Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
jún 11
23:03

Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere alapos dokumentálásáig terjed a miniszterelnöki szereplés univerzuma.  Sokan kérdezik tőlem: ez majd szavazatokat hoz, ugye? Megpróbálok válaszolni.

493ovgat.jpg

Fotó: Kurucz Árpád - NOL.hu

Szeretném azzal kezdeni, ami nem közvetlenül a politikai hasznosságról szól. Világosan látszik, hogy ez az ország nincs hozzászokva a politikai vezetéshez, nem nagyon tud mit kezdeni azzal, ha egy határozottan cselekvő, irányítani akaró politikust lát. Számosan már attól is viszolyognak, ha egy miniszterelnök utasításokat ad, míg mások a határozott vezető puszta látványától kérdés és kritika nélküli boldog alattvalóvá helyezik magukat. Holott természetesnek kellene tekinteni, hogy egy megválasztott politikus vezetni akar, beleszólást kíván a döntésekbe, sőt, igyekszik minél több döntést magához rendelni, végtére is erről szól ez a szakma. Aztán innen jöhetnének a teljesítményre, az eredményekre, a célokra és az eszközökre irányuló kérdések, amelyek alapján majd megítélhető, eldönthető, hogy jól tette, teszi-e a dolgát.

Továbbá arról sem lenne szabad megfeledkezni, hogy a politika nem csupán technokrata döntések láncolata, hanem legalább ennyire a szimbólumok, a gesztusok világa is. Nem kell ahhoz elhinni a mindenhez értő, minden problémát megoldó miniszterelnök meséjét, hogy értékeljük a politikus kiállását: amikor a bajban, ebben az esetben a gátakon megjelenik egy kormányfő, azzal – függetlenül attól, hogy mennyi valós szerepe van a védekezésben - biztatást, erőt adhat sokaknak, akik a munkájukat végzik vagy éppen önként segítenek.  Amikor maga ismerteti azokat az információkat, amelyeket természetesen a szakemberektől kap, akkor nem ellopja a show-t, hanem felemeli az ügyet, jelzi a helyzet komolyságát és egyben azt üzeni, hogy minden erőforrást biztosít a probléma megoldására. Végső soron nem valami ilyesmiért tartjuk a vezető politikusainkat?

S akkor a politikai hasznosságról.  Az árvíz – hangozzon bármilyen cinikusan is – a politikai vezetők kedvenc terepe. Van ugyanis egy nagyon jó tulajdonsága: szemben más politikai és gazdasági válságokkal, viszonylag hamar, tulajdonképpen magától elmúlik. Nem azt állítom, hogy kockázatok nélküli a beleállás egy politikus számára az árvízi védekezésbe, de az biztos, hogy szemben a gazdasági válsággal vagy egy akut társadalmi problémával, itt viszonylag gyorsan lesz eredmény: az ár ugyanis levonul. Nem Orbán Viktor az első politikus a világpolitikában, aki tudta, tudja ezt: sokan emlékezhetnek még Gerhard Schröder gumicsizmás képeire 2002-ből, hogy szándékosan egy baloldali politikust hozzak példaként. 

A magyar miniszterelnök tehát okosan kalkulált, amikor úgy döntött, hogy nem a parlamenti dolgozószobájából, hanem a helyszíneket járva követi az árvízi védekezést. Az sem volt rossz ötlet, hogy erős, határozott vezetőként viselkedett: az irányítás állandó hangsúlyozása ugyan szokatlan lehet a magyar füleknek, de hasonló helyzetben a potens állam- és kormányfők a világon mindenhol ehhez hasonló mondatokat szoktak mondani. Amit az ellenzéki beszélgetős műsorokban hallani az ilyenkor elegánsan háttérbe húzódó, a védekezést szakemberekre bízó, a kamerákat kerülő „fejlett nyugati demokráciák” vezetőiről, az egy nehezen igazolható idea: aki látta például Obamát és New Jersey kormányzóját válságkezelni, az tudja, hogy miről beszélek.

Tulajdonképpen az is érthető, hogy Orbán Viktor az árvízi teljesítményének dokumentálásáról sem feledkezett meg, s nem bízta a véletlenre, pontosabban a magyar sajtóra ezt a feladatot. A kormányfő stábja maga vált hírkészítővé, illetve hírforrássá: rengeteg saját gyártású kép és számos kisfilm készült ezekben a napokban. Ugyanakkor mintha ezen a ponton a ló másik oldalára estek volna: olyan bulvárelemekkel tűzdelték a filmeket, és olyan mennyiségben árasztották el a nyilvánosságot képekkel, felvételekkel, hogy az ellenszenvet, ellenérzést  kelthet még akár azokban is, akik a kormányfő személyes helytállását helyeselték. Emlékezzünk csak, hogy a jobboldal korábban mennyire taszítónak találta Gyurcsány Ferenc - nevezzük így - szórakoztató jellegű megjelenéseit, s a Fidesz elnöke régebben mennyire szemérmesen viszonyult a bulvármédiához. Most mintha teljesen kicserélték volna: láthatóan cseppet sem zavarta, hogy az autó hátsó ülésen ülve ország-világ előtt cseréli le fehér zokniját, mintha csak egy valóságshow egyik szereplője lenne. A könnyű műfajok szakértői ilyenkor azt szokták mondani, hogy nincs az a mélység, amibe ne lenne érdemes megmártózni, mert a lényeg úgyis csak az, hogy lássák, figyeljék, beszéljenek róla. Lehet, hogy nekik van igazuk, én azonban azt érzem, hogy a magyar választó a politikusokkal szemben ennél még mindig konzervatívabb, ízlésesebb. Ha így van, akkor Orbán Viktor most tényleg sok és mély volt, s ha nem vigyáz, ha a stábja nem vesz vissza, ez az út csak az elcelebesedés, a valósághőssé válás útja lehet, ami nézettséget, figyelmet még hozhat, de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr935356592

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zékárpát megint mellényúlt 2013.06.12. 18:57:19

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Óbudát képviselő honatyája elég durva epic fail-be keveredett tegnap. Történt, hogy egy kilakoltatást akartak bizonyos "otthonvédők" (az idézőjel azért, mert információink szerint köztörvényes bűnözők és az itt már megénekelt...

Trackback: Politikus-Mánia: A matricák szerelmeseinek 2013.06.12. 11:01:04

Megcsömörlött a politikától? Már a miniszterelnök katasztrófa elhárítós börleszk filmjein sem tud jóízűen röhögni? Itt Politikus-Mánia, a legszórakoztatóbb matricagyűjtő játék a négyszögletű kerek erdőben! A négyszögletű kerek erdő hazai élelmisze...

Trackback: Csapból is 2013.06.12. 08:52:02

A magyar miniszterelnök tehát okosan kalkulált, amikor úgy döntött, hogy nem a parlamenti dolgozószobájából, hanem a helyszíneket járva követi az árvízi védekezést.

Trackback: A nagy kompenzátor 2013.06.12. 08:36:59

Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pillangószárnyú csincsilla 2013.06.11. 23:12:53

A lényeg az, hogy mindenki Orbánról beszél, tehát a kormányfő mögött álló kampánycsapat sikeresen végrehajtotta a feladatát: még a csapból is a Viktor folyik.

És igen: az ellenzék szánalmas állapotát mutatja, hogy Orbán Viktornak még a zoknija is nagyobb érdeklődést vált ki, mint a teljes magyar ellenzék.

Azért ez elgondolkodtató.

El Zorro 2013.06.11. 23:15:50

Teljesen egyetértek. Csak ennyi.

Link elek 2013.06.11. 23:31:39

A fidesznyikeket meggyőte Orbán a bulvárosodása, a zoknicseretol 1 lepesben eljutottak eddig:

"Látva Orbán Viktor helytállását, bennem felvetődött, hogy felesleges megtartani a jövő évi választásokat. Ha annyira egységes az ország, mint most, akkor nincs szükség arra a pénzszórásra, amit egy választás lebonyolítása jelent. 3-4 év múlva vissza lehet térni a kérdésre, de addig felesleges.
See Translation"
Like · Reply · 729 · 10 hours ago
www.facebook.com/photo.php?v=535998949770358

bariga 2013.06.11. 23:44:54

Ez pontosan illik a kokizós bunkóságba. Szép ív, csak most már egy komoly miniszterelnökre lenne szükség, aki az egész országot képviseli.

El Zorro 2013.06.12. 00:06:52

Most olvastam egy ennél sokkal szigorúbb álláspontot: www.nol.hu/velemeny/20130611-omnia_vincit
Nem elemez, véleményez, de belátom, van benne igazság. Egy ponton túl ez már valóban nem okos politikai döntés vagy jó/rossz médiatechnika kérdése, hanem a jognak való megfelelésé, vagy az azon való önkényes felülemelkedésé.
S persze: a "közmédia" szerepe tényleg megérne egy külön kis elemzést, bár Gábor itt csak a klasszikus pártmédia fogásait citálta, ha jól értem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.12. 05:54:58

az ellenzéknek és a bloggereknek mindegy...az a vicckategória, hogy nincs semmi ami az indexbloggereknek az utóbbi években tetszett volna- csinálnak hüjeségeket, persze, de olyan nincs, hogy csak rosszat tesznek...?!bármi történik, ok az alapos orbánozásra.
ez csak a szánalmas ellenzéki állapotot minősíti. kiszaladnak fotócckodni, aztán mennek tréningezni. na ez maga a szánalom.

László56 2013.06.12. 06:13:26

Szép jó reggelt Mindenkinek

Olvasom az elemzőnk posztját és tetszik amit ír. Nanu, gondolom magamban, csak nem megtáltosodott az elemzőnk, kérdezem magamtól. Sajnálatos módon azonban, mindezek a gondolatok csak az utolsó bekezdésig tartanak. Innentől kezdve viszont, megint kibújik az elemzőnkből, taníttatásának hiányosságai.

Hiszen miniszterelnökünknek és kormányának nem szükséges a gáton bizonyítani. Ott a munkájukat tették. Mégpedig kiváló teljesítménnyel. Ha az elemzőnk egy zoknicserét show elemnek minősít, az legfeljebb az elemzőnk taníttatásának a problémája és nem a miniszterelnöké. Mintha egy miniszterelnök nem cserélhetne zoknit. Természetes dolognak kellene lennie, ha csak valakit a kommunisták nem arra tanítottak hogy egy politikus az emberfeletti lény és csak titokban cserélheti a zokniját, mert még a végén emberi lénynek nézik.

Ez a kommunista gondolkodás a múlté. Remélhetőleg nem is jön többet vissza. A polgári gondolkodás veszi át a helyét. Ahol természetes, ha a miniszterelnökkel, vagy a kormány tagjaival a villamoson,vagy éppen a gáton találkozol. Természetes, hogy ugyanolyan szükségleteik vannak, mint akárki másnak. És ha ezeket a szükségleteiket kielégítik az nem show elem, hanem természetes folyamat.

Nem vitás, nehéz megérteni a polgári gondolkodást mindazoknak, kik a kommunista erkölcstelenség és képmutatás mocsarában nevelkedtek. Nem is megy egyszerre, mint az elemzőnk példája is mutatja. Több generáció szükséges megértéséhez és felvételéhez.

A magyar kormány és kormányfő mindent megtesz az ország átalakítása érdekében. Nem a show miatt, hanem értünk a polgárokért. Nem a show miatt megy a gátra, hanem mert kötelességének érzi segíteni. Nem a show miatt alakítja át a társadalmi rendszerünket, egyesíti a nemzetünket és fejleszti gazdaságunkat, hanem azért hogy a magyar nemzet és az ország megfeleljen a jövő követelményeinek. Hiszen mindezek a követelmények hozzásegítenek ahhoz, hogy a nemzet valamint az ország polgárai, a kommunista rablás utóhatása után, megérdemelt jó létben élhessenek.

A magyar kormány és a kormányfő, minden nehézség vállalásával, átalakítják, polgárosítják az országot. Az országért, magáért. A nemzetünkért. Mi értünk, polgárokért. Miért ne mutathatnák meg a gáton is hogy értünk dolgoznak. Jól teszik ha irányítanak, hiszen az a dolguk. Ugyan természetesnek kellene lennie, de mégis köszönetet érdemelnek. Köszönjük meg, mert értünk, mindannyiunkért teszik.

nyünyüge 2013.06.12. 07:16:22

Néhány aspektus teljesen kimaradt az elemzésből.
Pl. hogy mi a miniszterelnök ilyen mértékű kiemelésének hatása a kormányára, és az árvízi védekezésben résztvevő egyéb szervezetekre nézve.
Hogy milyen üzenete van annak, hogy még a "szakmai" információk is a "miniszterelnök megjelenése" c. szűrőn keresztül hangzanak csak el.
Hogy az kormány, kormánypártok már eddig meglévő médiatúlsúlya a közmédiában további irracionális magasságokba emelkedik, mert hiszen a miniszterelnök úr megjelenéseiről csak hírt kell adni. (A dolgok mögé rejtett durva politikai húzásokról - pl. Esztergom polgármesterének látványos negligálását az árvízvédelemben) az árvíztől és a nemzeti összefogás fölötti meghatottságtól csöpögő híradások után persze szó nem esik.

falomb 2013.06.12. 07:45:01

@FILTOL: aki az mszp kormány alatt is olvasott indexet, az tudja, hogy nem kímélték őket sem. Az nem volt baj, csak ha a fidesz kormány van terítéken?

A hülyeséget szóvá kell tenni függetlenül az aktuális kormánytól, egyébként szekértolássá züllik a média (lásd a hírtévét, mno-t, atv-t, stb.)

Doberdo 2013.06.12. 07:59:49

Orbán Viktor ezzel a szerelési viszketegséggel nem veszíthet semmit. Amennyiben kiderül, hogy a védekezés sikere teljes
volt, az esetben tündökletes vezetőnek tűnik. A hiányosságok
pedig úgysem fognak elhangzani, mert azok népszerűtlenné tennék.....

falomb 2013.06.12. 08:00:23

" a magyar választó a politikusokkal szemben ennél még mindig konzervatívabb, ízlésesebb. Ha így van, akkor Orbán Viktor most tényleg sok és mély volt"

Így van. Ez a fajta médiapolitizálás Amerikában elmegy, ahol évtizedek óta folyik a politikai bulvár kiépülése, de nálunk sokan átlátnak ezen, és inkább röhejessé teszi magát, ahogy előtérbe tolakszik mindenhol, ahol lehet, holott nyilvánvaló, hogy nem lehet képben mindenhol, és azt olvassa fel, amit a papíron elébe tesznek.

Az lenne a szomorú állapot, ha egyszer eljutnánk oda, hogy az efféle celebpolitizálás teljesen elfogadott legyen. Manapság még szerencsére leginkább csak az elvakult hívek gondolják, hogy ezzel minden rendben van.

toportyánzsóti 2013.06.12. 08:07:21

@FILTOL: Vicckategória a négyszertákoló narancsmaffia,kár hogy ez magas tenéked.Fajtádnál már nincs lejjebb.Elbarmoltátok ellenzékben és kormányon az országot,most lesztek igazán kakiban elfogyott amit rátok hagyott a gyurcsánybajnai...

toportyánzsóti 2013.06.12. 08:10:18

@pillangószárnyú csincsilla: Ha tudsz gondolkodni,azon törd a buksidat,hová vezet ez a berlusca recept,hírhamisítók és bértollnokok uralják a közmédiát?!A választók egyharmada nem adhat erre legitimitást.

Amalfi 2013.06.12. 08:21:31

Szerintem az írás azt nem veszi észre, hogy itt az Orbán rendszer legnagyobb hibáját láthattuk. Van egy olyan miniszterelnökünk, aki minden kérdésben maga akar dönteni, akár ért hozzá, akár nem.

nyünyüge 2013.06.12. 08:24:19

Kábé erről van szó, magyarul megmondva:

Orbán Gönyünél tetőzött…

…és átszakította a jó ízlés gátjait.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/4710_orban_gonyunel_tetozott

Flynn Rider 2013.06.12. 08:41:53

Szerintem profin csinálta, tuti népszerűségnövekedés lesz a közvéleménykutatásokban. Túl éles a kontraszt közte és Bajnai Gordon között, Mesterházy meg mintha nem is létezne. A bulvár pedig úgy néz ki, kell az istenadta népnek, még ha politikai is.

Kolombusz 2013.06.12. 08:55:38

Milyen hitelességet Gábor, milyen hitelességet?

sisszi 2013.06.12. 09:28:34

@Kolombusz: erre én is felkaptam a fejem. ez valami TGi szubjektív vágy kivetülése lehet

Flynn Rider 2013.06.12. 09:36:33

A többség számára még mindig hiteles, vagy legalábbis hitelesebb a többinél.
Ez persze mutatja az ellenzék szinvonalát...

sisszi 2013.06.12. 09:41:45

különben azért is lehet ilyen heves Orbán, mert végre pár pillanatra a való!!! valóságban mozoghat. végre pár pillanatra nem a propaganda gépezete által kreált "amit kimondunk van" vagy inkább "ami átnevezünk az van" absztrakt retorikai álvalóságban lavírozás mindennapi stressze "nehezedik" a "nemlétező kormány" vezérének a vállára. hanem egy sima egyszerű gumicsizma. ez esküszöm a századvég pszihológusainak a receptre felírt terápiája Viktornak.

Rabbeleben 2013.06.12. 09:53:19

@László56: Azt nem lehetne, hogy a pocakos focista az én érdekemben kicsit kevesebbet tegyen?
Azt nem lehet, hogy a társadalmat ne saját ízlése szerint alakítsa át?
Azt nem lehetne, hogy ne ő döntse el, milyen legyen a jövőnk?
Azt nem lehetne, hogy ne ő döntse már el, miféle az a polgári értékrend?

Kissé szórakoztató, ahogyan komcsizik, miközben egy volt KISZ titkárt istenít. Ugye ön is '90 után született.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.12. 10:01:18

valaki tudja, hogy hogy vannak ma a jogszabályok katasztrófa-vészhelyzetre?

Mitzimackó 2013.06.12. 10:56:09

szánalmas ez a csuti bugris. és szánalmas az a nép, amelyiknek ilyenre van szüksége, és még békemenetel is érte, meg aláírást gyűjt egy rég megszavazott és kodifikált, ám ettől még szar és gazdaságromboló törvény támogatására.

tzirok 2013.06.12. 11:01:07

"hogy a magyar választó a politikusokkal szemben ennél még mindig konzervatívabb, ízlésesebb."

Hát, nem tudom. Úgy emlékszem Gyurcsány táncikálása is hatalmas siker volt. Szerintem nagyon jól sikerült Orbán fellépése az első pár napban. Kár, hogy a végére egy kisbuszos road-movie-vá kezdett laposodni. Hitelesnek tűnt, mert Orbánnak minden területen ilyen a habitusa. "Beleállunk, megcsináljuk, ha lehetetlennek tűnik is, személyesen veszem kézbe a dolgokat." A döntési kompetenciák mondjuk elég érdekesen alakultak. De nem hinném, hogy melléfogtak, mert valószínűleg a társadalom elsöprő többsége igényli az "erős vezető" képét. Persze vannak helyzetek, mikor a vezetőnek tényleg nem árt erőt mutatnia. Bevallom, nekem is megdobbant a szívem, hogy a miniszterelnök személyes ügyként kezeli az árvíz elhárítását, és ámuldoztam az állami erő mozgósítása láttán. Amikor jó értelemben, az állampolgárok védelme érdekében ragyog teljes díszében és fegyverzetében a közigazgatás. Ez is szépen illeszkedik az orbáni erős állam koncepcióba. "Megvédjük a polgárokat." Ki tudja, lehet, hogy egy ilyen katasztrófahelyzetben egy csöndes technokrata vezető mit sem ér.

nnnnnnnn 2013.06.12. 11:30:24

Szerintem aki eddig bírta Orbánt az ezután is bírni fogja, aki meg utálja az egy egymásodperces videótól is ugyanígy 200 blogot írt volna hogy milyen gáz. Gyakorlatilag ha Orbán csinál, mond valamit, rögtön születik róla egy tucat ballibsi fujjolóblog. Szegény balliberálisok értelmes, hasznos cselekedeteket nem tudnak végrehajtani, ezért ilyenekben élik ki magukat.

Gyurcsány azért nem tudott volna hasonlóan tündökölni egy ilyen árvíznél, mert az első normálisabb ember belelökte volna a zajló Dunába.

csak egy néző 2013.06.12. 11:36:01

@$$$=$$$:
Szerintem egy normálisabb ember mellett te sem lennél biztonságban a parton.

poa ogapo 2013.06.12. 11:40:54

Sajnos az átlagszavazó ösztön- és érzelemlény. Rájuk ez hat, tehát jól csinálják. Mindig ők tematizálnak, az ellenzék csak lekövet, válaszol, de novum csak a FIDESZ-nél van.

Éljen a FIDESZ-KDNP- JOBBIK szövetség. Kizárt a libsibibsi győzelem.

Blogger Géza 2013.06.12. 11:42:04

Korrekt írás. Ugyanakkor ne feledjük, hogy akiket Orbán Viktor ezzel a közvetlen mentéssel halálra irritál, azok valószínűleg amúgy sem szavaznának rá. Viszont a bizonytalanokat megszólíthatja ezzel. Igen, neki is átnedvesedik a zoknija, és igen, ő is maga cserélgeti, ha kell, egy hátsó ülésen.

Blogger Géza 2013.06.12. 11:52:07

@nyünyüge: Esztergom polgármestere menyiben fontosabb személyiség most, mint mondjuk Komárom polgármestere? Állandóan ez a szerencsétlenkedő Tétényi folyik a csapból, míg az utóbbiról én még azt se tudom, mi a neve.

Blogger Géza 2013.06.12. 11:57:26

@Amalfi: Osztán itt konkrétan mi lett volna az a döntés, amit Orbán Viktor hozott meg személyesen, szakérték ellenében, és ez hatalmas károkat okozott? Ja, hogy ilyenről szó sincs, csak nyomod a prekoncepciódat. Köszönöm.

Blogger Géza 2013.06.12. 12:01:57

@Rabbeleben: De, lehetne. Ehhez az kell, hogy a társadalom többsége találjon egy nála alkalmasabb jelöltet és mögötte álló szimpatikusabb politikai erőt, és őt segítse a hatalomba, és akkor majd ennek az embernek az elképzelései fognak érvényesülni. Addig ő van. Ezt hívják demokráciának.

Doryyka 2013.06.12. 12:03:40

A havazaskor hol a faszba volt, sielni??? Szanalmas gazficko.

Az állomány jelenleg a vacsorát hajtja végre 2013.06.12. 12:04:04

"Ugyanakkor mintha ezen a ponton a ló másik oldalára estek volna: olyan bulvárelemekkel tűzdelték a filmeket, és olyan mennyiségben árasztották el a nyilvánosságot képekkel, felvételekkel, hogy az ellenszenvet, ellenérzést kelthet még akár azokban is, akik a kormányfő személyes helytállását helyeselték."

Abszolút így volt. :)
Néztem a párthíradókat, tökéletesen önmaguk paródiái voltak, egyszerűen vicces volt, ahogy percenként szájbarágták, hogy a vezér ottan irányít személyesen a vezér.

De ahogy a bugyutácska vezér eljátszotta, hogy ő itten most érti, hogy mi történik, és ahogy pökhendien úgy tett a kamerának, hogy itt ő neki most személyesen irányítania kell valamit! Hát vicces volt. :D
Ostoba, pökhendi pocakos törpe mitugrász. Röhögtem... :D

De itt a posztban az a kép is mindent elárul! Mint egy Jiri Menzel film képkockája!!! :D:D:D
Nézzétek már meg!

(Mindeközben szerencsére a szakemberek és a normális emberek dolgoztak is a gáton.)

Joe69 2013.06.12. 12:06:30

Amilyen pofákat vágnak az Orbán mint mérgezett egér után loholó slepptagok..a dagadt Hende "tábornokot"már a guta kerülgeti...a zokni már csak ráadás:))))..

tölgyes 2013.06.12. 12:06:48

Kedves Török Gábor!

Mint ahogy Merkel is kimegy a gátra, ő se az irodájából nézi, hogy mi történik. Valóban: ez nem csak politikai nyerészkedés, hanem erőt és biztonságot ad, sugároz:"A miniszterelnök itt van velünk.".. Számos történelmi példát lehetne hozni. Egy szélsőséges, de jó példa erre Sztálingrád védelme. A védelmet szervező tábornok Csujkov nem a Volga túlpartján rendezte be az iránytási központját. Ott volt, ahol a harcok folytak.
Egyébként Orbánék máris visszavettek.. a "dramaturgia" Bp. védelmére volt kihegyezve. Érthetően. Most már a lecsendesedő szakszban a folyó is a propaganda is. Mondhatnám a dramaturgia követte az árvíz, az időjárás (felhőszakadás) dramaturgiáját... és ha innen nézzük, akkor ezt már nem is csak a stáb csinálta, hanem a körülmények ereje.
Egyébként több vezető nyugati lap is igen elismerően szól a magyar védekezésről. Az összefogásról is, a szervezettségről is, a szakértelemről is. A sokkal fejlettebb és erősebb németek nem tudták megvédeni a gátszakadásoktól az országot. Vagyis valamicske remény mégis csak van.. és az összefogásnak, szervezettségnek mégis csak van értelme, mint annak is, hogy ezt az összefogást erősítsük. Politikai eszközökkel is.. hiszen talán ez a politika egyik legfontosabb feladata.
@$$$=$$$: Ez így is van meg nincs is így. Az elmúlt napokban kimondottan orbánellenes blogokon is nagy számban olvastam olyan bejegyzéseket, hogy "nem szeretem, de azt azért el kell ismerni". Én is ezt gondolom: nem kell Orbánt szeretni (nem azért van, szeresse őt az anyukája, felesége, gyerekei), de el kell ismerni. Képes kiélezett helyzetekben határozottan, nyugalmat és erőt sugározóan viselkedni. Képes betölteni azt a szerepet, amit rá ezek a helyzetek rákényszerítenek. Nem lesz nyegle.. ez is egy adottság.

Conchobar 2013.06.12. 12:07:47

"nem nagyon tud mit kezdeni azzal, ha egy határozottan cselekvő, irányítani akaró politikust lát" - Vagy valami mással nem tud mit kezdeni. 1998 és 2002 között négy rendkívüli ár ment le a Tiszán (köztük az is, amelyet szintén 'évszázad árvizeként' emlegettek egyesek) aztán 2002-ben a Dunán, majd 2006-ban a Dunán és Tiszán majdnem egyidőben...most tavasszal megint volt egy a Tiszán. Ezek mindegyikét lekezelte a vízügy és a katasztrófavédelem, anélkül, hogy az aktuális kormányfő holmi Napóleonként pózolt volna a homokzsákok tetején. Aztán ott van még az is, hogy ha már képmutatás, a kormányfő mutathatott volna olyan képet is magáról, mint amilyent Merkel, Schröder vagy éppen Áder mutatott. Az érdeklődő, a védekezőknek minden segítséget megadni szándékozó felelős vezető képét. Ebben a pózban is oda lehetne ám nőni a homokzsákokhoz

tölgyes 2013.06.12. 12:11:54

@El Zorro: Árvíz idején a médiának nem a fanyalgás a dolga.. 2006-ban nem volt elég homokzsák és homok a védekezéshez. Most van.. ember is van, szervezettség is van, akkor most min kell fanyalogni??
Az itt az érdekes, hogy volt szervezőképes erő, és voltak emberek, akik hagyták magukat megszervezni.. Akkor miért kéne itt fanyalogni?

Amalfi 2013.06.12. 12:12:45

@Blogger Géza: Az árvíznél nem volt gond, de ha így müködik a rendszer, akkor ha hős vezérünk éppen elfoglalt, mint március 15-én, akkor leáll a katasztrofavédelem.

is 2013.06.12. 12:12:51

Érdekes poszt volt.

"Holott természetesnek kellene tekinteni, hogy egy megválasztott politikus vezetni akar, beleszólást kíván a döntésekbe, sőt, igyekszik minél több döntést magához rendelni, végtére is erről szól ez a szakma."
" hanem felemeli az ügyet, jelzi a helyzet komolyságát és egyben azt üzeni, hogy minden erőforrást biztosít a probléma megoldására. Végső soron nem valami ilyesmiért tartjuk a vezető politikusainkat?"

Kedves Gábor, ha neked a politika arról szól, hogy a politikus okosabb, erősebb, hatalmasabb, mint bármely kérdés civil szakértője, az a dolga, hogy minél több dologban ő döntsön, meg adjon súlyt a témáknak, akkor te a nyugati társadalmak utolsó 60 évéből, 1968-ból, a Greenpeaceből és PETAból, a Watergate botrányból, a WikiLeaksből, stb. stb. semmit nem értettél meg. Ha te egy egyetemen elséves politológushallgató lennél, és ezt adnád be házifeladatnak, én megbuktatnálak, de lehet, hogy el is tanácsolnálak a pályáról.
Természetesen mindkét felvetésedre az utolsó 50 év válasza határozott nem.

"ha nem vigyáz, ha a stábja nem vesz vissza, ez az út csak az elcelebesedés, a valósághőssé válás útja lehet, ami nézettséget, figyelmet még hozhat, de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja."

Orbán Viktor élete során bejárja a Fodor Gábor->Antall József->Togyán József utat. Az első kettőn már túl van, és gumicsizmás rohamléptekkel tart a harmadik felé.

vénkujon 2013.06.12. 12:13:08

a zoknicsere 2018-at is eldöntötte. maunikaország nem felejt.
lassan beállok én is fidesztálibnak.

tölgyes 2013.06.12. 12:19:54

@Conchobar: 1998-2002 között is kint volt Orbán a gátakon.. egyébként a távolétükkel tüntető miniszterelnökök 2002-2010 között épp azt sugallták, hogy ez nem is annyira fontos, majd a vizügy megoldja, csakhogy itt egy stratégia kérdésről van szó: 2002-re hatpárti egyetértés alakult kia a vizügy területén elkerülhetetlen lépésekről, aztán nem történt semmi...Tározók nem épültek, védvonalag is alig. Most levonul ez az irdatlan mennyiségű víz, de ettől még szepteberre kialakulhat egy nagy aszály.. és az lehet jövőre is. Tározók pedig nincsenek. Vagyis az árvíz többről szól, mint a gátakról.. és ezt talán most az ország közvéleménye is megérti. Ráadásul ezt a feladatot nem lehet kiadni gebinbe.

flamer 2013.06.12. 12:20:40

"Az sem volt rossz ötlet, hogy erős, határozott vezetőként viselkedett"

Akkor lehet, hogy én egy másik Orbán Viktort láttam, aki meglehetősen értetlenül kérdezett hülyeségeket, a kapott válaszokat nem értette, vezetés helyett meg leginkább csak útban volt azoknak, akik amúgy tették volna a dolgukat.

is 2013.06.12. 12:22:34

Én inkább arról beszélnék, ami ezeken a videokon szintén látszik: ma Magyarországon a katasztrófavédelem első embere egy nyámnyila, szolgalelkű, motyogó, csicska alak. Nem ismeretlen, ilyen volt az USAban is. Ott is jött azonban egy Katrina hurrikán. Nálunk eddig még csak egy hóvihar volt (azt is lehetett pár napra előre tudni), káosz is lett, de szerencsére nem haltak meg benne. Jaj nekünk, ha jön egy valódi katasztrófa. Erre az árvízre konkrétan 10-14 napot lehetett készülni, ez nem igazi katasztrófahelyzet.

Szerintem ezek a videok pontosan azt mutatták meg, hogy Chavezi rendszer van Magyarországon, kontraszelektált hozzá nem értők duruzsolják Orbán fülébe, hogy milyen fantasztikus vezető, ő meg bódultan, diadalittasan járkál körbe-körbe és fel és alá. Tejesen el volt szakadva nem egyszer a realitásoktól, teátrális bemondásokkal és mozdulatokkal, tudván, hogy veszik. Simán el tudom képzelni, hogy ő maga követelte, hogy a zoknicseréjét is vegyék be.

nnnnnnnn 2013.06.12. 12:28:16

@vénkujon: az a baj szagról felismernék hogy gyurcsányista vagy.

Balt 2013.06.12. 12:29:43

@Blogger Géza: Van egy olyan érzésem, hogy TÉ jó esetben civil lesz 2014 után, rosszabb esetben háztartásbeli...

tölgyes 2013.06.12. 12:30:23

@is: Öntől kb. 6-8 éve olvasom azt a vágyat reményt, hogy na holnap aztán Orbánnak vége..Előbb utóbb biztosan abbahagyja a politikát, de azért a végéban ne reménykedjen. Orbán még mindig képes csizmát húzni és több mint egy héten át talpalni a Szigetköztől- Bajáig. Reggeltől estig.. ha kell tovább is. Tudja ez egy macerás dolog ám. Ha hiszi, ha nem fáradtságos. Vagyis Orbán még mindig képes sokat fáradozni azért, hogy jelen legyen a közéletben. Nem utazik el gyorsan Kubába nyaralni.. és nem bizza a munka fáradtságos részét a semeszokra, vízügyesekre, hogy aztán a gátszakadás esetén (lásd:aug.20-ai vihar) felelőssé tegye a meteorológiai ügyeletest, mert a szolgálattevő közhivatalnok nem volt a helyén, hanem valahol - ki tudja hol - hetyegett.

Szóval a rossz hírem az: amíg Orbán képes és hajlandó a gátakat mászni sáros estéken, szakadó esőben, kezet rázva kérges kezű gátépítőkkal, addig számolni kell vele a politikában... Majdf akkor nyugidhat meg, ha ilyen helyzetekben nem látja az első sorban. Akkor tényleg közeleg a pályafutása vége.

Balt 2013.06.12. 12:31:35

@Doryyka: Gyk.: Brüsszelben. (Nem síelni.)

s 2013.06.12. 12:33:48

@László56: Köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, neked magasságos viktor, te mindenek felett álló gumicsizmás focista, felcsut sárkánya, hogy lenyúltad a telib(b@szott nyugdíjvagyont egyetlen kézmozdulattal. Továbbá, azt is, hogy a névre szóló befizetési nyilvántartást talán megcsinálod egyszer talán, még mielőtt nyugdíjba vonulnék, mert most azért jelentős mértékben finanszírozom az eszetlen f@szszopást, ami a vezénylésed mentén történik, és nem lenne rossz, ha öreg napjaimra lenne mit a tejbe aprítanom. Ha már. Osz't menj te a p:csáb@.

is 2013.06.12. 12:34:43

Ja, és az megvan, amikor Rákosi elvtárs meglátogatja a magyar traktorosokat, és ők hallgatják, mert bölcs vezetőnk tudja még ebben témában is megmondani a tutit? Hát nem Orbán mondja minden videoban az árvízről a frankót?

Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!

Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat (vízügyesket)? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek (hogy legyőztük az árvizet). Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs (legyőzzük az árvizet)! És lett magyar narancs (legyőztük az árvizet). Mi nem ígérgetünk a levegőbe.

jjulie 2013.06.12. 12:36:02

@poa ogapo:

miben is nyertes a magyarkodás-kereszténykedés-polgárkodás-másodvonalbelividékiség, vagyis fideszkdmpjobbik?

miben?

s 2013.06.12. 12:36:03

Egyébként ez a tény is csak azt a régóta tudott igazságot erősíti, hogy a fideszes politikusokkal Dunát lehet rekeszteni.

balkon-úr 2013.06.12. 12:38:19

@László56: Önnek is szép jó reggelt, de tudom még nagyon korán van ehhez, Ön még nem ébredt fel, ha még mindig ezt álmodja, nagyon más a valóság, (..imicska, trafik, föld, stb.) de majd jön még az ébredés.

is 2013.06.12. 12:41:28

@tölgyes: én teljesen osztom azt a nézetet, hogy Orbán még itt lesz velünk 20 évig. én viszont azokat az embereket tisztelem, és tartom példaképnek, akik már 1970-ben felismerték és szót emeltek Kádár ellen. 15 év múlva már Ön is röhögni fog Orbánon, de Ön akkor is az éppen akkori paprikajancsi hónalja alól fog kikandikálni. és sajnos 15 évig még Magyarország nagyon sokat fog szenvedni amiatt, hogy Orbán itt van közöttünk. és ezt 2006 nyarán a FIDESZben nagyon sokan meglátták, és már majdnem sikerült is valami értelemnek ott megnyiílnia, de aztán gyorsan bezárták a kaput.

úgyhogy nagyon köszönöm a fenti méltató szavakat, szerintem engem, és Önnönmagát is pontosan helyezte el térben és időben.

Conchobar 2013.06.12. 12:42:09

@tölgyes: Szemmelláthatóan nem értetted a kommentemet, de legalább jól megvédted Orbánt, Gyurcsányt meg Bajnait jól leszóltad. Legalábbis, ezt szándékoztad

tölgyes 2013.06.12. 12:43:38

@is: Már megint a szokásos butaságokat beszéli... Rákosi elvtárs nem az 1954-es árvíz idején ment a gátra... Hanem elégedett arccal morzsolgatta egy búzamező közepén a kalászt - traktoroskkal körülvéve -, hogy aztán lesöpörje a parsztok padlását, agyba-főbe veresse a "kulákokat", "szabotőröket", "osztályellenséget" és a párton belüli ellenfeleket. Rákosi elvtárs nem mutatkozott a nép között. Lefüggönyzött autóval ment át még Bp-en is.
Ahogy Mányai mondta: "Tudod Kutyukám, nekem nem az fáj, hogy mi nem látjuk őt, hiszen mi tudjuk, hogy Ő milyen szép.... Nekem az fáj, hogy Ő nem kiváncsi miránk."
Az a baj magával Is, hogy nem csak gyűlölködő, - ész nélkül gyűlölködő -, de még azt se tudja, hogy hol is él valójában.:( A műltunkat meg a fene tudja ki tanította magának, de már az se értette.:(

Balt 2013.06.12. 12:44:08

@tölgyes: Így van. A Vásárhelyi terv látványosan megfeneklett az "elmútnyócévben", ez ténykérdés. Már kérdés, hogy a dunai árral szemben az nem sokat ért volna. Mindegy, nagyjából túl vagyunk rajta, márpedig ez a rendszeres mérések óta a legmagasabb vízállás volt végig a magyar Duna szakaszon. Az is tény, hogy Orbánék valahogy kifogják mindig a természeti katasztrófákat, vészhelyzeteket: tiszai árvizek, ciánszennyezés, vörösiszap, végletes aszály, március közepi-végi hófúvások, + a mostani ár.

Flynn Rider 2013.06.12. 12:44:25

Hová tűnt Bajnai Gordon, kérdem én tisztelettel???

vazzup 2013.06.12. 12:45:23

voltam kint homokzsákot pakolni több helyen is budapest környékén

lófasz volt itt szervezve, de nem a vízügy, ha nincs tapasztalatunk az elmúlt évekből, akkor most úszna a fél főváros, a vezetők meg csak pózoltak, meg leparancsoltak a partról, hogy jönnek a górék fotózkodni, az önkéntesek menjenek pihenni... mindez kétszer is megvolt

hát helló, ovi meg elviszi a sót, hogy ő képes volt zoknit cserélni akció közben, köszönjük, kedves "miniszterelnök úr"

meg a francokat

is 2013.06.12. 12:45:48

Ja, és az amcsi válságkezelési sajtótájékoztatókat sem sikerült pontosan beidzéni. Ott pontosan ketten tartják a sajtótájékoztatót: Obama 3 percig harciasan és színpadiasan szónokol általában(!), majd odalép bűnesetben a rendőrfőnök, árvíznél a vízügyes, tűznél a tűzoltóparancsnok, repülőgépszerencsétlenségnél az NTSB stb. és 20 percben részletes szakmai beszámolót, intézkedéseket stb. ismertet. Obama ha siet, elmegy, ha nem, akkor figyelmesen(!) hallgatja(!). Az újságírók párat kérdeznek Obamától, és sokat a másiktól.

Hol volt itt egy részletes Bakondi helyzetértékelés?

s 2013.06.12. 12:46:32

@vénkujon: Ha élő adásban beleszarna az anyja levesestáljába, és kikanalazná, még én is rá szavaznék. (Csak vicceltem, akkor sem.)

Balt 2013.06.12. 12:48:04

@s: ... és alighanem így lesz ez jövő ilyenkor is. :)

is 2013.06.12. 12:48:42

@vazzup: "a vezetők meg csak pózoltak, meg leparancsoltak a partról, hogy jönnek a górék fotózkodni, az önkéntesek menjenek pihenni... mindez kétszer is megvolt"

Amerikában ez lenne a vezető hír a CNN-en, hogy Obama/Orbán akadályozza a munkát. Nálunk 'ezért tartjuk a vezető politikusokat' a 'vezető politológus úr' szerint.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.12. 12:50:18

Ez esetben azt lehet mondani, hogy mind kormány, mind ellenzék helyesen viselkedett. Az meg, hogy mindkét fél igyekezett átpolitizálni teljesen normális dolog - ez a politikusok dolga.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 12:52:40

@László56:

Ugye teljesen mellékesen pont a 'kommunista időkben' volt divatos a "Vezér személyesen menti meg az országot, majd búzakalászt morzsolgatva virágoztatja fel a mezőgazdaságot puszta jelenlétével" típusú propaganda, de hát fidesznyelven a dolgok mást jelentenek mindig, mint magyarul... ;-)

ob.szerver 2013.06.12. 12:56:30

"de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja.'

Akinek az Árvizi Hős című szappanopera kezdte el erodálni Orbán politikusi hitelességét, azok valami egészen fundamentális értékelési problémával kűzdenek, és a legjobban teszik, ha specialistához fordulnak.

is 2013.06.12. 12:57:16

@tölgyes: sztorizgatással beszélgetünk félre? hátha nem veszik észre? belekötünk lényegtelen részekbe, azokra ráálva próbáljuk kiforgatni a mondanivalót?
de jól van, vegyük a lefüggönyözött autót. kiről is nincs 15 éve egy rendes nyilvános fotó? egy bizonyos Simicskáról? igaz lenne, hogy nem is Orbán itt a főnök, ő csak a paprikajancsi kifutófiú? Simicska nem nyírt volna ki gazdasági ellenfeleket? csak a plakáthelyek mértani helyének jól behatárolt betiltásával pl.?
és vajon Orbán trafikmutyija az hogyan viszonyul a budapesti komcsi lakásfoglalásokhoz? ez is valakié volt, az is, Orbán/Rákosi rámutatott, hogy ez nekünk kell, és lám, lett is jogszabály, hogy azt el lehet venni, kártérítés nuku, az új trafikos/lakó meg örül és hűségesen szolgálja a rendszert.

bátran jöjjön még, ha kell. én nem gyártom a pofonokat, Orbán legyártotta belőle a zsákra valót, én csak ha jönnek érte, kiosztom. a zsák még bőven van.

Szamiz67 2013.06.12. 12:57:43

Orbán Viktor nagyszerűen (saját szempontjából) ismerte fel, hogy nálunk két viselkedési kultúra elemre lehet hosszútávon építeni:
1. A full egyszerű szájbarágós Barátok közt világ, a közéletből nekem annyi is elég, ha otthon, a tévében követhetem a sorozatot, a hős életét, csak legyen otthon elég szotyi, rágcsa és ne kelljen rajta agyalni és főleg semmit se csinálni.
2. A szolga, cseléd világ áthúzódó világára, amikor majd megmondja az uraság, majd fenn azok eldöntik, ahol a cselédlánynak megvan uraság, az intéző, a lovas katona (Jávor) fényképe és álmodozhat róla.

Kicsit ki voltam akadva a Kanadába távozott Kertész Ákos mondatain, de szépen lassan át kell értékelni itthon a dolgokat, nagyon gyenge a független polgári világ Mo.-on és elképesztő erős a függőségben élők évezredes viselkedési mintáinak lenyomata.

(Nem érdekelnek a szocik, meg a baloldal, véleményem Orbán Viktor politikai stílusáról szól, semmi köze a baloldalhoz, pláne nem állítanám velük szembe, hogy bezzeg az aztán milyen király)

is 2013.06.12. 13:00:08

@Balt: "Orbánék valahogy kifogják mindig a természeti katasztrófákat, vészhelyzeteket:"

Az Úristen is elmondja a véleményét. A Bibliában is benne van, ez az ő véleménynyilvánítása. Keresztény testvéreim az úrban! Figyeljétek az Úr szavát!

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 13:00:51

@tölgyes:

Van, aki azt várja el a kormányzó politikusoktól, hogy becsületesen kormányozzanak, ne lopjanak, meg hagyják a hozzáértőkre azt, ami a hozzáértők feladata, más meg azt, hogy a kamerák előtt bámuljanak acélos arcéllel a csodálatos jövőbe, amely -- ennek megfelelően -- csak nekik köszönhetően jön el (hacsak a gaz ellen nem csettint egyet sátáni ujjaival). Ez van, nem lehet mindenki egyforma.

béla a görög (törölt) 2013.06.12. 13:10:40

"Világosan látszik, hogy ez az ország nincs hozzászokva a politikai vezetéshez, nem nagyon tud mit kezdeni azzal, ha egy határozottan cselekvő, irányítani akaró politikust lát."

Akkor l-a-s-s-a-n mondom hogy minden fideszes PR-os, újságíró és más rózsaszín ködfátyolba burkolózó megértse.

NEM ÉRT HOZZÁ! Értitek?! NEM ért hozzá!

Ez nem baj! Nem kell értenie hozzá.
NEM az a baj, hogy odamegy. Nem! Oda KELL mennie, ha a helyzet megkívánja! Majd odamegy a mentés/védekezés szakmai irányítójához - MŰSZAKI végzettségű emberre gondoltam, nem jogászra, közgazdászra, államtitkárra - szóval odamegy hozzá és MEGKÉRDEZI, hogy van-e valamire szükségük PÉNZre, EMBERre, ERŐFORRÁSra!

És a kapott válasz értelmében cselekszik. A saját területén.

Egyébként idétlenkedik! Mert ismétlem! Nem ért hozzá!
Ennyi a helye és a szerepe egy politikusnak egy ilyen helyzetben! Mert egyébként csak egy gumicsizmás paraszt.

ob.szerver 2013.06.12. 13:11:23

@Balt:

"Az is tény, hogy Orbánék valahogy kifogják mindig a természeti katasztrófáka"

Ez nem véletlen és Szaniszló Ferenc megfejtette a rejtélyt. Az amerikai drónok esőfelhőket gyártanak, hogy megtörjék a szabaccságharcos nemzeti kormányt. A németek meg rábasztak, hogy a Duna tőlük ered. Ezt nevezik collateral damage-nek.

parttalan 2013.06.12. 13:11:53

@tölgyes: "Rákosi elvtárs nem mutatkozott a nép között. Lefüggönyzött autóval ment át még Bp-en is."

Dehogynem mutatkozott. Gyárlátogatás, tsz-látogatás, dolgozói csoportok fogadása a Parlamentben, stb..Persze ezen alkalmak mind beállított propagandisztikus események voltak, de az ilyesmi ma is e célból megy - legyen szó akár demokráciáról, akár diktatúráról.

"Lefüggönyzött autóval ment át még Bp-en is."

Orbán szolgálati autója meg golyóálló.

vazzup 2013.06.12. 13:12:18

@is: de itt pont az volt a cél, hogy a királyi magyar szíenenen ne lehessen azt látni, hogy mi, egyszerű polgárok mentettük a menthetőt, s nem az a fasz a zoknijával

menőmano 2013.06.12. 13:23:55

Hát! Ja! Nagyon jó a poszt. De milllyen is lenne, mikor a Török Gábor kiváló politikai elemző.
A fotó pedig zseniális. tetszik.
:))

bariga 2013.06.12. 13:24:38

@Flynn Rider: letakarták a Szíjjártó úrral valamilyen újságban. Én a Petike nevében ezt kikérném magamnak,ez már annyira röhekjes, hogy fáj.

jjulie 2013.06.12. 13:25:35

@tölgyes:

a hős orbán. hahahaha

nagyobb hősök is végezték már nyomorultul, meglehet hogy a seggszájú kádárvakarék felcsuti orbánsántakutya is felsóhajt még egyszer, az imrédy után szabadon: miért nem maradtam inkább traktoros felcsútalsó faluvégen, ahonnan a kádár kivakart

hős orbán, hahahaha

debreceni.blog 2013.06.12. 13:26:58

@Flynn Rider:
Miért, milyen szerepet tölt be az államgépezetben Bajnai Gordon, hogy lennie kéne valahol? Mit csinálna?

nnnnnnnn 2013.06.12. 13:27:27

@jjulie: jövőre újra győz a fidesz. hahahaha.

bariga 2013.06.12. 13:30:08

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem ezt már akkor is utálta mindenki, és többség ma is.

menőmano 2013.06.12. 13:30:18

"Hová tűnt Bajnai Gordon, kérdem én tisztelettel??? "

Jó a kérdés. Nos hát a Bajnai Gordon nagyon meglehet, hogy most IS tölti a homokzsákokat. Mint ahogyan azt tette a napokban (is) mondjuk Baján és több helyszínen, a Duna vonalán. S ez jó.
Fotók megtekinthetők a volt kormányfő " Facebook oldalán.
:)

flort 2013.06.12. 13:33:46

@vazzup: távolabb is káosz volt. Még szerencse, hogy nem történt semmi komoly, mert kő kövön nem maradt volna, ha egyetlen szakember sincs a közelben, aki irányítsa a népet. Mint ahogy nem is volt.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 13:34:48

@bariga:

Hát nem tudom, ahogy elnézem a fideszhívőket, nekik pont ez kell. Álljon a Vezér a dombon, állítsa meg s.k. az árt, majd menjen haza és akadályozza meg Hazánk Gyarmatosítását.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 13:36:54

@flort:

Nincs szükség szakemberekre most, hogy itt van nekünk A Szakember. ;-)

tölgyes 2013.06.12. 13:37:03

@Balt:A munkát folytatni kellett volna és nem megállni vele. A Dunából a vizet be kellene vinni a Duna-Tisza közé.. Ott nagy szükség lett volna rá.
Az országnak meg az a szerencséje, hogy mindezek orbánék alatt voltak. A mi mszpferink ugyan nem sokat törődött azzal, hogy mi lett az ő idejént kárt szenvedettekkel. @Conchobar: Szemmel láthatóan, nem érti a válaszomat, olvassa el újból, vagy kérdezzen.@is:Én ma sem röhögök Kádáron. Akkor se röhögtem rajta. Orbánon sem látok semmi nevetnivalót. Aztán a kettő között van egy apró különbségí: Orbánt nyílt politikai versenyben megválasztották.. Kádárral ez nem történt meg., ezért a hasonlata sántít. Itt ha Orbán ideje lejárt, akkor továbbmár nemlesz esélye. Ez az idő azonban feltehetően messze van.. bár Ön már eltemette, mint Antallt. Ez meg ténykérdés.

2013.06.12. 13:37:52

"Állomány" és "Joe" kommentjében találtam meg a lényeget, szerintem mindenki számára világos: ha az állampolgárok kiröhögik a vezető politikusokat - az a vég. A politikus lehet közvetlen, mesélhet viccet, lehet humoros. De ne rajta röhögjenek. Igen, most már nem bosszankodunk, nem a tetteiket bíráljuk, hanem személyeken röhögünk, ezt szerintem mindenképpen észre kell venni, fordulópontot jelenthet (és a perszonalizáció végét Magyarországon).

ob.szerver 2013.06.12. 13:37:53

De mire is jó az árvízi hakni? Hogy a zemberek ne másról beszéljenek. Például arról, hogy

- Orbán 500m forint közpénzt utaltatott saját focialapítványának
- a negyedére csökkentik a TAO-ból (tehát közpénzből) a látványsportoknak juttatható támogatást. A törvény 1 évet élt, a célja az volt, hogy Orbán közpénzből építhesse fel magánstadionját.

De hát most ezek senkit sem érdekelnek, mert mindenki Orbán koszos zoknijával foglalkozik.

bariga 2013.06.12. 13:39:09

@béla a görög: Nem ez az a legnagyobb hibája, hogy az árvízhez nem ért, hanem az, hogy a gazdasághoz sem. Arra pedig semmi mentség nincs, amit jogász létére a társadalommal, a demokráciával és szociális kérdésekkel művel. Ezt nehéz lesz helyrehozni.

Netuddki. 2013.06.12. 13:39:34

A trafikmutyi akkora hullámokat vetett, hogy kellett az orbántól ez a kis performansz amivel gátat állít neki. Úgy látszik sikerrel, máris mintha a trafikmutyi elült volna. Pedig akibe szorult 1 kis jóérzés ezt a rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb, napvilágra került politikai botrányának tartja. Még az öszödi beszédet is übereli. Sajnos...

flort 2013.06.12. 13:40:34

@milyen szép a Vértes, ó: Ó bakker, el is felejtettem. Kösz, hogy szóltál

jjulie 2013.06.12. 13:41:55

@tölgyes:

neked még nem szóltak a pártközpontból, hogy többet visz az orbánkodó fideszverbálfingeregetésed mint amennyit hoz?

az aszékelyeket már leállították, te hogy hogy még orbánkodsz naphosszat?

Netuddki. 2013.06.12. 13:43:23

A képhez meg:
- Messze vagyunk még törppapa?

menőmano 2013.06.12. 13:43:31

Bocsika! Elnézést, hogy bátorkodom megemlitani)

Egyébként nem csak a Bajnai volt ott" a gáton, segiteni, hanem sok más ellenzéki politikus (is). Csak hát róluk nem igazán szóltak a hírek, mint ahogyan másokról" sem.
Csak ennyit akartam erről" még írni.

tölgyes 2013.06.12. 13:45:35

@parttalan: Mint ahogy az MSZP miniszterelnökök autója is páncélozott volt.. ha még emlékszik a 10 millióért átfestettre, mert nem titszett a színe az akkor épp regmálónak:).. Egyébként én egy valódia anekdotát írtam le Önnek, ami igaz volt..@milyen szép a Vértes, ó: No és mi az, hogy kormányozás???Vagyis úgy kormányozzanak, hogy közben nem kormányoznak. Vezessenek, hogy közben nem vezetnek:(@is: Kiket is "nyírt ki" Simicska??aki nem tagja a kormánynak?Egyébként kiket végeztetett ki Simicska?? mint ahogy azt Rákosi megtette?? Már megint aműbveletlenség és butaság beszél magából.

tölgyes 2013.06.12. 13:48:48

@menőmano: Bajnait már Mesterházy is lenyomta:(@jjulie: Ne ábrándozzon, hanem építsen faházat és áruljon porszivót:)

livengood 2013.06.12. 13:50:38

El nem tudom képzelni, hogyan lehet úgy elemezni, hogy az esemény, a jelenség médiában való megjelenését ne is említsük?
Mert ennyi nem elég:
"Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott."

Hányan értesültek azokról a szélsőséges reakciókról amelyek negatívak? A kormánypárti kereskedelmi és közmédiában a nép egyszerű gyermeke, aki paternalista ideállal nőt fel, akinek a legmegnyugtatóbb látvány egy erőskezű, a nép felett álló, de a népet értő, közöttük járó vezető (krumpli leves és harc a finánctőkével, harc a gátakon - valahogy valamiféle harcra mindég szükség van, Orwell óta tudjuk miért :), hol van már a trafikmutyi? :), legalább is ezt hiszik :) ) - nos ez az ember (a magyar társadalom 90%-a) csak ezt láthatja, hallhatja, olvashatja. Szemben azzal a néhány százezres, minden kákán csomót kereső, fanyalgó, főleg városi blogger közönséggel.

Akkor OV-nek ez a bulvár szereplés hozott a konyhára? Ha TG a poszt első két harmadában levezeti hogy ez mennyire pozitív OV-re nézve, akkor a végén mi a fenéért rontja el? Vagy miért nem írja tovább?

Obamát említette TG, csak azt nem, hogy őt és csapatát a szabad sajtó időben észhez téríti.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 13:51:12

@tölgyes:

Azt viszonylag könnyű megsaccolni, hogy a kamerák előtt való haknizás nem 'kormányozás'. A 'kormányozás' -- az adott esetben -- pl. valami olyasmi lenne, hogy "ülök a helyemen és intézkedem, hogy meglegyen a kellő mennyiségű pénz/ember a megfelelő helyen, nem pedig növelem a káoszt". De mint említettem, van, aki a tévélátványos dolgokat kedveli, nem az ilyen komcsi számolgatós baromságokat. :)

menőmano 2013.06.12. 13:53:53

@tölgyes:

Na. és?? Mondjuk engem a Mesterházy politikai pályafutása nem igazán érdekel. Maradjunk csak ennyiben.

ozmele 2013.06.12. 13:54:59

Teljesen egyetértek Török Gábor elemzésével (mint általában), de lenne hozzáfűznivalóm (mint általában...:).
Felmerült egy kérdés, hogy ez a szereplés-viselkedés hoz e szavazókat Orbánnak.
Úgy gondolom igen.
Természetesen nem az elkötelezettek, azaz az Orbán hívők és az Orbán gyűlölők táborából. Ott semmi sem oszt és szoroz. A mégnemtudnimitcsinálmajd táborra gondolok. Természetesen feltételezés, de úgy gondolom abban a táborban (is) nagyobb azoknak az aránya akikre a bulvár, a celebvilág jobban hat mint a kifinomult ízlés. Így aztán több lesz a határozatlanok közt akinek ez tetszik, mint akik éppen emiatt fordulnak el.

livengood 2013.06.12. 13:58:55

A kép jobb mint a szöveg! :)

horst wessel 2013.06.12. 14:00:06

Még szerencse, hogy nem kaptam ilyen sms-t : ha betör a víz a házába, másszon rá a szomszédasszonyra. Segíteni fog.

2013.06.12. 14:00:41

tölgyes: most már nem kérünk több vizet :) Régóta próbálják kitalálni, mi legyen ezzel a területtel, a szocializmus időszakának víztározós tervei befuccsoltak, mert ha aszály van, akkor hónapokig nem esik, ha esik,akkor meg belvíz van. Kádár Jánoson én sem tudok nevetni... nem adott rá alkalmat, esetleg csak öregkorában,de akkor is inkább szánalmas volt. Kádár Jánosban volt valami sajátos szerénység is, azt hiszem. Valamit kifelejtettem a kommentemből, van különbség a jókedvemben röhögök és a kínomban röhögök között.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 14:02:54

@horst wessel:

Akkor már inkább 'ha betör a víz a házába, menjen át a szomszédba'. Bár nem ismerem a szomszédasszonyod. ;-)

Deepthroat 2013.06.12. 14:03:11

Bárki, ismétlem BÁRKI aki gát közelében volt és nem teljesen elmebeteg tudja mi volt a lényeg.

Én kint voltam a gáton és ott melóztam amennyire és ameddig időmből tellett. Ha valaki kiment és ugyanazt tette mint én nagyon jól tudja mi is történik egy árvíznél igazából. A médiában látott képek és videók a KÖZELÉBEN NINCSENEK A VALÓSÁGNAK!

Lehet itt megmentésről és szakemberekről és professzionális államigazgatási helytállásról írni, bizonyos százalékban akár igaz is lehet amit sugallnak!

DE!

Nem a katasztrófavédelem, nem a honvédség és végképp NEM OV mentette meg az országot a víztől!

Az önkéntesek mentették meg a víztől az országot! Ahol én voltam és az ismerettségem elmondása szerint is a következőt lehetett látni:

Minden hivatásosra legyen az katona,TEK vagy katasztrófavédelem kb 4-5 vagy több önkéntes volt adott mindenhol. Az önkéntesek közt értelmiségitől, biztonsági őrig, fiataltól 60+ éves emberig MINDEN korosztály volt. Nem mellesleg nem csak helyiek hanem akár olyan emberek akik akár 100 vagy több kilométert utaztak, hogy ott lehessenek mindenféle elenjavadalmazás vagy elismerés igénye nélkül.

A hivatásosok közül a gépkezelők és a vízügyi, magát a gátat rakó emberek dolgoztak non-stop ugyanúgy ahogy az önkéntesek több műszakon keresztül. Mindeközben alsó hangon a hivatásos állomány fele lődörgött összevissza vagy épp evett ivott nonstop..

Ezért is tartom irgalmatlanul gusztustalannak a munka kb háromnegyedét elvégző önkéntesek elbagatellizálását, munkájuk párt PR jellegű kisajátítását. HALLATLAN BŰN hogy egy politikus jogász végzettséggel kimegy a gátra dirigálni érdemi kontribúció nélkül. Ott vannak a vízügyi szakemberek és ott vannak a homokzsák gyártó és hordó önkéntesek több tízezres tömegei ŐK VÉDTÉK MEG AZ ORSZÁGOT.

Lehet mutogatni a vezírt a tévében, csak arra kellett volna kurvára vigyázni, hogy ne mutassák a csilli villi gumicsizmáját és a tiszta gatyáját. Ha gáton dolgozol a szaros vízben és sárban, nem annyira sikerül ilyen tip top állapotban maradni.

Lehet papírokban matatni, távcsövezni és gecifontos módon telefonon törvényt alkotni (ez már magában is megér egy misét) de a meló nem ez. A meló a zsákolás és a zsákpakolás, majd az elkészült gát megóvása.

Egy nem vízügyi végzettségű vagy katonai múltú embernek egyetlen egy helyen van dolga ilyen esetben. Kezében lapáttal homokzsákot rakva, vagy homokzsákot hordva!!! A több a szakemberek dolga!!!

Az összes önkéntes keserű szájízzel kell tudomásul vegye, hogy a napokon át tartó munkájukra ráültettek egy politikai kampányt és egy választási karakterépítést.

Külön röhejes hogy azok a szerencsétlenek akiket ez az ember kisemmizett és alkotmányos egészségügyi ellátási, nyugdíj és magántulajdon birtoklási jogaiktól kegyetlenül megfosztott, most úgy néznek erre az emberre mintha ő tartotta volna a dunát medrében pusztakézzel a homokzsákok helyett.

Szevasztok 2013.06.12. 14:09:13

@tölgyes: "A munkát folytatni kellett volna és nem megállni vele. "

És OV folytatta? Na ugye...

killerkaller 2013.06.12. 14:27:44

@béla a görög: Teljes mértékben egyetértek. Egy megfelelő mértékű jelenlét, és annak kommunikációja minden körben szimpatikussá tehette volna. Nekem a ....."parancs van érvényben" szófűzés volt visszatetsző, de a ....."csak azt lehet végrehajtani amit én és Bakondi úr mond" szóhalmazra is felkaptam a fejem. Mert mindenféle parancs nélkül önként mentek (mennek) az emberek a gátra.

Állam-vizsga 2013.06.12. 14:43:27

Nem olvastam el az összes kommentet.

Engem egy dolog rémisztett meg de már a híres Tarlóssal-buszozok story óta. Az egyes szám első személyben beszéd. "Csinálok egy törvényt rá" stb. Remélem csak a propaganda miatt beszél így és nem azért mert el is hiszi hogy ő egymaga a vezető és bármit "megcsinálhat"... (bár számomra mind a kettő ugyanolyan visszataszító).

flort 2013.06.12. 14:47:59

@Deepthroat: és különösen ízléstelen, hogy egy magát politikai elemzőnek nevező, a megértésért joggal reménytelenül küzdő egyed szerint ez okosan lett kikalkulálva.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 14:49:12

@Állam-vizsga:

"Nyugi", nem ő csinálja a törvényt, ő csak megmondja a közvetlen alattvalóknak, mennyi pénz kellene a felcsúti focicsapatnak, vagy valamelyik havernak, melyik épület kellene "az államé" legyen, majd azok megcsinálják a megfelelő törvényt. Erre tartják őket. ;-)

Állam-vizsga 2013.06.12. 14:53:59

@milyen szép a Vértes, ó: Igen, de érted hogy mire gondolok. Mindenki tudja hogy így működik, de az a hátborzongtató, hogy ő ezt nyíltan ki is mondja sőt henceg vele. Én ezt a teljes önkontroll elvesztésének és hatalomvágy egyik lépcsőjének tartom. És nem csodálkoznék ha esetleg nem győzne 2014-ben úgy eltűnne hónapokra mint anno 2002-ben.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 14:55:34

@flort:

Ha a poszter mondjuk El Salvadorban élne, arról írna, hogy mennyire okos lépés volt az, hogy a Sanchez-család kiirtotta a rivális drogkereskedő kartellt, mennyire javítja ez üzleti lehetőségeiket (részletesen levezetve); és bár valahol elítélendő a csecsemők legépfegyverezése, lássuk be, ez csökkenti a későbbi vérbosszú esélyeit.

Ehhez képest... ;-)

dzsaszper 2013.06.12. 14:57:21

Őszintén, a szokásos -- mondhatni árvízhelyzet kivételével állandó -- másik táborhoz hasonlítgatáshoz, elmúltnyolcévezéshez képest ez a túl mélység is üdítő.

Bár helyenként a helyiek kissé megsértődtek mert hazaküldték őket, érthető ha nem akarnak civil áldozatokat, a leghúzósabb helyzetekben maradjon csak a hivatásos állomány. Ez talán egy jó példája annak, hogy a politikus vezetni akar és magához igyekszik rendelni minél több döntést, hogy lehet ezt jól csinálni. Inkább az a probléma, hogy ez amúgy is folyik a csapból, árvíz nélkül is, és sokszor a szakmát és szakpolitikusokat szinte teljesen figyelmen kívül hagyják. Egy jó vezető talán azt is tudja, meddig mehet el a döntések magához rendelésében, és tudja, hogy nem feltétlenül jó elmenni a falig...

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 14:58:08

@Állam-vizsga:

Ezért is tesznek meg bármit azért, hogy ne ismétlődjön meg a 2002-es összeomlás.

dzsaszper 2013.06.12. 14:59:52

@Kolombusz: nyilván a most is meglévő és potenciális megnyerhető választói előtti hitelességet.

Pop40 2013.06.12. 14:59:55

"Ha így van, akkor Orbán Viktor most tényleg sok és mély volt, s ha nem vigyáz, ha a stábja nem vesz vissza, ez az út csak az elcelebesedés, a valósághőssé válás útja lehet, ami nézettséget, figyelmet még hozhat, de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja."

A micsodát erodálhatja?? A "politikusi hitelességet"???:DDDDDDDD
Ekkora marhaságot rég olvastam.

Tandíjjal való hazudozás, manyuppal való hazudozás, Simicskával való hazudozás, trafikkal való hazudozás, földtörvénnyel való hazudozás, stb stb stb, milyen hitelességről is beszélsz, kedves elemző?

Nincs ember az országban, aki Orbánra a "hitelessége" miatt szavazna. Van pár százezer lúgozott agyú hülye zombi, aki a fideszre szavaz, de ő nem a hitelesség miatt s(z)avaz, hanem mert Orbán neki az isten. Épp leszarja ő a hitelességet, fel sem merül ez nála. (Nagyjából olyan felvetés ez, mint egy hívővel elkezdeni arról beszélgetni, hogy nem erodálta e Isten a hitelességét, mikor ráküldte a bibliai csapásokat Egyiptomra. Egyszerűen már maga a kérdés is értelmezhetetlen.)
Egy Orbánhívő félkegyelmű Orbánra szavaz, és rá fog szavazni akkor is, ha a bálványa nyílt utcán letolja a gatyáját és gyerekeket ront meg.

A maradék népesség körében meg Orbánnak már régestelen régen nincs hitelessége, mint ahogy már a kozmetikázott kv-kutatások sem tudják elrejteni: még azokban is 56% akar kormányváltást. Attól, hogy van egy népes bizonytalan tömeg, aki az ellenzéket is rühelli több-kevesebb joggal, ez még ugyan nem jelenti azt, hogy Orbánt "hitelesnek" tartja.

Az ő hitelessége régen elveszett, s nem is tér vissza már, mindössze az jelenleg a kérdés, hogy az agyhalott birkái hányan vannak, s képesek e választást nyerni neki. Meg vagyok győződve róla, hogy nem, de ez csak jövőre derül ki.

MEDVE1978 2013.06.12. 15:00:43

Ez egy standard elem gyakorlatilag minden vezető politikus eszköztárában. George W. Bush is egyetlen egy dolog miatt lett újraválasztva, mert a sok hülye elhitte neki, hogy a terroristák ante portas és emiatt a szilárd, jó teljesítményű elnökre kell szavazni.
Ugyanez működik természeti katasztrófákkal is.
Viktorunk ezen a hullámon lovagol. Politikatechnikailag ezzel nincs baj, sőt. Török Gábor pedig olyan politológus, aki irtózik az értékválasztástól, ezért nem nagyon lehet érdemi állásfoglalást várni tőle az ügyben. A politikatechnikai elemzés jó és ezzel az országgal messze nem az a baj, hogy Orbán a gátakon helytáll / páváskodik, hanem az egyéb kormányzati tevékenységeivel.

béla a görög (törölt) 2013.06.12. 15:12:29

@Állam-vizsga: MÁR nem kell aggódnod. MÁR elmentek neki otthonról. MÁR nincs önkontroll. Vagy ha van is az is gyógyszerektől. És most nem a cinizmus beszél belőlem.

Ahogy nem lehet kicsit terhes lenni, mert az egy bináris dolog 0/1 vagy terhes / vagy nem,
Ugyanúgy nem lehet kicsit elveszteni az önkontrollt - az vagy van vagy nincs.

Egyébként mi van ha 2014-ben nyernek és nincs 2/3-juk? Akkor sem tehet meg minden. Már önmagában attól el fog torzulni. Megy majd Graz-ba.

sisszi 2013.06.12. 15:14:15

Orbán "hitelessége" azon az egyes egyedüli dolgon alapszik, hogy soha de soha nem látható, érezhető, szagolható..:D csak a saját maga által generált kontextusban. csak saját fanok között, zárt gyárlátogatáson, egyedül alányaló riporterekkel, egyedül a jómunkásemberrel meglepetésszerűen mint mátyáskirály stb kontextusban található meg. helyette kis pittbulljai elvileg odaállnak néha pár pofonért, de az is izibe azonnal relativizálva lesz az udvari média jóvoltából. OV úgymond "hitelessége" ezen a művi "érinthetetlenségen" alapszik. érdekes lesz haladva 2014 felé. lesz e min.elnök vita a TV-ben? hahaha hahotázzunk együtt ezen az abszurd gondolaton. hát nem lesz. senkinek nem hiányzik, fel se tűnik hogy az ilyesmi normális dolog.

Rabbeleben 2013.06.12. 15:30:23

@Blogger Géza: Azért ez jelentős leegyszerűsítése a demokrácia nevű álomnak ...

Rabbeleben 2013.06.12. 15:34:23

@$$$=$$$: Ez olyan szánalmas!! Aki nem rajong a törpéért az rögtön ballibsi. Van a családunkban néhány nagyon komoly konzervatív emberke, akik szintén csak röhögnek ezen a bohócon.

tölgyes 2013.06.12. 15:37:52

@Szevasztok: Talán még fogyaték elméjével is emlékszik arra, hogy 2010-ben csődben lévő országott vett át a fidesz. (Magyar politikusnak azt a szó, hogy görög ki sem szabad ejtenie--- mondotta egy nagyokos mszp-szdsz szakértő)Az ország akkor ilyen nagyságrendű vállalkozásba nem kezdhetett bele, de nem is igen folytathatott, mert nem volt mit..:( 2002-2007 között azonban elfolyt temérdek pénz és mégse történt semmi, pedig a magyar gazdaságnak elemi érdeke lett volna.@milyen szép a Vértes, ó: Kívánok Önnek egy hetes ilyen kamerák előtti haknizást.. tartok tőle, hogy a második napon már taknya-nyála egybefolyna:)@menőmano: Tudom drágám, hogy Önt csak nárcisz-Bajnai Gordon érdekli.. csak a figyelmét hívtam fel arra, hogy Bajnai nemsokára Vadai-Gyurcsány Ferenccel fog harcolni az Ön által oly nagyon áhított sikerért.@Deepthroat: Önkéntesek akik valamiért odamentek. Mert tudták hová kell menni. Amikor odamentek volt homok, volt zsák, volt aki megmondta mit-hogyan kell rakni. Volt aki étkezésről gondoskodott, volt aki a rendet tartotta fenn, volt aki utat zárt le, volt aki megmondta milyen maagas legyen a gát, mekkora lesz a víz.. volt aki megmondta mit kell csinálni a fakadó vízzel.. És most mindeözben nem volt zsákhiány, homokhiány, volt emberkéz ott ahol kellett... és persze mindez nem működne3 rakodó munkáskezek nélkül.. de ilyenkor a kéz kevés bármennyire is tiszteletreméltó... És természetesen kell egy kormányfő, aki minden erőforrást mozgósíthat. Neki ez a dolga.. no meg az, hogy jelen legyen.. Önnek ez nem fontos, másnak meg fontos... mert ilyen a világ.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 15:44:03

@tölgyes:

Jé, már megint sikerült eltekeregni a témától, ügyes, ügyes. :)

Amúgy az egyhetes 'munka a gátakon' kimerítő lenne, a napi 1-2 óra fontoskodás a kamerák előtt (makulátlan ruhában természetesen) viszont csak az igazi hívők fejében (ugyan)az.

vénkujon 2013.06.12. 15:45:41

@tölgyes: de a legeslegfontosabb a mindig pörgő kamera-ugyebár. ilyen a világ-tudom.

2013.06.12. 15:48:45

Orbán Viktornak politikusi hitelessége? Az régen nincs már neki...

Ezalaci 2013.06.12. 15:48:55

1. Megszámolta valaki hogy hányszor hangzott el a 'megvédjük' ige?
2. A vörösiszap és a havazás után végre egy katasztrófahelyzet amire felkészült a kommunikációs stáb.
3. érdemes 528-ik kommentet megírni? :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 15:52:56

A gátakon-pózolás is vidám lenne meglehetősen, de csak most nézem, az orbanviktor.hu szerint a múlt héten a Miniszterelnök Úr IRÁNYÍTOTTA az árvízvédelmi munkát vagy tucatnyi helyen. Mármint ilyen kisebb helyeken, mint 'A Dunakanyar' és 'Budapest'.

Húha. :)

Elijah_Baley 2013.06.12. 15:53:26

Mindig mondtam, nem egészséges, ha vikikirály ennyit lóg vlagyimir vlagyimiroviccsal, minden hülye manírt eltanul tőle...

flort 2013.06.12. 15:54:28

@tölgyes: "Önkéntesek .. amikor odamentek volt homok, volt zsák, volt aki megmondta mit-hogyan kell rakni.
Volt aki étkezésről gondoskodott,
volt aki a rendet tartotta fenn,
volt aki utat zárt le,
volt aki megmondta milyen maagas legyen a gát,
mekkora lesz a víz..
volt aki megmondta mit kell csinálni a fakadó vízzel..
És most mindeözben nem volt zsákhiány, homokhiány, volt emberkéz ott ahol kellett."

Ön ugye nem tartozott az odamenők közé?

tölgyes 2013.06.12. 15:55:05

@milyen szép a Vértes, ó:Már milyen témáról tereltem el ? Látom még Ön se vezett gépkocsin, kerékpáron és kisgyereken kívül mást, azért ír ilyen szamárságokat..Egyébként a forgatás maga is fárasztó.. ezt megmondhatják azok, akik ebbőúl élnek:)@vénkujon: Az árvizet nem a kormány intézte el...hanem az időjárásfelelős.:) Ha nincsen kamera, akkor meg azt mondják, hogy ott se volt:(, mert ilyen világban élünk. Én ezt az egész vitát - tg írását is - idétlenségnek tartom. A kormányfő tette, amit kell. A kamera is tette amit kell, a gátat védő emberek is azt tették amit kell. ez nem is igényelne külön kommentárt és felesleges volna a vita is. Itt az indulatok oka, hogy az árvizi védekezésből és a kormányfői jelenlétből egyesek kormánypárti erősödést sejtenek.. és ezt meg kell valahogy állítani.. Tehát akkor mondjuk azt, hogy a jelenláét csak médiafogás volt:).. Az USA-ban azért tettek már szemrehányást a elnknek, hogy nem figyelt oda a természeti bajra.. azért még nem, hogy odafigyelt.:) de minálunk ez nem így van

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 15:55:11

@milyen szép a Vértes, ó:

Csak azt nem értem, miért nem írtak annyit egyszerűen, hogy 'a Duna mentén'?

NA YA! 2013.06.12. 15:56:25

A HŐS, KI CSAK NÉPÉNEK ÉLT!..........

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.12. 15:58:21

@tölgyes:

Semmiről, semmiről, tényleg arról volt szó, mennyire nehéz munka a gátakon fotózkodni. És tényleg, eszembe se jutott, hogy mennyire fárasztó lehet ott filmezni, miközben a sok koszos bugris meg ott rohangál homokzsákokkal, lenyűgöző, mit meg nem tesz az országért ez a Szent Ember.

tölgyes 2013.06.12. 15:59:11

@flort: Látott engem netezni az elmúlt napokban?@menőmano: A hatalom iránt közömbös Bajnai külön listát állít,(lásd NOL) ha nem ő lesz aki a listát vezeti, pedig pártja nincs, a csoportosulása meg se közelíti Mesterházy támogatottságát, de most már Mesterházy népszerűbb is nála.. de ha nem ő lesz a kocsis a bakon, akkor nem kell az összefogás ami után szavakban oly nagyon áhítozik. Macskajancsi ez a Gordon.

Dusan (törölt) 2013.06.12. 16:05:30

A poszt első fele korrekt, de a celebesedéses téma már a csont túlrágása. Kit érdekel, kit zavar egy zoknicsere?
Pontosan azért lett megválasztva, hogy csinálja a dolgát és a miniszterelnöknek igenis ez is a dolga és szerintem jól csinálta ezt a dolgát. (Mondom ezt úgy, hogy "hagyományosan" nem Fidesz-szavazó vagyok.) És az ország egyik felének a sz@r is büdös: az se jó, ha nincs kinn és nem irányít, de az sem, ha kinn van a gáton a "legény."

tölgyes 2013.06.12. 16:06:57

@milyen szép a Vértes, ó: Ez egy buta, primitív szembeállítás, amit csak az Ön vérgőzös agya állít. Hisz épp arról van szó, hogy a munkában mindennek és mindenkinek megvan a maga szerepe. A miniszterelnöknek is, a katasztrófásoknak is, honvédségnek is.. és azoknak is akik odamentek és dolgoztak.. Egyébként természetesen nagyon fárasztó a filmforgatás is..pl. azért mert ilyenkor úgy kell csinálni, hogy közben a munka is haladjon. Az pedig -bármilyen furcsa Önnek - a zsákokat rakó embereknek is fontos, hogy a közfigyelem az ő erőfeszítéseikre irányuljon, a média figyelme épp úgy, mint a miniszterelnök figyelme... Persze van aki szívesebben tölti az idejét VV Éva cickói körül folyó izzó társadalmi vitákkal. de olyan sok csatorna van, hogy az se szorult ki a műsoridőből.

vénkujon 2013.06.12. 16:07:01

@tölgyes: semmi gáz. oké. értelek. furcsa is lett volna amúgy, az ország legnagyobb reklámcégének-fid.- az impotens viselkedése, tétlenkedése egy ilyen fanttasztikus helyzetben.
az, hogy telehányom a lavórt ekkora nyomulás láttán teljesen természetes. ha nem az egyigaz nemzeti oldal lett volna most hatalmon-fid- akkor egy zseniális kampánnyal el tudták volna érni, hogy az aktuális kormány nyakába varrják az árvizet. de várjuk ki a végét.:D

Blasius Rabbit 2013.06.12. 16:07:34

Obama és Christie nem tesznek úgy mintha ők lennének a szakemberek és a melósok egy személyben. Kiállnak lelkesíteni a népet, forrásokat szabadítanak fel, a szakembereket és felelősöket dícsérik vagy elmarasztalják. Nem mutogatnak hogy hol hány centi legyen a gát. Ez az a modern politikusi viselkedés ami megfelelően ötvözi a szimbolikus politizálást a pagmatikus deferenciával.

Legutóbb Észak-Koreából láttam olyan fotót ahol az Ifjú Vezető megmutatja hol legyen a sípálya, a miniszterek és tábornokok pedig jegyzetelnek.

gagauzz kalauzz 2013.06.12. 16:07:42

Még az a videó hátra van, amelyen kábelt fektet - lehet, hogy azt a kampányra tartogatják? :-)

tölgyes 2013.06.12. 16:13:55

@vénkujon: Nézze, ha Önnek ettől - hogy a miniszterelnök csinálja a dolgát - hányhatnékja van, akkor csak okádjon nyugodtan.. Végül is valahogy könnyítenie kell a fusztráltságán. Nem új jelenség az mifelénk,(tudnék rá példákat írni) amikor embereknek rókázhatnékja volt attól, aminek örülnie kéne.:) Mellesleg a rómaiak, tollal is besegítettek, hogy könnyebben menjen..az ő gyomruk sem bírta a luculluszi vacsorákat.

Tfilgol 2013.06.12. 16:16:38

@Pop40:
Igazad van, ma Orbánnál nem nagyon van hiteltelenebb politikus ebben az országban.
Sajnos azonban hitelesebb sincs.
Olyan, hogy hiteles politikus nem is létezik. ( legalábbis Mo.-on nem)
Pont ezért, és az általad leírtak miatt fognak sajnos simán nyerni jövőre is!

flort 2013.06.12. 16:23:43

@tölgyes: Sajnálom, de nem követem a tevékenységét, így aztán fogalmam sincs. De amit írt, nem csekély naívságot árasztott.

Flynn Rider 2013.06.12. 16:33:51

@debreceni.blog: ha nem csinál semmi komolyat, még Török Zsolt is körberöhögi, nem is fogja megválasztani senki min.elnöknek

Flynn Rider 2013.06.12. 16:36:05

@menőmano: személyes emlékem erről: bp-i töltésen voltam (nem fényképezni), Ő is megjelent 25 percre (fényképezkedni). Ennél több kell...

livengood 2013.06.12. 16:42:52

@Deepthroat: Csak a valódi munka, az önkéntesek önfeláldozása az ami nem látszott a közmédiában.

vénkujon 2013.06.12. 16:49:42

@tölgyes: mivel kampányolt az istenadta a sleppjével együtt, ezért hányok. ez kínosan látszott. ha nem látszik akkor viktor forever. ma még meg is menthet valakit a vízbeugorva, nem? ezt még nem lőtte le a stáb.:D továbbra is megértelek. te fideszhívő-én nem hívő. és hatalmas köszönet az igazi melósoknak.

livengood 2013.06.12. 16:53:44

@Ezalaci: nem érdemes :)) én is csak szokásból :))

kovacs55 2013.06.12. 17:05:20

@kovi1970:
Azt vizionalod ??? hogy azert lett megrendelve az arviz hogy elterelje a trafikbotranyrol a figyelmet??? hm...fobia orvoshoz kellene idöt rendelni amig nem kesö...

mojszipupi 2013.06.12. 17:13:20

A nép közé ereszkedett kedves árvízi vezető közben csendben befoglalja a sándor palotát. Ezzel is meg akarja mutatni h ő is egy egyszerű ember a sok közül aki homokzsákokat pakol. Úton vagyunk a prezidenciális rendszer felé. Milyen jó h Orbán megmentett az árvíztől hurrá

micsoda? 2013.06.12. 17:20:53

Attól, hogy menet közben ország- világ szeme láttára zoknit cserél, nem lesz nagyobb a szociális érzékenysége, inkább a "mindenek felett" gondolatot sugározza.

fvipera 2013.06.12. 17:27:12

a hitelességet nem a zoknicsere rombolja, hanem orbán állandó hazudozása.

fvipera 2013.06.12. 17:29:21

"az ott szemben mi?"

"ez még mennyi?"

fvipera 2013.06.12. 17:32:26

@@Dusan: már mint mi a dolga a miniszterelnöknek?

fvipera 2013.06.12. 17:39:10

@tölgyes: észrevehető, hogy az írástudók között egyre kevesebb az olyan majom, mint te. kérj emelést habonytól.

AnnaKarenina 2013.06.12. 17:46:54

Sok volt (mély nem), amikor mindenki látta a szemeivel, hogy a gátakat az amúgy lenézett, lesarcolt emberek építették, védték. De persze rendkívül jól mutatott ez a harc is, aminek az élére állt, ha kellett, ha nem. (Kering egy történet a Szentendrére való bejutni akarásáról, amikor még csak egy út vezetett oda - lebeszélték, akkor jött hajóval, amiből meg nem lehetett kiszállni, mert nem volt kikötő. Persze aztán csak bejutott, fotózták.)
Amúgy meg teljesen természetes, hogy egy min. elnök a jelen legyen a legkritikusabb helyeken és tájékozódjon. Persze azért ne csináljunk/csináljanak belőle Wesselényi Miklóst.

Chazz Reinhold 2013.06.12. 18:07:07

Orbán a Tekkel megkorbácsoltatta a Dunát, azért apad

menőmano 2013.06.12. 18:10:39

@tölgyes:

"áhitott sikertér".
Na! Ne már! Látja, Ön mindent tud és mindent lát?
:))
Vagyis, hogy némelyek harcolnak" a Bajnaival. Látja? pedig nyolc évig nem kellett harcolni................... szerintem.
:(

menőmano 2013.06.12. 18:14:32

@tölgyes:

Macskajancsi ez a Gordon."

Vicces. :((

Nyugi, nyugi! majd a népek eldöntik, hogy kit támogatnak jobban és kit kevésbé.
Kész. ennnyi. nem kevesebb és nem több.

menőmano 2013.06.12. 18:18:46

@Flynn Rider:

Persze, persze, több helyszínen, több napon, töltötte a zsákokat homokkal, ott a védvonalon, s zsíros kenyeret evett ebédre................ a Bajnai.

Most nem értem tisztán, mi a gond??

menőmano 2013.06.12. 18:22:31

@tölgyes:
sikerért" Elnézést! így akartam írni.
:)

**********

Na. megyek megnézem mik a hírek.

korábban ulrike 2013.06.12. 19:07:45

Egyetértek TG-vel. Szvsz még az is intervencióra sarkallhatta OV-t, hogy, nem valószínűen bízott a Belügyminisztériumban, s tragédia lehet abból, ha a BM-re hagyja a dolgot.

Az árvíz méretén túlmenően is volt jó oka ezt gondolnia, hiszen a katasztrófavédelmi vezetés gyakorlatilag teljesen becsődölt a márciusi hóvihar alkalmával, maga Pintér Sándor pedig nem csak márciusban, hanem válságos helyzetekben már korábban többször is késedelmesen, rosszul reagált, nyilvános kommunikációra tökéletesen alkalmatlan személynek bizonyult. Egy újabb fiaskót OV nem kockáztathatott.

Már többször bebizonyosodott (nem csak e kormány esetében), nincs hatékony tárcaközi koordináció és együttműködés - társadalmiról nem is beszélve - , ha valamilyen fontos, s ezért több tárca gyors és hatékony együttműködését feltételező dolgot próbál egy tárcavezető levezényelni. A miniszterek, nem is beszélve a nekik alárendelt szervek vezetőiről, képtelenek ilyesmit produkálni, mert a bürokrácia az bürokrácia árvízkor is.

Ez alkalommal a miniszterelnök személyes gátra lépése láttán fintorgóktól mégis csak azt kérdezném, ők mit tettek volna, ha az országot történetének egyik legnagyobb dunai árja fenyegeti, s nem igazán bízik abban, hogy a BM és a katasztrófa védelem képes gyors, adekvát cselekvésre és kormányzati koordinációra. A másik opciót sokkal rizikósabb lett volna választani.

Egy amerikai szólás szerint semmi nem sikeredik úgy, mint egy siker. OV-nak sikerült, de nem véletlen, hanem azért, mert egy rizikó kivételével (a Duna) a többi kockázat túlnyomó részét képes volt kiiktatni személyes belépésével. Nem igen volt erre - lássuk be - más lehetősége.

Szóval, OV hatékony vezető, tudja, mit akar, azt is tudja, hogyan lehet azt megvalósítani, s képes is megvalósítani, nem csak pofázni a megvalósításról. Kevesen tudnak ilyesmit e honban, a politikai osztályban pedig igen-igen kevesen. Nem egyszerű dolog egy ilyen politikai ellenfelet pancserkákkal, jó akaratú nem pancser, ámde szelíd és málészájú, vagy rosszakaratú, de szintúgy málészájú ellenfelecskéknek kicsinálniuk választások alkalmával. Ahhoz kéne egy hasonló kaliberű másik karakter, amit én nem látok.

öreg zsidó blogger 2013.06.12. 19:14:44

béla a görög:
Nagyon csúnya vagy. Te kétségessé teszed hazánk legjellegzetesebb tulajdonságának, a hozzánemértés uralmának helyes voltát!
Holott amióta az az amerikai professzor bevezette ezt a fogalmat, mindenki tudja, hogy valamennyien a magunk hozzánemértési szintjére törekszünk.
Mi se csúnyább annál, mint a sikeres embert irígyelni.
Nahát!

Buga.Jakab 2013.06.12. 19:21:59

Brúz Vili megmenti a világot !

2006 okt 23 lángolt a főváros (TŰZ), viktor ott volt...
2010.okt4 fides nyer önk választáson, iszapömlés (FÖLD)
2013.márc 15 Viktor kiráj ünnepel hófúvás, hóvihar (SZÉL)
2012.juni 4 öszestartozás napja... dunai vészhejzet (VÍZ)

az ötödik elem a SZER-ELEM,
vagyis Brúz Vili megcsókojja a pirított ribancot (selgecit)

graycivil 2013.06.12. 19:27:25

"Orbánt támogatjuk!

Igen: nekünk politikusok kellenek – és nem pedig az a magában és magával örökösen elvi kérdéseken vitatkozó, meghasonlott „szellemi holdudvar”, amely ahelyett, hogy az utcákon és a még elérhető médiumokban átvenné a terepet és a tematizálást, csak egymás közt konferenciázgat."

progressziv.blog.hu/2013/06/12/orbant_tamogatjuk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_12&utm_campaign=index

"Ez nem politika: ez szellemi faszverés! Tömegeket nem az mozgósít, ha „több oldalról és mélyen és a szellemi áramlatok tükrében…”, hanem az, hogy kiáll valaki, hogy „Utánam!”"

Az már valami, ha "Progresszív" is így kifakad!

6.Lenin 2013.06.12. 19:31:25

@korábban ulrike:

Hát, izé...

Gratulálok.
(már azt hittem-beleolvasva a hszekbe), ma minden .......... ide ír.
Gondoltam kiemelek néhány sort, de nem lehet, így egész.

graycivil 2013.06.12. 19:43:37

@korábban ulrike: Azt hiszem nem értetted meg az "El Curo-varieté" lényegét:

Ebből az egészből nem az derült ki, hogy El Curo olyan zseniális szervező, hanem az, hogy még saját felsővezetői sem mernek dönteni még szakmai kérdésekben sem önállóan, mert El Curo agyömléseit nehéz kiszámítani. Tehát semmilyen szakmai döntést nem mernek megtenni El Curo rábólintása nélkül. Ezeknek a "rábólintásoknak" persze semmi köze a szakmaisághoz, csak az autokráciához.

A másik tanulság pedig, hogy alsóbb szinteken még azért mernek önálló döntéseket is hozni. Minden dicséretet megérdemelnek azok a civilek és alsóbb szakmai szervezetek, amelyek a feladatra koncentrálva megakadályozták a sokkal nagyobb bajt.

Mondjuk úgy, hogy az ország - tanulva a márciusi "hócsődből" - megszervezte önmagát, és ebben szerencsére a hivatalos szervek sem akadályozták.

Harmony12 2013.06.12. 19:50:02

Na most komolyan, ez az egész performance azért van, hogy OV észrevétlenül csússzon át a köztársasági elnök szerepkörébe. A miniszterelnök szakmai emberekre hagyná az irányítást, a köztársasági elnök meg a jótevő, a kegyelmosztó, hős, a példakép, akire büszkék vagyunk, a király....
OV lenyúlta ezt a pátosztól sem mentes szerepet Ádertől. Az senkit nem zavar, hogy a honvédség főparancsnoka Áder? Hol volt Áder az árvíz alatt? Sehol, ugyanakkor OV utasítgatta a honvédséget (is). Most meg be is költözik a Sándor-palotába...Nekem bűzlik ez az egész. Csak azt nem tudom, hogy jövő április előtt hogyan lesz OV-ból köztársasági elnök. Áder lemond magától, vagy megmérgezik...

graycivil 2013.06.12. 19:52:01

"Visszavont közbeszerzés: Meghátrált a KLIK a feljelentés után

A beérkezett észrevételek alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) felülvizsgálta a június 6-án megjelent Iskolagyümölcs programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást, és visszavonta azt. Kedden a parlamentben Veres János azt mondta, hogy mutyigyanús a 9 milliárd forint értékű felhívás a június 7-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az iskolagyümölcs programmal kapcsolatban. "

www.vg.hu/kozelet/visszavont-kozbeszerzes-meghatralt-a-klik-a-feljelentes-utan-405618

F.Y!DESZ

6.Lenin 2013.06.12. 19:55:13

@graycivil:

Szerintem most te vagyol 1 nagy tévedésben. Téged-és még sok másokat is olvasva, nem véletlen, hogy az ellenzék képtelen valamilyen erdményt elérni "El-Curó"-val szemben.

Szerintem " El-Curó" nagyon nyugodtan alhat amíg a hozzád hasonló gondolkodásúk próbálkoznak a hatalmát megdönteni.

Mondjuk, ha a korábban ulrikékből lenne több, már néha -joggal forgolódhatna álmatlan éjszákáin, bár..., de ezt most hagyjuk.

ephart 2013.06.12. 19:55:39

az MSZP-zsidóSZDSZ tette taccsra a judeobolsikat kb 8-12 évre.nos addig politikai Statisztaként színesítik a Főszereplők regnálását.a döntések nélkülük születnek és valósulnak meg az acsarkodáson kívül nem tehetnek semmit.a többi csak rizsa.szép volt fiuk szép volt Gyurcsányi, Bajnai, Iván Pető, Gábor Horn, és a többi seggfej. a magyarok végleg kidobtak titeket a pöcegödörbe.így van ez jól

Tamás Csacsicska 2013.06.12. 19:55:43

Török Gábor nem elemez, hanem segget nyal. Ritkán látható hatalmas csapásokkal.

Egy természeti jelenséget – árvíz – a magyar vízügy tartott kordában. Nem azzal, hogy néhány napig serényen tett-vett a gátakon, hanem hónapokat-éveket töltött azzal, hogy JÓL FÉLKÉSZÜLT egy extra méretű áradásra. A Duna gátjai játszva állták az áradást, vízügyi szempontból a mostani védekezés „kozmetikai” jellegű volt.

Orbán valóban ellopta a show-t: több ezer ember munkáját dezavuálta azzal, hogy eljátszotta az árvízi hőst, vagy Wesselényi után szabadon: Orbán lett az árvízi autós.

Török Gábor azt sugallja, hogy Orbán bármit is „irányított” – holott csak paprikajancsiként illegette magát a saját stábja előtt. Hacsak nem hisszük azt, hogy az árvízi védekezést egy középiskolás térképről, egy fapadokkal berendezett sátorból irányítani lehet. Török Gábornak üzenem, hogy a védekezés vezetéséhez összetett információk integrálására van szükség (megannyi védelmi műtárgy műszaki paraméterei, azok konkrét állapota, az áradás pillanatnyi helyzete, a logisztika aktuális információi, stb.). Adott esetben különféle vészhelyzeteket kell modellezni (pl. szükségtározók megnyitása) és racionális döntéseket kell hozni.

Isten mentse meg Magyarországot Orbán racionális döntéseitől!!!

A vízügyesek tehát kiválóan látták el a dolgukat – és köszönet Bakondi tábornoknak, hogy Viktátort távol tartotta a valós döntési pontoktól. Így annak lehettünk tanúi, hogy egy paprikajancsi azt hitte, ő olvasztja fel a spanyolviaszt – ezt a PR stábja kiválóan dramatizálta és tolmácsolta Török Gábornak és a nagyérdeműnek.

Magyarország jobban teljesít és Török Gábor egyre jobban nyalja Viktátor seggét. Még szerencse, hogy mindez a Duna folyását nem befolyásolta.

Buga.Jakab 2013.06.12. 19:59:06

@Tamás Csacsicska: +1

minden szavad arany:)

török gábor ugyanojjan hitvány csicska mint a többi rohat komcsi ügynök...
gyáva elvtelen lusta alkalmatlan gerinctelen senkik...

graycivil 2013.06.12. 20:11:26

"Egyre nyíltabb zsákmányszerzés folyik

Az utóbbi hónapokban a korábbiaknál is nyilvánvalóbbá vált, hogy a gazdasági intézkedések számottevő részben a hatalomhoz kötődő érdekcsoportok haszonszerzését szolgálják. A Fidesz-többség már a látszatra sem ad, egymás után születnek az olyan törvények és rendelkezések, amelyekről azonnal kiderül, valójában kiknek is kedveznek."

www.168ora.hu/buxa/penzmosas-fidesz-kormany-tv2-115034.html

F.Y!DESZ

ozmele 2013.06.12. 20:28:35

@korábban ulrike:
Mindketten egyetértünk TG-vel, így elméletileg egymással is egyetérthetnénk. Amiért mégsem, az a téma megközelítése. Te abból a szempontból vizsgálod, hogy mi az elfogadható viselkedés, vagy éppen a kívánatos viselkedés, én meg ennek a viselkedésnek a a médiában való megjelenítésére, a megjelenítés módjára reagálok.
Véleményem szerint túl sok volt Orbán szereplése, szerepeltetése. Úgy tűnik, ez már érezhetővé vált a miniszterelnök pr stábjában is, mert az utóbbi napokban visszafogottabbá vált az alkalmazott módszer.
Aligha tagadható, hogy bármennyire is tiszteletreméltó az árvíz elleni közös összefogás azért a pártok ebben is kampánylehetőséget látnak, s megpróbálják ezt kihasználni. S azt gondolom az is tagadhatatlan, hogy ebben OV járt az élen.
Persze mindent összevetve politikailag ez minimális nyereséget vagy veszteséget hozott (bizonyíthatják ezt a legközelebbi felmérések), de a politika világa ilyen. Törvényszerű ez a viselkedés, s ha valaki kimarad, az lemarad.

graycivil 2013.06.12. 20:37:54

"Mentes Endre: Elengedni

Magyarország kórképe 2013-ban: kirúgták az MTVA munkatársát. A hivatalos indoklás szerint csoportos leépítés miatt. Ám, mint kiderült, legfőbb bűne az volt, hogy férje egy ex-kormányszóvivő barátja."

www.minimumplusz.hu/2013/06/12/mentes-endre-elengedni/

Remélem, 2014 után a "közmédiát újragombolják", és a jelenlegi "hitvány cselédvászon" helyett valódi értékekkel ruházzák fel! F.Y!DESZ

flort 2013.06.12. 20:46:39

@korábban ulrike: "Ez alkalommal a miniszterelnök személyes gátra lépése láttán fintorgóktól mégis csak azt kérdezném, ők mit tettek volna, ha az országot történetének egyik legnagyobb dunai árja fenyegeti, s nem igazán bízik abban, hogy a BM és a katasztrófa védelem képes gyors, adekvát cselekvésre és kormányzati koordinációra"
Lemondani? Mégis ki a jóisten tömte tele az összes döntéshozó helyet debilekkel?
Ki nem cserélte le ezeket az idiótákat a márciusi kudarc óta?
Ez lenne a miniszterelnök feladata, nem a ripacskodás.

márta)) 2013.06.12. 20:47:29

Nincs abban semmi különös, nincs azzal semmi probléma", hogy a kormányfő tájékozódott (személyesen) az árvizes helyzetről, a védelmi munkálatokról.

"figyelmet még hozhat, de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja."

Na. Igen. Ebben a gondolatban sok-sok minden benne van. Röviden, tömören a társadalom egy hatalmas csoportja nem (most sem) - ezt várta, úgy összességében.

Chalky White 2013.06.12. 20:48:04

A szombati déli krónikát érdemes meghallgatni. Azt hittem megakadt a lemez, annyira nyomták Orbánt.

Gábor te meg tudhatnád, ha valamit orrba szájba nyomnak, azzal csak az ellenkezőjét érik el. Kb olyan mint amikor egy számot kismilliószor lejátszanak a rádióban. Az ember a végén inkább kikapcsolja...

Ha már mindenáron PR, jusson eszedbe a mondás: a kevesebb néha több.

Szerencsére mindenki tudja hogy kiknek kell köszönetet mondani, kik voltak azok akik tették a dolgukat, és nem kérkedtek vele.

Pedig egytől egyig megtehették volna, de ők nem pofáztak, nem sztárolták magukat, hanem tették a dolgukat.

Respect.

6.Lenin 2013.06.12. 20:48:09

@ozmele:

Mennyi a kívánatos, elfogadható?

Tételezzük fel, ha a történelem nagy csatái elején azt mondja a vezér:

Hú, B+ , itt lőnek. aztán mélyen hátrahúzódik 1 likba. Lehet, hogy másként alakult volna sok minden?

Már ennyire a média ural mindent?
Megvárjuk mit sugall, aztán igazodunk?

márta)) 2013.06.12. 20:54:17

Bocsánat! lemaradt)

"csapból is..."
Hát igen.
:(

www.pecsistop.hu/regio/arviz-a-duna-mar-a-spajzban-van/1155569/

"Helyzet" van még most is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.12. 20:58:34

MOBIL DICK A HORDOZHATÓ BÁLNA

Mobil Dick a hordozható,
üvegszálas csodabálna
pottyan s máris csobban a tó
vize, mintha kettéválna.

Vajh’ Mózes is őt dobta tán
egykor Vörös-tengerbe be,
mosolyt keltve Áron tatán,
ki a fáraónak beszólt: „Bebeee!”?

„Ez az!” – zúgnak brit tudósok –
„Megfejtve egy újabb titok!
Ilyen ugyan van még jó sok,
De az okuk már nem hit ok!”

„Mobil a hit, mobil a lét,
mobil a gát, mobil a Dick…” –
- sóhajt az Úr s önti a lét,
s főtéren is kell már ladik.

„Aha, szóval a brit tudósok sületlensége miatt van az árvíz! Ezen ne múljon, süssük meg őket!” /özv. Afrikánusz Atanázné Kannibál Kloé tömbházfelügyelő és dietetikus/

„The poem is interesting, but we can not say more because it’s teatime. Would you like a cup of tea?” /brit tudósok/

„Heej, miért nem inkább sör hömpölyög itt?! A vizet meg a Mobil Dick igya ki a folyóból és köpje a tengerbe! Persze csak, ha a miniszterelnök úr, vagy a katasztrófavédelmi főigazgató is így parancsolja!” /Aranyláb Tas, ex-center és önkéntes parti turista/

„Hé, az a mobil bálna nem tudna idefeküdni mobilgátnak, hogy megvédje az engedély nélkül beépített telkemet?! Megoldhatnánk okosba’…” /Szemes Jenő, illegális kaszinótulajdonos/

„Hol vagy, Mózsi, hol vagy? Mózsi, hol vagy, gyere, gyere! Jöjj hát, egye fene! Hol vagy, Mózsi, hol vagy?” /Áron, Mózes kissé már túlkoros bátyja/

„Itt a valódi, itt a fű! Árvíz ellen árvízfű!” /Hullámtér Huba, árvízfű árus/

„A vers úgy csapong összevissza, mint egy apró mobilvécén kétségbeesetten egyensúlyozni próbáló mobil bálna. A végeredmény is ugyanaz. Anyámat meg is kértem, hogy szellőztessen ki azonnal! Hitvitába pedig nem megyek bele, mert én csak magamban hiszek és eddig még nem kellett csalódnom. Magamra bármikor tudok tíz pontot adni.” /Puzsér Róbert kritikus és zsűritag/

„Brühühü! Az Áron kicsúfolt és azt mondta nekem, hogy ’Bebeee!’. Hát én ebbe majdnem belehaltam! Brühühü!” /Ehnaton fáraó/

„A hit ne legyen mobil, a hit ne inogjon, hanem legyen sziklaszilárd! A hit hallásból legyen! Let’s listen to the greatest hits of John & Paul!” /DJ Apostol, vidám vasárnapi rocker/

„All you need is hit, hit, hit! Hit is all you need!” /John & Paul/

„Kegyeleeeeem!!!” /Átlagh Olvasó, irodalom barát/

„Jól látod gyermekem, a kegyelem a legfontosabb! Meg a békesség! Persze egy lámpás és egy cetszagtalanító spray se lenne rossz!” /Jónás próféta/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/06/mobil-dick.html

graycivil 2013.06.12. 21:01:00

Törvényjavaslat: "Lex-Simicska

A közbeszerzési eljárásokra vonatkozó egyetértési és a rekvirálási jogról:

1§(1): A FIDESZ és a KDNP országgyűlési képviselője (továbbiakban kormánypárti képviselő) tulajdoni igényt jelenthet be bármely Magyarország területén található ingatlanra..."

www.minimumplusz.hu/2013/06/12/lex-simicska/

Vicces mi? :-) Most még röhögünk... :-( F.Y!DESZ

márta)) 2013.06.12. 21:04:11

Orbán ma reggel az ország másik végéből, Győrújfaluból "irányított", a Duna a déli megyékben tetőzik. Mohácsnál még a tetőzést várják, Bajánál, Dunaszekcsőnél, Bátánál a tetőző Dunával küzdenek. "A víz itt már a spájzban-melléképületben-udvaron van, legjobb esetben is az ablak alatt locsog, az emberek bizonyos tekintetben a vízben élnek."

www.stop.hu/belfold/tetozes-buzgarok-zsakolas-orban-nelkul-is-tudjak-mi-a-teendo/1155611/

Emberi erő, idegeket próbára tevő küzdelem az árral. Képekkel.

korábban ulrike 2013.06.12. 21:05:18

@graycivil: Én pedig inkább azt hiszem, te nem érted, vagy helyesebben mondva, nem az a rendeltetésed ezen a blogon, hogy értsd.

1. Hidd el, a mindentől mindenkor független (ellen)propaganda nem csak, hogy nem hatékony, hanem kifejezetten káros, mert átlátszó és rugalmatlan. S a propaganda halála az átlátszóság, bármely oldal is űzze. Szóval, kis mérték és tartózkodás soha nem árt, különösen a propagandában nem. Ehhez kellő tartózkodással és mértékkel megáldott emberek kellenének, de ők az ilyen "munkát" nem igen vállalják, mert a mérték és tartózkodás maga a bölcsesség, mi többnyire a korral jön, jóllehet a kor, nem ritkán egyedül érkezve, semmire sem garancia.
2. Olyan erőket és eszközöket és szervezeteket, melyek nem a helyi közösségeké (pl. Honvédség, stb.), a helyi közösség nem tud hatékonyan használni és koordinálni. Nincs hozzá ismerete, tapasztalata és apparátusa, logisztikai képességeikről már nem is beszélve.
3. Orbán most szépen a gáton gyakorlati oskolázta a katasztrófavédelmi generálist, akire ez alaposan rá is fért, amint ezt márciusi eset is mutatta. Szépen verte bele az orrát a várhatóan bekövetkező helyzet szagába, s az abból fakadó teendőkbe az előbejárások alkalmával. 'Akkor addig a szintig jön fel a víz?', kérdezte a Bakonyit, s mikor valamelyik szakembere próbált válaszolni helyette, nem reagált OV. Nem azért, mert szarba se nézte a szakértőt, hanem azért mert ezt a Bakonyit akarta rávezetni arra, mi a szent szar is fog ott történni, s a szakértők felkészültségét illetően (vízügy) valószínűen amúgy sem volt semmi kétsége.
4. Nem kell OV-t lebecsülni, mert az ellenfél lebecsülése súlyos hiba. Igen súlyos. Inkább okosan figyelni kell, mire is képes.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.12. 21:08:30

@flort: háhógyne, lemiondani, elfutni minrt egy gyáva kutya...de szívesen láttátok volna ezt
hát így jártál.
nem halt meg senki, nem szakadt eddig a gát..
nektek marad a fanyalgás.

márta)) 2013.06.12. 21:13:27

Nem kell OV-t lebecsülni,"

Bocsánat! Hatalmas tévedés, ilyet sehol sem olvastam, s azt is gondolom, hogy senki sem becsüli le, a tájékozódás az egy természetes dolog ..............
No. de mindegy.

6.Lenin 2013.06.12. 21:18:11

@korábban ulrike:

1re veszélyesebb kezdesz lenni ( a Fideszre nézve).
Még szerencse, hogy.....

márta)) 2013.06.12. 21:18:37

Jaj! de nagyon bánt..........

:((

jjulie 2013.06.12. 21:22:25

hahahaha

"Magyarország jobban teljesít és Török Gábor egyre jobban nyalja Viktátor seggét."

hahahaha

márta)) 2013.06.12. 21:25:54

Már éppen akartam kérdezni, hogy Ő" hol van?? csak elfelejtettem.
Igen. Bezony".
:((

tölgyes 2013.06.12. 21:29:51

@flort: Ön kérdezett, én válaszoltam... Talán bizony nem volt homok, zsák stb? 2006-ban nem volt, de akkor egy másik kormány volt.@menőmano: Gordon a Nol szerint csak akkor áll össze az MSZP-vel, ha ő lesz a miniszterelnökjelölt..:( Még azt se várja meg, míg lelövik a medvét.. ezért Gordon egy nárcisz-Macskajancsi.@fvipera: Kiket gondol Ön írástudóknak?? zsülit? esetleg hoplitát?:)@vénkujon: Mint említettem: Ön nyugodtan okádhat amiatt, hogy a miniszterelnök végzi a dolgát és a média közvetíti..:) Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a tvelnök letilthatja a miniszterelnök nyilatkozatát, vagy félbevághatja a szerkesztő a beszédét.

Mit is írt a sajtó, amikor 2002-2010 között a kormány nyomult a médiában? Kérem mi kormányozunk, mi cselekszünk, minket lehet közvetatani..:) Mit tegyünk, hogy most most nem Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy a miniszterelnök..?

béla a görög (törölt) 2013.06.12. 21:32:25

@öreg zsidó blogger: Bocsáss meg nekem!
Ha tudnád mi pénzt és energiát fektettem már eddig is életem során abba, hogy ne értsek semmihez és sikertelen legyek :)
Talán ez tesz iriggyé.
Igérem ezentúl igyekezni fogok kiteljesedni saját hozzánemértésemben nem küzdök ellene és csillogó szemmel nézem majd azokat akik teljes magabiztossággal élik meg tudatlanságukat.

korábban ulrike 2013.06.12. 21:32:32

@flort: Most te komolyan azt hiszed, az előző kormányok apparátusa kevésbé debil volt (különös tekintettel a BM-re)? Szeretem a 2010-ben születettek tiszta hitét az ókor romlatlanságában, különös tekintettel annak erkölcseire és intellektusára.

Szerintem a magyar (és minden más) adminisztráció általános debilitási szintje konstans. Szóval, a kormányzás (vezetés) művészete nem igazán abban áll, hogy ennek a viszonylagos állandóságú színvonal redukálásának reménytelen feladatával kísérletezzék, hanem, hogy a a debilekből is egy nem debil eredményt hozzon ki. OV-nak ez most sikerült ezúttal.

márta)) 2013.06.12. 21:41:22

kitekinto.hu/europa/2013/06/12/arviz_rendkivuli_allapotot_hirdettek_horvatorszagban#.UapT9ltVJJE

"Habár a Duna vízszintje szerda délelőtt Vukovárnál még nem érte el a rendkívüli állapot kihirdetését indokló 680 centiméteres határértéket, az egyre növekvő vízállás miatt a vízügyi igazgatóság a folyó teljes horvátországi szakaszán elrendelte a legmagasabb fokú készültséget."

Csak egy kis tájékoztatás. Amikor a víz az úr!

tölgyes 2013.06.12. 21:48:09

@korábban ulrike: Ezt az árvizi ügyet hasonlóan látom mint Ön... a németeknél a becsült kár eléri a 12 milliárd eurót, pedig ott nem a Duna az "ellenfél".Lehet számolni, hogy mi történik itt, ha lakott területre is betör a víz és vsz mindent.

márta)) 2013.06.12. 21:53:16

Szóval nem tudja senki sem, hogy hol van a székelyblognagyasszony" ???

Jaj! nagyon bánt..............

:((

dr kíváncsivagyok 2013.06.12. 21:56:37

" . És természetesen kell egy kormányfő, aki minden erőforrást mozgósíthat. Neki ez a dolga.. no meg az, hogy jelen legyen.. Önnek ez nem fontos, másnak meg fontos... mert ilyen a világ. "

Óriási tévedés ! Nem az a dolga hogy SZEMÉLYESEN OTT LEGYEN ! Az a dolga hogy irányítson az irodájából ( ahová minden infó összegyűlik ) és nem tartsa fel az embereket a gáton !

dr kíváncsivagyok 2013.06.12. 21:58:59

@tölgyes: "Mit tegyünk, hogy most most nem Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy a miniszterelnök..? "

Mit ? Semmi mást , csak írogassál....

szbszig 2013.06.12. 21:59:27

"Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét (...)"

A többi igazából nem is érdekes. A jelenlegi magyar helyzetben ez szinte minden politikával kapcsolatba hozható eseményről, cselekvésről elmondható.

márta)) 2013.06.12. 22:01:00

Jesszus atyavilág. Hát! nekem megáll az eszem. Csak olvasgatok, de ennyi elég (is).
:))

kvadrillio 2013.06.12. 22:02:23

...ezt a szerelést a HABONY tanácsolta nekijeh: zöld gumicsííízma, kék munnnkaalapú nagrág, fekete-e kabátka...kifejezetten csakis gát mellékre illik viselni....hozzájah céltudatosan leszegett fejjel kell kuitatni a talaj állapottyát, elbírja-e FÉNYESJÖVŐJŰ NEMZETÜNK ÖSSZEFOGÁSÁNAK VEZÉNYLŐ CSILLAGÁT !... ugye.....éééééééés.....elbíííírta....., hogy nem süllyedt bele !

flort 2013.06.12. 22:07:53

@korábban ulrike: mi lenne, ha nem visszaflé mutogatnál? Jelen esetben mi volt a kérdés? Van egy szervezet inkompetens vezetőkkel, jó-e ha egy cezaromán és szintén inkompetens ember, aki ezeket a paprikajancsikat kinevezte, kézi vezérlést alkalmaz.

Illetve, hogy mit tehetne, ha ő sem bízik a saját embereiben. És mit tennénk mi, fanyalgók.

Erre adtam választ.

menőmano 2013.06.12. 22:09:00

@tölgyes:

Figyeljen már picikét! Döntse már el drága @tölgyes, hogy most kiről szól a poszt?!
"Én nem tudom:)" hogyan lehet az, hogy Ön folyamatosan belelátja a történésekbe, most pl. a rendkívüli árvíz helyzetbe a Bajnai G. felelősségét. Mi a gond? az, hogy tudta a kötelességét, töltötte a zsákokat? nem esett ki napokon keresztül a fránya" lapát a kezéből??
Vagy micsoda???

:(

flort 2013.06.12. 22:11:22

@tölgyes: Ugyanaz a kérdés: miért kell hátrafelé mutogatni, most a jelent tyárgyaljuk.
Minden volt (a ha már kérdezte, a kaját egy Karitas nevű szervezet adta, meg a környéken lakók), tömeges önkéntesek, csak éppen szakértő irányítás nem.
És csak Önnek: amikor már zsák sem volt, akkor járt körbe az önkormányzati autó a lakótelepen, hogy önkéntesek jelentkezésére várnak.

menőmano 2013.06.12. 22:13:45

Pontositok) Persze, persze, némelyeknek (is) megállhat/megállhatna az esze. Persze csak és csakis annak, kinek nem ment még el, legalább egy picikét, mondjuk a keleti széllel. Szerintem.

A másik) Csak szólok, hogy a kormányfőnek megfelelő volt az öltözete, gumicsizma, miegyebek.

:)

inreallife 2013.06.12. 22:15:50

hát én felmásnak gondlom az orbán marketingtevékenységét. először is ki kellett mennie a gátra, gyurcsánynak is hozott egy választási győzelmet. eddig okés.

a vezénylő tábornok képe viszont nagy beégés, láttam azt a remek videót, ahol még a kérdést sem értette a többi nagytudásúval együtt. gáz. nem is kicsit, nagyon.

a harmadik amit még nem láttam itt megemlítve, hogy azokból a falvakból, ahol elrendelték a kiürítést, nem engedték fel a háziállatokat. nem, nem a csirkékre, meg a disznókra gondolok, hanem a kislány kezéből kidobták a macskát, meg az ölebet, miszerint az nem mehet fel a buszra. na fasza. mintha kicsi érzéketlenségről tanúskodna...

de összességében volt értelme, hogy viktor kiment a gátra. legalább a kutyái is igyekeztek összeszedni magukat, hogy nehogy beégjen. ergó nem akarták megismételni az elbaszott hóvihart, ahol 1 nappal a szükséges beavatkozás után kezdtek el valamit csinálni, és viktor is csak a végére ért haza, amikor már alig bírt olyan fényképen pózolni, ahol hó van a háttérben. nélküle ezt is elbaszták volna, ez volt a haszna annak, hogy kiment...

jjulie 2013.06.12. 22:17:01

@tölgyes:

hahahaha

a mai dunai gátak mikor épültek egy nagyot, na mikor épültek egy nagyot utoljára? hát a 65-öz árvíz után

a kádár gátjain egy felcsuti seggszájú élkommunistázó kádárvakarék játszotta az eszét az elmúlt napokban

neked, kádárvakarék neked tetszett, és ez így helyes

tölgyes 2013.06.12. 22:17:31

@dr kíváncsivagyok: Így gondolkodik egy tehetetlen bürokrata és ködevővő bölcsész:) A miniszterelnöknek az irodában a helye, majd mi az okosok megoldjuk.. természetesen szintén az iodában ülve. Láttuk. 2002-2010 köözött is mindent megoldottak mint egy nagy csomót. (A lakáskérdést megoldjuk majd, mint egy nagy csomót. A híd alatt, a hegy tetőn.)@kvadrillio: Ha hiszi, ha nem: mostanában ilyen csizmákat lehet kapni. Én is ilyeneket vettem a gyerekeknek.:)@szbszig: Meg azzal kapcsolatban is, ami nemhozható kapcsolatba a politikával.. Mindez nem új jelenség ez errefelé..:) Ha olvasta volna Bethlen Gábor hazai és külföldi sajtóját..:).. Fertelmes életűnek nevezték, aki magát környülmetéltette..:) Nem tetszett a hatékonysága, távlatos gondolkodása, szervezési képessége, kiváló diplomáciai és hadvezetői adottságai.. ráadásul még írni is tudott. Ráadásul az erdélyi urakat megregulázta. Túl sok volt ez már sokaknak.:)-- mindezzel nem azt állítom, hogy O. egy Bethlen. Csak azt, hogy az ő teljesítménye is megütközést váltott ki. Hogy jön egy ilyen ahhoz:(

menőmano 2013.06.12. 22:17:34

Egyébként van amikor kedvelem a @tölgyes írogatását. De van mikor nem! vagyis mikor a ló túloldaláról" kiabál, pardon) írogat.
kész.ennnnyi.
:(

tölgyes 2013.06.12. 22:22:07

@jjulie: 12 + 25 évi szoci kormányzás után büszkék is lehetünk arra, hogy a gátjainkon nem történt fejlődés, pedig a Vásárhelélyi terv már 2002-ben elkészült és mindenki támogatta.. aztán a pénz elfolyt, gát, tározó meg nem épült...mert maga is inkább a porszívóvásárlást szorgalmazta:)

jjulie 2013.06.12. 22:24:02

@tölgyes:

lófaszt pajtás

a felcsuti kádárvakarék a kádár gátjain, hahahaha, olyan agyteljesítményűeknek való színjátékot játszott, akiknek a példaképül lehet állítani a dembinszkit, aki mindent elbaszott, amig félre nem lökték a faszba az alvezérei

akik a fideszbírkapéldakép dembinszkit annak idején félrelökték, a felcsuti seggszájút már agyoncsapták volna mint egy rühes kutyát

Buga.Jakab 2013.06.12. 22:24:18

@tölgyes: szerencsére a zorbáni kata stróófák után bődületes építkezések indultak... védművek stb:))))

iszapügyben
beregeen
bódván:)))
meg gondolom majd most is a dunán:)

ismered a Sajó Bódva témát te barom ?
hogy mit tettek "azóta" ??? :))))

a magyarok megdöglenek mert cigányok uralkodnak...

jjulie 2013.06.12. 22:26:45

@tölgyes:

büszke vagy a kádár építette gátakon seggszájúskodó kurtalábú tszelnőkfazunú orbánsántakutyára

orbánkodj, amíg orbánkodhatsz

jjulie 2013.06.12. 22:32:56

@tölgyes:

akik félrelökték a fideszbirkapéldakép dembinszkit, téged is agyoncsaptak volna a seggszáddal együtt

az anyád tanított orbánkodni kádárvakarék, vagy csak nem csapott szájon amikor orbánkodtál kiskorodban?

az anyád a hibás, meg az orbánsántakutya

korábban ulrike 2013.06.12. 22:34:42

Jut eszembe. Az árvízzel párhuzamosan még történt három dolognak tűnő két dolog.
- Beadták a MNB, PSZÁF összevonási javaslatát;
- Beadták a Tákolmány 5. módosítását, s az ÁB nem sarkalatossá minősítette a Bíróságokkal foglakozó sarkalatost.
Most mindenki mondhatja, mégis csak AB ez az AB.

Szerintem az ME és az AB elnök pontosan ebben állapodtak meg nem régen lezajlott találkozójuk alkalmával, s OV azt az utasítást adta, az egészet úgy kell lekommunikálni a külföld felé, hogy nincs itt baj, lám az AB-t még a kormány se tudja földre vinni, belső fogyasztásra meg akkorra kell időzíteni, mikor valami más miatt senkit nem fog igazán érdekelni. (Te Jani, itt a víz a nyakunkon, megyek kirángatom ezt a Bakonyit a gátra, mert megint elbasszák, te meg nyomasd be a módosításokat gyorsan, hogy meglegyen, mire Bajánál tetőzik.)

Mondom megint, ügyes vezető. A teendők sorrendjének meghatározása és időzítése igen-igen lényeges. Enélkül a lokális erőfölény nem mindig biztosítható. Az összeütközéseket illetően elsősorban azt kell tudni, hol és mikor célszerű az ellenfelet csatával megkínálni. Ebben nagymester OV. Persze csatázni is tud.

tölgyes 2013.06.12. 22:37:09

@jjulie: Mit tegyünk, ha egyszer nem mehetett Horn- Gyurcsány-Bajnai gátjaira, mert azok nem építettek és még a gátra való pénzt is elverték... - tudja az elkúrt 15.000 milliárd - maga meg csak porszívozza otthon az asszony szoknyáját, ha még nem pucolt el maga mellől:)@menőmano: Ma 13 ÓRA 30 PERCKOR írta.".Hová tűnt Bajnai Gordon, kérdem én tisztelettel??? "

Jó a kérdés. Nos hát a Bajnai Gordon nagyon meglehet, hogy most IS tölti a homokzsákokat. Mint ahogyan azt tette a napokban (is) mondjuk Baján és több helyszínen, a Duna vonalán. S ez jó.
Fotók megtekinthetők a volt kormányfő " Facebook oldalán.
:)"--- Ön olyan mint a Móicka.. mindig előjön nárciszszimusz Bajnaival. Tehát Önnek minden Bajnairól szól.:)”--- aztán meg háborog.
@Buga.Jakab:
Kedves Jakab! Maga nagyon buga! 1998-2002 között is kint volt Orbán a gátakon.. egyébként a távolétükkel tüntető miniszterelnökök 2002-2010 között épp azt sugallták, hogy ez nem is annyira fontos, majd a vizügy megoldja, csakhogy itt egy stratégia kérdésről van szó: 2002-re hatpárti egyetértés alakult kia a vizügy területén elkerülhetetlen lépésekről, aztán nem történt semmi...Tározók nem épültek, védvonalag is alig. Most levonul ez az irdatlan mennyiségű víz, de ettől még szepteberre kialakulhat egy nagy aszály.. és az lehet jövőre is. Tározók pedig nincsenek. Vagyis az árvíz többről szól, mint a gátakról.. és ezt talán most az ország közvéleménye is megérti. Ráadásul ezt a feladatot nem lehet kiadni gebinbe.

Buga.Jakab 2013.06.12. 22:38:41

@tölgyes: :))))) nem a kint létét vonom kécségbe... a csizmás kandúr akcióban ja:)))

tessék itt is van:

cifrakaloda.blog.hu/

jjulie 2013.06.12. 22:41:11

@tölgyes:

a kádár építette gátakon.....

hahaha, mennyit ugatta a kádárt, aki veled együtt kivakarta a falu végi cselédsorbol, most meg ő az árvizi hős

hahaha

ozmele 2013.06.12. 22:41:52

@6.Lenin:
Megválaszolhatatlanok ezek a kérdések, pontosabban nincs rájuk jó válasz.
Írok valamit, gondolkodj el rajta!
Kormánydelegáció érkezik hazánkból Svájcba. Élelmes riporterek megörökítik, amint a kormányfő ügyes mozdulattal elkapja a szálloda forgóajtaján kilépő hölgy kezéből kiesett mopszlikutyát, s egy kedves mosollyal visszahelyezi a hölgy kezébe. Ez a videó bejárja a világot, de természetesen itthon többször is bemutatja a média. tegyük fel, hogy a kormányfő éppen Orbán, vagy Bajnai vagy Gyurcsány (elnézést a kimaradottak miatt). Az ellenzéki sajtó és a mindenkori ellenzék valószínűleg úgy reagálna, hogy megrendezett jelenet, s a blogokban ennek kapcsán is komoly adok kapok alakulna ki a két tábor között, természetesen visszamenőleges témákkal megspékelve egészen a honfoglalásig.
Egy elemző viszont mindössze annyit tesz, hogy megpróbálja felmérni az esemény, és az esemény médiatálalásának politikai hatásait.
S ez így működik minden esetben legyen szó árvízről vagy bármiről. Sokakat lehet befolyásolni a média által, nem akarok közhelyekbe bocsátkozni, de a média valóban nagyon nagy hatalom.
Vannak azért önállóan is gondolkodni képes emberek, ők sem mentesek teljesen a média véleményformáló hatásától, de mindenképpen védettebbek.
Ha jól tudom ez a blog pl. elemző blog kellene hogy legyen, nem politikai csatározások helyszíne, de nagyon kevés elemző hszt látok itt. S sajnálom, mert így elveszik az értelem.....

tölgyes 2013.06.12. 22:42:57

@Buga.Jakab: És nem volt kint hiába.. azért vonyít maga is, meg a bandája is..Bezzeg örülnének, ha kudarcot vall, de így most félnek, hogy jön az új boli o-korzus és nem lesz emlő ami szívogathatnak:) Reménykedjn. Messze van még 2014. Másuk mára úgysem maradt mint a remény, csak a remény, a remény:)

Buga.Jakab 2013.06.12. 22:43:26

@tölgyes: " nem lehet kiadni gebinbe. "

gebinbe? :)) oda nem, de a közgépnek igen...

tölgyes 2013.06.12. 22:45:54

@jjulie: Porszívózza csak az asszony ülepét..:) Már rég bepókhálósodott.:)@ozmele: csakhogy maguk az elemzők is állandóan csatároznak.Ha nem teszik, akkor kiközösítik őket az elemzők.:)

graycivil 2013.06.12. 22:47:39

@korábban ulrike: Te most Sztálinról vagy El Curóról beszélsz? Mint tudjuk, Sztálin "nem azért, hanem annak ellenére" nyerte meg a világháborút, hogy effektíve egyszemélyben irányította a hadvezetést. Igaz, hogy dupla emberáldozattal, de nyert...

Abban persze egyetértek, hogy a "gumicsizmás Kedves Vezető" imázs hozhat eredményt El Curónak.

Buga.Jakab 2013.06.12. 22:47:58

@tölgyes: :))))))) irigy vagyok nagyon... hogy ekkor aLÁNGELME lángol...

kárpátok géniusza... dakoták kirája... istenek istene... álamfők álamfője...

meg kéne má koronázni:))))

tölgyes 2013.06.12. 22:48:36

@Buga.Jakab: Jó gondolat. Akkor majd legalább megépül.:).. de jó is volna, ha a közgép tározókat építene a Duna-Tisza közén és meg lehetne az árvizi felelsleges vízzel állítani a sivatagosodást.:)Én támogatom a javaslatot.

tölgyes 2013.06.12. 22:52:05

@Buga.Jakab: Már megint elszólta magát. Én irigységről nem írtam, bár ezek szerint ez hatja át a lekét. ("Furcsa ember az irigy/ Torkán mérges a mirigy..:)" Én reményről írtam:) Reménykedjen. Más úgysem maradt mára maguknak:)

korábban ulrike 2013.06.12. 22:52:32

@flort: "Erre adtam választ."
Jó, hogy mondod, válasz volt.

korábban ulrike 2013.06.12. 22:54:37

@graycivil: "Te most Sztálinról vagy El Curóról beszélsz?"
Csak rólad.

ozmele 2013.06.12. 23:05:15

@tölgyes:
"csakhogy maguk az elemzők is állandóan csatároznak.Ha nem teszik, akkor kiközösítik őket az elemzők.:)"
Pillanatnyi tudásom alapján az elemzők is emberek, s bizony többségükben olyan emberek, akiknek valamilyen politikai kötődése is van. Kinek ilyen, kinek olyan, így aztán nem megy csodaszámba, hogy az elemzéseik eredménye igencsak különböző lehet. De mint tudjuk ez nem a politikai elemzők kiváltsága, így működnek a közgazdasági elemzők, s más elemzők is.
Ami viszont igazán vicces, az az hogy nemcsak az előrejelzések elfogultak sokszor, hanem egy befejezett esemény utólagos értékelésénél is homlokegyenest ellenkezőek a vélemények.
De nyugi, vannak elfogulatlan elemzők is...... csak jó szem és fül kell az észlelésükhöz....:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.12. 23:19:55

@korábban ulrike: ezt jól mondtad: Graycivilnek rendeltetése van ezen a blogon. :)

Mondhatnám azt is, hogy küldetéses ember, csak nem spirituális értelemben...

Pop40 2013.06.12. 23:30:44

@Tfilgol:

"Igazad van, ma Orbánnál nem nagyon van hiteltelenebb politikus ebben az országban.
Sajnos azonban hitelesebb sincs."

Az első mondatoddal egyetértek, a másodikkal nagyon nem.
Orbánnál csak és kizárólag hitelesebb politikus létezik. Ugyan nagyon nem kenyerem a Jobbik zsidózós meg EU-zászlót égetős irányvonala, de még Vonát is sokkal, de sokkal hitelesebbnek tartom Orbánnál.
Amúgy meg E14: Bajnai-Oszkó , a szociknál meg Botka, meg a Kunhalmi-vonal.
Ők számomra tökéletesen elfogadhatóak, persze nálad lehet hogy ez máshogy van.
S rajtuk kívül még ott vannak a legutóbbi LMP-s konferencia szereplői: Ángyán, Róna, Sólyom. Noha Róna legutóbbi kirohanásaival nem értek egyet, de a tisztessége felől nincs kétségem, Sólyom dettó. Neki is vannak fura húzásai, de az elveihez nem csak akkor ragaszkodik, mikor azzal az ellenoldalt hozza kellemetlen helyzetbe.
Rajtuk kívül még ott vannak a nem annyira politikusok: pl Chikán A, Mellár T. A hitelességgel náluk sincs gond.

Szóval bőven vannak itt hiteles emberek, csak mivel nem a demagógiát nyomják napi 24 órában, nehéz őket meghallani.

"Olyan, hogy hiteles politikus nem is létezik. ( legalábbis Mo.-on nem)"

Dehogynem létezik, előbb soroltam is párat.

"Pont ezért, és az általad leírtak miatt fognak sajnos simán nyerni jövőre is!"

Ebben nem hiszek. Még a kozmetikázott kv-kutatások szerint is 56%-a a megkérdezetteknek kormányváltást akar. Ez jóval nagyobb arány, mint amivel a jelenlegi kétharmad összejött. (ráadásul az akkori választási rendszer kevésbé lejtett a győztes felé.)

index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/ "Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne."

Önmagukban a törzsgárdának számító birkamenetes gyengeelméjűekkel a fidesz még soha nem nyert választást, és nem is fog. A többi társadalmi csoportban pedig nagyon nem nekik áll a zászló :))) Nem véletlenül mocskolják éjjel-nappal szakmányban Bajnait. (Akkor persze gond van, mikor a narancszombi annyira segghülye, hogy még azt is el kell neki magyarázni, mit írjon a központilag megszervezett "spontán" tüntetés táblájára. :DDDDD

index.hu/belfold/2013/06/04/alspontan_libas_tuntetes_lesz_bajnai_ellen/

A narancsbolsi maffiának egy esélye van nyerni, ha az ellenzék lesz akkora kretén, hogy nem fog össze.

Pop40 2013.06.12. 23:41:02

@Tamás Csacsicska:
Sajnos ebben igazad van. Én TG írásait alapjáraton kedvelem, de ez a mostani igen nagy melléfogás volt. (És valóban felfedezhető benne némi seggnyalós aspektus is.)

Az árvíz azért ment le zökkenőmentesen, mert sok száz - sok ezer önfeláldozó önkéntes a kritikus területeken időt, pénzt és munkát nem sajnálva tette a dolgát.

Na, őket lopta meg a szarházi tolvaj felcsúti azzal, hogy eljárta a pávatáncot minden létező kamera előtt, mintha az eredményben bármi, de bármi pozitív szerepe lett volna.

Pop40 2013.06.12. 23:44:23

@graycivil:

Jövőre az új kormánynak azzal kell kezdeni, hogy ezeket egy tollvonással visszavonja, az így kicsalt pénzekre pedig rávágni a visszamenőleges 98%-os adót.

menőmano 2013.06.12. 23:56:26

@tölgyes:

Ön téved. Én csak válaszoltam.

El Zorro 2013.06.13. 00:46:28

@tölgyes:

Szerintem is elég jól megszervezték, látszott, hogy még véletlenül sem szabad itt hibáznia senkinek. De hát nem is ezért "fanyalogtam". Segítek, bár elég egyértelmű voltam elsőre is: semmiféle kiváló szervezés és/vagy eredményesség nem írhatja felül a jog uralmát, a politikai haszonlesés meg aztán végképp nem. Itt Orbán (és a politikai haszon) volt az első (erre is céloztam a "közmédia" szerepét említve), a jog és a törvény betűje meg a második. De nem csak itt, és nem csak most egyébként.

hoplita 2013.06.13. 06:49:47

Azt még hozzábiggyeszthetted vóna Gábor. hogy bassza meg, jöhetett vóna ez az árvíz jövő tavasszal, akkor még hasznosabb lett vóna politikailag..

Ez egyébként semmin nem változtat, a droidok tapsikolnak, hogy milyen fasza csávó a csutitörpgecigány, mi meg jót röhögünk ezen az önmaga paródiájává süllyedt kis köcsögön.
Te meg végzed a dolgod, figyelve a vezérelvre, miszerint szar lenne eccer a kapa végére kerülni.:)

hoplita 2013.06.13. 06:55:59

@László56:
"... Ha az elemzőnk egy zoknicserét show elemnek minősít, az legfeljebb az elemzőnk taníttatásának a problémája és nem a miniszterelnöké. Mintha egy miniszterelnök nem cserélhetne zoknit..."

Ja...én azt is el tudom képzelni, hogy reggelente szarik és időnként telefingja a mikrobuszát és mikor pornót néz stikában, akkor rá is ránt a kis lilafejű kobrára.
Erről egy összeállítást is megnéznék...olyan faszányos képi világút, persze semmi bulvárosat, csak olyan életszagút.:)

Hogy te mekkora egy lakájagyú állat vagy...hogy a Jóisten szólítana már magához, te buzeráns.

hoplita 2013.06.13. 07:27:12

@s:
Küldd el a zannya kankós pinájába...azt megengedi a blogmotor, a pi.csa nemkívánatos terminológia.

hoplita 2013.06.13. 07:33:40

@poa ogapo:
"...Éljen a FIDESZ-KDNP- JOBBIK szövetség..."'

Milyen szöveccség?
Magadnál vagy?
Lassan jobban rühelljük a fityiszt, mint a vöröskomcsikat.
A zapád faszát, hülye paréj.:(

ssi 2013.06.13. 08:32:45

Én a posztból azt hiányoltam, hogy nem tudtam meg, hogy ha nem is az ellenzék, de a civil összefogás érdemei mekkora hangsúlyt kapnak a médiában (igaz, az az én szocpol problémám, hogy nem nézek tévét).

Néhány gondolatot azért előcsalt belőlem TG :) mert semmi sincs - személyiségünk szerinti - tanulság nélkül:
- A kiváló hadvezér uralkodó óriási áldás, ha területek kell foglalani, megvédeni. De mi van akkor, ha csak a belső hazai gondokkal kell fogllakozni? Elismerni, hogy vki vmiben szuper, de felismerni, hogy hová milyen képesség kell - ki/mi alakítja?
- A hóhelyzet rendezése túl visszafogott lett, a vízé viszont túl látványos? Múltkor nem volt idő az ügy elébe menni? Ha a vezér mindenhez ért, sőt bármit irányíthat, mi az elvárás a szakemberekkel szemben - SZAKMAILAG? És ha OV átmenetileg nem tudna részt venni a kormányzásban? A vezér kitűzheti kormányzásának jellemző nagy álmait, irányait, de a részleteket (a realitásokat/lehetőségeket) a szakembereknek kell hozzátenniük?
- A facebook, a net, az országjárás stb. csak eszközök, a tartalom fontosabb. OV elszántságban, hitben, víziókban, nemzettudatosságban magasra tette a lécet és prioritást is adott a láthatóan létező igénynek. Egy visszafogott stílus lehet újszerű, markáns, meggyőző; vagy egy fiatal vezetőtől - kimondatlanul is - fiatalos hevület, tettek, gondolatok lennének vonzóbbak .. a bizonytalan voksolók számára?
- És az én örök dillemmám: jó politizálás-e, hasznos (ország meg bármilyen) irányítás-e, ha olyan érett felnőttek akarunk/merünk lenni, akik nyíltan nem vállalják fel saját hibáikat, de minden erejükkel - a másoktól dominánsan eltérő - tökéletessük látszatába fektetnek sokat, nagyon sokat?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.13. 10:10:41

@Pop40: hűha, Kunhalmi miben hiteles? Tudsz valamit? Csak nem sz*pásban...

Amúgy 1 gátlástalan-szófosó Lendvaiildinéni-imitátor, fiatalabb kiadásban. Méltó ellenpárja a kissé már öregecskedő, ám továbbra is megkapóan intelligens Slejmecigabikának...

Pop40 2013.06.13. 11:13:47

@Hepci:

Ha a listából ezt az egyet találtad, amiben nem értünk egyet, az nem rossz arány. :)))

Orális képességeiről nem tudok nyilatkozni, de még mindig jobb, ha ő sz*p, mint a jelenlegi narancsbolsi banda, akik alatt az egész ország ezt teszi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.13. 11:36:23

@Pop40: többet is találtam, de ez volt a kiugró. :)
Nekem leginkább mind1, hogy szegfűs bolsi vagy narancsbolsi...

A nép, a zemberek dolga a sz*pás.
Ennek elviselésében segítenek a tudós politológusok, mint pl. a házigazda.

dzsaszper 2013.06.13. 12:14:46

@manyike: a hóhelyzetnél azért pár dolog el lett baltázva. Még a konkrét mentés előtt, nem a mentést végzőket akarom szapulni :)

is 2013.06.13. 12:26:15

@tölgyes: Mesterházy Ernő. ismét próbálkozhat, de nehogy abba a félreértésbe csússzon, hogy további neveket nem tudok.

vazzup 2013.06.13. 12:37:48

@tölgyes: nem vallhatott kudarcot, mert NEM CSINÁLT SEMMIT, azon kívül, hogy fotózkodott és elzavartatta a dolgozókat a helyszínről.
Sem ő, sem a "szakmai vezetés" nem csinált semmit. Nem irányított senki, jóformán semmit sem. Nem volt árvízvédelem, mint olyan.
Ami volt, az majdnem teljes egészében civil összefogás eredménye. Egyedül tán' az anyagok (zsákok és homok) szállítása volt központilag szervezve, de ahhoz meg nem kell zoknicsere meg fáradtan a kukkerbe bámulás, hanem fel kell hívni a közgépet, hogy hozzanak már, kifizetjük Pista!

Úgyhogy elmegy a 'csába ön is, meg a kiömlőnyílásával az ön nyelve hegyére szorult miniszterelnöke is.

S azt mondom, ha Orbán kiállt volna, és MEGKÖSZÖNI az egybegyűlteknek a munkát, sokkal tiszteletre méltóbb lett volna, többet nyerhetett volna vele ő is, mint azzal, hogy behazudozik mindenféle marhaságot.

Pop40 2013.06.13. 12:37:52

@Hepci:

"többet is találtam, de ez volt a kiugró."

Nosza, sorold a többit.

"A nép, a zemberek dolga a sz*pás."

Erre csak egy nagy ember igen találó mondását tudom idézni: Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.

És idecitálnék még egy idézetet, erről a blogról palizáltam. (Ők Orbi elvtárs honlapjáról vették.)

pezsma.blog.hu/2013/05/19/rosencrantz_es_guildenstern
------------------------------------------------------------------------
„Előre bocsátom maximális tiszteletem az öné.

Elkötelezett jobboldali szavazó vagyok, hittem önökben mindig, de a trafiktörvényben szerintem óriási hibát követtek el.
Egy vesztes pályázó vagyok, ez ugyan nem fog eltántorítani a jobboldaltól, csak szeretném ha közvetlenül tudna meg dolgokat, erről a dologról.
Szóval, nem tudom elképzelni, hogy nem valami trükk van a nyertességben, mert most újra olvastam a pályázatomat és biztos vagyok benne a városban nem adtak be jobbat és azok nyertek akik nem is tudják hol nyitnak és én aki saját üzlettel rendelkezik, és a város legfrekventáltabb helyén van nem nyertem.
A leghosszabb nyitva tartást napi 16 órát és még szombaton is meg vasárnap délig írtam a pályázatba. Tudomásul veszem, nem háborgok nem szaladgálok sehova, de ha ön elfogja olvasni csak azt szerettem volna ha elsőkézből értesülne. A városunkban az alpolgármester 3-at is nyert és a 3.- ra még nincs is meg az üzlete.
Elnézést a zavarásért nem kérek semmit csak jó ha tisztán az állampolgártól értesül arról mi történik az országban.”
------------------------------------------------------------------------

Ez az a fideszes állatfajta, aki észleli, hogy rugdalják, de attól még marad hűséges narancsbolsi. Na ő az, akire igaz az idézeted, az ő dolga valóban a sz*pás. Remélem a csuti tolvaj még belerúg egy pár jó nagyot a maradék 1 évében.

hoplita 2013.06.13. 12:46:49

@ephart:
A judeobolsik most is hatalmon vannak, seggfej.
Ébredj már fel, te kibaszott birka.:(

hoplita 2013.06.13. 12:50:27

@márta)):
Reméljük agyhelyen baszták.

hoplita 2013.06.13. 12:54:16

@korábban ulrike:
Igazad van, egész ravasz kis kamarillageci a csutitörpcigány...de úgyis beleszalad a késbe.

hoplita 2013.06.13. 12:59:40

@Pop40:
Az ilyennel az anyja baszott ki legjobban azzal, hogy a világra szarta.

Pop40 2013.06.13. 13:32:31

@hoplita:
Elég nyers megfogalmazás, de egyetértek. :)

menőmano 2013.06.13. 13:57:13

www.168ora.hu/itthon/12-trafikot-es-76-milliot-nyert-fideszes-kepviselo-es-csaladja-115099.html

Ugye? azt nem gondolja senki sem, hogy a népek az illlyen és hasonló ügyeket, csak, úgy! elfelejtik.
Azok a népek főleg nem, kik most ! vagy most is, a nagy vesztesek, mert mondjuk a kiskereskedőknek minden bevétel számit.
szerintem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.06.13. 14:47:58

Mindig van lejjebb.

"
21,5 millió forintot nyert el a Nemzeti Együttműködési Alapból egy 2011-ben bejegyzett egyesület, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület – írja a VG. A szervezet a bírósági adataiban Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot nevezte meg tisztségviselőként.
"

S ez nem vicc!

Eddig úgy hittem a pofátlanságnak is van határa, de a narancsagyúaknál nincsen.

De a bíróságokat is szépen jellemzi a történet.

graycivil 2013.06.13. 19:06:14

"20 millió forintot nyert el a Nemzeti Együttműködési Alapból a 2011-ben bejegyzett „Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület”, mely bírósági adataiban Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot nevezte meg tisztségviselőiként, írja a Világgazdaság Online."

www.facebook.com/photo.php?fbid=372754532826572&set=a.311540395614653.56945.280675512034475&type=1

"Az alap az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozik.
A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület honlapján egy-két eseményen kívül nem sok referenciát lehet találni a szervezetről, a busás támogatást azonban érthetővé teszi az, hogy a 2012. március 15-i ünnepségen a lengyel Fidesz-szimpatizánsokkal közösen vonultak, illetve az egyesület alelnöke, Dunst Eszter – igaz, hangsúlyozottan magánszemélyként – jegyzi a „Kedves Merkel asszony! című, a PolgárPortálon megjelent kormányvédő publicisztikát.""

A hülyeség és a mutyizás végtelen...! Gyerekek, könyörgöm, ezért Zuschlag 8 évet kapott! F.Y!DESZ

graycivil 2013.06.13. 19:13:21

"Blikk: 12 trafikot, majd 15 milliós támogatást nyert a fideszes és családja

A politikus felesége, Aswad Dina, anyósa Aswadné Gazdik Irén és testvére, Takács Gergő fejenként négy, összesen 12 dohánykoncesszióhoz jutott a városban- számolt be a lap. Az eszon.hu szerint a múlt héten pedig Takácsék családi vállalkozása kapott 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán."

atv.hu/cikk/20130613_blikk_12_trafikot_majd_15_millios_tamogatast_nyert_a_fideszes_es_csaladja?source=hirkereso

Az ország maradékára előjegyzést felveszünk...F.Y!DESZ

6.Lenin 2013.06.13. 19:36:24

@ozmele:

"Írok valamit, gondolkodj el rajta!"

Megpróbáltam. A kis történeted és a hozzáfűzöttek engem igazolnak.
Már csak a média által irányított táborok vannak, minden önálló gondolat nélkül (többségben).

A posztot nem olvastam még el. Majd 3-400 hsz után. Addig a hozzászólások alapján megpróbálom megsaccolni miről is írt a szerzője. Melyik tábor csahol hangosabban.

"Ha jól tudom ez a blog pl. elemző blog kellene hogy legyen,"

Kezdetben én is azt gondoltam, de ezt érdekesebbnek tartom.

Megpróbál elszakadni a táboroktól (nem nagy sikerrel), és kísérletet tesz valamilyen önállónak gondolt vélemény kialakítására. Talán olyan remény vezérelte kezdetben, hogy az olvasókat, és az ide írogatókat is sikerül ebbe az irányba terelni.
Ez sem 1 sikerélmény lehet számára, eddig. Igaz, azon kívül, hogy néha ír valamit, különösebben nem töri magát.
Természetesen ez csak spekuláció, nem ismerem az igazi szándékot.

Amiért beleszóltam a @korábban ulrikének írt válaszodba tulajdonképpen nagyom jellemző a mai közállapotokra.

Hasonló, mint ami TGM-el történt. @korábban ulrike se 1 kimondott fideszdrukker, de most 1 elfogadható véleményt írt.
Többen rögtön nekiestek a saját táborából.
Megbocsáthatatlan bűnt követett el, megpróbált 1 a tábortól elvárható vélemény helyett talán saját véleményt kialakítani.

Úgy néz ki, ma már ez elfogadhatatlan. Te is megpróbáltad tompítani az ő véleményét.

szerintem.

korábban ulrike 2013.06.13. 20:12:33

@ozmele: Bocs a kései válaszért. Egyetértek. A hogyanról nem beszéltem, nem OV videóit minősítettem, az nem érdekel, és persze, hogy túlcsorgott a Fidesz propaganda megint. Egyébként is utálom (enyhe kifejezés) a bárgyú politikai propagandát, de nagyon. Nem bárgyúval eddig meg nem is igen találkoztam.

Mindemellett be kell látni, egy politikai erőnek nincs értelme arról panaszkodnia, milyen sok hülye választó van, hanem rá kell vennie a hülyéket is, hogy reá szavazzanak, ne a másik hülyére, mert végül is az a legnagyobb hülye, aki panaszkodik, hogy milyen sok hülye van. Ehhez meg személyre kell szabni a műsort. A TV-ben is van, aki Budapest éjjel nappalért rajong, van, aki a Magyarország szeretlekért, s van, aki be se kapcsolja.

Persze, igazságtalan azt mondani, hogy a propaganda azért bárgyú, mert az emberek maguk bárgyúak. Talán inkább azért, mert ilyen munkára csak ilyen embereket lehet találni. Azonnali, s lehetőleg szerint mérhető hatást akarnak kiváltani, ami nonszensz. Jó propagandához idő (sok), következetesség és intelligencia kéne. Ha vó'na. De nincs.

korábban ulrike 2013.06.13. 20:21:50

@hoplita: Valamikor majd igen, de addig még levezényel egy-két árvízi küzdelmet.

korábban ulrike 2013.06.13. 20:25:35

@Hepci: Igen. Ezt hívtuk adu ellen ásszal iskolának. igen érdekes, főleg ászok nélkül.

tölgyes 2013.06.13. 20:28:53

@ozmele: A politikai véleménykülönbség még nem ok a stigmatizálásra, ami minálunk 1989 után újból felerősödött (szokás volt ez már korábban is).. ha valaki az értrelmiségből nem állt be a liberális irányba, az máris mucsa lett.. miközben nálunk és a világban is a liberalizmus elmucsásodását láthatjuk... 1989 után egy ideig mindenki politikailag független volt... aztán a függetlenekről kiderült a függőség.@vazzup: Kedves vazup! Kívánok magának hasonló semmitevést a jövő héten.@El Zorro: Miféle jogot sértett a miniszterelnök?

ozmele 2013.06.13. 20:33:11

@6.Lenin:
A táborok már csak ilyenek. Bármelyik tábor. A sajátjában nem hajlandó észrevenni a hibákat, a másikban pedig az eredményből is veszteséget vizionál. S ha táboron belül valaki a saját hibát kritikusan szemléli, arra rásütik, hogy áruló és nekiesnek. S a táborbeliek hasonlóan viselkednek a politikai elemzőkkel is. Ha valami olyant mond ami nem az ő malmukra hajtja a vizet, akkor ledorongolják, s a másik tábor seggnyalójának nevezik. Holott a legtöbb elemző megpróbál tárgyilagos lenni. 100%-ban senki sem lehet az, még egy abszolút pártfüggetlen sem, mert egy bizonyos értelmi szint felett kialakul az emberben valamiféle világkép, ami intelligencia szinttől függően változó is lehet, hiszen maga a világ is állandó változásban van. S amelyik politikai párt vagy irányzat közelebb áll a saját maga által, a saját maga számára kialakított, helyesnek tartott világképhez, az szimpatikusabbá válik a számára.
Sem TG-t, sem TGM-et nem minősíthetem, mindkettőt értelmesebbnek tartom magamnál, de mindkettő szimpatikus számomra sok sok éve már. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden esetben egyet értek velük, de általában igen. Már ami az elemző munkájukat illeti, mert politikailag nem szándékozom állást foglalni.

ozmele 2013.06.13. 20:47:21

@korábban ulrike:
A politikai propagandának nem nagy múltja van. Létezni létezett már a középkorban is, de valódi szerepe a tömegtájékoztatási eszközök terjedésével alakult ki. Sikeres propaganda elég lehet egy választás megnyeréséhez. Úgy értem az ellentáborénál sikeresebb propaganda....:).
S a sikeres propaganda egyik kulcskérdése az hogy kikhez szóljon. Nyilván nem lehet mindenkire ugyanazzal a módszerrel hatni. Ami egyeseknek tetszik, az mások számára taszító lehet, és fordítva is igaz ez.
Ha a mai viszonyokat nézzük, akkor minden politikai párt részére a legfontosabb a rejtőzködő szavazók egy részének megnyerése. A pr stáb megpróbálja kitalálni, hogy a rejtőzködő szavazók hogyan, miként szólíthatóak meg. Zsákbamacska ez rendesen, s aki szerencsésebb (mert ugye tudományos módszerekkel nem határozható meg, hogy Mari néni igazából miért dönt majd így vagy úgy), az nagyobb szeletet hasíthat ebből a tortából.
OV visszatetszést keltő túlzott szerepeltetése az árvízi védekezés kapcsán nem feltétlenül biztos, hogy a megcélzott csoportnál is hasonló visszatetszést kelt, mint pl. bennem. De nem vagyok pr szakember, csak írogatok ezt azt, ami éppen eszembe jut...:)

ozmele 2013.06.13. 20:51:30

@tölgyes:
Hát azon amit írtál nem lehet vitázni. Igazad van, akkor is ha kicsit közhelyszerű...:)
Olvastalak ám, elég sok hsz-ed van amivel vitáznék, s olyan is amiben egyetértenénk, de az politika, s politikai vitába nem veszek részt ebben a blogban. (máshol sem...:)

jjulie 2013.06.13. 20:59:25

@ozmele:

a @tölgyes: nevű fideszfertőzött orbánkodó kádárvakarék már régesrégóta nem érdemli meg azt hogy vitába száljon vele az ember

pusztán felrúgni való, mint egy bolondgomba

6.Lenin 2013.06.13. 21:03:17

@ozmele:

Látod, pontosan ezért érdekes ez a blog.

"..mert politikailag nem szándékozom állást foglalni. "

ezek a legszebb részek benne, aztán szinte fülsértő a kilógó lólábak sóhajai (hörgése).

Izé...
Miért baj, ha valaki vállalja is a nézeteit, akár a politikait is ?
Bűn lenne?
Miért gondolja sok "független", hogy mások nem látnak át a szitán?
Pedig nem olyan bonyolult.

A "vita" tárgya közben visszatért a jó meleg akolba. Általában így szokott ez történni nála, ír 1-2 elfogadhatót, aztán valamiért agyoncsapja a következő hozzászólásaival. Nem meglepetés már.
A félreértések elkerülése végett az "elfogadható" alatt nem azt értem, hogy a másik tábor által elfogadható, hanem valóban elfogadható lenne bármelyik kritikusan gondolkodó számára is.

Igen, TGMe- én is kedvelem. A múltkor hallottam vkitől, hogy csak halott német katona nem volt még. Igazi média politikus. Miért ne lehetne róla véleményem?
Természetesen nem vonom kétségbe tudását.

jjulie 2013.06.13. 21:05:47

@6.Lenin:

na te vagy a másik pusztán felrugni való fideszbolondja, dembinszky

ozmele 2013.06.13. 21:13:31

Kedves jjulie!
Többször is elolvastam ezt a hsz-t, de feltehetően alacsony értelmi képességeimnek köszönhetően nem fedeztem fel benne semmi olyant amire válaszolni tudnék.
A képi világa is nehezen értelmezhető számomra. Én magam nem értek a gombákhoz, s így eszembe sem jutna gombát gyűjteni az erdőben, de tudom, hogy a gombászók a mérges gombát felrúgják, abból a megfontolásból, hogy nehogy véletlenül leszedje egy kevésbé hozzáértő. Ez egy egyszerű mozdulattal elvégezhető, nem kíván nagyobb erőkifejtést. De egy embert ugyanúgy felrúgni, egyszerűen, erőfeszítés nélkül, az számomra elég hihetetlen. Ha csak a súlykülönbséget nézem, akkor is, de ugye a gomba egy helyben áll, az ember meg mozoghat is az akció közben, sőt akár ellenállhat. Nincs ebben sem tapasztalatom, de szerintem sokkal, sokkal nehezebb lehet.
Ha neked nagyobb tapasztalatod van emberek ilyen módon való felrúgásában, megkérlek oszd meg itt a blogon, sokak számára érdekes lehet a technikája.....:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.13. 21:17:32

@ozmele: nem a felrúgásban van gyakorlata, hanem a besz*rásban. :)
Vasággyal 60 kilós, gülüszemű, keszegtestű netszájonc.

ozmele 2013.06.13. 21:18:52

@6.Lenin:
Én is sokszor tapasztaltam, hogy a "politikailag nem kívánok állást foglalni" előtt és után bizony kilóg a lóláb rendesen. Kivéve azon eseteket amikor nincs lóláb....:) Nem az ördögtől való ám a pártfüggetlenség, jónéhány embert ismerek (többnyire baráti viszonyban vagyok velük), akikről ez elmondható. Akár hiszed, akár nem...:)

6.Lenin 2013.06.13. 21:21:47

@jjulie:

-Kedves anyuka, ez a jjulie gyerek nem ütődött 1 kissé?
-Az igaz, hogy kisdedként átesett 1 nagy kövön, de vki azt mondta, az a bölcsek köve volt. Hiszek neki, mert az OPNI-ban igen fontos ember volt, valami Bonaparte, vagy hasonló talán.
-Rendben, csak tessék rá nagyon vigyázni, nehogy még 1x előforduljon.
-Hát igen, vigyázok is rá, sőt mi ketten a porszívóval minden lépését figyeljük.
-Ez jó, így már én is megnyugodtam.
-Legyen is nyugodt kedves 6. a porszívója nagyon szereti és félti. Néha még rá is csatlakozik.

ozmele 2013.06.13. 21:24:11

@Hepci:
Nagyon érdekes ennek a hsz-nek a képi világa is.
Szerintem mindkettőtöknek érdemes lenne valami komolyabb műfajban próbálkozni, kár az értékes időtöket erre a blogra pazarolni....:)

jjulie 2013.06.13. 21:26:00

@ozmele:

nos érdemben a fideszféregség, fideszkádárvakarékság, felcsuti seggszájúság, orbánsántakutyaság, fideszmagyarkodás, fideszkereszténykedés, és egyéb wermerizált orbánkodásról beszélni nem akarok, mert ezzel még azt a látszatot kelteném, hogy érdemesnek tekintem a felsorolt jelenségegyüttest bármire is, nem teszem

a @6.Lenin: és a @tölgyes: két fideszfertőzött, akik önkéntesen utángyártják és terjesztok az orbánértelmetlenbeszédet, felrúgni valók pusztán

emberszámba venni majd akkor lehet őket, ha a fideszfertőzöttek számára felálított karanténban megkapják a seggszájukat gyógyító szívlapátos kezeléseket, és lesz három negatív leletük egymás után a fideszfertőzésüket illetőleg

ozmele 2013.06.13. 21:31:04

@jjulie:
Nemcsak a képi világ lenyűgöző, hanem a visszafogott stílus és az elfogulatlanság, valamint a sugárzó jóindulat. Már ezért is érdemes volt benéznem ebbe a blogba....:)

6.Lenin 2013.06.13. 21:31:22

@ozmele:

Pártfüggetlen az lehet, bárki, de, hogy a politikától, az kétlem.
Véleménye kell, hogy legyen mindenkinek, és az már besorolja valamilyen táborba, amit nem kellene feltétlen szégyellnie/titkolnia senkinek sem. A pártot azt lehet szégyellni.
Mindentől és mindenkitől nem lehet elhatárolódni, hiszen még a halál után is különböző tábor lesz az öröklétben a kijelölt tartózkodási helyünk, talán.

korábban ulrike 2013.06.13. 21:43:14

@ozmele: Biblia pauperum mint színtiszta művészet.

ozmele 2013.06.13. 21:46:01

@6.Lenin:
Na látod ebben nincs igazad. Általában valóban így van, de a politikai vélemény nem feltétlenül kell hogy azonos legyen valamely párt ideológiájával, gyakorlatával, célkitűzéseivel, módszereivel. Ez nem elhatárolódás mindentől és mindenkitől, csak egyszerűen azt jelenti, hogy "táborfüggetlen".
Játszuk csak a szokásos játékot....:):
Adva van egy ember, aki úgy gondolja a horgászat, halászás, halnevelés, halevés és általában minden hallal kapcsolatos dolog az alfa és az omega. Ami ezen kívül van az érdektelen. Nyilván ez az ember mindig annak a pártnak helyesel aki halügyben szerinte helyesen dönt. Ha meg szerinte nem helyesen dönt akkor ellene van.
Most tegyél be a "hal" szó helyett bármi mást, s rendelj hozzá még több száz vagy ezer szót. Ezek összesége szerint gondolkodik az elképzelt személyünk.
Játék vége.
Ha meg mégsem így lenne, bárhogy is lenne, az mindenképpen igaz, hogy semmi ingerenciám bárkivel is politikai töltetű anyázásba bonyolódni.
Nem tudom mennyi ideig maradok itt, de biztos lehetsz benne, hogy lesz véleményem, s abban is hogy az párt és politika független lesz. S abban is biztos lehetsz, hogy rendesen elküldenek majd jobb és baloldalról egyaránt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.13. 21:47:57

@jjulie: pirtyogj, nyomi!

No, akarsz teniszleckét venni?
5000 egy óra, csak neked, plusz pályadíj.
Tudod a számom.

Váltás bugyit hozz magaddal...

jjulie 2013.06.13. 21:48:44

@Hepci:

ajaj, megjött a szájjalteniszezés rómaiparti bajnoka, aki mindig kikap azoktól akiknek csak jó kezük van, meg jó lábuk, ezenkívül rekorder még étteremvezetésben, és süticikizésben, és érdemnek hiszi a 48-as lábméretét

ehhez jön még a naftalinimádat, viszont a gumihalazást mintha hanyagolnád mostanában, ban van a botoddal?

jjulie 2013.06.13. 21:52:13

@Hepci:

elfelejtetted felajánlani a telefonszámodat jeti, öregszel?

ozmele 2013.06.13. 21:53:22

@korábban ulrike:
Nem kell olyan messzire menni. Csak egy gombnyomás a tv-n, s máris kitárul a sorozatok varázslatos világa.....:)
A kedvencem viszont amikor Isaura felszabadítására pénzgyűjtési akció indult a sorozat nézői között....:) Ezt azóta semmi sem überelte. S ők is szavazók, vagy lehetséges szavazók ám...:)

inreallife 2013.06.13. 22:03:16

@márta)): én tudom. a múltkor mesélte, hogy elmennek nyaralni az árpád hídhoz, és ő ott információkat fog szerezni. még egy kicsit körbe is röhögtem miatta. gondolom a margit híd alól ment oda nyaralni. mostmeg jött ez a sok víz, de orbán azt mondta, senkinek nem eshet bántódása. ő meg hitt neki. remélem levitte a víz, ahogy a szart szokta... :)

most képzelheted a szerbek mit fognak kapni tőle, pedig egy szájmosáson már túl lesz addigra... :)))

tölgyes 2013.06.13. 22:04:18

@ozmele: Értem én, de mit tegyek: ez egy politikai elemző politikai blogja, így matematikai vitát mégse folytathatok Önnel:) zsület pedig nem kell (lehet) komolyan venni:) kb ezt tudja. Egy szerencsétlen kudarcai miatt fusztrált fickó.
No éjt!

6.Lenin 2013.06.13. 22:10:47

@ozmele:

"Na látod ebben nincs igazad. Általában valóban így van, de a politikai vélemény nem feltétlenül kell hogy azonos legyen valamely párt ideológiájával, gyakorlatával, célkitűzéseivel, módszereivel. Ez nem elhatárolódás mindentől és mindenkitől, csak egyszerűen azt jelenti, hogy "táborfüggetlen". "

Már bocsi, de sehol nem írtam, hogy a politikai véleményed azonos kell. hogy legyen bármelyik mai párt ideológiájával.

Sőt, az, hogy 1 párt magáról azt állítja, egyedüli képviselője bizonyos ideológiának, nem feltétlen jelenti, ez igaz is lenne.

A táborok nem feltétlen jelentenek "baloldali", vagy "jobboldali" elkötelezettséget, netán "liberális" felfogást.

Más emberi tulajdonságok is jelentenek 1 bizonyos táborhoz való tartozást.

Most már lassan el kell olvasnom az aktuális posztot is.

Kezdődnek teniszlecke reklámok.
ez lesz kb néhány száz hsz, addig lesz időm elolvasni.

A mai vendégem (írás közben) Phil Collins volt.

www.youtube.com/watch?v=Qt2mbGP6vFI&list=RD02YcY3FH208l8

Jó éjt!
Mindenkinek.

ozmele 2013.06.13. 22:12:33

@tölgyes:
Pedig éppenhogy a matematikáról is szól a blog. Történetesen arról, hogy Orbán médiaszereplése hoz e a Fidesznek szavazókat, vagy éppen ellenkezőleg. Az első hsz-em erről is szól, s valóban az első hsz-em, mert nem voltam itt másik nicken. Így aztán nem tudom kit lehet, kit nem komolyan venni, de majd kialakul.
Jó éjt....!:)

ozmele 2013.06.13. 22:17:08

@6.Lenin:
A "táborokról" még beszélgethetünk, úgy látom van miről.
Phil Collins meg valóban szuper, majd éjfél után meghallgatom, (le vagyok korlátozva 14-ig).
Jó éjt...!:)

jjulie 2013.06.13. 22:17:55

@tölgyes:

atyagatya, fideszfertőzött, egyszer lehet hogy kialszod a fideszfertőzést

ha nem, még mindig ott van a szívlapát

márta)) 2013.06.13. 23:18:15

@inreallife:

Na! Ne! Én erre nem is gondoltam, viszont arra igen, hogy valamiféle továbbképzésen"? - kiképzésen?- vesz részt.
:)

márta)) 2013.06.13. 23:24:39

privatbankar.hu/makro/ujabb-szenzacios-fotokat-kuldtek-olvasoink-258702

Itt" nem "zoknit",- hanem cipőt vált a kormányfő, vagyis csizmát húz.
:)

ssi 2013.06.14. 00:47:52

@dzsaszper: " a hóhelyzetnél azért pár dolog el lett baltázva. Még a konkrét mentés előtt" .. is és sokan így gondolják. De, te sem a kormány jelentéséből másoltál most ...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.14. 01:25:10

@jjulie: benézel a blogomra, s máris megtudod a telefonszámom, nyomi.
Attól félek, lesérülsz a teniszmeccs előtt.
Ez a múltban is megtörtént veled nyilván.
Így történhetett:
- Ültél a monitor előtt és azon tanakodtál, hová bújj, ha a monitorból kiugrik az ellenfél.
- Ekkor betojtál.
- Szaga lett.
- Megtántorodtál.
- Beb*sztad a fejed az asztal szélébe, majd kificamodott a könyököd.
- Le köllett mondani a meccset.
Nyomi.

ssi 2013.06.14. 07:09:59

szója, egy 2/3-os ellenzéki győzelem nem lesz kikezdhető .. az itt "felejtett" státuszokúan kívül a rutinstílus és az előre ki/eltervelt szándékok miatt?

egy új kormány részéről szükség lenne-e egy újabb újhullámú irányításra?

és

a társadalom jelentős része új igényekkel akarjon-e összefogni/hangolódni/tartani ... a talán szükségszerű több generációs átfutású kürt kihagyva s kellene-e ehhez egy meghatározó össznépi csalódás 2014-ig?

TG " én azonban azt érzem, hogy a magyar választó a politikusokkal szemben ennél még mindig konzervatívabb, ízlésesebb" ... "érzi", hogy pl. az eddigi magyar (európai) politikai kultúránk alapján még/már bennünk van egy bizonyos igényesebb igény, csak mintha mi magunk se tudnánk még/már róla?

jjulie 2013.06.14. 07:34:15

@Hepci:

vlagyimír iljocs dembinszki szintjén tántorogsz a 48as lábadon naftalin

hoplita 2013.06.14. 07:35:10

Itt fentebb páran csalódottan említették, hogy lecsengett a trafikmutyi...
Úgy valóban le, ahogyan a szájjal akciózó, fotelfüggő nemdohányzók gondolják..
De egy dolgot elfelejtenek.
2 hét múlva, elsején 1734 településen nem lehet majd cigit kapni. Az ott élő, eddig nem túlzottan idegeskedő és politikaimmunis nikotinfüggők égbehallatszó anyázása azért majd érdemel némi kárörvendő figyelmet.
Én tudom, én bagós vagyok...fél nap cigimegvonás után már nem anyázok, akár ölni is képes vagyok.:)

Úgyhogy vigyázó szemetek ezekre a településekre vessétek.
Orbánék anyja csuklani fog, de kurvára.:))

jjulie 2013.06.14. 07:40:07

hahahahaha

(dohánymutyi + trafikmutyi + gyümölcsmutyi + patikamutyi) = fideszmutyi

hahahahaha

tölgyes 2013.06.14. 11:18:58

@ozmele: Ebben az esetben a hoz, nem hoz nem matematika, hanem maga is politika, aminek mindig lehetnek számszerűsíthető következményei is.

márta)) 2013.06.14. 12:18:09

www.blikk.hu/blikk_aktualis/elore-kertek-az-allami-milliokat-a-trafiknyertesek-2195075

"A munkahelyteremtő pályázat nem volt túl szigorú, mivel még az sem volt feltétel, hogy a nyertes cég be legyen jegyezve, az érintett vállalkozásokat a leadás után másfél hónappal jegyezték csak be.

– A cégbíróságok ismert leterheltsége miatt elegendő feltétel volt az alapító okirat becsatolása a támogatási igény benyújtásakor – válaszolt a gazdasági tárca, bár ez a magyarázkodás kissé különös, hiszen egy cégbejegyzés néhány nap alatt elintézhető. "

Hm? Hát ez van. "Na.Igen. Vannak, akik jól járnak, vannak kik még attól" is jobban járnak, s vannak akik lassan, de biztosan haladnak az elszegényedés felé.

6.Lenin 2013.06.14. 12:39:36

@ozmele:

"A "táborokról" még beszélgethetünk, úgy látom van miről. "

Elemezhetjük, ha már nicnek is ezt választottad, de gondolom, mint "független" ozmele, vagyis ......

Talán, este sort keríthetünk rá.
1 biztos, a zenei aláfestés jó lesz, mint mindig.

Pop40 2013.06.14. 12:54:26

@hoplita:

Ez valóban kellemes lesz, de azért az ember remélné, hogy egy magát jogállamnak nevező országban egy hanganyaggal bizonyítható, rendszerszintű korrupciónak azért valami más következménye is lesz azon kívül, hogy pár dohányos majd 2 hét múlva anyázni fog.

Harmony12 2013.06.14. 17:56:39

@hoplita: A héten kiderült, hogy budai barátaim nyertek két trafikot. Őszintén megdöbbentem, mivel nem kifejezetten fidesz szimpatizánsok...Kiderült, hogy ők is meglepődtek, olyannyira, hogy fejvesztve kezdtek rohangálni üzlethelyiség után az adott körzetben. Hogyhogy hogyhogynem, szinte minden elképzelhető hely már le volt foglalva a környékben. Mióta? Többségük TAVALY NYÁR óta. Szerinted???? Azért ezt a Lázárt azonnal csuknám be...

Harmony12 2013.06.14. 18:20:50

Btw a poszthoz: Húsz éve vezetőként, tíz éve felsővezetőként dolgozó emberként úgy gondolom, hogy akkor vagyok jó vezető, ha kitűnő csapatot tudok magam köré építeni, hiszen nem érthetek mindenhez, akármilyen okos vagyok. Olyan profi embereket és szervezetet, akik nélkülem is képesek önálló döntéseket hozni, ha elmegyek szabadságra vagy netán elüt a villamos. Így a végére annyi dolgom van, hogy megadjam a vezetőimnek a szükséges támogatást és elismerjem és ünnepeljem a többiek jól végzett munkáját, mert én akkor vagyok sikeres, ha a csapatom az. És ehhez pont nem személyi kultusz kell.
Persze, OV-ról tudjuk, hogy ő egy másik vezetői irányvonalat képvisel, de még ezenfelül is túlzásba vitte a majomkodást. Én személy szerint akkor lennék nyugodt, ha az ország, a minisztériumok és az illetékes szervek olyan szakmai vezetőkkel és szakmai színvonalon végeznék a munkájukat, ami mellett az első számú vezető lehet bárhol, nélküle is megy minden mint a karikacsapás. Nem mint OV esetében, aki azt hiszi, hogy nélküle valszeg megállna forogni a föld is.
Ha ezen szervek OV kézi irányítása nélkül nem tudják ellátni feladatukat, akkor OV a hibás, mert alkalmatlan vezetőkkel veszi körbe magát. Ha pedig nélküle is tökéletesen ellátták volna feladatukat, akkor az egész bazári cirkusz a gumicsizmás OV után rohangáló Bakondival mélységesen megalázó azokra a vezetőkre nézve, akiknek ehhez asszisztálni kellett...

jjulie 2013.06.14. 18:57:43

@Harmony12:

orbán seggszájú kádárvakarék sántakutya másodosztályú vidéki viktort nem érdeklik olyan szempontok mint amikről te írsz

mutyiország bálványa egy vidéki gumicsizmás kolbásztöltő

ozmele 2013.06.14. 20:30:41

@6.Lenin:
Általában nem szokásom magamról beszélni a neten, de látom nagyon csípi a szemed a "független" jelző.
Nos benne voltam kőkeményen a politikában. A rendszerváltás idején egy új párt tagja voltam, s arra is szavaztam. Ezek után nem sokkal kiléptem a pártból. Közelről, nagyon közelről láttam a történéseket, nem az én gyomromnak való. Ezek után volt még öt választás, kettőn nem vettem részt, a maradék háromból pedig két másik pártra szavaztam (azaz nem arra amelyiknek hajdan tagja voltam). A következőkben viszont újra elmegyek szavazni, s pontosan tudom hova fogok szavazni és azt is hogy miért. Tehát nem vagyok független, de pártelkötelezett sem, s inkább szúrnám szíven magam, minthogy bármelyik táborhoz tartozzam. Remélem ennyi már elég.....:)

ozmele 2013.06.14. 20:40:13

@tölgyes:
Ezzel a fáradsággal az is kikövetkeztethető, hogy a matematikának is vannak politikai vonzatai, úgy mint a politikának matematikai vonzatai, így tulajdonképpen mindkettő nevezhető akár matematikának, akár politikának.
Túloztam persze (csak a játék kedvéért), de mindkettő elemezhető akár keverednek, akár nem. Ezzel próbálkoznék, de szokás szerint meglehetősen mérsékelt sikerrel....:)

márta)) 2013.06.14. 20:47:42

Az elmúlt években 17 százalékra emelkedett a relatív szegénységben élők aránya, elsősorban a jóléti állam kényszerű fogyókúrája miatt.
A diplomások közül csak minden ötvenedik szegény, a romák közül négyből három, a gyermekek közül pedig minden negyedik. Százból 98 embernek vannak anyagi problémái.

privatbankar.hu/makro/meghokkento-szamok-szazbol-98-embernek-vannak-anyagi-problemai-258739

Mindezek alapján 2012-ben a népesség 56 százaléka volt anyagilag depriváltnak tekinthető, több mint egyharmada (37 százalék) pedig súlyosan depriváltnak.
A mutató mindkét esetben enyhén emelkedett a 2009-es felmérés óta, ami alapvetően a jövedelmi tartalékok csökkenésével magyarázható.
Ezt jelzi, hogy 80 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik képtelenek egy váratlan kiadás fedezetére, a magyar népesség több mint a negyedének pedig nincs annyi pénze, hogy megfelelően befűtse a lakását. 44 százalékra emelkedett azoknak az aránya is akik nem tudnak legalább kétnaponta húst enni."

Tessék, lehet olvasgatni, s persze értelmezni. Lesz/van egy nagyon jól" élő réteg, s lesznek szegények, mélyszegények.
Nem kell részletezni. gondolom.

márta)) 2013.06.14. 20:52:54

hvg.hu/itthon/20130609_Ujabb_fotok_Orban_Viktor_kaveval_csonakba

Elmúlt az árvízi vészhelyzet, lassan megszelídül a Duna.
Nézegessen fotókat.
:(

ozmele 2013.06.14. 20:55:20

@hoplita:
Biztosan lesz nagy anyázás a dohányzók körében, s némi elégtétel érzése vagy káröröm a nemdohányzók körében. Aztán ott vannak még a kimondottan dohányzásellenesek, akik úgy tekintenek lassan a dohányzókra mintha bűnözők lennének. (magam is dohányzom....)
Ha a politikai elkötelezettségtől eltekintünk, akkor nagyjából kiegyenlítődik a plusz és mínusz az érzelmeket tekintve, s néhány hónap múlva már napi vagy heti rutin lesz a megfelelő mennyiségű füstölnivaló beszerzése akárhonnan is.
Tehát úgy gondolom, hogy aki a Fideszre szavazna, emiatt nem fog elfordulni, aki meg a Fidesz ellen, az csak megerősödik az elhatározásában. A rejtőzködő szavazók meg nem emiatt döntenek majd (ha döntenek), akik meg mégis emiatt azok száma szerintem nagyjából egyenlően oszlik meg, de akárhogy is, minimális a jelentősége.

márta)) 2013.06.14. 21:05:39

Jobbnál jobb gondolatok íródnak.
Nos hát tessenek megnyugodni, vannak nem kevesen, sokan, kik az un. trafik ügy" miatt " máshova fognak szavazni.
Azok, akik "buktak" ezen az ügyön, vagy ügyön is, mindenképpen.
Nem kellene egy bizonyos társadalmi csoportot a végletekig "kizsigerelni") ......

6.Lenin 2013.06.14. 21:11:30

@ozmele:

"Remélem ennyi már elég.....:) "

Sőt, sok is. Magánügy. Mindenkinek egyéni döntése, joga van hozzá.
Szerintem.

"s inkább szúrnám szíven magam, minthogy bármelyik táborhoz tartozzam."

Az emberek hamarább tartoznak 1 táborhoz, és csak utána választanak hozzá- ha akarnak- pártot, vagy bármilyen más közösséget .
Elsőként az öröklött (?), később a környezete által meghatározott tulajdonságai/lehetőségei határozzák meg a "tábort". A pártválasztás útja ezek után már csak szándék és nem válogatás kérdése.
Előfordulhat, de 1 valóban "liberális" beállítottság nem vezet 1 "náci" párthoz, esetleg érdekből csupán. Hosszútávon semmiképp.
Ez is szerintem.
Az ide-oda húzás az elég érdekes kérdéseket is felvethet, talán.

Mai hangulatom befolyásolja...
www.youtube.com/watch?v=IG3Z_R9wJ-w&list=RD02d49m6G9vOrI

ozmele 2013.06.14. 21:16:28

@6.Lenin:
Sajnos...... sajnos sajnos a szolgáltató nem adta vissza a normális net sebességemet (pedig éjféltől kellett volna), holnap megyek reklamálni.... így Phil Collins egyelőre marad talonban.
A "táborok"-hoz tartozók nem véletlenül tartoznak oda ahova. Sok mindent olvastam, hallottam az okokról, többek között genetikai okokat is megismertem.
Én magam úgy gondolom, s persze tévedhetek is, hogy a valamilyen táborhoz sziklaszilárdan kötődő emberek a saját biztonságérzetüknek megfelelő helyet választják. A biztonságérzet pedig akkor megfelelő ha valamilyen nagyobb közösség tagjaivá válhatnak. A nagyobb közösségek pedig: párkapcsolat, család, rokoni-baráti kapcsolatok, a helyi közösség, a hasonlóan gondolkodó emberek, a hasonló munkát végző emberek, szakszervezetek, érdekközösségek, ország, nemzet, nemzetek felett álló erőcsoportosulások, vallás. Felsoroltam tizenegyet, ki lehet közülük néhányat hagyni, más közösségeket betenni (pl. törzsi összetartozás, netes közösségek, stb.), de ezek közül választják ki sokszor öntudatlanul azokat a közösségeket ahova tartozni akarnak, mert attól várják a nagyobb biztonságot. Maguk, környezetük, gyerekeik számára. S hogy ki mit választ annak bizony lehetnek genetikai okai is.... Az utolsó mondatban fontos az "is" kötőszó...:)

ozmele 2013.06.14. 21:25:00

@6.Lenin:
A gond ott kezdődik, hogy a liberális beállítottság még úgy ahogy értelmezhető, de a náci már teljesen félreértelmezett. Oka van persze, de tudomásul kell venni, hogy felgyorsult világban élünk, a s baloldali ma már ha a klasszikus meghatározását nézzük, akkor jobboldalinak számít, s a jobboldali meg ugyanezen meghatározás alapján baloldalinak számíthatná magát. De nem kristálytisztán, így aztán meglehetősen nagy a keveredés, de valahogy el kell (kellene....:) igazodni ebben a káoszban, így aztán maradnak a hamis meghatározások. Úgy mint : liberális, náci, jobboldali, baloldali, hogy a többit ne is említsem.

6.Lenin 2013.06.14. 21:32:42

@ozmele:

" Az utolsó mondatban fontos az "is" kötőszó...:) "

Igen. Nem tudni a %-os arányt.

1et értek az elemzéseddel. Annyival kiegészítve, a döntés nyilván nem mindig-sőt, többségében- "tudatos" gondolkodást feltételez.
Mivel van benne némi genetikai ösztönzés is.
Tulajdonképpen ezért kötözködöm kissé a táborokhoz tartozás laza kezelésével.
A pártokhoz tartozás/ragaszkodás más kérdés, bár látszólag van némi összefüggés.

ozmele 2013.06.14. 21:45:04

@6.Lenin:
Nagyon is értem mire gondolsz, magam is így látom, de egy előző hsz-edben azt írtad az ide-oda szavazás érdekes kérdéseket is felvethet...talán..
Szerintem egyszerű. Vannak az elkötelezettek, azok aztán nem mozdulnak, bármi is történik. Vannak akik abban reménykednek, hogy egy új kormányzat alatt könnyebb lesz az életük, aztán bekajolják az ígéreteket. Őket vándorszavazóknak hívom. Vannak akikre hat a médiacirkusz, rajtuk semmi sem segíthet. Vannak akiknek meg konkrét elképzelése van sok mindenről, s amelyik párt úgy politizál (vagy úgy tesz mintha úgy politizálna...:), amelyik megfelel az elképzeléseinek, akkor arra szavaz. Vagy nem szavaz.
Szóval egyszerű.....:)

6.Lenin 2013.06.14. 21:58:57

@ozmele:

Ebben teljesen 1et értek veled. Én is csak azért használtam a két, eddig elfogadott (de nem kellően tisztázott)megnevezést, hogy az óriási különbség érzékelhetőbb legyen.
Ma az elnevezésekben valóban nagy a káosz, sőt talán a genetikai jellemzők sem egyértelműek már.
Gondolom ez minden átmenetre jellemző, bizonyos mértékben.

Talán a valódi ok, hogy mindent felületesen kezelünk, és mindenre kiterjedő, esetleg mélyebb elemzésre már nincs "kereslet", ezért kínálat sem nagyon.
Másak az érdekek/értékek. Nem csak a politikában, sajnos.

A politika blogokat olvasva igazi kereslet az "anyázásra" van, kihasználva a névtelenséget, kiélhetjük a genetikai torzulásainkat.
Megnyugtat, és annak gyógyító hatása is lehet, talán, ha túléljük a másik anyázását. Vannak akik égető vágyat éreznek a másként gondolkodók "kezelésére"/elpusztítására, ezen a blogon is.
Amennyiben ettől talán "meggyógyulnak", akkor talán nem is rossz ez a módszer.

ozmele 2013.06.14. 22:18:11

@6.Lenin:
Ha nincs anyázás, ellaposodik a politikai blog, kikopnak a kommentelők. Az anyázás alap oka szerintem abban keresendő, hogy a félelmek és remények egyensúlyát a biztonságérzés javíthatja, s dühöt vált ki, hogy a másik fél ezzel szembe megy. Nem tartja normálisnak a másikat, nem érti, fél attól, hogy sokan vannak/lesznek, s ezzel bajt okoznak neki, maguknak, másoknak, mindenkinek.
Mondok egy nagyon leegyszerűsített példát.
Egyik ember a nemzet megerősítésében látja a saját nagyobb biztonságot, a másik pedig egy hatalmas globális erővel való együttműködésben. Ez elsősorban genetikai okokra vezethető vissza, s így nem érti a másik gondolkodását, sőt feltételezi, hogy nem is gondolkodik. S fél a másik által képviselttől mert azt hiszi, hogy az az út a szakadékba vezet. Mindemellett mindkettő demokratának vallja magát, de ha következmények nélkül megtehetné, akkor nemcsak anyázna, hanem kiirtaná a másik felet.
Szerintem ez az anyázás egyik alapja. Itt ugye megint az "egyik"-en van a hangsúky...:)

6.Lenin 2013.06.14. 22:26:07

@ozmele:

"......vándorszavazóknak...."

Igen.
Talán elsőként részletesebben kellett volna elemezni, hogy, mondjuk egy 8 milliós szavazói réteg miként is jellemezhető.

Hány % a tudatos tábort/pártot választó réteg, mennyien tengenek-lengenek, kik választanak a pillanatnyi érdekük/értékrendjük szerint, kik befolyásolhatók stb.

Szerintem ez 1 más kérdés.
Más kérdés a táborhoz/párthoz tartozás/ragaszkodás és a pillanatnyi érdek/érték mentén való döntés. ezeket a döntéseket szokták később megbánni.
Természetesen lehet egyszerűnek is mondani a kérdést, felületesen elemezve. Aztán később lehet rajta elmélkedni, miért is úgy történt minden, ahogy senki nem várta, szintén felületesen szemlélve.

www.youtube.com/watch?v=BsG4RwBwBeA&list=RD02d49m6G9vOrI

Jó éjt!
Mindenkinek.

Nehogy elfelejtsem...
A Blues örök, és az is marad.

6.Lenin 2013.06.14. 22:35:54

@ozmele:

Ez megint 1 más kérdés.

Természetesen mindig én látok/ítélek meg mindent helyesen.
Állítja minden oldal/tábor/párt/közösség/egyén stb.

Ez pedig abból ered, hogy nincsenek közösen elfogadott kapaszkodók, igazodási pontok.
De ez már kicsit hosszú lenne. Valahonnan az elejéről (Big Bang, Teremtés) kellene kezdeni, tudva, hogy soha (?) nem lesz vége.
Ha meg 1x vége, akkor meg nyugodtan kijelenthetjük...
jól elszórakoztunk...

ozmele 2013.06.14. 22:43:40

@6.Lenin:
Mesélt nekem valaki New Orleans kiskocsmáiról, ahol a blues úgy van otthon, hogy nem a kiskocsma része, hanem a blues köré építették a kocsmákat...:)

"...Talán elsőként részletesebben kellett volna elemezni, hogy, mondjuk egy 8 milliós szavazói réteg miként is jellemezhető.

Hány % a tudatos tábort/pártot választó réteg, mennyien tengenek-lengenek,.."

Szerintem van erről felmérés, egyrészt pártok is törekednek ezen adatok megismerésére, másrészt a közvéleménykutatók egyik legfontosabb feladata. Nyilván fix százalékokat nem lehet megadni, többek között az elhalálozások és az új szavazók belépése miatt sem, de közelítő adatok biztosan vannak. Logikus, hogy ezek közül legpontosabb a tudatosan pártot választók százalékos meghatározása.
Talán TG többet tudna erről mondani....
Jó éjt...!:)

6.Lenin 2013.06.14. 22:54:46

@ozmele:

Nem hagyott nyugodni 1 érdekes észrevétel...

független ozmele-nek vallottad magad, aztán próbáltad 1 bizonyos irányba terelni az elmélkedésünket, hiába próbáltam csupán általánosságban írni a kérdésekről, talán szándékosan.
Kíváncsi voltam a szegre, amelyik a szákodban volt.
De semmi baj. ez természetes, hiszen táborokban vagyunk.
(vagy a zene miatt nem figyeltem )

ozmele 2013.06.14. 23:00:03

@6.Lenin:
Elmondhatnád milyen irányba, tényleg kíváncsi vagyok rá. Azt hiszem tévedsz, mert csak válaszolni próbáltam úgy ahogy tőlem telik. Két párt születésénél volta bába, az egyik nagy lett, a másik életképtelen, de elhiheted sok éve annak, hogy lemondtam a pártpolitizálásról.

ozmele 2013.06.14. 23:06:16

@ozmele:
Valami eszembe jutott.
Kismama blogokban láttam olyan egymásnak feszülést hogy bármelyik politikai anyázó blogert azonnal kisebbrendűségű érzés kerítené hatalmába, ha olvasná....:)
Erről meg a foci drukkerek jutnak eszembe..... róluk meg sok mindenki akik valamiért ölre tudnának menni az igazuk miatt....

jjulie 2013.06.14. 23:08:16

@6.Lenin:

emberszámba vett valaki, fideszfertőzött, de nem tudtál élni a lehetőséggel

István Szűcs 47 2013.06.14. 23:09:01

Mikor baj van , a faradt emberek igenylik a szemelyes jelenletet es az egyutterzest ejjel-nappal. Ne felejtsuk el, ugyanezzel az arvizzel az eros Nemetorszag nem tudott megbirkozni, Ausztria sem , mert az emberek nem vallaltak a szemelyes reszvetelt a munkaban. Nalunk az emberek osszefogasat es hosies helytallasat generalta a Miniszterelnok. Miert nem volt eleg nylon zsak Nemetorszagban? Mert Angela Merkel nem fogta fel szemelyes ugykent az arvizet! Mi orulhetunk , hogy nalunk maskeppen mennek a dolgok mostanaban. Bebizonyosodott, hogy ha egy emberkent harcolunk, meg az arviz is alul marad!

graycivil 2013.06.14. 23:12:59

"Kéri: a baloldal legalább elszégyellte magát, amikor kiderült, hogy lopott

Orbán Viktor mesterségesen akarja magát történelmi tényezővé tenni, de így csak a történelem bohóca, cselédje lesz, még akkor is, ha százszor megválasztják – ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában."

atv.hu/cikk/20130613_keri_laszlo?source=hirkereso

F.Y!DESZ

jjulie 2013.06.14. 23:14:38

@István Szűcs 47:

lófaszt pajtás, a lényeget a kádár építtette ehhez, meg az elődei

a felcsuti gumicsizmás kandúr meg csak bazári majomkodott a kádár gátjain

persze mit lehet várni egy teli tüdőből kommunistázó kádárvakaréktól

graycivil 2013.06.14. 23:15:12

@korábban ulrike: Kösz a megtisztelő rajongást, de irtózom mindkettőtől...:-)

graycivil 2013.06.14. 23:23:17

"Amire már nincsenek szavak

Végezetül a pofátlanság netovábbja: a Trafikmutyi Zrt. megható családi történeteket vár a nyertesektől. Sajnos ezt már nem tudom „nyomdafestéket tűrően” kommentálni, így a kedves olvasók képzeletére bízom, milyen üzenetet juttatnék el nagy szeretettel Gyulay Zsoltnak, akinek rokonságában/ismeretségi körében – érdekes módon – tíz darab koncesszió lelt gazdára."

egyenlito.blog.hu/2013/06/14/egy_nap_a_ner-ben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_14&utm_campaign=index

"Egy nap a NER-ben. Egy hosszú nap után, ömlesztve szembesülni vele életveszélyes"

Gyerekek, könyörgöm,..! Ennyire hülye nép nincs...és mégis van! F.Y!DESZ

ozmele 2013.06.14. 23:24:44

@István Szűcs 47:
Nem szeretnék kukacoskodni, de sok minden mellett még egy tényezőt figyelembe kell venni. Nekünk volt időnk felkészülni, legalább egy héttel előtte nagyjából tudtuk mi fog történni, a németekre meg egyik napról a másikra tört rá az ár.
Ezért úgy gondolom, ha pl. OV lenne Németország vezetője, az Elba ugyanúgy kiöntött volna, s ha Merkel lenne Magyarország vezetője, a Duna akkor sem öntött volna ki itthon.
Meg még egy kis apróság. Németországban és Ausztriában is dolgoztak önkéntesek a gátakon, csak ott fizetést is kaptak érte....:)
A többivel egyetértek...:)

graycivil 2013.06.14. 23:25:37

"A magyar jövő megtekinthető Örményországban

Minden a politikusok, vagy azok rokonai-barátai kezében van. Aki teheti, menekül az országból - 15 millióból 2.9 millióan maradtak. Ismerős?"

annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_14&utm_campaign=index

F.Y!DESZ

ozmele 2013.06.14. 23:29:24

@ozmele:
Na, ki a legény a gáton?... kérdezi az impotens férjet az asszony szeretője......:)

graycivil 2013.06.14. 23:34:48

"BKV-per: már megint cifra dolgok derültek ki

Dr. Bói László rendőr százados a tanú állítása szerint azt is ígérte neki, hogy egy másik, folyamatban lévő ügyében befolyásolja a bírót és a nyomozást, ha cserébe aláírja az említett magánnyomozó véleményét, elismerve azt saját vallomásaként."

stop.hu/belfold/bkv-per-mar-megint-cifra-dolgok-derultek-ki/1155850/

Perelj, ha úgy érzed, igazad van...kivéve, ha az alperes fydeszes! F.Y!DESZ

graycivil 2013.06.14. 23:36:59

"Blikk: Előre kérték az állami milliókat a trafiknyertesek

Újdonsült trafikosok kaptak milliókat a gazdasági tárcától a munkahelyteremtésre, hogy az alkalmazottaik bérét állami pénzből tudják fizetni. Így nemcsak az időközben háromszorosára növelt árréssel, kibővített termékpalettával segíti őket a kormányzat, hanem még az eladóik fizetését sem nekik kell állni – írja a Blikk."

hvg.hu/gazdasag/20130614_Blikk_Elore_kertek_az_allami_milliokat_a

Kezdhetjük a végkiárusítást az ország maradékára? F.Y!DESZ

graycivil 2013.06.14. 23:42:37

Minden tiszteletem azoké az önkénteseké, akik még El Curo jelenlétét túlélve is sikeresen állították meg az ár pusztítását!

Jo84∞!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.14. 23:54:08

@6.Lenin: hihihi, Lenyin, te aztán jól kifogod a keszeget a szatyorból. :)

ozmele 2013.06.14. 23:55:46

@graycivil:
Valami hiba lehet az erőben...:)
Ha jól tudom az El Curo nevet Gyurcsányra ragasztották az öszödi beszédben elhangzott: "...elkúrtuk, nem kicsit, nagyon...." mondatrész miatt. Tőlem mondhatod bárkire, nem zavar, csak pontosítani szerettem volna.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.15. 00:02:53

@ozmele: a fideszbumburnyákok szerint ez a Graycivil maga Gréczy Zsolt, szóval feleslegesen ne fáradj vele. :)

szoja122 2013.06.15. 09:55:20

A Duna el akarta árasztani az Orbán által sújtott területek egy részét.

szoja122 2013.06.15. 09:58:37

@hoplita: Milyen helyesírás ez??? Helyesírás bajnokom...

szoja122 2013.06.15. 10:01:15

@hoplita: Mondja egy nemzeti bolsevik...

hoplita 2013.06.15. 11:02:11

@szoja122:
Vót beleugatni, faszfej?

6.Lenin 2013.06.15. 13:01:22

@Hepci:

Örülök, hogy felvidítottalak 1 kissé, bár elírásból történt.

Zsákra gondoltam, aztán szák lett belőle.

6.Lenin 2013.06.15. 13:37:56

@ozmele:

Akkor talán rosszul fogalmaztam.

Én különválasztom-magamban- a pártpolitikát, és a táborhoz való tartozást. Az utóbbin nem is nagyon tudnék jelentősen változtatni, hiszen kódolva van.

9ö-ben majdnem SZDSZ tag lettem-liberális téveszméimből kifolyólag-,de szerencsére meglátogattam néhány szadeszes kampánygyűlést is sikerült elkerülnöm ezt a baklövést.

A téveszméim ellenben nem változtak.

sokat vitáztam "véresszájúakkal" is, akik 9ö után a csalódottságukat hangoztatták:megbukott a szocializmus/kommunizmus. Nekem kellett őket vigasztalnom, hogy nem az ideológiák buktak, hanem azok, akik a követőinek hazudták magukat.

a demokrácia sem tud megbukni hanem azok buknak, akik demokratának hazudják magukat, miközben semmi közük hozzá.

Nos, visszatérve "tévedésemre", nem arra gondoltam, hogy 1 párthoz való ragaszkodásod érezhető, hanem a táborhoz való tartozásod. Ez miért lenne baj?

Máskülönben ezt nálunk Mo-on sokan összekeverik szerintem, nem tudják elengedni a pártot, miközben titkolják/szégyenlik a táborhoz való tartozásukat.
Lehetek nemzeti érzelmű globalista anélkül is, hogy bármelyik jelenlegi pártot imádnom kellene. Persze lehet olyan, amelyikben apró nyomokban mindkettőt észlelni is lehetne, kellő odafigyeléssel.
Röviden.
1 biztos, hogy eddig tökélete megoldást még egyik párt/ideológia sem tud felmutatni.

Isten az embert a saját képére teremtette, állítólag.

Hát, izé...

az ember eléggé 1 tökéletlen teremtmény, ergó, Isten sem lehet akkor egy 100-as pacák, vagy semmi köze a teremtéshez. A nagypapi 1 lökött egysejtű volt kezdetben, talán.

Tehát a politikától/ideológiáktól/követőiktől/szimpatizánsaiktól tökéletes megoldást várni, kissé elhamarkodottnak tartom.

Nyugodtan bevallható/vállalható minden, nem kell szégyenkezni érte.

6.Lenin 2013.06.15. 13:42:19

Megyek inkább bringázni, most éppen jólesik, vagy jól esik.
Mindegy, talán.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.15. 15:05:29

@6.Lenin:
Szeg a zsákban.
Keszeg a szákban.
Ezt jól kifogtad, 1 Lenin + 1 balliberális rengeteget tudnak poénkodni nyelvileg.

ozmele 2013.06.15. 15:23:18

@6.Lenin:
Talán meg kellene közelebbről határozni a "tábor" fogalmát, de az sem biztos hogy ez sokkal közelebb vinne a megoldáshoz.
Annak idején az SzDSz-nek hatalmas szavazótábora volt, s ez elsősorban annak tulajdonítható hogy nagyon sokan a változásra szavaztak. Kezdetben az SzDSz vezetése sem volt egységes (a szavazóik meg aztán végképp nem), egy meglehetősen kezdetleges címkézéssel szétválaszthatók voltak a vezetésben, a hagyományos liberálisok, a nemzeti liberálisok, a neoliberálisok de a szélesebb körben vett vezetésben, elsősorban a vidékre gondolok sokféle irányzat létezett, olyan is ami messze volt minden féle liberális eszmétől. Sőt abban az időben a Fidesz is liberálisnak számított. Tehát adott volt két liberális párt, amelyikekben más más erők kerültek az élre. S egy idő után már egyiknek sem sok köze volt a liberalizmushoz. Az SzDSz üzleti érdekcsoporttá vált, a Fideszben meg Orbán felismerte, hogy az MDF bukása után űr keletkezett a politikai palettán, s váltott nemzeti-keresztény irányba.
Nem beszélve arról hogy a rendszerváltás idején minden pártban ott voltak a volt hatalom és a titkosszolgálatok emberei. Egy átlagember nem is ismerhette ki magát, de igazán még egy politikával foglalkozó sem, kivéve, ha sikerült a nagypolitika közvetlen közelébe kerülnie. Ez a helyzet azóta változott, de annyit nem hogy igazából kiismerhető-megismerhető legyen a kulisszák mögötti történések kavalkádja.
De térjünk vissza a táborokhoz. Egy táborhoz való tartozás oka elég sokféle lehet, s tapasztalatból mondom, hogy nagyon sok esetben, sőt többségben vannak azok, akik valójában nem a táborhoz tartoznak, mégis azt erősítik, attól való félelmükben, hogy a másik tábor kerülhet hatalomra. Ami azt jelenti, hogy nem valami mellett állnak, hanem valami ellen. Elég végignézni néhány politikai topikot, blogot, hogy ez szembeötlő legyen. Többek között ezért is nehéz a "tábor" fogalmának meghatározása.

ozmele 2013.06.15. 15:28:20

@Hepci:
Ezexerint eldöntötted hogy balliberális vagyok....? Érdekelne, hogy miből tudtál erre következtetni? Komolyan érdekel, s megköszönöm ha válaszolsz...:)

6.Lenin 2013.06.15. 16:00:07

@ozmele:

"Többek között ezért is nehéz a "tábor" fogalmának meghatározása. "

Ez is közelebb visz...
http://www.mdbio.info/#!boldogkoi-politikai-genetika/c24qf

ezzel más is igazolta a régi mániám, hogy az ember nem véletlenül/tudatosan csatlakozik valamilyen közösséghez. Én sok emberrel történt beszélgetés után gondoltam ilyesmikre, minden komolyabb kutatás nélkül.
Jelenleg a net 1 kincsesbánya, ha igazolni szeretnénk ezt a feltételezést. Van benne valami.

Jót bringáztam. Jól esett. El is áztam rendesen, de jólesett.
Heppci! Vagyis inkább happci.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.15. 16:34:59

@ozmele: nem döntöttem el rólad semmit, arra céloztam, hogy Lenin engem sorolt be balliberálisnak, miután/közben precízen felsoroltam, kikre szavaztam az elmúlt 20 évben (MDF/Fidesz, majd senkire).
Vélhetően rólad is kiderített már valamit, mert az emberi elme határai kifürkészhetetlenek.

jjulie 2013.06.15. 17:17:10

hahahahahah

"A középcsatár és a keresztény középosztály szövetsége

Míg a rendszerváltás táján a Fidesz – többnyire nem urbánus kultúrából, ám nyugatias ízléssel érkezve – elvált szülők gyermekeként kívánta meghaladni az évszázados népies-urbánus ellentétet, addig jobbra menetelésével azt nem meghaladta, hanem az összeomló népiesek helyére lépett. Csakhogy míg a „népies classic” – mondja Konrád György borozgatás közben – az „érintetlen” paraszti kultúra világát állította szembe az urbánus, szekularizált, szabadfoglalkozású értelmiség kultúrájával, addig a fi deszes újnépiesség indulata a kis- és középkáder kollégista fiúk gyanakvásából és olykor frusztráltságából fakad a többgenerációs fővárosi értelmiségi gyerekekkel szemben.

A Fideszt, mint legkisebb fiút, népmesei hevülete hajtotta, hogy elinduljon a gazdagságot jelentő aranyrészvényt megkeresni. De sehol sem találta, mert azt a két gonosz, a „komcsi” és a „multi” már elorozta. Bolyongása közben összetalálkozott és frigyre lépett a kommunizmus időszakában maradék vagyonából is kisemmizett és a rendszerváltás során is hoppon maradt történelmi keresztény középosztálybeli úrilánnyal. Elhatározták, hogy igazságot szolgáltatnak maguknak, s megszerzik jussukat – bármi áron."

hahahahahah

gumicsizmáskandúr

jjulie 2013.06.15. 17:23:38

a gumicsizmáskandúr politikai felvilág

hahahaha

"Az új technika lényege a „take over”, azaz amikor magánvállalatok kiszorítása és újak felépítése helyett a meglévőket veszi át jogon kívüli eszközökkel a szervezett felvilág. Esetleges későbbi kutatások révén – a jövedelmező, piaci szegmensükben vezető vállalatok tulajdonoscseréiről – majd képet alkothatunk e tudatos és központilag vezérelt elitcsere mértékéről. Az új magyar középosztály megerősítése népmesei természetességgel esik egybe a Fidesz körüli, s akár a politikába benyúló új tulajdonosi réteg kialakulásával. Ahhoz, hogy a szervezett felvilág ajánlata egy vállalat átvételére visszautasíthatatlan lehessen („an offer you cannot refuse”), legalább négy fenyegető potenciállal kell rendelkeznie: (1) korlátlanul uralt jogalkotói hatalommal, (2) párthű ügyészséggel és rendőrséggel, (3) lojális adóhatósággal és (4) az állami megrendelések és pályázatok feletti teljes kontrollal."

gumicsizmáskandúr kádárvakarék

hahaha

jjulie 2013.06.15. 17:29:27

hahahaha másodvonalbelikádárvakaréksági gumicsizmáskandurság, hahaha

"A sarc mint gazdaságpolitika

A társadalmi vízió nem más, mint az új „nemzeti” tulajdonosi réteg és középosztály megteremtése a mágnásoktól a kisvállalkozói egzisztenciákig. Életélménye a rend és hit által összetartott, feltörekvő, rendszerető és rendteremtő, „devianciáktól mentes” derékhad. Ezt a megcélzott társadalmi csoportot, amely a Fidesz politikájának gerincét adja, valóban könnyebb összefogni az „Isten, haza, család” által meghatározott értékrenddel, mint az egykori alternatív liberálissal. A kollégista fiúk egykori fővárosi kiruccanása ifjúkori eltévelyedésnek, kicsapongásnak minősül. Félreértés lenne azonban a mai retorikát puszta máznak és mimikrinek tekinteni, mely ettől persze még lehet cinikus. Egyéni gyarapodásuk harmonikusan illeszkedik e társadalmi vízióba, és lelkükben a „jussát megszerző szegénylegénynek” látva önmagukat még igazolást is nyer. A mesében persze könnyebb volt a legkisebb fiúnak elnyernie a fele királyságot: még nem nehezítették a dolgát holmi öszszeférhetetlenségi szabályok."

6.Lenin 2013.06.15. 17:41:47

@jjulie:

Dezső!

Magyar B-ot olvasol a nol.hun?
Ilyen melegben?

Van a közeledben orvos, tiszta ivóvíz?

Bólints, ha rosszul lennél, hívok valamilyen segítséget az elszállításodra.

jjulie 2013.06.15. 18:01:31

@6.Lenin:

dicsérd inkább a vidéki gumicsizmáskandurt, milyen szép a seggszája a kádárvakarékjának

másodvonalbeli vidéki gumicsizmáskandúrságszalmaláng

graycivil 2013.06.15. 18:03:20

@ozmele: Tudod, az El Baso kicsit furcsán hangzik. És nem is olyan "karizmatikus".

Ráadásul most már mindenki tudja, hogy az "elkúrást" nem védi szabadalom. Orbánt is megilleti ez a titulus. :-)

jjulie 2013.06.15. 18:23:52

@6.Lenin:

ezt olvasgasd dembinszki, és közelebbfogzs jutni ahhoz, miért is a mindentelbaszó dembinszki a fideszbirkapéldakép

és miért is kötelező a seggszájúság közgéporbániában: mert a fideszvezér egy leszartpöcsü vidéki másodvonalbeli kádárvakarék

"A Fideszt, mint legkisebb fiút, népmesei hevülete hajtotta, hogy elinduljon a gazdagságot jelentő aranyrészvényt megkeresni. De sehol sem találta, mert azt a két gonosz, a „komcsi” és a „multi” már elorozta. Bolyongása közben összetalálkozott és frigyre lépett a kommunizmus időszakában maradék vagyonából is kisemmizett és a rendszerváltás során is hoppon maradt történelmi keresztény középosztálybeli úrilánnyal. Elhatározták, hogy igazságot szolgáltatnak maguknak, s megszerzik jussukat – bármi áron."

másodvonalbeli gumicsizmáskandurság

jjulie 2013.06.15. 18:58:53

hahaha, másodvonalbeli mucsai gumicsizmáskandursági kádárvakaréksár

"És most képzeljünk el egy filmsorozatot a szervezett alvilág ellen küzdő magyar államhatalomról. Az egyik epizódban miközben a család feje épp a lisztes kezek leporolásáról beszél beiktatásakor - micsoda magyar abszurd! - a parlamentben, alfőnökei még néhány zsíros szerződéssel könnyítenek az agonizáló Postabankon. De igencsak csodálkozna a magyar néző, ha például egy másik epizódban az APEH elnöke kétmilliárd forintos adócsalás vádjával eljárást indítana a maffiózó ellen, a harmadikban a rendőrség kiderítené, hogy milyen szálak fezték a maffia bombagyárosát a későbbi belügyminiszterhez, majd az adórendőrség főnöke indítana eredményes hajtóvadászatot az aranycsempészek ellen, ezt követően pedig a legfőbb ügyész gyors vizsgálat után rács mögé juttatná a cégfantomizálókat. Simicska, Pintér, Pelikán és Polt küzd hősiesen az államgépezetet befonó polip ellen! A magyar néző tudná, hogy nem társadalmi drámát, hanem paródiát lát, s lehet, hogy a moziból kijőve megkérdezné: "Te, most kik a jók és kik a rosszak?" Hiszen a nem abszurd, hanem dokumentarista magyar filmforgatókönyv úgy szólna, hogy két cég küzd egy piac felügyeletéért, s a film végére az egyik képviselőjéből belügyminiszter, a másikból börtöntöltelék lesz.

Szervezett felvilág
A szervezett felvilág megjelenése új magyar jelenség. Simicska Lajos APEH-elnöki kinevezésével új fejezet kezdődött a rendszerváltás utáni magyar politikai kultúra történetében. Ez a nagyon gyakorlatias megfontolásból tett lépés (a Fideszhez kötődő személyek, így maga Simicska, Varga Tamás, Tóth Béla, Schlecht Csaba és a politikai család szekebb tagjai, cégcsoportjai nyomainak eltüntetése érdekében) egy csapásra megváltoztatta az államnak a benözéshez való viszonyát. Ami azóta történik, az a demokratikus intézményrendszer keretei között maffiamódszereket alkalmazó állam, azaz a "szervezett felvilág" szisztematikus kiépítése."

hahaha 2001-ben íródott, hahahahah

kádárvakaréksági seggszájúság gumicsizmában

hahahahaha

jjulie 2013.06.15. 19:03:19

hahahahaha

"A Fidesz kétes ügyek sokaságával megterhelten érkezett a hatalomba, volt tehát mit eltüntetni. Hogy csak találomra szemezgessünk: az elhíresült székházjuttatásból származó csaknem milliárdos kampánytámogatás, az összességében szintén milliárdos postabankos üzleti kapcsolatok a Fidesz kampányában részt vevő cégekkel, az egyre bővülő családi bányavagyon, a jelentős köztartozásokat felhalmozó Fidesz-haverok és -családtagok cégeinek schlecht csabás, kaya ibrahimos és joszip totos eltüntetése. A Fidesz a nyomtalanítási akció keretében a kormányzati hatáskörbe tartozó intézmények szakmai vezetését politikai családtagok kinevezésével töri meg. Simicska ősi hun mintát követ: mint Attila sírjánál, azokat, akik tanúi voltak és látták, hogy az egykori Fidesz-haverok és -rokonok cégeinek veszteségeit hová temették el, azokat "lenyilazták", azaz kirúgták. Az adóhivatali szleng az adóhatóság 1998. évi halottak napi, Simicska által elrendelt emlékezetes szabadságolását és a számítógépes adatbázis "karbantartását" a hosszú bájtok éjszakájának nevezi - nem is történik semmi a Fidesz közeli kétes vállalkozások ügyében. Csodálkozhatunk-e azon, hogy Pintér Sándor belügyminisztersége során még nem derült ki, hogy kik robbantottak nem sokkal a választások előtt a Fidesz és a kisgazdák székházánál, Torgyán háza előtt és Szájer lakásánál? Hiszen arra a kérdésre is, hogy találkozott-e a bombagyáros Clodóval, annyiféle választ ad, ahányszor megkérdezik. S nem véletlen, hogy Világosi Gábor SZDSZ-es képviselőnek kellett a nyilvános telefonkönyvvel a rendőrség segítségére sietni, hogy felgyorsítsák Schlecht Csaba lakcímének kinyomozását - persze a feledékeny Schlecht memóriáját a rendőrség nem igyekezett felfrissíteni. Mintha magyar vádalkut kötöttek volna: akkor hagyunk futni, ha nem beszélsz."

hahahahahaha

6.Lenin 2013.06.15. 19:06:52

@jjulie:

Írja ezt 1 olyan pacák, aki a pártjával együtt a történelem szemétdombján kukorékol.

A seggszájú + a király.

Az okos +
Hiába nyalt...
Komcsi és multi segget
mára nem maradt más...
Koppant 1et,
de azt nagyot
kukuríkúúúú...

Jól vésd be!

jjulie 2013.06.15. 19:19:48

@6.Lenin:

a seggszájú felcsuti pöcse egy lekakilt pöcs

és az is marad

deked meg ő a király, hát persze dembinszki, neked legyen ő a király, legyen, de fogja még ő mondani az imrédi után szabadon, hogy miért nem maradt inkább traktoros a faluvégen, miért hagyta hogy a kádár kivakarja onnan

egy olyan lekakilt pöcsü mint az orbánsántakutya, csak a lekakiltpöcsüek közt király, dembinszki

6.Lenin 2013.06.15. 19:20:39

@jjulie:

Amikor még királynak hitték magukat...

" Simon János szerint Medgyessy Péter miniszterelnök azért jelentette be most a kormányátalakítást, mert úgy érezhette: az SZDSZ a korrupciós ügyek, az MSZP pedig az elnökválasztás miatt meggyengült."

SZDSZ + a korrupciós ügyek...

"A kormányszóvivőt, az Információs Hivatal vezetőjét és korábban a KSH elnökét is általánosságokat tartalmazó indoklással mentette fel a miniszterelnök. Medgyessy főként arra hivatkozott, hogy a vezetők nem felelnek meg az uniós követelményeknek. Mindegyik esetben felmerült ugyanakkor, hogy a leváltásoknak valójában politikai okai voltak."

sok volt a köcsög...

"Négy miniszteri poszton lesz változás a kormányban: Burány Sándor munkaügyi minisztert Szekeres Imre váltja, Gyurcsány Ferenc sportminisztert Baráth Etele, Veres János pedig fejlesztési miniszter lesz - jelentette be Medgyessy Péter. A miniszterelnök kirúgta Csillag István SZDSZ-es gazdasági minisztert is. Az SZDSZ viszont nem ért egyet a kormányátalakítással, ezért nem jelöl új embert Csillag helyére. A vitás kérdésekről csütörtökön koalíciós tárgyalás kezdődik"

ekkor még csak tanultak repülni...
a táncoslábú is...

van még itt több érdekesség is, Dezső!

cimkezes.origo.hu/cimkek/medgyessy-peter/index.html?tag=Medgyessy+P%E9ter&hits=100&offset=130

hoplita 2013.06.15. 19:24:31

@6.Lenin:
Baszd meg anyádat is. Az is jól eshet.

jjulie 2013.06.15. 19:31:01

@6.Lenin:

ez nem változtat a felcsuti lekakilt pöcsén, dembinszki

meg azon sem hogy téged is csak arra tart, hogy dícsért a lekakilt kics falusi pöcsét

hát dicsérd dembinszki, dicsérd, lekakilt pöcsü vidékiek össze kell tartanotok

6.Lenin 2013.06.15. 19:49:55

@jjulie:

Én nem dicsérem, te köcsög. Nem tudtok tőle megszabadulni már 3 éve, sőt a jövőben sem látszik sok esélyetek rá.

Te reklámozod itt a saját lúzerséget. Tényleg nem érted ezt?

A történelem szemétdombjáról okoskodni nem 1 nagy dobás.
Ki a toszt érdekelnek már ebben az országban?
Esetleg téged, + a hozzád hasonlókat. Szerintem nem lehettek többen 5-nél.
Olvasd, amit belinkeltem, sok érdekes dologgal találkozhatsz.

jjulie 2013.06.15. 20:12:04

@6.Lenin:

király neked egy lekakilt pöcsü mucsai seggszájú gumicsizmás kádárvakarkkandúr, dembinszki

na orbánkodj dembinszki

6.Lenin 2013.06.15. 20:21:49

@jjulie:

Ti csináltok belőle királyt a saját tehetetlenségetekkel.
Tényleg nem érted?

jjulie 2013.06.15. 20:26:39

@6.Lenin:

hányan vagyok, dembinszki, milyen sokan vagyok, dembinszki?

orbánkodó számolás, a királyod szoktatott rá, vagy az anyádtól tanultad?

de akármennyit is orbánkodsz, a királyod egy kispöcsü mucsai gumicsizmáskandur

6.Lenin 2013.06.15. 20:33:40

@jjulie:

Már te is anyázol, mint a hulladék náci barátod?

Nincsenek érveitek?
szánalmas vagy már te is.
Most már nincs köztetek semmi különbség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.15. 20:39:37

@jjulie: érzed magadban az erőt, nyomi?
Vegyél teniszleckéket!
Hátha ki mersz majd állni Finndinginé szül. Szopacs Boglárka ellen az alsómocsoládi teniszversenyen, női senior kategóriában.

inreallife 2013.06.15. 20:52:01

@dr kíváncsivagyok: pedig nem. menjen csak az emberek közé, szembesüljön a politikájával és az emberek igényeivel. ez az elefántcsonttornyos viselkedés a lehető legrosszabb lenne. szerintem azért kapott pár mocskos cigány hozzászólást, meg simicskázást a gáton, szerintem volt elég munkájuk a vágóknak, mire 5 mp-es snittekből összeállítottak egy kvázikampány videót. de én továbbra is állítom, ebben a helyzetben ez volt a legjobb, amit tehetett. nem azért, mert elbaszta, hanem nyomatékot adott a tehetetlen kutyáinak, hogyha ezt elbasszátok, akkor repülni fog az összes. hirtelen működött is a rendszer, nem úgy, mint a hóviharban, ahol 1 nappal később jöttek rá, hogy nem fog elolvadni 1 héten belül a hó, és valamit csak kéne már tenni...

jjulie 2013.06.15. 21:00:08

@Hepci:

na végre jeti, meghoztad a nagyteljesményű süticikizésen edződött elektrohidraulikus blogszinvonalemelődet, told be a @6.Lenin:-dembinszki seggébe csúszott szijjártókárosította agyhelye alá

hátha lesz belőled haszon, ha már teniszezni csak a rossz kezűekkel meg a rossz lábuakkal tudsz győzelmi esellyel, saját bevallásod szerint, naftalin

jjulie 2013.06.15. 21:02:45

@6.Lenin:

az anyád nem tanított semmire, számolni sem?

mindent a wermerizált orbánszijjártó tanfolyamon tanultál?

na dembinszki, orbánkodj ide valamit még

ozmele 2013.06.15. 21:27:56

@6.Lenin:
Köszönöm a linket, nagyon tanulságos és érdekes volt. Érdemes lenne szélesebb körben is ismertté tenni (tudom nincs rá igény), jobban megértenék egymást az emberek....talán:).
A link olvasása után arra gondoltam, hogy nagyon komoly problémát jelent pl. a konzervatív vs liberális értelmezése. Hogy egyszerű példával éljek. A liberalizmus egyik fontos jellemzője a másság elfogadása. Nemcsak szexuális értelemben, hanem általánosságban is. Viszont nagyon sok liberális megnyilvánulás (vagy állítólagosan liberális, s ez nagyon fontos lehet....:) azt bizonyítja, hogy képtelenek elfogadni a politikai másságot. Ez azért egy nagy ellentmondás.
Bajnai jutott eszembe, aki a 2010-es választások után bejelentette, hogy nem politizál tovább, a gazdasági élet szereplője lesz újra. Gratulált a Fidesz győzelméhez, s volt egy ilyen mondata is: ".... mert Gyurcsány Ferenc is demokrata és Orbán Viktor is demokrata....." Szerintem ez a viselkedés kellene hogy jellemző legyen egy valódi liberálisra, s annak tudomásul vétele, hogy ha szabad választásokon győz egy párt, akkor annak miniszterelnökét Magyarországon így kell szólítani: Antall József miniszterelnök úr, Horn Gyula miniszterelnök úr, Orbán Viktor miniszterelnök úr, Medgyessy Péter miniszterelnök úr, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr és Bajnai Viktor miniszterelnök úr.
Normális országban, normális emberek között ez a módi. Természetesen kritizálni lehet, kell is, de nagyon fontos a többség akaratának tiszteletben tartása.
Aki nem ezt teszi, hanem gyalázza a győztes pártot, annak tagjait és a választóit az minden lehet, de liberális biztosan nem. Meg merem kockáztatni, hogy szélsőségesek, akiktől az isten mentse meg az országot és a világot!

ozmele 2013.06.15. 21:30:12

@jjulie:
Kedves Zsuzsi!
Régóta ismerjük egymást (máshonnan), és régóta kerüljük is egymást. A békesség kedvéért....:)

ozmele 2013.06.15. 21:33:11

@Hepci:
Mondtam megköszönöm, hát megköszönöm...:) Igaz nincs mit, de tisztességesen válaszoltál...:)

ozmele 2013.06.15. 21:36:09

@graycivil:
Köszönöm a megtiszteltetést hogy bevettél a "mindenki" soraiba...:) ....kis lépés ez egy ember életében, de nagy az emberiség történelmében....:)

bariga 2013.06.15. 21:45:39

Ez a "felvilág" nagggyon jó és mennyire találó!

jjulie 2013.06.15. 22:03:54

@bariga:

még az élső orbánkodás során született.......

6.Lenin 2013.06.15. 22:06:53

@ozmele:

Szerintem az, hogy elfogadjuk, másnak is lehet véleménye, még, ha nem is értünk vele 1et, nem politikai, ideológiai kérdés.

Szerintem 1 alapvető emberi tulajdonságnak kellene lennie.
Amennyiben nem tiszteljük meg a másikat azzal, hogy meghallgatjuk/elolvassuk a véleményét, akár vitázva is vele, miért várnánk el a saját véleményünk figyelembe vételét?
Sajnos inkább csak arra van igény, hogy a másik, ellentétes véleményt hangoztatót megpróbáljuk megalázni.

Tévútnak tartom. Sajnos ez a jelenség nem csak nálunk figyelhető meg.

Sérelem ér bennünket? Nem tudunk feldolgozni 1 problémát?

Kimegyünk az emberek közé és lelövőnk néhányat, gyújtogatunk, rombolunk. Kisajátítunk értékeket/ideológiákat.
Megalázunk ismeretlen embereket.

Nem tudjuk bizonyítani, hogy az általunk ajánlott megoldás jobb lenne a többségnek? Magunkban sem bízunk, hogy valóban meg tudnánk valósítani?

Le kell gyűrni azt, aki nem bízik bennünk, még akkor is, ha magunk sem bízunk a sikerben.
Mindig lesznek olyanok, akik majd magyarázatot találnak, és megpróbálják el is hitetni az emberekkel, mi mindig jót akarunk/akartunk, még akkor is, ha ezt soha nem tudtuk bizonyítani.
Ezzel bíbelődik az emberiség időtlen- idők óta, valószínűleg fog is. Manapság nagyon rossz irányba mennek a dolgok, de az is lehet, ma 2 hsz nagyot rontott a hangulatomon.

Még szerencse, hogy a zene (Blues) ismét remek. Jön az unokám. Valszeg mellőzni fogom a politikát 1-2 hétig.

Jó éjt!
Mindenkinek.

ozmele 2013.06.15. 22:24:07

@6.Lenin:
Azért azt talán túlzás lenne politikának nevezni ami a blogban történik....
Visszatérek a linkedhez. Egyre érdekesebbnek találom, sok gondolatébresztő van benne. Elmondom az egyiket.
Vegyünk egy olyan országot ahol a választók döntik el melyik párt győzzön. Ebben az országban többségben vannak valamilyen táborhoz tartozó emberek. Várható hogy többnyire ők győznek a választásokon. Aztán rendre megfigyelhető hogy ez nem így történik. S ennek a magyarázata az, hogy a másik tábor vezetői eljátsszák azt hogy az értékrendjük hasonló. Hatalomra kerülésük után pedig sorozatosan kiderül hogy igazából mit tartanak fontosnak. Kérdés az, hogy ezt hányszor lehet megtenni? Én azt gondolom, hogy csak néhányszor, s aztán már nem sok esélyük lesz az újabb győzelemre. Tudom tévedhetek.
Megjavult a netem, de most nem zenehallgatás van, hanem foci... Brazilia-Japán pillanatnyilag 2:0...
Jó éjt...!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.16. 01:28:15

@jjulie:
Meg köll próbálni magad, ha te jó kezű és jó lábú vagy, nyomi.
Ha veszel órát, a második felében hagylak pontokat nyerni.
Lesz sikerélményed, nyomi.
Mindössze 5000 forint óránként.
Plusz pályadíj.
Ilyen olcsó sikert nem mérnek minden sarkon.
Tudod, hol találod a számom.
Hívj azonnal!
Nyomi.

hoplita 2013.06.16. 06:22:01

@6.Lenin:
Mióta barátom nekem zsüli, te hulladék?
Meg mióta vagyok én náci?
Nem mintha derogálna, mert inkább lennék az, mint gerinctelen, sunyi, gyáva nyuggergeci, mint te...de nem vagyok az.

Érvekről, meggyőzősről vakogsz?
4 éve ismerlek innen...egy vírus vagy, egy betegség, te képmutató geciputtony. Egy önző, szemforgató farizeus, az a fajta, akit gondolkodás nélkül kéne a Dunába baszni...és a világ egy jobb hely lenne.

jjulie 2013.06.16. 09:35:22

hahahahaha

"Narancsköztársaság Amint látni, a szervezett felvilág az államhatalom teljes fegyvertárával dolgozik politikai és gazdasági érdekei érvényesítéséért. A jelenség a harmadik világot idéző képzeteket kelt, de míg ott ez rendszerint politikai diktatúrával vagy operettdemokráciával párosul, Magyarország egyelőre még nem tart itt. Nálunk csak narancsköztársaság épül: folyamatosan csonkulnak a demokrácia intézményei, de még nem dőlt el, hogy a végrehajtó hatalom teljes mértékben maga alá tudja-e gyerni a független hatalmi ágakat és intézményeket. Félő, hogy a szervezett felvilág nehezen kiirtható mintát teremt, s módszerei talán másoknak is megtetszenek. Az új választás során kevesebb kell, mint rendszerváltás, de több, mint polipváltás. A 2002-es választások kettős tétje, hogy meg lehet-e gyógyítani a rendszerváltás liberális demokráciájának politikai intézményeit és hogy le lehet-e vágni a magyar polip csápjait."

hahahahah

Buga.Jakab 2013.06.16. 09:43:24

"Rács mögött a korrupcióval gyanúsított cseh politikusok"

na ez a veszéj nálunk nem fenyegeti a fidest...
na nem azért mert nem lopnak...

jjulie 2013.06.16. 10:08:35

@Buga.Jakab:

mert fideszpolitikaiésgazdaságibűnözés jó bűnözés, csak a nemfideszbűnözés a rosszbűnözés

jjulie 2013.06.16. 10:11:33

@Buga.Jakab:

avagy a fideszkorrupció jókorrupció, nemfideszkorrupció nemjókörrupció

Buga.Jakab 2013.06.16. 10:15:59

@jjulie: büdös rohat feudál komcsi náci ügynök kisztitkárok...

hazaáruló élősködő országrontó nemzetvesztő csürhe...

és ezeknek a szekerét tojja törökgabesz... bűnrészes...

jjulie 2013.06.16. 10:48:22

"az állam is egyetlen személy fennhatósága alá került, és az engedelmességre kényszerítés Fideszen belül alkalmazott technikáit ma már a társadalom egészén alkalmazza”.

Buga.Jakab 2013.06.16. 10:54:01

josziftot - gipszjakab - ezüsthajó - hepiend... stb

rablóbanda... csaló hitvány élősködő csürhe....

jjulie 2013.06.16. 11:04:57

"Racionális politikai közbeszéd. Magyarországot nem csupán gazdasági válság sújtja: több mint egy évtizede vergődünk a populizmus csapdájában. A csapdahelyzet abban áll, hogy Magyarországon közel nyolcmillió szavazásra jogosult állampolgár van, de alig másfél millióan fizették a személyi jövedelemadó nyolcvan százalékát. Az 1998-at követő három országgyűlési választás fő kérdése az volt, hogy a nagy pártok mekkora részesedést ígérnek az adófizetők pénzéből az adót nem fizetőknek. A két győzelemre esélyes erő, a Fidesz és az MSZP egyaránt populista retorikát használt, és 2000 után kormányon is nagyrészt „osztogató-fosztogató” politikát folytatott."

jjulie 2013.06.16. 11:09:22

felcsuti vezér, és engedelmességre kényszerítés

szép mesevilág

jjulie 2013.06.16. 11:28:18

a felcsuti fővezérségi gumicsizmáskandurkodási kádárvakarékság

"A Felcsúton kiválogatott képviselői garnitúrával bármilyen törvényt elfogadtathat. Amikor bizonyos döntésekről nem mint a sajátjairól, hanem mint a parlament döntéseiről beszél, nehezen állja meg ironikus mosoly nélkül. Immáron bármilyen politikai akarat alkotmányos, törvényi vagy rendeleti formát nyerhet. A parlament az önkényes döntések lepapírozását szolgálja csupán. Visszamenőleges hatályú törvényekkel utazhatunk a múltba, a törvény előtti egyenlőség helyébe a lézertechnikát alkalmazó sebész pontosságával személyre, csoportra, politikai ellenfélre szabható jogalkotás került. Az egykori lex Deutschot ma már lex Szász, lex Borkai, lex Mahír, lex CBA is követi, ahogy azt a helyzet megkívánja. Ezáltal manapság a játék olyan focimeccsre hasonlít, amelyben az egyik csapat kapitánya tetszése szerint változtathat a szabályokon, jelölheti ki a bírókat, választhatja ki a labdát, módosíthatja a kapuk méretét, s akár meghatározhatja a pálya dőlésszögét vagy állíthatja ki az ellenfél játékosait."

kismagyarország nem ország, közgéporbánia mennyország

hahahahahaha

jjulie 2013.06.16. 12:16:24

hahahahaha

"a fideszes újnépiesség indulata a kis- és középkáder kollégista fiúk gyanakvásából és olykor frusztráltságából fakad a többgenerációs fővárosi értelmiségi gyerekekkel szemben."

kádárvakaréksági gumicsizmáskandursáki kispöcsüség tokásdölyfösei

hahahahaha

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.16. 13:25:10

@jjulie:
Az fáj szegény M. Bálintnak, hogy egyre inkább a dagadt bukszájú vidéki elsőgenerációs értelmetlenségiek szopatják a budapesti jónőket, míg ő és überokos seggfej társai lassan felélik a kakaóbiztos számítógépekből lecseppent utolsó morzsákat is és szomorúan megereszkedő testtel figyelhetik a pocakos, egyre inkább tsz-elnök küllemű és intellektusú focista boldogságának kiteljesedését.
Neked is hasonló problémád lehet, nyomi.

jjulie 2013.06.16. 13:35:22

@Hepci:

a belvárosi jónőket szopató vidéki gumicsizmáskandúrok névsorát légyszi, meg a szopatott belvárosi jónőkét

egy kis és lekakilt pöcsüt ismerek, manapság még mindig a felcsuti fővezérség melletti focipályákon van inkább otthon, semmint a belvárosi jónők szopatásában

bár a vakkomodoros jónőszopatás is szopatás, bár nem igazán belvárosi esemény

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.16. 13:39:56

@jjulie:
A jónő mindig a dagadt bukszát szopja, nyomi.
Tökmindegy, hogy vidéki, tahó, esetleg buzi.
Még ennyit se tudsz?

jjulie 2013.06.16. 13:41:16

@Hepci:

sokkalinkább látható jelenség, hogy a vidéki gumicsizmáskandúrok településeinek jónői felkerekednek, éa a belvárosi fiukákat szopizzák boldogan, nem pedig a gumicsizmáskandúrokat

a vidéki pénztárcákat meg szintén itt könnyítik meg

szóval nincs új a nap alatt, naftalin, legfeljebb a láz és vágyálmaidban

jjulie 2013.06.16. 13:45:11

@Hepci:

netán te is kicsinek érzed a szerszámodat ha a magyar bálint neve elhangzik?

jjulie 2013.06.16. 13:52:54

@Hepci:

talán azért hibás a szótárad a "jónő" címszónál mert mindig hiába koszolod össze magad és fáradsz el, ha a háló túoldalán olyan van veled szemben akinek ugyan csak jó keze meg lába van

a jónők a győzteseket szeretik, jeti, de mit tudsz te erről

a te lelked is közel van a vakkomondorhoz, meg az elsőgenerációs vidéki értelmetlenségiekhez?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.16. 14:03:26

@jjulie:
Valószínűleg valami gondod lehet a porral, vagy a szívással, ha terjedelmes Magyar Bálint-idézetekkel szórakoztatod itt a nagyérdeműt vasárnap reggeltől.
No mind1, a te problémád, a szájjalteniszhez hasonlóan.
Az utóbbiban tudok segíteni, jöhetsz órát venni.
Tudod a számom.
Nyomi.

jjulie 2013.06.16. 14:11:34

@Hepci:

teesék, jeti, ez is mind a gumicsizmáskandúroknak akar tetszeni, meg valamejik fideszbirtokon villogni élete végéig

velvet.hu/celeb/2013/06/16/miss_bikini_es_talent/

nade mi a helyzet a gumihaladdal?

jjulie 2013.06.16. 14:22:40

@Hepci:

ezt bizonyára az egyik jónőszopató a belvárosból

kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2012/12/kover_laszlo_mszmp.jpg

rá gondoltál?

Buga.Jakab 2013.06.16. 15:07:36

10 179 046 homokzsák országa !

a fődakota lélekben valójában 15 milijó homokzsák minisztárálnoka !

Buga.Jakab 2013.06.16. 15:18:02

emlékezzünk meg a méjnövésű nagyemberünkről, a felcsúti rézbőrű, dakota hőstetteiről !

ép ma 24 éve hogy 1maga ! kizavarta a szovjet hatsereget !
és ezzel egyedül őőőő kivívta a nemzet fügetlenségét
ezen történelmi tettet köszönnyük meg ! nevét foglajjuk imámba !

Buga.Jakab 2013.06.16. 15:20:08

a napokban meg kiűzte a Dunát !
megfutamodásra késztette 1edül a zárvizet!!!!

inreallife 2013.06.16. 15:36:10

@ozmele: ott van a problémájuk, hogy a bizonytalanok kezdenek sanda szemmel nézni a pártokra. már nem elég nekik egy szép színes brossura, hogy ilyen meg olyan szép lesz, konkrétumokat várnak és a miből? kérdőszóval feszegetik a tartalmat. ugye volt az mszp, a rosszul sikerült rendszerváltás után ömlöttek vissza hozzájuk az emberek, mert kádár alatt jobb volt. legalábbis annak a 90%-nak, amelyiknek a gondoskodó állam volt az álmai netovábbja. aztán berobbant a fidesz az érzelmi politizálással és kikanyarintott egy jelentős szavazót a választókból. ez annyira jól sikerült neki, hogy értelmes érvek, a saját szem