4366/43669/4366950_2044714f4a0ca9552a089a51469e7dc6_wm.jpg

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 13:50:38

@nyünyüge: hát, az elég sz*r kés.
Remélhetőleg kolbásznál keményebbet soha nem köll vágnia vele. :D

jjulie 2013.06.09. 14:32:33

@Hepci:

látom, haladunk, már nem is vagy olyan harcias, lehet veled bánni, bár kicsit csökönyös vagy, így korlátozottan idomítható

tehát mégis érdemes venned teniszleckét, szerencsédre van eladó

tudod, ne szégyeld, a federer a mai napid vesz, mégpedig nála gyengébb teniszezőtől, és nem szégyenli (persze olyan butaságot sem beszél, hogy rosszabb teniszezőtől nem vesz teniszleckét)

6.Lenin 2013.06.09. 16:06:32

@jjulie:

OK, Dezső!

Akkor nézzük a szitut...

Van Mo-on kb 8 millió szavazásra jogosult.

Ebből volt 2,7 millió birka, akik elhitték a Fidesz hazugságait,
és már 3 éve rágják az országot, mindent tönkretéve.

Gondolom eddig ez tökéletesen megegyezik az általad is felállított kényszerképzettel.

Aztán van kb 5 millió kicseszettül okos, demokratikus meg hasonló faszságokkal jellemezhető réteg, akik bármikor kiráznak tökéletes megoldásokat a világ problémáira.

Nos, akkor miért nem ők vannak hatalmon?

Ne hablatyolj már mindenféle marhaságot, hanem próbálj válaszolni erre az 1xű kérdésemre.

jjulie 2013.06.09. 16:23:26

@6.Lenin:

nocsak dembinszki, megint ennyira irritálta az agyhelyedet a beültetett wemerizációs kristályosodott fideszverbálfing

ha meggebedsz, akkor sem fogadlak el embernek, fideszfertőzött

csak ha a karanténban megkapott szívlapátos kezelést követően 3 egymásutáni negatív leleted lesz

6.Lenin 2013.06.09. 16:25:05

@jjulie:

Dezső!

Így jár aki csak ordibál, még akkor is, ha mögötte látszólag sokan vannak (tehetségtelenek).

www.youtube.com/watch?v=oyuefjAuqOw

Buga.Jakab 2013.06.09. 16:27:30

@6.Lenin: 2 706 292 birka... csak hogy pontosak legyünk...

6.Lenin 2013.06.09. 16:28:18

@jjulie:

"K" nagy traumát okozol ezzel, köcsög.

tudtam, hogy nem tudsz a kérdésemre válaszolni.
Megleptél volna vele.

6.Lenin 2013.06.09. 16:32:35

@Buga.Jakab:

Te is válaszolhatsz, bár...

Vagy a megoldás az lenne, ha csak 2,7 millió lett volna, akkor semmi gáz, de az a 6 292 már kemény falat az 5 milliónak?

Látod, erre nem is mertem gondolni.

Néha milyen kis dolgokon is múlik a világ sorsa, B+, mindig tanul a birka.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 17:24:25

@jjulie: minek vennék órát olyantól, akinek adhatok is, nyomi?
Tehát 5000 Ft per óra, plusz pályadíj.
Ha veszel sokat, kapsz engedményt is, pl. indulok veled az alsómocsoládi falunapokon rendezett versenyen, ahol csak a nevezési díjat fizeted, a 3 fogásos ebédemet és odafuvarozol autóval, óradíjat nem is kell fizetned.
No mit szólsz? Ez neked k. jó lesz, sokkal jobb, mint a szokott ágyba szar*s.
Telefonálj mielőbb, nehogy túl sok nyomi megelőzzön és beteljen a naptáram.

jjulie 2013.06.09. 19:08:25

@Hepci:

segítek, jeti, nem csak eladok: kérdezd meg a djokovicsot, miért vesz leckéket a marian vajdatól miközben adhatna is neki, ráadásul jobb teniszező

Khal Drogo 2013.06.09. 19:27:08

@Balt: Nincs kétségem affelől hogy ha olyan választási helyzet állna elő, hogy a Fidesz koalíciós partner révén képes megszerezni a kormánytöbbséget a Parlament megalakulásakor, akkor csak a Jobbik képviselőire számíthatna, joggal. Bár a Jobbik minden médiafelületén kemény támadja a kormányt, a holdudvarukban a Fidesz a zsidók bábkormánya, de ezzel együtt is meglenne a Fidesznek az a támogatás.
A pártokat kevésbé mozgatják az ideológiák, ezek arra jók hogy maguk mögé állítsanak olyan szavazókat, akiknek ez fontos.
Az erősen ideológia pártok, amelyek mégis beleállnak ebbe, nos ők jellemzően alacsony támogatottságúak és nem meghatározóak általában.

A politika lényege a hatalom, a források megszerzése és erős a gyanúm hogy a politikai hatalmat a Jobbik is saját pártelitjének a vagyonosodására használja fel most is és a jövőben is ez a szándéka.

Vagyis a Jobbik vagy a Fidesz koalíciós partnerévé válna ebben az elképzelt helyzetben, vagy esélye sem lenne a politikai hatalomból kivenni a részét. Mert ahogy írod, szalonképtelenek. Nem hiszem hogy Vonáék meg a mögöttük állók, akik pénzelik a Jobbikot ( ahogyan minden pártot pénzel valaki ) abban érdekeltek hogy a Jobbik csak egy távoli ködös jövőben tudja törleszteni a belefektetett pénzt és energiát.

A tagság legfeljebb csalódna és a Jobbik idővel szétesne. Mivel a mandátumok szabadok, a képviselők nem hívhatóak vissza a választókra részéről, ki nem szarná le a tagságot. A magyar politikatörténet az elmúlt 22 évben erről szólt. Erről szólt a MIÉP. Csak rá kell nézni Kocsis Mátéra. A fiatalember MIÉP-es volt, most a Fidesz egyik ismertebb politikusa, jelentős tőkét halmozott fel. De ott van az ex-MDF-es fiatal srác, Almássy Kornél, aki Dávid Ibolya fegyverhordozója volt. Ma egy állami vállalat felső vezetője. Átállt. Mert pont leszarja az ideológiákat.

Pont így tenne a Jobbik is.

A téma pedig azért került le a napirendről mert a Fidesz magabiztosan vezet. Ha ez a helyzet megváltozna, a forgatókönyv ismét kinyílna. Nyitna Orbán még jobban a Jobbik szavazók felé, ha ez kevés lenne, hát megvenné a Jobbikosokat. Ahogyan felvásárolt a KDNP-t, a MIÉP-et és az MDF-et. Ugyanúgy felzabálná a Jobbikot is.
Nyugat véleménye pedig biztosan nagyon krtikus lenne az elején. A mostani módszerekkel amiket alkalmaznak működnének ez esetben is.

Mert hát nem gondolom hogy a politikai elitje a Fidesznek lemondana a hatalomról csak azért mert a Jobbik szalonképtelen. Itt nagyon komoly a tét nekik. Több száz fideszes felsőkáder állami hivatalvezető, jellemzően 1 milliós bérezéssel és miegymással. Egy hatalomváltás a Fideszt megrengetné anyagi értelemben. Akkor inkább összeállnának a Jobbikkal.

Mert hát mondjuk te is a Fideszre szavaznál ha ezt tudnád előre. A Fidesznek ebben semmi kockázata nincs.

Khal Drogo 2013.06.09. 19:29:55

Amit a Jobbik előszeretettel reklámoz, egy MSZP-Fidesz összefogás a Jobbik ellen, szerintem légből kapott ökörség. Az MSZP és a FIdesz is kiépült, nagyszámú törzsszavazókkal rendelkező párt, akiknek a bázisa kölcsönösen utálja egymást.
Képtelenség az összefogás. A bal és a jobboldali pártok között ma nincs átjárás. Politikai oldalon belül bármilyen kombináció előfordulhat, de átjárás az nincsen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.09. 19:56:01

@jjulie: ha késlekedsz, lemaradhatsz, nyomi.
Emeld fel azonnal a telefont, ha élni kívánsz e nagyszerű ajánlattal: óránként mindössze 5 rugóért teniszezhetsz a nagy Hapcival (plusz pályabérlet, el ne feledjük).
Ez neked k. jó lesz, majd a végén játszunk pontra, és úgy tűnik, mintha tudnál pontot csinálni.
Lépj ki az otthoni maszturbálás szomorú bűvköréből!
Nyomi.

graycivil 2013.06.09. 22:08:25

"Ha kapok tíz évet...

"Továbbra is tartom azt a vállalásomat, hogy egymillió új munkahelyet teremtünk 10 év alatt. Ha kapok tíz évet a választóktól, akkor meg is fogom csinálni" - ezt nyilatkozta a 24 Óra című napilapnak Orbán Viktor."

hacsaknem.blog.hu/2013/06/09/ha_kapok_tiz_evet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_09&utm_campaign=index

"A miniszterelnök úr két vizzel való hadakozás közepette, az ország jelentős része elismerő bólogatásainak megnyugtató birtokában megígérte azt a mágikus 1 millió munkahelyet, amellyel –egyebek mellett - a Fidesz kétharmadra nyerte magát 2010-ben. Pontosabban: amelynek analógiájára, a kétharmados többség tudatában, azóta a csillagokat is le lehet hazudni az égről."

Ki hisz már ennek a hazugságbajnoknak? Hülyeország biztosan. F.Y!DESZ

graycivil 2013.06.09. 22:20:44

"D. Tóth Kriszta: Gyűlt a pohárban az epe

Akkor pattant el bennem először valami, amikor egy alkalommal tíz perc telt el a newsroomból való távozásom és aközött, hogy beértem a stúdióba az élő adásba, és már át volt írva a szövegem a súgógépen. Aztán ez többször is előfordult, például, hogy a szövegemből ki volt húzva az ellenzék."

index.hu/kultur/media/2013/06/08/d._toth_kriszta_felgozzel_nem_megy/

Hazugsággyár 70 milliárd Ft-ért! Hülyország, ez kell neked! F.Y!DESZ

hoplita 2013.06.10. 06:40:48

@Hepci:
Öt rugót megér, egyet én is vettem. Kolbászt és faszfejeket szeletelni tökéletes, másra úgyse nagyon kell.

tölgyes 2013.06.10. 09:10:43

@Khal Drogo: A fidesz soha semmilyen körülmények között sem fog koalícióra lépni a Jobikkal, ami egyébként nagyon helyes. Ezért is szoktam azt írni: ma az ellenzék legjobb eredménye az ország kormányozhatatlansága lehet. A két nagy párt kis különbségű győzelme-veresége esetén a Jobbik lesz a "mérleg" nyelve, akivel nem lép senki koalíciórí, így csak kisebbségi kormányzás jöhet létre, ami nem eredményezhet stabil kormányt.
A mai realitás azonban még mindig a kényelmes fidesz többségű parlament... de holnap ki tudja?

Buga.Jakab 2013.06.10. 09:15:10

@tölgyes: "A fidesz soha semmilyen körülmények között sem fog koalícióra lépni a Jobikkal,"

:))))))

ahogyan a kisgazdikkal sem lépett soha:))) meg a miéppel sem...

összenő ami összetartozik... nácik mind... és ügynökök...

Buga.Jakab 2013.06.10. 09:17:30

(szinte) minden politikus bűnöző

Khal Drogo 2013.06.10. 09:20:32

@tölgyes: Hármat tippelhetsz hogyan melyik az a párt, amelyik a Fidesz legtöbb törvényét megszavazta, támogatta stb.
De mint írod ez egy elvi lehetőség.

A Fidesz többfokozatban bebiztosította a hatalmát.
A választási rendszer miatt kis többséggel is nyerhet, ha ez mégsem jön össze, ott lesz a Jobbik akit felvásárolhat. Ha ez valami miatt mégsem sikerül, akkor marad a baloldali kormányzás, ami nem lesz 2/3-os ( ez azt jelentené hogy 1/3 alá nyomja le az MSZP és többiek a Fideszt és a Jobbikot, ami nem valószínű ).

Ekkor lép életbe a Költségvetési Tanács klauzula. Ami abban a pillanatban hogy ismét a Fidesz átvenné a vezetést a közvéleménykutatásokban, élne a vétójogával és visszadobná a költségvetést ( Matolcsy és a volt Fidesz-káderből lett ÁSZ elnök szavazatával ) majd Áder új választást írna ki.

Balt 2013.06.10. 09:44:24

@Khal Drogo: Mondjuk igaz: a mostani "nemzetközi helyzethez" képest arányosítva tényleg jönnének Avianoból a lopakodó bombázok, ha a Jobbik valamiképpen kormányra kerülne... Csak egyet tudok elképzelni (ha esetleg a Fidesz nyerne, de nem lenne meg 50%-1 mandátuma, amire azt hiszem aligha futhat ki 2014): hogy a Jobbik kívülről önszántából támogatja a kormányt, amit még deklarálnia sem kell, mint anno a MIÉP.

jjulie 2013.06.10. 11:48:41

@tölgyes:

de hová lett damon hill? vagyis a magabiztos fideszfertőzöttségi nagypfájúság

mert ez már csak egy sima fideszfertőzöttség

voltál egy kezelésen a szívlapátnál önkéntesen?

tölgyes 2013.06.10. 15:57:48

@Buga.Jakab:Akik esküödöztek, hogy nem lépnek koalícióra az az MSZP-SZDSZ volt.. még a választások után is azt tették..:) A fidesz nem azt mondta, hogy nem lép koalícióra a kisgazdákkal, hanem azt, hogy a választók akaratára bízza döntést. Egyébként a kisgazdák nem a Jobbik, soha nem is voltak azok. Minden hibájukkal és erényükkel sem.@Khal Drogo: Nézze ez a vita most elég meddő, mert feltételezésen alapul. Egy majdani szövetséghez egy szélsőjobbos pártal nem lehetséges még akkor sem, ha, bizonyos kérdéseket támogatnak a parlamentben. Egyébként pedig, hogy nem a fidesz nyer - a dolgok mai állása szerint - kicsi a valószínűsége. A legtöbb az amit az ellenzék elérhet: a kormányozhatatlanság, bár az se rosszabb annál, mintha ők kormányoznak:(:.. amit a többi antézményről ír, az éppoly fikció, mint az a sok egyéb amit kínjában kitalál... régi bolsevik betegség, ez a mániákus üldözési mánia.@jjulie: Ha több esze lenne mint egy galandféregnek, akkor tudná: soha, még a választás napján se gondoltam írtam, hogy a fidesz hatalma örökkévaló... bár őszintén szólva 2010-ben azt gondoltam, hogy mostanra rosszabbul áll majd a szénájuk, hiszen egy válságban vergődő országot utcai összecsapások nélkül kormányozni nem kis bravúr.

concret 2013.06.10. 16:29:16

@6.Lenin:

"Aztán van kb 5 millió kicseszettül okos, demokratikus meg hasonló faszságokkal jellemezhető réteg, akik bármikor kiráznak tökéletes megoldásokat a világ problémáira.

Nos, akkor miért nem ők vannak hatalmon?"

Kedves Lenin!

Ugye, nem gondolod, hogy amikor a szocik voltak hatalmon, akkor meg is érdemelték, sőt: Gyurcsány is megérdemelte az újraválasztását?

Ne keverd a kormányzati érdemet és eredményességet a demokratikus választáson megszerezhető kormányzati legitimációval. Nem kérdőjelezhető meg egy megválasztott kormány legitimációja, de azért, mert megválasztották(-tuk), még nem biztos, hogy jól kormányoz.

Sőt.

Még akkor is lehet eredménytelen, sőt akár káros is, ha újraválasztják(-juk). Ne feledd: Gyurcsányt is újraválasztotta hazánk népe.
Igaz, ő hazudott. OV meg sosem hazudik. Szerencsére.

Nem szoktam párhuzamoskodni jjulie-vel, de ez most télleg a villamos hosszának-színének a keverése volt.

jjulie 2013.06.10. 16:44:37

@tölgyes:

jólvan fideszfertőzött, látom a nagypofád összemennii látszik, men orbánkodsz márolyan vadul

azért emberszámba vehető még nem lettél, de ha majd a megfelelő szívlapátos kezelést megkaptad a fideszfertőzött karanténban, és meglesz a három egymásutáni negatív leleted, az is esetleg megtörténhet

addíg rajtad marad a fideszfertőzött bélyeg, amit a vermerizált kristályos orbánszijjártói fideszfing a homlokodra égetett

graycivil 2013.06.10. 17:34:08

"Bajnaira akartak vallomást kicsikarni

A jogásznő elmondta: visszaeső, erőszakos cselekmények miatt letartóztatott emberekkel zárták egy cellába fél éven keresztül, és a nyomozás egyik vezetője még a házi őrizete alatt is megkereste, hogy a politikusokra terhelő információkat szedjen ki belőle. Ő azt állította, hogy azzal fenyegették, 20 évig nem láthatja a gyerekét."

index.hu/belfold/2013/06/10/bajnaira_akartak_vallomast_kicsikarni/

Ha ez igaz...akkor a FYDESZ-es elszámoltatás egy jogi-erkölcsi fertő...!

Gyerekek, könyörgöm,...! f.Y!DESZ

hoplita 2013.06.10. 17:50:26

A 90 éves matróna, aki igazán hitt Orbánban
2013. június 10. 16:25

Hunhír.info
Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő sorait is felolvasták a mórahalmi Ilonka néni temetésén. A polgármester azt mondja, hogy az idős asszony kérése volt ez a halála előtt.

A 90. születésnapjukat betöltő idős emberek a miniszterelnöktől oklevelet kapnak egy szerény pénzösszeggel kiegészítve, így a mórahalmi Ilonka néni is nagyon várta már Orbán Viktor küldeményét - állítja Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere, aki egyben a körzet országgyűlési képviselője is. Az idős asszony azonban két nappal a születésnapja előtt váratlanul meghalt, így már nem olvashatta a miniszterelnök köszöntő sorait.

Nógrádi azt mondja, azért olvasta fel az időközben megérkezett oklevél szövegét, mert Ilonka néni ezt kérte. A temetésen egyébként a szertartást celebráló pap kérte fel a polgármestert, hogy mondja el Orbán Viktor köszöntő sorait. A pap beszédében kitért arra is, hogy Ilonka néni sajnos keveset járt az utóbbi években a városban, így nem láthatta, mennyit szépült a település mostanában. A temetési szertartás végén Ilonka néni koporsójára tették Orbán Viktor levelét és a hozzátartozók virágaival együtt elhantolták azt is.

szeged24

Juj, ez kemény.Szegény öregcsaj agyában már egy mésztelepre való cuccos lehetett.

hoplita 2013.06.10. 17:54:10

@tölgyes:
"...A fidesz nem azt mondta, hogy nem lép koalícióra a kisgazdákkal, hanem azt, hogy a választók akaratára bízza döntést. .."

A zanyád pinája.
Lehet neked ezt adták el és sívó hülyeként el is hitted, de bizony a második forduló előtt a mi miépes seggünket is fényesre nyalta a helyi fityiszes azért a szaros 5 százalékért.
Mit gondolsz, mit csinált a kisgazda 22-ért?

Meg egyébként is...dögölj mán meg, nyuggergeci.

inreallife 2013.06.10. 18:56:50

@Khal Drogo: nah, azért a zsidók mindkét padsorban ott ülnek. a cigányok közös kedvencek. és a nyuggerek is mindkét oldalt a fiatalsággal akarják eltartani magukat...

nem a kát párt fog össze, hanem mind a kettő a jobbiknak is szeretne keresztbetenni.

tölgyes 2013.06.10. 19:17:59

@hoplita: Én nem nyaltam senki seggét és az enyémet sem nyalta senki. Mindkettőt visszataszítónak tartom és nem teszem meg és nem teszem lehetővé.:). Én azt írtam, amit mindenki láthatott hallhatott. Ön is hallhatta volna, ha éppen nem a seggnyalással(nyalatással) lett volna elfoglalva.(Mellesleg FKGP esetében 13,8% volt az a 22%) Ezzel együtt a Jobbik mint koalíciós partner nem jöhet szóba. Egy zárványpárttá tette magát, az olyan szerencsétlenek miatt, mint amilyen maga is.:(@jjulie: A stigmák nem szoktak zavarni, a stigmatizálók már inkább:)

jjulie 2013.06.10. 19:33:32

@tölgyes:

a stigmatizálók zavarnak, kivéve fideszfertőzött ballibezők, komcsizók, meg hazaárulózók

szerencséd van, mert a fideszfertőzés már gyógyítható - a szent szívlapát által

6.Lenin 2013.06.10. 19:55:20

@concret:

Bocsi, de nem gondoltam volna, hogy neked is lehetnek szövegértési problémáid.

Jjuliuének és a hozzá hasonló gondolkodásúaknak tettem fel az 1xű kérdést, de nem kaptam magyarázatot.

Amiről te írsz, annak semmi köze a kérdésemhez. Teljesen másra gondolok.

De talán neked sem árt feltenni, mivel látom nem értetted...

Nos, ki is a tehetségtelen ma Mo-on?

A 2,7 millió birka (volt választáskor), akik elhitték a Fidesz hazugságait és teszik tönkre 1000-el az országot, vagy a fennmaradó több, mint 5 millió rendkívül képzett. okos, mindent bármikor megoldani képes kibaszottul demokratikus (?) réteg, akik már 3 éve képtelenek megakadályozni a fideszes birkák kártevését?

Nyilván a kbszottúl okosok szerint a fennmaradó több, mint 5 millió mind ellensége a Fidesznek. Szerintük.

Valami nem logikus ebben az elképzelésben, szerintem, de még nem kaptam rá választ, a miértre.

Ami biztos eddig: a sok okos még mindig azzal van elfoglalva-1 évvel a választások előtt- mit csinál rosszul a Fidesz, és ki, miért határolódik el mindentől és mindenkitől, akik eddig hatalmon voltak.

Láttam nemrég 1 rövid bejátszást Bajnai 1ik kampánygyűléséről. Feltették neki a kérdést: mitől, kitől, és miért leszünk boldogabbak, sikeresebbek 2014-től, amennyiben ők nyerik a választást.

NEM TUDOTT RÁ VÁLASZOLNI.

Nagyon megköszönném bárkinek, ha válaszolna a neki is feltett kérdésre.

Amit te írsz, az 1 teljesen más kérdés.

6.Lenin 2013.06.10. 20:06:50

@concret:

Lemaradt...

"Nem szoktam párhuzamoskodni jjulie-vel, de ez most télleg a villamos hosszának-színének a keverése volt. "

jjulienak ez 1 másik rögeszméje (hülye problémája)

Mert a villamos lehet hosszú ,és sárga is, ha konkrétan tesszük fel a kérdést, de lehet az ellenkezője is, ha mondjuk 1 másik villamosra gondolunk.
Volt 1 hasonló marhasága, sokáig tette fel a linkjét...

Mikor is indult be az ország eladósodása. Az egyik Versusban Kovács László is ezzel szeretett volna domborítani, de ott visszakérdezett a riporter: és 8 évig nem tudták megállítani?
Ezt nem mondja komolyan?
Látszott, hogy Laci bá' is akkor jött rá, mekkora marhaságot mondott. Többet nem is hozta szóba.
Majd a villamossal is ez fog történni.

Khal Drogo 2013.06.10. 20:15:04

@inreallife: A népesedéspolitikai célok függvényében újragondoljuk a nyugdíjrendszert, különös tekintettel a mélyülő demográ-
fiai válságra. Mint ismeretes, a jóléti államokra jellemző nyugdíjrendszer alapvetően csak demográfiai egyensúly és magas
foglalkoztatás mellett lehet működőképes, vagyis csak akkor, ha az eltartók száma közelít az eltartottak számához.
A kötelező magánnyugdíj-rendszert megszüntetjük és visszavezetjük az állami rendszerbe oly módon, hogy az egyéni
számlavezetés megmarad.
A pártállami időkben vezető tisztséget betöltött személyek nyugdíját, valamint az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk, és átcsoportosítjuk a kisnyugdíjak emelésére.
Körültekintő előkészítés után javasolni fogjuk a szülőtámogatási életjáradék bevezetését, ami a nyugdíjrendszer új
kiegészítő forrása lesz. A javaslat lényege, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójuk egy meghatározott részét35
közvetlenül a szülők, nevelők részére utalják, ezáltal is ösztönözve a társadalomban a gyermekvállalási hajlandóságot.
A gyermeket nevelő és emellett dolgozó anyák társadalmilag hasznos áldozatvállalását az államnak is elismerésben kell
részesítenie, ezért az anyáknak nyugdíjkorkedvezményt biztosítunk.

---

Ez volt a Jobbik 2010-es nyugdíjprogramja. Én ebben semmiféle megtakarítást nem látok.

Amit ők megtakarítottak volna, azt is a nyugdíjasokra költenék, sőt újabb a nyugdíjkasszát terhelő jogcímeket találtak volna ki.

jjulie 2013.06.10. 20:53:27

@6.Lenin:

ne hagyd magad dembinszki, orbánkodd el újra, meg újra, hogy a villamos nem hosszú, hanem sárga

csak azért, nehogyfeledésbe merüljön, miféle kvalitás eredménye a fidesz kétharmados győzelme

orbánkodj, hisz mást sem tudsz, vlagyimír iljics dembinszki

menőmano 2013.06.10. 20:57:52

www.hir24.hu/belfold/2013/06/10/igy-valtoznak-a-szabalyok-a-valasztasra/

"A sajtó is ott lehet a levélben leadott szavazatok számlálásakor, öt pártképviselő felügyelheti a választást. "

Nahát! Nahát! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy (esetleg) hányszor fog még változni. Pontosítok) hányszor fogják megváltoztatni.
??
:(

menőmano 2013.06.10. 21:07:36

Jut eszembe! Mikor némelyeknek anno, "dübörgött a kétharmad". Zseniális. Most meg nagyon meglehet, hogy totálisan sivalkodnak. szerintem.
:(

6.Lenin 2013.06.10. 21:21:15

@jjulie:

"csak azért, nehogyfeledésbe merüljön, miféle kvalitás eredménye a fidesz kétharmados győzelme"

Ilyenkor kikhez méred a Fideszt?
Mi történt 2010-ben?
82 hónapja vezet a Fidesz.

Ezekre válaszolj már. (nem, mintha képesnek tartanálak a válaszadásra). Talán még kíváncsi sem vagyok rá, de hátha.

Mellesleg kb 3 éve olvasgatom amiket ide írogatsz, és már 1001x leírtam, hogy 1 szerencsétlen lúzernek tartalak, persze tévedhetek is, bár sem az 1ik , sem akármelyik lehetőség sem érdekel különösebben. azt mutatsz magadról , amit jónak látsz.
Talán még az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy bizonyos csodálatot is érzek veled kapcsolatban.
1001x leírtam, de naponta szívósan igyexel bizonyítani a rólad kialakult véleményemet. ez mindenképpen elismerést érdemlő tulajdonság, talán.
Ja, nyilván neked is van rólam, de az sem érdekel. Sajnálom (talán), de ez van.

A 6-os villamos + hosszú volt és sárga (BP-en), mikor utoljára láttam.
Voltam olyan helyen is, ahol rövid volt és kék, sőt lila és kicsi, de az lehet, hogy lóvasút volt.

6.Lenin 2013.06.10. 21:27:25

@6.Lenin:

Dezső, tévedtem!

A lila és kicsi 1 részeg bányász volt, tolta a csillét, tele szívlapáttal.
Ezért kevertem össze a villamossal. Néha szikrázott is -valamiért- a pacák. Talán még csilingelt is, de lehet, hogy az 1 gőzhajó volt, valahol Egyiptomban.

graycivil 2013.06.10. 22:04:43

"Orbán Viktor a csónakot is megtolja"

www.origo.hu/itthon/20130610-orban-viktor-ujabb-videoja-az-arvizi-vedekezes-iranyitasarol.html

Szerintem tegyük meg El Curót örökös éjjel-nappali gátőrnek. Ott kevesebb bajt tud okozni. (Persze ha melléje kirendeljük Pelikán elvtársat is.)

graycivil 2013.06.10. 22:08:16

"Leállították a lifteket a Corvinuson

Az indoklás szerint az egyetem fizetési nehézségekkel küzd, és „a liftek előírt üzemeltetési feltételei jelenleg nem biztosíthatók maradéktalanul"."

index.hu/belfold/2013/06/10/leallitottak_a_lifteket_a_corvinuson/

Kiirtani mindenkit, ki többet tud a gazdaságról, mint a Kedves Vezető! Az lenne a brutális népességfogyás...! F.Y!DESZ

jjulie 2013.06.10. 22:22:36

@6.Lenin:

közepes szinvonalú, vidéki orbánkodás, semmit sem ér, de legalább végre sikerült bizonyítod, hogy a villamos nem hosszú, hanem sárga

holnap fuss neki, és bizonyítsd újra, vlagyimír iljics fideszdembinszki

inreallife 2013.06.10. 23:02:40

@Khal Drogo: nem is azt mondtam, hogy a jobbik programja tökéletes. de az alapnyugdíj + a keresőképes gyerekek által befizetett adókból kapott pótnyugdíj ötlete szerinted nem működőképes? most is van minimumnyugdíj, /15-tel, felszorozva a ledolgozott évek számával már meg is lenne az alapnyugdíj. ezután pluszpénz csak akkor lenne, ha a drágalátos kisfia bejelentett munkaviszonyban dolgozik és adózik. akit basztak kitanítani, meg az iskola mellé járt. cigányoknak hiába a 10 gyerek/család, egyik sem dolgozik. sokkal működőképesebb, a 13. meg a 14. havi nyugdíjnál....

hoplita 2013.06.11. 06:28:58

@tölgyes:
Olvasni még talán, de szöveget értelmezni nem tucc, faszfej.
Nálunk, JÁsz-Nagykun-Szolnok megye, hatos választókerület.
Itt az említett arány alakult ki az első forduló után és nyílt titok volt, hogy aki kevesebb voksot kap, az visszalép a másik javára.
Két igen jó ismerősöm-haverom volt az a két fityisz-kisgarázda jelölt, azt a majd 5 százalékot, egész pontosan 4,36-ot meg én adtam hozzá és igencsak köszönték.:)

jjulie 2013.06.11. 07:38:26

@hoplita:

nocsak, te csináltad az orbánkirályt, hol így hol úgy

Khal Drogo 2013.06.11. 08:38:22

@inreallife: A cigányok most sem kapnak nyugdíjat. Mivel nincs 15 év bejelentett szolgálati idejük.
A segélyekből ugyanis nem vonnak nyugdíjjárulékot, ezért az nem is szolgálati idő. Arról már nem beszélve, hogy a cigányok között nagyon sokan jelentősen túlsúlyosak, amely annyiféle betegség melegágya, hogy a nyugdíjkorhatár előtt meghalnak.

A romák között nagyon sok rokkantnyugdíjas volt korábban. Mostanra az új rendszerben ezt sem olyan könnyű megkapni, egyrészt nincs is rokkantnyugdíj, helyette egy jelentősen alacsonyabb rokkantsági v. rehab ellátás van, másrészt sokkal szigorúbb lett a folyamat. Sokkal több ez elutasítás.

A minimumnyugdíj 20 év után jár, ha a nyugdíjad 20 év munkaviszonnyal nem éri el a 28 500 Ft-ot, akkor kiegészítik erre. Azonban 20 év mimimálbérrel is kijön 28500 Ft-nál nagyobb nyugdíj. Ez csak akkor marad el ettől ha részmunkaidőben voltál minimálbéres a 20 évből jó pár évet.

Khal Drogo 2013.06.11. 08:44:10

@inreallife: Kérdés hogy mikortól vezetnék be ez a pótnyugdíjas dolgot. Ha ilyen radikális változás állna be a nyugdíjrendszerben, az számos politikai kockázatot hordozna a Jobbiknak.
Ezen a Jobbik inkább veszítene mint nyerne. Én blöffnek tartom ezért a javaslatot.

tölgyes 2013.06.11. 11:15:09

@hoplita: Talán inkább csak az Ön fogalmazási nehézségeivel van a baj. A tény az, hogy a kisgazdák nem rendelkeztek 22%-kal 98-ban, úgy ahogy ertre hivatkozott.
Ön a következőket írta:"A zanyád pinája.
Lehet neked ezt adták el és sívó hülyeként el is hitted, de bizony a második forduló előtt a mi miépes seggünket is fényesre nyalta a helyi fityiszes azért a szaros 5 százalékért.
Mit gondolsz, mit csinált a kisgazda 22-ért?

Meg egyébként is...dögölj mán meg, nyuggergeci."

Namost: ha Ön az "A zanyád picásja.." és a "dögölj meg nyuggergeci" helyett azt írja, hogy itt Jász stb megyében a miép 5%-áért stb, akkor én nem hívom fel a figyelmét tévedésére... Ebből ia szövegből s látszik a maga tipikus Jobbikos bunkósága: a "dögölj meg" fontosabb mondanivaló a maga számára mint a szöveg érdemi része...ezért alkalmatlanok egy ország vezetésére.

jjulie 2013.06.11. 12:19:52

@tölgyes:

ne várj más elbánást fideszfertőzött

csinálhatsz bármit, olyam mértékben telítődve vagy fideszfinggal, és olyan mértékben készítettél és terítettél saját gyártmányú orbánszijjártó típusú fideszfertőzött hablatyot, hogy semmiféle emberszámba vételbe már ne is reménykedj

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.11. 13:13:43

@6.Lenin: tolta a Csillát, közben csilingelt egy gőzhajó.

tölgyes 2013.06.11. 14:01:55

@jjulie: Zsüli! Maga csak szeretne "elbánást"..:) Álmodozik róla, de elbánás az nem lesz.. maguk itt hoplitával szép lassan kihullanak az idő rostáján.. két elfuserált, kudarcos álfaépítész:)

tölgyes 2013.06.11. 15:05:11

@graycivil: Bezzeg akkor nem kárrogott, amikor a rektor felvette az évi 60-70 milliós fizetését, az egyetemet fülön felül eladósította miközben még rendes krétára se futotta.. Na ezek tanítványai gazdálkodták el az ország vagyonát 2002 után:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.11. 15:58:09

@tölgyes: hát, most is cifra állapotok vannak.
Az exkollégáim január óta csak alapbért kapnak.
Kréta tavaly se volt, amikor tartottam 1 órát... meg filc se...

tölgyes 2013.06.11. 16:22:42

@Hepci: Filc az régen se volt.. de még krétát is a tanárok vettek. Ráadásul az nem megy, hogy semmi sem változik és adósság megszűnik..:(

inreallife 2013.06.11. 17:48:12

@Khal Drogo: azt senki nem mondta, hogy nem blöff. kb minden párt programja ilyenekből áll, ez annyival több, hogy végig van gondolva értelmesen. ha visszaemléxel a 2010-es választások és programok kzötti ramazurikhoz, a jobbik programja volt a legjobban kidolgoztt a független elemzők szerint is. pedig az ilyet a sok jobbikra fintorgó embert ismerve még annál is jobb eredménynek látszik, mint ahogy lett.

én inkább kibicnek mondanám, addig egyiknem sem drága, amíg nem ő fizeti a számlát. érdekes, hogy a fidesz a 300 forintos benzinárnál verte az asztalt, hogy csökkentsék a jövedéki adót, erre már bőven 400 felett jár, és a dízelnél még 16ft+27%áfával emelték.

ugyanígy a komcsik, amikor 20-ról 25-re felnyomták az áfát, akkor is ment az alapvető élelmiszerek kerüljenek az 5%-os kulcs alá. érdekes, most pont ők verik az asztalt, pont emiatt...

sajnos magyarország választói az ilyet nem büntetik. így viszont a programnak csak akkor lehet hinni, amikor már kipróbálták. addig csak legyezni lehet, hogy mi olyan jól fogjuk csinálni, hogy csak na, de előbb kérjük az x-et.

de továbbmegyek, neked melyik mostani párt programja tűnik nemcsak kidolgozottnak, hanem koherensnek is? szerintem ha pártprogramokat nézünk, ott több lóhosszal a jobbik vezet...

inreallife 2013.06.11. 17:51:24

@tölgyes: bocsánat, de szerintem hoplita egy ugyanolyan X-elő, mint te. ebből hogyan lehet megállapítani, hogy a jobbik alkalmatlan az ország vezetésére? ez olyan, mintha aszekelyek nyanyából kiindulva le lehetne vezetni, hogy fidesz mire képes. mondjuk az talán jobban is passzol, a 0-hoz konvergáló értékekre simán rá lehet mondani, hogy 0...

inreallife 2013.06.11. 17:57:21

@Khal Drogo: ja mégegy. az átkosban 100%-os foglalkoztatottság volt, ergó ott megtermett a 15-20 év munkaviszony, ráadásul ott nem volt annyira szétszakadva a bértábla. amelyik meg még egy pár évig kihúzta valamelyik állami mammutnál, annak több is lehetett, akár onnan is mehetett nyugdíjba...

6.Lenin 2013.06.11. 18:09:08

@jjulie:

"holnap fuss neki, és bizonyítsd újra, vlagyimír iljics fideszdembinszki "

Kifecsegek neked 1 titkot: miért is választottam a 6. lenin nicket.

Nekem mindig kedvenceim voltak az olyan pacákok, mint te. Állandóan szeretnének dicsekedni olyasmivel, amit soha nem tudnak bizonyítani.
Néha bebizonyítják hatalmas tudásukat azzal, hogy eldicsexik, tudják ám, hogy VI.Lenin azonos 6.leninnel.
Tök olyan vagy, mint a náci barátod...
1 anonim felületen belenéz az adatlapba, aztán fel van háborodva, nem azt találja, amire számított. Nem tudja a mai napig feldolgozni, ahogy te sem a 6.lenin nicket.
Handabandázol a villamossal, mint az eladósodás kezdete görbével, pedig fogalmad sincs 1ikről sem. azt sem érted amit leírsz, pláne amiket néha belinkelsz.
Görcsölj, Dezső, hátha 1x jön a rádöbbenet.

tölgyes 2013.06.11. 18:21:29

@inreallife: Készítsek egy kis csokrot hoplita remekléseiből???@6.Lenin: Nem fog neki jönni:)

menőmano 2013.06.11. 19:20:23

atv.hu/cikk/20130611_bod_peter_akos_elakadt_a_magyar_felzarkozas

"A Deutsche Bank előrejelzését elemezve Bod Péter Ákos úgy fogalmazott: az euróövezetben 2014-ben várható növekedés, a térségbeli országok is emelkedő pályára álltak, de a magyar gazdaság esetében szinte nullát mutat a prognózis."

Hát "én nem tudom", pedig némelyek már korábban (is) látni vélték azt a bizonyos fényt az "alagút végén", gazdasági alagút végén. Persze kérdés) milllyen hosszú.......

A hatalmas, totálisan elszegényedett- elszegényedő népektől, a belső fogyasztás biztosan nem fog növekedni, felpörögni, hogy csak ennnnyit említsek.
szerintem.
:(

hoplita 2013.06.11. 19:39:40

@tölgyes: Készítsél és dugd fel magadnak, hülye köcsög.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.11. 20:13:49

@menőmano: fény a valagút végén.
Ezt szokták látni politikai elemzők is...

Buga.Jakab 2013.06.11. 20:22:10

vagy egyet fizet kettőt (politikuszt) kap:)

menőmano 2013.06.11. 21:08:10

atv.hu/cikk/20130611_verekedesbe_fulladt_a_falunap_lemondott_a_jobbik_kozeli_kepviselo

Hát! Ja! Illlyen fajta provokátoroktól, verekedőktől mentes! "szebb jövőt"!

menőmano 2013.06.11. 21:15:20

www.stop.hu/gazdasag/mi-van-itt-orban-megigerte-a-tenyek-megis-ellenallnak/1155244/

Mi van? Mi van?

Hát! Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar. szerintem.

osztjónapot!

:)))

menőmano 2013.06.11. 21:18:40

@Hepci:

Tényleg? Jó, hogy írogatja. Mert ezt én nem is tudtam. Sőt! "erre nem is gondoltam"!
:(

inreallife 2013.06.11. 21:46:48

@tölgyes: aszem olvastam eleget a munkásságát. de ebből hogyan következik, hogy a jobbik alkalmatlan kormányzati pozícióra? a kettő közötti összefüggést ha megvilágítanád, pls...

graycivil 2013.06.11. 21:52:21

"Szijjártóval ragasztották le Bajnait

És itt válik valóban kézzelfoghatóvá a kamara kommunikációs megújulása, mert ezt a cikket a kinyomtatás után egy matricán, mint egy lutra albumba, utólag ragasztották be mind a háromezer példányba."

444.hu/2013/06/11/szijjartoval-ragasztottak-le-bajnait/

Beszarok! Hülyét kapnak, akik ezt látják!

Amúgy nagyon találó a "kaparós-jegy" asszociáció: Kaparj! És ha nyersz, a nyeremény Bajnai lesz!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Khal Drogo 2013.06.11. 21:53:50

@inreallife: Húsz évre nagyon kevés nyugdíj jár. Normálisabb nyugdíjhoz 40 év kell.

graycivil 2013.06.11. 21:57:52

"Míg az ország az árvíz ellen védekezik, a rezsim stikában törvényeket hoz és agymosást tart!

...nem szünetelteti a rezsim azt a gyakorlatot, hogy a kétharmaddal visszaélve kény és kedv szerinti változtatja meg a törvényeket. Az árvíz ellenére is folytatott törvényhozási munka során stikában elvették a kerületétől a Margitszigetet és újabb módon korlátozták az ellenzék jogait, amikor a kampányidőszakon kívüli politikai reklámot betiltották, miközben a kormányzati tájékoztatásnak álcázott propagandát engedélyezik."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=653155&referer_id=friss

Kretén-frakció, eljön hamarosan a szégyenkezés ideje! F.Y!DESZ

jjulie 2013.06.11. 22:26:50

@6.Lenin:

gyenge falusi szintű orbánkodó szövegre hasonlító fideszfertőzött elekronikus jelszemét

énekeld fideszdembinszki, sárga a villamos, sárga a nyereg rajta

pihenj, orbánkodj tovább, hisz foglalkozásod orbán

inreallife 2013.06.11. 23:19:31

@Khal Drogo: még a 2000-es évek elején is láttam analfabéta cigányokat a sorokon szalagmelóban dolgozni... mondjuk ezeket hívom romáknak, próbálnak beilleszkedni, de nem is ez a lényeg, csak te eleve kihúztad, hogy cigányok nyugdíjat kapjanak... (nem vagy kicsit rasszista? ;) )

Buga.Jakab 2013.06.11. 23:25:55

ez a zorbán egyre színpatikusab...
szerintem továbra sem kéne átálni a gépesítet árvízvédelemre...
ez a "kézimunka" nagyon romantikusz... öszehoza a zembereket !
csapatépítés... nagyon szimpi...vszínű rá fogok savazni...

a gépek és a tudósok csak elvenék az élőmunkát...
munkanélküliséget generálnak !

Khal Drogo 2013.06.12. 08:41:37

@inreallife: A romák várható életkora sokkal alacsonyabb mint a nem romáké Magyarországon. Egészségtelenül táplálkoznak, súlyos elhízások láthatóak a köreikben. Meghalnak 65 éves koruk előtt. Persze nem mindenki de nagyobb arányban mint a nem romák között.

tölgyes 2013.06.12. 11:40:18

@inreallife: "Ebnek is eb az ideálja és örvend, ha barátjául fogad."
Ugyan mi a különbség az OGY-ban zsidozó, lajstromozó jobbikosképviselő és hoplita között??-- csak hogy meglásson valamit az összefüggésből.

S_a_n_y_A 2013.06.15. 20:04:39

@László56:

Hű, Te tényleg el is hiszed azt a tömény sületlen hülyeséget, amit leírtál?
Megbocsáss, de végig sem olvastam, csak bele-bele kaptam egy-egy mondatba. És karikában áll a szám a vigyorgástól, hogy hogy lehetnek ekkora ökrök ebben az országban :-):-):-)

Soraidat mindenféleképpen őrizd meg az unokáidnak! Amikor majd arról kérdeznek, hogyan lett gyarmat Magyarországból, meg tudd mutatni nekik, "így indult az egész"....
süti beállítások módosítása