Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
júl 12
00:13

Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még politikai karrierje alatt. Lehet egyszer akár még ismét miniszterelnök, akár köztársasági elnök, akár uniós biztos, vagy bármilyen más fontos beosztás birtokosa. Egy valamire, úgy látom, már biztosan nincs esélye: a 2014-es választási kampányban nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

495bajnai.jpg

Ma kiderült, hogy hosszú huzavona után bejegyezték Bajnai pártját. Nem ma derült ki, hónapok óta érezhető, de ma talán már határozottan kimondható: Bajnai Gordon tavaly ősszel elkezdett kísérlete, amely arra irányult, hogy a volt miniszterelnök legyen a baloldali ellenzék közös kormányfő-jelöltje, elbukott.

Fontos felidézni: a tavaly október 23-án nyilvánosság elé álló politikus terve kezdetben az volt, hogy egy látványos offenzívával rábírja a szocialistákat arra, hogy ernyőszervezete – és persze saját maga - mögé álljanak. A kísérlet nem volt eleve irreális: ha a formáció az MSZP-t megközelítő tartós támogatottságot tudott volna felmutatni és/vagy a szocialista párt vezetői úgy ítélték volna meg, hogy a kimaradásuk irtózatos kockázatokat jelent, Bajnai egy gyors vágtával megszerezhette volna a miniszterelnök-jelöltséget. Amikor a Medián első felmérésben a teljes népességen belül 14 százalékra mérte az akkor még csak politikai nyilatkozatokban élő formációt, Bajnai esélyei kifejezetten jónak látszottak.

A momentum azonban szép lassan elszállt: Mesterházy Attila jó taktikai érzékkel kivárt, az adatok pedig gyorsan romlottak. Bajnai a célján ugyan nem, de az eszközein változtatni kényszerült: a gyors roham helyett jött a pártépítés és a szövetségesek keresése (ezt neveztem itt korábban béverziónak). Abban a reményben, hogy ami nem sikerült az ernyővel, az talán majd sikerül halmazokkal: ha az MSZP nem állt be Bajnaiék mögé, előbb-utóbb talán majd hajlandó lesz a közös metszetbe emelni Bajnait. Innentől indult az oly’ sokszor megénekelt előválasztás, amelynek sem a végpontját, sem a döntő kérdését nem ismerte, nem ismeri senki.

Egy valamit azonban világosan tudni lehetett, valójában már az elejétől: Bajnai csak akkor lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, ha nem csupán népszerűséget szerez és tábort teremt, de (akár ezek hatására) a szocialista párton belül is képes lesz változásokat elindítani. A volt kormányfőnek arra volt, arra lett volna szüksége, hogy legyenek olyanok, akik az MSZP-ben felvetik miniszterelnök-jelöltségét, akik meggyőzik a szocialista küldötteket és tulajdonképpen legyőzik Mesterházy Attilát a belső harcban. Akik katalizátorai tudnak lenni egy olyan változásnak, amelynek végén a szocialista pártelnök belátja: nincs hátországa ahhoz, hogy tovább vívja ezt a csatát.

Bajnai ezen a téren teljes kudarcot vallott. Mindaddig, amíg nem kényszerült az önálló pártépítésre, még volt esélye arra, hogy a szocialistákhoz is szóljon. Onnantól kezdve, hogy – jobb eszköz híján - kénytelen volt riválissá válni, valójában már a politikai érdekek is az MSZP-vel való konfrontációra ösztönözték – miközben ezzel eredeti céljától távolodott. Mára pedig a napnál is világosabb: a szocialista pártban nem lesznek olyanok, akik – Mesterházyval szemben - nyilvánosan Bajnai, azaz valójában egy rivális párt vezetője mellett érveljenek. A szocialista pártelnök megvédte a hátországát, uralja a pártját, s ha ő nem akarja, Bajnaiból nem lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Márpedig, ez azért mára elég nyilvánvaló, nem akarja.

Ez a történet persze más irányokból is elmesélhető lenne. Mesterházy Attila sem jutott közelebb ahhoz, hogy az egyesített baloldal kormányfő-jelöltje legyen, ahogy baloldal is csak alig-alig jutott közelebb ahhoz, hogy egységesülve legyőzze a Fideszt. Mégis, ma úgy látszik, hogy csak két életképes forgatókönyv maradt: vagy Bajnaiék elfogadják a náluk lényegesen nagyobb táborral és szervezeti erővel rendelkező MSZP miniszterelnök-jelöltjét, vagy a két párt – valamilyen koordinált indulás mellett - külön állít jelöltet. Amit 2012 őszén nagyon sokan készpénznek, lefutott meccsnek vettek, hogy 2014-ben balról egyedül Bajnai Gordon áll majd Orbán Viktorral szemben, az ma szerintem már nincs a reális forgatókönyvek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr955401288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai vs. Mesterházy: Sörmeccs 2013.07.18. 08:49:11

Dübörög az ellenzéki előválasztási kampány. Megkérdeztük az utca emberét, hogy kivel sörözne a jelöltek közül. Ön kivel? Szavazás lentebb, a mozgóképet pedig nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       A névt...

Trackback: Esélytelen ellenzék? 2013.07.15. 15:35:08

Megpróbálok egy kicsit egy bizonytalan, biztos pártpreferenciával nem rendelkező szavazó fejével gondolkodni. Nehéz, szinte reménytelen vállalkozásról van szó, hiszen a bizonytalanok csoportja vélhetően egyáltalán nem homogén: nem tudjuk teljes bizonyo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.12. 11:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Vajon milyen szerepe lesz az Együtt 2014-nek a baloldali összefogásban? 2013.07.12. 10:57:34

Mostanában sok elemző latolgatja, hogyan is fog alakulni 2014-ben az ellenzéki pártok összefogása, kinek milyen szerepe lesz a kényszerű választási szövetségben. Az vitathatatlan, hogy a legnagyobb ellenzéki párt jelenleg az MSZP és egyelőre esélye sin...

Trackback: Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció? 2013.07.12. 10:56:49

A választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki...

Trackback: Gyurcsány: Kutyaszorítóban 2013.07.12. 10:42:39

A Demokratikus Koalíció elnökének mozija közéletünk régi és új sztárjaival. A kapcsolódó anyagok itt láthatóak. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Trackback: A látszatot fenntartó legalizmus 2013.07.12. 01:00:44

Nehéz belátni, ha a Képviselő Úr/Úrhölgy puszta léte értelmetlen. Ha az újságíró merő mikrofonálványként közelít a legjobban eredeti céljához. Ha a tőkés szinte csak kapcsolati tőkésként tudja növelni a kapitálisságát. Nehéz elfogadni, hogy mindenki, ...

Trackback: Mesterházy vagy Bajnai? - lassan eldőlni látszik 2013.07.12. 00:44:33

Bár rohamosan fogy az idő, továbbra sincs megegyezés ellenzéki oldalon. Az ugyan tény, hogy hosszú idő után legalább abban sikerült megállapodni, hogy 2014-ben minden választókerületben egy közös jelöltet indítanak majd, de fontos részletek még mindig ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2013.07.12. 01:28:48

Nem is akkora baj. Sok mindennek el kell itt még pusztulnia ahhoz, hogy valami normálisat lehessen felépíteni. Pusztulnia kell a jelenlegi ellenzéknek, (le)pusztulnia az országnak, aztán pusztulnia a jelenlegi kormánynak. Majd csak azután.

Mesterházy pontosan azt fogja kapni, amit megérdemel: belőle lehet majd a "nagyobb" vesztes, és azon kívül, hogy ezt elmondhatja magáról, más jutalma semmi nem lesz.

Bajnait kicsit jobban sajnálom, mindent egy lapra tett fel, csak négy évvel korábban, mint kellett volna. Négy év múlva már nem kapaszkodhat vissza, legalábbis nem hiszem. Ugyanakkor nem járt olyan rosszul valójában: szerintem hülye, aki leváltaná a Fideszt, hogy aztán az egész szarkupac az ő fejére omolhasson. Túrót. Vigye csak végig Orbán az egészet, és ő arassa le a gyümölcsöket.

bokrif 2013.07.12. 03:35:35

@nevetőharmadik: Tulajdonképpen ez volt a valóság 2006-ban. Ahelyett, hogy a Gyurcsány felépítette volna magát, elfoglalta volna az MSZP-t és kétharmadot szerez 2010-ben.. inkább azonnal akart miniszterelnök lenni... a többit ismerjük.
Igazad van, a szarkupac Bajnai/Mesterházy/akárki nyakába fog ömölni, ha meg tudják nyerni a választást. Most meg ezért küzdenek, hogy ki akar a ventillátor elé állni tátott szájjal amikor belehullik a szar 2014-ben.

Dinkainka 2013.07.12. 05:02:58

@nevetőharmadik: Én azért arra az időre inkább itt hagyom az országot, amíg lövöldöznek és robbantgatnak. Majd tévén megnézem az akasztásokat.

dr. jenőke (jenőke) 2013.07.12. 05:34:20

Ha igaz (csak egy kicsit is) amit kielemeztél a fennálló helyzetből, akkor lehet Mesterházy jelölt, de más nem. Miniszter soha. Bukott választás után az MSZP vezetője sem. Ez neki nem éri, érheti meg.
És:
Bajnaira - személyére - többen szavaznának, mint az MSZP elnök Mesterházyra a Puch, Baja, Lampert, stb. háttérrel.
Egy esély még van: választási szövetség, határozott Bajnai mögött való kiállással.

Wagem 2013.07.12. 06:02:35

Ugyan már!Voltak vannak bár kinek is illúziói azzal kapcsolatban, hogy Bajnai ezzel a múlttal valamikor is a miniszterelnöki bili közelébe kerülhet?Fidesz PR. managereinek semmi mást nem kell tenniük, mint kényelmesen hátradölni a karosszékeikben,és hetente,vagy akár naponta is bedobni egy Hajdú Bétes storyt.Meg is teszik.És Bajnainak etetni kell a két semmirekellő "szövetségesét"is.A füves embert, és a bukott rebiszest.Mert azért ugye..a bázist ők hozzák.No meg persze jött Szárszó,és a buzi fesztivál borzalom.És azt se higgye senki hogy Mesterházynak fontos, önálló döntései lehetnek a maszop-ban.Arra ott vannak a párt múmiái.Akik érthető okok miatt foggal körömmel ragaszkodnak a régi kiváltságaikhoz.Jaa..és persze jön a hétvégi libsi összeölelkezés Tavaressel,és a Bajnait háttérböl mozgató szadesszal!!!

h.kovacs 2013.07.12. 06:31:12

talán mert nincs kozos baloldali ellenzék, vegyük már észre, hogy míg bajnaira ( és gyurcsányra, egy 0,4 %-os párt vezetőjére, nevetséges ) ráugrott az egész jobbos sakálmédia, mesterházyt békén hagyják, vajon miért ?
csak nem azért, mert az mszp abban érdekelt, hogy a közös mutyi folytatódjék?
nem lesz itt addig váltás, míg az mszp létezik

graycivil 2013.07.12. 07:50:29

"Kálmán Olga 47 ezer forintos kérdése kifogott az államtitkáron

Kovács Zoltán, a kormány felzárkózásért felelős államtitkára volt az Egyenes Beszéd vendége. Nehéz kérdést kapott: meg lehet-e élni 47 ezer forintból."

stop.hu/foto-video/kalman-olga-47-ezer-forintos-kerdese-kifogott-az-allamtitkaron/1163737/

Döbbenet! Mintha csak aszekelyeket hallottam volna. Tök üres frázisok mindenfajta konkrétum nélkül...! Eszméletlen mellébeszélés, állandó kitérés, terelés,...!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

László56 2013.07.12. 07:58:09

Szép jó reggelt Mindenkinek

Füstbe ment......, írja az elemzőnk. Egyetértünk az elemzőnkkel, de nem volt nehéz megjósolni. Lásd...

torokgaborelemez.blog.hu/2013/02/10/486_beverzio/fullcommentlist/1#c19015388

És ha Bajnaiból lesz még valaha valaki is, mint ahogy azt az elemzőnk lehetőségként írja, akkor sem nem ennek az embernek az érdemeként, hanem az akkori, mindenkori magyar kormány, politikai hibájaként.

Ki ezt az embert valaha is még egyszer a politika, vagy a magyar gazdaság közelébe engedi, az vagy a magyar nép és nemzet ellensége, vagy egy politikai idióta.

Az nem is vonható kétségbe, hogy Mesterházy elvégezte a munkáját. Mestermunka, ami ugyan még nem ért véget, mert a neheze még hátra van. Bajnai híveit meggyőzni, hogy rossz lóra tettek. Ez a munka azonban vonatkozik a FIDESZ-KDNP -re is.

Ennek ellenére, mestermunka volt amit Mesterházy bemutatott. Gratulálunk, mert evvel egy katasztrófától mentette meg az országot. Ugyan többet nem is lehetett és lehet várni tőle, de már ez is csúcsteljesítmény egy kommunistától.
Most már csak arra kell kell koncentrálnunk, hogy miképpen szabadulunk a kommunista primitivizmus árnyékától.

Ma már az sem lehet kétséges, hogy a jelenlegi kormányunk ismeri az utat. Az országot összefogással, a nemzetet meg egyesítéssel erősíti. Magyar föld, magyar embereknek. Magyar munkaerő meg már nem külföldiek vagyonát gyarapítja, hanem az országét. Vagyis, végre magunknak dolgozunk és nem hagyjuk magunkat kirabolni. Magyar gazdaság, magyar értékeket teremt. A magyar kormány, a magyar embert védi.

Történelmi jelentőségű ez a változás, hiszen a kommunista kormányok, évtizedeken és sok sok generáción keresztül, csak az ország kirablásával foglalkoztak, a saját zsebük javára.

Végre van értelme dolgoznunk. Ezért becsüljük és tartsuk meg a jelenlegi kormányunkat.

hoplita 2013.07.12. 07:59:20

Asztakurva, Gábor...:)

Remélem felkészültél a libásra kondícionált narancstrollok egész napi csürhejárására?
Mingyán gyön székelylibafos pár flekknyi szösszenettel, tudálékos tőgyegeci és az állandó jellegű tettestárs, leningeci...persze további agyhalottak érkezése is várható, ellenoldalról is.

Remek műsor lesz...pá, mentem melózni.:)

hoplita 2013.07.12. 08:03:31

@László56: @hoplita:

Úúúúúúúúúúúúúúúú, bazmeg, bár így lenne ötösöm....!:DDDDDDDDDDD

".... hogy miképpen szabadulunk a kommunista primitivizmus árnyékától...."

Talán ha jelentkeznél nálam egy kedélyes tarkólövésre, faszfej....a kenyéradó gazdáiddal egyetemben

Különös bája van annak, amikor egy vérkomcsik komcsiznak..bassza meg.:(.

toportyánzsóti 2013.07.12. 08:14:15

@hoplita: Húzzál vissza a csatornába zombika kultúrlény.

aszekelyek 2013.07.12. 08:50:08

@graycivil: szia gréczykém..., agresszolga irreleváns kérdését miért cibálod ise, a bajnai lehetőségeiről szóló posztba?
TAlán azért, hogy alkalmam legyen megemlíteni már sokadik alkalommal, hogy ez a drága jó ember, ez a ffffffférfiszépség, ez elvette a 28 ezer forintos jövedelempótlót is, a mély szegény családtagtól, ahol egy családban volt két munkanélküli? -a jobbikosok fogják be, mert nem csak a kisebbségről van szó ebben. De ha igen, akkor is, bajnainak ez volt minden tehetsége a szociális kiadások csökkentésére. Miért is szavazna rá bárki? Akár az is, aki most kaphat 47 ezer forintot és rezsit is csökkentenek neki? vALAMINT INGYEN EBÉDET IS KAPNAK A GYEREKEI. PEDIG A BAJNAI HAVERJA MEGMONDTA, HOGY OLYAN NINCS, AMIKOR BAJNAI MÉG ASSZEM CSAK nfü-VEZÉRJELÖLT VOLT DE A LIBABIZNNICBŐL MÁR SOK INGYEN EBÉD KITELT, CSAK NEM A KIBATARTÓKNAK. mI VAN AKKOR, HA A BAJNAIRA SZERELMETESEN BÁMULÓ , FÉLREHAJTOTT SZEMMEL ÉS ÁHITATTAL..., EZ TÉVÉN LÁTHATÓ VOLT - akinek semmi köze egyébként azokhoz, akik mennek a közmunkáért és örülnek, ha kaphatnak, ilyen pocsék államháztartást átadó bajnai utáni 3. évben is? Hogy nem teljesen vannak magukaa hagyva? Most én kérdezek tőled gréczykém ! Mit kapnának a most közmunkával keresethez jutók és azok, akiknek Orbán azonnal visszaadta a második jövedelempótlót, hogy elkerülje a szociális katasztrófát, ha IMF kölcsönnel korányozna itt a sok nyálverő, szocik és bajnai ebben a három évben?

ITT AKKOR SZOCIÁLIS KATASZTRÓFA állapot lenne és ököljog a kajáért. Ahogy bevezette azt az szdsz akkor, amikor még nem voltak páros lábbal kirúgva még a jövedelempótlóból élők által is.

Lajosforras 2013.07.12. 08:50:29

@László56: abba szép csendesen bele is döglünk. ezerféleképpen el lehetett volna intézni a nemzeti felemelkedést, de a mi vitéz kormányunk politikai alapon osztogatja a lehetőségeket.

a "senkit nem hagyunk az út szélén"-ből elegánsan kifelejtették, hogy "aki velünk van". aki nem, az nyugodtan pusztuljon meg ott, ahol épp sikerül. derék.

aszekelyek 2013.07.12. 08:52:29

@graycivil: ennek a stop.hu hírnek annyi a köze a valósághoz, mint annak, hogy bokros valakinek leckét adott volna .... amikor éppen röhejes volt.

Agresszolga utána persze körülnyaldosta őt is..., de mennyire!

aszekelyek 2013.07.12. 08:58:18

@graycivil: de tényleg, gréczykém, az állítólag baloldali bajnai mit ígér a jövedelempótlóból és a közmunkából élőknek? VAlami ahhoz közeli munkabért. De azért már ki kell majd dolgozniuk a belüket is... NA erről is vakogjál. Sok az a minimálbér az állítólag baloldali bajnainak és őt tolóknak. Agresszolga ezt kérdezze meg tőle , aztán írja meg a stop , hogy nem a zsömle kicsi , a pofátok nagy... Mert bajnaiék ezt a stílust viszik.

toportyánzsóti 2013.07.12. 09:08:12

Meg volt a kötelező Bajnai szapulás Gábor?!Nehéz dolgotok van olyan emberrel aki azt csinálja amit mond bértollnokok,hehe.

sanity 2013.07.12. 09:26:56

@h.kovacs:
Vagy Orbán még mindig nem tekinti ellenfelének Meseházyt, de szerintem a Te forgatókönyved a reálisabb. Szinte biztosra veszem, hogy van business a 2 párt között.

graycivil 2013.07.12. 10:15:25

"Szigetvár polgármestere közmunkásokat rendelt ki tüntetni Bajnai Gordon ellen"

www.youtube.com/watch?v=OC7lJ-kliio&feature=youtu.be

A legmegdöbbentőbb, hogy a polgármester nem is cáfolja, hogy a "tüntető" közmunkásokat ő maga rendelte ki, hiszen "két óra után azt csinál a közmunkásokkal, amit akar". Mint a kommunizmusban...!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

CSENDES 2013.07.12. 10:39:08

@Lajosforras: "A haza nem lehet ellenzékben" - Következésképpen aki nincs velünk az ellenünk van, pusztuljon a férgese.

Mark Bolt 2013.07.12. 10:40:46

Kedves Gábor, máskor mindig kivársz, az események után értékelgetsz, és nem nagyon bocsátkozol határozott jóslatokba. Talán példa nélküli hogy valamit ilyen magabiztosan kinyilvánítottál volna hónapokkal előre. Nem volt ez egy kicsit korai? A tárgyalások még az elején tartanak, bármi történhet. Hogy lehet biztosra kijelenteni ilyesmit? Főleg ilyen horderejű ügyben.

CSENDES 2013.07.12. 10:41:40

Aztán már régen könnyítettem magamon (hánytam) egy jót, László56 írását átfutva.
Igazi békamenetes gondolatokkal teli.

Balt 2013.07.12. 10:46:16

@Wagem: Így lehet. Jól látsja Török Gábor, Bajnai "béverziója" - (mindjárt az averzió után :) - is megbukni látszik. Egyet azért még ne hagyjunk figyelmen kívül: mi lesz a külföldi "mecénások" reakciója?

Pékszakállú Henceg 2013.07.12. 10:50:17

Bizony-bizony, úgy látom egyre többeknek kezd leesni a tantusz, hogy vajon Orbán és a Fidesz miért nem az MSZP-t és Mesterházyt támadja. Csak nem a közös mutyi miatt? (Lásd Margit híd felújítás...) Jééé! Jó reggelt Magyarország!

Bajnait rühellik az MSZP háttéremberei, akik valójában irányítják a pártot. Ezért is kellett Bajnainak 2009-ben egy támogató nyilatkozatot aláíratni az MSZP-s ogy képviselőkkel, hogy az történjen, amit ő akar és ne az, amit az MSZP oligarchái akarnak. Ez részben sikerült is.
Ha anno 2009-ben nem Bajnainak hívják a miniszterelnököt, hanem mondjuk Mesterházynak, akkora osztogatás lett volna a választások előtt, hogy abból az államcsődből 100 IMF sem húzott volna ki minket!

Ki kell mondani: az MSZP-nek nem érdeke mindenáron a kormányváltás! Az pláne nem érdeke, hogy Bajnai legyen a kormányfő! Az MSZP-nek és a Fidesznek egy az érdeke: jól megélni közpénzen amíg csak lehet.

CSENDES 2013.07.12. 10:53:17

@Pékszakállú Henceg: Igen, a kartell pártok. Ez az érdekük.
Tudod, a legkedvesebb ellenzékem.

draft22 2013.07.12. 10:57:56

"Amit 2012 őszén nagyon sokan készpénznek, lefutott meccsnek vettek, hogy 2014-ben balról egyedül Bajnai Gordon áll majd Orbán Viktorral szemben, az ma szerintem már nincs a reális forgatókönyvek között."
Ó dehogynem ő lesz... Az egész parasztvakítás, mennél később lesz hivatalosan Bajnai a jelölt, annál rövidebb az idő teljes erőből támadni. Az lehet, hogy a szocik 2018-ra készülnek, de akkor még inkább Bajnai az ideális jelölt.

Balt 2013.07.12. 10:58:17

@graycivil: "A miniszter szerint a Start-programban résztvevők nettó 47 ezer forintot kapnak, ez lényegesen magasabb, mint a korábbi 28 500 forintos bérpótló juttatás. Ha valaki 28 500-ból meg tudott élni, annak nagyon jót tesznek a magasabb összeggel - tette hozzá."
Forrás: fn.hir24.hu/gazdasag/2012/01/26/matolcsy-szerint-mind..

Ad Dio 2013.07.12. 10:58:24

Én a konzervatív barom, sajnálom Bajnai vereségét. Mesterházit a magam részéről nem tartom képesnek arra hogy a Fidesz és Orbán Viktor ellenfelévé erősödjön.

Mi lesz a jelenlegi E14 szavazókkal? Azt gondolom nagy részük Bajnai Miniszterelnök-jelölt mögé állt be, nem pedig az E14 mint párt mögé.

Ezek az emberek az MSZP-től messze vannak. Persze szerintem a Fidesztől még messzebb.

LMP-s esély? Nem is véletlen a minapi Bajnai-Schiffer csörte?... nem ebbe

Jenyei 2013.07.12. 10:58:25

Hát amit a közszolgálatnak nevezett Kossuth(Lajos-Reinkarnáció)-rádió művel, az az a kategória, ami után már csak a sóval való behintés a reális folytatás. Tüntető asszony (Gordon ellopta a libámat), ma egy polgármester a városba látogató Bajnainak (most nem az ellopott libát keresem, hanem hogy alatta ment csődbe a város, itt a másfélmilliárdos csekk). Soha az életben kereskedelmi rádiót nem hallgattam, lassan 50 éve a Kossuth, Kondor alatt is elviselhető volt -de ez minden határon túl van. Szágyen, gyalázat, és okádék. Kapja be az összes, aki a nevét adja ehhez.

Gandalf(helyett) 2013.07.12. 11:00:58

@Pékszakállú Henceg: Hát igen. Érdekes, hogy az mszp is Bajnait fúrja. Gyurcsányt is elintézték - "kis" fidesz segítséggel - mikor nem akarta folytatni tovább a hazudozást.

2013.07.12. 11:02:00

Olyan választás kellene, amin két rubrika van:
Orbán
Nem Orbán

Ad Dio 2013.07.12. 11:03:03

@Pékszakállú Henceg:

"Bizony-bizony, úgy látom egyre többeknek kezd leesni a tantusz, hogy vajon Orbán és a Fidesz miért nem az MSZP-t és Mesterházyt támadja."

Ennél sokkal egyszerűbb az ügy: a Fidesz nem fél Mesterházytól. Mert Mesterházy egy lúzer...

A baloldalnak csak Bajnaival és önérdekeket jó baloldaliként a közérdek mögé szorító, összefogás-centrikus hozzáállással van esélye valami értelmesre.

sztd 2013.07.12. 11:04:33

Azt gondolom, hogy az első hiba 2014 megcélzása volt. Egy ilyen manőverből tökéletesen hiányzik a stratégiai gondolkodás. Ráadásul Bajnai (vagy Szigetvári), kiépített egy hátországot az LMP-ben (vagy az eleve megvolt), de kihagyta az MSZP-t.

Ha nem láttam volna ennyi politikai hozzá nem értést, stratégiai hibát és fantáziátlanságot, akkor másként gondolnám, de most úgy érzem, hogy az MSZP még a kegyelemdöfést is beviheti, és Bajnai a bejutással fog küzdeni, ha így folytatja. Egyetlen esélye esetleg Karácsony Gergely.

Az az érzésem, hogy a következő ciklus egy másik előválasztást tesz lehetővé. Egy Schiffer-Botka párharcot. (Egyéb tényezők, vagy akár Bajnai még bezavarhatnak.)

teknős 2013.07.12. 11:07:08

@Dinkainka: És ki lenne, aki akaszt és robbangat? A járókeretes nyugger? Nevetséges. Érdekes, hogy te és a hozzád hasonlóak feltételezik, hogy majd a másik megcsinálja azt, amit ők szeretnének, csak nem akarnak kockázatot vállalni.

Pedig már Gyurcsány ellen a széljobb , a radikálisok sem voltak ekkora hülyék. A baloldalon, meg az a néhány hahás sem azért vitette el magát a rendőrséggel, mert kész lenne meghalni az ügyért, hanem mert a politikai hasznát akarták- számításból- learatni. Teljes irrealitás itt forradalmat vizionálni, persze a BALOLDAL már régen elszakadt a valóságtól.

rockjano 2013.07.12. 11:07:15

Hát lehet hogy igaza van a Gábornak de ez egy tragédia mindenkinek főleg az országnak.

Bajnaira szerintem fixen többen szavaznának mint egy Mesterházy vezette egyesült baloldalra, lehet hogy tényleg ezen megy el a választás.

Nem volt elég bölcsesség az MSZP tájékán hogy megnyerjék 2014-et.

Balt 2013.07.12. 11:07:39

@Mark Bolt: Valóban. Páratlanul bátor kijelentés ez ezen a blogon, de sztem nem légből kapott. :) Ahogy a minap kommenteltem, az alábbi jól illusztrálja a helyzetet:

index.hu/belfold/2013/07/10/bajnaieknak_egyelore_nincs_eleg_jeloltjuk

Nagy marha a maszop, ha 10 helynél többet átenged Bajnaiéknak (ez ~10%). 10 olyan körzetben, ahol vagy tutira tudnak menni Bajnaiék (szerintem ilyen nincsen, Angyalföldet már mégsem fogják átengedni), vagy ahol tuti bukta. Ha nem lesz közös lista, jó - márpedig Bajnaiék húzódoznak ettől - van esélye, hogy be sem jutnak. :))

Kisvártatva:

Muhaha, ezek aztán tényleg jól össze akarnak fogódzkodni! :)))

"az Együtt-PM Szövetség, amely azt várja, hogy az MSZP álljon ki, és cáfolja meg, hogy a cikk alapját képező információk a párttól származnak."

index.hu/belfold/2013/07/10/bajnaiek_szerint_a_nemzet_torpedozza_az_osszefogast

Bár, mint fentebb mondtam, talán nem érdemes figyelmen kívül hagyni, mit szól mindehhez a "mecénás"...

Balt 2013.07.12. 11:10:08

@Pékszakállú Henceg: Még egy kérdés: milyen lenne ez a maszop-E-kullancsszövetség koalíció? :))

"Ki kell mondani: az MSZP-nek nem érdeke mindenáron a kormányváltás!"

Dejszen ezt ők maguk is deklarálták. :)

sztd 2013.07.12. 11:12:03

@Ad Dio:
"Mert Mesterházy egy lúzer"
Nézz és láss! Mesterházy az utóbbi évek összes csatáját megnyerte. Még Botka László sem próbált konfrontálódni. Az MSZP egyben van, és 2018-ra már 8 éve lesz Fidesz kormány (ha tényleg nem jön össze a balos győzelem 2014-re).

Ehhez képest Bajnai sem szervezni nem tudott, sem taktikázni, de még a stratégiai gondolkodás is egy az egyben hiányzik nála. Az ő befutásához még Szigetvári Viktor is kevés.

Lencsés István 2013.07.12. 11:12:17

" .... Bajnai Gordon a 2014-es választási kampányban nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. .... "

Nagyon helyes . :)

Kivlov 2013.07.12. 11:12:18

@merjünknagyotálmodni:
persze.
és mi van azzal a sztenderd mszp-s dumával, hogy "orbán megosztja a társadalmat"? fenét.
a mszop + az egész ellenzék osztja meg ezzel, hogy "mindenkinek össze kell fogni orbán ellen."
Mert? Miért nem lehet nálunk is 4-5-6-8-10 párt, melyik esetleg más értékete képviselne, bejuthatna adott esetben, aztán alkudozna egymással kalaák tekintetében. ez lenne az igazi demokáré, nem a maszop féle...

Pékszakállú Henceg 2013.07.12. 11:12:21

@sztd: "Bajnai a bejutással fog küzdeni, ha így folytatja"
Ezzel nem feltétlenül értek egyet.
Bajnaira azok szavaznának, akik nem akarnak sem MSZP-t, sem Fideszt, sem Jobbikot. Az MSZP-vel való egyezkedés inkább vitt szavazókat, mint hozott Bajnaiék számára. Ha nem sikerül megegyezni az MSZP-vel akkor 100%, hogy nem lesz kormányváltás, de a parlamentbe be fognak jutni, abban biztos vagyok. Ez azonban a megújulásra képtelen MSZP halála lesz.

Balt 2013.07.12. 11:12:34

@Ad Dio: Hogy cáfoljam előbbi önmagamat: arra azért vsz. jó esélyük van, hogy bejussanak Bajnaiék, de talán egy fél évet sem fognak kihúzni Együtt... :)

barli 2013.07.12. 11:13:00

Bajnai ott cseszte el, hogy egyáltalán leült tárgyalni a maszoppal. szvsz ha annak idején meghirdette volna a harmadik (jobbikkal negyedik) utat, ma ö lenne az orbánutálók messiása. Kihagyta a számításból, hogy a fideszen kívül az átlagember az mszp-t is rühelli. Lehet mondani, hogy az mszp nélkül nincs kormányváltás, de ha a szoci szavazók átpártoltak volna a libáshoz, már lehetett volna. Meg sem próbálták, nyugodjanak békében.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.12. 11:13:43

Bajnai megbukott, nem tudott megszólítani senkit, egyetlen komolyabb teljesítménye az LMP egyik frakciójának megszerzése volt, mely mögött azonban nem áll választói támogatás.

Nyilvánvaló ezek után, hogy az MSZP a baloldal fő ereje.

Tehát aki nem akarja a Fideszt, az az MSZP-re szavaz.

Aki pedig nem akarja az MSZP és a Fidesz közül az egyiket sem, annak marad az LMP.

Bajnai egyszerűen nem tényező. Lassan menetel Gyurcsány nullás népszerűségének szintje felé.

Balt 2013.07.12. 11:15:48

@Ad Dio: Ja: Schiffer vs. Bajnai. Bizony, minden eddigi akaratlanul is jól alátámasztja a láthatóan nem felhőtlen viszonyt, amely - ezek szerint - bőven 2012 októbere előttről datálódik. (Utóbbiról bővebben Róna Péternél.)

De való igaz, Bajnainak egy - önhiki - "felróható" jótéteménye mégiscsak van: megtisztította az LMP-t, igaz, szintén akaratlanul. :))

rudebwoi 2013.07.12. 11:18:54

@sanity:

itt a válasz: kibulizottorszag.net
aki lusta olvasni, annak itt látható tömörebben, riport formájában:
youtube.com/watch?v=9fLbxIhIbvQ

sztd 2013.07.12. 11:19:48

@Pékszakállú Henceg: Akik sem Fideszt sem MSZP-t nem akarnak, de balosak, azok inkább fognak Schifferre szavazni. Milyen különbséget látsz mostanában Bajnai és az MSZP között? Én csak a profizmust. A lufi olyan gyorsan ereszt, hogy nagyot kellene alakítani, de nem látom, hogy miből tenné?
Én is esélyesnak gondolom a bejutásra, de szerintem ez kb. 5-8%-on lesz, és küzdeni kell érte.

Balt 2013.07.12. 11:19:57

@Ad Dio: Az első megállapítással egyetértek, bár kétségtelen: Mesterházy a katasztrofális 2010-es vereség után (ahol áldozati báránynak szánták) újjá (régivé?) tudta szervezni az MSZP-t.

A második: képzelj el egy ilyen koalíciót a kétségtelenül hatékony (3 ciklus végigvivő) maszopszadeszhez képest!

sírjatok 2013.07.12. 11:20:26

@merjünknagyotálmodni: vagy mondjuk
- MSZP
- nem MSZP

vagyazúgymá nemjó??

(ellenkezni már egy hároméves is tud, az nem nagy művészet... megmondani, hogy mitől gurul a szekér, az a nagy kuszt.)

Balt 2013.07.12. 11:22:11

@sztd: Karácsonyra nem tennék egy fabotkát :) sem, de a többiben egyetértek. Szigetvárival nekimenni bárminek is... hogy gondolhatták komolyan? :)) Azé' már mégse a fika gyúrja a napközist!

V-PORT 2013.07.12. 11:23:36

De azzal ugye mindenki tisztában van, hogy Mesterházyval sima bukta, és még 4 év Fidesz.

Ad Dio 2013.07.12. 11:25:15

@sztd:

Ennek az oka nem Mesterházyban, hanem a körülményekben rejlik. Az MSZP östulkai szépen lassan kihullajtották a tépőfogaikat, egy erős vezető alatt seperc partvonalon lennének. Viszont egy ilyen lúzer mögött még megtarthatják a pozícióikat. Ezért támogatják Mesterházy-t. Nekik már nincsenek évtizedes ambícióik. Elég nekik egy arányos, "jól megérdemelt" pártfinanszírozás, kis evezgetés a zavarosban, de - szigorúan - térdig érő vízben.

Ad Dio 2013.07.12. 11:28:05

@Balt:

"A második: képzelj el egy ilyen koalíciót a kétségtelenül hatékony (3 ciklus végigvivő) maszopszadeszhez képest!"

Akarok én rosszakat álmodni? Ezzel majd akkor foglalkozom, ha muszáj lesz...

Balt 2013.07.12. 11:28:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Már csak az az ideológiai-koncepcionális katyvasz is a hosszabb(?) távú felmorzsolódásukat sejteti, ami "alapján" összeálltak. (Ill. mégiscsak van vmi.: a képviselői státusz, ami jó esetben tízüket megilletheti...)

V-PORT 2013.07.12. 11:28:24

Mesterházy semmit nem tett, előre tolt néhány fiatalt, és új hajat csináltatott. Majd közölte, hogy megváltozott a párt. Ja. Akkor miért még mindig Baja ossza az észt a HVG-ben?

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 11:29:55

Attól tartok, ha Mesterházy lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, vége a kormányváltó álmoknak. Nehezen tudom elképzelni, hogy azok, akik három éve elfordultak az MSZP-től, most újra rájuk szavazzanak, akkor sem, ha az egyik kormány ámokfutása szinte már azt az érzést kelti az emberben, hogy az előző jó volt (mint ahogy ez már megtörtént korábban is). Az MSZP sokak szerint még mindig egyenlő az őszödi beszéddel meg az "elmúltnyolcévvel", így nehezen elképzelhető, hogy az MSZP elnökének kellene vezetni a koalíciót, akkor is, ha láthatóan ez az MSZP már nem ugyanaz, mint a korábbi párt. Ha a Fidesz még négy évet kap, még inkább azt fogja gondolni, hogy bármit megtehet, akkor is újraválasztják őket - de ezt már nem várom meg; ha bekövetkezik, sokakhoz hasonlóan én is megyek innen, legalábbis addig, amíg megint nem lesz normális kormányunk (fő az optimizmus). Amíg sokan vannak olyanok, akik minden ellenére képesek helyeselni a kormány leghajmeresztőbb lépéseit is, addig reménytelen a helyzet. Nem tudom felfogni, hogy lehet, hogy a Fidesz minden felháborító húzása ellenére elég, ha időnként bedobják a köztudatba, hogy "Hajdú-Bét", amitől a nép azonnal megfeledkezik az összes szemétségről, és máris Bajnai lesz a főgonosz. Egy olyan ügyben, amelyben több jogerős határozat szól mellette. Tényleg nem értem, hogy történhet ilyen. Kár az országért, de ha nem változik a vezetés, követem félmillió honfitársamat és megyek külföldre. Szeretem a hazámat, de amíg a miniszterelnök úgy viselkedik, mint egy mindenható uralkodó és azt képzeli, hogy bármit megtehet, amíg senki és semmi nincs biztonságban a hatalomtól, addig nem szeretnék itt élni.

Balt 2013.07.12. 11:30:57

@V-PORT: Ahogy azzal is, hogy Bajnaival is. :) És valszeg ez a jelen poszt és történések mozgatórugója.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.12. 11:32:48

@Balt:

Bajnai azzal indult, hogy nem a baloldalon fog állni, hanem a liberális és a Fideszt elutasító konzervatív tábort fogja egyesíteni, azaz alternatívát fog felmutatni. Ebben csúfosan megbukott, majd átállt látványosan a baloldra és immár az MSZP-vel kezdett harcolni a baloldalon belüli vezető szerepért. Már ebben is megbukott, hiszen nyilvánvaló: a baloldali szavazók az MSZP-t preferáljék.

Ezek után kérdés: mi szükség Bajnaira? Mit képvisel? Mit akar? Egyáltalán mi a programja?

V-PORT 2013.07.12. 11:37:24

@Balt: Egy egyszerű kérdés. Te kire tennéd a voksodat: Bajnai vagy Mesterházy?
Én nem vagyok összeesküvés elmélet híve, de tegnap Török Gábor Facebook oldalán megjelent a Nézőpont kutatása, arról, hogy az Együttnek 10%-a, az Mszp-nek 11%-a van, és ezen ő is meglepődött, ma pedig posztot ír, hogy vége Bajnainak. Érdekes. De nem vagyok Szaniszló.

nnnnnnnn 2013.07.12. 11:42:44

@RozsaNiki: "Nehezen tudom elképzelni, hogy azok, akik három éve elfordultak az MSZP-től, most újra rájuk szavazzanak"

a vér nem válik vízzé. simán elképzelhető.

Bryan élete 2013.07.12. 11:43:17

Van azonban egy ésszerű harmadik megoldás is: mindkét párt által elfogadható közös jelölt. Felmerült már Tétényi Éva neve valahol, hasonló kaliberű népszerű és alkalmas ember akad még, ha komolyan akarnak keresni ilyet.
Ha nem, Tétényi nálam nyerő, Mesterházit fényévekkel veri.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.07.12. 11:43:28

Egyébként kíváncsi lennék, hogy eme blog szerzője a valóságban kinek az embere(?) lehet...
Nem követem folyamatosan a blogot, de az elmúlt fél-egy évben valahányszor belenéztem, folyamatosan azt láttam, hogy mindent megtesz a fidesz ellenzékének bomlasztása érdekében.
Vajon miért, miközben állítólag ő is fidesz ellenes?
Néha már komolyan megfordult a fejemben, hogy
- megvásárolták a fideszesek
- mindig is fideszes volt - asszem, az ilyeneket nevezik vakondnak a politikában.

barli 2013.07.12. 11:43:30

@RozsaNiki:
"Egy olyan ügyben, amelyben több jogerős határozat szól mellette."
Hát azért még lehetett ott umbulda.. Olyan ez, mint a feri "bizonyítékok hiányában", meg "elévülés miatt" dolgai. Mindenki tudja, hogy csirkefogó, csak nem lehet rábizonyítani.
Teljesen felesleges egy jelenlegi ellenzékre lecserélni a fideszt. Majd ha jön valami új, akkor talán érdemes lesz.

V-PORT 2013.07.12. 11:45:13

Mesterházyval bukta, plusz őt fogják hibáztatni, hogy esélytelenebbül az élre állt.

Balt 2013.07.12. 11:45:44

@V-PORT: Én egyikre sem, de ha már így magunk közt vagyunk, hadd súgjam meg (ehh, segítsek nekik?): egy harmadikra. Ehhez már vsz. késő, már nem lehet "felépíteni", bár abban is van valami, hogy egy megfelelően későn hirtelen "előlépő" tiszta kéz (ohh, micsoda képzavar!) talán jobb esélyekkel indulhatna Gyurcsány beosztottaihoz képest... (Andor - ő elzárkózott ettől egy minapi interjúban -, Botka, uram bocsá' egy PM-es - ha nem társultak volna be direkte Bajnaiékhoz...)

álfirkász 2 2013.07.12. 11:45:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mert neked és a fajtádnak van a legkevesebb közöd ahhoz, hogy mi történik ebben az országban.

(aki meg kitalálta ezt a "két komment elküldése közt várnod kell" c. fasságot, az megbaszhatná a jókurvaanyját!)

barli 2013.07.12. 11:46:25

@Spániel: nézd, abban a pillanatban, hogy Tétényi Éva beáll a maszop elé, azonnal leirja magát..

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.12. 11:47:32

Bajnaiék támogatottsága akkor csökkent jelentősen az első felmérések után, amikor a független, nempolitikus szakember képet lerombolva támogatásáról biztosította 50 MSZP-SZDSZ-hez köthető megmondóember...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.12. 11:48:46

@álfirkász 2:

Szavazni fogok, bármennyit is hőbörögsz emiatt te és a többi bunkómagyar.

Balt 2013.07.12. 11:49:30

@V-PORT: @Balt: Komolyan mondom, tényleg semmilyen taktikai-stratégiai érzék nincsen Bajnaiékban. Jó, nem hibáztatom őket, elvégre egymás közt is bajos lehet egyeztetni. :))

@Spániel: Ja, tényleg, TÉ. Már teázni sem hívják slafrokban, teljesen leírták, mehet vissza a balettintézetbe. :))

ob.szerver 2013.07.12. 11:49:31

Szerintem Török Gábor csak együtt nézte a Fideoton meccset Orbánnal és Garancsival, akik végső elkeseredettségükben azt mondták neki, hogy akkor legalább te írjál valami jó kis ütős posztot, Gábor. És lám.

röf 2013.07.12. 11:51:22

Valamit nem értek, de azt nagyon nem…
Egyáltalán hogy gondolta mindezt Gordonka?
Hogy előugrik, mint a rugósördög a dobozból, és egy év alatt miniszterelnököt csinál magából?
Aztán mire föl?
A Maszop gürcöl, hordja a hátán púpnak az obsitos, fogatlan öregjeit, égeti magát a hülyeségeivel, támadja a Fideszt alul-fölül ha kell, ha nem.
Erre előugrik ez a libatöpörtyűárus megtámogatva némi dollárral, hogy itt vagyok, én vagyok a legjobb….
Majom..
Akkor már inkább a Maszop néhány prominense.
Szívesen látnám mondjuk Szanyi kapitányt az élen, mellette Szekeres Imrét a szokásos muslicafelhőben…..
Milyen jók lennénk….

Balt 2013.07.12. 11:52:10

@álfirkász: "Vajon miért, miközben állítólag ő is fidesz ellenes?"

:o Ezt ki mondta? :))

Egyébként nem titkolt rokonszenvvel viseltetett az LMP iránt (talán a kollegialitás alapján, Karácsony okán), ez azért lejött a blogon, ha túl sok érzelem (és pláne: konkrétum) nem is gyakran. :)

czjanos 2013.07.12. 11:53:39

Hasonlítsátok össze, hogy a Fidesz nehéztüzérsége mennyit lő Bajnaira és mennyit Mesterházyra! A Fidesz tudja, hogy Mesterházy nem ellenfél, ezért a számára veszélyesebb Bajnai Gordont támadják ezerrel. Bajnai egyelőre ütésállónak bizonyul.

zipe moha 2013.07.12. 11:54:46

Érik a FIDESZ-MSZP nagykoalició.....
Fidesz-MSZP az egyik oldalon ( meg a vazallusaik)...... a másik oldalon meg mindenki más....a nép
Ha azok a fránya nyugdíjas szavazatok végre kiállnak a fidesz de az mszp mögül is, mind két párt úgy omlik össze mint amit a 25 éves teljesítményük indokol.....
Már pedig a nyugdíjasoknak nem lesz más választásuk mint hogy elengedjék a mutyipártokat, mert nyugdíjvagyon híján az aktívak befizetéseit viszi a postás, aktívak nélkül az meg nincs...az aktívak pedig mennek ha a mutyiszisztéma marad...és viszik a ma gyerekeit a holnap aktívjait is..

A kamu "baloldalnak" mára már mondanivalója sincs a néphez....azt nem mondhatják hogy a váltópárti mutyit minden áron fenn kell tartani...mert ez a nemzetközi trend.....és különben is tele van a gatya a sok bűn,az ország és a nép tönkretétele miatt miatt... ŐK is orbánban bíznak, hogy elég tökös gyerek marad továbbra is és még jobban elszegényiti megfélemlíti a népet, mielőtt azok kinyitnák a szájukat, na meg a szemüket...szép kis nemzet( ellenes) politika, magyaroktól? magyaroknak szívesen....

Guillaume de Saint Preux 2013.07.12. 11:55:33

Nem értem mitől olyan nagy tragédia, ha nem váltja senki a Fideszt 2014-ben. A mai felmérés szerint az emberek 51%-a adna még esélyt a Fidesznek a következő 4 évre.
47 ezer forintból nem lehet megélni, de azért mégis csak több mint 29 ezer, nem ? Azért akik ezt csinálják ugye nem biztos hogy 8 általánosal rendelkeznek, akkor mit szeretnének ? Jut eszembe lehetett tanulni a Kádár rendszerben ingyen, de az is büdös volt, mert egyszerübb volt a gyárban tengeni-lengeni segédmunkásként. Nekem ne dumáljon senki munka igen is van, csak ki kell nyitni az újságokat, én a diplomám felét vesztettem el 89-ben orosz szakosként, de nem nyígtem, tanultam ( nem ingyen !!! ) és, de jó újra itt vannak az oroszok, de még a belaruszok is ( Minszk-Budapest-Belgrád ).

nnnnnnnn 2013.07.12. 11:56:01

@röf: "Egyáltalán hogy gondolta mindezt Gordonka?
Hogy előugrik, mint a rugósördög a dobozból, és egy év alatt miniszterelnököt csinál magából?"

untakozó milliomos. ennyi. az ilyeneknek már nem elég a pénz, meg hogy mindent megvehetnek, most kitalálta ezt hogy majd ő még miniszterelnök is lesz. ráér.

török gábor 2013.07.12. 11:56:27

@álfirkász: :) tényleg csak elméleti lehetőségként vetem fel: az nem lehet, hogy valakit ne a pártok mozgassanak? hogy valaki azt írja, amit gondold? elnézést, ha nagyon szokatlan dolgot írtam...

V-PORT 2013.07.12. 12:00:06

Mesterházy maga mögött tudhat egy 60 éves szervezetet, így van 20 %-on, míg Bajnai egy 8 hónaposat, így van közel 10 %-on. Ezzel nem kéne arcoskodnia.

Balt 2013.07.12. 12:00:34

@$$$=$$$: Hogy egzisztenciálisan miként érinti, azt most ne latolgassuk, de azt a vak is láthatja: ez bizony nem egyszemélyes magánvállalkozás, hanem kő kemény nemzetközi projekt...

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 12:04:07

@Wagem: A múmiák politikai halottak, Mesterházy párton belüli hatalma bőven nagyobb, mint Horn Gyula óta bárkié (sőt szerintem még az öreg se rendelkezett ekkora párton belüli hatalommal), úgyhogy Mesterházy egyáltalán nem inkompetens politikus, mint azt sokan gondolták róla.

2009-ben szerintem ő is képes lett volna arra, hogy végrehajtsa az IMF által elé rakott programot (az egyetlen politikai teljesítmény ebben az MSZP meggyőzése volt, de az MSZP is be volt szarva addigra, úgyhogy ez is kiesik), úgyhogy nekem egyáltalán nem tűnik úgy, hogy Mesterházy bármiben rosszabb lenne Bajnainál, még akkor sem, ha Bajnainak jóindulatúan elfelejtjük a gyurcsányista gazdasági miniszteri ténykedését, az érett és a késői elkúrás időszakában.

A miniszterelnök feladata nem csak egy "szakértői" program végrehajtása, hanem a programon belül a prioritások kijelölése (Bajnai ebben nem volt mester annak idején sem, bár nekem Orbánék 2010 óta tartó teljesítménye is nagyon szarnak tűnik e téren, nem mert nem tudnak prioritásokat kijelölni, hanem mert túl sokszor rossz prioritásokat jelölnek meg), és a politikai támogatás összeszedése, párton belül, pártbeli szövetségeseknél, valamint nem utolsó sorban a közvéleményben. Ebben Bajnai egyszerűen rossznak tűnik.

Bajnai legendája kb. Németh Miklós legendájához hasonlít abban is, hogy egy végletekig lecsupaszított országot adott át, az új kormánynak nulla mozgástérrel. (Amit aztán Orbánék a nyugdíjállamosítással teremtettek meg maguknak, és persze nem feltétlen a legokosabban használták ki.)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.07.12. 12:05:07

@Balt: akkor ez egy másik Török Gábor? Végül is nem kizárt. Ezzel együtt kettőt biztosan ismerek, csak a másik nem szokott politizálni.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.07.12. 12:07:58

@török gábor: de, elméletileg lehetséges, mi több, gyakorlatilag is, mert én is azt írom amit gondolok, leszarom az összes pártokat.
Csak az a különbség, hogy nekem semmi közöm a politikához, leszámítva, hogy köpködöm az épp aktuális csürhét, amelyik a véremet szívja, te viszont tudtomásom szerint aktívan politizálsz. És elég feltűnően szítod az ellenségeskedést a khm... egyesek által baloldalinak (kacc, kacc... baloldali milliárdosok :D) csúfolt pártok tagjai közt. Legalábbis azokban a posztokban, amiket mostanában látok tőled. (pl. mert címlapra kerül az indexen)

V-PORT 2013.07.12. 12:09:11

@Siri Keeton: Mesterházynak pedig azt, hogy gyurcsányista államtitkár volt a sport minisztériumban.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 12:10:32

@V-PORT: És ott mit csinált rosszul? Azon kívül, hogy már akkor híresen rossz viszonyba került a Lotyaszájúval.

CSENDES 2013.07.12. 12:10:55

@V-PORT: Most nézem a Nézőpont elemzését, mely szerint az MSZP 11% az Együtt 10 % a választásra jogosultak körében.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.12. 12:11:11

@álfirkász 2: A "két komment elküldése közt várnod kell" c. funkció legjobb tulajdonsága, hogy akadályozza a másik blogokra küldött kommenteket is.

nnnnnnnn 2013.07.12. 12:11:12

@álfirkász: igen, a primitívebb, kevés aggyal rendelkező emberek így szokták. nem tudnak kitartani egyik párt mellett sem, mert mindegyik hoz valami intézkedést, ami nekik is fáj egy kicsit, így folyton ellenzékben vannak. sok ilyen ember van. egyszerűek.

Balt 2013.07.12. 12:11:32

Erre mondják, hogy én már csak egy kávét kérek. (Nem muszáj mindjárt a Coffeeshopba menni érte!...) :))

ottomoll 2013.07.12. 12:12:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Bajnai küldetése az lett volna, hogy a pártonkívüliség látszatát keltve nagy tömegeket vonzzon be az E-14-hez a bizonytalanoktól.
Ezt nem sikerült teljesítenie. Ráadásul -mivel pártszövetségként indulnak- 10% kellene nekik a bejutáshoz...

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 12:13:12

@V-PORT: Amúgy félreértés ne essék, nem vagyok nagy mesterházysta, csak szerintem semmivel sem rosszabb Bajnainál, a Divus Bajnai elméletet meg ki nem állhatom.

Kim Jong Un 2013.07.12. 12:13:54

A baloldalban ez a szep. A nem letezo koncon is egymast marjak a hienak. Nembaj, versengjen csak egymassal a szarhazy, a libas meg a kurcsany, aprozodjanak csak el, sot jojjon letre meg tobb kis part mint a liberalisok meg ezek az egyeb fereg gyujtohelyek, es pusztuljon mind 14ben!

Balt 2013.07.12. 12:15:04

@álfirkász: Azt nem tudom, én amolyan "Tölgyessy-tanítványnak" látom, bár ez nagy-nagy hízelgés részemről. :) Tény, hogy annak idején "nem félt a 2/3-tól", talán mára ez az álláspont felülvizsgálatra került, de hogy Fidesz-ellenes, ez sztem ma sem mondható. (Remélem nem tévedek!)

is 2013.07.12. 12:16:45

@h.kovacs: "nem lesz itt addig váltás, míg az mszp létezik "

legyünk már pontosak: nem lesz itt addig váltás, míg az mszp-fidesz létezik együtt kellene elküldeni őket, és én ezt már 2010 előtt is mondtam. most is mondom, és most se fogjátok elfogadni.

is 2013.07.12. 12:18:50

@Siri Keeton: "ha Bajnainak jóindulatúan elfelejtjük a gyurcsányista gazdasági miniszteri ténykedését, az érett és a késői elkúrás időszakában."

Gyurcsány 2006-ig kúrta el, Bajnai meg 2007-től miniszter. nincs mit elfelejteni. a 2008-as hülyenészavazást mint érett elkúrást a la FIDESZ kellene legkevésbé elfelejteni.

Balt 2013.07.12. 12:18:51

@ottomoll: "Ráadásul -mivel pártszövetségként indulnak- 10% kellene nekik a bejutáshoz..."

Ez tuti?! Akkor tényleg elég necces lesz... Érdekes elméleti kérdés: Az egyéni helyek hogy viszonyulnak ehhez? Ha nem érik el a küszöböt, azok a "koordinált" mandátumokkal ki rendelkezik "politikailag"? Mert maga a képviselő, ez OK, de frakcióalakítás, stb., hogy szól az elmélet? (Mert gyakorlat még nincs, ugye.)

oldyopty 2013.07.12. 12:23:53

Kedves Török Gábor!

Nagy tisztelője, egyben olvasója is vagyok Önnek, de ez az írása a sorok között olyan üzeneteket (is) hordoz, ami nem biztos, hogy helyes.
Nem vagyok egyik politikai párt híve sem, sőt meglehetősen szkeptikus vagyok velük szemben.
A mai bejegyzése a "két legyet egy csapásra" mondást juttatta eszembe.
Egyfelől burkolt segítség a kormánypártnak, másfelől hasonló támogatás a Bajnai Gordont amortizálni akaró tábornak.

Egyébként véleményem szerint a közvélemény kutató cégek soha nem tévedtek akkorát, mint a 2014-es választásokon fognak.
Az a nem elhanyagolható 50% körüli bizonytalan szavazó nagy meglepetéseket fog okozni jövő tavasszal.
Természetesen továbbra is olvasója maradok és bízom benne, hogy a remek elemzései lesznek a jövőben is mérvadóak.

JitterAee 2013.07.12. 12:27:15

Volt valah is Bajnainak 1% esélye is hogy miniszterelnök legyen? De szerintem Senkiházinak sincs. Mikor meglátom azokat a szoci arcokat arra gondolok ezek mennyi elloptak már most meg odaállank mint valami szentek.

zipe moha 2013.07.12. 12:28:53

...minden probléma forrása a rossz kérdésfeltevés. Valójában az a kérdés, hogy kivel lép nagykoalícióra a fidesz 2014 ben?
Mivel kinyilvánítják több soron hogy nem gordonnal képzelik el, kizárásos alapon marad mesterházy. A nagykoalíció egyetlen feltétele, hogy az mszp kellően alacsony támogatottságot szerezzen a választáson...ekkor válik ideális koalíciós társsá,meg kell menteni a seggét (lásd görög olasz példák...)
Tulajdonképpen mindenki jól jár ezzel, mert a választónak is leesik végre hogy milyen hintába hintáztaták 25 évig....és az "oldalaknak" magát eladó rendszerszolga értelmiség sem tudja végre lehazudni, hogy ki kicsoda....tehát nem él meg ebből már a továbbiakban (hátha valami teljesítményecske is kicsiholhatóvá válik a dumagépekből...)

nnnnnnnn 2013.07.12. 12:32:53

@zipe moha: "...minden probléma forrása a rossz kérdésfeltevés."

te problémáid forrása úgylátom az hogy nem vetted be a gyógyszereidet.

jjulie 2013.07.12. 12:36:04

@JitterAee:

atyagatya, nem e felcsuti drukker lennél e pajtás e?

közgéporbánia jobban lop, csakafidesznem

atyagatya, felcsutdrukker

maskep 2013.07.12. 12:36:05

@zipe moha: Orbánnal koalícióra lépni egyenlő a különös kegyetlenséggel elkövetett öngyilkossággal. Ennyire már az MSZP-sek sem ostobák...

igenember 2013.07.12. 12:36:05

Érdekes írás, de ez már régóta láccot, mióta elkezdték kapargatni újra a Hajdú-Bét ügyet.

Blogger Géza 2013.07.12. 12:36:14

@toportyánzsóti: "aki azt csinálja amit mond " Nem tudom, ki az, de hogy a Bajnai nem, az tuti. Először azt mondta, hogy 2010 után más semmikép nem akar politikai szerepet vállalni. Utána meg azt, hogy semmiképen nem akar pártot alapítani. Eddig ezeket a konkrétumokat jelentette ki határozottan. Hááát...

maskep 2013.07.12. 12:38:52

Bajnai persze nem lefutott meccs, mint ahogy egy harmadik, pártokon kívüli közös jelölt sem...

zipe moha 2013.07.12. 12:41:52

@$$$=$$$: a következő néhány karakter a személyeskedés helye ezt most átugrom , meghagyom a trolloknak.A "rendszerváltók" közös kasszán vannak..... az állami költségvetésen.... az árkot az emberek között ásták....akik próbálnak egymás élettelen agyára támaszkodva kilátni a gödörből és Barabásokkal kisérletezni miközben a Megváltót hívják hangosan. Ha eljönne ismét megfeszítenék.....maradsz Egyiptomban...s utánna esetlen vándorolhatsz kicsit :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.12. 12:44:50

@Blogger Géza:
S 1 ilyen megbízhatatlan libatolvajjal áll szemben Az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott.

Megmaradnak a libák, s a haza emelkedik tovább.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 12:47:05

@barli: Bajnai Gordon az egyetlen miniszterelnök, aki képes volt rendbetenni az országot. Nyilván Orbán sem azért dicsérte meg a munkáját, mert annyira jó barátok.

CSENDES 2013.07.12. 12:48:38

@RozsaNiki: Akkor még nem látta a csontvázakat (meg azóta sem)

JitterAee 2013.07.12. 12:48:57

@jjulie: Nem nem. A mostaniak is lopnak ezerrel a Viktort sem birom. Csak arra utaltam hogy volt idejük javitani de inkább loptak és loptak és.....
Én egy normális nem oligarha Magyar kormányt szeretnék ami felemeli az országot. De 20 éve nincs ilyen, söt 100 éve.
A Magyarokat mindenki csak butitja, visszafogja, az országu(n)kat akarja.

miskabá 2013.07.12. 12:49:23

A "füstbe ment" kifejezés nagyon találóan írja le a végzetes hibát, amit Bajnai elkövetett rögtön az elején (aztán még mennyi másikat). Ha jól értem az elképzelését, a jelenleg erősen behatárolt baloldali támogatói tábor helyett a jobboldali, vagy oldalmeghatározás nélküli kiábrándult szvazókat célozta volna meg a színrelépésével

Ezek után olyan ballépést elkövetni, hogy a józan többség számára meglehetősen viszolyogtató Milla, és ezen túlmenően elutasított Kenderfüst egyesület vezetőjével összebútorozik egy kétes alapokon nyugvó pártszerű együttműködés formájában, ez elképesztő hiba, olyan mocsok amit soha nem fog tudni levakarni a sarujáról

Ráadásul ebbe a partiba Bajnai sokkal jobb hozományt vitt, mint a partnerei együtt. A Milla egy súlytalan, legfeljebb virtuálisan létező szervezet, annál nagyobb viszont az elutasítottsága, ettől Bajnai semmi jót nem kaphatott

Sajnos úgy tűnik Bajnai egyáltalán nem alkalmas önálló politikai cselekvésre. Nem őszinte, de ügyesen hazudni nem tud, a bukása se lesz valami nagy földrengés, egyszerűen eltűnik majd a süllyesztőben

bariga 2013.07.12. 12:50:37

Ez teljes tévedés, igazából nincs indoklás, hogy miért lenne így. Úgy gondolom, hogy ez illik a Fidesz lejárató kampányának sorába Bajnai ellen. Szerintem még mindig ő az egyetlen esélyes jelölt.
Aki igazán alkalmatlan most már, hogy induljon, mint ME jelölt az pedig Orbán Viktor, aki már teljesen zavarodott és egyre többet árt a magyar embereknek és a Magyar Köztársaságnak. Valószínűleg ezt a fideszesek is tudják már, de annyira be vannak hülyülve, hogy ötletük sincs hová küldjék el őt valami " Titánkáder" állásba.
Kéreteik a szerencsétlen ellenzéket békén hagyni. elég bénák maguktól is. Volna mit elemezni az éppen uralkodókról, mielőtt teljesen taccsra tesznek mindent.

zipe moha 2013.07.12. 12:50:50

@$$$=$$$:
miből gondolod hogy látsz?....inkább talán csak az egód hiteti el veled ezt...de legyen , úgy láss..

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.07.12. 12:52:47

Amit nem értek: ha valóban ekkora lúzer ez a Bajnai, akkor miért fosik tőle minden érintett (fidesz, jobbik, és amit látom, még eme blog szerzője is) ?
Mert az a lejáratókampány, ami már legalább egy, ha nem két éve tart ellene, elég egyértelmű jele annak, hogy az elvtársak és testvérek mocskosul be vannak szarva attól, hogy esetleg Bajnai kerül kormányra.
Leszámítva azt, hogy amíg ő volt az ideiglenes kormányfő, relative rendben mentek a dolgok, ez a kormánypárti és náci fosás egyre szimpatikusabbá teszi, pedig úgy általában rühellem a politikusokat.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 12:52:52

@$$$=$$$: Csak ha elfelejtik, miért szavaztak három éve az MSZP ellen, vagy hogy miért segítették a Fidesz kétharmadát a távolmaradásukkal. Ahogy már írtam, meglepő, hogy egy rosszul teljesítő kormányt utólag milyen jó fénybe helyezhet az utána következők még rosszabb teljesítménye. De ettől még az MSZP hétéves kormányzása még így több év távlatából nézve sem lesz egy ideális állapot, amihez szeretnék visszatérni.

Csetepaté márki 2013.07.12. 12:54:56

Be is szarnek, ha ket bohoccal meg az szdsz-maradekkal valaki valasztast nyerne.
De indulni attol meg lehet!

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 12:55:38

@álfirkász: Mert félnek tőle, és látják, hogy a nép egy része elég buta ahhoz, hogy ha kéthavonta kiejtik a szájukon, hogy "Hajdú-Bét", elfeledkeznek a kormány összes szemétségéről és máris Bajnai lesz a közellenség. Egy ügyben, amelyről többszörös bírósági ítélet mondja ki, hogy vétlen.

Balt 2013.07.12. 12:56:43

@Blogger Géza: :)) Hát de közben belepislogja a kamerába, hogy nem saját jószántából, hanem mer' így hozták a körülmények. Lol.

Ad Dio 2013.07.12. 12:57:23

@Siri Keeton:

Bár egyet tudnék érteni a véleményeddel. De akkor, amikor már majdnem sikerül, eszembe ötlik ez:

www.youtube.com/watch?v=vpHhR_u6G5k

Ez egy szánalmas lúzer, nem pedig egy kompetens miniszterelnök jelölt. De én tévedjek. A Fidesznek szüksége van ellenfélre.

jog-ász 2013.07.12. 12:59:30

lehet hogy baloldalt nem fogja vezetni de lehet hogy nem is kell..erről majd jövö tavasszal kérdezzük meg a folyamatosan 50%közötti bizonytalant.
lehet hogy a szoci pártfunkcik reszketnek a helyeikért, de lehet hogy fölöslegesen, ugyis a bizonytalanok döntik el, és senki nem tudja hogy jobbra balra vagy e14re dobják a voksot.

nnnnnnnn 2013.07.12. 13:00:32

@álfirkász: én csak azt látom hogy ti fostok de nagyon. napi 20 cikkel igyekeztek meggyőzni az embereket, hogy milyen szörnyű a fidesz. ehhez képest még mindig nagyobb a támogatottsága mint nektek együttvéve :) és ez így is fog maradni.

Indriq 2013.07.12. 13:00:35

@Blogger Géza:
Nem is tudom ki módosította a választási törvényt, hogy csak pártok indulhassanak, szövetségek, egyesületek ne... De gondolom ezt nem a fityisz alkotta meg Bajnai miatt, ennek biztos pont akkor lett aktualitása...

zipe moha 2013.07.12. 13:01:09

@álfirkász:

"Amit nem értek: ha valóban ekkora lúzer ez a Bajnai, akkor miért fosik tőle minden érintett..."

Szerintem nem fosik tőle senki...csak neki nem osztottak más lapot a kartellmutyi pártok MINT HOGY SEGÍTSEN VISSZATORNÁZNI A HITELTELEN MSZP_T A VÁLTÓPÁRTI SZEREPBE( mert önállóan már nem lesz képes ...ami nem is csoda).....mert ERRE épül a mutyiszisztéma
mindenki szereptévesztésben van aki mást várt...korszakváltást, meg ilyesmit persze...gyerekeknek gyerekdalok

szóval a "rejtélyed" magad is feloldod...ha nem arra nézel amit mindanak neked , hanem amit tesznek...(orbán elmondta hogy így kell ezt, nem figyeltél?)

Balt 2013.07.12. 13:05:50

@maskep: Persze, ez nem lefutott - mármint, hogy indulhat akár Bajnai is minelnök-jelöltként saját jogon, akár egy közös 3. -, de az eléggé lefutni látszik, hogy annyi esélyük van, mint vörösfenyőnek az erdőtűzben.

@miskabá: Ha valami nagy(nak tűnő) húzásuk volt/lehetett volna, hogy a Millát kiénekelték az LMP szájából. (Engem mondjuk nem hat meg, mert a Nihilla épp elég ellenszenves önmagában is, de ezt is sorolhatjuk a jótétemények közé utólag: az LMP-t mentesítette tőlük...) Nélkülük Lenne a Ha&Ha alapítvány, mint a 10 miniszteraspiránsával :), akikből valszeg már sose lesz Mo.-n miniszter, még ha korábban szerencsés (szerencsétlen: gondoljuk a minelnök-castingra) véletlenek folytán azok is voltak egy deklaráltan átmeneti ideig. Nos, ők aztán biztos rengeteg szavazót megmozgatnának, Bobhoskins Univ. ide vagy oda... :))

Szelid sunmalac 2013.07.12. 13:07:07

@$$$=$$$: En meg azt latom, hogy amikor egyszer szemelyesen kellett volna a felvallanod a hulyesegeid, gyavan megfutamodtal! Akkor hol volt nagy pofad te sunyi kis dog?

Balt 2013.07.12. 13:07:58

@bariga: "Kéreteik a szerencsétlen ellenzéket békén hagyni. elég bénák maguktól is."

No, hát épp erről szól a poszt. Békén vannak hagyva. Ahhoz kezdene, amihez csak akarnak. :))

barli 2013.07.12. 13:10:28

@RozsaNiki:
"Bajnai Gordon az egyetlen miniszterelnök, aki képes volt rendbetenni az országot. "

elöször is haha. Másodszor is, ha ezt is tette, azért tehette, mert mindenki kussolt körülötte, különben az államcsöd jött volna. Namármost ha megint hatalomra kerülne, nem kussolna itt senki. Majd ha totális belföldi és külföldi ellenszélben is jól teljesít, na akkor majd én is megtapsolom (ezzel nem azt mondtam, hogy a zorbán jól teljesít, csak azt, hogy totális ellenszélben teljesít).

valakihozzászólt 2013.07.12. 13:11:19

Nem értem!
Mesterházi Attilával esélye nincs a baloldalnak! Ezt nem látják az "okosok?"
Na meg is érdemeljük! Birka nép,gyáva nép!

Semmivel nem különb az,aki szintén csak a hatalomra hajt!
"Oszt jó napot."/lásd: mesterházi/

Ezt a katyvaszt csak egy hozzáértő tudná kezelni,Ő is nehezen.
Bajnai legalább már bizonyított!!!
Másokra senki nem figyel?/GYŰLÖLÖM MÁR EZT AZ ORSZÁGOT!

embertelen brambertalan 2013.07.12. 13:11:37

"a 2014-es választási kampányban nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje."

gondolom torok "vip lelato" gabor vallalja ezert a mondatert a jogi kovetkezmenyeket is.

Balt 2013.07.12. 13:14:08

@barli: Ez így van. A "rendbe tenni" mondjuk úgy értendő természetesen, hogy a válság hatására az első gigahitelre szoruló ország hiteltörlesztései a teljes következő ciklusra szóljanak merő véletlenségből. Szép is ez. A Fidesz helyében - ha veszni látszana a hatalmuk vmi hasonlóval próbálkoznék én is -, "hadd lám, Isten, mire megyünk Együtt"!

Balt 2013.07.12. 13:17:16

@embertelen brambertalan: ??? :))) Bajnai perelni fog itt is? Na ez kész! Obstruálja a Fideszes jogszolgáltatás-gyorsítást. Haha. :))

@valakihozzászólt: "Bajnai legalább már bizonyított!!!"

Én csak azt láttam, hogy hunyorított. (Ami a sajátos mimikájával nehéz, lássuk be.) :))

zipe moha 2013.07.12. 13:17:33

@álfirkász: ...és segít is bajnai, ő jó fiú ...már is begyüjtött vagy 10 % balgát, akiknek a korszakváltás igénye zeng a lelkükben, de csak a "korszakváltást" kapják...és hamarosan azon kaphatják magukat , hogy a Nagy Menetelésben (mesterházy) ők is az mszp-t tolják vissza a hatalom közelébe....
ha egy nép nem talál Vezetőket magának, megvezetik....

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 13:18:02

@is: Nem, Gyucsány 2006 után is elkúrta, amikor adóemeléssel akart kikerülni a saját maga által okozott slamasztikából, ezzel lenullázva a gazdasági növekedést, de véletlenül sem bántva a szent teheneket (főleg a nyugdíjasokat). Az eü "reform" egy átgondolatlan és hatalmas bújtatott költséget okozó változtatás volt (lett volna), nagyon helyes, hogy a Fidesz azt megtorpedózta, akármilyen demagóg módszerrel tette is azt. Mellesleg a vizitdíj egy legalábbis vitatható koncepció, bár annak idején azzal konkrétan egyetértettem (de valószínűleg nem volt igazam), mindenesetre a nettó hatása oda-vissza maximum pár milliárd forint a már akkor is vagy hat-hétezer milliárdos államháztartásban.

valakihozzászólt 2013.07.12. 13:19:18

Mesterházitól még Gyurcsány is jobb lenne.
Mivel Ő biztosan nem nyerne,legalább belátja.
Ide senki vissza nem fog térni,aki egyszer elhagyta az országot.
ÉBRESZTŐ KÉNE EMBEREK!

2013.07.12. 13:21:24

@sírjatok: ja, bocs, kéne egy harmadik is: egyik se

ottomoll 2013.07.12. 13:21:39

@Balt: Igen ez így van a választási törvény szerint.. De szerintem lesz valamilyen együttműködés a szocikkal, de az a tény,hogy az E-14 jelenlegiformájábam bejutási küszöbön van Mesterházy pozícióit erősíti Bajnaival szemben.
Végő esetben-ha nem jön össze az együttműködés az Mszpvel-még mindig átminősthetik megukat pártszövetségből párttá, de így elveszítik a szövetségi jelleg sármját.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 13:21:48

@barli: Örülök, hogy jó a kedved. Persze hogy mindenki kussolt, amikor az egyik fél nagy szerepet játszott az ország tönkretételében (de azért ne vitassuk el a többi kormány ezirányú érdemeit sem), a másik meg elutasította bármilyen építő jellegű javaslat elfogadását... Kritizálni könnyű, életképes megoldásokkal előállni viszont annál nehezebb. Bajnai megtette, amit kellett, kevesebb mint egy év alatt talpraállította az országot, a válság közepette... Ezt csinálja utána bárki. Ha megint ő lesz a miniszterelnök, megint sikerülni fog, amit már egyszer végrehajtott, mert szereti a hazáját, és ahelyett, hogy jó fizető, megbecsült állásokban dolgozna külföldön, inkább visszatért, hogy segítsen az országon. Valami, amit jelenleg hatalmon levő politikusaink nem mondhatnak el magukról.

Cinkes 2013.07.12. 13:23:46

Én Bajnai helyében szóba sem álltam volna a szocikkal... még nem lenne késő elhatárolódnia tőlük.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.07.12. 13:24:17

A cikkhez nincs mit hozzátenni: jól leírta a témát.

akármi is lesz Bajnaival, látszik hogy nélküle biztos nem nyernek 2014-ben (vele sem biztos hogy nyernének, de ezt a lehetőséget kizártuk)

Tehát 2014-ben nem nyer a baloldali ellenzék, ez nagy biztonsággal (70-90%, különböző forgatókönyvek alapján, együtt vagy külön indulnak) kijelenthető.

Vagyis még négy év a fidesznek - bevégezni, amit elkezdett.

nyilvánvaló a baloldal csődje, többek között, mert a régi módszerek alapján, felülről szerveződve mondja meg, mit kell tenni, belső vitákban van elveszve stb.

A történelmi kérdés: lesz-e Magyarországot megújító politikai irányzat, és amennyiben igen, melyik oldalról fog érkezni: jobboldalról vagy baloldalról.

A magyar kulturális tényezők (történelmi, népi hagyományok) hagyományosan jobboldaliak, magától értetődő tehát, hogy a megújulás is csak a jobboldalról jöhet.

De ahhoz technikai előfeltétel, hogy a mostani jobboldalon belül jelentős hatalmi átrendeződés menjen végbe, mert jelenleg a fidesz minden érdemi vitát megakadályoz, lehetetlenné tesz, áttematizál, kisajátít, eredeti értelméből kiforgat. Vagyis: Magyarország megújítása csakis a fidesztől független ill. különböző jobboldaltól várható. Ott pedig egyértelműen a Jobbik az uralkodó.

Ha sorra kizárunk minden egyéb lehetőséget, akkor az egyedül megmaradtat kell elfogadnunk, bármely valószínűtlennek tűnjék is. Én azonban egyenesen valószínűsítem, hogy hosszú távon bármi történjék is, a Jobbikot fogja erősíteni.

A magyar politikai rendszer viszonylag szilárd alapokon nyugszik - a nép hagyományos beletörődésen, akármi is legyen. Itt nem lesz forradalom, 2018-ig bizonyosan nem.

Tehát marad a parlamentáris rendszer, akármilyen szar is legyen az. Ez pedig csakis a Jobbikot erősítheti megint.

Fontos megnézni, hogy a mostani civilegyeztetéseken (földpályázatok, trafikosok, devizahitelesek), kerekasztaloknál a Jobbik milyen szerepet tölt be: egyeztet, képviseli ezen szervezeteket a parlamentben, a politika erről szól tulajdonképpen, a politikai érdekek hogy találnak egymásra.
Majd meglátjuk. Ígéretes kezdetek tűnik.

nnnnnnnn 2013.07.12. 13:24:39

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ott voltam de nem láttalak. azt se írtad le hogy nézel ki.

CSENDES 2013.07.12. 13:24:43

@Siri Keeton: hat-hétezer milliárdos államháztartásban. ????
mit akartál írni?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.07.12. 13:25:50

@Nemzetstratégia: én is attól tartok, hogy ennek a börtönbevaló söpredéknek lesz még négy éve, hogy folytassák a polgárok kifosztását és a demokrácia maradékának eltüntetését. Utána már nem lesz gond elintézni a következő egypárt rendszert.
Igaz, elvtársak?

parandroid 2013.07.12. 13:25:51

1. aznap, amikor mesterházy hivatalosan is az ellenzék miniszterelnök-jelöltjévé válik, a jobbik szerez magának 1 db új szavazatot. még ha utána egy hétig is súrolom majd az ikszelő kezemet.
2. alapvető hiba volt bajnaitól, hogy baloldali összefogásban gondolkodott. maradnia kellett volna az eredeti elképzelésnél, nem pedig leállni egy olyan párttal szkanderezni, amelyik... mindegy, mindannyian tudjuk, milyen hatalomtechnikai attitűddel rendelkezik. a viccbéli bikacsorda mintájára bajnainak azö ereg bika szerepét kellett volna választania, nem pedig a fiatalokét, akik ész nélkül rohangálnak a hegyen fel-alá. mindegy, ha itt az ellenzék legnagyobb alakja egy - a jelenlegi miniszterelnöknél ránézésre sem kevésbé machiavellista - nulla teljesítményt felmutató, hataloméhes figura, jöjjön vona (vagy az orbán-vona kombó), aztán legyünk túl a felszántáson-besózáson mihamarabb. legfeljebb a gyerek külföldre megy majd iskolába, na bumm.

nnnnnnnn 2013.07.12. 13:27:04

@Nemzetstratégia: jobbiknak nem fog nőni a szavazótábora ha nem változtat a politikáján. jelenleg szinte csak idióták alkotják a szavazóit, azokból meg már nem tud felszívni többet, lévén idióták nem keletkeznek olyan hamar. bár sok köztük a bújkáló maszopnyik is.

Szelid sunmalac 2013.07.12. 13:27:21

@$$$=$$$: Ott voltal a lofaszt voltal ott! Ott alltam az ora alatt tobb, mint fel oran at es kerestem a gyurcsonyos polodat!

valakihozzászólt 2013.07.12. 13:27:41

@Balt: tudod,lehet itt hunyorgásról beszélni,de a mutatók nem hazudnak.Egy év alatt látszott a felfelé ívelés./lassan,de biztosan lehetett volna előrébb jutni/Halkan,csendben tette a dolgát.Úgy látszik a szemellenzősöknek nem ez kell,a látszatra adnak!Ja meg amit mondanak,nem amit cselekszenek..
Most hol tartunk????a béka segge is felettünk van!:):):)

álfirkász 2 2013.07.12. 13:28:02

@$$$=$$$: nácikám, ha nem ismernélek, még el is olvasnám a fröcsögésed. Így csak leszarom. :D
(aki meg kitalálta ezt a "két komment elküldése közt várnod kell" c. fasságot, az megbaszhatná a jókurvaanyját!)

barli 2013.07.12. 13:32:25

@RozsaNiki: figyelj, azért húsz milliárd dollából lehet is csinálni ezt meg azt, föleg, ha nem neked kell visszafizetned..

VVICC 2013.07.12. 13:35:13

Ugyis a bizonytalan 50x% fogja eldönteni az egészet.
az az 50x% akinek televna a töke a politikával az elmúlt 8évezésel a libás dolgokkal és, hogy minden xar után már adót kell fizetni.
De tényleg a legjobb az lenne ha az összes menne a levesbe és jönnének helyette normális emberek/pártok stb. (Már ha ilyen van még ebben az országban :( )

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 13:36:37

@valakihozzászólt: Bajnainak szerencséje volt, mert ha a világgazdaság tüsszent, Magyarország megfázik, a világgazdaság meg pont 2009 márciusában volt a mélyponton. Ez volt a pozitív folyamatok nagy része. 2010 első félévében a hiány pedig így is jóval nagyobb volt, mint 2009 első félévében, így egyáltalán nem zárhatjuk ki, hogy esetleg a Fidesz kivételesen nem hazudott túl nagyot, amikor azt mondta, hogy a költségvetés nem volt túl jó állapotban. Nekem mindenesetre tiszta Németh Miklós dezsavűm volt.

Cinkes 2013.07.12. 13:37:28

@$$$=$$$: ez csak azért van mert a fidesz szavazók még nem látják a propagandától, hogy mekkora faszt kaptak a szájukba... nem mellesleg ha nincs a világválság a fidesz még mindig ellenzékben lenne.

toportyánzsóti 2013.07.12. 13:37:41

@Blogger Géza: Áss tovább Géza,narancsoldalon mindig van lejjebb.Tudod van szálka és van gerenda,szálkát sikerült észrevenned,vajon a gerendát miért nem látod?

zipe moha 2013.07.12. 13:37:55

@RozsaNiki:
...de naív vagy (jó neked)......hosszú lenne, nem kezdek bele....nem akarsz a választás napján mondjuk kapálni a kertben, vagy pillangókat kergetni inkább?

Balt 2013.07.12. 13:40:25

@RozsaNiki: Olyan, mintha a modoros.blogot olvasnám. :)

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 13:40:30

@barli: Jaj, hagyjuk már az IMF-hitelt. Ha nem vesszük fel, csődbe megyünk, az nyilván jobb lett volna. De hasonlítsd össze az IMF-hitel feltételeit, illetve a mostani államkötvény-kibocsátásokat, amit a kormány előszeretettel művel... Azt gondoltad, az nem hitel? Pedig igen, ráadásul brutálisak a kamatai (miután a hitelminősítők leminősítették az országot... ezt már nem lehet az "elmúltnyolcév"-re fogni...), lejáratkor pedig vissza kell fizetni... Akkor nyilván nem fog hőbörögni a jó nép, hogy ovi felvette, de nekünk kell visszafizetni. A lényeg, hogy Bajnai rendbetette a gazdaságot, még a nagy Orbán szerint is. Neki csak annyit kellett volna tennie, hogy folytatja a megkezdett programot, és máris nem lennénk ekkora bajban. Persze az ország kirablása, a haverok milliárdokhoz juttatása meg a stadionépítések ennél jóval fontosabbak, nyilván egy szívtelen dög, aki ezt nem érti meg.

valakihozzászólt 2013.07.12. 13:41:30

@parandroid: bajnainak azö ereg bika szerepét kellett volna választania, nem pedig a fiatalokét, akik ész nélkül rohangálnak a hegyen fel-alá. mindegy, ha itt az ellenzék legnagyobb alakja egy - a jelenlegi miniszterelnöknél ránézésre sem kevésbé machiavellista - nulla teljesítményt felmutató, hataloméhes figura, jöjjön vona (vagy az orbán-vona kombó), aztán legyünk túl a felszántáson-besózáson mihamarabb. legfeljebb a gyerek külföldre megy majd iskolába, na bumm.

Majdnem egyet értek!
De még az is megoldás,ha marad a mostani lehetetlen társaság,amibe bele kavarodtak,másszanak ki belőle...,ahogy tudnak!/igazi mókuskerék/Bárcsak tudnék rajta nevetni!

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 13:42:44

@Cinkes: "ha nincs a világválság a fidesz még mindig ellenzékben lenne."

Ez biztosan nem igaz. 2006 őszére már eléggé népszerűtlen lett az MSZP, az SZDSZ talán legkésőbb 2007-től kiesési küszöbön állt, és ha jól emlékszem már 2008 elején (a válság még alig éreztette hatását, főleg nálunk) felbomlott a koalíció is.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 13:43:13

@zipe moha: Nem naiv, optimista. De, nyugodtan kezdj bele, tényleg érdekel, miért jutottál erre a következtetésre.

@Balt: Jaj, miért?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.07.12. 13:46:57

Az az első felmérés marketing fogás volt, trükk Bajnai erősnek láttatására, nem valós adat.

Ezt a következő felmérések igazolták.

Nem csökkenhetett hirtelen a felére Bajnai támogatottsága, semmi olyasmi nem történt, ami ezt indokolta, magyarázta volna.

A magyarázat az, hogy az első "mért" adat volt hamis.

Ha Bajnai a szocialistákhoz akarna szólni, akkor be kellett volna lépnie a szocialista pártba, s akkor lett volna belső harc.

A szocialisták így is túl kesztyűs kézzel bánnak Bajnaival.

Úgy kellene rá tekinteni aki. Egy konkurens párt vezetője. Akit legyőzni kell, nem erősíteni, mert ha nem vigyáznak, akkor könnyen az Mszp fejére nőhet.

Harmony12 2013.07.12. 13:47:08

A jelenlegi titkolózók és bizonytalanok száma összesen 1,9 millió. (Nem a teljesen passzív, az másik 2 millió.)
Érdekes kérdés, hogy ez a közel 2 milla hová fog szavazni. Én megvárnám a meccs végét...

bariga 2013.07.12. 13:50:18

@Balt: Bocsi, de nem. Ez ellenpropaganda, csak finom és intelligens. Nem olyan alpári és ordenáré, mint a Fidesz meg a kormány szóvivőké. Ráadásul az közpénzből megy , nekik nem az lenne a dolguk, hogy hazudozzanak és szapuljanak. TG dolga meg most úgy néz ki, hogy ez. Mindenki kap itt feladatokat.

Balt 2013.07.12. 13:50:29

@valakihozzászólt: Felfelé ívelés, ja: az államadósságban, a devizahitelekben, a ktsgvetési hiányban sb. - minden KÖZVETLENÜL a lakóóósságot érintő megszorítás ("fájni fog") ellenére.

Blogger Géza 2013.07.12. 13:52:24

@Indriq: Ezt én sem tudom, ki volt 1990-ben az a zseni, aki előre látta, hogy Bajnai Gordon majd 2012-ben egyesületet akar alapítani. Ugyanis 1990 óta nem indulhatnak egyesületek a parlamenti választásokon. Tehát Bajnai Gordon ennek tudtában mondta azt, amit mondott.

mandiner.hu/cikk/20121031_selmeczi_egyesuletek_eddig_sem_indulhattak_a_valasztason

Cinkes 2013.07.12. 13:52:39

@Siri Keeton: az mszp talált volna mást, a 2006-os dolgokat meg Orbánék csinálták... a ciklus végi osztogatás után mindenki szebben látta volna a múltat, szóval max nagyon kevés többséggel került volna kormányra a fidesz de a jelenlegi arányok biztosan mások lennének és a jelenlegi ténykedésük következtében 2014-ben jött volna vissza az mszp. Az egésznek egyetlen pozitív hozadéka, hogy az mszp ki van pipálva... mondjuk még nem eléggé sajna. Amit mondani akartam az az, hogy a magyar átlagember nem igazán tudja, hogy mit is kellene elvárni az adott kormányzattól...

Balt 2013.07.12. 13:53:40

@Cinkes: "nem mellesleg ha nincs a világválság a fidesz még mindig ellenzékben lenne."

2006 tükrében ezt erősen kétlem. A Bajnai-projekt arra indult, hogy ne legyen a Fidesznek 2/3-a. Mégis lett.

Zb74 2013.07.12. 13:54:10

Sohasem értettem, miért gondolta bárki is, hogy Bajnaiból itt komolyan vehető tényező lehet. Már tavely október huszonharmadika előtt is akadtak - főleg a neten - olyanok, akik messiásként várták a visszatértét - amit sehova sem tudtam tenni. Bajnainak ekkortájt semmije sem volt, csak egy alapítványa, annak meg egy blogja. Október huszonharmadikán ez kiegészült egy szakszervezettel és egy Facebook-csoporttal. Pártja, aktivistahálózata, alapszervezetei akkor sem voltak (pártja mostanra lett). A Medián 14%-os adata ránézésre is a helytelen módszertanból származott. Bajnai - a messiásvárókat leszámítva - mindenki számára csak "Gordonka" volt, a fura nevű exminiszterelnök, akivel sem érzelmi, sem racionális kapcsolata nem volt. Igaza lehet Gábornak abban, hogy maximum úgy lehetett volna belőle miniszerelnök-jelölt, ha az MSZP-n belül tesz szert komolyabb rajongótáborra - erre viszont nem volt valami sok esélye.

zipe moha 2013.07.12. 13:54:20

@RozsaNiki:
hosszú lenne.....csak egy kicsit.....optimista vagy? indokolatlanul, mert a közel s jelen semmilyen okot nem ad erre...inkább tájékozódj és készülj fel, ha mondhatok ilyet...ennek itt, ennek így annyi...jószándékú emberek kezdeményezések nélkül vannak, a kezdeményezők a játék végét rendezik el....

bariga 2013.07.12. 13:56:54

Tisztességes választás kellene, de ettől a kormánytól hogyan lehet elvárni, hogy meg akarja tartani. Ők akarják megválasztani az ellenfelet is. Majd ők mondják meg ki lesz a kihívó. De akkor már nem demokrácia. Nem hazudozással, hanem komoly munkával kell szavazókat szerezni. Bár a rágalomhadjárat már egyszer sikeres volt, viszik is a lóvét talicskával kifelé. amíg még lehet.

Balt 2013.07.12. 13:58:58

@Balt: (Bár ne lett volna... De mint látszik, újra jó esélye lesz erre.)

@RozsaNiki: "De hasonlítsd össze az IMF-hitel feltételeit, illetve a mostani államkötvény-kibocsátásokat, amit a kormány előszeretettel művel..."

OK. Voila:
privatbankar.hu/kotveny/kiszamoltak-nem-is-lett-volna-olyan-olcso-az-imf-hitel-255454
www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/imf-hitel-versus-jegybanki-finanszirozas-van-e-kulonbseg-i
pszo.postr.hu/mennyit-fizetunk-valojaban-az-imf-nek
stb.

gipsz.jakab 2013.07.12. 13:59:00

minden politikus bűnöző !

nem volt ma címlapos halálhír?

na mindegy akkor a pezsgő tovább hűl...
a felcsúti csodacsatár egészsegge jól szolgál?

zipe moha 2013.07.12. 14:01:19

Amiko Ángyán kilépett a fidesz frakcióból...annak amit mondott ez a lényege:
„A mohóság nem ismert határokat és mindent visz” – tette hozzá. Úgy vélekedett, hogy nagykoalíció látszott kialakulni a törvény kapcsán, mert a szocialista képviselők nem léptek fel látványosan a törvény ellen. Ez pedig szerinte azt jelenti, hogy több korábbi esethez hasonlóan a földtörvényt is „lezsugázták”. Mint mondta, mindez tovább erősíti azt a meggyőződését, hogy „egy MSZP és Fidesz közeli maffiahálózat mozgatja a törvényhozást”. Éppen ennek a „háttérmaffiának” a leválasztása érdekében szükséges a többségben lévő tisztességes embereket egybegyűjtő mozgalom elindítása – hangsúlyozta a képviselő."......mi a nép jól át vagyunk cseszve....mi demokraták is, nem igaz?....mszp+ meg egy kis E14 (vagy micsoda...)a fidesz alternatívája???.....haha

milyen "ellenzékről" írtok-beszéltek.....hisz nincs ellenzék csak a hazug népbolondító olcsón kivitelezett (szabad ) piaci komédia a népet és a haza forrásait 30 éve árulgató lelketlen , hazátlan kufárok parazita sereglete......ti meg ál kérdéseket tesztek fel,hazugoknak és hamis válasszal is beéritek?

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 14:01:27

@Cinkes: Ciklus végén nem tudtak volna osztogatni, nálunk már 2007-ben megszűnt a gazdasági növekedés az érett elkúrás (a népszerűtlen intézkedéseket kerülő, de összességében mégis fájdalmas, ám ugyanakkor rendkívül hatékonytalan megszorítások) miatt. A mi lett volna ha amúgy szép műfaj, de az nyilvánvaló volt, hogy már nagyon régóta (2002-2003 óta) tart a fellendülés, előbb-utóbb valami kis recessziónak kellett volna jönnie mindenképpen. Azt kevesen látták, hogy mekkora recesszió lesz.

Balt 2013.07.12. 14:03:26

@Cinkes: "az mszp talált volna mást"

Már Gyurcsány helyett? Igen, az nyilván más kiindulás lett volna, de végig kitartottak mellette, még 2010 után is, Gyurcsány maga rúgta fel az éjjeliedényt.

Gogol 2013.07.12. 14:03:28

Ha Bajnai Gordon elbukott volna, akkor a Fidesz nem ütné ilyen hévvel nap mint nap. REttegnek tőle, ennek valami oka van.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.07.12. 14:04:06

@zipe moha: Az optimizmus sosem indokolatlan. :) Ezzel együtt, ahogy már írtam, ha a nép mindezek után képes újraválasztani Narancsország uralkodóját, megyek innen. Csak abban reménykedem, hogy ha majd normális kormányunk lesz, vissza akarok majd jönni.

Cinkes 2013.07.12. 14:07:25

@Balt: 2006-ot a fidesz csinálta magának, hidd el az átlag szoci szavazó pont leszarta, illetve csak azért is a fidesz ellen szavazott volna. Az egész egy iszonyatosan nagy műhiszti volt amit feledtetni tudtak volna egy kis ciklus végi osztogatással. És max picit kevesebb szavazatot kapnak mint a fidesz. De jött a válság és kiderült mennyire szarul állunk. Semmi kétségem afelől, ha lenne egy újabb hullámvölgy a fidesz is menne a levesbe. Arról nem nagyon beszélnek, hogy a bankrendszer gyengüléséhez a fidesz által preferált lakáshitel támogatások és Széchenyi terv is elég rendesen hozzájárult. Az már más kérdés, hogy a gagyi hitelek boldog boldogtalannak való osztogatása nem magyar találmány volt. A kockázat lekerült a bankok válláról amíg ki nem pukkadt a lufi. A hatását meg már ismerjük.

Balt 2013.07.12. 14:10:59

@Zb74: Remek levezetés. A leg"ütőképesebb" részük valszeg a parlamenti helyeken ülő (meghasonlott) szakadár LMP-sek, de azok is csak max. pár hónapja. (Ha ugyan nem direkt téglák voltak az LMP-ben, amit a napi sajtóhírek alapján nem zárnék ki...)

Az azért szintén elgondolkodtató, hogy a fő koordinátor (Szigetvári) sokáig fenntartotta az MSZP párttagságát és státuszát, tehát nyilván voltak arra törekvések, hogy az MSZP-t belülről "szerezzék meg", hívjuk akár ernyőnek, akár köpönyegnek... Ahogy hírlik, a nyugger poltisztek önmagukkal szolidáris szagszervezeti mozgalma (mint az ilyenek Nagy Sándor, de nem a "great" óta általában) is a maszophoz van/volt bedrótozva. Tehát a rajtuk múló körülményeket igyekeztek arra hajlítani, hogy Bajnai lehessen az ernyőn a bojt, vagy mi.

Cinkes 2013.07.12. 14:12:33

@Siri Keeton: hát haver ezt elég rosszul látod, most is van keret az osztogatásra... Az a fellendülés hamarabb indult be a világgazdaságban. Tudod mi volt mögötte?

ob.szerver 2013.07.12. 14:13:59

@Siri Keeton:

"nálunk már 2007-ben megszűnt a gazdasági növekedés"

Igen és 2008-ban újraindult volna, ha nem jönnek a sajnálatos események. A 2008-as költségvetést 3%-os növekedéssel és 4% alatti hiánnyal tervezték, tehát a 2007-es kiigazítás után beindulhatott volna egy fenntartható növekedés. A 2010-es választások kimenetelét ez nem befolyásolta volna, viszont nem lett volna 2/3, és a maffiaállam kialakításának és működésének lettek volna bizonyos korlátai.

Szelid sunmalac 2013.07.12. 14:15:31

@$$$=$$$: Mit perszezel nagypofaju! En ott voltam, te meg egy beszari kis pocs vagy. Ennyi a tortenet! Vagy hol bujkaltal nagypofaju? Valami kapualjban? Nem voltam am att olyan sokan, hogy ne vettelek volna eszre, raadasul mindenki cserelodott. Eszrevettem volna ha valaki ott acsorog fel oran at gyurcsanyos poloban, de csak a pofad nagy!

Balt 2013.07.12. 14:17:16

@Cinkes: 2006 még ma sem tiszta, de jól látható volt a Fidesz zavarodottsága a hirtelen kitört népharagra, Orbán meg nem is volt azokban a napokban Mo.-n. Abban kétségtelenül volt szerepe, hogy nem engedte az MSZP-nek elengedni Gyurcsány kezét, ez meg valahol megalapozta a 2/3-ot. (Vess egy pillantást a DK "támogatottság"ára.)

VVICC 2013.07.12. 14:17:45

@Gogol: de az is érdekes hogy a libás ügyön kívül mással nem nagyon operál a narancs, kvázi mást nem nagyon tudnak felhozni. Mert az "elmúlt 8évezés" inkább Gyurcsányozás mint Gyur+Gordi. sztem.

ob.szerver 2013.07.12. 14:27:42

@Balt:

"2006 még ma sem tiszta, de jól látható volt a Fidesz zavarodottsága a hirtelen kitört népharagra"

Ahogy mondod.

Gaskó zavarodottságát a spontán gördülősztrájkok, Jakab zavarodottságát a spontán traktorosfelvonulások, és Kubatov zavarodottságát a spontán utcai zavargások láttán szívszorongató volt látni és átérezni. És mivel egyiküknek sincs köze a Fideszhez, a Fidesz zavarodottsága hatványozottan jelentkezett. Zavarodottságukban szervezték a nagygyűlést az Astoriához, egy arra eljesen alkalmatlan helyre. De belátták a hibájukat, mert ilyen azóta sem fordult elő.

Mészáros Laci 2013.07.12. 14:29:38

Hát az kétségtelen, hogy baloldal eléggé tökönszúrta magát.
Orbán már csak egy kávét kér.
Ilyen kormányzati teljesítmény után választást nyerni szégyen.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.12. 14:30:58

@Cinkes: Mikor indult be a fellendülés? 2001-2002-ben világgazdasági recesszió volt, 2002-nél hamarabb nemigen indulhatott be a növekedés.

Cinkes 2013.07.12. 14:39:32

@Balt: a zavargásokban benne volt a keze a fidesznek, ezt olyanoktól tudom akik részt vettek benne... Azt meg tartom, hogy egy kis osztogatás, sok mindent feledtet.

zipe moha 2013.07.12. 14:39:41

...micsoda naivítás a magyar emberek részéről, hogy majd a kartell mutyi álbaloldal leveszi róluk orbán feudális hűbéri rendszerét...ha-ha és ebben hisznek ma is a népek (csak párolog a remény,nem de bár?)

az mszp erőlködésének tárgya mindösszesen a 2, hely...a parlamenti ellenzéki munkájának ereje jól rávilágított erre, nem láttátok?...mert ugye a 2 párt (kartell) szisztémához 2 párt kell fidesz+ mszp slussz....pedig olyan jól érvelnek sokan az E14 , bajnai mellett egyébként művelt okos emberek is, nem értem...lassan kimondható, hogy reményeiben a nép ismét megcsalatott lesz..c

csak az egyik felét nem tolja el a másik fele...bolond lenne....felborulna az egyensúly (a mutyi)és legközelebb őt is eltolnák ....ez a szisztéma s belátom nem 1x1! Hanem 1x2...

Kandeláber 2013.07.12. 14:42:30

Bajnai legtöbb híve a blogokon szájkaratéző figurák közül kerül ki.
Ők az egykori bajnaivárók, amolyan kiriptoeszdéeszes-hahás-szimatszatyros bölcsészek, világegyetemisták (Sziámitól kölcsönözve), akik durván három éve őrjöngenek, mert a magát a szürkeállomány kizárólagos birtokosaiként aposztrofáló pártjukat a magyar választól elküldték a francba.
Miután a felpumpált ikonjuk tavaly október 23-án sűrű pislogások között elmondott egy beszédet pár ezer ember előtt, majd a Hann-féle Medián november elején magát Bajnait (csak úgy párt nélkül, natúr) bemérte 14 %-ra, az atv-n és a blogokon is akkora volt az eufória, mintha már zsebben lettek volna a választások.
Aztán jöttek a szürke hétköznapok, és a Soros papa által stafírozott hős 14 %-a olvadni kezdett.
Ez van, srácok, kipukkadt a lufi.

tölgyes 2013.07.12. 14:46:38

Kedves Török Gábor!

Nagyon csodálkoznék, ha valamiféle összefekvés nem lenne 2014-ben.Szárszó nagyon szeretén és Szárstó ma a "fejlett Nyugat" hangja. Bár az is lehet, hogy én ezt az erőt túlértékelem.

2013.07.12. 14:47:44

Kicsit túl nagyot álmodtak. (Főpolgármester jelölt még lehet.)

Balt 2013.07.12. 14:50:21

@Cinkes: Ez érdekes, mert én Fidesz szavazó voltam (vagyok), ott voltam a Kossuth téren azon a bizonyos hétfő estén, nem tudtam előzetesen semmiről, de szerencsére hazamentem a tévéostrom előtt. Tény, hogy Nagy Joe (akkoriban 168 óra - a rég látott Knausz blogtárs kedvence :) maga mondta a HírTV-ben, hogy ismerős focihuligánok maguk mondták neki, hogy "dolgozni jöttünk gempáért". Nos, mivel a ribillió teljesen céltalan volt és a Fidesz maga is elhatárolódott az eseménytől, ezzel szemben a "megunják és hazamennek" szólam után Gyurcsány maga hencegett telefonba kedvenc híradós házaspárnak a tv2-n onlájn, hogy ő irányítja az eseményeket, bizony könnyen lehet, hogy mindkét állítás igaz: felbérelték bizonyos focihuligánokat, hogy aztán példát statuáljanak ("jól megunják" - olvasd Hoplita blogtársat...), aztán ez lett belőle. Rendőrterror.

Balt 2013.07.12. 14:54:07

@tölgyes: Ez bizonyára így van (lesz), de az látható, hogy Bajnainak egyre kisebb az esélye önerőből listavezetővé válni. Kérdés persze, hogy mit szólnak ehhez a szocikák frakcióbeli társai mondjuk az EP-ben. Vagy A nagyondemokraták ámerikában...

tölgyes 2013.07.12. 14:54:55

@Mészáros Laci:
Kedves László! Nagyon tökönszúrta magát.. írja, de MIKOR VOLT EZ A SZÚRÁS??? ELÁRULOM A TITKOT: 2002-2010 KÖZÖTT, alulmúlhatatlan kormányzással. Ezért megy ilyen nehezen a megújulás.. ahhoz meg kellene újulniuk.. no de lehet-e a megújulást Bajanai-Mesterházy - Gyurcsánnyal eljétszani??? Mert a Ferit sem lehet figyelmen kívül hagyni: ő bármikor bármelyik szemére joggal dobja oda: FIÚK TI AZ ÉN KÖPÖNYEGEM ALÓL BÚJTATOK ELŐ. És tényleg. A Feri meg beégette magát az emberek tudatába. Nehezen felejthető selejetes lényével és kormányzásával, amiben BAJNAI-MESTERHÁZY TETTESTÁRS VOLTAK. Bajnai még inkább mint Mesterházy.

Cinkes 2013.07.12. 14:55:16

@Siri Keeton: lehet igazad van, de az a recesszió nem sokáig tartott meg nem is volt túl jelentős. Aztán 2001 környékén kezdték nagyüzemben a CDO-kkal való kereskedést ami rendesen elkezdte húzni a világgazdaságot.

jjulie 2013.07.12. 14:55:49

@Balt:

fideszfertőzés

a gyurcsány azon kijelentéseit tényerejűnek tünteted fel, amik ha valóban tények lennének, a te hited alaptételeit igazolnák

ezer egyéb, a hitedet rombadöntő kijelentését meg nem létezőnek tekinted

nyilván lehet így is élni, fideszfertőzöttként

bariga 2013.07.12. 14:58:54

@Balt: Már megint bocsi, de a balhékat, mint előtte is a Fidesz csinálta a Jobbik segítségével. Most is a bíróság előtt jelentek meg a helyes kis kapucnisok. De mindenki megkapja a jutalmát, csak figyeld a kinevezéseket. A hazaárulózós most valami szóvivő az útépítőknél, a Ibolyka ellenfele Főkefe, vagy mi a fene, az UD ?? nem tom mi, meg kémfőnök volt. éppen most rúgták ki. Szóval mindenki megkapja a jutalmat, akit balhét csinál. Csak most már nagyon unalmas, nem csoda, hogy az aki teheti lelép innen.

tölgyes 2013.07.12. 15:03:21

@graycivil: Látom visszatért magánál a Valaqhol Európában szlogenje: Könyörgöm akasszuk fel...Egy filmben még csak elmegy, de ezrendszerre.. Ki kéne már nőnie.@Balt: Bajnainak a fő baja a tehetségtelenség. Ezen pedig nem lehet változtatni. Képtelen arra, hogy elmondjon négy érthető egyenes mondatot. Arra is képtelen, hogy egy pártot megszervezzen de még arra is alkalmatlan, hogy kiválasszon három embert, aki ezt megteszi helyette.

Cinkes 2013.07.12. 15:03:59

@Balt: engem pont úgy hívtak oda, hogy nem lesz semmi baj, menjek kicsit tombolni... nekem a fideszes kapcsolatukat emlegették. Persze aztán a franc tudja...

czjanos 2013.07.12. 15:04:33

@Balt: És persze az is kérdés, hogy mit szólnak majd a választók a fülke magányában. Mesterházy egyre durvuló mű-kirohanásai vagy Bajnai higgadt, megfontolt kritikái és javaslatai. Az lesz majd a döntő.

Balt 2013.07.12. 15:05:37

@bariga: Almássy mivel csinált balhét? Hogy indulni mert a nyíltan Gyurcsány oldalára álló Ibolyával szemben egy demokratikus választáson? :) (Az UD-ügy ebből következik.)

Loppert meg éppenséggel az igazi európéjer möszjőnek, Megyónak szolt be diákként, talán 2003-ban, a "söjtöri lakoma" alkalmából, bár ez nem biztos (meg nem fontos).

Kandeláber 2013.07.12. 15:06:33

@tölgyes: A legutolsó mondata az, ami tökéletesen jellemzi a szendét.

graycivil 2013.07.12. 15:07:12

"Kipakolt Orbán ex-minisztere - Nem véletlenül nem szeretik

Chikán Attila, Orbán Viktor első kormányának gazdasági minisztere - akit baloldali elhajlással nehéz lenne vádolni - csütörtökön egy konferencián kijelentette: Magyarország nemhogy jobban teljesítene, de a valóságban leszakadó pályán van. Már rég nem a visegrádi államokkal, hanem Bulgáriával és Romániával vagyunk azonos szintén, csak számukra jelentünk versenytársat, míg korábbi partnereink a régióból messze elhúztak előttünk."

stop.hu/belfold/kipakolt-orban-ex-minisztere-nem-veletlenul-nem-szeretik/1164140/

F.Y!DESZ

Gogol 2013.07.12. 15:07:42

@VVICC: Dehogynem! Az a hülye nemzeti párválasztó is a Bajnai miatt fuccsolt be, a Hahá-s akciók is a Bajnai miatt vannak, mindenre ezt nyomják. Teljesen beteges. Most vagy vannak kimutatásaik, hogy a választóik körében népszerű, vagy az elmeroggyant Orbán tolja a paranoiát.

Balt 2013.07.12. 15:08:00

@czjanos: Csakhogy addigra már valamelyikük (vagy egy másik) elméletileg ott áll a lista élén. (Vagy két lista élén...) :))

svarcpeter 2013.07.12. 15:08:20

" közös lónak túros a háta" mondhatjuk egy a Mesterházynak feltett kérdésre "...Közös lista, közös jelöltek, közös listavezető. Ez egy „ideális helyzetet” feltételezne, miközben vannak azért, akik például nem szívesen indulnának közös listán az MSZP-s jelöltekkel. ", így aztán helyben topog az egész nagy álom, az "összefogás" meg az "együtt" hangzatos szlogenek, és ezen vajmi keveset lendített Farkasházy alias Teddy bácsi megfáradt nagy ötlete, miszerint biciklire ültette a két riválist. Teddy bácsi ötlete már abstart vakvágányon indult amikor az összekovácsolandó erőket két biciklire ültette, máig sem értem, hogy miért nem egyre ? - ha már egyszer "összefogás", no de ebből is látszik, hogy bizony igencsak megfáradt erők próbálnak vért pumpálni a nagy ötletbe, sehol egy lendületes elme, sehol egy új szemlélet a balos körökben - azaz talán mégis, valami újdonság azért mocorog az Attila gyerekben, ő valóban valami újat akar, mégpedig saját magát, igaza is lehet, ő még nem volt miniszterelnök és persze az akar lenni, a hatalomvágy nagy úr - Gyurcsány is megmondta, milyen nagyszerű dolog prímminiszternek lenni ..... szóval az Attila mindenáron első akar lenni a korántsem egyenlők között, ezt ki is mutatta, hogy ama bizonyos "X" betűt láthatóan magabiztosan a kezében tartotta, a Bajnai pedig van annyira súlytalan személy, ideológia nélkül, hogy nem képes labdába rúgni egyedül, emlékezzünk csak rá, hogy anno Gyurcsány emelte a bársonyszékbe, nélküle ma nem ismerné a nevét a "libagate" ügyének szenvedő alanyain kívül a kutya sem ..... így aztán most lehet elméleteket gyártani, hogy ki miatt és miért nem jön létre a nagy összeborulás, de azt hiszem ezek sem sokat fognak nyomni a latba, a majdani szavazáskor, mint ahogy az sem, hogy az mszp-s erők erőteljesen vizionálnak egy fikciót, miszerint többségben vannak a rendszerváltó erők... teszik ezt mindannak ellenére, hogy bármelyik statisztikai felmérés szerint a biztos választók körében éppen kétszerese a Fidesz támogatottsága mint a baloldalnak...

konklúzió:
a Bajnai pedig van annyira súlytalan személy, ideológia nélkül, hogy nem képes labdába rúgni egyedül, emlékezzünk csak rá, hogy anno Gyurcsány emelte a bársonyszékbe, nélküle ma nem ismerné a nevét a "libagate" ügyének szenvedő alanyain kívül a kutya sem ..... ez pedig nagyon kevés, ill csak arra jó, de arra aztán nagyon, hogy tovább szeletelte a baloldalt ..... :)

Balt 2013.07.12. 15:10:30

@graycivil: "Igaz, véleménye szerint a lecsúszás már korábban, a 2000-es évek elejétől elkezdődött és nem sikerült megtalálni annak a módját, hogyan állítsuk meg a lemaradást. Elmondta, most már nem a visegrádi államokkal, hanem Romániával és Bulgáriával versenyzünk."

Megértem Chikán "elvi" haragvását a rezsicsökkentés miatt: a fia egy (zöld)energetikai profilú vállalkozást vezet...

Mészáros Laci 2013.07.12. 15:10:51

@tölgyes:

"2002-2010 KÖZÖTT, alulmúlhatatlan kormányzással."

Ez való igaz, de most nem ezért buknak, hanem azért, mert nem tudnak középtávon sem tervezni, nem tudnak személyes érdekeket háttérbe szorítani egy közös cél érdekében. Szerintem. Egyébként a kormányzati teljesítményük is ezért volt gyenge. Szerintem.

"no de lehet-e a megújulást Bajanai-Mesterházy - Gyurcsánnyal eljátszani"

Háromfejű kormánnyal nem. Szerintem Bajnaival volt esélyük a nyerésre. Így, szétaprózódva nincs. Ez független attól, hogy Gyurcsány a szociopata menedzser archetípusa.

bariga 2013.07.12. 15:13:26

@Balt: Itt most nem is az a kérdés, hogy ki ellen és mit tettek, hanem az, hogy ki jutalmazta meg őket érte és kinek a malmára hajtották a vizet. Kaptak jól fizető állásokat, vajon előtte hol dolgoztak?

V-PORT 2013.07.12. 15:16:17

Látom már a HVG-n is rajta van. Plusz biztos, hogy Mesterházy is kinyomtatta és vagy 200X elolvasta, miközben Szekeres, Baja és Puch bólogat, hogy "na látod, már a Török Gábor is megmondta".

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.07.12. 15:18:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Tehát aki nem akarja a Fideszt, az az MSZP-re szavaz.

Aki pedig nem akarja az MSZP és a Fidesz közül az egyiket sem, annak marad az LMP."

Szokásod szerint marhaságokat írsz.

Én ebből a háromból tuti, hogy egyikre sem fogok szavazni, akkor én szerinted nem is létezem? Miért "maradna" az LMP azoknak, akik nem kérnek a Fideszből és az MSZP-ből, miközben a közvélemény-kutatások szerint többen támogatják Bajnait, mint az LMP-t?

bariga 2013.07.12. 15:21:03

@tölgyes: a selejtes lény az mit jelent?

czjanos 2013.07.12. 15:22:21

@Balt: Én arra gondolok, hogy a Szolidaritás támogatói valszeg MSZP-sek ugyan, de a vezetőik után inkább az Együttre voksolnak. A Milla halmaza főleg liberális (azon belül persze lehetnek eltérések), akik ugyancsak az Együttet fogják támogatni, az MSZP-vel szemben. A többiek ( ezt nem pejoratív értelemben írom), pl. Kuncze, Fodor, Ungár, Bokros szintén az Együtt felé fog húzni. Talán egyedül Szili Katalin uniósai (mindahányan) fordulnak inkább az MSZP felé. A DK a leginkább kiszámíthatatlan, mert mind a két irányban bírálnak, üzennek, de én őket is inkább Bajnai oldalára gondolom. Kérdés az, hogy az MSZP választói fel tudják-e mérni reálisan az esélyüket vagy vakon bíznak a pártfegyelemben.

bariga 2013.07.12. 15:23:26

@tölgyes: a selejtes lény az mit jelent?

rockjano 2013.07.12. 15:25:14

@tölgyes: A 2002-2010 közötti időszak NEM ELULMULHATATLAN ÉPPEN MOST MÚLJÁK ALUL mégpedig durván

Minden mutatóban maradunk le (kivéve államadósság de ott is benéz a nyugdíjlopás)

Válalkozások körülöttem és az én sajátom is megy csődbe, fiatalok menekülnek ebből az országból

Mi kell még hogy lássatok?????

Balt 2013.07.12. 15:25:15

@bariga: Nem ismerem Almássy "civil" pályafutását, de attól tartok, keresve sem találtak volna szakmailag felkészültebb(nek látszó) főmukit a közútkezelő (vagy mi) élére:

Tanulmányai

1994-ben érettségizett a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd 1999-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán okleveles építőmérnökként végzett. 1999-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán doktori képzésben vett részt. 2000–2002 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán Master of Business Administration (MBA) diplomát kapott.
Tudományos elismerései

Az egyetem utolsó két évében Köztársasági ösztöndíjas, 1999-ben a Tudományos Diákköri Konferencia 2. helyezettje az építőmérnöki szekcióban. 2000-ben a Kari Hallgatókért díjat nyert (BME Építőmérnöki Kar), 2002-ben a Tudással Magyarországért díj kitüntetettje (Országos Tudományos Diákköri Tanács). 2010 decemberében Aszfalt pályaszerkezeti rácsok viselkedése címmel megvédte doktori disszertációját a BME Építőmérnöki Karán. [1]

hu.wikipedia.org/wiki/Alm%C3%A1ssy_Korn%C3%A9l

V-PORT 2013.07.12. 15:27:50

Ez az egész bejegyzés azért lehet, mert Török Gábor nem kapott meghívót a "Bajnai-Tavares-fesztivál"-ra. hvg.hu/itthon/20130712_BajnaiTavaresfesztival_keszulodik_a_Vel

M_Runcájsz 2013.07.12. 15:27:51

@Kandeláber: Bajnai lehetséges szavazótábora 2 éve folyamatosan vándorol ki külföldre dolgozni, aki marad az szépen megválasztja újra a fideszt, nem kell aggódnod.

Balt 2013.07.12. 15:28:31

@Balt: Na, azé': :)
2010. november 19. óta az FKF Zrt. Közútfenntartási Ágazati Igazgatója. 2011. október 1. óta a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója.[10]

@Pitypalatty úrfi: Mert Bajnaival kapod a maszopot. (Ez elemi célkitűzés, másképp értelmetlen az egész II. Bajnai "eljövetel".)

Szélmalomharcos 2013.07.12. 15:28:59

@tölgyes:
Bajnai Gordon csak egy név, nincs mögötte semmi, se tehetség, se szervezet, se program. Egy elképzelt imázs, ami soha nem volt, és nincs is olyan a világon

Nekem a csendes-óceáni háború idején felvirágzó cargo cult jut az eszembe róla . Szegény butuska polinéz bennszülöttek azt hitték, hogy Tom Navy, vagyis Haditengerészet Tamás a leggazdagabb ember a földön, minden földi jó az ő hajóin érkezik rakományként, és hozzá kell imádkozni hogy még több érkezzen a szigetükre

Bajnai neve csak annyi a hazai hívei számára, mint Tom Navy volt a világháború idején. Bajnai nevét át kéne írni, Ájemef Gordon volna talán a legmegfelelőbb

menőmano 2013.07.12. 15:32:33

Bajnai Gordonnak már sokkal korábban kellett volna megalapitania az új pártot/pártját. S aki nem csatlakozik az lemarad.
A miniszterelnökség jelöltségről csak annyit) az ismertség, elismertség, nemzetközi elismertség- kapcsolatok nem hátrány. Mindezt, s rátermettségét (is) egy éves kormányzása idején/alatt bebizonyitotta. Stabilizálta az ország gazdasági helyzetét/állapotát, sokkal többet tett volna (jó kormányzással), csak kevés volt az egy év.
S akkor, anno. mégcsak nem is volt politikus.

"Bajnai politikai szerepvállalásáról ezt mondta: ”Nem gondolom magam politikusnak.
Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa.
Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag.
A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét." "
:)

William Kidd 2013.07.12. 15:33:18

Szerintem Bajnai inkabb alkalmas a "baloldal" miniszterelnokjeloltjenek (annak ellenere, hogy egy idegen erdekeket szolgalo, szar embernek tartom), mint Mesterhazy mivel:

- tehetsegesebb
- karizmatikusabb
- van egy kialakult "szakerto miniszterelnok" kep rola a koztudatban
- a (nemzetkozi zsido) hatterhatalom ot nyomja

A kialakult helyzet a "baloldal" komediaja, 2 jeloltjuk van, de az eselytelenebb mogott all a sokkal regebbi es tarsadamilag jobban beagyazodott part, kiepult szervezet es infrastruktura. Mar latszik, hogy addig kostolgatjak egymast, hogy a megegyezes hianyaban ismet nyerni fog a neveto harmadik bolsevik partunk a fityesz.

...

En mar egy jo ideje eldontottem, tobbe nem csinalok magambol bohocot, nem megyek el szavazni. Lejottem a falvedorol, belolem kell ismet hulyet csinalni. Ez a jelenlegi "demokratikus" rendszer szerintem nem alkalmas a magyar nemzet erdekkepviseletere, mas megoldas es mas ut kell. Amig ezek csinaljak itt a mubalhet es a cirkuszt, addig csak pusztulat lesz, feudalis restauracio, a nepunk lehuzhatja a rolot a Karpat - medenceben.

Balt 2013.07.12. 15:34:04

@czjanos: A nyugger poltisztek valszeg nem tudták még a saját gründolt mozgalmukat sem maradéktalanul Bajnai zászlói alá vinni (a bohóctűzoltó idejekorán lépett, mert ő szorosabb MSZP-szövetséget tartott kívánatosnak, lol.)

Kuncze, Fodor, Ungár, Bokros szavazhat Bajnaiékra (esetleg + a maszopra, még esetlegebb + a DK-ra), de ez legfeljebb 4 szavazat :), ha meg nem elég diszkréten teszik, az sok-sok nagyságrenddel több szavazót tart tőlük távol. :)

Szili sztem külön fog indulni - ha egyáltalán.

Kandeláber 2013.07.12. 15:35:03

@M_Runcájsz: Én nem aggódom, én gúnyolódom.
Nagy különbség.
Amúgy pedig a tények makacs dolgok.
Talán 10 % benne van, de semmi több, persze a Bokros-Fodor-Kuncze és hasonló alakulatokkal együtt.
Bár lehet, hogy túloztam.

menőmano 2013.07.12. 15:35:37

Amióta visszatért a Bajnai a politikai életbe, fellépett a politika nagy színpadára, némelyek részéről totális sivalkodás mérhető.

:)

bariga 2013.07.12. 15:36:49

@Balt: OK, elismerem , igazad van. Neki a szakmájába vágó céget csináltak. Talán majd kevesebb lesz a kátyú is hamarosan.

Balt 2013.07.12. 15:37:54

@V-PORT: Remek, újabb öngól Bajnaiéktól. :)

Vö. a korábbiakkal:

"Magyarországnak a fejlődéshez szüksége van az uniós pénzekre, és az ország továbbra is demokrácia – ha be is avatkoztak a választójogba. Amíg szabad és titkos választások vannak, rajtunk múlik, hogy megváltoztassuk a politikai irányt az országban. E tekintetben minden intervenció, külföldi beavatkozás káros lenne."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/201119

Vagy:

nepszava.com/2013/06/magyarorszag/bajnai-megvedte-az-orban-kormanyt-berlinben.html

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.12. 15:41:09

Az MSZP most ugyanazt a hibát követi el Mesterházy erőltetésével, mint tette annak idején a köztársasági elnök választáson a mindenki más által elutasított Szily Katalinnal. Akkor "sikerült" a parlamenti többség ellenére bukni és Sólyom Lászlót megválasztani, mert nem voltak képesek kommunikálni a koalíciós partnerrel.
Most hasonló a helyzet. Orbánt csak közösen tudják legyőzni, ha külön jelölteket állítanak, veszítenek.
Szomorú, hogy fontosabb nekik, hogy Mesterházyt erőltessék, mint, hogy az ország végre megszabaduljon a Fidesz igától.
Azt kéne megszondázni, hogy a választást feltehetően eldöntő jelenleg még hallgatag többség ki mögé sorakozna be szívesebben.
Amúgy az is sokatmondó, hogy a Fidesz rágalomhadjárata a valóban esélyes Bajnaira zúdul, Mesterházyval jobboldalon a kutya se foglalkozik.
Ha én lennék a baloldal (ahogy OV a nemzet :) ), biztos, hogy egységesen beállnék Bajnai mögé. Ha már Chuck Norris nem vállalja... :)

Balt 2013.07.12. 15:41:22

@Szélmalomharcos: :))) Ezt a polinéz sztorit még nem is hallottam. Miaza Tom? (Ebből lett a Tomcat?) Pardon az offerta!

@menőmano: "S akkor, anno. mégcsak nem is volt politikus."

:)) Denemám! Még most se az, mint fentebb látszik. És maradjon is ez így, jobb mindenkinek. :)))

V-PORT 2013.07.12. 15:42:02

mno.hu/belfold/mesterhazy-meglepte-a-diktalni-akaro-konrad-gyorgyot-1172247
Török Zsolt mindig is eszes gyerek volt. De megtudtam, hogy nem vagyok ember.

Kandeláber 2013.07.12. 15:46:18

@Frady Endre: Te, a "hallgatag többséget" hogyan óhajtod megszondázni?
Ugyanis éppen azért "hallgatag", mert nem árulja el a pártpreferenciáját.
Persze ezek többsége lustaságból soha nem megy el a választásokra, inkább kapálja a kertjét vagy horgászik, és az eredmények közzététele után teli torokból ordít, hogy csalás történt, esetleg csak szidja a győzteseket.

ephart 2013.07.12. 15:50:56

inkább Mesterházi.ő is elég necces de azért szorult belé valami magyarság szeretet.bajnai meg szimplán a zsidók bábja.ez nyilvánvaló és egyértelmű egy átlag mszp szavazó számára is.ezért nem érhetett el áttörést a libás

ob.szerver 2013.07.12. 15:51:17

@Frady Endre:

"Azt kéne megszondázni, hogy a választást feltehetően eldöntő jelenleg még hallgatag többség ki mögé sorakozna be szívesebben."

Ezt folyamatosan szondázzák. Csak azt kell figyelemmel követni, hogy a civil szervezetek éppen kinek a lejáratására költenek el pár százmilliót, és megkapjuk a választ.

V-PORT 2013.07.12. 15:51:18

Ha elolvasom ezt a véleményfolyamot nekem nem jön le, hogy valaki is szavazni fog Mesterházyra. Abban sem vagyok biztos, hogy sokan nem azért mondják az Mszp-t, mert nem azt gondolják, hogy Bajnai abban van.

V-PORT 2013.07.12. 15:54:18

@ephart: Miért barátja a zsidóknak? Jöttök ezzel a marhasággal, de most írd le pontosan miből látod ezt.

William Kidd 2013.07.12. 15:54:47

@Balt: Te kamuzol kispajtas, a nagy tobbseg bizony teljesen jogosan, magatol ment ki aznap este (is) tuntetni 2006 oszen. Az elso sorokban volt par MSZP-s provokator, illetve nem vetettek be a keszenletiseket, helyettuk baranyai kikepzetlen, felszereles nelkuli kisrendoroket. De a 2002-ben hidat torlaszolo es 2006-ban TV-t ostromlo, majd az azt koveto idokben is tunteto emberek 90%-a teljesen jogosan, az igazsagerzete es a magyar nep becsulete miatt tuntetett a politikusi mocsok, a hazudozas, a korrupcio, a valasztasi csalas es a kozerdeku adatok hamasitasa ellen. En jol tudom, mert mindketton ott voltam, mar a legelejetol, ugyhogy befejezheted az utolagos kamuzast.

A posztbolsevik, zsido politikai "elitunk" pont ettol fel a legjobban egy teljesen tiszta es alulrol szervezodo nepi kezdemenyezestol vagy mozgalomtol, amibe nincs beepulve, amit nem tud kontrollalni. Akinek van egy cseppnyi esze az latja, hogy itt bizony '89-ben igencsak mellekvaganyra vittek ezt az orszagot, a cirkusz megy, a ket nagy Partunk es a slepp bizony egyivasu: a MSZMP csocsein nevelekdett posztbolsevik az egesz csapat, a jelenlegi "magyar" politikai elitunk.

(A Jobbik ugyanolyan zsido krealmany, gozleereszto, de az elso pillanattol kontrollalt, megelhetesi gyulekezet)

tölgyes 2013.07.12. 16:00:21

@Mészáros Laci: Szerintem Bajnaival nem lehet nyerni..Ahhoz négy év kevés.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.07.12. 16:01:58

@Nemzetstratégia:

A bal oldal folyamatosan megújul, már 90 éve.

A megújuláshoz pedig nekik nincsen szükségük a magyar kulturális és egyéb akármilyen hagyományokra, mert ezek őket nem érdeklik.

A nemzetközi internacionalista vörös cionista stb.hagyományokból táplálkoznak, s ezekből újulnak meg folyamatosan.

Azonban már tudják, hogy ha sikeresek akarnak lenni, akkor egy kis nacionalizmusra nekik is szükségük van. Sztálin rájött erre 1941-ben, s azóta utat mutat a vörös követőinek.

Ami nemzeti az a vörösök elveivel ugyan nem fér össze, de céljaik elérése érdekében eszközként nekik is használniuk kell.

Kandeláber 2013.07.12. 16:02:32

@William Kidd: '89-ben ki hatalmazta fel az "Ellenzéki kerekasztalt", hogy leüljön tárgyalni az MSZMP-vel?
A választások után meg jött a paktumnak nevezett mutyi, Antall látványosan összefeküdt az szdsz-szel, és Gönczöt nevezték ki köztársasági elnöknek.
Soha többé nem szavaztam az mdf-re.
Aztán folytatták a "spontán privatizációt", azaz a soha fel nem leltározott állami vagyon teljes ellopását.
Antall miért nem kérte az államadósság elengedését, mint a lengyelek?

menőmano 2013.07.12. 16:03:12

@Balt:
Mi a gond?
Csak ismételni tudom) Mégis stabilizálta a Bajnai az ország gazdasági állapotát, egy éves kormányzása idején.
Az általa megkezdett úton kellett volna tovább haladni............
ott a pont.
:)

dtk74 2013.07.12. 16:04:35

Bajnai csinált egy pártot. Akinek nem tetszett a szocik regnálása, és a Fidesz elmúlt négy éve, az szavazhat az új pártra. Akinek a gondolkodás annyira nehéz feladat, hogy csak a régiekből tud választani, az érje is be a régiek módszereivel, és stílusával. Amint a közvéleménykutatások is mutatják, sokan így vannak vele.

Mészáros Laci 2013.07.12. 16:09:51

@tölgyes:

Bajnai nevéhez nem kapcsolódnak friss és emblematikus botrányok, a Hajdu-Bét felemlegetése szerintem lassan kontraproduktív lesz.

Négy ilyen év, amibe Orbán színét és fonákját is közelről láthattuk, és túl sokszor, elegendő lehetett volna. Az átlagmagyar az eredményes de csendes kormányzást kedveli. A kocsiban sem vagy kíváncsi a szervókormány vagy az ABS minden működésénél örömujjongásra, hogy milyen nagyszerűek vagyunk. Működjön és kesz.

willdataa 2013.07.12. 16:10:35

A magyarországi média cionista része (gyakorlatilag 100%-a, kivéve az Echo TV-n 1-2 műsort) többet szerepelteti a 0 szavazatot kapott Bajnaiéket, mint a 855 ezer szavazatot kapott Jobbikot.
Olyan rendszer kellene, ahol a lakossági támogatottság döntené el a média szereplés mértékét, nem pedig 1-2 zsidó médiatulajdonos, hírszerkesztő, műsorvezető.

Balt 2013.07.12. 16:11:54

@William Kidd: ??? Ne zavarjon, hogy kb. ezt mondtam én is. :)

William Kidd 2013.07.12. 16:14:05

@William Kidd: belolem nem kell ismet hulyet csinalni.*

V-PORT 2013.07.12. 16:14:45

@willdataa: Bajnai indult 2010-ben a választáson?

Balt 2013.07.12. 16:15:23

@William Kidd: Mármint, az első bekezdésig. A másodikban foglalt konteókkal nem tudok mit kezdeni.

@Akitlosz: "Azonban már tudják, hogy ha sikeresek akarnak lenni, akkor egy kis nacionalizmusra nekik is szükségük van."

Azon nagyot röhögtem, hogy szegény Csákányi (a Kulkával közös Index címlapos interjúban) azt volt kénytelen mondani, hogy 2010-ig ő bizony nem viselt kokárdát, sőt, gyomorgörcsöt kapott tőle, de bezzeg a Milla színpadán! Rotfl.

willdataa 2013.07.12. 16:17:39

@V-PORT:

Senki nem tiltotta neki.

Balt 2013.07.12. 16:19:53

@Frady Endre: Igen, Sólyom esete remek példa. Ott is az 5% párt akart a királycsináló lenni, aztán így sikerült. :)

A Fidesz már októberben azt kommunikálta, hogy Bajnaitól nem tartanak, van rajta fogás bőven. (Mesterházytól persze még annyira sem.) Ezen tehát nem kell meglepődni. Olyasmi, mint Gyurcsány és a lottó ötös. Bejött, csak elég kitartóan kellett játszani a kombinációt. :)) (Nem lottózom, sőt, nem is dohányzom, "trafikmutyi", hess!) :)

tölgyes 2013.07.12. 16:22:16

@Mészáros Laci: Ha ránéz az adatokra, akkor azok nem erősítik meg az állítását.:)

Balt 2013.07.12. 16:24:17

@Kandeláber: "Antall miért nem kérte az államadósság elengedését, mint a lengyelek?"

A pletykák szerint megizenték neki, hogy nem lenne olyan jó ötlet... Azt hiszem, Mark Palmertől elkélne egy poligráfos emlékirat-kötet...

@dtk74: Ezzel csak 1 hibuci van: az "új párttal" mindenképpen jön a maszop is, nem mintha nem lenne elég súlyos a Szigetvári + Millás kretének + nyugger poltisztek + méregzöldek kombó.

Sir Bates dö Hól 2013.07.12. 16:28:51

@Frady Endre: lehet, hogy a biztos pártválasztók körében nagyobb az mszp támogatottsága, de a bizonytalanok körében is nagyobb az elutasítása.

V-PORT 2013.07.12. 16:28:54

@Balt: Szigetvári ismeri őket jól. Ezért is hagyta őket ott. És emiatt is sejti, vagy tudja, hogy mi a taktikájuk.
Én nem szavazok egy Mesterházy vezette szövetségre. Aki saját érdekeit nézi, az nem alkalmas egy ország vezetésére, lásd Gyurcsány és Orbán.

Balt 2013.07.12. 16:30:52

@V-PORT: Ja, és még lehet, hogy habnak jön a DK is, ki ne felejtsem. :)

Mészáros Laci 2013.07.12. 16:32:20

@tölgyes:

A szavazók szubjektív szempontok alapján döntenek, nem adatok alapján.

jjulie 2013.07.12. 16:38:20

@Akitlosz:

jaj nekem alekosz, összevesztél a szolgálatvezetővel és hónapokon át külső körletes voltál, otthon meg nincs neted?

most meg viszakerültél a portásfülkébe az ingyennetmellé hogy közzétedd a korlátaidat?

jóskapista, a mi mai sorsunk útja már azelőtt kijelölődött, eldőlt, mielött a vörösöknek csúfolt társaság létrejött, de ha téged a vörösözés boldogít, miért ne tehetnéd

vannak akik macskákat akasztanak fel, vannak akik békákat boncolnak, van aki a virágok fejét csapkodja le egy bottal a cseppnyi boldogság kedvéért, te meg vörösözöl

lehet így élni, bizony lehet így is

Kandeláber 2013.07.12. 16:41:52

@V-PORT: Figyusz, arra szavazol, akire akarsz.
Az is a te dolgod, hogy rajongsz Bajnaiért, és fáj neked, hogy valószínűleg nem ő lesz a miniszterelnök jövőre, de azért nem kell mindenkit kvázi hülyének minősíteni, aki nyíltan kijelenti, hogy nem szavazna a bálványodra.
Az meg már nagyon durva, hogy szerinted sokan azt hiszik, Bajnai is az MSZP-ben van.
Nagyon szürkeállományos-ex-eszdéeszes fellengzősség.
Egyébként az ilyen megnyilvánulások teszik számomra egyértelművé, hogy Bajnai pártja az szdsz reinkarnációja, és nem az LMP, nem is a DK, ha utóbbi tele is van tömve ex eszdéeszes káderekkel.
@Balt: Palmer volt a szadesz amcsi tartója.

lavór 2013.07.12. 16:46:40

Ésakkó' most mi van? Holnap azért még felkel a Nap?

V-PORT 2013.07.12. 16:47:37

@Kandeláber: Mond azt, hogy sokan nem azonosítják Bajnait az Mszp-vel? Ezt hallják a médiából, ez megy ezerrel a Fidesz sajtótájékoztatón. Mint ahogy szerintem Gyurcsányról is sokan azt gondolják, hogy még mindig benne van az Mszp-ben.
Hol néztem én valakit is hülyének? Sehol. Igazad van mindenkinek szíve joga kire szavaz. Neked is. Nekem is. Csak azzal kellene tisztába lenni, hogy mit visz, és mit hoz egy, egy jelölt.

Jolka40 2013.07.12. 16:55:24

Nekem Mesterházy túl színpadiasnak tűnik. A szövege pedig sokszor tűnik mesterkéltnek, néha primitívnek. Lehet, hogy ez kell a szavazóknak? Remélem, hogy nem.

hoplita 2013.07.12. 17:12:57

@toportyánzsóti:
Azt meséltem mán, hogy anyádat akkor kúrtam amikor téged tolt kifelé?
Na, az meglátszik rajtad, pedig még félre sem nyeltél..:DDD

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.12. 17:17:00

@Pitypalatty úrfi:

Bajnainak nincs tábora, nem különbözik az MSZP-DK-tábortól.

hoplita 2013.07.12. 17:17:28

@CSENDES:
Szeva...rég láttalak.:)

aszekelyek 2013.07.12. 17:18:42

@czjanos: dühödt kirohanásai gyurcsánynak vannak... csak szólok. mesterházyra csak még kicsit nagy a mellénye. Azért nem találja a saját hangját..

Bajnairól propagandisták annyi szépet mondanak , hogy terhes hallgatni is. De csak ha a fele igaz lenne , ő nem ott tartana , ahol tart.

Kandeláber 2013.07.12. 17:27:05

@V-PORT: Nyilván vannak teljesen tájékozatlan honpolgárok, de bízom benne hogy nem az abszolút összemosás a jellemző.

aszekelyek 2013.07.12. 17:27:14

@bariga:

régi ismerős , üdvöz légy !

Akkor majd én megfogalmazom neked , hogy kell kétségbe vonni rendesen , hogy tiszta választáson akar győzni vagy veszteni a FIDESz. Figyelj! ::)) Az nem jó, hogy hogyan lehetne elvárni. Az nem azt fejezi ki , hogy az elvárásod teljesen jogos lenne. :)

Ez a pontos sarazás: Ettől a zorbántól csak azt lehet várni , hogy nem tartja meg a választást , vagy azé csinájja a ...-ide bármit írhats z-, hogy csaljon..

NA , ez már ugye egy rendes sarazás. Rákenése olyasminek , amit igen nehéz cáfolni .

De igazán érdekes , hogy akinek ennyi tehetség se szorult a zorbánozó ujjaiba , miért gondolja , hogy ő aztán mindent jobban tud mindenkinél...

De arról is azorbántehet , hogy kifejezni se nagyon bírod magad.

Hát hogyne.

@Balt: be akarna valaki avatkozni? Csak neeem? ;)

aszekelyek 2013.07.12. 17:32:57

@V-PORT: én sportból nézem az atv-n a betelefonálóst. Követelik, hogy azonnal fogjanak már össze... de nagyon követelik... .) NAgyon tudják, hogy külön vannak. :) Azt persze nem, hogy mennyire komoly az a probléma, ami miatt nem sikerült összeborulniuk. meggyőződésük, hogy az ő elképzeléseiket fogja bajnai természetesen megvalósítani. Asszem, a " szakember " ebben az értelemben jelenik meg a z értelmezési keretükben. Meg még abban a tévedésben is leledzenek, hogy bajnai baloldali. mert miniszterelnöke volt a szociknak, az utolsó, csúfos évükben. Abban igazat adok, hogy sok súlyos tévedésben élnek a kedves baloldali szavazók.

toportyánzsóti 2013.07.12. 17:35:51

@hoplita: Olyan hülye vagy zombik gyökér,hogy magadon röhögöl?!A vége picsogás lesz ha az arcoddal szétvered a vasbetétes munkásbakancsot,kiderül hogy szarral vagy töltve csak.

hoplita 2013.07.12. 17:36:29

@Blogger Géza:
Fogadni mertem vóna, hogy erre még te is előbújsz a zanyád náthás pi.csájából, droid.

aszekelyek 2013.07.12. 17:36:36

@dtk74: értjük. tehát nem kell firtatni , mi van a nem régi mosóporos dobozban. NA és mennyibe fog az nekünk kerülni? esetleg nem megy rá ingünk, gatyánk? HA mondjuk azzal próbálunk meg mosni..., ha már a reklámot megettük és megvettük.. Várom a válaszod. Az, hogy lehüjjézed, aki nem őt választja, csekély marketing értékkel bír.

hoplita 2013.07.12. 17:39:10

@toportyánzsóti:
Kinek a lábán lesz, faszfej?
Csak nem a tieden?
Anyád hátán baszlak meg, köcsög.

Gyere le Kevibe és megdumcsizzuk, baszom anyád száját.

aszekelyek 2013.07.12. 17:39:56

@ob.szerver: valami fontosat kihagytál. Azt, hogy úgy tagadták az egész 2008-as évben, hogy az a kis malőr, a válság ide elér és minket érint, pedig mindenhonnan ezt ordították a fülükbe, hogy már-már gyanús lett, hogy ezt miért csinálták. Közben júniusban már letárgyalták az IMF-fel az egész hitel ügyet. Májusban már nem vették a papírokat... Uncsi ez a válság tehet mindenről duma is.

jjulie 2013.07.12. 17:41:53

@aszekelyek:

na varangybanya mire ebben a melegben ezt mind felülfűbehugyozod kiszáradsz

ilyenkor van meteorológiai felár a felcsutibolondítottaknál, vagy a szokásosért is bevállalod?

hoplita 2013.07.12. 17:43:14

@Balt:
"...hogy annyi esélyük van, mint vörösfenyőnek az erdőtűzben. .."

Mókusnak, bazmeg....olyan vagy, mint Beef a Vissza a jövőben...:)

jjulie 2013.07.12. 17:45:56

@hoplita:

mindenki beléd akad, fáradt koszolódott lűzer, hogy van ez?

már csak az@aszekelyek: egyazászló tábori barátnőddel vagy jó viszonyban

melyik fideszzöldbárónál égetett ma a nap?

dtk74 2013.07.12. 17:52:13

@aszekelyek: Választ? Mire? Nem látok kérdést, én mindössze elemeztem egy helyzetet, indulatok nélkül. Nem állítom, hogy a régi megoldások jók, azt sem, hogy roszak, de feltételezem, hogy aki Bajnait választja, annak a régi motoros pártok (és megoldásaik) nem felelnek meg. A "nem megy a gondolkodás" kitételem a rutinból döntésre donatkozott. Mint amikor ugyanabba a boltba járunk, akár drága, akár nem, akár kedves az eladó, akár bunkó, csak mert megszoktuk. Nem mérlegelünk, nem hozunk döntést, haladunk a bevált úton. Illetve amit annak hiszünk.
Esetleg válaszolhatnál a saját kérdésedre, a mostani kormány kapcsán. Hogy érzed, megvan inged-gatyád? Neked bejött a NER, vagy a leszakadók közé tartozol?

tölgyes 2013.07.12. 17:55:34

@Mészáros Laci: Értem. No de miért alakult ki a szavazókban az a megggyőződés, hogy Bajnai nem alkalmas a vezetésre. Mert azért ez mára kialakulni látszik.

jjulie 2013.07.12. 18:01:51

@tölgyes:

namost akkor kialakult, vagy kialakulni látszik, vagy csak egyszerűen megint seggszűjú módon ideorbánkodasz, orbánfoglalkozású?

felcsuti mikutyánkkölkelista pozítív vagy már, vagy még mindig szopat a főnök?

hoplita 2013.07.12. 18:03:59

@Balt:
A beszari fityiszesek hazamentek, mi nácikok nem, pedig gempát se kaptam.:))

Régi fityiszes vagy....ott voltál 2002 augusztus végén az Erzsébet téren, ahol a csutitörpegecigány azt mondta, hogy annyian vagyunk fel tudnánk emelni a tévészékházat, csak nem vagyunk úgy öltözve...?
Majd napra pontosan négy évre rá mi úgy öltöztünk..:)

A csutitörpekomcsigeci mijafaszt csinált?
Elárulom...a háttérben egyeztetett gyúcsánnyal, ti majmok meg bedőltök ennek a kis gecinek.:(

bariga 2013.07.12. 18:04:04

@aszekelyek: Üdv Neked is! Azt már többször tisztáztuk, hogy más szemüvegen keresztül nézzük a világot. Ha a választási törvény változásait elolvasod, felismered a célt. De tisztességtelennek leginkább azt tartom, hogy alpári módon közpénzből, köztévén, közmindennel már most szapulják a lehetséges ellenfeleket. Mint a kétévesek a bölcsődében. Nem baj, ha nem igaz, a cáfolatot már úgysem hallja senki. Te talán azért nem veszed észre, hogy ez helytelen, mert ugyanazt gondolod és neked tetszik. A szöveg is és a stílus is. A zorbán meg már annyi hibát csinált, hogy nem nehéz az ujjaknak ráállni, minden órában találni valami kellemetlenséget.
Nem tudom melyik kifejezés nem tetszett, de engem felesleges szapulni, mert én nem leszek jelölt.

hoplita 2013.07.12. 18:06:23

@jjulie:
Anyádat basztam vóna, de nem ittam hozzá eleget.

bariga 2013.07.12. 18:08:09

@Jolka40: Neki még sokat kellene gyakorolnia, fiatal még. Nekem nem is tetszik, hogy próbálja felvenni az alpári fideszes stílust. Nem jó hallgatni. Jó lenne ennyi év után egy kis nyugalom.

s 2013.07.12. 18:09:27

mesterházy inkább veszít az mszp élén, az egész mszp-vel együtt, minthogy nyerjenek bárhogy. Tipikus köcsög magyar hozzáállás, a szomszéd tehenének megdöglését illetően.

Kívánségaim:

1. Nyerjen a fidesz 2014-ben.
2. Ennek hatására legyenek meg a fideszesek kivégzései legkésőbb 2017-ig.
3. Folytatódjon ez az mszpsek halálba küldésével.
4. Alakuljon ki ezek hatására egy olyan erő, ami felelősséggel kormányoz.

hoplita 2013.07.12. 18:10:29

@bariga:
Hol volt még a Jobbik 2006-ban picinyem?
A tojásban.
Bár igaz, ott született az utcán, de nem kellett hozzá a fityisz bábáskodása...meg nem is vót bábáskodás.
De az a bajotok, hogy az ostoba, sugallt prekoncepciókat képtelenek vagytok a helyén kezelni.

krausz2 2013.07.12. 18:12:45

Egy vicc amikor a bolha megpróbálja irányítani az elefántot.

Vagy mégsem az ? Láttunk már ilyet amikor egy 5%-os pártocska nevében

pl. Magyar Bálint az oktatáspolitikát "adta".

Ez ám a többségi demokrácia! Lehet hogy mindegy kire szavazol úgyis egy kisebbség mondja meg a frankót?

Ez talán most nem jön be. Hála Mesterházinak.Reméljük így is marad!

Bajnai és Gyurcsány meg mehet oda ahonnan fizették őket eddig is.

A szociáldemokrácia szégyenei....

hoplita 2013.07.12. 18:18:14

@Frady Endre:
De te egy igazi belga vagy, így aztán fingod sincs, hogy hova állj.

kvadrillio 2013.07.12. 18:18:16

..AZÉÉÉ NEM KÖLL MINGGYÁ FÖLADNI A MINELNÖKI AMBÍCIÓIT NEKIJEHHH....., DE ELŐBB ALAKÍCCSON EGY UN. LIBATENYÉSZTŐK PÁRTJÁT, AHOL JÓL BEGYAKOROLHATTYA AZ ELNÖKI TE....ENDŐKET.....

kvadrillio 2013.07.12. 18:20:17

@kvadrillio: ...PÉLDÁUL...HÍRNEVET SZEREZHETNE MAGYARORSZÁGNAK AZZAL, HOGYAN IS KELL MELEGSÉGGEL, GYENGÉDSÉGGEL, KÍMÉLETESSÉGGEL TÖMNI....A MAGYAR LKIBÁKAT ! :)(

hoplita 2013.07.12. 18:21:06

@Balt:
Nem polinéz a cargo kultusz, hanem Új-Guineába való...

@bariga:
Neked is van jól fizető állásod, gondolkodni mégis rest vagy.:)

bariga 2013.07.12. 18:21:19

@hoplita: Ok, hát akkor kik voltak a kedves gyújtogatók? És most ők melyik pártra szavaznának?

czjanos 2013.07.12. 18:21:28

@aszekelyek: 1. Gyurcsány 2014-ben nem rúg labdába, csak irányítani tud kb. kétszázezer szavazót. 2. Ha Mesterházy nem találja még a saját hangját, akkor hogy akar miniszterelnök lenni? Érdekes kormánya lenne: Gazd. min.: Szekeres Imre; informatikai min.: Baja Ferenc. Igaz, van egy életre való is a sorban, de ő biztosan nem lenne miniszter: Kunhalmi Ágnes. Számomra egyre nyilvánvalóbb, hogy Mesterházy akarva-akaratlanul Orbán szekerét tolja. Pofára fog esni, mint Szili az alkotmányozásnál: nem fog felférni a szekérre. Botka Lászlónak végre színre kéne lépnie!

Kandeláber 2013.07.12. 18:23:18

@s: Hiába álmodozol, Bajnai valószínűleg soha többet nem lesz miniszterelnök Magyarországon.
Soros Gyuri bácsi meg Clintonné rossz helyre küldte a dollárokat, az új szdsz nem lesz nyerő.
Nálunk már beállt a kétpárti váltógazdálkodás, mint Németországban, Ausztriában, vagy Nagy-Britanniában.
Az outsiderek meg a spannjaik csak a partvonal mellől nézhetik a játékot, a durván 10 %-ot kitevő fanjaik meg kiélhetik magukat ilyen hsz-ekkel.

hoplita 2013.07.12. 18:23:28

@bariga:
Itt beszélget egyikük veled, picinyem...és vajon kire szavazok?
Ha kitalálod zseni vagy.:)))

bariga 2013.07.12. 18:24:11

@hoplita: bunda? már az elején?, vagy nem a focisták kapják az a sok pénzt amit a jó támogatók oda fizetnek a költségvetés helyett?

h.kovacs 2013.07.12. 18:26:02

@Kandeláber: na ezt a kétpárti váltógazdálkodást kellene megszüntetni, egy harmadik erőnek, aki a két mutyipártot szépen elszámoltatja, majd börtönbe küldi az egész sleppet orbánostul, mesterházystól, gyurcsányostól

toportyánzsóti 2013.07.12. 18:27:38

@hoplita: Tartsak egy kis patkányirtást?!Szeretitek ti is a ciánt mint adolf?

V-PORT 2013.07.12. 18:27:51

@krausz2: Úgy írod, mintha az Szdsz mondta volna meg, hogy ki legyen az Mszp miniszterelnöke. Horn, Medgyessy, Gyurcsány? Mindegyikről az Mszp döntött. 2009-ben is úgy ragaszkodtak a hatalomhoz, hogy Bajnai is jó volt nekik, pedig lehetett volna választás is. Sőt 2006-ban is akarták azt a hatalmat. Az a szörnyű, hogy a háttérben még mindig ugyanazok az emberek vannak. Az Szdsz is benne volt rendesen, oda is került, de az Mszp emberei döntöttek. Mesterházy ugyan azt játssza, mint Szilivel, és sajnos ugyan úgy jár, majd másra fogja.

hoplita 2013.07.12. 18:28:43

@aszekelyek:
Hess, libafos..!
Szopjál lovat. sokat.

hoplita 2013.07.12. 18:31:26

@toportyánzsóti:
Anyád pinájába nyomlak vissza, büdösköcsög...ne félj, visszaférsz.
Csak szóljál...de figyelmeztetlek, az a vas ott az avataromban nem csak dísz..és nagy lyukat üt.

satie · http://321.hu/sas 2013.07.12. 18:34:49

kicsit összetettebben látom MAti taktikáját és bár vannak e14 szervezetépítési hibák, de én még nem látom lefutottnak ezt az ügyet, sőt, de erről inkább privát üzenetben :-)

hoplita 2013.07.12. 18:35:01

@Kandeláber:
Ne udvarolj ennek a rohadt nyuggegecinek, a fekete kávénál is aljasabb patkány.

bariga 2013.07.12. 18:37:04

@hoplita: Ááá, soha nem jönnék rá. De igazából miért csináltátok? És miért nem csináljátok most?

Kandeláber 2013.07.12. 18:53:18

@h.kovacs: És vajon hogyan?
A Jobbik nagyon szerencsés esetben össze tud hozni 20 %-ot, nagyrészt fideszes kiábrándultakból, Bajnai meg ha megfeszül, 15-öt.
@hoplita: Van itt több is. :D
@V-PORT: Az szdsz-t csak Horn tudta féken tartani '94-'98 között, Medgyessyt már megpuccsoltatták Gyurcsánnyal, és onnantól nekik állt a zászló, úgy ugráltak a szocik, ahogyan ők akarták.
Szerencsére ők is pofára estek, amikor látták hogy 2010-ben nagy gáz lesz, gyorsan kiugrottak a koalícióból, viszont ez sem segített rajtuk, el lettek küldve a francba.
Most támasztják föl őket, persze csak a háttérből irányítanak a kádereik, de Bajnai pártja igazi szdsz-resurrection.

hoplita 2013.07.12. 18:57:12

@Kandeláber:
Nem kérdés, van...de ez különösen nagy patkány, hidd el.

@bariga:
Ami késik nem múlik, a fityisz is feszgeti a pofonos ládikát.

MIért csináltuk?
Hosszú...de ha még egyszer ilyenre kerül a sor nem állunk meg félúton, az ziher.:)

V-PORT 2013.07.12. 19:17:07

Mi van akkor, ha az egész Mesterházy erősködés csak színjáték, és a végén azt mondja legyen Bajnai. Közben kötnek egy titkos paktumot. Bajnai miniszterelnök, cserébe az Mszp megkapja az országgyűlés elnöki, a köztársaság elnöki, a főpolgármester, és a legtöbb nagyobb város polgármesteri helyét?
Újból lennének kisebb minisztérium. Az E-Pm-é lenne a pénzügy:Oszkó, a külügy:Balázs Péter, és vagy Szabó Rebeka, vagy Szabó Tímea kapna egy miniszterelnöki posztot.

6.Lenin 2013.07.12. 19:17:19

@Kandeláber:

"Az szdsz-t csak Horn tudta féken tartani '94-'98 között,..."

Előtte megúszta 1 "koronával", gondolod MA-nak is lesz ekkora szerencséje?
Eddig is mindig az SZDSZ irányította ballib kormányokat, most mért lenne más a helyzet?
Bajnai az 1etlen jelölt (ő már "bizonyított"), elég határozottan kijelentette néhány héttel ezelőtt, hogy az MSZP-nek nincs tehetsége, alkalmas vezetője sem a kormányzáshoz.
Eddig is ez volt a forgatókönyv. az MSZP be is vitte a "hátán" az SZDSZ -t a Parlamentbe, hogy legyen 1 kormányzóképes erő. 3x bejött (be kellett jönnie, szerintem).
Az MSZP adja a tömeget (szavazókat) a lib oldal meg az "észt" (vagy azt a tulajdonságot, amire a "támogatóiknak" szüksége van). Van még majdnem 1 év.

Más...

Ezen a blogon akikkel/amikkel a gazda sokat foglalkozott, általában nem úgy jött össze.
Most fordított (mert így logikus), megjósolom a vesztét valakinek, hátha most sem lesz igaza.
Jó húzásnak tartom.

jjulie 2013.07.12. 19:35:48

@hoplita:

mijafaszt fintorogsz lúzer, te csináltál belőle királyt

6.Lenin 2013.07.12. 19:39:37

@hoplita:

Látod, ezért ténferegtek csak 10% környékén, és maradtok is ott. Aztán mentek oda, ahová a sors kijelölte mindig is a hozzád hasonlók helyét.

tölgyes 2013.07.12. 19:41:38

@dtk74: Van benne logika, de ha csak ennyi, akkor még a mainál is kisebb lesz a végeredmény.. sőt, akár nagy negatív meglepetés is jöhet bajnaiékra.:)

6.Lenin 2013.07.12. 19:42:02

@jjulie:

+ te.
Dezső barátod is már mondta 1 május 1én... jó a buli, csak sok itt a köcsög.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.12. 19:43:40

Én nem tudom.
Bajnai sosem volt nagy esélyes, mint ahogy Bajnai sem az.
Lehet itt fantáziálni, de legyünk realisták: a 2014-es választásokat a Fidesz nyeri meg, és az ellenzékben azok fognak fennmaradni, akik hoplita seregként megőrzik a kompaktságukat és józan eszüket.
Az MSZP valszeg ilyen lesz, Bajnaiék a szadesz sorsára juthatnak, vagy LMP-sednek.
A Gyúrcsány bandája valszeg úgy jár, mint a jobboldalon Torgyán doktor egylete: szétszéled. Vége lesz a mesének, és hazamennek villáikba a legények. (RIP!)

Persze, azért lehet tovább álmodozni, addig sem foglalkoznak mással. :-)

hoplita 2013.07.12. 19:48:15

@6.Lenin:
Ne ugass, mer' megkötlek nyuggergeci.

mókáné 2013.07.12. 19:48:38

@bariga: @6.Lenin:

Sziasztok.:) Olyan nagyon régen voltam itt.

Csodaszép napot kívánok Nektek!

www.youtube.com/watch?v=AoHKtB0WeG8

Egyébként nem gondolom, hogy ez lefutott meccs. Bajnai mögött ott áll Gyurcsány, láttátok Horn temetésén, szorosan egymás mellett ültek.

És fölmerül még: miért Mesterházy könyörgött Bajnainak, hogy üljenek már össze tárgyalni?

Szóval szerintem ez még nem lefutott meccs - tehát nem értek egyet Török Gáborral, ellenben az írása nagyon irodalmi és megadta a módját! Nekem tetszett a stílus. A mondandóval vitatkoznék és főleg e kettő, amire hegyeznék érvelésemben.

További szép napot kívánok!:)
Timea

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.12. 19:50:36

@V-PORT:
Igen, ez nekem is megfordult a fejemben.
Reklám kell neki, cirkusz, mint a szórakoztatóiparban.
Veszekszenek, ölelkeznek, megint veszekszenek, hogy magukra vonják a figyelmet. Nagy szükségük van erre, mert főleg a passzívok, magasan érzéketlen minden politikára.

tölgyes 2013.07.12. 19:51:25

@bariga:A selejt jelentését ismeri..így talán nem okozhat mégsem gondot az értelmezés.@hoplita: A Jobbik az Ön személyében (voltak még néhányan) az utcán hőbörgött, kukát tört, kirakatot zúzott, aztán ha elkapták spicliskedett - mint maga.. közben azon keseregett, hogy a törő-zúzók kimaradtak a pártosdiból, de aztán Gyurcsány elvtárs mentő övet dobott, magának felfüggesztettet a pártjának egy kis zsét, hogy legyen az országon egy hivatalos, nyilvános szégyenfolt, sok egyébként tisztességes, de türelmetlen ember felhasználásával.. és mindig lehessen a Jobbikra mutogatni mint a majmokra, hogy: kérem hát ilyenek ezek a magyarok.. pedig ők csak az aljának az alját képviselik.:(

mókáné 2013.07.12. 19:52:19

@hoplita:

Láttad, hogy Bajnai Gordon segített az árvízi védelemben a Jobbiknak? Ez is egy nonszensz állapot, de egy ilyen képpel kampányolt aztán Bajnai. Jobbik és Együtt 2014- ben.

Részemről a szerencse.

jjulie 2013.07.12. 19:53:38

@6.Lenin:

sem te sem a véleményed nem számít, soha sem számított, és nem is számít a jövőben sem

tölgyes 2013.07.12. 19:55:16

@V-PORT: No ez nincs kizárva, már csak azért sem a póráz a gazda kezében van.. Mesterházy-Bajnai nyakán pedig ott a szöges nyakörv.

mókáné 2013.07.12. 19:55:30

@tölgyes: úr!

A számból vette ki a szót és minden szava igaz, mint mindig.

Szeretettel üdvözlöm:
Timea

www.youtube.com/watch?v=AoHKtB0WeG8

@jjulie:

2014- ben kire szavazol vagy maradsz-e passzív? - kérdezem. Szia Neked is és Üdv! Örülök, hogy látom mondataid.:)

hoplita 2013.07.12. 19:57:07

@jjulie:
Én, te állat?
Hát mikor szavaztam én o.rsósolstein cstitörpegecigányokra?

@tölgyes:
Mit ugatsz, baszd ki anyádat a bőréből?
Mondtam, faszfej, számolunk, a kecskeszakállú bárcás kurva anyádat fogod fennhangon átkozni, ha a faszodra lépek és hanyatt löklek, nyuggergeci.

@mókáné:
Mi van Timikém?
Mennyit ittál ma?:)

tölgyes 2013.07.12. 19:57:23

@jjulie: tudjuk zsüli, tudjuk, de mlégis mit gondol arról amit TG leírt, vagy az ő véleménye sem számít?"soha sem számított, és nem is számít a jövőben sem ?":)

mókáné 2013.07.12. 19:58:37

@menőmano: Bt!

"Mi a gond?"

Csak az a gond, hogy nem lett Bajnaiból messiás, különben gond egy szál se.:)

Oszt. kész. ennyi és ilyen ez! :)

bariga 2013.07.12. 19:59:32

@tölgyes: azt hittem, hogy meggondolja magát és magába száll, mert eddig ezt én csak anyacsavarra hallottam. Félázsiában emberre is mondják, ha jól értem. Amúgy az aranyát időben eladta?

Szélmalomharcos 2013.07.12. 19:59:56

@Balt:
Ezek a bennszülött muksik tényleg azt hitték, hogy Navy bácsi valami istenkirálya lehet a fehéreknek, mert az egész flotta az ő nevét viseli, mint ahogy szokás odahaza náluk. Elhagyták az ősi kultuszaikat, és elkezdték majmolni a fehér ember szokásait, arra számítva hogy így majd nekik is ugyanolyan sok jut majd Navy isten javaiból, mint a fehér embernek

Ha valakinek erről az amerikai módit majmoló Bajnai Gordon által beígért korszakváltás jut az eszébe, az talán nem csak a véletlen műve lehet

A cargo cultról egy kicit átfogóbban a wikiből:
en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult

hoplita 2013.07.12. 20:00:18

@mókáné:
"...A számból vette ki a szót és minden szava igaz, mint mindig...."

A szót?

Mán aszittem valami mást...bár tőgyesgeci 100 éve impotens, mán a buzi apja is az vót.

mókáné 2013.07.12. 20:02:03

@hoplita:

"Mi van Timikém?
Mennyit ittál ma?:)

Csak amennyit Te.:) Voltam Kárpátián. Idejöttek Győrbe. Sajnálom, hogy a zsidózásra éleztek, mert egyébként jók lettek volna.

Szeretettel:
www.youtube.com/watch?v=f0ObKz2fdRk

hoplita 2013.07.12. 20:02:39

@bariga:
Aranyát?????

Ennek a vén buzeráns faszcibálónak max. aranyere van...meg tetve.:)
Itt éli ki a szánalmas, tyúkszaros kis nyuggergeci életét, nem látod?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.12. 20:04:11

@willdataa:
Nyafogj csak!
Ha nekem pénzem van, akkor olyan irányt szabok meg ott, amilyent jónak tartok.
Nehogy már a zsidó médiamogulok méltányosságból szerepeltessék a Jobbikot a médiában!
Ha kell nektek média, csináljatok magatoknak. Ne másoktól várjátok el, hogy csinálnak nektek tévét, vagy adnak műsoridőt.

Én amúgy a 'közszolgálati" tévét is egy nagy hülyeségnek tartom.
Mitől közszolgálati?
A hóvihar meg az árvíz híreit bármelyik tévé bemondja.
Arra valók ezek a közszolgálati intézmények - rengeteg ilyen van! - hogy az aktuális hatalom több pénzt tudjon lopni.
A kormány foglalkozzon azzal, ami a dolga, nem propagandával, és senki nem várjon ingyen ebédet, se a Jobbik, se a cigányok, se a zsidók, se a magyarok.
A munka álljon a középpontba.

hoplita 2013.07.12. 20:05:09

@mókáné:
Na ja, Petrás nem nagyon csipázza a zsidrákokat, rendes magyar gyerek.:)

Ha te annyit meg tudnál inni, mint én, mán rég a tévében mutogatnának.

bariga 2013.07.12. 20:07:45

@mókáné: Szia Tímea!
Neked is minden jót kívánok.
Valóban nem tudni még, hogy elszállt-e már a füst. Bajnai még befűthet a kandallóba. Bár csak ma öt-hat össztüzet olvastam, Szigetvártól, Századvégig. Ha nem állja, akkor nem is való miniszterelnöknek

hoplita 2013.07.12. 20:08:03

@Kara kán:
"...Ha kell nektek média, csináljatok magatoknak..."

Pont ezt vágta megyó orbán pofájába 2002-ben...és akkor kurvára meg voltatok sértődve.
Aztán nocsak, miből lesz a cserebogár....igaz kispofám?

bariga 2013.07.12. 20:10:56

@hoplita: Jaj! Ne már, de emlékszem, hogy hosszan szokta fejtegetni, hogy aranyat kell venni, de most eset az ára, aggódom, hogy veszített rajta.

tölgyes 2013.07.12. 20:11:04

@bariga: A selejt szót átvitt értelemben használjuk a csekéjeebb értékű, értéktelen jelentéstalommal is.: (MNYÉSZ)

Még mindig jelentősen a vásárolt érték felett van az ára, ráadásul történelmi érme formájában kevésbé érzékeny az anyagtartalomra. Írtam Önnek erre példát is. PL. Egy 1906- 1 koronás ezüsttartalma 1000 forint alatt van, az ára mégis - a minőségtől függően - 6-8000 euro.
Ráadásul most megint veszek:)..mert azt ilyenkor kell!:)

6.Lenin 2013.07.12. 20:11:09

@tölgyes:

Soxor elcsodálkozom az ilyen blogon (politikával foglalkozó).

Jelenleg zajlik a világban 1 óriási helyezkedés ..."arab tavasz", "mesterséges pénzügyi válságokkal", különböző kiszorítós
játékokkal megtűzdelve). Meg kéne számolni, hogy hány tíz-száz ezren nem fogják megtudni soha a játék végét, mert feláldozták őket a "buliban". Dollár milliárdokat fektetnek 1-1 ilyen "befektetésbe".

Nem tudom mennyit fektettek eddig a magyar buliba, rendeztek cirkuszokat, médiákat, pártokat, politikusokat,bizottságokat, stb felhasználva a siker érdekében.
Aztán itt vitatkozunk, hogy néhány mellékszereplőnek mi a hozzáállása a bulihoz.
Elég érdekesnek tűnik, bár már néha kezd unalmas lenni, szerintem.

mókáné 2013.07.12. 20:14:09

@hoplita:

"Ha te annyit meg tudnál inni, mint én, mán rég a tévében mutogatnának."

:) Egyáltalán nem iszom, csak meccsen. De a Kárpátiára muszáj volt egy pofa sört bedobnom, hogy elvonatkoztassak.

A fülem totálkáros lett +4 napig nem hallottam semmit. Erről ennyit.

hoplita 2013.07.12. 20:15:19

@tölgyes:
Csekéj.....muhahahahahaha....!

Hány faiskolád van varsószagértő nyuggergeci?
Faszszopásból píécsdíztél, majomparádé?:DDDDDDD

@bariga:
Tetvet vesz ez, nem aranyat.:)

tölgyes 2013.07.12. 20:15:35

@hoplita: Mégis megcsinálták!.. mármint a saját tv-t és médiát:) Egyébként én csak magát idézem.. és azut amivel hencegni szokott maga is meg a bandája is.!:)

Ami pedig az egyebeket illeti: ha gondja vannak adok magának szexuális tanácsokat

mókáné 2013.07.12. 20:19:35

@bariga:

"Valóban nem tudni még, hogy elszállt-e már a füst. Bajnai még befűthet a kandallóba. "

Bajnai egyedül gyenge. Ez az ami számomra világos, de Gyurcsánnyal sikerülhet előtérbe tolni.

Vadai Ágnes is most jogi kereszttűzben áll, nem tudni, mi lesz. Korai még leírni Bajnait - ez meglátásom.

Nekifogok, és elemzem ezt az írást, de örülök, hogy egy kicsit benéztem és további jó beszélgetést kívánok Nektek, remélem, mindenki egészségben megvan - és ez a lényeg.

Szeretettel gondolok Mindenkire!
Timea /Timi/

tölgyes 2013.07.12. 20:21:10

@6.Lenin: Leninem! Ez a poltikai bulvár.. Ezért piszkáltam még évekkel ezelőtt TG-t, hogy benne ennél elvileg több van és csinálja azt a fajta mélyebb elemzést, aminek eredményeképpen legalább a szakma jobban látja az összefüggéseket. Ma már nem erőltetem, mert szerintem az Ő vonata már elment, marad ez a fajta elemző.. de erre is szükség van. Mi meg a poltikai bulvár hírfogyasztói tépjük a szánkat.. de hisz a poltikai bulvár erre lett kitalálva.:):)
Van aki ezt komolyan veszi. Hála Istennek Ön se nagyon.

6.Lenin 2013.07.12. 20:24:30

@mókáné:

Üdv.
Maradsz is, vagy csak visszanéztél 1 kicsit?

mókáné 2013.07.12. 20:25:11

@tölgyes:

"Ma már nem erőltetem, mert szerintem az Ő vonata már elment, marad ez a fajta elemző.. de erre is szükség van."

Még mindig nem írnám le. Dr. Török Gábor docens sokkal jobb, mint a társai, így, ha csak véleményt mond is.

Van őneki egy stílusa, ami átjön és kelendő. Tudományos munkáját még nem olvastam, de szívesen böngésznék benne.

További szép estét kívánok Önnek is!
Timea

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.12. 20:26:35

Már épp ideje volt, hogy a mainstream polikai elemzők eltemessék Bajnait. Hónapok óta 5% alatti eredményt hoz, miközben az MSZP a 3-4-szeresét.

Ha a szárszói panoptikum liberális őskövületei nem hazudták volna a "tandem" kormányához Bajnait, akkor már előbb kipukkadt volna a E14 lufi. Mesterházy pedig tényleg taposhatja a pedált, de egyedül. Az MSZP az E14-es álombiciklivel összehasonlítva legalább a riksa színvonalát eléri.

A Fidesz eközben még mindig egy kamionnal jön...

mókáné 2013.07.12. 20:28:21

@6.Lenin:

Csak benéztem. Ezt az írást szeretném elemezni még ma és nem láttam napi sajtót sem, tárgyaláson voltam, ez kitöltötte a napomat, elszívta az energiámat, de túléltem és lekopogom, de hoztam ezt a kört.
Sanszom van a gyerekeimre, ami szerencsés állapot, mert nagy az ellenszél és nincs ügyvédem, magamat védem.

tölgyes 2013.07.12. 20:30:57

@mókáné: A vélemény szabad. Szerintem a vonata akkor is elment, ha egyetemi tanár lesz belőle egyszer. Olyanok sokan vannak és lesznek.Én egyébként őszintén sajnálom.

toportyánzsóti 2013.07.12. 20:31:07

@hoplita: Gyenge vagy trágyaszájú,és nevetségesen kevés az ovis szellemi produkcióddal.Nálatok követelmény az agyhalál?Bronzfegyvereid hamar beadják a kulcsot,ha vasra támadsz.

mókáné 2013.07.12. 20:34:04

@tölgyes: úr!

Ön olvasott már tudományos munkáját Török Gábornak?

Ha igen: kérek linket és köszönöm, ha nem, úgy ne írja le, mert van őbenne ráció.

Tudta, hogy Kumin Ferenc opponense volt Török Gábor?

I-Work 2013.07.12. 20:35:33

Nem tudom, olyan nagyon nehéz azt észrevenni, hogy a mostani ellenzéknek esze ágában sincsen választásokat nyerni?

Kedves Török Gábor, lehet hinteni a port, ám a problémák sokkal súlyosabbak, mint az a felszínről látszik.

Strukturálisan helyesek a poszt megállapításai, politikailag azonban nem:

Nincsen kormányváltó hangulat!
Nincsen kettőmillió-ötszázezer választó, aki hajlandó lenne egy baloldali blokkra szavazni.
(Értelmezésemben a FIDESZ-MPP is baloldali párt, sőt mind retorikájában, mind intézkedéseiben a legrosszabb bolsevista törekvéseket idézi).

Nem meglepő az emberek értékzavara, hiszen Magyarországon nem létezik a klasszikus konzervatív értékrendet képviselő párt.

Bár borotvaélen táncol a FIDESZ, viszonylag stabil a nacionalista-nemzeti szemléletű választók támogatása, amellyel szemben szervezett kormányváltó erő nem létezik.

Tudatosan pedig különösen nem létezik. Sajnos nem Bajnai és Mesterházy Attila rivalizálásáról szól a helyzet. Egyikük sincsen olyan helyzetben, hogy bárkivel rivalizálhasson.

Ráadásul én a szándékot sem látom. Senki nem akarja vállalni a bukás felelősségét.

Nem lennék nagyon meglepve, ha előbb-utóbb mégis a Gyurcsány féle DK tudna támogatókat szerezni, karakteres megjelenése ugyanis csak ennek a párnak van. Más kérdés, hogy jelenleg a DK is egyfajta one man show.

mókáné 2013.07.12. 20:37:28

@I-Work:

"Nem lennék nagyon meglepve, ha előbb-utóbb mégis a Gyurcsány féle DK tudna támogatókat szerezni, karakteres megjelenése ugyanis csak ennek a párnak van."

Ne röhögtess! 1% alatt van a DK. Megérne egy elemzést a téma.:)

tölgyes 2013.07.12. 20:48:18

@mókáné: Itt fenn az ajánlóban is lát egyet, de ha bemegy egy könyvtárba akkor a katalógusban találhat könyvét, csak ügyeljen a névazonosságokra.

6.Lenin 2013.07.12. 20:50:00

@I-Work:

"Nem meglepő az emberek értékzavara, hiszen Magyarországon nem létezik a klasszikus konzervatív értékrendet képviselő párt."

Lehetséges-é a mai világban kizárólag 1 bizonyos "értékrend" szerint sikeresnek lenni?

Vagy félre lehet-é tenni a régi meghatározásokat és csupán a működő rendszereket figyelembe venni?

Más-más problémák megoldásához más-más "értékrendeket "
kellene alkalmazni?

Az értékrendszerekhez való ragaszkodás nem csak az érdekek elfedésére szolgál manapság?

giriz 2013.07.12. 20:53:29

Hogy ebből az egykor kulturált blogból mekkora pöcegödör lett.
Tévedés ne essék, nem TG tartalmával van a gond...

6.Lenin 2013.07.12. 21:05:37

@giriz:

Ma viszont már durván más lenne a mindennapjainktól/közélettől.
A mai Mo pontos tükörképe, szerintem.

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.07.12. 21:10:58

Az már kb. 1-1.5 éve látszott, hogy a baloldal 2014-ben NEM nyerhet választást, ugyanis a kormánypárt meghúzott jópár olyan dolgot, amiért 2006-ban nem a TV-székház, de a Parlament is égett volna + az akkori kormánygő fejét lándzsára tűzték volna (szó szerint értendő), mégis csont nélkül vezet minden közvéleménykutatónál. Azóta meghoztak még néhány nem túl népszerű (hogy finoman fogalmazzak) döntést, és ugyanúgy vezetnek. Max. nem lesz meg a 2/3, de az lényegtelen, a 2/3-os törvények jó részét már átnyomták a rendszeren, és még mindig van a maradékra bő 9 hónapjuk.
Az igazi kérdés csak annyi, hogy a fidesz "erőből" törli fel az összefogott baloldallal a padlót 2014-ben, vagy előbb egymást/magukat cincálják szét baloldalon, és csak utána törli fel velük a fidesz a padlót. Jelenleg ezutóbbi az esélyesebb, és amennyire ismerem a magyar politikát, ez nem is meglepő.
Számomra még egy apró kérdés lesz 2014-ben: az érvénytelen szavazatok száma vajon megugrik az eddigi választásokon többé-kevésbé konstans ~1%-ról? Más szóval: megjelenik a politikailag aktív, de az összes jelenlegi pártot elutasítók szavazata? Ha eléri az érvénytelen + viccpárti szavazatok aránya a 4-5%-ot, akkor lesz rá esély, hogy 2018-ig egy új politikai tömb alakuljon ki, a jelenlegiektől teljesen függetlenül, saját szavazóbázissal.

sanity 2013.07.12. 21:13:46

@I-Work: Na, azért annyira csak nincsen halmemóriája a kedves választóknak, hogy újra a Félnótás Fletóra húzzák az ikszet...

Gyurcsány max. a saját térfelén lehetne népszerű, de nekem speciel mindegyik balos beállítottságú barátom rühelli:)

Egyébként szerintem se kívánnak jövőre választást nyerni. Vagyis szeretnének, de csakis kétharmados támogatottsággal, ez főleg Bajnai szövegeiből vehető ki tisztán. Biztos nem akarnak sima többséggel kormányozni a narancs légióval szemben.

A probléma ott kezdődik, hogy hiába van rengeteg elégedetlen ember, ennek a 2 bájgúnárnak összesen nincs annyi szavazója, mint narancséknak. Esetleg a protest szavazatokban bízhatnak, bár a legtöbb külföldön élő ismerősöm, családtagom nem fog lóhalálában hazafutni szavazni, az is sicher.

tölgyes 2013.07.12. 21:13:49

@Falkbeer_ellencsel: Melyek azok az intézkedések, amelyek miatt égett volna a parlament?

márta)) 2013.07.12. 21:16:25

Bajnai Gordon áll majd Orbán Viktorral szemben,"

Na. Igen.

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni. "

Egyébként állhat a Mesterházy is, Orbán Viktorral szemben, csak vannak kétségek (sokakban), hogy nyerni is tudna.

Hol volt Mesterházy, avagy a szocialisták? míg a Bajnai vissza nem tért a nagybetűs politikai életbe??
??

tölgyes 2013.07.12. 21:19:26

@márta)): A remény hal meg utoljára.. TG jelzi, hogy már a remény is haldoklik.

6.Lenin 2013.07.12. 21:24:03

@Falkbeer_ellencsel:

" Ha eléri az érvénytelen + viccpárti szavazatok aránya a 4-5%-ot, akkor lesz rá esély, hogy 2018-ig egy új politikai tömb alakuljon ki, a jelenlegiektől teljesen függetlenül, saját szavazóbázissal. "

) amennyiben 18-ig totál tönkremegy az ország, szerintem olyan tömb kerülne hatalomra, amelyik senkinek sem lenne érdeke.

) amennyiben rendeződne minden, a viccpártok maradnának 4-5 %-os szinten, mit ahogy jelenleg is állnak.

) jelenleg mi az akadálya, hogy ma kialakuljon 1 sokak számára is elfogadható, önálló/független politikai tömb?

Nincs is rá akkora igény, esetleg?

6.Lenin 2013.07.12. 21:27:29

@márta)):

"hanem akinek víziója is van arról,..."

Szerintem sokkal előbbre lehetne, ha kidolgozott programja lenne, de pont ez hiányzik, mindkettőjüknek.

márta)) 2013.07.12. 21:27:33

Úgy gondolom, a Bajnainak sikerül kiépiteni az országos hálót, s talán akkor mérhetőbb lesz a támogatottsága.
Nem kell elfelejteni, hogy sokaknak változott az álláspontja a szocialistákkal kapcsolatban a választások után. Saját magukat a pártot nem tudták megvédeni a vélt,- valós támadásoktól (de az is lehet, hogy nem is akarták??)?
Az a módszer, ahogyan "elűzték" a Gyurcsányt, a kifelé kiabálás szintén nem tett jót, nem volt hasznára a pártnak.
Úgy gondolom.
hm?
:)

márta)) 2013.07.12. 21:40:04

Jesszus! Atyavilág!! Hát én ezt nem is hiszem el!!??
:((

6.Lenin 2013.07.12. 21:46:53

@márta)):

Csak titkolja?
Pedig mennyi herce-hurcát megspórolhatna a baloldal, de lelkük rajta, ha csak így tudják kiélni a hatalomért folytatott becsületes és igazságos versenyt.
Talán még élvezik is a választóik vergődését a kétségek közt.
Vagy mindenki tudja, csak megtévesztik a többieket?

Ügyes(taktika is lehetne, talán), de én, mint ingadozó, hogy a fenébe szavazzak rá?
Pedig már megfordult a fejemben(manócskát olvasva), hogy rossz úton téblábolok. Manócska majdnem megmutatta a helyes utat.
Én miként tudhatnám meg a titkos programot? Lehet, hogy hoznék még másokat is a táborba.
Vagy nyugger van már dögivel?

6.Lenin 2013.07.12. 21:59:00

Na, most jutott eszembe (már megint nem fogok aludni rendesen)

szóval, az 1 dolog, hogy Bajnainak látszólag nyekk, de mi lesz, ah visszakérik tőle az eddig beléje tolt lóvét?
+ akik közben oszlottak 1 kicsit-hozzádörgölődve- azoknak is vissza kellene fizetni?

Olyan helyes lányok/fickók, most miből fizetnének, főleg így árvíz után?
Mindegy.

Jó éjt!
Mindenkinek.

márta)) 2013.07.12. 22:05:04

@6.Lenin:
Mit titkol? Árulja már el, ha kérhetem.
Na, azt jól teszi, ha elmegy aludni. gondolom
:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.12. 22:13:04

Úgy látom, készül a Hoplita - Toportyánzsóti összecsapás. Már annyi volt a szöveg, mint egy Tyson Fury meccs előtt...

@jjulie:
Mi van veled, lottyadt seggű szájteniszező? Ma se jöttél oda a Rómain, hogy megismerkedjünk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.12. 22:15:38

@mókáné:
Kumin Ferenc azóta jó pénzért önkéntes agykasztrálást végeztetett magán.
Most az a kérdés, hogy TG irigykedik, vagy jól elvan a paradicsomok között, miközben 1 ilyen enyhén Vidipáholy-szagú elemződményt ad közzé a beb*szott orrú libatolvajról.

ob.szerver 2013.07.12. 22:23:48

Gábor!

Már régen meg akarom kérdezni valakitől, és mivel (ha jól emlékszem, azt írtad valamikor, hogy) Garancsi jó ismerőse vagy, biztosan tudod a választ.

Igaz az, hogy híresztelés, miszerint Garancsi csak stróman, és a Videoton igazi tulajdonosa Orbán?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.12. 22:27:05

@ob.szerver:
Ezt tuti elmondja itt TG neked.
Akár mérget is vehetsz reá...

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.12. 22:27:20

@ob.szerver: "Igaz az, hogy híresztelés, miszerint Garancsi csak stróman, és a Videoton igazi tulajdonosa Orbán?"

A Videoton igazi tulajdonosa Széles Gábor.

ob.szerver 2013.07.12. 22:36:31

@Hepci:

Miért ne mondaná? Biztosan nem fog hazudni.

s 2013.07.12. 22:42:34

@Kandeláber: Egy politológusnak sem hinnék el semmit. Csak nem képzeled, hogy neked bármit elhiszek? Ennek viszonylag egyszerű oka van. Senkinek még csak halvány lila fingja sincs arról, hogy mi fog történni akár egészen rövid távon is. Amiket meg te írsz, azok ennél hosszabb távra vonatkozó becslések. Ha jól akarsz szórakozni, akkor olvasd el az elmúlt 20 év sajtótermékét. Nem kell az összeset. Csak a mértékadó, komoly lapokat. Be fogsz szarni a röhögéstől, ezt itt most megígérem. Összevetve azzal, hogy végül is mik történtek.

jjulie 2013.07.12. 22:43:06

@Hepci:

nekm elég a babos csabi 40 évnyi ismeretsége is, a te ob hármas zakód meg nagyon nem hoz lázba ha teniszezésről van szó...

a rossz kezed, meg lábad sem

dr kíváncsivagyok 2013.07.12. 22:48:46

TG már visszatért régi (fideszgyík) önmagához..
Hogy mer olyat állítani , amit egy évvel a választások előtt senki se tudhat ?

dr kíváncsivagyok 2013.07.12. 22:53:30

@I-Work: "Nincsen kormányváltó hangulat!
Nincsen kettőmillió-ötszázezer választó, aki hajlandó lenne egy baloldali blokkra szavazni."

Hol élsz ? Hahó, ébresztőőőő

s 2013.07.12. 22:54:32

@I-Work: A magyar emberek nagyon kiokosodtak az elmúlt pár évben. A fideszt például úgy tervezik kinyírni, hogy hatalomban tartják. Unorthodox módszer, de ezek manapság eléggé divatba jöttek. Tehát megetetik velük a saját szarukat. Annál is inkább ezt kell tenniük, mert más (pl. a baloldalon akárki) erre nem nagyon mutat hajlandóságot. Ez teljességgel érthető is. A fidesz tehát a hatalomból a megsemmisülésbe megy, az idő tengelyen egy függőleges vonalat ábrázoló kvantumugrással. Ha szerencséjük van, talán még meg is fogják élve úszni, bár erre nagy összegben nem fogadnék.

s 2013.07.12. 22:57:08

@dr kíváncsivagyok: Okosnak hiszi magát. Az ilyen miért nem lottózik inkább. Mindegyikünk jobban járna vele.

etwas kultur muss sein 2013.07.13. 00:49:44

"Amit 2012 őszén nagyon sokan készpénznek, lefutott meccsnek vettek, hogy 2014-ben balról egyedül Bajnai Gordon áll majd Orbán Viktorral szemben, az ma szerintem már nincs a reális forgatókönyvek között."

Szegény menőmanó... :-(

sanity 2013.07.13. 00:54:59

@s: De akkor Te miért vizionálsz még távolabbra a többi kommentedben?!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.07.13. 01:35:38

@jjulie:
Jajajaj, nyomi, te mag a Babos más műfaj vagytok, ő teniszezik, te meg szájteniszezel.
A lényeg annyi, hogy betojtál.
Nyomi.

fény az alagút végén 2013.07.13. 02:33:50

akinek kétsége van török sumák gabika indíttatásához
hvg.hu/sport/20130313_A_foci_uniszex__Torok_Gabor_lett_a_noi_f
itt egyben a hitvallása is jól látszik : hülye vagyok ehhez is, de majd belejövök.
állami(minden adót fizető baromtól a tisztességes szándékúig) akol melegéből kiokádó, a lakosságot megrontani, megmételyezni akaró mocskos kis szar ez is.
és imádom, hogy minden kibaszott politikai alapítvány minden kibaszott elemzője pont olyan sumák szar nemzetrontó mint az őket futtató politikusai. és mi fizetjük őket és csüngünk ajkaikon, mely mily szépen utasít, hogy ideológia alapján a lakás jobb vagy baloldalán szophatjuk-e le őket.

livengood 2013.07.13. 03:02:09

Én is így látom. Ezért is, ezzel együtt nincs esély Orbánt buktatni.
Orbán viszont még megbuktathatja önmagát, kétszer már megtette.

felcsutisuttyo 2013.07.13. 06:10:57

T.G Beszállt a Bajnaitól beszaró Fidesz Banditák közé!:DD Ezzela cikkel is nyal....Megnyugtatok mindenkit...a VÁLASZTÁST ( ha lesz egyáltalán) A NEMZETI FIDESZ BANDITÁK ÚGYIS ELCSALJÁK -ez látszik a körzetek megváltoztatásával és a határon túliak seggnyalásával, sűrgős pénzjutalmas állampolgárság adásával . Fideszes választóbizottsággal és az EBESz -nek az ellenőrzéshaz való jog megtiltásával.
a Fidesz gazemberek majd azt mondják, hogy a határon túliak szavazatai 1 millió 500 volt ( ellenőrizni nem lehet) Ezek a halottakat is szavazónak fogják nyílvánítani.
NA EZÉRT A VÁLASZTÁSI CSALÁSÁRT VÉRES MEGTORLÁS LESZ A NÉP KEMÉNYEN FELLÁZAD,...!!!!!!!!!!!
Érvénytelen lesz a szavazás (HA LESZ)....a Fidesz banditákat elkapják, és mindent illegitimnek fognak nyílvánítani amit a Nemzeti Gazemberek csináltak az utóbbi 4 évben!!!

hoplita 2013.07.13. 06:23:10

@tölgyes:
Na, kiszólt a szar a lyukból....akarom mondani a jukból, így jobban megérti a faszfej nyuggergecije.

@Hepci:
Ez egy nagyon harcias balbibsi, kár hogy elfogy a harci kedv mihelyst személyes találkozót kérsz..:)

@s:
Ugyanezt mondom jó ideje.
A fityisznek is kell a két egymásutáni ciklus, hogy megérdemelt helyére kerüljön.
És valóban, remélem közben becsapódik a szar a ventilátorba és részünk lehet kedélyes politikuslincselésben. Jó minőségű ipari alpin köteleim vannak, azt bedobom a közösbe nagyon szívesen.

csavari 2013.07.13. 06:35:34

Erre a gyilkos tolvaj lakhely árulóra az égvilágon semmit nem lehet rábízni! A szart is ellopná családi örökség alapján ez a génhulladék!

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.13. 06:42:31

@felcsutisuttyo: "NA EZÉRT A VÁLASZTÁSI CSALÁSÁRT VÉRES MEGTORLÁS LESZ A NÉP KEMÉNYEN FELLÁZAD,...!!!!!!!!!!!"

Már előre magyarázod a vereséget.

A népnek most kellene fellázadnia, hol van a "nép"?
Megmondom hol van, a Fidesz oldalán. A ballib bérrettegők legnagyobb riadalmára.

felcsutisuttyo 2013.07.13. 06:48:21

@tundrazuzmo: a" fizetett Nép" A Civil " a Csizma díja" mi ..?? Civil Fizetett összefosás?..(Bayer Zs. , Bencsik, kinncsík)mi?
ez a Fidesz Birkái...pénzért béget egy millió....és 9 millió szegény...mi? :DD Hülye!
Ha tudnád a NEM ( Nemzeti ellenállás mozgalom) "kilövési listáját"....:DDDD Hihihi....