Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

 1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
 2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
 3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
 4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
 5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2014
jún 06
11:01

Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték a hosszúra nyúlt folyamatot. Előbb Rogán Antal, később Lázár János kapcsán tűnt úgy, hogy nem csupán az ellenzék ármánykodása miatt kell magyarázkodniuk, hanem bizony baráti tűzbe keveredtek. A reklámadó ügyében pedig a fideszes média kezdett látványos ellenállásba: a Magyar Nemzet például vezércikkben jelezte, hogy a “kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára.” Adódik a klasszikus kérdés: és ezt így hogy?

509.jpg

(Fotó: Tuba Zoltán - Origo)

Az orbánológia természetesen már előállt a maga holtbiztos magyarázataival, néhány példa ezek közül:

 1. Nincs itt semmi látnivaló, lehet, hogy esetleg egy kis homokszem került a gépezetbe, de csak baloldali wishful, hogy belső hatalmi harcok lennének.
 2. Orbán Viktor zseniális politikus, most sem tesz mást, mint tesztel: a közvéleményt és az érintetteket is. Aztán a reakciók majd eldöntik, hogy merre tovább.
 3. Teljesen egyértelmű: figyelemelterelés az egész. Színház, népszórakoztatás, hogy közben a fontos dolgokat ne vegyük észre.
 4. A napnál is világosabb, hogy elindult az utódlási harc: Rogán és Lázár egymást nyírják, hiszen most dől el, hogy kinek lesz közelebb az irodája Orbánhoz.
 5. Ahogy várható volt, megkezdődött a Simicska-Orbán háború, a miniszterelnök nagyobb önállóságra vágyik, ehhez pedig gyengítenie kell a gazdasági háttérbirodalom hadállásait.
 6. A forradalom felfalja gyermekeit: elkezdődött a Fidesz szétesése.
 7. A forradalom győzött: nincs már ellenfele a Fidesznek, nyugodtan foglalkozhat belső kérdésekkel.


Szerintem számoljunk le egy fontos illúzióval: a számítógép előtt ülve nem fogjuk tudni kitalálni, hogy pontosan mi történik. Az elemző - ahogy az újságíró - persze ennél többet is tehet: kimehet a rétre a bogarak közé, sőt, még beszélhet is velük. Forráskritika nélkül azonban itt is ki van téve a politikusok és tanácsadóik valóságmagyarázatainak, amiből számos tévedés, pletyka és félrevezetés származhat. Ha valódi magyarázatra és nem csupán hihető történetre vágyunk, az esetek többségében csalódnunk kell, gyakran csak sokkal később (ha egyáltalán) derül ki a nyilvánosság számára, mi is történt valójában.

Mi segít akkor? Leginkább a politika természetének és logikájának megértése. Aki klasszikusokat olvas, vagy csak megnézi a House of cards vagy a Boss szenzációs epizódjait, tudja, hogy a politikai küzdelem egy pillanatra sem szűnik meg. Természetesen vannak időszakok, amikor az inga egy helyben áll, vagy amikor a nyilvánosság számára szinte felfedezhetetlenek a belső törések, érdekkonfliktusok, de ez nem jelenti azt, hogy az egymás mellett álló szövetségesek a következő pillanatban ne változtathatnának viselkedésükön, ha érdekük úgy diktálja, ha ezt tartják hasznosnak.

A kérdés így szerintem nem az, hogy lehetnek-e belső harcok a Fideszben, hogy a miniszterelnök szeretné-e növelni a mozgásterét, hogy vannak-e olyanok, akik el tudnák képzelni magukat majd Orbán után a párt élén, mert ezek mindegyike teljesen természetes - így működik a világ minden pontján az idők kezdetétől az idők végezetéig a politika. A kérdés sokkal inkább az, hogy miért pont most látunk olyan nagyon erős jeleket, amelyek valamilyen belső mozgásra, hatalmi törekvésre utalnak. Ha logikusan gondolkodunk, erre sem nehéz azonban válaszolni. A választás előtt minden érintett szereplő ugyanabban volt érdekelt: a Fidesz győzelmében. Ám azt követően, hogy ez eldőlt, ráadásul úgy dőlt el, hogy közben a centrális erőtér realitássá vált és a Fidesz szinte ellenfél nélkül maradt (ami miatt a közös célok és érdekek most nincsenek veszélyben), a felek célja egyértelműen a következő négy év kereteinek meghatározása lett. A választók által megerősített miniszterelnök még több mozgásteret, még kevesebb beleszólást szeretne - mi ebben a meglepetés? A gazdasági holdudvar a megszerzett pozícióinak megvédésében érdekelt - ez is világos. Azok a politikusok pedig, elsősorban a nagyon eltérő stratégia alapján versengő Lázár János és Rogán Antal, valamint csatolt részeik, akik nem minden alap nélkül gondolnak magukra lehetséges trónörökösként, egymás gyengítésében érdekeltek. Mindez persze leginkább a háttérben zajlik, de miután az eszközök egy része (a törvénymódosítástól a karaktergyilkosságig) a nyilvánossághoz kötött, valamennyit szerencsére mi is láthatunk belőle.

S hogy ki nyert? A kormányalakítást figyelve leginkább Lázár János, miközben az is kétségtelen, hogy elmúlt napokban az ő csomagjába került a legtöbb olyan teher, amit nem lesz könnyű cipelnie. De ami a legfontosabb: érdemes lenne megérteni, hogy a politika tényleg hosszútávfutás. Lehet persze minden résztávnál, minden esti híradó után eredményt hirdetni, de ezek a napi csetepaték csak az egészet figyelve érdekesek. Most pár napig, pár hétig kicsit többet láttunk belőle, de könnyen lehet, hogy holnap ezek a szereplők már egymás vállát lapogatják majd, egymás politikai és gazdasági érdekeit támogatják. FU ebben is segít azoknak, akik nem értik, hogyan gondolkodik egy politikus: "Shake with your right hand, but hold a rock in your left". 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr316282476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi ez a tánc? 2014.06.06. 11:26:01

A választás előtt minden érintett szereplő ugyanabban volt érdekelt: a Fidesz győzelmében. Ám azt követően, hogy ez eldőlt, a felek célja egyértelműen a következő négy év kereteinek meghatározása lett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.06.06. 12:16:35

Szerintem nagyjából lényegtelen hogy a fideszen belül milyen hatalmi harcok vannak, mivel ha Lázár vagy Rogán lenne a miniszterelnök, ha kormánymédia az ő dicsőségét fújná 24/7.

A kereskedelmi médiákat most kényszerítik térdre, ami nem azon szempontból baj mint páran gondolják, hanem azét, mert így megvalósul a totálális integrációs kontroll. Az ATv is kezdi elveszteni méregfogát most hogy jobbikos politikusokat is meg kell hívnia, bár az ATV eddig nem volt valami nagy tényező.

A fideszen belüli "hatalmi harcok" ha egyáltalán szó van ilyenről, (és nem pl. a választások utáni szokásos pozícióharc megy) a kremlinológia megállapítását idézik, de még a terminológia is ugyanaz. "Az egyszerű ember nem tudhat belelátni az elsőtitkár elvtárs gondolkodásába", stb.

Sokan kérdezik, hogy miért Lázár lett az új kedvenc. Egyszerű a válasz: Mert ő hasonlít legjobban a főnökre. Modorban, viselkedésben, arroganciában. Similis simili gaudet. Ő a kiszemelt utód, egyértelmű.

szbi 2014.06.06. 12:28:57

T. TG! Magánügyem, de szólok róla: az Ön írásai - különösen ez - segítenek megérteni a magam "politikai karrierjének" vacak végkifejletét. Persze a most mozgó ifjútörököknek már sokkal könnyebb a dolga, mint nekünk volt 1989/90-ben. Már ami a "megértést", a politika és karrier lényegének megértését illeti.

szbi 2014.06.06. 12:31:08

@Nemzetstratégia: csöppet sem lényegtelen. Amúgy meg, szerintem rosszul látja a helyzetet.

sztd 2014.06.06. 13:09:01

Ahhoz képest, hogy OV miket kapott korábban Herendi porcelán és egyéb ügyekben, szerintem, ha Lázár János így folytatja, örökre a posztján maradhat, de előrébb már nem juthat.

Ráadásul simán előjöhet a múltja, amiben törvénytelenségekről nem tudok, de égbekiáltó aljasságokról már többet. Rogán szerintem hasonló cipőben jár, de mégiscsak kérdés, hogy az utóbbi években hova tűnt Kósa Lajos?

Oktogon8 2014.06.06. 13:34:43

Teljesen mellékesen közben a Miért buknak el nemzetek? és a Diktátorok kézikönyve első EU-s esettanulmánya lettünk.
(TV-sorozatok helyett lehet inkább azokat kellene tanulmányozni)

Tudom, hogy az ország fejlődése versenyképessége, élhetősége nincs a blog fókuszában, de néha az az érzésem TG nem is ÉRTI azt a hatalmas negatív hatást, amivel a korlátok nélkül rabló rezsim megnyomorítja az országot.

program készítő 2014.06.06. 13:49:58

Valahogyan mindig népszerűsíteni kell ezeket az esküszegőket,miért nem lehet az alternatívát bemutatni.Mert ezt a Lázár gyereket csak a netről lehet megismerni az utcán elmennél mellette.A Fidesz csak egy kamupárt pár ember mozgatja.

fvipera 2014.06.06. 14:03:40

evidenciák, mint általában.

Khal Drogo 2014.06.06. 14:43:14

Abból a szempontból hogy Marika néninek lesz állása a SteveBobs összeszerelő műhelyben minimálbérért vagy hogy Karesz be tudja-e cserkészni álmai nőjét a fesztiválon, valóban mindegy hogy a politika felvilágában mi történik. Az emberek 99,99 %-nak tökmindegy hogy Lázár vagy Rogán vagy van-e ellentét Orbán és Simicska között,vagy van-e médiaháború vagy nincs és még lehetne folytatni a sort. Ezek olyan kis mértékben szűrődnek be életükbe, hogy ezeknek nincs hírértéke számukra. Sokan azt sem tudják mi a különbség a miniszterelnök és a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság között. A mindennapi létezésükben ezeknek semmiféle jelentősége nincs.
Ezért is teljesen hibás a mai ellenzéki stratégia amely a fékek és ellensúlyok leépítéséért érzett aggodalomra épít, a választók nem értik mik ezek a kifejezések. Amiről nem tudnak, ami nem érdekli őket, azért aggódni sem tudnak. Orbán zseniálisan felismerte hogy ezeknek az elvárásoknak nem kell megfelelnie, mivel olyan alacsony ezen ügyekben az érdeklődés, hogy igen nagy tág határok között mozoghat. Ez a számítása be is jött, elfoglalt mindent és mégis nyert.

De egyébként ezek az események az érintett szűk körben véleményem szerint nagyon is vérre menő küzdelmek. Az erőforrások szétosztásánál mindig jelentősen meg lehet gazdagodni, legálisan is akár. Az erőcsoportok majd pont nem a Fideszben háborúznának, csak azért mert a kommunikáció hogy ők mennyire együtt vannak és szeretik egymást. Minden pozíció üzenet, minden üzenet mögött üzletek és érdekek jelennek meg. Minden kinevezés valakinek a győzelme és veresége, a küzdelem soha sem fog megállni.

A politikai irányára nézve ennek nincs jelentősége. A Fidesz politikája ugyanaz lesz ha Rogán lesz a Numero 2 és ha Lázár lesz a Numero 2. Stílusban, személyekben lehet más, de lényegét tekintve nem lehet változás. Még a más karakterű Navracsics sem tudott sokat tenni. Hiába volt Navra az igázságügy-miniszter, a jogalkotás olyan volt 2010-2014 között, amilyen.

Khal Drogo 2014.06.06. 14:46:00

@Hepci: Még lesz egy cikk a Hetiválaszban szerintem júliusig. :)

Hun Félix 2014.06.06. 15:21:18

Ez után a cikk után - ha eddig valakinek nem lett volna világos - Török Gábor úr bizonyságát adta megbízóinak. Hisz egy bolhát akar elefánttá nagyítani, amikor a Fidesszel kapcsolatos jelentéktelen ügy érdektelen bemutatására fordítja a politikai elemzésre szánt oldalát. Pedig lett volna mit elemeznie a politikában. Az uniós választás ugyanis földcsuszamlásszerű változást hozott az ellenzéki oldalon. Erről azonban említést se tesz Török Gábor úr a cikkben. Hm... Na, aki akarja olvassa a mesterkélt, izzadságszagú figyelemterelést a semmiről, aminek pont az ellentéte igaz: a Fidesz a legegységesebb, legsikeresebb, legnyugodtabb kedélyű párt az országban és Európában is. De ez nem derül ki a fenti cikkből, meg egyébként is s semmit próbálja nagyítani és elemezni. Amit meg lehetett és kellett is volna elemezni - kíváncsi vagyok, mit mondott volna az uniós választások után, ha írt volna - arról hallgat. Ez a hallgatás sokat mondó...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.06.06. 15:25:45

A bogarakkal beszélgetni?

Macskával, kutyával, lóval, tehénnel csak csak beszélget az ember, na de bogarakkal?

"A kérdés sokkal inkább az, hogy miért pont most látunk olyan nagyon erős jeleket, amelyek valamilyen belső mozgásra, hatalmi törekvésre utalnak."

Talán azért, mert mostanság van a fidesz a hatalma csúcsán. Ennél több hatalma már nehezen lesz, az is csak annyi, amennyit most csinál magának.

Valószínűtlen azonban, hogy a fidesz a jelenlegi magas támogatottságát tovább tudná növelni 2018-ban.

Így pedig bekerült a képbe a mostan vagy soha faktor.

Amit nem tesznek meg ebben a ciklusban arra nem biztos, hogy lesz még lehetőségük az életben.

Persze lehet nyernek még 2018-ban is, de az valószínűtlen, hogy még jobban nyernének, mint idén.

Amúgy a trónutódlási harcokhoz még korai a fideszben. A vezér még bírja egy darabig. Helyezkedni persze lehet és kell is mindig, de egyáltalán nem biztos, hogy azok közül kerül ki a következő fideszes miniszterelnök, akik jelenleg a legközelebb állnak a jelenlegihez. Addig még sok minden változhat, ráadásul ha a fidesz és annak vezére bukik egyszer, akkor a hatalmi harcok széttéphetik a pártot.
Jelenleg ugyanis a nagy párt, az erős hatalom s az ezzel járó sok sok pénz köti össze a társaságot.
A hatalomból kikerülés, illetve csupán annak csökkenése, s az ezzel járó kevesebb lehetőség az adófizetők pénzéből való megélhetésre könnyen okoz válságot bármelyik pártban.
Nem véletlenül hozta létre ezért a fidesz a járási rendszert, hogy rengeteg állami állást teremtsen a pártkádereinek, a parlamentből kikerülő egykori képviselőinek.
Ameddig van siker, pénz és jólét, addig a legokosabb dolog amit tehetnek az a jelenlegi vezér támogatása.

J.László 2014.06.06. 16:04:14

Na jó, hát ma láttam Sáling Gergő fotóját az indexen, úgyhogy most már teljesen képben vagyok.

kigyurt álat 2014.06.06. 16:42:46

Hogy miért vetődött fel a reklámadó, azt nem tudom.
De hogy miért tiltakozik ellene az egész média, az teljesen egyértelmű: nem akarnak több adót fizetni, mint eddig. És csak azért hallunk róla ennyit, mert a médiának ez hatalmában áll: mind valamelyik szegmenséből tájékozódunk, azt tesznek bele a hírekbe, amit akarnak, a saját érdekeik szerint. Ha a zoknigyártók adójáról lenne szó, arról semmit se hallanánk. Szóval eszerint kell súlyozni a híreket, ez a mostani reklámadó is a jelentőségéhez képest többszörösen túl van dimenzionálva.
Ugyanez volt 2011-ben, amikor a sajtószabadságot "féltették", bár akkor se volt min aggodalmaskodni, azóta se volt egy komoly példa se arra, hogy sérült volna a sajtószabadság, ugyanúgy lehet fikázni mindenkit, akár alaptalanul is.
Több szót nem is érdemes erre vesztegetni.

Blogger Géza 2014.06.06. 16:44:40

Persze, hogy minden szervezetben vannak ellentétek, konfliktusok. A Fidesz - többek között - abban volt erősebb a baloldalnál hogy ezeket nagyon diplomatikusan kezelte az elmúlt 4 évben, talán Ángyán volt az egyetlen kivétel, de ő már múlt idő, senkit nem érdekel. Ha igaz a népszabis info, hogy Orbán a közt. elnök székbe kívánkozik, akkor most van hajrája az utódlási küzdelmeknek.

Sajnos az én kedvenceim (Varga, Navracsis) a hírek szerint nincsenek az élmezőnyben, van még a mezőnyben sem... Pokorni sem játszik már állítólag.

Bár ha Lázár és Rogán ilyen hatékony karaktergyilkolják egymást, talán befuthat egy nevető harmadik. :)

kigyurt álat 2014.06.06. 16:46:18

@kigyurt álat: Arra akartam kilyukadni, hogy ennek nagy valószínűség szerint semmi köze nincs a fideszen belüli erőviszonyokhoz.

Blogger Géza 2014.06.06. 16:47:04

@kigyurt álat: Ez olyan, mint amikor lelőnek egy újságírót. A világ összes médiája ezzel foglalkozik. Ha lelőnek egy hentest - senkit nem érdekel. Ilyen formában persze, hogy visszaélnek a hatalmukkal, Lázár megjegyzése jogos.

Khal Drogo 2014.06.06. 16:59:55

@kigyurt álat: A magyar média 40%-a a Simicska-birodalom fennhatósága alá tartozik. Hetiválasz, Lánchíd Rádió, állítólag TV2, biztosan a HírTV, a Class Fm, a budapesti plakáthelyek kétharmada stb-stb. Ezek mind Simicska valamelyik cégének, vagy egykori belső munkatársának cégének a tulajdonai.

Ennek az adónak a nagy részét az RTL Klub és Simicska Lajos fogja megfizetni.

Korábban ez nem volt jellemző. Töröcskei Államadósságkezelő vezérigazgató bankja egy fillér bankadót sem fizet, a volt Fideszes pénzügyminiszter Járai biztosítója nem fizet biztosítási adót, mert olyan a törvényi szabályozás hogy nekik nem kell. Garancsi Videoton tulaj és kormánymegbízott takarékját nem államosították mert olyan a szabályozás hogy megúszta.

Itt és most nem tették ezt meg Simicskával. Ezért merül fel a kérdés hogy történt-e valami. Plusz menesztették Simicska volt beosztottját, Németinét a fejlesztési tárcától, plusz Simicska volt beosztottját az NFÜ-nél leváltották majd kirúgták az NFÜ teljes felső vezetését, annak az NFÜ-nek ahol Simicska Közgépe annyit nyert mint még előtte soha senki.

Nehéz a partvonalról igazat mondani, de Németiné, a reklámadót fizető Simicska cégek, az NFÜ megszüntetése tények. Nyilván nem ok nélkül történnek a dolgok.

feketeesfeher 2014.06.06. 17:00:51

Őszintén szólva engem mint állampolgárt, a legkevésbé sem érdekel, hogy milyen belharcok mennek a fideszben. Politika iránt érdeklődőként persze kíváncsi vagyok, de a lényeg az, hogy ezektől a csetepatéktól nekem nem hogy nem lesz jobb, de momentán úgy látszik, hogy inkább rosszabb lesz.

És nem azért, mert Lázár és Rogán meccsel, hanem azért, mert bunkóként a harcban ártatlanokat használnak, és a nagy csapkodásban szétverik a porcelánboltot is.

Kívülállóként azt kell mondjam, baromira nem érdekel, min vesztek össze.

Blogger Géza 2014.06.06. 17:01:52

@Khal Drogo: Ez szerintem baromira messze van a 40%-tól...

Khal Drogo 2014.06.06. 17:16:43

@Blogger Géza: Nem tételes a felsorolás. Egyébként a Mahir az óriásplakát piac legerősebb szereplője és a Class FM messze a legerősebb kereskedelmi rádió. A TV2 pedig az ország második legerősebb tévéje. Azaz a reklámpiac három nagyon erős szegmensében ( óriásplakát, kereskedelmi tévé, kereskedelmi rádió ) vagy első vagy második. Csak piacvezető netes portál nincs még birtokon belül.

Mókus ős 2014.06.06. 17:22:09

@kigyurt álat:
Csermely Péter jegyzi a Magyar Nemzet cikkét, olyan mondatokkal, hogy "a reklámadóból egy fél stadiont nem lehet felépíteni", és ez nem lényeges? Még egyszer, Csermely, Nemzet, és egy személyes vágás. Gondolkodj rajta még egy kicsit, és ha még mindig nem jutottál semmire, gyúrj tovább, de ne mondj butuska dolgokat. Bocs.

Khal Drogo 2014.06.06. 17:23:08

@Blogger Géza: A martekint-szakma rangsorában Simicska 2014-ben a második legbefolyásosabb ember a magyar médiapiacon.

De hogy mondjuk valami kézzelfogható adat is

www.mmonline.hu/cikk/simicska_cege_ujabb_reklamipari_szerzodest_nyert

Nem rossz. Simicska hasít a reklámpiacon.

Nehéz úgy reklámadót bevezetni Magyarországon, hogy annak a nagy részét ne Simicska fizesse be. Mivel az adó sávos, ezért a jelentéktelen kisebb cégek nem fognak fizetni, vagy kevés adót fizetnek. Itt Simicska és az RTL KLub fog sok pénzt fizetni.

Főgebra 2014.06.06. 17:26:12

@feketeesfeher:
Tudod, van egy afrikai közmondás, miszerint:
"Ahol az elefántok szeretkeznek, ott fűszálnak sem jó lenni!"

burakefendi 2014.06.06. 17:29:09

@Khal Drogo: ezért volna különösen izgalmas egy rtl klub-fidesz háború. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 17:30:17

@Khal Drogo:
Nyilván az történhetett, hogy a felsorolt pacákok már annyit loptak-panamáztak, hogy a saját oldali jók s önmegtartóztatók, valamint a maszturbálástól s promiszkuitástól vallási okokból tartózkodók megelégelték. :)

Khal Drogo 2014.06.06. 17:31:55

@Blogger Géza: www.kreativ.hu/media/cikk/rengeteg_penzt_termel_a_fidesz_kozeli_mediabirodalom?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201406

Kitűnő évet zárt 2013-ban a Fidesz-közeli üzletembereknek mondott Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor érdekeltségeibe tartozó médiabirodalom. 40 milliárdos forgalom és 8,2 milliárdos nyereség.
2013-ban a Fidesz-közeli üzletemberek médiaipari érdekeltségeinek összesített árbevétele 40 milliárd 467 millió forint volt, nyereségük pedig 8 milliárd 192 millió forint. A tulajdonosok osztalékként összesen 8 milliárd 223 millió forintot vettek ki.

A Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor érdekeltségébe tartozó médiavállalatok közül a legnagyobb forgalmat és nyereséget is a Publimont nevű közterületi médiavállalkozás hozta: 8 milliárd 168 milliós árbevétel mellett 3 milliárd 189 millió forint volt a nyereség. A cég forgalma így egy év alatt közel 40, a nyeresége majdnem 70 százalékkal tovább nőtt. Nyerges Zsolt, valamint a Simicska-érdekeltségű Neo-Met és Pro Aurum vagyonkezelők majdnem az összes nyereséget ki is vették a cégből 25-25-50 százalék arányban.

Blogger Géza 2014.06.06. 17:34:53

@Khal Drogo: Ha ezt nézem, kicsit más a kép...

www.napi.hu/ado/megvan_kiket_sujt_az_uj_ado_itt_a_lista.582142.html

az RTL-hez és tv2höz képest a maradék sokkal kisebb. A Publimont adója az RTL-nek mindössze kb 8%-a.

Persze kérdés, hogy a tv2 mögött ki áll (majd).

Khal Drogo 2014.06.06. 17:36:46

@Hepci: Sok minden lehet. Itt mi csak találgathatunk :D

buta_lúd (törölt) 2014.06.06. 17:39:09

"De ami a legfontosabb: érdemes lenne megérteni, hogy a politika tényleg hosszútávfutás." -írja TG.
Na de mennyire?

_most_ 2014.06.06. 17:41:00

eddig azért politikai kérdésekben nem tűnt hülyének a fidesz, de elég nagy hiba lenne, ha pont Lázár meg Rogán közül kerülne ki Orbán utódja, hisz mindkettő totál alkalmatlan miniszterelnöknek, Lázár annyira szimpatikus, mint egy arrogáns maffiózó, Rogán meg egy szolizott celeb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 17:50:18

@_most_:
Mivel nagyobb felszisszenést a felcsúti kert végébe épített stadion se váltott ki a kormány támogatói körében, OV biztos lehet benne, hogy Lázár is kiváló választás. A ballibsibibsibolsi antihazaffyjak véleménye nyilván sz*rt se ér, azok mindig csak akadékoskodnak és duntyognak, valamint gátolni kívánják az 1re jobban teljesítő ország sikeremberének terveit.
Ráadásul ha Lázár alkalmassága netán szaporodó ügyei miatt kétségessé válna, rögtön hatalmas békemenet indulna érette és az idegenszívűek nyüszítve farolnának vissza nyirkos odúikba.

Khal Drogo 2014.06.06. 17:51:35

@Blogger Géza: Igen, de ha visszaesik a reklámok értéke, a reklámot forgalmazó cégek értéke is vissza fog esni. Ha az RTL befizet több milliárdot, akkor ennyivel kevesebbet tud másra költeni, pl. reklámra. Egy ilyen több lábon álló birodalmat a multiplikációs hatás éri.

Az idő eldönti mik lesznek a reakciók. Az biztos, hogy elhidegülne a viszony Simicska és Orbán Viktor között, annak hatás lenne a magyar belpolitikára is. Lehetnek más területeken kompenzációk, Simicskának nem csak médiacégei vannak. Vannak építőipari cégei is. Meg másmilyen cégei is.

Egy biztos, Simicska az ország egyik legbefolyásosabb ember per pillanat, a Csányi-ligában játszik. Ráadásul ha lehet hinni a 90-es évekbeli híradásoknak, Simicska rendkívül eszes ember. A Fideszes ősalapítók több régi interjúban Lajost mint a legokosabb embert akivel találkoztam szófordulattal jellemezték. Egyetlen évig volt talán APEH elnök, majd 20%-al növelte a bevételeket átszervezésekkel.
Simicska már akkor is nyerte a megbízásokat a Közgéppel amikor még a Fidesz nem volt kormányon. Nem ennyit de nyert. Jól keveri a kártyákat, nagy zsugás.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.06.06. 17:54:05

@Khal Drogo: Rövid ötletvihar keretében az alábbi verziók jutnak eszembe a magyar nép közéleti ("politikai") közönyösségét illetően.

1)A magyarság a XX. században mindkét világháborút elvesztette. Ez elég egyedülálló jelenség, Németo. és Ausztria kivételével nem tudok ilyenről. Persze ők lehetőséget kaptak (legalább részben) hogy a vasfüggöny másik oldalán újjáépítsék magukat, mi nem.

Az elvesztett világháborúk és a trianoni katasztrófa elkeseredettséget, depressziót , fatalizmust "úgyis mindegy lesz majd valahogy, csak ezt éljük túl" keltenek az emberekben. Ezt valamiféle terület revízióval -legyen bármilyen kicsi!- vagy valami jelentős nemzeti sikertörténettel -amire mindenki büszke lehet! -lehetne jóvátenni, vagy legalább a semleges szintre hozni. (egyelőre ennek nyoma sincs, csak a sztálinista fideszhazugságok ömlenek mindenhonnan.)

2) Ha igazán visszamegyünk a történelemben, akkor a török hódoltság óta függő terület vagyunk, önálló hatalmi centrum nélkül, valaki más csatlósa. Ez két fő dolgot köveztkeztet magából:

a) Ezért sodródtunk bele a habsburgok oldalán az I. világháborúba is, ami a trianoni sokkot eredményezte

b) a magyar uralkodó réteg erősebb jellemű, kalandvágyóbb, tüzesebb lelkű, lázadásra hajlamosabb részét, (mely egy önálló nemzetállamban a fejlődés motorja) évszázadokon át módszeresen kiirtották, száműzték, önpusztításba hajszolták (pl. alkoholizmus), illetve egyszerűen utódok nélkül haltak meg. Persze enélkül is volt elég háború, amiben meghalhattak.

A magyarság legerősebb rétegét, az arisztokráciát rostálta meg tehát az elmúlt 500 év, pusztítván ki belőle a kezdeményezőkészséget, merészséget. Amint e gének kiiktatódnak egy nemzet génkészletéből (a jellem, vérmérséklet /temperamentum/ génjei egy-az-egyben öröklődnek), onnantól az illető nép közönyös, fatalista, depressziós, önpusztító hajlamú lesz.

3) ehhez vegyük hozz az iszonyatos és mindenütt jelenlévő korrupciót, az állam kevéssé hatékony működését, a megélhetés lehetetlenségét stb.

Ezek a történelmi, biológiai, szociológiai jellemzők. Talán egyik-másik vagy ezek kombinációja magyarázatot adhat egy s másra.

Khal Drogo 2014.06.06. 17:54:27

@_most_: Lázár hét választást nyert meg. Nyer polgármesteri választást és egyéni választásokat. Mindig közvetlenül a nevére kellett szavazni. És fölényesen nyert. Pedig helyben még jobban ismerik az emberek minden bizonnyal.

kigyurt álat 2014.06.06. 18:05:13

@Mókus ős: Ne legyél nevetséges, mókuska. Sugalmazni biztos remekül tudsz, de értelmesebbnek látszanál, ha csak akkor szólalnál meg, ha valami konkrétumot is ismersz.
És a "média" vajon kit mellé állt, Lázár, vagy Rogán? Ugyan.

Nem a sajtószabadságról szól a dolog, hanem csakis a pénzről. Csökkenne a karácsonyi bónusz, kevesebb színes post-itre tellene, stb. Mindazonáltal nagyon valószínűtlen, hogy bevezetik.

nyünyüge 2014.06.06. 18:14:35

@Khal Drogo:
A TV2, a Class-FM és az óriásplakát-piac mellett nem elhanyagolható az ingyenes újságok reklámpiaca: Metropol, Helyi Téma variánsok, többmillió példányban naponta, hetente.

Khal Drogo 2014.06.06. 18:25:14

@nyünyüge: Ja igen, még az is az övé vagy a hozzá közel állóké.

Khal Drogo 2014.06.06. 18:36:52

Kurucz Éva arról is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig.
Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

---

Érdekes elképzelés. Ha a hivatalnoki apparátust le tudják költöztetni, akkor elvileg nem lehet gond.
Az egy hülyeség amit a kommentekben lehet olvasni hogy akkor a lakosságnak Sopronból el kell utaznia Debrecenbe. A minisztériumnak eleve nem lenne szabad ügyfeleket fogadnia, hatósági jogkörrel rendelkeznie. Arra ott az országosan kiépített hivatali struktúra.

Harmony12 2014.06.06. 18:55:42

@Khal Drogo: A Várszínházból pedig kiköltözhet a Nemzeti Táncszínház, hogy OV beköltözhessen. Még jó, hogy csalafinta módon karmelita kolostorként szerepel a hírekben, holott ez az első állandó színház Budán, ami több száz éve üzemel. No de mindegy, OV végre bevette a Várat.

nyünyüge 2014.06.06. 19:12:21

@Khal Drogo:
Érdekes elképzelés, csak mi az értelme?

Az apparátus leköltözik, mindenkinek lakást bérelnek?
Vagy a cél, hogy lecseréljék az apparátust fiatalokra?
Olyan lesz ez, mint a hetvenes években (amikor az egyetemen végeztem), hogy a nagyon fontos helyekre (Paks, Dunaújváros, Tiszapalkonya, ...) lakással hívták-toborozták a fiatal szakembereket?

De a legnagyobb baj az, hogy a minisztériumoknak elvileg nagyon szorosan együtt kellene működniük. (Ebből a szempontból nem volt hülyeség a kormányzati negyed ötlete sem.) Még talán a hadügy az egyetlen, amelyiknél azt lehet mondani, hogy viszonylag szuverén.

2014.06.06. 20:38:57

Végre rend lesz a Várban. és nem nem harmadrangú díszletként mered. Én személy szerint örülök neki.

Jó ötlet a minisztériumok szétrobbantása is, de szegény dolgozók, most ingának - aki tud - vagy nem dolgoznak többet. :(

Egyébként meg egy érdekes kísérletnek lehetünk tanúi., amiben borítékolom, hogy Lázár János, mint a mondabeli fa, nem nő az égig, Rogán Antit meg a saját mohósága fojtja meg.

Hát fiatalok, előre az orbáni úton!

no_successful2 2014.06.06. 20:50:17

@Nemzetstratégia:
"Az ATv is kezdi elveszteni méregfogát most hogy jobbikos politikusokat is meg kell hívnia, bár az ATV eddig nem volt valami nagy tényező."

Csak szólok, a Hír TV-n már nagyon régi szokás, hogy ellenzéki politikusokat, vagy publicistákat hívnak meg vitaműsorokba.
Mondom nem interjúra, ahogy Olgácska szokta, hanem vita műsorokra.

2014.06.06. 20:57:51

No, gátlástalan Lázár, ez a legjobb szó rá. Az egész éter izzik az Origo főszerkesztőjének leváltásáról, Lázár k ö v e t e l i, hogy nyilatkozzon a leváltott főszerkesztő, hogy ő nem nyomta az Origó vezetését, külföldi visszhangja van, erre ma a meghallgatásán ez hangzik el:

444.hu/2014/06/04/amikor-lazar-a-deutsche-telekommal-bevezeti-az-internetet-videken/

Most ennyire nem látja az összefüggést vagy ennyire cinikus és tudja, hogy minden csoda 3 napig tart, és úgyis ő királyfi, semmi bántódása nem lehet? S nép úgy sem lázad.

Orbánéknál nem vér szerinti, de jól láthatóan, dinasztikus utódlás lesz. Mondjuk én a képen láthatóval ellentétben Lázárt nem engedném a hátam mögé...Viktor, jó lesz vigyázni!

tölgyes 2014.06.06. 21:18:57

@Letícia: Kedves Letícia! Lázár oyan amilyen, de ettől még a főszerkesztúőnek nyilatkoznia kéne.

Zoli Weber Kettle 2014.06.06. 21:18:59

@no_successful2: ja, csak ne felejtsük el, hogy ezekben a vitaműsorokban a "moderátor" vigyorogva szokta belefojtani a szót az ellenzéki elemzőkbe

6.Lenin 2014.06.06. 21:25:13

@Letícia:

"S nép úgy sem lázad. "

Melyik nép?
Miért is lázadna?

(netán a néhány tucat bukott ballibre gondolsz? Ők lennének a NÉP?)

Gondolod, hogy Lázár, vagy Rogán olyan hülye lenne, nem tudná, Orbán nélkül rövid időn belül eltűnnének a sóhajban?
Ez a rendszer még nem olyan stabil, hogy túlélné Orbán félreállítását.

Szerintem nem maradt más, mint az ékverés(szánalmas kísérlete), de ehhez is több tehetségre lenne szükség a ballib oldalon.
Gordonkát már félretették (A messiást), oszt ki lenne a.......?

Nagyon gyenge még mindig a felhozatal, sőt.

Persze álmodozni mindig szabad.
Természetesen mozgás majd lesz, de az még kicsit odább van.
szerintem.

Harmony12 2014.06.06. 21:27:22

@tölgyes: Lázár hiába követeli, hogy nyilatkozzon, ha a szerződése nem engedi. És szerintem ezt Lázár pontosan tudja. Amúgy meg micsoda baromság már, hogy nyilatkozzon, hogy nem az ő nyomására rúgták ki...

2014.06.06. 21:28:48

@tölgyes: Kedves Tölgyes Úr? Mégis mit nyilatkozzon? Hogy köszönöm, Lázár Úr? Nyilván azért nem nyilatkozik, mert nem akar hazudni. Közös megegyezésnél egyébként sem kell indok.

Az egész cirkusz magárt beszél.

Egyébként ez olvastam most Lázárról:

"Tavaly egy őt kritizáló komment (!) miatt beperelte a Délmagyar Online-t, hisz legalább a véleményszabadságnak legyenek határai."

No, most várhatom a TEKet? :(

Szomorú ez a történet, én is szomorú vagyok. :(

2014.06.06. 21:32:20

@6.Lenin: ballib oldalon az van, hogy pl. az mszp-ben az utódlás kérdésében hetvenkedés van, hogy Kovács Laci bácsi vagy Lendvai Ildi néni váltsa-e őket az elnöki székben, mint nyugdíjasok, mert a derékhad az pénzt akar keresni, nem ér rá bohóckodással tölteni az idejét...

A többiről meg kiről beszélünk?

Azt nem tudom, az ATV miből él?

tölgyes 2014.06.06. 21:34:40

@Letícia:

Mondjuk a főszerkesztő mondjon egy tényt. Volt-e köze a felmondáshoz. Igen - nem.

Ami Önnek nyilvánvalónak tűnik, az még nem feltétlenül történt meg... A perléshez is joga van. Gondolom elutasították a keresetét.

6.Lenin 2014.06.06. 21:34:52

@tölgyes:

Akkor + kiderülne esetleg, hogy kamu volt az egész.
ez 1 lagymatag hahás kísérletnek tűnik.
Próbálkoznak a fiúk/lányok, gondolom még jön népi lóvécska az ilyen akciózásokhoz (Gordonkának már nem sok)

Amíg lesz pénz, akciók is lesznek, de valahogy nagyon lagymatagon mennek.Hiába na, hiányzik a hozzáértés,+ a hiteles manusok.

tölgyes 2014.06.06. 21:39:35

@Harmony12: Hogy-hogy nem engedi a szerződése?? Ezek szerint a főszerkesztő némi pénzért lemondott a sajtószabadságról és a jogairól?

@6.Lenin: Kezdetben azt hittem, hogy talán nem kamu, de ma már egyre valószínűbbnek tűnik, hogy ez is egy hecckampánnyá vált.

6.Lenin 2014.06.06. 21:42:18

@Letícia:

Az szerintem érdektelen, hogy miből élnek (vki mindig támogat vkit.Érdekek motiválnak mindent).

A "baj" ott van, hogy hatástalan a tevékenységük, de az istennek sem tudják felfogni.
Szerintem az utolsó ballib majd 1 fakéssel saját magán ejt halálos sebet, és utána talán majd valami ........??

Majd 1 másik generáció, talán.

2014.06.06. 21:47:13

@tölgyes: nem beszélhet, állítólag aláírattak vele egy titoktartási nyilatkozatot. Mondjuk az új munka törvénykönyve szerint a jogviszony megszűnése után sem beszélhet és olyan dolgokról nem beszélhet, ami a volt munkáltatója gazdasági érdekeit veszélyezteti.

És ki is ez a Lázár János az ő munkaviszonyában? Senki, nem állt és nem áll vele szerződéses jogviszonyban.

Egyébként, de perelt és a Délmagyar fizetett neki:

www.nlcafe.hu/ezoteria/20101118/hogyan_legyel_sikeresebb__segit_a_feng_shui/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=horoszkopguru&utm_campaign=20140606

Úgyhogy kedves blogpajtik, jó lesz ha vigyázunk!

6.Lenin 2014.06.06. 21:50:55

@tölgyes:

1et nem értek, sírnak a sajtószabadságért, de, ha itthon esetleg valami nem jelenhetne meg, másnap már az egész nyugati ballib sajtó arról hörögne, mint eddig.

szerintem a probléma ott van, hogy akik ezeket a köcsögöket irányítják hátulról, még nem jöttek rá, ezek a módszerek itt nem működnek. Bajnai is bukott 1 jó nagyot, pedig elcseszhettek rá néhány vagon lóvét.
Rosszak az itthoni súgók, kint meg még nem ellenőrzik, vagy elhisznek mindent.

Szívós társaság, de majd az őszi újabb pofon helyreteszi őket.
szerintem.
Talán akkor majd kint is rájönnek, rossz lóra fogadtak.

2014.06.06. 21:51:05

@6.Lenin: nagyon leültek. és szerintem egy jó 8 év kell, hogy csatasorba álljanak...Hihetetlenül elrontottak mindent. De nem most! Már Horn alatt elindult az erózió...

tölgyes 2014.06.06. 21:55:49

@Letícia: Joga volt perelni. Ezt írtam fenntebb is. Ha a Délmagyar fizetett, akkor pert veszített, tehát a dolog rendben van.

Ez a titoktartási ügy már nem ilyen egyszerű. (Maga a jogintézmény régi)

Idemáolom egy korábbi e tárgyban írt szövegemet:
"Lehet. Ki tudja??? Ön ott volt??? A főszerkesztő miért nem beszél? Van nekije szája!! Vagy nincs?? Sőt nagyon bátor is, hiszen szembeszállt a hatalmasságokkal. Vagy egy pitiáner magánszerződésen múlik a sajtószabadság???Meg a szerződésben leírt és most kifizetett összegen??? Vállalja át a TASZ a szerződésben leírt összeget, az ifjú úr meg beszéljen, mondja el azt, ami történt. Gondolom a sajtószabadság őrzőinek megér néhány milliót, hogy kiszabadítsa a némaság fogságából az igazság bátor szószólóját, aki most a szerződés alapján, az oda leírt összeg miatt hallgat. Én vállalom, hogy ehhez az akcióhoz 10.000 azaz tízezer forinttal hozzájárulok. Nekem ennyit megér. Vajon megér-e ennyit a többi tiltakozónak??Önnek is megér ennyit? Indítsunk akciót!
Én most is úgy látom, ahogy már leírtam:
Már 2010 előtt is azt olvastam, hogy a világban és Mon. a sajtószabadság legnagyobb ellensége a cégtulajdonosok magánérdeke. Ha a cégek érdeke úgy kívánja, akkor elküldenek újságírót főszerkesztőt.
Mi történt most?

Egy cég elküldte a főszerkesztőjét.

A cég előbb nem nyilatkozik, majd közli, hogy se telefon se politikai nyomás. A volt főszerkesztő nem nyilatkozik, mert olyan szerződést írt alá. Viszont az egész világban az a szokás , hogy a főszerkesztők ilyen szerződéseket írnak alá.

Most tehát lábbal tiporják a sajtószabadságot, mert a cégek olyan szerződéseket iratnak alá, amelyek kizárják a nyilatkozat lehetőségét. Ha cégek ilyen szerződést iratnak alá, akkor ki sérti a sajtószabadságot?

A főszerkesztő miért nem tiltakoztak akkor is, amikor a szerződést aláírták?? Talán azért, mert a főszerkesztőnek úgyis megérte aláírni a szerződést? Most pedig azért hallgat, mert megéri neki hallgatni???

Fantáziálni lehet. "

2014.06.06. 21:56:20

@6.Lenin: azért nem szabad azt hinni, az a Kánaán! Gábor jól írja, a francia forradalom is túlnyerte magát, vagy a közelmúlt, az mdf is, szóval a forradalom felfalja a gyermekeit. A mai Danton, Robespierre itt van előttünk, a szereposztás olyan ősi és olyan törvényszerű, hogy most már, főleg ősztől, hátra kell dőlni és csak nézni.

Egyébként egy érdekes hatalom átmentési kísérletnek vagyunk tanúi, aminek Kádár apánk nagyon örül odafenn. és ha abba belegondolok, hogy ennek a fidesznek kik voltak a szellemi atyjai, és mit láttak és terveztek meg már előre 1987-88-ban, akkor azt mondom, hogy ügyes!

6.Lenin 2014.06.06. 22:00:23

@Letícia:

Mondjuk, ha mindaz igaz lenne, hogy a Fidesz kezében van minden, akkor én a felcsúti milliárdos helyében úgy beperelnék minden handabandázót, hogy azóta már csupasz seggel szaladgálhatnának a Vérmezőn, vagy Olgácska is csak 1 testre festett tangában ülhetne a műsorában.

Amennyiben lenne valódi fogás a Patáson, és tolvaj bandáján, akkor nem kellett volna a szolidáris nyugati sajtónak ennyi évet marhaságokon görcsölni (ha logikusan végiggondoljuk az elmúlt néhány év történéseit)

2014.06.06. 22:00:50

@tölgyes: ne legyen már ennyire naiv!

A Telekom gesztus gyakorolt, akkor kapja meg a hatalmas milliárdos üzletet, ha a Lázárt kritizáló és a kritikájának teret adó újságírót, és annak a főszerkesztőjét kirúgják. Kicsi üzlet ez az webújság, főleg, hogy most adóztatni fogják, a nagy üzlet a vidéki internethálózat kiépítésében van!

A Telekom kapitalista, mit neki egy-két hőbörgő főszerkesztő és újságíró? Semmi, járulékos veszteség a nagyobb üzlet felé vezető úton.

2014.06.06. 22:05:44

@6.Lenin: na menjél már Te is? Mi vagy te óvodás? Mitől lett az a felcsúti polgármester milliárdos? Ugyanúgy, ahogy a Gyurcsány és Bajnai is megszedte magát. Semmi különbség nincs.

Csak most narancsban virít az, ami eddig piros volt.

Nem vitatkozom tovább, csak ha az önálló gondolkodás csíráit legalább mutatjátok.

Inkább: jóccak!

tölgyes 2014.06.06. 22:06:27

@6.Lenin: Kik a súgók??? Azok akik "elkúrták" és az "elkúróst" támogatták. Miért buktak meg olyan nagyon? Mert nem értették azt, hogy milyen országban vannak. Ha akkor nem értették, akkor most miért értenék jobban?
Konrád elmúlt 80, Kertész Imre 85, Kertész Ákos 82, Heller Ágnes 85, Vitányi 89 és már rég nem tarják a magyar "valósággal" a kapcsolatot.

tölgyes 2014.06.06. 22:10:45

@Letícia: Én elhiszem, hogy magának van fantáziája. A Telekom olyan amilyen, de miért nem beszél a főszerkesztő, miért nem támogatja a TASZ?

Fantázia alapján azonban felelsleges nagyon hergelődnie.

A satószabadság "ellensége" maga a tőkeérdekeltség és nem Lázár... No,de hát mi mégis csak ezt akartuk. Kádár alatt bezárják a főszerkesztőt és maga még hírt sem hall... tehát van fejlődés.

6.Lenin 2014.06.06. 22:13:47

@Letícia:

Szerintem ez az igazi baja a ballib oldalnak. Megpróbál a beszűkült gondolkodásmódjával belemagyarázni a történésekbe olyasmiket, amit valóságnak képzel.
Természetesen azt soha nem lehet kizárni, hogy a kutya is a "jódolgában" szokott megveszni.

Mi lenne utána, az jobb nem végiggondolni, ilyen képességű ellenzék mellett.
A jelenlegi hatalomnak sem jó, ha ilyen az ellenfél.
az országnak főleg nem.

Ez a kádáros szöveg meg nem sokat ér, eddig se volt értelme.

Jó áru kell, amire lennének vevők. Ma, amikor egész Európában 1re több a munkanélküli, népek bolyonganak jobb megélhetést keresve, más szöveg lehet csak a nyerő.
Erre valóban nagy ívben tojnak az emberek, és nem csak nálunk.
Európa lemarad nagyon, ha ez így megy tovább.Jó lenne mindenhol a lényeggel foglalkozni.

Lassan az a hatalom, amiért ácsingóznak, nem fog érni semmit.

tölgyes 2014.06.06. 22:15:31

@Letícia: Én nem akarom bírálni a maga önálló gondolkodását, de maga is csak azt a feltételezést szajkózza, amit a tiltakozók mondogatnak. Bizonyíték nélkül. Ez rendjén is van, de akkor tiltakozzanak a Telecom ellen. Ő iratta alá a szerződést,

6.Lenin 2014.06.06. 22:16:28

@Letícia:

Az 1 teljesen más kérdés. Minden rendszernek megvannak, meglesznek a maguk milliárdosai.
Most nem arról írtam, az 1 teljesen más tészta.

6.Lenin 2014.06.06. 22:23:31

@tölgyes:

Igaz, de hol vannak a fiatalok?
Vannak?
Vagy félnek a "nagy " öregektől?

Nem látták, hogy rossz lóra tettek a Bajnaival?
2012 januárjától már látni kellett volna nekik, hogy itt valami nem úgy működik, ahogy azt ők eltervezték.
2013 októbere óta meg csak hülyeséget halmoztak hülyeségre.

Mi a toszban reménykedtek?
Hátha Orbán elcsesz valamit?
(előfordulhat, de mit kezdenének vele? Szerintem még arra is balfácánok, hogy kihasználnák)

Blogger Géza 2014.06.06. 22:23:35

@Khal Drogo: Az jutott eszembe, hátha egy népszabis újságíró meghallotta, hogy "Orbán a várba akar költözni", és ebből gondolta, hogy a közt. elnöki pozícióra pályázik.

Blogger Géza 2014.06.06. 22:28:06

@tölgyes: A főszerkesztő vélhetően tudja, hogy a szép lelépési pénzét (vagy többszörösét) simán visszaperelné az Origó, ha megszegné (nyilvánosan) a titoktartást.

Ehelyett nyilván szivárogtatnak a kollégáknak (mi az, hogy szerkesztőségi ülés hangfelvétele kerül ki???), mégpedig azt, ami számukra a legelőnyösebb verzió, ahol a legnagyobb mártírok lehetnek. (Akár úgy volt, akár nem.) Ez így sokkal kényelmesebb.

Blogger Géza 2014.06.06. 22:42:08

Egyébként az, hogy a tulajdonos és a szerkesztőség ellentétbe kerül egymással, nem magyar sajátosság...

index.hu/kultur/media/2014/06/06/szarkorona_miatt_zuztak_be_60_000_spanyol_vicclapot/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.06. 22:49:00

@tölgyes:
Hamarosan kiderül, például Gyurcsótány alkalmazza az elbocsátottakat-felmondókat a timföldgyárában súlyos milliókért, és ez nyilván igazolja, hogy ballibsibibsibolsi hecckampány (az örök sikertelenek egyik utolsó kapálózása) volt az egész.
Az a bajuk egyébként a ballibsibibsibolsibuziknak, hogy nagyon beszűkültek a finanszírozási lehetőségeik, talán még a Norvég Alaptól remélhetnek valamit, amíg a főkurátora Koncsíta Kolbász.
No de ez se lesz így örökre, hős Lázár János 1 Makovecz-uszodából átalakított szárnyas csatahajóval hamarosan megsarcolja Stavangert és magyar állampolgárságot kényszerít Jo Nesbore.

6.Lenin 2014.06.06. 23:00:36

@Blogger Géza:

Valószínűleg ebből a "félrehallásból" keletkezett a "lázár" ügy is.
A lehetséges utódon megpróbáltak valamilyen fogást találni.
előre kicsinálni a pacákot.

várhatóan most ezt a módszert próbálják ki, levadászni a lehetséges utódokat.
az is lehet, miután fény derült az igazi várba Költözés hátteréről, szépen agyonhallgatják az ügyet.

déjá vu39 2014.06.06. 23:00:49

@Hun Félix: "...a Fidesz a legegységesebb, legsikeresebb, legnyugodtabb kedélyű párt az országban és Európában is."

Ja. Volt egy MSZMP, amelyik hasonlókat gondolt magáról.

Ami igaz: A FIDESZ-ben egyszemélyi vezetés van. Amíg a vezér hatalma korlátlan, minden nagyon szép, minden nagyon jó.

tölgyes 2014.06.06. 23:07:37

@6.Lenin: Még mindig az öregek diktálnak és buktatják meg a Mesterházit és társait. Tudják hogyan kell.@Blogger Géza: Ezek feltételezések. Ott állna mögötte a TASZ és az Eu bírósága. Vagy ha a nagytőke érdekeiről van szó, akkor mégse? Vagy csak arról van szó, hogy nem úgy történt, ahogy mondják. Én megértem a főszerkesztőt. De nem lehet egyszerre kúrni és szűznek maradni.@Hepci: Önnek is jó a fantáziája.:)

6.Lenin 2014.06.06. 23:10:43

@déjá vu39:

szerintem is sokkal hatékonyabb az MSZP, Együttvagymi, LMP, MOMA vagy mi a tosz.
1 ember után besorolni az olyan cikis, semmi hatékonyság nincs a buliban.Csak félelem + rettegés.

is 2014.06.06. 23:38:14

@Khal Drogo: a Simicska nem egy cég, hanem 20, és egyenként csak 1-5% között kell fizetnie. csak az RTLesik a 40%-ba, és a TV2 a 30-ba.

is 2014.06.06. 23:40:08

@Blogger Géza: Nyilván onnan tanulták, amikor Gyurcsány beszédét sem egyben adták le, hanem a legzaftosabb 3 mondatot akáromkodásokkal adták csak. Bagoly mondja verébnek...

is 2014.06.06. 23:55:08

@tölgyes: a titoktartási záradék olyan gentlemen's agreement, amit, ha bármilyen okból, megsért valaki, akkor többet olyan állást nem kap, hiába van igaza. kb. 40 éven át évi 5 milliót kellene fizetni akárkinek, aki egy ilyet bevállalna. namost 200 milliót az államadósságra se dobott össze egész Magyarország.

a teljes gondolatmenet egy 3 éves gyerek szellemi szintjén mozog realitás szempontjából.

is 2014.06.07. 00:01:40

@poszt: hát ez lassanként szánalmas. hogy már Kumin is kidőlt, de TG még mindig szelepként üzemeljen, meg félrevezessen, és közben olyanokkal mottózon, hogy őt nem értik meg. dehogynem, pontosan értjük: TG balek, nem lop, megélnie viszont neki is kell, ezért mindig bele lehet hajtani még egy posztba, hogy magyarázza ki a helyzetet az 'értelmiségnek', ahol Orbán dumája a leggyengébben hat. vezesse le az ellenkezőgondolatokat, mint villámhárító, és találjon ki akármi baromságot, ami valami megértésfélét mutat. ezen majd csak elcsámcsognak a kommentelők, aztán megunják, és hazamennek.

olyan nincs, hogy véletlenül sikerül így minden poszt, és egy sincs, amikor TG felhorkadna, és azt mondaná, hogy disznóság, vagy az jönne ki a végén, hogy a FIDESZ nagy hibát csinált. nem, nem, olyankor jön a nagyobb összefüggés, meg a nem tudhatjuk.

ez most már szörnyű.

Flúgatlan 2014.06.07. 00:30:53

Én, egyszerű honpolgárként elhiszem azt, amit T.G. ír. Csak nagyon elszomorít.

Ha tényleg ez a mi civilizációnk rendje, hogy a politikus természeténél fogva elsősorban a hatalomért, annak további növeléséért tesz lépéséket, akkor nekünk (Mo, Európa, USA) végünk.

Ezt tényleg így kell fogadnunk, ahogy a cikkíró? "Hát, istenkém, a politikusok már csak ilyenek... Ármánykodnak, hatalomért hazudoznak, tettetésből újra barátkoznak....."

Erre én nem vagyok hajlandó. Tudom, hogy semmi következménye nincs, de a T.G. által említett elemzéshez a személyes hozzáállásom az, hogy ha ez motiválja a tisztelt politikus urakat, akkor párttól függetlenül undorodom az egész rohadt bagázstól. Ezt még akkor is deklarálni kell szerintem, ha közvetlenül nem változtat meg semmit, hisz nincs a láthatáron igazán más alternatíva (tesznek róla a nagy pártok). De az a vég kezdete, ha csak rezignáltan megállapítjuk, hogy ez van és kész, ilyen a politika, ne is várjuk tőlük, hogy a köz érdekében cselekeszenek, hisz természetük domináns jegye a saját hatalom mindenáron való növelése. Ebbe nem szabad beletörődni.

Szerintem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.07. 00:51:14

@is:
Farolj vissza nyirkos odúdba, idegenszívű!
Jön a békemenet s eltapos.

szoja122 2014.06.07. 06:12:46

@Khal Drogo: "Ennek az adónak a nagy részét az RTL Klub és Simicska Lajos fogja megfizetni."

Egyáltalán nem biztos, hogy Simicskának akár 1 forint plusz pénzébe fog kerülni a reklámadó. Az állami hirdetésekkel (és más állami pénzekkel) bőségesen tudják az esetleges kieséseket kárpótolni.
Ez porhintés is lehet a kormány részéről, hogy nemcsak egyesek (értsd a bal oldali média ellen) szól. A jobb oldali sajtó egy részéről is a tiltakozás akár műbalhé is lehet.

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha ez lenne a valóság.

szoja122 2014.06.07. 06:18:36

@Hepci: Ne dőlj be a Fidesznek, az is lehet, sőt valószínűbb, a Fideszt ismerve, hogy az történik, amit az előbb írtam.

torokgaborelemez.blog.hu/2014/06/06/509_mi_ez_a_tanc/fullcommentlist/1#c23210202

Ismét megpróbálnak etetni minket.

nu pagagyí 2014.06.07. 06:49:54

TG megteremtette a magyar szovjetológia tudományát. Egy tökéletesen zárt gömböt vizsgálgat kívülről, hátha rájön valamire. A tevékenység veszélyes. A gömb egy fekete lyuk tulajdonságaival rendelkezik, az információ horizont közelébe kerülő megfigyelők örökre eltűnnek.

nu pagagyí 2014.06.07. 07:08:15

@is: Simicska nem élő ember, csak egy bankszámla. A Fidesz arra használja, hogy a közhatalmat gyakorló párttagok által lebonyolított közbeszerzések adott hányadát erre utaltatják a nyertes céggel (vásárlásnak, beszállításnak álcázva), amelyből egy offshore hálózaton átfuttatva visszakapják, a pártközpont által nekik engedélyezett összeget (egyéni érdekeltség). A mechanizmus lényege, hogy ne lehessen kimutatni közvetlen korrupciós kapcsolatot a közbeszerzést befolyásoló és a nyertes között. A lopott összeg másik része szolgál a Fidesz gazdasági terjeszkedésére. A fidesz-oligarchák tőkéje utóbbiból származik, így őket is dróton rángathatják.

szoja122 2014.06.07. 07:14:33

@no_successful2: Érdekes felfogás.

Kálmán Olga legalább kérdezz, míg a Hír TV-én csak az ellenzéki politikusokat kérdezik keményen, addig a kormánypártiaknak pedig alákérdeznek. Körülbelül úgy mint a riporterek gyöngye, Obersovszky Péter szokott.

nu pagagyí 2014.06.07. 07:16:33

@Flúgatlan: Azzal kellene kezdeni, hogy ne egyéni és listás képmutatókat válasszunk, hanem képviselőket. Folyamatosan számon kéne kérni, miért szavazott úgy, ahogy. És orientálni kellene, hogyan szavazzon olyan kérdésekben, ami fontos választóinak. Nem szabadna hagyni, hogy a képviselőt csak választás napján lássuk, amint a kezében száraztésztával handabandázik, ezzel letudva összes felelősségét választói felé, hogy utána pártja gombnyomagató zombijaként funkcionáljon.

nu pagagyí 2014.06.07. 07:32:08

@tölgyes: Ezek a dolgok nem úgy mennek, ahogy gondolod. A hatalmat kell megszerezni, azután kirúgható mindenki, akinek nem tetszik a pofája. Olyan ez, mint a köztisztviselők, közalkalmazottak végkielégítés nélküli csoportos kirúgása volt. Ott sem mondták senkinek, hogy azért került lapátra, mert nincsenek pluszok a neve mellett a Kubatov-listán. Az Origo főszerkesztőjének sem azt az indokot mondták, ami miatt ténylegesen kirúgták. Az igazság abból derülhet ki, ha az Origo hangvétele megváltozik és felhagy a kormányt érintő oknyomozással. Majd meglátjuk.

Blogger Géza 2014.06.07. 08:01:23

@is: Ugye nem képzeled, hogy egy hírműsorban le lehet adni egy kb félórás (?) - sok részletében érdektelen és dögunalmas - beszédet? Egy hírműsor a lényeget emeli ki. Orbán Viktor beszédeit sem szokták teljes terjedelmében leadni, hanem bevágnak tőle kb 3 mondatot.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.06.07. 08:20:09

kicsit lenéző hangneműre sikerült most ez a poszt

Khal Drogo 2014.06.07. 09:05:38

@szoja122: Én nem gondolom hogy műbalhé lenne, akkor nem adott volna ki a pártsajtó olyan közleményt hogy a kétharmad rálép a sajtó torkára. Akkor megoldották volna kevéssé feltünően.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.07. 10:51:46

@Megyko:
TG a kremlinológia tudományának gyakorlása közben megfáradva rezignáltan ül alsóörsi kertjében és arról meditál, hogy tán ki köll szállnia a Volvóból, ha nem száll be Kumin vagy Girosz100 mellé.

Hun Félix 2014.06.07. 12:11:35

@déjá vu39: Köszönöm a hozzászólást, de félreértettél. Nem arról írtam, hogy melyik párt mondja egységesnek magát. Szerintem mindegyik. Hanem arról írtam, hogy melyik párt egységes. A kettő között ég és föld a különbség. Annyira belülről nem ismerem a Fideszt, de a Fidesz az egyetlen párt, ahol látszólag nincs is hatalmi harc. Vagy azért, mert olyan jelentéktelen a mértéke, hogy az még nem nem éri el nyilvánosság mértékét, vagy azért mert a legkulturáltabb párt, és nem a nyilvánosság előtt tárgyalják meg az ellentétet.
Ezzel szemben áll az összes többi párt. Az MSzP-t már említetted. De súlyos példákat tudunk említeni a Jobbikból is, pedig ott ugyan csak erős az egy személyű vezetés. Aztán az LMP majdnem tragikus végű kettéválásáról te is tudsz. A libás pártjának egyik része szintén a kiválás mellett foglalt állást, legújabb hírek szerint Gyurcsányhoz pártolnának. Gyurcsány pártja - na, látod - az egyetlen kivétel az ellenzékben, de ott is volt az országos választási vereség után kilépés. Pedig Gyurcsány pártja a leginkább vezérelvű, és csak utána következik a Jobbik.
A Fidesz mindig is egységes volt 2002 óta Orbán Viktor vezetésével, és a miniszterelnök úr határozza meg a pártot. Látszólag, de ez csak a látszat. Annyi az igazság belőle, hogy nem tudják nélkülözni ezt a ritka tehetséges embert, mert Orbán Viktor vezeti győzelemre a pártot már 2007 óta minden választáson. Amikor pedig nem kormányoz a Fidesz, a (volt és leendő) miniszterelnök úr a biztosíték arra, hogy a párt a szavazóit a vereség ellenére is megtarthatja. A Fideszben tehát nem tudják nélkülözni Orbán Viktort.
Viszont tévedsz, ha azt hiszed, hogy a színfalak mögött nem nagy a nyomásgyakorlás rá, és nem fordul elő még semmibe vevése is a párt első számú vezetőjének. A Fideszben ugyanis vannak beépített tagok a balliberális tábort is működtető pénzügyi körök embereiből. És a Fideszbe beépített ügynökök megbízói sokszor erősebbnek bizonyulnak a miniszterelnök úrnál, még így is, hogy kormányon vannak. Persze, ez nem látszik a nyilvánosság előtt.
Egyébként, ha kicsit gondolkoznál, te is megcáfolhatnád magadat: egy győztes, 2/3-os pártban nincs elégedetlenség :-) Orbán Viktor pártelnök nagyon ügyes abban (jó "politikus"), hogy a választások előtt (pl. 2-3 évvel) tárgyalással megegyezést alakítson ki a személyi kérdésekről, amikor még nincs forró helyzet. Mire meg választások lesznek, már rég nem kérdés semmilyen hatalmi harc. Na, ezt nem tanulja meg a balliberális ellenzék, és azt, hogy a személyi ellentéteket ne tárják a nyilvánosság elé. Persze az is igaz, hogy ha volnának személyi ellentétek a Fideszben, egy bizonyos mérték felett már nem lehetne eltakarni a nyilvánosság elől itt sem. De vagy nincsenek személyi ellentétek, vagy azok túlságosan kicsik ahhoz, hogy hírek legyenek.
Ezért igen csak erőltetett és mesterkélt (fából vaskarika) a fenti cikk. Nem létező ellentétekről beszél úgy, mintha azok léteznének, nyilván azzal a hátsó gondolattal, hogy ártson a Fidesz jó hírnevének. Hát, ez bizony több mint elfogultság. Ez az ellenzék harca a kormánnyal szemben Török Gábor politikai elemző személyén keresztül.

Sejk a derék katona 2014.06.07. 12:40:03

dakotamafia

tg ministrál ehhez...

Sejk a derék katona 2014.06.07. 12:43:20

@Hepci: havibaj...

semmit mond náci propaganda...
el sem olvasom...

tölgyes 2014.06.07. 13:02:14

@is:
Kedves is!

Na, ne mondja!:) No, de ha így van, akkor miért méltóztatnak a kormányt szidni amiatt, hogy egy magáncég ilyen szerződést köt. Mert magán, akkor ez már rendben van???

Én azt látom, hogy az idő múlásával lassan levetkőzve minden szocializmust, kiteljesedik a kapitalista világrend,:) minden jó és rossz tulajdonságával együtt.: ( A szocializmusban talán nem volt az újságírók számára titoktartási kötelezettség, de azért mind tudta, hogy tartsa a "pofáját".

Most, ha ő győzne, akkor övé lenne a dicsőség, de az harc nélkül nem megy.

Egyébként pedig kockázat nélkül nincs veszteség.:)

tölgyes 2014.06.07. 13:09:12

@nu pagagyí:

Kár volt 1994-ben az MSZP-SZDSZ kormánynak tisztogatásba kezdeni és meghonosítani a "zsákmány elvet". Azóta ez így megy... Mint az USA-ban.:)

Hatalom??????? Talán a tulajdont kell megszerezni (ami persze hatalom is, sőt minden hatalom alig-alig korlátozott forrása.), aztán már megy minden mint a karikacsapás. Ki gondolta volna 2993-94-ben, hogy a Magyar Hírlap egy jobbos fészek lesz??? Nem kellett hozzá más, mint néhány tulajdonosváltás.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.06.07. 15:45:24

@Oktogon8:

Van azért korlát.
A pénz.
Egyszerűen nem lehet több pénzt ellopni annál, mint amennyi pénz van.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.06.07. 16:15:44

@Blogger Géza:

Ráadásul azokat az újságírókat általában munka közben háborús övezetben lövik le.
A henteseket meg hát nem.
Az újságírókat azért fizetik, annyira jól, hogy a háborúból tudósítsanak. Nem lenne kötelező odamenni.

2014.06.07. 16:21:34

@tölgyes: hát van fejlődés, mert egy darabig még hallhatjuk, hogy ha a főszerkesztő eltűnik a süllyesztőbe, sőt, még tüntethetünk is mellette...

De utána?

Aztán: érdekes ez a Lázár, mert a csillagok kedvező állására hivatkozik. És igaza van! 2018-ban még nem, de talán 2022-ben állhat neki a zászló OV helyett. No most ha vezetésével megyünk át 2023-24-be, akkor mi lesz itt! :(

2014.06.07. 16:39:08

@6.Lenin: szerintem most se ér semmit se a hatalom, itt most tőkefelhalmozást látunk alatta. De ez sem lesz mindig így! A világ újrafelosztására majd bejelentkeznek mások.

Nekem nagy tanulság pl. Fenyő János, Tusnádi Péter, Wermer András és folytathatnám...Senki nem él örökké és a fák nem nőnek az égik. Minél gazdagabb valaki, annál több az ellensége. Vagy jön egy kis vírus, rák és vége.

Addig is, aki harácsol, erősen kompenzál, és aztán a vége mindegyiknek ugyanaz.

2014.06.07. 16:45:39

@tölgyes: én munkajogilag tudom, miért nem fog megszólalni a főszerkesztő. És közeli képem van arról, hogy mi ment Vásárhelyen. Szóval nekem nem tudnak Lázárról mondani semmi olyant, ami ott már nem történt volna meg, kicsiben. Tehetséges ember, kétségtelen...Méltó Orbán Viktorhoz.

6.Lenin 2014.06.07. 18:07:13

@Letícia:

".....aztán a vége mindegyiknek ugyanaz. "

Sőt neked is, nekem is. Ráadásul én is csak csupasz seggel megyek az utolsó útra, mint mindenki eddig.
Ebben tökéletesen igazad van, de....

Ellenben van két időpont, amire nincs befolyásunk, de a közte lévő idő kitöltésére már van, és az talán ez nem mindegy, bár a végeredményre tekintettel ezt nem állítom teljes biztonsággal.

Drága Letícia!
Nekem nem az a problémám, hogy vannak a jobboldalon (is) gazemberek, vagy nincsenek.
Nekem mindig is az volt a megnemérthető, hogy 1esek miért hiszik azt magukról, ők mindenki felett állnak, és mindent szabad.
Ezzel kapcsolatban pediglen...

amennyiben 1esek valamilyen vélt előjognál fogva mások fölé helyezik magukat, akkor én ezt miért nem tehetem meg?

Ez az alapprobléma. Ezért lett kitalálva az 1 Isten képe, ráadásul pont hasonlít az emberre is. Jól ki volt ez találva, de...

Mire ez a diktatúra? Követelem, hogy ismét legyen több Isten, akkor jutna mindenkinek 1, és talán békésebben élnénk velük együtt.
(talán az okozna némi problémát, hogy az én Istenem különb 1 árnyalattal a másokénál)

Helyben vagyunk ismét. Mégis szarul van kitalálva ez az egész, talán.
1et érdemes tenni csupán, a két adott időpont közti időt a lehetőségekhez képest a legvidámabb dolgokkal kitölteni.
(ebbe az ide írogatás is beletartozhat, ha nem vesszük túl komolyan-ezt sem)

Röviden, és szerintem.

2014.06.07. 18:29:02

@6.Lenin:

Drága Lenin!

Nagyon egyetértek Veled! :)

6.Lenin 2014.06.07. 19:20:01

@Letícia:

Mondjuk én jobban örülnék 1 biztos kapaszkodónak, de eddig nem találtam.
Kénytelen voltam fabrikálni magamnak 1et, hát ez jött ki belőle, a többit + majd idővel meglátjuk (vagy nem, de erre most piszokul nem vagyok még kíváncsi, ráérek megtudni)

hoplita 2014.06.07. 19:20:17

@Letícia:
Tőgyesmajom naiv???
Ne hülyéskeggyé' mán....ez egy büdös nyuggergeci, egy klasszikus spicli-faszszopó, egy morális múmia.

Őszintén, mi a faszé' állsz az ilyenekkel szóba?

Fésztufész az ilyet addig ütöm, amíg meleg, mint a vas.

hoplita 2014.06.07. 19:27:28

@Letícia:
Heh...

Én mindig leírom, hogy bárcsak a bazilikakilincsorrú lézergeci maradt vóna ott az ötösön...persze döglötten

De még jobb lett vóna szecskavágót szerelni a kurva anyja pinájára, hogy amikor a kis lézergeci előbúvik, akkor hüvelyknyi darabokra vágta vóna fel

:))

Még nem jött a tek...de bekaphatják ők is.:)

hoplita 2014.06.07. 19:30:16

@Hepci:
Túl szofisztikált vagy, ebből ez a nyuggerfaszfej nem ért egy kukkot se.

Mongyad neki, hogy bassza habosra a zédasnnyát...na azt kis spéttel felfogja.:)

tölgyes 2014.06.07. 20:59:26

@hoplita: A JOBBIK SZELE BEFÚJT A BLOGRA:) megjött a selejtes kukaburogató, árokba rugdosó bűnöző és hozta a maga trágya szagú, moslékkal leöbtött beöszme szövegét.:)

tölgyes 2014.06.07. 21:13:42

@LetíciaItt két dolgot szét kéne választani. Lézer Jani olyan amilyen. Ez egy dolog.

A másik a főszerkesztő esete. Ő nem fog megszólalni. Nem munkajogilag, hanem, azért mert fontosabb számára a pénz, amit kapott, mint a sajtószabadság, vagy az, hogy elmondja az igazságot, ami korántsem biztos, hogy terhelő lenne Lézer Janira.

Ami pedig Lázár karrierjét illeti: Ön valamiféle varázsgömböt tart a kezibe, hogy előre látja 2023-24-et.:) Én még 2015-öt sem látom. Én nem vagyok abban sem biztos, hogy a fidesz 2018-ban nyer:) Ha Lázár sokat akciózik, akkor mire észbe kap, elolvad alóla a jégtábla.:)

Khal Drogo 2014.06.07. 21:50:22

@Letícia: Ha olyan romlott ember ez a Lázár, hogyan lehet hogy megtette a lakosság polgármesternek és megszavazza folyamatosan egyéni képviselőnek. Miért nem bukott el mint Medgyess Tamás és Papcsák meg sok más hasonszörű?
Mert Lázárra kellett minden szavazáson szavazni. Ő nem listán mászik be a Parlamentbe. Ott figyelt a neve a lapon, oda kellett tenni az ikszet.

Khal Drogo 2014.06.07. 22:09:11

@6.Lenin: "amennyiben 1esek valamilyen vélt előjognál fogva mások fölé helyezik magukat, akkor én ezt miért nem tehetem meg?"

Azért nem tehet meg mert gyenge vagy.
A társadalmat, a világot, a természetet a Földön az erősek irányítják. Az erő lehet modern világunkban nyers erő ( elveszi a pénztárcádat egy fizikailag fölényben lévő az utcán ) lehet energia, szellemi, pénzbeli fölény bármi. A lényeg hogy az erősek kerekednek felülre, a gyengék pedig alulra.

Jézus ott forradalmasította a vallást, hogy azt mondta, bárki üdvözülhet. Még a legnyomorultabb is. Ez mai napig a kereszténység legnagyobb hajtómotorja.

Khal Drogo 2014.06.07. 22:13:49

@szoja122: Szerintem nincsen ilyen szintű összetett konspirációk. A világ jóval egyszerűbb mint gondoljuk. Itt van egy feszültség Simicska és körei illetve a miniszterelnök és körei között. De miért ne lehetne ilyesmi? Mitől olyan elképzelhetetlen hogy ez bekövetkezzen? Láttunk már hatalmas jóbarátokat összeveszni? Persze hogy láttunk.

6.Lenin 2014.06.07. 22:29:06

@Khal Drogo:

izé...(kár volt benéznem)
Éppeg készültem elbotorkálni a szendergő vackomra, na ennek fuccs... ( már nem fogok mosolyogni álmomban)

Nos...

) "Mert Lázárra kellett minden szavazáson szavazni. Ő nem listán mászik be a Parlamentbe. Ott figyelt a neve a lapon, oda kellett tenni az ikszet. "

Ma tényleg meleg volt (voltam cseresznyét szedni), de ennyire?

) "Azért nem tehet meg mert gyenge vagy. "

Máshol van az eb elhantolva...

Ha szabad Jupiternek.....akkor a következő gondolat az, hogy nekem is....a többi már részletkérdés. Hosszú lenne most elmagyaráznom a lényeget...

) "Jézus ott forradalmasította a vallást, hogy azt mondta, bárki üdvözülhet. Még a legnyomorultabb is. Ez mai napig a kereszténység legnagyobb hajtómotorja. "

izé... kicsit megbicsaklottam erkölcsileg Uram, de....(nagyon szégyellném, ha nem találnék rá magyarázatot), de Te jóságos vagy, és elnézed nekem (remélem). Ha meg nem, akkor meg miért hadováltak ott lent a megértésedről?

Rövidebben, az idézet rész (tőled) a legnagyobb kamu az egész sztoriban.
Szerintem (ha már megszólítottál)

Jó éjt!
Mindenkinek.

szoja122 2014.06.08. 04:08:59

@Khal Drogo: Furcsa logikád van.

Ha műbalhé lett volna akkor megoldották volna kevésbé feltűnően?

Akkor mi értelme a műbalhénak? Az csak akkor hatásos, ha nagyon feltünő. Elterelés, félreinformálás, látszólagos függetlenség bizonyítása csak erősnek tűnő tiltakozás esetén működhet.

Ha senki, vagy csak kevesen tudnak róla, akkor mi az értelme a műbalhénak? Hogyan lehetne akkor félreinformálni, elterelni a lényegről a figyelmet?

?????????

szoja122 2014.06.08. 04:30:39

@Khal Drogo: Igen, ez is lehetséges és az is amit írtam. Pillanatnyilag még nem látunk a dolgok mögé.

Ha valódi az ellentét, akkor ennek hamar ki kell majd derülnie, mert sokáig ezt nem lehet rejtegetni.

Ha műbalhé az egész, akkor nem fog igazából kiderülni semmi, csak félreinformálások lesznek látszólagos ellentétek, de a dolgok olajosan pörögnek tovább.

Ha a gépezet (kormányzás) akadozni fog, kiszivárogtatások lesznek egyértelmű bizonyítékokkal, akkor tényleg elmondhatjuk, hogy az ellentét valódi.
Ez viszont a Fidesz végének a kezdetét fogja jelenteni.

Khal Drogo 2014.06.08. 08:29:16

@szoja122: Szerintem nem műbalhé.
Lásd még Figyelő friss lapszámát


Lajos és Zsolti nem örült
SESZTÁK MIKLÓS PORTRÉJA
Figyelő Online - Brückner Gergely
2014.06.05 07:00

mailnyomtatásbetuméret növelésbetuméret csökkentés
Dörzsölt kisvárdai ügyvéd és üzletember, akinek különleges epizódok is voltak az életében, így korántsem támadhatatlan. Kinevezését egy szűk kör határozta el, de a külső és elsősorban a belső támadások elől rejtegették. Seszták ugyanis annak a nagy tervnek a része, hogy a gazdaság-politikát, például az energetikát politikusok irányítsák és ne az elmúlt ciklusban nagy szerepet kapó üzleti hátország. Seszták ugyanis közvetlenül Orbánhoz kötődik, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt így távolabb került az NFM közvetlen kontrolljától.

figyelo.hu/cikkek/404856-lajos-es-zsolti-nem-orult

Az hogy átszervezték az Simicska embereivel telepakolt NFÜ-t, az hogy menesztették Nyerges Zsolt főtanácsadó testvérét az hogy menesztették Simicska volt beosztottját, Németinét nyilván lehet teljesen elszigetelt, egymással össze nem függő, lényegtelen és semmiféle plusz információt nem tartalmazó esemény. Minden lehet. Meg az ellenkezője is.

Ahogy az is lehet ezzel független esemény, hogy Simicska holdudvarába tartozó Magyar Nemzet online kiadása azt írja hogy a kétharmad rálép a sajtó torkára.

De az is lehet hogy ezek az események összefüggnek.

Khal Drogo 2014.06.08. 08:34:32

@szoja122: A Fidesz 8 évig ellenzékben volt. A hatalmas pártapparátust, a rengeteg embert etetni kellett pénzzel. A Fidesznek erre nem volt elegendő forrása. Támogatók kellettek. Később a támogatók benyújtották a számlát, több fontos pozíciót kaptak a kormányban ahol hozzáfértek pl. EU-s források szétosztásához is.
A Fidesz 2010-2014 között jelentősen megerősítette magát és függetlenedett a korábbi mecánásai pénzétől ezért most megpróbálja eltolni őket magától, saját lábára állni más területeken is.

Ez a gondolatkisérlet az hiszem nem a sci-fi kategória. Láttunk már ilyet a világon máshol is. Szerintem messze nincs olyan nagy szimbiózis a Fideszben mint amit a sajtó láttat, hogy együtt menetel a falanx és mindenki imádja a másikat.
Ez teljesen életszerűtlen nekem. Szerintem folyamatosan van vetélkedés az erőforrásokért.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.08. 10:28:11

@Khal Drogo:
Együtt menetel a falanx és mindenki imádja a zsét.

szoja122 2014.06.08. 10:43:01

@Khal Drogo: Az írásod az támasztja alá, hogy valószínűleg nem műbalhé. Akkor viszont ez a vég kezdete, hisz nem valószínű hogy a félreállítottak ölbe tett kézzel várnának, vagy meglapulnának.

2014.06.08. 12:28:00

@hoplita: nem egészen van azért igazad. Tölgyes az tölgyes, én jól tudom, milyen és mit ér! :)

A többi kommented miatt meg izgulok, hogy ne a TEK ébresszen fel...:(( Illetve remélem, nem TG fizet fél millát! :((

2014.06.08. 12:36:01

@tölgyes: értettem...mármint a jégtábla olvadást. :)

A többit meg rábízom 2023-ig az Uránuszra és Plútóra. ;)

@Khal Drogo: ügyes ember ő, írtam, tehetséges, mint OV. Meggyes nem volt se okos, se diplomata, kimondottan durva volt és kis stílű, Papcsákot meg felülről tették e Zuglóba, rendszeridegen volt abban a közegben. Lázár a "mi fiúnk kölyke", Rapcsák embere volt, és a kontinuitás folyamatos.

2014.06.08. 12:50:33

@Khal Drogo: Jézus és kereszténységről nagyon okosat írtál, köszi! Jézusnak hatalmas és jó PR-ja volt, van, az intézményesült egyház.

Kicsit hasonló ez a politikához. Van egy ember, mögé áll a PR (12 apostol), aztán egy kis marketing ( bénát, vakot gyógyít, vízen jár), aztán amikor meghal, az addigi eredmény - hatalom fenntartása miatt - újabb csodák kellenek (pl. feltámad, és jé, jut eszembe a tanúság tévő neve: Lázár...:)

tölgyes 2014.06.08. 13:18:02

@Letícia: Lézer Jani lényegében zökkenő nélkül tudta követni Rapcsákot. Tud kicsiben is, nagyban is játszani (ebben sokkal jobb mint Rogán, aki egy technokrata), modora sima, van benne bátorság és a szükséges vagabundság. Nem szeretném az ellenségeim között tudni.:) Most a nagy kérdés az: tud-e uralkodni önmagán? Tud-e mértéket tartani. Évhajhászásban is, vagányságban is. A mostani szereppel nem egyeztethető össze. Ha nem tudja magát megzabolázni, akkor Orbán jóindulatától függ majd,,:) az pedig változó.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.08. 13:54:49

@tölgyes:
Höhö, igazi modern dzsentri (kis makkoscipős beütéssel): új upperclass-kedvteléseire két kézzel szórja a köz pénzét és a sajátját egyaránt.
Talán majd látom a Hegyvidék Központban is, van itt pár üzlet, ahol ruházkodhatna.

2014.06.08. 14:27:48

@Hepci: nagyon tanulságos a tenyerét látni! 168 órában évekkel ezelőtt felfedeztem egy jó fotón, néztem is, hogy ejha! Valóban, a pénzzel nem tud bánni, átfolyik a keze között, főleg az élvezeteit jelző ujjaknál látható ez.

A sorsvonala szintén nagyon érdekes, úgyhogy nem meglepetés, hogy ilyen magasra tört. Ám régóta figyelem már, hogy mikor mit tesz, és mik lesznek a következmények, mert benne van az is, hogy tölgyest idézzem, "jégtáblán" lenni veszélyes ilyen forróságban, amit egyébként nagyrészt ő okoz...

No, meglátjuk!

6.Lenin 2014.06.08. 20:33:09

kicsit ide hajaz...

magyarhirlap.hu/kezdokorben

"Hát valahogy ilyen légkörben kezd a harmadik Orbán-kormány, amelynek egyetlen miniszterére sem mondott igent az ellenzék. Igaz, az ellenzék alapvetően nem a kormány dicsőítésére lett feltalálva, vagy hogy virágot vigyen pedagógusnapon Hoffmann Rózsának, esetleg a magyar–albán meccs után örömében diadalittasan meglengesse Orbán Viktor előtt Gyurcsány Ferencet. Nem. Bár aligha lehet előírni akármelyik pártnak is, hogy hatalmon kívül miként viselkedjék, mégis cseppet sem ízléses, amint haladó, demokrata erők elvonási tüneteket produkálnak, s úgy fetrengenek a hataloméhségtől, mint a Balaton-felvidék értő borászai szüret idején a szőlőskertek alatt. "

a többit is érdemes elolvasni...

hoplita 2014.06.09. 06:45:35

@Letícia:
A Délmagyar beszart lézergecitől és peren kívül perkált félmillát, így teljes a sztori.
A kommentelőnek a kutyája sem lett felkeltve..:)

Velem is próbálkozhat...én ugyanezeket a bíróság előtt is elmondanám, hidd el.:)

hoplita 2014.06.09. 06:52:13

@6.Lenin:
Ezt a lommentet nem te írtad nyuggergeci?

"...Teljessen eggyetertek! Hatalmas csalodas volt hogy a Hir TV es a Magyar Nemzet beallt a ATV es a Nepszava kozossegebe az ado miatti sikoltozasba. Matol maradok cask a Magyar Hirlapnal es az Echo TV nel.

A cikk pedig kituno...."

Az eszed megvan hozzá, meg az íráskészséged is.:)

sanity 2014.06.09. 10:02:11

@6.Lenin:

Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát se tipikus esete.

Khal Drogo 2014.06.09. 10:07:18

@szoja122: Tegnap megnéztem a Hírtv Civil Kaszinó műsorát,ahol a jobboldali arcok elmondták a véleményüket. Pesti Imre, aki kőkemény Fideszes majdnem kiabált olyan ideges lett. Teljes volt az értetlenkedés.

concret 2014.06.09. 10:20:33

@Khal Drogo: Jellemző, hogy nem szerepel az ötlethez kapcsolódóan semmilyen gyakorlatias indoklás - olyasféle, hogy a széttelepítés által a kormány működése mondjuk hatékonyabb, netán olcsóbb lenne, vagy bármi más, akceptálható előny.

Igazi szimbolikus ötlet ez, egy forintot elkölteni rá is kidobott pénz. Viszont nehezen támadható, hiszen a főváros szavazói nem hiszem, hogy érzelmileg kötődnének a minisztériumok jelenlétéhez, viszont az említett városoknak, talán úgy általában a vidéki Magyarországnak is egyfajta érzelmi gyógyír a fővárossal szembeni kisebbrendűségi érzésükre.

19 éves koromig vidéken éltem (Észak-Mo-on), tudom, miről van szó. Későbbi tapasztalataim szerint a dunántúli városokból származó ismerőseimre (Pécs, Szombathely, Sopron, stb.) kevéssé volt jellemző az a Budapest-fóbia, ami a dunáninnen elég erős. A magyar települések között nagyon működik a hierarchikus alá-fölérendeltség tudata, nem csak Pestre utaznak "föl" Pestről meg "le" (miért is?) az emberek - akár még Mátraházára is :-), de mondjuk Szolnok vagy Miskolc polgára ugyanúgy "lenéz" a maga "vidékére".

Egy ilyen formális kormány-decentralizálás nem jelent igazi megoldást, ettől a különböző méretű-súlyú települések polgárai nem lesznek "egyenlőbbek". Csak a nagy, központi vízfej helyett kisebb al-vízfejeket kreál, nem véletlen, hol: Debrecen, Fehérvár, Kecskemét. Egy végletesen centralizált politikai hatalomtól nem is várható tartalmi, demokratikus és praktikus decentralizálás.

Ettől függetlenül ha nem okoz zavart, tényleg mindegy, csak a költségét sajnálom. Orbán viszont éppen az érzelmi politizálás költségeiből profitál a legjobban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 10:56:07

@6.Lenin:
Ezt 1 szoponc írta?
A kérdőjelet csak technikai okból tettem ki... :)
A MH k. jó újság, oda azok kerülnek, akik már a M. Nemzetnek is vállalhatatlanok/túl bumburnyákok. Pedig magasan van ott az ingerküszöb, szegény Kristóf Attila, mint tiszteletbeli ethoszhordozó (és horgásztárs) nem tudom, miképp érezheti magát.

concret 2014.06.09. 10:57:28

@6.Lenin:
"Nekem mindig is az volt a megnemérthető, hogy 1esek miért hiszik azt magukról, ők mindenki felett állnak, és mindent szabad.
...amennyiben 1esek valamilyen vélt előjognál fogva mások fölé helyezik magukat, akkor én ezt miért nem tehetem meg?"

Ezek vissza-visszatérő dolgok nálad, bár a te korodban ez kevéssé érthető. Valójában bárki hihet magáról bármit, csak az számít, amit abból realizál, amit a környezete elfogad és visszaigazol - az alaptalan önámítás meg mosolygásra késztető dolog.
Vélt előjognál fogva meg kizárt, hogy bárki is "mások fölé helyezi magát" :-) Még itt, sima kommentelés közben is a véleményed tartalmi értéke helyez téged bárhová is, alá- meg fölérendelésről szinte értelmetlen beszélni. Engem, Hepcit vagy épp Khal Drogot is épp te vagy az, aki a "ballibek" közé helyezel, függetlenül az érintettek ezzel kapcsolatos véleményétől. Szóval ez az önhelyezgetés nem nagyon működik. Az életben meg pláne más, elvben ismerned kellene. Kicsit önbizalomszegény képet fest az efféle megnyilvánulásod önmagadról, már megbocsáss.

concret 2014.06.09. 11:05:39

@Hepci: No és micsoda képeket tud fösteni... Lehet, az én készülékem gyönge a felfogásához, de miért is fetrengenek a borászok pont szüretkor? És főleg mitől? Én régebben voltam jó párszor szüretelni, de részeg borászt szüretkor még sosem láttam.

Na kábé ennyire van megtámogatva az összefüggés a nemmel szavazás és a végtelen hataloméhség között.

tölgyes 2014.06.09. 11:08:28

@concret: Nem akarok kéretlen prókátor lenni.

Rátapintott ez egyik fontos elemre. A vidéki városok számára nagyon fontos, hogy hozzájuk országos igazgatási centrumot telepítsenek. Debrecen mindig is áhítozott a második főváros címére, és ennek vannak is intézményi előzményei. (Második nemzeti könyvtár)
A kitelepítéssel értékes, kiemelkedő helyeken lévő ingatlanok szabadulnak fel Bp-en. Ugyanakkor semmi sem indokolja a had, mezőgazdaság Bp-en működését. Ebben az elektronizált világban a fizikai távolságnak sincsen jelentősége. Ráadásul Kecskemét és Fehérvár könnyen elérhető, Debrecenből meg majd feljönnek helikopterrel:)

A minisztériumok telepítése az érintett városokban jelentős infrastrukturális fejlődést idéz elő. Ebből a szempontból a kiválasztás jónak mondható, hiszen mindhárom városban megvannak ehhez a gazdasági szellemi alapok.

Az igazgatás ettől még nem lesz hatékonyabb, de attól sem lesz az, ha egy kupacba rakják őket. Bp. belvárosát pedig célszerű lenne a hivatalok kitelepítésével is tehermentesíteni.

nyünyüge 2014.06.09. 11:08:56

"A békéhez nagyobb bátorság kell, mint a háborúhoz." - üzente Ferenc pápa a politikusoknak.

Ezúton továbbítom ezt a mondatot Magyarország miniszterelnökének, szíves megfontolásra.

tölgyes 2014.06.09. 11:11:11

@Hepci: Egy rendes, igazi úr nem vásárol konfekciós terméket... vagy ha igen, azt Párizsból hozatja.

Khal Drogo 2014.06.09. 11:13:34

@concret: Igen, jól meglátás, ez alapvetően egy szimbolikus döntés lesz. Plusz igen, ez sok pénzbe fog kerülni, egy-egy minisztérium áttelepítése milliárdos költség. Mellette az apparátus mozgatása lesz problémás. Az okés, hogy 2 óra alatt le lehet érni Debrecenbe. Oda-vissza az 4 óra.
Az áltagbér nettó 150-170 ezer lehet egy minisztériumi ügyintézőnek, ennyiért nem fognak az emberek napi 4 órát utazni. Akinek itt lakása, az nem fogja ezt vállalni, ki fog lépni.
A vezetői rétegnek lehet hogy biztosítanak lakhatást, ők leköltözhetnek akkor ha kapnak jó áron albérletet vagy a felső vezetők ingyenlakást.
Ráadásul ha ez a kormány elvérezne, nem biztos hogy maradna a minisztérium Debrecenben.

Az egész nem éri meg. Nekem biztosan nem érné meg lemenni, nincs ott életered, nincsenek ott barátaid stb.

Ebből gyakorlatilag az lesz hogy nagy mértékben új apparátusa lesz az alsó szinteken a minisztériumoknak.

tölgyes 2014.06.09. 11:17:40

@nyünyüge: Mondja ezt egy álmodozó. No, de mit mond egy reálpolitikus? Si vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 11:19:24

@concret:
Úgy történhetett, hogy az újságírónak le kellett adnia a cikket, de - hosszas gondolkodás után is - csak két hasonlat jutott eszébe.
A "taknyos, mint 1 p*na" volt a másik...

Khal Drogo 2014.06.09. 11:21:18

@tölgyes: Vidékfejlesztési haszna lehet neki. A személyi állomány lemorzsoldóása áll a mérleg másik oldalán, plusz a költségvonzata.

Ha az feltételezem,hogy a minisztériumi munka olyan csekély hozzáadott értéket képvisel, hogy teljesen mindegy hogy jelentős lemorzsolódás következik be, akkor igazgatási szempontból sem lesz visszaesés. Ha a mostani garnitúra is rendkívül alacsony szintet képvisel, akkor a csere fennakadással nem fog járni.

Ha a minisztériumok ma elitcsapatok ( állítólag azok ), akkor jelentős visszaesés lesz. Képzett és tapasztalt emberek nem lesznek vidéken, ők Budapesten rendezkedtek be életre. Akinek itt van lakása, az nem fog lemenni Debrecenbe. Ebben biztos vagyok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 11:21:57

@tölgyes:
Nézzen egyszer körül a Hegyvidék Központban, nem véletlenül használtam az 'upper class' kifejezést.

tölgyes 2014.06.09. 11:22:12

@Khal Drogo: Rossz megközelítés. Debrecen és a környékben lévő városok az ott élő értelmiség számára nyit majd lehetőséget. Mennyivel ésszerűtlenebb a Kossuth térre jönni csak azért, hogy a földet érintő ügyekben intézkedjenek.:) Háttérnek meg ott van az egyetem.

Khal Drogo 2014.06.09. 11:28:12

@tölgyes: Egy racionális közigazgatási szervezetrendszerben az állampolgárnak semmi de semmi keresnivalója nincs a minisztériumban. Elvileg a minisztérium nem lát el hatósági ügyköröket.

A minisztérium tévedés hogy azért van hogy oda az állampolgár bejárjon. Szervezési és stratégai, szakmai irányítási és jogszabályelőkészítési feladatokat lát el egy minisztérium.

Az állampolgárok ügyeinek intézésére van kiépítve a hivatali struktúra másod fokra pedig az országos hatáskörű szervek.

Khal Drogo 2014.06.09. 11:32:38

@tölgyes: Azt nem vitatom hogy megnyílik a vidéki értelmiség előtt így az út. Csak ennek az átmenetnek lesz egy költsége. Amíg a vidéki értelmiség belefolyik a napi ügymenetbe. Az egyetemeken oktatott tananyag és a minisztériumi hivatalnoki munka igen kis részbe fedik át egymást.

Ez az átmenet több hónapos lefagyással fog járni. Most is halott a magyar minisztériumi rendszer ott ahol miniszterelváltás történt. Érdemi munkavégzés hetek óta nincs, mindenki várja hogy kit fognak kirúgni az új vezetők.

tölgyes 2014.06.09. 11:33:14

@Hepci:
A lányomék tél végén Párizsban jártak és a VH utcában laktak. A mellékutcákban Ferrarik, Bentley-k parkoltak. A helyi áruházakban is volt árleszállítás.:) Ebből az alkalomból a gyerekruházati boltban már 600 euróért lehetett kabátot venni egy két éves gyereknek. Mit tesz Isten: találkoztak magyar vásárlókkal:)

tölgyes 2014.06.09. 11:38:54

@Khal Drogo: Jó! Lesdz költsége és haszna. Az MM épülete fedezné a költségeket, ha eladnák.:) A költözés, átszervezés pedig mindig lefagyással jár. Ha meg a minisztérium nem működik az az országnak kimondottan jót tesz.:)

Az állampolgár nem is jár a minisztériumba, de oda jár sok ezer hivatalnok és a különféle kijárók. Stratégiát pedig otthon is lehet gyártani...Tudnék Önnek arról mesélni, hogyan készülnek a stratégiák.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 11:39:26

@tölgyes:
Én csak nézegetem az ilyen boltokat, de azért figyelek. A Hegyvidékben látok olyan olasz cipőt, amit valamelyik belvárosi efendi (jegyző?) lábán fotóztak le a botránykeltésben érdekelt zsurnaliszták. Ha éppen kiárusítás van, egyszerűbb példányhoz jutányosan lehet hozzájutni, akad 150000 alatt is.
Egyszer annyira szerelmes voltam, hogy hetekig (sport)zakót hordtam az imádott kedvéért, de szerencsére elmúlt (a szerelem).
Rettentően izzad a hónaljam zakóban... azóta valószínűleg mindkettőt megették a molyok... :)

concret 2014.06.09. 11:40:17

@tölgyes: Na most részben egyetértünk. Nem is a vidéktől sajnálnám én a pluszt - szerintem minden vidéken felnőtt embernek vidéki érzelműnek kell(ene) lennie. Az ország összesített mérlegében nem látom a kellő ellensúlyt haszon oldalon a költségekkel-nehézségekkel szemben.

Földművelésügyi minisztérium? Továbbmegyek, nem csak Pesten indokolatlan működnie, hanem általában. A magyar gazdaságban bármely szempont szerint produkált 3-5% közötti súlya alapján (az egész élelmiszer-gazdaságnak!) tökéletesen elirányíthatná egy szakállamtitkárság a gazdasági minisztériumban. Amikor az oktatásnak (mennyivel nagyobb súlya van!) elég az államtitkárság, az építőiparnak meg tudomásom szerint az sincs.

Az FM léte szintén csak szimbolikus dolog, teljesen indokolatlan, elvtelen gesztus egy szűk, de hangos szavazói réteg és egy lobbicsoport felé, miközben a gazdaság 19-szer nagyobb "maradéka" egy minisztériumba van préselve.

nyünyüge 2014.06.09. 11:42:16

Szociálpolitika a szegregáció jegyében. Kétféle ember, család van a miniszter úr fejében: a terhet cipelő meg a rászoruló. És ha már ilyenek, maradjanak is így - szigorúan külön kezelve.

Balog Zoltán miniszter szerint a szociálpolitikának különbséget kell tennie a problémás családok és terheket hordani képesek között, ezért az új kormányban két külön államtitkárság foglalkozik majd a rászorulókkal és azokkal, akik "a vállukon viszik Magyarországot". Elmondta: így a szociális és felzárkózásügyi államtitkárság gondoskodik az önhibájukon kívül vagy önhibájukból rászorulókról, köztük a fogyatékkal élőkről, a gyermekvédelmet igénylő gyerekekről és a cigányokról. A család- és ifjúságügyi államtitkárság pedig a "teherhordozókat" segíti, valamint az ifjúságot, akik majd a jövőben viszik a terheket.

hvg.hu/itthon/20140609_Balog_kulon_allamtitkar_foglalkozik_majd

tölgyes 2014.06.09. 11:51:10

@Hepci:No persze! Mégis! Szinte hihetetlen ma már, hogy az egyik milliárdosunkon erőt vett a játékszenvedély és szintén milliárdos barátjával Monte Carlóba repült külön gépen és ott játszotta el a vagyona egyik részét. A másik részét Las Vegasban.:) Az egyik úr baráti társaságban megemlítette, hogy xy elnyert tőle egyetlen este 3 milliót, de ő annak a tízszeresét vette el tőle másnap egy üzleti tranzakció során. Mindezt tátott szájjal hallgatta néhány olyan csóró médiasztár és politikus, akik az Ön által megnevezett helyre járnak vásárolni.:)

tölgyes 2014.06.09. 11:55:37

@concret: Ebben meg én értek egyet önnel. Ugyanakkor nagyon nagy szükség van arra az évi 1-1,3 milliárd euróra, ami rajtuk keresztül jön vagy nem jön be hozzánk. Ez a pénz a vidék működéséhez nagyon kell.

Van azonban egy másik szempont is: nem lehet a dolgokat csak % alapján nézni. Az a néhány százalék ma a magyar társadalmi béke fundamentuma.:)

tölgyes 2014.06.09. 11:58:35

@nyünyüge: Miért? Ön szerint a két dolgot (ami persze sok dolog) össze lehet keverni????? ÓÓÓÓ adj Uram türelmet!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 11:59:18

@tölgyes:
Egyik barátomnak volt olyan felesége, akivel időnként ki kellett röppenni Londonba shoppingolni.
Szerencséjére már elváltak. :)
Egyébként alig tudom elképzelni, mi az, amit itthon nem lehet beszerezni. Ismerek 1-2 ilyen non plus ultra csokimárkát, biztos van divatban is hasonló, de ki az, aki ezek nélkül nem tud meglenni?

nyünyüge 2014.06.09. 12:20:32

@tölgyes:
Összekeverni nem kell, de egységében kezelni kellene!
Minthogy aki ma a "terhet cipeli", az egy betegség, baleset, öregség okán lehet a rászoruló.
Jó esetben a rászorulóból is lehet újra terhet viselő.
Sőt.
Egy családban vannak egyszerre "tehercipelésre" alkalmas emberek, tendenciák, és erősen rászorulók.

Ha pedig ezt a két területet versenyezteti államtitkárokon keresztül a miniszter, akkor nem kétséges, hogy melyik lesz a nyertes. Ami által a problémák nem oldódni fognak, hanem erősödni.

concret 2014.06.09. 12:24:10

@tölgyes: Urbánus logikával ez a fajta kormányzási stílus és cselekvés nem értelmezhető, de ha az ember találkozik kisebb településeken lakó rokonaival, barátaival, az ő véleményükkel, könnyen érthetőek lesznek a friss választási eredmények. Orbán valóban "érzi a nemzetet", olyanokban nyújt valamit, amit más (talán Kádár óta, de ő más téren volt sikeres) nem tudott: mentális problémákra valamiféle elégtételt nyújtani. A tősgyökeres vidéki, sőt falusi Orbánnak ugyanolyan lelki bajai lehettek fehérvári gimnazistaként, belvárosi jogászhallgatóként, junior parlamenti politikusként, mint amit minden magyar vidéki ember érez a nagyvárosihoz, pláne a nyugat-európaihoz képest.

Fontosak a szimbólumok, az általuk orvosolgatott érzelmi bajok, de hosszabb távon a magyar ember is pragmatikus, sőt mohó. Hiába jutott mindenkinek anno egyformán krumplileves és grízestészta, elkezdtük irigyelni a Gorenjéket a Shopping Cityből. A gazdaság dinamizálásában 4 éve semmi sem történik. Örülhet Debrecen egy új Földmívelésügyi Minisztériumnak, de lassan Váraddal kell versenyeznie. Ha netán lemaradna, nem kárpótolná a fényes hivatal.

tölgyes 2014.06.09. 12:33:09

@Hepci: Azok, akiknek Monte Carlóba kell menni pénzt elveszíteni és közben olyan pezsgőt inni poharanként 200 euróért, amit itthon is megkap tized áron.:) Mellesleg a pénzt itthon is elveszíthette, elkártyázhatta rulettezhette volna:)

2014.06.09. 13:03:40

@hoplita: hát jól van, te tudod, hős vagy, meg bátor, de ne felejts el majd a sittről írni ide is, mert állítólag kommentezni onnan is lehet...:)))

@tölgyes: @Hepci: nem tudtok ti élni! :))))

@concret: @Khal Drogo: Szombathelyről, Vasvárról, vagy Letenyéről ügyet intézni - ha személyesen kell - örülnek majd Debrecennek! Hacsak azért teszik oda őket, mert a miniszter karcagi, és otthon maradjon és ne kelljen neki lakás bérelni.

De azt is jó lesz, ha kormányülést tartanak, akkor cocókázni kell a minisztereknek. Az hogy Hendének már mindenki megvolt az V.kerben, azért megy Fehérvárra (ott pasik vannak többségben, ott van a támaszpont és közelebb van Taszár és a Bakony, és talán az ott lévő pasik megdöntését nem veszi harci feladatnak), ezt még értem, mert vállalhatatlan. De a többit nem értem. De nekem nem is kell, úgy sem fogok az apparátusban dolgozni.

nyünyüge 2014.06.09. 13:12:15

@Letícia:
És mit szól ehhez Kerényi et.?

tölgyes 2014.06.09. 13:15:08

@nyünyüge: Nagyon téved. Javaslom, hogy olvassa Andorka máig érvényes írásait. Ő volt az, aki kimutatta, hogy a családok jövedelmi szintjét a gyermekek száma határozza meg. Hiába keres valaki havi nettó 450 ezret, ha van 7 gyermeke, akkor a családban egy főre 50.e forint jut.( Ő már csak tudta, neki 7 gyermeke született és neki nem jutott havi 50e forint, amikor a gyerekei nőttek)
Másként kell az egyiket, másként a másikat segíteni. Más szakmai problémát jelent, más megoldási segítési módokat kíván. Összehangolni meg a kormányak és a miniszternek kell.

tölgyes 2014.06.09. 13:19:30

@concret: Ez a megoldás nem mond ellent a pragmatizmusnak Különösen a mai viszonyok között nem kell ellentmondással számolni. Az eus pénzek lehívásának optimalizálása megoldható Debrecenből is.:) Az egyébb elméleti munkához közvetlen segítségként még ott az egyetem is.

nyünyüge 2014.06.09. 13:24:49

@tölgyes:
Andorka írásaira nem hat ez egykulcsos adó?
Ejnye-ejnye.
Hát ez eléggé tarthatatlan.

Nem ezért kellene együtt kezelni a rászoruló hétgyermekes családok ügyét a teherviselőkével.

Nagyokos.

tölgyes 2014.06.09. 13:33:18

@Letícia: ( Élni még csak tudnék..:) De mégse ülnék repülőre, csak azért, hogy másnap a referenciacsoportomban elmondjam:
- Én tegnap Las Vegasban 15 milliót vesztettem!
- És hogy kerültél oda?
- xy-nal külön gépen mentünk, de ő 20 milliót veszített.:)!

A hallgatók arcára pedig kiülne az álmélkodással vegyes csodálat és a sárga irigység, miközben néhány alacsonyan repülő szőke-vörös bombázó bugyija átnedvesedik a rajongástól.:)

Van, aki ezzel dicsekszik van, aki azzal, hogy vett egy szigetet Dalmáciában, mások azzal, hogy vett egy darabot az orosz Tajgából, ahol a medvék között az orosz muzsik most neki vág fát és neki keres olajat. :)

6.Lenin 2014.06.09. 13:33:22

@concret:

) vagy rosszul fogalmazok

) vagy nem érted (akarod megérteni)

Van a mai ellenzék, szélsőjobbtól-szélsőbalig.
A mai napig nem tudtak még felmutatni szinte semmit, semmiféle komoly teljesítményt, hiszen eddig mindig megbuktak. Jelenleg sincs rájuk komoly kereslet.

A szocializmusnak nevezett is az állandó reformok miatt bukdácsolt, de minden valós eredmény nélkül.

Az elmúlt 5 évben más se hallunk/olvasunk, hogy ez a kormány így/úgy, de mindent rosszul csinál, de ők aztán mindenre tudják a tuti megoldást.

2 drb hatalmas zakó volt eredménye. ezenkívül semmi.

1 az állandó, a fölényes, de addig alaptalan kritika.

Szóval, mi is az alapja ennek?

Szívesen megváltoztatom a véleményem, ha nem fölényeskedéssel, hanem valódi teljesítménnyel is tudod igazolni azt a magas lovat, amit a saját jogos tulajdonodnak vélsz.

Nyitott vagyok...

(azt még nem vetted észre, hogy nagyon ritkán jegyzem meg, hogy valójában mivel is értek 1et? Viszont valóban érdekelne a vélt előjogok alapja)

Még 1, pedig már vagy xedx leírtam...

Nálam a ballib az 1 mentalitást jelent...
@hoplita, @hepci,@ concret az 1 csapat, gondolkodásmódban

Az, hogy mi a politikai hovatartozásotok, bőrszínetek, sexuális szokásaitok, stb arra nagy ívben tojok, az mindenkinek a magánügye, de valójában nem is érdekel.

Az itteni megnyilvánulásaitok alapján vagytok ballibek, nálam.

Ti is alkothattok rólam véleményt. Nektek is jogotok van hozzá, nekem is.

Kinek van igaza?
Jó kérdés.

nyünyüge 2014.06.09. 13:33:48

@nyünyüge:
jav.:

Andorka írásaira nem hat az egykulcsos adó és a családi adókedvezmény?

tölgyes 2014.06.09. 13:36:41

@nyünyüge: Az egykulcsos adó sem tudja kiegyenlíteni - bár csökkenti ezt a fajta torzulást. És nem kezelhető együtt az ő esetük azokkal, akik miután megkapják ingyen a 100 csirkét és a hozzá való gabonát.. nem tudják, hogy mit kell velük kezdeni és emiatt elpusztulnak.:(

nyünyüge 2014.06.09. 13:42:07

@tölgyes:
írja ezt, Andorka Rudolf személyes helyzetére utalva.

na menjen már ................................

2014.06.09. 13:46:58

@nyünyüge: mihez?

Hogy Hende egy Casanova? Szerintem semmit! Az neki töktermészetes, hogy nőket rohan le egy pasi, aki magas beosztással bír. :)

@tölgyes: hát igen. Én magam szívesen vagyok szintén a magam fajták között, a sznobizmus, a felvágás az nem nekem se való. Így pl. nem mennék 23 milláért fácánokat ölni. Az egész vadászatot egy nagyon gonosz dolognak tartom, mint a sok kenceficét, amit állatokon tesztelnek ki...:(

6.Lenin 2014.06.09. 13:53:53

@sanity:

Előfordulhat...,de

leírhatom vkiről akárhányszor is, hogy hülye, de ettől még nem leszek okosabb/ügyesebb nála...

Nekem ez jött le ebből az írásból...
Konkrétan kikről volt benne szó, nekem másodlagos kérdés.

tölgyes 2014.06.09. 13:59:12

@nyünyüge: Gondoltam sikerül átvinnie az értelmet. Nem sikerült, ahogy máskor se szokott sikerülni.:(

Andorka - nyugodjék békébenn - nagyszerű ember volt.

tölgyes 2014.06.09. 14:06:21

@Letícia: Egy társadalmi csoporthoz való tarozásnak megvannak a feltételei. Aki milliárdosokkal akar üzletelni, annak milliárdosok között kell mozognia. Itt jut információkhoz és kapcsolatokhoz. Hiába érezné magát jól az Ön társaságában, az nem segítené az előbbre jutását.:)

Én se vadásznék 23 millióért, de attól még a vadászat nem gonosz dolog. Sportnak se rossz, időtöltésnek se felüdülésnek se.

6.Lenin 2014.06.09. 14:13:23

@tölgyes:

"de attól még a vadászat nem gonosz dolog. Sportnak se rossz, időtöltésnek se felüdülésnek se. "

izé...

azért ez gyökeresen másként festene, ha a nyúl fogná rám a puskát, és nem én őrá...

(vadgazdálkodás az más kérdés)

2014.06.09. 14:43:30

@tölgyes: ez igaz, miszerint suba a subával, guba a gubával...

A vadászat az gyilkolás, az nem sport. Nekem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 14:56:02

@tölgyes:
Egy igazán menő magyar milliárdos már valószínűleg nemzetközi szinten keres escorthölgyet is, nem éri be holmi zimánylindával.
Utána beszámolhat az adekvát körben: napi 2 milláért sz*pattam, 3 napig, osztán lecseréltem egy dupla olyan drágára.
Ehhez képest Dzsudzsibazsi is gyönge, alig 3 havonta tör meg 1 Lamborghinit.

nyünyüge 2014.06.09. 15:04:50

@tölgyes:
Hozzászólásom nem Andorkát minősítette, hanem a kormány szociális- és családpolitikáját.
Amivel Andorka minimum 50-50 % eséllyel nem értene egyet.

Amúgy tényleg nyugodjék békében, senkinek sem kellene önkényesen az ő érdemeivel legitimálnia a saját vitatható véleményét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 15:06:25

@6.Lenin:
"azt még nem vetted észre, hogy nagyon ritkán jegyzem meg, hogy valójában mivel is értek 1et?"
Szerintem észrevette: Fidesz. :)

tölgyes 2014.06.09. 15:13:14

@Hepci: Ebben a magyar termék világszínvonalú! Így inkább a külföld várja a magyar árut.ÍÍÍÍÍÍÍÍ:) Nem mondom! Esetleg a választék bővítésére idönként igénybe veszik az inportszolgháltatást is.:)@Letícia: Milyen kár hogy megeszi a húst. Az meg tömegmészárlás eredménye. A vadászat során van némi esélye a nyúlnak, vaddisznónak, fácánnak arra, hogy elszaladjon. Ilyen esélye a vágóra vitt sertésnek nyúlnak, baromfinak nincsen.:( @6.Lenin: A vadászat az maga a vadgazdálkodás.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 15:22:12

@Letícia:
Azért kérdeztem, mert Kulka is hírhedten változatos életet él, így Hende elvileg közelebb áll hozzá eszmeileg, mint mondjuk Balog páterhez. :)

tölgyes 2014.06.09. 15:29:35

@Hepci: Ebben a magyar termék világszínvonalú! Így inkább a külföld várja a magyar árut. ÍÍÍÍÍÍÍÍ:) Nem mondom! Esetleg a választék bővítésére időnként igénybe veszik az importszolgáltatást is.:)@Letícia: Milyen kár hogy megeszi a húst. Az meg tömegmészárlás eredménye. A vadászat során van némi esélye a nyúlnak, vaddisznónak, fácánnak arra, hogy elszaladjon. Ilyen esélye a vágóra vitt sertésnek nyúlnak, baromfinak nincsen.:( @6.Lenin: A vadászat az maga a vadgazdálkodás.:)@nyünyüge:Másnak (ÖNNEK) meg kéne tanulnia a példát példaként felfogni.. nem ártana, ha képes volna ilyenre. A példa azért volt jó, mert egy családnak, gyermeknek, munkának tudománynak elkötelezett ember esetében se ártott volna a több együttérzés és segítség. Andorka mindig kedves volt, mindig megértő volt , mindig nagy tudású volt, aki rengeteget dolgozott s ránézésre úgy járt mint egy kishivatalnok. Kopottas zakó, felöltő. Pedig ő minden megtett magért is a családjáért is és azokért is, akiket tanított. Vagyis egy nagy tudású, kiemelkedő vezető értelmiségű sem volt kivétel az általa leírt szabály alól.

Az azonban tény, hogy a társadalomban a gyermekek száma meghatározza a családok életszínvonalát és életminőségét. Ezért a gyermekes családokkal való társadalmi, állami foglalkozás nagyon is indokolt. Ugyanakkor egy jól szocializált család másféle segítséget igényel, mint az, ahol az elemi szocializációra sincsen reménye.
Épp a napokban beszélgettek a Havas féle műsorban arról, hogy ez a szegénység ügy több évtizedre való feladatot ad a kormányoknak. A szegénységen való segítés még csak nem is pénz és szociális segély kérdése. Ebből pedig nem az következik, hogy a társadalom hagyja magára azokat, akik dolgoznak és gyermekeket is nevelnek.

2014.06.09. 15:39:30

@Hepci: én nem tudom milyen éltet él Kulka. Te honnan tudod? :D

@tölgyes: jóvanna. Igaza van. De mióta megnéztem a Noé című filmet, alig-alig eszek húst.

6.Lenin 2014.06.09. 15:42:17

@Hepci:

hmm!

Úgy látom, hogy mindig kénytelen leszek konkrétan leírni mindent.

Nos...

Nem értek mindenben 1et a Fidesszel.
Azokkal szoktam 1et érteni, akiknek vannak elképzeléseik, és képesek is megvalósítani/véghezvinni.

Most valóban a Fidesz áll ehhez közelebb.

Gondolom (remélem) neked is van valamilyen elképzelésed a SAJÁT életeddel kapcsolatban, nekem van, és igyekeztem is ahhoz ragaszkodni, a lehetőségekhez képest függetlenül a pillanatnyi hatalomtól. Amennyiben ez nem volt lehetséges, elmentem.
Soha nem irigyeltem senkitől semmit, főleg, ha nagyon távol áll az én elképzelésemtől. Ez teljesen független a pacák bőrszíne, stb.....nem írom le többx.

Az, hogy mit csinál Mesterházy, Orbán, vagy bárki a mindennapjaiban. Az nem érdekel.
Az, hogy mire képes, hogyan oldja meg (fő vonalakban) az már tanulságos lehet, nehogy én is elkövessem azokat a hibákat-a saját életemmel kapcsolatban.

Nagyon sok olyan emberrel találkoztam már, akik szinte mindig elbuktak, de mégis ragaszkodtak valamilyen téveszméhez (a saját valódi értékükkel kapcsolatban)

Mivel nem voltak (látszólag)hülyék (kimondottan), soha nem értettem meg, miért nem veszik észre, ha másoknak szinte a szemét szúrja a tévedésük.
Miért fogad el simán olyasmit, amit a másikkal kapcsolatban elítél?
Vannak még ilyen kérdéseim, de ez itt lényegtelen.

Szerintem ezek a felületek kiválóan alkalmasak ennek a kutatására. Részletkérdések nem szoktak érdekelni.
Természetesen néha szükséges olyanokkal is provokálni, de nem szoktam belemenni az ilyen "vitákba". Nem sok példát lehetne ilyesmire idézni tőlem az ide írtakból.

Ezekre itt túlkínálat van minden oldalról.

ergo...
Szerintem nem túl bonyolult, talán

6.Lenin 2014.06.09. 15:52:32

@tölgyes:

"A vadászat az maga a vadgazdálkodás.:)"

Elvileg.
2x laktam olyan vidéken, ahol ezt nagyon soxor megcáfolták az úri "vadászok"
(terepjárókról lövöldöző részeg ???-ok)
Mindegy.

Elviekben nagyon szép(lehetne) a világ.
Csakhogy unalomból (?) megteremtődött az ember (el is lett cseszve minden)
(ráadásul önarckép alapján,és ez így semmi jóval nem kecsegtet a jövőt illetően)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 16:00:51

@Letícia:
Ismerős ismerőse látótávolságban él tőle, ha mondhatom így.

@6.Lenin:
Szerintem a személytelen netes felületek szereplői gondolatainak és a politika világának tanulmányozása nem alkalmasak arra, hogy válaszokat találjunk bármire is. Ez abból is látszik, hogy te hosszas töprengéssel se jutottál semmi értelmesre az itteni szereplőkkel kapcsolatban. :)

6.Lenin 2014.06.09. 16:11:46

@Hepci:

Ezt miből gondolod, hogy nem jutottam semmire?

Miért nem lehetne az itteni "jellemeket" ráhúzni kézzelfoghatókra?

Néha valóban többx kell provokálni 1eseket,de általában "kijön" a takargatott.

Amúgy + 1re kevesebben vannak (nem szoktam mindenkinek írogatni)akik még tartogathatnának valamilyen meglepetést.

2014.06.09. 16:19:55

@6.Lenin: no, akkor Neked is ajánlom a Noé című filmet...

6.Lenin 2014.06.09. 16:38:56

@Letícia:

Én a szükségszerűt el tudom fogadni, az értelmetlent (passzióból) azt soha.

láttam 1x 1 kisfilmet, amikor a hím oroszlán megöli a saját kicsinyeit, miután az anyjuk elpusztult. Közben olyan fájdalommal üvöltött a világba, hogy csodálkoztam, miért is nem szakad le az ég. Azt is, amikor mellette békésen legelésztek a későbbi étkezésre szánt fogások. Akkor éppen ebéd után volt.

Szórakozásból csak az ember képes ölni, akár másik embert is.

Eddig csak kritikákat olvastam a filmről-eléggé lehúzták, de majd megnézem.

tölgyes 2014.06.09. 16:41:49

@Letícia: Hiba! Húst is kell enni. Mindent. Noé azért mentette meg az állatokat, hogy megehessük őket, és ők egymást.:) Gondolja meg: bennünk milliónyi mikroorganizmus nyüzsög. Majd ha eljön az ideje ők is esznek minket, de most egy hétig se élnénk nélkülük.:)

2014.06.09. 17:16:25

@6.Lenin: jó, de szoptatni nem tudta őket. És az oroszlánoknál a kajateremtés a nők dolga...ő csak megeszi, amit elé tesznek, vagy max. segít a vadászatban. Ilyennek ezek a pasi oroszlánok! :(

@tölgyes: persze, tudom. De a vegán evés nem olyan rossz, más kérdés, hogy én nem bírnék hús nélkül lenni. Sajnos. :(

szoja122 2014.06.09. 17:34:03

Tudtátok, hogy a Cinket Lázár János szerkeszti? :)))

A szerzők:
Kerényi Imre, Bayer Zsolt, Szijjártó Péter

shrturl.co/S46Vl

6.Lenin 2014.06.09. 17:34:29

@Letícia:

A p.....ba...

Már akkor is el tudtam képzelni, hogy ösztönösen "tudta", hogy milyen sors várna a kicsinyeire...
Megtette, amit "jónak" látott, vagy a természet megtanította rá.

szükségszerű volt, és mint írtam, azt el tudom fogadni (a táplálékláncot illetően igaza van @Tölgyesnek)

a passziót nem tudom elfogadni.

(amit írtál az jogos,de nem függ össze az eddigiekkel, szerintem..)

szoja122 2014.06.09. 17:45:00

@Khal Drogo: Érdekes cikk:

"Rég nem látott hatalmi harc a Fideszben?"

velemenyvezer.444.hu/2014/06/05/reg-nem-latott-hatalmi-harc-a-fideszben/

concret 2014.06.09. 17:45:38

@6.Lenin: Hát, nem volt egyszerű értelmeznem, de próbálom:

1/ önmagammal kapcsolatosan "előjogokat" legfeljebb Te vélelmezel, én nem. Nyilván működik bennem valamilyen szintű önbizalom, amit az életem során különböző forrásokból (de javarészt net előtti eszközök segítségével) megszerzett tudás és információ, valamint a környezetem visszajelzései alapoztak meg. Bízom benne, hogy érzékelem korlátaimat, pl @tölgyessel sem vitázom olyasmiről, amiben tapasztalom a tudásbéli fölényét.
Ha önbizalom terén problémáid vannak (csak így tudom értelmezni a "magad mások fölé helyezésének" a vágyát), az a Te személyes ügyed. Állításom továbbra is: nem fog menni. Mindenki automatikusan szerez pozíciókat véleménye megfogalmazása útján. De hát azért próbáld csak.

2/ A személyes véleményeim és megnyilvánulásaim értékét-értéktelenségét a magyar politikai baloldal sikerességével párhuzamba állítani teljesen megalapozatlan dolog. Részben mert az általad "ballibként" aposztrofált oldal nem olyan szépen egy tömbbé faragott alakzat mint a fideszkdnp, másrészt saját liberális alapálláspontomhoz hazai párt sajnálatosan nem rendelhető hozzá. Már persze az önmagában is téves, hogy választási győzelmek-vereségek az adott ideológia vagy politikai irányzat értékességének a fokmérői. Gondolj vissza rá: a 7 választásból hármat (horribile dictu) a "ballib" oldal nyert, és ettől még Orbán Viktor az adott pillanatban nem volt értéktelenebb, mint amikor ő győzött.

3/ Nagyon sajátosan látod a hazai polgári demokrácia korszakának politikatörténetét. Ez az "ellenzék a szélsőbaltól a szélsőjobbig" kreáció meglehetősen új leírás, '94-ben Orbán még nem centrális-, hanem háromosztatú politikai erőtérről beszélt - és jogosan. Te a mai állapotot (illetve annak Kocsis Máté-féle interpretációját) próbálod visszavetíteni, holott ez csak az utóbbi pár év eredménye. Megállapításod, miszerint a magyar baloldal mindig sikertelen volt ott is megbicsaklik, hogy az első 12 év mindig kormányváltást hozott, ám a fejlődés trendje szépen meghúzhatóan egyenletes. Orbán a maga saját első kormányzásával sem vállal folytonosságot, hisz akkor ő is a Sólyom-féle alkotmányosság és a szabadpiaci, liberális kapitalista gazdaságpolitika talaján állt, egészen sikeresen. Az ország hanyatlása nem a kormányváltásokhoz köthető.

4/ Hepcit, hoplitát és szerénységemet csoporttá szervezni egyetlen ismérv alapján lehet: mindnyájan kritizáljuk a fidesz kormányzását (mint ahogyan kritizáljuk az azt megelőző időszakot is). Így bizony számodra a meghatározó szempont valóban a Fidesz iránti viszony. Miközben én Orbánék számos intézkedését helyeseltem, vagy csak korrekciós jellegű kritikával illettem, Tőled érdemi kormánykritikát sosem tapasztaltam. Persze, lehet, hogy tévedek.
Ez azért önmagáért beszél.

Khal Drogo 2014.06.09. 17:59:51

@tölgyes: Most nem idézném hogy a kormánypárt ellenzékben a minisztériumi épületek eladásának terveire milyen kommunikációval válaszolt.

concret 2014.06.09. 18:02:40

@Letícia: Én nem vagyok kicsinyes: megszavaznék egy minisztériumot mondjuk Keszthelynek is.

Viszont: a Dunántúl jelentős része egészen jól elboldogul helyi minisztériumok nélkül is - a Dunáninnent meg magas hivatalok odatelepítése sem húzza ki a k@kiból. Ahhoz valami olyasféle kormányzás kellene, amit az eddigi 24 évben senki sem produkált.

Khal Drogo 2014.06.09. 18:05:57

@szoja122: Kálomista Csakafidesz Gábor, a párt mögött álló Mindig Jó Üzletet Tudok Kötni a Magyar Állammal klub jeles tagja is értetlenkedik ma egy sort a Hírtv-n a reklámadó miatt.
Láttam a beharangozóját a beszélgetős műsornak,nem véletlenül ezeket az értetlenkedő mondatokat emelték ki.

Utoljára ekkora vihart az ekho kivezetésének terve kavart pár éve. Ott Orbán kimondta hogy vége az ekho-nak, de annyi vállalkozó, pontosabban Csakafidesz vállalkozó ordított minden szájával hogy végül szigorítva de maradt az ekho.

Itt szerintem újra engedni kell majd. Egyrészt erre szolgál az elég átlátszó egyéni indítvány ( végül is nem a kormány terjesztette be mondhatják ha kihátrálnak mögüle ) másrészt a politikusok is azt mondták nincsen minden kőbe vésve.

A mezei képviselőket biztosan dolgozzák a jobboldali médiahatalmasságok meg csörögnek a telefonok a háttérben.

szoja122 2014.06.09. 18:09:46

"Mi lelhette Lázár Jánost?"

"Hónapok óta Lázár János nyilatkozataitól, döntéseitől, viselt dolgaitól hangos a sajtó. A már államtitkárként is túlmozgásos, munkamániás Lázár különösen azóta lett még aktívabb, amióta miniszterjelölt lett, a harmadik Orbán-kormány kialakításában pedig egyre több, illetve egyre nagyobb pénzeket kezelő terület kerül hozzá. Kérdés, hogy miért lesz Lázárból mindennap címlapsztori?"

hvg.hu/itthon/20140609_Lazar_janos_szavazas#rss

tölgyes 2014.06.09. 18:22:21

@Khal Drogo: Nem kell idéznie, mert emlékszem rá. Most eladásról ugyan nincs szó, de akkor az volt a baj, hogy rövid időn belül sok ingatlant akartak értékesíteni lenyomva az ingatlanok árát... arról nem is beszélve, hogy akkor elfolyt jópár milliárd, és nem történt semmi.:(

Khal Drogo 2014.06.09. 18:23:55

@Letícia: A minisztériumba nem kell menni senkinek. Akinek mégis oda kell mennie, hogy elintézzen valamit, az befolyásos és vagyonos ember, megoldja. Ott már tíz és százmilliós tételek játszanak, nem állampolgári egyszerű gondok.

6.Lenin 2014.06.09. 18:25:21

@concret:

izé...nem ezekről írtam, de mindegy...

1( Nekem soha nem volt szándékomban magamat mások fölé helyezni.
annyit írtam...
Amennyiben más úgy gondolja, hogy neki lehet, akkor nekem is...igaz nem írtam hozzá, hogy ha én is akarnám (feltételeztem hogy így is érthető.Tévedtem)

2) nem a győzelem/vereség kérdése volt a lényeg. Megoldott-é olyan problémákat, amit most számon kér (bárki)

3) nem politikával foglalkozó tanulmányt írtam, hanem a magam módján/módszerével értelmeztem vmit.
Úgy értelmezek , ahogy jónak látom, legfeljebb mások azt nem fogadják el, de nem is ilyen szándékkal írtam.

4) Még 1x (nem kerül semmibe):

tojok a politikai nézeteitekre, bőrötök színére, szexuális szokásaira. Nem érdelek mert ezt mindenkinek jogában áll a maga ízlése/érdekei szerint formálni.

A lényeg nem a kormány teljesítménye, hanem az ellene irányuló kritika jogossága.

Érthetőbben...

volt olyan időszak az életemben, amikor olyanok próbáltak meggyőzni arról, miként kell vállalkozni, akiknek a bukásában nekem is volt némi szerepem.
(olcsóbban,gyorsabban, és jobb minőségben végeztem el ugyanazt a munkát,természetesen erről nem volt tudomásuk)

ez nem azt jelenti, hogy én dolgoztam abban a körzetben jobb, gyorsabb, olcsóbb, de igyekeztem, hogy az legyek.

Mi a tosz közöm van a kormányzáshoz?
Miért kritizálnám őket?

Nevetségesnek tartom, hogy olyanok kritizálnak mindent/mindenkit, akik eddig sikertelenek voltak. Ennyi.

Bizonyítsa bárki, hogy különbek a jelenleginél, és én örülnék neki, mert legalább valódi verseny lenne.

Olvasd el amit @hepcinek is írtam.

Személy(?) szerint senkivel szemben sincs semmi kifogásom, hiszen személyesen nem ismerek senkit, nem is érzek valami nagy késztetést ennek ellenkezőjére, de nem is zárkóznék el esetleg. Nem ezért vagyok itt. Van elég széles baráti köröm, és nem csak Mo-on. Nincs hiányérzetem.

Félreértesz. vagy tényleg rosszul fogalmazom meg a mondandómat. Igaz az is, hogy abszolúte nincs szándékomban bárkit, bármiről is meggyőzni.

szoja122 2014.06.09. 18:50:40

Ti is úgy látjátok, vagy csak én érzem úgy, hogy az RTL Klub Híradója sokkal többet politizál, kevesebb, baleseti, rendőrségi és bulvár hírek vannak, több kormány és Fidesz bírálat hangzik el?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 19:00:37

@6.Lenin:
"Ezt miből gondolod, hogy nem jutottam semmire?"
Az eredmény magáért beszél.
De nyugodtan kitalálhatod azt is, hogy buzi vagyok, vagy éppen japán.
Esetleg megpróbálhatod hosszas gondolkodással kitalálni a kolbászkészítés technológiáját is.
A gondolkodás önmagában s az eredménytől elvonatkoztatva is hasznos önfejlesztési lehetőség. Ha valaki kellően alacsonyról indul, akár nagy önörömet is szerezhet. :)

concret 2014.06.09. 19:21:15

@Hepci:
index.hu/belfold/2014/06/05/majdnem_a_rezsiharcos_lett_az_oktatasi_allamtitkar/

Ez igen. Egy ilyen opció fölvetése után bárkit szeretni fogunk a közoktatás élén. Tud ez a Viktor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 19:28:25

@concret:
Lehetséges opció, hogy olyat válasszunk oktatási főtisztviselőnek, akinek nagy szüksége van oktatásra.
Az inverz Klebelsberg Kunó.
Azt is jól szimbolizálná, hogy itt már tiszta amerika van: ha úgy is nézel ki, mint egy mezei pocok, ha törekvő vagy, simán lehet belőled a sasok törzsfőnöke.

6.Lenin 2014.06.09. 19:40:17

@Hepci:

Drága Hepci Barátom!

Látom nem ment át, amit írtam, sebaj.

Pontosan az lenne a baj, ha én megpróbálnám kitalálni, hogy miként is gondolkodol a világ dolgairól.

Ezt tartom a legnagyobb marhaságnak mikor sokan itt arról írnak, hogy miként gondolkodnak a fedeszes birkák. Aztán az írásaiból kiderül, még azt sem érti, amit ő ír.

Nekem semmi gondom, hogy miként gondolkodol, az a te dolgod. Nem az a lényeges nekem, hanem vajon miért így?
Természetesen az sem létkérdés. Időtöltés.

Úgy gondolkodsz, mint az én meghatározásom szerint a ballib gondolkodik.

Írtam már, vagy csak akartam, hogy mit is jelent ez nálam?
Szerintem nem, de nem is érdekes.

Gondold azt nyugodtan, hogy én 1 gondolkodni képtelen köcsög fideszes beszélő (bár ezt nem tudom honnan veszed, hogy beszélni is tudok.Ide csak írni szoktam) ágytál vagyok.
(gyerekkoromban bányában is voltam. Elég mélyen)

Engem ez nem zavar.

Érdektelen, a Blues az érdekes, mert az örök.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 20:07:02

@6.Lenin:
Még egy lenin se zavart, ha hosszan és zavarosan gondolkodott, és azt nem követte tett.

6.Lenin 2014.06.09. 20:20:25

@Hepci:

Akkor mi a toszért piszkálsz?

"... és azt nem követte tett."

Már te is verekedni akarsz?
Vagy mit kéne tennem?

Ha írnak válaszolok. Ez 1 szabad felület (még).
Tiltass ki.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.09. 20:28:39

@6.Lenin:
Hát, nem vagy 1 filozófus, de ez nem baj.

Pusztán arra gondoltam, hogy amíg nem akarsz egy táblát akasztatni a nyakamba IRL, hogy "ballib", tőlem aztán bármilyen fasságot írosgálhatsz itt.

6.Lenin 2014.06.09. 20:49:35

@Hepci:

Mi a toszért akarnék ilyesmit?

1x valamiért leírtam, hogy mit gondolok, azóta macerálsz ezzel.
Én szóba se hoztam volna, mert ez annyira nem érdekes.
Ha ennyire zavar, többet nem említem veled kapcsoltban (persze a véleményem marad).

(azért az itt töltött néhány év alatt csak kiderültek itt a hovahúzások.Nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni. Az is jellemző, hogy amikor bántják a tábort, ki, kihez próbál menedékért hozzábújni. Már 1x egy tanulmányt is idelinkeltem a genetika és a politikai hovatartozás összefüggéseiről. Nem én írtam, de hasonlóan gondolom én is, és már nagyon régen. Ez a tanulmány csak megerősített abban, hogy nem feltételeztem rosszul az összefüggést.)

Te nem értesz vele 1et, szíved joga)

2014.06.09. 21:58:48

@6.Lenin: @Hepci: nem könnyű 1 6.Leninek élete sem...Tán 1 Auróra meg 1 forradalom felpezsdítené a megértést...:D

2014.06.09. 22:25:31

@6.Lenin: jaj de jó, köszönöm! :)

inreallife 2014.06.09. 23:25:05

@concret: a politikai előnyétől elvonatkoztatva, miszerint debrecen meg győr a miénk, fehérvár meg kecskemét meg top10-es város, egyértelmű, hogy munkahelyeket visznek vidékre, ami a szavazásnál majd jól jön...

ennek ellenére azért én látom az előnyét is ennek. bár amikor kormányzati negyedeztek, akkor a fideszt is verte a víz, hogy kurvadrága, meg minek, most ugyanazt csinálják, csak nem egy helyre hajigálják a minisztériumokat, hanem politikai alapon erősítik a bástyáikat.

de ez hasznos is lehet. ahogy olvastam, budapesten 3% alatti a munkanélküliség, jóval magasabbak a fizetések, és elérte a központi régió az eu fejlettségének az átlagos szintjét. tekintsd ezt egy a strukturális munkanélküliségre adott válasznak. nehezen mozdulnak a vidéki emberek pest irányába, ahol lenne munka, de nem merik eladni a lakásukat, nem tudnák fizetni az albérletet, vagy csak egyszerűen gyávák belevágni egy költözésbe, cserébe rínak, hogy nincs munka meg munkahely. namost kiszerveznek pestről többezer munkahelyet, ahol meg se látszik, hogy páran az utcára kerültek, mert egyből szívják fel az embereket, cserébe vidékre visznek jól fizető és/vagy biztos állásokat.

mégha páran a költözés mellett is szavaznak, akkor is megéri, mert fizetőképes keresletet exportálnak, akik hozzá vannak szokva a szolgáltatásokhoz és nem röstelnek használni azokat. ergó az a párezer ember el fog tartani jópárezer embert, akik ezen igények kielégítésére szakosodhatnak. mert kell majd büfés, mozis, pizzás, tanár, de házakat is kell építeni stb.

aszem a dél koreaiak csinálták azt, hogy a kormányt kitelepítették a vízfejből, magyarul a fővárosukból. szerintem ennek lenne pozitív hozadéka is, mégha sokba is kerülne... a 4-es metró is jó, meg paks is jó, ha már egyszer készen van és ki van fizetve. lehet, hogy többszörös áron készült, de amikor már készen van, akkor senki mondja azt, hogy ez felesleges és mégse kell. még az se biztos, hogy hosszú távon olyan rossz döntés lenne ez. egyértelműen a vidék erősödik ezzel a döntéssel...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 00:05:09

@6.Lenin:
Ha valakit fel akarsz címkézni (mert a felcímkézés fogódzót ad s felmentést a gondolkodás alól), legalább a fogalmakkal tisztában kellene lenned. E nélkül még címkézni se megy...
A felsorolt urakkal (Hoplita és Concret) nagy valószínűséggel egyetlen dologban értünk teljesen egyet: abban, hogy a körítés (cirkalmas kör- és félmondatok, látszólagos töprengő attitűd, blues) ellenére te meglehetősen egydimenziós pacák vagy. Az az 1 dimenziód meg leginkább a fideszhit. Ezért aztán az ebbe a világnézetbe nem tartozókat (ti) szorgalmasan igyekszel valami közös, számodra pejoratív táborba sorolni (ballib).
Sajnos az emberi értékek nem politikai táborok szerint oszlanak meg, pedig milyen egyszerű ezt gondolni az egyszerű békemenetelő vagy Gyurcsótány-fan agyával. Ezt az értelmesebbje (ez is 1 pejoratív kategória lehet nálad, az értelmiség vagy mindössze értelmesek) már általában a gimnazista kora vége felé átlátja...

inreallife 2014.06.10. 00:14:51

@tölgyes: nem lepusztulnak, hanem megjelennek a hirdetések között az eladó a naposcsibe rovatban... csak mostmár ellopniuk sem kell, házhoz viszik nekik... mondjuk ez is egy módja, hogy leszoktassák a cigányokat a lopásról, de nem tartom túl hatékonynak...

inreallife 2014.06.10. 00:23:21

@6.Lenin: nálam meg ti számítotok baloldalinak, lenin tölgyes meg aszekelyek. (mi van vele, elvitte már végre a májrák?) akinek az a kedvenc pártja, amelyiknek szolidaritás a fő jelszava, amelyik munkások országát akarja megteremteni, ahol a volt komcsi potentárok a párt tagjai és az oligarchák a maffiával átfedésben a mindent vezérlő párttal szövetkezve soxorosára emeli a korrupciót, nekem az a baloldal. ahol nyuggerek menetelnek meg fizetett tapsolók ünneplik a vezért. thürmer ilyenkor mindig megnyalja a 10 ujját és irigykedik, hogy nem ő találta ki...

mondhatod rá, hogy ezek ügyes húzások, meg az mszp még ezt se tudja, de ettől sose lesztek jobboldaliak. te magad meg amúgy is komcsi farvizeken eveztél egész életedben, tőled nem szokatlan ez...

Khal Drogo 2014.06.10. 08:46:18

Az MSZP-ben teljes a káosz. Horváth Csaba pénteken a főváros lezüllesztéséről értekezik mert a minisztériumok közül 2-őt vidékre akarnak telepíteni, majd ma reggel egy szockó képviselő bejelenti hogy Miskolcra is vigyenek egy minisztériumot.

Nofene.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 09:49:28

@Khal Drogo:
HCS egy címeres ökör, rajta még karaktergyilkosságot se kell elkövetni a Fidoxnak. Ha akarnak valamit Budapesten a maszopisták, már rég el kellett volna tüntetniük a süllyesztőben.

Khal Drogo 2014.06.10. 09:52:47

@Hepci: A kedvenc mondásom HCs-től hogy akinek nincs autója az aljaember Budapesten. A pontos jelzőre nem emlékszem de valami dehonesztáló jelzőt használt.

tölgyes 2014.06.10. 09:59:21

@inreallife: Ilyen is van, meg olyan is, hogy a nyulat malacot levágják, a kertet nm művelik stb. Ezt a gondot segélyekkel, "szegénypolitikával" nem lehet megoldani, de Magyar Gárdával se.@Khal Drogo: A HCS egy olyan ostoba tahó, hogy a párját ritkítja.:)Egyedül a bájgúnár szerepet játssza hitelesen.

tölgyes 2014.06.10. 10:02:24

@Khal Drogo: Naaa vallja be, hogy a Duna alá tervezett átlátszó falú gyalogos alagút se volt akármilyen ötlet.:)Ő aztán képes arra, hogy még a járt utat is lejárassa.

6.Lenin 2014.06.10. 11:10:11

@Hepci:

"Sajnos az emberi értékek nem politikai táborok szerint oszlanak meg, "

Bíztam benned, tudtam, hogy talán eljutsz majd valamikor erre te is. Nehezen megy 1 .........nak (megígértem, hogy többx nem írom le veled kapcsolatban)

Erről írtam, mióta itt firkálgatok.

(Miért nem olvastad el azt a tanulmányt?) Már régen lapozhattunk volna)

6.Lenin 2014.06.10. 11:15:27

@inreallife:

Te még mindig itt tartasz, hogy baloldal,+ jobboldal?

Lapozz már.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 12:25:56

@6.Lenin:
Írogasd csak nyugodtan, hogy ballib vagyok.
Kedvelem, ha az emberek táblát akasztanak a nyakukba: "hüle vagyok". :)

6.Lenin 2014.06.10. 13:08:51

@Hepci:

Így nem tudunk lapozni...

Nos, mit jelent nálam a ballib (értékrend,gondolkodásmód):

akik meg vannak győződve, hogy vannak "értékes"-magas lovon születettek, igazi magyarok, rendelkeznek 1 bolhás kutyabőrrel a vasutas nagypapától, stb), és vannak a mélyről jöttek, a beszélő ágytálak-az "értéktelenek".
Miért van ez így?
Eddig nincs rá magyarázat.

Pedig mélyen hisznek 1esek az ádámévás sztoriban IS, + a saját .....-ben is.

Aztán mi a toszért nem lehetne véleményem bárkiről is ?
A fenti véleményem igazolod már 2 napja, B+.

Én lapoztam 1et.

6.Lenin 2014.06.10. 13:37:47

Talán annyit még, hogy természetesen nincs csak 1 árnyalata a balibbnek-nálam sem-,de az is igaz, ezt tényleg elég lazán kezelem.Széles a skála, maradjunk ennyiben.

Azért nem kell elkeseredni, a szúnyog is kellemetlen, mégis elviselem, hogy vannak.
Ennyi.
Most már tényleg lapoztam.

concret 2014.06.10. 14:36:24

@6.Lenin: Bár nem bízom benne, hogy bármi hatást is elérhetnék, de nem tudom megállni, hogy az általad alkalmazott körülírás egyes elemeit ne szembesítsem az alkalmazott szavak-fogalmak közhasználatú értelmezésével.

Bármennyire szeretnéd is, a "ballib" rövidítést nem Te alkottad meg, tőled függetlenül létező tartalma van: a "baloldali"-ból és a "liberális"-ból összerakott mozaikszó, a két politikai eszmerendszer határterületén lévő és egyben valamiféle metszethalmazát alkotó politikai csoportosulásokra ill. politikusokra alkalmazzák. Ennek megfelelően nem lehet független egyik politikai tradíciótól sem, változó súlyozással, de valamilyen fokon mindkettőnek meg kell felelnie.

"...akik meg vannak győződve, hogy vannak "értékes"-magas lovon születettek, igazi magyarok, rendelkeznek 1 bolhás kutyabőrrel a vasutas nagypapától, stb), és vannak a mélyről jöttek, a beszélő ágytálak-az "értéktelenek"."

Ez bizonyos félreértelmezések sorozata. Nem lehet sem balos, sem liberális, tehát "ballib" sem, aki (túl)preferálja a származást akár a nacionálé, akár klasszis szempontjából, és ha valami érdeme volt Kádárnak, az a magyar társadalmon belüli mobilizáció elősegítése volt - igaz, otromba eszközökkel is.

Amire gondolhatsz: a magyar urbánus politikai hagyomány egyfajta elitista gőgje, ami az utóbbi évtizedben is lépten-nyomon felszínre bukkant. Ez azonban nem az általad fölsorolt ismérvek mentén nyilvánult meg. Sokkal inkább rokon volt pl Ady vagy a századfordulós polgári radikálisok türelmetlen kritikájával, amivel részben jogosan, de sokszor elfogadhatatlan általánosítással ostorozták a hazai viszonyokat, a modernitás elutasítását, a társadalmi-gazdasági fejlődéssel szembeni zsigeri ellenszenvet.

Érdekes szintézise vagy Te a hazai (abnormális) jobboldaliságnak: miközben a Fidesz táborában érzed otthon magad, sértett önérzeted és indulatos elitellenességed ("köcsögök") valójában egy lelke legmélyén jobbikost mutatnak (bocs hoplita, lehet, primitív általánosítás a részemről :-)).

Aztán persze mondhatod: baloldalról-jobboldalról beszélni eleve értelmetlen. Pedig ezek a kategóriák az elvek-értékek terén léteznek, legfeljebb a pártjaink fordultak ki belőlük. A "ballibséget" egy az egyben megfeleltetni vmiféle értelmiségi elitizmussal, belekavarva kutyabőrt és osztályalapú fölényeskedést:

hát ez olyan, mint a bolgárok bólogatása.

Az általad fölényeskedőnek minősített kritika pedig jöhet bármilyen, teljesen eltérő politikai irányból is. Ha ezt nem érted, akkor pusztán a szóhasználatod tesz nevetségessé, és nem a kritika maga.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 14:51:29

@6.Lenin:
Drukkolok, hogy sikerüljön minél több zavaros jelzőt és félreértelmezést produkálni.
Segíthetek is, persze.
Ízlelgesd:
"Selmeczi Gabriella 1 függőhíd."
vagy
"Heller Ágnes nagy magyar hazafi."
hogy ne csak politika legyen:
"Minden hangya ibolya."
esetleg
"Ha Steinert gondolom tovább, lila rózsa holdtöltekor finog."

Hajrá, leninem, menni fog. :D

concret 2014.06.10. 15:14:06

@inreallife: Sok mindenben egyet értünk, csak én ösztönösen irtózom az ilyesféle főkegyúri alamizsnaosztástól.

Ha én debreceni lennék, olyan cégekre lennék büszke, mint a TEVA vagy a National Instruments - ezeknek a helyben léte valódi elismerése a városnak, nem politikai számítás hozadéka közpénzből összebuherálva.

Kíváncsi leszek, ha Debrecen FM-ot kap, löknek-e Miskolcnak is valamit (szegény miskolciak, sosem emésztik meg, hogy lecsúsztak a 2. helyről a 4.-re, és még nem látják a gödör alját - én amúgy szeretem Miskolcot).

2014.06.10. 15:28:51

@Khal Drogo: még jó, hogy hozzátartozott valamikor a város irányítása, és a akkori BKV létjogosultságát megalapozta.

Szerintem is nagyon csekély képességekkel bír, @tölgyes: és ez kb. ennyi telik ki tőle. Manikűrözi a kezét, nézi magát a tükörben - hogy mennyire tökéletes már ez, szinte hihetetlen, aki visszanéz belőle Mr. Perfekt! - és közben ilyen szikrák pattognak ki a fejéből...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 15:32:21

@Letícia:
Szegény, mi lesz vele?
Azt nem lehet mondani, hogy nem nyalt ezerrel, talán csak GFG előzte meg (azonos oldalon).

concret 2014.06.10. 15:39:29

Horváth Csaba a legegységesebb megítélésű ellenzéki politikus.

A legfőbb erénye, hogy ha majd alkudozni kell a közös ellenzéki jelöltről, róla lesz a legkönnyebb lemondania az MSzP-nek.

concret 2014.06.10. 15:42:19

@Hepci: GFG rajongása utolérhetetlen, és a pillantása is, amikor OV-ről beszél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 15:57:24

@concret:
Ennyire nem figyeltem meg a pacákot. :)
Szerelmes belé, mint G. Zsolt vitéz Gyurcsótány Ferencbe?

2014.06.10. 16:00:06

@Hepci: Jaj de sajnálom! :S GFG-ról nem tudok mit mondani, mert nem hallgatom és nem olvasom, de most megnéztem és érdekes a blogján, hogy "az lesz, amivé teszik"...hát, erős gerincre utal ez a mottó, az már biztos!

@concret: :D Ez mekkora duma! Szegény, szomorú lesz ő is! :)

concret 2014.06.10. 16:07:00

@Hepci: GFG sajátságos alkat. Én mindig azt érzem (néhány élményem alapján): ő nem hízeleg, ő teljesen valódi. Odaadás terén talán még Gréczyt is fölülmúlja.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 16:18:06

@concret:
Ha Szondinak ilyen két apródja lett volna...

concret 2014.06.10. 16:34:09

@Hepci: ...akkor ők gyorsan lementek volna Alihoz a völgybe.

2014.06.10. 16:34:14

@concret: ahogy írja, hogy "Viktor" .....jájájáj!

2014.06.10. 16:44:52

@concret: csak nem a megélhetésük miatt? ;)

concret 2014.06.10. 16:58:21

@Letícia: igazából ki vállalna ma az országért komoly áldozatot...
az apródok idealizmusát sem aktuális fölemlegetni. Bár én merő nosztalgiából biztosan megtanítom majd a lányomnak a verset.

Jut eszembe: Drégelyvártól gyalogos távolságra van az Ipoly. Vajon annak idején hogy meglepődtek volna: mennyire a leendő ország túlsó szélén harcoltak.

6.Lenin 2014.06.10. 17:03:56

@concret:

Írtam, hogy én már lapoztam ebben a témában, de röviden,csak neked.

tudom, hogy mit takarnak az általad is említett fogalmak, de itt a net is, és tudom használni végső esetben.

Én már túlhaladottnak ítélem ezeket a fogalmakat.
(kapitalizmust támogató baloldal már talán sokaknak nevetséges amúgy is)

az általam ballibnek tartott 1éneknek , lehet, hogy semmi közük-politikailag-a régi bal-, vagy liberális értékrendhez csupán több közöttük akire stimmel az ő, ma már torznak mondható értékrendjük,gondolkodásmódjuk,oldaltól függetlenül. Többx elolvasva talán érthető.

Nem értem miért is ne lehetne jogom bármilyen fogalom tartalmát átértékelni? Legfeljebb senki nem fogadja el.

Vminek a kritikája miért jelenti nálatok automatikusan, hogy ellensége lennék a kritika tárgyát illető bárminek/bárkinek?

Nem vagyok ellensége a ballibeknek, eliteknek, özv. Géppuskás Rozália ex munkásőr hölgynek, senkinek.

Se neked, se Hepcinek (mondjuk @hoplita nálam 1 rakás szarral 1enértékű, de nem a politikai hovatartozása miatt, nem a foglalkozása, lakhelye miatt)

jogom van-mint bárki másnak-1 saját véleményt kialakítani bármiről/bárkiről. ezt leírni, beismerni, hogy téves, vagy azt, hogy jól gondoltam. Ez senki és semmi ellen nem irányul.

Én @hepcire írtam , hogy a gondolkodásmódja szerint nálam ballibek közé sorolható, ennyi.

Ő próbálkozik azóta rólam megalázó minősítéseket kitalálni.
Nem értem, de nem is zavar, hiszen ezzel valójában igazolja azt, amit feltételeztem eddig. Tudomásul veszem, lapozok 1et.

Belekevertek itt ebbe mindenféle marhaságot-mert nem jött át a lényeg-szerintem.
Nekem nem ér annyit az egész, hogy még további magyarázatot is fűzzek hozzá.

Amennyiben bántónak veszitek, elnézést kérek (de nem változtatom meg a véleményem, hiszen magatok igazoljátok).

Túllépek a témán (a magyarázkodáson), de továbbra is ballib nálam a ............

1ikőtöktől se kívánom, hogy mindezt fogadjátok el. azt csináltok vele amit jónak láttok.

A Blues viszont örök, vita nélkül

concret 2014.06.10. 17:10:21

@6.Lenin: rendben, részemről is lezártam.

Főgebra 2014.06.10. 17:10:41

@6.Lenin:
Mosakodsz egyfolytában hetek óta, mert rájöttél, hogy túlléptél egy határon! Ezt nem mered beismerni, hanem mosakszol. Emlékszel még, kiket köcsögöztél folyamatosan? Örülj neki, hogy még szóba áll valaki veled!

6.Lenin 2014.06.10. 17:13:07

@6.Lenin:

"Nem vagyok ellensége a ballibeknek, eliteknek, özv. Géppuskás Rozália ex munkásőr hölgynek, senkinek.
"

ez talán így nem helyes mert az ő ellenségük még lehetek.

Talán így...

Nem tekintem ellenségemnek a................
Nem tekintek rájuk ellenségként...........

tojok rá, hogy hová tartoznak, magánügy.
stb

6.Lenin 2014.06.10. 17:21:09

@Pinokkio:

Nagyon tévedsz, továbbra is köcsögnek fogom nevezni azokat, akik köcsögök (az én jogos véleményem szerint)

Természetesen lehetségesnek tartom, hogy nincs igazam,de amikor állandóan visszaigazolást kapok, hogy mégis is csak jól látom, akkor szinte kénytelen vagyok, de el sem tudod képzelni, milyen belső konfliktust jelent ez nekem, talán.

Nekem mintha inkább úgy tűnne, hogy fingod sincs róla,miről írtam eddig.

2014.06.10. 17:36:08

@concret: Érdekes, ez tagadhatatlan.

Nem tudom, én értettem mit akart írni Lenin, még ha nem is azt írta direktben.

concret 2014.06.10. 17:53:37

@Letícia: A pongyola szóhasználat akkor is indulatot kelthet, ha érthető a mögöttes tartalom. Már csak azért is, mert a pongyolaság bizonyos foka a torzításig fajulhat.

Ha azt írja nekem: érti a dolgot a magyarázatom nélkül is, én elhiszem (jóhiszeműen). Ő viszont rendre kioktat embereket (engem is): nem vagyunk képesek fölfogni, amit írt. Talán jobb az egyenes beszéd.

Ezzel együtt én a beszélgetés híve vagyok, vele is, csakis a durva inkorrektség veri ki a biztosítékot nálam.

Érzékeny rá, ha fölényeskedést érez. Megértem, elfogadom. Közben ő is durván fölényeskedik: rendszeresen úgy reagál a kormánykritikákra, hogy az efféle gondolkodásmód örökre megbukott, semmi igény rá. A legcsekélyebb tiszteletet sem tanúsít ellenzéki gondolatok, vélemények iránt.

Neked is megírhattam volna direktbe Lenin. Aki keresi az ellenségeskedést, meg is találja azt.

2014.06.10. 18:18:54

@concret: értem. Én másképp élem meg ezeket a "nyilatkozásokat". A "törzscsapat tagként" már a másik rigolyáját fel sem veszem.... Pl. én sok nótát kaptam - főleg a "hősi"időkben, 2010 elejétől 2011 végéig -, így a vége mindig az Leninnel, hogy nótára fakadunk...:) És szent a béke. ;)

Khal Drogo 2014.06.10. 18:21:51

Vadai Ágnes szerint nemzetbiztonsági probléma, hogy a minisztériumok költözésével a honvédség közép- és felsővezetése is egy városba kerül.

---

Jaj...
Ezért kár volt megszólalni annak aki kormányon minden minisztériumot egy épületegyüttesbe pakolt volna. Mert az biztosan nem tartalmazott nemzetbiztonsági kockázatot...

2014.06.10. 18:24:36

@Khal Drogo: Felsővezetés nem ér semmit se középvezetés nélkül és fordítva se...

Mindegy, Vadainak most legalább van témája...

Majd mi itt megoldjuk és megmondjuk neki, mit gondoljon! :D

concret 2014.06.10. 18:48:33

@Khal Drogo: Mi egy kis ország vagyunk, urbanisztikai szemmel lényegében városállam.
Már a jelen helyzetben is az Esztergom-Tatabánya-Fehérvár-Kecskemét-Hatvan zóna lényegében a bő értelemben vett fővárosi agglomeráció... Fehérvár vagy Pest: secko jedno. Vadainak nyilatkozási kényszere volt.

6.Lenin 2014.06.10. 18:55:17

@concret:

Lassan már tényleg kiakadok...

Hiába írom le 10000x, hogy nekem nincsenek ellenségeim. Akkor mi a toszért keresném őket?

Senkire nem tekintek ellenségként, csak leírom a saját véleményem.Elolvasom másokét.

Különben tudom, hol a probléma.

Orbán kritizálja az UNIÓ JELENLEGI VEZETÉSÉT....(nem Európát)

Én leköcsögözöm a köcsögöket, akik képtelenek megszorongatni Orbán mogyoróit, ilyen külső támogatás mellett....

Mi a válasz?

Orbán Európa,multi ellenes náci, fasiszta.....

Én pedig nyalom Orbán seggét

Másról van szó, mindkét esetben, szerintem Nem ugyanarról beszélünk.
Hiába is próbálom megmagyarázni a különbséget. Reménytelen

concret 2014.06.10. 19:13:43

@6.Lenin: Persze, hogy reménytelen.
Hiszen most is összefüggést keresel Orbán ellenzéke és az Orbánt kritizáló kommentelők között.

Próbálkozom egy tanáccsal:

Hidd el, ez az ország nem két zárt táborból áll - akkor sem, ha van egy oldala, ami tényleg eléggé "egyatáboregyazászló".

Az itt kommentelők nem ellenzéki politikusok. Ne mosd össze őket se pártokkal, se pártvezetőkkel.

Attól, hogy valaki kritizálja Orbánt, simán utálhatja Gyurcsányt vagy Lendvait vagy bármelyiket. Az ellenzéki vélemény nem kötődik föltétlenül ellenzéki párt követésével. Ha ez fölfogható.

Khal Drogo 2014.06.10. 19:16:27

A Fidesz–KDNP előterjesztését 133 igen szavazattal, 53 nem ellenében hagyta jóvá a Ház. Újdonság, hogy a Fővárosi Közgyűlésben bevezetik a kettős többség elvét. Ez azt jelenti, hogy egy döntéskor az egyszerű többség mellett legalább annyi kerületi polgármester igen szavazata is kell majd, ahányan Budapest összlakosságának minimum a felét – plusz egy embert – képviselik.

---

Elegáns megoldás. Akárki is találta ki, jól megoldotta azt a helyzetet. Mondhatni zseniális feloldása a helyzetnek.

concret 2014.06.10. 19:44:44

@Khal Drogo: Mindez nem teszi arányossá a döntéshozatalt, hiszen a relatív többséggel megválasztott polgármesterek szavazatai még mindig nem biztosan tesznek a lakosság összességét tekintve igazi többségivé egy döntést.

Kusza és indokolatlan rendszer. Kövér maga mondta: a főváros (ill. a fővárosi agglomeráció) közigazgatási struktúrája elavult, a működőképesség határán van. Ám most nem változtatnak, majd a "következő 5 évben". Szerintem pusztán szakmai szempontok alapján simán átalakíthatták volna, csak nem biztosak a hatalom megszerzésében. Inkább a meglévő rosszat toldozzák-foldozzák.

Khal Drogo 2014.06.10. 20:02:44

@concret: Azt a helyzetet akarták orvosolni, hogy az AB megsemmisítse az eredményt, mert aránytalan lett volna ha a belvárosi polgármester szavazata annyit ér mint a többször nagyobb külső kerületeké. Így nem ér annyit, tükröződnek a népességarányok.

Az általad megfogalmazott arányos döntéshozatal nem volt céljuk, hatalomtechnikai szempontok miatt. Pont ahogy írod.
A rövid távú politikai érdekek mentén döntöttek, megint.

Aki írta a törvényt, annak ebben a jogi keretek között kellett maradnia és szerintem jól megoldotta a feladatát. Én csak a keretek között maradva tartom zseniálisnak ezt a jogi formát.

Egyébként egyetértek.

tölgyes 2014.06.10. 20:09:41

@Khal Drogo: A példa eus, azb eu-ból átvett gyakorlat.

6.Lenin 2014.06.10. 20:16:43

@concret:

Én nem a két táborról, nem a hozzászólókról, nem a hívekről, igazságról, hazugságról beszélek, hanem a jelenségről.

Mennyire hasonlóan hazudnak önmaguknak. simán elfogadják-ha a saját érdekről van szó-, és kiátkozzák, aki ugyanezt követeli saját magának.

Különben van 1 sanda gyanúm, érthető amit írok, csak nehéz feldolgozni, és ezt meg is tudnám érteni.

Még 1x, sokadx...engem tényleg nem érdekel, hogy ki hóvá tartozónak vallja magát.
Engem az önámítás jelensége érdekel. A magyarázatok miértje.

Nyilván a különböző táborokhoz tartozó politikusok teljesítményének méréséhez csak kénytelen az ember a mai helyzetet is figyelembe venni.
A híveiket meg csak muszáj néha kicsit provokálni is, hogy látható legyen az eltitkolni szándékozott.

Nekem nincsenek világmegváltó ambícióim, csak mindig is érdekelt az emberi lélek rejtelmei.
Sokat tudnék mesélni.

6.Lenin 2014.06.10. 20:19:40

@Letícia:

Emléxem 1 kedvencedre...

www.youtube.com/watch?v=b6I28pPgffA

(még én is megvettem 1 CD-jét)

concret 2014.06.10. 20:21:13

@Khal Drogo: Az 1998. óta (amúgy teljesen indokoltan) favorizált city-koncepció jelenleg sújtaná a Fideszt.

Kiderült, hogy a legkülső gyűrűből csak Újpest, Kispest és Csepel nyerhető a balosoknak, Rákospalota, Lőrinc és Erzsébet billeg, legalább 4 kerület (XVI., XVII., XXII., XXIII.) tuti fideszes.

Ha ezeket leválasztjuk a klasszikus cityről, elbukhat a döntő súlyú Kis-Budapest a fidesznek. Igaz, a mai határon kívüli gyűrű stabilan jobbos, de ez nem kárpótolná Orbánt a Városház u-i ellenzéki vezető személye miatt érzett kudarcért...

Sok-sok szimuláció fogja megelőzni az új Fővárosi törvény beterjesztését. Ebben nagyon jó a Fidesz. Igaz: panta rhei. Sok víz lefolyik addig a Dunán, de még a Tiszán (Dráván, Szamoson, etc) is.

Khal Drogo 2014.06.10. 20:23:35

@tölgyes: Akkor az eu-s jogszabályi szöveg kiötlője érdemli meg a zseniális jelzőt. :)

concret 2014.06.10. 20:32:09

@6.Lenin: Felőlem a politikusokat úgy méred, ahogyan akarod.

Engem hívőnek akkor nyilváníts, ha citálni tudsz erre utalót. ("A híveiket meg csak muszáj néha kicsit provokálni is,")

Nehéz feldolgozni? Legyen igazad. Nem vagyok képes feldolgozni. Van viszonylat, amiben lazán nagyvonalúskodom.

tölgyes 2014.06.10. 20:42:18

@Khal Drogo: Azt gondolom én is, hogy ez egy jó megoldás.

inreallife 2014.06.10. 20:47:39

@Khal Drogo: az mszp érzi a vesztét. ha külön2014 indulás lesz ősszel, már a 10%-ot sem fogják elérni... nekik létkérdés a megállapodás, gyurcsányék meg bevihetik a kegyelemdöfést... fidesz hátradőlhet, pesten sem lesz változás, most az mszp eltüntetése a cél minden szereplőnek... valljuk meg, senki nem fog könnyeket ejteni értük. az lmp is jól megszívja, őket se fogja sajnálni senki. átrendeződés kezdődik, már éppen ideje volt...

inreallife 2014.06.10. 20:50:33

@tölgyes: az még nem merült fel senkiben, hogy a szegénységet felezni lehet cirka 15-20 évente egy remek születésszabályozási rendszerszerrel?úgyis mindenki a föld túlnépesedéséért aggódik, legalább több jutna az ország hasznosabb részére...

6.Lenin 2014.06.10. 20:54:00

@concret:

izé....

Én nem miattad vagyok itt. Általánosságban írtam.
Egyenes leszek...Te nem tartozol a kísérleti alanyok közé. Eléggé jól behatárolható vagy. Durvábban, nem túl bonyolult lélek.

Veled CSAK szeretek beszélgetni. Volt már olyan is, hogy 1et értettem veled, igaz, azt ritkán írom meg.
Véleményem azért van, nyilván eléggé felületes, hiszen csak az itteni anyagból tudok dolgozni.

Lazíts, nem kell mindent komolyan venni, szerintem.

Valószínűleg nem kedveled a blues zenét, pedig átélhetnéd az igazi érzelmeket is hallgatása közben, természetesen felidézve a valódi emlékeket is (még a fájót is).
Mindegy.

inreallife 2014.06.10. 20:54:03

@6.Lenin: te ragasztgatod a baloldali meg ballib címkéket, miközben nagyobb komcsi vagy, mint akiket megbélyegzel vele. csak szólni akartam, hogy hibás a rendszered...

6.Lenin 2014.06.10. 21:03:28

@inreallife:

inforadio.hu/hir/eletmod/hir-642038

"Európához képest sajnos a lehető legrosszabb helyen vagyunk, hiszen egy húszéves periódust vizsgálva 1990-2010-ig nézve 13,2 százalékról 28,5 százalékra nőtt nálunk az elhízás gyakorisága, ellentétben például Romániával, ahol az elmúlt tíz évben ez az adat lecsökkent 7,9 százalékra" - mutatott rá az elnök . "

Gondolom ez a sok éhezéstől van, meg a szegénység velejárója.

Vasárnap voltam az 1ik kisvárosunkban színes felvonuláson, szép nagy kísérő tömeggel.

Nagyon kevés 1q alatti honpolgárt láttam. A nyomorult debrecenire is hosszú sort kellett végigállnom, nem beszélve a sörmérés előtti sorról.

Rengeteg nyomorgó, éhező ember látványa annyira sokkolt, hogy alig tudtam a parkolóból kiállni a sok milliós kocsi közül.

Totál csúszunk lefele.

inreallife 2014.06.10. 21:14:42

@Khal Drogo: ebben szerintem az lesz a kunszt, hogy dupla többség kell. a fidesz jó eséllyel bukja az 50%-ot, de mivel a polgármesterek miatt meglehet neki az egál, így bármit meg tud akadályozni, akkor is ha a többség mást akar. ha mindakettőt nyeri az ellenzék, akkor bármit trükköznek semmit sem tudnak tenni, de ha bejön ez a szisztémájuk, akkor csak félig veszítik el budapestet.

bár van esélyük bukni pestet, de én inkább arra hajlok, hogy itt lesz mszp halotti tora. csak nagyon nagyon durva helyzetben fognak összefogni. bajnaiék nélkül meg eleve bukik minden összefogás. az mszpnek egy esélye van, ha bemenekülnek gyurcsány mögé. nem fognak. gyurcsány meg ráér még tovább marcangolni az mszp-t, az idő neki dolgozik...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.10. 21:18:43

@concret:
Lenini világkép: valaki kritizálja Orbánt (is) = köcsög = ballib = sikertelen (fasz).
No de mit vársz 1 Lenintől?
Szerintem az is szép teljesítmény, hogy ki tudja magát fejezni nagyjából.
Most fölényes voltam, na. :)
De hát minek beszélgetnék angyali türelemmel pont itt és pont hülyékkel?

inreallife 2014.06.10. 21:22:12

@6.Lenin: helyes, tehát azt mondod, ahol 120 kilós kanc.igányok élnek, oda már nem kell több segélyt juttatni? és ez jelképezné, hogy magyarországon az életszínvonal emelkedik? tudod hogy hívják ezt, amikor az ember két tök nem egymáshoz passzoló tény közé összefüggést varázsol, majd sugall vele valamit?

Khal Drogo 2014.06.10. 21:23:28

@6.Lenin: Szerintem leragadtál a mennyiségi éhezés fogalmánál. Mennyiségi éhezés van Afrikában, nincs étel, éhenhalsz.
Azonban a fejlett világban kevésbé jellemző ez. Ott megjelent a minőségi éhezés. A lakosság széles rétege csak a zsíros és cukros moslékot tudja megfizetni. Mivel másra nem futja a minimálbéréből ezért azt veszi meg. Eszik mellé rendkívül hizlaló fehérkenyeret és így tovább.

Nyilván le is mozoghatná, de egyrészt a sportolás alapvetően pénzbe kerül, másrészt pedig a rabszolgaszerű túldolgoztatott munkásoknak vajmi kevés erejük és idejük van sportolni, főleg ha gyereket is nevelnek.

Nos ezen tényezők eredője ( csak olcsó moslékot tud venni, nincs ideje és legfőképpen pénze sincs sportolni ) az elhízás.

Ha az emberekkel nem etetnének ennyi moslékot, kevesebb dagi lenne.

concret 2014.06.10. 21:25:56

@6.Lenin: Szegény svájciak meg mint az agarak.
Kolbászra-szalonnára sem telik nekik.

Ez sem kötözködés, csak egy egyszerű lélek rávilágítása, mennyire fals az indoklásod.

Az elhízásunk a Kádár-korban kezdődött, a koraszülött jóléti államban. Az igazi jólét az általános testkultúra terjedésével jár együtt (össznépi zabálásra csak a legnyomorultabb államok tömegei nem képesek).

6.Lenin 2014.06.10. 21:32:50

@inreallife:

Mást se olvasni az utóbbi időben, hogy hányan éheznek Mo-on, minden megy lefelé.
Aztán bármerre is utazok az országban (elég sokat ) nem győzöl csodálkozni, hogy vajon hol lehet az a 4 millió éhező.

(sokak részére: ez nem azt jelenti, hogy valóban minden rendben lenne, de az is éppen akkora hazugság lenne, mint az hogy itt minden szar)

6.Lenin 2014.06.10. 21:34:42

@Khal Drogo:

"....megjelent a minőségi éhezés."

Ez tetszik, megjegyzem.

inreallife 2014.06.10. 21:38:58

@Hepci: ez egy pótcselekvés. azért csinálja, mert lekomcsizzák és ő ezzel vág vissza. ennyi a fegyvertára, hogy "te meg köcsög ballib vagy". arra nem kaptak fogódzót, hogyha értelmes emberrel kerülnek szembe, akkor mit kell mondani. aszekelyek is megpróbálta kivágni a magasc-t az is belesült. tölgyes fényévekkel sötétebb, mint pár éve volt, tipikus időskori elbutulás. lenin maradt még itt menteni a mundárt meg mosdatni a cigányt, apropó szerecsent, aki a nyugdíjat adja. és kurva agresszívak tudnak lenni a nyuggerek, amikor elveszik a kedvenc játékukat. elég szidnod egy kicsit orbánt, és már menetelnek is, tisztára nekik orbán olyan, mint egy rockandroll sztár.

a vallás már csak ilyen, mondhatsz ezeknek bármit, amíg a nyugdíjat megkapják és elhiszik, hogy miattuk csökkentik a rezsit, bármikor bárkit felkoncolnak. közben meg itt röhögnek a valláson, nonszensz. ennyire nincsenek kapcsolatban a valósággal, egy párhuzamos univerzumot festett nekik a fidesz, amiben szebbek a színek, nem kell gondolkodni és mindig mindent megoldanak helyettük. alacsony mentális képességekkel nem lehet ezen túllátni...

de itt van pl a 16%-os adózás legfőbb nyertese budapest. a gyerekek után járó kedvezmény legfőbb nyertese budapest. kaptak 4-es metrót, építik az m0-ást, nyomatják a felújításokat, mégse szavaznak a fideszre. hiába na, a magasabb fizetést a magasabb szellemi tevékenységet űzőknek szokták adni. ők átlátnak eléggé a fideszen azon, hogy ne a délibábokat lássák, hanem a háttérben derengő kizsákmányolást, szabadrablást...

6.Lenin 2014.06.10. 21:42:15

@concret:

Én nem cáfolatnak szántam ennek a köcsögnek, hanem csak odadörgöltem, hogy talán mégsem olyan szar itt minden, mint ahogy ő szeretné látni.

Olvasom, hogy beállt az M7-es, és régi 7-es is a hétvégén.

A sok éhező elindult a terepjárójával a Balcsira fényt zabálni, mert másra már úgysem tellene nekik.

Valóban? (az első része valóban megtörtént)

(írtam már, hogy lazíts néha)

6.Lenin 2014.06.10. 21:52:30

@inreallife:

"....közben meg itt röhögnek a valláson,"

Na figyelj ide te köcsög, én elfogadom , hogy mélyen vallásos vagy, ha megmagyarázod, a cigányt és a gojokat mikor teremtette Isten.
Mert tuti, hogy ők nem Ádám és Éva leszármazottai SZERINTED. A cigányok biztosan nem.

1x egy vasárnap reggel azt mondja az 1ik szomszéd..

-6. te nem jössz a templomba?
-Izé..nem, mert szégyellném a pofámat.
.?????
-Nem követtem el bűnöket, nem lenne mit meggyónom, bűnbocsánatért esedeznem. Neked könnyű, mert csalod az asszonyt és hétközben eljársz fát lopni az erdőből.

Nem a vallással van a gondom.

concret 2014.06.10. 21:53:44

@inreallife: Mégis nyerni fogja a fővárost a kormány.

A saját szavazói elmennek, a kormánnyal elégedetlenek meg vonzó alternatíva híján (hiába lennének sokkal aktívabbak az átlagnál) otthon maradnak.

Te ugyan bízol bennük, de Pesten a Jobbik esélytelen. Tudod, liberális-zsidó város ez :D

Itt már a kisebb rossz helyett egyszer vonzó versenytársat szeretnénk látni. Csak a huszonévesekben bízom, vagy a még fiatalabbakban.

inreallife 2014.06.10. 21:59:47

@6.Lenin: nem az ő találmánya, nem spanyolviasz, ez egy tény, evidencia. a hiányos gasztronómiai tudásod sugallhatta, hogy az éhezés=alultápláltság meg a jólét=elhízás... ennyire nem bírsz bánni az árnyalatokkal és ezért írsz ökörségeket...
azért engem jóval kevesebbnél is elfogna a szégyenérzet, de látom felétek ez nem pálya...

tudod nekem annó azt mondták, hogy a diploma megszerzésénél sokkal fontosabb, hogy meglásd a világ összefüggései között a kapcsolatot, és ki tud zárni a nem összeillő dolgokat, hogy pontos következtetéseket tudjál megállapítani. nálad ez jól láthatóan egyáltalán nem megy. nem véletlen, hogy a fidesz és az mszp szavazói bírnak a legalacsonyabb átlagos végzettséggel. teljesen nem értik, hogy baj lesz abból, ha egy közműcég nem cseréli a csöveket, nem tartja karban, nem tudja kicserélni a vezetékeket, trafóállomásokat, nem lesz kéményseprés több megyében.

brutális lesz, amikor egy nyári napon 40 foknál leáll az elektromos rendszer. elindítják megint leáll. nem fogja bírni a terhelést az elavult felszerelés. nem kellenek ehhez évtizedek, simán pár éven belül jelentkezni fog. és akkor jön majd a szakaszos fel és lekapcsolások. 4 óránként lesz 4 órányi áram. pont leolvad minden a hűtőben, a gyárakban nemhogy a folyamatos de a sima műszak sem marad meg, az irodai munka teljesen ellehetetlenül. pótcselekvések lesznek "kitalálva", pl bevezetik a sziesztát 11 és délután 3 között. menj ahova akarsz, de sehol nem lesz áram, se légkondi. és megérdemlitek. mert elhittétek, hogy ez csak a luxusprofit visszavágása. ja és kimondják majd, hogy az energetikai cégek kilopták a pénzt az országból és ők a felelősek mindenért, te meg szaladgálsz és a rezsicsökkentés táblának a hátuljára ráírod, hogy "az energiacégek meg akarják buktatni az orbánt." és el is hiszed, hogy ezért nincs elég áram, közben meg áram lenne, csak a szállító kapacitás csökken le drasztikusan az elavulás miatt. de hol érdekel ez téged, amikor orbánt támadják?

concret 2014.06.10. 22:01:58

@6.Lenin: Lazításképp, példádra reflektálva:

ismered a hazai gépjárműállomány átlagéletkorának az alakulását az utóbbi négy évben?

Félre ne érts: nem azt vártam volna, hogy megforduljon a trend, és újra fiatalodjon. De a 4. évre talán megállhatott volna az öregedés, nem?

Telhetetlen ballib vagyok, csodaváró.

tölgyes 2014.06.10. 22:05:13

@inreallife: Látom esze a régi. Európában nem csökkenteni kellene a születésszámot, hanem növelni. Ahol a csökkenés jó volna az nem Euópa.:)

concret 2014.06.10. 22:07:54

@6.Lenin: Ja igen.

Ha másra alkalmazod a "köcsög" kifejezést, engem az is zavar. Még akkor is, ha elsősorban Téged minősít a szóhasználat.

(csak úgy megjegyeztem, ha hoplita stílusa zavar Téged)

6.Lenin 2014.06.10. 22:15:25

@inreallife:

Hát igaz, ami igaz, az sokkal jobban megnyugtatna, hogy azért nincs áram, víz a lakásban, mert már nem tudtam fizetni a számlákat, de a csöveket, meg a vezetéket eddig is baszták kicserélni, csak az árakat emelték.

Komolyra fordítva lehetne találni jó megoldásokat is, de

Miért kellett mondjuk a BKV-nak 1 rakás ingyenélőt anyagilag támogatni?
Miért kell 1 p...csa kis cégnek hatalmas drága irodaházak
stb

lehetne találni mindenki számára elfogadható megoldást, de önként ne várd el senkitől, hogy lemond 1 tuti biztos jövedelemről.

izé.. te sem érted ezt az Orbán dolgot.

Figyelj, megpróbálom 1xűen....

Vegyük úgy, hogy Orbán 1 seggfej
Te pedig 1 zseni...

5. éve görcsölsz, hogy jól megmogyorózd, mindenki neked szurkol/támogat (csípik, levizelik stb ) aztán ott állsz a végén, mint vak a moziban, és nem érted, hogy a pacák még mindig talpon van, és nem is akárhogyan.

Mi a toszért várnád el tőlem, hogy téged puszilgassalak?

inreallife 2014.06.10. 22:19:58

@concret: nem pestet kell megnyernie a jobbiknak. vidéken várhatóak áttörések. nem 2-3 faluban nyernek, abban biztos vagyok. egyértelműen látszik, hogy egyik komcsi tuódpárt sem tud mit kezdeni a lecsúszással, a cigányokkal és a korrupcióval. lehet választani, melyik az irritálóbb az emberek számára. annyira nem tudnak mit kezdeni vele, hogy magát a témakört sem ismerik, sőt tagadják. válaszai csak a jobbiknak vannak, pechjükre ők is mondanak rossz válaszokat, DE vannak köztük olyanok, amikre szükség lenne. és erre már 1 milliónyian szavaztak, szerintem a növekedés megkérdőjelezhetetlen, a problémák tovább súlyosbodtak. ennyi a jobbik receptje.

tény, hogy pesten senkit nem bosszantanak a cigányok, amíg nem a norbi update haverjának a nőjét erőszakolják és ölik meg. de még az is csak a város széle. pesten abszolút nem értik, mit jelent a cigánybűnözés, mert ott nem találkoznak a jelenséggel. én inkább azon lepődtem meg, hogy szerte az egész országban 2. helyen végzett a jobbik, egyegy nagyvárosi környezetet leszámítva. hogy például a liberálisok fellegvárában (vas megye) ilyen eredményt elérhetnek, soha senki nem képzelte volna. a hivatásos megmondó és értelmező emberek 2009 óta mondják, hogy a jobbik elérte a határait, meg alacsony volt a részvétel meg egyéb hülyeségek. most is bemondták, hogy ennél több nem lesz. pedig de. a probléma jegeléssel országos pártot csináltak a jobbikból és megoldási ötlet továbbra sincs...

6.Lenin 2014.06.10. 22:26:52

@concret:

hoplita esetében nem az zavar amit rólam, nekem ír. A hovatartozása sem.

Nem tudom miként került erre a világra, de hogy nem volt aki nevelje, az szinte biztos., de még ez sem zavarna.

ellenben amikor valakivel nem ért 1et, olyan minősíthetetlen megjegyzéseket tesz, amit én képtelen lennék leírni. Én még akkor is tisztelem a szüleit, ha nem is ismertem őket. Lehet, hogy nem szolgálnának rá a tiszteletemre, de inkább azt vélem, hogy igen.

Ez valahogy sem neked, sem más ballibnek nem szúrta a szemét.

Ennyit a minősítésekről.

Engem is zavart, ha másnak is ajánlotta, de én eleinte kértem, hogy a nem itt lévőket hagyja ki, nem volt hajlandó.

Ha nem vetted volna észre, neki már régen nem válaszolok, és nem is fogok.
Erről ennyit.

inreallife 2014.06.10. 22:29:54

@tölgyes: senki nem mondta, hogy ezt csak európában kéne bevezetni. rengeteg gyerek születik és hal is meg a nyomorba FELESLEGESEN. ezért kéne a születésszabályozás. a szegénység felszámolására fordított pénzkidobást én átcsoportosítanám azokra, akikkel eredményt is lehet elérni. szülessen sokkal kevesebb nyomorgó és legyen több jópár a társadalmat erősítő állampolgár. cigány gyerekekre milliárdokat költeni nem befektetés semmilyen szempontból. de az afrikai gyerekek etetése sem túl praktikus, hogy aztán törzsi keretek között lövöldözzenek tizenéves korukban... inkább világra se jöjjenek...

inreallife 2014.06.10. 22:37:52

@6.Lenin: azért mert te nem láttad, hogy átépítik a trafóállomást azért elég nagy korlátoltság lenne abban hinni, hogy 100 éves eszközök vannak benne. az is belátható, hogy a tervezett leállásokkal és cserékkel optimálisabb szolgáltatást lehet fenntartani, mintha a bedöglött eszközök cseréjét intéznék adhoc alapon. pláne, amikor dominó szinten borul a rendszer. volt már oszágos vihar meg 1 hét nuku áram nélkül több helyen, de ez nagyobbat ütne. sok lenne a kár, korlátozott a tartalék eszközök száma, és a hirtelen odaöntött pénz sem oldaná meg a szitut még hetek alatt se.

de nicsak mégis inkább a csekkfizetésre szavazol? talán mégis zavar van a párhuzamos univerzumban?

6.Lenin 2014.06.10. 22:41:52

@inreallife:

Tudod ezekkel az elképzelésekkel meg az a baj, hogy akik eddig belelendültek a végrehajtásába, nehéz volt megállítani őket.

Nem lehet előre meghatározni, hogy hol legyen a határ, és ki döntse el mások sorsát.

Valamilyen megoldásra biztosan előbb-utóbb szükség lesz.

Már tart ott az orvostudomány, hogy azt meg tudnák akadályozni, hogy beteg, sérült utódok jöjjenek a világra.
Aztán lehetne még emberhez méltó mást is.

6.Lenin 2014.06.10. 22:48:20

@inreallife:

Nem a csekkfizetés, hanem a kiszolgáltatottság.
Már az áramszolgáltató igazgatójának a kurváját is a fogyasztókkal akarták kitartatni (kissé eltúlozva)

Dolgoztak ismerőseim különböző szolgáltató cégeknél. Tudnék mesélni a pocsékolásról, amit aztán a fogyasztókra hárítottak rendszeresen. Milliós, milliárdos tételek.

Az se 1 jó megoldás volt.

6.Lenin 2014.06.10. 22:52:51

Na, jó...

Holnap a ballibekre is jusson 1 kis napfény.

Jó éjt!
Mindenkinek.

A Blues örök, a nyomor meg divat ma.
Éhezni + egészséges.

inreallife 2014.06.10. 22:53:12

@6.Lenin: ja mégvalami. a bkvról meg a viselt dolgairól nem jut eszedbe olyan, hogy 2010-ben mindenkire biztosítást kötöttek, a kormányhoz egyáltalán nem kötődő, járai "trójai jegybankár" biztosítójánál? előtte piaci alapokon a legolcsóbb, aszem a generali vagy valamelyik másik biztosította a bkv-t, ha jól emléxem. az ilyenek nem játszhatnak bele, csak az irodák meg a pogácsák mennyisége?

az a baj veled, hogy mindig csak az ellenségkeresőn keresztül detektálod és azonosítod a rendszerhibákat. igen, jól azonosítottál be a sok közül párat, de például az ordas disznóságot teljesen figyelmen kívül tudod hagyni, mert a mikutyánkkölyke bizniszbe nem szarunk bele. mert oké, a habzsidőzsi is tudja baszni az ember agyát, de a lopás az meg lopás, sokkal irritálóbb, legalábbis számomra. az meg pláne, hogy direkt kimaradnak az ilyenek a tipikus felsorolásokból.

de van még itt más is. nem veszed észre, hogy a tömegközlekedés nem versenyképes. sehol a világon. ezért támogatni szokták állami vagy önkormányzati szinten. budapest mint működtető önkormányzat eleve kihúzható a támogatói sorból, mert a kormány adóprése nem hagyja helyben az adófizetők pénzét, cserében viszont a brutális költségű infrastruktúrát sem finanszírozza, ami a magasabb adóbefizetéshez óriási összegekkel járul hozzá. még a rákényszerített kedvezményes jegyek különbözetét sem adja oda. (ez lehet változott tarlós óta, de nem hiszem, mert a máv is ettől szenved).

szóval azért kapod az ívet a fideszes maffiatámogatókkal együtt, mert te mindig feldobálod az érmét, és bármelyik oldalra is esik, nálad az írás. mert te arra fogadtál. nincs ez így jól, de amíg nem változol, addig viseld csak tartással a következményeket... mondjuk egy gerinc nem ártana hozzá...

inreallife 2014.06.10. 23:01:18

@6.Lenin: és mi ennek a jogállami megoldása? mondjuk elnézel nyugatra és elkezdesz töprengeni, hogy ott vajon hogyan oldják meg az ilyet jogállami keretek között?

miért mindig a visszájának a csavarásának az ellentétének a szétbaszása a megoldás? mikor lesz már magyaroszág a balkán helyett európai? vagy félázsia még mindig a menő? biztos, hogy mindig csak ilyen megoldást lehet választani?

tölgyes 2014.06.10. 23:03:52

@inreallife: Nem Európában nem kéne bevezetni. Itt legalább a szintentartást biztosítani kellene.:( Ez azonban éppoly álom, mint a csökkenés elérése más térségekben. Ráadásul a szegénység problémájának megoldása nem jutna előbbre a népesség gyarapodásának mérséklésével

6.Lenin 2014.06.10. 23:10:51

@inreallife:

Te írsz 1oldaluan, én csak hasonló stílusban próbálok válaszolni, hátha leesik, de eddig kevés esélyt látok erre.

Pont ez a baj, az 1ik oldalnak minden szar, a másik + túlliheg.
ezért nem lehet lapozni végre.

Nagyon jó példa erre a mai nap. írhatok én bármit, ugyan úgy csövön keresztül néz a másik. Ragaszkodik a maga vélt igazához.

Már az iróniát sem érti szinte senki. Vad gyűlölet van a másik ellen.
B+, pont neked magyarázom?

Jó éjt!
Még 1x, neked külön.

Khal Drogo 2014.06.11. 07:58:14

@6.Lenin: Ez nem fog változni ha állami tulajdonban kerül egy cég. Attól még a felsővezető lotyóit a fogyasztók fogják fizetni.
Erkölcsileg, morálisan semmiféle különbség nincs. Sőt.
Felhívom a figyelmedet a youtube-on a Közigazgatási Minisztérium által fizetett hirdetésre, a Több jó nőt a közigazgatásba kampányra. Óriási igény van az állami szektorban a felső-középvezetők részéről az ilyesmire.

Khal Drogo 2014.06.11. 08:08:12

@inreallife: 4 ilyen konfliktusos év után a Jobbik akár robbanászerűen is áttörhetett volna. Ez szerintem elmaradt.
Ha nem lesznek akkora konfliktusok ebben a 4 évben mint az előzőben, akkor nehezebb lesz a dolga a Jobbiknak. Most kellett volna áttörniük. Nem véletlen voltak csalódottak a Jobbikos vezetők áprilisban. Fancsali képpel álltak ott, szerintem jobb eredményt vártak.

De tény, hogy a cigány-magyar konfliktusok rendezése kevés dolog történt ( a családi pótlék iskolába járáshoz kötése, a közmunkaprogram, a szabálysértési törvény szigorítása, segélyek helyett adókedvezmény a gyerekek után apró lépések de nyilván ezek nem okoznak látványos változást ).
De még mindig több dolog történt mint a szockók alatt, akik nem csináltak semmit sem.

A korrupció pedig a kormányzat talán leggyengébb pontja. Látványos az impotencia. Egyetlen egy Fideszes politikusról nem lehetett olvasni akit letartóztattak volna. Kizárt hogy a több ezer helyi és országos szintű pártvezető és ilyen olyan emberből senki sem követett el bűncselekményt, sikkasztást.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.11. 10:33:02

@Khal Drogo:
Megint bakafántoskodsz, ballib. :)
Vedd tudomásul, hogy az állam ellenőrizni fogja az állami cégek vezetőinek f*szát is. Csak oda dughatják, ahová (1) a munkahelyi bizalmi engedélyezi, másrészt (2) olyan költséggel, amit a kontroller a Nép szemszögéből még megengedhetőnek tart.
Azt már nem is mondom, hogy ezeket (bizalmi és kontroller) melyik párt fogja kinevezni.

6.Lenin 2014.06.11. 10:43:12

@Khal Drogo:

Ezek nem erkölcsi kérdések.

jogszabályok/törvények,ellenőrzés,számonkérés.

Különben is az emberek esetében az erkölcsöt emlegetni 1 nagy faszságnak tartom,de már erről is kimerítően írtam.

Természetesen mindig a másik a gazember, erkölcstelen, szemétláda, ezt nem kell ragozni.

a magánszektorban, és az államiban is emberek vannak,csak más érdekek mentén. Itt kell keresni a megoldást.

A "nincs megfizetve" pedig szintén 1 nagy faszság, sehol nem tett rendbe semmit.

Természetes az is , hogy addig, amíg valaki nem felelős vmiért, mindent tisztán lát, aztán szép csendben elhülyül, ha ő kerül döntési helyzetbe.

Nem ezeken kéne már csodálkozni.

2014.06.11. 12:31:44

@6.Lenin: :)

@Khal Drogo: @Hepci: hűha, köztudomású, hogy miben van a sok pénz, a cigi már megvan, most jön a nemzeti italbolt, majd a nemzeti escorthálózat? :) Előre a Nemzeti Együttműködés felé! :)

Khal Drogo 2014.06.11. 12:33:29

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ne írja alá a paksi bővítésre vonatkozó hitelszerződést, hanem fontolja meg javaslatukat, amely belföldi forrásból finanszírozná a beruházást.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik által benyújtott indítvány külső eladósodás nélkül teszi lehetővé a paksi atomerőmű új blokkjainak finanszírozását. A javaslat lényege, hogy nyugati mintára olyan hozamgarantált, tőkevédett alapot hoznának létre, amely alkalmas arra, hogy a lakosság 6-7 ezer milliárd forintnyi, bankbetétekben fekvő megtakarításait egy termelő, nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásba csatornázzák be – összegezte.

Az ellenzéki politikus szerint ezzel jelentős részben vagy akár teljes egészében is fedezhető lenne a megépítést költsége. Volner János kijelentette, javaslatuk védi a magyar nemzeti érdekeket, Magyarország gazdasági érdekeit, és a lakosságot teszi egy termelő beruházás tulajdonosává.

---

Hűha.
Nagy szerencséje a magyar embereknek hogy a Jobbiknak nincs lehetősége államosítani a bankbetétjeiket.

Ez valójában zabrálás lenne, az emberek soha többet nem látnák a betétjeikben lévő pénzt. Se tőkegarantálva, se máshogy.

concret 2014.06.11. 13:46:53

@Khal Drogo: Ha a megtakarításokat "becsatornázzák" egy gigaprojekt forrásai közé, mi lenne a hazai gazdaság vállalkozói hiteligényének, a lakosság fogyasztási-, építési- egyéb jelzáloghitel stb.stb. igényének a forrása?

A hazai megtakarítás nem hever haszontalanul most sem, a felhasználása pedig nincs ingyen - kamatot kell érte fizetni. minden felhasznált forint után, addig is, amíg Paks II. csak viszi a pénzt, és nem termel.
Ennek lehet forrása a hazai megtakarítás növekménye (ez növeli a belső eladósodottságot), ha pedig ez nem fedezi, külső forrás - ezt nevezzük a külső eladósodottság növekedésének. Ingyen pénz nincs, saját haja csak Münchhausen bárón segített.

A betéti kamat ugyan olcsóbb, mint a hitelkamat, ám a pénzintézeti munka sincs ingyen. Ha az állam csinálja, az sem szokott túl olcsó lenni.

Ha pedig a végén Paks a lakosságé lenne, az azt jelenti: vissza sem fizetnék a bankbetéteket. Valószínűleg nehéz is lenne: egy atomerőművi beruházás megtérülése több évtized, addig meg szintén csak hitelfelvételekkel lehetne operálni. No meg az amortizációhoz képest nagyságrenddel kisebb esetleges nyereséggel - az meg olyan kutyavacsorája.

Tökéletes ötlet. Megvalósíthatatlan, de olyan szépen hangzik.

inreallife 2014.06.11. 13:55:57

@6.Lenin: hát ezen én is csodálkozom, mert az egy dolog, hogy messzemenőkig utálom az orbánékat és a bandájának 99%-át, de nem teszek kivételt az mszp és bandájával sem. mind a kettp egy sorscsapás, de ettől függetlenül szét tudom választani az egyes döntéseket az éppen regnáló kormánytól.

pl akárki akármit mond az egykulcsos adó bevezetését a rendszerváltás óta tartó időszak egyik legnagyobb reformja. szintén támogatandó a gyerekes családok adókedvezményei, mert magyarországon speciális élősködési formák alakultak ki a társadalom jelentős részében, így közvetlenül a pénz nem adható oda, kell az adózott jövedelem mellé, ami más országokban természetes. sőt, további emelés is kimondottan kívánatos. éshogy az aktualitásnál is maradjunk, a minisztériumok szétdobálása az ország területén is egy kiváló ötlet, folytatni kéne, csak azt a kurva regionális rendszert kéne működőképessé tenni hozzá.

szóval én marhára el tudok vonatkoztatni attól, hogy ki csinálja az adott ügyet. gondolom ez már csak a külső szemlélői szempontomból is fakad, nekem nem oszt nem szoroz már, ami magyarországon történik, nincs ráhatással az életemre. de azt is látom, hogy mi vinné feljebb a hazai életszinvonalat. ezért támogatok mindent, ami oktatással, gyerekneveléssel, magasabb jövedelemmel és állami költségcsökkentéssel jár. és ellenzek mindent, ami pont a fordítottja.

barátocskám, ha kettőnk közül valaki elvakult, meg szemet huny, az te vagy, mégha engem is próbálsz annak beállítani... te érdekből csinálod, én a szülőhazám szeretetéből. attól, hogy angliában élek, még szurkolok a magyar versenyzőknek, csapatoknak, nem széggyenlem és nem is tagadom meg a múltam...

inreallife 2014.06.11. 14:08:03

@Khal Drogo: nem kizárt, folyamatosan csinálják. csak az a helyzet, hogy a lopást nemcsak intézményesítették, hanem törvényekkel meg is támogatták. magyarul törvényesen lopnak. elég csak olyanokat felemlegetni, hogy csak olyan konzorciumok nyerhetnek, amiben a közgép szó szerepel. ő meg ahhoz társul, aki többet fizet. legális? persze. minden legális, amíg el nem ítélik, arra meg nemnagyon van hajlandóság.

lázár is el akart csaklizni 2 milliót, mert amit eddig összeharácsolt az neki nem elég, ezen a héten még nem lopott, nem akar kijönni a gyakorlatból. neki ez az élete, nem a pénzért, hanem magáért a sportértékéért csinálja. amikor lebukott és követelték, hogy számoljon el, mit csinált? visszafizette zsebből az "elköltött" pénzt, hogy nehogy el kelljen számolnia vele. olyan, mintha a bankrabló visszavinné és utána büntetlenséget kapna. történt itt valami olyasmi, hogy jogosulatlan felhasználás? nem is foglalkoztak vele. ez egy ilyen rendszer, mindig lopni fognak és csak az bukik legfeljebb le, aki röhög a zsidókon, mert az egyből "menthetetlen" lesz.

a jobbik azért megszenvedett. a legerősebb körzeteiben durva leszámolások történtek. valszeg emiatt nem következett be az áttörés. de az idő nekik dolgozik. egyre rutinosabb a párt, egyre jobban beágyazódik a közvéleménybe, jó sokat foglalkoztak velük. mamár nem találsz olyan embert, akinek ne jutna eszébe a jobbikról, hogy az micsoda. legalább annyit tud róla, hogy náci bélyeg van rajtuk. országos párt lettek, több helyen pár szavazaton múlt az egyéni képviselői mandátumuk. nekik már nem kell ennáél sokkal jobban szerepelniük, ha a fidesznek megromlik a megítélése, (mondjuk még -600.000 szavazó) egyből partiban lesznek az egész országban...

inreallife 2014.06.11. 14:15:33

@6.Lenin: "Természetes az is , hogy addig, amíg valaki nem felelős vmiért, mindent tisztán lát, aztán szép csendben elhülyül, ha ő kerül döntési helyzetbe."

szokatlanul helyes meglátás tőled. gyakorlatilag az összes pénzügyminiszterről elmondható ez. bármelyikről. talán csak bokros volt az, akinek volt mersze az állami kiadáscsökkentéshez, de még az ő kezét is rengeteg helyen megkötötték, alaposan felhigították a tervezetét. mindenesetre ő volt az, akinek az intézkedése nyomán a magyar gazdaság legsikeresebb éveit köszönhettük. emléxel még, hogy mikor jelentette be a viktor, hogy a bokros csomag utolsó intézkedését is megszüntették? pontosan onnan datálható a magyar gazdaság leszálló ágba kerülése. onnantól nincs meg a kiszámítható gazdaságpolitika, onnantól játszik az épp regnáló kormány azt és úgy, ahogy akar... a populizmus lett az úr...

tölgyes 2014.06.11. 14:16:04

@inreallife: Ez a nagy illúzió. Egy fasisztoid pártnak, amelyiket még a nyugati szélsőjobb se fogad el buta rasszizmusa, antiszemitizmusa miatt Mon hosszú távon nem marad mozgástér. Ezt már az eus választások is jelzik.

inreallife 2014.06.11. 14:21:36

@concret: pedig nem hülyeség. inkább a saját állampolgárainak fizessen kamatot az állam, mint a külföldinek. még a csődbement államok is csak a külső hitelezők tartozását szokták megtagadni, a belsőt soha. a fejlett gazdaságok adósságainak nagy része is a saját állampolgáraik kezében van. lásd, japán, lásd olaszország stb. ha önkéntes alapon menne és garantált hozamot adna, igenis jó ötlet lenne magyar hitelhez folyamodni és magyaroknak fizetni a kamatot. másrészt meg az oroszok bekaphatják, irtó nagy felelőtlenség az oroszok felé eladósodni...

inreallife 2014.06.11. 14:28:28

@tölgyes: te sem látsz tovább az orrodnál. a nyugati szélsőjobbos pártok is rasszisták, csak náluk nem a nemzetiek, hanem a zsidók verik a palávert. ugyanis zsidók szervezetek pénzelik a nyugati szélsőjobbot és a muzulmán bevándorlók az elsődleges célpontjaik. mind a médiában, hiszen az is az ő kezükben van, mind a politikában. magyarul a nyugati széljobbos pártok cionista pártok, csak ezt sose mondják ki. a jobbik az anticionista beállítottságával ezért szóba sem jöhete, mint szövetséges.

vannak olyan pártok, akikkel a jobbik együtt tudna működni, de azok üldözve vannak a saját országukban is, elnyomják a cionista befolyású kormányok. az egész nyugati világ (legalábbis a zsidók által kezelt média, meg a zsidók által üzemeletetett pénzpiac) retteg attól, hogy változás álljon be és az anticionizmus megerősödjön. pedig a legjobb úton járnak efelé, ennél jobban nem is hergelhetnék a nyugati lakosságot is. növekszik is az intolerancia velük szemben szerte európában...

inreallife 2014.06.11. 14:38:48

@6.Lenin: ja, ezt az elemzést akartam hozni neked, a túlsúlyos tévképzeted eloszlatásáért:

"Az EU statisztikai hivatalának legfrissebb, 2013-ra vonatkozó adatai szerint Magyarország egyre jobban lemarad. Míg tíz éve, az EU-csatlakozás idején Magyarország volta régió egyik legfejlettebb állama, ma már inkább a legfejletlenebbek közé tartozik, vannak mutatók, amelyekben még Bulgária és Románia is megelőzött minket."

ebből a 10-ből lassan a fele már orbánék rovása...

nézd meg a grafikont is 2012 és 2013 között is romlott a helyzet, ez vastagon orbánék sara már. 30% fölé emelkedett azoknak az aránya, "akik nem engedhetik meg maguknak, hogy minden második nap húst, halat, vagy ezekkel egyenértékű vegetáriánus ételt fogyasszanak. "

nesze neked túlsúlyosok...

inreallife 2014.06.11. 14:40:55

@inreallife: hopp, a linket lehagytam:

index.hu/gazdasag/2014/06/10/stat/

6.Lenin 2014.06.11. 15:02:21

@inreallife:

"..... te érdekből csinálod, én a szülőhazám szeretetéből. attól, hogy angliában élek, még szurkolok a magyar versenyzőknek, csapatoknak, nem széggyenlem és nem is tagadom meg a
múltam... "

Ezt ismerem, én is éltem külföldön (több, mint 6 évet)

Itthon másként gondolkodik/érez az ember. Itthon talán nem olyan fontosnak tűnnek bizonyos dolgok.
Most, hogy önzőnek tartasz, ismét elgondolkodtam ezen. 34 éve jöttem vissza, és már elfelejtettem a kinti életem.
Most te érezheted azt, amit akkor én is éreztem.
Remélem ilyen is maradsz -már ami az utolsó mondatodat illeti.

Már csak az embereket is el kéne valahogy a megfelelő helyre tenni a gondolataidban. 1 ország több, mint 1 cég, jobban mondva teljesen más odafigyelést igényel.

6.Lenin 2014.06.11. 15:07:05

@inreallife:

Még azt a cikket sem olvastam végig, amiből neked idéztem.
Csak az orrod alá akartam dörgölni.
Túlságosan is komolyan veszel te is mindent.
Hallgass te is zenét közben, tompítja az agresszív érzéseket.

Na, megyek inkább cserkót szedni, már talán nincs olyan hőség.

Khal Drogo 2014.06.11. 15:22:44

@inreallife:
Ez lehetett a példa, modernizálva

Célja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Az 1949-ben meghirdetett ötéves terv (1950-54) költségeinek - legalább részbeni - fedezésére a kormány 1949-től 1955-ig államkölcsönöket (ötéves tervkölcsönt és békekölcsönöket) bocsátott ki.

A minisztertanács az ötéves terv megindításakor, 1949 októberében bocsátott ki 750 millió forint értékben tervkölcsönt, ötéves futamidőre. A kölcsönök visszafizetése, sorsolás lebonyolítása az Országos Takarékpénztárra hárultak.

A negyedik, ötödik, hatodik békekölcsönt közvetlenül az életszínvonal emelésére szolgáló beruházások: könnyűipar, élelmiszeripar és mezőgazdaság fejlesztésére bocsátották ki. A tanácsok által összegyűjtött jegyzések 25%-ával, később a felével az adott település rendelkezhetett, fordíthatta azt szociális vagy kulturális célokra.

A lakosságtól származó bevételeknek általában egynegyede az államkölcsönökből folyt be, a hét év alatt mintegy 7 milliárd Ft-ot jegyeztek a magyar állampolgárok.

Utólagos értékelése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik kisebb vagy nagyobb nyereményben részesültek, esetleg a kötvény névértékét kapták csak vissza. (Volt, de kevés, kamatozó kötvény is.) A lakosság körében nagyon népszerűtlen volt[forrás?] a békekölcsön, mert a lejegyzett összegek a jövedelmekhez képest nagyok voltak, és a nyeremények ritkák, ill. a visszafizetésre csak sokára - és némileg értékét vesztett pénzben - került sor. A békekölcsön, bár egy megtakarítási forma volt, a kötelező jellege miatt egyfajta bújtatott adóként működött, célja az ún. szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre valamint a nehézipar és a hadsereg erőltetett fejlesztésére. (1956 után a törlesztést egy időre felfüggesztették, majd az eredetileg ígértnél jóval később került a visszafizetésre sor. Viszont 56 után nem volt új békekölcsön-jegyzés; bizonyos értelemben ehelyett vezették be az azóta népszerűvé vált lottójátékot.[forrás?])

---

Ezt mégegyszer nem fogják megetetni az emberekkel.
Ha kijönne ilyen törvény, az előkészítés során mindenki kivenné a betétjét. Ha pedig rapid módon letiltanák, akkor forradalom törne ki. A magyarok bizodalma a magyar államban a nullához közelít. Soha sem fogná el a lakosság a betétet valami állami kötvényre való váltást. Hiányzik hozzá a bizalma.

szoja122 2014.06.11. 17:42:28

Erről írtam 1-2 napja:

"Híradóval erősít az RTL a nagy csatában"

"Az RTL a főcsatornáján is sugározni fogja a kisebb csatornájának híradóját. Mint arról a hvg.hu korábban beszámolt, a Fideszben „túl kritikusnak” érezték az RTL II Híradóját."

hvg.hu/itthon/20140611_Hiradoval_erosit_az_RTL_a_nagy_csataban

Ha háború, akkor legyen háború. A béke úgy is unalmas.

tölgyes 2014.06.11. 18:59:17

@inreallife: Szóval látens antiszemiták. Nem mondják ki, hogy antiszemiták csak lehet gyanítani:) Ön legalább is gyanítja:). Mint ahogy annak idején a Féreg is az állította magáról, hogy látens buzi... No a Jobbik nem látens antiszemita az biztos:)Ők kimondják:)

Komolyra fordítva a szót: hogy képes ilyen butaságokat leírni?? Ha valaki nem mondja meg, hogy kiről mit gondol, akkor ahhoz kinek mi köze? Has egy párt nem tesz antiszemita kijelentéseket akkor ugyan hogyan lehet róla az ellenkezőt állítani. Nekik minden esetre a Jobbik az antiszemitizmusa miatt vállalhatatlan.:(

2014.06.11. 19:44:08

@Khal Drogo: hogy nem bíznak a magyarok a magyar államban? Mennyi birka ment el szavazni??? Hisznek azok, ne félj te attól! Csak pénzük nincs, amit betegyenek a bankba, akinek meg van, az már külföldön tartja 2010. májusa óta...

tölgyes 2014.06.11. 20:01:17

@Letícia: Ez sem igaz így. Nagy összegek vannak a bankban is állampapírban is.:) A gond inkább az, hogy az állampapírok lenyomták a betéteket.:)"Egyre többen veszik itthon a magyar állampapírt: április végén a csak lakosságnak szánt állampapírok állománya 553,8 milliárd forint volt, ami 80,0 milliárd forinttal több, mint tavaly év végén. Az akciós lakossági bankbetétek kamataival is versenyképes államkötvényekkel a Magyar Államkincstár a belföldi lakossági részarány növelésében érdekelt, mely cél megvalósításához akár többletköltséget is hajlandó egyes állampapírtípusok esetében vállalni."

inreallife 2014.06.12. 01:07:46

@6.Lenin: na itt egy másik cikk is, hogy mit kéne csinálni. meg ott vannak a kormány válaszai is mellette. full blőd a sztori, én nem is értem mi a fenének pénzeli az eu magyarországot, teljesen nem normális, ami ott megy... simán adnék 2 áv gondolkozási időt, addig felmenteném magyarországot a befizetései alól, meg felfüggeszteném a transzferek feléjük. a békementesek vernék ki orbánékból a normális gazdaságra való áttérést...

index.hu/gazdasag/2014/06/11/imf/

inreallife 2014.06.12. 01:31:57

@Khal Drogo: ennek köze nincs hozzá. nem kötelező jelleggel az emberek simán odaadják a pénzüket, nézd meg mennyi forrást bevontak már a lakosságtól a legkisebb kényszer nélkül, valutában is odaadták. ha elég jó számot mondanak a kamatra, ömleni fog a pénz. pláne, hogy a bankok már 2%-ot se nagyon adnak a lekötetlen betétetekre, ha jól saccolom, de lekötve sem adnak 3-nél többet, az meg lószar...

inreallife 2014.06.12. 01:46:43

@tölgyes: kurva egyszerű. nézd meg a ukip meg a bnp közötti különbséget. mindkettő az angol széljobbnak jegyzet részen van, a jobbik bnp-vel van egy szövetségben, akik szintén nem kedvelik a zsidó befolyást. érdekes módon a muzulmánokat pellengérre állító pártok hemzsegnek a zsidóktól. így van ez szerte európában, a dánoknál, hollandok stb.

"A Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt például, amely nyíltan ellenzi a muszlim bevándorlást, a felmérések szerint jelentős támogatásnak örvend a hollandiai zsidó közösségben. Számukra tehát azért elfogadhatatlan a Jobbik, mert ezzel saját szavazóbázisuk egy részét idegenítenék el."

tudod nem az a baj, hogy hülye, korlátolt és egyben egyszerű vagy, mint a szög, mert az ember nem vár el egy fideszbirkától mást, vagy többet. de amikor direkt leírom, hogy mi a helyzet, akkor te idejössz az "okosságaiddal" és megfejeted az ellenkezőjét, még akkor is ha nem igaz. fideszes lévén a tények nem zavarnak, az csak ellenzéki propaganda szöveg, hogy tény, mi? titokban mindig reménykedem, hogy utánanézel valaminek, mielőtt beégeted magad, de valahogy az istenért sem találsz el a gugliig... azt áruld el már nekem, sokat kell még várni, mire a mihaszna fajtád kihal?

tölgyes 2014.06.12. 08:57:42

@inreallife: Maradjunk annyiban, hogy az antiszemita szélsőjobbos pártoknak nevezett csürhének - szerencsére - nincs érdemi politikai befolyása se az európai, se a világ dolgaira. Én értem, hogy egy olyannak aki, "hülye, korlátolt és egyben egyszerű..., mint a szög" - vagyis Önnek - nincsen annyi esze, hogy ezt aggyal felfogja. Ez van. Ezért elszigetelt a Jobbik, ezért nem állnak vele szóba még a nyugati - érdemi befolyással bíró - pártok.

Én azt nem állítom, hogy Nyugaton nincs antiszemitizmus, amelyik erősebb és kiterjedtebb, mint ami nálunk van. Mégis az ottani pártok az antiszemitizmus aljas ösztöneire nem építenek politikát, ahogy azt a Jobbik teszi. A saját hazájának csak a Jobbik árt a buta antiszemitizmusával.

graycivil 2014.06.12. 10:03:43

Ha a kereskedelmi és közszolgálati TV-k korrektül és tényszerűen leadták volna a híreket, amint tegnap az RTL, akkor El Curo már Grazban járna az agyturkászoknál, ahelyett itthon csinálna bolondokházát.

tölgyes 2014.06.12. 10:15:35

@graycivil:
Kedves gecitty!
Ha a kutya nem ül le sz@rni, akkor nyulat fog.

Miért nem adta le az RTL???? Ha most leadhatta, akkor leadhatta volna bármikor is. Vagyis a sokat hiányolt sajtószabadság mégis csak megvan..csak a tulajdonosok a vélt-valós tőkeérdekeik alapján spekulálnak. Itt is, ahogy az egész világon.

graycivil 2014.06.12. 10:30:00

@tölgyes: Kedves fafejű! Az is a sajtószabadság egyik (talán legfontosabb) eleme, hogy anyagi eszközökkel nem kényszerítjük a médiát saját szabadságának korlátozására a megélhetés miatt.

Láthatólag csak a vallás és a magyar közmédia tudja ilyen "szellemi szegénységben" tartani híveit. Bár látszik, hogy "hülyének lenni" valóban lehet a boldogság forrása. Ez csak akkor változik, ha már e szellemi szegénység ellenére sem az övék lesz a "mennyek országa". :)

"Amit a médiaadóról nem akartál tudni"

mertek.hvg.hu/2014/06/12/amit-a-mediaadorol-nem-akartal-tudni/

"...a Simicska-Nyerges-Fonyó-Liszkay befektetői kör 2013-ban 40 milliárd forintos forgalmat ért el. Miután a médiaadó tervezete kimondja, hogy „az egymással kapcsolt vállalkozási viszonyban álló adóalanyok adóalapját össze kell adni”, így izgalmas kérdés lesz, hogy készít-e a médiahatóság olyan ágazati vizsgálatot, amelyben feltárja ezt a tulajdonosi összefonódást."

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2014.06.12. 10:54:29

@graycivil: Mire és ki kényszeríti anyagi eszközökkel a médiát bármire is??? Most az adó bevezetése után az RTL nem hogy csökkentette volna, hanem növelte a kormánykritikáját... vagyis növekedett a médiaszabadság.

Ráadásul az adó egyformán érinti mindegyik politikai oldal médiahátterét. Az adósrendszernek nincsen politikai irányultsága.
Legyen a média hatékonyabb, népszerűbb, készítsen jobb minőségű anyagokat és akkor majd nő a bevétele, nézettsége. A tehetségtelenség és a pénzszórás kiszorulása nagyon kívánatos lenne a média és a művészetek piacán is.:)

Én elhiszem, hogy magának akkor is jó a sör, ha langyos.:)

Ráadásul az az ellentmondásos helyzett jött létre, amit már az előző hozzászólásomban leírtam, de nem, fogta fel ésszel:)

"Miért nem adta le az RTL???? Ha most leadhatta, akkor leadhatta volna bármikor is. Vagyis a sokat hiányolt sajtószabadság mégis csak megvan..csak a tulajdonosok a vélt-valós tőkeérdekeik alapján spekulálnak. Itt is, ahogy az egész világon."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.12. 11:05:46

@tölgyes:
Csak néha nézek tévét, de abból a kevésből azt látom, hogy ilyen mértékű szervilitás a hatalom iránt a közmédiában a rendszerváltás óta nem volt (sőt, talán a kései Kádár-korban se): szegény Antall még nem beszélhetett a köztévében, a munkásőr-miniszterelnök alatt szinte pluralizmus volt, vitéz Gyurcsótány Ferenc csak álmodozott eme szép, új világról, míg a Fidox meg is valósította.
Nem hiszem, hogy a bíbíszíről kellene itten álmodoznunk ennyi demokratikus gyakorlattal, de a köztévé politikai műsorainak gyakorlatilag minden perce szégyen az országra és a józan jobboldaliakra/konzervatívokra nézve egyaránt.

graycivil 2014.06.12. 11:47:12

@tölgyes: "Mire és ki kényszeríti anyagi eszközökkel a médiát bármire is??? Most az adó bevezetése után az RTL nem hogy csökkentette volna, hanem növelte a kormánykritikáját... vagyis növekedett a médiaszabadság."

Döbbenetes, hogy pont magad cáfolod tökéletesen magadat. Ugyanis - ha nem vetted volna észre - pont eddig fogta magát vissza az RTL anyagi érdekből. Magyarán "anyagi félelemből" öncenzúrázott. Most, hogy a tökére léptek, most mutatta meg, hogy mit jelenthetne a médiaszabadság, és mennyire kínos lehet ez El Curónak. Most arra vár, hogy ezután a "figyelmeztetés" után El Curo visszatáncol, és az RTL pedig "újra befogja a száját".

Ha neked szólásszabadság az, ha egy pedagógus nem meri kinyitni a száját megmondani az igazat bármilyen oktatási témáról, mert rögtön kirúgják, akkor a sajtó "finanszírozási szájkosarát" is nevezhetjük sajtószabadságnak.

Azért nem kellene ennyire hülyének tettetned magad!

tölgyes 2014.06.12. 11:56:32

@Hepci:
Válasszuk ketté a dolgokat.

Van a közmédia, ahol elvileg mindig kormánypárti dominancia volt.
Kivétel Antall. Az Antall-kormány időszakában szinte kizárólagosan a régi elit- az egyszerűség kedvéért – Aczél-vonal - kezében volt a média. Ezért is a mából visszanézve sajtószabadság volt. Igen. Az Aczél-vonal sajtószabadsága. A jobboldalnak meg lényegében nem volt médiája. Ezt jól mutatta, hogy Hankiss megtilthatta a miniszterelnök beszédének leadását. Ilyet a BBC soha nem „szart”. Ez nem sajtószabadság volt.:( A Kónya féle szöveg arra irányult, hogy miként lehetne ezt a fajta sajtókizárólagosságot megtörni. Lett belőle médiaháború amit a kormány elveszített. Vagyis az ellenzék fölényesen nyert. Nem változott semmi.
Az antalli időkben a nagy harccal elért a rádió és a Tv élén bekövetkező személyi változások se hoztak érdemi változást. Írott sajtója a J. oldalnak nem volt. Illetve volt két gyenge kísérlet.:(

A Horn időszakban ismét csak együtt állt az Aczélos vonal és a kormány a rádióban TV-ben 80-90%-os fölényt mutatva. Hasonló volt a helyzet Medgyessy-Gyurcsány alatt is. Elő kell venni a korszak felméréseit és annak a kezdeményezésnek az elutasítását, hogy pol. erők arányában osszák meg a közmédiát. Mi sem jellemzőbb a helyzetre, mint az, hogy a közmédia nem adott képeket a TV ostromáról, majd kitiltotta a TV-ből az erről tudósító médiát.:(
Magán szféra
A piacon se volt jobb a helyzet. A nagy napilapokat a külföldi tőke vette meg. Az egyik irányultsága a német szoc. dem volt, a másik az angol munkáspárti illetve liberális. A heti és havi lapok piacát pedig a Posta Bank és a Németh Péter által irányított sajtóholding határozta meg.A két jobboldali újság csődbe ment.. Tehát lényegében nem volt jobboldali média.. Voltak jelentéktelen befolyásra szert tevő heti és havi periodikák a pénzügy csőd szélén. A bal média pedig a piacra hivatkozva harsogta saját pozícióinak védelmét.
A változás igazándiból 2002-ben következett be. A vereség után létrejött a jobboldali médiának egy viszonylagosan tudatos fogyasztói rétege, amire lehetett vállalkozásokat indítani.
Én persze szeretem a plurális sajtót de azt látom, hogy a baloldali elit nem volt hajlandó erre pénzt áldozni. Jó példa erre a Galamus panaszkodása... Ők is az államtól várták volna vágyaik teljesülését, de attól ne várják.
A médiában való mai balos jelenlét sokkalta erősebb, mint a jobboldali jelenlét volt 2002-ben és az azt követő években, csakhogy a médiára szokott elit számára ez a torta tűrhetetlenül kicsi.

tölgyes 2014.06.12. 12:01:37

@graycivil: Én azt gondolom, hogy egy magáncég üzleti szempontjait össze lehet kapcsolni a sajtószabadsággal, csak nem érdemes. A magáncég ma ezt, holnap azt az érdekét fogja követni. Egy helyzet nem fog előállni: AZ A HELYZET NEM FOG ELŐÁLLNI, HOGY NE A PILLANATYNYI ÜZLETI ÉRDEKÉT KÖVESSE. Vagyis mindig is a magánérdeknek lesz alárendelve az üzleti média... akár a piac többi része. Ha ezzel baja van, akkor a kapitalizmussal van baja. Azon nem segíthetek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.06.12. 12:36:31

@tölgyes:
Nézze, Tölgyes, valami bibi azért csak van...
Gyurcsótány Ferencet messze jobban utáltam, mint eddig bármelyik választott kormányfőt, de annyira fojtogatóan szervilisnek még alatta se éreztem a közmédiát, mint most. Ilyen light-ötvenes évek hangulat van, bármikor belenézek egy híradóba, éppen győzelmi riportot sugároznak, fénylő arcú polgárok magyarázzák, mit adott nekik a rezsicsökkentés, vagy éppen valamelyik szoponc/szoponchölgy olvassa be a legújabb-legjobb számokat, majd rögtön felkérik a kormányközeli elemző-manipuláló konglomerátum egyik alkalmazottját, hogy ugyan már, világítsa meg kicsinyég a számok mögött megbúvó, egyre fényesebb kilátásokat.
Ha maga konzervatív és nem pusztán fidesznyik, erősen csodálkoznék, ha nem érezne csömört.

6.Lenin 2014.06.12. 13:05:57

@inreallife:

ezt írtam be a googliba:

"imf beismerte, hogy eddig rossz volt a terápia"

28200 találat 0.44 mp alatt.

(Csak a címeket olvastam el, de az is elég volt, szerintem)

Nincs senki birtokában tuti biztos tipp a JELENLEGI válságok megoldására. Mindenhol csak próbálkoznak, mint 1 palotapincsi a bernáthegyivel.
Maradjunk ennyiben.

tölgyes 2014.06.12. 13:48:51

@Hepci: A mai köztv-ben azért nem tiltják le az ellenzék politikusait és nem kapcsolják el az adást a választási sajtótájékoztatójukról. Ezt az „elfogulatlan” korszakban rendszeresen megtették. Amit maga szervilizmusnak lát, az a szememben szimplán tehetségtelenség. Balló tehetségesen volt szervilis, Obersovszky meg tehetségtelenül szervilis , így jobban kilóg a lóláb. Szervilizmusban nehéz alulmúlni mélytorkú Ilonát és társait.. Itt feltehetően ízlésbeli eltérések is vannak.

Ráadásul az egész műsorfolyamot érdemes nézni. Ha figyelmesen megnézi a női „magazinokat” vagy olyan műsorokat, mint a „Hogy volt?”, akkor nagyon meg fog lepődni azon a pluralizmuson, ami a köz TV-ben uralkodik. A köztv-ben ezen műsorok keretében rendszeresen éltetik Fekete Jánost és a korábbi politikai elitet.

Egyébként pedig a média világ egésze kiegyensúlyozottabb mmint korábban volt. Sokan ezt a kiegyensúlyozottságot élik meg katasztrofális változásnak.

inreallife 2014.06.12. 17:18:59

@tölgyes: na látod már, hogy miért vagy hülye? csak összevissza vagdalkozol, de amit írtam arra nem is válaszoltál szög barátom. csak utálkozol elég magas fokon, és még mindig nem érted a jobbik erejét, az 1 millió szavazót, akik szerint a jobbik a legfontosabb témákat képviseli. és ezek nem olyan vidéki fotelnyuggerek, mint amilyen te vagy, ők azok ezt az országot működtetik, az ő adójuk zabálsz, csak úgy köpködj rájuk...

inreallife 2014.06.12. 17:24:24

@Hepci: szerinted érti, amit írsz? átment aszekelyekbe, meglát egy kulcszót, és egyből a fidesz.hu-ról másolgatja ide a propagandadumát. nem képes már önálló gondolatokra... tipikus komcsi nyugger, kádárt utálta, de azt is csak divatból, mert a szomszéd is, bezzeg a rendszert szerette, titokban visszavágyik. nem is gondolnád milyen sokan sokan vágynak egy puha diktatúrára, ahol nem kell gondolkodni, hanem megmondják neki, hogy hogyan és mit csinálj. van még legalább 2 millió ilyen ember, narancsszínekbe öltözve... ők a rendszerváltozás vesztesei és azt akarják, hogy mindenki vesztes legyen. ezért akarják megkötni a kivándorlókat, a diplomásokat stb...

inreallife 2014.06.12. 17:31:35

@6.Lenin: hát azért kicsit összeszedettebbnek tűnik, mint a kormány állításai. legalábbis a nyugathoz való felzárkózásunkra azt mondani, hogy nem mi lassultunk le, hanem a többiek zárkóztak fel ránk, meg a keleti nyitás hozza el a kánaánt, nem tűnik túl tartalmas tervnek. az imf költségvetési alapon közelíti meg a dolgokat, a kormány meg anderseni alapon. lehet választani, hogy vajon melyiknek van több köze a valós világhoz. egyébként senki nem mondta, hogy az imf tévedhetetlen, de ha megnézed akkora baklövéseket nem csinál, mint a kormány. az adósságcsökkentés sem egy rossz terv volt, csak lett volna annál is jobb. namármost a kormány tervei és magyarázatai nem tűnnek annak.

súlyos megszorítások lesznek még idén magyarországon, megint nem passzolnak a tökéletes tervek a valóságba, pedig már válság sincs, növekszik a gazdaság, nincs infláció, mégis kurva nagy a bukta, be kell szedni legalább 100 milliárdot. ahogy nézem pesten állnak bosszút. leállítják az összes fejlesztést. remélem tarlós válaszul leállítja az életveszélyes 3-as metrót. majd akkor megnézheti az orbán, hogy a vidék vagy pest termeli-e a gdp-t...

inreallife 2014.06.12. 17:36:14

érdekes vélemény egy szintén kivándorolt magyartól:

"Az a velemenyem Lazar utazasai kapcsan, hogy aki kozpenzeket hasznal fel annak kotelessege megnevezni a felhasznalas okat, celjat stb. A birosag helyeben nem hagytam volna a penzt visszafizetni mert a nagy titkolodzas hattereben akar buncselekmeny is allhat, szerintem ez akar megalapozott gyanura is eleg. Egyszeruen hazkutatast rendeltem volna el ami mindenre kiterjed. Meg a nadragzsebere is. A duma, hogy a miniszterelnok keresere utazott felveti, hogy hazudik, ha nem hazudik akkor a miniszterelnoki hivatal erositse meg es nyiltakozzon arrol h allamtioknak minosul e az utazas celja es miert. Ha nemzetbiztonsagi okai vannak akkor miert egy mezei Lazart kuldenek. Ismet ekes peldajat lattuk annak, hogy hogyan akar egy lopason kapott nyomorek szabadulni a buntetes elol es azt a magyar jogrendszer hogyan tamogatja. Szegyen. "

vajon ezeket miért nem látják abban a 10 milliós országban? ennyire hülyék lennének már az otthon maradottak?

tölgyes 2014.06.12. 18:47:58

@inreallife: Kedves Infernális!

Én azt hiszem, hogy maga az, aki nem érti a dolgok lényegét. A Jobbik mai szavazóinak fele? 2/3-a? korábban úgy gondolta, hogy az ő számára fontos dolgokat a MIÉP, MDF, MSZP, Torgyán, fidesz, és még ki tudja ki képviselte. Most úgy látja, hogy a Jobbik képviseli. Holnap ki tudja? Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy a Jobbikot az antiszemitizmusa, rasszizmusa miatt nem fogadják el, sőt elutasítják még a szélsőségesen radikális jobboldali pártok sem.

Ami pedig a támogatottság változását illeti: valami mintha megroppant volna az eus választásokon. Mindenben a Jobbiknak állt a zászló: alacsony részvétel, nekik van elvileg egy elszánt szavazórétegük,, mégis jelentősen visszaestek. Kérdés, hogy ez egyszeri alkalom, vagy a torgyánosodás első lépcsőfoka.:)

inreallife 2014.06.12. 19:48:49

@tölgyes: még mindig nem érted. úgy próbálod meg beállítani a szitut, mintha a jobbikkal nem állnának szóba a szélsőjobboldali pártok, pedig dehogynem, külön szövetségben vannak a jobbikkal, csak nem jutottak be az eu parlamentjébe. írtam is példát, de akár az összeset is fel tudom sorolni, tudod a gugli a barátod.

akik nem állnak szóba a jobbikkal azok a szélsőséges zsidókkal megtűzdelt jobboldali pártok, akik muzulmánellenesek. sőt, megvallva az igazat a jobbik nem akar közéjük állni, pedig nagyon szeretnék, hogy meg tudják alapítani a frakciójukat. de hát zsidókkal szövetkezni hülyék lennének...

tudom, hogy nagy magasságokba látszik, amit írtam, de talán a szög agyaddal is fel tudod fogni, hogy a szélsőjobboldali meg a szélsőjobboldali zsidó pár között alapvető eltérések vannak.a szélsőjobboldali az anticionista, a széljobb zsidók meg cionisták és bevándorlásellenesek. a jobbik a muzulmánok pártján áll és kiáll palesztina függetlenségéért. mesélj, melyik kedvenc zsidó pártod hajlandó erre?

szoja122 2014.06.12. 19:53:57

@6.Lenin: 1 tuti tipp azért van.

Amit a Fidesz csinál, az sz@r.

A legnagyobb akadémikus, a gyakorlat mutatja. Nézd meg az ország gazdasági mutatóit. Szinte az infláción kívül minden tovább romlott egyre gyorsuló ütemben a Fidesz éra alatt.

inreallife 2014.06.12. 19:59:13

@tölgyes: ja a választásra visszatérve, judapesten voltak a legaktívabbak a szavazók, ahol a jobbik csak 12%-ot ért el az előző szavazáson pedig 8%-ot. nem kétséges, hogy vidéken van a jobbik szavazói rétege, azok meg pont leszarták az eu választást. majd az önkormányzatira figyelj, lesznek majd meglepetések... a fidesz olyan jól harcolt a jobbik ellen, hogy a regnálása alatt kiépült az országos rendszerük, az ország nagy részében a második helyen végeztek, egyedül judapest és a rengeteg pesti szavazó tudta az összefogást feléjük szavazni.

ezt meg kell köszönni orbánnak, az emberek látták, hogy egy erős jobbik arra fogja ösztönözni a fideszes birkákat, hogy a jobbik programpontjait valósítsák meg. mivel ez így is történt, ezért az emberek az egész országban tovább erősítették a jobbikot és a pozícióit. ezért is szavaztak a fidesz szavazói (-600.000 ember) a jobbikra (+200.000), mert mégtöbb jobbikos javaslatot akarnak látni.

egyedül a fidesz választási törvényének a barkácsolása miatt nem látszik, hogy bukott a kétharmad és jelentős jobbikos előretörés történt, de sebaj, ez maximum téged lelkesít, engem nem zavar, majd legalább sokkolóbb lesz a következő eredmény. az önkori választási törvényt még csak pesten cibálták meg, az meg a jobbiknak amúgy sem célterület. majd vidéken elkezdődik a jövő, te meg mehetsz az mszp-s komcsi haverjaiddal együtt rettegni az utcákra...

amúgy nem szokott zavarni, hogy a kormányod hülyének néz titeket? gondolom nem, már biztos mondtad volna...

inreallife 2014.06.12. 20:03:07

@szoja122: naja, nézd meg ezt, szerinted mire hasonlít?

"Az argentin bankok lapértesülések szerint leállították a hitelezést, miután a helyi központi bank kamatplafont vezetett be a személyi kölcsönökre és autóhitelekre. Egyúttal a szabályozás értelmében a bankok csak engedéllyel emelhetnek díjakat alapszolgáltatásaiknál. "

erősíts meg, mintha nemrég hasonló lett volna magyaroszágon is, nem lehet a thm 30%-nál több, ugye? a szolgáltatások árát meg már ismerjük...

az a jó abban, hogyha magyarország az argentin útra lép, hogy az embereknek a pénzük nem fog érni semmit. megszűnik, mint fizetőeszköz. marad az élőállat, az arany meg a valuta, amiért kaját lehet venni. megnézném a békamentesek fejét, amikor a nyugdíjukat utalják...

tölgyes 2014.06.12. 20:03:40

@inreallife:Már hogyne érteném:) Maga az aki még mindig nem érti. Azok, akik képesek érdemi POLITIKAI befolyásra nem állnak szóba a Jobbikkal, akik nem jutnak be TEHÁT NEM BÍRNAK ÉRDEMI POLITIKAI BEFOLYÁSOLÁSSAL, azok szóba állnak vele... Világos ez, mint a Nap. Azok a pártocskák, akik antiszemiták nem kapnak olyan támogatottságot hogy átugorják az 5-%-os küszöböt.. Vagyis lényegében nem képeznek semmilyen politikai erőt sem. REMÉLEM, AZ ANTISZEMITÁK EZTÁN SEM KÉPEZNEK SEMMILYEN ERŐT.

6.Lenin 2014.06.12. 20:21:24

@szoja122:

1 valóban tuti, hogy meredeken megy lefelé-a köcsög ellenzék.
Lassan már nagyítót kell osztogatni, hogy láthatók legyenek.

Mielőtt még hülyeségeket kezdenél irkálni...

A választásra jogosult honpolgárok közül 70% nem tudott (nem akart?) választani senkit az adott kínálatból

A Fidesz volt a legkevésbé elutasított. A többi nagyon.

Volt/van 1 irdatlan nagy tömeg,
akiknek az ellenzék nem tudott jövőképet/lehetőséget felmutatni, most sem tud.

Minden tudásuk a kormányon lévők ócsárolása.

Mit gondolsz, ez mire lesz elég a továbbiakban Is?
Mindjárt itt az őszi választás.

inreallife 2014.06.12. 20:27:51

@tölgyes: európa átesett nem kicsit a pacin ezzel a zsidó kárpótlással. mondjuk a zsidó média folyamatos agymosása is nagy szerepet játszik ebben. de azért vannak olyanok, akiknek nem tetszik, ha a saját nemzetüket bomlasztják hitelekkel, buzifelvonulásokkal és valóvilágokkal. ráadásul a nyíltan ömlő cionizmus is hergeli a többségi nemzeteket. pláne a bevándorló muzulmánokat, akiket burkalevételre meg egyéb faszságokra köteleznek a senkit meg nem különböztető zsidók. természetesen folyamatosan pénzzel támogatják a mohamedet bombával ábrázoló újságokat, mert az vicces szerintük. és csodálkoznak, hogy erősödik az anticionizmus, amit tévesen, de készakarva antiszemitizmusnak neveznek.

na haragudj, de ezekkel ki akar szóba állni? még le pen-ék is nevetnek rajtuk... :)
azért visszaolvashatod magad, hogyan magyarázod ki magad a tudatlanságodból. mostmár az érdemi befolyást hangsúlyozod, amikor az elején még nem erről volt szó... fideszes birka vagy még mindig...

inreallife 2014.06.12. 20:31:21

@6.Lenin: én tudom. ősszel az mszp a dk és az együtt között körmérkőzés lesz a bennmaradásért... :)

ha az mszp nem tud valamelyikkel összeállni, akkor izgulhat, hogy tudja-e hozni az lmp szintjét, mert ahogy nézem az emberek szét tudták választani a mesterházy-szanyi tengelyt a gyurcsánytól meg a bajnaitól. a két utóbbi bemondja nekik az unalmast, már kezdhetik lopni a pártvagyont, mert becsődölnek, mint az szdsz tette. kéne is hozni rá valami törvényt, legyenek már páran börtönben, ha már így alakul...

6.Lenin 2014.06.12. 20:45:00

@inreallife:

Ilyen hatalmas bizonytalan szavazórétegből már 5. éve nem sokat tud felmutatni szinte semmit a ballib oldal.
Szerintem a Jobbik is elérte a maximumát, ha nem változtat gyökeresen (de, ha változtatna, az már 1 más párt lenne, de nem lesz)

Miért nem szarja le mindegyik a Fideszt, és áll elő valamilyen biztató jövőképpel?
Össze-vissza dumálnak mindenféle marhaságot (1 éven belül nyugati bérek, ingyenes akármik, kár is róluk bármit is írni)

A partvonalról mindig könnyebb bekiabálni.

Kérésre nem fognak dolgozni az emberek, kérésre nem fog senki lemondani a profitjáról.

6.Lenin 2014.06.12. 21:03:03

Na, erről beszélek...

"A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke országjáró "köszönjük-turnéja" első állomásán, Győrben beszélt erről csütörtökön mintegy százötven ember előtt.A DK ma a magyar baloldal legdinamikusabban épülő pártja, az elmúlt 24 évben egyetlen politikai erő sem ért el ilyen gyorsan tíz százalékos választási eredményt - mondta Gyurcsány Ferenc. Ez azonban nemcsak lehetőség, hanem felelősség is - folytatta -, hiszen ha egyedül indulnak, két-három parlamenti mandátummal többet szerezhettek volna, de az összefogás erői összességében vagy tízzel kevesebbet."

Nem zavarja a pacákot, hogy a 30% 10%-ról beszél.
Ha csak annyian mentek volna, mint áprilisban (nyilván közülük is talán többen), talán az 5 %-ot sem érik el.

Az önámítás magasiskolája. A többiek még ehhez képest is rosszabbak.

Mi a toszt akarnak azok a pártocskák, akik vagy koalíció képtelenek, vagy eleve elhatárolják ilyesmitől magukat?

Pitiáner megélhetési szélhámosok, de csodálkoznak, hogy kevesen szavaznak rájuk.

tölgyes 2014.06.12. 23:21:43

@inreallife:Viszont Le Pen-ék se állnak össze a Jobbikkal, ahogy a kurucok írják: „nem kérnek belőlük”.:)

Ami pedig a zsidó ügyeket illeti: mindig elborzadok a maga félék bunkó tahóságán. Embereknek milliószámra elhurcolják feleségét, pici gyerekét, apját anyját, szerelmét.. meggyilkolják őket, majd elégetik őket mint a fahasábokat. Aztán ez az antiszemita csürhe azon háborog, hogy ez fáj a túlélőknek::

inreallife 2014.06.13. 00:51:23

@tölgyes: te tévedésben élsz. le pen pártja anticionista, csak a francia zsidóság béklyózza őket. apucinak nem fáj bemondani a frankót, már nem tagja a pártnak, ő játssza a rossz zsaru szerepet. viszont nyíltan nem állhatnak össze a jobbikkal, mert a zsidók egyből megkergülnének franciahonban. dehát nem kell sokat várni, elég szépen emelkedik a muzulmánok létszáma a nyugati társadalmakban. ők nem fognak meghunyászkodni, hogy jaj szegény zsidók, nesztek egy kis pénz.

ja és hozzáteszem, hogy a zsidók meg a cigányok évszázadokon keresztül dolgoztak azon, hogy minden becsületes ember utálja őket. az nem a nácikok találmánya volt, hogy fúj zsidók meg fúj cigányok, idézzek pár híres embert? itt van arany jános:

"A XIII. században a zsidó és izmaelita uzsorások elszaporodta egyike lőn azon okoknak, melyek nemzet sülyedését elősegítették."

a köcsög náci, mi? gyerünk nácizd le gyorsan az összes felmenődet meg a magyar hősöket, akik magyarországot fenntartották neked, hajrá...

Harmony12 2014.06.13. 09:52:07

Annyira jó volt ez a kis terelés, hogy a karmelita kolostorba költözik OV. Pont egy hete hívtam rá fel a figyelmet, hogy a kvázi legrégebben működő színház épülete a Táncosoknak ad otthont. Eddig tartott, hogy a sajtó felderítse, és cikkezzen róla...;)
index.hu/belfold/2014/06/13/tancosok_helyere_koltozne_be_orban_viktor/

Harmony12 2014.06.13. 09:54:56

@Harmony12: Amúgy szerintem TG tudott róla, ezért adta ezt a blogcímet...:)

tölgyes 2014.06.13. 10:21:28

@inreallife: Ugyan már miért tévednék. A francia párt a Jobbikot rasszista, antiszemita politikája miatt alkalmatlannak tartja az együttműködésre. Az, hogy a párt hátterében milyen mozgások és megnyilatkozások vannak egy más kérdés. Ha kell, akkor a "frankó" miatt apucit is kivonják a pártból.
Engem se foglalkoztatna Vona antiszemitizmusa, ha azt otthon a paplan alatt, vagy magánemberként gyakorolná. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Az, hogy hülye legyen magának se lehet megtiltani. Azt csak futólag említem meg, hogy a románok, szlovákok a magyar urak brutalitásával és erőszakosságával heccelték és heccelik a tömegeiket - és az olyan ostobákat mint maga:)- a magyarok ellen.

tölgyes 2014.06.13. 10:56:02

"A XIII. században a zsidó és izmaelita uzsorások elszaporodta egyike lőn azon okoknak, melyek nemzet sülyedését elősegítették."

Mellesleg elgondolkodott már azon, hogy miért is szaporodtak el a zsidó és izmaelita uzsorások?

Khal Drogo 2014.06.13. 13:34:02

@szoja122: Az államháztartási hiány folyamatosan alacsony, az államadósság volumenének növekedése jelentősen lelassult. Nőtt a külkereskedelmi többlet.
Magyarországon általában végletes gondolkodás jellemző. Ennek egy végpontja az hogy holnap tönkremegy az ország és káosz lesz, a politikai elitet a feldühödött tömegek lemészárolják. A másik végpont pedig az hogy Nyugatnak mi mutatunk példát.

Szerintem mindkét forgatókönyv hamis. Se katasztrófa nincs, de gazdasági csodáról sem beszélhetünk.

Az ellenzék által nyomatott, az ország a vesztébe rohan kommunikáció kissé hihetetlen, hiszen 4 éve nem értük el a szakadékot ahová állítólag rohanunk.

Khal Drogo 2014.06.13. 13:36:36

@inreallife: Kérdés kinek mi számít meglepetésnek? Pl. nálam az hogy megyejogú város, vagy más magyar nagyvárosban a Jobbik állít polgármestert. Ez a meglepetés kategória.

Harmony12 2014.06.13. 13:51:47

@szoja122: Az alacsony infláció pedig mesterségesen van alacsonyan tartva, ami egyrészt veszélyes, másrészt nulla mértékben tudja felpörgetni a gazdaságot. Szóval nem mondanám, hogy akár ez az egy sikersztori lenne...
Amúgy meg roppant zavaró, hogy láthatóan emelkednek az árak, úgy az élelmiszer, mint az üzemanyag, és rá nem jövök, hogy a fogyasztói kosár tartalmát, összetételét, meg a súlyokat manipulálják, vagy mégis miért más a percepcióm erről. Valami bizonyára nem stimmel...

Harmony12 2014.06.13. 14:19:46

@Khal Drogo: Bocs, de az államháztartási hiány tekintetében mi számít szerinted alacsonynak, ha áprilisra sikerült elérni az éves terv 90%-át? ;)

Khal Drogo 2014.06.13. 14:35:35

@Harmony12: Várjuk meg azért a későbbi adatsorokat. A nagy befizetések majd most jönnek.
A hiányt a kormány mindenféleképpen tartani fogja. Eddig is tartotta, ezután is tartani fogja.

Ez nem a szoci kormány aki 4%-ot tervez, megszorít hogy 5% alatt maradjon majd végül 5,5 % a végső adat.

Jól mondta egyszer Varga Mihály - A szocik ellenzékben mindig elmondták hogy a kormány nem tartja a hiányt, majd a kormány tartotta a hiánycélt. A szocik pedig kormányon mindig elmondták hogy tartják a hiánycélt és soha sem voltak rá képesek.

Khal Drogo 2014.06.13. 14:41:13

@Harmony12: Állítólag 100 milliárdos elcsúszás lehet ma a költségvetésben. Ez a korábbi évek 500-1000 milliárdos elcsúszásaihoz képest kezelhetőbb volumenű.
Szerintem államháztartási körben megoldják az idei hiánycélt, ez menedzselhető elcsúszás.

Nagy habzsi-dőzsi idén mindenesetre nem várható. Akiknek most is jól megy, ezután is jól fog menni, akinek most sem megy jól, a költségvetéstől segítségre nem számíthat. Marad minden ugyanúgy ahogy most van.

Persze ha pl. az oroszok nyílt háborút robbantanak ki Ukrajnában, akkor borul minden.

Harmony12 2014.06.13. 17:36:52

@Khal Drogo: jó lenne, ha csak ennyi elcsúszás van. Ezek szerint lassan megtanulnak tervezni...Szóval igazad van, várjuk meg a későbbi adatsorokat.:)