Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
júl 07
23:05

Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több alkalommal is kísérletet tett arra, hogy kormányképes alternatívaként, első számú váltópártként fogalmazza meg magát, a politikai térben azonban egyre inkább elfogyott a levegő körülötte.

angyan_jozsef.jpg

A kormányoldal a radikális párt számos korábbi témáját átvette, zászlajára tűzte, megvalósította, míg a politikai viták centrumába került demokrácia-vitákban a Jobbik – értelemszerűen –  nem lehetett vezérszónok, s különösen nem menetelhetett együtt a baloldali ellenzék pártjaival. Így aztán a Jobbik számára szinte egyetlen menekülőút maradt, egyetlen olyan irány, ahová más nem követhette, s amely pozíció korábban kétségtelenül figyelmet és sikereket hozott számára: a szélsőségesség. Mindez azonban azzal is járt, hogy a párt kénytelen volt lemondani a váltópárti álmairól, s be kellett érnie azzal, hogy – a politikai szereplők jelentős része számára szalonképtelen pártként – nagyjából a választók 8-10 százalékának támogatását tűzheti ki célul. Ha megnézzük a közvélemény-kutatási adatokat, láthatjuk, hogy a Jobbik ma szinte pontosan ugyanott tart, ahol 2010 tavaszán tartott.

Ezen előzmények után a Jobbik számára szinte választási ajándéknak számított a földtörvény mostani parlamenti vitája. A földügyek a magyar politikában mindig is szimbolikus jelentőséggel bírtak, a bal- és a jobboldal küzdelmében önmagukon túlmutató helykijelölő szerepük volt. Emlékezzünk csak a kisgazdák 1990-es reprivatizációs követelésére, az 1997-es Fidesz-MDF-es népszavazási kezdeményezésre, vagy az uniós csatlakozás körüli vitákra. A Fidesz jobboldali fordulatának fontos segítője és bizonyítéka volt sokak számára, amikor a párt egyértelműen a családi gazdaságok és a külföldiek tulajdonszerzési tilalma mellett tette le a voksát, ahogy a földügyekben tekintélynek számító és a jobboldali agrárvilág rokonszenvét  élvező Ángyán József 2006 utáni szerepvállalása is előbb a Fideszben, majd a kormányban sok gazdálkodó számára hitelesítette a párt mondanivalóját.

A földkoncessziós pályázatok körüli anomáliák, a földtörvény előkészítését övező viták és különösen a volt fideszes államtitkár nyilvános bírálata már előre vetítette, hogy itt olyan zavar támadhat az erőben, amelyet a kormányzó párt politikai ellenfelei akár ki is használhatnak. Az világos volt, hogy a baloldali ellenzék ebben az ügyben – bár a hangja erős lehet - nem tudja hitelesen képviselni azt az álláspontot, ahonnan a legérzékenyebben támadható a Fidesz. A külföldiek tulajdonszerzésének – hangsúlyozottan - elvi lehetőségét megteremtő új földtörvényt az MSZP erről a platformról nem támadhatta, ahogy  a családi gazdaságok szószólója sem nagyon lehetett. Az LMP-s és PM-es képviselők már hitelesebbek lehettek volna az ügyben, ám olyan mondatokat és olyan akciókat, amelyek igazán kiragadják a témát az átlagos politikai vitákból, ők sem igazán mondhattak és tervezhettek. Ez a pálya így egyértelműen a Jobbikra lett szabva.

Mindezt átgondolva talán nem is meglepetés, hogy a radikális párt képviselői olyan lépésre szánták el magukat, amelyre közel száz éve nem volt példa a magyar parlamentben. Az elnöki pulpitus elfoglalása és a szavazás alatti hazaárulózás olyan erős – és alapvetően normasértő – magatartás, amely esetében a kivitelező okkal számíthatott arra, hogy komoly figyelmet kap. Így is történt: a június 21-i események azonban minden bizonnyal csak a nyitányát jelentik a Jobbik akciósorozatának. Tiltakozások, mozgalmak, s akár egy népszavazási kezdeményezés is jöhet, a Jobbik ugyanis láthatóan tisztában van azzal, hogy rálelt a vezető kampánytémájára. Talált végre egy olyan ügyet, amelyben úgy különböződhet meg a Fidesztől, hogy közben övé a hagyományosan jobboldalinak – és nem is szalonképtelennek - számító álláspont. Most már csak az a kérdés, hogy a Fidesz felismeri-e ezt a veszélyt, illetve képes lesz-e hatékony válaszcsapásra: akár ebben az ügyben, akár más fronton.

(Heti Válasz, 2013. július 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr915395345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt 2.0 2013.07.07. 23:33:23

A köztársasági elnök aláírta a földtörvényt. Evvel méltó helyére került a magyar pantheonban. Közvetlenül Schmitt Pál szignómániás államlény mellé. Bár már a negyedik alkotmánymódosítás aláírásával kibérelte gyalázatos helyét. Társbérletben valahol G...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnoldaeh 2013.07.07. 23:40:35

Mit gondol Ángyán József politikai pályafutásának jövőjéről és az esetleges Jobbikkal való együttműködéséről?

Link elek 2013.07.08. 05:08:46

Majd lemutyizza veluk a fidesz. Kapnak jobbik kozeli "vallalkozok" foldet és mintagazdasagot, ami akarmekkora lehet, es a jobbik elkussol.

A magyar politika csak a pénzről szól. A magayr poli

dr. jenőke (jenőke) 2013.07.08. 06:32:33

""Most már csak az a kérdés, hogy a Fidesz felismeri-e ezt a veszélyt, illetve képes lesz-e hatékony válaszcsapásra: akár ebben az ügyben, akár más fronton.""

Értelmetlen felvetés.
A jobbiknak egy-két százalékot hoz, a fidesz nem veszít e miatt szavazót.
Több lesz - esetleg - a szavazni vágyó? Nem valószínű.

A földtörvény nem Viagra a választók legalább nyolcvan százalékának. - Sajnos...

toportyánzsóti 2013.07.08. 08:00:41

Jobbik zombikok aprópénzért hajtanak és nem merik átmenetileg sem kitagadni a jobboldalból a narancsproletárokat,pedig a történelmi jobboldalt szétverte a narancsmaffia!

László56 2013.07.08. 08:24:04

Szép jó reggelt Mindenkinek

Talpalatnyi föld... írja az elemzőnk a HV -ban. Még ha csak az lenne, hiszen itt sokkal többről van szó. Egy ország föld, vízkészlete és természeti kincsei mindig is stratégiai jelentőséggel bírtak. Mióta világ a világ, azóta országok és nemzetek ezekért a javakért folytattak háborút.

Ma már azonban nem csak fegyverekkel folytat az emberiség háborút, hanem gazdasággal és társadalomrombolással is. Sőt, nem igen tévedünk ha azt mondjuk, hogy a modern világban ezek az eszközök átvették a fegyverek helyét, mivel a fegyverek csak végső eszközként szolgálnak.

Így nézve helyes a magyar kormány megállapítása ami az ország szabadságharcát illeti mindazokkal szemben, kik az ország javait ki szeretnék sajátítani és mindenek előtt a külföldi érdekeket szeretnék érvényesíteni. És evvel elérkeztünk a mostani magyar földprobléma sarokkövéhez. Ki is a külföldi és ki a magyar ?

A jobbik az EU tagjait külföldinek számítja, ami az ő szempontjukból igaz is. A probléma hogy ez a szemlélet minekünk mint EU tagoknak jogilag tarthatatlan állapot, mert amíg az EU tagjai vagyunk, a szerződéseink szerint más EU tagországok nem számíthatnak külföldinek. Ezt teszi a Jobbik követeléseit unrealisztikussá, hiszen egyszerűen ignorálja az EU szerződéseket. Evvel félrevezeti saját magát és a választórétegét is. Ha pedig érvényes szerződések nem tetszenek nekünk, akkor nem lehet úgy tenni mintha nem lennének, hanem olyan kiskapukat kell keresni amelyeken keresztül a szerződések betartása mellett, megvédhető a magyar föld jelenlegi státusza.

Tehát a magyar föld, magyar kézben marad.

Hogy ilyen kiskapuk léteznek, azt már más országok törvényhozása bebizonyította és előszeretettel használják is. Minekünk csak a magyar körülményekre kellett átszabni, amit a kormány meg is tett. Teljesen jogszabályosan és törvényes úton.

Ezt hazaárulásnak nevezni a Jobbiktól, a Jobbik politikai tapasztalanságára és tudatlanságára vezethető vissza, hiszen pont az ellenkezője történik. A magyar föld megvédése és a társadalmi tulajdonjog erősítése amit itt megfigyelhetünk.

A Jobbik a politikájában hibát, hibára halmoz. Az embernek az az érzése hogy a megmozdulásaik pánikreakcióként jönnek létre, mert maguk is látják, hogy politikájuk egyre jobban a csődbe vezeti őket. Látják ugyan, de nem értik meg hogy miért. Keresik a politikai ellenséget, mikor ott van az orruk előtt. Az pedig nem a FIDESZ-KDNP, hanem az országrabló kommunisták valamint az országot kiárusítani akaró, társadalomromboló liberálkapitalisták. Ezek összefogása veszélyezteti az országunk természeti és humán kincseit és nem a Jobbik által favorizált ellenség.

Amennyiben a Jobbik ezt nem érti meg, megfigyelhető lesz, látványos hanyatlása. Pedig soha ilyen sanszuk nem volt az ország politikai életében részt venni, sőt mi több mindezt befolyásolni.

Még nem késő. De, ha nem szereznek olyan politikai tanácsadókat ami a reálpolitikához visszavezeti őket, akkor kiírják magukat a magyar politikai életből. Sokak szerint ugyan nem lenne kár értük, szerintünk azonban hozzá tartoznak a magyar társadalmi élethez. Csak már jönnének rá, hogy hol is van az ellenségük.

Váltópárt ? Ugyan már. Ahhoz először is a kommunistákat kell nekik kiszorítani parlamentünkből. Sajnálatos módon azonban, még kísérletet sem látni ilyen irányú törekvéseknek. Ki azonban a rossz utat választja, az a rossz helyre is fog megérkezni.

Fullánkos Algol 2013.07.08. 10:00:56

A Kövérrel nyilván hogy együtt járnak az elnöki pulpitussal kapcsolatos véresbe forduló dolgok, lévén hogy ő volt a Tisza István. A Fidesszel meg nyilván együtt járnak a földreformmal kapcsolatos korrupt lépések, lévén hogy ők voltak a tanácsköztársaságos központi mag, mint pl.:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér - Garbai filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Mártíriusz is)
(amúgy a Rákosi meg a Rogán most)
www.mult-kor.hu/20090320_szabadsag_egyenloseg_es_terror?pIdx=3
"Középpontban az államosítás
A rendszer kezdettől elsődleges feladatának tekintette az államosítást: március 26-án elrendelték a húsznál több munkást foglalkoztató ipari-, bánya- és közlekedési üzemek kártalanítás nélküli köztulajdonba vételét. A gyakorlatban viszont ennél számos esetben sokkal kisebb üzemeket is szocializáltak, a többit pedig szövetkezetekbe tömörítették volna. A közép- és nagybirtokok „a proletárállam" tulajdonába mentek át, míg a kis-és törpebirtokok magántulajdonban maradnak. A jogszabály a köztulajdonba vett földek szétosztását kifejezetten megtiltotta, és úgy intézkedett, hogy a szocializált birtokokat szövetkezeti kezelésre „a mezőgazdasági proletárságnak kell átadni". A földosztás elmaradása következtében a falusi lakosság közömbössé vagy éppen ellenségessé vált a rendszer iránt.
A szövetkezetek (valójában állami gazdaságok) létrehozása csak az uradalmakon élő gazdasági cselédség azon része számára volt elfogadható, amely nem kívánt önálló gazdává válni. Az agrárszegénység, valamint a kisebb-nagyobb birtokkal már rendelkező parasztság azonban teljes joggal csalódottnak érezte magát, mert egyáltalán nem jutott földhöz, illetve nem gyarapíthatta gazdaságát. Az ellenérzést hadikommunista jellegű intézkedések is erősítették. 1919. április 26-án rendelet jelent meg az egész terményfelesleg kötelező beszolgáltatásáról, és megkezdődtek a katonai erőszakkal végrehajtott rekvirálások."

Bakacsin 2013.07.08. 11:54:21

@poszt: Ez egy kicsit szíven ütött: "különböződhet meg a Fidesztől,". Nem jelentését tekintve (az rendben van), de nyelvtanilag... Olyan is van, amikor valaki megkülönbözi a villamost a busztól? Török Gábortól nem ehhez szoktam.

@László56: Ha a Jobbik valóban kiszorítaná a kommunistákat a parlamentből, az az Ön által favorizált párt számára sem lenne elhanyagolható veszteség. Bár megtennék, aztán radikalizálódhatnának, s közben marginalizálódhatnának tovább.

tölgyes 2013.07.08. 12:36:10

Kedves Török Gábor!
Most valahogy furcsa érzésem keletkezett olvasván ezt az írását: Hol van már a tavalyi hó? (Ezt nem bántásiból írom, csak amolyan furcsa, szomorkás hangulat okán..)

Van más hír: Meghalt Buda Béla. Nagyon jó ember volt. A veszteség óriási, annál is inkább mert fiatalon ment el. Túl korán. Nem tudtuk igazán, hogy milyen jelentős és nagy tudós. Nem is becsültük meg igazán. Most a halálakor rámentem a MEK-re és megnéztem milyen művei olvashatóak a megjelent 70 könyvéből.. Egy könyve olvasható, de nincs fenn olyan jelentős műve, mint a Szexulaitás modern elmélete, vagy az Empátiáról írt kötete.. Bezzeg, ha valki megnézi akkor a Művészeti Akadémia alelnökének négy olvashatatlan kötetét megtalálja:(.
Ez pedig nagy bajról tudósít: torzult értékrendről, aminek nem sok köze van a jövő-menő kormányokhoz. Ha valaki brancsba kerül üdvözül, ha nem nem.
Arról se volt érdemi hír a lapokban, hogy a múlt héten itt volt nálunk a világ 100 legokosabb emberének gondolt tudósa közül 50-60... mi meg vergődünk régi krisztusok kis bűvkörében:(

tölgyes 2013.07.08. 12:45:23

@gnoldaeh: Szerintem olyanja nincsen. Azért van ott, ahol van. Azt gondolom tudóskodnia kellene.@László56: Nem értik, hogy az azonos feltételek ebben az esetben nem azonos feltételek...Mert előbb oda kell költözni, le kell telepedni, venni kell 1 hektárt aztán majd később valamikor, ha engedik vehet többet is. Biztos lesz olyan osztrák, francia, holland, dán, német, aki így is belevág.. Lesz 8-10 év alatt jó esetben 100..annyi meg kellene is.:)

adambum 2013.07.08. 13:13:57

Hát, nem tudom.

1. Nekem az az érzésem, hogy nem elég egyértelmű a Fidesz állítólagos visszaélése (nyugodtan mondhatják, hogy elvben nem tilthatták meg a külföldiek földvásárlását, a gyakorlatban viszont nemigen jönnek majd spekulánsok, a földpályázatokhoz az érintetteken kívül meg nincs olyan sok köze a nagy többségnek).

2. Ha sikerülne is ráharapnia a Jobbiknak, vajon nem az jön majd le a többségnek, hogy "ebben speciel igazuk van, de akkor is zöldfülűek és általában szalonképtelenek, inkompetensek"

Személy szerint úgy gondolom, hogy azzal csak nyerne a magyar demokrácia ha Ángyánnak sikerülne megteremtenie egy 15%-os gazdapártot. Sajnos ebben azonban kételkedem, és ezt nem tudom nem annak betudni, hogy ez nem is olyan kardinális kérdés a társadalom számára, illetve hogy aki valóban gazdálkodással akar foglalkozni, az meg is találja a számítását.

Fullánkos Algol 2013.07.08. 13:22:56

@Fullánkos Algol:
historia.uw.hu/temak/tanacsk.html
"Amikor a legnagyobb szükség lett volna a nemzeti összefogásra, a tanácshatalom intézkedéseivel a tulajdon mentén vágta ketté a társadalmat. Szocializálták, azaz közös, állami tulajdonba vették az üzemeket, az áruházakat, a földbirtokokat, az iskolákat, a színházakat, a mozikat, a könyvtárakat, a műkincseket, a gyógyszertárakat, a lakóházakat, egyes helyeken a kisiparosok műhelyeit és szerszámait. A tulajdonosok hirtelen rájuk szakadt jogfosztottságuk mellett úgy érzékelték az új rendszert, mint amely kiforgatja őket anyagi és erkölcsi javaikból, amelyik mindent elvesz. A földosztás elmaradása miatt a földre hiába váró földművesrétegek fokozatosan kiábrándultak a proletárdiktatúrából; a földjüket egy újabb kisajátítástól féltő parasztgazdák pedig fokozatosan szembehelyezkedtek az új rendszerrel. Az elégedetlenkedők megfélemlítésére, az "osztályellenség" megsemmítésére, a belső felkelések letörésére terrorista különítményeket hoztak létre ("Lenin-fiúk"), amelyek Szamuely Tibor irányítása alá tartoztak."

tölgyes 2013.07.08. 13:27:25

@adambum: Ángyánt illetően erősen szkeptikus vagyok. Neki tudóskodnia kéne és mellesleg politizálni. Ez utóbbi más szakma más habitus, más nyelv és kommunikáció, másféle szervőkészséget kíván.
A szocialistáknak az a baja - a nagybirtok "szétverésén" túl, miközben a Jobbik, Ángyán amiatt sír, hogy a Tv. nagybirtokpárti - hogy túl szigorúak a földszerzés feltételei.
A fiatal gazdák azt mondják: a tv. azoknak kedvez, akik már benn vannak a földpiacon, vagyis akik földet művelnek. Ők nem tartják szükségesnek a földből élők jelentős bővítését, de legyünk őszinték: a tömegek nem is akarnak tömegesen az Ánygán-féle kisbirtokokon földet művelni... Aki akart az máreddig is ott volt.

Mi akkor a vita tárgya? A meglévő földbirtokszerkezet hogyan strukturálódik át? Az MSZP szerint szétverik a nagyüzemeket. A Jobbik és Ángyán szerint a nagyüzemeké a prioritás. Én meg azt gondolom, hogy teret nyit egy nem túl gyors változás előtt, ahol a birtokméret kisebb lesz, a mamutok közül kevesebben maradnak meg, sok új tulajdonos már nem lesz. Se magyar se külföldi. Vagyis a gazdatársadalom józanabbik része jól jár.
Kik lesznek csalódottak?? Azok akik a földár ugrásszerű növekedésében reménykedtek, azok, akiknek jelentősen csökken majd a földterüetük, a spekulánsok, és akik azt remélték, hogy az új törvény majd ingyen ad nekik földet.

jjulie 2013.07.08. 14:12:51

@tölgyes:

bizony bizony kádárvakarék, nagy felhatalmazás, nagy változás

panaszold el a törökgábornak

nagy felhatalmazáz nagy hazugságok és lopás

orbán jobban hazudik, és jobban lop

szóval, nagy felhatalmazáz, nagy lófasz a seggszádba orbánkodó kádárvakarék.

tölgyes 2013.07.08. 14:16:12

@jjulie: zsüli! Ezt maga már a választások előtt is leírta: vagyis "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még." - ennyi a monanivalóa. Egy szóval sem több. Ez nagyon kevés kedves takarító segédmunkásunk:(
Valami érdemi megjegyzés???

Guillaume sous guillotine 2013.07.08. 16:15:06

ez mszp tahó proli közönsége ma se bírta ki hogy ne forduljon ki emberi mivoltából. egy temetésen fütyülni, komolyan. magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

jakabgipsz 2013.07.08. 16:26:17

Az MSZP arról az oldalról támadhatná a törvényt, hogy a földkereskedelem bármilyen korlátozása káros (maguknak a földtulajdonosoknak is). Ezt jelenleg egyik párt se képviseli, úgyhogy itt lenne tér. Viszont valószínűleg sajnos túl kevéssé népszerű, úgyhogy nagypárt nem vállalhatja föl, mert vesztene vele.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.08. 16:38:40

@jjulie:
Mi van, szájteniszező, érzed magadban az erőt?

tölgyes 2013.07.08. 16:58:28

@jakabgipsz: Az a helyzet, hogy ezzel szinte valamennyi eus országban lehetne akciózni. Mindenütt van korlátozás. Mi éppen ezeket vettük át, a föld védelme érdekében.

jjulie 2013.07.08. 18:35:23

@Hepci:

elsekélyesedve elaszékelyesedtél, OB III zakóbajnok

márta)) 2013.07.08. 18:43:32

A Jobbiknak mindig meg volt az aránylag stabil támogatottsága, esetleg még növelni is tudta azt. Az ide-oda szavazók nem "ebből" körből kerültek/kerülnek ki.

"Az elnöki pulpitus elfoglalása "
Nem gondolom, hogy ez volt a leghelyesebb lépés, de legalább Ők tettek valamit.

Nagyon jó lenne, ha a társadalom egy hatalmas csoportjának megmagyaráznák a "földügyet", s ha a Jobbik lesz ki megteszi, nem lesz hátrány.
:(

"A tervezet az eddigi 300-ról 1200 hektárra növeli az egy magánszemély által hasznosítható földterület nagyságát, miközben eltörli a családi összeszámítást. Vagyis egy több ezer hektáros területet nyugodtan szét lehet dobni a házastársak, gyerekek között, de még a szeretetotthonban fekvő nagymamának is lehet pár száz hektár szántója és gyümölcsöse. "
(Ebbe ráadásul a társas gazdálkodásoknak nem kell beszámítani a tagjaiktól bérelt földet, valamint a kényszerhasznosítást.)

Gazdasági társaságok a korábbi 1200 helyett 1800 hektárnyi földet birtokolhatnak, hasonló jogi kiskapuk mellett. Emellett az állam bármikor dönthet úgy, hogy a nem megfelelően hasznosított földet másnak adja, méghozzá pályáztatás nélkül, a nyilvánosság kizárásával.

Összehasonlításként Európában a nagybirtok (!) átlagos mérete 2011-es adatok szerint: Svájc 54, Hollandia 135, Belgium 150, Lengyelország 250, Franciaország 274 hektár."

www.miabonyunk.hu/cikkek/2013/06/21/Angyan_Jozsef_kilepett_a_Fideszbol,_miutan_az_megszavazta_a_fold

Vagyis) Miért elfogadhatatlan az új földtörvény?"

márta)) 2013.07.08. 18:52:29

Én nem is értem?! miért jutott eszembe most (is) a "trafikügy" is.
hm?
:((

tölgyes 2013.07.08. 19:13:25

@márta)): Ezzel a szöveggel az a baj, hogy nem igaz:( Egy tulajdonosnak összesen 300 hektár földje lehet.. Az pedig, hogy egy család egy településen lakva ílymódon halmozzon fel több ezer hektárt...mert a nagymama aki öregek házában nem szerezhet földtulajdont.. de az egész idétlen és komolytalann:(

mizrolist 2013.07.08. 19:16:20

@PhD Guillaume sous guillotine: Orbán meg nem ment oda magától részvétet nyilvánítani az özvegynek, csak miután szóltak neki, hogy azt is kéne... de ez hogy jön ide?

mizrolist 2013.07.08. 19:19:10

@tölgyes: ezt Mészáros Lőrinc is tudja? Mert én úgy emlékszem, hogy mind ő, mind a családja pont így szerzett földtulajdont és bérleti jogokat az utóbbi időben...

tölgyes 2013.07.08. 19:30:14

@mizrolist: A földtörvény életbelépése előtt ez a lehetőség megvolt. Ez a jövőben nem lesz meg..:( A bérleti jogot pedig ne keverje a tulajdonjoggal. A bérlet lejár.
Kérem figyelmesen olvassa el 13.27-kor írt hozzászólásomat.

Éhes_ló 2013.07.08. 19:31:49

Izzadságszagú a jobbik fikázása itt (is).
Elsőre is a jobbik sosem akarta a PC kommunikációs teret betölteni a török féle PC újbeszéllel, hanem megteremtette a maga második nyilvánosságát, amelyben a PC újbeszélt kigúnyolva, a művelőiből és tabu témáiból gondosan és rendszeresen csúfot űzve vált az ifjúság meghatározó radikális politikai választottjává szakmunkástól a bölcsészig.
Másodjára, a jobbik sikere abban mérhető le, mennyi programpontját hajtotta végre fogcsikorgatva buktor és álnemzeti bandája. Ezt még török sem bírja elhazudni: sokat.
Ez pedig fontos dolog, mert a jobbik nem politikai hatalmi játszmákban érdekelt, hanem a radikális nemzeti politika sikerében. Számukra mindegy ki valósítja meg, csak tegyen valamit a kozmopolita, zsidó libbancs mocsok ellen.
Nos az álnemzeti buktorra jobbról nehezedő folyamatos nyomás eredményes volt, mert számos kérdésben nem tudott kitérni a cselekvés elől buktor még akkor sem, ha még sok sok kérdésben a zsidó-magyar kettős állampolgár tagjai elszabotálták a magyarokat védő törvények meghozatalát.
Harmadjára: a jobbikot nem lehet(?) vagy nem akarják mérni.
Ezen megbuktak a törökfélék már 2010 előtt is, most is meg fognak bukni.
Végül, ha nem értenék meg a sajtfejű sorosnövendékek:
A jobbik ereje az embereket foglalkoztató gondokról való PC blabla mentes kommunikációban rejlik.
A Pc térben betiltott, cenzúrázott, de az emberek által naponta tárgyalt, őket érintő, pusztító problémák, politikai, gazdasági, kulturális témák felvetése, felvállalása, a védett, a kimondhatatlan nevű társadalmi hatalmi és pusztító tényezők, mint a multik, bankok, zsidók, ballibbantak, cigányok stb. és bűneik, mesterkedéseik néven nevezése, a PC hazugságok, a "demokratikus" "toleráns" "befogadó" hazug bandák kettős mércéjének bemutatása, demonstrálása és lenuktatása a vadászterületük.
a törökfélék naponta szállítják nekik a municiót, csak le kell érte hajolniuk és fel kell szedniüók, elsütniük.
Egyszerű és tiszta munka, nem mellesleg hatékony is, mint azt ötrök is szomoróan látja a dk és lmp szdsz sorsára jutása kapcsán.
Libás is pusztul utánuk, hiába nyúlta le a fél lmp-t.

A jobbik és a radikális jobboldal más mozgalmai sosem győzhetők le a PC újbeszél térben, nem hallgathatók agyon, nem hallgattathatók el, mert nem (csak)ebben a térben, közegben kommunikálnak.

Ezért felesleges a törökfélék szómágiája, mert ez csak kívánságbeszéd, aminek semmiféle eredménye és hatása nincs.
Nem a jobbik célcsoportjaihoz szól, nem az ő gondjaikról szól, nem az ő nyelvükön szól. Nem érdekli őket és nem is értik, mert utálják, megvetik a PC újbeszélt és ennek felkent főpapjait, mint a törökféléket is.

tölgyes 2013.07.08. 19:53:34

@Éhes_ló: Az újbeszélők második nyilvánossága egyúttal le is határolja a lehetőgeiket. A politikai hatás, nyomásgyakorlás pedig mindig összefüg a hatás és nyomás erejével, tömegével.

hoplita 2013.07.08. 19:55:08

"....nagyjából a választók 8-10 százalékának támogatását tűzheti ki...+

Ha annyi fülest kell kiállnod ahány százalékkal többet szerez a Jobbik, akkor olyanra dagad a fejed, mint egy cipó Gábor.
Hehe...

tölgyes 2013.07.08. 19:57:44

@hoplita: A medvét előbb lelőni, s csak aztán nyúzni, a Napot nyugtával dícsérni bölcs dolog.:)

hoplita 2013.07.08. 20:00:06

@toportyánzsóti:
Nyomás a mandira, seggfej, ott verd...mongyuk a mamádba.:)

@tölgyes:
Ne tudálékoskodj, nem áll az jól neked...inkább képezd magad varsói felkelés-ügyileg, seggfej.:)
Egyszerű ez, mint a pofon...te kihalsz, büdös nyuggergeci, a fajtádból előreláthatóan kábé 100 ezer már nem éli meg a következő voksolást...én meg 4 év múlva 2 új szavazót viszek.
:))

hoplita 2013.07.08. 20:02:45

@tölgyes:
Tán csak nem fogadni akarsz velem?
És mibe? Semmid nincs amire nekem szükségem lenne, nyuggerspicligeci.
Lövöldözésről meg ne dumálj, az az én reszortom, nyúlbéla.:)

hoplita 2013.07.08. 20:06:32

Na, most tessék mindenkinek gyorsan kibökni a mondandóját, mert székelylibafosildi még nem vette észre, hogy új posztszerűség van és az előbbiben nyomja a süket szövegét.
De mingyán vége a jóvilágnak és jön ide a szukafattya.:(

aszekelyek 2013.07.08. 20:25:14

kedves Gábor! Második jobbik akcióról írt posztodhoz kérdés. Mit értesz pontosan az alatt, a végén, hogy " nem is szalonképtelen". teszem fe l, kiíratnak egy népszavazást. Mi lesz a kérdés? Ki lehet-e írni olyan kérdéssel népszavazást, mi csak az Únióból kilépéssel legitimálható? Olyat , amely az alapszerződéssel ellentétes?

Elgondolkodtató. Mindenképpen rosszat tenne MAgyarországnak. Félek, hogy ezt talán nem ismerik fel elegen. Ezért megint kapok majd a fejemre de talán összehangoltnak is tűnhet az akció , onnan , ahonnan én nézem a tavares jelentés hazai megítélését is . Lassan kirajzolódni látszik annak időzítése és értelme. A dupla fenekű.

( Miért jut eszembe pont 1919? :) trianon és dicsőséges 133 napja a nagyonbalnak..., ki érti ? )

De már április óta tudom , hogy ennyire rossz megítélése még nem volt az Úniónak nálunk , mint manapság. Nem kizárható, hogy ezeknek , jobbik akciói és az európali szélbaljobb többségé , mely nagyban ugyanaz, mint kicsiben a magyar jobbik:)) nagyon is tudatosan hangolja az országot abba az irányba. Mindenképpen vesztes irányba.

Játszmának nézem én ezt. Igen nehéz játszmának. Ahogy mondod Gábor.

aszekelyek 2013.07.08. 20:32:36

@Fullánkos Algol: biztosan azért az orbán kormány törölte ki az alkotmányból, a 1949.évi XX. törvényt.., csak egy ellenérdekelt, valószínüleg rákosiék bandájának nagy haverja írhat ekkora marhaságokat. Politikai ambíciói érdekében természetesen. több ilyen alakot is hallottam effélét nyüszíteni, többnyire atv-ben, népszavában, ilyesmi helyken. No és a jobbikba épített tégláiktól.

hoplita 2013.07.08. 20:35:40

Mondtam, basszátok meg..
Itt van már és löki a faszságokat szakmányba...hogy hűlne már rá az a rusnya bőre.:(

aszekelyek 2013.07.08. 20:37:25

@Bakacsin: oké, nekem is szúrja a szememet:) de ne szekáljuk. :) megkülönbözteti magát. Sokkal jobb lett volna. Ami ugye az esszenciális definíciója a pol. reklámnak IS , keresk. reklámnak is. Biztosan sietett és nem jutott eszébe a jó kifejezés.

De ha akarom , éppen lehet olyan utalás , hogy nem önállóan teszik ők azt. :)))

aszekelyek 2013.07.08. 20:39:15

@hoplita: neked a tévében a helyed! A jósdában... Ott mondanak ekkora meglepetéseket, sok pénzért...

hoplita 2013.07.08. 20:42:20

@aszekelyek:
Neked meg a főd alatt, libafos...ha most megdöglenél már az is késő volna.

aszekelyek 2013.07.08. 20:44:51

@hoplita: Azért nem mindenki marad az Üvegtigris csávók színvonalán... azok közül , akik 2010-ben még jobbikra szavaztak.

nem, nem azért lesz 8-10 % , MERT SOKKOT KAPTAK.... NEM VESZNEK KELET NÉMET MÁRKÁT SEM , VAN TÉVÉJÜK.

tölgyes 2013.07.08. 20:48:39

@hoplita: Nem vagyok bukméker, így fogadásokkal és választási százalékok megjövendölésével se foglalkozok. Ezt a becslést, jóslást meghagyom a "szakértőknek".
A lényeget illetően - és ezt többször leírtam korábban is - most egyetértek TG-vel. Én ennek úgy szoktam hangot adni, hogy a dolgok jelenlegi állapota szerint a 2014-es választás után a kormány számra az a legrosszabb verzió, hogy egyedül nem szerez abszolút többséget emiatt az ország kormányozhatatlanná válik, mert a mérsékelt jobb, ás a bal oldal sem lép koalícióra a Jobbikkal. Ebből a szempontból közömbös, hogy a Jobbik 9, 10, 11, 12, vagy 14%-ot szerez-e, megmarad periférikus erőnek. Ennek épp az az egyik oka, hogy képtelen szembenézni a politika, társadalmi realitásokkal és képtelen még csak használható elképzelést is felvázolni a sokszínű és összetett magyar társadalmi problémák feloldására. Emiatt feleslegesek a tüzes, nagy álmok:)
Én nem gondolom, hogy - már akár két cikluson belül is - ezzel a látásmóddal, politikai gondolkodással és stílussal máshol lehet helye a Jobbiknak mint a szemétdombon Csak idő kérdése, hogy mikor kerül oda. Önt idézem:„Én is el tudlak képzelni amint éppen a kankós anyádba szorongatod a rongyba tekert faszodat, nyuggergeci...de el kell keserítselek…A komcsigecikről, mint sintér-matócsni-bilderbergmartonyi meg már szó se essék….Szerintem te is retek komcsi voltál, munkaérdemrendes és aranykoszorús faszszopó...ezért kompenzálsz itt ilyen lelkesen, kibaszott génhulladék.” Mintha csak Gyurcsány szólna az Ön szájával

aszekelyek 2013.07.08. 20:50:15

@tölgyes: MA, ÚJABB JUSZ GYÖNGYSZEMET ADTAK AZ ATV-N. iSMÉTELNEK. sULYKOLNAK, VALÓJÁBAN. ma pl egy akcentusoso, ijesztő mosolyú, affektával taglalták, hogy milyen fasiszták is a nép -nemzetiek. Bezzeg a szuper urbánusok. Meg már 88-ban is de mennyire.. Tudja, a konrád féle aljas propaganda. Felmelegítve.

tölgyes 2013.07.08. 20:54:44

@aszekelyek: Mégis mit vár tőlük? Van akinek erre van szüksége, mint ahogy van egy kör, amelyik a Jobbik után áhítozik:(
Egyébként a meleg kendermagos és más marginális csoportokra való támaszkodás igazándiból az LMP ellen irányul, de ezekkel az emberekkel nem lehet választsát befolyásolniprogra. Még az index olvasóinak 4/5-e is elutasítja ezt az irányultságot:(

aszekelyek 2013.07.08. 20:57:10

@tölgyes: nekem tananyag volt és ajánlott irodalom. R.I.P. Nekem Vekerdy is szakmailag elismerhető. Annak ellenére, hogy gyakran nem értek vele egyet politikailag. Az bizony tény, hogy széles rétegeket nem nagyon zaklattak az ő munkáival. De semmilyen tudással. HA érti, mire gondolok. Hopp. Nekem akkoriban a " népnemzetiék " olyan oktatást, tantervet , tankönyvet csináltak , ez '78 kb, pszichológia tantárgy volt!!!, gimiben, amiben bizony voltak tőle munkák. Részletek persze. Ilyesmit nem okatatnak már régen. érettségi előtt.
Gondolom tudja, hogy miért írtam, hogy a '78-as évben a " népnemzetiék":)

aszekelyek 2013.07.08. 21:00:19

@tölgyes: elnézést, melyik irányultságot? A jobbikot, vagy a homoszexuális kérkedőket ?

aszekelyek 2013.07.08. 21:04:01

@tölgyes: a régi vicc jutott eszembe, ami a tavares jelentéshez is passzol. riporter: Magyarországon van fadzsi kérdés ? Van, VAnília, málna... vagy mi köll? ez HOfi? Még kicsike voltam akkoriban, nem pontosan emlékszem.. csak arra, hogy nagyon sokan mesélték... a köreinkben.

aszekelyek 2013.07.08. 21:08:31

@tölgyes: tudja, a média szakmánnyal, egyes részeivel különösen, éppen az a problémám, hogy azt mondják, arra van igény, ami szemetet nekik adnak. De tudom, hogy ismerőseim közül sokan, akik megszokásból atv-t néznek , bizony rendelkeznek befogadó készséggel ennél sokkal jobb színvonalú dolgokra is. Kb, mintha egy hízóról mondaná, hogy az ő igényei alapján állítja össze a moslékját...

tölgyes 2013.07.08. 21:08:41

@aszekelyek: Vekerdy Tamás munkásságát egy nagy tédésnek látom. Buda persze nem szólhat a széles rétegekhez. Nehéz lenne osszefoglalni igazi jelentőségét.. Talán csak egy apró és jelentéktelen mellékinformáció elárul arról valamit, hogy milyen kvalitású és jelentőségű is volt Ő valójában: 15 nyelven olvasott úgy hogy nem nagyon kellett szótárba néznie..:) de ez csak egy mellékes dolog a 70 könyv és 1000 felett megírt tanulmányon felül.. és mégis HA VALAKINEK, HÁT NEKI AKADÉMIKUSNAK KELLETT VOLNA LENNIE. Az akadémia lett volna vele megtisztelve. Ráadásul Buda Béla egy nagyon jó ember volt. Nyugodjon békében.

tölgyes 2013.07.08. 21:13:05

@aszekelyek: AZ ATV egy vallási felekezet TV-je. Aki ilyet akar nézni, hát nézze... Egyébként az index a melegek elfogadottságára kérdezett rá. Azt utasította el a többség.

menőmano 2013.07.08. 21:19:17

Kedves Török Gábor!

Ez egy totálisan jó poszt, mint mindig.

:)

6.Lenin 2013.07.08. 21:21:21

@tölgyes:

"a dolgok jelenlegi állapota szerint a 2014-es választás után a kormány számra az a legrosszabb verzió, hogy egyedül nem szerez abszolút többséget emiatt az ország kormányozhatatlanná válik, mert a mérsékelt jobb, ás a bal oldal sem lép koalícióra a Jobbikkal. Ebből a szempontból közömbös, hogy a Jobbik 9, 10, 11, 12, vagy 14%-ot szerez-e, megmarad periférikus erőnek. Ennek épp az az egyik oka, hogy képtelen szembenézni a politika, társadalmi realitásokkal és képtelen még csak használható elképzelést is felvázolni a sokszínű és összetett magyar társadalmi problémák feloldására. Emiatt feleslegesek a tüzes, nagy álmok:)
Én nem gondolom, hogy - már akár két cikluson belül is - ezzel a látásmóddal, politikai gondolkodással és stílussal máshol lehet helye a Jobbiknak mint a szemétdombon Csak idő kérdése, hogy mikor kerül oda."

Pontosan.

Tegnap este megnéztem ezt a videócskát Vona jövőképéről.

www.youtube.com/watch?v=Uuxo1Of5-b4

Amit a fentiekben leírt pontosan mutatja, hogy nem értenek sokat a körülöttük zajlóból. Vona is csak álmodozik, @hoplita miért is értené amit ír?

menőmano 2013.07.08. 21:23:03

hatékony válaszcsapásra: "

Hát! Ja! Majd némely népek eldöntik, mi lesz a "válaszcsapás", vagyis kit támogatnak jobban a választásokon és kit kevésbé.
szerintem
:)

Nem kell elfelejteni, hogy az un. "trafikutyi" (is) majd ezután fogja hatékonyan éreztetni hatását. Mikor a kiskereskedők totálisan megérzik a forgalomkiesést, esetleg alkalmazottat kénytelenek elküldeni, esetleg üzleteket zárnak be, miegyebek.
Szóval eléggé totális a helyzet. szerintem.

inreallife 2013.07.08. 21:23:09

Gábor!

"Ha megnézzük a közvélemény-kutatási adatokat, láthatjuk, hogy a Jobbik ma szinte pontosan ugyanott tart, ahol 2010 tavaszán tartott. "

csak nekem tűnik baklövésnek, hogy egy választáson elért eredményt hasonlítasz egy kkv felméréshez? amikor a jobbikot egykse tudta még körülbelül sem felméri. akkor hasonlítsd a 2010-es kkv eredményekhez, és más számokat fogsz látni...

aszekelyek 2013.07.08. 21:23:28

@Éhes_ló: Hogyne. A politikai analfabéta terekben lehet, hogy sok a támogatója a jobbiknak. Az a 10 % minden országban fellelhető. Nekem inkább az hiányzik , hogy a drága jó vona úr , azon kívül , hogy fenyegetőzik és helyi vagány csávót ad elő a pártjáva l, vidéken is , mégis mit tudna tenni , ami tényleg jobb lenne de nagyon Magyarországnak.

EZ NINCS KIFEJTVE.

Lehet, hogy azokban a terekben, ahol még kommunikálnak, idáig el se jutnak , hogy feltegyék nekik a kérdést ? Hogy : na és ha már elintézted a zorbánt ? Akkó ? meg kirúgattál minket azzúnijóból ? Te adod a zsét ? Honnat ? Ki áll szóba velünk ? Ránk zárod a határt megint ? Külföldi lesz a határontúli magyar ? Szlovák , romániai ? meg még ezer következménye. Szívesen olvasnám a biztosan remek kifejtését annak, amit a jobbik itt nagy hanggal propagál. mert eddig üres és komolytalan dolgok jöttek csak.

inreallife 2013.07.08. 21:26:48

@László56: "A jobbik az EU tagjait külföldinek számítja, ami az ő szempontjukból igaz is. A probléma hogy ez a szemlélet minekünk mint EU tagoknak jogilag tarthatatlan állapot, mert amíg az EU tagjai vagyunk, a szerződéseink szerint más EU tagországok nem számíthatnak külföldinek. Ezt teszi a Jobbik követeléseit unrealisztikussá, hiszen egyszerűen ignorálja az EU szerződéseket.

Tehát a magyar föld, magyar kézben marad. "

ezt jól megérvelted. tehát a külföldi nem külföldi ezért a föld magyar kézben marad. briliáns agymenés...

aszekelyek 2013.07.08. 21:28:21

@tölgyes: ebben biztos vagyok. Bár lenne annyi a fejemben, hogy csak befogadni lennék képes, amit alkotott. Professzorom tanítványa volt. :) már felsőbb tanulmányaimban. :) erről mondhatja a népnyelv, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában.
Vekerdynél pontosan mit tart tévedésnek?

menőmano 2013.07.08. 21:34:33

@László56:

Na! végre mér! Azt hittem, hogy már nem is akar írogatni. De szerencsére tévedtem.

Ahhoz először is a kommunistákat kell nekik kiszorítani parlamentünkből."

Na! Nee! Ezt nem gondolhatja komolyan.

:((

6.Lenin 2013.07.08. 21:35:29

@menőmano:

"Mikor a kiskereskedők totálisan megérzik a forgalomkiesést, esetleg alkalmazottat kénytelenek elküldeni, esetleg üzleteket zárnak be, miegyebek."

Bárcsak igaza lenne, és ezek után kénytelenek lennének leszokni/ill. nem rászokni a dohányzásra.

ez lenne ugyanis a célja ennek a "mutyinak".

A céllal tökéletesen 1et értek, de a módszer nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de 1 próbát megér, szerintem.

aszekelyek 2013.07.08. 21:35:31

@tölgyes: érdekesnek tartottam, hogy a leány koromban, amikor listázták őket, etc. az elfogadottsága ennek a lehető legnagyobb volt. Volta környezetemben , nem is egy. Mindkét nemből. Úgy közölték a szüleim is, gyerek létemre velem, hogy ez van és ennyi, mint azt, hogy a n nap keleten kel. Pont. A Tapintat és diszkréció volt ehhez a hozzáállás mifelénk. Mondtam a professzoromnak, hogy nem is értem, mi ez a tojásdobálás, meg el nem fogadás. Akkoriban, gyurcsányék idején. Fordítva működik, mint azelőtt. Mondta. A hatalom, ha tiltja, akkor az szolidaritást vált ki. HA nagyon rá akarja oktrojálni a tömegekre , akkor épp ellenkezőleg. Amit ma látunk az indexen is eszerint.

aszekelyek 2013.07.08. 21:37:55

@tölgyes: Tudom:)) Néha belenézek a =00-as klubba is. :9) Németh Sándor mint szónok, sosem fogom megérteni. Ennyire rosszul összefüggéstelenül beszélő alakot hogy tudnak sztárolni... De gyurcsány ugyanaz volt. Jut szembe.

aszekelyek 2013.07.08. 21:41:54

@inreallife: na mesélj. Külföldi lenne-e az únióból kilépés után a romániai, szlovák, horvát, magyar kisebbség megint? Me meert az únióban benne , nem lehet jobbik akaratot keresztül verni.

inreallife 2013.07.08. 21:43:11

@tölgyes: lévai anikó unokatestvére földbizniszel:

"Garai 2013. június 7-én 300 millió forintos ajánlatot tett Lévai Gizella mintegy 215 hektárnyi, Zaláta község határában található földjére. A 19 éves Garai Dávid a dokumentum szerint 140 millió forintot ki is fizetett: negyvenet utalt, százmilliót a fiatal gazda készpénzben adott át az eladónak."

"Az ajánlat nemcsak a százmillió forintos készpénzmozgás, de a vételi összeg miatt is meglepő. A Lévai tulajdonában lévő Dráva-parti szántók és legelők általában 9-12 aranykorona értékűek, vagyis roppant gyenge adottságúak. Ennek ellenére Garai Dávid 1 millió 392 ezer forintot kíván fizetni ennek a több mint félszáz helyrajzi számon szereplő birtoknak minden hektárjáért. A közelben gazdálkodók egyöntetűen állítják, hogy az ilyen adottságú, Zaláta környéki földek hektárjáért az elmúlt években nem adtak többet 5-600 ezer forintnál. Ezért nem értik hát a jegyzőségre betérők a vételi ajánlatot."

19 évesen futja neki. valamit jól csinált, amíg nem az iskolába járt. vagy iskolába járt és úgy csengette ki? nem sok 19 éves gyerek utalgat 100 milliókat.

"Sok hipotézis született, közülük kettő a legérdekesebb. Az egyik szerint a Garai család jelentős birtokegyesítő vagy más agrárcélú központi támogatást pályázhat majd meg, és remélheti, hogy nyer is azon, s az bőven fedezi földvásárlási költségeiket. Az ügylet másik lehetséges kimenetele az lehet, hogy Garaiék nem szerzik meg végül a területek tulajdonjogát, mert Lévai Gizella birtokára az állam is bejelenthet majd elővásárlási jogot a földtörvény alapján. S az ajánlati kötöttség miatt annál kevesebbet az állam nem ajánlhat, mint amennyire a Garai–Lévai-alku felverte az árat. Mindkét variációval az állam fizetne közpénzt."

hoppá. lévainak nagy pénze van a bizniszből, az a része már fix, és a 19 éves gyerek is minden bizonnyal jól fog járni. éljen a földtörvény, ami a magyar emberek érdekében született... most az az érdekük, hogy kifizessék az adóforintokból a kis több100milliomost... vagy mégsem ez lenne az érdekük?

menőmano 2013.07.08. 21:45:34

@6.Lenin:

Kit érdekel?, hogy Ön kivel, és mivel ért egyet? Mert engem totálisan nem érdekel.
Egyébként nagyon nem jól látja a dolgokat. szerintem.

Bárcsak igaza lenne, és ezek után kénytelenek lennének leszokni/ill. nem rászokni a dohányzásra."

Tényleg? Ez zseniális megállapitás.
komolyan..........
:(

aszekelyek 2013.07.08. 21:48:12

@tölgyes: Ez papírforma. Sehol nem tud viselkedni valahogyan az a kedves közönség. Verik a sajtómunkásokat is , rendszeresen... No és vertek ők már történészt is , a Kossuth téren. Szólás szabadságának gyakorlásáért. Aztán elvitte a megtámadott , bántalmazott áldozatot a gyurcsány sün. Meztelenre vetkőztetni, testüreg motozni.

Miért pont ezen a helyen tudnának kulturáltan viselkedni ?

aszekelyek 2013.07.08. 21:51:29

@márta)): Nálunk a kis területek birtokosai nem tőkeerősek. Tőlük volt a legkönnyebb színes tévéért megszerezni zsebszerződéssel a földet.

6.Lenin 2013.07.08. 21:52:53

@menőmano:

Nézzen utána hányan halnak meg évente Mo-on a dohányzás okozta különbözü betegségekben. Mennyit költ az eü a dohányzásból eredő betegségek gyógyítására.

a dohányzásból származó igazi "haszon" kiknél is keletkezik.

Érdekes következtetéseket is levonhat belőle.

inreallife 2013.07.08. 21:53:08

@török gábor: nem véletlenül mondtam áprilist, de a te táblázatodban is csak kicsit korrigáltak felfelé...

" 2010. április 7.
Tárki

A Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP jut be a parlamentbe a Tárki Társadalomkutatási Intézet becslése alapján. Az intézet mérése szerint a Fidesz mintegy hárommillió, az MSZP legfeljebb egymillió, a Jobbik pedig legalább félmillió szavazatra számíthat április 11-én. Becslésük alapján az LMP bejut az Országgyűlésbe, míg az MDF nem.

A Tárki MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében az olvasható, hogy az intézet felmérése szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága a felnőtt lakosság körében 42 százalék, öt százalékkal több, mint februárban. Az MSZP tábora változatlanul 13 százalék, a Jobbik 8, az LMP pedig 5 százalékon áll."

mennyi is lett a jobbik?

Jobbik 855 436 16,67 %

a szavazatok alapján 70%-os az (855/500) eltérés, a mért százalékos eredménynek meg a duplája lett a jobbik. csak kicsit kell megpörgetniük a kampányt, akár a mostani startpisztoly lövéssel és bőven ott lesznek a partyban. a kérdés, hogy egyéni képviselői helyet mennyit tudnak szerezni... kelet a helyzet változatlan...

aszekelyek 2013.07.08. 21:55:00

@inreallife: ezt láttam tegnap a facebookon. Tovább olvasva kiderül még ez eredeti cikkből, hogy semmi nem igaz belőle. persze csak az elejét pakoltad iide. HAzudozol, uszítasz. Már megint.

inreallife 2013.07.08. 21:55:33

@aszekelyek: akik magyar akar lenni, az bármikor igényelhet magyarigazolványt és állampolgárságot. a magyarországon élő izraeli telekspekulánsok, mint akik sukorónál bizniszeltek, azok vajon földhöz juthatnak-e?

menőmano 2013.07.08. 21:59:55

fn.hir24.hu/velemeny/2013/07/08/ok-lesznek-az-emberek-akiknek-meg-orban-sem-parancsolhat/

A bizottság kimondott hozzájárulása nélkül ugyanis a hatóság nem hagyhatja majd jóvá az adásvételi szerződéseket. Ez azt jelenti, hogy már annyival meg tudják fúrni majd egy nekik nem tetsző személy tulajdonszerzését, hogy egyszerűen nem válaszolnak a hatóság levelére és nem foglalnak állást azzal kapcsolaban, hogy engedik vagy nem engedik az vevő vásárlását."

Persze a bíróságra lehet majd vinni a hatóság döntését, ám a bíróság csak azt tudja vizsgálni, hogy jogszerűen járt-e el a hatóság. De ha nem kap állásfoglalást, akkor nem is tehet mást a törvény szerint a hatóság, mint hogy nem engedélyezi a szerződéskötést. A kör bezárul.

Vicces, hogy a törvény külön hangsúlyozza, hogy a bizottságok döntése ellen nincs jogorvoslat.

Az ilyesmi csak a királyság idején volt szokás."

***
Hát! Ja! Ontja az állam a pénzt, egyébként (is) a gazdáknak.......
??
:(

Éhes_ló 2013.07.08. 22:03:09

@aszekelyek: soxor cáfolt hazugság, hogy politikai analfabéta terekben lenne sok a támogatója a jobbiknak.
itt az egyik elemzés, ami ezt tételesen is cáfolja.
www.republikon.hu/upload/5000269/partok%20felidben.pdf
Van még pár, mert sorosékat erősen foglalkoztatja miként lehet ilyen egyszerű üzenetekkel ilyen körökben (felsőoktatás, fiatal értelmiség) ilyen kiemelkedő támogatottságra szert tenni.
nol.hu/belfold/20130216-tarol_a_jobbik
Leírtam hogyan.
De ez a PC kánon szerint nem járható út a magadfajtáknak.
Nem 10% feleslegesen hazudozol.
www.168ora.hu/itthon/nott-fidesz-es-mszp-nepszerusege-115650.html
A pártot választók között a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A Jobbik 13, az Együtt-PM 7, az LMP 5, a DK 2 százalékon áll.
A tárki nem a jobboldal barátja. A sanda ipse sem.
Ezért még ebből az adatsorból se vonjál le messzemenő következtetéseket.
A jobbik rengeteg törvényjavaslatot és módosító javaslatot adott be.
Ki vannak fejtve az ogy honlapján olvashatod őket.
De nem olvasod.
Még törököt sem, pedig ő a te szád íze szerint hazudozik, ferdít.
Leírja: buktor számos jobbikos törvényjavaslatot hajtott végre.
Ezek szerint tud valamit a jobbik.
Ki volt rá képes, hogí buktorra kényszerítse a javaslatait?
Talán néhány esetben az eu.
Ezek szerint vona és a jobbik ebben is jobb mint az eu és a többi "demokratikus" ellenzéki pártok.
A feltett kérdésekre válaszolni szoktak, nem csak a közmédiákban, hanem saját felületeiken is.
Az eu-ból kilépésre elsőre az Angolok válaszoltak, ott alsóházi javaslatként át is ment a népszavazás erről. A jobbik helyesen teszi, hogy követi őket ebben.
A stílusod téged minősít, feleslegesen veszed bunkóra, mert sem Balczó sem Vona nem így beszél senkivel.
Én sem.

A tanulmány - ha elolvasod - leírja ki áll szóba velük.
nagyjából 700 e - 900 e, választó. Elqró és libás még csak álmodozik erről, buktort meg kirázza a hideg tőlük, mert ott támadják, ahol a leg gyengébb: a hitelességét, a liberális PC blabláját, a cigánypártolását, a pintéri maffiát és a simicskai lopást. Mindezt hiteles radikális nemzetiként, a hatvannégy vármegyével és a minden buktori-pintéri handabandázással szemben működő és erősödő gárdával.
Vonát összekevered elqróval és kummogó kuncze kucuval. Nwekik voltak a határon tóliak román koldusok, nem a jobbiknak.
A jobbik az állampolgárság mellett kampányolt és meg is szavazta azt.
Üres és komolytalan dolgok a kommentedben voltak.
A jobbik még a török és sorosféléknek sem komolytalan, foglalkoznak vele és támadják, pusztítják minden legális és illegális eszközzel.
Eddig nem sok sikerrel.
Ez komoly fegyvertény és erőt mutat.
Ne becsüld alá.

inreallife 2013.07.08. 22:05:45

@aszekelyek: a végét másold már be, mert azt abban a cikkben nem írták, ahol ezt olvastam... kíváncsi lettem...

6.Lenin 2013.07.08. 22:07:14

@menőmano:

Vagyis-magyarul- meg lehet akadályozni, hogy például "külföldiek, spekulánsok" vásároljanak földet.
Csak "jól" kell a bizottságokat megválasztani.

menőmano 2013.07.08. 22:07:35

@6.Lenin:

Figyeljen már picikét! Ha a társadalom egy hatalmas csoportjának javulna az életminősége, mindennapjaikban nem csak vegetálnának, lenne jövőkép, miegyebek sokkal többen leszoknának a dohányzásról.
A szegénység, az elszegényedés, a mindennapok szorongással történő megélése nem javit a helyzeten, csak ront.
De ha nem érti az sem probléma. Nekem nem.

"igazi haszon". Ja! Engedje meg, hogy ne írjam ide, valójában mit is gondolok.
??

ennnnnyi.

menőmano 2013.07.08. 22:10:16

@6.Lenin:

Uram atyám, ott a mennyekben!! Ön még mindig itt tart??

:((

menőmano 2013.07.08. 22:13:29

Tessék mondani? akkor most már az "osztrákok nem lopják ki a magyar földet"???
"Én nem tudom:)" csak azért kérdezem.

:))

Éhes_ló 2013.07.08. 22:14:37

@tölgyes: a PC újbeszél nem vonáék nyeléve, hanem a török féléké.

Ezért ezt felesleges a jobbikra maszatolnod bármilyen újbeszél vádját.
A jobbik magyarul szól az emberekhez. A cigányt cigánynak hívja a kommunista nemzetárulókat kommunista nemzetáruknak, zsidónak a zsidót és tolvajnak a tolvajt és a buzit nem nevezi melegnek, legfeljebb szodomitának, vagy homoszexuálisnak.
Nem érdeklik a PC tabuk sem az újbeszél tiltott szavai, kifejezései.
Ebben van az ereje.

A radikalizmus ritkán vált tömegpárti formára.
Jó okkal: elvesztené radikalizmusát, felhígulna.
A nácik ha igaz és nem hígultak fel, deformálódtak el, ritka kivételek voltak ez alól, de kevesen vágynak egy második nácizmusra.
Vonáék sem, én sem.

török mostani sok ferdítést, szubjektivitást és rosszindulatú megjegyzést tartalmazó pamfletje is elismerte, hogy volt hatása a kormányzó buktori rendre.
Ezt kevesen mondhatják el.
Még kevesebben oldották ezt meg ilyen kevés hatalommal és pénzzel, mint vonáék.
Szerintem ebben bajnokok és reding, kohn bbandita és a maoista barroso tanulhatna tőlük a multinacionális tüke frusztrált képviselőivel együtt.

De nem képesek rá, mert a PC újbeszéllel hebegő kultúrmarxizmusa nem teszi számukra lehetővé sem a nyílt és őszinte szót, sem a nemzeti érdekek elismerését, képviseletét.
Ettől pusztulnak el hamarost, bármennyi pénzük is van.

6.Lenin 2013.07.08. 22:14:42

@Éhes_ló:

A Jobbik már többször is riogatott 1 népszavazással, hogy lépjünk ki.
Mekkora esélyt adsz, hogy sikeres is lenne?

szerintem ez megmarad riogatás szinten, mint a többi jobbikos téma.

6.Lenin 2013.07.08. 22:20:18

@menőmano:

"életminősége, mindennapjaikban nem csak vegetálnának, lenne jövőkép, miegyebek sokkal többen leszoknának a dohányzásról. "

Nem is tudtam, hogy a gazdagok nem dohányoznak. ez tök új.
OK, manócska.

menőmano 2013.07.08. 22:26:46

@6.Lenin:

Általában én a gazdagokról nem írogatok! csak a szegényekről! Nem vette még észre???!!

6.Lenin 2013.07.08. 22:26:54

@menőmano:

Nem én tartok itt.
Te írtál erről. ezek szerint nem értetted,. amit leírtál. Nem leptél meg.

" a bíróság csak azt tudja vizsgálni, hogy jogszerűen járt-e el a hatóság. De ha nem kap állásfoglalást, akkor nem is tehet mást a törvény szerint a hatóság, mint hogy nem engedélyezi a szerződéskötést."

Vagyis a bizottságon múlik a szerződés- magyarul- de nem gond, ha nem érted.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.08. 22:31:13

@jjulie:
Nem hívtál, nyomi.
Nem akarsz pénzbe teniszezni?
Tele a bugyi?
nyomi.

inreallife 2013.07.08. 22:31:28

@6.Lenin: szerinted ha az olimpiai bizottságban úgy vásárolják a szavazatokat, mint a cukokát, akkor egy földbizottság hogyan fogja nyomogatni a gombot? szerinted nem fogják tudni az osztrákok, hogy hol kell "olajozni" a rendszert? hol a pic.sában éltek ti zombi fideszesek, hogy ennyire fogalmatok sincs a világról?

6.Lenin 2013.07.08. 22:32:48

@menőmano:

Észrevettem, de a kettő összefügg.

Ha valahol vannak szegények, ott kell feltétlenül valakiknek gazdagnak is lenni, de ez nem is biztos, hogy rossz. Csak 1 egészséges arányra kell feltétlen figyelni.
A bajok mindig akkor kezdődnek, ha ez az arány valamilyen irányba kileng, egészségtelenül.

6.Lenin 2013.07.08. 22:34:46

@inreallife:

Hány bizottságnak az összetételét ismered?

6.Lenin 2013.07.08. 22:42:44

@inreallife:

Bocs az előbb lemaradt...

"hol a pic.sában éltek ti zombi fideszesek, hogy ennyire fogalmatok sincs a világról?"

Vagyis szerinted a világ mocskos és korrupt.

akkor már csak azt nem értem, hogy mi a toszért téped itt a szád esténként.
Azért a bilit 1 kicsit told el kézközelből, mielőtt arról álmodozol, hogy a jobbik lenne az 1etlen hófehér szűzlány gyülekezet.
Láttad a Vonát a kis videómban? 1 kicsit sem röhejes? Vagy a
Gordonka lenne a példakép?
Már megint viccelsz.

inreallife 2013.07.08. 22:43:03

@6.Lenin: mindegyiket. jobbra ül fickó 300 euró, a balra ülő 250, középen aki ül annak 500 euró és az majd megdumál még 2-t. így néz ki a z összes bizottság, esetleg a számok változnak...

tölgyes 2013.07.08. 22:47:49

@Éhes_ló: Látja! Ki így, ki úgyí látja az új beszédet. Én azt látom hogy ez az értelmetlen új beszéd a Jobbiké. Ön meg nem így látja.) Az amit Ön nyílt beszédnek nevez újféle sandaságot jelent újfajta állatias ösztönt, dehumanizált személetet. Mert nem az a baj, ha valakit zsódónak mondanak, ha zsidó, melegnek, ha meleg, cigánynak(romának, ha az. A baj az ehezekhez tapadó korlátolt előítélet, ami ugyancsak megszólal a Jobbik ósdi nyelvén. Így aztán ezek a radikálisan úsdi szavak újnak tetszenek, mert már sokan elfelejtették, hogy egyszer már volt ilyen és annak is rossz vége lett. Jobbik és poltikai analfabetizmus.. valóban vitatható. A jobbikot és nem az anlfabetizmushoz, hanem a korlátolt szűklátokörűségherz kötöm.Mert nem elég kimondani, hogy cigány. Megoldást is kell találni az itt élő cigányság integrálására...Ön mint az ÚJ HASBESZÉLŐ mit tenne és hogyan, az integrálódás érdekében, ha már Ön is szereti néven nevezni a dolgokat:)

6.Lenin 2013.07.08. 22:52:22

@inreallife:

Majd megnézem, ha lesznek bizottságok.

Ráérek akkor irigykedni.

Jó éjt!
Mindenkinek.

(majd megpróbálok valamelyik bizottságba belefurakodni, holnap veszek is 1 trezort a lóvénak)

tölgyes 2013.07.08. 23:01:45

@inreallife: Mi ezzel a problémája??Az, hogy még nem látott életében annyi pénzt?? Más kifogása nem nagyon lehet.:)@aszekelyek: Vekerdy egy hosszabb történet. Olyannak képzeli láttatja és írja le a gyermeket, amelyik nem hasonlit a gyermekre. Ami meg a melegeket illeti. Engem nem zavar az, ha valaki súlyos és nehezen feltárható pszichoszociális betegsége révén ezt az életfomát választja, de példának követendőnek nem tartom. Betegségnek látom, amiben segyíteni kell az embereknek, bár maga a segítség is nagyon nehéz.:(@6.Lenin: Na persze. Gondolja meg: hányszor kértem hoplitát és társait, hogy írják le nekem, hogyan oldanák meg az 5-600.000 cigány integrálását. Erre azt a választ szokták adni, hogy többen vannak.. no de akkor hogyan integrálnák őket, hiszen a probléma még nehezebb.. Válasz nincs. Zsidózás cigányozás van..és így mehetünk végig mindenáltaluk felvett kérdésen. Válasz nincs.:), de álmodozások a hatalomról azok vannak.. de az álmok hamar foszlanak.

menőmano 2013.07.08. 23:05:40

Ugyanúgy megfér egymás mellett a cigaretta és a gyógyszertár, mint a Nemzeti Dohánybolt és a kórház, vagy az inkubátorház."

www.atv.hu/belfold/20130708-trafik-a-korhaz-teruleten-es-a-patika-epuleteben

Szinte már "talpalatnyi" területen. Ugye millllyen jó?

AbuBakr 2013.07.08. 23:06:10

Új poszt a Google értelmiség játszóterén?
Ráadásul újfent jobbikos... :) Szokjatok hozzá ti kereső algoritmusok lovagjai, mert ahogy jön a választás, egyre többet lesz kiadva napiparancsba Török Gábornak, a politológiai áltudományok doktorának hogy ekézze.
Nemkülönben a többi szerény képességű de annál nagyobb mellényű nagykoalíciós megmondó mukinak is.

Ritkán vetem ide eme komplett blognál milliárdszor értékesebb mondataimat, de szívesen olvasom, ahogy néhány bozótharcos telefossa ezt a szellemi onanizálást.
Kanalazgassátok a mentális maggi leveseteket, éppen ezen blog olvasóinak készül. Zacskóba csomagolva, egyszerűen megfőzhetően, bőven meghintve ízfokozóval, színezékkel
...majdnem olyan mint az igazi...

tölgyes 2013.07.08. 23:12:00

@AbuBakr: Értjük. Véleményünk nekünk is van. Önről is, de egyúttal tapintatosak is vagyunk és nem írjuk, le hogy az értelmiségi játszótereken, még csak nem is politológus megmondó emberek, hogyan ekézik - a választáshoz közeledve a hangnem durvulni fog - azokat, akik nem elégednek meg a demagóg álkérdésekre adott demagóg álválaszokkal:)

inreallife 2013.07.08. 23:23:05

@tölgyes: látom nem sikerült felfogni. lévaitól megveszi valaki a földet dupla áron, mint amit ér. erre azt mondják, hogy lévai (milyen vicces, hogy a rokonságát is letagadta, amikor az újságírók kérdezték, de hát ugye a mai korban mi nem derül ki villámgyorsan? a miniszterelnök felesége is éppen lévai, biztos véletlen) jól járt. a másik meg bukott, de úgy kell neki, a saját pénzével játszott.

eddig rendben is volna. de bejön az állam, hogy stipistop, kell nekem az a föld. és megveszi a kialkudott áron. és ki járt jól? a főcigány feleségének a rokona. ki járt rosszul? nem a majom, aki a felelőtlen ajánlatot tette, hanem az állam, rajtuk keresztül meg az adófizetők. csak egy nímandot találni (akár kaya ibrahim v2.0) aki bemond egy összeget, és az állam rálicitál és kész. éppen el akartam hinni, hogy valaki 19 évesen több100milliókat utalgat. de nem megy. ez bizony az új földtörvénnyel való visszaélés. földmutyinak is mondhatnám. csak itt a magyarok szopnak és a cigány miniszterelnök és a cigány családja szedi meg magát...

Fullánkos Algol 2013.07.08. 23:27:52

@aszekelyek: Kényszeríti őket belül a bűntudat meg az égető talaj érzete a lábuk alatt, aztán ugyanazzal a gerinctelen féreg módszerrel vélik kijavíthatónak a szart ami maguk után maradt, miközben persze teljes erőbedobással próbálják az örököseikre kenni amit hátrahagytak. Így működnek ezek a tudatalatti mechanizmusok a legjellemtelenebb lényeknél, te is jó példa vagy erre. A módszerek jellemeznek, takarodjál és szálljál magadba az ország telefosása helyett.

hoplita 2013.07.09. 06:01:32

@tölgyes:
Ln már kifejtettem dióhéjban többször is a "nagy integrációról" az elképzelésemet, csak te halmozottan fogyatékos faszfej vagy.

Egyszerű, az évezredek óta bevált korbács és kalács módszere.
Zéró tolerancia, zéró diszkrimináció és el is lehet menni, ha nem tetszik. A nagy ejrópa úgyis kibaszottul szereti a cigányokat, akár vihetik is mindet.
A megélhetési gyerekgyártás letörése meg szintén pofon egyszerű...nincs családi pótlék, csak adókedvezmény 3 gyerek után.
Minden integrációba ölt fillér ablakon kidobott pénz, legalábbis szerintem. De megengedő liberális vagyok. A cigányságnak van egy olyan 20%-os része, amely kis segítséggel beilleszthető, Őket picit segíteni, a maradékot meg ütni-vágni, ha nem ért a szóból, ez meg már rendészeti kérdés. Ezzel kapcsolatban beszélj egyszer egy cigányfertőzött területen szolgálatot teljesítő rendőrrel, csodákat fogsz hallani és bizony a körükben jócskán felülprezentált a Jobbik.
Csak tudod ehhez a való életben kellene mozgolódni és nem itt verni a nyálad naphosszat.
Alternatív megoldásként költöztetek melléd pár tiszabői, vagy miklósi cigányt és majd te elvégzed a zintegrációt...vagy megdöglesz.
Gyanítom az utóbbit.:)))

szoja122 2013.07.09. 07:05:16

@hoplita: Azt ajánlom tanulmányozd az új választási törvényt!
A jobbik örülhet, ha egyáltalán bekerül a parlamentbe.

Éhes_ló 2013.07.09. 07:10:51

@6.Lenin: a "riogatás" kifejezésedet a jobbik kapcsán nem értem. A magadfajtákat lehet riasztja a nemzeti érdekek radikális képviselete ezt értem. De ez politikai program és nem "riogatás".
Ez a kifejezés a ballibbant Pc újbeszél kódszava a bőröndös bérrettegő zsidókra, akik - miután alaposan belefosnak a ventilátorba - a médiamunkásaik szerint reszketve nézik a redőny résein a magyarokat az utcán, mikor veszik elő a gárdaruha alól ciklon B-t.

Én riogatásnak a cigányhorda siofóki felvonulását tartom, amikor a sünök reszketve nézték a monitorokon raffaelék baseballütős vonulását és a média is riadtan kussolt, míg a kuruc.info le nem adta a cigánymaffia erődemonstrációjáról készült gerillavideókat.

Vagy amikor Juli néninek beüvölti a kiscigó a szomstzédból, hogy el lesz vágva a nyaka.
No az riogatás, de ezt a magadfajták le se szarják.
A török se ír róla elemzést.

A jobbik foglalkozik vele, meg a gárda a magauk egyszerű, de hatékony módján.
Ezért állnak jobban, mint a libás, az szdsz, elqró és a többi noname libban törpepárt, melyek úgy szaporodnak mint a gomba a réten eső után.

Az angolokat senki nem riogatja.
Megkérdezik őket, akarják-é ezt a barroso.tavares.schulz-reding féle vircsaftot.

Miért ne követhetnénk őket?
Vagy már a kérdéstől is be vagytok tojva?
"Riogat" a kérdés feltétele is?

aszekelyek 2013.07.09. 07:44:38

@Fullánkos Algol: Miért hiányzik az, hogy mindez annak volt a következménye, hogy az európai nagyhatalmak így rendelkeztek MAgyarország felől.... Bezonyám... Ami után a két harmadát a termőföldek legértékesebb részét lemutyizták a románokkal, a franciák. Másként nálunk maradt volna az a nyugati modell, amit volt szerencséjük élvezni a második világháborút is ránk zúdító németeknek. KKésőbb, 1961-től már csak a nyugati németeknek. Aszövetségesek így rendelték. Máskülönben olyasmi történhetett volna, amit a magyarok akartak volna. No de ezt sosem hagyták a nyugatabbra élő európaiak nekünk. Ahogyan a rendszerváltásunkat sem hagyták nekünk megcsinálni. Most, hogy mégis kimásztunk 2010-ben a halálos ölelésükből, supervisoryt akarnak ránk erőszakolni. Tavares jelentésben ennyi az újdonság. Az elején az unalomig ismételt , komoly hazugságokat is tartalmazó bla, bla van.

szoja122 2013.07.09. 08:01:51

A fenti hozzászólásokból is látszik, hogy ennek az országnak Trianon kevés volt.
Még legalább három felé kellene osztani az országot, hogy élhető lehessen.

Szomorú. Él még a turáni átok.

aszekelyek 2013.07.09. 08:09:30

@Éhes_ló: a halvány utánzatnak hatása annyi volt, hogy miután vona beépült Orbán polgári körébe, szépen fogta az indigót és azt, amit ott szorgalmasan jegyzetelt, kicsit átfpofozta erre a nyers, tanulatlan nyelvezeten előadott "radikalizmusként. Azt Orbán mondta róluk, helyesen, hogy a problémát érzékelik ők is, de a megoldásaik abszolút alkalmatlanok, sőt károsak is Magyarországra. Sosem arról beszélnek , amit meg is valósított Orbán . Mindig a boltban toporzékoló , visító kölyök módján követelőznek. Hogyne, van erre vevő, a nem túl sikeres nevelésben részesültek között. Akik valahogyan megrekedtek a nagyon ostoba ötévesek szintjén. Aztánmég kihasználják azt a z ismert tényt, hogy ha valakit trauma ér, mondjuk kisül, hogy rettenetesen átverte őket mondjuk a baloldal, akire szavaztak, ferinkék, ugye...., akkor emiatt visszazuhannak egy regresszív állapotba. fel nem dolgozott gyerekkori sérelem szintjére. ettől lesznek olyan toporzékoló 5 évesek. HA nem dolgoznak rajta külön, benne is ragadnak. Akik a baloldalról csapódtak jobbikra, bizonyosan ilyen mentális állapotban vannak. A széljobb pedig az inreallife esszenciánk itt, aki állandóan a mindenható befektetőéket isteníti és Orbánt gyalázza. Mindenkit, aki nem ért vele egyet. Az 5 éves mentalitás ki is zárja azt, hogy valaki demokratikusan gondolkodjon. Lépjen fel. Ez is deklarált a jobbiknál. Emögé már csak oda kellett tolni a zsét, , amit gyurcsány utolsó napján meg is tett. Nagyon jól tudták, hogy rengetegen nagyon felháborodtak azon, amit ők műveltek, a baloldali választók között. Őket csatornázták be szépen vonáékhoz. A megfelelő hívószavakkal. HA valaki azt képzelné, hogy náluk nem pszichológusok dolgozzák ki ezeket a kommunikációs technikákat.., akkor ne ringassa magát ekkora tévedésbe. Ez is hoz nekik és visz Orbántól. Ergo megéri. Revolverezték is ezzel Orbánt. Holott azok a t. polgárok, akik a jobbikhoz csapódtak , egyáltalán nem Orbánnal voltak elégedetlenek és nem az ő politikájától voltak annyira felindultak. HANEM A Z ÁLLÍTÓLAG BALOLDAALI mszp--szdsz-én, inkl. eboláékén. Mindent Orbán ellen fordítottak, a mai napig is , itt is olvashatóan átkenik és átkenik és átkenik. Vona alakulatával pedig a másik oldalról támadtatják.

Aki nem vak és nincs abban a szánalmas regresszív állapotban mentálisan, az világosan látja ezt.

Tegnapelőtt, a facebookon mandíner cikkéhez hozzászólók írták , gyalázták a mandínaert is , hogyne , - a bankhitelekról megjelent írás miatt - megemlítettem, hogy 2006 után gyurcsányékban bízni,... az bizony eléggé kevés észre vall. Írták ugyanis, hogy bíztak a kormányukban, hogy az ugye nem hagyná őket lépre csalni, hisz olyat nem tennének.... 2006 után ebben bízni?

Az is érdekes lesz, hogy a devizahitelek megtiltása miatt mentek nyavalyogni az európai bíróságra... Most is lehet olyat kérni, kellő jövedelemmel. Devizában. Ez már a kilencvenes évek óta így van ausztriai törvényben. Meg más országokéban. Horvátoknál is elég jó ítéletet hoztak a csatlakozás után pár nappal....)) a devizahitelekről. Nekik sokkal többet is engedtek el.
Még ebben is kettős mércét akarnak ráerőltetni a magyarokra.

aszekelyek 2013.07.09. 08:11:34

@menőmano: a " trafikutyi " az mi ? Egy rendőrkutya ráerősített sebességmérővel ?

aszekelyek 2013.07.09. 08:14:43

@tölgyes: de gondolom, hogy az a kérdés úgy volt megfogalmazva, hogy a felvonuló kat és a kérkedést utasítják el. VAgy esetleg magát a homoszexualitást? Mindig kajánul vigyorgok, amikor valaki annyira kikel és buzizik.

Látencián vigyorgok... . Amiről legtöbbjüknek fogalmuk sincs.

aszekelyek 2013.07.09. 08:21:35

@inreallife:

nem éltek azok MAgyarországon, nyikhaj, már megint mit akarsz itt elsütni? vettek egy romos alibi viskót. Amin egy rozsdás lakat volt. mellig érő gyom és kitört ajtóüveg. A madár se járt arra, ahol állítólag lakott a kis sunnyogóspekuláns. Egyéb iránt pedig ha életvitel szerűen itt lakik, van földje, majd esetleg akar még hozzá venni, és történetesen olyan magyar, aki kényszerűségből távozott , majd jött haza, akkor nem látom, hogy miért ne lehetne neki 300 hektárja akár. Amennyiben szépen gazdálkodik és ide adózik. Az itt megtermelt jövedelme után. persze, ha a helyiek is jóváhagyják és egyéb feltételeknek is megfelel. velem próbálkozol, már megint. A pszichopatákra jellemzően. Akik nem tanulnak semmiből.

@tölgyes: ezen kívül jóslás. De a zöldbárók sírnak miatta..., már a szoci időkben nagy birtokokat összekaparók. ergo vannak, nem most összeszedett nagyobb birtokok. Azért rínak a szocikok. Meg a pesti ügyvédék.

aszekelyek 2013.07.09. 08:24:16

@menőmano: jól figyelj manócska! HA atméc csak ide Burgenlandba, már ott is ezzel fogsz találkozni. Bizony, hogy a helyi gazdák döntik el... és ha nem, akkor a fejedre is állhatsz. HA mondjuk hosszú gondolkodási idejük van, akkor is. HA mondjuk korlátlan. De úgy tudom, hogy még elővételi opciójuk is van.

aszekelyek 2013.07.09. 08:28:30

@inreallife: szerintem te nem élsz itt..., legalább is azt hireszteled. Eddig az volt a bajod, hogy merafideszesek lesznek a bizoccságba. becsületsértés, minden alap nélkül, amit összehordasz. Ezzel az erővel, most itt helyben megvádolhatom a jobbikot azzal, hogy összejátszik bajnaiékkal, a sukoróiakkal, hogy minden legyen állami tulajdon. Amit ők majd fű alatt megszerezhetnek.

graycivil 2013.07.09. 08:30:20

"Trafikbotrány: megszegi saját szavát az állam

Annak ellenére visszaküldeti az állami dohánycéggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a vesztes trafikpályázatokat az érintetteknek, hogy a pályázati dokumentáció még ennek az ellenkezőjét mondta ki. A pályázatok visszaküldése néhány törvényt fellapozva is érthetetlennek tűnik."

index.hu/gazdasag/2013/07/09/semmi_nem_magyarazza_a_trafikpalyazatok_visszakuldteset/

"„A Kiíró a benyújtott pályázatokat nem szolgáltatja vissza sem egészben, sem részeiben” – olvasható a trafikpályázatokról szóló kiírásban (pdf),..."

Hazug, rohadék kormány! Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

aszekelyek 2013.07.09. 08:31:17

@török gábor: tudu, mit mondott Kovács László.... nem közv. kutatást kell nyerni, hanem választást....

Te meg itten választást hasonlítasz kvk-hoz ? :))

van némi igaz ennek a jóembernek. a medián komolytala 14 %-os bajnai belépője után.... Azóta mondom, hogy nagyon kell vigyázni a kvk-sok eredményeivel. Mit mértek a FIDESZ-nek 2002-ben?? NA ugye....

aszekelyek 2013.07.09. 08:35:26

@tölgyes: A homoszexualitás mibenlétéről kb ugyanazt gondolom. nekem is, lányomnak is elég sok ilyen beállítódású ismerősünk van. Nagy traumák vannak az életeikben. velem beszélgetnek arról is. Ugyanis pontosan tudják, hogy előítélet nálam nulla van. Meg agresszió is velük szemben.

aszekelyek 2013.07.09. 08:39:54

@inreallife: ebből az hiányzik pld, hogy nem LÉvai anikó közeli rokona . Aztán az hiányzik, hogy egy osztrák cég nagy adósságot felhalmozó előző tulajának tettek ajánlatot. Miért nincs itt, hogy ki kapja a pénzt? Milyen cégé az a birtok? Lényeges információkat elhallgatva, meghamisítva tolod ide ezt a xart is? jellemző. Szoci irigysére apelláló , uszító vagy.

Van pofád meghurcolni a miniszterelnök feleségének nevét is. Mindenre képek vagytok , eddig is tudtuk.

aszekelyek 2013.07.09. 08:43:25

@Éhes_ló: a választáskor bizony ők voltak többségben. A hajadra kenheted az elemzésedet. Részemről a nagyon kiterjedt ismeretségi körömmel mérem. Hogyne , rengeteg olyan is van , mint irreallife.

Bizarr keveréke a neokonnak és a véririgy szocinak.

A propagandájukban minden esetre .

aszekelyek 2013.07.09. 08:50:52

@Éhes_ló: primitív, erőszakos, agresszió kezelési problémás , alacsonyan iskolázott ismerőseimmel mit tudsz kezdeni, akik jobbik imádók? nem rossz emberek egyébként. Főleg brutális szentimentálisak. Egyébként tizenéve is, Amikor fiam épp még először közgázra járt, akkor is arról számolt be, hogy az egyetemen erősen MIÉPES hangulat van. Azért nyúlták le a MIÉPET, jobbikék. Ezt se ők hozták össze.

Vona Gábor ZSazsa akkoriban nőtte ki éppen a rövid nadrágját. Ki ne találd már, hogy ők találták fel a sapnyol viszt. Ráültek egy meglévő hullámra. Meglovagolni azt is Orbán ellen. nagyon nagy szívességet is tettek. Bár kétlem, hogy akarták volna. Azt képzeld el, ha orbán nem kétharmaddal nyer, hanem sokkal többel.... lehet, hogy már le is bombáztak volna minket. CSupa demokrácia féltésből persze.

nyünyüge 2013.07.09. 08:51:38

@graycivil:
és a tragikomikus, az imént személyesen tapasztalt jelenet:

Kedves vietnami kislány, kerek magyar mondatban, "némi" akcentussal "gyerekfelügyelet vállalunk kiegészítéssel" és sűrű bocsánatkérések között arra kéri az előttem vásárló férfit, aki mellett egy három-négyéves forma kisfiú áll, hogy legközelebb ne hozza be a gyereket, mert őket ezért megbüntetik. "Szóljon be kintről, és akkor kimennek vigyázni a gyerekre".

Fullánkos Algol 2013.07.09. 08:52:52

@aszekelyek: (ásít)
további jó komcsizást

menőmano 2013.07.09. 09:02:50

@aszekelyek:

Na. és?

További jó írogatást önnek kedves.
:(

aszekelyek 2013.07.09. 09:03:14

@AbuBakr:
lassan mondom, hátha sikerül megérteni. Ez a negatív reklám, amiről általában nincs fogalma a népeknek. Mindegy mit, csak beszéljenek róla... Ezt folytatta lendvarnyú anyó és gyurcsányék de nagyon intenzíven , a 2010-es kampányban.

Mondom, hogy nem magasan képzettek a jobbik szimpatizánsok azért mind.... De csak erősködnek, hogy de. frászt. Téged mennyire vonzanak a befektetők, akik innen elviszik a magyarok pénzét? Az államkasszát meg kiürítik? Sztem semennyire. De érdekelne, hogy állasz bokroshoz. Az különösen. MAjd leírom, hogy miért. HA válaszolsz.

@nyünyüge:

éppen csak kicsit rasszista ez a hozzá állás.Azon vigyorgok, hogy a kis akcentusosnak is van annyi esze, hogy megoldja, ha valaki gyerekkel akar vásárolni. Eddig meg ezen ment a szájtépés. Itt is. egyébként nagyon tudnak dolgozni. Nem léhűtők a vietnamiak.

@mizrolist: mindig próbálkoztok. mesélj valamit a szoci zöldbáróékról... hogy szereztek és mennyit? No és pesti ügyvédek?

aszekelyek 2013.07.09. 09:06:37

@Fullánkos Algol: Az a göncz kinga reszortja , meg a jobbiké. Bokros se rossz. Érdemi egy szó sincs. Erre számítottam.

aszekelyek 2013.07.09. 09:11:03

@mizrolist: kondoleálni utána szokás. Kivéve, ha olyan közeli viszonyban voltak mondjuk, mint bajnaiék lehettek. Mindjárt kétfelől puszika is...

Fullánkos Algol 2013.07.09. 09:13:13

@aszekelyek: az érdemit már megkaptad hiába próbálsz terelgetni, azt emésszed
a fideszesek a komcsizás apostolai, nem véletlenül, ahogy már leírtam

aszekelyek 2013.07.09. 09:17:19

@inreallife: dehogynem. Abban a cikkben írják, hogy Lévai Anikónak csak nagyon távolról lehet rokona. De a módszer a lényeges. A hírszerkesztésé. Az elsősorban LÉVAi ANIKÓVAl indítják. A magyar olvasó meg nem olyan, mint én, hogy tovább is olvas. perelni nem lehet őket, mert később azért leírják, hogy hááát, igazából köze nincs ehhez LÉVAI ANIKÓNAk. A Gizella lehet közelebbi rokona még LÁVAI KATALINNAK IS? MSZP? MINT NEKI. Szerintem. De egyébként az a legalja, hogy vidéken élő , módosabb illetők cégvásárlási ajánlatát LÉVAI ANIKÓ nevével indítani. ócska bolsevik trükk..., mondaná, akitől lopták a jobbikot és pénzt is.

aszekelyek 2013.07.09. 09:20:36

@Fullánkos Algol: még jó, hogy a komcsik nem átkozzák az apostolokat.... :)??? bizony nem volt lakosságcsere. Itt és az Ep-ben is vannak , élnek kommunisták. Talán babusgatni kéne mindet? Főleg azokat, akik az országra a bajt ráhozták?? Mennyémááááá Aki komcsi, tűrje szépen, ha annak nevezik. teljesen legális dolog , EP-ben is. NA és? lehet szocizni, zorbánozni, de komcsizni nem? Aztán miért nem??? Mert igaz ? Vállalják szépen el, a viselt dolgaikat ők is.

aszekelyek 2013.07.09. 09:23:14

@Fullánkos Algol: nem szólt rá senkire a kedves szoci ep elnök, S. úr, mert komcsizott. Azért igen, hogy szóba hozták, mit szenvedett el MAgyarország a másik úniótól. A szovjettől. Szépen tanuljad meg. Csak azt nem demokratikus mondani. Ennyit se tudsz?

aszekelyek 2013.07.09. 09:27:13

@menőmano: mostmár tudod, nem játszani a tudatlant! azért írtam...

aszekelyek 2013.07.09. 09:30:41

@Fullánkos Algol: az a sok trágárság volt az érdemi? neked lehet, hogy annak minősül... nekem nem. @6.Lenin: in real life, a világ, melyet ő istenít, a széljobbon, mocskos és korrupt. :) Abban pl neki igaza van. Csak ő azt képzeli, akarja elhitetni, hogy mindenki az. Kivéve a jobbik és ő. Ahaaaa...

Éhes_ló 2013.07.09. 09:33:56

@tölgyes: a zindex blog(fórum)szférában a magázódás modorosság.
Feleslegesen fárasztod magad ezzel.

A saját bűneink másokra maszatolása, mások megvádolása a saját aljas tetteinkkel régi komcsi trükk.
Ragozhatod bárhogyan, de a represszív tolerancia, a kulturális marxizmus, ezek módszertana, szó- fogalomhasználata, véleményterorrja nem a jobbik találmánya.
Ha érdekel egy magadfajtát az általa művelni kívánt szellemi kútmérgezés eredete, ideológiája és ezt vezéreihez híven akarja csinálni, erről itt olvashatsz:
www.keszthely.jobbik.hu/content/kultur%C3%A1lis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kult%C3%BAra-alkonya
emc.elte.hu/~pinter/szoveg/adornohorkheimer_kultu.pdf

A jobbik és az előd radikális jobbos pártjai ezzel a mindent elöntő ideológiával szemben a megoldást keresték egy olyan közegben ahol évezredek óta használt szavak eredeti értelme úgy veszik el mint meleg - szodomita vagy éppen cigány - roma (ember) és ahol komplett történelmi események váltak hit kérdésévé és eme hitet védelmező törvények tömegének tárgyává, ahol az eretnekeket - akik nem megfelelően interpretálják, ne adj Isten kritizálják a kanonizált hittételeket, melyek maguk is folyamatosan változnak - börtönbe lehet zárni és egzisztenciálisan el lehet- a PC tanok felkent főpapjai szerint el KELL lehetetleníteni.

Nos tehát a jobbik nem az ok, hanem az okozat ebben a beteg társadalomban és amint az okok eltűnnek - akár buktorék törvénykezése, akár a nép saját aktivitása nyomán - úgy tűnik majd el a jobbik is.
Én nagyon várnám. :)

De erre nem sok esély van a közeljövőben ezért a jobbik térnyerése és sikere kulcsa magában a beteg és agyonhallgatott, megnevezhetetlen gondokkal terhelt rendszerben és annak életben tartóiban van.
Olyanokban, mint a magadfajták és a török féle PC újbeszéllel hablatyolók.
A "rossz vége lett" kitétellel kapcsolatban sem egyezik a véleményünk. amire a magadfajták gondolnak a "rossz vége lett" alatt, az csak a kezdete volt a rossznak, mert jó ürügyet adott nem kevés beteg agyú bolsevik zsidónak ejrópa kommunista gyarmatosítására, aminek már a kezdetén, amikor a "demokratikus" szövetségesek szövetkeztek hitler ellen 1939 körül már több tízmillió áldozata volt ott, ahol elszabadult.
Nos hála a "demokratikus" Roosevelt és Churchill döntésének a kommunista uralom világméretűvé hízott és sok százmilliónyi embert gyilkolt halomra 60 év során, miközben milliárdokat fosztott ki, nyomorított meg és üldözött világgá a hazájából.
Nos ennek a gyilkos elmebajnak a velejéig rohadék képviselői a magukfajták kedvencei és ott díszelegnek a szaros ep-ben is minden frakcióban tömegével.
Ha erre gondolt "rossz vége lett" kitételével, egyetértünk.
Valóban az lett és még az is, mert a magukfajta kultórális marxizmusát ezek nem zavarják, a jó ízlésüknek és modoruknak ezek a pofák kóserek.

Nekem nem.
Remélem a jobbiknak vagy más radikális, jobboldali nemzeti pártnak, mozgalomnak sem.

Pár gondolat az előítéletről:az előítélet, az általánosítás olyan tapasztalatokon alapuló gondolkodás, kialakított saját vélemény, meggyőződés, mely generációk hosszú sorában gyűlik fel.
A túlélés nélkülözhetetlen feltétele volt és ma is az, mert a nemzedékek történeti tudását közvetíti az új generációk felé.

Egyszerű példák: a kígyóktól félni kell, mert a harapásuk mérgező és bajt, halált okozhat. A nadragulya nem fogyasztható mert megöl.
Tudós embereknek nyilván nem nehéz cáfolni eme tételeket: vannak olyan kígyók nem kevesen, melyek nem harapnak, más fajoknak nem mérgező a harapásuk és még a mérges kígyók jó részének sem halálos a harapása. Ennek ellenére az emberek többsége fél a kígyóktól.

Ilyen társadalmi tapasztalat (több mint 500 éves) hogy a cigány lop, csal, hazudik és távol kell tartani, figyelni kell rá.
Nem folytatom, felesleges, mert ha ma megkérdeznek bárkit a kies ejrópában a többség ezt a választ adja a kérdezőnek.

A cigánység "problémájának" (micsoda politikailag inkorrekt kifejezés!) megoldására nincs példa. Sehol.
Kezelésére már több.
Ebben javasolom a francia vagy kanadai példát, ők amúgy is a maguk kedvencei: ki kell őket toloncolni. minél előbb annál jobb. Lehet ehhez némi támogatást is mellékelni, hogy a magukfajták kevésbé háborogjanak, de menniük kell, mert a többségi társadalom nem tolerálja a bűnözésüket a devianciáikat.
Nem csak most.
Sosem tolerálta.
De követhetjük az olasz példát is és deportálhatjuk őket táborokba. Ezeknek persze valami PC nevet kell adni, nem lehet KZ, vagy gettó de a lényege ugyan az: megakadályozni a szabad mozgásukat a károkozásukat, azt, hogy a többségi társadalom ellenségeiként azt pusztíthassák.

A buktori pintéri "rend" nem erre irányul, hanem a békés magyar többségi társadalom pusztítása a célja. Ebben nincs különbség elmebeteg libás, elqró és buktor, vagy a kedvence a poklokra rohadt pufajkás között.
Ez élteti a jbbikot és ez hoz neki sikert bárhol, ahol az állat módjára viselkedő cigányok a magyarokat pusztítják, rabolják:
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-256976

Fullánkos Algol 2013.07.09. 09:35:17

@aszekelyek: lehet, csak amikor az egykori kun béla meg rákosi köre komcsizik körbe mindenkit magán kívül, az már egyfajta jellemrajz. ők A komcsik, akiket ők komcsiznak, azok meg az ő örököseik. a gazdáid hozták az országra a bajt, és még nektek áll feljebb, nem lehettek majd meglepődve ha megint hasonlóan végzitek mint akkor, hiába szalámiztatok megint le mindent, most már lebuktatok.
és még te beszélsz viselt dolgok vállalásáról
nah jó én befejeztem veled, van jobb dolgom nálad

Fullánkos Algol 2013.07.09. 09:38:28

@aszekelyek: ami az előtt volt te szerencsétlen

Éhes_ló 2013.07.09. 09:44:40

@aszekelyek: nos nem nagyon tudok mit kezdeni a szubjektív állításaiddal melyekben a tényeket, forrásokat minősítő jelzők sokaságával próbálod helyettesíteni.

A jobbik szavazótábora olyan, amilyen. De nem olyan, amilyennek a magadfajták láttatni akarják. Messze nem.
Ezt hülyeség lenne figyelmen kívül hagynod, különösen ha ilyen indulatokat vált ki belőled a ténykedésük, politikai programjuk.
Ha le akarja őket bárki győzni, akkor érdemes megérteni mitől működnek, kiknél, milyen üzenetekkel tudnak meghlallgatásra, megértésre találni.
Szerintem buktorék tudják és kutatják is, ezért valósítanak meg programpontokat a jobbik programjából.

Mint azt vona már soxor leírta, ennek örülnek a jobbikban és támogatják is, csak lassúnak, kevésbé hatékonynak tesze-toszának gondolják a buktori nagyotmondás mellett.
Ők - a jobbik - ettől radikálisok, buktor pedig ettől tömegpárt.
Más a politikai menü, amit a választóiknak főznek.
Már ha érted.

És itt a pont.
Ha lenne értelmes forrásod, adatod az érveid, véleményed mellé, arról még szívesen beszélgetek veled, addig is viszlát a szavazás során 2014 tavaszán!

szoja122 2013.07.09. 11:14:57

Csak előre a lenini izé orbáni úton:

"Már csaknem félmillió határon túli magyar állampolgár van"

"470 ezer igénylésnél tartanak, ez a szám 2014-re elérheti a félmilliót."

www.hir24.hu/belfold/2013/07/09/mar-csaknem-felmillio-hataron-tuli-magyar-allampolgar-van/~~fokusz

Félreértés elkerülése végett a jobbiknál ez a szám már 2 milliónál tartana...

tölgyes 2013.07.09. 11:16:45

@Éhes_ló: Édes Úr!
Akkor most ideremekelek Önnek egy a Jobbik blogos szószólájának itt a blogon gyakran használt jobbikos elképzelését a cigányság integrálásáról, amihez Önnek sincs semmilyen megjegyzése sem.:(

„Egyszerű, az évezredek óta bevált korbács és kalács módszere.”

Ragozhatja ezt bárhogyan, mégis csak az erőszak politikai rangra emelését jelenti, az emberi együttélés szabályainak felrugására való törekvést mutatja, amelyik jól jellemezte a radikális jobb-bal odal politikai gyakorlatát a múltban és a jelenben is. Mindehhez társul egyfajta arrogancia. Az ön esetében egy álszent finomkódó, más jobbikosok esetében durva trágyalészagú stílusban.
Én azt gondolom, hogy ennek ma Magyarországon sem lesz akkora politikai támogatottsága, amelyik Önöket a politika hatalom, vagy a politika érdemi befolyásolása közelébe engedi.

tölgyes 2013.07.09. 11:20:26

@inreallife: Az időközi váléasztások azt mutatják, hogy mostanság a Jobbik közelebb vana 9%-hoz, mint a 12%-hoz. Jó. Tudom a közvéleméynkutatások semmit sem érnek, és az időközi választások sem.. de még kevesebbet érnek a 3-4évvel ezelőtt választási eredmények.

Éhes_ló 2013.07.09. 12:22:23

@tölgyes: összetévesztesz a családoddal a negédes stílusod ellenére.
Még mielőtt elhányom magam tőled, jobb lenne abbahagynod.

Gondolom velem van vitád, ezért jó néven venném, ha nem kezdenéd a magadfajták pitiáner elhatárolósdi játékát itt is.
Eléggé nyomjátok ezt mindenhol máshol én nem vagyok rá vevő.
Ha ezzel nem értesz egyet, az szíved joga, még szabad ember vagy, annak ellenére is, hogy ezt a beszélgetésünket is rögzíti az NSa a magyar csicskái teljes jóváhagyásával.

Szóval, annak kapcsán amit neked válaszul írtam nincs kérdésed.
A hozzászólásomban feltett kérdésekre, bemutatott megoldásokra, példákra nincs válaszod sem.

Akkor miről beszélgethetnénk tovább?
Mások véleményéről? Az olyasmi mint a segglik, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Tényeket írj: hol oldották meg a cigányok integrációját társadalmi szinten sikeresen az elmúlt 500 évben.
Véleményt várok, hogy az ejrópaji ősdemokrata francik és olaszok megoldásai kóserek-é a magadfajtáknak, vagy rájuk más mércétek van?
Erről hebegj, ne arról, hogy a bűnöző cigányt be kell zárni mielőbb és minél tovább a dolgozó cigányt meg meg kell becsülni.
Ez a magyaroknak nem újdonság, ezért van soktízezer megbecsült cigány tagja a társadalmunknak.
elfogadjuk, tiszteljük őket és szeretjük őket érdemeik szerint.
Nem azért mert cigányok, hanem azért mert tsztességes dolgos, becsületes emberek, pont olyanok mint mi.
Nem érted, igaz?

tölgyes 2013.07.09. 12:23:23

@aszekelyek: Ezek az emberek többségükben segítségre szorulnának Segíteni azonban - akár csak a narkósokon - csak akkor lehet, ha ők maguk is akarják. Ezért is káros a helyzetük megerősítését szolgáló nyálverés, hisztériakeltés és annak hirdetése, hgy a neme beállítódás tudatos választás eredménye lehet.:(

6.Lenin 2013.07.09. 13:05:20

@Éhes_ló:

Nem válaszoltál a kérdésemre, és ez pontosan azt jelenti, hogy valóban csak riogat a Jobbik.

szerintem is- mert valójában szerinted is- beégne 1 ilyen kérdés felvételével., amint az LMP sem tudta összegyűjteni az előírt aláírást, még a kiíráshoz sem.

Szerintem a riogat ebben az esetben nem azt jelenti, hogy valaki is megijedne attól, hogy valóban lenne 1 érvényes népszavazás, és kilépne az ország.
el sem jutna ez a kérdés 1 népszavazásig. Ezt te is tudod, ezért kerülted ki a kérdésemet.

az angolok valóban nem riogatnak, ők zsarolni próbálják az uniót, de a Jobbik esetében zsarolásról írni nevetséges lenne.
Egy 10% körüli kisebbség esetében.

Zserbózombi 2013.07.09. 13:25:23

Pedig engem komolyan megrázott szombaton, amikor a falusi szomszédasszonyaim teljesen fapofával közölték, hogy ők a jobbikra fognak szavazni, mert az majd megvédi Magyarországot a csúnya Uniótól... Bejött a retorika, csak nem a kormány javára.

(A Fideszre azért nem fog szavazni, mert kirakták a rokkant nyugdíjából.)

6.Lenin 2013.07.09. 13:36:36

@Zserbózombi:

+3?

Rendben, lesz a Jobbiknak országosan 11%, néhány hasonlóan gondolkodó vénasszonnyal.

És?
Most akkor már be kellene tojni?
Na, Pá!
Van ennél hasznosabb elfoglaltság is.

Éhes_ló 2013.07.09. 13:50:41

@6.Lenin: nem érted a magyar nyelvet, vagy nem ugyan azt értjük a "riogatás" kifejezés alatt.
Én leírtam mit értek alatta.
Te nem.
Erre várok erősen.

Szerintem egy kérdés feltételével nem lehet beégni, mert aki nem kérdez, az hülye marad.
Nem kerültem ki a kérdésedet, hanem visszakérdeztem, hogy ha a jobbik és vona gügye ezzel az indítványával, akkor az angol alsóház komplett jobbikos, vagy vona emberei vannak ott?
Tehát:
Elsőre is a kérdés a jelen törvények szerint nem tehető fel.
Másodjára a feltehetőségére irányuló jobbikos törvénymódosítási javaslatot szabadságharcos buktor bandája leseperte a törvényhozás asztaláról.

Vágül de nem utolsó sorban, ha valóban kisebbségi álláspont, akkor kit "riogat" és miért fosik buktor feltenni engedni a népnek a kérdést népszavazásra.

Mit veszíthet buktor egy marginális idióta náci kisebbségi kérdésfeltevéstől?

Nos ők nagyon jól tudják, hogy mit veszíthetnek.
Ezért nem teheti fel népszavazásra még aláíró ívre sem a kérdését a jobbik. Pofára esés lehetne és ennek kockázatát nem meri buktor felvállalni, ahogy elszámolást sem adott ki sem ő, sem elqró, sem libás, hogy mibe került nekünk az unió és mi jött onnan ide vissza.
Ez sem véletlenül nem beszédtéma és nem kerül fel a média címoldalaira.

Nem érted, mi?

tölgyes 2013.07.09. 16:05:20

@Éhes_ló: az éhes sertések között:)

Édes Úr!
Szóval Ön ezt az "Édes Úr!" stílust nem kedveli. Értem. Ebben az esetben két lehetőség között választhat.
1. Nem olvas engemet.
2. Olvas és olvasás közben rókázik.:)

Egyébként olyan stílust választok, amilyenhez kedvem szottyan. (Ez sincs a Jobbik és az Ön hatalmában)
Érdekes módon Önnek nem azoktól a jobbikos elvtársaitól van hányhatnékja, (ha már a külön önálló vélemény kifejezést nem kedveli) akik rendszeresen az alábbi hangnemet produkálják itt ezen a blogon is:
„Én is el tudlak képzelni amint éppen a kankós anyádba szorongatod a rongyba tekert faszodat, nyuggergeci...de el kell keserítselek…A komcsigecikről, mint sintér-matócsni-bilderbergmartonyi meg már szó se essék….Szerintem te is retek komcsi voltál, munkaérdemrendes és aranykoszorús faszszopó...ezért kompenzálsz itt ilyen lelkesen, kibaszott génhulladék.” Mintha csak Gyurcsány szólna a hoplita szájával
Szóval nem ezektől van hányhatnékja, hanem az „édes úr”-tól. Pedig a fordulat maga Shakespeare-től származik, akinek e fordulatát Arany János volt szíves magyarítani. Az is lehet, hogy maga Arany találta ki a fordulatot. Szóval én nem bánom, ha hányni kezd az” Édes úr”-tól, csak ügyeljen, hogy az okádék rá ne fröccsenjen a ruhájára, mert annak penetráns szaga tud lenni. Ha elvégezte a dolgát, majd mossa ki a száját, mert az is büdös lesz a hányadéktól. Arról nem is beszélve, hogy a gyomorból felböfögött savak kikezdik a már egyébként is szuvas fogait, protkóját.
Végül pedig 2009-es cikkekkel és 70-es évekből származó válságvíziókkal a saját közegét kábíthatja. Engem nem.
Látom, arra még csak kísérletet sem tesz, hogy végiggondolja mit is kéne kezdeni az itt élő cigányság integrálása érdekében, nemgondolkodásában és nemtudásában viszont módfelett öntudatos.

tölgyes 2013.07.09. 16:31:52

@6.Lenin: Leninem ! Ógy látom rendszeres vendégünk lehet az önmagával kitüntetett intellektuális Jobbikos:) Milyen jól mutatnak majd hoplitával egy sorban:)

jjulie 2013.07.09. 17:32:51

@tölgyes:

nocsak felcsutibolondítottistokok bújjatok össze

egy felcsuti boloddított meg egy felcsuti bolondított hány hektár trafikmutyi?

jjulie 2013.07.09. 17:35:17

@6.Lenin:

hahaha

monda ezt valaki a 33%-os kisebbségből

hahaha

hegyilány 2013.07.09. 18:12:09

Én már csak fogom a fejem.
:))

aszekelyek 2013.07.09. 18:39:06

@6.Lenin: nem tudom feltűnt-e milyen rosszul van felöltözve. @Éhes_ló: nem az a kérdés, hogy mit veszíthet a jelen kormánypárt. Az a kérdés, mit veszíthet MAgyarország. Még a kérdést sem vagy képes tisztességesen feltenni. Gratulálok! Egészen jól láthatóan semmi más nincsen emögött sem, mint tépjük ki azorbán kezéből a hatalmat.... Ezen túlmenően semmi koncepció, amire érdekmes lenne odafigyelni. Megnéztem a youtube-ról linkelt vona gábor zsazsa interjút .. A semminél is kevesebb, amit mond. Iszlám törökországgal van sem? kivel akar és mit? A háborút ki nem hevert Németországgal hoztakodik elő, ahelyett, hogy valamit érdemben mondana. Mit és kikkel erősítene meg. Amerikát nem is lehet figyelmen kívül hagyni de ő megteszi. Az a sunyi kijelentés sem tetszik, hogy kik ontottak itt a legtöbb vért.... mintha nem tudná, hogy az európaiak vérét miért onthatták azok, akik azt tették. Eddig sem volt róla semmi jó véleményem de ez aztán, végleg betette a kaput. Lapáttal összehányt, kiérleltség nyomait sem mutató hablatyolás és más semmi.

6.Lenin 2013.07.09. 18:42:01

@Éhes_ló:

Akkor tegyünk 1 kitérőt...

2006 őszén kiderült, hogy választási csalás történt. Különböző módon megtévesztették a választókat.

Voltak utcai megmozdulások, nem segített a "Gyurcsány takarodj"

Volt szvazás a kormány ellen, az sem jött be a ballib többség miatt.

A KE lapított, mint szar a gazban.

Nem maradt más lehetőség, mint a népszavazás.

Kellett keresni olyan kérdéseket, amit tuti, hogy elmeszeli a kormány oldalt. Voltak ilyen kérdések, és bele is bukott a kormány.

Nem engedi ez a mocskos banda feltenni a kérdéseiteket?
Ma állítólag minden szar ebben az országban. Akkor elméletileg kellene lennie 1 rakás kérdésnek, amivel kormányt lehet buktatni.
aztán mienk a pálya, ha a mocskosokat eltakarítottuk.

Vagy kamuztok ti is, + a ballib tábor is.
Vagy......, de ezt most hagyjuk.

Mondjuk a támogatottság alapján nem olyan nehéz megválaszolni néhány kérdést.

6.Lenin 2013.07.09. 18:45:09

@jjulie:

Mondja ezt 1 10% alatti.
Köcsög.

korábban ulrike 2013.07.09. 18:48:07

A Jobbik mindig is jó volt ebben, most is jól mozdult rá az ilyen lehetőségekre. Veszteniök nem volt mit, az egy havi fizetéselvonást hálásan köszönik, mivel ez minimum megkétszerezi akcióval szerzett ázsiójukat. Nagy szívesség, köszönjük, elnök úr, így somolyoghat magában Vona, gondolom.

Érdekes látni, a Harmadik Méltóság egyre több előre felállított csapdába rohan bele nagy határozottsággal, s mire felfogja, hogy miről is van szó, már késő. Most is mondogatott valami olyasmit, hogy adminisztratív (vagy jogi?) eszközökkel is megvédi a rendet.

Vagyis politikai riposzt nincs, csak adminisztratív, mi nyilvánvalóan politikailag káros az alkalmazóra nézve, s hasznos annak, ki ellen alkalmazza házelnök.

Azt sem egészen vélem érteni, miért kellett a Fidesznek belesétálnia ebbe a helyzetbe, csak maguknak köszönhetik, nem volt nehéz kiszámolni, mi lesz az ütközési vágányra rakott vonattal.

Még egy dolog, mi nem jelentéktelen is lehet: Ángyán kiválásával lemállott egy darab a jobboldal Fidesz alá keményen beintegrált részéből. Kis darab ez, persze, de nem jó jel az ilyen, amikor egy párt már gyakorlatilag ráfordult a választási pályára. Kis lemálló darabok is rontják a felpörgő planéta egyensúlyát, billeghet a tengely. És nem igazán az számít, mekkora darab mállott le, hanem az, mekkora a levált rész szavazateltérítő képessége.

Mindezzel párhuzamosan a Kormány belesétált egy külső pofonba is, amit most részlegesen úgy próbál meg hasznosítani, hogy egy külügyi államtitkár asszonnyal azt kommunikáltatja, ez az elítéltetés még gazdasági károkat is okozhat. Vagyis a kormány nem igazán számít kedvező gazdasági változásokra a ciklus utolsó évében sem, de azt mondja, emberek, erről nem mi, meg az unortodoxiánk tehet, hanem ez a portugál tavaris, a Rui, ő reá ne szavazzatok. A Vonával már nehezebb dolguk lesz, s a szocik nyakába sem tudják varrni akcióit.

6.Lenin 2013.07.09. 18:51:54

@aszekelyek:

Megmondom őszintén, erre nem is figyeltem, mert ilyesmit nem tartok fontosnak (bár lehet, hogy van jelentősége ennek is)

A mondandójára voltam kíváncsi, de az tényleg elég silánynak tűnt (nekem).
Ilyenkor majdnem elcsodálkozom, miként is állhat ez a párt 10% körüli támogatottsággal?
Talán mert kevesen nézték meg a választók közül.

AbuBakr 2013.07.09. 18:59:50

@tölgyes: Ismételten bebizonyítottad ostobaságodat, ha a "korbács és kalács" szófordulatot szó szerint vetted!

...vagy a fene tudja, ilyen hülye te sem lehetsz, így szerintem csak játszod a bazári majmot
Ez a legalapvetőbb nevelési módszer, remekül bevált az állatok idomításánál és sikeresen működik a világ elitképző oktatási intézményeiben.

Szóval ha az Eton College sikerrel alkalmazza, talán eredményes módszer lenne a rejtett erőforrások beillesztésénél is.

aszekelyek 2013.07.09. 19:09:17

@inreallife: lifi! most akkor add elő, hogy szted ki legyen a külföldi. eleget gyalázkodtál ehelyett. ide szépen írjad le a definíciót kirekesztőkém.

aszekelyek 2013.07.09. 19:11:49

@6.Lenin: úgy tesz ez a manócska, mintha először szabályoznák MAgyarországon a cigaretta kiskereskedelmét.... Csak az én üzleti pályafutásom idején volt 3 nagy , komoly átrendezés. Ezen kívül.

AbuBakr 2013.07.09. 19:12:00

@aszekelyek: egy fél mondatot leszámítva, egy szót se értettem abból amit írtál. Szerintem hagyd abba vagy az ivást, vagy az írást. Rimbaud-nak összejött, de neked nem megy a kettő házasítása...

És ha már az értelmezhető fél mondatnál tartunk, meg is válaszolom neked:
Sehogy nem állok Bokrossal, de ha állnék valamiképpen vele, akkor leginkább csőre töltött puskával a kezemben képzelném el azt az együtt állást.
És csak rövid ideig állnánk mindketten, ő hamar lerogyna...

hoplita 2013.07.09. 19:14:26

@Éhes_ló:
Az a helyzet cimbora, hogy te itt most a három legaljasabb nyuggergecivel keveredtél polémiába, leninfaszfejjel, tőgyesaljadékkal és kedvenc trollunkkal, a mangalicatokájú rokinyugger székelyildivel.
Ostobák, aljasok, kicsinyesek és tömérdek idejük van itt rontani a levegőt.
Én olyan két és fél, három évig teljesen normálisan beszélgettem velük, de rájöttem, hogy felesleges, ha elküldöm a retek anyjába kurkászni, akkor is ugyanott vagyunk.
Gátlástalan aljas hazudozók, olyan igazi fityiszes élcsapat, még a cionbolsi trollokat is alulmúlják bizonyos tekintetben.

Apropó....nem voltál te ezen a nicken valaha, olyan 5-6 éve az emenó fórumán? Rémlesz...
Ez a hülye libafos aszekelyek is ott volt, galyavasziljevna néven, mit mondjak, ott is segghülye vót, azóta meg gőzerővel fejlődik vissza-

Szóval ezekkel csak az IRL-ben lehet boldogulni, ott felrúghatod, mint a lócitromot...meg egyébként is, beszari fajtájúak, nemigen mernek ezek politikai véleményt mondani, ha nem egymás segglyukának ismerős szagfelhőjét élvezhetik.

@AbuBakr:
De, szerintem ez ilyen ostoba paréj, másodállásban Varsó szakértő.:DD

tölgyes 2013.07.09. 19:16:09

@AbuBakr: Én ugyan nem tudom, hogy Ön miből gondolja, hogy a korbács stb-t szó szerinnt vettem, mint ahogy arról is meg vagyok győződve, hogy a korbács stb. módszer jó pedagógiai módszernek nem tekinthet.és nem is egyeztethető össze a magyar pedagógiai hagyomány javával...Mégis ha ez magából jó érzést vált ki, akkor ringassa magát ebben a hamis tudatban, hisza hamis tudat is tudat.:)
Ámde a kérdés Önnek is szól: mit kell(ene) tenni a cigányság integrálása érdekében, különösen most amikor az Emberi Jogok Európai Bírósága megerősítette a Magyar Gárda Egyesület feloszlatását..:)

tölgyes 2013.07.09. 19:18:39

@hoplita: Csak szívogassa visszafelé a szájából folyó trágylét, nehogy egy csepp is kárba vesszen!:)

aszekelyek 2013.07.09. 19:20:13

@Fullánkos Algol: mindezt elmondhatja magyar nép, azokról, akik abban a két ciklusban kormányoztak, amibe annyira bele is bukott a neolib-neokon-ballik szocik.Másra nem kapott volna Orbán ekkora többséget, plusz a jobbik. Akik szintén nem rájuk szavaztak, hanem az orbánénál sokkal erősebb felelősségrevonást is kivitelezhetőnek véltek. De nem Orbánt akarták elszámoltatni. Nem ismerték az alkotmányt és nem is merték az úniós szabályokat persze. MA sem ismerik. A kész brain junk foodon élnek azóta is. Amit nyomnak nekik vonáék. Most már persze kizárólag Orbánt zaklatják és gyalázzák. egyszer láttam, hogy rászólt egy szocira vona, hogy neki aztán hallgatni arany..., mert pampogott... A propagandájukban csak Orbánt nevezik fő mumusként meg.

Jobbik rajongó illető ismerősömet is kérdeztem, hogy most meg miért kéne orbánt eltakarítani? Ők a 10 %-ukkal, legyen 17 , akarnak kormányozni? VAgy hogy is lesz ez? Kivel fognak összefeküdni? NA erre sosincs válasz.

AbuBakr 2013.07.09. 19:23:43

@tölgyes: "...az Emberi Jogok Európai Bírósága megerősítette a Magyar Gárda Egyesület feloszlatását..:) "

Előtte meg megerősítette a vörös csillag használatát...
a '68-as sarló kalapácsos vörös zászlós nyugati nemzedéktől pont ezt vártam

tölgyes 2013.07.09. 19:31:36

@AbuBakr: A voros csillag egyy rossz döntés volt, ez a mostani pedig jó döntés volt:) Ilyen a világ:).. bár itt azért többrről volt szó a Gárda esetében, mint szinbólumról:).. lényeg azonban az, hogy új korbácsot kell kitalálni:(

No de mit kellene tenni a cigány lakosság integrálása édekében?

aszekelyek 2013.07.09. 19:36:29

@Fullánkos Algol: ez lenne a felelősség vállalása, hogy a zorbán tehet mindenről?, Ahaaa, így szokták odaát. ... Látom 3 éve az atv-n ezt nyomják...

aszekelyek 2013.07.09. 19:45:08

@Fullánkos Algol:most ha jól értem, akkor koncepciós perekkel és arccal lefeléé tömegsírba lökéssel fenyegetted meg a zokat a mai kormányban éppen futó magyar állampolgárokat, akik vannak annyi idősek, hogy akkor már éltek és nem voltak kiskorúak. Igazán bájos. Szerinted akkor is majd félrenéz az európai ballib? neokon?

@hoplita: te teljesen normálisan beszélgettél velünk? :O

aszekelyek 2013.07.09. 19:56:07

@Éhes_ló: gondolom , éppen fontosabb győzködni olyanokat , akik vevők arra a halandzsára , amit láthatunk a youtube-on magától a nagy VONA GÁBOR ZSAZSÁTÓL

tölgyes 2013.07.09. 19:58:44

@hoplita: Mert ezek az Ön áltak "nyuggergeciknek" nevezettek,még arra is képesek, hogy visszaidézzék azt a sok moslékot, trágyát, ami az Ön szájából - mint igazi Jobbik szájból - folyamatosan csorog kifelé bűzt árasztva maga körül:(

hoplita 2013.07.09. 19:58:53

@tölgyes:
Apád kankós, llilafejű retkes faszát szívogassad, ostoba nyuggerspicligeci
Amúgy meg ki nem szarja le straszburgot a komcsi bíróságával egyetemben?
Feloszlatták, mégis van, több is, még több taggal...te meg integrálj cigányt...és kanold meg a vén kurvát, akit anyádnak hiszel.

@aszekelyek:
Te még akkor nem kaptál ide, libafos.

jjulie 2013.07.09. 20:00:28

@aszekelyek:

rólad biztosan az orbán tehet, megtanított ugatni

Éhes_ló 2013.07.09. 20:01:37

@tölgyes: nos most, hogy sokadjára olvasom a negédes modoros marhaságaidat nulla forrással adattal böfögve ide, miközben képtelen vagy a legeygszerűbb kérseket tényszerűen megválaszolni, nos ezek után azt gondolom igaza van hoplitának.

Őszintén remélem a cigány mocsok haverjaid hamarost szétverik a setét fejedet miközben édes urazol nekik is. :D

hoplita 2013.07.09. 20:01:41

@tölgyes:
Bármit idézhetsz tőlem faszfej, bármit, minden szavam vállalom, nyuggergeci.
Amúgy meg engedtessék már meg nekem az a jog, hogy szarba se nézhesselek benneteket.
Na, nyomás, szopjál cigányt..vagy integrálj, mit bánom én.:)

Fullánkos Algol 2013.07.09. 20:05:50

@aszekelyek: ha menthetetlen eset vagy az legyen a te problémád
ps.: a vona állítólag a szamuely volt, de ezt nem én mondom, nekem sem igazán meggyőző, bár az irányt el tudom képzelni, a jobbik mag kb. lehetett a lenin-fiúk. a többi amiket írtam az fix. tv-t nem nézek

hoplita 2013.07.09. 20:06:14

@Éhes_ló:
Sajnos nem lesz olyan szerencsénk, asszem a távolból szeretgeti ez az orkokat, mint a belpesti bibsifiókák.
De hátha..kis mákkal.:)

aszekelyek 2013.07.09. 20:06:16

@Éhes_ló: sorossal én azért óvatosabb vagyok.. :) mSok mindennel foglalkozik ő. Amiből végül inkább csak ő került ki eddig nagy haszonnal.
nem is gy országban járták meg vele.

Nem lebecsülön a jobbikot, hanem óva intek tőle. mert igen veszélyes dolgok sülhetnek ki abból, hogy hőscincérkednek. Éppen a propagandájuk a 64 vármegyével és a többivel. ami nem tetszik nekem. mert szerintem lépre csalják a szavazókat. Mint tették azt 2006-ban. Mások.., ha ugyan.

jjulie 2013.07.09. 20:09:13

@tölgyes:

hahaha,

fideszfertőzött, orbánkodó elektronikusjelszemétkupacoló mondja bagolynak: trágyalé

hahaha, fodeszfertőzött, hahaha

aszekelyek 2013.07.09. 20:09:49

@Éhes_ló: tud valamit . Amit eddig mutatott. Arra nem adnék kormányzati felhatalmazást. Az előző kampányban is nézegettem a z anyagaikat a neten. Ott sem fogott meg semmi. De sok dolog elriasztott. az riasztó volt pl, hogy nem szp-sből akartak jobbikost csinálni, hanem FIDESZ-esből.

jjulie 2013.07.09. 20:12:05

@aszekelyek:

hahaha

fideszfertőzött mondja verébnek: léprecsal

hahahaha, banya, nem sül le a pofádról a fideszfertőzött varangybőr

aszekelyek 2013.07.09. 20:13:34

@AbuBakr: az, ha valakinek egyetemi szintű anyagról írnak és nem érti, az bizony nem azt jelenti, hogy a befogadó a remek képességekkel és nagy tudással megáldott. Azt sem , hogy aki próbált valamit tudást neki átadni , az alkoholos befolyásoltság alatt lett volna. Viszont jelent egy adag frusztráltságot. Jó nagyot, a nem értő illető részéről, hogy gorombáskodik is.

hoplita 2013.07.09. 20:15:59

@aszekelyek:
Miről hablatyolsz blankolt faszt cibáló ingyenélő rokinyugger libafoskurva???

aszekelyek 2013.07.09. 20:20:50

@korábban ulrike: a jobbik mindenért rájuk ordít.., olyan mindegy. nekik csak az számít, hogy jó hangosak és feltűnőek legyenek. Mint a bajnai féle székházfoglalók attitűdje. Pontosan ugyanaz, a másik szélen.

Éhes_ló 2013.07.09. 20:22:08

@6.Lenin: nos amiről írsz az egy másik beszélgetés érdekes témája lehet.
térjünk vissza az eredetihez előbb.
Te riogatásról írtál, miközben rámutattam ki riogat és ezt a fogalmat kik és milyen okokból használják.
Megkérdeztem tőled te mit értesz alatta.
Nem válaszoltál, az eu kilépéssel kapcsolatosan riogatoztál tovább.
Leírtam miért nem kell besz..nod ettől a kérdéstől és kérdeztem, miért nem riogatás az angolok ilyetén kérdésfeltevése.
Arra is adtam egy magyarázatot miért nem fogadta el buktor a népszavazási törvény módosítását: fosik egy ilyen szavazástól a "szabadságharcos".

Vonáék miatt ne aggódj, ők sem aggódnak a magadfajták miatt.
Én sem. :D

A 2006 őszi eseményekre másképp emlékezek.
Elsőre is buktor már korábban megkapta a felvételeket az öszödi bö..méről.
Nem tett vele semmit, mert félt.
Amikor bö..méék hetekkel később kiadták alaposan be is tojtak.
A meghirdetett naggyűlést lemondták (terrorveszély miatt) és a Kossuth tértől is távol tartották magukat.
Nem hirdettek általános sztrájkot, semmit nem tettek.
Így teltek el a hetek.
Végül buktor egy semmitmondó beszédet elhebegett, majd lelécelt és a híveit szétverette bö..mével.
Nem állt közéjük, nem védte meg őket, mint Révész.
Ritka egy patkány alak a buktor, ekkorra kiderült fehéren - feketén.

Máig nincs bezárva senki a főkolomposok közül és a bőr nem ég le a pofájáról neki és pintérnek sem.
A népszavazási kérdések semmi másra nem voltak jók, mint az adósságválságot mélyítették el.
A tandíjat a népszavazási döntés ellenére bevezette buktor, a vizitdíjat még nem, de ami késik nem múlik.
végül bö..méék tombolhattak 2010-ig.
Ez buktor felelőssége, mert nem mert az emberek élére állni.
Megfutamodott, nem első alkalommal.

Szóval nekem buktorról ne hablatyolj, mert jól emlékszek rá 1998 és 2002 közöttről is.
Akkor sem ment börtönbe egy komcsi sem, az szdsz szabadon tombolt, demszkíj épp a metrót lopta mint most a tarlós, ellenben a koalíciós társát - akiknek a hatalmát köszönhette - kinyírta.
Szóval ne mutasd be buktort nekem.
Ismerem mint a rossz pénzt.

aszekelyek 2013.07.09. 20:24:07

@graycivil: lesz második kör. Ahhoz te rajzolsz majd pályázatokat? gréczykém,,, biztosan...

Éhes_ló 2013.07.09. 20:25:36

@hoplita: voltam ott egy darabig, de olyan ordasan durva cenzúra volt (van), hogy értelmetlen bármilyen jelenlét.
Nyalás mehet hónapszám, más nem.
Dugjanak maguk közt, teszek rájuk.

Van itt is mit gyomlálni, bár én gyorsabban zártam a székely nevet gyalázóval és mostanra tölgyessel is.
Aki képtelen az adatolt tényeket tudomásul venni az higgye amit csak akar, neki is van szavazati és hozzászólási joga.
Ez van.
:)

6.Lenin 2013.07.09. 20:31:12

@hoplita:

Eddig 1et biztosan nem...

Itt dicsekedtél vele, gondolom részegen...

A 2006-os őszi eseményekben elkövetett garázdaságaidat hogy megússzad, az ügyvéded és az eljáró ügyész megegyeztek, amennyiben tényfeltársz megúszhatod kisebb büntetéssel. Leírásod alapján pedig éltél a lehetőséggel.
Visszakereshető itt ezen a blogon (amennyiben valakit is érdekel)

Kérdeztelek, mit értettél tényfeltárás alatt, de azóta engem nevezel besúgónak.

Itt a lehetőség... most is válaszolhatsz (nem, mintha nagyon érdekelne) te feszegeted mindig ezeket.

Nos?

aszekelyek 2013.07.09. 20:32:32

@Fullánkos Algol: ez neten van, nem tévében. Youtube.on. Amit ajánlottam megnézni. Na mosz meg szamuely a vona.. Érdekes, hasonlót állítottak az LMP vezetőjéről is, felmenőiről..., A nagypapairóll Mert apucika PSZÁF-os volt, mint mondták. De nagyon érdekes, arra nézvést sok tényadata van, hogy a háború utáni elvtársi mkp kormányok embereinek gyerekei, véletlenül a bankszektor és pénzügyi vonalon voltak természetesen egyetemen jól kiképezve, külhonban taníttatva. egyedül ők voltak helyzetben tudás birtokában és kapcsolatokéban, amikor ránkesett a rencerváltás nagy hirtelen. Ifj, NYers, apró ppiroska néni,... Azért ezt meg fogom kérdezni a kedves ballik ismerőseimtől, hogy ezt ők hogyan is értékelik...

aszekelyek 2013.07.09. 20:42:29

@Éhes_ló: Az adatolt tények pedig olyanok, mint az ász, ugye? Mindent visznek? :))

Jaaa, hogyne. Ide biggyesztesz valamit és akkor mi kötelesek vagyunk azt tényként kezelni...

A tény az, hogy ma hánykor kelt a nap ezen a szélességi és hosszúsági ponzton. Magyarországon. Az tény. meg az, hogy kelet arra van , ahol kel a nap.

Érdekelne, hogy mit tanítanak azokon az egyetemeken, ahol az a sok jobbikos fiatalka van... @jjulie: az van zsülikém , hogy ha Orbán meg sem születik , akkor sem támogatnék olyan alakokat , akik azt csinálták a hazámmal , amit az állítólag baloldaliék , plusz a neokon.

aszekelyek 2013.07.09. 20:47:07

@tölgyes: A ló másik oldala. Vomulj fel, légy közönséges... csak hozz nekünk politikai hasznot. veled nem nagyon törődünk de jó alaibi vagy. részemről ezt láttam a felvonulásról készült felvételeken.. A politikus urak részéről.

aszekelyek 2013.07.09. 20:50:42

@6.Lenin: jajm hát ő egy hős... velem aznap este is levelezett, többször is letolt, mert nem harcolok az utcán helyette. Fotelforradalmározott. Amikor a hús 64 vármegyések ott voltak, hát minek én menjek oda? de erre nem válaszolt... :))

tölgyes 2013.07.09. 20:55:32

@Éhes_ló: sovány malac, amelyik makkal álmodik!

Édes Úr!

Örömmel olvastam hozzám intézett sorait. Önnek is hamar sikerült felmutatnia igazi JOBBIKOS-VONÁS-GÁRDÁS arcát. Igaz Ön még csak az út elején tart, de a kezdet bíztató: bunkósága máris hoplita nyomába szegődött : Önt idézem: „Őszintén remélem a cigány mocsok haverjaid hamarost szétverik a setét fejedet..” (Remélem dokumnetációnak ennyi is elégséges:)
Meghitt szavai máris hoplita jókívánságait vetítik előre. Ime a legújabb:
” Apád kankós, llilafejű retkes faszát szívogassad, ostoba nyuggerspicligeci
Amúgy meg ki nem szarja le straszburgot a komcsi bíróságával egyetemben?
Feloszlatták, mégis van, több is, még több taggal...te meg integrálj cigányt...és kanold meg a vén kurvát, akit anyádnak hiszel.”

Ebből is láthatja bárki mit ígér a JOBBIK VILÁG:) Lehet őket választani::):):)

6.Lenin 2013.07.09. 20:56:14

@Éhes_ló:

Látom át kell menni szájbarágosba...

Miért is írtam, hogy a Jobbik riogat a népszavazással, hogy lépjünk ki az unióból.

-Kisfiam, ha nem eszed meg a spenótfőzeléket, megesz a rézfarkú.

Ennek a riogatásnak sincs semmi köze a valósághoz, mint a Jobbiknak a népszavazáshoz.

Azt hiszik, hogy bárkit is megfélemlíthetnek ezzel a faszsággal.

Te írtad:ez a kérdés így fel sem vethető, tehát 1 üres hablaty az egész. Még a megfelelő számú aláírást sem tudnák összegyűjteni,ha lennének legalább feltehető kérdések. szerintem. Minek ezt tovább ragozni.

Az angolokat a Jobbikkal összehasonlítani 1 kissé meredeknek tartom, de lelked rajta.

A 2006-os események...
Látom nem vagy képes a folyamatokat átgondolni, csak néhány eseményt tudsz felidézni. Ezek érdektelenek így.

Vonáék miatt 1 cseppet sem aggódom, ott vannak ahol a helyük, a periférián. Eszközök. ez látszik a támogatottságon is.

Mit is kellene ezen sokat rágódni?
Nincs komoly mondanivaló. Megoldási javaslatok meg végképpen nincsenek (vagy titkolják)

Megnézted a videot (amit már 2x is belinkeltem)? Mit is beszél Vona? ezek jelentenék a jövőt az ország számára?

Ennek a pacáknak fingja sincs, mi is zajlik jelenleg az EU-ban, nem beszélve a többiről.

Hasonlítasz @hoplitára, nem tud válaszolni, jön a trágár duma.

Miért nem keres a Jobbik olyan kérdéseket amik tuti bukást jelentenének ennek a kormánynak?
Mégsem olyan rossz, amit csinálnak?
Netán túl ........k a Jobbik vezérek ehhez?

Fullánkos Algol 2013.07.09. 20:57:21

@aszekelyek: a vér szerinti (földi) származásnak semmi köze ahhoz hogy ki voltál előzőleg, csak annyiban hogy ugyanabba a családba kifejezetten tilos újra születni (nagyon ritka nyomós ok kivételével). de mondom hogy a vona-szamuelyt max lehetségesnek tartom, a nyakam biztos nem tenném rá, ellentétben azokkal akiket írtam.
nyilván akinek társadalomalakító sors a terv egy adott életre, ahhoz meg kell szervezni a szükséges hátteret.
"ez lenne a felelősség vállalása, hogy a zorbán tehet mindenről?"
ó nem, az egykori kun béla tetteinek a következményeiért nyilván nem a mostani alakítója a jogutód hanem a gyurcsány.
szar lehet ilyen lelkiismerettel élni, főleg hogy egyre kevésbé fogjátok tudni másra kenni ahogy egyre többen értik majd meg hogy ki kicsoda. satu

aszekelyek 2013.07.09. 21:01:05

@Zserbózombi: Ígért neki a jobbik megint rokinyugdíjat ? :) Vagy mi ?

aszekelyek 2013.07.09. 21:03:14

@Fullánkos Algol: ja, még ez is,, az újra születés... juj!

kezdem érteni, honnan fúj a szél...

jjulie 2013.07.09. 21:33:38

@aszekelyek:

a boloddított seggszádból fúj a szél

inreallife 2013.07.09. 22:42:39

@aszekelyek: aha, toporzékoló 5 évesek mi? amikor a fidesz és az mszp szavazóinak 26% és 25%-a legfeljebb 8 általánost végzett el. ez a tipikusan kőhülye nyugger és cigány réteg.

a jobbiknál pedig a legmagasabb a diplomások aránya úgy, hogy sokan még be se fejezték a tanulmányaikat, mert nagy többségek 20-as évei elején járnak.

nagyságrendekkel összetettebb gondolkodási módjuk van, a mai modern világban élnek, amihez neked fingod sincs, és a kor kihívásainak is megfelelnek, nem okoz nekik gondot megtanulni 1-2 nyelvet és tartalmas munkát végezni.

úgyhogy a hisztis 5 éves dumád is megint egy levegőbeköpés volt, aminek aláálltál. nem ez volt az első és nem is az utolsó...

inreallife 2013.07.09. 22:45:27

@aszekelyek: szerinted hogyan állapítják meg, hogy valaki magyarországon él? szerintem egy sima lakcímkártya fénymásolata alapján, de szólj, ha a törvényben ennél tudományosabb magyarázatot találsz, mert én nem találtam. a sukorói telekspekuláns simán vehet földeket magyarországon... és még csak nem is eu-s állampolgár...

inreallife 2013.07.09. 22:49:52

@aszekelyek: becsületsértés? magyarországon a korrupció már olyan szintre emelkedett orbánék nemcsekély hozzájárulásával, hogy már csak félig tekintik az országot piacgazdaságnak... marha nagy becsületkérdés dolgot csinálsz a dolgból, közben bármikor bárki lefizethető magyarországon. ráadásul bár magyar szemmel sokat kérnek, még olcsók is. te lúzer vagy, semmi hatalmad és befolyásod nincs, ezért nem fizet le senki. de a dolog attól még létezik, hogy nem láttad. oxigén is van, és azt se látod, te vén alkesz nyanya...

inreallife 2013.07.09. 22:55:44

@aszekelyek: az nem közeli rokonság, hogy lévai anikó testvérének pont ugyanaz az anyja neve, mint a címszereplőnek? á, az nem rokonság, nem is unokatesók, mi? az se gyanús, hogy 19 éves gyerek százmilliókat utalgat, és se a nav, se a tek nem kopogtat be hozzá, ugyanmár cigánygyerek, mennyit adóztál a keresetedből, hogy ennyi megmaradt?

az orbán családi kötelékébe tartozó embereknek ilyen "kérdést" még feltenni sem lehet. természetesen lopták és sikkasztották, onnan a nagy bevétel. most meg tovább gyarapítják a vagyonukat. így megy ez, az orbán família a rendszerváltozás legnagyobb győztese lett. közben a kis ccigány még arról pityeget 97-ben, hogyha az ő idejében is 3000 forintos tandíj lett volna, akkor nem mehetett volna egyetemre, olyan szegények voltak. kaya ibrahim óta nekik nagyon bejött az élet...

inreallife 2013.07.09. 23:02:17

@aszekelyek: te is komcsi vagy, tűrjed, ha így neveznek. a fidesz is egy komcsi utódpárt, rejtegeti is az ügynöklistát, mintha az élete múlna rajta. van egy rossz hírem, az is múlik, a fél fidesz frakció egykori komcsikból és besúgókból áll. innen van meg az a gátlástalanságuk is, amivel lopják az állami vagyont. ezért kell rejtegetni, kiesne a gépezettnek a nagyja, amint borulnak az akták.... rohadt komcsi bagázs a fidesz is, meg a rajongóik is...

tölgyes 2013.07.09. 23:04:20

@inreallife: Akkor talán el kellene mélyednie abban, hogy a Ptk kit tekint közeli ropkonnak.. mert az, hogy egy 19 éves sok pénzt utalgat önmagában még semmilyen törvénytelenségre sem utal. Az oknyomozók majd kinyomozzák, de addig ez kevés.

Buga.Jakab 2013.07.09. 23:21:36

elképesztő xar blog...
xar poszt xar kommentisták...

nem lesz ennek lyó vége !

Buga.Jakab 2013.07.09. 23:39:16

mogyoróság jobban tejjesít.... (mint pl. ukrajna)
ez is vmi... én azt hittem a fidesmaflaálam gyors csőd...
szerencsére a fekete gazdaság és a korupcsió virágzása
tompíccsa a gazdasági hanyatlást...

amugy naccerű eredmény ez is...
egy feudális középkori álam a III. évezredben...
mint az autóversenyen lóval... vagy a III vh ban kőbaltával...
ez is nagy dolog egy ijjen ajja országtól..

index.hu/chart/2013/07/09/gni/

márta)) 2013.07.09. 23:53:21

Igen! Vannak "akik" unalomig írják mindennap szinte mindig ugyanazt.
:))

márta)) 2013.07.10. 00:01:28

"- Kétségtelen, apátiával, sőt kifejezett félelemmel, de a változtatás erősödő szándékával is találkoztam a vidéket járva, s ezek az érzések, indulatok és szándékok gyakran együtt vannak jelen a helyi közösségekben.
Emellett azonban egyre fokozódik az elkeseredettség és növekszik a feszültség is.
Azt ma még nehéz megmondani, hogy mi lesz ennek a következménye, de hangsúlyozom, érezhető ez a feszültség. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=657941

én nem a párttól, hanem tőlük, ezektől a családoktól, helyi közösségektől kaptam a megbízatásomat, velük, az emberekkel kötöttem szövetséget. Nekik tartozom tehát azzal, hogy nem dobom be a gyeplőt, hanem minden lehetséges eszközzel megpróbálom kikényszeríteni annak a "nép-párti" programnak a végrehajtását, amire a korábban soha nem tapasztalt felhatalmazást kaptuk.
Miért is kellene tehát éppen nekem visszaadnom a mandátumomat? Azoknak kellene inkább ezen a "lehetőségen" elgondolkodniuk, akik ma nem azt teszik, amit a választási- majd kormányprogramban és a Nemzeti Vidékstratégiában az embereknek ígértek.
Folytatom tehát a bennem bízók szolgálatát, de most már a független képviselők között."

(Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) volt államtitkára.)

Bocsánat! Már megint másoltam. Olvasmány a későn fekvőknek, korán kelőknek (is).

:)

Buga.Jakab 2013.07.10. 00:02:57

kátyúban a zország !
lényeg hogy stadionok épüjjenek!
az utak hagy rohaggyanak...
ugyis mindenki otthon kaparja a falat...
gyilkos orbán ! fidesmaflaálam

index.hu/belfold/2013/07/09/biciklist_gazoltak_halalra/

hoplita 2013.07.10. 06:41:51

@6.Lenin:
Nos, akkor keresgess, vagy keressen bárki, legalább kiderül, hogy még ebben a bizonyítható dologban is hazudsz gémiklós, aki nő.
Az ügy 2008-as, és azért, hogy az engem névtelenül beazonosító 2 görény ne kapja meg a fejemre kitűzött 1 millát, magamra tettem terhelő vallomást, ezzel pedig "megspóroltam" bizonyítási eljárást, tárgyalásokat, etc. Ezért kaptam öt hónapot 2 évre fellógatva, faszfej, rég letelt, intézhetem a mentesítésem és már tapogatóztam a spiclik után is, egyelőre még csak óvatosan...de ha megtudom ki(k) volt, akkor bizony beton alá rakom.

Ennyi a nagy sztori, nyuggergeci...de vagy hülye, vagy geci hazudozó vagy. Na, melyik, baszd ki anyádból a belet?

@aszekelyek:
Mikor leveleztem én veled, libafos? A kurva anyáddal talán, bár téged elnézve az is olyan ronda vót, mint a hátramenés..

jjulie 2013.07.10. 07:21:28

@hoplita:

mit követtél el, hogy királyt csinálj a felcsuti hazugtolvajparasztból, bugris?

aszekelyek 2013.07.10. 07:54:15

@korábban ulrike: aztán hogyan lehetett volna elkerülni azt a pofonba sétálást? NA igen, lefeküdni a ballibnek..., neokonnak..., úgy igen. Merőkmegmondták..., hogy csak az IMF hitel a jó... És semmit se kérni de soha a nyugati "barátainktól" ..., akik úgy védelmeznek minket, hogy azért inkább csak hasznuk legyen belőle de sok, mint hogy egy fillérjükbe is kerüljünk. Persze le lehet tagadni mindent. Azt is, hogy CH. LAgarde azt mondja, amerikaiaknak is, hogy az a módszer, a kiadáscsökkentéseké, bizony totál befékezi a gazdaságot. Legalább ők ne beszélnének kétfélét. korrekt lenne, ha mondjuk agresszolga ezt kérdezné meg bokrostól, ha már odahívja "OKTATNI, KIOKTATNI??? " a jó népet. kettős beszédtől se lesz jobb Magyarországnak.

HAdd kérdezzem meg most én, hogy miért is volt jó az MAgyarországnak, hogy soha nem kérték el semminek az árát a magyarok számára, a drágalátos baloldali és liberálisnak magukat mondó kormányok. A liberalizmus odáig terjedt, hogy persze, vigyétek.... nem kell ide tenni az árát...., majd rátesszük a magyarokra államadósságként. Mert ez történt, ezt nehezen lehet tagadni. Anélkül , hogy hatalmasat ne hazudna valaki.

aszekelyek 2013.07.10. 08:02:48

@6.Lenin: van jelentősége. A tanulmányaimból tudom, hogy nagyobb, mint azt gondoltam volna valaha. Azelőtt. @hoplita: tudod, mielőtt végleg tiltottak ki az mno-ról.. Itt írtad, ebbe a posztban régi ismerősünknek, Abu Bakr-nak , még a nickemet is:) Na akkor. 2006-ban... Ez nick volt, ez a kifejezésmód, nem hiszem, hogy beült más a helyedre. :)

aszekelyek 2013.07.10. 08:05:38

@Buga.Jakab: talán dudálnia kellett volna, ahogy demszy javasolta... Ezt is kihasználni , ehhez már gyomor kell....

Meghalt egy ember ! Nyugodjon békében. Irgum, Burgum! Egy másik meg évekig nem fog aludni.

graycivil 2013.07.10. 08:08:50

"Rosszul választottak elnököt, ugrott az állami pénz

Az MVM azonnal felmondta a szponzori szerződést a vitorlás szövetséggel, hogy kiderült: nem a fideszes politikust választották elnöknek."

nol.hu/belfold/20130710-a_regi_elnokkel_tavozott_a_penz

Ha eddig valakinek kétsége volt, miért is akar "államosítani" (magának privatizálni) mindent El Curo...! F.Y!DESZ

mórka 2013.07.10. 08:11:47

Kedves TG!

Nehéz lehetett kiválasztani professzorról ezt az eléggé előnytelen képet.
Nem méltó ez a kicsinyes gonoszkodás hozzád.
(Egyszer Aszófőn egy rendezvényen valaki felfedezett egy romos széket.
Feltette a netre.
Tanulságos történet volt.)

jjulie 2013.07.10. 08:14:42

@hoplita:

ezzel nem tűnsz ki a bugris de lúzer tömegből, jobbikfertőzött, mássz fel a szabadság hídra, és 5 pecig híres leszel

aszekelyek 2013.07.10. 08:17:22

@inreallife: Politikai ambícióik lehetnek azoknak a fiatal diplomásoknak. Azt meg tudják, hogy be nem férnek a FIDESZ-be soha. Egyébként is van az a tény, hogy csak a kis tapasztalatlan , énekelve vadászó Kis VUK-ocskák olyan kis harciasak. :) Próbálják indigóval utánozni ebben is a Fiatal Orbánt, Kövért , Ádert, ... :) akkoriban még Orbánra ráosztották a szerepét és nagyon mellényúltak sorosék. :)) NA nem fogok ettől se elájulni. Láttam én már karón varjút. Egyikben sem látom viszont azt, amit 88-ban láttam Orbánban és a többi, akkor még nagyon tacskó mai kormánytagokban. Fidesz alapítókban. HAlovány utánzat a jobbik. Ebben is.

Nem a Bibó kollégium adja a jobbikot. Úgy tudom, hogy a z átnevezett közgázon vannak legtöbben. De beszélgethetünk Bibóról is. :)) Miben tér el a neoliberális gazdaság filozófiától, amit oktatgatnak ott. Ne feledjük, járt a fiam néhány évig közgázra is. De annyira utálta, hogy máshol szerzett diplomát. ott előny volt, mert tantárgy persze volt a közgazd.tan, hogy ott neki már volt elég sok felhalmozott ismerete. Már megbocsáss , azt itt nyomuló jobbikosok színvonal alattisága éppen nem tükrözi, hogy egyébként vannak magasan képzettek is a jobbikos fiatalok között. de elmondom neked, hogy a náci németország vezérkari tisztjei nagyon művelt, iskolázott illetők voltak, zümmel. ÉS a szobafestőnek álltak haptákba, aki nyilvánvalóan nem is volt komplett.

aszekelyek 2013.07.10. 08:30:23

@Fullánkos Algol: Biztos lehetsz benne. Ez is jön a facebookon töményen. De az agykontrollal már az első Silva könyv magyar megjelenése idején találkoztam. De nem vagyok az a lelki alkat, akit az "ezoterika" -ahogy becézik, vonzana. Sok szemetet akasztanak rá . Azért. JA és okkultizmussal az a barom is foglalkozott, az osztrák szobafestő.. Aztán még azt is tudom , hogy honnan az a szimbólum...., nem arról van szó, hogy nem lenne meg ezekhez a tudásom. eladni nem lehet nekem. Azon a szinten, ahogyan az ma megy. Szerintem megint politikai célból.

aszekelyek 2013.07.10. 08:33:38

@Éhes_ló: nem is akrták megoldani. Szemforgatóék, mondjuk a franciák , eliminálásukat gondolják a legjobbnak. Haljanak ki, mint az indiánok amerikában. A rezervátum, getto , "megoldások" mind ezt a célt szolgálják. A kirekesztésen kívül. De a magyarokat se látják éppen szívesen a saját földjük maradékán sem. Szóval itt nem csak a romákról van szó. HA putrisok, akkor sem. HA nagyon odavannak maguktól, mert magasabb kasztban sikerült születni, akkor sem.

aszekelyek 2013.07.10. 08:45:05

@Buga.Jakab: ez a külső segítség...., amit ígértek a szociknak... A GNI közlők is beszálltak a kampányba. Ez ennyi. Ép elméjű tudja, hogy nem úgy él, mint az afrikaiak. NAgyon sok szempontból. Azt is tudja, hogy miért olyan kevés a minimálbére. Még így felemelve is. Mert eladta őt ócsójé a drága baloldal és nem kérték el az árát. Csak még a hátára tették a z államadósság terhét is, az ócsójé eladott munkaerőnek.
Milyen érdekes, hogy abban a 8 évben nem kardoztak ezzel a GNI adattal. Főleg nem a bajnai érában. és előtte. Amikor is alakosságtól elvont jövedelem a legnagyobb mértékű volt. Rövid idő alatt. De senki tőkés nem vett részt se béremeléssel, se adóval a terhek viselésében. CSókoltatom a Világbankot is!! megérik a pénzüket.

aszekelyek 2013.07.10. 08:47:50

@6.Lenin: inkább az lennebben a lényeg, hogy a pénzesőt várók , ostobán persze, jobbikra települnek rá. Tőlük se kapnak de az nem probléma nekik. Csak az, hogy ki kellett venni a részét mindenkinek abból, hogy talpon maradjon az ország. A szomszéd vegye kia részét. Akkor jó a FIDESz. HA nekünk is kell, akkor nem jó a FIDESZ. ezt tapasztalom én is, még képzetteknél is.

aszekelyek 2013.07.10. 08:50:15

@márta)): papírforma. A vidéki szocik is azt képzelik, csak nekik jár minden és a nyilván mások is. HA nem ők kapják, akkor fúj-.....

tölgyes 2013.07.10. 09:31:26

@hoplita: Akkor magának vége van. Forduljon orvoshoz, hogy legalább megtudja, hogy mi lett a baj.:)@mórka: Én azt látom, hogy ez egy tipikusnak tekinthető kép. Ilyen arcokat szokott vágni.

tölgyes 2013.07.10. 09:40:48

@hoplita: Na!!!! miket tudok meg magáról. Milyen érdekes: én nem nyomoztam, de olvasva a hírt valahogy nem vagyok meglepve.. Ez a magamra vallottam mégis azt jelzi, hogy volt mit.. a felfüggesztett pedig azt, hogy az önvallomás nem a mérhetetlen-időtlen szerelmi hűségről szólt:). Tehát akkor Ön egy elévült köztörvényes..de ez a "bizony akkor beton alá rakom" megint csak megalapoz egy most már letöltendőt.:)

Summázat: TG blogkján a JOBBIKOS hangadó egy kötörvényes. Nem én mondom róla. Ő mondja magáról, mert beszorult az egérlyukba. Mit lehet ezektől várni?? Néhány beton alá rakottat??

mórka 2013.07.10. 09:44:21

@tölgyes:
Kedves Tölgyes Úr!

Aki a Google-on a képeit megnézi, láthatja, hogy nem tipikus.
Többnyire nem vág arcokat.

Balt 2013.07.10. 10:29:38

index.hu/belfold/2013/07/10/bajnaieknak_egyelore_nincs_eleg_jeloltjuk

(Még kopipasztázni sem tudnak, már megint az elváló igekötő, pedig az eredeti cikkben helyesen van. A puttó fószerk. - Dudás G. - az ügyeletes?)

Nagy marha a maszop, ha 10 helynél többet átenged Bajnaiéknak (ez ~10%). 10 olyan körzetben, ahol vagy tutira tudnak menni Bajnaiék (szerintem ilyen nincsen, Angyalföldet már mégsem fogják átengedni), vagy ahol tuti bukta. Ha nem lesz közös lista, jó - márpedig Bajnaiék húzódoznak ettől - van esélye, hogy be sem jutnak. :))

jjulie 2013.07.10. 10:30:06

@hoplita:

inkább sokadszorra öntököndöfted magad, mint ahogy a sokadikgenerációs jobbikfertőzött kibuclakó lúzerhez illik

tölgyes 2013.07.10. 10:36:38

@mórka: Én sok képét láttam újságokban, de soha nem foglalkoztam képelemzéssel. Ha TV-ben néztem felszólalás közben, akkor Ángyán szinte állandóan grimaszolt...és ezt a képen látható grimaszt tipikusnak láttam. Nem zavart soha. Ettől még lehetne igaza is..Nem a grimaszán múlik

Példa: az egyik nagy magyar matematikus úgy tartott előadást az egyetemen, hogy a teremben mindig hárman voltak. A professzor, a docens és egy tanársegéd.

A tanársegéd írta a táblára a képleteket és levezetéseket. A docens hangosan felovasta a professzor könyvét. A professzor pedig sétált a teremben és időnként -amikor fontos megállapítás hangzott el - bólintott. A professzorra a "szakma" ma is úgy emlékezik, mint a XX. század egyik legjelentőúsebbjére. Pedig legyünk őszinték: ez elég nevetséges lehetett az egész:) Igaz ő nem akart politizálni...így a mondanivaló számított.

Vagyis egy profeszor esetében tök mindegy, hogy grimaszol-e, vagy sem. A politikusnak mindig uralkodnia kell a vonásain. Ezért írtam valahol fenn: Jobb lenne ha Ángyán tudóskodna és mint ilyen elmondaná a véleményét, mert a politika egy másik szakma, másféle kommunikáció, másféle szervezőkészség..

Én tehát, semmilyen jövőt sem jósolok politikusként Ángyánnak, aki ettől még kiváló tudós is lehet.. ha innen nézem, akkor TG képválasztása tökéletes: kefejezi a lényeget, a különbséget két szerep között és a szereplő alkalmatlanságát a politikusi pályára. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ennek talán nem is volt tudatában... de ebben ő az illetékes.

Volt egy nagy magyar mezőgazdasági szakember és tudós. Ő személytelen háttéremberként, tekintélyét felhasználva érte el, hogy az akkori kormány, az akkori viszonyok között meghozza az akkori mezőgazdaság felvirágzásához szükséges döntéseket.. igaz ez a mezőgazdász, tudós, már túl volt a politikai lét csalódásain..Ángyán meg most van a közepiben. Ez látszik az arcán. Belőlem egy a politikusi pályára alkalmatlan ember iránti együttérzést vált ki

Balt 2013.07.10. 10:50:07

@6.Lenin: Azon kívül, hogy nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást kiírni tudtommal, szerintem a kilépési népszavazást választásokig sokszor halljuk majd a Jobbiktól, de talán nem is baj: a Fidesz így pontosan középre tud helyezkedni megint. :)

Balt 2013.07.10. 11:18:12

@mórka: A fotóillusztráció nyilván szándékos: az előnytelen (felületes szemlélőnek: keserves, vagy éppen haragos) arckifejezés a Fidesz pulpitus mögött.

Balt 2013.07.10. 11:21:20

@Balt: kettőspont után idézőjelben. (Ez lehetett a koncepció.)

mórka 2013.07.10. 11:39:19

@tölgyes:

Köszönöm a részletes véleményét.

Gondolom, észrevette, hogy ez az írás - bár említi a volt államtitkárt, de - nem Ángyánról szól.
Ő a földtörvény vitájának nem csupán szimbolikus, hanem tényleges személyisége. De nem vitatnám el tőle sem azt, hogy személyiség, azt sem hogy szakértő.
Nem az arcjátéka határozza meg a szerepét és személyiségét.
A kép pedig erre irányítja a figyelmet.

graycivil 2013.07.10. 11:43:59

"A rendőrséget a szivárogató, és nem a hivatali visszaélés érdekli

Nyomozást indított a rendőrség Jávor Benedek független országgyűlési képviselő blogja miatt, amelyen áprilisban megjelent egy, a Zöldhatóság igazgatóasszonyának szennyesét kiteregető névtelen levél. A rendőrséget azonban nem az OKTVF vezetőségében elkövetett visszaélések, hanem a szivárogtató személye érdekli - írta a Népszabadság Online."

index.hu/belfold/2013/07/10/a_rendorseget_a_szivarogato_es_nem_a_hivatali_visszaeles_erdekli/

"A rendőrség az eljárásról levélben tájékoztatta Jávort. Ebből kiderült, rágalmazás megalapozott gyanújával indítottak nyomozást, hivatalosan ismeretlen tettes ellen."

Szerintem a rágalmazás az nem bizonyítható vádaskodás. De hogyan lehet valami rágalom, amiről nem is vizsgálódnak, hogy igaz vagy hamis-e? Megy a megfélemlítés ezerrel. F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.10. 12:20:57

@jjulie:
Nem jössz ki a Rómaira szurkolni, nyomi?
Ott megismerkedhetnénk.
Fehér kockás kék bermuda lesz rajtam, drapp 4XL-es póló és 48-as teniszcipő.
Nyomi.

Fullánkos Algol 2013.07.10. 12:30:11

@aszekelyek: annyiban lehetek biztos hogy minden hozzászólásoddal demonstrálod mennyire lövésed nincs a lényeghez, csak kerülgeted. nem tom hogy jön ide a facebook meg az ezoteria, az ezoteria olyasmire vonatkozik ami csak egy szűk kör számára hozzáférhető rejtett dolog. neked nem az ezoteriával van bajod, hanem a hivatalos tudománnyal, ez a fickó nem egy ezo-guru, hanem egy doktor a hivatalos tudomány berkein belülről, akit már rég megcáfoltak volna és kitúrtak volna a hitelességéből, hogyha nem állna meg amiket ír. de hát te nyilván fölötte állsz holmi pszichologusi vagy hipnoterapeutai szövetségnek, sőt nyilván ők is politikai célokat szolgálnak. ez bárki számára hozzáférhető tehát nem ezo, hanem tudomány, lévén hogy az utolsó könyv leírja a módszert amit használ, és ami a személyétől függetlenül megismételhető tehát objektív. vagyis tudomány. te a tudományt próbálod lehazudni. az agykonntroll az csak a kiadója, nem a könyv témája.
attól hogy sok szemetet akasztanak köré és te lusta vagy kiásni a tiszta részt belőle ez még nem jogosít fel az értelem semmibevételére.
de nyugodj meg, maradhatsz tudatlan, vannak elegen nélküled is jobb képességűek.

tölgyes 2013.07.10. 12:43:50

o@mórka: Nem akarnám szapőrítani a szót.. ha Ángyánnak akkora a jelentősége mint ahogy írja - szerintem nincs akkora jeletősége -, akkor indokolt az ő képe, hiszen a fidesztől eltérő álláspontokat ő szimbolizálja,, már még az MSZP-DK-Bajnai álláspontját is pedig azok szögesen ellentétben állnak azzal, amit Ángyán képvisel.
Épp ez a helyzet mutatja politikára való alkalmatlanságát. Nem tudja a szakmai és politikai üzenetet megfelelően elhelyezni a politikai erőtérben. Az általam név nélkül emlegetett Erdei sokkal nehezebb körülmények között ezt meg tudta tenni.

hoplita 2013.07.10. 12:51:27

@tölgyes:
Ja, kábé annyira vagyok ez ügyben köztörvényes, mint mondjuk a Hunnia ügy vádlottai.
A kurvademokrata faszfej fajtádnak mindig is trükkje volt ez, politikai ellenségeket köztörvényes ürüggyel priuszossá tenni...
Amúgy meg ávóst vertem, jó párszor, egy-kettővel a balesetit is megjárattam....és büszke vagyok rá, még a zsaru haverjaim sem orrolnak érte, köcsög.:)
De hogy teljes legyen a kamigtnót, 97-ben meg egy fajtádbeli komcsit basztam az árokba, hogy eltört a karja, az is ilyen szigorú ejnye-bejnye vót.:))
Neked a nyakad fogom kitörni te szemét kis nyuggergeci, ha megkereslek...és ha nagyon akarom megtalállak, erre akár mérget is vehetsz.

6.Lenin 2013.07.10. 12:59:40

@hoplita:

"legalább kiderül, hogy még ebben a bizonyítható dologban is hazudsz"

Miben hazudok?

akkor csak annyit írtál, hogy tényfeltártál az enyhítés érdekében.

Ebből az is következhet, hogy másokat mószeroltál be. Az sem érdekelt volna, az sem érdekel, hogy magadra tettél terhelő vallomást.

Nagyvonalú leszek ebben a kérdésben. névtelenül/ismeretlenül mindenki azt ír magáról, amit akar, de mivel nem érdekel különösebben, elfogadom, hogy esetleg most valóban őszinte vagy
(azért az igazság kedvéért, 1 önmagadra tett terhelő lényegesen enyhébb, mint másokra tett mószerolás, ez azért benne van a lehetőségekben)
De, mint írtam, elfogadom, hogy magadra vallottál, a zárójeles megjegyzésem csak 1 feltevés, mert nem zárható ki teljes mértékben 1 névtelen felületen.

a továbbiakban ezt a kérdést veled együtt leszarom. 1 randalírozó (feltehetően részegen)köztörvényestől nem szoktam elfogadni semmiféle kritikát, erkölcsi kérdésekben főleg nem.

hoplita 2013.07.10. 13:04:15

@6.Lenin:
Le vagy te szarva, nyuggergeci, erkölcsről meg ne próbálj prédikálni, egy patkány erkölcsösebb nálad.

tölgyes 2013.07.10. 13:48:41

@hoplita: Duma hatért hoplita elvtárs! A felfüggesztett nem ejnye-bejnye. A megrovás egy kis pénzbírság az talán ejnye bejnye..Köztörvényes pedig azért lett, mert volt szíves bevallani a randalírozást.., amin - ahogy magát ismerem - rajta csípték.. Egyszerűen elszállt az a kevéske agya. Kiment az utcára hőbörögni, duhajkodni, kukákat kirakatot törni, amivel sikerült lejáratnia a normális tiltakozókat.

Mellesleg Lenin nagyon is jól írta: amikor elkapták, rezes lett a gatyája és egy kis enyhítésért sározott mindenkit, aki az útjába került.

Itt pont ezt az arcát mutatja: trágyalé-szagú, hőbörgő, őrimitív fráter.

Buga.Jakab 2013.07.10. 13:50:49

Ángyán volt a fidesmaflaálam fekete báránya...
nézzetek rá! fiatal? demokrata? szövecség? keresztyény?
most hogy kilépett ánygán, a fidesben már csak fehér bárányok maradtak !
egy tisztességes válalható nemeslelkű párt lett...

Balt 2013.07.10. 13:52:09

@Balt: Muhaha, ezek aztán tényleg jól össze akarnak fogódzkodni! :)))

"az Együtt-PM Szövetség, amely azt várja, hogy az MSZP álljon ki, és cáfolja meg, hogy a cikk alapját képező információk a párttól származnak."

index.hu/belfold/2013/07/10/bajnaiek_szerint_a_nemzet_torpedozza_az_osszefogast

mórka 2013.07.10. 14:11:00

@Balt:
A nem felületes szemlélő milyennek értelmezheti?

tölgyes 2013.07.10. 14:22:09

@Balt: Nincs mit cáfolni. Még akkor sem lesz mit, ha majd az MSZP tessék-lássék cáfolni fog. Bajnaiék szervezésképtelenek. Bajnai egy maga elé motyogó simlis fickó, akinek a simlin kívül nem sok politikai adottsága van:( A Nyugatnak épp ilyen kell. A simlésségét kielégítik, bBajnai meg majd maga elé motyog valamit.@6.Lenin: Önkritikát kell gyakorolnom..Önnek van igaza. Ez a hoplita, no meg a tegnapi éhes ló is szánalomra méltó figurák.. már már megesik az ember szíve rajtuk..Pontosabban megesne, -már ami engemet illet - ha nem tudná, hogy a kártékony hülyeség gyakran a szánalom álgúnyájában jelentkezik.:(

jjulie 2013.07.10. 16:07:12

@Hepci:

szégyelsz valamelyik OB III-as zakódban üldögélni a márkusnál?

jjulie 2013.07.10. 16:09:33

@hoplita:

véged van jobbikfertőzött lúzer, kicsontoznak a felcsutibolondok

hahaha

jjulie 2013.07.10. 18:35:24

@tölgyes:

nagybaj, nagyabaj felcsutföldiek, nagyabaj, ha ennyit foglalkoztok egy szervezésképtelen motyogóval

nagybaj felcsuton, nagyabaj felcsutbolondjai, látom nagyabaj

jjulie 2013.07.10. 18:44:16

@Balt:

a fidesz középre kelyezkedett?

nem pajtás, a fidesz középre született, és ott is marad, középszerűre, vagyis másodovonalbelire

egyedül a seggszájútokásdölföslópós műfajban jobban teljesít

tölgyes 2013.07.10. 19:03:04

@jjulie: Talán ismeri a slágert: "Illúzió a szerelem..":) Az ilyenek mint maga élnek az illúzióikban fel kell világosítani Önt, nehogy később tegyen szemrehányást:)
De mint látja a szocik se sietnek megcáfolni, hogy a Bajnainak potenciazavarai vannak.:)

menőmano 2013.07.10. 19:26:40

Zseniális kommentek íródtak (ma is). Némelyeknél totálisan mérhető az elegancia hiánya.
szerintem. de mindegy.
:))

tölgyes 2013.07.10. 19:32:27

Na.. ez nagyszerű..Egyrészt Mesterházy megerősítette, hogy az MON hírei igazak.. tényleg nem képesek összeállítani 0 106-os listát bajnaiék.. de a java csak eztán jön.! Bajnai már akezdet kezdetén fel akarta vásárolni családi kapcsolatai és a Wllis révén az LMP-t. A támogatás feltétele az volt, hogy Sciffert lapátra teszik.. és mert ez nem sikerült azok ültek a lapátra, akik.. Így máris jobban látható az LMP-ből kilépettek karaktare.. és Bajnai is, aki a politikát is banki műveletként képzeli el.:)

tölgyes 2013.07.10. 19:35:56

@menőmano: Tyúkocska! Fontos új hírek jelentekl meg a lapokban..:) Schiffer azt nyilatkozta, hogy Bajnai üzlettársai már évekkel ezelőtt be akarták magukat vásárolni az LMP-be:) Világos: csak a pénz a lényeg.

Miféle eleganciahiányról beszél?:)

hoplita 2013.07.10. 19:52:49

@tölgyes:
A deszkán baszott rühes kurva anyád az elvtársad, nyuggergeci.
Látom képtelen vagy szöveget értelmezni, de ezt betudom a macilaci műveltségednek Varsó-szakértő..
Viszont közeledsz ahhoz a határhoz, ami egészségtelen lehet.

aszekelyek 2013.07.10. 19:54:14

@jjulie: csunya nép nemzetiék ott középen, mi? De miért is jobb a szélsőségesen ballin-neokonság és ultrajobbosság?

hoplita 2013.07.10. 19:58:02

@Balt:
Éhet vidámkodni, de mibe fogadjunk, hogy budipesten simán leverik a bolsilibsibibsik a fityiszedet? Talán marad egy-két budai kerület...
Mellette még pár vidéki nagyvárosban is zakó lesz, a cigányfertőzött részeken mi kenjük el a narancskomcsik száját...szóval lassan a testtel, vacsora után a maradékkal.

menőmano 2013.07.10. 19:59:36

"Óriási fordulat állhat be a dohányboltot elnyerők ügyében. Az Országos Választási Bizottság ugyanis enged népszavazást kiírni a kereskedelmi árrésről.

Az OVB jóváhagyta a benyújtott kezdeményezést. Az aláírásokkal támogatható javaslat értelmében az árrés törvényben rögzített mértéke 3,33 százalék lenne."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130710-odalesz-a-trafikosok-nagy-biznisze.html

Mondjuk azok a kiskereskedők, kik most a" trafikügyön" (is) buktak csak fránya" három százalék árréssel árulhatták a dohány termékeket.

hoplita 2013.07.10. 20:01:40

@aszekelyek:
A te fityiszed annyira népnemzeti, amennyire szociáldemokrata a maszop.:)
Vagyis semennyire. Egy zsákmányra szerveződött erkölcstelen horda, pár tiszteletreméltó kivétellel. Ízig-vérig komcsi beidegződéssel, vérkomcsi vezetés alatt.
Ugyanaz a morális selejt, mint ikertestvére a vöröskomcsi.

hoplita 2013.07.10. 20:04:28

@menőmano:
Három és félmillió bagós fog erről dönteni, erre még én is hajlandó vagyok segíteni aláírást gyűjteni.

menőmano 2013.07.10. 20:07:05

@tölgyes:

Mi a baj? Egyébként tudjuk, hogy némelyeknél totális a sivalkodás, mióta a Bajnai Gordon úgy döntött, hogy visszatér a politikai életbe.

Schiffer" Hát! sokkal jobban tenné, ha megmutatná mitől lehet más a politika. Mondjuk a folyamatos, mások sarazásától is lehet más.
Csak attól még nem teremtődnek új munkahelyek, nem fog jobban működni a gazdaság, Erre kellene inkább javaslatot tenni, kellett volna már.
Ollllyan is volt már egyébként minél jobban saraznak valakit, annál jobban erősitik némely népek szemében. Ott a pont.
Szerintem.
:(

menőmano 2013.07.10. 20:12:26

@hoplita:

Az jó lesz.:) Nem csak a bagósok, hanem a vesztesek (is).
Mert sokaknak minden picike bevétel számit, mindennapi megélhetésükben. Hogy csak ennyit emlitsek.

hoplita 2013.07.10. 20:18:41

@menőmano:
Én egyrészt dohányos vagyok, de főleg azért, mert gyűlölöm a mutyit, bármilyen is legyen a színe és rühellem a csókos seggnyalókat, mint a városom koncessziónyerteseit.
Az egyik, hármat is nyerő példaértékű fideszes pályafutást tudhat a magáénak. Komcsi, bennfentes építési vállalkozó, majd kis lecsúszás, tüzépeskedés, fityiszhez dörzsölődés...és voálá, 3 trafik.:))
Ilyenekkel van tele a helyi fityisz..
Kíváncsi leszek a pofájára, ha beüt a krach.:))

6.Lenin 2013.07.10. 20:22:10

@menőmano:

Én is nagyon sajnáltam a hóhérokat, amikor megszüntették a halálbüntetést. szegényeknek nem volt miből megélniük.
néhányan totál lecsúsztak.
Talán volt néhány önkivégzés is, de azért nem fizetett nekik senki.
Éhesek, fáznak (talán még nyáron is ). Lehet, hogy egymást falják fel. brrr!

hoplita 2013.07.10. 20:25:42

Közpénzen megrészegedett, majd feleségére és a kiérkező rendőrökre támadt a fideszes cigányvezér Kőszegen

További részletek: kuruc.info/r/35/114828/#ixzz2YfVEGHCm

Tőgyesgecinyugger....integrájjá' mán, igaz ez az elvtársad, szutyoknak szutykot.:)))

tölgyes 2013.07.10. 20:26:28

@menőmano: Tyúkocska! Olvasni kéne:)

A Schiffer lehet, hogy nem mutatta meg a politika másságát, de mégse akarta a családjával bevásároltani magát egy másik politikai pártba:)@hoplita: A mutyit azt ige, a spicliskedést azt nem, de a kuka és kirakattörést se..:) Szívesen lökdös másokat árokba, törjön kezük lábuk:(.. vagyis annak a képviselője akik a cigányokat korbáccsal, a zsidókat ki tudja mivel nevelné...vagyis a JOBBIK IGAZI KÉPVISELŐJE, AKI AZ ERŐSZAKOT EMELNÉ A NAPI POLITIKA RANGJÁRA.. Ilyen maga köztörvényes tahókám:(

hoplita 2013.07.10. 20:29:27

@6.Lenin:
Te komolyan azt hiszed, hogy ezeket a hülyeségeket, amelyeket humornak szánsz, bárki is megmosolyogja?
Baszdki nagyanyád falábát, egy mongolidiótába több humorérzék szorult mint beléd, nyuggergeci.

AbuBakr 2013.07.10. 20:31:09

@menőmano: az árrésen eddig sem kerestek, hanem a mellé vásárolt apróságokkal
ugye nagy bevásárlást nem a kisboltokban intézi az ember, de cigiért leugrik és ha már ott van, iszik egy kávét, vesz ásványvizet, nasit, tejet meg egyéb otthon éppen kifogyott dolgot
ha nem árulhat bagót az ilyen betévedő vendégek, akik elég sokan vannak, elmaradnak
tegnap beszéltem egy ilyen kisbolt tulajával, egy hét alatt bőven érzi a kiesést, eddig is a boltcsukás határán volt, most ez egyre közelebbinek tűnik
ugyanis a bagókoncessziót hozzánk legközelebb a két cba nyerte, így a mellékes vásárlás aprópénze is oda szivárog...
az az aprópénz, ami eddig egy családot tartott fenn

hoplita 2013.07.10. 20:32:41

@tölgyes:
Mondom nyuggergeci, kezdesz egészségtelenül pimasz lenni.
Eltörjem a te kezed is?
Gondolod hogy annyira anonim vagy, mint amennyire hiszed?
Bebizonyítsam, hogy tévedsz?

hoplita 2013.07.10. 20:35:57

@AbuBakr:
Na, ezt magyarázd el a fityiszes faszszopóknak..!
Illetve...szerintem pár hülye kivételével még meg is értik, de inkább a szemét hagyna kiszúrni mintsem beismerje ezt a kibaszást.

AbuBakr 2013.07.10. 20:37:12

@tölgyes: Hamarosan ki fogod húzni a gyufát szerintem.
csaxólok...
Nehogy azt mond utána, hogy senki nem figyelmeztetett!

inreallife 2013.07.10. 20:41:57

@Éhes_ló: egyszer már én is próbáltam nekik elmagyarázni, hogy a polkorrekt beszéd mennyire káros, és az, hogy az előítéletek az evolúció egyik legszükségesebb és leghasznosabb dolga volt nemcsak az emberiség fejlődése alatt. ők se simogatnak végig egy menhelyen 1000 kutyát, hogy megnézzék melyik nem harap. ahogy a cigányok közé se mennek nyaralni. csak pofáznak róla...

6.Lenin 2013.07.10. 20:46:30

@AbuBakr:

"az az aprópénz, ami eddig egy családot tartott fenn"

Mennyit költ 1 család a bagóra...
1 tagja dohányzik
2 " "
3 " "

"A Központi Statisztikai Hivatal 2008-as adatai szerint a hazai légcső-, tüdő- és hörgőrák-halálozás összesen 8330 személyt (5597 férfi és 2733 nő) érintett. Ráadásul, míg nemzetközi viszonylatban átlagosan a betegek 10-15%-a él a betegség után még legalább 5 évet, Magyarországon ez a szám csupán 8-10% között van. Vagyis: a tüdőrákosok 90 százaléka belehal a betegségbe. Ez évente közel 10 ezer embert jelent "

Mennyit költ az EÜ dohányzás következtében megbetegedett emberek gyógyítására- feleslegesen- hiszen a nagy százalékuk meghal.

hányan lesznek rokkant nyugdíjasok ennek következtében?

Mennyivel fontosabb néhány spekuláns jövedelme?

Hány fényképész ment tönkre a digitális technika fejlődésével?
Hány kis autószerelő, és más mester(család) ment tönkre a fejlődés következtében?

Kikért is sírnak most néhányan?

tölgyes 2013.07.10. 20:46:52

Ma újabb színekkel, vonásokkal gazdagodott hoplita arcképe. Azt eddig is tudtuk, hogy folxamatosan folyik kifelé a száján a trágylé..:( de azt nem tudtuk, hogy egy köztörvényes utcai verekedő, akit emiatt FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNRE ÍTÉLTEK.Ebben a kegyben is csak azért részesült mert spicliskedett Gyurcsány fogdmegjeinek... de olvassuk, hogyan írja le ezt maga hoplita:

"Az ügy 2008-as, és azért, hogy az engem névtelenül beazonosító 2 görény ne kapja meg a fejemre kitűzött 1 millát, magamra tettem terhelő vallomást, ezzel pedig "megspóroltam" bizonyítási eljárást, tárgyalásokat, etc. Ezért kaptam öt hónapot 2 évre fellógatva, faszfej, rég letelt, intézhetem a mentesítésem és már tapogatóztam a spiclik után is, egyelőre még csak óvatosan...de ha megtudom ki(k) volt, akkor bizony beton alá rakom.

Amúgy meg ávóst vertem, jó párszor, egy-kettővel a balesetit is megjárattam....és büszke vagyok rá, még a zsaru haverjaim sem orrolnak érte, köcsög.:)
De hogy teljes legyen a kamigtnót, 97-ben meg egy fajtádbeli komcsit basztam az árokba, hogy eltört a karja, az is ilyen szigorú ejnye-bejnye vót.:))
Neked a nyakad fogom kitörni te szemét kis nyuggergeci, ha megkereslek...és ha nagyon akarom megtalállak, erre akár mérget is vehetsz. "

IME A SZÉP JOBBIK VILÁG!!!

tölgyes 2013.07.10. 20:50:46

@hoplita: CSAK JÖJJÖN, MAJD KIKÜLDÖM, HOGY LELAKKOZZA A SAJÁT ZÖLDRE FESTETT LOVÁT:)@AbuBakr: HÚÚÚÚ DE FÉLEK.. MAGA IS AKAR SEGÍTENI HOPLITÁNAK A LÓ LAKKOZÁSÁBAN?.. Vagy úgy gondolja otthon marad??, mert még nyakát szegik:)

AbuBakr 2013.07.10. 20:53:43

@tölgyes: Mér' rázod azt a pofonfát?

@6.Lenin: Értelmetlen grafomán funkci analfabétákkal vitatkoznom
a legrosszabb trollfajta

tölgyes 2013.07.10. 20:54:41

@6.Lenin: Miért gondolja, hogy egy JOBBIKOST A lekisebb mértékben is érdekli, hogy mi az emberek érdeke..aki szákjal azt "bebasszák az árokba"..:) Ha meg izmosabb a szembejövő csávó bevont farokkal nyüszítve távoznak:)

tölgyes 2013.07.10. 20:57:28

@AbuBakr: Na ne már! Gondolja, hogy házhoz jön hoplita egy-két pofonért? Gyávább Ő annál:) Olyan mint a gyerek az erdőben: fütyül ordítozik, hogy ne féljen:) egy harmadrendű spicli:)

tölgyes 2013.07.10. 21:01:01

@6.Lenin: Ne írjon ilyen bonyolult dolgokat..nem képes megérteni, esze ahhoz túl kevés:) Nekem nagyon tetszik hoplita új színekkel diszített portréja:)..

6.Lenin 2013.07.10. 21:04:49

@AbuBakr:

Nem tudtál válaszolni?

ezért vagytok/lesztek mindig is kisebbségben, mert képtelenek vagytok csak 1 kicsit is gondolkodni.
Részegen randalírozni, másokat becsmérelni, gyalázkodni, ezzel hivalkodni, ez a ti világotok.
Van néhány %-a szinte minden társadalomnak, akik vevők erre.
Néhányan fel is használnak benneteket a saját céljaik érdekében, de ez felismerni már képtelenek vagytok.
Sok mindennek van alja, sajnos a társadalmaknak is.

jjulie 2013.07.10. 21:11:56

@tölgyes:

hahaha

két felcsutibolondított összeborul.......

hahahaha

6.Lenin 2013.07.10. 21:12:52

@tölgyes:

Szerintem ezek nem igazán a jobbik szimpatizánsai/támogatói/tagjai.
Ennyire kontraproduktiv nem lehet 1 támogató.
Vagy tényleg ekkora köcsögök?

inreallife 2013.07.10. 21:13:04

@hoplita: szerény matematikai tudásom alapján az integrálás során az x^2-ből 2x lesz, abból csak simán 2. csak kétszer kéne őket integrálni, bármit is jelentsen tőgyes kijelentése.

igazából nem integrálni kell őket. kell a fasznak az ő tudományuk. az aaszimiláció lenne a megoldás, ami ellen kézzel lábbal hadonásznak. az első és legfontosabb, hogy mindennemű pénzforrástól el kell vágni őket. a szociális juttatásokat megszüntetni, csak és kizárólag munka és tanulás után lehessen ösztönzőt kapni. az se jelent különösebb gondot, ha a 10 cigánygyerekből 8 éhenhal, megszületniük is felesleges volt, hasznuk úgyse lesz. igazából a 10 a kívánatos szám, de sokan kiegyeznének a 8-cal is. de a legfőbb, hogy a tenyésztésüket azonnal be kell fejezni, és az se baj, ha úgy érzik külföldön nagyobb sikerrel tudnának cigánykodni... az lenne az igazi win-win szituáció...

jjulie 2013.07.10. 21:21:59

@6.Lenin:

nocsak felcsutidembinszki, kiröhgtek a négycsöcsüben és itt kompenzálsz, mint fideszfertőzött csökkentképességű?

csináld csak, a @tölgyes: kádárvakarék szeret

narancskomcsi felcsutiidiótát kádárvakarék seggszájú fideszfertőzöttről

menőmano 2013.07.10. 21:24:07

@hoplita:

Az az igazság, hogy a "trafikügyet" nem lett volna szabad meglépnie a kormánynak, így semmiképpen nem.
Ki kell menni a nagybetűs néphez, s meg kell kérdezni Őket. Totális a felháborodás, s nem fognak csillapodni a kedélyek. Mert csak ismételni tudom magamat, a vesztesek még ezután fogják érezni a jövedelem kiesést.
A másik, hogy kik reménykedtek, ott lesznek a nyertesek között több tízezer forintot költöttek a pályázatra. Végül is a semmiért.
Szomorú valóság.

tölgyes 2013.07.10. 21:26:51

@6.Lenin: Ők annak mondják, mutatják magukat. Nem hiszem hogy színészkednek..Szerepkénrt senki sem lehet annyira hülye mint hoplita:(..és következetesen hülye, mint az ökör.
Tehát az utolsó kérdésre adott válasz így szól: igen. Ezek sajnos ilyenek:(
Egy sinten vannak a zsülivel, de ez még náluknál is setétebb:)

6.Lenin 2013.07.10. 21:26:59

@jjulie:

Te még a @hoplita féléknél is nagyobb köcsög vagy, szerintem.

Ők legalább hablatyolnak valamilyen agyament eszmék/célok mentén, de neked még olyanod sincs.
Maradj meg a porszívódnál.

menőmano 2013.07.10. 21:29:08

@6.Lenin:

Figyeljen már picikét!! Ön jól van??! Már ne is haragudjon, de úgy írogat, mintha megártott volna Önnek valami.
"hóhérok" miegyebek.
Elnézést! de az Ön írogatásától totálisan égnek áll a hajam.
ennnnyi. ott a pont.

6.Lenin 2013.07.10. 21:30:16

@menőmano:

Ne igyál előre a medve bőrére.
Még össze kell szedni az aláírásokat, aztán jönne csak a neheze, érvényesnek is kellene lennie a népszavazásnak.

6.Lenin 2013.07.10. 21:32:21

@menőmano:

Már megint nem értette a lényeget, de Önöcskénél ezt már megszoktam.
Nem olyan nagy baj, legalább is nekem nem az.

inreallife 2013.07.10. 21:32:52

@aszekelyek: ennyi? a fideszben lévő 26%-nyi legfeljebb 8 általánost végzett emberről mi a mondanivalód? ember az aki, csak ennyire jut egyáltalán? mennyi is létszámuk akkor? 500.000 nagyságrendileg? vajon miből élnek? az eszükből, munkából vagy támogatásból? a fidesz a cigányok és a nyugdíjasok pártja, azok közül is a vérkommunistáké. mindegyikőtök a személyi kultusz legmagasabb fokára hág... bálványimádat...

menőmano 2013.07.10. 21:35:16

@AbuBakr:

Hát min kerestek , mi volt a haszon a dohány terméken, ha nem az árrés? Ne vicceljen már.

6.Lenin 2013.07.10. 21:35:19

@6.Lenin:
bocs a lényeg lemaradt:eredményesnek is illene lennie a kiíró szempontjából legalább, mármint a népszavazásnak.

jjulie 2013.07.10. 21:36:47

@6.Lenin:

nemár dembinszki, téged a kósa is idiótának tart tv közvetítette nagygyűlésen

viseld el dembinszki, a kósa tudja,akkor a négycsöcsüben gondolod nem tudják?

hahaha felcsutidembinszki

menőmano 2013.07.10. 21:38:08

@6.Lenin:
Nekem nem gond. Maradjunk csak ennyiben.

menőmano 2013.07.10. 21:42:20

Micsoda? Pontosítva) Mit jelent az, hogy "kádárvakarék"???
Árulja már el valaki, mert "én nem tudom:)"
:((

6.Lenin 2013.07.10. 21:44:43

@menőmano:

Nagyon örülök, hogy ez nem jelent Önöcskének gondot.
Szerintem is az lenne a gáz, ha csak néhány dolgot nem értene., de,ha így nem gond, még Önöcskének sem, akkor minden rendben.
Maradhatunk ennyiben a részemről is.

menőmano 2013.07.10. 21:45:55

@6.Lenin:
Nem tudom, mióta tegeződünk?
Nem, nem iszom, semmit sem, senki bőrére. Csak vizet, kólát, cuba libre-t. (nem tudom helyesen írtam e, de nagyon finom) :)))

Habár az eseményeket, történéseket józanul elég nehéz kibírni.
De mindegy.
:(

menőmano 2013.07.10. 21:48:51

@6.Lenin:
Ön csak gondolja, hogy nem értek semmit sem. Ennyiben (is) maradhatunk.

6.Lenin 2013.07.10. 21:50:30

Kicsit ugyan korai, de a mai napba ez is bőven belefér...

ww.youtube.com/watch?v=hENMvHM9QR4

Jó éjt!
Mindenkinek.

menőmano 2013.07.10. 21:51:21

@6.Lenin:

oppá" lemaradt") bocsika! Na és? Oszt? akkor mi?van??

menőmano 2013.07.10. 21:53:58

Látom! totálisan felkavarta a @Lenin-t a népszavazási kezdeményezés (téma).:)))))

menőmano 2013.07.10. 22:01:48

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint több ezer üzlet mehet csődbe a trafikok megnyitása után, a csökkenő élelmiszerpiacon ugyanis a kistelepülések boltjai számára a legkisebb forgalomkiesés is végzetes lehet.

A trafikokban a cigaretta mellett az élvezeti cikkek teljes köre árusítható, ami a többi bolt számára újabb veszteség forrása, ez az új trafikrendszer súlyos hibája - közölte az OKSZ. A szervezet szerint a kistelepülések boltjai, és általában a kis élelmiszerüzletek kerülnek a legnehezebb helyzetbe.

A szövetség kitért arra is: a trafikpályázati rendszer nem szabályozza a dohányboltok elhelyezkedését. A koncessziónyertesek egy része a trafik helyéül egy régi árusítóhely, élelmiszerüzlet szomszédságát választotta, ami lehet saját élelmiszerboltja is. Ezzel kettészakadt a kereskedők tábora, a trafikos árusítóhelyek jelentős versenyelőnyhöz jutnak.

Az új trafikrendszer ötezer új értékesítőhely belépését jelenti az egyébként is nehézségekkel küszködő fogyasztásicikk-piacon. Az OKSZ szerint már megfigyelhető az is, hogy a koncessziónyertesek szereznek trafikjuk szomszédságában üzlethelyiséget, ahol feltehetően élelmiszerboltot nyitnak. Végül ötezer trafik helyett rövidesen ötezer szatócsüzlet lesz - fogalmaz közleményében a szövetség.

A szervezet felhívja a figyelmet arra is: a jogszabályok szerint az élelmiszerek árusításához megfelelő szakképesítés szükséges, és kérdéses, hogy ezzel minden trafikos eladó rendelkezik-e. "

Olvasmány! Persze nem árt, ha némelyek megpróbálják értelmezni (is).
Szerintem.
:(

menőmano 2013.07.10. 22:06:58

Hát! a szegénység már totálisan az őrületbe kerget! Ezen a szar gépemen egyszer picikék a betűk, máskor meg nagyok, meg működni sem akar!
Kísértet járja be!!! szerintem.
:(

menőmano 2013.07.10. 22:17:13

Jut eszembe, ma hallottam, vagyis tegnap ) Sivalkodnak már a gazdák, keveslik amit a termésért fizetnek, állitólag tavaly többet kaptak.
Hát! gondoltam, csak sivalkodjál aranyom, mi lenne, ha még a piacot is fel kellene kutatni, meg miegyebek.
Szóval némely népek fejében is totális a helyzet, vagyis némelyeknek semmi sem elég. szerintem.
de mindegy.
??
:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.10. 22:57:34

@jjulie:
Ott a Rómain az elméletet meg tudnám neked mutatni, vagyis hogy miként tudsz betojva úgy keresztbe lépni a fonákhoz, hogy a vonalkód sűreje a bugyidban marad és magadat se gáncsolod el.
Az elméleti óra drágább, mint a gyakorlat, tehát ez 10000 Ft, de nem kell pályadíjat fizetned.
Nyomi.

inreallife 2013.07.10. 23:13:34

@menőmano: nyomd le a CTRL-t, plusz tekerd meg az egér görgőjét, és akkor olyan lesz, amilyennek akarod...

tölgyes 2013.07.10. 23:15:40

@inreallife: Miért magának van két táciskolája, meg egy újraoltási bizonyítványa is? Vagy a társadalmilag nehezeb helyzetben lévőktől rl kéne venni a szavazati jogot??
Érdekes, hogy mindig az iiskolázatlan bugrisokat zavarja az általános egyelnő és titkos választójog..:) Mindenféle cenzusokról ábrándoznak:) a nagy demokratái:)

toportyánzsóti 2013.07.11. 07:44:53

@hoplita: Mama lenyelhetett volna és kevesebb lenne a felnőtt sperma.Mennyiségi és elmebeli hiányt nem lehet bunkó órdítozással pótolni,még Victor Ponta is mosolygott a hatalmas tömegeteken.Vegyetek példát a narancsmaffiáról,ők legalább bértüntizőket vonultatnak ha szorult helyzetben vannak...

aszekelyek 2013.07.11. 07:58:12

@mórka: faarccal beszélne? Nem, egy olyan van a parlamentben , a kis kedvencem , a rémes , monoton hangú jobbikos. V úr. Ángyán úr ezzel szemben szenvedélyesen ad elő.

aszekelyek 2013.07.11. 08:19:48

@menőmano: manócska te béna vagy, nem szegény. A szegényeknek nem probléma a pc. mert nincs nekik. nekik a rezsi kifizetése utáni evés a probléma. Mennyi marad zsebben. Az a 15 gázáremelés , az nagy probléma volt. A 206 %-os villanyáram emelés az a másik nagy probléma volt. Meg az, hogy bajnaiék elvették a CBA-ban levásárolható hideg étel utalványt is tőlük, tudod, a hideg vízre valót. Azt terhelték meg 98 %-os adóval. mert annyira de annyira érzékenyen és baloldali--nak mondta magát a szégyentelenje és az mszp----de vegyük ide csillag istvánt. MA reggel ő is azon rítt, hogy mert nem ő fogja bezsebelni aaz Úniós pénzt. pofátlankodott . rónai meg nem kérdezte meg tőle, hogy miért is kellett visszafizetnie az a több milliárdot a magyar államnak, az ő sarát, sarukat ott az szdsz-ben...... Szóval ő is ezen rí, mint a fürdős..., hogy meraközgép, merazokfognak pályázni és oda helyezkednek. HAllottál te vagy bárki olyat, hogy az a magyar cég, a közgép-néveszajkózott cégcsoport valamelyik is, aki mostanában kapott nyertelehetőséget, bármiféle bűncselekményt is elkövetne, vagy nem a magyar kasszába tolná be a pénzt? Már a munkabér közterheit, az alkalmazott illetők után . VAgy feketemunkásokkal dolgoztatna... VAgy más módon okozna kárt az államnak, mint ahogyan a drágalátos csillagék tették azt, nem kevésszer. De vastag bőr van a randa képén, mert úgy tett, mintha a kókadt-jukat nem az únió követelésére kellett volna eltávolítani, mert az autópályatendert megcinkelni még ostobán is akarta.... Amit nem tűrtek el nekik sem. csillag, from szdsz atv-ben siránkozik, hogy nem fér a magyarok javára fordítandó közpénzhez.

neked is tudnod kell, hogy úniócska megkötéssel adja ám a pénzt. Olyan dolgokra engedik elkölteni ami a magyar érdekek és az úniós megvalósítását is jelenti. Nem, nem kiosztani személyenként . Az infrastruktúránkat lehet fejleszteni és hasonlóak. Meg pl a nagy kisebbség, a cigány kisebbség felzárkóztatási programja... Még jó, hogy csillagék magukat már felzárkóüztatták úniós pénzből. Rájuk már nem kell majd külön költeni. No és gyurcsányt abszolút ennek a csillagnak köszönheti Magyarország. Nem egy szerencsés csillagzat voltak ők ketten. megyóval ugyanis nem bírt megegyezni csillag. De hogy miért? TAlán nem volt hajlandó végighazudni másfél-két évet, mint gyurcsány. Hogy addig is ki tudják szedni a kasszából csillagék a pénzt. Közben meg rengeteg plusz államadósságot rátenni a magyarok nyakára. Ezt pedig végig titokban tartani. Választás utánig. HA csak úgy nem.... Megyó valamiért nem is mert erről beszélni. Amikor lemondatták. Na szóval nézzél valami kis plusz kereseti forrást. Szépen összerakod, és lesz jobb PC-d.

aszekelyek 2013.07.11. 08:24:27

@graycivil: elmondom neked, grécccccccccccczykém, hogy a szponzor nmaga dönti el, hogy kit támogat és kit nem. bármikor elállhat a szerződéstől, ha abban lényeges dolog változik. NYilván a pénzfeletti rendelkezést nem akárkinek akarja egyetlen szponzor sem odaadni. Aszponzor nem köteles mást szponzorálni. HA mondjuk egy aranyérmes olimpikon miatt kap egyesület pénzt, mert gagyira nem adnak ám..., akkor nem lehet betolni oda mást.

Minden szponzor megteheti és meg is teszik. Ugyanis szponzorálni nem kötelező.

aszekelyek 2013.07.11. 08:31:07

@graycivil: tökfejkém, a rágalmazás törvényi tényállás és minden esetben ki kell vizsgálni. Azért, mert ezt a hüjjessééggget terjeszted itt, azért még a rendőrség köteles a feljelentés ügyében nyomozni. Ha alapos lesz a gyanú, mennek a bíróságra és majd a bíróság dönti el, hogy mit követett el jávor. nem hinném, hogy jávor annyira félne. Mit vakogsz itt már megint? Aki fél az nem teregeti senki szennyesét. Az kussol.

aszekelyek 2013.07.11. 08:45:58

@Fullánkos Algol: nyilván problémád van a szövegértéssel. leírtam neked tegnap, hogy sok szemetet aggadnak rá.

Nem vonz és pont. Sem az agykontroll most művelt magyarországi biznisze . Azt is van szerencsém ismerni. Árakat is. Mi pénzt le bírnak húzni róluk, a szerencsétlenekről... Müller Pétert pl olvastam is:) Nekem tudod nem kötelező ezt olyan vonzónak látni, mint ahogyan előadod.
Amennyire érezni, hogy elvárnád. inkább harvardi agykutató könyveket olvasok. Tudod, ez a szabadság.) Nagyon jó nexusban vagyok egykori professzoromban, aki gyakran felhív, jókat szoktunk nevetgélni a vásári mutatványokon, amire nagy tömeg tódul. Szóval egyik alkalommal felhív és azt kérdezi , hogy mit jelent a..., , Nem azt , hogy mi voltam előző életemben ? Ezt vékony , megvezethetőnéni hangon és modorban kérdezi ..- ha ekkora marhaság a kérdés. Mondtam neki , hogy: nem , Mariska néni , nem, hanem azt , hogy regressziós hipnózisban a gátolt emlékeit felszínre hozza egy lehetőleg nagyon hozzáértő szakember. Pl , ha Mariska néni többszörös személyiség , és nem tudná , mit művel a másik énje , akkor ezt ki lehet deríteni pl így. Nem , nem a jósnő a szakember , mariska néni...

Innen már én sem bírom ki röhögés nélkül. Van még kérdésed ?

aszekelyek 2013.07.11. 08:50:55

@tölgyes: a fiatalok köreimben úgy hívják, azt a típust, aki lifi, hogy " kocka" .. Reál és más semmi. Mintha sakkozógép lenne.

Fullánkos Algol 2013.07.11. 08:54:07

@aszekelyek: írtam már, magasról leszarom hogy érdekel-e, hiába rugózol rajta

aszekelyek 2013.07.11. 09:02:33

@menőmano: azt a piacot, amit kivettek alóluk két évtizede ?? VAn piaca egyébként a magyar árunak. Csak szeretnék lenyomni a felvásárlási árat, akiknek az az érdekük. A termelő meg a magáét akarná érvényesíteni. Nincsenek fullra támogatva két évtizede, mint a versenytársaik azon a piacon. kereslet lenne rá egyébként a németek piacán de nem tudnak hozzájutni, csak elvétve ma magyar áruhoz. Északon. NA, tessék, itt van neked a piackutatás. Többszörösét tudnák eladni , gond nélkül. Csak valamiért nem teszik. Lehet, hogy azért, mert nálunk a magyar áruk ott vannak apolcon. A mi hazai termékeink, az övéik helyén? HA csak úgy nem:)) Szélesen mosolygok, hogy pl a tesco hirdeti, most már..... , hogy minden baromfi magyar áru náluk. Akkor nem harmadosztályú német a hús, amit forgalmaznak? VAgy csak a baromfi nem az? :))

aszekelyek 2013.07.11. 09:08:23

@Fullánkos Algol: az írásaid nekem nem azt tükrözték. Mindenképpen be akartad bizonyítani, hogy de akkor én nem vagyok elég jó képességű.

Ha tetszik , ha nem , én döntöm el , mit tartok értékesnek abból és mit ráaggatott xarnak.

Nevetséges és szánalmas is az erőlködésed.. Részemről ignorálom akkor ezután ezt is.

aszekelyek 2013.07.11. 09:13:23

@menőmano: egyem az országos keresk sz-kis szívét! Hát ezeleőtt, nem választhatott egy vállalkozás bármilyen üzletet, a másik mellé? Nagyon sokról tudok, amelyikettől ment csődbe. Bizony. lehet, hogy nem ismerik a tőke szabad áramlásának úniós alaptételét ? Nyafogtak ezek, amikor a rengeteg kis magyar bolt csődbe ment, mert elvitték a multik a vevőiket?

aszekelyek 2013.07.11. 09:16:01

@hoplita: érdekes , rendőrt verni sztem köztörvényes... de feriéktől kitelt, hogy egy rövid időre ezt is hatályon kívül helyezték. Mindent, ami erő, vagy hatáskör, kitéptek a rendvédelem kezéből.

aszekelyek 2013.07.11. 09:19:57

@menőmano: na, akkor értelmezd. Ahol nem volt nyertes pályázat, ott az eddig is árusítók kijelöltként üzemelnek. Amíg nem lesz pályázó, aki meg is felel. NA, ki megy a hová?

Fullánkos Algol 2013.07.11. 09:26:51

@aszekelyek: nem került nagy erőlködésbe bebizonyítani:)
jobban is teszed ha nem akarod magad tovább égetni

aszekelyek 2013.07.11. 09:27:32

@graycivil: elolvastam, hogy a strabag és a telecom , is melléállt ennek a zérsebécnek. No akkor az állam pénze is kéne persze. Mint Orbán előtt. Vitorlásklubot nagyon fogják egyébként bánni a minimálbéresek. De még hogy !

aszekelyek 2013.07.11. 09:29:37

@Fullánkos Algol: már csak a bizonyíték hiányzik hozzá. Bebizonyítva nincs. Te idepökted, oszt annyi.

aszekelyek 2013.07.11. 09:32:17

@Balt: VAlami lehet, mert Cameron is ezt mantrázta, hogy deőbizony, ha nem ez lesz, meg nem az,. akkor kiírja... D Nem hallottam arról olyat, komolyan vehető helyről, hogy eleve lehetetlen lenne. lehet, hogy a lisszaboniban van?

A jobbik azért is mekkora hűhót csapott, a semmiért! Emlékszel??

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.11. 09:40:22

@aszekelyek:
Ajjaj, mire felébredek, már ennyi fideszkávézaccot ülepítettél ide?

Fullánkos Algol 2013.07.11. 09:44:59

@aszekelyek: leírtam már hogy mi mit bizonyít. a neveket nem bizonyítottam, neked nem is fogom. de nem csak az arcvonások számítanak hanem az életrajzok, a kapcsolati háló, a beágyazottság, személyiség, módszerek (ld. az idézett linkek) stb. a többi eszközt nem fogom neked kifejteni, mert nem megfelelő a hozzáállásod, meg egyébként se a nyilvánosságra tartozik. képzelhetsz amit akarsz, kaptál egy lehetőséget, nem tudsz élni vele, részemről ennyi

inreallife 2013.07.11. 10:01:45

@tölgyes: öreg pont fordítva van. ebből is látszik, hogy melyikünk van tánciskolája. nehéz elfogadni, hogy az életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be, vagy egy megemeljük a nyugdíjakat, csak húzd be az x-et szintű x-eléssel. oda kéne egy kis ész, hogy átlásd ennek a helyzetnek a súlyosságát, de hát hiába, mindenki nem lehet átlag feletti, kellenek az olyan átlag alattiak, mint a fidesz szavazók, akik maximum az orrukig látnak, vagy addig se...

inreallife 2013.07.11. 10:22:05

@aszekelyek: te tiszta hülye vagy. mióta szponzor egy állam? reklámértéke van? maximum helyettesíti a szponzorokat, amit a köznyelvben félremagyaráznak az emberek. igenis jogos a kérdés, hogy egy sportágnak a támogatása miért nem a sportág támogatását jelenti. de mint tudjuk a fidesznek nem a sportág a fontos, hanem a vazallusok egzisztenciája. és a fidesz a rossz kormányzás összes bűnét elköveti, gyakorlatilag egy iskolapélda, hogy mit nem szabad csinálni. az állam amikor rátelepedik a gazdaságra, sajtóra, sportra, igazságszolgátatásra, stb az a diktatúrákban szokásos. más helyeken az állam finanszíroz és független szervezetek használják fel a pénzt az adott kereteken belül.

mert az állam nem tudja, hogy mi kell egy adott kisvárosnak. nem tudja mi kell az úszószövetségnek, nem tudja mi kell egy kulturális rendezvénynek. de a támogatás az szükséges, ha működtetni akarják. a belemagyarázás meg csökkenti a hatásfokát a támogatásnak. minél jobban belemagyaráznak, annál jobban.

javaslom járj utána annak, hogy mit jelent a mikromanagment és miért káros még úgy is, hogy rengeteg előnyt hoz...

inreallife 2013.07.11. 10:31:18

@aszekelyek: nem is tagadom, sőt büszke is vagyok a reál beállítottságomra. a kocka is megfelelő jelző, sokat ülök gép előtt. és fiatal koromban sakkoztam is versenyszerűen, nagymesterek voltak az oktatóim. ezeket a jelzőket tinik akasztják egymásra, mintegy degradálva az adott embert, miközben meg több ilyen erős reál beállítottságú emberre lenne szükség. nem mindenki alkalmas rá és aki szidja őket, abból az irigység beszél. legalábbis amikor meghallom ezeket a jelzőket, mindig azon mosolygok, hogy ha csak fele annyira képes lennél, mint én, már összetennéd a két kezed... nem baj nyugger mama, tolj be mégegy cefrét magadba és máris jobb kedved lesz, a többivel ne törődj, majd hozza a postás a nyugdíjat...

apropó olvastad azt a cikket, hogy az aktív dolgozók nem magasabb nyugdíjkorhatárt szeretnének, hanem kisebb nyugdíjakat? érdekes, mindenesetre...

tölgyes 2013.07.11. 10:33:07

@inreallife: Való igaz, hogy fél szava sem volt akkor, amikor lejárt szvatosságú száraztésztáért vásárolt az MSZP szavazatokat. Ebben az esetben azonban nem a szavzók iskolai végzettségével volt a baj, hanem azzal, hogy egyszerűen választási csalás történt, amit bizonyítottak is, tiltakoztak is ellene, mégse tudta magát a demokrácia ezektől megvédeni.

Egyébként pedig az iskolázottak közötti szavaztvásárlás is megtörtént számos alkalommal. Az ilyen szárszói összejövetelek is ezt példázzák... Tehát azt lehetne mondani, hogy ezek a jelenségek a demokrácia működési zavarait mutatják, amely zavarok megvotalk a demokrácia kialakulásának minden szakaszában, ha többje volna tánciskolánál, akkor ezt tudná és nem vonná le a diktatúra van következtetést:)

inreallife 2013.07.11. 10:34:47

@aszekelyek: " Mindenképpen be akartad bizonyítani, hogy de akkor én nem vagyok elég jó képességű."

mondjuk ezzel nem vállalkozott valami nagy feladatra, elég csak összeollózni azokból, amiket részegen szoktál írni...

inreallife 2013.07.11. 10:37:38

@tölgyes: ne legyél már hülye, a szavazatvásárlás és a diktatúra között maximum gyenge kölcsönhatás van, ilyet ne adj a számba. a diktatúrát egy másik kommentemben említettem és egyáltalán nem ebben az összefüggésben. a ferdítést és az összemosását a dolgoknak is oktatják a fidesz központban?

jjulie 2013.07.11. 10:46:26

@tölgyes:

nocsak kádárvakarék, már nem csak a seggszájakkal ékesített felcsuti "csakazéstismondjunkmást" érdemérmet nyerted el, a de hozzá az "aszékelyeknél is mániákusabbak fűbehugyos" pántlika is a tiéd

orbániai fedeszfertőzött kádárvakarékok egyesüljetek, meglátod trafikmutyis közgéporbánia mennyország felvirágzik

menőmano 2013.07.11. 10:48:47

@aszekelyek:

Látom! Már megint nem érti, amit írogattam, másolgattam.
Vagyis, csak nem akarja érteni. Mondjuk nekem nem gond.
osztjónapot!!! önnek

tölgyes 2013.07.11. 11:16:56

@inreallife: Már megint nem érti, amit olvas.:), de még azt se amit saját maga leírt.:) Kezdjem elemezni magának: Minek? Azt semérti!

jjulie 2013.07.11. 11:26:56

@tölgyes:

lejárt a szavatosságod kádárvakarék, mint a szijjártóorbánhablatyé

inreallife 2013.07.11. 12:20:59

@tölgyes: na akkor mesélj, ha már értelmezési problémába bonyolódtunk, hol vontam le a szavazatvásárlásból, hogy itt diktatúra van? ilyet én biztos nem írtam, mert ezt te írtad:

"Tehát azt lehetne mondani, hogy ezek a jelenségek a demokrácia működési zavarait mutatják, amely zavarok megvotalk a demokrácia kialakulásának minden szakaszában, ha többje volna tánciskolánál, akkor ezt tudná és nem vonná le a diktatúra van következtetést:) "

de lássuk akkor a szövegértelmezési mutatványodat a tánciskoláddal... kíváncsi vagyok... nagyon...

tölgyes 2013.07.11. 12:26:39

@jjulie: Zsüli! Ezt már sokszor hallottuk, mondhatni mást se tud leírni, mint ezt. Valami mondanivaló, esetleg teniszlecke..vagy visszavágyódás a babtermellők közé?:)

tölgyes 2013.07.11. 13:05:52

@tölgyes: Kezdjük az elején:
"fideszben lévő 26%-nyi legfeljebb 8 általánost végzett ..? a fidesz a cigányok és a nyugdíjasok pártja, azok közül is a vérkommunistáké. mindegyikőtök a személyi kultusz legmagasabb fokára hág... bálványimádat..."

Tehát már a kiindulás maga az hogy az alacsony végzettségű stb fidesz szavazók személyi kultuszt csináltak, ami ugye a diktatúra egy speciális formája és magas foka..

Majd azon kesereg: "életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be" Vagyis az életét azok a babkonzervon vásárolt cigányok vérkommunisták határozzák meg, akik itt személyi kultuszt (vagyis a diktatúra egy minősített magas fokát)támogatnak és meghatározzák az életét... és íme máris ott áll előttünk, hogy babon vásárolt szavazó(nyugdíjas, vérkommunista, cigány) személyi kultuszt és diktatúrát csinál.:(

tölgyes 2013.07.11. 13:09:12

@inreallife: Kezdjük az elején:
"fideszben lévő 26%-nyi legfeljebb 8 általánost végzett ..? a fidesz a cigányok és a nyugdíjasok pártja, azok közül is a vérkommunistáké. mindegyikőtök a személyi kultusz legmagasabb fokára hág... bálványimádat..."

Tehát már a kiindulás maga az hogy az alacsony végzettségű stb fidesz szavazók személyi kultuszt csináltak, ami ugye a diktatúra egy speciális formája és magas foka..

Majd azon kesereg: "életemre kiható hosszútávú döntésem egyenlő egy cigány által leadott x-el, amit egy babkonzervért húzott be" Vagyis az életét azok a babkonzervon vásárolt cigányok vérkommunisták határozzák meg, akik itt személyi kultuszt (vagyis a diktatúra egy minősített magas fokát)támogatnak és meghatározzák az életét... és íme máris ott áll előttünk, hogy babon vásárolt szavazó(nyugdíjas, vérkommunista, cigány) személyi kultuszt és diktatúrát csinál.:(

inreallife 2013.07.11. 13:17:10

ezt pofázom mióta:

" Különös módon ugyanis valamiben egészen jól állunk: az időskorúak medián átlagos jövedelme 100 százaléka a fiatalabbak átlagos jövedelmének, s ezzel első helyen állunk az Európai Unióban az időskorúak relatív jövedelmét tekintve, Luxemburggal osztozva a dobogón. "

kiadós nyugdíjcsökkentést!

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kulonos_dolog_derult_ki_a_magyar_nyugdijakrol.1.186488.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

két megoldás van, nyugdíjfelezés vagy tömeges bevándorlás. nem, nem ilyen párezer ember, hanem milliós nagyságrendben... lehet választani...

"Az elkészült uniós jelentés 22 mutatóból képzett indikátorral kívánja jelezni, az egyes tagállamokban milyen erős az időskori aktivitás, azaz hogy áll az Active Ageing Index (AAI). Az így képzett rangsorban nincs meglepetés, mondhatni a papírforma győzött élen a skandináv országokkal, alján pedig a volt szocialista országokkal, akik közé Görögország keveredett. Magyarország hátulról a harmadik. "

"Legnagyobb súlya a foglalkoztatásnak van, és pont ebből áll Magyarország a legrosszabbul, az utolsó helyen a (jelentés idején még) 27 tagú unióból. Bár a négy korcsoportból (55-59, 60-64, 65-69 és 70-74 kor) kettőben javítottunk időközben, az elmaradásunk még mindig óriási. "

"A harmadik fő téma az indexen belül az önálló létfenntartás képessége: a négy közül ebből állunk a legjobban, a tizennegyedik helyen a huszonhétből. A mögötte álló részmutatók eredményei viszont nagyon szélsőségesek.

Egyrészt nagyon rosszul állunk rendszeres testmozgást illetően, az 55 év feletti magyarok mindössze 4 százaléka végez heti ötször testmozgást, és az élethosszig tartó tanulás sem túl népszerű, mindössze 0,3 százalékra jellemző (utóbbival egyébként a görögökkel közösen az utolsó helyen osztozunk az unióban). Egy másik mutatóban azonban épp ellenkezőleg, kimagaslóan magas helyen állunk: ez pedig az időskorúak relatív jövedelme.

Míg átlagosan elmondható, hogy a 65 év felettiek medián átlag jövedelme az unióban a 65 év alattiak jövedelmének kb. 85 százaléka, addig Magyarországon ez az arány 100 százalék, azaz az időskorúak medián átlagjövedelme megegyezik a fiatalabb átlagjövedelmével. A vizsgált időszakban pedig egyedül Luxemburgban volt hasonló eredmény. "

www.portfolio.hu/img/upload/2013/07/65jov-20130710.png

"A legutóbbi évek kereseti folyamatait tekintve a kitüntetett magyar pozíció még tovább is javulhatott. Tavaly a bérdinamika igen gyenge volt, a reálbérek közel 3,5 százalékkal csökkentek, miközben a nyugdíjak megőrizték reálértéküket, idén pedig csak az alacsony infláció mellett várható, hogy a reálbérek pozitív tartományba kerüljenek, míg a nyugdíjakat jóval a tényleges infláció fölött emelték, így 3 százalékos reálnyugdíj-emelkedés várható. "

inreallife 2013.07.11. 13:23:41

@tölgyes: bocsánat a személyi kultusz szerintem vallási kérdés. nézd meg gyorsan magadat, lenint, meg aszekelyeket és máris leesik, miről írtam. pont ezért, hogy egyértelmű legyen írtam oda azt a szót, hogy bálványimádat. talán elkerülte a figyelmedet?

és igen, az alacsony iq-val rendelkezők a vallásos imádattal tekintenek a főcigányra, remek példa aszekelyek meg a cigányság. aztán vannak a haszonleső nyugdíjasok, mint te meg lenin. a lényeg, hogy dolgozni egyáltalán nem akaró emberek különböző transzfereket várnak az államtól, aminek alapja ugye az adóprés azokon, akik dolgoznak. a gazdasági ellehetetlenülésnek ez az oka. a hülyék, a cigányok és a számító nyuggerek. ebből nem lesz soha normális gazdaság. de remélem 10 év alatt teljesen bedől a rendszer, hogy legyenek még életben olyan nyuggerek akik megszívják... azaz megkapják, amiért a fidesz x-ekkel "megdolgoztak"...

jjulie 2013.07.11. 13:54:34

@tölgyes:

nos elolvastalak kádárvakarék

de

a különféle jelszemetelésnél nem különb orbánkodás, és orbánszijjártóhablatyolás amit te aranyseggszájkoszorús fűbehugyos aszékelyek módjára itt végzel, semmi másra nem érdemes

orbánkodj amíg kényszert érzel, ha megszabadulsz tőle, fordulj a szent szívlapáthoz, és kikezel, garanciával, nem fogsz többé orbánkodni

inreallife 2013.07.11. 14:36:04

méghogy nem beteg emberek:

"Ezért kell az örökbefogadás a buziknak: kétéves korától molesztálta "gyermekét" két "apa", másokat is bevontak a gyalázatba

Kétéves korától kezdve molesztált egy kisfiút "két apja", valamint pedofil bűntársaik. A két buzit korábban homokos "mintaszülőkként" szerepeltették a médiában. És ez az eset csak egy a sok közül.

Az amerikai és az ausztráliai rendőrség közös munka eredményeként tartóztatta le a két felvonulót, miután kiderült, hogy a szerencsétlen gyereket ausztráliai, amerikai, francia- és németországi hasonlóan beteg állatoknak kínálták fel egészen kiskora óta

További részletek: kuruc.info/r/4/114875/#ixzz2Yjvta9f4
"

tölgyes 2013.07.11. 14:38:11

@inreallife: Na kb ilyen választ vártam Öntől:) Most egy könnyen hozzáférhető forrásból idézek:"A kifejezést először Nyikita Hruscsov, a Szovjetunió Kommunista Pártja főtitkára használta az 1956-ban megrendezett huszadik pártkongresszuson, egy Sztálinról folytatott értekezés során.(saját: vagyis a sztálini diktaturát egy diktatúra vezetője, a diktatúra egy sajátos formákának nevezte..:)
A személyi kultuszt általában a sztálinizmus egyik jellegzetességének tartják, de antikommunista kormányok esetében is megfigyelhető, például Hitler uralma alatt. (A hitleri fasizmus is a diktatúra egy szélsőséges formája)Magyarországon Rákosi Mátyásnak volt személyi kultusza az 1950-es években.(Vagyis amagyar diktatórikus berendezkedés legszélsőségesebb időszakában jelentkezett a személyi kultusz) Manapság jellemzője a kubai Fidel Castro és az észak-koreai Kim Dzsongil kormányzásának is..(Vagyis két olyan "kommunista" diktatúrát sorok fel, ahol a diktatúra a diktátor személyi kultuszával is párosul.)

Ugyanez az forrás hívja fel a figyelmet a következőkre:"Karizmatikus személyeknek úgy is lehet kultusza, hogy azt nem a hatalom „erőlteti rá” az emberekre. Ilyen önkéntes rajongás tapasztalható Jézus, John Lennon, Elvis Presley, Che Guevara, Lady Diana, a 2005-ben meghalt II. János Pál pápa vagy a horvátoknál Ante Gotovina esetében is."

tölgyes 2013.07.11. 14:46:50

@inreallife: A magyar törvények nem teszik lehetővé homoszexuális párok számára az örökbefogadást, de ilyenkor mégis megmutatkozik az ön és ön által idézett forrása korlátoltsága...:( Most el kellene kezdenem felsorolni azt a sok-sok szomorű hírt ami arról tudósít, hogy heteroszexuálisok rabul ejtenek idegeneket és éveken keresztül molesztálják.. vagy saját édes gyermeküket, unokájukat kényszerítik arra, hogy rajtuk perverz hajlamaikat kiéljék.. Itt tehát a felháborító már megint nem a homoszexualitás, hanem a perverzó. Legyen az homo, vagy heteroszexuális.:( Vagyis már megint a gondolkodásra képtelen korlátoltság. (lásd fenn)

inreallife 2013.07.11. 14:54:31

@tölgyes: az áthallásaid azok rád tartoznak. ha neked ilyeneket mondanak neked a hangok, az a te bajod. én leírtam, mire gondoltam, leírtam mit értettem ezalatt, innentől az, hogy még ennek ellenére sem vagy felfogni, hogy nem azt jelenti, amit írtam, mint amit te gondolsz róla, az már agyatlansági bizonyítványod ékes magyarázata... akarod még tovább dobálni a szart a ventillátorba, vagy elfogadod, hogy a személyi kultusz bálványimádási módszere az vallási kérdés?

inreallife 2013.07.11. 15:05:39

@tölgyes: tudod az egész csak azért érdekes, mert ők voltak a "mintapár" meg a "mintacsalád". elolvastad a cikket, a mintamókus családról?

"2010. július 14-én, a fiú ötödik születésnapján az ABC helyi adója újabb buzibarát propagandavideót készített Két apa jobb, mint egy címmel. Ebben ilyen "megható" mondatok hangzottak el: "a meleg párt alkotó Péternek és Márknak nehéz volt a szülővé válás, de ha kellene, szívesen újracsinálnák még egyszer." A két patkány pedig így alakoskodott: "Úgy döntöttünk, hogy itt az idő a családalapításra, és arra, hogy gyerekünk legyen. Meg akartuk élni az apaság örömeit." A tévé riporterének empatikus végszava: "Rögös volt az ide vezető út, de most egy nyugodt, boldog családot alkotnak."

"A rendőrség egy wellingtoni pedofil lakásán tartott házkutatás során bukkant rá gyanús képekre, így jutottak el a két "mintaapához" és a bűnbanda több másik tagjához, akiket csetbeszélgetéseik buktattak le. A Newton és Truong lakásán tartott házkutatás során talált fényképek és videofelvételek elégséges bizonyítékot szolgáltattak a letartóztatásukhoz. Meghallgatásán Newton azt mondta, ez volt élete hat legjobb éve..."

"A bírónő szerint Newton a 40 évnél sokkal súlyosabb büntetést érdemelt volna, de az ügyet kerületi szinten kellett tárgyalniuk, hogy megkíméljék az esküdtszéket attól, hogy kénytelenek legyenek megnézni a bizonyítékul szolgáló felvételeket."

el tudod képzelni, milyen lehet ilyen "mintacsaládban" felnőni? a buzik egészen biztosan betegek, hogy ezt tudatosan élik meg, vagy divatból felvett szerepet játszanak az valójában mindegy. ne akarjanak normális közösségbe tartozni, mert a normális közösség nem akarja, hogy közéjük tartozzanak. a deviancia és deviáns nem tűrhető semmilyen társadalomban. az csak egy duma, hogy nyitottnak kell lenni, mert általánosít. nyitottnak kell lenni különböző dolgokhoz, ismeretekhez stb. de a devianciára nem kell nyitottnak lenni sőt, az összes eszközzel tiltakozni kell ellene. a homoszexualitás meg amúgy is zsidó sport, pénzelik is rendesen, abból lesz a meleg büszkeség napja. egyáltalán nem tolerálom őket...

tölgyes 2013.07.11. 15:42:07

@inreallife: Nem Ön leírt valéamit, de fogalma sincs arról, hogy a leírt fogalmak mit jelentenek. Jelen esetben a személyi kultuszt vallásszerű képződménynek és nem a diktatúrábon a diktátor sajátos szélsőséges hatalogyakorlásának tartja.. Egyszerűen semmibe veszi a fogalom elfogadott jelentését.

Ez a gyermektörténet nagyon szomorú és felháborító. Én nem is értek egyet azzal, hogy homoszexuálisok családként élhessenek stb... de itt megint a perverzió az igazán felháborító és nem a homoszexualitás. Más vitám nincs is Önnel. Illetve a következő:

Az pedig, hogy a homoszexualtás zsidó sport megint csak korlátolt baromság. Vannak zsidók és nem zsidók akik homoszexuálisok. Mondjuk inkább úgy hogy a zsidó-keresztény kultúrkörben ítélik el leghevesebben a homoszeualitást. Az antik görög római kultúrában, de més kulturákban is elfogadott volt.

aszekelyek 2013.07.11. 17:41:51

@hoplita: a jobbik a morális etalon? ahaaam! értem.. és szűz mindenki... hát hogyne. De hogy morálisan valamit is bárki szemére hányni, jobbikosként.... Ez viccnek is rossz.

íDe ne zavartasd magad. Csak toljad itt a morálisan ingoványos lényedet....
Magad bizonyítod, hogy a morál fogalma sincs meg neked.

aszekelyek 2013.07.11. 17:46:04

@tölgyes: holnap estig magyarázhatja neki...., akkor is meglesz neki a kis látens attitűdje:)

Harmony12 2013.07.11. 17:46:26

@inreallife: Mélyen elítélendő amit írsz, de amúgy rengeteg molesztáló kerül ki a katolikus papok közül is, csak megjegyezném. A pedofil állatok lehetnek melegek, egyházi "szentek", "tisztes" családapák meg politikusok is. Más kérdés, hogy felakasztanám mindet...

aszekelyek 2013.07.11. 17:50:07

@tölgyes: Azt fogja megint motyogni, hogy mindenkinek fájni fog, merazorbán....tehet róla.

eddig mást nem igen mondott. No és még azt, hogy sok a minimálbér...-közterhe. Az ő ő befektetői ennyit nem óhajtanak az államkasszába tenni. Ennyit csak a magyar vállalkozások fizessenek. mert ők nem óhajtanak addig itt befektetni, míg megkérik az árát is. A köz javára.

aszekelyek 2013.07.11. 17:58:56

@menőmano: na most akkor mindenki boldog, hogy magyar kiskereskedőktől elszeditek a lehetőséget? mert azt az is tudja, hogy annyiból nem lehet kitermelni a költséget. , amit ez javasol.

Ez virtigli vérkomcsi irigység a köbön. KAparjátok ki a szemüket, magyarok, hát mindegy nem? Csak a bankocskákat nem szabad szóval illetni... hogyne.. IRGUM? BURGUM. Agresszolga erre volt kiképezve tehát. Már megalapozta és a médiumokban lázító fekete nő, aki nem is pályázott, de nem lát az irigységtől. Gratulálok. Két forintért az anyjukat..., ahogy mondani szokás.

aszekelyek 2013.07.11. 18:03:53

@inreallife:

elég gusztustalan, hogy egy olyan gógös hólyag méricskéli, meg cimkézi a választóit a kormánypártnak, mint te. Aki bizonyította, hogy egy defektes nárcisztikus semmirekellő, aki még rasszista is. Majd szét esik magától, viszont. @Hepci: hepcikém ez a népnyelv szerint már cigányhajnal :)))

aszekelyek 2013.07.11. 18:14:02

@hoplita: jajdecuki, hogy te pont a rendőrre támadót hozod ide.. VAgy neki nem lehet, mer ő kisebbségi? ....

aszekelyek 2013.07.11. 18:16:42

@menőmano: te manó, velük jót tesznek? Eszeden vagy? Az a 2-3 % éppen a sírás tárgya volt, hogy nem éri meg.... JAjdejólesz, majd megint olyan kicsi haszonra árulhatják a magyar kereskedők... De nagy jót tettél velük! Bár szerintem ez a multik műve, akiknek kiesett a zsebéből a cigaretta árusítás.

jjulie 2013.07.11. 18:16:43

@aszekelyek:

hahaha, kossuth téri egyzászlóveteránok egymásközt, banyatanya, miért fübehugyozod az orbánkirálycsináló zászlózökevényt, felcsutiszekértolócsürhe korában még szeretted....

ne tagadd meg a pajtásodat, egyvérből valók vagytok te meg ő

amúgy felcsuti mikutyánkölkelista pozítív vagy már banyavaranyg?

tölgyes 2013.07.11. 18:22:20

@aszekelyek: Az etalon maga hoplita az összes moralitásával.:):) Mit szól hozza?
Schiffer megijedthetett a szelid és ártatlan Bajnaitól, de még az ijedtség sem jött be szegénynek:)Én meg már azt kezdtem remélni, hogy ha gerincet nem is, de egy kis kitinpáncélt kölcsönzött magának:)
Infernális.. mi is mondjak,persze.. majd mondja, hogy anyád, vagy ennek a szinonimáját:

aszekelyek 2013.07.11. 18:33:27

@inreallife: @hoplita: na ugye, hogy véririgy komcsi attitűdöd van neked is. Sztem a MVM cég és azt is írtam. Bármikor úgy dönthet, hogy nem szponzorál. de ez nem változtat azon, hogy uszító propagandára használják, láttam most este, hogy a facebookon is megy.

fenntartom, hogy a valóban szegény de ép elméjű emberek egy könnycseppet se fognak ejteni azért, mert a strabag nak és telecomnak tetsző vitorlásklub elnököt más szponzora nem szponzorálja tovább. teljesen mellékes, hogy állami pénzt nem kapnak, vagy mi fenét. Amit siratnak. Sirassák csak. Az MVM talál még arra érdemeseket.

aszekelyek 2013.07.11. 18:38:16

@menőmano: a mutyi kifejezést is lopták egyébként a FIDESz kommunikációból. Ugyanis a közbeszédbe ők hozták be, amikor a szoci-szadesz-ék mutyijait ismertették. A nagy európai cégekkel... és a közpénzekkel maguknak. Plusz privatizációikat. Ugyanúgy ők hozták be, mint a z oligarha kifejezést. A tolvaj banda pedig azt is lenyúlta. Komolyan mondom , hogy semmi, de semmi nincs , ami az ő fejükben született... Zöldbárózni azért nem mernek:) A jobbik se

Harmony12 2013.07.11. 19:43:16

@inreallife: Szerintem egy kisebb katyvasz alakult itt ki köztetek.
A tárgyilagosság kedvéért az utolsó választások után 2010-ben elkészített felmérés szerint:
1. A csak 8 osztályt végzettek aránya a Fidesz támogatói között volt a legmagasabb
2. Az MSZP egyértelműen a nyugdíjasok pártja, szavazóik csaknem fele nyugdíjas volt.
3. A Jobbik támogatói között a legmagasabb a munkanélküliek aránya, csakúgy mint a tanulóké, de ebben a kategóriában az LMP-vel holtversenyben.
4. A legfiatalabb párt egyértelműen a Jobbik: szavazóinak átlagéletkora 38 év.
5. A legnőiesebb párt a Fidesz volt, szavazóinak 55 százaléka nő, a másik végen a Jobbik áll, az ő szavazóik 60 százaléka férfi. Az MSZP inkább a nők, az LMP inkább a férfiak pártja.

Persze ez 2010, és azóta sok víz lefolyt a Dunán. A félidőben (2012) készített újabb tanulmány azt hozta, hogy a Fidesz-szavazók közül a vidéken élő, alacsony iskolai végzettségű, alacsony jövedelemben élők szavazóknak csalódás a kétharmados kormányzás és ennek megfelelően tömegesen hagyták el a Fideszt – ezekben a csoportokban a 2010-es szavazók több mint fele ma már nem szavazna a Fideszre. Az elpártolt szavazók harmada jól láthatóan a baloldali pártokkal szimpatizál, nagyjából a hatoduk pedig a Jobbik táborát erősíti.

A Demokratikus Koalíció szavazótábora jól körülhatárolható: idős, jellemzően nyugdíjas, budapesti szavazók alkotják, akik magasan kvalifikáltak, ugyanakkor átlagos jövedelemből élnek.

Ahol a Fidesz szavazói egyértelműen elkülönülnek a többi párt szavazóitól az a vallásosság: a Fidesz szavazók 18 százaléka vallja magáról azt, hogy az egyház tanítását követve vallásos – a többi pártban ez a meggyőződés jóval alacsonyabb, a Jobbik esetében pedig csak 5%!

Értékrend tekintetében a Fidesz szavazóinak ötöde határozottan támogatja a tekintélyelvűséget, a Jobbik szavazóival nagyjából egyforma mértékben és az MSZP szavazói is csak néhány százalékkal maradnak le.

A Fidesz szavazóinak és az LMP szavazóinak ötöde áll csak ki határozottan a társadalmi egyenlőség mellett, míg a Jobbik esetében a szavazók negyede, a szocialista tábor esetében az egyharmad.

Értékválasztásuk alapján tehát a Fidesz szavazói a tekintélyelvűséget a Jobbikhoz és az MSZP-hez hasonlóan igen magas arányban támogatják, míg a egyenlőség tekintetében az LMP szavazóival együtt a legalacsonyabb arányban állnak ki a társadalmi egyenlőség mellett.

Van közel 1,3 millió ember, akik már nem a Fideszt választanák. Elsősorban a szavazóbázis idősebb tagjai maradtak stabil Fidesz szavazók: míg a 18-49 közötti korosztályban nagyjából minden második szavazó elhagyta a tábort, addig a 60 év felettiek között ez az arány csak egyharmados. A leginkább csalódott egykori Fidesz szavazókat a szakmunkásképzőt végzettek között találjuk, közülük minden második szavazó ma nem szavazna a Fideszre. A legkisebb lemorzsolódást pedig a diplomásoknál látjuk: a 2010-ben a Fideszt választó főiskolát, egyetemet végzettek körében "csak" alig több mint 30 százalék azok aránya, akik ma nem a Fideszre szavaznának.

A Fidesz a legtöbb szavazót vidéken vesztette: a községekben élő 2010-es Fidesz szavazók több mint fele, 53 százaléka ma nem a kormánypártot választaná. A legalacsonyabb keresetűek több mint fele nem szavazna most ismét a Fideszre, míg a legjobban keresők között ez az arány nem éri el a negyven százalékot.

A 2010-es választások óta elforduló szavazók legnagyobb részét a régi Fidesz szavazók adják. Csak minden ötödik elforduló szavazó szavazott 2006-ban az MSZP-re és hasonló arányban vannak azok is, akik 2006-ban egyáltalán nem voltak szavazni.

Az MSZP hagyományosan idős szavazótábora némileg fiatalodott a Demokratikus Koalíció kiválása óta, ám ezzel együtt is igen magas az idős, hatvan év feletti szavazók aránya, miközben a tábor negyedét alkotják a negyven évnél fiatalabbak. Mostanra a legfeljebb nyolc osztályt végzettek adják a szavazók felét.

Az MSZP és a Fidesz szavazói nagyjából hatvan százalékban vallják azt, hogy a cigányok maguk felelősek a problémáikért és ezért nem kell nekik nagyobb támogatást adni, hanem oldják meg maguk.

A Jobbik szimpatizánsai között találunk legnagyobb arányban munkanélkülieket (minden hatodik Jobbik-szavazónak nincs ma munkája), miközben a foglalkoztatottak aránya is a legmagasabb.

A 2010-es Jobbik tábor közel négyötöde kitart pártja mellett.

Minden második Jobbik-szimpatizáns ért teljesen egyet azzal az állítással, hogy a cigányok maguk tehetnek a problémáikról, ezért maguknak kell azokat megoldaniuk.

A Demokratikus Koalíció szavazóinak összesen 70 százaléka tartozik az ötven év felettiekhez, 60 százaléka nyugdíjas és minden második DK-szavazó Budapesten él. A DK-nak igen magasan kvalifikált a szavazótábora: majdnem minden negyedik DK-szavazó főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezik – ilyen magas arányt egyedül az LMP szavazói között van.

Na, ennyit a végzettségről, ingyenélőkről és a véglényekről. Ugyan ez csak statisztika, és nyilván az elmúlt egy évben is változott...

hoplita 2013.07.11. 19:51:25

@toportyánzsóti:
Jóvan zsóti, huss a retek anyádba.:)

@aszekelyek:
Valóban tényállás kibaszott tokásmalac libafos, de nem közvádas.
Ha tudod mi a különbség...kétlem.

hoplita 2013.07.11. 19:54:30

@aszekelyek:
Ha a szádat habosra basznám, az meg állatkínzás lenne.
De nincs hozzá gusztusom, libafos.

hoplita 2013.07.11. 20:04:45

@tölgyes:
Hitleri fasizmus...nyihahahahaha..!
És még te sztálinozol, te segglyuk..:DDDD
Varsó szagértő wikiguglihuszár...muhahahahaha!

aszekelyek 2013.07.11. 20:10:04

@hoplita: sztem elég, ha tudom, hogy ezt büntetik. :) HAtósági közeg elleni erőszak. Most már erősebben is, ha jól vagyok informálva , mint akkoriban.
Részemről nem tudok olyat elképzelni , hogy rendőrre támadjak vagy más hatósági emberre.

@inreallife: de azért elmondom, hogy a BKV , még az előző vezetés idején kötött olyan szerződést, hogy a járműreklámért éppen hogy az állami cég fizettt a reklámozónak. :) Ha már mindenáron állami pénz reklámértékét akarod... .) Egyébként pedig miért kéne kizárni állami céget? A Postabank ? NA az hogy is vót ? Mesélj valamit... mert érdekelne , hogy dumálod ki ezt.

Speciel a szponzoráció az államvizsgán tétel volt nálam.

tölgyes 2013.07.11. 20:12:16

@Harmony12:
Kedves Harmonya!
Itt azonban az is fontos, hogy a számok nem statikusak, bizonyos divatjelleg miatt változnak is ahogy ezt korábban valahol már leírtam.. Ki tudná ma megmondani, hogy 10-15 év múlva mit fognak mutatni ezek az adatok. Azt lehet róluk tudni, hogy ma ilyenek. Mindezeket az összefüggéseket legjobb dinamikájában nézni.. és figyelni a hosszabb távú mozgásokat és és a mögöttük meghúzódó értékpreferenciákat.
Egyébként az is nagyon valószínű, hogy demokratikus választási rendszer mellett tartósan nem lehet szembemenni a választásokat leginkább befolyásoló társadalmi csoportok érdekei mellett

tölgyes 2013.07.11. 20:18:41

@hoplita: Bármennyire is visítozik a hitleri rendszert is fasizmusnak tekinti a közfelfogás és jórészt a tudoműnyos élet is. Aztán azon lehet elmélkedni, hogy ez vajon miért alakult így, de így alakult.

Egyébként TEGNAP újabb színekkel, vonásokkal gazdagodott hoplita arcképe. Azt eddig is tudtuk, hogy folyamatosan folyik kifelé a száján a trágylé..:( de azt nem tudtuk, hogy egy köztörvényes utcai verekedő, akit emiatt FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNRE ÍTÉLTEK.Ebben a kegyben is csak azért részesült mert spicliskedett Gyurcsány fogdmegjeinek... de olvassuk, hogyan írja le ezt MAGA hoplita:

"Az ügy 2008-as, és azért, hogy az engem névtelenül beazonosító 2 görény ne kapja meg a fejemre kitűzött 1 millát, magamra tettem terhelő vallomást, ezzel pedig "megspóroltam" bizonyítási eljárást, tárgyalásokat, etc. Ezért kaptam öt hónapot 2 évre fellógatva, faszfej, rég letelt, intézhetem a mentesítésem és már tapogatóztam a spiclik után is, egyelőre még csak óvatosan...de ha megtudom ki(k) volt, akkor bizony beton alá rakom.

MÁSUTT ÍGY FOLYTATJA..

Amúgy meg ávóst vertem, jó párszor, egy-kettővel a balesetit is megjárattam....és büszke vagyok rá, még a zsaru haverjaim sem orrolnak érte, köcsög.:)
De hogy teljes legyen a kamigtnót, 97-ben meg egy fajtádbeli komcsit basztam az árokba, hogy eltört a karja, az is ilyen szigorú ejnye-bejnye vót.:))
Neked a nyakad fogom kitörni te szemét kis nyuggergeci, ha megkereslek...és ha nagyon akarom megtalállak, erre akár mérget is vehetsz. "

IME A SZÉP JOBBIK VILÁG!!!

hoplita 2013.07.11. 20:24:16

@tölgyes:
Az, a tudományos élet...nyihahahahaha...!
Sztálini direktíva a nemzetiszocialista rendszert fasizmusnak nevezni.
Épp olyan "pongyolaság", mint téged embernek aposztrofálni.

Pár lityi pálinkámba fog kerülni, hogy a kezemben legyenek az adataid, nyuggergeci.
Letöröm a kezed és a hátadba szúrom, majd akkor legyen nagy pofád, ha bekopogok.

aszekelyek 2013.07.11. 20:26:51

@menőmano: képzeld el manócska, pont amikor bajnai NFÜ vezér volt, akkor fújt engem a szél , oknyomozóként:) arra, ahogy ők pályázatíró céghez kerestek telemarketingeseket. NA nem fizetést nem és számlára , magánvállalkozóként. Ha esetleg el tudtál passzolni egy 250 ezer forintos pályázat írását valakinek, aki semmi garanciát nem kapott, akkor még nem de kettő után esetleg kaphattál volna jutalékot. Igen, ennyire botrányos módon csinálták a pályázatírást is. Az EU-s támogatásokhoz. Te mi a jó fenéről dumálsz? Kinek adott valaha bajni valamire garanciát? No mmo és rendőrrel vitette el azt, aki meg merte tőle kérdezni, hogy mondaná már meg, miért a kutyakozmetika a nyertes.

Nem pedig egy nyugatra gyártó szerszámgépgyártó közepes magyar vállalkozás.

Harmony12 2013.07.11. 20:32:20

@tölgyes: Kedves Tölgyes, örülök, hogy elolvasta, csak az utolsó mondatot hagyta el valahol...Tudja, ez csak statisztika, és nyilván változott az elmúlt év alatt is. :) Pont a változást volt célom bemutatni, már röpke két év alatt is...

aszekelyek 2013.07.11. 20:32:59

@hoplita: megnyugtató
@inreallife: írtam, hogy a fiatalok nyelvezete ez.. Egyébként kocka gyerekem is van. Csak nem rasszista és nem hiányzik belőle , ami belőled nagyon. egyébként az esőember is piszok jó volt matekból.. Vannak esetek, ahol több van valamiből ezen a féltekén de súlyos hiány van a másikon...
pl az a minden alapot nélkülöző nyuggerezés kényszerrd is kóros.

tölgyes 2013.07.11. 20:40:02

@Harmony12: Köszönöm a válaszát! Elolvastam az utolsó moindatot is. A megjegyzésem inkább arra irányult - ilyesfélékre bíztatnám TG-t is a politikai bulvár helyett - hogy ezeket az adatfelvételeket, statisztikákat folyamatosan kellene készíteni és elemezni.. Mert milyen tanulásgos az az általam korábban sokszor leírt tény, hogy pl. cigányság megítélése ügyében nincs is olyan nagy különbség a jobboldali és baloldali választók ffelfogása között.. de ilyen elem bvvan még nem egy.
Egyébként engemet infernális reakciójában az a félig kimondott gondoéat zavar(t) a legjobban, hogy burkoltan (vagy nem is annyira burkoltan) a demokratikus jogok korlátozát sugallja.

tölgyes 2013.07.11. 20:43:30

@hoplita: Maga aztán már csak tudja, hogy mi a tudományos élet.. gyakorolja is amikor kukákat tör-zúz, spiclikskedik és idős embereket lökdös az árokba, hogy emiatt már többször állt bíróság előtt::(( Egyébként pedig szájhősködik!

Harmony12 2013.07.11. 20:44:15

@tölgyes: Ez hoplitától egy coming out volt. :) Vagy egy remek móka ismét. :) Ön meg ráharapott, és azóta is folyton idézi... :) És azonnal ítélkezik a Jobbik szavazóinak összességéről. :) Akkor felrakom a statisztikát, hogy a Jobbik mennyire radikális a Fideszhez képest, és eldöntheti, hogy hoplita reprezentálja-e az átlagos Jobbik-szimpatizánst. :)

menőmano 2013.07.11. 20:48:40

@aszekelyek:

Tessék?!! Mi a gond??! Ja! semmi? akkor jól értettem.
Maradjunk csak ennyiben.

Harmony12 2013.07.11. 21:02:34

@tölgyes: Ugyanebből a 2012-es kutatásból:
"Ami a választott identitásukat jelenti, a Jobbik táborban kiemelkedően magas azok aránya,akik elsősorban erős nemzeti érzésű embereknek tartják magukat: a szimpatizánsok közel 40 százaléka mondta, hogy ez a kifejezés írja a legjobban, hogy gondolkodnak a világról. A második leggyakrabban választott identitás a rend és stabilitás hívei – ezt a tábor több mint negyede vallotta. Ez a két leírás összesen a Jobbik-tábor közel kétharmadát lefedi: a Jobbik szavazók tehát magukat egy erősen nemzeti és rendpárti szavazónak tartják. Meglepő módon a tettekben és üzenetekben egyaránt anti-liberális Jobbik szimpatizánsainak tíz százaléka a liberális, szabad gondolkodású jelzővel illette magát.

Noha azt gondolnánk, hogy a Jobbik szimpatizánsok az olyan ügyeket, mint korrupció, a romák és nem romák közötti ellentétek növekedése vagy a közbiztonság romlása a legfontosabb problémák közé választanák, mégis azt látjuk, hogy az ország előtt álló legnagyobb problémaként gazdasági ügyeket azonosítottak. A három legfontosabb ügy között a Jobbik szavazók 56 százaléka jelölte meg a magas munkanélküliséget – ezt egyébként a Jobbik szavazók a többi párt szavazóinál is fontosabb problémaként élik meg. Az előzetesen várt három téma – korrupció, közbiztonság, etnikai feszültségek – közül csak a közbiztonság került elő hangsúlyosabban a Jobbik-szavazóknál, a bűnözés növekedését a szavazók 16 százaléka jelölte a három legégetőbb probléma közé. A korrupció és az etnikai feszültségek növekedése ugyanakkor sem a Jobbiknál, sem más pártnál nem szerepelt kiemelt problémaként.
A Jobbik szavazók jelentős többsége egyetért azzal az elvvel, hogy a gyerekeket engedelmességre és tekintélytiszteletre kell tanítaná, ám ebből a szempontból nem ők a legradikálisabbak.
A konformizmus tekintetében, a fennálló rendszer elfogadásában a Jobbik szavazók nem különülnek el a Fidesz és az MSZP szavazóktól: a szavazók több mint fele konformista, de elmarad a Fidesz-szavazókétól, míg a vezérelvűség tekintetében a Jobbik-szavazók radikálisabbak, mint a többi párt szavazói.

Hogy a törvények megsértőire szigorúbb büntetésekkel kellene sújtani, a szavazók nem radikálisabbak, mint mondjuk a Fidesz-szavazók, vagy a többi párt szavazói.

A Jobbik szavazók igen határozottan elutasítják a külföldi befektetéseket, ebben a tekintetben ők képviselik legerősebben ezt az álláspontot. (Jobbik 30%, Fidesz 21%)

Jobbik szavazók a cigánykérdésben a legradikálisabbak, minden második Jobbik-szimpatizáns ért teljesen egyet azzal az állítással,hogy a cigányok maguk tehetnek a problémáikról, ezért maguknak kell azokat megoldaniuk A Jobbik szavazói között kétszer annyian választották ezt, a cigányság támogatásától teljesen elzárkózó álláspontot, mint a Fidesz vagy az MSZP szavazói.

A Jobbik radikalizmusa tehát általános értékválasztásban kevésbé, ám konkrét ügyekben nagyon is valóságosan látszódik."

Harmony12 2013.07.11. 21:08:09

@aszekelyek: Minden telemarketinges jutalékból él, ezzel mi a bajod???? Az sokkal nagyobb probléma jelenleg, hogy le kell adni a megnyert pályázati pénz 20%-át a fideszes tulajdonban álló tenderíró cégnek...

Harmony12 2013.07.11. 21:11:07

@tölgyes: Melyik félig kimondott gondolat? Ezt nem értem... Én sugalltam volna valamit, vagy az idézett statisztikák?

Harmony12 2013.07.11. 21:17:08

@tölgyes: Ah, újraolvastam, és megértettem. Persze, nem lehet szembemenni. Öregszik a társadalom, egyre több az eltartott nyugdíjas, növevő munkanélküliség, lecsúszó rétegek, egyre több roma. Ők mind választani fognak, és a demokratikus választásokkal bizony pontosan ugyanannyi szavazata van mindenkinek. Egy.
Már csak azt nem értem, hogy akkor miért vitatkozik inreallife-fal, aki teljes gazdasági racionalitással nézi a nyugdíjak nagyságát (más kérdés, hogy ezt nagyon nem elegánsan teszi) vagy a babkonzervért egy roma szavazat annyit ér-e mint az aktív dolgozóé kérdést. ;)

Harmony12 2013.07.11. 21:30:34

És a mai kedvenc:
"a magyar parlamentben a nők aránya a rendszerváltás óta folyamatosan 10 százalék körül alakul, most éppen 8,8 százalék, tehát a magyar társadalom 52 százalékát kitevő nők képviselete egy 92 százalékos férfitöbbségű parlamentre van bízva. E tekintetben gyakorlatilag utolsók vagyunk Európában. Sőt, ha az egész világot nézzük, az Interparlamentáris Unió (IPU) adatai szerint Kiribati és Brazília ugyan mögöttünk kullog, de például Egyenlítői-Guinea és Bahrein is megelőz.

A nők arányát a politikában ma törvény szabályozza például Lengyelországban és Szlovéniában. Franciaországban pénzbüntetést kell fizetnie annak a pártnak, amely nem állít azonos számú női és férfi jelöltet egy-egy választókerületben. Nagy-Britanniában a Munkáspárt egyes választókerületekben csak nőket jelöl választási listáján, hogy növelje női politikusai arányát.
Magyarországon eddig két törvényjavaslat és egy népszavazási kezdeményezés bukott el a nő kvóták ügyében. Az Európai Unió új, kelet-közép európai tagállamai közül szinte Magyarország volt az egyetlen, ahol nem emelkedett tíz százalékot megközelítően a női képviselők aránya 1990 és 2010 között. Itt összesen 1,8 százalékkal emelkedett, a 2008-as ciklushoz viszonyítva 2010-re például csökkent."

menőmano 2013.07.11. 21:33:36

A kormány véleményével ellentétben Magyarország nem teljesít jobban a korábbi kormányok időszakához képest - fogalmazta meg Surányi György volt jegybankelnök és Chikán Attila egyetemi professzor, az első Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere a Szabadságért Alapítvány csütörtöki budapesti rendezvényén egybehangzóan.

A két neves közgazdász a Szabadságért Alapítvány "Lesz-e liberális gazdaság Magyarországon" című rendezvényén a rendszerváltás óta eltelt időszak folyamatait, illetve a mostani gazdasági kilátásokat elemezte."

hvg.hu/gazdasag/20130711_Orban_volt_minisztere_Magyarorszag_nem_te#rss

Na! akkor tessssék itt van egy kis olvasgatni való..........

jjulie 2013.07.11. 23:13:53

@Harmony12:

ha ez így van, felcsuton nagy a baj, nagy a baj

toportyánzsóti 2013.07.12. 07:52:37

@hoplita: Ennyi az össz tudásod,zombika sperma?Ezzel max a csatornában viríthatol.

aszekelyek 2013.07.12. 09:14:07

@Harmony12: Az a gazdasági realitás embertelen és rasszista. Babkonzerv borsó volt és anélkül is van szavazati jog. De szerintem az integráció és a lehetőség nyújtása , ha már munkaadók ide nem tolakodnak, mert nekik az drága, telejesen gazdasági racionalitáskén... és itt ér ez a kettő össze. Nem kívánnak annyit a büdzsébe befizetni, hogy szinten tudja tartani a szociális eláátását a magyar állam. De ehhez azért felvásároltatnak olyanoktól konzervért szavazatot, akiket nem kívánnak a továbbiakban ellátni szociálisan. Világos , vagy még jobban kifejtsem a gazdasági racionalitást? Még annyit, hogy ez semmiképpen nem lehet baloldali gazdaságfilozófia. ez az ultrajobb.

aszekelyek 2013.07.12. 09:17:55

@menőmano: chikán úr is egy személy. Sokan vannak még volt kormánytagok , miniszterek, államtitkárok, baloldalibbak az arra festetteknél..., akik mindenképpen Orbán megoldását látják sokkal jobbnak. VAlamint amerikai képviselő úr, kongresszusi, társelnöke az ottani Helsinki bizottságnak. Hogy arról is ejtsünk szót, nem vcsak bajnai mögött állók léteznek amerikai színtéren sem.

aszekelyek 2013.07.12. 09:23:13

@Harmony12:

nekem semmi bajom nincs és tudom , hogy megy a telemarketing. Csak nem volt egy picit sem tisztább az a dolog, azok a tenderek, amiket a kedves hatalomra törőék csináltak . sőt. Teljesíthetetlen feltételeket is támasztottak. Már a hirdetés is megtévesztő , sőt hazug volt , amit feladtak akkoriban. bajnai NFÜ-nél. Le kell adni? Kinek mit? Hol a bizonyítéka?

@inreallife: te a mammon nevű bálványt imádod. HA esetleg erről akarod elterelni a figyelmet. Mit pampogsz akkor? Te vagy a bálványimádó. Is.

jjulie 2013.07.12. 10:37:10

@aszekelyek:

hahaha

fideszfertőzött felcsuti bolondított mondja verébnek: bálványimádó

hahaha

menőmano 2013.07.12. 10:48:55

@aszekelyek:

Ja!?? Akkor már biztosan felpörgött a belső fogyasztás, dübörög a gazdaság, csúcson a gazdasági növekedés.
Elnézést, akkor én lemaradtam.
osztjónapot önnek!

"két neves közgazdász" gondolja, hogy csak úgy? nyilatkoznak össze-vissza?? ott a pont.
:(

fepe 2013.07.12. 11:45:23

2013. július, Nézőpont: MSZP-Jobbik 11-11

Ez alapján szerintem elég meredek állítások vannak a posztban, még ha én sem hiszem, hogy a Jobbik most egyértelműen a 2. lenne.

tölgyes 2013.07.12. 16:19:11

@Harmony12: Pedig elég világos, infernális úgy tesz, mintha lehetne.:(

Van a netelesben egy alapszabály, amihez tartom magamat. Nem kételkedek abban, amit itt valaki magáról állít. Ha hoplita azt állítja, hogy köztörvényes bűnöző, akkor én ezt elfogadom minden fenntartás nélkül. Ha azt állítja Nobel-dijas, akkor azt is elfogadom. Ha nem az, akkor úgyis kiderül. Ha azt állítja, hogy Jobbik párti azt is elfogadom.. és ő ezen állításaiban következetes megnyilatkozásai egybeesnek a pártja nyilatkozataival, azok radikalizmusával ráadásul mindenkivel bunkó:) .
Elfogadom, mert nincs kedvem és módom az állítások ellenőrzésére.. és egyébként is én azzal tudok huzakodni, aki itt megjelenik, ahogy itt megjelenik.
Ráadásul , ha a szónokaikat és blogjaikat nézem, akkor ugyanez a hang, arrogancia az uralkodó, tehát nem látom kirívónak hoplitát.. ha elmegyek egy-egy összejövetelükre ott is ezt látom. Sajnos. Tehát a tapasztalataim szerint hoplita viselkedése legalább is releváns a Jobbik viselkedéséve.
süti beállítások módosítása