Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:40

Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az asztaluknál. Bajnai arcára is valami hasonló – de az ő esetében teljesen mást jelentő – mondat volt amúgy írva, január 8-án ugyanis véglegessé vált: a 2012 őszén elkezdődött előválasztási kampányt nem a baloldali véleményvezérek többsége által esélyesebbnek és alkalmasabbnak gondolt volt  miniszterelnök, hanem a sokszor lesajnált riválisa, Mesterházy Attila nyerte meg.

504mesterhazy-attila-es-bajnai-gordon11.jpg

(Fotó: Origo)

Hogy mit jelent, pontosabban, hogy mit ér ez a győzelem, az persze ma még nem megállapítható. Egy választási vereség után bizonyára egészen mást gondolna majd Mesterházy Attila arról, hogy volt-e értelme ennyi energiát áldoznia a személyes ambíciójára, s nem lett volna-e jobb látványos gesztussal valaki mást a potenciális bűnbak szerepébe állítania. Ma azonban még nem a választásnak, csupán a sajátos baloldali előválasztásnak lett vége, így megállapítani csak azt a tényt tudjuk, hogy a párton belüli csatákban eddig is jeleskedő szocialista politikus Gyurcsány után egy újabb nagyvadat vert meg a politikai taktika nevű játékban. Kétségtelenül lehet ezt másképp is magyarázni, például Bajnai nagyobb felelősségérzetéről, gesztusáról beszélni, ugyanakkor a politikusnak a céljai eléréséhez hatalmi eszközök és pozíciók is kellenek: ebben a versenyben pedig ezekhez – bármit is gondoljunk a döntéseiről és az esélyeiről - ma Mesterházy jutott közelebb.

S ha már szóba került a Mesterházy által az MSZP-ből 2011-ben taktikusan kipaterolt Gyurcsány Ferenc: a mai bejelentés nyilvánvalóan az ő sikere is. Sőt: míg Mesterházy számára a mostani győzelem értékét majd a választási eredmény mutathatja meg igazán, Gyurcsány számára szinte minden kimenet kedvező lehet onnantól, ha a DK és elnöke felkerül a közös listára. Akivel még pár hete sem akart szinte senki együttműködni a baloldalon, most az összefogás építőmestere lett: ha nyer a baloldal, a közös listáért szívósan küzdő Gyurcsány újra a tábor hőse lehet, ha veszít, Mesterházy pozíciója olyan mértékben megrendülhet, hogy Gyurcsány tovább folytathatja a baloldali szavazók visszahódításáért folytatott küzdelmét.  Lehet persze azt állítani, hogy a DK számára volt alternatíva, hiszen önállóan is bejutott volna a parlamentbe, de egyrészt ez azért bizonytalan (a választási kampány finisében könnyen az esélyesebb baloldali párt felé mozdulhatott volna el a táboruk egy része), másrészt pedig Gyurcsány számára nem önmagában a DK parlamentbe jutása volt fontos, hanem a személyes rehabilitáció: márpedig a közös listára kerülés után tarthatatlan lesz már a vele egy listán szereplők korábbi látványos elhatárolódása.

Magáról a konstrukcióról, a közös listáról a hétfői bejegyzésben már a legfontosabbakat elmondtam, amit pedig nem, arról ma még beszélhettem az InfoRádióban, szóval ezeket most nem ismételném meg. Ugyan van még elméleti esély arra, hogy végül a részletekben nem tudnak megállapodni, és szétesik a szövetség, de azért azt tartom valószínűbbnek, hogy a lényegi kérdések már eldőltek, és a színfalak mögött Gyurcsány is rábólintott mindenre. Ha így van, akkor mától valóban új időszámítás kezdődik: a Fidesz által megalkotott választási rendszer megtette a hatását, rákényszerítette a baloldali ellenzéket a közös indulásra. Nehéz megmondani, hogy a Fidesz valójában mit szeretett volna jobban: a választási rendszerrel akarta biztossá tenni a győzelmét a széttagolt baloldal felett (ha külön indulnak, ez nem is lett volna kétséges), vagy a választási rendszerrel akarta újra egybeforrasztani a baloldalt, hogy így az képtelen legyen kitörni az „elmúltnyolcév” fogságából. Bármi is volt a cél, Duverger törvénye újabb igazolást nyert: a többségi(bb) választási rendszer a korábbi kvázi-kétpártrendszer után divergálni kezdő pártrendszert legalább a választásokra visszahúzta. Komoly erőként 2014-ben csak három szereplővel kell számolnunk: a Fidesszel, a most egyesült baloldallal és a Jobbikkal. (Nagy jóindulattal még megemlíthetjük az egyelőre küszöb alatt mért LMP-t, de aztán néma csend: a többiek – bármennyire jelentősnek is látszanak időnként a sajtóban – a szavazólapra talán felkerülhetnek, de bejutási esélyük nincs.) Hogy aztán a választás másnapján – a választási helyzet elmúltával – megint új élet kezdődjön, mert, ne feledjük, a baloldalon nem a befektetett munka hozta el az együttműködést, nem egy tekintély teremtette meg az egységet (mint történt ez a jobboldalon egy következetes, évekig tartó hatalmi politika nyomán), hanem most még a kényszer szülte.  Bár az előválasztásnak ma vége, bármi is lesz az eredmény, a dominanciáért folyó baloldali hatalmi harc a választások után nagy valószínűséggel folytatódni fog a szereplők között. S abban a játékban újra mindenkinek, a mai nyerteseknek és veszteseknek is lehet szavuk, esélyük, hiszen a közös listának köszönhetően Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány is biztosan tagja lesz az új Országgyűlésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr75747914

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meg fogsz lepődni, kit akar miniszterelnöknek a magyar 2014.01.09. 16:12:36

. A nép nem Mesterházyt, hanem Korda Gyuri bácsit akarja, ha balról kell választania. Dopeman a fasorba' van, Bajnai Gordont fel se rakták a listára. De mi legyen Klárikával? A kérdőívet a Borsonline nyitóoldalán találod. Korda György, vagy Bolgár Gy...

Trackback: Együtt 2010 - gondoltad volna, hogy így lesz? 2014.01.09. 16:09:15

. Lássuk a névsort, ugyanazokkal az arcokkal nyomul-e a baloldal most, mint akikkel az MSZP nyomult négy éve! Ha igen, akkor mi értelme volt a 2012 októbere óta tartó pávatáncnak? Juhász Péter a kilépését fontolgatja a Bajnai-pártból. Bajnai Gordon,...

Trackback: Nomen est omen 2014.01.09. 15:45:18

Kedves Naplóm! Örömmel tájékoztatlak, hogy megnyertem a 2014-es választásokat! Ha minden jól megy, akkor kétharmaddal. Újra. Na, mit mondtam, ki az örökös kétharmados miniszterelnök, na, kicsoda? Hát én! Nem véletlenül nevezett a drága, jó édesanyám V...

Trackback: Az előválasztás vége 2014.01.09. 09:00:01

A politikusnak a céljai eléréséhez hatalmi eszközök és pozíciók is kellenek: ebben a versenyben pedig ezekhez – bármit is gondoljunk a döntéseiről és az esélyeiről – ma Mesterházy jutott közelebb.

Trackback: Vezéráldozat 2014.01.08. 23:49:18

Nem is tudom, hol kezdjem. Azzal, hogy na ugye? Hogy összenő, ami összetartozik? Hogy újra 2009-ben vagyunk? Na igen. Én tényleg azt hittem, hogy a hétfői napnál hevesebb érzelmi reakciót jó ideig nem fog tudni kiváltani belőlem közéleti hír. Pedig a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2014.01.18. 07:28:23

@Akitlosz:
"...Ez a politikai rendszer, ami manapság van oligarchia...."

Ilyenekkel ne terheld a gyűszűnyi agyát Zsolti, úgysem érti.:)

livengood 2014.01.18. 08:21:14

@Khal Drogo: "Ha a mai ellenzék lenne kormányon, szerintem akkor is megállapodtak volna az oroszokkal."

Mérget veszek rá. Ráadásul Orbán a "hülyeségei miatt" (függetlenségi harc, új elit kitömése) még inkább rá van kényszerítve, hogy jó üzletet csináljon. Ugyanis nincsenek forrásai.

A baloldalon egyszerre hangzik el az, hogy így zsarolható lesz Magyarország az Oroszok részéről, másfelől később olcsóbb lesz az áram az alternatívák miatt (palagáz, új technológiák), ezért a paksi áram mindenképpen drágább lesz a világpiacinál.

Ha igaz a második és olcsóbb lesz az áram a világpiacon, akkor hogyan fognak zsarolni az Oroszok? Elzárják a gázcsapokat akkor amikor olcsóbb a gáz a piacon? Megvesszük olcsóbban mástól és röhögünk. Nem, ez ostobaság.

(Persze azt gondolom, hogy hosszútávon nem lehet olcsóbb az energia, palagáz ide vagy oda. Legalább is amíg valami ma még ismeretlen, forradalmian új energia forrást nem fedeznek fel.)

Ha még sem lesz olcsóbb az energia, az áram, akkor hogyan leszünk zsarolhatók annál jobban amennyire most is zsarolhatók vagyunk. Hiszen ma is az orosz gáztól függünk. Nálunk lesznek az új paksi blokkok, azok itt, nekünk termelnek majd áramot. Az oroszok ezt eltolni, kitalicskázni nem fogják tudni. Ráadásul nálunk lesz a pénzük.

Fordítsuk meg: Mit szól egy felelősen gondolkodó orosz állampolgár ehhez az üzlethez? Én úgy látom, hogy ő azt látja, hogy kétes kimenetelű nagypolitikai játszmát finanszíroztat vele Putyin. Putyin nyilvánvalóan gazdasági kötelékekkel akarja visszahódítani, növelni az európai orosz befolyást. Hosszú távon azonban ezek a kötelékek épp úgy kötik majd Európát Oroszországhoz, mint Oroszországot Európához. Véleményem szerint ez ép úgy lehet jó mint rossz.

Akkor meg mi a baj? Ne használjunk ezentúl kést mert gyilkos fegyver is lehet? Ne üljünk autóba mert néha emberek halnak meg ettől? A németek is megcsinálták a maguk üzletét. Azzal, hogy mi is megcsináltuk, beléptünk a klubba. Vagyis VAGYUNK. Ebben nagyon is igaza van Orbánnak. Kár hogy a többiek ezt nem látják, mert ezt a forrást Orbán hagymázainál hasznosabbra lehetne fordítani.

szoja122 2014.01.18. 09:30:31

@livengood: Az energia ára nemcsak a kitermelés költségétől függ, hanem az ipar, háztartások, technológiák energia szükségleteitől is. Ezek pedig relatíve egyre kevesebbet fognak felhasználni, mert egyre inkább az energiatakarékos technológiák fognak elterjedni.

Ha pedig figyelembe vesszük -és figyelembe kell vennünk)- azt is hogy a tudomány exponenciális ütembe fejlődik, legkésőbb tíz éven belül egy csomó, a kőolajnál, gáznál, egyszóval a hagyományos energia hordozóknál sokkal olcsóbban kitermelhető energiák lesznek, amelyek ráadásul sokkal környezetbarátabbak is.
Például a nap energia kitermelése már most olcsóbb (legalábbis megközelíti), mint a kőolajé, csak az energiatárolás hatékonysága nem megoldott még.

Mindezek miatt az energia árak lényegesen csökkenni fognak a jövőben (10 év távlatában).

Ennek fényében a paksi beruházás teljes mértékben felesleges. A meglévő blokkok számunkra tökéletesen elegendőek, ha mégsem, importtal sokkal olcsóban betudnánk szerezni (az átmeneti időig), mint amennyiért Paks ki fogja termelni.

Egy szó mint száz, a mostani hatalmas beruházás teljes mértékben felesleges, csak a Fidesz oligarcháinak zsebei kitömésére jó, másra nem.

A hangsúly nem az atomenergia estleges ártalmasságán van, mert ebben tökéletesen igazad van ilyen alapon a konyhakést is be kellene tiltani.

szoja122 2014.01.18. 09:36:57

@hoplita: Nyugi öcsi, még agyvérzést kapsz. Bocs az nálad lehetetlen...

Amúgy itt senki sem politizál kedves idiótám, mert nem vagyunk politikusok, csak a köz dolgai iránt érdeklődő emberek vagyunk.

Ha már pontosítani próbálkozol, akkor légy te is pontos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.18. 09:53:11

@szoja122:
Adj kölcsön 3 millát, Szója uram!
Szerintem ezt a műveletet nem lehet pontosan leírni matematikailag, tehát nem fogom neked visszaadni...

aszekelyek 2014.01.18. 09:53:24

@Khal Drogo: Fujj magyar építőipar , ugye ? Volt annyi üres bérlakás? nem is tudtam. De sokan vannak, akik így nyertek megoldást. Az eszközkezelő által. Sehova nem dobták ki őket. :)
meg még lesznek is.
Még szerencse, hogy más kormányok soha nem hibáztak semmiben de egyáltalán nem. :9 lehet, hogy erre kisebb igény volt, mint gondolták. Viszont jól hasznosult. Mindenki nem lakhat a fővárosban. Vagy igen? :)

szoja122 2014.01.18. 09:58:30

@Hepci: Komolyra fordítva, szerinted a gazdaságot le lehet írni matematikai eszközökkel?
Mert ha igen, akkor pontosan tudnánk, hogy mi okozza a válságokat illetve előre látnánk azt, sőt talán meg is tudnánk akadályozni.

aszekelyek 2014.01.18. 10:02:46

@szoja122: nagyon vicceset láttam ,hallottam. Józsa bácsi meséi, a Hírtv-ben. Aszongya orbán meggondolta magát. Aztán elkezdte, hogy mer népszavazás kell. miután nekik rém sok idejük volt de szeük ágában sem volt az. Méh idejében. Csak duma volt. de előkészítést kellett tenni. Úgy mondja, mintha le lenne zárva avalmi. Holott semmi nincs lezárva. Aztán kijelenti, hogy persze hogy kell az atomenergia de nem is biztos, hogy ott és úgy és hogy az oroszok. Aztán jött Fónagy képviselő és eélmondta, hogy mindösste 3 olyan van, aki tud egyáltalán építeni ilyet. orosz, japán, Dél Korea. A többiek csak részeit. ez a szakmai rész. A politikai érdekből össze-vissza kukoirékolást meg halljuk a többiektől. meg hogy ez drága :) - mondjanak olcsóbbat !persze nem tudnak de ilyesmi őket nem szokta zavarni. Rém prosztó szanyi mocskos stílusára meg annyit mond, hogy ő ilyen. Semmi baja. Az tény, hogy jól képviseli a stílusát a harmadosztályú talponállók közönségének. eszerint az ő képviselőjük a listavezető a szociknál. klassz. lehet még jobban rombolni a magyarokról ott a képet, mint ezzel a fazonnal? Nem hiszem. na nem mindtha nem lenne ilyen mindenütt. Szóval ez a hölgy szavába vágó, kérdést sem meghallgató, túl gyorsan erőből hadaró Józsa, nem vette észre, magát teszi nagyon nevetségessé. Egyik szavával üti amásikat. NYilván az náluk nem gond, mert a kiknek ezt szánják, azok sem vehetik észre. Már azok szerint, akik ezeket a dumákat nekik gyártják. mert Józsa bácsi meséje nem saját szerzemény. Az is ordított róla. meg lehet tekinteni a Hírtv-n. Kocsács Andreával beszélgetett. Ha azt annak lehet nevezni....

aszekelyek 2014.01.18. 10:07:02

@Hepci: Ismétlem , én is ezt mondanám. :)
Bár ennek is vannak fogyatékosságai. Akkor csak egy kérdés:

A szépen gondozott német katonai temetők rendszeres és nem olcsó fenntartása , megemlékezés róluk , teljesen rendben van?

Szerintem is. -Remélem egyetértesz. :))
Az ellen még sosem hallottam senkit ágálni.

szoja122 2014.01.18. 10:16:02

@aszekelyek: " orosz, japán, Dél Korea."

Csak ezek tudnak atomerőművet építeni?????

És ezt be is szopod?

Biztosan tudnak: USA, Anglia, Németország, Franciaország...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.18. 10:18:43

@szoja122:
Nem arról volt szó, hogy a gazdaságot kellene leírni matematikai eszkökkel. Akitlosz annyit írt, hogy a kölcsönöket jellemzően soha nem fizetik vissza.

@aszekelyek:
A holtakat el kell temetni és emlékezni lehet rájuk.
Mit csinálnak a németek és kik szerint, éltetik már Hitlert?
Éppen ideje, hogy lerohanjuk őket... Lázár János ül majd a második tank tornyában...

aszekelyek 2014.01.18. 10:20:07

@szoja122: Pontosan tudjuk. le lehet írni. Megakadályozni nem tudjuk. Akik okozzák , akkora túlerőre tettek szert az idők során , hogy nehézségek vannak az ő akadályozásuk terén.
Visszaélnek az erőfölénnyel.

aszekelyek 2014.01.18. 10:28:31

@Khal Drogo: de szépen írtad : sekély ismeretek. :)

aszekelyek 2014.01.18. 10:34:12

@szoja122: Azt kérdezem én is , micsoda a külömbség ? Amitől annyira demokratikusabbak...

Írtam , hogy a többiek kompletten nem , de részeit igen , tudnak gyártani. Iránt ki ne hagyjuk....:) Esetleg velük olcsóbb lenne? :)
Az egészen biztos , hogy a magyar mérnöki kamarának jobban hiszek , mint politikusoknak.
De a politikusoknál is az vezet , aki nem ezzel is csak hergelni akarja a magyar népet.

aszekelyek 2014.01.18. 10:42:19

@Hepci: gombát reggeliztél:) mer bolond volt... nem kell csinálni a cirkuszt, ha magyarok, magyar katonákról emlékeznek meg. Ez ennyi. A Kitörés van csúnyán eltólozva és mindenféle ökörségek terjesztve arról a megemlékezésről. A németeknél nem tiltja anáculást a törvény de a reklámot igen. Azért akarták azt bizonygatni, hogy a főváros reklámozza és közvetve támogatja a felfegyvereztt csapatokat. mert a korhű ruha is úgy van előadva, mintha a kormány legalábbis SS egyenruhában járna. A felfegyverzett kifejezés meg közröhej. ezt pl megosztva olvastam , kanadai magyar nyelvű netes felületen. Velem mindig az a baj , hogy tudom miről beszélek. :) Már észrevettem.

ha nem lennének összemosva mindenfélék, l agresszolga úgy beégett a balkezes fiúcska által, a természetjárók egyesülete vezetőjével, hogy füstölt ahaja is. Szépen elmagyarázta neki, hogy ha valami igaz lenne abból amit terjesztenek, kinek kéne ott ülnie, helyette. Nem is tagjuk, aki annak tünteti fel magát. csalnak és azt kéne inkább kideríteni, hogy kik adják ki magukat annak, a " budapesti frászkarikának" emberére talált agresszolga. teljesen jogosan, mert olyan felkészületlen volt , hogy az elékpesztő. Azt hitte majd jól sarokba szorítja ezt a fiúcskát és az majd elkullog . Ehelyett afal adta agresszolgának amásikat. tette mindezt nagyon udvarias modorban a meghívott , hamisan megvádolt.
Szörnyen unalmas, hogy állandóan összehazudoznak mindent erről.

aszekelyek 2014.01.18. 10:49:56

@livengood: modd csakmiféle oroszellenes retorikáról van szó nálad! A MOL-esetében én arról tudok, hogy visszavette a jobb tárgyalási pozíció érdekében a gyurcsányék által eladott, németek kezére adott magyar állami tulajdont. jobb tárgyalási pozíciók elérése érdekében, az oroszokkal. Soha olyat nem mondott, hogy ne kéne oroszokkal tárgyalni, erről is, meg a gáz áráról is. De azt a magyar kormány tegye. Szerintem is. Ne a németek , vagy más.

Akik a Nagy Imre temetésen még dörzsölték a kezeiket , hogy azt a szerepet eladták a kis Vikinek , hogy mondja ő a "Ruszkik haza !" mondatot , értsd a megszálló hadsereg , akik fenntartották a kádárék hatalmát... most ne akarjanak úgy csinálni, mintha ők akkor nem ugyanazt a retorikát alkalmazták volna. és a hozzáállást. Évekig ugye ünnepelték, majd hátbatámadják ezzel. Hogy oroszellenes retorika... Nagyon szánalmasak. oroszellenes retorikája mostanában az amerikai főnökeinknek volt. Nagy kompánia az. Ügynökeik itt is szoktak állomásozni. Még csak 25 éve. :)) Marakodnak rajtunk állandóan ezek. :) Ahogy így visszatekintek a történelmünkben. :D

aszekelyek 2014.01.18. 10:52:42

@szoja122: mehetsz te is megetetni a szerződését Putyinnal. le kell állítani a másik hármat, ami most ütemel. A másik energia elégségessége meg a jósda közleménye.

jjulie 2014.01.18. 11:00:28

@aszekelyek:

ajaj banyavarangyhugygenny minden rossz amihez a felcsutihazugtolvajparaszt hozzányúl

mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás
mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás
mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás
mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás
mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás
mindenért a felcsutihazugtolvajparaszt a hibás

aszekelyek 2014.01.18. 11:06:13

@szoja122: Lassan mondom, mert látom, hogy úgy szükséges. Polgári jog alá tartozó szerződésekbe a kormány pontosan annyit avatkozhatott be, jogállamban, amennyit meg is tettek. Elmentek a falig. Azon felül már egy másik hatalmi ág, a Bíróságok, Kúria, az, amelynek hatalma van , lenne, hogy eldöntse a PTK hatálya alá tartozó szerződések érvényességét. nem akormányé. Mivel kézzel foghatóan nem hajlandóak elvégezni ezt a kötelességüket, tesznek ajogállamra!... máshonnan várják az ukázt, ezt már kimondták, hogy majd akkor mire fogja őket kényszeríteni az európai bíróság.., ha esetleg a z adósok egy része javara döntenek... ne erőlködjél szójácska. A kormány amaximumot teljesített eabból, amire jogállamban hatásköre van. Azért is köpködte csak az ellenzéke. pl a teljesen törvényes , szokásos, végtörlesztés lehetősége megadásáért. Az ugyanis nem aközpénz. Maguk abankok is elmondták, Bankszövetség elnöke, hogy bizony vannak, akik tudnának fizetni, sok ingatlanuk van de nem fizetnek, hanem követelik a kormánytól, hogy aközpénzt helyettük adja oda abankoknak. Ők meg nagyon nagyot nyernek az egészen.

No és még informállak, hogy a gyurcsány, azért verte amellét, hogy ő bezzeg nem fizette vissza asvájci frank kölcsönét, ugyanis az övé olyan, amilyet ma is éa őelőttük is lehetett kötni, meg amilyet az osztrákok is kizárólag engedélyeznek. AKINEK VAN ABBAN AVALUTÁBAN JÖVEDELME? AZ VEHET FEL OLYAN KÖLCSÖNT: VAGY DEVIZÁBAN. AZ Aluminium ipar, amit gyurcsány megkapott zsebbe apró pircsikétől, a MOTIM, pedig pontosan abban a devizában hoz a gyurcsánynak elég pénzt. neki forintban nincs is semmije. feléli a nagy család.. Ő mondta. A svájci frank, az más. Az osztaléka pedig rossz évben csak 800 millió meg egy kicsi. Épp hogy kijönnek belőle. Sosem tartott itt egy árva fillért sem. Mert ő rontotta apénzt , meg a simor haverja. együttműködtek abban is, hogy " nem kell segíyteni a devizahiteleseken, mert tanulják csak meg, hogy ahitel nem ajándék. "
Mit tudsz ehhez hozzáfűzni? Mit nem csinált ez a kormány. Még egyszer megkérdezem... Jól gondold meg. árfolyamgát, eszközkezelő, amit el tudsz képzelni. ferikédék semmit. De semmit. Igaz, nem is ígérték. Bajnai csinál egy wc papírnak jó etikai kódexet.Szocik tapsoltak. veres meg közzétette eldugva amegállapodát, ami kevesekre volt érvényes, már a PM honlapján. hűű, de megoldották! Bajnai a két kormány ideje közé tette a moratórium felmondását , hogy azonnal kezdjék kilakoltatni a bajba jutottakat. Miért szavazna rájuk bárki is , akinek ép elméje van ?

aszekelyek 2014.01.18. 11:10:40

@szoja122: mesélj a kölcsönről, meg arról, azok, akiket sorolsz, mennyiért csinálják...!

aszekelyek 2014.01.18. 11:18:30

@teevee: érdekes szociális szempontból ez, amit ide sikerült. megy alevesbe? Az ment a levesbe, amit kiszerveztek innen. A GDP jelentős része, amit külhoniak kaptak. ezer likon elfolyatva. Aminek anyoma se maradt. Nem hogy lakások. megkérdzem majd őket, hogy ők is úgy érzik-e, hogy ez a lehetőség, ahol klakhatnak vagy az a vagyonuk ment a levesebe , amit a katsztrófa vitt el. Ezt inkább ők döntsék el. nem a pesti íróasztal mellett kukacoskodók..., akiknek az nem érték, ha honfitársaik állami lakást kapnak, mert elvitte az otthonukat a katasztrófa.

Khal Drogo 2014.01.18. 11:33:49

@szoja122: Vértes András mint atomenergiai szakértő.... Vértes a baloldali think team oszlopos tagja, örökös MSZP tanácsadó, aranyfokozatú MLM ügynök.
Nem már hogy ér bármit is a ő szava az ügyben. Nem hiszem hogy kompetens lenne az ügyben.

Akire én hivatkozok az ő

www.reak.bme.hu/index.php?id=118/

panelburzsuj 2014.01.18. 12:02:59

@Khal Drogo:
"Erre kéne ráfeküdni, ez egy szakpolitikai kérdés. A hozzáértők képesek eldönteni a kérdést és ezt meg is tették. Ezt kéne kommunikálni." - mondod te.

Én meg úgy érzékelem, hogy a mai magyarországi jobboldal identitásának egyik alappillére az csurkai alapvetés, hogy a "szakértelem bolsevista trükk".

nyünyüge 2014.01.18. 13:00:59

OFF
Azért KIM államtitkárként nem kellene ennyire "egyszerűnek" lenni :(

Rétvári: Marx ---> népirtás

Rétvári Bence kereszténydemokrata parlamenti képviselő el szeretné távolíttatni a Corvinus Egyetem (korábban Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem) aulájából az ott álló Marx-szobrot, mert eszméi szerinte megágyaztak a 20. század diktatúráinak.

6.Lenin 2014.01.18. 13:06:13

@hoplita:

Köcsög vagy @hoplita, nem magáról a választásról volt szó, hanem a Fidesz rossz(nak tartott) kommunikációjáról.

az ellenzék jól kezdett, helyzetbe került, de csúnyán elcseszték , mint általában mindent. Ebben a Jobbik sem különb.

Olvass, értelmezz, és aztán lökd ki magadból, ami benned van.
Bár kétlem, csak azt tudod nyújtani, ami....., de ez a te dolgod.

6.Lenin 2014.01.18. 13:09:32

@szoja122:

Szerinted, szerintem + nem. Majd az idő eldönti, kinek lesz igaza.

Szerintem ez elég demokratikus megoldás.

jjulie 2014.01.18. 13:37:27

@6.Lenin:

nocsak, dembinszki, te mint a felcsuti agymosodamintatermék, mit gondolsz hányszor kell még bizanyítanod, hogy minden agysejted elpusztult, hogy kapj egy jutalomfalatnyitrafikot?

szoja122 2014.01.18. 14:03:29

@Khal Drogo: Nemcsak Vértest hoztam fel.

A lényeg pedig: teljesen és abszolúte jelentéktelen, hogy kimondja, az a fontos hogy mit mond!

Úgy érvelni, hogy már eleve abból indolok ki, hogy nincs igaza, mert Ő mondja, az NEM érvelés. Az kötözködés.

szoja122 2014.01.18. 14:10:45

@6.Lenin: Egyre jobban hasonlítasz az avatárodhoz.

Az amit írtam védhetetlen, bármilyen nézőpontból.

Orbán akkori álláspontja véleménye, magyarázata alapján már nem hazaáruló, hanem eladta a hazát. Ezt nem én mondom, az ő logikájából egyértelműen ez következik.

szoja122 2014.01.18. 14:18:49

@Khal Drogo: Ja és nem is atomenergia szakértőként nyilatkozott, hanem gazdasági-energetikai véleményt mondott, amivel a GKI egyik leányvállalata is foglalkozik, a GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft.

Úgyhogy van kompetenciája véleményt mondani.

szoja122 2014.01.18. 14:26:35

@Hepci: Egyszerűen összeadta a kölcsönöket és abból indult ki. Ez a valóság túlzott leegyszerűsítése.

Másrészt a kölcsönfelvétel még szükségszerűen nem vezet államcsődhöz, a rossz gazdaságpolitika viszont igen.

hoplita 2014.01.18. 14:33:45

@6.Lenin:
Anyád, a szopós kurva a köcsög, te spiclinyuggergeci.

Vakogj neki, hátha téged is leoboáz.

jjulie 2014.01.18. 15:30:49

@hoplita:

hogy beszélsz az egyatáboripajtásoddal, tenyerestalpas?

mindaketten mezei fideszikszelőkezű felcsutifertőzöttek vagytok, csak benned felülkerekedett a lét, a lúzerlét

6.Lenin 2014.01.18. 15:59:59

@hoplita:

Jól írtam, belőled csak szar jön ki.
tényleg köcsög, aki mást vár.
Többet nem leszek.

6.Lenin 2014.01.18. 16:02:20

@szoja122:

Nekem is az volt a véleményem 1x, hogy érdemes veled véleményt cserélni.
Azóta nekem is megváltozott, csak néha elfeledkezem róla.

szoja122 2014.01.18. 16:03:03

@hoplita: Valld be, mindig elélvezel, mikor leírod hogy "nyuggergeci".

Fejtsd már ki egyszer azt, hogy önmagában miért baj az ha valaki nyugdíjas. Ilyen alapon bármilyen foglalkozást ki lehetne gúnyolni. Ha nem lesz szerencséje a környezetednek, te is elfogod érni azt kort.

Bocs, ha értelmes emberként próbáltalak megszólítani, nem akartalak vérig sérteni. :)

6.Lenin 2014.01.18. 16:11:48

@szoja122:

Még 1x kivételt teszek, igaz nagy specialista vagy a csúsztatásban, talán reménytelen, de...

Ki is cselexik hazaárulóként ?
direkt nem írok hazai példát...

A németek adnak kölcsönt a görögöknek, hogy megmentsék őket. Cserébe csak annyit kérnek, hogy adják el nekik azokat, amik amúgy a görögöknek termelnének bevételt.

a végeredmény, soha nem lábalnak ki a kölcsönökből, hiszen nem marad semmijük, amiből ki tudnák termelni a törlesztést.

Próbáld összevetni a hazai tendenciákkal.
Különösen, amikor sok köcsög arról ír, hogy be kéne indítani a hazai gazdaságot. Nincs hazai gazdaság, minden időben el lett adva.
Most próbálja Orbán visszavenni magyar tulajdonba.

Most hazaárulózz.

Khal Drogo 2014.01.18. 16:12:09

@szoja122: Vértes András annyira tekinthető független szakértőnek mint a Fidesz kormány államtitkárai. Ezer szálon kötődik Vértes az MSZP-hez, furcsa is lett volna hogyha nem a párt véleményét szajkózza vissza.
A véleményemet fenntartom, ha ma az MSZP lenne kormányon, akkor is megkötötték volna ezt a szerződést. Ők is szerződni akartak Putyinnal.

jjulie 2014.01.18. 16:19:59

@6.Lenin:

dembinszki, fájt amikor felcsutihuggyal feltöltötték az agyhelyed?

6.Lenin 2014.01.18. 16:30:50

@jjulie:

Dezső!

Gondolom a nagypapi még pacikkal vásározott a horty rendszerben, te már-hála a fejlődésnek- porszívókkal házalsz, és erre nagyon büszke vagy.
Legyél is, nálad ez a csúcs lehet. Használd ki.

Nekem már van 1 porszívóm, elkéstél, feleslegesen macerálsz.

szoja122 2014.01.18. 17:02:00

@Khal Drogo: Szerintem is megkötötték volna. ugyanazon a célból, mint a Fidesz teszi most.

Politikai síkon nem ez a probléma, hanem a mérhetetlen kétszínűség. Gyurcsányt szidják, miközben ők sem különbek.

Szakmailag és gazdaságilag (a nagyon nagy államadósságunk miatt) pedig védhetetlen, mint már írtam, nem akarom ismételni.

Khal Drogo 2014.01.18. 17:02:17

Bajnai: a paksi atomerőmű bővítése nemzeti ügy
Nemzeti, stratégiai ügynek nevezte a paksi atomerőmű bővítését Bajnai Gordon miniszterelnök Pakson pénteken.

MTI| 2010. február 26. |1 komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

Robin Good | 2010. február 26. | 18:29:11

"Nemzeti stratégiai ügy" = Mi már eldöntöttük, hogy nektek mi a jó, nincs belepofázás!

HIRDETÉS
Beszámolt arról, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. kihelyezett igazgatósági ülésén fontos döntések születtek az atomerőmű jövőjéről. Az igazgatóság elfogadta a bővítés gyakorlati előkészítésére vonatkozó koncepciót, és döntött a létesítést megindító projekttársaság létrehozásáról.

A kormányfő szerint Magyarország biztonságos energia-ellátása mellett fontos szempont az is, hogy az atomenergia felhasználása lehetőséget teremt olcsó villamos energia előállítására, és arra, hogy Magyarország energiatermelése minél kevésbé szennyezze a környezetét. E három kritérium mindegyikének megfelel most is Paks - mondta a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy szokatlanul egységes, széleskörű politikai konszenzus alakult ki Paks bővítése és az élettartam meghosszabbítása kérdésében. A köztársaság elmúlt húsz évében kevés ilyen ügy volt - mondta, és hangsúlyozta, hogy a kormány a lehető legnagyobb körültekintéssel járt el, amikor az atomerőmű bővítése mellett tette le a voksát.

---

Ehhez képest már ott tartunk hogy "eladtuk" az országot az oroszoknak. LOL.

Khal Drogo 2014.01.18. 17:06:04

@szoja122: "Nyugatról is kaptunk volna jó lehetőségeket, de meg sem próbáltuk."

www.vg.hu/vallalatok/energia/a-roszatome-a-finn-megbizas-418481

Itt miért nem a "jó nyugati lehetőségek" futottak be?

szoja122 2014.01.18. 17:08:04

@6.Lenin: Mint írtam a Fidesz a saját indokai, kritériumai alapján NEM hazaáruló, hanem már el is adta a hazát, ezt maga Orbán jelentette ki, mert amit mondott anno ugyanazt vitték tovább.
Akkor még gyenge próbálkozásozás volt, amire hazaárulóztak, ők viszont már meg is tették.

Akkor a gazdaságot nem segítette volna, csak most? Szánalmas érvelés.

szoja122 2014.01.18. 17:11:17

@Khal Drogo: Finnországot Magyarországgal összevetni...

szoja122 2014.01.18. 17:14:04

@Khal Drogo: De az igazi probléma szerintem nem az oroszokkal van, hanem az atomerőmű árával.

Nincs szükségünk hosszú távon erre, de ezt már kifejtettem.

szoja122 2014.01.18. 17:16:22

@Khal Drogo: "Ehhez képest már ott tartunk hogy "eladtuk" az országot az oroszoknak."

Ez szerintem is hülyeség.

Viszont nem igaz, hogy nem érted, hogy miért írom mégis ezt.

6.Lenin 2014.01.18. 17:21:16

@szoja122:

Látom nem értetted meg a különbséget.

Bár valóban nem ismerem a részleteket, de az eddig tendenciákat figyelembe véve írtam.

Amikor úgy adunk el valamit, hogy más kárára biztosítjuk a profitot is, vagy a beszedett pénz nem itt kerül befektetésbe, hanem kiviszik a nagy részét külföldre.
Nos akkor lehet némi alapja a hazaárulózásnak.

Amennyiben visszavesszük, vagy magyar cégek nyernek közbeszerzésen, magyar dolgozókat alkalmazva ,Mo-on adózva, stb. ott már kell némi rosszindulat hazaárulózni.

Kölcsönbe kergetni a magyarokat, aminek a hasznát kiviszik, miközben kilátástalan helyzetbe hozzák az adóst, nos ott sem kellene sokat töprengeni, ki is a hazaáruló.

Igaz, én is értelmetlennek tartom a hazaárulózást, ha fennáll a sima köztörvénye bűncselekmény feltétele is, de hát ilyen a politikus, és az ő szavaikra éhes állampolgár is.

Kielégítenek bizonyos igényeket. Ilyenkor mindig előfordulhatnak jogos, és jogtalan igények is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.18. 17:45:59

@Khal Drogo:
Az ördög nyilván a részletekben rejlik (a szerződés részleteiben), viszont szerintem nincs ki a 4 kereke annak a kormánynak, amely egy ekkora ország kellős közepén atomerőművi kapacitást növel. Ezek tényleg dilinyósok, ökumenikusan.
Mi lesz, ha lesz valami baj?
Ja, az Aszódi Attila azt mondta, hogy az kizárt... hát, persze...

szoja122 2014.01.18. 17:55:33

@6.Lenin: "magyar cégek" Pontosítsunk Fidesz közeli cégek.

Nyilván mint már az előbb @Khal Drogo-nak is írtam marhaság -abszolút értelemben- a hazaárulózás és az hogy eladták a hazát, de amit anno Orbán mondott az most is fenn áll, mint írtad nem tudod a részleteket. Politikai szempontok szerint.

Gazdaságilag, energetikailag, környezetvédelmileg pedig teljesen felesleges, indokolatlan egy ekkora és ilyen hosszú távú beruházás.

Khal Drogo 2014.01.18. 17:56:21

@Hepci: A finnek is most növelik a kapacitást. Mit ad Isten, a Roszatommal. Ki érti ezt? Ezek a hülye finnek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.18. 17:56:59

Úgy tűnik, lebuktak a gérdicsek, ahogy az lenni szokott: a Magyar Mérnöki Kamara Paks fejlesztését azonnal idvezlő véleményét az MVM informatikai cégének számítógépén készítették:

cink.hu/az-mvm-nel-diktalhattak-mi-legyen-20000-mernok-velemen-1503577949

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.18. 17:59:33

@Khal Drogo:
Hol építenek a hülye finnek, Helsinkitől 80 kilométerre?

Khal Drogo 2014.01.18. 18:04:00

@szoja122: Megkérdeztem egy ismerősömet, aki a takarékoknál dolgozik, felső vezetőként. Mondanom sem kell, érthető módon nem egy kormányfanatikus. Szerinte az a kamat amit adnak az oroszok, teljesen reális jelenleg ekkora volumenű szerződésnél.

Szerintem ez egy szokásos túlpolitizált kérdés. A háttérben akik értenek hozzá a párt mögött, támogatják a szerződést, a bővítést de most a kampányban ezt egy túlpolitizált kérdéssé akarják tenni.

szoja122 2014.01.18. 18:07:34

Április 6-ról szóljon az ének...

6.Lenin 2014.01.18. 18:09:46

@szoja122:

Drágaságom, a fidesz közeli nem magyar?

Mindenhol a világon a hazai cégeket támogatják, főleg azokat, akik segítik a kormányt a hatalomba jutáshoz.

Obama pl nagykövetséggel (is) jutalmaz.

Írjál olyan eseteket, amikor a ballib kormányok idején jobbikos és fideszes cégek nyerték a 2zsírosabb" állami beruházásokat?

De! bármelyik esetben jobb, ha magyar cégek nyernek, mint olyanok, akik csak az adósságot hagyják itt, a nyereséget meg kiviszik. Az olyan esetekről nem is beszélve amikor a magyar állam fejleszt, aztán eladja a külföldieknek.

szóval vannak különbségek.

szoja122 2014.01.18. 18:10:17

@Khal Drogo: Nem ez az igazi probléma.

Ha elfogadom, hogy csodálatosak a kamatfeltételek, akkor is abszolút értelemben nagyon drága (kamat nélkül is).

Mint írtam gazdaságilag, energetikailag, környezetvédelmileg pedig teljesen felesleges, indokolatlan egy ekkora és ilyen hosszú távú beruházás.

szoja122 2014.01.18. 18:13:16

@6.Lenin: "Drágaságom, a fidesz közeli nem magyar?"

Nem, az Fidesz közeli, mint ahogy a haza nem lehet ellenzékben.

Csak megkérdezem: érted?

jjulie 2014.01.18. 18:15:06

@6.Lenin:

hát persze hogy vannak különbségek

van akinek folyik a fejéből a felcsutihugy, egyik felcsutiikszelőéből tisztán, a másikéból gennyesen

rólad már a kósa is közzétette a véleményét: ostoba vagy, ergo felcsutibűnpártolásra idomítható eszetlen

szoja122 2014.01.18. 18:25:49

@Hepci: Ennyit a független szakértők véleményéről.

Khal Drogo 2014.01.18. 18:36:44

@szoja122: Még jó hogy atompárti vagy. Atomerőműveket építeni nem olcsó dolog. Egy blokkot építenek 6 millárdért a finneknek. Nekünk 2 blokkot 10 milliárdért.

Khal Drogo 2014.01.18. 18:39:04

@szoja122: Várható volt hogy április 6 lesz a dátum.

nyünyüge 2014.01.18. 18:39:27

@Khal Drogo:
Úgy hallom, az a finn projekt éppenséggel nem egy mintaprojekt, annál jobbat kellene előadni (ezek szerint olcsóbban).

Khal Drogo 2014.01.18. 18:52:03

www.origo.hu/itthon/20091030-a-paksi-atomeromu-bovitese.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201401

A Paksi Atomerőmű tervezett bővítéséről a nyilvánosság csak nem sokkal korábban, február 16-án, Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök parlamenti beszédéből értesülhetett. "Szeretném tájékoztatni a parlamentet, hogy a kormánynak az a szándéka, hogy arra kérje az Országgyűlést, hogy még az idei év első félévében hozzon döntést arról, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitását egy átfogó fejlesztéssel megkétszerezzük" - mondta a kormányfő, besorolva az atomerőmű-építést a válságkezelő intézkedések közé.

Khal Drogo 2014.01.18. 19:02:01

@nyünyüge: A finnek most is építenek egy erőművet, amit a franciák csinálnak. Ott volt tender, a legolcsóbb ár nyert. A beruházás költései elszaladtak, rengeteg a kivitelezési hiba.
A finnek, akik ugye minden bizonnyal teljesen hülyék és őrültek, újabb atomerőművet fognak építeni.
2013 decemberében úgy döntöttek, hogy a tendereztetés nem jött be, a franciákból többet nem kérnek, és meghívták a Roszatomot, ők építik a legújabb erőművet.

Maradt volna még a japán technológia, ami ugye felrobbant Fukusimában. Vagy nekik kellett volna nyerni?

Khal Drogo 2014.01.18. 19:08:56

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/01/14/nem_veletlenul_ment_orban_moszkvaba/

Globális Roszatom
Önmagában nem az a kérdés, hogy képes-e az orosz konzorcium atomerőműveket építeni. A világon messze az orosz cég a legaktívabb: jelenleg 28 reaktort épít, otthon és külföldön. 2030-ig 290 milliárd eurónyi megrendelése van a cégnek.

---

No komment. Közben persze Vértes Bandi bá majd elmondja az atv-n micsoda dolgok folynak itt.

6.Lenin 2014.01.18. 19:11:09

@szoja122:

1 országban sokáig nem lehetnek hatalmon olyanok, akik kiárusítják. Akik tennének az országért, szintén nem lehetnek sokáig ellenzékben.

ez mindenhol így van, vagy így kellene lennie.
ahol ezzel ellentétes, azok előbb-utóbb eltűnnek a süllyesztőben.

Amikor már nincs mit eladni, ott kezdődik a végjáték.
Vagyis a haza nem lehet ellenzékben.

De ezt te nem érted.

jjulie 2014.01.18. 19:15:23

@Khal Drogo:

a felcsutirezsim minden megmuzdulása bűntény, kayaibrahimostul, közgépestül, trafikostul, fölbérletestül, ocsai telepestül, nyeliskolástul, építészállamosítástul, és ruszkikhazástul

ami felcsuti, a bűntény, mert a bűn felcsuton született

amíg nem volt felcsut bűn sem volt, be kell hinteni sóval

jjulie 2014.01.18. 19:17:44

@6.Lenin:

belőled tisztán szivárog a felcsutihugy, pontosan adod vissza amit belédhugyoztak

közben egy fia jutalomfalatnyitrafikod sincs, csak fizeted a tranzakciós adót

graycivil 2014.01.18. 19:28:16

"Megyesi Gusztáv: Birkáknak

Először is Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot,...Magyarországon nincs biztosítva a bíróságok függetlensége, a hatalmon lévő politikai erő dönti el, hogy melyik vallási közösség lehet egyház, és melyik nem,...Magyarországon elnyomják a romákat...Nem hagyható szó nélkül az antiszemitizmus, a náci eszmék terjedése...Az emberi jogok tekintetében sem jobb a helyzet

Mármost tudni kell, hogy a fenti megállapítások nem Barrosótól, Tavarestől, Reding asszonytól vagy más uniós gazembertől származnak,..."

nol.hu/lap/allaspont/20140118-birkaknak

"...hanem – s itt mély levegőt veszünk – az orosz külügyminisztériumnak az Európai Unióról kiadott 2013-as emberi jogi jelentésében olvashatók, a Magyarországról szóló fejezetben; részletek a 444.hu-n."

Jézusom! Már Putyin számára is "kvázi-diktatúra" vagyunk? Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

6.Lenin 2014.01.18. 19:30:13

@jjulie:

Te köcsög, nem vetted észre, hogy direkt nem írtam országot, pártot, oldalt?

Amiről írtam az általánosan mindenkire érvényes(kellene, hogy legyen)

Hány európai gyarmattartó ország volt, hány van most?
Mi van a gyarmataikkal?

Minek reklámozod itt a hülyeséged?
Már 3 éve tudom, ki vagy.

6.Lenin 2014.01.18. 19:32:43

@graycivil:

Van még 2 hónapod. Tombold ki magad.

jjulie 2014.01.18. 19:44:23

@6.Lenin:

dembinszki, fordítsd oldalra a fejed, hogy összegyüljön az a kevés felcsutihugy a sarokban, ami még beléd szorult, és saccold meg mennyi kétszerkettő

ha egyedül nem megy, ciki lesz, mertz nem fogod tudni lerajzolni a felcsutiikszet

apropó, regisztráltál időben az aktuális felcsutiikszelő tréningre?

6.Lenin 2014.01.18. 19:51:45

@jjulie:

B+, áruld már el, mennyit fizetnek neked ezért?
Ingyen nem lehetsz ekkora köcsög.
sokat láttam már az életben, de ekkorát még nem.

graycivil 2014.01.18. 20:01:27

@6.Lenin: Miért, utána - ha a netalán FYDESZ nyer - akasztás lesz az ellenzéki kritika büntetése?

Vagy a Birkamenet tagjaként átvedlesz a Magyar Kritikaelhallgattató Csapat tagjává? Ilyen Magyar Csapat szintű tömegek miatt vagyunk mi Hülyeorzság.

Én a helyedben már gyártanám a "bizonyítékokat", hogy a NERezsimet csak kényszerítés hatására szolgáltad. Mert eljön az idő, amikor Kedves Vezetődet nem engedik haza Grazból, és akkor magatokra maradtok. :-)

graycivil 2014.01.18. 20:07:33

"Az MVM-nél diktálhatták, mi legyen 20000 mérnök véleménye Paksról

A Cink birtokába került Word dokumentum tulajdonságai szerint a Magyar Villamos Művek számítógépén írták meg azt a nyilatkozatot, amely pár órával később a Magyar Mérnöki Kamara paksi bővítésről szóló állásfoglalásaként jelent meg a sajtóban. Illúzióid voltak az érdekképviseletek függetlenségéről? Gyorsan engedd el őket."

cink.hu/az-mvm-nel-diktalhattak-mi-legyen-20000-mernok-velemen-1503577949

"A kamara vezetését egyébként több szál fűzi a jelenlegi kormánypárthoz: Barsiné Pataky Etelka elnök korábban Fideszes képviselőként ült az EP-ben, a szervezet hivatalos kiadványát, a Mérnök Újságot pedig a Heti Válasz Kiadó Kft. adja ki."

F.Y!DESZ

6.Lenin 2014.01.18. 20:09:30

@graycivil:

ugyan vili, Szerintem akkorra már teljesen beleőrülsz.
Mondjuk 1 fehér(hátul gombolós )zakót mindenképpen megérdemelsz majd.

Vicces fiukra akkor lesz majd igény, de rajtad már nem lehet jót kacagni, már most sem.

Izé, nem miattatok van ilyen helyzetben az ország?
Már most félrebeszélsz.

Miért is lett 2/3-os bukta?

Először ezeket rendezd el magadban.
Akasztani szoci szokás volt.

jjulie 2014.01.18. 20:16:57

@6.Lenin:

szerencséd van gólyafos, a felcsutihazugtolvajhazaáruló irányt adott az életednek

gyakorold a felcsutiikszet

6.Lenin 2014.01.18. 20:28:10

@jjulie:

Jjulie, láttam nagypapidat tisztelegni Rákosi pajtásnak, apád nyakában lógtál, amikor Kádárnak integetett 57 május 1-én.
Láttam a többit is, sőt túléltem néhányat.
Ezektől sem esem kétségbe, ha eltűnnének.

Azért a köcsögöket meg tudom (még) különböztetni azoktól, akik képesek is valamire.
Nem kell messzire visszamenni, csak tavaly október elejétől nézem, akkor sem kell különösebb éleslátás, hogy rögtön kiszúrjam a köcsögöket.

graycivil 2014.01.18. 20:32:52

"Zsóti, inkább te kussolj, ha csak hazudni tudsz

Az egész írás tele van kisebb-nagyobb csúsztatásokkal, de a legnagyobb hazugságot a végére hagyta. Összehasonlítva a mostani, Putyintól kapott hitelt az IMF-hitellel, ezt írta Bayer:
Gyurcsányék ezt a pénzt az IMF-től négy évre vették fel, aztán odaadták a bankoknak az egészet, amelyek meg kitolták az anyabankjaiknak."

fedor.blog.hu/2014/01/17/zsoti_inkabb_te_kussolj_ha_csak_hazudni_tudsz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_18&utm_campaign=index

"Zsóti, Zsóti, de nagy szerencséje van a Széles Gábornak, hogy masszívan lett megépítve a Magyar Hírlap székháza, így nem kell felújítania, csak mert rád szakadt a plafon.

Egyébként az IMF-hitelből valóban kapott három bank, csak hogy
1. ez a három az OTP, az FHB és az MFB voltak, tehát magyar bankok,
2. Nem ajándékba, hanem hitelre, piaci kamatozással, és az MFB kivételével ezeket a hiteleket már rég vissza is fizették."

Azt hiszem, az ilyen "te magadnak diplomát hazudó; kételemis fasz" típusú egyének pontosan reprezentálják a FYDESZ kommunikációs szellemi színvonalát. Persze nem a birkákra tett befolyásoló képességüket vonom ezzel kétségbe.

Azt hiszem a FYDESZ minden mondatához "fordítóra" (igazságfordítóra) lenne szükség. F.Y!DESZ

jjulie 2014.01.18. 20:41:03

hahahaha

egyes fizetett seggszájúek kisodródtak a kanyarban

index.hu/belfold/2014/01/18/orban_hivei_meglepodtek_a_paksi_dontesen/

hahahaha, most kapaszkodnának vissza, hahaha

jjulie 2014.01.18. 20:56:28

hahahaha

"Igazmondási ügybe keveredtek. "

hahahaha

tölgyes 2014.01.18. 20:59:34

@Hepci: Én Tellernek mégis jobban hiszek, mint a sok okosnak.:) Egyébként olyan kicsi az ország, hogy máshol nem igen lehet ilyet építeni. Ön hová építené? Mivel váltaná ki a a blokkok leállása miatt kieső energiát.?

Khal Drogo 2014.01.18. 21:03:30

@graycivil: "Magyarországon elnyomják a romákat..." Ezt szerintem széles körben arccal ne vállald, főleg ne vidéken, ahol a romák élnek, mert nem biztos hogy osztani fogják ezt az elméletedet.

Khal Drogo 2014.01.18. 21:08:12

@tölgyes: Az egész világon építik az atomerőműveket. Csak a Roszatom 28 országban épít atomerőművet.

jjulie 2014.01.18. 21:10:52

@tölgyes:

na bumburnyák, alig várom hogy megvédd a felcsutihazugtolvajhazaárulót

olyan igazi jelentéktelenkisvárosikleinbürgercsodáló kádárvakarék módra, hiszen egyvérből valók vagytok ti

6.Lenin 2014.01.18. 21:46:48

@jjulie:

Dezsőkém!

Elég kitartóan kádárvakarékozol itt. akkor nézzünk 1 kicsit utána.

50-esnek vallottad magad és egyetemre járónak (igaz kiderült, hogy esetleg, mint asztalos sm). Elfogadom, hogy jártál (bár nagyon oda kéne figyelni, hogy ebből valami átjöjjön)

Na, de...

A kádárizmus vége felé 1 20-as körüli nyálasszájú pöcs lehettél, 3. generációs lókupec.

az őseid nyilván megkötötték a maguk kis sunyi alkuját a János bá'val, mint nagyjából mindenki (aki túlélte, itthon 56-ot) Aki élt abban rendszerben tudja ezt.

Tanulhattál is (volna, ha nem lettél volna már akkor is köcsög), na, jó (az ács munka a kezed nyomát viseli az egyetemen)

Szóval csak te itt ne kádárvakarékozz olyan vehemensen, ha lehetne. Pláne, mint 3. generációs pacikupec .

jjulie 2014.01.18. 22:10:57

@6.Lenin:

hűha dembinszki, ez biztosan a vészhelyzetre tartalékolt felcsutihugy intravénás bevitele után pattant ki a felcsutiseggszádon, kádárvakarékszekértoló

rendelj felcsutihugyot, hátha kijön mennyi kétszerkettő

6.Lenin 2014.01.18. 22:22:05

@jjulie:

Milyen vészhelyzet?

már jóformán csak te téped itt.
Ki a tosszal foglalkozzam?

Jó a zene (Muddy Waters ), elméláztam, ki is lehet ekkora köcsög. Nem lehetsz te olyan bonyolult lény.

Igazad van, mára már meguntalak.

Jó éjt!
Mindenkinek.

A Blues örök, kigombolva + izgalmas (volt valamikor)

www.youtube.com/watch?v=SJTX6LMCoLo

aszekelyek 2014.01.18. 23:34:52

@panelburzsuj: de hogy ezzel még megfertőzték a szocikat is!:D Józsapista szintúgy állítja, hogy bizony van rá szükség, meg felhatalmazás, meg miegymás. Mondja már meg valaki, hogy a nép a kedves nép, mégis mi fene alapján döntené ezt el? van aki egy mobillal se boldogul el... Sőt. 2020 ban ,majd azt mondjuk unokáinknak, hogy azért nincs kisfiam áram, mert a 2014-es választásokon lebeszélték a szocik vagy akárkik a reaktorról a népet. Van viszont dinamónk, meg bringánk és ha akrsz áramot , tekerjed. egy teavíz csak összejön...

aszekelyek 2014.01.18. 23:41:28

@6.Lenin: várjál, Kéri is jár egyetemre, sőt,... aztán abból is mi jön át mostanában? Amit jászapátii szerepléséből láttunk , háááát... Amerre tizen éve dolgoztam, rendszeresen megfordult egy szintén egyetemre járó, jó kezű plsztikai sebész hölgy. Magunk között csak " bazmegprofesszorasszonynak " hívtuk. Olyan volt neki a beszédstílusa. Megállapítottuk, a stresszt így vezetheti le , ami nyilván a munkájával jár.

aszekelyek 2014.01.18. 23:43:53

@graycivil: a nol-t tényleg csak birkák olvassák? nahát! :)))
neki is van egy modora. Sose csíptem. nyeretlen kétéves koromban sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.19. 01:05:11

@jjulie:
Hahaha, nyomi, nagy hiányérzeted lehet az illetékes szerved körüli vákumképzés terén, hogy egész nap itt lógsz.
Kezdj valamit magaddal, először talán verd ki, kezdetnek megteszi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.19. 09:13:24

@tölgyes:
Nem építeném sehová.
Korábban a blokkok élettartamának meghosszabbításáról volt szó, ez nyilván kevesebbe kerülne és a ruszkik szintén örömest vállalnák.
Aztán meg majd lesz valami, lesz rá bőven idő gondolkodni.

tölgyes 2014.01.19. 12:31:18

@Khal Drogo: Persze. Itt nem is ez a kérdés. Itt a kérdés kizárólag politikai. A magyar közösség még nem szokta meg - bár megszokhatta volna -, hogy az országoknak nincsenek barátai, csak érdekei.:)@Hepci: És a felújítás miben változtatott volna a lényegen? Elkerült volna az ország közepéről? Egy toldozott-foltozott kevésbé veszélyes mint egy úJ?

Anselmo 2014.09.26. 23:25:46

Érdekes most megnézni a posztban közölt képet, tudva az eseményeket azóta és a szereplők további sorsát...
süti beállítások módosítása