Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:58

Rezsiharc, mondta tegnap Kötcsén Orbán Viktor, rezsiharc, mondta ma a parlamentben a rezsibiztos, rezsiharc, mondja holnap már mindenki, aki a Fidesz táborába tartozik. Miközben a kormány ellenzéke ironizál, az ötvenes évekkel példálózik, a Fideszt láthatólag senki és semmi sem térítheti le arról az útról, hogy egyetlen szóra egyszerűsítse a választási kampányt.

498rezsi.jpg 

(Fotó: Cink)

Egy-két évvel ezelőtt, amikor arról kérdeztem fideszes vezetőket, hogy miért bízik ennyire a kormányfő Habony Árpádban, rendszeresen ugyanazt a választ kaptam: Árpi elképesztően jó abban, hogy az átlagember szintjére vigye a a politikát, mindig arról győzködi Viktort, hogy nyugodtan használjon olyan szavakat, mint például a rezsi. Akár így történt, akár másképp, nem kétséges, hogy 2002 óta Orbán Viktor nagyon fogékonnyá vált erre a megközelítésre. Emlékszem egy másik történetre, amelyet az elvesztett választás után meséltek fideszes háttéremberek. Amikor előállt Medgyessy Péter az emlékezetes jóléti rendszerváltásos programjával, benne a példátlan béremelések ígéretével, a Fidesz vezetői hátradőltek: ezt nem veszik be az emberek, lám, ennyire nagy a baj a szocialistáknál, hogy már minden mindegy nekik. Az eredmény ismert, s bár nekem meggyőződésem, hogy nem csak ez döntött 2002-ben, logikus magyarázatnak tűnik, hogy ebből vonta le azt a következtetést Orbán Viktor, hogy ebben a versenyben tényeg nem lehet túlzottan népbarátnak lenni.

Tavasszal, amikor először írtam a rezsicsökkentésről, mint politikai csodafegyverről, azt állítottam, hogy elsősorban az ellenfél belső harcai és ebből következő impotenciája miatt hasít a téma. Akkor azt prognosztizáltam, hogy a baloldal várható megállapodása után változhat a helyzet, hiszen a köldöknézést befejező ellenzék – licitálással, hiteltelenítéssel vagy eltereléssel - képes lehet csökkenteni a téma erejét. Ugyan még csak pár hét telt el azóta, hogy Bajnai és Mesterházy egymás tenyerébe csaptak, de egyelőre semmi jele annak, hogy lenne adekvát válaszuk a témára. A Fidesz pedig közben elképesztően tudatosan teszi a dolgát: háromnegyed éve képes a napirenden tartani a rezsicsökkentés ügyét, lassan mindent és mindenkit átkeresztelve, átértelmezve, bevonva. Egyre kevesebb a kétség: Orbán Viktorból „rezsicsökkentő miniszterelnök” lesz, s nem akad majd olyan ember ebben az országban, aki 2014-ig ne találkozna nap mint nap a témával. Nem tudom, tényleg nem tudom, hogy ebben a kérdésben van-e a lónak másik oldala, de ha a Fidesz képes lesz elkerülni, hogy átessen oda, és a konstrukció sem dől össze a választásokig, akkor tényleg wunderwaffe lehet ebből az egyszerű ötletből. Hogy aztán utána mi lesz, emlékezzünk csak a 2006-os áfacsökkentés ehhez hasonló szerepére a kampányban, azzal a választás éjszakája előtt politikus ebben az országban biztos nem foglalkozik majd.  

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr475517224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási névjegyzékből törölhetőek vagyunk 2013.09.19. 19:14:55

Nem kell elhinni egyik kormányzati,  Országos Választási Bizottsági, vagy más ügyintézőnek sem a megtévesztő kamu dumáit. Amikor csak arra hívják fel jellemzően a figyelmedet, hogy miért nem lehet. Mert lehet. Igen is le lehet már most is iratkozn...

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2013.09.19. 11:44:51

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol ni...

Trackback: Rezsi fel, rezsi le 2013.09.17. 07:39:04

Egyre kevesebb a kétség: Orbán Viktorból „rezsicsökkentő miniszterelnök” lesz, s nem akad majd olyan ember ebben az országban, aki 2014-ig ne találkozna nap mint nap a témával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.10.02. 20:59:14

@korábban ulrike:

Pont ilyesmiért sikálgatta a lábát a bácsi. Netet nem használ, a retektévékben semmi sincs, a "balos" médiától undorodik - a jobbos meg elbizonytalanítja.

Szó szerint is kimondta: ölég hülye ő már kora miatt - nem akar még olyanabbnak látszani a maradék időre az ismerősei előtt...

Nem tartozom a "bizalmas köreihez", és kölcsönösen óvatos őszinteséggel szoktunk néha pár szót váltani a "világ folyásáról". Most meg alig engedett el, faggatózott, töprenkedett. Fura érzés volt hallgatni, és látni a szemén, hogy hát - "ezért?!? ezekért?!??" viselt ő el annyi bántalmat, mellőzést? Hogy ez legyen vége?

menőmano 2013.10.02. 21:01:51

Hát! Ja! rezsiharc" meg háború.
Némely élelmiszer árak, a cigaretta ára, miegyebek meg lassan de biztosan kúszik felfelé. csak ezt" valamilyen érdekes oknál miatt? elfelejtik megemliteni. szerintem.
De mindegy.

6.Lenin 2013.10.02. 21:06:56

@hoplita:

És te?

Hol mentegettem magam ?
Leírtam, mit gondolok erről a választásról.

Semmiről nem döntött volna valójában. Teljesen érdektelen kis helyi választás, de valakiknek valamiért olyan "fontos" volt, hogy a vezérek képviselték a pártjaikat.
1 olyan pacák intézte az utaztatást, aki ezzel már 1x megbukott.
Sok volt a cigány? Hát ez az, "önként" nem mennek. Kiváló lehetőség.

Valamiért nagyon "megérte" ezt a körzetet kiválasztani, gondolták valakik. Be is jött nekik.

korábban ulrike 2013.10.02. 21:19:41

@6.Lenin: "A ballib oldalon valamiért ezta választási körzetet alkalmasnak találták ahhoz, hogy a Fideszt belerántsák 1 választási "csalás" látszatába."
Ez csúcs, Iljics. Hoplita is egyből ezt sasszerolta ki, pedig nem is beszéltünk össze.
Hát hogy lehet egy okos és becsületes kormányzó párt ennyire hülye, hogy hagyja magát belerángatni ilyenbe? Hát ilyen könnyű az elvtársakat Baján jégre vinni mikor még nem is igazán fagy? Hát ha ez úgy van, ahogy mondod, akkor azt az egész ottani fidesz részleget azonnal és nyilvánosan fel kell oszlatni és exkommunikálni, mert halálosan veszélyes banda az, akit még a hülye ballibesek is ennyire csúnyán bele tudják rángatni ennyire csúnya látszatú ügyekbe. S mindezzel párhuzamosan fel kell kérni a belügyminisztert, meg a teket, hogy a "belerángatás" bűncselekményét elkövetőkkel szemben sürgősen járjon el.

tölgyes 2013.10.02. 21:20:17

@menőmano: Nem baj! Majd a harc hevében mások meg Bajna fejével fognak focizni.:( Hoplita már csiszolja cipőjének fém betétjét. Csakhogy tudja kikkel van egy szinten.

menőmano 2013.10.02. 21:21:01

www.168ora.hu/itthon/tarki-szegenyseg-tarsadalmi-egyenlotlenseg-eselyek-lecsuszas-118500.html

A Tárki legújabb kutatása szerint a magyar lakosság 46,6 százaléka szegény."

Nálunk a szegénységről nem könnyű tárgyilagosan beszélni. Mindenkit érint. Azt is, akinek nincsenek anyagi gondjai. Retteg tőle a gazdag, a középosztálybeli fél a lecsúszástól, a nincstelen pedig attól, hogy a gyerekének sem lesz mit ennie. Amióta a Fidesz hatalomra került, rohamosan növekszik a társadalmi egyenlőtlenség.
A lakosságnak már majdnem a fele szegény, és a nyomor egyre mélyül. Ha a következő kormány nem változtat a jelenlegi szociálpolitikán, társadalmi katasztrófa fenyeget."

– Európa országaiban a válság terheit a gazdagok vállára rakták, nálunk a szegényekére."

Totális helyzet.
Én szomorú vagyok, s persze szegény (is).

concret 2013.10.02. 21:26:08

Ma délután megnéztem a cégem hó végi e-bankkivonatát.

Korábban a bankköltségek 15-30.000 Ft között mozogtak. (na jó, nyáron már elkezdtek emelkedni)

Szeptemberben - átlag alatti forgalom mellett!! - a bankktg-ek + adó együttesen meghaladták a 96.000 Ft-ot.

Milyen szerencse, hogy az Adócsökkentés Kormánya kezében van hazánk gazdasága.

menőmano 2013.10.02. 21:29:07

@tölgyes:

Ön téved! Ami ott" azon az "eseményen" történt, felháboritott és elitélem. ott a pont. !!

menőmano 2013.10.02. 21:32:26

@tölgyes:

Elnézést már! Még azzal egésziteném ki, bármelyik oldalról, politikai erő részéről jön/jönne illlyen megnyilvánulás ) elitélendő. Csak, hogy tudja.
Részemről a téma lezárva. köszönöm.
:(

6.Lenin 2013.10.02. 21:33:09

@korábban ulrike:

Szerintem nem lehetsz ennyire hülye.

Leírtam a véleményem, és leszarom, ha az egész bajai fideszes vezetést leváltják, vagy nem.

Akkor írd le, miért volt fontos ez a választási körzet a ballib oldalnak?
Nem 11 fideszes képviselő lett volna, hanem csak 10. Néhány hónappal 1 választás előtt. Önkoris előtt is?

A videó mindent elárul, azon kívül, hogy semmit nem bizonyít.

A bíróság is csak annyit állapított +, hogy valakik (mert nem csak a Fidesz) kampánycsendsértést követtek el. Na bumm.
ilyeneket eddig is csináltak és fognak is, máshol is.

Jövő vasárnap nyer a ballib. és?
Mi fog gyökeresen változni?
Semmi, de nem is ez volt a cél.

A cél a választási "csalás" bizonyítása volt, ha 14-ben vereség lenne. Ez 1 erre kiváló alkalomnak ígérkezett.
Talán nem is lehet kivédeni, ha előre nem számítanak rá.

Az is lehet, hogy valóban túlspilázom, és jövő vasárnap valamelyik nyerni fog.
Mi lesz akkor?
Semmi.
Ezért érthetetlen az egész cirkusz, vagy mégis jól spiláztam.

menőmano 2013.10.02. 21:35:07

Hála égnek!, hogy Ő" is itt van (már) ! legalább picikét kezd égnek állni a hajam! Úgyis most elég laposacska a frizurám!!
szerintem.
:))))

korábban ulrike 2013.10.02. 21:47:58

@6.Lenin: Iljics, én ennyire hülye vagyok. De most nem az én hülyeségem, sőt, mégcsak nem is a hülyeség volt a téma, hanem az, hogy miért is kellett csalni. Miért nem gondolták, hogy tisztességesen is lehetne nyerni, és utána miért beszélnek félre? Másrészt miért is gondolod, hogy a maszop győzelmének örülnék?Lehet, hogy annak örülnék, ha lenne olyan jobboldali párt is, aki csalás nélkül is ki mer állni a választók elé, aki nem csak a handabandázáshoz ért, hanem a szakmához is, akinek dolgait és benne fiaskóit is nem 6. lenini szinten elemzik és magyarázzák. Ugye milyen hülye vagyok!

korábban ulrike 2013.10.02. 21:55:23

@concret: Egyszer egy ember hivatalosan olyat írt, hogy a "...főkönyvi összeg negatív növekménye...". Nem vagyok se pénzügyes, se jogász, hát felhívtam és megkérdeztem, hogy van-e pénzünk.

6.Lenin 2013.10.02. 21:56:37

Nos, hogy a sok ballib köcsögnek legyen 1 szép álma, leírok még 1 összeesküvés-elméletet:

Hát, izé, az esélyek 14-ben, nos, azok nagyon szarul néznek ki.
mit is kéne tenni?

kirobbantani 1 általános elégedetlenségi rohamot a népekben, és elzavarni a Patást.(hú, de jó lenne)

Teendő?

Rájuk bizonyítani, hogy mocskos csalók, eltanulták tőlünk a láncszavazást.
Minden tisztességes ballib + minden népek fel fognak háborodni.

aztán ledöntjük Viktort, és elindul a lavina.

Hát, izé... 2012- januárjában sem indult, utána se, most se.
Ahhoz köcsög, hogy ezt megcsinálják.
Sőt. a nehezen "kiharcolt" választási "csalást" is sikerült agyonverni a szobordöntéssel.

Ők szeretnének kormányozni.
Édes Istenem, miért e sokk csapás?

6.Lenin 2013.10.02. 22:16:46

@korábban ulrike:

Talán még mindig nem világos, hogy miről is írtam?

Nem tudom, hogy készült-e csalni a Fidesz, vagy nem. Nekik talán annyira nem volt "fontos", hogy a Patás is ott tépje a száját. Legalább is semmi nem mutatta az ádáz küzdelmet. Volt már, hogy nem is indítottak jelöltet, ott, ahol amúgy is fideszes többség volt, vagy nem 1 nagy "ágyút" állítottak.

A másik oldalnak valamiért "fontosabb" volt.
ezt nem értettem.

Engem mindig is a háttérben lévő okok érdekelnek jobban, mert szerintem közelebb vannak az igazi érdekekhez.

Itt néhányan kineveznek fideszbirkának, oszt annyi, bármit is írok.
Igaz, azt nem is tagadtam eddig, hogy inkább a Fidesszel szimpatizálok, vagyis inkább Orbánnal, és nem minden fideszessel. Sok mocskos komcsit ismertem, de találkoztam becsületessel is, sőt olyannal is, aki valóban hitt az eszmében.
Nem minden keresztény (vagy bármilyen vallású)gazember, ha néhány pap félrekúr. Így vagyok a Fidesszel, mint párttal is, addig, míg bármelyik része is vállalható.

Az pedig, hogy neked sok mindenről más a véleményed?
Nagyon helyes, jogod van hozzá, de nem biztos, valóban te látod jól.
(most ne hogy arra hivatkozz, félretett/sértett/eddig semmit nem bizonyított köcsögnek is hasonló a véleménye)
Ha valóban elgondolkodtató, talán hajlandó is vagyok az ilyen irányú tevékenységre.

korábban ulrike 2013.10.02. 22:19:00

Nos, hogy a jobbos köcsög 6. Leninnek legyen egy szép álma, leírom a 6. Lenini világot, ami áll:
- magából 6. Leninből;
- s a ballib köcsögökbül.
Ennyi. Másként mondva, ami nem ű maga, az ballib köcsög, s ami nem ballib köcsög, az a 6. Leninnek keresztelt köcsög. Mint egy boolean változó, csak két értéket vehet fel (Igaz vagy Hamis), akármi is a bemenet. Mint a hagyományos 6. lenini villanykapcsoló, minek két állapota van: vagy le van kapcsolva, vagy nem működik.

panelburzsuj 2013.10.02. 22:19:08

@korábban ulrike:
Heuróka!

Felfedeztem a politológiai latrinometria első főtételét:

középtájon ingadozók

balróljobbról hugyozandók

hoplita 2013.10.02. 22:21:57

@tölgyes:
Ki kell ábrándítsalak, tőgyesgeci. Nem viselek fémbetétes cipőket, utálom őket, még akkor sem veszem fel, amikor mázsás vasakkal dolgozom.
Katonai bakancsot használok télen, jóféle bundeswehrest...de a te ostoba fejedet mezítláb is lerúgnám a nyakadról, köcsög.

@concret:
Na és?
Ostoba szavazógép nyuggermajmokat ez nem érinti, ami pedig ezt a haszontalan állatfajtát elkerüli, az nincs is. Meg van cigány is dögivel rejtett erőforrás gyanánt, miként a bajai példa igazolja.
Majd kapnak pár ezernyi erzsébet utalványt, mert jobban tejjesít a pannonpuma és leszavaznak ezekre a férgekre.
Amíg be nem dől minden és kezdődik a haccacáré...

korábban ulrike 2013.10.02. 22:25:01

@6.Lenin: "Talán még mindig nem világos, hogy miről is írtam?" Nem világos, illetve csak annyi világos, hogy nem talán, hanem biztosan. Ugyanis soha nem világos, amit írsz (ha már írásnak hívod), de ennek ellenére értem, hogy mitől nem világos.

6.Lenin 2013.10.02. 22:35:40

@korábban ulrike:

"aki nem csak a handabandázáshoz ért, hanem a szakmához is, akinek dolgait és benne fiaskóit is nem 6. lenini szinten elemzik és magyarázzák. Ugye milyen hülye vagyok! "

Hát, izé...néha kétségek gyötörhetnének, ha komolyan érdekelne a hovatartozásod, de...

Azért arra a pacákra/spinére igen kíváncsi lennék, aki olyasmit találna ki, és el is tudná magyarázni, hogy mind a 10 millió magyar 1formán elfogadná/megértené.
Ilyen még a mesében se lenne.
Nem is lesz soha/szerencsére.

Már az is 1 csoda, ha 1 többségnek sikerül közösen vállalható dolgokat kitalálni/elmagyarázni/elfogadtatni.
Remélem ellenzők is mindig akadnak majd.

Szerintem.

korábban ulrike 2013.10.02. 22:36:10

@panelburzsuj: Még ha csak hugyozandók!
Mindig az a vicc jut az eszembe, mikor a balek a pokolba jutván azt a részleget választja, amelyikben rotyogó szarral teli, tűzzel táplált nagy kondérokban állva a delikvensek faarccal és némán ugyan, de mégis csak cigarettáznak. Berakják hát őt is egy kondérba, s még igazán a második szippantáshoz sem volt érkezése, mikor beront a részlegvezető ordítva, cigaretta szünetnek vége, alámerülni.

korábban ulrike 2013.10.02. 22:41:25

@6.Lenin: Bocsáss meg Iljics, nem akarom idődet vesztegetni. Inkább érd be, légy bolsevik, aszekelyek magyarázataival, s pihentetésül olvass inkább Szabolcska Mihályt.

6.Lenin 2013.10.02. 22:42:51

@korábban ulrike:

Tényleg nem érted.
Innen indultunk:

" Ennek hiánya űrt keltőnek tűnhet, pedig a hivatásos forradalmárok hiánya valójában csak lehetőséget adna értelmes eszmecserére,"

Akkor azt hittem, te is tudod a választ.
Nem tudod.

6.Lenin 2013.10.02. 22:54:07

Nos, azért csak sikerült 1 kicsit felrázni a köcsögöket.

most legalább azzal a (tév)hittel hajtják a buksijukat nyugovóra, megint győztek, és nem kellett esetleg 1másra marhaságokat zúdítani. Ezért jó, ha van ellen, ott már lehet bizonyítani valamit.

Mit is?
Majd máskor, 1xre talán sokk lenne nekik.

Jó éjt!
Mindenkinek.
(köcsögöknek főleg)

Ja igen, ma Dire Strait bazseválta az aláfestést. Tűrhetően.

márta)) 2013.10.02. 23:01:44

Tessék mondani! Kik a "köcsögök"???

concret 2013.10.02. 23:04:51

@6.Lenin:
Igazad van, legyen meg mindenkinek a maga hite.

Én még csak tévhitnek sem nevezném (lehet, pontatlanul idézek):

"az irány jó, a kormányos a helyén van"

6.Lenin 2013.10.02. 23:07:37

@márta)):

Akik azt hiszik, hogy rajtuk kívül mindenki köcsög.
Ellenben azt, hogy ők nem köcsögök, soha nem tudták bizonyítani.

1xű, nem ?

concret 2013.10.02. 23:11:36

@korábban ulrike: negatív növekmény :))

vannak számomra is nyelvileg értelmezhetetlen lelemények, pl a "javuló (vagy épp romló) egyensúlyi helyzet"

eredendően mérnök vagyok: az egyensúly számomra stabil állapot...

kb mint a "kisebbik fele" (<= kisebbik 50% ???)

6.Lenin 2013.10.02. 23:14:41

@concret:

Ige, pontatlanul idézel.

Az irány jó, a kormányos a helyén, haladunk.

-Jó napot emberek, szolt reggel concrétan a munkatársaihoz a A.
-Jó napot, szóltak kissé meggörnyedve. Mit csinálunk ma?
-Mi a tosz? Nem elég, hogy itt vagyok?

concret 2013.10.02. 23:16:16

@6.Lenin: Szerintem meg senki sem köcsög.

Kivéve az önként jelentkezőket.

márta)) 2013.10.02. 23:17:31

@6.Lenin:

Nem, nem "egyszerű". Már csak azért sem, mert én nem szoktam senkit sem "köcsög"-nek nevezni.

Látja, látja? ön sem tudja - úgy igazán - megmagyarázni. Csak írja.

concret 2013.10.02. 23:19:24

@6.Lenin:

El van tévedve, Uram.

Mi ugyanis dolgozunk. Mindnyájan.
Ki az építkezéseken, ki meg azért, hogy a többieknek legyen mit dolgoznia - és még fizetést is kapjanak érte.

Lehet, külön-külön világban élünk.

korábban ulrike 2013.10.02. 23:21:23

@6.Lenin: Ach, Biberach, a Dire Strait! Aztán neked melyik tetszik jobban, a Money for Nothing, a Sultan of Swing?

márta)) 2013.10.02. 23:22:02

Szerencsétlen. Szóhasználat. Gondolom.

korábban ulrike 2013.10.02. 23:23:34

@márta)): Aki nem Lenin, köcsög. Eccerű.

6.Lenin 2013.10.02. 23:25:04

@concret:

Persze, hogy nem mindenki.

Ellenben, ha nem hívod fel rá a figyelmét, soha nem fog rájönni.

Na, jó, hátha te tudod a választ ulrike problémájára.

Miért van az, ha nincs itt a szapulni való oldal, leáll a blog, mégsem alakul ki "értelmes" eszmecsere?

6.Lenin 2013.10.02. 23:28:59

@concret:

Puff neki!

Az átkosban is mindenki dolgozott, fizetést is kapott.

Még rugózzon 1 kicsit az idézet szavak értelmén.

concret 2013.10.02. 23:30:30

@6.Lenin:

Pár stiláris korrekció, ha meg nem sértem példabeszédírói mivoltodat:

pro primo: az építőiparban tegeződünk (5-től 105-ig)
pro secundo: ismerjük a napszakokat - reggel nem köszönünk jó napot,
pro tertio: van az emberekben egészséges tartás. senki sem görnyedezik csak úgy (az egy másik ágazat).

márta)) 2013.10.02. 23:31:23

@korábban ulrike:

Aha! Egyébként , nem is érdekel, már nem.
hm?

korábban ulrike 2013.10.02. 23:34:35

@márta)): hm? Már ki nem érdekli? A köcsög Lenin?

6.Lenin 2013.10.02. 23:34:53

@márta)):

Igen, szerencsétlen szóhasználat, de sajnos nem lehet másként felhívni a figyelmét azoknak, akikre használni szoktam. Ők ugyan nem mondják másokra, csak éreztetik. az se éppen szerencsés, szerintem.
Soxor naivan azt hiszem, hogy tényleg lehetne értelmesen párbeszélni, de mindig csalódnom kell(ene, ha valóban hinnék benne).

korábban ulrike 2013.10.02. 23:37:03

@concret: "(az egy másik ágazat).":)))

concret 2013.10.02. 23:38:02

@6.Lenin: Hányszor olvastam sértett véleményed mások fölényeskedéseiről, most meg mintha magad is ebbe a hibába esnél.
Pedig van két opció: vagy én vagyok gyenge gondolataid értelmezéséhez - vagy a Te fogalmazványod kusza.

Persze, vagy mindkettő.

Azért még valamivel bővíteném polémiánkat: a fizetésért nem elég dolgozni - hasznosan kell dolgozni. Ennyiben más ez az átkosnál. Aki nálam haszontalan, nem dolgozik sokáig. Ha én vagyok haszontalan, nem sokáig lesz munka. Ezt nevezik mezei kapitalizmusnak, ha érted.

De hát én, mint tudjuk, nem vagyok jobboldali. Csupáncsak kapitalista.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.02. 23:41:12

@concret:
Eddig az volt a legjobb, hogy az újAPEH leemelt tévedésből a számlánkról 2 és fél millát, majd 2 nap múlva visszarakta, és ez 6000 froncsimba fájt.
Ez a g*tzi, idegenszívű, kanyarorrú-labanc-buzzancs Ersztebank képes egyenként odaírni a tételek mellé a tranzakciós adó mennyiségét, csak egyelőre nem narancs háttérrel teszik, mint a zenergijjaszolgáltatók. :)

6.Lenin 2013.10.02. 23:41:46

@korábban ulrike:

Mindkét szám, de a többi is.
Van tőlük néhány bakelit lemezem.

De a neten fent van néhány teljes albumuk is. Elindítom 1 másik ablakban, aztán olvasom a sok okos hozzászólást, főleg a kedves 6. leninét. Imádom a pacákot, elég közelről ismerem.

korábban ulrike 2013.10.02. 23:46:08

@6.Lenin: "Soxor naivan azt hiszem, hogy tényleg lehetne értelmesen párbeszélni, de mindig csalódnom kell(ene, ha valóban hinnék benne)." Eztetet megértem, Lenin, ezt a csalódásod, mert az ember, ha magában csalódik, az az a legsúlyosabb. Ezért meg is értem, hogy valójában nem is hiszel az értelmes párbeszédben. Mert hát minek is, ha egyszer nem is tudsz értelmesen beszélni. Pedig, ha egyszer megkísérelnéd, rákaphatnál az ízére. Soha nincs erre későn, s ne riasszon el a kezdet nehézsége, majd szépen lassan belejössz.

concret 2013.10.02. 23:46:14

@Hepci: kék háttér illik hozzájuk. Dávidkék.

(akinél 2 és fél milla lappang, az nekem ne panaszkodjék:))))

márta)) 2013.10.02. 23:47:24

@6.Lenin:

Bocsánat! Na. Ne!!

Soxor naivan azt hiszem, hogy tényleg lehetne értelmesen párbeszélni, "

Csak emlékeztetném, hogy anno és most is (itt). ön fölényeskedésével, cinizmusával elmegy a bizonyos határig, vagy azon is túl.

jócccccakát!!

concret 2013.10.02. 23:48:20

@6.Lenin: Pedig de. Lehet értelmesen párbeszélni. Sosem fogod elhitetni velem az ellenkezőjét.

6.Lenin 2013.10.02. 23:49:41

@concret:

Alakul, már csak néhány apróságon kellene reszelni 1 picit.

Izé, ezt az oldaliságot már elég soxor neveztem 1 faszságnak, ma sem változott a véleményem.
Szerintem ma már értelmezhetetlen.

concret 2013.10.02. 23:51:24

@6.Lenin: pl a Dire Straits is egy közös pálya. Csak nem kell a többi hozzászólást leokosozni.

6.Lenin 2013.10.02. 23:53:21

@márta)):

Az értelmes párbeszéd nem azt jelenti, hogy kritika nélkül elfogadjuk/szeretnénk elfogadtatni, csak nekem /neked lehet igaza/igazad.
Pontosan itt van a probléma gyökere.
Nem is a köcsögözés a legnagyobb akadálya.

korábban ulrike 2013.10.02. 23:53:40

@6.Lenin: Nem teljesen a muzikális vetületét értettem. A Money for Nothing magyarul pénz semmiért jelent, a swing egyik jelentése hinta (persze e dal szövege nem hinta mesterekről, hanem saját magukról, a zenészekről szól), de mindig lehet játszani a szavakkal, ha értik. De van úgy, nem értik, vagy nem akarják.

márta)) 2013.10.02. 23:54:58

Tök mindegy egyébként, hogy ki, kit milyen jelzőkkel illet. A lényeg, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja éli meg mindennapjait szegénységben, mélyszegénységben...., hogy csak ennyit említsek.

De, hogy oldódjon a feszültség)

www.stop.hu/foto-video/a-ferfi-aki-buszke-a-tokere-foto/1183427/

Gondolom - a fotó alapján - sütő- és nem főzőtök.
:)

6.Lenin 2013.10.02. 23:58:35

@concret:

Soha nem akartam senkivel semmit elhitetni.

Megkérdeztem, miért nem tud kialakulni, sem akkor, amikor vannak itt ellentétes véleménnyel, sem akkor, sőt akkor főleg nem, ha azonos (látszólag) véleményen lévők írnak csak ide.

ezzel indult. Ulrike morfondírozott 1 pillanatra ezen, de ő sem adott választ.

korábban ulrike 2013.10.03. 00:02:27

@Hepci: Jaj, csak az enyimről próbálná! Adnék érte 6 ezret.

márta)) 2013.10.03. 00:03:50

@6.Lenin:

Pontosan itt van a probléma gyökere."

Na. Igen! Ez egy fantasztikus megállapitás. Itt" nem, hogy párbeszéd nincs az ön/önök részéről (persze nem mindenkivel elutasitók) önök képtelenek befogadni az "idegent". Önök képtelenek elfogadni a más véleményt..... többek között.
Sajnos három év kevés volt rá. ez már nem is probléma.

korábban ulrike 2013.10.03. 00:06:03

@márta)): Az elején azt írja, "Tök mindegy". A végén azt, "Gondolom - a fotó alapján - sütő- és nem főzőtök." Hát akkor most tök mindegy, vagy nem tök mindegy?

6.Lenin 2013.10.03. 00:14:54

@márta)):

Kedves Márta!

Még 1x, a "vita" nem azt jelent, hogy nem tudom elfogadni esetleg a véleményedet, hanem pontosan azt, szeretném megérteni.
Meg kell próbálni a másikat meggyőzni, vagy legalább a saját véleményt megvédeni (nem görcsösen ragaszkodni hozzá).

Itt sajnos a saját-1edüli igaznak vélt-vélemény másikra erőltetése megy.
Amennyiben én ugyan úgy írom a sajátnak beállítottat, rögtön az alázás megy. Nem veszik észre a tükröt.

az igazságok kemény harcok árán szoktak kiderülni. Nem szabad rögtön mindent sértésnek venni.
Ha elutasítanálak, nem válaszolnék/írnék.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.03. 00:16:49

@korábban ulrike:
Játsszunk olyat, hogy "megbízható magyar".
Úgy kezdődik, hogy átutalsz nekem 6 ezret.
A folytatást az összeg megérkezése után kitalálom...

korábban ulrike 2013.10.03. 00:21:31

@Hepci: Aztán egy jó helyen lévő nemzeti trafikot akkor adol-e, ha átutaltam?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.03. 00:27:19

@korábban ulrike:
Azt biztos nem, de egy kiszuperált műhalat simán.
Vagy esetleg 5 db 12 centis gumihalat, van egy nagy zacskóval, de mostanában nem fogyasztják a süllők. Jó anyag, ha élelmes vagy, tudsz belőlük gyártani vagy 1000 kotont és máris pluszban vagy. :)

graycivil 2013.10.03. 09:00:03

"Nyomozók Szombathelyen, valódi lehet a Lazáry-videó

A lap szerint ez azt jelenti, egyre bizonyosabbnak látszik, hogy nem manipulált videofelvételt adtak át a rendőrségnek a helyi szocialisták, a nyomozók pedig komolyan veszik a további fényképeket és a vélt dílerre vonatkozó információkat is."

index.hu/belfold/2013/10/03/lazary/

És egyre bizonyosabbnak látszik, hogy nem csak rémálom, hanem valóság, hogy El Curo szétlopja az országot. F.Y!DESZ

graycivil 2013.10.03. 14:02:37

"Rajtunk múlik, hogy ne ezt hallgassuk

Mindenütt azt kérdezik: hogyan tudtunk ennyire bevásárolni a Fidesszel? 2010-ben én is azt mondtam, a kétharmados többség jól is elsülhet, mert egy csomó problémát kell megoldani, és így legalább nem lehet áthárítani a felelősséget. Azt is mondtam: nem biztos, hogy ez ugyanaz a Fidesz, nyolc ellenzéki év alatt tanulhattak."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=681494&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201310

"Ebben fogtam leginkább mellé. Tényleg nem ugyanaz, sokkal brigantibbak."

tölgyes 2013.10.03. 15:10:52

@menőmano: Ez nagyon dícséretes dolog... de ez azért egy önmagán túlmutató jelenség volt. "Phárosz" a sárban. Mivé lesznek a magasztos 'szakemberek', ha megcsapja őket a hatalom szele-szaga.@hoplita: Nem volt kétségem afelől, hogy maga szívesebben rugdossa az elevent, mint a szobrot. A(z) (Ig)nácik ilyenek.

hoplita 2013.10.03. 15:39:59

@Balt:
Nesze seggfej.:)))

www.fidesz.hu/index.php?Shop&Csoport=2&Termek=137

Már megérdemled..:)

Két megjegyzésem van...
Magyarul sem tudnak írni, mert a narancssárgát két szóban rittyentik oda, erősítve azt a tapasztalatom, hogy csupa kontraszelektált faszszopó az összes buzzancs alkalmazottjuk
A másik az, hogy ki az a barom, aki 1700-at perkál egy ilyen szarért?

hoplita 2013.10.03. 15:42:07

@tölgyes:
Legszívesebben anyádat rugdostam vóna, amikor veled vót vemhes. Persze csakis preventív célzattal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.03. 17:20:02

@hoplita:
Aszekelyeknél ebből hatos készlet van, 6. Lenin töpreng a vásárláson (és közben bluest hallgat).

panelburzsuj 2013.10.03. 17:28:17

@Hepci:

A hétvégén más ízlésleckét kapott telefonozásból:

Listen to your heart

when he's calling for you

panelburzsuj 2013.10.03. 17:44:42

@hoplita:

(és tagolni se tudnak: kanállal(vessző) Fidesz logókkal)

(és a kötőjelet se ismerik: kanállal(vessző) Fidesz(kötőjel)logókkal)

Apropó:

Ti mikor fogtok lógó fideszesek szuvenírboltot nyitni?

Mer a szobros-döntögetős-darabolósról lemaradtatok...

hoplita 2013.10.03. 18:56:08

@panelburzsuj:
Babazsúrokban én nem veszek részt, nem az én műfajom az ilyen lájtos faszkodás..
23.-án felmegyek, de úgyis csak szájtépés lesz...meg sörözés haverokkal.
Nem aprózom magam, igazi bulira várok, olyan ütősre..:)

@Hepci:
Azt el is hiszem.:)
Amekkora droid faszfejek...

korábban ulrike 2013.10.03. 19:13:16

@Hepci: Inkább a gumihal, abból - javaslatod szerint - fröccsöntött koton, s majd úgy reklámozom, hogy felöltése után magától felúszik. Lesz siker.
P.S. Legyen inkább csak 5 ezer, ne hat, azzal az eltéréssel, hogy te küldöd, nem én, megadok egy címet, ahová postailag utalhatod. Elővétel, persze. Aztán majd beszámolok a sikerről.

6.Lenin 2013.10.03. 20:01:17

Hú, de izgi!

Nácikok(1, de kitesz vagy 6ot) + ballibék érdemiznek, azta!

www.youtube.com/watch?v=8wt_PWMnwKc

graycivil 2013.10.03. 21:44:51

"Sihuhu – Veszünk egy kisvasutat Orbánnak

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan – legfőképp Mészáros Lőrinc nem –, hogy tényleg a helyi idegenforgalomnak lenne fontos a nosztalgiavasút ügye, hiszen miféle idegenforgalom van Felcsúton?"

magyarnarancs.hu/villamnarancs/sihuhu-veszunk-egy-kisvasutat-orbannak-86846

Amúgy csak agyilag megzakkant diktátorocskák szoktak ilyen baromságokat kitalálni.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

gipsz.jakab 2013.10.03. 21:55:10

-igaz az hogy földalatti vasútat építetett, mej csak a maga házánál és a tanácsháznál áll meg?
-ez így ebben a formában nem igaz...
mert megáll a párttitkár elftárs házánál is...

www.youtube.com/watch?v=SWHvN8bSGbc

tölgyes 2013.10.03. 23:36:08

@hoplita: Önnek -ha van - saját szaporulatát és Vonát leszámitva kiről nem jut eszébe a rugdosás, kedves börtönjártas jobbikos elvtársunk?

szoja122 2013.10.04. 05:39:36

A Fidesz szerint egyéni szinten el lehet határolódni a kommunista múlttól, de rendszer szinten, mint párt nem lehet, ezért ők mindig is kommunisták maradnak.

Szlogen szinten: Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Ez egy elképesztő primitív marhaság, a híveik mozgósítására előadott végtelenül nagy ostobaság.

Azonban fogadjuk el egy pillanatra, hogy igazuk van.

Akkor mi van a Fidesszel???

Egyénileg el lehet határolódni a liberalizmustól, de mint párt soha sem lesznek nemzeti konzervatívok, maradnak mint voltak vad liberálisok, ugyanolyanok, mint az SZDSZ volt.

Egy liberális kutyából nem lesz nemzeti konzervatív szalonna!

Erre varjatok gombot nyaloncok!

hoplita 2013.10.04. 09:07:18

@Balt:
Na, csak hajtasz a bögrére, kisköcsög?
Idecühölöd a fél zsindexet, mert ha titeket szolgál, akkor már nem is büdös?
Pedig lézerszarjankód épp most köpködött rájuk.
Baszom a szád, kis nyomoronc.:)

graycivil 2013.10.04. 09:35:03

"A kémügy

Közben, egészen pontosan 2011. augusztus 12-én Galambos Lajost hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg a börtönben. Az Egymásért Alapítvánnyal összefüggésben, Földesi-Szabó, illetve a tábornok volt kollégáinak a vallomása alapján, jóval 100 millió Ft fölötti értékben. A börtönviszonyokat egyébként is nagyon nehezen viselő volt főigazgató feje fölé egy újabb súlyos fenyegetést helyeztek: akár 10-15 évet is kérhet rá az ügyészség, ha vádemeléssel végződik a nyomozás.

Az időzítés nem volt véletlen."

kemugysztori.wordpress.com/

"Pintérék fokozódó aggodalommal figyelték a kémügy nyomozásának fejleményeit. Hogy lesz ebből olyan vád a volt miniszterrel szemben, amely még egy oly gondosan kiválasztott bíróság előtt is elfogadható lesz? Látható volt, hogy a katonai ügyészség nem boldogul a feladattal. Hagyományos eszközökkel nem jutnak előbbre."

Ébresztő Hülyeország! Már többször kiderült, hogy a Főügyészség minden zsarolásra, kényszerítésre és csalásra képes, ha El Curo számára "politikailag levágott fejet kell szállítania"!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.04. 10:19:35

@korábban ulrike:
Egyelőre jelentős eltérést látok a javaslataink között, ezért megpróbálkozom egy (Századvég-proof) kompromisszumos ajánlattal:
küldj 12 (tizenkettő) ezret, aztán meggondolom, az hány gumihal...

graycivil 2013.10.04. 12:28:37

"143. Ügyészség kontra ügyészség – másodfokon a Tábornok per

Ez az ügy már nem csak rólam szól. Az ügyészség törvénytelen módszereiről, amelyhez a maradék jogállamban egyetlen bíróság sem asszisztálhat. Egy vádról, amelyet az ügyészség kizárólag egy kóros elmeállapotú ember börtönben, a szabadulás reményében, törvénytelen vádalku keretében tett vallomására alapítottak. A sajtóról, amelynek jobboldali része kíméletlenül üldözött, a másik része meg szégyenszemre mélyen hallgatott. Egy katonai tanács hiteléről. Végső soron e haza maradék, ép eszű polgárának az igazságszolgáltatásba vetett hitéről."

viszkisdoboz.blog.hu/2013/09/28/143_ugyeszseg_kontra_ugyeszseg_masodfokon_a_tabornok_per

F.Y!DESZ

graycivil 2013.10.04. 12:40:42

"Rezsicsökkentésről, másképpen

Őrültnek nevezte Fónagy János államtitkár mindazokat, akik nem támogatják vagy éppen kritizálják a kormány rezsicsökkentését vagy ahogy mostanában nevezik, rezsiharcát. "

noemisszio.blog.hu/2013/10/03/rezsicsokkentesrol_maskeppen

"Ugyanis ez a fajta egyenlősítő rezsicsökkentés például ugyanúgy vonatkozik Magyarország első számú uzsorása, Csányi Sándor OTP vezér luxusvillája rezsijére, vagy éppen az említett multicégek itt székelő vezetőinek villannyal fűtött medencéire, szaunáira, garázsai, garázsfeljáróira, mint egy kétszobás panellakás dolgos lakóira. Aki szerint ez így normális, az tényleg őrült."

F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.04. 12:45:48

@graycivil:
Nem ez a Fapál faszi panamázott lakással nem kis értékben?
Az őt korrupcióval megvádoló tábornokot meg milyen alapon emlegeti elmebetegnek, amikor annyit tud róla, hogy állítólag Rivotrilt (nyugtató) és Frontint (enyhe nyugtató) szed(ettek vele) a börtönben? Amíg együtt dolgozott vele, addig nem tűnt fel neki, hogy elmebeteg?
Kontraproduktívan mosdatod a korrupt szarhalmazt az imádottad körül, Vincenyomi. Az ügyben érintett honvédelmiminiszter-maszopszarjancsi pl. a közelünkben építkezett, a Lejtő utcáról fallal láthatatlanná tett kacsalábra állítólag családi/baráti kölcsönből szedte össze a lóvét a kiművelt parasztgyerek.
Hahahaha.
Tiszta, mint a vatta, igaz-e?

nyünyüge 2013.10.04. 12:59:35

@Hepci:
Hát bizonyára nem tiszta, mint a vatta. Meg lehet azt mondani, hogy nem
De! Azért az mégsem normális - az ügyészség részéről végképp nem! - hogy másod-, harmad-, n-ed hegedűsök ellen abszurd és tarthatatlan vádakhoz, bizonyítékokhoz ragaszkodnak egyre elkeseredettebben, csupáncsak azért, mert az eredeti célszemélyt nem sikerült a politika nyomatékos kérése ellenére levadászni.
Mert végül is ez folyik ebben, a Sukoró perben, a rendőrtábornok perben, a kémügyben, ...

nyünyüge 2013.10.04. 16:27:23

Ez is OFF, de igen-igen "furcsa". Hogy finom legyek.

"Jelen módosítás célja, ennek megfelelően, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztési cél érdekében, egy korlátozott személyi kör részére, egyedi tulajdonosi döntés alapján, a nemzeti vagyon térítésmentes átruházása lehetőségének biztosítása" - írja előterjesztésében a kormánypárti politikus."

www.hir24.hu/belfold/2013/10/04/a-fidesz-ingyen-is-adna-a-nemzeti-vagyont/

graycivil 2013.10.04. 16:28:04

"A Fidesz új állítása: az MSZP csalt Baján

Véleménye szerint a választási eljárásról szóló törvényt sérti, ha valaki a szavazókör mellett áll egy kamerával és azt filmezi, hogy mi történik a szavazókörben, ki megy be oda, ki jön ki onnan. Ezt az MSZP-s törvénysértést a szocialisták által bizonyítékként benyújtott felvétel támasztja alá"

nol.hu/belfold/fidesz__az_mszp_csalt_bajan

Lepetézek! A bajai választást elcsaló FYDESZ a leleplező videót készítőt vádolja törvénysértéssel. Ez körülbelül olyan, mintha a tettenért gyilkos azzal vádolja meg tettenérőjét, hogy magánterületen leleplezte le, ahol nem tartózkodhatott volna. Hogy le nem rohad képükről a bőr... bár ezeknek? Az "oszt jónapot" minden ocsmánysága benne van ebben... Hülyeország, ébredj!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

nyünyüge 2013.10.04. 17:19:50

OFF
A horvát kormány nem bír a főügyésszel :)!

"Úgy tudjuk, a horvát fél arra is utalt, hogy a kormánynak nincs befolyása a főügyészre: ő a saját feje után megy, csak a büntetőeljárás szempontjai vezérlik"

Hogy mik nem vannak! Tiszta Balkán:)!

index.hu/belfold/2013/10/04/zagrab_az_onfeju_horvat_fougyeszre_mutogat/

aszekelyek 2013.10.04. 20:45:12

@6.Lenin: De már benéztem, látom, hogy még válasz helyett is engem akarna kifizetnini..., érd be velem és a magyarázataimmal.
Értelmes eszmecsere ? :))

A facebookon sem alakul ki , pedig ott nagyobb a szórás... leírja egy jogász ismerősöm pl, hogy íííííítéletben nem lehet az a rész, amit az Együtt PM-nél egy ismerős talált, idézett, mert az indoklásban tanúúúúúúúvallomás rész soha nincs. és milyen jó, hogy tele vannak szagértőkkel... erre megtámadják... meg persze engem is. aki odaírtam, hogy és akommentárjuk se jó, mert azt írják, és mondják lépten nyomon, hogy csalást követtek volna el, amikor az ítélet a kampánycsendsértést mondta ki. Még odaírtam, hogy ezt a híresztelést a neten is azért tehetik, mert az EU külön kérte anno, a médiatörvény körül rendezett ballib cirkusz idején.de értelmes ? Az nem jött erre, csak piskálódás és személyeskedés, meg a szokásos mantra.

aszekelyek 2013.10.04. 20:54:26

@graycivil: na ez a 100%-os populizmus gréczykém.... gratulálok!

LÁttam, hogy agresszolga is forgatta szemeit, hogy valaki ott álljon reggeltől estig.... és msá dolgokon is elég furcsálkodó arcot láthattunk, mikor gréczykém szónokolt neki...
nem is nagyon szólt,, hagyta, hadd fejtse kia propagandáját.
remélem ferin van jégeralsó is!
Ott ült és fűzte az öregecskedő felségeket... PR-kampánya van nekije... Kínában így ült a piacon az írástudó és pénzért megírta a néniknek a kérelmeket...m másutt is... Csak talált magának mesterséget... , végül :)

@nyünyüge: magyaroknak? fujjj- egyébként van ilyen , hogy piszok régen semmiért használnak állami vagyont... csak szólok...Tőlük akkor vissza kéne vetetni , vagy hogy ?

aszekelyek 2013.10.04. 20:57:57

@SünBalázs: mondták ma, hogy vége a kamatvágásnak... tetted volna olyan helyre , ahol jobban fial... Nyif , nyaf...,

korábban ulrike 2013.10.04. 21:08:25

@Hepci: Azért ennyire nem eccerű. Tessék kiírni előbb a tendert olyan rejtett követelményekkel, hogy annak nyilvánvalóan csak a panelburzsuj tudjon megfelelni. Állíts fel egy szilárd erkölcsű bírálóbizottságot, és célozz nekik arra, hogy panelt nem akarod az első 3 helyezett között látni. Erre azok panelt hozzák ki tuti győztesnek, amire én majd indítványozom parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a gyanús körülmények kivizsgálására. Innentől kezdve aztán nem igazán lehet tudni, hogy mi történik, majd meglátjuk, de el tudom képzelni, hogy aszekelyek kinyomozza, hogy Gyurcsány a hibás, meg a Bajnai, Lenin kijelenti, hogy mindketten ballib köcsögök vagyunk, Tőgyes kijelenti, hogy mindettől függetlenül a kormánynak megint igaza van, Gulyás Gergely pedig benyújt 2, kormányzatilag támogatott egyéni alkotmánymódosítást, mely megtiltja, hogy Magyarországon magánszemély gumihalkereskedelmet folytasson.

6.Lenin 2013.10.04. 21:22:37

@korábban ulrike:

"..Lenin kijelenti, hogy mindketten ballib köcsögök vagyunk,..."

Nos, ez nem ilyen 1xű.

A kedves 6.lenin, ballibezni, és ballib köcsögözni szokott, nem minden alap nélkül.Alap nélkül, soha, talán.
Pontosan körülírható feltételei vannak, hogy a kedves 6.lenin, mikor, melyiket alkalmazza.

pl.

menőmano 2013.10.04. 23:08:42

Hát! Ja! Hát már elnézést! de ahhoz nem kell különösebb tudomány (sem), hogy némelyek folyamatosan csak írogatják) "ballib, köcsög, miegyebek. szerintem.
ennnnyi.
:(

menőmano 2013.10.04. 23:17:07

www.168ora.hu/itthon/lakner-zoltan-ellenzek-egyutt-pm-dk-mszp-118882.html

Ja. "önámításból" még csak siker sincsen, nemhogy győzelem. úgy általában.
"bezony".
:(
süti beállítások módosítása