Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
aug 01
23:39

Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a legmeghatározóbb magyar politikusa. A politikusok persze nem egyformák: lehetnek technokraták, hatalomtechnikusok, világmegváltók, s néha talán egy-egy államférfi is születik. Utóbbiról általában a történelem és az utókor mond ítéletet; azt azonban a kortársaknak is látniuk kell, hogy a hatalmi pozíciók megszerzése és megtartása terén Orbán itthon kiemelkedik társai közül. Valami olyasmit tud, amit mások nem, vagy ha tudják is, azok a képességek nem jellemzik őket, amelyek a kormányfőt kiemelik a mezőnyből.

felcsutstad.jpg

Demokratikus körülmények között ritka - bár nem példátlan -, hogy egy politikus több mint két évtizedig a frontvonalban tudjon maradni. Orbán Viktor megítélésem szerint elsősorban azért lehetett erre képes, mert két dolgot mindenki másnál jobban csinál. Egyrészt képes arra, hogy időnként változó céljait változatlan átéléssel, lendülettel és kitartással képviselje. Ahogy idén Tusnádfürdőn maga is utalt rá: a politikus egyik fontos jellemzője a monotónia tűrése. Márpedig Orbán - talán 2005-2006-os időszakát leszámítva - bármit képviselt és bárhol járt éppen, elképesztően elszántnak és eltökéltnek mutatta magát. Legalább ilyen fontos, hogy politikáját, céljait mindig közérthető formában, egyszerűen és átélhetően mondta el; mindig ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy történet, egy mese, amelyre felfűzhető minden, amit csinál. Sokan hajlamosak leszólni, lesajnálni, populistának nevezni ezt az eljárást. Ugyanakkor a világ minden sikeres politikusa erre törekszik, hiszen az elmesélhetetlen, elmondhatatlan politika a tömegdemokrácia viszonyai között nem lehet eredményes. A kérdés ugyanis nem az, hogy kell-e egyszerűsíteni a mondanivalót, hanem az, hogy érthető-e az emberek számára egy politikus célja.

Sok mindennel lehet tehát vádolni Orbán Viktort, de azzal nem, hogy pályafutása során ne ügyelt volna a percepcióra. Arra, hogy amit tesz, minek látszik, miként élik át és fogadják be a választók. Természetesen ez a munka nem mindig egyszerű: néha olyan döntéseket kell hozni, amelyek biztosan ártanak, olykor pedig a politikus is hibázik, vagy egyszerűen figyelmetlen. Orbán pályafutása sem mentes ezektől, az elmúlt három évben azonban láthatóan óriási energiákat áldozott arra, hogy ne lépjen olyat, amely akár saját táborán belül is rombolja hitelességét.

Ehhez képest komoly meglepetés mindaz, ami Felcsúton és Felcsúttal történik. Az a politikus, aki talán a legjobban érti, mire rezonálnak a választók, aki minden lépésének megtervezésekor számol a hatással, ebben az ügyben mintha vakká és süketté változna. Úgy fest, mintha nem venné észre, milyen történet kerekedik éppen. A miniszterelnök falusi házának tőszomszédságában épülő impozáns pálya, melynek befogadóképessége a falu lakosságának kétszerese, az első osztályba feljutott kis csapat, ahol korábban a kormányfő focizott, most pedig a fia rúgja a labdát, a messze a legtöbb támogatást begyűjtő akadémia olyan sztorivá kezd összeállni, amelyet még a politika iránt alig érdeklődő ember is megért. Természetesen mindegyikre lehet magyarázat, lehet érvelni, sőt, focikedvelőként akár örülni is. Ugyanakkor azoknak, akik úgy gondolják, nincs itt semmi látnivaló, elegendő egyetlen kérdést feltenniük: mit hozott volna ki a Fidesz ellenzékben egy hasonló helyzetből?

Nem mondok nagy újdonságot: a politikában a jelképeknek óriási szerepük van. Egy jól elmesélhető történetnél nincs hatásosabb fegyver: az pedig, hogy egy nokiás doboz öl meg vagy egy stadion a ház tövében, gyakran csak az ellenfelek kreativitásán és tehetségén múlik.

(Heti Válasz. 2013. augusztus 1.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr345439161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2013.08.20. 20:27:33

@aszekelyek:

Az a baj, hogy sokan összemossák a szimpatizánsokat a szavazókkal.
Természetes, hogy ha valakitől vmit ellopnak, hirtelen felindultságában talán erőszakra is képesek lennének sokan, de fegyvert adva a kezükbe, irtsatok ki mindenkit aki a tolvajra hasonlít, már nem nem tenné meg.
Minden a választásokon, és nem a kocsmában dől el, szerencsére.

Üresfejűek hőbörgése és a kutya ugatása sem ......

aszekelyek 2013.08.20. 20:29:52

@hoplita: mondtam én is, hogy az uszításban merül ki a tettei sora a jobbiknak. látom azt élvezed. Törvény mondjuk tiltja.. de az olyasmi téged nem szokott zavarni.

HAnem hol van akecsegtető program? A gyönyörű jövő? mit ígérsz azon kívül , hogy nem , nem szocit , nem szadeszest , mdf est , gyurcsányék verőlegényeit , csakis fideszest akarsz verni ?

miért is gondolod, hogy valamivel is különb vagy a románál , aki hasonlóan nem tiszteli a törvényt és rasszista csak ő veled szemben. Ezeket még , ha elmagyaráznád. Okulásunkra.

Mi az alapja a magadnak vindikált jogoknak ? Amiket magadnak megengedsz , miért is lehet azt neked. Hátha valamiről lemaradtunk....

6.Lenin 2013.08.20. 20:31:16

@hoplita:

"Mi meg remekül tudjuk a népeket rátok uszítani.
Csupa móka és kacagás lesz a kampány...én például megfogadtam, hogy szarrá verek pár szarjancsi fityuszost...már alig várom a bulit.:))))) "

Ettől lesz szép a jövő Mo-a.
Kell ezt még boncolgatni?

aszekelyek 2013.08.20. 20:36:18

@6.Lenin: van patkány , akivel nehéz versenyben alulmaradna némelyik humanoid... :) Hazamennek a spontán Astoria foglalók. Állítólag.

6.Lenin 2013.08.20. 20:36:56

@aszekelyek:

"Mi az alapja a magadnak vindikált jogoknak ? Amiket magadnak megengedsz , miért is lehet azt neked. Hátha valamiről lemaradtunk.... "

azért (is) ilyen alpári, mert nem tudja a választ, de mások is így vannak ezzel, nem csak @hoplita köreiből.

Nem olyan bonyolult ez.

hoplita 2013.08.20. 20:42:14

@aszekelyek:
Komcsit már vertem sokat, szadeszes is akadt, fityuszost még nem, de ami késik nem múlik.:)
Tilcsa a törvény?:DDD
Nem mondod? A lopást is, mégis loptok éjjel-nappal, két marokkal.

Mi az a roma?
Én csak cigányt ismerek....
Ne provokálj, zsidófasztszopó riherongy, mert eltöröm a kezeidet.

@6.Lenin:
Veletek ez a jó módszer, és mivel a hülyeségetekhez csak a gyávaságotok mérhető, ezért hatásos is.

hoplita 2013.08.20. 20:47:26

@6.Lenin:
Egyébként meg mit rinyálsz, nyuggergeci?
Mi nem vagyunk demokraták abban az értelemben, ahogy a magadfajta értéktelen tömegember elképzeli a kis cucu agyával....

hoplita 2013.08.20. 20:51:38

Na, basszátok tovább a retkes anyátokat, mentem más oldalakra tanulgatni.:)

Székelyildi, libafos, szopd le a lankadtfaszú leningecidet, leningeci, nyald ki székelylibafosildit...meglátjátok, jó lesz, csak én nem vagyok rá kíváncsi, mert van gusztusom és a gyomrom sem olyan erős.:DD

6.Lenin 2013.08.20. 20:56:38

@hoplita:

csak megemlítem, hogy délután hivatkoztál, hogy te és panel a gerincesek közé tartoztok...

Nos, igen...

"gyávaságotok mérhető, "

Szerintem 1 kezdő lélekbúvárnak sem okozna gondot az itteni megnyilvánulásaid alapján 1 biztos jellemrajzot rittyenteni...

Mit is próbálsz ellensúlyozni?

1 sikertelen életet?
gyermekkori traumákat, megaláztatásokat?
sokat vertek gyerekként?

Mitől is lennék én gyáva? Vagy aszékelyek?

Bárkinek, bármikor leírtuk, miről, mit is gondolunk. Nem mások elpusztításával akartuk az igazunkat (vagy tévedéseinket) alátámasztani.
Te képzeled egyedül, hogy a másik megalázásával/elpusztításával sikeresnek képzelheted magad.
Bocs, talán még jjulie képzel hasonlókat, feleslegesen.

Mindegy, nekem nem okoz gondot a léted (már írtam). Nem oszt, és nem szoroz.

6.Lenin 2013.08.20. 21:03:22

"Mi nem vagyunk demokraták abban az értelemben, ahogy a magadfajta értéktelen tömegember elképzeli a kis cucu agyával...."

Nos, íme, itt ér össze a mai ballib (Mo-on)és az ordas eszme.
Itt 1 a tábor. Ebben biztosan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.20. 21:17:01

@6.Lenin: 2 játszma is elég lesz és EU-támogatást is lehet rá kérni.
De minden hiába, mivel betojt.
Az amfora (hogy szinonímáddal éljek).

6.Lenin 2013.08.20. 21:31:25

@6.Lenin:

Talán még annyit érdemes hozzáfűzni...

1 tábor, de van aki nem mondja ki @hoplita által leírtakat, hanem másokkal mondatják ki. Ezért is nem szúrja a szemét, az amúgy kényesnek mutatkozó része a tábornak, az az alpári stílus, amit itt hoplita produkál. Gondolatban kéz a kézben. Ezért (is ) köcsög a hopliták tábora, mert elhiszik valóban 1ek, pedig csak eszközök.
Gondolat közvetítők. Összetartoznak még abban is, hogy még 1mást is lenézik. Ez már csak így működik. A gyűlölet és a felsőbbrendűség álma összeköti őket.
szerintem.

6.Lenin 2013.08.20. 21:35:48

@Hepci:

3 a magyar igazság.

az ajánlatom valóban komoly, de szerintem is betojt a pacák.
Sőt már elismervény is van róla.

Remélem a hülyeségeinek ezt a részét már abbahagyja.

6.Lenin 2013.08.20. 21:52:25

A mai nap zenei aláfestését Merle Haggard követte el (nálam)

www.youtube.com/watch?v=aILGaYsv_bc

További szép estét!
Mindenkinek

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.21. 00:48:17

@6.Lenin:

Te meg a normális gondolkodás?

Az három különböző dolog.

jjulie 2013.08.21. 07:49:29

@Hepci:

vegyél teniszleckét

aztán megbeszélhetjük, hogy játstunk e meccset is

vegyél teniszleckét

graycivil 2013.08.21. 08:23:12

@aszekelyek: Na, ilyen agyatlan, tipikusan fydeszes értelmetlen baromságok miatt nem bonyolódok vitába veled. Te érted, amit írsz?

Ez csak egy gratis "hozzádszólás" volt. Nem fordul elő többet, ígérem.

graycivil 2013.08.21. 08:26:43

""Kalandjaim" Monikával

Szimpatikus és megbízói érdekeit szenvedélyesen képviselő ügyvédet ismertem meg személyében.

Karas Monika ügyvédnő szerint "ez az állítás nem felel meg a valóságnak és aljas célúnak minősíthető", írta keresetében. Emiatt nem elmarasztalásomat, helyesbítést vagy pénzbüntetést, hanem a legsúlyosabb ítéletet, többek között egy- vagy kétévi szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=671035

"Valószínű, hogy a párt érdekeit hatásosabban képviseli, mint elődje, és a demokrácia szellemében(?) megtalálja a módját hogyan lehet a hatalom által nem túlságosan kedvelt rádióadók tevékenységét korlátozni."

Most ez vitriolos szarkazmus, vagy "drótkefével nyalás" lenne...? :-)

aszekelyek 2013.08.21. 08:59:02

@6.Lenin: ezt tesztelik sztem a facebookon is... megosztására buzdítottak egy illető képének,. nem, nem a rendőrség...remekül alátámaszthatnák vele, hogy milyen rasszisták vagyunk.... így aztán nem osztottam...

@graycivil: ez csak a tőlük megszokott. Semmi különös. Rárontani bárkire , aki nem közülük kerül pozícióba.

aszekelyek 2013.08.21. 09:05:55

@hoplita: nem tudtuk meg hát az alapját a jognak...., az valahogy lemaradt. Milyen értelemben is vagy demokrata? Talán ott lesz arra is a válasz. Igen , igen , a Magyarokat mindenhol lejáratók is sok féle demokrácia értelmezésben leledzenek. Fő azonosság , hogy az az egy nem jó, ami ma van Magyarországon. Azután van még ahány, annyi féle...

aszekelyek 2013.08.21. 09:12:36

@graycivil: nemár , most eljátszod , hogy nem tudod , a dániel nevű idióta , szimulánsról van szó ? Meg a perről Wittner Mária becsületsértési ügyéről? Ahonnan a nagypofájú idióta elmenekült? Amikor valóság bizonyításra került a sor.. Valamint a bíróságon viselkedni sem volt képes. Mindenkit sértegetett.
Te kezdtél el repedtsarkúzni. Arra válaszoltam. Megengedem , hogy fogalmad nincs viszont arról a párizsi egyezményről gréczykém. Nemvagy te olyan felkészült.

aszekelyek 2013.08.21. 09:41:05

@hoplita A felülreprezentált azt keéenti, hogy többen vannak. nem kizárólag csak ők. Ahogyan a szakmunkás férfiak, kb 40 eseka jobbiknál. Szegmens. Elég lassan mondom? NYugdíjas urakban nem teng túl a tesztoszteron, így nem akarnak állandóan verekedni. Kinőtték azt a kort. Jelentős részük nem is volt verekedős. Ésszel élt. Még el kell mondanom, hogy a proletár munkást jelent. nem azt, hogy se szakmája, se gyereke. Ha mondjuk legalább József Attilába beleszagoltál volna, tudnád , a proletariátusnak nem kevés gyereke volt. Ma élő , általam ismert proletároknak is számos gyermeke van. A gyermektelenség valami egészen más. a szakma nélküliség sem egyforma. Okai, sem. A proletariátus inkább városi , mint vidéki. Gangos bérházak, káposzta szag és mosónőség. Ennyi leesett legalább? Mária valéria telep? Megosztom veled, hogy azismerőseim közül igen kevés az, aki proletariátusbl származva , - kitörés meg igen ritka onnan , gondoskodtak róla , akik az ellenkezőjét papolják évtizedek óta és állítólag őket képviselték - bizony nem elég iskolázottak, hogy átlássák, kire nem kéne hallgatniuk ha orbánt gyűlölni már jól megtanulták. Szintén abból a forrásból, ahol most megint átverni készülnek őket. De folyamatosnak is mondhatom az átverést. Itt tagadod le éppen, hogy gazdaságilag megvagyunk a romeltakarítással. Azt a 8 évet 15 évre taksálták a szakemberek , mire valahogy kiheveri az ország. Realitása annak van. Nincs az a teljesítmény , amit az ellenérdekel t, hatalomba törők elismernének azon az Orbán ellenzéki oldalon. Ha még jobb lenne , azt sem. Ebben is fő azonosságot látok. A harmadik a zsigeri orbángyűlölet de azzal sokat nem kellett bajlódnia Vona Gábor Zsazsának , mert készen kapta a maszopéktól , meg a sok szavazót is. Nem volt közben lakosságcsere. De sztem néhány libbant is beszivárgott... főleg a vezetőségbe. Azt atrükköt látod, hogy a bakancsos barbie nem tagja de képviselője az EP-ben a jobbiknak és a másik kis édest is , csak azok torkán lehet lenyomni , akik a nyilvánvaló csalást is megtapsolják. Ahogy tapsoljákferiéket is. Bajnait. Van ugyan szakmájuk de eszük ? gyerekük több van szerintem.

Látom persze , sokat beszélek proletárokkal is , hogy a messiást várják és szerencsétlenek mindig hamis prófétáknak hisznek. De ez alól nem kkivétel a kedves jobbik támogatói körében a szakképzett sem.

gipsz.jakab 2013.08.21. 09:49:14

@nyünyüge: a "minden politikus bűnöző" az realista nézet ugye?

nem összeesküdés elmélet...

gipsz.jakab 2013.08.21. 09:52:17

@graycivil: "hozzádszólás" :)

ne pocsékold... homokba szórod a magod... szikesedő magyar ugarba...

graycivil 2013.08.21. 11:39:38

"Orbán beszéde előtt inkább kihagyták a román szót a Bartók-mű címéből

A zenekar Orbán Viktor beszéde előtt egy tízperces betéttel próbálta színesíteni az eseményt. „Éppen ezért elővettük Bartók Béla egy művét, a Román népi táncok címűt, gyakorlatilag az egyetlen olyat a szerző életművéből, amely vonósegyüttesre íródott és nem haladja meg egy amatőr zenekar képességeit” – írta egy olvasónk, aki a zenekarnak is tagja, habár hétfőn nem lépett fel."

index.hu/belfold/2013/08/20/a_kormanyules_elott_inkabb_kihagytak_a_roman_szot_a_bartok-mu_cimebol/

"Beszámolója szerint viszont mielőtt felléptek volna a vonósok, a felkonferálásból „a »román« szó valahogy eltűnt, maradt tehát »Bartók Béla: Népi táncok«”. A zenekar emiatt kérdőre vonta az önkormányzat kulturális ügyekért felelős egyik tisztségviselőjét is, akitől azt a magyarázatot kapták, hogy „a városvezetés nem akarta vállalni egy esetlges diplomáciai botrány kirobbanását”, ezért csonkították meg önkényesen a mű címét."

Történelem és múlthamisítás teljes fordulaton...! Ennyire primitívek...? (Igen...ÉN)

Gyerekek könyörgöm,...! F.Y!DESZ

6.Lenin 2013.08.21. 13:02:30

@nyünyüge:

Jó cikk...

Nekem mindig is tetszett, amikor valakik összeesküvés-elméletekkel harcolnak az összeesküvés-elméletek ellen.

(általában azok hivatkoznak összeesküvés-elméletekre, akik 1 oldalúan közelítenek 1 problémához, és nincs is szándékukban magyarázatot adni. sokkal 1xűbb összeesküvés-elmélet gyártással vádolni a másik felet, 1 sima összeesküvés- elmélettel)

Szerintem

6.Lenin 2013.08.21. 13:10:50

@Akitlosz:

Kemény érvek (?)

(tudományos igényességet számon kérni 1 tucatbeszéden, nekem mókásnak tűnt 1 pillanatra)

izé...Zsoltika, miért nem jársz emberek közé?
Beszélgetni, társalogni, viccelődni...

6.Lenin 2013.08.21. 13:12:45

@Hepci:

Tévedtem.

Szívós 1 pacák. Nem fogja abbahagyni.

Le kéne csapni 1 szívlapáttal valamelyik sarkon.

jjulie 2013.08.21. 14:48:46

@Hepci:

tévedni jeti dolog

adok el bátran teniszleckét, vegyél

jjulie 2013.08.21. 14:52:11

@6.Lenin:

tévedni felcsutibirka dolog is, nemcsak jeti

a fideszbarma példakép dembinszki győzedelmes csatáinak helyszineit betűrendi sorrendben tudod, vagy csak időrendiben?

bamba felcsuti mennyország

jjulie 2013.08.21. 16:51:50

@Hepci:

vegyél teniszleckét, van eladó

rádfér

48-as a zakód? vagy 48szoros?

hoplita 2013.08.21. 19:32:32

@aszekelyek:

"... nem tudtuk meg hát az alapját a jognak...."

Akkor elmagyarázom érthetően, ha pár hozzád hasonló fityuszmaszopszadeszes rosszul is lesz tőle.....

Én MAGYAR vagyok, őseim vére öntözte ezt a földet és a kisujjam körme többet ér, mint egy retek cigány élete, vagy egy kibaszott zsidóé...mint a kedves férjed, libafos
Ez adja nekem a jogot...arra is, hogy kitapossam belőled akár a belet is.
Pont.

hoplita 2013.08.21. 19:40:10

@aszekelyek:
"... hogy a proletár munkást jelent. nem azt, hogy se szakmája, se gyereke. Ha mondjuk legalább József Attilába beleszagoltál volna, tudnád , a proletariátusnak nem kevés gyereke volt..."

Nem, te kibaszott műveletlen faszszopó tokáskurva.

A proletár egy római determináció. A proles szóból ered, te alulművelt geciputtony.

Valszeg több JA-t tudok fejből, mint te...de ez csak IRL derülne ki.
Attól meg te fosol, netzcigány.

hoplita 2013.08.21. 19:56:04

@6.Lenin:
Vagy akár a zanyádat megbaszni?

Ja, ahhoz nem nagyon van gusztusa...akiből ilyen szar folyt ki, az már a placcon is nehezen konvertálható..:)

jjulie 2013.08.21. 19:58:10

@hoplita:

jaj czigányszagértő kibuclakó, a foglalkozásod is magyar?

az @aszekelyek: -é meg orbán

gondolod különb vagy, zászlószökevény

hoplita 2013.08.21. 20:00:49

@aszekelyek:
Ja....
De azért a fityiszes ávótok őrizte a zalijázásának pillanatáig.

Miről ugacc, te faszszopótokáskurvaszőkített ribancgeci?

hoplita 2013.08.21. 20:04:39

@jjulie:
Ja, az...de néha kiesek a szerepből, amikor a büdöspinájú anyádat kell megbasznom.

Mongyad mán neki, hogy mosakoggyon, nem ördögtől való az.

Tudom, te büdösen szereted, de én kifinomultabb vagyok.

jjulie 2013.08.21. 20:08:40

@hoplita:

mi bánt bugris, megbaszott megint az orbánsántakutya akiért rohangáltál az utcákon részegen, és fás a segged?

hoplita 2013.08.21. 20:09:22

További jó mulatást, kedves faszfejek..-....kívánom, hogy a zanyátok se sirasson, buzeránsok.

Leningecit és tokásszékelyt meg agyonverem....előbb-utóbb.

Apropó....hol van a tőgyesgeci?

Remélem megdöglött.

hoplita 2013.08.21. 20:13:19

@jjulie:
Téged is agyonverlek, köcsög.
Anyád hátán meg megbaszlak....ez utóbbi fakultatív.

Na, csá, kibaszott buzeránsok.

6.Lenin 2013.08.21. 20:19:04

"Én MAGYAR vagyok,......."

"Ez adja nekem a jogot..."

ezekhez olyan túl sokat nem lehet hozzáfűzni

@hoplita:

Figyelembe véve a tegnapi írásaidat, és az ilyen megnyilvánulásaidat,de talán a régebbieket is .....

Te 1 rendkívül primitív, és szánalmas provokátor lehetsz...

1 biztos, nálam soha nem fogod elérni, hogy hasonló stílusban válaszoljak neked.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.21. 20:43:11

@jjulie:
Melléfogtál, a lábam 48-as.

Betojtál?

Betojtál.

menőmano 2013.08.21. 20:52:52

Uram atyám, ott a mennyekben!

Visszajöttem picike időre, olvasgattam a kommenteket, persze nem mindent.
Hát! igazán magasröptűek, némelyeknél totálisan mérhető az elegancia, s a kultúra hiánya. szerintem. de mindegy.

jjulie 2013.08.21. 20:58:54

@hoplita:

ne jajgass kibuclakó lúzer, hanem kérjél a cofidistől 350 000-et és gyere vele a porszívós tanfolyamra a greshambe

hozd magaddal a @Hepci: is , ha ő is beiratkozik, megkapod az ő díjának 10%-át jutalékként

meglást mindenki boldog lesz, a cofidis is

graycivil 2013.08.22. 15:25:42

"Gyanús trafikok Dél-Budán: a XXII. kerületi trafikmutyi részletei

Szép lassan terebélyesedik a XXII. kerületben a trafikügy. Az ellenzék szerint a trafikmaffia bizonyíthatóan jelen van a kerületben is és igazságtalan volt a pályáztatás. Ezzel szemben a konkrét felvetésekre a kerületi Fidesz érdemben nem válaszol, hanem mellébeszél. Terel, hiszen cáfolni nem tudja a tényeket. A cikkben közzéteszem, hogy mely személyek és milyen cégek állnak a huszonhat kerületi trafik-koncesszió mögött!"

magnes.blog.hu/2013/08/22/delbudai_trafikmutyi

Nagyon érdekes írás. F.Y!DESZ

korábban ulrike 2013.08.22. 19:21:03

@gipsz.jakab: Ég a napmelegtől a kopár sík szarja.
p.s. +z, í=i, -z

szoja122 2013.08.23. 05:47:19

@Akitlosz: Azért nem igazán gondolhatod komolyan amit István királyról írtál.

Abszolút értelemben valóban nem ő volt az állam alapító. Ez tény.

Azért tartják ennek ellenére annak, mert nélküle MEGSEMMISÜLT volna az ország.
A kereszténység felvételével meg tudtuk tartani az országot, Európához, a fejlettebb kultúrához csatlakoztunk. Ezért államlapító. Új alapokra helyezte az országot, lehetővé tette, hogy legyen jövője.

Viszont Orbán minden tette az ellenkezőjéről szól ő ki akarja vezetni az országot Európából. Ezt készíti elő az Uniót szidó beszédei. Uszít az unió ellen. Az ellen az Unió ellen aminek a támogató pénzével kérkedik, aminek törvényeit elfogadtuk a belépéskor, így ránk is kötelező.

Magyarország MINDEN tekintetben kis ország. Sajnos ez tény. Egyedül szövetségesek nélkül nem jutunk semmire. A történelmünk is bizonyítja, csak éppen sokszor rosszul választottuk meg azokat. Ne hivatkozz Svájcra, Luxemburgra, Hollandiára, Belgiumra hogy ők is kicsik és milyen jól megvannak. A helyzetük egészen más. Nagyságrendekkel gazdagabb országok. Először föl kellene fejleszteni a gazdaságot és csak utána gondolkozhatunk el (ha egyáltalán el kell gondolkoznunk) az olyan függetlenségről, mint ami Svájcnak van. De ez 50-100 éven belül biztosan nem, lehetséges. Ahhoz csodára lenne szükségünk. Csodák pedig nincsenek.

szoja122 2013.08.23. 05:55:44

@szoja122: Bocs rosszul írtam, Luxemburg, Hollandia, Belgium az Unió tagjai, azaz egy szövetségi rendszer részei.

6.Lenin 2013.08.23. 13:21:55

@szoja122:

Tudatosan csúsztatsz, vagy...........ból?

Mo nem = FideszKDNP kormány, ezt gondolom kapásból elfogadod

Az EU szintén nem = a jelenleg hivatalban lévő vezető beosztásban lévőkkel

Orbán őket kritizálja, és nem az EU-t
(eddig mást nem hallottam tőle, ha tudsz ilyen beszédet, linkeld ide)

Ez 1 kedvenc hazugsága az ellenzéknek (mint a legtöbb megnyilvánulásuk)

jjulie 2013.08.23. 14:11:58

hahahahahaha

nameg a Civil Összefogás Fórum kurvaannyát

2001 és 2009 között hol a kurvaanyukban tüntettek a deviza alapú hitelezés ellen?

most meg lecsipegetnék az érett politikai haszongyümölcsöt narancskommunista felcsutisántakutyasági kádárvakarékság módjára

hahahahahah

ravaszdiparaszti felcsutidembinszkik egyesüljetek

jjulie 2013.08.23. 14:14:53

@6.Lenin:

hahaha

ravaszdiparaszti felcsutidembinszki virítsd mekkora barma vagy orbániának

virítsd a felcsutibambasági mennyországot

graycivil 2013.08.23. 15:14:42

"Dávid: megzsarolják és kirabolják a takarékszövetkezeteket

A kormány a takarékszövetkezetekre szabadítja a gazdasági élet sakáljait – állította Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol azt is elmondta: megzsarolják és kirabolják a pénzintézeteket, ugyanakkor nem hagyják magukat és hosszú állóháborúra készülnek."

www.atv.hu/belfold/20130822-david-megzsaroljak-es-kiraboljak-a-takarekszovetkezeteket/hirkereso

"A VOSZ főtitkára elmondta: nem készült hangfelvétel, a titkos szavazások eredményét azonnal törlik és arra kérte a hozzászólókat, hogy ne mondják a nevüket."

El Curo és a FYDESZ semmilyen kritikát nem tilt...De jaj annak, aki mégis megteszi! Hülyeország Félelemország!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

jjulie 2013.08.23. 16:04:57

hahaha

Balog Ádám, MNB alelnöke, és Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója hola kurvaannyában és mit csinált 2001 és 2009 között?

másodosztályú felcsutinarancsravaszdi mennyország

felcsutidembinszkik röhögjetek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.23. 17:13:57

A XI. kerületi önkormányzat - élén az eléggé kreténnek tűnő arcberendezésű, amúgy állítólag jogvégzett polgimestivel - igyekszik "megvédeni" az Újbudai Sportcentrumot.
A módszerek a szokásosak, múlt hét elején a polgimesti megbízásából kigyúrt tahitoszok foglalták el a helyet, a bérlők azóta nem tudnak teniszezni, valamint nem jutnak az öltözőkbe zárt értékeikhez.
A Magyar Nemzet cikknek álcázva megjelentette az önkormányzat közleményét:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/ujbudae-lett-a-bikas-parki-sportkozpont-1179475

A tulajdonos/bérlő közleménye természetesen nem jelen(hetet)t meg...

NYJetsTD 2013.08.23. 18:30:16

Tényleg ennyire hülye ez az Mszp?

Mi van, ha elmennek az előválasztásra fideszesek, jobbikosok, dk-sok stb. és teljesen eltorzítják a végeredményt?

Egyáltalán miből gondolják, hogy erre a két pártra szavaznának a legtöbben? Tényleg elhiszik, hogy a DK és a többi kicsi nélkül eredményesek lesznek?

Így kell elbaszni a változást. Tényleg csak röhögni lehet.

Együtt- egymás nélkül 2014. Remek. Idióták.

6.Lenin 2013.08.23. 18:34:55

@livengood:

Végre lenne 1 kis humor is a választási hacacáréban.
szerintem nagy szám lenne Mo két bukott vezér vitája tv nyilvánosság előtt.

Támogatom.
1 kis szórakozás ránk férne már ebben a sok hülyeségben.

livengood 2013.08.23. 18:43:51

@6.Lenin: Azt meg nézné mindenki. Ez a lényeg.

6.Lenin 2013.08.23. 18:57:21

@NYJetsTD:

A cikk szerint fideszes és jobbikos nem szavazhatna...
(nyilvántartásból állapítanák +?)
Telefonon megkérdezik, aztán sokan + belehazudnának, hogy szoci, vagy libsi, torzítva az eredményt. (vagy az állástól függően, kicsit ide-oda billentgetnék az eredményt)

Vagy ez már 1 választási csalás főpróbája lenne?

Lécci, lécci csináljátok meg fiúk! főleg a tv-s vitát. Mondjuk a Fábry lenne a levezetője.

6.Lenin 2013.08.23. 19:07:12

@livengood:

Én is azt remélem. Sok minden kiderülne, szerintem.

(izé... a lényege tulajdonképpen, hogy mindenképpen Bajnai lesz a jelölt. Mióta visszajött 2012 januárjában ez nem lehet kétséges. Szerintem ezt tudja MA is, csak még vergődik 1 hangyányit. Nem adja magát olcsón, de mi lesz a vége valójában, az sem lehet kétséges. Hogyan eszik ezt + a szoci szavazók. Mert ilyenek vannak (többen, mint Bajnai mögött), ez fog dönteni valójában, szerintem)a másik oldalon E14-PM+ sok potyaleső, + kevesen).

szoja122 2013.08.23. 19:12:45

@6.Lenin:
"Orbán: nem mondhatjuk a magyaroknak, hogy utánozzák "a nyugatiakat""

"Kritizálta az Európai Uniót és a "nyugatiakat" Orbán Viktor a horvát közszolgálati tévének (HTV) adott interjújában."

hvg.hu/vilag/20130628_Orban_nem_mondhatjuk_a_magyaroknak_hogy_c

https://www.google.hu/search?q=http://hvg.hu/vilag/20130628_Orban_nem_mondhatjuk_a_magyaroknak_hogy_c&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&gws_rd=cr#fp=cc3cbc8056ea57ba&q=Orbán+Viktor+a+horvát+közszolgálati+tévének+(HTV)+adott+interjújában&rls=org.mozilla:hu%3Aofficial

https://www.google.hu/search?q=orbán+unió+kritika&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&gws_rd=cr#fp=cc3cbc8056ea57ba&q=orbán+kritizálja+az+uniót&rls=org.mozilla:hu%3Aofficial

Hallottál már a google-ról? nagyon sok ilyet lehet találni rajta.

jjulie 2013.08.23. 19:21:26

@6.Lenin:

mióta hívod a felcsutisántakutyát bukott vezérnek dembinszki?

visszaoperáltak egy kevész észt a felcsutibambaagyhelyedre

6.Lenin 2013.08.23. 19:28:37

@szoja122:

Érteni magyar szöveg értelmét, drágaság?

"Az Európai Unióban mindenki – és bizonyos fokig a magyarok is – szocializációjuk során azt a nagyon egyszerű politikai gondolkodásmódot tették magukévá, hogy a nyugat-európai országok gazdagok, mi pedig a szovjet zónába tartozunk, ami rossz, tehát a feladat egyszerű, azt kell csinálni, amit a nyugatiak. Ennek azonban vége, a világ megváltozott. Ha megnézzük, hogy most hogyan teljesítenek a legjobb nyugat-európai gazdaságok, azt látjuk, hogy elveszítik versenyképességüket, hogy a jóléti állam már nem fenntartható, hogy nagy a társadalmi elégedetlenség és zűrzavar tör a felszínre" – közölte Orbán.

"Ezt látva nem mondhatjuk a magyar népnek, hogy csinálja azt, amit a nyugatiak. A nyugat-európai társadalmaknak vannak jó és rossz jelenségei. Ezért nekem az a véleményem, hogy minden eurózónán kívüli országnak kell, hogy legyen saját gazdasági stratégiája. Szerintem a közép-európai országok érdekei sok területen azonosak, ezért nekünk, közép-európaiaknak el kellene gondolkodnunk azon, hogy esetleg legyen egy közös gazdasági stratégiánk" – mondta Orbán."

"Mi úgy képzeljük el Európa jövőjét mint nemzetek unióját, nem pedig mint egyesült államokat, mert mi magyarok vagyunk, számunkra a nemzeti szuverenitás nagyon fontos. Hajlandók vagyunk nemzeti szuverenitásunk bizonyos szegmenseit másokkal közösen gyakorolni, de szeretnénk azt megtartani, szeretnénk magunk kormányozni saját országunkat" – válaszolt a kormányfő."

"Én az eurózóna országainak egyre mélyebb együttműködésére számítok, nekünk pedig – akik nem tartozunk bele – ki kell alakítanunk egy ésszerű kapcsolatot az Európai Uniónak ezzel az új magjával" – mondta végül."

Mintha Merkel néni is mondott volna 1 olyasmit, hogy a nyugati jóléti államoknak vége. Más irányra van szükség.

Miért kell ehhez guglizni?

Nézni kell az ATV-t, Echo tv-t, Hír tv-t, és elolvasni néhány netes hírportált.

Persze nem árt, ha értjük is amit nézünk, vagy olvasunk.
Hazudozni meg felesleges, mert már így is túlkínálat van a hazugságokból.

6.Lenin 2013.08.23. 19:32:26

@jjulie:

Ökörke, itt MA és BG vitájáról folyik az elmeömlesztés.
Ők szeretnének a tv-ben 1másnak feszülni.
Te sem tudod értelmezni a magyarul leírt szöveget?

6.Lenin 2013.08.23. 19:38:59

@jjulie:

-Figyu, Attila, te szeretnél me lenni? Nem hogy örülnél, kimostak a cusi ügyből, köcsög. Soha nem értettetek a kormányzáshoz, tehetségtelenek vagytok, + csak hurrázni tudtok néhe, + nekirohanni valaminek, mint tótok az anyjuk p...nak.
-Na, és, Te pofázol gordonka! Hol vannak a libák, B+?
-
-
-
+ hasonló finomságok

Izgi lesz...(pláne ha a Feri is berágik, ha nem lehet ott)

6.Lenin 2013.08.23. 19:47:13

Komolyra fordítva...

) Bajnai G lesz a me jelölt, nem lehet más, ezt Amerikában már eldöntötték

) a szocik alakalmatlanok, és tehetségtelenek a kormányzáshoz-Bajnai szerint is-, ez már régen kimondatott, és be is bizonyosodott már 2x-3x.

) a szociknak nagyobb a szavazó táboruk, jelenleg is

) ezt kell valahogy megetetni a szoci táborral

) a szocik (sajnos) annyira nem hülyék, hogy bevegyék ezt, mert már 2x átcseszték őket a libsik. Legutóbb majdnem végzetesen. Ezt még1x nehéz lesz velük megetetni.

szerintem itt tartunk jelenleg (is), és ezt nem sikerült nyélbe ütni 2012 január óta.

Nehéz dió, az tuti.

bariga 2013.08.23. 20:05:49

A dolog egyszerűbb, mint látszik, Mesterházy még nem tud késsel villával enni, Bajnai meg már igen.

jjulie 2013.08.23. 20:11:28

@6.Lenin:

hűha bumburnyák, gyakorold inkább a fidesziksz kirakását felcsutibirkaszarból

6.Lenin 2013.08.23. 20:14:18

@bariga:

Mesterházyék jelenleg birkóznak az identitásukkal (baloldal, baloldaliság, stb)
Bajnainak nincsenek ilyen gondjai, számár világos (már régen) aki a pénzt adja, az parancsol, és azt kell (ki)szolgálni, mindenáron.

ez is lehet 1 megközelítés.
(nagyon alábecsülöd a szocikat, igaz én sem tartom őket sokra, de azért ennél többre is képesek lehetnek, talán)

6.Lenin 2013.08.23. 20:16:49

@jjulie:

Köpd már ki azt a szart, amit néhány éve megettél, ne böfögj már apránként belőle.

bariga 2013.08.23. 20:26:23

@6.Lenin: Pénz persze sok kell, de az most a Fidesznél van dögivel. Orbán hammbekapja Mesterházyt, mert nincsenek egy súlycsoportban. Ha mindenki összefogna Orbán ellen, akkor is nehéz lenne legyőzni, de ami most folyik az tuti bukás, Viktor már oszthatja a közpénzt 2018-ig

6.Lenin 2013.08.23. 20:35:05

@bariga:

Minden kormány közpénzt oszt (jól, vagy rosszul)

Vagy kölcsönpénzt, de azt a köznek kell visszafizetni (tőlük veszik el)

Olyat még nem hallottam, hogy a saját pénzüket osztogatnák, de nyitott vagyok....

jjulie 2013.08.23. 20:38:09

@6.Lenin:

hahaha, felcsuticsikótojás, hahaha, fideszfingjál egyet, kettő lesz belőle

6.Lenin 2013.08.23. 20:39:48

@bariga:

"de ami most folyik az tuti bukás,"

1x mindenkit utolér....

Valamikor átugrottam a kerítésen (ha vami/valaki sürgetett), most a nyitott kapun közlekedni be/ki, néha problémás...

jjulie 2013.08.23. 20:51:40

@6.Lenin:

reszeld szögletesre a felcsutibirkaszert bumburnyák, könnyebben kifingod a fideszikszet

bariga 2013.08.23. 20:52:58

@6.Lenin: ez már sorban a második lesz, igaz, hogy Viktor is kibekkelt 8 évet és jött , mint főnixmadár. Most fog kapni még négy évet, mármint kormányzást.

Saját pénzüket gyarapítják, főleg a közpénzből, az úgy is olyan soknak látszik.

Persze a mi korunkban már nem ugrál az ember, főleg ha van nyitott kapu. Manapság ez ugyan egyre kevesebb.

6.Lenin 2013.08.23. 20:55:55

1re érdekesebb....

"Újságírói kérdésre, hogy a tárgyalások folytatódnak-e, Mesterházy azt mondta, "az már a múlt", nem tárgyalásokkal döntenének innentől, hanem "hadd döntsenek az emberek". Bajnai Gordon döntött úgy, hogy nem tárgyalásos, hanem versengő típusú javaslattal oldják meg a helyzetet, tette hozzá."

Ha valamiért nem lesz előválasztás, akkor az MSZP elkezd tárgyalni más demokratikus pártokkal az együttműködésről, mert ők "be akarják bizonyítani, hogy hajlandóak áldozatokat hozni az együttműködés oltárán", és adnak helyeket az országos listáról is más pártoknak.

"Ez elsősorban Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalícióját, a Fodor Gábor-féle liberális pártot, illetve Schmuck Andor szociáldemokratáit jelenti, ők jöhetnek szóba az MSZP szövetségeseiként, amennyiben Bajnaiékkal nem sikerül megállapodni a közös listás indulásról."

A ripacsokat csak nem lehet kihagyni, Feri befejezi, amit elkezdett.

A komédiának vége,vagy csak most kezdődik igazán?

Apa, kezdődik!

Ki szeretne Mo miniszterelnök jelöltje lenni?!

Valszeg az RTL-en lesz a műsor (ezen ütősebb lenne, mint az ATV-n)

6.Lenin 2013.08.23. 21:05:44

@bariga:

Kedves Bariga!

Minden nézőpont kérdése (?), és véleményalkotás szabadsága (?)
ehhez pedig joga van mindenkinek (?)

A történelem nevezetű szappanopera megy tovább (talán vég nélkül). Aki a végét jósolta, tévedett.
Az emberi fantázia (és a hülyeség) végtelen, szerencsére, legalább is reménykedem benne továbbra is.

jjulie 2013.08.23. 21:13:29

@6.Lenin:

felcsutibumburnyák, hol a többi szijjártóápolt?

6.Lenin 2013.08.23. 21:15:48

@6.Lenin:

Csak úgy mellékes megjegyzésként...

azért ott a Nagy Vízen Túl (júesszá), akik ezt a bajnai projektet előkészítették/-tik, szerintem halvány fingjuk sincs a magyarokról, a magyar viszonyokról. Mondjuk a jelenlegi világban zajlót tekintve, szerintem máshol is ilyesmikkel küzdenek.

Hígul a szürkeállomány, vagy a globális felmelegedés 1ben hülyüléssel is jár.
Hoppá, milyen igaz: a baj nem jár egyedül..

jjulie 2013.08.23. 21:54:39

@6.Lenin:

most jön az hogy magadban beszélsz, csikótojás

sebaj, a felcsuticsapatba így is beférsz, bumburnyák

6.Lenin 2013.08.23. 21:59:50

@6.Lenin:

Kedves 6.lenin, nem is gondoltam, hogy ilyen jól láttad a helyzetet:

") a szocik (sajnos) annyira nem hülyék, hogy bevegyék ezt, mert már 2x átcseszték őket a libsik. Legutóbb majdnem végzetesen. Ezt még1x nehéz lesz velük megetetni."

Első ránézésre tényleg úgy néz ki, hogy még sem olyan hülyék.Nem vették be a libsi trükköt.
Vagy csak megjáccák.

Izé...ilyenkor mondják, hogy már csak szép lehetsz ebben az ügyben, okos nem. A szépség + mulandó, ki a tosz töri magát érte?

szerintem hunyok inkább 1et.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Ma Diana Krall tolta alám a mjuzikot

www.youtube.com/watch?v=S4hPii_RVHE

korábban ulrike 2013.08.23. 22:08:10

@gipsz.jakab: @Hepci: @panelburzsuj: Nem ezt a magszórást (szikesedő magyar ugaron lévő homoktalajba is akár) hívják a mezőgazdák szakszóval ejakulációnak?
P.S.: De mé' pont a szikesedő homokba? Legalább adná el a banknak. Bár, az utóbbiak manapság a nemzet legnagyobb magjainak vannak kikiáltva, de azért a humán mag is vehet humán magot. Néha, néha. Uzsorakamatra.

korábban ulrike 2013.08.23. 22:22:56

Látom, ma Lenin volt a kormányoldalon szolgálatban, s szépen állta a perzsa nyomást. Javaslok neki egy márványtáblát felirattal: Itt fekszem Diana Krallon, vándor, vidd hírül a pártközpontnak, megcselekedtük, mit az agitprop. főnök kívánt.

Balt 2013.08.23. 22:37:48

Hehehe, rotfl, ez volt már?:

index.hu/belfold/2013/08/23/mesterhazy_ez_ultimatum

Ezek szeretnének (megint) kúrmányozni...

Balt 2013.08.23. 22:41:15

@6.Lenin: Ha van esze a köztévének, felkínálja nekik a lehetőséget, mondjuk Róna P. moderálásával. :))

Balt 2013.08.23. 22:43:11

@6.Lenin: Bajnai "szerényen" :)) csak 35 egyéni helyet kért, helyette a közös listán kompenzálnák magukat. (Mi a szösz, eddig ők nem akarták.) Sok az éhes száj, hiába... :)))

Balt 2013.08.23. 22:48:40

@6.Lenin: Nem, sztem arról van szó, hogy mindketten tudják, 2014 már elment. De Baynau is minél nagyobb csapattal szeretne bekerülni (ha egyáltalán összejön), mert mégis hogy fog kinézni, ha mindjárt az alakuló ülésen mind a 10-en 20 felé szaladnak. :))

Balt 2013.08.23. 22:51:22

@6.Lenin: Előbb-utóbb rájönnek, hogy nem kell mindig feltétlen felülni Zsorzsi Konrádnak. :) Hitelesebb, ha inkább olvasgatják a Snowden-leveleket. :))

Balt 2013.08.23. 22:58:31

@6.Lenin: Hogy mennyire hülyék, az kérdéses. Az látszott korábban is, hogy Mesterházyék nem hagyják Bajnaiékat Gyurcsány-mentesülni. Erre fel most soha nem látott alkalmat dobnak Bajnaiéknak erre, igaz, ezzel már most elúszik az esély a 2010-esnél jobb eredményre, viszont a vállukon képesek lennének bevinni Gyurcsányt (újra) - na, ennyire talán mégsem hülyék. Szerintem arra megy ki a játék, hogy kinyírassák egymással a két konkurenciát (DK-E14), ez pedig némi kockázattal akár össze is jöhet nekik. :) Ennyire azért nem tűnnek dörzsöltnek. :))

Mindenesetre megint jó műsor ígérkezik az őszre, majdnem, mint amelyiknek a végén megtalálták Bajnait 2009 tavaszán. :) (Azok után eltátogni az internácit és beülni a ME-i bársonyszékbe... hát jobb, mint egy Kemény Henrik bábjáték.) :))

Balt 2013.08.23. 23:04:16

"Együtt 2014-es informátorunk azt mondta, egy közvélemény-kutatással szemben valódi vagy online szavazást lehetetlenség lenne csalás nélkül kivitelezni, és egyébként sem bíznak az MSZP-ben."

Nyihihi, hát ez kész. Még jó, hogy közös kormányzásra készülnek. :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.24. 00:11:19

@korábban ulrike: Dianán krallozni - ennél többet nem követelhet Lenintől a Párt.

Aszekelyek azért sokkal teherbíróbb, búvárruhában, szívószálon keresztül leszopna 1 elefántot, ha ezt követelné a haza...

jjulie 2013.08.24. 10:55:34

@Hepci:

nem ér gúnyolódni szerencsétlen felcsutifüstmegcsapottakon

vegyél inkább teniszleckét

dvhr 2013.11.21. 18:43:48

Egyetlen tulajdonsaggal rendelkezik Orban Viktor, amivel smmilyen masik magyar politikus nem: otmillio forintot lopott tolem es a tobbiek nem.
süti beállítások módosítása