Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:45

Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival megelőzve Mesterházy Attilát - a legnépszerűbb ellenzéki politikus. Miután ennek a kampánynak ez az első érdemi változása, nem árt átgondolni pár kérdést.

506vona.jpg 

Először is: valós lehet-e a támogatottság növekedése? Kétségtelen, hogy a közvélemény-kutatásokat több okból is hasznos óvatosan kezelni. Különösen két tényező érdemel figyelmet: egyrészt a korábbiaknál sokkal jelentősebb válaszmegtagadás, másrészt pedig az átpolitizálódás. Ha utóbbit nem is vesszük figyelembe, és azt feltételezzük (én amúgy ezt gondolom), hogy nem az adatok előállításában, hanem az adatok interpretációjában jelenik meg, akkor is óvatosságra adhat okot az, hogy a kutatók beszámolói alapján ma a korábbiakhoz képest lényegesen többen tagadják meg a választ. Ráadásul a Jobbik pontosan olyan típusú párt, amelynek a szavazóiról könnyen elképzelhető, hogy nem szívesen számolnak be egy kérdezőbiztosnak a preferenciájukról (talán még akkor sem, ha nem telefonon kérdezik őket, hanem egy borítékba kell helyezniük a "véleményüket"). Mindez elméletileg két dolgot is jelenthet: 1) azt, hogy a Jobbik még annál is jelentősebb támogatottsággal rendelkezik, mint amit a kutatók ma mérnek, vagy 2) azt, hogy az emelkedő számok hátterében nem valós bővülés, hanem a Jobbik látványos mérséklődésével együtt járó nyilvánosan felvállalhatóbb karakter áll. Természetesen nem tudok bizonyítékkal szolgálni (erre majd a választás lesz képes), de magam inkább az első verziót gondolom valószínűbbnek, ami azt jelenti, hogy a Jobbik ma a biztos pártválasztók 20 százaléka körüli, talán valamivel feletti támogatottsággal rendelkezik (2010-ben 16,7 százalékot értek el – utolsó felmérésében a Medián és a Gallup eltalálta ezt, de például a Nézőpont 11, a Tárki 12 százalékot mért.)

Másodszor: ha elfogadjuk, hogy erősödött a Jobbik, adódik a kérdés, hogy mi lehet ennek az erősödésnek az oka. Megítélésem szerint négy tényezőre vezethető vissza: a baloldali ellenzék bénázására, a Jobbik tudatos kampányára, a Jobbik körüli sajátos fegyvercsendre és a Fidesz jelentősnek mért fölényére.

1) A Medián felméréséből is látszik, hogy a választók fele kormányváltást kíván, ám az is világos, hogy a baloldali ellenzék konstrukciója – amióta létrejött - nem vonzott újabb szavazókat. Márpedig meggyőződésem, hogy jelentős számban akadnak olyan kormányváltást óhajtó szavazók, akik számára valós választási kérdés, hogy a Jobbikra vagy a baloldali ellenzékre szavazzanak. A politikával napi szinten, hivatásszerűen vagy elkötelezettségből foglalkozók számára persze ez szentségtörés, ugyanakkor számos példa bizonyítja, hogy a választók a politikai eliteket hermetikusan elválasztó akármicsodákra időnként teljesen vakok. Ha valaki kormányváltást szeretne, és elégedetlen a baloldali közös lista teljesítményével (amire, lássuk be, van is oka), ma akár a Jobbikhoz is fordulhat.

2) A Jobbik ráadásul – a baloldali furcsa kampánnyal szemben, amelyben eddig nem csupán politikai ellenfelükre nem találtak egységesen használt nevet, de még magukat sem tudták jól elnevezni, hogy más kampánystratégiai problémákról ne is beszéljek – rendesen, tankönyvszerűen kampányol. A kampányszituáció eleve kedvez a korábban kevesebb közfigyelmet kapott pártoknak (márpedig a Fideszen és az MSZP-n kívül minden párt ebbe a körbe tartozik), hiszen ilyenkor több a „kötelező” megjelenés, interjú, ráadásul a szavazók is fogékonyabbak. A Jobbik ezt a helyzetet egyelőre jól használja ki: van világos üzenete (szemben a két „régi” párttal, ők újak, tiszták stb.), következetesen megszólított célcsoportja (döntően a fiatalok), azaz láthatóan átgondoltan politizál. A tavaly ősszel elkezdett stratégiai fordulatnak megfelelően – amelyet talán a mérséklődés kifejezéssel lehet a legjobban leírni – fogalmazza meg a mondanivalóját, rajzolja meg a plakátjait. A Benetton-kampány, a közösségi média erőteljes használata, a rengeteg közvetlen találkozó és a pártelnök középpontba állítása egyáltalán nem tűnik elhibázott stratégiának. Különösen utóbbira hívnám fel újra a figyelmet: az „álruhában” az országot járó és a kiskutyás-kismacskás képeket posztoló Vona Gábor imázsépítése gőzerővel zajlik. A Jobbik ma sokkal inkább Vona pártjának látszik, mint négy évvel ezelőtt, ez a perszonalizáció amúgy a mostani - és esetleges jövőbeli - stratégiai fordulat esélyét is növeli, ahogy ezt a Fidesznél is láttuk, láthatjuk. 

3) A Jobbik számára az is szerencsés, hogy a politikai ellenfelek egyelőre nem foglalkoznak velük, kampánystratégiájuk nem irányul ellenük, így az a látszat keletkezik, hogy ők kimaradnak a „sárdobálásból”. A baloldal számára a céltábla közepén Orbán Viktor áll – ez racionális is -, míg a Fidesz kijelölt ellenfele a „Gyurcsány-koalíció”, célja pedig a kockázatminimalizálás – mindkettő racionális. A Jobbik így úgy tudja egyszerre támadni (és összemosni) mindkét ellenfelét, hogy közben nem kell jelentős ellentűzre készülnie. Emlékezzünk csak, hogy 2010-ben milyen sokat ártott a pártnak, amikor a Fidesz közvetlen (Orbán Viktor beszédeiben nyíltan állást foglalt a szavazatmegosztás ellen) és közvetett (sajtóban megjelent botrányok) eszközökkel támadni kezdte.

4) Amíg a Fidesz nem tesz ehhez hasonló lépéseket, ráadásul a kutatásokban jelentős fölénnyel vezet, a két párt között hezitáló jobboldali választók könnyebben dönthetnek a Jobbik támogatása mellett. Ha a választás kiélezettebbnek tűnne, komolyabb esély lenne a baloldal visszatérésére, feltehetően ezek a szavazók jobban hajlanának a stratégiai döntésre, így azonban nyugodtabb szívvel választhatják a Jobbikot.

Végül az utolsó kérdés: tartós lehet-e a Jobbik erősödése, van-e esélye a Jobbiknak arra, hogy megelőzze a baloldali ellenzéket, vagy akár a Fideszt is legyőzze? Itt már persze teljesen ködszurkálunk, de annyi azért biztos, hogy amíg a négy fenti feltétel nem változik meg, addig a Jobbik könnyedén haladhat a mostani nyomvonalon. Ha a baloldal összeszedné magát, a választás kiélezettebbé válna, vagy a Fidesz stratégiát váltana és megtámadná a Jobbikot, a párt más körülmények között találná magát, s kérdéses, hogy ezekre lenne-e adekvát válasza. A pálya éppen ezért nyitott, a Jobbik ma talán 20 százalék környékén áll, amiből szerintem április 6-án lehet még 10-15, de akár 25-30 is. Bocs, hogy most sem jósolok, de a korrekt válasz ez: a következő egy hónap dönti el.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr405846265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért erősödik a Jobbik? 2014.03.10. 09:00:01

A Jobbik számára az is szerencsés, hogy a politikai ellenfelek egyelőre nem foglalkoznak velük, kampánystratégiájuk nem irányul ellenük, így az a látszat keletkezik, hogy ők kimaradnak a „sárdobálásból”.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2014.03.30. 16:48:43

"Fico súlyos veresége

Minden véltnél súlyosabb vereséget szenvedett Robert Fico miniszterelnök a szlovák elnökválasztás második fordulójában. A vállalkozó Andrej Kiska lesz Szlovákia következő államfője."

nepszava.hu/cikk/1015498-fico-sulyos-veresege

El Curo végre kezet fogott a minap Ficoval...És az átok hatott! Még hány politikus buktatására lesz lehetősége? F.Y!DESZ

tölgyes 2014.03.30. 18:28:06

@hoplita: Ugyan bajnokom! Maga csak ne tegyen szemrehányást itt Khal Drogo-nak. Maga most is huza-Vona alfelét nyalja:)

Khal Drogo 2014.03.30. 18:57:06

@hoplita: Rossz pártot támogatsz Rambó. A pártod semmiféle létszámleépítést meg nyugdíjcsökkentéssel nem számol.

inreallife 2014.03.30. 20:11:59

szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani, lehet elgondolkozni azon, hogy miért suhantak el magyarország mellett a szlovákok...

"Luboš Palata a cseh idnes.cz vezető kommentátora íja: “Szlovákia szombaton Mečiar 1998-as megbuktatása után, a Dzurinda-kormányok (2002-2010) idején véghezvitt modernizációs reformok után, az euró 2004-es bevezetése után újabb nagy lépést tett a fejlett Európához. A szlovák demokrácia megmutatta hatalmas erejét, ugyanis egy olyan ember válhatott az ország elnökévé, amely korábban hivatalosan soha nem politizált és stábját mindössze öt ember alkotta. A szlovák demokrácia megmutatta erejét, mert Kiska ellenfele a Smer párt volt, amely az egész országot uralta és irányította."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.30. 20:41:16

@tölgyes:
Hümmm, ne kezdjen képzelegni, Tölgyes, ezt hagyja meg Leninnek.
Nem iszom pálinkát.
Ellenben Hoplita ígért finom kolbászt egy túrkevei készítőtől, de már fél éve nem sikerült elhoznia.
Ha végre jön a kolbásszal, az jó alkalom lenne. Nyilván gyalog lesz, ezért én megteszem a szívességet, hogy ház(á)hoz szállítom, ha elküldi privát üziben a címét.
Maga otthon lezúzza Hopit, én + a maradványait felrakom a túrkevei vonatra.
Így rendben lösz?

tölgyes 2014.03.30. 21:38:00

@Hepci: Már miért képzelegnék? Ön érez, vagy "hallucinál" szagokat.
Nem akarok magára licitálni: én alkoholt nem szoktam inni. Se keveset, se szokat. A kisari pálinka azonban negyon szép. Nemtudom szilvából készül és a hordó miatt is néhány év múlva gyönyörű aranysárga lesz.

Nagyon rendben lesz, ha felrakja hoplitát a vonatra:) Ne reménykedjen mem fog az a kolbász odaérni.:)Bp. ről kitiltották a sok kiborított kuka és eldobált kő miatt:)

Látom én a buzgalmát! Értékelem is.. no de hoplita bejelentette, hogy ő aztán megtudja a címemet ha karja, mert még a rendőr haverok is segítenek neki. Maga meg minden áron meg akarja kímélni az erőfeszítéstől. Ez az akció jobban érdekel, mint az a két pofon, ami után hoplita sírva szalad haza Kevére.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.30. 21:48:30

@tölgyes:
Hümmm, megint érzek valamit...
Ez tulképpen 1szerű ügy: vagy találka van, vagy bebluttyantás.
Egyébként nyugodtan vállalkozhatna, nem biztos, hogy Hopi akkora nagy legény. Őt se látta még senki a kommentelők közül, csak erősen öblöget itt. :)
No mind1, ha meghozza a kalbászt, majd elmesélem, köll-e félni tőle.

6.Lenin 2014.03.30. 21:57:56

@Hepci:

Megnéztem 1 műholdas képen az általa megjelölt címet.
1 alak is látszott rajta, erősen kapaszkodott a kerítésbe (pálinka hatása)
a pacák kb 1.65 m, és 54 kg + a pálinka, és 1 drb kolbász (kenyér nélkül)
Valamilyen egyenruha volt rajta (rókázás nyomokkal, gondolom a pálinkától)

tölgyes 2014.03.30. 22:17:23

@Hepci: Megint bebluggyantott? Mást nem nagyon érezhet.:)!

Miért Ön egy ilyen szövegre nem azt írná: nosza keress meg haver! Ebben a pofon a legkevésbé érdekes. Én szeretném tudni, hogy van-e olyan rendőr, aki ilyen akcióban szerepet vállal:)

Kóóóbász nem lesz, de ha kedve szottyan Igonyán horgászni, akkor onna már csak egy ugrás Kisar-Nagyar. Ott terem az igazi pálinka. Annak állítólag nincsen párja. Petőfi is arra írta, hogy miként siet a kis Túr anyja ölébe.

Khal Drogo 2014.03.30. 22:21:18

@inreallife: Az új köztársasági elnökük egy milliárdos vállalkozó aki valami miatt úgy döntött hogy indul a választáson. Szlovákiában ismert ember, vádolói szerint szcientológus és uzsorás. Az biztos hogy 4x-eres kamatra adott kölcsönt a 90-es években. A mi oligarchiáink nem indulnak el, ennyiben tényleg mások a szlovákok.

A szlovákok egyébként azért húztak el mellettünk, mert Dzurinda pályára állította őket egy átfogó modernizációval és rengeteg működőtőkét behozott az országba. Mára Dzurinda is lecsúszott, a múltkor talajrészegen törte össze magát az utcán.

Khal Drogo 2014.03.30. 22:26:08

@inreallife: Kiska győzelme kb. olyan mint amikor Medgyessy nyert Orbán ellen. Nem azért nyert mert annyira jó jelölt volt Megyó, hanem mert olyan sokan utálták Orbánt akkoriban és hajlandóak voltak Megyóra leszavazni. Mondjuk rosszabb elnök nem lesz mint Gasparovics, aki leginkább SP-re hajazóan volt a gyúnyolódások tárgya.

Khal Drogo 2014.03.30. 22:30:37

@inreallife: index.hu/kulfold/2014/03/29/fico_a_sajat_kesebe_szaladhat_bele/

Itt olvashatsz részletek a fickóról. Én biztosan nem szavaztam volna egy ilyen emberre.

inreallife 2014.03.30. 22:38:46

@Khal Drogo: nem az a kérdés, hogy kit választottak meg, egy valójában csak jelképes pozícióra, hanem az, hogy ezzel küldtek egy nagy darab lófaszt a regnáló politikai elitnek. ők mindig arra hivatkoznak, hogy ők politikusok, és ez a szakmájuk, közben meg egy körön kívüli ipse letolta őket a térképről, nem is kicsit. kb sokan küldték el a jobb és a baloldalt is a pic.sába...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.30. 22:44:11

@tölgyes:
Bluggyantás szagát hozta a szél valahonnan... bár nem tudom, merre lakik, Tölgyes... és természetesen nem is fogom kinyomoztatni...
Sebaj, ittam egy kis kadarkát, a kisari pálinka még mindig nem izgatott fel. Itt áll a konyhában több palack pálinka, mindig többet kapunk ajándékba, min amennyi elfogy vagy elajándékozzuk.
Ha megadja a címét priviben, küldök 1et ajándékba Hoplitával. :)

graycivil 2014.03.30. 23:06:11

"A politika hétvégéje, Orbán békemenetes beszédével

Az Orbáni beszéd tartalmi elemeinek második csoportját az eddigi Fideszes eredmények méltatása alkotta! Itt aztán voltak szép számmal mese-elemek és költői hasonlatok is, például arról, hogy Orbán 2010 –ben egy lerobbant járgányt örökölt, amiből mára egy gyors versenyautót épített."

koznaplo.blog.hu/2014/03/30/a_politika_hetvegeje_orban_bekemenetes_beszedevel?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=nagyvilag

"A kis ügyes! És nem szakadt rá az ég. Pedig ha történethű akart volna lenni, akkor azt mondta volna, hogy egy működőképes Trabantot örökölt, amit sikeresen leamortizált egy darabokra szedett, kerék és motor nélküli ronccsá! "

tölgyes 2014.03.30. 23:16:46

@Hepci: Nem lehetséges, hogy kijött az inkontoinencia-bugyijából a szag? Ahhoz még szél se kell. Itt szélcsend van:)

ÓÓÓÓ de kár, hogy nem iszom meg se a pálinkát, se a bort, se a sört se a rumt.:). Én vizet szoktam inni, mint az állat.) Azt nem tudom milyen az íze a kisari pálinkának, de a színe nagyon szép.

Ismeri a nemtudom szillva tulajdonságait? Csuda egy gyümölcs!

Olyan kitartóan, akarja megszerezni a címemet, hogy már az a gyanúm, hogy a címem lenne a kolbász ára.. barterbe mennek itt a dolgok.:)

Vitéz.László 2014.03.30. 23:26:56

@graycivil: a dakota handabandája gyenge... a Hadházié jobb volt...

www.youtube.com/watch?v=b59gxeOVcFE&feature=player_detailpage#t=116

Az ország úgy néz ki, mint egy ezer éves IFA. Ülnek a kormánynál, és nem az utat nézik, hanem szerelik ki a magnót. Mondjuk, minek nézze az utat, mikor üres a tank? A felniket már rég eladták, csak hát a kötelező be van fizetve.

szoja122 2014.03.31. 08:12:40

@Khal Drogo: Ez a hit ereje.

Láthatjuk ezt a DK és a Fidesz törzsszavazóinál is. Teljesen mindegy nekik hogy mit mond vagy mit csinál Gyurcsány vagy Orbán, ez nem zavarja őket.

Ezért is tartunk ott ahol tartunk, Európa egyik legrosszabb gazdaságával, mert nagyon sok vakhitű ember van az országban.
Az ország 1/3-a ilyen, a választópolgárok fele...

Szomorú! :(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.31. 09:01:39

@tölgyes:
Ez kissé hasonlít arra az érvelésre, amikor 1 arc leqrvázta a mamámat és javallottam neki 1 tisztázó beszélgetést, amit azzal hárított, hogy biztos buzi vagyok...

Tehát bebluggyantott, Tölgyes?
Ejnye, pedig megnézném, mire jutnak Hopival. :)

tölgyes 2014.03.31. 11:16:50

@Hepci:
Kedves hepci!

Maga vizionál itten bluggyatásokat.:) Még a szagát is érezni véli. Én csak az okok megfejtésében próbálok magának segíteni.
Tehát: Itt szélcsend volt tegnap is, ma is. A szél kizárható. Márpedig akkor vagy maga bluggyanthatott csak, vagy maga bluggyantott. Más megoldás nincs.

Buzi: Nem tudom, hogy buzi-e. Erre a verzióra én nem gondoltam. Buzisága mindaddig nem ingerel, amig nem akar a hátam mögé lopózni.:)

Ami pedig ezt a szerencsétlen szájhős hoplitát illeti: Utazzon le Kevére, mert máskülönben a kolbászhoz nem fog hozzájutni.:) Még ahhoz is gyáva, hogy magának kolbászt vigyen.

Sajnálom, hogy nem akarja megismerni a nemtudom szilva hazáját. Pedig az igonyai orgészhely az egyik leghíresebb a Tiszán. Ott állítólag van egy kút. Hatalmas harcsák élnek benne.

tölgyes 2014.03.31. 11:24:02

@szoja122: Inkább az a baj, hogy nagyon is zavarja őket. Engem pl az, hogy nincs több mondanivalójuk annál hogy "Dögöljön meg Orbán Viktor lehetőleg máma még."

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.03.31. 16:13:15

NEM reprezentatív közvélemény kutatás:

1. Fidesz 49%
2. Jobbik 29%
3. Vörösök 14%
4. Lmp 2%
5. Többi párt 3%
még nem tudja 1%
Nem szavaz 2%

valasztas-2014.info/on-kire-szavazna.html

Balt 2014.03.31. 16:13:50

"Ha kíváncsi egy olyan választási elemzésre, amiből az derül ki, hogy április 6-án minden kiderül, akkor ezt a Török Gábor-interjú mindenképpen olvassa el!" (...)

index.hu/belfold/2014/02/24/valasztas14/a_nemtudas_tudasa

:)))

Ennek így tényleg nem sok értelme van.

Balt 2014.03.31. 16:16:23

@Akitlosz: "Olyan szavazat nincsen, hogy "egyik sem"."

Már hogyne volna: a teljes (választásra jogosult) népesség körében.

Balt 2014.03.31. 16:23:32

@Balt: Revideálok: ez gyenge indexes bulvárfelvezetés, mert azért (kivételesen) nem ennyire dodonai TG:

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/torok_gabor_politologus_valasztas

Balt 2014.03.31. 16:29:40

Századvég: összes megkérdezett (pártválasztó)%
1. Fidesz 33 (51)%
2. kormányáltósok 19 (25)%
2. Jobbik 14 (18)%
4. Lmp 5 (5)%

index.hu/belfold/2014/03/31/szazadveg_stabilan_es_nagyon_vezet_a_fidesz

Szinte pont ezt becsültem az imént zindex szavazási totóján. :)

szoja122 2014.03.31. 19:48:44

@tölgyes: Nem értette amit írtam, vagy ön vak, süket és nem tud olvasni...

A pártok saját híveiről írtam!

De ez ne zavarja, nyugodtan kötözködjön, ahogy szokott.

Khal Drogo 2014.03.31. 20:19:38

@tölgyes: Mivel a Fidesz nyerni fog, ezért lesz lehetőségük kifuttatni a gazdaságpolitikájukat. A szocialista modell államcsődbe futott bele 8 év alatt, reméljük a Fidesz kabinet életképesebb lesz. Mindannyiunk érdeke hogy ez sikerüljön.

Khal Drogo 2014.03.31. 20:22:53

@tölgyes: A magyar ellenzéki oppozíció általában ennyi. Vesszen a másik és én még több pénzt adok az embereknek, mert a másik azért nem ad, mert gonoszak.
Kb ennyi. Ez 2002-2010 között sem volt jobb. A Fidesznek egész jól bejött, kezdetben nem annyira de aztán ahogy romlott a helyzet, már taroltak.

tölgyes 2014.03.31. 20:56:20

@szoja122: Úgy látszik nem néz TV-t, nem olvas újságot, nem hallgat rádiót. Csak neki ne menjen a villanyoszlopnak.@Khal Drogo: Az ellenzék ma kb itt tart: Mesterházy: A fidesz azt mondja: nem kell növelni a nyugdíjat, majd eltartják őket a gyerekeik.

Khal Drogo 2014.03.31. 21:39:54

@tölgyes: A lehetőségeken felül emelkedett a nyugdíjak. Meghaladták a reálbéremelkedést is. Mesterházy is tudja ezt, csak csúsztat illetve hazudik. El van keseredve ugyanis. Látja a bukást.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.31. 21:59:52

@tölgyes:
Ejnye, Tölgyes, maga olyan foteltudós-féleség, miért verbáldamilkodik itten?
Ennek csak bluggyantás lehet a vége...
Ma már volt szél is, megint éreztem a szagot. :)

inreallife 2014.03.31. 23:14:54

@Khal Drogo: a reálbéremelkedés is furcsa egy dolog. sok embernek nem emelkedett semmit s fizetése, vagy azért, mert nincs gyereke, vagy azért mert nem orvos, vagy mert nem tanár, vagy azért mert nem keres 300K bruttó felett. mivel ezeknek a rétegeknek jól emelkedett a fizetésük, gyakorlatilag a többi részéről elmondható, hogy örülhetnek a stagnált a fizetésük reálértéken, a közalkalmazottak meg jól beszopták a befagyasztott bérekkel. nekik nem járt semmi emelés, pedig dolgoztak is érte. ebből is látszik, hogy a fideszt a nyuggerek tartják hatalomban, és a cigány kisebbség jelentős része lazán viszi a 2 milla voksot. nekik ennél jobb kormány nem kell sőt, pont erre van szükségük. se közép, se hosszútávon nem gondolkodnak, az országot csődbe vivő kormányzásra meg legyintenek, hogy oldják meg az utódaik, ahogy tudják, mert nem az ő dolguk. ők csak a mindenkori nyugdíjemelést szavazgatják meg...

szoja122 2014.04.01. 05:56:02

@inreallife: Ha azt gondolod, hogy a Jobbik ezt megoldja akkor nem figyelsz a politikájukra. Az Együtt (összefogás) sem tudná. Csak akkor lenne lehetséges ezen változtatni, ha a szavazóközönség nem lenne így megosztva ahogy most van. Mert akkor a pártok is másként gondolkoznának. Pontosabban a pártoknak és a magyar népnek kellene ezen együtt változtatni. De ez egyhamar nem fog. Úgyhogy indulhatunk Európa legszegényebb országa "büszke" cím elérésért.

szoja122 2014.04.01. 06:02:59

@tölgyes: Ezzel azt álltja hogy nincsenek vakhitű DK és Fidesz hívők. (Hogy a többi párt vakhitű pártolóiról ne is beszéljek). Engedje meg, hogy röhögjek. :D

Apropó: Nézett már tükörbe?

szoja122 2014.04.01. 06:10:18

@Khal Drogo: Abszolúte semmit. Kizárólag ködösít, talán azért, hogy megnyugtassa azokat, akik azért nem akarnak a Fideszre szavazni mert igazságtalanak tartják az egykulcsos adót, vagy csak megszokásból.

A Fidesznél általános, hogy egyenesen, érthetően, egyértelműen nem mondunk semmit. Lásd például Orbán kampányzáró beszédjét.

szoja122 2014.04.01. 06:27:34

@inreallife: Bocs, még egy kellene.

Lényegesen csökkenjen a vakhitűen pártokat támogatók száma. -Persze ez lehet hogy összefügg az előzővel.- Olyan emberekkel nem lehet normális országot csinálni, akik bármit elhisznek egy adott politikustól, pártól. Ezekből legalább 2-3 millió van. 10 milliós országban ez rendkívül sok.

Balt 2014.04.01. 11:07:39

No, hát úgy látszik, a "zemigránsok" sem akarnak kormányt váltani:

"Az előzetesen várthoz képest a külföldön élő, de itthoni lakcímmel rendelkező magyarok huszada kíván csak élni a szavazati jogával most vasárnap az ország 97 külképviseletének egyikén. A mintegy 28 ezer külföldről érkező voksot csak jövő szombaton számolják össze."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-626313

tölgyes 2014.04.01. 11:40:10

@Hepci:
Kedves Hepci!

Látom maga belepottyant a bluggyantásába és nem tud belőle kikászálódni.:)

Ami a verbáldamilkodást illeti. Én horgásztam a felső Tisza ezen szakaszán, csak halat nem fogtam:). Van egy jó történetem. Egy Önhöz hasonló pesti horgász (nem verbál, csak a helyi vizet és viszonyokat nem annyira ismerő) megakasztott egy nagy halat. Vitte a hal a damilt. A horgász egy pillanatra se tudta megállítani. Mikor már elvitt a hal vagy 60 méter damilt, akkor megállt. Megszólalt egy idősebb helyi "paraszt-horgász" a háta mögött: Megállt. Most ért a tuskók közé.

Én Rendszeresen horgásztam Igonya fölött Tivadarnál, Kisarral szemben. Jön a Tisza Tarpa felől és tesz egy kanyart Tivadarnál, ahol gyönyörű homokpad (palaj) is látható. Olyan gyors a folyása, hogy combig érő vízben már alig tud az ember megállni.
A vizesek kőgátakat építettek a vízbe, hogy a vizet átdobják a kisari oldalra. A gátak mögött lassú a víz a gáton túl nagy a sodrás. Itt aztán van mindenféle hal bőven. Nyáron a Tisza virágzik, a táj gyönyörű. Ott van néhány kilométerre a gyönyörű műemlékek sora, amiket minden magyarnak látni kéne. Baktalórántháza, Vámosatya, Szatmárcseke, Tiszacsécse, Kölcse, Sonkád, Tákos, Csaroda, Túristvándi, de még Nyírbátor is csak egy kényelmes autóútnyira van két gyönyörű templomával stb. Az

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.01. 14:47:37

@tölgyes:
Sok éve kenuztam arra, de nem horgásztam. Sajnos Tivadarnál befejeztük a túrát, néhány csapattag nem bírta a megpróbáltatásokat.
A táj tényleg gyönyörű, a gátakon meg mai fejjel biztos fogtam volna egy halom halat (akkor még nem pergettem intenzíven).
Az egyik legszebb élményem pedig az volt, amikor bizonyos Éva kifeküdt mellém egy nagyon sekély, de surranó vizű kavicsos részre, oly módon, hogy a feje nézett Szeged felé, míg a folyás emelgette a bikinifelsőjét.
Később javaslatot tettem neki, hogy költözzünk 1 sátorba, de ő valószínűleg kevésbé talált vonzónak, miközben a pocakomat paskolta az áramlás.
Hát ilyen dolgok történtek, fővárostól és bebluggyantástól elvonatkoztatva.
Ma egyébként kaptam túrkevei kolbászt végre, de persze nem Hoplitától, hanem egy kedves olvasómtól.

tölgyes 2014.04.01. 16:00:22

@Hepci:
Kedves Hepci!

Annak nagyon örülök, hogy szép halmokat emelgetett a Tisza az Ön szeme láttára és nem csak kavicsból.:) A tiszai homok nagyon jó a virágok tövéhez. Nagyon jól tartja a nedvességet. Itt fenn még nem olyan porszerű, azt az erős sodrás tovább viszi.

Amikor én igazából arra "horgásztam" - vagyis bámultam a gyönyörű "szőke" vizet, szemközti oldal gazdag növényzetét, a buja tájat - akkor láttam olyan horgászt, aki a tivadari kanyarban megfogott 10-12 kecsegét. (Akkor még nem volt korlátozás). Igaz ő kérészlárvával horgászott. Szerintem mással nem is lehet ott halat fogni.:) A kérészlárva beszerzése pedig nem könnyű. Átmentek a kisari oldalra, ahol a víz 8-10 méter mély. Ott lemerültek és a víz alatt, a löszös partoldalból szedték ki a lárvákat. Egy edénybe kaparák löszt, majd abból - mint az aranyat – kimosták őket. Nekem ehhez nem volt elég bátorságom. Márpedig ráfizetés nélkül nincs veszteség.:)Tudok úszni, de ehhez nagyobb vízbiztonság kell. A térdig érő vízben is alig lehet megállni. Képzelheti - illetve tudja - hogy milyen erős a víz sodrása ott ahol mély és rohan.

Most már nem megyek oda horgászni, de szívesen bejárom a tájat és beszélgetek az ott élő emberekkel. A felsorolt helyek meglátogatását Önnek is javaslom. Csarodán láthat háromféle falfreskót. Jó minőségűeket és az első protestáns falfreskó is ott van. Egy életfa motívum. Tákoson a patics templom csodálatos mennyezetével . Mindegyik kazetta más. A nép szegény volt, de a lelke és tehetsége gazdag. Sonkád templomát is felújították egy csoda.. de nem sorolom.

Megismerkedtem ott egy idős juhásszal, s amíg élt - sajnos már meghalt - rendszeresen leutaztunk hozzá a gyerekekkel. Az Ő beszédét csak hallgattam, hallgattam. Nem tudtam betelni vele.. Áhítattal. Neki még a szitkozódásában is méltóság volt.:) Az "a" -"á" hangokat olyan szépen mondta, hogy elámultam tőle. Az akkor még kicsi fiammal nagyon egymásra találtak.

Abban biztos voltam, hogy hoplita nem visz magának kolbászt. Vigyázzon a purinjára:)

Balt 2014.04.01. 17:54:00

"Miért a Fidesz?

Arról, hogy miért kell a kormánypártot támogatni, nagyjából mindenkinek hasonló a véleménye. Egy 20 év körüli marosvásárhelyi férfi indoka az volt, hogy mivel a Fidesz-kormány tette lehetővé a határon túli magyarok számára a választáson való részvételt, annyi a minimum, hogy Orbánékat támogatják. Ráadásul a kormány elmúlt négy évéből is azt szűrték le az erdélyi magyarok, hogy a kabinet törődik az ő dolgaikkal, és igyekszik kiállni értük.

Sepsiszentgyörgyön egy idős házaspár azzal indokolta a választását, hogy nincs más, akire szavazhatnának. „Kire kellett volna, tán a szocialistákra? Akik ellenünk kampányoltak 2004-ben, és azóta is, ha tehetik, ellenünk beszélnek a tévéműsoraikban? Őket errefelé senki nem szereti."

A megkérdezettek többsége a Jobbikot is elutasította. István, akivel Marosvásárhely főterén találkoztunk, a románok és magyarok békés együttélését féltette a radikális párttól. „Ide az a fajta nacionalizmus, amit ők kínálnak, nem kell. Erdély olyan, amilyen, nem azt kell nézni, hogy a románok vagy a magyarok voltak-e itt először, azt kell nézni, hogy most kik vannak itt. A jövő a fontos” – mondta. István is a Fideszt támogatja, bár ő ezen a választáson nem fog szavazni, mert külföldön volt, így nem tudott a március 22-i határidőig regisztrálni.

Vonáék elutasítottsága azért is érdekes, mert a Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik érdemi kampányt folytatott Erdélyben.

nyünyüge 2014.04.01. 18:16:49

Viccnek elég rossz :( !

Az ATV törvénysértően közölt politikai reklámokat az Összefogás március 30-i kampányrendevzényének közvetítése során ezért a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) több mint egymillió forint bírságot szabott ki a tv-csatornára.

Az NVB-hez egy magánszemély fordult, azt sérelmezve, hogy az ATV március 30-i Rendkívüli Egyenes beszéd című műsorában - a baloldali összefogásnak az operaház előtt tartott választási gyűlése élő közvetítése során - 11 alkalommal politikai reklámot sugárzott, amelyekben a közösen országos listát állító pártokat népszerűsítette.

(a rendezvényen levetített kampányvideókat is mutatta - minthogy online volt), ezt minősítették tiltott politikai reklámnak)
magyarhirlap.hu/egymilliora-buntettek-az-atv-t

szoja122 2014.04.02. 07:07:32

@Balt: "Fidesz-kormány tette lehetővé a határon túli magyarok számára a választáson való részvételt"

Ez az egyik legfőbb indok, hogy miért NEM!

Más farkával könnyű a csalánt verni.
Ezzel lehetővé tették, hogy tömegesen szóljanak olyanok bele az életünkbe, akik nem érzik szavazatuk következményeit. Olyan ez mintha én meghatároznám, hogy mit tehetsz és mit nem, mire költheted a pénzed és mire nem.
Felháborító és megalázó azoknak, akik itt élnek Magyarországon és el kell tűrniük, hogy olyanok szóljanak tömegesen bele életükbe, akik nem viselik el szavazatuk következményeit.

szoja122 2014.04.02. 07:10:33

@nyünyüge: Az ATV elleni büntetés jogszerűsége is vitatható, de a törvény maga, amire hivatkozzak mérhetetlenül igazságtalan, demokrácia ellenes mert kizárólag a Fidesznek kedvez, aki közpénzből tömegesen reklámozhatja és reklámozza is magát.

nyünyüge 2014.04.02. 07:15:52

@szoja122:
Az ATV leadta élő adásban a Hősök teri Fidesz nagygyűlést szombaton, másnap ugyancsak élőben az ellenzéki összefogásét.
Ezt egyedüliként tette az összes adó közül, mert pl. a közszolgálatinak sem volt erre ideje-érkezése.
Igazán a "törvény szelleme" szerinti döntés ezek után meghallgatás nélkül megbüntetni, az OVB életében az első pénzbüntetéssel, nem is kicsivel.

szoja122 2014.04.02. 08:14:56

@Balt: Ez rosszabb a (szélső) jobb oldal átall kuruttyolt összeesküvés elméleteknél, mert ténylegesen megvalósult.

Az külföldön élő magyarokat NEM ilyen módon kell támogatni.

Az ottani jobb oldal szemében ez erős haragot válthat ki. Az esetleges atrocitásokat az ott élő magyaroknak kell elviselniük, nem az itthoni jobb oldalnak.

bariga 2014.04.02. 09:03:32

Ez a krumplileves jó, pedig még a Balatonon nincs is szezon

Balt 2014.04.02. 09:08:40

@szoja122: Lószart, mama!

A mindenkori magyar államot a (mindenkori) alkotmány (tehát a [népi] demokratikus) is kötelezi a határon túli magyarság iránti felelősségvállalásra. Hogy bizonyos időszakokban még a belmagyarokért sem vállal felelősséget, az egy dolog, de 2010-ben az első dolga volt az alakuló Ggy-nek, hogy kvázi egyhangúlag megadja a 2-ős áp-ságot a htm-ságnak. Csak olyan gazemberek nem szavazták meg, mint Gyurcsány és Szanyi. Karácsony és PM-es társai meg tartózkodtak. Csak, hogy el tudjuk választani a szart a májtól.

Balt 2014.04.02. 09:11:12

@szoja122: Egyébként meg, ha olvastad volna a cikket:

Egy középkorú sepsiszentgyörgyi férfi így foglalta össze a véleményét:

"Tudjuk mi, hogy sokan azt gondolják Magyarországon, hogy nekünk nem szabadna beleszólni, hogy kik kormányoznak Budapesten."

"Én elismerem, hogy nincs annyi közünk hozzá, mint egy magyarországi magyarnak, de nem is ér annyit a szavazatunk. Akármit gondolnak ott Budapesten, nekünk nem mindegy, kié a kormány. Nekünk az a jó, ha a budapesti kormány látja a problémáinkat, és számíthatunk rá, ha baj van. Ennyi. A Fidesz eddig ilyen volt. Egyáltalán nem makulátlan párt ez, de jelenleg a legjobb, ami nekünk van. Ezért szavaz itt mindenki a Fideszre."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.02. 09:37:29

@Balt:
Hát, a kettős állampolgárság megadásával aligha van baja normális embernek, de az ehhez társított teljes értékű szavazati joggal már inkább.
Nekem pl. furcsa lenne, ha egy kedves rokonom beleszólhatna, hogy mire költöm a pénzem, netán kit választok párnak. Pedig ugye rokon és kedves...

graycivil 2014.04.02. 10:17:04

"Ügynököt telepítettek Simon Gábor mellé a zárkába

A Magyar Nemzet szerint Simon állítólag elmondta, hogy Mesterházy és Gyurcsány is tudtak a százmilliókról."

www.atv.hu/belfold/20140402-ugynokot-telepitettek-simon-gabor-melle-a-zarkaba

Tisztán látszik: Magyarországon ma demokrácia és demokratikus intézmények vannak, melyek a jogszabályok FYDESZES ÉRTELMEZÉSÉVEL teremtik meg a diktatórikus működést. Választás előtt 4 nappal egy ilyen ellenőrizhetetlen híresztelést "kiszivárogtatni" tömény választási csalás!

Kérdem én: Ki fogja az Ügyészséget rágalmazásért és TUDATOSAN hamis vád miatt feljelenteni? A MN-nek pedig már külön kolumnája van helyreigazításokhoz. Itt is tökéletesen működik a BKV-pernél tapasztalt tanú-zsarolás. Hülyeország Birkamenetének lehet csak bemesélni, hogy "Simon egy beépített ügynöknek gyanútlanul kikotyogta" ezeket a vádakat.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

panelburzsuj 2014.04.02. 10:25:54

@graycivil:
„Az ellenzék szenvedélye a gyűlölet, a miénk Magyarország”

Mi a fütyit akarsz te folyton ilyesmik fölött "érvelni"?

Balt 2014.04.02. 11:12:52

@Hepci: Ezen már el lehet vitatkozni, és alighanem önmagában magyarázza, hogy nincs földrengető érdeklődés a szavazás iránt a külhoni magyarok között. (Vsz. 1 képviselői hely sorsa sem fog múlni rajtuk.) Amúgy nem teljes értékű a szavazati jog: csak pártlistára szavazhatnak, mo.-i lakcím híján nem is lenne értelmezhető az "egyéni képviselő" ebben a rendszerben.

teevee 2014.04.02. 11:41:29

@Balt: illetve többet ér mint egy külföldön dolgozó magyaré, (akinek még adott esetben itthoni lakcímük is van), akik nem szavazhatnak levélben.

Balt 2014.04.02. 14:59:32

@teevee: Miért, én "kalandvágyból itthon maradott"-ként szavazhatok? Amúgy ez a kérdés meg pláne vihar a biliben:

"Az előzetesen várthoz képest a külföldön élő, de itthoni lakcímmel rendelkező magyarok huszada kíván csak élni a szavazati jogával most vasárnap az ország 97 külképviseletének egyikén. A mintegy 28 ezer külföldről érkező voksot csak jövő szombaton számolják össze."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-626313

Annál súlyosabb, szimbolikus össznemzeti jelentőségű volt a 2004-es népszavazás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.02. 16:11:52

@graycivil:
Erről a Simonról - meg egyáltalán, bármely nagy párt bármely vezetőjéről (v.ö. főgheczyk) - bármit el tudok képzelni, de az meg tiszta 50-es évek, hogy A PÁRT lapja rendszeresen információkat/dezinformációkat/kitalációkat szivárogtat nyomozati fázisban levő ügyekről.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.04.02. 16:44:11

Dusan Kerny politológus, a Slovenské Národné Novini szemleírója szerint Ukrajna széthullása az egész régiót destabilizálhatja:

Ukrajna szétesése geopolitikai szempontból gigászi problémát okozna, amely messzemenő következményekkel járna. A szlovákoknak erre nincs szükségük. Nyugat-Ukrajna lakosságának jelentékeny része magyar, ami területi változás esetén kolosszális problémát okozna Szlovákiának. Soha nem fogadnánk el az ilyen „változásokat”.

Szlovákia rendkívül érdekelt abban, hogy a szomszédos államban stabil legyen a helyzet, megmaradjon integritása és nemzeti szuverenitása. Más dolog, hogy Szlovákiában meg vannak győződve arról, hogy az ukrajnai történelem menetét ma nem a politikusok, és nem is a felkelt nép, hanem az oligarchák határozzák meg. Az ő pozíciójuktól függ az ukrán dráma kimenetele.
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/2014_01_28/Magyarorszag-es-Romania-mar-Nyugat-Ukrajnan-osztozik/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.04.02. 18:11:27

Török Gábornak vagy a politikától ment el a kedve, vagy a blogolástól.

Ahhoz képest, hogy választási kampány van, a "demokrácia ünnepe" nem nagyon ragadják meg az események a figyelmét.

szoja122 2014.04.02. 18:40:26

@Akitlosz: Választás??? Hol? Ahhoz minimum normális választási törvények kellenek, amelyek egyenlő feltételek teremt mindenkinek. Nem látszat (elterelő) pártok, amelyekkel csak hülyíteni az embereket.

szoja122 2014.04.02. 18:50:10

@Balt: Először is töketlen, agy-nélküli barátom!

Az állampolgárságot ne keverd össze a szavazati joggal.
Gondolom a Fidesz-hívő agyatlanokra az jellemző, hogy beleszólnak egymás magánügyeibe is.
Az maradjon is a párton belül, de nem kell ráengedni az országra.

Amúgy mama az anyád...

szoja122 2014.04.02. 19:15:07

@Hepci: Egy kicsit rosszindulatú vagy. :)

Köztudomású, hogy a Fidesz lapja, mint minden igazi nemzeti magyar lap, táltosokat is foglalkoztat. Azok súgják meg az újságírásoknak, hogy mi az újság. :)

6.Lenin 2014.04.02. 19:57:11

@szoja122:

A szivárogtatás lehet a nyomozás része is, kik is ijednek be ilyenkor.
Ebből következtetve a szivárogtatott infó lehet akár hamis is, vagy inkább nem teljesen megalapozott...pl. volt a pacáknak ujjlenyomat is kuncsaftokról, stb

azért az alap nem kétséges, az MSZP-ben olyan kaliberű pacákok, mint Cusi + ez a Simon milliókat, ill. többszörösét nyúlták le úgy, hogy a fölöttük lévők ebből nem vettek észre semmit.

Kik hiszik ezt el?
Ezek szeretnének az ország vezetői lenni?

Kik hiszik el, hogy alkalmasak erre?

graycivil 2014.04.02. 20:12:36

@graycivil: Ebben az ügyben kilóméterekre kilóg a lóláb. Mennyibe került volna egy lehallgatókészülék atestre vagy a zárkába szerelve?

Ám itt semmi kézzelfogható bizonyíték nincsen, csak a választások előtt 4 nappal híresztelések!

Mindezek után (függetlenül a kiszivárogtatás valóságtartamától) kimondhatom, hogy ilyen ...fütty, fütty, fütty... politikai csoport még nem volt a rendszerváltás óta. Gratulálok, FYDESZ-esek! Ázsia a kapuk előtt!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2014.04.02. 20:14:49

@graycivil: füffy, fütty, fütty = aljas, hazug, csaló, pitiáner

6.Lenin 2014.04.02. 20:24:03

@graycivil:

) ilyen alapon ítélték el Kaizer E-t is anno, hogy kotyogott a zárkatársának, akit azért ültettek mellé, hátha pofázik.

Ez a nyomozás része.

Figyusz Vili, ennek az ügynek nem ez a lényege, hiába is görcsölsz itt.

ez a pacák 1 nagy párt elnökének a helyettese volt. A volt főnöke a me jelölt.

Ez a me jelölt eddig soha nem vette észre, hogy körülötte ilyen pacákok lopikálnak, nem is kis dohányt.

A többi majd a bírók dolga lesz, de az már nem olyan érdekes.
A Simon vagy ülni fog mások helyett, mint a Cusi, vagy elkezd dalolni, vagy csak később szintén ír 1 könyvet.

6.Lenin 2014.04.02. 20:27:12

@graycivil:

"Mennyibe került volna egy lehallgatókészülék atestre vagy a zárkába szerelve?"

Ennyire ismerted Simont, hogy éjszakánként a magányában, magában fennhangon kibeszél mindent? Netán álmában ilyen kibeszélős lenne?

Vili, már bediliztél?

graycivil 2014.04.02. 20:29:22

@graycivil: Rendkívül furcsa a moderátor-motor lelkivilága. Egy telejesen ártalmatlan rész egyik (melyik?) szava miatt lövi le mindig a küldésemet.

Megpróbálom virágnyelven:

"Évés ava levegmevegdövobbeventővöbbbb, hovogy kivilovomévéteverevekreve kviilóvőg a lóvóláváb! Ugyanis egy ilyen "fovogdavaüvügynövöknevek" mevennyivibe keverüvült vovolnvaa evegy levehavallgavatóvó kévészüvülévékevet mavagávávaval vivinnivieve? Vavagy hava tuvudavatovos vovolt ava "beveévépüvülévés", avakkovor evegy (bovorsóvószevem navagysávágúvú) levehavallgavatóvő berendezést beszerelni a zárkába bizonyítékként?

graycivil 2014.04.02. 20:31:27

"És a legmegdöbbentőbb, hogy kilométerekre kilóg a lóláb! Ugyanis egy ilyen "fogdaügynöknek" mennyibe került volna egy lehallgató készüléket magával vinnie? Vagy ha tudatos volt a "beépülés", akkor egy (bovorsóvószevem nagyságú) lehallgató berendezést beszerelni a zárkába bizonyítékként? "

Ez lenne az a szó? bors ó szem

Balt 2014.04.02. 20:32:50

@szoja122: Ohh, hát egy körme szakadtáig gyurcsányista lelkecskéjébe gázoltam a Gyurcsányi bon mot parafrázisával? :))

Szerencsére örökre elmúltak azok az idők, hogy a nemzetpolitikát (pardon, tudom, már a kifejezés is irritáló) ti alakítsátok.

P.S.: Csókoltatom a mamát, meg a másik gyurcsánynak kedveset, add át arra jártodban!

graycivil 2014.04.02. 20:36:09

@6.Lenin: Szerintem abbahagyhatnád már a tudatmódosítók szedését, mert a hülyülésed akut fázisba ért.

Természetesen a lehallgatókészüléket az ügynök testére gondoltam, illetve, az ügynök és Simon "párbeszédét"egy zárkalehallgatóval lehetett volna hitelessé tenni.

A döbbenet, hogy "Hülyeország reprezentánsai" ti vagytok!

Balt 2014.04.02. 20:37:05

@6.Lenin: Így van. Véletlenül van fogalmam a bv informatikáról. Nincs szükség téglára, csak egy többszemélyes zárkára. Márpedig a magánzárka voltaképpen egy külön büntetés, előzetesben tán nincs is olyan.

Balt 2014.04.02. 20:42:42

@graycivil: Nyugi, a zárkák 1 része pont erre valóan be van drótozva. Függetlenül attól, hogy a fegyház részen külön direkt szabotázsvédett kamerákkal állandóan megfigyelt körletek is vannak, de az majd a jogerős bírósági döntés után játszik.

6.Lenin 2014.04.02. 20:51:45

@graycivil:

Nyilvánvaló, hogy nem bizonyítékokat keresnek ilyenkor, hanem esetleg tippeket a továbblépésre a kikotyogott infók alapján.

szerintem az így szerzett "bizonyítékokat" talán nem is lehet konkrétan felhasználni. erre biztosan hivatkozna még 1 közepes képességű ügyvéd is.

az így szerzett infókat -szerintem- másként értékelik.

DE, mint írtam ezek mellékes szálak ebben az ügyben.

Még 1x, a lényeg, hogy 1 kormányozni szándékozó párt elnökhelyettese százmilliókkal nem tud elszámolni, kirúgják, mint a macskát, addig míg a főnök nem tért haza, és nem beszéltek, nem nyilatkozhatott a pacák.

Megbeszélték a dolgot, aztán hirtelen rohamában mondott a főnök néhány baromságot ( előző életében kuporgatta össze a manus a lóvét), azóta meg nem tud semmit (elhülyült kissé)

ez a pacák szeretne me lenni, ez a lényeg Dezsőkém.
Szerintem.

graycivil 2014.04.02. 21:00:28

Ilyen tömény hülyeség teljesen ledönt a lábamról! Ti már megtaláltátok a magatok "szellemi Attila-sírját"!:-))))

Yo84all!

6.Lenin 2014.04.02. 21:02:25

@Balt:

Szerintem szükség lehet Téglákra is, hiszen elképzelhetetlennek tartom, hogy 1 komoly bűncselekményt elkövető, csak úgy magától kikotyogjon fontos infókat 1 szintén ott velneszező biciglitolvajnak. Nyilván olyannak énekelnek, akiben bizalmat éreznek, vagy a pacák "képes" nótázásra bírni a célszemélyt esetleg meglebegtetve számára valamilyen kedvezményt.

A Kaizert bemószeroló kapott 20 millát, le is lépett vele, pedig hamis volt az infó, utólag.

Nyilván vannak szakemberek, akik értik ennek a módszernek a lényegét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.02. 21:25:51

@6.Lenin:
Ez a Simon-ügy nem tűnik nagyon komoly bűncselekménynek... alig van vezető politikus, aki körül ne akadna pár százmillió, amiről nehezen tud(na) elszámolni... legfeljebb nem egy összegben tartják, osztrák számlán...
Most éppen a Belváros unortodoxan daliás termetű ura körül fortyognak a kérdőjelek, csak hát a média 90%-ának ez nem elég érdekes téma...
A választás után el fog ülni mindkét ügy, jobb nem vakargatni a sz*rt, mert végül ökumenikusan a fejükre ömlik.
Annyira meg csak nem lesznek buták, mint ez a szegény Cusi, élő adásban, amikor megküldte magának a selyemzsinórt.

6.Lenin 2014.04.02. 21:31:57

@Hepci:

Éppen most olvastam, hogy mit rónak fel Rogánnak.

8 milliós kocsibeállóra honnan volt pénze.

Képviselő, frakcióvezető,polgármester, és még ki tudja hány helyről kap lóvét.

Nem védem, de azért mintha az felrótt összegek közt lenne 1 oici eltérés.
Vizsgálják ki, és rúgják ki, ha nem tud elszámolni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.02. 21:37:25

@6.Lenin:
Valami 300 milla ingatlant számoltak össze ő s nedves felesége nevén... az is érdekes, hogy van vagy 60 milla adóssága... mint a Juhász nevű seggarcnak, aki a nekem közeli utcában építkezett anno...

Ebben igazad lehet: "még ki tudja hány helyről kap lóvét"

Ritkán találod ennyire szögén a fejet, Leninem. :)

6.Lenin 2014.04.02. 21:52:16

@Hepci:

Nézd, én nem irigyelek senkitől semmit.
Pl Szíjjártó talán 4 éve le sem szállt a repülőkről, miközben én otthon csendesen szunyókáltam.

Olvastam olyan pacákokról, akik annyi felügyelő bizottságban voltak tagok, hogy nem is tudták összeszámolni.

1ik sem hungarikum. Talán másként nem is tud működni a hatalom gyakorlása.

Aki ma Oroszországban, vagy Kínában szeretne olyan "demokráciát", mint ami mondjuk Svájcban van, nos az vagy 1 nagy gazember, vagy teljesen hülye. Én az utóbbira tippelek.

szerintem a hatalom gyakorlását nem lehet 1 mesével párhuzamba állítani.

Most a hatalomért a táborok mindenféle baromságot összehordanak 1másra, de ez csak a hívőket hozza izgalomba.

Sima hétköznapi ügy, majd 1 hét múlva már nem lesz annyira érdekes.
A vesztesek magyarázkodása lesz kicsit izgalmas néhány napig.
Aztán jönnek más ügyek. Ez már csak így működik.

A Blues viszont örök, és mindenkié.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.04.02. 22:58:27

@szoja122:

Sohasem voltak egyenlő feltételek 1990. óta.
Persze előtte sem, de az másik korszak volt.
A választási rendszer fő célja az 1990. óta, hogy a pártvezérek mindenképpen bekerüljenek a parlamentbe, lényegében a választói akarattól csaknem függetlenül. Az egyedüli korlát az 5%-os szabály. El sem kell indulniuk a választáson a lista éléről nem lehet nem bekerülni, ha megvan az 5%.

Szóval messze messze nem egyenlőek a feltételek valamennyi képviselőjelölt számára.

szoja122 2014.04.03. 05:52:14

@6.Lenin: Igen, elképzelhető, hogy szükség lehet téglákra, akár ebben a helyzetben is.

Azonban NEM ez a probléma, hanem az, hogy arról, amiről legtöbbször csak 1 vagy esetleg 3-4 személy tudhat hogyan kerül ki egy újság birtokába. Ráadásul ez már rendszeresen előfordult. Ez minősített adattal való visszaélés.

Másrészt ami ennél súlyosabb, ezzel veszélyeztetik a cellatársa(ik) életét, mert a börtönben ezt akár halállal is megszokták torolni. A börtönlakók szemében ez a legsúlyosabb vád. Ha igaz volt hogy volt tégla, vagy ha nem, hisz ezt a börtönlakók nem tudják ellenőrizni.

Emberek életével játszani semmikor SEM tisztességes, különösen választási célból nem.

szoja122 2014.04.03. 05:54:57

@Akitlosz: Igaz, de ennyire sohasem lejtett a pálya a rendszerváltozás óta.

szoja122 2014.04.03. 06:01:41

@Hepci: Azért nem röhej, hogy néhány "rongyos" pár száz millió forint körül megy a vita, akkor, amikor 100 milliárdokat lopnak el. Akkor amikor Pakssal 50 évre előre meghatározzák Magyarország energia politikáját, az országot az orosz érdekszférához közelítik és mérhetetlen adósságba rántják az országot. Az NEM indok, hogy Gyurcsányék is ezt csinálták. Egyik hülyesége NEM mentesíti a másikét.

Erről megy a vita pro és kontra, miközben NAGYSÁGRENDEKKEL fontosabb ügyek is vannak.

szoja122 2014.04.03. 06:22:08

@Balt: Gyurcsányista? Beteg vagy, fordulj orvoshoz, talán az még segíthet.

Ha már nem tudsz érvelni jöhet a panelszöveg, amit a papagájkommandótól tanultál.

Balt 2014.04.03. 08:31:14

@szoja122: Na hazudja, b+! Két kézzel ikszelsz a 3öszmefogásra. Amelyhez amúgy sok sikert kívánok, hisz önmagában garancia arra, hogy többé nem jöttök vissza. :) (Nem utolsó sorban a fentiek miatt.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.03. 09:21:57

@szoja122:
Á, nem ez a röhej.
Az a röhej, hogy a közszolgálati (=fideszszolgálati) televízió és rádió biorobotjai reggeltől estig ezt ismételgetik naponta legalább százszor: Simon, százmilliók, Simon, százmilliók, Simon, százmilliók.
Meg az a röhej, hogy a (M)agyar Nemzet(t) folyamatosan ügyészségi/nem ügyészségi (dez)információkat közöl a nyájas polgári olvasókkal, mint pl. én.
Elképesztő, hogy hová jutottunk bő két évtized alatt, miközben a kezdeti időkben még bőven akadt tisztességes az új politikusok között.
A mai helyzetre meg Zsdanov és Révai elvtárs egyaránt büszke lenne.
Már csak az van hátra, hogy a békemenetelők halálra kövezzék az aktuális napi hírben kipécézett állítólagos árulót/bűnözőt/rezsiharc-hátráltatót...

tölgyes 2014.04.03. 13:41:08

Kedves Hepci!

Nem kell átesni a ló túlsó oldalára. 2002-2010 között minden kimutatás és elemzés szerint a kormánypártok 80-90%-ban "bitorolták" a médiát. OV. 2002-ben azt ajánlotta, hogy osszák meg a csatornákat.. de erre cokit mutattak nekik...és előadást tartottak a semleges (80-90%-ban a kezükben lévő)médiáról, ami az ő szócsövük volt. Nem jó, hogy a fidesz nem valósította meg az akkori javaslatát, de ez van.
Simon pedig nem 100 millió. Ha összeadogatjuk a 4-5, vagy ki tudja hány bankszámlán lévő összegeket akkor ez már az ingatlanokon felül - amiket gondosan az asszonyra, barátnőre írt az utolsó, talán már túl késői pillanatban – 400-500 millió forint. Az meg természetes, hogy mondogatják. A nem létező köteles beszédet is mondogatta a média orrán-száján.

Mindezt Zsdanovhoz hasonlítani - butaság és elfogultság. Annak is szélsőséges megnyilvánulása..
Érdekes módon az Almási ügy titkos dokumentuma, a fidesz titkosszolgálati megfigyelései is sorra mind kikerültek a nyilvánosság elé (a perek most is folydogálnak így-úgy). Tehát a rendőrség és titkosszolgálat akkor is eresztett a kormánypártok érdekében, de így van ez Nyugaton is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.04.03. 16:38:33

Kedves Tölgyes!

Nekem Gyurcsótányék médiapolitikájától és egyebeitől is hányingerem volt, ha esetleg nem emlékezne rá...
Meg most is hányingerem van...
Hát ez van.
Btw, úgy tűnik, Orbánék még az elődöknél is nagyobb mértékben szállták meg a médiát és az elvileg független hatalmi ágakat, de lehet, hogy valamilyen vagyok.
Pl. szélsőségesen elfogult. :)

tölgyes 2014.04.03. 17:41:19

@Hepci:
Kedves hepci!

Én meg arra emlékszem, hogy Antall beszédét megszakította a köz-Tv, arra is emlékszem, hogy beszédét nem adta le a Tv.. miközben médiaelnyomásról szólt az ének.

Valójában média-térvesztés történt. Lassú és keserves volt ez a folyamat... Minden elküldött tévést-rádióst, riportert hangosan zokogva, jajveszékelve időnként nemzetközi kórustól övezve öleltek a keblükre.
A bal oldal - az előd-párt szdsz-szel kiegészített jogutódjaként- monopol helyzetben volt a médiában. A bal oldal elkényelmesedett és a milliárdosaik nem voltak hajlandóak erre pénzt költeni... Ezt még a NOL is elismerte, és szemükre hányta. Ez most az Ő fő bajuk. A fidesz persze nem csinál mást, mint amit balosok is csináltak 12-16 éven át. Azzal a különbséggel, hogy a jobboldalnak most sikerült először olyan erőfölényre szert tenni, mint amilyen nekik még Antall alatt is volt. Emiatt van a nagy kontraszt-érzés. A balos médiafölény fel se tűnik a tömegeknek.:)

Én egyébként a Zsdanov emlegetését tartom túlzásnak aránytévesztésnek. Nem kicsit. Nagyon. Ő itt nem említhető... már csak azért sem, mert az urak egy része nem olvasott semmit Zsdanovtól és jó, ha hallott róla valamit.

magyarbakancs 2014.10.11. 09:18:00

A jobbik csak olyan helyeken nyer ahol sok a cigány és nem tudnak velük együtt élni.
süti beállítások módosítása